2020. február 8., szombat

Egészségünkért 2.





















Egészségünkért 2.


Kitálalt a magyar gyógyszerész



Írta:  magyarokrol.com
    Egy gyógyszerész őszinte vallomása! Betelt a pohár! Felsorolta az összes forgalomban lévő, bármikor megvásárolható, legális drogot: NeoCitran, Coldrex, Robitussin. Ön tudta ezt ??
    "Miközben azon elmélkedem, hogy miért lehet eljárni egy vitaminkereskedővel szemben, aki c-vitamint vagy cinket javasol a nátha kezelésére és miért nem lehet a diszkódrogok forgalmazóival szemben fellépni, hadd mutassam meg a probléma gyökerét Önnek is.
    Az utcai drogok a gyógyszeripar melléktermékei. Az LSD, a heroin és a most divatos diszkódrogok mind a gyógyszergyárak remekei. Hogy üldözik vagy mindennap reklámozzák a tévében csak attól függ, hogy sikerült e valakinek igazolni, hogy ártalmas.
    Vegyük például a fenilefedrint. Ez a vegyület nem csupán a speed és az extasy nevű diszkódrogok alapanyaga, hanem a Coldrex, a NeoCitran, a Robitussin és még számos agyonreklámozott nátha elleni szer fő összetevője.
    Miért szedik a fiatalok a diszkóban? Hogy feldobódjanak. Miért szedi egy náthás? Ugyan ezért. Ne gondolja, hogy ettől meggyógyul! Ezek nem gyógyszerek! Csupán bedrogozva kevésbé fogja érezni, hogy beteg. Kicsit leverte a nátha? Szedjen drogot! Recept nélkül kapható a patikákban és akár egy benzinkúton is.
    Amit biztosan tudunk a phenylephrineről és származékairól, hogy függőséget okoznak. Aki rászokott, nehezen tud róla leszokni és bármilyen lelki megterhelés esetén újra használni fogja. Még olyan is előfordult, hogy nátha tüneteit mutatta valaki stressz hatására, csak hogy hozzájusson a gyógyszerhez.
    Több nőismerősöm is a táskájában hordta a Neocitrant akkor is, amikor semmi betegsége nem volt. "Biztonságérzetet" adott nekik.
    Gondolom ön is tudja, hogy a fenti gyógyszereknek van gyerekváltozata is. Képzelje, ugyan ezekből az összetevőkből állnak. Ez abból az elgondolásból jött létre, hogy ha egy gyógyszer biztonságos a felnőtteknek, akkor egy kicsi nem árthat a gyereknek sem. Tényleg így működik a gyógyszer adagolási tudomány.
    Hogy mit tehet?
    Írjon levelet a képviselőjének. Mondja el neki, hogy nem ért egyet a pszeudoefedrin tartalmú szerek szabad forgalmazásával és helyette a méz, a cink és a c-vitamin reklámozását javasolja legalizálni. Ugyanis ma ezeknek gyógyhatást tulajdonítani tilos.
    Ezért látunk olyan reklámokat a tévében a c-vitaminról, hogy van lassan ható, van gyorsan ható és van a lassan és gyorsan ható változata. A c-vitamin gyártónak ki kell találni valami ostobaságot, mert azt nem mondhatják, hogy „szedjen c-vitamint, hogy meg ne fázzon”.
    Ha mégis megfázott használja az immunrendszerét. Igyon gyógyteákat. Naponta 3-4 litert. Kanalazzon mézet, ami kitűnően csökkenti a köhögést, pihenjen, rágcsáljon gyömbért és szopogasson cink rágótablettát. Éppen annyi idő alatt fog meggyógyulni, mint ha drogokkal kezelné magát: 3-4 nap alatt."



A vakcina 6-szorosára növeli mások megfertőzését


Írta:  Ujvilágtudat

    Az influenza vírus terjedésére vonatkozó provokatív új vizsgálat megállapította, hogy az alanyok 6,3-szor több influenza vírus részecskét szórnak szét, ha a jelenlegi és az előző szezonban megkapták a vakcinát összehasonlítva azokkal, akiket nem oltottak be ebben a két évszakban.
    Az influenza vakcina 6-szorosára növeli annak a kockázatát, hogy egy beoltott személy megfertőz másokat, egy tanulmány szerint
    A vakcinázás azon ritkán megkérdőjelezett meggyőződésen alapul, hogy immunitást biztosít a célzott kórokozókkal szemben. Ez az oka annak, hogy a vakcinázás és az immunizálás kifejezéseket gyakran használják szinonimaként, ami egy elkeserítő jelentéstani zavar, amellyel ritkán szembesülnek vagy korrigálják azok, akik alkalmazzák.
    Az influenza elleni védőoltás esetében ennek bizonyossága szinte a vallásos hitet közelíti meg, a járványügyi hivatalok játsszák az egyház, a hagyományos orvosok a papok szerepét, és a közzétett irodalom a Szentírást.
    De mi van, ha a szakirodalom nem támasztja alá az óhitűséget? Valójában több száz példa van erre. Ezek a tanulmányok megmutatták, hogy sok oltóanyagnak olyan nemkívánatos, káros hatásai vannak, amelyek meghaladják az állítólagos előnyöket, melyek mindegyike megtekinthető a következő adatbázisban: http://www.greenmedinfo.com/anti-therapeutic-action/vaccination-all
    Ennek az egyre növekvő szakirodalomnak a legújabb fejezete egy újonnan közzétett cikkben található: "A levegővel kilélegzett fertőző vírusok a tüneti szezonális influenza esetekben", amely a PNAS tudományos folyóiratban jelent meg. (1)
    A tanulmány megállapította, hogy az influenza hordozók jelentős mennyiségű fertőző influenza vírust bocsátanak ki, és ellentétes módon a ritka tüsszentéssel, nem fontos az influenza vírus terjedésének szempontjából; és még köhögés sem szükséges a részecskék továbbadásához. Egyszerűen a légzés is elég hozzá!
    Emellett a vizsgálat megállapította, hogy a férfiak nagyobb mennyiségben bocsátják ki az influenza vírusokat, mint a nők a finom részecskéken keresztül, és a nők gyakrabban köhögnek. De ami a legjelentősebb a tanulmányban, az a következő megállapítás volt:
    "6,3-szer több részecske kibocsátás volt a jelenlegi és az előző szezonban vakcinázottak körében, szemben a nem oltottakkal ebben a két szezonban."
    Nyilvánvaló, hogy ha ez a megállapítás pontos és reprodukálható, akkor az influenza elleni védőoltás nagyobb valószínűséggel okozhat fertőzést másoknak. Vagy ami még rosszabb, előfordulhat, hogy nagyobb valószínűséggel járul hozzá az influenzához.

    Például egy 2010-es kanadai tanulmány, amely 4 megfigyeléses vizsgálatot vett alapul, azt állapította meg, hogy a 2008-2009-es H1N1 oltási program a 2009-es tavaszi-nyári időszakban 1,4-2,5-szörösére növelte az orvosi ellátással járó betegség kockázatát. (2)
    És ez csak a jéghegy csúcsa. Több mint egy évtizede készülnek jelentések az influenza vakcina hatékonyságára és biztonságára vonatkozó bizonyítékok szembetűnő hiányáról, ami nagyrészt a Cochrane adatbázis felülvizsgálat elhallgatott sikertelenségén alapul, annak ellenére, hogy több száz iparági finanszírozásban végzett tanulmány született, amelyek megpróbálták ezt megtenni. (3)
    Szintén jól dokumentált iatrogén (Orvosi kezelésből származó ártalom, szövődmény) hatásai vannak az olyan vakcináknak, mint például az MMR és a rotavírus vakcinák, amelyek magukban foglalják a vírus elszaporodását és a vakcinázást követő fertőzést.
    Más szavakkal, jelentős mennyiségű bizonyíték van arra, hogy a vakcinázás ténylegesen megfertőzte a be nem oltottakat.
    Nyilvánvaló, hogy ez aláássa a magukat be nem oltató egyének és csoportok azonosítására irányuló, folyamatban lévő erőfeszítéseket, akiket fenyegetésként próbálnak beállítani másokra nézve.
    Ironikus, hogy pont az a csoport, akiket azért hibáztatnak, hogy megfertőznek másokat - köztük Bill Gates, aki kijelentette, hogy a nem oltatók "megölik a gyerekeket" -, ők válhatnak az oltóanyag-specifikus vírustörzsek áldozataivá, amelyek sokkal rosszabbak, mint a természetes/vad típusú változatok, amelyekkel szemben fajunk immunitása több ezer év alatt alakult ki. (4)






Ipari hús


Írta:  Hanthy Kinga


    Táplálkozás – Nem tudjuk, miből van és honnan származik, ami a tányérunkra kerül
    A városlakó önellátó képessége addig terjed, amíg ki nem fogy a mélyhűtője. Folyamatosan biztosítani kell tehát az utánpótlást, így jött létre a nagyüzemi élelmiszeripar és állattenyésztés, ezért fejlődtek ki a végtelenül kifinomult hozamnövelő módszerek.
    A kérdésre, eszünk-e hormont is a nagyüzemi csirkével, Bardócz Zsuzsanna határozott igennel felel. A biológus asszony férjével, Pusztai Árpáddal sokat tett azért, hogy a világ megismerje a génmódosított növények jelentette kockázatokat, így saját sikerükként is elkönyvelhetik, hogy a napokban egy San Franciscó-i bíróság 289 millió dolláros kártérítés megfizetésére ítélte a Monsanto vegyipari óriáscéget.
    Egy 46 éves amerikai kertész, akinél 2014-ben limfómát diagnosztizáltak, 2016-ban pert indított, azt állította, hogy a betegségét a glifozát hatóanyagú permetezőszer okozta, amellyel évekig gyanútlanul dolgozott. A veszélyről a Monsanto nem tájékoztatott. A híres-hírhedt cég a génmódosított vetőmagok gyártója és terjesztője, most vásárolta fel a német ­Bayer, mely nehéz évek elé néz. Máris ezernyi hasonló eljárás van folyamatban, a tetemes kártérítéseket már ő fizetheti.
    Hogy mi a köze egymáshoz a Monsantónak, a glifozátnak és a hormoncsirkének, alább kiderül, egyelőre annyit, hogy nemcsak globális gazdaságban élünk, hanem olyan természeti közegben is, ahol minden mindennel összefügg. Elég arra gondolnunk, hogy míg Magyarország azon kevés országok egyike, amelyek nem engedik be a termőföldjükre a génmódosított vetőmagokat, nem tudja megakadályozni, hogy tápként, állati takarmányként GMO-termékek lépjenek be a határon. És ezzel a mi konyhánkba. Onnan meg a hasunkba.
    Azt már mindenki fújja, milyen előnyei vannak az öko- és biogazdálkodásból származó élelmiszereknek, de sokan már nem is csak anyagi megfontolásból, hanem kényelemből vagy tudatlanságból döntenek a nagyüzemi élelmiszerek mellett. Ha tudnák, hogy ezzel mi mindent megesznek, bizonyára undorral Tojótyúkok ezrei egy svájci baromfitelepenfordulnának el a tányértól. A nagyüzemi termelés célja, hogy az egyre növekvő számú és önellátásra egyre kevésbé alkalmas, illetve hajlandó emberiség fokozódó táplálékigényét kielégítse.
    ← Tojótyúkok ezrei egy svájci baromfitelepen. A gyors növekedés és a termelékenység nem érhető el hormonkészítmények nélkül
    Fotó: MTI/EPA–Laurent Gillieron
    A Föld lakóinak ugyanis, a legfrissebb statisztika szerint, a hatvan százaléka már városlakó, ez az arány valamikor tíz százalék volt. A városlakó önellátó képessége addig terjed, amíg ki nem fogy a mélyhűtője, a vidéklakó ennél jóval életképesebb, hiszen ismeri a környezetében fellelhető ehető dolgokat, leveleket, terményeket, gombákat. Mindezt csak azért kell megemlíteni, mert az emberiség önellátási képességének elkorcsosulása termelte ki a maga élelmiszeriparát, a nagyüzemi állattenyésztést is.
    Az intenzív állattartás azt jelenti, hogy korszerű és egyre fejlődő technológiával egyre több húst lehet előállítani, de ennek megvannak a mellékhatásai. A sok kis helyre bezsúfolt, természetes közegétől megfosztott haszonállat köré­ben betegségek, fertőzések ütik fel a fejüket, ezért a kárenyhítésre, a járványok elkerülésére antibiotikumot, antiparazitumot, védőoltásokat, mesterséges takarmánykiegészítőket kell bevetni. ­Ahhoz pedig, hogy az állat tervezetten szaporodjon, szükség van a hormonkezelésére.
    Nyilván nem természetközeli, hogy egy brojlercsirke héthetesen már másfél kiló, tehát vágósúlyban van, a disznó hét hónaposan 110 kiló, a tehénnek ahhoz, hogy a boci elválasztása után is megmaradjon a teje, hormonkezelésre van szüksége, a túl sok fejéstől begyulladt tőgyére pedig antibiotikumot kap. És nyilván az sem normális, hogy míg a honos magyar tarka naponta 10-15 liter tejet ad, az ipari tehén negyvenet. Mekkora tápértékkülönbség lehet a kettő között?
    Vegyünk egy ismert és nálunk is egyre népszerűbb haszonállatot, igaz, jószerével csak a hűtőből ismerjük: a pulykát. Háztáji gazdaságban két évre van szüksége, hogy megnőjön, az intenzív tartású pulykafajták viszont, melyeket tudományosan táplálnak, már a 12. héten levághatók.
    A berlini Frei Egyetem Baromfibetegségek Tanszéke listát készített e tartási módban felmerült új pulykabetegségekről: légúti megbetegedés, tyúkleukózis-vírus, talpfekély, baromfipestis, a pajzsmirigy csökkenő funkciója, pulykaherpeszvírus, madárinfluenza, baromfi-pneumovírus, coccidiosis, az eddig ismeretlen Marek-betegség és az ALJ-J. Elég félelmetes. Ha egy pulykatelepet ennyi veszély fenyeget, akkor ennyi mindentől kell megóvni oltással, gyógyszerrel, tudományosan adagolt táppal, vitaminokkal.
    Mindaz, amiről a pulyka kapcsán szó esik, vonatkozik minden ipari módon tartott állatra. Egységnyi idő alatt kétszer, két és félszer akkorára nőnek, mint a vadon vagy baromfiudvarban élők.
    A pulyka esetében azt jelenti, hogy 14-20 hetesen már 18 kilós, míg normálisan csak 10-11 kilót nyomna. A gyors növekedés nem érhető el hormonkészítmények, speciális takarmányozás és az állat bioritmusának szabályozása nélkül. A telepeken többet van világos, ezért az állatok kevesebbet alszanak, viszont többet esznek.
    A világítással minden ciklust befolyásolni lehet: a tojásrakási hajlandóságtól az étkezésig és alvásig. A pulyka legkedveltebb és legdrágább része a melle. A Baromfi Termék Tanács jelentésében olvashatunk az óriási teljesítményű hibridekről, így a gigant pulykáról, amelyik hosszabb hizlalási idő alatt négy kiló színmellhúst ad!
    Roszík Péter agrármérnök, a Biokontroll Hungária Kft. ügyvezetője csak vendégségben nem eszik biohúst, mert nem akar udvariatlan lenni. Amikor felvetjük, hogy a közismeret szerint a madárinfluenza-járványok, amelyek miatt hatalmas tenyészeteket kellett kipusztítani, a szabadon tartott állományok köréből terjedtek el, tehát a helyzet ott ingatagabb, Roszík cáfol. Azt mondja, a nagy járványok éppen hogy az ötemeletes ketrecekből meg a nagyipari tenyészetekben tarolnak. Míg a vadon és szabadon élő madárállományt nem irtja ki az influenza, túlélők mindig maradnak, a zártat igen.
    Bardócz Zsuzsanna az alapoktól kezdi elmagyarázni, mi a baj a mai élelmiszereinkkel. A földi élet alapja a növény, mondja, ezt eszik közvetlenül, vagy ha ragadozók, közvetve az állatok. Végeredményben ezt eszi az ember is, akár vegetáriánus, akár mindenevő. A természetes ökológiai kultúrák felbomlásával bekerülnek a növényekbe a talajfertőtlenítők, gombaölők, műtrágyák, azután a termények raktározása során a kártevők elleni vegyszerek, a feldolgozás során az adalék- és csomagolóanyagok. Az állatok a takarmánnyal ezeket, valamint a génmódosított kukoricát, szóját, repcét eszik meg.
    A növényi olajakat is GMO-s kukoricából, szójából, repcéből, gyapotból préselik. Ha ezeket a termékeket az Európai Unióban engedélyezték a hatóságok, akkor hozzánk is behozhatók, hiszen közös a piacunk. Csak az arányok érzékeltetésére: a világban termelt szója több mint 90 százaléka génmódosított, és sokkal olcsóbb, mint a nem manipulált. Pedig kísérletek bizonyították – magyarázza a táplálkozástudományi szakember –, hogy a GMO-mentes takarmányon a GMO-któl megbetegedett állatok is meggyógyulnak.
    Mi a baj a génmódosított növényekkel? Úgy vannak kifejlesztve, hogy el tudják bontani azt a gyomirtó szert, amelytől minden más kipusztul, vagyis rezisztensek a hatóanyagára. Ilyen szer a most már hivatalosan is rákkeltőnek minősített glifozát, melyhez képest a hírhedt DDT csak „kispályás" méreg, mondja Bardócz. A másik típusú génmódosított növényt úgy fejlesztették ki, hogy ő maga termeli meg a vegyszert, amelyik megöl egyes kártevő rovarokat.
    Ez a többféle génmódosított növény, a rajtuk, bennük lévő gyomirtó szerek azok bomlástermékei, amelyekről egyenként kimutatták, hogy ártalmatlanok, végül mint a koktél vegyülnek össze a haszonállatokban, főleg a sertésekben, szárnyasokban. Senki nem vizsgálja, milyen ezeknek az együttes hatásuk.
    Ügyesen van kitalálva az egész, magyarázza a biológus-élelmiszer-kutató. Aki nem tudja a kiscsirkét 42 nap alatt, a sertést néhány hónap alatt piacra juttatni, az több takarmányt kell adjon az állatoknak, és rövid időn Pulykák előhűtőnbelül a gazdálkodása ahelyett, hogy nyereséges lenne, veszteséget termel. Csirkéknél már két nap késedelem is ráfizetés. A piacra kerülő gyors növekedésű állatokon még nem jelentkeznek a betegségek.
    Pulykák előhűtőn. Kockázatok és mellékhatások
    Fotó: MTI–Varga György
    Nagy-Britanniában a szarvasmarhát hároméves kora előtt levágják, még mielőtt a kergemarhakór tünetei megjelenhetnének. Kéz a kézben jár a mezőgazdaságban a nagyüzemi növénytermesztés és az állattenyésztés. A tudományos alapokon kidolgozott takarmányt fel kell etetni, az állatok növekedését optimalizálni kell, ez a gyakorlat, amelyet senki nem kifogásol. „Egyszer nagyon szívesen leültetném az Emmi és a Mezőgazdasági Minisztérium vezetőit, hogy számolják ki, mekkora részt visz el a mezőgazdaság hasznából a vegyszeres táplálékok egészségügyi kiadása. De ez világprobléma, mi csak megyünk a fejlett mezőgazdasági országok után" – mondja Bardócz.
    Baj van a termények tápanyagtartalmával is.
    A növény, ha hagyják, megvédi magát, olyan anyagokat képes termelni, amelyek aztán nemcsak őt magát, hanem minket, a fogyasztót is megerősítenek. Az optimalizált környezetben termelt paradicsom, amelyiknek a gyökere nem ismeri a földet, egy kémcsőben pihen, és minden, a növekedéséhez szükséges anyag patikamérlegen mérve, cseppekben jut bele, nincs rászorulva az önvédelemre. Így aztán mi sem kapunk annak áldásából. A nagyipari monokultúra kimeríti a földet, a műtrágya csak időlegesen pótolja a hiányokat, a talaj éltető komplexitása megszűnik, és megszakad a folyamat, mely a természetes, egymással szimbiózisban élő organizmusok között működött.
    A nagyüzemi, monokultúrás, vegyszeres gazdálkodás eredménye a holt talaj, amelybe beletesznek olyan anyagokat, amelyektől a növénynek fejlődnie kell. Bardócz Zsuzsanna nem valamiféle animált világot rajzol így fel, hanem tudományos adatokat sorol. A nagyüzemi mezőgazdaság által használt talaj ezzel a módszerrel tíz év múlva termőképtelen lesz, nem fogja tudni etetni az embertömeget, amelynek az ellátására ezeket a módszereket annak idején kifejlesztették.
    A halott talajnak szüksége lesz három-négy éves regenerálódásra, hogy visszaálljon a természetes talaj­élet, ha még nem pusztult ki teljesen. Nem csoda, hogy a biológus asszony az ökogazdálkodás mellett teszi le a voksát. Azt mondja, egyértelműen bebizonyosodott, hogy a természet rendje, ha hagyják, helyreáll. Nem kell egyenként rakosgatni a katicákat a levéltetűre, ahogy sokan képzelik, az egészséges környezetben van elég bogár, madár, amelyik elvégzi a munkát.
    De vissza az állatokhoz! Ha a takarmányban ott a vegyszer, akkor értelemszerűen abban is ott van, ami megeszi. A tömegben tartott állatokat ezenfelül meg kell óvni a saját betegségeiktől is, lehetőleg megelőzve azok kitörését. Ami nem felelt meg embergyógyszernek, mehet az állatoknak. Lehet, hogy egyetlen beteg állat miatt 100 ezer kap antibiotikumot, ami orvosilag természetesen indokolt, ahogy a hormonadagolás is a nagyobb tojáshozamért, az időzített szaporulatért. Mindez még megfejelve azzal, hogy maga az állat tartója sem tudja pontosan, mit etet, csak azt, hogy melyik cég tápját veszi. Hogy mi van benne, azt nem kötik az orrára.
    Azt tartják, az vagy, amit megeszel, az a te kisugárzásod – mondja Bardócz Zsuzsanna. – Márpedig az emberek többsége beteg élelmet eszik, amelyik, meglehet, orvosilag, közegészségügyileg megfelelő, mert letelt a gyógyszer kiürülési ideje, csakhogy az az állat akkor sem egészséges, legfeljebb nem látszik betegnek. Nem véletlen, hogy gondosan ügyelnek arra, ne tudjuk, honnan való a táplálékunk, pontosan hogyan készült, mi van benne. Ha az emberiség nemcsak a jelenére, hanem az unokáira is gondolna, meghallaná azoknak a szavát, akik figyelmeztetik a veszélyekre."

    Kutyabaj
    Túlsúlyos, allergiás, kádban fürdetett, télen kabátban járatott házi kedvencek: kutyák, macskák, hüllők, aranyhörcsögök, újabban már törpemalacok is a lakásunkban, nemegyszer az asztalunknál, az ágyunkban. Az állattartás megváltozása nem csak a nagyüzemi termelésben idézett elő mutációkat. A hobbiállatokra specializálódott Juhász János állatorvos arról számol be honlapján, hogy több évtizedes praxisa alatt harmincegyszeresére nőtt rendelőjében a gyógyszerhasználat. A gyógyszeres és vegyszeres kezelések, valamint a megváltozott táplálás miatt humán betegségek jelentek meg a hobbiállatok körében is. Az étrend-kiegészítők, szőr- és bőrregenerálók, kozmetikai szerek, samponok, fül-, fog- és mancsápolók, nyugtatók végeredményben azt eredményezték, hogy allergiás, autoimmun betegségektől, légúti rendellenességektől, szív- és érrendszeri betegségektől, rákos daganatoktól szenvednek kutyák és macskák, az állatorvos találkozott már gluténérzékeny kutyával is. Nem kérdés, ezek az állatok igen távol kerültek őseik életformájától. Talán már meg sem ismernék egymást.
    Forrás: magyaridok.hu
    Beküldte: Antal Miklós





Hanyatlóban a betegségüzlet


Írta:  Jakab István

    A gyógyszergyárak végnapjai - Amíg a '70-es évek végén, '80-as évek elején a lakosság 95%-a gyógyszergyári készítmények után nyúlt, hogy megoldja az egészségügyi problémáit, addig ez napjainkban 65% alá esett  
    Mi is ennek az oka?
    A csúnya végkifejletet már lehet látni, ugyanis egyre több gyógyszergyári készítménytől vonják vissza a forgalmazási jogot.
    Zuhannak a gyógyszergyárak részvényei a tőzsdén. Gazdasági szempontból sem tudnak megújulni, hiszen az árbevételük 10%-át tudták fejlesztésre fordítani, mivel azonban az árbevétel csökkent – hozzáférhető adatok szerint ez 3%-ra zsugorodott.
    Az alapvető probléma az elhibázott koncepció, miszerint genetikus alapon próbálták megoldani az egészségügyi problémákat, és ma már tökéletesen lehet látni, hogy a betegségeknek mindössze 1,5%-a az, ami genetikai úton öröklött, minden további megszerzett betegségünkhöz a gondolkodásunk, a környezetünk, a táplálkozásunk járult hozzá. A gyógyszergyárak semmiféle eszköztől nem fognak visszariadni, hogy a piacuk elvesztését megakadályozzák.
    Olyan mértékű bérkifizetések történnek a gyógyszergyári igazgatósági tanácsban, amiért egyikünk élete sem igazán drága. Csak beszéljünk a kemoterápiák hatékonytalanságáról, a szív és érrendszeri elhalálozások növekedéséről, a cukorbetegek számának növekedéséről.
    Ugyanakkor jogos elvárása lenne a világ gyógyszerfogyasztó közönségének, hogy a gyógyszerek ne csak tüneteket kezeljenek, hanem gyógyítsanak is! Ezt a mondatot bizonyára már több ezerszer hallotta a kedves olvasó, viszont a megoldásokat nem látjuk.
    Magyarországon minden új eljárást, ami kiváltaná azokat a kémiai készítményeket, amelyeket gyógyszerként adnak el, és milliárdos hasznokat hoznak a gyártóknak és forgalmazóknak, tűzzel-vassal irtanak. Nagyon nagy probléma, hogy még akkor sem lehet Magyarországon integratív gyógymódot alkalmazni, amikor már egyértelmű, hogy a gyógyszerek hatástalanná váltak, és nem tudnak segíteni a betegeken. Inkább hagyjuk hivatalosan meghalni a betegeinket, minthogy bevonnánk azokat a több ezer éves tapasztalatokat, amelyeket a népgyógyászat tudna adni az egészségre vágyó embereknek.
    Már nem lehet elodázni, hogy a kémiai szereket visszaváltsuk azokra a természetes biológiai összetételekre, amelyeket a Földanya kínál az egészségünk visszaállítására, fenntartására.
    Az egy jó kérdés, hogy miért tud sokkal hatékonyabban teret hódítani az integratív medicina Amerikában?
    A válasz nagyon is egyszerű. Ott az egészségbiztosító pénztárak magánkézben vannak, így azoknak érdeke, hogy a beteg hosszú kezelése alatti összegeket ne kelljen kifizetniük. Éppen ezért finanszírozzák azokat a kutatásokat, amelyek elősegítik a betegek valódi gyógyulását, így hosszú távon nekik hozva profitot, ha tovább tudják fizetni az egészségbiztosításuk költségeit. Ugye a legjobb beteg az egészséges beteg, tartják a kínaiak. Náluk azoknak jár visszatérítés, akik hosszú távon egészségesek maradnak.
    Kinek üzlet a betegség?
    Sajnálatos módon a világunkat megfertőzte a haszon, a pénz, és mindig van az az érdekcsoport, ami bármit képes lehazudni az égről, csak hogy tovább tudják forgalmazni azt a gyilkos gyógyszert, ami dollár milliárdokat hoz évente.
    De változik a világ, felelős, nagy tudású tudóscsoport áll már a természetes gyógymódok mellé.
    Reméljük, hogy a gyógyítás új szelei minél előbb elérkeznek Európába és Magyarországra is.
    Évről évre romlanak az elhalálozási statisztikáink.
    Az egészségügy mára betegségügyé vált, és kifizethetetlenek azok a gyógyszertámogatások, amelyet az egészségügynek kell a hatástalan gyógyszerek ezrei után kifizetnie a gyógyszerlobbiknak.
    Mindenkinek nehéz dolga van, hiszen csak tavaly 56 milliárd forint támogatást kapott Magyarország gyógyszertámogatás címen.
    Ha ennek a töredékét fordítottuk volna pl. a deutérium szegény víz klinikai vizsgálataira, vagy Horváth professzor úr koleszterin injekciójára, és még sorolhatnánk az olyan felfedezéseket, amelyekről a média hallgat, a bíróságok pedig másod fokon legfeljebb felfüggesztettel értékelik... Halaszthatatlan ennek a reformja.
    Nap mint nap emberek hallnak meg a gyógyszergyárak érdekében.
    Hol van az az érdek, hogy mi egészséges életet éljünk?
    Hallom a felzördülést, hogy jó, de nincs már nyugdíjalap, és csak annyi nyugdíjat lehet kifizetni, amit most befizetnek a dolgozók.
    De tudjuk jól, hogy a munkaképes lakosság jelentős hányada már külföldön dolgozik. Most ne is menjünk be ebbe az utcába.
    Nyugdíjasokat hívnak újra munkába, akik valószínűleg a saját temetésükről is a munkahelyükről fognak távozni.
    Ezt a helyzetet nem lehet tovább fenntartani.
    Az első az, hogy a munkaképes korú lakosság egészségi állapotát állítsuk helyre, mert ők azok a stabil gárdák, akik fenntartják ezt az egész rendszert az államigazgatáson, az oktatáson, az egészségügyön, és minden más szegmensen át.
    Jakab István





Dédapáink öröksége


Írta:  www.kapu.biz

    így gyógyítottak a régiek orvosságok nélkül... Az elmúlt század húszas évei előtt rendes orvosi ellátás még nem volt, és nem voltak elérhető gyógyszerek, a szegény ember mégis gyógyította magát. A parasztember a kertjéből gyógyult, de a városiak is használták ezeket a gyógymódokat.
    Fő táplálékuk volt telente; bab, krumpli, káposztafélék, savanyítva is. Szabolcsban a bab mellé is savanyú káposzta került tészta helyet, mert ez ingyen volt, és sűrítette a levest. Savanyú káposzta jelentette a savanyúságot (salátát) is. Persze nem tudták, hogy a vastagbél normális működését támogatták ezzel.
    A háziasszonyok bőven használtak piros paprikát. Ezzel pótolták a C-vitamint.
    Immunerősítőnek ott volt a tök, a sütőtök a tökmag (a prosztata legjobb védelmezője). Az asztalra mindig került kukorica, diós, mákos metélt. Reggelire mangalica szalonnát ettek, melyről ma már ismert, hogy tápláló, és tisztítja a vért.
    A szegény embernek nem telt cukros ételekre, a gyerekeket sem tömték édességgel. Így, ha a fertőző betegségeket nem kapták el gyerekként, magas kort értek meg dédapáink. Kár, hogy elfelejtettük étkezési szokásaikat.
    Az állatokat nem tanítják, melyik növény mérgező a testükre, mégis minden állat tudja, mi nem jó neki, és azt nem eszi meg. Azt sem mondja meg nekik senki, melyek azok a füvek, amivel gyógyítani tudják a szervezetüket, vagy karban tartja a bélműködésüket, mégis megtalálják. (Elgondolkodtató, hogy a bent tartott kutyákat mért érik el azok a betegségek, mint az embereket?) Mi emberek is tudhatnánk, hogyan kerüljük el a betegséget, mégis kevesen foglalkozunk ezzel.
    MÁKKAL CSONTRITKULÁS ELLEN.
    A mák került ide elsőnek, hogy a közép vagy idősebb korúak észrevegyék ezt a csodanövényt, hiszen, ki ne akarná fiatalos mozgását könnyen megőrizni, és az életét kitolni. A mák Közép-Ázsiából származik, de manapság inkább Európában eszik. Szerencsére központi helyet foglal el a magyar étkezési szokásokban, jóllehet kevesen tudnak gyógyhatásáról.
    Tele van (csontépítő) magnéziummal, (OMEGA 4) növényi zsírsavval, aminosavakkal, enzimekkel, plusz foszfort, kalciumot, káliumot és vasat is találunk benne. Kevesen tudják, hogy lassítja az öregedési folyamatokat, fékezi a csontok leépülését, elkezdi újra építeni a ritkult csontszöveteket.
    A magas vérnyomást leviszi. Telítetlen zsírsav összetétele miatt, megelőzhető vele a trombózis és embólia kialakulása. Normalizálja a vér koleszterin szintjét, miközben fokozza a szervezet védekező mechanizmusát. És nem utolsó sorban, szinte teljesen megszünteti (frontváltozásnál) a lábban keletkező görcsöt. Továbbá, növeli a szellemi teljesítőképességet, jótékonyan hat a sebek gyógyulására.
    És még egy érv szól mellette: ötödébe kerül, mint az agyon reklámozott étel-kiegészítők, jóllehet hatásfoka túlhaladja azokét. Azt is tudnunk kell, nem azonnal, hosszabb távon (2-3 hónap) fejti ki gyógyító hatását. Sajnos a betegség gyors futó, a gyógyulás távfutó.
    Az egészséged védelmében, az ehhez kapcsolódó leírás: MIT JELENT AZ AMINOSAV ÉS AZ ENZIM HIÁNYA, oldalt is érdemes elolvasni.
    Használati és tárolási javaslat: A ledarált mákot kevés vízzel összekeverjük, Mézzel vagy édeskével ízesítjük, dunsztosüvegbe tesszük, majd a hűtőbe tároljuk. Az első hónapokban naponta, minimum 1 evőkanállal fogyasztunk belőle. Később (a szervezet állapotától függően) kétnaponként.
    Így is lehet fogyasztani: Naponta (délelőtt vagy délután) 1- 0,5 deci tejbe (lehet vízben is) egy púpozott evőkanál, méz és édeske nélkül, darált mákot keverek, és megiszom. Egy idő után, amikor már nehezebben ment le, akkor emeltem a tejadagot, illetve vizet tettem hozzá, hogy gyorsabban le tudjam hajtani. 50 éves kor után nem tanácsos szüneteltetni, sem abbahagyni. Tekintsük olyan gyógyszernek, amelyet egy életen át szedni muszáj.
    A BURGONYA GYÓGYÍTÓ ÉS EMÉSZTÉST SEGÍTŐ HATÁSA
    Gyógyító hatása miatt a burgonya megérdemli a második helyet, már azért is, mert táplálékunk sorrendjében is a második helyen áll. Ráadásul nem hizlal, legalább is, ha nem zsírban sütjük. Fontos tudni,a zsírban sült krumplit nehezen tudja megemészteni a szervezet, ezért káros a szervezetre.
    Ezzel szemben, testépítéshez elengedhetetlen mert az összes növényi fehérjét tartalmazza. Sőt káliumot, kalciumot, foszfort és vasat. A burgonyát, még a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, mert a benne lévő szénhidrát lassan szívódik fel, így nem dobja meg a cukorszintet. A gyakori burgonyafogyasztás (nem a zsírban sült) egyensúlyban tartja a szerveket, például csökken a gyomor és a bélpanasz. Leghatásosabb, ha sós lében (népi nyelven sóban főtt krumpli), vagy héjában főzve fogyasztjuk. Valamikor a szegény emberek a burgonya levéből készítették az előételt, a levest.
    Használjuk ki a burgonyában rejlő, egészségünkre hasznos lehetőségeket, hogy kevesebb gyógyszert kelljen fogyasztanunk.
    CÉKLA GYÓGYÍTÓ HATÁSA, ÉLETTANI FONTOSSÁGA
    És most következzék a cékla. A cékla rák megelőző hatású, beírta magát a csodaszerek osztályába. Ferenczi Sándor 1970-ben Heidelbergben megjelent könyvében ad számot 18 év tapasztalatáról, a nyers céklalé daganatellenes hatásáról.
    Munkatársa Paul Seeger megállapította, hogy a cékla hatékonyan lép fel a rákos daganatok ellen. Az eddigi tumor gátló gyógyszerekkel szemben nem sejtosztódás gátló méreg, hanem élettani hatóanyag: a ráksejtek csökkent oxidációját növeli oly módon, hogy a tönkrement légzőfermentet pótolja, és így a rák tulajdonképpeni okát szünteti meg. A cékla hatóanyaga a sejtlégzés aktivátora. "Ebben kiváló eszközt találunk – írja Seeger – a daganatsejt sejtlélegzésének befolyásolására és normalizálására."
    A hagymán kívül a céklának van a legnagyobb a szilícium (nyomelem) tartalma. A szilícium révén a szervezet védekezőképessége nagymértékben fokozható. Nyers cékla hatására a szervezet védekezésében vezető szerepet játszó sejtek, a nyiroksejtek (limfociták), plazmasejtek és faló-sejtek felszaporodnak, és az elhalt, kóros sejtek száma is növekszik. (A kóros sejtek elhalnak és kiválasztódnak.) A cékla számos más ásványi anyagot és nyomelemet is tartalmaz: káliumot, foszfort, ként, jódot, vasat, rezet, mangánt, céziumot, B1-, B2-, C- és P-vitamin is található benne. A vérképzést segíti és vérzéscsillapító. Ezeken kívül javítja az idegműködést és az emésztést is. Ha a felsoroltaknak, csak a fele részét hasznosítja a szervezet, már érdemes megszívlelni a tanácsot.
    BAB GYÓGYÍTÓ HATÁSA
    A bab fontosságáról se feledkezzünk meg! Szerencsés, aki szereti a babot, mert gyógyító hatása elengedhetetlen. Serkenti a sejtek fehérje anyagcseréjét, regenerálódását, sőt szabályozza az anyagcserét. Elősegíti a víz kiürülését, segíti a máj, a vese működését (ezért van nagy szerepe a betegségek megelőzésében). És ez még nem minden. Segíti a zavartalan vérkeringést, ez által segíti a szív működését is. A Kidney bab, például nem csak külsőre hasonlít a vesére, de segíti a vese működését. Helyezzük előnybe a fehér babot.
    LENCSE GYÓGYÍTÓ HATÁSA
    Nem gyakran fogyasztott, indokolatlanul mellőzött étel a lencse, pedig kevés ilyen könnyen emészthető, mégis tápláló zöldségünk van. Igen magas a fehérjetartalma (25-28%), és tartalmazza valamennyi szervezetünk számára fontos nélkülözhetetlen esszenciális aminosavat, amelyet szervezetünk nem tud önállóan előállítani.
    Mindemellett nem allergén, viszont jól emészthető, legkevésbé, vagy egyáltalán nem puffasztó, mint a bab. Tartalmaz még vitaminokat, ásványokat, és az anyagcseréhez fontos nyomelemeket. A cukorbetegeknél sem okoz gondot, mert a benne lévő szénhidrát lassan szívódik fel. A gyomrot és beleket megterhelő ebéd után, ha a következő napi ebéd a lencse, megkönnyebbül a bélrendszer.
    A VÖRÖSHAGYMA ÉS FOKHAGYMA TISZTÍTÓ HATÁSA
    A mai korunk szennyezett levegője káros hatással van a tüdőre, a legfontosabb légző szervünkre. A mindennapi hagyma fogyasztásával, nagy részben ki lehet védeni a szennyező anyagok kártevését. Sőt, annak ellenére, hogy könnyeket csal a szemünkbe, tisztítja a szemet!
    A vörös és a fokhagyma olyan, mint az emberi sejt. A tudomány mai állása szerint segítik eltávolítani a veszélyes mérgező és salak anyagokat a sejtekből, egyben ellenállóvá teszi, és erősíti az immunrendszert.
    SÁRGARÉPA GYÓGYÍTÓ HATÁSA, SZEREPE AZ EGÉSZSÉG MEGŐRZÉSÉBEN
    Ma már tudjuk, a sárgarépa fogyasztása gyógyító hatással van a szem és bőrproblémákra, feljavítja a szem vérkeringését és működését. Továbbá csökkenti a koleszterin szintet, savtalanítja a vért, ezzel elősegíti a máj működését.
    BÚZACSÍRA GYÓGYÍTÓ EREJE
    A búzacsíra jelentős élettani funkciót tölthet be gyógyító ereje, magas vitamin és ásványi anyagainak köszönhetően. A daganatos, a szív, az érrendszeri betegségek megelőzésében játszik nagy szerepet. Az sem elhanyagolható szempont, hogy károsítja a koleszterin molekulákat, az érfalat rugalmassá teszi. Ezen felül megkönnyíti az emésztést. A csont védelemben van még nagy szerepe.
    PARADICSOM GYÓGYÍTÓ HATÁSA
    A paradicsomnak négy kamrája van és piros. A szívnek négy kamrája van és piros. A kutatások azt mutatják, hogy a paradicsom tele van lycopine-okkal, melyek igazi tápláléka a vérnek és a szívnek. (Lycopine és antioxidáns hatása erősebb a C-vitaminnál, lassítja a sejtek öregedését.
    SZŐLŐ
    A szőlőszemek fürtökben lógnak, formájuk, mint egy szív. A szőlőszem olyan, mint egy vérsejt, a mai kutatások szerint a szőlő élénkíti a szívet és a vért. Az is köztudott, hogy vértisztító és idegerősítő hatása is kiemelkedően jó. TUDTAD? A szőlő magvának többszöröse a gyógyító hatása, mint a szőlőnek.
    A DIÓ
    A dió olyan, mint az agy, jobb és bal félteke, a kisagy és a nagyagy. A gyűrődések és a behajtások olyanok, mint az agykéreg. Tudjuk, hogy a dió jelentősen segíti az agyműködést, amellett féregölő vértisztító, az emésztő szervek munkáját serkentő.
    ZELLER, KELKÁPOSZTA, KÍNAI KEL:
    A zeller, a kínai kel és a kelkáposzta kalciumot tartalmaz, és erősíti a csontokat. Ha nincs elég kalcium az étrendedben, a szervezet kivonja a csontokból és emiatt a csontok meggyengülnek Az említett növényeknek fogyasztása erősíti a csontozatot. De nem csak ásványi anyagokat nyerhetünk belőle, hanem fontos vitaminokat is. Tudni kell, hogy a vitaminok, az ásványok katalizátora. VAGYIS: a vitaminok feladata, hogy a szervezetbe bevitt ásványok beépüljenek a szervezetbe.
    SPENÓT
    A spenót (sajnos a gyermekek körében nagyon népszerűtlen), amellett hogy K-vitaminban gazdag étkezési zöldségféleség, elősegíti a bélmozgást, és a gyomor működését, és vastagbélre tisztító hatása van. A fekvő betegek számára különösen javasolt a fogyasztása.
    A TÁPLÁLKOZÁS TEKINTETÉBEN JÓ TUDNI!
    Az enzimek (fermentumok) alapvető szerepet töltenek be a sejtek anyagcsere folyamatában. Az enzimek egyszerű fehérjék, melyek csak aminosavakat tartalmaznak. Az enzimek működéséhez számos vitamin és ásványi anyag jelenléte is elengedhetetlenül szükséges. Az enzimek működése, a szövetek kémiai átalakulásánál, savasodásnál, lelassulnak. Ez lehet tápanyag fogyasztásával járó anyagcserezavar is, és születéssel járó hiba is.
    HOMOKTÖVIS
    Ha nem is étkezésre használjuk, de érdemes megemlíteni. A homoktövis tea növeli szervezetünk saját védekezésének hatékonyságát, hámosító és gyulladáscsökkentő hatása miatt segíti a sebgyógyulást, a bőrbetegségek gyógyulását. Sokan használják meghűléses megbetegedések esetén is.
    E-vitamin- és esszenciális zsírsav tartalmának köszönhetően jótékony hatással van a száraz, berepedezett bőrre. Továbbá véd a káros UV sugárzástól. Általános legyengülés, illetve különösen fertőző betegségek, és műtétek után jó immunrendszer erősítő. Nagy C-vitamin tartalma miatt ideális téli "gyógyszer".
    A fentiek nem minősülnek orvosi tanácsnak! Betegség esetén fordulj orvoshoz!

    Ui: talán kimaradt a felsorolásból a jó pálinka és a helyi bor időközi vagy rendszeres fogyasztása...
    Beküldte: Pencz István
    Egyik forrás: 
    www.kapu.biz





A víz maga a koleszterincsökkentő...



Írta:  Papp Lajos dr
    Dr. Papp Lajos magyar szívsebész az egész világot megdöbbentette kirohanásával. Szerinte milliók halnak meg, mert a szívbetegségek nem azért alakulnak ki, amit az orvosok mondanak. Azt elismeri, hogy a dohányzás nagyon káros, de szerinte az az emberek tudatos döntése, hogy mérgezik magukat, ám van más is, amiről nem tudnak.
    Dr. Papp Lajos kirohanása: "milliók fognak meghalni a hazugság miatt".
    "Mi orvosok a sok képzés, a hatalmas tudás felhalmozódása és a hatalom miatt gyakran meglehetősen nagy egóval rendelkezünk, ami nagyon megnehezíti, hogy bevalljuk, ha tévedünk. Én most mindenki előtt készséggel elismerem, hogy tévedésben éltem."

    Az orvos több mint 25 éves tapasztalattal háta mögött, rengeteg szívműtét után ismerte el, hogy nem jól gondolkodott.

    "Évekig osztottam más prominens orvosok véleményét. A szakirodalom folyamatosan a döntéshozók véleményét szajkózza, mely szerint minden szívbetegség a megemelkedett koleszterin szint következménye. Az elfogadott terápia pedig koleszterin csökkentő gyógyszerek felírása, és az előírt diéta, amely szigorúan korlátozza a zsírbevitelt. Az ezektől eltérő javaslatokat eretnekségnek ítélték. Pedig látjuk, ez nem működik! Ezek az ajánlások sem erkölcsileg, sem tudományosan nem védhetők. Néhány évvel ezelőtt kiderült, hogy a szívbetegség valódi oka az érfalak gyulladása. A hosszú múltra visszatekintő étrendi ajánlások eredménye a járványos elhízás és cukorbetegség, amelybe rengetegen belehalnak. Annak ellenére, hogy a lakosság negyede szedi a drága koleszterincsökkentő sztatin gyógyszereket és zsírszegényen étkezik, több amerikai fog meghalni ebben az évben szívbetegségben, mint valaha.

    Több millió ember szenved szívbetegségben, rengeteg a cukorbeteg és milliók vannak diabétesz előtti állapotban már. Itthon és szerte a világon. Egyre több a fiatal beteg minden évben. Egyszerűen megfogalmazva, ha az érfalak nincsenek begyulladva, a koleszterin nem tud felhalmozódni az erekben, nincs szívroham és nincs stroke. 

    Gyulladás nélkül a koleszterin szabadon áramlik a testben, és kiürül. Ez a gyulladás okozza a koleszterin lerakódását. A gyulladás a szervezet természetes védekezéseként alakul ki az idegen anyagok: a baktériumok, toxinok vagy vírusok megjelenésekor.

    Ha a szervezetben állandóan jelen vannak ezek a toxinok vagy élelmiszerek, az krónikus gyulladást okoz. Ennek oka a sok feldolgozott, egészségtelen élelmiszer és a környezet szennyezés, nem a zsírdús étrend (cukor, liszt és az összes belőlük készült termékek), valamint a szója, a kukorica és a napraforgó, és az ezekből készült olajok. Ezek az ételek folyamatosan irritálják a szervezetet, amely képtelen meggyógyulni, a krónikus gyulladás pedig szívbetegséghez, sztrókhoz vezet."

    Az orvos szerint, ha egészséges alapanyagokból, otthon készült ételeket ennénk, kerülnénk az étolajat, cukrot, lisztes, kukoricás termékeket, a szervezet magát gyógyítaná. Míg, ha továbbra is mérgezzük az ereket, akkor hiába a sok gyógyszer és a zsírszegény diéta, elkerülhetetlen a szívbetegség kialakulása.
    Íme egy másik orvos leleplező állításai.

    A nagy koleszterin átverés: egyes szakemberek szerint az egész csak humbug
    "Nekünk az orvosi szakmában teljesen egyértelmű a koleszterin létfontosságú szerepe a szervezetben, azonban az embereket teljesen rászedték azzal, hogy elhitették velük, hogy ez az anyag okozza a szív és agy artéria betegségeket.

    A gyógyszergyártó cégek elég nagy haszonra tettek szert a „rossz koleszterin” szlogenjükkel és mérgező kémiai anyagokat hoztak létre, amelyek minimálisan csökkentik a szervezet koleszterin szintjét.
    Azonban ezalatt emberek ezreinek károsítják a máját és sokan bele is halnak ezeknek a gyógyszereknek a szedésébe.

    Elég furcsa, hogy a gyakran idézett és a média által népszerűsített orvosok nem gondolkoztak el azon a tényen, hogy a koleszterinszintet a vénákból vett vérben mérik, de az orvosi irodalomban nincs egy árva eset sem, ahol a koleszterin elzáródást okozott volna a vénákban.

    A vénákban a vér sokkal lassabban folyik, mint az artériákban, ezért az sokkal jobban ki van téve a koleszterin lerakódásoknak, feltéve, hogy olyan dolog, hogy „rossz koleszterin” valóban létezik.
    Ez az orvosi szakmában elkövetett nagy tévedés és a gyógyszergyárak ebből nagy hasznot húzva, egy, a mai napig folyamatos csalás áldozatává tették a társadalmat.

    Az artéria az ereknek az a fajtája, amely a szervezetet a szívből érkező friss, oxigéndús vérrel látja el. A koleszterin teória szerint a beszűkülés, azaz a koleszterin lerakódás ezekben az artériákban történik.
    Az erezetnek egy másik fajtája a vénák. Miután az artériákból elágazó hajszálerek eljuttatták a tápanyagokat és az oxigént a szövetekbe, azután ezek a hajszálerek újra egyesülnek. Innen már vénáknak hívjuk, a vénákon keresztül visszaáramlik az „elhasznált” vér a szívbe, hogy a körforgás újra kezdődhessen elölről.

    A koleszterin lerakódás nem a vénákban, hanem az artériákban történik, és mindebben az a logikai bukfenc, hogy a vénákban a vér sokkal lassabb folyik, tehát, ha valahol lerakódásnak kellene képződnie – ahogy a koleszterin elmélet hívői hajtogatják – akkor annak a lassú áramlású vénákban kellene történnie. Ezzel szemben az orvostudomány mai állása szerint a „koleszterin probléma” az artériákban van.

    Az igazság azonban az, hogy az úgynevezett „rossz” koleszterin sokkal hasznosabb, mint tartják. A koleszterinszint megemelkedésének oka a testben a krónikus és nem szándékos dehidratáció és az ebből származó elégtelen mennyiségű vizelettermelődés.

    A dehidratáció egy koncentrált, savas irányba tolódott vért eredményez, ami még dehidratáltabbá válik, mialatt áthalad a tüdőn és eléri a szívet – ez a légzés alatt a tüdőből elpárolgó víz miatt van.
    A szív vérerei és az agyba vezető fő artériák membránja sebezhetővé válnak a sűrűbb, savasabb vér nyomása miatt.

    A toxikus vér nyomóereje horzsolásokat és apró repedéseket okoz az artériák bélésében, amik leválhatnak és embóliát [az ér elzáródása] okozhatnak az agyban, vesében és más szervekben.
    Azért, hogy a test a sérült vérerek falának leválását megakadályozza, alacsony sűrűségű (úgynevezett „rossz”) koleszterin kabátot képez az erek belsejében, hogy lefedje a horzsolásokat és megvédje az alatta lévő szöveteket, mint egy vízálló kötés, amíg a szövet meggyógyul.

    Így az alacsony sűrűségű koleszterin életbevágó és életmentő szerepe bizonyítja, hogy ez az anyag nagyon fontos, hogy megmentse azok életét, akik szervezete nem megfelelően hidratált, hogy a vérük könnyen tudjon folyni az erekben anélkül, hogy kárt okozna bennük.

    A koleszterin egy olyan anyag, amiből a hormonjaink nagy része készül. A D vitamint a szervezet állítja elő a napnak kitett bőrben lévő koleszterinből. Koleszterint használ az idegrendszert borító szigetelő membrán is.

    Nincs olyan dolog, hogy rossz koleszterin. Ha a szervezet minden fő összetevője elérhető a normális működéshez, akkor az emberi test nem fog elkezdeni olyan dolgokat termelni, amik rosszak lennének a túléléséhez. Eddig nem tudtuk, hogy a víz volt az az életbevágóan fontos tápanyag, amire a szervezetnek állandóan szüksége van – megfelelő mennyiségben.

    A víz maga – nem koffeines üdítőitalok, amik még jobban dehidratálnak – jobb koleszterincsökkentő orvosság, mint bármilyen kémiai anyag a piacon.

    Forrás: 
    napitema.blogspot.se
    Ajánlotta: 
    Szalontay Béla





A halott orvosok nem hazudnak”



Írta:  Dr. Joel D. Wallach


    Dr. Wallach egy igen népszerű orvos Amerikában, akit 1991-ben Nobel-díjra jelöltek. (Egy moszkvai előadás szövege lett felvéve, a fordító megőrizte az előadó sajátos szóhasználatát.)
    Nagy örömömre szolgál, hogy találkozhattam Önökkel. Én egy farmon nőttem fel, St. Louis nyugati részén. Az 50-es években elkezdtünk marhákat tenyészteni. Ha ismerik a marhatenyésztést, bizonyára tudják, hogy a profithoz vezető egyetlen út önállóan megtermelni a kukoricát, a szójababot és a szénát. A malomban megőrölték ezeket, és rengeteg vitamint és ásványt adtak hozzájuk, így készült a marhatáp. Hat hónap múlva a marhákat piacra lehetett vinni. Gondosan szelektáltuk őket, a legjobb egyedeket magunknak hagytuk.
    Az az érdekes, hogy miután ennyire gondosan, saját kezűleg készítettük a marhatápot, képzeljék el, sosem szedtük semmilyen ásványt és vitamint. Pedig fiatalok voltunk, és legalább 100 évig akartunk élni fájdalom és betegség nélkül.
    Ez nagyon izgatott engem, és egyszer megkérdeztem az apámtól: „Mondd apa, nekünk miért nem ugyanúgy csinálod az ennivalót, mint a teheneknek?” Apám nagyon bölcs gondolatot ajándékozott nekem, ő azt mondta: „Hallgass fiam, értékeld azt, hogy mindennap friss élelmiszerhez jutsz a farmról. Remélem érted.” Természetesen többet nem zaklattam őt, mert nem akartam, hogy ne kapjak ebédet vagy vacsorát. Később mezőgazdasági iskolába mentem, amelyet elvégezve tudományos fokozatot kaptam, és állattenyésztési, gabonatermesztési és földtani szakember lettem.
    Ezután két évre elutaztam Afrikába. Ott teljesült a gyermekkori álmom, együtt dolgozhattam Maur Parkinsonnal. Sokan emlékeznek rá a könyvei miatt, nagy ember.
    Két év múlva táviratot kaptam. A St. Louis-i állatkert állást ajánlott nekem. A Nemzeti Egészségügyi Intézet 78 millió dolláros támogatást nyújtott az állatkertnek, és szükségük volt egy állatorvosra, aki az állatkertben kimúlt állatokat boncolta volna.
    Én beleegyeztem, odamentem dolgozni, de természetesen nem csak ebben az állatkertben kellett boncolnom az állatokat, hanem a brookwaldsi, chicagói, New York-i, Los Angeles-i és más állatkertekben is. A környezetszennyezésre szuperérzékeny egyedeket kellett megfigyelnem, mert a 60-as években még senki sem volt tisztában az ökológiai problémákkal és katasztrófákkal. Szóval, a halál okainak feltárásához 17500 boncolást végeztem el, és a következő eredményre jutottam:

       “Minden állat és ember, amely természetes halált hal, a tápanyag hiánya miatt halt meg”

    A kémiai és biokémiai elemzések eredményei pontosan arra mutattak, hogy a halál a helytelen táplálkozás eredményeként következik be és ez annyira meglepett engem, hogy visszatértem a marhák táplálásához.
    75 tudományos cikket írtam, 8 tankönyvet más szerzőkkel együtt és egy könyvet önállóan. Ezt a könyvet 140 dollárért vásárolták orvostanhallgatók. 1700 újságban közölték a cikkeimet, felléptem tévéműsorokban és sok egyéb helyen.
    De akkor, a 60-as években aránylag kevesen voltak, akiket érdekeltek volna a munkáim a táplálkozásról. Mit tehettem? Kénytelen voltam visszaülni az iskolapadba és orvosi képzettséget szerezni, ami lehetővé tette, hogy használjam azt a tudást, amit még az állatorvosi egyetemen szereztem.
    Bármilyen meglepő, de működött. 15 évig dolgoztam Arizonában, ahol közönséges orvosi praxisom volt. Ma szeretném megosztani Önökkel azokat az ismereteket és következtetéseket, amelyeket ez alatt a 10-12 év alatt gyűjtöttem. És ha csak a 10%-át jegyzik meg annak, amit itt hallani fognak, elég sok kellemetlenséget és szenvedést, meg egy csomó pénzt fognak megtakarítani és sok évvel meghosszabbítják az életüket. De ezeket az éveket nem kapják meg csak úgy, csak bizonyos erőfeszítések árán.
    Most a legfontosabbat szeretném elmondani.

      Az ember élettartamának genetikai potenciálja 120-140 év.

    Napjainkban mindössze öt olyan népcsoport van, amelyek képviselői 120-140 évig élnek. ezek keleten, Tibetben és Nyugat-Kínában élnek. Ezek a népcsoportok szerepeltek James Hilton „Az elveszett horizont” című könyvében, amelyet még 1964-ben írt.
    A könyv adatai szerint a legidősebb ember a kínai Li doktor volt, aki Tibetben született. Amikor betöltötte a 150. életévét, a császári kormánytól oklevelet kapott, amely bizonyította, hogy tényleg 150 éves, 1677-ben született. Amikor betöltötte a 200. életévét, akkor egy másik oklevelet kapott. A dokumentumok azt bizonyítják, hogy 256 éves korában halt meg. Amikor 1933-ban meghalt, írtak róla New-York Times-ban és London Times-ban, ahol elég jó dokumentumokkal alátámasztották a leírtakat. Lehet, hogy mindössze 200 éves volt, nem 256 éves…
    Kelet-Pakisztanban élt egy népcsoport, akik bogazoknak nevezték magukat. Ők is híresek voltak a hosszú életükről, 120-140 évig éltek. A volt Szovjetunióban grúzok, akik szeretik savanyú tejtermékeket, 120 évig élnek. Az örmények, abháziak, azerbajdzsániak nagyon jól tartják magukat 120-140 évesen is.
    1973-ban, a National Geographic januári számában külön cikk jelent meg azokról az emberekről, akik 100-nál több évet éltek. A cikk bőségesen el volt látva illusztrációkkal, amelyekről annyira híres a lap. A sok fénykép közül három nagyon megmaradt az emlékezetemben.
    Az egyiken 136 éves nő volt. Fotelben ült, kubai szivart szívott és vodkát ivott, éppen valamilyen ünnepségen vett részt. Nagyon jól mulatott, nem volt ágyhoz kötve egy szociális otthonban, ahol ráadásul havonta 2000 dollárt kellene fizetnie az ellátásért. 136 évesen élvezte az életét.
    A másik fényképen két házaspár volt, akik éppen a 100. és a 115. házassági évfordulójukat ünnepelték.
    A harmadik fényképen egy férfi volt, aki Örményország hegyvidékein teát szüretelt, munka közben egy kis rádiót hallgatott. Az anyakönyvi bejegyzések – születési dátuma, keresztelési dátuma, gyermekei születési dátumai – szerint ő volt akkor a legöregebb ember a Földön.
    A nyugati féltekén a hosszú életükről híres emberek az Andok indiánjai, akik Ecuadorban, illetve Peru dél-keleti részén élnek. A Titikaka-törzs legöregebb képviselői akár 120 évig is élnek.Guinness Rekordok könyvében szereplő, virginiai lakos Margaret Pitch, mint a legöregebb amerikai, 115 éves korban halt meg. Egy esés következtében hunyt el. Ki találja ki, mitől halt meg? Így van, a csontritkulástól. Ez a nő kalciumhiánytól halt meg. Nála nem volt szívelégtelenség, rák vagy cukorbetegség, de három héttel az esés után meghalt, mert a szervezetében nem volt elég kalcium. Érdekes, a lánya azt közölte, hogy a halála előtt Margaret Pitch nagyon kedvelte az édességet. Ez az ismert Pikebetegség, majd beszélünk róla.
    Általában, ha nagyon hódolunk csokoládénak és más édességnek, az azt jelenti, hogy a szervezetünkben króm- és vanádiumhiány van.A nigériai Baue törzs főnöke 126 évesen halt meg. Temetésén az egyik felesége azzal dicsekedett, hogy a férjének halálakor az összes foga megvolt, ami azt jelenti, hogy a belső szervei is kellőképpen ellátták a funkcióikat.
    Szíriában 1933. júliusában egy férfi 133 éves korában hunyt el. Nem azért került a Guinness Rekordok könyvébe, mert 133 évet élt, és nem azért, mert 80 éves koráig négyszer megnősült, hanem azért, mert 80 éves kora után még 9 gyermeket nemzett. Ha megszámoljuk, hogy minden gyermek 9 hónapig az anya hasában fejlődik, legalább 1 évig szopik, és még egy év van a gyermekek között, akkor kijön az, hogy ez az ember 100 éves kora után is apa lett. Ezért került bele a Rekordok könyvébe.
    Úgyhogy ne búsuljanak uraim, van még remény!
    Most pedig következzék egy kis tudomány: Arizonában 1993. novemberében érdekes kísérletet végeztek. Három fiatal pár három évig teljes elszigeteltségbe vonult. Egészséges táplálékon éltek, amelyet saját maguknak megtermesztették, tiszta levegőt szívtak, és tisztított vizet ittak.
    Három év múltán a Kaliforniai egyetem gerontológusai megvizsgálták őket. Minden adat, mint a vérvizsgálat eredménye és egyéb élettanilag fontos mutatók, belekerültek számítógépbe, amely a következő prognózist számította ki: ha tovább is így élnek, akkor 165 évig élhetnek. Ez ismét bizonyítja, hogy 120-140 éves életkor teljesen reális.
    Napjainkban az amerikaiak átlagéletkora 75,5 év, az orvosoké pedig 58 év. Ha igényt tartanak a statisztikai 20 évre, ne menjenek orvosnak.
    Van két alapvető dolog, amihez ragaszkodnunk kell, ha hosszú életűek közé akarunk sorolni magunkat. Ha 120-140 évig akarnak élni, akkor:
    Először is, kerüljék a veszélyeket, például, ne lépjenek taposó aknára. Kerülni kell tehát az értelmetlen és szükségtelen veszélyeket. Ha orosz rulettet játszunk, dohányzunk, iszunk, csúcsforgalomban rohangálunk az út közepén, akkor nem hiszem, hogy megéljük a 120. életévünket. Ez humorosan hangzik, de képzeljék el, hogy évente emberek ezrei halnak meg, mert hasonló hülyeségeket művelnek. Én azt szeretném, hogy lehetőség szerint védjék meg magukat. Ha van lehetőségük megelőzni valamilyen betegséget, különösen gyógyíthatatlan betegséget, akkor ezt a lehetőséget meg kell ragadni.
    Másodszor, csak azt kell tenni, ami hasznos. Szükségünk van 90 táplálék-kiegészítőre, ebből 60 ásvány, 16 vitamin, 12 alapvető aminosav és 3 alapvető zsírsav. Összesen 90 kiegészítő a mindennapi étrendünkhöz, amelyek hiánya különböző betegségeket okozhat. Erről mostanában újságok cikkeznek, a rádióban, a tévében beszélnek róla. Mindenki tud erről, mert az embereket érdekli az egészség, a hosszú életkor, a táplálékkiegészítők, és az orvosok is állandóan erről beszélnek nekünk. De nem azért, mert ezt követeli meg tőlük az orvosi munkájuk. Azt ne gondolják, hogy az orvosok kérik az újságírókat, hogy erről cikkezzenek! Nem, ez azért van, mert az ilyenfajta információ növeli az újság eladhatóságát.
    A kedvenc cikkem a Time-ban jelent meg 1992. április 6-án. Ha nem olvasták, nagyon ajánlom megszerezni valamelyik könyvtárban, készíteni róla néhány másolatot, és kiragasztani a fürdőszobaajtóra, a hűtő ajtajára. Ez egy átfogó cikk, amelyben az áll, hogy a vitaminok képesek leküzdeni a rákot, a szív- és érbetegségeket, az öregedés pusztító hatását. A cikk összesen hat oldalán csak egy negatív gondolat szerepel, ez egy orvos gondolata, akinek a cikk szerzője tette fel a kérdést: „Mit gondol a vitaminokról és ásványokról, mint az étrendünk kiegészítőiről?” Mit válaszolt az orvos? „A vitaminok szedése nem hoz hasznot” – véli Viktor Hubbin, egy New York-i orvosi egyetem professzora. „Minden vitamin, mint táplálékkiegészítő, a vizeletünket teszi drágábbá”.
    Ha megpróbáljuk emberi nyelvre lefordítani ezt a kijelentést, az jön ki, hogy dollárokat pisilünk, ha vitaminokat és ásványokat szedünk, vagyis hiába költjük a pénzünket vitaminokra és ásványokra. Ezt akarta mondani.
    Ha ez nyomtatásba került, akkor biztos van benne valami. De kötelességem elmondani Önöknek, miután 14500 állati és 3000 emberi boncolást végeztem a világ különböző pontjain és mindig egészséges akartam lenni, egészséges gyermekeket, unokákat és dédunokákat akarok, az én véleményem az, hogy ha nem fektetünk be magunknak vitaminokba és ásványokba, akkor az orvosok jólétébe fektetünk be. Szilárdan hiszem, hogy pont mi segítjük elő az orvosok jólétét.
    Az 1776. és a második világháború közötti időszakban az amerikai kormány kb. 8,5 millió dollárt költött az egészségügyre és orvosi kutatásokra. Most erre 1,2 milliárd dollárt költenek évente, és ez nem is elég, mert mindenki ingyenes orvosi ellátást akar.
    Én azt mondom, hogy ha a mezőgazdaságban bevezetnénk az emberi típusú orvosi rendszert, akkor fél kiló hús 275 dollárba kerülne. De ha a mezőgazdasági rendszert alkalmazzuk az emberek egészségügyi ellátására, akkor egy öttagú család egészségbiztosítása 10 dollár lesz havonta. Lehet választani.
    Az a szilárd meggyőződésem, hogyha gazdaggá tesszük az orvosokat a biztosítás és az állami támogatások formájában, akkor ők is tartoznak nekünk valamivel. Kötelesek legalább megküldeni nekünk az információt a legújabb orvosi kutatások eredményeiről.
    Valaki az itt lévők közül kapott valaha is ilyen információt az orvosától? Nem. Érdekes, nem? De nekem nagy mennyiségű információ van a tarsolyomban. Szeretném megosztani ezt Önökkel.
    Első; A gyomorfekély.
     Bizonyára hallották már, hogy a gyomorfekélyt a stressz váltja ki. Az állatorvosok már 50 éve tudják, hogy a sertéseknél a gyomorfekélyt egy baktérium okozza. Mi nem engedhetjük meg magunknak a drága műtétet a sertés gyomrán, de ha megengedhetnénk, akkor a flekkenünk 275 dollárba kerülne.
    Létezik egy bizmar nevű ásványi anyag, amelynek a segítségével a gyomorfekély a sertéseknél műtét nélkül is gyógyítható. Ezt meg is tettük a bizmar, egyéb ásványok és tetraciklin segítségével.
    Az egészségügyi intézetek csak 1994. februárjában közölték, hogy a gyomorfekély nem a stressz következménye, hanem baktérium okozza és gyógyítható. Pedig a kutatók általában így nyilatkoznak: „…reménykeltő eredményeket mutat, amelyek jótékony hatással lehetnek…” Itt pedig kertelés nélkül nyilatkoznak, hogy a gyomorfekély „gyógyítható”. Azt írják: „a gyomorfekély a bizmart és a tetraciklint kombináló új módszer segítségével gyógyítható”. Aki nem tudja, mi a bizmar, menjen el egy gyógyszertárba és 2 dollárért vegyen meg egy üveg rózsaszínű folyadékot. Az a neve, hogy peptobizmar. Naponta egy teáskanállal a gyomorfekély gyógyítható. Lehet 5 dollárért meggyógyulni, vagy műtőbe vonulni. Választhatnak.
    Nos, melyik a második leggyakoribb halálos betegség az amerikaiak között? Így van, egy szörnyű betegség, rák a neve.
    1993. szeptemberében a Bostoni onkológiai intézetben kijelentették, hogy egy rákellenes diétát dolgoztak ki. A kutatások Kínában folytak, annál az egyszerű oknál fogva, hogy a kínai Hinaj tartományban regisztrálták a legmagasabb megbetegedési szintet.
    Öt éven át 29000 embert vizsgáltak. A betegek kétszer akkora adag vitamint és ásványi anyagot kaptak, mint amennyit az amerikaiak esetében javasoltak. Vagyis ha a javasolt napi C-vitamin mennyiség 60 mg, akkor a betegek 120 mg-ot kaptak.
    Alan Paul, egy ismert amerikai orvos, azt mondta, hogy ha el akarjuk kerülni a rákos megbetegedéseket, akkor naponta 10000 mg C-vitamint kell szednünk.
    Az lett az eredmény, hogy azok az orvosok, akik hevesen vitatkoztak Alan Paullal, már itt hagyták ezt az árnyékvilágot (nyugodjanak békében), ő pedig él és virul. Alan Paul most 94 éves, naponta 14 órát dolgozik, hetente 7 napot, egy farmon él Kaliforniában, San Francisco-i egyetemen tanít.
    Csak rajtunk múlik, hogy a rég elhunyt orvosok tanácsait fogadjuk meg, vagy dr. Paul véleményét támogatjuk. Szóval, teljesen normális dolog, ha dupla adag C-vitamint és A-vitamint szedünk, semmi baj nem lesz belőle. Ezenkívül szükség van még cink, riboflavin, molibdén, stb. bevitelére is.
    Van még egy különösen hasznos anyagcsoport: az Evitamin, a béta-karotin és a szelén. Abban a betegcsoportban, ahol a betegek 5 éven keresztül E-vitamint, béta-karotint és szelént kaptak, a halálozás 9%-kal csökkent, vagyis minden 100 halálra ítélt betegből 9 ember túlélte. A Hinaj tartományban leggyakoribb betegségek, a gyomor és a nyelőcsőrák esetében 21%-uk élte túl. Ebben az esetben az orvosnak kellene átadnia ezt az információt. Ha már nem akart felelősséget vállalni, legalább lehetővé tehette volna a választást.
    Ezek miatt én egyszerűen nevetségesnek tartom a páciensekhez való hozzáállásukat. Másfelől, ez is egy újabb bizonyítéka az orvosok közönyének.
    Megyünk tovább. Ízületgyulladás;
    1993. szeptemberétől a Harvard és Bostoni Egyetem egészségügyi kutatóintézeteinek kórházaiban csirkeproteinnel kezelték azokat a betegeket, akiknek ízületgyulladás következtében meg voltak dagadva az ízületeik. Olyan betegeket választottak ki, akiknek az állapotát gyógyszeres kezeléssel nem sikerült javítani. Ők aszpirin-, mezotrixid-, prednizolon-, kortizon-injekciókat, és különböző fizikoterápiás kezeléseket kaptak. Egyetlen lehetőségük maradt, a műtéti ízületcsere.
    Ekkor azt mondtam: „Figyeljetek, ezek az emberek már annyit szenvedtek, hogy esetleg hajlandóak lennének még 90 napig szenvedni, én meg egy kísérletet elvégeznék.” A kísérletre 29 beteg volt hajlandó. Ezek az emberek, akiken az orvosok már semmilyen egyéb módon nem tudtak segíteni, a következő kezelést kapták: minden reggel egy púpos kanál aprított csirkeporc, narancslében elkeverve. 10 nap után minden fájdalom és gyulladás elmúlt, 30 nap múlva a betegek már megengedhették maguknak az ízületeik óvatos használatát, három hónap elteltével teljesen helyreálltak az ízületek funkciói.
    Most pedig megnevettetem Önöket.
    A nevetséges momentum az, hogy a Harvard kórházában kísérletet végző orvos kijelentette, hogy a csirkeporc gyógyszer. Ha képes meggyógyítani a betegséget, akkor gyógyszernek minősül, amit receptre kell felírni. Rögtön láttuk, ahogy pörög és számol az agya: „… 300 dollár egy kapszula, összesen 25 beteg…”.
    De ha nem akarunk ezzel vesződni, elég bemenni a gyógyszertárba és megvenni egy noxigelon nevű szert. A nők nagyon jól ismerik ezt, a haj és a köröm erősítésére használják. A fő összetevője a marhaporc, amely jól fogja majd erősíteni az Önök porcait és csontjait. Ha naponta bevesznek fél teáskanállal, narancslében keverve, ráadásul kolloidásványokat is szednek, minden 100 fontra 1 unciát számolva, akkor ha a következő alkalommal idejövök, majd felszaladnak a színpadra, és össze-vissza csókolgatnak és ölelgetnek, ha egyáltalán eszükbe jut még az ízületgyulladás.
    Hallott már valaki az Alzheimer-kórról?
    Most mindenki tud róla, pedig amikor én kisfiú voltam, ez a betegség egyszerűen nem létezett. Most viszont az egyik legelterjedtebb betegség, amely minden második, 70 év fölötti embert megtámad. Ijesztő adat. Hogy lehet megállapítani ezt a betegséget korai stádiumában az állatoknál, és hogy lehet meggyógyítani? El tudják képzelni, mekkora veszteség érne egy farmert, ha az anyakoca elfelejtené, miért is ment oda az etetőhöz?
    Emiatt az állatorvosok már 50 évvel ezelőtt elkezdték vizsgálni a betegséget és igyekeztek meggyógyítani azt. Megpróbáltunk nagy adag E-vitaminnal eredményt elérni. A háziorvosuknak illett volna küldeni egy levelet 1992. júliusában, amikor a Kaliforniai Egyetem San Diegói orvosi tanszéke közzé tette, hogy az E-vitamin lassítja a memóriavesztést Alzheimer-kór esetében. És csak 50 évvel maradtak le az állatorvosokkal szemben.
    Éppen ezért talán biztonságosabb lenne állatorvoshoz fordulni. Aztán mondják, kinek volt már szerencséje a vesekőhöz? Igen, látok néhány kezet.
    Az orvos mitől tiltotta el legelőször az étrendben? Kalciumtól. Semmi tejtermék, semmi leves, semmi étel, amiben kalcium van. Szentül hittek abban, hogy a vesekő az ételben található kalciumból képződik.
    Valójában a vesekő a saját csontjainkból képződik. Amikor kalciumhiány van, akkor jelennek meg a vesekövek. Már ezer éve tudják az emberek, hogy a háziállatoknál a vesekő megelőzéséhez több kalciumot, magnéziumot és bórt kell adni nekik. De a marhák, birkák és kecskék anatómiája olyan, hogy ha megjelennek náluk a vesekövek, akkor egyszerűen kimúlnak. Ha az emberben jelenik meg a vesekő, akkor csak sajnálja, hogy nem tud meghalni, akkora fájdalmat érez.
    Mi tudjuk, hogy kell megelőzni ezt a betegséget. Még 1993-ban kellett volna levelet kapniuk a háziorvostól, amelyben az áll, hogy a kalcium csökkenti a vesekő megjelenésének kockázatát. Több mint 40000 pácienst vizsgáltak, akiket öt kategóriába soroltak. Abban a csoportban, ahol a legnagyobb volt a kalciumadag, senkinek sem volt veseköve.
    Emlékeznek, mondtam Önöknek, hogy az orvosok 58 évet élnek, mi pedig 75-öt? Nos, egy csoport profi, akik megmondják nekünk, hogy kell élni, bizonygatják nekünk, hogy tilos a só, a koffein, a vaj, inkább a margarint kell ennünk, és nem csinálni semmiféle hülyeséget, 58 évesen meghalnak; eközben azok, akik 120-140 évig élnek, egy csésze teába beletesznek egy darabka sót is. Márpedig ők naponta 40 csészével is megisznak, vajjal főznek és 120 évig élnek.
    Akkor most kinek higgyünk? Azoknak, akik 120 évet élnek, vagy akik 58-at? Önökön áll a döntés. Bár vannak orvosok, akiket én nagyon is tisztelek. Köztük van a Stuart Cartred doktor, 38 éves háziorvos.
    Az aneurizma a szakterülete. Ez egy olyan betegség, amikor a szövet rugalmasságának elvesztése következtében gyenge artéria kitágul.
    1957-ben megtudtuk, hogy az aneurizma oka a szervezet rézhiánya. Akkor egy olyan projekten dolgoztunk, amelynek során 200 ezer pulykát figyeltünk. Különleges tápot kaptak, amibe 90 különböző tápanyagot adagoltak. Az első 13 hétben az állománynak a fele elpusztult. Boncoláskor kiderült, hogy mindnek aneurizma volt a haláloka. Miután a farmerek megduplázták a réz mennyiségét, 500 ezer pulykát felneveltek úgy, hogy egy sem pusztult el aneurizma miatt.
    Ezt a kísérletet elvégeztük egerekkel, macskákkal, kutyákkal, marhákkal, sertésekkel, stb., és arra a következtetésre jutottunk, hogy ezt a betegséget a rézhiány okozza.
    korai őszülés az első tünete annak, hogy rézhiány van kialakulóban. Ráadásul a bőr összeráncosodik, mert a szövetek rugalmassága csökken, karikás lesz a szemkörnyék, barázdált lesz az arc, olyan lesz az ember, mint egy aszalt szilva.
    Aztán, van olyan probléma is, mint a visszér. Ennek az oka az, hogy csökken a szövetek rugalmassága, az egész test petyhüdt lesz, lóg a has, az arc, a mell, rohanunk a plasztikai sebészhez. Pedig olcsóbb, praktikusabb és biztonságosabb kolloid-ásványokat szedni. Most pedig egy másik orvost mutatok be Önöknek: Martin Cartert. 57 éves korában meghalt. A Harvardon szerezte meg az orvosi diplomát, a Yale-en pedig doktori címet kapott. Boncoláskor aorta-aneurizmát állapítottak meg nála. Az orvos rézhiánytól halt meg. Neki is olcsó volt a vizelete.
    Egy másik példa. Egy elég híres jogász Detroitból, Helen Joyce Walter 44 évesen halt meg. Az egyik legdivatosabb sportklubot látogatta, tudják, mostanában a nők acélkemény csontokat akarnak kicsi ráfordítással. Ő is aneurizmában halt meg. Boncolásakor a tünetek egyfajta bénulásra, vagy bevérzésre emlékeztettek. Ennek is a rézhiány volt az oka. Neki sem volt drága a vizelete.
    Hallott már valaki Stuart Burkerről? Ő öt nagy visszhangot kiváltó könyvnek a szerzője. A könyvek egészségről, diétáról, táplálkozásról szólnak. Az orvosi diplomát az egyik legjobb bostoni egyetemen szerezte meg. A könyvekben a fogyás diétájáról van szó. Húszéveseknek írta a könyveit, ő pedig 40 évesen meghalt.
    Szeretnék a példáját és a diétáját követni? 
    Negyvenévesen halt meg, kardioamepátiában, amelynek oka a szelénhiány. A farmerek egyszerűen bemennek a tápszerboltba és megveszik a szelént injekcióban vagy tablettában az állataiknak, hogy megelőzzék ezt a betegséget.
    Dr. Stuart Burker, aki öt könyvet írt a táplálkozásról, 40 évesen halt meg szelénhiányban. Neki sem volt túl drága a vizelete. Higgyék el, a kardioamepátiát meg lehet előzni pusztán napi 10 centért, és ha ezt nem teszik meg, akkor tiszta bolondok. Másképp nem is tudom kifejezni magam, ha nem hajlandóak napi 10 centet szelénre költeni, hogy megmentsék a tulajdon életüket.
    Gale Clark 47 évesen főkardiológus volt Saint Louisban. Találják ki, miben halt meg? Kardiomiopatikus rohamban. Biztosan látták már, ahogy a tehenek, akik sok kalciumot veszítenek a tejjel, kavicsokat, csontokat, mindenféle idegen anyagot rágcsálnak. Jó farmer ilyenkor gondoskodik arról, hogy a táp több ásványt tartalmazzon, mert különben megeszik az istállót is.
    Embereknél is gyakran látni az ilyesmit. Mint tudjuk, a kismamák állandóan valamit kívánnak, folyton bökdösik a férjüket: „Hé! Kelj fel, hozz nekem fagylaltot savanyú uborkával!” Ez azért van, mert a fejlődő magzat elveszi a szervezetéből a szükséges ásványokat. Egy kis tanács: Vizsgálják meg a kezüket és az arcukat. Ha rózsaszínű foltokat látnak, akkor ez a szelénhiány korai tünete. Ha találtak ilyet, akkor 6 hónapig szedjenek kolloid formájú szelént. Mind el fog tűnni. Fél év alatt ezt a folyamatot meg lehet fordítani. Ha ugyanis a foltok kívülről eltűnnek, eltűnnek belül is, a belső szervekről, az agyról, a szívről, a májról, a veséről.
    Kinek van alacsony vércukorszintje? Jó, kb. a 10%- nak. Biztosan láttak már hiperaktív gyerekeket, akik rávetik magukat cukorra. A króm és a vanádium hiánya alacsony vércukorszinthez vezet. És ha ezt figyelmen kívül hagyjuk, akkor fejlődik ki a mindenki által ismert betegség, a cukorbetegség.
    Ami az ónhiányt illeti, az olyan elterjedt tünetben mutatkozik, mint a kopaszság a férfiaknál. Amint látom, a jelenlévők közül sokaknak szemmel látható ónhiánya van. És ha nem szüntetjük meg ezt a hiányt minél hamarabb, süketség is fejlődhet ki.
    Következik a bórhiány. A nőknek a bórt ismerniük és tisztelniük kell. Segíti a kalcium megtartását a csontokban, véd a csontritkulástól. Elősegíti az ösztrogén, férfiaknál a tesztoszteron termelését. Ha nem veszünk magunkhoz elegendő mennyiségű bórt, akkor drága hölgyeim, nagyon meg fogják szenvedni a változó kort. A férfiaknál még rosszabb. Korai impotencia fenyegeti őket.
    cinkhiány
     Első tünete, amikor elveszítjük a szaglásunkat és ízlelőképességünket. Amikor nem ízlik az ebéd, amit a felesége főzött, és panaszkodik, hogy semmi ízt nem érez. „Én egész nap a konyhában toporogtam, hogy finom ebédet főzzek neked, te pedig meg sem dicséred!” „Érdekes, én bementem a konyhába, de semmi illatot nem éreztem”. Ez a cinkhiány. Az állatkísérletek bebizonyították, hogy van kb. 7 ásvány, amely kétszeresére hosszabbítja meg az életüket. Emlékeznek, hogy mondtam, hogy az embernek 90 tápanyagra van szüksége: 60 ásványra, 16 vitaminra, 12 aminosavra és 3 zsírsavra.
    Nagyon szerencsések vagyunk, mert a növények képesek megtermelni nekünk a szükséges aminosavat, vitamint és zsírsavat. Nekünk csak az kell, hogy naponta 15- 20 növényi összetevőt iktassuk be az étrendünkbe helyes kombinációban, és megkapjunk minden szükséges tápanyagot. Elvileg ez lehetséges, de az amerikaiak többsége mégsem teszi ezt. Az átlagos amerikai úgy véli, hogy ha egy kis chips formájú krumplit evett, akkor teljesítette a napi zöldségadagot. Attól függetlenül, hogy elvileg lehetséges lenne megkapnunk a szükséges mennyiségű vitamint, aminosavat és zsírsavat a szükséges arányban a napi diétánkban, gyakorlatilag kevesen teszik ezt. Ezért, ha Önöknek is drága az életük, mint nekem a sajátom, az unokáim és dédunokáim élete, akkor Önök is maguk gondoskodjanak arról, hogy biztosítsák a szükséges mennyiségű tápanyagot, mert garantálom, ha nem teszik ezt meg, akkor nem fognak 120 évig élni.
    Egy másik történet, az ásványok. Ez egy tragikus történet, mert a növények már nem tartalmaznak ásványokat semmilyen formában. Ezek már hiányoznak a talajból, így nincsenek meg a növényekben sem.
    Készítettem egy másolatot az Egyesült Államok Szenátusi üléséről. 74. kongresszus, második ülés, 2.64. dokumentum. Az áll benne, hogy az ásványtartalom a farmjaink talajában teljesen lecsökkent, ezért a learatott termés, akár gabona, akár zöldség, akár gyümölcs, nem tartalmaz ásványokat. Az emberek, akik ezekkel az élelmiszerekkel táplálkoznak, megbetegszenek az ásványok hiánya miatt. Az egyetlen módszer ennek a megelőzésére és gyógyítására a táplálék-kiegészítők alkalmazása. Ez áll a dokumentumban, amelyet 1936-ban írták alá a Kongresszusban.
    Azóta jobbra fordult a dolog? Nem, nem lett jobb. Sajnos, még rosszabb is lett a helyzet. Ennek az az oka, hogy a farmerek nátriummal, foszforral és káliummal javítják a talajt. Három komponenssel különböző kombinációban, és senki sem kényszerítheti rá a farmert, hogy még 60 elemet adagoljon a földbe, mert attól nem függ a termés mennyisége. Ezért minden egyes termés kivonja a földből az összes lehetséges ásványt. És ha a 60 helyett csak 3 ásványt pótolunk vissza, akkor a dolog úgy néz ki, mint amikor havonta 3 dollárt teszünk a számlánkra, de 60-at veszünk ki. El tudják képzelni, mi lesz a számlánkkal. Megszűnik.
    Elmondom Önöknek, hogy az egészségünk is a katasztrófa szélén van, mert a talajban már nincsenek ásványok,
    és emiatt miegyütt és külön-külön teljes felelősséget viselünk az egészségünkért, a tudatos kiegészítőásványpótlásért.
    Gyakran megkérdeznek: „És 1000 évvel ezelőtt mit csináltak az emberek, amikor nem is voltak műtrágyák, pedig sokan éltek hosszú életet. Mit gondolsz az egyiptomiakról, indiaiakról, kínaiakról?”
    Ők hatalmas folyók mentén éltek: Nílus, Gangesz, Sárga folyó, amelyek évente megáradtak, és mindent elárasztottak. Találják ki, mi történt ilyenkor? A víz iszapot és hegyi homokot hozott ezermérföldnyi távolságra. És az emberek imádkoztak minden istenhez, és köszönték az áradást. Mi azért imádkozunk, hogy ne legyen áradás. Pedig az áradás gazdagítja a talajt termékeny iszappal és ásványokkal, ezzel gazdagítja a learatott termést is.
    Filipposz király, Nagy Sándor apja feleségül vett egy 12 éves lányt, Kleopátrát, Egyiptom hercegnőjét. A lány egyáltalán nem hasonlított a méregdrága ruhában és sminkben járó Elizabeth Taylorra. Lapos mellű, soványka teremtés volt. Miért vette mégis feleségül a király? Azért, mert Egyiptomban volt a legjobb a gabona. Mindenki tudta ezt, márpedig a makedón hadsereg éppen az egész világot készült meghódítani. Szükség volt a legjobb minőségű élelmiszerre a katonáknak, hogy 20 órás menet után tudjanak 6 órát küzdeni és győzni. Ha kimerült talajon termesztett gabonával táplálkoztak volna, akkor 20 perc után már azt kiabálták volna: „Édesanyám, vigyél haza”. Filipposz tudta, hogy Egyiptom az a hely, ahonnan a legjobb gabonát lehet szerezni. Az áradások ellátták a talajt kitűnő ásványokkal. Minden, művészetekben és technológiákban fejlett kultúra ilyen helyről származik. Az ilyen helyen élő emberek a legjobb szellemi potenciállal rendelkeztek, mert az étrendjük ásványokban gazdag volt.
    Most pedig a következőt teszem.
    Példának veszek néhány ásványt, hogy elképzelésük legyen, miért annyira fontosak. Csak egy párat említek meg, de az összes ásványra igaz ez. Legelőször tekintsük a legelterjedtebb ásványt, a kalciumot. Mindenki ismeri.
    A kalciumhiány az oka megközelítőleg 147 különböző betegségnek.
    Néha a betegségnek emberi neve van. Ilyen például a Bell’s Palsy, amikor az arc egyik fele eltorzul. Ez még nem bénulás, csak az arcideg parézise. A kalcium hiánya okozza.
    Csontritkulás: ez a betegség a 10. helyet foglalja el a felnőtt lakosság elhalálozási okainak körében. Ez egy nagyon költséges betegség. A csípőprotézis műtétje 35000 dollárba kerül, de ha ne adj Isten, két protézisre van szükség, akkor 70000 dollárba. Ha biztosításunk van, akkor szerencsések vagyunk, mert akkor ingyen megcsinálják.
    A virginiai Mrs. Pitch, aki 115 éves korban halt meg, ha emlékeznek, az esés utáni következményekbe halt bele. Amennyire én tudom, az állatoknál nincs csontritkulás. Például, van egy 100 tehénből álló csordája, és idén nem született borjú, amelynek az eladásából fedezni lehetne költségeket. Pedig ki kell fizetni a takarmányt, az állatorvost, karban kell tartani a farmot és a legelőt, javítani a kerítést, stb. Felhívja az állatorvost: „Mi történt? Nem kellene túladni ezeken a teheneken?” Az állatorvos eljön, megvizsgálja a teheneket, és azt mondja, hogy a tehenekkel nincs semmi baj. Majd megvizsgálja a bikát és kijelenti: „Itt a probléma, bikának csontritkulása van, és ilyen csípőízületekkel nehéz a dolga a tehenekkel”. Ahhoz, hogy megelőzzük ezt a betegséget, a borjúnak mindössze napi 10 cent értékű kalciumot kell adni, és sosem lesz csontritkulása.
    A fogágy- és ínygyulladás megelőzése érdekében a fogorvosok szerint javasolt minden étkezés után fogat mosni és fogselymet használni. Állatorvosként állatok százezreivel találkoztam, egerekkel, patkányokkal, nyulakkal, kutyákkal, birkákkal, disznókkal, lovakkal, oroszlánokkal, tigrisekkel és medvékkel. Ők nem szenvednek ínybetegségekben, de nem használtak fogselymet sem. Igaz, a leheletük nem éppen virágillatú, de az ínyeik egészségesek. Annak az oka, hogy az állatoknál nincs fogínysorvadás, ugyanaz: nincs kalciumhiányuk.
    Menjünk tovább, vegyük az ízületgyulladás problémáját. Emlékeznek, már szóba került a csirkeporc és a zselatin. Az ízületgyulladást 85%-ban az ízület csontvégeinek ritkulása okozza. Létezik közönséges ízületgyulladás (artritisz), oszteoartritisz, lumbágó, reuma, és mind a csontritkulás következménye.
    Tovább, magas vérnyomás; Az első, amit javasol az orvos: csökkenteni a sót az étrendünkben. Ezt mindenki tudja, mert nagyon régóta ezt sulykolják belénk. De jussanak eszünkbe a tehenek. Az első, amit a farmer a takarmányba tesz: egy darab só.
    Egyetlen farmer sem lesz versenyképes, ha nem ad sót a jószágának. Egyszerűen belehal az állatorvos számláinak látványába, meg fog őrülni. Nekünk pedig azt javasolják, hogy a só nem szükséges, sőt ártalmas, hogy elég az a sómennyiség, ami benne van a kenyérben, a salátában.
    Ne higgyék el. Képzeljék el, hogy egy orvos, aki 58 évet él, azt mondja: „Ne egyenek sót, ne egyenek vajat”, azok pedig, akik 120 évet élnek a sót is, a vajat is fogyasztottak.
    Próbáljanak választani!
    Kialakítottam egy 5000 fős kísérleti csoportot, akik magas vérnyomásban szenvedtek, és naponta dupla adag kalciumot adtam nekik. Néhány hét múlva abbahagytam a kísérletet, mert az alanyok 65%-ánál rendbejött a vérnyomás, csak a megduplázott kalciumadagtól. Amikor ezek a páciensek megjelentek a kezelőorvosuknál, az orvos felkiáltott: „Ó! Milyen jó a vérnyomása, mit szedett?” Kísérleten vettem részt, dupla adag kalciumot kaptam” – válaszolta a páciens.
    A következő probléma az izomgörcs; Éjszaka felébred, és nem tudja megmozdítani a lábát. Mindannyian tapasztaltuk ezt. Ez általában a kalciumhiány jele.
    Következik a posztmenstruációs szindróma; lelkifizikai állapot, amelyet hisztérikoektómiának szoktunk nevezni. A San Diego-i Kaliforniai Egyetemen a napi kalciumadag megduplázását javasolták és a lelki és fizikai tünetek 85%-a megszűnt.
    Az utolsó probléma, a derékfájás. Az amerikaiak 85%-a szenved derékfájásban, attól függetlenül, hogy számítógép előtt ülnek, teherautókat rakodnak, vagy buszt vezetnek. Ez egy nagy amerikai tragédia. Valójában a derékfájás a csigolya csontritkulása, függetlenül attól, hogy van probléma a porckoronggal, vagy nincs. Ha a porckorongnak nincs mibe kapaszkodnia, a csigolya elvékonyodik, elpusztul, különösen, ha még rézhiány is jelen van.
    Beszéljük még a cukorbetegségről. Ezt a problémát mindenki ismeri, az Egyesült Államokban ez a harmadik leghalálosabb betegség. Olyan szövődményekkel, mellékhatásokkal jár együtt, mint a vakság, veseelégtelenség, különböző fokú szív- és érproblémák. Ha cukorbetegsége van, akkor átlagosan kevesebbet fog élni, mint az, akinek nincs.
    1957-ben az állatorvosok megtudták, hogy a cukorbetegség megelőzhető és gyógyítható ásványok segítségével. Ez hivatalosan megjelent abban a szaklapban, amely a nemzeti orvostudományi intézményeket képviselte: „a cukorbetegség megelőzhető és gyógyítható króm és vanádium segítségével”.
    Csak a vanádium már magában is képes helyettesíteni az inzulint a felnőtt cukorbetegeknél, jelentette ki a Vancouveri Orvosi Egyetem és British Columbia-i Egyetem Orvostudományi Intézete. Természetesen nem tudják az inzulin adagolását azonnal megszüntetni. Sokuknak ehhez 4-6 hónapra van szükségük, vagyis ez egy fokozatos folyamat, mialatt állandóan megfelelő mennyiségű krómot és vanádiumot kell szedni. Saját szememmel láttam, milyen jól működik ez páciensek százainál.
    Nagyon jó lenne, ha sikerülne nekem meggyőzni Önöket, hogy az ásványokat külön szedni kell, nem érdemes várni, hogy azok élelmiszerrel bejutnak a szervezetünkbe.Különösen nem kell függeni attól, ami be van csomagolva dobozokba, zacskókba, üvegekbe.
    Háromféle ásványi anyag van, amelyekre külön figyelmet kell fordítanunk.
    1. típus: fém formájú ásványok. Ezeket általában kövekből nyerik ki. Felszívódásuk 8-12%. Ha elérjük a 25- 40 éves kort, a felszívódásuk 3-5%-ra csökken.
    Nagyon rossz, ha olyasmit szedünk, mint a kalciumlaktát, ami közönséges fém-ásvány. Tegyük fel, hogy 1000 mg-os tablettákban van. Akik naponta 2 tablettát szednek, sokan mondták: „Doktor úr, én nagyon sok kalciumot szedek. A rádióban hallottam egy adást az ízületgyulladásról, és naponta 2000 mg kalciumot szedtem, de az nem volt jó hatással az ízületgyulladásomra, sőt, rosszabbul lettem”.
    Kérdezem: „Pontosan milyen kalciumkészítményt szedett?” Válasz: „Kalcium-laktátot”. Hát itt van a hiba, mert ebből a mennyiségből csak 250 mg a fém-kalcium, a maradék 750 mg pedig laktóz és tejcukor. Ha figyelembe vesszük, hogy ebből csak 10%-ot tudunk hasznosítani, a 250 mg-nak a 10%-a 25 mg. Vagyis ha két tablettát szedünk belőle, akkor az nem 2000 mg kalcium, hanem csak 50 mg. Úgy néz ki, hogy a szükséges kalcium-mennyiség beviteléhez az ilyen tablettából naponta 90-et kell bevennünk, minden evéskor 30-at. És ne felejtsük a maradék 59 ásványt.
    A 60-as években a mezőgazdaságban elkezdték alkalmazni „Cal added” (kalcium hozzáadásával készült) ásványokat. Ezek olyan fém-ásványok, amelyekben a fématom be van burkolva aminosavakkal, proteinekkel és enzimekkel. Ez a forma 40%-ig növeli a felszívódást. Éppen ezért vetette rá magát az ötletre az élelmiszeripar.
    A harmadik csoport a kolloid-ásványok. Ezek rendelkeznek a legnagyobb abszorpciós képességgel, márpedig az abszorpció, a felszívódás érdekel minket elsősorban.
    A kolloid-ásványok 98%-ig felszívódnak, ami 2,5-szer több, mint a „Cal added” ásványok, és tízszer több, mint a fém-ásványok felszívódása. A kolloid-ásványok csak folyadék formában léteznek, és csak nagyon apró részecskékben, 7000-szer kisebbek a vörösvérsejtnél. Minden részecske negatív töltést hordoz, a vékonybél fala pedig pozitívat, elektromágneses mező keletkezik, amely a bélfal felé koncentrálja a fémrészecskéket. Mindez együttvéve 98%-os felszívódást eredményez.
    A növények nagyon érdekes szerepet játszanak a kolloid-ásványok keletkezésében. A szöveteikben átalakítják a fém-ásványokat kolloid-ásványokká. Amikor elfogyasztjuk a növényeket, az ásványok felgyülemlenek a szervezetünkben, és hasznosítani tudjuk őket.
    De mivel a talajunkban nincsenek fém-ásványok, a termés sem tartalmaz elegendő mennyiségű ásványt. Minden hosszú életű ember, aki 120-140 évet élt, sok közös vonással rendelkezik. Mindegyik magashegyi falvakban élt, 2500-4000m magasan a tengerszint fölött. Lakóhelyükön évente kevesebb, mint 5 cm csapadék esik, vagy egyáltalán nem esik. Ezek nagyon száraz régiók. Mit gondolnak, hogy nyerik az ivóvizüket? Hóolvadásból. A víz, amely az örök hó alól folyik, nem annyira tiszta és átlátszó, ha pohárba töltjük, akkor sárgás-fehér vagy kékes-fehér színű. 60-72 ásványt tartalmaz.
    A Titikaka-tónál vagy Tibetben az ilyen vizet jégtejnek nevezik, és nem csak isszák, de ami sokkal fontosabb, öntözik a földjeiket is évről évre, nemzedékről nemzedékre már 2,5-5 ezer éve. És náluk nincs cukorbetegség, szív-elégtelenség, magas vérnyomás, ízületgyulladás, csontritkulás, rák, szürke hályog, születési rendellenesség, börtön, kábítószer, adók, orvosok, és 120- 140 évig is élnek betegségek nélkül. Mit gondolnak, fontosak a kolloid-ásványok?
    És minden olyan nap, amikor nem vették be az ásványokat, lerövidítették az életüket néhány órával, vagy akár nappal.
    Gondolkozzanak ezen és legyenek egészségesek!
    Forrás: tudasfaja.com
    Ajánlotta: Júlia



Gyógyszeripar: Hamis a “baba”…



Írta:  Madarász László és Dr. H.T.


    Sajnos tudunk róla, nagyon résen kell lennünk, ha még egy kicsit élni akarunk. Körlevél Dr. H.T. Németországi magyar, de már nyugdíjas háziorvostól!  
    Kedves doktor urak és doktornők, van ebben egy ici-pici igazság???  Kedves Patikusok, Ti is képesek vagytok ajánlani és eladni?
    Először is szeretném leszögezni, hogy amikről ebben a levélben olvasni fogsz, azok nem vélemények, nem az én gondolataim, hanem TÉNYEK! Az itt közzétett információk bizonyos emberek számára sokkolóak lehetnek, mások talán már tudnak némelyikről. Nem kívánok véleményt fűzni hozzájuk, mert mindenki le tudja vonni magának a következtetést. A gyógyszeripar évi 1100 milliárd dolláros üzlet a világban, tehát az egyik legnagyobb üzlet. És ezt azért szeretném megosztani veled, hogy egyrészt tanulj belőlük, másrészt felismerd, mi történik, amikor rajtad próbálják meg alkalmazni.
    Szóval, íme néhány stratégia, amiket a gyógyszergyárak alkalmaznak a vevőszerzésre:
    1. Stratégia: az egészséges határértékek leszállítása:
    Például a vércukorszintnek van hivatalosan rögzített határértéke papíron. Tegyük fel, hogy 9-es értékig normális a vércukorszint. Hogyan csinálnak pillanat alatt sok millió új beteget? Összeültetnek egy tudományos bizottságot, akik leszállítják a határértéket 6,3 értékre. Mostantól ha valakié ezt meghaladja, kapja a gyógyszert a betegségére És apránként csökkentik a határértéket évről évre! Ugyanezt csinálják a vérnyomással, a koleszterinszinttel stb. Kiválóan működik, mert máris van több millió új beteg, akiknek el lehet adni gyógyszereket jó magas profittal.
    2. Stratégia: az egészséges táplálkozás manipulálása:
    Mivel az emberek egészségesen táplálkoznak (Admin magaspart.hu: Feltéve, ha nem a multik ízfokozóval és egyéb adalékokkal teli készítményeit vásárolják!), nem betegek, és nem kellenek nekik a gyógyszerek. Ez profit kiesést jelent a gyógyszergyárak számára. Ezért összeültetnek még egy tudományos bizottságot, akik „felfedezik” például azt, hogy az amúgy egészséges (Admin magaspart.hu: kálium klorid mentes.) só fogyasztása káros, és le kéne csökkenteni a napi bevitelét.  Az állami hivatalok pedig gondolkodás nélkül intézkednek, hogy csökkentsék a só fogyasztását például az iskolákban. (Admin magaspart.hu: lásd: Orbán Viktor csipsz-adója!) A gyerekek máris kevesebb sót esznek, és mivel a sóhiányos embereknek gyakrabban van fejfájásuk, el tudnak nekik adni például fájdalomcsillapító gyógyszereket. Ugyanezt eljátszották a magas zsírtartalmú ételekkel is, és még sorolhatnám.
    3. Stratégia: konkurencia hatástalanítása:
    3/1. A konkurencia hatástalanítása állami hivatalok által! Csak egy példa:  jogilag kizárólag gyógyszerre mondhatod azt, hogy attól meggyógyultál. Ez azért is ellentmondásos, mert ott van például a skorbut betegség, amit már az orvosok is elismernek a C-vitamin hiánybetegségének. Ebből következik, hogy ha nem eszünk C-vitamint, előbb utóbb skorbutban meghalunk. De ha már megvan a skorbut, csak még kezdeti fázisban van, és időben szedünk rá C-vitamint, akkor még meggyógyul – nem? Na, mindegy. Mindenesetre ilyent tilos mondani valamiért.
    3/2. eset: A konkurencia hatástalanítása: az egészséges koncentrált élelmiszerek (táplálék kiegészítők): Már nagyon sok MLM rendszerben forgalmazott egészséges készítmény van,  amiktől emberek egészségesebbek lesznek. Ez profit kiesést jelent gyógyszergyárak számára. Ezért – amelyikről csak tudják – kiderítik, hogy káros, és betiltatják. Ha árultál már valaha táplálék kiegészítőket tudod, miről beszélek. És valószínűleg azt is tudod, milyen akadályokat kell leküzdened a gyógyszermaffiával azért, hogy forgalomba tudj hozni egy egészséges készítményt. (Miközben az alkohol, a dohányzás, illetve a gyógyszerek, amelyek mellékhatása közt szerepel a hirtelen halál, gond nélkül árulhatók. Azokkal semmi probléma, de egészséges élelmiszert, azt ne!)
    3/3. eset: A konkurencia hatástalanítása: vitaminok: Mivel túl sok vitamint szednek az emberek, nem betegek, és nem kellenek nekik a gyógyszerek. Ez profit kiesést jelent a gyógyszergyárak számára. Ezért összeültetnek még egy tudományos bizottságot, akik meghatározzák a vitaminok napi bevitelének határértékeit és azokat állami hivatalokon keresztül elfogadtatják és betartatják. Ne egyenek már olyan sok vitamint az emberek, mert még a végén egészségesek lesznek, és ez csökkenti a gyógyszergyárak bevételét. De  van erre sokkal durvább példa is. Ott van például a B17 vitamin, ami valamiért nem szerepel a vitaminok általánosan elfogadott nemzetközi osztályozásában. Bár „A világ rák nélkül” könyv teherautónyi bizonyítékra derít fényt  arról, hogy a rák valóban a B17 vitamin hiánybetegsége, épp úgy, ahogy a skorbut a C-vitamin hiánybetegsége. De amikor B17  vitaminról megkérdeztem egy onkológust (rák orvost), azt a választ kaptam, hogy B17 vitamin nem létezik, és az egész egy nagy baromság. Mivel a könyv szerint B17 vitamin legnagyobb mennyiségben a sárgabarackmagban található, megkérdeztem róla az onkológust, aki a következőt mondta: a sárgabarackmag mérgező! Mondom neki: Doki, 20-at eszem naponta!!! Na, arra nem tudott mit mondani. (Gondoltam magamban, ennyit az orvostudomány álnéven futó gyógyszermaffiáról.) (Admin magaspart.hu: A B17 vitamin – leatril, kémiai szerkezetét tekintve: amigdalin – megtalálható az őszi- és sárgabarack, továbbá a szilva-, alma-, cseresznye magvában. Hatására állapotjavulást diagnosztizáltak, így alternatíva lehet a daganatos megbetegedések gyógyításában, de még nem elismert „orvosság”. Annak ellenére, hogy a természetgyógyászok szerint pl. a szilva önmagában is a rák egyik természetes „gyógyszere”! ) Nyilván, ha a gyógyszermaffia beismerné, hogy a rák tényleg a B17 vitamin hiánybetegsége az évi 100 milliárd dolláros rákbiznisz egyik napról a másikra történelem lenne, mivel nem lehet monopolizálni a sárgabarackmagokat, se a B17 vitamint, se azt a másik 1400 természetben előforduló élelmiszert, ami még tartalmazza. Tehát az információ hatástalanítása egyértelműen anyagi érdek a gyógyszermaffia számára, akik mellesleg tenyerükön hordozzák az orvosok tananyagait is.
    4. Stratégia: Betegségek kitalálása:
    Nem vicc!!! Erre csak egy megtörtént esetet szeretnék megosztani veled, bár sok van belőle. Ez a példa nem a kitalált betegségekre árult védőoltásokkal kapcsolatos, bár azok is ide tartoznak. A példa, amit mondani fogok sokkal durvább azoknál! Sőt, olyan durva, hogy dokumentumfilmek is készültek róla. A sztori röviden: Az 1990-es évek elején Amerikában a gyógyszergyárak vezetői összeültek, ahol a jelmondat a következő volt: „Ki kell terjesztenünk a piacunkat a gyerekekre!”, mivel ők még kihasználatlan piacot képeznek. Majd meghívtak pszichiátereket, amit aztán nem követett semmilyen tudományos vizsgálat. Egyik napról a másikra gyerekek több mint 10 százalékát „hiperaktívnak” diagnosztizálták. Mi volt a megoldás? Természetesen gyógyszerek, mégpedig pszichostimuláns drogok, például: Ritalin, Concerta, Methylin, Equasym XL, hogy néhány márkát említsek. Ez 69 milliárd dollárt hozott annak a pár gyógyszergyárnak. Hogy volt-e mellékhatása ezeknek a drogoknak? Persze! Bár azokat elfelejtették előre közölni az orvosokkal, és a betegekkel. Mellékhatás volt például az eset, amikor a kisfiú egyszer csak minden ok nélkül leszúrta a saját apját tévénézés közben, majd pár nappal később öngyilkos lett. Szintén mellékhatás volt az, amikor az egyik gyerek fegyverrel ment iskolába, ahol 14 embert minden ok nélkül lelőtt, majd öngyilkos lett. Hihetetlen? Dokumentumfilmek készültek róla valódi orvosokkal, szülőkkel, kiszivárgott felvételekkel arról, hogyan kenték a gyógyszergyárak a hatóságokat azért, hogy mindezt engedélyezzék.
    (Admin magaspart.hu: Korábban Ghánából is olyan hírek érkeztek, hogy a Vöröskereszt oltásai miatt terjedt ott az ebola, ami állítólag az USA egyik biológiai fegyvere. /lásd: Ebola 'Caused by Red Cross' and Other Conspiracy Theories   Később az ottani hatóságok közölték: miután a Vöröskeresztet kitiltották az országból, megszűnt az ebola “járvány”. Nem tudjuk igaz-e a hír, de tény, hogy jó pár éve már a nyugati sajtó sem foglalkozik a ghánai ebola “járvánnyal”, mintha az sohasem lett volna! A hír hiánya is érdekes olykor. )
    Zárásképp szeretném még egyszer leszögezni: Amit ebben a levélben megosztottam veled, azok nem az én véleményeim, hanem TÉNYEK! Nem kívánok hozzájuk véleményt se fűzni, mivel Te is le tudod vonni a következtetéseket. De ha kíváncsi vagy a véleményemre: védd meg magad és a családodat az olyan bűnözőktől, mint a  gyógyszermaffia. Ja! És soha ne használj olyan etikátlan marketing eszközöket, mint ők, mert ahogy Shakespeare is mondta, az igazság előbb utóbb úgyis kiderül, és akkor vége a játéknak…
    Forrás: magaspart.hu/




A gyógyszergyárak végnapjai



Írta:  Jakab István és Dr. Boros László

    Amerikában már természetes, hogy az akadémikus orvoslást kiegészítik a népgyógyászaton alapuló tudással. A kettőt együtt integrált gyógyászatnak nevezik.
    A tudományos műhelyekben a természetgyógyászok és az orvosok egyformán fontos szerepet vállalnak és a természetgyógyászat szerepe érezhetően egyre nő. Az orvosok és a természetgyógyászok kollégák.
    A gyógyszeripar egy befektetőipar, saját célpontra fejleszt hatóanyagokat, nem célja, hogy a betegek valóban meg is gyógyuljanak. Ha pedig nincs gyógyulás, oda a bizalom, amit már a gyógyszeripar bevételének erőteljes csökkenése kiválóan tükröz. A gyógyszeripar szintetikus anyagai nem hasonlíthatók össze a természet ősi hatóanyagaival. Mivel a gyógyszeripar valójában nem gyógyít és a személyre szabott gyógyszerek fejlesztését nincs aki megfizesse, prognosztizálható a gyógyszeripar vége.
    Prof. Dr. Boros László és Jakab István beszélgetése.
    Kattints ↓ a képre és beindul a videós beszélgetés:

ógyszergyárak végnapjai - Prof. Dr. Boros László, Jakab István




A disznózsír


Írta:  egeszsegter.hu



    Aki azt állítja, hogy a zsír káros és nem egészséges, az nagyon téved! A zsírok a legtöbb életforma számára nélkülözhetetlen anyagok, amelyek a szervezet strukturális felépítésében és anyagcseréjében egyaránt szerepet játszanak.
    A disznózsír felhasználása már a 19. században igen jelentős volt, hiszen olcsón előállítható volt a sertések zsírjából. A második világháború idején szinte az egyetlen zsiradékfajta volt, amelyhez hozzá lehetett jutni. A sertészsírt számtalan országban használják, mind a mai napig leginkább sütésre és főzésre. Sütésre kiválóan alkalmas, mivel magas a füstpontja (121-218°C), ezért nehezen ég meg. Az ipar szappangyártáshoz használja fel közvetve vagy közvetlenül.
    A hetvenes években az Amerikából indult tömeghisztéria a zsír ellen teljesen felborította az egészséges étkezést. Elterjedt az olajjal főzés, ami sokkal egészségtelenebb, mint a zsírral készített ételek.
    Régi vita, hogy a disznózsír emeli-e a koleszterinszintet, hozzájárul-e a szívbetegségekhez? A hisztéria a nyolcvanas években kezdődött, amikor az elhízásért és az érrendszeri betegségekért a disznózsírt és a vajat tették felelőssé egyes szakértők. Ez odáig fajult, hogy a világ fejlett országaiban szinte teljesen eltűnt a disznózsírban sütés szokása, és mindenki étolajat kezdett használni.
    Ma már tudományosan is bizonyított, hogy a zsír sokkal egészségesebb az étolajnál, és nem okoz magas koleszterinszintet. Ma a magas szénhidrátfogyasztást okolják az orvosok a különböző degeneratív betegségek egyre nagyobb előfordulásáért.
    Az étolajról tudni, hogy rákkeltő anyagokat, telítetlen zsírsavakat tartalmaz, könnyebben avasodik, szennyezi a környezetet és nem jó az íze. Talán az átállás oka az is lehetett, hogy kétségtelenül a napraforgó olajat sokkal könnyebb használni a konyhában, mint a disznózsírt. Jóval könnyebben kezelhető, melegíthető, szűrhető, tárolható, mint a disznózsír, valószínűleg sokan kényelemből is használják szívesebben. Elfeledkeztünk a zsírról, ami drágább is, mint az étolaj. Sajnos.
    A dietetikusok mára rájöttek, hogy az elhízásért és a szívbetegségekért első sorban a túlzott finomított szénhidrát és cukorfogyasztás tehető felelőssé, nem a zsír, amiről teljesen leszoktunk, a betegségek nemhogy nem tűntek el, de évről évre egyre több embert érintenek világszerte.
    Nem főzünk zsírral már, pedig aki még emlékszik a régi ízekre, az tudja, mennyivel finomabb egy zsírban kisütött hús vagy elkészített rántás a műanyag ízű, büdös olajos ételeknél.
    Ráadásul egyes süteményeket, például a hájas tésztát nem is lehet másból, csak a disznó zsiradékából elkészíteni, kár, hogy elfeledkeztünk ezekről a finomságokról.
    Ha a zsírnak más előnye nem lenne, mint az, hogy ha lesütjük a hájat, abból finom töpörtyű lesz, már akkor nem szabadna elfeledkeznünk róla. Ugyanez igaz a liba vagy kacsa hájának lesütésére, amelyek mellékterméke szintén igazi csemege.
    Nemcsak zsírban sütni jó, de egész más lesz a sütőben készített sültek íze is, ha disznózsírral megkenjük őket, esetleg csirkét libazsírral.
    A tökéletes rántott húst egyébként disznózsír és vaj keverékében sütik eredeti recept szerint, és a vajban sütésnek is meg van a létjogosultsága a konyhában. Azonban ha védeni akarjuk a család egészségét, az olajról egyszer és mindenkorra mondjunk le!
    Nem vitatható, hogy a zsírban sült ételek, húsok, de még a sült krumpli is sokkal finomabb az olajos ízű kosztnál. A tömény, olajban sült lángos, krumpli jóval nehezebben emészthető, mintha zsírban készült volna.
    Megdőlt az az elmélet is, hogy a zsírszegény étrend kímélőbb, ugyanis az agynak, az emésztésnek, a szívnek szüksége van zsírra, de nem finomított olaj formájában, hanem természetes előfordulásában: növényi magvakban vagy állati eredetű élelmiszerekben.
    A jó zsírok szerepe
    Az egészséges zsírok segítenek beépíteni a kalciumot a csontozatba. A zsírban oldódó K- és D-vitaminok közrejátszanak a csontok anyagcseréjében. A zsírok tovább biztosítanak energiát a szervezet számára
    A megfelelő mennyiségű koleszterin és esszenciális zsírsavak jelenléte hozzájárul a szerotonin nevű hormon szinten tartásához, a jó közérzethez és az agyidegek hatékonyabb működéséhez. Ezek által szerepet játszik a depresszió elleni küzdelemben.
    Mangalica zsír a legjobb, hasonlóan a kacsa és libazsírhoz.
    Költöztesd vissza a hűtődbe a disznózsírt, hisz nagyszüleink esküdnek rá. Sütésen, főzésen kívül még használhatod másra is, nem csak a konyhában tudod hasznát venni.
    Megfázásos időszakban száraz, fullasztó köhögés miatt kend a mellkasodra ezt a régi, jól bevált csodaszert. Hamarosan enyhülni fog köhögésed. Nincs mellékhatása, nem irritálja a bőrt és még kisgyermekeknél is alkalmazhatod ezt a kúrát.
    Kend be a mellkasod disznózsírral, vegyél fel egy bővebb pólót, majd arra egy szűkebbet.
    Varikózisos visszértágulat esetében a fájós testrészeket kend be zsírral, kösd be és naponta egyszer cseréld.
    Ízületi fájdalmak esetében az ízületeket kend be éjszakára disznózsírral. Erősíts a bekent testrészre gyapjúsállal dunsztkötést, és egész éjszakára hagyd rajta.
    A körömvirág kenőcs régi, jól bevált szer nehezen gyógyuló sebekre, száraz, repedezett bőrre. A körömvirágban lévő karotinoidok javítják a bőr öngyógyító képességét. A hagyományos recept szerint disznózsírral készítik, amely nem csupán a kenőcs vivőanyaga, hanem megfelelő hordozó a zsírban oldódó karotinoidok számára. A disznózsír az emberi zsírral való hasonlósága miatt rendkívül jól felszívódik a bőrbe, és a mély rétegekbe is eljuttatja a hatóanyagot, hatékonyabban, mint más vivőanyagok, ezért alkalmazzák a Theiss-féle körömvirág kenőcsben. A zsír és a körömvirág szinte csodakrém.
    A sertészsír a legjobb testápoló a bőrre, a lábra, a talpra.
    Forrás: egeszsegter.hu
    A témát ajánlotta: 
    Kunavar




Klórpirifoszt (rovarirtó) több különböző élelmiszer terményben !



Írta:  Új Világtudat


    Ha azt gondolod, hogy az organikus gyümölcsök és zöldségek vásárlása pénzpazarlás, akkor gondold újra! Az FDA, az USA Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala által kiadott vizsgálati eredmények azt mutatják, hogy 300 különböző élelmiszerből vett mintában kimutatható volt a klórpirifoszként ismert neurotoxikus rovarirtó jelenléte.
    Agykárosító neurotoxikus rovarirtót találtak több száz élelmiszerben, de a hatóságok lehetővé teszik, hogy a mérgek gyártói diktálják a politikát
    Ezek a riasztó adatok egy olyan tesztsorozatból származnak, amelyet 2014 és 2015 vége között végzett az FDA Rovarirtó Maradvány Monitoring Programja, amely évente több ezer belföldi és külföldről importált élelmiszert vizsgál. Több mint 50 különböző élelmiszer terményben találtak klórpirifoszt. (1)
    Az FDA összesen több mint 5500 emberi élelmiszert tesztelt. Vizsgálataik nagyon átfogóak, és még a kevésbé népszerű termékfajtákat is megvizsgálták, amelyeket a USDA (amerikai mezőgazdasági minisztérium) tesztjei nem érintettek. Összességében megállapítást nyert, hogy a hazai élelmiszerek mintegy fele és az importált élelmiszerek 43%-a tartalmaz rivarirtó maradványokat. Ez a 2010-ben és 2005-ben megfigyelt számadatokhoz képest növekedést mutat.
    A klórpirifosz volt az élelmiszerekben észlelt 207 különböző rovarirtó közül a negyedik leggyakrabban észlelt méreganyag. A veszélyes anyagot olyan élelmiszerekben is megtalálták, mint például a zöldcitrom, a rizs és a csípős chili paprika, amelyet rendszeresen fogyasztanak az amerikaiak és a mexikóiak. Az EPA elemzése korábban azt állapította meg, hogy az átlagos amerikai sokkal több klórpirifoszt fogyaszt, mint amennyit biztonságosnak tartanak, és akik bizonyos élelmiszereket fogyasztanak, nagyobb kockázattal néznek szembe.
    A klórpirifosz egy szerves foszfát rovarirtó, amelyet 1965 óta használnak az élelmiszer- és takarmánynövények körében a kártevők elleni védekezésben. Használják például a brokkoli, a szójabab, az áfonya és a kelbimbó esetében. (2)
    A klórpirifosz
    Az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal (EPA) a lobbistáknak kedvez
    Ismeretes, hogy a klórpirifosz még kis mennyiségben is káros a gyermekek agyi fejlődésére. A Kaliforniai Környezeti Egészségügyi Veszélyértékelési Hivatal "
    reprodukciós toxicitást okozó" anyagnak minősítette a rovarirtót, vagyis veszélyes hatással van az emberi szaporodásra. A vegyi anyagot már otthoni használatra betiltották, és alkalmazását a közterületek közelében is korlátozzák.

    Tekintettel a rendkívül mérgező jellegére, az EPA a használatának megtiltását tervezi a mezőgazdaságban. Azonban a tilalom hatályba lépése előtt az új EPA adminisztrátor, Scott Pruitt megakadályozta a rovarirtó és az agrár üzletágak lobbizása eredményeképpen a tiltás bevezetését. Bejelentette, hogy az EPA 2022-ig nem fejezi be a rovarirtók biztonsági felülvizsgálatát, így időközben a hazai és az import növények esetében is használható. 
    (3)(4)

    A kiábrándító lépést követően és különösen a gyerekekre gyakorolt rendkívül káros hatása miatt az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia felszólította, hogy változtassa meg a döntést. A csoport egy levélben azt írta, hogy a rovarirtó által okozott kockázatok "
    egyértelműek", és rámutattak, hogy az EPA-nak nincs újabb bizonyítéka arra, hogy biztonságos lenne.

    A levél részben kimondja: "
    Az EPA következetesen megállapította, hogy a klórpirifosz nem biztonságos, különösen az anyaméhben való kitettség és a gyermekek tekintetében.

    Az amerikai gyermekek ma és a jövőben ezt megérdemlik, és nem kevesebbet követelnek.
    "

    Ezután a túlzott kitettség okozta tüneteket sorolják fel, például a hányást, a koordináció elvesztését, a görcsöket, a bénulást, a légzési problémákat és akár a halált is.

    Tekintettel arra, hogy ez a vegyi anyag milyen gyakran előfordul az ételeinkben és a kormányok nem hajlandóak semmit sem tenni annak érdekében, hogy csökkentsék a használatát, fontos, hogy organikus termékeket válasszunk, vagy ha lehetséges, termeljünk több saját élelmiszert. Ismét úgy tűnik, hogy a hatalmas vállalatok a pénzükkel és a befolyásukkal felülírják az emberek érdekeit. 
    (5)

    (1) - 
    https://www.fda.gov/downloads/Food/FoodborneIllnessContaminan
    (2) - 
    http://kockazatos.hu/anyag/klórpirifosz
    (3) - 
    https://www.epa.gov/ingredients-used-pesticide-products/chlorpyrifos
    (4) - 
    https://www.ewg.org/release/brain-damaging-pesticide-scott-pruitt-left
    (5) - 
    https://science.news/2018-02-02-brain-damaging-neurotoxic-pesticide






Agyérkatasztrófák nyomában



Írta:  Szalmási Krisztina


    Magyarországon az egyik leggyakoribb haláloknak számítanak a szív- és érrendszeri betegségek.
    Annak ellenére, hogy manapság sokkal kevesebben halnak bele a stroke-ba, mint 20-30 évvel ezelőtt.
    GutaütésA stroke angol eredetű szó, jelentése „ütés, csapás”. Ezt a szóelemet a magyar nyelvben is felfedezhetjük, hiszen a betegséget szokás gutaütésnek, szélütésnek, agylágyulásnak is nevezni.
    Először is, stroke-ról akkor beszélünk, amikor az agyban lévő artéria „eltömődik” vagy vér szivárog egy megrepedt véredényből. Mindkét eset súlyosan károsíthatja az agy szöveteit.
    Másodszor, ha a stroke az agy egy olyan fontos területén okoz sérülést, amely a közvetlen létfenntartásért felel (például agytörzs), akkor szinte biztos, hogy a beteg nem fogja túlélni.
    Harmadszor, a stroke előfordulásának kockázata az életkor előrehaladtával növekszik, ugyanakkor nem kizárt, hogy a fiatal korosztálynál is előforduljon.

        A legfontosabb kockázati tényezők:

    magas vérnyomás,
    • cukorbetegség (diabétesz),
    • dohányzás,
    • elhízás és magas koleszterinszint.
    Az összes elhalálozás körülbelül 15 százaléka stroke-ra vezethető vissza.
    A WHO (Egészségügyi Világszervezet) meghatározása szerint a stroke az agyműködés általános vagy gócos zavarával járó, gyorsan kialakuló tünetegyüttes, amely több mint 24 órán át áll fenn, vagy a beteg halálához vezet.

        Stroke fajtái, okai:

    Vértelen stroke (Ischemiás stroke): Kevesen tudják, hogy a stroke 80 százaléka vértelen. Rendszerint úgy alakul ki, hogy egy vérrög elzárja az agy egyik erét. Vérellátás hiányában az idegsejtek oxigén- és tápanyaghiány miatt néhány percen belül elhalnak. A vértelen stroke-nak két leggyakoribb formája a következők:
    1. Trombotikus (avagy trombózisos) stroke A stroke e típusában a vérrög helyben keletkezik (ezt hívják trombusnak). A vérrög általában egy érelmeszesedés által károsított érterületen (egy plakkon) alakul ki, ezeknek ugyanis egyenetlen a felszíne, így könnyen alakulnak ki rajtuk trombusok. Ez a folyamat nyaki verőereken is lejátszódhat. Vértelen stroke-ot egy artérián nagyfokú szűkületet (sztenózist) létrehozó plakk is okozhat, ha az adott ér által ellátott agyterület vérigénye hirtelen megnő.
    2. Embóliás stroke Ebben a típusban a vérrög nem helyben keletkezik (embólus), hanem a véráram sodorja egy agyi verőérbe, ahol fennakadva elzárja az eret. Embóliát bármilyen szövettörmelék is okozhat. Leggyakrabban a szívpitvarok fibrillálnak, azaz szabálytalanul húzódnak össze, és ezért véralvadék képződhet bennük, ami leszakadva embólust képez.
    Vérzéses stroke: Köznyelven az agyvérzés, akkor alakul ki, ha az agy valamelyik ere megreped és vérzés alakul ki. Az esetek 20 százaléka ilyen. A kiömlő vér egyrészt maga is nyomja az agyat, másrészt az adott ér által ellátott távolabbi agyterületre már nem jut elég vér. A kockázati tényezőkön kívül előfordulhat még érfejlődési rendellenesség is. Az érfejlődési rendellenességek formái: verőértágulat avagy aneurizma, arteriovenózus malformáció (ez hajszálerek közbeiktatása nélküli artéria-véna kapcsolatot jelent, ami a vénás oldalon a nagy nyomás miatt könnyen megreped).

        Az agyvérzésnek két fő csoportját különíthetjük el:

    1. Agyállomány-vérzés: Ebben a típusban a vérzés az agyon belül jön létre, megterhelést követően (vérnyomáskiugrás, fizikai megerőltetés), az elhasználódott érfal megrepedése miatt.
    2. Szubarachnoideális vérzés: Ilyenkor a vérzés az agyat körülvevő egyik agyburok, a pókhálóhártya (arachnoidea) egyik artériájából származik és az agyat körülvevő folyadékba (likvor) terjed. A subarachnoideális vérzés első tünete a nagyon éles, ütésszerű, hasító fejfájás. A stroke e típusát nagyon gyakran egy arachnoideális aneurizma kiszakadása okozza. Az aneurizmák döntően genetikai hajlam miatti fejlődési zavar következtében vannak jelen, és a kor előrehaladtával folyamatosan továbbtágulnak, végül kiszakadnak. A szubarachnoideális vérzés során az arachnoidea többi ere görcsösen összehúzódik, ami tovább rontja az agy vérellátását.
    Transitoricus Ischaemias Attack (TIA) Mini stroke: Olyan átmeneti agyi vérellátás-zavarral járó állapot, ami abban különbözik a stroke-tól, hogy nem jár sejtelhalással. Tünetei jelzik az agy kóros vérkeringését, de legkésőbb 24 órán belül rendeződnek. A tünetek enyhülése után érdemes azonnal orvoshoz fordulni.

        Tünetei:

    Rendellenes érzések és érzéskiesések a végtagokban,
    • 
    féloldali gyengeség vagy enyhe bénulás,
    • 
    részleges látás- és halláskiesés,
    • 
    szédülés, egyensúlyzavar,
    • 
    szokatlan mozgások,
    • 
    a hólyag működési zavara.

        A stroke tünetei:

      • Az arc, a kar, vagy a láb általában egy oldalon fellépő hirtelen érzéketlensége, az egyik testfél zsibbadása (határozott vonal húzható a zsibbadó és a nem zsibbadó testfél között), az egyik oldali végtagok gyengesége vagy bénulása.
      • • Hirtelen kialakuló beszédértési, szótalálási vagy hangképzési zavar (aphasia).
      • • Hirtelen elhomályosuló látás (akár a megvakulásig is), kettős látás, vagy látásélesség gyors csökkenése.
      • • Hirtelen kialakuló szédülés, mozgási zavarok, egyensúlyvesztés. Minden előzmény nélküli, szokatlan jellegű erős fejfájás, melyhez arcfájdalom, nyaki merevség, a szemek között megjelenő fájdalom, hányás és tudatzavar társulhat (ez kimondottan a stroke egy speciális típusára, az úgynevezett subarachnoideális vérzésre jellemző). Zavartság, memóriazavar, a térbeli tájékozódás, illetve az érzékelés zavara.
      • • Nyelészavar,
      • • a kinyújtott nyelv ferdesége.
      • • Súlyos esetben kóma, eszméletvesztés is előfordulhat.
    A stroke tünetei a súlyosságtól függően változnak. Mégha a stroke tünetei gyorsan megoldódnak, akkor is azonnali orvosi segítségre van szükség.

        Mi az első lépés a stroke kezelésében?

    Ha valaki stroke-ot szenved, a gyors cselekvés létfontosságú.
    A mentők hívása után általában azt tanácsolják, hogy mindenki:
    • Maradjon higgadt!
    • 
    Gondoskodjon arról, hogy a környező terület biztonságos legyen, és ne legyen közvetlen veszély, mint például mozgó járművek lépcső!
    • 
    Nyugtassuk meg a személyt, hogy a segítség úton van!
    • 
    Ne adjunk neki ételt vagy folyadékokat!
    • 
    Érdemes egy egyszerű tesztet elvégezni az illetővel, ha eszméleténél van:
    Szájzug elhúzódása: Kérjük meg a beteget, hogy mosolyogjon, vagy mutassa a fogait.
    Ha az egyik oldalon a szájzug a másik oldalihoz képesti mozgásában elmarad, az az akut stroke jele lehet.
    • Egészséges: mindkét oldali arcfél és szájzug mozgása szimmetrikus.
    • Kóros: az egyik arcfél/szájzug a másik oldalhoz képest mozgásában elmarad.
    A kar süllyedése: A beteg csukott szemmel 10 másodpercen át tartsa karjait előre nyújtva, a tenyereit pedig fordítsa felfelé. Ha az egyik kar a másik oldalihoz képest ingadozik vagy süllyed, vagy a tenyér be- és lefelé fordul, az az akut stroke tünete lehet.
    • Egészséges: mindkét kart képes megtartani.
    • Kóros: az egyik kart nem tudja megtartani, vagy süllyed és pronál a másik oldalihoz képest.
    Beszéd: Mondjon a beteg egy mondatot (pl.: „Nem esik messze az alma a fájától“; vagy valamilyen más, egyszerű mondatot)! Ha a beteg elkenten, nehezen érhetően mondja a szavakat, helytelen szavakat mond, vagy nem tud beszélni, az a stroke tünete lehet.
    • Egészséges: A beteg helyesen és jól érthetően mondja a mondatot.
    • Kóros: A beszéd elkent, nem megfelelő szavakat mond, vagy nem tud beszélni.
    Ha a betegnél a három tünetből akár csak egy is észlelhető, és az akut jelleggel alakult ki, 72 százalékos a valószínűsége, hogy stroke-ja van. Ha mindhárom tünet fennáll, az akut stroke valószínűsége több mint 85 százalék.
      • • Óvatosan helyezze az illetőt kényelmes helyzetbe! Ideális esetben az oldalára kell fektetni fejét és vállát kissé felemelve és párnával vagy ruhadarabbal alátámasztani.
      • • A szűk ruhákat, például a gombosított inggallérokat vagy sálakat meg kell lazítani.
      • • Ha hideg van, használjon takarót vagy kabátot, hogy melegen tartsa a beteg testét.
      • • Ellenőrizze, hogy a légutak tiszták-e! Ha vannak olyan tárgyak vagy anyagok, mint például hányás, a szájban, ami akadályozhatja a légzést, helyezze az embert stabil oldalfekvésbe (eszméletlen ember esetén).
      • • Jegyezze fel a személy tüneteit, és figyelje meg az állapotváltozásokat! Fontos, hogy a sürgősségi személyzetnek minél több információt adjon a helyzetről.
      • • Próbáljon meg emlékezni arra az időre, amikor a tünetek elkezdődtek, nézzen meg egy órát, ha lehetséges! Nehéz becsülni az idő múlását, amikor stresszes helyzetben van az ember. De fontos lehet.
    A stroke-ot leggyakrabban MRI-vel és CT-vel igazolják, a potenciális embólus vagy vérzésforrásokat pedig cardialis(szív) és carotis UH, EKG, vérnyomás-monitorozás, érfestés (angiographia) továbbá a vér laboratóriumi vizsgálata derítheti fel.

        Kikerülhetetlen rizikófaktorok:

    genetika, örökletes hajlam,
    • nem: a férfiak 25 százalékkal gyakrabban kapnak szélütést, mint a nők.
    • Kor: a közhiedelemmel ellentétben a stroke nemcsak az idősek betegsége, hiszen a betegek 25 százaléka 60 év alatti, azaz a fiatalokat, középkorúakat is veszélyezteti! 50 éves kor felett pedig 10 évenként duplázódik meg a szélütés kockázata.

        Kikerülhető rizikófaktorok:

    Dohányzás
    • Alkoholfogyasztás
    • Helytelen életmód

        Prevenció:

      • • Testmozgás: Főleg az aerob mozgás.
      • • C-vitamin: Egy 2014-es tanulmány szerint a C-vitaminhiányt kockázati tényezőként lehet tekinteni. 65 vérzéses infarktuson átesett beteget hasonlítottak össze 65 egészséges emberrel. A kutatók mindkét csoport C-vitamin szintjét összehasonlították. Az eredmény: az összes résztvevő 41 százalékánál normál C-vitamin szintet mértek, 45 százalékuknál kimerült szintet, 14 százalékuknál pedig szinte olyan alacsony volt a C-vitamin szint, hogy az már kóros volt. A tanulmány szerzője, Dr. Stephane Vannier szerint több kutatásra lenne szükség, hogy a felfedezés helytálló legyen, de hozzá tette, hogy a C-vitamin azért is működhet, mert csökkenti a vérnyomást.
      • • Gyógyszeres megelőzés: A hosszú távú acetilszalicilsav-terápia 25 százalékkal csökkenti a halálos kimenetelű kardiovaszkuláris események kialakulásának és a szív-érrendszeri halálozás kockázatát. Ezt több klinikai vizsgálat igazolta.
      • • A vérnyomás normális értékének megtartása.
      • • L-karnitin: Az L-karnitin egy olyan természetes anyag, melyet az emberi szervezetben és az állati, illetve növényi táplálékokban egyaránt megtalálunk. Védi az idegrendszert, zsírégető, gátolja a koleszterin lerakódását, erősíti a szívizmot és az immunrendszert. Legnagyobb mennyiségben az állati eredetű táplálékokban találkozhatunk az L-karnitinnal. A vörös húsok, mint például a birka, a kecske, a juh és a sertés L-karnitin-tartalma a legmagasabb.
      • • Halolaj: Izommerevségre, ízületi fáradtságra ajánlják, de kitartóbbá tesz az edzések alatt is, lassíthatja az erek elmeszesedését, és csökkentheti a vér kóros alvadékonyságát, ezáltal fontos tényező lehet a trombózis és a szívinfarktus megelőzésében. Továbbá:
        * * A szélütés kockázatát nagymértékben csökkenti.
        * * Szívritmus-szabályozó hatása van.
        * * Lassítja az erek öregedési folyamatait.
        * * Küzd az arteroszklerózis – az erek beszűkülése ellen.
        * * Küzd az abnormális véralvadás, és a trombózis ellen.
        * * Javítja a vérátfolyást az erekben, és hígítja a túl viszkózus vér állagát.
        * * Csökkenti a vércukorszintet.
      • • Fokhagyma: Tágítja az ereket, csökkenti a vér LDL-koleszterinszintjét, antioxidánsként serkenti az immunrendszert, véralvadásgátló és vérnyomáscsökkentő. A fokhagyma baktériumölő hatásának köszönhetően tisztítja a szervezetet.
      • • B6- és B12-vitamin: Az idegrendszer kielégítő működéséhez szükséges. Végtagrángatózással járó görcsökre jó, az idegrendszerre is hatással van, ezért az egyéb tünetek mellett álmatlanságot és depressziót is okozhat a hiánya. Már kisebb mértékű hiánya is növeli a szervezetben a homocisztein szintet, ami a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát növeli. Jótékonyan hat a bőrre, idegrendszerre, vérre, és az izmok görcsössége ellen.
      • • Béta-karotin: Az érelmeszesedés ellen véd, csökkenti a szívkoszorúér-elzáródás, a szívinfarktus és a hirtelen szívhalál kockázatát. Ösztönzi az immunrendszer működését is.
      • • Szelén: Erőteljes antioxidáns, szerepet játszik az immunrendszer egészséges működésében, szív- és agyműködést védő, stressztűrő-képesség fokozó hatása van.
      • • E-vitamin: Az állóképességet fokozza, segíti a sejtregenerálódást. Antioxidánsként segít eltüntetni az oxigénfelhasználásból eredő melléktermékeket, amelyek gátolják a regenerálódást.
      • • Magnézium: Jelentős szerepe van a szívbetegség megelőzésében és kezelésében. A magnézium a vérnyomást is képes csökkenteni, sőt az infarktus utáni felépülést is elősegíti azáltal, hogy képes feloldani a vérrögöket, tágítja a koszorúeret és szabályozza a veszélyes szívritmuszavarokat. Elősegíti az izmok elernyedését, részt vesz többek között az energiatermelésben, az idegrendszer és az izmok működésében. A magnézium az idegrendszer sejtjeinek működésén túl a csontok és fogak felépítésében is részt vesz a kalcium mellett. A sejtek hártyájának áteresztőképességét is szabályozza, hatására az érfalak rugalmassága nő, a szívizom összehúzódó képessége javul, és csökken a ritmuszavarhoz vezető állapot kialakulásának valószínűsége is, vagyis javítja a szív munkájának hatásfokát.
      • • Parlagi ligetszépe: Szerepet játszik a vér koleszterinszintjének csökkentésében és javítja a koszorúér keringését. Érelmeszesedést-gátló hatása van.
      • • Napraforgómag: Magas E-vitamin, telítetlen és esszenciális zsírsav tartalma van. A benne lévő többszörösen telítetlen zsírsavakkal megelőzhetjük a szív- és érrendszeri betegségeket, és csökkenthetjük a koleszterinszintet. Fontos, hogy az étolaj használata során transzzsírok keletkeznek , így az állandó étolajhasználat egészségtelen, helyette a kókuszolaj javasolt.
      • • Fehér fagyöngy: Vérnyomáscsökkentő, szívnyugtató, érelmeszesedés elleni szer, és immunstimuláns.
      • • Lenmag és lenmag-olaj: A lenmag a legjobb növényi forrása az Omega 3 és Omega 6 zsírsavaknak, amelyek elengedhetetlenek a szív normális működéséhez, de a csontok egészségéért, a vérnyomás kordában tartásáért is felelősek. Főként nőknek javasolt,mert a férfi szervezet nem képes úgy lebontani az olajat, helyette a tőkehal máj illetve a halolaj javasolt.
      • • Omega 3:
    * * Előnyösen befolyásolja az agysejtek működését.
    * * Előnyösen befolyásolja az idegsejtek működését.
    * * Segít a szív- és érrendszeri megbetegedések, valamint a szívritmuszavar kialakulásának megelőzésében.
    * * Csökkenti a vérrög kialakulásának a kockázatát azáltal, hogy gátolja a véralvadást elősegítő faktorokat.
    * * Növeli a véralvadási időt.
    * * Gátolja a vérlemezkék összecsapódását.
    * * Csökkenti a vér viszkozitását.
    * * Segít csökkenteni a szervezeten belüli Omega-6 túlsúlyt, ezáltal enyhítve az emiatt kialakult betegségek tüneteit (pl.: szív- és érrendszeri megbetegedések, szívritmuszavar, gyulladásos betegségek, immunrendszer problémák, túlzott vérrögképződést stb.).
    * * Javasolt Omega 3 és Omega 6 fogyasztás az egy a háromhoz arány, illetve nem lehet 1:7- nél nagyobb.
      • Kurkuma: A népi orvoslás emésztési panaszokra, májbetegségekre, fájdalomcsillapításra, vérhígításra, bőrpanaszok kezelésére alkalmazza.
      • • Galagonya tea: Szív- és érrendszer-erősítő hatása van.
    Minden gyógykészítményt érdemes kúraszerűen orvosi vagy szakértő felügyelet mellett alkalmazni.

        A stroke szövődményei:

    Bénulás
    • Légúti gyulladás
    • Mélyvénás trombózis (DVT)
    • Szívritmuszavar
    • Agylágyulás
    • Koponyaűri nyomásfokozódás
    • Nyelési zavar
    • Vizeletürítési zavar
    Kizárólag kórházban-klinikán szakorvosi és szakápolói felügyelet mellett kezelhetőek: akár intenzív osztályon, akár neurológia osztályon, stroke centrumban.
    Házi módszerek, avagy mivel segíthetünk magunkon: szobabicikli, húzódzkodó kötél, amivel a sérült kart lehet fejleszteni, a lábaknak pedig kisebb távú séta ajánlott.
    Agyvérzés okozta bénulásra:
    1. • Szezámmagolajos masszázs a tarkóra.
    2. • Mézes káposztapakolás a nyakra.
    Az agyvérzés lelki okai: Az élet valamilyen területe zavart szenved, az érzelem kinyilvánításának elfojtása, valaminek az elutasítása mellett. Le kell zárni a régi dolgokat, nem szabad a múlton rágódni. Változtatásra hívja fel a figyelmet. Az egyén a személyiségének egyik részét nem élte meg, elutasította. Amennyiben létének ezt a síkját továbbra is elutasítja, előbb-utóbb cselekvésképtelenné válik, azaz megbénul. Ez az emocionális képtelenség a külvilág számára is érzékelhetővé válik.

        Készülékek

    WIWE készülék: Magyar kutatók fejlesztették ki 2016-ban. Előre jelzi a stroke-ot és a szívmegállás kockázatát.
    A WIWE ezen kívül képes mérni a vér oxigénszintjét, a pulzust, illetve rendelkezik olyan egyéb funkciókkal is, mint a lépés- és kalóriaszámláló” – idézték a közleményben Kozmann György professzort, a Pannon Egyetem Egészségügyi Informatikai K+F Központ elnökét, aki munkatársaival alkotta meg az orvostechnikai eszközt.
    A találmányt az egri székhelyű Sanatmetal Kft. fejlesztette tovább és szerezte meg a szükséges engedélyeket. A 100 százalékban magyar tulajdonú vállalkozás traumatológiai, ortopédiai, gerincsebészeti és fogászati implantátumokat is gyárt és forgalmaz.
    Újabb magyar kutatások eredményei azt is bizonyították, hogy gyulladáscsökkentéssel is enyhíthetők a stroke hatásai. Bizonyították, hogy a stroke hatására kialakuló agyi sérülést nagymértékben súlyosbítják az agyban, illetve a szervezet egészében lejátszódó gyulladásos folyamatok, amelyek a stroke kockázati tényezőinek számító betegségekben fokozott aktivitást mutatnak. A kutatók azt is igazolták, hogy számos gyakori bakteriális és vírusfertőzés korábban nem gondolt mértékben súlyosbítja a stroke kimenetelét a gyulladásos folyamatok fokozása által.
    Forrás: TUDOMÁNYPLÁZA





A gyógyszereket azért fejlesztik ki, hogy csökkentsék a populációt!



Írta:  Shane Ellison


    "Kémikus vagyok, tehát a tudományos kutatás, illetve munka a szakterületem. Mégis úgy vélem, hogy az előállított gyógyszerek azt a célt szolgálják, hogy folyamatosan csökkenjen az emberi populáció" – állítja Shane Ellison.
    Egy híres kémikus szerint a a gyógyszereket azért fejlesztik ki, hogy csökkentsék a populációt!
    A kémikus arra is felhívja a figyelmet, hogy a gyógyszergyártók nyilatkozatából az tűnik ki, hogy ők csak gyógyszereket fejlesztenek ki, de nem azért, hogy a betegeket kezeljék.
    Ellison szerint az egész gyógyszeripar egy hatalmas üzletág, ezért mindent elkövetnek azért, hogy a betegek évről-évre több gyógyszert szedjenek, és olykor még külön betegségeket is előidéznek, “kitalálnak”, csakhogy legyen amire előállítsák ezeket a szereket. A leginkább a mentális zavarok kezelésére előírt gyógyszeres terápiák miatt kell félni, hiszen nincs semmi bizonyíték arra, hogy ezek hatásosak, és ezt az orvosok is tudják jól, mégis halomra írják fel a bogyókat.
    Ezeket a gyógyszereket szinte mindig biztosan el tudják adni, mivel a gyártók a legjobb és legnagyobb marketing cégekkel működnek együtt, így a siker szinte mindig garantált. És megfizetnek komoly szakembereket, tudósokat, pszichiátereket is, akik elmondják, hogy miért érdemes beszerezni a legújabb készítményeket.
    Egyes becslések szerint évente 125 ezer ember hal meg a családorvosok által felírt gyógyszerek következményében. A gyógyszeripar továbbra is a marketingre költi a legtöbb pénzt, és nem arra, hogy a létező betegségeket megfékezze.
    Ezért legközelebb ha ki kell váltanunk a receptet, ami például Prozac gyógyszert tartalmaz, gondoljuk meg kétszer is, hogy vajon a mi egészségünket szolgálja-e a készítmény, vagy más zsebét gazdagítjuk megvásárlásával.
     Shane Ellison
    CCHR: The Psycho/Pharmaceutical Industry with Shane Ellison




A magnéziumhiány inzulinrezisztenciát okoz



Írta:  Szendi Gábor

    A magnézium olyan ásványi anyag, amely a szervezet több mint 300 féle anyagcsere folyamatában vesz részt. Az amerikaiak nagy része a táplálékból (1) nem jut elég magnéziumhoz, ami egy sor krónikus betegség kialakulásához vezethet (2-4). Az orvosok mégsem elég elkötelezettek abban, hogy pácienseik figyelmét felhívják a magnéziumpótlás fontosságára.
    Faloon, C:
    A magnéziumhiány inzulinrezisztenciát okoz
    Fordította:Czárán Judit
    Forrás: CHANCELLOR FALOON:MAGNESIUM Deficiency Increases Insulin Resistance LIFE EXTENSION | JULY 2017 pp:76-81
    Egy a Journal of the American Medical Association (JAMA) című folyóiratban publikált tanulmány szerint "a kóros magnéziumhiány sok esetben felderítetlen marad, amin úgy lehetne segíteni, ha a rutin vérvizsgálatoknál a magnéziumszintet is mérnék (5).
    A magnéziumhiány ugyanis migrént (6-8), csontritkulást (9), sztrókot (10-12), szívbetegséget (13, 14) és egy sor más betegséget okozhat. Ám ami a kutatókat a legjobban izgalomba hozta, az az, hogy a magnézium csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.
    Az intenzív mezőgazdasági művelés veszélyei
    Az 1940-60 közötti zöldforradalom következményeként a világon korábban soha nem látott mértékben megnőtt az élelmiszertermelés (15, 16). Az újfajta földművelési technológia kidolgozásában egy Norman Borlaug nevű amerikai biológus játszott úttörő szerepet. Ezzel mintegy egymilliárd embert mentett meg az éhezéstől, amiért 1970-ben Nobel díjjal tüntették ki.
    A zöld forradalom részeként bevezetett új trágyázási technológia következtében az élelmiszertermelés exponenciális növekedésnek indult, ám ezzel párhuzamosan csökkent a megtermelt élelmiszerek ásványi anyag, illetve vitamintartalma. Vagyis nőttek a hozamok, de a terménynek a korábbiaknál kisebb lett a tápanyagtartalma. A zöld forradalom óta a gabonafélék magnéziumtartalma átlagosan 19,6 százalékkal csökkent, ami különösen azokban a régiókban probléma, ahol a napi magnézium-bevitel 75 százaléka gabonaféléből származik.
    A tudósok szerint a tápanyagtartalom csökkenése a nitrogén-, foszfor- és káliumtartalmú műtrágyákkal függ össze. A növényeknek szükségük van ezekre az elemekre, de némelyik közülük felszívódás tekintetében a magnéziummal áll versenyben. A kutatók úgy vélik, hogy az ilyen típusú műtrágyák használata kiegyensúlyozatlanná teszi a kereskedelemben kapható zöldség- és gyümölcsfélék tápanyagtartalmát. Magnéziumra a növényeknek szükségük van az életben maradáshoz, nélküle nem lennének képesek előállítani a fotoszintézishez nélkülözhetetlen klorofillt. Vannak továbbá olyan növények, amelyekben a magnézium aktiválja a glutation (18) termeléséhez szükséges enzimeket. A glutation olyan szabadgyök-semlegesítő molekula, amely bizonyíthatóan szerepet játszik egy sor sejtszintű folyamatban, mint a génaktivitás vagy az immunizáció (19).
    A magnézium sokrétű haszna
    Ahhoz, hogy működni tudjon, testünk minden sejtjének szüksége van magnéziumra. A magnézium egyike az ATP (a sejten belüli energiaátvitel "molekuláris pénzegysége") termeléséhez elengedhetetlenül szükséges sok-sok elemnek, de a szervezet működése szempontjából kulcsfontosságú enzimekben is megtalálható (18, 20, 21). Vagyis a magnézium kiemelten fontos szerepet játszik a szervezet optimális működésében.
    A tudósok gyakran végeznek ún. meta-analíziseket, amelyekben egy témával kapcsolatos több vizsgálat eredményét összegzik.
    A magnézium szerepét firtató, egymillió ember részvételével végzett 40 különböző vizsgálat nemrégiben elkészült meta-analízise során a kutatók megállapították, hogy a magnézium csökkenti a sztrók, a szívbetegségek, a 2-es típusú cukorbetegség és a bármilyen más okból bekövetkező halálozás kockázatát (22).
    Napi 100 mg magnézium (elemi magnéziumban mért mennyiségről van szó, a magnézium vegyületek eltérő mértékben tartalmaznak magnéziumot. 1 gramm magnézium citrát pl. 150 mg magnéziumot tartalmaz).
    7%-kal csökkenti a sztrók
    22%-kal a szívbetegségek
    12%-kal a 2-es típusú diabétesz és
    10%-kal a bármilyen más okból bekövetkező halálozás kockázatát.
    De a magnéziumnak más haszna is van, a legutóbbi kutatások például megerősítették azt a korábbi feltételezést, hogy a magnézium szerepet játszik a glükóz megfelelő hasznosulásában, illetve az inzulin hatásában is.
    A magnézium szerepe a glükóz-felhasználásban
    Konkrét kutatási eredmények állnak rendelkezésre azzal kapcsolatban, hogyan befolyásolja a magnézium az inzulinrezisztenciát, amely a 2-es típusú cukorbetegség legfőbb oka (23). Hogy ezt megértsük, tudnunk kell, mi történik, ha a szervezet rezisztensé válik az inzulinnal szemben.
    Étkezés után a vércukorszintünk megemelkedik. Ahhoz, hogy újra a normálisra csökkenjen, illetve hogy a vérünk a glükózt a sejtek belsejébe tudja szállítani, inzulinra van szükségünk. Ha azonban a vércukorszintünk egyfolytában magas, akkor ez túlzott inzulin-termeléshez vezet. A krónikusan megnövekedett inzulinszint viszont arra késztetheti a sejtek inzulin-receptorait, hogy ne reagáljanak többé az inzulinra. A hasnyálmirigy hiába termel egyre több és több inzulint, az inzulin-receptorok nem reagálnak rá. Ennek eredményeképpen megnő a vércukorszintünk, ami cukorbetegséghez és egy sor más, ehhez kapcsolódó betegséghez vezet. A kutatók részletekbe menően feltárták a magnézium és a cukorbetegség kapcsolatát. Rájöttek, hogy az inzulin-receptoroknak magnéziumra van szükségük a megfelelő működéshez, illetve ahhoz, hogy reagálni tudjanak az inzulinra. Viszont az is kiderült, hogy a magas inzulinszint hatására a vesék több magnéziumot választanak ki, és ezáltal a szervezetben lecsökken ennek a roppant fontos ásványi anyagnak a szintje (24). Márpedig a magnéziumhiány fokozza az inzulinrezisztencia kialakulásának veszélyét. És máris kész az ördögi kör: a magnéziumhiány inzulinrezisztenciát okoz, a magas inzulinszint viszont csökkenti a szervezet magnéziumtartalékait.
    Egy a Diabetes Metabolism című folyóiratban 2015-ben publikált tanulmány olyan vizsgálatról számol be, amelynek során 116 30 és 65 év közötti személlyel négy hónapon keresztül napi 382 mg magnéziumot szedettek (30). A vizsgálat végén ebben a csoportban szignifikáns eltérés volt kimutatható a placebo-csoporthoz képest. A magnézium-csoportnak átlagosan 11,6%-kal csökkent az éhgyomri, illetve 8,8%-kal az étkezés utáni vércukorszintje, 30,5%-kal kevésbé voltak inzulinrezisztensek, és 26,7%-kal alacsonyabb volt a triglicerid-szintjük.
    Ebből a kutatók azt a következtetést vonták le, hogy
    "…a magnéziumpótlás pre-diabéteszes, illetve csökkent magnéziumszinttel bíró felnőtteknél csökkenti a vércukorszintet és javítja az ételek glikémiás értékét (25).
    A magnézium csökkenti a hasnyálmirigyrák kialakulásának kockázatát
    Ismert, hogy az inzulinrezisztencia növeli a hasnyálmirigyrák kialakulásának kockázatát. A hasnyálmirigyrákkal diagnosztizált személyek mintegy 80%-a szenvedett korábban cukorbetegségben vagy a glükóz-intolerancia valamilyen formájában (26, 27).
    Egy másik statisztika szerint azoknak, akiknél először diagnosztizálnak 2-es típusú cukorbetegséget, 4-7-szeres a kockázatuk, hogy az elkövetkező három évben hasnyálmirigyrákot kapjanak (28).
    A cukorbetegség és a hasnyálmirigyrák közti összefüggés általában nem az első dolog, amire az orvosok gondolni szoktak, mikor pre-diabéteszes vagy diabeteszes beteggel találkoznak. Pedig a diabétesz-probléma menedzselésében nemcsak az adott pillanatban mért vércukorszintre kellene koncentrálni, hanem arra is, hogy hosszú távon hogy lehet megelőzni a hasnyálmirigyrák kialakulását.
    A British Journal of Cancer megvilágító erejű tanulmányt tett közzé, amelyben a magnéziumhiány szerepét vizsgálták a hasnyálmirigyrák kialakulásában. A kutatók 66 000 50 és 76 év közötti férfit és nőt kísértek figyelemmel nyolc éven keresztül. Ez alatt az idő alatt 151-vizsgálati személynél alakult ki hasnyálmirigyrák (29). A tanulmány rámutat, hogy a napi magnézium-bevitelben minden 100 mg-os csökkentés 24%-kal növeli a hasnyálmirigyrák kialakulásának kockázatát. A kutatók külön megnézték, mekkora a hasnyálmirigyrák kialakulásának a kockázata, ha a hatóságok által javasolt optimális mennyiségnél (ami férfiak esetében napi 420 mg, nőknél 320 mg) kevesebbet vesznek magukhoz a vizsgálati személyek, ami a konkrét esetben a javasolt mennyiség 75-99%-át jelentette, és azt tapasztalták, hogy a hasnyálmirigyrák kockázata ebben a csoportban 42%-kal magasabb volt, mint azoknál, akik az optimális mennyiséget vették magukhoz. Akik az optimális mennyiség kevesebb, mint 75%-át fogyasztották, azoknál már 76%-kal nagyobb volt a kockázat!
    Mindez azt jelenti, hogy az orvostársadalomnak igenis ismernie és használnia kellene a magnézium előnyös egészségre gyakorolt hatásaival kapcsolatos kutatási eredményeket, mert ezzel meg lehetne fékeznie egy sor a magnéziumhiánnyal összefüggő, és napjainkban egyre gyakoribbá váló betegséget.
    Összefoglalás
    A tudósok bebizonyították, hogy a magnézium komoly szerepet játszik a cukorbetegség és egy sor más, a cukorbetegséghez kapcsolódó betegség kockázatának a csökkentésében. Sok amerikai a táplálékkal nem vesz magához elég magnéziumot (1), mivel az intenzív földművelés hatására csökken a talajban levő magnézium mennyisége, vagyis egyre nehezebbé válik csak a táplálékból elegendő magnéziumhoz jutni. Ha ez a tendencia folytatódik, akkor 2050-re az Egyesült Államok lakosságának a 33%-a 2-es típusú cukorbetegségben fog szenvedni (30). Magnéziumpótlással azonban biztosíthatjuk, hogy szervezetünk a megfelelő mennyiségben hozzájusson ehhez a létfontosságú ásványi anyaghoz.

    Hivatkozások:
    1. Available at: https://ods.od.nih.gov/factsheets/MagnesiumHealthProfessional/. Accessed August 29, 2016.
    2. Nielsen FH. Magnesium, inflammation, and obesity in chronic disease. Nutr Rev. 2010;68(6):333-40.
    3. Swaminathan R. Magnesium metabolism and its disorders. Clin Biochem Rev. 2003;24(2):47-66.
    4. Nielsen FH. Effects of magnesium depletion on inflammation in chronic disease. Curr Opin Clin Nutr Metab Care.2014;17(6):525-30.
    5. Whang R, Ryder KW. Frequency of hypomagnesemia and hypermagnesemia. Requested vs routine. Jama. 1990;263(22):3063-4.
    6. Sun-Edelstein C, Mauskop A. Role of magnesium in the pathogenesis and treatment of migraine. Expert Rev Neurother.2009;9(3):369-79.
    7. Mauskop A, Varughese J. Why all migraine patients should be treated with magnesium. J Neural Transm (Vienna).2012;119(5):575-9.
    8. Talebi M, Savadi-Oskouei D, Farhoudi M, et al. Relation between serum magnesium level and migraine attacks. Neurosciences (Riyadh). 2011;16(4):320-3.
    9. Castiglioni S, Cazzaniga A, Albisetti W, et al. Magnesium and osteoporosis: current state of knowledge and future research directions. Nutrients. 2013;5(8):3022-33.
    10. Larsson SC, Orsini N, Wolk A. Dietary magnesium intake and risk of stroke: a meta-analysis of prospective studies. Am J Clin Nutr. 2012;95(2):362-6.
    11. Akarolo-Anthony SN, Jimenez MC, Chiuve SE, et al. Plasma magnesium and risk of ischemic stroke among women. Stroke.2014;45(10):2881-6.
    12. Cojocaru IM, Cojocaru M, Burcin C, et al. Serum magnesium in patients with acute ischemic stroke. Rom J Intern Med.2007;45(3):269-73.
    13. Del Gobbo LC, Imamura F, Wu JH, et al. Circulating and dietary magnesium and risk of cardiovascular disease: a systematic review and meta-analysis of prospective studies. Am J Clin Nutr.2013;98(1):160-73.
    14. Kieboom BC, Niemeijer MN, Leening MJ, et al. Serum Magnesium and the Risk of Death From Coronary Heart Disease and Sudden Cardiac Death. J Am Heart Assoc. 2016;5(1).
    15. Available at: https://www.britannica.com/event/green-revolution.Accessed April 10, 2017.
    16. Available at: https://www.thoughtco.com/green-revolution-overview-1434948. Accessed April 10, 2017.
    17. Available at: http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1970/borlaug-facts.html. Accessed April 10, 2017.
    18. Guo W, Nazim H, Liang Z, et al. Magnesium deficiency in plants: An urgent problem. The Crop Journal. 2016;4(2):83-91.
    19. Wu G, Fang YZ, Yang S, et al. Glutathione metabolism and its implications for health. J Nutr. 2004;134(3):489-92.
    20. Ko YH, Hong S, Pedersen PL. Chemical mechanism of ATP synthase. Magnesium plays a pivotal role in formation of the transition state where ATP is synthesized from ADP and inorganic phosphate. J Biol Chem. 1999;274(41):28853-6.
    21. Agarwal R, Iezhitsa I, Agarwal P, et al. Magnesium deficiency: does it have a role to play in cataractogenesis? Exp Eye Res. 2012;101:82-9.
    22. Fang X, Wang K, Han D, et al. Dietary magnesium intake and the risk of cardiovascular disease, type 2 diabetes, and all-cause mortality: a dose-response meta-analysis of prospective cohort studies. BMC Med. 2016;14(1):210.
    23. Simental-Mendia LE, Sahebkar A, Rodriguez-Moran M, et al. A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials on the effects of magnesium supplementation on insulin sensitivity and glucose control. Pharmacol Res. 2016;111:272-82.
    24. Gommers LM, Hoenderop JG, Bindels RJ, et al. Hypomagnesemia in Type 2 Diabetes: A Vicious Circle? Diabetes. 2016;65 (1):3-13.
    25. Guerrero-Romero F, Simental-Mendia LE, Hernandez-Ronquillo G, et al. Oral magnesium supplementation improves glycaemic status in subjects with prediabetes and hypomagnesaemia: A double-blind placebo-controlled randomized trial. Diabetes Metab.2015;41(3):202-7.
    26. Wang F, Herrington M, Larsson J, et al. The relationship between diabetes and pancreatic cancer. Mol Cancer. 2003;2:4.
    27. Chari ST, Leibson CL, Rabe KG, et al. Probability of pancreatic cancer following diabetes: a population-based study. Gastroenterology. 2005;129(2):504-11.
    28. Magruder JT, Elahi D, Andersen DK. Diabetes and pancreatic cancer: chicken or egg? Pancreas. 2011;40(3):339-51.
    29. Dibaba D, Xun P, Yokota K, et al. Magnesium intake and incidence of pancreatic cancer: the VITamins and Lifestyle study. Br J Cancer. 2015;113(11):1615-21.
    30. Available at: https://www.cdc.gov/media/pressrel/2010/r101022.html. Accessed April 11, 2017.



Az ayahuasca képes a cukorbetegséget teljesen visszafordítani?



Írta:  ce

    A cukorbetegség jelenleg világszerte több százmillió embert érint. Csak Amerikában a Betegségmegelőzési Központ (CDC) becslése szerint ez ...
    Az ayahuasca-ban található kémiai vegyület képes a cukorbetegséget teljesen visszafordítani 
  • ayahuasca
  • A cukorbetegség jelenleg világszerte több százmillió embert érint. Csak Amerikában a Betegségmegelőzési Központ (CDC) becslése szerint ez a szám körülbelül 20 millió lehet. A lehetséges gyógymódok és a betegség visszafordítására szolgáló módszerek ígéretes eredményeket mutatnak, és közöttük van egy olyan vegyi anyag, amely általában a világ számos növényében megtalálható. Ez az egyik fő összetevője annak a pszichoaktív keveréknek, melyet általában ayahuasca néven ismerünk.
    A cukorbetegség olyan autoimmun betegség, amely megakadályozza, hogy az ember hasnyálmirigye inzulint termeljen, amely egy olyan hormon, ami lehetővé teszi az ember számára, hogy energiát vegyen fel az ételekből. Ez akkor fordul elő, amikor a szervezet immunrendszere megtámadja és elpusztítja az inzulintermelő sejteket a hasnyálmirigyben, amelyet béta-sejteknek neveznek. Nyilvánvaló, hogy az ok nem tisztázott, de a tudósok úgy vélik, hogy genetikai és környezeti tényezők is szerepet játszanak. A mai modern tudomány azt mondja, hogy nincs gyógymód.
    Az 1-es és 2-es típusú cukorbetegség világszerte mintegy 380 millió embert érint. Mindkettő végeredményben a funkcionális hasnyálmirigy inzulintermelő béta-sejtek hiányából ered, amellyel kapcsolatban ez a kémiai vegyület mutatja a legígéretesebb eredményeket.
    A Nature Medicine című folyóiratban megjelent új kutatás, melynek vezető kutatói az Icahn Orvosi Egyetemen dolgoznak, és amelynek alapítója a JDRF nonprofit szervezet és a Nemzeti Egészségügyi Intézet megállapította, hogy:
    "Három különböző egér és humán szigetet használva az élő organizmus alapú modellekben azt mutatjuk be, hogy a harmin képes béta sejtproliferációt indukálni, növeli a szigetsejtek tömegét és javítja a glikémiás kontrollt. Ezek a megfigyelések azt sugallják, hogy a harmin analógok egyedi terápiás ígérettel rendelkezhetnek az emberi diabetes terápiák során." (1)
    Miután a kutatók felfedezték, hogy a harmin (2) képes a béta sejteket tenyészetben reprodukálni, humán szigetsejteket injektáltak cukorbeteg egerekbe és harmint adtak be nekik. Ez kiváltotta a béta-sejt termelést, ami a vércukorszintet a normális szintre emelte. A harminnal kapcsolatban úgy találták, hogy megháromszorozza a béta sejtek számát az egér hasnyálmirigyében.
    A tanulmány során több, mint 100 ezer potenciális vegyületet vizsgáltak meg, de mind közül csak a harmin volt az, amely az emberi inzulint termelő béta-sejtek számának növekedését eredményezte.
    "Eredményeink nagy mennyiségű bizonyítékot szolgáltatnak arra vonatkozóan, hogy a harmin gyógyszerosztály a béta-sejtek proliferációját olyan szintre emeli, amely releváns lehet a cukorbetegség kezelésében. Bár még sok munkánk van a harmin és a vele rokon vegyületek sajátosságainak és hatékonyságának javítása terén, úgy véljük, hogy ezek az eredmények kulcsfontosságú lépést jelentenek a cukorbetegség hatékonyabb jövőbeli kezelésére." - Andrew Stewart, a tanulmány vezető szerzője, az Icahn Orvosi Egyetem Cukorbetegség, Elhízottság és Metabolizmus Intézetének igazgatója. (3)
    Úgy gondolják, hogy a béta-sejtek regenerációja a válasz és a cukorbetegség végső gyógymódja, de még mindig van más mód. Nyilvánvaló, hogy a kutatók következő lépése olyan gyógyszerjelöltek kifejlesztése, amelyek csak a béta-sejteket célozzák meg.
    Van néhány ígéretes fejlesztés, melyet a Harvard Őssejt Intézetében értek el. A kutatók itt nemrég fedezték fel, hogyan lehet nagy mennyiségű inzulin termelő sejtet készíteni. Azt állítják, hogy ez az áttörés ugyanolyan nagy, mint az antibiotikumok kifejlesztése, amelyek (bár sikeresek voltak) alkalmazása súlyos és káros egészségügyi következményekkel járhat. Az őssejtből származó béta-sejtekkel jelenleg állatmodellekben végeznek klinikai vizsgálatokat, és a kutatók abban reménykednek, hogy a klinikai vizsgálatok a lehető leghamarabb megkezdődnek. (4)
    Tesztalanyok, akik mindössze 30 nap alatt visszafordították a cukorbetegségüket
    Az "Csak nyersen: A cukorbetegség visszafordítása 30 nap alatt" című dokumentumfilmben hat tesztalanyt vizsgáltak, akik különböző életstílussal és állapottal rendelkeztek, de mindegyikük diabéteszes volt - öt 2-es típusú és egy 1-es típusú. Mindegyik személy inzulint kapott.
    Az emberek mindenütt alternatív módokat keresnek, hogy elérjék a kívánt és néha jobb eredményeket, mint amit a hivatalos orvosok és a kormány által kinevezett szakemberek a rendelkezésükre bocsátanak. Fontos, hogy az emberek megismerjék a lehetőségeiket, és jó eséllyel éljenek is velük. Sok olyan cukorbeteg van, akik nem ismerik az étkezés erejét az állapotuk átalakításában, mégis az inzulint használják, és az általános nézetet követik, mintha az lenne az egyetlen igazság.
    Ez nem azt jelenti, hogy a hagyományos orvoslás rossz, egyszerűen csak hiányoznak belőle más lehetőségek. Végül sokan állítják hivatalosan, hogy nincs gyógymód, de a fenti eredmények azt sugallják, hogy többről szól a történet.
    (1) - http://www.nature.com/nm/journal/v21/n4/full/nm.3820.html
    (2) - https://en.wikipedia.org/wiki/Harmine
    (3) - https://www.sciencedaily.com/releases/2015/03/150309134629.htm
    (4) - http://news.harvard.edu/gazette/story/2014/10/giant-leap-against-diabetes/
    ce





A halál a belekben lakozik !


Írta:  Dr. Gerson

    Ezt a mondást Hippokratesznek tulajdonítják, aki az ókor egyik legnagyobb ismert gyógyítója volt (ie. 460 – ie. 365).

    A HALÁL A BELEKBEN LAKOZIK! – TISZTÍTSUK MEG BELSŐNKET

    A mai utódok gyakran hivatkoznak nevére, de vajon olvasták-e műveit? Ismerik-e a hippokrateszi eskü EREDETI szövegét?
    Ha igen, vajon mit kezdenek gyógyszerészeink, orvosaink az alábbi mondatokkal:
    „Senkinek sem adok majd mérget, még ha kéri is; sőt még csak ilyen tanácsot sem adok neki. Hasonlóképp egyetlen asszonynak sem adok magzatelhajtó szert.” … „Tisztán és szeplőtelenül fogom eltölteni életemet, gyakorolni mesterségemet.”
    Ha az ember ráhangolódik Hippokratész gondolatmenetére, hamar megérti, miért emeli ki az ókori mester épp a beleket: itt dől el mi az, amit a külvilágból befogadok, magamévá teszek és mi az, amit elutasítok, kirekesztek magamból. Röviden: mi az, ami ÉN vagyok és mi az, ami NEM ÉN vagyok!
    Mesterünk rátapintott a lényegre: itt a legkönnyebb elrontani. Minden Földre születő gyermek önálló, egyedi küldetéssel vág neki az útnak. Ha szabadon tapogathatná ki, tapasztalhatná meg életfeladatát, ösztönei, lelkiismerete mutatná a helyes irányt. Sajnos szülei, tanítói, környezete „segítenek” neki, egyre durvábban erőszakolják meg lelkét, egyre több ÉN-ről mond le magában, egyre több NEM ÉN rakódik le belsejében – beleiben.
    Az évtizedek óta a beleinkben rothadó párizsi, macisajt és műanyag hegyek csak fizikai kivetülései annak a töménytelen megalkuvásnak, hibás tudásnak és a mesterséges világnak, amiben felnőttünk. Miattuk nem tudjuk befogadni az éltető, a testünket – lényünket valóban tápláló külvilági erőket ideje, hogy megszabaduljunk tőlük.
    Tisztítsuk meg belsőnket!
    A magyar gyógyító hagyományban – a kínai tanításoktól eltérően – az emésztő rendszer és a belek a földelemhez tartoznak. A népi gyógyászat alapelve a „kutyaharapást szőrével”, az azonost az azonossal való gyógyítás (ugyanúgy, mint a homeopátiában). A legegyszerűbb, akár hetente elvégezhető béltisztításhoz is földet (agyag) használunk:
    Szárítsuk meg, és törjünk porrá bármilyen agyagot (falu széli agyagbánya, művészellátó stb.). Tegyük ki a napra egy napra, hadd vigyen fényt az alvilágba! Keverjük össze esővízzel pépesre, és minden étkezés előtt együnk pár evőkanálnyit. Ez a finom súrolószer fellazítja a belek falait borító lepedéket, kitisztítja a bélbolyhok közeiben rothadó, élősködőkben gazdag lerakódásokat.
    A magyar hagyományban durvább esetekben is gyógyítottak földdel, erős mérgezések esetén (pl. gombamérgezés) a pórul járt embert nyakig beásták. Az ilyenkor bekövetkező „csodás” gyógyulások magyarázata az, hogy a bőr mindenből másodlagos szervünk (légzés, ürítés, méregtelenítés stb.) így az agyonmérgezett máj feladatát is át tudja venni, képes méregteleníteni a szervezetet. Valószínűleg ez a működési elve a mozgásszervi betegségek gyógyítására használt iszappakolásnak is, a bőrön keresztüli méregtelenítés segít az ízületek mozgását korlátozó ásványi lerakódások megszüntetésében.
    Komolyabb egészségügyi problémák, neadjisten rák esetén komolyabb béltisztítás, beöntés szükséges. A következőben egy olyan, hagyományokon alapuló kúrát szeretnék bemutatni, amely elvégzéséhez semmilyen drága vagy nehezen beszerezhető anyag nem kell és több ezer ember próbálta már ki sikerrel. A leírás Somlósi Lajos előadásai alapján készült:
    BÉLTISZTÍTÁS BEÖNTÉSSEL
    A bél falán az akár több évtizedes lerakódások miatt az igazi táplálékok nem tudnak fölszívódni, mérgezik a belek közelében lévő szerveket, melyeket telítettsége el is nyomhat, eldeformálhat. A beöntések előtt érdemes az évtizedes lerakódásokat meglazítani, illetve feloldani. Erre kiválóan alkalmas a magnézium klorid, a faszén, az agyag, a mustármag, a ricinusolaj, a lenmag, a tarackbúza gyökér, a szappanfű gyökér, a gesztenye levél, a fekete éger kéreg, az izlandi zuzmó, a bolhafűmag stb.
    A második és harmadik menetben már lehet két liter gyógynövény főzet a készülékünkben. A beeresztés után a benntartás mellett gyertyaállást, ugrándozást, hasfalmasszírozást is végezhetünk, kinek-kinek vérmérséklete szerint. Gondolatainkban megkérjük a víz angyalát, segítse tisztulásunkat, s meg is tapasztaljuk mennyi bűzös, rothadó salakot hoz ki belőlünk az áldott víz. S ahogy magunk mögött hagyjuk mérgeinket, úgy szabadul fel a lehetősége annak, hogy a test a lélek templomává válhasson.
    A kúra első 6 literes alkalma után, két napra rá újra beöntünk, majd két-három napra rá 4 literrel tesszük ezt. Utána hetente egyszer egy hónapig 4 literrel. Későbbiekben egy-egy lakoma vagy tobzódás után alkalomszerűen, illetve az évszakváltások előtt célszerű. A kúra alatt vegetáriánus étrend javasolt, a böjt kiváló! A beöntések előtt hat órával ne együnk semmit, utána egy-egy csésze nyugtató gyógyteát ihatunk. Lefekvés előtt még egy kicsit tegyünk-vegyünk, hogy a bennmaradt egy-két deci tisztítóvíz kikívánkozzon.
    Aranyérben szenvedők először gyógyítsák meg aranyerüket, erre a kék krém, a vadgesztenye tinktúra, az agyagpakolás, a körömvirágos kenet stb. kiválóan alkalmas. Amint az aranyeres duzzanatok leapadnak, kezdődhet az óvatos beöntés egy-egy liter vízzel. A fogyó hold segíti tisztulásunkat.
    Epe- és májtisztítás kávés beöntéssel
    3 evőkanál őrölt Arabica biokávét adunk 1 liter vízhez, 3 percig főzzük, 15-20 percig állni és hűlni hagyjuk, majd leszűrjük. Hőmérsékletét 37-40 °C-ra állítjuk be. 12-15 percig fekve benntartjuk a kávés beöntést, hogy a máj 3 percenkénti vérátömlesztéséből és az epe ürítéséből legalább 3-4-szer segítsük a tisztulást. Akinek ez nem megy ürítési inger nélkül, az tartsa ill. hagyja bent a beöntő csövet a végbélben.
    A kávés beöntés előnyei:
    • Az epeműködés ösztökélésével megnő a belek lúgossága, megtisztul a vastagbél a cukrok és fehérjék erjedő rothadásától.
    • A máj 3 percenkénti átömlesztésével a bélfalakon át szabályos vérátömlesztést élünk meg.
    • Javul az emésztés az epeműködés serkentésével, és a kártékony mikroorganizmusok és paraziták semlegesítésével.
    • Javul a májműködés a kávé hatóanyagai által, (főleg a koffein-szelénium anyaglényegiség párosától). A máj méregtelenítő enzimje (az S-transzferasz) szabályosan életre kap.
    • A kávés beöntés gyorsan megnyugtatja az idegrendszert így feszültségoldó, lazító, „relaxálóan” pihentető.
    • A gyökércsokor (csakra), az uradalma éterikus energiái felszabadulnak a végbélizmokkal való szorítástól és a tisztulás erejétől, így a nemi mirigyek élet éltető ereje felszabadul.
    A kávés beöntés gyakorisága:
    • Súlyos és nagy betegeknek 4 óránként, vagyis 6-szor naponta Dr. Gerson tapasztalatai és javaslatai szerint.
    • Méregtelenítő kúraként 1-szer naponta.
    • Gyógyulást segítve 2-szer naponta.
    • Fájdalom csillapításhoz napi 1-3 alkalom a beteg állapotától függően.
    A kávés beöntés nem tudja kifejteni méregtelenítő és fájdalomcsökkentő hatását további mérgek (orvosságok, fájdalomcsillapítók, idegnyugtatók, mesterségesen átalakított élelmiszerek, stb.) mellett.
    “Azt figyeltem meg, hogy lehetetlenség méregteleníteni a szervezetet, ha egyúttal tovább adagoljuk az olyan mérgeket, mint a fájdalomcsillapítók, codein, demerol, scopolamin, stb. a végtelenségig.” Dr. Gerson –  zoldujsag.hu
    Három felnőtt közül egy béllázban szenved és teli van parazitákkal. Az ipari táplálékokon felnevelkedő gyermekek közül háromból kettőnek olyan szintű dugulásai vannak, melyek gyakran összetéveszthetők a rákos daganattal.
    Az évtizedek alatt a bélben lerakódott maradékok szabályosan belekötnek az emésztőrendszerbe, fényes, fekete áthatolhatatlan és kemény réteget alkotva, amely az 5-7 cm vastagságot is elérheti. A bélrendszer elhalt sejtjeiből, az elhalt baktériumok millióiból, az alvilági lények ürülékeiből, az epeváladék sóiból, koleszterolból, orvosságmaradékokból, emészthetetlen ipari élelmiszerek hosszú sorából áll össze.
    A vastagbél baktériumai, ha évekig a bélsár mocskában kénytelenek dolgozni, akkor rákkeltő anyagokat kezdenek előállítani. A lerakódások helyéről induló véráram és a test meridiánjai a szervekhez viszik az információt. A vastagbél tisztaságának létfontsságú mivolta ma nem ismert!
    A vastagbél állapota a magunkhoz vett élelmiszer vagy étek minőségétől és az étkezés módjától függ. A vastagbél lerakódásainak rothadéka elképesztő bűzt áraszt és a bélfalon át mérgezi a vért és a többi szervet. Legelőször a nemző szerveket és a nemi mirigyeket megbénítva, így hatástalanítva a nemiség nemes mivoltát és valós alkotás területét valamint a szervezet alkímiai átalakító képességét.
    A belső nemi szervek legtöbb betegsége (menstruációs zavarok, fájdalmak, gyulladások, daganatok, ciszták, fibrómák, folyások, méhszájsüllyedés, elzáródások, prosztata betegségek stb.) innen ered. Remélhetünk-e gyógyítást ezen a területen, amikor ezekhez folyik legközelebb a bélsár trágyahegyeinek a leve?
    Az immunrendszer összes végződése a vastagbélbe fut, így ha azt erősíteni akarjuk, ki kell tisztítanunk a vastagbelünket. Amint a vér megtisztul, megújul, a hasznos tápanyagok eljutnak a szervekhez, immunrendszerünk felerősödik, kitisztul a tekintet, selymesebbé válik a bőr, életerőnk és életkedvünk erőre kap és derűssé válnak gondolataink. Annak van rá leginkább szüksége, aki legjobban tiltakozik ellene. A folyamatot átélni nem undorító és gusztustalan, hanem felszabadító és örömteli érzés.
    A beöntést este végezzük, mivel fontos az utána lévő pihenés. A helyiség ne legyen hideg, ne legyen huzatos. Ha van lehetőség rá, a fürdőszobában törülközőn vagy fürdőszoba szőnyegen fekve, ha nincs akkor a szobában, mellénk készítve egy vödröt. A kúra első alkalmaira hat liter vízre lesz szükségünk, később négy literre.
    A vizet felforraljuk és visszahűtjük kézmelegre (40-42 fokra). Ha klóros a csapvíz, több mennyiséget forralunk, majd megvárjuk, hogy a klór leülepedjen. Ezt az egy-két litert ami az ülepedett klórt tartalmazza, ne használjuk! A kúrára a forrásvíz illetve a desztillált víz kiváló! Az első 2 liter víz legyen tiszta víz, a második és harmadik 2 liter lehet gyógytea vagy agyagos víz (a gyógynövényekből készült főzet az éppen aktuális problémákat is segíti megoldani, pl.: a kamilla fertőtlenít, a fekete üröm féregtelenít, a zsályának összehúzó hatása van). A vízhez és a teához adunk eukaliptusz olajat, maximum 10 cseppet, vagy citromolajat, vagy egy citrom levét átszűrve.
    A beöntő készülék tartályát a “testhez való csatlakozástól” mérve 1-1.5 méterre fölakasztjuk (patikákban beszerezhető, de ne a pumpásat vegyük, annak kevés az űrtartalma). Minél magasabb annál gyorsabb a víz folyása. Kezdőknek talán az egy méter a legmegfelelőbb. A beöntő csővéget vizsgáljuk át, van-e rajta a gyártás során keletkezett sorja. Ezt vágjuk le és csiszoljuk simára, majd fertőtlenítsük főzéssel. A fertőtlenítést minden használat után végezzük el!
    A csövecske végét és végbélnyílásunkat kenjük be szezám, olíva vagy más nemes olajjal. A behelyezés előtt nyissuk meg a csapot, engedjük ki a levegőt, majd zárjuk el. A bal oldalunkra fekszünk nyújtott bal lábbal és a mellkas elé felhúzott jobb lábbal. Teljes béke és nyugalom szükséges!
    Imával kisimíthatjuk a gondolatainkat és testünk görcsösségét. Lazíthatjuk végbelünk izmait, és a rekeszizmot. Fönt a tüdőbe lélegzünk nem a hasba. Ha valakinek a zene segít ellazulni, harmonikus zenéket hallgasson a művelet közben. A meggyújtott gyertya a tűz elem jelenlétével az energetikai tisztításban segédkezik.
    A csövecskét helyezzük be a végbélbe, majd csapocskát nyissuk ki. Először a készülékünkben két liter kézmeleg tiszta víz van. Engedjük be ezt a mennyiséget, majd kb. 3-5 percig a bal oldalunkon maradjunk fekve, majd középre hanyatt, utána jobboldalunkra, hogy a vakbél területét is átjárhassa a víz. Ezután eresszük ki a folyadékot.
    Ha valakinek nagyon erős ingere támad az ürítésre, amin már nem tud úrrá lenni, az a csapocskát zárja el, majd nyugodtan ürítsen! Nem szabad túlerőltetni! Próbálkozzék újra! Az ürítési inger a cső összecsípésével, vagy a csap elzárásával és nyugodt felső légzéssel némi gyakorlattal kiküszöbölhető. Így tovább benntartható a víz.
    A második és harmadik menetben már lehet két liter gyógynövény főzet a készülékünkben. A beeresztés után a benntartás mellett gyertyaállást, ugrándozást, hasfalmasszírozást is végezhetünk, kinek-kinek vérmérséklete szerint. Gondolatainkban megkérjük a víz angyalát, segítse tisztulásunkat, s meg is tapasztaljuk mennyi bűzös, rothadó salakot hoz ki belőlünk az áldott víz. S ahogy magunk mögött hagyjuk mérgeinket, úgy szabadul fel a lehetősége annak, hogy a test a lélek templomává válhasson.
    A kúra első 6 literes alkalma után, két napra rá újra beöntünk, majd két-három napra rá 4 literrel tesszük ezt. Utána hetente egyszer egy hónapig 4 literrel. Későbbiekben egy-egy lakoma vagy tobzódás után alkalomszerűen, illetve az évszakváltások előtt célszerű. A kúra alatt vegetáriánus étrend javasolt, a böjt kiváló! A beöntések előtt hat órával ne együnk semmit, utána egy-egy csésze nyugtató gyógyteát ihatunk. Lefekvés előtt még egy kicsit tegyünk-vegyünk, hogy a bennmaradt egy-két deci tisztítóvíz kikívánkozzon.
    Aranyérben szenvedők először gyógyítsák meg aranyerüket, erre a kék krém, a vadgesztenye tinktúra, az agyagpakolás, a körömvirágos kenet stb. kiválóan alkalmas. Amint az aranyeres duzzanatok leapadnak, kezdődhet az óvatos beöntés egy-egy liter vízzel. A fogyó hold segíti tisztulásunkat.
    Epe- és májtisztítás kávés beöntéssel
    3 evőkanál őrölt Arabica biokávét adunk 1 liter vízhez, 3 percig főzzük, 15-20 percig állni és hűlni hagyjuk, majd leszűrjük. Hőmérsékletét 37-40 °C-ra állítjuk be. 12-15 percig fekve benntartjuk a kávés beöntést, hogy a máj 3 percenkénti vérátömlesztéséből és az epe ürítéséből legalább 3-4-szer segítsük a tisztulást. Akinek ez nem megy ürítési inger nélkül, az tartsa ill. hagyja bent a beöntő csövet a végbélben.
    A kávés beöntés előnyei:
    • Az epeműködés ösztökélésével megnő a belek lúgossága, megtisztul a vastagbél a cukrok és fehérjék erjedő rothadásától.
    • A máj 3 percenkénti átömlesztésével a bélfalakon át szabályos vérátömlesztést élünk meg.
    • Javul az emésztés az epeműködés serkentésével, és a kártékony mikroorganizmusok és paraziták semlegesítésével.
    • Javul a májműködés a kávé hatóanyagai által, (főleg a koffein-szelénium anyaglényegiség párosától). A máj méregtelenítő enzimje (az S-transzferasz) szabályosan életre kap.
    • A kávés beöntés gyorsan megnyugtatja az idegrendszert így feszültségoldó, lazító, „relaxálóan” pihentető.
    • A gyökércsokor (csakra), az uradalma éterikus energiái felszabadulnak a végbélizmokkal való szorítástól és a tisztulás erejétől, így a nemi mirigyek élet éltető ereje felszabadul.
    A kávés beöntés gyakorisága:
    • Súlyos és nagy betegeknek 4 óránként, vagyis 6-szor naponta Dr. Gerson tapasztalatai és javaslatai szerint.
    • Méregtelenítő kúraként 1-szer naponta.
    • Gyógyulást segítve 2-szer naponta.
    • Fájdalom csillapításhoz napi 1-3 alkalom a beteg állapotától függően.
    A kávés beöntés nem tudja kifejteni méregtelenítő és fájdalomcsökkentő hatását további mérgek (orvosságok, fájdalomcsillapítók, idegnyugtatók, mesterségesen átalakított élelmiszerek, stb.) mellett.
    “Azt figyeltem meg, hogy lehetetlenség méregteleníteni a szervezetet, ha egyúttal tovább adagoljuk az olyan mérgeket, mint a fájdalomcsillapítók, codein, demerol, scopolamin, stb. a végtelenségig.” Dr. Gerson –  zoldujsag.hu
    Olvasói ajánlat


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése