2020. február 8., szombat

Egészségünkért























Egészségünkért 





Természetes ételekkel az 




egészséges élethez



Írta:  ismeretlen


    A címemre beküldött képes anyagnak a forrását nem kaptam meg és sajnos nem is találom egyenlőre, de ennek ellenére fontosnak találtam, hogy leközöljem mint ismeretlen szerző és forrás.
    Egészséges élethez 1
    Egészséges élethez 2
    Egészséges élethez 3
    Egészséges élethez 4
    Egészséges élethez 5
    Egészséges élethez 6
    Egészséges élethez 7
    Egészséges élethez 8
    Egészséges élethez 9
    Forrás: egyenlőre még ismeretlen.

  • Beküldte Antal Miklós




Az 5G első sérültjeiről Genfben


Írta:  ujvilagtudat.blogspot.com

    ..."Jelenleg még nincs komoly tanulmány, ami nem meglepő, ha tudjuk, hogy ezt a technológiát Kínában, majd az Egyesült Államokban fejlesztették ki. Svájcban fenntarthatnánk egy telefonvonalat a magukat rosszul érző emberek számára, meghallgathatjuk ezeket a panaszokat és megvizsgálhatjuk őket. "
    Egy svájci magazin beszámolt az 5G első sérültjeiről Genfben
    Az L'Illustré egy francia nyelvű fogyasztói magazin, amelyet Svájcban, Lausanne-ban adnak ki. A L'Illustré forgalma 76697 példány volt 2014-ben, és olvasóinak száma 2014. második felében elérte a 338000-et.
    Mióta az 5G antennákat telepítették az otthonuk közelében, Genf szívében, az ugyanazon területen élők különböző egészségügyi problémáktól szenvednek. Vajon egy olyan technológia áldozatai-e, amelynek veszélyeit még nem tesztelték kellőképpen? Egy orvos és egy parlamenti képviselő is megszólalt az ügyben. (1)
    Egy Genf központjában lévő épület ötödik emeletén egy lakásban gyűltek össze az ugyanazon a környéken élő lakók. Ami közös bennük, az az álmatlanság, a fülzúgás és a fejfájás, és egy sor megválaszolatlan kérdés.
    A legfiatalabb, a 29 éves Johan Perruchoud 11 éve él ott, és nem az a típus, aki az invazív technológiával kapcsolatban bármiféle gyűlöletet terjesztene. Ő egy egészséges, aktív és pozitív fiatalember, aki mindössze négy év után tért vissza New Yorkból, és videókat illetve filmeket készít a médiának vagy magánszemélyeknek, és gyakran a szobájában dolgozik a számítógépével.
    "Mint egy mikrohullámú sütőben"
    Neki és a szomszédjának az egész dolog áprilisban kezdődött. "Soha nem volt problémám a Wi-Fi-vel vagy ilyesmivel, és soha nem volt problémám az alvással, és aztán hirtelen nehezen tudtam elaludni. Különösen otthon éreztem - hogyan is mondjam... mintha egy mikrohullámú sütőben lennék. Nem éreztem magam jól a házban, mintha szellemek vettek volna körül."
    Amikor a Facebookon és a Konföderáció honlapján utánanézett, látta, hogy a közelben három 5G-s antennát helyeztek üzembe, és más emberek azonos problémákra, fejfájásra és fáradtságra panaszkodtak.
    "Pszichés dolog lenne? Nem tudom. Ám először, bár soha nem volt fülzúgásom zene komponálása közben, a fülem sípolni kezdett. Éjjel felébresztett. Mindez nagyon szokatlan volt."
    Az a kellemetlen érzés tört rá, hogy valami olyan dolog van rá hatással, amit nem maga idézett elő. Ezért felhívta a Swisscom-ot. Alig tíz perccel azután, hogy kitöltött egy űrlapot, egy képviselő visszahívta őt, és nagyon empatikusnak tűnt.
    "Azonnal védekezni kezdett. Elmondta nekem, hogy sor került a tesztekre, és hogy minden rendben van. A végén, a forma kedvéért gyógyulást kívánt nekem." Ma Johan egy kicsit jobban van, bár az orrmellékürege begyulladt az elmúlt két hónapban egy olyan fertőzés következtében, amelyet még soha nem tapasztalt.
    A szomszédja, az 50 éves Elidan Arzoni sem járt sokkal jobban. Ugyanezen a napon a Metamorphosis Company színésze és színpadi rendezője esetében ugyanazok a tünetek jelentek meg, de még hevesebben. "Éjszaka történt," - mondja "A fülem nagyon hangosan elkezdett zúgni, miközben akkoriban azt sem tudtam, hogy mi az a fülzúgás."
    Ugyanakkor fájdalmat érzett a koponyája bal oldalán és a hátsó részén. Ezen felül olyan kellemetlen érzést tapasztalt a szívében, hogy azt hitte, hogy szívrohamot kapott, és két nappal később a kórház sürgősségi osztályára ment. Néhány teszt után megnyugtatták, amikor elmondták neki, hogy "sportszíve" van. 

    Amikor felvetette az antennák jelenlétének kérdését, a nővér azt válaszolta, hogy senkit sem képeztek ki arra, hogy tájékoztasson ezen adókészülékek lehetséges hatásáról.
    "Az egyetlen tanács, amit kaptam, a költözés..." Számára nem kétséges, hogy az antennák okozták a betegségeit. "Ezt nem nehéz kitalálni. Még a Swisscom is megerősítette az időzítést. És egyébként nagyon jó az egészségem, nem iszom, nem dohányzom, soha nem megyek orvoshoz." Azt állítja, hogy a felesége és a 9, 16 és 21 éves gyermekei szintén újonnan kialakult álmatlanságban szenvednek.
    Johan, a színész azonban nem rejtette véka alá az aggodalmát. Írt az Államtanács elnökének, Antonio Hodgersnek, és egyszerűen azt a választ kapta, hogy az új technológiával kapcsolatban minden törvényes. "Hogyan feledkezhetünk el arról, hogy a Konföderáció a Swisscom többségi részvényese?" - fakadt ki dühösen Johan.
    "Amint szembekerül valaki ezen emberek pénzügyi érdekeivel, teljes tagadásba kezdenek. Senkit sem érdekelnek a polgárok. Még a közelgő jelentés (2019 nyarára tervezték, amelyet egy munkacsoport készített a Szövetségi Kommunikációs Iroda közreműködésével, amit az év végére halasztottak) sem foglalkozik az egészségügy kérdésével. Ha a leukémia vagy agydaganat előfordulása emelkedni kezd, évekbe telik, amíg megerősítésre kerülnek."
    Azóta birkózik a fülzúgással, de azt mondja, hogy "ezzel nem lehet együt élni, mert nagyon erős". A Facebookon, ahol nyíltan beszél a helyzetéről támadások érik, és el kell fogadnia, hogy maradinak tartják.
    Ennek ellenére nincs szó az elköltözéséről: "Miért kellene elhagynom az otthonomat, amikor genfi állampolgár vagyok és itt fizetem az adókat? Ez teljesen antidemokratikus lenne. És hová menjek egyébként, mivel hamarosan mindenhol lesznek antennák? Jelenleg nemkívánatosnak érzem magam. Nem tudom, hová meneküljek. A munkám és a gyerekeim itt vannak." Ugyanilyen zavaró, hogy amikor a szomszédos Franciaországba megy, a fájdalmai elmúlnak. Amikor visszaérkezik a városba, a fájdalmak ismét megjelennek.
     A Svájcban gyors ütemben telepített 5G antennák felvetették az elektroszmog egészségügyi következményeinek kérdését
    Egy orvos azt állítja, hogy katasztrofális veszélyben vagyunk. Bertrand Buchs orvos moratóriumot kezdeményezett az 5G-vel kapcsolatban Genfben, és megkongatta a vészharangot. Szerinte világos tanulmányok hiányában senkinek sincs joga azt mondani ezeknek az embereknek, hogy csak képzelik a betegségüket.
    "Az 5G rövidebb hullámai hatására senki sem tudja, hogy mi történhet. Különösen akkor, ha figyelembe vesszük a felerősödésüket, más szóval, a 3G, 4G és Wi-Fi jelekkel való keveredésüket."
    "Úgy bánnak velünk, mint az idiótákkal. Ami ezt illeti, a hatóságaink szemben állnak a józan ésszel. Az elővigyázatosság elvét egyértelműen megsértik. Miért jelent meg olyan sok antenna mindössze két hónap alatt?" - mondta Buchs.
    "Egy adott gyógyszer esetében évekre van szükség annak értékeléséhez, hogy jó vagy rossz. Minden túl gyorsan történik. Egy verseny közepén vagyunk, hogy ki lehet az első üzemeltető, aki telepítheti az 5G-t, ami sietve történik, bár nincs objektív oka a sietségnek. A lakosság számára gyakorlatilag haszontalan. Úgy tehettek volna, mint Németország, ahol az 5G-t bizonyos vállalkozásokra korlátozták, és szigorúan ellenőrzik."
    "Mivel semmit sem látnak és éreznek, a közvélemény úgy véli, hogy nulla kockázata van, kissé úgy, mint nukleáris területen. Fennáll annak a veszélye, hogy néhány év alatt katasztrófát tapasztalunk meg, például a daganatok tekintetében. Ezért pedig az állam lesz a felelős."
    "Jelenleg még nincs komoly tanulmány, ami nem meglepő, ha tudjuk, hogy ezt a technológiát Kínában, majd az Egyesült Államokban fejlesztették ki. Svájcban fenntarthatnánk egy telefonvonalat a magukat rosszul érző emberek számára, meghallgathatjuk ezeket a panaszokat és megvizsgálhatjuk őket. Hazánk rendelkezik az ehhez szükséges eszközökkel és készségekkel. A vitát el kell indítani, mert ez a történet még messze nem ért véget. Most még csak azt mondják nekünk, hogy 'Menjünk tovább, nincs itt semmi látnivaló...", - mondta Buchs.





A mézsör segített a vikingeknek egészségesnek maradni



Írta:  harcunk.info, Tobias Olofsson nyomán

    Ősi recepten alapuló sör segített a vikingeknek egészségesnek maradni A pusztán mézből és vízből készült nedűt gyakran nevezték az istenek italának.
    A viszonylag alacsony alkoholtartalmú, ősi recepten alapuló mézsör segíthetett a vikingeknek a különböző kórokozók elleni harcban, állítják svéd tudósok, akik szerint a modern készítésű nedűkben már nincs meg ez a hatóanyag, az ősi mézsör újbóli felfedezése azonban forradalmasíthatná az egészségügyet, ugyanis az antibiotikum-rezisztens baktériumok ellen is hatásos lehet.
    A mézsör az egészségre gyakorolt pozitív hatása már évszázadok óta köztudott, és több forrás is igen jó véleménnyel van az alacsony alkoholtartalmú, méz főzése révén, természetes erjesztéssel készült italról, magyarázta Tobias Olofsson, a Lund Egyetem kutatója. „A pusztán mézből és vízből készült nedűt gyakran nevezték az istenek italának, ugyanis a legendák szerint, ha ezt iszod, hallhatatlanná válsz, vagy legalábbis makkegészséges leszel" - tette hozzá.
    A mézsört nem csupán a vikingek, hanem az egyiptomiak és a maják is előszeretettel itták, s pontosan tudták, hogy rengeteg előnnyel jár a fogyasztása.
    A méhek révén tejsavbaktériumok kerülnek a mézbe, és ez a két anyag egymással összekeveredve remekül tudta gyógyítani a lovak krónikus sérüléseit, amelyek korábban makacsul ellenálltak minden egyéb kezelésnek. Ezek a baktériumok kiirtottak minden emberi kórokozót (beleértve a rezisztens törzseket is), amely ellen tesztelték őket, mindezt úgy, hogy több száz (antibiotikumszerű) antibakteriális anyagot termeltek.
    A vikingek mézsöre merőben más volt, mint a mai, ugyanis az északi népek nedűje mind a 13 tejsavbaktériumot tartalmazó mézből készült, valamint az erjedést is természetes módon érték el. A kutatócsapat szerint a mai, kereskedelmi forgalomban kapható mézekben már nem találhatóak meg ezek a baktériumok, mivel ipari, borélesztőt adnak hozzá a mézhez, ez pedig kiöl az anyagból több természetes hozzávalót is.
    Olofsson szerint a mézsör az egyik leghatékonyabb, „történelmi" anyag, ami egyenértékűnek mondható a mai antibiotikumokkal. „A tejsavbaktériumokkal természetes módon erjesztett mézsör valóban elpusztít szinte valamennyi veszélyes kórokozót, amelyek egyébként sokszor még az antibiotikumoknak is ellenállnak" - magyarázta Olofsson. A rendszeres mézsörfogyasztás során ezek a jótékony baktériumok bekerülnek a véráramba, ami nem csupán az egészség megőrzésében vagy a fertőzött baktériumok kiirtásában, hanem a fertőzések megelőzésében is igen nagy segítség, tette hozzá.
    Még rengeteg kutatás áll előttük, azonban az már világos, hogy az önkéntesek által is tesztelt, természetesen előállított mézsör, illetve a benne található jótékony baktériumok által előállított vegyületek remek antibiotikumnak számítanak, és a jövőben mindenképpen érdemes lesz kiaknázni az általuk nyújtott lehetőségeket az egészségügyben. Ha a további kísérletek is eredményesek lesznek, akkor a mézsör lehet az a gyógyszer, amely segítséget nyújt a manapság egyre nagyobb számú, antibiotikumokra rezisztens baktériumok elleni harcban.
    Az antibiotikumokkal szembeni rezisztencia egyre nagyobb veszélyt jelent a mai világban, ami nem csupán egészségügyi, hanem gazdasági következményekkel is járhat, írta az MTI. Egy nemrég megjelent becslés szerint a baktériumok antimikrobiális szerekkel szemben kialakuló rezisztenciájának globális költségei 2050-ig mintegy 100 billió dollárra is rúghatnak, s évi 10 millió ember halhat meg évente emiatt. Az antimikrobiális szerekkel szembeni rezisztencia már most is világméretű egészségügyi problémát jelent, például a tuberkulózisban szenvedők egyötöde ellenáll a gyógyszeres kezelésnek. A jelenség terjedésének hátterében minden bizonnyal az antibiotikumok helytelen használata áll.
    Forrás: harcunk.info



Nézzünk egy mézsör készítési receptet a netről :

Ha akarod te is kipróbálhatod , és élvezheted az erjesztett italok jótékony hatását .

Mézsör készítése házilag – házi méhsör, avagy a márc


Már igen régóta gondolkodom azon, hogy a sok házi borunk után ki kéne próbálni a házi sörfőzést is. Erre idén kerül sor elsőnek, és ha már házi sörfőzés, akkor mi is lehetne az első próbálkozás, mint a nagy múltú mézsör, vagy másként mondva a méhsör. Az interneten keresgélve azonban azt kellett tapasztaljam, hogy az állapot kaotikus, mert sok helyen a nagy mennyiségű méz és víz elegyének alkoholos erjesztésének magas alkoholtartalmú végeredményét nevezik mézsörnek, ami tévedés. Azok leginkább mézborok, ha pedig széndioxid is marad bennük, akkor gyöngyöző mézborok.


A sör azonban, bár hasonló, mégis más dolog. A sör főzéssel indul, majd egy nyílt előerjesztést követően teljesen légmentesen zárt tartályban 
(ez lehet bármilyen erjesztőedény), nyomás alatti utóerjesztéssel készül. Ezen felül a sörfőzés egyik alapvető kelléke a komló, ami a sörök megszokott ízvilágát adja.
Arra azonban számítsunk, hogy a házilag erjesztett mézsör íze egészen más lesz, mint amiket a boltokban lehet kapni. Azok nem is mézsörök, hanem mézzel ízesített almasörök, vagy éppen natúr sörök. A legjobbak a mézzel ízesített gyümölcssörök, amelyek gyümölcslé koncentrátumból készülnek természetes mézaroma (ez már önmagában vicc) hozzáadásával. Alkoholtartalmuk alig 2%, agyon vannak cukrozva, és még a széndioxidot is utólag adják hozzá a legtöbb esetben. Így aki azt a műanyag ízt szereti, semmiképpen se álljon neki a ház mézsörnek, mert csalódni fognak. :-)

Akik azonban frászt kapnak azoktól a műanyag italoktól, és vágynak a természetes ízekre és aromákra, bátran fogjanak neki, mert nem fognak csalódni. :-)

A mézsör vagy méhsör viszonylag alacsony alkoholtartalmú ital, melyet széles körben fogyasztottak mindenhol, ahol a méz hozzáférhető volt. Érdekesség, hogy a név méhsör formája igazából a germán meth-sör formából származik, nem a méh s rejtőzik benne. Bár gyakran keverik a márccal, a két ital nem azonos. Míg a mézsör sörélesztővel erjesztett mézlé volt felfőzve, addig a márc gyakorlatilag szőlőtörkölyön (vagy más gyümölcsön) megerjesztett mézes levet jelentett, azaz nem más volt, mint mézbor. A márc szó etimológiája bizonytalan, talán köze van a murci szóhoz, aminek szintén kérdéses az eredete.

A középkori Magyarországon a búcsúk kedvelt üdítőitala volt: egy sajtár mézet két sajtár vízben felforraltak, csillagánizst adtak hozzá, majd erjesztették. Mind a mézsör, mind a márc előállítása az Árpád-kori Magyarországon fontos tevékenység, a szolgálónépek által űzött foglalkozások egyike volt, ami az udvar, a királyi udvarházak italellátásában játszott szerepet. A mézsör készítése végigkísérhető a középkor évszázadaiban, mint a sörfőzés egyik ága. A mézsör fogyasztása Magyarországon mára feledésbe ment, az 1800-as évek végének adatai is már csak Angliában, Skandináviában és a keleti szláv országokban említik meg.

Az Árpád-korból fennmaradt oklevelek említették a márcadót. 1138-ban II. Béla király is felsorolta adománylevelében a dömösi prépostsághoz tartozó 59 község adókötelezettségeit, mely "tartozmányok" között többek között évenként 175 akó mézsör is fel volt sorolva.
Forrás: hu.wikipedia.org

Nos, a fenti forrás szerint csak méz, víz és csillagánizs kell hozzá, de úgy gondolom, napjainkban már a sörök alapvető összetevője a komló, aminek hiányában nem azt az ízt kapnánk, amit egy sörtől elvárhatnánk. Ezért a klasszikus receptet annyiban módosítottuk, hogy adtunk hozzá némi komlót is, amit nem mi szüreteltünk. A közelünkben ugyanis nincs lelőhely. A gyógynövény boltokban azonban 20-30 grammos kiszerelésekben lehet kapni a szárított komlót aprópénzekért, így mi magunk is egy ilyen helyen vettük. A mienk 30 grammos volt, és 290 Ft-ot kértek érte.

A hozzávaló akácmézet pár napja rendeltük 
Lendvai Tibor méhész, apiterapeuta méhészetétől, a Tibi Méztől, mert már korábban is rendeltünk tőle, és termékeivel elégedettek vagyunk, hiszen kiváló magyar termelői mézet és egyéb méhészeti termékeket kínál emberbarát árakon. Ami pedig ráadás, hogy még mennyiségi kedvezmény is van nála. Mi elégedettek vagyunk a Tibi Mézzel. :-)

Hozzávalók a házi mézsörhöz:
- 75 dkg 
akácméz (50 dkg + 25 dkg két részletben)
- 3-5 púpozott evőkanál szárított komló
- 1.5 dkg élesztő
- 2-3 db csillagánizs
- 1 szelet hagyományos kenyér (vagy két szelet toast kenyér)
- 5 liter víz
Házi méhsör elkészítése:
Egy fazékban forraljuk fel a vizet (nálunk ez 2014.06.08-án történt meg). Amikor már rotyog, vegyük minimumra alatta a lángot. Mérjük ki egy edénybe az akácmézet, majd merőkanállal szedjünk ki a forrásban lévő vízből fél liternyit. Teljes oldódásig kevergessük, majd öntsük vissza a fazékba. A komlót és a csillagánizst érdemes fűszerzsákba tenni, és úgy a vízhez adni, mert akkor nem kell majd szűrögetni. Én erre a célra a feleségemtől elkért harisnya fejrészét használtam fel. Onnantól, hogy a fűszereket hozzáadtuk, forraljuk legalább fél órát, de az sem fog neki megártani, ha egy óráig főzzük (mi két órán keresztül főztük). Fedőt tegyünk rá, hogy ne váljon gőzzé az egész... :-)
A komló mennyiségéhez annyit fűznék hozzá, hogy nem szentírás. Ha többet adunk hozzá, akkor keserűbb sört fog eredményezni, ha kevesebbet, akkor édesebbet. A méz mennyisége pedig - annak cukortartalma okán - a végeredmény alkoholtartalmát fogja szabályozni. Több mézzel erősebb lesz, de ennél kevesebbet semmiképpen se adjunk hozzá, mert akkor már nagyon gyenge lenne. Miután kellő ideig főztük, vegyük le a tűzről, öntsük át az erjesztő edénybe (nekünk ez egy műanyag vödör lett), majd hagyjuk lehűlni legalább 30-35 fokig. Ez azért fontos, mert az élesztőgombák e fölött a hőmérséklet felett már nem érzik jól magukat. Ennél az átöntésnél érdemes megmérni, hogy megvan-e még az öt liter, mert ha elfőtt egy része, akkor azt most lehet pótolni forró vízzel. Mi 5.5 literre öntöttük fel, mert a kenyér (amit mindjárt hozzáadunk az élesztővel) is fog felszívni lét, és az alkoholos erjedés során is lesz minimális térfogatveszteség.
És akkor most jön az a rész, ahol igazándiból elkezdődik a házi mézsör erjesztési szakasza. A kenyeret enyhén pirítsuk meg, majd az élesztővel kenjük meg az egyik oldalát. A kenyereket tegyük a söralaplé tetejére élesztős felével felfelé. Hogy miért pont élesztős felével felfelé? Igazából fogalmam sincsen, így olvastam egy leírásban, de igazából szerintem ennek nincs jelentősége. Hogy miért kell bele a kenyér? Nem kötelező beletenni, lehet csak élesztőt hozzáadni, de a kenyérben lévő gabonák és a kovász kellemes felhangot kölcsönöznek a készülő házi mézsörünknek.
Miután az élesztős kenyeret beletettük, fedjük le egy konyharuhával, és tegyük szoba hőmérsékletű helyre, hogy szépen beinduljon az erjedés, majd hagyjuk így két napig. Mire eltelik ez a két nap, beindulnak az erjedési folyamatok a lében, aminek köszönhetően zavaros lesz az egész. Ekkor még sem színre, sem szagra, sem pedig ízre nem hasonlít a sörre. A két nap elteltével azonban épp itt az ideje, hogy az addigra eléggé szétázott kenyeret kivegyük a söralapléből. Ha megtörtént (ezt mi 2014.06.10-én végeztük el), akkor takarjuk le ismét, majd hagyjuk még 2-3 napig így erjedni. Van ahol azt írják, hetekig kell nyíltan erjedni, de szerintem ez csak az elromlás esélyét növeli.

Pár nap múlva viszont - addigra már az illata kezd sör jelleget ölteni - áttölthetjük egy jól záró, nyomást jól tűrő edénybe, ahol zártan fogjuk tovább erjeszteni (ezt mi 2014.06.13-án tettük meg). Mi erre a célra egy ötliteres PET palackot választottunk (többféle ásványvíz is kapható ilyen kiszerelésben), mert ezek a flakonok akár 8-10 bar nyomást is kibírnak, nyugodtan fejlődhet odabent a széndioxid. Mielőtt áttöltjük ebbe a flakonba, vegyünk ki egy liternyit, és abban oldjuk fel a második adag (25 dkg) mézet, és így folytassuk. Arra azonban vigyázzunk, hogy amikor az odabent fejlődő széndioxid gáznak köszönhetően megnő odabent a nyomás, és kinyitjuk az üveget, intenzív habképződés veszi kezdetét. Így ha teletöltjük az üveget, akkor minden felnyitásnál a kifutást kockáztatjuk. Ezért mi nem töltöttük teljesen tele az üveget - ez a képen is jól látható.
Amikor megtelt az üveg, zárjuk le alaposan, és hagyjuk így. Az üvegben végbemenő erjedési folyamatnak köszönhetően a méz cukortartalma szép lassan alkohollá alakul. Ez a folyamat széndioxidot termel, ami ahogy nő a nyomás, úgy oldódik bele egyre jobban a sörbe. Mivel azonban az élesztőgombák bizonyos nyomás felett leállnak, és nem dolgoznak tovább, naponta egyszer engedjük ki a felesleges gázokat az üvegből, majd zárjuk vissza. Ezt egy-két hétig tegyük meg minden nap, miközben néha egy szívószállal kóstoljunk bele. Amikor úgy érezzük, jó, akkor lepalackozhatjuk kisebb üvegekbe. A legjobb, ha üres sörösüvegekbe palackozunk, de ha nincs koronazárónk, akkor nem fogjuk tudni lezárni. Ez esetben használjunk fél literes PET palackokat (mi 2014.06.20-án palackoztuk).

Palackozás után 13-16 fokos helyiségben pihentessük még legalább 2-3 hétig. Ezt követően jól behűtve fogyasszuk. A széndioxid tartalma valamelyest elmarad majd a boltban kapható sörökétől. Ez azért van, mert azok más eljárással készülnek. Azokban már nincsen élő élesztőgomba, le vannak szűrve többszörösen. Ezen folyamat közben veszít a saját széndioxid tartalmától, amit utólagos hozzáadással pótolnak palackozáskor. Így a bolti söröknek jóval magasabb a széndioxid tartalma. A korsóról készült kép közvetlenül a palackozáskor készült, azért zavaros még. A poszt legelső fotója a palackozást követő második napon készült, addigra úgy letisztult a sör. :-)

A mi házi sörünk azonban kissé opálosabb lesz, ha csak nem állunk neki mi is többszörösen szűrögetni. Mi nem tettük, minket nem zavar, ha kicsit zavaros. Cserébe azonban tele van élő élesztőgombákkal, amelyek jótékony hatással vannak az emésztőrendszerre, így akár még azt is mondhatnánk, hogy amellett, hogy házi sörünk közelebb áll a természetes dolgokhoz, még egészségesebb is bolti társainál... :-)

Mindenkinek kellemes házi sörfőzést kívánunk... :-)





A parasztember a kertjéből gyógyult



Írta:  ismeretlen
     Ezelőtt több évtizeddel a nyugati orvoslás "csodája" előtt az emberek sokkal kiegyensúlyozottabbak és egészségesebbek voltak, és ami még fontosabb: sokkal tovább is éltek.
    Dédapáink öröksége: avagy így gyógyítottak a régiek orvosságok nélkül!
    A húszas évek előtt rendes orvosi ellátás még nem volt, és nem voltak elérhető gyógyszerek, a szegény ember mégis gyógyította magát. A parasztember a kertjéből gyógyult, de a városiak is használták ezeket a gyógymódokat.
    Fő táplálékuk volt telente a bab, krumpli, káposztafélék, savanyítva is — Szabolcsban a bab mellé is savanyú káposzta került tészta helyet, mert ez ingyen volt, és sűrítette a levest. — savanyú káposzta jelentette a savanyúságot (salátát), persze nem tudták, a vastagbél normális működését támogatták ezzel. A háziasszonyok bőven használtak rászórva piros paprikát és vékony csíkokra vágott lilahagymát. Ezzel pótolták a C-vitamint.
    Immunerősítőnek ott volt a tök, a sütőtök a tökmag (a prosztata legjobb védelmezője). Az asztalra mindig került kukorica, diós, mákos metélt. Reggelire mangalica szalonnát ettek, melyről ma már ismert, hogy tápláló, és tisztítja a vért. A szegény embernek nem telt cukros ételekre, a gyerekeket sem tömték édességgel. Így, ha a fertőző betegségeket nem kapták el gyerekként, magas kort értek meg dédapáink. Kár, hogy elfelejtettük étkezési szokásaikat.
    Az állatokat nem tanítják, hogy melyik növény mérgező a testükre, mégis minden állat tudja, mi nem jó neki, és azt nem eszi meg. Azt sem mondja meg nekik senki, melyek azok a füvek, amivel gyógyítani tudják a szervezetüket, vagy karban tartja a bélműködésüket, mégis megtalálják. Elgondolkodtató, hogy a bent tartott kutyákat mért érik el azok a betegségek, mint az embereket? Mi emberek is tudhatnánk, hogyan kerüljük el a betegségeket, mégis kevesen foglalkozunk ezzel.
    Mákkal a csontritkulás ellen 
    A mák került ide elsőnek, hogy a közép vagy idősebb korúak észrevegyék ezt a csodanövényt, hiszen, ki ne akarná a fiatalos mozgását könnyen megőrizni, és az életét kitolni. A mák Közép-Ázsiából származik, de manapság inkább Európában eszik. Szerencsére a mák központi helyet foglal el a magyar étkezési szokásokban, jóllehet kevesen tudnak annak gyógyhatásáról.  
    Tele van (csontépítő), magnéziummal, (Omega4) növényi zsírsavval, aminosavakkal, enzimekkel és még foszfort, kalciumot, káliumot és vasat is találunk benne. Kevesen tudják, hogy lassítja az öregedési folyamatokat; fékezi a csontok leépülését, és elkezdi újra építeni a ritkult csontszöveteket. A magas vérnyomást leviszi. A telítetlen zsírsav összetétele miatt, megelőzhető a trombózis és embólia kialakulása. Normalizálja a vér koleszterinszintjét, miközben fokozza a szervezet védekező mechanizmusát. És nem utolsó sorban, szinte teljesen megszünteti (frontváltozásnál) a lábban keletkező görcsöt. Továbbá, növeli a szellemi teljesítőképességet, jótékonyan hat a sebek gyógyulására. És még egy érv szól mellette: ötödébe kerül, mint az agyon reklámozott étel-kiegészítők, jóllehet a hatásfoka túlhaladja. Azt is tudnunk kell, nem azonnal, hosszabb távon (2-3 hónap) fejti ki gyógyító hatását. Sajnos a betegség gyors futó, a gyógyulás távfutó. 
    Használati, tárolási és fogyasztási javaslat 
    A ledarált mákot kevés vízzel összekeverjük, mézzel vagy cukorral ízesítjük, dunsztosüvegbe tesszük, majd a hűtőbe tároljuk. Az első hónapokban naponta, minimum 1 evőkanállal fogyasztunk belőle. Később (a szervezet állapotától függően) kétnaponként. 
    50 éves kor után nem tanácsos szüneteltetni, sem abbahagyni. Tekintsük olyan gyógyszernek, amelyet egy életen át szedni muszáj.
    A burgonya gyógyító hatása – az emésztés segítője 
    Gyógyító hatása miatt a burgonya megérdemli a második helyet, már azért is, mert táplálékunk sorrendjében is a második helyen áll. Ráadásul nem hizlal, legalább is, ha nem zsírban sütjük. Fontos tudni, a zsírban sült krumplit nehezen tudja megemészteni a szervezet, ezért káros a szervezetre. Ezzel szemben (testépítéshez elengedhetetlen) az összes növényi fehérjét tartalmazza. Sőt tartalmaz káliumot, kalciumot, foszfort és vasat.
    A burgonyát, még a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, mert a benne lévő szénhidrát lassan szívódik fel, így nem dobja meg a cukrot. A gyakori burgonyafogyasztás (nem a zsírban sült) egyensúlyban tartja a szerveket, például csökken a gyomor és a bélpanasz. Leghatásosabb, ha sós lében (népi nyelven sóban főtt krumpli), vagy héjában főzve fogyasztjuk. Valamikor a szegény emberek a burgonya levéből készítették az előételt, a levest. Használjuk ki a burgonyában rejlő, egészségünkre hasznos lehetőségeket, hogy kevesebb gyógyszert kelljen fogyasztanunk.
    A cékla gyógyító hatása, élettani fontossága  
    És most következzék a cékla. A cékla rák megelőző hatású, beírta magát a csodaszerek osztályába. Ferenczi Sándor 1970-ben Heidelbergben megjelent könyvében ad számot 18 év tapasztalatáról, a nyers céklalé daganatellenes hatásáról. Munkatársa Paul Seeger megállapította, hogy a cékla hatékonyan lép fel a rákos daganatok ellen. Az eddigi tumor gátló gyógyszerekkel szemben nem sejtosztódást, gátló méreg, hanem élettani hatóanyag: a ráksejtek csökkent oxidációját növeli oly módon, hogy a tönkrement légzőfermentet pótolja, és így a rák tulajdonképpeni okát szünteti meg. A cékla hatóanyaga a sejtlégzés aktivátora. “Ebben kiváló eszközt találunk – írja Seeger – a daganatsejt sejtlélegzésének befolyásolására és normalizálására.”  
    A hagymán kívül a céklának van a legnagyobb a szilícium (nyomelem) tartalma. A szilícium révén a szervezet védekezőképessége nagymértékben fokozható. Nyers cékla hatására a szervezet védekezésében vezető szerepet játszó sejtek, a nyiroksejtek (limfociták), plazmasejtek és faló-sejtek felszaporodnak, és az elhalt, kóros sejtek száma is növekszik. (A kóros sejtek elhalnak és kiválasztódnak.) A cékla számos más ásványi anyagot és nyomelemet is tartalmaz: káliumot, foszfort, ként, jódot, vasat, rezet, mangánt, céziumot. B1-, B2-C- és P-vitamin is található benne. A vérképzést segíti és vérzéscsillapító. Ezeken kívül a cékla javítja az idegműködést és az emésztést is. Ha a felsoroltaknak, csak a fele részét hasznosítja a szervezet, már érdemes megszívlelni a tanácsot.
    A bab gyógyító hatása
    A bab fontosságáról se feledkezzünk meg! Szerencsés, aki szereti a babot, mert a gyógyító hatása elengedhetetlen. Serkenti a sejtek fehérje anyagcseréjét, regenerálódnak a sejtek, sőt szabályozza az anyagcserét. Elősegíti a víz kiürülését, segíti a máj, vese működését (ezért van nagy szerepe a betegségek megelőzésében). És ez még nem minden; segíti a zavartalan vérkeringést, ez által segíti a szív működését is. A Kidney bab, például nem csak külsőre hasonlít a vesére, de segíti a vese működését. 
    A lencse gyógyító hatása
    A nem gyakran fogyasztott, indokolatlanul mellőzött étel a lencse, pedig kevés ilyen könnyen emészthető, mégis tápláló zöldségünk van, mint a lencse. Igen magas a fehérjetartalma (25-28%), és tartalmazza valamennyi, a szervezetünk számára fontos és nélkülözhetetlen esszenciális aminosavat, amelyet szervezetünk nem tud önállóan előállítani. Mindemellett nem allergén, viszont jól emészthető, legkevésbé, vagy egyáltalán nem puffasztó, mint a bab. Tartalmaz még vitaminokat, ásványokat, és az anyagcseréhez fontos nyomelemeket. A cukorbetegeknél sem okoz gondot, mert a benne lévő szénhidrát lassan szívódik fel. A gyomrot és beleket megterhelő ebéd után, ha a következő napi ebéd a lencse, megkönnyebbül a bélrendszer. 
    A vöröshagyma és a fokhagyma tisztító hatása 
    A mai korunk szennyezett levegője káros hatással van a tüdőre, a legfontosabb légző szervünkre. A mindennapi hagyma fogyasztásával, nagy részben, ki lehet védeni, a szennyező anyagok kártevését. Sőt, annak ellenére, hogy könnyeket csal a szemünkbe, tisztítja a szemet!
    vörös- és a fokhagyma olyan, mint az emberi sejt. A tudomány mai állása szerint segítik eltávolítani a veszélyes mérgező és salak anyagokat a sejtekből, egyben ellenállóvá teszi, és erősíti az immunrendszert. 
    A sárgarépa gyógyító hatása, szerepe az egészség megőrzésében 
    Ma már tudjuk, hogy a sárgarépa fogyasztása gyógyító hatással van a szem és bőrproblémákra, feljavítja a szem vérkeringését és működését. Továbbá csökkenti a koleszterin szintet, savtalanítja a vért, ezzel elősegíti a máj működését. 
    A búzacsíra gyógyító ereje 
    búzacsíra jelentős élettani funkciót tölthet be; gyógyító ereje, a magas vitamin és ásványi anyagoknak köszönhető. A daganatos, a szív, az érrendszeri betegségek megelőzésében játszik nagy szerepet. Az sem elhanyagolható szempont, hogy károsítja a koleszterin molekulákat, az érfalat rugalmassá teszi. Ezen felül, megkönnyíti az emésztést. Nagy szerepe van a csontok védelmében. 
    A paradicsom gyógyító hatása  
    A paradicsomnak négy kamrája van és piros. A szívnek négy kamrája van és piros. A kutatások azt mutatják, hogy a paradicsomok tele vannak lycopine-okkal, melyek igazi tápláléka a vérnek és a szívnek. (Lycopine: antioxidáns, hatása erősebb a C-vitaminnál, lassítja a sejtek öregedését.) 
    A szőlő gyógyhatása 
    A szőlők fürtökben lógnak, formájuk, mint egy szív. A szőlőszem olyan, mint egy vérsejt, a mai kutatások szerint a szőlő élénkíti a szívet és a vért. Az is köztudott, a vértisztító és az idegerősítő hatása is kiemelkedően jó. A szőlő magvának többszöröse a gyógyító hatása, mint a szőlőnek.
    A dió
    A dió olyan, mint az agy, jobb és bal félteke, a kisagy és a nagyagy. A gyűrődések és a behajtások olyanok, mint az agykéreg Tudjuk, hogy a dió jelentősen segíti az agyműködést, a mellett féregölő vértisztító, és segíti az emésztő szervek munkáját.
    Zeller, kelkáposzta, kínai kel  
    A zeller, a kínai kel és a kelkáposzta kalciumot tartalmaznak, és erősítik a csontokat. Ha nincs elég kalcium az étrendedben, a szervezet kivonja a csontokból és emiatt a csontok meggyengülnek Az említett növényeknek fogyasztása megerősítik a csontozatot. De nem csak ásványi anyagokat nyerhetünk belőle, hanem fontos vitaminokat is. Tudni kell, hogy a vitaminok, az ásványok katalizátora. Vagyis a vitaminok feladata, hogy a szervezetbe bevitt ásványok beépüljenek a szervezetbe.
    Spenót, a gyógyító
    A spenót (sajnos a gyermekek körében nagyon népszerűtlen), a mellett, hogy K-vitaminban gazdag étkezési zöldségféleség, elősegíti a bélmozgást, a gyomor működését, és vastagbélre tisztító hatással rendelkezik. A fekvő betegek számára különösen javasolt a fogyasztása.
    A táplálkozás tekintetében jó tudni
    Az enzimek (fermentumok) alapvető szerepet töltenek be a sejtek anyagcsere folyamatábanAz enzimek egyszerű fehérjék, melyek csak aminosavakat tartalmaznak. Az enzimek működéséhez számos vitamin és ásványi anyag jelenléte is elengedhetetlenül szükséges. Az enzimek működése, a szövetek kémiai átalakulásánál, savasodásnál, lelassulnak. Ez lehet tápanyag fogyasztásával járó anyagcserezavar is, és születéssel járó hiba is.




A mikrohullámú sütő ártalmai !


Írta:  Dr.Weixl-Várhegyi László
    A második világháború vége felé lázasan fejlődött a haditechnika. Az egyik amerikai hadmérnök a mikrohullámokkal végzett kutatást, úgy, hogy az árnyékolt terület mögött volt a szendvicse. Éppen végzett és megfogta a szendvicsét, hogy falatozzon belőle.
    Meglepődött, hogy mitől forrósodott fel, amikor nem volt a közelében fűtőtest, vagy más hőforrás. Rájött, hogy az árnyékolás nem védte a szendvicsét, és azt a mikrohullám melegíthette fel. Elkérte kollégája szendvicsét és azt is mikrohullámmal „kezelte", s az is felforrósodott.
    Ekkor született meg bennük az ötlet, hogy ezzel a módszerrel más ételek is hőkezelhetők, süthetők, főzhetők. Megoldották, hogy az egészségre ártalmas sugárzás le legyen kifelé árnyékolva, s hogy az étel egyenletesen kapjon a mikrohullámból, minden oldalról. A sütőhöz speciális melegítő-főző edényeket is terveztek, mivel fémedény nem használható.
    Innen indult a mikrohullámú sütő bioterrorista karrierje, 1946-ban. Egyes kutatók azt állítják, hogy az élelmiszerek és az italok a mikrosütőben rövid idő alatt elérik a kész állapotot, s ezáltal kevésbé károsodnak az ételek beltartalmi anyagai, a vitaminok, szénhidrátok, fehérjék, stb.(Infor Med, Dobos L.). Azt viszont nem kutatták, vagy ha kutatták is, nem hozták nyilvánosságra, hogy a mikróba tett fehérjék másképp denaturálódnak, mint a hagyományos tűzhelyen készített ételek esetében. A fehérjék és a sejtek, azáltal melegednek fel, rövid idő alatt, hogy a mikrohullámok rezegtetni kezdik a táplálékban lévő sejteket és a molekulákat. Ez a rezgés hőt termel, s ezáltal melegszik fel a mikrohullámú sütőben az étel. Az mellékes, hogy a fehérjék és az enzimek denaturálódnak, mert denaturálódnak a normál főzéskor is, viszont minden elektromos sütő főző-edényben készült étel esetében a vízmolekulák szerkezete és struktúrája megváltozik, élettani, biológiai szempontból káros hatásúvá válik. Ezt támassza alá Dr. Masari Emoto japán kutató is, aki ezeket fényképekkel bizonyítva le is írta, a Magyarországon is megjelent „A víz üzenete „ és „ A víz rejtett bölcsessége" című könyveiben. Volt szerencsém két évvel ezelőtt személyesen is meghallgatni a budapesti előadását. Nem véletlen, hogy a vallásos zsidók nem használnak semmilyen elektromos főző-alkalmatosságot, csak lángon, lánggal főzik és sütik az ételeiket.
    A mikrohullámú sütőbe a villámgyors rezgések következtében az ételek molekulái rövid időn belül degenerálódnak. A degenerált ételtől, degenerált molekuláktól nem lesz egészséges sejtépítés az ilyen ételeket fogyasztó ember szervezetében, hanem előbb-utóbb egyre jobban elhatalmasodó degeneráció indul meg a szervezetében, éppen ott, ahol a leggyengébb a szervezetén belül az immunrendszer állapota. Ez már a rák előkapuja, mert ha rendszeresen mikrohullámú sütőben főzött, melegített ételeket fogyaszt valaki, akkor az előbb utóbb daganatos beteggé „eszi" magát.
    Elgondolkodtató, hogy a gyermekeink, unokáink mikrohullámú sütővel készített, melegített ételeken nőnek fel. Sok helyen az egészségügyi intézményekben, idősek otthonában is mikrózott ételeket tálalnak fel a betegeknek és öregeknek, akiknek amúgy sem erős az immunrendszerük. Régebben alig volt rákos beteg gyermek, ma pedig már a kórházakban sajnos vannak gyermekrák osztályok is. A daganatos betegek száma pedig napról napra növekszik. Ez a gondolat a készülék megjelenése óta foglalkoztat. Mérnöki és egészségügyi felsőfokú végzettségem tartott vissza attól mikrohullámú sütőt vásároljak magamnak és családomnak. Tudom azt, hogy a technikai civilizáció sok új dolgot talált fel, amiről azt hitték, hogy ártalmatlan, aztán később kiderült, hogy ártalmas, de mégsem hozták nyilvánosságra, mivel óriási üzlet a termékek eladása,, s ha megbetegszik valaki, akkor az is óriási üzlet a gyógyszer-gyártóknak. Tehát mindenki jól jár, csak a „megvezetett" fogyasztó nem. Végül is, a Föld nevű bolygó is jól jár, mert így elkerülhető a túlnépesedés. A természetben nincs ilyen intenzív mikrohullámú sugárzás, tehát ez emberi szervezetre ez a hatás új. Tudjuk azt, hogy az élővilágban az ember az, aki legrosszabbul alkalmazkodik, az őt érő külső-belső hatásokhoz. Sok-sok generáció kell ahhoz is, hogy megszokjon valamit a genetikai rendszere. Egy mikroorganizmus, mint például a TBC kórokozója naponta többször is generációt vált, s ha antibiotikummal el akarják pusztítani, akkor először sokan elpusztulnak, aztán a negyedik- ötödik generációjuk már táplálékként szintetizálja az ükapjukat elpusztító mérgeket. 1938 óta hány és hány új antibiotikum lett már bevetve a TBC korokozója ellen? 2006-ra már úgy átalakult a korokozók szervezete, hogy mostanában megjelent, az antibiotikumokkal elpusztíthatatlan új, a jelenlegi orvostudomány által gyógyíthatatlan TBC. Ha vesszük a hetven évet és azt átszámoljuk nappá, akkor az, 25.550 nap. Ha mondjuk egy nap csak tízszer szaporodik egy vírus, vagy baktérium ( általában ennél gyorsabban populálódik), akkor 70 év alatt 255.500 nemzedékváltás történt. Ha ezt emberre átszámítjuk, 50 év átlagéletkort véve, akkor ez 12.775.000 év!!! Ennyi évnek kellene eltelni a 255.000 nemzedékváltáshoz, és ahhoz, hogy az ember rezisztens legyen a mikrohullámú sütő ártalmaival szemben, feltéve, ha az ember szervezete hasonlóan ellenálló, mint a TBC-s kórokozóké. Sokkal rosszabb a rezisztencia faktorunk, tehát még lehet, hogy százmillió év is kevés. Nem tudom, hogy lesz-e Földünk ennyi idő múlva, ha ilyen ütemben teszi magát tönkre az ember. Az emberre ugyanis az a jellemző, hogy ahelyett, hogy betartaná a természet törvényeit, mindenáron meg akarja azt változtatni. Sajnos az ember még mindig nem tanulta meg, hogy a természet ÖRÖK, mint, ahogy a törvényei is örökérvényű törvények. Úgy működött, tíz, száz és egymillió évvel ezelőtt is, ahogy ma működik, és úgy fog működni tíz, száz és egymillió év múlva is. Aki nem tartja be a természet rendjét és törvényeit, az elpusztul és a faj pedig kipusztul, még ha az ember is az a faj.
    Svájcban 1992. januárjában a „RAUM UND ZEIT" (Tér és Idő) című újságban a svájci orvosok arról a kísérletsorozatról számolnak be, amely első alkalommal bizonyította be kétséget kizáróan, hogy a mikrohullámú sütőkben elkészített, vagy melegített ételek fogyasztása után olyan változások játszódnak le a vérben, amelyek rákosodási folyamatot váltanak ki, az arra érzékenyekben, vagy a gyengébb immunrendszerűekben, betegekben, fejlődő szervezetekben stb.
    A környezetbiológiával foglalkozó szakemberek már azt a kérdést teszik fel: Meddig árusíthatók még büntetés nélkül a mikrohullámú sütők? Svájcban, Franciaországban és még több országban is tilos reklámozni a mikrohullámú sütőket!!!
    A Tér és Idő c. lapban megjelent tanulmány:
    A mikrohullámra vonatkozó legelső vizsgálatok óta ismeretes a szakértők előtt, hogy ez a hullámfajta károsítja a biológiai rendszereket. Épp ezért szabtak meg bizonyos határértékeket, amelyek ugyan országonként eltérőek, ám mindenütt léteznek, a műszaki szükségletekhez és lehetőségekhez igazítva. A fenti határértékek természetesen a mikrohullámú sütőkre is vonatkoznak. Ezek a berendezések évtizedek óta forgalomban vannak, és használatuk mindjobban terjed! Ugyanakkor mindeddig kevesebb szó esett arról, hogy milyen hatást gyakorolnak a készülékek az emberi táplálékokra,, mindennapi élelmünkre. A svájci orvosok nyolc önként jelentkező, makrobiotikusan táplálkozó személyen végezték el a kísérleteket ( Lausanne-i Biokémiai Intézetben és a wattenwili Környezetbiológiai Tanácsadó Intézetben). A kísérlet során a résztvevők 2-5 naponként megváltoztatott táplálékot kaptak. Elsőként egy biotermelő nyers tejét, másodikként ugyanezt hagyományos módon felforralva, harmadikként a berni cégtől származó pasztőrözött tejet, negyedikként ugyanezt mikrohullámú sütőben felforralva. Ötödikként nyers biozöldséget, hatodikként ezt a zöldséget hagyományos módon megfőzve, hetedikként ugyanezt lefagyasztva, majd mikróban megfőzve.
    Meghatározott idővel a táplálékfelvétel után minden esetben vért vettek és a kapott vérmintát bizonyos kritériumok szerint elemezték. Az eredmény a következő lett:
    A mikrohullámú sütőben melegített, felengedett, vagy főzött ennivaló (a tej és a zöldség) a kísérleti alanyok vérében szignifikáns (döntően meghatározó) elváltozásokat okozott, csökkent valamennyi hemoglobin érték (vastartalmú fehérje, vérfesték, amely megköti az oxigént), különösen a HDL és az LDL arány. A limfociták (nyiroksejt, nyirokszövetekben termelődő fehérvérsejt) esetében pedig rövid ideig tartó, erőteljes csökkenést állapítottak meg, ha a vizsgált személy előzőleg mikrohullámban előkészített zöldséget fogyasztott. A fényérzékeny baktériumokkal pedig azt is megállapították, hogy a mikrohullámú energia a táplálék útján továbbadódik az emberi szervezetnek. Ezt a fizikai folyamatot már több széleskörű tanulmány is megállapította előzőleg. A mikrohullám hatásának kitett emberi táplálékok vizsgálata azt is igazolta, hogy fogyasztásuk az emberi szervezetben patogén (kórokozók, valamely betegség kifejlődését elősegítő) folyamatok kezdetét váltják ki. S így, rákos elváltozásokat is előidézhetnek, okozhatnak."
    A fentieket olvasva gondolkozzanak el az olvasók, hogy megéri-e a kényelmükért feláldoznia az egészségüket, vagy az életüket. Időt lehet megtakarítani a használatával, viszont amit időt nyernek, azt elveszítik akkor, amikor betegek lesznek miatta, orvostól orvosig járnak, azok gyógyszeres kezeléseket adnak, s a gyógyszerek pedig a mellékhatásaikkal rásegítenek arra, hogy ne népesedjen túl a Föld, a mikrohullámú sütővel készített, melegített ételek fogyasztóival. Tehát hosszú távon nagyon nagy árat kell fizetni a gyorsaságért és a kényelemért.
    A második világháborúban kifejlesztett mikrohullám-technika káros sugárzásainak határértékeivel kapcsolatban, még senki nem vonta kétségbe sem hivatalosan, sem félhivatalosan, a mikrohullámú sütőből kikerült ételek minőségét. Általános vélemény, hogy igaz, hogy van káros hatása a mikrohullámnak az élő szervezetekre, sejtekre, de azok a sütőn belül maradnak, s így a benne lévő étel nem jobb, nem rosszabb, mint a hagyományos módon sütött, főzött étel. Nos az hogy nem maradnak a mikro bekapcsoláskor a káros sugarak a készüléken belül, az is igazolja, hogy a pacemakert (beépített szívritmus szabályzó) viselő emberek a mikrosütő 10 m-es körzetében rosszul lesznek, majd összesnek, ha bekapcsolják a közelükben a mikrót. A pacemaker gyártókat nagy feladat elé állította ez a tény, mert olyan szívritmus szabályzót nehéz előállítani, amelyik érzéketlen a mikrohullámra.
    A másik kísérletet bárki elvégezheti odahaza. Egy kikapcsolt állapotban lévő mikróba bele kell tenni egy bekapcsolt mobiltelefont. Rá kell csukni a mikró ajtaját, majd fel kell hívni egy másik készülékről a mikróban lévő mobiltelefont. Akkor jó a mikró burkolása, ha nem szólal meg a benne lévő mobil készülék.
    Én eddig közel 100 különböző márkájú mikrosütővel végeztem már el ezt a kísérletet és eddig minden mobil kicsengett, akkor is, ha a mikro ajtaja be volt zárva. Tudni kell azt, hogy a mobilok 900 és 1800 Mhz frekvencia tartományban üzemelnek, a mikrosütők pedig 2450 Mhz-en. Tehát ha a mobilkészülék mikróval közel azonos frekvencia sugárzása „kitalál" az „ árnyékolt" mikróból és megtalálja az esetleg több kilométer távolságban lévő mobiltornyot, s a mobiltorony sugárzását veszi a mikróban lévő mobiltelefon, akkor miért hiszi el sok ember, hogy a bekapcsolt mikró nem bocsát ki káros sugarakat a környezetében tartózkodókra. Közel húsz méter az a távolság, ami ilyenkor élettanilag veszélyes még a szomszédos lakásokban lévőkre is. Ennyit ér a mikrók „ árnyékolása"!!!!!
    Tömbházakban az alattunk, felettünk, mellettünk lakókkal meg kell beszélni, hogy adják el ők is a bizományiba a mikrójukat, mert csak így lehetünk bizonyosak az felől, hogy nem sugároznak át ránk a szomszédok mikrói. A Faraday-elv szerint megvédhetjük magunkat a szomszédok mikróitól, ha az egész lakást körbe árnyékoljuk, minden irányban. A gyorsétkezdék eladói naponta akár többször is használják a mikrót a vevő kívánsága miatt. Eddig egy olyan eladóval találkoztam, aki két évet bírt ki egy ilyen helyen, de betegállományba került leukémia miatt, a többi eladók pár hónapot tudnak elviselni ilyen sugárözönben.
    A fenti kísérlet igazolja, hogy a mobilok is egy kis mikrosütőként hatnak ránk, mivel termovíziós felvételek igazolják, hogy egy rövid mobilozás is mennyire felmelegíti a microhatás miatt az agyat. Az agyat védi legjobban a természet, vagy a Teremtő, mivel a koponya egy erős csontburokban agyvízbe van „ágyazva". A mobilt használók a fej, illetve az agy egyik leggyengébb pontján a füljáraton keresztül „mikrózzák" az agyukat.
    A mikrohullámú sütők egyre nagyobb elterjedése indokolná, hogy a tudomány feltegye a kérdést: Milyen hatással van a mikrohullámmal kezelt élelmiszer az emberi szervezetre, amelyet közvetlen besugárzás ér. A mikrohullámú spektrum részben a rádióhullámok, részben az infravörös hullámok területére nyúlik át. Arról átfogó irodalom, szakértői véleményezés áll rendelkezésre, hogy milyen hatást gyakorol az élő szervezetre a mikrohulámmal történő közvetlen besugárzás!! Sokat köszönhetünk e témában egy magyar kutatóorvosnak Prof.dr. Varga Andrásnak a heidelbergi orvosegyetem kutató-egyetemi tanárának, aki mellesleg villamosmérnöki diplomát is szerzett és ezen szakmájában is doktorált. Általa és több más neves kutató által is igazolt, hogy a mikrohullám romboló hatással van a sejtmembrán (sejtfal-hártya) károsodásától, az anareob légzés (oxigén jelenléte nélküli közegben) megsérülésén át a megzavart sejtosztódásig, a leukémiáig (fehérvérűség) és a genetikai (örökléstan) változásokig !! Sajnos csak csodálkozni lehet, hogy a mikrohullám helyébe miért nem lépett, már egy új, a természettel nagyobb harmóniában lévő technika ( a kerámia főzőlap sem harmonizál, az elektroszmog és az elektromágneses erőtér miatt). Csak a természetes hővel való melegítés (sparhelt, gáztűzhely, Nap-energia, geotermikus energia, gőz, stb) jó!
    A mesterségesen előállított mikrohullám a molekulákat nagyon gyors rezgésre kényszeríti –stresszhatásnak teszi ki--, s ennek következtében súrlódási energia keletkezik. A hagyományos melegítési eljárásokkal ellentétben, ahol a hő kívülről hatol befelé, a mikrohullám belülről melegít, az energiát súrlódási hővé alakítva át. Mivel a természetben található anyagok közül a vízmolekula reagál a legérzékenyebben a mikrohullámra, elképzelhető, hogy milyen hatást gyakorol rájuk ez a rezgés. Azt, hogy a vízmolekula hogyan reagál a körülötte lévő elektroszmogra, mikrohullámra külön fejezetet érdemelne. Ezért javasolom elolvasni Dr. Masari Emoto japán kutató: „ A víz üzenete" és „A víz rejtett bölcsessége" című, magyarul is megjelent könyveit. Tehát nemcsak a mikrohullám, hanem az elektroszmog is tönkreteszi a táplálékok víz struktúráját és molekula szerkezetét. Víz bázisú a Világegyetem, s az élő szervezetek átlag 70 %-a is vízből áll, s ugyanez igaz a táplálék-alapanyagainkra is.
    A mikrohullám termikus (hő hatására létrejövő) hatása mellett atermikus (hőváltozás nélküli) hatással is rendelkezik, amelyre mindeddig hivatalosan kevés figyelmet fordítottak. Ám mindkét hatás-mechanizmust, a közös romboló hatást kell vizsgálnunk. A mikrohullám sejtmembrán változtató hatását a géntechnológiában használják, hogy hozzájussanak a génekhez, amelyek így mesterségesen megváltoztathatók. A folyamatos stresszhatás, így a mikrohullámzás is, arra kényszeríti a sejtet, hogy átálljon nagyobb légzésre, melynek során ugyanúgy H2O2 és CO, azaz sejtmérgek keletkeznek, mint ahogy a rákos sejtekben is kimutathatóak ezek a sejtmérgek. Ezért is olyan veszélyes a mikrohullámú sütőben bent és az onnan kijutó sugárzás.
    Bár sugár-hullámértékek minden országban léteznek, a készülékek soha nem zárnak tökéletesen (mobiltelefonos kísérlet is igazolja!) és a használat során a szigetelésük csak romlik és nem javul..
    A mikrohullámok – amelyek a mesterséges radioaktivitásal együtt az elektroszmog fő, kiváltó okai- minden élő szervezet természetes funkcióit befolyásolják. Hatnak a bőrre, a szemre, a besugárzott levegő útján a tüdőre és a sugárkezelt ételek italok miatt az egész szervezetünkre. A sugárzás keltette elektromágneses rezgésen, a szemen keresztül megzavarják a belső elválasztású mirigyek működését. Ezek az elváltozások a vérképben is megjelennek. A vércsepp-analízis is tökéletesen igazolja a leírtakat. A mikrohullámú sütőbe helyezett ételek molekuláit ugyanúgy megváltoztatják a hullámok, mint az élő szervezetét. A degenerált molekulákat elfogyasztó ember és állat előbb-utóbb maga is degenerálódik. Ráadásul a mikrohullámok keltette rezgés nem áll le a mikrosütő kikapcsolásakor, hanem a víztartalomtól függő csillapodással még tovább rezeg, tovább súrlódik a molekula, azaz a hőfejlődés nem áll le. Az ilyen ételt kivülről nem érezni túl forrónak, de belül még a kivétel után percekig emelkedik a hőmérséklete, s ezáltal fekélyesedést idéz elő az emésztőcsatornában, gyomorban stb.
    A készülék 1-10 Gigahertz sugárzásán belül a 2450 MHz tartományba eső sugárzása leépíti a molekulastruktúrákat és olyan vegyületek maradandó kialakulását segíti elő, amelyeket a jelenlegi tudomány alig ismer, vagy ismer, de nem publikál, mert akkor összeomlana a mikrosütők és a mobiltelefonok piaca. Az összefüggések láncolatai ma már jól áttekinthetőek a biológiában és az elektrotechnikában egyaránt járatos átlagembereknek is. Ez a sugárzás úgy indukálja az ételt, hogy az étel is hordozójává és forrásává válik a sugárzásnak!! Az ételek, azaz a szerves anyagok vízstruktúrájának ártó sugárzások a fehérjéknek, zsíroknak és vitaminokak kevésbé ártanak, de csak egy darabig, mert a vizsgálatok igazolják, hogy 4-5 perc után a táplálékok ezen összetevői is degenerálódnak, illetve elpusztulnak., azaz az egész táplálék-szerkezet komoly, természetellenes elváltozáson megy át. Érdemes lenne megvizsgálni az AM Micro hiradástechnikai láncolat egészségkárosító hatásait is, mivel ezek koncentráltan irányított sugárnyalábokkal dolgoznak. A madarak elkerülik az ilyen veszélyforrásokat, mert az ő érzékelő rendszerüket nem tompította el az a sok elektrotechnikai ártalom, mint az emberekét, akik nem érzik meg a veszélyzónákat., kivéve a radiesztéziával foglalkozókat.
    A mai ártó hatásokat vizsgáló módszerek azon alapulnak, hogy különféle, a mindennapjainkban használt tápanyagokat hagyományos és mikrohullámos módon elkészítenek és ezek után vizsgálják a vér bizonyos paramétereit. Önkéntes kísérleti személyektől vett mintákban Svájcban, 1989 augusztusában és szeptemberében végzett kísérlet részletei a következők:
    A mikrohullámú sütőben felforralt tej lényeges elváltozásokat mutatott, megemelkedett a savasságának foka, megváltozott a tejzsiradékok struktúrája (sejt szövetszerkezete), csökkent a folsavtartalma,, s növekedett az élettani szempontból igen kedvezőtlen nem fehérjenitrogén aránya.
    A vizsgálati alanyok a mikrohullámos étel fogyasztás utáni vérparaméter értékei valamennyi esetben a normál érték alsó határán helyezkedtek el, s ha egymást követő napok során ilyen ételeket fogyasztottak, akkor már hematológiai ( vértudomány ágazat) szakkifejezéssel élve az eredmények anémiás (vörösvértestek számának csökkenése) diszpozíciókat ( betegségre való hajlam) mutattak. Egy hónapig így tápláltaknál már jelentős koleszterinszint növekedést is tapasztaltak. A vércsepp analízis (vérkristály analízis) során jól igazolható volt a vértestek degenerációjának egyre nagyobb foka, valamint az agglutináció(vérlemezkék összetapadása).
    Ha a Kedves Olvasó tudatos vásárló és tudatos fogyasztó, akkor nem tévesztheti meg az az óriási reklámözön, ami nap mint nap zúdul ránk a médiákból, plakátokról. Minden új dolog, ami bekerül a mindennapjainkba óvatosságra kell, hogy intsen bennünket. Mindig, mindent a természet oldaláról kell megvizsgálni és ami élettani szempontból nem természetes, azt el kell vetni. Mi tudatos vásárlók tudjuk csak megváltoztatni a kereskedőket, s a gyártókat. Ha a legnagyobb reklámdömping ellenére sem fogjuk vásárolni a mikrohullámú sütőket, akkor azok ott fognak porosodni a boltok és gyártók raktáraiban, s végül az eladhatatlanná vált termékek gyártásával le fognak állni. Az utolsó daraboktól úgy fognak megszabadulni, hogy nagyobb értékű vásárlásnál ingyen fogják adni a vevőknek, csakhogy megszabaduljanak a felhalmozódott készletektől. Addig pedig még sok neves szakember fogja nekünk áltudományos tényekkel"bizonyítani", hogy bátran használjunk csak mikrosütőt, mert megkönnyíti a mindennapjainkat. Nekem attól könnyebbek a mindennapjaim, hogy nincs mikrosütőm.
    'Dr.Weixl-Várhegyi László mérnök radiesztéta, bioenergetikus, fitoterapeuta,életmód- és táplálkozási tanácsadó és terapeuta természetgyógyász, a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesület tagja
    'Dr.Weixl-Várhegyi László
    biolaci47@gmail.com
    www.vitaminstation.hu
    Beküldte: Kántor Józs





Ezüst kolloid az egészségünk szolgálatában



Írta:  Zsoldos Bence
    A színezüst és az ezüstkolloid egyaránt megölik azokat a mikroorganizmusokat, amelyekkel érintkezésbe kerülnek. Bár a teljes mechanizmus még nem ismert, annyit már tudunk, hogy az ezüst többek között a baktériumsejtekben levő kénhidrogén (H2S) csoportokkal lép heves reakcióba.
    Története
    • Az ezüstöt már évezredek óta használják az orvostudományban. Így fejlesztették ki a kínaiak mintegy 7000 évvel ezelőtt az akupunktúrát. Ehhez az aranytűk mellett ezüsttűket is használtak.
    • • A régi Egyiptomban körülbelül 3000 évvel ezelőtt már tudták, hogy a víz tovább marad iható, ha ezüstedényekben tárolják. A legismertebb régi orvosok, mint Hippokratész, Avicenna és Paracelsus sokféleképpen használták az ezüstöt orvosi célra. A mi őseink is kihasználták az ezüst antibiotikus hatását. Ezüstpénzeket tettek a tejbe, hogy a hűtőszekrény feltalálása előtti korban tovább friss maradjon. (Az ezüstionok belemennek a tejbe és megölik azokat a baktériumokat, amelyektől megsavanyodik
    • • Már a középkorban kihasználták az ezüst baktériumölő képességeit. Ezüstkupából ittak, egy ezüstérme beleejtése tejbe vagy vízbe meghosszabbította a folyadék frissességét, tartósságát.
    • • A XIV. századi nagy pestisjárvány alatt a tehetősebb szülők ezüstkanalat adtak gyerekeiknek, hogy azt szopogatva pusztítsák a kórokozókat.
    • • A XIX. században Németországban rájöttek, hogy az enyhe ezüstoldat fertőtleníti a szem gyulladását és nem irritálja a nyálkahártyát.
    • • Az ezüstkanál szopogatást máig alkalmazzák herpesz ellen.
    • • Az ezüst a Földön előforduló kilenc nemesfém egyike. Ez az az elem, amelyiknek a legjobb az elektromos és a hővezető képessége.
    Kolloid
    Kolloidnak nevezünk minden olyan részecskét, amelynek mérete 1-500 nm (nanométer) .
    Az ezüst kolloidot igen na• gy tisztaságú, úgynevezett Quadrát (négykilences 9999→99,99%) tisztaságú ezüstből és speciális (ion-mentes) vízből, elektrolízissel állítanak elő, laboratóriumban, speciális elektromos berendezéssel. Gyógyító hatása Hippokratész óta ismert.
    A kolloid tartomány: 1-500 millimikron nagyságú részecskékből álló rendszer, Egy hasonlattal az ezüst szemcsék mérete (5-10 nm) oly apró, hogy ha teniszlabda nagyságúra nagyítanánk, mellette egy baktérium öt emeletes háznak tűnne. Egy ezüst részecske a vörösvérsejtnél 7000-szer kisebb
    Alapanyagok tisztasága
    • • ultratiszta víz és a
    • • nagytisztaságú Quadrát ezüst fontosságát,.emeljük ki.
    • • Csak kizárólag ezen alapanyagok használatával lehet elérni a kiváló minőséget, ami a megfelelő hatást eredményezi
    Részecskeméret (Tudástár)
    Minél kisebb méretűek az ezüst szemcsék, annál hatásosabbak a szervezetben, egyrészt
    • • a megnövekedett fajlagos felület, másrészt
    • • a nagyobb mértékű eloszlás miatt
    • • A jó minőségű ezüst kolloid oldat víz tisztaságú és soha nem ülepszik le. Szemcsemérete 1 és 10 nm között van. Az ennél nagyobb szemcseméretű kolloidok nehezen ürülnek ki a szervezetből, ezért nem javasolt a fogyasztásuk. A legjobb a 98%-ban atomos ezüstöt tartalmazó kolloid. Az ilyen méretű kolloidot nem lehet túladagolni, mert a C-vitaminhoz hasonlóan, egyszerűen kiürül a szervezetből a felesleg
    Ag kolloid tulajdonsága
    • • A jó minőségű elektrolízises ezüstkolloid víz, átlátszó vagy világos sárgás színű, pozitív töltésű ezüst ionokat és 1 - 10 nanométeres (10 - 100 angström) pozitív töltésű ezüst-részecskéket tartalmaz, amik nem ülepednek le, mivel állandó Brown-mozgásban vannak.
    • • Azonos (+) töltésüknél fogva állandó mozgásban vannak és egymást taszítják. Töltésvesztésük miatt - ami természetes folyamat - fokozatosan csökken a hatékonyságuk, tehát nem lehet korlátlan ideig használni őket. Felbontást követően, 90 nap elteltével a pozitív töltésű ezüst részecskék lassan veszítenek töltésükből mozgásuk lassul és gyengül a kolloid oldat hatékonysága
    • • Az amerikai FDA (Élelmiszer és Gyógyszer Engedélyezési Hivatal) már korábban végzett kutatásokat az ezüstkolloiddal és tisztában vannak az ezüstkolloid rendkívüli patogén-ölő hatásaival. Mégsem teszik közzé a kutatási eredményeket és nem is fogják a közeljövőben. Vajon miért nem?
      http://www.drjuice.info/?oldal=1...
    Engedélyeztetés
    Az engedélyeztetési eljárás során a Dr Juice ezüstkolloid termékek kivétel nélkül megkapták a patikai engedély számot, azaz a „Pharmazentralnummert”, így már Németország és Ausztria területén fellelhető patikákban és bio boltokban is megrendelhetőek, megvásárolhatók.
    Az ezüstkolloid termék, táplálék kiegészítő minősítést kapott, ami azt jelenti, hogy nyugodtan le lehet nyelni! Az EU hatósági szervei kifejezetten kérték, hogy feltüntessük az ezüstkolloid nyomdai anyagaikon például a következőket: gomba, baktérium, vírus ellenszere lehet az ezüstkolloid. Tehát az EU hatósági szervei az ezüstkolloidot és aranykolloidot kifejezetten belsőleg fogyasztható, lenyelhető terméknek, táplálék kiegészítőnek ajánlják.
    Az ÁNTSZ engedélyét lásd a Tudástárban.
    Az ezüstkolloid élettani hatása
    • • Baktérium/vírus ölő hatás
      Az ezüst antibakteriális hatása régóta ismert. Nagyanyáink és dédanyáink korában ezüst kiskanalat adtak az újszülöttnek azért, hogy ezt szopogassa például szájpenész ellen. Ezüstkanalat tettek a levesbe, ha azt akarták, hogy tovább maradjon friss. Mai tudásunk szerint az ezüst nem elpusztítja a baktériumokat, hanem a sejtfal mögé jutva gátolja szaporodásukat
      • ◊  Már 10 ppm-es ezüst kolloid (parts per million) koncentráció mellett nagyobb baktérium ölő hatása van, mint a legtöbb gyógyszerként kapható antibiotikumnak. A mai napig kb.650-féle kórokozóról tudjuk, hogy az ezüst kolloid hatékonyan elpusztítja.
      • Laboratóriumi körülmények között, kémcsőben kb. hat perc alatt semmisít meg minden kórokozót többek között az ún. "kórházi baktériumot", a Staphilococcus Aureust is
      • gátolja az egysejtű kórokozók enzimműködését. A vírusok sejtfalát károsítja, ezzel szaporodásra képtelenné teszi őket. Viszont a szervezetbarát mikroorganizmusokat, mikrobákat nem károsítja, mert az ezüst kolloid a vékonybélben szívódik fel, így el sem jut a vastagbélrendszerbe.
      • ◊ regenerálhatja a májat, fokozva ezzel a méregtelenítést.
      • külsőleg és belsőleg is használható a gyulladásos, fertőzéses esetek többségében, mint a Herpes, HPV, Candida

    • • Fertőtlenítő hatás
      A kolloid ezüst oldat gyakorlatilag az összes testfelszínen lévő, illetve a test belsejében megbúvó fertőzések, gyulladások kezelésére alkalmas.
      Az ezüstkolloid az egysejtű élőlények (baktériumok, gombák, vírusok) környezetébe kerülve gátolja azok életfunkcióit és így azok rövid időn belül elpusztulnak. A vírusok fehérjeburkának szerkezetét lerombolva akadályozza annak szaporodási lehetőségét, így segítve elő pusztulásukat. A gombák, baktériumok egy bizonyos, számukra életfontosságú enzimjét blokkolva okozza rövid időn belüli pusztulásukat
      • ◊ Víz fertőtlenítés
        Ivóvíz fertőtlenítésre 1 liter vízhez adjunk 1 evőkanál Ag kolloidot az így kezelt víz fogyasztásával megelőzhetünk gyulladásos és fertőzéses megbetegedéseket. Ideális élelmiszer tartósító. Gyümölcsöket, zöldségeket befújhatunk vele, ezzel elkerülve a rothadást, penészedést. Kiváló a hűtőszekrény szagtalanítására is.
      • ◊ Száj, ill. torok megbetegedések, mandulagyulladás, száj- ill. szájnyálkahártya gyulladások, fogászati beavatkozások, ill. műtétek utáni öblögetés, fogszuvasodás megakadályozása
        A folyadékot szájban tartva, gargalizálás és öblögetés formájában, majd kiköpve
      • ◊ Arc-, és homloküreg-gyulladások esetén, például orrnyálkahártya gombás, bakteriális fertőzései.
      • ◊ Kötőszöveti, szemkörnyéki és leírás szerint szemben található gyulladások esetén, továbbá kontaktlencse használatakor fertőtlenítésre.
      • ◊ Gyulladások, gombásodás, aranyér és nemi betegségek esetén. Hüvelyi és végbéli felhasználás – intim zuhany formájában alkalmazható
    • • Gombásodás
      Használatával kivédhető többek között a láb, a köröm, a körömágy, a fül, a hónalj, a hüvely és egyéb testrészek gombásodása. A fejbőrbe masszírozva segít megszüntetni a korpásódást, és a fejbőr viszketését
      Fültisztító pálcikára téve szem és fülfertőzések, körömágyi, lábujjköröm és fülgombásodás ellen.
      Fújjuk a lábujjak közé, combhajlatba, hogy megszűntessük a bőrviszketést, lábujjak közti kipállást, a gombás fertőzéseket, kiütéseket.
    • • Bőrbetegségek esetén, mint pl.: akne, szemölcs, bibircsók, hajkorpa, lábgomba, furunkulus, gyulladások, rovarcsípés. Tehát minden típusú bőr irritáció esetén alkalmazható. Csökkenti a korpásódást, a psoriasist, bőrviszketést
      • ◊ Napégés, égési sérülések, rovarcsípés, sebek horzsolások, bőrirritáció, borotválkozás után, gyantázás, szőrtelenítés, kozmetikai beavatkozások, bőrgyógyászati problémák
        https://ezustkolloid-info.com/
        • • Gyulladás gátló hatás
          • ◊ Szájon át közvetlenül, gargalizálásra, torokgyulladásnál öblögetéssel, szájöblítéssel a száj nyálkahártya és fogínypanaszoknál,
          • ◊ semlegesíti a fogszuvasodást, megszűnteti a kellemetlen leheletet. Szájöblítő szerként, gargalizáló szerként is használható.
          • ◊ Irrigálással hüvelyfertőzésnél,
          • ◊ szemcseppként szemgyulladásnál,
          • ◊ lemosásra, borogatásra külsőleg bőrbajoknál.
          • ◊ Befújhatunk vele ekcémát, viszkető felületeket, pattanásokat, szúnyogcsípést vagy bármilyen bőrbetegséget
          • ◊ Bedugult fül kimosására alkalmas, 3-5 cseppet pipettával cseppentsünk a bedugult fülbe, 1-2 percig feküdjünk úgy, hogy a hallójáratba be tudjon jutni a csepp, ha erős dugulás van, érdemes masszírozni, hogy biztosan bejusson.
          • ◊ Orrspray
            Ezüstkolloid Orrspray 5 ppm, 50 ml Irritált, kiszáradt orrnyálkahártya kezelésére Az ezüstkolloid oldat több okból is jó szolgálatot tehet, ha az orrba permetezzük. Az orrunkon keresztül vesszük a levegőt, és az orrunkban lévő nyálkahártya, valamint az orrszőrzet felelős azért, hogy megszűrje a belélegzett levegőt. Ebből kifolyólag az orr nyálkahártya rengeteg baktériumot gyűjt össze a belélegzés során
            http://herbapont.hu/herbapont01011350_dr_juice_ezustkolloid_orrspray
          • Egyéb kedvező hatás
            • ♦  felgyorsítja a hámsejtek regenerálódását, hogy nem marad heg.
            • hatásos azoknak, akiknek, a szervezete legyengült, gyakran betegszenek meg, vagy krónikus fáradtságra panaszkodnak. 
            • javítja az anyagcsere működését,
            • javul az emésztés, csupán napi egy teáskanálnyi Ag kolloid fogyasztása után.
            • többen igazolják, hogy az Ag kolloid élesíti az elmét is
            • 50%-nál is gyorsabb csontgyógyulást eredményez,
            • Az ezüstkolloid rendelkezik egy, az atomszerkezetéből adódó speciális hatással, ami a máj regenerációját elősegíti, méregtelenítését fokozza.
          Ajánlott mennyiség

          • Dózis belsőleg: napi 2x1 teáskanálnyit tisztán, vagy napi 1 teáskanállal megelőzés céljából. (Tudástár).
          • Az Ezüstkolloid biztonságosan, egész életen át fogyasztható mennyiségét hitelesen az EPA (Envrironmental Protection Agency) végezte, amely ún. Referencia Dózisban állapította meg a napi mennyiséget.
            Ez 
            RD= 5*10-3 mg/kg/nap, ami azt jelenti, hogy az általuk megállapított napi adag egyenlő a napi saját testsúly kg szorozva 0,005 mg- mal.
            Példa: 10 ppm Ag kolloid oldatból 40 ml-t kell kivenni egy 80 kg testtömegű személynek, mert 80 kgx0,005= 0,4 mg a napi Ag szükséglet. Ez a 0,4 mg 40 ml 10 ppm koncentrációjú oldatban van. Ez a 40 ml kb. 3 teás kiskanálnak felel meg.
            Hogy használjuk?
            • * Gyulladásos megbetegedésekre naponta 3x1 teáskanál éhgyomorra. Megelőzésre naponta 1 teáskanál.
            • * Fontos, hogy lenyelés előtt, pár percig tartsuk a szánkban, öblögetve, azért, hogy maximálisan felszívódjon. Evés előtt 5-10 perccel fogyasszuk el.
            • * Fontos: 2 hónap Ag kolloid szedése után, ajánlatos pár hét szünetet tartani!
            • * Hosszantartó (6 hónapnál több), folyamatos fogyasztását nem javasolják. Amennyiben valami oknál fogva mégis erre lenne szükség, célszerű probiotikumokat tartalmazó táplálékot is fogyaszt *ani a bélflóra védelmében.
            • * Beöntéshez nem használható
            • * gyógyszerekkel biztonsággal együtt alkalmazható.
            • * A jó minőségű Ag kolloidnak mellékhatása nincsen
            Ellenjavallat: Ne használják ezüst allergia esetén
          • * Ag kolloid hölgyeknek
            A női szervezet egyik leggyakoribb betegsége a 
            hüvelygyulladás. A hüvelyt tejsavbacilusok védik a gombák, vírusok, baktériumok és egysejtű paraziták támadásaitól, ám ez az egyensúly sokszor felborul és a nők ki vannak téve ezen kórokozók támadásainak.
          Az ezüstkolloid tartalmú Feminakit intimzuhany segít megszüntetni a hüvelygyulladást, és egyéb fertőzéseket. A Silvertampons antibakteriális ezüstkolloid tartalmú folyadék a tampon és intimbetét fertőtlenítésére használható.
          A Feminakit intim higiénés termék Németországban és Ausztriában szintén patika számot kapott.
          Ezüstkolloid oldat
          Az oldat desztillált-vízből és ezüst kolloid oldatból áll. A jó minőségű elektrolízises ezüstkolloid víz, átlátszó vagy világossárgás színű, pozitív töltésű ezüst ionokat és 1-10 nanométeres (10-100 angström) negatív töltésű ezüst-részecskéket tartalmaz, amik sohasem ülepednek le, mivel állandó Brown-mozgásban vannak. Az Ag kolloid koncentráció a vizes oldatban 10 ppm
          Már 10 ppm-es (parts per million) koncentráció mellett nagyobb baktérium ölő hatása van, mint a legtöbb gyógyszerként kapható antibiotikumnak
          ezustkolloid
          Ag kolloid hatásmechanizmusa
          "A színezüst és az ezüstkolloid egyaránt megölik azokat a mikroorganizmusokat, amelyekkel érintkezésbe kerülnek. Bár a teljes mechanizmus még nem ismert, annyit már tudunk, hogy az ezüst többek között a baktériumsejtekben levő kénhidrogén (H2S) csoportokkal lép heves reakcióba. Ezáltal a baktériumsejtek szerkezete szétesik, az enzimek pedig működésképtelenné válnak.
          Az ezüstkolloid elpusztítja azokat az enzimeket, amelyek az egysejtű kórokozóknál: baktériumoknál, vírusoknál és gombáknál az oxigénfelvételért felelősek, amitől ezek a csírák 3 - 6 percen belül megfulladnak. Ez a működésmód megakadályozza azt, hogy a baktériumtörzsek ellenállóvá váljanak a kezelésre, nem úgy, mint sok antibiotikum esetében.
          Müncheni Műszaki Egyetem legújabb tanulmányai arra mutatnak rá, hogy ezen felül még a csírasejtek membránjai is feloldódnak és a sejtek ettől elhalnak. Ezek a tanulmányok annak a bizonyítására születtek, hogy a színezüsttel bevont szálak, amelyekből az ekcémaruhát készítik, már attól, hogy hordják, a staphylococcus aureus nevű baktériumot rövid időn belül (a tanulmány szerint kb. 15 nap után) elpusztítják, amitől a ekcéma tünetei megszűnnek és a bőr meggyógyul. Mivel az ezüstkolloid is színezüst, ajánlatos a jelenleg még drága ruha viselése helyett a kérdéses bőrfelületre ezüstkolloidot fújni. A gyógyulás mindennél gyorsabban végbemegy (2 -5 nap) és a felhasználás is sokkal olcsóbb."
          Részlet Christian Schau természetgyógyász Ezüst c. könyvéből.
          • * Az ezüst kolloid az egysejtű élőlények sejtfalán (baktériumok, gombák, vírusok, paraziták)
          • * a vírusok fehérjeburkának szerkezetét károsítja és szaporodásra képtelenné teszi.
          • * gátolja azokat a tiol-enzimeket, amelyek a kórokozók anyagcseréjében részt vesznek, és azok pusztulását okozza.
          • * A vastagbélben lévő bélflórát nem károsítja, mivel legkésőbb a vékonybélben felszívódik.
          • * a vizsgált kb. 650 féle mikroorganizmus közül az ezüst kolloid a kémcsőben 6 percen belül minden kórokozót elpusztított. Egy szintetikus antibiotikum jó esetben 6-12 baktériumtörzset képes hatástalanítani
            Dr. Robert O. Becker cikke Science Digest magazin, 1978. március
          Az Ag kolloid előállítása és minősége
          A nemesfémkolloidok előállítása Michael Faradayre vezethető vissza, aki 1856-ban aranykolloidot állított elő. 1869-ben mutatta ki egy Ravelin nevű tudós, hogy már a legkisebb adag ezüstnek is mikrobaölő hatása van. Ettől kezdve foglalta el az ezüstkolloid az őt megillető helyet az orvostudományban.
          Csak az antibiotikumok elterjedésével kezdte ezt a helyet elveszteni, mivel ezeket olcsóbb volt előállítani (a káros mellékhatások, allergiák és az ellenálló baktériumtörzsek akkor még nem számítottak).
          Az Egyesült Államokban már jó ideje reneszánszát éli az ezüstkolloid, Európában pedig újra felfigyeltek az ezüstkolloid kiváló hatására
          "Az ezüstkolloidot elektrolízises eljárással állítják elő. Színezüstből készült (legalább 99,99%-os tisztaságú) Ag lemezeket lógatnak különlegesen tisztított vízbe. A lemezeket ezután áram alá helyezik, amitől az egyik elektródáról ezüstrészecskék válnak le és a desztillált vízben úszni kezdenek. Ha az elektromosságot helyesen állítják be, akkor ezeknek a részecskéknek a mérete 0,001 és 0,01 mikron (1 és 10 nanométer) között lesz és körülbelül 5 – 15 ezüstatomból állnak. Pozitív töltésük lesz, ezért taszítani fogják egymást és a folyadékban úsznak.
          Ha az elektronikát helytelenül állítják be vagy teljesen hiányzik, mint Európában vagy az interneten hirdetett legtöbb eszköznél, akkor a leváló részecskék mérete a megadott 0,001 és 0,01 mikron (1 és 10 nanométer) közöttinek a sokszorosa lesz. Emiatt lényegesen kevesebb részecske lesz a kolloidban Mivel egy részecske egy baktériumot vagy vírust öl meg, ezért ugyanannyi hatáshoz tízszeres vagy százszoros mennyiséget kell felhasználnunk
          Ha az előállítás során nem tartják be az előírt tisztaságot, például azért, mert az internetről származó módszert követik (ahol azt állítják, hogy az ezüstkolloidhoz ásványvizet kell használni, vagy desztillált vízhez kell sót hozzáadni, hogy felgyorsítsuk az előállítást), akkor ezüstkolloid helyett ezüst sókat kapunk. Az ezüst sók viszont nagyon egészségtelenek és nehézfém mérgezést okoznak.
          Részlet Christian Schau, természetgyógyász: Ezüstkolloid c. könyvéből.
          http://www.vitamincity.hu/ezust_kolloid.html
          * Alkalmazás állatok részére
          • Minden olyan alkalmazási mód, amely az embernél működik, az állatoknál is alkalmazható. A kenőcsökkel vagy tablettákkal szembeni előny hogy az ezüstkolloidot könnyebb adagolni, mint a tablettát, egyszerűen csak meg kell inni az ivóvízzel vagy a sebre ráfújni.
            kutyák és a macskák a gennyes sebekre rákent kenőcsöt azonnal lenyalják. A csúnya, de hasznos nyakernyőről lemondhatunk, ha a sebre ezüstkolloidot fújunk. Az antibiotikus hatás azonnal bekövetkezik.
          • ◊ A kutyáknál a szájszag eltűnik, ha a vizükbe ezüstkolloidot teszünk. A nyulaknál a parvovírust ezüstkolloiddal gond nélkül elpusztíthatjuk Az állatorvosok és az állattartók mondják:
            • ◊ Egy gangrenás kutya a legrövidebb időn belül rendbejött külsőleg és belsőleg alkalmazott ezüstkolloidos kezelés után.
            • ◊ Egy kutya garatfertőzése háromnapos ezüstkolloidos kezelést követően elmúlt.
            • ◊ Egy macskának egy verekedésből eredő szakadás volt a fülében, az állatorvostól kapott kenőccsel való kezelés ellenére egy hét után még mindig gennyes volt a sebe. Kétnapos ezüstkolloidos kezelés után teljesen begyógyult.
              Részlet Christian Schau, természetgyógyász: Ezüstkolloid c. könyvéből.
          Alkalmazás gyermekek részére
          Sok szülő kérdezi, hogyan adja gyermekének a kolloidot. A javasolt fogyasztási mennyiséget ossza el arányosan. Külsőleg és belsőleg is kipróbálhatja az alkalmazását. Sokéves fogyasztói tapasztalatait szívesen megosztják a kérdezőkkel az interneten elérhető személy.
          http://kolloid.hupont.hu/18/ezustkolloid-gyerekeknek
          Növényvédelem
          • * Jól használhatjuk az ezüstkolloidot a kertben is, mivel növények bakteriális, gombás és vírusos betegségeit is lehet vele gyógyítani.
          • * A növények növekedésére is pozitívan hat. Egyszerűen permetezzük a levelekre és a talajra.
          • * Elpusztítja a nemkívánatos mikroorganizmusokat a virágföldben és az öntözőrendszerekben.
          • * Megszünteti a növényi rozsdát és penészt, valamint a fa korhadását. Szinte minden növény-patogénre hatásos.
          • * Zöldségek és gyümölcsök az ilyen fajta kezelés után nem penészednek, nem erjednek. Keverjünk vágott virágok vizébe.
          Mellékhatása
          Jól ismert mellékhatása az argyrosis (Tudástár), amikor az ezüstszemcsék lerakódnak a bőrben és a lágyrészekben. Ezért az ezüstkolloid-oldatot, mint minden más gyógyhatású szert, csak indokolt esetben és meghatározott ideig szabad alkalmazni."
          Dr. Sánta Zsuzsanna szakgyógyszerész „Fémek a gyógyászatban” című cikkéből.
          Az Ezüst kolloid szervezetben működésének mechanizmusa

          • * Az ezüstszemcsék testidegen anyagot képeznek, amelyet a szervezet védelmi rendszerének falósejtjei rövid idő alatt bekebelezik, és az ezüst ionos állapotba kerül a savas közeg miatt.
          • * A falósejtek természetesen a szervezetbe bejutó kórokozókat is bekebelezik. A kórokozók közvetlen kontaktusba kerülnek az ionizált ezüsttel, aminek hatására a kórokozók elpusztulnak.
          • * Ezen elmélet szerint tehát az ezüstkolloid a szervezet természetes védekező rendszerének hatékonyságát fokozza, és nem dolgozik az immunrendszer helyett, mint azt az antibiotikumok teszik.
          Ezen működésnek az előnyei
          • * Talán a legfontosabb az, hogy a fehérvérsejt emlékezni fog a kórokozóra, amit „lenyelt”, így az ezüstkolloid elvileg nem gátolja meg az adott kórokozóval szemben kialakuló természetes immunitást.
          • * A falósejtekben történő felhalmozódásnak másik fontos következménye, hogy a gyulladás helyén koncentrálódik az ezüstkolloid, mivel a fehérvérsejtek is ott „gyülekeznek”.
          Ennek az elméletnek komoly erőssége, hogy magyarázatot ad az ezüstkolloid jelentéktelen toxicitására, hiszen az ezüstszemcsék kivonódnak a testnedvekből. A szervezeten belül helyhez kötötten elhelyezkedő falósejteket RES (retikulo-endoteliális) sejteknek nevezzük. A bőrben is jelentős mennyiségben találhatók RES sejtek, amelyek nagyon aktívan képesek kivonni az ezüstöt a testnedvekből. Ez egyben meg is magyarázza az argyria jelenségét (Tudástár).
          Egy másik elmélet szerint az ezüst a sejtlégzésért felelős enzimekhez kapcsolódva gátolja a kórokozók energiatermelését. A legfejlettebb citokróm rendszere az embernek van, amely ezüsttel szemben lényegesen ellenállóbb, mint a primitív sejtek légző enzimjei.
          Bizonyított az is, hogy az ezüstkolloid az átörökítő nukleinsavakhoz képesek csatlakozni. A fejletlen élőlényeknek azonban nincs önálló fallal körülvett sejtmagja, tehát a nukleinsavai sokkal sérülékenyebbek, mint a fejlett élőlények DNS és RNS molekulái. Az ezüstkolloid nagyon is szelektív
          Az ezüstkolloid hatásmechanizmusával kapcsolatban számos elmélet látott napvilágot. mérgező hatására ez is meggyőző magyarázat. A szervezetbe bejutó ezüstkolloid hatására a fehérvérsejtek szaporodása is felgyorsul, ami által az immunrendszer erősebbé válik. Ennek pontos mechanizmusa nem ismert.
          Az ezüstkolloid hatására a sebgyógyulás is felgyorsul, mégpedig jobban, mint bármely más helyileg alkalmazott antibiotikum hatására. Mindez valószínűleg annak tudható be, hogy hatására a fehérvérsejtek mozgását szabályozó hormonok, a citokinek felszabadulnak, amelyeknek a sebgyógyulás folyamatában is jelentős szerepük van.
          Az ezüstkolloid a fertőzéses eredetű betegségekkel szemben az alábbi módokon hat:

          • * fokozza a fehérvérsejtek szaporodását.
          • * a fehérvérsejtek mozgását irányító citokinek felszabadulását is elősegíti.
          • * fokozza a falósejtek baktériumpusztító sebességét (= fagocitózis indexet).
          • * önálló antimikróbás hatékonysággal rendelkezik.
          Az Ag kolloid a vírusokat is pusztítja
          Az antibiotikumok csak a baktériumok okozta fertőzésekkel szemben lehetnek hatékonyak, vírusfertőzés kezelésére, láz csillapítására nem alkalmasak.
          Felmérések szerint a lázas gyerekek 60%-a kap antibiotikumot, noha mindössze 10%-uk lázát okozza baktériumfertőzés. Mivel ezek az antibiotikum származékok a hasznos baktériumok egy részét is elpusztítják, amelyek pedig az emésztésben játszanak nagy szerepet, a mellékhatások is elsősorban a gyomor és a bélrendszer területén jelentkeznek. Az antibiotikum-kúrák alatt és után fellépő panaszok leggyakrabban a vastagbél működését érintik. Az antibiotikum kúra felborítja a szervezet természetes egyensúlyát, a hasznos baktériumok száma csökken, míg helyettük káros baktériumok szaporodhatnak el a vastagbélben, hasmenést, bél-panaszokat okozva.
          Ag kolloid minőségének ellenőrzése

          Dr Juice Ag kolloid minőségének ellenőrzését a BAY-NANO Kutatóintézet végzi. Az intézetről tudni kell, hogy Közép-Európa legjobban felszerelt laboratóriuma, így megfelelő körülmények között a legjobb eszközökkel és a legmegfelelőbb alapanyagokból állítják elő a termékeket. A BAY-NANO Kutatóintézetet egyébként 2006. július 1-én alapították Miskolcon, zöld mezős beruházásként. A Kutatóintézet elsősorban a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karával áll közvetlen fizikai és szakmai kapcsolatban, de élő szálak fűzik a BME-hez, a Szegedi Egyetemhez és a SOTE-hez. A BAY-intézetek közül elsősorban a BAY-ATI-val és a BAY-BIO-val dolgoznak együtt.
          http://www.drjuice.info/?oldal=1&cikk=529
          Napi fogyasztható mennyiség (Tudástár)
          Az ezüstkolloid biztonságosan, egész életen át fogyasztható mennyiségre vonatkozó vizsgálatot hitelesen az EPA (Envrironmental Protection Agency) végezte.

           Örömmel vesszük az olvasott tanulmánnyal kapcsolatos észrevételeit, kiegészítő megjegyzéseit, értékelő minősítését, amit a KAPCSOLAT menü Üzenet helyén beírva érdeklődve várunk. Véleménye segít minket abban, hogy a további dolgozataink az olvasók tartalmi igényei szerint formálódjon.

          Figyelem: A weboldalon ismertetett étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, eredendően nem betegségek gyógyítására hozták létre őket, hanem bizonyos hiányállapotok (vitaminok, ásványi anyagok) kiegyensúlyozására, az étrendből hiányzó anyagok pótlására, esetleg speciális étrenden lévők (fogyókúrázók) táplálkozásának kiegészítésére. A termékek alapanyagaival kapcsolatban leírt információk a hiteles tájékoztatás célját szolgálják, nem utalnak a termékkel kapcsolatos hatásokra, nem vonatkoznak bárminemű betegség kezelésére vagy gyógyítására. Ha egészségügyi problémája van, haladéktalanul forduljon orvoshoz vagy más egészségügyi szakemberhez.
          Forrás: nelegybeteg.hu
          Beküldte Antal Miklós



Egy hét alatt gyógyítható lesz a rák



Írta:  vilagfigyelo.com

    Egy hét alatt gyógyítható lesz a rák: Videón ahogyan felfalja a rákos sejteket az újraprogramozott T-sejtek hadserege!
    Az orvostudomány nagy áttörését egy petri csészében mutatták be! Már zajlanak az embereken végzett klinikai kísérletek is, akár 2019-ben széles körben elérhetővé válhat a gyógymód?!
    Michael Sadelain, a New Yorki Sloan-Kettering Rákközpont munkatársa páciensei véréből származó, genetikailag módosított immunsejtjeivel vette fel a harcot a leukémia egyik típusával.
    A kísérleti alanyok daganatai 8 nap alatt eltűntek.
    A lenti videón jól látható, ahogyan nagyobb méretű ráksejteket megtámadja a T-sejtek hadserege, és egyszerűen lyukakat ütnek a sejtfalán, így elsöpörve a malignáns, azaz abnormális sejteket, amik tulajdonképpen maga a rák...
    A módszer lényege, hogy a test saját immunrendszere öli meg a rákos sejteket, eddig ugyanis általában gyógyszereket vagy sugárzást alkalmaztak, melyeknek komoly mellékhatásai voltak és az egészséges sejtek is megszenvedték azokat.
    Sadelain technikája genetikailag módosított immun T-sejteket vet be, ami elsősorban a ráksejteket támadja, az egészségeseket viszonylag érintetlenül hagyva.
  • gyógyitható rák
  • Citotoxikus T-sejtek, amelyek megölik a méhnyakrák sejteket

  • Ez a technológia és megoldás mára még tovább csiszolódott, és elmondható, hogy a végső klinikai teszteket igyekeznek elvégezni, és több tucat beteget sikerült már meggyógyítani.
    Mivel hosszú és bürokratikus út vezet egy-egy ilyen reményt keltő gyógymód bevezetéséhez, így még minimum egy évet, vagy többet kell arra várni, hogy ez széles körben elérhető legyen.
    Azonban egyesek nagyon bizakodóak, és szerintük akár már 2019-ben megindulhat az eljárás engedélyezése és terjedése.
    Hogy hazánkban mikor lesz elérhető, arról egyelőre nincsenek információk.
    Forrás: vilagfigyelo.com



Megelőzhető az influenza D-vitaminnal?


Írta:  Szendi Gábor
    Ebben a rövid tanulmányféleségben összefoglaltam, mit tudunk ma arról, hogy miért télen van influenza, s milyen szerepe van ebben a D-vitamin hiánynak. Az influenzajárványok keletkezésének elméletéből következik, az influenza megelőzése is.
    Először Hope-Simpson fogalmazta meg 1981-ben, hogy az influenza szezonalitása – általa meg nem fejtett okokból – az UV sugárzás, azaz a napfény intenzitásával függ össze (Hope-Simpson, 1981). Mint rámutatott, a vírus kimutatható jelenléte önmagában nem vezet járványhoz, csak a késő őszi-téli időszakban. Pl. a Hong-Kongi vírust 1968 augusztusában mutatták ki először Angliában, de nem okozott járványt, annak ellenére, hogy az új vírussal szemben mindenki védtelen volt. A "hideghatás" teóriát alaposan cáfolja, hogy influenza a trópusokon is van, s a legsúlyosabb járvány mindig az esős időszakban van, amikor az UV sugárzás a leggyengébb. A szokatlan teóriával azonban nem igen foglalkoztak, mert nem lehetett vele mit kezdeni.
    Mivel a D-vitamin rákellenes hatásáról 1980-ban jelent meg az első tanulmány, érthető, hogy ebben a korban a D-vitamin immunológiai hatásairól még mit sem tudtak. Az elmúlt harminc év kutatásainak hatására a D-vitamin immunológiai szerepe egyre világosabb. Világosabb – de csak kutatók szűk körében, mert ebből a tudásból az általános orvoslás berkeibe semmi nem jutott el.
    éves diagramAz influenza és a D-vitaminhiány kapcsolatát John Cannell és munkatársai írták le először 2006-ban (Cannell és mtsi., 2006). Mint rámutattak, a nyári hónapokban az UV sugárzás elég erős ahhoz, hogy a bőrben D-vitamin szintetizálódjon, azonban az ősz beköszöntével az UV sugárzás gyengülése miatt a D-vitamin szintézis abbamarad, és onnantól folyamatosan csökken a népesség átlagos D-vitamin szintje.
    Az influenzaszezon minden évben, akár szezonális, akár világjárványról van szó, szinte mindig december-januárban a legsúlyosabb. A járvány mindig akkor tör ki, amikor elég sok emberben csökken kritikus szint alá a D-vitaminszint, ekkor a vírus, amely sok emberben addig is ott lapult, aktiválódik és fertőzéssel is továbbadódik.
    A szerzők rámutattak arra is, miért az idősek vannak fokozott kockázatnak kitéve. Az idős emberekben már eleve alacsonyabb a D-vitamin szint, mivel egy 20 éves ember D-vitamin szintetizáló képességének csupán 25%-ával rendelkeznek. Így a nyári csökkent hatékonyságú D-vitamin szintézis miatt eleve alacsonyabb D-vitamin szinttel indulnak neki az ősznek. Bodnar és munkatársai arra is rávilágítottak, miért vannak influenza szempontjából nagy kockázatnak kitéve a terhes nők (Bodnar és mtsi., 2007). A terhes anyák 60%-nál D-vitamin hiányt vagy elégtelen D-vitamin szintet lehetett kimutatni télen egész terhességük alatt, s ezt nem befolyásolta a magzatvédő vitamin szedése. Ezekben a 400 NE D-vitamin mennyiség szokott lenni, ami mérhető mértékben gyakorlatilag nem befolyásolja a D-vitamin szintet. Az anyák újszülötteinek 70%-ban ugyancsak D-vitaminhiányt vagy elégtelen D-vitaminszintet lehetett kimutatni. A fokozott fertőződési hajlam persze csak egy a sok kockázat közül, ami a D-vitamin alacsony szintjével jár. A D-vitaminszint normál alsó határa 35 ng/ml.
    A D-vitaminhiány azonban nem csak az influenzára tesz fogékonnyá, hanem más légúti fertőzésekre is. Az influenza gyakori szövődménye a tüdőgyulladás, s a fentiek fényében nem véletlen, hogy éppen az alacsony D-vitaminszintet mutató idősekben és terhes nőkben leggyakoribb a komplikáció.
    Karatekin és munkatársai akut alsó légúti fertőzéssel intenzív osztályra került 25 újszülöttet hasonlítottak össze 15, minden más tekintetben hasonló, de egészséges újszülöttel (Karatekin és mtsi., 2009). A megbetegedett újszülöttek 76%-ában volt a D-vitamin szintje 10 ng/ml alatt, ami súlyos vitaminhiányt jelent (a normál érték alsó határa 32-35 ng/ml). Az egészséges gyerekek közül 40%-nál volt ilyen alacsony a D-vitaminszint, ami jelzi, hogy ők is nagy kockázatnak vannak kitéve. A vizsgálat arra is rámutatott, hogy összességében a beteg és egészséges gyerekek 87.5%-a súlyos D-vitamin hiányban szenvedett. A D-vitaminhiányos gyerekek édesanyja is D-vitamin hiányban szenvedett, ami arra mutat rá, hogy az anya D-vitamin hiánya súlyos kockázatnak teszi a gyermeket is. A vizsgált 45 gyerek közül mindössze 3-ban találtak normál D-vitaminszintet. Tekintve, hogy az alacsony D-vitaminszint komoly kockázatot jelent skizofréniára, 1-es típusú cukorbetegségre, multiplex szklerózisra és más súlyos betegségekre, az anyák és csecsemőik D-vitamin ellátása rendkívül fontos volna.
    Dowell és munkatársai vizsgálatukban igazolták, hogy a Pneumococcus okozta tüdőgyulladás szezonalitását nem lehet a hideggel, sem a zsúfoltsággal magyarázni (Dowell és mtsi., 2003). Annyira nem, hogy az USA-ban a leghidegebb államokban a legritkább, és a tüdőgyulladások gyakoriságának növekedése nem kapcsolható össze bizonyos foknál alacsonyabb hőmérséklettel. A tüdőgyulladás vizsgálatuk szerint szintén az UV sugárzás intenzitásával függ össze, azaz a D-vitamin szinttel. Berry és munkatársai (2011) általában a légúti fertőzések és a D-vitamin szint kapcsolatát vizsgálták 6800 embernél.
    (Az átszámításhoz: 10 ng/ml=25 nmol/l)(Az átszámításhoz: 10 ng/ml=25 nmol/l)
    A D-vitaminszint csökkenése fordított, lineáris kapcsolatot mutatott a légúti fertőzésekkel. A grafikonon jól látható, hogy amikor 20 ng/ml (50 nmol/l) alá kezd kerülni a D-vitamin szint, akkor kezd megnövekedni a fertőzések száma. Minden 4 ng/ml D-vitaminszint növekedés 7% csökkenést jelentett a légúti fertőzésekben.
    Laaksi és munkatársai hasonló összefüggést kaptak 800 fiatal finn férfi vizsgálatával. Akikben 40 nmol/l (16 ng/ml) volt a D-vitaminszint, ami D-vitamin hiánynak felel meg, azok szignifikánsan többet voltak betegek (Laaksi és mtsi., 2007). Ginde és munkatársai 18 883 tizenkét évnél idősebb személy D-vitaminszintjét vetették össze felső légúti fertőzéseik gyakoriságával (Ginde és mtsi., 2009). A D-vitaminhiányban szenvedők kb. 40%-kal valószínűbben fertőződtek meg, mint a D-vitaminszint normál értékét elérők. A viszonylag kis különbség a fertőzéshajlamban annak is tulajdonítható, hogy a D-vitamin hatása a vérszinttel arányosan nő, és a vizsgálatban az átlagos vérszint 29 ng/ml volt, azaz a normál szintet elérőkben sem volt igazán magas. A szerzők az alacsony D-vitaminszinttel kapcsolatban azonban sokkal drámaibb összefüggést találtak asztmások esetében. Aki asztmás volt, és alacsony volt a D-vitamin szintje, az 567%-kal valószínűbben kapott felsőlégúti fertőzést, a krónikus obstruktív tüdőbetegségben szenvedők pedig 226%-kal valószínűbben fertőződtek meg.
    A D-vitamin hatása légúti fertőzésekben
    Az orvosi világ sajnos még nem ébredt fel hagymázas álmából, s még mindig az egyre hatástalanabb antibiotikumokban és a bizonyítottan csekély hatékonyságú védőoltásokban hisz. Antibiotikumok esetén egyre több a rezisztens baktériumtörzs, és a vírusos légúti megbetegedésekkel szemben nincsenek jelenleg hatékony gyógyszerek. Az influenzában alkalmazott antivirális szerek hatásosságával kapcsolatban erős kételyek merültek fel, a védőoltások kapcsán pedig mind a gyerekek, mind a felnőttek, mind az egészségügyi személyzet, mind az idősek esetében metaanalízisek bizonyítják, hogy a védőoltások sem a megbetegedési, sem a halálozási arányt nem csökkentik (Jefferson és mtsi., 2008; . Demicheli és mtsi., 2007; Thomas és mtsi., 2006; Rizzo és mtsi., 2006; Simonsen és mtsi., 2005).
    Az oltások hatástalanságába érdekes módon erősen belejátszik a D-vitamin szint: egy vizsgálatban az oltás hatására kialakult védettség szoros kapcsolatot mutatott a D-vitamin szinttel. Ez tulajdonképpen logikus eredmény, hiszen a D-vitamin immunstimuláló hatású (Chadha és mtsi., 2011).
    Öt éve látott először napvilágot Cannell és munkatársai tanulmánya, amely rámutatott arra, hogy a D-vitamin hatékonyan képes megelőzni nem csak az influenzát, de a légúti fertőzéseket is. Ennek ellenére nem bővelkedünk ezt igazoló vizsgálatokban. Az orvoslás csak szavakban tekinti kötelességének az emberi egészség védelmét, a napi gyakorlatban mindenki megy tovább a bejáratott útján. Ha gyakorló orvos, követi az évtizedek óta begyakorolt rutint, ha kutató, akkor évtizedekre eltervezett kutatási tervétől nem fog eltérni, csak azért, mert megjelent egy paradigmatikus értékű tanulmány. Az orvoslás világában nagy dolog az, amikor egy gyógyszercég bejelenti, hogy "most nagy dolog van".
    Érdekes elemzést közölt Grant és Giovannucci a spanyol influenza területenként eltérő halálozási arányáról. USA városait hasonlították össze a nyári UVB sugárzás erőssége szempontjából, és kimutatták, hogy a San Antoniotól 11 szélességi fokkal északabbra található New Londonban négyszer gyakrabban haltak meg a spanyol influenzában, mint San Antonioban (Grant és Giovannucci, 2009). Ami vizsgálat rendelkezésünkre áll, az viszont elég meggyőző. Ne feledjük, az eddigiek is bizonyítékok, csak nem közvetlenek. Aloia és Li-Ng a D-vitamin hatását vizsgálták a csontritkulásra placebokontrollos vizsgálatukban. Amikor olvasták Cannellék tanulmányát, adataikat újraelemezték a D-vitamin és influenzafogékonyság szempontjából. Eredményük szerint már napi 800 NE vitamin is erős védelmet jelentett (az emberek többsége még ennyit sem szed, pontosabban semennyit nem szed), a 2000 NE pedig már abszolút védelmet jelentett (Aloia és Li-Ng, 2007).
    2000 NE napi D-vitamin kiegészítést kapó Az ábrán látható, hogy a 2000 NE napi D-vitamin kiegészítést kapó vizsgálati személyek közül egyedül nyáron betegedett meg 1 személy, a többi hónapban egy sem szenvedett légúti fertőzést, míg a placebót kapó személyek közt különösen télen volt igen gyakori a légúti fertőzés.
    Urashima és munkatársai 430 iskolás gyerekekkel végeztek placebokontrollos vizsgálatot a D-vitamin influenza megelőző hatását vizsgálva (Urashima és mtsi., 2010). A gyerekek fele napi 1200 NE D vitamint kapott 4 hónapon át. Közülük 11% betegedett meg, míg a placebót kapó gyerekek közül 19%. Ez 42%-os relatív kockázatcsökkenést jelentett. Az asztmás gyerekek esetében viszont 83%-kal csökkentette az asztmás roham kockázatát. Érdemes megjegyezni, hogy gyerekeknek a minimális dózis 13 kg-onként 1000 NE, úgyhogy ebben a vizsgálatban is túl alacsony volt a D-vitamin pótlás dózisa.
    Miért véd a D-vitamin a légúti fertőzésekkel szemben?
    A spanyol influenzában az emberek azért haltak meg, mert nagyon sok embernél tüdőgyulladás alakult ki szövődményként, és ezt úgynevezett cytokin vihar kísérte, azaz az immunrendszer rendkívül erős gyulladásos választ produkált a vírus és bakteriális fertőzésre. A D-vitamin egyik hatása, hogy csökkenti a falósejtek gyulladáskeltő cytokin kibocsátását (Cannell és mtsi., 2006). Egy másik, sokkal fontosabb hatás, hogy a D-vitamin drámai mértékben megnöveli az antimikrobális fehérje (AMP) termelődését. Ezt endogén antibiotikumnak is nevezik, mert ezek a fehérjék közvetlenül képesek roncsolni a támadó mikroorganizmusokat és hatástalanítják az influenza vírusokat is.
    Mennyi D-vitamint ajánlott szedni?
    A vizsgálatok általános gyengéje, hogy nagyon alacsony dózissal dolgoznak, ill. a népességben annyira alacsony a D-vitamin szint, hogy nagyon közeli értékekkel tudnak csak dolgozni, amikor a betegségkockázatot becsülik. A rákkal kapcsolatos vizsgálatokból és az egész évben napsütötte területen élők D-vitamin vérszintjéből tudjuk, hogy egészséges emberben biztonsággal el lehet érni a 100 ng/ml szintet is. Egy egészséges, 70-80 kg-os felnőtt ember télen nyugodtan szedhet napi 10 000 NE D-vitamint, vagy másként 10 kg testsúlyonként számolhat 1500 NE bevitelt. Gyerekeknél óvatoskodva 13 kg-ként javasolnak 1000 NE-t, de semmi nem indokolja azt, hogy ne kövessük a felnőtt adagolást.
    Kialakult légúti fertőzés és influenza esetén lökésterápia alkalmazandó, ilyenkor gyerekeknek nyugodtan lehet egy-három napig 10-20 000 NE, felnőtteknek 50 000 NE D-vitamint adni. Ekkora dózis véget vethet a betegségnek, vagy jelentősen enyhítheti a tüneteket.
    A D-vitamin túladagolással riogató orvosok, mert szajkózzák a hivatalos ajánlást -tudtukon kívül- 60-80 éves adatokra építik aggodalmaikat. Ma már létezik D-vitamin kenhető krém formában is, ez állítólag jobban felszívódik, ezért talán gazdaságosabb. Hiszen a szájon át szedett készítmények esetén mindig számolni kell azzal, hogy a felszívódás nem olyan tökéletes. Sokan kérdezik, van-e különbség a különböző cégek által forgalmazott D-vitaminok közt. Nincs. A D-vitamin olyan olcsó, hogy nem érdemes hamisítani.
    Forrás: Szendi Gábor (www.tenyek-tevhitek.hu)
    Beküldte Antal Miklós






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése