2019. május 9., csütörtök

Nagy az Isten állatkertje











Nagy az Isten állatkertje





Kapaszkodjanak meg: Juncker harcot hirdetett, és húsvét után támadásba lendül az “Orbán-jelenség” ellen


Harcot hirdet az álhírek (fake news) ellen Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke. A kereszténydemokrata luxemburgi politikus a Berliner Morgenpost című német lap hírportálján hétfőn ismertetett nyilatkozatában kiemelte, hogy az európai parlamenti (EP-) választás kampányának időszakában személyesen is fellép az Európai Uniót (EU) vagy a közösség javaslattevő és végrehajtó intézményét, az általa vezetett brüsszeli testületet érintő alaptalan híresztelésekkel szemben.
Reagálnunk kell, ha kormányok olyan állításokat tesznek az EU-ról vagy a bizottságról, amelyek nem felelnek meg a valóságnak
mondta Jean-Claude Juncker. Hozzátette, hogy ebben a tevékenységben személyesen is részt vesz a következő hetekben. Mint mondta:
húsvét után, szerdától visszalövünk.
Kifejtette, hogy az EU-tagállamok kormányainak részéről is tapasztalható igyekezet az EP-választás befolyásolását célzó manipulációra. Nemcsak Oroszország, hanem EU-s tagországok is megpróbálják “fake news révén terelgetni a választói akaratot egy bizonyos irányba”. A Berliner Morgenpost beszámolója szerint az Európai Bizottság elnöke Orbán Viktor magyar kormányfőt említette példaként. Mint mondta, Orbán azt állítja, hogy őt terheli a felelősség a brit EU-tagság megszüntetéséért (Brexit), pedig meggyőző bizonyítékok szólnak ennek az ellenkezőjéről.
A magyar kormány azt is állítja, hogy én vagyok a hibás Európa kelet-nyugati megosztottságáért, holott a bizottság mindent megtett ezeknek az árkoknak a betemetéséért
mondta Jean-Claude Juncker.
Forrás: MTI; Fotó: MTI/EPA



Spanyol választások: nem tudnak egyedül kormányt alakítani a bevándorláspárti szocialisták





Spanyolországban szocialista győzelmet és kormányalakítási patthelyzetet jósol a GAD3 közvélemény-kutatóintézet felmérése, amelynek eredményeit a szavazás befejezését követően tett közzé a spanyol közszolgálati televízió (RTVE).
Eszerint a vasárnap tartott parlamenti választáson a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) a szavazatok 28,1 százalékát szerezhette meg. A párt 116-121 közötti képviselői helyre számíthat a 350 fős spanyol parlamentben, ahol várhatóan sem a baloldali, sem pedig a jobboldali pártok koalíciója nem lesz képes a kormányalakításhoz szükséges többséget biztosítani.
Második helyen végezhet a spanyol konzervatív Néppárt (PP) 17,8 százalékos támogatottsággal és 69-73 mandátummal, majd az Állampolgárok (Ciudadanos) liberális középpárt következik 14,4 százalékkal és 48-49 képviselővel.
Negyedikként juthat a törvényhozásba az Unidas Podemos radikális baloldali pártszövetség a voksok 16,1 százalékával, 42-45 mandátummal, majd a 10 százalék feletti pártok sorát a VOX radikális jobboldali erő zárhatja 12,1 százalékkal, 36-38 mandátummal.
Az eredményekből kitűnik, hogy a bal- és a jobboldali szavazótábor nagyságrendileg közel azonos méretű – értelmezte az eredményt Narciso Michavila, a GAD3 elnöke a spanyol köztévé választási műsorában. Michavila a választás egyértelmű győztesének nevezte a VOX pártot, amely most először jutott parlamenti képviselethez, ráadásul nagy arányban.
A közvélemény-kutatás szerint a nagy pártok mellett nyolc kisebb párt, köztük katalán és baszk nacionalista erők juthatnak képviselethez az új, a spanyol demokrácia történetének 14. parlamentjében.
Spanyolországban a választási nap folyamán nem készült exit poll felmérés. 12 ezer szavazót telefonon kérdeztek a hét folyamán a kutatók.
A választási részvétel jóval meghaladta a legutóbbi 2015-ös és 2016-os szavazói hajlandóságot; két órával a szavazóhelyiségek zárása előtt, délután 18 órakor a jogosultak 60,7 százaléka, azaz több mint 21 millióan adták le voksaikat. 2016-ban 51,2 százalék volt ez a részidős részvételi arány.
Forrás: MTI; Fotó: MTI/EPA/EFE pool/Emilio Naranjo




Washington: Békét akarunk, hogy visszavonulhassunk



Az Egyesült Államok afganisztáni különmegbízottja egy vasárnapi interjúban hangsúlyozta, hogy csak állandó tűzszünet esetén lehet szó békéről Afganisztánban.
Zalmay Khalilzad a legnagyobb afgán magán tévétársaság adásában rámutatott, hogy a kormányellenes tálib erők követelése az amerikai katonák kivonása az országból, ezzel szemben az Egyesült Államok a terrorizmusra összpontosít.
Mi a terrorizmusra figyelünk. Nem lesz megállapodás, ha nem látunk állandó tűzszünetet, és elkötelezettséget a háború befejezésére… Békére és politikai rendezésre törekszünk… Békét akarunk, hogy visszavonulhassunk
mondta Khalilzad a Tolo News csatornának.
Az afganisztáni származású diplomata szombaton érkezett Kabulba, ahol Asraf Gáni elnökkel tanácskozik, majd Katarba utazik, hogy a tálibok képviselőivel találkozzon.
Az Egyesült Államok mintegy 14 ezer katonát állomásoztat Afganisztánban. Részt vesznek a helyi biztonsági erők kiképzésében, és időnként ki is segítik őket a tálibok és más szélsőségesek elleni harcukban. Afganisztánban egyaránt aktív az Iszlám Állam és az al-Kaida terrorszervezet.
Forrás: MTI; Fotó: MTI/EPA/Muhammad Szadik



Az európai elit tétlenül nézi a muszlim elözönlést, pedig van megoldás – mondta a Polbeatben Dezső Tamás (videó)




Elsöpörheti a kultúránkat a félmilliárdos muszlim népességrobbanás - Polbeat
Az arab világ félmilliárd fős népességrobbanása elsöpörheti az európai kultúrát; az ENSZ hivatalos demográfiai adataiból is világosan kiderül, hogy néhány évtizeden belül hihetetlen tömegek indulnak útnak a közel-keleti és észak-afrikai térségből – mondta a PestiSrácok.hu Polbeat című műsorában Dezső Tamás asszirológus professzor, az ELTE BTK korábbi dékánja, a Migrációkutató Intézet munkatársa, aki az év elején drámai megállapításokat tartalmazó kutatásával igyekezett felrázni a közvéleményt.
Miközben ezeket a számokat nézzük, nem látom a nyugati világ szándékát, hogy a betegség gyógyítására megoldást keressenek – tette hozzá a kutató Stefka István és Huth Gergely kérdéseire válaszolva. Pedig volna megoldás – jelentette ki Dezső Tamás, amire példát is hozott: egy tanulmány szerint 88,2 milliárd dollár kellene Irak újjáépítésére, miközben Németország körülbelül ugyanennyit költött négy év alatt a migránsok eltartására.




Dezső Tamás szerint az ilyen mértékű népességrobbanások a történelemben mindig brutális konfliktusokhoz vezettek, ezért nagyon fontos, hogy Magyarország is többet költ a honvédelemre, de tudományos kutatóként ő mégis a békés megoldást, azaz az arab tavasz által érintett térség fejlesztését szorgalmazza. Irakban, ahol dolgozom egy régészeti feltáráson, a nekünk segítő fiatalok mindegyike munkanélküli. Érthető, hogy útnak indulnak – magyarázta el, hozzáfűzve, hogy Európa nem elég gazdag ahhoz, hogy a világ összes szegényét megmentse.



Dezső Tamás felvetette: teljességgel érthetetlen, hogy miért támogatja a nyugati szélsőliberális elit a muszlim beözönlést, miközben az ő ideológiájuktól a lehető legmesszebb áll a radikális imámok által képviselt nézetrendszer. Hozzátette azt is, hogy egy ismert felmérés szerint a brit muszlimok 44 százaléka szimpatizált az Iszlám Állammal, és ez a szám a Bataclan elleni merénylet után is 27 százalék volt. Nyugaton komoly harc folyik a muszlim bevándorlók lelkéért, és az integrációpártiak vesztésre állnak a szélsőséges imámokkal szemben; ezt tudomásul kell venni.
Dezső Tamás adatokkal és hiteles forrásokkal gazdagon alátámasztott tanulmányát a Migrációkutató Intézet honlapján ITT lehet elolvasni.
Polbeat minden kedden este 19 órakor élőben közvetítve a Revolution ’56 Szabadságharcos Sörözőből (Budapest, II. kerület, Bem rakpart 53., a Margit híd budai hídfőjénél).
A videót készítette: László Petra és Susánszky Mátyás Pál
PESTISRÁCOK.HU produkció











Az ellenzék lassan már csak a melegek és a transzneműek szavazatában bízik







A társadalom legfontosabb és legégetőbb problémáira rávilágító beszélgetést tartottak az Anker’tben, az ellenzék pedig újabb csatateret talált, ahol megharcolhat a fasiszta kormánnyal és álságosan küzdhet most éppen az eltiport meleg- és transznemű jogokért. Tudjuk, hogy minden egyes szavazat számít, és ha már a társadalom gerince undorodva fordul el az ellenzék aktuális önlejárató kampányától, akkor érdemes lenne egy-két fél százalékot besöpörni a melegektől, transzneműektől és a többi, meghatározhatatlan identitású potenciális szavazótól. Ez csinálja a baloldal Nyugaton is: a hatalomból erőszakolva le a többség torkán a sokszor degenerált tanokat, példaként állítva a devianciát a normalitással szemben. Kicsit későn jött ugyan az ötlet itthon, de még él a remény, hogy az talán hozhatna 1-2 százalékot, ha a melegek is olyan hülyék lennének, mint azt a levitézlett baloldal és a méltán észkombájnnak tartott Cseh Katalin által képviselt Momentum képzeli. Természetesen ott vannak még a zavart identitásúak is: őket talán meg is lehetne szólítani, és ha így folytatják, akkor a törpe kisebbséget a politikai törpe kisebbség fogja képviselni, természetesen az egész társadalomra hivatkozva. Kórkép egy semmitmondó beszélgetésről, melyen a PestiSrácok.hu stábja jogos önvédelemből nem vett részt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése