2020. február 8., szombat

Egészségünkért 3.























Egészségünkért 3.



A halál a belekben lakozik !



Írta:  Dr. Gerson

    Ezt a mondást Hippokratesznek tulajdonítják, aki az ókor egyik legnagyobb ismert gyógyítója volt (ie. 460 – ie. 365).

      A HALÁL A BELEKBEN LAKOZIK! – TISZTÍTSUK MEG BELSŐNKET

    A mai utódok gyakran hivatkoznak nevére, de vajon olvasták-e műveit? Ismerik-e a hippokrateszi eskü EREDETI szövegét?
    Ha igen, vajon mit kezdenek gyógyszerészeink, orvosaink az alábbi mondatokkal:
    „Senkinek sem adok majd mérget, még ha kéri is; sőt még csak ilyen tanácsot sem adok neki. Hasonlóképp egyetlen asszonynak sem adok magzatelhajtó szert.” … „Tisztán és szeplőtelenül fogom eltölteni életemet, gyakorolni mesterségemet.”
    Ha az ember ráhangolódik Hippokratész gondolatmenetére, hamar megérti, miért emeli ki az ókori mester épp a beleket: itt dől el mi az, amit a külvilágból befogadok, magamévá teszek és mi az, amit elutasítok, kirekesztek magamból. Röviden: mi az, ami ÉN vagyok és mi az, ami NEM ÉN vagyok!
    Mesterünk rátapintott a lényegre: itt a legkönnyebb elrontani. Minden Földre születő gyermek önálló, egyedi küldetéssel vág neki az útnak. Ha szabadon tapogathatná ki, tapasztalhatná meg életfeladatát, ösztönei, lelkiismerete mutatná a helyes irányt. Sajnos szülei, tanítói, környezete „segítenek” neki, egyre durvábban erőszakolják meg lelkét, egyre több ÉN-ről mond le magában, egyre több NEM ÉN rakódik le belsejében – beleiben.
    Az évtizedek óta a beleinkben rothadó párizsi, macisajt és műanyag hegyek csak fizikai kivetülései annak a töménytelen megalkuvásnak, hibás tudásnak és a mesterséges világnak, amiben felnőttünk. Miattuk nem tudjuk befogadni az éltető, a testünket – lényünket valóban tápláló külvilági erőket ideje, hogy megszabaduljunk tőlük.
    Tisztítsuk meg belsőnket!
    A magyar gyógyító hagyományban – a kínai tanításoktól eltérően – az emésztő rendszer és a belek a földelemhez tartoznak. A népi gyógyászat alapelve a „kutyaharapást szőrével”, az azonost az azonossal való gyógyítás (ugyanúgy, mint a homeopátiában). A legegyszerűbb, akár hetente elvégezhető béltisztításhoz is földet (agyag) használunk:
    Szárítsuk meg, és törjünk porrá bármilyen agyagot (falu széli agyagbánya, művészellátó stb.). Tegyük ki a napra egy napra, hadd vigyen fényt az alvilágba! Keverjük össze esővízzel pépesre, és minden étkezés előtt együnk pár evőkanálnyit. Ez a finom súrolószer fellazítja a belek falait borító lepedéket, kitisztítja a bélbolyhok közeiben rothadó, élősködőkben gazdag lerakódásokat.
    A magyar hagyományban durvább esetekben is gyógyítottak földdel, erős mérgezések esetén (pl. gombamérgezés) a pórul járt embert nyakig beásták. Az ilyenkor bekövetkező „csodás” gyógyulások magyarázata az, hogy a bőr mindenből másodlagos szervünk (légzés, ürítés, méregtelenítés stb.) így az agyonmérgezett máj feladatát is át tudja venni, képes méregteleníteni a szervezetet. Valószínűleg ez a működési elve a mozgásszervi betegségek gyógyítására használt iszappakolásnak is, a bőrön keresztüli méregtelenítés segít az ízületek mozgását korlátozó ásványi lerakódások megszüntetésében.
    Komolyabb egészségügyi problémák, neadjisten rák esetén komolyabb béltisztítás, beöntés szükséges. A következőben egy olyan, hagyományokon alapuló kúrát szeretnék bemutatni, amely elvégzéséhez semmilyen drága vagy nehezen beszerezhető anyag nem kell és több ezer ember próbálta már ki sikerrel. A leírás Somlósi Lajos előadásai alapján készült:
    BÉLTISZTÍTÁS BEÖNTÉSSEL
    A bél falán az akár több évtizedes lerakódások miatt az igazi táplálékok nem tudnak fölszívódni, mérgezik a belek közelében lévő szerveket, melyeket telítettsége el is nyomhat, eldeformálhat. A beöntések előtt érdemes az évtizedes lerakódásokat meglazítani, illetve feloldani. Erre kiválóan alkalmas a magnézium klorid, a faszén, az agyag, a mustármag, a ricinusolaj, a lenmag, a tarackbúza gyökér, a szappanfű gyökér, a gesztenye levél, a fekete éger kéreg, az izlandi zuzmó, a bolhafűmag stb.
    A második és harmadik menetben már lehet két liter gyógynövény főzet a készülékünkben. A beeresztés után a benntartás mellett gyertyaállást, ugrándozást, hasfalmasszírozást is végezhetünk, kinek-kinek vérmérséklete szerint. Gondolatainkban megkérjük a víz angyalát, segítse tisztulásunkat, s meg is tapasztaljuk mennyi bűzös, rothadó salakot hoz ki belőlünk az áldott víz. S ahogy magunk mögött hagyjuk mérgeinket, úgy szabadul fel a lehetősége annak, hogy a test a lélek templomává válhasson.
    A kúra első 6 literes alkalma után, két napra rá újra beöntünk, majd két-három napra rá 4 literrel tesszük ezt. Utána hetente egyszer egy hónapig 4 literrel. Későbbiekben egy-egy lakoma vagy tobzódás után alkalomszerűen, illetve az évszakváltások előtt célszerű. A kúra alatt vegetáriánus étrend javasolt, a böjt kiváló! A beöntések előtt hat órával ne együnk semmit, utána egy-egy csésze nyugtató gyógyteát ihatunk. Lefekvés előtt még egy kicsit tegyünk-vegyünk, hogy a bennmaradt egy-két deci tisztítóvíz kikívánkozzon.
    Aranyérben szenvedők először gyógyítsák meg aranyerüket, erre a kék krém, a vadgesztenye tinktúra, az agyagpakolás, a körömvirágos kenet stb. kiválóan alkalmas. Amint az aranyeres duzzanatok leapadnak, kezdődhet az óvatos beöntés egy-egy liter vízzel. A fogyó hold segíti tisztulásunkat.
    Epe- és májtisztítás kávés beöntéssel
    3 evőkanál őrölt Arabica biokávét adunk 1 liter vízhez, 3 percig főzzük, 15-20 percig állni és hűlni hagyjuk, majd leszűrjük. Hőmérsékletét 37-40 °C-ra állítjuk be. 12-15 percig fekve benntartjuk a kávés beöntést, hogy a máj 3 percenkénti vérátömlesztéséből és az epe ürítéséből legalább 3-4-szer segítsük a tisztulást. Akinek ez nem megy ürítési inger nélkül, az tartsa ill. hagyja bent a beöntő csövet a végbélben.
    A kávés beöntés előnyei:
    • Az epeműködés ösztökélésével megnő a belek lúgossága, megtisztul a vastagbél a cukrok és fehérjék erjedő rothadásától.
    • A máj 3 percenkénti átömlesztésével a bélfalakon át szabályos vérátömlesztést élünk meg.
    • Javul az emésztés az epeműködés serkentésével, és a kártékony mikroorganizmusok és paraziták semlegesítésével.
    • Javul a májműködés a kávé hatóanyagai által, (főleg a koffein-szelénium anyaglényegiség párosától). A máj méregtelenítő enzimje (az S-transzferasz) szabályosan életre kap.
    • A kávés beöntés gyorsan megnyugtatja az idegrendszert így feszültségoldó, lazító, „relaxálóan” pihentető.
    • A gyökércsokor (csakra), az uradalma éterikus energiái felszabadulnak a végbélizmokkal való szorítástól és a tisztulás erejétől, így a nemi mirigyek élet éltető ereje felszabadul.
    A kávés beöntés gyakorisága:
    • Súlyos és nagy betegeknek 4 óránként, vagyis 6-szor naponta Dr. Gerson tapasztalatai és javaslatai szerint.
    • Méregtelenítő kúraként 1-szer naponta.
    • Gyógyulást segítve 2-szer naponta.
    • Fájdalom csillapításhoz napi 1-3 alkalom a beteg állapotától függően.
    A kávés beöntés nem tudja kifejteni méregtelenítő és fájdalomcsökkentő hatását további mérgek (orvosságok, fájdalomcsillapítók, idegnyugtatók, mesterségesen átalakított élelmiszerek, stb.) mellett.
    “Azt figyeltem meg, hogy lehetetlenség méregteleníteni a szervezetet, ha egyúttal tovább adagoljuk az olyan mérgeket, mint a fájdalomcsillapítók, codein, demerol, scopolamin, stb. a végtelenségig.” Dr. Gerson –  zoldujsag.hu
    Három felnőtt közül egy béllázban szenved és teli van parazitákkal. Az ipari táplálékokon felnevelkedő gyermekek közül háromból kettőnek olyan szintű dugulásai vannak, melyek gyakran összetéveszthetők a rákos daganattal.
    Az évtizedek alatt a bélben lerakódott maradékok szabályosan belekötnek az emésztőrendszerbe, fényes, fekete áthatolhatatlan és kemény réteget alkotva, amely az 5-7 cm vastagságot is elérheti. A bélrendszer elhalt sejtjeiből, az elhalt baktériumok millióiból, az alvilági lények ürülékeiből, az epeváladék sóiból, koleszterolból, orvosságmaradékokból, emészthetetlen ipari élelmiszerek hosszú sorából áll össze.
    A vastagbél baktériumai, ha évekig a bélsár mocskában kénytelenek dolgozni, akkor rákkeltő anyagokat kezdenek előállítani. A lerakódások helyéről induló véráram és a test meridiánjai a szervekhez viszik az információt. A vastagbél tisztaságának létfontsságú mivolta ma nem ismert!
    A vastagbél állapota a magunkhoz vett élelmiszer vagy étek minőségétől és az étkezés módjától függ. A vastagbél lerakódásainak rothadéka elképesztő bűzt áraszt és a bélfalon át mérgezi a vért és a többi szervet. Legelőször a nemző szerveket és a nemi mirigyeket megbénítva, így hatástalanítva a nemiség nemes mivoltát és valós alkotás területét valamint a szervezet alkímiai átalakító képességét.
    A belső nemi szervek legtöbb betegsége (menstruációs zavarok, fájdalmak, gyulladások, daganatok, ciszták, fibrómák, folyások, méhszájsüllyedés, elzáródások, prosztata betegségek stb.) innen ered. Remélhetünk-e gyógyítást ezen a területen, amikor ezekhez folyik legközelebb a bélsár trágyahegyeinek a leve?
    Az immunrendszer összes végződése a vastagbélbe fut, így ha azt erősíteni akarjuk, ki kell tisztítanunk a vastagbelünket. Amint a vér megtisztul, megújul, a hasznos tápanyagok eljutnak a szervekhez, immunrendszerünk felerősödik, kitisztul a tekintet, selymesebbé válik a bőr, életerőnk és életkedvünk erőre kap és derűssé válnak gondolataink. Annak van rá leginkább szüksége, aki legjobban tiltakozik ellene. A folyamatot átélni nem undorító és gusztustalan, hanem felszabadító és örömteli érzés.
    A beöntést este végezzük, mivel fontos az utána lévő pihenés. A helyiség ne legyen hideg, ne legyen huzatos. Ha van lehetőség rá, a fürdőszobában törülközőn vagy fürdőszoba szőnyegen fekve, ha nincs akkor a szobában, mellénk készítve egy vödröt. A kúra első alkalmaira hat liter vízre lesz szükségünk, később négy literre.
    A vizet felforraljuk és visszahűtjük kézmelegre (40-42 fokra). Ha klóros a csapvíz, több mennyiséget forralunk, majd megvárjuk, hogy a klór leülepedjen. Ezt az egy-két litert ami az ülepedett klórt tartalmazza, ne használjuk! A kúrára a forrásvíz illetve a desztillált víz kiváló! Az első 2 liter víz legyen tiszta víz, a második és harmadik 2 liter lehet gyógytea vagy agyagos víz (a gyógynövényekből készült főzet az éppen aktuális problémákat is segíti megoldani, pl.: a kamilla fertőtlenít, a fekete üröm féregtelenít, a zsályának összehúzó hatása van). A vízhez és a teához adunk eukaliptusz olajat, maximum 10 cseppet, vagy citromolajat, vagy egy citrom levét átszűrve.
    A beöntő készülék tartályát a “testhez való csatlakozástól” mérve 1-1.5 méterre fölakasztjuk (patikákban beszerezhető, de ne a pumpásat vegyük, annak kevés az űrtartalma). Minél magasabb annál gyorsabb a víz folyása. Kezdőknek talán az egy méter a legmegfelelőbb. A beöntő csővéget vizsgáljuk át, van-e rajta a gyártás során keletkezett sorja. Ezt vágjuk le és csiszoljuk simára, majd fertőtlenítsük főzéssel. A fertőtlenítést minden használat után végezzük el!
    A csövecske végét és végbélnyílásunkat kenjük be szezám, olíva vagy más nemes olajjal. A behelyezés előtt nyissuk meg a csapot, engedjük ki a levegőt, majd zárjuk el. A bal oldalunkra fekszünk nyújtott bal lábbal és a mellkas elé felhúzott jobb lábbal. Teljes béke és nyugalom szükséges!
    Imával kisimíthatjuk a gondolatainkat és testünk görcsösségét. Lazíthatjuk végbelünk izmait, és a rekeszizmot. Fönt a tüdőbe lélegzünk nem a hasba. Ha valakinek a zene segít ellazulni, harmonikus zenéket hallgasson a művelet közben. A meggyújtott gyertya a tűz elem jelenlétével az energetikai tisztításban segédkezik.
    A csövecskét helyezzük be a végbélbe, majd csapocskát nyissuk ki. Először a készülékünkben két liter kézmeleg tiszta víz van. Engedjük be ezt a mennyiséget, majd kb. 3-5 percig a bal oldalunkon maradjunk fekve, majd középre hanyatt, utána jobboldalunkra, hogy a vakbél területét is átjárhassa a víz. Ezután eresszük ki a folyadékot.
    Ha valakinek nagyon erős ingere támad az ürítésre, amin már nem tud úrrá lenni, az a csapocskát zárja el, majd nyugodtan ürítsen! Nem szabad túlerőltetni! Próbálkozzék újra! Az ürítési inger a cső összecsípésével, vagy a csap elzárásával és nyugodt felső légzéssel némi gyakorlattal kiküszöbölhető. Így tovább benntartható a víz.
    A második és harmadik menetben már lehet két liter gyógynövény főzet a készülékünkben. A beeresztés után a benntartás mellett gyertyaállást, ugrándozást, hasfalmasszírozást is végezhetünk, kinek-kinek vérmérséklete szerint. Gondolatainkban megkérjük a víz angyalát, segítse tisztulásunkat, s meg is tapasztaljuk mennyi bűzös, rothadó salakot hoz ki belőlünk az áldott víz. S ahogy magunk mögött hagyjuk mérgeinket, úgy szabadul fel a lehetősége annak, hogy a test a lélek templomává válhasson.
    A kúra első 6 literes alkalma után, két napra rá újra beöntünk, majd két-három napra rá 4 literrel tesszük ezt. Utána hetente egyszer egy hónapig 4 literrel. Későbbiekben egy-egy lakoma vagy tobzódás után alkalomszerűen, illetve az évszakváltások előtt célszerű. A kúra alatt vegetáriánus étrend javasolt, a böjt kiváló! A beöntések előtt hat órával ne együnk semmit, utána egy-egy csésze nyugtató gyógyteát ihatunk. Lefekvés előtt még egy kicsit tegyünk-vegyünk, hogy a bennmaradt egy-két deci tisztítóvíz kikívánkozzon.
    Aranyérben szenvedők először gyógyítsák meg aranyerüket, erre a kék krém, a vadgesztenye tinktúra, az agyagpakolás, a körömvirágos kenet stb. kiválóan alkalmas. Amint az aranyeres duzzanatok leapadnak, kezdődhet az óvatos beöntés egy-egy liter vízzel. A fogyó hold segíti tisztulásunkat.
    Epe- és májtisztítás kávés beöntéssel
    3 evőkanál őrölt Arabica biokávét adunk 1 liter vízhez, 3 percig főzzük, 15-20 percig állni és hűlni hagyjuk, majd leszűrjük. Hőmérsékletét 37-40 °C-ra állítjuk be. 12-15 percig fekve benntartjuk a kávés beöntést, hogy a máj 3 percenkénti vérátömlesztéséből és az epe ürítéséből legalább 3-4-szer segítsük a tisztulást. Akinek ez nem megy ürítési inger nélkül, az tartsa ill. hagyja bent a beöntő csövet a végbélben.
    A kávés beöntés előnyei:
    • Az epeműködés ösztökélésével megnő a belek lúgossága, megtisztul a vastagbél a cukrok és fehérjék erjedő rothadásától.
    • A máj 3 percenkénti átömlesztésével a bélfalakon át szabályos vérátömlesztést élünk meg.
    • Javul az emésztés az epeműködés serkentésével, és a kártékony mikroorganizmusok és paraziták semlegesítésével.
    • Javul a májműködés a kávé hatóanyagai által, (főleg a koffein-szelénium anyaglényegiség párosától). A máj méregtelenítő enzimje (az S-transzferasz) szabályosan életre kap.
    • A kávés beöntés gyorsan megnyugtatja az idegrendszert így feszültségoldó, lazító, „relaxálóan” pihentető.
    • A gyökércsokor (csakra), az uradalma éterikus energiái felszabadulnak a végbélizmokkal való szorítástól és a tisztulás erejétől, így a nemi mirigyek élet éltető ereje felszabadul.
    A kávés beöntés gyakorisága:
    • Súlyos és nagy betegeknek 4 óránként, vagyis 6-szor naponta Dr. Gerson tapasztalatai és javaslatai szerint.
    • Méregtelenítő kúraként 1-szer naponta.
    • Gyógyulást segítve 2-szer naponta.
    • Fájdalom csillapításhoz napi 1-3 alkalom a beteg állapotától függően.
    A kávés beöntés nem tudja kifejteni méregtelenítő és fájdalomcsökkentő hatását további mérgek (orvosságok, fájdalomcsillapítók, idegnyugtatók, mesterségesen átalakított élelmiszerek, stb.) mellett.
    “Azt figyeltem meg, hogy lehetetlenség méregteleníteni a szervezetet, ha egyúttal tovább adagoljuk az olyan mérgeket, mint a fájdalomcsillapítók, codein, demerol, scopolamin, stb. a végtelenségig.” Dr. Gerson –  zoldujsag.hu
    Olvasói ajánlat


Mi lehet az oka a sportoló hirtelen halálának... ?



Írta:  Tejfalussy András


    Vajon mi lehetett az oka a sportoló hirtelen infarktusának....? Tipikus esete a kevés sózás mellett túlzott káliumfogyasztásnak pl. nagy szójatartalmú sportitaloknak-ételekkel, ill. kólázással: / http://www.origo.hu/sport/20160510-versenyen-kapott-infarktust-meghalt-gijs-v
    jó tudni, hogy a TISZTA, (100gr NaCl-ra jutó milli/mikrogrammnyi káliumot tartlamazó) só életet jelent:
    TAPASZTALATOK: 
    P. Dávid:
    3 éve fogyasztom a tiszta sót családommal együtt. Ételeinket tiszta RO vízzel készítjük és ezáltal ízletesebb minden étel. További előnye, hogy a tiszta sóval eltett savanyúságok, befőttek tovább eltarthatók.
    Napi 20-30g tiszta sót veszek magamhoz, ugyanis tiszta vízből is sokat iszom, 4-5 litert.
    A nagy nyári melegben izzadok, ám mégsem leszek kellemetlen szagú, ugyanis a verejtékem megfelelő mennyiségű nátrium-kloridot tartalmaz amely fertőtleníti a testemet. Ezzel szemben azt vettem észre,aki nem tiszta sót fogyaszt kevésbé tud izzadni és ezáltal nem méregtelenítenek rendesen, így kellemetlen testszaguk lesz.
    Ezen kívül tapasztaltam még, hogy aki kevés konyhasót fogyaszt környezetemben, jóval többször jár mosdóba vizelni, ugyanis a szervezetük nem képes megtartani a vizet.
    Fiatal sportolóként alapvető teendőm, hogy edzéseim előtt bekapok egy kanál sót és leöblítem egy nagy pohár tiszta vízzel, mióta bevált szokásom lett, elkerülnek az izomgörcsök, kevésbé fáradok és több energiát érzek magamban.
    Környezetemben egyre többen térnek át ajánlásom miatt a tiszta sóra és élvezik előnyeit.
    Bízok benne, hogy még sok ember javára válik a Tiszta Só és hamarosan minden boltban kapható lesz.

    K. Gábor:
    Kb. 8 éve eszem a tisztasót, nagyobb mennyiségben (20-30 gramm / nap) Családom szintén csak ezt fogyasztja, és persze nagy mennyiségben Ők is !
    Júniusban rengeteg sót veszítettem mert erősen sportoltam és nem pótoltam olyan mennyiségben, mint amennyit veszítettem a sport közben. Ezt persze nem vettem észre, semmi különösebb tünet nem volt.
    A vérszérumom Na értéke leesett 139 mmol/liter –> trombózis, érgyulladás. 3 hétig nem tudtam, hogy mitől történt ez velem, de végül is el kellett mennem dokihoz mert már alig tudtam ráállni a lábamra. Akkor derült ki, hogy 140 mmol/liter alá ment le a Na szintem. Hazamentem és 20 gramm tisztasót bevettem egy nagy pohár vízzel. Nem fogjátok elhinni, de kb. 40 perccel később érezhetően kezdett enyhülni a lábamban a fájdalom és ahogy elkezdtem egyre több tiszta sót enni egyre kevésbé fájt már a lábam, a feszítő / szúró érzés enyhülni kezdett mihelyt a sót elkezdtem bevinni a szervezetembe és az a trombózist elkezdte felhígítani ! (3 nap múlva már szaladni is tudtam) Ugyanis a tisztasónak vérhígító és érvédő hatása is van ! Eddig is nagyon figyeltem, hogy mindenki körülöttem tisztasót egyen, de most még a bevitt dózisra is nagyon figyelek, hogy elkerüljem az ilyen kellemetleneségeket, mint a trombózis.
    A családunkban és a baráti körömben a következő betegségek tűntek el, illetve enyhültek:
    magas vérnyomás (170-es volt a vérnyomásom, kb 1 hónap alatt normanizálódott)
    – csontritkulás (több csigolya összecsúszott és testmagasság csökkenés állt be –> tisztasót használva a csontsűrűség mérések azt mutatják, hogy egyenletes és folyamatos javulás áll be, ugyanis tisztasó nélkül a Calcium nem épül be a testbe, csontokba hiába eszünk sok tejet, sajtot, vajat)
    szívritmus zavar (15 éve tartó szívritmuszavar múlt le kb. 1 hónap alatt, de úgy, hogy fél évvel később már a Béta blokkolót is elhagyhatta)
    fulladás, nehéz légzés (a bolti sókban található Kálium Klorid a vérben lévő KORONG alakú vörösvértesteket Gömb alakúvá formázza és így az nem tud oxigént szállítani. (egy délután 2 pizzát ettem amelyek maró, égő érzést okoztak amikor lenyeltem a falatokat, ez a Kálium klorid egyik hatása ugyanis bőr irritatív, maró, égő, csípő érzést okoz a bőrön, illetve a nyelőcsövemen ezt éreztem. Aznap este már nem tudtam aludni, hajnalban erős fulladásra ébredtem)
    asztma (nem véletlenül vitték régen az asztmásokat sóbarlangba vagy ki a tengerpartra)
    reflux (szinte 2-3 héten belül elmúlt)
    lábszárfekély (alsó lábszáron 3 db pontszerű nyílt seb –> tisztasó alkalmazása után 1 hónapra rá már csak 1 db nyílt seb maradt, de az is kezdett varrosodni)
    gyakori éjszakai vizelés teljesen megszűnt
    – szívinfarktus (kollegám túlélt egyet, visszaemlékezése során kielemezte, hogy erősen izzadt nyáron nagy melegben amikor egyszer csak összeesett. Fogalma sem volt, hogy miért érte utol ez a baj, de később kielemezte a teljes vérképét és kiderült, hogy a vére Na értéke 140 alatti értéket mutatott. Azóta nagyon figyel a sóbevitelre és köszöni szépen kutya baja)
    egy barátom 46 évesen agyvérzést kapott, szerencsére időben jó orvoshoz került, nem maradt vissza semmi
    fogyaték, viszont amikor ez történt vele akkor 137 volt az Na értéke a vérének) Azóta csak tisztasót eszik !
    rák, áttételes (2 éve tartó eredménytelen harc után kezdték el alkalmazni az erősen sózás és ezzel párhuzamosan a desztiláltvíz kúrát. Reggel felkelés után 4 deci vizet megiszunk és utána 2 óránként újabb és újabb 4 deci vizet iszunk, erősen sózott ételt fogyasztva. A víz, illetve a már nem kívánt többletvíz megnyomja az összes sejtünket mintegy szőnyegbombázást hajt végre és ezáltal a beteg sejtek a 10-ik, 100-ik,
    1000-ik 4 deci víz nyomása után elpusztulnak és a helyükre ép és egészséges sejtek képződnek. fA kezelése megkezdését követő fél év múlva már csak 2 daganat volt a májon, amelyek újabb fél év múlva orvosi igazolással is felszívódtak) így naponta 3- 3,5 liter vizet iszunk meg, nem kellemes de még mindig jobb, mint a kemo vagy a sugarazás…
    Az összes megfigyelt daganatos betegségnél, az ÖSSZESNÉL !!!! –> 140 mmol / liter alatti volt a vérszérum Na értéke !!!!! (137-nél halt meg apósom, egy kollegám apja, egy barátom apja és még sorolhatnám… mind mind rákban… amikor még nem tudtuk, hogy mi újság…)
    A fenti esetek velünk történtetek meg, nem olvastam, vagy hallottam valakiktől, hanem átéltem, átéltük. Még ha olyan hihetetlenül is hangzik, nem csak akkor leszünk betegek ha valami mérget eszünk, hanem AKKOR IS HA NEM VISZÜNK BE A TESTÜNKBE OLYAN LÉTFONOTSSÁGÚ elemet, mint a TISZTA SÓ !
    A vérünk nem csak egy piros folyadék, hanem egy elektrolit, pont úgy, mint az autók akkumulátor folyadéka. Az 32 %-s sav, de ha csak 18 %-os lenne akkor hiába töltjük fel, nem fog működni ! A vérünk is hasonló, 30 egység Na és 1 egység K kell az optimális működéshez. Ugyanis a szívünkben van egy színus csomó ami folyamatos impulzust ad és ezt az információt a vérünk továbbítja a szív izom felé. Ha egy hirtelen izzadás bekövetkezik és a Na vesztés mértéke nagy és emellett nem eszünk tisztasót akkor a szervezet nem bírja a csontokból kivonva pótolni a kívánt mennyiséget (ez a csontritkulás) és beáll a hirtelen szívhalál ! Még csak újra sem tudnak éleszteni ! Gyanítom, hogy sok fiatal sportoló hirtelen halála mögött ez a jelenség állhat (Fehér Miklós például)A szervezet a végsőkig próbál ballanszírozni, még akár olyan áron is, hogy felbontja a vázunkat alkotó csontokban található sókristályokat, hogy megfelelően tudjon működni !!! Ennyire fontos a s!!!!!!!
    A mai gyerekek akik só nélkül nőnek fel katasztrófális csontrendszerrel bírnak. Törékeny a csontjuk és ha már törik akkor szilánkosan.
    MÉg sokáig írhatnék, de a lényeg, hogy NEM ELÉG CSAK TISZTASÓT FOGYASZTANI HANEM SOKAT KELL BELŐLE ENNI !!!!
    Ugyanis a szervezetnek nem az a baja ha túl sok tisztasót eszünk, hanem az, hogyan tartsa vissza a sót és a vizet mert ezeket folyamatosan veszítjük !!!!
    Naponta 10 gramm sót veszítünk még akkor is ha fel sem kelünk az ágyból (izzadság, vizelet, széklet..stb) Ez egy egyensúlyi rendszer, tehát amennyit veszítünk annyit kell pótolnunk ! tehát minimum 15 grammot kell bevinnünk és akkor még nem beszéltünk a sportolókról, illetve a nyári nagy melegekről !!!
    Testünkben 2 nagy tenger működik, a Na tenger és a K tenger. Az Na a sejten kívüli térben gyakori, míg a K a sejten belül. Amikor izzadunk azt úgy kell elképzelni, mint amikor egy kád vizébe vízzel töltött lufikat dobunk: a két folyadék között egyedül a lufi fala van, ezek a lufik a sejtjeink. A két folyadék közötti ionkoncentráció különbség adja a sejtmembrán működését, azaz a sejt pumpát. Ez felelős a táplálék felvételéért, illetve a salak leadásáért. Amikor izzadunk akkor kihúzzuk a kád dugóját, tehát folyadékot veszítünk, de azt amelyik Na-ból dúsabb ! A lufikból, tehát a K tenger részéből nem veszítünk !!!! Éppen ezért az Na-t kell nagyobb mennyiségben pótolni, nem a K-t ! Ha eszünk paradicsomot, padlizsánt, banánt, krumplit, paradicsomot akkor a szükséges K mennyiséget már pótoltuk is ! Na-t pedig csak kloridos formában tudjuk bevinni, azaz sóként ! (még a szódabikarbóna is jó mert a gyomorsavval találkozva az alkotóelemeire esik szét, többek között sóra, de ezt csak 2 hétig ajánlott alkalmazni, kúra szerűen)
    Éppen az a baja a szervezetnek, hogy nehéz a felesleges K-tól megszabadulni –> sejten belülről nehezebben hajtjuk ki a felesleget –> Calcium a megoldás erre ! Ez segít kihajtani a felesleget !
    A helyes Na referencia értéke a vérképen belül: 140-144 mmol / liter. A mai napig is alkalmazott eltorzított referencia pedig: 135-145 mmol / liter –> éppen ezért még a dokinak sem tűnik fel, hogy miért lehet az, hogy komoly betegségekkel érkező emberek vérképe csak egészen enyhe eltérést mutatnak…pedig csak a Na tartalmat kellene felvinni 140 felé !!!
    Amíg nem érjük el a 140-es álomhatárt addig a tisztasót erősen sósnak érezzük, után csökken ez az érzés és 140 felett pedig már az ételek már nem tűnnek ehetetlenül sósnak ! Erőltetni kell a sóbevitelt az elején, később már nem is lesz kellemetlen, sőt kellemes sós ízt fogunk csak érezni !
    Jó egészséget mindenkinek ! A tisztasótól nem félni kell, hanem enni !!!!!

    K. Karoly:
    Az én családom esetében az alábbi tapasztaltakat tudom közreadni.Hosszú évek óta emésztési rendellenességekkel, savasodással,reflux-al, epe problámákkal küszködtünk.Heti rendszerességgel jártunk a patikába a legkülönbözőbb olyan készítményekért amelyek csak tüneti kezelést biztosítottak néhány órán keresztül.A tiszta só alkalmazása pedig nem is értük el a napi 15 grammot.döbbenetes eredményeket hozott.Néhány hét alatt megszüntek a fen leírt problémák,méghozzá teljesen.Nem gond a zsíros vagy egyéb nehéz étel,jól alszunk és egyáltalán nem ment fel a vérnyomásunk ,amit naponta többször is ellenőriztünk. A fő étkezések előtt egy csapott mokkáskanál tiszta sót feloldunk egy stampedlis pohár vízben,ezután jókat nevetve koccintunk és megisszuk mint egy aperitívet.Javaslom minden emésztő szervi problémával küzdő embernek ezt a módszert ami nálunk tökéletesen bevált. 
    Dr. Pap Lajos: Nyilatkozat






Az élelmiszeripar legaljasabb trükkjei



Írta:  Vadász Ákos Tullió



    Az élelmiszeriparnak nem az az érdeke, hogy jó minőségű étellel lásson el, ezért nyereségvágyból becsapnak. Ezúttal azonban az NDR dokumentumfilmje leleplezte a csaló élelmiszer-ipari cégeket, melyek megmérgezik a szervezetedet, miközben azt hiszed, egészséges ételt vásárolsz. Szerencsére böjtöléssel megszabadulhatsz a szervezetedbe juttatott vegyi anyagoktól.
    Leleplezték az élelmiszeripar legaljasabb trükkjeit: a glutamáttól például meghízol
    Ha sokáig akarsz élni, muszáj erről tudnod. Videó és szöveges alakban is egyaránt elérheted.
    Nincs időd 43 percet filmet nézni? A cikk a dokumentumfilm kivonata, és csak 10 perc az olvasási idő.
    élelmiszer-hamisitás

      Az NDR leleplez az élelmiszeripar hazugságai közül néhányat

    Az NDR észak-német televízió dokumentumfilmet készített az élelmiszeripar leggyakoribb fogásairól, melyek egytől-egyig a fogyasztók megtévesztésével, félrevezetésével trükköznek. Ilyen például az imitált ételek előállítása (pl. a préselt sonka, műsajt), az ízfokozók használata, a frissesség meghosszabbítása a védőzáras csomagolás segítségével és természetesen a marketingfogások (ellenállhatatlan címkék).

      Sonkahamisítás: nem azt eszed, amit vettél

    A szupermarketek polcain ínycsiklandóan néznek ki az ízlésesen csomagolt szeletelt sonka termékek. Ha azonban közelebbről megvizsgáljuk őket, gyakran találkozunk a jelenséggel: a gyártók összepréselt húsdarabokat adnak el egy darabból származó füstölt sonkaként.
    A sonkaszeleteken látni lehet az illesztéseket, azt hogy a rostok különböző irányba futnak, (ami nem természetes jelenség) egy szelet sonkában pedig több színű részeket is láthatunk, ami azt jelenti, hogy több húsból préselték össze.
    Ha alaposabban megvizsgáljuk a szelet sonkát, az illesztéseknél még az adalékanyagokat is felfedezhetjük.
    A német fogyasztóvédelem kérésére egy ideje meg kell jelölni az összepréselt hústermékeket. Az információt azóta feltüntetik a csomagoláson, de a fogyasztók még mindig joggal reklamálnak, hiszen a sonkának alapvetően egy húsból kellene készülnie.
    Milyen sonka is az, ami nem sonkából készült?
    A ragasztott húsokból készült „sonkán” látható, hogy legalább háromféle húsból készültek.
    A húsokból egy enzim hozzáadásával készítenek ragasztott húsokat. A ragasztott hús termékről aztán már nem lehet megmondani, hogy manipulált húsról van szó. A illata is, mint a friss húsé.
    Az enzim, ami a különböző húsokat összeragasztja, a húshoz adva erősen vegyszerszagú, de a szagot, miután az enzim elvégezte a munkáját és a húst egy tömbbé ragasztotta (mintha egy darab hús lenne) a végterméken már nem lehet érezni.
    A húsiparnak azt is fontos lenne megmagyaráznia, hogy miért ilyen gyártási technikákat használnak, a termékek valós információit pedig fel kellene tüntetniük a csomagoláson.
    De ezt nem teszik.

      Színezett kamuételek

        Hamis garnélarák

    Az imitált ételek széles választékából az egyik kirívó példa a surimi. A surimi úgy néz ki, mint a garnélarák. Garnélarák formára préselik össze és narancssárgára festik be az olcsó halhús fehérjét, majd egy kis adalék koktéllal összekeverik.
    Így készül a surimi.

      hamisitásokA nem létező alaszkai tengeri lazac

    Egy másik példa az „alaszkai tengeri lazac”. Ez valójában az élelmiszeripar találmánya, a való életben ilyen nem létezik. Az alaszkai tengeri lazacot tőkehalból készítik, a fehér halhúst vörösre festik.

      Német kaviár is csak a mesékben létezik

    Létezik német kaviár is, ami bár csodálatosan néz ki, de ha valódi lenne, jóval többet kellene érte fizetni. A termék színezett, legalább négy színt használtak ahhoz, hogy a látványa az eredetihez hasonlítson. Tartósítószert és ízfokozót is tartalmaz.
    Az orosz kaviár egy fajtája, elegáns csomagolásban, igazi orosz különlegesség, de valóságban vizet és makrélát tartalmaz, amit az üvegen is feltüntettek.

      Már a darált hús sem mindig igazi

    Az élelmiszeripar újításai közé tartozik a kevesebb zsírral, koleszterinnel, de csak 70%-ban húst tartalmazó hús termék. Ezt a terméket növényi fehérjével dúsítják és céklalével színezik.
    Ezeket az olcsó utánzatokat drágán adják el a boltok, a megnevezésük pedig alig olvasható a csomagoláson. Ez a hamisítás legalább a legkevésbé káros az egészségedre.

      Hamisítás az éttermeknek is

    Vannak súlyos másolatok is, mint a nagykereskedésben kapható, éttermekben felhasználható húskészítmények. Ez esetben a csomagoláson részletesen feltüntetik az összetevőket: finoman aprított, összeillesztett, zsírtalanított, bőrmentes hústermék, adalékanyagokkal. A termék csak 50%-ban tartalmaz húst!

      Azt hiszed, hogy sajtot eszel?

    Vagy vegyük a nagykereskedésben kapható reszelt sajtot. A reszelt sajthoz egy sajthoz hasonló kivonatot adnak, amely növényi zsiradékból készült. Ez ugyanúgy olvad, mint a sajt és mivel ízetlen, ha összekeverik valódi sajttal, nem lehet megmondani, hogy valójában nem sajt.

      Ízhamisítás

        Hamisítás glutamáttal: rosszul leszel tőle és még meg is hízol!

    A zacskós gombakrémlevesben, ha laboratóriumban a port összetevőire bontjuk, talán egy fél fej gombát találunk. A többi főként növényi olaj, amitől krémes lesz a leves, a másik fő összetevő a keményítő, burgonyából, vagy lisztből, és ízfokozó, más néven glutamát.
    A glutamát nem veszélytelen!
    Vannak, akik fejfájással, rosszulléttel reagálnak a glutamát jelenlétére az ételben. A magas glutamát tartalmú ételek következtében több csirkét, húst, halat – tehát fehérjét- érzékelünk, mert ez az ízfokozó a fehérje jelzőanyaga. Nagy mennyiségben káros, mert az étvágyközpontukat befolyásolja.
    A glutamát étvágyat csinál akkor is, ha már régen tele ettük magunkat. Azt hiszed, hogy a szervezetednek van rá szüksége, közben az élelmiszeripar becsapta az érzékelésedet… Ezért tehát meghízol tőle, hiába edzel és gyötröd magad a fogyókúrával.

      Az élelmiszeripar érdeke, hogy a feldolgozott élelmiszert egyél, ne igazit, ettől viszont megbetegszel

    A fogyasztóvédelem képviselői folyamatosan csatáznak az élelmiszeripar képviselőivel. Az élelmiszeriparnak az az érdeke, hogy minél több feldolgozott élelmiszert együnk, mert ezeken van a legtöbb haszon (snack, üdítő, stb). Ráadásul tartós, ezért kisebb a vesztesége.
    A zöldségeken, gyümölcsökön nem sokat lehet keresni. Már gyerekkortól ezeket az ízeket erőltetik, hogy életünk során minél többször válasszuk ezeket a termékeket.

      Ismered az E-számokat? Így vernek át mégis

    Sok termék csomagoláson az áll: természetes. Az E-számokat a fogyasztók kerülik, ezért az élelmiszeripar olyan összetevőket használ, amelyeknek nincs E-száma. Az ízfokozó is kevesebbszer jelenik meg a címkéken.
    De az egyáltalán nem biztos, hogy nincs bennünk glutamát. Csak élesztőkivonat formájában.
    A glutamát és az élesztő-kivonat egyaránt befolyásolják az étvágyunkat. Az élelmiszer törvény szerint az élesztőkivonat nem számít adalékanyagnak, csak összetevőnek. Ezért a csomagoláson az áll: ízfokozó adalékanyagok nélkül.
    Ezt a trükköt pedig egy átlagfogyasztó biztosan nem veszi észre.

      Gyümölcsjoghurt helyett céklát eszel

    A piros gyümölcsjoghurtokban nagyon kevés gyümölcs van, a színét pedig a céklalétől kapja. A csomagoláson azt tüntetik fel, hogy nincs benne színezőanyag, hiszen a cékla színező élelmiszer. De ettől függetlenül a cékla színével jobb minőséget hoznak létre, hiszen attól a minimális gyümölcstartalomtól, ami a joghurtban van, nem lenne élénk piros színe a terméknek.

      Jó étvágyat a pajzstetűhöz :)

    Egy dobozos kész brokkoli saláta is rengeteg adalékanyagot tartalmazhat, még akkor is, ha nincs benne tartósítószer. A termék hat-hét egyéb összetevőt is tartalmaz a brokkolin kívül, olyanokat mint: antioxidáns, stabilizátor, ecetsav, sűrítő anyag.
    Színező anyagként pedig valódi kármint, amit pajzstetvekből nyernek.
    De vajon miért kell az ételeket színezni?

      Oxigénnel frissnek tűnik, valójában belül szürke, rágós és avas

    A friss hús a szupermarketben étvágygerjesztő látvány. Rózsaszín a fiatal, friss hús, ezt a tapasztalt vásárló azonnal észreveszi, de a frissesség optikai csalódás.
    Az élelmiszeripar ugyanis oxigént pumpál a csomagolásba. Ettől lesz olyan szép és rózsás a hús napokon keresztül.
    A védőgázas csomagolás mégsem biztonságos. A fogyasztóvédelem utánajárt a kérdésnek és rájöttek, hogy a védőgázas csomagolásban kívülről relatív sokáig maradnak frissek a húsok, belül viszont beszürkülnek.
    Nem csak szürke lesz a hús belseje, hanem rágós és avas is az oxigén miatt.
    Így a fogyasztók az első osztályúnak kikiáltott hús helyett rossz minőségű húst kapnak.
    Az oxigén használatnak vannak kockázatai és mellékhatásai. Az oxigén nem gátolja az aerob baktériumok és a penész szaporodását, viszont megtartja a hús színét és mindemellett rágóssá és avassá teszi a húst.
    Az élelmiszerlaborban megvizsgált csomagolt húsok között volt olyan, amelynek 80% volt az oxigéntartalma.
    Ez többszöröse a természeti környezetben előforduló mennyiségnél. Az oxigén védőgázas húsok, melyeket a laborban megvizsgáltak avasok voltak, bár kívülről frissnek tűntek.
    Ez egy jó példa arra, hogyan használja és él vissza az élelmiszeripar a szabályokkal és a törvényekkel. Kitaláltak egy módszer, amellyel a húsok látszólag frissen maradnak, és hiába tiltakoznak a fogyasztók, a törvényhozók egyelőre nem akarják magukra haragítani a húsipart.

      Már nem minden hentes megbízható

    Persze a hamis frissességű húsok vásárlását el lehet kerülni. Mehetünk például a henteshez.
    Azt gondolhatnánk, igazán friss húst a hentesnél lehet kapni, de már a henteseknél is előfordulhatnak olyan berendezések, amelyek az általuk eladni kívánt húsokat nagy nyomáson oxigénnel kezelik, így a hús az ő pultjaikon is hosszabb ideig tűnik frissnek.

      Piszkos marketing trükkök

    Mi alapján választunk a termékek közül? A külső csomagolás, vagy a szokásaink a meghatározóak? Az élelmiszeripar a fejünkbe néz, azzal a céllal, hogy kitalálják: mi veszi rá a fogyasztót a vásárlásra?
    A döntéseinket az első benyomás alapján hozzuk meg, melyek a tudatalattiból származnak. Ezért fontos a csomagolás.
    És ezt természetesen az élelmiszeripar is tudja.
    Az agyunk előbb megpróbálja kitalálni, hogy a külvilágból érkező üzenet pozitív, negatív, barát, vagy ellenség. Ez nagyon gyorsan történik. Felfogunk bizonyos ingereket, amelyeket hozzárendelünk bizonyos érzésekhez. Ezek az érzések bizonyos motivációkból erednek.
    Ha egy természeti képet tesznek egy csomagolt sajt csomagolására és a vásárló szereti a természetet, akkor kellemes érzések keletkeznek benne a termék láttán. A termék pozitív hatást vált ki a vásárlóból. Ennek biológiai magyarázata pedig az, hogy az embert már gyerekkorától fogva hozzászoktatják bizonyos ingerekhez, amelyekből elsajátít bizonyos mintákat.
    Évek során egy széles skála alakul ki így az agyban olyan ingerekből, amelyekre hasonlóan fogunk reagálni.

      A léböjtkúrán 100% gyümölcsöt iszol, a boltban egy csepp gránátalmát és néhány szem málnát

    Lédús, piros gyümölcsök – az egészséges gyümölcsital illúziója. A felirat csábító, de az összetevők elárulják, hogy minimális gyümölcstartalma van az italnak.
    Pár szem málna, egy csepp gránátalma és máris elkészült a gyártó szerinti egészséges málna koktél. A gyümölcsitalokat sokszor nem abból a gyümölcsből készítik, amely néven hirdetik, mert maga a hirdetett gyümölcs drágább lenne, mint, azok a gyümölcsök, amelyeket végül is az italba tesznek.
    Legtöbb esetben kevés gyümölcs van az italokban, így cserélik az értékes összetevőket olcsó nyersanyagokra.
    El kellene olvasnod az összetevők listáját, használni kellene a józan eszedet, hogy jól tudj a termékek közül választani. De a képek, a színek üzenete sokkal erősebb, mint a józan, mérlegelő gondolkodásra való képességünk.
    Ha szép, színes, akkor biztos jó – döntöd el gyorsan. És ezt az első impulzust nagyon nehezen tudjuk felülbírálni.
    Az agyad ugyanis úgy fejlődött ki, hogy bizonyos dolgokat gyorsan meg tudj valósítani, akár az akaratod ellenére.

      És a regionális termékek vajon megbízhatóak-e?

    A helyi termékek megvásárlásával szeretnénk a helyi gazdaságot támogatni, így sokan e meggondolás szerint is választunk.
    Előfordul azonban, hogy a helyi termék valóban nem az, a „helyi” csak a csomagolás helyét jelöli, de maga a termék máshonnan érkezik. Így valójában egyáltalán nem azt a terméket és a gyártót támogatod, amit szeretnél, hogy erősödjön.

      Válogasd meg, mit eszel, és végezz tisztítókúrákat

    Felkészültnek kell lenned. Tisztában kell lenned azzal, hogy mi a szupermarketek, az élelmiszeripar valósága. Csak a saját nyereségüket nézik, ezért hamisítanak és hazudnak Neked.
    A legjobb módszer, ha mindig elolvasod az összetevőket, és kerülöd a félkész- és készételeket, valamint igyekezz megbízható árusoktól és boltokban vásárolni.
    Bármennyire is figyelsz, a méreganyagokat – mint például a glutamátot – nem tudod teljesen kiszűrni.
    Ezért alkalmanként végezz tisztítókúrákat.
    Így nem fogsz elhízni, tisztul az érzékelésed, és megérzed a gagyi élelmiszer ízét, ha a tányérodra kerül.
    Tudom, hogy egyedül nehéz tisztítókúrákat végezni, ezért csoportosan szoktuk csinálni, szervezetten.



Szív- és érrendszeri betegségek leküzdésének új módszere



Írta:  Horváth István



    A szív- és érrendszeri megbetegedéseink nagyon komolyan meg szeretnének gyógyulni. Dr. Horváth István professzor úr meghallotta ezt a hívást és kidolgozta azt az immunológiai módszert, ami a koleszterin anyagcsere helyreállítására alkalmas.
    A szív- és érrendszeri megbetegedéseink nagyon komolyan meg szeretnének gyógyulni. Dr. Horváth István professzor úr meghallotta ezt a hívást és kidolgozta azt az immunológiai módszert, ami a koleszterin anyagcsere helyreállítására alkalmas.
  • dr. Horváth István
  • A találmányt a Genfi Találmányi Világkiállításon aranyéremmel tüntették ki. Nagyszámú állatkísérlet és emberi önkipróbálás bizonyította, hogy az eljárás hatásos, toxikus anyagot nem tartalmaz. Az emberi egészséget nem veszélyezteti és ezt igazságügyi orvos szakértői vizsgálat is megerősítette.
    Az amerikai kutatók által megoldhatatlannak minősített feladat, „az érelmeszesedés megelőzése és a kialakult kórfolyamat visszafordítása", az általa kifejlesztett eljárással megoldható. Dr. Horváth István professzor úr előadásában ismerteti a vakcinával kapcsolatos aktuális fejleményeket, eredményeket.
    Dr. Horváth István előadása


Szív- és érrendszeri betegségek leküzdésének új módszere


A szív- és érrendszeri megbetegedéseink nagyon komolyan meg szeretnének gyógyulni. Dr. Horváth István professzor úr meghallotta ezt a hívást és kidolgozta azt az immunológiai módszert, ami a koleszterin anyagcsere helyreállítására alkalmas.
A találmányt a Genfi Találmányi Világkiállításon aranyéremmel tüntették ki. Nagyszámú állatkísérlet és emberi önkipróbálás bizonyította, hogy az eljárás hatásos, toxikus anyagot nem tartalmaz. Az emberi egészséget nem veszélyezteti és ezt igazságügyi orvos szakértői vizsgálat is megerősítette.
Az amerikai kutatók által megoldhatatlannak minősített feladat, „az érelmeszesedés megelőzése és a kialakult kórfolyamat visszafordítása”, az általa kifejlesztett eljárással megoldható. Dr. Horváth István professzor úr előadásában ismerteti a vakcinával kapcsolatos aktuális fejleményeket, eredményeket.
Dr. Horváth István előadása


Ezért veszélyes a kínai fokhagyma



Írta:  Kiss Gréta

    Az ókorban varázserőt tulajdonítottak neki, és szent növényként tisztelték, a középkorban amulettként hordták a nyakukban az emberek. A fokhagyma népszerűsége mára sem csökkent, mind fűszerként, mind gyógynövényként nélkülözhetetlen. Egyes források szerint azonban az a fokhagyma, amit Kínában termelnek, többet árt, mint használ. De mi az igazság?
    fokhagymaIgazi csodanövény
    A fokhagyma összes jótékony hatását felsorolni is nehéz. Rendkívül erős antibakteriális és gombaellenes hatással bír, hiszen szénhidrátot, fehérjét, fontos ásványi anyagokat, valamint több vitamint (A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, E-vitamin) is tartalmaz. Mindemellett remek antioxidáns és afrodiziákum, csökkenti a vérnyomást, de elősegíti az emésztőrendszer, valamint az epe és a máj normális működését is.
    Bármit, csak kínait ne?
    Nem mindegy azonban, hogy ezt a pikáns gyógy- és fűszernövényt hol termesztik. Míg a magyar fokhagymáról tudjuk, hogy jó minőségű, egyes újságcikkek tanúsága szerint a kínai fokhagyma nagyon veszélyes lehet a szervezetünkre. Pedig Kína igazi fokhagyma-nagyhatalom: 2008-ban a világ fokhagymatermelésének 78%-át adta, és az Európai Unió tagországaiba is az ázsiai országból importálják a legtöbb fokhagymát.
    Magyarország sem tudta elkerülni a kínai térhódítást: az Origo információi szerint 2012-ben 6000 tonna volt a hazai fokhagyma termés, mellé – szinte kizárólag Kínából – 1485 tonna import jött be az országba.
    Többet árt, mint használ
    Számos újságcikk állítja, hogy Kínában nem úgy bánnak a fokhagyma-ültetvényekkel, ahogyan kellene. Állítólag számos esetben szennyvízzel öntözik a földeket, és hormonokat, valamint egyéb kémiai anyagokat használnak fel, hogy megakadályozzák a hagymák kicsírázását. A kínai fokhagymák színe sem véletlenül fehér: sok esetben klórral érik el az egészséges, vevőcsalogató külsőt.
    Olyan hírek is felröppentek, hogy a fokhagymákat nem teljesen érett állapotban szedik le, ami rontja a minőségüket. A gamma sugárzás, amellyel azért kezelik őket, hogy kibírják a több ezer kilométeres utat, szintén nem tesz jót nekik.
    Bár ezeknek a vitatható eljárásoknak köszönhetően a fűszer több hónapig eláll anélkül, hogy bebarnulna, se íze, se bűze nincs, vagyis jóval többet kell belőle venni, hogy a kívánt hatást elérjük. A financiális okok mellett az egészségünk szempontjából sem biztos, hogy megéri kínai fokhagymát választani: a mindenféle vegyszerekkel kezelt növény valószínűleg közel sem tartalmaz annyi jótékony összetevőt, akár többet árthat, mint használ.
    Hogyan ismerheted fel a kínai fokhagymát?
    Ha biztosra akarunk menni, akkor mindig a hazai fokhagymát keressük, és lehetőleg őstermelőtől, piacon, megbízható forrásból szerezzük be. A legfontosabb különbség a kínai és a magyar fokhagyma között, hogy míg előbbin nincs rajta a gyökérmaradványa, vagy homorúra ki van vágva a gyökerének a helye, a hazain jól látható a gyökér maradványa.
    a k´nai és a hazai fokhagyma
    Az is figyelmeztető jel lehet, hogy a magyar fokhagyma egész évben kapható, a kínai viszont karácsony környékén özönli el az országot, és mivel csak nyárig áll el, ősszel kevesebb van belőle.
    Az egészségünk érdekében tehát érdemes megnéznünk, hogy mit veszünk!
    Ha te is a magyar fokhagymát részesíted előnyben, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg a cikket másokkal is!




A gombás betegségek kezelése




Írta:  InfoMed


    A gombák éppen olyan betegségokozók, mint a baktériumok és a vírusok. Az orvoshoz forduló betegek egyre nagyobb része küszködik gombás megbetegedésekkel. Tíz évvel ezelőtt a bélrendszer és a belső szervek gombás betegsége még kivételnek számított, ma azonban már ez sem ritkaság!
    A gombásodás a modern életmód következménye. A gombás megbetegedések kialakulásának alapvető feltétele az immunrendszer meggyengülése. Az antibiotikumok és a kortizonos kezelés, a stressz, a környezeti mérgező anyagok, az egyoldalú vagy hiányos táplálkozás és az élelmiszer-adalékok mind gyengítik az immunrendszert, vagy károsítják a szervezet természetes baktériumflóráját. Így kedvező táptalaj alakulhat ki a gombák elterjedéséhez.
    ÁRTALMAS GOMBÁK
    Sok szakember vallja, hogy a különböző típusú penész- és élesztőgombák legalábbis részben hozzájárulnak az olyan betegségek kialakulásához, mint a szív- és érrendszeri megbetegedések, reuma, ízületi gyulladás, köszvény, asztma, allergia, gasztritisz, melléküreg-gyulladás, tuberkulózis és rák.
    Így pl. a mucor elnevezésű penészgomba megtámadja a vörösvértesteket és fehérvérsejteket, és ezáltal többek között vérellátási zavarokat okoz. Az aspergillus, egy másik penészgomba, előszeretettel telepszik meg a nyirokrendszerben és az ízületekben, a penicillium elnevezésű penészgomba pedig az egyes gyulladások kialakulásáért felelős.
    Mindemellett a penészgombák erős mérgeket is termelnek. Legismertebb talán az aflatoxin, ami gyakran fordul elő a földimogyoróban, a dióban, és egy sor más élelmiszerben is. Egy jó adag ebből a méregből, s a máj egyes funkciói hosszú időre, de akár évekre is jelentősen károsodhatnak.
    A penészgomba a természetben fordul elő, nedves helyiségekben, vagy a szobanövények földjén. Emellett olyan élelmiszereket támad meg, mint pl. a kenyér vagy a tésztaféleségek (főleg akkor, ha nejlonzacskóban vannak), a sajt, a lekvár és a gyümölcslevek. Gyakran már akkor jelen van, amikor kívülről még semmi sem látszik! De a gyümölcsök, a zöldségek és a saláták sem menekülnek meg előle.
    Az "önszorgalmon kívül" a penészgombákat az élelmiszeripar egyre gyakrabban használja néhány termék elkészítésekor. Például segítségükkel lesz laza és pelyhes a liszt, a gyümölcslevek készítéséhez használt gyümölcsök "előre összetörődnek" és néhány húsárunak is jobb lesz az íze a penészgombától.
    AZONNAL TÁMADNAK!
    A gombák belégzés és táplálkozás során kerülhetnek a szervezetünkbe, és gyenge védekezőképesség esetén azonnal támadásba kezdenek, megtelepszenek és szaporodnak.
    A penészgombákhoz társulnak az élesztőgombák. A legismertebb, a leggyakoribb és a legártalmasabb a Candida albicans, amely az egész szervezetet megtámadhatja. A mikrobiológusok és gombaszakértők eddig 25 fajtáját fedezték fel az emberi szervezetben. A nyugati ipari nemzetek lakosságának mintegy egyharmada szenved olyan betegségben, amely a Candida albicansszal áll öszszefüggésben. A Candida normális esetben kis mennyiségben a bélben is előfordul, anélkül, hogy kárt okozna. Rossz ellenálló képesség esetén azonban ez az egyébként ártalmatlan gomba elterjed, elburjánzik, nemcsak a belekben, hanem a belső szervekben pl. a tüdőben, vesében, de akár a szívben is, sőt a bőrt és a nyálkahártyákat is megtámadja.
    A Candida elterjedését a bélben és a szervekben a tünetek és betegségek széles köre kíséri. Ide tartozik többek között a felfúvódás, hasmenés, kolitisz (vastagbélgyulladás), emésztőrendszeri daganatok, nőgyógyászati betegségek, mint pl. menstruációs problémák, sterilitás, és terhességgel kapcsolatos problémák, egyes férfibetegségek, mint pl. a prosztataproblémák, továbbá az allergia, a hiperaktivitás, bizonyos hormonális zavarok, szívproblémák, fejfájás, migrén, rossz emlékezőtehetség, kiegyensúlyozatlanság, fülfájás, asztma, veseproblémák és a vércukor-ingadozás.
    Ezeket a tüneteket a gomba mérge okozza. A Candida majdnem száz különböző toxint termel. A mérgek egyike egy hormonszerű anyag, amely képes felborítani a szervezet hormonháztartását. Más mérgek az agyra vagy az idegekre gyakorolnak negatív hatást. A Candida nagy mennyiségű alkoholszerű anyagot is képes termelni. Japánban például egy cég elbocsátotta azokat a munkásokat, akik állandóan ittasnak tűntek. Bár bizonygatták, hogy egy csepp alkoholt sem ittak, a tesztek mégis emelkedett alkoholszintet mutattak ki. Végül kiderült, hogy mindennek a hátterében a Candida állt.
    A különböző méreganyagok nagy megterhelést jelentenek a májnak, amely már nem képes megfelelően hatástalanítani a szervezetben lévő toxinokat, így fáradtság, általános levertség és rossz hangulat is társulhat a tünetekhez.
    HIBÁS DIAGNÓZISOK
    A szakemberek becslései szerint Németországban kb. 7000­12 000 ember hal meg évente gombás fertőzés következtében. A hagyományos orvoslás javarészt nem ismeri fel ennek a megbetegedésnek az elterjedtségét. Csak nagyon kevés orvos képes a gombás megbetegedés által kiváltott különböző tüneteket a valós kiváltóval összefüggésbe hozni.
    Való igaz, hogy nem egyszerű a gombás fertőzést felismerni. A hagyományos orvoslás által felhasznált gombatesztek, pl. székletvizsgálatok nem adnak teljes bizonyosságot a fertőzéssel kapcsolatban.
    Az ellenanyag-meghatározás sem mindig megbízható, mert a legyengült immunrendszer gyakran már nem tud elegendő antitestet termelni. Ilyen esetben csak a szakemberek által végzett sötétlátóteres mikroszkópos vérvizsgálat jelenthet segítséget.
    A gombás betegségekről, és elsősorban a Candida albicansról eddig úgy tartották, hogy csak nehezen gyógyítható. A grépfrútmag- és teafűkivonattal kapcsolatos tapasztalatok azonban új reményt jelentenek. Alkalmazzák orvosok és klinikák is, s nagyon jó kezelési eredményekről számolnak be. Dr. Leo Galland (New York-i orvos), aki szintén nagyon sok candidás beteget gyógyított, 279 esetből csak 2 eredménytelen kezelésről számolt be. A kivonatot "nagy áttörésnek" látja olyan betegek esetén, akik élesztőgombák és paraziták által kiváltott krónikus fertőzésben szenvednek. További pluszként értékeli, hogy a kivonat sokrétű hatékonysága miatt a szervezetet olyan egyéb gombáktól és baktériumoktól is megszabadítja, amelyek a Candida gyakori kísérői.
    ÁTFOGÓ PROGRAM KELL!
    A grépfrútmagkivonatot a Candida gyógyítására csak egy átfogó program segítségével, szakszerű útmutatás mellett lehet használni. Ugyanis a táplálkozás átállítása, a bélrendszer kitisztítása, az egészséges bélflóra újratelepítése, valamint az ellenálló képesség erősítése nélkül a gombák nagyon gyorsan újra elszaporodhatnak.
    Mindemellett a gombaölő szerek dózisának lassú emelése a kezelés során különösen fontos, mert a gombák elhalásakor erős méreganyagok szabadulnak fel (Herxheimer-reakció) a szervezetben, és ez a tünetek fokozódását idézheti elő.
    A penészgomba-fertőzés grépfrútmagkivo-nattal és teafaolajjal való kezelésével kapcsolatban még nincsenek gyakorlati tapasztalatok. A labortesztek azonban alátámasztják, hogy a kivonat a penészgombák különböző fajtáira erőteljes hatást gyakorolt.
    GYAKORLATI TANÁCSOK
    • * Candida albicans és más élesztőgombás megbetegedések esetén a grépfrútmagkivonatból emelkedő adagot szedjünk:
    1. hét: 3­9 csepp naponta egyszer, egy pohár vízben (150­170 ml) feloldva,
    2. hét: 3­9 csepp naponta kétszer, egy pohár vízben (150­170 ml) feloldva,
    3. hét: 3­9 csepp naponta háromszor, egy pohár vízben (150­170 ml) feloldva.
    Ezt a dózist meg lehet növelni, ha nem jelentkezik a "Herxheimer-reakció" (fáradtság, erősödő rosszullét).
    A kezelést a betegség intenzitásától és elterjedtségétől függően 1­3 hónapig lehet folytatni.
    • * Tartózkodjunk az édességfogyasztás minden formájától legalább 3­6 hónapig.
    • * Térjünk át teljes értékű reformtáplálkozásra, de este kerüljük a bőséges nyers zöldség- és gyümölcsfogyasztást.
    • * Hetente egyszer (soványabbak inkább csak 2-3 hetente!) tartsunk egy léböjtnapot. Ilyenkor 3 liter gyógyteát (kamilla, orbáncfű, fahéj, szegfűszeg, borsmenta...), ásványvizet, gyógyvizet (pl. Salvus) és frissen préselt, hígított levet (sárgarépa, cékla, zeller vagy narancs, grépfrút, kiwi) kell elfogyasztani.
    • * Fontos az emésztés rendezése is: étkezés előtt 2-3 teáskanál lenmagot egészben, 2 dl teával fogyasszon el, vagy napközben többször keserű gyógyvizeket, gyógyteákat (angelika, gyermekláncfű, fehérüröm, katáng, ziliz, ezerjófű...) igyon kúraszerűen. Más rostos székletlazítókat is használhat, de a hashajtókat (gyógyszerek) tartósan tilos alkalmazni!
    • * Az immunrendszer megerősítése: 1-2 hónapos vitaminkúrákat és gyógynövényeket (bíbor kasvirág, izlandi zuzmó, sédkenderfű, kamilla, csipkebogyó...) ajánlunk.
    • * A béltisztítás egyik leghatékonyabb formája a kolon-hidroterápia (magas bélmosás). Segítségével kitisztítható a bélbolyhok közt évek alatt felhalmozódott bélsár. Kiürülnek a kóros gombák és baktériumok, letisztul és megnyugszik a bélnyálkahártya.
    • * Kerüljük az antibiotikumok értelmetlen és túl gyakori használatát!
    • * A gombásodásra hajlamos nők lehetőleg ne szedjenek fogamzásgátló hormontablettákat!
    • * A penészes ételeket még az érintett rész eltávolítása után se használjuk fel!
    • * Ruháinkat ­ különösen az alsóneműket ­ főzzük ki időnként!
    • A bőrünket tartsuk szárazon, ne hordjunk műszálas ruhát, műbőr cipőt.
    A cikkben szereplő természetgyógyászati módszerek nem a tényeken alapuló orvostudomány eredményein nyugszanak és nem feltétlenül azonosak az InfoMed szerkesztőségének álláspontjával.





Kétségbevonom hogy indokolt volna a burgonya fogyasztásáról lemondani!



Írta:  Hetesi Gábor

    Dr Hummel Zoltán a "Miért veszélyes krumplit enni?" cimü cikkében ( http://drhummel.hu/2015/02/24/miert-veszelyes-krumplit-enni/ ) arról ir, hogy megtalálta a tartós gyulladások, betegségek "beindítóját". Irományának lényege, hogy az inzulinfokozó ételek fogyasztásától óvakodni kell, mert a tartósan magas inzulinszint nyomán kialakulható gyulladások betegséggé válnak. - Én kétségbevonom hogy indokolt volna a burgonya fogyasztásáról lemondani! Ennek miértjét igyekszem megvilágítani és alátámasztani is az alábbiakban.
    Szeretném azzal kezdeni, hogy:
    Az én meglátásom az, hogy a krumpli kb. annyira bünös a betegségeinket illetően mint amennyire a parlagfü az, az allergiát illetően. (A parlagfü-témába nem akarnék belemélyedni, de az érthetőség kedvéért illetve hogy miért hozakodok elő vele, annyit elmondok hogy a parlagfü sem oka semminek, már évmilliók óta itt él a Földön, a legjobb ismereteim szerint amerikai indiánok gyógynövényt tiszteltek benne. Allergia nem az “allergiát kiváltó virágpor” miatt keletkezik, hanem a lerongyolódott immunrendszerünk az oka az allergiák kialakulásának. De nálunk jellemzően a parlagfüvet tekintve is forditva ülünk a lovon, üldözzük, tüzzel vassal irtjuk, ám egyszer majd eljön a nap amikor minden növény virágporára allergiával válaszol az immunrendszerünk, s akkor mit teszünk?, - kiirtjuk az összes növényt a Földről?!)
    A burgonya őshazája is, Dél-Amerika. (Peru és Chile hegyvidékén őshonos.) Az ottélők körülbelül 7000 éve (!) fogyasztják. Európába a 16. században jutott el és több nemzetnek mindennapi eledelévé vált, sőt mondhatni kenyerévé.
    A burgonya sok keményítőt tartalmaz és a mellett jelentős mennyiségü mérganyaga is van (szolanin), amely nem eliminálható teljesen, sem sütéssel sem főzéssel. (Mindkét hőkezelési módot alkalmazva érjük el a legjobb eredményt, azonban valamennyi méreganyag még ugy is marad benne.)
    Viszont a krumpliban sok “jó” anyag is van. A krumplievés remek segitség egy sor betegségtünet fellépésekor. Ugyan, kevesebb fehérjét tartalmaz, viszont az teljesértékü. Az is tény hogy a rá adott inzulinválasz magas, az azonban egyrészt könnyen (s természetes módon) mérsékelhető, másrészt, nem magát az inzulinválaszt kell figyelembevenni a megitélésnél! (Mint ahogy lentebb ez ki fog derülni!)
    A burgonya a keményítője révén lett kitagadott, holott egyik "jótéteménye" éppen a keményítőtartalmában rejlik. A burgonyában ugyanis jelentős mennyiségü un. "rezisztens keményítő" van. A rezisztens keményítő kifejezés azon keményítőket foglalja magába, amelyek a vékonybelet emésztés nélkül hagyják el és táptalajt biztosítanak a vastagbél flórája számára. Kedvező élettani hatása van az anyagcserére. A kutatások bizonysága alapján, csökkenti az elhizás kialakulásának lehetőségét.
    A Coloradói Egyetem Humán Táplálkozástudományi Kutatóközpont tanulmánya (és rajta kivül még számos kutatás) igazolja, hogy a rezisztens keményítőt tartalmazó ételek fogyasztása révén több kalória ég el, akár annyival is több, hogy szigoru fogyókurát is helyettesithet!
    Dr. Tihanyi László igy ir róla a honlapján ( https://drtihanyi.hu/cikk/a-glikemias-index-tundoklese-es-bukasa-ii. ):
    A keményítő a növényekben előforduló összetett szénhidrát. Keményítőt találhatunk pl. a burgonyában.
    A keményítők egy része gyorsan emészthető, másik része lassabban emészthető, míg a harmadik csoport egyáltalán nem emészthető, ezek az ún. rezisztens keményítők.
    A rezisztens keményítők úgy működnek a szervezetben mint a rostok, megemészteni nem tudjuk őket, ugyanakkor tisztítják és javítják a belek működését és fontos szerepük van a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében.
    A rezisztens keményítő ellenáll a gyomor és vastagbél emésztőenzimjeinek, így nem kerül a vérbe, nem provokál inzulinkiválasztást és nem emeli a vércukorszintet.
    A rezisztens keményítőket tartalmazó ételeket tehát nem tudjuk teljesen megemészteni, így a bennük lévő szénhidrátok nem alakulnak cukorrá, s ez által nem kezdődik meg az energia zsírokban történő elraktározása sem.
    Rodney Rodney Bilton, a liverpooli John Moores Egyetem professzora szerint: A rezisztens keményítő kémiailag a szénhidrátok közé tartozik ugyan, ám összetételének köszönhetően nem okoz kiugrást a vércukorszintben. Sőt, még a glükagon-hormon kiválasztását is serkenti, amivel zsírégetésre ösztönzi a szervezetet.
    (Saját állítása szerint, Hummel doktor előtt sem ismeretlen a rezisztes keményítő. Érdekes azonban, hogy nemisegy helyen "rezidens"-t ir "rezisztens" helyett...!)
    A burgonya egészen mostanáig (a "paleo" megjelenéséig) kiváló éteknek számitott. S most már azt is tudjuk hogy ezt javarészt a keményítőjének köszönheti, egy olyan keményítőfélének amely táplálja a bélflórát. S márpedig ilyet csak a legjobb eledelek tartalmaznak!
    A németeknek a krumpli a “kenyere” és a németek megközelítőleg sem a legbetegebb nép Európában!
    Erre adott válaszában Hummel ur ezt irta a [2015. február 28. szombat - 19:27] alatt: Az nem jó módszer, ha azt mondjuk: lám a némtek mennyi burgonyát esznek, mégis jobb az egészségi állapotuk, mint nekünk. A németek más életszinvonalon élnek, jobban megtehetik, hogy változatos ételeket egyenek, nemcsak főtt burgonyát, tepsiben sült burgonyát, rakott krumplit, vagy paprikás krumplit. Több zöldséget, gyümölcsöt fogyaszthatnak, mert a pénztárcája nem szab olyan szigorú korlátot, mint a magyar embernek. Talán ők hozzák a példát, ha nem hozzánk, hanem a genetikailag hasonló skandináv népek egészségi állapotához hasonlítjuk őket. A várható átlagos életkor a skandináv népeknél kinondottan magasabb, mint a németeknél, hasonló életszinvonal mellett. Ők nem fogyasztank annyi kruplit, mint a németek!
    Ezzel szemben a valóság az, hogy a németek pénztárcája ugyanolyan korlátot szab a németeknek Németországban, mint nekünk a mi hazánkban! Az ő pénzük többet ér ugyan, de ahhoz mérten ott többe is kerül minden. A németek is csak akkor tünnek gazdagnak amikor Magyarországra látogatnak, mert itt a pénzük többet ér mint Németországban! A professzor véleményével ellenkezően, a skandináv államokban az átlagos életkor jóval alacsonyabb annál mint amit a statisztikákból ki lehet olvasni! (Éspedig, a skandinávok sokkal kevesebb burgonyát esznek mint a németek.) Hummel ur még azt is irja, hogy a németek változatosabban étkeznek mint mi. A doktor ur azonban ebben is téved! Jómagam ezt elsőkézből tudom, azaz a saját tapasztalatom alapján állítom.
    (Nem árt tudni, hogy a statisztikák célja valójában nem a hiteles tájékoztatás, hanem sokkalinkább, érdekek szerinti "félre"-tájékoztatás!)
    A krumpli szeretete igaz a magyarországi svábságra is, sok krumplit ettek (meg lekvárt) régen is, (Ohne Gemüse!) és ma is sok burgonyát fogyasztanak.
    (A cikk alatti hozzászólásokban ez megerősítést is nyert. Vágyi Mónika irta [2015. február 26. csütörtök - 07:09]: „... A szüleim és a nagyszüleim sváb származásúak és kisgyerek korom óta csak azt látom minden este héjában főtt krumplit esznek házi szalonnával vagy házi kolbásszal eredmény, még fejfájásuk sem volt nemhogy bármilyen betegségük! ...”)
    Van a Földkerekségen olyan hely, ahol az emberek zsiron élnek. Van olyan hely ahol hust hussal esznek meg olyan is, ahol hust szinte egyáltalán nem esznek, az eledelük zömmel krumplifélékből és gabonából áll, s mégis, nemcsak hogy nem haltak ki, hanem egészségesebbek mint az Európai népek! Ezen állításomat Polgár Annamária is alátámasztotta a hozzászólásában a [2015. február 26. csütörtök - 07:59] alatt: „... mint szakember - dietetikus - volt alkalmam tanulmányozni nem csak a paleo szakirodalmakat eredeti nyelven, de a legtöbb híres amerikai vegán szemléletű orvos anyagait is. Van olyan páciens aki csak csokievéssel is fogy és bizonyos népek meg csak szénhidrátokat fogyasztanak - sok burgonyát is - és mégis tökéletes az egészségük és súlyuk. Jellemzően a vegánok meg nem is elhízottak, hacsak nem feldolgozott élelmiszereket fogyasztnak. A burgonyának amúgy a rosttartalma is sokkal jobb mint pl. a akár a barnarizsének és a rezisztens keményítő tartalma meg kimondottam bélbaci tápláló. ...”
    Nyilvánvaló hogy betegségek mindig is voltak. Csak nem annyi mint manapság. Annyi szivbeteg, rákos, stb., és izületes beteg mint kb az 1960-as évek óta van, valószinüleg ezerév alatt sem volt. Ezt nem én mondom, hanem valahány tanulmány, könyv és egyéb iromány amely ilyesmiről étekezett.
    Az inzulint illetően akár lehetne ugy is ahogyan Hummel doktor azt elénk tárta, - azzal az ellnenvetéssel, hogy nem a krumpli az igazi ok!
    Szerintem mindennél érdemesebb azon elgondolkodni, hogy vajon mik az oka(i) a hirtelen megszaporodott betegségeinknek. A krumplinak tulajdonitott probléma ugyanis, ugyanott gyökeredzik.
    A parlagfüvet azért emlitettem meg, mert a valódi ok helyett vált üldözötté. Direkt hoztam föl példának, mert Hummel ur, ugyanugy az igazi ok helyett marasztalja el a krumplit!
    Egyébként, előbb-utóbb ugyanigy lesz ez valamennyi élelmiszerünkkel. Lásd, már nem jó a gabona, pedig évezredeken át táplálta az emberiséget. Nem jó a tej, pedig Jézus, gyógyításra is használta! Volt már "mumus" a zsir, (különösen a telitettzsir,) kerülendő a vaj, a só most is (és mindinkább) mostohagyerek és lehet sorolni a szerintem agyament tiltásokat illetve ajánlásokat.
    A növények, kivétel nélkül mind, tartalmaznak olyan anyagot (méreganyagot) amellyel a növény védekezik, az ellen hogy megegyék. Normális mennyiségü növényi eledel “méreganyagaival” a májunk gond nélkül elbánik. Így volt ez régen is. De mi emberek, mindig többet s “jobbat” akarunk, a Teremtő által alkotottal nem elégszünk meg. Igy alakult, hogy az 1900-as évek elsőfelében kivánalom lett a gabonák minél nagyobb sikértartalma. S ezért direkt arra irányuló “nemesítés” folyt, aminek az eredménye a mai, magas gluténtartalmu gabona. (Sikér = glutén.) Az eredeti gabonákat mint mondottam évezredeken át ettük és nem haltunk ki tőle. Miért? Hát azért mert a számunkra nem kedvező sikérből (ha ugy tetszik méreganyagból) a korabeli gabonák nagyságrenddel kevesebbet tartalmaztak mint a maiak, s azzal a kevéssel az akkori emberek szervezete könnyedén, probléma nélkül megbirkózott. Ezekután érdemes feltenni a kérdést: Mi a valódi ok? S mi a megoldás...? - Az-e hogy kerüljük a gabona fogyasztását, vagy inkább az-e, hogy annyit eszünk belőle amennyit még éppen tolerálni képes a szervezetünk? (Vagy méginkább, nem az volna a legjobb, azon munkálkodni hogy valahogy visszahozzuk a régi, az eredeti gabonákat?)
    Professzor ur arról irt a blogbejegyzésében hogy a gyulladások a legnagyobb probléma a szervezetünkben. Ezt nem kétlem. De hozzátennék pár gondolatot.
    A gyulladás, fontos élettani folyamat. A gyulladás nem ok, hanem következmény. (Lásd lejjebb.) Gyulladást elég sok ételféleség kivált bennünk (illetve azok anyagai). Kezdve a nem kellően megemésztett fehérjéktől, a gluténon át, a tej egyik fehérjéje és a hüvelyesek lektinje, stb., stb.. És a minden élelmünkben benne lévő, jellemző méreganyagok. (Pl. a krumpli szolaninja, a babfélék phasinja, stb., stb..) Az össze-vissza nemesitgetéseknek köszönhetően ezen “mérgeknek” a mennyisége pedig, ugyszintén több lett a régi időkhöz képest. S ezekhez jön, (immáron nem először emlitve,) az emberi “leleményesség” (hogy ily szép szóval illessem az élelmiszerekre telepedett “ipar” tevékenységét amidőn élelmiszernek nevezett tárgyakat állít elő vegyianyagokból). Szerintem nem olyan nehéz elképzelni azt hogy mekkora küzdelemre készteti mindez a szervezetünket. Túl a mindennapi stresszen, amit ugyancsak, a Teremtő egészen biztosan nem mindennapra tervezett be az életünkbe. S ezek fényében világossá válik, hogy a ma élő ember mitől betegebb mint régen, s hogy honnan ered az ezerszám jelentkező és egyre csak sokasodó betegségtünet. - Meg ezekután az is, hogy mi áll a gyulladások hátterében...
    Ezekhez képest a krumpli inzulinválasz-emelő hatása, eltörpül!
    Röviden visszatérve még a stresszre... Tudvalévő, hogy a stressz célja nem a rombolás a szervezetünkben, hanem (a stressz) a “túlélés” mechanizmusa, az által hogy ad nekünk egy egyszeri, fölfokozott életenergiát. A baj ott van, hogy nem élhetünk vele mindennap, mert az olymértékben kimerítené a szervezetünket, hogy abba belebetegednénk. Ám valójában ez történik velünk, hiszen naponta nemisegy stresszt átélünk. S azt is tudjuk, hogy (a stressz) gyulladásokkal is együttjárhat!
    [2015. március 1. vasárnap - 10:59] alatt pár mondatban összefoglaltam az addigi hozzászólásaimat, mely igy hangzott:
    Nem vitatom, hogy az inzulin hozzájárulhat gyulladások kialakulásához a szervezetben. Ugy vélem azonban, hogy az inzulin csak a jéghegy csúcsa. Talán a krumpli inzulinszint-emelő hatása az az utolsó csepp a pohárban amelytől a pohár kicsordul. A valódi ok azonban a jéghegy, amelyben minden “faktor” ott van, együtt. S a jéghegyet alkotó lehetséges tényezők közül akármelyiket kipécézhetnénk és ha ugy tetszik felhelyezhetjük a jéghegy tetejére. Ily módon a jéghegyben helyet foglaló, gyulladást előidézni képes faktorokat megtestesítő eledelek bármelyike lehet utolsó csepp a pohárban.
    Hogy saját példával is szolgáljak, - bennem a nátrium-benzoát idéz elő gyulladásokat testszerte. Ez még azért is érdekes, mert a tartósítószerek legtöbbször nem önálló, hanem társult kockázatként jelennek meg. Ez pedig, összecseng mindazzal is amiről itt oly hosszan irtam.”
    Erre Hummel ur eképpen válaszolt ([2015. március 1. vasárnap - 20:24]): „... Ez a hozzászólásod már elfogadható számomra. Ezzel egyet tudok érteni.
    Ezt furcsállottam, mivel előbb minden tekintetben elutasitotta a véleményemet. (A [2015. március 1. vasárnap - 08:34] alatt Hummel ur igy fogalmazott: „... Mi tényleg másról beszélünk, évtizedekig elbeszélhetnénk egymás mellett, míg előbbre jutnánk. ...” )
    Nem a burgonya az egyetlen étel amely a normálisnál nagyobb tehertételt ró a hasnyálmirigyre, sőt, pl a tej, a joghurt, sokkal nagyobb megterhelést jelentenek mint a krumpli. Bár igaz, a tejet sem Szendi, sem Hummel dr. nem ajánlja, viszont a halevést és a marhahust annál inkább, s márpedig, a halevés is és a marhahus fogyasztása is, kiugróan magas inzulinemelkedéssel jár együtt, sokkal nagyobbal mint a krumpli esetében! - Fontos megjegyeznem azonban, hogy az "inzulinemelkedés" kifejezés alatt én nem ugyanazt értem mint a Hummel doktor! (Alább meg fogom magyarázni.)
    glikémiás index
    A növényi eredetű ételek azért egészségesek és segítik a fogyást, mert mérsékelt hatást fejtenek ki a vércukorra és az inzulinra, emellett pedig rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok.
    A jó megoldás, hogy a szénhidrátokat kombináljuk a fehérjékkel, ezáltal csökken a táplálék glikémiás indexe, a szénhidrátokból pedig az alacsonyabb glikémiás indexűeket fogyasztjuk.
    A GI-t csökkenti a magasabb fehérjetartalom, a rosttartalom, a citrom, (2 evőkanál citrom 30%-kal csökkenti a GI-t) és a zsír.
    A korábbi elmélet és gyakorlat kizárólag a glikémiás indexen alapult, más tényezőt nem vizsgált.
    A GI legnagyobb hibája, hogy az alacsony glikémiás indexű ételek nem olyan inzulinreakciót váltanak ki, mint az várható lenne. A legfontosabb: nem a vércukorszintemelkedés az elsődleges, hanem a vércukorszint által kiváltott inzulinelválasztás. Az inzulinelválasztást azonban nemcsak a vércukorszint emelkedése határozza meg. Számos alacsony GI-jű étel magas inzulinkiválasztással jár, míg sok magas GI értékű étel pedig alacsonnyal. Így az alacsony glikémiás indexű tej, joghurt, narancs, hal, marhahús is lényeges inzulinemelkedést okoz.
    A szervezet inzulinérzékenysége napközben változik, ezért pl. reggelire levesebb szénhidrátot érdemes fogyasztani, mint ebédre vagy vacsorára. (Azaz, reggelire együnk több fehérjét és zsiradékot s kevesebb szénhidrátot, estebédre pedig, kevesebb fehérjét és zsírt, s több szénhidrátot. - S dr. Tihanyi megállapítása itt teljes összhangban áll dr. Légrády Péter ajánlásával...)
    Külön is kiemelem, hogy: „A GI legnagyobb hibája, hogy az alacsony glikémiás indexű ételek nem olyan inzulinreakciót váltanak ki, mint az várható lenne. ... ... Az inzulinelválasztást azonban nemcsak a vércukorszint emelkedése határozza meg. Számos alacsony gi-jű étel magas inzulinkiválasztással jár, míg sok magas gi értékű étel pedig alacsonnyal. Így az alacsony glikémiás indexű tej, joghurt, narancs, hal, marhahús is lényeges inzulinemelkedést okoz.
    Dr. Tihanyi a honlapján látható táblázatban feltüntette néhány élelmiszer glikémiás indexét és a rá érkező inzulinválaszt: https://drtihanyi.hu/uploads/glikemias%20index.jpg
    Ezen jól megfigyelhető hogy alacsony glikémiás indexü ételek, okozhatnak lényeges inzulinemelkedést (lásd, tej, narancs, hal, marhahus,) mig pl a magas GI-jü krumpli, alacsony inzulinemelkedést okoz! A TÁBLÁZAT (harmadik oszlopában) MUTATJA AZ INZULINEMELKEDÉS MÉRTÉKÉT, MELY AZ INZULINÉRTÉK ÉS A GLIKÉMIÁS INDEX HÁNYADOSA: INZULIN/GI. INNEN: A KRUMPLI GI-JE 141, AZ INZULINVÁLASZ 121, AZ "INZULINEMELKEDÉS" MÉRŐSZÁMA PEDIG [121:141=0,858]!!!!!!!!!!!!
    (Válaszul arra hogy mit értek én az "inzulinemelkedés" alatt, nos ezt! S egyben ez az egyik és legfőbb dolog amiben "másról beszélünk" a Hummel doktor és én!)
    Hummel doktor nem fogad el ellenvéleményt, olyannyira nem, hogy el sem olvasta még az irományokat sem amiket ajánlottam. - De azért kételkedik a benne foglaltak helytállóságában! - Nonszensz!
    Ime néhány részlet az utolsó hozzászólásomból melyet dr. Hummel méltóztatott letörölni:
    A [2015. március 2. hétfő - 01:04] alatt kérdezted: Nem éreztél soha olyant, hogy érzed, hogy a partneredet soha sem fogod meggyőzni. Ítt hiába minden fáradozásod? Nálam csak erről volt szó!
    Dehogyisnem. De mondd kérlek, miről is akartalak én téged meggyőzni? - De megválaszolom inkább magam (ezt is) mielőtt belemagyarázol valamit. Nos nem arról hogy az inzulin nem vált ki gyulladást a szervezetben. Csupán arról, hogy ne kiáltsd ki mumusnak a burgonyát, mert az, - az általa okozott problémát tekintve, csak “a jéghegy csúcsa”!
    S még azt is megjegyzem, hogy a meggyőzhetetlenséged nem vet rád túl jó fényt. Eszembe is jut egy régi magyar iró Száraz Miklós György könyvéből egy mondat: “Bárkivel hajlandó vagyok vitatkozni, de soha nem hagynám magam meggyőzetni meggyőzhetetlen ember által.”
    Ezzel azt akarom mondani, hogy szerintem abszurd dolog a részedről ha ugy akarsz meggyőzni másokat hogy Te magad meggyőzhetetlen vagy.
    A [2015. március 1. vasárnap - 20:28] alatt (Baxter Szilárdnak) adott válaszod ugy érzem egy kicsit nekem is szól és mivel hasonló kérdést a [2015. március 1. vasárnap - 20:24] alatt nekem is feltettél, (igy szólt: Nem tudom, hogy miben érzed a sértettségemet,) felelek mindkettőre: Professzor ur, a Te sértődöttséged kiviláglik a mondandódból. A sértődöttséged akkor tünik elő, ugy vehető észre, ha a szöveg olvasásakor nem egyetlen mondat értelmére figyelünk mindössze, hanem képesek vagyunk egyidejüleg látni s értelmezni az egész mondandót. Szokás ezt ugy is mondani, hogy olvasunk a sorok között is.
    A [2015. február 28. szombat - 19:04] alatt ezt irod: Valamit nagyon elnézhettél, itt már régen senki sem beszél a glikémiás indexről. András a food inzulin index (FII) táblázatát volt kedves lefordítani. Nem olvastam Tihanyi doktor írását, de azért azt nem értem, hogy honnan vette, hogy a krumplinak magas glikémiás indexe, míg az inzulinválasza alcsaony?
    Professzor ur! Ez abszurd! Ha nem olvasod el, persze hogy nem érted! Ráadásul a kijelentésednek (annak hogy nem érted,) még olyan olvasata vagy inkább sugallata, is van, hogy mivel Te nem érted, akkor az valószinüleg érthetetlen. Pedig nem az!
    Zokon vetted hogy leirtam a glikémiás terhelés fogalmát, ([2015. március 1. vasárnap - 08:34]) mert (szerinted) azt feltételezem rólad hogy Te, “nem ismered a glikémiás terhelés fogalmát”. (Ez, meg a számítás menetének közlése, volt a sértődöttséged oka!) Mégfentebb, ([2015. február 28. szombat - 18:28]) ezt irtad: Nem értem, honnan vetted, hogy a hal ilyen magas inzulinválaszt ad. Az általam idézett táblázatban a krumpli (121%), míg a hal (59%) inzulin választ mutat”.
    Nos, előszöris, nekem eszem ágában sem volt megsérteni téged. Ezért is válaszoltam igy: „Nyilván nem ugyanonnan vettük az adatokat”. Viszont nem véletlenül utaltam ám a Tihanyi-féle táblázatra! Ugyanis TIHANYI DOKTOR AZ INZULINVÁLASZ ÉS A GI HÁNYADOSÁT JAVASOLJA AZ ÉTELEK “JÓSÁGÁNAK” A MEGITÉLÉSÉRE, AMELY MÉRŐSZÁM PONTOSABB MEGITÉLÉST TESZ LEHETŐVÉ ANNÁL, MINT AMIT AZ INZULINVÁLASZ MUTAT! CSUPÁN AZ INZULINVÁLASZ FIGYELEMBEVÉTELE MÁRA MÁR TÚLHALADOTT. A HELYETT AZ INZULIN/GI HÁNYADOST KELL FIGYELEMBEVENNI! (Bizonyosság kedvéért tekintsd meg a Wikipediát, mely szerint is, az inzulinválasz/GI hányados a pontosabb mérőszám!) EBBŐL KÖVETKEZIK(!) HOGY A HAL INZULIN/GI -JE 2,11!, A BURGONYÁÉ PEDIG CSAK 0,86!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (S az inzulinemelkedés mérőszáma 1,00 alatt nem ad okot aggodalomra!)
    Nem törődve Hummel doktor érzékenységével, nem átallom itt is fölemlíteni a "glikémiás terhelés" számítását is, amely szerint, sem áll kiugróan magas szinten a burgonya!
    A Harvard Egyetem Közegészségtani Tanszéke Táplálkozástudományi Intézetében bevezettek egy másik fogalmat is, a glikémiás terhelés (glycemic load, GL) fogalmát, mely szerint:
    A glikémiás index (GI) csak az adott élelmiszer szénhidráttartalmára adott vércukorválasz alapján rangsorolja az élelmiszereket, a GL koncepciója viszont az elfogyasztott szénhidrátmennyiségét is figyelembe veszi.
    A vizsgált élelmiszer 50 g szénhidrátot tartalmazó mennyiségének elfogyasztását követő vércukorszint-emelkedést egy referenciához, például 50 g szénhidrátot tartalmazó fehér kenyér által okozott emelkedéshez viszonyítják, s az értéke 0 és 100 közé esik.
    A vércukorszint szempontjából kevéssé terhelő egy étel, ha GL terhelése 10 alatti, közepesen terhelő ha 11-19 közötti és akkor nagy, ha a GL index nagyobb, mint 20.
    A glikémiás terhelés kiszámítása: GI × szénhidrátmennyiség [g]. Ennek értelmében: A burgonya GI-je 141 (100 g), 100 g krumpli 15,7 g szénhidrátot tartalmaz, ezért a GL-je 141/100 × 15,7 = 22,137 Vagyis a krumpli a “glikémiás-terhelés"-koncepció szerint sincs az egekben...!
    HUMMEL UR TISZTÁBAN VAN A GLIKÉMIÁS TERHELÉS FOGALMÁVAL. (Bizonyosan, hiszen miatta sértődött meg.) ENNEK DACÁRA AZONBAN, MÉGIS FIGYELMEN KIVÜL HAGYJA!
    Hummel doktor szerint az inzulinproblémák kezelésének legegyszerübb és leghatékonyabb módja a szénhidrátfogyasztás csökkentése.
    A szénhidrátfogyasztás csökkentésével azonban nem a valódi okot küszöböljük ki! (Ráadásul a szénhidrátszegény-diétának, az előnyei mellett árnyoldala is van. Pl. egy harvardi tanulmány szerint 50 g szénhidrát/nap alatt a kortizol nevü stresszhormon szintjét 18%-kal emeli, az aktiv pajzsmirigyhormonszintet (T3) meg 12%-kal csökkenti.) A tényleges ok ugyanis egy nyomelem hiányában gyökerezik.
    A króm a legfontosabb ásványianyag a glükózlebontásban.
    Számos kisérlet, kutatás igazolja, hogy a króm képes stabilizálni a vércukorszintet. (Pl egy pekingi kisérlet során 180 olyan személyt vizsgáltak meg, akik 2-es tipusu cukorbetegségben szenvedtek. [Richard Anderson, et al.: Diabetes, 1996; 45 (supp. 2); 124A/454])
    A legtöbbünk szervezetében nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségü króm, vagy egyenesen hiányzik. A hiányának számos oka közül az a legjellemzőbb és egyben a legmeghatározóbb, hogy a növényi élelmiszereink eleve nem tartalmaznak belőle eleget. A mióta a szervestrágyázást felváltotta a műtrágyázás, a tápanyagvisszapótlás mindössze három elemre korlátozódik: Nitrogénre, foszforra és káliumra. A többi tápanyag tekintetében a növények mondhatni kizsigerelték a termőtalajt. De ahol csak mostanában váltottak műtrágyára, ott sem rózsás a helyzet, mivel a kálisó gátolja a növényeket a többi tápanyag felvételében!!
    (Csak közbevetem, hogy ugyancsak a kálisózás következtében, a termesztett növényeinknek nőtt a káliumtartalma. Elsősorban emiatt, a napi káliumbevitelünk jelentősen meghaladja a szükségletet!)
    A króm pótlásával a szénhidrátok vércukorszintre gyakorolt hatása visszaszoritható a normális keretek közé. Amiután az élelmiszerekben immár nincs avagy csak kevés króm van, érdemes azt étrendkiegészítő formájában pótolni. Normális adagja napi ~100 mcg.
    A fahéj is képes jelentősen mérsékelni a vércukorszintet.
    A fahéj vércukorszintre ható aktiv összetevője egy vizoldható polifenol molekula, amit MHCP-nek (methylhydroxy chalcone polymer) neveznek. Az MHCP képes az inzulin hatását utánozni, aktiválni a sejtfelszinen található receptort és szinergista módon együttműködni a hasnyálmirigy vércukorcsökkentő tulajdonságu hormonjával. Napi 1 g fahéj képes csökkenti a vércukorszintet (mind a II-es tipusu cukorbetegekben, mind egészséges emberekben).
    ["Cinnamon improves glucose and lipids of people with type 2 diabetes." Diabetes Care. 2003 Dec;26(12):3215-8. Khan A, Safdar M, Ali Khan MM, Khattak KN, Anderson RA.G]
    Hummel doktor blogján - a burgonya minél kedvezőtlenebb megitélését segitendő (?), említésre került a puffasztó hatás is. Jóllehet, puffasztó hatása meglehetősen sok ételnek van, amely pedig nagyon könnyen "kezelhető": Nincs szükség semmi másra, csak konyhaköményre... A kömény a régi időkben a főzelékeknek és a krumpliételeknek is az elmaradhatatlan füszere volt. (Csak sajnálatos hogy a régiek ismeretei, tudása tapasztalatai feledésbemerültek/-merülnek. S erre nem ám csak a kömény az egyedüli példa! Pl, hiába megy orvoshoz a leendő kismama azzal hogy nem sikerül "teherbe"-esnie, az orvos is tanácstalan. Pedig a régiek ismeretei, bölcsessége megoldást kinált rá: Ha gyermeket akartak nemzeni, akkor elhagyták az étrendjükből azokat az élelmiszereket amelyek gátlólag hatottak/-hatnak. Ellenkező esetben, azaz ha nem vágyták az áldott-állapotot, akkor olyan élelmiszereket ettek amik képesek voltak azt megakadályozni. Hogy példát is emlitsek, egy ilyen a gránátalma. A hazaiak közül emlithetem a csombormenta teáját pl. Persze a sornak itt korántsincs vége... S hogy a kérdéseket megelőzzem, - igen, az ételek a szabályozója, a gátja meg az előmozdítója is az áldott-állapotba kerülésnek. Akkor is ha az orvosoknak más a véleménye. Olyan ez mint a tiltás amely kimondja hogy gyógyhatást tulajdonítani csak gyógyszernek szabad. Holott e fogalom, gyógyítás, a bennünket felépítő, folyton megújuló sejtek kiváltsága. Mondjuk hogy a ház téglái megfelelnek a mi testünk sejtjeinek. Ha kipottyan egy tégla, a helyén lyuk tátong. Ha betömöd papirral, nem jő be rajt' a hideg. Ám az igazi gyógyír rá a malterral berakott tégla. Ennek analógiájára, a testünk hibáit is csak ideig-óráig fedi el a gyógyszer. Hiszen a gyógyszer nem táplálja a sejteket, ennélfogva a sejtek nem újulnak meg! S akkor most felteszem a kérdést: Mi is az ami gyógyít? A gyógyszer? Nem inkább az étel? Ehhez még csak annyit, hogy miért tettem idézőjelbe a "teherbe"-esést. Nos azért, mert szerintem a gyermek az nem, teher! Akinek az, az ne csináljon gyereket! Az áldott-állapotot terhesnek nevezni/érezni, galádság.)
    E kis (zárójelbe tett) kitérő után visszatérve az itteni témához,: A köményt lehet ételbe tenni, de akár érkezés után is lenyelhetjük egy kevés vizzel. S lőttek a puffadásnak! (Kb 1/2 mokkáskanálnyi elég belőle.)
    Időközben Hummel dr. "elkövetett" egy újabb cikket is a blogján "Étkezési tanácsok gyulladáscsökkentésre és fogyókúrára" cimmel. ( http://drhummel.hu/2015/03/04/etkezesi-tanacsok-gyulladascsokkentesre-es-fogyokurara/ )
    (A cikkből kiragadott idézetek itt nem abban a sorrendben következnek ahogyan a blogon olvasható!)
    Nagyon lényeges ami most következik!:
    Aztán találtam egy olyan cikket, ( http://ajcn.nutrition.org/content/66/5/1264.full.pdf ) ahol konkrétan megmérték a páciensekben az inzulintermelődés mértékét, különböző ételek elfogyasztása után.
    Ennek a cikknek a hatására írtam egy blog bejegyzést arról, hogy a fogyókúrában résztvevők tartózkodjanak a krumplitól és a babételektől, mert ezek az ételek nagy inzulintermelést indítanak bennük. De a vérünkben lévő magasabb inzulin nem csak a fogyást akadályozza, hanem a gyulladások kialakulásának valószínűségét fokozza. Mivel a gyulladások a betegségek kiinduló pontjai, ezért megelőzés szempontjából mindenkinek ajánlatos lenne kordában tartania a vérének inzulin szintjét. Ami a jó hír ebben, hogy ezt az étkezéseinkre való odafigyeléssel is megtehetjük, ha nem fogyasztunk olyan ételt, amely magas inzulintermelést eredményez. Mikor a krumplit megbélyegeztem, azt is említettem, hogy például a tojásnak nagyon kicsi az inzulinfokozó hatása.”
    Ezt én ugy értelmezem, hogy Hummel ur nem végzett tudományos kutatást a szó szoros értelmében, hanem mások kutatásaira hagyatkozik.
    Igy folytatja:
    Most készítek egy felsorolást számokkal. A számok százalékot jelentenek, 100% a fehér kenyér, tehát valamennyi táplálék inzulintermelése a fehér kenyérhez van viszonyítva.  Három olyan étel van, amit kerüljenek a fogyni vágyók és a gyulladásos megbetegedéseket megelőzni vágyók! Ez a joghurt (115), szárazbab-ételek (120), burgonya (121).
    Az ajánlott kategóriába sorolom a következőket: tojás (31), zabkása (40), fehér, barna tészta (40), sajt (45), müzli (46), marhahús (51), magvas kenyér (56), zöldbab. zöldborsó (58), alma (59), hal (59), narancs (60), barna rizs (62).
    Hummel dr. tehát nem vesz róla tudomást hogy CSUPÁN AZ INZULINVÁLASZ FIGYELEMBEVÉTELE MÁRA MÁR TÚLHALADOTT: A legnagyobb lelki nyugalommal ajánlja a marhahust, a halat és a narancsot, amelyek pedig, rendre 1,00 fölötti INZULIN/GI-vel rendelkeznek (marhahus 2,43; hal 2,11; narancs 1,54)!
    Viszont kerülendőnek itéli a krumplit, amelynek az INZULI/GI-je pedig alacsony (0,86)! (De a bab INZULIN/GI-je is csak 1,05!)
    Idézem Hummel ur Apáthy Katalin hozzászólására adott válaszát [2015. március 5. csütörtök - 16:01 http://drhummel.hu/2015/03/04/etkezesi-tanacsok-gyulladascsokkentesre-es-fogyokurara/ ]:
    ... Sokáig azt hitték, hogy a fogyást a magas vércukor szint “akadályozza”, de éppen azok a kutatók jöttek rá, akiket idéztem, hogy az ételek által kiváltott inzulin szint fontosabb, mint az eddigi vércukor szint. Ezt valószínűleg Tihanyi doktor úr is olvasta, és ezért írta, hogy most már ne a glikémiás indexet nézzük, ha az elhízást és a fogyást vizsgáljuk. De ebből a tanulmányból másra következtettünk mindketten. Az lehet, hogy az olvasót az megzavarja, hogy nem ugyanazt olvassa minden szakembertől. De itt van a kutatói szabadság: nem lehet rákényszeríteni senkire sem, hogy ugyanúgy gondolkodjon. Ő a halat , a marhahúst és a narancsot azért vette tiltó listára, mert ezeknél magasabb volt az inzulin szint emelkedés, mint a vércukor szinté. Én viszont a vércukor szintjével már nem is foglalkoztam, mert irrelevánsnak vettem ebből a szempontból. Csak az ételek által kiváltott inzulin mennyiségét néztem. ...”
    A valóság azonban ezuttal is más. Hummel ur a Tihanyi doktor honlapját nem látogatta meg. (Még mindig nem!) S nem olvasta el amiről ujfent véleményt nyilvánitott! (Ha nem igy volna, akkor Apáthy Katalinnak nem azt irta volna hogy: „... [Tihanyi] a halat, a marhahúst és a narancsot azért vette tiltó listára, mert ezeknél magasabb volt az inzulin szint emelkedés, mint a vércukor szinté. ...”!
    Ugyanis, dr. Tihanyi nem ezért vette "tiltó listára" a halat, a marhahúst és a narancsot! Hanem azért emelte ki ezeket a táblázatában, mert ezeknek az INZULIN/GI-hányadosa kiemelkedően magas! Arról már nem is beszélve, hogy dr. Tihanyi honlapján szó sincs tiltásról!)
    HUMMEL DOKTOR AZ "ÉTKEZÉSI TANÁCSOK GYULLADÁSCSÖKKENTÉSRE ÉS FOGYÓKÚRÁRA" CIMÜ IRÁSÁBAN IMMÁR MEGADTA A TÉVEDÉSE ALAPJÁUL SZOLGÁLÓ IROMÁNY LINKJÉT IS. ( http://ajcn.nutrition.org/content/66/5/1264.full.pdf )
    ÁTTEKINTVE E DOKUMENTUMOT, KIDERÜL, HOGY A DOKTOR UR "ELFELEJTETTE" FIGYELEMBEVENNI A HIVATKOZÁSOK KORÁT, AMELYEK KÖZÜL A LEGÚJABB 1994-BŐL VALÓ, (!) A LEGRÉGEBBI PEDIG 1967-ES KELETÜ!!
    Hummel ur nem tudja hogy az idő kereke nem áll meg és vele együtt a fejlődés is halad! (?) S ennek eredményeképpen, LÉTEZIK MÁR ÚJABB "KONCEPCIÓ", AMELY ALAPJÁN JOBB, PONTOSABB KÉPET KAPHATUNK AZ INZULINT ILLETŐEN.
    HUMMEL DOKTOR AZ "ELMÉLETÉT" IDEJÉTMULTA DOKUMENTUMRA ALAPITOTTA, AMELYNÉL A DR. TIHANYI LÁSZLÓ AJÁNLÁSA PONTOSABB MEGITÉLÉST TESZ LEHETŐVÉ. (HUMMEL UR CSAK AZ INZULINVÁLASZT VESZI FIGYELEMBE, MIG TIHANYI DOKTOR AZ INZULINVÁLASZ/GI-HÁNYADOST JAVASOLJA AZ ÉTELEK “JÓSÁGÁNAK” A MEGITÉLÉSÉRE.)
    Hummel dr. irománya igy kezdődik: „Állatkísérletek és emberi tapasztalatok is azt erősítették meg, hogy ez egy lehetséges módszer. Arra következtettem ezekből a tapasztalatokból, hogy mikor a nap folyamán hosszabb ideig nem eszünk semmit, az idő alatt alacsony lesz az inzulin szintünk. Ez pedig megengedi, hogy a zsírraktárainkból fogyasszunk energiát. Mert az ellenkező helyzetben, mikor magas az inzulin szintünk a vérben, akkor csak a zsírraktárak feltöltése nem akadályozott, a zsír felhasználása a zsírsejtekből akadályozva van az inzulin által. ...
    Hummel ur itt fejtette ki azt, ami miatt elmarasztalja az inzulinemelő ételeket. S amennyiben igaz Hummel dr. állítása, akkor itt utolérhető az a bizonyos "utolsó csepp a pohárban" avagy a "jéghegy csúcsa" - amiről föntebb irtam.
    Csak van a dolognak egy szépséghibája! Ime:
    ... De a vérünkben lévő magasabb inzulin nem csak a fogyást akadályozza, hanem a gyulladások kialakulásának valószínűségét fokozza. Mivel a gyulladások a betegségek kiinduló pontjai, ezért megelőzés szempontjából mindenkinek ajánlatos lenne kordában tartania a vérének inzulin szintjét. ...
    Tehát Hummel ur szerint "a gyulladások a betegségek kiinduló pontjai", ezért (a gyulladásokat) meg kell előzni. - Hát én ezt egészen másként látom!
    Előszöris! A GYULLADÁS, AZ EGY FONTOS ÉLETTANI FOLYAMAT(!), AMIT AZ IMMUNRENDSZER HOZ LÉTRE. AZOKAT AZ ANYAGOKAT - VIRUSOKAT, BAKTÉRIUMOKAT, IDEGEN FEHÉRJÉKET STB., AMIKET AZ IMMUNRENDSZER NEM ISMER V. NEM ISMER FÖL, ELPUSZTITJA, OLY MÓDON, HOGY GYULLADÁST IDÉZ ELŐ AZON A TERÜLETEN. A FÖLDI ÉLETFORMÁK SEJTJEI UGYANIS ~40°C FÖLÖTT ELPUSZTULNAK. AZ IMMUNRENDSZER ILYETÉN MŰKÖDÉSÉT/TÖREKVÉSÉT NEVEZZÜK LÁZNAK. (Ebből az is kiviláglik hogy a láz ellen védekezni a legnagyobb butaság. Persze, ha negyven fok fölé megy akkor már érdemes csillapítani, mivel az ennél nagyobb hőmérsékletet az egészséges sejtek sem élik túl.) KÖVETKEZÉSKÉPP, A GYULLADÁSOK NEM LEHETNEK BETEGSÉGEK KIINDULÓPONTJAI(!), MIVEL A GYULLADÁS is, KÖVETKEZMÉNY! A GYULLADÁS NYOMÁN ELŐÁLLÓ BETEGSÉG "KIINDULÓPONTJA", AZ A TÉNYEZŐ, AMI A GYULLADÁST KIVÁLTOTTA!
    DE MÉG IGY SEM TELJES A KÉP! MERT KIFOGÁSTALANUL MŰKÖDŐ IMMUNRENDSZER MELLETT A GYULLADÁSOK NEM HATALMASODHATNAK EL, NEM FAJULNAK BETEGSÉGEKKÉ! GYULLADÁS CSAK ABBAN AZ ESETBEN FAJULHAT BETEGSÉGGÉ, HA AZ IMMUNRENDSZER NEM MŰKÖDIK KIFOGÁSTALANUL!!
    (Ha nem tévedek, másutt Hummel doktor azt is állitotta, hogy a bélrendszer gyulladásai okozzák a bélbetegségeket. S ez bizonyára igy is van. Csakhogy, ez esetben sem a gyulladások kialakulását kellene meggátolni, hanem a gyulladást kiváltó tényezőt kellene kiküszöbölni!)
    Az immunrendszer kifogástalan működésének pedig a megfelelő tápanyagellátottság az alapja!
    Manapság nem éhezünk, - legalábbis abban az értelemben nem, hogy mindennap megtölthetjük a bendőnket. Viszont éhezünk a tekintetben, hogy az élelmiszereinkből hiányoznak tápanyagok! (Ezt hivják minőségi éhezésnek.) Ennek oka részint az, hogy a termelt növényeink tápanyaghiánnyal küzdenek (szó szerint éheznek) a műtrágyázás nyujtotta gyér tápanyagvisszapótlás következtében. Másrészt, az élelmiszeriparnak titulált erőszaktevő gépezet kilopja a tápanyagokat az élelmiszerekből és mű-anyagokkal helyettesíti. (Adalékanyagokkal, vegyianyagokkal.) Ez odavezet, hogy hiba keletkezik mind az immunrendszer- és a hormonális működésben! Ez (!) a valódi oka a betegségeinknek!
    De Hummel dr. "felfedezésének" van még egyéb üzenete is(!), amely ebben a mondatban bujik meg: „... De a vérünkben lévő magasabb inzulin nem csak a fogyást akadályozza, hanem a gyulladások kialakulásának valószínűségét fokozza. ...
    Ha igaz Hummel doktor azon állítása hogy az inzulin fokozza "a gyulladások kialakulásának valószinüségét", akkor sokkal értelmesebb ezt ugy értékelni, hogy az inzulinnak van egy az immunrendszert támogató "képessége"! Ugyanis a gyulladást az immunrendszer hozza létre, s ha az inzulin fokozni tudja a gyulladás kialakulását, azt csak oly módon teheti, hogy valamiképpen segít az immunrendszernek idejekorán észrevenni, érzékelni hogy hol kell beavatkozni. Mondhatnánk ugy is, hogy az inzulin növeli az immunrendszer érzékenységét!
    S ha ez a feltételezés igaznak bizonyulna, akkor ez igazi(!) felfedezés volna, - s nem olyan mint a Hummel urnak a krumplit illető (téves) megállapítása/megitélése!
    Ha az orvos megméri a vércukorszintedet, szinte biztos hogy vércukorcsökkentőt fog javasolni. Holott a vércukorérték olyan mint a vérnyomás, - nem állandó, hanem folyton változik (a szükséglet szerint). A "referenciatartományt" (3,6–6,0 mmol/liter) folyamatosan lejjebb tolták. Az 1960-as években még 7 körül volt "jó", 1980 táján már a 6-os érték alatt volt megfelelő. Ma meg már méglejjebb áll. Ennek az értelme az, hogy minél előbb lehessen felirni rá gyógyszert. Az éhgyomri vércukorszint az tényleg fontos és az a jó minél lejjebb van illetve lehetőleg ne legyen 4,5-5 fölött.
    (A vérnyomás "normális" éréke is folyamatosan lejjebb kúszott: Mára 120/80 a "normális", 140 helyett. Megjegyzem, a valóban normális ma is annyi mint régen volt: 100 + életkor.)
    S ha igaz Hummel ur abbéli állítása hogy az inzulin fokozza a gyulladások kialakulásának valószinüségét, akkor az is érthetővé válik, hogy miért reggelre válik teljessé egy fertőzés, illetve miért nem napközben hatalmasodik el rajtunk!
    A Szendi oldalán megjelent cikk, többé-kevésbbé alátámasztja mindazt amiről a fentiekben irtam. ( http://www.tenyek-tevhitek.hu/veszelyesen-magas-etkezes-utani-vercukor-ertekek-problemaja.htm )
    Azért csak többé-kevésbbé, mert hogy ugy mondjam, Szendit elvakitja a "paleo"-fóbiája. (Csak "paleo-fényben" lát jól.) Szemezgetek a cikkéből...
    ... A legutóbbi adatok megerősítik, hogy a legtöbb degeneratív betegség és a halál kockázata drámaian nő, amikor a rohamosan emelkedő vércukorszint meghaladja a 4.7 mmol/l-t. A hivatalos orvostudomány azonban 5.5 mmol/l szintig még továbbra is "biztonságosnak" definiálja az értékeket. ...
    Ez igy igaz, csak meg kellene említeni hogy éhgyomri vércukorszintről van szó.
    ... Valójában gyakorlatilag mindannyiunkra veszélyt jelentenek a diabétesz szövődményei.
    Még ennél is aggasztóbb az, hogy orvosok nem vesznek tudomást az étkezések utáni vércukorszint-megemelkedés veszélyéről, ami órákon - sőt akár napokon át tarthat, és elérheti a cukorbetegségre jellemző szintet. Ezek az étkezés utáni glukóz csúcsok bonyolult mechanizmusokon keresztül károsítják a sejteket, és szív- és érrendszeri betegségekhez, rákhoz, Alzheimer kórhoz, veseelégtelenséghez, és retinakárosodáshoz vezethetnek. ...
    Ez, csusztatás! Azért csusztatás, mert a vércukorszint nem egy állandó érték, hanem állandóan emelkedik/süllyed. (Az inzulin egy hormon, amely a vérben keringő cukor mennyiségét szabályozza. Evéskor az ételekből a szénhidrát lebomlik glükózra és a vérbe kerül. Ezt a hasnyálmirigy érzékeli és megemeli az inzulinszintet, amely lehetővé teszi hogy a glükóz belépjen a sejtekbe - és a májba. Ahogy a vércukor csökken, az inzulintermelés is csökken. Ez a folyamat naponta annyiszor ismétlődik ahányszor eszünk, illetve ahogy egyre távolabb kerülünk egy étkezéstől. Az inzulinszintünk reggel a legalacsonyabb, - feltéve hogy az éjszakát alvással töltöttük, vagyis nem ettünk a helyett. Az ilyenkor mért vércokorszintet nevezik éhgyomri vércukorszintnek.)
    ... A jó hír az, hogy az étkezés utáni vércukorszint veszélyes megemelkedését bizonyítható módon meg lehet akadályozni. A legfrissebb módszer egy zöld kávébab kivonat, mely kimutathatóan közömbösíti az evés utáni glukóz-emelkedést serkentő legfőbb enzimet. ...”
    Ez pedig alátámasztja azt, amiről én is irtam. Csak én a fahéj hasonló tulajdonságát emlitettem meg.
    A következő idézet pedig jócskán elhomályositja az inzulinválaszra alapító elméleteket:
    ... KEVÉSSÉ ISMERT ENZIM [áll] A KRÓNIKUS VÉRCUKOR TÚLTERHELÉS HÁTTERÉBEN. A LEGTÖBB EMBER AZT GONDOLJA, HOGY A VÉRCUKORSZINTET AZ ELFOGYASZTOTT SZÉNHIDRÁT VAGY CUKOR MENNYISÉGE HATÁROZZA MEG, ÉS AZ, HOGY A HASNYÁLMIRIGY MENNYIRE HATÉKONYAN MŰKÖDIK. AZ IGAZSÁG ENNÉL BONYOLULTABB. A legtöbb orvostól ezt nem hallhatjuk, de A MÁJ IS FONTOS SZEREPET JÁTSZIK A VÉRCUKOR SZABÁLYOZÁSÁBAN, AMENNYIBEN KÖZVETLENÜL HOZZÁJÁRUL A KIADÓS ÉTKEZÉSEK UTÁN KIALAKULÓ VESZÉLYESEN MAGAS VÉRCUKORSZINTHEZ. ...”
    Ehhez már csak azt kell hozzátenni, hogy mi az ami "legyőzi a felesleges cukrot". Nos a klorogénsav egy ilyen anyag. („... A klorogénsav gátolja a glukóz-6-foszfát enzimet, ami a glycogenolysis-t és a gluconeogenesis-t serkenti. ...” - Szendi)
    Megjegyzem hogy a neten a klorogénsavra ugy tekintenek mint elhizás elleni szerre vagy fogyasztószerre. Ami természetesen nem felel meg a valóságnak. Normálisan alkalmazva azonban hozzásegít az egészséghez.
    Klorogénsav nemcsak a zöld kávébabban van, de - állítólag, abban van belőle a legtöbb. Persze ez se biztos, mert pl a kombucha-tea is jelentős mennyiségben tartalmazza. Ami lényeges az az, hogy a króm segíti a glükózlebontást, a fahéj hatóanyaga s a klorogénsav által pedig jelentősen csökkenhet a vércukorszint. (De ezeken kivül is még számos élelmiszernek van ilyetén hatása, pl a szegfüszegnek is. Stb., stb..)
    James Krieger inzulinnal kapcsolatban irt kiváló tanulmányának magyar fordítása a http://www.tesztoszteron.hu/emagazin_07_168_Inzulin.php oldalon olvasható (A tesztoszteron.hu egy testépítő honlap. Nem állítom hogy ők tévedhetetlenek, de hogy képben vannak az egészen biztos.)
    Onnan is idézek pár mondatot:
    ... Az inzulin nem csak a vércukrot szabályozza ... ... gátolja a zsír lebomlását és fokozza a zsír termelődését. Ez utóbbi hatás az, ami miatt az inzulin rossz hírét keltik. Mivel a szénhidrátok fokozzák az inzulin kibocsátását, egyesek úgy érvelnek, hogy a magas szénhidrátos táplálkozás zsírosodást okoz. ...”
    ... Mivel a szénhidrátok fokozzák az inzulin kibocsátását, egyesek úgy érvelnek hogy a magas szénhidrátos táplálkozás zsírosodást okoz. Ugyanezt a logikát követve úgy tartják, hogy az alacsony szénhidrátos étkezés a legjobb a zsírvesztéshez, mivel az inzulin szintje alacsony marad. Azonban ez az érvelés számos mítoszon alapszik! ...”
    S ezután fölsorol egy sereg "mítoszt". Azok egyikéből egy mondat: „... A szénhidrátok rossz hírűek az inzulinra való hatásuk miatt, de a fehérjék is inzulin termelést okoznak ...” S mutat grafikonokat is, a melyek nagy hasonlóságot mutatnak a Tihanyi-féle adatokkal! A cikk legvégén pedig a "glikémiás terhelés" koncepcióval mutatkozó összhang tünik elő.
    Még csak annyit hogy többen megpróbáltuk megingatni Hummel doktort a vélekedésében, - mindhiába. A fentiekben emlitetteken kivül pl Rékasi László is, akinek a hozzászólásából idézem a következő mondatot [2015. március 5. csütörtök - 16:58]: „... Ha idegrendszerünk és belső-elválasztású mirigy-rendszerünk kéz a kézben egymást segítve harmóniában élnek, nincs gyulladás, nincs betegség, csakis kizárólag a makk-egészség uralkodik rajtunk. ...”
    Ám Hummel ur e fölött is elsiklott.
    Az elmondottakhoz sokmindent már nem lehet hozzátenni. Ezért a mondandóm itt a végére ért. A következő gondolattal zárom a soraimat:
    A régi korok megfigyelései, tapasztalatai a hosszu évek, évezredek alatt, tudássá kovácsolódtak össze, mely ismeretek jórészt elvesztek, de sok közülük fönnmaradt oly formában mint pl hogy a krumpli nem lehet a szervezetünk ellensége ha az ember ide s tova 7000 (ird és mondd, hétezer!) év óta fogyasztja!
    Hummel doktor szembeköpi a régmult bölcsességét!
    Hetesi Gábor
    Ajánlotta: Cs. Anna




Otthoni gyógymódok. Fül a célkeresztbe



Írta:  többen


    Az életünk során kisebb-nagyobb mértékben megtapasztalhatjuk  a zavaró érzések, a fizikai fájdalmak, különböző hatásait. Néha annyira elviselhetetlen a dolog, hogy kénytelenek vagyunk tenni valamit, hogy megszüntessük vagy legalább csillapítsuk. Most a fülünket hozzuk a célkeresztbe.
    Szabaduljon meg a fülben maradt víztől   Dr. Tihanyi László
    Minden esetben jobb minél előbb megszabadulni a fülbe jutott víztől. Fürdés vagy úszás után tehát kövesse az alábbi tanácsokat minél előbb.
    Menjen ki a vízből. Amennyiben medencében vagy kádban van, menjen ki, ha a zuhany alatt áll, zárja el a csapot. Ekkor nem fog még több víz a fülébe jutni.
    Rázza meg a fejét. Mozgassa jobbra-balra fejét és egy kicsit döntse meg az érintett fül irányába, a víz így ki tud majd folyni a fülből.
    Döntse meg a fejét és alkalmazzon erőt. Döntse meg fejét az érintett fül irányába egészen a válláig majd másik fülére csapjon rá tenyerével. Ezzel eltávolíthatja a vizet füléből.
    Amennyiben a fenti tanácsok nem segítenek, próbáljon ki pár specifikus mozdulatot, amelyeket az alábbiakban részletezünk.
    A gravitáció segít a fül megtisztításában
    Ezt a mozdulatot gravitációs fülpumpának is hívhatjuk. Állva és fekve is végezhető.
    Állásban döntse meg a fejét
    Egyszerűen csak döntse meg fejét úgy, hogy az érintett fül nyílása lefele nézzen, ezáltal a gravitáció ereje „kiszíja majd a vizet füléből.
    Mozgassa fejét gyengéden előre és hátra miközben tartsa feszesen fülcimpáját. Ezzel megnyithatja a hallójáratot és segíti a folyadék kiürülését.
    Fekvésben tisztítsa meg fülét
    Feküdjön fel az ágyra, úgy hogy a feje lelógjon.
    Döntse meg fejét a föld fele.
    A gravitáció magától kitisztítja majd a fülét.
    Néha alvás közben is kitisztulhat a füle, ha a megfelelő oldalon alszik párnával feje alatt.
    Kreáljon vákuumot a fülében, hogy ennek segítségével tisztítsa meg fülét
    Döntse meg a fejét az érintett fül irányába és helyezze tenyerét a füle alá.
    Gyengéden nyomja füléhez tenyerét majd engedje el majd nyomja hozzá amíg a víz el nem kezd kifolyni.
    Ilyenkor vákuumpumpa szerű szívó hatást ér el, amellyel kiszívhatja a vizet.
    Ujját is használhatja tenyere helyett.
    Helyezze ujját az érintett fülbe.
    Tolja be majd húzza ki ujját többször egymás után, hogy vákuumot hozzon létre.
    Pár másodperc alatt megtisztíthatja így fülét.
    Hogyan szabaduljon meg a fülben maradt víztől?...
    Vigyázat: Soha ne próbáljon meg vákuumot teremteni, ha a füle felfele néz, mivel ebben az esetben a víz még jobban felmegy a fülcsatornába. Emellett először mindiga tenyerével próbálkozzon. Az ujját csak akkor használja, ha szükséges- Mielőtt belenyúlna a fülébe, tisztítsa meg alaposan kezét és ujjait és győződjön meg arról, hogy nem maradt rajta szappan, és nem túl hosszúak a körmei. Soha ne nyúljon túl mélyre ujjával.
    Dugítsa ki fülét a Valsalva-manőver segítségével
    Ezzel a módszerrel kidugíthatja fülét és megnyithatja a hallójáratot is. Ezzel az esetek többségében megtisztítható a fül.
    Fogja be orrát és zárja össze az ajkait is.
    Fújja ki gyengéden a levegőt orrán át.
    Mivel előtte befogta az orrát a nyomás a dobhártyára helyeződik és ezáltal kidugítható a fül. Amennyiben megfelelő módon végzi ezt, enyhe „pukk" hangot hallhat, ahogyan a hallójárat megnyílik.
    Ez nagy valószínűséggel a vizet is kilöki a fülből.
    Vigyázat: Ne legyen túl durva a kifújás közben, mivel ezzel károsíthatja a fület és az orrot is. gyengéden fújja ki a levegőt orrán át.
    Az ásító és rágó mozdulatok is segítenek a fül kidugításában
    Ez a legegyszerűbb módszer, imitáljon rágó és ásító mozdulatokat.
    Tárja ki a száját és ásítson. Lehet, hogy hall majd valamilyen hangot a fülében. Ez a középfülben kialakult nyomás és a füljárat nyúlásának köszönhető.
    Döntse meg a fejét az érintett fül irányába és rázza meg egy kicsit, hogy kiürüljön a víz.
    Rágó mozdulatot is végezhet. Ez ugyanúgy nyomás kialakításán keresztül működik, mint az ásítás. Amennyiben nem tud úgy tenni, mintha rágna, rágjon el egy rágógumit.
    A fenti módszerek segítségével könnyen és gyorsan megszabadulhat a fülben maradt víztől. Amennyiben sok idő telt el és még mindig nem tud megszabadulni a víztől próbálja ki az alábbi otthoni gyógymódokat.

    Otthoni gyógymódok a fülben maradt víz eltávolítására Forrás: drtihanyi.com
    Ezen gyógymódok segítségével nem csak a vizet, de egyéb a fülbe ragadt folyadékokat is eltávolíthat. Ilyen folyadék például fertőzés következtében is felgyűlhet. Ilyen fertőzések esetében mindig forduljon orvoshoz. Az alábbi gyógymódok segítségével megszabadulhat a folyadéktól, de attól még az orvosi vizitre szüksége lesz a fertőzés miatt. Amennyiben azonban vízről van szó, elegendő lehet az otthoni gyógymódok alkalmazása.
    Gőz kezelés
    Gőzzel kezelve megnyitható a hallójárat és ezáltal a víz is könnyebben kiürül majd.
    Amire szüksége lesz:
    –    Egy mély tál tele forró vízzel
    –    
    Egy törölköző
    Alkalmazási mód:
    –    Helyezze sima felületre a tálat.
    –    
    Hajoljon a tál fölé és takarja le magát törölközővel, így a gőz nem száll el.
    –    
    Döntse meg fejét úgy, hogy az érintett fül a tál fölött legyen.
    –    
    Maradjon így, ameddig bír, azonban legfeljebb 10-15 percig.
    –    
    A gőz fellazítja a folyadékot, amely így ki tud majd folyni a fülből.
    Hogyan szabaduljon meg a fülben maradt víztől?…
    Forró borogatások
    Amennyiben nem bírja a gőzt, próbálkozzon hő terápiával. A legegyszerűbb, ha meleg borogatást készít, amely a gőzzel azonos módon hat. Segít a hallójáratok megnyitásában és így a benne felgyülemlett víz vagy folyadék akadálytalanul ki tud ürülni.
    Amire szüksége lesz:
    –    Egy tál forró víz
    –    
    Egy vékony textil
    Alkalmazási mód:
    –    Áztassa be forró vízbe az anyagot (textilt).
    –    
    Csavarja ki és már készen is van a meleg borogatása.
    –    
    Helyezze ezt az érintett területre 30 másodpercre.
    –    
    Tartson egy fél-egy perces szünetet.
    –    
    Ismételje meg háromszor-négyszer.
    –    
    Ezek után döntse meg fejét az érintett fül irányába vagy feküdjön le úgy, hogy az érintett fül a padló fele nézzen és így a folyadék ki tud jönni a fülből.

      Használjon hajszárítót a fül megtisztítására

    Ez nem a legbiztosabb módszer, de egyeseknél beválik. A meleg száraz levegő a vizet párává alakíthatja, amely ezek után távozik a fülből. Azonban rendkívül óvatosnak kell lennie. Az erős hő károsíthatja a fület. A lehető legalacsonyabb hőfokon és fokozaton használja a hajszárítót. Legalább 30 cm-re tartsa fülétől, hogy ezzel is csökkentse a káros következmények előfordulásának kockázatát.
    Amire szükség lesz:
    –    hajszárító
    Alkalmazási mód:
    –    Fogja meg a fülcimpáját és húzza meg egy kicsit.
    –    
    Fogja másik kezébe a hajszárítót és tartsa legalább 30 cm távolságra fülétől. Állítsa a legalacsonyabb hőfokra és fokozatra.-    Kapcsolja be és fújjon be vele fülébe fél percig.
    –    
    Kapcsolja ki fél percre.
    –    
    Tartson fél-egy perc szünetet majd ismételje meg még háromszor-négyszer.
    –    
    Amennyiben túl forrónak érzi ezt, vagy fájdalmat érez a fülében vagy az arca valamely területén, azonnal hagyja abba és ne ismételje meg.
    Vigyázat: Nagyon óvatosan használja a hajszárítót a füle és az arca irányában. csak akkor alkalmazz ezt, ha semmi más nem vált be.
    Készítsen fülcseppet fertőtlenítő alkohol és ecet segítségével
    A fertőtlenítésre használatos alkohol szárító hatású, ezáltal a fülben található folyadékot is felszáríthatja.  Az ecettel megelőzhetőek a bakteriális fertőzések, ugyanis antibakteriális hatású anyagok.
    Amire szüksége lesz:
    –    Fertőtlenítésre használatos alkohol – 1 rész
    –    
    Fehér ecet – 1 rész
    –    
    sterilizált fülcseppentő
    Alkalmazási mód:
    –    Keverjen össze azonos arányban fertőtlenítésre használatos alkoholt és ecetet.
    –    
    Sterilizált fülcseppentő segítségével cseppentsen 3-4 cseppet ebből a keverékből az érintett fülbe.
    –    
    Ez segít a fertőzések legyőzésében és a fülzsír kitisztításában is. Emellett a fülben maradt vizet is felszárítja.
    Használjon hidrogén-peroxidot a fülben maradt víz eltávolítására
    Hidrogén-peroxiddal nem csak eltávolítható a felgyülemlett víz, de meg is előzhető ez a probléma olyanok esetében, akik gyakran szembesülnek vele, mint például a versenyszerű úszók. A hidrogén-peroxid eltávolítja a fülzsírt a fülből. Van hogy ez a fülzsír tartja vissza  vizet a fülben. Tehát ha gyakran jár úszni, használjon hidrogén-peroxidot megelőzés céljából.
    Amire szüksége lesz:
    –    3%-os hidrogén-peroxid oldat
    –    
    sterilizált fülcseppentő
    –    
    hajszárító
    Hogyan szabaduljon meg a fülben maradt víztől?…
    Alkalmazási mód:
    –    Töltse meg félig a fülcseppentőt a hidrogén-peroxid oldattal.
    –    
    Töltse ezt az oldatot a fülébe.
    –    
    Érezze a buborékokat és a pezsgést.
    –    
    Döntse oldalra a fejét az érintett fül irányába és húzza vissza a füle felső részét, hogy az oldat megfelelően be tudjon hatolni a fülbe.
    –    
    A hajszárító segítségével szárítsa ki a füljáratot. Ne felejtse el a lehető legalacsonyabb hőfokra és fokozatra állítani azt és tartsa legalább 30 cm távolságra a fülétől.
    A fül felépítése

    Használjon sót fültisztításhoz
    A só közismerten méregtelenítő hatású. Ha meg szeretne szabadulni a fülében felgyülemlett víztől vagy folyadéktól, a sós borogatás hatásosan segíthet a probléma megoldásában.
    Amire szüksége lesz:
    –    ¼ csésze só
    –    
    egy tiszta pamut kendő
    Alkalmazási mód:
    –    Melegítse fel a sót, ezt mikrohullámú sütő segítségével is megteheti.
    –    
    Helyezze a forró sót a pamutkendőre.
    –    
    Kösse be a sót a kendőbe, ezzel kész is a meleg sós borogatás.
    –    
    Tartsa ezt a borogatást az érintett fülhöz 2-3 percre.
    –    
    Vegye el a borogatást és döntse meg fejét, hogy a víz kifolyhasson füléből.
    Mit tegyen és mit ne tegyen a víz fülben maradásának megelőzésére és kezelésére
    –    Mindig törölje szárazra fülét úszás után. Tiszta törölköző segítségével törölje meg a fül külső részét.
    Tamponálja a hallójárat környékét majd döntse oldalra fejét és rázza ki a maradék vizet.
    –    Forduljon orvoshoz, ha fájdalmat észlel a fül területén vagy zöld gennyszerű anyag jön ki a füléből. Ebben az esetben ne próbáljon meg egyedül megszabadulni a folyadéktól. Hagyja, hogy az orvos kezelje a problémát.
    –    
    Ne használjon fültisztító pálcikát vagy vattapamacsot a fül tisztítására. Ezek megsérthetik a hallójárat bőrét, ezáltal rontva a helyzeten.
    –    
    Ne használjon füldugót, ha víz van a fülében.
    –    
    Ne használjon fülhallgatót, amíg a víz ki nem folyik a füléből és a fájdalom meg nem szűnik.
    Tartsa észben a következőket: ha a víz kijön a fenti gyógymódok valamelyikének segítségével az jó, de ha nem sikerül megszabadulni a problémától, ne próbálkozzon sokáig mivel ezzel ronthat is a helyzeten. Ilyen esetekben forduljon orvoshoz minél előbb.

    Miért helyezzünk hagymát a fülbe? Forrás: Tudásfa.com
    Ha gyakori fülfájástól vagy állandó fülzsírtól szenvedünk és szeretnénk egy olyan természetes gyógymódot, amely nagyon rövid időn belül hat a kellemetlen fájdalomra, akkor nem kell mást tennünk, mint egy kis darab hagymát éjszakára a fülbe helyezni és reggel kivenni. Mivel a hagyma erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, ezért képes enyhíteni a fájdalmat és megszabadítani a túlzott fülzsírtól. Ha ez a módszer kényelmetlen alváshoz vezetne, elegendő a hagyma kifacsart levét a fülbe csepegtetni és a hatás ugyanúgy elérhető. Arra vigyázzunk, hogy 2-3 csepp hagymalé elegendő egy fülbe.

    Ha fáj a füled, meleg sót rá ! Forrás: diabetika.hu
    A fájós fül sok esetben ez a megfázások szövődménye és mint minden betegséget, ezt is jó minél előbb kezelni. A nátha megelőzésére és gyógyítására számtalan hatékony alternatíva van és a fülfájásnál sem kell feltétlenül mindjárt gyógyszerekhez nyúlni.
    Talán sokan emlékeznek még nagyszüleink jól bevált praktikájára, a meleg sóra. A meleg só serkenti a vérkeringést, ezáltal Sópárnacsökkenti a fülben a nyomást, ezáltal a fájdalmat. Arról, hogy milyen só legyen, eltérő véleményeket olvasni. Ez esetben elmondhatjuk, hogy akár tengeri, akár konyhasót használunk, az egészség szempontjából egy a fontos: hogy ne legyen finomított.
    A “sópárnás” módszer hatékonysága vitathatatlan és külön szerencse, hogy minden háztartásban szinte azonnal bevethető. Csupán egy tiszta fehér pamutzokni és finomítatlan só szükséges az elkészítéséhez.
    Készítsünk elő 1-1,5 csésze durva sót. Melegítsük egy serpenyőben kis lángon 4-6 percig folyamatosan kevergetve, majd jól rázzuk össze, hogy a hő egyenletesen eloszlódjon. Ezután töltsük zokniba és helyezzük a fájós fülre!
    Fontos! Ha másnapra nem múlik a fülfájás forduljunk orvoshoz!
    Fájdalom alapján a következőre gondolhatunk:
    a fájdalom nő, ha meghúzzuk a fülcimpánkat: külső hallójárat gyulladás
    fájdalom és váladékozás: külső hallójárat vagy középfülgyulladás
    fájdalom+ füldugulás: középfülgyulladás
    fájdallom + viszketés: allergia
    Ne használj fültisztító pálcikát
    Számos ember napi rendszerességgel használ fültisztító pálcikát, sokan reggel és este is ezzel tisztítják fülüket a fülzsírtól. Jó tudni azonban, hogy az otthoni fültisztítás veszélyeket rejthet magában, és a fül-orr-gégészek nem ajánlják a fültisztító pálcikák használatát.
    A hámsejtvándorlás következtében a fülzsír folyamatosan halad a termelődés helyétől a külvilág felé, óvva a fül egészségét. Normális esetben a fülzsírt nem kell eltávolítani, hisz az állkapocsmozgással, rágással magától távozik. Füldugulás esetén előfordulhat, hogy orvoshoz kell fordulni, ám a fülzsír felgyülemlését az is okozhatja, hogy sokat piszkáljuk a fülünket.
    Kutatások közvetlen összefüggést mutattak ki a fülpiszkáló pálcika használata és a dobhártyasérülések között. Az is kiderült, hogy a szakrendeléseken jelentkező betegeknek több mint fele használt fültisztító pálcikákat, amelyekkel ha túl mélyre hatolunk, komoly károkat okozhatunk magunknak.
    Szélsőséges esetben a dobhártya is átszakadhat, az ebből fakadó perforáció pedig akár arcbénulást, szédülést is okozhat. Szakemberek ezért a fültisztító pálcika használata helyett azt ajánlják, hogy ha úgy érezzük, nem távozik megfelelő mértékben fülünkből a cerumen, forduljunk orvoshoz, aki kimossa.
    A házi módszerek közül is választhatunk: meleg csapvizet keverjünk össze hideg peroxiddal, ideális esetben szobahőmérsékletűnek kell lenni az oldatnak, és ezzel havonta 1-2 alkalommal, óvatosan mossuk ki a fülünket. Egy másik megoldás szerint keverjünk ecetet vízbe, és hetente 4-5 cseppet csepegtessünk a fülünkbe.

     Gyógyszer helyett füldugó!
    Az alvászavarok kezelésére sokan helytelenül azonnal olyan gyógyszerek után nyúlnak, mint a Xanax, a Sedacur Forte vagy a Nervenpflege. Azonban az ilyenfajta tüneti kezelés gyakran nem csak szimplán felesleges, de mellékhatásokkal is jár. Fejfájás, szédülés, emésztőszervi gondok, és számos más, hasonló probléma előidézői lehetnek az ilyen készítmények.
    Az alvászavarokat sok esetben a környezeti zajok (pl. forgalom, horkolás, kutyaugatást stb.) okozzák. Az ember nehezen zárja ki a bosszantó hangokat, emiatt pedig képtelen elaludni vagy gyakran felébred éjszaka.
    A szűrős füldugó pontosan az ilyen alvászavar leküzdését teszi lehetővé. Az orvosi műanyagból készült, hőre lágyuló füldugók rendkívül kényelmesek, a komfortérzetet pedig a puha szűrők fokozzák. A zavaró zajok hangerejét csökkentik a speciális szűrők, melyek közben engedik hallani a fontos hangokat (pl. ébresztő, riasztó, csecsemősírás).
    A tartós fájdalom vagy halláscsökkenés, mindig figyelmeztető jel. A tünetek hasonlóak lehetnek különböző fülbetegségeknél. Halláscsökkenést okozhat az egyszerű fülzsír, de a középfülgyulladás vagy hallójárat-gyulladás is. Fájdalommal jár a fülkürt hurut, a középfül gyulladása valamint a hallójáratgyulladás. A panasz mértéke alapján nehéz eldönteni, mennyire súlyos a baj, ezért fülfájdalom vagy halláscsökkenés esetén mindig forduljunk orvoshoz.
    Hasznos a füldugó
    Rendszeresen a hallójáratba jutó klóros uszodai víz hallójárat-gyulladást okozhat. Ennek oka, hogy huzamosabb idő elteltével, a klór hatására a vízben a fül érzékenyebb bőrrétege felázik, begyullad és megduzzad. Védekező ereje csökken, így a behatoló baktériumok előtt szabaddá válik az út.
    Kifejezetten úszásra kialakított füldugó hasznos, mert megelőzi a víz hallójáratba kerülését. Fontos az úszás befejezése után a fej oldalra fordításával, a hallójáratban esetleg bent maradt víz kirázogatása, a hallójárat kiszárítása. Úszás közben a fej lehetőség szerint maradjon a víz felszíne fölött, így a fülbe jóval kevesebb víz kerülhet. Hasznos lehet még az úszósapka, s egy vékonyan bekrémezett vatta a fülbe helyezve.
    Fontos a helyes fültisztítás
    A hallójárat bőrében levő faggyúmirigyek a hámot bevonó, védőréteget termelnek, melynek eltávolítása felesleges, sőt káros lehet. A hallójárat külső részén termelődő váladék, a bőrvédelem szempontjából fontos, és élettani jelentősége van. A fülzsír jelenléte minden ember fülében természetes, és minél többet törölgetjük, annál több termelődik.
    Elegendő, ha a fültisztításnál a törölközőt vetjük be, a bemenet tisztítására megfelelő egy vékony, összecsavart törölköző megnedvesített sarka is. Néhány csavaró, tekerő mozdulat segítségével tökéletesen kitisztítjuk a fülbemenetét. Ilyen módon nem toljuk be a fülzsírt, hanem óvatosan eltávolítjuk.
    Zsírdugóra paraffinolajat ajánlanak
    A kisgyermek szűk hallójáratába nem ajánlott semmilyen eszközzel benyúlni, ez különösen vonatkozik a fültisztító pálcikára. Kisgyermeknél a pálcikán lévő vattát babaolajjal átitatva a fülkagyló redőit érdemes körbetisztítani. Ha a gyermek fokozott fülzsírtermelésre hajlamos, célszerű időnként paraffinolajat cseppenteni a hallójáratba. Amennyiben túl sok fülzsír termelődik és dugóként elzárja a hallójáratot fájdalmat, halláscsökkenést okozhat.Nem érdemes otthoni eltávolítással próbálkozni, mert a fülzsírdugó mélyebbre tuszkolása, a hallójárat sérülése és fájdalmas gyulladása lehet a következmény, ezért ilyen esetekben mindig forduljunk orvoshoz. Ha a gyermeknél gyakran alakul ki fülzsírdugó, segíthet a hallójáratba ismételten becseppentett paraffinolaj. Ez a patikában recept nélkül, cseppentős üvegben kapható.

     Ruhacsipeszt a füledre
    Ahhoz, hogy megszüntessük a fájdalmat, nem szükséges feltétlenül mindig az orvoshoz fordulni. Dr. Helen Chin Liu reflexológus mutatott egy fájdalomcsillapító trükköt, amely sok esetbenhatékonynak bizonyult.
    A trükk nagyon egyszerű. A fülcimpa különböző ponjaira egy ruhacsipeszt kell helyeznünk. A testünkben különböző reflex pontok léteznek amelyek kapcsolatban vannak az idegrendszerrel és ha erre a 6 pontra nyomást gyakorolunk, akkor a fájdalom eltűnik a testünkből.
    Nézzük meg, hogy melyik pontnak mire van hatása:
    melyik pontnak mire van hatása

    1. Hát-és vállfájdalomra: egy percig nyomjuk ezt a pontot, és el fog múlni a fájdalom. Naponta többször megismételhetjük.
    2. Belső szervek: kisebb fájdalmak esetén hatékony, ha nagyobb a baj, irány az orvos.
    3. Ízületekre-térd, könyök fájdalom esetén ajánlott nyomkodni a 3-as pontot.
    4. Torok vagy orrmelléküreg fájdalomra: ha fáj a torkunk, vagy megfáztunk, nyomkodjuk 4-es pontot.
    5. Rossz emésztés, puffadás estén segíthet ez a pont.
    6. Fejfájásra, és az egészséges szív érdekében csípkedjük meg ezt a pontot.

     Hallójárat gyulladás. Hogyan védekezzünk ellene?
     Miért alakul ki a hallójárat gyulladás?
    Felnőttek és gyermekek esetében is gyakran előforduló fül-orr-gégészeti probléma lehet nyári időszakban a hallójárat gyulladás. Vannak emberek akik hajlamosabbak lehetnek a hallójárat gyulladásos megbetegedésekre. A nyári kánikulában felmelegedett strandolásra alkalmas vizekben elszaporodhatnak olyan kórokozók, amelyek a hallójáratot borító bőr gyulladását okozhatják. Strandolás közben víz juthat a fülbe, amely ha hosszabb ideig a hallójáratban marad akkor feláztathatja a bőr felszínét és ezáltal szabad utat engedhet a gombáknak, baktériumoknak. Gyakran fülpiszkálóval is megsérthetjük a hámréteget, ilyenkor mégkönnyebben elszaporodhatnak a kórokozók. A gyulladást gyakran előzi meg enyhe viszketés, ezt követően váladék képződhet és a hallójárat is beszűkülhet, valamint heves, lüktető fájdalommal jár együtt. Gyakran kísérheti fülzúgás és halláscsökkenés a gyulladást.
    Megelőzés
    A hallójárat külső részén termelődő fülzsír természetes védelmet nyújt a hallójárat bőrfelületeinek, ezért nem szabad fülpiszkálóval maradéktalanul eltávolítani. Fülpiszkálóval kizárólag csak a fül külső részét tisztítsuk, sose nyomjuk be a hallójáratba, mert anélkül hogy észrevennénk könnyen megsérthetjük a hámréteget.
    Fürdés után a vizet távolítsuk el a fülünkből, hogy ne áztassa fel a bőrt.
    Azok számára akik gyakran járnak uszodába vagy sokat strandolnak, érdemes egyedieg gyártatni füldugót ami teljesen lezárja a hallójáratot  vagy használjanak úszósapkát.  Mindkét módszer segít meggátolni a víz fülbe jutását. A füldugó használata esetén előfordulhat, hogy a hallójáratban képződő fülzsírt óhatatlanul benyomjuk a hallójárat belső részeire ezért használat előtt erre legyünk tekintettel.
    További hatásos módszer lehet ha fürdés előtt kevés (1-2 csepp) paraffin vagy babaolajat csepegtetünk a fülbe, hogy védőrétegként gátolja a bőr felázását.
    Amikor már megtörtént a baj
    Fül orr gégész szakorvoshoz kell fordulni aki kitisztítja a hallójáratot, speciális szívó készülék segítségével eltávolítja a felgyülemlett váladékot és hámtörmeléket majd ezután gyulladáscsökkentő gyógyszeres gézcsíkot tesz a fülbe. A hallójárat gyulladás enyhítésére a hideg borogatás hatásos azonban nem minden fülfájásnak tesz jót a hideg borogatás. A hallójárat gyulladásnál a hűtés, a középfül gyulladásnál a melegítés segítheti a gyógyulást. Fontos tehát diagnosztizálni, hogy hallójárat gyulladás vagy esetleg középfül gyulladás áll a panaszok hátterében ettől függően hűtjük vagy melegíthetjük a fület, de ellentétes módszer alkalmazása sajnos csak olaj a tűzre. Amikor telefonon felkeresnek minket és tanácsot kérnek, hogy mit csináljanak amíg eljutnak orvoshoz, pont ezért nehéz javaslatot tenni, mert látni kell a megbetegedett fület, hogy meg lehessen állapítani melyik gyulladás alakult ki. Mikrobiológiai tenyésztés  segítségével azt is könnyen megállapíthatjuk, hogy bakteriális vagy gombás fertőzés alakult ki hiszen fontos elkülöniteni a kezelés megválasztásához. Más-más kezelés szükséges hiszen egy gombás fertőzés antibiotikumos kezelése szintén fokozza a panaszokat.
    Szerző: dr. Modok János fül orr gégész
    Ajánlotta: Ballán Mária




Megint csak a Coca Coláról



Írta:  Fényörvény.hu


    20 gyakorlati bizonyíték arra, hogy a Coca Cola egyáltalán nem való emberi fogyasztásra
    Coca-ColaA Coca Cola a legértékesebb márka a történelemben és a “Coca-Cola” a világ második legismertebb szava a “hello” után! Azonban maga az ital abszolút méreg az emberi anyagcsere számára. A Coke savassága az akkumulátorsav szintjén van és következésképpen felületi tisztításra ugyanúgy alkalmas, sőt gyakan jobb is, mint a sok mérgező háztartási tisztítószer. Néhány harmadik világbeli országban olcsóbb és könnyebb Coca Colát vásárolni, mint tiszta vizet! A Coke “PR propagandát”használ arra, hogy a világ fogyasztóit meggyőzze arról, hogy környezetbarát tevékenységet folytat, ugyanakkor tevékenysége valójában környezetszennyezéshez, vízhiányhoz és betegségekhez kapcsolódik. A Coke fogyasztók körében a szívroham és a stroke kockázata 48%-os növekedést mutat összehasonlítva azokkal, akik egyáltalán nem fogyasztanak kólát. A “Respirology” című folyóiratból kiderül, hogy az üdítő fogyasztás egyébként is tüdő-és légzési rendellenességeket, asztmát és krónikus obstruktív tüdőbetegséget okoz (COPD). 

    A Coke-ban lévő szénsav kalcium veszteséget okoz a csontokban, mégpedig egy 3 lépcsős folyamatban: 

    1. A szénsav irritálja a gyomrot. 
    2. A gyomor úgy “gyógyítja” ezt az irritációt, ahogy tudja. Az egyetlen módja ennek az, hogy savlekötőt bocsát ki a gyomorfalból a gyomorba. Sajnos ez a savlekötő a szervezetben csak a kalcium lehet, amit a szervezet a vérből von ki. 
    3. A vér, amelynek kalciumtartalma most már kevesebb lett az optimálisnál, a kalciumot a csontokból pótolja. Ha ez nem történne meg, az izmok és az agy működése súlyosan károsodna.
    De a történetnek még nincs vége. Egy másik probléma a kólával az, hogy foszforsavat ia tartalmaz ( ez nem ugyanaz, mint a karbonizáció, amelyben a szén-dioxidot vízzel keverjük össze). A foszforsav még rátesz egy lapáttal, mert magában az is kalciumszint csökkenést okoz.

    A kóla puhítja a csontokat (valójában gyengévé és törékennyé) teszi őket mégpedig megintcsak 3 módon: 

    1. A szén-dioxid csökkenti a csontok kalciumtartalmát. 
    2. A foszforsav csökkenti a csontok kalciumtartalmát. 
    3. Az ital helyettesíti a kalciumot tartalmazó alternatívák fogyasztását, mint például a tej vagy a víz. A tej és a víz nem kiváló kalcium források, de azért források! 
    A nyelőcsőrák előfordulása nagyon ritka volt két generációval ezelőtt – most viszont nagyon gyakori. Az alapvető mechanizmus a következőképpen működik: 

    1. A sejtek mechanikai károsodása hatalmas kockázati tényező a rák előfordulásában. Ez az, amiért például az azbeszt részecskék tüdőrákot okozhatnak.
    2. Minden üdítőital okozhat savas refluxot (amikor a gyomorsav túlemelkedik a nyelőcső szelepén). Ez akkor érezhető leginkább, amikor a test vízszintes helyzetben van (például alváskor), de a Coke és egyéb üdítőitalok fogyasztásának növekedésével a világon a savas reflux is mindenhol népbetegséggé vált. Minden alkalommal, amikor szénsavas italt iszik valaki, a szénsavtól való böfögéssel a sav a nyelőcsőbe kerül.
    3. A gyomorsav feloldja a szöveteket – és ez is a célja. A gyomor nyálkahártyája nem terjed bele a nyelőcsőbe, így a nyelőcső alsó része a maga védtelen állapotában megsérülhet a sav hatására. Ennek eredménye mindenképpen a sejtmutációk radikális növekedése és a szabadgyökök szintjének emelkedése lesz.
    A Coca Cola 20 gyakorlati felhasználási területe 
    A kóla úgy működik, mint egy savas tisztítószer, lemarja a fogakról a zománcot is. A coke ph-ja 2.5 körül van. Ahhoz, hogy ezt perspektívába tudjuk helyezni, az akkumulátor sav pH-ja 1 és a tiszta víz pH-ja 7. 

    Annak bizonyítására, hogy a coke nem tartozik az emberi szervezetbe, 20 praktikus módot gyűjtöttünk össze: 

    1. Anyagból, ruhából eltávolítja a zsírfoltokat. 
    2. Eltávolítja a rozsdát.Meglazítja a berozsdásodott csavarokat.
    3. Eltávolítja a vérfoltokat a ruházatból, szövetekből.
    4. Olajfoltot távolíthatunk el vele garázsunk padlójáról.Hagyjuk az olajfoltot ázni a kólában, aztán mossuk azt le hideg vízzel.
    5. Elpusztítja a meztelen csigákat és az éticsigákat. A sav megöli őket. 
    6. Megtisztítja a leégett serpenyőket.Colával való áztatás után egyszerűen csak öblítsük le őket.
    7. A vízforralóról eltávolítja a vizkövet (ugyanazzal a módszerrel, mint a leégett edények esetében)
    8. Tisztítja a gépkocsi-akkumulátor terminálokat oly módon, hogy egy kis kólát kell öntenünk a terminálokra.
    9. Tisztítja a motort. A Coke forgalmazók már évtizedek óta használják ezt a technikát.
    10. A régi fillérek ragyogni fognak: a Coke kifényesíti a régi filléreket, pénzérméket.
    11. A konyhai, fürdőszobai csempék, padlólapok közti fugát kitisztítja, csak rá kell öntenünk a konyha padlójára egy kis kólát, hagyjuk állni néhány percig, majd töröljük fel jól, hogy a cukortól ne ragadjon. 
    12. Felold egy zárt tartályban lévő fogat.Eltart egy ideig, de működik. 
    13. Eltávolítja a hajba ragadt rágógumit.Tegyünk egy kis tálba kólát, meritsük bele a hajat néhány percig, majd töröljük le. A rágógumi ki fog jönni a hajból. 
    14. Eltávolítja a foltokat a porcelánról.
    15. Piszkos a medencéd? 4 liter kóla oldja a medence aljára rakódott rozsdát.
    16. Eltávolíthatsz vele festéket a hajból, ha diétás kólát öntesz rá.
    17. A szőnyegben lévő filctoll foltok eltávolítására is kiváló. A kólával való dörzsölés után szappanos vízzel kisúrolva marker, filctoll, toll nyoma is eltávolítható.
    18. Kitisztítja a WC-t. A kólát öntsük bele a WC csészébe, majd állás után öblítsük le. 
    19. A kóla alufóliával együtt visszaállítja a króm magas fényét.
    20. A fémbútorról festéket távolíthatunk el vele. Áztassunk egy törülközőt kólába és tegyük rá a festett felületre.
    Most már tudod képzelni, milyen az, amikor a Coca Cola a gyomor falát támadja meg? 
    Nem is kell semmi más tisztítószert bevásárolnunk, ha van otthon kóla. :) 

    Gondolkoztál már azon, mi is pontosan a Coca Cola és hogy mi történik annak elfogyasztása után? 
    10 perc után: Egy pohár kóla cukortartalma pusztító “sztrájk”-ot okozhat a szervezetben. Ennek oka az, hogy a foszforsav gátolja a cukor felszívódását. 
    20 perc után: a véráram inzulinszintje hirtelen megemelkedik. 
    A meccs 40. percében: a koffein felszívódása végül teljes lesz. A pupillák kitágulnak. A vérnyomás emelkedik, mert a máj több cukrot bocsát a véráramba. Ez az adenozin receptorok eldugulását okozza, ami megakadályozza az álmosságot. 
    45 perc után: a test emeli a dopamin hormon termelést, amely serkenti az agy öröm központját. Hasonló reakciót vált ki a heroin is. 
    1 óra elteltével: A foszforsav megköti a kalciumot, a magnéziumot és a cinket a gyomor-bél traktusból, ami az anyagcserét megváltoztatja. A vizelettel elkezd kalcium ürülni. 
    Több mint 1 óra múlva: A kóla vizelethajtó hatása belép a “játékba”. A kalcium-, magnézium-és cink eltávozik a szervezetből, amelyek egy része a csontokból származik! Ebben az időben válhat ingerlékennyé az ember. A kóla egész vízmennyisége kiürül a vizelettel! Amikor egy üveg hideg kólát öntünk bele testünkbe, tisztában kell lennünk annak tagadhatatlan kémiai “koktél” jellegével. A Coca-Cola fő aktív hatóanyaga az ortofoszforsav. A coke magas savtartalma miatt, speciális maró hatású folyadékok szállítására tervezett tartályokban kerül az utakra. 

    Vessünk egy pillantást a “Coca-Cola” anatómiájára! 
    A Coca-Cola Co. egyik terméke a koffeinmentes Coca-Cola Light.
    Ez az ital tartalmaz: szénsavat, E150d, E952, E951, E338, E330, aromákat és E211-et 
    Szénsavas víz: A gyomor szekrécióját megzavarja, a gyomor savasságát fokozza és felpuffadást okoz. E150d - élelmiszer-színezék . A Coca-Cola esetében ez ammónium-szulfát. 
    E952 – nátrium-ciklamát a cukor helyettesítésére. Szintetikus vegyszer, 200-szor édesebb mint a cukor, azonban patkányokban rákot okoz. 1969-ben az FDA által betiltott, mivel ez, valamint a szacharin és aszpartám patkányokban rákot okoztak. E950 – aceszulfám-kálium. 200-szor édesebb, mint a cukor, és metil-étert tartalmaz. A szív-és érrendszer működését kompromittálja. 
    E951 – Aszpartám. Cukorhelyettesitő. Kémiailag instabil, magas hőmérsékleten metanollá és fenilalaninná bomlik. A metanol nagyon veszélyes, 5-10ml belőle a látóideg teljes pusztulását okozhatja, és visszafordíthatatlan vakságot okoz. A meleg italokban az aszpartám formaldehiddé alakul, ami nagyon erős rákkeltő. Az aszpartám mérgezés tünetei a következők: eszméletvesztés, fejfájás, fáradtság, szédülés, hányinger, szívdobogás, súlygyarapodás, ingerlékenység, szorongás, memóriazavar, homályos látás, ájulás, ízületi fájdalmak, depresszió, meddőség, halláscsökkenés és így tovább. Az aszpartám fogyasztást a következő betegségekkel is kapcsolatba hozták már: agydaganatok, MS (Multiple Sclerosis), epilepszia, Graves-kór, krónikus fáradtság, Alzheimer-kór, cukorbetegség, mentális fejlődészavar és tuberkulózis. Az aszpartámot be is tiltották már egyszer Amerika történelmében, aztán megint legális lett- ennek procedúrája elég gyanús módon zajlott. 
    E338- Ortofoszforsav. Bőr és szem-irritációt okoz. Ezt a savat alkalmazzák a foszforsav sói: ammónia, nátrium-, kalcium-, alumínium-és a filmszalagok szintéziséhez. Használják még tűzálló anyagok, kerámia, üveg, műtrágya, szintetikus mosószerek, gyógyszerek, fémek, valamint a textil-és az olaj iparágakban. Ismeretes, hogy ortofoszforsav zavarja a kalcium és a vas felszívódását a szervezetben, amely a csontok gyengüléséhez és csontritkuláshoz vezet. Egyéb mellékhatások: szomjúság(!) és bőrkiütések. 
    E330 – citromsav. Széles körben használják a gyógyszer-és az élelmiszeriparban. A citromsav sóit (citrátok) az élelmiszeriparban például savak, tartósítószerek, stabilizátorok készítésére használják, orvosi területen pedig a vér tartósítására. 
    Aromák - ismeretlen eredetű aromás élelmiszer adalékanyagok. 
    E211 – nátrium-benzoát. Néhány élelmiszer-ipari termékben anti-bakteriális és antifungális jellemzőit használják ki. Gyakran lekvárok, gyümölcslevek és gyümölcsjoghurt adalékanyaga is. Nem ajánlott az asztmások számára, és olyan embereknek, akik érzékenyek az aszpirinre. Egy, a Sheffield Egyetemen Nagy-Britanniában készült tanulmány alapján: a vegyület jelentős károkat okoz a DNS-ben. A kutatók szerint a nátrium-benzoát, amely a tartosítószerek aktiv komponense nem károsítja a DNS-t, de inaktiválja azt. Ez cirrhosist és degeneratív betegségeket, pl: Parkinson-kórt okozhat. Befőtt készítők figyelem! A nyárutói befőttek készítéséhez nem ajánlom a nátrium-benzoát használatát!
    A Coca-Cola tagadhatatlanul egy nagyon hasznos termék. A legfontosabb viszont az, hogy inni belőle egy kortyot sem érdemes!

    Kapcsolódó cikkek:

    Beküldte: Ballán Mária


Mesterséges édesítőszer: korunk legkomolyabb új betegségokozója



Írta:  Madarasi Pál


    A mesterséges édesítőszer-egség ma mindenhol felüti fejét és végigsöpör a világon, Magyarországon is több tízezer fogyasztót érintve. A nyugati – nyugodtan placebónak is tekinthető - orvostudomány nem nevezi nevén, hogy mi is ez valójában, az orvosok pedig jól felfogott érdekből méregdrága gyógyszereket írnak fel rá. Valljuk be, a világmédia szemét, szemérmetlen reklámáradata meg kiemelt stratégiai partner ebben a kórságban.
    aszpartamTüneteit nevezzük nemes egyszerűséggel visszatérő fejfájásnak, elviselhetetlen migrénnek, depressziónak, szorongásnak, izomfájdalomnak, ízületi gyulladás fellángolásának, fülzúgás vagy fülcsengésnek, krónikus fáradtságnak, fibromyalgiának, irritábilis bél szindrómának (IBS), Crohn-betegségnek, gyulladásos-, sőt savas refluxnak, de ne hívják szintetikus édesítőszer okozta betegségnek, mert a beteg még leállhat a fogyasztásával és akkor nincs több felírt gyógyszer és orvosi vizit és profit és profit és...
    A tünetek egyik napról a másikra változhatnak, attól függően, hogy mennyi és milyen típusú édesítőszert fogyasztott az illető. Egyes kombinációk különösen mérgezőek lehetnek. A fogyasztók tünetei gyomorrontástól, migrénes fejfájástól a hányáson át látási zavarokig, a központi idegrendszeri rendellenességektől görcsökig és ideges rángatózástól kóros reflexekig terjedhetnek.
    Az egész akkor kezdődött, amikor korábbi amerikai színész, Ronald Reagan hivatalba lépett, 1980-ban. Azonnal kirúgta az Amerikai Élelmiszer és Gyógyszeripar vezetőjét és Dr. Arthur Hull Hayes Jr-t vette fel, aki engedélyezte az aszpartámot. Ez az évtized volt a diéta őrület korszaka és ennek „vezéralakja", ha úgy tetszik guruja – Rumsfeld - egy vagyont keresett a mesterséges édesítőszer-üzlettel, amelyet már évtizedekkel azelőtt betiltottak laboratóriumi vizsgálati eredmények alapján, amelyek egyértelműen kimutatták karcinogén mivoltát. Ugyanez a korrupt jóváhagyási eljárás engedélyezte 1991-ben a szukralóz bevezetését, majd 2003-ban a szorbitét.
    Ahogy a történelem mutatja, amit Amerikában engedélyeznek, az Magyarországon is zöld utat kap. Az amerikai kormány nemcsak háborús káoszt terjeszt szerte a világon, hanem betegségeket is. Az élelmiszerek vegyi adalékai kémiailag állandóan megbetegítenek bennünket és megváltoztathatják testkémiánkat. Ez nem lehetséges, mondanák sokan. Csakúgy, mint ahogy az amerikai kormány állt a szeptember 11-es World Trade Centerben történtek (9/11) mögött, meggyilkolva saját állampolgárait majd ezt követően több millió iraki anyát, apát és gyermeket. Manapság, mint saját szemünkkel láthattuk a napvilágra került videókat ez is lehetséges – ezek kortárstörténések.
    Az Öböl-háború-szindrómát elsősorban szintetikus édesítőszer okozta (hiszen a katona kénytelen felszerelésének súlycsökkentése céljából a legkönnyebb-, legkisebb kiszerelésű „tápanyagot" szükségleteinek és az eltöltendő idő függvényében magával vinni). Nem véletlen, hogy fibromyalgia sújtotta az amerikai csapatokat az Öböl-háború idején. Tanulmányok kimutatták, hogy „diétás" (hadtáp) italokat fogyasztani 46 °C-os hőségben súlyos egészségügyi következményekkel jár. Ugyanis ezek az anyagok a hőség hatására megváltoztatják szerkezetüket és bomlásuk következtében mérgező anyagokat termelnek magukból. Ezt ügyesen az "Öböl-háború-szindróma" gyűjtőfogalom alá söpörték, de a kimutatások és tünet együttesek alapján ugyanazokkal a problémákkal küzdenek a csapatok Irakban és Afganisztánban is. Önmagukkal is háborút viselnek.
    Ugyancsak nem véletlen, hogy 5-ből 4 esetben a fibromyalgia nőket érint, akik gyakrabban fogyasztanak diétás italokat és élelmiszereket, mint a férfiak. Szinte minden rágógumi és leheletfrissítő tele van mesterséges édesítőszerekkel. A népszerű mondás, hogy "nincs elég mesterséges édesítőszer a termékekben ahhoz, hogy az egészségügyi problémákat okozzon" – ez egy nagy hazugság. Különösen most, hogy 2012-től az összes élelmiszer, ital, rágógumi és cukorka több mint 25%-ban vannak szintetikus édesítőszerek. A sok hatás összeadódik (a szervezet képtelen kiüríteni illetve méregteleníteni önmagát, hiszen ezen anyagok nagy része megragad a sejtekben, másrészt meg a napi rendszeres mennyiségi bevitel egyszerűen feldolgozhatatlan, ezért inkább felhalmozódik a szervezetben) és tulajdonképp kevés is, ill. szinte semmilyen szabályozás alá nem esnek ezek a vegyi anyagok az élelmiszerekben. Köszönhetően a fent említett lobbi-tevékenységek áldásos tematikájának, de hát nem is kell az új birodalomban csak félmilliárd ember összesen a Földre, úgyhogy ebben a szellemben végül is had hulljon a férgese. Nem igaz?
    Nincs olyan vényköteles gyógyszer, amely gyógyítaná, gyógyíthatná ezeket a problémákat, amelyek a mesterséges édesítőszerek hatásait ellensúlyoznák. Tény, hogy az eddig dokumentált fibromyalgia eseteknek több mint 70 százaléka, - például a krónikus depresszió vagy a savas reflux - az elfogyasztott vegyi anyagok számlájára írandó. A rák a távoli, hosszú távú fogyasztás után jelentkező komoly következmény, talán ez könnyen be is látható. A receptre kapható „gyógyszerek" amelyeket ezen "krónikus betegség"-ekre kap a páciens, annyi mellékhatással rendelkeznek és az édesítőszerekkel kombinálva még azokkal gyakran reakcióba is lépnek, ami még súlyosbítja a már így is kialakult helyzetet.
    A jó hír az, hogy mégiscsak van rá gyógymód! Mi ezt kínáljuk - vagy orvosiasan szólva javalljuk - neked, ha kiértékelted és járható a számodra is, akkor fogadd meg és tégy belátásod szerint. Tehát a mesterséges édesítőszer kór kezelése teljesen ingyenes és nem jár orvoshoz járással, egészségügyi biztosítással, mellékhatásokkal.
    A gyógymód a következő, figyelj:
    * El kell dobnunk a cukormentes rágógumit és cukorkát,
    * A kukába az összes édesítőszeres, "light" étellel és itallal,
    * El kell olvasni a címkéket minden ételen és italon, hogy ki tudjuk szűrni az összes mesterséges édesítőszert a termékekben, köztük az aszpartámot, szukralózt, szorbitot, aceszulfám-K, aszparaginsav, és a szacharin tartalmat.
    Van annyi nyavalya így is a világban. Ne mérgezd és betegítsd meg magad feleslegesen! Élj a természettel harmóniában, úgy nagy baj nem érhet!
    Dr. Madarasi Pál
    Hernád Völgye Háztáji Közösség




Mérgező anyagok a betegségek hátterében



Írta:  Antal Vali

    Mi okozza a betegségeket? A legtöbben erre a kérdésre valószínűleg azt felelnék, hogy baktériumok, vírusok, ásvány- és vitaminhiány, genetikai hibák stb. Az utóbbi években vált köztudottá, mégpedig a Candida kapcsán, hogy a gombák is okozhatnak súlyos betegségeket. Az apró kórokozókat ellenségeinknek tartjuk és igyekszünk őket elkerülni. De mi van a nagyobbakkal?
    Például a férgekkel, amelyek fajtától függően néhány milliméter, de akár több méter hosszúak is lehetnek, és befészkelik magukat a szerveinkbe, a bélrendszertől az agyig. „Civilizált" társadalmunkban is bőven előfordulnak, sőt, az USA-ban újból napirendre került a téma, miután nyilvánvalóvá vált, hogy majdnem mindenkiben élnek ilyen élősködök és komoly egészségügyi problémákat okozhatnak. A kutyát, macskát lakásban tartóknál gyakorlatilag mindig találnak férgeket. A betegségek hátterében azonban más ok is lehet: mérgező élettelen anyagok. A periódusos rendszer egyszerű elemei és különféle vegyületek. Ezeket az egyszerű mérgeket halálosan komolyan kell venni, mivel halálosan veszélyesek, és a mai világban egyre több árucikkben találkozunk velük. Belélegezzük és lenyeljük őket, érintkezünk velük, orvosi műveletek során a testünkbe juttatják stb. Szép lassan telítődünk velük, és amikor megbetegszünk, sem nekünk, sem az orvosoknak nem jut eszébe, hogy a betegségek hátterében ezeket keresse. Pedig, amint látni fogjuk, ezek a mérgező anyagok nemcsak gátolják testünk megfelelő működését, de kiváló táptalajt biztosítanak bizonyos kórokozók számára is.
    Ez az (újra)felfedezés, vagy inkább mozgalom az USA-ban kapott erőre az elmúlt években. Egyik ismert úttörője Hulda Regehr Clark, PhD, akinek hihetetlenül érdekes, és a gyógyítás új megközelítését hirdető könyveiből a következő lapokon fordítunk. A mérgekről, az emberi szervezetszennyezésről azonban már magyarul is olvashatunk. Alább Lucza Béla, Alternatív gyógyászat – Egészséges Életmód. Elméletek, tapasztalatok, terápiák, öngyógyítás (Kornétás Kiadó, Budapest) című könyvéből idézünk a mérgekről szóló fejezetből.7
    Oldószerek, mérgek
    Két faktor árthat legtöbbet az egészségnek: környezeti mérgek és a patogénekkel (parazita mikrobák, mint a gomba, vírus, baktérium, férgek stb.) való fertőződés... A környezeti mérgek hatását nem vesszük észre azonnal, mivel hosszú távon telítődünk velük, észrevétlenül...
    Az oldószerek anyagokat oldanak. A víz például egy hasznos, életadó oldószer. A legtöbb oldószer viszont zsíroldó és így életellenes. Zsírok oldják a sejtfal membránját is (leginkább az agy- és májsejtek esetében). A legveszélyesebb oldószer a benzol. Támadja a csecsemőmirigyet, ezzel gyengíti az immunrendszert, elősegíti az AIDS-betegség kialakulását.
    A következő veszélyes oldószer a propilalkohol. Támadja a májat, és elősegíti a daganatos betegségek kialakulását. Nagyon veszélyesek még: xilol, touol, metanol, metil-klorid, metil-etil-keton, hexanadion.
    Ha oldószerek nagyobb mennyiségben kerülnek a szervezetbe, lerakódnak, de érdekes módon nem akárhová. Például a metanol a könnyzacskóknál és a hasnyálmirigynél. A xilol és a touol a fejben. A propilalkohol szinte bárhol. És így tovább. Az oldószeres lerakódásokra jönnek a véren és a nyirokvezetéken keresztül a patogének. A jó táptalajon megtelepszenek és tenyésznek.
    Oldószer van például bizonyos mennyiségben mindenféle müzliben és reggeliző pehelyben. De vannak a koffeinmentes kávéban is és mindenfajta bolti italban. Sajnos az oldószerek belekerülnek még a koleszterinszegény készítményekbe is, mint például a jegestea-porba vagy a pezsgőtablettába.
    Sok szennyződés forrása környezetünkben van. Ezek a szervezetünk számára elviselhetetlen anyagok és mérgek. Például a műanyaggyárakban jelenlevő vinilkloridszennyezés veszélyes a májra nézve. De nézzük sorban, melyek is ezek a mérgek, melyek az életünket megszomorítják!
    • Arzén jön a rovarirtókból, szőnyegekből és bútorhuzatokból, tapétákból.
    • Bárium a rúzsból és a dízeljárművek kipufogójából.
    • Kobalt a mosó- és mosogatószerekből, arcszeszből, szájvízből.
    • Kadmium, réz, ón, ólom jön a vízcsapból.
    • Ólom jön még a samponból és fodrászati anyagokból.
    • Titán a púderből és a fogfémekből.
    • Króm a szemkihúzó ceruzából és vízkeményítőkből.
    • Vanádium a dízeles elégetésből, gyertyákból (akkor is, ha nem égnek), kazánból, mini-lyukas gázvezetékből.
    • Higany a fogtömésekből, higiénia-zsebkendőkből, sterilizált vattából.
    • Diszprozium, lutécium, berillium a festékekből, hígítókból és lakkokból.
    • Berillium még a petróleumból, kerozinból, benzines fűnyíróból.
    • Holmium a kézsúroló pasztákból.
    • Hafnium a hajspray-kből és körömlakkokból.
    • Bizmut a parfümökből és gyomorerősítőkből.
    • Rénium a fehérnemű-keményítőből.
    • Fehérítők a mosásból, az ipari fehér cukorból, a fehér kenyérből.
    • Cézium a műanyagokból.
    • Cink és stroncium a gumicsövekből, fogkrémekből.
    • Itterbium, erbium, terbium az élelmiszer-csomagolásokból.
    • Prazeodímium, niobium, neodínium, ittrium a gyógyszerekből.
    • Radon, urán, tórium a földből. Pincék lyukaiból, réseiből, repedéseiből.
    • Lantán a nyomtatók tintájából.
    • Benzalkónium és cirkónium a filteres teákból, dezodorokból, fogkrémekből, szájvízből, kozmetikumokból.
    • Alumínium az alufóliából, az étkezési sóból, konzervekből, alumíniumeszközökből, bőrápolokból.
    • Volfrám a bojlerekből, az elektromos hajcsavaróból, a kenyérpirítóból.
    • FCKW, a spray-k és hűtők hajtóanyaga.
    • BPC a tisztítószerekből.
    • Fémek arany, ezüst, nikkel a fogfémekből, ékszerekből és bizsukból.
    • Üvegszál a szigetelésekből.
    • Azbeszt lakkokból, hajszárítóból, ruhaszárítóból, palatetőkből.
    • Fluorid a fogkrémből, az ivóvízből.
    A fertőtlenítőszerekben erős a talliumszennyezettség, például az egészségügyi betét vagy a pelenkák ezzel vannak átitatva. A műtétileg eltávolított méhben feltűnően nagy mennyiségben találni talliumot, ami különben könnyen felszívódik a bőrön keresztül, és a méhben rakódik le. A megoldás az lenne, hogy papír zsebkendőt rakunk a betét elé, vagy sterilizálatlan háztartási vattát használunk. Talliummal szennyezett a fogak amalgámtöméseinek a higanya is.
    A szerves réz vagy alumínium, amit a táplálékból felveszünk, életfontosságú. Viszont, ha a főzőedény aljáról kaparódik vagy oldódik le és kerül a szervezetbe, akkor már mérgező, betegségkeltő. Cinnel (ónnal) forrasztott ólom- és rézcsöveken keresztül szállítódik a csapvíz. Fémékszereket hordunk (a bőr zsírjának a zsírsavja oldja a fémeket, melyek a bőrön át felszívódnak, például nikkelallergia), fémpótlásokkal rakjuk tele szánkat, és még sorolhatnám.
    Méreganyagnak számítanak még a rosszul emésztett fehérjék, fehérjesavak is. Ha a szervezet nem képes kiszűrni a méreganyagokat, szennyeződéseket a vesén vagy a májon keresztül, akkor ezeket öszegyűjti és bekapszulálja, hogy félretéve, becsomagolva ne árthassanak. A fehérvérsejtek azon dolgoznak, hogy a méreganyagokat lehetőség szerint leépítsék a kapszulákból. A kapszulák anyagába a szervezet beépít még kövesedési anyagokat is. Így próbál valami hasznot húzni a rosszból.
    A feladatunk egyszerű: állítsuk le a méregbevitelt és segítsük a kivitelt.
    A kivitelre a legjobb módszer a napi kétszeri C- és B-vitaminkomplex együttes szedése liponsavval (Lipoic Acid) és csipetnyi keserűsó (MgSO4) naponta egyszer az italba.
    Mérgező anyaggal szennyezett termékek
    Kivonatok Hulda Clark The Cure for all Diseases című könyvéből
    Hulda Regehr Clark, PhD (lásd Mérgező anyagok a betegségek hátterében) The Cure for all Diseases című szenzációs könyvéből gyűjtöttem ki a vízben, levegőben és a különféle árucikkekben előforduló legfontosabb mérgező anyagokkal kapcsolatos információkat. A rövid ismertetők és a terméklisták az író több évtizedes tapasztalatát és kutatásait tükrözik. A könyv 1995-ben jelent meg, tehát az azelőtt kapható amerikai termékekről és állapotokról van szó. A magyarországi helyzet természetesen eltérhet ettől, de így is fogalmat alkothatunk arról, hogy milyen káros anyagokkal lépünk érintkezésbe a mindennapok során.

    Benzol
    Hulda Clark szerint a legveszélyesebb oldószer a benzol. Gyengíti az immunrendszert és elősegíti az AIDS kialakulását. A benzol a csontvelőbe vándorol, ahol a T-sejtek keletkeznek, és a csecsemőmirigybe, ahol a T-sejtek programozódnak, és ezért kétszeresen káros az immunrendszerre. Hulda Clark több mint 100 HIV-es betegénél mind talált benzolfelhalmozódást, és bélmételyt (Fasciolopsis buski) a csecsemőmirigyben. A benzol hatására a métely a csecsemőmirigyben szaporodik.
    Benzollal szennyezett termékek (USA)
    • benzin: az ólom helyett most benzolt adnak a benzinhez
    • ízesítőket tartalmazó élelmiszerek: joghurtok, zselék, cukorkák, üzleti sütemények
    • olajok és növényi zsiradékok (helyette HC az olívaolajat, vajat és zsírt ajánlja)
    • palackozott vizek és gyümölcslevek
    • gabonapelyhek
    • szódabikarbóna és kukoricakeményítő
    • fagylaltok
    • rágógumik
    • a gyógyszereknek legalább a harmada, beleértve a növényi kivonatokat is
    • vazelines termékek, krémek
    • szappanok, folyékony szappanok
    • a vitaminok és más étrendkiegészítők nagyrésze
    • síkosító zselék
    • fogkrémek, még a biofogkrémek is
    • ízesített kutya- és macskaeledelek
    • sütemény formájú madáreledelek
    A benzollal való érintkezést mindenképpen ajánlatos elkerülni. Hulda Clark szerint a testben felgyülemlett benzol eltávolításához B2-vitamint (napi pár száz mg-ot) kell szedni, és minden étkezésnél 1/8-ad kávéskanálnyi aszkorbinsavat, azaz C-vitamint.
    Propilalkohol
    A propilalkohol a májban, méhben, retinában rakódik le. Nem halálos, de rákkeltő. A belekben élő métely (Fasciolopsis buski), ami normális esetben bizonyos fejlődési szakaszában a szabadban levő csigákat használja köztes gazdának, propilalkohol jelenlétében a testen belül, különböző szervekben fejlődik. A propilalkoholt még propanolnak, isopropanolnak, isopropilalkoholnak is hívják. Hulda Clark minden általa vizsgált rákos beteg (több mint 500 eset) szervezetében talált isopropilalkoholt. A propilalkohol a feldolgozott élelmiszerekben, samponokban, palackozott vizekben azért fordul elő, mert az amerikai törvények megengedik, hogy az élelmiszergyártók propilalkohollal sterilizálják a gépeket, eszközöket és palackokat.
    Propilalkohollal szennyezett termékek (USA)
    • samponok, hajsprayk és habok
    • borotválkozószerek
    • kozmetikumok
    • szájvizek
    • egészségügyi alkohol
    • bizonyos vitaminok és étrendkiegészítők
    • palackozott vizek
    • koffeinmentes kávé
    • fehér cukor
    • gabonapelyhek
    • szénsavas üdítőitalok
    • gyümölcslevek
     Metilalkohol (metanol)
    Hulda Clark tapasztalata szerint a hasnyálmirigyben élősködő féreg (Eurytrema pancreaticum) a metanol hatására a hasnyálmirigyet használja köztes gazdának is. Az általa kezelt több mint 50 cukorbajos mindegyikénél talált ilyen férget. Ez a szarvasmarháktól jön, a húsukon és a tejükön keresztül, és csak akkor telepszik meg a hasnyálmirigyben, ha metanol is van ebben, akkor viszont ott is szaporodik. A féreg kiirtásával és a metanol kiküszöbölésével annyira helyrejöhet a hasnyálmirigy, hogy felére csökkenthető a napi inzulinadag. A metilalkohol az élelmiszerekbe valószínűleg a gyártásban használt gépekből kerül.
    Metilalkohollal szennyezett termékek (USA)
    • a kereskedelemben forgalomba hozott italok, a tejet kivéve: víz, üdítők, gyümölcslevek
    • feldolgozott élelmiszerek
    • mesterséges édesítőszerek
    • csecsemőtápszerek
    • különböző italporok
    • az inzulin, amivel a cukorbajt kezelik

    Higany
    A higany az egyik legmérgezőbb anyag a világon. Az agyban, gerincben rakódik le, gyengíti az immunrendszert és rengeteg betegséghez vezethet: autizmus, depresszió, krónikus fáradtság, zsibbadás, égő érzés a bőrben stb. Terhesség alatt nem szabad kicseréltetni az amalgám töméseket, mert a művelet során egy bizonyos mennyiségű higany a szervezetbe kerül, és időre van szükség, míg visszaáll a normális szint. A higany a méhlepényen keresztül a magzatot is károsíthatja.
    Higannyal szennyezett termékek (USA)
    • amalgám fogtömések
    • eldobható pelenkák. Hulda Clark minden USA-ban kapható papírpelenkában kimutatott higanyt. Ezeket higanykloriddal fertőtlenítik, ami azután felszívódik a baba bőrén keresztül.
    • sterilizált vatta és géz, egészségügyi betétek
    • fogselyem
    • fültörlők
    • cigaretták
    Tallium
    A higany gyakran ezzel a mérgező fémmel szennyezett. Lenyelés esetén már 0,5–1 gramm tallium halált okozhat. Hulda Clark szerint erős lábfájdalmaknál gyakran krónikus talliummérgezés van a háttérben. A tallium lábfájdalmat és gyengeséget, azonkívül kétoldali végtagbénulást okozhat. Ilyenkor először a fém fogtöméseket kell kicserélni. Az alábbi termékek nagyrésze valószínűleg azért tartalmaz talliumot, mert talliummal szennyezett higanykloriddal fertőtlenítik őket.
    Talliummal szennyezett termékek (USA)
    • az amalgám fogtömésekben levő higany gyakran talliummal szennyezett
    • eldobható pelenkák: Hulda Clark az összes USA-ban kapható fajtában talált talliumot, ami felszívódik a baba bőrén keresztül
    • sterilizált vatta, géz, kötszerek
    • egészségügyi betétek, tamponok
    • fogselymek
    • fültörlők
    • papírtörlők



    A divatos rozsdamentes acéledények általában 18–20% krómot és 8–10% nikkelt tartalmaznak.

    Több évig használt rozsdamentes acéledény közelről: vajon mennyi rákkeltő nikkel került az ételbe?

    Teflonbevonat többévi használat után: vajon mennyi mérgező teflon és alumínium került az ételbe?
    A legtöbb orvos nem tudja, hogy a nikkel ugyanolyan mérgező mint a higany, sőt, egyesek szerint még mérgezőbb...
    A szakkönyvekben már régóta szerepel, hogy a nikkelionok nemcsak allergiás reakciót válthatnak ki, de enzimeket és fehérjéket is elpusztíthatnak.
    Mindez nyilvánvalóan mennyiségfüggő, de nem tudom megsaccolni, hogy főzés közben hány nikkelion szabadul fel a rozsdamentes acéledényekből. Az világos, hogy ezek jobbak az alumíniumedényeknél, amelyeket határozottan el kell kerülni. A legjobb edények a zománcos fémedények, mert a kerámia gyakorlatilag inaktív, nem oldódnak ki belőle fémionok az ételbe.

    Bizonyított, hogy a teflonbevonatú edényekből fluorid szabadul fel. Ezeket az edényeket egyévi rendszeres használat után ki kellene dobni. Ha karcolás van rajtuk, akkor alumínium is felszabadul, mert legtöbbször az van a teflon alatt.

    A rozsdamentes acélötvözetek nikkelt, krómot, molibdént, vasat, szént és egyéb fémeket tartalmaznak. A magasabb hőmérsékletek mindig felgyorsítják a kioldódást.”
     


    Ólom
    Az ólom lábgörcsöt, kézzsibbadást okozhat, vesekövek kialakulásához vezethet. Hulda Clark minden általa vizsgált autista gyermek és vastagbélrákban szenvedő beteg szervezetében talált ólmot.
    Az ólom cigarettákból jön. Csapvízben is előfordul, ha a vízvezetékhálózatban ólom van.
    Kadmium
    A kadmium ötször mérgezőbb az ólomnál. Felnőtteknél lábfájdalmakat és a vérerek görcsét okozhatja, amit a dohányzás még súlyosbíthat. Ez a jelenség a „dohányos láb” néven ismert. A kadmium a vesékben is lerakódik és magas vérnyomást okozhat.
    A kadmium csapvízből jön, ha a vízvezetékhálózatban korrodált horganyzott csövek vannak: a kadmium valószínűleg a cink szennyezőanyaga. A fémcsöveket PVC csövekkel kellene kicserélni. A kadmium régi fogtömésekben is előfordul.
    Nikkel
    Hulda Clark szerint nikkel jelenlétében elszaporodnak a baktériumok a húgyvezetékben, és csak ennek a fémnek a jelenlétében élhetnek baktériumok a prosztatában. Felhalmozódik a vesékben, a húgyhólyagban, prosztatában, mellékvesében, a női mellben és a fejbőrben is, és kitűnő táptalaj a baktériumok számára. A nikkel és a krómvegyületek a legrákkeltőbb fémek.
    Nikkellel szennyezett termékek (USA)
    • fogpótlások, hídak
    • rozsdamentes acél evőeszközök: ezeknek általában 8%-a nikkel
    • hidrogénezett zsíradékok (a margarin is hidrogénezett zsíradék)
    • cigaretták
    • fém óraszíjak
    • fém szemüvegkeretek
    • fém ékszerek
    Alumínium
    Hulda Clark minden alzheimeres betegénél kimutatott alumíniumterhelést.
    Alumíniummal szennyezett termékek (USA)
    • alumínium edények
    • alumíniumfólia
    • konzervdobozok
    • sütőpor (helyette szódabikarbónát lehet használni)
    • páclevek
    • egyes sókba alumíniumszilikátot tesznek csomósodásgátlónak, míg másokban magnéziumkarbonát szolgálja ugyanazt a célt. A legjobb az alumíniummentes tengeri só
    • mosószerek
    • vízlágyítók
    • szappanok
    • testápolók, dezodorok
    • egyes kozmetikumok, pl. szájrúzsok
    • a porcelánfogak alumíniumoxidból vannak, amelyekhez bizonyos fémeket adnak a kívánt szín eléréséhez. A porcelán fokozatosan kioldódik ezekből a koronákból
    Kobalt
    A kobalt elősegítheti a bőrrák és a szívbaj kialakulását. Erre évtizedekkel ezelőtt jöttek rá, amikor hirtelen sok szívbajos eset fordult elő Angliában. Kiderült, hogy mindez egy kocsmához vezethető vissza, ahol minden érintett megfordult, és ahol kobaltot adtak a sörhöz, hogy több hab képződjön! Kobalt hatására a hab nem tűnik el, hanem megmarad. Az eset után illegális adalékanyagnak minősítették a kobaltot. De később visszatért különféle árucikkekben: először a kék színű vécé- és üvegtisztítószerekben, majd a mosogatószerekben, most pedig a szájvízben is. Ha kék színű ilyesfajta terméket látsz, ne vedd meg. A kobalt a szívben és a bőrben halmozódik fel. A bőrrákosok szervezetében gyakorta sok kobalt van."
    A kobalt a mosó- és mosogatószerekből (a kék és zöld szemcsék), valamint az arcszeszből jön.
    Xilol
    Hulda Clark szerint xilol jelenlétében bizonyos férgek az agyat használják köztesgazdának. Minden általa vizsgált alzheimeres betegnél (több mint 10 beteg) talált xilolt és a bélmétely az agyban szaporodott.
    Xilol festékekben és oldószerekben, és bizonyos szénsavas üdítőitalokban fordul elő.
    Toluol
    Hulda Clark minden általa vizsgált alzheimeres beteg (több mint 10 beteg) szervezetében talált toluolt, és a bélmétely az agyban szaporodott.
    A toluol festékekből és oldószerekből, italporokból és kereskedelemben kapható italokból: vizekből és bizonyos szénsavas üdítőitalokból jön.
    Metil-etil-keton és metil-butil-keton
    Izesített élelmiszerekben és némely üdítőkben fordulnak elő.
    Metil-klorid
    Üzletben kapható gyümölcslevekben, még a 100%-os narancslében is megtalálható.
    Króm
    A króm bizonyos vegyületei hasznosak, mások nagyon károsak az egészségre.
    A króm fogpótlásokból, kozmetikumokból, vízlágyítókból jön.
    Réz
    A húsokban és a zöldségekben levő réz fontos a szervezet számára, de a szervetlen réz, mint pl. egy rézedény, rákkeltő. A réz felhalmozódik a nemzőszervben, lerakódhat a szívben. Hulda Clark gyakran talált rézterhelést szkizofréniásoknál. A réz szerinte leukémiát, szkizofréniát és termékenységi problémákat okozhat. A rákos daganatokban is mindig van réz.
    Rézzel szennyezett termékek (USA): fogászati fémek, réz vízvezetékcsövek, ezeket műanyagra kellene kicserélni, rézedények és egyéb eszközök.
    Klórozott difenil (Polychlorinated biphenyls, PCBs)
    Ezek olajos vegyületek, amelyeket eredetileg transzformátorokban használtak, míg ki nem derült, hogy a környezetben nem bomlanak le kevésbé szennyező anyagokra. Ekkor betiltották őket, mégis előfordulnak a kereskedelemben kapható szappanokban, mosószerekben és mosogatószerekben. Hulda Clark azt ajánlja, ezek helyett bóraxot és mosószódát használjunk.
    Arzén
    Az arzén méreg. Rovarirtószerekben, tapétákban és a azokban a szőnyegekben és kárpitokban fordul elő, amelyeket kezeltek hogy ellenállóbbak legyenek a foltokra.
    Üveggyapot
    Hulda Clark szerint a legtöbb daganatos rákosnál vagy üveggyapot vagy azbesztterhelés mutatható ki. Üvegszál a szigetelőanyagokban fordul elő, és a klímaberendezésekben is lehet egy üveggyapot szűrő. Üvegszálat nem lenne szabad használni építkezéseknél, mert belélegezzük.
    Freon (CFC)
    Freon az egyik legrákkeltőbb anyag. Klímaberendezésekben (pl. autóknál) és régi hűtőgépekben használt hűtőközeg. Hulda Clark minden rákos betege szervezetében talált freont.
    Berillium
    Berillium jön a petróleumból, kerozinból, benzinből. Felhalmozódik az agyban.
    Formaldehid
    Formaldehid új ruhákban található meg és ezzel kezelik a habszivacsot, ezért a matracok, párnák és habszivacsból készült bútorok gyártás után még 2 évig formaldehidet bocsátanak ki.
    Azbeszt
    Hulda Clark szerint a legtöbb daganatos rákosnál vagy üveggyapot vagy azbesztterhelés mutatható ki. Azbeszt jön bizonyos ruhaszárítók gépszíjából, hajszárítókból és bizonyos radiátorfestékekből.
    Gombák és mikotoxinok
    A penészgombáknak fontos szerepük van a természetben a halott állatok és növények lebontásában. Számunkra azonban veszélyesek, mert mikotoxinokat, rendkívül erős mérgeket termelnek, amikből egy kis mennyiség is megterheli a májat. A penészgombák minden növényen megtelepedhetnek. A gabonapelyhek és más gabonából készült ételek, tésztafélék, filteres teák, kekszek, aszalt gyümölcsök, üzletben kapható gyümölcslevek, sör, bor, nylonzacskóba csomagolt kenyerek és más pékáruk, és egyéb feldolgozott élelmiszerek gyakran szennyezettek különféle gombákkal és toxinjaikkal. Ez sajnos szemmel legtöbbször nem látható, és ízben sem érződik.
    Az aflatoxin az egyik leggyakoribb mikotoxin és az egyik legerősebb méreg. Előfordul gabonában, ezért kenyér- és tésztafélékben is, diófélékben, narancslében, borban, ecetben stb. A be nem csomagolt pékárukban nincs, de a nylonzacskóba csomagoltakban igen, a nedvesség miatt. Hulda Clark aflatoxint talált rákos, májgyulladásos vagy májzsugorodásban szenvedő betegek szervezetében. Az aflatoxin egész egyszerűen megöli a máj bizonyos részeit. A máj megpróbálja semlegesíteni az aflatoxint, ez eltart kb. 2-3 hétig, majd bizonyos részei felmondják a szolgálatot. Ezért az aflatoxin hatása csak néhány hét múlva jelentkezik. Ha nem erős a mérgezés, akkor a mikotoxinnal terhelt máj C-vitaminnal hamar helyrehozható.
    Az ergotoxin (az LSD is ergotoxin) is nagyon mérgező, és különleges, bizarr viselkedést, irracionális gondolkodást, hallucinációt is előidézhet.
    Ezek a penészgombák gyengyítik az immunrendszert, gátolják a szervezet méregtelenítését, stb. Hulda Clark tapasztalata szerint az aflatoxin és a többi gombaméreg magas hőmérséklet és/vagy C-vitamin hatására nagyrészt semlegesítődik, ezért ő azt ajánlja, hogy a lehető legtöbb ételt otthon készítsük el, amit pedig nem tudunk és penészgyanús, azt főzzük fel, süssük át, vagy szórjuk be C-vitaminporral (aszkorbinsavval). Pl. a pörkölt mogyorót, ami gyakran penészes, először C-vitaminos vízben áztassuk egy pár percig, majd sütőben szárítsuk meg. A rizst és a tésztaféléket is érdemes először C-vitaminnal megszórni, majd azután megfőzni. Az ecetbe, mézbe is C-vitamint ajánlatos tenni. A nylonba csomagolt kenyeret szerinte nem lehet megmenteni és nem is lenne szabad megvenni, mert gyakorlatilag mind penészes.

     Forrás: http://antalvali.com/hirek/mergezo_anyagok_a_betegsegek_hattereben
    Ajánlotta: Begovits László



Zsidók és/vagy annak mondottak



Írta:  névtelen

    Sokakban felmerül a kérdés, kik is valójában a zsidók? Nép, faj vallás, vagy gyűjtőfogalom a mérhetetlen kapzsiság és birtoklási vágy megtestesülése? Kik azok a zsidók, akik felforgatják, kifosztják és háborúkba hajszolják a világot?
    Természetesen a zsidóság sem egységes. Származásuknál fogva (keleti) askenázok, (nyugati) szefárdok, (indiai) manipurok és (etiópiai) falasák. Vallási szempontból ultraortodoxok, ortodoxok, chassideusok és neológok. Politikailag cionisták és anticionisták, hogy csak a legismertebb csoportokat említsük.
    Herzl Tivadar azt állította a Judenstaat című könyvében: nép vagyunk, egy nép! Erre való hivatkozással követelte egy zsidó állam létrehozását. Mások viszont azt hangoztatják, a zsidó szó alatt nem nemzetet, hanem vallást kell érteni. Alapvetően elmondható, hogy a világ „szerzésre" szakosodott fajainak ideológiateremtési és igazolási műfajában a Talmud viszi el a pálmát, mint magyarázat a viselkedésmechanizmusukra, és mint indoklás mások kifosztására..
    Aki zsidónak születik, meg van az oka rá, hogy büszke legyen származására. Büszkébb, mint a Németek. Mert a Zsidóság története Ábrahámnál kezdődik, és Isten választotta őket magáénak." – idézve egyik vallásfilozófusukat, de Istennek vajmi kevés köze van a Talmudhoz! Valóban így lenne? Kérdés, hogy zsidó-e a zsidó? Vallás, faj, vagy emberi hibákat, genetikailag kitermelt, maguk kreálta vallással takargatók gyülekezete?
    A világon, bizonyos politikai okokból elterjedt antiszemita kifejezés helytelen. A mai világban élő zsidóság nagy része nem héber-izraelita-zsidó származású, tehát nem tartoznak a szemita népfajokhoz. A legnagyobb szemita népfajcsoport az arab. Ezt írja a budapesti születésű, később Angliában élő író Arthur Koestler (1905-1983) A Tizenharmadik Törzs című könyvében is úgy magyarázza, hogy:
    "... az európai zsidók, Kr.u. 600 és 1000 között, a török fajú kazárok a Káspi-tenger térségében, Oroszország déli részén lévő hatalmas birodalmából származnak. A zsidó kereskedők hatalmas gazdaságra és befolyásra tettek szert, 740-ben a kazár uralkodókat sikerült meggyőzniük, hogy vegyék fel a zsidó vallást. Egy évszázaddal később különböző vándor népek megtörték a kazárok uralmát, és a népet szétszórták Kelet és Közép-Európa minden sarkába, ahol zsidóknak ismerték őket. Manapság, legtöbb zsidó kelet-közép-európai eredetű, úgynevezett „askenázi zsidó", akik a zsidó vallást felvett kazárok leszármazottai, tehát nem is lehetnek szemiták."
    Mielőtt rátérnénk a zsidóság világra rátelepedésének okaira, nézzük meg, hogy a legerőszakosabb un. askenázi (nyugati v. németországi) zsidók származását.
    A kora középkorban az askenázi („német") zsidóság törzsterülete Németország és Észak-Franciaország volt, a Rajna völgyében jelentős közösségük élt. A keresztes háborúk idején keletebbre kényszerül vándorolni. A zsidóknak a nyugat-európai államokból történő 13-14. századi kiűzetését követően a lengyel-litván területekre helyeződött át központjuk. A mai Lengyelországban, Litvániában, Lettországban, Ukrajnában és Fehér-oroszországban is megtelepedtek. A történelem folyamán többször voltak vallási intolerancia és pogromok áldozatai, például Bogdan Hmelnyickij lázadásakor a 17. században.
    A 19. században askenázi zsidóság elsősorban az orosz fennhatóság alatt álló lengyel területeken, az Osztrák–Magyar Monarchia legnagyobb részén, Németországban, Észak-Franciaországban élt. Elindult az Angliába, valamint az Észak- és Dél-Amerikába való kivándorlás is. Egyes vélemények szerint érdemes lenne különválasztani a keleti askenáziakat (Lengyelország, Litvánia, Galícia, Románia, Kelet-Magyarország) a nyugati askenáziaktól (Nyugat-Magyarország, cseh-morva területek, Németország, Hollandia, stb.). A 20. század elején az oroszországi pogromok megtépázzák közösségüket, de a II. világháborúban a nácizmus terjedésének következtében számottevően csökkent kultúrájuk szerepe Kelet-Európában. A Kelet-Európából kiűzött közösségek, emberi veszteségek elszenvedése után elsősorban az USA-ban és Izraelben új életet kezdtek. Sajátos nyelvüket, a jiddist (héber-német keveréknyelv) továbbra is fenntartják, amelyen újságokat, könyveket adnak ki.
    Itt feltétlenül illik megemlíteni Joszef Viszárionovics Dzsugásvili vagyis Sztálin nevét és tevékenységét. Sztálin családja nem tartozott származás szerint Izrael tíz törzséhez, amelyeket az Ókorban az asszírok elűztek, hanem portugáliai szefarád-zsidó család sarja volt, akiket száműztek a portugál gyarmatokról.
    Kevesen tudják, hogy a Nyugat legnagyobb megbecsülésében részesített 'Uncle Joe'-ja nemcsak a Szovjetunió diktátora volt, de egyben a szovjet zsidóság legfelsőbb rabbi vezetője is, mint ahogy Lenin is viselte ugyanezt a tisztséget. (A mai napig ezt úgy magyarázzák a politikailag helyes történészek, hogy mindezt Sztálin a mérhetetlen zsidógyűlölete miatt tette, holott csupán testvérharc volt a hatalomért. Mint tudjuk, akár a II. Világháborúban a szovjet zsidó tábornokok közötti élet-halál harc dúlt, a legfelsőbb hatalom megszerzéséért és megtartásáért. Öldöklés is, a korlátlan hatalom megszerzésért. A zsidóság ennek megszerzése érdekében kreál indokokat, gerjeszt feszültségeket, és ugrasz össze népeket, országokat.
    Sztalin, a New Yorkban székelő zsidó világkormánnyal való végleges szakítása 1948-ban kezdődött, amikor megparancsolta a félelmetes szovjet titkosrendőrséget vezető zsidóknak és főleg a zsidó Bériának, hogy „minden rabbit és zsidó vezetőt öljenek meg, mivel azok őt, a szovjet-zsidóság és a kelet-európai csatlósállamok zsidóságának egyetlen jogszerű vezérét elárulták."
    A ravasz georgiai zsidó, aki a világzsidósággal való szakítását előre látta, úgy vélte, hogy Mao szövetségi hűségében inkább bízhat, mint a zsidókéban, akik kikerülhetetlen szakadás esetén a new yorki zsidó világkormány oldalára állhatnak.
    Annak ellenére, hogy Sztálin több mint 100 millió ember elpusztításáért felelős, egyes becslések szerint 22 millió szovjetunióbeli zsidó haláláért is, minden idők legnagyobb gyilkosának mégis Hitler Adolf-ot kiáltották ki, akit még a Denver-i középiskolákban (1999 tavaszán) történt tömegmészárlásért is felelőssé tettek! Ugyanakkor pl. Jacob Berman, vagy Shlomo Morel zsidó, háborús tömeggyilkosokat soha nem ítélték el, mivel erről hallgatni kell, akár Európa egyes országaiban börtönbüntetés terhe mellett is!
    Az Amerikában élő askenázi Jack Bernstein szerint "ma az Izraelben élő zsidók 94%-a askenázi, akik elnyomják a szemita szefarád zsidókat." Állítása csak az összetételt illetően megkérdőjelezhető, mivel Izraelben jelentősen megosztott a „zsidóság" összetétele. Az un. askenázi, vagyis évszázadok óta főleg Európában élt zsidóságon kívül az oroszországi frissen kitelepült zsidóság is jelentős létszámban képviselteti magát, akiknek egy része szintén kazár-zsidó, de legtöbbjük még héberül sem beszél. Zárt közösségeket alkotva elkülönülnek a zsidó társadalmon belül, ahogy a falasa zsidók is, de ők a bőrszínük alapján, amíg a vallási alapon kormányellenes ortodoxok sem képezik a zsidó „egység" részét ellenállásukkal. Izrael begyűjtötte kínai zsidóit is, de a világ számos országába rajzottak szét az „elűzöttek", akiknél már csak nyomokban lelhetők fel a kiinduláskori alapok.
    A zsidókban a szupremácista világfelfogásuk (a kiválasztottság érzése keveredik a felsőbbrendűség és üldözöttség állandó érzésével) és csoportstratégiájuk jó példája Geyla Frank cikke, amelyben, egy antropológiai magazinban a "zsidó faji felsőbbrendűséget dicsérte", de megjegyezte, hogy a zsidó fajiság öntudata titkolandó, mert antiszemitizmust szülne. Ez az öntudat zsidó homogenitást eredményezett: a vándorló életmód és a vallási előírások miatt a legtöbb zsidó hosszú időn keresztül (és sokan még ma is) származás alapján választanak párt.
    A genetikusok előszeretettel tanulmányozzák az askenázi zsidókat. Ennek oka, hogy tradicionálisan a közösségen belül házasodtak, így évszázadokon keresztül őrizték genetikai érintetlenségüket, vagy torzulásaikat. Ennek következtében több, recesszíven öröklődő betegség előfordulási gyakorisága is magasabb körükben. A köznapi ember ezt vérfertőzés néven ismeri, de hasonló „faji" jegyek észlelhetők minden zárt egységet alkotó közösségben, így például a cigányság esetében is.
    A kutatók megállapították, hogy az askenázi zsidó nőkre jellemző mitokondriális DNS alig van jelen az európai nem zsidó származásúak körében, és a szefárd, vagyis a Közel-Keleten élő zsidók körében is csak csekély arányban fordul elő." Ez utóbbi viszont így, állításuk szerint igen, logikusan nem bizonyítja az askenázi és a szefárd zsidók közös származását.
    Belterjes szaporodásuk következtében viszont kimutathatók jellemző és egyáltalán elő nem forduló betegségek. A „tenyésztés" következtében bizonyos betegségek visszaszoríthatók, amíg a fentiek alapján láthattuk, hogy a zsidóság hosszú időn át kialakult alkata, vallási sajátosságai miatt önálló tömbként éltek, fejlődtek. A zsidó nőkön végzett mitokondriális DNS vizsgálatok az askenázi zsidóság körében négy asszonyra vezethetők vissza.
    E négy asszony, vagy leszármazottaik a későbbiekben eljutottak Európába, és ott - valamikor a 13. század táján - egyfajta demográfiai robbanás következett be e családoknál. A demográfiai folyamatok számítógépes modellezése nyomán a vizsgálat kiderítette: a négy, tágan értelmezett nagycsalád lélekszáma a 13. századi 30 ezerről a második világháború előtti évekre, 9 millióra nőtt (bár a kanadai Jewish Agency 1943-as jelentése szerint a Hitleri Németország által a Szovjetunió határáig elfoglalt európai területeken kb. 3,1 millió zsidó élt). A mostani kutatást vezető Skorecki professzor is több genetikai vizsgálatot végzett már a zsidók körében. Nemzetközi hírnévre akkor tett szert, amikor 1997-ben genetikai bizonyítékokat talált arra nézve, hogy a papi tisztséget betöltő koheniták, akik generációról generációra adták át hivatásukat, mind egy férfi leszármazottjai. A következtetés adja magát, csak nem olyan formában, mint Skorecki tette. Ezek a zsidók több évszázados vérfertőzés eredményeként jöhettek létre.
    A belterjes szaporodás miatt egyéni képességeik és erősségeik alakultak ki, de világosan látható az is, hogy gyarlóságban és betegségekben is találhatunk csak rájuk jellemzőeket. Makkai finoman csak izgatottságnak nevezte, amit a Psychosis Judaica túlfeszített idegbajnak, félvérekre jellemző idegállapotnak. Egy bécsi orvos kutatásai során kimutatta, hogy örökölt gyengeelméjűségben a keresztények 0,7%-a, míg a zsidók 0,98%-a szenved (ez majdnem minden századik zsidó). Hihetetlen, de Fishberg és Oppenheim is elismeri, hogy a zsidók hajlamosabbak az elmezavarra: előbbi szerint a zsidók agya a legcsekélyebb izgalomtól is megzavarodik, utóbbi szakember szerint pedig, a szerzés vágyába bolondulnak bele ezek az emberek.
    Az érinthetetlenül önmagában álló zsidóság így csak a zsidók genotípusára specializálódott betegségekben szenvedhet. Nem teljesen világos, hogy a kriminalisztikában fölhasználhatók-e ezek a tapasztalatok, de megfigyelték, hogy az 1892–1901-es időszakban Németországban a csalás (úgy is mint okirathamisítás, uzsora stb.) legfőképp zsidók által elkövetett bűn volt: közel kétszer annyi zsidó követett el ilyen jellegű bűncselekményt, mint katolikus vagy evangélikus. Ilyen kimutatás az óta nem készült, pedig hasznos lenne!
    2001-ben egy izraeli cég askenázi zsidók vérmintáit gyűjtötte bizonyos genetikai betegségek megelőzése érdekében. A hivatalos magyarázat szerint azért éppen az övékét, mert ők genetikai integritásuk miatt a legmegfelelőbbek. A valóság ezzel szemben az, hogy olyan betegségekre kerestek gyógyírt, amely leginkább az askenázi zsidóságra jellemző. A teljesség igénye nélkül ilyen például az úgynevezett Gaucher-betegség, amely egy enzim inaktivitása miatt alakul ki. Infantilis G-kórként általában csecsemőknél jelentkezik, és gyermekkori halált okoz. Ha ez nem következik be, juvenilis G-kórként végtagi idegbántalmakat és dementiát, azaz elbutulást okoz. A Gaucher-betegség autoszomális recesszíven öröklődő kórkép, azoknál jelentkezik, akik vérvonalába askenázi zsidó kapcsolódott. Hasonló betegség a Canavan-kór, Niemann–Pick-betegség és még számos másik öröklődő baj.
    Mint a fentiekből látható, a zsidóság faji és genetikai egysége nem megalapozott, és vallási vonatkozásban sem tekinthetők egységesnek. Amíg egyes csoportok a Tóra tanításait tekintik irányadónak, másrészük a Talmud vallásmagyarázatai alapján követik el, a Talmud szerint bűnnek nem minősülő gojok elleni bűncselekményeiket! Mindezek alapján elmondható, hogy az askenázi „zsidóság" nem csak a világ nemzetei, de az igazi, vérszerinti zsidóság ellensége is! Amit jól példáz a 2005. aug. 14-én a Kanal 10 izraeli tévéadó által sugárzott dokumentumfilm, amelyben nyilvánosságra hozta az izraeli munkáspárt alapítóinak egyik legrútabb titkát: csaknem egy teljes generációnyi szefárd zsidógyerek folyamatos sugármérgezését. A dokumentumfilm eredeti héber címe: "100.000 sugár", a nemzetközi címe: "A gyűrűsféreg gyerekek".
    A dokumentumfilmet David Belhassen és Asher Hemias rendezte. A Haifa nemzetközi filmfesztiválon mindketten elnyerték a legjobb dokumentumfilmért járó címet.
    1951-ben Dr. Chaim Sheba, az izraeli Egészségügyi Minisztérium vezérigazgatója Amerikába repült és 7 db röntgenkészülékkel tért vissza, amelyeket az amerikai hadseregtől kapott. A gépeket egy tömegkísérlethez használták fel, amelyben kísérleti nyúlként használtak egy teljes fiatal szefárd zsidó generációt. Minden szefárd zsidó gyerek a megengedhető maximális röntgensugár adag 35.000-szeresét kapta a fejébe. Ezért az amerikai kormány az izraeli kormánynak 300 millió izraeli lírát fizetett évente. (A átlagos egészségügyi költségvetés 60 millió líra körül mozog.) Ez a pénz ma több millió dollárnak felelne meg.
    Az áldozatok szüleinek félrevezetése végett a gyerekeket "iskolai kirándulásokra" küldték. Később a szülőknek azt mesélték, hogy a röntgensugárzás a fejbőrön élősködő gyűrűs férgek kezelésére szolgált.
    A gyerekek közül 6.000-en haltak meg röviddel a kezelés után, miközben a többiek közül sokan különböző rákfajtákat, epilepsziát, emlékezet kiesést, alzheimer kórt, krónikus fejfájást és pszichózist kaptak. Megrázó, ahogy egy marokkói lány leírja, hogyan hatolt be a megengedett sugárdózis 35.000-szerese a fejébe. "Sikoltottam! Szüntessétek meg a fejfájást! Szüntessétek meg! De a fájdalmak nem szűntek meg."
    A röntgensugárzás veszélyei akkor már 40 éve ismeretesek voltak. 1952-ben olvashattuk a röntgensugár-kezelés hivatalos szabályairól, hogy a maximális dózis egy gyerek számára Izraelben 0,5 rad. Nem tévedésről volt szó, a gyerekeket szándékosan megmérgezték.
    David Deri, szenvedő alany vallomása említi, hogy kizárólag szefárd gyerekeken hajtották végre a kísérletet!"
    A recept tehát egyszerű! Kreálj magadnak olyan vallást, amely számodra és a hasonszőrű, veled egy követ fújók számára is felmentést ad, és cselekedj e szerint (útmutatónak használd a Talmudot és a„Cion bölcsek jegyzőkönyveit)!
    A feltételrendszert meg kell teremteni, ami a leigázni kívánt gójok oktatásának lesilányításával és saját oktatásuk legmagasabb szintűvé fejlesztésével érhető el!
    Innentől kezdve, ha már megszerezted a pénzen vásárolt hatalmat felettük, szabad az út, hogy mindent elvegyél! Népek történelmét, nemzeti öntudatát, gazdaságát és gazdagságát, hitét, vallását, végül a hazáját és az életét is!
    Persze időnként felbukkannak nemzeti, nem zsidó érzelmű, de zsidó származású, vagy a cion-globalista világuralmi törekvések ellen felszólaló és céljaikat, módszereiket leleplező zsidók is a világ számos országában, de Izrael kormánya ellenük azonnali megtorlást követel!
    Az askenázi álláspontot jól mutatja Izrael 30 minisztere a pártállása szerint:
    A Likud (nemzetiszocialista) párt 27 képviselőjéből 15 miniszter – beleértve a miniszterelnököt – 6 miniszterhelyettes, maradt összesen 6 parlamenti képviselő.
    A Munkapárt, amely a kormányban 8 képviselőből áll, 5 miniszter, 2 miniszterhelyettes és mindössze 1 parlamenti képviselő.
    Az "Izrael az Otthonunk" 15 képviselőjéből 5 miniszter, 1 miniszterhelyettes – 9 parlamenti képviselő.
    A SASZ párt 11 képviselőjéből 4 miniszter, 3 miniszterhelyettes – 4 parlamenti képviselő.
    A "Zsidó Otthon" párt 3 képviselőjéből 1 miniszter, 2 parlamenti képviselő.
    A "Tórahű Zsidók pártja" 5 képviselőjéből 1 miniszterhelyettes (a Tórahű Zsidók pártja, mint ultraortodox párt rabbijai tiltják az Izrael Államra történő felesküdést, miután a zsidó állam nem a "háláchá", a talmudi döntvénytár alapján működik) 4 parlamenti képviselő.
    Vagyis a kormány 69 képviselőjéből 43 foglal helyet az állam végrehajtó szervében, és csak 26 marad a törvényhozásban – ez az arány példátlan a világ parlamentjeinek a gyakorlatában."
    Jóhiszemű emberek millióit tévesztik meg az ún. második generációs askenáziak. Ezek már szakítottak a korábbi németes hangzású zsidó nevek használatával, melyről az átlag állampolgár felismerhetné név alapján is őket (pl. Székely Tamás, Magyar Bálint, Bajnai Gordon, Szekeres Imre, Nyakó István, Lendvai Ildikó, Kiss Péter, Szilvásy, Horn, Szanyi, Szigeti, Kökény, Arató, Bárándy, Kóka stb.)!
    De a vér nem válik vízzé! A „fajtanemesítés" jegyei fellelhetők a magyarosított nevek ellenére, de tevékenységük alapján is .
    Beküldte: Antal Miklós

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése