2013. július 2., kedd

Népi gyógyászat III.



Népi gyógyászat III.

A BROKKOLI

2011.04.16
Segít a brokkoli az alattomos betegségekkel szemben
 
brokkoli.jpgA brokkoli egyik hatóanyaga gátolja egy kevéssé ismert, de nagyon veszélyes tüdőbetegség kialakulását - állapították meg amerikai tudósok.
A főképpen dohányzókat veszélyeztető krónikus obstruktív légúti betegség (nemzetközileg elfogadott rövidítése COPD) az Egészségügyi Világszervezet egy korábbi előrejelzése szerint 2010-re a negyedik leggyakoribb halálok lesz Európában. A betegség a légutak szűkülésével, a tüdő szövetének ritkulásával, a tüdő teljesítményének gyors romlásával jár, és sok esetben halállal végződik.
Amerikai tudósok kutatásaik során arra az eredményre jutottak, hogy a brokkoliban található szulforafán nevű anyag serkenti az NFR2 jelű gén működését, ami segíti a tüdősejteket a mérgező anyagok károkozásának kivédésében.
A Johns Hopkins Egyetem szakemberei azt tapasztalták, hogy az előrehaladott krónikus obstruktív légúti betegségben szenvedő dohányosok szervezetében az NFR2 működési szintje nagyon alacsony, így nem tudja beindítani azokat a folyamatokat, amelyek a sejteket rongáló mérgek eltávolításához szükségesek.
A kísérlet során bebizonyosodott, hogy a brokkoliban is megtalálható szulforafán helyreállította a gén működésének normális szintjét a korábban cigarettafüstnek kitett sejtekben. A tudósok szerint a folyamat elősegítésével képesek lehetnek megakadályozni az COPD súlyosabbá válását.
Korábban egereken végzett kísérletekben figyelték meg, hogy az NFR2 gén működésének gátolása az emfizéma vagy tüdőtágulat gyors kialakulását segíti elő. Ez a COPD egyik tünete, úgynevezett levegőcsapdák alakulnak ki a tüdőben, amelyek feszítik a léghólyagocskák falát, majd ha azok nem bírják a nyomást, megrepednek, szétnyílnak. Ezzel csökken a hasznos légzőfelület nagysága.
Más vizsgálatokban a szulforafán az erek cukorbetegség miatti károsodása ellen is hatékonynak bizonyult. Egyes tanulmányok a brokkolinak szívroham és szélütés elleni hatást is tulajdonítanak.
forrás: inforadio.hu

A PARADICSOM



2011.04.16

MIÉRT ÉRDEMES PARADICSOMOT FOGYASZTANI?

  
 
paradicsom.jpg

  
 
Piros, kerek, finom és egészséges.
 
Több fajtája ismeretes, a törpe koraitól az őszi nagy termésű paradicsomig. Színben, ízben is vannak különbözőek, ki-ki megtalálhatja a maga ízlésének megfelelőt.
Furcsa táplálékunk a paradicsom. Akinek segít, azt egészségessé teszi, akár a legsúlyosabb önpusztító betegségekkel szemben is véd. Mindent megad a testnek, hogy elérje a gyógyulást, de vannak olyanok is, akik nem fogyaszthatják, mert allergiás reakciókat is kiválthat. Szerencsére ők vannak kisebb számban. A paradicsom fogyasztása elősegíti a szervezet fejlődését és az izmok erősödését, megtisztít és erőt ad. Antioxidáns és rákellenes táplálékunk. A paradicsom nemcsak kellemes ízű, de nagyon jó hatással van az egész testre.
 
A nélkülözhetetlen A – vitamin, forrás
 
A paradicsomlében sok az A - vitamin, s többek között ennek is köszönhető, hogy serkentőleg hat az immunrendszer működésére. Hatására hatékonyabb a T sejtek működése a test védelmi rendszerében. Szintén A - vitamin tartalmának köszönhetjük, hogy rendkívül hatékony a bőrproblémák gyógyításában, és a nap által okozott égések csillapításában. Hatékonyan közreműködik az ibolyántúli sugarak káros hatásainak helyreállításában.
 
Segíti emésztésünket
 
Az emésztés serkentését egy olyan anyag segíti elő, ami megfőzve igencsak veszélyes a kiválasztó szervekre, mert homok vagy kő formájában lerakodik. Ez az oxálsav. Kevés mennyiségben, nyersen szinte elengedhetetlen azok számára, akik emésztési zavarokkal küzdenek. A paradicsom is tartalmaz némi oxálsavat, de az emésztés serkentéséhez más savakkal is hozzájárul.
 
Egy görbe este, egy-két szem paradicsom másnap
 
Az egyik legjobb tulajdonsága a paradicsomlének, hogy szinte a sír széléről hozza vissza a májat. Ez részben szintén A - vitamin tartalmának köszönhető, vértisztító képességének és még számos hasznos anyagnak, amit tartalmaz. Káliumtartalmának tulajdoníthatjuk, hogy a paradicsomlé tisztítja a vért, valamint a többi ásványnak, hogy a benne levő mérget is képes eltávolítani. Kitűnően együttműködik a zöldbab lével, bármely vegyi anyag szervezetből történő eltávolításában.
 
Gyógyító pakolás
 
A paradicsom nemcsak belsőleg, de külsőleg is jó hatással van a testre. Ha nehezen gyógyuló sebre paradicsompakolást teszünk, hasonlóan a krumplipép-pakoláshoz, megtisztítja a sebet és az hamarosan begyógyul. Hihetetlen mi mindenre gyógyír ez a zöldségféle. Azért a legfinomabb és a legegészségesebb mindig az otthon, bio körülmények között termesztett paradicsom, bár munkaigényes, de a fenti sorokat olvasva, mindenképpen megéri a fáradságot.
 

A MÉZ



2011.04.16
mez.jpgA méz, amit sok országban generációk óta használnak a fájós torkok vagy a megfázás kezelésére teában vagy forró vízben oldva, hamarosan az antibiotikumok helyére léphet a makacs fül-, orr- és torokfertőzések gyógyításában - állítják eredményeikre hivatkozva kanadai kutatók. Az egyelőre csak laboratóriumi körülmények között kipróbált mézkivonat ugyanis a legerősebb antibiotikumnál is hatékonyabban pusztítja el a súlyos tüneteket okozó baktériumokat.
 
Az Ottawa Egyetem orvosai vizsgálataik során azt találták, hogy a közönséges méz megöli azokat a baktériumokat, amelyek az arcüreggyulladás tüneteit okozzák, és legtöbb esetben hatékonyabbnak bizonyul, mint a kezelésre jelenleg alkalmazott antibiotikumok.
 
A kutatók eddig az új-zélandi manuka mézet és a jemeni sidr fajtájú mézet vizsgálták. Az előzetes vizsgálatokat laboratóriumban, petricsészében végezték, de a kísérletekben a meticillin-rezisztens Staphylococcus aureus (MRSA) baktériumtörzset is felhasználták, amely fokozottan ellenáll az antibiotikumoknak.
 
Hatékony antibakteriális hatás
 
Mindkét mézfajta kivonata 99%-ban megölte a folyadékban szabadon úszó baktériumokat, valamint elpusztította a biofilmek baktériumflórájának 63-91 százalékát is. Ilyen biofilmréteg borítja gyakran az orrmelléküregeket, a húgyutakat, a katétereket, a szívbillentyűket, megvédve a baktériumokat az antibiotikumoktól, így krónikus fertőzések kiindulópontjaként szolgál. Ezzel szemben a leghatásosabb antibiotikum, a rifampin a kísérletekben a biofilmminták mindössze 18 százalékát pusztította el.
 
Hamarosan kezdődnek a humán vizsgálatok
 
"Még nem vagyunk biztosak abban, nem tudjuk pontosan, hogy a méz melyik összetevője milyen mechanizmussal pusztítja el a baktériumokat" - mondta Dr. Joseph Mason a kutatás vezetője. A kutatók következő lépésben megfázásban vagy felső légúti megbetegedésben szenvedő pácienseken szeretnék kipróbálni a mézkivonat hatását.
 
A méz a sebek elfertőződése esetén is hatásos lehet
 
A méz segítséget nyújthat a nehezen gyógyuló sebek gyógyításában. A méz a halmazállapot és cukortartalom szempontjából hasonló mesterséges oldatoknál háromszor gyorsabban pusztítja a mikrobákat - derül ki a Wales Egyetem mikrobiológusa, Rose Cooper vezette kutatócsoport vizsgálataiból. A kutatóknak egyelőre nem sikerült tisztázniuk, milyen hatóanyagoknak köszönhető ez a különös képesség. Egyes mézfajták oldott állapotban hidrogén-peroxidot hoznak létre, amely elpusztítja a baktériumokat, és akár sebek tisztítására is alkalmas. A Cooper vezette kutatócsoport azonban bizonyosnak tarja, hogy a hidrogén-peroxid egyedül nem magarázhatja a méz jótékony hatását. A laboratóriumi vizsgálatok során ugyanis kiderült, hogy a hidrogén-peroxidot nem létrehozó mézfajták is megállították a baktériumok szaporodását.
 
A szakemberek a Staphlyococcus és Enterococcus baktériumtörzseken ellenőrizték a méz hatását. Mindkét törzs ellenállónak bizonyult olyan, "utolsó szalmaszálként" bevetett antibiotikumokkal szemben is, mint a meticillin és a vankomicin. (A kórokozókat sebekből és kórházak padlójáról gyűjtötték.) A méz antimikrobiális tulajdonságai a kutatók szerint vagy a méhek által kiválasztott enzimek hatására, vagy aciditására (savasságára), vagy esetleg az eredeti növénynektár összetevőire vezethetők vissza.
 
Az üzletben kapható méz nem olyan hatékony
 
mez1.jpgA szakemberek szerint az üzletekben kapható méz a legtöbbször hőkezelésen esett át, aminek következtében jóval kevésbé hatékony a különböző fertőzésekkel szemben. A kutatók egyelőre egyik esetben sem tudják, hogy a méznek milyen összetevője öli meg a baktériumokat, a különböző virágokból készült mézeknek ugyanis jelentősen eltérő az antibiotikus hatásuk.
 
A méz egyéb értékes összetevői
 
Mai ismereteink alapján a méz közel 70-féle gyógy-, és fiziológiai hatással bír. A méz kiváló szénhidrátforrás, mely gazdag ásványi anyagokban, tartalmaz vitaminokat, s szerves savakat, illóolajokat és fontos enzimeket. Találhatók még benne aminosavak, fehérjék és egyéb bioaktív anyagok. 81%-ban főleg monoszacharid cukrot tartalmaz, 22 féle makro-, és mikroelem található benne. Elsősorban C és B vitamin, folsav és nikotinsav a leglényegesebb vitamintartalma. Magas az enzimtartalma is, és ez okozza a jelentős antibiotikus sajátosságát. A lépes mézben lévő viasz fokozza a méz hatékonyságát nyálkahártya-gyulladások, illetve immungyengeség esetén. Legjelentősebb felhasználási köre: szívbetegségek (szívgyengeség), gyomorhurut, légcsőhurut, endokrin-mirigy bántalmak (elégtelenség), sebek kezelése. A méz tartalmazhat egy olyan spórás baktériumot, amely igen súlyos ételmérgezést (ún. botulizmust) okozhat. Erre a baktériumra a csecsemők különösen érzékenyek, ezért 18 hónapos korukig ne adjunk nekik mézet. (Az ennél idősebb gyermekek és a felnőttek bélrendszerében a baktérium spórái megsemmisülnek.) Nem tartalmazhat mézet a cukorbetegek étrendje sem.
 
Hogyan készül a méz?
 
A méhek a mézet nektárból - a virágok cukortartalmú nedvéből - vagy a virágok levelein található mézharmatból készítik. A nektár egy olyan vizes oldat, amelynek cukortartalma tág határok között változik (8-70 százalék). Ezt a híg, cukortartalmú oldatot a méhek a mézgyomrukban gyűjtik össze, ahol különböző enzimekkel keveredik és sűrűsödni kezd. Közvetlenül a mézgyomorból ürül a lépek sejtjeibe, s itt folytatódik a "betöményedés". A víz elpárolog, és a méhek testéből származó enzimek hatására végbemegy az érési folyamat. A nektárból származó keményítő és dextrin (átmeneti állapot a keményítő és a cukor között) szőlőcukorrá, a szacharóz pedig invertcukorrá bomlik. A keményítőbontó enzimek - a diasztáz (más néven amiláz) és az invertáz - a méhek garatváladékából származnak. Amikor a méz nedvességtartalma 20 százalékos lesz, a méhek a sejteket viaszréteggel vonják be.
Korábbi kapcsolódó anyagaink:
 
Új, hatékony szer az antibiotikum-rezisztens fertőzések ellen:Amerikai kutatók olyan vegyületet fejlesztettek ki, amely hatékony fegyver lehet a bélben élő vankomicin-rezisztens baktériumtörzsek ellen: ezek a baktériumok a különféle kórokozók elleni antibiotikum-terápiák során elszaporodhatnak, és súlyos tüneteket okoznak. A vegyületet a kutatók szerint az emberi antibiotikum-terápia kiegészítéseként lehetne alkalmazni a jövőben az ilyen jellegű fertőzések megelőzésére.
 
Az első hatásos szer a szuperbaktériumok ellen: Amerikai kutatók újabb látványos kísérletekkel igazolták egy olyan gyógyszer hatékonyságát, amelyet az igen veszélyes "szuperbaktériumok" ellen fejlesztettek ki, és amelynek alkalmazása néhány éven belül világszerte, így nálunk is várható. Az antibiotikumoknak ellenálló szuperbaktériumok egyre több áldozatot szednek, és egyre komolyabb közegészségügyi problémát jelentenek. A Staphylococcus aureus MRSA-törzseinek a penicillinek és több más antibiotikum ellen is rezisztenciájuk (ellenállóképességük) alakult ki. A svájciak által kifejlesztett szer (Ceftobiprol) azonban a gyártó szerint 100%-os hatékonysággal pusztította el az in vitro (élő szervezeten kívüli) kísérletekben az MRSA-törzseket, vagyis egyetlen ellenálló baktériumot sem találtak a kutatók. Az ún. cefalosporin-antibiotikumok közé tartozó hatóanyag egy olyan baktériumenzim működését képes hatékonyan és tartósan gátolni, amely nélkülözhetetlen a baktériumok sejtfalának felépítéséhez és a későbbi rezisztencia kialakításához.
 

A KÁPOSZTA

2011.04.16
Hogyan gyógyít a fehér káposzta?

kaposzta.jpgA káposzta az egyik legrégibb és legelterjedtebb természetes gyógyszerünk. Ezt a tulajdonságát annak köszönheti, hogy nagy mennyiségben tartalmaz ként. Mint tudjuk, ez az elem a testünk minden sejtjében megtalálható. De lássuk mi minden van még a káposztában!

A FEHÉR KÁPOSZTA TARTALMAZ KÁLIUMOT, KÉNT, JÓDOT, KALCIUMOT, FOSZFORT, VASAT, KLÓRT, NÁTRIUMOT, NAGY MENNYISÉGŰ A VITAMINT, B VITAMIN KOMPLEXET, C VITAMINT ÉS U VITAMINT.

Ezeket, az elemeket egyébként a káposztafélék családjának a többi tagja is tartalmazza. Bebizonyosodott, hogy rákellenes tulajdonságuk van, amely lassítja, a karcinogén tehát a rákkeltő anyagok felszívódását a szervezetben, illetve gátolja a sejtek mutálását, s a mutált sejtek növekedését, amelyek egyébként a rákos daganatokat képezik.

A FEHÉR KÁPOSZTA GYÓGYÍTÓ HATÁSÁHOZ MÉG HOZZÁJÁRUL KÉT ELEM, A KLÓR ÉS A JÓD.

Ez a kombináció teszi lehetővé azt, hogy  a káposzta az emésztőrendszerünk legtökéletesebb gyógyszere.
A C vitamin tartalomból eredően a gyulladásos fogínyt kitűnően gyógyítja, rendkívül jól tisztítja a beleket, különösen a vastagbelekre van jó hatással akkor, amikor azok nem ürülnek rendesen. Arról tudjuk meg, hogy valami nincs rendben a vastagbélben, ha a káposztalé elfogyasztása után szokatlanul nagy mennyiségű gázok keletkeznek. Ez annak a jele, hogy a vastagbél nem ürül rendesen, illetve idegen baktériumok vannak jelen.
Véd a bőrkiütések ellen. A káposzta fogyasztásával segítséget adunk a májnak a kobalt, nikkel és a réz mérgek semlegesítésére. A cukorbetegek számára mindenképpen ajánlatos a káposzta fogyasztása, mert az elfogyasztás után hamarosan érezhető a vércukor csökkenése vagy emelkedése a vérben. A legutóbbi kutatások bebizonyították, hogy a káposztában található kén-aminósav csökkentőleg hat a magas koleszterin szintre.


kaposzta2.jpgA fehér káposzta rákellenes hatását vizsgálva a legjobb eredményt az emésztőszerveken jelentkező rákos - kelés, - fekély gyógyításában értek el. Így a gyomor-rák, nyombél-rák gyógyításában egyharmadára csökkent a gyógyítási idő, mint a hagyományos módszerrel gyógyítottaké. Ez annak köszönhető, hogy a három elem, a kén, a klór és a jód olyan mennyiségben és olyan kombinációban fordul elő benne, amely optimálisan hat a gyomor és a belek nyálkahártyájára és nyálkamennyiségére.
A népi gyógyászatban a hörghurutos megbetegedésekre is jótékony hatással van a kálium, amit tartalmaz a káposzta. A káposzta hatására lényegesen emelkedik a bélben a barátságos, az emésztést elõsegítő baktériumok száma. Glutamin, illetve a nélkülözetlen aminosav tartalma teszi lehetővé, hogy a káposzta a májbetegség gyógyításához is A zaklatott idegeink csillapítására a stresszes helyzetek elkerülésére, a túlzott aggodalom enyhítésére, a depressziós hangulatok feloldására, az alvási zavarokmegszüntetésére is fogyaszthatunk káposztát.

A HAGYMA

2011.04.16
A HAGYMA
 
hagyma.jpgA cikk rövid fordítása:
      1919-ben, amikor az influenza járvány megölt 40 millió embert (valószínű USA-ban), volt egy orvos ,aki sok farmert meglátogatott, hogy megpróbáljon segíteni a járvány elterjedésében.. Egyszer egy családhoz érkezett, és csodálkozott, hogy mindenki egészséges. A feleség közölte, hogy egy edényben hámozatlan hagymát tartanak a szobában . Az orvos nem akarta elhinni, és kérte, hogy vizsgálhassa meg a hagymát mikroszkóppal. A hagymában megtalálta az influenza vírust. Szemmel láthatóan a hagyma bevonzotta a mikrobát így tartva a családot egészségesen.
 
     A cikk írója hallott egy történetet a fodrászától. Néhány éve az alkalmazottai és sok kuncsaftja is influenzások voltak. A következő évben több edényben hagymát helyezettel különböző helyre a fodrász helyiségben. Meglepetésére senki sem betegedett meg az alkalmazottai közül.
 
   Egy másik eset:Egy illetőnek tüdőgyulladása volt A hagyma mindkét végét levágta majd az egyik végét felszúrta egy villára majd a villa nyelét beleállította egy vázába és a beteg paciens mellé helyezte az éjszakára. Reggelre a hagyma fekete lett a mikrobáktól. A cikk írója is kipróbálta ilyen esetben  a hagymát és utána jobban érezte magát.
 
A megmaradt szeletelt nyers hagyma MÉRGEZŐ!!!
 
Vagy süssük le azonnal vagy dobjuk ki. A szendvicsbe rakott hagyma is másnap veszélyes.
 
A fenti cikk szerint a megmaradt hagyma bevonzza a mikrobákat még egy éjszaka is és másnap elkészítve nagyon mérgező lehet a mikrobák toxinjai miatt gyomorrontást epegyulladást és ételmérgezést okoz (nem okozhat)
 
A romlott majonézes hagymás krumpli nem a majonéztől romlott!
 
 

A FAHÉJ



2011.04.16

A FAHÉJ, MINT NÉPI GYÓGYMÓD

 
fahej.jpgHasználjátok egészséggel!

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (USDA) 2003-ban
kezdeményezett kutatást a fahéj és 2-es típusú cukorbetegség, illetve a
koleszterin szint kapcsolatának feltárására. A vizsgálat nem várt sikert
hozott a betegek életében.
A 40 napon át rendszeres fahéj tartalmú tabletta szedésének köszönhetően a
vérben lévő triglicerid és a glükóz, illetve a káros LDL koleszterin szint
egyaránt közel 30 százalékkal csökkent a résztvevők körében.
A fahéj tartalmaz antioxidánsokat. Azonban nincs elegendő bizonyíték annak
alátámasztására, hogy nagy dózisú fahéj fogyasztásával olyan kedvező hatást
érhetnénk el, mint például a szív- és érrendszeri betegségek elleni védelem.
A fahéj segíti a vírusok, baktériumok és gombák elpusztítását.
Alkalmazásával azonban megfontoltan kell bánnunk, mivel testünkön kívül és
szervezetünkön belül is számos baktérium él egymással harmóniában, egészségünket őrizve. Ezeket, vagyis a jó, és rossz baktériumokat egyaránt kiirtva természetes egyensúlyunk felborulna, s ez betegségek kialakulásához vezetne. Gondoljunk csak a bélszakaszban élő hasznos baktériumokra, melyek immunrendszerünk megfelelő működését is segítik.

Kétségtelen tehát, hogy a fahéjban található, hatóanyagok segítik egészségünk megőrzését, azonban a pontos részletek feltárásához további vizsgálatok szükségesek. A fahéj hatását befolyásolhatja például az adott növény összetétele, melyből a gyógyszer készül, s ezt a termőhelytől kezdődően számos egyéb tényező is meghatározhatja.


Az amerikai National Center for Complementary and Alternative Medicine
(NCCAM) szervezet törekvései közt szerepel, hogy a hatóanyagok pontos besorolást nyerjenek, s a természetes gyógymódok palettája tovább bővülhessen. A fahéj egészségre gyakorolt hatásának vizsgálatához tehát számos további kutatás szükséges.

A kanadai World News hetilap egyik számában jegyzéket készített azokról a
betegségekről, amelyek mézzel és fahéjjal kezelhetők. Többek között
felerősíti az immunrendszert, megvéd a vírusoktól, baktériumoktól, erőssé,
munkabíróvá tesz...

Szívbetegség:
A mézet keverje össze törött fahéjjal, és lekvár helyett ezt kenje a kenyérre. Fogyassza rendszeresen. Csökkenti a koleszterinszintet, és véd az infarktus ellen. Akik már átestek infarktuson, és rendszeresen fogyasztják ezt a keveréket, nagy az esélyük arra, hogy következő roham nem, vagy csak később következik be. Ezen kívül könnyíti a légzést és erősíti a szív munkáját. Amerikában és Kanadában ezzel gyógyítják azokat a betegeket, akiknek koruk miatt ereik már nem annyira rugalmasak. A méz és a fahéj visszaadja az erek rugalmasságát.
Artritisz:

Az ízületi kopásban szenvedő betegek reggel, délben és este egy pohár meleg
vízbe tegyenek két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat. A krónikus
artritisztől is megszabadulhatnak, ha rendszeresen fogyasztják. A copenhaveni egyetemen végzett felmérés szerint 200 beteg közül az ital fogyasztása után 73 beteg teljesen megszabadult a fájdalomtól, és azok, akik nem tudtak járni, fájdalom nélkül közlekedtek.

Hólyagfertőzés:

Egy pohár langyos vízbe tegyen két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat.
Megszünteti a húgyhólyag és a húgyutak fertőzését.

Fogfájás:

Öt kanál mézet keverjen össze egy kanál törött fahéjjal, naponta háromszor
tegyen a masszából a fájós fogra. A fájdalom elmúlik.
 

Koleszterinszint:

Két kanál mézet és három teáskanál törött fahéjat keverjen öszsze 2 dl
forró vízzel. Két órán belül 10 százalékkal csökkenti a koleszterinszintet.
Ha naponta háromszor alkalmazza, a krónikus magas koleszterinszint
lecsökken. Ha naponta fogyaszt mézet, megakadályozza a koleszterinszint
emelkedését.

Megfázás:
Ha gyakran megfázik, három napon keresztül naponta háromszor egyen egy
kanál mézet és negyed kanál törött fahéjat. Gyógyítja a megfázást, a
krónikus köhögést és megtisztítja a légcsövet.

Gyomorpanaszok:

A méz és a törött fahéj keveréke gyógyítja a gyomorfájdalmat és megakadályozza a gyomorfekély kialakulását.

Az immunrendszer erősítése:

A méz és a fahéj rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert, védi a
szervezetet a vírusok, baktériumok ellen. A mézben nagyon sok vitamin és vas
van. Rendszeres használata erősíti a fehér vérsejteket a baktériumokkal és a vírusokkal folytatott harcban.

Nehéz gyomor:

Egy kanál fahéj 2 kanál mézzel keverve megakadályozza a gyomorsav túlzott
termelődését.

Nátha:

Spanyol tudósok rájöttek, hogy a méz olyan természetes anyagokat tartalmaz,
amelyek megölik a nátha baktériumtörzseit.

Pattanás:

Három kanál mézet és egy kanál fahéjat keverjen össze. Lefekvés előtt kenje
be vele a pattanásokat, majd mossa le meleg vízzel. Ha naponta elvégzi ezt a
műveletet, egy héten belül eltűnnek a pattanások.

Bőrfertőzés:

A méz-fahéj páros gyógyítja az ekcémát, az övsömört és a bőrfertőzés minden
formáját.

Fogyás:

Reggel éhgyomorra fél órával a reggeli előtt, este pedig lefekvés előtt
igyon meg egy mézes fahéjas italt. Rendszeres fogyasztása csökkenti a súlyt
a rendkívül kövérek esetében is. Még akkor is megakadályozza a zsír
lerakódását, ha nagyon zsíros ételeket fogyaszt.

Krónikus fáradtság:

A testi erőt legjobban, a mézben lévő cukor regenerálja. A mézet és fahéjat
fogyasztó idős emberek erősebbek és mozgékonyabbak. Ha délután három óra
körül fogyasztunk el ilyen italt, egy héten belül helyreáll a szervezet
vitalitása.

A DIÓ

2011.04.16
A DIÓ
 
 
diofa.jpgA dióbél a legegészségesebb, természetes ennivaló.
Ezt elsőre valószínűleg nem hiszik el nekem. Ezért a diólevél-lapra összegyűjtött orvosi cikkekre hivatkozom. De magam is összegyűjtöttem a dióról, mint a legegészségesebb táplálékról szóló információkat.
 
Egészség a dióban:
 
A dióban nincs koleszterin!
A dió olaja igen egészséges, az ember számára esszenciális, nélkülözhetetlen többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz. A dióbél olajtartalma - fajtától, vizsgálati mintától függően - a légszáraz bél 50-70 %-a. Szénhidrát-tartalma viszonylag alacsony, a bél súlyának mintegy 10 %-át adja.
Fehérjetartalma jelentősebb, bár nem fehérjeforrásként fogyasztjuk, a dióbél 15-25 %-a fehérje. Ezen belül a magasabb fehérjetartalmú fajták olajtartalma alacsonyabb, és viszont.
Külön figyelmet érdemel magas vitamintartalma. A-vitaminból mintegy 70 NE, tiaminból (B1 vitamin) 480, riboflavinból (B2 vitamin) 130, niacinból (B5 vitamin) 120 mikrogramm, C-vitaminból 3 mg található 100 g dióbélben, hogy magas ásványi anyag tartalmát (foszfor, kalcium, kálium, vas) ne is említsük.
 
A dió olajának olajsav-összetétele:
 
Kaliforniai adatok szerint a dióolaj 76 %-a többszörösen telítetlen zsírsav (ebből 61 % linolsav, 15 % linolénsav), 14 %-a egyszeresen telítetlen zsírsav (szinte kizárólag olajsav), és csak 10 %-a telített zsírsav (ebből 7 % palmitinsav, 3 % sztearinsav).
 
A dióbél fehérjéinek összetétele:
 
Az esszenciális aminosavak közül a dióbél mind a 8-at tartalmazza, szinte az emberi szükséglet szerinti mennyiségben. Leucinból, izoleucinból, treoninból és valinból a napi minimum-szükségletet 100 g dióbél kielégíti. Lizinből, triptofánból, fenilalaninból pedig a napi szükséglet felét. Egyedül metionin miatt kell mást is enni, mint diót, mert abból kevesebbet tartalma
 
Az ábra értelmezéséhez nem kell tudni franciául.
•          A piros szín az egészségvédő olajtartalmat jelöli.
•          A sárga a bőséges, szinte teljes értékű fehérjét.
•          A kék a szénhidrátot, ami főleg poliszaharid.
•          A zöld az ásványi anyagokat, a fehér a vizet.
 
Szemmel látható, hogy mesterséges kémiai anyag - kiegészítő, állományjavító, ízesítő és színező anyag, amivel minden élelmiszerünket telenyomják - egyáltalán nincs a dióbélben.
A dióbél maga a természetes egészség. És megterem itthon.
 
Mégis elsősorban azért esszük a diót, mert ízlik. Csemege, élvezeti cikk.
Hogyan fogyasszuk a diót?
•          Előételnek, magában
•          Zöldsalátában
•          Borozás közben, sajttal
•          Mézzel, csokoládéval, almával
•          Fügével, aszalt gyümölcsökkel
•          Süteményben
•          Egyszerűen, a tv, vagy a számítógép előtt
•          Vagy ha csak éhes vagy.
A gyereknek mindenképp adj!
 
Ihatjuk italokban, fogyaszthatjuk süteményben, édességekben.
  
 
Mire jó még a dió?
 
A dióolaj értékes étkezési olaj, kimondottan ajánlják a koleszterinszint csökkentésére!
De parfüm-alapanyag is, Giorgio Armani "Mánia" parfümjében is van.
 
 
Próbált már (tiszta, megmosott) dióhéjból teát főzni? (Népi recept Nógrád megyéből)
 Kevés dióhéjon addig álljon a forralt víz, amíg a teának ízlés szerinti színe nem lesz. Kóstolja meg!
A diólevél (Juglandis folium) hivatalosan elismert gyógynövény. Antimikrobális, összehúzó hatású. Szájnyálkahártya-gyulladásra, fogínygyulladásra jó. Gyógyteaként és gyomorkeserűként is használják.
Ha van rá előzetes igény, évente kisebb mennyiségben (legfeljebb 100 kg-ot) tudok eladásra kínálni, 16 Ft/g +áfa áron. De egyszerűbb, ha mindenki a saját diófájáról szedi az alapanyagot.
A dióbél-gerezdeket elválasztó belső válaszfal ugyancsak gyógyhatású, teában.
 
 

A CITROM



2011.04.16
A CITROM 10 000 szer erősebb mint a KEMÓTERÁPIA
 
LEMONS are 10 000 times STRONGER than CHEMOTHERAPY
 
 
citrom.jpg
 
 
Elnézést kérek, hogy nem forditottam le, most veszem a fáradságot hogy ingyen és bérmentesen lefordítom mindazoknak akik nem tudnak angolul.  Figyelem ami zárójelben van téve ( ) az mind az én magyarázatom.
 
Az a jó hogy a citromot (nem a tablettát) lehet enni, és a testnek készithetünk egy citrom fűrdőt, különösen a befolyásolt területeken (ott ahol rákos).
 
Vágj fel citromot és add oda a gyerekeknek hogy szopogassák, vagy tegyél a pohár vizedben egy pár szeletett, ezzel is megelőzheted a rákot.
Ha valaki ismersz aki ezt még nem tudja kérlek hogy küld el nekik mert egy óriás szivességet teszel nekik azzal hogy tudatod velük ezt.  
 
A Citrom ”Citrus” ez egy csodálatos termék ami MEGÖLI A RÁK SEJTEKET, 10 000 szer ERŐSEBB MINT A KEMÓTERÁPIA. Miért nem tudjuk mi ezt ???
 
Azért mert laboratóriumok vannak akik érdekeltek egy szintetikus verzió elkészitésére, ami HATALMAS PROFITOT hoz nekik. Te most úgy segíthetsz a szükségben levő bárátaidon, hogy ezt a tudomásukra hozod, hogy a "valódi citrom lé" (ami nem laboratóriumban készült) előnyös a betegségek megelőzésében. Az íze kellemes és NEM termeli azt a rettentő kemóterápiai efecteket (mellék hatások).
 
Ha van lehetőséged hogy egy citromfát ültess a kertedben vagy terasz-balkonodon, akkor még ma tedd meg.
Hány ember hal meg azért mert ez egy féltve örző titok, a múltimilliomosok és a nagy cégek nem akarják nyilvánosságra hozni, mert akkor elesnek az óriás haszontól.  
 
Amint tudjátok a citrom fának nem kell sok hely, és tudjuk hogy sok fajta létezik belőlle. A citromot eheted külömböző képpen: megeheted a pépet, a kipréselt lét, készithetsz hűsítő italokat belőlle, sörbet (angolul sorbet), tésztákat süteményeket. A citrom hitelesítve van sok erényel, de a leg érdekesebb az az eredmény amin a cisztákon és a daganatokon csinál.
 
Ez a növény egy bizonyított orvoslás az ÖSSZES RÁK TIPUSOK ELLEN !!!
 citrom1.jpg
Egyesek azt mondják hogy a citrom nagyon hasznos külömböző rákokra. Anti-mikróbus spektrum (színkép) a BAKTÉRIUM, INFEKCIÓ és GOMBÁS MEGBETEGEDÉSEKRE, az ÉLŐSKÖDŐ PARAZITÁK ÉS FÉRGEK ELLEN, A VÉRNYOMÁST SZABÁLYOZZA AMI TÚL MAGASS, és egy ANTIDEPRESSANT (DEPRESSZIÓ ELLEN, CSÜGGEDÉS ELLEN), KÜZD A STRESSZ ELLEN, és az IDEG RENDETLENSÉG ELLEN !!!
 
Ennek az információnak a forrása elbűvölő. A világ legnagyobbik gyártójától jön, ami azt mondja hogy több mint 20 laboratórium tesztelte már 1970 óta, és a kivonatok ezeknek a kisérleteknek leleplezték azt hogy: MEGSEMMISITI A ROSSZ INDULATU CELLÁKAT 12 tipus rákban beleértve a: COLON (ezt a szót nem találtam meg a szótárban), MELL, PROSZTATA, TÜDŐ, és a HASNYÁLMIRíGY-ben. 
 
Az összetett ebben a fában (citromfa) valóban azt mutatja, hogy 10 000 szer jobb mint az ADRIAMYCIN, ez az a gyógyszer amit használnak világszerte a kemóterápiában, ami meglassítja a növekedést a rák cellákban.
És ami a legfurcsább, hogy ez a CITROM kivonat tipus terápia, nem csak hogy megöli a rosszindulatú rák cellákat, de NEM BEFOJÁSOLJA AZ EGÉSSÉGES CELLÁKAT.        
 
Institute of Health Sciences, 819 N. L.L.C. Cause Street, Baltimore, MD 1201
 
Fordította angolból:
Ifj. Balla Ferenc
Melbourne-Ausztrália
 
AZ EREDETI ANGOL SZÖVEG:
 
 
 
Cut Some Lemons Up – Let The Kids suck On Them – Put a slice In Your Water glass Etc . . .  USE as A Prevention . . .
 
 
Subject: Health Alert up date FYI LEMONS ARE 10,000X STRONGER THAN CHEMOTHERAPY
Another good find I would take it orally and be giving my body a lemon sponge bath all over affected areas….
 
If you know anyone else who doesn't know this, please do them a huge favour and let them know about it.

Lemon (Citrus) is a miraculous product to KILL CANCER CELLS. IT IS 10,000 TIMES STRONGER THAN CHEMOTHERAPY.
Why do we not know about that????
Because there are laboratories interested in making a synthetic version that will bring them HUGE PROFITS. You can now help a friend in need by letting him know that lemon juice is beneficial in PREVENTING the disease. Its taste is pleasant and it does NOT produce the horrific effects of chemotherapy.
If you can, plant a lemon tree in your garden or patio. How many people die while this is a closely guarded secret so as not to jeopardize the beneficial multimillionaires large corporations?
As you know, the lemon tree does not occupy much space and is known for its varieties of lemons and limes. You can eat the fruit in different ways: you can eat the pulp, juice press, prepare drinks, sorbets, pastries,...The lemon is credited with many virtues, but the most interesting is the effect it produces on cysts and tumours!!! This plant is a proven remedy against ALL TYPES ALL TYPES OF CANCER!!!! Some say it is very useful in all variants of cancer. It is considered also as an It is anti microbial spectrum against BACTERIAL INFECTIONS AND FUNGI, EFFECTIVE AGAINST PARASITES AND WORMS, IT REGULATES BLOOD PRESSURE THAT IS TOO HIGH AND IS AN ANTIDEPRESSANT, COMBATS STRESS AND NERVOUS DISORDERS!!!
The source of this information is fascinating: it comes from one of the largest manufacturers in the world, says that more than 20 laboratory tests since 1970, the extracts revealed that: It destroys the malignant cells in 12 TYPES OF CANCER, including colon, breast, prostate, lung and pancreas...
The compounds of this tree actually showed 10,000 times better than the product Adriamycin, a drug normally used chemotherapeutically in the world, slowing the growth of cancer cells. And what is even more astonishing: this type of therapy with lemon extract not only destroys malignant cancer cells but does NOT affect healthy cells!!!
 
Institute of Health Sciences, 819 N. L.L.C. Cause Street, Baltimore, MD 1201
 

A CÉKLA A MAGYAR ALOE VERA



2011.04.16
A Cékla a Magyar Aloe Vera! Fogyassz belőle minél többet!
Olcsóbb és finomabb, mint bármelyik Patikai vitamin, vagy étrend kiegészítő!!!
A cékla kiváló többek között a bőrbetegségek kezelésére, fáradtság ellen, hólyagpanaszokra, keringési rendellenességekre, a klimax tüneteinek enyhítésére, májpanaszok kezelésére, menstruációs zavarokra, a nyirokrendszer zavarainak kezelésére, szempanaszokra – mint például a szemfáradás vagy szürkehályog –, szív-, és vérnyomás rendellenességeinek kezelésére, valamint vesepanaszokra egyaránt. A várandósság ideje alatt is ajánlott a fogyasztása, hiszen segít a vérképzésben.
Nyersen, reszelve vagy szeletekben
A cékla gyökere és levele egyaránt fogyasztható, sőt, mindkettő szinte ugyanannyi hasznos tápanyagot tartalmaz. A céklalevél nem csak egészséges, de rendkívül jól mutat a salátákban: a legtrendibb éttermek ma előszeretettel használják a lila erezetű, élénkzöld leveleket. A mézédes céklagumót legjobb, ha nyersen salátaként, vagy reszelve fogyasztod. Ha fokozni szeretnéd az ízhatást, reszelj hozzá almát vagy körtét is, így igazán ízletes vitaminpürét kaphatsz! Ha nassolnál valamit, rágcsálj szeletekre vágott céklát: segíti a vérképzést és kiváló antioxidáns.
cekla2.jpg
Préseld ki a levét!
A céklalé készítésére lehetőleg bio zöldséget használj. Mivel a cékla méregtelenítő hatása elég erős, így naponta 2, maximum 3 dl-rel fogyassz belőle. A frissen készített céklalé alkalmas a betegségek – nátha vagy influenza – megelőzésére is. Paradicsomlével, almával vagy egyéb frissen facsart zöldség-vagy gyümölcslével ízesítve készíts friss és egészséges koktélt magadnak és barátaidnak.
Tálald köretként, főételként vagy desszertként!
A céklát főzve vagy sütve rengeteg módon elkészítheted. Húsok mellé kiváló köret lehet, és ízletes leveseket, szószokat főzhetsz vagy akár édességeket is süthetsz családtagjaidnak. Lepd meg őket változatos és egészséges ételekkel! Gondoltad volna, hogy az esti vacsora végén tálalt céklás csokitortád ekkora sikert fog aratni?
Mindegy hogyan, de fogyaszd!
Hiszen nagyon egészséges, és láthatod, hogy az elkészítésének számtalan módja van. Használd ki a természet gyógyító ajándékait, hogy minél kevesebb időt kelljen a betegséggel foglalkoznod! Készítsd el ízlésednek megfelelően és fogyaszd megelőzés vagy a betegségek tüneteinek enyhítése céljából!
Kedvcsináló: egy ízletes és gyorsan elkészíthető céklasaláta recept
Hozzávalók: 60 dkg cékla, 3-4 db kisebb alma, 1 vöröshagyma, 2 kanál citromlé, 1 evőkanálnyi méz, 2 evőkanálnyi olívaolaj és egy kis só.
Így készítsd a salátát:
 Az alaposan megmosott céklát hámozd meg, öblítsd le, reszeld vékonyra és tedd be egy tálba. Ezután a megmosott és meghámozott almát és vöröshagymát is reszeld hozzá, sózd meg, add hozzá a citromlevet, olíva olajat és a mézet. Forgasd össze alaposan az alapanyagokat, majd hagy hűlni néhány órát. Önmagában is fogyaszthatod, de ízletes köret lehet frissen elkészített sült mellé is.
Bolondítsd meg egy kis sajttal: sült cékla és kecskesajt saláta
Hozzávalók: tisztított bébi cékla, olíva olaj, néhány gerezd fokhagyma, csipetnyi só, kevés céklalevél, aprított kecskesajt.
Előkészítés:
 vágd le a cékla szárát, a levágott leveleket pedig tedd félre, mert később majd fel tudod használni. A céklát néhány gerezd fokhagymával együtt tedd be egy lábasba, szórj rá egy kis sót, önts rá egy kis olíva olajat, és párold meg. Ezután az egészet tedd be egy sütőbe, és 180 fokon süsd puhára. A kicsorduló céklalevet önts át egy tálba és add hozzá pépesítve a fokhagymát. Egy kis extra szűz olíva olajjal önts fel a levet.
A saláta összeállítása:
 hámozd meg a céklát, de ha lehet, még melegen, mert úgy könnyebb. Vágd apró falatokra, add hozzá a sajt darabokat, díszítsd a levágott céklalevéllel, majd az egészet öntsd le az elkészített lével. Ízletes előételként vagy köretként egyaránt fogyaszthatod.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése