2013. július 2., kedd

Angyalaink



Angyalaink

ANGYALI KÍSÉRŐNK






Az Angyalok a mindennapjainkban is velünk vannak.
Most ebben a különösen nehéz időszakban még közelebb húzódtak a Földhöz, hogy bátorítsanak, egyengessék a felemelkedés felé vezető utunkat. Minden időben körbe vettek minket az Angyalok, de most többen vannak mint valaha.
Isteni elrendelés által érkeztek hozzánk, hogy segítsenek a felemelkedés hullámaiban.
Magasabb rezgésállapotuk miatt, a legtöbb ember nem láthatja Őket. Éppen ezért kell megemelni a rezgésünket, hogy könnyedén kapcsolatba léphessünk velük. Ahhoz, hogy megpillanthassuk Őket, egy magasabb tudatállapotra van szükségünk.

Az Angyal szó jelentése:- Üzenetvivő, Hírvivő, Küldött.
Isten teremtményei, akik hódolnak a színe előtt és minden tettükkel Őt szolgálják. Az Angyalok folyamatosan üzeneteket hoznak a Teremtőtől.
Legelőször életünkben a Születés Angyalával találkozunk. Hiszen születésünkkor Fényfolyóson megyünk keresztül, ott a Születés Angyalavár reánk, aki életcélunkért felel.
Minden leszülető lelket Ő lát el tanácsokkal. Kellő pillanatban Ő veti el a MAGot anyánk méhében.
Az Ő szerető arca, akit születésünk előtt látunk.
Azt mondják, hogy születésünk előtt, az Anyaméh Angyalaszájunkra teszi az ujját és azt mondja,- Pszt! Ne áruld el, amit tudsz!”- ezért van a bemélyedés a felső ajkunkon, és nem emlékszünk arra, hogy honnan jöttünk. De az érzés életünkben megmarad, lelki képekben megőrizzük.
 

Még a születés előtt, ahogy a Fényfolyóson tovább megyünk, találkozunk aVédő Angyalunkkal, vagy másképpen hívva az Őrangyalunkkal.
Ők azok az Angyalok, akik a születésünktől-életünk végéig velünk vannak, és életünk sorsfordító feladataira ügyelnek.
Akárcsak a Szellemi Vezetőink, Ők is csak annyira kerülhetnek közel hozzánk, amennyire ezt lehetővé tesszük számukra. Kérni kell a segítségüket, a támogatásukat.

 
Mindannyian halljuk a Mennyek hangját, - akár hisszük, akár nem.
Ez a hang a szívünkön keresztül, látomásainkban, megérzéseinken, álmainkban szól hozzánk. Sajnos mi emberek hajlamosak vagyunk rá, hogy mindezt figyelmen kívül hagyjuk.
Az Angyalok bármikor készek segíteni rajtunk. Ha nem is látjuk Őket, akkor is gyakran lehet érezni a jelenlétüket.
Gondoltunk e már arra, hogy esetleg egy balesetből csodával határos módo menekülhetünk meg. Hiszen sokszor „véletlenen” múlik az életünk, és ezek a „véletlenek” mögött Angyalaink húzódnak meg. Pl:- nem találjuk meg a kocsi kulcsot, így nem érünk oda időben, lekéssük a repülőt és utána halljuk, hogy pont az a gép zuhant le.

Amint említettem, manapság az Angyalok nagy számban közelebb húzódtak a Földhöz, és csak arra várnak, hogy segíthessenek, - hogy megkérjük rá Őket. 
Az egyetlen ok ami megakadályozza, hogy segíthessenek, hogy nem vagyunk nyitottak feléjük. Pedig éltünk minden pillanatában kérhetjük a segítségüket. A mindennapjainkba bevonhatjuk Őket.

Itt kitérnék arra, hogy korunkban az emberek többsége túl misztikusnak tartja ha az Angyalokról beszélünk.
Őseinknek ez teljesen természetes volt. Ők még hittek az ártó és a védő erőkben. A védő erőket,- Angyaloknak, az ártó erőket, - ördögnek, démonnak nevezték el.

 

A SZERtartásnak és az ünnepeknek is vannak Angyalai.
- Amikor az ember megállapodást vagy házasságot köt, fogadalmat, esküt tesz,- akkor legalább egy Angyal van jelen és hallja ezt.

A nagyszabású ünnepségeken a szó szoros értelmében egy sereg Angyal is részt vesz, az Ő jelenlétük által telik meg az esemény élettel.
Ha két ember kölcsönösen megállapodik valamiben, egyezségüket az Angyal feljegyzi az Akasha krónikába és segíti a feleket ígéretük megtartásában.
Házasság során,- egy Angyal száll a párra és igyekszik összetartani a házasfeleket.
Ha házasság csak anyagi vagy politikai okokból köttetet, nem szentesíti az Angyal.  
Nem az elhangzott szavak, hanem a mögöttes szándék a fontos.
Egy esküvő során az Angyalok kara is énekel, örvendezik és megtölti a SZERtartást szeretettel és mennyei boldogsággal.


Mikor megkeresztelnek egy újszülöttet, akkor is jelen vannak az Angyalok.
Mély bizalommal töltik el a kisdedet, aki érzi, hogy itt a Földön is jelen vannak a szellemi világ lényei, és segíteni fogják az útján.


A földi utunk minden fontos állomásán Angyalok ünnepelnek velünk vagy osztoznak a szomorúságunkban.
Meglátogatnak bennünket mindegyik születésnapunkon, az évfordulóinkon, érettségin, házavatón, akkor is, ha egy új állásba lépünk.

Karácsonykor és Húsvétkor többféle Angyallal találkozhatunk.

 

Régen az élet minden fordulópontját megünnepelték.

Ünneplésre méltónak találták a tavasz érkezését, a vetést, az aratást, a napfelkeltét és napnyugtát.
Ezen rítusok alkalmával megjelennek az Angyalok és velünk együtt örvendeznek.


Ha lennének váló-és búcsúünnepeink az Angyalok arra is eljönnének és áldásukat adnák azokra akiknek elválnak útjaik.

 
Az Angyalok jelen vannak a temetéseken is és örvendeznek.
Azok, akik látnak tudják, hogy a fizikai test börtönéből való szabadulás a legörömtelibb élmények egyike a lélekszámára.
Nem véletlenül utalnak úgy a halottra, hogy „megboldogult”.
Az Angyalok kara ekkor is énekel, valamint továbbítja az elhunytért mondott imáinkat, hogy ezzel is segítse az útját.
A SZERtartások és az ünnepek Angyalai jelen vannak földi utunk minden fontos állomásán.

Írta: Feketéné Lendvai Katalin 

 


Rudolf Steiner által megalapított antropozófia (szellemtudomány) kutatásai során:

                      Az Angyaloknak kilenc hierarchiája van.

A legalsóbbtól kezdve:                                               

1, Őrangyalok
2, Arkangyalok
3, Arkháiok
4, A Forma Angyalai
5,A Mozgás Angyalai
6, A Bölcsesség Angyalai
7,Trónok
8,Kerubok
9, Szeráfok

Nemcsak az Őrangyalok  vannak a közelünkben,- vannak Angyalai a kegyességnek, az igazságnak, a szeretetnek, az együttérzésnek, a szerénységnek, a békének és minden egyéb jó tulajdonságnak, örömnek, kiegyensúlyozottságnak, jóindulatnak, bizalomnak.
Minden Angyal más és más, másként is néznek ki,- színük, köntösük stílusa, mintázata összhangban van a tulajdonsággal amit képviselnek.
Egy vonás azonban közös mindegyik Angyalban, ha segítségért fohászkodunk hozzájuk, imáink meghallgatásra találnak.
Ha az ima nem ártó szándékú, és a szellemi fejlődésünket szolgálja,- teljesíteni fogják.
Néha túlságosan elborít bennünket a kétségbeesés, és nem érezzük a jelenlétüket, pedig ők ekkor is megpróbálnak felemelni bennünket. Ha a karmánk lehetővé teszi, küldenek egy embert, aki majd megvigasztal minket.







GYÓGYIR MINDEN PROBLÉMÁRA!



Ez egy nagyon szép varázslat, amely 26 különböző angyalt szólít hozzád. Ezt a varázsigét bármire használhatod, amire csak szeretnéd. Ha el vagy keseredve valamiért, ha segítségre vágysz, ha félsz valamitől, vagy ha tanácstalan vagy…


Kellékek

- kék gyertya.




A varázslat

Bármikor elvégezheted a varázslatot. A varázsige rendkívül hatékony, de a lehető legjobb hatás eléréséért gyakran megismételheted. Először is gyújtsd meg a gyertyát, mondd ki a kívánságodat, aztán pedig mondd el a következő, 26 angyalt szólító varázsigét:


Ariel elkezdi.
Baradiel vezeti az útján.
A Chalkydrik eléneklik.
Devák testet adnak neki.
Elohim az akaratát adja neki.
A Fravashik jobbá teszik.
Gábriel elhozza.
A Hafazák vigyáznak rá.
Az Ischimek kiegyensúlyozzák.
Jael őrzi őt.
Kadmiel megszüli.
Lahabiel segíti.
Mihály felemeli.
Nebo gondozásába veszi.
Ofaniel meglátja.
Patrónus angyalok felszentelik.
Quaestoria kimondja.
Rafael eltölti és elindítja.
Sandalfon imádkozik érte.
A Trónusok szentségessé teszik.
Uriel megerősíti.
Vrevoil felfedi és láthatóvá teszi.
A Wanadik megvédik.
Xathanael atyáskodik felette.
Yahriel megtölti a Hold fényével.
A zodiákus angyalai lepecsételik és lezárják.
A Szentlélek pedig elhozza nekem téren és időn át.
Úgy legyen! (Áment is mondhatsz.)



A domináns kezeddel rajzolj a levegőbe egy egyenlő szárú keresztet. Nem baj, ha nem tudod kiejteni a neveket, vagy ha nem tudod, hogy melyik mit jelent. Az sem gond, ha nem tudod fejből a varázsigét, olvashatod is. Az angyalok tudni fogják, mire gondolsz, és mit szeretnél.

 
 
 
forrás: www.virjuca.5mp.eu

Láthatatlan Segitőink


');


Angyali üzenetek!

Angyalok márpedig vannak.Legalább is egyre többen gondoljuk igy ,és hiszünk bennük, a segitségükben.
Minden kérdésre tudjuk a feleletet.Az intuitiv megoldások ott vannak bennünk legbelül, és ha erősen figyelünk,meghalljuk őket- legalább is ezt tartják az ezoterikus gondolkodású emberek. Az Angyalok abban vannak segitségünkre, hogy eljussanak hozzánk az információk, és felismerjük, hogy mit kell tennünk, egy adott helyzetben.Ők mindig jót akarnak nekünk, igy amikor valami olyan választ kapunk tőlük, amit nem szeretnénk, például,hogy vessünk véget a boldogtalan párkapcsolatunknak, akkor a lehető legjobb megoldást kinálják nekünk.
Furán hangzik, de igy van. Természetesen fenntarthatjuk azt a párkapcsolatot, mert elöbb-utóbb megbékélünk a helyzettel, és elhitetjük magunkkal, hogy nekünk az a jó, de eközben elszalaszthatunk egy számunkra sokkal kedvezőbb, élethelyzetet, egy jobb partnert.Végül is arra az elhatározásra jutunk, hogy "nem csinálom tovább, elegem van,VÉGE, kilépek," és meghozzuk a döntést szakitunk.Csak a köztes időben szomorúak, gondterheltek ,boldogtalanok voltunk.De ennek igy kellett történnie!Előzzük ezt meg!
Az Angyalok próbálnak velünk kommunikálni, de mindez csak akkor lehetséges, ha odafigyelünk rájuk.Ennek a módja nagyon egyszerű. Meditálás!
Rá kell hangolódnunk az ő nyugodt és békés világukra. Nagyon fontos, hogy pontosan fogalmazzuk meg, mit szeretnénk. Ha igy tesszük fel a kérdést , hagyjam-e el a páromat, még kevés információ ahhoz, hogy megfelelő választ kapjunk.
Bár az Angyalok tudják, hogy mi jár a fejünkben, és mi az utunk, de a nem eléggé egyértelmű kérdésre rejtélyes válasz fog érkezni, amit nem biztos, hogy azonnal értelmezni tudunk.Tehát gondoljuk végig alaposan , mit is szeretnénk, mire kérünk segitséget, miben vagyunk képtelenek dönteni.Ha szakitást fontolgatunk, miért jutott idáig a kapcsolatunk, szeretjük-e még a másikat, és ha igen,mit tennénk még meg az együtt maradásért, hol hibáztunk mi, mit várunk a társunktól.Vegyük számitásba azt is, hogy mi történhet velünk, ha együtt maradunk, szeretnénk-e tőle gyermeket, vagy csak egy tartósabb együttélést tudunk vele elképzelni.
Ha összeszedtük a kérdésünkhöz tartozó gondolatainkat, megkezdődhet a ráhangolódás.Nincsenek szabályok, ki-ki érzése szerint,persze ennek is megvannak a maga keretei. Gyertyagyújtást, a csendet, a befeléfordulást, a pontos kérdést,a végén a segitség megköszönését- nem lehet kihagyni. Valóban csak a fantáziánk szab határt annak,hogyan jöjjön létre a kapcsolafelvétel az Angyalokkal.


Kapcsolatfelvétel az Angyalokkal!


Válassz olyan helyiséget ahol nem zavarhatnak,fontoss, hogy a szertartás alatt légy egyedül, senki ne nyisson rád, ne kopogjanak be, ne hivjanak ki, tehát légy egyedül amikor végzed.

Gyújts meg három fehér, hosszúkás gyertyát.A lábaid és a kezeid ne keresztezzék egymást,legjobb ha a combjaidra helyezed a karodat.Lazán kényelmesen ülj, hogy az izmaid ne feszüljenek meg.

Csendesedj el, és végy lassú, mély lélegzetet.Hunyd be a szemed, és koncentrálj a testedre, ami végig laza marad.

Igyekezz teljesen kizárni a külvilágot.Képzeld el, hogy a fejtetőd közepén megnyilik egy rés, és fentről arany szinű fény áramlik át rajtad. Jóleső meleg érzés tölt el. Mintha puha apró kezek melegsége ölelne körbe.A légzésed még mindig lassú, egyenletes, beborit a meleg aranyszinű fény.
Most már megszólithatod az Angyalodat.


A meditációhoz szükség van Angyalkártyára, mivel ott kapod meg a választ, ha nincs az sem baj, attól még elvégezheted az meditációt. Irj le egy lapra ,egymástól kicsit távol 1-18 ig számokat, a kérdés után várj egy kicsit, nyisd ki a szemed és gondolkodás nélkül válassz egy számot. egy kérdésre egy számot, ezt jegyezd meg és irj nekem és én leirom a kártyához tartozó jelentést.

Jó meditálást kivánok!


forrás: www.virjuca.5mp.eu



Angyalokról általában


A Bibliában az angyalok Isten küldöttei. A jó angyalok Isten akaratát adják hírül az embereknek és segítenek rajtuk. A Biblia szerint az angyalok Isten teremtményei, semmiféle megkülönböztetett tiszteletet nem igényelnek. Az angyalok erejükre és hatalmukra nézve magasabb rendűek az embernél.

Maga a Sátán is angyal volt, de fellázadt Isten ellen, emiatt egy mennyei háború veszteseként letaszíttatott a mennyből.

Angyalok eredete


Az angyalok az zsidó, a zoroasztriánus (perzsa), valamint a keresztény és az iszlám hitvilágban szerepelnek, de vannak előzményeik a pogány hitekben is.

Az angyali világot, a mennyországot, először a perzsák kezdték hierarchikusnak tekinteni.

Az angyalok héber és arám megnevezése מַלְאָךָ malách (maleach), amely hírnököt, hírvivőt, követet, küldöttet jelent magyarul. Ez a szó összesen 213 alkalommal fordul elő az Ószövetségben (Angyalok jelennek meg Ábrahám előtt, hogy fia születését megjövendöljék, akárcsak Lótnál, hogy kimentsék Szodomából, Az Újszövetség szerint Jézus születésekor angyalok jelennek meg a pásztoroknak). Ugyanez görögül αγγελος, angelosz (hírnök), latinul angelus.

Az angyalokkal foglalkozó keresztény teológiai diszciplína, az angelológia szerint az angyaloknak nincs nemük, a zsidó hagyomány viszont hímneműeknek tartja őket.

A Biblia szerint az angyalok teremtett, de a jövőt tekintve örökké létező, megsemmisíthetetlen, természetfölötti, szellemi lények, akik Istenhez és az emberekhez hasonlóan személyiséggel, vagyis intelligenciával, a beszédre való képességgel, érzelmekkel, akarattal és öntudattal rendelkeznek; szellemi testük van, képesek testben megjelenni a földi szférában, és így részt venni földi eseményekben.

Vannak jó, illetve gonosz angyalok; életterüket tekintve pedig a menny és az ég különböző szintjein kívül a Föld felszínén és a Föld mélyében is megtalálhatók. Számuk meghaladhatja a százmilliót, ám a pontos adatot a Biblia nem közli velünk.

Az angyalok általános állapotukban az emberek számára láthatatlan szellemi lények. A Biblia ugyanakkor rengeteg olyan eseményről számol be, amikor kiléptek ebből az elrejtettségből, és valamilyen formában megmutatkoztak embereknek (epifánia: megjelenés, „felbukkanás”). Ez többféleképpen történhet: megmutathatja magát az angyal abban a szellemi dicsőségben és erőben, amely valóságosan sajátja; vagy kiüresítheti magát ebből, és egészen összetéveszthető módon emberként is megjelenhet. Válhat széllé vagy tűzzé is.

A Szentírás három főangyal nevét nyilatkoztatja ki: Michaél (Mihály), Gabriél (Gábriel). Ide sorolják Lucifert (Hélél ben Sáchárt), aki elbukott, és a gonosz angyalok vezetőjeként Sátánná lett. A Biblia utal arra, hogy az angyalok egyharmadát rántotta magával a lázadásba.

Megjegyzendő, hogy Rafael arkangyal Tóbiás könyvében szerepel, mely nem szerepel a zsidó illetve protestáns kánonban.

A nevük jelentése:

Michaél: „Ki olyan, mint Isten?”

Gabriél: „Isten hőse”

Hélél ben Sáchár: Ragyogó / Fénylő / Dicsérő, Hajnal fia ; Ezt a héber nevet (Ézs 14:12) fordították le a Szeptuaginta készítői Heószforosznak, azaz Hajnalcsillagnak, ennek latin fordítása pedig a Lucifer név (mindkettő Fényhordozót jelent). Lucifer lázadása és bukása után új nevet kapott: Sátán, görögül Diabolosz.

Sátán: Vádló, Rágalmazó, Ellenálló, Ellenség

Angyalok feladata


A Biblia szerint az angyalok szolgáló szellemi lények, akiket Isten arra teremtett, hogy az ő akaratának engedelmeskedjenek. Az Úr angyalainak feladata: Isten dicsérete és imádata, parancsolatainak végrehajtása, isteni üzenetek továbbítása, hívő emberek szolgálata, különösen a gyermekek képviselete, védelme. Közreműködnek Isten terveinek és ígéreteinek megvalósításában (például a megváltás hirdetése, az ellenséges erők ellen való harc Isten népének oldalán, Isten ítéletének végrehajtása).

Angyalok a művészetben


A művészek szívesen ábrázolták az angyalokat hol meztelen pufók fiúgyermekként, "angyalkaként", hol pedig félelmetes külsejű szárnyas emberi lényként. Ezeknek a képzőművészeti alkotásoknak semmi közük a bibliai leírásokhoz: az angyalok bibliai leírása többnyire a Bibliát körülvevő pogány világ hiedelmeit fogalmazza meg.

Angyalok rendje


A katolikus hagyomány szerint :

Az egyházi hagyomány szerint a kilenc angyali rend három hierarchiába sorolható.

* I. hierarchia: szeráfok, kerubok és trónusok. Ők állnak Istenhez a legközelebb;
* II. hierarchia: uralmak, erők és hatalmasságok. Ők közvetítenek az első és harmadik hierarchia között.
* III. hierarchia: fejedelemségek (az uralkodók, törzsek, népek békéjére felügyelnek), arkangyalok (főangyalok), és őrzőangyalok. Az utóbbiak a mindennapi élet során segítik az embereket. Ők állnak legközelebb az emberekhez, és ők közvetítik Isten parancsait. 

Arkangyalok


MIHÁLY ARKANGYAL:
A katolikus hagyomány szerint Szent Mihály (Mihály arkangyal másnéven Michael arkangyal) egyike a 7 arkangyalnak (főangyalnak), ő a mennyei hadak nagy vezére és győztes harcosa. Ünnepnapja szeptember 29. (A 6. századtól tartják.) Jelképe hatalmas kardja, mellyel legyőz minden gonoszt, akaratereje hatalmas, mint ahogyan ő maga is. Isten iránti hűsége megingathatatlan.



GÁBRIEL ARKANGYAL:
Gábriel, vagy magyarosan Gábor (héberül: Gábri-Él, melynek jelentése: "Isten embere", "Isten ereje" vagy "Isten erősnek bizonyult") a Bibliában egy angyal, a keresztény hagyományban pedig arkangyal.



RAFAEL ARKANGYAL:
Rafael arkangyal (héberül רפאל, kb: „Isten meggyógyított”, „Isten meggyógyít”, arabul: اسرافيل) a vándorok és utazók védője, mert a Szentírásban Tóbiás utazótársa volt.
Rafaelt utazóként ábrázolják, szandálban, karján utazó köntösével és egyéb utazási felszereléssel, néha vízi tökkel, és mint minden angyalnak, neki is szárnyai vannak.
A Rafael név jelentése a héber rapha: „gyógyítani” és az el: „Isten” szavakból alakult ki. Jelentése tehát „Isten gyógyít”, vagy más értelmezésben az „Isteni gyógyító”.



URIEL ARKANGYAL:
Az Uriel héber eredetű férfinév, jelentése: Jahve világosság. (Isten Fénye, Isteni Fény és tűz.)
Jelmondata: A Szeretet a tűz hevével lángol.
Nevének jelentése még: Isten Tüze, lángja, mivel rávilágít a helyzet lényegére, előrejelzéseket ad életeseményeinkkel kapcsolatban, így felhívja a figyelmet különböző veszélyekre. Uriel hívta fel Noé figyelmét is a közelgő veszélyre, és Ő juttatta el a Kabbalát az emberekhez.



SARIEL ARKANGYAL:
Ő felel azért, hogy a bűnös, vagy rosszul viselkedő angyalok megkapják méltó büntetésüket.



RAGUÉL ARKANGYAL:
E név jelentése: „Isten barátja”. Ő biztosítja, hogy a többi angyal működése megfelelően magas színvonalú legyen.



HANIEL ARKANGYAL:
Haniel arkangyal - az isteni szeretet királya
Haniel arkangyal rózsaszínben jelenik meg, annak minden árnyalatában.
Az isteni, mindent átfogó szeretet őrzője
A szelídség és a gyöngédség őrzője
A kölcsönös megértés és a kommunikáció őrzője
A szívcsakra őrzője

Angyali hierarchia


A kereszténységben az angyalokat kilenc rendbe sorolják, amik három csoportra oszlanak. A kilenc rend az Istentől lefelé haladva a következő, a tulajdonságainak és szerepének időfizikai jelentésével együtt. :



1. SZERÁFOK: A szeretet szellemei, az isteni szeretet hírnökei. A szeretet által teljes egységet alkotnak, vagyis nem különülnek el egymástól. Krisztus sok szentnek szeráfként jelent meg.
Ők a térszeránok, lokális megtartók, az Isten nullás másolatai. A szeretet szavunk az ezoterikus jelentése szerint nem egy szentimentális érzés, hanem a szerinó időhurkában körbe keringő tachionok önfenntartó tulajdonsága. Ennek lényege, hogy minden tachion a saját hullámterében (a szerben, azaz helyben) halad, amelyben önmagát látva, az első időellentmondás segítségével tartja fent (életben) magát. Innen ered az ér-zés szavunk, mert körbe ér a tachion. Ráadásul az időhurok belsejében a hullámtér szerkezete létrehoz egy szív alakú zónát (ez az Isten szíve), így valójában innen ered az a gondolat, hogy az érzések helye a szív. Ami igaz, csak nem biológiai értelemben.

2. KERUBOK: Az összhang és harmónia szellemei. Az ő tevékenységük által lett a Káoszból a Kozmosz (rend, rendezettség). A kerubok segítségével hatja át az isteni rendező elv a létezést. Az égi világ rendjében, törvényszerűségeiben az ő tetteik nyilvánulnak meg.
Ők is megtartók és nullás másolatok, egyben végrehajtók is, akik szükség esetén „rendet raknak” a teremtésben. De nem a káoszból, hanem az őskáoszban lett a téridő, mint rendező erő, aminek forrásai a szerinók. Az isteni rendező elv ezek szerint a téridő spirálgömbi hullámterét jelenti, ami mindenhol jelen van a világegyetemben, azaz mindent áthat, mert mindenen áthatol és ez teszi lehetővé a teremtmények létezését. Az Isten tettei (mozgásai) pedig a hullámterének modulációján keresztül nyilvánulnak meg a teremtményei számára.

3. TRÓNOK: Az akarat szellemei. Ők hatják át a létezést akarattal, mint az isteni akarat hírnökei. Két trón alkot egy teljes szellemi egységet, ezért kétarcú szárnyas lényekként ábrázolják őket.
Ők is lokális megtartók (trón: a király székhelye), akik az Isten akaratát képviselik az egyes helyeken (galaxisokban, naprendszerekben). A kétarcúságuk egyrészt arra utal, hogy urai a jó és rossz dolgoknak (teremtés és pusztítás), ugyanakkor fizikailag képesek diász szerinóként működni, két térhatost keltve felváltva. Az, hogy szárnyas lények, egyrészt utalás a szárnyaskerék ősi szimbólumára (szárnyaló, azaz repülő időhurok), másrészt jelzi, hogy hat végtagjuk van, ami a szerinó hat forráshelyét jelenti. A hat végtagot vagy 2 láb, 2 kar, 2 szárny vagy 6 szárny formájában szokták ábrázolni.

4. URASÁGOK: A bölcsesség szellemi lényei, az isteni tudás és bölcsesség hírnökei. Az emberiség nagy tanítómesterei tőlük kapják a bölcsességet.
Az isteni tudás és bölcsesség nem más, mint az istenek által az egész univerzumban működtetett akasha tartalma, vagyis a tapasztalat (információ). Ebben található a teremtéssel kapcsolatban minden tudás, amit csak felhalmozott idáig a létrendszer.

5. ERŐSSÉGEK: A mozgás szellemei. Az ő hatásuknak köszönhető, hogy minden mozog, rezeg, a legkisebb atomtól a legnagyobb galaxisig.
A mozgás és a deformáció oka az időhurok spirálgömbi hullámterének sodró hatása, amivel minden elért időforrást áthelyezget, meglökdös a modulációjának megfelelő ütemben, a taszítási vektorainak megfelelő irányokba. Ennek következménye az a komplex mozgás, amit az atomok rezgésének tekintünk.

6. HATALMASSÁGOK: A forma szellemei. Minden forma mögött az ő hatásuk keresendő, beleértve az emberi formát is. A formák kialakítását hang segítségével végzik.
Mindennek ami létezik, formája, szerkezete van. A Hang ez esetben nem levegőben terjedő nyomáshullámot jelent, hanem a transzcendens időhullámok modulációját, ami információt hordoz a kibocsátó forrásrendszer alakjáról (in-formáció: alakzat-ban).

7. ARCHÉK: Fejedelemségek, a kor szellemei, akik egy korszakon (valószínűleg platóni világhónapon) keresztül vezetik az emberiséget, és hatnak a Földre és az ember fizikai testére.
Az alsó csoportba tartozó három rend angyalai az alárendeltek ügyeivel foglalkoznak, vagyis a teremtmények felügyeletét végzik. Az archék ennek megfelelően egy bolygó egész népességét és ügyeit irányítják (emberek, állatok, növények, élettelen anyagok).

8. ARKANGYALOK: A népek szellemei, akik a rájuk bízott nép királyával és szellemi vezetőivel vannak kapcsolatban és közvetítik feléjük az isteni szándékot.
A misztikusok szerint a Földön élő népek jelenleg tizenkét csoportba vannak besorolva, amelyek mindegyikét egy arkangyal vezeti. Az egyes csoportokba tartozó lelkeket a látók a színük alapján tudják megkülönböztetni, ami nem optikai szín (a fény és anyag kölcsönhatása), hanem transzcendens szín (a lélek részecske hullámterén megfigyelhető egyedi moduláció). Ettől függetlenül azonban minden lélek részecskének van optikai színe is, mivel a ráeső fényt visszaveri a felszíne, de ez a megvilágítástól függ.

9. ANGYALOK: Őrangyalok, akik az egyes ember vezetéséért, támogatásáért felelnek a születésétől a haláláig.
Ők nem egyszerűen őrangyalok, hanem egyben szellemi vezetők, tanítók, társalkodók, segítők is. És nem csak az egyes emberekért felelnek, hanem szükség esetén kisebb-nagyobb csoportokért is (családok, baráti társaságok, munkahelyi kapcsolatok, stb).



A misztikus irodalomban az angyalok osztályozása erejük és feladatkörük szerint Uralmakra, Hercegségekre, Hatalmakra és Birodalmakra tagolódik. Fizikailag ez a következő kozmikus képződmények feletti irányításnak felel meg: a Birodalom egy galaxist jelent (Tejútrendszer helytartója), a Hatalom egy csillagrendszert (Héliosz Napisten), a Hercegség egy bolygót (Gaia Földanya), az Uralom egy holdat (Szeléné holdistennő).
A körülményektől függően az uralmak egyben olyan angyalok is lehetnek, akik bizonyos feladatokra vannak kijelölve és konkrét tevékenységeket végeznek. Például a holdakra felügyelnek vagy uralnak egy bolygón bizonyos természeti jelenségeket (szelet, esőt, vulkánokat, növényeket, állatokat, stb.). A hercegségek az egyes bolygók, bolygórendszerek (mint pl. a Jupiter holdrendszere), melyek vezető istenségét bolygószeránnak nevezzük. A hatalmak megfelelnek a földi királyságoknak és székhelyük az adott csillagrendszer főcsillagának belsejében található (nálunk Aranyvárosnak hívják). A több csillagból álló rendszerek társult hatalomként működnek, mint egy államszövetség. Kozmitóriumuk (űrfelségterületük) határa a heliopauzáig (térbúráig) terjed. A birodalmak az egyes galaxisok halójának határáig terjednek és szintén társulhatnak kisebb-nagyobb közeli társaikkal (galaxishalmazok).
A legfelsőbb szintet egy világegyetemen belül a párhuzamos univerzumok jelentik, melyeket az arkangyalok irányítanak. Az istenektől kapott tájékoztatás szerint minden térszeletnek három közigazgatási központja is van, mivel az univerzum hatalmas méretei miatt nem lehet egyben kezelni az egészet. Ezt a három főhatalmi központot tekinthetjük az adott triszmegisztosz arkangyal triumvirátusának is.

Hierarchia működése


Az arkangyalok és alárendelt hierarchiájuk működését az emberi társadalom hasonló rendszereinek vizsgálatán keresztül érthetjük meg a legkönnyebben. Ennek megfelelően a hadsereg dolga lebontani a teremtésre nézve rossz dolgokat (démonok, külső támadók). A rendőrség védi a vezetőket (testőrség) és fenntartja a belső rendet, ellenőrzi a közlekedést (határőrség a csillagrendszerek és dimenzióvilágok között). A nyilvántartók (eseménykövetők) minden történést rögzítenek és naprakész adatbázist szolgáltatnak a hozzáférési engedéllyel rendelkező adminisztrátoroknak és egyéb felhasználóknak. Az ő munkakörükben egyesülnek a könyvtárak, múzeumok, iskolák, különféle nyilvántartások, valamint a statisztikai hivatal és a posta feladatkörei. Az egészségügyiek (gyógyítók) karbantartják a teremtést fizikailag (az Életfát), kijavítják a sérüléseket (időszál átfűzés), pótolják a veszteségeket (annihilálódott rendszerek újrakeltése) és rendbe hozzák a műszaki hibákat (programozási feladatok). A bíróság intézi az istenek, angyalok és egyéb teremtmények közti vitás ügyeket (döntési jogkör), a karma uraként ítélkezik az alárendeltek fölött (bűnügyekben), és segít minél igazságosabb törvényeket alkotni az egyes közösségek számára (diplomácia, etikett, polgári jog). Egyben a precedens értékű problémákkal (új bűnökkel) is próbál megküzdeni, folyamatosan bővítve a jogtárat.
A teremtés skálafüggetlen (önhasonló) szerkezete miatt a lokális mindenhatók (helytartók) is rendelkeznek saját arkangyalokkal, akik a helyi ügyek intézését végzik. Elvileg (fizikailag) az angyali hierarchia tetszőleges szintű lehet, a gyakorlatban azonban az angyalok többsége csak első, másod vagy harmadosztályú leszármazottja a Mindenhatónak. A kereszténységben éppen ezért sorolják a kilenc angyali rendet három fő csoportba az középkor óta (lásd: később).

Az angyalok a szellemük alapján két fő csoportba sorolhatók. Egyesek közülük nullás másolatok, azaz szoftveresen azonosak a szülő mindenhatójukkal a születésük pillanatától kezdve (nulla különbség van köztük és az alkotójuk között). Ezekre mondják azt a keresztények, hogy „malaszttal teljes” (malaszt: isteni kegyelem). Nekik nincs saját, individuális szellemi evolúciójuk, tehát teljes tudással és bölcsességgel rendelkeznek az univerzumról (nem gyerekként kezdik). Állandó információs kapcsolatban vannak a mindenhatójuk információs halmazával, ezért hívják őket a hinduk avatároknak (megtestesüléseknek), amennyiben néha a földre reinkarnálódnak. Olyanok, mintha a felettesük hardveres és szoftveres klónjai (teljesen pontos másolatai) lennének. Mindegyik arkangyali lélek szükség estén képes megháromszorozni magát hardveresen a térszorzáshoz hasonló trilokációs módszerrel, ezért hívjuk őket triszmegisztoszoknak is (háromszorosan bölcsek).
A másik csoportba tartoznak az individuális másolatok, akik szoftveresen épp úgy különböznek a szülő mindenhatójuktól a születésüktől kezdve, mint az emberi, állati és növényi lelkek. Ők a klasszikus értelemben vett angyalok, akik az önálló információs halmazuk miatt részlegesen szabad akarattal rendelkeznek és saját szellemi evolúciójuk van (ők is tapasztalatlan gyerekként kezdik az életüket). A hinduk félisteneknek vagy istenségeknek is nevezik őket. A szülőjük (felettesük) korlátozott képességekkel, tudással és jogkörrel ruházza fel őket, így csak meghatározott feladatokat végezhetnek. Ezen feladatok mindig az aktuális teremtési körülményektől függenek, vagyis szükség esetén az angyalok munkahelyet válthatnak, illetve előléptethetik vagy lefokozhatják őket. Az angyalok hivatali rendszerét nevezzük isteni vagy angyali hierarchiának.

Angyalok osztályozása


Az angyalokat a történelem során többféleképp osztályozták a vallástudósok, de általában a tevékenységük szerint kerültek besorolásra. Ezek mindegyike külön elnevezést is kapott, amik közül az ismertebbek a következők (amiről tudunk):






SZERAFIM: szeráfok (a seraph héber jelentése: égni). A nevüket magyarul szerán-nak kellene írni és mondani helyesen, ami szer-án: égi hely-et jelent (innen a szerinó: helyecske kifejezés).
Ők a helytartó istenségek, mint például a Napisten (hívják Napangyalnak vagy csillagdémonnak is), de nem azért „égnek”, mert a Napban, mint tűzforró csillagban lakoznak, hanem mert az Ő hullámterük az égbolt a számunkra. A térszeránok a legfelső (első osztályú) angyalcsoport, akik a legközelebb állnak az Istenhez, mivel közvetlenül Ő csinálta őket. Legfőbb feladatuk, hogy életben tartsák az alájuk rendelt teremtményeket a puszta létezésük által, mivel az ő forrásrendszerükre van felfűzve az élvonali időszálaival minden alattvaló az adott rendszerben (galaxis, csillagrendszer, bolygó). Valószínű (ezt nem tudjuk biztosan, de logikusnak tűnik), hogy a személynevük -él-re végződik.

OFANIM: ofanimok, azaz másodrangú angyalok (az ofanim héber jelentése: kerék). A nevüket magyarul korán-nak kellene írni és mondani helyesen, ami kör-án: égi kör-t jelent (pontosabban időhurkot).
Ők kötik össze az -él rangú angyalokat és az embereket, képzetesen szólva az eget és a földet. Ők olyan szeránok, akik az elsőosztályú istenségeket szolgálják és a feladatuknak megfelelő információ tartalommal és képességekkel (jogosultságokkal) bírnak. Főleg hírvivőként és diplomataként dolgoznak. A misztikusok szerint befolyásolják a csakráink működését, tehát vannak köztük gyógyítók is. Valószínű (ezt nem tudjuk biztosan, de logikusnak tűnik), hogy a nevük -iah-ra végződik.

CHERUBIM: kerubok. A nevük Babilóniából származhat, a karubu szóból, ami közbenjárót jelent és emberfejű szárnyas oroszlánként ábrázolták őket (lásd: Szfinx). A nevüket magyarul kerúr-nak (az „Úr körül álló”) vagy karúr-nak (az „Úr karja”) kellene írni és mondani helyesen.
Ők az Isten lovasai, akaratának közvetítői. A Bölcsesség angyalai és a Mennyek Küszöbének Őrei. Olyan szeránok, akik a helytartó istenségek közvetlen nullás másolatai és velük azonos információ tartalommal és képességekkel bírnak. Ők a mennyek küszöbének (az Aranyvárosba vezető térablakoknak) és az egyes dimenzióközi átjáróknak az őrei is. Minden helytartónak vannak kerubjai, akik egyrészt a testőrei, másrészt a hivatalos képviselői (avatárjai), amolyan dublőrei (mint Jézus). Így aki lát egy kerubot, az gyakorlatilag a helytartót (és végső soron a Mindenhatót) látja (teofánia).



ELOHIM: elohimok (a héber jelentése: egy női minőséget hat férfi minőség vesz körbe). A nevüket magyarul élok-nak (az „Élet oka”) vagy élők-nek kellene írni és mondani helyesen.
Ők a hazavezető angyalok, akik a holtak lelkét átviszik a túlvilágra (lásd: Kharón). Ma inkább úgy nevezzük őket, hogy a születés és halál angyalai (élet és halál urai). Olyan szeránok, akik az emberekre és más teremtményekre (állatokra, növényekre) felügyelnek, mint szellemi vezetők és őrangyalok. Ők terelik vissza a testükből elkalandozott lelkeket is, illetve a világhónapok végén összeszedik a köztes létben (asztráltérben) megrekedt kóborló lelkeket és ítéletre viszik őket (a karmikus bíróság elé). A nevük héber jelentése egyben a szerinó időhurok szerkezetére is utal (hat tachion forráshely kering egy szívpont körül).

QUIDDISIN: kviddiszinek (a quiddisin héber jelentése: szent). A nevüket magyarul kvintiszín-nek (ötszínű) kellene írni és mondani helyesen, ami fizikailag a belőlük áradó öt téresszenciára utal.
Ők olyan szeránok, akiknek a misztikusok szerint az Isten dicsőítése a feladatuk, így folyton azt kiabálják, hogy: Szent, szent! Fizikailag másodlagos megtartó erőként működnek és feladatuk a helytartók által keltett lokális téridő póterősítése (létben tartani a helyet). Erre azért van szükség, hogy a puszta létezésükkel kiegyenlítsék az esetleges téringadozásokat, amik a helytartó szeránjának mozgása, térugrása vagy deformációja során (rendszeresen) keletkeznek. Egyben meggátolják a különféle téranomáliák teremtményekre gyakorolt káros hatásait a felügyelt rendszerekben. A 4D-s Földet például nyolc ilyen kvintiszín veszi körül, a 3D-s Földet pedig hat. Ők az űrben lebegnek, stacionárius pályamagasságon a bolygó körül, egy oktaéder csúcspontjain elhelyezkedve. Kettő a sarkoknál, négy az egyenlítő körül: Kolumbia, Gabon, Szingapúr és a csendes-óceáni Jarvis-sziget fölött nagyjából.

TRÓN: trónok (a héber jelentése valószínűleg: székhely lehet, ezt nem tudjuk biztosan). A nevük magyarul is így használatos a trónszék szavunkban (a király helye).
Ők az Isten szellemi törvényeinek képviselői. Olyan szeránok, akik a teremtmények életét szabályozó szellemi törvényeket képviselik és a vitás, fontos ügyekben döntenek (jogászok és döntőbírók). A misztikusok lélekbírónak is hívják őket. Közülük a legismertebb Metatron (a héber jelentése: az Ábrázat Hercege), az egyetlen angyal, akinek neve nem -él-re vagy -iah-ra végződik, mivel eredetileg ember volt, a bibliai Henoch (magyarul Énok), aki rendkívüli életútja miatt válhatott angyallá (kinevezték valaki helyére, ezért hívják meta-trónnak). Ő az Isten (egyik) íródeákja, az archívumkészítő, aki feljegyzi az életünk filmjét. Valójában egy lélekbíró, akinek hozzáférési joga van a Naprendszerben élő összes emberi lélek személyes akashájához, amit a Jupiter bolygó belsejében megbújó 4D-s isteni támaszponton őriznek.



IRIN: irinek (a héber jelentése valószínűleg: mozgékonyat, mászkálót vagy erőst jelenthet, ezt nem tudjuk biztosan). A nevük magyarul az iringó szavunkban használatos, ami női név és az ördögszekér gyógynövény neve is egyben (ördögszekér: alvilágban keringő időhurok). A vidéken használatos igei alakja az iringálni, ami mászkálást, futkosást jelent (mivel az iringó főzete vizelethajtó hatású). Innen származik a latin irrigálás: megöntözés, kiöblítés, beöntést ad kifejezés is, ami a transzcendens Víz-zel való elárasztásra utal (aminek sodró ereje van).
Ők a mennyországot (Aranyvárost) őrző angyalok. Olyan szeránok, akik a helytartók és más fontos hivatalnokok (tanítómesterek, próféták, lélekcsoport vezetők) testőrei (amikor alászállnak az alvilágba). Biztonságiak és rendfenntartók, akik egyben határőrök is, vagyis elkapják a csillagrendszerből engedély nélkül szökni próbáló lelkeket vagy kitoloncolják az illegálisan bejövőket (parafelderítőket).



Amint az látható, az Isten ravasz volt, mert a különféle angyalok nevében eldugta a szerinó fizikai szerkezetének leírását is. Ezek a következők sorrendben: tachion tűzben égő, időhurka kerék alakú, közbenjáró és körbejáró (minden tachionja), hat forráshely kering egy szívpont körül, öt téresszenciát kelt, megtartó székhelyként szolgál és mozgékony erőként működik.
Kiegészítés: A nemtő szó, aminek jelentése: nemző, védőszellem, őrangyal vagy géniusz, valójában nem egy angyali csoportot jelöl, hanem általánosan így hívjuk az olyan angyalokat, akik nem élvonali feletteseink (az Életfán). Magyarul tehát nem tőle származunk, így valójában nem lehet sem nemző, sem géniusz, de védőszellem és őrangyal igen.


forrás: www.angyalszarny.shp.hu



Arkangyali segítség

Arkangyali segítség a problémák megoldásához 


Arkangyali segítség a problémák megoldásához


A nagyvilág eseményei, világbéke – Chamuel
Alvászavarok Michael
Bizalomhiány, személye problémák, szomorúság – Zadkiel és Sandalfon
Elromlott tárgyak javítása Michael
Elveszett tárgyak – Chamuel
Emlékezés, memória Zadkiel
Fejlődési problémák, lassú haladás – Rafael
Gyász, halál, súlyos betegségek, haldoklás, gyász – Azrael és Rafael
Gyermekszülés, gyermeknevelés, terhesség, örökbefogadás – Gábriel és Rafael, Sandalfon
Gyógyítás, egészség – Rafael és Metatron
Házi-állatok gondozása-gyógyítása – Ariel és Rafael
Kertészkedés, növénytermesztés, Földgyógyítás – Uriel
Kommunikáció, levélírás, telefonhívás, e-mail – Gabriel és Metatron
Kreativitás, alkotás, tervezés – Gábriel és Jofiel
Lelki fejlődés, tisztánlátás Jeremiel és Raziel
Matematikai problémák – Raziel
Otthon, lakóhely – Chamuel
Pénzügyi aggályok, anyagi biztonság – Michael
Spirituális fejlődés, hit – Metatron és Sandalfon
Szerelem, személyes kapcsolatok – Haniel
Tanulás, vizsgák, interjúk, és beszédek – Haniel és Uriel
Utazás, közlekedés – Rafael
Védelem, biztonság – Chamuel és Michael
Viták, nézeteltérések, megoldatlan problémák, jogi huzavonák – Ariel, Raguel és Gábriel


     forrás: www.angyalforras.hu




Angyalok - jelenlétük és erejük


Az angyalok Isten alakokba sűrített energiái a túlvilágon. Ők testesítik meg Isten fényét és sugarait bennünk és körülöttünk.  

 
Az angyalok Isten alakokba sűrített energiái a túlvilágon. Ők testesítik meg Isten fényét és sugarait bennünk és körülöttünk. Ők az univerzum szellemi törvényeinek őrzői és hordozói. Energiájuk és erejük végtelen. Az angyalok a menny különböző területein működnek.
Az arkangyalok minden világ és galaxis, valamint az elemek: a levegő, a tűz, a víz és a föld őrzői. Ezen kívül ők kötnek össze a tökéletes léttel, az egységgel és a teljességgel.
Az angyalok az emberben színek, fények és energiák formájában működnek. Egyben ők az energiatestek, a tudati síkok és a csakrák őrzői is. A keresztény hagyományban minden spirituális úton járó embert angyalok kísérnek. A világ többi nagy vallásában is érzékelték ezeket az energiákat, és különböző nevekkel illették.
Napangyalunk - a felsőbbrendű én
Isten minden - a végtelenség tengere. A Napangyalunk - felsőbbrendű énünk - és individuális létünk egy csepp ebben a tengerben.
A Napangyalunk születésünk óta kísér minket. Ő a halhatatlan, isteni rész bennünk és a kozmoszban, amelytől énünk, az ego, a hitetlenség és az elválasztottság képzete miatt elválasztotta magát. Földi életünkben mindannyiunknak sok isteni segítője és kísérője van. Legismertebb kísérőnk az őrangyalunk. Ő is isteni angyal, akinek az a feladata, hogy életünk minden területén segítsen és vezessen.
Fejlettségünknek, azaz tudati szintünknek megfelelően kapunk őrzőangyalt és kísérőket a különböző égi szférákból.
Ha kapcsolatba akarunk lépni az emelkedettebb világokkal, akkor nagyon fontos, hogy valóban isteni angyalvezetést kérjünk. Csak ekkor tudják kibontakoztatni bennünk tökéletes, határtalan isteni tudatunkat.
Sokan azt hiszik, hogy ha halottakkal lépnek kapcsolatba, akkor őrangyalukkal is kapcsolatot tudnak teremteni. Az előbbi esetben legtöbbször arról van szó, hogy olyan lelkekkel kerülnek érintkezésbe, akik tökéletlen tudatállapotban vannak, ezért vezetni is csak így tudják az embereket. Az ilyen találkozások gyakran vezetnek elbizonytalanodáshoz, félelmekhez, függőséghez - sőt megszállottsághoz és súlyos elmebajhoz is.
A valódi őrangyalunk isteni lény, aki tökéletes létállapotban az isteni egységben él. Csak őáltala kapunk biztosan isteni vezetést. Napangyalunktól és minden isteni angyaltól bármikor kaphatunk tanácsot, gyógyítást, feltétel nélküli szeretetet és segítséget. Ők a legmagasabb isteni energiaszinten léteznek.
Ha összekapcsolódunk ezzel az energiával, életünk minden napja csodálatosabb, boldogabb, könnyebb és szebb lesz ezen a földön.
Ahhoz, hogy jobban megértsük a Napangyal isteni erejének fényét, képzeljük el a következőt: belépünk egy olyan terembe, ahol egyre világosabb lesz, ahogy előre haladunk. Napangyalunk fénye sugárzó, fehérarany színű, világos, olyan, mintha a Napba pillantanánk. Egy ilyen erős fényt alig lehet elviselni. Ezért gyakran előfordul, hogy először azokkal az angyalokkal lépünk kapcsolatba, akiknek energiája és fénye ettől csekélyebb - az ő fényüket jobban el tudjuk viselni, és könnyebben is érzékeljük.
A mi energiatestünk is fényt sugároz ki, bár lényegesen kevesebbet, mint az angyaloké. Ha megnyílunk Napangyalunk vezetésének, sőt még meg is kérjük őt erre, energiatestünk rezgésszáma megnövekszik, és végbemegy a durva anyagi energiák megtisztulása és transzformációja.
Az angyalokkal való találkozás legnagyobb akadályai a bennünk működő mentális és érzelmi beidegződések, viselkedési minták és hiedelmek, amelyek a legtöbb embernél életről-életre egyre korlátozóbbak és pusztítóbbak. A fénnyel és az angyalok erejével való találkozás és együttműködés felelősséget és tudatos önátadást követel tőlünk.
Az arkangyalok - az energiatestek és az elemek őrzői
Metatron arkangyal - az angyalok királya
A spirituális test őrzője
A transzcendencia-elem őrzője
Az isteni fény őrzője
Vágyaink őrzője
A koronacsakra őrzője
Metatron arkangyal mindenek előtt fehér, arany és ibolyaszínben jelenik meg, de arannyal áttört halvány vörös fényben is megmutatkozhat.
Raphael arkangyal - Isten gyógyítója
A mentáltest őrzője
A levegő elem őrzője
A gyógyítás őrzője
A szívcsakra őrzője
Raphael arkangyal a zöld minden árnyalatában, de ezüstszínben is megjelenhet. A levegő elem energiáit képviseli.
Michael arkangyal - az isteni segítő és védelmező
Az érzelmi vagy asztráltest őrzője
A tűz elem őrzője
A karma őrzője
A homlok-és a köldökcsakra őrzője
Michael arkangyal legtöbbször sötétkék színekben vagy vörös tűzoszlopokban, lángoló kék vagy égő vörös karddal jelenik meg, a köldök csakrájánál sárga színekkel.
Az elválasztás kardját elsősorban az asztrális síkon és az energiatestekben használja. Az alacsony rezgésű asztrállények és a bukott angyalok negatív befolyásától óv minket.
Gabriel arkangyal - a megváltó, a megszabadító és Isten szabadságangyala
Az étertest őrzője
A megváltás, a felszabadítás és a szabadság angyala
A torokcsakra őrzője
A víz elem őrzője
Gabriel arkangyal fehér, kék színárnyalatokban és ezüstös kékben jelenik meg.
Uriel arkangyal - a megnyilvánulás, a megvalósítás és a beteljesülés angyala
A fizikai test őrzője
A föld elem őrzője
A megvalósítás és megnyilvánulás őrzője
A kreativitás őrzője
A lép- és gyökércsakra őrzője
Camael arkangyal - az utak őrzője
Az utak őrzője
Az emberi kapcsolatok őrzője
A párkapcsolat őrzője
A lépcsakra őrzője
Camael arkangyal legtöbbször narancssárga színben jelenik meg, sokszor arany sugarakkal és pontokkal díszítve.
Haniel arkangyal - az isteni szeretet királya
Az isteni, mindent átfogó szeretet őrzője
A szelídség és a gyöngédség őrzője
A kölcsönös megértés és a kommunikáció őrzője
A szívcsakra őrzője


             forrás: www.angyalforras.hu






Arkangyalok gyógyító ereje


A következőkben arkangyalok felsorolása következik,
gyógyító szerepük, a nekik megfeleltethető színek és a hozzájuk társított kristályok feltűntetésével
 

 Arkangyalok és kristályok

Az arkangyalok az őrangyalok irányítói. Hatalmasak, erőteljesek és
szeretetteljesek. Bár nincs nemük, jellegzetes tulajdonságaik és feladataik mégis férfias vagy nőies jelleget kölcsönöznek nekik.
Mint minden angyal, az arkangyalok is segítenek mindenkinek,
aki kéri őket, felekezeti hovatartozástól függetlenül. Mivel nem korlátozza őket se tér, se idő, több embernél is tudnak lenni egyidőben.
Ha bárki hívja őket, kérését teljesítik, mindig
megjelennek. Minden arkangyal egy bizonyos színben ragyog, mely utal speciális feladatára. Különböző kristályok használatával behívhatjuk az egyes arkangyalokat, és közeli kapcsolatot alakíthatunk ki velük. A hatás eléréséhez a kristályokat hordhatjuk
magunkon, tarthatjuk kezünkben vagy elhelyezhetjük a közelünkben is.
A következőkben  arkangyalok felsorolása következik,
gyógyító szerepük, a nekik megfeleltethető színek és a hozzájuk társított kristályok feltűntetésével. Már a puszta szándék révén is mindenki alkalmas és képes hívni az angyalokat, és ebben nem lehet elkövetni hibát. Arkangyalt hívhatsz a következő módokon bármelyikével: vizualizálod az arkangyalt önmagad vagy valamely szeretted mellett, hangosan kimondod, vagy magadban némán kiejted a nevét. Vele kapcsolatos imát olvasol, megkérded Istent, hogy küldje őt hozzád vagy valamelyik szeretethez, imában kérsz tőle segítséget, levelet írsz neki,
 róla készült festményt vagy szobrot nézel, énekelsz neki.
Nem az számít, hogy kérsz, hanem az, hogy egyáltalán kérsz.
És ne felejtsd el, hogy az arkangyalokat nem köti sem a tér, sem az idő, ezért egy időben képesek ott lenni mindenkinél, aki kéri őket. Végtelen idővel és energiával
rendelkeznek, ezért nem kell aggódnod,
hogy kéréseddel zavarod őket.
Az arkangyalok meghívásának további módszere:
vizualizálod, hogy auraszínük
körbeviszi a gyógyításra váró személyt vagy helyzetet.
Ha például valakinek menstruációs panaszokra kell segítség, akkor kékesfehér fényt képzelhetsz az illető
vagy annak női szervei köré.
Ez hívja Haniel arkangyal gyógyító erejét, amelyet
kifejezetten női egészségügyi panaszoknál alkalmazhatunk.


 
Arkangyal neve: Ariel
Nevének jelentése: Isten oroszlánja
Hatása: Segíti és gyógyítja a vadállatokat és a természetet
Aura színe: Halványrózsaszín
Kristályának neve: Rózsakvarc


Arkangyal neve: Azrael
Nevének jelentése: Isten segítettje
Hatása: Gyógyítja a gyászt
Aura színe: Nyersfehér
Kristályának neve: Krémsárga kalcit


Arkangyal neve: Chamuel
Nevének jelentése: Az Istent látó
Hatása: Gyógyítja az aggódást, békét és nyugalmat hoz
Aura színe: Halványzöld
Kristályának neve: Zöld fluorit


Arkangyal neve: Gábriel
Nevének jelentése: Isten hírnöke
Hatása: Segít a terhesség ideje alatt és a születésnél
gyógyítja az alkotó tevékenységet kísérő szorongást
Aura színe: Rézszínű
Kristályának neve: Citrin


Arkangyal neve: Haniel
Nevének jelentése: Isten dicsősége
Hatása: Gyógyítja a menstruációs zavarokat
Aura színe: Kékesfehér
Kristályának neve: Szivárvány holdkő (fehér labradorit) 


Arkangyal neve: Jeremiel
Nevének jelentése: Isten kegyelme
Hatása: Gyógyítja az érzelmeket
Aura színe: Ibolyaszínű
Kristályának neve: Ametiszt



Arkangyal neve: Jophiel
Nevének jelentése: Isten szépsége
Hatása: Gyógyítja a negativitást és a káoszt
Aura színe: Pink
Kristályának neve: Rózsaszín turmalin-rubelit


Arkangyal neve: Metatron Enoch, a próféta
Hatása: Gyógyítja a tanulási rendellenességeket és a gyerekkori problémákat
Aura színe: Zöld és rózsaszín csíkok
Kristályának neve: Dinnye turmalin


Arkangyal neve: Michael
Nevének jelentése: Az Istenhez hasonlatos
Hatása: Gyógyítja a félelmeket és az idegességet, tisztítja az energiát
Aura színe: Bíbor – kékes lila
Kristályának neve: Szugilit


Arkangyal neve: Raguel
Nevének jelentése: Isten barátja
Hatása: Gyógyítja a magánéleti és szakmai kapcsolatokat
Aura színe: Halványkék
Kristályának neve: Akvamarin


Arkangyal neve: Rafael
Nevének jelentése: A gyógyító
Hatása: Gyógyítja a pszichés betegségeket, segíti a gyógyítókat
Aura színe: Smaragdzöld
Kristályának neve: Malachit vagy smaragd


Arkangyal neve: Raziel
Nevének jelentése: Isten titka
Hatása: Gyógyítja a spirituális és pszichikus blokkokat
Aura színe: A szivárvány színei
Kristályának neve: Hegyikristály vagy Iolit


Arkangyal neve: Sandalphon Elijah, a próféta
Hatása: Gyógyítja az agresszív hajlamokat
Aura színe: Türkiz
Kristályának neve: Türkiz


Arkangyal neve: Uriel
Nevének jelentése: Isten fénye
Hatása: Gyógyítja a neheztelést és segíti a megbocsátást
Aura színe: Halványsárga
Kristályának neve: Borostyán vagy Rubin


Arkangyal neve: Zadkiel
Nevének jelentése: Isten igazságossága
Hatása: Gyógyítja az emlékezést és a gondolkodást
Aura színe: Sötétkék
Kristályának neve: Lápisz lazuli vagy ametiszt




Arkangyal neve: Muriel arkangyal
Hatása: Gyógyítja az érzelmi testet, segít a delfinekkel való munkában, nyugtatja az idegrendszert
Aura színe: kék
Kristályának neve: Akvamarin

Arkangyal neve: Auriel arkangyal 
Hatása: Holdenergiákkal való munka, nőiességgel kapcsolatos problémák orvoslója, életciklusok
Aura színe: Ezüstös opál 
Kristályának neve: Holdkő



              forrás: www.angyalforras.hu




GYÓGYÍTÁS ANGYALOK SEGÍTSÉGÉVEL



Gondolom sokan vannak, akik még talán most sem hisznek, vagy nagyon nehezen kezdtek el hinni az Angyalokban. Mások meg gyermekkori meseszerű élményeikre alapozva a lehető legtermészetesebbnek tartották létüket. Ma már mindkét oldalon sokan használják, alkalmazzák az angyali energiákat gyógyításra. Sőt! Sokaknak éppen a tapasztalat hozza meg a hitet.
Én az Angyalokban hittem utoljára. Mókásnak tartottam, hogy felnőtt emberek hisznek ezekben a meseszerű kis szárnyas lényekben, sőt kívánságokat rebegnek el nekik reménykedve azok teljesítésében. Mindenható, gyógyító erőt feltételeznek róluk, és nehezen megkülönböztethető erejük az isteni erőtől. Aztán megtapasztaltam az Angyalok létét és erejét. Sikerült kapcsolatot is találni velük, hozzájuk. Megtapasztaltam a segítséget, az erőt, a gyógyító funkciót. Rájöttem, hogy egyáltalán nem a „giccses megjelenési formájukba” vetett hit a döntő, hanem a formától független kapcsolatba, a közvetítő erőbe vetett hit! Ma már több tucatnyi olyan történetet tudnék itt leírni, amely saját tapasztalatom, és bizonyító erejű, és nyilván olvasóink is tudnák sorolni a hasonlókat. (Örömmel vesszük!) Most mégis egy konferencián elhangzott előadásból idézzük az alábbi történetet:
 
A most következő történetben Cheryl Anne meséli el, hogyan gyógyították meg az Angyalok a nővérét és a kutyáját.
 
Egyik nap korán keltem, hogy imádkozzam a nővéremért, aki borzasztó próbákon ment keresztül magánéletében. A kutyája is beteg volt. Imádkoztam érte, aztán elfújtam a gyertyát. Sehogy sem aludt ki a láng. Újra és újra megpróbáltam, aztán rájöttem, mi történik.

Becsuktam a szemem, és csendben ültem a gyertyafényben. Aztán megjelentek előttem az unokaöcsém, az unokahúgom és a nővérem őrangyalai – sőt még a kutyáé is! Teljesen tisztám láttam őket, megmondták a nevüket és feladataikat is. A nővéremnek két Angyala volt, mindkét oldalán egy, egy férfi és egy nő. Nevük Michael Edward és Ruth Ann. Egy e-mailben mindezt megírtam a nővéremnek. Nem igen hitt az ilyesmiben, úgyhogy féltem tőle hogy kinevet, vagy mérges lesz rám, mégis tudtam, hogy el kell mondanom neki. Levegő után kapkodott, amikor a neveket megtudta. Elmesélte egy álmát, amit előző éjszaka látott: egy férfi és egy nő követte. Elfutott előlük, de ők utána kiáltottak ’Ne szaladj! Szükséged van ránk!’ Ahogy ébredezett, saját hangját hallotta, amint egy nevet, vagy egy furcsa szót ismétel. Elhatározta, hogy leírja, hogy
ne felejtse el. A szó, amit álmában kiáltott, és leírt az éjjeliszekrényénél ez volt:
MERA.
 
Megkért, hogy ismételjem el az Angyalok neveit. Amikor kimondtam: Michael Edward, Ruth Ann – aminek a rövidítése MERA, nem is tudom ki döbbent meg jobban. Minden korábbi találkozásom az Angyalokkal személyes jellegű volt, és semmi más hozzájuk kapcsolódó jel nem érkezett hozzám. Eddig mindig csak az én furcsaságom volt ez. (Egyébként a kutyája, aki akkor halálán volt, és akit akkor apró angyali lények vettek körül, már teljesen jól van.) A nővérem most jól érzi magát. Évekig ateistának tartotta magát és most a spirituális ébredés kellős közepén van. Kedves kiskutyája is teljesen meggyógyult. Csodálatos időszak ez a családja számára. Bár az elmúlt évben hatalmas nehézségekkel küzdöttek, mára életüket betölti a szeretet, Isten és az őrangyalok fénye.”
 
Forrás: Scribd.com
 
Íme! Ez is egy megtérés története! Olyan megtérésé, ahol valaki visszatalál Istenhez egy mások által talán bugyuta történetnek ható „mesével”, ami talán lehetne véletlenek összecsengése is. Már ha valaki – ezekben a körökben – hisz még a véletlenekben… Így is kezdődhet egy nagyon is rögösnek nevezhető spirituális út tele buktatókkal és örömökkel.
 
-eszme-
forrás: www.fenyportal.hu



Megtisztító mágia angyalokkal


Ezt a varázs szertartás magam is alkalmaztam, és azt vettem észre, hogy nagyon jól oldja a mentális blokkokat! Ezért nyugodt szívvel ajánlom neked is, ha úgy érzed, segítségre van szükséged egy bizonyos problémában.

 
Kellékek

-egy fehér mély tál
-3 fehér úszógyertya
- kevés só
-gyújtóalkalmatosság (gyufa, öngyújtó)


A SZERTARTÁS


Tégy vizet a tálba, és helyezd rá a gyertyákat. Mindegyik gyertya egy-egy angyalt jelképez:
 
 
Auretiel - az egészségért
Simiel - a szerelemért
Emkiel - a jólétért
 
Gyújtsd meg a már úszó gyertyákat! Tedd a fürdőkádad, vagy a zuhanyzód közelébe! Végy a rítus előtt egy sima fürdőt, lehet zuhany is! Ha zuhanyozol, akkor tegyél a kezedre egy tenyérnyi sót, és a vizes bőrödön oszlasd szét, majd zuhanyozz le újra. Ha kádban fürdesz, akkor tégy a kádba 9 teáskanállal, és feküdj bele. Ez meditatívabb élményt nyújt! Jobban ellazít!
FIGYELEM! A tisztítás alatt csak a 3 gyertya világíthat!
Ha lezuhanyoztál, akkor még a zuhany alatt vedd a kezedbe a tálat. Ha kádban ülsz, akkor helyezd az öledbe, és nézd egy ideig az égő gyertyákat! Érezd, hogy a fény megtisztítja a tudatodat! Ha már úgy érzed ellazultál, akkor kezdd el kérni az angyalokat, mégpedig úgy, hogy elmondod az alábbi varázsszöveget:

„Megidézem a 3 angyalt, és kérem, hogy áldják meg életemet egészséggel, szerelemmel és jóléttel! Kérlek Téged, Auretiel, áldd meg az egészségemet, segíts, hogy erős legyek! Kérlek Téged, Simiel, áldd meg a szerelmi életemet, segíts, hogy harmonikus és boldog legyen! Kérlek Téged, Emkiel, áldd meg a fizikai jólétemet, segíts, hogy az bőséges és termékeny legyen!”
Ha úgy érzed, szükséged van rá, szólhatsz hozzájuk külön-külön is. Pl. ha van valami konkrét gond az egészségeddel, kérheted Auretielt hogy gyógyítson meg. Vagy ha a szerelemben van problémád, akkor Simielnek elmondhatod, és kérheted a segítségét. Ha pedig a pénzzel kapcsolatos gondjaid, fordulj bizalommal Emkielhez!
 
 
TIPP
Jó, ha a kívánságodat, kérésedet eleve pozitívan fogalmazod meg. Például NEM azt mondod: "Kérlek, segíts nekem abban, hogy ne legyek beteg!" Hanem AZT: "Kérlek, segíts abban, hogy egészséges legyek létezésem minden szintjén!"
 
Ha ezzel meg vagy, akkor fejezd be a fürdőt, gyere ki a fürdőszobából, és hozd ki magaddal az égő gyertyákat is. Tedd le az edényt a legközelebbi asztalra.

A SZERTARTÁS BEFEJEZÉSE


Ha nincs időd, nem kell megvárnod a gyertyák leégését, de semmiképpen ne fújd el őket. Inkább vidd a hálószobádba, és tedd le az éjjeli szekrényedre, vagy a kedvenc kisasztalodra.

Felhasznált irodalom: F.E. Eckard Strohm: Atlantisz angyalai 
 
forrás: www.noiportal.hu



Találkozz az angyaloddal!


Az angyalokat azért küldik hozzánk, hogy vezessenek bennünket az utunkon, és hogy szeretetet és békét adjanak nekünk. Minden csillagjegynek van egy őrangyala, és ennek az őrangyalnak van neve, és valamilyen céllal szolgál az adott csillagjegy szülötteinek.

Eredetileg a világ nagy civilizációinak ősi vallási könyveiben találkoztunk az angyalokkal. És mivel hagyományosan nem jártak közöttünk, könnyű volt úgy tekinteni őket, mint csupán misztikus, a képzeletünkben létező lényeknek – akik esetleg egykor, valamikor nagyon régen igaziak voltak.


Az angyalok ennek ellenére mindennapi életünk egyre inkább érzékelhető részévé válnak
Az emberek egyre többet beszélnek angyalok felbukkanásáról az életükben. Egyesek arról mesélnek, hogy egy angyal kihúzta őket egy lángoló épületből, mások arról, hogy az angyaluk megállított egy autót, amely elütni készülte őket, megint mások pedig arról, hogy az angyalok felemelték a repülőgépük szárnyát, hogy az nehogy lezuhanjon.

Sok ember nem veszi komolyan ezeket a történeteket – és lehet, hogy te is közéjük tartozol. Amíg egy angyal meg nem jelenik a szemed előtt, egyszerűen nem vagy hajlandó hinni bennük. Inkább abban reménykedjünk, hogy soha nem leszel olyan krízishelyzetben, ami miatt az angyalok a segítségedre sietnének. 
Akkor is magadhoz hívhatod az angyalokat, amikor nem vagy krízishelyzetben
Ennek sokféle módja létezik, és ezek a módszerek egyvalamiben megegyeznek:

Ha nem tiszta, szeretettel teli szívvel közelítesz az angyalok felé, akkor soha nem fogsz velük találkozni, még egy pillanatra sem.
Én sokszor találkoztam az angyalommal
A tökéletes béke és harmónia időszakaiban is eljött hozzám, csak azért, hogy velem legyen. Ő így tudatja velem, hogy minden rendben lesz, ha hiszek, és ha a pozitív úton maradok. Krízishelyzetben pedig rengetegszer segített nekem.

Egyszer megakadályozta, hogy balesetet szenvedjek az autómmal. Egy autót gyakorlatilag ledobott az útról, bele az árokba, mert nagyon erősen imádkoztam. Láttam, hogy egyenesen az én autóm felé tart, amelyben a kisfiammal ültem éppen. És nagyon sok ilyen helyzet volt még, amikor autóban ültem. A szülésem alatt is végig velem volt az angyalom. Az életem során pedig sok-sok szomorú próba alatt mellettem állt és vigasztalt, annyiszor, hogy nem is tudnám megszámolni. Az angyalom mindig velem volt.
Az angyalok megidézése
A legtöbb angyalkutató egyetért abban, hogy az angyalod olyan formában fog megjelenni előtted, amelyet a legkönnyebben el tudsz fogadni. Az angyalokról kialakult hagyományos kép szerint az angyalok gyönyörű teremtmények leomló ruhában és nagy, fehér szárnyakkal. Az angyalokról kialakult modern kép pedig egy átlagos ember képe.



Ha kapcsolatba szeretnél lépni az angyaloddal, először gondolkodj el azon, hogyan fogadnád be őt a szívedbe, és hogyan ismernéd fel.

Az angyalok világa különböző rendekkel van tele
Minden rendnek megvan a maga különleges feladata. Az angyalok között vannak egyéni kísérőangyalok, akik egyes embereket kísérnek; összekötő angyalok, akik az embereket kötik össze egymással; gyógyító angyalok; átváltozó angyalok; valamint környezeti angyalok.
Ha kapcsolatba szeretnél lépni az angyaloddal, először keress egy nyugodt helyet, ahol meditálhatsz, vagy elgondolkozhatsz azon, hogyan fogadd őt a szívedbe. Ezután alakíts ki szent hangulatot, amely kísérni fogja az imáidat vagy a szertartásaidat. És természetesen szeresd magad eléggé ahhoz, hogy a létezés halandó és halhatatlan síkján is át tudd érezni a transzcendencia érzését.

Ha felismerjük az angyalainkat és kapcsolatba lépünk velük, megnyitjuk azt a kaput, amely az énünk legmagasabb és legjobb része felé vezet. Figyelj az angyalodra, és az angyalod is figyelni fog rád.



forrás: www.noiportal.hu

Hogyan váltsd valóra a kívánságaidat az angyalok segítségével?

Női Portál
E.R.
2007-05-02
Van olyasmi az életedben, amit meg szeretnél gyógyítani vagy változtatni? Ha igen, akkor tudatosan megvalósíthatod ezt az angyalaid segítségével.

Az angyalok segítenek nekünk abban, hogy végrehajthassuk a küldetésünket, és mindent, ami csak lehetséges, megtesznek azért, hogy támogassanak útunkon. Ezzel pedig abban segítenek nekünk, hogy másokon segíthessünk.


Nem mond ellent a spiritualitás szellemének az, hogy segítséget kérjünk és kapjunk
A spirituális beállítottságú emberek néha csak ahhoz vannak hozzászokva, hogy másoknak segítsenek, és saját maguknak nem akarnak segítséget kérni vagy kapni. A kívánságok valóra váltása azonban egyáltalán nem a “kapás”-ról, hanem az “adás”-ról szól.


Tegyük fel, hogy gyógyító vagy, vagy pedig azt gyanítod, hogy a gyógyítás az életcélod. Sokféle módon lesz szükséged segítségre ahhoz, hogy végrehajthasd a feladatodat: lehet, hogy tanulnod kell; szükséged lesz egy helyre, ahol gyógyíthatsz; és természetesen páciensekre is szükséged lesz. Ha így tekintünk rá, akkor a vágyak valóra váltása azt jelenti, hogy olyan életstílust kell kialakítanod, amellyel nagyobb eséllyel tudsz ADNI a világnak.


A valóra váltás első lépése 
El kell döntened, hogy mit akarsz. Ha nem tudod teljesen pontosan, hogy mit szeretnél, akkor kérd Isten és az angyalok segítségét. Pontos és érthető útmutatást fognak adni neked.


A valóra váltás második lépése
Legyen egy vizuális kapaszkodód, mint például egy újságból kivágott kép vagy egy tárgy, ami a szándékaidat szimbolizálja.


A valóra váltás harmadik lépése 
Képzeld el minden érzékeddel, hogy a kívánságod tárgya valódi, és már itt van veled.


A negyedik lépés az, hogy a valóra váltás folyamata során felismerd azokat a benyomásokat és az útmutatásokat, amelyeket neked küldenek!!

A vágyaid valóra váltásának a folyamata során tartsd szem előtt ezt a négy fontos lépést:

Először is: 
Ne akard nagyon görcsösen azt, hogy megtörténjenek a dolgok. Az erőlködés és a sürgetés abból fakad, hogy attól félsz, hogy nem fogod megkapni azt, amit szeretnél. Ez a lappangó félelemérzet nem más, mint egy ima, amely azt kéri, hogy ne váljon valóra az álmod. A tapasztalataidat a gondolataid hozzák meg, csakúgy, mint egy pincér, aki engedelmesen meghozza a rendelésedet. A pincér nem kezd el vitatkozni veled, ha valami egészségtelen dolgot rendelsz az étlapról. Egyszerűen bólint egyet, és azt hozza, amit kértél.


Az Univerzum is ugyanígy működik: ha nagyon erősen érzel valamit, ami eltér attól, amit elképzeltél, akkor a “pincér” számára az érzéseid lesznek az erősebb rendelések. Ezért kérd az angyalaidat arra, hogy segítsenek összhangba hozni a szívedet és a fejedet, amikor elképzeled a vágyaid valóra válását.


Másodszor: 
Ne kérd úgyanazt a dolgot újra és újra, hiszen ez azt jelenti, hogy félsz vagy aggódsz. Visszatérve az éttermes metaforához: miután megkérted a pincért, hogy hozzon neked egy zöldséges szendvicset, utána elismétled neki újra és újra, hogy hozzon neked egy zöldséges szendvicset? Utánamész a konyhába, hogy biztos legyél abban, hogy leadta a rendelésedet és tényleg szándékában áll kihozni azt neked? Persze, hogy nem. És mégis, ha újra és újra, félelemmel tele elképzeljük ugyanazt a dolgot, akkor azzal azt üzenjük az Univerzumnak, nem számítunk arra, hogy megkapjuk a kívánt dolgot.


Ha békét érzel a zsigereidben, és biztos vagy abban, hogy a vágyaid elkerülhetetlenül valóra fognak válni, akkor ne kérd többé a megvalósításukat. Az energiáidat ezután inkább arra használd, hogy várd a vágyaid megtörténését. Ha már a valóra váltás folyamatának a másik oldalán is végigmentél, akkor engedd el magad, és várakozón, hálásan és biztosan várd a jövődet, ne a reménykedésre és a félelemre pazarold az energiádat. Ha hálával és hittel állsz hozzá a dolgokhoz, és többször elképzeled ugyanazt a vágyadat, akkor az csodálatosan gyorsan valóra fog válni. Ezért ne nyugtalankodj folyamatosan, hanem helyette várakozz folyamatosan.


Ne felejtsd el, hogy amikor a vágyaidat valóra váltod az angyalaid segítségével, akkor nem teszel semmit, hanem egyszerűen úgy döntesz, hogy abban a párhuzamos világban fogsz élni, ahol MÁRIS valóra van váltva minden. Vagyis nem a semmiből teremtesz valami mást, hanem olyan csatornára váltasz át, ahol már folyamatban van az, amit szeretnél.


Harmadszor: 
Bizonyosodj meg arról, hogy teljesen elküldted a kérésedet. Amikor feladsz egy levelet a postán, ki kell engedned a borítékot a kezedből ahhoz, hogy azt kézbesíteni lehessen. Ennek ellenére gyakran olyan erősen csüngünk a vágyainkon, hogy nem engedjük át őket teljesen az Univerzumnak. Miközben meditálsz, az angyalok segíteni fognak neked elengedni a szándékaidat, hogy azok valóra tudjanak válni.


Negyedszer: 
Vedd észre azokat az útmutatásokat, amelyeket a valóra váltás folyamatának első három lépése után küldenek neked, és kövesd is őket. Ha úgy érzed, hogy megakadtál, kérdezd meg magadtól:
Mi volt az az útmutatás, amelyet kaptam, de nem követtem?”
Az útmutatás általában arra fog kérni téged, hogy változtass az életeden – de egyszerre csak nagyon apró lépést tegyél. Az útmutatás számtalan formában érkezhet: lehet egy gondolat vagy egy ötlet; egy testi vagy lelki érzés; valami, amit hallasz; egy látomás vagy egy álom. Az útmutatás általában ismételten érkezik; például sokszor hallasz egy dalt, aminek a szövege valamilyen üzenetet hordoz a számodra, és te érted ezt az üzenetet; vagy sokszor látod ugyanazt a számsorozatot vagy könyvcímet.


Az angyalaid veled egy csapatban játszanak, bátorítanak, utat mutatnak és támogatnak minden lehetséges módon, hogy megvalósíthasd a küldetésedet, ami Isten akarata. Számukra az a legnagyobb öröm, ha segíthetnek neked! 

Nem kell mást tenned, csak kérd őket, és aztán szívesen fogadd el a segítségüket. Az angyalok azt mondják, hogy a szándékaink hozzák létre a tapasztalatainkat. Kérd őket arra, hogy hozzák összhangba a szándékaidat a szeretettel, és meg fogod érezni azt a szeretetet, amely körülvesz és betakar téged, és ami nem más, mint TE magad, ebben a pillanatban is.

Halld tisztán az angyalok üzenetét!

Női Portál
E.R.
2007-06-06
“Hogyan hallhatom az angyalok hangját?” - teszik fel e kérdést olyanok, akik szeretnének beszélni őrangyalukkal, elhunyt családtagjukkal. Azt tapasztaltam, hogy nagyon sokan - amellett, hogy hallani szeretnék az angyali útmutatást - félnek.

Ezeket a félelmeket fel kell ismernünk és fel kell oldanunk, mielőtt igazán kinyithatnánk spirituális fülünket.


Az egyik ok, ami miatt félünk az angyali útmutatástól, az, hogy megerősödünk általa
A mindenható Teremtő formájára lettünk megalkotva, mind külsőleg, mind pedig belsőleg. Emiatt mindannyian rettentően erősek vagyunk. Ennek ellenére sokan közülünk úgy viselkednek, mintha a külső erők boldogtalan és tehetetlen áldozatai lennének.


Az igazság az, hogy nagyon gyakran félünk erősek lenni 
A nők például sokszor azt hiszik, hogy az erő egyenlő az agresszivitással, ami taszítóvá tesz egy nőt. Emiatt nagyon sok nő attól fél, hogy elhagyják vagy kritizálni fogják, ha hagyja, hogy felragyogjon belső erejének fénye. A férfiak általában attól félnek, hogy túlságosan is hataloméhessé válnak, sőt vissza fognak élni a hatalmukkal, és emiatt személyes erejük nagy részét elhagyják. Mindkét nem fél attól, hogy rosszul fogja használni a hatalmát, és akaratlanul tévesen ítélhet meg, és ezáltal megbánthat másokat.


A megerősítés
Azt tapasztaltam, hogy a “megerősítés” az egyik legjobb módja annak, hogy legyőzzük az isteni eredetű hatalmunk elfogadásától való félelmünket. Valószínűleg tudod, hogy a megerősítés olyan pozitív kijelentés, amely itt és most hangzik el, és azt állítja, hogy az, aminek a megvalósulását kívánod, már be is következett. Például: “Nagyon boldog és szerető házasságban élek”, “A testem erős és egészséges” vagy “Minden adósságomat visszafizettem”.

A megerősítések azért működnek, mert a sokszor elismételt mondatok segítenek átprogramozni az elme elvárásait, és ezek az elvárások önmagukat megvalósító próféciákat hozhatnak létre. Emellett ha valami pozitív dolog megtörténésére vágysz, akkor nagyobb a valószínűge annak, hogy olyanok lesznek a cselekedeteid, amelyek pozitív eredménnyel járhatnak.

Mutatok egy erőteljes gyógyító megerősítést, amely segít legyőzni a hatalmad elfogadásával kapcsolatos félelmeidet. Erős meggyőződéssel mondd el ezt a pár szót – akár hangosan, akár magadban – kétszer egymás után minden reggel, valamint akkor, amikor úgy érzed, hogy félsz hatalmasnak vagy erősnek lenni:

“Biztonságos számomra az, hogy hatalmam legyen. Tudatában vagyok a hatalmamnak, amely szerető módon, mindenki számára hasznot hozóan működik.”

Ha a múltban visszaéltél a hatalmaddal, akkor az angyalok emlékeztetni fognak arra, hogy te és a körülményeid azóta fejlődtetek. Az angyalok azt mondják: 
“Ma érzékenyebb vagy a körülötted levők érzéseire, és ez a tudat segíteni fog neked abban, hogy ne okozz nekik fájdalmat a hatalmaddal. Most gyakorlatilag képtelen vagy annyira visszaélni a hatalmaddal, mint korábban.”
Képes vagy arra, hogy erős és hatalmas legyél, mégpedig olyan módon, hogy az mások javára váljon. Például az angyalok segíthetnek neked abban, hogy folyamatosan inspirálj másokat, vagy olyan foglalkozást segítenek neked találni, amellyel másokat szolgálhatsz (például tanítás, gyógyítás, tanácsadás).

Ne félj erősnek lenni!
Kérd az angyalokat, hogy segítsenek neked megszabadulni mindenféle ezzel kapcsolatos félelemtől. Egyszerűen csak gondolj a kérésedre, például erre: “Arra kérlek benneteket, hogy lépjetek be a szívembe és a tudatomba, és távolítsatok el mindent, ami meggátol abban, hogy élvezzem az isteni eredetű hatalmamat.”
Kézzelfogható mozgást fogsz érezni a testedben, amivel az angyalok azt mutatják, hogy válaszolnak a kérésedre. Ez a módszer különösen hatékony, ha lefekvés előtt végzed el, mert így az angyalok álmodban tudnak veled dolgozni.

Én nem érdemlem meg...
Egy másik gyakori félelem, amely elzárja a spirituális fülünket, abból fakad, hogy azt hisszük, nem vagyunk érdemesek az angyalok figyelmére, vagy pedig valamilyen okból nem érdemeljük meg azt, hogy boldogok legyünk. Az isteni útmutatás mindig arra vezet téged, hogy élvezd az életet, amelyet a Teremtőd megalkotott a számodra: a harmóniával, növekedéssel, bőséggel és szeretettel teli életet. Ha attól félsz, hogy nem érdemled meg ezeket az istenadta ajándékokat, akkor valószínűleg el fogod taszítani magadtól az isteni segítséget. Például azért is gondolhatod azt, hogy nem érdemled meg azt, hogy az angyalok odafigyeljenek rád, mert elítéled magad valamiért, vagy pedig bűnösnek érzed magad valamely elkövetett hibád miatt.
Abban hiszünk, hogy Isten szeretete feltétel nélküli, de mégis érdemtelennek érezzük magunkat a jelenlegi állapotunkban arra, hogy elfogadjuk a segítségét. Azt gondolhatod: 
“Még nem állok készen a boldogságra. Először el kell érnem azt, hogy lefogyjak, lediplomázzak, kifizessem a számlaimat stb., és csak azután fogom megérdemelni a boldogságot...”
Ez arra hasonlít, mint amikor az ember kitakarítja a lakást, mielőtt a tulajdonos megjönne. Visszafelé működik. Ahhoz, hogy Isten adni tudjon, olyan emberre van szükség, aki szívesen elfogadja ezt tőle. Ha el tudod játszani az elfogadó szerepét, akkor segítesz Istennek megvalósítani azt a vágyát, hogy adhasson.

Ha megengeded az angyaloknak azt, hogy segítsenek és támogassanak téged, akkor jobb helyzetben leszel ahhoz, hogy segíthess másoknak. Például az angyalok segíthetnek neked abban, hogy vidámabb ember legyél, és így az optimista hozzáállásoddal inspirálni tudj másokat, vagy segíthetnek olyan karrierbe kezdeni, amellyel másoknak segíthetsz.

Másszóval, ha hagyod, hogy az angyalok segítsenek neked, másokon segítesz. Ezért gondolj erre így: megérdemled azt, hogy adjál. Hagyod-e az angyaloknak azt, hogy segítsenek neked, és így adni tudj másoknak? Isten és az angyalok folyamatosan próbálnak segíteni nekünk. Itt a “próbálnak” a kulcsszó, hiszen nem tudják ránk erőltetni a segítséget.

Kérnünk kell azt, hogy segítsenek nekünk, és meg kell nyílnunk ahhoz, hogy elfogadjuk a segítségüket. Hálásan fogadd el az isteni útmutatást és más segítséget, és legyél tudatában annak, hogy ezeket az ajándékokat tovább fogod adni másoknak.
 

Nem nehéz minket meghallani, a nyitott szívvel fülelsz. Legtöbbször közelebb vagyunk hozzád, mint gondolnád 


Az angyalok üzenete 


Ha hangot hallasz, az lehet olyan, mint a saját hangod, de lehet másmilyen is. A hang mintha a te testedből jönne, az elmédből, de az is lehet, olyannak hallatszik, mintha valaki a kinti világból szólna hozzád. Üzeneted lehet hangos, de lehet egy csendes belső hang is.



Az angyalok üzenik

"Nem nehéz minket meghallani, a nyitott szívvel fülelsz. Legtöbbször közelebb vagyunk hozzád, mint gondolnád. Egy elsuttogott szó, egy gondolat elég, hogy hozzád szóljunk, hogy hozzánk szólhass. Tiszteljük mindazt, amit te itt e földön elviselsz. Sosem avatkozunk magunktól az életedbe, csak az áldást hozzuk, és lehetővé tesszük, hogy más szemszögből is szemügyre vehesd magad."


Nem mindenki hallja a fülével az angyalok szavát

Sokan csak érzik, tudják, ha hozzzájuk szólnak. Ha egyszer csak halk hangot hallasz, és nem érted, mit is mond, szólj hozzá bátran, kérd, ismételje meg hangosabban. Az angyaloknak is szüksége van visszajelzésre, hiszen az a céljuk, hogy tiszta és érthető tanácsokat adjanak.

Legelőször úgyis azt hiszed, csak képzelted az egészet, hiszen annyira vágytál angyalok szavát hallani. Ez különösen igaz akkor, ha nemrégen fogtál hozzá, hogy tudatosan kommunikálj az angyalokkal. Azt gondolod, csak képzelgés az egész: jó lenne, ha az angyalok tényleg tudnának nekem segíteni, de biztos rosszul csinálok valamit... az angyalok észre sem fognak venni. Azt ilyesfajta önbizalomhiányon a hit, a bizalom és a türelem segít. Ha bizonytalan vagy abban, higgy-e az angyalokban, kérd az Úr segítségét. Imádkozz több hitért, engedd el a félelmeidet.



Az angyalok hangja mindig szeretetteljes és segítőkész

Még akkor is, ha közelgő vészre, rosszul megválasztott útra figyelmeztetnek. Azt mondják, belső hangokat hallani az a bolondság első jele. Igen, az ego hangja bolondságokba vihet. Az ego hangja majdnem mindig rombol, hirtelen, meggondolatlan. Megpróbál meggyőzni, hogy úgyse sikerülhet, amibe belefogtál. Állandóan változtatja a véleményét, mást sugall hétfőn, az ellenkezőjét szerdán. Ha az egód hangjára hallgatsz, az életed kaotikus lesz és teli félelmekkel.


Az angyalhangok mások

Türelmesen ismételgetik tanácsaikat, míg csak nem követjük őket. Lehet, hogy az angyalaid már évek óta mondogatják neked, nagy gyógyító leszel. Vagy évek óta próbálnak rávenni, hogy törődj többet az egészségeddel.

Tudni fogod, hogy angyalok szóltak hozzád, ha a tanácsok szeretők, féltők, állandóak, és nem ártanak sem neked, sem a családodnak.

Ha hallod az angyalok hangját, az csak az egyik mód a négy közül, hogy megkaphasd az angyali segítséget. Lehet, hogy az angyalok nem szavakkal, hangokkal, hanem képekkel &8220;beszélnek" hozzád. Lehet, hogy csak egy-egy villanásnyi képben, az is lehet, hogy akár nyitott szemmel egész kis mozit látsz. Lehetnek fekete-fehérek, vagy színesek, lehetnek szimbolikusak - és akkor neked kell megfejtened, mit is akart mondani, de ez megérzésből mindig sikerül is. Ha mégsem, bizalommal kérd a segítségüket. Addig kérd, akár újra és újra, hogy világosítsanak meg, míg tényleg meg nem érted az üzenetet.
Néha, pusztán félelelemből lezárjuk magunkban azt a &8220;csatornát", amin át az angyalokkal kommunikálunk. Ha olyan jövőképet mutatnak, amitől megrettensz, inkább lehunyod a harmadik szemed.



Ha félsz attól, amit látni fogsz

Annyira szeretnéd látni, milyen is a jótevő angyalod, de félsz attól, hogy kiderül csak egy átlátszó szellem? Ne aggódj, az angyalok ismerik a félelmeidet is, és nem mutatkoznak addig, amíg nem biztosak benne, a látomástól nem megijedni fogsz, hanem megnyugodni.

Angyali segítséget érzelmeinken és érzéseinken át is kaphatunk. Ha ökölbe szorul a kezünk, ha gomboccá szűkül a gyomrunk, ha csikorognak a fogaink... Ha ez tényleg angyali tanács, akkor abban a pillanatban a jelentésével is tisztában leszel. Aki &8220;profin" képes így jeleket kapni, képes megérezni a rosszat előrejelző hőmérsékeltcsökkenést is akár a szobában.


Minden érzékünk vehet angyali &8220;jelzéseket"

Kedvenc nagyid szelleme áll melletted, és megérzed régi parfümje illatát. Virágcsokrok illatát érzed? Lehet hogy esküvő közeleg?
Aki érzik az angyali üzeneteket, gyakran cselekszenek megérzések alapján. Vagy legalábbis így fest a dolog kívülről. Mert a megérzések alapja az angyalok jótanácsa.


A szíved is &8220;foghatja" a jelzéseket

Ha arra gondolsz, mit fogsz tenni, és szívedet az öröm melege járja át, tudhatod, az angyalok tanácsát érzed. És ha úgy gondolod, ez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, az érzett öröm tudatja veled: olyan úton jársz, amit neked szántak.
A kommunikáció negyedik módja a &8220;tudás". Erre főleg a férfiak képesek. Néha nincsenek is vele tisztában, annyira természetesen fogják a részletes és pontos tanácsokat. Egy ilyen &8220;tudót" a világon szinte mindenről kérdezhetsz, mindenre tudni fogja a választ. És ha megkérdezed, honnan tudja, azt fogja válaszolni: fogalmam sincs, percekkel ezelőtt még én se tudtam a választ.


A &8220;tudó" egyszerűen csak tud

Így aztán meg is kérdőjelezi a tudása minőségét. És ez hiba, mert azért kapja ezt a tudást, hogy az életét, a világ sorsát javíthassa vele.

Mindannyiunk számára mind a négy csatorna nyitva áll. Általában van egy, amiben igazán jók vagyunk, de gyakorlással mind a négyet használni tudjuk majd. Kezdetben automatikusan arra koncentrálunk, ami a legjobban megy. A vizuális emberek a vízióikra figyelnek, azok, akik a hangokhoz kötődnek, a belső és kívülről érkező hangokra. Ha amúgy is szeretsz mindent megfogdosni, érezni, erre a tulajdonságodra támaszkodj. Ha inkább gondolkodó típus vagy, olyan, aki mindig a dolgok mögé néz, figyeld a saját gondolataidat, hol bukkan fel az a &8220;tudás", ami a tetteidet vezérli.


Doren Virtue cikke alapján
forrás: www.noiportal.hu


LEVEGŐ ANGYALAI

2011.04.11


A LEVEGŐ ÉS A LEVEGŐ SZELLEMEI

A LEVEGŐ-ELEM MŰKÖDÉSE A RENDSZER GAZDASÁGÁBAN KÉTSZERES: LEHETŐVÉ TESZI A MOZGÁS SZABADSÁGÁT SZILÁRDABB TESTEK SZÁMÁRA - LÉVÉN A SZABADSÁG MIND AZ ELEMNEK, MIND ANGYALI LAKÓINAK URALKODÓ JELLEMVONÁSA - ÉS ELLENÁLL A NYOMÁSNAK. EZZEL A KETTŐS SZOLGÁLATÁVAL FENNTARTJA A RENDSZER ERŐINEK RENDJÉT, HARMÓNIÁJÁT ÉS EGYENSÚLYÁT. A LEVEGŐ A NAGY ELIGAZÍTÓ ÉS KIEGYENLÍTŐ, AMELY ENGEDVE A NAPRENDSZERBEN ELŐFORDULÓ ÓRIÁSI NYOMÁSOKNAK, LEHETŐVÉ TESZI AZ ENERGIA MÁSFELÉ VALÓ TÁVOZÁSÁT. EZEK AZ ÁLLANDÓ NYOMÁSOK, AMELYEK A LEVEGŐRE HATNAK, IGEN NAGY MAGNETIKUS ÉS VILLAMOS ERŐKKEL TÖLTIK MEG; AZ EGÉSZ LEVEGŐ-ELEM SZÜNTELENÜL NYOMÁS ALATT VAN, ENNEK KÖVETKEZTÉBEN MINDIG ERŐSEN FEL VAN TÖLTVE ERŐVEL.

 

 

A LÉGI DINAMIKA TUDOMÁNYA MEGTANÍTJA MAJD A JÖVŐ TERMÉSZETTUDÓSAIT A LEVEGŐBEN FELHALMOZOTT ENERGIÁK MEGCSAPOLÁSÁRA ÉS ARRA, HOGY FELHASZNÁLJÁK ŐKET AZ EMBERI LÉTFELTÉTELEK TÖKÉLETESÍTÉSÉRE. A RENDSZER BOLYGÓINAK ÉGHAJLATI VÁLTOZÁSAIT RÉSZBEN A NYOMÁS ÉS CSÖKKENÉS VÁLTOZÁSA OKOZZA, MELYNEK A LEVEGŐ ALÁ VAN VETVE. A LEVEGŐ A VILÁGEGYETEM KIEGYENLÍTŐ GÉPEZETE; AZOKNAK A TÖRVÉNYEKNEK FELFEDEZÉSE, AMELYEKEN KERESZTÜL EZ AZ ELEM MŰKÖDIK, ARRA KÉPESÍTI MAJD AZ EMBERT, HOGY NAGYMÉRTÉKBEN IRÁNYÍTHASSA AZ ÉGHAJLATOT.

 

MINT MINDEN EGYÉB ELEM, A LEVEGŐ IS MEGTALÁLHATÓ SÍKON, ÉS MINDEN SÍKON HASONLÓ TÖRVÉNYEKNEK ENGEDELMESKEDIK, ÉS HASONLÓ FUNKCIÓT TELJESÍT. EGY ADOTT SÍKON A LEVEGŐ NYOMÁSÁT A FÖLÖTTE LÉVŐ SÍK NYOMÁSA HATÁROZZA MEG, ÍGY A FIZIKAI LEVEGŐ A VÉGSŐ ÁTVEVŐJE, VALÓSÁGOS ÜTKÖZŐJE AZ ASZTRÁLIS SÍKRÓL SZABADON ENGEDETT ERŐK SZÁMÁRA. EZ A FOLYAMAT NYOMON KÖVETHETŐ SÍKRÓL-SÍKRA, MÍG VÉGÜL ELÉRJÜK AZ ERŐ KÖZPONTI FORRÁSÁT. A LEVEGŐ MINDEN SÍKON CSÖKKENTI A FÖLÖTTE LÉVŐ SÍKRÓL ÉRKEZŐ NYOMÁST, ÉS AZ ELEM HÉTSZERES SŰRŰSÉGE HÉT HATALMAS PÁRNÁRÓL, VAGY RUGÓK SOROZATÁRÓL GONDOSKODIK, MELYET ÚGY KÉPZELHETÜNK EL, MINT AMELYEK A SŰRŰSÉG KÜLÖNBÖZŐ SZINTJEIN FOGJÁK KÖRÜL AZ ELSŐDLEGES ENERGIÁT. DE NE TEKINTSÜK A LEVEGŐT ÚGY, MINTHA KONCENTRIKUS GÖMBÖK SOROZATÁBAN ELRENDEZVE FOGNÁ KÖRÜL A LOGOSZT. BÁR AZ ILYEN VÁZLATOS SZEMLÉLTETÉS MEGENGEDHETŐ, NE FELEDJÜK, HOGY A LEVEGŐ-ELEM EGYETEMESEN VAN JELEN MINDENÜTT A RENDSZERBEN. MINDEN SÍK LEVEGŐJE ÁTHATJA AZ ALATTA LEVŐ SÍKOT, AMÍG VÉGÜL ELÉRI A FIZIKAIT. A FIZIKAI LEVEGŐ AZ UTOLSÓ PÁRNA, EZÉRT EGYIK MŰKÖDÉSÉBEN HASONLÍT A VASÚTI VÉGÁLLOMÁS ÜTKÖZŐIHEZ, AMELYEKEN A LOGOSZ DINAMIKUS EREJE A SZELLEMBŐL AZ ANYAGBA VALÓ ÚTJÁBAN NEM HALADHAT TÚL, HANEM - A VONATHOZ HASONLÓAN - VISSZALÖKŐDIK.

 

MINT AHOGY MINDEN SÍK ÉTERE A RENDSZER VITALITÁSÁNAK AZ ESZKÖZE AZON A SÍKON, ÚGY MINDEN SÍK LEVEGŐJE A RENDSZER DINAMIKUS ENERGIÁJÁNAK DINAMIKUS HORDOZÓJA. AMINT AZ EMBER FIZIKAI TESTE TÁMPONT - HORGONY - AZ EGÓ ERŐI SZÁMÁRA, AMIN KERESZTÜL AZ INKARNÁCIÓ IDEJE ALATT MEGŐRZI BEFOLYÁSÁT ALACSONYABB ESZKÖZE FELETT, UGYANÍGY A FIZIKAI LEVEGŐ IS TÁMPONT A RENDSZER ERŐI SZÁMÁRA: SEGÍTSÉGÉVEL A LOGOSZ FENN TUDJA TARTANI ANNAK TELJES MAGNETIKUS TELÍTETTSÉGÉT. EZ A TELÍTETTSÉG VÁLTOZIK A FEJLŐDÉS HALADTÁVAL, ÉS AHOGY A MEGNYILVÁNULÁS LOGOSZI NAPJA HALAD ELŐRE, KORSZAKRÓL-KORSZAKRA NÖVEKEDVÉN, AMINT A FEJLŐDŐ RENDSZER MINDINKÁBB HOZZÁHANGOLÓDVÁN AZ ISTENI ÉLETHEZ ÉS ERŐHÖZ, AZ ISTENI ENERGIÁT NAGYOBB MÉRTÉKBEN KÉPES BEFOGADNI ÉS MEGTARTANI. UGYANÍGY A FEJLŐDÉS FOLYAMÁN, AZ EMBER SZEMÉLYISÉGE NAGYOBB MÉRTÉKŰ EGÓI ERŐT, AZ EGÓ PEDIG NAGYOBB MENNYISÉGŰ MONÁDI ERŐT TUD BEFOGADNI ÉS KIFEJEZNI. A MANVATARA VÉGÉN, AMI AZ EMBERNÉL AZ ADEPTUSSÁGNAK FELEL MEG, AZ EGÉSZ RENDSZER MÁR TELJES MÉRTÉKBEN ÁT VAN ITATVA AZ EGÉSZ LOGOSZI ÉLETTEL ÉS ERŐVEL.

 

MINT AHOGY A TŰZ ÉS VÍZ ESETÉBEN IS TAPASZTALTUK, A LEVEGŐ-ELEM ERŐINEK ELLENŐRZÉSÉHEZ ÉS IRÁNYÍTÁSÁHOZ IS SZÜKSÉG VAN KÖZEGEKRE. EZEK A KÖZEGEK AZ ANGYALI HIERARCHIA EGYIK ÁGÁT ALKOTJÁK, A FEJLŐDÉS VALAMENNYI FOKOZATÁT KÉPVISELŐ EGYEDEKKEL, A TÜNDÉREKTŐL ÉS NEM EGYÉNIESÜLT SZILFEKTŐL FEL A LEVEGŐ HATALMAS URAIIG, AKIK A RENDSZER FŐ-FŐ MÉRNÖKEI ÉS A LEVEGŐ-ELEM URALKODÓI. FUNKCIÓJUK MINDEN SÍKON ÉS MINDEN SZINTEN PONTOSAN MEGFELEL ELEMÜK FUNKCIÓJÁNAK; FÉL-TUDATOS ÉS ÖN-TUDATOS MEGTESTESÍTŐI A LOGOSZ ENERGIA-ASPEKTUSÁNAK. EZ ADJA NEKIK A KORLÁTLAN ÉLETERŐT, ÉS EZ TÖLTI MEG ŐKET AZZAL AZ ERŐVEL, AMI A LÉGEN ÁT VALÓ UTAZÁSUK VILLÁMSZERŰ GYORSASÁGÁHOZ SZÜKSÉGES. EZ ADJA A DINAMIKUS ELEVENSÉGET IS, AMI MINDEN TEVÉKENYSÉGÜKET JELLEMZI, S A NAGYON SŰRÍTETT ERŐ ÉRZETÉT, AMIT A MEGFIGYELŐBEN KELTENEK. MUNKÁJUKKAL GYORSÍTJÁK ANNAK AZ IDŐNEK ELJÖVETELÉT, AMIKOR A LOGOSZ ENERGIÁJA MIND SZABADON MOZOGHAT; ELŐKÉSZÍTIK A SÍKOK ANYAGÁT ENNEK AZ ENERGIÁNAK BEFOGADÁSÁRA, MEGTEREMTIK AZ ERŐK EGYENSÚLYÁT AZ EGÉSZ RENDSZEREN KERESZTÜL; ÉS ÁLLANDÓ NYOMÁST GYAKOROLNAK, AMI EMELI AZ ANYAG TÓNUSÁT, AMELYBŐL ÁLL.

 

FAJUK MINDEN EGYEDÉNÉL A KIBONTAKOZÁS NÖVEKEDÉST JELENT RANGBAN ÉS ABBAN A KÉPESSÉGBEN, HOGY ELFOGADJA, DE EGYÚTTAL FÉKEZZE IS A FÖLÖTTE LÉVŐ SÍKRÓL LESZÁLLÓ ERŐT, KÉPES LEGYEN ELLENÁLLNI A MINDIG MAGASABB ÉS MAGASABB NYOMÁSNAK ÉS NÖVEKEDJÉK AZ ÁLTALA MEGTESTESÍTETT ÉS KIFEJEZETT ISTENI ÉLET, VALAMINT ERŐK MÉRTÉKE.

 

A SZILFEK A LOGOSZ DINAMIKUS ENERGIA-ASPEKTUSÁNAK KÖZEGEI, MELYEK A RENDSZER ELEKTROMOS ÉS MAGNETIKUS ERŐIBEN JUTNAK KIFEJEZÉSRE, ELLENTÉTBEN TÜZES, REGENERÁLÓ ÉS ÁTALAKÍTÓ ASPEKTUSÁVAL. AZOK, AKIK EDDIG MÉG NEM INDIVIDUALIZÁLÓDTAK, INKÁBB ELEMÜK SZABADSÁG FUNKCIÓJÁT FEJEZIK KI, MINT A KOMPRESSZIÓT. SZÁMUKRA AZ ÉLET AZ ERŐ SZAKADATLAN BEFOGADÁSA ÉS KIBOCSÁTÁSA AZ ASZTRÁLIS ÉS AZ ÉTERIKUS SÍKON. AMÍG NEM ÉRIK EL AZ ÖNTUDATOSSÁG FOKÁT, NEM TUDJÁK ELVISELNI A NAGYOBB NYOMÁST, ÍGY AZ ERŐ VISZONYLAG SZABADON ÁRAD RAJTUK KERESZTÜL ÉS CSAKNEM MINDJÁRT TOVÁBB IS ADJÁK, MIHELYT BEFOGADTÁK. FEJLŐDÉSÜK HALADTÁVAL ELŐFORDUL EGY SZÜNET A BEFOGADÁS ÉS TOVÁBBADÁS KÖZÖTT; A SZÜNETBEN ZAJLIK LE A KOMPRESSZIÓ FOLYAMATA; A SZÜNET TARTAMA NÖVEKSZIK FEJLŐDÉSÜKKEL, ÉS AMIKOR BIZONYOS HOSSZÚSÁGOT ÉR EL, AZ ERŐ FÉLTUDATOS ÉS ÖSZTÖNÖS SZOLGÁLATÁBAN ELTÖLTÖTT ÉVSZÁZADOK EREDMÉNYEKÉNT ELÉRIK AZ INDIVIDUALIZÁCIÓT. LÉTÜK MAJDNEM TELJESEN EBBŐL A HÁROMSZOROS FOLYAMATBÓL ÁLL, MELYNEK MEGVAN A HASONMÁSA AZ ÉLET MINDEN FORMÁJÁBAN ÉS A TERMÉSZET MINDEN BIRODALMÁBAN.

 

TUDATUK A ZAVARTALAN BOLDOGSÁG ÁLLAPOTÁBAN VAN, AMI AZ ERŐ KIBOCSÁTÁSÁNAK PILLANATÁBAN AZ ELRAGADTATÁS CSÚCSÁT ÉRI EL; A TETŐFOK MAGASSÁGA ARÁNYOS A FELSZABADÍTOTT ERŐ NYOMÁSFOKÁVAL ÉS MENNYISÉGÉVEL; A BOLDOGSÁGNAK EZ A VÁLTAKOZÁSA KÉSZTETI ŐKET A FEJLŐDÉSRE. MIVEL FOKOZNI ÓHAJTJÁK AZ ELRAGADTATÁS MÉRTÉKÉT ÉS IDŐTARTAMÁT, IGYEKEZNEK FOLYTONOSAN FOGÉKONYABBÁ VÁLNI AZ ERŐ SZÁMÁRA, ÉS NAGYOBB ELLENÁLLÁST KIFEJLESZTENI AZ ERŐ ÁRADÁSÁVAL SZEMBEN, HOGY A FOKOZOTT MÉRTÉKŰ NYOMÁS NAGYOBB ÉLVEZETET EREDMÉNYEZZEN. AMINT MUNKÁJUK LEÍRÁSA MUTATJA, ELEMÜKRE ÁLLANDÓAN ERŐTELJES, DINAMIKUS ENERGIÁKKAL HATNAK ÉS ÍGY ENNEK AZ ELEMNEK MINDIG TÖBB ERŐT JUTTATNAK. ÍGY AKÁR ÖSZTÖNÖSEN, AKÁR TUDATOSAN MEGTALÁLJÁK HELYÜKET ÉS ELJÁTSSZÁK SZEREPÜKET A TERMÉSZET GAZDÁLKODÁSÁBAN.

 

A LEVEGŐ HATALMAS ARKANGYALAINAK EREJE CSAKNEM ELLENÁLLHATATLAN, MERT MINÉL JOBBAN MEGKÖZELÍTIK A RENDSZER KÖZPONTI ERŐMŰTELEPÉT, ANNÁL NAGYOBB DINAMIKUS ENERGIÁK MEGTESTESÍTŐIVÉ VÁLNAK. AHOGYAN MINDEGYIK RENDJÜKNÉL EZ AZ ERŐ ÁTJÁRJA ŐKET, HANGOT HALLAT, MERT ISTEN HANGJÁNAK EREJÉT LEGKÖZVETLENEBBÜL A LEVEGŐ ANGYALAI ÉS ARKANGYALAI TUDJÁK KIFEJEZNI. RENDJÜK MINDEN FOKOZATÁBAN ÓRIÁSI MENNYEI KÓRUST ALKOTNAK, VAGY HATALMAS ORGONÁT MILLIÓNYI MEGSZÁMLÁLHATATLAN SÍPPAL, AMELY SÍPOK MINDEGYIKE FEJLŐDÉSI FOKA SZERINT EGY BIZONYOS NAGYSÁGÚ ANGYAL ÉS ÍGY SZOLGÁLJA AZ ISTENI ORGONISTÁT, AKI FOLYTONOSAN JÁTSZIK RENDSZERÉNEK HÁROMSZOROS BILLENTYŰZETÉN. HANGJUK AZ Ő BIRODALMAIN KERESZTÜL-KASUL HALLHATÓ, A FIATALABB TÜNDÉREK ÉLES SZOPRÁN HANGJÁTÓL A LEVEGŐ-ERŐ HATALMAS URAINAK MÉLY, ZENGŐ BASSZUSÁIG, AKIKNEK HANGJÁTÓL MEGREMEG A RENDSZER, HA ÉNEKELNEK. ILYENEK A HANG ANGYALAI, AKIK KINYILVÁNÍTJÁK AZ ISTENI MUZSIKUS ZENÉJÉT BIRODALMAI KERESZTÜL, ÁLTALUK JÁTSZIK EREJE ÉS RAJTUK KERESZTÜL TELÍTI ERŐVEL RENDSZERÉNEK MINDEN ATOMJÁT.

 

MINTHOGY A LEVEGŐ A FIZIKAI HANG LÉTREHOZÁSÁNAK ÉS TOVÁBBÍTÁSÁNAK FONTOS TÉNYEZŐJE, ÚGY A LEVEGŐ URAI ÉS AZ Ő FÖLÖTTESEIK NÉLKÜLÖZHETETLENEK AZ ISTENI ÖSSZHANG MEGTEREMTÉSÉNÉL ÉS ÁTADÁSÁNÁL. TEVÉKENYSÉGÜK FOLYTÁN MINDEN ATOM ÉNEKEL FORGÁSA KÖZBEN, MINDEN DRÁGAKŐNEK VAN SAJÁT DALA, MINDEN VIRÁG ÉS FA FAJTÁJÁNAK ÉDES ZENÉJÉT SUSOGJA; ÍGY NÖVEKSZIK VELÜNK, EMBEREKKEL ÉS ANGYALOKKAL A DICSÉRET ÉS ÖRÖM CSODÁLATOS KÓRUSA, AMELY ÁLLANDÓAN SZÁLL FÖL MINDENBŐL, AMIT Ő ALKOTOTT.

 

ISTEN TEREMTŐ SZAVA MINDEN HANG EREDETE MINDEN SÍKON; MINDEN ZENE, MINDEN HARMÓNIA ÉS MINDEN HANGZAVAR FORRÁSA. A TERMÉSZET MAGAS HANGJA, A FÜTYÜLŐ SZÉL SIVÍTÁSA, A TENGER VISSZHANGZÓ MORAJÁNAK DÜBÖRGŐ BASSZUSA, A MENNYDÖRGÉS ROBAJA - AMINT JÁTSZIK A FELHŐKÖN, LÉGI DOBJAIN; MINDEZ EGYETLEN HATALMAS DALLAMOT, EGYETLEN DICSŐ SZIMFÓNIÁT ALKOT, AMI AZ ŐS-VILÁGOSSÁG KÖRÜL KERINGŐ BOLYGÓ ZENÉJE.

 

A NAGY MUZSIKUS SAJÁT HANGJÁNAK VISSZHANGJAKÉNT HALLJA RENDSZEREIN KERESZTÜL EZT A ZENÉT; DE HALL MÁS HANGOKAT IS, AMINT MÁS RENDSZEREK ZENGIK DALUKAT ÉS MÁS VILÁGEGYETEMEK IS KIKÜLDIK HANGJUKAT AZ EGYETEMES ZENÉBE, AMELY A TÉR ROPPANT NAGY VÉGTELENSÉGÉBEN VISSZHANGZIK. A HANGZÁS ÉS DALLAM CSODÁLATOS VILÁGA NYILVÁNUL MEG FOKOZATOSAN ANNAK, AKINEK FÜLE ERRE HANGOLÓDOTT. AZ EGÉSZ MEGNYILVÁNULT ÉLETET HANGKÉNT ÉRZÉKELI. A FORMÁK ÉS FAJOK KÜLÖNBÖZŐSÉGEI A VÁLTAKOZÓ HANGOK CSUPÁN ÉS OKTÁVRÓL-OKTÁVRA, HANGSORRÓL-HANGSORRA ÉPÍTIK FEL A HATALMAS AKKORDOKAT, AMELYEK KÖRÜLÖTTE DÖRÖGNEK, AMINT Ő IDŐN ÉS TÉREN ÁT ÉNEKEL. Ő AZ ISTENI MUZSIKUS-MŰVÉSZ, ÖRÖKÖSEN MENNYEI HARMÓNIÁKAT, ÉGI SZIMFÓNIÁKAT KOMPONÁL. HA DALOL, A RENDSZER MEGTELIK HANGJÁNAK ZENGÉSÉVEL, ÉNEKE BETÖLTI ÉS ÁTJÁRJA AZT. A NAPRENDSZER MINT HANG NYILVÁNUL MEG.

 

AZ ISTENI MUZSIKUS

 

ÖVÉ A FÁK SUSOGÁSA, ÖVÉ A SZÉLZÚGÁS,

ÖVÉ A MADÁRHANG, S AMIT A CSALOGÁNY TRILLÁZ,

ÖVÉ BORJÚ BÚS BŐGÉSE ÉS MIT BÁRÁNY BÉGET.

ÖVÉ MINDEN MORMOLÁS, MIT PATAK CSÖRGEDEZHET,

ÖVÉ A VÍZESÉS HANGOS ÉS HATALMAS HANGJA,

FÖLDRENGÉS RIASZTÓ ZAJÁT CSAK NEKI HALLATJA,

ÖVÉ TŰZHÁNYÓK GYOMRÁBAN AZ A SZÖRNYŰ LÁRMA.

ŐT DICSÉRI ANGYALOKNAK S EMBEREKNEK AJKA.

NEKI ZENÉLNEK BOLYGÓI, VILÁGTÁNCUK JÁRVA,

ÖVÉ MINDEN VILÁGÁNAK VÉGTELEN SOK HANGJA.

HANGZAVAR, MELY RENDSZERÉBŐL LÁTSZÓLAG KIÁRAD,

BENNE ÖSSZHANGGÁ DICSŐÜL, BÉKESSÉGBE OLVAD.

NINCSEN KÜLÖN HARMÓNIA ÉS HANGZAVART KELTŐ,

Ő EGY, BENNE MINDEN EGY, ÉS NÁLA EGY E KETTŐ.

 

 

 

 

FORRÁS: AZ ANGYALI SEREGEK GEOFFREY HODSON RÉSZLET

FORDÍTOTTA: N. I. 1928. - MAGYAR TEOZÓFIAI TÁRSULAT 
SZÁMÍTÓGÉPES VÁLTOZAT: TOHAI ÉVA, 2004. 
INTERNETES VÁLTOZAT: SZERETNI.HU 2007 - VATTI ™






VÍZ ANGYALAI

2011.04.11


A víz és a víz szellemei 

A víz és a víz szellemei
A víz a természet minden síkján az egyetemes oldószer. A víz a folyékony és befogadó aspektusa az isteni életnek; ő a természet méhe, az egyetemes anyaméh, amelyből minden dolog születik; ez okból jelentette mindig az egyetemes anyát. A víz, akárcsak a tűz, az egész megnyilvánulásban megvan, a legalacsonyabb fizikai síktól a legmagasabb szellemi síkig; a földi víz a legsűrűbb kifejezése az egyetemes folyadéknak.
 Amint a tűz alaphangja a változás, úgy a vízé az áramlás. Amint a földön minden energiának kört kell leírnia, mielőtt mint erő megnyilvánulhatna, úgy minden tevékenységnek az egész naprendszerben kifelé kell áramolnia az eredetétől a megnyilvánulás síkjáig és azután vissza. A víz-elem jelentése biztosítja a mozgás szabadságát a logoszi erőnek világain keresztül; a tűz erejét pedig kiegyenlíti, mert nélküle a rendszer elpusztulna; a rendszer gépezetének nagy olajozója; nélküle ez a gépezet megsemmisülne.
 A víz képezi a világegyetem idegrendszerét; valóban a víz az eszköz, mely az erőt a központi erőműből elszállítja és szétosztja a természet minden síkján egészen a legsűrűbbig. A víz a nagy összekötő elem minden síkon, mint elfogadó és továbbadó szolgál, s ekképpen teljesíti be természetének törvényét, amely az áramlás törvénye.
 
Amint a tűz mindent átható, úgy a víz is az; ha nem volna jelen minden sík atomjában, az anyag nem létezhetnék; sem az atom nem tölthetné be feladatát, mint az erő befogadója és továbbadója. Az atom az a rendszernek, ami a földnek a folyó; erő születik a forrásból, melyet az első síkon az első atom befogad, majd kifelé halad egyik síkról a másikra, s elér a legalacsonyabbig. Amint a folyók a vízi erő áramlásai és engedelmeskednek az áramlás törvényének, úgy a rendszert alkotó atomok láncai is áramló energiafolyamok.
 A víz az egyetemes anya, mely befogadja, elraktározza, majd továbbadja és szétosztja az egyetemes erőt. Mint ahogy a teremtés folyamata is szakadatlan, úgy ez a hatalmas nemzés is szakadatlan történés; az isteni Anya örökké szül, és rajta keresztül örökösen megújul a rendszer élete. A víz-elem az örök anya, a mennyei nő, Szűz Mária, örökké produkáló, mégis örökké szeplőtelen, az Egyetemes Ízisz, a naprendszer istennő-királynője, a napistenség jegyese. Élete szabadon árad kifelé a rendszer fenntartása és éltetése céljából. Ő az örökös és megfejthetetlen rejtély, mert bár szűz és szeplőtelen, mégis örökké terhes és örökké életet ad. A naprendszer az Ő gyermeke, melyet kebelén táplál.
 Az emberek mint Istennek Anyját imádták korszakokon át. A vízszellemek minden fajtája, a vízi tündérektől a hatalmas vízi királynőkig, a naprendszer vízgyűjtőinek őrzőiig, az ő képviselői és az Ő életének megtestesítői. Minden síkon ennek a fajnak egy haladottabb tagja képviseli Őt, és azon a síkon a vízi angyalok fejének tisztségét tölti be; mindegyik a maga síkján képviseli a Legfőbb Királynőt, az Örök Anyát, a Tenger Csillagát. A tudatos élet élő láncát képezik ők, melyen keresztül az Ő ereje és tulajdonságai megnyilvánulhatnak az egész rendszerben.
 A vízi angyalok és vízi tündérek kötelessége gondoskodni a szívből a rendszer határáig való közlekedés eszközéről; tudatuk közvetlenebb csatornáról gondoskodik az erők szállítására, mint az atomláncok. Növekedésük, mint az angyalok minden fajtájánál, növekedés rangfokozatban és abban a képességben, hogy ellássák elemük funkcióit. Mint a rendszer víz-aspektusának tudatos lakói, jelenlétük teszi lehetővé törvényeinek intelligens alkalmazását. Kiválasztó és irányító befolyást gyakorolnak a vizek világára, mintegy megolajozzák ott, ahol a legszükségesebb és fenntartják az érintkezés vonalait, amelyek gyakran vannak kitéve roppant nagy megerőltetésnek. Jelenlétük a vak erőt intelligens erővé alakítja át. Előhaladásukban az ilyen munka által intelligensebbé válnak, felfogóképességük tágul, ami által hierarchikus rendjükben mind magasztosabb tisztségeket töltenek be.
 Ahol csak víz van, láthatóan vagy láthatatlanul, ott jelen vannak. A vizek elkülönülése folyókká, tavakká és tengerekké, különböző halmazállapotai a folyékonytól a gőzig, akár óceán, akár felhő, azt az illúziót keltik, hogy ahol nem látható a víz, ott nincs is; pedig mivel a víz minden atomnak alkatrésze, mindent áthat, és így a víz szellemei is mindenütt jelen vannak. Minden síkon a sűrűség minden fokán a víz egy mindent átható elem kifejezése, mely a Logosz feminin aspektusának, minden világ minden angyal és minden ember anyjának közvetítő eszköze. Ezért szent a víz. Mikor vizet iszunk, az Ő életét fogadjuk be; mikor víz öntözi a mezőket, az Ő jótékonyságának jele ez; mikor fürdünk, Ő tisztít meg bennünket; az óceánon utazókat Ő hordozza kebelén. Övé a napfelkelte rózsaszínű felhőinek glóriája; a napnyugta felhőinek szépsége az Ő halhatatlan szépségét tükrözi. Ő a vér az ember ereiben; az Ő élete a fákban és növényekben keringő nedv; a harmat, mely felékesíti a mezőt és a gyepet, mely lehűti és felfrissíti a kiszikkadt talajt, mind annak a határtalan nagylelkűségnek és önzetlen áldozatnak példája, mellyel fenntartja és élteti a világot. A szivárvány az Ő üzenete angyalok és emberek számára, hogy Anyjuk kiterjesztett szárnyakkal őrködik fölöttük örökké éber anyai gondossággal, és felfedi nekik dicső hétszeres szépségét, amely körülveszi az egész világot.
 A mennyei anya minden születésnél felügyel. Ő a Főpapnő, Akinek szolgálatában mutatja be minden anya az áldozatot, hogy Ő, a világ Anyja felfedhesse minden pompáját, minden szépségét a születés szentségénél. Ő a mennyei nő, akinek része minden asszony. Ő, akinek trónja a Legmagasabb oltára mellett áll, ott trónol egyúttal minden asszony szívében is. Az anyaságnál ez a szent kötelék a világosság élő vonalává válik, mikor leszáll trónusáról, hogy a szülőágy mellé álljon. Ismeri a fájdalmat; érzi a gyötrelmet; minden kiáltás az Ő szívét szúrja át és lehívja gyógyító, oltalmazó erejét az anyára, akiben Ő kicsinyben Önmagát látja.
 Parancsára őrködnek a születés angyalai anya és gyermeke fölött, és segédkeznek az eszköz építésénél, melybe az alászálló lélek inkarnálódik. Minden nő képét szívében őrzi, hozzákapcsolva földi eredetijéhez, hogy mindenkor őrizhesse és áldhassa ezt az Ő képviselőjét alant a világban. A tiszta és tökéletes nő jelenlétének báját tükrözi; szépségén keresztül az Ő pompája ragyog. Jelenlétének mélyen az asszonyi szívben való megmozdulásakor felébrednek az anyaság rejtett forrásai és ez az örök anya erejének és sóvárgásának megnyilatkozása. A férfiben a teremtő tűz fellobbanása az örök Atya erejének felébredése, ami teremtésre ösztönzi őt. Ilyenformán férfiben is, nőben is egyaránt megnyilvánul Isten apasága, illetve anyasága. Isteni származásúak, és azok lehetnének a teremtés makrokozmikus drámájának mikrokozmikus megismétlésében is. Mikor lealacsonyítják ezt a mélységesen szent működést, embernek és Istennek ezt a legmagasabb és legszentebb képességét szennyezik és mocskolják be; ilyen istentelen cselekedetekkor Ízisz udvarának angyalai eltakarják tekintetüket, és szégyenkezve elfordulnak, sőt Ő, az Istenanya is érzi a szégyen iszonyodását, amely keresztülárad birodalmán, és átmenetileg megzavarja azt a tökéletes harmóniát, amely törvényeinek működését áthatja.
 






Forrás: Az angyali seregek Geoffrey Hodson részlet
Fordította: N. I. 1928. - MAGYAR TEOZÓFIAI TÁRSULAT 
Számítógépes változat: Tohai Éva, 2004. 
Internetes változat: SZERETNI.HU 2007 - Vatti &8482;


TŰZ ANGYALAI

2011.04.11



A TŰZ ÉS A TŰZ SZELLEMEI

A TŰZ IS ISTEN ÖLTÖZÉKEINEK EGYIKE, ISTENÉ, AKI A TŰZ SZELLEMEI SZÁMÁRA LÁNGBA ÖLTÖZÖTTNEK TŰNIK. A TŰZ SZELLEMEI ŐT MINDEN MEGNYILVÁNULT ÉLET KÖZPONTI TÜZES SZÍVÉNEK, A NAPRENDSZERT PEDIG AZ Ő TŰZKÉNT VALÓ KIFEJEZŐDÉSÉNEK TEKINTIK. ABBÓL A CÉLBÓL, HOGY A TÜZET, MINT ELEMET MEGÉRTSÜK, AZ ELMÉT NEM SZABAD TÁRSÍTANI A FIZIKAI LÁNG FOGALMÁVAL. AMINT AZ EMBER A FÖLDÖN A NAPOT TEKINTI AZ EGÉSZ RENDSZEREN KERESZTÜL MEGNYILVÁNULÓ ERŐ, VILÁGOSSÁG, HŐ ÉS ÉLETERŐ KIFEJEZŐJÉNEK, ÚGY A SZALAMANDRA SZÁMÁRA A NAP MINT TŰZ NYILVÁNUL MEG VALAMENNYI SÍKON. A TŰZ ANGYALAI A VILÁGEGYETEMET ROPPANT NAGY TERJEDELMŰ, ZÚGÓ LÁNGTENGERNEK LÁTJÁK, OLVASZTÓKEMENCÉNEK, MELYBEN MINDEN ÉG. MINDEN TÁRGY MINDEN SÍKON A TŰZ KIFEJEZŐDÉSEKÉPPEN LÁTSZIK, MINTHA LÁNGOLNA. EMBEREK, ANGYALOK, FÁK, TÁJAK ÉS BOLYGÓK MIND TŰZKÖZPONTOK, MELYEKET ÁTHAT ÉS KÖRÜLVESZ A TÜZES ERŐ. A SZALAMANDRÁK A MEGTESTESÍTŐI ENNEK A MINDENT ÁTHATÓ ELEMNEK, BENNE ÉLNEK ÉS DOLGOZNAK, MINT A LOGOSZ SZOLGÁI, ÉS A LOGOSZ SZÁMUKRA A KÖZPONTI LÁNG.

 

 

MIND A VILÁGEGYETEM, MIND A KOZMOSZ HETES BEOSZTÁSA VISSZATÜKRÖZIK A TŰZ BIRODALMAIBAN; A TŰZ HÉT ÁLLAPOTBAN LÉTEZIK, ÉS A SZALAMANDRÁKNAK VAGY TŰZANGYALOKNAK HÉT FOKOZATUK VAN, MINDEGYIK DICSŐSÉGESEBB ÉS TÜZESEBB ALACSONYABB FOKÚ TESTVÉRÉNÉL. A FÖLDI TŰZ A LEGALACSONYABB FOKOZAT, E FOKOZATON VANNAK AZ ASZTRÁLIS SZALAMANDRÁK IS, KIKNEK E TŰZ EGYIK KIFEJEZŐDÉSÜK. MINDEN TŰZ MINDEN SÍKON EGY NAGY ARKANGYALBAN ÖSSZPONTOSUL, AKI A TŰZ ISTENE A MI NAPRENDSZERÜNKBEN, ÉS AKI ALATT - RENDFOKOZATUK SZERINT - A SZALAMANDRÁK DOLGOZNAK.

 

AZ EGYETEMES TŰZ CÉLJA AZ ÚJJÁALKOTÁS ÉS ÁTALAKÍTÁS; AZ HOGY BIZTOSÍTSA A NÖVEKEDÉS FOLYTONOSSÁGÁT A VÁLTOZÁS ÁLTAL, ÉS AZT, HOGY A VILÁGEGYETEM EGYIK RÉSZE SE VÁLHASSON STATIKUSSÁ, MEREVVÉ ÉS TÉTLENNÉ. A TŰZ ELEM AZ ISTENI AKARAT KIFEJEZŐDÉSE, AMELY SZÜNTELENÜL NYOMÁST GYAKOROL MINDEN ÉLETRE, ÉS MINDEN FORMÁBAN A MEGLELKESÍTŐ ÉLET TÖKÉLETESEBB KIFEJEZÉSÉRE IRÁNYULÓ BELSŐ KÉNYSZERKÉNT NYILVÁNUL MEG. A TŰZ SPECIÁLIS FELADATA FENNTARTANI AZ EGYETEMES MOZGÁST; A TŰZ LAKÓI BIRTOKÁBAN VANNAK ANNAK A TÜZES TULAJDONSÁGNAK, AMELY ÁTALAKÍT, ÚJJÁALAKÍT ÉS - HA SZÜKSÉGES - MEGSEMMISÍT. A FÖLDÖN A SZALAMANDRA ELEME A TŰZ ÉS LEGINKÁBB "MEGSEMMISÍTŐ" ASPEKTUSÁBAN ISMERETES, ÉS MÉGIS MI NEMCSAK A PUSZTÍTÁSRA, HANEM A VILÁGOSSÁG, MELEG ÉS ERŐ LÉTREHOZÁSÁRA IS HASZNÁLJUK.

 

A FÖLDI TŰZ ÉS A LOGOSZ SZÍVE KÖZÖTT - AMELY ÖRÖKÖSEN LÁNGOL - A TŰZNEK TÖRETLEN LÁNCA VAN, MELY ÁLTAL A LOGOSZ TERMÉSZETÉNEK TŰZ ASPEKTUSÁT EGÉSZ RENDSZERÉBEN MEGNYILVÁNÍTJA, EZ A MEGNYILVÁNULÁS OLYAN FORMÁT HOZ LÉTRE, AMELY NÉMILEG HASONLÍT A FÖLDI KERTEKBEN VIRÍTÓ NAPRAFORGÓHOZ. A VIRÁG SZÍVE A NAP, ÉS MINDEN SZIROM EGY-EGY HATALMAS LÁNGNYELV ÉS A NAPTÓL A RENDSZER LEGTÁVOLABBI HATÁRÁIG TERJED. BÁRMILYEN IRÁNYBÓL SZEMLÉLJÜK EZT A NAPRAFORGÓT, SZÉLESEN KITÁRT SZIRMAIVAL UGYANAZT A LÁTVÁNYT NYÚJTJA, MERT A SZOLÁRIS NAPRAFORGÓ KITERJED A RENDSZER MINDEN DIMENZIÓJÁBA ÉS EZÉRT MINDEN NÉZŐPONTBÓL MINTEGY SZEMBEN LÁTHATÓ. MINDAZONÁLTAL NEM A FÖLDI VIRÁG NEMES SZÉPSÉGÉT, HANEM A ZÚGÓ TŰZTENGERT MUTATJA ANNAK, AKI KÉPES MEGLÁTNI A LOGOSZ TŰZ-ASPEKTUSÁT. A TÜZES VIRÁG MINDEN SZIRMA ÉLŐ LÁNGNYELV, MELYEN KERESZTÜL HATALMAS ZÚGÁSSAL ERŐ ZÚDUL ÁLLANDÓ ÉS FOLYTONOS ÁRADATBAN.

 

EZEN ÓRIÁSI SZÍNJÁTÉK KÖZEPETTE LAKNAK A TŰZ ANGYALAI, KORMÁNYOZZÁK A TŰZ ELLENÁLLHATATLAN ENERGIÁJÁT, ÉS IRÁNYÍTJÁK A TÜZES NAPERŐK MŰKÖDÉSÉT AMA LEGFELSŐBB TŰZNEK AZ AKARATA SZERINT, AKI AZ Ő ÉLETÜK FORRÁSA. ŐK A TŰZ URAI, A LÁNG ARKANGYALAI, A RENDSZER SZELLEMI ÚJJÁTEREMTŐI; A TŰZERŐ ÉLŐ MEGTESTESÍTŐI, KIKET AZ ATMIKUS LOGOSZ TÜZES AKARATA INSPIRÁL. AKI AZ EGY LEGFŐBB URALKODÓ ÉS AKINEK KÖZVETLEN KIFEJEZŐDÉSE AZ AZ ÓRIÁSI, SZOLÁRIS TŰZVIRÁG ÉS A TŰZ URAI IS.

 

ARANYSÁRGÁK ÉS LÁNGSZERŰEK, LÁNGBÓL ÉPÜLT, ROPPANT NAGY EMBEREKHEZ HASONLÍTANAK; MINDEGYIKNEK A KEZÉBEN LÁNDZSA ÉS A FEJÉN ARANY KORONA VAN ÉLŐ TŰZBŐL. LÁNGOK LÖVELLNEK KI BELŐLÜK MINDEN OLDALON; A TUDAT MINDEN VÁLTOZÁSA KIHAJT EGY LÁNGNYELVET; MINDEN MOZDULATUK TŰZÁRADATOT LÖVELL. ŐK ALKOTJÁK A SZOLÁRIS TŰZANGYALOK DICSŐSÉGES TESTÜLETÉT, ÉS MINDEGYIKÜK A MAGA MUNKAHELYÉN, AHOL A SZIROM ALAKÚ LÁNGNYELVEK KIÁRADNAK, KÖRÜLVESZI A NAPOT. RAJTUK KERESZTÜL ERŐ HALAD ÁT; EZT ÁTHALADÁSA KÖZBEN ÁT KELL ALAKÍTANI, HOGY MEG NE SEMMISÍTHESSE A RENDSZERT A NYERS ERŐHATÁS, AMELY AZ Ő KÖZVETÍTÉSÜKKEL MEGÚJÍT ÉS ÁTALAKÍT. VÉDIK A NAPRENDSZERT, HOGY A TÜZES ERŐ MEG NE VAKÍTSA AZOK SZEMÉT, AKIK SZÁMÁRA A VILÁGOSSÁG FORRÁSA, ÉS HOGY EL NE ÉGJENEK AZOK, AKIK SZÁMÁRA A HŐ FORRÁSA, ÉS HOGY SZÉT NE ROMBOLJA AZOKAT, AKIK SZÁMÁRA AZ ERŐ FORRÁSA.

 

ILYENEK A HATALMAS NAGY LÉNYEK, AKIK AZ ANGYALOK ÉS EMBEREK TÜZES ATYJÁNAK TÜZES TRÓNUSA ELŐTT ÁLLNAK. ALATTUK RANGSORBAN FOKRÓL-FOKRA ÁLLNAK A TŰZ SZELLEMEINEK HATALMAS RENDJEI. A TERMÉSZET MINDEN SÍKJÁN TŰZ KIRÁLYUKAT SZOLGÁLJÁK ÉS HÓDOLNAK TŰZURAIKNAK. TÜZES TERMÉSZETÜK AZ ELLENŐRIZHETETLEN VADSÁG LÁTSZATÁT KELTIK, A TÜZES ÉS ROMBOLÓ ERŐ LÁTSZATÁT. MINDEGYIKÜKBEN, MINDEN SÍKON, A TÜZES LOGOSZI ERŐNEK BIZONYOS MENNYISÉGE VAN FELHALMOZVA. NÖVEKEDÉSÜK, EBBEN AZ ERŐBEN VALÓ GYARAPODÁSUK JELZI, A NAGYOBB MÉLTÓSÁG ÉS A LOGOSZI AKARAT TÜZÉNEK SOKKAL TÖKÉLETESEBB KIFEJEZÉSE.

 

A LEGNAGYOBB FÖLDI TŰZ CSUPÁN GYENGE ÉS HALVÁNY VISSZFÉNYE A NAP VALÓDI TÜZÉNEK; A LEGFÉNYESEBB FÖLDI LÁNGOLÁS CSUPÁN ÁRNYÉKNAK TŰNIK SUGÁRZÓ FÉNYESSÉGE MELLETT. A RENDSZER TŰZ-ASPEKTUSA, ÉS A VILÁGEGYETEMÉ IS, A VILLÁMOT UTÁNOZZA A NAPRAFORGÓBAN MEGMINTÁZVA, MELYNEK MINDEGYIK SZIRMA EGY-EGY ÁLLANDÓ VILLÁMFÉNY, ÉS AMELYNEK SZÍVE AZ ANYAMÉH, AMELYBEN A VILLÁM MEGSZÜLETIK. MINDEN MEGNYILVÁNULT ÉLETET MINDEN SÍKON KÖRÜLVESZ ÉS ÁTJÁR A TŰZ; NINCS BOLYGÓKÖZI TÉR; A BOLYGÓK ELKÜLÖNÜLTSÉGE CSUPÁN ILLÚZIÓ; A NAP NEM ELSZIGETELT KÖZPONTJA A BOLYGÓK GYŰRŰJÉNEK; CSUPÁN EGYETLEN TŰZZEL TELI, EGYÖNTETŰ EGÉSZ LÉTEZIK.

MINDEN ATOM A RENDSZERBEN, ÉS MINDEN TÉRSÉG AZ ATOMOK KÖZÖTT TŰZZEL VAN TELE, ÉS MINDEN TÜZES ERŐVEL LÁNGOL. KÖZPONT ÉS KERÜLET EGY. NOHA HATALMAS NAPVIRÁGOK LÁTSZANAK, MELYEKNEK SZIRMAI ÉRINTIK A LEGTÁVOLABBI BOLYGÓK PÁLYÁIT, TELJES FORMÁJUKBAN MUTATVA ÖNMAGUKAT MINDEN NÉZŐPONTRÓL, MÉGIS CSUPÁN EGY VIRÁG ÉS EGY TŰZ VAN, AMINT CSAK EGY NAPLOGOSZ IS VAN. A SZOLÁRIS VIRÁG AZ Ő TESTE, A BOLYGÓK AZ Ő SZERVEI, A NAP AZ Ő TÜZES SZÍVE. A SZOLÁRIS TŰZANGYALOK AZ Ő TAGJAI, ÉS HATALMAS FEJE ÉS LÁBA SZERVEI EGY NÁLÁNÁL MÉG HATALMASABBNAK, AZ EGYETEMES TŰZ EGYETEMES URÁNAK.

 

A RÉGI IDŐKBEN A TŰZ NAP-URAI HÍRNÖKÖT KÜLDTEK A FÖLDRE, HOGY MEGALAPÍTSA A TŰZ VALLÁSÁT, ÉS ÁTADJA AZ EMBEREKNEK A TŰZ ÜZENETÉT. NEVE ZARATHUSZTRA VOLT; A FÖLDI EMBERISÉG EGYIK VIRÁGA VOLT Ő, EGY AZ ELSŐ TERMÉSBŐL, AKI ELÉRKEZETT A TŰZ BIRODALMÁBA ÉS MEGTANULT BENNE LAKNI, MAJD ELNYERTE A TUDÁST ÉS AZ ERŐT, HOGY SÉRTETLENÜL MEGÁLLJON A NAP URAI ELŐTT, HOGY MEGTANULJA TŐLÜK AZ ÜZENETET, AMIT EL KELLETT HOZNIA, ÉS ELFOGADJA A TŰZ FÖLÖTTI URALOM ADOMÁNYÁT. LÁNGNYELVEK KÖZÖTT JELENT MEG AZ Ő NÉPE ELŐTT, KÖRÜLVÉVE A TŰZ SZELLEMEIVEL. BESZÉLT A TŰZRŐL, A MEGÚJÍTÓ ÉS ÁTALAKÍTÓRÓL, ÉS TANÍTOTTA NÉPÉT, HOGYAN ALAKÍTSÁK ÁT ÉLETÜKET A SAJÁT AKARATUK TÜZE ÁLTAL, EGYESÍTVE AZT AZ ISTENI AKARATTAL. AZT TANÍTOTTA, HOGY ÉLETÜKBEN ÉS ORSZÁGUKBAN MINDEN ROSSZAT EL KELL EMÉSZTENI A TŰZ ÁLTAL, HOGY ÍGY TEMPLOMOT KÉSZÍTHESSENEK A SZELLEMI NAP MEGÚJÍTÓ EREJE SZÁMÁRA. ISMERVE A HATALOM SZAVÁT, A MAGASSÁGBÓL LEHÍVTA A TÜZET; EBBŐL A TŰZBŐL LOBBANTOTTA LÁNGRA A TEMPLOMI LÁMPÁK ÉS A TŰZHELYEK TÜZEIT AZ EGÉSZ ORSZÁGBAN.

 

KÜLDETÉSE SOKAT JELENTETT BOLYGÓNK FEJLŐDŐ ÉLETÉBEN, MIVEL A TŰZ-ELEMET SZOROSABB KAPCSOLATBA HOZTA A FÖLD-ELEMMEL. MÍG A KÉMIKUSAINK FEL NEM FEDEZIK A TŰZNEK, MINT ELEMNEK A JELENTŐSÉGÉT, ÉS MEG NEM TANULJÁK NYOMON KÖVETNI AZT AZ ATOMBAN ÉS A TERMÉSZET MINDEN BIRODALMÁBAN, ADDIG ENNEK AZ ÁLLÍTÁSNAK AZ ÉRTELMÉT NEM LEHET TELJESEN FELFOGNI. ZARATHUSZTRA UTÁN VÁLTOZÁS ÁLLOTT BE MINDEN FÖLDI EMBERBEN, MERT Ő MEGNÖVELTE A SZOLÁRIS TŰZNEK MENNYISÉGÉT ANNAK A FIZIKAI ATOMNAK SZÍVÉBEN, MELYBŐL MINDEN KÉMIAI ELEM KELETKEZETT. MEGALAPÍTOTTA A FÖLDÖN A TŰZ BIRODALMÁT, ÉS ATTÓL A NAPTÓL FOGVA MINDEN ANYAG FORMÁLHATÓBBÁ VÁLT A GONDOLAT ÉS AKARAT SZÁMÁRA.

 

VALAHÁNYSZOR TŰZ ÉS A TŰZHELYEINKBEN, KÖZVETÍTŐ ESZKÖZ AZ A NAPBÓL VALÓ TŰZ SZÁMÁRA; EZÉRT A TÜZET MINDENHOL SZENTNEK KELLENE TARTANI. A TŰZ LÁNGRA LOBBANTÁSA TŰZANGYALT HÍV ELŐ; A TŰZHELY TÜZÉNEK MEGVAN A MAGA TERMÉSZETSZELLEME ÉS AZ ERDEI TÜZEKNEK A MAGUKÉI; EGY NAGY TŰZVÉSZ NAGY SZÁMBAN VONZZA ŐKET ÉS JÖNNEK MULATOZNI ÉS ÖRVENDEZNI ELEMÜK FÖLDI MEGNYILVÁNULÁSÁBAN. HABÁR ŐK CSAK A NAPBÓL VALÓ TŰZ MEGTESTESÍTŐI, A FIZIKAI TŰZ MEGLELKESÍTŐINEK LEHET ŐKET TEKINTENI, ÉS E TŰZHÖZ KÖRÜLBELÜL ÚGY VISZONYLANAK, MINT A NAPLOGOSZ TŰZ-ASPEKTUSA ŐHOZZÁJUK.

 

A TŰZHÁNYÓK KÖZPONTOK, MELYEKBEN A NAPBÓL VALÓ TŰZ ÖSSZPONTOSUL, ÉS AHOL TŰZANGYALOK TÖMÖRÜLNEK AZ Ő KÜLÖNBÖZŐ FOKOZATAIKBAN; MERT AHOL AZ Ő ELEMÜK TEVÉKENY, OTT JELEN VANNAK A TŰZ-SZELLEMEK. MÉLYEN E FÖLD SZÍNE ALATT OLTHATATLAN TŰZ ÉG, VALÓSÁGOS RÉSZE A NAPBÓL VALÓ TŰZNEK, MELY MÉG MINDÉG TÁPLÁLJA, ÉS AMELLYEL SZÜNTELEN ÉS KÖZVETLEN KAPCSOLATBAN VAN. A TŰZANGYALOK FAJÁNAK HATALMAS KÉPVISELŐI LAKNAK OTT; A TERMÉSZETSZELLEMEKNEK ÉS ANGYALOKNAK SOKFÉLE RENDJE DOLGOZIK OTT, MERT A FÖLD KÖZPONTJÁBAN VAN A BOLYGÓ SZÁMÁRA AZ ÉLET ÉS ERŐ BELSŐ FORRÁSA. ÉLETERŐI OTT ÚJULNAK MEG, AZ ELFÁRADT ANYAG ÚJRATÖLTŐDIK, ÉS A CSILLAGKÖZI ATOMOKAT OTT HATJÁK ÁT A BOLYGÓ SPECIÁLIS REZGÉSSZÁMÁVAL, HOGY AZTÁN A BOLYGÓ ATOMI ÉLETÉNEK KERINGÉSI ÁRAMÁBA LÉPHESSENEK. A LOGOSZ TÜZES ÉLETEREJE A FÖLD KÖZPONTJÁBAN JELENIK MEG. ÚTJÁBAN NINCS SZÜKSÉGE FÖLDI CSATORNÁKRA; EZ AZ ÉLETERŐ KÖZVETLENÜL A MAGASABB DIMENZIÓJÚ MECHANIZMUS MŰKÖDÉSE RÉVÉN ÉRKEZIK, AMELY A RENDSZERT IRÁNYÍTJA. OTT VANNAK ÖSSZEGYŰJTVE ÉS MEGÚJÍTVA A BOLYGÓ MAGNETIKUS ERŐI, MINDEGYIK A MAGA MEGFELELŐ TERMÉSZETSZELLEMÉNEK ÉS ANGYALÁNAK FELÜGYELETE ALATT; AZ ERŐK MINDEN FAJTÁJA A KÖZPONTI ISTENI ERŐ EGY ASPEKTUSÁNAK EGY-EGY FIZIKAI VISSZATÜKRÖZŐDÉSE, ÉS KÖZVETLEN KAPCSOLATBAN VAN A NAPBÓL VALÓ TŰZ VILÁGÁVAL.

 

A TÜZES NAP - NEM FIZIKAI BURKA - AZ ERŐKÖZPONT, AMELYBŐL A LOGOSZ ÉLETADÓ ENERGIÁI KIÁRADNAK KERESZTÜL-KASUL A RENDSZEREN. A TŰZANGYALOK ENNEK AZ ERŐNEK KÖZVETÍTŐ KÖZEGEI, ÉS MÉRNÖKEI ANNAK A MECHANIZMUSNAK, AMELY ÁLTALUK ÚJJÁALKOT ÉS ÁTALAKÍT MINDEN ÉLETET BEFOLYÁSÁNAK HATÁSKÖRÉBEN. A TŰZ EREJÉNEK LEGFELTŰNŐBB JELLEGZETESSÉGE A VÁLTOZÁS; ÍGY A FIZIKAI TŰZ LÉNYÉNEK TÖRVÉNYE ÁLTAL PUSZTÍT, HOGY ELŐIDÉZZE A FORMA MEGVÁLTOZÁSÁT, HOGY AZ ERŐNEK ÚJ FOKOZATAI SZABADULHASSANAK FEL.

 

 

A TŰZNEK EZ A LÁTHATATLAN ELEME MŰKÖDIK AZ EGÉSZ RENDSZER MÖGÖTT, ÉS OTT DOLGOZNAK KÖZVETÍTŐ KÖZEGEI IS. MINDEN SZIKLÁRA, KŐRE, DRÁGAKŐRE, NÖVÉNYRE, ÁLLATRA ÉS EMBERRE SZÜNTELEN NYOMÁST GYAKOROL A VÁLTOZÁS IRÁNYÁBAN; AZ Ő JELENLÉTE MIATT NEM LEHET A TERMÉSZETBEN SOHA SEMMI NYUGALOMBAN; Ő BIZTOSÍTJA A RENDSZER NÖVEKEDÉSÉT. EREJÉT NEM CSUPÁN A TERMÉSZETSZELLEMEK HASZNÁLJÁK, AKIK ÖSZTÖNÖSEN DOLGOZNAK A VÁLTOZÁS ÉRDEKÉBEN, HANEM A NAGY TŰZ-ANGYALOK IS, AKIK TUDATOSAN IDÉZNEK ELŐ MINDEN VÁLTOZÁST AZ EGÉSZ RENDSZERBEN, HOGY A LÉTREHOZOTT ÚJ SZÜLETÉS NÖVEKEDÉSÉBEN MINDINKÁBB MEGKÖZELÍTHESSE AZ ISTEN ELMÉJÉBEN LÉVŐ ŐSTÍPUST. ÍGY A TŰZ "AZ AZ ERŐ, AMI MINDEN DOLGOT MEGÚJÍT" ÉS A VÁLTOZÁS AZ EGYETEMES "JELSZÓ", AZ ALAPTÖRVÉNY A TŰZ EGÉSZ BIRODALMÁBAN, AZ IGE, AMI ÁLTAL ERŐI FELSZABADULNAK, ÉS LAKÓI MEGIDÉZETNEK.

 

HA A SZIKRA KIPATTAN A TŰZKŐBŐL, MEGNYILVÁNUL AZ ISTENSÉG; HA A TŰZHELYEKEN LÁNGRA LOBBAN A TŰZ, A SZENT JELENLÉTET INVOKÁLTÁK; AHOL FELSZABADULT EZ AZ ISTENSÉG ÉS AZ A JELENLÉT INVOKÁLÓDOTT, OTT EMBERNEK ÉS ANGYALNAK EGYARÁNT HÓDOLNIA KELLENE ANNAK, AKINEK ÉLETÉT KÖSZÖNHETI. VISSZA KELL TÉRNI A TŰZ-IMÁDAT NAPJAINAK; AZ EMBEREK SZÍVÉBEN ÉS ELMÉJÉBEN AZ ISTENI ÉLET SZENT TÜZÉNEK FÉNYESEBBEN KELL LÁNGOLNIA, AMINT MINDEN EMBER MEGTUDJA MAGÁRÓL, HOGY Ő FÖLDI MÁSA A KÖZPONTI TÜZES EMBERNEK, AKI A MINDENHATÓ URALKODÓ, KINEK TRÓNUSA OTT ÁLL AZ Ő SZÍVÉBEN ÉS A MINDENSÉG TÜZES SZÍVÉBEN EGYARÁNT.

 

A TŰZ A TAVASZ SZÜLŐATYJA, MINDEN VILÁGBAN A MEGÚJULÁS ÍGÉRETE; TŰZ LAKOZIK AZ EMBER SZÍVÉBEN, TŰZ MELEGÍTI VÉRÉT; LÁTHATATLAN ÉNJÉBEN Ő A TŰZ-EMBER.

 

HIMNUSZ A TŰZHÖZ

 

ÜDV A TŰZNEK! ÜDV SZOLÁRIS NAPURAK!

ÜDV TŰZ-SZELLEMEK!

MEGSZÁMLÁLHATATLAN SOKASÁGTOKBAN,

SOKFÉLE RENDFOKOZATOKBAN

KÖSZÖNTÜNK BENNETEKET, TŰZ-TESTVÉREINK!

 

Ó SZENT TŰZ! Ó CSODÁLATOS LÁNG!

A VILÁG ÁTALAKÍTÓJA, VILÁGOK MEGÚJÍTÓJA,

MINDEN FORMA SZÁMÁRA ÉLETADÓ TE.

TÜZES ERŐD DICSŐSÉGE BETÖLTI AZ EGET ÉS A FÖLDET

ÉS A TÁGAS TARTOMÁNYOKAT A CSILLAGOK KÖZÖTT.

TE VAGY A SZIKRA A KŐBEN, AZ ÉLET A FÁBAN,

TE VAGY A TŰZHELY TÜZE, A NAP RAGYOGÁSA.

A TE KEZED FESTI A RÓZSASZÍNŰ PIRKADATOT,

TIÉD A NAPNYUGTA TŰZPOMPÁJA;

TIÉD A VIRÁGILLATÚ NYÁRI SZÉL LANGYOS FUVALLATA,

A TE ERŐD ALKOT ÚJJÁ MINDEN DOLGOT.

 

TŰZ SZÓL A TŰZHÖZ, NÉKED AJÁNLJUK LELKÜNKET,

VONJ TÜZES SZÍVEDHEZ KÖZELEBB BENNÜNKET,

HOGY BENNED ELFELEJTSÜK ÉNÜNKET.

Ó ISTENI TŰZ! LÁNGOLJ TÜZESEN ÉLETÜNKBEN,

HOGY SÖTÉTSÉG, KÉJVÁGY ÉS GYŰLÖLET SZÁMŰZVE LEGYEN

ÉS AZ EMBERI LELKEK TISZTÁN RAGYOGJANAK,

A NAP KÁPRÁZTATÓ DICSŐSÉGÉVEL.

 

TISZTÍTS MEG MINKET, Ó FENNKÖLT TŰZ; IFJÍTSD

MEG SZÍVÜNKET ÉS ELMÉNKET;

HAMVASZD EL A SZENNYET, ÚJÍTSD MEG AKARATUNKAT

ÉS KÜLDJ KI, HOGY NEVEDBEN DOLGOZZUNK, MI,

A TE VÁLASZTOTT TŰZ-EMBEREID.

AMEN


FORRÁS: AZ ANGYALI SEREGEK GEOFFREY HODSON RÉSZLET

FORDÍTOTTA: N. I. 1928. - MAGYAR TEOZÓFIAI TÁRSULAT 
SZÁMÍTÓGÉPES VÁLTOZAT: TOHAI ÉVA, 2004. 
INTERNETES VÁLTOZAT: SZERETNI.HU 2007 - VATTI ™

FÖLD ANGYALAI

2011.04.11



A FÖLD ÉS A FÖLD SZELLEMEI

MIKOR ITT AZ IDEJE, AZ ANGYAL ÖSSZEKAPCSOLJA A KÉT SZOLGÁLATOT, A MUNKÁT ÉS A JÁTÉKOT. ILYENKOR HIERARCHIÁJÁNAK KÖZVETÍTŐ ESZKÖZEKÉNT MŰKÖDIK A NÉGY ELEM - FÖLD, LEVEGŐ, VÍZ, TŰZ - VALAMELYIKÉBEN. A FELADAT KETTŐS: SZÜNTELENÜL MUNKÁLKODIK ÖNMAGÁBAN SAJÁT ERŐI ISTENI KIFEJEZŐDÉSÉNEK NÖVELÉSÉN, DE UGYANAKKOR AZON IS DOLGOZIK, HOGY AZ ISTENI ÉLET ÉS TUDAT AZON ASPEKTUSÁNAK FEJLŐDÉSÉT SERKENTSE, AMELY MEGTESTESÜL ABBAN AZ ELEMBEN, MELYHEZ HOZZÁ VAN KAPCSOLVA. AMINT NÖVEKEDIK, AZ ISTENIT TELJESEBBEN ÉS MÉLYEBBEN FEJEZI KI ÖNMAGÁBAN; ÖNTUDATOS ÉS MIND ELEVENEBB LÉNYÉNEK AZ ELEM SZUNNYADÓ TUDATÁRA VALÓ RÁHATÁSA ÁLTAL SERKENTI ANNAK MŰKÖDÉSÉT. EZT ÚGY TESZI, HOGY - AMILYEN SZOROSAN CSAK LEHET - AZONOSUL AZ ILLETŐ ELEMBEN LÉVŐ ÉLETTEL ÉS TUDATTAL, HOGY MEGOSZTHASSA VELE A SAJÁT, JOBBAN KIBONTAKOZTATOTT ÉLETEREJÉT. ÚGY DOLGOZIK, HOGY ELMERÜL FÁRADOZÁSÁNAK TÁRGYÁBA ÉS EGYESÜL A TUDAT-ÁRADATTAL, AMELYET SERKENTENI IGYEKSZIK.

 

 

AZOK AZ ANGYALOK, AKIK A FÖLDI TERMÉSZETSZELLEMEK CSOPORTJAIBÓL EMELKEDTEK FÖL, IGYEKSZENEK - BÁR NEM MINDIG - EZT AZ ELEMET VÁLASZTANI SZOLGÁLATUK TERÜLETÉÜL. ÖNKÉNT LESZÁLLNAK A FÖLD FELSZÍNE ALÁ, ÉS SPECIALIZÁLT ÉLET ERŐIKKEL ÁTHATJÁK A TERÜLETET. GYAKORLAT ÁLTAL MEGTANULNAK ELEGYEDNI A FEJLŐDŐ TUDATOSSÁGGAL, HOGY SERKENTSÉK FEJLŐDÉSÉT. AMINT NÖVEKEDNEK RANGBAN ÉS KÉPESSÉGBEN, AZ ÁLTALUK EKKÉPPEN MEGLELKESÍTETT TERÜLET FOKOZATOSAN TÁGUL, AMÍG EGÉSZ VIDÉKET VAGY HEGYSÉGET MAGÁBA FOGLALHAT ÉLETERŐIK GYAKORLÓTERE.

 

 

AMINT AZ ELŐZŐKBŐL LÁTHATÓ, A BOLYGÓSZELLEM EGY EGÉSZ FÖLDGÖMBÖT SZOLGÁL, A FÖLD ANGYALA PEDIG BIZONYOS TERÜLETET, DOMBOT, VÖLGYET, HEGYSÉGET ÉS VIDÉKET. A FÖLDSZELLEMRE ÉS A BENNE LÉVŐ ÉLETRE GYAKOROLT SERKENTŐ HATÁS MELLETT EZEN A TERÜLETEN MINDEN ELEMENTÁLIS ÉLET MEGVÁLTOZIK, FEJLŐDÉSI MENETÉBEN BUZDÍTÁST ÉS SERKENTÉST KAP. EZ MEGINT AZ ÁLLATI ÉS NÖVÉNYI ÉLETRE VAN HATÁSSAL, MERT A TERMÉSZETSZELLEM, A FORMA ÉPÍTŐJE, ÜGYESEBBEN DOLGOZIK AZ ANGYAL JELENLÉTÉBEN. EGY ANGYAL AZ ÁLTALA MEGLELKESÍTETT TERÜLETEN, AHOL EMBEREK ÉLNEK, VAGY AMELYEN SŰRŰN MEGFORDULNAK EMBEREK, KIFEJEZETTEN HATÁSSAL LEHET AZOKRA AZ EMBEREKRE, AKIK REAGÁLNAK RÁ; AMIKOR AZ ANGYAL ÚGY TALÁLJA, HOGY EGY SZEMÉLY VAGY CSOPORT KÜLÖNÖSEN MEGFELEL, RÁJUK ÖSSZPONTOSÍTJA EREJÉT, S IGÉNYBE VESZI A FIATALABB ANGYALOKAT ÉS TERMÉSZETSZELLEMEKET IS TESTÜK ÉS AURÁJUK TULAJDONSÁGAINAK TÖKÉLETESÍTÉSÉBEN ÉS - HA LEHETSÉGES - MEGVILÁGOSÍTJA TUDATUKAT. A LEGTÖBB EMBERNEK TERMÉSZETES KAPCSOLATA VAN A FÖLDELEMMEL ÉS ANNAK SZELLEMEIVEL, ÉS EBBŐL GYAKRAN AZ KÖVETKEZIK, HOGY IGEN SOK EMBERNEK - HA ÖNTUDATLANUL IS - JELENTÉKENY ELŐNYE SZÁRMAZIK A FÖLD ANGYALAINAK SZOLGÁLATAIBÓL.

 

AZ IDŐTARTAM, AMEDDIG AZ ANGYAL KAPCSOLATBAN MARAD EGY-EGY TERÜLETTEL, NÖVEKEDÉSÉTŐL ÉS AZ EREDMÉNYEKTŐL FÜGG, AMELYEKRE TÖREKSZIK. A FIATALABB ANGYALOKNAK HOSSZABB IDŐRE VAN SZÜKSÉGÜK, MINT A HALADOTTABBAKNAK, HOGY ÉSZREVEHETŐ EREDMÉNYEKET MUTATHASSANAK FEL. AZ ANGYAL EGYAZON FÖLDTERÜLETTEL LEGALÁBB 50-100 ÉVIG MARAD KAPCSOLATBAN, CSAKNEM FOLYTONOSAN MUNKÁLKODIK, HOGY AZON A TERÜLETEN SERKENTSE AZ ÉLET MINDEN FORMÁJÁNAK FEJLŐDÉSÉT, FEJLESSZE SAJÁT KÉPESSÉGEIT ÉS TÁGÍTSA TERÜLETÉNEK KORLÁTAIT. MIKOR SAJÁT FEJLŐDÉSÉBEN ELÉRKEZETT EGY BIZONYOS PONTHOZ, EGYIK FELJEBBVALÓJA ÁLTALÁBAN VISSZAHÍVJA ÉS ÁTIRÁNYÍTJA EGY MÁS MUNKÁRA.

 

A FÖLD ANGYALAI NEM TARTJÁK VALAMI TISZTÁTALAN VAGY HOLT ANYAGNAK A FÖLDELEMET, HANEM INKÁBB A TEREMTŐ ÖLTÖZÉKEI EGYIKÉNEK RÉSZEKÉNT TEKINTIK. NEKIK SZENT MINDEN FIZIKAI ANYAG, MERT AZ ISTENI ÉLET JELENLÉTÉT LÁTJÁK MINDEN ATOMBAN, MELYEKBŐL ÖSSZETEVŐDÖTT. TUDATÁBAN VANNAK AZ ISTENI AKARAT, BÖLCSESSÉG ÉS INTELLIGENCIA MUNKÁJÁNAK A FEJLŐDÉS FOKAIN, A FÖLDI ÉLET ÉS FORMA KÜLÖNBÖZŐ MÓDJAIT KIFEJEZŐ TUDAT FORMÁJA ÉS EREJE TÖKÉLETESSÉGÉNEK. A PUSZTA HOMOKJA, AZ ÓRIÁSI SZIKLA, A SÍKSÁG TERMÉKENY TALAJA, A KOVA, A FÉM ÉS AZ ÉRTÉKES DRÁGAKÖVEK MINDEGYIKÉNEK KÜLDETÉSE VAN ÉS EZ A CÉL TELJESEN KÜLÖNBÖZIK ATTÓL, AMIT AZ EMBERI ELME KÉPZEL RÓLUK.

 

A FÖLD ANGYALAI EZEKET MIND ISTEN EGYIK ÖLTÖZÉKE KÜLÖNBÖZŐ RÉSZEINEK LÁTJÁK, ÉLETE RÉSZEINEK A NÖVEKEDÉS KÜLÖNBÖZŐ FOKOZATAIN, SZÉPSÉGE KÜLÖNBÖZŐKÉPPEN ÁBRÁZOLT KIFEJEZÉSEINEK; KRISTÁLYOS ALAKJAIKBAN A GEOMETRIA PÉLDÁIT LÁTJÁK, AMIVEL Ő MEGTERVEZTE VILÁGEGYETEMÉT. MINDEZEK MÖGÖTT FELISMERNEK EGY RENDET ÉS SZÁNDÉKOT, A FEJLŐDÉSI FOLYAMAT EGY MEGHATÁROZOTT RENDSZERÉT, AMELYET AZ Ő MUNKÁJUKNAK ELŐMOZDÍTANIA ÉS SZOLGÁLNIA KELL. A FÖLD-ANGYALOKNAK EGY EGÉSZ NAGY CSOPORTJA E MUNKÁNAK SZENTELI MAGÁT; EBBEN A NAGY CSOPORTBAN SOK ALCSOPORT VAN, MINDEGYIK A MAGA MEGFELELŐ TEVÉKENYSÉGÉVEL.

 

A FÖLD ANGYALAIHOZ - KIKNEK ÁLTALÁNOS MUNKÁJÁT RÖVIDEN KÖRVONALAZTUK - TARTOZIK MÉG A TERMÉSZETSZELLEMEKNEK EGY RENDJE IS, AMELY A KRISTÁLYOS FORMA FEJLŐDÉSÉVEL VAN ELFOGLALVA BOLYGÓNKON. A KRISTÁLYOSODÁS MINDEN FOLYAMATA ENNEK A CSOPORTNAK BEFOLYÁSA ÉS IRÁNYÍTÁSA ALATT MŰKÖDIK; TAGJAI MEGTESTESÍTŐI ANNAK A TÖRVÉNYNEK, MELY AZ ANYAG LEGKÜLÖNBÖZŐBB TÍPUSAIBAN KORMÁNYOZZA A KRISTÁLY ALAKULÁSÁT, MINDEGYIKET A MEGFELELŐ GEOMETRIAI FORMÁVAL.

 

A DRÁGAKÖVEK HÉT TÍPUSÁNÁL PÉLDÁUL MINDEGYIKNEK MEGVAN A MAGA TERMÉSZETSZELLEME ÉS ANGYALA, MELY KIZÁRÓLAGOSAN AMA TÍPUS FEJLŐDÉSÉN ÉS TÖKÉLETESÍTÉSÉN DOLGOZIK. A LOGOSZ ÉKSZERÉSZEINEK TEKINTHETJÜK ŐKET, AZ ÉRTÉKES KÖVEK SPECIALISTÁINAK, AKIK E KÖVEKET A LEGMAGASABB TÖKÉLETESSÉGHEZ SEGÍTIK, HOGY ISTENNEK EZ A FIZIKAI ÖLTÖZÉKE MINÉL DÍSZESEBB LEGYEN. MUNKÁJUK ÉPPEN OLYAN ÖRÖMÖT OKOZ NEKIK, MINT EGY MŰVÉSZNEK AZ ALKOTÁS MUNKÁJA.

 

MINDEN DRÁGAKŐNEK VAN SZÍVE, EGY KÖZPONTI ATOM, AMELYET ATOMOK CSOPORTJA VESZ KÖRÜL. EZEN A KÖZPONTI ATOMON KERESZTÜL JUT EL A KŐHÖZ AZ ELSŐ LOGOSZ SPECIÁLIS ÉLETEREJE ÉS BEFOLYÁSA, ÉS AZ ALÁSZÁLLÓ ERŐ EKKÉPPEN MAGNETIZÁLJA A KÖVET. EZEN ERŐ ÁLTAL RENDEZŐDNEK EL EZEK AZ ATOMOK VIRÁGSZERŰ ALAKZATBAN A DRÁGAKŐ KÖZPONTJÁBAN, MELYNEK NÖVEKEDÉSE A TERMÉSZETSZELLEMEK IRÁNYÍTÁSA ALATT AZ ÍGY ELŐÁLLÍTOTT GEOMETRIAI ERŐVONALAK MENTÉN TÖRTÉNIK. A TERMÉSZETSZELLEM AZ EGÉSZ KŐBEN ÉLŐ, LÜKTETŐ, VIRÁGSZERŰ ÉKSZERT LÁT, MERT BELÜLRŐL LÁTJA; AZ EMBERREL ELLENTÉTBEN NEM SOK FIGYELEMRE MÉLTATJA A KŐ KÜLSEJÉT; EZÉRT OLYAN CSISZOLATLAN ÉS FÉNYTELEN A LEGTÖBB DRÁGAKŐ TERMÉSZETES ÁLLAPOTBAN.

 

EZ A KÜLÖNBSÉG ABBAN, AHOGY A TERMÉSZETSZELLEM ÉS AZ EMBER A DRÁGAKÖVEKET KEZELIK ÉS MÉLTÁNYOLJÁK, KITŰNŐ PÉLDÁJA A TERMÉSZETET ILLETŐEN ELTÉRŐ SZEMPONTJAIKNAK. AZ EMBER A DRÁGAKŐ KÜLSEJÉT LÁTJA, ÉS MINDEN IGYEKEZETÉVEL TÖKÉLETESÍTENI IGYEKSZIK AZT ÚGY, HOGY A KÜLSŐ FÉNYFORRÁST MIND RAGYOGÓBBAN TÜKRÖZZE VISSZA; A TERMÉSZETSZELLEM VISZONT A KŐBEN A BEÁRAMLÓ, ÁTHATÓ ISTENI ÉLETET LÁTJA., ÉS ARRA TÖREKSZIK, HOGY A KŐ ANNAK TELJESEBBEN ÉS TÖKÉLETESEBBEN KIFEJEZŐ ESZKÖZE LEGYEN.

 

A FÉMEKBEN DOLGOZÓ TERMÉSZETSZELLEM IS A LOGOSZT DÍSZÍTŐ ELEMEKNEK TARTJA ÁSVÁNYAIT ÉS A LOGOSZ ÉLETÉT TEKINTI ÉLTETŐ PRINCÍPIUMUKNAK. A TERMÉSZETSZELLEMEK AZ ÁSVÁNYI TUDAT SERKENTÉSÉN ÉS AZ ÁSVÁNYI FORMA TÖKÉLETESÍTÉSÉN DOLGOZNAK. A FÖLDI ÉLETBEN A MEGFELELŐ TERMÉSZETSZELLEMEK ÉS ANGYALOK MINDENÜTT AZON FÁRADOZNAK, HOGY AZ ISTENI ELMÉBEN LÉVŐ ŐSTÍPUS ESZMÉNYEK MINDIG TÖKÉLETESEBBEN KIFEJEZÉSRE JUSSANAK.

 

AZ ISTENI MINTAKÉPEK - MIND A PLÁTÓI SZILÁRD TESTEK VÁLTOZATAI - MEGVANNAK A LOGOSZ TUDATÁBAN, ÉS BELÉ VANNAK ÜLTETVE MINDEN SÍK AKASÁJÁBA; EZEK AZUTÁN ÁLLANDÓAN BEFOLYÁSOLNAK MINDEN FORMÁT; ÚGY, HOGY EZEK A FORMÁK IGYEKEZNEK AZ ŐSTÍPUSUK HASONMÁSÁVÁ NÖVEKEDNI. EZEKET AZ ISTENI ELMÉBŐL JÖVŐ HATÁSOKAT A TERMÉSZETSZELLEMEK ÉS ANGYALOK NEM ÚGY FOGJÁK FEL LEMÁSOLANDÓ MINTÁNAK, MINT EGY MUNKÁSEMBER, HANEM INKÁBB ANYAGUK MINDEN ATOMJÁBAN BENNE LÉVŐ TENDENCIÁKNAK. NÉMELY ESETBEN A TERMÉSZETSZELLEM VALÓSÁGGAL AZ ŐSTÍPUS MODELLJÉVÉ VÁLIK ÉS FELÖLTI ANNAK ALAKJÁT, AMINT EZ A VIRÁGÉPÍTŐ TÜNDÉREKNÉL LÁTHATÓ, AKIK GYAKRAN MUTATKOZNAK VÁLTOZATOS VIRÁGALAKOKBAN.

 

EZ A FOLYAMAT A TERMÉSZETSZELLEMEKBEN ÖSZTÖNÖS ÉS NAGYRÉSZT SZOROS AZONOSULÁSUKBÓL SZÁRMAZIK AZ ISTENI ELMÉVEL, AMELYBŐL A MINTAKÉP KÉSZÜLT. AZ ISTENI ELMÉVEL VALÓ AZONOSULÁSUKNAK EZ AZ EREJE OLYAN MAGAS FOKOT ÉR EL, AMELY MÁR CSAKNEM BELEOLVADÁS. A TUDAT AMA KITERJESZKEDÉSÉNEK ÉS AZ AZONOSULÁS AMA KÉPESSÉGÉNEK TÜKÖRKÉPE EZ, AMELYET AZ EMBER A FELSŐ MENTÁLIS SÍKON ÉR EL. A TÜNDÉR OLYAN TÖKÉLETESEN AZONOSÍTJA MAGÁT AZ ÉLETTEL A NÖVÉNYBEN, AMELYEN DOLGOZIK, HOGY SAJÁT FORMÁJA IDEIGLENESEN ELTŰNIK, ÉS TUDATÁT KITERJESZTI A NÖVÉNY MINDEN SEJTJÉBE ÉS ATOMJÁBA. EBBEN AZ ÁLLAPOTBAN VALÓSÁGGAL A NIRVÁNA ÜDVÖSSÉGÉNEK VISSZFÉNYÉT ÉLI ÁT; ÉS BÁR EZ ÖSZTÖNÖS ÉS TUDATALATTI MEGKÖZELÍTÉSE AZ EGYSÉGNEK, MÉGIS FELSZABADÍT BIZONYOS MENNYISÉGET A NIRVÁNIKUS ÉLETBŐL; EZ A FELSZABADÍTÁS FEJLŐDÉSÉBEN ÖSZTÖNZI A NÖVÉNYT ÉS MELLÉKESEN A TÜNDÉRT IS.

 

UGYANEZ A FOLYAMAT MEGY VÉGBE, A TERMÉSZETSZELLEMEK MUNKÁJA KÖVETKEZTÉBEN, KÜLÖNBÖZŐ FOKOKON A TERMÉSZET MINDEN BIRODALMÁBAN. EZ ALAPVETŐ FOLYAMAT, MEGÉRI A KOMOLY TANULMÁNYT ÉS ELMÉLYEDÉST, MERT MEGÉRTÉSE ADJA MEG A KULCSOT SOK PROBLÉMÁHOZ. A TEREMTŐ ERŐ AZ ÁLLATI ÉS AZ EMBERI BIRODALOMBAN EGYARÁNT ÚGY FEJLŐDIK KI, HOGY TUDATOSAN VÁGYIK AZONOSULNI AZ ELLENTÉTES PÓLUSSAL; AZ AZONOSULÁSKOR BIZONYOS ERŐ SZABADUL FEL ÉS MENNYISÉGE MEGFELEL A TUDAT AZON SÍKJÁNAK, AMELYEN ELÉRTE AZ AZONOSULÁST.

 

A BUDDHIKUS ÉS NIRVÁNIKUS ERŐNEK TUDATOS FELSZABADÍTÁSA AZ EMBERBEN A TÖKÉLETES EGYSÉG ELÉRÉSÉT EREDMÉNYEZHETNÉ A FIZIKAI SÍKTÓL AZ EGÓIG. ILYEN EREDMÉNYEKET AZONBAN CSAK AZOK ÉRNEK EL, AKIK TUDATUKAT A FIZIKAI HELYETT SZÁNDÉKOSAN A SZELLEMIRE ÖSSZPONTOSÍTJÁK ÉS A NEMZÉS AKTUSA ALATT MEDITÁLNAK. AZ ESZMÉNYI EMBERI EGYESÜLÉS AZ, HA A LEHETŐ LEGNAGYOBB HŰSÉGGEL ISMÉTLŐDIK MEG A LOGOSZ ÁLTAL VÉGREHAJTOTT TEREMTÉSI FOLYAMAT. AZ EMBER A MAGA KICSINY VILÁGA SZERINT TEREMT, ÉS EBBEN A FOLYAMATBAN SZINTE ISTENNÉ VÁLIK. EBBŐL KITŰNIK, HOGY MEKKORA CSÚFSÁGBA ÉS SZÉGYENBE ESNEK AZOK, AKIK VÁGYAIK KIELÉGÍTÉSÉRE VISSZAÉLNEK A TEREMTŐ ERŐVEL. AMIKOR AZ EMBER A FEJLŐDÉSNEK EMBERI ÖSVÉNYÉT VÁLASZTOTTA, VAGYIS AZT, HOGY TESTET ÖLT A SŰRŰ FIZIKAI SÍKON, ELNYERTE A KÉPESSÉGET, HOGY TESTILEG TEREMTSEN, ÉS MEGADATOTT NEKI A SZABADSÁG, HOGY VÁLASSZON, MIKÉPP HASZNÁLJA FÖL EZT AZ ADOMÁNYT. AZ EMBERI ÖSVÉNY A SZENVEDÉS ÖSVÉNYÉVÉ VÁLIK, MERT - AMÍG MÉG NEM HALAD EGY BIZONYOS FOKOZATOT - ELKERÜLHETETLENÜL VISSZAÉL EZZEL A SZABADSÁGGAL. AZ ANGYALOKNAK NEM ADATOTT MEG ILYEN VÁLASZTÁSNAK A LEHETŐSÉGE, ÉS NOHA ŐK OLYAN ERŐKNEK ÉS KÉPESSÉGEKNEK VANNAK BIRTOKÁBAN, MELYEKET AZ EMBER CSAK SOK ÉLET UTÁN BONTAKOZTAT KI, NINCSENEK KITÉVE ANNAK A VESZÉLYNEK, HOGY VISSZAÉLNEK VELÜK, MERT SOHA SEM FELEJTIK EL EREDETÜKKEL VALÓ AZONOSSÁGUKAT.

AZ ANGYALOK AZ EGYESÜLÉST ÉS AZONOSULÁST NEM A FAJ SZAPORÍTÁSA CÉLJÁBÓL GYAKOROLJÁK, HANEM INKÁBB HOGY MEGOSSZÁK ÉLETÜKET ÉS TUDATUKAT AZ ÉLET MÁS FORMÁIVAL; OLYAN NAGYMÉRTÉKBEN AZONOSULNAK MUNKÁLKODÁSUK TÁRGYÁNAK ÉLETÉVEL ÉS TUDATÁVAL, HOGY BUDDHIKUS ÉS NIRVÁNIKUS ERŐ SZABADUL FEL MINDEN ÉLETBEN ÉS FORMÁBAN AZON A SÍKON, AMELYIKEN MŰKÖDNEK.
 
 

 

FORRÁS: AZ ANGYALI SEREGEK GEOFFREY HODSON RÉSZLET

FORDÍTOTTA: N. I. 1928. - MAGYAR TEOZÓFIAI TÁRSULAT 
SZÁMÍTÓGÉPES VÁLTOZAT: TOHAI ÉVA, 2004. 

INTERNETES VÁLTOZAT: SZERETNI.HU 2007 - VATTI ™



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése