2019. május 10., péntek

- Miért büntetik meg Magyarországot? (4 cikk)









Oroszország Hangja

- Miért büntetik meg Magyarországot? (4 cikk)

 

Az USA úgy döntött, hogy szankciókat vezet be több magyar tisztviselő és üzletember ellen. Mostanáig az ilyen kemény intézkedéseket még az Európai Unió vezetősége sem alkalmazott, amely többször is nyilvánosan azzal vádolta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, hogy megsérti az EU jogi normáit és szabványait.

 
Miért büntetik meg Magyarországot?
© Fotó: Flickr.com/Dennis Jarvis/cc-by-sa 3.0
 
Jelenleg az EU-ban Magyarország olyan országok élén jár, amelyek elégedetlenek Brüsszel és Washington oroszellenes politikájával. A napokban Szijjártó Péter magyar külügyminiszter mondta, hogy a Moszkva elleni szankciók hatástalanok, nem vezettek a válság deeszkalációjához Ukrajnában, csak problémákat okoztak az EU-országok gazdaságának, elsősorban a közép-európai országokban. Hasonló nézetet vallanak Magyarország régióbeli szomszédai, Csehország és Szlovákia.
Természetesen, a Nyugat szemében ez aláássa azt a propaganda verziót, mely szerint az európai társadalom "egységes" oroszellenességében, ezt a gondolatot az amerikai elnök hangoztatja. Éppen a Fehér Ház gazdája jelentette ki, hogy a Nyugat egységes választ talált, ami állítólag Oroszország nemzetközi elszigeteltségéhez vezetett.
Azonban, az elszigeteltség sikertelennek bizonyult. Sőt, úgy látszik, maga az USA egyre nagyobb elszigeteltségbe kerül. A Washington Post szerint "Barack Obama elnök nem vette észre, hogy Kelet-Európában az oroszellenes politikusokat felváltották azok, akik nem hajlandók a NATO érdekében feláldozni gazdasági kapcsolataikat Oroszországgal."
Természetesen, a Fehér Ház nem mondhatta, hogy a magyar állampolgárok elleni korlátozásokkal meg akarja büntetni Budapestet külpolitikai függetlenségéért. Ennélfogva, a Deutsche Welle szerint, az intézkedéseket azza indokolják, hogy problémák vannak magyarországi amerikai cégek adóztatásával. Azonban a magyar média értetlenségét fejezi ki: ha Washington valóban kizárólag a magyarországi adórendszer miatt aggódik, miért került a "fekete listára" a Közgazdasági Kutatóintézet vezetője és magyar üzletemberek.
Nem titok, hogy Magyarországnak sok problémát okozott "nyitottsága" a Nyugat felé - mondta Oleg Barabanov politológus az Oroszország Hangjának adott interjúban:
Ha megnézzük Közép-Európa minden országának a gazdaságát, akkor kiderül, hogy éppen a magyar gazdaság volt a legnyitottabb. Például a csehvel szemben, amely állandóan igyekezett protekcionista politikát folytatni, saját iparát támogatva. Nem csoda tehát, hogy a magyar gazdaság a legérzékenyebben reagált az európai válságra.
Éppen az európai gazdasági válság rákényszerítette a magyar kormányt, hogy "távol maradjon" Brüsszel számos lépésétől. Az USA és az EU intézkedései aláásták a magyar-orosz gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokat, amelyeknek éves forgalma fél billió dollár. Ezzel csak megerősítették a magyar hatóságok óhaját, hogy önálló politikát folytassanak. Természetesen, Magyarország tagsága az Európai Unióban és a NATO-ban komoly korlátozásokkal jár. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy az ország nagyobb önálloságra törekszik. És éppen ez, nem pedig egyes amerikai cégek adóhivatal
általi ellenőrzése ijesztette meg a Nyugatot.
 

Budapest a szankciók visszavonására készül

 
Budapest a szankciók visszavonására készül
© Fotó: East News/Value Stock Images

 

Oroszország és Magyarország viszonyát az Európai Unióban sokan idegesítőnek tartják, hiszen a mai egyáltalán nem könnyű időszakban a felek jól megértik egymást.
A nyugati médiákban megjelent cikkek címeiből idézünk: „A magyar kormányfő Putyinnak képzeli magát”, „Magyarország Oroszországgá szeretne válni”… Közben nem az ideológiai azonosság, hanem a gazdasági pragmatizmus képezi az orosz-magyar kapcsolatok alapját.
Amikor a magyar kormányfő az Oroszország elleni szankciók visszavonása mellett száll síkra, országa üzleti köreinek a kívánságának megy elébe. A napokban Budapesten nyílik meg a Magyar-Orosz Gazdasági Fórum. A magyar kis és középvállalkozások képviselőinek lehetőségük nyílik arra, hogy közvetlen együttműködést építsenek ki oroszországi partnerekkel. Vajon nem ijesztik-e el őket az Oroszországgal szembeni uniós szankciók? Ezzel a kérdéssel fordultunk a fórum fő szervezőjéhez, Ujhelyi Sándor üzletemberhez, a Vállalkozók Klubja Egyesület elnökéhez.
Meggyőződésünk, hogy a szankciók nem tartanak soká. Szerintünk az ukrajnai helyzetet gyorsan rendezni fogják. De ahhoz, hogy beinduljon a kölcsönös embargó felszámolásának folyamata, valakinek lépnie kell. Az Európai Unió bonyolult és nehézkés struktúra. Azt hiszem, Oroszország elegánsan megtehetné az első lépést a Nyugattal ápolt kereskedelmi kapcsoaltok rendezése felé. Addig is az üzleti körük megelőző lépéseket tesznek e tekintetben. Komolyabb projekt megvalósítása időt igényel. Én, mint vállalkozó, aki Szamarában folytat tevékenységet, ahol már 150 ezer négyzetméter lakást építettünk, ezt nagyon is jól tudom. Napjainakban újabb projekteket tervezve Oroszországban, készen kell lennünk beindítani azokat a szankciók visszavonásának időpontjára.
Ujhelyi Sándor annak az építőipari társaságnak a képviselője, amelyik részt vesz az legnagyobb oroszországi magyar befektetési projektben. A magyarok együttműködése a Szamarai Megyei Lakás- és Hitelalappal lehetővé tette 130 millió euró bevonását nagyon alacsony kamattal, aminek köszönhetően 5 ezer család új lakásba költözhetett. Az orosz piac iránt nemcsak a magyar építők érdeklődnek. Az oroszországi régiók képviselőinek részvételével rendezendő gazdasági fórumra jelentkeztek magyar mezőgazdasági termelők és -feldolgozóipari társaságok, az energia-megtakarítás szférájában működő berendezésgyártó cégek, magyar bankok is.
Láthatjuk az orosz élelmiszeripari felélénkülést, a szankciók viszonyai közt valóban beindult az import cikkek hazai termékekkel való helyettesítése – mondta Ujhelyi Sándor. – Nagyon sok gyártó hajlandó bővíteni a termelést, partnereket keres, hogy éltechnológiákat, hús-, ill. zöldség- és gyümölcstermékek feldolgozására alkalmas berendezést szerezhessen be, vagyis éppen azt, mihez mi értünk és amivel rendelkezünk, méghozzá világszínvonalon. A fórum keretében több nagy szerződést kívánunk aláírni orosz partnerekkel”.
 

A paksi atomerőműben új orosz nukleáris fűtőanyagot fognak használni

 
 
A paksi atomerőműben új orosz nukleáris fűtőanyagot fognak használni
Archív fotó. Fotó: RIA Novosztyi

 

Október elején a modernizált orosz nukleáris fűtőanyag első szállítmányával töltik fel a paksi erőmű harmadik blokkjának reaktorát – közölte a Roszatom állami korporáció TVEL fűtőanyag-társasága.
A modernizált fűtőelemek jobb üzemeltetési paraméterekkel és felhasználói tulajdonságokkal rendelkezik. „2014 októberében megkezdődik a Paksi Atomerőmű harmadik blokkjának átállítása a 15 hónapos fűtőelem-ciklusra a korábban elért megállapodások keretében, amelyek értelmében a TVEL cég második generációs modernizált fűtőanyagot szállít a Magyar Villamos Művek Zrt.-nek” – olvasható a közleményben.
Második generációs fűtőelemeket eredményesen üzemeltetnek Oroszországban, Csehországban, Szlovákiában, Finnországban.
 

A Lukoil kivonul Európából. Vajon mi okból?

 
A Lukoil kivonul Európából. Vajon mi okból?
© Fotó: RIA Novosztyi/Jevgenyij Kotyenko

 

A nemzetközi olajpiac egyik fő játékosa – az orosz Lukoil társaság – eladja európai benzinkút-hálózatát. A vonatkozó szerződést már megkötötte a MOL és a Norm Benzinkút társaságokkal, amelynek értelmében 138 benzinkutat ad el nekik Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon.
A MOL egyik leányvállalata, a Slovnaft Ceska Republika 44 benzinkútból álló hálózatot vesz meg Csehországban. A Norm Benzinkút Kft. az oroszoktól 75 magyarországi és 19 szlovákiai kutat vásárol meg. Megjegyzendő, hogy már korábban kiderült, hogy a Lukoil az ausztriai AMIC Holdingnak ukrajnai benzinkutakat és olajtározókat ad el. A döntést hivatalosan „az üzlet optimizációjával” indokolták. De vajon mi a valós oka annak, hogy az orosz magán olajcég sietve kivonul egy olyan régióból, ahol az utóbbi években újabbnál újabb benzinkutakat nyitott? Kiszorítják onnan, vagy pedig a rendkívül óvatos Lukoil a szankciók tudatában megelőző lépést tesz?
A Finnam Menedzsment társaság vezető elemzője, Dmitrij Baranov elmondta:
Nem értek egyet azzal, hogy a társaságot kiszorítják Európából. Szerintem a Lukoil stratégiájának módosulása lehet az eladás legvalószínűbb oka. Kevesen figyeltek fel rá, de néhány hónappal ezelőtt a cég elnöke, Vagit Alekperov bejelentette, hogy 2015-től kezdve még konzervatívabb stratégiát kíván követni. És ez feltételezi az aktívák revízióját a kitermelés volumene és gazdasági hatékonyság alapján, a költségek optimizálását, hogy ne függjön a külső kölcsönöktől. E stratégia keretében született döntés a benzinkutak eladásáról. Bizonyára a legkülönbözőbb tényezők játszottak itt közre. Például, a cég elégedetlen azzal, hogy a stagnáló ukrán piacon a benzinkutak kevés bevételt hoznak, Európában az eladások rentabilitása az oroszországi töredékrészét teszi ki. De meglehet, hogy a vevő a mai politikai helyzetben vonzó árajánlatot tett az aktívákra vonatkozóan, meglehet, hogy léteznek bizonyos jogi, bürokratikus körülmények? A teljes igazságot csakis a Lukoil ismeri. De ha egy ilyen komoly cég az eladás mellett döntött, akkor ez valószínűleg előnyös számára!
Természetesen az ügynek van politikai tényezője is. Július 29-én a Lukoil három benzinkútját az ukrajnai Ivano-Frankivszk megyében lezárták a Jobboldali Szektor aktivistái. Követelték, hogy naponta adjanak 100 liter ingyen benzint az ukrán hadsereg szükségleteire. A tényt az EBESZ megfigyelői is megállapították. Európa-szerte a Lukoil-nak összesen 376 benzinkútja van. 2006-ban vette meg ezeket a Conaco amerikai társaságtól, több mint 400 millió dollárért. A mostani ügylet összegét nem hozzák nyilvánosságra.

Hídfő - Detroit - a leendő sorsunk képekben(?)




 
Elsőként magáról Detroitról pár szót. Ez a város az ötvenes években volt a csúcson. A századfordulótól kezdve jelentős iparközpont, majd maga az autógyártás hazája lett. Detroit egyet jelentett a négy kerékbe öntött szabadsággal, az amerikai életérzéssel, a szabadság szimbólumával. Harckocsiktól kezdve a motorkerékpárokon át az autókig és a teherautókig mindenféle jármű készült itt. Maga Hitler is úgy rendelkezett a Mercedes felé, "nem a detroiti autó lesz a legjobb, hanem a mi Mercédeszünk". Detroit tehát önmagában is egy szimbólummá vált.
 
A harmincas években készült freskó, amikor még csak fehérek éltek és dolgoztak Detroitban
 
A gondok jóval később kezdődtek el. A hatalmas iparosodás magával hozta ennek minden árnyoldalát is. És ez kicsúcsosodott a hatvanas évekre. Miért fontos számunkra ez a történet? Mert tökéletes párhuzam vonható Magyarországgal, a jelenlegi politikai garnitúra viselkedésével, a jövőnk lehetséges iránya és Detroit sorsa között. Mert Detroit a kapitalizmus és a liberalizmus szülöttje, és ezek sorsa is egyben.
 
 
Detroit iparosodása magával hozta a fekete lakosság betelepülését. A gyárak szalagjaira nem kellettek már a század első felére jellemző jól képzett szakemberek, hanem megfelelő volt a betanított munkás is. Így elegendő volt a néger munkás, aki lehet írni olvasni sem tudott, de a munkát elvégezte valamilyen szinten. Az amerikai autó hetvenes évekre elért minőségtelensége jól mutatta ennek a hátrányait. Azonban a néger, mint fajtájából adódik, szó szerint túlszaporodta a várost. A gyárakból befolyó összegek sokáig bőven fedezték a szociális segélyeket.
A város 1950-re már három és fél millió embernek adott otthont. A robbanás 1967-ben történt. Ekkor tört ki az egyik legnagyobb négerlázadás. A gyárak már képtelenek voltak az eszméletlen számú ingyenélő munkakerülőt eltartani. Megjelent az egyik leggazdagabb városban a szegénység, és vele együtt a bűnözés. A rendőrség folyamatosan a fekete bőrű bűnelkövetőket kergette, amit persze ők rasszizmusnak értékeltek. A folyamatos összetűzésekből aztán utcai háború lett.
Egyes adatok szerint 40, más adatok szerint 200-nál is több halálos áldozat volt, rengeteg fehér nőt megerőszakoltak, gyújtogatás és fosztogatás mindenütt. A rendőrség egyszerűen dezertált, a kormány a nemzeti gárdát kényszerült bevetni. Kényszerű rövid csend következett. A kormány igyekezett valami megoldást találni, de a megoldást végül is a fehér lakosság szolgáltatta. Egyszerűen elkezdtek elköltözni a városból.
 
Amerika büszkeségei, az autógyárak, ma így festenek
 
1973-ban néger lett a polgármester. Első intézkedései során, telerakatta a várost a néger békeharcosok utcaneveivel, szobraival, és elkezdte minden pénz felélve a négerek babusgatását. Arany sorsa volt itt minden négernek pár évig. Azonban a fehérek továbbra is egyre nagyobb ütemben hagyták el a várost. A valaha 3-4 millió lakosú városban a nyolcvanas évekre már alig volt kétmillió ember. Mára összesen 700 ezer lakosa van a városnak. Nyomorgó négerek jobbára. A város soha ki nem fizethető hitelállománnyal a csőd szélén táncol, illetve már nem is táncol, már el is süllyedt benne. A kormány képtelen rendbe tenni a dolgokat, inkább becsukja a szemét, és oda sem néz. Már nincs pénz.
 
A valaha gazdag város építészeti szépségei ma már az enyészeté. Sok házat csak azért gyújtanak fel, hogy némi biztosítási díjat felvehessenek még rá, mielőtt összedőlne.
 
Detroit valaha egy dúsgazdag város volt. Házai, melyek most az enyészetté válnak az amerikai építészet remekművei voltak. Most 500 dollárért lehet Detroitban házat venni. Miért is olyan irányadó nekünk a város sorsa? Nagyon egyszerű. Ami Amerikának a néger, az nekünk a cigány. A hatalom, mivel cionista irányítású, semmi mást nem tesz, mint a cionisták nagy célját, a nemzetek megszüntetését hajtja végre. Bármi, ami a nemzet megmaradását segítené, államilag tiltott, ami pedig a keveredést elősegíti, államilag támogatott.
Ebben az állapotban egyszerűen képtelenség fenntartani az egyensúlyt, és elkerülni azt a pontot, mikor már visszafordíthatatlanná válik a beférkőzők elszaporodása és túlsúlyba kerülése. A cionista azonban nem képes mérlegelni a hosszútávú következményeket.
Detroit nem elkeveredett, és megfertőzte a fehéreket, hanem még jobban szétválasztotta őket. A városon belül is hatalmas a kontraszt a megmaradt fehér negyedek és a néger gettóvárosok között, de országosan még szembetűnőbb az igazi négerváros, és egy fehérek lakta mezőváros közötti különbség. Viszont egy hazai cigány lakótelep és Detriot között semmi különbség sincsen.
 
A nigger és a cigány azonosító jegye: a tenyészetük környezete meglehetősen hasonló képet mutat...
 
Ennek a folyamatnak nem csak külsőségekben van hasonlósága. A lényege, a cionista háttérhatalom, a szabadkőművesség legnagyobb célkitűzése a nemzetek szétverése, összekeverése, megszüntetése, megalázása. Miért van erre szüksége a cionistának? Ennek két oka van. Első, hogy a zsidó egy genetikailag elkorcsosult fajta, amely az évszázadok során teljesen elvesztette genetikai sajátosságait, az egyik legkeveredettebb, elkorcsosultabb emberi típus. Elég a külső jegyeket szemügyre venni, a zsidók többsége undorító, gnóm megjelenésű.
A fontosabb ok, hogy a zsidó gén magban hordozza a felsőbbrendűség érzését. Akár milyen undorító, ronda vagy nyomorék, a zsidó gén miatt különbnek érzi magát mindenkinél, és ez egy belső kettősséget okoz. Egyrészről a gének felsőbbrendűségi parancsa, másrészről a saját öntudata, amely szerint nagyon is jól tudja magáról, hogy milyen.
Ez hatalmas belső lelki válságot, kisebbrendűségi érzést, és végül gyűlöletet okoz, amelyet minden olyan ellen fordít, ami megtestesíti az ő alsóbbrendűségi érzéseit. Ezek pedig a népek és nemzetek, melyeknek fiai és lányai szebbek okosabbak, kiválóbbak mint ők maguk. Vallásuk alap tanítása pontosan ebből a felsőbbrendűségi genetikai parancsból keletkezett, mely azt tanítja, hogy uralkodni születtek a világ felett. Olyan világon, mely büszke, nemzetében öntudatos, törekvő és összetartó, nem lehet uralkodni. Minden társadalompolitikai elv, amely nemzetben gondolkodik, számára halálos ellenség, legyen az szocialista, kapitalista, kommunista, vagy akármilyen. A cionista jelenleg az ellen küzd nagyon keményen, hogy a társadalmak ráébredjenek a valódi ellenségre, hogy kialakuljon az igazi összefogó kapocs, a társadalmi igazságosság elvén alapuló elgondolás, hogy nincsenek megosztó ideológiák, csak szegények és gazdagok, mert így egyenesen ő kerül a célkeresztbe. Ezért halálos ellenség minden cionizmussal szakító szocialista képlet.
A cionista elgondolás az, hogy jól szaporodó élősködő népekkel kell betelepíteni a világot (jó, ha fejbe vési mindenki, hogy az összes rabszolga kereskedő, aki Amerikába négereket szállított, zsidó volt, ez igazolt adat, melyet pont a négerek kutattak fel és hoztak nyilvánosságra). Amikor fajilag elkeveredtek a népek ezekkel a jellegtelen idegenekkel, megtörtént a nép lezüllesztése, nemzeti identitásának megtörése. Ha nincs nemzeti öntudat, akkor nincs összekötő kapocs az emberek között. Összetartó népből egy magára maradt egyének halmaza lesz, amely képtelen összefogni (nincs meg a kohézió, nincs közös érdek, nincsenek közösségi célok) így képtelen az egyre erőszakosabban elnyomó felső hatalom ellen küzdeni, mindent elfogad kényszerűségből, létrejön a szabadkőműves-tőkés számára ideális állapot, a szabad fosztogatás állapota. Ezért támogat a hatalom minden cigány irányzatot, minden betelepülési kísérletet, mindeközben törvényeiben a burzsujokat támogatja, egyetlen egy marad el, a nemezt megvédése. A végső célja az egész világra kiterjedő hatalom megszerzése úgy, hogy az egész világot nemzeteiben lerombolja, atomizálja, és ezeken uralkodik egy erkölcstelen milliárdos cionista réteg. 
Ha valaki esetleg felhördülne, hogy micsoda faji gondolkodás ez, azt felvilágosítjuk, mind Oroszország vezetése, mind Kína, Irán, és valamennyi gazdaságilag feltörekvő állam, Brazília, India, Venezuela, Bolívia tökéletesen tisztában van ezzel a ténnyel, és sok esetben ki is mondja ezt. Csak érteni kell a sorok között. Ők nem azt mondják, hogy cionista, hanem azt hogy milliárdos, erkölcstelen, idegen érdekeket szolgáló réteg. Ez viszont ugyanazt jelenti. 
Ez az egész, amely a szabadkőműves álom, nem működik. Ennek csődjének nyilvánvaló példája Detriot. Pontosan ezért nem beszélnek róla, ha pedig beszélnek, akkor csak a válságra húznak rá mindent. Pedig Detroit tragédiájának a kérdése évtizedekre nyúlik vissza, kikerül minden gazdasági válságos kérdést, és egyszerű társadalmi kérdés. Mint társadalmi és politikai jelenséget kell vizsgálni, nem mint gazdasági kérdést. Mit mutat Detroit jelenlegi állapota? Azt, hogy a cionista minta nem működik, a keveredett lakosság munkaképtelen, termelésre, gazdasági működésre alkalmatlan, még a cionista milliárdos réteg is elhagyta, és más területekre költözik, mert a város minden építő tevékenységre alkalmatlan lett. Másik eredménye az, hogy van hajlam az ellenállásra. Ez pedig mindenképpen reményre ad okot.
 
 Az atlantista kapitalizmus igazi arca, a milliárdosok felhőkarcolói, és a nyomornegyedek
 
Az Egyesült Államokban egyre jobban erősödik és egyre inkább tömegessé válik egy fehér és nemzeti törekvés. Ugyan a fehérek között egy csomó agymosott idióta van, de ennek ellenére ez a politikai irányzat egyre erősebb. Tagjai között rengeteg magas rangú politikus is van már. Politikai vezetésük hosszas mérlegelések után arra a következtetésre jutott, hogy a legnagyobb esély, hogy létrehoznak egy fehér territóriumot. Texas kilépési szándéka az Egyesült Államokból, más déli államok hasonló szervezkedése, már ennek előszele.
A hatalom is készül, jól ismerjük a FEMA ügyeket, táborok építését. Azonban a néger elnök intézkedései felgyorsították a helyzetet, mert azóta nyeregben érzik magukat, és sokkal erőszakosabban telepszenek rá a dolgozó rétegekre. Amerika egy tökéletes példája a nem működő cionista társadalomnak. Ami jó volt, már mind odaveszett, elmúlt, tönkretették, csak a kizsákmányolás, és a világ kirablása tartja egyben, mint egy gigantikus kalózhajót. A milliárdos réteg uralkodik, a dolgozók pedig egyre rosszabbul élnek, és a közgondolkodásban visszatér a XIX. századi társadalmi nyugtalanság, amikor az szociális eszmék megszülettek és/vagy megerősödtek. Ezekre az eszmékre most újra ezen hatás miatt egyre nagyobb a népi igény.
Csakhogy a két dolog nem elválasztható egymástól. A szociális eszmények, és a hazaféltés, a patriotizmus, és a nemzeti gondolatok, ezek csak együtt működőképesek, mert elválasztva minden esetben kerülőutat biztosítanak a tőkének, a kizsákmányolónak. Együttesen azonban képes az emberiség felvenni a harcot. Ezt a képletet látjuk kialakulni a fent felsorolt országokban, akár Kínában, akár Oroszországban, de még Észak-Koreában is, illetve ezen országok iránt erősen növekvő általános rokonszenvben, melynek az alapja a lassúbb, vagy gyorsabb, de állandó jellegű fejlődés, mellyel szemben egy detroizált nyugat már nem képes helytállni.
 
Kemény Gábor - Hídfő.ne









 
Elsőként magáról Detroitról pár szót. Ez a város az ötvenes években volt a csúcson. A századfordulótól kezdve jelentős iparközpont, majd maga az autógyártás hazája lett. Detroit egyet jelentett a négy kerékbe öntött szabadsággal, az amerikai életérzéssel, a szabadság szimbólumával. Harckocsiktól kezdve a motorkerékpárokon át az autókig és a teherautókig mindenféle jármű készült itt. Maga Hitler is úgy rendelkezett a Mercedes felé, "nem a detroiti autó lesz a legjobb, hanem a mi Mercédeszünk". Detroit tehát önmagában is egy szimbólummá vált.
 
A harmincas években készült freskó, amikor még csak fehérek éltek és dolgoztak Detroitban
 
A gondok jóval később kezdődtek el. A hatalmas iparosodás magával hozta ennek minden árnyoldalát is. És ez kicsúcsosodott a hatvanas évekre. Miért fontos számunkra ez a történet? Mert tökéletes párhuzam vonható Magyarországgal, a jelenlegi politikai garnitúra viselkedésével, a jövőnk lehetséges iránya és Detroit sorsa között. Mert Detroit a kapitalizmus és a liberalizmus szülöttje, és ezek sorsa is egyben.
 
 
Detroit iparosodása magával hozta a fekete lakosság betelepülését. A gyárak szalagjaira nem kellettek már a század első felére jellemző jól képzett szakemberek, hanem megfelelő volt a betanított munkás is. Így elegendő volt a néger munkás, aki lehet írni olvasni sem tudott, de a munkát elvégezte valamilyen szinten. Az amerikai autó hetvenes évekre elért minőségtelensége jól mutatta ennek a hátrányait. Azonban a néger, mint fajtájából adódik, szó szerint túlszaporodta a várost. A gyárakból befolyó összegek sokáig bőven fedezték a szociális segélyeket.
A város 1950-re már három és fél millió embernek adott otthont. A robbanás 1967-ben történt. Ekkor tört ki az egyik legnagyobb négerlázadás. A gyárak már képtelenek voltak az eszméletlen számú ingyenélő munkakerülőt eltartani. Megjelent az egyik leggazdagabb városban a szegénység, és vele együtt a bűnözés. A rendőrség folyamatosan a fekete bőrű bűnelkövetőket kergette, amit persze ők rasszizmusnak értékeltek. A folyamatos összetűzésekből aztán utcai háború lett.
Egyes adatok szerint 40, más adatok szerint 200-nál is több halálos áldozat volt, rengeteg fehér nőt megerőszakoltak, gyújtogatás és fosztogatás mindenütt. A rendőrség egyszerűen dezertált, a kormány a nemzeti gárdát kényszerült bevetni. Kényszerű rövid csend következett. A kormány igyekezett valami megoldást találni, de a megoldást végül is a fehér lakosság szolgáltatta. Egyszerűen elkezdtek elköltözni a városból.
 
Amerika büszkeségei, az autógyárak, ma így festenek
 
1973-ban néger lett a polgármester. Első intézkedései során, telerakatta a várost a néger békeharcosok utcaneveivel, szobraival, és elkezdte minden pénz felélve a négerek babusgatását. Arany sorsa volt itt minden négernek pár évig. Azonban a fehérek továbbra is egyre nagyobb ütemben hagyták el a várost. A valaha 3-4 millió lakosú városban a nyolcvanas évekre már alig volt kétmillió ember. Mára összesen 700 ezer lakosa van a városnak. Nyomorgó négerek jobbára. A város soha ki nem fizethető hitelállománnyal a csőd szélén táncol, illetve már nem is táncol, már el is süllyedt benne. A kormány képtelen rendbe tenni a dolgokat, inkább becsukja a szemét, és oda sem néz. Már nincs pénz.
 
A valaha gazdag város építészeti szépségei ma már az enyészeté. Sok házat csak azért gyújtanak fel, hogy némi biztosítási díjat felvehessenek még rá, mielőtt összedőlne.
 
Detroit valaha egy dúsgazdag város volt. Házai, melyek most az enyészetté válnak az amerikai építészet remekművei voltak. Most 500 dollárért lehet Detroitban házat venni. Miért is olyan irányadó nekünk a város sorsa? Nagyon egyszerű. Ami Amerikának a néger, az nekünk a cigány. A hatalom, mivel cionista irányítású, semmi mást nem tesz, mint a cionisták nagy célját, a nemzetek megszüntetését hajtja végre. Bármi, ami a nemzet megmaradását segítené, államilag tiltott, ami pedig a keveredést elősegíti, államilag támogatott.
Ebben az állapotban egyszerűen képtelenség fenntartani az egyensúlyt, és elkerülni azt a pontot, mikor már visszafordíthatatlanná válik a beférkőzők elszaporodása és túlsúlyba kerülése. A cionista azonban nem képes mérlegelni a hosszútávú következményeket.
Detroit nem elkeveredett, és megfertőzte a fehéreket, hanem még jobban szétválasztotta őket. A városon belül is hatalmas a kontraszt a megmaradt fehér negyedek és a néger gettóvárosok között, de országosan még szembetűnőbb az igazi négerváros, és egy fehérek lakta mezőváros közötti különbség. Viszont egy hazai cigány lakótelep és Detriot között semmi különbség sincsen.
 
A nigger és a cigány azonosító jegye: a tenyészetük környezete meglehetősen hasonló képet mutat...
 
Ennek a folyamatnak nem csak külsőségekben van hasonlósága. A lényege, a cionista háttérhatalom, a szabadkőművesség legnagyobb célkitűzése a nemzetek szétverése, összekeverése, megszüntetése, megalázása. Miért van erre szüksége a cionistának? Ennek két oka van. Első, hogy a zsidó egy genetikailag elkorcsosult fajta, amely az évszázadok során teljesen elvesztette genetikai sajátosságait, az egyik legkeveredettebb, elkorcsosultabb emberi típus. Elég a külső jegyeket szemügyre venni, a zsidók többsége undorító, gnóm megjelenésű.
A fontosabb ok, hogy a zsidó gén magban hordozza a felsőbbrendűség érzését. Akár milyen undorító, ronda vagy nyomorék, a zsidó gén miatt különbnek érzi magát mindenkinél, és ez egy belső kettősséget okoz. Egyrészről a gének felsőbbrendűségi parancsa, másrészről a saját öntudata, amely szerint nagyon is jól tudja magáról, hogy milyen.
Ez hatalmas belső lelki válságot, kisebbrendűségi érzést, és végül gyűlöletet okoz, amelyet minden olyan ellen fordít, ami megtestesíti az ő alsóbbrendűségi érzéseit. Ezek pedig a népek és nemzetek, melyeknek fiai és lányai szebbek okosabbak, kiválóbbak mint ők maguk. Vallásuk alap tanítása pontosan ebből a felsőbbrendűségi genetikai parancsból keletkezett, mely azt tanítja, hogy uralkodni születtek a világ felett. Olyan világon, mely büszke, nemzetében öntudatos, törekvő és összetartó, nem lehet uralkodni. Minden társadalompolitikai elv, amely nemzetben gondolkodik, számára halálos ellenség, legyen az szocialista, kapitalista, kommunista, vagy akármilyen. A cionista jelenleg az ellen küzd nagyon keményen, hogy a társadalmak ráébredjenek a valódi ellenségre, hogy kialakuljon az igazi összefogó kapocs, a társadalmi igazságosság elvén alapuló elgondolás, hogy nincsenek megosztó ideológiák, csak szegények és gazdagok, mert így egyenesen ő kerül a célkeresztbe. Ezért halálos ellenség minden cionizmussal szakító szocialista képlet.
A cionista elgondolás az, hogy jól szaporodó élősködő népekkel kell betelepíteni a világot (jó, ha fejbe vési mindenki, hogy az összes rabszolga kereskedő, aki Amerikába négereket szállított, zsidó volt, ez igazolt adat, melyet pont a négerek kutattak fel és hoztak nyilvánosságra). Amikor fajilag elkeveredtek a népek ezekkel a jellegtelen idegenekkel, megtörtént a nép lezüllesztése, nemzeti identitásának megtörése. Ha nincs nemzeti öntudat, akkor nincs összekötő kapocs az emberek között. Összetartó népből egy magára maradt egyének halmaza lesz, amely képtelen összefogni (nincs meg a kohézió, nincs közös érdek, nincsenek közösségi célok) így képtelen az egyre erőszakosabban elnyomó felső hatalom ellen küzdeni, mindent elfogad kényszerűségből, létrejön a szabadkőműves-tőkés számára ideális állapot, a szabad fosztogatás állapota. Ezért támogat a hatalom minden cigány irányzatot, minden betelepülési kísérletet, mindeközben törvényeiben a burzsujokat támogatja, egyetlen egy marad el, a nemezt megvédése. A végső célja az egész világra kiterjedő hatalom megszerzése úgy, hogy az egész világot nemzeteiben lerombolja, atomizálja, és ezeken uralkodik egy erkölcstelen milliárdos cionista réteg. 
Ha valaki esetleg felhördülne, hogy micsoda faji gondolkodás ez, azt felvilágosítjuk, mind Oroszország vezetése, mind Kína, Irán, és valamennyi gazdaságilag feltörekvő állam, Brazília, India, Venezuela, Bolívia tökéletesen tisztában van ezzel a ténnyel, és sok esetben ki is mondja ezt. Csak érteni kell a sorok között. Ők nem azt mondják, hogy cionista, hanem azt hogy milliárdos, erkölcstelen, idegen érdekeket szolgáló réteg. Ez viszont ugyanazt jelenti. 
Ez az egész, amely a szabadkőműves álom, nem működik. Ennek csődjének nyilvánvaló példája Detriot. Pontosan ezért nem beszélnek róla, ha pedig beszélnek, akkor csak a válságra húznak rá mindent. Pedig Detroit tragédiájának a kérdése évtizedekre nyúlik vissza, kikerül minden gazdasági válságos kérdést, és egyszerű társadalmi kérdés. Mint társadalmi és politikai jelenséget kell vizsgálni, nem mint gazdasági kérdést. Mit mutat Detroit jelenlegi állapota? Azt, hogy a cionista minta nem működik, a keveredett lakosság munkaképtelen, termelésre, gazdasági működésre alkalmatlan, még a cionista milliárdos réteg is elhagyta, és más területekre költözik, mert a város minden építő tevékenységre alkalmatlan lett. Másik eredménye az, hogy van hajlam az ellenállásra. Ez pedig mindenképpen reményre ad okot.
 
 Az atlantista kapitalizmus igazi arca, a milliárdosok felhőkarcolói, és a nyomornegyedek
 
Az Egyesült Államokban egyre jobban erősödik és egyre inkább tömegessé válik egy fehér és nemzeti törekvés. Ugyan a fehérek között egy csomó agymosott idióta van, de ennek ellenére ez a politikai irányzat egyre erősebb. Tagjai között rengeteg magas rangú politikus is van már. Politikai vezetésük hosszas mérlegelések után arra a következtetésre jutott, hogy a legnagyobb esély, hogy létrehoznak egy fehér territóriumot. Texas kilépési szándéka az Egyesült Államokból, más déli államok hasonló szervezkedése, már ennek előszele.
A hatalom is készül, jól ismerjük a FEMA ügyeket, táborok építését. Azonban a néger elnök intézkedései felgyorsították a helyzetet, mert azóta nyeregben érzik magukat, és sokkal erőszakosabban telepszenek rá a dolgozó rétegekre. Amerika egy tökéletes példája a nem működő cionista társadalomnak. Ami jó volt, már mind odaveszett, elmúlt, tönkretették, csak a kizsákmányolás, és a világ kirablása tartja egyben, mint egy gigantikus kalózhajót. A milliárdos réteg uralkodik, a dolgozók pedig egyre rosszabbul élnek, és a közgondolkodásban visszatér a XIX. századi társadalmi nyugtalanság, amikor az szociális eszmék megszülettek és/vagy megerősödtek. Ezekre az eszmékre most újra ezen hatás miatt egyre nagyobb a népi igény.
Csakhogy a két dolog nem elválasztható egymástól. A szociális eszmények, és a hazaféltés, a patriotizmus, és a nemzeti gondolatok, ezek csak együtt működőképesek, mert elválasztva minden esetben kerülőutat biztosítanak a tőkének, a kizsákmányolónak. Együttesen azonban képes az emberiség felvenni a harcot. Ezt a képletet látjuk kialakulni a fent felsorolt országokban, akár Kínában, akár Oroszországban, de még Észak-Koreában is, illetve ezen országok iránt erősen növekvő általános rokonszenvben, melynek az alapja a lassúbb, vagy gyorsabb, de állandó jellegű fejlődés, mellyel szemben egy detroizált nyugat már nem képes helytállni.
 
Kemény Gábor - Hídfő.ne





Piros Pirula Project - A terrorizmus "kifehérítése"




 
A történelemnek, mint az köztudott, sajnos van egy tendenciája, hogy szereti ismételni önmagát. És egészen addig amíg az ember nem tanulja meg a leckét a történelemből, nem is történhet más, mint hogy más és más szereplőkkel ugyan, de újra és újra megismétlődnek az események.
1933. feb. 27-én Hitler felgyújtja saját parlamentjét, a Reichstag-ot és a cselekményt a "kommunista terroristák" rovására írja. Ennek ürügyén, szinte azonnal eltörli a német alkotmányt, megszünteti a sajtószabadságot, és gyakorlatilag teljhatalmat ad magának.
A "kommunista terrorista" kifejezés egy nagyon flexibilis címke, amit aztán rá lehet akasztani tulajdonképpen bárkire, aki kifogásolni valót talál az új hatalmi struktúrában, így ezzel meg is van az ellenségkép, az ürügy, amivel innentől bárkit el lehet távolítani az útból.
68 évvel később az amerikai kormány mögött meghúzódó cionista hátérhatalom, a CIA és a MOSSAD felhasználásával megsemmisíti a World Trade Center két tornyát, Amerika egyik legfontosabb szimbólumát és az esetet a muszlim terroristákra fogja. Az iszlám világ démonizálása ezzel megteremti a lehetőséget egy átfogó keresztes hadjáratra a Közel-Keleten, és a globalista új világrend megszilárdítására az arab régióban.

Azonban a "terrorista" címke sokkal rugalmasabb dolog annál, mint hogy valamilyen népcsoporthoz kellene lehorgonyozni. A "terrorista" címkét a történelem során mindig is sokkal általánosabb értelemben használták, gyakorlatilag mindenkit beleértve, aki nem helyeselte az aktuális hatalmi viszonyokat. Nem véletlen tehát, hogy szinte valamennyi ismert igazságkutató figyelmeztetett minket, rögtön szeptember 11. után (de olyan is volt, aki még az előtt), hogy a terrorizmus címke hosszú távon igazából nem az iszlámra, hanem sokkal inkább ránk fog ragasztódni. Igen miránk, a világ lakosságának arra a szűk néhány százalékára, akik nem masíroznak szépen engedelmesen, együtt a csordával, be az új világrend kapuján, hanem egy olyan államellenes tevékenységet folytatnak, amit úgy hívnak: gondolkodás. Esetleg kimondottan ellenzik a nemzetek, vallások, családok teljes eltörlését és az emberiség egybeolvasztását egy jezsuita stílusban irányított Világállam alatt. Igen, a hatalom szempontjából ezek lennének a "terroristák".
Első lépcsőben a terrorizmus és az iszlám közötti asszociáció megerősítése még szükséges volt, hogy simán mehessen a közel-keleti offenzíva, ez ugyanis adott neki egy kis patrióta hátszelet, azonban az események előrehaladtával ennek éppen az ellenkezőjére van szükség. Az igazi végcél - és ezt nyugodt szívvel állíthatjuk, hogy az első pillanattól így volt megtervezve - tehát az igazi végcél, a terrorizmus fogalmának a patriotizmus fogalmával való összefonása, hiszen utóbbi képviseli a jelenlegi normák, a nemzet, a család melletti kiállást, ami a rendszer útjában álló utolsó akadály.
Anders Behring Breivik
Most, hogy mindezt tisztáztuk, talán már nem is meglepő mindaz, ami a napokban történik. Olyan terror cselekményekre van most szükség, amik minél véresebbek, minél jobban sokkolják a közvéleményt, és amiket fehér bőrű, lehetőleg világos hajú, szélsőjobbos terroristák követnek el. A "szélsőjobbot" természetesen nyomatékosítani kell a hírekben, és egyenlővé tenni a patriotizmussal (miközben mindenki tudja, hogy a haza szeretetében semmi szélsőséges nincsen, csak azok próbálják szélsőségesnek feltüntetni, akik el akarják törölni a nemzeteket). A norvég merénylőről minden egyes híradóban elmondják, hogy szélsőjobbos volt, és hogy mennyire ellenezte a bevándorlást. No tehát kérem, aki ellenzi, hogy bárki szabadon letelepedhessen az országában, az szélsőjobbos, és az terrorcselekményeket követ el - ez a három dolog szorosan összefügg! Tetszik már érteni?
Vagy csináljunk még egy-két ilyen merényletet és mondjuk el még pár ezerszer a híradóban?

Eközben Amerikában az interneten terjed egy kisfilm (lásd lent) , egy promóciós anyag, amit az amerikai belbiztonsági hivatal a napokban adott ki, és arra ösztönzi az amerikai embereket, hogy jelentsék, ha bármi gyanúsat észlelnek. Ez már így önmagában is elég érdekes, hiszen finom pszichológiai eszközökkel tulajdonképpen azt sugallja, hogy mindenki gyanús, és arra próbálja rávenni az embereket, hogy jelentgessenek egymásról (ami persze egyik kritikus eleme egy orwelli társadalomnak, ezt nekünk, itt a 3/3-asok hazájában nem nagyon szükséges túl sokat magyarázni).
De még csak nem is az sokkolta a nézőket a videóval kapcsolatban, hogy a filmben terrorista-gyanús tevékenységnek minősül például kézzel jegyzetelni egy noteszba, vagy fényképet készíteni egy metrószerelvényről, hanem az, hogy szinte valamennyi szereplő a felvételen, aki terroristát alakít, az fehér bőrű, és szinte valamennyi, aki jelent, az színes bőrű. Ez pontosan az, amiről az imént beszéltem, a terrorizmus "kifehérítése". Elég egyértelműen azt kívánja elültetni az emberek agyában, hogy a hazai patrióta csoportok az igazi terroristák, és a bevándorlókat ösztönzi arra, hogy jelentgessenek róluk.
Aki nem érzi a helyzet súlyát, az most próbálja meg egy pillanatra elképzelni, hogy mondjuk a magyar rendőrség készít jövő héten egy promóciós videót, amit le is adnak a tv-ben, és amiben arra ösztönzi a cigány etnikumú lakosságot, hogy azonnal jelentse egy külön erre a célra biztosított telefonszámon, ha mondjuk olyat lát, hogy valaki nemzeti hímzésű mellényben pogácsát majszol, mert ez egy rendkívül gyanús tevékenység, az illető lehetséges, hogy valamilyen gárdához tartozik, és az ilyenek szeretnek félelmet kelteni a lakosság körében. Persze a párhuzam nem tökéletes, de értitek a lényeget. De inkább nem is adom itt az ötleteket a magyar belbiztonsági szerveknek, mert még megcsinálják.





» DHS Video Characterizes White Americans as Most Likely Terrorists Alex Jones' Infowars There's a war on for your mind!











Május elseje - A munka és az Illuminati születésnapjának ünnepe


 
A szabadkőművesség eredetével kapcsolatban két egymástól független verzió áll fenn. Az egyik szerint gyökerei sok évszázaddal ezelőttre nyúlnak vissza, mikor a keresztes hadjáratok során a templomos lovagok megszerezték Salamon kincsét egy templom romjai alatt, s olyan fontos könyvekről volt szó, hogy a tudás átörökítésére létrehoztak egy titkos rendet, mely a későbbi szabadkőművesség alapja. A birtokukban lévő információk olyan hatalmat jelentettek a rend tagjai számára, hogy a legtöbb vezetői pozíciót gond nélkül megszerezhettek. A legjelentősebb a skót, majd az angol trón megszerzése, ezen királyi családok tagjai mind a szabadkőműves vérvonalhoz tartoznak 1. A szélesebb körben elterjedt nézet szerint pedig a titkos társaság csak a 16.-17. században alakult, méghozzá Franciaországban. Később Angliában is megjelent, s később a központja is áthelyeződött oda. Eszerint a szabadkőművesek kötelező jelleggel istenhívők voltak. A 18. század elejétől a két szál összeforr. A skót trón megszerzése után hamarosan, 1717-ben megalakul az angliai nagypáholy London központtal, majd a következő két évtizedben Európa szerte gombamód szaporodnak a páholyok. A legrangosabb azonban mindig is a francia és az angol nagypáholy. A két országbeli szabadkőművesség néhány nézetben eltér, viszonyukat számos egyezménnyel szabályozzák a század során. 1776-ban megalakul az Adam Weishaupt vezette illuminátusok rendje. Ez a szabadkőművesség egyik okkult ága, alapvetően sátánisták voltak, ezzel könnyedén kivívták az egyház haragját. Az egyház üldözni kezdi őket, néhány levelüket elfogják, ezért úgy döntenek, hogy látszólag feloszlatják a rendet, és titokban működnek egyezményes szimbólumokkal kommunikálva. A francia szabadkőművesek olyan erős hatalmi bázisra tesznek szert, hogy egy összehangolt, forradalomnak leplezett hatalomátvételt hajtanak végre. A puccs, közismertebb nevén a francia forradalom, során Franciaország számos államformát "kipróbált", a jakobinusok és a girondiak harcának köszönhetően. A forradalom alapvetően pozitív eszményrendszerrel bírt, a köznép új jogokat kapott, elkezdődött a feudalizmus felszámolása. Az 1789-es Emberi- és polgári jogok nyilatkozatán megtalálható az illuminátusok legkedveltebb szimbóluma, a mindent látó szem fényben ragyogva. A francia hatalom máig szabadkőműves irányítás alatt van, mi sem hirdeti ezt jobban, mint a Párizs közepén díszelgő, 666 üveglapból 2 kirakott óriási piramis, a Louvre. A tematika miatt kicsit visszamegyünk az időben, 1778-ba, az amerikai függetlenségi nyilatkozat aláírásához. A nyilatkozat kifogástalan szövegezésű, valóban függetlenséget, szabadságot, egyenlőséget biztosít a polgároknak, azonban ezért cserében mindmáig az összes valaha hivatalban lévő amerikai elnök magas rangú szabadkőműves család leszármazottja lesz. Amerika pénznemének az új dollárt szavazzák meg. Ez az egydolláros miatt lényeges. A bankó hátoldalán egy osztott piramis díszeleg, csúcsán a fényben ragyogó mindent látó szem, a NOVO ORDO SECLORUM és az ANNUIT COEPTIS felirat. Az előbbi jelentése „Új világrend”, az utóbbié pedig „vállalkozásunk sikeres”. A piramis alján ez áll: MDCCLXXVI, azaz 1776. Amerikát nem akkor alapították, mi is történt akkor? A jó memóriájú olvasóknak már ismerős a dátum, az illuminátusok rendjének megalapítása. A fenti jelképek egyértelműen hozzájuk köthetők, mint ahogy a dátum is. Ez azt bizonyítja, hogy az illuminátusok tényleg nem oszlottak fel, hanem Amerika magas rangú vezetői pozícióiba léptek. Azóta az USA oszd meg és uralkodj elven működik. Megosztja a lakosságot: a látszatdemokráciában vagy a republikánusokra, vagy a demokratákra lehet szavazni, ez valójában teljesen lényegtelen. Mindkét pártot egy szabadkőműves háttérhatalom pénzeli. Minden egyéb párt irreleváns támogatottsággal rendelkezik. A szabadkőművesség célja nagy valószínűséggel egy globalizált, egységes, szabadkőművesek által irányított világ elérése, ez az „új világrend”. Ehhez számos összeesküvés-elmélet kapcsolható, de többnyire abszurdak és megalapozatlanok. A központ innentől kezdve Amerika, itt épülnek meg a globalizált világ legfontosabb intézményei, mint például az IMF és a Világbank. Fontos megjegyezni, hogy a hatalmat nemcsak politikai úton, hanem főként gazdasági hadviseléssel érik el. Ez úgy működik, hogy országokat eladósítanak, hiteleznek nekik az IMF segítségével, majd természeti erőforrásaikat nagyvállalataikkal olcsón, vagy ingyen felvásárolják. Itt kitérnék az első nagy gazdasági válságra, mely Amerikában robbant ki, és leginkább az USA-t súlytotta. A válság kapóra jött, hogy Rockefeller, az egyik legmagasabb rangú szabadkőműves család tagja függetlenítse az amerikai dollárt az arany alaptól. Az amerikai polgárok szinte összes aranykészletét bevonták, ami az állam tulajdonába került. Ez után kijelentették, hogy a dollár többé nem aranyalapú, így akármennyit nyomhatnak belőle legálisan, fedezet nélkül. A napjainkban is aktuális témáról, hogy a szabadkőművesség érdekeik elérése céljából hogyan adósít el országokat, ajánlom Drábik János történész, egyetemi tanár A pénz diktatúrája c. könyvét, illetve a Confessions of an Economical Hitman című filmet (egyelőre magyar szinkron nélkül). Érdekességképpen a rendszerváltáskor szabadkőműves politikusunk, Surányi György aláírt egy szerződést, hogy Magyarország lemond aranykészletének körülbelül 98 százalékáról, és 20 millió dolláros államadóssággal fejest ugrik az adósságspirálba. Máig vitatott, hogy miért kellett önként felvenni a hatalmas államadósságot. Léteznek nyitott szabadkőműves páholyok is, ám ezek csak nevükben azonosak azzal az elittel, aki a világ számos országát irányítja. Az elit a médián keresztül kommunikál egymással szimbólumok és a szteganográfia segítségével. Évente egyszer viszont összegyűlnek, és zárt ajtók mögött üléseznek. Ez a Bilderberg-találkozó. Nevét az első helyszínről, egy holland szállodáról kapta. Általában száz és kétszáz között ingadozik a taglétszám, a résztvevők multinacionális vállalatok tulajdonosai, politikusok, kormányzók, médiamágnások. Egy állandó résztvevő van, David Rockefeller. A témák szigorúan titkosak, az eseményt teljes hírzárlat kíséri. Szabadkőműves, illuminátus szimbólumok: - piramis (általában osztott, a tetején a mindent látó szemmel) - háromszög, avagy stilizált piramis szemmel - fekete-fehér lapokból kirakott padló - szabadkőműves kötények - olajág - eukaliptusz - bagoly - körző - napkorong - iránytű - nefelejcs - pentagramma (általában fejjel lefelé), a sátánt szimbolizálja - Baphomet, bikafejű isten Minden évben nemzeti ünnep, munkaszüneti nap a munka ünnepe néven elhíresült május elseje. Véletlen lenne, hogy az illuminátusok rendje 1776. május 1-jén alapult? 3 Írta: Rápli András

Forrás: 
https://www.tananyag.com/2012/08/a-szabadkomuvesseg-tortenete.html
A szabadkőművesség eredetével kapcsolatban két egymástól független verzió áll fenn. Az egyik szerint gyökerei sok évszázaddal ezelőttre nyúlnak vissza, mikor a keresztes hadjáratok során a templomos lovagok megszerezték Salamon kincsét egy templom romjai alatt, s olyan fontos könyvekről volt szó, hogy a tudás átörökítésére létrehoztak egy titkos rendet, mely a későbbi szabadkőművesség alapja. A birtokukban lévő információk olyan hatalmat jelentettek a rend tagjai számára, hogy a legtöbb vezetői pozíciót gond nélkül megszerezhettek. A legjelentősebb a skót, majd az angol trón megszerzése, ezen királyi családok tagjai mind a szabadkőműves vérvonalhoz tartoznak 1. A szélesebb körben elterjedt nézet szerint pedig a titkos társaság csak a 16.-17. században alakult, méghozzá Franciaországban. Később Angliában is megjelent, s később a központja is áthelyeződött oda. Eszerint a szabadkőművesek kötelező jelleggel istenhívők voltak. A 18. század elejétől a két szál összeforr. A skót trón megszerzése után hamarosan, 1717-ben megalakul az angliai nagypáholy London központtal, majd a következő két évtizedben Európa szerte gombamód szaporodnak a páholyok. A legrangosabb azonban mindig is a francia és az angol nagypáholy. A két országbeli szabadkőművesség néhány nézetben eltér, viszonyukat számos egyezménnyel szabályozzák a század során. 1776-ban megalakul az Adam Weishaupt vezette illuminátusok rendje. Ez a szabadkőművesség egyik okkult ága, alapvetően sátánisták voltak, ezzel könnyedén kivívták az egyház haragját. Az egyház üldözni kezdi őket, néhány levelüket elfogják, ezért úgy döntenek, hogy látszólag feloszlatják a rendet, és titokban működnek egyezményes szimbólumokkal kommunikálva. A francia szabadkőművesek olyan erős hatalmi bázisra tesznek szert, hogy egy összehangolt, forradalomnak leplezett hatalomátvételt hajtanak végre. A puccs, közismertebb nevén a francia forradalom, során Franciaország számos államformát "kipróbált", a jakobinusok és a girondiak harcának köszönhetően. A forradalom alapvetően pozitív eszményrendszerrel bírt, a köznép új jogokat kapott, elkezdődött a feudalizmus felszámolása. Az 1789-es Emberi- és polgári jogok nyilatkozatán megtalálható az illuminátusok legkedveltebb szimbóluma, a mindent látó szem fényben ragyogva. A francia hatalom máig szabadkőműves irányítás alatt van, mi sem hirdeti ezt jobban, mint a Párizs közepén díszelgő, 666 üveglapból 2 kirakott óriási piramis, a Louvre. A tematika miatt kicsit visszamegyünk az időben, 1778-ba, az amerikai függetlenségi nyilatkozat aláírásához. A nyilatkozat kifogástalan szövegezésű, valóban függetlenséget, szabadságot, egyenlőséget biztosít a polgároknak, azonban ezért cserében mindmáig az összes valaha hivatalban lévő amerikai elnök magas rangú szabadkőműves család leszármazottja lesz. Amerika pénznemének az új dollárt szavazzák meg. Ez az egydolláros miatt lényeges. A bankó hátoldalán egy osztott piramis díszeleg, csúcsán a fényben ragyogó mindent látó szem, a NOVO ORDO SECLORUM és az ANNUIT COEPTIS felirat. Az előbbi jelentése „Új világrend”, az utóbbié pedig „vállalkozásunk sikeres”. A piramis alján ez áll: MDCCLXXVI, azaz 1776. Amerikát nem akkor alapították, mi is történt akkor? A jó memóriájú olvasóknak már ismerős a dátum, az illuminátusok rendjének megalapítása. A fenti jelképek egyértelműen hozzájuk köthetők, mint ahogy a dátum is. Ez azt bizonyítja, hogy az illuminátusok tényleg nem oszlottak fel, hanem Amerika magas rangú vezetői pozícióiba léptek. Azóta az USA oszd meg és uralkodj elven működik. Megosztja a lakosságot: a látszatdemokráciában vagy a republikánusokra, vagy a demokratákra lehet szavazni, ez valójában teljesen lényegtelen. Mindkét pártot egy szabadkőműves háttérhatalom pénzeli. Minden egyéb párt irreleváns támogatottsággal rendelkezik. A szabadkőművesség célja nagy valószínűséggel egy globalizált, egységes, szabadkőművesek által irányított világ elérése, ez az „új világrend”. Ehhez számos összeesküvés-elmélet kapcsolható, de többnyire abszurdak és megalapozatlanok. A központ innentől kezdve Amerika, itt épülnek meg a globalizált világ legfontosabb intézményei, mint például az IMF és a Világbank. Fontos megjegyezni, hogy a hatalmat nemcsak politikai úton, hanem főként gazdasági hadviseléssel érik el. Ez úgy működik, hogy országokat eladósítanak, hiteleznek nekik az IMF segítségével, majd természeti erőforrásaikat nagyvállalataikkal olcsón, vagy ingyen felvásárolják. Itt kitérnék az első nagy gazdasági válságra, mely Amerikában robbant ki, és leginkább az USA-t súlytotta. A válság kapóra jött, hogy Rockefeller, az egyik legmagasabb rangú szabadkőműves család tagja függetlenítse az amerikai dollárt az arany alaptól. Az amerikai polgárok szinte összes aranykészletét bevonták, ami az állam tulajdonába került. Ez után kijelentették, hogy a dollár többé nem aranyalapú, így akármennyit nyomhatnak belőle legálisan, fedezet nélkül. A napjainkban is aktuális témáról, hogy a szabadkőművesség érdekeik elérése céljából hogyan adósít el országokat, ajánlom Drábik János történész, egyetemi tanár A pénz diktatúrája c. könyvét, illetve a Confessions of an Economical Hitman című filmet (egyelőre magyar szinkron nélkül). Érdekességképpen a rendszerváltáskor szabadkőműves politikusunk, Surányi György aláírt egy szerződést, hogy Magyarország lemond aranykészletének körülbelül 98 százalékáról, és 20 millió dolláros államadóssággal fejest ugrik az adósságspirálba. Máig vitatott, hogy miért kellett önként felvenni a hatalmas államadósságot. Léteznek nyitott szabadkőműves páholyok is, ám ezek csak nevükben azonosak azzal az elittel, aki a világ számos országát irányítja. Az elit a médián keresztül kommunikál egymással szimbólumok és a szteganográfia segítségével. Évente egyszer viszont összegyűlnek, és zárt ajtók mögött üléseznek. Ez a Bilderberg-találkozó. Nevét az első helyszínről, egy holland szállodáról kapta. Általában száz és kétszáz között ingadozik a taglétszám, a résztvevők multinacionális vállalatok tulajdonosai, politikusok, kormányzók, médiamágnások. Egy állandó résztvevő van, David Rockefeller. A témák szigorúan titkosak, az eseményt teljes hírzárlat kíséri. Szabadkőműves, illuminátus szimbólumok: - piramis (általában osztott, a tetején a mindent látó szemmel) - háromszög, avagy stilizált piramis szemmel - fekete-fehér lapokból kirakott padló - szabadkőműves kötények - olajág - eukaliptusz - bagoly - körző - napkorong - iránytű - nefelejcs - pentagramma (általában fejjel lefelé), a sátánt szimbolizálja - Baphomet, bikafejű isten Minden évben nemzeti ünnep, munkaszüneti nap a munka ünnepe néven elhíresült május elseje. Véletlen lenne, hogy az illuminátusok rendje 1776. május 1-jén alapult? 3 Írta: Rápli András

Forrás: 
https://www.tananyag.com/2012/08/a-szabadkomuvesseg-tortenete.html
A szabadkőművesség eredetével kapcsolatban két egymástól független verzió áll fenn. Az egyik szerint gyökerei sok évszázaddal ezelőttre nyúlnak vissza, mikor a keresztes hadjáratok során a templomos lovagok megszerezték Salamon kincsét egy templom romjai alatt, s olyan fontos könyvekről volt szó, hogy a tudás átörökítésére létrehoztak egy titkos rendet, mely a későbbi szabadkőművesség alapja. A birtokukban lévő információk olyan hatalmat jelentettek a rend tagjai számára, hogy a legtöbb vezetői pozíciót gond nélkül megszerezhettek. A legjelentősebb a skót, majd az angol trón megszerzése, ezen királyi családok tagjai mind a szabadkőműves vérvonalhoz tartoznak 1. A szélesebb körben elterjedt nézet szerint pedig a titkos társaság csak a 16.-17. században alakult, méghozzá Franciaországban. Később Angliában is megjelent, s később a központja is áthelyeződött oda. Eszerint a szabadkőművesek kötelező jelleggel istenhívők voltak. A 18. század elejétől a két szál összeforr. A skót trón megszerzése után hamarosan, 1717-ben megalakul az angliai nagypáholy London központtal, majd a következő két évtizedben Európa szerte gombamód szaporodnak a páholyok. A legrangosabb azonban mindig is a francia és az angol nagypáholy. A két országbeli szabadkőművesség néhány nézetben eltér, viszonyukat számos egyezménnyel szabályozzák a század során. 1776-ban megalakul az Adam Weishaupt vezette illuminátusok rendje. Ez a szabadkőművesség egyik okkult ága, alapvetően sátánisták voltak, ezzel könnyedén kivívták az egyház haragját. Az egyház üldözni kezdi őket, néhány levelüket elfogják, ezért úgy döntenek, hogy látszólag feloszlatják a rendet, és titokban működnek egyezményes szimbólumokkal kommunikálva. A francia szabadkőművesek olyan erős hatalmi bázisra tesznek szert, hogy egy összehangolt, forradalomnak leplezett hatalomátvételt hajtanak végre. A puccs, közismertebb nevén a francia forradalom, során Franciaország számos államformát "kipróbált", a jakobinusok és a girondiak harcának köszönhetően. A forradalom alapvetően pozitív eszményrendszerrel bírt, a köznép új jogokat kapott, elkezdődött a feudalizmus felszámolása. Az 1789-es Emberi- és polgári jogok nyilatkozatán megtalálható az illuminátusok legkedveltebb szimbóluma, a mindent látó szem fényben ragyogva. A francia hatalom máig szabadkőműves irányítás alatt van, mi sem hirdeti ezt jobban, mint a Párizs közepén díszelgő, 666 üveglapból 2 kirakott óriási piramis, a Louvre. A tematika miatt kicsit visszamegyünk az időben, 1778-ba, az amerikai függetlenségi nyilatkozat aláírásához. A nyilatkozat kifogástalan szövegezésű, valóban függetlenséget, szabadságot, egyenlőséget biztosít a polgároknak, azonban ezért cserében mindmáig az összes valaha hivatalban lévő amerikai elnök magas rangú szabadkőműves család leszármazottja lesz. Amerika pénznemének az új dollárt szavazzák meg. Ez az egydolláros miatt lényeges. A bankó hátoldalán egy osztott piramis díszeleg, csúcsán a fényben ragyogó mindent látó szem, a NOVO ORDO SECLORUM és az ANNUIT COEPTIS felirat. Az előbbi jelentése „Új világrend”, az utóbbié pedig „vállalkozásunk sikeres”. A piramis alján ez áll: MDCCLXXVI, azaz 1776. Amerikát nem akkor alapították, mi is történt akkor? A jó memóriájú olvasóknak már ismerős a dátum, az illuminátusok rendjének megalapítása. A fenti jelképek egyértelműen hozzájuk köthetők, mint ahogy a dátum is. Ez azt bizonyítja, hogy az illuminátusok tényleg nem oszlottak fel, hanem Amerika magas rangú vezetői pozícióiba léptek. Azóta az USA oszd meg és uralkodj elven működik. Megosztja a lakosságot: a látszatdemokráciában vagy a republikánusokra, vagy a demokratákra lehet szavazni, ez valójában teljesen lényegtelen. Mindkét pártot egy szabadkőműves háttérhatalom pénzeli. Minden egyéb párt irreleváns támogatottsággal rendelkezik. A szabadkőművesség célja nagy valószínűséggel egy globalizált, egységes, szabadkőművesek által irányított világ elérése, ez az „új világrend”. Ehhez számos összeesküvés-elmélet kapcsolható, de többnyire abszurdak és megalapozatlanok. A központ innentől kezdve Amerika, itt épülnek meg a globalizált világ legfontosabb intézményei, mint például az IMF és a Világbank. Fontos megjegyezni, hogy a hatalmat nemcsak politikai úton, hanem főként gazdasági hadviseléssel érik el. Ez úgy működik, hogy országokat eladósítanak, hiteleznek nekik az IMF segítségével, majd természeti erőforrásaikat nagyvállalataikkal olcsón, vagy ingyen felvásárolják. Itt kitérnék az első nagy gazdasági válságra, mely Amerikában robbant ki, és leginkább az USA-t súlytotta. A válság kapóra jött, hogy Rockefeller, az egyik legmagasabb rangú szabadkőműves család tagja függetlenítse az amerikai dollárt az arany alaptól. Az amerikai polgárok szinte összes aranykészletét bevonták, ami az állam tulajdonába került. Ez után kijelentették, hogy a dollár többé nem aranyalapú, így akármennyit nyomhatnak belőle legálisan, fedezet nélkül. A napjainkban is aktuális témáról, hogy a szabadkőművesség érdekeik elérése céljából hogyan adósít el országokat, ajánlom Drábik János történész, egyetemi tanár A pénz diktatúrája c. könyvét, illetve a Confessions of an Economical Hitman című filmet (egyelőre magyar szinkron nélkül). Érdekességképpen a rendszerváltáskor szabadkőműves politikusunk, Surányi György aláírt egy szerződést, hogy Magyarország lemond aranykészletének körülbelül 98 százalékáról, és 20 millió dolláros államadóssággal fejest ugrik az adósságspirálba. Máig vitatott, hogy miért kellett önként felvenni a hatalmas államadósságot. Léteznek nyitott szabadkőműves páholyok is, ám ezek csak nevükben azonosak azzal az elittel, aki a világ számos országát irányítja. Az elit a médián keresztül kommunikál egymással szimbólumok és a szteganográfia segítségével. Évente egyszer viszont összegyűlnek, és zárt ajtók mögött üléseznek. Ez a Bilderberg-találkozó. Nevét az első helyszínről, egy holland szállodáról kapta. Általában száz és kétszáz között ingadozik a taglétszám, a résztvevők multinacionális vállalatok tulajdonosai, politikusok, kormányzók, médiamágnások. Egy állandó résztvevő van, David Rockefeller. A témák szigorúan titkosak, az eseményt teljes hírzárlat kíséri. Szabadkőműves, illuminátus szimbólumok: - piramis (általában osztott, a tetején a mindent látó szemmel) - háromszög, avagy stilizált piramis szemmel - fekete-fehér lapokból kirakott padló - szabadkőműves kötények - olajág - eukaliptusz - bagoly - körző - napkorong - iránytű - nefelejcs - pentagramma (általában fejjel lefelé), a sátánt szimbolizálja - Baphomet, bikafejű isten Minden évben nemzeti ünnep, munkaszüneti nap a munka ünnepe néven elhíresült május elseje. Véletlen lenne, hogy az illuminátusok rendje 1776. május 1-jén alapult? 3 Írta: Rápli András

Forrás: 
https://www.tananyag.com/2012/08/a-szabadkomuvesseg-tortenete.html




Május elseje - A munka és az Illuminati születésnapjának ünnepe




A szabadkőművesség -Illuminati- eredetével kapcsolatban két egymástól független verzió áll fenn.
 
"Az illuminátus rend (latin illuminati „a megvilágosodottak“) titkos társaságát 1776. május 1-jén Adam Weishauptingolstadti filozófus, az egyházjog professzora alapította. Bajorországban 1785-ben végleg betiltották és azóta a szervezet nem működött hivatalosan."
Wikipédia
 


Az egyik szerint gyökerei sok évszázaddal ezelőttre nyúlnak vissza, mikor a keresztes hadjáratok során a templomos lovagok megszerezték Salamon kincsét egy templom romjai alatt, s olyan fontos könyvekről volt szó, hogy a tudás átörökítésére létrehoztak egy titkos rendet, mely a későbbi szabadkőművesség alapja. A birtokukban lévő információk olyan hatalmat jelentettek a rend tagjai számára, hogy a legtöbb vezetői pozíciót gond nélkül megszerezhettek. A legjelentősebb a skót, majd az angol trón megszerzése, ezen királyi családok tagjai mind a szabadkőműves vérvonalhoz tartoznak 1

A szélesebb körben elterjedt nézet szerint pedig a titkos társaság csak a 16.-17. században alakult, méghozzá Franciaországban. Később Angliában is megjelent, s később a központja is áthelyeződött oda. Eszerint a szabadkőművesek kötelező jelleggel istenhívők voltak.

A 18. század elejétől a két szál összeforr. 

A skót trón megszerzése után hamarosan, 1717-ben megalakul az angliai nagypáholy London központtal, majd a következő két évtizedben Európa szerte gombamód szaporodnak a páholyok. A legrangosabb azonban mindig is a francia és az angol nagypáholy. A két országbeli szabadkőművesség néhány nézetben eltér, viszonyukat számos egyezménnyel szabályozzák a század során.

1776-ban megalakul az Adam Weishaupt vezette illuminátusok rendje. Ez a szabadkőművesség egyik okkult ága, alapvetően sátánisták voltak, ezzel könnyedén kivívták az egyház haragját. Az egyház üldözni kezdi őket, néhány levelüket elfogják, ezért úgy döntenek, hogy látszólag feloszlatják a rendet, és titokban működnek egyezményes szimbólumokkal kommunikálva.

A francia szabadkőművesek olyan erős hatalmi bázisra tesznek szert, hogy egy összehangolt, forradalomnak leplezett hatalomátvételt hajtanak végre. A puccs, közismertebb nevén a francia forradalom, során Franciaország számos államformát "kipróbált", a jakobinusok és a girondiak harcának köszönhetően. A forradalom alapvetően pozitív eszményrendszerrel bírt, a köznép új jogokat kapott, elkezdődött a feudalizmus felszámolása. Az 1789-es Emberi- és polgári jogok nyilatkozatán megtalálható az illuminátusok legkedveltebb szimbóluma, a mindent látó szem fényben ragyogva. A francia hatalom máig szabadkőműves irányítás alatt van, mi sem hirdeti ezt jobban, mint a Párizs közepén díszelgő, 666 üveglapból 2 kirakott óriási piramis, a Louvre. 

A tematika miatt kicsit visszamegyünk az időben, 1778-ba, az amerikai függetlenségi nyilatkozat aláírásához. A nyilatkozat kifogástalan szövegezésű, valóban függetlenséget, szabadságot, egyenlőséget biztosít a polgároknak, azonban ezért cserében mindmáig az összes valaha hivatalban lévő amerikai elnök magas rangú szabadkőműves család leszármazottja lesz. Amerika pénznemének az új dollárt szavazzák meg. Ez az egydolláros miatt lényeges. A bankó hátoldalán egy osztott piramis díszeleg, csúcsán a fényben ragyogó mindent látó szem, a NOVO ORDO SECLORUM és az ANNUIT COEPTIS felirat. Az előbbi jelentése „Új világrend”, az utóbbié pedig „vállalkozásunk sikeres”. A piramis alján ez áll: MDCCLXXVI, azaz 1776. Amerikát nem akkor alapították, mi is történt akkor? A jó memóriájú olvasóknak már ismerős a dátum, az illuminátusok rendjének megalapítása. A fenti jelképek egyértelműen hozzájuk köthetők, mint ahogy a dátum is. Ez azt bizonyítja, hogy az illuminátusok tényleg nem oszlottak fel, hanem Amerika magas rangú vezetői pozícióiba léptek.

Azóta az USA oszd meg és uralkodj elven működik. Megosztja a lakosságot: a látszatdemokráciában vagy a republikánusokra, vagy a demokratákra lehet szavazni, ez valójában teljesen lényegtelen. Mindkét pártot egy szabadkőműves háttérhatalom pénzeli. Minden egyéb párt irreleváns támogatottsággal rendelkezik.

A szabadkőművesség célja nagy valószínűséggel egy globalizált, egységes, szabadkőművesek által irányított világ elérése, ez az „új világrend”. Ehhez számos összeesküvés-elmélet kapcsolható, de többnyire abszurdak és megalapozatlanok.

A központ innentől kezdve Amerika, itt épülnek meg a globalizált világ legfontosabb intézményei, mint például az IMF és a Világbank.

Fontos megjegyezni, hogy a hatalmat nemcsak politikai úton, hanem főként gazdasági hadviseléssel érik el. Ez úgy működik, hogy országokat eladósítanak, hiteleznek nekik az IMF segítségével, majd természeti erőforrásaikat nagyvállalataikkal olcsón, vagy ingyen felvásárolják. Itt kitérnék az első nagy gazdasági válságra, mely Amerikában robbant ki, és leginkább az USA-t súlytotta. A válság kapóra jött, hogy Rockefeller, az egyik legmagasabb rangú szabadkőműves család tagja függetlenítse az amerikai dollárt az arany alaptól. Az amerikai polgárok szinte összes aranykészletét bevonták, ami az állam tulajdonába került. Ez után kijelentették, hogy a dollár többé nem aranyalapú, így akármennyit nyomhatnak belőle legálisan, fedezet nélkül.

A napjainkban is aktuális témáról, hogy a szabadkőművesség érdekeik elérése céljából hogyan adósít el országokat, ajánlom Drábik János történész, egyetemi tanár A pénz diktatúrája c. könyvét, illetve a Confessions of an Economical Hitman című filmet (egyelőre magyar szinkron nélkül).

Érdekességképpen a rendszerváltáskor szabadkőműves politikusunk, Surányi György aláírt egy szerződést, hogy Magyarország lemond aranykészletének körülbelül 98 százalékáról, és 20 millió dolláros államadóssággal fejest ugrik az adósságspirálba. Máig vitatott, hogy miért kellett önként felvenni a hatalmas államadósságot.

Léteznek nyitott szabadkőműves páholyok is, ám ezek csak nevükben azonosak azzal az elittel, aki a világ számos országát irányítja. Az elit a médián keresztül kommunikál egymással szimbólumok és a szteganográfia segítségével. Évente egyszer viszont összegyűlnek, és zárt ajtók mögött üléseznek. Ez a Bilderberg-találkozó. Nevét az első helyszínről, egy holland szállodáról kapta. Általában száz és kétszáz között ingadozik a taglétszám, a résztvevők multinacionális vállalatok tulajdonosai, politikusok, kormányzók, médiamágnások. Egy állandó résztvevő van, David Rockefeller. A témák szigorúan titkosak, az eseményt teljes hírzárlat kíséri.


Szabadkőműves, illuminátus szimbólumok:

 
- piramis (általában osztott, a tetején a mindent látó szemmel)
 
- háromszög, avagy stilizált piramis szemmel
 
- fekete-fehér lapokból kirakott padló
 
- szabadkőműves kötények
 
- olajág
 
-  eukaliptusz
 
- bagoly
 
- körző
 
- napkorong
 
- iránytű
- nefelejcs

 
- pentagramma (általában fejjel lefelé), a sátánt szimbolizálja
 
- Baphomet, bikafejű isten (Bakfejű tudtommal..a szerk)


Minden évben nemzeti ünnep, munkaszüneti nap a munka ünnepe néven elhíresült május elseje. Véletlen lenne, hogy az illuminátusok rendje 1776. május 1-jén alapult? 3
 

 
Néhány Illumináti szimbólum amit a gyerekeknek szánt műsorokba szőttek bele..
 
 

Only 32nd Degree Scottish Rite Masons (the highest degree attainable other than the honorary 33rd) or Knight Templars of the York Rite could join the Shriners. This means that uncle Stan is a high level Freemason. This would also mean he knows what’s up with all of these symbols floating around.
 
The show is full of eyes. The "All Seeing Eye" is the most recognizable Illuminati symbol. 



This frame flashes for a split second at the end of the intro. We can easily recognize the Illuminati pyramid with illuminated capstone and All-Seeing eye, along with other alchemical symbols. 

(All-Seeing Eye at the apex of the mountain)

Uncle Stan’s attic has a stained glass window featuring the all seeing eye. 


Uncle Stan has two Owl clocks. The owl is an ancient symbol representing the occult elite (those who operate in the darkness). The Illuminati, and the great, wise owl of Bohemian Grove.


See anything familiar on the rug in uncle Stan's shop? 

Although the cartoon series is filled with symbolism, we wouldn't think to much into the conspiracy.  The show is based around a paranormal investigating theme. It would seem fitting for the show to feature symbols from the most secretive societies in the world. ... 

Then again what's with the symbolism in these pictures? ... 






 







40 botrányos tény, amiről a legtöbben nem tudnak


 
Megjegyzés: Az alábbi pontok zöme közvetlenül az Egyesült Államokra vonatkozik, az olvasáskor kérjük ezt figyelembe venni. Más kérdés, hogy mennyire és hogyan érvényesek ezek az állítások más, kevésbé „szabad” nemzetekre is. Amikor bemászol a nyúl üregébe, olyan dolgokat fedezel fel, amikről a legtöbben semmit nem tudnak. Itt a 40 botrányos tény, amiről a legtöbb embernek fogalma sincs!
  1. Az IRS (Internal Revenue Service, az „amerikaiak adóhatósága”) nem egy USA kormányzati ügynökség, hanem az IMF ügynöksége. (Diversified Metal Products k igazságtalan. Mit csinálsz?
  1. Ha egy újszülöttnek tanácsolhatnál valamit, mi lenne az?
  2. Megszegnéd a törvényt, ha egy szerettedet kellene megmenteni?
  3. Láttál már olyan őrültséget, amelyet később kreativitásként értelmeztél?
  4. Mi az a valami, amit tudsz, hogy máshogy csinálod, mint mások?
  5. Hogy lehet az, hogy azok a dolgok, amik téged boldoggá tesznek, másokat nem tesznek azzá?
  6. Mi az az egy dolog, amit nem csináltál még, és nagyon szeretnél? Mi tart vissza?
  7. Ragaszkodsz-e valamihez, amit el kellene engedned?
  8. Ha egy másik államba vagy országba kellene költöznöd, akkor hová költöznél és miért?
  9. Többször is megnyomod ontra IRS et al. CV-93-405E-EJE U.S.D.C.D.I., Public Law 94-564, Szenátusi jelentés 94-1148 oldal. 5967, Reorganizációs terv No. 26, Public Law 102-391.)
  10. Az IMF az ENSZ ügynöksége. (Blacks jogi szótár 6. kiadás 816. oldal)
  11. Az Egyesült Államoknak 1921 óta nincs kincstára. (41Stat. Ch.214 . 654. oldal)
  12. Az Egyesült Államok kincstára ma az IMF. (Elnöki dokumentumok Documents  29. kötet, -4 . oldal. 113, 22 U.S.C. 285-288)
  13. Az Egyesült Államoknak egyáltalán nincs alkalmazottja, mert nincs többé Egyesült Államok. Nincs több reorganizáció. Több, mint 200 év csődben történő működés végül véget ért. (Ügyvezetői rendelet 12803) Ne nevezd meg egyik hitelezőt vagy részvényest sem, mert börtönbe kerülsz! 18 U.S.C. 914
  14. Az FCC, CIA, FBI, NASA és az összes többi „betűkből álló” banda soha nem volt az Egyesült Államok kormányzatának része. Még akkor sem, ha az „Egyesült Államok kormányának” voltak részvényei különböző ügynökségekben. (U.S. kontra Strang , 254 US 491, Lewis kontra US, 680 F.2d, 1239)
  15. A társadalombiztosítási számokat az ENSZ adja ki az IMF-en keresztül. Az SS 5 nyomtatványon lehet ilyen kártyát kérelmezni. A Kincstár (IMF) részlege bocsátja ki az SS 5 nyomtatványt, nem a Társadalombiztosítási Hatóság (Social Security Administration). Az új SS 5 nyomtatványon nem szerepel, ki vagy mi adja ki adja ki, a korábbi nyomtatványokon szerepel, hogy a Kincstárhoz tartozó nyomtatványok. Az általad kitöltött SS 5 nyomtatványról másolatot kaphatsz, ha az SSA-L996 nyomtatványt az SS Hatósághoz elküldöd. (20 CFR 111. fejezet, alrész B 42 2.103 (b) (2) (2) Olvasd el a fenti hivatkozásokat!)
  16. Az Egyesült Államokban nincsenek, és 1789 óta nem voltak jogi alapon működő bíróságok. A bírák nem kényszerítik ki a rendeletek és törvénykönyvek alkalmazását. Ezeket a végrehajtó adminisztrátorok teszik meg. (FRC kontra GE 281 US 464, Keller kontra PE 261 US 428, 1 Stat. 138-178)
  17. 1789 óta nincs egyetlen bíró sem az Egyesült Államokban. Csak adminisztrátorok vannak. (FRC kontra GE 281 US 464, Keller kontra PE 261 US 428 1Stat. 138-178)
  18. A GATT szerint kötelezően kell, hogy legyen társadalombiztosítási számod. Ház jelentés (103-826)
  19. Egy Világ” Kormányunk van, „Egy Világ” Törvényünk és egy „Egy Világ” Monetáris Rendszerünk.
  20. Az ENSZ az Egy Világ Szuperkormány.
  21. Senki ezen a bolygón nem volt soha szabad. Ez a bolygó egy rabszolgatelep. Mindig is létezett egy Egy Világ Kormány. Annyi történt, hogy most sokkal jobban szervezett, és 1945-től a neve ENSZ.
  22. A Szövetségi Szabályozás definíciója szerint New York városa maga az ENSZ. Rudolph Gulliani ki is jelentette a C-Span-en, hogy „New York a világ fővárosa volt”, és igazat mondott. (20 CFR fejezet 111, alrész B 422.103 (b) (2) (2)
  23. A társadalombiztosítás nem biztosítás vagy szerződés, és nem létezik a Bizalom Alap sem. (Helvering kontra Davis 301 US 619, Steward Co. kontra Davis 301 US 548.)
  24. A társadalombiztosítási csekked közvetlenül az IMF-től jön, ami az ENSZ egyik ügynöksége. (Nézd meg, ha kapsz egyet! A bal felső sarokban „United StatesTreasury”-t kellene látnod.)
  25. Nem rendelkezel tulajdon felett, rabszolgáknak nem lehet tulajdonuk. Olvasd el a tulajdoni lapját annak, amiről azt gondolod, hogy a tiéd. Haszonbérlőként szerepelsz a listán. (Senate Document 43, 73rd Congress 1st Session)
  26. A legnagyobb hatalmú bíróság az USA-ban nem az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírsága, hanem Pennsylvania Legfelsőbb Bírósága. (42 Pa.C.S.A. 502)
  27. A Függetlenségi Háború átverés volt. (Lásd a 22., 23. és 24. tényeket)
  28. Anglia királya pénzügyileg mindkét oldalt támogatta a Függetlenségi Háborúban. (Versailles-i egyezmény, 1782. júl. 16, Békeszerződés 8 Stat 80) … és ahogy a történelem ismétli önmagát, Prescott Bush, George HW Bush apja és George W Bush nagyapja, a II. világháborúban mindkét oldalt támogatta. A Bush család az amerikai polgárok árulója évtizedek óta.„Sarah, ha az amerikai emberek valaha is tudták volna az igazságot, mi Bushok mit tettünk ezzel a nemzettel, kizavartak volna az utcára és meglincseltek volna.” (Id. George Bush egy Sarah McClendonnak adott interjúban, 1992 decemberében.)
  29. Nem hivatkozhatsz az Alkotmányra, hogy megvédd magad, mert nem vagy részese. (Padelford Fay & Co. kontra The Mayor and Alderman of The City of Savannah 14 Georgia 438, 520)
  30. Amerika brit gyarmat. (AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK EGY NAGYVÁLLALAT, NEM EGY ORSZÁG, LÉTEZETT A FÜGGETLENSÉGI HÁBORÚ ELŐTT IS, ÉS A BRIT CSAPATOK NEM HAGYTAK EL EGÉSZEN 1976-IG.) Respublica kontra Sweers 1 Dallas 43, Treaty of Commerce 8 Stat 116, The Society for Propagating the Gospel, &c. kontra New Haven 8 Wheat464, Békeszerződés 8 Stat 80, IRS Publication 6209, Articles of Association October 20, 1774.)
  31. Britanniát a Vatikán birtokolja. (1213-as egyezmény)
  32. A Pápa bármely törvényt eltörölhet az Egyesült Államokban. (Az egyházi törvény alapjai 1. kötet, 53-54)
  33. Egy 1040-es nyomtatvány (szja-bevallóív) a Britanniának történő sarc fizetésére szolgál. (6209 számú IRS kiadvány)
  34. A Pápa a hódítási és felfedezési törvényeken keresztül az egész bolygó fölötti uralomra törekszik. (1455-ös és 1493-as Pápai bullák)
  35. A Pápa egykor milliók kiirtását és szolgasorba taszítását rendelte el. (1455-ös és 1493-as Pápai bullák)
  36. A Pápai törvények mindenkire nézve kötelezőek. ( XIV Benedek., De Syn. Dioec, lib, ix., c. vii., n. 4. Prati, 1844) (Syllabus, prop 28, 29, 44)
  37. Rabszolgák vagyunk, és egyáltalán semmi nincs a birtokunkban, még azok sem, akiket a gyermekeinknek gondolunk. (Tillman kontra Roberts 108So. 62, Van Koten kontra Van Koten 154 N.E. 146, Szenátusi dokumentum 43 & 73rd 1. kongresszusi ülés, Wynehammer kontra People 13 N.Y. REP 378, 481)
  38. George Washington katonai diktátor az államokat (birtokok) kerületekre osztotta. (Az elnök üzenetei és kiadványai Vol 1, oldal 99. Websters 1828 dictionary fordefinition of Estate.)
  39. Az Emberek” megnevezésbe Te és én nem tartozunk bele. (Barron kontra Mayor & City Council of Baltimore. 32 U.S. 243)
  40. Az Egyesült Államok Kormányát nem a Kereszténységre építve alapították. (Tripoli Egyezmény 8 Stat154.)
  41. A rendőrségnek nem kötelessége, hogy téged védjen. A munkájuk, hogy védjék a Nagyvállalatot, és feltartóztassák az ellenszegülőket. Sapp kontra Tallahasee, 348 So. 2nd. 363, Reiff kontra City of Philadelphia, 477F.Supp. 1262, Lynch kontra N.C. Dept of Justice 376 S.E. 2nd. 247.
  42. Az „Egyesült Államokban” minden eladó: utak, hidak, iskolák, kórházak, víz, börtönök, repülőterek stb. Kíváncsi vagyok, ki vette meg a Klamath-tavat. Vette a fáradtságot, hogy megnézze? (Ügyvezetői rendelet 12803)
  43. Emberi tőke” vagyunk. (Ügyvezetői rendelet 13037)
  44. Az ENSZ több mint 50 éven keresztül finanszírozta az Egyesült Államok kormányának működését, és most rendelkezik minden férfi, nő és gyerek fölött Amerikában. Szintén az ENSZ birtokában van Amerika földje egyszerű hűbérként.
  45. A jó hír, hogy nem kell minden elképzelt kötelezettségünket teljesítenünk. Egy elképzelt kötelezettséget kiválthatsz egy másikkal.
  46. A válság és a II. Világháború egy teljes komédia volt. Az Egyesült Államok és számos más cég világszerte kölcsönt nyújtott másoknak a válság alatt. A német infrastruktúra kiépülését az 1930-as években, beleértve a vasutakat az Egyesült Államok finanszírozta. Ilyen módon azok, akik magukat „Királyoknak”, „Miniszterelnököknek” és „Führernek” stb. nevezik, hátradőlhetnének, és sakkjátékot játszhatnának valódi embereket használva. Gondolj bele, hogy minden amerikai, német stb, aki életét adta, azt gondolta, hogy az országát védelmezi, ami még csak nem is létezett. Az ártatlan emberek milliói, akik meghaltak semmiért. Nem nyilvánvaló, Svájc miért nem volt soha benne ezekben a kudarcokban? Svájc az, ahol a „Nemzetközi Fizetések Bankja” („Bank of International Settlements”) található. A háborúkat azért hozzák létre, hogy elvonják a tekintetedet a lényegről. Kell, hogy legyen egy ellenséged, hogy meglegyen a helyt álló „Kormány” illúziója.
  47. Az „Egyesült Államok” sohasem deklarálta függetlenséget Nagy-Britanniától vagy György királytól.
  48. Az angol (government) szó etimológiája a tudat irányítását jelenti. Latinosodott görögből gubernatio „menedzsment, kormány”, antik görögből  κυβερνισμός,κυβέρνησις (kybernismos, kybernesis) „kormányzás, vezetés”, κυβερνάω (kybernao) „kormányozni, vezetni, pilótaként viselkedni”, plusz latin mente „elme”.
    Ha jó angolos vagy, további, részletesebb adatokat Dale nyugalmazott amerikai bíró írásából olvashatsz.
  49. Azt gondolom, már kezded átlátni, milyen mély volt a nyuszi ürege, és hogy milyen nagyságrendűek a változások, amelyek előttünk állnak az OPPT jogerős UCC- rendeleteinek jóvoltából.
  50. A fent leírt rendszer összedőlőben van. A világ jószándékú és kellően bátor hivatalnokai, katonái, jogászai, hírszerzői a civilekkel karöltve világszerte tájékozódnak a feltárt tényekkel kapcsolatban és cselekszenek. Maguk, családtagjaik és polgártársaik érdekében. Hogy legyen jövő, amiben emberi módon élhetünk.
  51. És nemsokára jön a meglepetés…
  52.  
  53. 50 kérdés, ami segít felszabadítani az elméd
  54.  
  55.  
  56.  
  57.  
  58.  
  59.  
  60. Az alábbi kérdésekre nincs jó vagy rossz válasz
  61.  
  62. Hány éves lennél, ha nem tudnád, hogy hány éves vagy?
  63. Melyik a rosszabb: kudarcot vallani, vagy sosem próbálni?
  64. Ha az élet olyan rövid, akkor miért csinálunk sok olyan dolgot, amit nem szeretünk – és miért nem csinálunk sok mindent, amit szeretünk?
  65. Amikor már mindent elmondtál és mindent megcsináltál, mondtál volna többet, mint amit csináltál?
  66. Mi az az egy dolog, amit leginkább szeretnél megváltoztatni a világon?
  67. Ha a boldogság lenne a nemzeti valuta, akkor milyen munka tenne gazdaggá?
  68. Azt csinálod amiben hiszel, vagy megelégszel azzal, amit csinálsz?
  69. Ha az ember átlag életkora 40 év lenne, akkor miként élnéd másképp az életed?
  70. Milyen mértékig irányítottad az életed eddig, ahol most tartasz?
  71. Mitől tartasz jobban? A dolgokat jól csinálni, vagy jó dolgokat tenni?
  72. Három olyan emberrel ebédelsz, akit tisztelsz és csodálsz. Mindannyian elkezdenek kritizálni egy közeli barátodat, de nem tudják, hogy ő a közeli barátod. A kritika rossz ízű ésa lift gombját? Tényleg azt hiszed, hogy akkor gyorsabb lesz?
  73. Inkább egy aggódó zseni lennél vagy egy vidám együgyű?
  74. Miért Te vagy TE?
  75. Olyan barát vagy, akit te is akarnál, mint barátot?
  76. Mi a rosszabb? Ha egy jó barátod elköltözik, vagy amikor egy jó baráttal megszakad a barátság, aki közel lakik hozzád?
  77. Miért vagy a leghálásabb?
  78. Inkább elfelejtenéd az összes régi emlékedet vagy inkább nem akarnál újakat?
  79. Van-e esély az igazságot megtudni, kérdezés nélkül?
  80. Valóra vált már a legnagyobb félelmed?
  81. Emlékszel arra, hogy 5 évvel ezelőtt nagyon mérges voltál? Most is van jelentősége?
  82. Mi a legboldogabb gyerekkori emléked? Mitől olyan különleges az?
  83. A közelmúltadban mikor érezted magad szenvedélyesnek és életrevalónak?
  84. Ha nem most, akkor mikor?
  85. Ha eddig nem érted el, akkor mit veszítesz vele?
  86. Voltál-e már valakivel úgy, hogy semmi különöset sem mondtál, és mikor elsétáltál, akkor úgy érezted, hogy életed legjobb beszélgetése volt?
  87. A vallások, amelyek a szeretetet hirdetik, miért okoznak annyi háborút?
  88. Kétség nélkül, van mód arra, hogy megtudjuk mi a jó és mi a rossz?
  89. Ha nyernél száz millió forintot, felmondanál a munkahelyeden?
  90. Kevesebbet dolgoznál, vagy inkább dolgoznál többet, amit szeretsz csinálni?
  91. Szoktad úgy érezni, hogy ezt a napot már százszor megélted?
  92. Mikor volt olyan utoljára, hogy belevágtál valamibe, amiben nagyon hittél?
  93. Ha előre tudnád, hogy minden ismerősöd holnap meg fog halni, akkor kit látogatnál meg ma?
  94. Hajlandó lennél lecsökkenteni a várható élettartamodat tíz évvel, ha tudnád, hogy elképesztően vonzó és híres leszel?
  95. Mi a különbség aközött, hogy valaki életben van és aközött, hogy igazán él?
  96. Mikor van itt az ideje annak, hogy leálljunk a kockázatok és a nyereségek számontartásával és csak haladni előre, a helyes úton?
  97. Ha tanulunk a hibáinkból, akkor miért tartunk attól, hogy hibázunk?
  98. Mit csinálnál másképp, ha tudnád, hogy senki sem ítélkezne?
  99. Mikor volt utoljára, hogy felfigyeltél a légzésedre?
  100. Mit szeretsz? A mostani cselekedeteidben, megnyilvánul ez a szeretet?
  101. 5 év múlva, emlékezni fogsz arra, hogy mit csináltál tegnap? És mi a helyzet a tegnap előttel? Vagy az azelőttel?
  102. A döntéseket mi hozzunk.
    A kérdés az: Hogy ezeket magadnak hozod vagy másoknak megengeded, hogy meghozzák neked?
- See more at: https://op.iuste.biz/50-kerdes#sthash.WJAtzL8Z.dpuf
50 kérdés, ami segít felszabadítani az elméd
 
 
 
 
 
 
Az alábbi kérdésekre nincs jó vagy rossz válasz
 
  1. Hány éves lennél, ha nem tudnád, hogy hány éves vagy?
  2. Melyik a rosszabb: kudarcot vallani, vagy sosem próbálni?
  3. Ha az élet olyan rövid, akkor miért csinálunk sok olyan dolgot, amit nem szeretünk – és miért nem csinálunk sok mindent, amit szeretünk?
  4. Amikor már mindent elmondtál és mindent megcsináltál, mondtál volna többet, mint amit csináltál?
  5. Mi az az egy dolog, amit leginkább szeretnél megváltoztatni a világon?
  6. Ha a boldogság lenne a nemzeti valuta, akkor milyen munka tenne gazdaggá?
  7. Azt csinálod amiben hiszel, vagy megelégszel azzal, amit csinálsz?
  8. Ha az ember átlag életkora 40 év lenne, akkor miként élnéd másképp az életed?
  9. Milyen mértékig irányítottad az életed eddig, ahol most tartasz?
  10. Mitől tartasz jobban? A dolgokat jól csinálni, vagy jó dolgokat tenni?
  11. Három olyan emberrel ebédelsz, akit tisztelsz és csodálsz. Mindannyian elkezdenek kritizálni egy közeli barátodat, de nem tudják, hogy ő a közeli barátod. A kritika rossz ízű és igazságtalan. Mit csinálsz?
  12. Ha egy újszülöttnek tanácsolhatnál valamit, mi lenne az?
  13. Megszegnéd a törvényt, ha egy szerettedet kellene megmenteni?
  14. Láttál már olyan őrültséget, amelyet később kreativitásként értelmeztél?
  15. Mi az a valami, amit tudsz, hogy máshogy csinálod, mint mások?
  16. Hogy lehet az, hogy azok a dolgok, amik téged boldoggá tesznek, másokat nem tesznek azzá?
  17. Mi az az egy dolog, amit nem csináltál még, és nagyon szeretnél? Mi tart vissza?
  18. Ragaszkodsz-e valamihez, amit el kellene engedned?
  19. Ha egy másik államba vagy országba kellene költöznöd, akkor hová költöznél és miért?
  20. Többször is megnyomod a lift gombját? Tényleg azt hiszed, hogy akkor gyorsabb lesz?
  21. Inkább egy aggódó zseni lennél vagy egy vidám együgyű?
  22. Miért Te vagy TE?
  23. Olyan barát vagy, akit te is akarnál, mint barátot?
  24. Mi a rosszabb? Ha egy jó barátod elköltözik, vagy amikor egy jó baráttal megszakad a barátság, aki közel lakik hozzád?
  25. Miért vagy a leghálásabb?
  26. Inkább elfelejtenéd az összes régi emlékedet vagy inkább nem akarnál újakat?
  27. Van-e esély az igazságot megtudni, kérdezés nélkül?
  28. Valóra vált már a legnagyobb félelmed?
  29. Emlékszel arra, hogy 5 évvel ezelőtt nagyon mérges voltál? Most is van jelentősége?
  30. Mi a legboldogabb gyerekkori emléked? Mitől olyan különleges az?
  31. A közelmúltadban mikor érezted magad szenvedélyesnek és életrevalónak?
  32. Ha nem most, akkor mikor?
  33. Ha eddig nem érted el, akkor mit veszítesz vele?
  34. Voltál-e már valakivel úgy, hogy semmi különöset sem mondtál, és mikor elsétáltál, akkor úgy érezted, hogy életed legjobb beszélgetése volt?
  35. A vallások, amelyek a szeretetet hirdetik, miért okoznak annyi háborút?
  36. Kétség nélkül, van mód arra, hogy megtudjuk mi a jó és mi a rossz?
  37. Ha nyernél száz millió forintot, felmondanál a munkahelyeden?
  38. Kevesebbet dolgoznál, vagy inkább dolgoznál többet, amit szeretsz csinálni?
  39. Szoktad úgy érezni, hogy ezt a napot már százszor megélted?
  40. Mikor volt olyan utoljára, hogy belevágtál valamibe, amiben nagyon hittél?
  41. Ha előre tudnád, hogy minden ismerősöd holnap meg fog halni, akkor kit látogatnál meg ma?
  42. Hajlandó lennél lecsökkenteni a várható élettartamodat tíz évvel, ha tudnád, hogy elképesztően vonzó és híres leszel?
  43. Mi a különbség aközött, hogy valaki életben van és aközött, hogy igazán él?
  44. Mikor van itt az ideje annak, hogy leálljunk a kockázatok és a nyereségek számontartásával és csak haladni előre, a helyes úton?
  45. Ha tanulunk a hibáinkból, akkor miért tartunk attól, hogy hibázunk?
  46. Mit csinálnál másképp, ha tudnád, hogy senki sem ítélkezne?
  47. Mikor volt utoljára, hogy felfigyeltél a légzésedre?
  48. Mit szeretsz? A mostani cselekedeteidben, megnyilvánul ez a szeretet?
  49. 5 év múlva, emlékezni fogsz arra, hogy mit csináltál tegnap? És mi a helyzet a tegnap előttel? Vagy az azelőttel?
  50. A döntéseket mi hozzunk.
    A kérdés az: Hogy ezeket magadnak hozod vagy másoknak megengeded, hogy meghozzák neked?
- See more at: https://op.iuste.biz/50-kerdes#sthash.WJAtzL8Z.dpuf
 


A Denver Airport hátborzongató titkai




Aki valaha járt a Denver Airport-on és arról faggatják, milyennek látta, nem az lesz az első, hogy azt mondja,  Amerika egyik legforgalmasabb reptere, hanem az, hogy furcsa hely, szinte hátborzongató.
 
Mitől hátborzongató? A falakon látható festmények teszik azzá, a szobrok vagy a róla keringő pletykák? Is. Már az építéskor az a hír járta, hogy rengeteg munkást foglalkoztatnak és periodikusan elbocsátják őket. Ebből arra a következtetésre jutott a környék, hogy az építkezés vezetősége nem akarja, hogy a munkások, illetéktelen szemek belelássanak a munkálatokba. Jobb, ha mindenki csak egy-egy szeletét látja a tervnek, így a részletek nem állnak össze egésszé. Természtesen az elbocsátott alkalmazottak beszéltek és hamar híre ment, hogy a felszínen zajló építkezés csak apró mozaikdarab a nagy egészben. Az igazi munkálatok hat emelet mélyen zajlanak.
Nézzünk körül egy kicsit a reptéren. A Nagy Teremben, igen Great Hall, ahogy a szabadkőművesek nevezik a központi helyiséget, megtaláljuk az alapkövet, melyen szintén a szabadkőművesek jelképe, a szögmérő-körző páros látható, s a felirat, New World Airport Commission. Aztán ott vannak a falakon a freskók. A téma szakértői szerint ezek a képek mind a Világvége eseményt és az utána következő időszakot ábrázolják.
 
 
 
 
Miután megnézzük a képeket és körbejárjuk a reptér építésének körülményeit, többé-kevésbé igazat adunk azoknak az elméleteknek, melyek szerint a reptér alatt található építményrendszer Noé bárkájaként szolgál majd azoknak, akik képesek megfizetni vagy elég befolyással rendelkeznek, hogy helyet kaphassanak a bárkán. Véletlen lenne, hogy II. Erzsébet angol királynőnek Denverben van háza?
Az Airport 1995-ben épült, annak ellenére, hogy Denvernek volt már jól működő reptere, ráadásul az új kevesebb felszállópályát biztosít, viszont jóval nagyobb területen épült. Az építtetők azt a magyarázatot adták, hogy az extra hely a további bővítések miatt kellhet. A munkálatok a tervezett 1.7 milliárd helyett 4.8 milliárdba kerültek. A hatalmas deficitre senki nem adott magyarázatot. Annak ellenére, hogy az építés sokkal tovább tartott, mint azt tervezték, illetve a fentemlített túlköltekezés is bekövetkezett, a replülőtér az egyik legkényelmetlenebb, legtöbb gondot okozó reptere lett az Egyesült Államoknak. Egy furcsaság a sok közül. Az új reptér a környék legszelesebb területén épült, sok leállást okozva, míg a régit, a szokott módon, széltől óvott helyre építették.
További érdekes tények:
A terület, melyre a reptér épült, tökéletesen alkalmas volt az építkezésre. Sima, mindenféle földrajzi kiemelkedés nélkül, mire az építtetők 110 millió köbméter föld mozgatásával bizonyos területeket megemeltek, míg másokat alacsonyabbra ástak.
A reptér 5300 mérföldes optikai kommunikációs rendszerrel rendelkezik, valamint 11365 mérföldes rézkábeles rendszerrel is.
A hajtóanyag kutak percenként 1000 gallon kerozint tudnak pumpálni, míg a tartályok több mint 2.73 millió gallon hajtóanyagot tárolnak. Hogy úgy mondjuk, ennyire egyetlen reptérnek sincs szüksége normális körülmények között.
A központi épület folyosóinak burkolására gránitot hozattak a világ minden tájáról, ami elég pazarló ötlet, az amúgyis sokszorosan átlépett költségvetés tükrében.
A reptér tetőzete teflon bevonatú, vagyis visszatükrözi a napfény 90%-át, ebből következően nem vezeti a hőt, vagyis sem radarral, sem hőérzékelő műszerekkel nem látható sem az épület, sem a benne zajló történések.
S akkor nézzünk körül egy kicsit figyelmesebben.
 
1
Az első freskó a The Children of the World Dream of Peace/A világ gyermekei a békéről álmodnak címet viseli. A képen két halott nő és egy kislány fekszik koporsóban, körülöttük halott és haldokló állatok. A háttérben hatalmas tűz emészt el mindent. A koporsóban fekvő kislány zsidókeresztet visel a ruháján, a kezében Biblia. A másik két koporsóban egy bennszülött és egy fekete asszony fekszik. Miért ez a három emberfaj?- kérdik a konspirációs elméletek. A kép közepén a Maja kislány a 2012-es világvégéről mesélő táblát tartja.



2
A második festményen egy gázálarcot viselő, hatalmas, náci katonára hasonlító alak  a béke galambját mészárolja le. Körülötte haldokló asszonyok szorongatják halott csecsemőiket. A halott gyermekekből is mérgesgáz száll fel.



3
A harmadik hátborzongató freskón a világ gyermekei a halott katona fölött állnak, akinek fegyverén a béke galamja ül. A gyerekeknél a világ zászlaiba burkolt fegyverek. Az elemzők szerint ez a Georgia Köveken is említett Egy Nemzetet szimbolizálja.
 

 
 
4
A negyedik festményen az Új Világot látjuk, tán az Új Világrendet? A kép közepén egy Jézusra hasonlító központi alak, körülötte béke, élet. A képen azonban több zavaró, felkavaró apróság is található. Akik több részletre kíváncsiak, itt olvashatnak ezekről a részletesebben.
 
A kép középső része
 


4 A kép bal oldala
DIA-mural4-left
4 A kép jobb oldala
 
 
A már említett Great Hallban található alapkő nemcsak a szabadkőműves jelképet hordozza, de  a kő alá időkapszulát is beépítettek. A kőlapból egy rozsdamentes acélkar emelkedik ki 45°-os szögben, a végén egy fura irányítópultra hasonlító szerkezettel.
Az a hír járja, hogy az épület alatt, több emelet mélységben, hatalmas épületegyüttes van. A reptér a ‘semmi’ közepén található és sokan tudni vélik, a CIA több milliót fizetett a városnak a területért és az építési engedélyért. A denveri lakosok a mai napig nem értik, miért kellett 8 sávos utat építeni a reptér felé, amikor nincs is különösebben nagy forgalom.
A repülőtér felé közelítve látni  lehet a földalatti épületek szellőzőberendezéseit. De milyen épületek, amikor a reptér vezetősége állítja, hogy nincs a repülőtér alatt semmi?
S akkor még nem beszéltünk a falakat díszítő festmények morbid voltáról.
A festmények egyes mozzanatait azóta újrafestették, de a különböző szimbólumok továbbra is jelzik, ezek a képek több mondandót hordoznak, mint azt első ránézetre hihetnénk.
És a repülőtér további titkokat hordoz.  Vajon miért szvasztika formára épültek a kifutópályák?
Mit keresnek a vízköpők a bőröndökben?
És a kék démonló a reptér előtt, a világító, vörösben forgó szemekkkel? Vajon a Jelenések könyvének ördögi fakó lova lenne?
 
When the Lamb opened the fourth seal, I heard the voice of the fourth living creature say, “Come!” I looked, and there before me was a pale horse!”/
Amikor feltörte a negyedik pecsétet, hallottam, hogy a negyedik élőlény szólt: Jöjj! Erre fakó lovat láttam.”
 
A DIA (Denver International Airport) Mural szobra
 
A szobrot alkotó művész, Luis Jimenez tragikus halála-a szobrászt agyonnyomta a ló, amikor a felállítás során megmagyarázhatatlan okokból elszakadtak a tartókötelek -, még hátborzongatóbbá teszi a reptéren amúgyis uralkodó morbid hangulatot.
A furcsaságok sorát zárja egy másik megmagyarázhatatlan esemény. 2007. február 16-án, rövid időn belül, három és fél óra leforgása alatt, 14 repülőgép, összesen 26 ablaka repedt meg. A Közlekedésbiztonsági Bizottság nyomozást indított, de nem találtak magyarázatot az esetre. Arra gondoltak, talán az erős szélben szálló nagyszemű homok zúzta szét az ablakokat. Független vizsgálatok azonban kimutatták, hogy ez nem lehetséges, jóval inkább azok a nagyon magas, illetve nagyon alacsony frekvenciájú hangok okozták a furcsa balesetet, melyeket többször is bemértek, s melyek a reptérről erednek. Forrásukat a földfelszín alatt találták meg, ahová senki sem mehet le. Valószínű ugyanezek a rezgések felelősek a reptér dolgozóinak gyakori rosszulléteiért, heves fejfájásaiért.
Végül pedig egy földrajzi furcsaság. A Google Earth-en látható, hogy egy folyó halad a reptér felé, eltűnik az épület alatt, majd a másik oldalon újra folytatódik. Bizonyára más útja is lett volna a semmi közepén, hogy az épületegyüttes és a folyó ne zavarják egymást. Hacsak nem a földalatti építményrendszer saját víztározóval rendelkezik.
A repülőtér bizonyos területeit, az épületen belül is szögesdrót veszi körül, ahol a szögek nem kívülről, hanem belülről találhatóak, mely arra enged következtetni, hogy nem beengedni, hanem kimenni nem engednek. De miért? És kiket?
Egyetlen kérdésre sincs válasz, mint ahogy arra sem, ki áll valójában a reptér építése mögött.



Miért Cion? - Gengszterek és jiddiskeit



Nem voltak jó emberek, jó zsidók meg pláne nem. Tagadhatatlan, hogy némelyikük közönséges mészáros volt, igazi szörnyeteg, aki fütyült mindenre, ami emberi. Érdekes módon azonban ugyanezen emberek közt akadtak, akikbe több zsidóság szorult, mint egyes úgynevezett tisztességesekbe. Legendák szólnak arról, hogy az amerikai zsidó gengszterek megvédték a fajtájukat, sőt egyesek komoly összegeket áldoztak azért, hogy a harmadik zsidó állam létrejöhessen. A legendák igazak.

A közhiedelemmel ellentétben nem az amerikai olasz, hanem a zsidó gengsztereknek „köszönhető” elsősorban a szervezett bűnözés kialakulása. Szinte kivétel nélkül olyan bevándorlók gyermekei-unokái voltak, akik látástól vakulásig, napi tizenkét-tizenhat órát dolgoztak a boldogulásért, azért, hogy ha ők maguk már nem is, de leszármazottaik megvalósíthassák az amerikai álmot. Ez általában jellemző volt a szervezett bűnözésre: valahány fajta maffia szerveződött etnikai alapon – olasz, ír, lengyel –, azok tagjainak apja, nagyapja mind bevándorló volt, és mind keményen dolgozott. A húszas években pedig, különösen annak végén, a nagy gazdasági világválság kirobbanásával bebizonyosodott: a tisztességes, kemény munka sok esetben sehová nem vezet. Milliók voltak kénytelenek tudomásul venni, hogy a sokszor évtizedeken át építgetett álom szertefoszlik, a vagyon semmivé lesz. Csak a gengszterek mondhatták el magukról, hogy sikeresek. A tisztességeseknek felkopott az álluk.

A zsidó gengszterek jellemzően zsidó negyedekben születtek és nevelkedtek, s legvéresebb cselekményeiket is ezen a környéken követték el – New Yorkban a Lower East Side-on, Brownsville-ben és Brooklynban, Chicagóban a Maxwell Streeten, Los Angelesben a Boyle Heightson. Az olasz gengszterekkel szemben nem ápolták látványosan a hagyományaikat. Csak elvétve voltak vallásosak, zsinagógában alig-alig látták őket, fütyültek a kóserságra, gyerekeik nem részesültek zsidó oktatásban. A legvégzetesebb, sorsdöntő pillanatokban azonban védelmet nyújtottak más zsidóknak, Amerikában és más országokban.

New Yorkban már az 1800-as években léteztek gengek, amelyek nevük és sokszor külső jegyek alapján különböztették meg magukat. Így például a True Blue Americans, az Igazi Kék Amerikaiak kürtőkalapot és hosszú kék malaclopót viseltek, míg a Plug Uglies (kb.: Fertelmes Bagósok) primitív futball-sisakot hordtak. A tizenkilencedik században Kosher Nostra néven emlegették a zsidó maffiát, amelyet a legendás 
Monk Eastman vezetett, és amely olyan neveket tudhatott soraiban, mint Max „Kid Twist” Zwerbach, „Big” Jack Zelig és Vach „Cyclone Louie” Lewis. Eastmanék sikerrel vették fel a versenyt a rivális olasz és ír bandákkal, aláásva az utóbbiak dominanciáját, olyannyira, hogy az írek szervezett bűnözése a huszadik századra el is jelentéktelenedett.
A Gyilkosság Rt.

A főleg védelmi pénzek beszedésével foglalkozó Lower East Side egyik leghíresebb huszadik század elei bandája volt a Jiddis Fekete Kéz, amelyet 
Jacob LevinskyCharles „Charlie the Cripple” Litoffsky és Joseph Toplinsky vezettek. Komoly zsidó alvilág létezett – és ahogyan a magyar szleng is számos kifejezést köszönhet a jiddisnek a kótertől a jattig, úgy vonultak be jiddis szavak, ott is a bűnözőkön keresztül, az amerikai angol nyelvbe, ahol a stricit szimchaként, a nyomozót sameszként, a léhűtőt trombenikként emlegették. Ebben az időszakban a letartóztatott bűnözők egyhatoda zsidó volt New Yorkban. Az etnikum súlyosan felülreprezentáltnak bizonyult egyéb viszonylatban is: 1908-ban az akkor négymilliós New York City lakosságának csak a negyede, de a börtönlakosságnak már a fele volt zsidó.

Kezdetben Bowery Fiúknak nevezték magukat azok, akik később a Brownsville Gang színeiben folytatták pályafutásukat; ebből lett a későbbi hírhedt zsidó banda, a Murder Inc., azaz Gyilkosság Rt., amely számtalan könyvet és filmet ihletett. Valamennyi zsidó geng közül ez lett a legerősebb, legbefolyásosabb; a többiek rettegték őket, nem csak kegyetlenségük okán, de azért is, mert a szervezet fénykorában képes volt arra, hogy bírókat, ügyészeket, kongresszusi képviselőket és szenátorokat vásároljon meg kilóra. A Gyilkosság Rt. nevéhez méltóan kizárólag likvidálásokkal foglalkozott mint banda, ám az egyes tagok a saját szakállukra egyéb jövedelmező bűnözési ágazatokban is jeleskedtek – leginkább a szeszcsempészetben, a szerencsejátékban és a munkaügyi panamákban.

A Gyilkosság Rt., amelyet Szindikátus néven is emlegettek, körülbelül ezer embert ölt meg Amerikában: valamennyi esetben más gengsztereket. Mottójuk így hangzott: „Csak a mieinket öljük” – azaz: csak bűnözőket. A szervezett bűnözői csoportok közül ez volt a legszervezettebb – olyan olajozottan működött, mint egy kitűnően vezetett cég, csak épp a legközönségesebb helyeken. Így Brooklynban a végrehajtók rendszerint édességboltokban lebzseltek egy eldugott hátsó szobában, asztal, szék, whiskysüveg és egy telefon társaságában – az utóbbi arra kellett, hogy megkapják az instrukciót, kit és hol kell épp kinyírni.

Ezekben az édességboltokban, illetve a környékükön rendesen ott lógtak a zsidó srácok is, akik óhatatlanul ebben a légkörben nőttek fel, és naná, hogy nem a munka nélküli, vergődő szüleik álltak előttük példaként, akikbe mindenki belerúgott, hanem a hideg tekintetű, mindig elegáns, szivarozó gyilkosok, akiktől mindenki rettegett.

A Gyilkosság Rt. Szabályszerű igazgatótanáccsal működött, amelynek tagja volt többek közt 
Meyer LanskyBugsy Siegel, az olasz létére a zsidók közé beférő Charlie „Lucky” LucianoDutch Schultz és Louis Lepke Butchalter. Ha valaki el akart tétetni valakit láb alól, ezekhez az emberekhez kellett fordulnia, akik aztán hatékonyan intézkedtek – noha nem automatikusan. Az igazgatótanács szavazott arról, elfogadják-e a megbízatást, és ha ez megtörtént, a legfőbb főnöknek, Meyer Lanskynak még mindig vétójoga volt; valakit megölni csak úgy lehetett, ha arra Lansky áldását adta. Ki volt zárva, hogy valakit személyes okból mészároljanak le, ez ellentmondott a társaság alapszabályának. Tilos volt továbbá kormányhivatalnok, riporter, civilek, valamint az igazgatótanács bármely tagja megöletése. Kivételek persze mindig akadtak, így Dutch Schultzé, akit mégiscsak meggyilkoltattak.
Nem volt menekülés

A Gyilkosság Rt. országos szervezet volt, szolgáltatásait valamennyi államban el lehetett érni. A végrehajtás során meghatározott eljárást követtek. Elsőként megkötötték a szerződést. Ezt követte a bérgyilkos kiválasztása, sohasem abból az államból, ahol a bérgyilkosságot végre kellett hajtani, hanem mindig egy másikból. A bérgyilkos a helyszínre utazott, és figyelemmel kísérte áldozatát, annak érdekében, hogy kiszemelje a meggyilkolására leginkább alkalmatos helyet és időt, majd végrehajtotta a tettet, legtöbbször tűzfegyverrel, fojtogatással vagy jégcsákánnyal, majd eltüntette a tetemet (jobbára elégette valahol egy veremben), azután vonatra szállt, és távozott az államból. A rendőrök nem találtak gyanúsítottat, indítékot, tanút, semmit.

A célszemély csak nagy ritkán menekülhetett sorsa elől, és a meggyilkoltatás a bandatagokat is fenyegette, ha például túl sokat tudtak. Igazán csakis akkor érezhette valaki biztonságban magát, ha boss volt, nagyfőnök. A ritka megmenekülők közé tartozott 
Gangy Cohen, aki egy napon nyomtalanul eltűnt; nem sokra rá két gengszter, Pretty Levine és Dukey Maffeatore beültek egy moziba, és lám, kiszúrták az öreg Gangyt – a filmvásznon, a Golden Boy című filmben. Úgy tűnt, társuk filmszínészi babérokra vágyott – és álma valóra vált. De Gangy Cohen a ritka kivételek egyike volt. Azok a gengszterek, akiket nem öltek meg a saját kollégáik, általában kötélen, villamosszéken vagy gázkamrában végezték, vagy börtönben rohadtak meg életük végéig.
Sólet nélkül maradt a Lansky család

A Gyilkosság Rt. legbefolyásosabb bossáról, Meyer Lanskyról megannyi legenda kering; ezek egyike, hogy egyszerre ismerkedett meg Benny „Bugsy” Siegellel és 
Charlie, avagy Salvatore „Lucky” Lucianóval (balra), akik épp veszekedtek. Lansky ennek úgy vetett véget, hogy leverte Lucianót, akire ez olyan mély benyomást tett, hogy legott védelmet ajánlott neki; amire Lansky a fáma szerint azt válaszolta, oda dugja fel a védelmet magának, ahová nem süt fel a nap. Bátorságát nagyra értékelték, és hamarosan jó barátságot kötött Lucianóval meg Siegellel.

Ha volt valaha gengszter, akit a nyomor ösztönzött a bűnözői pályafutásra, az Meyer Lansky volt. Odahaza nem volt elég nagy tűzhelyük ahhoz, hogy megfőzzék a sábeszi sóletet, ezért a mama péntekenként egy tízcentest nyomott a markába és a pékhez szalajtotta, aki megengedte nekik a saját kemencéje használatát.
Az ifjú Meyer útja a pékhez menet szerencsejátékot játszó kölykök mellett vezetett el, és kísértést érzett, hogy maga is szerencsét próbáljon; de elvesztette a feltett tíz centjét, és a Lansky família azon a sábeszen sólet nélkül maradt. A gyerek úgy érezte, kibabrált az egész mispóhéval, de mindenekelőtt az imádott édesanyjával. Megesküdött mindenre, ami szent: ez volt az első és az utolsó alkalom, hogy veszített.

Minden szabad idejében a kockázást tanulmányozta, s ki is tanulta annak az összes csínját-bínját, majd egy újabb pénteken ismét feltette a tízcentest – és most nyert. Többé a sábeszi pénzzel sohasem játszott – mert már megvolt a saját játékpénze. Végigkockázta az egész Lower East Side-ot, és soha többé nem veszített. Matracában kazalnyi bankjegyet rejtegetett, és a siker meghozta magával a filozófiát is. Ez pedig Meyer Lansky megfogalmazásában így szólt: a zsidókkal mindig is úgy bántak, mint a kutyákkal, de ő majd megadja nekik az illő társadalmi rangot, és gondoskodik arról, hogy az ilyesmi ne történjék meg.

Az évek során Lansky (balra) a Szindikátus csúcsára emelkedett, és az ő tudta és beleegyezése nélkül senkit sem tehettek hidegre. Lansky általában mindenkivel, még ellenségeivel is törekedett a kiegyezésre; ezt jól példázta az is, hogy barátságot tudott kötni Lucianóval meg Siegellel. A gyilkosságokon kívül illegális szerencsejátékok szervezéséből és pénzmosásból élt. Ám neki is volt tanítómestere. Amit tudott, a többi zsidó gengszterhez hasonlóan a hírhedt 
Arnold Rothsteintől tanulta – nem csak a szervezett bűnözés felépítését és vezetését, de az öltözködést és az etikett bizonyos szabályait is. Rothstein nem csak gengsztert, de úriembert is akart nevelni a kisinas Lanskyból.

Akkoriban Rothstein volt nem csak a Gyilkosság Rt., de az egész amerikai maffiavilág első számú alakja. Ő tette olyanná a maffiavilágot, amilyennek mi a filmekből ismerjük. Nézzünk meg bármilyen gengszterfilmet: ha nem Arnold Rothstein, az a film teljesen másként alakul. Egy arisztokrata is megirigyelhette volna viselkedését, holott ő is csontszegény mispóhéból származott – talán ennek köszönhetően jött rá arra, hogy nem érdemes beállni a sorba, s az élet nagy országútja szélén battyogva tátania a száját, hanem el kell vennie azt, ami megilleti. Foglalkozott majdnem mindennel, de leginkább szerencsejátékkal és szeszcsempészettel. Különféle beceneveken ismerték, de leginkább Big Bankrollnak, Kövér Bankókötegnek emlegették, mert állandóan hatalmas mennyiségű készpénzt hurcolt magával, és nála a jatt ötven dollárnál kezdődött – akkoriban! –, még abban az esetben is, ha a zöldségestől vett a piacon egy almát. Nevezték Agynak is, hiszen a szervezett bűnözést a ma ismert formában ő álmodta meg. S neve kezdőbetűi után emlegették A. R.-nek. Szeretett és tudott biliárdozni; egy alkalommal szerencsejátékos ellenfelei úgy akartak kitolni vele, hogy Philadelphiából elhozatták 
Jack Conwayt, az akkori idők biliárd-szupersztárját. Az összecsapás csütörtök estétől szombat reggelig zajlott; Conway, aki vesztésre állt, még folytatta volna, de a biliárdszalon tulajdonosa nemet mondott, mert látta, hogy már egyikük sincs magánál. Az ellenfelek végül békében elmentek egy török fürdőbe, hogy valamelyest magukhoz térjenek.


Rothstein (a képen, élete vége felé) mániákusan kereste a fiatalokat, a friss vért, és ha valakin azt látta, kitűnő gengsztert tud belőle faragni, nem habozott. Így toborozta Lucianót, s így Meyert is. Ha valakit Rothstein toborzott, az annyit tett, hogy az illető kispályásból nagymenővé lépett elő. Rothsteint az illető etnikuma nem izgatta, nemzetközi bandát gyűjtött maga köré, amiben voltak a zsidókon kívül írek, olaszok, feketék, sőt női gengszterek is.

Ő sem ágyban, párnák közt végezte. 1928. november 4-én lőtték agyon ugyanott, ahol Lanskyval elbeszélgetett annak idején.
Meyer Lansky balsikerű alijája

1920-ban ismerkedtek meg egymással, ő meg Lansky; először egy bármicván találkoztak, ahol Rothstein felfigyelt az éles eszű kölyökre, és még aznap meghívta a Park Central Hotelbe, ahol hat órán át dumáltak. Rothstein elmagyarázta a feladatot: Lucianóval párban kell szeszt csempészniük különféle külföldi országokból (ez volt a prohibíció korszaka). Ahogy mondani szokás: Rothstein olyan ajánlatot tett Meyernek, amit az nem utasíthatott vissza. Ez lett karrierje első nagy állomása, amit még sok más követett, főleg a szerencsejátékok terén: Havannában ő működtette a Montmartre Clubot, Las Vegasban ott volt a Flamingo alapításánál.

Meyer Lansky 1970-ben alijázott a Hazatérési Törvény alapján, amely kimondja: valamennyi zsidónak, továbbá házastársuknak és leszármazottainak joga van az izraeli állampolgárságra. A törvény azt nem mondja ki, hogy a tömeggyilkos gengszterek ez alól kivételt képeznének, így Lansky joggal bízott abban, hogy a Szentföldön békés öregkor vár rá (a képen az Olajfák Hegyén látható, a háttérben a jeruzsálemi Óvárossal). Az Egyesült Államok azonban jókora nyomást gyakorolt a zsidó államra, amely végül távozásra szólította fel – ugyan informálisan, de annál határozottabban, 
Golda Méir személyes utasítására – a kivénhedt gengsztert, aki előbb Paraguayba menekült volna, ám miután onnan is kiebrudalták, Floridába repült és feladta magát. Meglepő módon azonban csak adócsalás miatt vonták felelősségre, és az alól is felmentették. Ez több alkalommal megismétlődött. Lansky a gazdag nyugdíjasok nyugodt életét élte az 1983. január 15-én bekövetkezett haláláig. Gyötörhette a lelkiismeret, amelyet a halálos ágyán azzal kívánt leszerelni, hogy kijelentette: személyesen ő maga soha nem gyilkolt meg senkit.
Aki majdnem megölte Goebbelst és Göringet

Ami Bugsy Siegelt (jobbra) illeti, ő Vegasban kezdte. Igazi forrófejű volt, abból a fajtából, amely előbb lő, és csak aztán kérdez; hamisítatlan, nehézsúlyú szociopata, aki habozás nélkül képes volt végezni, éspedig különösebb indok nélkül, a legjobb barátjával is – ezért is kapta a Bugsy, Bogaras melléknevet, amit azonban a jelenlétében sohasem emlegettek, mert azt szenvedélyesen gyűlölte. Ha gyűlölt valamit, akkor gondok voltak, márpedig ha gondok voltak, a bogarak teljes létszámban elszabadultak nála.

Legjobb haverja Lansky volt; mindketten alapító tagjai voltak a Gyilkosság Rt.-nek: Meyer az agy, Bugsy az izom. A mítosz szerint Bugsy csinálta meg Las Vegast, de ez ebben a formában nem igaz – bár az ötlet, hogy Nevadában kaszinóvárost kéne csinálni, egyértelműen az ő fejéből pattant ki. Maga volt a megtestesült gengszter, abban a formában, ahogy azt ma elképzeljük. A. R. tanítványaként azonban jó ízlésre tett szert, úriemberként volt képes viselkedni, és sokra tartotta a nőket.

Számtalan valóságmag nélküli legenda kering róla; a megtörtént események közé tartozik, hogy Bugsy kis híján kinyírt két náci fejest – 
Hermann Göringet, a Luftwaffe parancsnokát és Joseph Goebbels propagandaminisztert.

Bugsy szép számmal tartott szeretőket; ezek egyike, 
Dorothy DiFrasso a férje révén kapcsolatban állt Benito Mussolini fasiszta diktátorral. DiFrassóéknál rendszeresen vendégeskedtek különféle rendű és rangú nácik, s Bugsy egy alkalommal hivatalos volt, épp amikor Göring és Goebbels is tiszteletét tette. Bugsyban felébredt a zsidó, és elhatározta, hogy hidegre teszi mind a két gazembert; ebben Dorothy akadályozta meg, aki sírva könyörgött, hogy ne tegye, mert ezzel az ő életének is vége. Bugsyban ezután a lovag ébredt fel, és sajnálkozva bár, de letett a tervről, ami nagy kár, mert két igen sötét gazembertől szabadította volna meg ezt a világot, jócskán javítva a saját renoméján is. De anélkül szállt a sírba, hogy ez megtörtént volna. 1947. június 20-án gyilkolták meg az otthonában, máig ismeretlen körülmények között: szitává lőtték (balra fent).
„Lepke” és Abe Reles csúf halála

A Gyilkosság Rt. egyik legzavarosabb figurája Louis „Lepke” Butchalter volt (jobbra), akinek ocsmány gyerekkor jutott osztályrészül. Beceneve, a Lepke a jiddis Lepkelah rövid verziója, ami körülbelül Lajoskát jelent. Lajoska – ugyancsak Arnold Rothstein tanítványa – boss volt a Gyilkosság Rt.-ben. Főképp munkaerőpiaci disznóságokban utazott. Az Rt. hanyatlása idején illegalitásba kényszerült. Az FBI legendás főnöke, 
J. Edgar Hoover elbeszélgetett Lepke egyik riporter haverjával, aki meggyőzte a gengsztert, jöjjön elő a búvóhelyéről. Ő lett az egyetlen boss, akin valaha Amerika történetében végrehajtották a halálos ítéletet. 1944. március másodikán küldték villamosszékbe Mendy Weisszel és Louis Caponéval együtt, aki csak névrokona volt Al Caponénak. Leborotválták a fejüket, sót hintettek a koponyájukra, hogy felitassa az izzadtságot, majd rákapcsolták a testükre az elektródákat. Miközben kisütötték Lepkét és társait, mint valami pirítóst, a jelenlévő rabbi káddist mondott.

A Gyilkosság Rt. legjelentősebb és legmegbízhatóbb végrehajtó embere 
Abraham „Kid Twist” Reles volt (balra), aki Brooklynban született és nevelkedett. Becenevét, a Kid Twistet a tizenkilencedik században már viselte egy kollégája, Max Zwerbach. Kedvenc fegyvere a jégcsákány volt, s elvei ellen valónak tartotta, hogy bárkit felnyomjon. Egy napon azonban valamiféle megvilágosodása támadt, besétált a rendőrségre, és mindent, amit csak tudott, elmondott. Ez elég sokáig tartott, s a vallomással hetvenöt spirálfüzet telt meg. A vallomása nyomán letartóztatott emberek tárgyalása idején védelemben kellett őt részesíteni. A brooklyni Half Moon Hotelben szállásolták el további olyan cimboráival, akik ugyancsak köptek: Dukey Maeffatoréval, Sholem Bernsteinnel, Allie Tannenbaummal, Pretty Levine-nel és Mickey Sycoff-fal. Reles azzal múlatta az időt, hogy a rádiót hallgatta és hülye tréfákat űzött a többiekkel. Betegsége egyre inkább elhatalmasodott rajta, szobatársát főként azzal ingerelte, hogy kilószám köhögte fel a véres slejmet, amit valamilyen megfontolásból az ablakpárkányon tárolt egy whiskyspohárban. Csak akkor ürítette ki, amikor már csurig volt.

Ez tette-e, vagy valami más, Abe Relest mindenesetre holtan találták egy szép napon, tíz emelettel lejjebb, kinn az utcán (jobbra). Van, aki azt tartja, nem bírt együtt élni a bűntudattal, ezért végzett magával; van, aki szerint a többiek elégelték meg a viselkedését és a gusztustalankodásait. Egy harmadik verzió szerint egy őr lökte ki, akinek számos jó oka volt erre. A rendőrség szerint viszont egyszerűen részegen ki akart lógni a városba, ezért a csíkokra tépett lepedőjéből kötelet szerkesztett, és leereszkedett, ám a lepedő nem bírta el a súlyát. Akik a hulláját megtalálták, azt állították, vigyorgott holtában.
A kikeresztelkedett zsidó gengszter
Arthur „Dutch Schultz” Flegenheimer volt a Szindikátus egyetlen bossa, amelyet – a szabályt erősítő kivételként – maga a Szindikátus tett el láb alól. Sörbárónak is hívták, mert az alkoholtilalom idején elsődlegesen e nedű csempészetével foglalkozott. Ő egy tizenkilencedik századi német bűnöző nevét viselte. Abe Releshez hasonlóan szerette és használta a becenevet. Bossként olyannyira paranoiás lett, hogy elszakadt az Rt.-től, és megalapította a saját bandáját. Ebben pusztán védelmi szempontok vezérelték.

Sajátságos módon épp a paranoiája lett a végzete, ugyanis meg akarta gyilkoltatni 
Tom Deweyt, az Egyesült Államok igazságügyi miniszterét, aki szerinte le akart számolni az amerikai maffiákkal. Szó, ami szó, Deweynek csakugyan voltak ilyen elképzelései, de egy miniszter meggyilkolása szöges ellentétben állt a Szindikátus első számú alapelvével. Dewey semmi szín alatt nem volt bűnöző, megölését nem lehetett megindokolni. Az igazgatótanács úgy döntött, kivégezteti Dutch Schultzot, mielőtt ő végezteti ki a minisztert – noha ez a döntés a kettes számú aranyszabálynak mondott ellene. A likvidálással Charlie „The Bug” Workmant bízták meg, aki a feladatnak a New Jersey-i Hoboken egyik sztékvendéglőjében tett eleget, ámbár nem jeles eredménnyel: a testőrök a helyszínen életüket vesztették, de maga a célszemély, noha három golyót is kapott a gyomrába, valamiképp el tudott vergődni a mosdóig, ahonnan a mentők vitték be a kórházba. Három napig húzta, míg kiszenvedett. Schultz bűnei felettébb számosak voltak, s az életét zsidó szempontból a lehető legocsmányabban fejezte be: a halálos ágyán (balra fent) kikeresztelkedett.

A nácizmus ellen, a zsidóság mellett

Az 1930-as évek szerte a világon az antiszemitizmus fellendülésével jártak, és ez alól, noha ma már aligha dicsekszik vele bárki, az Egyesült Államok sem volt kivétel. Különösen a Közép-Nyugat minősült fertőzött övezetnek, hála egyes keresztény hitszónokok tevékenységének. 
Charles Coughlin atya, a „detroiti rádiós pap” és a minneapolisi William Pelley nyíltan uszítottak a zsidóság ellen, és nagyjából azt követelték, amit a magyar törvényhozás végre is hajtott: a zsidók pozícióiktól való megfosztását és az országból való eltávolítását. Mint azt korábbi posztunkban említettük, 1933. május 29-én Louis T. McFadden pennsylvaniai képviselő náci gyűlöletbeszédet mondott el a washingtoni Kongresszusban. New Yorkban barna-, Minneapolisban ezüstingesek vonultak fel és terrorizálták a zsidó lakosságot. Miközben az „önmegtartóztatás” hazug és sehová sem vezető politikáját követő zsidó vezetők arra szólították fel híveiket, húzzák be fülüket és farkukat, majd csak elmúlik ez az egész – voltak mások, köztük rabbik is, akik a gengsztereket kérték meg arra, verjék szét a náci felvonulásokat.

A legtöbb fejfájást a Német-Amerikai Bund New York-i nagygyűlései jelentették. A helyzet kísértetiesen hasonlított a mai budapestihez: ezeknek a demonstrációknak véget kellett vetni, amihez viszont nem volt jogi alap. 
Nathan Perlman, New York állam egyik bírája személyesn Meyer Lanskyt kereste meg, de amikor kérését előadta, elmondta azt is: nem szeretné, ha Lansky legényei megölnének akár egyetlen bundistát is. Lanskyt lelkesítette a feladat, noha a feltétel nem tetszett, mert ő nagyon szívesen öletett volna bundistákat. Mindenesetre kijelentette: pénzt nem fogad el a munkáért. Később így vallott erről: „Zsidó voltam és együtt éreztem azokkal, akik Európában szenvedtek. A testvéreim voltak.”

Teltek-múltak a hónapok, és Lansky emberei bebizonyították, hogy az erőszakkal csak erőszakot lehet szembeszegezni: egymás után, módszeresen verték szét a náci demonstrációkat. Sokakat juttattak kórházba és nyomorítottak meg, de egyiküket sem ölték meg. Lansky élvezettel emlékezett vissza egy yorkville-i összecsapásra: „Az emelvényt horogkereszttel és Hitler arcképével díszítették. A szónokok belekezdtek. Mi csak tizenöten voltunk, de akcióba lendültünk. Néhányukat kihajítottuk az ablakon… A legtöbb náci nagy pánikban menekült. Kergettük és ütöttük-vertük őket… Meg akartuk mutatni nekik, hogy a zsidók nem mindig dőlnek hátra és tűrnek.”

Minneapolisban William Dudley Pelley szervezett „ezüstinges légiót” abból a célból, hogy Amerikát a kommunista-zsidó összeesküvéstől (!) megmentse. Pelley azt tartotta: ahogyan Mussolini és feketeingesei megmentették Olaszországot, és ahogyan 
Hitler és a barnaingesei megmentették Németországot, úgy fogja ő is Amerikát megmenteni. E tevékenységében a minneapolisi tiltott szerencsejátékok főszervezője, David Berman akadályozta meg, aki a zsidó közösség mellé állva úgy elverette a náci hordát, hogy porzott.

Berman tudomást szerzett róla, hogy az ezüstingesek a közeli Elk’s Lodge-ban tartanak nagygyűlést. Amikor a náci szónok értekezni kezdett a „kurafi zsidók” városból való kirúgásáról, Berman és bandája berontott, és tíz perc leforgása alatt kiürítette a termet. Maga Berman vértől csatakos öltönyében lépett a mikrofonhoz, és bejelentette: „Figyelmeztetés. Bárki, aki egy szót mer szólni a zsidók ellen, ezt kapja. Csak legközelebb még többet.” Bermanék még két gyűlést kergettek szét; ezzel hatékonyan véget is vetve a nácizmus minneapolisi térhódításának.
A gengszterek és Izrael

Szélsőjobboldali portálok előszeretettel hánytorgatják, hogy a zsidó gengszterek is hozzájárultak Izrael Állam létrejöttéhez. Ez pontosan így is volt, ezen azonban nincs semmi szégyellnivaló: a bűnözők e tettükkel sok mindent letörlesztettek abból, amit addig és azután elkövettek.

Maga Bugsy Siegel 1945-ben találkozott 
Reuvén Dafnéval, a Hagana emberével, aki pénzgyűjtő úton járt Amerikában. Egy közös barátjuk mutatta be őket egymásnak. „Maga azt akarja mondani nekem, a zsidók harcolnak?”, kérdezte Siegel. „Maga azt akarja mondani nekem, a zsidók embert ölnek?” Miután Dafne mindkét kérdésre igennel válaszolt, Siegel leszögezte: „Magukkal vagyok.” Dafne öt- és tízdolláros bankjegyekkel megtömött bőröndöket kapott tőle, összességében ötvenezer dollárt, ami akkor persze jóval többet ért, mint ma.

Nem Bugsy volt az egyetlen, akit elkápráztatott a tény, hogy a kétezer éve védekezni képtelen zsidó végre fegyvert fog és megvédi a hazáját. Állítólag Meyer Lansky maga is komoly összeggel járult hozzá Izrael megalapításához, de, mint láttuk, a zsidó állam nem honorálta ezt, és amerikai nyomásra távozásra kérte fel. Nála szerencsésebben járt a kevéssé ismert 
Joseph „Doc”Stacher, aki tíz évesen, 1912-ben került a mai Lengyelország területéről az Egyesült Államokba. Eredeti családneve Ojsztacser volt. Tevékeny szerepet vállalt Lansky mellett a zsidó-olasz gengszterek híres, 1931. évi kibékülésében. Főleg szerencsejátékban utazott, de csendestárs volt a Columbia Picturesben is. 1964-ben adócsalás miatt tartóztatták le, és csak azért nem toloncolták ki Lengyelországba, mert az akkor kommunista uralom alatt állt, és a szövetségi törvények tiltották, hogy bárkit kommunista rezsimnek kiadjanak. Frank Sinatra volt az, aki a Kneszet egyik ortodox tagját meggyőzte, segítsen Stachernek az alijában, s lőn. A gengszter 1965-ben alijázott, kimeríthetetlen forrásként szolgálva az izraeli újságíróknak, akik Lansky életrajzát megírták. 1977 márciusában hunyt el, immár törvénytisztelő állampolgárként.
A második világháború után

Az 1945 óta eltelt évtizedeket az jellemezte, s jellemzi máig, hogy az amerikai szervezett bűnözést a másod- és harmadgenerációs zsidó és olasz gengszterek tartják kézben, nem egyszer szoros együttműködésben. A hatvanas években Los Angelesben egyértelműen a zsidó bűnözés dominált. Manapság főleg az orosz bevándorlókkal vannak Amerikában súlyos gondok, így egyes zsidó hátterű bűnözőkkel is; sokakról kiderült viszont, hogy zsidóságukat csupán az amerikai vízum kedvéért hazudták-hamisították, s gátlástalan reprezentánsaik – például a hírhedt 
Ludwig „Tarzan” Fainberg (jobbra), aki többek közt tengeralattjárót adott el egy ízben az egyik kolumbiai kokainkartellnek – sokkal inkább viselik a szovjetorosz bűnözés típusjegyeit, mint a zsidóét.

Az Egyesült Államokban egy időben gyökeret vert az izraeli maffia is – nem kis részben nekik köszönhető, hogy Amerika első számú katonai szövetségese, Izrael polgárai nem utazhatnak vízummentesen Amerikába, és a mentesség megadása szóba sem került. 
Jehuda „Johnny” Attiász 1987-ben tette át a székhelyét New Yorkba, és azzal szerzett magának hírnevet, hogy lemészárolta honfitársát, a helyi heroinkirályt, Muszán Aljiánt, átvéve tőle egyúttal az egész iparágat. Nem csak a heroinból húzott sokmilliós hasznot, de a manhattani ékszernegyed történetének legnagyobb, négymillió dolláros rablását is az ő bandájának tulajdonították. Attiászt 1990-ben meggyilkolták, és ezzel az amerikai izraeli maffia is szétzilálódott, egyes gengtagok, mint Ron Gonén, köptek, és 1990 szeptemberében a banda maradékát letartóztatták.
 
Kiegészítés..
 
Üdv!Oké az írás,de engedj meg pár megjegyzést:

-A Gyilkosság rt-t nem emlegették szindikátusként,a szindikátus az olasz családoknak a vezetőiből állt,és ott lehetett néhány esetben pl Lansky,de csak azért mert szorosan együttműködött Luchanoval.

"Az évek során Lansky a Szindikátus csúcsára emelkedett, és az ő tudta és beleegyezése nélkül senkit sem tehettek "
-Ez nem így volt..Nagy volt a hatalma,de főleg a háttere miatt (pár olasz család)
-Seigellel együtt nőttek fel,szomszédok voltak.Luchano pedig zsarolni akarta,hogy adjon le a nyert összegből,de Lansky elküldte,és ez imponált az idősebb olasznak.

"„Csak a mieinket öljük” – azaz: csak bűnözőket."
-Ez sem igaz..Több tucat olyan embert öltek meg,akiknek semmi közük nem volt a bűnözéshez; illetve volt:nem fizettek a védelemért,máshonnan vették a piát stb..

"Akkoriban Rothstein volt nem csak a Gyilkosság Rt., de az egész amerikai maffiavilág első számú alakja."
-Rothstein-nek ténylegesen nem volt szerepe a Gyilkosság rt-ben.A Gy.rt eleinte piti banda volt,a Szindikátus "emelte" fel őket,mert kellett egy végrehajtó csoport,ami független a családoktól és etnikailag is vegyes.
-Rothstein egyébként nem volt szegény,jó családból származott,de kiváncsiságból gyakran csavargott,majd pedig az apja ki is tagadta mert nem zsidó lányt választott.

Személyes véleményem az,hogy nem voltak jó emberek,de a zsidóság a mai helyzetét (hatalmát) nagyon nagy mértékben köszönheti közvetve az akkori gengsztereknek.
Üdv,B
 

1 megjegyzés:

  1. Szia,

    Szüksége van egy hiteles 3% -os kamatlábra ?, Dante Paola szövetkezeti segítséget nyújtanak egyéneknek és szervezeteknek kölcsönökhöz.

    * Személyi kölcsönök (biztonságos és nem biztonságos)
    * Üzleti hitelek (biztonságos és nem biztonságos)
    * Kombinált hitel
    * Konszolidációs hitel és még sok más:

    Ha érdekli, hogy e-mailben megkapja az e-mailt, hogy engedélyezze a tranzakció folytatását, e-mailen érhető el: dantecooperativehelp@hotmail.com, gyors csevegéshez vagy whatsapp / +35677926593

    Minden jót,
    Dante Paola,
    Hívás / Kapcsolat +35677926593
    C.E.O / Általános tanácsadó.
    Dante Paola szövetkezeti segítség.
    dantecooperativehelp@hotmail.com

    VálaszTörlés