2020. február 8., szombat

Percről percre okosodsz






















Percről percre okosodsz





Virágzik a zsidó kultúra az 

antiszemitizmus országában 



2012, október 24 - 10:50 hirado.hu - 
barikad.hu 
Az izraeli nagykövet szerint virágzik a zsidó kultúra Magyarországon, közben a világ mégis a magyar antiszemitizmus miatt aggódik.

Néhány héttel ezelőtt még a magyarországi antiszemitizmussal volt tele a külföldi sajtó. Az egész világ aggódva figyelte hazánkat, még Hannah Rosenthal, az amerikai külügyminisztériumnak az antiszemitizmus megfigyeléséért és az antiszemitizmus elleni harcért felelős különmegbízottja is Magyarországra utazott.

A new York-i székhelyű Rágalmazásellenes Liga (ADL) vizsgálatot végzett idén januárban 10 európai országban, melynek során kiderítették, Magyarországon a legmagasabb az antiszemitizmus aránya.

A magyarországi zsidóság szabadon gyakorolhatja jogait, de ez nem jelenti azt, hogy a mindenkori kormánynak nem kell fellépnie a szélsőjobboldali parlamenti pártokkal szemben - nyilatkozta néhány nappal ezelőtt Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A magyar zsidó közösség Európában a második legnagyobb - mondta a nagykövet a műsorban. "Annak ellenére, hogy Magyarországon felleljük még az antiszemitizmus nyomait, a zsidó kultúra aranykorát éli. Iskolák, újabb és újabb intézmények nyílnak, zsinagógákat restaurálnak és hoznak helyre" - nyilatkozta Ilan Mor.

Ilan Mor kijelentését támasztja alá az is, hogy Köves Slomó Magyarországra költöztetett egy ötgyermekes ortodox zsidó családot Floridából. A Fuchs házaspár Amerikában és Ausztráliában élt korábban. Az apa most tanul magyarul. Kedveli a postagalambokat. Rövidesen Izraelbe indul, hogy szélesítse saktertudását. Visszatérése után a húsvágáson kívül a Bet Menachemben és a Vasvári Pál utcai zsinagógában fog tanítani - derült ki a zsido.com oldalon közölt interjúból.

Simon Peresz izraeli államelnök pedig megmondta: felvásárolják országunkat. Nem véletlenül: a KSH adatai azt mutatják, a zsidó állam egyre nagyobb befolyást szerez hazánkban. A számok brutálisak: az Izraelhez köthető külkereskedelmi forgalom csaknem megduplázódott 2002 óta - míg az MSZP nyolc éves kormányzásának elején 2002-ben 17 milliárd forint volt ez a szám, addig ez 2011-re 29 milliárd forintra rúgott, ami rekord összeg az izraeli befektetéseket tekintve. Orbán Viktor miniszterelnök ugyanis tavaly egy izraeli lapban az izraeli befektetések magyarországi szélesítését szorgalmazta. Mint mondta, "örülünk, hogy az izraeliek ott vannak és bízunk abban, hogy szélesítik tevékenységüket". 



A soproni fideszesek az SZDSZ-es 

Gesztivel "ünnepelnek" a Hűség napján 



2012-12-12. 17:16 Kuruc.infoA Jobbik érthetetlennek és egyben felháborítónak tartja, hogy a Sopron történelmében sorsfordító, 1921-es nyugat-magyarországi felkelés és december 14-i népszavazás 91. évfordulójának ünnepségére a fideszes városvezetés az ultraliberális popbizniszman Geszti Péter fémjelezte Gringo Star nevű formációt hívja meg, hogy szórakoztassa a város polgári közönségét.

Hogy lehetséges, hogy a balliberális hatalmi és kultúrszcéna által dédelgetett és 2005-ben Gyurcsány Ferenc által kitüntetett "polihisztor" a patriotizmus soproni ünnepén megbízást kaphat értéktelen művészetének népszerűsítésére? - teszi fel a költői kérdést a helyi Jobbik. 

Talán már jótékony homály takarja, hogy Geszti Péter a 2002-es országgyűlési választásokat megelőzően az SZDSZ választási kampány tanácsadójaként, az MSZP izraeli kampányvezérével, Ron Werberrel karöltve sikeresen tévesztette meg a választókat?

Nem emlékeznek, hogy hazugságokra épülő pr-technikáikkal véget vetettek az első Orbán-kormány regnálásának, amivel elősegítette a liberális erkölcsi és értékválságot, Magyarország tudatos eladósítását?

Geszti Péter nyilatkozta a Mazsihisz Szombat című hetilapjának kérdésére: "2002 előtt a közélet számos történésével nem tudtam egyetérteni. Azt gondolom, hogy a liberalizmus van olyan fontos számomra, hogy a szakmai munkámmal támogassam a hozzám legközelebb álló pártot, az SZDSZ-t."

Elítéljük a fideszes városvezetés könnyűzenén keresztül is megítélhető kultúrpolitikáját, amely 2006-os hatalomra jutásuk óta látványosan nélkülözi a nemzeti oldal iránt elkötelezett művészek és produkciók városunkba hívását, saját rádiójában nélkülözi a legnépszerűbb magyar előadók közül a hagyományos értékeket közvetítő patrióta zenekarok sugárzást. Felszólítjuk a fideszes városvezetést, tegye nyilvánossá, hogy Geszti Péter a soproni adófizető polgárok adójából milyen összeget kap december 14-i soproni fellépéséért, és ezzel szemben milyen összeggel támogatja Sarkady Sándor legújabb, Sopron 1944/45-ös terrorbombázásairól szóló tényfeltáró kötetének megjelenését - írja közleményében Gőbl Gábor, a Jobbik soproni önkormányzati képviselője.

Kapcsolódó:
- Az állampolgársági népszavazás ellenkampányának zsidó szervezőjével ünnepelteti magát a Fidesz-közeli CBA
- Találja ki, milyen plakát végzett az első helyen Geszti Péterék ARC pályázatán!
- Geszti Péter cége tervezte a kettős állampolgárság elleni kampányt, most nemzeti vágtázna a zsidó szélsőséges
- Katonai hagyományőrzők elhatárolódnak a Gesztiék vágtájában részt vevő huszáregyenruhásoktól 




Az Európai pénzügyi rendszerek 

bankunióban egyesülnek, Felszámolják a 

szabad nemzetek Európáját! 



2012.12.14, 15:17 
Nemzeti Hírháló
Az EU tagállamainak vezetői a pénzügyi körök zsarolásának engedve 2012. december 13-án "megállapodtak abban" hogy 2014 januárjától létrehozzák a bankuniót, valamint az európai bankfelügyelet. A belépés az eurót használóknak kötelező, de a zónán kívüliek is jó, ha csatlakoznak, mert ha nem, jön a szokásos ejnye-bejnye.

Úgy néz ki, hogy a mesterségesen generált gazdasági válsággal, de inkább háborúval, sikerült kikényszeríteni az EU tagállamokból az első, ám az EU föderáció szempontjából legalapvetőbb lépést: Kikényszerítették a tagállamok pénzügyi rendszereik közös felügyelet alá helyezését, lényegében pénzügyi szuverenitásuk feladását, arra az ígérvényre, hogy az, eladósodott országok "EU pénzügyi forrásokból megoldják az eladósodásából fakadó nehézségeket"

Természetesen a kikényszerített pénzügyi összeborulás, nem másról, mint arról az "európai integrációról" szól, amelynek csak egy föderatív szerveződés lehet a vége. Az EU föderatív rendszerré való átalakításában vezető szerepet játszó Herman Van Rompuy, José Manuel Barroso, Mario Draghi (EKB-elnök) és Jean-Claude Juncker (Eurogroup elnök) szerint ennek a folyamatnak csak az első, ugyanakkor leg meghatározóbb része a bankunió, amely megalapozhatja a nemzeti költségvetésekkel szembeni brüsszeli vétójogot. (Hiába, dübörög a demokrácia)

A pénzügyi rendszerek közös felügyelet alá helyezésének indoklása: "...Ha egy tagállamban a bankok bajba kerülnek, (mert ugye a bankok bajba szoktak kerülni) ...akkor az államnak kell kisegítenie, amitől az állam eladósodik... (Várjunk csak! Miért is kell a "bajba lévő bankokat az államnak kisegítenie?) ...ennek hatására a bankok visszafogják a hitelezést... (ja így már már értem.) ...és ez rontja a növekedés lehetőségét, ugyanis az állam eladósodása miatt... (de kinek is adósodik el? Csak nem a bankoknak?) ...megszorításokra kényszerül...(a lakosság kárára..) ...Ha az állam eladósodik, és megszorításokat kényszerül bevezetni...(ezt érezzük is a bőrünkön) ...az fékezi a gazdaságot, ami a bankok helyzetét rontja...(hiszen miután nem tud újabb uzsorahiteleket kihelyezni, csökken a profitja.) ... pláne akkor, ha sok pénzt fektettek a bankok állampapírokba... ( ...és a kizsigerelt állam fizetésképtelenné válva képtelen fizetni, mint mondjuk Görögország) ...végül a szorosan összefüggő európai gazdaságok "közös felügyelet nélkül" egymást rántják maguk alá.

A lényeg: A tradicionális európai munkamegosztás felszámolásával, a nemzetközi pénzügyi rendszer külön-külön is rátelepedett az európai államokra. Tudatos eladósításra irányuló pénzügyi politikával megrendítette az államok gazdasági rendszerét. A spekulációs pénzpiac, az ingatlanárak mesterséges felértékelésével ingatlanpiaci buborékot hozott létre, amelynek összeomlása után a veszteségeket az államokra terhelték. Az eladósodott államok kénytelenségből megszorító intézkedéseket hoztak, amely elvonások első sorban a szociális, és közszférát érintették, másodsorban adóterhekkel sújtották a nem multinacionális érdekeltségeket. Ez társadalmi feszültséget okoz egész Európa szerte, a politikai rendszerek recsegnek, ropognak, és mint tudjuk a politikusok, saját túlélésük érdekében minden alantas kompromisszumra hajlandóak. Most például saját országaik szuverenitását adták fel negyven ezüsttért.

Az eladósított államok politikai elitjének utolsó reménysége tehát a közös EU mentőcsomag, ezért cserébe főképen Németország a közös felügyeletet követeli. A németek úgy döntöttek, hogy nincs adósságkezelés, amíg nincs közös felügyelet, mégpedig olyan közös felügyelet, a leg kívánatosabb, amiből a német takarékszövetkezetek kimaradnának.

Az csak hab a tortán, hogy a közös felügyeletet a lisszaboni szerződés módosítása nélkül csak egyedül a frankfurti központú Európai Központi Bank végezheti, viszont, a pénzügyi politika meghatározása és a felügyelete nem lehet egy intézménynél. Hoppá! Hogy is van azzal a demokratikus Európával?

Néhány józanabb ország, mint Nagy - Britannia, Svédország és Csehország nem akar csatlakozni, éppen szuverenitásuk megőrzése érdekében. Ha Magyarország, mint euro övezeten kívüli ország (nem kicsi noszogatásra) önként csatlakozna a rendszerhez, akkor az OTP kerülhetne közös felügyelet alá, így Magyarországnak engedélyezett utolsó - meglehetősen korlátozott - pénzügyi mozgástér is megszűnne.

Nevezzük nevén a gyermeket: Ha ilyen diktatórikus trükkökkel próbálják felszámolni a nemzetek Európáját, akkor elképzelhetjük, hogy a kiszolgáltatott Magyarországot hogyan trancsírozzák fel, "jóakarói".

Igen kedves Honfitársaim! Lehetett volna nemet is mondani...Lehet most is nemet mondani!
Tatár József

Rendszerváltó Fórum


Járai Zsigmond volt az MNB elnöke akkoriban, amikor megérkezett a figyelmeztetés a svájci nemzeti banktól, hogy gond lesz a devizahitelezésből. Az MNB elnökének Járai idejében lett szédületesen magas, 6 millió forint a fizetése. Simor András, az MNB mai igazgatója már nyolc millió felett kap, Király Júlia az MNB örökös igazgatóhelyettese cirka havi 7 millióért. Járai Zsigmond jelenleg az MNB felügyelő bizottságát vezeti. Elődje 360 ezer forintot kapott, ő 1,2 millió forintot kért és kapott!
Attól függetlenül, hogy az MNB-hez immár semmi közünk, de az 1500(!) körüli közalkalmazott bére, a bank rezsiköltsége, gépkocsik, számítógépek, stb. a magyar adófizetőknek kell állnia!
F.I. 


Életet adott gyermekének a kilakoltatástól 

megvédett anya

 
2012. december 14. - 12:37 Magyar Szociális Fórum - 
Jövőnk.info
Szerdán életet adott kisfiának az a 33 éves anya, akit november 15-én a Magyar Szociális Fórum mozgósításával védtek meg a kilakoltatástól. Dávid 3,1 kilóval született, és császármetszéssel jött a világra - tudatta a Szociális Fórum csütörtökön.

A nyolc hónapos állapotos asszony, és 14 éves kisfiát egyedül nevelő 43 éves nővérének feje fölül a Berki és társai végrehajtó akarta elárverezni a lakást édesapjuktól örökölt devizahitel tartozásuk miatt, amit nem tudnak kiegyenlíteni.

Az érdekükben szervezett tüntetéssel sikerült ugyan megakadályozni a közvetlen kilakoltatást, és így az újszülöttet is haza vihetik, de a kilakoltatás veszélye vissza fog köszönni a téli moratórium lejárta után, mert a testvérek nem tudnak megszabadulni az adósságuktól munka és kellő jövedelem híján. Az idősebb testvérnek éppen a napokban mondtak föl. 


Megrögzött hazaárulók: Schiff András 

ismét uszított 


2012, december 14 - 17:06 
barikad.hu
Senkit nem érdekel, de azért mindenütt elmondja: még egy ilyen szemét, antiszemita nép mint a magyar, a világon nincs. A zsidók hülyék, hogy nem csomagolnak - fogalmazta meg a zongorista, szerinte az izraeli befektetők sem döntenek jól, ha ide jönnek.

Több halálos fenyegetést is kapott Magyarországról Schiff András, de ettől függetlenül sem tervezne visszatérni egy antiszemita és gyűlölettel teli országba - nyilatkozta egy finn lapnak a zongorista az Origo szerint. Az országimázst remekül építő, egyébként zsidó származása kapcsán a magyar politikai jobboldaltól rettegni-imádó művész azt mondta: "nagyon szomorú, ami Magyarországon zajlik, a jobboldal és a szélsőjobb nagyon erősek, az ország pedig tele van rasszizmussal, gyűlölettel, antiszemitizmussal és nacionalizmussal". 
 
"Csupa jókat szokott mondani hazájáról"

Nem ez az első alkalom, hogy Schiff András ilyen típusú nyilatkozatokat tesz egykori hazájáról. A minden sarokba Adolf Hitlert vizionáló zenész ugyanis tavaly a Washington Postnak panaszkodott arról, hogy Orbán Viktor, így Magyarország nem alkalmas az Európai Unió soros elnökségének betöltésére. Természetesen akkor is ki kellett emelnie, hogy mérhetetlen idegengyűlölet és sovinizmus burjánzik a Kárpát-medencei országban, hiszen e nélkül nem lehet nyilatkozni hazánkról.

Augusztus végén a Háárec nevű izraeli lapban konkrétan lehülyézte a zsidókat, amiért nem hagyják el azonnal az antiszemita Magyarországot. Az EU-t is lehülyézte, amiért nem tesz lépéseket a szélsőjobb (mondjuk ki, a Jobbikra gondolt) betiltására, de persze Orbánékat sem hagyhatta szó nélkül, akik "asszisztálnak" a szélsőségeseknek. Egy dologban azonban teljesen egyet tudunk érteni vele, még ha ez furcsán is hangzik. Mint mondta, a zsidókat nem csak arra szólítja fel, hogy hagyják el az országot, hanem arra is, hogy ne hozzanak ide befektetéseket, ne vásároljanak itt semmit. Na utóbbiban egyetértünk, ha már itt tartunk.

Természetesen, mint oly sok társa, ő is megkapta az MSZP-SZDSZ kormány alatti kötelező kitüntetését. 2008-ban maga Hiller István oktatási és kulturális miniszter adta át neki a Magyar Kultúra Követe címet. A Magyar Kultúra Követe cím azon magyar, illetve külföldi magánszemélyeknek adományozható, akik munkásságukkal kiemelkedő érdemeket szereztek a magyar kultúra külföldi képviselete terén, tevékenységükkel, kezdeményezéseikkel hozzájárultak ahhoz, hogy a magyar kultúrát külföldön is megismerjék, elismerjék, és ezt a jövőre nézve is vállalják - szólt a hivatalos megfogalmazás, amíg a kormányváltás el nem törölte a díjat. 
 
A szépbeszédű oktatási miniszter kulturális követté avatta a hazáját tisztelő zongoristát

E szép sorokat olvasva valószínűleg kevesen gondolnák, hogy egy olyan emberre is vonatkoznak, mint Schiff András. De ha megnézzük, hogy 2008-ban még kiket tüntettek ki, talán nem okoz nagy meglepetést Esterházy Péter író személye sem, aki egy hangjátékban osztotta meg gondolatait a magyarságról. Ebből később nagy botrány lett, bár az elterjedt verzió vágott volt, 
itt az eredeti (279. oldal, Így gondozd a magyarodat címen). Ettől még a magyarokról, mint állatokról beszélni nem lesz szerencsés, így a "Kezdő magyarbarát inkább kanmagyart tartson, ne szukát!" típusú megjegyzéseket nem minden gyomor fogadja be, ami érthető.

De térjünk vissza Schiffre. Az osztrák közszolgálati csatornán levetített közel 
egyórás filmben, melyben természetesen a magyar baloldal megint nem tudott mással foglalkozni, mint hazájának (?) lejáratásával, szintén részt vett a zongorista. Olyan nevekkel karöltve mondta el sógoréknak, hogy Magyarország mekkora egy szemétdomb, mint Gyurcsány Ferenc vagy Dopeman, a suttyó rapperből lett liberális értelmiségi.

"Levágnák a kezem, ha hazamennék, de sosem fognak tudni elhallgattatni" - mondta a finn lapnak Schiff András. Hogy valóban bántanák-e, szinte kizárt. Mi tudjuk ezt jól, de a hivatásos rettegők ebből élnek, nem tagadhatjuk meg tőlük a kenyérre valót. Persze, hogy erkölcsileg, hogy tudják rendbe tenni magukban azt, hogy lejáratják Magyarországot, már más kérdés. Vannak olyanok, akiknek egy jó nácizás mindennél fontosabb...hát egészségükre!
Harmati András 


Szoktatják a népet közel-keleti betelepülőkhöz.


 
Hamarosan három év letöltendő járhat 

cigányozásért 



2012. 12. 14. péntek. - 14:55 ultrasliberi.hu - 
Kitartás.hu
Akár három év börtönbüntetéssel sújtaná Szili Katalin azokat, akik bizonyos kisebbségek viselt dolgaira hívják fel a figyelmet.

A volt kommunista, jelenleg "demokrata" képviselő azt szeretné, hogy az járjon pórul, aki nagy nyilvánosság előtt "a magyar nemzetet vagy valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoportot, illetve a lakosság egyes csoportjait megsérti, ellenük gyűlöletre izgat, uszít, vagy olyan magatartást tanúsít, amely alkalmas bennük félelem keltésére".

Persze gyakorlatban valószínűleg leginkább a zsidók és cigányok védelmében alkalmaznák a rendkívül "szólásszabadság-barát" törvényt, hiszen a pl. a svábok ellen az elmúlt 20 évben nem hallottunk senkit sem a nyilvánosság előtt uszítani.

A volt házelnök, jelenleg a Szociális Unió elnöke, "független" parlamenti képviselő mindezzel a jelenleg hatályos Büntető törvénykönyvet (Btk.) egészítené ki arra hivatkozva, hogy a közelmúltban egyre több olyan "radikális és nagyobb nyilvánosságot elérő" beszéd hangzott el, amely "egyes közösségekben félelmet keltett". A toleranciabajnok képviselőnő nyilvánvalóan itt nem az eredeti magyar lakosságot ért szemita és cigány vádaskodásokra gondolt.

Szili szerint, az Alkotmánybíróság állásfoglalásai alapján a szólás- és véleménynyilvánítás szabadsága csak addig terjedhet, "míg az mások emberi méltósághoz, közösségi identitás megőrzéséhez fűződő alapvető jogait nem sérti". A volt kommunista politikus szerint azonban a hatályos büntetőjogi tényállás kevés a "közösség" ellen irányuló valamennyi "sértő" megnyilvánulás kielégítő megbüntetésére.

Pedig attól, hogy eltörik a hőmérőt, még nem megy le a láz... 




A Vatikán támogatja az Új Világrendet és a 

Világkormányt 

2012/12/13 
Activist Post Idők Jelei
XVI. Benedek pápa egy világkormány és Új Világrend felállítására szólított fel.

Pápai Igazság és Béke tanácsa előtt mondott december 3-i beszédében a pápa "egy világközösség megalapítására és a hozzá tartozó hatalom létrehozására" szólított fel, ami "az emberek családjának közös javát szolgálná."

A globális béke és igazság védelmében létrehozandó Világkormány és Új Világrend a pápa szerint nem egy új szuperhatalom lenne, csupán egy 
új kormányzó testület, amely meghatározná a döntéshozó politikusok számára a kormányzáshoz szükséges kritériumokat és gyakorlati útmutatást.

Hírforrások szerint a pápa a következőket mondta:

    A javasolt testület (világkormány?) nem egy szuperhatalom lenne, ami néhány ember kezében összpontosul, akik minden nemzet fölött uralkodnának, kizsákmányolva a leggyengébbeket.

A pápa a megálmodott testületet amolyan "erkölcsi erőként" vagy hatalomként jellemezte, amelynek "bizonyos méltányos kereteken belüli befolyásoló ereje van, és amolyan résztvevő hatalom lenne, amit a saját illetékességén belüli törvények korlátoznak." 
 
A pápa és Benjamin Netanyahu

A pápa és a katolikus egyház legújabb nyilatkozata nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy már 
2010-ben javasolták egy központi világbank felállítását, ami a globális pénzrendszer szabályozását és a nemzetközi pénzforrásokat felügyelné.

A média arról adott hírt, hogy a Vatikán egy "nemeztek felett álló hatóság" megalakulását szorgalmazza, ami globális hatáskörrel és "egyetemes illetékességgel" rendelkezne a globális gazdasági szabályok és döntések meghozatalára és felügyeletére.

Kína új törekvése, hogy szorosabb kapcsolatot építsen ki Oroszországgal, az egyre erősödő betolakodás az Egyesült Nemzetek részéről az Internet felügyeletét illetően és végül a katolikus egyház legújabb megjegyzései olyan szoros mederben terelik az emberiséget a világkormány felemelkedése felé, amiből már nem biztos, hogy ki tud lépni.

Van jövő és van megoldás!

Kapcsolódó:
    Egyesült Nemzetek: úton a világkormány felé
    A bankárok szerint az Egyesült Államokat és Európát is legyőzték már
    Európai szuperállam német vezetéssel
    A világkormány szimpatizáns újságíró meghívást kapott a Bilderberg találkozóra
    A "Szép új világ" építése a legmagasabb körökben
    Az Új Világrend - Paranoia vagy valóság?
    10 bizonyíték, hogy egy hamis gazdaságban élünk
    ENSZ csúcs: Gyerekeink, mint "klímaváltozási ügynökök"? 


"Együtt Jeruzsálemért" - a palesztinokkal


 
2012/12/11 
Nemzeti InternetFigyelő
Az alábbi cikket a Kossuth téri "Együtt Jeruzsálemért performance" résztvevőinek ajánlom. Azoknak, akik a világtörténelem legaljasabb terrorcselekményeit "jogos önvédelemnek" nevezik.

Azoknak, akik számára természetes, hogy Izraelben "csak zsidók" számára épült települések (már 170 db., mind elrabolt palesztin földön) és "csak zsidók" számára épült utak vannak, és ennek ellenére pofátlanul a magyarországi rasszizmustól rettegnek. Azoknak, akik azokért aggódnak, akik a világ legpusztítóbb fegyvereivel ölik azokat, akik esetenként egy-egy barkácsolt robbanószerkezettel próbálnak visszavágni. Azoknak, akik számára elfogadhatatlan rasszizmus, ha valaki tiltakozik az ellen, hogy kettős állampolgárok felelős politikai beosztásban legyenek Magyarországon...

Azoknak, akik Kubatov-listákat készítenek, mert "így kezdődik a népirtás" (Rogán). Azoknak, akik előbb karanténba, később nyilván gettóba akarják zárni a nekik nem tetszőket (Mesterházi, Bajnai), mert így folytatódik a népirtás. A cikk szerzője egy világhírű amerikai tudós, aki zsidó származása ellenére ki meri mondani az igazságot Izrael bűntetteiről. A most következőkről egyszer már beszámoltam, de megismétlem: Néhány éve történt, hogy egy izraeli - nem palesztin, hanem zsidó - újságíró - leírom a nevét is, mert megérdemli, hogy ne hallgassuk el -, Yehuda Nuriel, írt egy olvasói levelet egy izraeli újságba, amelynek a szövegét Hitler beszédeiből ollózta össze és ráadásul A. Schickelgruberként, tehát Hitler eredeti nevét használva írta alá. Napok teltek el, míg egy olvasó észrevette a provokációt és írt a lapnak. Sokan elolvashatták, mert egy jelentős lapról, a Ma'ariv-ról van szó, de semmi kivetni valót nem találtak benne, mert Hitler szavai a szívükből jöttek. Ismerősnek, megszokottnak, magukénak érezték azokat. Az esetről az ugyancsak izraeli Israel Shamir írt egy cikket, amely magyarul itt olvasható (
http://www.israelshamir.net/Hungarian/Hungarian6.htm ). A tanulságot az alábbiak szerint foglalta össze: "A cionizmussal rokonszenvezők mindig felháborodást színlelnek, ha a tetteiket a nácikéhoz hasonlítják, de Hitler cikkének a közzététele és az izraeli nyilvánosságnak az elmaradt válasza rivaldafénybe állított egy meggyőző kísérletet: az izraeli közbeszéd teljesen átfordította és kisajátította a náci propagandát. Ez a felfedezés kijózanító hideg zuhanyként hathatott volna a forrófejű cionista fanatikusokra, de nem hatott. Ahelyett, hogy megtépték volna szabónál csináltatott frakk-ingüket, és hamut szórtak volna kopaszodó fejükre, Dankner és csatlósa Barnea, Yehuda Nurielre nyitott tüzet, arra a bátor újságíróra, aki összeállította a kérdéses cikket, és tükröt tartott Izrael mocskos képe elé." Ez a fanatikus magyarországi cionistákra és ötpárti kiszolgálóikra is kijózanitólag hathatna, de nem hat. Álljon itt tehát az amerikai zsidó szerző és világhírű tudós írása, hogy ma tartson tükröt a magyarországi ötpárti politikai elit és társutasaik mocskos képe elé. (Yehuda Nurielnek egy másik cikke a mai zsidó kultúráról itt olvasható: http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=3061 

"Mi normális életről álmodunk, szabadságban és méltóságban"
Palesztina 2012. - Gaza és az ENSZ határozat
Írta: Noam Chomsky
http://www.informationclearinghouse.info/article33212.htm

Egy idős gázai ember a következő feliratú plakátot tartja: "Elveszitek tőlem a vizet, felégetitek az olajfáimat, leromboljátok a házamat, elveszitek az állásomat, ellopjátok a földemet, bebörtönözitek az apámat, megölitek az anyámat, bombázzátok az országomat, mindnyájunkat éheztettek, valamennyiünket megaláztok, de mégis én vagyok a hibás: visszalőttem egy rakétát." (1)

Az öreg üzenete az alkalomhoz illő értelmezési keretet ad az embertelen gázai megtorlás legutóbbi fejezetéhez. Bár hasznosak, de minden olyan próbálkozás, hogy leszögezzük, mi volt a kezdet, csak félrevezető lehet. A bűntettek 1948-ig követhetők vissza, amikor palesztinok százezrei menekültek rémülten, vagy kergették őket a támadó izraeli erők Gázába, akik a hivatalos tűzszünet után évekig folytatták áttoloncolásukat a határon. A gázaiak gyötrése új formákat öltött az övezet 1967-es elfoglalása után. A legutóbbi izraeli szakmunkákból megtudjuk, hogy a kormánynak az volt a célja, hogy a menekülteket a Sinaira üldözzék, és ha megoldható, akkor együtt az egész lakossággal.

A Gázából való kiűzetést Yeshayahu Gavish tábornoknak, a Déli Parancsnokság parancsnokának az utasítására hajtották végre. A kiűzetés a West Bank-ről még szélsőségesebb volt, továbbá Izrael fondorlatos eszközökkel megakadályozta a kiűzöttek visszatérését, ami a Biztonsági Tanács rendelkezésének a nyílt megszegése volt. Az okokat, közvetlenül a háború után, egy belső vitában meg is magyarázták. Golda Meir, a későbbi miniszterelnök, tájékoztatta a munkáspárti kollégáját arról, hogy Izraelnek úgy kell megtartania a Gázai Övezetet, "hogy megszabaduljon az araboktól". A védelmi miniszter, Dayan és a többiek egyetértettek. Eshkol, a miniszterelnök megmagyarázta, hogy az elűzötteknek nem szabad megengedni a visszatérést, mert: "Mi nem növelhetjük az arab lakosságot Izraelben" - amivel az újonnan elfoglalt területekre utalt, amelyeket már hallgatólagosan Izrael részének tekintettek. Ezzel összhangban minden izraeli térképet megváltoztattak, kitörölve belőlük a Zöld Vonalat (a nemzetközileg elismert határt), de a nyilvánosságra hozatalt késleltették, hogy Abba Eban ENSZ nagykövetnek lehetővé tegyék, hogy Izrael szándékainak eltitkolásával a Közgyűlésnél elérje azt, amit ő "kedvező zsákutcának" nevezett.(2)

A célok valószínűleg még ma is élnek, ami minden bizonnyal hozzájárul ahhoz, Egyiptom húzódozik megnyitni a határait az emberek és javak szabad áramlása előtt, amit az USA támogatta izraeli ostrom megakadályoz.

Az USA-Izraeli erőszak jelenlegi felerősödése 2006. januárjában kezdődött, amikor az arab világ legelső szabad választásán a palesztinok "rosszul" szavaztak. Izrael és az USA azonnal a gonosztevők kíméletlen megbüntetésével és a választott kormányt megdöntendő katonai puccs előkészítésével válaszolt, ami náluk mindennapos gyakorlat. A büntetés 2007-ben jelentősen súlyosbodott, miután a puccskísérletet letörték és a választott Hamas kormány átvette Gáza teljes irányítását.

Ezeknek az eseményeknek a hivatalos változata sokkal kevésbé fájdalmasan hangzik. Például a nov. 29-i New York Times szerint: "A Hamasz belépett a politikába és 2006-ban megnyerte a választást a palesztin területeken. Azonban képtelen volt kormányozni a nyugatbarát ellenzékkel szemben, ezért 2007-ben erővel átvette a hatalmat a Gazai Övezetben, elmélyítve ezzel a szakadást" (a Fatah-hal és a Palesztin Hatósággal)(3)

A Hamasznak a 2006-os választás után közvetlenül tett fegyverszüneti ajánlatát figyelmen kívül hagyva Izrael támadásokat indított, amelyek 2006-ban megöltek 660 palesztint, többségükben civileket, harmadrészt kiskorúakat. A támadások 2007-es fokozásával megöltek 816 palesztint, 360 civilt és 152 kiskorút. Az ENSZ jelentése szerint 2879 palesztint öltek meg izraeli lövedékek 2006. áprilisától 2012. júliusáig, miközben néhány tucat izraelit öltek meg gázai lövések.(4)

A 2008-as tűzszünetet a Hamasz mindaddig betartotta, amíg Izrael novemberben meg nem szegte. Figyelmen kívül hagyva a további tűzszüneti ajánlatokat Izrael decemberben megindította a gyilkos Olvasztott Ólom műveletét. A dolog tehát folytatódott, miközben az USA és Izrael továbbra is elutasította a Hamas felhívásait egy tartós tűzszünetre és a nemzetközileg elfogadott két állam berendezkedéssel összhangban lévő politikai rendezésre, amit az USA 1976-óta megakadályoz, amikor megvétózta a Biztonsági Tanácsnak a nagyobb arab államok által beterjesztett, erre vonatkozó határozatát.

2012. vége felé az USA nagy erőfeszítéseket tett, hogy megakadályozza a Közgyűlés Határozatát Palesztina tagságának a felminősítésére "tagsággal nem rendelkező, megfigyelő állammá". Az erőlködés sikertelen volt, az USA pedig november 29-én a szokásos nemzetközi elszigeteltségben maradt, mikor a határozatot túlnyomó többséggel elfogadták a felosztásról döntő,1947-es közgyűlési határozat évfordulóján.(5) A határozat ellenzésének az oka, amelyet Washington őszintén megadott, leleplező: Palesztina megkeresheti a Nemzetközi Bűnügyi Bíróságot az USA támogatta Izraeli bűnügyekben, amelyek igazságügyi felülvizsgálatát nagyon is nyilvánvaló okokból nem engedhetik meg. A másik aggály, amelyről a New York Times beszámolt, hogy "a palesztinok a szavazatukat arra használhatják, hogy az ENSZ szakosított szervezeteiben tagságot szerezzenek", ami oda vezethet, hogy Washington megvonja a támogatását ezektől a nemzetközi szervezetektől, ahogyan megszüntette az UNESCO-ét 2011-ben, amikor az föl merészelte venni Palesztinát a tagjai közé. A gazda nem tűri az engedetlenséget.(6)

Izrael jelezte, hogy "őrjöngeni fog" ("yishtagea"), ha a határozatot elfogadják, felelevenítve az 1950-es figyelmeztetéseit, hogy "őrjöngeni fog", ha keresztbe tesznek neki. Akkor nem volt jelentősége, ma sokkal inkább van.(7) És tényleg, alig néhány órával az ENSZ szavazás után Izrael bejelentette a döntését, hogy folytatja a betelepítést az E1 Területen, amely összeköti a jogellenesen bekebelezett, hatalmasan kiterjesztett Nagy Jeruzsálemet Ma'aleh Adumim városával, amelyet hatalmasra bővítettek a gyakorlatilag Jerichoig terjedő földekkel Nixon alatt az Osloi Megegyezés után, amivel teljesen kettévágja a West Bank-et, ha az E1 terület folyosóját a település lezárja.(7) Az Obama előtti USA elnökök megakadályozták Izrael erőfeszítéseit, hogy a törvénytelen telepeket az E1 területre kiterjessze, ami arra kényszerítette, hogy rejtett intézkedéseket tegyen, mint pl. egy rendőrállomás létesítése a sávban. Obama azonban az elődeinél jobban támogatta Izrael bűnös tetteit, ezért majd kiderül, hogy továbbra is megmarad-e egy kacsintással párosított hátba bökésnél, mint korábban.

Izrael és az USA ragaszkodik "a közvetlen tárgyalásokhoz", mint a békéhez vezető egyetlen úthoz. Ragaszkodnak továbbá alapvető előfeltételekhez. Először, a tárgyalásoknak az USA vezetésével kell folyniuk, aminek annyi értelme van, mint Iránt felkérni, hogy közvetítsen az iraki sunni-shiita szembenállásban. A valódi tárgyalásoknak valamilyen semleges, nemzetközi elismerésre jogosult résztvevő, talán Brazília, védnöksége alatt kellene folynia, amelyen az USA és Izrael ülne az asztal egyik oldalán, a világ többi állama pedig a másikon. A másik elhallgatott előfeltétel, hogy az izraeli telepek terjeszkedését valamilyen formában meg kell engedni (ahogyan ez például a hivatalos 10 hónapos "felfüggesztés" alatt is történt), azzal, hogy Washington jelzi ugyan a helytelenítését, de folytatja a szükséges támogatás nyújtását.

A lényegi tartalom nélküli "közvetlen tárgyalásokra" való felhívás régi izraeli taktika a diplomáciai rendezés felé vezető olyan lépések megelőzésére, amelyek akadályoznák a terjeszkedési terveit. Az 1967-es háború után a köztiszteletben álló diplomatát, Abba Ebant, aki az ez irányú erőfeszítésekért volt felelős, Golda Meir és más kollégái a kormányzó Munkapártban nagyon dicsérték az ENSZ-ben elért sikeréért Izrael zavarodottságot és késlekedést okozó "béketeremtő stratégiájának" az előre vitelében, amely végül "csalásra épített, összehangolt külpolitikában öltött testet", ahogy azt egy izraeli tudós, Avi Raz leírta a belső feljegyzéseket részletesen áttekintve.(9) A taktika akkor felingerelte az USA tisztviselőit, akik hevesen tiltakoztak, de hatástalanul. Azóta nagyon sok minden megváltozott, különösen mióta Kissinger vette át a politika irányítását és az USA nagymértékben eltávolodott a világtól az Izrael-Palesztina ügyben

A késleltetés stratégiája a legkorábbi cionista telepekig nyúlik vissza, amelyek "kész tények" teremtésére törekedtek a területen, miközben a céljaikat homályban tartották. A cionista szervezetek még a "zsidó commonwealth"-re való felhívást sem tették meg hivatalosan egy 1942. májusi találkozójukig a New yorki Biltmore szállóban.

Gázára visszatérve: a lakosság szakadatlan gyötrésének az egyik eleme Izrael Gázán belüli "puffer sávja", ahová a gázaiaknak tilos belépni és ami - Sara Roy, Gáza vezető akadémiai tudósa szerint - majdnem a felét teszi ki a kevés művelhető földjüknek. 2005. szeptemberétől, miután Izrael a telepeseit a megszállt területek más részére költöztette át, 2012. szeptemberéig az izraeli biztonsági erők 213 palesztint öltek meg a sávban, ebből 154-en nem vettek részt az ellenségeskedésben, köztük 17 gyerek.(10)

2012. januárjától november 14-ig, Izrael legutóbbi öldöklő dáridójáig, a Védelem Pillére művelet megindításáig a jelentések szerint egy izraelit ölt meg a gázai lövöldözés, míg az izraeliek 78 palesztint lőttek le.(11)

A teljes történet persze sokkal összetettebb és sokkal mocskosabb.

A Védelem Pillére műveletnek a legelső lépése Ahmed Jabari meggyilkolása volt. A Ha'aretz szerkesztője, Aluf Benn Izrael alvállalkozójaként és gáza határőreként jellemzi őt, aki öt éven keresztül viszonylagos nyugalmat erőszakolt Gázára.(12) Kivégzésének az ürügye az volt, hogy ezalatt az öt év alatt Jabari létrehozta a Hamasz haderejét Iráni rakétákkal.(13) Nyilvánvaló, hogyha ez igaz, nem november 14-én derült ki.

Ennél hihetőbb okot hozott fel Gershon Baskin, aki évekig benne volt a Jabarival folytatott tárgyalásokban, beleértve az elfogott izraeli katonának, Gilad Shalitnak a szabadon bocsátási terveit. Baskin arról számol be, hogy órákkal Jabari meggyilkolása előtt "megkapta az Izraellel való tartós tűzszüneti megállapodás tervezetét, amely tartalmazta a tűzszünet fenntartásának az eljárását arra az esetre is, ha valami zavargás törne ki Izrael és a Gázai Övezet csoportjai között". A fegyverszünet tehát rendben volt a Hamas november 12-ei felhívása alapján. A Reuters beszámolója szerint Izrael láthatóan kihasználta a fegyvernyugvást és a szíriai határra irányította a figyelmet abban a reményben, hogy a Hamas vezetők lazítják az őrizetüket és könnyebben lesznek meggyilkolhatók.(14)

Az elmúlt évek során Gázát a puszta életben maradás szintjén tartották, bebörtönözték a földön, a tengeren és a levegőben. A legutóbbi támadás előestéjén jelentette az ENSZ, hogy a legfontosabb gyógyszerek 40%-a, és a fontos gyógyászati kellékek több mint 50%-a hiányzott.(15) A Gázából novemberben küldött szörnyű fényképek közül az elsők egyike egy orvost mutatott, aki egy gyerek elszenesedett holttestét tartotta. Ez emlékeztetett valamire. Az orvos a Khan Yunis kórház igazgatója és a sebészet főnöke, amelyet néhány héttel korábban meglátogattam. Utazásomról írva beszámoltam az ő szenvedélyes könyörgéséről a kétségbeejtően hiányzó egyszerű gyógyszerekért és sebészeti eszközökért. Ez is az amerikai-izraeli ostromnak és Egyiptom bűnrészességének a következménye.

A novemberi közjáték okozta halálozási arány a szokásos volt: több mint 160 palesztin halott, köztük sok gyerek, és hat izraeli. A halottak között volt három újságíró. A hivatalos izraeli önigazolás szerint "a célpontok terrortevékenységgel kapcsolatba hozható személyek". David Carr a New York Times-ban beszámolva a "kivégzésükről" levonta a tanulságot: a hírközlő szervek tagjainak a megölése igazolható egy olyan homályos kifejezéssel, hogy "terrortevékenységgel kapcsolatba hozható".

Súlyos pusztítás csak Gázában volt. Izrael a legfejlettebb amerikai hadfelszereléssel rombolt és mészárolt, támaszkodva az USA diplomáciai támogatására, beleértve a szokásos beavatkozását, hogy megakadályozza a Biztonsági Tanács tűzszüneti felhívását.(17)

Minden egyes ilyen hősködéssel romlik Izrael megítélése a világban. A rémület és rombolás képei és az összeütközés természete a hitelesség nagyon kevés törmelékét hagyja meg a világ önmagát "legerkölcsösebbnek" minősítő hadseregének.

A támadás ürügyei is a szokásosak voltak. Eltekinthetünk az izraeli és washingtoni elkövetők megjósolható nyilatkozataitól, de még tisztességes emberek is fölteszik a kérdést, hogy mit kellene tennie Izraelnek, amikor rakéták zárótüzével támadják. Jogos kérdés, amelyre egyenes válaszok vannak.

Az egyik válasz, hogy be kell tartani a nemzetközi jogot, amely erőszak alkalmazását a Biztonsági Tanács felhatalmazás nélkül csak egy esetben engedi meg: önvédelemből, miután fegyveres támadásról értesítették a Biztonsági Tanácsot, és addig, amíg a Tanács nem intézkedik (ENSZ Alapokmány, 51. cikkely). Izrael ezt nagyon jól tudja. Ezt az eljárást követte az 1967. júniusi háború kitörése után, de a folyamodványa nem vezetett eredményre, mivel hamar megállapították, hogy Izrael volt a támadó. Novemberben nem e szerint járt el Izrael, mert jól tudta, hogy hamar lelepleződik a Biztonsági Tanács vitája során.

Egy másik, szorosabb válasz, a tűzszünet betartása, amire megvolt a lehetőség a művelet nov. 4-ei megkezdése előtt, és már korábban is többször.

Vannak messzebb ható válaszok is. Véletlenül a legutóbbi National Interest lapban vizsgálnak egy példát. A szerzők, Raffaello Pantucci és Alexandros Petersen Ázsia szakértők leírják a kínai reakciót a nyugati Xinjiang tartományban történt zendülés után, "amelyben ujgúr tömegek vonultak szerte a városban és verték halálra a szerencsétlen hanokat (kínaiakat)". A kínai elnök, Hu Jintao azonnal a tartományba repült, hogy átvegye az irányítást, kirúgta a biztonsági szervezetekből a magasabb beosztású vezetőket és széleskörű fejlesztési programokat indítottak be a nyugtalanság mélyen fekvő okainak a megszüntetésére.(18)

Gázában is van lehetőség civilizált válaszra. Az USA és Izrael véget vethetne a könyörtelen és szakadatlan támadásoknak, megnyithatná a határokat és gondoskodhatna az újjáépítésről - és ha elképzelhető volna, jóvátételről a többévtizedes erőszak és elnyomás miatt.

A tűzszüneti egyezmény kimondta, hogy az ostromnak és a határövezetben lévő lakosok lelövésének a befejezését foganatosító intézkedésekkel "a tűzszünet kezdetét követő 24 órán belül foglalkozni kell". Az ezirányú lépéseknek semmi jele sincs. Annak sincs semmi jele, hogy az USA-Izrael kész volna felszámolni Gázának a West-Banktől való elválasztását célzó, az Osloi Egyezménnyel ellentétes politikáját, hogy véget vetne a törvénytelen betelepítési és fejlesztési programoknak a West-Bank-en, amelyek célja minden politikai rendezés aláaknázása, vagy bármi más módon abbahagyni az elmúlt évtizedek mindent visszautasító politikáját.

Egy napon, ami hamar beköszönt, amikor a bombák újra záporozni fognak Gáza védtelen polgáraira, a világ választ fog adni a kiváló gázai emberjogi jogásznak, Rji Souraninak a védőbeszédére,: "Mi igazságot és elszámoltatást követelünk. Mi normális életről álmodunk, szabadságról és méltóságról".(19)

Utószó: Akit közelebbről érdekel a "Közel-keleti konfliktus" (ez Palesztina zsidó gyarmatosításának az eufemisztikus fedőneve) sokat tanulhat az "if Americans knew" nevű amerikai honlapból (http://www.ifamericansknew.org/ ). A nyitólap rajzos statisztikákat mutat be a "konfliktus" jellegének a szemléltetésére. Azoknak is érdemes megnézni, akik nem olvasnak angolul, mert az ábrák magukért beszélnek. Kedvcsinálónak ide másoltam két ábrát. Az első a palesztin és zsidó gyermekáldozatok számát hasonlítja össze. Ez az egy szám is jól szemlélteti, hogy melyik fél az, amely módszeresen gyilkol, és melyik az, amely időnként, ahogy a polgári bűnügyekben szokták megfogalmazni, nem bírva a már tovább a bántalmak elviselését, hirtelen felindulásból visszaüt. A második a zsidóknak és a palesztinoknak adott NAPI katonai segélyt mutatja. Izrael naponta kap 8,2 millió dollárt, hogy "védekezzen" a gázai haláltáborba börtönzött palesztin "terroristák" ellen.
Israeli and Palestinian Children Killed
September 29, 2000 - Present

126 Israeli children have been killed by Palestinians and 1,476 Palestinian children have been killed by Israelis since September 29, 2000. (View Sources & More Information)Daily U.S. Military Aid to Israel and the Palestinians
Fiscal Year 2011


During Fiscal Year 2011, the U.S. is providing Israel with at least 
$8.2 million per day in military aid and $0 in military aid to the Palestinians. (View Sources & More Information)

Kérdem a tisztelt olvasókat: a fentiek alapján melyik nép érdemelné meg a magyar nép szolidaritását? A magyar kormány mégis miért Izrael önvédelemhez való joga mellett áll ki? Nem lehet ebben része a kettős állampolgársággal, de nem kettős, hanem nagyon is egyes kötődéssel rendelkező magyarországi politikusoknak, a politikus Kertész Ákosoknak? Nem arra utal ez a jelenség, hogy (Kertész után szabadon) "A zsidó genetikusan alávaló. De ez nem mentség arra, hogy a zsidó a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat (magyarokra, németekre, lengyelekre, oroszokra, spanyolokra, portugálokra, keresztényekre, muszlimokra, palesztinokra, perzsákra), hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. (ld.: "Izrael napjai meg vannak számlálva" - Atzmon, Brzezinsky, Ahmadinedzsád) Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni (kiuzsorázni) és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire. (Hogy létrehozott egy olyan államot, amely még önmagát eltartani is képtelen, hogy Európán és az USÁ-n élősködik, segélyekből és "kárpótlásokból" él és a palesztinokon éli ki perverz, szadista hajlamait.)" És most felkérem a magyar politikai elitet, hogy tőlem is olyan mélységes és látványos felháborodással határolódjanak el, mint annak idején Kertész Ákostól. 
A szerző hivatkozásai:

[1] 
http://www.independent.co.uk/voices/comment/the-war-between-israel-and-hamas-has-its-roots-in-britains-shameful-betrayal-of-the-palestinians-8327052.html

[2] Avi Raz, The Bride and the Dowry (Yale, 2012).

[3] 
http://www.nytimes.com/2012/11/29/world/middleeast/leader-of-hamas-calls-for-palestinian-unity.html?src=twrhp.

[4] Slater, International Security, Nov-Dec 2012. 
http://www.economist.com/blogs/pomegranate/2012/11/israel-and-palestinians.

[5] 
http://www.un.org/News/Press/docs/2012/ga11317.doc.htm

[6] 
http://www.nytimes.com/2012/11/29/world/middleeast/us-and-israel-look-to-limit-impact-of-palestinian-authority-upgrade.html

[7] Barak Ravid, Ha'aretz, Oct. 26, under the headline "Yisrael Mazhira et Ha-Olam: Ba'al Habayit Yishtagea" ("Israel warns the world: the head of the household will go crazy").
http://www.haaretz.co.il/news/politics/1.1850595

[8] 
http://topics.nytimes.com/top/news/international/countriesandterritories/israel/index.html

[9] Raz, op. cit.

[10] Roy, 
http://www.bostonglobe.com/opinion/2012/11/23/roy/sctFniw6Wn2n9nTdxZ91RJ/story.html?s_campaign=8315 http://www.nytimes.com/2012/11/24/world/middleeast/israel-gaza-conflict.html?ref=global-home

[11] Ibid.

[12] 
http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/israel-killed-its-subcontractor-in-gaza.premium-1.477886

[13] 
http://www.nytimes.com/2012/11/18/world/middleeast/arms-with-long-reach-bolster-hamas.html?_r=0

[14] 
http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/israeli-peace-activist-hamas-leader-jabari-killed-amid-talks-on-long-term-truce.premium-1.478085http://www.theatlantic.com/international/archive/2012/11/who-started-the-israel-gaza-conflict/265374/.http://www.nytimes.com/reuters/2012/11/15/world/middleeast/15reuters-palestinians-israel-deception.html?scp=5&sq=bronner+Jaabari&st=nyt.

[15] Mads Gilbert, 11-17-12.

[16] 
http://www.nytimes.com/2012/11/26/business/media/using-war-as-cover-to-target-journalists.html?_r=0

[17] 
http://www.foxnews.com/world/2012/11/20/us-blocks-un-security-council-call-for-gaza-cease-fire-as-unbalanced-against/

[18] 
http://nationalinterest.org/article/chinas-inadvertent-empire-7615

[19] 
http://www.aljazeera.com/indepth/opinion/2012/11/20121117115136211403.html
Dohán Mihály

100 forintos kérdés? Vajon ki kapcsolta ki? 



Leállt a határátkelők informatikai 

rendszere 

2012. 12. 15., 23:06 MTI - 
[origo]
Minden magyarországi határátkelőhelyen leállt az informatikai rendszer szombat este. Záhonynál kifelé négyórányi sor torlódott fel.

Magyarország valamennyi határátkelőhelyén leállt az informatikai rendszer - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletese szombat este. A budapesti Liszt Ferenc reptéren is ez a helyzet, de ez a légi forgalmat nem akadályozza - mondta Kovács Viktória.

A szóvivő szerint a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEKKH) szakemberei azonnal hozzákezdtek a rendszer javításához. Azokon az átkelőkön, ahogy a forgalom ezt indokolja, "könnyítő intézkedéseket" alkalmaznak, vagyis az átkelés a hiba miatt nem bénul meg - mondta az [origo] érdeklődésére.

A rendőrség honlapjának tájékoztatása szerint ugyanakkor Tompánál, például, szünetel az átkelés a nem uniós állampolgárok számára. Az informatikai probléma miatt Záhonynál a kilépő teherforgalomban négyórás, a kilépő személyforgalomban pedig kétórás várakozás alakult ki.

Ártándon a kilépő teherforgalomban egy óra a várakozási idő, de itt nem nevezték meg az okot. Beregsuránynál a belépő személyforgalomban egy óra a várakozás a forgalom dinamikus növekedése miatt. A határátkelőhelyek többségénél nem jeleznek torlódást.

Kapcsolódó:
   
A reptéren is leállt a határátkelőhelyi informatikai rendszer - akárhányan beléphetnek az országba regisztráció nélkül 


*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Magyarországnak mindent meg kell tennie 

az Izrael-ellenes akciók visszaszorításáért 

- Egy eltitkolt szerződés 



2012. december 15., szombat 
magyartudat.com
Izrael elvárja a magyar kormánytól - amely kötelezettséget vállalt az Európai Unió alapelveinek betartására -, minél több intézkedést tegyen azért, hogy véget érjenek és soha többé ne forduljanak elő a pénteki izraeli zászlóégetéshez hasonló "barátságtalan, sértő és kellemetlen" akciók - közölte Ilan Mor budapesti izraeli nagykövet szombaton az MTI-vel.
Az eltitkolt Tagságpótló akciótervek

    1. Magyarország befogadó cél-ország. Abban az esetben, ha Izraelt külső agresszió érné, mely veszélyezteti az ott élő zsidók életét, Magyarország 500000 zsidó befogadását vállalja, állampolgári jogokat adva a befogadottaknak. Hasonló megállapodások értelmében Németország további félmillió, Lengyelország pedig 100000 izraeli állampolgár befogadására tett ígéretet az ott elhangzottak szerint. (Megjegyzés: ezzel szemben Németország a zsidók bevándorlásának korlátozásáról döntött 2006-ban)
    2. Az izraeli áruk európai terjesztése.
    3. Az izraeli vállalkozások (magyar) állami pénzen való támogatása.
    4. A zsidó kultúra hangsúlyos megjelenítése és propagálása a médián keresztül.
    5. A gyűlölettörvény minden áron való elfogadtatása az országgyűlésben, és annak szigorú alkalmazása.
    6. A nemzeti irányultságú kisebb pártok, valamint civil szervezetek működésének ellenőrzése, korlátozása és megszüntetése. (Értsd: a megalkuvást nem ismerő, valódi nemzeti erők, az ún. "szélsőjobb" eltaposására tett törekvés szentesítése.)
    7. Az izraeli politika feltétlen támogatása a magyar külpolitikában és a nemzetközi fórumokon.
    8. Harc az antiszemitizmus minden formája ellen, a 
Berlini Deklaráció értelmében.

A fenti pontokat 2006-ban nyilvánosságra hozó internetes hírportál közlése szerint az információ nem feltétlenül teljes. Az anyagot hivatalosan megkapta a Magyar Távirati Iroda elnöke, aki a pontokat nem cáfolta, illetve kitért a válaszadás és a nyilvánosságra hozatal elől. Az ügy azért kiemelten fontos, mert megerősíti azt a tényt, hogy a demokráciát hirdető társadalom tagjait olyan politika készteti vallomástételre (pl. az utóbbi 16 év népszavazásaival), ami mellőzi a demokrácia alapértékeit - a tájékozódáshoz és tájékoztatáshoz való jogot és kötelességet. A fenti adatok ismerete vagy annak hiánya pedig közvetlenül befolyásolja nemzetünk jövőbeli politikai mozgásterét. A zsidó nem szent, csak sérthetetlen. A XXI. század világszerte a zsidó prüdéria kora. Ennek fokozatai országonként változóak, és fordítottan arányosak a zsidó érdekérvényesítés fokával.
Forrás : MTI/bruxinfo.hu/Metapédia 

*** www.nemzetihirhalo.hu *************



Lenhardt Balázs sajtóközleménye 


SAJTÓKÖZLEMÉNY


Tegnap este a cionizmus és a tömeggyilkos izraeli állam ellen tüntettünk a Bem téren. Az eseményen több, mint kétszázan vettek részt és néhány, kósza bekiabálástól eltekintve semmiféle faji vagy vallási csoport ellen nem hangzott el uszítás. Elhangoztak viszont tények a gyűlöletben és vérben fogant Izraelről, amely pár héttel ezelőtt is ártatlanok százait, főleg gyerekeket, nőket és civileket gyilkolt meg. Ezzel az elmúlt tíz évben már több, mint tízezer fölötti az izraeli népirtás palesztin áldozatainak száma. És Simon Perez 2007-es beszédéből tudjuk, hogy ez az ország vásárolja fel Magyarországot, aminek azóta is tapasztaljuk a jeleit. A Külügyminisztérium közleménye csúsztat, amikor kisebbségellenes beszédeket említ. Az állami szintre emelt cionizmus gyilkos terrort és zsarnokságot jelent Izraelben, amelyet a leghatározottabban elítéltem, egyben felszólítottam zsidó honfitársaimat, hogy szabad akaratukból ne támogassák ezt politikát. Tiltakozásom jeleként lángra lobbantottam a gyűlölet lobogóját. 

A rendőrség a rendezvényt követően előállított, az intézkedésnek nem szegültem ellen. Bekísértek a II. kerültei rendőrkapitányságra, ahonnan fél óra elteltével a meghallgatásom nélkül távozhattam. Szóban annyit közöltek, hogy garázdasággal fognak gyanúsítani. A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a mentelmi jogom fenntartásáról sem nyilatkoztattak, így arról még nem volt lehetőségem lemondani. Kíváncsian várom, hogy foglalna állást ebben az ügyben a parlamentben a politikusbűnözőket rendszeresen védelmébe vevő többi párt. A Jobbik által kiadott közleményt szégyenletesnek tartom, ami rengeteg nemzeti radikális gondolkodású embernek nyitja fel a szemét. A cionizmus ellen nem csupán ésszel, de tettekkel is fel kell lépni. A parlamentben ücsörgő, nyakkendős szájkaratét folytató jobbikos képviselő most vállalhatatlan és extrém dolognak nevez egy zászlóégetést, miközben egy évvel ezelőtt, még a Jobbik is meggyújtotta tiltakozásként az Európai Unió lobogóját. Megváltoztak?!
dr. Lenhardt Balázs
nemzeti radikális országgyűlési képviselő


Kapcsolódó:
   
A Külügyminisztérium előtti rendezvényről (barikad)

"Lenhardtnak igaza van akkor, mikor felhívja a figyelmet arra a kétszínűségre, amely fellelhető Mirkóczki közleményében, hiszen egy esztendővel ezelőtt még valóban vállalhatónak tartotta a zászlóégetést a Jobbik - igaz, akkor csak EU-s, s nem izraeli zászlót égettek. Azonban teljesen feleslegesnek tartjuk a "zsidó honfitársaim" felszólítású mondatokat. Egyrészt semmi értelme nincs, másrészt nem is igaz. Ők nekünk, magyaroknak nem honfitársaink!" 
kitartas.hu 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Óvakodj az mszp-től..., meg a fidesztől..., meg a pártoskodóktól!!! 

Új logóval és régi zsidóval próbálkoznak a 

szocionisták 

2012-12-15. 19:21 Kuruc.info
Megújult az MSZP arculata. A szocialista párt logója is megváltozott, jelképe azonban továbbra is a szegfű marad. Az új pártlogót és tipográfiát a szocialisták szombati választmányi ülésén mutatták be. 

Mesterházy Attila azt mondta: az MSZP új arculata épít a hagyományokra - nem változik a párt elnevezése, a megjelenésében meghatározó piros szín és jelképe, a szegfű sem -, azonban az eddiginél modernebb, illeszkedik az "európai szociáldemokrata" pártok imázsához.

Az MSZMP utódpárjának elnöke hangsúlyozta, hogy az MSZP "megújulása" két évvel ezelőtt megkezdődött, először új alapszabályt fogadtak el, megváltoztatták a pártszervezet felépítését, új vezetőséget választottak, megújították programjukat, e folyamat vége az arculatváltás. Szerinte mindez azt bizonyítja, hogy a szocialista párt képes változni, tanulni a hibáiból, és egy választási vereség után is talpra állni. Kevesen hittek ebben, de mára nem kérdés, hogy az MSZP nélkül nincs kormányváltás - mondta a vörös nemzetáruló csürhe jelenlegi főkolomposa.

Résztvevők az MTI-nek megerősítették a Népszabadság Online információját, amely szerint Ron Werber is megjelent az MSZP-választmány zárt ülésén. A zsidó, aki a 2002-es választásoktól fogva több évig adott kampánytanácsokat a szocionistáknak, az MSZP "választási felkészülését" fogja segíteni (egyedül már hazudni se tudnak - a szerk.)

Az MSZP elnöke arra számít, hogy 2013-ban szinte folyamatos lesz a kampány, az előzetes regisztrációra pedig a választások első fordulójaként tekint. Mesterházy Attila újságírói kérdésre megerősítette, hogy Ron Werber tanácsadóként segíti a szocialistákat. A pártelnök az MSZP szombati választmányi ülése után tartott sajtótájékoztatón elmondta: az izraeli szakember, aki a 2002-es kampánytól fogva már több évig dolgozott a szocialistáknak, jártas a választók mozgósításában, jól tudja motiválni az aktivistákat, az MSZP pedig arra készül, hogy "lábbal kell megvernie a Fideszt".

A szocialisták választása azért is esett Ron Werberre, mert vannak magyarországi tapasztalatai, és a térség több más országában is dolgozott már. Ron Werber azt mondta a választmányi ülésen, hogy az elmúlt hetekben szerzett tapasztalatai alapján az MSZP tízszer felkészültebb a választásokra, mint 2001-es Magyarországra érkezésekor volt - számolt be Mesterházy Attila.(MTI - Nol nyomán) 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Gyalázat Magyarországon 

Olvasom a mai Magyar Nemzet címlapján a Kúria iránymutatását. A cikk címe: "A kockázat mindvégig az adósé", majd rögtön így folytatják: "A hitel bedőlése után, a végrehajtási eljárás alatt sem mentesülnek a devizakölcsön-felvevők az árfolyamváltozás kockázata alól -ez derül ki abból az ajánlásokat megfogalmazó körlevélből, amelyet a közelmúltban adott ki a Kúria az ország törvényszékei számára."

Nos vegyük sorjában, először is meg kellene állapítani, hogy ki mond igazat és ki hazudik. 2013. január 15-én a Kúria tárgyaláson, ha nem vitetnek el kommandósokkal, mint tették azt Borbély Józseffel, akkor lesz alkalma a tisztelt Kúriának átértékelni óriási tévedését. Továbbá a jelenlegi ajánlás tartalmát illetően is lenne néhány kérdésem, ugyanis részt vettem az erről szóló konferencián és ott további 63 jelenlévő személy füle hallatára elmondták, hogy a devizában nyilvántartott hitelek problémakörét nem érinthették, mivel az nem volt kiadva feladatul. Viszont a sajtó úgy tálalta a munkacsoport létrehozását, mint akik ezt a problémakört hivatottak kezelni, a Kúria viszont nekünk mást állított, és most utólag ismét úgy van beállítva, mintha mégis a devizaügyekben foglalna állást a Kúria. Most akkor ki HAZUDIK?
Másik cikk ugyancsak a Magyar Nemzetben, hogy Mohácsi Viktória a CBC kanadai állami televízió riportfilmjében beszélt arról, hogy a romagyilkosságok iratai azért lettek titkosítva 80 évre, hogy ne derüljön ki, hogy állami tisztségviselőknek és politikai vonulatoknak is közük lehetett a gyilkosságokhoz.

Rohamosan fogy az idő arra nézve, hogy jogkövető magatartást folytatva meddig lehet és kell még bohóckodni. Jogkövető magatartással csak jogállamban lehet eredményeket elérni, de egyre több jel mutat arra, hogy az állam maga tért le a jogkövető útról, és ha ez így van, akkor elkerülhetetlen lesz a tetemre hívás.

Január 15-e vízválasztó nap lesz. Kérek mindenkit, aki teheti, vegyen részt a tárgyaláson.

Gyula, 2012. december 14.
Kásler Árpád
sokkaljobb.hu 


*** www.nemzetihirhalo.hu ***********

**

A pörzsölődő izraeli zászló szaga 

elnyomta a lényeget 

2012. december 15. 10:15 Ifj. Tompó László - 
Hunhír.info
A Hunhír.info hírportál hiába tudósított egyedüliként apró részletességgel a péntek esti anticionista tüntetésről, a közszolgálalati MTI időben jócskán lemaradva tőle, csak az esemény záróakkordjára összpontosított. Vélelmezhetően azért is, mert ha nincs zászlóégetés, el lehet hallgatni az eseményt. Abból is a lényeget, hiszen nem a hazai és nemzetközi támadásra okot adó látványos jelenet, hanem azok a megszólalások a fontosak, amelyek a szellemet világítják meg. De ezt teljesen háttérbe szorította Lenhardt Balázs független országgyűlési képviselő akciója, amit jóhiszeműen elhibázott, rossz, és felesleges lépésként értékelünk, de akár más minősítést is adhatnánk tettének... 

Az eseményre telefonon bejelentkező Budaházy György, a forrófejű magyar hazafi is tárgyilagos és politikailag is teljesen helytálló beszéddel hívta fel magára a figyelmet, ifj. Tompó László irodalomtörténész pedig évszázados folyamatosságában foglalta össze a cionista térhódítás legfontosabb történéseit. Mégis, a magyarországi médiában erről semmi sem jött le, mindenki csak a zsidó lobogó lángolására fókuszált, és arra az EGYETLEN tüntetőre, aki mocskosnak nevezte a zsidókat.

A Külügyminisztérium gyorsan kiadott egy összefabrikált, a valósággal köszönőviszonyban sem lévő közleményt, amelyben "szégyenletes, uszító és kisebbségellenes" beszédeket vizionált a rendezvény kapcsán, és ismételten azt hangoztatta, hogy a "kormány mindenkor garantálja a hazánkban élő vallási vagy más kisebbségek jogait, és minden tőle telhetőt megtesz biztonságukért." Tehette ezt azért, mert a híradások csak arról szóltak, hogy zsidó zászlót égetettek Magyarországon. A tisztánlátás kedvéért egy beszédet közlünk teljes terjedelmében. Hírportálunk főmunkatársa, ifj. Tompó László irodalomtörténész magánemberként az alábbiakat közölte a hallgatóságával.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim, drága magyar testvéreim!

Az állítólag a 'sokszínű kulturális örökség' jegyében készült Nemzeti Alaptantervből valahogy mégis száműzött írónk, Herczeg Ferenc szerint 'a zsidók igazán megbízható emberek: nincs az a szalmaszál, amit otthagynának az út szélén, ha arról van szó, hogy Magyarország alá tüzet kell rakni'.

Ez a tűzrakás a magyar történelmet mélyebben ismerők számára nem mai keletű, olyannyira, hogy erről, szemben mai politikai- és médiaképviselőik őket hazánkban honalapítóknak tartó, 'nekünk mindent szabad, amit nektek nem!' jeligével kettősen mércézők mítoszával, lássunk ezúttal néhány történelmi tényt.

Kezdjük 1848-cal, amikor Magyarországon felelős minisztérium jött létre! Ekkor Rothschild Salamontól, akié a német, a bécsi, nápolyi, párizsi és londoni bank volt, az osztrákok annyi pénzt vettek fel, hogy azt mondták: ha Magyarország kiválik, akkor ők azt nem tudják visszafizetni s ezért a magyar forradalmat le kell verni, vagyis a már akkor is világelső pénzhatalom az osztrákokat s az itt élő testvérnépeket fellázította a magyarok ellen, továbbá az oroszokat is, akik szintén ettől a bankháztól vettek fel kölcsönt, mozgósították, hogy forradalmunkat könyörtelenül le kell verniük.

Aztán jött 1903, amikor meghalt XIII. Leó pápa, akinek titkárát, a Rothschildok pápajelöltjét, Mariano Rampolla bíborost, megválasztották ugyan utódának, de addig nem hirdették ki, amíg a magyar apostoli király, Ferenc József, beleegyezését nem adta, de az megvétózta jelölését, így nem ő, hanem Giuseppe Sarto lett az utód (X. Piusz néven), aki viszont eltörölte a vétót, és ekkor a Rothschild-ház Párizsban fölesküdött arra, hogy többé a magyar apostoli király nem fogja az ő új világrendjüket megvétózni, így elhatározták, hogy a párizsi szabadkőművesek által alkalmas pillanatban feldarabolják országunkat.

Hét év múlva, 1910-ben az Alliance Israelité Universelle pedig az alábbi felhívással fordult tagjaihoz: 'Testvérek! Hittestvérek! Az egész földkerekségen nincs egyetlen darab föld sem, amelyet könnyebben leigázhatnánk, mint Galíciát és Magyarországot. E két országnak mindenképpen a miénknek kell lenni, mert számunkra ott a legkedvezőbbek a körülmények. Ti, zsidó testvérek, fáradozzatok minden erőtökkel azon, hogy mindkét országot teljesen birtokotokba vehessétek, fáradozzatok, hogy minden keresztényt elűzzetek és teljesen úrrá legyetek. Törekedjetek, hogy mindent, amit ott még a keresztények birtokolnak, teljesen a kezetekbe vegyetek. Ha erre nem volna elegendő anyagi eszközötök, a párizsi szövetségünk minden erővel segíteni fog titeket. Erre a célra a szövetségünk máris gyűjtéseket rendez és az adományok váratlanul bőséggel folynak be pénztárunkba azzal a céllal, hogy a galíciai és magyarországi területeket a galíciaiak és magyarok kezéből kiragadjátok, és hogy azok kizárólag zsidó kézre kerüljenek. Az egész világ tőkései erre a célra nagy összegeket áldoznak s egyesülnek, hogy ezt a célt a legrövidebb idő alatt elérhessétek.'

Kilenc év múlva, 1919-ben pedig Sir Edward George Clark brit diplomata Horthy Miklóssal való tárgyalásai során felemlítette, hogy ekkor Párizsba egy kérvény érkezett, melynek hatvanezer zsidó aláírója a zsidóság Magyarország teljes megszállását kérte az antanttól.

Tették ezt egy olyan országgal, amely már mellesleg 1849 végén országgyűlési törvénybe iktatta emancipációjukat, amely ha a szabadságharc bukása miatt akkor még nem is lépett életbe, olyan rendeletek sora viszont igen, melyek által egyre inkább nyeregben érezhették magukat, így 1850-ben kultuszminiszteri rendelet tette lehetővé, hogy bábáik keresztény nőknél is végezhessenek szülésznői beavatkozásokat, majd 1851-ben hadügyminiszteri rendelet, hogy szabadon előállíthatnak lőport, salétromot és ezekkel kereskedhetnek is, majd aztán jött 1867, amikortól is .országunk lakosai közül ők törvényileg 'a keresztény lakosokkal minden polgári és politikai jog gyakorlására egyaránt jogosítottnak nyilváníttattak', 1892-ben egy vallás- és közoktatásügyi rendelet, hogy összes ünnepükön felmentendők az iskoláinkba járás alól.

Tették ezt egy olyan országgal, melynek össznépességében 1910-ben csak öt százalékot tettek ki, ámde az ügyvédek 45,2 %-át alkották s még közöttük is akadtak néhányan, akiknek ez szemet szúrt, így a hazai ügyvédek 1901-es budapesti országos gyűlésén Fényes Samu, Pollák Illés, Neumann Ármin, Fried Vilmos, Valkányi Lajos, Füredi Mór, Zichermann Bernát egyfajta 'numerus clausus'-t, számbeli korlátozást tartott szükségesnek, vagyis a zsidó ügyvédek létszámának lecsökkentését.

Tették ezt egy olyan országgal, melyben 1919-ben 133 nap alatt a csaknem száz százalékban soraikból verbuválódott népbiztosok fosztottak, rekviráltak mindent, amihez csak hozzáértek, s aki csak egy gúnyos ajakbiggyesztéssel ellenszegült, azonnal felakasztották, akik az általuk 'reakciós'-nak nevezett Magyar Tudományos Akadémia működését felfüggesztették, épületét pedig a rendőrséget és a csendőrséget felváltó Vörös Őrség rendelkezésére bocsátották, akik az úrnapi körmenetbe belelőttek és a szentségtartót leköpték, akik megszüntették a magyar irodalom tanítását, akik közül a rabbik iskoláiban képzett fiatal orvosok arra kényszerítették a lefoglalt egyházi iskolák leánynövendékeit, hogy meztelenül aludjanak velük (mondván, a szemérem 'burzsoá csökevény'), akiknek 25 710 000 példányban megjelent 334 marxista sajtóterméke természetesnek tartotta a nők kommunizálását, a házasság szükségtelenségét, a szabadszerelmet.

Tették ezt egy olyan országgal, amelyben annyira dominánssá váltak, hogy értelmiségi köreikben a máig oly favorizált Jászi (Jakubovics) Oszkár is kénytelen volt elismerni, hogy aki a huszadik század fordulóján 'megállapította a magyar zsidóság számbeli túltengését a szellemi élet vezető pozícióiban, mely éppen nem felelt meg sem országos átlagszámának, sem szellemi-erkölcsi fajsúlyának: aki megjegyezte, hogy a zsidóság túlzott érvényesülése gyakran nem magasabb intelligenciát, csak tekintet nélkülibb könyököt és vastagabb arcbőrt jelent: aki analizálni merte azokat a káros tulajdonságokat, melyeket az évszázados gettó fejlesztett ki a zsidóságban: aki utalni bátorkodott arra, hogy idegen uzsorásoknak beözönlő csapatai mily veszedelmesek az egyszerű falusi kultúrákra nézve: aki kritizálni merészelte a budapesti metropolisz zsidó intellektuel szellemi életének számos ízléstelenségét és ripők amoralizmusát, az ilyen ember rögtön közveszélyes, durva, műveletlen antiszemitaként lett beállítva, akit az egész sajtó lehurrogott, sőt lehetetlenné tett'.

Tették ezt egy olyan országgal, amelynek kormányzóját, Horthy Miklóst haló poraiban is gyalázzák, noha például 1930-ban a kereskedelmi nagyvállalatok 51,3, 1938-ban az ügyvédek 49, 2, az orvosok 34,4, a banktisztviselők közel 70 százaléka került ki közülük.

Tették ezt végül egy olyan országgal, melyben, amint az 1960-as években a népi íróinkat lehallgató titkosrendőrségi jelentések alapján az egyikük nyilatkozatából kiderült, inkább dominált a zsidó szellem, mint Izraelben, olyannyira, hogy maga Schreiber Sándor, az Országos Rabbiképző Intézet néhai igazgatója 1962-ben így nyilatkozott:

'Alig, hogy megtörték a szovjet csapatok az őrülten dühöngő fasizmus rendszerét, demokratikus államunk eltörölte a zsidóságot megalázó, megkülönböztető rendeleteket, templomaink látogatottak Budapesten és vidéken, az általános iskolák zsidó tanulói a fővárosban és a vidéken Talmud-órákban nyernek hitoktatást.'

A sok hasonló tett közül csupán a most megismertettek alapján sem lehet kérdés, kik a valódi kirekesztők, kik azok, akik, néhány kivételtől eltekintve, nem származásukkal, hanem magatartásukkal váltanak ki ösztönös ellenszenvet, az örökösen árokásással, akikkel, amint Benedek István, a kiváló idegorvos megjegyezte, nem lehet váltani öt mondatot anélkül, hogy ajkukról ne hangzana el a 'zsidó sérelem' kifejezés, akik számára valóban 'nincs az a szalmaszál, amit otthagynának az út szélén, ha arról van szó, hogy Magyarország alá tüzet kell rakni'.

Nekik üzenjük Sajó Sándor versimájával:

Uram! tudd meg, hogy nem akarok élni,
Csak magyar földön és csak magyarul...
Ha bűn, hogy lelket nem tudok cserélni,
Jobb is, ha szárnyam már most porba hull;
De ezt a lelket itt hagyom örökbe
S ez ott vijjog majd Kárpát havasán
És belesírom minden ősi rögbe:
El innen, rablók - ez az én hazám!

Kapcsolódó hírek:
    Jobbik: nem cirkusszal, ésszel kell harcolni a cionizmus ellen
    Az izraeli zászlót elégető független képviselő nem mondott le mentelmi jogáról
    Zsidó zászlót égettek az anticionista tüntetésen - Lenhardt Balázst elvitték a rendőrök (percről percre) 


Kedves gergelymanyi!

Ki volt Istenfia, Jézus Urunk? 


Sokakat foglalkoztatott már Jézus urunk kiléte. Többen anyai ágon kérdőjelezik meg Jézus zsidó voltát, mert Szűz Máriáról nincs erre utaló bejegyzés a bibliában. Szent József pedig csak nevelőapja volt. A Katolikus Egyház főpapjai emiatt, érthetően, méltatlankodnak. Legújabban a Heti Világgazdaság 2003. szeptember 27-i számában, a 97. oldalon Mi van a rovásunkon? címmel a következőkről számol be: "Jobboldali körökben egyre nagyobb teret nyernek az ősmagyarkodó, újpogány vallások, a Magyar Katolikus Egyház vezetői ezért pásztorlevélben készülnek felemelni szavukat a jelenség ellen." Persze, azok részére, akik elfogadják Jézus szűzi születést, mindez nem lehet gond.

"Pápai Lajos győri megyés püspök kemény hangon bírálta azokat a jobboldali nyilvánosságban megjelenő nézeteket, amelyek szerint a kereszténység és az ősmagyar, pogány hitvilág elvei összeegyeztethetők, és amelyek Jézusról, anyján, Szűz Márián keresztül, mint a magyarokkal biológiai rokonságban álló "pártusról", "hercegről" beszélnek."

"Az ilyen keresztényellenes támadásoknak helyet adó, azt vállaló vagy támogató mozgalmakkal, sajtóval egy gyékényen nem árulhatunk." - mondja Pápai püspök úr.

Sajnálatos, de tény, hogy az említett mozgalmakban előfordulnak a meggondolatlan túlzások, de ha belelapozunk a bibliába, és figyelmesen elolvassunk Máté apostol evangéliumát (1:18-21), akkor úgy tűnik, az Úr angyala nem azonosítja a születendő Jézus népét a zsidó József népével. Íme:

"Jézus Krisztus születése így történt:

Anyja, Mária, jegyese volt Józsefnek. Mielőtt azonban egybekeltek volna, kitűnt, hogy Mária gyermeket fogant méhében a Szentlélektől. A férje, József igaz ember volt, nem akarta őt megszégyeníteni, ezért úgy határozott, hogy titokban bocsátja el. Míg ezen töprenkedett, megjelent neki álmában az Úr angyala, és így szólt: József, Dávid fia, ne félj attól, hogy feleségül vedd Máriát, mert a benne fogant élet a Szentlélektől van. Fia születik majd, akit Jézusnak nevezel, mert Ő váltja meg népét bűneitől.

Ha Mária is zsidó volt, mint József, akkor az Úr angyalának nem ezt kellett volna mondania: Ő váltja meg népedet bűneitől? Persze, ezt lehet értelmezni az istenhit szemszögéből úgy is, hogy Jézus tanítását követőkre gondolt az Úr angyala, mikor azt mondta Józsefnek: "Ő váltja meg népét bűneitől." - de lehet úgy is, hogy a születendő kisded nem lehet zsidó, mert anyja se volt az.

Nem is lenne gond, ha most abbahagynánk vizsgálódásunkat. Azonban, János apostol a következőképp írja le Pilátus és Jézus urunk szóváltását (18:33-36):

"Pilátus maga elé hivatta Jézust, és megkérdezte tőle: Te vagy-e a zsidók királya?

Jézus így válaszolt: Magadtól mondod ezt, vagy mások mondták neked rólam?

Pilátus ezt felelte: Hát zsidó vagyok én? Saját néped és a főpapok adtak kezembe. Mit tettél?

Ekkor Jézus így szólt: Az én országom nem ebből a világból való. Ha ebből a világból volna az országom, szolgáim harcra kelnének, hogy ne kerüljek a zsidók kezére. De az én országom nem innét való."

Ha Jézus zsidó volt, nem ezt kellett volna mondania?: ..., ne kerüljek ellenségeim kezére? Ha például egy magyart a magyar hatóság el akar fogatni, akkor nem azt mondja: menekülök, hogy ne kerüljek a magyarok kezére, hanem azt, hogy ne kerüljek a hatóság, vagy ellenségeim kezére. Jézus tehát nem azonosította magát a zsidókkal.

Máté apostol a 2:1-2. versben azt írja, hogy a kisded Jézust keletről "bölcsek" jöttek meglátogatni, akik a zsidók újszülött királyát keresték. Tudjuk, hogy ez nagy aggodalmat okozott Heródesnek, olyannyira, hogy megparancsolta a kémjeinek, hogy kövessék a bölcseket, és tudják meg, hol van az újszülött. A bölcsek is észrevették, hogy bajban vannak és sikerül elillanniuk a zsaruk szeme elől. Minden bizonnyal ők tanácsolták Szent Józsefnek és Szűz Máriának, hogy meneküljenek. Eredménye az lett, hogy Heródes legyilkoltatta a két éven aluli fiúgyermekeket. De vajon hová menekült Szt. József és Szűz Mária a kisdeddel? Feltehetőleg keletre, a bölcsek hazájába, ahol biztonságban érezhették magukat. Vajon milyen nevelést kaphatott ott a felcseperedő Istenfia? A következőkből talán némi fény derül az utóbbi kérdésre.

Description: [The Journey of the Magi by James Tissot]
Mágus királyok: Gáspár, Menyhárt, Boldizsár

Kérdéses viszont az is, hogy valójában kik jöttek napkeletről az újszülöttet meglátogatni. Királyok, bölcsek vagy mágusok? Nem mindegy ugyanis. AzOregon Katolikus Nyomda (Oregon Catholic Press) által kiadott Mai Misekönyv-ben (Today's Missal, 1999. november - 2000. április. 52. oldal.) Máté apostol evangéliumában a "bölcsek" helyett "mágusokat" (magi) ír (2:1-2), mely a Hastings-féle Bibliai Értelmező Szótár (Hasting' Dictionary of the Bible) szerint a "pap" szóval rokon értelmű. Valamint a Perzsiában élő médek főpapjai is mágusok, akik nem szemita és nem árja fajtájúak voltak. Talán turániak?Kr.e. 721-ben fellázadtak a perzsa uralkodó ellen, aki egy részüket Számáriába telepítette. Elképzelhető, hogy Szűz Mária e nép kései sarja volt? Számos jel arra mutat, hogy Isten fiának anyja nem volt zsidó. A talmud (Sanhedrin 106a) szerint pedig hercegnő volt. Tudjuk, hogy Jézus az Olajfák hegyére járt imádkozni, ahol egy templom állt. Szintén a talmud szerint e templomban Szűz Mária leány korában szent táncokat táncolt. Zsidó templomba a nők be se tehették lábukat. Milyen vallás temploma volt tehát az Olajfák hegyén, ahova Jézus imádkozni járt? A turáni mágusok az újszülött herceget jöttek meglátogatni a Pártos Birodalomból? Onnan, ahol a médek éltek félezer évvel korábban?

Elgondolkodtató az is, hogy Jézus az utolsó vacsorán a kehelyben lévő bort vérével azonosította, melyből mindnyájan ittak az újszövetség szentesítésére. E cselekedet is a turáni népeknél szokásos vérszövetségre emlékeztet, mikor a kehelyben lévő borba néhány csepp vért is vegyítenek. Árpád népe is vérszövetséget kötött, mielőtt elfoglalta a Kárpát-medencét. A kereszténység felvétele előtt a magyaroknak is mágusai, magyarul táltosai voltak, és a turáni népek családjába tartozónak vallják magukat. Érdemes megemlíteni azt is, hogy Jézus arámi nyelven beszélt, melynek bölcsője Mezopotámia volt. Vajon milyen nyelven beszélt az apostolokkal? Megannyi kérdés. Magyar Jézusról beszélni azonban - mai értelmezésben - túlfeszítettnek mutatkozik, de ha Jézust Szűz Mária révén fajtánk-bélinek, azaz turáni születésűnek mondjuk, akkor valószínű helyes úton járunk.

Az itt felsoroltakat még a következők is alátámasztani látszanak. Pilátus nem látta Jézus bűnösségét bizonyítottnak. Mosta kezeit, és tett egy utolsó kísérletet megmentésére. Megkérdezte az egybegyűlteket, hogy kit szeretnének szabadon bocsátani az ünnep alkalmából: Jézust vagy Barabást? A zsidó tömeg a zsidó Barabást választotta, és "feszítsd meg őt" rivallt Jézusra. A tanítványok, a majdani apostolok is keletre mentek téríteni. Talán saját fajtájuk körében jobb eredményt és biztonságot reméltek?
Radics Géza
2012.12.13. 19:03:40 Forrás: Kecskeméti Magyarok Háza hírlevele 

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


A kommunista és az izraeli ügynököket 

védte Kövér a "köztévében" 

2012-12-17. 07:30 Kuruc.info
Kövér László szerint a kormány nem készítette elő a "politikai talajt" a felsőoktatás átalakításával kapcsolatban, és nem számolt azzal, hogy lesznek olyanok, akik "a diákok mögött a saját sérelmeikért akarnak revansot venni". A házelnök erről az M1-nek adott, vasárnap este sugárzott interjújában beszélt, amelyben kitért Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő "antiszemita kijelentésére", az ügynökakták nyilvánosságára és a Magyarországgal kapcsolatos uniós túlzottdeficit-eljárás várható alakulására is.

Véleménye szerint "a kormány ezeket a bejelentéseket, kiszivárogtatásokat úgy tette meg, hogy nem készítette elő a politikai talajt", nem kezdett el beszélni arról, hogy mi az a probléma, amelyet meg akar oldani, hanem evidensnek vette, hogy mivel a téma tavaly és tavalyelőtt már szóba került, logikus az, amit tenni fog, és azt az érintettek is így fogadják majd.

A kabinet nem számolt azzal, hogy "az emberi emlékezet véges", illetve vannak olyanok, akik a diákok mögött, a "saját sérelmükért való revansvétel" vagy a saját területeiket érintő folyamatok megállítása okán abban érdekeltek, hogy most nagyobb botrány legyen ebből az intézkedésből, mint tavaly vagy tavalyelőtt - fejtette ki álláspontját A Lényeg című műsorban sugárzott, szombaton felvett beszélgetésben a házelnök.

Kövér László "fizetett forradalmárokhoz" és az egykori KISZ-vezetőkhöz hasonlította azokat, aki most "hergelik" a hallgatókat. Úgy fogalmazott: a KISZ-vezetőket "ugyanúgy a kutya sem választotta meg a fejünk fölé, és ugyanúgy nem képviselték a valóságos érdekeinket, mint ahogy szerintem ma - tisztelet a kivételnek - nagyon sok HÖOK-vezető nem a valóságos érdekei szerint jár el azoknak, akiket elvileg képvisel".

"Le kell ülni, normálisan, higgadtan, nyugodtan beszélni, lecsendesítve a hisztériát, pláne lecsendesítve a hisztériakeltőket" - hangsúlyozta a politikus, aki szerint így kiderülhet, a demonstrálók vajon azt akarják-e, hogy továbbra is tömegesen képezzék a titkárnőnek elmenni készülő bölcsészdiplomásokat és olyan "úgymond szakembereket", "akiknek a tudása semmire sem jó". Megjegyezte ugyanakkor, hogy szerinte a demonstrálók többsége jóhiszemű.

A házelnök arra a felvetésre, hogy sokak szerint Gyöngyösi Márton jobbikos képviselőnek "antiszemita kijelentése" után nincs helye a parlamentben, azt mondta: a "hülyeség" vagy a rosszhiszeműség a képviselők alkotmányos joga. Ha demokrácia van, akkor el kell viselnünk azt, hogy néha rossz választásaink eredményeképpen "mindenféle alakok, Gyurcsány Ferenc egyfelől, Gyöngyösi Márton másfelől" bekerülhetnek a politikába, sőt a hatalomba is, az ország élére - tette hozzá.

Az ügynökakták nyilvánosságára vonatkozó kérdésre Kövér László kijelentette: a kutatási szabadság adott Magyarországon. Szerinte azok szeretnének nagyobb szabadságot, akik célja, hogy "történészként villoghassanak", vagy hátsó politikai szándékokkal azokon akarják elverni a port a kommunizmusért, akik ennek a hierarchiának a legalján, sok esetben "morális rabszolgák" voltak. A politikus az 1990 előtti időkre visszanyúló, "aljas politikai manipulációnak" tartja azt, hogy nem a Politikai Bizottság vagy a Központi Bizottság tagjain kezdték a felelősségre vonást, hanem úgy állították be, mintha a III/III-as főcsoportfőnökség, azon belül is "piti besúgók" tartották volna fenn a rendszert. 
(MTI nyomán)

Kapcsolódó:
   
Ellenzik Kövér László parlamenti túlhatalmát 

*** www.nemzetihirhalo.hu *************



A palota pincsi elugatta magát, és mindjárt azt hitte , hogy ő 

egy oroszlán, pedig csak egy orosz rossz lány a buzeránsok 

piacán . Ha a beütés kiderülne fajtiszta magyar lenne, hát 

persze , hogy az ügynököt védi , ha nem ezt tenné nem is 

volna palota pincsi , csak egy eb az adójával, és láthatnád ki 

rángatja a pórázát.



Titkok és szolgák: a hülyének nézett 

ország 

privatkopo.hu 2012.12.14. 11:36:00
Parlamenti munkacsoportot terveznek létrehozni annak érdekében, hogy feltárják, milyen kapcsolatot ápolhatott az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója Portik Tamással, a '90-es évek olajügyeinek főszereplőjével, akit a rendőrség - felbujtóként - több leszámolásos gyilkossággal hozott összefüggésbe. Egyre többen vélik úgy, a titkosszolgálat segítséget nyújtott a magyarországi szervezett bűnözés több vezető alakjának. Ez a vélekedés azonban nem teljesen helytálló. Ugyanis a szervezett bűnözést maga a titkosszolgálat hozta létre hazánkban.
A "pajszerosok" és az állambiztonsági szolgálat

Volt egyszer egy betörőbanda, amelynek tagjai a '70-es évek vége felé tehetős kisiparosok, kereskedők, művészek lakásait fosztották ki. Budapestről kamionokkal, furgonokkal, személygépkocsikkal, diplomata útlevelek és diplomata rendszámok árnyékába bújva, tonnaszámra csempészték ki Münchenbe, majd onnan tovább, Kaliforniába, Los Angelesbe a betörések útján szerzett értékeket (festmények, antik tárgyak, arany- és ezüstékszerek, stb.). A szállítások professzionális megszervezése vélhetően nem az iskolázatlan, erőszakos fellépésű, késsel-villával étkezni nem tudó "pajszerosok" szellemi képességeit dicsérték... Nem hivatalos becslések szerint - akkori értéken számolva - a százmillió forintot is meghaladhatta a külföldre csempészett vagyontárgyak összértéke - amikor 1 kg. kenyér 3,60 forintba került...

Az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Csoportfőnöksége a nyolcvanas évek legelején, "Presztízs" fedőnévvel akciót indított a szervezett módon elkövetett lakásbetörések elkövetőinek felderítésére.

A budapesti betőrőcsapat egyik agytrösztjének Gy. Pétert tartották, aki nem mellesleg COCOM-listás termékek Ausztriából Magyarországra történő csempészésével is foglalkozott. Gy. a titkosszolgálat embere volt, és - természetesen - a haja szála sem görbült a bűncselekmény-sorozattal összefüggésben. Ugyancsak az állambiztonsági szolgálat védelmét élvezte a bűnszervezet másik meghatározó alakja, N. Ferenc is, akit a "Cég" emberei azzal vittek el egyik kihallgatásáról, hogy majd ők veszik "kezelésbe". N. magyar konzuli útlevéllel rendelkezett, és a titkosszolgálati "kezelésbe" vétele annyira jól sikerült, hogy kevéssel később feleségül vehetett egy osztrák hölgyet, és a sógorokhoz távozhatott...

Ugyancsak a lakásfosztogató brigád oszlopos tagjaként működött R. László, akit "láthatatlan kezek" szintén "kimostak" a büntetőeljárásból, hogy aztán - mintegy másfél évtizeddel később - egy nagyhatalmú, volt rendőrségi csúcsvezetővel (pontosabban: annak strómanjával) közös vállalkozást hozzanak létre, és százmilliókat keressenek. Az R. László személyét érintő, a '80-as évek elején keletkezett kompromittáló dokumentumok ma már nem fellelhetőek a rendőrség irattárában - "eltűntek"...

"1980-ban is komoly ütközések voltak a titkosszolgálattal a Presztízs-ügy nyomozása kapcsán. Külön engedély kellett, külön pecsétes írás bizonyos személyek őrizetbe vételéhez, akit meg akartak lógatni előlünk. A háttér vizsgálata során kiderült, hogy Los Angelesben milyen magyar maffia alakult ki. Aztán később ezek az emberek megjelentek itt, Magyarországon, később egy részüket felrobbantották, más részüket lelőtték. Akkor el kellett gondolkoznom azon, hogy milyen szervezetek tagjai voltak valójában. A mindenféle vizsgálódás azt mutatja, hogy a titkosszolgálatok egy árnyék-kormányként működnek, összeszedik az információkat és azt megfelelően csoportosítva a politikusok kezébe adják" - nyilatkozta Tonhauser László nyugalmazott rendőrezredes, 2000. október 30-án, az Országgyűlés olajbizottsága előtt. 

A volt rendőrnyomozó szerint a "bűnözői csoport vezéregyéniségeit az ország legjobb és legdrágább ügyvédjei védték, nem egyet az USA-ból, Los Angelesből fizettek dollárban". Egy Bujtor néven ismert betörő ügyvédje például különösebb nehézség nélkül kiutazhatott Los Angelesbe, ahol az ottani magyar maffia vezetőivel találkozott. Ez nem történhetett volna meg abban az időben, anélkül, hogy az ügyvédnek ne lettek volna magas belügyes vagy titkosszolgálati kapcsolatai.

Tonhauser "Nem kérek bocsánatot" című könyvében is utalt arra, hogy a Presztízs-ügy nyomozása során világossá vált: a titkosszolgálat és a fővárosi bűnözői csoport több tagja, valamint a Los Angeles-i magyar maffia között kapcsolat van. "A Budapest II. kerületben tartottunk házkutatást egy gyanúsítottnál. Már ki voltak téve az asztalra a megtalált bűnjelek, amikor megjelent két jól öltözött úriember, és kihívott a lakásból engem, mint az eljárás parancsnokát, majd elvitték a teljes aktát, bűnjeleket és magát a személyt is, aki a továbbiakban nem szerepelt az ügyben" - írta a volt rendőrtiszt. 

Ennek a kiterjedt betörőhálózatnak a tagja volt - úgynevezett tippadóként - Jakubinyi Róbert is. A férfi az 1990-es évek elején került kapcsolatba Földesi-Szabó Lászlóval - ekkor még csak Szabó Lászlóként -, aki abban az időben az ORFK-n dolgozott nyomozóként, és egy részvénycsalási ügyben vizsgálódott Jakubinyi ellen. Jakubinyi hamis váltókkal több, mint háromszázmillió forintot csalt ki a Merkantil Banktól. Jakubinyi Róbertet elítélték, de a büntetés alól mentesült, a köztársasági elnöktől kegyelmet kapott. Az elnöki kegyelmet állítólag nemzetbiztonságis vonalról járták ki számára. Miután Földesi-Szabó leszereltették a rendőrségtől, Jakubinyi fiával, Roland Róberttel összeállva közösen alapítottak céget, és együtt léptek be az Egymásért Egy-Másért "kiemelten közhasznú" szervezetbe is.

Az Egymásért Egy-Másért Kiemelten Közhasznú Alapítvány 2004-ben jött létre. Az ötletgazda Jakubinyi Róbert volt, az alapító a fia, Jakubinyi Roland Róbert, a kuratórium elnöke Földesi-Szabó László. A kuratóriumnak az elnök mellett három tagja volt: dr. Simon Ibolya, az Nemzetbiztonsági Hivatal jogásza, aki egyúttal az alapítvány jogi képviseletét is ellátta, Nagy Lajos és Nagy Sándor. Nagy Lajos volt a Nemzetbiztonsági Hivatal első főigazgatója. Menesztése után, 1991-ben, az S-Komplex Nemzetközi Biztonságvédelmi Részvénytársaság elnök-vezérigazgatója lett, a cég felügyelőbizottságának a megalakulástól kezdve tagja volt dr. Apró Piroska, aki később Horn Gyula miniszterelnök kabinetfőnökeként tevékenykedett (és akinek a veje lett Gyurcsány Ferenc). Nagy Lajos elhunyta (2006) után helyét a kuratóriumban dr. Gyarmati György, az Nemzetbiztonsági Hivatal főosztályvezetője foglalta el.

Köztudott: az alapítványnál néhány éve milliárdos áfacsalást és sikkasztást tártak fel a nyomozóhatóságok, Földesi-Szabó Lászlót - jogerősen - 6 év börtönre ítélték. A többiek köszönik, jól vannak...

Bodnár, Vitray, Gyárfás, Princz...

Amint az ismert, az 1984-es, Los Angeles-i olimpiát bojkottálták a szocialista blokk államai. Sportvezetőink, sportújságíróink azonban megjelentek a játékok helyszínén. Így - mások mellett - Békesi László, mint a Magyar Olimpiai Bizottság tagja, a Magyar Atlétikai Szövetség vezetője, Vitray Tamás, mint a Magyar Televízió főmunkatársa és Gyárfás Tamás, a Népsport külföldi rovatának vezetője is. Gyárfás példaképként tekintett Vitrayra, kettejük között mély, szoros kapcsolat szövődött. Nagyon szoros... 
 
Bodnár jó pajtása: Vitray Tamás

Los Angelesben a magyar delegáció több prominense megismerkedett Bodnár Györggyel (George Bodnar), aki 1956-ban hagyta el Magyarországot. Bécsig "disszidenstársa" volt az a Vitray Tamás, akivel gyerekkori pajtások voltak, és aki később évtizedekig a szocialista Állambiztonsági Szolgálat "Szigorúan Titkos" tisztjeként (SZT) működött. (Vitray az osztrák fővárosban meggondolta magát, és hazatért.) Bodnár pazar luxusvillájában etette, itatta, szórakoztatta a magyarokat, akik közül nem tudni, hányan lehettek tisztában vendéglátójuk rovott múltjával.

"Ungarnkreis", azaz "Magyar Kör" néven vált hírhedté a'70-es években az a - főleg magyar disszidensekből álló - hamisító bűnbanda, amelynek tagjai az egész világra kiterjesztették bankcsaló tevékenységüket. Ennek a csoportnak volt tagja Bodnár György, akit a korabeli nemzetközi sajtó csak "hétnevű szélhámosként" emlegetett, ugyanis - idézet a Die Presse 1978. április 21-i lapszámából - "hamis papírokkal tökéletesen el volt látva. Argentínában szerzett állampolgárságot, ott Jorge Otto Bodnar néven szerepelt. Az Egyesült Államokban Stephen Goldberg, majd Steven Blomm állt a "miszter" útlevelében. Londonba már úgy érkezett, mint Georges Berland, más országokban Georg Bodner, majd Juan Marek néven bukkant fel. Zseniális irathamisítóként tartották számon, bandájával főként csekkekre, értékpapírokra és hitellevelekre szakosította magát. 1974-ben, Los Angelesben már lefülelték csalás miatt, de ott akkor még nem tudták, hogy kivel van dolguk, mindössze 30 hónapra ítélték. Bodnár (azaz akkor Stephen Goldberg) azonban ezt sem tudta kivárni, öt hónap múlva megszökött, hogy minél előbb folytathassa szenvedélyét, a csekkhamisítást." A bécsi Kurier című napilap így emlékezett meg 1978. április 21-én Bodnárról: "A 41 éves George Otto Bodnarral nagy hal akadt a bécsi rendőrség hálójába. Három éve keresték már a magyar származású kereskedőt, nem csak Észak- és Dél-Amerikában, hanem szerte Európában is, az USA történelmének egyik legnagyobb csalási ügyében, amikoris 4 millió dollárnyi kárt okozott az ottani bankoknak. Bodnart elítélték és egy kaliforniai börtönbe zárták, ahonnan azonban megszökött. A bűnügyi hivatal már hónapokkal ezelőtt tudomást szerzett a nagy csaló titkos bécsi lakcíméről, de hiába érdeklődtek a szomszédoktól, senki sem látta mostanában az argentin útlevéllel, uruguayi jogosítvánnyal és német rendszámú Mercedes-szel közlekedő bűnözőt. De a nyomozók Amerikából értesítést kaptak, hogy Bodnar haza készül Magyarországra, hogy édesanyjának pénzt vigyen. Szerda délután meglepték őt Bécs-Döblingenben a biztonsági hivatal emberei... A "Magyar Kör" 1975 tájékán kezdte meg működését, Európa és az USA majdnem minden nagy bankjában találtak a kezeik nyomát viselő hamis kártyákat és hitelleveleket." 
 
Bodnár, a hétnevű szélhámos

Bodnár György 1988-ban elérkezettnek érezte az időt, hogy meghódítsa Magyarországot. Bizonyára nem a déli szellő hordta a fülébe az információt, hogy rövid időn belül hatalmas változások történnek hazánkban...

1988. december 16-án megalakult a HTD Nyomdaipari és Adatfeldolgozó Kft. Ez a cég lett a kiadója a Szaknévsornak - "aki kimarad, az lemarad"... Nos, a társaságból nem maradt ki az Idegenforgalmi Propaganda és Kiadó Vállalat (amely az állambiztonsági szolgálat közvetlen fennhatósága alá tartozott), a Demján Sándor vezette Magyar Hitel Bank Rt., az akkoriban ugyancsak Demjánhoz kötődő Reform Lap- és Könyvkiadó Rt., valamint Bodnár amerikai vállalkozása, a Directory Processing Center Inc.. A kft. ügyvezetője Gyárfás Tamás lett. 1990. július 31-én a cég felügyelőbizottsági elnökévé választották Békesi Lászlót, aki 100 ezer forintos üzletrészt kapott tisztsége mellé. 
 
Békesi László

Három és fél hónappal korábban, 1990. április közepén Békesi László - pénzügyminiszterként - engedélyt adott a Panama Blackburn International Inc. nevű társaságnak, hogy kaszinó működtetése céljából, Blackburn International Casino Kft. néven, 100 százalékban külföldi tulajdonban álló gazdasági társaságot alapítson. A cég székhelye - Bp., XIV. Gyarmat u. 52. - megegyezett a Szaknévsort kiadó HTD Kft. székhelyével.

A pénzügyminiszteri engedély címzettje, a Panama Blackburn International Inc. 1983. május 11-én, Panamavárosban került bejegyzésre. Alapító-tulajdonosa: Várszegi Gábor, későbbi Fotex-vezér... 
 
Andrew G. Vajna: együtt kaszinóztak

Annak ellenére, hogy a kaszinónyitási engedély a vonatkozó törvény szerint nem volt átruházható, az 1991. július 22-én bejegyzett - és 1998-ig Bodnár, majd pedig a neves filmproducer, Andrew G. Vajna által ügyvezetett - Blackburn International Kaszinó Kft. alapítójaként már az ugyancsak Panamavárosban - 1990. december 5-én - nyilvántartásba vett, az eredeti jogtulajdonos elnevezéséhez megtévesztésig hasonló névre keresztelt Panama Blackburn International Casino S.A. szerepelt a cégiratokban. A panamai vállalat elnöki tisztségét Andrew G. Vajna, alelnöki posztját George Bodnar töltötte be. Kevéssel később Sylvester Stallone megnyitotta a budapesti Las Vegas Casinót...

Játékkaszinók létesítésére a 3054./1990.Mt. határozat szerint a pénzügyminiszter egyedi elbírálás alapján adhatott engedélyt. A "nem nyilvános" határozatnak nem volt eljárási szabálya, és nem volt szabályozva az sem, hogy az engedély milyen szempontok és feltételek megléte esetén adható ki. "Az engedélyeztetést semmi nem kötötte feddhetetlenségi vizsgálathoz, tehát senkinek az előéletét nem boncolgattuk" - nyilatkozta Békesi László az Új Magyarország című napilap 1994. október 22-i számában. Magyarul: amennyiben még élt volna, akár Al Capone is nyithatott volna kaszinót 1990-ben, Budapesten. Az ominózus minisztertanácsi határozat szövegét egyébként maga Békesi készítette, s javasolta elfogadásra.

(Érdekesség, hogy a kaszinóügyben érintett Várszegi Gábor magyarországi karrierjének kiinduló pontja ugyancsak kapcsolódik Demján Sándorhoz. A Fotex alapját képező első gyorselőhívó berendezést Várszegi a Demján igazgatta budai Skála áruházban helyezte üzembe. A fotótechnikai eszközt attól a Putter Tamástól örökölte meg a későbbi milliárdos vállalkozó, akinek holttestét saját gépkocsijának csomagtartójában találták meg, Los Angelesben - több lövéssel végzett vele az ismeretlen tettes...) 
 
Gyárfás Tamás

Bodnár György a '90-es években szédítő karriert futott be - és óriási pénzeket keresett - hazánkban: a kaszinózás és a Szaknévsor megjelentetése mellett hosszú évekig cége, a Football Duó Kft. kizárólagos tulajdonát képezte az NB I-es labdarúgó-mérkőzések televíziós közvetítési joga, valamint beválasztották a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségébe is. Nem mellékesen: jelentős mértékben ő finanszírozta - az érdekeltségébe tartozó HTD Kft. és a Ribbon Kft. révén - a Gyárfás Tamás nevével fémjelzett Nap TV indulását, és működésének első éveit (a televíziós vállalkozásban 1991 és 1993 között szerepet vállalt a Princz Gábor irányítása alatt álló Postabank és Takarékpénztár Rt. is).

Bodnár, Gyárfás és Princz a Ribbon Kft-ben is egy gyékényen árult. A társaság tagjai között tartották nyilván 1989 és 1991 között a Bodnár tulajdonában álló, Kaliforniában bejegyzett Marketing Data Compilation Ltd. nevű társaságot, 1990 és 1998 között a Postabank Takarékpénztár Rt-t (illetve annak különböző leányvállalatait), valamint 1989 és 1991 között Gyárfás Tamást (aki az elmúlt negyedszázadban többször is összeveszett Bodnárral, de végül mindig kibékültek).

Bodnár "hátterét" jól illusztrálja egy, az 1990-es évek elején történt súlyos közlekedési baleset. A vállalkozó személygépkocsijával a Városligetben elgázolt egy - a kijelölt gyalogátkelőhelyen szabályosan közlekedő - állapotos fiatalasszonyt. A kismama - és a szíve alatt hordott magzat - elhunyt. Ilyen esetben, általában, egy "mezei" sofőrt a helyszínen őrizetbe vesznek a rendőrök. Bodnár azonban nem volt "mezei": másnap reggelre már el volt "sikálva" az ügy, eltűnt az akta, nem történt semmi, arra sem járt, sem ő, sem a halálra gázolt nő...

Dolgoztak a "titokzatos kezek".

Ahogy dolgoztak Gyárfás estében is, 1994-ben. E sorok íróját a Budapesti Rendőr-főkapitányság egyik gazdaságvédelmi nyomozója azzal kereste meg, hogy dokumentumokkal alátámasztott információkat szolgáltatna a médiavállalkozó ingatlan-beruházásaival összefüggésben elkövetett, áfacsalások gyanúját felvető visszaélésekről. A rendőrtiszt azt ígérte, hogy néhány napon belül jelentkezik a sztorival. Eltelt közel három hét - semmi. Telefon a rendőrségre, a válasz: a nyomozó már nem tartozik a testület kötelékébe. Mint később kiderült, két lehetőséget vázoltak fel neki felettesei: vagy azonnali hatállyal "önként" leszerel, vagy ellehetetlenítik, kicsinálják. Az előbbit választotta. "Nagyon kérem, felejtsük el azt az ügyet, mert még élni szeretnék egy kicsit" - mondta megtörten a telefonba.

Ők is Tökölről startoltak: lakkozott ingatlanbiznisz

Portikhoz hasonlóan a tököli fiatalkorúak börtönében majszolta a rabkosztot a nyolcvanas évek első felében Rózsa Ferenc és Kovács Tibor. Amolyan börtönbarátság szövődött közöttük. Kettejüknek - együttesen - éppen megvolt a tizenhat általánosa, nyolc itt, nyolc ott. Rózsa két hónap raboskodás után kegyelemben részesült, és elhagyhatta a tököli rácsos intézményt, hogy aztán egy évvel később már az az állambiztonsági szolgálat fedőcégeként működő Sprint-Börze Kisszövetkezet elnöki bőrfoteljébe huppanjon. Rózsa levelet íratott a munkáltatójával, a "Cég" garanciát vállalt Kovácsért, akit feltételesen szabadlábra helyeztek. Újra összeállt a "nyerő páros", immár a szabadlevegőn.

1994-ben a két cimbora gondolt egy merészet és elindultak a Budalakk ÉTA, a Budalakk, valamint a Dunalakk festékgyárak privatizációjára kiírt pályázatokon. És mit ad Isten, nyertek! Nem is akármilyen módon: egy forintjuk sem volt. Fillérekért felvásárolt kárpótlási jegyekkel, és "soha vissza nem fizetendő" Egzisztencia-hitelből fizették meg a festékgyárak vételárát. A kölcsönöket (több százmillió forintot) a Kunos Péter-vezette Agrobank, illetve a Fekete János-féle Leumi Bank folyósították. A sikereken felbuzdulva Rózsáék szemet vetettek a Fővárosi Ingatlanközvetítő (FIK) Rt-re is. A FIK komoly "falat" volt, működését - egészen a rendszerváltásig - a Belügyminisztérium felügyelte, feladata volt Budapest ingatlanforgalmának bonyolítása, ellenőrzése. 1990-ig a vállalat intézte az úgynevezett kiemelt lakásügyeket (miniszterelnök, miniszterek, miniszterhelyettesek, KB-titkárok, stb.), és ide tartoztak az úgynevezett titkos (T) lakások is, amelyekkel az állambiztonsági szolgálat rendelkezett. A FIK-en keresztül jutottak lakáshoz az MSZMP vezető személyiségei, és sok, később az MDF, az SZDSZ és a Fidesz színeiben felbukkanó, ellenzékinek álcázott politikusnak is ez a cég oldotta meg a lakhatási problémáját. 1990 tájékán megindult a tömeges lakásprivatizáció, az állam, majd pedig az önkormányzatok a FIK-et bízták meg a bérlakások értékesítésével, a vételárak törlesztőrészletei a vállalat kasszájába futottak be, amelyekkel negyedévente kellett elszámolnia az önkormányzatok felé. Becslések szerint közel 30 ezer bérlakás értékesítésében közreműködött a társaság.

Háromszor írták ki a pályázatot a részvénytársaság privatizációjára, mert nem az nyert, akit a hatalom szeretett volna. Állítólag egy akkori állami vezető (B. P.) családjának szánták a céget, de a terv valahogy kiszivárgott és nem merték végrehajtani az ügyletet. Rózsa és Kovács névtelen strómanokat vetett be a győzelem érdekében, akiktől a pályázat eredményének kihirdetését követően magukhoz ragadták a társaság irányítását.

A vásárlási módszer ugyanaz volt, mint a lakkos cégek esetében: aprópénzért megszerzett kárpótlási jegyek, és "ne fizesd vissza" E-hitelek. 

Az új tulajdonosok gyakorlatilag a cég birtokba vételével egyidőben "lopikázó funkcióba" kapcsoltak, bődületes pénzeket talicskáztak ki a részvénytársaságból, amely összegek - mint az értékesített bérlakások vételárának részletei - valójában az önkormányzatok tulajdonát képezték. A FIK csak beszedte és kezelte - helyesebben: "elkezelte" - ezeket a pénzeket.

1996-1998 között a FIK Rt. szponzorálta az Országgyűlés labdarúgócsapatát, évi 3 millió forinttal és mezgarnitúrákkal támogatva a honatyák sportolását. Kovács a parlamenti focicsapat egyik mérkőzésén mosolyogva mondta az egyik volt országgyűlési képviselőnek: "Látod, ezek mind az én együttesemben fociznak, az én mezemben szaladgálnak!" Több politikusnak a FIK fizette a mobiltelefon-költségét, így a részletes számlák által Kovács és Rózsa ellenőrizhették, hogy a képviselők kikkel tartanak kapcsolatot. "Az én zsebemben cincognak a politikusok, a rendőrök, az APEH-vezetők! Mindenki tehet egy szívességet nekem" - jelentette ki több alkalommal Kovács, aki egyébként jól választott feleséget is, párja a 2003-ban elhunyt, 1998 és 2002 között az FKGP országgyűlési képviselőjeként munkálkodó dr. Orosházi György nevelt lánya. 
 
Berecz János

Nem hazudott. A FIK Rt. vezetésében megjelentek a "nagyágyúk": Dr. Nagy Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság volt elnökhelyettese, Simon Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal ezredese, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának volt titkára, Gera Károly, a Nemzetbiztonsági Hivatal ezredese, Székely Gábor (SZDSZ) volt főpolgármester-helyettes, Páva Zoltán (MSZP) volt országgyűlési képviselő, dr. Kőrösi Imre (MDF) volt országgyűlési képviselő, Berecz János, az MSZMP Központi Bizottsága volt titkára, Lakatos Ernő, az MSZMP Központi Bizottsága Agitációs és Propaganda Osztályának egykori vezetője, dr. Horváth István, a Kádár-rezsim volt belügyminisztere (az első Orbán-kormány kancelláriaminisztere, Stumpf István apósa), Valenta László, az Országos Rendőr-főkapitányság volt gazdasági főigazgatója (Pintér Sándor legbizalmasabb munkatársa), és - Kovács Tibor ügyvédjeként - dr. Boross Ildikó, Boross Péter egykori miniszterelnök lánya, aki a '90-es évek végén közös vállalkozásban szerepelt Pintér Sándor feleségével. Az Omega-Tabak Rt-ben az ügyvédnő 1997-1999-ben felügyelőbizottsági tagként, Pintérné pedig 1997-1998-ban igazgatósági tagként működött. 
 
Lakatos Ernő: jó az "APO" a háznál

Illusztris névsor. Ki hiszi el, hogy ezeket a közismert személyeket a csupán általános iskolai végzettséggel, és "börtönszakosítóval" rendelkező Kovács és Rózsa "édesgették" a szabadrablás tárgyává tett FIK Rt-hez? Ahhoz a céghez, ahol néhány év leforgása alatt milliárdok tűntek el, ahol vittek szinte mindent, ami nem volt lebetonozva vagy ólomba öntve.

1998. június 5-én a FIK Rt. "megbízási szerződést" kötött az Autarkia Kft-vel, annak érdekében, hogy "az rt. volt vezérigazgatója által 1997. május 23. után jogellenesen elidegenített ingó és ingatlan vagyontárgyait, különösen a Megbízó tulajdonát képező bérlemények (ingatlanok) tekintetében a tulajdonjog és a bérleti jog átruházási szerződések érvénytelenítése tárgyában az eredeti állapot visszaállítása érdekében eljárjon. Ugyancsak a megbízás tárgyát képezik a Társaság tulajdonát képező pénzforrások, valamint a kezelőként rábízott pénzforrások és az ebből keletkező befektetések FIK Rt. részére történő érvényesítése." A megbízást az Autarkia Kft. képviseletében Boros József Károly (Boros Tamás) szignálta. Borost alig egy hónnappal később a belvárosi Aranykéz utcában felrobbantották.

Kovács Tibor egyik alapítója volt a Buda-Cash Brókerháznak, valamint szoros üzleti kapcsolatot ápolt a rosszemlékű London Bróker Rt. fő tulajdonosával, Reichardt Ignáccal, akivel 2000 elején - máig ismeretlen tettesek, máig ismeretlen indítékból - a saját terepjárójában végeztek. Az ügyészség megállapítása szerint a brókercégnél 1999 augusztusára a nyilvántartási rendszer hiányosságai, az ügyfélmegbízások és a saját ügyletek fedezet nélküli teljesítése és egyéb szabálytalanságok miatt mintegy 2 milliárd forint értékű értékpapír, valamint közel 300 millió forint készpénz hiányzott. A FIK Rt. részvényeit Kovács Tibor a London Brókernél helyezte letétbe. 1998-2000 között a London Bróker Rt. felügyelőbizottságában tevékenykedett ifj. Apró Antal, Apró Piroska testvére.

Ma már se FIK, se Budalakk, se Dunalakk, se London Bróker nem létezik. Viszont az elsíbolt milliárdok dolgozhatnak "valahol", "valakiknek". Ami biztosnak látszik: nem Kovácsnak és Rózsának, ők ugyanis évek óta nincstelenként tengetik életüket. "Valakik" mindent elszedtek tőlük. Az életüket, a szabadságukat viszont meghagyták - mert nem ellenkeztek, amikor az összeharácsolt vagyont úgymond "elvonták" tőlük. Nem mindenki volt ilyen szerencsés... 

A Magyar Köztársaság 1990-ben megalakult, első szabadon választott parlamentjében a 386 képviselő közel harmada a Kádár-rendszer állambiztonsági szolgálatának ügynöke/besúgója volt, a honatyák és honanyák mintegy tíz százaléka pedig szigorúan titkos (SZT) állományú tisztként teljesített szolgálatot az egypártrendszer titkosszolgálati szerveinél, közülük legtöbben az MDF és az SZDSZ színeiben nyomkodták a szavazógombokat. Ugyanis ez a két párt volt a legesélyesebb a választások megnyerésére, ezért tömte tele a "Cég" a nyolcvanas évek végén a nevezett politikai szervezeteket (ki)szolgálóival - a "láthatatlan erő" így biztosította a továbbélését, befolyását a legmagasabb szinten. Zsarolható, fogható, gerinctelen emberekkel. Kevesen tudják, hogy az 1990-ben megalakult Országgyűlésben közel 240 képviselő jelentkezett a nemzetbiztonsági bizottságba. A kompromittálódott politikusok közül sokan szerették volna tudni, milyen dehonesztáló információkat tartanak nyilván róluk a "szervek"... Kijelenthető, hogy az úgynevezett rendszerváltást a titkosszolgálatok vezényelték le. Miért is?

Azért, hogy a törvénykezésben irányítottan, célzottan keletkeztetett kiskapukat, joghézagokat a titkosszolgálatok által kreált szervezett bűnözés kíméletlenül kihasználhassa. Nem lehet nem észre venni, hogy a "nagy pénzcsinálások" környékén - így vagy úgy - rendszerint felbukkan(t) a "Cég". Komolyan gondolja bárki is, hogy iskolázatlan sutyerákok, írni-olvasni alig tudó együgyűek éjjel-nappal a Magyar Közlönyt bújták, keresve a jogszabályok gyenge pontjait? Ugyan már! Legtöbbjüknek már a Gőgös Gúnár Gedeon mesekönyv tartalma is megterhelő szellemileg. Súlyos tévedés azt gondolni, az alvilág kereste/keresi a kapcsolatot a titkosszolgálatokkal. A valóság az, hogy a szervezett bűnözést maguk a titkosszolgálatok hozták létre, és választották ki a megfelelő "gombokat" az adott "kabátokhoz".

A kényelmetlenné vált, magukat egy idő után "önjárónak" képzelő, és ebből következően kockázatot jelentő végrehajtókat pedig "titokzatos kezek" időnként lecserélték/lecserélik. Olykor akár egy komplett sort is - mint a jégkorongban...

A kivégzőket, a felbujtókat "ismeretleneknek" aposztrofálták/aposztrofálják. Pedig nem azok. A "láthatatlan erő" számára biztosan nem.

Hülyének vagyunk nézve. Már elég régóta.
(V.F.)

További friss információk
   Eljárás indult egy megélhetési gyerekgyáros cigánynő ellen - 12 gyerekéből már 10 van otthonban
   Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
   Csalók élnek vissza a Magyar Energia Hivatal nevével
   El akarta vinni a végrehajtó a volt államtitkár autóját
   Maffiózókat fedezhetett a titkosszolgálat 



Alföldi nem gratulált Vidnyánszkynak, és 

nem is fog 


A kis buzeráns már migráns faszra vár . !!!


A goj – a goj már metszet farkú volt ,


épp oly kazár mit ahogyan én .



2012. december 18., kedd, 14:02 
HVG
Alföldi Róbert szerint szembe vagyunk köpve és hülyének vagyunk nézve. A Nemzeti Színház igazgatója, akit jövőre Vidnyánszky Attila vált ezen a poszton, nem gratulált az új direktornak, és nem is fog, azt pedig nem érti, miért nem mondták meg neki egyenesen, hogy mást szeretnének. Többek között ezekről beszélt a Kultúrpartnak adott interjújában.

"Lehet, hogy ez a kulturáltságomon egy szégyenfolt, de én nem gratuláltam az Attilának, és azt gondolom, hogy nem is fogok neki gratulálni" - 
mondta Alföldi Róbert hétfő este a Kultúrpartnak adott interjújában, miután kiderült: jövő nyártól nem ő igazgatja a NemzetiSzínházat.

Alföldi a pár perces videointerjúban azt mondja, szerinte két nagyon hiteles színházi alkotó között kellett dönteni, és nagyon méltatlannak tartja azt, hogy kijátszották őket egymás ellen. Azt mondja, ami történt, nem elegáns, és nagyon káros az ember hazaszeretetére.

"Mindannyian, akik ezt csináljuk, azért vagyunk itt, mert szeretünk itt lenni, mert itt élünk, ez a hazánk, erről akarunk beszélni. Azt akarjuk, hogy ez legyen jobb, és azt akarjuk, hogy ez egy igazán jó hely legyen, mert ez egy igazán fantasztikus város, és egy igazán fantasztikus ország" - fejtette ki a Nemzeti Színház jelenlegi igazgatója.

A döntésen egyáltalán nem lepődött meg, mert ez egy "teljesen normális, jogszerű helyzet". Ami kicsit mégis meglepte, az szerinte udvariasság és kulturáltság kérdése. Ahogy fogalmazott: ha két pályázó között döntenek, akkor illik mindkét pályázót meghívni például a sajtótájékoztatóra.

Alföldi a kormánybiztos kinevezését sem tudja hova tenni, mert egyelőre nem tudja értelmezni a feladatkörét és jogkörét. Annyit leszögezett: méltatlan helyzetbe nem fog belemenni.

A kulturális szférában uralkodó közhangulatot illetően azt mondta: szomorúnak tartja, hogy a színházi szakma nem tud összeállni, és hogy "félelem, igazodás és gyávaság van".

Alföldi szerint ma "az alap ügyeink vannak megkérdőjelezve, nagyon erősen szembe vagyunk köpve és hülyének vagyunk nézve - nem csak mint színházi alkotók, hanem mint állampolgárok is". "Nincsenek felnőtt, férfias, egyenes mondatok" - teszi hozzá.

Szerinte az igazgatóválasztás során is tisztább lett volna megmondani neki "férfiasan, keményen, egyenesen: Robi, köszönjük szépen, de nem ezt szeretnénk".

Mint ismeretes, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere 
hétfőn jelentette be, hogy 2013 júliusától Alföldi Róbert helyett Vidnyánszky Attila vezeti majd a Nemzeti Színházat.

A 2012 őszén meghirdetett pályázaton négyen indultak a posztért, Alföldi Róbert és Vidnyánszky Attila mellett két kevésbé ismert pályázó is volt: Szennyai Mária és Hídvégi Miklós. Utóbbi két pályázó munkája azonban nem felelt meg a feltételeknek. 
A teljes videointerjút itt nézhetik meg. 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Megmutatják magukat a 

szabadkőművesek 



2012. 06. 28., 15:00 
[origo]
Titkos jelekkel ismerik fel egymást, a tagok számát hatmillióra becsülik szerte a világban. A szabadkőművesek zártkörű, de nem titkos mozgalom, melynek hamburgi páholya most úgy döntött, hogy megalakulásuknak évfordulóján nyit a nagyvilág felé, és párbeszédet kezdeményez a lakossággal, és egy nagy szabadkőműves találkozót is rendez. A főleg férfiakból álló szövetségnek olyan tagjai voltak, mint Chaplin, Karinthy vagy Márai; a magyar páholyok tagjainak száma százas nagyságrendű.

Pontosan 275 évvel ezelőtt alapították Hamburgban a szabadkőművesek első német páholyát, aminek örömére a helyi szabadkőművesek úgy döntöttek, itt az ideje, hogy leépítsék az irányukba táplált társadalmi előítéleteket - írja a Welt című német lap online kiadása. Ezért az ősszel több olyan rendezvényt és kiállítást is terveznek Hamburgban, ami megismerteti a nagyközönséggel a hagyományokban gazdag mozgalmat.

Egyebek mellett azt szeretnék megmutatni, hogy a szabadkőműveseket bátran meg lehet szólítani, és hogy ők is tagjai a társadalomnak - mondta a Weltnek a német szabadkőművesek szóvivője, Oliver Barckhan. Kimondottan introvertált mozgalom az övék, a 18. század óta csak nagyon ritkán lépnek nyilvánosság elé. Pedig még most is öt számjegyű a tagságuk: a lap szerint jelenleg 400 szabadkőműves páholy működik Németországban, körülbelül 14 ezer taggal. Túlnyomórészt férfiszövetségekről van szó. 

George Washington leteszi a Capitolium alapkövét, nyakában szabadkőműves szimbólumok

A hamburgiak nem csak a külvilágot szeretnék megszólítani, hanem a világ többi szabadkőművesét is: szeptember 28. és 30. között egy nagy ünnepi programmal várnak közel 3000 szabadkőművest a világ minden pontjáról. Az eseményt Hamburg ex-polgármestere, a kereszténydemokrata Ole von Beust is támogatja.

163 éve Magyarországon

A szabadkőművesek hagyománya Angliából indult: 1717-ben alapították az első úgynevezett nagypáholyt. Alig húsz évvel később követte ezt Hamburgban Németország első páholya, míg Magyarországon 163 éve jelentek meg az első szabadkőművesek. Működésüket előbb 1920-ban, majd 1950-ben tiltották be a többi országos civil egylettel együtt. A tiltások hatására a mozgalom fejlődése megtorpant, bár 1945-ben öt évre feltámadt a Magyarországi Szimbolikus Nagypáholy.

"A tiltás ellenére a Rotary Klub 1928-as megalakulása után, annak keretében legálisan működtek. A Rotary szervezetet 1905-ben Chicagóban a szabadkőművesek hozták létre, akik így hidalták át azt a páholy regulát, miszerint tilos az üzleti ügyekről tárgyalni" - olvasható a Sansz című lap 2005-ös 9. számában. Innen az is kiderül, hogy a 90-es évek elején újjáalakult Rotary kluboknak már nincs közük a szabadkőművesekhez. 

Világszerte vannak már női páholyok is, de csak kevesen

A rendszerváltással a szabadkőműves páholyok ismét szabad utat kaptak, 1992-ben Napraforgó néven az első női páholy is megalakult Magyarországon. A jelenlegi hazai szabadkőműves taglétszám százas nagyságrendű. A Galilei páholy oldala szerint a honi szabadkőművesség cégbíróságon bejegyzett, adószámmal rendelkező egyesületként működik; melynek alkotmánya, története, alapelvei és céljai nyilvánosan megismerhetők. A szabadkőművesek szerint ugyanis zártkörű, de nem titkos társaság az övék.

Humanista, emberbarát értékrend

Mindig rengeteg mendemonda keringett körülöttük. Egyik leggyakoribb, hogy voltaképp egy összeesküvőkből álló titkos szövetség. Ez a nézet nyilvánvalóan a rituálékra vezethető vissza. A Welt szerint ilyen alkalmakkor a férfiak ma is fekete szmokingot, cilindert, fehér kesztyűt, fehér kötényt és a páholy emblémáját viselik. Vannak olyan titkos jeleik is, amelyek segítségével felismerik egymást.

A szabadkőművesek külsőségeinél fontosabb a belső életük. Politikailag és vallásilag is függetlennek tartják magukat. A szabadkőművesek a saját bevallásuk szerint minden korszakban elkötelezve érezték magukat a tolerancia, a szabadság, a szociális igazságosság és a testvériség iránt. A Magyarországi Szimbolikus Nagypáholy Alkotmányának I. alaptörvénye így fogalmaz: "A szabadkőművesség filozofikus, filantropikus és progresszív intézmény. Célja a közerkölcsiség, művelődés és felebaráti szeretet terjesztése és a jótékonyság gyakorlása."

Világszerte ténykednek szabadkőműves csoportok, jelenleg hatmillióra becsülik a szabadkőművesek számát. A mozgalom különösen Amerikában erős. 

Goethétől Máraiig

A szabadkőművesség eredete a szabadnak született kőfaragókhoz vezethető vissza, ők építették a középkori dómokat. A gyakran évtizedeken át tartó építkezések során a férfiak az úgynevezett páholyokban laktak együtt. Ott hozták létre a közös életre vonatkozó szabályokat és őrizték építészeti művészetük titkát. Az összetartozás szimbólumai a kezdetektől fogva - egyebek mellett - a szögmérő és a körző.

A szabadkőművesekhez olyan ismert emberek csatlakoztak, mint Mozart, Goethe, Voltaire, Mark Twain, George Washington, Henry Ford, Louis Armstrong, John Wayne és Charlie Chaplin. Híres magyar tagok voltak Benedek Elek mesemondó, Karinthy Frigyes író, Szabó Ervin könyvtárigazgató és társadalomtudós, Márai Sándor író és még sokan mások.

A náci, majd a kommunista rezsim üldözte a szabadkőműveseket. Előbbiek olyan propagandát terjesztettek, mely szerint a szabadkőművesek egy világméretű összeesküvésen dolgoznak, és 1934-ben be is tiltották a páholyokat. A volt szocialista országok sem nézték jó szemmel a szerveződést és szintén betiltották. 

Aki csatlakozni akar a mozgalomhoz, ma is "jó hírnevű szabad férfi" kell, hogy legyen, nem lehetnek tartozásai és büntetve sem lehet. Az alsó korhatár - Magyarországon legalábbis - 24 év. A csatlakozni szándékozónak saját magának kell kezdeményeznie felvételét, a szabadkőművesek ugyanis nem toboroznak fesztiválokon vagy másutt. 


Közéleti szabadkőművesek hu.metapedia.org/wiki/Közéleti_szabadkőművesek

1 Áder János francia FIDESZ
2 Balsai István PALLAS (német) MDF
3 Bányász Rezső B'nai Brit (USA) MSZP
4 Baráth Etele PALLAS (német) MSZP Kámzsás
5 Bauer Tamás B'nai Brit (USA) SZDSZ
6 Bokros Lajos PALLAS (német) MSZP
7 Bolgár György B'nai Brit (USA) MSZP
8 Boross Péter PALLAS (német) MDF KGB utódja
9 Dávid Ibolya B'nai Brit (USA) MDF
10 Demján Sándor B'nai Brit (USA) Trigránit
11 Demszky Gábor B'nai Brit (USA) SZDSZ
12 Donáth Ferenc PALLAS (német) MSZP Evangélikus Lelkész
13 Elek István PALLAS (német) MDF
14 Eörsi István B'nai Brit (USA) SZDSZ
15 Eötvös Pál PALLAS (német) MSZP Népszabadság
16 Esterházi Péter francia SZDSZ
17 Farkasházy Tivadar B'nai Brit (USA) SZDSZ
18 Füzesi Tibor francia KDSZ
19 Glatz Feren PALLAS (német) MTA
20 Horn Gyula PALLAS (német) MSZP
21 Isépy Tamás francia KDSZ
22 Jancsó Miklós (francia) B'nai Brit (USA) SZDSZ
23 Jeszenszky Géza B'nai Brit (USA) MDF
24 Kapolyi László B'nai Brit (USA) MSZDP
25 Keleti György PALLAS (német) MSZP MOSZAD
26 Keleti Györgyné PALLAS (német) MSZP MOSZAD
27 Kerényi Imre PALLAS (német) SZDSZ
28 Kiss János B'nai Brit (USA) SZDSZ
29 Konrád György PALLAS (német) SZDSZ
30 Kónya Imre PALLAS (német) MDNP
31 Kóródi Mária PALLAS (német) SZDSZ
32 Kosáry Domokos PALLAS (német) MTA
33 Kovács László francia MSZP
34 Kőszeg Ferenc PALLAS (német) SZDSZ
35 Kukorelly István PALLAS (német) MSZP
36 Kupa Mihály PALLAS (német) CENTRUM
37 Lengyel László PALLAS (német) MSZP
38 Liebmann Katalin PALLAS (német) FkgP
39 Lovas István B'nai Brit (USA) FIDESZ
40 Mádl Ferenc francia KE
41 Magyar Bálint B'nai Brit (USA) SZDSZ
42 Makovecz Imre PALLAS (német) MDF
43 Martonyi János francia FIDESZ
44 Márványi Péter B'nai Brit (USA) SZDSZ Riporter
45 Medgyessy Péter francia ME
46 Németh Sándor B'nai Brit (USA) HIT 
47 Orbán Viktor B'nai Brit (USA) FIDESZ
48 Paskai László PALLAS (német) Pacific Biboros
49 Pető Iván B'nai Brit (USA) SZDSZ
50 Pintér Dezső B'nai Brit (USA) TV-2
51 Pokorni Zoltán francia FIDESZ
52 Popper Péter PALLAS (német) SZDSZ
53 Pusztai Erzsébet PALLAS (német) MDNP
54 Schmidt Pál francia NOB
55 Sólyom László PALLAS (német) AJ
56 Suchmann Tamás B'nai Brit (USA) MSZP Rabbi
57 Sugár György B'nai Brit (USA)
58 Surányi György B'nai Brit (USA) MNB
59 Surján László PALLAS (német) KDSZ
60 Szabad György PALLAS (német) MDF
61 Szabó Iván PALLAS (német) MDNP
62 Szájer József PALLAS (német) FIDESZ
63 Székely Péter B'nai Brit (USA) SZDSZ
64 Szentiványi István B'nai Brit (USA) SZDSZ 
65 Szörényi Levente PALLAS (német) MDF
66 Timár György PALLAS (német) FkgP
67 Torgyán József francia FkgP
68 Varga László B'nai Brit (USA) FIDESZ CIA
69 Vértes Csaba PALLAS (német) GKI
70 Vizy E. Szilveszter PALLAS (német) MTA
71 Zwack Péter B'nai Brit (USA) SZDSZ
72 Tamás Gáspár Miklós B'nai Brit (USA) SZDSZ 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************
Felhívnám a szíves figyelmeteket : a B, nai Brit – nek csak zsidó tagjai lehetnek, és ők irányítják a többieket 33 fokozaton felül ők döntenek a világ sorsa felett, és az egyes országok felett, így már érted Trianon jelentőségét , és hogy a háttérből csapnak le a politikai figurákon keresztül , kik eljátszák a szerepüket, és a hazájuk becsületét, mert a szabadkőműves eskü az első , és csak utána jön a parlamenti eskü, amit mindig alárendelnek a szabadkőműves eskünek , ha nem így járnak el a magasabb fokozatú vakoló meghívja egy mérgezett kávéra. Ők a baráti tűzben haltak politikusok , ugye nem sokat ismersz ilyen alakot, mert ilyen csak a Csengei Dénes volt, a többi megtanulta a leckét, és simán eladták az országot, mert a vakolók érdeke ezt kívánta, és persze az ő zsebük az üvegzseb az tele lett, a nép meg legatyásodott , az isten adta nép, és a rablóbanda, de ez nem a negyven rabló , ez már egy hadoszlop, azért mondjuk , hogy gengszter váltás volt Judapest környékén .




Ilkei Csaba: Titkos szervezetek a 

nemzetközi magántőke globális 

rendszerében 


2012-01-12. 10:51 Kuruc.info 
Sohasem volt aktuálisabb, mint ma az a tanulmány, melyet Dr. Ilkei Csaba tudományos kutató tollából közöltünk 2010. június 29-én Cecil Rhodes öröksége: a Round Table a kis nemzetek ellenében uralja a globális világot címmel.

Ebben a szerző bemutatta a nemzetközi magánvagyonokra épülő titkos szervezetek globális hálózatát, annak kialakulását és mai szerepvállalását, benne olyan háttér intézményekkel, melyek ma vezető hírként szerepelnek a világsajtóban: IMF, CFR, RIIA, FED, EU, ECB, stb.

A nemzetközi hitelválság eseményeinek hatására Dr. Ilkei Csaba most frissítette, bővítette, aktualizálta tanulmányát. (Ennek során felhasználta Dr. Drábik Jánossal készített televíziós műsor sorozatának anyagát, s kettőjük azzal kapcsolatos írásait.)
Titkos szervezetek a nemzetközi magántőke globális rendszerében

A politika egyre inkább a látszatok világa. Semmi sem az, aminek mutatja magát. A megtévesztő kirakatok mögött kettéválik a valóság és annak médiatükre. Fecseg a felszín, és hallgat a mély. A láthatatlan háttérhatalom bábfigurákat mozgat: felemel és elsüllyeszt; legnagyobb fegyverével: a pénzzel mindent és mindenkit meg tud venni.

A világot ma egészen mások irányítják, mint ahogy azt a színfalak mögé nem látók elképzelik.

Egy demokráciában - többpártrendszer és szabadságjogok közepette - épp úgy tönkre lehet tenni egy országot, mint az egypárti diktatúrában, a kollektivizmus szabványos keretei között. Csak meg kell fogadni a dinasztiaalapító Rothschild bankár fő tanítását: "Adjátok kezembe egy ország pénzügyeit, s nem érdekel, kik hozzák a törvényeket a parlamentben!" Azaz: egy ország közpénzrendszerét meg kell szereznie a nemzetközi vagyonokra épülő magánpénzrendszernek. Ez utóbbinak az a jellemzője, hogy bankjai hitel és kamat pénz-mechanizmusa olyan uzsorajövedelmet biztosít, amellyel adósságfüggésbe lehet taszítani egész népeket, azok gazdaságát, ellenőrzés alá helyezhetők kormányok, látszatdemokráciájuk és bábként mozgatott intézményeik, valamint tömegtájékoztatási eszközeik.

A Nemzetközi Pénzügyi Közösség magánpénzrendszere az uzsoracivilizáció programját igyekszik rokonszenvesen becsomagolni: a szegénység leküzdését, jólétet és biztonságot ígér a világ népeinek. A jelszavak: globalizáció, liberalizáció, dereguláció, privatizáció. Az erősek szabadságának korlátlan növelése a tőke és a szabadpiac korlátozatlan uralmához vezet, az egyenlőtlenségek sorához, a versenyképtelenek tömeges elszegényedéséhez, testi, lelki és szellemi nyomorához. Akik a munkán és az értékteremtő termelőtevékenységen alapuló közpénzrendszer visszaállítását szorgalmazzák, és felelősen gondolkodnak a nemzetek közösségeinek jövőjéről, azok ma könnyen megkapják a populista jelzőt, ha pedig ugyanezt a másik oldalon teszik, akkor ők a szociális bozótharcos jelzőt kapják.

Pedig a gazdaság nem lehet öncélú, az van az emberért és nem fordítva. Bármely gazdaság erkölcsi mércéje az: hogyan boldogulnak benne az önhibájukon kívül versenyképtelenek, az elesettek, a gyerekek, az öregek, a betegek, a szegények. Szolidaritás és társadalmi igazságosság nélkül a gazdasági növekedés önmagában csak keveseket boldogít. Ám a pénz diktatúrája éppen ezen kevesek törekvéseit emeli a kis nemzetek fölé, amelyek egyre kiszolgáltatottabbak és megalázottabbak a centralizált erőforrások és magánvagyonok árnyékában.

Abraham Lincoln (1809-1865), az USA 16. elnöke, a rabszolgaság eltörlője mondta a korporációs hatalom veszélyéről:
"Olyan válság közeledését látom, amely megbénít, és arra késztet, hogy remegve aggódjak hazám biztonságáért. A háború eredményeként a korporációk kerültek hatalomra, és ezt a korrupció korszaka követi a legmagasabb szinteken. A pénzhatalom mindent maga alá gyűr, hogy meghosszabbítsa uralmát, kihasználja az emberek hiszékenységét, egészen addig, amíg a vagyon néhány kézben halmozódik fel, és a köztársaság elpusztul."

A korporációs rendszer működésének alapvető szabályai:

a., a profit magánosítása
b., a költségeket át kell hárítani
c., ellenőrzés alá kell vonni a tájékoztatási rendszert (titkosítás)
d., a politikai hatalmat centralizálni kell (a fő feladat, hogy az állami intézmények helyébe a magántulajdonban lévő korporációk és azok titkos szervezetei lépjenek)
e., a gazdasági hatalmat is centralizálni kell
f., el kell hárítani minden korlátozást a szabadpiaci kereskedelem elől

Az eladósítás elpusztítja a demokráciát!

A nemzetközi pénzkartell hitelek nyújtásával vagy megtagadásával meg tudja határozni népek és kormányok sorsát - ezért nem beszélhetünk sem szabadságról, sem nemzeti önrendelkezésről. A mesterséges ködösítés, félretájékoztatás, a tudatosan előidézett káosz eredményeként az emberek többsége ma még nem képes a bonyolult pénzviszonyokban kiismerni magát.
Az eladósítás - a hatalom átvétele. A társadalom szükségleteire termelő ökonómiával (közgazdasággal) szemben Arisztotelész krematisztikának (pénzgazdaságnak) nevezte a pénzuralmi rendszert. Lehetővé teszi a világot uraló nemzetközi pénzkartell számára, hogy a magánpénz-monopóliumára támaszkodva tetszése szerint szabályozza a forgalomban lévő pénz mennyiségét, ezáltal a saját ellenőrzése alatt centralizálja a világ termelővagyonát és erőforrásait. Ennek a felmérhetetlen hatalomnak az egyedüli forrása az, hogy tudatlan, illetve megvásárolt politikusokkal legalizálni tudta a pénzhamisítás monopóliumát a maga számára.
A világot egészen mások irányítják

1912-ben, az Egyesült Államok 26. elnöke, Theodore Roosevelt (1858-1919) egy választási gyűlésen a következőket mondta:
"A látható kormányok mögött trónol egy láthatatlan kormány, amely nem tartozik hűséggel a népnek, és nem ismer felelősséget. Az államférfi feladata ennek a láthatatlan kormánynak a megsemmisítése, a korrupt üzlet és a korrupt politika közti szövetség széttörése."

Caroll Quigley amerikai egyetemi tanár, a washingtoni Georgetown Egyetem, a Princeton Egyetem és a bostoni Harvard Egyetem professzora, a globális pénzhatalom titkainak egyik legjobb ismerője ezt írja a globális háttérhatalom nemzetközi hálózatának céljairól:
"..ez nem kevesebb, mint létrehozni a pénzügyi ellenőrzés olyan magánkézben lévő világrendszerét, amely képes uralni valamennyi ország politikai rendszerét és a világgazdaság egészét. Ezt a rendszert a világ központi bankjai feudális módon kontrollálják, összhangban azokkal a titkos megállapodásokkal, amelyeket a rendszeresen tartott magántalálkozókon és konferenciákon elfogadnak."

A háttérerők létezéséről Benjámin Disraeli angol államférfi, író, brit miniszterelnök (1804-1881) ezt mondta 1856. július 14-én a brit alsóházban:
"Van egy hatalom Olaszországban, amelyről alig teszünk említést ebben a házban... a titkos társaságokra gondolok... Nincs értelme tagadni, mert lehetetlen eltitkolni, hogy Európa nagy részét - egész Olasz- és Franciaországot, valamint Németország nagy részét, hogy más országokat ne említsünk, - titkos társaságok egész hálózata vonja be, ahogyan a föld felszínét behálózzák a vasútvonalak. És melyek a céljaik? Nem is kísérlik elrejteni. Nem akarnak alkotmányos kormányzatot; nem akarnak megreformált intézményeket... a föld tulajdonát akarják, elűzni a jelenlegi birtokosokat, és véget vetni az egyházi intézményeknek. Néhányuk ennél is tovább megy..."

Ugyancsak Disraeli mondotta az 1848-as európai forradalmakat követően:
"A világot egészen más személyek kormányozzák, mint ahogy azt a kulisszák mögé nem látók képzelik. Az a hatalmas forradalom, amely jelenleg van készülőben Németországban, jelentősebb reformot fog jelenteni, mint az első."

Thomas Woodrow Wilson (1856-1924), aki nemcsak az Egyesült Államok 28. elnöke (1913-1921), hanem tekintélyes történész, egyetemi tanár és a Princeton Egyetem elnöke is volt, félreérthetetlenül célzott egy hatalmas és jól szervezett hálózat létezésére, amely ellenőrzése alatt tartja a gazdasági-társadalmi folyamatokat. 1913 decemberében ő írta ugyan alá a Federal Reserve System (az Egyesült Államok pénzrendszerét kézben tartó magánkartell, amely ellátja a központi bank szerepét) engedélyezéséről szóló törvényt, de már 1916-ban így foglalja össze Amerika pénzügyi-gazdasági helyzetéről a véleményét:
"Ezt a nagy ipari nemzetet most már a pénzhitel rendszere ellenőrzi. A hitelek nyújtása központosítva lett. Ezáltal az ország növekedése, és valamennyi tevékenység ellenőrzése néhány ember kezébe ment át. A legrosszabb uralom alá kerültünk, kormányzatunk egyike a civilizált világ leginkább ellenőrzött és dominált kormányzatának. Ez a kormány többé nem a választók szabad döntésének, hanem befolyásos csoportok véleményének és kényszerének megfelelően cselekszik."

Ezeket mondta 1920-ban, amikor már tudta, hogy nem pályázza meg újabb négy évre az elnökséget:
"Az Egyesült Államok kereskedelmének és iparának még a legnagyobbjai is félnek valakitől, félnek valamitől. Tudják, hogy létezik valahol egy hatalom, amely olyan szervezett, kifinomult és mindenre figyelő, olyan összefonódott és mindent átható hogy jobban teszik, ha nem beszélnek hangosan, amikor elítélőleg nyilatkoznak róla."

Franklin Delano Roosevelt (1882-1945) - aki 1933-tól 1945-ig volt az Egyesült Államok 32. elnöke - úgy vélte, hogy "A politikában semmi sem történik véletlenül. Ha valami megtörténik, biztosak lehetünk abban, hogy az így lett eltervezve."

Az 1930-as évek elején dúló világgazdasági válság idején jegyezték fel tőle a következőket:
"Amerikában 60 család ellenőrzi az egész ország vagyonát... A lakosság egyharmadának nincs elfogadható lakása, ruházata és alultáplált... A Közmunka Hivatal programjain részvevők 20%-a nagyfokú alultápláltság következtében nem képes végig dolgozni egy munkanapot... Szándékomban áll kiűzni a pénzváltókat a templomból."

Roosevelt tisztában volt vele, hogyha nem képes a nemzetközi pénzvilág modern templomából (FED) kiszorítani - megfegyelmezni, befolyásolni - azokat, akik a pénz visszatartásával, a hitelek megvonásával és más pénzügyi manipulációkkal tartósan megbénították az egyébként egészséges gazdasági életet, akkor nem tud véget vetni a gazdasági válságnak. Hamarosan rájött azonban, hogy a pénzhatalommal szemben tehetetlen.

Arnold Toynbee brit történelemfilozófus, a London School of Economics tanára, aki 40 éven át, 1925-től 1965-ig a tekintélyes Royal Institute of International Affairs (RIIA)igazgatója volt, annak a meggyőződésének adott hangot, hogy "A jövő pénzembere a világot átfogó irányítási rendszer egyik kulcsszereplője lesz, függetlenül attól, hogy visel-e valamilyen hivatalos címet vagy sem. Az üzletemberek következő nemzedékének a többsége az új világrend kialakításával és fenntartásával lesz elfoglalva, amely az egyetlen alternatívának tűnik a népirtással szemben."

Pierre Quesnay, aki 1926-ban a Francia Nemzeti Bank vezérigazgatója volt, főnökének, a Bank kormányzójának, Emil Moreau-nak, a megbízásából tárgyalásokat folytatott Londonban Montague Normannel, a Bank of England, az Angol Nemzeti Bank akkori elnökével. Visszatérve Párizsba többek között ezeket jelentette:
"Az Angol Bank elnöke számára a XX. század legnagyobb feladata a világ gazdasági és pénzügyi megszervezése. Nézetei szerint a politikusok és a politikai intézmények nem képesek elvégezni ezt a feladatot. Csak a központi bankok, amelyek egyidejűleg függetlenek a kormányoktól és a magán pénzintézetektől, alkalmasak ennek a feladatnak a megoldására. Ezért kampányt folytat a teljesen autonóm központi bankok érdekében, amelyek irányítják a saját pénzügyi piacaikat és közös megegyezéssel osztják fel maguk között a hatalmat. Ezt úgy tudják sikeresen megvalósítani, ha a politikai szférától elvéve ők döntenek minden olyan kérdésben, amely lényeges az adott ország pénzügyi biztonsága, a hitelek szétosztása és az árak mozgása tekintetében. Így elejét tudják venni, hogy a belső politikai küzdelmek kárt okozzanak a nemzetek gazdasági fejlődésének."

Norman tehát egy olyan világrendszert akart, amelyben a nemzetek pénzügyi szuverenitása megszűnik, ahol a központi bankok a politikától függetlenül maguk dönthetnek a nemzetek legfontosabb pénzügyi kérdéseiben.

Wright Patman, aki az amerikai képviselőház bank és pénzügyi albizottságának a vezetője volt, állapította meg a washingtoni kongresszus tagjai számára 1964-ben készült jelentésében:
"Az Egyesült Államoknak ma gyakorlatilag két kormánya van... Az egyik alkotmányos előírásoknak megfelelően jön létre, a másik kormány a független, ellenőrizetlen és a tevékenységét nem egyeztető Federal Reserve System, (A Szövetségi Tartalék Rendszer, az Egyesült Államok magántulajdonban lévő jegybankja, a FED), amely a pénz feletti hatalmat gyakorolja, noha ez hatalom a Kongresszust illeti meg az alkotmány előírásai szerint."

Tehát sem a demokratikusan megválasztott és politikai felelősséggel tartozó elnökök, törvényhozók, sem a pénzügyminiszterek nem irányíthatják a pénzügyeket. Ezekben az igen fontos és minden polgárt érintő kérdésekben magánszemélyek döntenek a politikai felelősségre vonás minden lehetősége nélkül. Vagyis a gazdasági-pénzügyi szféra az ellenőrizetlen hatalommal rendelkező pénzvagyon tulajdonosok magán kormányzása alá került.

Ezek után bocsássuk előre a témánkat meghatározó fogalmakat és alaptételeket (nem lehet elégszer ismételni őket):
- A HÁLÓZAT - Carol Quigley nevezte így - a globális pénzhatalmat gyakorlók csoportja által koordinált stratégia alapján működtetett formális és informális szervezetek hálózata. Célja: a globális pénzuralmi diktatúra megvalósítása - ha kell, erőszakos eszközökkel - az egy központból irányított világállam létrehozásáért.
(...) 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************


NeoCitran, Coldrex, Robitussin és a 

többiek... 


Továbbküldöm, mert ez nem máshonnan, mint egy richteres (Richter Gyógyszergyár) barátnőmtől jött.

Miközben azon elmélkedem, hogy miért lehet eljárni egy vitaminkereskedővel szemben, aki c-vitamint vagy cinket javasol a nátha kezelésére és nem lehet a diszkódrogok forgalmazóival szemben, hadd mutassam meg a probléma gyökerét Önnek is.

Az utcai drogok a gyógyszeripar melléktermékei. Az LSD, a heroin és a most divatos diszkódrogok mind a gyógyszergyárak remekei. Hogy üldözik vagy mindennap reklámozzák a tévében csak attól függ, hogy sikerült e valakinek igazolni, hogy ártalmas.

Vegyük például a fenilefedrint. Ez a vegyület nem csupán a speed és az extasy nevű diszkódrogok alapanyaga, hanem a Coldrex, a NeoCitran, a Robitussin és még számos agyonreklámozott nátha elleni szer fő összetevője.

Miért 
szedik a fiatalok a diszkóban? Hogy feldobódjanak. Miért szedi egy náthás? Ugyan ezért. Ne gondolja, hogy ettől meggyógyul. Ezek nem gyógyszerek. Csupán bedrogozva kevésbé fogja érezni, hogy beteg. Kicsit leverte a nátha? Szedjen drogot! Recept nélkül kapható a patikákban és akár egy benzinkúton is.

Amit biztosan tudunk a phenylephrineről és származékairól, hogy függőséget okoznak. Aki rászokott, nehezen tud róla leállni és bármilyen lelki megterhelés esetén újra használni fogja. Még olyan is előfordult, hogy nátha tüneteit mutatta valaki stressz hatására, csak hogy hozzájusson a gyógyszerhez. Több nőismerősöm is a táskájában hordta a Neocitrant akkor is, amikor semmi betegsége nem volt. "Biztonságérzetet" adott nekik.

Újat mondtam? Felháborodott?

Gondolom ön is tudja, hogy a fenti gyógyszereknek van gyerekváltozata is. Képzelje, ugyan ezekből az összetevőkből állnak. Ez abból az elgondolásból jött létre, hogy ha egy gyógyszer biztonságos a felnőtteknek, akkor egy kicsi nem árthat a gyereknek sem. Tényleg így működik a gyógyszer adagolási tudomány.

Amit tehet: írjon levelet a képviselőjének. Mondja el neki, hogy nem ért egyet a pszeudoefedrin tartalmú szerek szabad forgalmazásával és helyette a méz, a cink és a c-vitamin reklámozását javasolja legalizáláni. Ugyanis ma ezeknek gyógyhatást tulajdonítani tilos.
Ezért látunk olyan reklámokat a tévében a c-vitaminról, hogy van lassan ható, van gyorsan ható és van a lassan és gyorsanható. A c-vitamin gyártónak ki kell találni valami ostobaságot, mert azt mégsem mondhatja, hogy szedjen c-vitamint, hogy meg ne fázzon.
Ha mégis megfázott használja az immunrendszerét. Igyon gyógyteákat. Naponta 3-4 litert. Kanalazzon mézet, ami kitűnően csökkenti aköhögést, pihenjen, rágcsáljon gyömbért és szopogasson cink rágótablettát. Éppen annyi idő alatt fog meggyógyulni, mint ha drogokkal kezelné magát: 3-4 nap alatt.
(továbbított elektronikus levél) 


Szlovákiában minden harmadik ember 

egyik napról a másikra él 



Új Szó 2012. december 18., kedd 
Kitekintő
Szlovákiában az emberek több mint egyharmada egyik napról a másikra él, fél évnél hosszabb időre nem is terveznek - derül ki abból az "árnyékjelentésből", amelynek a főbb megállapításait kedden ismertették.

A Szlovákiai Szegénység Elleni Hálózat, a Friedrich Ebert Alapítvány és a Szlovák Tudományos Akadémia Szociológiai Intézete által készített jelentésben szlovákiai és külföldi statisztikai adatokat elemeznek. A dokumentum - szemben az Európai Uniónak küldött hivatalos szlovákiai jelentéssel - a szegénység emberjogi vetületeit is figyelembe veszi.

Zuzana Kusá szociológus, a nem hivatalos dekumentum egyik szerzője szerint a Brüsszelbe küldött jelentések felületesek.

A szegénységi küszöb alatt a lakosság 13 százaléka él, ami kisebb arány az európai átlagnál, de - figyelmeztet Kusá - a szlovákiai szegények a vásárlóerő szempontjából sokkal kisebb eséllyel biztosítják a megélhetésüket, mint például a Nagy-Britanniában szegénynek minősülők.

Kapcsolódó:
   
Izland nem kampányol az EU-tagságért 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Balatonalmádiban jegyzőkönyvezik a 

diákok nézeteit 


2012. december 18., kedd 18:31 
Index
Tájékozódnak a végzős középiskolások sztrájkkal és keretszámokkal kapcsolatos nézeteiről, és jegyzőkönyvezik az általuk elmondottakat a Magyar-Angol Kéttannyelvű Gimnáziumban - írja a hvg.hu.

A portál cikke szerint a balatonalmádiban lévő iskolában a végzős diákokat és tanáraikat egymás után hívták be az igazgatói irodába és faggatták ki arról, hogy beszélnek-e meghirdetett sztrájkról, a tanárok buzdítják-e őket arra, illetve a keretszámok szóba kerülnek-e közöttük.

A portálnak nyilatkozó szülők azt mondták, gyerekeiket behívták az igazgatónőhöz, aki a beszélgetésekről jegyzőkönyvet készített, amelyeket szerdán el kell küldenie a Veszprém Megyei Kormányhivatalba. Hogy ott mihez kezdenek a rögzített beszélgetésekkel, nem tudták megmondani. Hozzátették, be akarnak menni az igazgatónőhöz, hogy megtudják, miért volt szükség a diákok kikérdezésére, és ezzel együtt ki akarják fejezni a történtek miatti tiltakozásukat.

Gránásiné Bácsi Tünde, a gimnázium vezetője a hvg.hu-nak azt nem cáfolta, hogy lezajlottak a beszélgetések és készültek jegyzőkönyvek, de csak a Veszprém Megyei Kormányhivatallal egyeztetve ad majd választ a lap által feltett kérdésekre. 
*** www.nemzetihirhalo.hu ********

*****

Nem győzték meg Balogék a diákokat: jön 

az országos sztrájk
 
2012, december 18 - 16:00 
hvg.hu, mti nyomán barikad.hu 
Tárgyalnak a kormány és a hallgatók képviselőiOrszágos sztrájkot szerveznek a köz- és felsőoktatásban, a hallgatói illetve oktatási szervezetek súlyos válságról beszélnek. A Jobbik szerint vissza kell engedni a szegényebb diákokat az iskolákba. Kedd délután jött a hír: megszakadtak a tárgyalások a kormány és a felsőoktatási hallgatók között.

Országos sztrájkot szerveznek szerdára a köz- és felsőoktatásban, a hallgatói illetve oktatási szervezetek súlyos válságról beszélnek. A HÖOK, a Magyar Rektori Konferencia és több hallgatói-, illetve szakszervezet megalakította a Felsőoktatási Egyeztető Fórumot. Mint jelezték, támogatják a diákok követeléseit.

A fórum átfogó oktatási reformot követel, a felsőoktatásban a 2011-es keretszámoknak megfelelő legalább 44 000 államilag finanszírozott hely biztosítását, a forráskivonás azonnali leállítását, a hallgatói szerződés intézményének azonnali eltörlését, az egyetemi autonómia tiszteletben tartását, továbbá a szociálisan hátrányos helyzetűek felsőoktatásba történő bejutásának biztosítását.
Nem sokáig tárgyaltak

Megszakadtak a tárgyalások a kormány és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) között. Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter a találkozó után azt mondta, öt pontban egyetértenek a diákokkal, akik viszont nem hallják a kormány hangját. Amikor a röghöz kötés témája került szóba, akkor a miniszter azt mondta, szükség van hallgatói szerződésre, a kérdés csak az, hogy milyen formában. A diákok ekkor döntöttek úgy, hogy otthagyják a tárgyalást.

Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter a megszakadt tárgyalások után egyedül tartott sajtótájékoztatót, ahol közölte, nagyon sajnálja, hogy egyedül áll ki, a diákok ugyanis "nem hallják meg a kormány hangját", és nem kívánnak tanulni. Balog Zoltán szerint külső tényezők szítják a kormány és a diákok közötti ellentéteket - írja a 
hvg.hu. A miniszter azt mondta, hétfőn a parlamentben megállapodtak, hogy egy felülről nyitott rendszerré alakítsák át a felsőoktatást, aki pedig eléri a szükséges felvételi pontszámokat, az ingyen tanulhasson.

Balog Zoltán miniszter azt mondta, a diákok és a kormány a követelt hat pontból ötben egyetértenek, kivéve a hallgatói szerződések kérdését, amelyről a héten még egyeztetnek. Mint mondta, Magyarország nem olyan gazdag ország, hogy külföldre képezzen szakembereket. A miniszter hozzátette, szerdán kormányülésen tárgyalnak majd a felsőoktatásról.
HÖOK-elnök: semmire sem kaptunk választ

Semmire sem kaptunk választ - összegezte a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke az emberi erőforrások miniszterével folytatott keddi megbeszélést az MTI-nek.

Nagy Dávid úgy fogalmazott: kitérő, mellébeszélő monológot hallhattak, aminek sok esetben köze sem volt az adott kérdéshez. Arra a felvetésre, lát-e esélyt a tárgyalások folytatására, azt mondta: eldöntött dolgokról nincs értelme tárgyalni, ha van elmozdulás és belátás a kormány részéről, akkor folytatódhatnak az egyeztetések. A HÖOK elnöke elmondta, hogy a középiskolások szerdai demonstrációjához kapcsolódóan ülősztrájkot kezd a Parlamenttel szemben.
A Jobbik támogatja a tiltakozókat

Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője a barikad.hu-nak elmondta: érdemben nem változott semmi, a módosító javaslat megszavazása után is ugyanaz a helyzet. E szerint nincs semmiféle garancia arra, hogy nem zárják ki a szegényebb diákokat a rendszerből. A kormánypárt újabb döntésének eredménye is ugyanaz lehet, vagyis hogy csupán tízezer ingyenes képzési helyet fognak biztosítani. Ezért a Jobbik továbbra is támogatja a tiltakozókat - hangsúlyozta a nemzeti radikális párt politikusa.

A hallgatók korábban arról is döntöttek, hogy munkacsoportokat állítanak fel, többek között arról, hogy hogyan vegyék fel a kapcsolatot Orbán Viktor miniszterelnökkel és hogy hogyan vonuljanak majd egyszer a Kunigunda utcai MTVA székház elé.

"Ne számítson arra Orbán Viktor, hogy a diákok az ünnepek miatt feladják, mert az ünnepek után folytatódnak a tüntetések és megmozdulások" - jelentette ki a Klubrádió műsorában a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke. Mendrey László azt mondta, nyilván az egyetemisták megcsinálják félévi vizsgáikat, az ünnep idején senki nem fog tüntetni, de azt követően újra utcára fognak vonulni, hiába üzeni Orbán Viktor, hogy "Nyugi!".

Az érdekképviseleti vezető szerint mostanra már a fideszes és kormányzati megosztási technikák sem működnek, a társadalom egyre szélesebb rétegei állnak az egyetemisták és középiskolások mellé, hisz már ott vannak a pedagógusok és a szülők is, ugyanis őket is súlyosan érintik a drasztikus átalakítások.
Orbán Viktor: Nyugi!

"Érthető, hogy a tiltakozó diákok azt mondják, "ezek a nagyfejűek meg húzzanak el. De nyugi!" - a Népszabadsághoz kiszivárgott hírek szerint így értékelte Orbán Viktor a Fidesz-KDNP frakciószövetség zárt ülésén a keretszámcsökkentés miatt kialakult országos diáktüntetéseket. A kormányfő helyzetértékelése szerint - mondták az ülésen részt vevők a Népszabadságnak- a tiltakozási hullám karácsonyra lecseng.

Magáról a reformról ismételten azt mondta, nem lesz tandíj. A képzés vagy ingyenes, vagy költségtérítéses lesz. A miniszterelnök ezúttal is elismételte, hogy mindazok, akik eleget tesznek a három feltételnek, azaz elérik a szükséges ponthatárt, meghatározott számú félév alatt megszerzik a diplomájukat, továbbá vállalják, hogy a diploma megszerzése után Magyarországon dolgoznak, ingyen tanulhatnak az egyetemeken, főiskolákon.

Rogán Antal fideszes frakcióvezető pedig így kommentálta a döntést: "az ország karácsonyfája alá tehát ingyenes felsőoktatás és alacsonyabb rezsiköltségek kerülhetnek" - mondta.
Ülősztrájkoltak a középiskolások

Középiskolások demonstráltak a felsőoktatás tervezett átalakítása miatt az ország több pontján kedden. A főváros XIII. kerületében található Ady Endre Gimnázium diákönkormányzata ülősztrájkot szervezett kedden a hatodik tanórában a felsőoktatás tervezett átalakítása ellen. A tanulók a középiskola aulájában tanári felügyelet nélkül fegyelmezetten ülték végig a 45 percet, majd kicsöngetéskor tapsoltak, és akinek nem volt további órája, távozott az intézményből.

A szervezők az MTI-vel közölték: az 500 tanulóból a hatosztályos rendszerben tanuló 7., 8. osztályos diákok a jogszabályi kötöttségek miatt nem vehettek részt az eseményen, a felsőbb évfolyamoknak pedig mintegy 90 százaléka részt vett az önkéntes megmozduláson, a többieknek a tanárok megtartották az órákat. Mendrey Zsófia az ülősztrájk egyik szervezője, a diákönkormányzat 11. osztályos tanulója az MTI-nek elmondta: céljuk, hogy tiltakozásukat fejezzék ki a felsőoktatási törvénytervezettel kapcsolatban, továbbá egyetértenek a Hallgatói Hálózat (HaHa) és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) által megszövegezett hatpontos követelésekkel.

Miskolcon a Berzeviczy Gergely Szakközépiskola és Szakképző Központ diákjai ülősztrájkot tartottak. Fazekas Viktor 12. osztályos tanuló, a tiltakozó akció egyik szervezője az MTI-nek elmondta: demonstrációjukkal szolidaritást vállaltak a tiltakozó egyetemi hallgatókkal és középiskolás diáktársaikkal. Akciónkkal követeljük, hogy a kormány ne tegye lehetetlenné a középiskolások számára a felsőoktatásba való bejutás lehetőségét, ne akarjon - még indirekt módon sem - a családokra elviselhetetlen terhet rovó tandíjat bevezetni - mondták a tanulók.

Ülősztrájk volt a pécsi PTE Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolában is. Noha a közösségi oldalakon is hirdették az eseményt, és a sajtó képviselőit is tájékoztatták a demonstrációról, a helyszínre végül nem engedték be a média képviselőit.
Vidéken is demonstrálnak

Múlt hét után ismét demonstrálnak Nyíregyháza középiskolásai. Szerdán délután három órakor a Hősök terén gyűlnek össze a diákok a megyeháza előtt. A nyíregyházi fiatalok a napokban FEDISZ néven megalakították a Felelős Diákok Szövetségét. A tervek szerint egy petíciót adnak majd át a megyei kormányhivatal képviselőjének, melyben tiltakoznak a kormány felsőoktatást érintő átalakítása ellen, lesznek beszédek és ismét megvitatják pesti egyetemisták 5 pontos követeléseit.

Székesfehérváron is tüntetni fognak. "A mi jövőnket nem lehet romkocsmában eldönteni" címmel fogalmaztak meg nyílt levelet a székesfehérvári diákok, akik több mint tizenöt iskolából gyűltek össze."Nekünk, fehérvári diákoknak, volt egy álmunk: biztos jövőt akartunk, tovább akartunk tanulni, és ebben az országban akartunk élni. Ezt az elképzelésünket rúgta most fel a kormány, érdektelen, sokszor ad-hoc jellegű döntéseivel. Egy fiatal jövőjét nem lehet eldönteni egy romkocsma falai között, bizonytalanságot sugározva ezzel a feltörekvő nemzedékre" - olvasható a levélben.

"A keretszámok eltörlésével esélyt sem adnak arra, hogy legalább tisztában legyünk a lehetőségeinkkel. A jó tanulás nem egy mérce, hiszen azt se tudjuk, ez alatt mit értenek. A kormányzat sokáig beszélt a keretszámok csökkentéséről és a hétvégén mégis ezzel az új, teljesen meggondolatlan javaslattal közölték szándékaikat" - fejtik ki. A diákok ezért december 18-ra, keddre tüntetést szerveznek, melynek célja, hogy együtt tiltakozzanak a kormányzat felsőoktatást érintő, az ő generációjukat legjobban sújtó döntéssorozat ellen. Azt írják, kiszámítható jövőt szeretnének és olyan opciókat, hogy a tanulók beleszólhassanak az őket érintő ügyekbe.
Módosító javaslat: a diákok szerint nem elég

A felsőoktatási alapképzésben eltörlik a keretszámokat, a mesterképzésben viszont részben megmarad a létszámszabályozás az Országgyűlés hétfő késő esti döntésével. A szakminiszter évente szakonként határozza meg, hogy mely képzéseken vehető igénybe ösztöndíj vagy részösztöndíj.

Megszűnik a kormány hatásköre az államilag támogatott képzésre felvehető hallgatói létszám - vagyis a keretszámok - meghatározására. A felsőoktatás kormányszintű szabályozásának feladata továbbra is a szakminiszter felelőssége marad, ugyanakkor ez nem a hallgatói létszámok elosztásában nyilvánul meg, hanem a rendelkezésre álló támogatási formák, illetve az előírt minimális felvételi követelmények meghatározására vonatkozik.

A kormánypárt újabb döntése a hallgatók szerint ez nem elég, hiszen képlékeny, mi fog történni a felsőoktatásban.

Dúró Dóra ennek kapcsán elmondta: a Jobbik csak azt tartja elfogadhatónak, ha visszaengedik a szegényebb diákokat az iskolák falai közé, erre viszont egyelőre nincs garancia.
Hoffmann marad

Hoffmann Rózsa alatt "nem inog a szék" - mondta az atv.hu-nak a neve elhallgatását kérő államtitkár, aki szerint "a keretszámcsökkentés nem volt jó módszer". A baloldali internetes lap azt írja: a kormánypárti politikus célzott arra: egy, a kormányon belüli pletyka szerint Pokorni Zoltán lehetett a keretszámok kiszivárogtatója. Egy másik kormánypárti tag szerint viszont a kiszivárgott keretszám forrása egy helyettes államtitkári, főosztályvezetői vagy még alacsonyabb rangú kormányzati tényező lehetett.

A Magyar Nemzetben megjelent publicisztikát, mely szerint, ha Hoffmann Rózsa felajánlja lemondását, a miniszterelnök jól teszi, ha elfogadja azt, az oktatásért felelős államtitkár a lapnak egy költői kérdéssel kommentálta: "Úgy gondolja, hogy amikor ilyen fontos stratégiai kérdésekről van szó a felsőoktatásban és az egész ország átalakításában, akkor az én személyem a legfontosabb? Mit szólnék? Egy vélemény volt, amit tiszteletben tartok, de nem kell szót fogadnom neki."
Jobbik: A kormány hülyének nézi a diákokat!

Felháborítónak nevezte Dúró Dóra, a Jobbik oktatásügyi szakpolitikusa szombati sajtótájékoztatóján azt, hogy nemcsak bevezeti a kormány a tandíjat, de nyilatkozataival még tetézi is a bajt. Ezek a nyilatkozatok arról árulkodnak, hogy hülyének nézik a diákokat. Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője azt írta korábban egy közleményben, hogy az intézkedés a diákokért van. Ez azonban a kommunista időket idézi: "érted jöttünk, elvtárs, nem ellened!"

Orbán Viktor azt írta a HÖOK elnökének, hogy a kormány nem okozhatott meglepetést. A Fidesz választási programjában azonban sehol nem szerepelt a tandíj bevezetése. A jobbikos képviselő kiemelte, a Fidesz ezzel az intézkedéssel cserbenhagyja azt a 3 millió embert is, akik az urnákhoz járulva arra szavaztak, hogy ne vezessék be a tandíjat.

Hasonlóan hiteltelennek nevezte a jobbikos szóvivő az MSZP-t is, hiszen a párt elnöke, Mesterházy Attila kijelentette, hogy nem törlik el a tandíjat kormányra kerülésük esetén. Így viszont érthetetlen, mit keresnek a tandíjellenes megmozdulásokon. Jelenleg az egyetlen tandíjellenes erő a magyar politikában a Jobbik, aki kormányra kerülése esetén a munkaerőpiachoz viszonyítva ingyenesen vállalná a képzéseket - zárta gondolatait a jobbikos politikus. 
KZ

Kapcsolódó cikkek:
   Ezért nem kellene megsarcolni a diákokat
   
Kósa szerint okafogyottá vált a diákok hat pontja
   
Bayer fenyegeti a magyar diákokat

Videó: 
A hallgatók sztrájkba hívnak mindenkit december 19. szerdára! 

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Képmutató cionisták - Lenhardt Balázs 

kérdése a külügyhöz 

2012. 12. 18. 
antiszegedi.blog
November 26-án Gyöngyösi Márton, jobbikos képviselőtársam kérdést intézett Németh Zsolthoz, amelyben egy eredeti szándékától eltérően megfogalmazott állítással hatalmas, nemzetközi vihart kavart. Azóta tiltakozások, elhatárolódások és tüntetések egymást követik. Megfeledkezve arról az egyszerű tényről is, hogy Izraelben már országgyűlési képviselő sem lehet egy kettős állampolgár, nemhogy a kormány tagja! Teljesen nyilvánvaló, hogy a balliberális szekértábor régóta várt egy ilyen kijelentésre, most kedvükre ajvékolhatnak és retteghetnek. Előkerülnek az Orbán kormány megalakulása idején már becsomagolt bőröndök is lassan. Ellenségeink és ellenfeleink a nemzeti radikálisok írmagjának a kiirtását követelik a liberalizmus és a tolerancia jegyében.

Miközben a kormány és kormánypárti képviselők is csatlakoztak a külső és belső nyomás hatására a tiltakozókhoz és a leghatározottabban ítélnek egy pontatlanul előadott jelzős szerkezetet, ideje lenne egy kérdést feltenni. Hol voltak a tiltakozók és hol volt a magyar kormány, amikor az ENSZ Biztonsági Tanácsának több mint száz határozatára tüntetően fittyet hányó, a palesztinokat saját földjükről minden eszközzel elűző, és gettóba kényszerítő Izrael már-már szokásos módon (a választási kampányát felvezetendő), újabb totális agressziót indított a Gázai rezervátum ellen? Hol emelték fel Önök a szavukat, amikor a sivatagba csapódó rakétákra "válaszul" az amerikai dollárokból finanszírozott hadseregét Izrael nők és gyermekek, civilek és külföldi tudósítók meggyilkolására vetette be? Önök, csakúgy mint az Európai Unió és az Egyesült Államok, cinikusan és cinkosan lapultak a cionizmus érdekében, sőt a zsidó állam "védelemhez" való jogát szajkózták. Önöknek nincs semmiféle erkölcsi alapja elítélni egy verbális gesztust, mikor kegyetlen gyilkosságok esetén is csendben vannak, sőt mi több, diplomáciai támogatást nyújtanak hozzá! Múlt pénteken a gyilkos cionizmus terrorállama elleni tiltakozásul gyújtottam fel a gyűlölet lobogóját a Külügyminisztérium előtt! Azt várom Önöktől is, hogy ítéljék el a gyilkosokat!

A parlamenti szabályok miatt a Házban nem válaszolhattam a fideszes államtitkár rágalmaira; az ügynökfi Németh Zsolt szánalmas magyarázkodására válaszul csak bekiabálni tudtam, hogy kicsit sem szégyellem magamat, csak azt, hogy a hazámnak ilyen külügyminisztériuma lehet! A mentelmi jogomról pedig nem is mondhattam le, mivel meg sem kérdeztek róla! A pénteki közleményekben hazudozóknak ez súlyos százezrekbe fog fájni...


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Ángyán József nyíltan szembe Orbánnal 

2012. 12. 18. kedd. - 06:50 
Kitartás.hu
Hétfőn szavazott a parlament az alkotmány módosításáról. Egyetlen fideszes képviselő szavazott az oligarchák érdekeit szolgáló módosítás ellen, Ángyán József volt államtitkár. Úgy látszik, benne van gerinc, ami szinte mindegyik "képviselőből" elveszett. Ugyanis Orbán a hétfői frakcióülésen közölte Ángyánnal (és Bencsik Jánossal), hogy igennel kell szavazni, amennyiben nem így tesz, akkor nincs helye a frakcióban. A miniszterlenök kiabálva mondta a képviselőknek, hogy politikai cirkuszt csinálnak, hangulatkeltők hónapok óta, és ha ez így nekik nem tetszik, "akkor menjetek, mert én egyben akarom tartani frakciót". Persze, hogy "felhúzta magát" Orbán, mert mit mondanának a kormány mögött álló oligarchák, ha nem a kedvükre születgetnének módosítások, törvények...

A frakció alapszabálya szerint Ángyán professzor úr ellen fegyelmi eljárás indulhat a szavazata miatt. (Bencsik János végül igennel szavazott.)
Kiss Gyula - Kitartás.hu 


"Ha a zsidóknak nem Palesztinában van a 

helyük, jöjjenek mind haza 

Magyarországra!"
 
012-12-18. 15:13 
Krurc.info

Az Elismerjük Palesztinát Facebook-csoport kapta az alábbi üzenetet egy Jeffrey S. Ben-Zvi nevű zsidótól: 

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Kérdés, hogy azért gyűjti be a fidesz oligarchia a földeket, nehogy a hamarosan beözönlő zsidóké legyen vagy hogy jó áron eladják nekik? 


Itt fogják megalakítani a kibucokat, hogy a jó népet vissza 

lehessen vezetni a kolhozokba , hogy kommunisták 

lehessenek a zsidó uralom alatt , de most kegyetlen terrorral 

, mint ahogy Palesztinába kikísérletezték, jön a Dunába

úsztatás korszaka. Tanulj meg úszni minden porcikáddal , 

mert különben haleledel leszel, a cionista sátán oltárán , hisz 

már most is csak vegetálsz. KIBUC MAJD BEBUKSZ, 

OLYAN VAGY TE MA IS MINT A KÉK MADÁR , INNEN 

NÉZVE FOGOLYNAK LÁTSZOL , KIS RAB MADÁR, 

DEHOGY SZÁLSZ TE A VÁRMEGYE HÁZÁRA. HA 

NYÁLAM LENNE MOST KÖPNÉK , AZ URAK LEVESÉBE,

 DE NINCS ÍGY SZAROK AZ EGÉSZRE, ÉN MÁR ÚGY IS 

ALULRÓL SZAGOLOM AZ IBOLYÁT . IBOLYA A KERESZT 

ANYU JÖTT MENT INTÉZKEDETT ÉS TELERAKTA A 

ZSEBÉT / OLAJSZŐKÍTÉS, INGATLAN BIZNISZ 

KILAKOLTATÁS/ FUTTATA AZ EMBEREKET A HALÁL 

FELÉ, ÉS A TÖBBIEK EGYFORMÁK EZEK PALOTA 

PINCSIK MINDAHÁNYAN VAKOLÓS NYAKÖRVEL 

CSAHOLNAK ÉS ÚGATJÁK A HOLDAT.



Ángyán: Orbán ingerülten tett helyre 


minket 

2012. december 18., kedd, 18:03 
HVG Szerző: Kósa AndrásA Fideszhez és az MSZP-hez köthető tőkés csoportokat hoz helyzetbe az új földszabályozás, ezek szerinte már fel is oszthatták az országot maguk között - mondta a hvg.hu-nak Ángyán József. A képviselő nem szavazta meg a földtörvényhez kapcsolódó alkotmánymódosítást, amiért pénzbüntetést kapott, de a frakcióból nem zárták ki.
hvg.hu: Érkezett a Fidesz-frakcióból valamilyen reakció a "kiszavazása" után?

Ángyán József.: Érdekes a helyzet, jó néhányan a lelkiismeretükkel küzdenek. Emberileg igen nehéz helyzetbe hozta őket a vezetés. Őszintén sajnálom, hogy ennek a megoldásában nem tudok nekik segíteni. Hogy később milyen következményei lesznek, még nem tudom. A módosító indítványomat a saját frakciómból rajtam kívül ketten támogatták, a többiek az MSZP-vel "nagykoalícióban" elutasították. Pedig hát a módosításommal azt szerettem volna elérni, hogy ha már a 
földtörvényen kívül egyéb kapcsolódó jogszabályokat is sarkalatosakká tesz az alaptörvény, akkor ez ne a nagy integrátorokat bebetonozó "integrált mezőgazdasági termelésszervezés" ködös tartalmú joganyaga, hanem a családi gazdálkodásra és a szövetkezésre vonatkozó területek legyenek.

Ezt söpörte le az MSZP-vel teljes egyetértésben a kormánytöbbség, vagyis a családi gazdálkodási és szövetkezeti modell helyett a nagy tőkeerejű integrátorokat választotta. Bár a leendő, ezt érintő sarkalatos törvény tartalmáról hivatalosan a kormány semmi féle információt nem volt hajlandó elárulni, de úgy hírlik, hogy az állam régiónként az integrátori feladatokat nagytőkés csoportoknak adná koncesszióba, "begyűrve" alájuk az egész régió mezőgazdaságát. Így a profit is ezekhez az integrátorokhoz vándorolna, szemben a szövetkezési modellel, ahol az eredményt visszaosztják a szövetkezetet létrehozó gazdálkodó családokhoz és helyi közösségekhez. Ennek semmi köze a néppárti vidékstratégiához, ezért szavaztam nemmel a végszavazásnál az alaptörvény módosítására.
hvg.hu: Milyen lobbik vannak a háttérben?

Á.J.: Gyaníthatóan ugyanazok, akik az állami földek többségét is bérlik és az agrártámogatások nagy részét is elviszik: az agrárium területén található legnagyobb "vegyes politikai kötődésű" tőkeérdekeltségek. Talán nem véletlen, hogy a módosító indítványom leszavazásában teljes egyetértés alakult ki az MSZP és a Fidesz között. Gyanítom, hogy leosztották egymás között, hogy kinek melyik régió kell, illetve jut. A szövetkezet alulról szerveződik, visszaoszt, az integrátort felülről erőltetik rá a vidékre, és kiszívja a hasznot az integrált fürtből. Persze elvileg önkéntesen is lehet egy integrátorhoz csatlakozni, de ha a játékszabályok olyanok lesznek, akkor aki kimarad, annak könnyen vége lehet. A téeszesítés is önkéntes volt, a nagyapám is aláírta a belépést, miután három napig verték. A módszerek azóta nyilván finomodtak, de aki nem integrálódik, annak annyi. Ezt nem akarjuk néhányan, akik még a Fidesz eredeti programjához ragaszkodunk. 
 
Ángyán József hiába beszélt a Fidesz-frakciónak

hvg.hu: Orbán Viktorral beszélt a napokban?

Á.J.: Nem beszéltünk, de - amint azt már különböző forrásokra hivatkozva a lapok és hírportálok megírták - valóban 
ingerülten utasított rendre minket a hétfői frakcióülésen. Persze mi is elmondtuk a magunkáét és ő is a magáét. A lelkiismeretem tiszta és ez számomra fontosabb, mint bármilyen párt- vagy frakciófegyelem. Pedig a munkahelyemen is megpróbáltak nyomást gyakorolni rám az elmúlt hetekben.hvg.hu: Hogyan?

Á.J.: Például letiltották az egyetemi e-mail címemet. Előbb a nyár folyamán kiadott a rektorom egy utasítást az e-mail címek használati rendjéről, majd kaptam tőle egy levelet, hogy mivel nem tartottam be a rektori utasítást, eltilt az e-mail címem használatától. Tudom, hogy ez nem az ő egyéni akciója volt.
hvg.hu: Mire számít? Kizárják? (Az interjú még a pénzbüntetésről szóló határozatnyilvánosságra kerülése előtt készült - a szerk.)

Á.J.: Nem ismerem pontosan a szabályzat ezen részét, mi jár azért, ha valaki a 
kötelező szavazást nem tartja be. Úgy tudom, komolyabb pénzbüntetéstől a kizárásig terjed a "mozgástér". Megvárom, hogy mi lesz a döntés.hvg.hu: Ha kizárják, elfogadja, vagy megfellebbezi a határozatot?

Á.J.: Nem tudom még azt sem, mik az én lehetőségeim. Elmondom az érveimet majd, és valószínűleg elfogadom a döntést is. Nyilván meg kell indokolni majd a határozatot, amire kíváncsi leszek, hiszen én csak azt a vidékstratégiát kérem számon a törvénykezésen, amit a Kormány márciusban elfogadott. Kíváncsian várom tehát, hogy milyen indokokkal indul majd fegyelmi eljárás ellenem.
hvg.hu: Ha kizárják, mi lesz, csatlakozik később valamelyik ellenzéki frakcióhoz?

Á.J.: Fél évig nyilván függetlenként folytatom, aztán meglátjuk. Ha mégsem zárnának ki, hanem csak pénzbüntetést kapnék, akkor megvárom, mi lesz a konkrét tartalma a most alaptörvénybe rögzített sarkalatos törvényeknek. De ez csak február végén, március elején derülhet ki. Most azt látom, mozgásban van minden, új szervezetek is alakulhatnak akár, sok ilyen csírát látok. Meg lehetne ezekből alakítani a Tisztességes Emberek Szövetségét. Úgy látom, hogy egy ilyen alakulat iránt akár igen nagy is lehetne az érdeklődés a várakozók egyre növekvő táborában. Hiszen a tisztességes emberek vannak elsöprő többségben ebben a többre hivatott nemzetben.
hvg.hu: A földbérleti pályázatok feldolgozásával hogy áll?

Á.J.: Az eddigi szerződések 80 százalékával hamarosan végzek. Most úgy tűnik, hogy Csongrád-, Békés- és Jász-Nagykun-Szolnok megye lehet a legújabb fejezete a vizsgálataimnak. De Borsodban is új ügyek vannak. Szomorú, de úgy látom, hogy azok is kapnak ismét további földterületeket, akik ellen tiltakoztunk. 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************



A magyar föld a spekulánsok kezére 

kerül. 

Hagyjuk ezt? 

2012.12.18, 10:40 
Nemzeti Hírháló
2012. december 7-én (pénteken) a Kormány, szinte a semmiből beterjesztett egy alaptörvény módosító javaslatot, amely a "családi gazdaságok és a szövetkezetek" lényeget meghatározó formula helyett "integrált mezőgazdasági termelésszervezést" nevesít. Miután ebbe a fogalomba minden belefér, fogalmazzunk konkrétabban: Senki sem tudja, - még a szakemberek sem - hogy mit jelent az "integrált mezőgazdasági termelésszervezés", legkevésbé azok az "igennel" szavazó kormánypárti képviselők tudják, akik az Ángyán professzort kritizáló miniszterelnöki dörgedelem (is) "határozott" állásfoglalásra bírt.

Így zajlódhatott le a "választók akaratából" december 10-én és 11-én "családi gazdaságok és a szövetkezetekről" szóló "általánosan és részletesen vita", majd a magyar törvényhozás december 17-én, alaptörvény módosítással, kétharmados törvényeként rögzítette a nagybirtokoknak kedvező föld- és birtokpolitikát.

Ez a döntés - valóban megalapozott, valóban szakmai vélemények szerint - azzal a következménnyel jár, hogy a magyar vidék jövőjét ezentúl nem a családi gazdaságok, a helyi közösségek határozzák meg, hanem a nagybirtokrendszerrel összefonódó nemzetközi pénzpiac spekulánsai.

Ezzel a döntéssel azt hiszem, egyértelművé válik a vidék Magyarországának teljes kifosztása, a tradicionális magyar társadalom utolsó bástyájának, - a kisbirtokos gazdatársadalomnak - felszámolása.

Furcsa, hogy ebben a sorsfordító kérdésben leginkább a pozdorjává zúzott, porig alázott, szétaprózódott, kisbirtokos gazdatársadalom, hallgat, akiket - ha ez nem változik - a közös érdekeket érvényesítő szemléletmód hiánya fog végkép ellehetetleníteni. Jó ha tudják: Csak a jelenlegi helyzet fenntartásával tudja birtokaikat kivásárolni, családjukat cselédsorsra juttatni a spekulatív pénzpiac.

Még szomorúbb, hogy Mi, - a magyar társadalom - hagytuk, hogy idáig fajuljon a helyzet. Mindegy hogy félelemből, gyávaságból, vagy hitványságból, de hagytuk. Ám ezzel az önostorozó megállapítással, még nincs elintézve a dolog. Azzal, hogy kiengedjük a kezünkből a magyar anyaföldet, el kell számolnunk a múltnak, a jelennek, de leginkább az utókornak, amely sokszorosan meg fogja szenvedni történelmi kudarcunkat. Bűnösök vagyunk, mert bűnös felelőtlenségünkkel alighanem egy eljövendő, - kívánom ne teljesedjen be a jóslat - földért kirobbanó magyar szabadságharc keserű, és fájdalmas magvait vetettük el, amelyben gyermekeink, unokáink, dédunokáink véreznek el.

Mi, most élő, erőnk teljében lévő magyarok, közösségként mindeddig nem álltunk helyt, ezért egyszerűen nem tudtuk, nem tudjuk megőrizni, megvédeni az őseink által reánk hagyott kincset, tudást, bölcsességet. Ha tehetjük inkább - tisztelet a kivételnek - egymás zsebét figyelve, irigykedve, ármánykodva szívjuk el egymás életerejét, a helyett, hogy örülnénk a másik magyar tehetségből, szorgalomból elért sikereinek. Arra mindig odafigyelünk, más hogy gyarapodik, arra viszont legyintünk, hogy együtt, közösen mire juthatnánk hazánk kincseiből, a magyar föld tápláló szeretetéből.

Hagytuk, hogy történelmi hagyományainktól idegen szemléletmóddal mérgezzenek bennünket, idegen szokásokat vettünk át üveggyöngyökért. Azért vásárolhatták fel apránként idegenek nemzeti, közösségi vagyonunkat, mert homályos tekintettel mindig találtunk kifogást arra, miért nem tudunk többet tenni közösségünkért, miért reménytelen az ellenállás, ám ugyanakkor a legvadabb indulattal, farkasként marunk egymás húsába még akkor is, ha legnagyobb kincsünk, a magyar föld megvédése a tét. A kellő bölcsesség hiánya miatt tisztán látható, hogy a ránk szabott történelmi korszakban egyszerűen nem álltuk meg a helyünket, és ha továbbra is elhárítjuk a felelősséget magunkról megbélyegzett generáció leszünk, a gyermekeink szégyellni fognak bennünket, az unokáink pedig elfelejtenek. De még van egy utolsó esélyünk. Mindig van utolsó esély, csak élni kell vele. Az esély pedig a magyar földért való összefogásban rejlik.

Tetemre kell hívni, számon kell kérni, a magyar földet külföldieknek - akár zsebszerződésekkel, akár más furfanggal idegen kézre átjátszó agrárlabancságot, mozgósítani kell a kilátástalan helyzetbe hozott, becsapott, megzsarolt egykori és jelenlegi földtulajdonosokat, hiszen már 1 millió hektár magyar föld került külföldi gazdasági befolyás alá, 1 millió hektár föld van idegen kézben, a törvényeket kijátszva! És mindez a civil magyar társadalom tétovasága, báránylelkűsége miatt. Nem más, Mi Hagytuk, hogy idáig fajuljon a helyzet, és lényegtelen, hogy tudatlanságból, gyávaságból, vagy hitványságból.

Hallatszik az agrárértelmiség felhördülése? Nem. Talán a vidék Magyarországát képviselő "honatyák" kiálltak a választóik érdeke mellett? Nem! Egyáltalán érdekel valakit a magyar föld sorsa néhány felelősségteljes, bátor emberen kívül, akik Kajászón fel merték emelni a hangjukat a földspekulációt támogató irányvonal ellen? Remélem, hogy igen, de akkor jó lenne végre hallani Őket!

Miért nem formálódik meg végre a kisbirtokosok érdekvédelmi és politikai szövetsége, az igazi kisbirtokos önvédelem? Talán nincs rá szükség? Talán attól félnek, a magyar gazdák, hogy ellenszegülésük miatt a hatalom, az intézmények, a hivatalok lecsapnak rájuk, és még azt a keveset is elveszíthetik, amijük van? Nem jutnak támogatásokhoz, pályázati forrásokhoz, ha elmondják őszinte véleményüket? Mitől félnek a lakosság képviseletére esküt tett képviselők? Hogy rájuk förmed a Miniszterelnök, hogy most már elég legyen a különvéleményekből, mert egyben akarja tudni a frakciót? Mi a magyar földet akarjuk egyben, magunkénak tudni könyörgöm!! Létezhet, hogy bizonyos parlamenti körökben egy frakciófegyelmi lebegtetése nagyobb súllyal nyom a latba, mint a magyar föld megvédésének ügye? De akkor mi a különbség az 1950-es évek, és az ezredforduló utáni korszak között?

Szálljunk magunkba és gondolkodjunk el a kialakult helyzeten, vessünk számot, mit tettek velünk, és mi mit tettünk magunkért, a családunkért, a hazánkért, azután, gondoljuk végig azt, hogy értünk mit tettek szüleink, nagyszüleink. Majd vigyünk egy száll virágot az elesett Pesti Srácok sírjára, és mondjunk el egy imát értük is, Magyarországért is. Köszönjük meg nekik, hogy reményt adnak a reménytelenségben.
Tatár József

Rendszerváltó Fórum
 



A vallás nem más mint pénzért vett hit. A vallás a 

politika 

szajhája. Megpróbálja megszemélyesíteni azt amit nem 

lehet és hű rabszolgát varázsolni azokból akiket 

szabadnak teremtettek.

Az én Istenem teremtő ősten* a föld a víz a szél és a 

tűz. (Facebook) 

Szokjatok hozzá a kibuchoz, szagoljátok a szabadságot úton 

Lenini út felé végül mégis felépítitek a kommunizmust, de 

most nyíltan a zsidóknak, és lesztek egy jó páran akik 

belepusztulnak. Zsidó világ uralmat akarunk mi is , de a 

másvilágon zsidó csekás kommunista komiszárokkal , kik 

tizedelik a népet mielőtt az ígéret földjére léphetnének, az 

állom kommunizmusába a kommunákba az új 

világrendben, hol kevés embernek jut hely ezért a 

többséget el füstölik , ezért lett a Füstbe Ment Terv a neve , 

na neves Te neves szerző ki kiötlötted a népirtás alantas 

eszközét – az embert a gerinctelen csúszómászót- . Ki hittel 

kiirtja szellemét, a lét hordozójából, és lesztek vakok a látók 

akaratából, ebek kik ugatják a holdat, és oroszlánnak 

képzelik magukat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése