2020. február 8., szombat

Segíts magadon az Isten is megsegít











Segíts magadon az Isten is megsegít



3-tenger-mosta-Izrael-Birodalom


Írta:  Sebestyén István

Az amerikai, tulajdonképpen izraeli, zászló Európa három tengere között kialakítandó Cordon Sanitaire országai fölött. - Terjesszétek minden eszközzel!!!
Ez a cikk a bizonyítékot szolgáltatja előbbi cikkeimhez, melyeket már több portálon is leközöltek. Ezekben német cikkeket fordítottam le, ill. nemet nyelvű videót adtam közre, ahol ugyanezt hangoztatják, vagyis felsorolják a 16 államot, melyek területére Izrael lakosságát fogják telepíteni. A Dubrovniki Egyezmény USA és az EU tagállamainak vezetői között ezt a célt fogja szolgálni!
A következő linkben lévő cikk alján vannak a linkek a cikkekhez, melyeket lefordítottam németből, illetve ott találjátok az Anonymous, a világ legnagyobb hacker csoportjának a videóját, mely ugyanazt a témát tárgyalja: Nagy Izrael (Erec Israel) meg alapítása Közép-Kelet Európában!



-írta, forditotta és összeállította:Dr. Ing. István Sebestyén – Teleki, Zürich

**************************************************************
Az alábbi írás a 3-Tenger-Izrael-Birodalom bizonyítékait sorolja fel. Akinek még most sem világos, hogy Magyarország ennek a a geopolitikai mocskos játszmának az egyik végveszélybe került érintettje az egy nemzettudatában már nem magyarnak nevezhető Mankurt!
"Miközben az Európai Uniónak belső problémái vannak, az Egyesült Államok Közép-Európát a "Három Tenger Kezdeményezése" geo-projekt keretében kezdte átszervezni. Ez egy nagy projekt, amelyet az Obama adminisztráció fejlesztett ki, és amelyet a Trump adminisztráció hajt végre egy oroszellenes blokk létrehozása érdekében, amely védi Nyugat-Európát." (szerző: Manlio Dinucci)
Tehát az ütköző államok nem semlegesek, hanem ellenkezőleg egy nagyhatalom érdekeinek védelmét látják el, és ha kell ennek érdekében feláldozzák gazdaságukat, népüket!
A csicska gondolkodású lengyelek miniszterelnöke:
"Duda elnök a kezdeményezést "az európai egység előmozdításának új megközelítéseként" határozta meg."
A NATO-n keresztül ezek az országok inkább Washingtonhoz vannak bekötve, mint Brüsszelhez.
2016. augusztus 25-én hirdették ki a dubrovniki együttes nyilatkozattal:
-A hivatalos cél altató dala: „A Közép- és Kelet-Európa biztonságosabbá és versenyképesebbé tétele."
-„Összekösse az északi és déli gazdaságokat és a közép-kelet-európai infrastruktúrát az energia, a közlekedés, a digitális kommunikáció és általában a gazdaság területén folytatott együttműködés kiterjesztésével".Valójában amerikai gazdasági érdekek vannak az előtérben.
Trump bejelentette Varsóban:
"A Swinoujscie (Swinemünde) balti kikötőben lévő terminál, amely körülbelül 1 milliárd dollárba kerül, lehetővé teszi Lengyelország számára, hogy évente 5 milliárd köbméter nagyságrendű amerikai cseppfolyósított LNG-t importáljon, amely 7,5 milliárd köbméterre bővíthető.
Ebből a terminálból és néhány más ország termináljából, amelyek közül az egyiket már tervezik Horvátországban, az USA-ból vagy más országokból származó gázt az amerikai vállalatok ad hoc csővezetékek útján osztják el a „három tengeri régió" országaiba."
Ez az amerikai lépés a 16 országot meg szegényebbé, és nem gazdagabbá teszi, mert az amerikai gáz jóval drágább, mint az orosz. Tehát mind a 16 állam ezt az amerikai gázt szubvencionálni köteles. (Megjegyzem, hogy most Magyarország számára mennyire jól jönne a székelyföldi föld gáz, amit a román hatalom egyszerűen csak ellop a székelyektől és semmit vissza nem fektet ezekbe a megyékbe!!!)
Tehát ezzel a projekttel a 16 állam ezentúl nemcsak katonailag van Washingtonhoz bekötve, hanem gazdaságilag is.
Lehet számítani arra is, hogy Ukrajna stabilizálása után Ukrajna lesz ebben az Ütköző Zónában a 17. állam, hisz a zsidóság úgy tekint rá, mint valamikori Kazár Birodalomra.
Ezzel Amerika szétveri az EU-t, mivel ezt a 17 államot dupla vazallusként fogja mind jobban gúzsba kötni és Oroszország ellen bevetni. Másodlagos, de nem elhanyagolható cél Oroszország földgáz bevételeit drasztikusan csökkenteni.
Amiről Dubrovnikban hallgattak, és más Amerika által dominált nemzetközi egyezményekben sosem szerepel az nem más, mint Izrael. Ezért még most sincs szó arról, hogy ezt az egész régiót majd az ide áttelepedett Izrael fogja vezetni a csicskává tett népek csicska vezetőinek segítségével.
Még most sem érti senki, hogy számunkra a semlegesség lenne a lehető legjobb út?


A 3 tenger mosta Cordon Sanitaire, aminek a kivitelezését az Obama adminisztráció alatt határozták el és a Trump adminisztráció kivitelez majd, meg Izrael a háttérből irányít! A cél, hogy a Cordon Sanitaire országokat Izrael polgárainak át települése után Izrael irányítsa!!!
Forrás: www.krisenfrei.de →
Dr. Ing. István Sebestyén-Teleki
Dr. sc. techn. ETH Zürich

KAPCSOLÓDÓ ELEMEK

Tovább a kategóriában: « Az életünkre törnek!



Iskolából terror háza - Védelmi pénzt szednek


Írta:  Lengyel Károly

    Az iskolavezetők, pedagógusok, diákok és szülők megdöbbentő panaszokkal fordultak a biztoshoz. Egy diák például azért kérte az ombudsman segítségét, mert szerinte iskolája a terror házává vált. Néhány problémás tanuló folyamatosan fenyegeti, zsarolja a többieket, egyesektől védelmi pénzt követelnek, másoktól elveszik értéktárgyaikat. Gyakran provokálnak verekedést, sőt az is előfordul, hogy más osztályok termeibe óra közben bemennek, és megzavarják a tanítást
    Iskolából terror háza - ÉLETKIHÍVÁS
    Védelmi pénzt szednek, késekkel felszerelkezve érkeznek a tanulók
    2010. október 20. 06:00 Magyar Nemzet

    Egyre több panasz érkezik az oktatási ombudsmanhoz amiatt, hogy a kezelhetetlen diákok terrorizálják osztálytársaikat, megfélemlítik és megalázzák tanáraikat. Olyan iskola is van, ahol a problémás tanulók védelmi pénzt szednek gyengébb diáktársaiktól. Vannak, akik bedrogozva vagy késekkel felszerelkezve járnak iskolába - derül ki az oktatási ombudsman beszámolójából. Egyes igazgatók térfigyelő kamerákkal, biztonsági őrökkel, csomagátvizsgálással védekeznének, ám ezek nagy részének használata jogszerűtlen.

    Jelenleg az egyre növekvő agresszió veti fel a legsúlyosabb kérdéseket az iskola világában - állapítja meg a tavalyi iskolai jogsértéseket és panaszokat összegző, most nyilvánosságra hozott beszámolójában az oktatási jogok biztosa.

    Az iskolavezetők, pedagógusok, diákok és szülők megdöbbentő panaszokkal fordultak a biztoshoz. Egy diák például azért kérte az ombudsman segítségét, mert szerinte iskolája a terror házává vált. Néhány problémás tanuló folyamatosan fenyegeti, zsarolja a többieket, egyesektől védelmi pénzt követelnek, másoktól elveszik értéktárgyaikat. Gyakran provokálnak verekedést, sőt az is előfordul, hogy más osztályok termeibe óra közben bemennek, és megzavarják a tanítást. A diák szerint a többieket terrorizáló tanulókkal szemben a tanárok is tehetetlenek, ezért egyre több diák jár rettegve az iskolába - olvasható a Magyar Nemzet szerdai számában, melyből további részleteket is megtudhat.
    --------------------------------------------------------------------------------

    ÉLETKIHÍVÁS

    Tisztelt magyar tanárok!
    A fenti cikk arról szól, amit az élet valójában kihívásként megjelenít a mai magyar oktatási rendszerben.

    Kérem, engedjék meg, hogy egy olyan javaslatot ajánljak szíves figyelmükbe, amivel nagy esélyük lehet a fenti történet végleges lezárására. Lezárva ezzel egy olyan pestisként pusztító liberális oktatási törekvést, ami a magyarokat szétzilálja, gyermekeinknek már a kezdetekben megtörni igyekszik a gerincét, és naponta megkeseríti a családok életét.

    Sztrájk! Ez az egyetlen lehetőségük. Sztrájk, meghatározatlan időre, ameddig le nem teszi a törvényhozás elé az ország vezetése azt a törvénymódosító javaslat-együttest, ami alapján a társadalmi együttélésre képtelen családok és sarjaik kiszűrhetők, elkülöníthetők, hovatovább büntethetők lesznek.

    Tisztelt magyar tanárok!

    Pontosan tudatában vannak a jelenség hatalmas hodrerejével! Fogy az idő, fogy a magyar, szaporodik a közveszélyes jelenség az iskolákban.
    A magyar emberek döntő többsége törvénytisztelő, jogkövető állampolgár, akinek egyáltalán nem hiányoznának a drogos, és fegyverrel hadonászó deviánsok.

    Tisztelt magyar tanárok!

    Ismétlem, sztrájk! Minél előbb! Ne érdekelje Önöket, hogy ki mit mond erről! Pontosan tudják, hiszen legtöbbjük mára megtapasztalta, csak annyi jog illeti meg a dolgozókat, amennyit maguknak törvényes keretek között és törvényes eszközökkel kikényszerítenek.
    Az Önök munkaadója az állam. Jelenleg az állam nem tesz meg mindent azért, hogy Önök tényleges biztonságban építhessék a jövő nemzedékét, s ezzel későbbi remélhetően támaszaink világlátását, emberi tartását, a valós tudás szükséglet mellett.

    Kérem Önöket, ne késlekedjenek! Hivatásuk, életpályájuk gyakorlásának megítélése a tét. Azért ez a tét, mert a jövő nemzedéke részben Önökön keresztül fogja megítélni élet-környezetét, hiszen eljön az idő, amikor ráébrednek arra, mit és miket nem tettek meg értük a múlt tanítói és tanárai.
    Ha lesz okuk erre - és csakis Önökön múlik, hogy lesz-e ilyen ok - az kőkemény ítélet lesz.

    A magyar szülők azt várják el a magyar államtól, hogy gyermekeik legkevesebb ameddig tankötelezettségükből eredően eleget tesznek mindennapi feladataiknak, mint bárhol máshol az élet területén, köteles minden eszközzel gondoskodni az ő biztonságukról. Értendő ez lelki, szellemi, ma meg már azután sajnos testi vonatkozásban is.

    Fiaink felnőttek. Sok olyan elvetendő magatartásformával találkoztak tanulmányi idejük alatt, ami meg nem engedhető. És a magyar állam nem tett semmit annak érdekében, hogy ez meg ne történjen.

    Sztrájk! Ez a megoldás, tisztelt magyar tanárok!
    Lássanak hozzá, szervezzék meg a tárgyalásokat, s ha az nem vezet eredményre igen rövid idő alatt, ne gondolkozzanak. Sőt, akár vonják be a családokat is, hiszen gyermekeik ártatlan testi épsége forog naponta veszélyben.

    És ha az állam nem képes garantálni a tanulók, és a tanárok testi és vagyoni sértetlenségét, vegyék kezükbe az ügyek rendezését. Ugyanis kit érdekel a jog, ha valakinek a gyermeke életre szóló testi, lelki sérüléseket szerez az antiszociális hordalék miatt. És ehelyütt a hordalék kifejezés semmilyen szélsőséges tartalmat nem hordoz, hanem egyszerű ténymegállapítás.
    Igen, azokat a tanköteles korú fiatalokat végső megoldásként életbiztonsági szempontok alapján megkerülhetetlenül el kell különíteni a többiektől térben, időben - akár szabadságaik megvonásával.

    Köszönöm megtisztelő figyelmüket!
    Hálásan köszönöm minden volt tanítómnak és tanáromnak, amit vállvetve értünk megtettek.
    Akik közülük ma is élnek még, jó egészséget kívánok!

    Ferencváros, 2010. október 20.

    Lengyel Károly

    Beküldte: Kovács Edit



Az életünkre törnek!


Írta:  Vattay Szabolcs

    Most légy észnél magyar! -- mert segítséget senkitől sem várhatsz. 1956-ban legalább kaptunk bíztatást. Most készítik elő a lemészárlásunkat, most, ezekben a percekben zsírozzák le hazánk megszállását!  Nyílt provokáció történt ma schmitt pál részéről,  http://kuruc.info/r/26/68104/ ; ezzel egy időben, izraelben ! -- háborús bűnösökkel, tömeggyilkosokkal tárgyal hazánk legmagasabb rangú katonai vezetője és a honvédelmi miniszter. http://kuruc.info/r/4/68106/ 
    Nem csodálkoznék azon, ha orbán viktor közben titokban Putyinnal tárgyalna arról, hogy ne avatkozzon bele hazánk belügyeibe, mert öt nap múlva megint szét akarják verni az 1956-os vegytiszta forradalmunkat ünneplő, a szabadságharcunk leverésére emlékező tömegeket.

    Vajon mit kereshet hende csaba és a vezérkari főnök néhány nappal '56 ötvennegyedik évfordulója előtt izraelben? Milyen fegyvertársi
    szövetségünk van izraellel, ha a hivatalos álláspont szerint hazánkban nem tartózkodnak izraeli haderők? Máskülönben nem is NATO-tag izrael.

    Évek óta polgárháborúra, egy ismét sárba-tiport forradalomra, levert szabadságharcra játszik a jogfolytonosságot élvező, jelenleg is cionbolsevista hatalom.  Hazánk hivatalos megszállásának nem lehet már semmi akadálya, ha az oroszok jóváhagyják, és ebbe katonailag nem avatkoznak bele.

    Gondoljuk csak el: Budapesten kvázi "randalírozik" a tömeg. Szorgos kezek gondoskodnak arról, hogy őrizetlen teherautókon fegyvert találjon a scmitt pál nyilatkozata miatt felbőszült tömeg. Erre nem is olyan rég volt példa.

    Miután fegyverhez jutott a tömeg, belelőnek a tömegbe; ami persze nem marad válasz nélkül. Később azt mondják a győztesek, mert mindig nekik van igazuk! -- hogy mi lőttünk előbb.

    A rend helyreállítására kétségbeesetten behívják az izraeli csapatokat, melyek már itt vannak bevetésre kész állapotban. Senki más nem avatkozik bele, mert az USA és az EU is magasról szar le minket, magyarokat.
    Hiába nem EU tag; hiába nem NATO tag izrael; azt csinálhat majd itt Magyarországon is, amit csak akar. SEGÍTSÉGRE NEM SZÁMÍTHATUNK! Ugyanis minden jel eddig még erre utal.

    MOST LÉGY ÉSZEN MAGYAR! SEMMI MEGGONDOLATLANT NE CSELEKEDJ. HAMAROSAN MAGÁTÓL IS ÖSSZEOMLIK A G. W. BUSH ÁLTAL MEGHIRDETETT " ÚJ VILÁGREND ". CSAK EZT A HÁTRALÉVŐ IDŐT ÉLJÜK TÚL A NÉLKÜL, HOGY DRÁGA MAGYAR VÉR FOLYJON MEGINT.  MEGINT CSAK HIÁBA!!!

    Nagyon nagy a baj, de ilyenkor szokott közel lenni már a segítség! ISTENI SEGÍTSÉG! -- mert más rajtunk, magyarokon, már nem segíthet!

    Isten áldjon minden igaz magyart!

    Vattay Szabolcs


Ukránok vérengzéseinek dokumentumai / Titkosítás felodva!


Írta:  nifadmin007
    Oroszországban a Föderációs Tanács kérésére, titkosítás alól feloldott dokumentumok jelentek meg az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának a honlapján. Putyin elnök utasította az Orosz Föderáció Állami Archívumát, hogy oldja fel a Sztálin idejében zárolt dokumentumokat a titkosítás alól.
    A dokumentumok beszámolnak azokról a bűncselekményekről és kegyetlenkedésekről, amelyeket az ukrán nacionalista erők követtek el a II. világháború alatt. Ezeket az ukrán nacionalista szervezetek követték el, az ukrán nép széleskörű támogatásával és szószoros értelemben, ijesztőek.
    Az ukrán felkelõ hadsereg által a lipniki faluban, Wołyńban (Volhynia) elkövetett mészárlás lengyel áldozatai, 1943
    Ezekből a dokumentumokból elénk tárul egy embertelen ukrán nacionalizmus, tele vadsággal és bestiális gyűlölettel minden iránt, ami nem ukrán. Ukrajnához hasonlítva, a náci Németország szinte emberinek, az ukrán Sztepan Andrijovics Bandera mellett, Hitler pedig egy naiv gyereknek tűnik.
    Hitler a zsidók kiirtását, az ukránok nemcsak a zsidók, hanem az összes együtt élő nemzetiségiek, elsősorban az oroszok kiirtását akarták, nem is akárhogy, hanem kegyetlen kínok között.
    A II. világháború idején az ukránok által elkövetett kegyetlenkedésekről szóló dokumentumokat Sztálin titkosította, attól való félelmében, hogy az oroszok nehogy fellázadjanak, tudomást szerezve ezen dokumentumokról és követeljék az egész ukrán nép kiirtását, ami nagy felfordulást idézett volna elő a Szovjetunióban.
    Wolyn-4 Az ukrán OUN-UPA által 1943-ban Lipnikiben elkövetett mészárlás áldozatai
    Egyébként már 1944-ben az orosz marsallok kérték Sztálintól egy katonai törvényszék felállítását, amely ítélkezzen a népirtásban bűnös ukrán gyilkosok felett és végezze ki őket.
    Ők felhívták Sztálin figyelmét, hogy az ukrajnaiak egy gyilkos nép, amely függetlenül attól, hogy mikor és milyen rezsim alatt, de nem tudott gyilkolás nélkül élni.
    Sztálin, egy megrögzött marxista-leninista, nem értett egyet ezzel az elmélettel, és elutasította, hogy nagyszabású bűntető intézkedéseket foganatosítson az ukrajnaiak ellen, megelégedve azzal, hogy kivizsgálják a leggyűlöletesebb gyilkosok tetteit, akiket elítéltek és felakasztottak.
    Sztálin halála után, a Szovjetunió Kommunista Pártja és Hruscsov (aki ukrán volt) fenntartotta a dokumentumok titkosítását, attól való félelmükben, hogy Izrael nehogy kártérítést követeljen a Szovjetuniótól az ukrajnai emberirtás miatt.
    Akkor Ukrajna a Szovjetunió része volt és egy izraeli kártérítés terhe Moszkvát terhelte volna, amelyik természetesen, nem akart 300 milliárd dollárt fizetni olyan bűncselekményekért, amelyeket nem az oroszok követtek el. Ma, Ukrajna független állam és az ukrán népnek vállalnia kell a saját múltjáért a felelősséget. De, ma a múltat nagy mértékben meghamisítják, éppen ezért rendelte el Putyin elnök az ukrajnai emberirtás dokumentumai titkosításának a feloldását.
    Wolyn-4 Az ukrán OUN-UPA által 1943-ban Lipnikiben (Lengyelország) elkövetett mészárlás áldozatai
    A dokumentumok iszonyatosak és azt mutatják, hogy az 1940-1945 közötti Ukrajna nácibb volt, mint a náci Németország, gyűlöletesebb és fanatikusabb, mint a német SS és a Gestapo.
    Az ukrán hadseregnek egész hóhér ezredei voltak, amelyek csak a más nemzetiségű civil lakosság öldöklésével foglalkoztak.
    Teljes orosz falvakat és városokat irtottak ki. Az önkéntesek jobboldali szélsőségesek voltak és az ő kegyetlenségük félelmetes volt. Amikor elfogtak egy oroszt vagy zsidót, késsel kivették a szívüket és megették. Mindezt Ukrajna védelmének nevében.
    A legtöbb kegyetlenkedést az ukrán nácik a délkelet-ukrajnai térségben (Donyec, Luganszk, Harkov stb.) követték el. Vagyis ott, ahol ma az ukrán hadsereg ágyúkkal lövi az orosz falvakat és városokat úgy, ahogy 1941-1943 között csinálta.
    Egy hazug propagandával megtévesztett közvélemény nem tudja, hogy a donyecki és luganszki oroszok azért kiáltották ki a függetlenségüket és kérték Oroszország segítségét, mert féltek, hogy az 1941-1945 közötti események nehogy megismétlődjenek és az ukrajnaiak kiirtsák őket.
    1941-1943 között, az ukrán fasiszták kivégeztek 5 200 000 (ötmillió-kétszázezer) civilt Ukrajnában (együtt élő nemzetiségűeket, elsősorban oroszokat) és ugyanakkor megöltek közel 900 000 (kilencszázezer) zsidót is.
    A megölt lengyelek száma 200 000 (kétszázezer) volt. Kivégeztek 400 000 (négyszázezer) szovjet katonát, akiket a németek ejtettek foglyul vagy akik megadták magukat.
    Így az ukrán nacionalista bandák által végrehajtott gyilkosságok tekintetében Ukrajna jóval megelőzi a náci Németországot és ő az első a náci országok között, az áldozatok száma alapján.
    Vakhitükben és Hitler csodálatában, közel hárommillió ukrán férfi kérte, hogy a III. Birodalomba mehessen önkéntesnek, a németek gyáraiba és földjeire, csak azért, hogy a német hadsereg kiirthassa az orosz népet.
    1941. június 30-án a Lvov fasiszta ezred, R. Sukovici vezetésével kivégzett háromezer ukrajnai lengyelt tarkón lövéssel, köztük három világhírű tudóssal. Az utána következő napokon az ezred még kivégzett hétezer oroszt, köztük nők, öregek és gyerekek.
    Míg a nőknek és a gyerekeknek késsel vágták el a nyakukat, a kijevi Szent András Katedrális udvarán az ukrajnai katolikus érsek hálaadó szentmisét celebrált, amelyen Adolf Hitler győzelméért imádkoztak.
    Az ukrajnai katolikus egyház áldását adta a Galicia náci ezred összes gyilkosságaira. Ez, 1941 szeptemberében hajtotta végre a Babij Jar-i mészárlást egy Kijev közeli szurdokban. Ide, 1941 szeptemberében több mint 50 000 (ötvenezer) középosztálybéli zsidót, háromezer cigányt és közel 40 000 (negyvenezer) oroszt (többnyire nőket és gyerekeket) hoztak, akiket az ukrán SS katonák levetkőztettek csóréra, majd a nőket és lányokat megerőszakolták, nem törődve azzal, hogy a szüleik és rokonaik is jelen voltak. A megerőszakolások után lidérces jelenetekre ragadtatták magukat. Az orosz és a zsidó nőknek levágták a melleiket és a sebeiket besózták, a férfiakat pedig élve kiherélték. A foglyok közül többnek levágták a karjait, amelyeket aztán megsütöttek a rostélyon. A kegyetlenkedések olyan iszonyatos fokozatot értek el, hogy a német katonák, felháborodásukban, megtagadták részvételüket az öldöklésben és visszavonultak, otthagyva az ukrán hóhérokat, hogy véghezvigyék a népirtást.
    Végül az egész egy vérfürdővel végződött. A foglyokat bestiálisan meggyilkolták, nyakon vagy hason lőtték (hogy kínlódjanak) vagy pedig agyonverték fejszével vagy az ásóval. Az öldöklés befejeztével a hullákat bedobták egy vízmosásba, amit aztán beföldeltek.
    A fiatal nő testét az ukrán fasiszták szétfűrészelték.
    Az öldöklő ezred, amelyet Vojnovszkij vezetett 350 000 (háromszázötvenezer) oroszt, többségükben nőket és gyerekeket, és több mint 160 000 (százhatvanezer) zsidót gyilkolt meg. Ezekhez a gyilkosságokhoz nagyban hozzájárultak az ukrán fasiszta parasztok és munkások, akik annyira gyűlölték az oroszokat és a zsidókat, hogy nem riadtak vissza a kannibalizmustól sem. Ezekért a tetteikért náci kitüntetéseket kaptak, Vojnovszkij pedig őrnagyi rangot kapott a német hadseregben.
    Az ukrán Sutnevics, aki maga is megölt vagy háromezer zsidót, csak kapitányi rangot kapott a német hadseregben.
    Lypnyky, Mikuliczyn és más falvakban az ukrán bandák halomra ölték az orosz és lengyel gyerekeket lábuknál fogva forogtak velük, a fejüket falhoz verve. Ha sok gyerek volt, akkor ezeket a kútba dobták, utánuk a szüleiket, majd a kutat betemették földdel. Így öltek meg, csak egy megyében, tizenötezer embert.
    Az ukránok gyűlölete az oroszokkal és a zsidókkal szemben olyan nagy volt, hogyha egy ukrán lány férjhez ment egy zsidóhoz vagy oroszhoz, akkor az apja vagy a fiútestvére megerőszakolták. Sok fiatal lány nem tudta elviselni ezt a megaláztatást és a Dnyeszterbe dobta magát, ahova belefulladt. Akik nem lettek öngyilkosok, azokat megfogták (az apjuk vagy a fiútestvérük) és felhasították úgy, hogy a kés hegyét bedugták a lány vaginájába és onnantól felhasították a fejéig.
    Mindezek 1941-1945 között történtek a szocialista Ukrajnában. Vagyis egy olyan nép körében, amelyik már 20 éve élt a népek közötti barátság jegyében, amelyet a szocialista ideológia terjesztett, de ez a nép egyik napról a másikra elfelejtette ezeket az elveket és egyből primitívebb és vadabb lett, mint a barlanglakók.
    Ma, húsz évvel az európai nemzeti kisebbségek védelmének szellemében, amelyet ők maguk is hangoztatnak, Kijev utcáin az ukránok újra náci menetelésbe kezdtek, és büszkék a zsidók, lengyelek és oroszok ellen elkövetett emberirtásukra, az ukrán hadsereg pedig ágyúkkal lövi a délkelet-ukrajnai orosz városok lakásait, kórházait és iskoláit.
    Videó az 1943-as Volini mészárlásról


WOŁYŃ 1943


A Volhynia-mészárlás tanúi életük traumatikus történeteiről


Ukrán hazugságok a Volyn-gyilkosságról



    Egyre világosabb, hogy függetlenül attól, hogy az ukrán nép milyen rendszerben él, a nácizmust és a fasizmust nem képes felszámolni.
    Olvasva ezeket a dokumentumokat, nem hiszem, hogy Izrael nem fog kártérítést kérni Ukrajnától gyilkosságért és népirtásért. A kártérítés értéke körülbelül 300 milliárd euró. Izrael kérni fogja ezt a kártérítést, csak egyelőre várja, hogy a helyzet rendeződjön Ukrajnában, vagyis kiderüljön ki marad Ukrajna határain belül. Egyelőre csak a Krím-félsziget lett Oroszország része, amelyik így nem fizet kártérítést.

    (Eredeti cím: Nem Németország volt a legnácibb ország a világon! Fordította: Csata Ernő)




Trianon sebek! - Mi lenne, ha a V4-ek összefognának ?


Írta:  Novotny Zsóka

Franciák a legnagyképűbbek Európában! Trianonban szétszedték az 1100 
éves Magyarországot, mert két számjegyű volt a GDP növekedése a millenniumi időkben, és konkurenciát jelentett a Nyugatnak.
    A franciák
    Most a V4-ek országai növekednek ugyanúgy. Száz évre totálisan tönkretette a francia nagyhatalmi politika a Kárpát-medence sorsközösségben élő népeinek békés együttélését. A „népszuverenitás" nevében mi, magyarok apartheid sorban élünk lassan száz éve saját hazánkban, amelynek 73 százalékát a gallok elajándékozták másnak. Az utódállamok majdnem ki is pusztították a magyar népességet ez idő alatt.
    Macron most feláldozná egész Közép-Európát. Az éhínség réme elől menekülő muszlim Arábia élelmiszer- és vízellátását a Nyugat − az olajért cserébe − nálunk, a V4-ek országaiban és szomszédainknál kívánja biztosítani. „A Nyugat nem barátunk", ezért felajánlotta az iszlám világnak, Szaúd-Arábiával megegyezve, a mi földünket is. Ukrajnában és a Vajdaságban máris a termőföld hektármilliói kerültek arab befektetők kezébe tulajdonpótló, hosszútávú bérletek formájában.
    Mi lenne, ha a V4-ek összefogva, nemzetközi diplomáciai, titkosszolgálati, negyedik generációs, hibridháborús, dezinformációs és katonai eszközökkel kicsinálnák a franciákat Afrikában? Mi lenne, ha a V4-ek rámutatnak a világ legnagyobb szélhámosságára, Afrika pénzügyi kifosztására? Miért is ne tennék? Annyi kárt és szenvedést okoztak és okoznak a franciák Közép-Európának, és annyi vért áldoztak fel Afrikában, hogy nem árt figyelmeztetésül egy-két makarenkói pofon. Lázítsuk fel Soros-NGO módra – Victoria Nulandtól eltanulva a „majdani stratégiát" – a francia pénzügyi megszállás ellen az afrikai frankofón országokat. Ez igazán szép gazdasági diplomáciai feladat.
    A migráció azért van, mert a franciák kiszippantják volt gyarmataik pénzügyi tartalékait, lenyúlják ásványkincseit és megszállják piacait, monopolhelyzetbe hozva saját cégeiket. Ezért nem tőkésednek az afrikaiak. A francia multik tarolnak az afrikai gyarmatokon: az energetikai Total, a telekommunikációs Orange, a gépipari, járműipari Alstom, az elektronikai Schneider Electric vagy a gyógyszerészeti Sanofi úgy szívják ki a szuperprofitot, mint a méhecske a nektárt. A Francia Fejlesztési Ügynökség (Agence Française de Développement – AFD) által menedzselt „humanitárius fejlesztési projekt" az ivóvízkincset célozta meg. „Afrika szomjazik, éhezik, ezek meg lopnak." Ezt a primitív jobbikos plakátrigmust kell úton-útfélen kommunikálni, afrikai konferenciákon, diplomáciai tárgyalásokon és az EU Parlamentben is. A rabszolgaságból és a gyarmatosításból eddig a franciák igen jól megéltek. Ma is ezt teszik. A gyarmati rendszer tovább él. François Mitterand már 1957-ben ezt mondta: „Afrika nélkül Franciaországnak nem lenne történelme a XXI. században." Jacques Chirac 2008 márciusában így jövendölt: „Afrika nélkül Franciaország a harmadik hatalom helyére csúszna a rangsorban."
    A 2050-ig kétmilliárdra hízó Fekete-Afrika ha tetszik, ha nem, megindul északnak. De aki eddig a Rafale-ok bombázása miatt a szétszedett Líbián keresztül özönlött Olaszországba, az netán közvetlenül Marseille-be utazhatna. Százmilliókat már nem állít meg a francia flotta sem. Barátilag figyelmeztetni kellene Macront.
    Ennek szinopszisa a következő:
    1. Vissza kell adniuk Afrika pénzét. Az afrikaiak tartalékait ki kell vonni a francia központi bankból és vissza kell adni az FCFA-országoknak. Ilyen egyszerű. Nem segélyekkel kell megalázni Afrikát, hanem vissza kell adni a lopott pénzt. Ez a migráció megállításának a kulcsa, és nem az EU-kvótakényszer.
    2. Az együttműködési megállapodások felülvizsgálata. Amint az ismert, Franciaország „Együttműködési megállapodást", azaz paktumot diktált 14 volt gyarmatának a kivonuláskor. Ebben biztosította az akkori frank, a francia oktatási rendszer, a francia nyelv szupremációját. Kikötötte katonai támaszpontjainak további működését és az ország belső piacának teljes monopolizálását. Amelyik afrikai gyarmat ezt nem tűrte el, mint Guinea, élén a szocialista Sékou Touré elnökkel 1958-ban, ott megsemmisítették az infrastruktúrát, az irattárakat, az anyakönyvekkel együtt.
    A francia emberi lealacsonyodás és aljasság ékes példája volt az, amikor 3000 francia állampolgár úgy hagyta ott Guineát, hogy másnap az utóvédek ledózerolták az iskolákat, az óvodákat, a polgármesteri hivatalokat, az orvosi rendelőket, az egészségügyi laborokat. Azután megsemmisítették a dózereket, a traktorokat, a személygépkocsikat is. Aztán franciásan, az emberi humanitás jegyében a gyógyszerkészleteket is bezúzták, a tenyészállatokat is leölték, és az áruházak élelmiszerkészleteit is felégették vagy megmérgezték. Togo sem járt jobban, tudtuk meg Mawuna Remarque Koutinin elemzéséből, ami még 2014 januárjában jelent meg. A továbbiakban erre a műre és saját guineai és marokkói tapasztalatainkra támaszkodtunk.
    A frissen felszabadult Togói Köztársaság első elnökének, Sylvanus Olympiónak sikerült. Nem írta alá a gyarmatosítás folytatásáról szóló De Gaulle-paktumot, de évente fizette Franciaországnak a védelmi pénzt a „gyarmatosításból származó előnyei miatt". Cserébe a francia idegenlégió nem rombolta le az országot, mint Guineában. A gyarmati adó mértéke pofátlan volt. 1963-ban az ország költségvetésének 40 százalékát vonták el a franciák. Togo pénzügyileg olyan instabillá vált, mint most Franciaország. Ezért Olympio elnök úgy döntött, hogy kilép a „francia KGST-ből", tehát az afrikai valutaközösségi frank FCFA-ból, és nemzeti valutát bocsát ki.
    Mint saját példánkból tudjuk, a pénzkibocsátás már az Osztrák Nemzeti Bankot birtokló Rothschildoknál is tabu volt 1848-ban. A nemzeti fizetőeszköz tabu volt Togóban is: 1963. január 13-án, három napra rá, hogy Togo saját valutájának nyomtatását megkezdte, Olympiót meggyilkolták. A takarítóbrigád kapitánya, Etienne Gnassingbe idegenlégiós veterán őrmester volt.
    Nem véletlen, hogy valahogy nem csípik a franciákat Afrika-szerte. Modiba Keita, a Mali Köztársaság első elnöke is szabadult volna a franktól. Ő sem úszta meg. 1968. november 19-én őt is levadászták a franciák. Talán éppen ezek azok az európai értékek, amiket Sargentini asszony a jelentésében hiányol hazánkat illetően?
    1966. január elsején Jean-Bédel Bokassa puccsolta meg David Dackot, a Közép-Afrikai Köztársaság első elnökét. Január 3-án Felső-Volta, a jelenlegi Burkina Faso elnökét, Maurice Yaméogót mozdította el a helyéről Aboubacar Sangoulé Lamizana. Benin elnökét, Hubert Magát a francia kiképzést kapott testőre, Mathieu Kérékou lőtte le 1972. október 26-án. 50 év: 67 puccs 26 afrikai országban, ebből 16 volt francia gyarmat. Franciaország jól teljesített. Hullottak az afrikai „illiberális" elnökök.
    Macron elnök úr vette a bátorságot, és francia gyarmatnak nézte hazánkat. Beleszólt a magyar egyetemi törvénybe, és lecserélné hazánk lakosságát. Ezért nézzük csak meg, mi hogyan tudnánk önzetlenül visszasegíteni neki. Az 1950-es évek óta érvényben lévő De Gaulle-paktum 11 fő pontján kell módosítani, természetesen barátságból. Védjük meg az afrikaiak emberi jogait! Célunk legyen az a nemes gondolat, hogy az afrikaiak otthon boldoguljanak, és ne induljanak el hosszú, tömött sorokban Európába.
    Vegyük sorba a célországokat! Franciaország afrikai gyarmatai a következők régi és mai nevükön:
    Francia Nyugat-Afrika − Mauritánia, Szenegál, Albreda (ma Gambia része), Francia Szudán (ma Mali), Francia Guinea (Guinea), Elefántcsontpart, Niger, Felső-Volta (ma Burkina Faso), Dahomey (ma Benin), Togóföld (ma Togo). Francia Egyenlítői-Afrika − Gabon, Kamerun, Francia-Kongó (ma Kongói Köztársaság), Oubangi-Chari (ma Közép-afrikai Köztársaság), Csád. Francia Észak-Afrika − Francia Algéria, Tunézia, Marokkó. Francia Kelet-Afrika − Madagaszkár, Komoro-szigetek, Indiai-óceáni szigetek, Francia Szomáliföld (ma Dzsibuti).
    Ezen országok közül Franciaország 14 afrikai országot kényszerített egyfajta „francia-maffia védelmi pénz" fizetésére a De Gaulle-paktummal. 14 állam nemzeti tartalékával gazdálkodik a Francia Nemzeti Bank. Ez napjainkban évi 500 milliárd dollár 1961 óta! Ezen boldogtalan országok tartalékait „kezelik" a franciák. A De Gaulle-paktumos FCFA-országok a pénzük 15 százalékához férhetnek közvetlenül hozzá. De jogosultak kölcsönre átlag kamatlábon Macron főnökeitől, a Rothschildoktól. A kölcsön maximális értéke azonban nem lehet magasabb, mint az előző évi állami bevételük 20 százaléka. Ha az ország ennél több kölcsönt akar a saját pénzéből, azt Franciaország megvétózhatja.
    A franciákkal kötött szerződés 14 afrikai országot kötelezett arra a gyarmati felszabadulásuk után, hogy devizatartalékuk 85 százalékát a francia központi bankban helyezzék el. Mivel ehhez nem nyúlhatnak hozzá, ki vannak szolgáltatva a francia pénzügyminiszternek. 2014-es adatok szerint Togónak és még 13 másik afrikai államnak kell gyarmati adót fizetnie Franciaország számára. A kifosztásnak ellenálló vezetőket meggyilkolták. Kadhafi ezredes 24 milliárd dollárt fektetett be olyanoknál, mint a Goldman Sachs. Visszakérte. Ráadásul aranyért adta volna Líbia olaját. Erre lebombázták, és saját népével verették agyon. Ezt a módszert, mint „európai értéket" kell a fejlett Nyugattól eltanulnunk Macron észretérítésére? Volna esély rá, mert hihetetlen, de nem vicc: csupán 450 francia idegenlégiós irányítja Elefántcsontpart 20 milliónyi lakosát.
    A francia idegenlégiósok 2006-ban Laurent Gbagbo, Elefántcsontpart elnöke elmozdításakor 56 fegyvertelen civilt mészároltak le, és további 1200-at megsebesítettek. Mindezek tetejében a francia üzleti közösség a műveletek alatt elszenvedett veszteségekért kártérítésre kötelezte az új elefántcsontparti kormányt. Mi volt a bajuk a franciáknak Laurent Gbagbóval? Csak az, hogy ki akart lépni a paktumból. Ezért kell összefogniuk a V4-eknek Kínával, Oroszországgal, az USA-val.
    A kínaiak az EU-val ellentétben befektetéseiket nem kötik emberi jogi és egyéb áldemokratikus normák betartásához. Ezért sikeresek Afrikában. 2050-re Afrika lakossága a 1,2 milliárd főről 2 milliárdra növekszik, míg városi lakossága 414 millió főről 1,2 milliárdra nő. A piac tehát adott. A fizetőképességet meg lehet teremteni barterrel, koncessziókkal. Afrika és Franciaország viszonya azért rémisztő, mert közvetlenül a francia újgyarmatosítási politika az oka a fekete földrész migrációjának. Szép, hogy Salvini olasz belügyminiszter kitiltja Soros hajóit a kikötőiből, de a migráció eredeti okát kell feltárni. Franciaország Afrika kizsákmányolásából élt és él ma is. Az EU második hatalma ideológiai szempontból nem jutott tovább a XIX. századnál.
    A Francia Pénzügyi, Költségvetési és a Külügyminisztérium nemcsak Afrikára, de magukra a franciákra is fenyegetést jelent, mert az állam maximálisan eladósodott, ezért rászorul a németek pénzére és az afrikaiaktól behajtott „védelmi pénzre". Csak a vak nem látja, hogy Franciaország csupán papíron ismerte el gyarmatai függetlenségét. „Együttműködési megállapodást" íratott alá velük, amelyben tovább él a francia pénzügy, a francia oktatási rendszer, a katonai és a kereskedelmi erőfölény és az erőforrások elbirtoklása. A farkasokkal együtt kell üvölteni! – állítja a kis Macron, amikor a mi ellenállásunkat kárhoztatja. Igaza van. Mondjuk el az afrikaiaknak is.
    Novotny Zsóka
    Beküldte: Ballán Mária
    Kiemelések a M.M. szerkesztőtől


Gömöriek a szovjet lágerekben


Írta:  Ibos Emese
    Nagybalog, Uzapanyit | Negyvenéves kutatómunka eredményeként született meg Lehotai Aladár hiánypótló kötete, amely a málenkij robotra elhurcolt gömöri emberek kálváriáját mutatja be, az ő tragédiájuknak állít emléket.
  • „Málenkij robot"
    Lehotai Aladár és Szászi Zoltán a „Málenkij robot" Gömöriek a szovjet lágerekben című kötet bemutatóján.(Lichtmannegger László felvétele)
    A Balog-völgyi Uzapanyit községben élő Lehotai Aladár szülőfalujából 16 személyt hurcoltak el az orosz lágerbe, köztük két távolabbi rokonát is, közülük hárman soha sem tértek vissza. A jóvátételi munkáról, az elhurcoltak tragédiájáról gyerekkorában hallott először. Elmondta, ritkán fordult elő, hogy a lágerekben átélt borzalmakról „csak úgy" beszéltek volna a túlélők, jobbára a disznótorok vacsorái alkalmával, amikor már „volt valami a kalap alatt", akkor eredtek meg a nyelvek. Később már kérdezni is mert, és le is jegyezte a hallottakat. Magyar területekről 1944-től mintegy 600-700 ezer embert hurcoltak el orosz lágerekbe, köztük nőket és gyerekeket. Más becslések szerint számuk megközelítette a 900 ezret, 200 ezren soha nem tértek vissza.
    Negyvenéves kutatás
    Lehotai Aladár negyvenéves kutató- és gyűjtögetőmunkájának eredményét másfél év alatt rendezte kötetbe. Az elhurcoltak elbeszéléseinek köszönhetően szinte mindent rekonstruálni tudott. Lejegyezte az elhurcolás körülményeit, a lágerekbe vezető utat, az emberi tragédiákat, a lágeréletet és a szabadulást. Egymaga ellátogatott az egykori munkatáborok helyszínére is.
    Feljegyezte, hogyan írták össze az embereket Uzapanyiton, és hogyan indították útnak gyalogszerrel a szomszéd községből, Nagybalogról a mintegy 140 főt. Tudni lehet azt is, hogy az első éjszakát egy közeli községben, Bátkában, a csendőrlaktanyában töltötték, majd Miskolcon velük készíttették el azokat a marhavagonokat, melyekkel már akkor embertelen körülmények között szállították őket a munkatáborba. A két említett település mellett Lehotai Aladár végigjárta a Sajó-völgyet, a mintegy 150 kilométeres térségből – Miskolc, Alsózsolca, Felsőzsolca, Edelény, Onga és Tokaji-vidék – összegyűjtött emberek egy vonaton utaztak az orosz lágerekbe. Bejárta azokat a településeket, ahol a vonaton utazók kiszálltak.
  • Ibos Jolán, Felsőbalog
    Ibos Jolán, Felsőbalog. Otthon és Vorosilovkában 1947-ben.
    Kegyetlen őrök
    A túlélők, akik átlag 48 hónapot töltöttek a lágerben, sokáig nem mertek beszélni az ott történtekről, azzal fenyegették meg őket, hogy ha elmondják az igazat, visszakerülnek a lágerbe. Lehotai Aladár 70 elbeszélő történetét jegyezte fel. Volt, akit csellel tudott szóra bírni, de olyan is akadt, aki soha nem beszélt az átélt borzalmakról. Azt mondja, az elmúlt évek alatt annyi történetet hallott, hogy nem tudná megmondani, mi rázta meg, vagy min csodálkozott a leginkább. „Talán az a legsiralmasabb az egészben, hogy a tolmácsok – a munkaszázad és a láger tolmácsai, akik magyarok voltak – sokszor rosszabbul bántak a honfitársaikkal, mint az oroszok" – mondja Lehotai Aladár. Készségesen elvégezték a piszkos munkát. Egy, a túlélőktől hallott történetet hoz fel példaként, a „szartemetést".
    A répalapuleves meghajtotta az embereket, sokan nem értek el a latrinára, sokan úgy és ott végezték el a dolgukat, ahol és ahogyan tudták. Amikor ezt a Baboscsák nevezetű magyar csendőr meglátta, éktelen káromkodásra gerjedt. Mintha önmagában már az nem lett volna elég, hogy dolgoztatták, éheztették a mieinket, hogy állandóan fáztak, még ő is megkeserítette az életüket. Felsorakoztatta a lágert, két emberrel gödröt ásatott, mindenkinek vennie kellett az ujjára az ürülékből, és nótaszóval néhányszor körbejárni a lágert, és a gödör mellett letörölhették az ujjukról az ürüléket. Ezt a körmenetet számtalanszor megismételtette velük, hiszen a gyomruk nem bírta a folyamatos éhezést és a silány kosztot. Sokadik alkalommal már temetési énekeket énekeltetett velük" – meséli Lehotai Aladár.
    Mellőzött sorsok
    A kutatásra a túlélők ösztönözték.
    Szidták a történészeket, mert senki nem törődött a történtekkel, semmi érdemeset nem írtak róluk. Számtalanszor hallottam tőlük, hogy senki nem megy ki a lágerekhez, senki nem kutatja a történteket. Ebben valójában igazuk volt, mert 30 év telt el a rendszerváltás óta, de csak annyit jegyeztek fel, hogy megtörtént az elhurcolás, hogy hány embert érintett, és hogy hányan nem tértek vissza"
    magyarázza Lehotai Aladár, akiben ezek után fogalmazódott meg, hogy ellátogat az egykori munkatáborokhoz, a mai Ukrajna területére. Viszont azzal is tisztában volt, hogy csak világos célokkal, valamilyen helyismerettel indulhat útnak.
    Sokáig a pontos helyet sem tudtam felkutatni. Hiába mondták nekem a túlélők, hogy 20 kilométerre voltam Vorosilovkától, mert ezek a községek a térképeken már nem léteznek, azóta háromszor átnevezték őket"
    magyarázza a nehézségeket Lehotai Aladár.
    Próbált térképekhez hozzájutni, de ahogyan ő fogalmaz: Oroszországban még a dátum is titkos. Így egy Hannoverben élő ismerősén keresztül próbált a Wehrmacht térképeihez hozzájutni, mert abban az időben a németek ugyanazokat a neveket használták. A túlélők elbeszéléséből rekonstruálta a lágerek és a települések nevét, s ezeket összevetette a térképekkel. Ezt követően rajzokat készített az egyes településekről. Saját térképeit összevetette a szatellitfelvételekkel.
    Pál Irén, Felsőbalog
    Pál Irén, Felsőbalog. Egy otthon készült felvételen és Vorosilovkában, 1947-ben.
    Út az ismeretlenbe
    Lehotai civil foglalkozását tekintve repülőgép-szerelő, évekig helikopterek fedélzeti szerelőjeként dolgozott, orosz gépeket javított, melynek köszönhetően jó orosznyelv-tudást szerzett. Laikusként kezdte kutatni a történelem eme sötét korszakát. Sokáig arra várt, hogy a történészek kutassanak a helyszínen, végül 2011-ben egyedül indult el Ukrajnába, a Donyec-medencébe. Egy hátizsákkal, fényképezőgéppel, 1,5 liter vízzel, két napra való élelemmel, egy váltás ruhával vágott neki az ismeretlennek.
    Kopott ruhában mentem, hogy ne keltsek feltűnést" – emlékezett vissza. Pöstyénből 30 órát vonatozott Kijevbe, majd Harkov, Poltava, Luhanszk következett. Az állomásokon való várakozással együtt három napig tartott az út. Arra a kérdésre, hogyan mert egyedül nekivágni egy ilyen útnak, azt felelte:
    Négyen mentünk: én, a jobb kezem, a bal kezem meg a jóisten. Így indultam útnak" – mondta Lehotai Aladár.
    Segítőkre talált
    Vorosilovka irányába gyalogszerrel indult, végül sikerült autóbuszjáratot találnia. „Mikor kiszálltam a buszból, úgy néztek rám, mint amikor Jézus bevonult Jeruzsálembe. Nem akarták elhinni, hogy magyar vagyok, és hogy odataláltam. Emberemlékezet óta nem járt ott idegen" – magyarázza Lehotai Aladár. A helyieket az is megdöbbentette, hogy volt bátorsága egyedül közlekedni azon a vidéken, az ottaniak ugyanis még a községet sem hagyják el egyedül a környéken garázdálkodó bűnbandák miatt. Vorosilovkában felkereste a polgármestert, aki összehívta a helyi idős lakosokat. Három napig kutatott a település környékén, végül megtalálta a rabtemetőt is.
    De már rátemetések is vannak, és szemétdomb van az egykori rabtemető mellett, a helyiek szerint odakint az élőkkel sem törődnek, nem még a holtakkal" – magyarázza az akkori állapotokat Lehotai.
    Kutatásaiban három idős személy volt a segítségére, felkeresték a láger helyét, a rabtemetőket, a bányákat. Luhanszkban egy 74 éves asszonyt vetett a sors az útjába, öt napig nála szállt meg. Az asszony ismeretlenül fogadta be, és élelemmel látta el. Ahogyan ő fogalmaz, hihetetlen dolgok történtek vele.
    Zorinszkba mentem, megerősítettek, hogy ott működött a 10-es bánya, kerestem a temetőket, két focipálya nagyságú gazos területen jártam, amikor egy velem egyidős nővel találkoztam. Rám nézett és azt felelte, én magát vártam, tudtam, hogy eljön. Én már az anyámat, az öregeket kikérdeztem, mehetünk a temetőbe, a lágerekhez, mindent megmutatok magának. És csakugyan, a temetőbe a hatalmas gazban minden gond nélkül megtalálta a második rabparcella szélső sírját"
    meséli Lehotai Aladár, hozzátéve, hogy csatlakozott hozzájuk néhány idős asszony is, és így sikerült mindent bejárnia, lefényképeznie.
    Az asszonnyal, Valentinával azóta is tartja a kapcsolatot, egy későbbi levelében árulta el neki, hogy egy baptista javasember jósolta meg neki, jön majd egy magyar ember, aki a magyarok tragédiáját fogja kutatni. Megismerkedett egy korábbi bányamérnök lányával, Tatjánával is. Nekik köszönhetően rengeteg fényképet és információt szerzett a bányákról. Kilenc nap alatt számos információt sikerült összegyűjteni, rengeteget fényképezett, vázlatokat, rajzokat készített, gyűjtött kőzetmintát és különböző tárgyakat sikerült magával hoznia.
    Emléket állítani
    Megállapodott a polgármesterrel, hogy nem hivatalosan – megkerülve a hosszadalmas engedélyeztetési eljárást – a hozzátartozók a temetőben állítanának emléket az ott eltemetett áldozatoknak.
    2014-ben vissza akartam menni, mert a vorosilovkai polgármester szerint ezer euróért felállíthattuk volna az emléktáblát. Sajnos, időközben bevonultak az oroszok, s azóta háború van azon a területen"
    magyarázza Lehotai Aladár, aki azóta is gyűjti az elhurcoltakkal kapcsolatos információkat, számos helyre hívják vetíteni, előadni.
    A könyvet irodalmi vatta nélkül igyekeztem összeállítani, konkrét történeteket jegyeztem le" – magyarázza. Sajnos, abban az időben számos épület, például a barakkok is fából készültek, ma már nem állnak. A könyv összeállítása óta megfordult Rátkán, Edelényben. Állítja, már 20 oldallal tudná bővíteni a most megjelent kötetet. Ha megéri a második kiadást, bővíteni fogja. Egy lajstroma van arról, mi mindent szeretne még bejárni és elvégezni, ha visszamehetne az egykori lágerekhez. „Ha tehetném, bejárnám a falut, és megkérném a helyieket, mutassák meg a régi fényképeket."
    Lehotai Aladár kutatási anyagából és segítségével Szekeres Éva és Lichtmannegger László Ártatlan bűnösök címmel dokumentumfilmet készített a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumának felkérésére.
    Gömöriek a munkatáborban
    Uszpenka-Ionovka: a láger környéke. (Lehotai Aladár Képarchívuma)
    Forrás: ujszo.com
    Beküldte:
     Antal Miklós


    Túlélni a jeges poklot - megrendítő film készült a málenkij robotra elhurcolt nőkről  →







Túlélni a jeges poklot - megrendítő film készült a málenkij robotra elhurcolt nőkről


FILMKRITIKA | Sokszor leírták már, de valóban megrendítő és hiánypótló alkotás az Örök tél című tévéfilm, Szász Attila rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró harmadik közös munkája A berni követ és a Félvilág után. A film, amely a „málenkij robotra” elhurcolt sváb-magyar nők és férfiak százezreinek állít emléket, feszes, lendületes cselekményével, a lágerborzalmak között kibontakozó szerelmi szállal akár egy hollywoodi mozinak is beillene, mégpedig a jobbik fajtából: úgy ragad magával, és nyújt katartikus élményt, hogy közben végig mentes marad a giccstől és a hatásvadász közhelyektől.
2018. február 25. 13:54

örök tél
- Fotók: Szupermodern Filmstúdió
Azt viszont már az elején érdemes leszögezni, hogy az Örök tél erősségét nem az említett szerelmi történet adja, sokkal inkább az, hogy a láger borzalmait egy kezdetben végtelenül kiszolgáltatott és naiv fiatalasszony, a Gera Marina által alakított Irén szemszögéből, illetve részben a többi női áldozat sorsán keresztül érzékelteti, olyan szuggesztív atmoszférát teremtve rögtön az első néhány percben, amely szinte azonnal beszippantja a nézőt. Talán a legerőteljesebb jelenet is a film első harmadában szerepel, amikor egy kizárólag férfiakból álló „bizottság” előtt arra kényszerítik a főhősnőt, hogy anyaszült meztelenre vetkőzzön. Bár a legrosszabbra végül nem kerül sor, megaláztatásának és kiszolgáltatottságának érzékeltetése, a félelemmel vegyes bizonytalanság a tekintetében, a sikolyok a héttérben, majd a meggörnyedt, remegő test látványa a sötét latrinában sokkal nagyobb hatást képes elérni, mint egy horrorisztikus képsor az őrök brutalitásáról.
fafcefca
A film egészére jellemző, hogy visszafogottan, tárgyilagosan mutatja be a szörnyűségeket, és inkább a szereplők belső szenvedésére, küzdelmére fókuszál, melyek nem annyira a kevés, egyébként is szűkszavú párbeszédben jutnak kifejezésre, hanem inkább a gesztusokban, arcjátékban, egy-egy meggyötört, riadt vagy reményteljes pillantásban törnek a felszínre. Ebből a szempontból kiemelkedik Gera Marina és Döbrösi Laura rendkívül erőteljes játéka. Előbbi hitelesen alakítja karakterének személyiségfejlődését (-torzulását?) is, azt a folyamatot, melynek során a jólelkű, empatikus fiatalasszonyból a lágerkörülmények és segítője, Rajmund (Csányi Sándor) hatására egy rideg és kemény, a túlélés érdekében az álmairól is lemondó, sőt a társait sem kímélő, gyakorlott táborlakó válik. Érdekes kettősége a történetnek, hogy ezzel a belső átalakulással párhuzamosan ismeri meg újra a szerelmet, mégpedig éppen azzal a férfival, aki arra tanítja: legyen kíméletlen és érzéketlen önmagával és másokkal szemben, mert csak így élheti túl a poklot. Végül azonban mégsem ez a kegyetlen pragmatizmus, vagy a Biblia lapjaiba csavart cigaretták, hanem éppen az érzelmei és a lelke legmélyén titkon tovább táplált remény tartják életben Irént és teszik lehetővé számára a szabadulást.
fasdcfaD
A történelmi üzenet szempontjából a film egyik kulcsjelenete a táborparancsnok szónoklata: ti, németek Hitler nevében lemészároltátok a gyerekeinket, felrobbantottátok a gyárainkat és felégettétek a földjeinket, ezért most fizetnetek kell. Itt lelepleződik le a rendszer és a kor abszurditása: a tiszt ugyanis nem náci hadifoglyokhoz, hanem tizen-, huszonéves sváb-magyar lányokhoz és fiatalasszonyokhoz beszél, akik éppen úgy megszenvedték a háborút, mint orosz sorstársaik. Egyedüli „bűnük” a származásuk volt, ezért hurcolták el őket otthonukból, családtagjaiktól, hogy aztán rabszolgamunkát végeztessenek velük a legembertelenebb körülmények között. A közösségünk számára is oly baljósan csengő kollektív bűnösség elve alapján olyan gaztettekért kellett tehát bűnhődniük, amelyeknek nem elkövetőik, hanem sokkal inkább elszenvedőik voltak. Ennek a sokáig kényszerűségből elhallgatott traumának a feldolgozásához és kibeszéléséhez vihet közelebb az Örök tél, melyet – ha már a mozikba nem jutott el – nagyon helyesen iskolákban is vetíteni fognak, rendhagyó történelemórákkal összekötve.
Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Saul fia és az 1945 című alkotásokhoz mérhető, lebilincselően izgalmas, de a pátoszt és a modorosságot bölcsen kerülő történelmi dráma született, mely a másik két filmmel együttesen méltó emléket állít a valaha létezett legembertelenebb diktatúrák magyarországi áldozatainak.

Örök tél - előzetes

A filmet ma, a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából vetíti először a Duna TV, 21.00-tól.

Örök tél

Magyar történelmi dráma, 2018
Rendező: Szász Attila
Forgatókönyvíró: Köbli Norbert, Szász Attila
Operatőr: Nagy András
Szereplők: Gera Marina, Csányi Sándor, Döbrösi Laura, Kiss Diána Magdolna, Farkas Franciska, Kurta Niké, Orosz Ákos, Für Anikó, Gáspár Tibor

fa átmérőben vasló megmunkálása

Ragyogó ötlet - Nézzük az Aredonda Woods-t stb. / Briliáns ötlet - Nézzük az Aredonda Woods-ot stb.




A fokhagyma és citrom keverék kúra


Írta:  anikogyorgyi
    Érrendszeri és általános meszesedés ellen, de erős immunerősitő és baktériumölő is egyben:
    Ha az (agyi) erek, vagy szívkoszorú erek beszűkülnek, vagy általános elmeszesedés tapasztalható,illetve bármilyen hajszál ér problémánk van, igyunk naponta egy kupicányi kivonatot a következő vegyülékből: 30 gerezd fokhagyma (nem permetezett) és 5 citrom.
    Elkészítés: A fokhagymát lehéjazzuk, aprítjuk. A citromot a héjával együtt apróra vágjuk, mixerben összeelegyítjük a fokhagymával együtt, majd egy liter vízzel a főzőlapra (tűzhely) helyezzük. DE CSAK AZ ELSŐ BUGGYANÁSIG HAGYJUK A TŰZHELYEN!
    Ezután leszűrjük és üvegbe öntjük, hűvös helyen ill. hűtőszekrényben tároljuk.
    A napi kupica likőr akár főétkezés előtt vagy után is fogyasztható.
    A gyógymód kipróbálói állítják, hogy már 3 hetes alkalmazás után érezhető az egész testnek fiatalos regenerálódása.
    A meszesedések és ezek mellékhatásai pl.: a látáscsökkenés, éles látás hiány, hallás csökkenés lassan egészen elmúlnak.
    A kúrát 3 hétig kell folytatni, naponta inni, majd 8 nap szünetet kell hagyni és újra 3 hetes időtartamban megismételni.
    E kétszeri kúra egész évre védettséget ad. Általános javulás áll be.
    Ezt az olcsó ártalom mentes és gyógyhatású kúrát ajánlatos évente megismételni.
    A fokhagyma kellemetlen szagát senki nem fogja érezni.
    A fokhagyma és a citrom hatása teljes mértékben érvényesül.
    A meszesedés miatt szenvedő emberek ismét nyugodtan tudnak aludni, mert a meszet feloldja és a testből kiüríti.
    Egy asszony esetében a tervezett szívműtét elmaradt, mert a vérzsiradék és a mész teljesen feloldódott és eltűnt a szervezetből.
    A fogazat romlásánál is jól bevált a fokhagyma gyógyhatása.
    (Egy ismerősöm adta kb. 60 éves és azt mondta teljesen rendbe hozta a látását!!!!! Remélem segít másokon is!! )

     
    Beküldte: anikogyorgyi



Eltitkolt orvosság: az ezüstkolloid



Írta:  Internet
  • MÉrtékelés:
    Az ezüstkolloiddal számtalan betegséget lehet gyógyítani. Baktériumölő hatása nagyobb, mint bármely antibiotikumnak. A jó minőségű ezüstkolloid oldatnak nincsenek káros mellékhatásai! Más gyógyszerekkel nem lép kölcsönhatásba, hatásukat nem befolyásolja. Aranykolloiddal együtt tartósan fogyasztva támogatja és erősíti a szervezet természetes védekező rendszerét, javítja a közérzetet, fiatalon tartja a testet és a szellemet.

      ezustkolloid3Mi az ezüstkolloid?

    Az ezüstkolloid vöröses vagy átlátszó színű folyadék, létrehozásánál ionizált vízbe ezüst részecskéket - úgynevezett kolloidokat - kevernek. Az ezüst kristályos szerkezetű anyag, melyet jellemzően az emberi szervezet csak ilyen apró részecskékre bontva, tehát kolloid formában képes felhasználni. Baktérium-, vírus- illetve mikrobaölő hatása igen erős: a legtöbb antibiotikum féltucatnyi organizmust pusztít el, az ezüstkolloid azonban képes akár 650-et is.
    A megfelelő mennyiségű kolloid ezüst a szervezetünkben úgy viselkedik, mint egy második immunrendszer. Rendszeres fogyasztása esetén ugyanis a fehérvérsejtekkel és a nagy falósejtekkel kölcsönhatva aktiválja az immunrendszert, valamint elpusztítja mindazokat a mikroorganizmusokat, amelyek közvetlenül érintkeznek vele.
    Egyetlen ismert kórokozó organizmus sem képes megélni, ha az ezüstkolloid megfelelő mennyiségben jelen van a szervezetben.
    Fertőtlenítő és betegségmegelőző hatása mellett alkalmas konkrét betegségek gyógyítására is, illetve a gyógyulás elősegítésére. Ez a termék milliomodrésznyi, nagyon apró ezüstrészecskéket tartalmazó homogén oldat, amelyben az ezüst nagy tisztaságú vízben van eloszlatva.
    Nem tartalmaz stabilizátort, festéket, kötőanyagot vagy bármilyen más adalékot. Belsőleg vagy külsőleg egyaránt alkalmazható.
    Már az ókori görögök és rómaiak is ismerték és felhasználták az ezüst jótékony hatását: ezüst edényekben tartották italaikat, melyek így hosszabb ideig frissek maradtak. Az amerikai telepesek pedig megfigyelték, hogy a tej hosszú ideig nem savanyodik meg, ha egy ezüstdollárt tesznek bele. Az ezüst esszenciális nyomelem mind a növények és az állatok, mind az emberek számára.
    Az orvosi kutatások fényt derítettek az ezüst és a szervezetünket védő immunrendszer közötti szoros kapcsolatra. Dr. Gary Smith szerint a kolloid ezüst nélkülözhetetlen a szervezet védekezési rendszerében, az immunrendszer munkájának hanyatlása összefüggésbe hozható a test ezüsthiányával.
    Dr. Robert O. Becker vizsgálatai szerint az ezüst igen hatásos csontregeneráló is, törésnél 50%-al lerövidíti a gyógyulás idejét. Ezenkivül elősegíti a bőr és más finomszövetek újraképződését, ráadásul sterilen is tartja azokat. Ezen előnyös hatások miatt már 1930-ban vékony, baktériumölő ezüstfóliákat javasoltak sebkötöző anyagként, és használtak sikerrel. Napjainkban az USA sebészeti és égéskezelő klinikáinak 70%-ában alkalmaznak ezüstöt.
    Dr. Björn Nordenström, a svéd Karolinska Institute-nál ezüstkolloiddal kezelt rákbetegek gyógyulásáról számolt be. Állítja, hogy gyors gyógyulást eredményezett azoknál, akiket más orvosok reménytelennek tartottak. Nordenström professzor, és az osztrák dr. Rudolf Pekar nevéhez fûzõdik egyébként az ECT (Elektro-Cancer Treatment), ami egy igen hatásos rákterápia (kb 86%-os sikerrel)

      Miért szorul mindenki ezüstpótlásra?

    A műtrágyázáson alapuló nagyüzemi mezőgazdaságnak köszönhetően a termőtalaj nem tud folyamatosan regenerálódni, és ásványi anyag tartalma kimerül.
    Az 1992-es Earth Summit Report szerint az USA-ban a talaj ásványi anyag tartalma 100 év alatt 85%-al csökkent. Ennek következményeként az utóbbi évtizedekben a növények nyomelem- és vitamintartalma is nagymértékben lecsökkent. R. A. Kehoe mérései szerint 1940-ben a zöldségek, gyümölcsök átlagos ezüst tartalma még 50-100 mikrogramm volt, míg napjainkban ennek csak a töredéke. A nyomelemhiány a tápláléklánc útján az embernél is jelentkezik, ami megfelelő pótlás hiányában betegségek kialakulásához vezet.

      Milyen a jó minőségű ezüstkolloid?

    A házilag egyenárammal gyártott ezüstkolloid átlátszó vagy halványsárga színű, és csak jóindulattal nevezhető kolloidnak, mivel 85-90 %-ban pozitív töltésű ezüstionokat tartalmaz, és csak a fennmaradó hányad a fémrészecske.
    Jó minőségű, valódi ezüstkolloidot laboratóriumi háttérrel, speciális módszerekkel és nagyfrekvenciás váltóáramú elektromos berendezésekkel lehet előállítani. Az ilyen készítmény színe az ezüstkoncentrációtól függően élénksárga és sötétbarna között változhat, és zömmel 1-10 nanométer (a milliméter milliomod része!) közötti fémes állapotú ezüstrészecskéket tartalmaz, ezüstionokat nem vagy alig. Ez utóbbi készítmény biológiai aktivitása jóval nagyobb, mint a házilag előállított oldatoké, és mivel nem tartalmaz ezüst+ ionokat, nemkívánatos mellékhatásokat sem okoz.

      Hogyan hat?

    A vírusokban, baktériumokban, gombákban és parazitákban különböző enzimek segítik a kórokozók anyagcseréjét. Az ezüstkolloid ezeknek az enzimeknek gátolja az optimális működését, így okozva a kórokozó pusztulását, melyhez nagyjából hat percre van szüksége.
    A Science Digest magazin közlése szerint (1978 márciusi szám) a vizsgált kb. 650 féle mikroorganizmus közül az ezüstkolloid kémcsőben hat percen belül minden kórokozót elpusztít. Az ezüst a kórokozók pusztulását úgy idézi elő, hogy a baktériumokba, gombákba, parazitákba kerülve gátolja a tiolenzimek működését. Az ezüstkolloid fogyasztásának nincs mellékhatása. A vastagbélben lévő hasznos baktériumokat nem károsítja, mivel legkésőbb a vékonybélben felszívódik.
    A jó minőségű ezüstkolloid oldatnak nincsenek káros mellékhatásai!
    Más gyógyszerekkel nem lép kölcsönhatásba, hatásukat nem befolyásolja. Aranykolloiddal együtt tartósan fogyasztva támogatja és erősíti a szervezet természetes védekező rendszerét, javítja a közérzetet, fiatalon tartja a testet és a szellemet.
    Felnőtteknek a napi adagja 2x1 teáskanál, vagy megelőzés céljából 1 teáskanál. A gyorsabb felszívódás érdekében lenyelés előtt pár percig tartsuk a szánkban, öblögetve!

      Használata javasolt:

    Gyakorlatilag az összes testfelszínen lévő, illetve a test belsejében megbúvó fertőzéses betegségek, gyulladások esetén. Sikeresen alkalmazható torokgyulladás, nyelv-gyulladás, szájnyálkahártya gyulladás és –sérülés, fogínypanaszok, fogszuvasodás, légzőszervi és orrüregi fertőzések, influenza, szamárköhögés, tüdőgyulladás, fülgyulladás, szemgyulladás, kötőhártyagyulladás, gyomorfekély, bélpanaszok és candida fertőzés kezelésére. Rendszeres használatával megelőzhető többek között a láb, a köröm, a körömágy, a fül, a hónalj, a hüvely és egyéb testrészek gombásodása. A fejbőrbe maszírozva segít megszüntetni a korpásodást, és a fejbőr viszketését. Alkalmas a kiütések, pattanások, fekélyek, szemölcsök, ótvar, skarlát, bőrfarkas, ekcéma, herpesz, bőrrák és még számos bőrbetegség kezelésére. Hatásosnak bizonyult az AIDS, őzkullancs okozta Lyme-kór, agyhártyagyulladás, szifilisz, gonorrhoea, kolera, malária, lepra, bubópestis, vérélősködők, lépfene, rák, leukémia, nyirokérgyulladás, ízületi gyulladás esetében is. Az allergia és szénanátha esetén gyorsan megszünteti a megfázásos jellegű tüneteket, a szemviszketést percek alatt elmúlasztja. Felülfertőződés nélkül gyógyítja az égési sérüléseket, vágott sebeket, horzsolásokat. Napégésre fantasztikus!

      Néhány praktikus tanács:

    A torokgyulladás és egyéb szájban lévő gyulladás és –sérülés, a fogszuvasodás és a kellemetlen lehellet remekül kezelhető az ezüstkolloiddal történő többszöri gargarizálással és öblögetéssel.
    Sebre, horzsolásra ezüstkolloiddal átitatott kötszert vagy sebtapaszt téve a gyógyulási idő lerövidíthető. A nemi szervek gombás, bakteriális és egyéb fertőzése esetén célszerű a kolloidot húgycsőbe, hüvelybe, hólyagba fecskendezni és pár percig ott tartani. A lábszag, hónaljszag, valamint a bőr gombás fertőzése eredményesen kezelhető, ha rendszeresen bepermetezzük a problémás testrészeket. A szem gyulladása, viszketése esetén szemcseppként kell alkalmazni. Az immunrendszer erősítése, aktiválása céljából fogyasszuk a készítményt rendszeresen. A kívánt hatás elérése érdekében ügyeljünk arra, hogy megfelelő kontaktus legyen a kezelendő testfelszín és a kolloid oldat között. A kezelést érdemes többször megismételni, hogy az esetleg megbúvó gócokból ne következzen be visszafertőződés.

      A kertben:

    Jól használhatjuk az ezüstkolloidot a kertben is, mivel a növények bakteriális, gombás és vírusos betegségeit is lehet vele gyógyítani. A növények növekedésére is pozitívan hat. Egyszerűen permetezzük a levelekre és a talajra. Elpusztítja a nemkívánatos mikroorganizmusokat a virágföldben és az öntözőrendszerekben. Megszünteti a növényi rozsdát és penészt, valamint a fa korhadását. Keverjünk vágott virágok vizébe a hosszabb eltarthatóság érdekében.
    Ideális élelmiszertartósító. Gyümölcsöket, zöldségeket befújva az oldattal elkerülhető a rothadás és a penészedés. Az ezüst kiváló a hűtőszekrény szagtalanítására is.

      Háziállatok:

    A készítmény az állatgyógyászatban is használható, például égések, marások, harapások, gyulladások és fertőzések gyógyítására, valamint hatásos gyógyszere a kutyák parvo vírus fertőzésének.

      Mire jó?

    Használható a testfelszínen, külsőleg, belsőleg, gombás fertőzések, ekcéma és számtalan más fertőzés kezelésére.
    Egyes kutatók szerint második immunrendszerünket biztosíthatná, ezáltal megvédene a legtöbb kórokozóval szemben. Több amerikai példa szolgál pozitív eredményekkel az AIDS, a herpesz, a gombásodás, a Candida, a szifilisz esetében, sőt bizonyos esetekben a rák leküzdésében is hatásos lehet.

      Külsőleg milyen betegségekre használható?

    Pattanások, ótvar, skarlát
    Sok esetben a bőrrák kezelésében is nagyon hatékony
    Szemgyulladás, fülgyulladás, szájfertőzések
    Égés, fagyás, napégés
    Szemölcsök, herpesz

      Belsőleg milyen betegségekre használható?

    Szénanátha, allergia
    Tüdőgyulladás, megfázás, influenza
    Staphylococcusos és streptococcusos fertőzések
    Légzőszervi, orrüregi megbetegedések
    Vérpanaszok, leukémia, agyhártyagyulladás
    Gyomorfekély
    Lyme-kór, szifilisz
    Cukorbetegség
    Több esetben a HIV-vírussal szemben is hatékonynak bizonyult

      Milyen egyéb területeken alkalmazható?

    Horzsolásra
    Nyílt sebre
    Ekcémára
    Szúnyogcsípésre
    Illetve bármilyen gombás fertőzés esetén, például: körömágyi gomba, lábgomba, hüvelygomba

      Ha ennyire jó, akkor miért nem tudnak róla a betegek?

    Ennek oka, hogy senki nem szabadalmaztatta, és valószínű soha nem is fogja. Ugyanis egyik intézet sem szeretne előállni azzal, hogy új ellenszert talált a rák vagy az AIDS ellen. Ha ezt megtennék, akkor új hatóanyagnak kellene nevezni, ez pedig ahhoz vezetne, hogy bevonnának minden ezüstkolloidot tartalmazó szert azzal az indokkal, hogy mint minden új hatóanyagnak, ennek is be kell vizsgálni a hatásait. Ez pedig minden 1938 előtt is használt gyógyszer - melyek törvény szerint jelenleg megengedett minősítésűek - újraminősítéséhez vezetne. Arról nem is beszélve, hogy ez a bevizsgálás akár évtizedekig is eltartana, így addig a betegek nem jutnának hozzá az ezüstkolloidhoz.
    A másik fő oka a szer elhallgatásának az, hogy egyetlen gyógyszeripari cég sem szeretne csődbe menni. Képzeld csak el, hogy egy hatékony rák, vagy AIDS ellenes, vagy bármilyen vírusölő gyógyszer milyen profitoktól fosztaná meg a jelenlegi gyógyszergyártókat. Természeten az ezüstkolloid hatásának kutatása és orvosi bizonyítása nem tart még itt, de ki tudja, megfelelő körülmények között milyen valóban hatékony készítményeket lehetne belőle létrehozni.
    Miért nem kapsz elég felvilágosítást a legtöbb tájékoztatóból?
    Egyes cégek többször próbálkoztak az ezüstkolloid betiltásával, de szerencsére nem arattak teljes sikert. Azt azonban sikerült elérniük, 1999-ben az Egyesült Államok legnagyobb gyógyszerügyi hatósága közzétette azt a nyilatkozatot, miszerint az ezüsttartalmú készítmények nem egészségesek, sőt nagyobb mennyiség esetén használatuk nem biztonságos.
    Mára annyiban változott a helyzet, hogy bár még mindig senki nem bizonyította laboratóriumi körülmények között az ezüstkolloid hatását, mégis egyre többen használják sikerrel. Azt azonban ne felejtsd el, hogy a sok jó tapasztalat mellett nem árt elővigyázatosnak lenned. Ha használnád az ezüstkolloidot, előtte feltétlenül egyeztess a háziorvosoddal.

     Forrásmunkák:
    Dr. Hollán Zsuzsa (szerk.): Orvosi Lexikon, 245, 1967.
    Dr. Otto-Albrecht Neumüller: Römpp Vegyészeti Lexikon, Műszaki Könyvkiadó, 892, 1983.
    Dr. Knoll József (szerk.): Gyógyszertan 2, 678, 1995.
    „Silver, Our Mightiest Germ Fighter" Science Digest, 1978. március
    Dr. Paul Farber: The Micro Silver Bullet A Preliminary Scientifically Documented Answer to the Three Largest Epidemics in the World: Lyme Disease – Aids Virus – Yeast Infection – (and the Common Cold), 1997.
    Dr. Ronald J. Gibbs: Silver Colloids – Do They Work?, 1999.
    Dr. Robert O. Becker: The Promise of Electromedicine, the Perils of Electropollution, Cross Currents, 1991.
    „Colloidal Silver as a Remedy for AIDS" Provo Herald, 1992. febr. 13.
    www.purestcolloids.com/mesosilver.htm
    www.cancerochallergifonden.se/priset1998.html
    www.woundmanagement.net/history.html
    www.silver-colloids.com

Ezüstkolloid - Ezüst kolloid előadás - Dr. Elek Csaba - 1. rész

Ezüstkolloid - Ezüst kolloid előadás - Dr. Elek Csaba - 2. rész

Ezüstkolloid - Ezüst kolloid előadás - Dr. Elek Csaba - 3. rész

Ezüstkolloid - Ezüst kolloid előadás - Dr. Elek Csaba - 4. rész



Kié Magyarország — 






És még mindig orvosok százai ragaszkodnak a fluorhoz!



Írta:  nimrod-rendje.lapunk.hu

    Table of contents
    « Prev All Pages Next »
      ...... a fluor szörnyű hatását már 1942-ben közölte Soós József professzor, Kórélettan című könyvében és a Magyar Néptáplálkozás Tanban. Prof. Epstein, orvos, biokémikus 11 évig tartó kutatásának eredményeit a toalettszerekben levő anyagok lehetséges rákkeltő hatásáról. Ebből kiderül, hogy a fluor az egyik legnagyobb és legveszedelmesebb rákkeltő.
    fluorMár régóta ismerjük a fluor bőrkárosító hatását, csak azt nem értem, hogy miért nem tiltakozott egyetlen tudományos szervezet, egyetlen tudós kutató sem a fluor alkalmazása ellen.

    Pedig a fluor szörnyű hatását már 1942-ben közölte Soós József professzor, Kórélettan című könyvében és a Magyar Néptáplálkozás Tanban. Ezek sorrendben:
    • fog fluorózis (foltos fogak)
    • csontosodási-, és ásvány anyagcserezavar
    • szénhidrát-anyagcserezavar
    • relatív jódhiány
    • relatív C vitamin hiány
    • termékenység csökkenés
    • öregedési jelenségek

    Az 1960-as években Prof. Zelles, a Kórélettani Intézet akkori adjunktusa előadást tartott nekünk az ásványi sók, nyomelemek jelentőségéről és a fluor rémtetteiről. El is intéztük, hogy az unokáimnak és társaiknak ne kelljen fluor tablettákat szedniük az óvodában, amely többek között idegrendszeri károsodásokat is okozhat. Már mindenhol betiltották a fluoros fogkrémeket, nálunk még vígan ölnek. Németországban is csak 2002-ben vonták vissza a forgalomból a fluor tartalmú cukorkákat, rágógumikat. A fluor okozta problémák ellensúlyozására nagyon fontos a jódos gyógyvizek ivása, mert a jódozott só fogyasztása nem képes ellensúlyozni a fluortartalmú készítmények egészségkárosító hatását, és a jódhiány pótlását.

    Éppen a múlt heti hírekben közölte a Magyar Rádió, hogy veszedelmes jódhiány van Magyarországon, ezért kötelezővé teszik a sók 80%-os jódozását.

    A másik riasztó tény, hogy a szájüregi rákok megsokszorozódása. Tény, hogy fogatlan szájban nincs ínybetegség, amelyet a Balogh féle Fogorvosi Tankönyv is közöl. A nagy hazugság - avagy hogyan mérgezzük magunkat önként és dalolva

    A német Stern magazinban 1978-ban megjelent egy szomorú riport a törökországi Kizilcaoern nevű faluról.

    ,,A gyerekeknek, a fiatal lányoknak, de még a falu egyetlen lovának is barnák a fogai - írta a Stern. - Harminc éves férfiak görnyedt háttal fájdalmasan vonszolják magukat, botjaikra támaszkodva. A nők holtan szülik meg gyermekeiket négy hónapos terhesség után. A 40 évesek vénembereknek látszanak... Férfiak és nők egyaránt szenvednek itt a korai öregedéstől. Harminc és 40 éves koruk között az arcbőrük elráncosodik, az izomzatuk lényegesen elgyengül és járási nehézségeik lesznek."

    A falu fogorvosa volt az első, aki mérgezésre gyanakodott. Miután értesítette erről az Egyetemi Klinikát Eskisehirben, az általuk elrendelt nyomozás kiderítette, hogy a falu minden egyes lakosa csontbetegségben szenved: megvastagodott bokáktól, merev izületektől, megnövekedett csontanyag termeléstől.

    A Stern így folytatja: ,,Dr. Yusuf C. Ozkan és kollégái az eskisehiri egyetem orvosi tanszékén azt gyanítják, hogy mindezt a szenvedést a magas fluortartalom okozza... A szomszédos falvakban, melyek más forrásokból kapják az ivóvizet, az általános egészségi szint normális. Az orvosok azt mondják, hogy a víz fluor tartalma 5.4 ppm."

    India és Kína egyes vidékein, ahol a fentiekhez hasonlóan természetesen magas a víz fluorid tartalma, a helybeliek csont fluorózistól szenvednek, reumásak, idő előtt szenilisek és 50 éves koruk előtt meghalnak. Ha elesnek, csontjaik mint az üveg törnek szét.

    Bármelyik lexikonban kikeresve, a leírásban szerepelni fog, hogy a fluor és ennek egyéb formái (fluoridok) rendkívüli módon mérgezőek és csak a legnagyobb elővigyázatossággal kezelhetők. A ,,méreg" szó a fogkrémek csomagolásán is megjelent, melyekre egy 1997-es törvény óta figyelmeztető címkét kell nyomtatni:

    Ha véletlenül többet lenyel, mint amennyivel fogat szokott mosni, keresse szakértő segítségét vagy azonnal hívjon fel egy méreg ellenőrzési központot!"

    A vitathatatlan kémiai és biológiai ténnyel, hogy a fluorid egy veszedelmes méreg, kiindulásként fontos tisztában lennünk.

    Amit örökösen hallunk

    Amerikában a fluoridról természetesen nem a fenti ismereteink vannak. Amit itt mindenki szilárdan hisz, az az, hogy a fluorid fontos a fogszuvasodás megelőzéséhez, különösen gyerekkorban, és hogy a fluorid biztonságos és hatékony. Ha nem így lenne, nyílván nem tennék rendszeresen az ivóvízbe és a fogkrémekbe. Ez a fluorid ismert oldala, amit örökösen hallunk. A fluorid egy másik, teljesen elhallgatott oldala az, hogy ez az egyik legerősebb méreg a világon, mely bizonyítottan csontbetegséget, rákot, gyermekhalandóságot, agykárosodást, korai öregedést és sok más problémát okozhat.

    Az alábbi írás igyekszik bemutatni, hogyan változott át fokozatosan az elmúlt 60 évben a fluorid mérgező anyagból fogvédő tápanyaggá, majd megismerkedünk a fluorid propaganda haszonélvezőivel, és megtudjuk, milyen módon hat ránk ennek a mérgező, ,,biztonságos és hatékony" szernek a rendszeres fogyasztása, és hogy miért történik mindez. (A válasz elképesztőbb, mint ahogy bárki is gondolná!).

    Hogy miért fontos ezt tudni? Azért, mert Amerikában egy átlagos szupermarketban vagy "drugstore"-ban kizárólag fluoridos fogkrémet lehet kapni, és a közvízellátási rendszerből 160 millió amerikai iszik fluoridos vizet nap mint nap. Megtalálható az üdítőitalokban, sörben és élelmiszerekben. Ezek mellett a fluorid az egyik legelterjedtebb környezetszennyező anyag a természetes vizekben, a talajban és a levegőben. Tehát a valószínűsége annak, hogy az ember ne fogyasszon fluoridot, egyenlő a nullával. Ugyanakkor egyfolytában halmozódnak a fluorid-fogyasztás veszélyeire vonatkozó tudományos bizonyítékok. Ez azt jelenti, hogy a fluorid káros hatásainak áldozatává válhatunk anélkül, hogy erről a legcsekélyebb fogalmunk is lenne.

    A fluorid története valójában két szálon fut

    Az egyik bárki számára látható, aki veszi a fáradtságot, hogy utánanézzen a legfontosabb tényeknek. A másik szál már sokkal kevésbé szembetűnő, mert ezen a szinten vannak azok, akiket fontos érdekek fűznek a fluorid használatához. Most erősen lerövidített formában - bármennyire is hosszúnak tűnik ez a cikk - időrendi sorrendben betekintést nyerhetünk mindkét irányba. (Jobb megoldás híján, az alábbiakban végig használni fogunk két szót, ami a magyar nyelvben nem létezik: fluoridáció és fluoridálni; mindkettő az ivóvíz ellátás fluoriddal való kezelését jelenti.)

    Amikor a fluorid még méregnek számított

    A fogfluorózis egy közismert jelenség, mely akkor következik be, ha túl sok fluorid halmozódik fel a szervezetben. Enyhébb esetében a fogakon elszíneződött foltok jelennek meg, míg súlyosabb esetben a fogzománc letöredezik és besötétül. Az USA-ban 1916 óta ismert, hogy a fluorid okozza ezt a jelenséget. Ennek eredményeként 1931 és 1939 között az Amerikai Közegészségügyi Szolgálat és az Amerikai Fogász Szövetség követelte, hogy a fluoridot távolítsák el a vízből olyan helyeken, ahol természetesen vagy ipari szennyeződés révén előfordul.

      Dr. H. Trendley Dean az Amerikai Közegészségügyi Szolgálattól 1931-ben felméréseket kezdett az országban, melyek azt mutatták, hogy amint emelkedik a fluorid mennyisége a vízben, úgy emelkedik a fluorózis jelensége a fogyasztókban. A 30-as évek végén Dean azt állította, hogy 1 ppm (1 mg/liter) az a fluorid mennyiség a vízben, ami minimális fogfluorózist okoz, miközben csökkenti a fogszuvasodás mértékét.

    1939-ben fellépett a színen Gerald Cox biokémikus a Mellon Institute munkatársa, aki arra tett javaslatot, hogy ha a fluorid bizonyos mennyiségben káros, akkor valószínűleg kisebb mennyiségben hasznos. Egy évvel később Dr. Cox az Országos Kutató Tanács Élelmezési és Tápanyag Bizottságának a tagja lett és aktívan elkezdte a mesterséges fluoridációt szorgalmazni.

    A fluorid egy másik erőteljes propagálója volt Oscar Ewing ügyvéd és magas rangú politikus, aki a Közegészségügyi Szolgálat fejeként 1947-től minden alkalmat megragadott a fluorid ügyének előbbre viteléhez. Irányítása alatt három év alatt csaknem 100 városban kezdtek el fluoridot pumpálni az ivóvízbe.

    Egy másik prominens támogató Dr. Harold C. Hodge volt a Rochester Egyetem fluorid toxikológia osztályának vezetője. Dr. Hodge feladata volt megtervezni New York államban Newburgh város vizének fluoridációját és a lakosokra gyakorolt hatásának mérését.

    Ma az Egyesült Államok lakossága kétharmad részének (vagyis a városi vezetékes vizet ivók többségének) az ivóvizéhez szándékosan adnak fluoridot 1-4 ppm-es mennyiségben. Ez a nagy kísérlet 1945. január 1-én vette kezdetét Grand Rapids városában Michiganben, annak ellenére, hogy nem sokkal korábban mind az Amerikai Orvosi Szövetség Lapja, mind az Amerikai Fogász Szövetség Lapja elítélően nyilatkozott róla.

    1943. szept. 18-án ,,Krónikus fluor mérgezés" című cikkében az Amerikai Orvosi Szövetség Lapja többek között ezt írta: ,,A fluoridok általános protoplazma mérgek azáltal, hogy megváltoztatják a sejthártya áteresztőképességét bizonyos enzimek megbénításával. A fluor mérgezés forrásai az 1 ppm-et vagy annál többet tartalmazó fluoros ivóvíz, rovarirtásra használt fluor összetételek,... [stb.]" Figyeljük meg, hogy a fluoridáció bevezetése előtti évben az 1 ppm-es mennyiség még mérgezőnek számított.

    1944. októberi számában - csak pár hónappal a fluoridos kísérlet kezdete előtt - az Amerikai Fogász Szövetség Lapja így írt:
    ,,A szódium fluorid egy rendkívül mérgező anyag, s bár biztonságos töménységben való használata hozzáértő személyzet szigorú felügyelete alatt hasznos lehet gyógyászatilag, más körülmények között viszont határozottan káros lehet... Azt tudjuk, hogy olyan ivóvíz fogyasztása, mely kis mennyiségű, 1,2 - 3 ppm fluort tartalmaz olyan fejlődési rendellenességeket okoz a csontokban, mint csontkeményedés, csigolyabántalom és csontritkulás, valamint golyva, és nem vállalhatjuk fel a kockázatát ilyen súlyos szervezeti rendellenességek kiváltásának egy olyan kétségbe vonható eljárás miatt, amely megelőzné gyerekeknél fogászati szépséghibák kialakulását."
    1945-ben a Grand Rapidsban már elkezdett kísérlet után az FDA [Élelmezési és Gyógyszer Minisztérium] egyik főellenőre felfedezte, hogy Massachusettsben az egyik sörgyár fluoridot tesz a sörbe. A sörgyár tulajdonosát azonnal letartóztatták és bíróság elé állították a sör megmérgezéséért. A vádirat szerint a sörben ,,hozzáadott ártalmas méreg, fluorid volt, mely az érvényben levő rendelkezés (Section 301a of the Food, Drug and Cosmetic Act) szerint veszélyes volt..." Megállapítást nyert, hogy a hozzáadott fluorid mennyisége 0.5 ppm volt. Tehát 1945-ben a fluorid a legfőbb hatóság, az FDA szerint még méreg volt, mégpedig fele akkora mennyiségben, mint amit korábban, január 1-én a vízhez kezdtek adni Grand Rapidsban. Egyébként a sörgyárat megbírságolták, a vezetője pedig félév börtönt és három év felfüggesztett büntetést kapott. Mindezek ellenére a nagy kísérlet kezdetét vette Grand Rapidsben a már említett Dr. H. Trendley Dean irányítása alatt. Az eredeti terv az volt, hogy Grand Rapids vizét 10 éven át kezelik fluoriddal, és a 10 év elteltével a lakosság egészségi szintjét összehasonlítják Muskegon városéval, ahol nem tettek a vízbe fluoridot. Ezt a kísérletet azonban felfüggesztették, miután 1947-ben Muskegon vizét is fluoridálni kezdték, elvágva ezzel az utat az objektív, biztonságra és hatékonyságra vonatkozó tudományos adatgyűjtés előtt. 1946-ban hat másik amerikai nagyvárosban vezették be a fluoridot.
    1947-ben Oscar Ewing Szövetségi Biztonsági Ügynökség fejévé való kinevezése után - mely alá az Amerikai Egészségügyi Szolgálat is tartozott - a fluorid program teljes gőzzel haladt előre, s a következő három év során 87 másik városban kezdtek fluoridot pumpálni a vízbe.
    1950-ben az Amerikai Gyógyszerkönyv 24. kiadása (az 1456. oldalon) a fluorid-okat így határozta meg:
    ,,Heves mérgek minden élő szövet számára, mivel kalcium kicsapódást idéznek elő. Vérnyomáscsökkenést okoznak, légzési elégtelenséget és általános bénulást. Nem halálos adagok folyamatos fogyasztása maradandóan gátolja a növekedést... A fluoridot tartalmazó fogápoló szerek és belső használatra való készítmények használata nem indokolt." A Gyógyszerkönyv ezt követő kiadásaiban a szerkesztők a teljes fenti részt kitörölték. Miért?
    1950-ben az Amerikai Közegészségügyi Szolgálat Oscar Ewing irányítása alatt hivatalosan és nyilvánosan támogatását adta az amerikai vízellátási rendszer fluoridációjához. Ugyanebben az évben a 130 vállalatot tömörítő Cukor Kutatási Alapítvány elismerte, hogy a cukor az egyik legfőbb okozója a fogszuvasodásnak. Az Alapítvány pénzadományokkal látta el a Harvard Egyetem Táplálkozási Tanszékét, hogy oldja meg a fogszuvasodás kérdését a cukorfogyasztás korlátozása nélkül". Az adományok eredményeként az Egyetem megoldásnak a fluoridos vizet javasolta. A fluoridot legerőteljesebben propagáló két intézmény, a Harvard Fogorvosi Iskola és a Rochester Egyetem magas adományokat kapott a cukoripartól a fluorid kutatására.
    1952-től San Francisco, Pittsburg és egy sor más nagy és kis város vizéhez elkezdtek fluoridot adni. 1960. nov. 29-én San Franciscóban egy 15 méter széles utca aszfaltja 60 méteres hosszúságban beomlott, miután egy csaknem új fővízvezeték szétpattant. Laboratóriumi vizsgálatok után kiderült, hogy a csövet fluoridos vegyszerek szétmarták; 22 000 ppm-es fluorid koncentrációt állapítottak meg a csövön. 1967. okt. 15-én a Pittsburg Press újság jelentette, hogy a 13-15 éves korú iskolás gyerekek 98%-ának girbegörbe fogai vannak Pittsburgben.
    1954-ben a Christian Science Monitor újság felmérést készített 81 Nobel-díjas tudóssal a kémia, orvostan és élettan területén, kikérve véleményüket az ivóvíz fluoridációjáról. A szakemberek 79%-a nem adta hozzájárulását az ügyhöz, holott a propagálók szerint a fluoridhoz minden elismert tudós támogatását adta.
    1955-ben elkezdődött a fluoridos fogkrémek forgalmazása azzal a figyelmeztetéssel, hogy ,,fluoridos fogkrém nem használandó olyan településeken, ahol a vízbe fluoridot tesznek". Ezt a figyelmeztetést két évvel később eltávolították.


És még mindig orvosok százai ragaszkodnak a fluorhoz! - A fluorid hasznos??



Írta:  nimrod-rendje.lapunk.hu


    Table of contents
    « Prev All Pages Next »
    A fluorid hasznos tápanyaggá változik?
    1956-ban az Amerikai Fogász Szövetség Lapja közölte a Newburghben végzett demonstrációs kísérlet ,,közfogyasztásra szánt" eredményeit, melyek szerint a fluorid alacsony koncentrációban biztonságos amerikai polgárok számára. A biológiai bizonyítékot a Rochester Egyetemről Dr. Hodge szolgáltatta.

    1957-ben az ALCOA alumíniumgyártó vállalat bejelentette, hogy szódium fluoridot árul településeknek az ivóvíz kezeléséhez.

    1958. áprilisban az Amerikai Orvosok és Sebészek Szövetsége több mint 15 000 tagjával határozatot hozott a fluorid bevezetése ellen: ,,A Szövetség elítéli mindenféle olyan anyagnak a hozzáadását a közvízellátáshoz, melynek célja a fogyasztó fizikai vagy szellemi funkcióinak a befolyásolása."

    1958-ban az elismert genetikus H.J. Muller kimutatta, hogy a fluoridok elsődleges kárt okoznak, amint belépve egy sejtbe megsértik annak genetikai összetételét. (1)

    1961-ben Svédország Legfelsőbb Bírósága az ivóvíz fluoridációját törvényellenesnek minősítette.

    1964-ben Dánia betiltotta a fluoridációt. A Brit Fogász Folyóirat szerint egy négy éves 1000 angol gyerekre kiterjedő felmérés szerint semmiféle jelentős különbséget nem találtak a fogszuvasodás mértékében azok között, akik fluoridos vagy nem fluoridos fogkrémet használtak. A felmérést a fogászati és a fluorid ipartól teljesen független egyetemi professzorok végezték és az adatokat a professzoroktól független statisztikusok értékelték ki, ellentétben az USA-ban végzett felmérésekkel, melyekben közvetve vagy közvetlenül mindig benne volt az érintett iparágak keze.

    1971-ben Németország betiltotta a fluoridációt. November 18-án a Svéd Parlament eltörölte az ország korábban már illegálisnak minősített fluoridációs törvényét ezzel a hivatkozással:
    ,,Egyszerűen nem létezik valós bizonyíték, mely alátámasztaná a fluoridáció terjesztőinek széles körben idézett állításait."

    1973-ban Hollandia betiltja a víz fluoridációját.

    1977-ben a Kormányközi Kapcsolatok Kongresszusi Albizottsága két teljes Kongresszusi Meghallgatást hív össze a fluorid témájában. A meghallgatás során bizonyítottá vált, hogy a fluoridációt előmozdítók ,,tudományos erőfeszítései" csaláson alapulnak és hogy létező tanulmányok minden kétséget kizáróan igazolják, hogy kb.
    10 000-rel több rákos elhalálozást okoz a fluoridáció az USA-ban évente.

    1978-ban Lengyelországban a Pomerániai Orvosi Akadémián felfedezik, hogy a fluoridok genetikai kárt okoznak emberi vérsejtekben. Ugyanebben az évben Penn-sylvaniában megnyertek egy bírósági ügyet, mely bizonyította a fluoridáció károsságát, aminek az eredménye egy tiltó rendelkezés lett. Ez aggodalommal töltötte el a fluoridáció propagálóit, akiknek nevében az Amerikai Fogász Szövetség a következő évben kiadott egy ún. fehér papírt, melyben a fluoridáció ellenzőit ,,informá-latlan álszakértőnek" titulálta, ,,akik semmiféle minősítéssel nem rendelkeznek ahhoz, hogy beszélni merjenek olyan tudományos témákról, mint a fluoridáció és akik motivációja teljesen önző". Ezenkívül a Szövetség továbbra is kiállt ,,a fluoridáció egy életre szóló előnyei" mellett.

    1979. jan. 20-án a New York Times megjelentette ezt az írást (részlet):
    ,,New York Állam Legfelsőbb Bíróságának esküdtszéke 750 000 dolláros kártérítést ítélt meg egy három éves brooklyni fiú szüleinek, aki 1974-ben legelső fogorvosi vizitje során halálos adagban kapott fluoridot egy városi fogorvosi rendelőben, majd csaknem öt órán át nem foglalkoztak vele egy gyermekorvosi rendelő várótermében és a Brookdale Kórházban, miközben az anyja segítségért könyörgött, a kisfiú pedig kómába esett és meghalt."

    Az újságcikk leírja, hogy a fogorvos nem talált szuvasodást a fiúnál, ezért átadta őt az asszisztensének, hogy kezelje a fogait fluorid géllel. Miután az asszisztens 
    bekente a fluoriddal a kisfiú fogait, ,,elfelejtette"  utasítani arra, hogy köpje ki az oldatot öblítés után. A gyerek azt lenyelte, és öt órán belül szörnyű kínok között meghalt. (A gyerekek általában véve hat éves korukig nem tudják megfelelően kontrollálni nyelési reflexeiket.)

    Ugyanebben az évben egy másik fogorvosi asszisztens, Terry Leder, írásban elismerte, hogy egy fogorvos, akinél 1969-ben dolgozott, fluorid kezelést adott egy kisgyereknek, aki azonnal rángatózni kezdett és meghalt. Leder szerint a fluorid gél 10 000 ppm fluoridot tartalmaz - jó ízűre csinálják, hogy a gyerekek ne tiltakozzanak ellene -, és kb. öt percen át hagyják a fogakon. Melbourne-ben, Ausztráliában, szintén meghalt egy kisgyerek miután elszopogatott hat fluorid tablettát.

    1981-ben a japán Kanagawa Fogorvosi Egyetemen Dr. K. Ishida által végzett kutatások szerint a szervezetben akár már 1 ppm mennyiségű fluorid is (minimálisan ennyit adnak Amerikában a vízhez)megzavarja a kollagén termelést. (A kollagén a legbőségesebb és egyik legfontosabb fehérje a szervezetben, mely egyik fő alkotórésze a bőrnek, ínaknak, izmoknak, porcoknak, csontoknak és a fogaknak.) Ez a kollagén lebomlásához vezet, csontritkulást, csontrákot, törékeny csontokat és fogakat okozva, valamint rombolja az összekötő szöveteket, melyek a szerveinket a megfelelő pozícióban tartják.

    1986-ban a Rocky Mountain Méregellenőrzési Központ 87 fluorid mérgezésről tett jelentést. Egy 13 hónapos baba meghalt. A szódium fluorid (ami a fogkrémekben is van) a leggyakoribb oka az egy anyagtól származó heveny mérgezéseknek gyermekek körében.

      1989. márc. 30-án a Kaliforniai Egészségügyi Hivatal jelentette, hogy a Niagara márkájú üveges vízben 450 ppm fluoridot találtak. A hivatal vezetője, Kenneth Kizer figyelmeztette a lakosokat, hogy ennek az üveges víznek a fogyasztása végzetes lehet.

    1990. júl. 21-én Chuck Filippini elvitte 8 éves kislányát a fogorvoshoz, ahol az fluorid kezelést kapott. Két órával később a lányra betegségroham jött, majd három napon belül meghalt. Ugyanebben az évben az Amerikai Fogász Szövetség sajtóközleményt ad ki, mely szerint az ivóvíz fluoridációja a legbiztonságosabb, leghatékonyabb és legtakarékosabb közegészségügyi módja a fogszuvasodás csökkentésének".

    A rákosodás nő, az intelligencia csökken

    1991-ben az Országos Rák Intézet vizsgálni kezdte az amerikai lakosság körében a fluoriddal kapcsolatba hozható rákos megbetegedések mutatóit. Bizonyítékot találtak ,,növekvő mértékű csont és izületi rákra minden korosztályt egybevéve, főleg a 20 éven aluliaknál megfigyelhető tendenciák miatt, ami megállapítható volt a fluoridált megyékben, de nem volt észlelhető a nem fluoridált megyékben..." A Rák Intézet részletekbe menőbb tanulmányokat is készített Washington és Iowa állam több megyéjében. Ezek szerint:

    A 20 éven aluliaknál a csont és ízületi rákok aránya mindkét nemnél 47%-kal emelkedett Washington és Iowa fluoridált területein az 1973-80-tól 1981-87-ig terjedő időszakban, míg 34%-kal csökkent a kevés fluoridot tartalmazó részeken.
    A 20 évesnél fiatalabb fiúk között a csontrákosodás aránya 70%-kal nőt a fluoridált részeken, míg 4%-kal csökkent a nem fluoridált területeken". (2)

    1992-ben állami adatok szerint 144 millió amerikai fogyasztott fluoridot a vizében. (Ez ma már 160 millió.) Ugyanebben az évben Michael Perrone törvényhozó alkalmazott New Jerseyben megkérte az FDA-től a boltokban kapható fluorid tablettákra és cseppekre vonatkozó összes biztonsági és hatékonysági felmérést. Hat hónapos huzavona után az FDA elismerte, hogy nincs a birtokában adat arról, hogy a fluorid tabletták vagy cseppek biztonságosak vagy hatékonyak.

    1995-ben kínai kutatók tanulmányozták 907 iskoláskorú (8-13 éves) gyerek intelligenciaszintjét a köztük található fogfluorózis függvényében. A kutatók azt találták, hogy olyan gyerekek intelligenciahányadosa, akik között közepesen vagy erősen elterjedt a fluorózis, alacsonyabb, mint azoké, akiknél kis mértékű volt vagy nem fordult elő fluorózis. Az intelligencia fejlődését a jelek szerint hátrányosan befolyásolta a fluorid fogyasztása." (3)

    1997. jan. 2-án a Környezetvédelmi Hivatal (EPA) 1500 tudóst, mérnököt és egyéb szakembert képviselő szakszervezete az alábbi bejelentést tette: ,,A tagjaink átvizsgálták az elmúlt 11 év alatt felhalmozódott bizonyítékokat, beleértve az állatokon és embereken végzett járványtani vizsgálatokat, melyek okozati összefüggést mutatnak a fluorid/fluoridáció és a rák, genetikai károsodás, idegrendszeri károsodás és a csontbetegségek között."

    Dr. Hardy Limeback professzor beismeri tévedését!

    1999-ben Kanada és a világ egyik legismertebb fluorid támogatója, Dr. Hardy Limeback professzor a Torontói Egyetem Preventív Fogorvosi Tanszékének vezetője, valamint a Fogászati Kutatás Kanadai Szövetségének elnöke egy drámai fordulat keretében elnézést kért a tanszékétől és diákjaitól azért, hogy addig támogatta a fluoridációt.

    ,,A preventív fogászat vezetőjeként szólva - mondta Dr. Limeback az arizonai The Tribune újságnak adott interjújában 1999. dec. 5-én -, elmondtam, hogy szándékomon kívül félrevezettem a kollégáimat és diákjaimat. Az elmúlt 15 évben visszautasítottam a mindenki számára elérhető toxikológiai információ áttanulmányozását. A gyermekeink megmérgezése a legtávolabb esett tőlem." Dr. Limeback szerint ,,három év alatti gyermekeknek sohasem lenne szabad fluoridos fogkrémet használniuk. Csecsemő formulát pedig soha semmilyen körülmények között sem szabad torontói [fluoridos] csapvízzel elkészíteni! Soha!"

    Dr. Limeback döntésében szerepet játszott a legnagyobb kanadai élő kísérlet két nagyváros között.

    ,,Itt Torontóban - mondja, - 36 éve adunk fluoridot a vízhez. Mégis Vancouverben, ahol sohasem volt fluoridáció, alacsonyabb a fogszuvasodás mértéke, mint Torontóban!"

    2000. jún. 29. Az Amerikai Fogász Szövetség álláspontja: "Az Amerikai Fogász Szövetség több mint 40 éve támogatásában részesíti a közösségi vízellátás fluoridáció-ját, mint a fogszuvasodás megelőzésének biztonságos és hatékony módját... Sajnos, a fluoridáció biztonságára és hatékonyságára vonatkozó elsöprő erejű bizonyítékok ellenére, még több mint 100 millió amerikai nem élvezheti a fluoridos víz előnyeit."

    Referenciák:

    1) Muller, Symposium on Emphysema and Chronic Bronchitis: "Do Air Pollutants Act as Mutagens?", Aspen, Colorado, June 13-15, 1958
    2) U.S. Public Health Service, "Review of Fluoride Benefits and Risks", Washington D.C.: Department of Health and Human Services, February l991
    3) X.S. Li et al, "Effect of Fluoride Exposure on Intelligence of Children", Fluoride magazine, Vol 20 No. 4

    Valóban kell a szervezetnek a fluor?

    Azt már tudjuk, hogy a fluorid fogyasztása nem biztonságos, de vajon hatékony-e? És ha kiderül, hogy nem hatékony - és nem is biztonságos -, akkor mégis 
    mit keres a vizünkben, a fogkrémünkben és lerakódva a szervezetünkben?

    És még mindig orvosok százai ragaszkodnak a fluorhoz!

    Nos, a fentiekből láthatjuk, hogy egy olyan látszólag egyszerű, szinte mindenki által evidensként elfogadott kérdés, mint a fluorid használata, valójában mennyire bonyolult és ellentmondásos lehet. Azonban az eddigiek csak bevezetésnek számítanak, s teljességgel eltörpülnek a folytatáshoz képest. A kutatások egyre inkább azt támasztják alá, hogy a fluor és a fluoridok rendkívül veszélyesek az emberi szervezetre nézve. Egyes összeesküvéselméleteket pártoló tudományos körök azt gyanítják, hogy a "hivatalos" orvosi és egészségügyi állásfoglalás nem véletlenül fluor párti, és az sem véletlen, hogy számtalan nagynevű tudós és kutató fluor és fluorid ellenes tanulmánya soha nem láthatott napvilágot az ortodox tudományos magazinokban. Szerintük ez azért van, mert a fluor engedelmességre szoktat, és ezzel tudják befolyásuk és kontrolljuk alatt tartani a lakosságot. A hivatalos állásfoglalás még mindig az, hogy fluorra szükségünk van! Az orvosi egyetemeken, és a gyógyszerészeti karokon is ezt tanítják!
    A fluor, mint fontos nyomelem

    A fluor egy fontos nyomelem, amelyre a szervezetnek nagy szüksége van a csontok és a fogazat felépítésében. Tudom, ez eddig pontosan úgy hangzik, mint a hivatalos állásfoglalás. Akkor hogy is van ez?

    Minden elemnek és vegyületnek lehet szerves és szervetlen formája. Ez a fluorra is igaz! A szerves forma legtöbbször zöldségekben és gyümölcsökben fordul elő, a lehető legtökéletesebb formában és biokémiai környezetben, pontosan úgy, ahogy azt a szervezetünk megkívánja.

    A szervetlen - azaz a hozzáadott - fluor és annak sói, vegyületei nem természetes kötésben találhatóak, ezért a szervezetünk idegen anyagként fogja fel azokat. Ezért van az, hogy a hozzáadott fluor még a megengedettnél alacsonyabb mennyiségben is káros hatást fejt ki a szervezetre.

    Még nem mérgező elemek és vegyületek esetében is, ha szervetlen formát alkalmazunk (eszünk, vagy iszunk meg, kenünk magunkra, lélegzünk be), nem tolerálja túl jól a szervezet - jobb esetben nem ismeri fel és nem hasznosítja, rosszabb eserben méreganyagként lerakja valamelyik szervünkben.

    Épp ezért a fluornak természetes formában kellene bejutnia a szervezetbe. Arról, hogy mely táplálékaink tartalmaznak fluort, itt is olvashatsz. A természetes élelmiszerekben előforduló fluor mennyisége (nanogramm / 100gramm) 
    Épp ezért a fluornak természetes formában kellene bejutnia a szervezetbe. Arról, hogy mely táplálékaink tartalmaznak fluort, itt is olvashatsz.
    A természetes élelmiszerekben előforduló fluor mennyisége (ng/100g)

    Sárgabarack
    2-6
    Szilva (apróbb)
    2
    Mogyoró
    3
    Citrom, héj nélkül
    3
    Alma
    5
    Citromhéj
    5
    Körte
    6
    Burgonya, hámozott
    9
    Burgonya héja
    150-1300
    Mandula
    9
    Fehérkáposzta
    9
    Paradicsom
    9
    Egres
    11
    Ribizli
    12
    Karfiol
    12
    Zöldbab
    15
    Cseresznye
    18
    Sárgarépa
    22
    Lencse
    23
    Hagyma
    14-48
    Zöldborsó
    29
    Fejessaláta
    30
    Petrezselyem
    134
    Majoránna
    192
    Zeller zöldje
    70
    Tojás
    10-40
    Tehéntej
    11-90
    Tengeri hal
    500-1000
    Zab
    25
    Rozs
    61
    Kukorica
    13-740
    Rizs
    61-78
    Búza
    70
    Köles
    20-90





Az 5G veszélyei hatalmasak és felmérhetetlenek


Írta:  ujvilagtudat
    Megkongatta a vészharangot az egyik technikus, aki 5G berendezéseket telepít
    Szinte semmi sem demonstrálja egyértelműbben a kormányok és a vállalatok önhittségét, mint az 5G bevezetése. Az amerikai elnök például olyan versenynek nevezte, "amelyet meg kell nyernünk".
    Az 5G veszélyei hatalmasak és felmérhetetlenek, mivel magánéletünket, egészségünket és szabadságunkat is veszélyezteti a technológia. Miközben a kormányok igyekeznek kihasználni gazdasági előnyeit, az orvosok, tudósok, sőt már a meteorológusok is felemelték a hangjukat a technológia következményeit illetően szerte a világon.
    Nemrég egy telefontorony szerelő, vagy "toronymászó," ahogy magát nevezi, szólalt meg arról azon veszéllyel kapcsolatban, amelyet az 5G jelent az egészségünkre.
    A videóját viszonylag sokan látták, mióta június közepén közzétette, és azóta néhány másik ember is követte a példáját. Saját szavaival magyarázza el, hogy milyen veszélyes volt a 4G technológia telepítése.
    "Ha közelről kapja az ember a rádiófrekvenciát, akkor az túlmelegíti az agy, a szem és a herék vízmolekuláit. Akár sterilizálhatja is az embert, vagy napokon át hasogató fejfájást okozhat, amitől használhatatlanná válik az illető a nap hátralevő részében."
    Ez történhet a 4G esetén. A 4G azonban a hosszú hullámhossza miatt az egyetlen valódi károsodást nagyon rövid távolságról okozza csupán néhány méterre a torony szórási pontjától.
    Ne feledjük, hogy a 4G technológia körülbelül 1,5-2,8 megahertz tartományban működik. Az 5G viszont gigahertz frekvencián sugároz, ami körülbelül 1500-szor intenzívebb, mint a 4G esetében.
    Ugyanakkor az 5G adókat nem fogják magasan egy hegyre telepíteni, hogy kellően távol legyenek, mint a 4G tornyok. Ezek irodákban, utcasarkokon, autókban és otthonokban fognak működni. A 4G hosszú távú hatásai még ma sem ismertek, de az 5G az egészségünkre nézve egy teljesen új szinten jelent közvetlen fenyegetést.
    A tudósok szintén megszólaltak az 5G egészségügyi veszélyeivel kapcsolatban, és állításaikat alá is támasztották. Júniusban egy csoport meteorológus írt egy levelet az FCC-nek (Szövetségi Kommunikációs Bizottság), amelyben részletezték azt a hatást, amit az 5G gyakorol az NOAA (Nemzeti Óceán- és Légkörkutatási Hivatal) információs rendszereire. (1)
    Azt állítják, hogy a rádióspektrum megosztása a mobilszolgáltatókkal késlelteti a természeti katasztrófákkal kapcsolatos fontos életmentő információkat, amelyek veszélyhelyzetben sok ember életét követelhetik.
    Frank Clegg, a Microsoft Canada volt elnöke szintén figyelmeztetett az 5G veszélyeire egy műsorban, amelyet a kanadai televízió nézői számára készítettek.
    "Az 5G egy teljesen új infrastruktúrát igényel, több ezer kis antenna telepítését az összes városban, ahol alkalmazni fogják," - Frank Clegg. (2)
    Sok tudós és orvos egyetért abban, hogy az 5G nagy kockázatot jelenthet az egészségünkre.
    "A leggyakoribb tünetek a fejfájás, fáradtság, csökkent koncentrációs képesség, fülzúgás, ingerlékenység és álmatlanság. A szívre és az idegrendszerre gyakorolt hatások szintén komoly aggodalomra adnak okot," - Dr. Riina Bray, vegyészmérnök orvos.
    "Alacsonyabb frekvenciák esetében a tudósok előre jelzik a szemkárosodást, a már csökkenő rovarpopulációk elvesztését, az antibiotikumokkal szemben rezisztens baktériumokat és az ideg- illetve és az immunrendszerre gyakorolt fiziológiai hatásokat," - Dr. Magda Havas, professzor és kutató.
    Ha az 5G-t egy egész országban bevezetik, ez drasztikusan növeli az erős milliméteres hullámok közelségét az emberekhez, különösen a városokban és a városokhoz közeli területeken élők esetében.
    Mint mindannyian tudjuk, a kormányok és azok szabályozó ügynökségei nem az emberek érdekében dolgoznak. Ebben nincs semmi új, viszont azt mutatja, hogy nem támaszkodhatunk a kormányokra az életünkkel kapcsolatos fontos döntések meghozatalában, vagy az igazság elmondásában a nagy iparágakról, például a telekommunikációról. (3)
    (1) - https://regmedia.co.uk/2019/06/25/fcc-weather-orgs.pdf
    (2) - https://vitalitymagazine.com/article/invisible-threat/
    (3) - https://www.wakingtimes.com/2019/08/13/cell-tower


Az emberiség ellen indított vegyi támadásról



Írta:  Dr. R. Swinburne Clymer


    Dr. R. Swinburne Clymer időben előre láthatott, amikor 1917-ben megírta az étrend és betegség, valamint mentális egészség közti kapcsolatról szóló könyvét, amely kísértetiesen illik a mai helyzetre. Dr. Clymer orvosi diplomáját 1902-ben a chicagoi "College of Medicine- and Surgery" intézményben szerezte.
    Az árulás kora: egy 1958-as könyv az emberiség ellen indított vegyi támadásról
    Elég sok ellentmondás veszi őt körül, vannak akik azt hiszik, sosem doktorált le. Ennek az akkor terjesztett hírnek hátterében valójában az orvos kitagadása állhat, illetve az az 1923-as "Journal of the American Medical Association" kiadvány, amely azt állítja, hogy "Adataink azt mutatják, hogy ez az ember sosem végzett semmilyen neves orvosi egyetemet."
    Bár Dr. Clymer személye körül lehet vita, 1958-ban írt: "Your Health and Sanity in the Age of Treason" -az "árulás" korára utal, amelyben az embereket különféle mérgező élelmiszer-adalékanyagoknak és fluorid hatásainak teszik ki. Könyvének legtöbb érvét, mai fő tudományos kutatásokkal ellenőrizni is lehet. Ami ezt a könyvet egyedülállóvá teszi, az az a tény, hogy Dr. Clymer egyike volt az első emberek közül, aki rámutatott arra, hogy "ezeket a toxinokat szándékosan adagolják a népnek "... a tömegek szellemi és erkölcsi romlásának előidézése érdekében."
    A könyv megfelelő alcíme: "Élelmiszer és folyadékok: a gonosz emberek szándékosan és gondosan megtervezett és kidolgozott módszere az emberiség szellemi hanyatlásának és erkölcsi lealacsonyodásának eléréséhez, a rabszolgává való leigázás eszközeként."
    Dr. Clymer élesen figyelmezteti olvasóit a jövőre nézve: "Képzeld el magad, ha tudod, hogy fokozatosan elveszíted emberséged, az elméd gyorsan romlik, így már nem leszel képes tisztán gondolkodni és megtervezni jövőbeni cselekedeteid." Ellenállásod annyira legyengült, hogy már nem vagy ura önmagadnak. Röviden: gyorsan idiótává, robottá, zombivá válsz, könnyen mások parancsainak alanyává."
    Bertrand Russell: " The Impact of Science on Society" ( A tudomány hatása a társadalomra) 1953-ban megírt könyvéből Dr Clymer idézi azt a részt, amiben a globális elit azon szándékát nyilvánítja ki, hogy uralja a tömegeket. Russell megállapította, hogy a tudományos zsarnokság "Táplálkozás, oltások és bizonyos intézkedések együttesen már nagyon fiatal korban felkészítik az embereket egyfajta karakter létrehozására amit a hatóságok kívánatosnak tartanak. Ily módon a hatalom minden komoly kritizálása pszichológiailag lehetetlenné válik. "
    Dietil – endokrin zavarok
    Dr. Clymer azonosította a szintetikus ösztrogén dietilstilbesztrolt – amit 1938-ban hoztak létre- az elit céljainak elérése érdekében. Clymer kifejti, hogy a könyvben tárgyalt mérgező adalékanyagok az elit kifejezett céljait szolgálták, mégpedig csodálatosan ...
    "A laikusok egyáltalán nem ismerik a sztilbösztrollal kezelt hús hatásait az emberi szervezetre. Ez gyakorlatilag a tömegek engedély nélküli gyógyszerezésének minősül, meghamisított élelmiszereken keresztül, amely egyetemes katasztrofális eredményeket fog hozni. Ez különösen igaz főleg gyermekekre, fiatalokra, fiatal nőkre és férfiakra, mert főleg náluk fog sterilizálni vagy rákot okozni – egyszóval különféle betegségeket okoz, amelyeket az emberiség ellenségei buzgón remélnek. "
    Mivel a sztilbesztrol egy szintetikus kémiai anyag, "... a test természetes védekező mechanizmusai hatástalanok a káros eredmények kivédésében. A természetes ösztrogén viszont lebomlik, és annak esetleges káros hatásai nem lesznek többé" -írja Dr. Clymer. A sztilbesztrolt különböző típusú rákos megbetegedések gyógyításához és a menopauza tüneteinek enyhítésére használták, de Dr. Clymer kijelenti: "a sztilbesztrol veszélyes gyógyszer, kivéve ha hozzáértő, tapasztalt kéz alkalmazza azt."
    Dr. Clymer arra figyelmeztet, hogy az ilyen vegyi anyagok a férfiak nőiessé tételének az eszközei.
    "Minden emberi lénynek rá kell ébrednie arra, hogy vannak bizonyos módszerek és eszközök, amelyekkel meg lehet változtatni az ember tulajdonságait, olyan könnyedén, mint az állatokét. Az ember egy harcos természet, családjának, saját jogainak és kiváltságainak védelmezője. Az egyén egy szabad ember ... A lény, aki nagy dolgokat vitt végbe, és ha nem avatkoznak be cselekedeteibe, még nagyobb dolgokat képes véghezvinni. Ezt a lényt fogják átalakítani egy olyan lénnyé, aki nem is lesz arra hajlandó, hogy megvédje magát, nemhogy a családját vagy országát a rabszolgaságtól ... "
    Dr. Clymer aggodalmait a sztilbesztrollal kapcsolatban igazolta az idő, mint növekedési hormont, a 1970-es években rák okozó tulajdonságai miatt kivonták a forgalomból. Emellett 1971-ben az FDA felhívta az orvosok figyelmét arra, hogy ne írják fel a sztilbesztrolt terhes nőknek a rák magas kockázata miatt. A gyógyszert 1997 óta nem gyártják.
    Egy furcsa egybeesés- Biszfenol A
    A mai nyugati világ tudósai folyamatosan problémáznak azon, hogy jelentős szintű biszfenol A (BPA) szennyezést találnak az italokban és az ételekben. A BPA pedig egy szintetikus ösztrogén. A BPA talán egy sokkal nagyobb veszélyt jelent, mint a korábbi sztilbesztrol, annak a ténynek köszönhetően, hogy ez nem csupán a húsokban van jelen, hanem megtalálható számos háztartási termékben és táplálékban.
    Egy nemrégiben készült kanadai tanulmány felmérése szerint, a BPA a kanadaiak több mint 90%-ának vizeletében nagy koncentrációkban mutatható ki.
    Az elvégzett vizsgálatok szerint, a BPA a felnőttek 95%-ának vizeletében megtalálható, az 1988-1994 között gyűjtött mintákat elemezve, a 2003-04 közt tesztelt gyermekek és felnőttek vizeletének 93%-ában volt azonosítható. Más kutatások kimutatták, hogy a biszfenol-A lehet oka a férfiak elnőiesedésének és csökkent spermaszámának.
    Ahogy Dr. Frederick vom Saal fejti ki egy helyi Fox News adásban, a BPA egy gramm trillionod részének mennyisége már megváltoztatja a sejtek működését és növekedésüket. Emellett azt találták, hogy a BPA táplálja a rákos sejtek növekedését és hatással van a patkányok reproduktív rendszerére.
    fluorid1Fluorid
    Egy másik veszélyt az emberi egészség jólétjére, Dr. Clymer nátrium-fluoridként azonosított. A fluoridról azt állítják, a vízhez és fogkrémekhez adják azért, hogy megvédje a fogakat a fogszuvasodástól.
    Dr. Charles E. Perkins, akit Dr. Clymer személyesen is ismert, az Egyesült Államok kormánya Németországba küldött, hogy segítsen átvenni az IG Farben vegyi üzemet, a második világháború végén. A következőkben abból a levélből idézünk, amelyet Mr. Perkins írt a Lee Alapítvány Táplálkozási Kutató Intézetébe, Milwaukeeba, Wisconsin államba 1954 októberében."
    Mr. Perkins levelében kijelenti:

     "A német vegyészek egy nagyon ötletes és távlati tervet dolgoztak ki a tömegek szabályozására, amelyet el is fogadott a német vezérkar. A terv az volt, hogy irányításuk alá vegyék a lakosságot egy adott területen azzal, hogy gyógyszerezik annak ivóvíz ellátását. Ezzel a módszerrel irányítani tudták egész területek lakosságát, a víz gyógyszerezésével és a nők sterilizálásával csökkenteni tudták a népességet. Ebben a rendszerben a nátrium-fluorid kiemelt helyet kapott."
    Azonban – szeretném nagyon határozottan és nagy nyomatékkal kijelenteni, hogy az ivóvíz fluoridozásának valódi oka nem a fogak állagának javítása. Ha ez lenne az igazi ok, számos módja lenne annak, ahogy ezt meg lehetne tenni, mégpedig sokkal egyszerűbben, olcsóbban és hatékonyabban. Az igazi cél a víz fluoridálásában az, hogy csökkentse a tömegek ellenállását, ellenőrizhetővé tegye őket és megtörje szabadságukhoz való ragaszkodásukat…
    Dr. Clymer emellett egy 1956-ban íródott levelet is idéz, amit az akkori new yorki “víz biztos”: Arthur C. Ford írt. A levélben, Ford nyíltan nevezi a fluoridot “… nagyon mérgező anyag …”-nak.
    Tudjuk, hogy a fluoridok rendkívül mérgező anyagok, és bizonyítékok vannak arra nézve, hogy még a javasolt szinten: egy rész vízhez milliomod rész fluoridot adva az ivóvízhez, a fluoridált közösségeket kár érte. - írja Ford.
    A fluorid, amellett, hogy mérgező anyag, nem választódik ki teljesen a szervezetből, és jelentős hányada halmozottan a szervezetben marad. Az ivóvízhez való bármilyen koncentrációban való fluorid adása káros az emberi szervezetre nézve.”
    Vigyáznunk kell a fogkrémek és a fluoridot tartalmazó palackozott vizek vásárlásával. Az utóbbiak esetében a BPA veszély is fenn áll.
    Az emberiség nyíltan zajló kémiai módosítása folyik, amit csak azzal lehet kikerülni, ha figyelmeztetjük egymást a veszélyekről. Ezek sajnos olyan kihívások, amelyekkel nem csupán mi, de a jövő generáció is szembe fog nézni.
    Közzétette: www.fenyorveny.hu
    Beküldte 
    Antal Miklós



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése