2019. május 9., csütörtök

Kiköptek a vak ablakon









Kiköptek a vak ablakon



Szijjártó Péter a CNN-nek: Jean Claude Juncker megbukott





Az amerikai CNN televíziónak adott interjút Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, melyben kijelentette, Jean Claude Juncker megbukott, mivel ő az Európai Bizottság valaha volt egyik legsikertelenebb elnöke. Szijjártó szerint a Soros György megbízható emberének tartott politikus rossz döntéseinek köszönhető, hogy az Unió most gyengébb, mint valaha. Az Európai Néppárttal (EPP) való együttműködés kapcsán a miniszter kifejtette, a Fidesz szeretne egy keresztény és konzervatív EPP tagja lenni, azonban úgy látja, hogy ezek a feltételek egyre kevésbé teljesülnek a pártcsalád gyors balra tolódása miatt.
Juncker és Soros: két ember Európa ellen
Jean Claude Juncker megbukott – mondta Szijjártó Péter, CNN-nek adott interjújában. Soros György befolyási körébe tartozó médium vendégeként kiemelte, az  isiászos politikus, aki nemrégiben majdnem felgyújtott három ruandai képviselőt, nagyon sikertelen elnöki ciklust tudhat maga mögött és elsősorban neki köszönhető, hogy az EU az elmúlt években súlyosan meggyengült. Minden rosszul meghozott döntés közül pedig a migrációs krízis rossz kezelését emelte ki a külügyminiszter.
Úgy gondolom, hogy az egyik legrosszabb döntés, amelyet az európai bizottság a legutóbbi ciklusban meghozott, az a migrációval kapcsolatos döntése volt.
fejtette ki.
Ennek elősegítésért pedig rengeteget tett Soros György is, aki kidolgozta, hogy hogyan lehetne megsemmisíteni az európai népek nemzeti és kulturális örökségét – tette hozzá Szijjártó. Szintén felrója Junckernek, hogy a Bizottság egy az egyben a Soros-tervnek megfelelően cselekedett, amellyel hozzájárult Európa és az Unió szisztematikus leépítéséhez.

SZEMBE MEGYÜNK A MAINSTREAMMEL

A liberális médium műsorvezetője számonkérte Szijjártón, amiért a magyar kormány szembemegy az európai elit akaratával, azzal, hogy nem engedi a Soros-terv végrehajtását. A magyar külügyminiszter válaszul kifejtette, a magyar kormány szembe mer menni a politikai fősodorral és meg meri tartani ígéretét, miszerint megvédi a határokat és nem enged be migránsokat.
Mi egy masszív migráció-ellenes álláspontot képviselünk, míg az Európai Parlament egy migráció párti politikát követ. Ebből nyilván következnek összetűzések, azt pedig hogy kinek van igaza, majd eldöntik az emberek az EP-választásokon, május 26-án
mondta.
Hozzátette, emiatt  valóban komoly összeütközésbe kerültek a mainstream politikai erőkkel és a feléjük tendáló Néppárttal, azonban Szijjártó szerint a Fidesz továbbra is elkötelezett partnere szeretne lenni egy keresztény és konzervatív EPP-nek. Ennek kapcsán megemlítette azt is, hogy szerinte a Néppárt egyfajta értékválságon megy keresztül és szépen lassan elveszti identitását. A miniszter annak a félelmének is hangot adott, hogy az EPP hamarosan akár olyan pártcsaláddá is deformálódhat, amely szintén a Soros-terv, – akárcsak részleges – végrehajtására törekszik. Ezért van ütköző pályán jelenleg a Fidesz a Néppárttal, de ezt a tendenciát szeretné megfordítani.
Amikor mi csatlakoztunk az EPP-hez, akkor az egy valódi keresztény- konzervatív pártcsalád volt. Most azonban a Néppárt koalíciós partnere a szocialistáknak az EP-ben és sajnálatos módon a szocialisták jobban saját képükre tudták formálni a Néppártot, mint a Néppárt a szocialistákat… Ha pedig ez a nyitás folytatódik, mi nem fogjuk tudni követni a Néppártot ezen az úton
mondta Szijjártó.
Ennek ellenére a miniszter azt is egyértelművé tette, hogy jelen állás szerint a Fidesz továbbra is a Néppárt csúcsjelöltjét, Manfred Weber-t támogatja az Európai Bizottság elnöki székéért folytatott versenyben.
Az EPP tagjai vagyunk, így természetesen a néppárti csúcsjelöltet támogatjuk.
jelentette ki a politikus.
Fotó: MTI/EPA/Andre Pain
Facebook hozzászólások

Hungarian Foreign Minister on clash with EU





Tudósok vizsgálják , hogy miért rengett a Mars







A tudósok még vizsgálják, hogy pontosan mi állhat a nemrégiben rögzített marsrengés hátterében, mivel a vörös bolygó tektonikai értelemben halottnak számít – mondta Sárneczky Krisztián, a Magyar Tudományos Akadémia Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpontjának munkatársa szombaton az M1 aktuális csatornán.




A Cnes, a francia űrkutatási ügynökség kedden közölte, gyenge, de világosan észlelhető rengést érzékelt a Marson az Insight amerikai űrszonda francia szeizmométere (SEIS) április 6-án. Ez az első marsrengés, amelyet ez a műszer jelzett. Sárneczky Krisztián a műsorban elmondta, a bolygónak nincs olvadt fémmagja, mint a Földnek, így a tektonikai lemezek sem mozoghatnak rajta. A Marson nincs kontinensvándorlás, hanem a bolygót egyetlen darab, merev kéreg alkotja, emiatt sokkal ritkábbak és gyengébbek is a rengések – tette hozzá.
A tudósoknak egyelőre csak tippjei vannak, hogy mi okozhatja a rengéseket: például a bolygó hűlése, és az ezzel összefüggő térfogatcsökkenés repedéseket, ropogásokat okozhat a Mars belsejében, amit a szonda is érzékel. Közölte azt is, hogy a Földön naponta több ezer olyan rengés lehet, mint amit a Marson érzékeltek négy hónap alatt, s ez szintén azt jelzi, hogy a vörös bolygón nagyon alacsony a szeizmikus aktivitás.

Mert a gyurcsány akkorát hazudott , hogy nem csak a Föld , beleremeget !!! Így akarta elcsenni a violin kulcsot , hogy beléphessen az Európai Egyesült Államának Trezodjába , hogy jövőbeni munkákat pécizzen ki , és nagy ívben rá tudjon repülni . A rengés azért volt , hogy ezt a repülést megakadájozzák , és a drága falnak repüljön !!!
Erre a Jeruzsálemi görög ortodox pátriárka tűzszentelést tartott !!!
A pápa nem kommentálta az eseményt , hisz tudjátok a gyilkossági kísérlet még kísérti a pápát !!! A kis tolvajunk meg , ha kontaktusba kerülnének az arany kanalakat fúttatot kanalakra cserélné !!!


Tűzszentelést tartott hívek ezrei előtt Jeruzsálemben a görög ortodox pátriárka





Zarándokok ezrei gyűltek össze szombaton az ortodox keresztény nagyhét egyik legjelentősebb eseményére, a tűzszentelés ünnepére Jeruzsálembe.
Az óvárosban lévő Szent Sír-templomban III. Theofilosz jeruzsálemi görög ortodox pátriárka adta tovább a szent tűz lángját a jelen lévő híveknek. A tűzszentelési szertartás az ortodox hit szerint arra emlékeztet, hogy Jézus ma is az emberek között van.
A IV. századra visszanyúló szokás szerint amikor nagyszombaton a pátriárka egyedül imádkozik a Szent Sír-kápolna sötétjében Krisztus sírjánál, akkor a kövön, amelyre a hagyomány szerint Jézus testét fektették, fellobban egy láng, amellyel a pátriárka meggyújtja a templom bejáratánál elhelyezett két gyertyát a hívők jelenlétében.
Az örökkévalóságot, a békét és a megújhodást jelképező szent tüzet a templomban és a környező utcákban összegyűlt hívők a kezükben tartott gyertyákat, fáklyákat meggyújtva továbbadják egymásnak. A lángot továbbviszik közeli és távoli keresztény településekre. Az ortodox keresztények egy héttel a katolikusok és a protestánsok után ünneplik a húsvétot, amely idén április 28-án kezdődik számukra.
Forrás: MTI; Fotó: MTI




Szándékosan hajtott autóval a tömegbe egy ámokfutó Kaliforniában









Tömegbaleset volt a kaliforniai Sunnyvale városban, a rendőrök szerint az elkövető szándékosan hajtott a tömegbe. A San Franciscó-i öbölben fekvő Sunnyvale-ban történt szándékos balesetnek halálos áldozata nincs, de nyolc sérültet kórházban kezelnek. Egyikük, egy 13 éves kislány súlyos agysérülésekkel kómában fekszik.
A baleset még csütörtökön este történt, de a rendőrség csak pénteken tájékoztatott róla. Az elkövetőt azonnal letartóztatták, és pénteken már bíróság elé is állították a Santa Clara-i megyei bíróságon. A 34 éves Isaiah Joel Peoples nem mutatott megbánást. A rendőrség közlése szerint tettét az motiválta, hogy a járdán sétáló emberek ázsiaiak voltak, és azt gondolta róluk, hogy muszlim hitűek. Több rendbeli gyilkossági kísérlet miatt emelnek vádat ellene. Jay Boyarski helyettes ügyész szerint a vádpontokat gyűlölet-bűncselekménnyel is kiegészíthetik. Boyarski szerint Peoples akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat.
Sunnyvale polgármestere, Larry Klein közleményben ítélte el a történteket.
A mi közösségünk egységesen lép fel a gyűlöletből fakadó erőszakos cselekmények ellen
fogalmazott a polgármester. Majd hangsúlyozta azt is, hogy a város büszke a közösséget gazdagító etnikai és vallási sokszínűségére, és ezen semmi sem változtathat. Phan Ngo, a város rendőrfőnöke sajtótájékoztatóján közölte: folyik a nyomozás, a rendőrség azon igyekszik, hogy részletesen feltérképezze az elkövető személyét és hátterét. Mint mondta: Peoples 2005-ben és 2006-ban Irakban teljesített katonai szolgálatot, és azóta többször is kezelték őt poszttraumás stressz szindrómával.
Forrás: MTI; Fotó: stripes.com


Ez megint az a hülye gyurcsány , volt már zsidó, kazár , cigány , most migráns lett !!!


Tízezrével érkeznek Európába az iszlamista szélsőségesek



Az orosz hírszerzés szerint tízezrével érkeznek a kontinensre a harcedzett iszlamista szélsőségesek, s eközben — mint azt Horváth József biztonságpolitikai szakértő a Magyar Nemzetnek kifejtette — már Nyugat-Európa is terroristakibocsátó lett. A magyar tranzitban tucatnyian a Kurd Munkapárt tagjainak vallották magukat, aminek az lehet az oka, hogy arra számítanak: így kedvezőbben bírálják el menekültjogi kérelmeiket.
Most már Nyugat-Európa is terroristákat kibocsátó régióként értékelhető
mondta a Magyar Nemzetnek Horváth József biztonságpolitikai szakértő arra a sajtóhírre reagálva, hogy a Srí Lanka-i merényletsorozat egyik elkövetője Angliában radikalizálódhatott.
A CNN hírtelevízió a brit biztonsági szolgálatokra hivatkozva jelentette, hogy Abdul Latíf Dzsamil Mohamed Angliá­ban tanult 2006–2007-ben, és radikális iszlamisták körében mozgott.
A szakértő szerint először fordult elő, hogy egy terrorista Nyugat-Európában tanult, radikalizálódott, majd hazautazva öngyilkos merényletet hajtott végre.
Eddig a folyamat általában fordítva történt, a válságövezetekben radikalizálódott terroristák utaztak Nyugat-Európába, ahol az ott született, másod-, harmadgenerációs, közel-keleti vagy afrikai származású terroristákkal együtt léptek fel. Ide kell sorolni azokat is, akik az európai országokból csatlakoztak az Iszlám Állam (ISIS) terrorszervezethez, és annak veresége után tömegesen visszaszivárognak kontinensünkre
jelentette ki Horváth József.
Évente mintegy húszezer, a menekültek között Európába érkező szélsőségesről beszélt egy moszkvai biztonsági konferencián Szergej Kovaljov vezérőrnagy, aki az orosz vezérkar hírszerzési főcsoportfőnökségének képviseletében tartott előadást.
Horváth József úgy véli, az orosz hírszerzési adatok azt támasztják alá, amit Magyarországon évek óta hangsúlyoznak a politikusok és a szakértők, köztük ő is. Az orosz katonai hírszerzés főleg a csecsen terrorizmus miatt kényszerült beépülni a terrorszervezetekbe, így az ISIS soraiba is, tehát adataik pontosnak mondhatók.
Kovajlov szerint tényszerű, hogy a szélsőségesek toborzó és radikális iszlamista propagandatevékenységet folytatnak a migránsok között, és mivel harci tapasztalatuk van, a terrorveszély nagyban növekszik általuk Európában.
Az orosz tábornok kifejtette azt is, hogy az európai rendvédelmi szerveknek gondot okoz a potenciális terroristák pontos és gyors azonosítása, mivel a migránsok zöme úgymond „elveszti személyi iratait”.
Horváth József annak kapcsán, hogy a Szegedi Törvényszék május 16-án hirdet ítéletet annak a kurd házaspárnak az ügyében, akiket terrorizmus finanszírozásával vádolnak, azt hangsúlyozta: az is jelzésértékű, ha valaki a magyar tranzitzónákban a Kurd Munkapárt (PKK) tagjának vallja magát. A párról kiderült, hogy mindketten a PKK tagjai voltak, s a röszkei, valamint a tompai tranzitzónában rajtuk kívül még tízen mondták magukról, hogy a szervezet soraiból érkeztek.
A PKK az USA szövetségese volt az ISIS elleni háborúban. Az unió által terrorszervezetnek tartott párt ugyanakkor török célpontokra „szakosodott”, s nagy valószínűséggel egyéb terrorcselekményt nem hajtanának végre Európában.
Azt azonban nem lehet kizárni, hogy ISIS-terroristák PKK-soknak adják ki magukat, hogy mint amerikai szövetségesek kedvezőbb elbánásban részesüljenek
fogalmazott Horváth József biztonsági szakértő.
Forrás: Magyar Nemzet; Fotó: MTI/EPA/M.A. Pushpa Kumara




Portik-hangfelvételek: MSZP-s hátterű olajcég vezetője szervezhette meg a politikai robbantásokat





A szocialistákhoz ezer szállal kötődő, az olajmaffia legsikeresebb cégének tartott Energol Rt. egyik vezetője, D. István szervezhette meg az 1998-as választásokat beárnyékoló politikai robbantásokat – legalábbis erre lehet következtetni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat által jegyzett, a PestiSrácok.hu birtokába jutott hangfelvétel-leiratokból, amelyen a leszámolások egyik kulcsfigurájának tartott Portik Tamás és volt mentora, cégtársa, Drobilich Gábor beszélgetése olvasható. D. István személye azért is érdekes, mert még az olajügyek idején a feleségénél tartott házkutatás során Gyurcsány Ferenchez köthető érzékeny offshore-iratokat foglaltak le a hatóságok. A két egykori barát beszélgetése emellett még igazi alvilági csemege is: szóba kerül az akkor még bujkáló szlovák bérgyilkos, Jozef Roháč, két, maffiával összejátszó nyomozó, egy rendőrségről kihozott titkos vallomás és a Fenyő-gyilkosság is.
Valódi aranybányának bizonyult az a Portik Tamás körétől tavaly decemberben lefoglalt több száz órányi hangfelvétel, melynek tartalma választ adhat az 1990-es és 2000-es évek szervezett bűnözésének meghatározó mozzanataira. A hanganyagok megtalálása előtt is sokan feltételezték Portikról, hogy még a legszűkebb körben zajlott beszélgetéseket is felvette, így ezt csak erősíti az a PestiSrácok.hu által megszerzett nemzetbiztonsági leirat, amelyen Portik Tamás és energolos cégtársa, egykori mentora, Drobilich Gábor közti társalgást rögzítették.
Drobilich Gábor felkarolta Portikot, de ma már állítólag nincsenek jóban. Fotó: Horváth Péter Gyula/PS
A szöveget áttanulmányozva arra lehet következtetni, hogy a két férfi valamikor 2005-ben beszélhetett, mert Portik azt ecseteli, hogy „egy évvel később, 2006-ban jubilál”, hiszen akkor lesz tíz éve, hogy az olajügyek miatt lelépett az országból (valójában Portik 1997 őszétől bujkált). Az Energol-vezér azért kereshette fel rémülten Drobilich Gábort, mert megtudta, hogy a beszélgetés során „Foxi Maxinak”, „Fogorvosnak” becézett, az Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő-gyilkosság miatt jogerősen elítélt, abban az időben még bujkáló Jozef Roháčot majdnem elfogták „valami majorban”.
Valami tanyán bujkált. Azt keresik égre-földre, mert ugye annak az embere, annak az embere állítólag, még egyszer mondom, állítólag csúzlizta le az embert. …Azt mondják, azt hiszik, hogy mi készítettük be. Hát csak mi tudunk róla. Nem dzsanázod? Mindenki tud róla.
meséli riadtan Portik, mire Drobilich úgy felel, hogy már nem tartja a szlovák bérgyilkossal a kapcsolatot, utoljára három évvel ezelőtt látta, amikor Roháč testvére segítségével személyesen találkoztak Prágában:
Prágába találkoztam vele, idejött. Mit tudom én, két hét múlva felhívott (Roháč testvére – PS), vele mentem el a találkozóra,  ő ő, mondta, hogy ő Prágában van, ő is ott lesz, álljak meg a Vencel téren, nem tudom melyik hotel előtt megálltam motorral, a testvérével kisétáltunk egy parkba és ott volt a barátunk is. Mit tudom én, ott voltam vele hat órán keresztül, a testvére elment és sétáltunk, csavarogtunk, satöbbi, satöbbi. És mondta, hogy majd jelentkezik, és soha többet nem jelentkezett, és adtam neki 10 ezret (eurót), de lehet, hogy 15-öt.
Ezután Portik újból előhozza, hogy meg vannak róla győződve, Rohác felnyomása az „ő okosságuk”. Arra nem tér ki, hogy kikre gondol, de feltételezhetően Roháč környezetére utalhat, akik kérik, hogy ezt oldják meg, különben „ki lesznek vasalva”, „le lesznek tartóztatva” (mármint Drobilich és Portik – PS).

A “FORRADÁSOS” ÉS A FENYŐ-ÜGY

A beszélgetés ideje alatt kitérnek két rendőrre: mindketten az életvédelemnél dolgoztak és segítették az olajosokat. Egyiküket „Forradásosnak”nevezték; Drobilich tőle hallotta, hogy Portikot meg akarják fogni azzal a zsarolási üggyel, amit az Energol-vezér már Gyárfás Tamásnak is megemlített. A másik „életes” rendőr pedig Drobilich szerint kihozta nekik a rendőrségről az energolosok volt katonájának, Zsóvár Imrének a több száz oldalas vallomását. Zsóvár, vagy, ahogy ők nevezték, Sír Kán, azután vallott egykori főnökei ellen, hogy valaki Szlovákiában az életére tört. A gyilkossági kísérletet túlélő férfi Portikéknak tulajdonította a támadást, ezért hosszan beszélt a szlovák és magyar hatóságoknak a leszámolásokról, köztük a Fenyő-gyilkosságról is, amit Portik szintén megemlített Drobilich Gábornak, mert aggódott, hogy „rájuk tolják” ezt az ügyet a nyomozók (a Fenyő-ügyben azóta az Energol-vezért és Gyárfást felbujtással gyanúsítják, de ők ártatlannak vallják magukat):
Portik: Jó. Mit csinálnak, ha-, mit csinálunk, ha ránk szorítják a végét(?) a Fenyő-ügyet. Akkor mit csinálunk Gabi? Azon kívül, hogy nagyon okos vagy, meg ér-, meg minden-, de mégis-, ha mégis ránk szorítják. Akkor mit csinálunk?
Drobilich: Hát magyarul, letartóztatnak. Engem.
Portik: Igen.
Drobilich: – téged nem találnak –
Portik: Hát én-, attól függ-
Drobilich: Hogy én mit csinálok?
Erre Drobilich, mintha csak megnyugtatná az őt kikérdező Portikot, hogy nem fog beszélni: „Hát én honnan, a faszom tudja miért ölték meg?! Nem is érdekel! …Énnekem soha nem mondtad, hogy ki volt!”
Majd később hasonló párbeszéd zajlik le:
Portik: Jó. Van olyan elképzelés, van egy olyan teória, azt mondták nekem, a (pillanatnyi szünet) fotóztál a rendőröknek, és te mondtad, hogy lejövök, és megbeszélem veled, tehát nem hív- (nem érthető a gondolat befejezése, mert Drobilich közbeszól)
Drobilich: De nekem nincs rendőröm, ezen túlléphetünk. Tehát ilyen teória nincs, nekem nincs rendőröm,-
Portik: Jó. Jó. Jó.
Az Energol-vezér azt is megemlíti: „azt mondták még neki”, hogy Roháč (Fenyő gyilkosa – PS) Drobilichnál bujkálhat; erre a férfi visszavágott: „De megfordítom, nálad van!”. Azt tudni kell, hogy a két egykori cégtárs viszonya ebben az időben már nem volt felhőtlen, és a közöttük lévő konfliktus később odáig fajult, hogy az Energol-per egyik tárgyalásának szünetében csaknem összeverekedtek. A leirat szerint Drobilich megerősíti abban Portikot, hogy nyugodtan „hazajöhet” (az energolost az olajügyek miatt 2003-ig körözték, de utána még évekig illegalitásban élt), a Fenyő-ügytől nem kell tartania:
De a Fenyő miatt nyugodtan , hát ő-, gyere nyugodtan haza, akkor én se lennék otthon, gondolod, hogy ez a Fenyő, amiket olvastam az újságban, fel se merül. Itt e- olvastam a Sír Kán vallomását, valóban beszélt a Fenyőről, mindenről.
Portik azért volt ennyire izgatott, mert állítása szerint a hatóság azt valószínűsíti, hogy ők ketten tudják, ki lőtt, sőt, ők adhattak erre utasítást (azt mindenképp meg kell jegyezni, hogy Drobilich a Fenyő-gyilkosság idején börtönben volt, és őt ezzel a bűncselekménnyel nem is gyanúsították meg a nyomozók).
Az energolos szájából aztán elhangzik egy önbeteljesítő jóslat:
komolyan, nem is tudom elhinni magamat, hogy ide kerültünk! Úgy érzem, mintha tíz év múlva, tudod, mi lenne a történelemkönyvbe leírva? Hogy ’95-ben összeállt egy brigád, együtt voltak, jól éltek, aztán 2010-re mindegyik hull-, hulladék



AZ ENERGOL EGYIK VEZETŐJE SZERVEZTE MEG A ROBBANTÁSOKAT?

A bizalmas társalgás során kitárgyalták a húsz évvel ezelőtt történt politikai robbantás-sorozatot is. Ebben az ügyben azóta nem lát tisztán sem a közvélemény, sem a bűnüldöző hatóságok: az 1998-as országgyűlési választások előtt és után ismeretlen személyek, hivatalosan ismeretlen okból különböző robbantásos merényleteket hajtottak végre Magyarországon: bomba robbant Torgyán József és Szájer József lakásánál, illetve a Fidesz Lendvay utcai székházánál is.
Drobilich azonban mondott valami izgalmasat a politikai színezetű merényletekkel kapcsolatban:
Drobilich: …  a D. elmesélte nekem kint az egész történetünket, ami fel sem merült, hogy a D. Pista tudja. De ezt már mondtam neked, tehát nem először hallod. Ugye? Ezt, azt, amazt, mindent, kérlek szépen. És mondtam neki, hogy te hogy-, honnan szeded ezeket a hülyeségeket? Azt mondja, Gabi, hát hogyhogy honnan? Hát, amikor bent voltál (a börtönben – PS), azt mondja, a izével megbeszéltem, megvá- a rendszer, mi szerveztük közösen a-
Portik: (közbevág, nem érthető)
Drobilich: székház (?) és ilyeneket mondott. Hát mondom, te hülye vagy, mondom, hát én nem- én nem tudok, mondom, én most hallom ezt tőled először, mondom.
Portik: Ő szervezte a székház robbantást(?) ?
Drobilich: Becsület szavamra. Igen.
Portik: Ne hülyéskedjél!
Drobilich: Én mondom. Mondom én a, – mondom a Kicsivel (Portik beceneve – PS) soha az életben nem volt ilyen dolgunk, mondom.
Portik megemlít egy volt kisgazda képviselőt, majd azt mondja, hogy „Torgyánon (Torgyán József, a Kisgazdapárt volt elnöke – PS) keresztül ment a dolog”. Erre Drobilich rávágja, hogy ez hülyeség, „nem ismeri a D. a Torgyánt”, de azt nem fejti ki, hogy szerinte akkor ki kérte fel D. Istvánt, hogy szervezze meg a robbantásokat, amennyiben Drobilich Gábor persze igazat beszélt. Portik feltehetően „Torgyán-vonallal” házalt volna – Gyárfáson keresztül – Gyurcsánynál is, ám az úszószövetség volt elnöke azt állítja: nem közvetítette Portik kérését, és nem is mutatta őt be a volt miniszterelnöknek. 
Szűcs Erika jó szolgálatot tehetett a Gyurcsány-klánnak, ugyanis egészen a miniszterségig vitte. Fotó: origo.hu

MILLIÁRDOKAT KASZÁLTAK A SZOCIALISTÁK IDEJE ALATT

Visszatérve D. Istvánhoz, róla tudni kell, hogy Portik és Drobilich cégtársa volt az olajszőkítési botrányáról elhíresült Energol Rt.-ben. A férfi az Energol-perben is vádlott volt, ám végül felmentette a bíróság. Évekkel korábban a Magyar Nemzet azt írta: az olajmaffia legsikeresebb vállalkozását 1995-től a katonai titkosszolgálat szoros felügyelete alá vonta, és a cég „üzletpolitikájának” minden mozzanatáról jelenteni kellett a Katonai Biztonsági Hivatal Szovjetunióban végzett mindenható vezetőjének, a 2009-ben elhunyt Stefán Gézának, aki haláláig védte az olajosokat. A titkosszolgálati szálat csak erősíti, hogy az Energol első vezérigazgatója egy még aktív állományú nemzetbiztonsági tiszt, Kerekes István volt. A Horn-kormány idején alapított, milliárdokat kaszáló olajcég több szálon is összeért a szocialistákkal, hiszen a cég vezérigazgatója 1996 márciusától nem kisebb személyiség lett, mint az MSZMP KB Agitációs és Propagandaosztályát megjáró, majd 1995-ben a Belügyminisztérium adatfeldolgozó háttérintézményétől leszerelő Csikós József. Mindeközben az Energol Rt. elnöki teendőit Keszthelyi Péter látta el; ő a későbbi Gyurcsány-érában a kormányzatinegyed-projekt bírálóbizottságának szakmai titkári titulusát viselte. Az MSZP-s hátteret igazolja még, hogy az Energol fő beszállítója a miskolci ETL Ipari Rt. volt, amelynek felügyelőbizottságába 1996-ban, az olajügylet legjövedelmezőbb évében került be a szocialisták fő energetikai szakértőjeként ismert Karl Imre és Szűcs Erika, Gyurcsány későbbi DK-s párttársa, szociális és munkaügyi minisztere.

KÉNYES IRATOK KERÜLTEK ELŐ

Még érdekesebb összefüggés, amire a Nemzet egy szintén évekkel ezelőtti cikke világított rá: az energolos nyomozás során végrehajtott egyik házkutatás alkalmával Gyurcsány Ferenchez köthető offshore iratokat találtak a rendőrök.A lap azt írta: ezek az offshore iratok a korábban a volt miniszterelnökhöz köthető Fortus tulajdonosaként felbukkanó Dryden Enterprises Limited nevű ciprusi offshore cég alapító okirata volt, ami az olajmaffiát irányító Energol Rt. egy másik vezetőjének, D. Istvánnak a feleségénél, D. Irénnél tartott – 1997. augusztusi – házkutatásnál került elő. Talány, hogy a Gyurcsány-féle érzékeny cégirat miképpen kerülhetett az energolosokhoz.
A cikkünkben idézett leirat miatt Drobilich Gábort tanúként hallgatták ki a Fenyő-ügyben. A férfi a nyomozóknak tagadta, hogy D. István beismerte volna, hogy ő szervezte a politikai robbantás-sorozatot, ahogy arról sem tud, hogy Portiknak bármilyen köze lenne Fenyő János meggyilkolásához.
Vezető kép: MTI
Facebook hozzászólások




Itt a bűnügyi szenzáció!!! – Rendőrkézen Portik hangfelvételei, Gyárfás mellett az alvilág több nagykutyája is bukhat!










A PestiSrácok.hu információi szerint néhány héttel ezelőtt Portik Tamás a ’90-es évek elejétől a letartóztatásáig rögzített, több százórányi hangfelvételét foglalta le a rendőrség. Úgy tudjuk, a vágatlan felvételek egy részén Portik az alvilági üzlettársai mellett a közélet több szereplőjével, köztük a Fenyő-gyilkosság megrendelésével gyanúsított Gyárfás Tamással is hosszú beszélgetéseket folytat. A több házkutatás után megszerzett, kisteherautónyi adatrögzítő feldolgozása jelenleg is folyamatban van, de azt már most tudni lehet, hogy a Fenyő-ügy megoldása mellett a hangfelvételek választ adhatnak az 1990-es és 2000-es évek szervezett bűnözésének meghatározó mozzanataira. A kriminalisztikai szenzációval is felérő hangfelvételekhez feltételezhetően egy nyomozati alku vezette el a hatóságokat.
A történet előzménye, hogy a leszámolásos gyilkosságok nyomozására rálátó forrásunk szerint a ’90-es évek maffiaügyeiben eljárást folytató Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) és az őket segítő Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) tavaly december elején olyan információk birtokába jutott, hogy Portik Tamás évtizedekkel korábbi üzlettársa, D. I. A. és a vele kapcsolatban álló, az Energol-vezérhez ugyancsak köthető személyek tavaly nyár végén – a 2017-ben megkezdett zsarolási kísérlet folytatásaként – e-mailben, német álnéven bejelentkezve többször is megkeresték a Fenyő-ügyben felbujtással gyanúsított Gyárfás Tamás ügyvédjét, Bánáti Jánost, hogy rendelkeznek a Gyárfás-Portik hangfelvételek vágatlan verziójával. Egyértelművé tették, ezért pénzt kérnek, de pontos összeget nem mondtak, csupán azt közölték, hogy ők csak „tárolási díjra” tartanak igényt, de azt Gyárfás határozza meg. Forrásunk hangsúlyozta, a zsarolók utaltak rá, hogy ők állnak a korábbi, a Fenyő-ügyet kirobbantó 2017-es megkeresések mögött is, és hogy szándékaik komolyságát bizonyítsák, a legutóbb elküldött, rossz minőségű, a rendőrséghez is eljutott vágott hanganyag jobb minőségű verzióját postán elküldték Bánátinak.Forrásunk megjegyezte, a korábbi sajtóhírekkel ellentétben eddig csak az a felvétel állt a hatóságok rendelkezésére, amit Gyárfás végül kényszerből átadott a nyomozóknak.
A bíróság elsőfokú döntése értelmében Bánáti János nem védheti tovább Gyárfást. Fotó: Horváth Péter Gyula/PS

HANGFELVÉTELEK A TEMETŐBEN

A levélváltás később tisztázatlan okokból megszakadt és a leszámolásos ügyekre rálátó informátorunk szerint az NNI és az NVSZ csak hónapokkal később szerzett tudomást az újabb zsarolási kísérletről. Ezután a hatóságok 2018. december 6-án D. I. A.-nál és további hat helyen házkutatást tartottak.Ők voltak azok, akik tudtak a felvételekről, illetve a Gyárfással szemben megfogalmazott követelésekről – emelte ki forrásunk, hozzátéve, hogy egyesek a felvételek „rendszerezésében” is részt vettek. Értesüléseink szerint a lakásokon és ingatlanokon kívül még egy temető közelében is kutakodtak a rendőrök, és végül egy kisteherautónyi adathordozót foglaltak le ezeken a helyszíneken.

GYÁRFÁS HÓNAPOKIG ÜLT A BIZONYÍTÉKON

A rendőrök emellett kapcsolatba léptek Bánáti Jánossal is, akinek a számítógépéből előhívták a levelezést és azokat a Fenyő-gyilkosság bizonyítékaihoz csatolták, majd megkísérelték lefoglalni a korábban említett, jobb minőségű vágott hangfelvételt is, de kiderült, Bánáti azt rögtön továbbadta Gyárfás Tamásnak, aki a házkutatások idején éppen Kínában volt, ám később, a rendőrség felszólítására átadta a bizonyítékot. Értesüléseink szerint utóbbi történésnek a következménye, hogy Bánátit kizárták a Fenyő-ügyből. Megjegyzendő még, hogy Gyárfás eddig részben azzal próbált védekezni, hogy azért sincs semmi köze Fenyő lelövetéséhez, mert mindenben együttműködik a hatóságokkal. Nos, ezúttal több hónapja volt arra, hogy beszámoljon a fenti eseményekről és átadja a nála lévő bizonyítékot. Ezt mégsem tette. Az persze más kérdés, hogy akkor miként szereztek tudomást a bűnüldöző szervek a kapcsolatfelvételről, illetve az elrejtett hangfelvételekről.
Sokaknak lehet álmatlan éjszakája Portik titokban rögzített felvételei miatt. Fotó: PS

EGY NYOMOZATI ALKU SEGÍTHETTE A RENDŐRÖKET

Portálunk úgy értesült, hogy egy nyomozati alkunak köszönhetően tudtak lépni a nyomozók és tudták lefoglalni azt a több százórányi hangfelvételt, melyeknek az elemzése információink szerint megkezdődött, de az óriási mennyiségre tekintettel a kiértékelés még több hónapig is eltarthat. Az ugyanakkor kijelenthető, példátlan a magyar kriminalisztika történetében, hogy ilyen mennyiségű, bűnözői körök által készített felvétel álljon rendelkezésre, amely elképzelhető, hogy teljesen más megvilágításba helyezi az 1990-es és 2000-es évek bűnözői és közéleti szereplőinek a megítélését. A hanganyagok többségét nagy valószínűséggel mind Portik és köre rögzítette. Az Energol-vezérről egy ideje már egyébként is tudható, hogy minden fontosabb beszélgetését felvette, így ezzel még sokaknak okozhat álmatlan éjszakát a közeljövőben. Még az sem elképzelhetetlen, hogy az új bizonyítékoknak köszönhetően újabb büntetőeljárások indulnak majd.
Vezető kép: lokal.hu





Kódolt vörösterror: „kikerülnék” a „politikai realitásokat” a kommunisták





A gyilkos hangyák a páholyból !!!
Nem láttunk még olyan kommunistát, aki meg tudna békélni a hatalomtalansággal. Ugyanakkor olyat se láttunk még, amelyik belátta volna az eltelt évszázad hibáit, és ne a kifosztás, az erőszak meg az akasztás lenne az első ötlete, amikor a hatalom megkaparintásáról ábrándozik. Sőt, az egyetlen ötlete. A magyar közönség számára a Mérce nevű mozgalmi faliújság igazolja nap, mint nap, hogy ezek ugyanazok a kommunisták. Ők mentegetik a frusztrációikat gyilkosságokkal levezető vörös terroristákat, ők heccelik szüntelenül a szegényeket a jómódúak gyűlöletére, és ők értekeznek rendszeresen a szükséges forradalmi erőszakról. Ahogy most maga a portál főszerkesztője; igaz, annyi vér nincs a tökében, hogy nyíltan kimondja, mire vágyik.
A kommunizmus azoknak való, akik nem bírják a valóságot. Jámbor Andrást zavarja a valóság, zavarja, hogy a magyar politika kiindulópontja mindenki számára Orbán Viktor, hiszen a kormányoldalon ő a hatalom elsődleges letéteményese, a cselekmények fő mozgatórugója, míg az ellenzéki oldalon is ő határoz meg mindent, hiszen minden cselekvés az ő leváltását célozza. Eddig érthetőek Jámbor érzései, hiszen ez az ellenzéki oldalon sokakat zavar, de hát amíg nem tudnak életképes, vonzó, az ország számára előnyös alternatívát felkínálni, addig úgy fest, hogy a többség nem kér belőlük. És ahogy egyre tehetetlenebbül, egyre dühödtebben vergődnek a sorban befuccsolt csodálatos ötleteik után, egyre kevésbé gondolja úgy a nép, hogy bármit érdemes várnia ezektől a szerencsétlenektől.
Szóval, amit Jámbor András érez, azt nem egyedül érzi; amit azonban megoldásként felkínál, odáig csak a Mércén bölcselkedő reménybeli Lenin-fiúk szoktak elmerészkedni. A szövege a Magyarországon közismert kódolt beszéd tankönyvi esete, csakhogy az általában felmerülő kódolt zsidózás helyett ez most kódolt vörösterror.
Ennek a kódolt beszédnek a kulcsfogalma a „politikai realitások”, mint ellenségkép.

A POLITIKAI REALITÁSOK

A mai magyar politikát sok politikai realitás tartja fogságban, de leginkább az Orbán Viktor nevű politikai realitás – írja, és felteszi a kérdést, hogy ez jó-e nekik:
A politikai realitások, amik keretet adnak a politikai gondolkodásnak és politikai cselekvésnek vajon azt segítik elő, hogy megoldódjanak az ügyeink, vagy inkább nehezítik ezt? […] ha ezeket a politikai realitásokat mind figyelembe vesszük, akkor biztosan nem fog olyan rendszer születni, amivel elégedettek lennénk.
Kommunista újságíró hatalom nélkül – Jámbor András, a Mérce.hu főszerkesztője. (Kép forrása: figyelo.hu)
Bravúrosan érzett rá Jámbor András, hogy nekik ez nem jó. Az ő és komcsi elvtársai ügyeinek megoldása ugyanis aligha szándéka a magyar kormánynak, ahogy feltehetően az sem szerepel a kormány céljai között, hogy olyan rendszert hozzon létre, amellyel a kommunisták elégedettek lennének. Sőt, a kormány kommunikációjából kiindulva nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy a céljai homlokegyenest ellenkeznek a kommunista elképzelésekkel és vágyakkal. Nekünk, a magyar nép többségének ez jó, a kommunistát azonban nem olyan fából faragták, hogy belenyugodjon olyasmibe, ami a többségnek megfelel, őt viszont távol tartja az áhított hatalomtól.

VÉGIGGONDOLNI” ÉS „KIKERÜLNI” ŐKET…

Azt tehát már tudjuk, hogy kik azok a „politikai realitások”. Ők a Fidesz-KDNP kormányzat tagjai, és mindazok, akik így vagy úgy köthetők hozzá: elsősorban a miniszterelnök, továbbá a miniszterek, államtitkárok, helyettes államtitkárok, osztályvezetők, képviselők, polgármesterek, helyi pártszervezők, a Fidesz értelmiségi és gazdasági holdudvarának tagjai. Bizonyára a jobboldali újságírókat is ebbe a körbe sorolja. Őket mindnyájukat akarja „nem figyelembe venni” Jámbor András:
Ezért van szükség megszabadulni a politikai realitásoktól, szükség lenne álmodozni és cselekedni. […] Érdemes lenne végiggondolni, hogy milyen realitások béklyózzák meg a közéletet, és azok hogyan kerülhetőek ki.
Kommunista újságíró hatalomszerzés után – Szamuely Tibor terrorvezér népbiztos, korábbi szociáldemokrata újságíró beszéde a Hősök terén 1919-ben. (Kép forrása: MTI)
Végiggondolni, hogy kik az ellenséges „politikai realitások”, és megszabadulni tőlük – milyen szép forradalmi gondolat. Egy jó kis listázás, az kéne, mi? Egy új kuláklistára végiggondolni minden reakcióst, hogy a kommunisták kapásból tudják, mely politikai realitásokat kell penészes börtönpincékben agyonverni, összedrótozott kézzel felakasztani, arccal lefelé elföldelni a meszesgödörbe, vagy évekre-évtizedekre bebörtönözni, ellehetetleníteni, tönkretenni.

EZEK UGYANAZOK

Ennyit változtak tehát a kommunisták, akik már korábban is többször „végiggondolták”, majd „kikerülték” a „politikai realitásokat”. Fery Oszkárcsendőrtábornok politikai realitást például legondolták egy iskola alagsorába, ahol három nap kínzás után halt bele a kikerülésbe. Idősebb és ifjabb Hollán Sándort éjszaka gondolták ki az otthonukból a Lánchídra, ahonnan a Dunába kerülték ki őket. 1919 tavaszán és nyarán az emberek döbbenten szembesültek azzal, miféle lény a kommunista, amikor százával kerülték ki a fellógatott vagy agyonlőtt politikai realitásokat Szamuely Tibor és Cserny József legényei. 1947-től, majd ’56 után aztán magasabb fokozatba kapcsoltak, tízezerszám gondolták végig a politikai realitásokat, akik közül több százat bitófán vagy egyszerű agyonveréssel kerültek ki.
A Szamuely-vezette Lenin-fiúk pózolnak Dunapatajon, miközben kedvenc hobbijuknak, az akasztgatásnak hódolnak. (Kép forrása: Rubicon)
Aztán amikor már annyi politikai realitást kerültek ki, hogy senki sem mert szembeszállni velük, akkor a saját politikai realitásaikat helyezték el az államigazgatás összes szintjén. Persze olykor saját maguk közül is végiggondoltak és kikerültek egyeseket, de ezekben az esetekben legalább nem történt tragédia. És ezek az újonnan tisztségbe helyezett politikai realitások már megfelelőek voltak nekik, olyanok, akik a kommunisták ügyeivel törődtek, és olyan rendszert működtettek, amellyel ők elégedettek lehettek. A céljuk pedig most is csupán ennyi, és a megvalósításra sincsenek újabb ötleteik, csak virágnyelven adják elő, hogy megint bepalizzanak néhányakat.
A padlássöprést az újraelosztás radikális átgondolásának nevezik, a vörösterrort pedig a politikai realitások kikerülésének.
Facebook hozzászólások







Őket elektrosokkolták, minket meg zsebre vágtak – Az ellopott rendszerváltás margójára



Harminc éve, 1989. március 15-én végre együtt ünnepelt a nemzet. Nagy pillanat volt, de elrepült, s végül nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettük volna. A rendszerváltást ellopták, az igazi hősökre, a helyettünk megvert, elektrosokkolt, lecsukott ellenállókra nem emlékezünk. Az átvilágítás, a reprivatizáció, a jóvátétel és az igazságtétel elmaradt. „Kimosták az agyunkat. Szép csöndben majszoltuk a parizert, és közben eladósodott az ország. Aztán néztük a Szomszédokat, mialatt kilopták alólunk mindent, még azt a nyomorult, piros műanyag szart is, amit még széknek sem lehetett nevezni, de legalább üreges volt. Kicserélték a téliszalámit zalaira, és elhitették velünk, hogy a zalai finom. Aztán eladták azt a gyárat is”. Vezércikk.
Ha valakinek lelki problémái lennének az ellopott rendszerváltás miatt, nyugodtan felkeresheti Buda Árpád pszichiátert Gyöngyösön, az idők változtak, a doktor úrnak már magánpraxisa van, gondolom, elektrosokk készüléke sincsen, így nem fog elektródákat helyezni a fejünk két oldalára, hogy lenyugtasson minket, s végre megértsük, nincsen semmi baj, ahogyan ötvenhatban ellenforradalom volt, úgy a Kádár-rezsim sem volt diktatúra, és a rendszerváltást sem lopták el.
A B. Árpád vezette gyöngyösi zárt osztályon a nyolcvanas években elektrosokkal és nyugtatókkal kezelték Rusai Lászlót (is). Az ELTE egykori nevelőtanárának az volt bűne, hogy röplapozott, és 1985. március 15-én kiragasztotta a rendszerellenessé átköltött Bujdosó kuruc rigmusát a pesti Petőfi-szoborra.
Tíz jó évig a halálban,
Egy rossz karddal száz csatában,
Soha-soha hites vágyban,
Soha-soha vetett ágyban.
Kergettem a labanc-hordát,
Sirattam a szivem sorsát,
Mégsem fordult felém orcád,
Rossz csillagú Magyarország” – írta Ady Endre, ezt költötte át Rusai László, majd ragasztotta ki.
Ezért kellett kicsinálni. Ezért tartóztatták le Hatvanban (mert vidéken könnyebb volt elsüllyeszteni az embereket), tartották bent hetekig egy fogdában, és verték, kínozták meg annyira, hogy kiszabadulása után idegösszeomlást kapjon a gyárban. Így került B. Á. [figyelnem kell a doktor úr személyiségi jogaira, a jog nagyon fontos!] elé. A főorvos elvtárs arról volt hírhedt Gyöngyösön, hogy „farádkezeléssel” gyógyította a részegeskedést, a hőzöngést, bármit.
Farádkezelés”, tehát elektrosokk. Problémája van, elvtárs?, akkor áramot magába, egy ápoló nyilvánosságra hozott levele szerint mindenki félt tőle, volt, amikor végre se hajtották embertelen parancsait.
És most jön a csavar: egy állambiztonsági dosszié arról árulkodik, hogy B. Á. ötvenhatos “nézeteiről” faggatta Rusai Lászlót, nyilván utasításra. Verjük csak ki, sokkoljuk ki belőle ötvenhatot. Magam elé képzelem a nyilvánvalóan túlzó, filmszerű jelenetet: „Forradalom?”, „Igen!”, áramütés, „Még egyszer kérdezem: forradalom?”„Igen!”, áramütés, és így tovább,
B. Árpádék kitartóak, de Rusai László nem mondja ki az „ellenforradalmat”, nem legitimálja ezeket a rohadékokat, ezt az árulást, a bűzlő, a társadalom többségét sajnos zsebre vágó Kádár-rendszert. Nem mondja ki, végül beleőrül, de nem. Mondja. Ki.
A Száll a kakukk ... megrázó végkifejlete...
A Száll a kakukk … megrázó végkifejlete…
Sajnos kevés ilyen „izgága” igazságkereső volt, akik helyettünk is kiálltak, helyettünk rúgták ki őket a munkahelyükről, helyettünk sokkolták, verték, pofozták, figyelték, járatták le őket. A mi Kohlhaas Mihályaink – már ha érti valaki.

TETSZETTEK VOLNA LEMERÜLNI

Megalkudni, egyezkedni, egyrészt-másrészt okoskodni, filozofálgatni, lemerülni és túlélni könnyebb volt. Ne hazudjunk magunknak, én nem fogok, lehet lemerültem volna én is, nem gondolom, hogy meg lett volna a bátorságom ahhoz, amit ezek az „őrült”, „elvetemült”, „önsorsrontó” hősök tettek. Remélem, hogy nem lettem volna a diktatúra fogaskereke, de a hérosszá váláshoz több kell az egyenes gerincnél. Nem tehetek mást, mint tisztelem őket és írok róluk.
Mert megvettek minket, barátaim, minket, a többséget, „kilóra”, ahogyan az utcán mondák, zsebre vágtak minket a Trabanttal, a balatoni nyaralással, a lángossal, megvásárolták a hallgatásunkat. Levezényelték ezt a semmilyen rendszerváltást.
Az oroszok kitakarodtak, de azért itt maradtak. Az ötvenhatért kiálló, a forradalomról bátran beszélő tanárt is megszelíditette a diktatúra, egy intézet vezetője lett, így kényelemben, puha fotelben várta a rendszerváltást, amikor a semmiből, kisgazda-háttérrel az MDF miniszterelnök-jelöltje, majd kormányfő lett. Így esett, hogy a vajdasági vérengzést letagadó jugoszláv sztálinistát kitüntető Göncz Árpádot jelölték köztársasági elnöknek, nem a mindent túlélő, és mindent ép ésszel túlélő Pákh Tibort. Így történt, hogy az egyik rendszerváltó nagy pártot telepakolták reformkommunistákkal, a másik meg már születése pillanatában egy hatalmas hazugság volt. Aztán jöhetett a népi-urbánus háború és megszületett a Szétszakadt Magyarország.
Így esett, hogy az előbb már megidézett, talpig úriember, de nem elég kemény Antall Józsefből lett miniszterelnök, nem a radikális, de művelt és higgadt Csengey Dénesből, akiért annyian rajongtak, aki rendet akart, békét, de változást.
Nem ezt a tutyimutyi, régimódi változtatgatást, hanem igazságot, valódi jóvátételt, a kommunisták, posztkommunisták és a máig jelenlévő reformkommunisták kisöprését a közéletből. Tiszta levegőt, valódi újrakezdést.
Nem így lett, ahogyan nem az örök lázadó Krassó György került a parlamentbe, hanem a pufajkás ügynök Horn Gyula, nem az inconnus Molnár Tamás, hanem a róla, róluk is jelentő ügynökök, titkos munkatársak, titkos megbízottak, impexesek, kis káderek, nagy káderek, a régi sereg, és mi végignéztük, végigmoziztuk, ahogyan Csengey és Krassó meghalnak, 1991-ben, gyakorlatilag egymás után, ahogyan a radikális rendszerváltókat a háttérbe szorítják, ahogyan a posztkommunista sajtó mindenkit lejárat, tönkretesz, akit akar.
Végignéztük, hogy a pártállami Népszabadság irtózatos fölényben, elképesztő példányszámmal zavartalanul folytathatta a propagandát. Hogy olyan dögletes véglények dolgoztak 1990 után a lapnál, mint az ÁVH-s Vajda Péter, a zöld ÁVH-s propagandista, Paul Lendvay nemezise, az a Vajda, aki később a vádak alól pont mostanában felmentett Szilvásy György titokminiszter sajtófőnöke lett. 
Értjük ugye? Az ÁVH tisztje, aki moszkvai tudósító volt, a rendszert váltott ország titokminiszterének sajtófőnöke lett. Annak a Szilvásynak, aki – ha minden igaz – az orosz titkosszolgálat embereivel vizsgáltatta meg a magyar nemzetbiztonságiakat, és ha így volt, ezzel – véleményem szerint – hazaárulást követett el. És nem szokásom ezzel “bélyegezni” akárkit. 
Hány ilyen történetünk van?
Mit tanulhatott az ifjú Uj Péter a Népszabadságban Vajdától, hiszen egy szerkesztőségben dolgoztak? Keresem a cikket, amit erről írt, de nem találom, egyszerűen nem találom. 

A NÉMA TÁRSADALOM CINKOSSÁGA

Hallgattunk, amikor megtagadták az átvilágítást. Hallgattunk, amikor a lusztrációs törvényt is elszabotálták, mert a jó „Árpi bácsi” kezdeményezésre egy másik későbbi köztársasági elnök, a most már erkölcsi hősként tetszelgő Sólyom László vezette Alkotmánybíróság szépen visszadobta.
Hallgattunk, amikor a korábbi „ellenzéki”, a korábbi „antikommunista” Pető Iván az „idő múlására”, az „előretekintés fontosságára” hivatkozva az igazságtétel ellen beszélt, az a Pető, akiről ekkor még nem derült ki, hogy apja ÁVH-s volt, így családi oka volt az árulásra. 
Ó, az előretekintés, ó, a békés rendszerváltás, a békés átmenet, amit az állambiztonság és az MSZMP utasítására végig mantrázni kellett, amelynek egyik legfontosabb szónoka Vásárhelyi Miklós volt, aki éppen azokat a szavakat használta, amelyek az állambiztonsági iratokban szerepelnek. Nem gondolom, hogy abban az értelemben hálózati ember lett volna, de ugyan ki lett volna megbízhatóbb, „békés rendszerváltóbb” annál, aki sztálinista propagandistából „lett” „demokrata”? Aki féregnek nevezte Mindszenty Józsefet, és ünnepelte a pócspetri ÁVH-s ámokfutást.
Fogalmazzunk már nyíltan: hogy a fenébe kerülhetett egy ilyen alak a rendszerváltás irányítói közé? Hogyan beszélhetett egy ilyen nyomorult ember a történelmi igazságtételről, az az elvtárs, aki a legsötétebb években a leghangosabban követelte a leszámolást? Éppen ő? Mintha a kifehérített, megöregedett, liberálissá mázolt Joseph Goebbels parádézhatott volna a mikrofon előtt, miután 1956-ban fellázadt a neki már túl kemény Adolf Hitler ellen…
Mi történt ebben az országban? Milyen kiegyezések, alkuk, közös és egyéni gyávaságok vezettek ide?
Miért néztük végig zizit és töpörtyűt majszolva, amíg a két történelmi pártot, a kisgazdákat és a szociáldemokratákat is szétbomlasztják, öreg ügynökök és a köztörvényes bűnügyekbe keveredő ügyvédek segítségével?

CIPOLLÁK KÖZÉ BESZORULVA

Át lettünk verve. Úgy lopták el a rendszerváltást, hogy másfelé figyeltünk. Nyilasokkal, államcsőddel, felfordulással, antiszemitizmussal riogatták a népet, azzal, hogy Antall József, majd Orbán Viktor vágtat be fehér lovon. Feltették a kérdést, hogy minek is akartunk egyáltalán rendszerváltást? Éppen akkor, amikor már minden jobb lett, hiszen a nyolcvanas években olcsóbb volt a kenyér, volt mindenkinek munkája, és sokunknak még dolgozni sem kellett. Rendszerszerűen lehetett mímelni a munkát. Elég volt piálni, tévézni.
Minek hőzöngött ez a Krassó, ez a Csengey, mit akartak egyáltalán? Amikor ez a puritán Kádár János, aki a másoktól ellopott villájában szerénykedett csak a javunkat akarta. Amikor nem volt bűnözés, nem volt cigánykérdés, nem volt semmilyen kérdés. Boldogság volt, langymeleg közös fűtés és fingszag.
Miért kellett ezeknek március tizenötödikén kokárdát viselniük, azt akarták, hogy megverjék őket? Miért nem tűztek ki magukra vörös kokárdát huszonegyedikén, mint ahogyan a jó maoista Demszky Gábor, hogy a Tanácsköztársaságot ünnepelje, amiről még ma is leírhatják, hogy egy egészen jó kísérlet volt?
Kimosták az agyunkat a nyolcvanas években. Szép csöndben majszoltuk a parizert, és közben eladósodott az ország. Aztán néztük a Szomszédokat, mialatt kiloptak alólunk mindent, még azt a nyomorult, piros műanyag szart is, amit még széknek sem lehetett nevezni, de legalább üreges volt. Kicserélték a téliszalámit zalaira, és elhitették velünk, hogy a zalai finom. Aztán eladták azt a gyárat is.
A zalai finom – mormogom a rácsos ablak előtt. Hozzám lép Buda Árpád doktor, az arcán kaján vigyor. Bolond vagyok, most már kiírhatom a nevét. „Forradalom?”, kérdezi. Nézem, először őt, aztán az elektrosokk-gépet. Megnyúlik a pillanat, akár egy Krasznahorkai-mondat vagy Tarr Béla-film. Mintha a gép is engem bámulna. Fáradt vagyok, nem emlékszem semmire, de már nem is akarok.
Ellenforradalom” – dünnyögöm, és boldogan harapok a szikkadt, zalais szendvicsbe.
Függöny le.
Ui: Rusai László egy szociális otthonban él (ha még), 2016-ban megkereste a Magyar Nemzet újságírója, Pethő Tibor. A házát eladták, a gondnoka abból fizeti az intézeti kezelést. Rusai László tudtommal semmilyen kitüntetést nem kapott, ahogyan nem kaptak társai sem, akik a hetvenes, nyolcvanas években kiállták a diktatúra ellen, és ezért kirúgták őket, letartóztatták, pszichiátriai kezelésre küldték őket. Nem kapnak kiemelt nyugdíjat sem, pedig sokan rászorulnának, hiszen nyugdíjuk vagy nincs vagy kirívóan alacsony, mivel papíron nem dolgoztak, nem dolgozhattak. Szerettem volna felemelőbb cikket írni március tizenötödikére, de ezúttal nem ment. Rájuk gondolok most is, akik mindig ott voltak a tiltott ünnepeken, akkor is ha munkásőrök pofozták őket, akkor is, ha karrierjük ezután kettétört. Jó lenne, ha a kormány végre rendezné az ügyüket, hiszen egykori harcostársaikról van szó.
Emlékezzünk 1989. március 15-ére, mert nagy, felemelő pillanat volt, végre együtt, szabadon lélegzett a nemzet. De emlékezzünk másra is: hogy végül nem úgy lett, ahogyan akartuk. Sárgább lett, kisebb és borzasztóan savanyú.
Vezető kép: Fortepan.hu


Megvan a dátuma a Német Kalifátus kikiáltásának: 2030!



Ralph Brinkhaus, a CDU és CSU közös frakcióvezetője elképzelhetőnek tartja, hogy 2030-ra muszlim kancellárja legyen Németországnak. Ez a szerencsétlen hülye egyáltalán nem érti, hogy ez a mondat egyenértékű azzal, mintha azt mondaná 1929-ben: elképzelhetőnek tartja, hogy egyszer – mondjuk 1933-ban – Adolf Hitler legyen Németország kancellárja.
Ijesztőek az identitás nélküli emberek. Vajon hány német van még Németországban? Brinkhaus bizonyosan nem német, nem is keresztény és nagy valószínűséggel nem is férfi, nem férj, nem szülő, nem apa, hiszen gyermeke nincs, a mai Németországban egyébként megszokott módon. Családtalan, jövőtlen senki. A kellemetlen az, hogy ez az ember a német politika legfelső köreihez tartozik és csak olyasmiket mond ki, amiket a kancellárja, a pártelnöke, a frakciójának tagjai eddig is gondoltak, csak nem mertek kimondani.
Ha Németország még létezne, ha a németek határoznák meg, hogy egykori országukban mi történik, ennek az embernek már valami repülőn kellene ülnie és reménykednie, hogy valamelyik arab ország befogadja talán. Mert az identitás nélküli senkiket, akik onnan nézve, muszlim szemmel hasznos idióták vagy ocsmány árulók csupán, a muszlimok sem szeretik. És ebben a tekintetben sokkal, de sokkal többek a mai németeknél.
De Ralph Brinkhaus marad ott, ahol van, hiszen ő most a német fősodor; amit ő mond, azt gondolja a német liberális médiaelit és a német városi középosztály azon nagyobb része, akinek nincs gyereke vagy egyáltalán nem érdekli annak az egy szem gyerekének a jövője. Egy olyan társadalom tagjairól beszélünk, akiknek a jövő a saját életük végével bezárul; semmiféle felelősséget nem éreznek a nemzetük, a kultúrájuk, a vallásuk, sőt, egyáltalán semmi iránt sem, ami a saját napi kényelmükön túl van.
Ezek tényleg annyira hülyék, hogy komolyan azt gondolják, ők ateistaként nyugodt öregkort remélhetnek egy muszlim társadalomban, amelyben a fiatalok mind muszlimok és szegények. Ezek annyira ostobák, hogy komolyan azt gondolják: a muszlimok majd ápolgatják őket a hosszú, boldog öregségük végéig, azért cserébe, hogy megöröklik a vagyonukat és végül az országukat.
Ralph Brinkhaus, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti képviselőcsoportjának frakcióvezetője. Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan

ENNYIRE SENKI NEM LEHET HÜLYE

Németországban, ha így mennek tovább a dolgok, tízmilliónyi fiatal muszlim lesz 10-15 éven belül, jelentős részben negyven alatti férfiak. Ki lehet annyira kretén, hogy elhiszi: ezek az emberek nem fogják a magányos német öregeket kizsuppolni a lakásaikból, nem fognak beleülni az autóikba, és ha elfoglalják a német államot is, akkor „törvényesen” nem fogják megszerezni az egész hóbelevancot?
Az is egy nagy kérdés, hogy valakik, akik együtt élnek muszlimokkal évtizedek óta, hogyhogy ennyire nem értik ennek a vallásnak a működését? Nem először gondoljuk azt, hogy itt sokan az iszlám elkötelezett szálláscsinálói, akik mindent megtesznek azért, hogy a gyanútlan átlagembereket hozzászoktassák az új rendhez.
A kereszténység és az iszlám kizárja egymást, kulturálisan és politikailag is. Az iszlám nem ismer kompromisszumot, csak a győzelmet vagy a halált. Az iszlámmal akkor lehet békében élni, ha egy nagy erő áll vele szemben, amelytől fél, vagy akkor, ha ez a „békevágy” a teljes önfeladásban testesül meg.
Ha Németországnak muszlim kancellárja lesz, akkor megszűnik a politika, mert az iszlám csak egy politikát ismer el, saját magát. Ha muszlim a kancellár, akkor az már kalifa, mert egy muszlim egyszerűen nem lehet demokrata. 2030-ra bejelentették a német kalifátust.
Az Európai Néppárt valaha a kereszténydemokrácia valódi képviselője volt, de egy emberöltő alatt elképzelhetetlen mélységekbe züllött: megkülönböztethetetlen az SZDSZ-től gyakorlatilag. A nyugatnak vége, mert a nyugati ember feladta az alapvető emberi tulajdonságait; többek között a túlélésre, a megmaradásra vonatkozó alapvető természeti parancsot is meggyűlölte. Hiszen az nyilvánvalóan ellentétes az önmegvalósítás nihilista eszméjével.
Szétesik minden, ami valaha Nyugat-Európát jelentette, eltűnnek egykori meghatározó nemzetei, kultúrái, mindaz, ami egykor a világ legfejlettebb régiójává tette. A nyugatosság már teljesen mást jelent, mint akár száz éve: ma a Nyugat egy egykori nagy kultúra látványos és gazdag végjátéka csupán.
Mindenki felteheti magának a kérdést: vajon „Németország” muszlim kancellárja miként fog gondolkozni Közép-Európa még keresztény országairól?



Hej apám ! Hely Hitler, mondjátok ti de jól elbasztam az egészet !!!


Akár csak apád te is csak egy balek leszel , de egy agymosott biorobot !!!!!!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése