2020. február 5., szerda

Pedofilok markában a világ









Pedofilok markában a világ



Epstein öngyilkossága: jöhetnek a konspirációs elméletek






Egyelőre annyi biztos, hogy holtan találták a cellájában. Jeffrey Epstein azonban olyan magas szintű kapcsolatokkal rendelkezett, hogy nem lenne csoda, ha beindulnának az összeesküvési mémek.
A szexuális abúzussal és kiskorúak szexkereskedelmi hálózatának fenntartásával vádolt Jeffrey Epsteint holtan találták a New York-i Metropolitan börtön cellájában. A 66 éves milliárdos holttestére helyi idő szerint reggel fél 8-kor bukkantak rá. Epstein felakasztotta magát.
Ez azért is különös, mert egyrészt ez az ország egyik legbiztonságosabb börtöne, másrészt egy nemrégiben történt öngyilkossági kísérlete miatt még külön, folyamatos megfigyelés alatt is állt. A férfi július végén próbálkozott ezzel, de akkor csak súlyos sérüléseket szenvedett, és azonnal kórházba szállították.
Mint arról beszámoltunk, az üzletember 2001 és 2005 között 13-17 éves lányokból álló szexkereskedő hálózatot hozott létre, utcákon és plázákban vadásztatott magának legtöbbször 14 év körüli lányokat. A lányokat a férfi szexuális aktusokra kényszerítette, majd fizetett nekik 200 dollárt. Ezután a lányokat megfizette, hogy szervezzenek be újabb lányokat. Így gyakorlatilag a saját áldozatait tette madámokká.
A milliárdos hercegek és politikusok barátja volt, aki tinédzser lányok százait rontotta meg, a bíróság mégis üzletet kötött vele. Hajdú Tímea elemzése.
 2 
Epsteint 2007-ben Floridában egyszer már elítélték prostitúció elősegítéséért, de csupán 13 hónap börtönre ítélték, ugyanis vádalkut kötött. A vádalkut megkötő ügyészek egyike Alexander Acosta volt, a Trump-kormányzat munkaügyi minisztere, aki emiatt néhány héttel ezelőtt lemondásra is kényszerült. Amikor lemondása előtt Acostát az újságírók erről faggatták, a miniszter csak annyit mondott: Epstein titkosszolgálati ember volt, de részletekbe ő sem kívánt bocsátkozni.
Az amerikai politikai és üzleti elitet jól ismerő milliárdos, akinek a rendezvényeit Bill Clinton ugyanúgy látogatta, mint Donald Trump, állítólag azért tudott megegyezni a bírósággal, mert a titkosszolgálatoknak kiteregette nagy hatalmú emberek szennyesét.
Jeffrey Epstein váltig tagadta a vádakat, július végi öngyilkossági kísérlete is azután történt, hogy a bíróság elutasította óvadék fejében történő szabadlábra helyezését, mondván, „veszélyt jelent másokra és a társadalomra.” Ezzel a bíróság elfogadta az államügyészség érvét, hogy Epstein esetében rendkívül nagy a szökés veszélye.
Most egy nappal azután végzett magával, hogy újabb bírósági dokumentumok kerültek elő, amik vele és néhány társával szemben is új vádakat fogalmaztak meg. Elítélése esetén 45 év börtön várt volna rá.
A New York-i ügyészi hivatal pénteken mintegy kétezer oldalnyi bírósági dokumentumot hozott nyilvánosságra, s ezekből a többi között kiderült: Epstein egyik áldozata, a jelenleg 33 éves Virginia Robert Giuffré már 2015-ben feljelentést tett szexuális zaklatásért és kényszerítésért Epstein és barátnője, Ghislaine Maxwell – a néhai sajtómágnás Robert Maxwell lánya – ellen.
Giuffré azt állította: Epstein és Maxwell a 2000-es évek elején, amikor ő még kiskorú volt, „szexrabszolgaként tartotta fogva” őt.
A nyilvánosságra került tanúvallomás szerint Epstein szexuális szolgáltatásokra kényszerítette Giuffrét két befolyásos demokrata párti politikussal is: Bill Richardsonnal, aki Bill Clinton kabinetjének tagja, majd új-mexikói kormányzó, és Barack Obama kormányzatának is tagja volt, valamint George Mitchell szenátorral, aki Obama közel-keleti ügyekkel foglalkozó különmegbízottja is volt.


A milliárdos potenciális öngyilkosságát – amit némely, az amerikai elithez tartozó kliense nyilván nem bánt volna – sokan annyira valószínűnek találták, hogy egy szatirikus online lap egy hónappal ezelőtt meg is írta:
Hillary Clinton Twitter-üzenetében meglepetését és megrázkódtatását fejezte ki régi barátja, Jeffrey Epstein milliárdos közelgő váratlan öngyilkossága miatt. (…) Amikor jövő kedden délután háromnegyed háromkor két puskalövéssel hétulról tarkón lövi magát, az nagyon váratlan lesz, és nagy súllyal nehezedik majd ránk.”
A lap arra utal, hogy Bill Clinton állítólag 26-szor volt Epstein vendége a hírhedt „orgia szigeten” (mások szerint „pedofil szigeten”). Mint korábbi cikkünkben írtuk, Epstein a privét szigeten még egyfajta templomot is épített, amelyet csak kívülről lehetett bezárni és amelynek funkciójára csak a helyiek pletykáiból lehet következtetni.
A milliárdos vendégei közé tartozott mások mellett András yorki herceg, Ehud Barak volt izraeli kormányfő, Alan Dershowitz amerikai sztárügyvéd vagy Woody Allen filmrendező is.
A francia bíróság Lyon római katolikus érsekét azzal vádolta meg, hogy nem lépett fel az egyházmegyéjében kiscserkészeket érő szexuális erőszak ellen.









2019. július 14. 07:28• VILÁG

Az igazi rejtély a legmagasabb körökben mozgó szexkereskedő álmilliárdos mögött


Jeffrey Epstein ügye eddig arra mutatott rá világosan, hogyan úszhatja meg egy gazdag és jó kapcsolatokkal rendelkező férfi a felelősségre vonást az Egyesült Államokban – még akkor is, ha a saját maga és ismerősei szórakoztatására egy pedofil szexkereskedő hálózatot tartott fenn, és ezt meggyőző bizonyítékokkal támasztották alá az ügyészek.
A többek között Donald Trump, Bill Clinton, a brit királyi családhoz tartozó András yorki herceg és számtalan híres ember barátjaként is ismert férfit egyszer már elítélték, miután rábizonyították, hogy a kétezres években egy gyakorlatilag piramisjáték-szerűen felépülő szexhálózatot épített ki Floridában. De mint a Miami Herald idén egy nagyon kemény tényfeltáró cikksorozatban bemutatta, Epstein megállapodást kötött az ellene vádat emelő ügyészekkel, amiben ugyan elismerte bűnösségét, de cserébe felháborítóan könnyű büntetést kapott: a börtönben kellett aludnia, de napközben nyugodtan kijárhatott, és az irodájából folytatta a munkáját. Ráadásul ezt a megállapodást eltitkolták a több tucatnyi áldozat elől. A történetnek aktualitást adott, hogy az Epsteinnel megállapodó ügyész, Alex Acosta egészen péntekig Trump kormányának egyik minisztereként dolgozott, most viszont az újra fellángolt botrány miatt le kellett mondania.
Epsteint a héten újra utolérte a törvény, miután – részben az utóbbi időben megjelent cikkek, részben az általános közhangulat hatására – a floridaihoz hasonló, kétezres évekbeli New York-i szexhálózata miatt vádat emeltek ellene a legnagyobb amerikai városban. Epstein azóta egy keményebb börtönben van, az ügyészek vádpontjai alapján 45 év börtönt is kaphat, lakásán több ezer pedofil jellegű fényképet találtak.
De Epstein története mögött van egy igazi rejtély: senki nem tudja, hogy hogyan vált milliárdossá.
A férfi felvonultatta az összes külső kellékét a milliárdosságnak – két magánrepülőgép, magánsziget bizarr templomszerű épülettel, hatalmas villák a felkapott helyeken, köztük New York legnagyobb magánvillája -, de a fizikai vagyonán túl semmi másról nem lehet tudni. Legfeljebb arról, hogy kiskorú áldozatainak összesen több százezer dollárt adott.
A hivatalos történet szerint Epstein hedge fund menedzserként tett szert mesés vagyonára, befektetési cége a nyolcvanas évektől kezdve amerikai milliárdosok kiszolgálására szakosodott. Ő maga azt mondta híres ember barátainak, hogy szóba sem áll velük, ha egymilliárd dollárnál kevesebbet szeretnének vinni a vagyonkezelőjébe.
Ezzel a magyarázattal csak az a gond, hogy egyetlen ügyfeléről lehet tudni, a Victoria’s Secret fehérneműmárka alapítójáról, Les Wexnerről. Márpedig egyetlen emberről éveken át sem lehet dollármilliárdos jutalékot lehúzni, de Wexner is megszakította kapcsolatát Epsteinnel a kétezres évek közepén.
De ennél is gyanúsabb, hogy a Wall Streeten a Bloomberg nem talált senkit, aki emlékezett volna arra, hogy üzletet kötött volna Epsteinnel. Így viszont nehéz lehetett nagy pénzekkel kereskedni. Mivel Epstein befektetési alapja magáncég, ezért nem is kellett beszámolókat közzétennie, így a nyilvánosság felé valóban egy fekete dobozként működhetett. Cége egyetlen fellelhető beszámolója 2002-ben 88 millió dollárt vallott be a cég által kezelt vagyonként. Maga Epstein pedig az utóbbi években a Deutsche Bank privátbanki ügyfele volt, márpedig ha ő maga hedge fundokat irányított, akkor aligha lett volna szüksége privátbankos kiszolgálásra.
Az ügyben szakértő Forbes mindenesetre soha nem nevezte Epsteint milliárdosnak, ezt többször külön meg is indokolták, de ez sem óvta attól a nagy újságokat, hogy máig rendszeresen milliárdosként hivatkozzanak rá. Sőt, maguk az Epsteinnel szemben vádat emelő ügyészek is „végtelenként” jellemezték a férfi anyagi lehetőségeit.
A kétségek már korábban is megvoltak Epstein vagyonával kapcsolatban,




a New York Magazine már 2002-ben, a szexbotrányai előtt megkérdőjelezte az akkoriban még csak a bulvárújságokból ismert szereplő gazdagságát. Miközben Epsteinről napról napra írtak az újságok a különböző hírességek oldalán megélt kalandjai miatt, addig a férfi – a pénzügyi sztároktól szokatlan módon – nem nyilvánított véleményt a piaci fejleményekről, nem kérkedett ügyfeleivel vagy az általa kezelt pénz mértékével.
Epstein a fehérnemű-mágnás Wexneren kívül egy másik férfival állt szoros üzleti kapcsolatban: Steven J. Hoffenberggel, aki – Bernie Madoff megjelenéséig – az amerikai történelem legnagyobb piramisjátékát szervezte. (Hoffenberg sémája nagyon hasonlított a Magyarországi Quaestor-ügyre: a korábbi hitelezőket fizették ki az újabb hitelekből, miközben csalásokkal szépítették egy valójában csak névleg létező vállalatcsoport eredményeit. A kár a magyarországi párjának a fele volt, 460 millió dollár – igaz, 1995-ös dollárban, így a különbség kisebb ennél.) Epstein még a hetvenes években kezdte a Bear Stearns kereskedőjeként, onnan viszont kirúgták, és a nyolcvanas években még Hoffenberggel üzletelt.
Honnan akkor a pénz, amivel évtizedeken át finanszírozta milliárdoshoz méltó életmódját és nyűgözte le a legfelsőbb körökhöz tartozó barátait? Innentől már nem lehet tudni sok biztosat, vannak, akik piramisjátékról, pénzmosásról vagy akár titkosszolgálati szerepről spekulálnak. Hoffenberg maga pedig azt állítja, hogy az ő piramisjátékos pénzével lógott meg Epstein.
De nem zárható ki az sem, hogy Epstein profi zsarolóként szerezte bevételeit. Erre utalhat egyik áldozatának vallomása, aki szerint Epstein rávette, hogy készítsen felvételeket az elit ismerőseivel folytatott szexuális tevékenységről. De a héten bemutatott ügyészségi anyagok szerint olyan videókat foglaltak le Epstein széfjében, amin a feliratok zsaroló videókra utalhatnak. Ha Epstein valóban rengeteg befolyásos embert tudott zsarolni, az talán meg is magyarázza, hogy miért úszta meg könnyen a floridai büntetést.
Most mindenesetre világosabbá válhat a helyzet. Ha Epstein csökkenteni szeretné a rá váró büntetést, akkor arra kényszerül, hogy információkat adjon át az ügyészeknek. Így nem lenne meglepő, ha a bűnözéssel nagy eséllyel összefonódott üzleti pályafutásáról új dolgok derülnének ki.











2019. július 14. 07:28• VILÁG


Az igazi rejtély a legmagasabb körökben mozgó szexkereskedő álmilliárdos mögött







Archív felvétel Jeffrey Epsteinről és Donald Trumptól
Jeffrey Epstein ügye eddig arra mutatott rá világosan, hogyan úszhatja meg egy gazdag és jó kapcsolatokkal rendelkező férfi a felelősségre vonást az Egyesült Államokban – még akkor is, ha a saját maga és ismerősei szórakoztatására egy pedofil szexkereskedő hálózatot tartott fenn, és ezt meggyőző bizonyítékokkal támasztották alá az ügyészek.






A többek között Donald Trump, Bill Clinton, a brit királyi családhoz tartozó András yorki herceg és számtalan híres ember barátjaként is ismert férfit egyszer már elítélték, miután rábizonyították, hogy a kétezres években egy gyakorlatilag piramisjáték-szerűen felépülő szexhálózatot épített ki Floridában. De mint a Miami Herald idén egy nagyon kemény tényfeltáró cikksorozatban bemutatta, Epstein megállapodást kötött az ellene vádat emelő ügyészekkel, amiben ugyan elismerte bűnösségét, de cserébe felháborítóan könnyű büntetést kapott: a börtönben kellett aludnia, de napközben nyugodtan kijárhatott, és az irodájából folytatta a munkáját. Ráadásul ezt a megállapodást eltitkolták a több tucatnyi áldozat elől. A történetnek aktualitást adott, hogy az Epsteinnel megállapodó ügyész, Alex Acosta egészen péntekig Trump kormányának egyik minisztereként dolgozott, most viszont az újra fellángolt botrány miatt le kellett mondania.
Epsteint a héten újra utolérte a törvény, miután – részben az utóbbi időben megjelent cikkek, részben az általános közhangulat hatására – a floridaihoz hasonló, kétezres évekbeli New York-i szexhálózata miatt vádat emeltek ellene a legnagyobb amerikai városban. Epstein azóta egy keményebb börtönben van, az ügyészek vádpontjai alapján 45 év börtönt is kaphat, lakásán több ezer pedofil jellegű fényképet találtak.
De Epstein története mögött van egy igazi rejtély: senki nem tudja, hogy hogyan vált milliárdossá.
A férfi felvonultatta az összes külső kellékét a milliárdosságnak – két magánrepülőgép, magánsziget bizarr templomszerű épülettel, hatalmas villák a felkapott helyeken, köztük New York legnagyobb magánvillája -, de a fizikai vagyonán túl semmi másról nem lehet tudni. Legfeljebb arról, hogy kiskorú áldozatainak összesen több százezer dollárt adott.
A hivatalos történet szerint Epstein hedge fund menedzserként tett szert mesés vagyonára, befektetési cége a nyolcvanas évektől kezdve amerikai milliárdosok kiszolgálására szakosodott. Ő maga azt mondta híres ember barátainak, hogy szóba sem áll velük, ha egymilliárd dollárnál kevesebbet szeretnének vinni a vagyonkezelőjébe.
Ezzel a magyarázattal csak az a gond, hogy egyetlen ügyfeléről lehet tudni, a Victoria’s Secret fehérneműmárka alapítójáról, Les Wexnerről. Márpedig egyetlen emberről éveken át sem lehet dollármilliárdos jutalékot lehúzni, de Wexner is megszakította kapcsolatát Epsteinnel a kétezres évek közepén.
De ennél is gyanúsabb, hogy a Wall Streeten a Bloomberg nem talált senkit, aki emlékezett volna arra, hogy üzletet kötött volna Epsteinnel. Így viszont nehéz lehetett nagy pénzekkel kereskedni. Mivel Epstein befektetési alapja magáncég, ezért nem is kellett beszámolókat közzétennie, így a nyilvánosság felé valóban egy fekete dobozként működhetett. Cége egyetlen fellelhető beszámolója 2002-ben 88 millió dollárt vallott be a cég által kezelt vagyonként. Maga Epstein pedig az utóbbi években a Deutsche Bank privátbanki ügyfele volt, márpedig ha ő maga hedge fundokat irányított, akkor aligha lett volna szüksége privátbankos kiszolgálásra.
Az ügyben szakértő Forbes mindenesetre soha nem nevezte Epsteint milliárdosnak, ezt többször külön meg is indokolták, de ez sem óvta attól a nagy újságokat, hogy máig rendszeresen milliárdosként hivatkozzanak rá. Sőt, maguk az Epsteinnel szemben vádat emelő ügyészek is „végtelenként” jellemezték a férfi anyagi lehetőségeit.
A kétségek már korábban is megvoltak Epstein vagyonával kapcsolatban,


a New York Magazine már 2002-ben, a szexbotrányai előtt megkérdőjelezte az akkoriban még csak a bulvárújságokból ismert szereplő gazdagságát. Miközben Epsteinről napról napra írtak az újságok a különböző hírességek oldalán megélt kalandjai miatt, addig a férfi – a pénzügyi sztároktól szokatlan módon – nem nyilvánított véleményt a piaci fejleményekről, nem kérkedett ügyfeleivel vagy az általa kezelt pénz mértékével.
Epstein a fehérnemű-mágnás Wexneren kívül egy másik férfival állt szoros üzleti kapcsolatban: Steven J. Hoffenberggel, aki – Bernie Madoff megjelenéséig – az amerikai történelem legnagyobb piramisjátékát szervezte. (Hoffenberg sémája nagyon hasonlított a Magyarországi Quaestor-ügyre: a korábbi hitelezőket fizették ki az újabb hitelekből, miközben csalásokkal szépítették egy valójában csak névleg létező vállalatcsoport eredményeit. A kár a magyarországi párjának a fele volt, 460 millió dollár – igaz, 1995-ös dollárban, így a különbség kisebb ennél.) Epstein még a hetvenes években kezdte a Bear Stearns kereskedőjeként, onnan viszont kirúgták, és a nyolcvanas években még Hoffenberggel üzletelt.
Honnan akkor a pénz, amivel évtizedeken át finanszírozta milliárdoshoz méltó életmódját és nyűgözte le a legfelsőbb körökhöz tartozó barátait? Innentől már nem lehet tudni sok biztosat, vannak, akik piramisjátékról, pénzmosásról vagy akár titkosszolgálati szerepről spekulálnak. Hoffenberg maga pedig azt állítja, hogy az ő piramisjátékos pénzével lógott meg Epstein.
De nem zárható ki az sem, hogy Epstein profi zsarolóként szerezte bevételeit. Erre utalhat egyik áldozatának vallomása, aki szerint Epstein rávette, hogy készítsen felvételeket az elit ismerőseivel folytatott szexuális tevékenységről. De a héten bemutatott ügyészségi anyagok szerint olyan videókat foglaltak le Epstein széfjében, amin a feliratok zsaroló videókra utalhatnak. Ha Epstein valóban rengeteg befolyásos embert tudott zsarolni, az talán meg is magyarázza, hogy miért úszta meg könnyen a floridai büntetést.
Most mindenesetre világosabbá válhat a helyzet. Ha Epstein csökkenteni szeretné a rá váró büntetést, akkor arra kényszerül, hogy információkat adjon át az ügyészeknek. Így nem lenne meglepő, ha a bűnözéssel nagy eséllyel összefonódott üzleti pályafutásáról új dolgok derülnének ki.










Hogyan adta egy jövőbeli Trump kabinettag egy sorozatú szexuális bántalmazót egy életre szóló üzletnek

ÍRTA: JULIE K. BROWN
2018. NOVEMBER 28. | EN ESPAÑOL
Az igazságosság perverziója logó
Egy évtizeddel ezelőtt a #MeToo előtt egy floridai multimilliomos szexuális bűnelkövető szenvedett végső szünetet.
Egy ködös 2007. október reggelen a Miami legfelsõbb szövetségi ügyésze, Alexander Acosta reggelizni kezdett egy korábbi kollégájával, Washington DC-vel, Jay Lefkowitz ügyvéddel.
Ez az akkori 38 éves ügyész, egy feltörekvő republikánus csillag szokatlan találkozója volt, aki több Fehér Ház posztján szolgált, mielőtt George W. Bush elnök nevezett Miamiban az amerikai ügyvédnek.
Ahelyett, hogy a Miami ügyészének székhelyén találkoznának, a két férfi - mindkettő szakmai gyökerei a tekintélyes washingtoni Kirkland & Ellis ügyvédi irodában találkoztak - a kb. 70 mérföld távolságban fekvő West Palm Beach Marriott központjában találkoztak. A 44 éves Lefkowitz, az USA észak-koreai különleges képviselője és a vállalati ügyvéd számára a találkozó kritikus volt.
Az ügyfele, Palm Beach multimilliomos Jeffrey Epstein, 54, azzal vádolták az összeszerelés egy nagy, kultusz-szerű hálózatot a fiatalkorú lányok - segítségével a fiatal női toborzók - a kényszerítsék bele a szex jár a falak mögött hivalkodó vízparti kastély ahányszor naponta háromszor a Palm Beach városának rendőrsége talált rá.
Jeffrey Epstein vízparti Palm Beach házában az El Brillo Way-en. Epstein Palm Beach otthonán kívül lakóhellyel rendelkezik New York City-ben és egy magánszigeten az Egyesült Államok szigetein. Epsteint azzal vádolták, hogy fiatal lányok százai becsapása az otthonaiban. Emily Michot EMICHOT@MIAMIHERALD.COM
Az excentrikus fedezeti alapkezelőt, amelynek barátai között volt Bill Clinton volt elnök, Donald Trump és Andrew herceg , szintén gyanúsították kiskorú, gyakran tengerentúli lányok csempészetében, szexpartnerek számára a többi otthonában, Manhattan, Új-Mexikó és Karib-térség, az FBI és bírósági nyilvántartások mutatják.
Interaktív kép link
Az 53 oldalas szövetségi vádirat ellen Epstein életének hátralévő részében szövetségi börtönbe kerülhetett.
A reggeli találkozó reggelén azonban megegyezés született - egy rendkívüli jogalapú megállapodás, amely elrejti Epstein bűncselekményeinek teljes mértékét és az érintettek számát .
Epstein nemcsak csupán 13 hónapot töltött volna a megyei börtönben, hanem az ügyet is, amelyet nem vád alá vont megállapodásnak hívtak, lényegében lezárta a folyamatban lévő FBI-próbát annak megállapítására, hogy van-e több áldozat és más hatalmas ember, aki részt vett Epstein szexuális bűncselekményeiben. a Miami Herald e-mailek, bírósági iratok és FBI nyilvántartások ezrei vizsgálatához .
A paktum megkövetelte Epsteinnek, hogy bűntudatot vállaljon két prostitúciós vádat illetően az állami bíróságon. Epstein és négy, a megállapodásban megnevezett bűnrészesei mentességet élveztek minden szövetségi bűncselekmény ellen. Még ennél is szokatlanabb, hogy a megállapodás olyan megfogalmazást tartalmaz, amely mentességet biztosít az „esetleges társ-összeesküvők” számára, akik Epstein bűncselekményeiben is részt vettek. Ezeket a bűnrészeseket vagy a résztvevőket nem azonosították a megállapodásban, így értelmezhetővé vált, hogy esetleg más befolyásos emberekre utaltak-e, akik Epstein különféle otthonában vagy a repülőgépén szexeltek kiskorú lányokkal.
A megállapodás részeként az Acosta egyetértett az ellenkező szövetségi törvény ellenére, hogy az üzletet az áldozatoktól tartják . Ennek eredményeként a nem ügyészi megállapodást addig pecsételték, amíg azt a bíró jóvá nem hagyta, ezáltal elkerülhető minden esély arra, hogy a lányok - vagy bárki más - megjelenhessenek a bíróságon, és megpróbálják kiengedni azt.
Ez a történet arról szól, hogy Epstein, amelyet korlátlan forrásokkal támogatta és egy erőmű jogi csoportja képviselt, képes volt manipulálni a büntető igazságszolgáltatási rendszerrel, és hogy a vádlottaik, akiket még mindig sérültek a paszták, úgy gondolják, hogy azokat az ügyészek árulják el, akik ígéretet tettek. hogy megvédje őket.
"Nem hiszem, hogy senkinek mondták volna az igazságot arról, amit Jeffrey Epstein tett." - mondta Epstein egyik áldozata, Michelle Licata, aki most 30 éves. "Tönkretette az életem és sok lány életét. Az embereknek tudniuk kell, mit tett, és miért nem indították őt büntetőeljárás alá, így soha többé nem fordul elő.
Most Trump elnök munkaügyi titkára, Acosta, 49 éves, egy hatalmas szövetségi ügynökséget felügyel, amely felügyeli az ország munkajogi törvényeit, beleértve az emberkereskedelmet. Amíg arról nem számoltak be, hogy lemondják csütörtökön, egy nappal azután, hogy ezt a történetet online közzétették, az Acostát szintén felvetették Jeff Sessions volt ügyészének lehetséges helyettesítő listájára, aki a hónap elején nyomás alatt lemondott.
Az Acosta nem válaszolt számos interjúkérésre vagy e-mailen válaszolt.
Alex Acosta volt az Egyesült Államok dél-floridai ügyvédje, amikor tárgyalásokat folytatott Jeffrey Epstein szövetségi nyomozásának befejezéséről. FLORIDAI NEMZETKÖZI EGYETEM
A bírósági nyilvántartások azonban felfedik a tárgyalások részleteit és az Acosta szerepét az üzlet megszervezésében, amely beiktatta a szövetségi szonda egy lehetséges nemzetközi szexkereskedelmi műveletbe. Acosta többek között megengedte az Epstein ügyvédeinek, hogy szokatlan szabadságot szabjanak ki az ügyészségről szóló megállapodás feltételeinek diktálására.
"A kár, amely ebben az esetben történt, megkérdőjelezhetetlen" - mondta Bradley Edwards, az egykori államügyész, aki Epstein áldozatainak egy részét képviseli. "Hogy a világon, Ön, az Egyesült Államok ügyvédje, tárgyalásokat folytat egy bűncselekmény alperesével, alapvetően lehetővé téve az adott bűncselekményi alperes számára, hogy megírja a megállapodást?"
Ennek eredményeként sem az áldozatok, sem pedig a bíró nem tudnák, hány lánynak Epstein állítólag szexuálisan bántalmazott 2001 és 2005 között, amikor kiskorúak szexuális tevékenységeit először fedezte fel a rendőrség. A rendõrség egy évvel késõbb az FBI-hez fordította az ügyet, amikor azt gyanították, hogy a Palm Beach állambeli ügyvédi iroda aláásta nyomozásukat.

NEM "MONDTA, AZT MONDTA"

"Ez nem egy" - mondta, azt mondta - helyzet. Ez 50 volt, valami „shes” és egy „ő” - és az „shes” alapvetõen ugyanazt a történetet mesélték el ”- mondta Michael Reiter, a nyugdíjas Palm Beach-i rendõrségi fõnök, aki a rendõrszondát felügyelte.
Több mint egy évtizeddel később, amikor az olimpiai tornászok és a hollywoodi színésznők a szexuális zaklatás kulturális számításának katalizátoraivá váltak, Epstein áldozatait mind elfelejtették.
A nők - ma a 20-as évek végén és a 30-as évek elején - továbbra is küzdenek az igazságtalanságért, amelyet még az idő múlása sem tett megfelelőnek.
Mint más szexuális zaklatás áldozatai, úgy vélik, hogy elhallgattatta őket egy olyan büntető igazságszolgáltatási rendszer, amely makacsul elmulasztja Epsteint és más gazdag és hatalmas embereket elszámoltatni.
Jeffrey rosszul viselkedő lányokért fáradozott, alapvetően hajléktalan lányokért. Olyan lányok után ment, akiknek azt gondolta, hogy senki sem fog meghallgatni, és igaza volt ”- mondta Courtney Wild, aki 14 éves volt, amikor találkozott Epsteinnel.
A 30 éves Courtney Wild 14 éves korában Jeffrey Epstein sorozatú szexuális bűncselekmény áldozata volt. Epstein Wildnak és sok más kiskorú lánynak fizetett neki, hogy masszázsokat adjon neki, gyakran levetkőzve és szexuális tevékenységeket végezve. Epstein toborzóként a lányokat is felhasználta, fizetett nekik, hogy más kiskorú lányokat hozzon neki. Emily Michot EMICHOT@MIAMIHERALD.COM
Az elmúlt évben a Miami Herald egy évtizednyi bírósági iratokat, pert, tanúvallomásokat és újonnan kiadott FBI dokumentumokat vizsgált meg. A nyomozásba bevont kulcsfontosságú személyeket - akiknek többsége még soha nem beszélt - szintén megkérdezték. A Herald új nyilvántartásokat is beszerez, köztük a Palm Beach rendőrségi nyomozásának teljes vissza nem töltött példányát és a tanúvallomásokat, amelyeket pecséttel tartottak.
A Herald megtudta, hogy a keresetlevél részeként Epstein megadta, amit a kormány „értékes megfontolásnak” nevezte a szövetségi nyomozóknak adott nem megadott információk miatt. Noha a Herald által beszerzett dokumentumok nem részletezik, hogy mi volt az információ, Epstein nemi bűncselekménye csak akkor történt, amikor az ország másodlagos jelzálogpiaca összeomlott, beindítva a 2008-as globális pénzügyi válságot.
A nyilvántartások azt mutatják, hogy Epstein kulcsfontosságú szövetségi tanú volt a Bear Stearns, a 2008-ban kudarcot vallott globális befektetési ügynöki ügyvezető büntetőeljárás során, amelyet 2008-ban kudarcot vallottak a vállalati értékpapírokkal való csalás miatt. Epstein volt az egyik legnagyobb befektető a vezetők által kezelt fedezeti alapban, amelyeket később felmentettek. Nem ismert, hogy az eset milyen szerepet játszott az Epstein jogalap tárgyalásaiban.
A Herald mintegy 80 nőt is azonosított, akik azt állítják, hogy Epstein megtévesztette vagy más módon szexuálisan bántalmazta őket 2001 és 2006 között. Közülük kb. 60 nő volt - ma szétszórtan az országban és külföldön is. Nyolc közülük beleegyezett abba, hogy interjút készítsenek a nyilvántartáson kívül vagy kívül. Négyük hajlandó volt videón beszélni.
A nők most anyák, feleségek, nővérek, csaposok, ingatlanügynökök, fodrászok és tanárok. Az egyik hollywoodi színésznő. Sokan küzdenek traumákkal, depresszióval és függőséggel. Néhányan börtönben töltöttek időt.
Néhányan nem maradtak túl. Egy fiatal nőt tavaly halottnak találtak egy West Coast Beach-i lerombolt motelben. Túladagolta a heroint, és elhagyott egy fiatal fiát.

Támogassa a nyomozó újságírást

A Miami Herald több ezer FBI-t és bírósági nyilvántartást, pert és tanúvallomást kapott, és New York-i szövetségi bírósághoz ment, hogy hozzáférjen a lezárt dokumentumokhoz az "Igazságszolgáltatás perverziója" jelentésben. A Herald több mint 60 nőt nyomon követte, akik azt állították, hogy áldozatok, akik közül néhány még soha nem beszélt a visszaélésről.
Az Ön digitális előfizetése, amely az első hónapra 0,99 dollárral kezdődik, támogatja az ilyen nyomozó újságírást.
Az Epstein megállapodás részeként szexuális bűncselekménynek nyilvántartásba vették és az FBI által azonosított három tucat áldozat számára megtérítést fizettek. Sok esetben a bizalmas pénzügyi rendezés csak azután történt, hogy Epstein ügyvédei életük minden sötét sarkát megfertõzött földi erõfeszítés útján tettek, hogy a lányokat aranyérmékként ábrázolják.
Szellemileg és fizikailag legyőzted magad” - mondta Jena-Lisa Jones, 30, aki szerint Epstein 14 éves korában megtévesztette őt. „Soha nem állíthatja meg a gondolatait. Egy szó kiválthat valamit. Számomra ez a "tiszta" szó, mert "tisztanak" hívott engem abban a szobában, és akkor emlékszem, mit tett velem abban a szobában. "
Most, több mint egy évtizeddel később, két egymással nem összefüggő polgári peres eljárás - az egyik december 4-én tárgyalásra került - többet fedezhet fel Epstein bűncselekményeiről. A Palm Beach megyei állami bíróságon a december 4-én lefolytatott ügyben Epstein és Edwards vesz részt, akiket Epstein vádolt jogi sérelmekkel több áldozat képviseletében. Az ügy figyelemre méltó, mivel ez jelzi először, hogy Epstein áldozatainak napja van a bíróságokon, és közülük többen tesznek tanúvallomást.
Jena Lisa Jones időt tölt 18 hónapos fiával, Raymond-nal. Jones azt mondja, hogy szexuális bűnelkövetõ, Jeffrey Epstein áldozata. Jones azt mondja, hogy csak 14 éves volt, amikor bemutatták Epsteinnek, és 200 dollárt fizetett neki, hogy otthon masszázsozzon. Jones szerint Epstein azt mondta neki, hogy vegye le minden ruháját, és hogy a masszázs közben szerette. Epstein 14 éves korú lányok prostitúciójának egységes állami vádjával bűnösnek vallotta magát. Epsteint 18 hónapos börtönre ítélték. 13 hónapig szolgált a Palm Beach Sheriff Office Stockade épületében, nagyrészt a „munkabocsátás” kapuján kívül. Emily Michot EMICHOT@MIAMIHERALD.COM
Egy második, a szövetségi bűncselekmények áldozatainak jogairól ismert fellebbezés Dél-Floridában még egy évtizedes jogalkalmazás után még folyamatban van. Célja, hogy érvénytelenítse a vádmentességről szóló megállapodást, abban a reményben, hogy Epsteint szövetségi börtönbe küldik. Wild, aki eddig még soha nem szólt nyilvánosan, a Jane Doe No. 1 a „Jane Doe No. 1 and Jane Doe No. 2 vs. Amerikai Egyesült Államok” című számában szerepel. illegális.
A szövetségi ügyészek, köztük az Acosta, nemcsak a törvényeket sértették meg, a nők vitatják a bírósági iratokat, hanem Epstein és ügyvédei között összeesküvést folytattak, hogy kijátsszák a nyilvános ellenőrzést, és áldozataikat megtévesszék a bűncselekmények áldozatainak jogairól szóló törvény megsértésével. A törvény számos jogot ruház fel az áldozatokra, ideértve a bírósági eljárások értesítésének jogát és a megjelenési lehetőséget az ítélet meghozatalakor.
Amint az üzlet aláírásra kerültek, elhallgattattam a hangomat és a többi Jeffrey Epstein többi áldozatának hangját” - mondta Wild, 31 éves. „Ez az eset igazságosságról szól, nem csak nekünk, hanem más áldozatoknak is, akik nem "Nem olimpiai vagy hollywoodi csillagok."
A bírósági iratokban a szövetségi ügyészek azt állították, hogy nem sértették meg a bűncselekmények áldozatainak jogairól szóló törvényt, mivel az USA Florida Kerületi Bíróságán soha nem nyújtottak be szövetségi vádakat a floridai déli körzetre - ezt az érvet a bíró később elutasította.






6:54
Időtartam

Videó lejátszása
Hogy egy tizenhat éves szökött Jeffrey Epstein áldozatává vált
Virginia Roberts a Mar-a-Lago-nál dolgozott, amikor masszőrként toborozták a Palm Beach fedezeti alapkezelő Jeffrey Epsteinhez. A romlást és a szexuális zaklatást élvezte. ÍRTA: EMILY MICHOTJULIE K. BROWN
A jelentős fizikai bizonyítékok és a lányok történeteit alátámasztó több tanú ellenére a titkos üzlet lehetővé tette Epstein számára, hogy bűntudatot tegyen két prostitúciós bűncselekmény miatt. Epstein beismerte, hogy csak egy bűncselekményt követett el egy prostituált jelöléssel ellátott kiskorú lány ellen, annak ellenére, hogy 14 éves volt, ami jóval az életkor alatt van - 18 éves Floridában.
"Kétszer éltek vele - először Epstein, majd a büntető igazságszolgáltatás által, amely egy 14 éves lányt prostituáltnak minősített" - mondta Spencer Kuvin, a lányt képviselő ügyvéd.
"Ez felháborító, hogy minimalizálták a bűncselekményeit és leértékelték az áldozatokat prostituáltak hívásával" - mondta Yasmin Vafa, az emberi jogi ügyvéd és a Rights4Girls ügyvezető igazgatója, amely a lányok és fiatal nők szexuális kizsákmányolásának megszüntetésére törekszik.
Nincs olyan gyermekprostituált ember. A szövetségi törvények szerint gyermekszexuális kereskedelemnek hívják - függetlenül attól, hogy Epstein másoknak bántalmazta-e őket. Még mindig kereskedelmi szexuális cselekedet - és életét egész életében a szövetségi törvény alapján börtönbe lehetett volna venni - mondta.
Könnyű lenne elvetni az Epstein-ügyet, mint újabb példát arra, hogy Amerikában két igazságszolgáltatási rendszer létezik: az egyik a gazdagoknak és a szegényeknek. De az eset alapos elemzése sokkal aggasztóbb történetet mesél el.
A bírósági nyilvántartásokban szereplő levelek és e-mailek alapos áttekintése ablakot nyit a kereseti tárgyalások során, felfedve a szövetségi ügyészek és az Epstein jogi csapata közötti rendkívüli szintű együttműködést, amelyet még a kormányügyvédek is a legutóbbi bírósági dokumentumokban alkalmatlannak tartottak.
Az Acosta 2011-ben elmagyarázza, hogy Epstein súlyos ügyvédei - Lefkowitz, Alan Dershowitz, Harvard professzor, Jack Goldberger, Roy Black, volt amerikai ügyvéd, Guy Lewis, Gerald Lefcourt és Kenneth Starr, a Whitewater volt ügyészének volt ügyésze - indokolatlan nyomást gyakoroltak rá. aki megvizsgálta Bill Clinton szexuális kapcsolatát Monica Lewinsky-vel.

KERÜLJE EL A SAJTÓ” TERVET

Ez magában foglalta az Epstein áldozatainak az üzlet megtartását, az e-mailek mutatják.
Köszönöm az elkötelezettségét, amelyet vállaltál nekem október 12-én tartott ülésünk során” - írta Lefkowitz levélben az Acostának reggeliző találkozójuk után a West Palm Beachben. Hozzátette, hogy reménykedett abban, hogy az Acosta be fogja tartani az ígéretet, hogy az ügyletet bizalmasan kezeli.
"Ön ... biztosított nekem, hogy az irodája nem fog kapcsolatba lépni az azonosított személyekkel, potenciális tanúkkal vagy potenciális polgári igénylőkkel és az ezzel kapcsolatos ügyvédekkel" - írta Lefkowitz.
E-mailben az e-mail után az Acosta és a fő szövetségi ügyész, A. Marie Villafaña elfogadta Epstein jogi csapatának igényeit, amelyek gyakran a botrány korlátozásának módjaira összpontosultak az áldozatok és a média kizárásával, ideértve azt is, hogy a vádot Miami, a Palm Beach helyett, ahol Epstein áldozatai éltek.
A sajtó elkerülése érdekében” feljegyzés ... A vádot a maiami kerületi bírósághoz nyújthatom be, amely remélhetőleg jelentősen csökkenti a sajtóterjesztést. Ezt meg akarja nézni? '' 'Villafaña 2007. szeptemberi e-mailben írta Lefkowitznak.
A szövetségi ügyészek 36 kiskorú áldozatot azonosítottak, ám egyik áldozat sem jelent meg a 2008. június 30-i ítéletében a Palm Beach megyei állami bíróságnál. Legtöbben hallották erről a hírben - és még akkor sem tudták megérteni, mi történt a szövetségi szondaval annak biztosításáért, hogy folyamatban vannak.
Edwards sürgősségi indítványt nyújtott be a szövetségi bíróságon a nem ügyészi megállapodás blokkolása érdekében, de a megállapodás lezárására - több mint egy évvel később - Epstein már kiszabta a büntetését, és szabadon engedték a börtönből.
Brad Edwards ügyvéd számos fiatal nőt képvisel, akiket kiskorúakként szexuálisan bántalmaztak Jeffrey Epstein, a Palm Beach-i milliárd. Edwards Ft. A Lauderdale ügyvédi iroda tele van az Epstein-ügy irataival. Emily Michot EMICHOT@MIAMIHERALD.COM
"A kormány és az Epstein közötti összeesküvés valóban" találjuk ki a módját annak érdekében, hogy az egész minél csendesebben eltűnjön "- mondta Edwards, aki a Wildot és Jane Doe 2. számot képviseli, és elutasította a véleményét. sztori.
"Soha nem konzultált az áldozatokkal, és nem tartotta titokban, ez azt mutatta, hogy pénzzel rendelkezők bármit megszerezhetnek."
Nem volt messze attól, hogy Epstein VIP kezelést kapjon. Más elítélt szexuális bűnelkövetőkkel ellentétben Epstein nem állt szemben azzal a durva igazságossággal, mint a gyermek szexuális bűnelkövetők Floridai börtönökben. Ahelyett, hogy állami börtönbe küldték volna, Epsteint a Palm Beach megyei börtön magánszárnyában szállták meg. Ahelyett, hogy a nap nagy részében cellában ült volna, a Palm Beach megyei seriff hivatala az Epstein munkaviszonyra vonatkozó kiváltságokat engedélyezte, amelyek lehetővé tették számára, hogy heti hat napig, napi 12 órára hagyja a börtönből, hogy kényelmes irodába menjen. hogy Epstein felállította West Palm Beach-ben. Ezt annak ellenére adták meg, hogy a seriff hivatalos szabályai kifejezetten kimondták, hogy a szexuális bűnelkövetők nem jogosultak szabadon bocsátásra.
Jeffrey Epstein, akit kiskorú nők sorozatos bántalmazásával vádolnak, vigyorog a börtönéről. Egyszer összehasonlította állítólagos bűncselekményeit "egy bagel lopásával". FLORIDAI SZEXUÁLIS BŰNELKÖVETŐK NYILVÁNTARTÁSA
Ric Bradshaw seriff nem válaszol a Miami Herald által feltett kérdésekre Epstein munkájáról.
Sem Epstein, sem ügyvédje, Jack Goldberger nem válaszolt a kommentár kérésére. Az áldozatok által vele szembeni két tucat peres eljárás lefolytatása során Epstein hivatkozott ötödik módosító jogaira az önmegvallás ellen, egy esetben több mint 200 alkalommal.
A múltban az ügyvédek azt mondták, hogy a lányok hazudtak korukról, hogy történeteik túlzott vagy hamisak, és hogy megbízhatatlan tanúk voltak, akik hajlamosak drogfogyasztásra.
2011-ben Epstein petíciót nyújtott be szexuális bűnelkövetői státuszának csökkentésére New York-ban, ahol otthona van, és 90 naponként regisztrálnia kell. New Yorkban őt 3. szintű bűncselekménynek minősítik - ez a legnagyobb biztonsági kockázat, mivel valószínű, hogy újból megsérti.
Cyrus Vance a New York-i megyei kerületi ügyvéd mellett Epstein nevében vitatkozott, mondván Ruth Pickholtz New York-i Legfelsõbb Bírónak, hogy a floridai ügy soha nem hozott vádat, és kiskorú áldozatai nem mûködtek együtt az ügyben. Pickholtz azonban elutasította a petíciót, és csodálkozva fejezte ki amiatt, hogy egy New York-i ügyész egy ilyen soros szexuális bűncselekmény nevében ilyen kérelmet nyújt be olyan sok lány megaláztatásáért.
- Meg kell mondanom, hogy kissé elárasztottak vagyok, mert még soha nem láttam az ügyészség csinálni ilyesmit. Olyan sok [szexuális bűncselekmény elkövetőinek nyilvántartási meghallgatását] végeztem, sokkal kevésbé zavarónak, mint ez, ahol az [ügyész] soha nem fog ilyen érvelést tenni. '' Mondta.

A HÁZ AZ EL BRILLO-N TALÁLHATÓ

Azok a nők, akik lányokként jártak Jeffrey Epstein kastélyába, hajlamosak az életüket két részre osztani: az élet Jeffrey előtt és az élet Jeffrey után.
Mielőtt találkozott volna az Epstein-szel, Courtney Wild volt a pompomlányos csapat kapitánya, első trombita a zenekarban és egy A-hallgató a Lake Worth Középiskolában.
Miután találkozott Epsteinnel, sztriptíz, drogfüggő és fogvatartott volt a floridai Panhandle-i Gadsden Correctional Institutionban.
A vadon még mindig volt fogszabályozása, amikor 2002-ben 14 éves korában bemutatták neki.
Szép volt, vékony és karcsú, szőke és kék szemű. Wild, aki később segített más lányok toborzásában, azt állította, hogy Epstein inkább olyan fehér lányokat részesített előnyben, akik fehérek voltak, és azok, akikkel könnyen manipulálhatóak, hogy tovább menjenek minden alkalommal.
Mire 16 éves voltam, valószínűleg 70–80 lányt hoztam neki, akik mind 14 és 15 évesek voltak. Évek óta részt vesz az életemben ”- mondta Wild, akit októberben engedtek szabadon a börtönből, miután három évig kábítószerrel vádolták.
A lányokat - többnyire 13-16 éves korig - Wild és más lányok csábították a rózsaszínű vízparti kastélyba, akik bevásárlóközpontokba, házibulikra és más helyekre gyűltek össze, ahol a lányok összegyűltek, és azt mondták a toborzottaknak, hogy 200–300 dollárt keresnek, ha egy férfit adnak - Epstein - masszázs, a Palm Beach rendõrségi vizsgálatának a Herald által szerzett vissza nem adott példánya szerint.
Az ügyet vezető Palm Beach-i rendõrségi nyomozó, Joseph Recarey azt mondta, hogy Epstein mûvelete szexuális piramisrendszer szerint működött.
Joe Recarey volt Palm Beach megyei rendõrségi nyomozó volt a vezetõ nyomozó a Jeffrey Epstein milliárdos ellen kiskorúak ügyében. Emily Michot EMICHOT@MIAMIHERALD.COM
A lányokkal folytatott közös interjú így ment:„ Így és oda hoztak oda. Nem éreztem magam jól, hogy mi történt, de jól fizettem, tehát azt mondták nekem, hogy ha nem érzem magam jól, hozhatnék valakit mást, és még mindig fizethetnék. '' 'Mondta Recarey.
A masszázskezelések során Recarey azt mondta, hogy Epstein megtéveszti a lányokat, fizetve nekik prémiumot az orális szexben és a közösülésben való részvételért, és felajánlva számukra további fejbélt, hogy még több lányt találjanak neki.
Recarey az ügyről szóló első interjújában elmondta, hogy az osztály által a lányok történeteinek összegyűjtése érdekében gyűjtött bizonyítékok lenyűgözőek, ideértve a telefonhívásokat, az Epstein kukájában talált lányok telefonos üzenetének másolatát és az Epstein repülési naplóit, amely megmutatta magánrepülőgéppel a Palm Beach-ben azon napokon, amikor a lányok tervezték masszázsozni.
Epstein nagylelkű jókedv lehet, mondta Recarey, és ajándékokat vásárolt kedvelt lányai számára. Lehet, hogy autót bérel egy fiatal lány számára, hogy könnyebben megálljon és gondoskodjon róla. Egyszer vödröt rózsa küldött a helyi középiskolába, miután az egyik lány egy színpadművészetben szerepelt. Az egyik lány virágátadási útmutatásait és jelentéskártyáját a kastélyában és a szemetesében keresve fedezték fel. A rendõrség emellett bevételeket kapott a bérleti autókról és ajándékokról - mondta Recarey.
Epstein tanácsot adott a lányoknak az iskolai végzettségükről, és azt mondta nekik, hogy segít nekik bejutni főiskolába, modellező iskolába, divattervezőbe vagy színésznőbe. Epstein áldozatainak legalább kettő azt mondta a rendõrségnek, hogy szerelmes benne.
A rendőrségi jelentés azt mutatja, hogy a lányok szellemileg konzisztensek voltak - egészen az Epstein nemi szervek részletes leírásáig.
"Olyan áldozatok voltak, akik nem ismerték meg egymást, soha nem találkoztak egymással, és alapvetően függetlenül ugyanazt a történetet mondták" - mondta Reiter, a nyugdíjas Palm Beach-i rendőrség.
Michael Reiter a Palm Beach volt rendőrfõnöke. Reiter volt a főnök a Palm Beachben élő Jeffrey Epstein nyomozása során. Emily Michot EMICHOT@MIAMIHERALD.COM
Reiter, aki szintén először beszélt, azt mondta, hogy a nyomozók megdöbbentnek a házából érkező és onnan érkező fiatal lányok puszta mennyiségével, a gyakorisággal - néha ugyanazon a napon többször is - és a lányok fiatal korával.
"Úgy tűnt, hogy az embernek hátsó dörzsölés adódik, de sok esetben sokkal rosszabbá vált, súlyos bűncselekményre, egyes esetekben szexuális akkumulátorokra" - mondta.
A legtöbb lány azt mondta, hogy autóval vagy taxival érkeztek, és bementek az oldalsó ajtóba, ahol Sarah Kellen nevű női személyzet asszisztens vezette őket a konyhába - mondta a jelentés. A séf ételt készíthet számukra vagy gabonát kínálhat nekik. A lányok - többségük a helyi iskolákból - ekkor felszálltak egy lépcsőn a konyhából egy nagy hálószobához és fürdőhöz.
Epstein fogadta őket, törülközőbe öltözve. A testápolót az asztalra sorakoztatott tömb közül választotta, majd arccal lefelé feküdt egy masszázsasztalon, utasította a lányt, hogy részben vagy egészben vonzza le, és utasítsa a lábának és a hátának masszírozására. Aztán megfordul, és megkísérelte masszírozni a mellkasát, gyakran utasítva őket, hogy szorítsák meg a mellbimbóikat, miközben maszturbálnak, a rendőrségi jelentés szerint.
Időnként, ha embolizálják, megpróbálja áthatolni az ujjaival, vagy rázkódni rajtuk. Addig ment, ameddig a lányok hajlandóak voltak engedni, beleértve a közösülést is, a rendőrségi dokumentumok szerint. Néha egy fiatal nőt, akit jugoszláv szexuális rabszolgájának neveztek, Nadia Marcinkova, aki 18 éven felül volt, utasítsa be a csatlakozást - mondta a lány a Recarey-nek. Epstein gyakran fényképeket készített a szexuális lányokról, és a ház körül jelentette ki őket - mondta a nyomozó.
Amint szexuálisan kielégült, Epstein zuhanyozni kezd a hatalmas fürdőszobájában, amelyet a lányok nagy zuhanyzóval és forró rózsaszínű és mentazöld kanapéval jellemeztek.
Kellen (jelenleg Vickers) és Marcinkova az ügyvédeik útján elutasították a kommentálást erre a történetre.

SOHA NEM ELÉG

Az egyik lány elmondta a rendõrségnek, hogy 16 éves korában egy Epstein toborzóval fordult hozzá, és a wellingtoni bevásárlóközpontban dolgozik. Több mint egy év alatt százszor ment el Epstein házába, mondta. A lány könnyesen elmondta Recarey-nek, hogy gyakran szexel Marcinkovával - aki strap-dildokat és egyéb játékokat alkalmazott -, miközben Epstein figyelte és koreográfálta mozdulatait, hogy önmaga elé álljon, a rendőrségi jelentés szerint. A rendõrségi jelentés szerint gyakran mondta, hogy annyira fáj a találkozók után, hogy alig tudott járni.
De azt mondta, hogy határozottan nem akarja, hogy kapcsolatba lépjen Epsteinnel. Egy nap azonban a lány azt mondta, hogy Epstein, mivel nem tudja ellenőrizni önmagát, lenyomva tartja a masszázságyon, és behatolt. A lány, aki akkoriban 16 vagy 17 éves volt, azt mondta, hogy Epstein bocsánatot kért és 1000 dollárt fizetett neki - mondta a rendőrségi jelentés.
A legtöbb lány hátrányos helyzetű családokból, egyszülős otthonokból vagy nevelőgondozásból származott. Néhányan olyan problémákat tapasztaltak, amelyek megtagadták korukat: szüleik és barátai voltak, akik öngyilkosságot követtek el; férfiak és barátok által bántalmazott anyák; atyák, akik gyötörték és verték őket. Az egyik lány azt látta, hogy mostohaapja megfojtja a 8 éves mostohatestvérét, a Herald bírósági nyilvántartása szerint.
Sok lány volt egy lépéssel a hajléktalanságtól.
Hülyék, szegény gyermekek vagyunk” - mondta egy nő, aki nem akart nevet adni, mert soha nem beszélt senkinek Epsteinről. Abban az időben, mondta, 14 éves volt és középiskolai újonc.
Csak pénzt akartunk iskolai ruhákhoz, cipőkhöz. Emlékszem, hogy három éven át túl szorosan viseltem cipőt. Nincs családunk és iránymutatásunk, és azt mondták nekünk, hogy csak egy félmeztelen szobában kell ülnünk, és ő csak ránk néz. Olyan egyszerűnek hangzott, és könnyű pénz lenne, ha csak ott ültem. ”






5:40
Időtartam

Videó lejátszása
Hol vannak most? A Jeffrey Epstein ügy legnagyobb szereplői
A lányok, akiket Jeffrey Epstein bántalmazott, és a zsaruk, akik az ügyüket megtámadták, továbbra is mérgesnek tartják, amit durva igazságtalanságnak tekintnek, míg az Epstein alkalmazottai és azok, akik a vádmentességről szóló megállapodást tervezték, prosperáltak. ÍRTA: MARTA OLIVER CRAVIOTTOEMILY MICHOTJULIE K. BROWN
A nő, aki többször járt Epstein otthonában, azt mondta, hogy Epstein nem tetszett neki, mert a melle túl nagy. Utoljára elment, amikor elmondta, hogy egy lány sírva jött ki, és utasítást kaptak nekik, hogy hagyják el a házat, és fizetniük kellett saját kabinjukért.
Néhány lány azt mondta a rendõrségnek, hogy társaik toborzói arra késztették, hogy korukban hazudjanak Epsteinnek, és azt mondják, hogy 18 évesek. Epstein jogi csapata késõbb azt állítja, hogy még ha a lányok 18 év alatti is, nem is tudhatta volna. A floridai törvények szerint azonban a szexpartner életkorának tudatlansága nem felel meg kiskorúval való szexuális lehetőségeknek.
Wild azt mondta, hogy jól ismeri a gyengéd életkorukat - mert azt követelte, hogy legyenek fiatalok.
"Azt mondta, hogy olyan fiatalnak akarja őket, amennyire csak tudok őket megtalálni." - mondta. Elmagyarázza, hogy az öregedésével és a fiatal lányokhoz való kevésbé hozzáférésével Epstein egyre jobban mérgesedik, hogy képtelen megtalálni a kívánt fiatal lányokat.
Ha lenne egy lányom, aki reggelire, ebédre és vacsorára hozná, akkor ilyen sokszor megyek egy nap. Annyi lányt akart, amennyit csak tudnék. Soha nem volt elég. ''

A PIRAMIS ÖSSZEOMLIK

Epstein sémája először 2005 márciusában kezdte kibontakozni, amikor egy 14 éves lány szülei azt mondták a Palm Beach rendőrségének, hogy Epstein meggyalázta őt a kastélyában. A lány vonakodva beismerte, hogy két másik lány hozott oda, és ezek a lányok további két lányra mutattak, akik ott voltak.
Mire a nyomozók nyomon követtek egy áldozatot, még kettőt és háromot találtak. Hamarosan több tucat volt.
Jeffrey Epstein jellegzetes kék árnyalatával festett magánrepülőgépét a Palm Beach nemzetközi repülőtéren 2018. május 24-én, csütörtök reggel parkolják. A repülőgép a repülőtéren landolt 2018. május 23-án, szerdán. Emily Michot EMICHOT@MIAMIHERALD.COM
"Nem tudtuk, hogy az áldozatok mikor érnek véget" - mondta Reiter.
Végül a lányok még más lányokról és fiatal nőkről beszélt nekik, akiket Epstein házában láttak, és akik közül sokan nem beszéltek angolul - mondta Recarey. Ez arra késztette Recarey-t, hogy gyanítsa, hogy Epstein kizsákmányolása nem csupán a Palm Beachre korlátozódik. A rendőrség megszerezte a saját repülőgépének naplóit, és nőneveket és kezdőbetűket talált a repülőgépen repülõ emberek listájából - ideértve néhány híres és hatalmas ember nevét, akik szintén utasok voltak - mondta Recarey.
Az FBI nemrégiben kiadott jelentése azt mutatja, hogy a nem ügyészi ügylet végrehajtásának idején az ügynökség tanúkat és áldozatokat interjút készített „az Egyesült Államok egész területéről”. A szonda Floridatól New Yorkig és Új-Mexikóig terjedt. A jelentést az FBI kiadta a Radar Online által benyújtott perekre reagálva, majd az iroda honlapján elérhetővé tették, miután a Miami Herald és más hírszervezetek kérelmeket nyújtottak be. - mondta Daniel Novack, az információs szabadságról szóló törvény ügyét benyújtó ügyvéd. bono.
Az egyik New York-ban még folyamatban lévő perek azt állítják, hogy Epstein egy nemzetközi modellel foglalkozó ügynökséget használt fel 13 éves fiatal lányok toborzására Európából, Ecuadorból és Brazíliából. A lányok az Epstein tulajdonában lévő New York-i épületben éltek, aki fizetett a vízumért.
Mike Fisten, a Miami-Dade volt rendõr őrmestere, aki szintén gyilkossági nyomozó volt és az FBI Szervezett Bûnözés Munkacsoportjának tagja, elmondta, hogy az FBI-nak elegendõ bizonyíték van ahhoz, hogy Epsteint hosszú ideig el tudja távolítani, de az Acosta felülbírálta. Az ügyben részt vevő néhány képviselő csalódást okozott az Acosta hajlandóságáról az Epstein ügyvédeinek nyomására.
Mike Fisten magánnyomozó az áldozatok ügyvédei számára a Palm Beach-i milliárd, Jeffrey Epstein elleni szexuális bántalmazási ügyekben. Emily Michot EMICHOT@MIAMIHERALD.COM
"A szomorú nap ebben az országban az a nap, amikor egy ülő amerikai ügyvéd fél az ügyvédektől vagy az alperestől," - mondta Fisten, az Edwards magánnyomozója.

SUIT / COUNTERSUIT

Most egy bonyolult peresháló több információt fedezhet fel Epstein bűncselekményeiről. A Palm Beach megyében december 4-én tárgyalásra indított pert a hírhedt elítélt Ponzi rendõrtárs, Scott Rothstein vonja be, akinek Edwards ügyvédi irodája egyszer dolgozott.
Epstein 2009-ben beperelte Edwardsot azzal az állítással, hogy Edwards kapcsolatban állt Rothsteinnel, és a lányok polgári peres eljárásaival folytatta Rothstein hatalmas Ponzi-mûveletét. De Rothstein szerint Edwards nem tudott a rendszerről, Epstein pedig elutasította a pert.
Edwards ellen rosszindulatú büntetőeljárást indítottak, azzal érvelve, hogy Epstein beperelte őt, hogy megtoroljon Epstein áldozatainak agresszív képviselete miatt.
Számos olyan nőnek, aki kiskorú lányként ment Epstein otthonába, először lesznek tanúvallomása ellen.
A Floridai állambeli Senuren Lauren Book, a szexuális bűnelkövetők számára kemény törvényeket lobbizó, gyermekek szexuális visszaélését élvező túlélő kijelentette, hogy Epstein esetének kell szolgálnia a gyermekek elleni szexuális bűncselekményekkel járó büntetőügyekben.
- Hol van ezeknek a nőknek az igazi felháborodása? Hol vannak a védők? Ki robbant le a munkaügyi titkár vagy a bíró, vagy a Palm Beach megyei seriff hivatalánál, igazságszolgáltatást és meghallgatáshoz való jogot követel? '' Kérdezte a könyv.
Az amerikai ügyvéd asszisztens, Villafaña, a bírósági iratokban azt mondta, hogy az ügyészek „minden erőfeszítést megtettek” a bűncselekmények áldozatainak jogairól szóló törvény tiszteletben tartása érdekében, ám az ügyészi mérlegelési jogkörüket gyakorolták, amikor úgy döntöttek, hogy nem értesítik az áldozatokat. Az érvelés így ment: A nem ügyészi ügyben restitúciós záradék volt, amely lehetőséget adott a lányoknak, hogy kártérítést kérjenek Epsteintől. Ha az üzlet sikertelen lett volna, és tárgyalást kellett volna meghozni, az Epstein ügyvédei az előző visszaváltási záradékot felhasználhatták a lányok mint tanúk hitelességének aláásására, állítva, hogy túlozták Epstein viselkedését a beváltás reményében.
Acosta soha nem magyarázta el teljesen, hogy miért érezte, hogy a kiskorú lányok - és szüleik - érdeke, hogy a megállapodást lezárják. Vagy miért zárták le az FBI nyomozását, mivel a közelmúltban kiadott dokumentumok azt mutatják, hogy az ügy több áldozatot hozott és bizonyítékokat jelentett a Palm Beach-en kívüli szexuális kereskedelem összeesküvéséről.
Miután Trump 2017-ben kinevezte munkaügyi titkárrá, Acostát a szenátus megerősítő meghallgatása során meghallgatták az Epstein-ügyről.
"A nap végén a bizonyítékok alapján az ügyészség szakemberei úgy döntöttek, hogy jó az a jogalap, amely garantálja, hogy valaki börtönbe kerül, garantálja, hogy általában [szexuális bűnelkövetõként] nyilvántartásba veszi, és más kimeneteleket garantál, '' Acosta mondta azon döntéséről, hogy nem indítja Epstein szövetségi vádat.
Dianne Feinstein, a kaliforniai demokrata szenátor, szemben az Acosta munkaügyi titkárral szemben, megjegyezte, hogy „az Egyesült Államok ügyvédjeként kiskorúak lányainak szexuális kereskedelmével kapcsolatos ügy kezelése azt sugallja, hogy nem állítja a munkavállalók és a mindennapi emberek érdekeit a erős és jól összekapcsolt. ''
Marci Hamilton, a Pennsylvaniai Egyetem jogi professzora, aki az ország egyik vezető támogatója a gyermekek elleni szexuális bűncselekményeket érintő törvények megreformálására, azt mondta, hogy az Acosta és más ügyészek hasonlóak voltak ahhoz, amit a katolikus egyház tett a pedofil papok védelme érdekében.
"A katolikus papokkal folytatott valódi bűncselekmény az volt, ahogy lefedték és árnyékolták a papokat" - mondta Hamilton. „A hatalom szervezése csak a férfiak által védett, mindaddig, amíg mindenki vállalja, hogy titokban tartja. Ez egy olyan történet, amelyet a világnak hallnia kell. ''
Ezt a cikket frissítették, hogy elismerjék a Radar Online szerepét az FBI Jeffrey Epsteinről szóló dokumentumok kiadásának biztosításában, és megszüntessék a hivatkozást Courtney Wild életkorára, amikor abbahagyta az Epstein felvételét. Wild most azt mondja, hogy nem biztos benne, hány éves volt, de ügyvédje szerint 21 évesnél fiatalabb lett volna, ebből a korból, amit egy interjúban közölt.








A spermás sütemények és italok osztogatása csak a legkisebb bűne volt a brit házaspárnak


Gyermekpornográfia, nemi erőszak, szexuális zaklatás, állatok megerőszakolása és ártalmas anyagok készítése – összesen 150 ilyen bűncselekménnyel vádoltak meg egy 44 éves kommandóst és feleségét, egy 34 éves tanárnőt Louisianában.


Gyermekmolesztálás, gyermekpornográfia, készítése és terjesztése, nemi erőszak, illegális szexvideók készítése másokról, egy kutya megerőszakolása. Többek között ezekkel vádolták meg Dennis Perkinst, és a feleségét, Cynthia Perkinst Louisianában. A házaspárt ellen felhozott legenyhébb vád, hogy spermával szennyezet süteménnyel és italokkal kínáltak meg másokat – írja a Daily Star című brit lap.
Dennis Perkinst 78, míg a feleségét 72 bűncselekmény elkövetésével vádolták meg, az ügy nyomozása azonban még nem zárult le, az állami helyettes ügyész irodája azt közölte: egy hegynyi bizonyítékot kell még átvizsgálniuk.
A házaspár előzetes letartóztatásban van, első bírósági meghallgatásuk időpontját még nem tűzték ki.
(Kiemelt képünkön Dennis és Cynthia Perkins, fotó: Facebook)








Ferenc pápa eltörölte a pedofil akták titkosítását



Ferenc pápa kedden közölte, hogy eltörli a legmagasabb szintű titkosítást, amely eddig a kiskorúakkal szemben papok által elkövetett szexuális visszaélések, erőszak és pedopornográfia vatikáni és egyházmegyei jogi dokumentációjára vonatkozott. Az intézkedés a polgári hatóságokkal való együttműködés elősegítését célozza.
Ferenc pápa az általa 2010-ben kiadott Legsúlyosabb büntetendő cselekményekkel kapcsolatos jogszabályok (latinul Norma de gravioribus delictis) két cikkelyét módosította. Ezzel a 18 éven aluliakkal szembeni szexuális visszaélés, erőszak és pedofília ügyeiben törölte a kánonjogból az eddig hatályos úgynevezett pápai titkosítást.
Charles Scicluna máltai érsek, a Hittani Kongregáció titkárhelyettese, a Vatikán „pedofíliaellenes ügyésze” újságíróknak úgy magyarázta a pápa intézkedését, hogy az egyházfő a legmagasabb kánonjogi titkosítási szintet törölte el.
Scicluna hangsúlyozta, hogy Ferenc pápa intézkedése nem a papi pedofíliát érintő jogi dokumentumok nyilvánosságra hozatalát jelenti, hanem az állammal, vagyis a polgári hatóságokkal való együttműködés könnyítéséhez vezet. Ezentúl az egyház átadhatja a polgári hatóságoknak az ügyekre vonatkozó dokumentumokat, az áldozatok vagy mások esetleges bejelentéseit, tanúvallomásokat, valamint az egyházi peranyagot is. A vatikáni ügyész kiemelte, hogy a pápai titkosítás eltörlésével mostantól az áldozatok megismerhetik a vatikáni bíróságon az ügyükben született ítélet részleteit.
A pápai intézkedés a vatikáni hivatalokban és az egyházmegyéknél őrzött dokumentációra egyaránt vonatkozik. A vatikáni dokumentumokhoz az ügyészek és más polgári hatóságok nemzetközi kiadatási kérelem útján juthatnak hozzá, az egyházmegyei dokumentumokért egyenesen az illetékes püspökhöz kell fordulniuk. Andrea Tornielli szentszéki kommunikációs igazgató „történelmi” fordulatról beszélt, amelyet a pápa a nyitás és az átláthatóság jegyében hozott.
A Vatikán hangsúlyozta, hogy a titkosítás alóli feloldás nem vonatkozik a gyónási titokra, és továbbra is biztosítandó az áldozatok és tanúk adatainak védelme.
Ezzel egy időben a Vatikán bejelentette, hogy Ferenc pápa elfogadta Luigi Ventura franciaországi pápai nuncius lemondását. A 75 éves Venturával szemben a francia ügyészség vizsgálatot indított szexuális zaklatás miatt, amelyet a gyanú szerint a párizsi polgármesteri hivatal két fiatal munkatársával szemben követett el.
Kiemelt kép: Europress/Alberto PIZZOLI/AFP




Megölték a leghírhedtebb brit pedofilt


Megölték Nagy-Britannia leghírhedtebb pedofil bűnözőjét – számolt be a CNN. Richard Huckle a Full Sutton börtönben halt meg, sajtóhírek szerint megkéselték.
Huckle-t 2016-ban ítélték huszonkétszeres életfogytiglani börtönbüntetésre, miután vád szerint szexuálisan zaklatott gyerekeket. A legfiatalabb áldozata hat hónapos, a legidősebb 12 éves volt. A férfi szabadúszó újságíróként dolgozott 2014-ig, amikor a londoni Gatwick repülőtéren le nem tartóztatták, amikor Malajziából utazott haza.
Huckle saját bevallása szerint összesen 191, túlnyomó többségében maláj gyereket molesztált, a tetteiről feljegyzéseket vezetett és még egy útmutatót is írt pedofilok számára. A nyomozás során a számítógépén 20 ezer képet találtak gyerekekről, közöttük 1000 darab olyan volt, amelyen Huckle volt látható, ahogy a gyerekekkel erőszakoskodik.
Kiemelt kép: Europress/NATIONAL CRIME AGENCY/AFP









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése