2018. január 19., péntek

Meg tudod nézni, ki böngészi a Facebook oldaladat!





Meg tudod nézni, ki böngészi a Facebook oldaladat!


Részletes leírás és egy magyar nyelvű videó is segít, hogy megtudd, kiknek fontosak a híreid, posztjaid.
Érdekel ki járt a Facebook profilodon? Nézd meg ezt a videót és tudd meg hogyan derítheted ki!

KI NÉZTE MEG A FACEBOOK OLDALAMAT?


Tudd meg, hogy kik nézik meg a FACEBOOK profilodat?!


Lépésről lépésre:

1). Nyisd meg a CHROME böngészőt és lépj be a Facebook felhasználói fiókodba.
2). A Beállítások menüből válaszd ki a További eszközök/Forrás megtekintése menüpontot.
3). A felnyíló ablakban nyomj egy CTRL+F billentyűkombinációt a keresőmező megnyitásához.
4). Gépeld be az 'InitialChatFriendsList' keresőkifejezést.
5). Most megtalálod a profilodat az utóbbi dőben meglátogatott felhasználók azonosító számát.
6). Másold ki ezt a számot a végén levő -x végződés nélkül.
7). Illeszd be ezt a számot a böngésző címsorába a www.facebook.com/ cím után - www.facebook.com/(ide illeszd a számsort) -
8. Nyomj egy entert, és íme az adatlap!



Hová tűnt a World Trade Center? - Dr. Egely György, Jakab István


Megsemmisítő FEMA táborok Magyarországon? - Dr. Drábik János, Jakab István


Újra Nagy Magyarország lehetett volna 89 től! Vajon kik akadályozták meg? Raffay kitálal


VNTV - A szellemvilág üzeneteinek közvetítője -- Kovács-Magyar András, Jakab István


Kovács Magyar András a szellemvilágról


Kovács Magyar András a gyógyító


Kovács Magyar András a magyarságkutató

Kovács - Magyar András: Mágia


A szemmel láthatatlan világok mérése - Kovács Magyar András, Jakab István






10 módszer, amivel könnyen megszabadulhatsz a molyoktól


Vegyszerek nélkül!
Nagyon vigyázni kell azokra a ruhadarabokra, amelyek gyapjúból készültek, mert a molylepkék előszeretettel megdézsmálhatják a szöveteket, tönkretéve így a drága holmikat. Léteznek olyan természetes módszerek, amikkel megszabadulni a molyoktól, anélkül, hogy károsítanák a környezetet.

1. Gyógynövényes tasakok

Régi bevált szokás, hogy lyukacsos tasakokba kell tenni szárított levendulát, gilisztaűző varádicsot, vagy fehér ürmöt, majd bedugni a ruhák közé. Évente érdemes cserélni, hogy a növények ereje távolt tartsa a molyokat.

2. Illóolajok

Készítsünk egy kis párnát, amelyet itassunk át levendula, fenyő, cédrus, vagy teafa illóolajjal, és helyezzük be a ruhák köze, amelyek így nem csak molymentessé, hanem illatossá is válnak.

3. Illatos szappanok

A természetes aromák felhasználásával készülő szappanok használatával is elűzhetjük a molyokat, mert a kis rovarok egyáltalán nem csípik a szappant.

4. Szárított citrushéjak

Szárítsuk meg a mandarin, citrom, narancs héját, vágjuk fel kis kockákra, tegyük bele egy kis vászon zsákba, majd mehet be a ruhák közé. Érdemes havonta új héjakat használni a jobb hatás érdekében.

5. Dohány

Egy lyukacsos zacskóba tegyünk egy marék dohányt, és azt helyezzük be a szekrénybe, a ruhák közé. A moly nem szereti a dohány szagát, így elkerüli azt a környezetet.

6. Fenyő- és gesztenyefa

Egy kisebb zsákba tegyünk bele száraz fenyő-, gesztenye-, vagy vörös cédrus fát, amelyek illatanyagától menekülőre fogják a molyok.

7. Ammónia

Szedjük ki a ruhákat, és a szekrények polcait, belső tereit töröljük ki ammóniával. A szag hamar elpárolog, a molyokkal együtt, amelyek messze el fogják kerülni a szekrényünket.

8. Muskátli

A virág leveleit tegyük egy vászon zsákba, majd tegyük a ruhák közé, amelyet így hosszú ideig molymentesek maradnak.

9. Tároljuk légmentes zsákokban a ruhákat

Ez is egy egyszerű módja annak, hogy a molyok ne okozzanak kárt a szövetekben, emellett nem is veszik át a darabok a kellemetlen szagokat, és nem is porosodnak.

10. Hideg és ibolyántúli sugarak

A molyok nem bírják a hideget és az ibolyántúli sugarak is ártanak nekik, így érdemes egy ilyen lámpát is beszerezni, hiszen ez a lárvákat is elpusztítja. Forrás
Ha neked is van bevált molyűző technikádat, szívesen olvassuk!
►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!  KÖSZÖNJÜK!




Az Ön telefonja és számítógépe is veszélyben lehet



ADMIN19 PERC AGO0  0
0SHARES
Kiberbiztonsági szakértők szerdán két olyan biztonsági rés meglétét fedték fel, amelyek lehetővé teszik, hogy hackerek érzékeny információkat tulajdonítsanak el szinte bármilyen korszerű számítástechnikai eszözről, amely az Intel, az AMD vagy az ARM processzorgyártó cégek chipjeit tartalmazza.
Az Ön telefonja és számítógépe is veszélyben lehet
Az egyik programhiba kifejezetten az Intel gyártmányaiban fordul elő, a másik azonban hasonlóképpen érint minden laptopot, asztali számítógépet, okostelefont, tabletet és internetszervert. Az Intel és az ARM vezetői azt hangoztatták, hogy nem konstrukciós hibáról van szó, s a felhasználók kijavíthatják a hibát, ha letöltenek egy javítást és frissítik az operációs rendszereiket.
TELEFONOKRA, PC-KRE, MINDENRE HATÁSSAL LESZ VALAHOGY, DE TERMÉKRŐL TERMÉKRE MÁSKÉPPEN”
mondta Brian Krzanich, az Intel vezérigazgatója a CNBC amerikai televíziónak szerda délután adott interjújában.
A két hibát az Alphabet internetes óriáscéghez tartozó Google Project Zero szakemberei tárták fel, több ország tudományos és ipari kutatóival együttműködve.
Az első, Meltdown néven emlegetett biztonsági rés az Intel áramköreiben található, és lehetővé teszi, hogy a hackerek megkerüljék a felhasználók által futtatott alkalmazások és a számítógép memóriája közötti “válaszfalat”, s ezáltal kutakodhassanak a számítógépek memóriájában, és ellophassák a jelszavakat. A Spectre (Fantom) névre keresztelt második rés, amely egyaránt megvan az Intel, az AMD és az ARM cég integrált áramköreiben, lehetővé teszi a hackerek számára, hogy rávegyék az amúgy hibátlan alkalmazásokat titkos információk kiadására.
A szakemberek elmondták, hogy az Apple-nél és a Microsoftnál már elkészültek a Meltdown által érintett asztali számítógépekhez szükséges javításokkal. A két legnagyobb számítástechnikai óriás azonban nem kívánta kommentálni a híreket, illetve nem reagált az azokkal kapcsolatos kérdésekre.
Daniel Gruss, a Grazi Műszaki Egyetemnek a Meltdown feltárásában résztvevő egyik kutatója a Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy
VALÓSZÍNŰLEG A VALAHA TALÁLT EGYIK LEGSÚLYOSABB SZÁMÍTÓGÉPHIBÁRÓL VAN SZÓ”,
a szoftverjavításokkal azonban határozottan útját lehet állni. A Spectre elnevezésű másik biztonsági rés nehezebben kihasználható a hackerek számára – mondta -, de javítása is nehézkesebb, s ezért hosszú távon nagyobb problémákat fog okozni.
atv.hu


Áder János nem az én köztársasági elnököm!





ADMIN1 PERC AGO0  0




Használd ki a kövirózsa gyógyerejét! Egész évben hozzáférhető


ÉLET-STÍLUS

 2018. 01. 04.


Szinte minden kertben megtalálható ez a szerény, igénytelen növény, ami sokkal inkább gyógynövény, mint kerti dísz.

Fülfájásra:
Tisztára mosott és megszárított levelét facsarjuk ki egy steril gézlappal körbefogva. Ezután a fülkagylót fel- és hátrafelé húzva könnyen a külső hallójáratba csepegtethetjük a növény nedvét.
Herpesz ellen:
A frissen facsart levet használják a herpeszes hólyagocskák leszárítására. Bárányhimlő esetén viszkető kiütéseket borogathatunk vele.
Arcápolás:
Leve táplálja, tisztítja a száraz, vízhiányos bőrt és gyulladáscsökkentő hatása a pattanásokat is elmulasztja.
Égési és fagyási sérülések:
Égési és fagyási sérüléseknél disznózsírral keverhetjük. Az így elkészített kenőcs berepedt aranyér kezelésére is használható. Egyes esetekben ugyancsak sikert értek el vele a golyvás nyak gyógyításában - természetesen csak kiegészítő terápiaként. A növény alkoholos kivonatát szájsebek kezelésére, illetve torokbántalmakra ajánlják.
Szemölcsök, tyúkszem:
Szemölcsök elmulasztására kössünk éjszakára a bőrrészre félbevágott kövirózsalevelet. Tyúkszem eltávolításához este áztassuk be a lábunkat sós vízbe (három liter vízhez egy marék só), amikor jól felpuhult, akkor kössük rá a félbevágott levelet.
Kövirózsa krém készítése:
A kövirózsa krém égési, fagyási sérülések kezelésére, pigment foltok elhalványítására, sőt visszeres, aranyeres panaszok enyhítésre szolgál.
kb 20 darab alaposan megmosott kövirózsa leveleit nyomkodjunk ki, így kb. 1 dl sűrű folyadékot nyerjünk. Egy kis edényben olvasszunk meg 10 dkg méhviaszt és adjunk hozzá 0,5 dl mogyoró vagy mandula olajat, és 10 dkg kókuszolajat. Folyamatosan kevergetve hagyjuk kihűlni, amikor kézmeleg lesz, öntsük hozzá a kipréselt kövirózsa levét. Az így elkészített krémet hűtőben tároljuk.
Kövirózsa tinktúra készítése:
A kövirózsa alkoholos oldata kiváló a bőrbetegségek, kiütések, gyulladások, csípések kezelésére. Az elkészítéséhez szükség van ½ kg frissen szedett megmosott kövirózsa levélre, és 3 dl 96%-os gyógyszertári alkoholra.
A leveleket vágjuk nagyon apró darabora, majd tegyük jól záródó üvegbe és öntsük fel az alkohollal. Lezárva 7 napig érleljük sötét helyen, közben naponta egyszer rázzuk fel. Ezután sűrű szövésű textílián szűrjük le úgy, hogy a fennmaradó növénydarabkákat is alaposan kinyomkodjuk. Az elkészített tinktúra bármeddig eltartható.
Fontos! A kövirózsának nincsenek ismert káros mellékhatásai!
►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!  KÖSZÖNJÜK!




Nyomozás indult a papíron bejelentett ukrán-magyar kettős állampolgárok nyugdíj ügyében


ADMIN1 PERC AGO0  0
0SHARES
A Hír TV tényfeltáró műsora december elején számolt be arról, hogy sok eldugott Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településre tömegével jelentkeznek be az ukrán-magyar kettős állampolgárok. Van olyan ingatlan, amelyben száznál is többen laknak – értesült a HírTv.
A csak papíron betelepülők egy 1962-es szovjet-magyar egyezmény alapján nyugdíjat is kapnak a magyar államtól, legtöbbjük hamis ukrán papírok alapján olyan magas összeget kap, amely jelentősen meghaladja a magyar átlagnyugdíj összegét.
A fiktív lakosok szavazati jogukkal is élnek, nem egy szabolcs-szatmár-beregi település lélekszáma papíron megduplázódott az elmúlt négy évben. A Fehérgyarmati Rendőrkapitányság két feljelentést is kapott a Célpont riportja után, ezekben egyesítve nyomoznak intellektuális közokirat-hamisítás gyanújával.
Hogy a nyugdíjakkal kapcsolatos visszaélések milyen más bűncselekményeket valósítanak meg, az a nyomozás során derülhet ki.
Az ukrán-magyar állampolgárok fiktív letelepítése több mint egy tucat településen gyakorlat.
Forrás: Hír TV

Mentés
P


















Figyelem! A rendőrség pár órája adta ki a közleményt! Mind Telekomos, Telenoros és Vodafone ügyfelet érint!



 2017. 11. 16.


Veszélyben vannak a mobilosok!
A csalási módszer célja, hogy a hívást fogadó fél egy elküldött üzenettel egy másik feltöltős telefonszám egyenlegét növelje a saját számlájának terhére. Az elkövető rejtett számról telefonál és valamely mobiltelefon-szolgáltató ügyfélszolgálatának nevében mutatkozik be. Tájékoztatja az ügyfelet, hogy nyilvántartásuk szerint egy ügyfélbiztonsági kódot korábban nem sikerült elküldeniük és annak megismétlésében az ügyfél segítségét kéri.
A hívó fél feltesz néhány kérdést (mint például az ügyfél elégedett-e a szolgáltatással, a készülék tud-e sms-t fogadni, illetve küldeni), majd ezt követően a hívás kihangosítását kéri, hogy segíteni tudjon az sms elküldésében és ezáltal a biztonsági kód megszerzésében. Ez a számsor jellemzően egy telefonszám és egy összeg, amely akár tizenötezer forint is lehet.
Ugyan a megadott telefonszám – ahova az sms küldését kérik – nem emelt díjas, az „ügyfél” az üzenet elküldésével másvalaki egyenlegét tölti fel. Felhívjuk figyelmüket, hogy a mobilszolgáltatók nem küldenek sms-ben biztonsági kódot, ezért mindig legyenek körültekintőek, ha valaki hasonló művelet elvégzését kéri. Ha a hívás gyanús, szakítsák meg a beszélgetést és forduljanak a szolgáltató hivatalos ügyfélszolgálatához vagy válasszák a személyes ügyintézés lehetőségét!
Arra kérünk mindenkit osszátok, hogy minél több emberhez eljuthasson ez a rendőrségi felhívás!
★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK! 



Hogyan készítsünk TRIP-WIRE ALARM-ot



7:21
 Helló, kedves barátaim, ebben a videóban érdekes ötletem lesz megmutatni, hogyan készítsek egy sztrájk-labdajöves vezetéket a ruhadarabról és az elektromos mérkőzésről. Ha tűzijátékot vagy speciális hatásúakat tervez, használja ezt a módszert. Nézze meg az alábbi videót és mondja el, mit gondolsz róla!

How to make a TRIP-WIRE ALARM




How to make a TRIP-WIRE ALARM


Awesome New Invention


DIY SURVIVAL CONTAINERS FROM CO2 CARTRIDGES


Amazing Homemade Inventions 2017 ? #17


9 Simple Life Hacks and DIY Ideas That are Really USEFUL


How to Make a Long-Lasting Fairy Jar | DIY


Debe estar en cada hogar


3 Simple Fidget/Desk Toys - DIY





El kell menni szavazni és kész


Molnár Bálint    |   Ma   |   17:02
Olvasom, hogy létrejött és megmutatta magát a nyilvánosság előtt is a pillanatnyilag 11 tagot számláló, és egy nyolcpontos alapvetéssel rendelkező Válasszunk! 2018 (V18) csoport. Amely nem árnyékkormány, nem politikai párt, nem egyik, vagy másik politikai pártot támogató tömörülés, hanem egy mozgalom, amelynek egyetlen célja van: mozgósítani, meggyőzni a bizonytalanokat, hogy menjenek el szavazni. Pont.
Még mielőtt arról írnék, mit gondolok én erről az egészről annak a mérhetetlen fikahullámnak a fényében, ami az internetes fórumokon övezte ezt a kezdeményezést, fontosnak tűnik kiemelni: baloldali és konzervatív politikusok közös mozgalmáról van szó, amelyet Balázs Péter volt külügyminiszter és uniós biztos vezet. További tagok: Andor László korábbi EU-biztos, Bárándy Péter egykori igazságügyi miniszter, Bod Péter Ákos, az MNB volt elnöke, Göncz Kinga volt külügyminiszter, Holoda Attila, a második Orbán-kormány energiaügyi helyettes államtitkára, Lévai Katalin, korábbi miniszter, EP-képviselő, Mellár Tamás, a KSH volt elnöke, Pusztai Erzsébet volt miniszter, Raskó György volt államtitkár és Székely Tamás egykori miniszter.
A cél tehát ránézésre egyszerű: választásra akarják buzdítani az embereket, mert úgy vélik, ha az Orbán-rezsim marad hatalmon, az Magyarország tartós (visszafordíthatatlan?) leszakadásához vezethet. Hogy Gulyás Gergely sztárjogász és fideszes frakcióvezető szerint a V18 megjelenése egyszerű kampányfogás, olyan szinten nevetséges a megválasztása óta folyamatos kampányüzemmódban háborúzó állampárt részéről a választási kampány hevében (!), hogy kommentálni sincs kedvem.
Azt viszont igen, hogy jó magyar szokás szerint elindult a megelőlegezett leokádása ennek a mozgalomnak. A jól fizetett internetes trollokat, vagy a nem jól fizetett, de annál nagyobb meggyőződéssel bomlasztó, sablonos féligazságokat szajkózó fideszes híveket értem: az ő agyukig az sem jutott el, hogy ezek az emberek egyáltalán nem mind balliberális elfajzásai a nagy nemzeti magyar ugarnak, és egyáltalán nem a bukott baloldal képviselőit kell személyükben kétpofára köpködni.
A többieket, a hitetlenkedőket nem értem. Akkor sem, ha egyáltalán nem állítom, hogy pillanatnyilag átlátom, miként hozhat áttörést egy ilyen mozgalom a már régen leszakadt, reménytelen, perspektívát, jövőképet nyújtani képtelen, elszigetelt zsákfalvakban vegetáló, a helyi kiskirályok kényének-kedvének kiszolgáltatott emberek megszólításában. Azt viszont életbevágónak tartom, hogy az értelmiség tisztességes része hangosan és érthetően kifejezze a véleményét, hogy ne dugja homokba a fejét, ne tegyen úgy, mintha nem lenne felelőssége abban, hogy egy ország miként mond le önként dalolva a szellemi tőkéjéről és nézi végig, ahogy a kizárólag kétszavas, gyűlöletben fogant primitív csatakiáltások megértésére butított társadalom 30 évvel a rendszerváltás után újra az önkény útjára lép. Ahogy megadóan, belefásultan, érdektelenül lemond arról, hogy demokráciában éljen, hogy ugyanannyi esélye legyen az emberhez méltó élethez, mint bármelyik közpénzből zsíros egzisztenciát építő becstelen, korrupt, hatalmával maximálisan visszaélő politikusnak.
Nem értem, hogy miközben az ellenzéki pártok, köztük a Fidesz váltópártjával évek óta képtelenek érdemben meghaladni a hitelességi deficitet és felnőni a kormányváltás feladatához, miközben a választás előtt három hónappal még körvonalai sem látszanak egy új erőnek, miért kell eltemetni, leírni, jó előre lejáratni ezeket az embereket. Úgy, hogy ráadásul közben az ellenzék egészét igazságtalanul egy kalap alá véve savazzuk őket, hogy micsoda tehetetlen, megélhetési balfaszok.
Ez a tizenegy ember – ha semmi mást nem is fognak elérni ezzel az egésszel – azt máris elérte, hogy különböző elveket vallókként képesek voltak leülni egy asztalhoz és egységesen kiállni a hatalommal szemben. És ha tizenegyen képesek voltak erre, akkor ennél sokkal többen is képesek lehetnek. Ez normális körülmények között nem lenne hírérték. Nem normális körülmények között viszont évtizedes háborúban állunk/élünk: úgynevezett jobboldali, konzervatív emberek gyűlölik ellenségként az úgynevezett baloldali, liberális embereket (és viszont) azért, mert ez a mesterséges csatazaj biztosítja a Fidesz számára a politikai túlélést. Annak evidenciája, hogy egy igaz hazafinak semmi köze nem lehet, sőt: kutya kötelessége gyűlölni és levadászni más politikai szimpátiákkal bíró honfitársát, mert az nem magyar és árulja a hazát. Az a földhözragadt téveszme, hogy semmi más nem számít, csak legyen kit gyűlölni és ki ellen megvédeni a nemzeti nyomort.
Ebben a mesterséges háborús zajban már tegnap is késő volt példát mutatni, de még mindig nem késő meghaladni a szekértábor-logikát. Ki kell állni minden lehetséges fórumon és el kell mondani, hogy a politikai lövészárkok egyik, vagy másik oldalán állni nem jelent életbiztosítást. Ott, ahol a kormány háborút vív az ország egyik fele ellen, ott a másik fele sem érezheti biztonságban magát. Hogy háborúban nem lehet építkezni, csak rombolni, hogy békét kell kötni egymással, mert mindenkinek csak egy élete van. Akkor is, ha konzervatív, akkor is ha liberális. Hogy konzervatívnak lenni nem jelent felsőbbrendűséget, és fordítva.
Ezek a fajta felismerések és változások soha, sehol a világon nem működtek még úgy, hogy a tisztességes, becsületes értelmiség csendben maradt volna. A köpködés, a rezignált, úgyis minden mindegy, nem változik semmi típusú legyintések sokkal károsabbak, mint ezer akcióba lendülő fapados troll munkálkodása. Nem igaz, hogy nincs értelme szavazni, hogy nincs kire szavazni. El kell menni szavazni, ahelyett, hogy a nincs alternatíva, mit akarnak ezek a leharcolt fejek, ugyan már fotelforradalmi magasabbrendűségtől vezérelve főznénk egy újabb kávét a Fidesznek.
Nem ismerem ezeket az embereket, nem tudom, hogy milyen finalitása lehet ennek az egy asztalhoz ülésnek, de abban biztos vagyok, hogy egy sincs közöttük, aki abból épített volna egzisztenciát hetedíziglen magának és a pereputtyának, hogy a gázszerelőjét, a vejét, a haverját, a feleségét milliárdos strómanná ütötte és elmagyarázta, hogy miért lesz jó, ha az ő kezébe kerül a nemzeti vagyon. Úgyhogy le kéne szakadni a felelősségek gennyes, hazug összemosásáról, az önsorsrontó állintelektuális siránkozásról és a rohadt kifogások kereséséről. El kell menni szavazni és kész.





Gyártás Panji csapdák: Hosszú körmök vagy hossza vékony acél rúd, kalapált lapos a végén, behelyezve egy szöges alakú, majd kalapált át blokkok fa.
Side-Closing Panji csapda: A legalapvetőbb csapda. Nagyon olcsó és nagyon gyakori. Alapvetően egy kis lyuk, melyet levélszemét borít, az áldozat lábát befeszíti, amikor áll.
Tüskés tábla: A tüskefelületet egy gödörrel használják, és egy futófelületből áll, amelynek egyik vége tüskés. Amikor egy férfi lépdel a futófelületen, a tüskés végű fej felborul az arcra vagy a mellkasra.
Oldalzáró csapda: Az oldalsó záró csapda két fadarabból áll, mindegyik tüskékkel van ellátva, csúsztatva egy pár vezetősík mentén, és súlyos gumiszalagok vezérlik. Ha a szalagok elhelyezésére szolgáló támasz el van csúsztatva, a szalagok rugózódnak egymáshoz, és a testnek a közöttük áthaladó része érintkezik
Ajtó csapda: Két hosszú bambusz a keresztmetszettel erősen tüskés, és felfüggesztették az ajtó felett vagy nyílás útján vezeték. Amikor a vezeték megrekedik, a csapda lecsúszik az áldozattól.
Arrow Trap: A nyíl csapda egy bambusz hossza, amelyet egy táblára rögzítettek. Egy nyíl, amelyet erős gumiszalag hajt, áthalad rajta. A gumiszalagot meghúzási helyzetben tartják egy menetvezeték által kiváltott fogóeszközzel.
Macskacsapda: A macskacsapdák különböző formákat öltenek, és tartalmazhatnak egy tépőzáras golyót, dobot, dobozt vagy rönköt egy kötél vagy kábel végén lévő fán. Amikor az útvezetéket húzzák, a csikó leereszkedik az út mentén, és bárki megütközik az útjába.
Tigriscsapda: A tigriscsapda vagy csapda súlyozott, tüskés csavart tábla. A működtetés általában egy útvezeték segítségével történik, amely az ösvényen vagy a pálya alatt a csapda alatt helyezkedik el.  
Whip Trap: A bambusz ostorok egy hosszú, zöld bambuszból épülnek, melynek egyik végével a tüskék (általában bambusz) vannak. A bambusz oszlop hajlított és íves pozícióban van tartva egy fogóeszköz által, amelyet a pálya mentén húzódó vezetősín vált ki. Amikor felszabadul, a bambusz pólus visszahúzza az egyenes helyzetbe, és a csapdát kiváltó személyre támaszkodik.
Venus Fly Trap: Téglalap alakú keretből áll, amely egy gödörbe, egy ösvényen vagy egy rizs padiban helyezkedik el. Készíthető egy fémtartályból, amely a földbe süllyedt, amíg a teteje söpör, majd fűvel vagy levél álcázással borítja. A pajzsok sérülést okoznak, különösen akkor, amikor az áldozat megpróbálja visszavonni a lábát a csapdából.
Gránátcsapda: Ezeket az utakat a két patak mentén helyezik el, a patak vagy a patak mindkét oldalára beágyazva, az egyikhez kötött gránáttal és a védőcsappal részben eltávolítva a támadó karból, és a másik tétellel kötözve.
Gránátcsapda: Két doboz van kötve a pálya egyik oldalán, a késleltető vonattal, és a biztonsági csapokat eltávolítják, és csúsztatják a tartályokba, amelyek a csatoló karokat a helyükön tartják. Mindkét gránáthoz egy sodróhuzal kapcsolódik. amikor az áldozat lába elhúzza az útvezetéket, a gránátokat a palackokból azonnal felrobbantják.
Patroncsapda: A cső, a bambusz hordó vagy a lyuk lyuk, melyet a talpán átszúrva tapad, és amelyen a patront a föld feletti, kissé felette elhelyezkedő kerettel szemben helyezik el.
Booby csapdajelölők: markolók típusai, amelyek jelzik a fojtó csapda helyét. Gyakran a VC iránymutatóként használják, jelezve az irányt és a távolságot.


Стойка для болгарки. Making Angle Grinder Stand.


Tripwire Bang Alarm!


How to Bring NI-CAD Drill Batteries Back to Life & Make Them Charge Again - Ryobi




Így tudhatod meg, hogy melyik vitamin hiányzik a szervezetedből, anélkül, hogy orvoshoz fordulnál



EGYÉB

 2018. 01. 04.



Ha észleled ezeket a tüneteket mielőbb pótold a vitaminokat!
Honnan tudhatjuk, melyik vitamin hiányzik a szervezetünkből, anélkül, hogy orvoshoz fordulnánk?
A bőrviszketés általában a B9 vitamin hiánya okozza. Ha ilyen tünetet észlelünk magunkon, valamint a kéz és láb zsibbadását, valószínű, hogy szervezetünk B6, B9 és B12 vitaminok hiányában szenved. Ezek a tünetek még kiegészülhetnek a fáradságérzettel, levertséggel, nyugtalansággal és hormonzavarral. Ha ezeket a tüneteket észleljük, igyekezzünk beiktatni táplálkozásunkba minél több tojást, tenger gyümölcseit, zöld levelű zöldséget és spárgát.
Az izomgyengeség tünetét a B1 vitamin okozhatja. A B vitamin, a kalcium és magnézium hiánya általában izomgörcsöt okoz, főleg a lábakban. Ha ezek a tünetek még fejfájással is kiegészülnek, akkor nagy valószínűséggel B6 vitaminhiányban szenvedünk.
A szájszélek kihasadását a B, B2, B3, B12 vitaminok illetve a vas hiánya okozhatja.
Az A, D, E, és K vitaminok hiánya következtében hajhullás állhat be és az arcbőrön vörös foltokjelenhetnek meg. Ebben az esetben együnk minél több banánt, brokkolit, avokádót, gombát.
A látás problémáit általában az A vitamin hiánya okozza. Ha látászavart észlelünk magunkon és ehhez még párosul a fogíny vérzése is, nagy valószínűséggel A vitamin hiányban szenvedünk. Ilyen esetben fogyasszunk minél több sárgarépát, spenótot, görögdinnyét, paprikát, salátát, zöldborsót és tejet.
A gyakori megfázást a C-vitamin hiánya okozhatja, de a tünetek között előfordulhat szédülés, ízületi fájdalom és emésztési probléma is. Ilyen esetben fogyasszunk sok zöldpetrezselymet, citrusféléket és paprikát.
A pattanások jelentkezését a D vitamin hiánya okozhatja, és ez esetben fennállhat a csonttörés veszélye is.
Természetesen ezek a tünetek csak tájékoztatás jellegűek, a konkrét diagnózist csakis orvosi vizsgálat adhatja meg. Forrás


►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!  KÖSZÖNJÜK!


„Migránsok?” – Megbünteti a magyar gyerekeket az osztrák kormány


ADMIN2 PERC AGO0  0
0SHARES
Az új osztrák kormány politikai pártjai a hegyekbe elvonulva tartják épp ottalvós értekezletüket, egyik első döntésükkel 39 ezer magyar gyerek esik el az állami támogatástól.
Az ÖVP-FPÖ kormány – Sebastian Kurz kormánya – két pártja elutasítja a migrációt, és úgy tűnik, ebbe az Ausztriában munkát vállaló magyarok is beletartozhatnak.
Sebastian Kurz kancellár és helyettese, Heinz-Christian Strache mostani tárgyalásain a Magyarországon lakó magyar polgárokról van szó, egészen pontosan 39 ezer fiatalkorú – írja a hvg.hu a Der Standard információi alapján.
A lap szerint abban állapodtak meg, hogy egy újfajta módszerrel csökkenteni fogják a külföldön élő gyerekek után járó családi pótlék összegét. 2016-ban az osztrák állam 80 millió eurót – körülbelül 2,5 milliárd forintot -utalt ezen a jogcímen Magyarországon élő gyerekek után, ami egy gyermekre lebontva is komoly összeget jelentett a magyar családoknak, ahol valamelyik szülő ausztriában dolgozott. A csökkentés azt jelenti, hogy az Ausztriában járulékokat fizetőt magyarok és más kelet-európaiak – kevesebb pénzt kapnak vissza családtámogatásként, mint osztrák kollégáik, ha a gyerekük nem él Ausztriában.
Mivel a külföldre utalt pénz mennyiségét csökkentenék körülbelül 40 százalékkal, ekkora veszteség érné a magyar családokat, ahol a szülő, vagy szülők kint dolgoznak, de gyermekük Magyarországon él.
Brüsszel megvizsgálná, hogy az új szabályozás nem sérti-e az unió szerződéseit.
via blikk.hu



3 Awesome Ideas Of DIY Tools


Wow! Awesome ideas With Welding


The Man in the Hole






Ez a legjobb módszer, hogy kivédd a hányás-hasmenéses vírust


ÉLET-STÍLUS

 2018. 01. 04.



Járványszerűen terjed a gyomrot támadó vírus!
Kétféle vírusos fertőzés jellemző mostanság Magyarországon: a hányással, hasmenéssel járó, illetve a hetekig tartó légúti fertőzés.
Szokatlan, hogy a hányásos-hasmenéses tüneteket okozó vírus januárban támad. Ez a betegség,általában a melegebb időszakra jellemző. Ráadásul, aki elkapja, nagyon megszenvedi. Két-három napig tartanak az intenzív  tünetek, és magas lázzal is járhat. A beteg környezete, családtagjai nagyon könnyen elkaphatják! Éppen ezért a legfontosabb, hogy a fertőzött személyeket kerüljük, illetve ha valamelyik családtagunk lett beteg szellőztessünk sűrűn. Az az alapvető higiénia része, hogy ne együnk ugyanazokkal az evőeszközökkel és ne igyunk egy pohárból. A beteg két-három napig inkább pihenjen, ne menjen közösségbe, kerülje a tömeges rendezvényeket.
A vírusfertőzésre jellemző a rövid lappangási idő (24-36 óra). A betegség tünetei a hányás, a hasmenés, a hasi fájdalom és a testhőmérséklet emelkedése. Korcsoporttól függően a hányás, hasmenés megoszlása különböző: gyermekkorban a hányás (akár hasmenés nélkül is), időskorban viszont a hasmenés (akár hányás nélkül is) a vezető tünet. További tünet lehet még a fejfájás és az izomfájdalom. Általában a megbetegedés rövid lefolyású, az érintettek 1-3 nap alatt gyógyulnak. A szövődmény ritka, viszont a gyors só- és folyadékvesztés miatt, különösen az idősek és a gyermekek, az immunológiailag károsodott egyének veszélyeztetettek és kórházi kezelésre szorulhatnak.
A beteg gyomornak - ha már megmarad benne az étel - banán, rizs, alma és pirítós ajánlott. Kis mennyiségben zsírt (vaj, csirkemell) is beiktathatunk az étrendbe, mivel a zsír lassítja az emésztést és csökkenti a hasmenést.
Sokan esküsznek a pálinka vírusölő hatására. Tény, hogy az alkoholnak bizonyos esetekben kellemes zsibbasztó és fertőtlenítő hatása van, ám gyomor vírus esetén nem ajánlott, ugyanis felerősítheti a hasmenéses, hányásos tüneteket.
Sokkal inkább hatásos a fokhagymás méz, de inkább megelőzési célból! Egy kanél mézbe egy gerezdnyi tört fokhagymát teszünk, és lenyeljük. nem kell félni, nem lesz rossz szagú a leheletünk!
Minden olyan módszer, ami erősíti a szervezetünk immunrendszerét, nagyban segíthet, hogy kivédjük a vírusfertőzést. A citrom, a gyömbér, a savanyú káposzta legyen beiktatva a mindennapi étkezésbe!
►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!  KÖSZÖNJÜK!




Itt van egy gyors referenciakártya katonai mil-scale reticles olvasására. Nem vagyok felelős ezen információk visszaéléséért, mivel általános ismeretek, és számos közforrásból szerezhető be. Ez a fegyveres testvéreim számára ingyen használható. Élvez!

Ez egy könnyű, hordozható és olcsó DIY projekt, amely elektromágneses impulzust (EMP) készít.




Kövesse a néhány lépést, és saját magának saját EMP-t kap az elektronikus eszközök letiltásához vagy megsemmisítéséhez (ez az EMP csak elég erős ahhoz, hogy elpusztítsa a számológépet).

1. lépés: Vázlatos

Könnyen követhettem az eszköz sematikus ábráját.
Alapjában véve csak egy tekercs, ami a kondenzátorhoz csatlakozik, és a pozitív vezetékre kapcsol.
Egy DPDT kapcsolót használtam élesítésre és tűzre. Ha jobbra fordítom a kapcsolót, mint amennyit a kondenzátor tölt fel, akkor középen le és balra van, mint a feszültség a tekercs felé.

2. lépés: Alkatrészek és eszközök

Ehhez a projekthez csak 4 részre van szükséged (ez az amit használtam)
- DPDT kapcsoló, azt javaslom, hogy használjon műanyag kapcsolót, így nem fog kellemetlen sokkot kapni.
- Vastag szigetelt rézhuzal.
- Eldobható kamera.
- Néhány vezeték
Eszközök:
- Forrasztópáka.
- Forrasztás.
- Desolding szivattyú.
- Szalag.
- Toalettpapír tekercs.
- Vágógyűrű.

3. lépés: A Coile





A tekercs létrehozása:
Készítsen egy kis lyukat a toalettpapír tekercs tetején, és a lyukba helyezze a vezetéket a képen látható módon.
Vegyük a rézhuzalt a tekercs körül 7-szer.
Csúsztassa le a rézhuzalt a toalettpapír tekercsről és szalassza be a tekercset, amikor az alakját kapja.

4. lépés: eltávolítása és forrasztása







Az összes 7 elem megjelenítése
Nyissa ki a fényképezőgépet, és vegye ki az áramköri lapot, de vigyázzon, ha ujjait rossz helyen kapja meg, mint egy csúnya ütés (ha a kondenzátort feltöltötték).
Távolítsa el a vakut és a vaku kapcsolóját.
Forraszolja a 3 vezetéket a töltés kapcsolóhoz, amint a képen látható, és kövesse a képeket és a vázlatot.

5. lépés: Befejezés

Most készen áll arra, hogy mindent megtesz, amire szükséged van egy elektromágneses impulzusra, szép szekrényt készíthetsz. Nem vagyok felelős semmilyen megsemmisített telefonért vagy kárért!
Ha bármilyen kérdése vagy tippje van a projekthez, mint elküldeni őket a megjegyzésekben, kösz a megtekintéshez és nézze meg a csatornámat további projektekhez.





A Microwave Gun Made From Taser and Soup Can??? (Testing Kreosan's Magnetron Cannon)

https://www.youtube.com/watch?v=hepN60Cz05o

Példás hadrendbe állt az általános elhülyülés

Molnár Bálint    |   Ma   |   8:01
Szépjóreggelt mindenkinek! Péntek van, meg január is, és már csak három hónapot kell aludni áprilisig! Rövid és idegesítő, de igencsak kikívánkozó szolgálati ténymegállapítással kezdeném, miután tegnap reggel Edgar kolléga elragadtatott posztja újra felkavarta a félázsiai posványt, és felszínre hozta a zsibbasztó rögvalóság egyik velünk élő tünetét. Cizellált leszek, és megpróbálok méltó lenni Csokonai Vitéz Mihály irodalmi örökségéhez.
Olybá tűnik, hogy a vadonatúj évben változatlanul folytatni kényszerülünk szélmalomharcainkat az eltartott kisujjal szemet forgató, a stílus maga az ember ócska csatakiáltással keresztbe tetovált, a mindenkori erkölcs és erkölcstelenség közötti különbség súlyát tudomásul venni nem tudó/hajlandó, finnyáskodó, mások helyett megsértődő, értő olvasásra képtelen hitetlenséggel és álintellektuális rövidlátással. Ami nézetem szerint káros, és nem hogy nem segít túl a pusztító orbánizmus napi mocskán, de folyamatosan visszahúz a mocsárba. Ami persze nem lenne baj, ha ebből a háborús öldöklésből ki lehetne maradni. De baromira nem lehet kimaradni belőle, nem lehet függetlenedni tőle. Ellenkezőleg: a minden napra jutó erkölcstelen gazemberségek kétpofára nyelése közben végképp nem lehet egy párhuzamos univerzumból a pitypangnyílás csodáiról elmélkedni és úgy tenni, mintha nem hömpölyögne az ember szája körül a bűzös trágyalé.
Ennek okán utoljára írom le: akinek Magyarország és csatolt/elcsatolt részeinek jelenlegi szellemi-lelki-gazdasági-erkölcsi állapotát tekintve az a legnagyobb kínkeserve, hogy itt, ezen a felületen csúnya szavakat is leír egyik-másik szerző (és hangsúlyosan kikérem magamnak a nyegle, felületes általánosítást), azt udvariasan felkérem, ne hányja oda minden egyes cikk alá, hogy ez milyen borzasztó és kiábrándító, mert ennél csak az a borzasztóbb és kiábrándítóbb, amikor egy kizsigerelt, palira vett, kognitív disszonanciában szenvedő ország egyik-másik lakója (akár itt él, akár elszármazott egy jobb élet reményében máshova) stílusvitákat folytat a puskaporos hordó tetején ülve és József Attilát, meg Radnótit maga előtt tolva sértődötten forgatja a szemét az igénytelen trágárságon.
Ez a cizellált felkérés nem egyenértékű azzal, hogy elüldözzük, nem toleráljuk, elnyomjuk, elhallgattatjuk, letiltjuk azokat, akiknek ez nem jön be. Csak hagyjuk már ezt a modoroskodó óbégatást. Változatlanul nem fogjuk feles üvegek címkéjére nyomtatni a mondanivalónkat. Majd ha egyszer itt békeidő lesz és egy normális ország, majd ha a politikai elit emberszámba veszi nem csak a véresszájú nyaloncait, hanem az ország minden egyes lakóját, majd akkor ide lehet jönni és a szemünkre lehet hányni, hogy az utca embere által is előszeretettel használt csúnya szavakat is a billentyűzetünkre veszünk. Addig hagyjuk békén egymást, ne sértegessük egymást, és jobb lesz mindenkinek. Ámen.
Ami a szánk körül lötyögtetett bili tartalmát illeti. Nem véletlenül írtuk a minap, hogy milyen pofátlanságára, cinizmusára való tekintet nélkül milyen hatalmas lehetőségek rejlenek abban, hogy a Fidesz pénzt kér a híveitől a Soros elleni háborúra. Felcsúton példás hadrendbe állt az elhülyülés, Orbán kormányzónak (így!) természetesen utalják a zsozsót. Nincs ezzel másképp a Professzorok Batthyány Körének elnöke, bizonyos Náray-Szabó Gábor sem, aki szintén küldi a lovettát és kiáll a kiállnivaló mellett. Jó, tavaly véletlenül úgy tűnt, mintha az Orbán-párti grémium bírálni akarta volna a törvénykezést, az egészségügyet, az oktatást és a gazdaságot, idén viszont professzorék inkább nem készítenek évértékelést az ország helyzetéről, így simán elkerülhető, hogy némelyek esetleg ejnyebejnyézzenek, miközben nincs itt semmiféle ok az ejnyebejnyére. Nagyon helyes.
Márpedig van itt lapátolnivaló bőven. Fennállásunk óta elég sokat téptük a szánkat azért, hogy milyen példátlan módon rugdosta árokba a kormány a rokkantakat az öt évvel ezelőtti törvénymódosítással. A választási évre való tekintettel hatalmasék is belátták, hogy tízezreket érintő gazemberségükön illene valamit korrigálni, ITT egy jó cikk arról, hogy valójában lesz-e érdemi változás annak nyomán, hogy az idei évtől egyes támogatások nőnek és új ellátások is elérhetők. Annyit elmondhatok, hogy túl sok ok nincs az optimizmusra, a kormányzati nagyvonalúság nem jár automatikusan, és egyáltalán nem biztos, hogy jut mindenkinek. Nem baj, remélhetőleg a propagandára és hergelésre szánt összegek hiánytalanul félre vannak téve.
Itt van aztán a jelenkor másik nagy egyénisége, L. Simon László babérkoszorús NER-költő, akit olyannyira kínozott a tehetség a tegnapi napon, hogy Milo Yiannopoulosnak a budapesti V4-es kormányzati konferenciára való meghívása kapcsán törölgette a trágyaleves gumicsizmáját a balliberális homofóbokba, akik szerinte megtámadták Schmidt Máriát, a véleményszabadságot és mindent. Minden esetben elcsodálkozom azon a mély és őszinte szellemi sötétségen, ami ezeket az embereket áthatja, midőn egyszerűen zárójelbe teszik a valóságot csak azért, hogy védjenek valami egészen védhetetlen baromságokat. Yiannopoulos kapcsán világosan leírtuk mi is, mások is, hogy kurvára nem az a baj, hogy homoszexuális, hanem hogy egy rasszista, pedofíliát népszerűsítő gyalázatos ripacs. L. Simon, aki  semmiből nem ért semmit, felháborodottan vagdalkozik és csinál hülyét magából. Pedig. Gulyás Gergely sztárjogász és frakcióvezető legalább volt annyira gerinces ezúttal, hogy felvállalta, és hangosan belemondta a kamerába is: a csávónak semmi keresnivalója nincs egy ilyen konferencián. Nem baj, majd Schmidt Mária talál neki jobb helyet, a Fideszt pedig egyszerűen nem lehet összezavarni saját magával.
És az megvan, hogy a legokosabb Lajos 82 éves anyjának sertésbiznizben utazó cége százmilliós, vissza nem térítendő állami támogatást kapott? Arról a Kósa Lajosról beszélünk, aki – mielőtt frakcióvezetőből felfelé buktatták volna a tárca nélküli miniszterségig –  a hozzá hasonlókkal együtt naponta énekelt a civilek átláthatóságáról. Aztán a hozzá hasonlókhoz hasonlóan most bátran kussol családja cégügyeiről. Mert fő az átláthatóság, a transzparencia. Amelyek a francot se érdekelnének, de hát mégiscsak a közösből zabálnak ezek is. Jó, tudom, 123 millió forint vissza nem térítendő támogatás nem a világ Mészároslölő milliárdjai mellett, de akkor is. Amikor nem közpénzekből gazdálkodó, egyébként is átláthatóan működő, minden fillérrel elszámoló civileket kell basztatni, akkor joguk van tudni a zembereknek, amikor a közpénzekkel üzletelő pereputty van terítéken, akkor le van fosva a zemberek.
Hát ilyenek ezek, és ez nem fog megváltozni. Úgyhogy muzsikáljunk egyet, és induljon a nap. Nem mondom, hogy reggel korán az alkoholt javasolnám bárkinek is, de ami jó, az jó. Szebb napokat mindenkinek!





Lajos! Küggyél pénzt!



Szalonna    |   Ma   |   12:53
Azt írja az újság, mert azt állítja Simicska Lajos fia, Simicska Ádám (és fotót is mellékelt a dologról, tehát), hogy a pixisből magát kigolyózó kollégiumi szobatárs és kegyvesztetté vált milliárdos oligarcha is kapott Orbán-féle tarháló levélbe csomagolt sárga csekket.
A dr. Simicska Lajosnak címzett borítékban ugyanaz áll, mint azokban a borítékokban, amelyeket a hívek mostanság kézhez vehettek/vehetnek, hogy dagadjon a kebel, szakadjon ing és gatya és üstöllést nyúljon zsebbe a kéményen drogozó. A Párt eddig csak adott, adott, önzetlenül adott, ideje hát meghálálni a sok jótéteményt. A kormányzó úr hadba szólít, a háború meg nincs ingyér, tehát toljuk vissza a Bözsi-utalvány értékét, de legalább a kiló csirkefarhátét. Nem az összeg a lényeg, hanem a szándék, a bátor kiállás, a közösséget vállalás Soros ellen, a brüsszeliták ellen, de leginkább egy újabb fényes választási győzelem érdekében.
Natehát: az újév második napja óta tudjuk, hogy
Orbán Viktor miniszterelnök a napokban levélben keresi meg azokat a Fidesz támogatókat, akik erre korábban felhatalmazást adtak.
Vagyis azokról beszélünk, akik a Kubatov-listára önszántukból akartak felkerülni és fel is kerültek. Afelől nem lehet kétségünk, hogy a pártszékházban Mancika fejből tudja mai napig a Lajos címét, ha a veszprémit nem is, a budapestit biztosan.
Annyira nem vagyunk vicces kedvünkben, hogy Simicska Ádám trollkodásával azonosulni tudjunk, amely szerint a Fidesz mindig az apjához fordul, amikor nagy bajban van. Ez a G-nap előtt sem volt vicces, most meg változatlanul nem az.
Feltételezzük, hogy senki nem szólt a kubatov2018.xls fájlból borítékokat nyomtató Gizikének, hogy Simicska már egy másik csapatban játszik, hiába adott korábban felhatalmazást majdnem bármire is.
Feltételezzük továbbá, hogy miután évek óta fröcsögve köpködik Simicskát és úgy tesznek, mintha nem is ismernék, mintha életükben semmi közük nem lett volna hozzá, még a Fidesz-féle lókupecségbe sem fér bele, hogy geciségből, csak azért is alapon pénzt kunyerálnak tőle.
Ha ezeket a lehetőségeket kizártuk, akkor már csak egy valamire gondolhatunk: ilyen profi nyilvántartásokból dolgozik az állampárt, meg a seggéből kilógó, valamikor független, mára végrehajtóvá silányult, állami hatóságok tömkelege is. Konkrétan arról elmélkedünk, hogy ha a nagy fennforgásban még a patásördög, nemzetellensége, Jobbikgazdája Simicskát sem sikerült leradírozni a nyájat nyilvántartó listáról, akkor képzeljük el, a levélben, átláthatatlanul, ellenőrizhetetlenül szavazó szerencsésekről milyen nyilvántartásuk lehet. Bele sem merünk gondolni. Márpedig azoknak a nyilvántartásoknak egy fokkal nagyobb szerepük lesz az ország sorsának alakulását tekintve, mint hogy Simicska Lajos mennyi pénzzel járul, vagy nem járul hozzá a Fidesz háborújához, hogy röhögőgörcsöt, vagy idegrohamot kapott-e, amikor szembesült a küldeménnyel.
Ez a kártékony, ócska, aljas célokat szolgáló dilettantizmus valami egészen szürreális.








Fél napig gyötrődött az anyuka a Szent Imre kórház padlóján, mire ránézett egy orvos



ADMIN2 ÓRA AGO0  0
0SHARES
Bicskanyitogató történetről számolt be Péter a Facebookon.
Történetét az általa közölt fotóval, változtatás nélkül idézzük:
Szerdán január 3- án gyermekem édesanyja Hajni munkahelyén kb 14 óra 30 perckor rosszul lett!
OMSZ mentők az ügyeletes Szent Imre kórház sürgősségi osztályára szirénáztak vele. Ahol az adatfelvételen kívül órákig semmi sem történt vele. Gerinc fájdalmakkal órákig ácsorgott a folyosón százkét társával együtt!Ennyit számoltak össze az ott lévők kínjukban!
Este hétkor értem helyszínre. Látvány megdöbbentő volt! Emberek tömege állt a folyósokon néhányan ültek már akinek akinek jutott szék a folyosón és felvételi ablak előtti apró váró szerűségben meg a szendvics automaták előtti teremben.
Volt vagy tíz tologatható hatalmas kórházi ágy rajta eszméletlen vagy félig meddig eszméletnél lévő emberekkel de túlzás nélkül mondhatom hogy haldoklóval. Volt akinek valamilyen hozzátartózója az ágy szélén kétségbeesetten ott aggódva szorongatta a kezét vagy próbálta vigasztalni,itatni vagy ép hánytatni.
Eközben a mentők újabb és újabb hordágyon lévő szerencsétlent hoztak be volt aki már szinte gépen élt és palackból kapott oxigént.Az is várt a jobb sorára?! Ápoló a betegektől a folyosón vette le a vért!
Nem tudom hány orvos lehetett szolgálatban de háromnál nem több ezek közül kettő biztos hogy még rezidens volt! Kiszolgáló személyzet aki a folyosón sokszor futkosott maximum abból tízet számoltam össze!
Hajninak bevittem egy kemping matracot egy úgynevezett polifoamot. Mivel állni már nem tudott a kórház folyósólyán feküdt le az emberek lába között !
Úgy húsz óra tájban többszöri általunk kivert balhé után végre behívták az egyik kezelőben. Majd a folyosón kapott a földön fekve infúziót. Az ugyan egy kevésbe forgalmas kórházi folyóson cseppeget le de ez is a találékonyságunknak köszönhetően!
Kilenc és félórai ottlét után éjfél előtt valamivel távozhatott zárójelentés nélkül mert arra is lehetett volna várakozni ki tudja meddig. Mindez elvileg éhen szomjan kell elszenvedni. Az ott lévő kávé és üdítő automatákon kívül még egy harmadikban ropit is kaphat akinek van pénze,aprója meg járóképes.
A folyóson várakozók és legfőképpen a szeretteikért aggódók sokszor emlegették a stadionokat, kormányfői palotát, elosztogatott milliókat meg egyéb sok hasznos dolgokra elszórt milliárdokat.
Magam részére nem kívánok az élettől többet csak annyit hogy néhány jelenleg kormányon lévő politikus kerüljön hasonló helyzetbe. Legfőképpen kívánom az ember minisztert ilyen helyzetbe aki ráadásul pap is. Ha van földön kívüli élet remélhetően nem mennyekbe hanem helyette pokolba kerül annak is a legmélyebb bugyrába.
Aki nem hiszi történetemet akkor ügyeleti napon menjen el a Szent Imre kórház ügyeleti osztályára.
De véleményem szerint bármelyik ügyeleti kórházi sürgősségi osztályon ugyanilyen képet láthatunk.”
Oszd meg, hogy Orbán rajongóihoz is eljusson a valóság!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése