2019. május 9., csütörtök

Időzavarban









Időzavarban




Legendavadász - Az illuminátusok társasága, az Új Világrend nyomában



Létezik egy titkos, a világ gazdaságára hatalmas befolyással bíró szervezet, melynek kénye kedve szerint alakul emberek millióinak élete? Az illuminátusok befolyásos családok által alkotott, zártkörű csoport, melynek célja az alapítójuk által megálmodott új világrend megvalósítása.
Gondoltatok már rá, hogy van egy olyan titkos szervet, amely az egész világot irányítja? Az országok kormányait, a világbankot és még megannyi mást. Nos, néhány szóbeszéd szerint ez a társaság az illuminátusok társasága.
Szolgálják ezt a társaságot emberek és földönkívüliek egyaránt. Ők azok, akik minden nagyobb változást végbevisznek a földön. De mi lehet a szerepük? Talán le akarják igázni az emberiséget? Esetleg segíteni szeretnének rajtunk?
 
Illuminátusok
 
A társaságba kizárólag beleszületni lehet, ún. családon belül. Ezek az emberek mind nagyhatalmú vezetők.  Az illuminátusok modern változatát Adam Weishaupt (zsidó, jezsuita tudós, szabadkőműves) alapította 1776-ban négy barát segítségével: Francis Dashwood (jezsuita tudós, Hellfire klub), Marki Francois de Sade (jezsuita tudós, szabadkőműves), Kollmer (valószínűleg jezsui­ta) és Meyer Rothschild (zsidó, pénzember). Az az eszme fogalmazódott meg Weishauptban, hogy egy társaságot kell létrehozni, amely hatását mindenfelé kiterjeszti. A leghatalmasabb szellemeket öleli föl, az ész uralmának helyreállításáért munkálkodik, továbbá előremozdítja a vallásos s politikai felvilágosodást és az emancipációt.
Tanai szerint a vallásos dogmák és istentiszteleti formák elvetendők, csak a deizmus rendszere terjeszthető, és a köztársasági elvek a hirdetendők. Knigge betársulásával, és a szabadkőműves páholytól nyert támogatás folytán az új rend rohamosan terjedt. De ne vágjunk ennyire bele a történetbe, lássuk, kik is voltak az ő elődeik!
Az illuminati szó latin jelentése „felvilágosodott” vagy esetleg „megvilágosodott”. A történelem legalább négy nagyobb csoportról tud, akik vagy így, vagy hasonlóan nevezték magukat. Természetesen a cél ugyanaz volt: eltörölni a vallásokat, és kizárólagosan a deizmus rendszerét hirdetni. Meg akarták alapítani az Új világrendet, ahol kvázi mindent ők irányítottak volna.
Ez a négy társaság az Alombrád (Spanyolország), az entuziászta és vizionárus álmodozókból álló guerineteké (Franciao, 1684 körül), a misztikusok által alkotott egyesület (Belgium, XVIII. század második fele), és végül az illuminátusok rendje.
Nyilván a társaságok nem arattak osztatlan sikert, főleg nem a spanyol inkvizíció idején. Az Alombrád társaság vezetője nem volt más, mint Maria de Santo Domingo. Úgy hitte, hogy az embernek nincs szüksége sem papokra, sem vallásra, hiszen közvetlenül a testen keresztül képes beszélni Istennel. Nem sokáig maradt titokban az elméletük, hamar követőkre lelnek Franciaországban is. Ezek a társaságok már az illuminés nevet viselték. Az egyik legjelentősebb csoportot Pierre Guérin atya (hát nem érdekes?) alapította 1625-ben. Azt beszélik, hogy nem csekély eredményeket értek el a fehér mágia gyakorlásával.

Természetesen, ha a ma létező társaság gyökereit szeretnénk felkutatni, akkor azt Bajorországban kell keresnünk.
1776-ban John Adam Weishaupt teológiatanár május elsején megalapítja a Bund der Perfektibilisten (A tökéletességre Törők Szövetsége) nevű társaságot. Tulajdonképpen egy egalitariánus, jezsuita ellenes, antimonarchista szervezet volt rengeteg szabadkőműves ideológiával.
Később a nevet megváltoztatják az Illuminátusok Társaságára. Eleinte csak az öt alapító tagból állt, akik természetesen egy páholyból származtak. Az alapítókat egyre jobban zavarta a szabadkőműveseket övező egyre nagyobb nyilvánosság. Adam viszont olyan jó szervezőképességekkel rendelkezett, hogy egy év múlva már több mint száz taggal rendelkezett, 1780-ra viszont már több mint kétezren voltak.
Hamarosan elárasztották Európát az illuminátus körök: 1783-ra Franciaország, Németalföld, Svédország, Lengyelország és Magyarország is feliratkozik a listáraEgyre erősebbek és befolyásosabbak, s egyre komolyabban idegesítik a katolikus egyházat – no meg azokat a világi uralkodókat, akik tanácsadói között még ott voltak az 1773-ban feloszlatott jezsuita rend egykori tagjai.
Weishaupt egyre nagyobb radikalizmusa, állam- és egyházellenessége már nagyon zavarta a bajor választófejedelmet, és Károly Tivadar 1784-ben betiltotta az összes titkos társaságot. Mivel ez nem volt annyira egyértelmű mindenki számára, egy évvel később az illuminátusokat és a szabadkőműveseket is törvényen kívül helyezte. Weishauptot száműzték Bajorországból, majd Türingiai letelepedése után a távolból tudta szemlélni az általa létrehozott társaság utóéletét.
1789 decemberében Rómában őrizetbe vették a híres okkultista-kalandort (még rengeteg jelzővel illethetnénk) Giuseppe Balsamot, aki Allesandro Cagliostro gróf néven olyan halálos ellenségeket szerzett magának, mint Nagy Katalin cárnő, XVI. Lajos francia király, VI. Piusz pápa, vagy Giacomo Casanova.
 
 
Cagliostro gróf bizonyíthatóan szabadkőműves volt, ami akkoriban a pápai államban főbenjáró bűnnek számított, és halálbüntetést vont maga után. Miután elkapták a grófot, valószínűleg részletes tanúvallomásáért cserébe (több száz oldalon keresztül leírja, hogy a szabadkőművesek és az illuminátusok hogyan próbálják megfosztani a trónjától a Bourbon házat, és megbuktatni a katolikus egyházat) mindössze életfogytiglanra ítélik. Sikertelen szökési kísérlete után a Forte di San Leóban hal meg tüdőgyulladásban 1795-ben.
Természetesen a XIX. század beköszöntével nem volt olyan világtörténelmi esemény, amely mögött ne az illuminátusok árnyát fedezték volna fel a konteósok. 1803-ban egy kiugrott szabadkőműves, bizonyos Johann August von Starck filozófus és hittudós megjelenteti a filozófia diadala a XVIII. században (Triumph der Philosophie im achtzehnten Jahrhunderte) című könyvét, amelyben tisztán levezeti, hogy milyen megnyilvánulási formákat öltött a gonosz Görögországtól kezdve a középkoron keresztül egészen az illuminátusokig. John Robison (róla nem tudni, hogy volt e szerepe a valamelyik páholyban) skót akadémikus ugyancsak írt egy dolgozatot, aminek a neve Proof of Conspiracy, azaz Az összeesküvés bizonyítéka. Ebben a dolgozatban felvázolta az összes elméletét Weishaupt világuralomra töréséről.
Rengeteg találgatás létezik afelől, hogy Weishaupt és társai nem Türingiába mentek a kitiltásuk után, hanem egyenesen Észak-Amerikába, ahol George Washington meghívta őket a Mount Vernon-i ültetvényére, ahol ők készítették fel az USA majdani első elnökét, hogy az új államot illuminátus elvek szerint irányítsa. Tény, hogy Thomas Jefferson (az USA harmadik elnöke) nem titkolta csodálatát Weishaupt és társasága iránt.





Észrevétlen Spirituális háború a Társadalom felszíne alatt 


A Stabilnak hitt Civilizációnk, melyben egykor felnőttünk, lassan felfedi magát, és rosszabbnak tűnik, mint egy Orwelli rémálom. A gonosz, mint egy szociopata, óriás polip, lassan kiterjeszti magát az egész világra. Még a leggyanútlanabb polgár,
 
Észrevétlen Spirituális háború a Társadalom felszíne alatt...
 
aki szertartásszerűen mindennap a TV előtt ülve értesül a dolgokról, is érzi hatását. Szerencsére sokan egyre tisztábban látják, hogy mi történik, és néhányan különböző utakon a nyilvánosság elé tárják az igazságot, ami már önmagában is egy pozitív változást indít el. Azonban, amit gyakran figyelmen kívül hagynak, hogy a sötétség és a fény küzdelme a hétköznapi észlelésen túl zajlik, nem a fizikai síkon; Ez egy szellemi háború!
 
szellem0021
Az egyik fő cél, amin a színfalak mögött dolgoznak az, hogy létrehozzanak egy globalista értékeken alapuló világot, melyben a vallási értékeket humanista ateizmus pótolná. Ez a cél számos doktrínában szerepel, legnyilvánvalóbban a Bajor illuminátiéban, de megtalálható a marxizmus-tól kezdve a mai napig, mint a globalista kontrol változatai. Szarkasztikus módon számos vallási intézményre visszavezethető a nem hívők fanatikus üldöztetése, mely tulajdonképpen ma is folytatódik különböző alakokban.
A lista első pontja; „megszabadulni a spiritualitástól”, figyelembe véve további ezoterikus aspektusait is, mivel ezek a leginkább veszélyesek, és legegyszerűbb vallási szempontból (tág értelemben), megcélozni őket. A globalista propaganda leghatékonyabb stratégiája az volt, hogy létrehozzak egy istentagadó humanista hitrendszert, melyben igen fontos szerepet kapott a média, Hollywood, és az oktatási rendszer is. Néhány ateista érték a tudatosság elméletein alapul, miközben ténylegesen elnyomják az ezoterikus tanításokat és az tudatos észlelés fejlesztését.
Vagyis megakadályozzák az embereket, hogy olyan információkhoz jussanak, melyek segítenek látni a valóságot. A sors iróniája, hogy ennek a fajta ateizmusnak a legerősebb támogatói közül, sokan valóban részt vesznek a társadalom és az élet állítólagos igazságainak felfedésében. Mégis fanatikusan szemben állva a spiritualitással, tudatlan ügynökeivé válnak ugyanannak a globalista rendszernek, amit megpróbálnak feltárni, és sokuk ugyanolyan fanatikus a boszorkányüldözésben, mint a legtöbb kapzsi vallásos hívő.
 
szellem002
 
Egy bizonyos fajta erőtlen „spirituális” szemlélet megengedett, amíg valaki nem ás túl mélyre és nem rázza le a bilincseket az észlelésről, hogy vak maradjon az emberiség, hogy ne láthassa a valóságot; a társadalom nem azt várja el tőled, hogy láss, hanem azt, hogy alkalmazkodj.
Mindenkinek szabadságában áll felébredni, és lerázni a bilincseket! Ha valaki gyakorolja az asztrális kivetülést, és megfelelően felkészült a testelhagyásra, felfedezheti, hogy a sötétség entitásainak szervezett hierarchiája, szemben a fénnyel-fénylényekkel, egy háborút folytat ellenünk; És ez a harc minden pillanatban folyik.
Egy jól rejtett, globalista propaganda mögött vannak azok a sötét, ezoterikus tudást gyakorló „beavatottak”, akik társadalmat befolyásolják. Ők nem csak egy sor rituális hittel rendelkező embercsoport, akikről az emberek hajlamosak azt hinni, hogy modern sátánizmus követők. Ezek a sötét tudás adeptusai, (mesterei), akik elhagyják a testüket és azokkal társalognak, akik felébresztették a gonoszt az alsó világokban és befolyásolják a vallást. És itt a gyökere a globalista programnak; Ez nem a pénzt követése, hanem spirituális/vallási befolyás követése az alsó világokba (alvilágba).
A társadalom legtöbb szintjén, és a legtöbb hatalmi struktúrában vannak olyan vallásos hatások, amik lehetnek pozitívak vagy rettenetesek is. 
 
Egyes társadalmak vallások köré épülnek, de különbséget kell tenni a vallásos csoportok és a bajlós, gonosz csoportok között, különösen azok között, kiknek eredendően olyan követői vannak, akik a sötétség tanítványaiként elhagyják a testüket, s az alsó világokban (alvilágban) találkozzanak. Én azt hiszem, ezek között különbséget kell tenni a bigottság, az üldözés és a tudatlanság elkerülése végett. A vallásos tapasztalások legjobb fajtája mentes a vallási intézményektől, ami a magasabb realitások megtapasztalása, s az nem lenne tisztességes, ha elvennék a személyes jogot, a magasabb realitások megtapasztalásához.
Sok ősi időkbe gyökeredző eredeti szimbólumot használnak ma, de az emberek gyakran összekeverik ezeknek a szimbólumoknak a jelentését és tanításait, mivel legtöbben nem rendelkeznek a megfelelő ezoterikus tapasztalattal, ahhoz, hogy tudják, valójában mit is szimbolizálnak. Ez az ezoterikus tanok üldöztetését eredményezte, sokan azonosítják a gonosszal, s hogy lényegében egyenlő a sátánizmussal, de ez nem igaz, hisz ugyanaz különbség közöttük, mit a sötét, és a fehér tudás között– ők egymás ellentétei.
 
szellem001
Abban is félreértették az ősi tanokat, hogy a spirituális szimbólumok materiális értéknek tulajdoníthatók, mikor azok valójában az ezotériára utalnak. Ilyen elképzelések gyakran okot adnak olyan feltételezéseknek, hogy egy hibrid ember/földönkívüli fajt hoztak létre, hogy aranyat bányásszanak, s azok leszármazottai irányítják a társadalmat, már az ősi sumér korszak óta.
Ez valószínűleg az ezoterikus szimbolizmus félreértelmezése, ami igen gyakori. A.R. George-nak van egy érdekes tanulmánya a sumér szövegekről, ami ingyenesen letölthető; A Babiloni Gilgames eposz Egy másik gyakori félreértelmezés az, hogy az Arkhónok gonoszak voltak, (a kifejezést a gnosztikus Nag Hammadi könyvtári szövegek használják) - az Arkhón szó uralkodót jelent, és a gnoszticizmusban az arkhónok egyaránt jók és rosszak.
Könnyebb a múlt szimbolikájáról következtetéseket levonni, mint megérteni, hogy természetüknél fogva ugyanazokon a lelki folyamatokon mentek keresztül, amin az ókori nép is keresztülment, és ez azt mutatja, hogy a múlt szimbolizmusa ugyanúgy él, mint akkor, mivel ez egy univerzális nyelv a magasabb dimenziókban.
Az ősi népek spirituális tanításai gyakran beszámolnak olyan testen kívüli lelki élményekről, melyek az egyetemes megvilágosodás folyamatát reprezentálják. Mivel a megvilágosodás folyamata egyetemes, a kultúrák világszerte közvetítették azt saját idejükben és körülményeik szerint, s ez az egyik fő oka annak, hogy ugyanazok a szimbólumok jelennek meg a világ minden táján látszólag független kultúrákban.
Ez azonban nem zár ki, egy megosztott, az egész világra kiterjedő kommunikációt, vagy földi kívüli befolyást, inkább az a fontos hogy az ezotérikus/beavatott el tudja választani az üzenetet a múlt más információitól. Néhány ősi szimbólum útja a vallásokhoz, és olyan modern társaságokhoz vezetett, mint a szabadkőművesek. Egyes társaságok eredete a távoli a múltba nyúlik vissza, míg mások a titkos társaságok modern újra-rendeződései.
Gyakran nem tartalmaznak összefüggő üzeneteket a szimbolikájukban, inkább egy nagyon alapvető módon azt jelképezik, amit az aktuális titkos társaságuk jelképez. Némelyik társaság ritusai nagyon jók, és eredetüket tekintve hiteles ezoterikus tudást tartalmaznak, de sokan az idők során letértek az ősvényről, ahogy a beavatottak is elvesztették,  abbahagyták a tudás fehér alkalmazását, és átvette a helyét a hatalom és a pénz iránti érdeklődés, és hatalommal, befolyásos klubkapcsolatokkal rendelkező úriemberekké váltak.
És ezek nem éppen olyan titkos társaságok, akiket a sötétséggel való kapcsolat kényszerít, ugyanis a sötétséggel természeténél fogva minden egyén kapcsolatban van a belsőjén keresztül, és ott van mindenben rossz lelkiismeretben, hazugságban és cselekedetben.
Nem mindenki érdekelt a vallás és az okkultizmus minden szintjén. Ennek ellenére a társadalom hatalmi struktúrájának minden szintjén megtalálható a vallás befolyása. A polip fejénél levő legsötétebb hatásokkal kapcsolatos információkat nehéz megszerezni, de nem lehetetlen. Sok mindenre fényt derít egy tényfeltáró kutatás, de a tényleges gyökér, egy másfajta vizsgálattal fedezhető fel – testelhagyással.
Az ezoterikus tudás gyakornokainak lehetőségük van lemenni a sötétség nyúl üregén, és felfedezni a gonoszság eredetét, s hogy hogyan befolyásolja a sötétség munkája a társadalmat. Egyúttal az is láthatóvá, hogy ezek az erők, és a hatások hogyan szivárognak be a világba.
Nem tanácsolnám senkinek, hogy ki próbálja ezt a megfelelő ezoterikus előkészület nélkül, – mert szinte lehetetlen és nagyon káros lenne. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint mikor valaki az óceán mélyébe akarna lemenni megfelelő gyakorlás és búvárruha nélkül. A nyomás túl intenzív, ami még a kísérletet is veszélyessé és lehetetlenné teszi, ráadásul sokkos állapotba is kerülhet.
A gonosz hálózat leküzdéséhez egy jó hálózatra van szükség, amit mindenki formál, aki a szabadságért és az igazságért, a közös elvek egyesítő kötelékében, és azon belül a különbségek elfogadásán dolgozik. Ha néhányan megtámadnak másokat és elítélik őket, mert a spirituális nézeteik különböznek, ezzel nem segítenek, hanem az igazság eszközeit gyengébbé teszik.
Az is lehet, hogy a legerősebbek fogják megnyerni a csatát és valószínűleg létrehoznak egy olyan kultúrát, ami ki fogja zárni azokat, akik az igazságot spirituális és ezoterikus úton szeretnék keresni. A mai napig mindenhol vannak ezoterikus szimbólumok és hatásukat széles kőrben használják a társadalom hatalmi pozícióiban.
Sok ember az ezoterikus tudást egy ecsetvonással félresöpri és kineveti és ez azért hiba, mert sokan a befolyással bírók közül, a társadalom hatalmi Hierarchiának a magasabb szintjein kihasználják ezt; mert ők ismerik azok értékeit, amíg a nép többsége nem.
Ahelyett, hogy figyelmen kívül hagyná és a nyilvánosságért és által cenzúrázná és kiirtaná egy spirituális háborúban az ezoterikus tudást, azt inkább gyakorolni kellene, mert pont az, ami valójában segíthet a világnak. Azonban, ha az egyetemes spirituális elveket továbbra is kiszorítják, és semmisnek tekintik, soha nem lesznek eredményesek a sötétséggel szemben, mert az emberiség továbbra is egy ismeretlen ellenséggel harcol, így az elnyomó rezsimet felváltja majd egy másik, akiknek ugyanúgy nem számít, hogy az alapító eszmék milyen magasztosak voltak egykor.
 







Az első "lövések" már évekkel ezelőtt eldördültek a cyber háború harcmezején, közvetetten bőven érezzük ennek hatásait mi is. Ki állhat e mögött? Talán Kína vagy a terroristák váltottak bombáról internetre?
 




A cyber háború elkezdődött!



2012.05.16 07:50
A hidegháború évtizedekkel ezelőtt lezáródott, szerencsére megúsztuk, hogy a nagyhatalmak atomfegyverekkel essenek egymásnak. Változott a világ. Idén lesz a tízedik évfordulója, a new yorki-i World Trade Center ikertornyai lerombolásának, amely a terrorizmussal, mint újfajta háborús módszerrel ismertette meg a világot.
Tíz év és egy sor harc (Irak, Afganisztán) után észre sem vettük, hogy egy még újabb háború zajlik. Ez nem egy látványos támadással indult, mint amilyen Pearl Harbor vagy a tornyok megsemmisítése volt. A cyber háború valóssággá vált és nem katonák, hanem jól kiképzett, államilag támogatott hackerek vívják.

A terrortámadások célpontjai ártatlan civil emberek, a minél nagyobb megrázkódtatás és a minél nagyobb média figyelem elérése a cél. A cyber támadások célpontjai a kormányzati hivatalok és a nagyvállalatok, így emberéletekbe szerencsére nem kerülnek, de nagyon komoly hatással lehetnek a mindennapjainkra így is.

A McAfee azt állítja, hogy egy elhúzódó, hosszú távú támadássorozat zajlik elsősorban az Egyesült Államokban, de 80 további országban is. Változatos céllal és módszerrel próbálnak zavart kelteni a kormányzati intézmények működésében és adatokat lopni vállalatoktól, szervezetektől.

Az elmúlt öt évben 70 állami és magán cég, intézmény ellen zajlott beazonosíthatóan összehangolt cyber támadás. Természetesen nem tudhatunk meg minden részletet arról kik ellen és hogyan zajlottak ezek az események és azt sem, ki áll ezek mögött.

Az Operation Shady RAT nevű tanulmány csak a sajtóból már jól ismert eseteket hozza fel példának, mint például a Google elleni Operation Aurora támadást, ami mögött Kína állt. Ilyen volt a Night Dragon szisztematikus támadássorozat is nyugati olaj és gázipari cégek ellen.

Mint látható, a hackerek zavart kelthetnek például olajipari cégeknél, amely az olaj világpiaci árának befolyásolásán kívül akár ellátási nehézségeket is okozhat egy-egy térségben. A támadások célja a zavarkeltésen túl az értékes szellemi tulajdonok eltulajdonítása (ipari kémkedés) vagy kereskedelmi titkok megszerzése.
Épp a kényes információk miatt a legtöbb támadás nem kerül nyilvánosságra, de a cinikusan megjegyzik, hogy a Fortune Global 2000 vállalatok két csoportra oszthatók: akik tudják, hogy már megtámadták őket, és akik még nem tudnak róla.

Ezek, az országok által támogatott nagyszabású behatolások különböznek azoktól a magán jellegű, elszigetelhető támadásoktól, mint például az Anonimous- vagy a Luzlec-félék voltak, amelyek célja vagy a közvetlen haszonszerzés vagy csak szimplán a számítógépes bűnözés kategóriájába sorolhatók. Itt a lényeg az, hogy a hackereket egy állam pénzeli és támogatja a saját érdekei szerint.
A McAfee 2006 óta log-olja az ilyen eseményeket és állításuk szerint a teljes lakosság érintett volt már valamely cyber támadás során, számos amerikai kormányzati szervet (14 alkalom) sikeresen megtámadták már, de kanadai (2), dél-koreai (1) és indiai (1) példájuk is van, az ENSZ (1) sem úszta meg. A vállaltok sorában elektronikai (13 eset) és védelmi ipari cégek (13 eset) is vannak.

Az első "lövések" már évekkel ezelőtt eldördültek a cyber háború harcmezején, közvetetten bőven érezzük ennek hatásait mi is. Ki állhat e mögött? Talán Kína vagy a terroristák váltottak bombáról internetre?






PI Klub - Nano - Na ne!




 
"Mérgezés lehet az ára a nanoforradalomnak" - nézze meg az ember, ez is egy összevisszaesküvés Elme élet.
Fertőtlenítő aeroszolok, baktériumölő zoknik, vízlepergető festékek, kizárólag a rákos sejteket pusztító gyógyszerek: ezt ígéri a nanotechnológia. Ellenzői szerint a rendkívül apró részecskék károsak lehetnek az emberi szervezetre. A világ legnagyobb vegyipari vállalata, a BASF éves tudományos sajtókonferenciáján jártunk utána, milyen lehetőségeket és kockázatokat hordoznak az újfajta anyagok.
 
 

 

"Mérgezés lehet az ára a nanoforradalomnak" - nézze meg az ember, ez is egy összevisszaesküvés Elme élet.
Fertőtlenítő aeroszolok, baktériumölő zoknik, vízlepergető festékek, kizárólag a rákos sejteket pusztító gyógyszerek: ezt ígéri a nanotechnológia. Ellenzői szerint a rendkívül apró részecskék károsak lehetnek az emberi szervezetre. A világ legnagyobb vegyipari vállalata, a BASF éves tudományos sajtókonferenciáján jártunk utána, milyen lehetőségeket és kockázatokat hordoznak az újfajta anyagok.
Hé, nem felejtettetek el valamit? Tudjátok, onnan föntröl, a kondenzcsíkocskákból mutiCionilázadt a'la BillGates modifikillered...
"Kérem, kössék be a biztonsági öveiket, ez itt nem Isztambul" - kérte mosolyogva a gyárlátogatásra összegyűlt újságírókat idegenvezetőnk, a joviális török Pascha, mielőtt ráfordultunk volna az Ethanolstrasséra. A világ legnagyobb vegyipari vállalata, a hetvenes-nyolcvanas évek magnókazettáiról jól ismert BASF ludwigshafeni gyárában jártunk, jobban mondva buszoztunk egy röpke órán át.
Ahogy a különböző vegyületekről elnevezett utcákon kanyarogtunk a csővezetékek között, egyvalamit biztosan megértettünk: egy vegyészmérnök számára nincs haszontalan anyag, hiszen az egész gyár úgy fejlődött ekkora méretűvé, hogy a korábbi gyártási szakaszokban keletkezett mellékterméknek kerestek új alkalmazást. Ezekből azután újabb termékek születtek további melléktermékekkel, és így szép lassan, csaknem 150 év elteltével tíz négyzetkilométert hálóznak be a csövek.
A gyár dolgozói, ha egy távolabbi ponton szeretnék kiereszteni a gőzt (vagy a gázt), többnyire piros biciklijükre pattannak – a szín állítólag egy cseh cégnek köszönhető, mely pénz híján csak természetben, vagyis festékkel tudott fizetni egy szállítmányért, és ez az árnyalat volt a legolcsóbb.

 

Csövek, csövek és újabb csövek a BASF ludwigshafeni gyárában
Forrás: BASF/Bernhard Kunz


Az útvonalat ügyesen tervezhették meg német vendéglátóink, mert mire kezdett beszivárogni a buszba az utcákat elöntő állott kakaószag (távolabb a derékvastagságú zöld csövektől, melyekben mentol halad biztos úton a rágógumigyár felé), el is érkeztünk a BASF nanotechnológiai kutatásait bemutató sajtóesemény helyszínére.
Mi a nanotechnológia?

Képzeljük el, hogy a budapesti Nagykörúton állunk valamikor 2030 körül. Szippantsunk bele a levegőbe egy kellemes november végi estén, amikor a várost szokás szerint puha szmogtakaró borítja. Tüdőnk teniszpálya méretű felszíne minden bizonnyal új kihívások elé néz majd.

A dízelkorom mennyisége remélhetőleg csökken valamicskét, a régi fékpofákból és az épületbontásokból sem jut annyi azbeszt a levegőbe, mint korábban, ha azonban elektronmikroszkóppal vizsgáljuk a levegő szilárdanyag-tartalmát, új jövevények kerülnek a szemünk felé: apró ezüstszemcsék a fertőtlenítő aktívezüst-aeroszolokból vagy baktériumölő zoknikból, továbbá vízlepergető ruhákból és autófényezésből származó polimer-nanolemezkék, rengeteg titán-dioxid- és cink-oxid-nanorészecske a kozmetikumokból és naptejekből, és még ki tudja, milyen új anyagok.


Ezek a nanorészecskék méretük miatt gyakorlatilag akadálytalanul hatolnak át a légutak fizikai védelmi rendszerén. Lesznek köztük olyanok, melyek lassacskán kiürülnek a szervezetünkből, lesznek teljesen ártalmatlan vendégek, de a jelenlegi kutatások alapján nem tudjuk kizárni, hogy a sokezer-féle, ellenőrizetlen forrásból származó mesterséges nanorészecske között akadnak majd olyanok is, amelyek képesek kárt okozni.

A nanotechnológia hívei vízlepergető csodaszerekről, meglepő tulajdonságú új anyagokról és innovatív, a beteg szervezetét kevésbé terhelő rákgyógyszerekről beszélnek, ellenzői viszont éppen attól félnek, hogy a környezetünkbe kerülő nanorészecskék ugyanilyen könnyen bejuthatnak az emberi sejtekbe, és inkább elősegítik, mint csökkentik a daganatok kialakulását.


Az új találmányok elfogadása mindig érzelmi hullámvasúttal jár – mondta erről Stephan Förster, a Bayreuthi Egyetem fizikai kémia tanszékének professzora a BASF-konferencián. Először mindenki hatalmas várakozásokkal tekint rájuk (a nyolcvanas években nanorobotokat vizionáltak, melyek kis fémkarjaikkal helyre teszik a rakoncátlankodó vörösvértesteket), aztán következik a kegyetlen csalódás, amikor az ember nanorobot helyett csak egy zacskó fehér port lát, aminek a kutatók valamiért nagyon örülnek, majd ezt követi egy szép, folyamatos emelkedés, melynek során felfedezik a technológia gyakorlati alkalmazási területeit. Itt tartunk most.

Mitől is olyan különlegesek ezek a részecskék, melyek mérete a milliméter tízezred és milliomod része közé esik? Képzeljük el, hogy van egy grammunk valamilyen anyagból, és szeretnénk eloszlatni egy adott térfogatban. A hagyományos technológiákkal előállított anyagoknál valami olyasmit kapunk, mint amit az 1-es ábra mutat.


Ha ugyanilyen tömegű anyagot kisebb részecskékre tudnánk bontani, látható, hogy összességében sokkal nagyobb felületet kaptunk, anyagunk sokkal egyenletesebben tölti ki a teret, és az átlagos felület-felület távolság csökken (2). Így oldhatóbbá válik az anyag, a nagyobb felületek vegyi reakciókat segíthetnek elő, segítségükkel nagyobb elektromos kapacitások, a kisebb távolságokkal gyorsabb töltés és kisütés hozható létre például az akkumulátorokban.

Ha ugyanebből az anyagból vékony, párhuzamos lemezkéket tudunk gyártani, keresztirányban csökken az áteresztőképesség, hiszen a bejutó részecskéknek egy bonyolult labirintuson kell átverekedniük magukat (3). Ez nagyszerű lehetőséget ad hőszigetelő, vízlepergető, karcolásálló bevonatok készítésére.

A párhuzamos lapocskák hosszirányban is hasznosak lehetnek, ha áramvezetésről vagy szakítószilárdságról van szó (4). Erre jó példát ad az egyetlen atom vastagságú szénhálókból álló grafén, amely már igen kis mennyiségben is növelheti egy kompozit anyag vezetőképességét.

Végül a nanorészecskék az emberi sejtekhez képest is kicsik (mérettartományuk nagyjából egybeesik a vírusokéval). Ezért arra is használhatók, hogy különféle anyagokat célzottan a sejtbe juttassunk, méretük miatt az immunrendszer is lassabban reagál rájuk, és elérhető, hogy a vese is kiválassza őket, tehát ne halmozódjanak fel a szervezetben (5).


A nanorészecskék esetében a korábban megszokottnál sokkal nagyobb a hasznos felület. Márpedig az anyag csak a felületeken képes aktív lenni, ahol a rendszer más összetevőivel érintkezhet - egy szilárd szemcse belsejében csak halott tömegről beszélünk. Nanotechnológiával lényegében elérhető, hogy az anyag teljes tömege a funkciót szolgálja. A nanométeres mérettartomány alatt már molekulákat találunk - itt kezdődik a kémia birodalma.

Hogyan mérgezhetnek a nanoanyagok?

Bár a sajtókonferencián sok szó nem esett arról, hogy a cég növényi biotechnológiai (nevezzük nevén: génmódosítási) részlegét Amerikába telepítették 2012-ben, mert az unióban ezt a kutatási irányt nem támogatja, mégis érezhető volt, hogy a BASF vezetése tart attól, hogy a nanorészecskék környezeti és egészségügyi hatásaitól aggódók átpasszíroznak az EU-t vezető intézményeken valamilyen nanoanyag-regisztrációs vagy jelölési rendszert.

A felmerülő kérdésekre dr. Robert Landsiedel, a cég rövid távú toxikológia részlegének vezetője próbált előadásában válaszolni – mindjárt hozzátéve, hogy a névvel ellentétben hosszabb távú vizsgálatokat is folytatnak a nanoanyagokról.

A nanorészecskék kockázatainak felméréséhez tudnunk kell, milyen formában jelenhetnek meg, hogyan kerülhetünk velük kapcsolatba, és hogyan fejthetik ki hatásukat az emberi szervezetben. Előfordulhat, hogy valamilyen szilárd közegbe ágyazva jutnak el hozzánk (ilyenek a szén nanocsövekkel megerősített műanyagból készült teniszütők), de folyadékban vagy gázban eloszlatva is találkozhatunk velük (cink-oxid és titán-dioxid a naptejekben, vagy éppen a dízelkorom a levegőben).

A következő kérdés, hogy miként juthatnak be a testünkbe: a bőrön keresztül, lenyelve vagy belélegezve. Ha már ez bekövetkezett, meg kell vizsgálni, milyen átalakulásokon mehetnek keresztül, például előfordulhat, hogy a nanorészecskéket tartalmazó szilárd anyagot megrongálja a gyomorsav, és az addig a helyükön ülő nanorészecskék kiszabadulnak. Végül azt is vizsgálni kell, hogy a részecskék hova juthatnak el a testben, és ott milyen kárt okozhatnak.

Ismert, hogy bizonyos nanorészecskék a méretük miatt képesek áthatolni a test természetes határain, bejutni a véráramba, áthatolni a sejthártyán, sőt, bejutni a sejtmagba, miközben anyagukat önmagában nem találták veszélyesnek. Ez a kutatási terület meglehetősen újnak számít, így egyelőre annyit tudunk, hogy a részecskék elvileg okozhatnak gyulladást, beleavatkozhatnak a sejtfolyamatokba - beleértve az osztódást -, felületükön katalizálhatnak bizonyos reakciókat, nem kívánt anyagokat vihetnek be a sejtbe, de vannak teljesen ártalmatlan nanorészecskék is.

 

Ezüst nanolemezkék, amelyekkel egy műanyag vezetőképességét növelik

A nanoanyag teljes termékciklusa is fontos

Dr. Landsiedel figyelmünkbe ajánlotta a kutatási eredményeiket összefoglaló több száz oldalas kötetet, melyben a rövid távú (jellemzően - 90 napos) toxikológiai vizsgálatokkal legalább részleges válaszokat próbáltak adni a fenti aggályokra.

Kollégái több kísérletben is vizsgálták, hogy a szilárd közegbe (műanyagba, cementbe) ágyazott nanorészecskék (szén nanocsövek, nanoszilikátok) milyen mértékben képesek kiszabadulni különböző mechanikus és környezeti hatásokra. Az eredmények azt mutatták, hogy mechanikai hatásra gyakorlatilag nem szabadulnak fel nanoméretű részecskék, és a környezeti hatások (UV-sugárzás, hő, oxidáció) ellen is lehet védekezni megfelelő műanyagok, polimerek használatával. Ha viszont egy nanoanyagot tartalmazó termék hosszú életciklusát nézzük, akkor a végén (nem ellenőrzött égetésnél, szeméttelepen) előfordulhat, hogy szabad nanocsövek kerülnek a levegőbe, melyek sokkal stabilabbak, mint az őket körülvevő műanyag.


A szén nanocsövek, mint bizonyítottan mérgező anyagok, gyakran kerültek a kutatás fókuszába. Megállapították, hogy egyes típusok valóban hosszú ideig, lebomlás nélkül megmaradnak a szervezetben, és a tüdőben gyulladást okozhatnak, azonban a folyamat az eddigi kutatások alapján nem követi azt az útvonalat, amely az azbesztnél a rosszindulatú daganat kialakulásához vezet.

Landsiedel és társai egyik legfontosabb kutatásukban tizenhárom nano- és egy mikroméretű részecskékből álló fém-oxid-por hatásait vizsgálták patkányok tüdejében. Arra a következtetésre jutottak, hogy ezek többségükben nem okoznak semmiféle mérgezést, az immunrendszer (falósejtek) tevékenysége nyomán révén legfeljebb a közeli nyirokcsomókban mutathatók ki (kivéve a polimerrel kezelt szilikátot, mely megjelent a lépben). Ahol tapasztaltak is valamilyen mérgező hatást, ott is csak az anyag koncentrációjától függő gyulladást észleltek, vagyis egyszerűen a finom porok ismert hatása köszönt vissza, nem pedig valami teljesen új típusú nanotoxicitás.


Ha már fém-oxidoknál tartunk: vizsgálták a nanoszerkezetű titán-dioxid- és cink-oxid-tartalmú naptejek bőrre gyakorolt hatását, és még leégett bőrön is azt tapasztalták, hogy ezek a nanorészecskék nem képesek túlzottan mélyre jutni a többrétegű, részben elhalt sejtekből álló hámban.
A test határain innen

Annak tehát viszonylag kicsi az esélye, hogy a bőrön keresztül nanorészecske kerül a szervezetünkbe, de az emésztőrendszeren át nagyobb a kockázata, és belégzéssel a legnagyobb. A részecskét jobbára egy falósejt kebelezi be, amellyel elvileg a testet behálózó nyirokrendszer bármely részére eljuthat a részecske méretétől, alakjától, felületi töltésétől függően: így megjelenhet a vérben, a lépben, a májban, de a méhlepényen is átjuthat, sőt, átlépheti a vér-agy gátat is.

Általános megfigyelés, hogy a nanorészecskék e folyamat során nem bomlanak le, legfeljebb a felületükre tapadt fehérjéket és egyéb anyagokat távolítja el a falósejtek munkája. Egyesek közülük a májsejtek révén kiürülnek az epével, a kisebbeket (egyes 6 nm átmérőjű alatti fém-oxidokat és meglepő módon bizonyos vékony, de igen hosszú nanocsöveket) pedig kiválasztja a vese, azonban így is maradnak a szervezetben olyanok, amelyek sorsáról nem sokat tudunk.

Ha egy részecske már bent van, és egy ideig bent is marad szervezetünkben, talán a legfontosabb kérdés, hogy képes-e káros hatást kifejteni génjeinkre (szakszóval ez a genotoxicitás). Az irodalomban fellelhető genotoxicitási vizsgálatokat összegezve Landsiedel 2012-es cikkében mindenekelőtt arra hívta fel a figyelmet, hogy a kutatási terület újdonsága miatt még nem alakultak ki megfelelő szabványok a nanoanyagok ilyen vizsgálataihoz, vagyis a kísérlet megismételhetősége-ellenőrizhetősége érdekében a nanorészecskéknek több jellemzőjét kell pontosan rögzíteni a „hagyományos” anyagokhoz képest.

Így látható, hogy valóban léteznek a sejtek örökítőanyagát befolyásoló nanorészecskék, azonban hatásuk függhet a kísérleti körülmények esetleges részleteitől (más esetekben a lényegtelennek tartott szennyezésektől és azoktól az anyagoktól, amelyeket csak a nem élő szervezettel folyó kísérletekben használnak, és megtapadnak a nanoanyag relatíve hatalmas felületén).


Hogy állunk most? Valós veszély, hogy a nanoanyagok károsíthatják a géneket, de még alig vannak összehangolva és szabványosítva a különböző, élő és nem élő szervezetben lefolytatott nanoanyagos kísérletek, az in vivo és az in vitro vizsgálatok. A nanoanyagokat még nem is osztályozták úgy, hogy az alapján konkrét vizsgálatok nélkül viszonylag biztos következtetéseket lehetne levonni arról, hogy mennyire mérgezők.
Nanotűk a szénakazalban

A nanoanyagok veszélyeit tehát éppen azok a tulajdonságok adják, melyek előnyeiket is jelentik: kis méretük, hatalmas fajlagos felületük és elképesztő sokféleségük. Nem is véletlen, hogy Robert Landsiedel kolléganője, aki a nanotechnológiáról folytatott társadalmi párbeszéd előnyeiről beszélt, sokat emlegette azt a jelképes mérleget, amelynek egyik serpenyőjében az innováció, a másikban pedig a kockázat áll.

 

A cement vízállóságát növelő polimer nanorétegek


Ha egy cég olyan komoly erőforrásokkal rendelkezik, mint a BASF, képes lehet ezt a mérleget a jó irányba billenteni, hiszen kiterjedt vizsgálatokat végezhet az új anyagokon, mielőtt piacra dobná őket, ráadásul egy olyan jól szabályozott környezetben, mint Nyugat-Európa, a termékek életciklusának ellenőrzése is többé-kevésbé megoldható. A világ többi részén azonban a mérleg könnyen a másik irányba billenhet. A nanotechnológiai forradalom kitörésével várhatóan egyre-másra nyílnak majd olyan üzemek, melyekben ellenőrizhetetlen körülmények között készülnek nanorészecskéket tartalmazó termékek.
Kiszűrésükhöz távolról sem elegendőek a hagyományos anyagvizsgálati módszerek, amelyekkel például a szennyező vegyi anyagok kimutathatók, hiszen az egészségre káros nanorészecskék anyaga rendszerint egyáltalán nem különleges – csak az alakjuk és a méretük. Rengeteg módszer létezik arra, hogy a nanorészecskék jelenlétét és méreteloszlását vizsgáljuk, azonban a részecskék jellemzéséhez karakterizálásukhoz bonyolult minta-előkészítési eljárásra és elektronmikroszkópos vizsgálatra van szükség.

Tanulság? A nanoanyagok elkülönítése és vizsgálatuk automatizálása jelenleg még távoli cél, így amíg ezek a módszerek nem lesznek széles körben elérhetők, csak abban bízhatunk, hogy a korábban említett jelképes mérleg a jó irányba billen.

...........................................................................................................
Módszerek a nanorészecskék kimutatására:
 
Viszonylag egyszerűbb a dolgunk, ha csak a részecskék méreteloszlását szeretnénk megmérni.
Megvizsgálhatjuk a mintán átbocsátott fény szóródását (fotonkorrelációs spektroszkópia, PCS),
méretarányosan "felhizlalhatjuk" a nanorészecskéket, hogy azután már optikai módszerekkel
vizsgálhatóak legyenek (kondenzációs részecskeszámlálás, CPC), megfigyelhetjük töltött részecskék
mozgási sebességét elektromos térben (differenciális mobilitásanalízis, DMA), szilárd anyagoknál
használhatunk röntgendiffrakciót (XRD), de ezeken felül még számos más módszer ismeretes.
Az részecskék alakjának vizsgálata sokkal körülményesebb, ugyanis egyrészt reprezentatív mintát
kell vennünk, ami egy bonyolult anyagnál nem is olyan egyszerű, másrészt a minta-előkészítés
igen munkaigényes. Használhatunk transzmissziós elektronmikroszkópot (TEM), ahol
vákuumkamrában elektronnyalábot irányítanak a mintára (ezt a két körülményt tehát el kell
viselnie a preparált anyagnak károsodás nélkül), a pásztázó elektronmikroszkópiánál (SEM)
ráadásul a minta felületét elektromosan vezetővé is kell tennünk, végül az atomerő-mikroszkópiánál
(AFM) a felületet pásztázó tű tapogatja le, melynek mozgását egy lézersugárral mérik.
Itt a minta megfelelő tapadásának és stabilitásának elérése okozhat gondot.
 


 MAGYAR MÉRFÖLDKÖVEK a tudomány felé vezető úton
- vitéz Hamvas J. József írása
2012.06.10 11:02
 
A Rákóczi Alapítványnak a második ezeregyszázéves évfordulóra készült munkája
1996
Kivonatok
Mikor több mint negyven évvel ezelőtt először kezdtem gyűjteni ezt az anyagot és felfedeztem mérhetetlen, majdnem kimeríthetetlen gazdagságát, boldogság és lelkesedés ragadott magával. E lázas munka közepette elhatároztam, hogy e bő kincset meg kell osztanom a magyar fiatalsággal és a világgal.
Kezdetként képzeljük el, hogy a tudomány hosszú országútját egy időgép segítségével járjuk be, melynek lámpáival csak a magyar mérföldköveket világítjuk meg.
Nézzük csak! Mi lehet ez a négykerekű, acélrugókon függő jármű? Ez az acélrugós jármű eredetileg a Komárom megyei Kócs faluból jött, ami megmagyarázza nevét: Kócsi. E 14. századbeli szó az alapja a német Kutsche, az angol coach kocsit jelentő szónak. Itt ugyancsak meg kell jegyeznünk azt, hogy magyar lovasok ajándékozták meg a világot a kengyellel. A kovászos kenyér is magyar találmány. Magyar lovasok kenyere volt, akik ezt vitték magukkal a szárított és porrá tört hússal együtt katonai útjaikon. Az Encyclopaedia Britannica szerint a rézfeldolgozás is magyar találmány.
Az első magyar iskolát a tizedik század fordulóján alapította Géza fejedelem, a Szent Benedek renden belül.
Az első magyar egyetemet Nagy Lajos királyunk alapította a 14. században Pécsett. A Buda-i egyetemet Zsigmond király alapította a 14. század elején. A négytagozatos Pozsonyi Egyetemet 1467-ben építették, a nagyszombati Pázmány egyetem 1635-ben nyitotta meg kapuit, 1777-ben Budára költözött, majd Pesten állapodott meg.
Könyvek szükségesek a tudományos ismeretek terjesztéséhez. A legelső könyvet Mátyás király uralkodása alatt nyomtatták Magyarországon, megelőzve Angliát, Svédországot és Spanyolországot.[1] Ezt 1483-ban Budán nyomtatták Hess Endre nyomdájában; a könyv címe a jellemző: "Chronica Hungarorum".
Az első közkönyvtár már a 15. században működött Bártfán. Az egyház működtette és később a helyi hatóságok vették át.
Az első jelentős számtan-tanulmányt Mester György írta latin nyelven a Németalföldön, 1499-ben.
Bagellardus Pál 1472-ben már írt könyvet a gyermekbetegségekről; János 1358-ban írt az orvostudományról; Dénes oktant (logikát) tanított 1474-ben a bolognai egyetemen, ahol Gergely is ugyanezt tanította.[2]
Budai Briccius a prágai egyetem rektora volt 1415-ben, ugyanezen idő alatt Pannonius Christopher is ezt a tisztet töltötte be egyszer, Bálint pedig négyszer volt a Kőnigsbergi Egyetem rektora.
A Bécsi Egyetemnek 1413 és 1639 között 139 magyar egyetemi tanára volt, s az 1500-as években rektora is magyar, Hungarus Ladislaus.
 
Zsámboki János (1531-1584) történész volt. Könyvtárának megmaradt darabjaiból szedte össze és alkotta Miksa császár a saját könyvtárát, melyek között Mátyás király híres Corvinái is szerepeltek.
 
 Egy papírgyárat  Margittan alapítottak 1546-ban, messze megelőzve ezzel Angliát. A 16. század közepén I. Erzsébet angol királynő bányászokat hozatott Légrádról Angliába, hogy megtanítsák az ottaniakat a korszerű bányaszerkezet építésére, s arra, hogy hogyan lehet alagutakat vízmentesíteni. Ugyanezen bányászok vezették be a vonatok fa-vágányon való közlekedésének a módját. Az angolok megtanulták a házak faszerkezetek való építését, melyet a mai napig is "Hungarian riffle"-nek hívnak; a vasolvasztó kohókat "Hungarian mill"-nek hívják Angliában.
Ugyancsak magyar alapozta meg az angol üveg-ipart 1556-ban. A Worchester-Strombridge üveggyár melletti dombot máig is "Hungarian Hill"-nek, magyar dombnak hívják.
Rettenetes Iván[3] magyar kohósokat alkalmazott olvasztó-kohóinál.
A 16. században a magyarok  Verancsics Faustus-tól (1551-1617), a veszprémi vár kapitányától örökölték a merőleges tengelyű szél-turbinát. Ugyancsak ő volt az ejtőernyő felfedezője, ami a török elől való menekülők előtt nyitotta meg az utat.
Ségner János (1704-1777) fizikus és orvos Pozsonyban született. Szakmai útja a Jénai Egyetem tanáraként kezdődött Németországban, Göttingen és Halle közbeeső állomásokkal. Segner volt az első, aki először fedezte fel azt, hogy a fény időben terjed. Legjobban ismert találmánya a Ségner kerék, mely a reactive turbinák és motorok őse, s ezeket a mai lökhajtásos gépeknél is használják.
Balsaráti János Vitus (1529-1575) V. Pál pápa orvosa volt. Gyöngyösi János (1707-1769) Erzsébet és Katalin orosz cárnők udvari orvosa volt.
A világ első Műszaki Intézete, a budai Institutum Geometricum 1782-ben nyitotta meg kapuit.
A találékony Kempelen Pázmándi Farkas (1734-1804) Pozsonyban született. Nagyon alapos megfigyelésen alapuló beszélő gépeket és motoros szövőszékeket szerkesztett, valamint ő szerkesztette a pozsonyi pontonhidat. Ő volt az első, aki vakok számára olvasható írásrendszer kialakításán dolgozott. Legragyogóbb találmánya a sakkozó gép.
Jelki András (1730-1783) egy bajai kalandvágyó szabó volt, aki a Holland kormány japán követe lett.
Benyovszky Móric (1741-1786) a kalandok legendás szerelmese a lengyel szabadságharcokban küzdött, ahol az oroszok elfogták, és Kamcsatkába hurcolták. Később megszökött. Háromszáz katonával - hogy az őt küldő franciákat csodálatra késztesse -  Madagaszkárba ment, ahol e sziget szeretett kormányzójává vált.
A következőkben kétszeres mérföldkő hirdeti a magyar elme nagyszerűségét apa és fia, Bolyai Farkas (1775-1856) és Bolyai János (1802-1860) személyében. Farkas a számtantudomány tanára volt a Marosvásárhelyi Egyetemen. Munkája a "Tentamen" (1831) a korszerű algebra és mértan előfutára. János apja könyvének utószavában bevezette és okszerűen kapcsolta össze az új. hiperbolás mértan alapvető tételeivel. Ez a mértan nem nyugodott már Euclides tételein. "Új világot teremtettem a semmiből", írta. Munkája nagy hatással volt a tudomány és bölcselet lendületes további alakulására. Coolidge nézete a következő: "Munkája mérföldkő az emberi gondolkodás történetében."
Miért világít a következő mérföldkő oly erővel? Semmelweiss Ignác (1818-1865) neve áll rajta, aki Budán született. Lángesze diadalmaskodott a gyermekágyi láz felett, ami oly sok áldozatot követelt abban a korban. Az emberi tudatlansággal vívott megrázó és eredménytelen harca a magyar értelmiség kegyetlen sorsát mintázza. Frank D. Slaughter a következőket mondta erről a nagy magyar orvosról kiváló könyvében:  "An Immortal Magyar, Semmelweiss, The Conqueror of Childbed Fever." (A halhatatlan magyar Semmelweiss, a gyermekágyi láz feletti győztes.")
Mokcsai Haraszty Ágoston (1812-1869) 1840-ben érkezett Amerikába. Az angol Bryand-al alapították meg azt a várost, amit ma Sauk City-nek hívnak. Wisconsin államban komlót kezdett termelni, mely megalapozta a ma jól ismert söröket. Később bortermelésnek szentelte idejét, s a Magyarországról hozott alanyok segítségével honosította meg a Tokaj-i szőlőt Californiában.
Xanthus János (1825-1897) népességföldrajzi és kőzettani gyűjteményét nagyra értékeli a washingtoni Smithsonian Intézet.
Pulszky Ferenc (1814-1894) a Harvard egyetem legismertebb tanárai közé tartozik.
Bettelheim Sámuel Amerika legnagyobb kutatói közül is kitűnik; a japán Riu-Kiu szigeten szobrot állítottak tiszteletére.
Makk József alapította Amerika első mérnöki katonai egyetemét.
Asbóth Sándor (1811-1868) tervezte New York városát. Ő volt az, aki Orsovánál elrejtette a Magyar Szent Koronát, amikor elmenekült Magyarországról.
Az amerikai polgárháborúban 5 vezérőrnagy, 2 altábornagy, 15 ezredes, 2 alezredes, 133 őrnagy és 184 egyéb rangos tiszt képviselte a magyarságot.
Jávorka Ádám (1683-1747) az orosz hadsereg tábornoka volt.
A lovas katonaságot világszerte a magyar huszárság után mintázták. Ez megmagyarázza azt is, hogy miért vette át minden nemzet a magyar huszár nevet és egyenruhát. A franciák a lovas katonaság "pelisse"-ét dolman-nak, a zsinórozást soutach-nak, a csákót chacon-nak nevezik.
A Szent Benedek rendjébe tartozó Jedlik János (1800-1895) a pesti egyetem természettan és erőtan (mechanika) tanára volt. Ő alkotta az első villamos motort 1828-ban, s miután megoldotta a dinamó elvét, s hogy bizonyítsa számításai helyességét, ő alkotta az első dinamót. Villamos motorját 1852-ben mutatta be tanítványainak először, 18 évvel előzve meg Siemens-et.
Irinyi János (1817-1895) volt a biztonsági gyufa feltalálója.
A kanadai búza a magyar durum búza meghonosításából származik.
A fogoly (madár) Magyarországból vándorolt Kanadába, ahol most Hungarian Partridge néven ismert.
Alexander Graham Bell -- Thomas Alva Edison-al együtt, a távbeszélő feltalálója. De Edison elismerte, hogy barátja, s első munkatársa, Ditrói Puskás Tivadar (1844-1893) segítsége nélkül a
ávbeszélő soha nem terjedt volna szét a világon ilyen gyorsan. Ezt Puskás találmányának, az igen ötletes kapcsolótáblának tudta be. Puskás építette Párizsban az első kapcsolótáblát és bevezette a távbeszélő hírrendszert Budapesten. Kedves történet kering a "halló" bejelentkezéssel kapcsolatban. Edison másik munkatársa, Fodor István (1856-1929), akit jobb kezének nevezett, ugyancsak magyar volt. A két magyar mérnök két különböző városban várta egy kísérlet eredményét: amikor Puskás meghallotta barátja hangját azt kiáltotta: "hallom, hallom!" A történet szerint ez az alapja a telefonba mondott "Hello"-nak.
Pulitzer József (1847-1911) Makón született, s Amerika legnagyobb újságját alapította The World címmel, s ő építette az első felhőkarcolót és hírügynökséget is. A Pulitzer díjat évente osztják ki a legjobb regény, színdarab, történelmi munka, zene, vagy a legjobb újságíró jutalmazására.
Bánki Donát (1859-1919) a GANZ gyár vezető főmérnöke a budapesti Műegyetemen a vízművek, compresszorok és gőzturbinák tanszékén.
Ő és Csonka János (1862-1939) tervezte az első karburátort. Ő tervezte az első használható repülőmodellt, valamint ő tervezte és alkotta azt a motort és turbinát, ami a nevét viseli.
Kandó Kálmán (1869-1931) gépészmérnök a Magyar Tudományos Akadémia tagja volt. A váltóáramú villamos mozdonya a műszaki és villamos megoldások összhangba hozott megoldása.
Bláthy Ottó Titusz (1860-1939) a világ egyik legnagyobb villamossági-szakértője volt, a magyar villamossági ipar megalapítója. 1884-ben Zipernovszky Károly (1853-1942) és Déri Miksa (1854-1938) közreműködésével az első transformátort tervezte meg. Zipernovszky felfedezte az elektromos hullámvevőt, a drótnélküli táviró egyenirányítóját. Déri megtervezte az Észak-olasz erőművet az olasz Tirolban.
Az első földalatti villamos vonat Európában Budapesten nyitotta meg kapuit a Millennium évében, 1896-ban.
Hermann Eugene építész tervezte és építette meg a braziliai Rio de Janeiro hajóállomását. A velencei Kiállítási Palotát is egy Bajan nevezetű magyar és a portugál Lisszabon hajóállomását a budapesti Engberth építette.
Jendrassik György (1898-1964) mérnök a világszerte ismert gáz-turbinát építette.
Pollák Antal (1865-1938) és Virág József (1870-1909) voltak az expressz távirat feltalálói.
Mihály Dénes (1906-1963) mérnök fejlesztette ki a távolbalátót. Javított példányát még mindig használják Németországban és Nyugat-Európa szerte.
Dr. Dorogi István és Lajos nevét dicsérik a gyermekek a felfújható gumilabda és úszó-játékok műszaki megoldásáért.
Sok magyar feltaláló munkáját dobta a szemétkosárba a Bécsi Védelmi Osztály, s ezek között volt Dr. Steiner - páncélautója és tankja 1910-ben.
Litfas, a soproni nyomdász találta fel a kivilágított hirdetőoszlopot.
Dr. Schick Béla amerikai lakós fedezte fel azt a vizsgálati módszert, melynek segítségével a diftéria iránti érzékenységet lehet megállapítani.
A két Korányi testvér, valamint Tauffer, Verebély, Herzog, Nékám és 
Ádám, a világ legnagyobb orvosai közé tartoznak.
Vámbéry Ármin -t (1832-1913) Angliában a legnagyobb kelet-kutatók közé sorolják. Ő volt az első, aki Teheránba és az ázsiai Samarkandba utazott.
Sir Stein Aurél (1862-1946) a londoni Földrajzi társaság tiszteletbeli tagja.
Havas Károly (1881-1960) alapította a világ első hírügynökségét 1835-ben.
Asbóth Oszkár (1881-1960) kutatásainak legnagyobb eredménye a vitorlázó repülőgép. 1928. októberében az első helikopter kísérleti útja a Rákos repülőtérről indult. Maga a helikopter is magyar találmány.
Dr. Fonó Albert gépészmérnök benyújtotta ajánlatát az ausztriai haderőkhöz 1915 februárjában a jet-meghajtású repülőgépek gyártására. E gondolatát elvetették, mint egy különc elme hóbortját. Ennek ellenére Fonó kartársunk tovább tökéletesítette találmányát az első világháború után és a német szabadalmi szakosztálynak nyújtotta be 1918-ban, melyért a szabadalmat 1932-ben kapta meg. Napjaink korszerű repülőgépei hirdetik a magyar feltaláló rendkívüli tudását, erős akaratát és kitartását.
Több évvel ezelőtt az amerikai belügyminiszter nagyszerű estélyt rendezett a magyarok tiszteletére. Egy pohár pezsgővel köszöntötte a meghívottakat. Egy hatalmas csillár alá állva, a következő kérdést intézte a jelenlevőkhöz: "Hölgyeim és Uraim, tudják-e, hogy az amerikai kormány tíz tanácsadója közül nyolc magyar?" Nemcsak a vendégeknek, de sok magyarnak sem volt erről tudomása, annak ellenére, hogy igen nagy megtiszteltetés az, hogy a világ leghatalmasabb országának tanácsadói honfitársaink voltak (1955).
Először is a magyar orvosok, számtantudósok és atomkutatók említése a fontos, mivel szerepük nagy hatással van az emberiség történelmére.
Kármán Tódor (1881-1949) Budapesten született, s elismerten az aerodinamika vezető tudósa. A légörvények elmélete nélkül a hang terjedésénél gyorsabb repülőgépek nem volnának lehetségesek. Nincsen az aeronautikának egyetlen területe, mely nem gazdagodott volna tudományos munkásságával.
Margittai Neumann János (1903-1962) korunk egyik legnagyobb számtantudósa volt. Budapesten született, meghívták a híres Princeton és Harvard egyetemekre. Tanácsolta és erősen támogatta a szuper-gyors számítógépek megalkotását, mely nélkül Amerika soha nem érhette volna el felsőbbrendű vezető szerepét az űrkutatás és űrutazás terén. Büszkén vallotta és hirdette magyarságát. Egyszer egy hivatalos ebédnél hallotta, hogy a jelenlevők szidták a magyarokat, s veszekedőseknek mondták őket. Erre ő gyorsan megjegyezte: "Én is magyar vagyok!", ami a szidalmazót gyorsan elnémította. Nem sokkal Neumann halála előtt egy tolószékben elvitték a Fehér Házba és Amerika elnöke (Eisenhower) megható szertartás keretén belül ez ország legnagyobb kitüntetését (Freedom - Szabadság) tűzte mellére.
Szilárd Leo (1898-1946) a négy magyar egyike volt, akik vezető szerepet játszottak az atom energia használatával kapcsolatban. Enrico Fermivel dolgozott együtt, s az első láncreakciót ők hozták létre, ami most nevükkel van fémjelezve. Szilárd volt az első, aki plutóniumot használt az atomreakció előidézésére.
Wigner Jenő (1902-1995) ugyancsak tagja volt a magyar "atom-quartet"-nek. Budapesten született, tanulmányait Berlinben végezte, majd később a Princeton egyetem tanára lett. 1942 és 1945 között atomkutatással foglalkozott Amerika első, legnagyobb atom-laboratóriumában, a Chicago egyetemen. 1952-től vezető szerepe volt az atomerővel foglalkozó bizottságnál, mint tanácsadó szakember.
Margittai Teller Ede (1908-) volt a "Magyar quartet" oszlopos tagja Szilárddal, Neumannal és Wignerrel együtt. Budapesten született, a Chicago egyetemen nyert beosztást, ahol a világtörténelmet írták azokban a napokban. A Los Alamos laboratóriumában és a Chicago egyetemnél dolgoztak együtt, s megoldották az atombomba gyártásának nehézségeit. Az első két bombát az ő irányítása mellett készítették el és később Los Alamosban tették próbára először. Még fontosabb szerepe volt a hidrogénbomba létrehozásában, s ezért hívják ma is a H-bomba atyjának.
Bay Zoltán (1900-1994) atommérnök Békés megyében született és Budapesten, majd Berlinben tanult. Egy nagy magyar villamos társaság, az Egyesült Izzó tudományos laboratóriumában dolgozott. Itt világhírre tett szert, amikor sikeresen megmérte a föld és hold közötti távolságot radarral. Elismerést érdemel a "villamos agy", a számítógép tökéletesítéséért is.
A mesterséges bolygók (satellite) tervezésében és alkotásában a következő tudósok vettek sikeresen részt: Gosztonyi Pál, Korda János, Földes Péter, Lovas Endre.
Sziegmeth Alfréd ellenőrizte és irányította a Pioneer kutató mesterséges bolygóit Amerikában, egy 600 fős munkaerő létszámmal rendelkező hely vezetőjeként.
Pavlics Ferenc gépészmérnök a hold-kocsi (moon buggy) tervezője és alkotója. Legnagyobb csodálkozásomra megtudtam, hogy a magyar Domokos István tervezte a holdkutató kísérleti rakéta (LEM) motorját az Apollo űrhajó számára.
A már elhalálozott Dr. Selye János barátom a Montreal egyetemen végzett kísérleteket az emberi stress-el kapcsolatban.
Bíró László János (1900-), Budapesten született újságíró tervezte a golyós-tollat; Argentínában ezt egyszerűen a BIRO-nak nevezik feltalálója után.
Nem felejthetjük el a két Rubikot, atyát és fiát. Rubik László a sikló repülés úttörője volt; milliomos fia a Rubik kocka lángeszű feltalálója.
Nagy élvezet volt számomra, amikor egy új bélyegsorozatot fedeztem fel, mely a magyar Nobel díjasokat ábrázolja a Hungarian News 1989. március 20.-i számában. A bélyegeket kísérő szöveg kijelenti, hogy ez a bélyegsorozat egyedülálló, s soha nem létezett ezelőtt! "A halhatatlanok gyülekezete" cím alatt minden nyelven. A Magyar Tudományos Akadémia összegyűlt e bélyegsorozat kiadása alkalmából. Az előadók egyike, Palló Gábor  a vegytan kandidátusa körvonalazta e gyűlés fontosságát: "Amikor egy ország nehéz körülmények között van, valami olyan erőforrást keres, ami öntudatát erősíti. Így a múlt hősei felé fordul, a művészet és tudomány óriásai felé."
Nézzük meg tehát a Nobel díjasokat:
 
Lénárd Fülöp, (Pozsony 1862 - Messelhausen 1947) fizikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia tagja. Nobel díját 1905-ben kapta a phosphorencia terén végzett kutatásáért. A photoelektromos hatásokkal kapcsolatos elmélete máig elfogadott.
 
Bárány Róbert, (1876-1936) orvos, orvosi Nobel díját 1914-ben kapta a belső fül egyensúlyszervével kapcsolatos kutatásáért.
Zsigmondy Richárd Adolf, (Vienna 1865 - Göttingen 1929) fiziókemikus, Nobel díját 1926-ban kapta a kolloid-kemikai kutatásáért, s az ultramikroszkóp feltalálásáért.
 
Margittai Szentgyörgyi Albert (1893-1986) orvos és vegyész, Nobel díját 1937-ben kapta a biológiai égésekkel kapcsolatos kutatásáért, s a C vitamin szerepének a felfedezéséért. 
 
Hevesy György József, (Budapest 1885 - Friburg 1966) vegyész, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia tiszteletbeli tagja, a Hafnium felfedezője Nobel díját 1944-ben kapta a rádióaktiv izotópok, mint jelzők szerepének használatáért a vegyi kutatásban. 
 
Békésy György, (1899-1972) fizikus, orvosi Nobel díját 1961-ben nyerte el a fülben levő helix-el kapcsolatos kutatásaiért. 
 
Wigner Jenő , (Budapest 1902-1994) Nobel díját  1963-ban kapta a nukleáris reakciók diszperziójával kapcsolatos elméletéért.
Gábor Dénes, (Pest 1900-1979) villamosmérnök Nobel díját  1971-ben kapta a holográf feltalálásáért, mely a tökéletes, háromdimenziós fényképezést tette lehetővé. Ugyancsak tökéletesítette az elektron-mikroszkóp mágneses lencséjét. 
 
Oláh George, (Budapest 1927-) A Locker Research Institute hydrocarbon részlegének igazgatója Amerikában. A Piarista gimnázium tanulója volt. Kanadába 1964-ben érkezett, később az U.S.A-ba költözött, s 1994-ben Nobel díjat kapott a hydrocarbonok vegyi reakciójával és transformálásával kapcsolatos kutatásáért és ezek leírásáért.
 
Harsányi John (Budapest, 1920-) A budapesti Fasori gimnáziumi érettségije után gyógyszerészetet tanult. 1950-ben feleségével és felesége családjával Ausztriába, majd Ausztráliába költözött, ahol befejezte egyetemi tanulmányait. Rockefeller fellowship-et kapott, majd később az U.S.A. beli Berkeley egyetem hívta meg. 1994-ben két szaktársával osztozott a közgazdasági Nobel díjon.
 
Mindenek előtt értékeink tudatában kell lennünk. Tudnunk kell azt, hogy a szó MAGYAR mit jelent. Gyermekeinket büszkén és öntudatosan arra kell tanítanunk, hogy a magyarok a világ minden népével egyenlők.
Szomorú tapasztalatunk, hogy senki sem fog nekünk segíteni, ha önmagunkon nem segítünk. Annak érdekében, hogy ez megtörténhessen, nekünk magyaroknak össze kell fognunk, együtt kell működnünk, egymást segítve, egységesen.
Útunk végére értünk. Tudom, hogy minden valószínűség szerint számos mérföldkőemlítés nélkül maradt. Mielőtt mindennapi életünkhöz térünk vissza, néhány másodpercnyi időt töltsünk az elmondottak feletti elmélkedésre. Talán emlékezünk egy névre, különleges cselekedetre, eredményre, felfedezésre, amit magyarok adtak a világnak. Ha csak egy pillanatra is azt gondolod, hogy " Én is magyar vagyok, s boldog vagyok, hogy ezen országhoz tartozhatom" akkor e szerény munka máris elérte célját.
Kicsiny ország vagyunk! Nincsen turáni átok! Egy ország nagysága nem méreteinek függvénye, hanem értékeié.
Magyar hittel, magabiztosan jelentsük ki: Tudunk nagyságot elérni, ha összefoguk, önmagunkban bízva, s együttesen dolgozunk hazánkért.
 
Fordította Tomory Zsuzsa




A Chemtrails jelenségről




 
Mostanában megint ment a csámcsogás chemtrail ügyben,de még mindig nagy a homály...
Nem árt egy kis ismétlés,miről is szól valójában..


"Tulajdonképpen, mi is az a ”Chemtrail”?

Az a feladatuk, hogy elektromágneses hullámok, talajra telepített elektromágneses
hullámmezô oszcillátorok ú.n. gyrotronok és ionosszféra-fûtô létesítmények
mûködtetéséhez kedvezô atmoszférikus körûlményeket biztosítsanak.
Az aerozol részecskék segítségével az irányított energia fegyverek hatékonyabban
mûködnek. A plazmasugár terjedését optimálisan segítô egyensúlyi és részecske sûrûségi állapotról van szó.


Barium port szórnak szét, amit aztán a Nap uiltravioletta sugarai foto-ionizálnak. Ezt
követôen alumínium plazmát hoznak létre úgy, hogy elektromágnesesen ”rá kattintanak” az aerozol fém kation részecskéire vagy HAARP-al, vagy talaj telepítésû gyrotronnal(Ground Wave Emergency Network), vagy ûrbe telepített lézer-el.


A barium segítségével nagyobb sûrûségû alumínium-plazmát lehet létrehozni. Ilyen
módon sûrûbb részecske telítésû plazmát nyernek, mintha csak az atmoszférát ionizálták volna. Nagyobb sûrûség (több részecske) azt is jelenti, hogy az egymással összeûtközôrészecskék magasabb elktromos töltést nyernek, több van jelen belölûk az összeûtközés pillanatában.

Amit megpróbálnak ott fenn csinálni, az töltött részecskék segítségével mûködô plazma-sugár fegyver.Chemtrail a közeg - GWEN impuzus radarállomások, kûlönbözô HAARP létesítmények és ûrbe telepített lézerek adják a mûködési eljárást, vagy leegyszerûsítve:
Chemtrail a közeg, irányított energia a mûködtetô.
 
A szervezetre gyakorolt hatások


Csak szórd szét és kattints rá.

Ezek Oroszország, Kanada, USA és Európa országaiba telepített rendszerek. Az exotikus fegyverek mozgó, helyhez kötött, talajra telepített, repûlô vagy mûholdas rendszerek is lehetnek.
A rendszer lehet támadó, vagy védekező is EM- és rakétatámadások ellen. Ionoszférikus részecske-búra adja a védöpajzsot (elektromos szúnyogháló szerûen) EM- és rakétatámadások ellen. Csak fújd szét és elektromágnesesen pumpáld fel.
Amikor létrehozzák ezeket a pajzsokat a gyrotron állomások pulzáló,elektromágneses sugárzása segítségével, kizárják, kirekesztik a mágneses háttérmezôt. Ezeket a pajzsokat rétegelt ”tetôbúra” szerûen is ki lehet képezni kûlön, rakétavédelmi szempontok szerint.
A chemtrail spray-be kûlönbözô anyagokat lehet belekeverni, pl. szenet, ami elnyeli a mikro hullámhosszú sugarakat, vagy fémpelyheket ami elvakítja a légvédelmi radart, ”Spoofer”(svindli) sprayt, ami színes, mágnese plazma segítségével elbújtatja a harci gépeket. Mûholdra telepített fegyverekkel is kísérleteznek. Mérômûszerrel felszerelt aktivistáknaksikerûlt bemérni mikrohullámhosszú, röntgen és egyéb ismeretlen (talán alacsony intenzitású lézer?) sugárzást.
 
Chemtrails


Lefotóztak a chemtrailból elektromágneses fûtés által kiváltott gáz plazma képzôdményeket. A vízszintes plazma oszlop képzôdmények technikai megnevezése ” horizontális drift plazma antennák ” és fûggôlegesek neve ”oszlopos központi lencsék”. Kûlönbözô nagyságú ”gáz-plazma gömbök” kapcsolódnak ehez a technológiához. Ezek az atmoszférikus ”gáz-plazma gömbök” nagyon jól használhatók adó/vevôként kitûnô sugárreflektor és egyéb optikai tulajdoságaik révén. Képesek digitális vagy analóg hanghullámok továbbítására is. A bariumnak nagyon jó, az ûvegnél jobb tûkrözô tulajdonságai vannak.

Mindez mirôl árulkodik?

Valakik nyakig ûlnek a törvénytelen, honi kémkedés bûnében, az elektromágneses hulámokon lovagló, elektromosan vezetô ”gáz-plazma gömbök” kiválóan alkalmasak agykontroll programozásra. A mûholdak programozhatók, hogy nyomon kövessék tested bármely részének elektromágneses frekvenciáit.
  
Ezek, a ”gáz-plazma gömbök”-et hordozó elektromágneses sugarak mágneses polaritás és frekvencia térképezés segítségével rá tudnak ”ragadni” és képesek nyomon követni az emberek szemét, fûlét, gerincét és más, éerzékeny testrészeit. Ezek, az elektromosan kapcsolt ”gáz-plazma gömbök” épp úgy tudnak képeket tárolni, mint a film egyes kockái.Ez egy olyan részecske sugár, ami egyben egy frekvencia fegyver is. A technológia segítségével a mûhold képes holografikus agy kontroll filmet, képet, hangot és érzelmeket tölteni az emberekbe.
A Légierô (Air Force) közzétette az "Air Force 2025" nevû publikácíóban, hogy virtuális, kibôvített valóság segítségével elért agykontroll a céljuk. A komputer programtól és a célul választott személy lekiállapotától fûggöen,lehet az illetôt feszegetni, nyugtalanítani, érzelmileg fellobbantani, megfélemlíteni,manipulálni, elektronikusan megerôszakolni vagy kínozni. A rendszer letapogatja az agyhullámokat és leleplezi a gondolatokat. A mûhold felderíti a bioenergetikai aláírásodat[body biometrics] és a földrajzi terûletet folyamatosan végigkeresva nyomon követ.

Mi vagyunk ennek a technológiának a laboratóriumi patkányai. Valaminek nagyon félre kellett csúszni a hadászat és hírszerzés oldalán, ahhoz, hogy ezt nyélbe tudják ûtni. Mivel közvetlenûl a kormányhoz vagy katonasághoz kötött kísérleti projektek gyakran kompartmentalizálódottak, valaki/k titokban, hivatalos jóváhagyás nélkûl folytatják ezeket a kísérleteket.
Másrészt, a viselkedés-és agykontroll programmok a MKULTRA alá rendelve jóvá voltak hagyva. Az országunk történelme során kísérleteztek korábban is saját állampolgárokon. Itt most mûhold irányítású, elektromosan töltött részecskéket sugárzó, frekvencia fegyverrel végrehajtott, napi 24 órán át folyó, személyek ellen irányuló támadásról van szó. A pszichotronikus fegyvereket az ENSZ tömegpusztító fegyverré nyilvánította.(de bevethetőek saját lakosság ellen..)
A "HAARP"-al földrengést lehet elôidézni, de röntgensugárzás segítségével fel lehet kutatni földalatti, katonai létesítményeket, arany vagy olaj lelôhelyeket is. Az ionoszférát fûtô létesítmények a horizonton túlnyúló, vagy tenger alatti kommunikációt is tudnak biztosítani. A rendszerrel szabályozni lehet az idôjárást és természeti csapásokat is ki lehet váltani. Az egészet összevetve a tetôdön átmenô auróra kulcslyuk, amit a ”háztályi”,mûholdra kapcsolt biztonsági berendezéseid nyújtanak, a komputert/telefont lehallgató Echelon rendszer, plazma mögé rejtett, rendfenntartó helikopterek, lopakodó repûlôgépek,beûltetett testrészek, biztonsági kamerák egyûtt egy globális ellenôrzôrendszer hálózatot képeznek.
 
Haarp térkép

Ezek sugárzó fegyverek. Két, egymást fedô sugár csatlakozva részecske-ion sugarat képez, ami a célról visszatûkrözôdve holografikus képet kûld vissza a mûhold felé. Alkalmas távkémkedés végrehajtására. Két keresztezett sugár feltehetôen skaláris energiát hoz létre. Ez a nyomon nem követhetô energia felhasználható atomfegyver hatásának megfelelô robbantásra, vagy védelemre. Ez a keresztezett energiasugár képes megsemmisíteni az emberi test belsô elektromos rendszerét, vagy alacsony frekvencia esetében, távirányított elektromos ûtést okoz a testben. Képzeld el, ha valaki egyenáramù vezetéket zárna rövidre a fejeden. Skaláris energia hatékony úgy kézifegyverként, mint tank ellen. Alkalmazható elektronikai berendezések ellen és nagymérvû áramszûnet elôidézésére is. Skaláris energiatámadás ellen nincs effektív védôpajzs. Ólom, kerámikos anyag, vagy mélyen a föld alá épitett létesítmények tudnak csak ellenállni, vagy magasan a harctéri szint fölött kell elhelyezkedni.
Ezekkel a létesítményeken dolgozók gyakran hallanak kûlönbözô hangokatt, vagy zûmmögést. Az esetben, ha valaki folyamatosan hangokat, vagy egyenletes alaphangot hall, remegést, égetô érzést, a fejében robbanásokat észlel, idegrendszeri vagy immunrendszeri károkat vesz észre magán, elektronikus hangokat vagy plazma hangot vél hallani, mélyen a belsô szerveiben fájdalmat érzett vagy állandó fejfájást vagy más,megmagyarázhatatlan, beteges tûnetet vesz észre, akkor lehet, hogy irányított energiával mûködô agykontroll fegyver hatásának volt kitéve. Ezek a fegyverek el lehettek helyezve helikopteren, sugármeghajtású repûlôgépen, lopakodó vadászgépen vagy mûholdon.
Az irányított energiasugárzást és elektromágneses hullámokat kûldhették úgy kézi szerelvénybôl, mint mobiltelefon vagy mûholdas tv torony segítségével.
Lehet, hogy valaki/k nagyon félnek a világ ökológia rendszerének ember okozta összeomlását követô közelgô éhinségtôl, forradalmaktól és félelmûkben mégjobban összekuszálják az egész Földet chemtrailekkel, nagy skálájú gáz plazma agykontroll kísérleteikkel? Ez az utolsó kétségbeesett kisérletûk a világ maradék erôforrásainak megkaparintására? Vagy kényszerképzet hajtja öket a világhatalom és a pénzrendszer feletti kontroll megkaparintásáért? Valaki biztos áhítozik (többek között az EM fûtésû chemtrail következtében is) olvadó sarki jégmezö alatt rejlô olajmezôk megkaparintására.A harmadik világ tagállamai nincsennek ebben a csapatban. A fejlett országok nemigen engednék be öket.
 
Haarp állomás
 
Minden NATO tagállam automatikusan agykontroll alá van helyezve, az erôs, oszcillálló elektromágneses hullámokkal besugárzott, mérgezô chemtrail nyomában pedig terjednek a betegségek. Végûl meg fog károsodni a DNA-nk is. Kockára tettûk a Föld forgását és tengelydőlését amikor elkezdtûnk kísérletezni a mágneses térre alapuló hadászati technológiával.
Talán már most késô?
Az USA -nak a NATO támogatásával végrehajtott globális hatalmi törekvése a polgári jogok beszûkítését eredményezte. Charlotte Iserbyt és Al Martin szerint korábbi KGB és STASI tanácsadók sûrögnek az új amerikai ”Office of Total Information Awareness” irodáiban. Ôk hozzák létre most az új amerikai személyazonossági igazolványt (national ID). A ”Nyitott Égbolt” szerzôdés alapján orosz és német katonai gépek repûlnek légterûnkben. Tulajdonképpen kik azok akik a plazmafûggöny mögé bújva repkednek felettûnk és akiket a légi becsaspás technológiájában járatlan átlagállampolgár UFO-nak hisz? Úgy tûnik, egy új "Project Paperclip" van folyamatban.
Az új gengsztereket nyugodtan összecsaphatjuk azzal a korábbi 2000-el, akiket ”Bush Papa” hozott korábban Irakból, akik jelenleg Nebraska-ban laknak. Az elitista kormány ûrbe telepített, irányított energia fegyverrel fog sakkban tartani valamennyiûnket, ha Bush és a kriminális agytrösztjének tervei valóra vállnak és a ”New American Century” csoport – PNAC politikája fog érvényesûlni. Szabadon tudják megtámadni bármelyik ország valamennyi állampogárát. Ezek a fegyverek éghajlatháborút, idôjárás háborút, agy háborút, cyber háborút, betegség háborút, katasztrófa háborút és felfedezhetetlen háborút is eredményezhetnek. Összevetve gazdasági háborút válthatnak ki. Ha nem sikerûl megfékeznûnk ezt a rendszert, akkor az emberiség milliárdjai fognak meghalni alumínium és barium mérgezésben. Milliárdok halhatnak meg rossz termés, éhinség következtében.
A fegyverrendszer növekvô számú szírohamot, stroke-t és rákos megbetegedést fog kiváltani. Nôni fog a halva szûletett csecsemôk, vetélések és fogamzásképtelen emberek száma. A chemtrail spay gyakran tartalmaz szennyezôanyagokat: gombát, baktériumot, vírust, szárított vörös vérsejtet, kristályanyagot, szenet, fém kationt, lithiumot, egyéb vegyi anyagot, nehéz fémet és a jó Isten se tudná megmondani mit nem – valószínûleg inteligens port, vagy nano maradványt. Az amerikai lakósságon éveken át végrehajtott biológiai fegyver kisérleteket nem lehet többé eltitkolni. Telefújták az égboltot baktériommal, amik az ultravioletta fény behatása alatt mutálódtak -micsoda remek ötlet. Mi vajon elfogadható veszteségnek számítunk, ez így volt megtervezve?
Tudom, hogy a tervet irányítók többségének hatalmas részesedése van a gyógyszeriparban is. GM magok (melyek képesek csírázni az elektromágneses löttyben is), fegyverkezési és irányított energia kifejlesztésére kötött egyezmények, olajûzletek, genetikai és agykontroll kutatás. Néhány résztvevônek már az ôsei is támogatták anyagilag és politikailag is a népszaporulat megfékezésére irányuló programmokat, eugenikát, Hitlert, Maót, Sztálint, Lenint, Marxot, Pinochetet, Husszeint és más diktátort. A nagyobb résztvevôk között vannak a Latin- és Dél- Amerikában tevékenykedô halál selejtezô (death squad) osztagok feltalálói. Ôk nagy nyereségeket zsebelnek be halálesetek és megbetegedések révén. Elég szemre venni Rumsfield Úrnak a Tamiflu-ból származó nyereségét.
Feltételezem, hogy akik mindezt irányítják ismerik a vele járó veszélyt és óvatosan elbújnak a védett, légszûrôs irodáikban, otthonaikban, bázisokon és gépkocsijaikban. Azt is el tudom képzelni, hogy ök ellenmérget is kapnak, ami altávolítja testûkbôl és az agyukból a bariumot és az alumíniumot is. Ha nem, akkor nem értették meg ennek a destruktív fegyverrendszernek messze nyúló következményeit. A Kongresszus valószínûleg képtelen felfogni milyen szörnyû fegyverrendszer és ellenörzô hálózat finanszírozására szavaztak.
Ahogyan én értelmezem, a GWEN rendszer kiöregedésével párhozamosa kíérletek folynak a 10-12 mágneses pólusra telepített, mélyen a földbe rejtett szabad energia csapokra kapcsolt ”Tesla tornyokkal” is. Talán már készen is vanak? Ez, Tesla halál-sugár fegyverek által biztosítaná az egész Föld feletti totális ellenôrzést és hatalmat. A természetesen mágneses Földûnk nem azért lett teremtve, hogy egyesek fegyvereik és szolgáltatásokat árúsító vállalataik számára generátorként használják.
 
network.hu
Gwen torony
 
Felsôrendû-egységes rendszerek (Over-unity systems [Tesla devices]) egyenlôre még a fel nem tárt, valószínûleg teljesen még meg sem értett, ember gyártotta energia csoportba tartoznak. Láthatóan, eddig, az ember által elôállított és használt energia formák nem váltak bolygónk javára. Talán ideje lenne végre felderítenûnk a bioenergia, szél, napfény, vízierô adta lehêtôségeket. Szûkség van egy, az egész világot magában foglaló, más, egységes, megújítható energia programmra.
Van jó hír is? Igen. Az elmúlt 8 évben tonnaszámra sprayeztek részecskéket Amerika,
Európa, Skandinávia, Keleteurópa és ahogy eddig láttam, Oroszország felett is.
Amit kifújnak, szétfújja a szél. Igaz? Ezek az anyagok jelen vannak globálisan mindenûtt.Mi az értelme annak, hogy elôször mérgezô anyagot szórsz szét a 24 NATO tagállam felett, amit aztán a sztratoszférában uralkodó légáramlatok (Jet streams) széthordanak a föld minden pontjára. Egy biztos, az ellenségeid száma megnô.
   Ezeknek az országoknak vize, levegôje és talaja úgy át van itatva fém kationokkal, hogy ezek a fegyverbuzik képesek lehetnének már ma egymásra kattintva szétb*szni egymás agyát, amikor csak kedvûk szottyan hozzá. Miután agyonverték egymást néhány éven keresztûl égô sugár-pallóssal és tönkre pörzsölték a Föld egyes részeit, fel kell majd,hogy fedezzék, hogy csak egy totálkáros emberi faj és becsôdölt gazdasági helyzet maradt meg nekik..."






A II. világháborúhoz vezető út - amit az iskolákban eltitkolnak

 
(Az alábbi szöveg az időközben a webről levett https://members.yodenarium.com/jagdpanzer oldalon volt olvasható angol nyelven.)
 
Júdea hadat üzen Németországnak
 
Történelemtanításunk azt próbálja elhitetni velünk, hogy a német nép veleszületett irracionális gyűlölettel viseltetett a zsidók iránt és csak arra várt, hogy valaki, mint Hitler, jelenjen meg, és lehetővé tegye számára, hogy kifejezhesse gyűlöletét. Semmi sem áll ennél távolabb az igazságtól. Sok évig, amíg Németország császárság volt, a zsidók nagyon jól beilleszkedtek a német társadalomba, sokan jómódúak voltak és közreműködtek az állam életében. Emiatt sok olyan zsidó, akiket más európai országokban üldöztek, mint Oroszországban és Lengyelországban, Németországban kerestek menedéket, ott békét és biztonságot keresve.
Majdnem hetven évig mesélték nekünk, hogy a németeket hirtelen egyfajta őrület kapta el, és elkezdték gyűlölni és legyilkolni a zsidókat. Milliószor elmondták nekünk, hogy milyen ROSSZAK voltak a németek, ezen az oldalon egy gyors és nem teljes áttekintést adunk arról, hogy hogyan építették föl az második világháborút jóval Hitler megválasztása előtt!
 
******************************************

1897: Az első cionista világkongresszust tartották meg Svájcban, Bázelben, THEODOR HERZL vezetésével. Cionizmus a zsidóság politikai fegyvere és azért állt elő, hogy beteljesítse a zsidó politikai célokat, melyek része a zsidó haza megteremtése. Állítólag ezeknek az üléseknek a jegyzőkönyve fönnmaradt, és ezek a "protokollok" azóta is viták forrásai.

1905: "Cion bölcseinek protokollja" első példányai megjelennek Oroszországban, egy évvel később Londonban. Sokan azt állítják, hogy a protokollok a cionista világuralom megszerzésének tervei. A zsidók erőteljesen tagadják ezt és azt állítják, hogy a protokollok hamisítványok. De az emberek inkább hitük szerint cselekednek, mint a tények alapján. A világon emberek milliói azt hiszik, hogy a protokollokat zsidók írták, maga Adolf Hitler, és pártjának sok tagja olvasta a protokollokat, önnek is el kéne olvasni őket, és sajátmagának ítélnie róluk!

1914: Európában kitör az első világháború. Tudja miért? Mert Németország Európa egyik legerősebb ipari államává nőtt föl és Nagybritannia, Franciaország & Oroszország úgy vélte, hogy ez az erős ország fenyegeti őket. EZÉRT!

1916: Nagybritannia & Franciaország vesztőfélben állnak. Német cionista csoportok fölkeresik a brit hadi irodát azt ajánlva, hogy az Egyesült Államok lépjen be a háborúba, HA a brit kormány megígéri a zsidóknak Palesztinát mint zsidó hazát. A britek beleegyeznek. Lord Balfour átadja a 'BALFOUR NYILATKOZATOT' Lord Rothschildnak. Az US cionistái (akiknek ő sok pénzzel tartozott) ezután megzsarolták Wilson elnököt, hogy vonja be az USA-t az első világháborúba.

1917: Oroszországban megkezdődik a bolsevik forradalom. A bolsevikokat zsidók vezetik, akik gyűlölik a cári kormányt. Az amerikai zsidó bankárok, Jakob Schiff és KUEHN-LOEB több mint 20 millió dollárral támogatják a bolsikat. Bolsevik forradalmárok lemészárolják az oroszországi cári családot.

1918: Németországot legyőzték, nem katonailag a fronton, de otthon, felbuzdulva Oroszországi sikereiken, a bolsevikok erőteljesen izgatnak, sztrájkokat és felkeléseket provokálnak ki a kikötői és gyári munkások köreiben, és így tönkreteszik a hadi szállítási vonalakat a frontok irányában. A bolsevikok most Németországot, Franciaországot, Nagybritanniát és Spanyolországot akarják. A Németországi zsidó bolsevik vezetők, Karl Liebknecht és Rosa Luxemburg forradalmi hatalomátvétellel próbálkoznak Berlinben, de elfogják és később kivégzik őket. A német császár lemond attól tartva, hogy ugyanolyan sorsra jut, mint az oroszországi cári családhoz tartozó rokonai. "Cion bölcseinek protokollja" a monarchiák eltűnését követeli, ami most gyorsan megvalósul... kivéve, ha azt hiszi, hogy ezek csalások, de ez esetben is beteljesednek. Lengyelország német területeket foglal el.

1919: Aláírják Párizsban a VERSAILLESI szerződéseket. Noha a cionisták nem küzdtek a háborúban, 117 cionista érkezik Párizsba Bernard Baruch úr vezetése alatt, magukkal hozzák a Balfour nyilatkozatot, és az követelik a britektől, hogy tartsák meg ígéretüket és adják nekik Palesztinát. Ha az ön országában egy etnikai csoport kiárusította volna az országot az ellenségnek és ezzel azt okozná, hogy ön veszítse el a háborút, ön ezt a kiárusítást GYŰLÖLETNEK ÉS HAZAÁRULÁSNAK minősítené? Ezt tették a németek, de SEMMIT sem tettek a zsidók ellen, akik elárulták őket. Lengyelország megnyitja Európa első KONCENTRÁCIÓS TÁBORAIT, melyekbe németek és ukránok ezreit zárják, és Oroszországban a bolsevikok kinyitják a GULÁGOT, ahova válogatás nélkül zárják be az embereket.

1920: Az USA-ban nagy zsidó bankok ruháznak be a német iparba és nagy kölcsönöket adnak Németországnak a világháború utáni újjáépítésre, ne, mert szeretik a németeket, hanem mert tudják, hogy egy egészséges ipar egészséges nyereséget hoz és nagy kölcsönök nagy kamatfizetést hoznak. Lengyelország még több német területet annektál és németek ezreit űzi ki otthonukból és országukból.

1923: Németország nem tudja a 270 MILLIÁRD REICHSMARK háborús jóvátétel fizetésére a szövetségeseknek, nem tudják többé megengedni maguknak, hogy saját szenüket visszavásárolják a szövetségesektől, hogy gyáraikat üzemeltessék és kályháikat fűtsék, a németek 'passzív ellenállásba' kezdenek, a franciák és belgák csapatokat küldenek az országba.

1924: Bosszúból a nemfizetés miatt a nemzetközi zsidó bankárok a német pénzt (Reichsmark), amely a nemzetközi átváltási sorban van, leértékelik. A reichsmark hónapokon belül elértéktelenedik. Németek milliói, mivel nem tudják családjukat ellátni és lakbérüket kifizetni, arra kényszerülnek, hogy mindenüket eladják. A megváltozott átváltási viszony azt jelenti, hogy 1$ sok TRILLIÓ reichsmárkával egyenértékű. Néhány dollárért zsidó-amerikai befektetők fölvásárolnak német üzleteket, gyárakat, házakat, földet, műkincseket, ékszert. Az év végén a német kormánynak sikerül egy új pénz kihozatala, és az őrület megáll. Németek milliói vesztették el minden tulajdonukat, ezrek haltak éhen. A zsidó beruházók hihetetlenül meggazdagodtak. A németek még most sem tesznek semmit ezek ellen a spekulánsok ellen, ellenkezőleg, sokuknak van magas politikai állása és magasan elismertek a német társadalomban.
1933: Bolsevikok és nemzeti szocialisták harcolnak Németország irányításáért. A németek látják, mi történik Oroszországban az emberekkel a bolsevizmusban és túlnyomó részben Adolf Hitlerre szavaznak. Adolf Hitler nagyon világosan látja a zsidók szerepét Németország vereségében az első világháborúban és az 1923-24-es pénzleértékelésben, és elhatározza, hogy mindannyiukat kitoloncolja Palesztinába (ahogy ezt a britek megígérték). De a briteknek szükségük van az arab olajra és ellenállnak Hitler törekvéseinek a zsidók Palesztinába küldésére. Csak hetekkel Hitler megválasztása és Hitler elhatározása miatt, hogy a zsidókat kitoloncolja Németországból, amerikai cionista csoportok, látva, hogy csökken befolyási területük Európában, HADAT ÜZENNEK Németországnak 1933 március 24-én. Most a németeknek elegük van! A németek megrendezik a zsidó boltok és üzletek EGY NAPI bojkottját - EGYETLEN NAPIG BOJKOTTÁLNAK!

1936: A bolsevikok sikeresen kísérlik meg Spanyolország leigázását. Hitler csapatokat küld Franco tábornoknak. Németországi zsidók ezrei utaznak Spanyolországba, hogy támogassák a bolsevikokat és harcoljanak a 'fasiszták' ellen.
1939: 1939. szeptember elsején éjjel Lengyelország hadat üzen Németországnak, a varsói rádió azt állítja, hogy a lengyel csapatok a hét végére Berlinben lesznek (Lengyelországnak 40 gyalogos egysége volt, míg Németországnak 35, mindegyik hazai területen). 5 órával később Hitler csapatait Lengyelországba vezényelte. Szeptember 3-án Nagy Britannia és Franciaország üzent hadat Németországnak. 1939. szeptember 3-án a lengyel rendőrség 5700 német polgári személyt mészárolt le Brombergben. Szeptember 6-án Chaim Weizmann, a palesztinai zsidó ügynökség vezetője hivatalosan csatlakozik a szövetségesek háborújához.

Így összefoglalva a következő a helyzet: Két zsidó hadüzenet, Nagybritannia & a brit Commonwealth, Franciaország és Lengyelország hadat üzen Németországnak, és még van képük azt mondani, hogy Hitler kezdte el a háborút; Hitler még hatalmon sem volt, amikor már elhatározták, hogy leigázzák Németországot!

1948: Három évvel a háború után Izrael hivatalosan kinyilatkoztatja, hogy Németország 'Izrael állam ellensége'.
 
 
 
 


Téma: A II. világháborúhoz vezető út - amit az iskolákban eltitkolnak



Dátum: 2014.05.08
Feladó: Káldi József

Tárgy: amit a nácik szeretnének eltitkolni 75 éve



A tömény hazugság után le kell mosnom a képernyőmet, de előtte néhány apróság. ACion Bölcseinek jegyzőkönyvét a cári OCHRANA a korabeli KGB íratta, megrendelésre készült, egy vessző sem igaz belőle. Éppen olyan hazugság gyűjtemény mint a Rohling/Luzsénszky féle hamisítvány Talmud, vagy a tiszaeszlári vérvád, talán a szerző az utóbbi kettőről maga is belátta mekkora ostobaság.


"1939: 1939. szeptember elsején éjjel Lengyelország hadat üzen Németországnak, a varsói rádió azt állítja, hogy a lengyel csapatok a hét végére Berlinben lesznek (Lengyelországnak 40 gyalogos egysége volt, míg Németországnak 35, mindegyik hazai területen). 5 órával később Hitler csapatait Lengyelországba vezényelte. "


...éjjel üzentek hadat lengyel barátaink, de sajnálatos módon a náci támadás után, mert az már megindult. A lengyelek bátran harcoltak, ha bár az írás nem említi, a nácik tank hadosztályainak, légi erejének fölényét, és a ( nem létező) hadüzenet csak a náci mosdatást szolgálja, elég csak bele olvasni Horthy Emlékirataim c. memoárjába pl. A náciknak 1936 óta fájt a foga a valamikori Német -római birodalom terültére, de 6o millió ember halála kellett ahhoz, hogy bele is törjön.

A náci agymosás: "Így összefoglalva a következő a helyzet: Két zsidó hadüzenet, Nagybritannia & a brit Commonwealth, Franciaország és Lengyelország hadat üzen Németországnak, és még van képük azt mondani, hogy Hitler kezdte el a háborút; Hitler még hatalmon sem volt, amikor már elhatározták, hogy leigázzák Németországot! "

..ajánlom a szerzőnek, hogy egyszer hozza szóba lengyel barátaink előtt ezt az ostobaságot..:)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése