2018. január 19., péntek

Rablóink és a más világRablóink és a más világ

Mi is az a bitcoin, és mire jó egy kriptopénz, végre megértheted 

20 március 2017 fintechradar.hu Profit2Be 

A FinTechRadar konferencián Debreczeni Barnabás, a Shinrai vezetője összegezte mindazt, amit a bitcoinról tudni kell. Végre egy érthető magyarázat, hogy mi az a kriptopénz és a blockchain. 
Double spend problem 
Ha van például a telefonunkon egy kép, és átküldjük valakinek, akkor az nála is ott lesz meg nálunk is. Onnantól kezdve, hogy lemásoltuk, kettő verzió lesz belőle. Viszont, ha értéket akarunk átküldeni, ez nem egy triviális megoldás. Egy problémával szembesülünk, amit úgy neveznek, hogy "double spend problem". Ha át akar küldeni a nagyi 100 eurót a hétvégi bulira, és az a 100 euró nálunk is meg a nagyinál is megjelenik, akkor az bármilyen szép is lenne, sajnos nem működik. 
Ugye erre egész eddig egy közbenjáró "megbízható" harmadik fél (pénzintézet, bank) volt a megoldás. De ezzel a verzióval számos probléma van, ami egyre láthatóbbá válik. Centralizált, lassú, drága, fragmentált, hackelhető. Vegyünk csak egy nemzetközi átutalást, mire odaér a pénzünk mondjuk Mozambikba, az kb. egy hét, és közben még szépen le is kerekítették az összeget. Ugye azzal mindenki egyetért, hogy ez senkinek nem jó. Kivéve persze a bankokat. 
Mi az a blockchain 
A blockchain gyakorlatilag egy adatbázis, ami blokkokból áll. Ezek a blokkok láncban vannak felfűzve, és egy blokkban több tranzakció van lekönyvelve. Szóval, ha valaki küld nekünk egy bitcoint, az egy tranzakció lesz. És az összes tranzakció, ami a világon ebben a tíz percben lezajlik, az egy blokkba kerül. Az összes blokkra felkerül egy időbélyeg, egy pecsét, és egy hivatkozás az előző blokkra. Majd kezdődik az egész előről. Tehát tíz percenként van egy zárás a főkönyvben. 
Bitcoin, mint kriptopénz 
A bitcoinban az a zseniális, ha használni akarjuk, csak egy szoftvert kell letöltenünk. Nem kell senkitől engedélyt kérni. Nem kell sehol regisztrálni. Nem kell hozzá e-mail cím. Teljesen mindegy, hogy himalájai dinoszaurusz vadász vagyok vagy kókuszdió-biztonsági mérnök. Ha van internetem és egy okostelefonom, akkor egyszerűen letöltök egy Bitcoin pénztárcát, és onnatól kezdve gond nélkül tudok pénzt utalni és fogadni. 
Kétmilliárd embernek nincs bankszámlája, és valószínűleg nem is lesz abban a formában, ahogy mi megszoktuk. Gondoljunk bele, hogy milyen lehetőségek nyílnak meg ezeknek az emberek számára! Hisz csak egy applikációt kell letöltenie a telefonjára, és egyből tudja is használni mindenféle személyes adat megadása nélkül. 
A hálózat nyitottságának köszönhetően lehetőség nyílik olyan alkalmazások fejlesztésére, amikről még almodni sem mertünk. 
Nagyon jó kis videó! Érdemes végignézni! 

Cryptopénzek versus OTP Bank 
A cryptopenzek kiugrast jelenthetnek a magyar fiatalok szamara a fojtogato banki szoritasbol. A magyar bankok kinalata a kisbefektetok szamara elkeserito, mikozben a vezeto cryptopenzek nehany honaponta megduplaztak az ertekuket a tozsden. Akik meg csak most ismerkednek a cryptopenzekkel azokat szeretettel varjuk a Crypto Trader Hungary Facebook csoportban. 
Azok akik mar elhataroztak, hogy elinditjak a cryptobefektetesuket, de meg valamilyen okbol kifolyolag nem tudtak elindulni azok nem maradnak le semmirol. A cryptopenzek piaca folyamatosan bovul es a tavlati kilatasok hosszu tavon nagyon jok. 
A Kraken nevu oldalrol leggyorsabban ugy tudtok cryptopenzt atkuldeni a Bittrexre es a Poloniexre, hogy Ethereumot, vagy Litecoint vesztek es azt utaljatok tovabb. A tranzakcio igy nagyon gyorsan konfirmalodik es azonnal tudtok kereskedni, befektetni. 
A videoban elhangzottak kizarolag a maganvelemenyem. Senki ne kereskedjen egy Facebook poszt es egy videoban elmondottak alapjan! 
Crypto Trader Hungary Facebook csoport oldala: 
https://web.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary 

Bitcoin: lufi vagy új pénz? Interjú Baló GyörggyelPutyin BitCoin-nagyhatalmat csinálna Oroszországból


Lenyomnák bitcoin-bányászatban az eddigi világelső Kínát az oroszok, írja a Bloomberg. Vlagyimir Putyin elnök egyik internetes tanácsadójának cége ugyanis kb. 26 milliárd forintnyi összeget tolna bitcoin-bányásztba. A végcél az, hogy Oroszországban bányásszák ki a világ összes kriptopénzének harminc százalékát.
A 26 milliárd forintnyi tőkének 10 százaléka menne fejlesztésekre, a maradékot pedig egy masszív bitcoinbánya kiépítésére használnák fel. A részben Putyin tanácsadójának birtokában lévő Russian Miner Coin (RMC) nevű cég jelenleg befektetőket keres a pénz összegyűjtésére, akik bitcoinban vagy ethereumban fizetett hozzájárulásukért cserébe tokeneket kapnak. Ezek a tokenek a tervezett bitcoinbánya bevételének 18 százalékára jogosítják fel majd őket anélkül, hogy tulajdonrészt kapnának a vállalkozásból.
Az RMC Oroszországban kifejlesztett, eddig főleg műholdakban használt félvezető chipeket fognak használni rendszerükben, hogy minél kevesebb energia befektetésével bányászhassák a kriptopénzt. 
A bitcoin-bányászat lényege egyébként az, hogy a bányászok számítógépeik kapacitását a világban létrejövő legutóbbi bitcoinos tranzakciókból kombinált rejtvény megoldására fordítják. Az első bányász, akinek a gépe megtalálja az egyedi feloldókódot, elnyeri a jogot, hogy a tranzakciókat blokkba csomagolja, és miután más bányászok is megerősítik, hogy a blokkba csomagolt adásvételek során egyszer sem próbálták ugyanazt a bitcoint kétszer felhasználni, az eredeti feloldó jutalma egy újonnan bányászott bitcoin lesz.   

bitcoin
A rejtvények próba-szerencse alapon való megoldásához óriási hardveres ráfordításra van szükség. A folyamathoz különleges számítógépeket használnak, amik energiafelhasználását ott csökkentik a bányászok, ahol tudják.
Eddig ugyan Kína vezet a külön bitcoinbányászathoz kifejlesztett chipek terén, ám Oroszország helyzeti előnnyel indul: az ország ugyanis 20 gigawatt extra áramkapacitással rendelkezik, és a kilowatt/óránkénti áramár kb 3,8 forintnyi összegbe kerül. Ez alacsonyabb a kínai árnál, így jó eséllyel vehetik fel a versenyt az ottani Bitmain Technologies Ltd-vel, ami egy külön energiacsökkentő chipek tervezésére és gyártására szakosodott cég, aminek a kínai bitcoinbányászathoz is érdekei fűződnek.
A bitcoin és az ethereum működéséről, valamint az egész kriptopénz-őrület nüanszairól korábban itt írtunk:


Fenekestül felforgathatja a pénzvilágot a bitcoin riválisa

ELŐD FRUZSINAKÖVETÉS
2017.07.21. 14:00 MÓDOSÍTVA: 2017-09-25 20:23:42


A digitális pénzekkel kapcsolatban a legbiztosabb dolog a bizonytalanság, amit az állandó brutális árfolyam-ingadozás jelez. A befektetők ehhez már hozzászokhattak, mostanában azonban a szokásosnál is több a kérdőjel a piacon. A Bitcoin több tízmilliárd dolláros piacát a fejlesztők és bányászok belharca miatt összeomlás fenyegeti, miközben egyre magasabbra tör legnagyobb riválisa, az Ethereum. Utóbbi úgy néz ki, megtalálta a nagyvállalatok és bankok szíve felé vezető utat, így a digitális érmék idővel átmehetnek teljesen hétköznapi használatba. Ez pedig nem csak a kriptovaluták piacán lenne óriás lépés, hanem alapjaiban változtatná meg a teljes üzleti életet egy csomóféle közvetítői szerepet feleslegessé téve.

A kőpénztől az okos szerződésig

A kőpénztől az okos szerződésig

Ha a kőpénzek rendszerét blokkláncra tesszük, akkor a bitcoinhoz jutunk. Ha a vérszerződésekét tesszük blokkláncra, akkor pedig az Ethereumot.Tovább
A bitcoin értéke 160 százalékos növekedést ért el idén az év első felében, és versenytársai is hasonlóan vagy még ennél is jobban teljesítenek. A kriptovaluták menetelése lázban tartja a befektetőket és az elemzőket egyaránt, nem egyértelmű ugyanis, hogy mennyire megalapozottak a drágulás hátterében álló remények. Néhányan a kétezres évek eleji dotcom-lufihoz hasonló piaci buboréktól tartanak, mások viszont olyan technológia felemelkedését jósolják, amely hosszabb távon felforgathatja a globális bankrendszer működését.

Bank helyett blokklánc

Ez utóbbi nem is maga a bitcoin mint fizetőszköz, hanem a mögötte álló blokklánc-technológia lenne. A blokklánc (blockchain) lényege, hogy úgy teszi lehetővé a különböző értékek cseréjét, hogy közben kiiktatja a rendszerből a központi felügyeleteket és bankokat, helyette egymástól független, egyenrangú számítógépek tartják nyilván a tranzakciókat.
A nyilvántartásra azért van szükség, mert a digitális pénzek legalapvetőbb problémája, hogy valahogyan ki kell iktatni a rendszerből egy egységnyi fizetőeszköz többszöri elköltését. A blokkláncon történő azonosítás biztosítja, hogy bár a digitális pénzhez nem tartozik semmi fizikailag (nem áll mögötte egy központi bank által kibocsátott érme vagy bankjegy), mégsem fizethetünk ugyanazzal a bitcoinnal kétszer.
bitcoin
A blokklánc egy sor olyan lehetőséget rejt magában, ami érthető okokból felkeltette a globális szereplők figyelmét. Használatával rengeteget lehet spórolni, elfelejthetjük például a banki illetékek és a központi szervezés költségeit, de mindez azt is jelenti, hogy veszélybe kerül az évszázadok óta alig változó szervezeti és üzleti modell a pénzügyi szektorban. Viszont a technológia csak úgy adaptálható, ha sikerül olyan keretet kialakítani, ami a bankok és nagyvállalatok számára is kecsegtető. És ebben – hiába az úttörő szerep a blokklánc-technológiában – egy újabb szereplő maga mögé utasíthatja a bitcoint.

A teljes üzleti életet megújítaná egy fiatal orosz

Etherbányászok Magyarországon

Megkérdeztünk egy magyar etherbányászt a gyakorlati tapasztalatokról és a tevékenység hazai elterjedtségéről. Szerinte igen nehéz megmondani, hányan foglalkoznak ezzel Magyarországon, de gyors terjedésre lehet következtetni abból, hogy a bányászathoz kellő hardverek (RX 470/480/570/580 valamint GTX 1070 kártyák) ára az utóbbi időben kilőtt, és a legtöbb boltban tartós hiány is van belőlük. 
A beszállást megkönnyíti, hogy nem szükséges hozzá akkora infrastruktúra, mint a bitcoinbányászathoz (átlagemberként ez már jó ideje nem is éri meg), így nagyjából bárki, aki be tud fektetni kezdeti 800-900 ezer forintot (ennyiből már kijön egy hatkártyás gép), és hajlandó vállalni az árfolyam-ingadozással járó kockázatot, elkezdheti a bányászatot. A kezdeti költségeken felül számolni kell a plusz villanyszámlával, Róbertéknél ez havi 20 ezer forint körül mozog (viszont a bányagépek által termelt hővel télen megúszták a fűtés bekapcsolása nélkül).
A munka legfontosabb és legidőigényesebb része a tájékozódás és a naprakészség: tisztában lenni az árfolyamokkal, általánosan a kriptotörténésekkel, a bányászni kívánt pénznemekkel meg hatványozottan, nagy plusz, ha valaki érti azokat a technológiákat, amelyekre egyik-másik épül.
Az a tapasztalatom, hogy a témában leginkább járatos emberek sem tudnak a jövőbe látni. Ezért fontos a rugalmasság és a tájékozottság: ha baj van, bármikor át lehet térni másnak a bányászatára (ez persze függ a kártyáktól is, hogy mely valuták bányászatában a legjobbak). A gépeket távolról is el lehet érni neten keresztül, és amúgy is erősen ajánlott monitorozni őket. Mostanában valóban hullámvasút volt az Ethereum útja, de mi egyelőre nem aggódunk, sőt" – írta bányászattal foglalkozó ismerősünk.
A profittal hosszabb távra igen nehéz kalkulálni a volatilitás miatt, de hozzávetőleg azért látható, mit lehet most kihozni egy finomhangolt bányagépből a magyar áramárak mellett.
Az Ethereum nevű hálózatot és a rajta keresztül futó pénzt, az ethert 2015-ben alapította egy fiatal orosz fejlesztő, Vitalik Buterin (a techvilágban megszokott módon miután kibukott az egyetemről). Bár 6 éves lemaradásban volt a bitcoin berobbanásához képest, Buterin meglátott olyan, még ki nem használt lehetőségeket a blokklánc-technológiában, amelyek alkalmazásával vonzóbbá lehet tenni a rendszert a globális szereplők számára.
A nyílt forráskódú Ethereum lényege ugyanis nem annyira maga a fizetőeszköz, a cél egy
univerzálisan alkalmazható gépezet kidolgozása, amellyel bármilyen piaci tranzakció lebonyolítható.
Ennek jelentősége túlmutat a pénzügyi ágazaton, többek közt az ügyvédi munka egy részét is kiválthatja, és nagyobb biztonságot hozhat a szerződő felek számára az üzletben. „Az Ethereum egy új módszert jelent a számítógépek és a való világ közti kommunikációban és a pénzmozgásban. Ennek értékét még nem mérték fel, és az is benne van, hogy teljesen újraírja a játékszabályokat” – mondta a Bloombergnek Emin Gun Sirer, a Cornell University informatikai professzora.
Buterin rendszere ugyanúgy blokklánc-alapon működik, mint a Bitcoin, de a sima tranzakciókénti azonosításnál többet tud: elfutnak rajta az okosszerződésnek nevezett programok, amelyek automatizáltan és biztosan kikényszerítik a felektől a megállapodásokban vállaltakat.

Vitalij Buterin, az Ethereum alapítója
Vitalij Buterin, az Ethereum alapítója
Fotó: John Phillips

Ügyvédre sem lesz szükség a szerződéshez

Egy hétköznapi példa: lakás bérbeadása az Ethereumon keresztül okosszerződéssel. A bérlő a blokkláncon keresztül etherben fizet a tulajnak, a pénz átutaláskor egy digitális nyugtát kap, amelyet a virtuális szerződés eltárol. A lakástulajdonos ezután küld egy digitális belépőkódot, amelynek egy meghatározott időpontig meg kell érkeznie. Ha ez nem történik meg, a program automatikusan visszafizeti a pénzt bérlőnek. Ha a pénz és a kulcs is rendben megérkezett a felekhez, a program a megjelölt időpontig zárolva tartja mind a kettőt, majd a megadott pillanatban feloldja őket a felek számára.
Az egész a faék egyszerűségű logikai művelet, a „ha, akkor” premissza alapján működik, és függetleníthető az ethertől, bármilyen digitális valuta közvetítésével lefolytatható ugyanez.
A blokkláncban kódolás pedig egyszerre garantálja a feleknek az anonimitást és a biztonságot.
Az okosszerződésekben hatalmas potenciál van az üzleti világ számára, mivel rendkívül széles skálán képzelhető el a használatuk: forradalmasíthatják a megszokott szerződéses modellt többek közt a biztosítási díjak, az ingatlanjogok, a hitelminősítés, a pénzügyi szolgáltatások, a származtatott ügyletek és a közösségi finanszírozás terén, de a sor folytatható.

Mindeközben a technika a szerződésszegés kockázatát is minimálisra csökkenti (szinte elképzelhetetlen mértékű számítási kapacitással kellene rendelkezni az elosztott hálózat meghekkeléséhez), arról nem is beszélve, hogy milyen sok ügyvédi (és egyéb közvetítői) munka válna feleslegessé az okosszerződések használatával. A blokkláncot és az azon futó programokat egyes szakértők az internethez hasonló jelentőségű áttörésnek tartják, ami végre valóban lerakhatja a digitális gazdaság alapjait.

Erre már a nagy cégek is felkapták a fejüket

Nem csoda, hogy a fejlesztési irány felkeltette számos nagy cég és bank érdeklődését, olyannyira, hogy a technológiát adaptálni kívánó szereplők már szövetségeket alakítanak és együtt dolgoznak az ügyön. A legnagyobb ilyen vállalati összeborulás most az Enterprise Ethereum Alliance, ebben olyan multik működnek együtt, mint a J. P. Morgan, a Microsoft, a Toyota, az ING, a Rabobank vagy a Deloitte, és a taglétszám egyre nő, a napokban magyar részről az OTP Bank is csatlakozott. Közös céljuk, hogy kitalálják, hogyan adaptálhatják a blokkláncot és az okosszerződés-technológiát mindennapi működésük során.
Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a publikus Ethereum-blokkláncba kapcsolódnának be, ehelyett a a J. P. Morgan például saját, zárt láncot fejlesztett Quorum néven, és az Airbus is ilyen projekten dolgozik. Ezeken ugyanúgy dolgozhatnak fejlesztők a világ bármely részéről, de a tranzakciók kódolására és az okosszerződések használatára csak a meghívott vállalatoknak lesz lehetőségük. A zárt rendszerek működése nem bántja az eredeti, nyitott hálózatot, egymás mellett létezhet a magánemberek használta közösségi Ethereum és a céges blokkláncok, bár a technoevangélisták többsége szerint az igazi áttörést egy az internethez hasonló, mindenki számára hozzáférhető hálózat hozná el (a világháló működését is a megosztott protokollok biztosítják).
Egy megállíthatatlan, cenzúrázhatatlan világszámítógépet építettünk
– mondta nem valami szerényen az Ethereumra utalva Joe Lubin, a blokklánc-applikációkat fejlesztő brooklyni ConsenSys alapítója.
A nagyvállalati hátszél gerjesztette piaci várakozásoknak köszönhetően az ether iszonyatos értéknövekedésen ment keresztül bevezetése óta, bár árfolyama a bitcoinéhoz hasonlatosan extrém volatilis. Eddigi csúcsát júniusban érte el, amikor közel 400 dollárt kellett fizetni egy egységért, pedig áprilisban még csak ennek tizedét érte. Jelenleg 200 dollár körül áll.

A Bitcoin-közösségben áll a bál

És ha a rivális felemelkedése nem lenne elég, a Bitcoin esélyeit belső feszültségek is rontják, a közösségen belül ugyanis kvázi polgárháború dúl. A konfliktus alapja két évvel ezelőttre nyúlik vissza, de csak most jutott odáig, hogy kenyértörésre kerülhet sor,
a valuta esetleges szakadása pedig hatalmas sokkhatás jelentene a 41 milliárd dolláros piacon.
A probléma alapját ugyanaz jelenti, ami a kriptovaluták előnye is egyben: a központi autoritás (normál pénzek esetében ezt a szerepet a jegybankok látják el) hiánya. Egy mindenható szabályozó nélkül megvan rá a lehetőség, hogy a pénzre hatással bírók valamilyen érdekellentét miatt frakciókat alakítsanak, és ez a bitcoin esetében meg is történt.
A konfliktus alapját a bitcoin valódi identitásával kapcsolatos ideológiai vita jelenti, ami kapcsolódik az Ethereum által képviselt modellhez is. Leegyszerűsítve az egyik oldalon a (legnagyobbrészt kínai) professzionális bitcoinbányászok állnak, a másikon pedig a Bitcoin szoftver programozói, az úgynevezett Core.
A bitcoin blokkláncában a blokkoknak meghatározott méretük van, ez limitálja azt is, hány tranzakciót bír el a hálózat számítási kapacitása adott idő alatt. A limit forgalmi problémát idézett elő a láncban az utóbbi időben a megnövekedett piaci érdeklődéssel összefüggésben. A két oldal nem tud dűlőre jutni abban, hogyan kezeljék ezt a problémát: a bányászok amellett lobbiznak, hogy növeljék a blokkok méretét, ezáltal a hálózat teherbírását, a Core viszont inkább levenné a forgalom egy részét az alaphálózatról és átterelné új blokkláncokba. Ez egyúttal megnyitná az utat egy Ethereum-szerű működés előtt is, és a Bitcoin ráfordulhatna a nagyvállalati ügyfelekért folytatott versenyre okosszerződéses rendszerek piacán.
Az ellenállók egy részének ezzel elvi problémái is vannak, de még többet számít, hogy a forgalom levétele a központi hálózatról jelentősen gyengítené a bányászok befolyását a rendszerre. És ez nagyon nem tetszik nekik, tekintve, hogy sokan dollármilliókat fektettek nagy számítási kapacitású szerverparkok létrehozásába (a legnagyobb bányák egyébként Kínában működnek). Áthidaló megoldásként a felek hosszas huzavona után találtak egy ideiglenes megoldást, a SegWit2x nevű rendszert, amely a Core által eredetileg kidolgozott ötlet finomított változata, és tartalmazza a blokkméret kétszeresére növelését is.

GettyImages-167577081
Fotó: George Frey
A SegWit2x-be a bányászok 85 százaléka belement, július 21-én startol, de a közösség inkább egyfajta tűzszüneti megállapodásként tekint rá, ami időt ad egy hosszabb távon életképes irány kidolgozásához. És persze az egyetértés helyett nem kis részben az Ethereum rémisztő gyorsaságú nyakukra mászása kényszerítette ki a felekből, ami nem jelent garanciát a későbbi összetartásra.

Az Ethereum és a Bitcoin közti fő különbségek

  • Az Ethereum blokkláncban a blokkidő 14-15 másodperc, ugyanez a Bitcoinnál 10 perc. A gyorsabb tranzakciókat a Ghost protokol használata garantálja.
  • Szintén a Ghost protokol felelős azért is, hogy a Bitcoinnal szemben az Ethereum nem bátorítja a bányászat központosítását, mert a „blokkszaporítás” érdekében nem éri meg sokan összefogva nagy bányászórendszerekbe (poolokba) tömörülni.
  • A két rendszer gazdasági modellje különböző, a bitcoinnál a blokk megfejtéséért járó jutalom 4 évente elfeleződik, míg az Ethereumban minden évben azonos mennyiségű ethert bocsátanak ki (potenciálisan akár az idők végezetéig).
  • Az Ethereum másképp árazza a tranzakciókat, különbséget tesz aszerint, hogy az adott tranzakció mekkora sávszélességet, számítási és tárolási kapacitást igényel. Ezzel szemben a bitcoinos tranzakciók egyenlőként versenyeznek egymással.
  • Az Ethereumnak saját Turing-teljes belső kódja van. A Turing-teljes kód azt jelenti, hogy ha elegendő számítási kapacitás és idő áll rendelkezésre, a hálózaton bármi kiszámolható. A Bitcoin nem ennyire rugalmas.
  • Az Ethereumot közösségi finanszírozással alapították, míg a Bitcoin egyfajta kibocsátással jött létre (az alapító legendájáról és egyéb érdekességekről ebben a cikkünkben olvashat), ezáltal a korai bányászok birtokolják az összes valaha kibányászható pénz túlnyomó részét. Az Etherum esetében a bányászok a tervek szerint az ötödik évre az érmék felét birtokolják majd.

Sok a bizonytalanság

Bár a blokklánc- és okosszerződés-alapú üzleti működéssel kapcsolatban sok a biztató jel, azért akad még jó néhány probléma, amit ki kell küszöbölni. Az Ethereum korábban meghekkelhetetlennek beállított rendszeréből tavaly év elején valakiknek sikerült ellopniuk 60 millió dollárnak megfelelő ethert, ami rávilágított a biztonsági résekre a kódon és a hálózaton belül.
Az ipari használathoz előbb minden kétséget kizáróan bizonyítani kell a blokklánc-technológia alkalmazhatóságát és biztonságosságát nagy léptékben, mindezt úgy, hogy a teljesen máshoz szokott szabályozó hatóságok számára is befogadható legyen.
Valószínűleg az sem lesz egyszerű kör, hogy meggyőzzék a versenytársakat, érdemes közösen használniuk egy hálózatot, amelyből kinyerhetők érzékeny üzleti információk. Az EEA-nak van már néhány riválisa, például az R3 konzorcium, a Digital Asset Holdings (amelynek magyarországi fejlesztőirodája is van) és a Hyperledger Project, de már ezeknél is jelentkeznek belső feszültségek: a korábbi tag Morgan Stanley és Goldman Sachs például tavaly kiszálltak az R3-ból és saját fejlesztésbe kezdtek, potenciálisan csökkentve annak esélyét, hogy a konzorcium életképes megoldásokkal tud előállni.
Ha egy saját lánc hatalmas versenyelőnyt képes nyújtani, akkor logikus, hogy egyes csoportok különálló láncokat megalkotására törekedjenek, amelyekhez ők ellenőrzik a hozzáférést, ez pedig szintén destabilizáló tényező lehet.
A kriptovalutákkal kapcsolatos bizonytalanságokra a piac is rendkívül érzékeny, amit a semmilyen más ágazatban nem szokványos árfolyam-ingadozások is jól mutatnak: a júniusi csúcshoz képest nyár közepére minden említésre méltó digitális fizetőeszköz értéke jócskán csökkent, így a teljes ágazat piaci kapitalizációja 100 milliárd dollárról 80-ra esett. Ebből azonban ugyanúgy nehéz bármilyen biztos következtetést levonni, mint a tavaszi rekordnövekedésből, az ágazat hosszú távú jövedelmezőségét leginkább a blokklánc- és az okosszerződés-technológia jövője határozza meg.
(Címlap és borítókép illusztráció: szarvas / Index)
Firstcoin – jó beszállási lehetőség egy új altcoin kibocsájtásba vagy ismét egy piramis játék?A Firstcoin az utóbbi időben nagyon elkezdett terjedni a magyar interneten is, így mi is megvizsgáltuk, milyen lehetőségeket nyújt az új altcoin. Korábbi cikkünkből az is kiderül, hogy lehet felismerni a kriptopénzes átveréseket.
Firstcoin Features

Firstcoin, az új scrypt alapú altcoin

Maga a Firstcoin digitális álvalutát az alkotók szerint a bitcoin sikere inspirálta 2016-ban. A bitcoinhoz képest azonban az új scrypt alapú altcoin gyorsabb tranzakciót ígér. Itt fontos megjegyezni, hogy a bitcoin hálózaton egy tranzakció gyorsasága azon múlik mikor jön össze a megfelelő számú (jellemzően 6db) ellenőrzés a bitcoin bányászoktól. A scrypt algoritmus alapú altcoinok tranzakciói egyébként mind-mind gyorsabban jelennek meg a blokkláncon a technológia következtében, mint a bitcoin esetében.
FirstcoinA Firstcoint FRST ticker néven a livecoin.net bitcoin tőzsdén lehet majd adni és venni. Sajnos a Coin Market Cap oldalon, ahol az összes jelentős altcoin piaci kapitalizációja megtalálható, a Firstcoin még nem szerepel. Update: az FRST ticket 2017 februára óta szerepel a Coin Market Cap oldalon, bár a kibocsátás már 2016 októberében megtörtént. A kibocsájtók szerint az altcoinok októbertől elérhetőek mindenki számára és a Livecoin.net tőzsde is közli az árát, más piacon azon nem lehet kereskedni vele.
A FVPP – Firstcoin Value Protection, magyarul érték védelmi program nagy elvárásokat kelthet a Firstcoin iránt érdeklődőkben. Azonban jobban belemélyedve annyi derül csak ki, az értékmegőrzést úgy kívánják megvalósítani, hogy a kriptopénz bányászatot a saját kezükben tartják és az árfolyamot szem előtt tartva a keresletnek megfelelően bányásznak majd új érméket. Ezzel azonban a kriptopénzek egyik alapvető előnyét, a decentralizáltságot szüntetik meg.

A Firstcoin projekt

A Firstcoin projekt több alap pillérből tevődik össze, nem pusztán egy új kriptopénz kibocsájtásról van tehát szó.
Eco SharingAz Eco Sharing program révén az új altcoin összehozná a startupokat és vállalkozásokat. Firstcoin alapú közösségi finanszírozással ugyanis különböző projekteket lehet majd megvalósítani.
Állításuk szerint hamarosan ATM-ekből is lehet majd Firstcoin révén készpénz felvenni, mivel az alapítók egy másik kriptopénzes startuppal együttműködve egy digitális pénzekre szakosodott ATM hálózat kialakításán dolgoznak. Hasonló ATM hálózat már különben létezik is, mi is írtunk róla, hogy Spanyolországban és Lengyelországban már több tízezer automatából lehet bitcoinért cserébe készpénzt felvenni.
A Firstcoin alapítói nagyon fontosnak tartják az élet hosszig tartó tanulást. Úgy vélik a digitális valutáké a jövő. Ezzel a gondolat menettel mi is abszolút tudunk azonosulni. Ezért igyekeznek viszont minden fórumon népszerűsíteni a kriptopénzeket és természetesen a saját altcoinjukat. A Firstcoin követőit saját közösségükbe szervezik, itt biztosítva a megfelelő képzést.
EducationÉs itt kezdődik az igazi probléma: ugyanis mindenki aki népszerűsíti a Firstcoint, altcoinokban részesül. Sőt, a közösségi finanszírozású projektek révén is szert lehet tenni kriptopénzre, ha valaki befektetőket ajánl. Az ATM-ek befogadásáért és üzemeltetéséért is felajánlanak altcoinokat. Egyszóval szórják az új kriptopénzt, csak minél jobban terjedjen a híre.
Az Firscoin mögött egy dubai cég, a Dynamic Global Marketing Ltd áll. Rájuk keresve a dubai cég helyett csak egy német vállalkozás jön szembe velünk az interneten ugyanezen a néven, amely szintén kriptopénz kibocsájtás területén mozog, bár ott a digitális valuta CTX néven fut.

A jó marketing sokat számít

Ha rákeresünk a Firstcoinra az interneten, sok mindent felhoz találatként a Google.
CommunityA új kriptopénzt Magyarországon a drcoin.net oldal népszerűsíti, mely digitális médiának erős túlzással nevezhető csak. Egy csinos videó hivatott bemutatni a Firstcoin előnyeit, melyről leginkább a forexes (vagy bináris opciós) azonnali meggazdagodást hirdető reklámok jutnak eszünkbe. A letölthető pdf kiadványból megtudhatjuk, hogy a hogyan alakult ki és nőtte ki magát a bitcoin kriptopénzek világában és itt már csepegtetnek információt is az új altcoinról. Talán a legfontosabb ezek közül, hogy a Firstcoinról valódi információt a forrásnál találunk a Firstcoin.club oldalon. A Firstcoin.club oldala professzionálisan van összerakva, a legfőbb információk megtalálhatóak itt az oldalon. Az azonban mindenképpen szemet szúr, hogy a blokkláncot, ami angolul blockchain, két szóban „block chain”-ként hivatkozzák. Ennek kapcsán mindenki maga vonja le a következtetést a szakmai oldalról.
Azonban mindenképpen fontos figyelmeztető jel, hogy a Firstcoin körül kialakult marketing kampány miatt piramis játékot lehet a háttérben felfedezni. A partner programjuk lényege, hogy minden felhasználó aki hoz magával még egy embert részesül a profitból.  Ez pedig igazi az IGAZI MLM alapfilozófiája. A magyar fórumokon az új altcoint promótálók a korábbi beszámolónkból már jól ismert, vagy inkább hírhedt Oncecointis népszerűsítik, ez sok mindent elárul az új kriptopénz legitimitásáról.
Alapvetően tehát a Firstcoin egy új scrypt alapú altcoin, mellyel ugyanúgy lehet kereskedni akár csak a legnépszerűbb scryptcoinnal, a Litecoinnal, feltéve, ha az ember talál fizetőképes keresletet. Azonban az altcoin mögött álló Firstcoin Club sajnos minden szempontból egy piramis játék, melynél mint tudjuk, csak a piramis tetején ülő alapítók profitálhatnak majd és jobb, ha messze – nagyobb messze – elkerülik a kedves Olvasóink.
SCAMCOIN FIGYELŐ: Amennyiben scamcoin (átverés) gyanús kriptopénzre, piramisra bukkantok, bátran jelezzétek az info@bitcoinbazis.hu e-mail címen vagy Facebook oldalunkon és segítünk kideríteni az igazságot. Hajdu Attilát Orbánék pszichiátriára hurcolták, mielőtt az orbánmaffiát megbuktathatta volna 

2011. jún. 19. YouTube 

A 19:30 perctől cáfolhatatlan bizonyítékokkal! 


A dokumentumfilm eredeti címe: 
Egy fideszes önkormányzat piszkos titkai 
A filmben látható és hallható koronatanú Hajdu Attila ellen - egy figyelemfelkeltő célú álöngyilkosságot követően, egy héttel később - három rendőr szállt ki a lakására, és félrelökve az édesanyját, behatolva a lakásba, erőszakkal a hírhedt orbáni tömeggyilkos sokkos gyilkos pszichiáterbűnöző által vezetett budapesti szent jános kórház pszichiátriájára szállították és megkezdték kényszergyógykezelését. A rendőrség a Hajdu Attila Tényfeltáró hős ellen - önveszélyességre hivatkozva - politikai körözést és országos elfogató parancsot követően hatolt be erőszakkal és fenyegetéssel Hajdu Attila és édesanyja ingatlanába, miközben tudjuk, hogy a közveszélyes alkoholista bűnözők, akik évtizedeken át nagykéssel kergetik a feleségüket és gyermekeiket a konyhaasztal körül, és kvázi napi rendszerességgel száll ki a rendőrség a botrányok miatt, nem csak azzal távozik, hogy nincs rá jogszabály, hogy korlátozzák a dühöngő állatot, de szervezeteknek kell biztosítani az anya és a gyermekei bizton ságát, az alkoholista ámokfutó elől titkos címekre történő karitatív költöztetés útján! Orbánpatkányféreg a Tényfeltárókért aggódik a leginkább, a Jobbik pedig hatalmas pofával állt be azok közé, akik elrendelték Hajdu Attila kényszerbeszállítását, elmebeteggé nyilvánítását és a politikai gyilkossági előkészületek korlátlan folytatását! 
Az ügyet - TomCat-ék leleplező filmje után - minden magyarok orbán és elmebetegei által Legüldözöttebb és Legbetiltottabb Médiája, a szinte kizárólag Keresztyénekből álló HÍRHÁTTÉR vette át! Molnár F. Árpád Csúcs-Tényfeltáró számos alkalommal, mára egy egész közéleti hadsereggel szállt ki a politikai pszichiátriára, és mint a Szovjetunióban, Kurimay Tamás tömeggyilkos orbáni népirtó terrorista főorvos ellenkezése ellenére titokban számos fénykép- és filmfelvételt készíttetett! Mozgósította a nemzetközi CCHR-t, akinek híres eminense, Hídvégi Klára bent járt Hajdu Attila Úrnál, és számos törvénytelenséget regisztrált, továbbá Molnár Úr - a Szövetségeseivel - az Magyarok Világszövetsége korábbi elnökétől magyarországi cigány szervezet alapító elnökéig világszerte mozgósított mindenkit az orbán-vona egypártkormány által pszichiátriára juttatott Hős kiszabadítására és az orbán-vona bűnbanda megbuktatására. 


Pszichiátriai Maffializmus Magyarországon - A HHMM egy Tényfeltáró Filmje Dr. Monostory Attilával


Hová tűnt a World Trade Center? - Dr. Egely György, Jakab IstvánA LEGBETILTOTTABBAK az orbáni kilakoltatások és a patkány pszichiátriai fasizmusa ellen!A LEGBETILTOTTABBAK az orbáni kilakoltatások és a patkány pszichiátriai fasizmusa ellen!HÍRHÁTTÉR TV:FELJELENTÉS!: Orbán Viktor bérgyilkosai!


2011-06-17.
Soós József "Titán" (A világ egyik legnagyobb Echelon-Tanúja)
 


Rugyainé Major Éva mellett Soós József (Titán), Molnár F. Árpád (ELI), Nagy Sándor (Naleksz), akik Keresztyén Csúcs-Tényfeltárók, a világ Legfőbb Echelon-Tanúi közül valók, mellettük Csiza Csaba Echelon-Tényfeltáró, Európa és a világ kiemelkedő Echelon-Tényfeltárást terjesztő alakja. Mind a budapesti Szent János Kórház főbejárata előtt orbán viktor mániákus sokkos gyilkos pszichiátriai tébolyult és elmebeteg Fideszes miniszterelnök Hajdu Attila Tényfeltáró Úr elleni és a teljes lakosság elleni féktelen és parazita bűnszervezeti gyűlölettébolya miatt.Fotó: Domján Tibor Világszintű Echelon-Leleplező 2011.06.16-án.(Teljes méret a képre klikkelve!)

Középen a magyarság új nemzeti hőse: a Fideszes orbánmaffiát megbuktatott I. kerületi Tényfeltáró, Hajdu Attila, akit leleplezéseiért pszichiátriára zártak! Két szélen Soós József (Titán) és Molnár F. Árpád (ELI), orbántól 100%-ban BETILTOTT Keresztyén Újságírók, Csúcs-Tényfeltárók, a világ Legfőbb Echelon-Tanúi közül valók. orbán viktor mániákus tömeggyilkosnak - az előre bejelentetteknek megfelelően - nincs oka aggodalomra a tekintetben, mi lesz, mivel az ő és családja bukása Előre Elkészült!Fotó: Domján Tibor Világszintű Echelon-Leleplező 2011.06.09-én.(Teljes méret a képre klikkelve!)
A Soós József Úr FELJELENTÉSÉT A HÍRHÁTTÉR ismételt FELJELENTÉSKÉNT, az alábbi bevezetővel újra elküldte az összes budapesti rendőrkapitányságnak, belföldi és külföldi polgári és katonai titkosszolgálatoknak, médiumoknak, diplomáciai szervezeteknek stb.:

FELJELENTÉS
- Orbán Viktor magyar miniszterelnök ellen, aki kezdettől részletes tájékoztatásban, majd FELJELENTÉSEINK tömegében részesült a Hajdu-ügyben önmagában véve is(!!!),
- Pokorni Zoltán Fideszes, XII. kerületi polgármester, Orbán Viktor sokkos gyilkos, agresszív, súlyosan közveszélyes paranoid bűnöző alkatú pszichopata alvezére és önkormányzati, a Hajdu-ügyet bánszervezetben és nyíltan eltussolt, a társadalomra kiemelkedően kártékony és közveszélyes fasiszta bűntársai ellen(!!!),
- Kurimay Tamás, a Szent János Kórház pszichiátriájának vezető főorvosa, a politikai kényszerbezárások, elmebeteggé nyilvánítások és elmecsonkítások egyik leghírhedtebb, általunk már régóta számos alkalommal feljelentett, kiemelten közveszélyes állami orbánbűnözője,
- Gibiszer Éva, Kádár-rendszerből átmentett igazságügyi elmeszakértő bűnöző ellen, aki sorozatosan nyílvánít rendőrségi és ügyészségi hamis vádak alapján közéleti személyeket elmebeteggé és cselekvőképtelenné,
- Pigniczki Zsuzsanna, Kádár-rendszerből átmentett igazságügyi elmeszakértő bűnöző ellen,
- Pelikán Anett, a Szent János Kórház Kurimay Tamás alá beosztott pszichiáter ellen,
- Bartha Gábor GAMESZ-igazgató,
- Nagy Gábor Tamás Fideszes, I. kerületi polgármester, Orbán Viktor egyik legfőbb alvezére,
- és a FELJELENTÉSBEN említett összes további, látványosan kivétel nélkül közpénzen, néppénzen, népvagyonból(!!!) garázdálkodó súlyosan pszichopata bűnözők ellen!A Soós József Úr FELJELENTÉSE KÖVETKEZIK!:

Orbán Viktor bérgyilkosai!

Tisztelettel üdvözöljük a HÍRHÁTTÉR nézőit hallgatói, olvasó közönségét. A rendszer sötét titkairól szeretnénk néhány szörnyű titkot elmondani önöknek, olyan dolgokat, amikről soha senki, más forrásokból nem értesülhetett.... A HÍRHÁTTÉR intézményét évek óta, a nap 24 órájában folyamatosan keresik meg azok az emberek, akik az ÁLLAMI BŰNÖZÉS áldozatai lettek. Ezek között szinte mindenféle sértett van, de egy dologban közösek, hogy az ÁLLAM a teljes életüket tönkretette, életterüket felszámolta. A mostani anyagunkban a PSZICHIÁTRIAI BŰNÖZÉS, nevén nevezve az ÁLLAMI PSZICHIÁTRIAI HALÁLIPARRAL fogunk részletesebben foglalkozni. A HATALOM egyik legkeményebb eszköze arra, hogy általa azokat a személyeket ÁRTALMATLANÍTSÁK, LIKVIDÁLJÁK akik kockázati tényezőt jelentenek a KARHATALMI ERŐKRE NÉZVE.
Hogy' mindenki jobban megértse a dolgokat, egy konkrét esettel elmagyarázzuk a tisztelt olvasónak,hogy milyen módon működik ez a folyamat, hogyan követik el az ÁLLAMI PSZICHIÁTER BŰNÖZŐK feltétel nélkül a mindenkori kormányok által megrendelt bűncselekményeket. Vagyis,....a MINDENKORI KORMÁNYOK kivétel nélkül minden országban ugyanazokkal a módszerekkel dolgoznak már nagyon rég óta. A PSZICHIÁTER BŰNÖZÉS a 20.-dik század eleje óta létezik, és sok sok áldozatot követelt.
A POLITIKAI HATALOMRA, ÁLLAMVEZETÉSRE nemzetbiztonsági kockázatot jelentő személyeket, "káros paneleket" politikai utasításra PSZICHIÁTRIÁRA szállítják, ott olyan a kezelésben részesítik az EGÉSZSÉGES EMBERT, ami a SZELLEMI KÉPESSÉGEINEK, MENTÁLIS ÁLLAPOTÁNAK GYORS LEÉPÜLÉSÉHEZ vezet. Erre nagyon sok módszer létezik, a leggyakrabban használt módszerek a következők. KÉNYSZERGYÓGYKEZELÉS, ELEKTROSOKK TERÁPIÁK, KÉNYSZER FOGVA TARTÁS.....az intézmény zárt falai között a legkülönfélébb mentális, pszichés hadviselés, mely' az áldozat MEGTÖRÉSÉT SZOLGÁLJA. Ehhez a legerősebb, legveszélyesebb gyógyszereket, vagy úgy is nevezhetnénk, hogy MÉRGEKET használják fel.
A PSZICHIÁTER BŰNÖZŐ az ÁLLAMVEZETÉS utasítására a POLITIKAI ÜLDÖZÖTTET elmebeteggé nyilvánítja. Teljesen egészséges embereket, akik szembementek a rendszerrel PSZICHIÁTRIAI KEZELÉS által teljesen tönkretettek.....illetve olyan ORVOSI SZAKVÉLEMÉNYEKET ÁLLÍTOTTAK KI RÓLUK, HOGY NEM KÉPESEK SAJÁT MAGUKAT ELLÁTNI, CSELEKVŐKÉPTELENEK, vagy akár ÖN illetve KÖZVESZÉLYESEK. TUDATHASADÁSOS TÖBBSZEMÉLYISÉGŰ SAJÁT MAGÁT ELLÁTNI NEM TUDÓ, A TÁRSADALOM TÖBBI TAGJÁRA VESZÉLYT JELENTŐ SZEMÉLYEK........MAGATEHETETLEN,.....stb...stb...
Ezeket az ORVOSI SZAKVÉLEMÉNYEKET a PSZICHIÁTER BŰNÖZŐ politikai utasításra hajtja végre, a pontos diagnózist az alapján rögzíti, hogy mit kér tőle a MEGBÍZÓ, vagyis az állam. Szinte kivétel nélkül minden esetben az ÁLDOZAT POLITIKAI FOGOLY is egyben valamelyik PSZICHIÁTRIÁN, mert a KARHATALMI ERŐK akarata ellenére vitték be oda, és a KÉNYSZERGYÓGYKEZELÉST is beleegyezése nélkül folytatják le. Ezeket a POLITIKAI ÜLDÖZÖTTEKET jogtalanul tartja fogva az állam, és erre a PSZICHIÁTRIA intézményét használja fel. A KÉNYSZERGYÓGYKEZELÉS ALÁ VONT SZEMÉLYNEK SEMMILYEN ORVOSI PAPÍRT, SZAKVÉLEMÉNYT, JEGYZŐKÖNYVET NEM MUTATNAK MEG. Így a TÖRVÉNY ADTA SZEMÉLYES JOGAIVAL, SZABADSÁGJOGAIVAL sem tud élni. Nincs lehetősége arra, hogy a vele szemben indított kényszergyógykezelés ellen 8 azaz NYOLC NAPON belül felebezzen. Ugyanis NEM ADNAK SEMMILYEN ANYAGOT A KEZÉBE, AMI ELLEN BE TUDNÁ ADNI A FELLEBBEZÉSI KÉRELMÉT. Ez pedig azt jelenti, hogy a POLITIKAI UTASÍTÁSRA A PSZICHIÁTRIÁRA AKARATA ELLENÉRE A KARHATALMI ERŐKKEL BESZÁLLÍTOTT SZEMÉLY MINDEN EMBERI, ÉS SZEMÉLYESSÉGI JOGAITÓL MEGFOSZTOTTÁ VÁLIK. Az intézmény falain belül a PSZICHIÁTER BŰNÖZŐK azt tesznek vele amit akarnak, mert HÍRZÁRLAT VAN, és nem jut ki a PSZICHIÁTRIÁRÓL semmilyen törvénytelen dolog. Szinte minimális a lehetősége annak, hogy bármilyen BŰNCSELEKMÉNY, mely a PSZICHIÁTRIÁN elkövetésre kerül a fogva tartottak sérelmére, NYILVÁNOSSÁGRA KERÜLJÖN. Szinte a nullával egyenlő ez. Épen ezért volt lehetősége minden ÁLLALMI PSZICHIÁTER BŰNÖZŐNEK ARRA, HOGY KORLÁTOK NÉLKÜL, FÉKTELENÜL KÖVESSE EL AZ ÉLET ELLENES BŰNCSELEKMÉNYEKET, EMBERKÍSÉRLETEKET A KEZE ALÁ TARTOZÓ PÁCIENSEKEN...
A konkrét eset, melyről beszélni kívánok HAJDÚ ATTILA tényfeltáró úrral történt meg. Neves személyünk, akiről most írok BUDAPEST ELSŐ KERÜLET BUDAVÁRI ÖNKORMÁNYZAT IRÁNYÍTÁSA ALÁ TARTOZÓ GAMESZ ( gazdasági vállalatnál dolgozott.) A GAMESZ vállalatnál 2008.-tól volt alkalmazásban DISZPÉCSER munkakörben. Ők irányították a BUDAVÁRI BELÉPTETŐ SOROMPÓKNÁL ÁTHALADÓ FORGALMAT,és szedték be a PARKOLÁSI, BEHAJTÁSI TARIFÁKAT. 
Hajdú Attila számtalan olyan GAZDASÁGI BŰNCSELEKMÉNYRŐL TUDOTT MELYET AZ ELSŐ KERÜLET FIDESZ PÁRT ÖNKORMÁNYZATI VEZETŐSÉGE KÖVETETT EL. Ezek a FIDESZ párt által elkövetett BŰNCSELEKMÉNYEK jelentős vagyoni károkat okoztak az ELSŐ KERÜLET ADÓZÓ ÁLLAMPOLGÁRAINAK A KÖZPÉNZEK ELRABLÁSA MIATT! Illetve az ELSŐ KERÜLET BUDAVÁRI ÖNKORMÁNYZAT IRÁNYÍTÁSA ALÁ TARTOZÓ GAMESZ GAZDASÁGI VÁLLALATNÁL elkövetett GAZDASÁGI BŰNCSELEKMÉNYEK, illetve a GAMESZ vállalatnál alkalmazásban lévő MUNKAVÁLLALÓK SÉRELMÉRE elkövetett bűncselekmények tárgyában bizonyítékokkal rendelkezett.
Hajdú Attila TÉNYFELTÁRÓ polgári kötelességeinek eleget téve, KÖZÉRDEKŰ BEJELENTŐKÉNT elindított egy folyamatot, mely' felhívta több kisebb médium figyelmét arra, hogy milyen súlyos GAZDASÁGI BŰNCSELEKMÉNYEK KERÜLNEK ELKÖVETÉSRE A FIDESZ PÁRT VÁROSVEZETÉSE ÁLTAL. Erről Hajdú Attila tudott, bizonyítékokkal rendelkezett/rendelkezik, és FELJELENTÉST TETT TÖBB ALKALOMMAL IS, illetve a BUDAVÁRI ÖNKORMÁNYZAT FIDESZES POLGÁRMESTERÉNÉL,   DR. NAGY GÁBOR TAMÁS úrnál feljelentést, bejelentést tett. Továbbá a munkáltatójánál is megtette a bejelentést, illetve a BIZONYÍTÉKOK ÁTADÁSÁT, ezt a GAMESZ vállalat IGAZGATÓJA őrjöngve fogadta, és Hajdú Attilát MEGFENYEGETTE, MEGZSAROLTA, KÉNYSZERT ALKALMAZOTT vele szemben, hogy NE FOGLALKOZZON EZEKKEL AZ ÜGYEKKEL. A Gamesz igazgatója BARTHA GÁBOR bűnöző életveszélyesen megfenyegette Hajdú Attila urat, és megzsarolta azzal, hogy az akkor 9 éves kislányának a SZEXUÁLIS ZAKLATÁSA CÍMÉN, HAMIS VÁDAKKAL PERBE FOGJA, és börtönbe juttatja. Illetve a munkahelyéről eltávolítja, és számára kedvezőtlen FELMONDÓ LEVÉLLEL elintézi azt, hogy semmilyen SZOCIÁLIS ELLÁTÁSRA SE LEGYEN JOGOSULT, illetve sehol máshol NE KAPJON MUNKÁT, NE TUDJON ELHELYEZKEDNI.
Az első kerület Budavári Önkormányzatának FIDESZES BŰNSZERVEZETI TESTÜLETE élén Dr. Nagy Gábor Tamás bűnözővel POLITIKAI EGYEZTETÉS UTÁN elrendelte Hajdú Attila ÜLDÖZTETÉSÉT, illetve a PSZICHIÁTRIÁRA TÖRTÉNŐ BEZÁRÁSÁT , KÉNYSZERGYÓGYKEZELÉSÉNEK MEGKEZDÉSÉVEL, illetve az ELMEBETEGGÉ NYILVÁNÍTÁSÁT!!!!!!!!!!!!!!!!!
ORBÁN VIKTOR, PINTÉR SÁNDOR, LÁZÁR JÁNOS személyes jó barátja, BŰNSZERVEZETI POLITIKAI MAFFIA TÁRSA azaz Dr. Nagy Gábor Tamás a politikai védelme biztos tudatában elrendelte HAJDÚ ATTILA úr PSZICHIÁTRIAI KÉNYSZERGYÓGYKEZELÉSÉT. Mivel a TÉNYFELTÁRÓ úr nagyon veszélyes elem az állami bűnszervezetre nézve, ezért nagyon precíz, pontosan megszervezett bánásmódban részesítették, így került a MÁSODIK KERÜLETI SZENT JÁNOS KÓRHÁZ PSZICHIÁTRIAI OSZTÁLYÁRA, MELYET  Dr. Kurimay Tamás főorvos vezet. Az a DR. KURIMAY TAMÁS, aki hosszú évtizedek óta feltétel nélkül kiszolgálta az ÁLLAMI BŰNSZERVEZET MINDEN IGÉNYÉT, és sok sok ember sérelmére hajtott végre ELEKTROSOKK TERÁPIÁKAT, KÉNYSZERGYÓGYKEZELÉSEKET. Az évtizedek alatt POLITIKAI UTASÍTÁSRA SZÁMTALAN EMBERT, EGÉSZSÉGES EMBERT TETT TÖNKRE, ÉS NYILVÁNÍTOTT ELMEBETEGGÉ, pusztán azért, mert a POLITIKAI HATALOM ÚTJÁBAN ÁLLT. Dr. Kurimay Tamás főorvos a MAGYAR PSZICHIÁTRIAI TÁRSASÁG vezetője, vezető orvosa volt. A leváltása azért vált szükségessé, mert a NEVE annyira ismerté vált az ÁLLAMI BŰNTETTEK ELKÖVETÉSE MIATT, hogy a továbbiakban kínos lett volna a szakmának, ha a neve olyan ismert pozíció betöltésében szerepel, mint az MPT .
Hajdú Attila úr kényszergyógykezelése kizárólagosan politikai nyomásra történik, a legfelsőbb állami karhatalmi erők bevonásával, így ORBÁN VIKTOR állami bűnöző, elektrosokkos tömeggyilkos, illetve PINTÉR SÁNDOR rendőrgyilkos, maffiavezér személyes közbenjárásával. A legfelsőbb állami vezetés, köztük a SZEGÉNY GYŰLÖLŐ LÁZÁR JÁNOS  Fideszes  országgyűlési képviselő, illetve POKORNI ZOLTÁN 12.-kerület FIDESZES polgármester személyes bevonásával.
A BOMBAHÍR internetes médium megkereste a 12.-kerület polgármesterét személyesen POKORNI ZOLTÁNT, és átadta neki azokat a bizonyítékokat, melyek az Első Kerület Budavári Önkormányzat FIDESZES városvezetése által elkövetett GAZDASÁGI és EGYÉB bűncselekményeket bizonyítják. ÍROTT ANYAGOKAT, VIDEÓ ÉS HANG FELVÉTELEKET, belsős önkormányzati, és Gamesz Vállalat anyagait. Azokat a dokumentumokat, melyeket HAJDÚ ATTILA tényfeltáró gyűjtött össze, illetve, melyeket több internetes médium, illetve OKNYOMOZÓ RIPORTER szerzett be. Többek között olyan DVD- adathordozót adott át, melyen TETTEN ÉRTÉK A TÉNYFELTÁRÓK az első kerület Fideszes városvezetését, miközben a BŰNCSELEKMÉNYEKET elkövették. Erről több rejtett kamerával készített VIDEÓ és HANGFELVÉTEL KÉSZÜLT.
Ezeket a BIZONYÍTÉKOKAT személyesen adták át POKORNI ZOLTÁN Fideszes alvezérének, személyes jó barátjának, maffia társának. A 12.-kerület városvezetése POKORNI ZOLTÁN polgármesterrel az élen BŰNSZERVEZETBEN ELKÖVETETT, FOLYTATÓLAGOSAN MEGVALÓSÍTOTT BŰNPÁRTOLÁST HAJTOTT VÉGRE. Nem volt hajlandó foglalkozni az üggyel, és nem volt hajlandó HIVATALBÓL SEM ARRA, HOGY FELJELENTÉST TEGYEN az Első Kerület Budavári Önkormányzat FIDESZES VÁROSVEZETÉSE ELLEN. Nem tett feljelentést Dr. Nagy Gábor Tamás első kerületi polgármester ellen, sem pedig a GAMESZ igazgatója ellen sem. Illetve az összes első kerületi Fideszes bűnelkövetővel szemben BŰNPÁRTOLÓ MAGATARTÁST TANÚSÍTOTT!
Így a teljes MAGYAR ÁLLAMVEZETÉS egységszándékban BŰNPÁRTOLÁST HAJTOTT VÉGE a bűnelkövető FIDESZES POLITIKUSOK védelmében. ORBÁN VIKTOR, PINTÉR SÁNDOR, POKORNI ZOLTÁN, LÁZÁR JÁNOS, NAGY GÁBOR TAMÁS, BARTHA GÁBOR egybehangzó döntése volt az, hogy HAJDÚ ATTILA tényfeltárót tönkre kell tenni, ártalmatlanítani kell. Így rendelték meg együttesen a PSZICHIÁTRIAI KÉNYSZERGYÓGYKEZELÉSÉT, melyet a leghírhedtebb PSZICHIÁTER BŰNÖZŐK EGYIKE HAJTOTT VÉGRE. a  Szent János Kórház Pszichiátriai osztályán. A vezető főorvos TÖMEGGYILKOS, MÁNIÁKUS ELEKTROSOKKOS, POLITIKAI VÉGREHAJTÓ Dr. Kurimay Tamás által. Illetve a keze alá tartozó orvosok BŰNSEGÉDLETÉVEL, így DR PELIKÁN ANETT pszichiáter bűnöző közbenjárásával, aki Hajdú Attilára különös figyelmet fordít Dr. Kurimay Tamás utasítását végrehajtva.
DR. KURIMAY TAMÁS hasonló állami pszichiáter bűnöző, végrehajtó gyilkos, mint amilyen DR. PIGNICZKI ZSUZSA, aki a kecskeméti repülő kórház orvosa, illetve IGAZSÁGÜGYI ELMESZAKÉRTŐ is egyben. A PIGNICZKI ZSUZSA és KURIMAY TAMÁS féle állami bérgyilkosok azok, akik hosszú évek, évtizedek óta ÁLALMI POLITIKAI BŰNÖZŐK UTASÍTÁSAIT VÉGREHAJTJÁK A KÉNYSZERGYÓGYKEZELÉSEKET, ELEKTROSOKK TERÁPIÁKAT, POLITIKAI GYILKOSSÁGOKAT! 
DR. GIBISZER ÉVA Pszichiáter bűnöző volt az az állami megbízott tömeggyilkos, aki politikai utasításra, orvosokat, tudósokat, életvédőket, feltalálokat ELMEBETEGGÉ, CSELEKVŐKÉPTELENNÉ NYILVÁNÍTOTT. Illetve MÉDIA ALAPÍTÓ FŐSZERKESZTŐT HAMIS VÁD ALAPJÁN, politikai utasításra, a karhatalmi erők elvárásainak megfelelő PSZICHIÁTER SZAKVÉLEMÉNYT ÁLLÍTOTT VOLNA KI. Molnár F. Árpád média alapító főszerkesztő urat, a FASIZMUS, SZTÁLINIZMUS TERJESZTÉSÉNEK, PROPAGÁLÁSNAK HAMIS VÁDJÁVAL szintén hozzá küldték volna. Dr. Gibiszer Éva pszichiáter bűnöző a karhatalom által meghatározott ORVOSI SZAKVÉLEMÉNYT, ÁLVÉLEMÉNYT állította volna ki.

A HÍRHÁTTÉR tényfeltáró anyaga, melyet most írtunk meg, egyúttal feljelentés az ÁLLAMI BŰNELKÖVETŐK ELLEN. Az összes név, mely' említésre került a tényfeltáró dokumentumban érintett azokban a PSZICHIÁTER BŰNTETTEKBEN ,melyeket hosszú évek óta követ el az állam ártatlan polgárok, politikai üldözöttek sérelmére.
Különös figyelmet érdemel az ügyben az, hogy napjainkban egyre több, több , és több olyan ÁLLAMI BŰNTETT LEPLEZŐDIK LE, mely' a PSZICHIÁTRIAI KÉNYSZERGYÓGYKEZELÉSEKKEL, ELEKTROSOKK TERÁPIÁKKAL, KÉNYSZER BEZÁRÁSOKKAL, ELMEBETEGGÉ NYILVÁNÍTÁSOKKAL KAPCSOLATOS.
Itt minden esetben FELSŐ ÁLLAMI VEZETŐK A MEGBÍZÓK, neveket említve, ORBÁN VIKTOR, PINTÉR SÁNDOR, HENDE CSABA, LÁZÁR JÁNOS, POKORNI ZOLTÁN, NAGY GÁBOR TAMÁS, BARTHA GÁBOR, DOMJÁN LÁSZLÓ......
A végrehajtó intézmény azok a PSZICHIÁTRIÁK,melyeken vezető tisztséget betöltenek az alább megnevezett ORVOS BŰNÖZŐK. Sorolva a neveiket DR. PIGNICZKI ZSUZS,  DR. KURIMAY TAMÁS,  DR.GIBISZER ÉVA,   DR. PELIKÁN ANETT és sok más egyéb politikai orvos bűnözők.
A HÍRHÁTTÉR keresztyén emberjogvédői az alábbi anyagot, az összes állami intézménynek, belföldön, és külföldön egyaránt elküldi, továbbá bizonyíték formájában megőrzi, sokszorosítja. A nagy nyilvánosság előtt terjeszti, és minden eszközzel igyekszik a lehető legnagyobb nyilvánosságot adni ezeknek a bűnügyeknek. A levél FELJELENTÉS is egyben, melyet a legfelsőbb hatalmi vezetésnek közvetlenül elküldünk. Így az ORBÁN VIKTOR által vezetett FIDESZES ÁLLAMVEZETÉSNEK, illetve az irányítása alá tartozó TITKOSSZOLGÁLATOKNAK, IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁSI SZERVEKNEK.

Kelt.: Budapest, 2011. 06. 17. péntek     11.-óra,  03.-perc
Szerző.: TITÁN Soós József            elérhetősége.:  sosjzsef09@gmail.com,    illetve.: 06 20 298 95 46Pszichiáterek ölték meg a 21 éves fiát (Interjú: Molnár F. Árpád)A pszichiátria rémuralma - konkrét esetek - részlet 3.

Visszaélések a pszichiátriában


 
VISSZAÉLÉSEK A PSZICHIÁTRIÁBAN

 
Moszkva pszichiátriai visszaéléseinek hatása a magyar igazságszolgáltatásban *

 
A LEGUTÓBBI PSZICHIÁTRIAI VILÁGKONGRESSZUSON (1985.— a szerk.), amelyet Bécsben tartottak, Moszkva képviselői nem vettek részt. így védekeztek a sokszoros elmarasztalás ellen. Erről a kérdésről korábban is és későbben is sokat vitáztak. Az érvelések közül mi itthon elenyészően keveset hallhattunk vagy olvashattunk. Ennek oka nem az érdeklődés hiánya, hanem egyszerűen az, hogy Moszkva iparkodik gyarmatbirodalmában megakadályozni a módszereit ért bírálatok megismerését.
A hozzám eljutó hírek mindenesetre elegendőek ahhoz, hogy szúrópróbaszerűen ítéletet alkothassak mind a jogtalan beavatkozási módszerekről, mind pedig azok bírálatairól.
Ehhez elvitathatatlan jogom van, mert szenvedő alanyként az effajta visszaéléseket kevesen ismerhették meg nálam alaposabban. 1966-tól 1971 végéig egyfolytában kényszerültem tűrni az emberi személyiség sérelmére elkövetett barbarizmus minden változatát. Azóta pedig folyamatos külső megfigyelés alatt tartanak a legrafináltabb módszerek alkalmazásával.
Az e kérdéssel foglalkozó elméleti és gyakorlati szakemberek és szakírók sokrétű elemzései, észrevételei igen jelentősek és figyelemreméltóak, csakhogy véleményem szerint van egy általános fogyatékosságuk: csupán a kérdés tüneti kezelésével foglalkoznak.
Az alábbiakban megpróbálom ezt a rendkívül súlyos kérdést saját példámon és tapasztalataimmal egy másik oldalról elemezni; a beavatkozást elszenvedő szemszögéből, annak látásmódjával, egy olyan országból, ahova Moszkva erőnek erejével át akarja ültetni ezt a gyalázatos gyakorlatot. íme kettő azokból az orvosi jelentésekből, amelyet rólam írtak, és amelyek kivételesen birtokomban vannak:

1. „46 éves beteg, első alkalommal került Intézetünkben felvételre. Beteget a Kozma u-i Elmemegfigyelő helyezte át Sch. pár. dg.-sal. A beteg 1960 óta volt börtönben, feltehetően azonban már a bűncselekmény idején betegsége fennállott. Az átküldött kórrajzkivonat szerint 1963-ban feltehetően újabb schub zajlott le a börtönben. 1967 óta rövid megszakításokkal a Megfigyelő Kórházban kezelték, általában táplálkozási negativismus miatt vált szükségessé felvétele. A beteg neurolepticumokat, inzulin comát és ES- kezelést kapott. Betegségére való tekintettel büntetését a kezelés időtartamára felfüggesztették. A beteg kérésére — betegségére való tekintettel — a további büntetését is elengedték most.
Epikrízis: Osztályunkon: mindvégig nyugodt, conventionalis magatartást tanúsított, psychoticus tünetei azonban változatlanok. Időnként insufficientia érzésekről számol be.
Tekintettel arra, hogy a beteg további büntetését elengedték, és további psychiátriai osztályon való gyógykezelést jelen állapotában nem igényel, a mai napon kiírjuk. Budapest, 1971. november 8.”

2. „Harmadik alkalommal kerül Intézetünkben felvételre, az OMSZ szállította be a II. ker. Ideggondozó beutalójával. Anamnesisét illetően utaltunk korábbi zárójelentéseire. Felvétele előtt 6 héttel "tiltakozó éhezést” kezdett el; erősen leromlott somaticus állapot, táplálkozási negativismus miatt utalta be az Ideggondozó. Maior tranquillans kezelés során persec. tartalmai affectiv töltése csökkent; kezdetben folyadékot, később szilárd táplálékot is megfelelő mennyiségben fogyasztott. Kezelése 4. napján — lázkiugrás kapcsán — átmeneti delirosus tüneteket észleltünk. Lázát grippés eredetűnek tartottuk, miután az ismételt rtg-felv. és a fizikális vizsgálat bronchopneumoniát kizárt. Praeventiv Tetran-kezelés során testszerte urticariák jelentkeztek, bőrelváltozása Suprastin adása után csökkent. Magatartása adaequat, path. tartalmaival kapcsolatban megfelelő korrekció alakult ki. Jó somaticus állapotban emittáljuk; rendszeres ideggondozói ellenőrzése szükséges. Budapest, 1982. XII. 15.”

ELŐSZÖR IS, mi az igazság ezekben a jelentésekben? Az elsőben igaz, hogy 1966 nyarán első ízben vittek a börtön elmeosztályára. A Kozma utcai Megfigyelő a Kozma utcai Országos Börtön, közismert nevén a Gyűjtőfogház elmeosztálya. Abban az időben kétféle rendeltetése volt; a vizsgálati foglyok és az elítéltek megfigyelése, valamint a határozatlan időre, zártintézeti kényszergyógykezelésre ítélt személyek őrzése és gyógyítása. A két kategóriát különválasztották egymástól. Kis zárkák voltak a megfigyelésre beutaltak részére, a kényszergyógykezelésre ítélteket pedig nagy közös termekben tartották.
A börtönösök megfigyelésével kapcsolatos előírások szerint a börtönöst pár hétig meg lehetett figyelni, hogy nem elmebeteg-e. Ha úgy találták, hogy nem, vissza kellett küldeni a börtönbe. Ha igen, akkor meg kellett szakítani a büntetés végrehajtását, és a beteget át kellett helyezni egy közönséges elmegyógyintézetbe, hogy ott meggyógyítsák, majd újból vissza kellett vinni a börtönbe. Ez a megfigyelés csak pár hétig tarthatott.
AZ ENSZ Emberi Jogok Bizottságának Budapesten 1966 júniusában tartott kéthetes szemináriuma alkalmával, a szeminárium kezdő napjának reggelén, panaszt adtam be a Legfőbb Ügyésznek az emberi jogok sérelmére elkövetett sorozatos túlkapások miatt. Ebben bejelentettem, hogy a panasz orvoslásáig éhség- sztrájkot tartok. Lényegileg összefoglaltam és kiegészítettem korábbi panaszaimat, amelyeket egyrészt a politikai foglyok 1963-ban történt letagadása, másrészt a börtönben tevékenykedő belügyi szervek működése és törvénysértő túlkapásai miatt írtam. Részletezésükre most nem térek ki, de röviden annyit megjegyzek, hogy egy-egy elemük is annyira súlyos jogsérelmekre vonatkozott, amelyekért külön-külön is indokolt lett volna a legerélyesebb tiltakozás. Ezenkívül még azt is kértem, hogy nyilvános rendes bírósági tárgyaláson tárgyalják újra ügyemet, hogy bizonyíthassam a már korábban elkövetett törvénytelenségeket.
Elkülönítésem után hat hétig tápláltak mesterségesen a börtönben. Miután ennek ellenére is ragaszkodtam a túlkapások megszüntetéséhez és a jogsérelmek orvoslásához, átvittek a börtön elmeosztályára, hogy elektrosokkal leüttessenek, és így próbáljanak kényszeríteni elhatározásom megváltoztatására. 1966 folyamán valóban visszavittek még néhányszor a börtönbe, és kipróbálták, hogy abbahagyom-e az éhségsztrájkot. Látták azonban, hogy változatlanul követelem a KGB gyakorlata szerinti módszerek alkalmazásának megszüntetését, és folytatom a jogorvoslás kierőszakolására bejelentett éhezést. így azután többé nem próbálkoztak, hanem 1971-ig folyamatosan a Megfigyelőben tartottak, és ott még a kényszergyógykezelésre ítélt elmebetegektől is elkülönítettek.
Ebben az eljárásban különösen jogtalan az előírásoknak, vagyis még a saját, eleve Moszkva direktíváinak megfelelően hozott rendelkezéseknek is a teljes figyelmen kívül hagyása. Hiszen öt éven át tartottak börtönösként azon az elmeosztályon, ahova csak néhány hetes megfigyelésre volt szabad vinni börtönösöket. Azt az intézkedést, amelyet a büntetésvégrehajtási szabályzat ír elő arra az esetre, ha az elítéltek elmebetegekké válnak, csak 1971 áprilisában hozták, amikor a börtön elmeosztályáról átvittek a budapesti Országos Ideg- és Elmegyógyintézetbe, közismert nevén a hárshegyi bolondházba. A diagnózis: sch. par., vagyis skizofrénia paranoides, a tudathasadásnak üldöztetéses téveszmerendszerrel jelentkező formája.
Ami a diagnózist illeti, most megpróbálom én elemezni ezt a diagnosztikai módszert, és lehet, hogy ezek a megállapítások jelentős mértékben eltérnek a kérdéssel hivatásosan, hozzáértően foglalkozó szakemberek véleményétől. Véleményem szerint ugyanis nem a lényegre irányuló az a mód, ahogyan értékelik azokat a fölháborító módszereket, amelyeket Moszkva alkalmaz nagyhatalmi terjeszkedésének előmozdítására.
A kommunista rendszerű társadalmakban, tehát az „Impérium” kikényszerítette monolitikus diktatúrákban ugyanis a konformizmus, az állampolgári alkalmazkodás és engedelmesség, vagyis a megkívánt állampolgári viselkedés eleve tudathasadáshoz vezet. Ha
az állampolgárok megfeledkeznek arról, hogy ők tulajdonképpen csak megjátsszék az engedelmes bábuk szerepét, és komolyan veszik, sőt hinni is kezdik azokat a szólamokat, amelyeket az emberekbe próbálnak sulykolni, végül valóban elmebetegekké válnak.
Ha tehát épelméjűek kívánunk maradni, de a megkívánt magatartási modellt is meg akarjuk valósítani, műkedvelő komédiásokként kell élnünk.
De lássuk a következő megállapítást a jelentésből: 1963-ban újabb schub zajlott le a börtönben. Ez a megállapítás utalás arra, hogy 1963 júniusában tartotta Kádár János a Csepel Művek csőgyárában az ENSZ akkori főtitkára, U Thant társaságában azt a beszédet, amelyben letagadott bennünket, és azt állította, hogy hazánkban politikai bűncselekményekért senkit nem tartanak börtönben. Ekkor írtam meg első panaszomat a Legfőbb Ügyésznek, amelyben ennek a személyi jogainkat durván sértő és a sajtóban is közzétett állításnak a kiigazítását kértem. Ezt egy magasrangú bizottság, amely kiszállt a börtönbe, határozottan megtagadta.
Ami a táplálkozási negativizmust illeti, az a szakemberek szerint valóban betegségi tünet. Ez természetesen helyes megállapítás. Csakhogy nálam soha semmiféle táplálkozási negativizmusnak még csak a nyoma sem fordult elő. Egész életemben igen jóízűen, és nagyjából azt is állíthatom, hogy válogatás nélkül étkeztem. A börtönben ezt a „táplálkozási negativizmust” étkezésmegtagadásnak hívják, amiért — ilyen címen — kaptam is jóné- hány fegyelmi fenyítést.
Ügy tűnik föl tehát, ha Moszkva hatalmi övezetében egyszer, kétszer, háromszor... megkíséreljük legelemibb emberi jogaink érvényesítését, és az minden esetben sikertelen marad, sőt a jogorvoslat helyett további jogsérelmek következnek, és a végén már csaknem teljesen összefüggő, folyamatos megtorláshoz vezetnek, itt nem szabad ehhez, az egyébként valóban szokatlan eszközhöz folyamodnunk. Hisz valóban szokatlan ez a módszer, mert olyan körülmények között, ahol egyébként sem kényeztetik el az embert az étkezéssel, valóban nem szokás lemondani a létfenntartáshoz szükséges élelemről, sőt még a folyadékról is. Dehát bizonyos határon túl, ha már nincs más eszköz, mihez folyamodhatunk még?
Most, amikor így visszagondolok ennek az általam valóban meglehetősen következetesen folytatott éhségsztrájknak az elkezdésére, őszintén meg kell vallanom, hogy a gondolatot valószínűleg annak a néhány kimondottan kommunista szellemű könyvnek valamelyikéből vettem, amelyeket még azokban a hónapokban olvashattam, amikor még nem fenyítettek, és nem különítettek el.
Ezek a kommunista irományok ugyanis kivétel nélkül úgy íródtak, és úgy vélekedtek az úgynevezett proletár internacionalizmus általuk tisztelt, bebörtönzött hőseiről, hogy ők, valahol, valamelyik börtönben, pár napos éhségsztrájkkal elérték céljukat, sőt esetleg szabadulásukat is kiharcolták. Ha jól emlékszem, abban az időben, amikor éhségsztrájkoltam, emlegették FARIA nevű venezuelai elvtársukat (lehet, hogy rosszul emlékszem a nevére), aki rövid éhség- sztrájkkal kivívta szabadulását.
Ha tehát sokkal kisebb dolgokért, sokkal emberibb körülmények között éhségsztrájkot folytató kommunista politikai foglyokat az úgynevezett nemzetközi munkásmozgalom kiemelkedő hőseiként tisztelik, milyen alapon minősítik táplálkozási negativizmusnak a végszükségben ilyen eszközhöz folyamodó, valóban demokratikus gondolkodású emberek éhségsztrákját.
Elképzelhető, hogy fel sem merült volna bennem az éhség- sztrájk gondolata, ha a szándékosan így összeválogatott, agymosási célzatú, kommunista könyvek valamelyikében nem olvasok erről a lehetőségről. Joggal tételezhettem fel, hogy a kommunista fogvatartók politikai foglyaik esetében, valamelyest értékelik a saját törekvéseikben és példaképeiknél annyira felértékelt ilyen jellegű áldozatot.
Úgy látszik azonban, Jupiternek tartják magukat, és a moszkvai értékelés szerint csak az általuk kiszemelt élcsapat kiváltsága ez a magatartási modell. Aki pedig nem tagja az élcsapatnak, az valamilyen alacsonyabbrendű emberi vagy emberfajta lénynek tekintendő, és elmebetegnek minősítendő, ha jogait érvényesíteni akarva, végszükségében éhségsztrájkhoz folyamodik.
A következő állítás: betegségére való tekintettel a büntetés végrehajtását felfüggesztették.
Ez a mondat megfelel a valóságnak, csakhogy, ha jogszerűen akartak volna eljárni, és valóban betegnek tartottak volna, már 1966-ban ezt kellett volna tenniük. De nem ezt tették, hanem 1966-tól 1971-ig a börtön elmeosztályán tartottak mint börtönöst, magánzárkában, még az elmebetegektől is elkülönítve. Ennek a minősítésnek megfelelően foglalkozott velem a börtön is. Évente egyszer még a nevelőtisztet is átküldték a börtönből. Amikor néha kivittek sétára, akkor is külön, erre kijelölt kis körben kellett keringenem, mint a kerge birkának. Az elmebetegeket pedig elzavarták, ha közeledtek hozzám.
A zárkámat a börtönben tevékenykedő, működő, de mégis inkább működésgátló úgynevezett operatív tisztek rendszeresen átkutatták. így például egy alkalommal elvitték a zárkában mindig elrejtve tartott feljegyzéseimet. Eldugtam őket, mert elvileg mindennemű írás tilos volt. Vécépapírra írtam titokban gondolataimat és meglehetősen nagy mennyiségben gyűltek fel ezek a papírok.
Az éveken át teljes magányban élő ember sokkal mélyebben gondolkodik, közelebb kerül Istenhez, és közelebb tud jutni a végső célok megfejtéséhez is, de az egyszerűbb dolgokat is alaposabban tudja megítélni, még ha ez az ítélet néha el is távolodik a valóságtól.
Ilyen gondolataimat írtam le az esetenként valamilyen módon megszerzett ceruzacsonkkal a kivételesen engedélyezett vécépapírra.
Amikor a séta után visszamentem a zárkába, mindig megnéztem, hogy mi tűnt el, amíg távol voltam. Feljegyzéseim felháborító eltulajdonítása után mindjárt írásban kértem a főorvost, hogy szerezze vissza azokat. Eredetileg nem is gondoltam, hogy elmeosztályon kívüli személyek vitték el, bár gyanús volt a kutatási mód. Szemmel láthatóan a főorvost is felháborította ez az illetéktelen beavatkozás, mert azt válaszolta, hogy nem tud a dologról, és engedélyezte, hogy feljelentést írjak az ügyészségnek. Meg is írtam ismeretlen tettesek ellen, szellemi tulajdonom ellopása miatt, de még csak választ sem kaptam. Az egyik emiatti méltatlankodásomra azt a választ kaptam, hogy örüljek, mert gondolataim miatt egyébként hosszú évekre ítélhetnek. Mondtam, hogy ezt örömmel vállalom.
Ezek az események is bizonyítják kettős státusom.
Amikor büntetésemből letelt tíz év, az úgynevezett harmad- tárgyalásra is előállítottak. A tárgyalást ilyenkor is bírói tanács folytatja. Itt még csak meg sem említették, hogy már évek óta a Megfigyelő elkülönítő zárkájában tartanak.
A tanács elnökének is átadtam a vécépapírra írt panaszomat, ami eredeti panaszom egy másolata volt. Időközben ugyanis már annyiszor elismételtem, hogy bármikor szó szerint újból le tudtam írni. Egyben bejelentettem neki, hogy amíg nem orvosolják panaszomat, folytatom az éhségsztrájkot.
HARMADKEDVEZMÉNYT NEM kaptam. Szabályszerűen elutasították, de nem mint elmebetegét, hanem mint olyan börtönösét, aki nem érdemelte ki a kedvezményt. Ráadásul nem maradt el a megtorlás sem, mert már másnap elkezdődött a sokkolás, ami akkor meglehetősen hosszú ideig naponta megismétlődött. Mindezt pedig annak ellenére tették, hogy a tanács elnökének világosan elmagyaráztam a fegyelmi fenyítések jogtalanságát, sőt eleve sérelmes voltát. Felhívtam figyelmét, hogy nemhogy fenyíteni nem lett volna szabad, hanem — éppen ellenkezőleg — jóvá kellene tenniük a durva jogsértéseket.
De ez a kettős állapot akkor sem szűnt meg, amikor a hárshegyi bolondházból kiengedtek. Sőt még ma is tart, egyre fokozódó mértékben.
De menjünk tovább egy lépéssel!
A beteg neurolepticumokat, insulin-comát és ES-kezelést kapott.” Valóban kaptam mindezt, mégpedig halmozottan, csak nem gyógyítási, hanem megfélemlítési célzattal. Súlyosbító körülmény, hogy közben 1971 áprilisáig egészséges börtönösnek számítottam.
De részletezzük kissé ezeket az emberi személyiségre és az emberi méltóságra annyira sérelmes, durva beavatkozásokat. Mert hiszen egészséges embernél valamennyi annak számít, arra használják, hogy megpróbálják megváltoztatni személyiségét.
Az Úristen különös kegyelme nélkül ez minden bizonnyal nem sikerült volna, mert hisz öt éven át magánzárkában, elkülönítve a világtól, a különféle megfélemlítési módszerek válogatott alkalmazásával, a központi idegrendszerre ható mindenféle vegyszerrel, villamos árammal... hogyan őrizhetnénk meg személyiségünket hathatós segítsége és a belé vetett teljes bizalom nélkül?
És ha most, immár tizenöt évvel később, az azóta is alkalmazott különféle hatósági megfélemlítési és egyéb jogtalan intézkedések és mesterkedések közepette, visszagondolok ezekre az évekre még fokozottabb mértékben megerősödik bennem az az elhatározás hogy a jövő nemzedékek egészséges fejlődése és fennmaradása érdekében minden tőlem telhetőt megtegyek az effajta embertelen gyakorlat, az ilyen KGB-s módszerek hazai alkalmazásának megszüntetésére. Szerény lehetőségeimmel megpróbálok továbbra is küzdeni, hogy ezek a lelkületünkre és fizikumunkra is mérhetetlenül ártalmas módszerek és eszközök behozóikkal és alkalmazóikkal, sőt minden hordalékukkal együtt kiszoruljanak ebből az országból, sőt lehetőleg még földrajzi térségünkből is.
Most nézzük egymás után a felsorolt, úgynevezett kezeléseket. Elektrosokk. Napjainkban súlyos elmebetegeken alkalmazhatónak tartják ennek a beavatkozásnak humánusabb változatát. Ilyenkor a sokkolás előtt adott injekcióval kikapcsolják a beteg tudatát, hogy ne érzékelje, mi történik vele.
NÁLAM A SOKKOLÁST teljesen józan állapotban hajtották végre. Minden alkalommal, kifejezett tiltakozásom ellenére, fölfektettek a kezelőasztalra, lefogtak, számba dugták a gumipecket, és két oldalról halántékomhoz szorították az elektródokat. Sőt azt is megtették, hogy végignézették velem valódi elmebetegek sokkolását, hogy lássam, milyen szörnyű fiziológiai elváltozásokat idéz elő a halántékon bevezetett áram. Ez ellen is tiltakoztam, és mondtam, hogy nem kötelezhetnek effajta jelenetek végignézésére, de azért kilestem szempilláim alól, mert kíváncsi voltam. Láttam, hogyan kékül el a szerencsétlen ember, hogyan rángatódzik, vonaglik, és habzik a szája.
Ha ehhez hozzászámítom, hogy minden alkalommal tudja az ember, milyen folyamat következik, az effajta erőszakos beavatkozás minden bizonnyal alkalmas arra, hogy egyes embereknél személyiségváltozást idézzen elő. Hogy megőrizhessük önmagunkat, tudnunk kell, hogy evilági életünk próbaút és semmiség az örökkévalósághoz képest. Itteni szenvedéseink és megpróbáltatásaink az örök életen belül a pillanat töredékéig sem tartanak, de feltétlenül tudnunk kell azt is, hogy az Úristen kegyelmet is ad mindahhoz, amit el kell viselnünk.
Mivel Isten nem egyforma embereket teremt, természetesen az uniformizálásra való törekvések nemcsak bűnösek, de eredménytelenek is. Természetes az is, hogy mindenki másképpen reagál az efféle külső és belső hatásokra. Feltételezem azonban, hogy az eszméletvesztéssel járó tudattalanság állapota mindenkinél bekövetkezik. Valószínű az is, hogy ennek az állapotnak a mértéke összefügg az előidézett áramütés erősségével.
A megfélemlítés fokozására azt is megtették, hogy a teljes erejű lesokkolás előtt több kisebb áramütést adtak. Ezektől csak egy- egy pillanatra vesztettem el az eszméletemet, és amikor magamhoz tértem, gyakorlatilag memóriakiesés nélkül tudtam mindent érzékelni, ellentétben a teljes lesokkolással, ami után a lét és a nemlét közötti állapotban tértem magamhoz. Egyelőre ennyit a sokkolásról.
Talán még egy tanács az esetleg jogtalanul és igaztalanul sokkolandóknak. Ha bárkivel effajta brutális szörnyűséget tesznek, imádkozzék, és teljes bizalommal engedje át magát az Úristennek. Az Ő keze erősebb, mint az elektródatartókat fogóké és irányítóké, az INSULIN-COMÁS KEZELÉS csak annyiban hasonlít az elektrosokkhoz, hogy ugyanolyan jogtalan, megfélemlítő célzatú beavatkozás az emberi lélekbe. Adnak egy nagy adag insulin injekciót, és várják a hatást. Megfigyelik, hogyan hat az áldozat vércukortartalmának csökkenése. Megvárják az úgynevezett kómás állapotot, majd orrszondán át betöltik a mesterséges táplálásra előkészített folyadékot. Ebben a módszerben az a legnagyobb gonoszság, hogy az áldozat a nagy adag insulin hatására úgy érzi, közelít a vég, majd a folyadék betöltése eufóriás, vagy divatos szóval feldobott állapotot idéz elő, mert kielégül az elalélt szervezet.
Nem szeretnék általánosítani személyes tapasztalataimból. Mindenesetre, igazságom tudatában, az eszményeink győzelméről kialakult szilárd meggyőződésemből fakadóan, ez ellen az eljárás ellen is a leghatározottabban tiltakoztam. Magát az eljárást minden alkalommal úgy tekintettem, mint annak a nagyhatalomnak a hazai működését, amely gátlástalanul alkalmaz mindenféle bűnös eszközöket hódító céljainak elérésére. Az esetleges áldozatoknak is ugyanazt javasolom, mint az elektrosokk ellen. Teljes ráhagyatkozást az Úristenre. De mindaddig, amíg a szerencsétlen áldozat bírja, ne mulassza el felhívni kínzójának figyelmét arra, hogy mennyire jogtalan és erkölcstelen eljárást alkalmaz.
Hasonlóképpen tiltakoztam minden esetben a központi ideg- rendszerre ható gyógyszerek ellen is. Bár a zártintézeti magánzárkában eltöltött öt év alatt egyetlen alkalmat sem mulasztottam el a tiltakozásra, kénytelen voltam megismerni ezeknek a szereknek a hatását is.
Hosszú ideig kaptam naponta Hibemál-injekciót. Hatása olyan, hogy állandóan félálomban szendergünk tőle. Mint az őszi legyek. Ráadásul elektrosokkot is kaptam hozzá. Ebben az állapotban sok akaratra van szükség, hogy megőrizhessük a valóság érzékelésére való képességünket. De könnyen bele is lehet halni az igénybevételbe.
Úgy hallottam, később — éppen a halálesetek miatt — az elmebetegeken sem alkalmazták a rendszeres Hibemál-injekdókúrát.
Igen kellemetlen hatása van a nagy dózisokban adagolt Haloperidolnak. Fiziológiailag a Parkinson-kórhoz hasonló rángatódzást idéz elő. Lábam és kezem úgy rángatódzott, mint amikor a kecskebékának levágják a rántani való combját. Ráadásul igen kellemetlenek a tudatra kifejtett hatásai is. Delíriumos állapotot idéz elő, ami semmi esetre sem nevezhető pihenéshez, alváshoz hasonló állapotnak.
Nehezen tudom elképzelni, hogy magyar pszichiáter moszkvai nyomás nélkül hajlandó lenne épelméjű emberek effajta kínzására. Ezért most megpróbálom erkölcsileg értékelni az ilyen túlkapásokat.
Gyakran előfordul, hogy az ilyen brutális módszerek alkalmazását egy-egy személy önkényeskedésével, túlkapásával magyarázzák illetve arra egyszerűsítik le Szerintem ez alapvetően hibás szemlélet és értelmezés, amit egyértelműen cáfolnak személyes tapasztalataim.
Az értelmezési hiba és szemlélet gyökerei arra vezethetők vissza, hogy sajnos a jószándékú nyugati bírálók között is sokan vannak, akik az embertelen moszkvai rendszert közelebb érzik magukhoz, mint a szabad demokráciát, ami pedig saját államrendjük alapja. így azután ezek a személyek, sőt csoportok a moszkvai rendszert és annak alapjait, a marxizmust és leninizmust akarják mentegetni A túlkapásokat, a kegyetlenkedéseket és az embertelen jogtiprásokat pedig néhány ember önkényeskedésével, személyi kultusszal és hasonló, egyeseknek tetsző értelmezésekkel mentegetik, magyarázgatják.
Pedig a valóság egészen más!
NÉZZÜK MEG ELŐSZÖR, vajon tartható-e az efféle szemlélet nagypolitikai vonatkozásokban. A moszkvai terjeszkedés háború utáni első évtizedének az egész magyar nemzet erejét és ellenállását likvidálni akaró könyörtelen megnyilvánulásait elnevezték sztálinizmusnak**, vagy más néven a személyi kultusz éveinek, és 1962-ben megneveztek szám szerint tizenhét vezető beosztású kommunistát, akik „frakcióztak Rákosival”. Mintha ez a tizenhét kommunista képes lett volna bármire is hazánkban, ha nem Moszkva védelme alatt tevékenykedik. A vesztett háború és az orosz megszállás, a megszálló csapatok minden csalárd és erőszakos megnyilvánulása sem tudta megtörni a nemzet ellenérzéseit. A kommunisták a megszállók támogatásának hatására is csak a szavazatok 17 %-át tudták megszerezni.
De ez a 17 % sem tudta volna megtizedelni hazánkban a társadalom felső- és középosztályait, valamint az alsóbb osztályok jelentős rétegeit. Nem lett volna képes alapjaiban aláaknázni nemzetünkben a nemzetünkért és annak valódi értékeiért érzett felelősséget.
De a tömegmészárlás, a társadalom teljes felforgatása és az anyagi lehetőségek elpusztítása ellenére is már az első évtized után magára talált a nemzet, amelyet elsősorban a „Ruszkik haza” jelszó kötött össze.
A világ meghódítására törekvő nagyhatalom minden bizonnyal elemezte a háború első éveinek megszállási tapasztalatait, és leszűrte belőlük a kétes értékű hódításban felhasználható még kétesebb értékű tanulságokat. Minden bizonnyal megállapították, hogy „parancsra vagy utasításra cselekszem, tehát nem én vagyok a felelős” szemlélettel jellemezhető általános helyzet megteremtésével mennyire lezülleszthető a közszellem és a közerkölcs.
Erre az elgondolásra alapozta és építette fel Moszkva a meghódított területeken létrehozott rendszereket. És teszi ezt annak ellenére, hogy a második világháború óta már nemzetközileg, sőt sok országban már államilag is visszaható erővel ruházták fel a bizonyos főbenjáró bűncselekményekkel kapcsolatos büntetőjogi rendelkezéseket.
Éppen Moszkva kényszerítette ki és hajtotta végre a legszigorúbban a második világháború alatti háborús bűncselekmények miatti felelősségrevonást. Még győztes hadseregéből is milliókat büntetett kényszermunkatáborokban csak azért, mert fogságba estek.
VAJON SZÁMOLNAK-E A KREML URAI AZZAL, hogy mekkora a felelősségük ezeknek a nemzetközi egyezményeknek az értelmezésében? És itt nem egyszerű, egyes személyek sérelmére elkövetett gálád gyilkosságokról van szó, hanem teljes nemzetek, egész társadalmi osztályok kiirtásáról. A népirtást kimerítő bűnök náluk, ha ők követik el, a marxizmus és leninizmus szolgálatában állnak. Úgy látszik a szabad világban tevékenykedő ügynökeik és bámulóik el is fogadják ezt a szemléletet.
A börtönben és a pszichiátriai megfélemlítésre és más beavatkozásokra használt elmeosztályokon ugyanilyen szemléletet és gyakorlatot alakít ki ez a terjeszkedő nagyhatalom. Olyan légkört teremt, hogy a visszaéléseket a dolgozó közösségek együttesen, teljes létszámban hajtsák végre az ilyen intézetekben.
Ha tehát a jószándékú bírálók ezeket az intézeteket vizsgálják, ilyen szemlélettel kell megalkotniuk ítéletüket. Itt a kivétel az olyan alkalmazott, aki megtagadja a részvételt, ha az efféle törvénytelen intézkedések végrehajtása már elkezdődött. Természetesen akadnak túlbuzgó végrehajtók is. Vannak szadisták, a bűnben kitűnni akarók mindenütt. Tehát az egyéni esetek ilyen értelemben pozitív vagy negatív előjelűek.
így az ilyen esetek megítélésekor abból kell kiindulni, hogy az emberi méltóságra és személyiségre sérelmes minden túlkapás mögött vagy közvetlenül a KGB áll, vagy az uralma alatt tartott állam általa irányított titkosrendőrsége. Épp ezért ők a bűnösök, és mindaddig bűnösként kezelendők, amíg a bűnös hatalmi helyzet meg nem változik.
A börtönökben alkalmazott fegyőrök természetesen egyénenként egymástól különböző emberelő A jogtalanul fogvatartott politikai foglyokat azonban valamennyien őrzik. Tehát az önkényeskedés, az egyéni túlkapás mindenképpen elítélendő, de maga a tény már a moszkvai nagyhatalom bűne.
Hasonló a helyzet a pszichiátriai visszaélésekkel is.
Amikor a legelemibb jogokat is durván sértő módon lefogtak és lesokkoltak, az éppen szolgálatban lévő orvosok és ápolók munkaköri kötelességüket vélték teljesíteni Minden bizonnyal — valamiféle erőltetett magyarázattal — legtöbbször meg is próbálják nyugtatni háborgó lelkiismeretüket. így például tiltakozásomra legtöbbször azt felelték, hogy munkájukat végzik. Amikor szóhoz jutottam és megmagyaráztam, hogy milyen durva és milyen hosszú ideig tartó jogsérelmek ismételt elkövetése miatt voltam kénytelen megpróbálni a sérelmek orvoslását, az érvelés elől rendszerint kitértek. Megingott az a magukra erőltetett beállítottság, hogy az elkövetett brutalitások magasabbrendű érdekeket szolgálnak.
És ez nemcsak a büntetőintézet elmeosztályán volt így, hanem a civil intézetben is. A pszichiáterek feltehetően hivatásérzetből választják pályájukat. A jelenlegi körülmények között talán nem is a legjobban fizetett szakterület.
ETIKAI FELFOGÁSUK és igazságérzetük tehát nem tekinthető eleve hibásnak vagy bűnösnek, sőt tanulmányaik és hivatásuk gyakorlása folytán fokozottabb mértékben magukba kell fogadniuk olyan elemeket, amelyek inkább mélyítik, mint sekélyesítik igazságérzetüket. Feltehetőleg ugyanígy tisztában varrnak azzal is, hogy a Moszkva kikényszerítette állapot az egyén és a társadalom jogainak durva megsértése. Ezt a szemléletet, sőt lelkületet erősítenünk kell az orvosokban, hiszen őket tűri a hazánkban kikényszerített rendszer. így — paphiány folytán — egyre gyakrabban és nagyobb arányban kell hallgatniuk a betegek olyan panaszait is, amelyekkel a lelki életet élő emberek korábban a papokat keresték fel. Egyre gyakrabban észlelik azokat a tudathasadásos tüneteket, amelyeket a fogalmak és a szavak kifordított értelmezése alakít ki az egyénekben, sőt az egész nemzetben.
A már évek óta tartó rendszeres vallásüldözés különféle változataival és eszközeivel Moszkvának sajnos sikerült elérnie, hogy az uralma alatt tartott országokban — Lengyelország kivételével — állandóan csökken a papok létszáma. Nem vonzó többé a papi hivatás a fiataloknak, és csak azok engednek ennek a legszentebb és legszebb hivatásérzetnek, akikben az elemi erővel jelentkezik. A kommunista rendszerek a papoktól is megkívánják, hogy alávessék magukat a lelkiekben csak rombolást és pusztítást okozó marxizmusnak és leninizmusnak. Márpedig ezeknek a fogalmaknak csak az a gyakorlati leszűrődése maradt, hogy elfogadóik megalkusznak a Moszkvából irányított apparátusok mindenre kiterjedő ellenőrzésével
Ha ez a szellem és gyakorlat hosszabb ideig megmaradna, nemzetünk valóban a pusztulás felé közeledne, hiszen papok nélkül nem maradhat fenn a nemzet! Még a pogányok is tiszteletben tartották papjaikat. A legkisebb társadalmi közösségek is követték, sőt kikérték papjaik tanácsát, hiszen ők a lélek legavatottabb ismerői, és ma már a kommunisták sem tagadják meg a lélek fontosságát.
Moszkva ránk akar kényszeríteni egy olyan apparátust és rendszert, amely éppen azokat az értékeket támadja meg, és kezdi ki, amelyek immáron több mint ezer éve fenntartják nemzetünket.
Tehát addig, amíg újból helyre nem állítjuk a papi hivatás becsületét, és újból ki nem termeli magából nemzetünk a fennmaradásához szükséges papokat, addig is szükség van az emberek valamiféle lelki gondozására. Ezt a hiányt addig azoknak kellene pótolniuk, akikhez testi nyavalyáikkal fordulnak az emberek. Ezért tehát mindenképpen elő kell segítenünk, hogy az ilyen hivatásra vállalkozó személyek lelkiekben és erkölcsiekben megfelelően megalapozottak legyenek.
Amikor 1981-ben jogtalanul leszállítottak a vonatról, elvették a kommunista országokba szóló útlevelemet, és durva erőszakkal visszatartottak az utazástól, panaszt írtam a Legfőbb Ügyésznek, és kértem útlevelem visszaadását, a durva sérelmek orvoslását, és bejelentettem, hogy panaszom orvoslásáig éhségsztrájkot tartok az Egyetemi Templomban.
A panasz orvoslása helyett az ötödik napon bevittek a hárshegyi bolondházba, hogy kényszerítsenek az evésre. Tiltakoztam, és úgynevezett bírói szemlét kértem. Az elmeosztály vezetője beleegyezett, hogy a tárgyalásig a bolondházban is folytassam az éhség- sztrájkot. Csupán annyit kért, hogy addig magamtól igyam vizet. Ezt meg is tettem.
A BÍRÓI SZEMLÉN, amelyet szakbíró elmegyógyászok és pszichológusok tartottak, először elfogadták érvelésemet. De alig telt lel egy óra, újból hívattak, és megváltoztatták döntésüket. És úgy látszik, ennek az egy órának döntő szerepe volt. Elképzelésem szerint az első döntés megfelelt a résztvevők lelkiismeretének. De valószínűleg az ezt figyelemmel kísérő hatóság egyszerűen rájuk parancsolhatott, hogy változtassák meg döntésüket.
Miután pedig ez megtörtént, nemcsak személy szerint X vagy Y, hanem gyakorlatilag éppen a betegápolás kényes feladatát végző egész testület olyan szerepre vállalkozott, amely tulajdonképpen már a hóhéréhoz volt hasonlítható.
Lélektanilag ezt nem tudom másképpen magyarázni, mint hogy a KGB irányítása alatt működő politikai rendőrség utasításai annyira megrémítik az utasítások címzettjeit, hogy felmentve érzik magukat hivatásbeli kötelességeik, lelkiismeretük és szabad akaratuk korlátozásai alól.
Mert mi is történt? A parancs vétele után pár perccel már lekötöztek, és 24 órán át kaptam olyan infúziót, amely igen nagy arányban tartalmazott Haloperidolt. Már egy-két perc múlva erős delíriumba estem, és ez az állapot napokig tartott. Ezt követően gumicsővel kezdtek tömni, de úgy, hogy a cső ne csússzon le, és ezért órákon át öklendeztem az irritálás miatt. Majd ezután négyen-öten erősen lefogtak, orromat hátracsavarták, számat szétfeszítették, és úgy tömték belém az ételt, hogy minden alkalommal óriási ételtócsában maradtam.
A későbbiekben a Haloperidolt már injekcióban adták be, de a tömésnek továbbra is csak ezt a sarkítottan brutális változatát alkalmazták. És mindezt ugyanaz a személyzet hajtotta végre, amelyik előzőleg lényegileg egyetértett velem, és amelyik egyébként a szerencsétlen és igen elesett emberek gyógyításán és gondozásán fáradozik.
Viselkedésüknek erre a változására csak azt a magyarázatot találom, hogy a moszkvai eredetű utasításokat olyan könyörtelenül keresztülhajszolják, hogy az emberek ilyen utasítások hatása alatt nem érzik többé kötelezőnek magukra azokat az erkölcsi és magatartási normákat, amelyeket egyéniségük, erkölcsük és hivatásbeli kötelességeik egyébként megkívánnak tőlük.
Ezt a megállapításomat az egy évvel később történt események szintén megerősítik. Mivel az ellenem folyó módszeres hajsza nem szűnt meg, sőt fokozódott, ajánlott leveleim nem érkeztek meg a címzettekhez, a jogsértések halmozódtak, és még a korábbiaknál is
gyakoribbakká váltak, 1982 őszén ismét panaszt írtam a Legfőbb Ügyésznek, és kértem, hogy végre orvosolják az elkövetett jogsérelmeket. Kértem boldog emlékű MlNDSZENTY bíboros prímásunk teljes törvényes rehabilitálását is, hiszen ő volt az a személyiség, aki törvénytelen lefogatásáig és elhurcolásáig a leghatározottabban tiltakozott az effajta szellem hazai terjesztése ellen.
Panaszomban bejelentettem, hogy az orvoslásig tiltakozó böjtöt tartok. 46 napig hagyták, hogy böjtöljek. De akkor már az elhurcoláskor is úgy jártak el, ahogy azt a KGB-s parancsadók előírták. Ugyanis este otthon dolgoztam, amikor kopogtak, és bejöttek mentőorvosi minőségben. Kezemet hátracsavarták, s ezzel a mozdulattal már a fejemet is előrehajtották, majd kezemnél és lábamnál fogva, igazolvány és egyéb holmik nélkül egy mentőautóba hurcoltak. Még lakásom kulcsait is önkényesen használták.
Elhurcolásom közben hangosan kiáltoztam segítségért, hogy emberrablók törtek rám, de ez egyáltalán nem zavarta őket.
Újból a hárshegyi bolondházba vittek. Jegyzőkönyvbe diktáltam elhurcolásomat, de még csak annyit sem mondtak, hogy bocsánat. Behurcolásom után pedig meg sem várták a bírói szemlét, hanem azonnal lefogtak, hátracsavarták az orromat, brutálisan szétfeszítették a számat, és ide-oda csúsztattak rajta egy csajkát, amelyben kávé volt, majd tartalmát úgy löttyintették rám, hogy kevés a számba, zöme pedig fekhelyemre ömlött. így szoktattak hozzá ahhoz a gondolathoz, hogy adott esetben Moszkva közvetlenül is beavatkozik egy-egy olyan ügybe, amelyet egyébként csak az irányítása alatt működő hatóságok hajtanának végre.
Kaptam újra a Haloperidol-injekciókat, és naponta háromszor tömtek ezzel a módszenei. És miként az erről szóló jelentésben is olvasható, többnapos delíriumot vészeltem át magas lázzal. Közben pedig ugyanezek az emberek a magukkal tehetetlen, valóban beteg embereket kimosták a fekáliából, és ápolták igen rossz felszereléssel, igen szegényes körülmények között.
Mivel pedig nehezen képzelhető el, hogy volt olyan is, aki egyetértett a KGB-s módszerek hazai alkalmazásával, újból csak azt a magyarázatot találom, hogy a törvénytelen fellépést elrendelő utasítást úgy tekintik, mint az egyébként szokásos kötelességeik alól feloldó hatályú intézkedést.
A TANULSÁG: a szörnyű jogsérelmek és törvénytelen fellépések oka az a szellem, amelyet Moszkva szeretne meghonosítani birodalmában, és azok a szervek, amelyek ezt fenntartják. Mindaddig tehát, amíg az ilyen gyakorlat orvoslására irányuló törekvés csak eseti elmarasztalásban merül ki, a kezelés csak tüneti. Moszkvát kell arra kényszeríteni, hogy egyszer s mindenkorra hagyjon fel világuralmi törekvéseivel, és lenini süllyesztőjében tüntesse el mindazokat a szennyes módszereket és eszközöket, amelyeket ennek érdekében alkalmaz, illetve igénybe vesz. Ha a szabad világ és a rabságban tartott népek rákényszerítik erre az útra, megszabadul az emberiség az első számú ellenségétől. Mindaddig azonban, amíg ez
meg nem történik, indokolt annak feltételezése, hogy a Kreml urai a világ bármely részén az első adandó alkalommal mindent elkövetnek bárminemű feszültség kiélezésére, ha ez elősegíti világuralmi törekvéseiket.
Nem védekezésből vagy a szabad világ iránti bizalmatlanságból hódítanak, gyarmatosítanak, lázítanak és kergetik kilátástalan háborúba a kialakult állapottal elégedetleneket. Nem a „birodalom” fennmaradása érdekében pusztítják hagyományos értékrendünket, és nem az erőegyensúly védelmében akadályozzák meg az uralmuk alatt tartott népeket önrendelkezési joguk gyakorlásában. Nem azért törekednek mesterségesen előidézni az egyének és nemzetek tudathasadásos állapotát, mert saját népeiknek jogait védik.
Eszmei, gazdasági és politikai rendszerüknek lényege a terjeszkedés, és mindent megengedhetőnek tartanak, ami segíti céljaik elérését. Ezért élnek vissza a pszichiátriával is. A szavak helyes értelmezése, az emberek normális gondolkozása, értékeik és eszmerendszerük védelme akadályozza terjeszkedésüket, hódításaikat, illetve eddigi hódításaik megtartását. Ezért aztán üldöznek mindenkit és mindent, aki, illetve ami helyreállítja az emberek helyes és józan fogalom- és helyzetértelmező képességét.
LOGIKÁJUK: erőszakkal és hatalmi eszközökkel kikényszeríteni az uralmukhoz és terjeszkedésükhöz megfelelő körülményeket, s ezeket elfogadtatni. Fölszámolják mindazokat, akik csoportosan ellenállnak, és ragaszkodnak a jóhoz, helyeshez. Amikor pedig elérték, hogy a közhangulat beletörődött a zsarnokságba, amikor már megszűnik a nyűt ellenállás, egyszerűen ezt a rendellenes mentalitást minősítik normálisnak, és elmebetegnek minősíttetik azokat a kisebb csoportokat és személyeket, akik még ragaszkodnak a szavak és a fogalmak valódi jelentéséhez és értelmezéséhez.
Ha pedig sikerült elérniük az uralmuk alatt tartott területen ezt az állapotot, már nem okoz különösebb nehézséget, hogy az ilyen körülmények között működő intézményekben, sőt intézetekben is, meghonosítsák ezt a szellemet. Ekkor már csupán utasítás kérdése, hogy a helyeshez, a jóhoz, a normálishoz ragaszkodókat a rendellenes állapotba kényszerítettekkel különcként kezeltessék, sőt elmebeteggé minősíttessék.
Íme bizonyítékul egy példa: 1984. október 10-én Budapesten, a Lengyel Kultúra Házában szemináriumot tartottak a jaltai egyezményről, hogy reagáljanak arra a történelmi jelentőségű beszédre, amelyben George Bush, az Egyesült Államok alelnöke, Bécsben kijelentette, hogy nem fogadják el Közép-Európa moszkvai érdekövezetté nyilvánítását, és ilyen elvek szerinti kezelését. Jól képzett magyar, lengyel és orosz történészek, újságírók és diplomaták részvételével előadások hangzottak el a moszkvai álláspontot alátámasztandó, de a lényegről, az önrendelkezési jogról, illetve annak szavatolásáról senki sem beszélt.
NÉGY ELŐADÁS UTÁN FÖLSZÓLALTAM. Rámutattam, hogy az egyezmény legfontosabb előírása az önrendelkezési jog. Kiemeltem, hogy ezen az alapon hazánkban 1945. november 4-én tartottak is választásokat, és a kommunisták, annak ellenére, hogy mi magyarok a háborúból a vesztes oldalon kerültünk ki, és hogy hazánkat orosz csapatok tartották erős megszállás alatt, a szavazatoknak csak 17 %-át tudták megszerezni, és a konzervatív Független Kisgazdapárt 57 %-os abszolút többséget kapott.
Egy orosz történész erre heves méltatlankodásba kezdett: „Hogyan lehet így értelmezni?” — kérdezte. „Hogy lehet megszállásról beszélni?” Mondtam, hogy a szavakat csak valódi értelmükkel használhatjuk, mert különben nemzeti tudathasadást idézünk elő. Mikor pedig mindezt bebizonyítottam, és rámutattam, hogy 1956 októberében is éltünk önrendelkezési jogunkkal, amikor egyként keltünk fel a megszállók ellen, újabb próbálkozás következett elhallgattatásomra, mégpedig éppen a demokráciára való hivatkozással Megmagyaráztam: a demokráciának éppen az az alapvető követelménye, hogy ők is hallgassanak meg engem, ha én végighallgattam őket.
Ezután már csak arra futotta türelmükből, hogy meghallgatták válaszomat egy anekdotára, amelyet az egyik előadó mondott el a csalóról, aki háromszor csalt, és negyedszer már nem hittek neki. Az előadó ezt a történetet az Egyesült Államok kormányára vonatkoztatta. Én viszont elmondtam nekik, hogy 1956. október 30-án a moszkvai vezetők ünnepélyesen megígérték csapataik kivonását hazánkból. Ennek az ígéretnek alapján az akkor éppen szuverén Magyarország területén független kormányunk küldöttsége tárgyalásokat kezdett egy orosz repülőtéren a csapatkivonásokról, és a tárgyalások közben a KGB emberei a magyar tárgyalóküldöttséget elhurcolták, és egy részüket ki is végezték.
Íme – mondtam – ez az igazi csalás!
A válasz jellemző volt a mentalitásukra: közölték, hogy nem hallgatnak tovább, és valamennyien kivonultak a teremből.
A történetet most nem folytatom. Megpróbáltam az erről készült írásomat közzétenni, de nem sikerült sem itthon, sem külföldön. Pedig igen tanulságos lett volna. Moszkva képviselői ugyanis gyarmatbirodalmukon belül nem szoktak kivonulásukkal tiltakozni. Mindenképpen hasznos lett volna a hatalmi túlsúlyra támaszkodó megbízottakkal tárgyaló elnyomottakat felvilágosítani, hogy helyes, ha tárgyalásaik folyamán, e túlsúly ellenére is, szigorúan ragaszkodnak az igazsághoz, mert az mindennél erősebb! Olyan védelmezője van. Akit nem lehet legyőzni semmiféle erőszakkal sem! Hangsúlyozni k mindenütt, hogy ne tűrjék tovább lehajtott fejjel az elnyomást.
Íme: Quod erat demonstrandum.
Ennek a bizonyításnak az igazságát pedig még jobban alátámasztja, hogy engem hivatalosan elmebetegnek minősítenek. Viszont „nincs betegségbelátásom”.
AZ ÚRISTEN KÜLÖNÖS KEGYELMÉNEK KÖSZÖNHETŐEN 1982-ben három napon át vizsgált egy svájci pszichiáter professzor, akivel akkor — talán szabad mondanom, hogy — baráti kapcsolatom alakult ki, és ő az 1983-ban a Bécsben tartott nemzetközi pszichiátriai kongresszuson nyilvánosan igazolta, hogy szavakban és cselekedetekben kifejezésre jutó megnyilatkozásaim teljes összhangban állnak felfogásommal és eszmevilágommal, az üldöztetés nem téveszme, és a világon semmilyen , úgynevezett pszichotikus tünetet sem észlelt rajtam. Mégpedig annak ellenére, hogy a már a börtönben elkezdődött kétrétű hajsza azóta is állandóan, sőt egyre fokozódó mértékben tart.
Azért kétrétű ez a hajsza, mert az elbeszélés elején leírt zárójelentésnek téves az a megállapítása, hogy büntetésemet elengedték, mégpedig a saját kérésemre. Egyrészt sohasem adtam be kegyelmi kérvényt, ügyem újratárgyalását kértem, nem pedig büntetésem elengedését. Nem szándékoztam, és továbbra sem szándékozom kegyelmet kérni a jogtalan és törvénytelen hajsza és a meghurcoltatások alól. A Moszkvából irányított hatóságok annyi törvénytelen, aljas és — állíthatom — sátáni módszert alkalmaztak már ellenem, hogy ha tíz földi életem lenne, az is kevés lenne ahhoz, hogy jóvátegyék gyalázatosságaikat.
Másrészt nem is engedték el, mert azonfelül, hogy elmegyógyászatilag megfigyelés alatt tartanak, 1971 novemberétől 1976 júniusáig havonta kétszer a rendőrségen is jelentkeznem kellett, és lakóhelyemet sem hagyhattam el engedély nélkül. Ez a kétszeres ellenőrzés azóta sem szűnt meg.
Ahogyan ezt az állapotomat szakmailag ellenőrző svájci professzor nagyon helyesen megállapította, ha valakit valóságosan hajszolnak, az nem betegségi tünet, bár betegséget okozhat. Ez csupán a valóság konstatálása. Márpedig ezen a téren azóta sem enyhültek a hatósági mesterkedések, sőt, éppen ellenkezőleg.
Csak az Úristen különös kegyelmének köszönhetem, hogy az elmúlt évtizedek alatt a sokrétű és sokféle kellemetlenkedés és hajsza ellenére is sikerült megőriznem lelki és szellemi épségemet.
Ha valaha, valamilyen formában vagy módon nyilvánosságra kerülne, hogy mi mindent követtek el lelkem, elmém, sőt testem épsége ellen, abból az ilyen kérdések iránt érdeklődők megállapíthatnák, hogy a világtörténelemben még nem volt annyira rafináltan gonosz terjeszkedő nagyhatalom, mint amilyen a moszkvai impérium.


*DR. PÁKH Tibor jelen írása 1985-ben született, és 1987 novemberében jelent meg az Égtájak nevű szamizdat kiadó Elszakadás című lapjában, így a dokumentum a nagy nyilvánosság elé nem kerülhetett. A szerző jelenidejű megállapításai természetesen a rendszerváltás előtti időszakra vonatkoznak. (A szerk.)
**Sztálin nevének említésekor a szerző írásmódját alkalmazzuk — a szerk.

Zsidó (kóser) gyermekgyilkosság Körmenden? - Molnár F. Árpád eltitkolt dokumentumot hoz napvilágra


2009.06.03. 04:17 Molnár F. Árpád

Molnár F. Árpád tényfeltáró cikke


Morvai (Cipi) Krisztina: beszámolnál arról, hogyan lehet, hogy ahányszor bármilyen ügyben bármiféle tényfeltárást - igaz, ritkán nem  minden magyar idők rekordját megdöntve - eszközlök, annyiszor rontanak rám duhaj gyűlölködésekkel és vad, jobbikosan elbutult kocsmaröhögésekkel fasiszta, elektrosokkos, kínzásos, csonkításélvező és gyermekgyilkos sátáni, keresztyéngyalázó és Istenáruló szociopata és súlyosan társadalomellenes, paranoid pszichopata barátaid? És hogy-hogy már csak ilyenek vannak körülötted?(Molnár F. Árpád, a felsőbbrendű faj)
Mint ismeretes, az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb gyilkossági botránya Körmenden került végrehajtásra, amikor 1998 április 1-én megölték a 11 éves H. Zsófiát. A gyilkossággal a körmendi Tánczos Gábort gyanúsították meg, akit hazugságokkal, verésekkel és IMEI-s verőemberrel, valamint orálisan és intravénásan beadott kábítószerekkel kényszerítettek beismerő vallomásra. Az ügyben irdatlan mennyiségű volt a nyilvánvalóvá vált rendőrségi és politikai bűncselekmény. Az állam  - először Horn Gyula (MSZP) és Kuncze Gábor (SZDSZ), majd Orbán Viktor (Fidesz) vezetésével - mindenképpen az akkor 18 éves fiúra akarta fogni a bűntettet, akit hatalmas botrányok közepette el is ítéltettek. Tánczos Gábor 2008 január 20-án szabadult 10 éves szabadságvesztéséből. Az ügyészmaffia minden összefogása és elképesztően nyílt kurucinfós-jobbikos minőségű demagógiája és hazudozása sem tudta börtönben tartani, pedig az ügyészmaffia mindent megpróbált. Mint emlékezetes, akik az ügyben Tánczos Gábor védelmében megszólaltak vagy szakértettek, azokat összeverték, kórházba juttatták, rendőri szervekkel és a titkosszolgálatokkal zaklatták és terrorizálták. A Molnár F. Árpád a rendőrségi zaklatások és titkosszolgálati fenyegetések roppant széles skálájával szembesült 2001-től egészen 2008 végéig, ahányszor a Tánczos-ügyben nyomozni indult. Balaton Balázs újságírót - aki Tánczos Gábor védelmében szólalt fel - rendőrségi rendszámú autóból kiugró személyek verték meg, Lépold Józsefnének, a Magyar Grafológiai Társaság egykori vezetőjének bordáit - a Tánczos Gábor melletti írásszakértését követően - összetörték, a tanúkat még a bírósági per során - több bíróig és ügyvédig bezárólag - állami szinten, többek családjai elleni akciókkal megfenyegették.
Egy a zsidó bűnözést pártoló, a Jobbik pszichopata cselédsajtójához hasonlóan a bűnözéssel és a gyalázattal kérkedő szociopata idiótája hatására nyilvánosságra hozom ezt a 2000 február 3-án keltezett, máig elrejtett dokumentumot a körmendi gyermekgyilkosság alábbi, eddig sehol nem bemutatott dokumentumban állított elkövetőiről. A dokumentumot annak tartalma szerint egy titkos társaság prezentálta. A dokumentum címzettje az életét féltve a levelet soha nem hozta nyilvánosságra, ezért az bíróság elé sem került. A szakértők azonnal látni fogják, hogy a dokumentum készítője olyan ismeretek birtokában volt az akkoriban sehol sem publikus, köztörvényes állami működés kapcsán, ami nem hétköznapi személyre enged következtetni, minthogy olyan dolgokat és látenciákat említ, amik abban az időben (2000-ben!) a lakosságtól még teljesen el voltak zárva! A rendőrség bűnszervezeti módszerei, továbbá az állam titkos paktumai arról, hogy zsidó elkövető nem érinthető (jegyzem meg: csak kifejezetten izraeli állami engedéllyel), mind-mind olyan tények voltak, amikről egy hétköznapi embernek halvány fogalma sem volt!
A dokumentum tartalmát (annak alábbi felvétele nélkül) annak mostani publikálója, a Molnár F. Árpád korábban már megszellőztette (a róla készült képet mások élete védelmében nem nyilvánosságra hozva), idézve annak csaknem teljes tartalmát, mely tényfeltárás és igazmondás miatt a virtus pont hu - amely ilyen esetben bűnügyi feljelentésre lehetett volna kötelezhető, de az életellenes betiltó hadjárata sima bűncselekmény - bűnpártoló, gyermekgyilkospárti államvédelmi bűnbandája a dokumentumcikket betiltotta, a Molnár F. Árpádot pedig igazmondásért és a gyermekéletek védelméért a tömeggyilkos fasiszta magyar faj kurucinfós szintű, Egypárti emblematikus képviselője (a virtus) örök időkre kizárta a bizonyítottan imperialista nagytőkés, bűnszervezeti bűnöző cégek által pénzelt, az önmagát világ csúfjára a "legszabadabb sajtó"-ként hirdető lapról. A virtust olyan nemzetközi, globalista bűnszervezeti cégek és embereik pénzelték és pénzelik, mint a többek között izraeli hátterű Herbert Stepic, a Raiffeisen International vezérigazgatója, az izraeli és méregdrága Duna Plaza és Media Markt, a tömeggyilkos francia és zsidó titkosszolgálat, valamint a putyini maffia érdekeltségi körébe tartozó izraeli hátterű Renault és más olyan bűnszervezetek és fehér galléros bűnügyi, globalista nagytőkés körök, amelyek okkal kerülnek lépten-nyomon összefüggésbe a Föld bolygó méretű, fehér galléros pedofil gyermekkereskedelmi és szexuális motivációkból gyermekgyilkos háttérhatalmi, javában bankárokból, pénzemberekből, valamint politikusokból és igazságszolgáltatási eminensekből álló hálózatokkal, melyekről minden magyarul hozzáférhető forráshoz képest sokkal bővebben tájékozódhat a Hírháttértől és személyesen a Molnár F. Árpádtól.
Vadásszunk azokra a cégekre, mind adóhatósági és bűnügyi felderítési, mind a Magyar Köztársaságból való örökre történő kitiltási célból, amelyek ezt a Veérengző, pedofilgyár és pedofilpárti bűnözői portált, a virtust anyagilag támogatták, támogatják és azon hirdetni merészelnek!
Ha a képre kattint, a dokumentumot könnyen olvasható méretben láthatja és saját gépére letöltheti, ha pedig ide kattint, óriás méretben tanulmányozhatja és mentheti el!
A fasiszta, gyűlölködő, terrorista és gyilkos magyar faj gyönyörbűntettei kapcsán pedig itt láthatja a kurucinfó és pártbandái tetteiről szóló rövid kortörténelmi összeállítást:

Magyarok Háza, a Gyilkosság Háza. A kurucinfó és Morvai Krisztina ma már büszke nemzeti sajtóorgánumaira, hiszen azok Adolf Hitler óta nem látott élvezettel tobzódnak a magyarok elleni kínzásokon, csonkításokon és tömeggyilkosságokon. Lássuk tehát a Morvaifaj Veértanúit, hogy a kurucinfós Jobbikos bűnbandái hangosabban és még hangosabban nevethessenek! Eddig neked szolgáltam, Morvai, türelemmel és gerinctelen gyávaságod iránti megértéssel. Mostantól ellenségednek szolgálok: AZ ÉLETNEK!
(Molnár F. Árpád, az ördögök halálos végzete. De hogy?)
HÍRHÁTTÉR MULTIMÉDIA
A világot irányító Echelon-Rendszerek magyarul első és kizárólagos leleplezője
http://hirhatter.com
Tel.: 30/919-6386 ; 76/320-450
Elérhetőség: 6000 Kecskemét, Reptéri út 15/b., fsz.2.
MORVAI KRISZTINÁÉK ÉS A JOBBIK A TÖMEGGYILKOSSÁGOKÉRT: Ezt a cikket ajánlottuk Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás kapcsán az ő, valamint a kurucinfo és bandái tömeggyilkossági eltussolásairól, amire a kurucinfo vagy közvetlen körei megsemmisítették a hirhatter.com elérhetőségét: A felrobbant katonai repülőgép: KLIKK!!!

Feljelentésért elmebeteggé - Akit Orbánéknak (sem) nem sikerült meggyilkolniuk: Mónus Áron (Állami bérgyilkosok halállistájával)


2010.03.25. 08:14 Molnár F. Árpád

Molnár F. Árpád (politikai üldözött keresztyén emberjogvédő, újságíró, weblaptervező, oknyomozó, tényfeltáró, Echelon-tanú)
Megjegyzés: a cikk alatt (vagy második részében, ahogy tetszik) található bűnelkövetői fekete listához kattintson ide: KLIKK!
A szervezett, nemzetközi pszichiátriai bűnözésen belül ezúttal az egyik most lezárt üggyel, Mónus Áron matematikus, tényfeltáró és író, műfordító, korábban egyetemi tanár elleni állam-bűnszervezeti koncepciós perrel kezdjük, és egy állambűnözői, soha nem publikált elkövetői halállistával folytatjuk.


Mónus Áron matematikus, író, műfordító, korábbi egyetemi tanár túlélte az ellene irányuló interkontinentális politikai és titkosszolgálati támadásokat. A Molnár F. Árpáddal folytatott telefonbeszélgetéseit lehallgatták, és operatív csoportok létrehozásával, a legváltozatosabb védekezési módszerek kidolgozása érdekében, az ország júdásfaji ellenségeiként továbbították, hogyan ússzák meg még nagyobb (akár Föld méretű) médiabotrány és bukás nélkül.
A hódmezővásárhelyi Mónus Áron matematikust, népszerű és kelendő írót, műfordítót, korábban egyetemi tanárt számos nemzetközi támadás érte a Cion Bölcseinek jegyzőkönyvei lefordítása és kiadása, valamint a Mein Kampf kiadása miatt. Miután Orbán Viktor barátja és országgyűlési képviselő padtársa, a Fideszen belül nem leplezetten talán legfőbb izraelita beszervezettségű Lázár János hódmezővásárhelyi polgármester elleni feljelentés eredményeképp (ahol a feljelentő Mónus Áron volt) Lázár Jánostól Mónus visszaperelt az állam számára 6,3 millió Ft közpénzt, Lázár János - teljes nemzetközi háttérrel - indítványozta Mónus Áron elmebeteggé nyilvánítását és cselekvőképességet kizáró gondnokság alá helyezését. Ennek oka az volt, hogy utána egyetlen utasítására, minden indoklás nélkül, az önkormányzat nevében beszállíttathassa pszichiátriára, bekábítószerezhesse - hogy ne tudjon az érdekében eljárni -, és megölethesse azzal, hogy egészségi állapota nem teszi lehetővé szabadlábra bocsátását. Ilyen esetekben szokták a jobb- és baloldali államügynöki és hazaáruló médiumokban - tehát az összesben - naponta propagálni, hogy a bekábítószerezett politikai fogoly nem tud beszélni, vagy galuskásan szól, saját védelmét ellátni nem tudja, mert ránézésre is beteg, hiszen a lábán alig áll (ha meg tud állni), s hogy mentesüljön a rosszulléttől, és minél hamarabb lefekhessen, a kihallgatásokon sem kíván semmit szólni. Ezeket szokták bemutatni a televízióban úgy - pl. a Vona Gábor Jobbik-elnök által nagyon helyesen bezárásra meghirdetett tv2 és RTL Klub szennycsatornákban -, hogy lám, mennyire beteg, és a tárgyaláson is stb. rosszul lett, azaz kétségtelenül további gyógykezelésre szorul. Azaz - mennyire hülyének nézik a tényleg fogyatékos lakosságot - akinek beteg az elméje, az nem tud a két lábán megállni. Mónus Áronnal ugyanez volt a cél. Az ügy mögött Magyarországon - el sem bújva - Orbán Viktor és a MAZSIHISZ állt. Nemzetközi vonalon pedig legfőképpen - nem kell hozzá sok ész - Izrael és a jelenleg Barack Obama vezette Amerikai Egyesült Államok.
Miután a Molnár F. Árpád cikkekben és filmekben tett bizonyító tényfeltárást (lássd pl. itt: KLIKK!) a Mónus elleni szervezett bűntettek és annak rutincéljai vonatkozásában, Orbán Viktor - mint az évtized alatt az összes ilyen esetben tette - Lázár János izraelita polgármestert - annak látványos bukása miatt - azonnal főetikai felelőssé léptette elő, és az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöki funkciója mellett kiemelt szereplőjévé tették a javában a német titkosszolgálat, a BND által létrehozott RTL Klub, Izrael és a Zsidók Világszövetsége által tulajdonolt és pénzelt tv2, valamint Izrael és a vlagyimír putyini titkosszolgálati bűnszervezetek által működtetett MTV műsoraiban és híradóiban. Ahogy Orbánnál mindig tapasztaltuk, amint Lázár János a nép előtt felvállalhatatlanná vált, beismerő vallomásként minden a Magyar Köztársasággal és a világ népeivel kiirtó módon ellenséges nemzetközi bűnöző lobbi teljes védelmébe és előléptetése alá vette, mégpedig a Fidesz legfőbb etikai, erkölcsi és morális szakértőjeként.

Talpán helyett fordított háromszög. Ahogy ígértük: a magyarok lealjasítása miatt áldás helyett katasztrófa. Molnár F. Árpád tényfeltáró minden magyar idők legfőbb állami pszichiátriai és elmegyógyintézeti bűnügyi leleplezője is. Mivel a magyar faj egyszerre primitív, szellemileg és morálisan igénytelen, gyáva, gerinctelen, következetlen és ostoba, könnyű volt - az előre bejelentett Predesztinációnak megfelelően - ezt a rekordot is elragadni.
(Teljes méret a képre kattintva! A felvételt Soós József "Titán" keresztyén újságíró, tényfeltáró, Echelon-tanú készítette 2009-ben.)

A Sztálintól és Rákositól, Kádáron és Hornon, Orbántól Medgyessy Péterig terjedő politikai pszichiátriai és elmegyógyintézeti kényszergyógykezelések, kényszerbezárások, kínzások, csonkítások és gyilkosságok, elkövetők és áldozatok (Hírháttér általi) megannyi névvel történt publikálása miatt a tényfeltárásokban ugyancsak megnevezett Lázár János országgyűlési képviselő levélben fenyegette meg a Hírháttért, hogy amennyiben nem semmisítjük meg az Internetről ezen tényfeltárásokat, úgy bírósághoz fordul. Válaszként a Hírháttér egyenesen a Lázár Jánost kinevező és propagáló Orbán Viktort vette tűz alá (lássd: KLIKK!), a Hír tv és annak konkrét újságíróinak a kádári pszichiátriai kínzások és gyilkosságok leleplezése miatt addig is nagy ellenségességét kiváltva, mivel Orbán újságíró lakájai elképesztő következetlenségről és sötét, állaton aluli erkölcsről és butaságról örök tanúbizonyságokat téve mindig azt hörögték: ne merészeljük Orbán Viktort állami elektrosokk terápiáiba és gyilkosságokba, valamint ezek eltussolásába buktatni, és minden olyan lakosság elleni bűntett, kínzás, csonkítás és gyilkosság jó, ami mögött Orbán Viktor áll, vagy az ő akár vélt érdekeit képviseli. Lázár János ugyanakkor - egyelőre - nagyon bölcsen elállt a további támadásoktól, így sokak hirtelen látványos öngyilkossága elült egy időre, noha a Hír tv csaknem minden filmünkben halállistára került, hiszen a nemzetközi jogokban is az Emberiség elleni bűnök elkövetőiként, örök védelmezőiként és folytatólagos elkövetőiként definiáltakban jelentkeztek és követelték magukat ratifikálni.
Mónus Áront bíróság elé állították tehát szent és sérthetetlen orbán viktor baráti politikusát ért felségsértő feljelentés nem létező bűntette címén, és közölték, hogy amiért Lázár János ellen több korrupciós és egyéb bűncselekményben Mónus feljelentést tett (nem beszélve azok sikeréről, hiszen Lázár Jánosnak vissza kellett fizetnie az államkasszába 6,3 millió Ft-ot), ezért Mónus nem normális, hanem elmebeteg, és szükséges az önellátó, sikeres és történelmi írónak és matematikusnak a vele szemben agyalágyult, és nyilván kettőig számolni jó, ha tudó, semmihez sem értő gondnok felügyelete alá helyezése, azaz az első polgármesteri (nevezetesen lázár jánosi), igazságügyminiszteri vagy ügyészi kezdeményezésre azonnali kényszerbezárása és meggyilkolása, ahogy iszonyú mennyiségű hőssel végeztek cirka azóta, hogy a pszichiátriát feltalálták, Orbánig és Bajnai Gordonig bezárólag.
Mónus Áron a Lázárék részéről indított gondokság alá helyezési perben elhangzottakra hivatkozásul feljelentést tett Lázár János ellen rágalmazás címén, és kérte Lázár János - Orbán Viktor országgyűlési padtársa és haverja - mentelmi jogának felfüggesztését. A bűnöző, minden médium (még a tv2 és az RTL Klub által is) régen lejáratott országgyűlési bűnbanda, a minden bűnözés törvényes következményei alól való mentesülésért működtetett mentelmi bizottság csakhamar azt találta, hogy az, hogy Mónus Áron nem kíván Lázár János, tehát Orbán Vikor és Likud gondoksága alá kerülni, nehogy meggyilkolják, és kifogásolja az ellene megfogalmazott, élete kioltását célzó vádakat, azért van, mert Mónus le akarja járatni az életét közvetlenül fenyegető Lázár Jánost, a mentelmi bizottság köztörvényes bűnözőinek szövetségesét, sőt, az Országgyűlés sehol nem létező becsülete csorbítását célozza. Mármint az a tény, hogy Mónus Áron meg kívánja védeni életét és vagyonát Orbán Viktortól, Izraeltől, a Likudtól és a nemzetközi, a lakosság előtt megbukott politikai szervezett bűnözéstől, 100 év pszichiátriai bűntetteinek, elkövetőinek és módszereinek abszolút teljes körű átmentőitől és egyre pofátlanabb kurucinfós nyíltsággal való szociopata és súlyosan bűnöző alkatú pszichopata, halmozottan személyiségzavaros gyakorlóitól. Az eset történelemkönyvbe illő, és méltó lett arra, hogy Barack Obamáig bezárólag minden olyan állam és vezető belebukjon, amelyik annyira igyekszik megjátszani a hülyét, mintha bűnöző alkatú pszichopátiáján túl elmebetegsége miatt sem értené meg a legegyszerűbb összefüggéseket sem!


Vlagyimir Putyin egész Ázsiában és legalább fél Európában a legfőbb akadálya annak, hogy a Sztálin-rendszer óta a mai napig átmentett pszichiátriai bűntettek, kényszerbezárások, kínzások, csonkítások, gyilkosságok, az elkövetők és az áldozatok nevei, továbbá a jelenlegi politikai üldözöttek nevei nyilvánosságra kerüljenek. A Molnár F. Árpád minden magyar idők legfőbb tényfeltárója ezen a téren is; őt sem elhallgattatni, sem meggyilkolni nem sikerült: az ilyesmi eztán is reménytelen vállalkozás marad. A Molnár 2009 szeptemberében megígérte Putyinnak - kb. két nappal a házkutatás előtt -, hogy terrorizmusának folytatása kezdetben is sok millió rubelbe és euróba fog neki kerülni. Amit mondtam, történik, de még el sem kezdődött...
A bírósági bohózat során - mely a szovjetunióbeli Veérperekhez hasonlított - felvonultatott szánalmas álszakértőket és bírót végig állami távirányítás mellett mozgatták, nemzetközi keretszerződéseknek és zsidó-orosz-amerikai bűnszervezeti és Emberiség ellenes bűnök alkuinak megfelelően. A bíróságra szakértőként beidézni kívánt Molnár F. Árpád meghallgatását a bíróság azzal utasította el, hogy az állam nem adott ki saját maga ellen hivatalos dokumentumot arról, hogy saját maga, tehát az állam pszichiátriai bűntetteiben a Molnár F. Árpád akár a legcsekélyebb információt és bizonyítékot megossza a közpénzen fizetett állami bűnbandával. Viszont a koncepciós per során a pszichózist hitelesen megjátszott "szakértők" Mónus Áron ellen olyan primitív vádakat hoztak fel, hogy egyik esetben, egyik könyvében írt egy olyan évszámot, amelyben állítólag olyan személyre hivatkozott, aki akkor, ott még nem élt. Az igen mélyen letisztelt, szovjet-zsidó fajzatú (tehát bűnügyileg végképp elkorcsosult, közveszélyes) bíróság hosszan értekezett a mi közpénzünkön fizetett bűnöző igazságügyi elmeszakértővel és más bűnözőkkel azon, hogy mivel Mónus állítólagos egyszeri évszám-elírása kapcsán eleve kizárt a tévedés és a hazugság lehetősége - mert ez esetben Mónust nem lehet elmebeteggé nyilvánítani -, így csak egy magyarázat maradt: Mónus nem normális. Hiszen ki látott már olyat, hogy egy ember - miután akár tucatnyi könyvet írt - valahol, valamiben netán évszámot téveszt. A történelmi kutatásokban is szakértőknek kikiáltott, Mónus Áron elleni bűnöző bírónak és bűnöző igazságügyi elmeszakértő
Ugyanakkor a szélsőjobboldal emberei - tekintettel annak vezetői és hangadói részéről az állami elektrosokk terápiák, kényszerbezárások és gyilkosságok intézményrendszere iránti töretlen elkötelezettségeikre, azaz a népirtásokban való fizetett és védett bűnrészességükre - nem voltak hálásak Mónusnak sem a Cion bölcsei lefordítása, sem a Mein Kampf kiadása, sem a Magyar Gárda feloszlatási perében való, a Magyar Gárda létjogosultsága melletti kiállása ellenére sem. Mivel a szélsőjobboldal ügynöki irányító köre rendkívül elkötelezett a világ minden népe elleni állampolitikai elmegyógyintézeti bűntettek és átmentett bűnöző pszichiáterek és igazságügyi elmeszakértők iránt, így igyekezett az ügyet mindenki agyonhallgatni. Ugyanakkor voltak ennél példásabban hősies, igazi megmondóemberek is, persze csak a maguk szintjén és szellemi, továbbá morális nívóján. Így kétségtelen rekorderként Morvai Krisztina és Vona Gábor, valamint a Magyar Gárda vezetői részéről a legfőbb nemzeti sajtóorgánumnak esztendők óta folytatólagosan kikiáltott kuruc.info elképesztő mellszélességgel állt ki Mónus Áron ellenében Orbán Viktor és ügyeletessé tett igazságügyi embere, Lázár János eme pszichiátriai bűntette és gyilkossági próbálkozásai mellett, cseppet sem mellesleg az összes átmentett Kádár-rendszeri igazságügyi elmeszakértő és gyilkos teljes körű és abszolút köztörvényes stílusú és módú, adekvát védelmével, és az összes volt és jelenlegi áldozat további üldözése oldalán.

Lázár János Fideszes polgármester, Orbán Viktor országgyűlési padtársa, a MAZSIHISZ talán valamennyi Fideszes közüli legodaadóbb és legleplezetlenebb támogatója.

Morvai Krisztina Molnár F. Árpád felvételén, 2009-ben.

Jellemző az ország totálisan lezüllött és szélsőségesen ügynöki, hazaáruló és általunk évek óta előre bejelentetten lecsúszó és öngyilkos, gerinctelen állapotára, hogy Morvai Krisztina - aki legalább évtizedek óta gyakorlatilag teljes körű állam-titkosszolgálati felügyelet és irányítás alatt áll, minden publikálni nem engedélyezett módszer, eszköz és bűnöző védelmében, minden üldözött halálos ellenségeként - a disznóólban még mindig a legalkalmasabbnak tűnik Magyarország miniszterelnökeként az állam látszólagos irányítására: persze csak a politikusok közül! Tehát a politikában jó eséllyel nem találni alkalmasabb embert, mint Morvai Krisztinát, az államvédelmi hazaárulót, mert a többi még nála is sokkal rosszabb. Morvai színvonalára jellemző, ahogy a Hírháttért és annak leleplezéseit minden kísérletünk és őt ért megkeresésünk ellenére is agyonhallgatta, régi-régi titkosszolgálati és állambűnszervezeti agyontájékozottként, ezen belül is Bánó András és Baló György feleségeként, ugyanakkor a legfőbb nemzeti sajtóorgánumnak esztendők óta azt a kuruc.info-t nevezte meg, amely a magyar történelem legmoslékabb stílusú, igazmondást és tényfeltárást illetően a legigénytelenebb, legslendriánabb és legközönségesebb lapja, továbbá nemhogy a magyarság, de az egész Emberiség puszta túlélését célzó polgári és katonai titkosszolgálati leleplezések és leleplezők legnagyobb szájjal, és egyben a magyarság soha eddig nem látott leégését és bukását leginkább előidézett és elkerülhetetlenné tett kérkedő ellensége, a világ összes Echelon-tanúinak legnagyobb szájú gyalázója, az ellenségünk és az egész Emberiség nyilvános ellensége is. Morvai Krisztina és társasága családi sajtójának korrektségére jellemző, hogy miután a kuruc.info nem merte tovább felvállalni a nyílt támadásunkat, annyira elnyomóak lettek minden magyar idők rekordjait megdöntő multimédiás leleplezéseink, olyan blogokat hozott létre, amelyek szintén álneveken - ahogy a kuruc.info kezdettől működik -, és szintén minden konkrétum nélkül kifejezetten a Hírháttér Multimédia és összes tényfeltárása mocskolására és kigúnyolására készültek, további beismerő vallomásként mindig a kuruc.info rekordtrágár nyelvi stílusában, Jobbikozva és Vona Gáborozva, továbbá sokszor egyetlen bannerként a kuruc.info-t reklámozva. A kuruc.info és bűzbandái olyan mennyiségben és kurucos, tehát korlátlanul magyar minőségben léptek fel a pszichiátriai bűnözők védelme és a tényfeltárások ellen, mintha utasításaikat betűről betűre a Katonai Biztonsági Hivatal és a Nemzetbiztonsági Hivatal posztkommunista vezetőitől, vagy közvetlenül a CIA-tól kapták volna. Mi azt is tudjuk, hogy amikor a kuruc.info-ról szólunk, nem csak bűnöző alkatú és súlyosan retardált szociopatákról és pszichopatákról beszélünk, hanem gerinctelen, álneveken bujkáló, gyáva ügynökökről, és az Emberiség közveszélyes, tehát az USA kormánya által megvédett, ekképpen ellenünk fellépett Emberiség-ellenes bűnözőkről is.
Hogy glosszánk ne nyúljon túl hosszúra, folytatásokban terveznénk a többi jelenlegi ügyet is feltárni, így természetesen azokat, amelyekről nem véletlenül hallgat a teljes baloldalinak és nemzetinek nevezett sajtó, párt és minden többi más médium. Hiszen - ahogy elkezdtük hirdetni évekkel ezelőtt - mi az ISTEN-től arra Teremttettünk, hogy minden magyarokkal és a világgal szemben a legfőbb tényfeltárókká válva előidézzük azt az összeomlást és világreformot, mely nélkülünk nem jöhetett volna létre, ahogy az igazsággal szembesülő magyarság soha nem látott erkölcsi és morális eladósítása sem. Hiszen az a nép és az a faj, amely túl alávaló, az igazsággal szembesülvén nem megtérésre, hanem a lejtőn való eszeveszett és őrült disznóvágtába kezd, hogy - Krisztus Tanainak megfelelően - vízbe, azaz az éltető vízbe fúlva végezze abban a tóban, amit az Élet hordozása miatt megtámadni hivatott, hiszen nem volt életképes, és nem volt életre méltó.

A fekete listából:


A csepeli kettős gyilkosság 2009 január 7-én történt. Áldozata a képen látható Takács József, a Mátyás Király alapítványi iskola igazgatója, akinek azért kellett meghalnia, mert megpróbált feljelentést tenni a csepeli rendőrkapitánynál.

A felvételen még egy hasonlóság: Csepel akkori rendőrkapitánya, Császár Mihály. Kapcsolataink szerint a gyilkosságban "nyakig benne van", "nélküle" nem történhetett volna meg, s hogy ez "alap". A "feljelentéskor már régen figyelte a titkosszolgálat" (mármint mindegyiküket), és az orruk előtt történt minden. A gyilkossággal gyanúsított Kun Tamás az ő embere volt. Azt is mondják: ha Császár civil lett volna, az elkövetés után maximum pár órán belül már biztosan őrizetbe, majd előzetes letartóztatásba helyezték volna. Így azonban manus manum lavat. Az információink szerint Juhász Gábor titokminiszter és Balajti László NBH-főigazgató személyesen intézkedtek a teljes eltussolás, egyikük pedig (a korábbi titkosszolgálati vezetők egyikével) a gyilkosság végrehajtása érdekében.
Néhány név a Kádár-rendszerből átmentett és azóta felkent állami pszichiátriai legfőbb elkövetők közül, akik védelmében és meggazdagítására az Emberiséget eláruló magyarság egységesen, azaz kollektív bűnös népként állt ki, hogy először is neki, mint árulónak kelljen elszámolnia az ISTEN és minden népek előtt saját bűneiért:
   - Pintér Sándor volt országos rendőr-főkapitány, az Orbán-kormány bűntetteiért és gyilkosságaiért megválasztott belügyminisztere.
   - Gergényi Péter, Bács-Kiskun megye volt rendőr-főkapitánya, Pintér Sándor alvezére, üzlet- és vadásztársa, Horn Gyula után Orbán Viktor, majd Gyurcsány Ferenc végrehajtója, rendőrgyilkos, aki azért vált minden magyar idők egyik legmocskosabb sortüzeinek végrehajtójává, mert a hibbant és Veéreskezű magyarok teljes egészében elhallgatták és megvédték a Molnár F. Árpád által már 2001-től egyedülállóként tömegével leleplezett bűntetteit és pszichiátriai csonkításait. Azaz a magyarok azt kapták vissza díszegyenruhában, amit maguk ellen megszavaztak, és aminek védelmében morvaistán és kurucinfósan kérkedtek. A kollektíven bűnös magyar nép megérdemelte a sortüzeket. Ha már 2001-től a Molnár F. Árpádra hallgatnak, és védelem helyett felléptek volna Gergényi ellen, akit budapesti rendőrkapitánnyá kinevezését követően is éljenzett és éltetett a szélsőjobb, akkor nem törtek volna a csontok, nem lőttek volna lövedékeket szemekbe és agyvelőbe, és nem nyomorítottak volna meg tucatnyi ártatlan civilt. A magyarok eztán is abból lesznek kénytelenek jóllakni, amiket Für Lajosai és álnemzeti hazaárulói moslékként az asztalukra raknak, gondosan elrejtve a Valóságot. A Hírháttér a Teremtő Igazság hirdetésével és leleplezésével az ISTEN-től nem az áldás, hanem a vágómarha nép elleni bosszúproject volt.
   -  Gál László, Békés megye volt rendőr-főkapitánya, rendőrgyilkos, számos rendőr és civil elmebeteggé nyilváníttatója, a KGB olajügyeinek és emberkereskedelmének egyik legnevezetesebb bűnszervezeti támogatója, szervezője és kivitelezője, gyermekkereskedő, pedofilia és gyermekgyilkosság-szervező. Az állami és pedofil orgiákon 
(KLIKK cikkrevagy KLIKK filmre!) bírók és főbírók, vezető és magas beosztású rendőrök, ügyészek és politikusok bel- és külföldi vállalkozókkal vettek részt.
   - Kovács Tamás legfőbb ügyész, volt katonai főügyész, aki kivétel nélkül minden kádár-rendszeri és mai bűnöző pszichiátert átmentett, jelenleg is véd, és a további Emberiség elleni bűntetteket az ügyészi bűnszervezet 
(KLIKK!) legfelsőbb vezetőjeként és irányítójaként, többszörös életfogytig tartó fegyházbüntetés terheit mára gyakorlatilag teljesen leplezetlenül magára vevő, a szó büntetőjogi értelmében vett terrorista.
   - Szűcs Attila pszichiáter professzor, a kecskeméti Izsáki úti kórház intézetvezető főorvosa, a Kádár-érából kínzásaiért és emberöléseiért minden párt és médium által átmentett bűnszervezeti vezető, titkosszolgálati ügynök, hivatalos állambiztonsági jelentő, kivétel nélkül minden miniszterelnök, belügyminiszter és igazságügy-miniszter, valamint titkosszolgálati vezető teljes körű kiszolgálója és mindent a leggátlástalanabbul végrehajtó tömeggyilkosa, korábban Gergényi Péter, Orbán Viktor, Medgyessy Péter és Lamperth Mónika volt belügyminiszter elektrosokkos és elmegyógyintézetbe zárató gyilkos jobbkeze.
   - Stefán Géza 
(KLIKK!), a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) 2009-ben előre bejelentetten elhalálozott főigazgatója, a mostani főigazgató, Kovácsics Ferenc bizalmasa. Stefán sok-sok száz pszichiátriai kínzás és gyilkosság legfőbb vezetője volt; és már a Kádár-éra kemény hatvanas éveiben is hivatalos katonai titkosszolgálati besúgó volt, ezért Orbán Viktor alatt is a Katonai Biztonsági Hivatal vezetője. Katonai vonalon ő volt a fő szervezője Kovácsics Ferenccel, bizalmasával a romák elleni sorozatgyilkosságnak is (KLIKK!), melynek a szélsőjobboldali mélymagyarok általi támogatása globális háttérhatalmi ürügy lett a magyarság további lealjasítása és mesterséges mentális térvesztése Echelon-eszközökkel történő biztosítására. Áruló és alantas népnek sem az ISTEN, sem a Sátán nem lehet atyája, de mindenki a Hóhéra.
   - Kovácsics Ferenc, a KBH mostani vezetője, a szintén tömeggyilkos Stefán Géza bizalmasa, Stefán halála után Stefán hamis imázsát a suttogó propaganda, a média és az ügynökök totális mozgósításával szervezője, minden bűncselekmény és elkövető legfőbb belbiztonsági katonai szervezője, a Molnár F. Árpád és a Hírháttér Multimédia elleni állami bűnszervezeti bűntettek mára leplezetlen szervezője és elkövetője. A Molnár F. Árpád és a Hírháttér, valamint leleplezései ellen külön, erre létrehozott operatív bűnözői csoportot mozgat és fizettet lakossági közpénzeken. Katonai titkosszolgálati jelentések szerint csak a Molnár F. Árpád elmúlt két esztendőben történő elrejtése (titkosszolgálati kifejezéssel "D-Notice") milliárdokba került a katonai titkosszolgálatoknak, nem beszélve a soha vissza nem fizethető teljes erkölcsi eladósításról és eladósodásról.
   - Magyar László elvtárs, pszichiáter és ideggyógyász, aki a Kádár-rendszerben már civil, rendőr- és katonagyilkos osztályvezető főorvos, igazságügyi elmeszakértő, felülvizsgáló főorvos, katona ezredes, kém- és repülőorvos, aki a Für Lajos-Orbán Viktor-féle kurucinfós álrendszerváltást követően is egypárti szándékegységgel ugyanezekben a funkciókban maradt, messze a nyugdíjkorhatárokon túl is. Ő volt a kecskeméti, a Magyar Néphadsereg II. Katonai Kórház Ideg-Elme osztályának főorvosa, a későbbi Repülőkórháznak a legfőbb pszichiátere. A Molnár F. Árpád kisgyermekkorától számos általa és beosztottai által elkövetett törvénytelen elmebeteggé nyilvánítás, kényszerbezárás, továbbá az IMEI-be és más zárt intézetekbe gyilkossági célokból átszállítás közvetlen tanúja volt, minthogy e cikk írójának anyja a katonai kórház elmeosztályának adminisztrátora volt.
   - Kiss László pszichiáter elvtárs, a fentebb említett Magyar László katonaorvos tömeggyilkos jobbkeze és hivatalos főorvos-helyettese, Magyar László közvetlen elöljárója, aki a Kádár-éra óta őrnagyból lett alezredes, Kádár János alatt is vezető katonaorvos, pszichiátriai alkalmassági felelős, pilótaorvos, felülvizsgáló főorvos, igazságügyi elmeszakértő, mellékállásban szintén a Kádár-rendszertől kezdve valutaüzér, ékszerkereskedő és -csempész, valamint politikailag védett alvilági bandákkal betörő, egyébként évtizedeken át alkoholista. Az 1990-es álfordulat után a fenti pozíciókban került átmentésre, valamint kinevezésre. Főnökei a Belügyminisztérium, a HM és a titkosszolgálatok mellett megrendelőként rendszeresen volt Horn Gyula, Orbán Viktor és Medgyessy Péter miniszterelnökök, Lamperth Mónika, valamint beosztottaik. Sokat takarított olyan bűnszervezeteknek, mint a politikai nagytakarításokra létrehozott Nemzeti Nyomozóiroda (NNI), a Magyar Pszichiátriai Társaság (MPT), továbbá a Magyar Orvosi Kamara hírhedt bűnözőinek védelmében.
   - Pigniczki Zsuzsanna elvtársnő: az imént említett Kiss László sorozatgyilkos élettársa, a Kádár-rendszer óta kém- és katona-, valamint repülőorvos, maga is hivatásos katonatiszt, jelenleg is igazságügyi elmeszakértő. Ők ketten Kiss Lászlóval, azaz élettársával közösen rendezték az állami bűntetteket és gyilkosságokat. Jellemző a magyar politikai igényekre, hogy a legrohadtabb gaztettekre és árulásokra is azonnal kapható sorozatgyilkosokként a pilóták, a kémek, a katonák és az űrhajósok pszichiátriai alkalmassági "vizsgálatát" is ő végezte. El lehet képzelni, mik kerültek ki a kezei közül, és mennyire alapkövetelmény volt ahhoz, hogy bárki katonatiszt, rendőrtiszt, pilóta vagy űrhajós legyen, a bűnözési hajlam és a teljes szervilis, szolgai gerinctelenség az alkalmasságok megállapításánál. Aki nem volt korlátlanul bűnöző, az könnyen az alkalmassági és pszichiátriai "vizsgálatokról" zárt osztályra és meggyilkolásra került. Egy gyermeke van: Pigniczki Nóra. Pigniczki Zsuzsanna egyike az általunk (is) esztendők alatt számtalanszor feljelentett bűnözőknek. Az eltussolások tömegeit az elmúlt esztendőkben a bűnszervezetek vezetői, Kovács Árpád katonai főügyész és Kovács Tamás legfőbb halálügyész, volt katonai főügyész, Kovács Árpád barátja és ikernövése végezte. Ők ketten szervezték Pigniczki Zsuzsanna karrierjét és gyilkossági ügyeit is.
   - Pollner György elvtárs, az Országos Ideg- és Elmegyógyító Intézet (IMEI) főigazgató-helyettese, hivatásos ügynök és jelentő, beépített tégla, elektrosokkos bérgyilkos, sorozat- és tömeggyilkos, az állami emberkísérletek 
(KLIKK!) egyik legfőbb szervezője és végrehajtója. Ahogy ma is, az IMEI elmebeteggé nyilvánításai, kényszergyógykezelései és elektrosokk terápiái, inzulinsokkjai és gyilkosságai 90-95%-át közvetlen belügyminisztériumi, igazságügyminiszteri és katonai titkosszolgálati utasításra hajtják végre. A jelenlegi kínzások, emberkísérletek és gyilkosságok, valamint kéjgyilkosságok legfőbb szervezői Bajnai Gordon, Kovácsics Ferenc, Madarász Károly (a Katonai Felderítő Hivatal vezetője), Juhász Gábor (titokminiszter), Balajti László (NBH-főigazgató). Az orvosi kar részéről e pillanatban az összes eltussolás és folyamatban lévő bűntettek és gyilkosságok legfőbb szervezője Éger István, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke, és Kurimay Tamás, a Magyar Pszichiátriai Társaság (MPT) igazgatója. A kínzások és gyilkosságok legfőbb gerince megyei szinten, e pillanatban kb. leginkább Bács-Kiskun megyére és Hajdú-Bihar megyére terjed ki. Ezeken belül e megyék katonai titkosszolgálati és NBH-kirendeltségei, ügyvédi és orvosi kamarája, továbbá rendőrségi, ügyészi és bírói bűnszervezetei totális, abszolút, gyakorlati téren hiánytalan és maradéktalan egységszándékára adekvátak.
   - Szigetvári Árpád rendőr-ezredes, osztályvezető, aki a Kádár-éra óta számos civilt, rendőrt és katonatisztet juttatott és követelt kényszerbezárásra, szervezett elektrosokk terápiákat és sorozatgyilkosságokat. Tetteiről - nyugati és főhatalmi vezérlésre - hivatalos, általa aláírt dokumentumok kerültek nyilvánosságra, de a magyarok teljes bűnszervezeti fedezéket biztosítottak számára is, hiszen népellenes és Emberiség elleni bűnökbe bukott bűnöző.
   - Hanusz Gyula rendőr-alezredes, alosztályvezető, az imént említett Szigetvári Árpád beosztottja és napi munkakapcsolata. Szigetvárival intéztek rengeteg, közvetlenül a titkosszolgálatok utasítására végrehajtott kínzást, csonkítást és gyilkosságot. Mint Szigetvári rémtetteiről, róla is örök dokumentumok kerültek nyilvánosságra, ahol hős civilek ellen éppen elmebeteggé nyilvánítási és kényszerbezárási bűntetteket szervez, ezért Putyin, Orbán Viktor, Bajnai Gordon és bandája teljes védelmet és további gyilkolást biztosított szinte minden vezetője és munkatársa számára.
   - Karasz Lajos altábornagy, miniszterhelyettes a Kádár-éra óta irdatlan mennyiségben juttatta a legnagyobb magyar hősöket pszichiátriákra és elmegyógyintézetekbe, végeztette sokszor altatás nélküli elektrosokk terápiáikat, inzulinnal történő, annak pusztító hatásait több, mint fél évszázaddal ezelőtt kimondott egészségroncsolásaikat. Nem jártunk utána, mennyiben rokona Kecskemét ugyanezen elkövetők által 2006-ban az év rendőrévé kinevezett, ellenünk ugyanazzal a bukott bűnszervezettel fellépett kecskeméti rendőrkapitány-helyettes Karasz Csabával 
(KLIKK!), minden magyar idők legsúlyosabb bűncselekményeibe legevidensebben belebukott bűnöző vezetőjével, Kassai László kecskeméti rendőrkapitány helyettesével, Dávid Károly kecskeméti, kurimaysta rendőrfőkapitány hivatásos takarítójával és bérgyilkosával, minden emberölés és terrorcselekmény, valamint repülőgép elleni tömeggyilkos nemzetközi merénylet eltussolójával.
   - Döme László, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) pszichiáter főorvosa, minden idők leghírhedtebb magyar orvosának, Veér Andrásnak a közvetlen beosztottja és jobbkeze. Rengeteg törvénytelen kényszerbezárást és elmebeteggé nyilvánítást követett el, gyilkosságokat szervezett, ezért a magyar média is szívesen hivatkozott rá és propagálta szakértőként. Beosztottai ugyancsak valamennyien e Veérista bűnszervezet fizetett zsoldosai és gyilkosai voltak.
   - Terjedelmi bőség miatt a továbbiakban most csak a további nevekből és a titulusokból felsorolva: Kiss Lajos igazságügyi elmeszakértő, Pigniczki Zsuzsanna bűntársa, Bács-Kiskun megye; Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke az összes elkövető, módszer és eszköz abszolút és adekvát védelmében; Harsányi László, a Magyar Orvosi Kamara Országos Etikai Bizottságának elnöke, hivatásos titkosszolgálati jelentő (besúgó), lakosság elleni adatgyűjtő, az orvosi és pszichiátriai bűntettek és átmentett bűnözők halállistájának legfőbb orvosetikai bizottsági védelmezője, ügyvédje és etikai felelőse, halálorvos; Tóth Kálmán Miklós, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Hajdú-Bihar megyei vezetője, hivatalos állami megbízott; Tóth Mihály, a Magyar Orvosi Kamara Bács-Kiskun Megyei megbízottja, az állambiztonsági szervezetek hivatásos jelentője; Kovács Ferenc rendőrőrnagy, aki állami dokumentumok napvilágra hozásával is pszichiátriai bűnszervezeti bűntettekbe, politikai intézeti kínzásokba, életveszélyes fenyegetésekbe, kényszergyógyszerelésekbe és elektrosokk terápiákba bukott, tehát a Magyar Orvosi Kamara és az ország 1500 pszichiátere (bűnszervezete) teljes védelmét élvezte; Kopasz Zsolt, Kecskemét vezető ügyésze 
(KLIKK!); Varga Éva, Kecskemét Városi Ügyészség csoportvezető ügyésze és a pár fős, teljes taglétszámmal minden bűntettre felsorakozott kecskeméti ügyészi haláltestület; Dávid Károly, Bács-Kiskun megye rendőr-főkapitánya; Kassai László, Kecskemét rendőrkapitánya; Plézer Viktor rendőr alhadnagy; Zala Attila pszichiáter, Szűcs Attila professzor és tömeggyilkos beosztottja (Kecskemét, Énekes utca 9.); Bognár Géza pszichiáter, az említett Veér András és Döme László közvetlen beosztottja és napi munkakapcsolata stb.
Molnár F. Árpád keresztyén emberjogvédő, újságíró, oknyomozó és tényfeltáró, a Magyar Sors Online (MSO) főmunkatársa, a Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete (KJE) alapító tagja, az Amnesty International (AI) tagja, minden magyar idők legtényfeltáróbb médiuma, a Hírháttér Multimédia alapító-főszerkesztője, legalább egész Európa legfőbb Echelon-tanúja.
A fent felsorolt elkövető bűnözők közül bárki, aki bármiben kifogást talál a fent olvasottakban, jelentkezzen a Hírháttér Multimédia telefonszámán (30-919-6386), vagy írjon e-mail címünkre: hirhatter.multimedia@gmail.com .Hírháttér Multimédia: http://hirhatter.com

Agyára ment a korrupció – Gondnokság alá helyeztetnék az „Apostoli Magyar Királyság kormányzóját”


Úgy tűnik, nem fér bele a szabad véleménynyilvánításba, ha valaki a hazai korrupció aktív résztvevőinek tekinti a felszámolókat, az ügyészeket és a bírókat, állandó fejfájást okozva ezzel az igazságszolgáltatásnak. Borbély Józsefet – aki magát az „Apostoli Magyar Királyság” kormányzójának tartja – az ügyészség gondnokság alá akarja helyeztetni. Ha ez sikerül, Borbély kellemetlenkedéseivel nem kell többet számolniuk a hivataloknak.
Borbély József 1960. július 7-én született Kecskeméten, jelenleg is itt él egy kertes családi házban. Nős, egy felnőtt lánya van. Szakmáját tekintve bútorasztalos, szakmai gyakorlatát a helyi Szék- és Kárpitosipari Vállalatnál kezdte, művezető, majd a szakszervezet elnöke lett egészen a cég megszűnéséig. Egykori munkahelyének maradványain a kilencvenes évek elején vállalkozásba kezdett, de belebukott. Ezután pártot alapított Tempó néven, majd létrehozta az „Apostoli Magyar Királyságot”, és kormányzójává nevezte ki magát. Első intézkedéseként keresetet nyújtott be a köztársaság jogi megszüntetésének érdekében.
Más területeken is igen aktívnak bizonyult. Feljelentései nyomán több felszámoló ellen is indult eljárás, de mivel nem kímélte az ügyészeket és a bírókat sem, a perlekedési hajlama ­miatt az ügyészség az idén kezdeményezte a gondnokság alá helyezését.
Az ügyészségi kereset szerint Borbély József mint „vezérlő főfejedelem rendeleteket alkot, nyílt parancsokat intéz az általa illegitimnek tartott magyar állam igazságügyi szerveihez, vezeti az Apostoli Magyar Királyság esküdtszékét, amelynek nevében ítéleteket hoz, és vezetője a Szent Korona Banknak”. Az egyik kirendelt elmeorvos szakértő véleménye szerint „Borbély József nem elmebeteg, nem gyengeelméjű, érdemi szellemi hanyatlásban nem szenved és olyan szervi elváltozása sincs, amely időnként tudatzavaros állapotokkal járna együtt”. Egy másik orvos szakértő egy kulcsélmény kapcsán induló és mind jobban terebélyesedő téveszmékről ír a szakvéleményében, egy harmadik pedig egy paranoid élményfeldolgozáson alapuló élményről, amely 2005-ben történt a sértettel.
A szerző felvételeA szerző felvétele
De mi volt ez a „kulcsélmény”, amely az egykori bútorasztalost az „Apostoli Magyar Királyság” kormányzói székébe röpítette?
2004-ben Borbély József a kecskeméti székhelyű Glória Bútoripari Rt. felügyelőbizottságának elnöke volt, amikor a cég felszámolás alá került. Borbély szerette volna megvenni a vállalatot, ezért tárgyalásokat kezdeményezett a Kossuth Holding Válságkezelő és Felszámoló Rt., valamint a Hunyadi Válságmenedzser és Felszámoló Rt. egyik felügyelőbizottsági tagjával. Ígéretet kapott, hogy ötven­­millió forintért – egy irányított felszámolás során – meg tudja venni a volt bútorgyártó céget. A rendszer egy ideig olajozottan működött, a Bács-Kiskun Megyei Cégbíróság a Hunyadi Rt.-t rendelte ki a Glória Rt. felszámolására. A Glória „f. a.” ingatlanait a Pewotex Kft.-nek értékesítették, a cég jogutódja az Euro Möbel Line Kft. lett, amelynek ügyvezetője Borbély József volt. Cége azonban – a beígért hitel késése miatt – nem tudott talpra állni, elrendelték a felszámolását. Borbély úgy volt vele, egye fene, számolják fel, később valahogy újra megszerzi majd.
Nem így történt. A cégre ugyanis mások is szemet vetettek. Az Euro Möbel Line Kft. által felkért szakértő 2003-ban a kecskeméti belterületen lévő, 4,6 hektáros ingatlan forgalmi értékét 1 539 121 129 forintban állapította meg. A cégnek hitelező Magyar Fejlesztési Bank 2002-ben kelt értékbecslésében 922 millió forint szerepelt. A cég felszámolóbiztosa által felkért ITT Mérnöki Iroda a vagyontárgyak értékét 394 380 902 forintra taksálta. A kecskeméti ipartelep – az irodaépületekkel és a berendezéssel együtt – végül 2006-ban 80 150 000 forint plusz áfa áron kelt el, a vevő Pintér Sándor belügyminiszter akkori cége, az Immobil 2000 Ingatlanközvetítő és Hasznosító Kft. volt, és rövid idő múlva jelentős haszonnal adta tovább az ingatlant az Andévi Kft.-nek. Borbély megtette a feljelentéseit irányított felszámolás gyanújával. Ebben az ügyben a felszámolókat felmentették a bíróságon, ám egy másik ügyben elmarasztalták az Euro Möbel Line Kft. egyik felszámolóját, mert a cég vagyonát nem a kifizetési sorrendnek megfelelően értékesítette, ráadásul jogtalan előnyben részesítette a bútorgyár telephelyét őrző Berta Biztonsági Szolgálat Kft.-t (ezt a céget Berta Attila volt budapesti rendőrfőkapitány alapította), amely utóbb a Pintér Sándor érdekeltségébe tartozó Civil Zrt.-nek a tulajdonába került.
Borbély ettől kezdve feljelentései­­vel üldözte az általa megismert felszámolókat és cégeket. Különösen a Bács-Kiskun Megyei Bíróság egykori cégbíróját, Varga Miklóst, aki körül már Borbély ügyeit megelőzően is zörgött a haraszt, mert egy – Bosszús fedőnéven elrendelt – titkosszolgálati akció keretében 2002-ben és 2003-ban lehallgatták a telefonjait, majd az adatok alapján a Nemzetbiztonsági Hivatal hivatali visszaélés bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt feljelentést tett az ügyészségen. A feljelentés szerint Varga Miklós „a hivatásával össze nem egyeztethető módon, megbízatása felhasználásával, jogosulatlan ellenszolgáltatásért érdekkörébe tartozó vállalkozásokat bíz meg gazdasági társaságok felszámolására. Nevezett a felszámoló kijelölésére szolgáló sorsolásos eljárás megkerülésével személyes ismeretségi körébe tartozó ügyvédeknek, vállalkozóknak adja a megbízást, akik a felszámolási eljárás lefolytatásával jelentős többlethaszonra tesznek szert.” Az ügyészség 2003. december 22-én nyomozást rendelt el, majd csaknem egy év elteltével az eljárást megszüntették, mert a lehallgatást nem személyre szabottan kérte az NBH, hanem a bíróság védelme céljából. Borbély újabb bizonyítékainak a hatására azonban 2006-ban a Legfőbb Ügyészség a nyomozás folytatásáról határozott.
A szerző felvételeA szerző felvétele
Az ügyészség ekkor a bírósághoz fordult, hogy döntsön abban: felhasználhatók-e a bíróság lehallgatása során beszerzett adatok a cégbíróval szemben? A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2007. január 29-i jogerős döntése szerint a titkos információk felhasználhatók az ügyészségi eljárásban. Varga bírót 2008. augusztus 27-én gyanúsítottként hallgatták ki a Központi Nyomozó Főügyészségen, ismertették előtte az összegyűlt terhelő adatokat. Az ügyben rajta kívül meggyanúsítottak egy ügyvédet, valamint hat, felszámolócégekben tulajdonosként érdekelt személyt, majd az ügyet 2009-ben vádemelési javaslattal lezárták, sőt elkészült a vádtervezet is.
Az ügy azonban minden addigi bírósági végzés és terhelő bizonyíték ellenére éles fordulatot vett, és nem a bíróságon folytatódott. Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség jelenlegi vezetője a nyomozást megszüntette. Indoklása szerint Varga Miklós vonatkozásában a titkos információgyűjtés felhasználhatósága olyan mértékben kétséges, hogy vele szemben a vádemeléshez szükséges bizonyosság megállapításához a titkos információgyűjtés adatai alappal nem használhatók fel.
Ezt követően Borbély József – számos bíró és felszámoló mellett – Keresztes Imrét és Polt Pétert is feljelentette. A gondnokság alá helyezési per első tárgyalását Kecskeméten tartották, megjelent „a kormányzó szűkebb udvartartása is” – mintegy száz ember vesztegelt a járásbíróság aulájában.
A „kormányzó” kérte a nyílt tárgyalást, de a bíró nem járult hozzá, ezért zárt ajtók mögött zajlott. A tárgyalás végén Borbély rögtönzött sajtótájékoztatón elmondta, hogy mind az ügyészségnek, mind a bírónak bilincset ígért arra az esetre, ha ezt a koncepciós eljárást tovább folytatják. Az ügyet végül elfogultság miatt előbb Szegedre, majd a Makói Járásbíróságra tették át, ott még nem tartottak tárgyalást.
Mindeközben Borbély „kormányzó” tovább tüsténkedik, jelenleg adósokat ment a bankokkal szemben, nem is eredménytelenül: több perbe is beavatkozott már, amelyben az adósnak adtak igazat a hitelszerződésével kapcsolatban.
Ha a bíróság helyt ad az ügyészség keresetének, az illetékes gyámhivatal gondnokot fog kirendelni az „apostoli kormányzó” mellé, a beadványait, a feljelentéseit, a kereseteit pedig ezt követően valószínűleg nem veszik már figyelembe, hanem érdemi vizsgálat nélkül elutasítják.


Két évre börtönbe megy Geréb Ágnes


O5A1061
Munk Veronika
MUNK VERONIKAKÖVETÉS
2018.01.09. 14:44 MÓDOSÍTVA: 2018-01-09 14:44:46


KAPCSOLÓDÓ CIKKEK (11)
A Fővárosi Ítélőtábla kedden Geréb Ágnest két év szabadságvesztésre ítélte és tíz évre eltiltotta hivatásától. Az ítélet jogerős, fellebbezésnek nincs helye. Két nagyon régóta húzódó, tragikus kimenetelű otthon szülés ügyében hozott most döntést az Ítélőtábla. Korábbi ítéletekből úgy tűnt, hogy az otthon szülés hazai arcának számító orvos számára kedvezően alakul a per, ám most fordulat következett: Geréb mindenképpen börtönbe megy.
Az ügy évek óta húzódik. A mostani ítélet középpontjában az alábbi két otthon szülés áll, amelyeknél Geréb Ágnes volt az orvos:
  • A 2003 karácsonyán zajló ikerszülésnél az első baba rendben megszületett, ikertestvére azonban a születésekor legalább 12 percig oxigénhiányos állapotba került, emiatt maradandó fogyatékosságot szenvedett, és végül félévesen meghalt.
  • 2007 szeptemberében egy kislány magzat felső válla az édesanyja szeméremcsontjában elakadt, és az ítélet szerint a születést követően a 40 percen át tartó újraélesztése sem vezetett eredményre. A magzat halálát (a 2012-es ítélet szerint) oxigénhiány és a kiszabadítására tett műfogások során bekövetkező nyaki gerincsérülés okozta. 
A Fővárosi Ítélőtábla egyszer, 2012. február 10-én már jogerősen elítélte ebben a két ügyben Geréb Ágnest foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés, valamint foglalkozás körében elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó gondatlan veszélyeztetés miatt. A 2012-es ítélettel Geréb már megkapta a mostani ítéletet: akkor is két év fogházbüntetést kapott, és tíz évre eltiltották a  szülész-nőgyógyász-orvosi, valamint szülésznői foglalkozás gyakorlásától. Közel három hónapot előzetesben töltött, majd házi őrizetben, később pedig lakhelyelhagyási tilalommal élt.

Perújítások sora után lett most jogerős ítélet

Geréb Ágnes és védője aztán 2014-ben és 2016 áprilisában nyújtott be két perújítási indítványt a Fővárosi Ítélőtáblához a 2012-es jogerős ítéletben szereplő, fenti két üggyel kapcsolatban, így folytatódtak a tárgyalások.
A perújítást olyan új igazságügyi orvosszakértői szakvéleményre alapozták, ami a jogerős ítéletben elfogadott szakvéleményektől eltérő tartalmú volt. Az ügy jogerős befejezését követően ugyanis a védelem felkérésére új szakvélemény készült, ami ugyanazokat a vizsgálati anyagokat használta fel, azonban az ügy szempontjából több lényeges körülménnyel kapcsolatban a korábbi szakvéleményekkel ellentétes tartalmú megállapításokra jutott. Az új szakértői vélemény szerint Geréb a fenti két esetben mégsem követett el olyan szakmai szabályszegést, ami a halálesetekkel közvetlen okozati összefüggésben áll.

Geréb Ágnes az ítéletet hallgatja az ellene gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt folyó büntetőperen a Fővárosi Törvényszéken 2017. április 20-án. Enyhítette a bíróság a szülész-nőgyógyász korábbi büntetését. A kétéves fogházbüntetést öt évre felfüggesztették a foglalkozástól eltiltás idejét pedig tízről nyolc évre csökkentették.
Geréb Ágnes az ítéletet hallgatja az ellene gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt folyó büntetőperen a Fővárosi Törvényszéken 2017. április 20-án. Enyhítette a bíróság a szülész-nőgyógyász korábbi büntetését. A kétéves fogházbüntetést öt évre felfüggesztették a foglalkozástól eltiltás idejét pedig tízről nyolc évre csökkentették.
Fotó: Bruzák Noémi

Még mindig azt képzelem, hogy mehetek szüléshez – Nagyinterjúnk Geréb Ágnessel

Geréb Ágnes 2010-ben több mint két hónapig volt börtönben, utána évekig szigorú házi őrizetben élt, még az udvarra sem mehetett le. Ma már szabadon közlekedhet Magyarországon, és az egyik korábbi ítéletét valamennyire enyhítették. Azt mondja, 2010-es letartóztatásáig 3500 otthon szülésnél volt jelen, ami csak 2011-ben lett legális Magyarországon. Még mindig több büntetőügye van folyamatban, az egyik meghalt újszülött szülei kártérítési pert is indítottak ellene. Emellett rengeteg támogatója és rajongója van, és még mindig nagyon vágyik rá, hogy újra részt vehessen szülésnél. Tavaly áprilisban készítettünk nagyinterjút Geréb Ágnessel, ami itt olvasható.
A megújított perben a Fővárosi Törvényszék 2015 nyarán tartotta a megismételt eljárás első tárgyalását, akkor az ügyész a korábbi jogerős ítélet hatályában fenntartását kérte, a védő pedig dr. Geréb Ágnes felmentését kérte.
2017 áprilisában egy újabb tárgyaláson aztán Gerébnek kedvezően módosult az ítélet (a tárgyalási riportunk itt olvasható), amikor a foglalkozás körében elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó gondatlan veszélyeztetés helyett enyhébb bűncselekményt, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetést állapított meg a bíróság az ikerszülés ügyében.
A másik, vállelakadással járó szülésnél viszont helyben hagyták az eredeti ítéletet és maradt a foglalkozás körében elkövetett halált okozó veszélyeztetés bűncselekménye. Így az áprilisi (még nem jogerős) ítélet értelmében maradt ugyan a két év fogház büntetés, azonban a munkától való eltiltást tíz évről nyolc évre csökkentették, és a kétéves fogházbüntetést öt év próbaidőre felfüggesztették.
Aztán ennek a tárgyalásnak a végén, tavaly áprilisban az ügyész azért fellebbezett, hogy a bíróság mindkét perújítási kérést utasítsa el, Geréb védője pedig felmentésért, illetve az elutasított perújítás elfogadása érdekében nyújtott be fellebbezést. A most keddi ítélet alapján az ügyész fellebbezésének adott helyt a bíróság, Geréb Ágnesnek két évre börtönbe kell mennie.

Geréb szerint boszorkányüldözésről van szó

Geréb Ágnes keddi tárgyalása után az Indexnek az alábbi közleményt juttatta el, amit változtatás nélkül közlünk.
A nyolcvanas évek végén kezdtem el kórházon kívül is kísérni szüléseket, pont, amikor a magyar társadalom minden szinten azzal volt elfoglalva, hogy lebontsa az elnyomó rendszereket. Ezek a perek, a velem szembeni büntetőeljárások valójában arról szólnak, hogy egyre erősebb társadalmi igény lett az otthonszülés, aminek létjogosultságát nem lehetett hirtelen úgy elismerni, hogy előtte évtizedeken át a személyemhez kötött szakmai igazságokat lesöpörte a hálapénzen alapuló orvostársadalom.
Ennek a kibékíthetetlen ellentmondásnak a megoldása volt, hogy engem, mint az otthonszülés fekete bárányát, aki nélkül az addigi, veszélyesnek és üldözni valónak kikiáltott otthonszülés biztonságos, szép és jó lesz, erőszakkal félretettek. 

O5A1153
Fotó: Ajpek Orsi
A magyar állam hosszú idő után végre elismerte, hogy az intézményen kívüli szülésnek éppen úgy van létjogosultsága, mint az intézményen belüli szülésnek. A valós információkon alapuló szabad választás a biztonság kulcsa – ez szükséges ahhoz, hogy a nők és a családok biztonságban és biztonsággal nézhessenek a szülés elébe. A szülés mindenképpen embert próbáló. Társadalmi érdek, hogy ne társuljon hozzá megalázás és trauma. Az otthonszülő nőknek nem kis részük van abban, hogy az intézeten belüli szülés sok szempontból humanizálódott. Ha a munkám segített bármivel közelebb kerülni egy igazságosabb és emberbarátibb rendszerhez, akkor volt valami haszna, pozitív hozadéka ennek a hosszú, nehéz időszaknak, ennek a boszorkányüldözésnek" – fogalmazott Geréb Ágnes.
A Hír TV Riasztás stábjának riportja a keddi tárgyalásról itt látható.
Borítókép: Ajpek Orsi / Index.

EGY ORSZÁG SZABADSÁGA LEMÉRHETŐ A SZÜLÉS SZABADSÁGÁN” – KÉT ÉV BÖRTÖNRE ÍTÉLTÉK GERÉB ÁGNEST


2018. JANUÁR 10. | SZAE
Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász-bábát egy 2003-as és egy 2007-es tragikus otthonszülési eset kapcsán ítélték két év börtönbüntetésre jogerősen, valamint tíz évre eltiltották a szülésznői foglalkozás gyakorlásától. Egyik esetben foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés-, a másikban pedig foglalkozás körében elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó gondatlan veszélyeztetés miatt ítélték el. Szabó Anna Eszter írása.
Két év börtönre ítélték Geréb Ágnest.
Esküszöm, a kisfiam születése előtt, amikor még nem tudtam semmit a szülésről, azt gondoltam, ő valami kuruzsló lehet, „hiszen otthon szülni felér egy halálos ítélettel, ez a sötét középkor”. Aztán megszületett a fiam – egy traumatikus császármetszéssel – megannyi erőszakos beavatkozás és megnyilvánulás után. Akkor kezdtem belemerülni a témába, kiutat keresni, hogy vajon tényleg ilyen-e a normális szülés. Vajon szülni tényleg egyet jelent-e azzal, hogy orvosok, szülészek és nővérek fizikai és verbális abúzust gyakorolnak a várandós és szülő nőkön. Vajon tényleg el kell fogadnunk mindazt a rémséget normalitásként, ami a „Másállapotot a szülészetben” oldalán nap mint nap megjelenik? Nem.
És ezt Geréb Ágnes már évtizedek óta tudja és képviseli. Itt kezdtem megvilágosodni vele kapcsolatban.
Egy ország szabadsága lemérhető a szülés szabadságán” – mondta. És milyen igaza van.
Geréb Ágnes nem kuruzsló, nem piszkos kezű boszorkány. Egyrészt ő bizony szülész-nőgyógyász amellett, hogy bába is. 2010-es letartóztatásáig 3500 otthonszülésnél volt jelen. Neki köszönhetjük, hogy az édesapák bent lehetnek a szülőszobán. Szívügye a császármetszés utáni hüvelyi szülés. De megtörtént az a két tragikus eset. Mindkét esetre van példa kórházi körülmények között is. Azokról persze nem hallunk. Azoknak az orvosoknak, szülészeknek a nevét homály fedi, akik kórházi tragédiáknál voltak/vannak jelen.
Azok az orvosok, akik bordákat törnek, kitépik a méhlepényt, megindítják a teniszmeccs miatt a szülést… vagy műtőbe tolnak, mert már unják a banánt, azok is megkapják a borítékjukat. Sőt, olyan is megeshet, hogy addig nem adja oda a kisbabát az édesanyjának, amíg a borítékot az apuka át nem nyújtja. Nem hiszed? Pedig megtörténhet! De ezekről csak egymás között sutyorgunk, Facebook-csoportokban, baba-mama találkozókon. A félelem irányít. Ha nem hódolok be, árthat a kisbabámnak. Márpedig akkor is árthat, ha behódolunk.
Geréb Ági sziklaszilárd hittel képviseli, hogy a tudás hatalom. Tisztában kell lenni a testünk és elménk képességeivel. És olyan környezetet kell keresnünk, amelyik ugyanúgy tisztában van ezen képességekkel; miszerint a nők tudnak szülni.
Sosem állította, hogy otthon kell szülni. De egy nő, egy anya igenis dönthessen, rendelkezhessen a saját teste és a saját kisbabája születése felett. Legyen tájékozott, a szükséges vizsgálatokat végezzék el, de ne tegyünk úgy, mintha felelőtlenség lenne szülni tűk, fémek, kengyelek és gyógyszerek nélkül. Mindenki szülhessen ott és úgy, ahogy és ahol a leginkább biztonságban érzi magát és a babáját.
A képen Geréb Ágnes látható 2012. 02. 10-én, a „Fekete Péntek”-en
Nyáron részt vettem a császármetszést feldolgozó csoportján. Nem sokat beszélt. De mindent elmondott a tekintete, a gesztusai, a szoba, amit belengett a tudás, szeretet, hit, empátia és fájdalom. Fájdalom, mert valamiért úgy alakult, hogy pont ő lesz az, akit meg kell hurcolni. Ő az, akit meghurcolnak. Nem-nem felejtem el, tudom, meghalt két kisbaba. Felfoghatatlan tragédia. Ami kórházban ugyanúgy megtörténhet, megtörténhetett volna, meg is történnek. Csak. Arról. Nem. Hallunk. Geréb Ágnes, mint holmi babahóhér, a boszorkányság szimbóluma lett. 
S közben az a sok ezer nő, aki mellette áll, egy emberként sírt döbbenten, amikor megtudta; a fellebbezést elutasították, újabbnak helye nincs, Ágit két év börtönre ítélték. Ezalatt megannyi barbár szülészorvos vígan garázdálkodik tovább a borítékokkal a zsebében. És akkor még nem beszéltünk a szülészeteken kívül a félrediagnosztizálásokról, kórházi fertőzésekben elhunytakról, a több éves várólistákról.
Azt hinnéd, hogy megátalkodott kórház- és orvosellenes otthonszülő vagyok, pedig amellett, hogy orvoscsaládból származom, pár hete született – szinte háborítatlanul – a második gyerekem. Kórházban egy csodálatos orvos kezei között. Mert ilyen is van. Csak nem sok. De ahhoz, hogy őt megtaláljam, tájékozódnom kellett. És ebben a tájékozódásban bizony ott volt Geréb Ági is.
Ordítani kellene. Nyilvánosságra hozni minden kórházban történt műhibát, halálesetet.
Mert míg azok az esetek gondosan rejtve vannak, addig tényleg nem marad más, mint a boszorkányüldözés. Abban próbálok hinni, hogy nem hiábavaló ez az egész. Hogy elindul egy lavina, ahogy a #metoo-ügyben is, és nem hallgatunk többé. Ha Áginak börtönbe kell mennie, menjen mindenki, aki valaha orvosként hibázott.
Itt tartunk. Ez az a nőügy, amivel foglalkozunk. Fohászkodom, és remélem, hogy a mellettem fekvő négyhetes kislányom számára egyszer mindez már csak sötét történelem lesz – egy olyan rendszerben, amiben szabadon lehet szülni. Élni.
Szabó Anna Eszter
Kiemelt kép: iStock
Belső kép: Free Gereb AgnesHandó Tünde, a hazai igazságszolgáltatás nagyasszonyaLázár Gergő    |   Január 7,  Vasárnap   |   10:05
A mai nappal megszűnt Fazekas Sándornak, a Fővárosi Törvényszék elnökének megbízatása. Noha pályázott az elnöki posztra – ráadásul egyedüliként – ez mégsem számított. És ugyan Fazekas a Bírói Tanács 75%-os támogatását élvezte, Handó Tünde másképp döntött és érvénytelenítette pályázatát. Az eset messze nem egyedülálló, ez is csak egy lépés a sakktáblán, ahol a bíróságok függetlenségének mattolása a cél. Handó ugyanis rendre hoz olyan döntéseket saját hatáskörben, melyek nem élvezik semmilyen szakmai testület, vagy tanács támogatását. A cél egyértelmű, a hazai bíróságoknak, a korrupció és törvénysértések utolsó fékének és ellensúlyának abszolút kormányközeli kezekbe adása.
Ez a történet persze nem most kezdődött, noha Fazekas személyében talán az eddigi legnagyobb veszteséget könyvelhette el a bírói kar. Az már régóta köztudott, hogy az Orbán-kormány megpróbál mindent hatalmat a kezébe összpontosítani, így biztosítva a törvényi hátteret a törvénytelen ügyleteihez. Na meg persze az sem mellékes, hogy bírókat és bírósági elnököket nem 4 évre választanak, így egy esetleges Fidesz vereség ellenére is az ő embereik maradnának hatalmon, az elszámoltatást szinte lehetetlenné téve, így súlyos börtönévektől mentve meg azokat, akik a mostani klientúrában lopnak, csalnak, hazudnak.
Handó Tünde annak a Szájer Józsefnek a felesége, aki a Fidesz alapító tagja, az Alkotmány helyébe eszkábált alaptörvény szellemi atyja. Továbbá annak a Bibó István Szakkollégiumnak volt a tagja, melynek a fél Fidesz is. Orbán Viktor ennek a kollégiumnak 1983 és 1987 között volt tagja, míg a magát függetlennek mondó, OBH élén álló Handó Tünde 1983 és 1986 között. Nem ismerték volna egymást? Dehogynem, sőt!
Soha nem volt titok, hogy milyen baráti és családi kapcsolataim vannak, nem szégyelltem, nem tagadtam” – mondta Handó Tünde a HVG kérdésére.
Szégyellni, sőt tagadni sem kell, azonban politikai kötődés ellenére is elfogadni egy, az igazságszolgáltatás szempontjából ilyen jelentős pozíciót, minimum felháborító. Handó Tünde mondhat amit csak akar, a tettei pont ennek az ellenkezőjéről tesznek tanúbizonyságot. Kihasználva azt a tényt, hogy ő egyedüliként dönthet bírók és elnökségi pozíciók megítéléséről, dob vissza pályázatokat valós indok nélkül. Még olyan esetekben is, ahol mindössze egy pályázó van. Csak 2016-ban 25 vezetői pályázatból 9-et, a 122 bírói pályázat közül pedig 28-at dobott vissza.
Vasvári Csaba az a bíró, aki kétszer is pályázott ítélőtáblai pozícióra, és mindkétszer első helyen végzett, azonban a pozíciót soha nem kapta meg. Vajon miért? Igen, kitalálták: Handó Tünde mindkét esetben visszavonta pályázatát. Vasvári azonban nem adta fel a dolgot, munkaügyi pert indított Handó ellen. Az pedig, hogy ő az egyetlen, aki vette a bátorságot és ellenszegült Handó igencsak megkérdőjelezhető módszereinek, az nem azt jelenti, hogy ő lenne az egyetlen elégedetlen a bírói karban. Ugyanis még október végén Vasvári Csaba programismertetőjét – melyet az 500 fős bírói küldöttek választásán olvasott fel – heves taps fogadta. Az, hogy ez a tetszésnyilvánítás nem (csak)  a programnak szólt, szinte biztosra vehető.
Egyre nagyobb tehát az elégedetlenség a bíróságokon belül, melynek oka Handó Tünde teljhatalma. Az OBH elnöke azonban még nem érzi magát teljes biztonságban, ugyanis az OBT ( Országos Bírói Tanács ) kezdeményezheti Handó felmentését, azonban a végső döntéshez a parlament kétharmados többsége kell. Azt pedig mindenki tudja, mi lenne az eredménye egy hasonló szavazásnak. Ettől függetlenül, Handó nem tűri, ha valaki ellenszegül az ő döntéseinek és esetlegesen megkérdőjelezi a hatalmát. Bírósági forrásokból köztudott ugyanis, hogy a szakmai előmenetelt nem szaktudáshoz, hanem lojalitáshoz kötik, mely akár évek alatt is egy járásbíróságon dolgozó bírát a pesti ítélőtábla élére repíthet.
Az új év kezdetét nem csak Fazekas Sándor pályázatának elmeszelése jelzi, hanem az a tény is, hogy idén 200 új bírói pozíció kerül kiosztásra. De nem akárhogyan, hiszen még tavaly novemberben egy miniszteri rendeletet követően olyanok is eséllyel pályázhatnak a 200 hely egyikére, akik kormányközeliek, valamely minisztérium egykori munkatársai voltak. Korábban ez lehetetlen volt, ugyanis a bírók az egyetemről kikerülve bírósági fogalmazókként alapozhatták meg jövőjüket, hogy az addigi munkájukért pontokat kapva indulhassanak egy-egy bírói pozícióért.
2018-tól azonban a kormányközeli, hű káderek is eséllyel indulnak és ez alapjaiban kérdőjelezheti meg a hazai bíróságok függetlenségét. Tehát ugyan pár nappal ezelőtt egy új évet köszöntöttünk, mégsem változott semmi a hazai politikában. Az Orbán-kormány megkezdte utolsó támadását a még helyenként függetlennek tekinthető igazságszolgáltatással szemben, lassan elhárulni látszik minden akadály és végre megkaparinthatják a demokrácia  utolsó fontos bástyáját is. A szemünk előtt verik be nemzetünk koporsójának utolsó szögeit, hamarosan nem lesz visszaút.
Pokoli szegénység Budapesten: ilyen borzalmas körülmények között élnek emberek a fővárosban - fotók 

2018.01.11 blikk.hu 

A budapesti hajléktalanokról készített képriportot az MTI. Fenti galériánkban megnézhetik a fotókat, melyek a fővárosi hajléktalanok borzalmas életkörülményeit követik nyomon. Pad, park, villamosmegálló, elhagyott hídmesteri lakás, vagy épp trafóház - ilyen helyeken élnek a fedél nélküliek Budapesten. 
Pokoli szegénység Budapesten: ilyen borzalmas körülmények között élnek emberek a fővárosban

Hozzászólás: Ez egy sokkal összetettebb probléma, mint ahogy egyesek vélik. 
Nehéz onnan a kiút, ahol ők vannak, és sokan már bele is törődtek a sorsukba. Megfelelő egzisztenciájú emberek sokasága is van úgy, hogy a hajléktalanságnál sokkal kisebb krízisben is lemond a megoldásról, és beletörődik a sorsába. Sok nem hajléktalan sem tud változtatni, és nem tudja letenni a cigit, a poharat, nem hagy fel a játékszenvedélyével, és sok más egyébbel sem törődik. Akkor miért változtatna a hajléktalan? Írják alább, hogy alhatna, fürödhetne, öltözködhetne és moshatna a segélyközpontokban... És? Ez min változtatna? Ugyanúgy hajléktalan maradna, ráadásul nem a maga ura lenne, hanem alkalmazkodnia kéne mindenhez. Semmi sem maradna már neki. Már a szabadsága sem. 
Azzal pedig, hogy ezeket a fenti lehetőségeket kínálják nekik, azzal --érzésem szerint-- nem is a hajléktalanok sorsát akarják javítani, hanem a sajátjukat. Értem ezalatt azt, hogy az emberek 99%-a viszolyog a mocskos, büdös, ápolatlan kinézetük miatt, de mindjárt jobb lenne nekik, ha nem kéne a köztereken, villamosokon az ilyenek mellett közlekedni. ... DE! Ettől még a hajléktalan hajléktalan maradna! 
Gondoljon csak bele mindenki, hogy milyen lenne az, ha neki nem is ilyen helyeken, hanem csak egy-egy barátjánál, szomszédjánál, munkatársánál vagy máshol, de mégis éveken át, minden nap másnál kéne aludni, megint másnál mosni, a harmadiknál fürödni, a negyediknél meg étkezni... Napközben meg az utcán bolyongani.
Nehéz helyzet ez. Nehéz a megoldás. 

Lakatos Pál: Fölösleges viták helyett csak megjegyzem, ezt a fotósorozatot Budapest szegényeiről a kormányellenséggel egyáltalán nem vádolható Magyar Távirati Iroda (MTI) fotósa készítette. Mottóként, talán kissé keserűen, Szophoklész Antigonéját hívom segítségül: "Sok van, mi csodálatos, de az embernél nincs semmi csodálatosabb." (Lakatos Pál) 
Meg az Emberi Jogok Nyilatkozatát, amely szerint

minden embernek joga van ahhoz, hogy fedél legyen a feje felett és naponta jusson neki egy tál meleg étel. 


A földönfutóvá tett néptömegnek , kik családostul éheznek gyermekeiknek nem jut egy szelet zsiroskenyérre sem lefekvés előt , míg ti a harmadik luxus villára raboltok, joguk legyen kibelezni benneteket , mert ti taszítottátok ki a társadalomból ilyen olyan mutyikkal, de a zsinagógákat építeni kell a koncentrációs táborokat ki kell építeni , és a megsemmisítő tábor az már üzemel mint égető mű !!!
valyon mikor lesz veletek kipróbálva , hogy milyen lett a kapacitása !!!!!

Legyetek átkozottak hetedizileg , hogy a zsinagógákba ti legyetek az utálatos kép , és mindenki titeket köpködjön metszett farkú kazárok !!!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése