2017. szeptember 17., vasárnap

Várólisták a halálra




Várólisták a halálra




Durva: Egymillió magyar feltöltőkártyát használhat az alvilág és a terroristák


Több mint egymillió olyan feltöltőkártyát adhatott ki a három nagy magyarországi mobilszolgáltató cég, amely minden bizonnyal az alvilág, illetve terroristák kezébe került – értesült a Magyar Idők nemzetbiztonsági forrásból.
A lap szerint tömegesen vásárolnak feltöltőkártyákat szervezett bűnözők hajléktalanok nevére. 5-10 olyan ember van, akinek rekordmennyiségű előfizetése van: egyikük papíron 180 ezer SIM-mel rendelkezik. Valószínűleg jó pénzért használhatták az adatait, majd a kártyák tovább vándoroltak: bűnözőkhöz, vagy épp terroristákhoz. Legutóbb arra derült fény, hogy a brüsszeli és párizsi merényletek előkészítői is használtak Magyarországról származó SIM-eket.
A vásárlás akkor lett igazán népszerű, amikor olyan feltöltőkártyák kerültek a piacra, amelyek aktiválásához nem kellett személyes szerződést kötni. A megerősítő kódot postán küldik el a szolgáltatók, addig viszont bármire használható a kártya: nem lehet nyomon követni. Ez igen kedvez a bűnözőknek és a terroristáknak: egy kártyát egy-egy hívásra, vagy üzenetküldésre használnak. A hatóságok tudtak ezekről a visszaélésekről, de az számukra is a mostani, terrorcselekmények miatti vizsgálatok során derült ki, hogy több százezres nagyságrendről van szó.
A Magyar Idők megkereste a mind a három mobilszolgáltatót, akiknek szintén feltűnt a kártyahalmozás. Sőt, az egyikük tavaly óta a rendvédelmi szerveket is rendszeresen tájékoztatja erről.




Egy alvilági leszámolás háttere: ölsz, vagy téged ölnek meg!



Egy tanult drogbáró és egy Szerzetes gúnynevű gengszter konfliktusa állhat annak az alvilági leszámolásnak a hátterében, amit a múlt héten követtek el egy dublini bokszgálán, ahol Kovács Kokó István is jelen volt. Írországban gyakori, hogy bérgyilkosokat küldenek egymásra a gengszterek, de az Új IRA is keveredett már bele alvilági háborúba. És a szervezet most is képbe került.

"Nem akarunk megtorlást. Nem akarjuk, hogy bármelyik család olyan fájdalmat érezzen, amit mi érzünk. A fiunk elment, az ítélkezést hagyjuk meg Istennek" - mondta az egybegyűlt több száz gyászoló előtt Gary Hutch édesanyja fia temetésén, az írországi Dublinban.
A 34 éves dublini Gary Hutch-csal profi bérgyilkos végzett tavaly szeptemberben a dél-spanyolországi Costa del Solban. A maszkos fegyveres egy apartmanban kergette az ír férfit, aki próbált ugyan valahogy kimenekülni a házból, de a hátsó ajtót sehogy sem tudta kinyitni, esélye sem volt a túlélésre. Gyilkosa végül az úszómedencénél egy géppisztoly-sorozattal leterítette, és hogy biztosra menjen, több lövést eresztett az ekkor már agonizáló Hutch fejébe. Aztán beszállt a ház előtt várakozó, napokkal korábban ellopott BMW-be és elhajtott. A kocsit ugyan tíz perccel később megtalálták a rendőrök, de a bérgyilkosnak nyoma veszett. Mindössze annyit lehet tudni róla, hogy magas és erős testalkatú.

Így emlékszik a múlt pénteki gyilkosságra Kovács Kokó István

"Drogkartelles leszámolás volt, ahogy hallottam. A bandaháború egyik epizódja. Egyáltalán nem hasonlítható az eset a párizsi merényletekhez, amikor válogatás nélkül lőttek ártatlan emberekre. (...) Háttal ültem a bejáratnak, ahol az egyenruhát viselő kalasnyikovos fegyveresek beléptek a terembe. Volt velük egy nőnek öltözött fegyveres is. A telefonomon olvasgattam, a lövéseket nem láttam, a hangjuk viszont olyan volt, mintha ostorral pattogtatnának. A bejárat öt méterre volt tőlem, de sokan voltak, így nem volt egyértelmű, mi történik, hogy egy kivégzést láthatnak az emberek. Jobb, hogy nem láttam semmit, mert különben nem tudok aludni semmit sem. Az egyik spanyol kollégám szemtanúja volt a leszámolásnak, őt természetesen jobban megviselték a történtek. A csapatom tagjai, bírók, pontozók sértetlenül megúszták, akkor nyugodtam meg valamelyest." - mesélte Kovács Kokó István az Indexnek. Részletek itt.

Leszámolás egy bokszgálán

Az, ami Gary Hutchcsal történt, ha nem is mindennap, de gyakran megesik az ír gengszterekkel, legyenek azok éppen Spanyolországban vagy Írországban. Utóbbi helyen évente tucatnyi alvilági leszámolás történik. Akárcsak azon a múlt pénteki dublini bokszgálán, ahol a mérlegelés után rendőrnek öltözött fegyveresek végeztek ki AK47-es géppisztollyal egy huszonéves nyugat-dublini gengsztert, David Byrne-t. A gyilkosságot testközelből élte át az ott ellenőrként jelen lévő Kovács Kokó István is.
De hogy jön ide a cikkünk elején említett Gary Hutch?
Úgy, hogy a bokszgálán végrehajtott leszámolás Gary Hutch halálával is összefüggésben állhat.

Gary Hutch
Gary Hutch
A spanyolországi apartmanban tavaly ősszel meggyilkolt Gary Hutch ismert dublini bűnöző volt, haláláról a BBC is hírt adott. Fegyveres rablás és drogkereskedelem miatt ült már börtönben. Ennél lényegesebb, hogy brit és ír lapok információi szerint korábban az egyik legnagyobb európai drogbárónak, Christy Kinahannek dolgozott.
Christy Kinahan az írországi szervezett bűnözés egyik legfontosabb figurája.
Kinahan is Dublinból származik, de már jó ideje több millió eurót érő dél-spanyolországi villájából irányítja birodalmát. Jó családban született, mégis bűnöző lett belőle. A hetvenes évek végén lakásokba tört be, autókat lopott, végül drogkereskedésre adta a fejét. Nem kis tételben utazott, 1986-ban egy akkor több mint százezer fontot érő heroinszállítmánnyal kapcsolták le, ami miatt hat év börtönt kapott.
A rácsok mögött csúcsbűnözővé képezte magát, az ír Herald című lap és más helyi sajtóorgánum is az ország legnagyobb hatalmú gengsztereként írt róla. Kinahan tudatosan készült arra, hogy a szabadulása után nemzetközi szintű drogkereskedővé váljon. A róla íródott számtalan cikk szerint a börtönben egyetemi diplomát szerzett, több európai nyelvet megtanult, olyannyira, hogy például spanyolul és hollandul folyékonyan beszél. A kilencvenes évek végén még egyszer visszakerült a börtönbe, majd 2001-ben, közvetlenül a szabadulása után Spanyolországba költözött. Ekkor már elég jól kiépítette a hálózatát, ami miatt ma már ő legnagyobb hatalmú és leggazdagabb drogbáró, aki a kokaint Írországba, illetve az Egyesült Királyságba szállítja. Jóllehet van írországi lakcíme, a szülőhazájában alig van, a legtöbb időt a spanyol villájában tölti.
Kinahannek két fia van, Daniel és Christopher, ők is azt csinálják, amit a kedves papa. Daniel aktívan részt vesz a bokszéletben: van egy saját klubja, különféle bokszeseményeket rendez és cimborája a profi bokszolóként ismert Matthew Macklin, akinek valójában semmi köze nincs a bűnözéshez.

A nagypályás

Bár amolyan keresztapa státusza van, Kinahan nem tartozik egyik írországi bűnbandához sem, ehelyett nagykereskedőként több csoportnak szállítja nagy tételben a drogot Spanyolországból – így lényegében a bandák felett áll. A kábítószert a hatóságok gyanúja szerint Dél-Amerikából és Ázsiából szerzi be, és nem csak Írországba, de Nagy-Britanniába is jut az árujából. Remek kapcsolatai vannak dél-amerikai drogkartellekkel.



Christy Kinahan
Christy Kinahan
Kinahan vagyonát a hatóságok több száz millió euróra becsülik. Hiába él Spanyolországban, az írországi alvilág ütőerén rajta tartja a kezét, amolyan keresztapa. Amikor például öt évvel ezelőtt egy banda meggyilkolta az egyik leghírhedtebb dublini gengsztert, az akciót előtte jóváhagyatták vele. De szerepe volt abban az ezredfordulón kezdődő, és szinte a mai napig tartó írországi belviszályban is, amely szintén tizedelte a gengsztereket és gyilkosságokkal, robbantásokkal járt.

A Lapát Művelet

Kinahan és emberei éppen az egyik ilyen leszámolásos gyilkosság miatt kerültek 2008-ban a hatóságok látókörébe, aminek az lett az eredménye, hogy több európai nyomozó szerv próbálta feltérképezni a drogbáró vagyonát és érdekeltségeit, köztük azokat az európai fedőcégeket, amelyeknek segítségével Kinahanék a nagy volumenű drogbizniszüket csinálták. Ez volt a Lapát fedőnevű nemzetközi művelet, ami 2010-ben – több országban zajló – rajtaütésekkel ért véget.
A rendőrök Kinahanhez köthető vagyonokat foglaltak le nemcsak Írországban és Spanyolországban, de Belgiumban, Brazíliában, Dél-Afrikában, Dubaiban és Cipruson is. Úgy tűnt, hogy egy korszaknak vége lesz, de nem ez történt. Kinahan végül megúszta, nem tudtak vádat emelni ellene. Azért nem, mert bármennyire is sikerült feltérképezni a hálózatát, a nyomozók egyetlen közvetlen bizonyítékkal nem tudtak előállni, amely igazolná, hogy az ír férfinak és fiainak közük lenne drogkereskedelemhez vagy egyéb bűncselekményekhez. És bár ők megúszták, ugyanennek a rendőrségi akciónak a keretében Dublinban is tartottak házkutatásokat, de csak egy embert gyanúsítottak meg: Gary Hutchot.
Igen, azt a Gary Hutchot, akit öt évvel később, tavaly szeptemberben ölt meg egy spanyolországi apartman úszómedencéjénél az azóta is keresett bérgyilkos. Gary Hutchot már egy évvel korábban meg akarták ölni, de helyette egy bokszolót, Jamie Moore-t lőtte le a bérgyilkos. Moore a profi bokszoló Matthew Macklin edzőjeként tartózkodott Kinahan egyik spanyolországi házában, amikor megtámadták. A gyanú szerint a valódi célpont Gary Hutch lett volna, hiszen Moore nem volt bűnöző.
A hatóságok azt gyanítják, hogy Gary Hutchot Kinahanék akarták eltenni láb alól. Úgy tudni, Hutch komoly összeggel tartozott Kinahannak. És ha ez még nem lett volna elég, elterjedt róla, hogy miután a Lapát Művelet miatt letartóztatták, kiegyezett a zsarukkal, azaz rendőrségi besúgó lett, ezzel pedig magára haragította Kinahant.
Márpedig ha valakinek, akkor Kinahannel nem túl jó móka összerúgni a port. Erről az a Gerard Kavanagh tudna sokat mesélni, akinek a fia, Jamie Kavanagh a múlt pénteki bokszgálán szállt volna ringbe. De Gerard Kavanagh már akkor sem tudna mesélni, ha akarna, mivel 2014-ben meggyilkolták.



Jamie Kavanagh
Jamie Kavanagh
Fotó: Charles Mcquillan / Europress / Getty
A 44 éves Gerard Kavanagh a Kinaha-banda egyik pénzbehajtója volt. A rendőrség gyanúja szerint azért ölték meg, mert összerúgta a port a nagyfőnökkel. Christy Kinahan ugyanis azzal bízta meg, hogy gyűjtse be Írországban azt az összesen egymillió fontra rúgó adósságot, amellyel alsó-és középszintű drogkereskedők tartoztak a kartellnek. Kavanagh a megbízást nem tudta teljesíteni. Végül egy spanyol bár teraszán fényes nappal lőtték agyon, méghozzá ugyanabban a városban, ahol Gary Hutchcsal is végeztek. A leszámolás is hasonló volt, mint Gary Hutch kivégzése, csak ezúttal két bérgyilkos végezte a piszkos munkát. Tavaly márciusban pedig Gerard Kavanagh 26 éves testvérét gyilkolták meg Írországban. A hatóságok gyanúja szerint mindhárom gyilkosság a Kinahan-klánhoz köthető.
De ezt nem csak a rendőrség gondolhatja így, hanem Gary Hutch nagybátyja, Gerry Hutch is.
És ez bizony nem túl jó hír Kinahannak.
Gerry Hutch ugyanis legalább olyan fontos figurája a szervezett bűnözésnek, mint Kinahan.
Az 52 éves Gerry Hutch (neve nem keverendő össze meggyilkolt unokaöccsével, Gary Hutchcsal) az egyik legismertebb ír bűnöző. Az alvilágban Szerzetes a gúnyneve, amit még egy ír oknyomozó újságírónő, Veronica Guerin ragasztott rá. Az újságírónő nem csak neki, de más hírhedt gengszternek adott cikkeiben gúnynevet, aztán az alvilág sztorijait boncolgató írásaiért súlyos árat fizetett: húsz évvel ezelőtt agyonlőtték, minden bizonnyal az egyik akkor befolyásos ír maffiózó, John Gilligan megbízásából. Igaz, Gerry Hutch sem kedvelhette túlzottan, mert amikor Guerin korábban a Szerzetesről írt cikket, másnap egy gengszter egy pisztolyt szorított az újságírónő fejéhez.

A Szerzetes

A Szerzetes, azaz Hutch a mai napig igazi nagymenőnek számít. A meggyilkolt újságírónő annak idején azért adta neki ezt a gúnynevet, mert a kilencvenes években már "tiszta életűnek"számított, legalábbis ezt a képet igyekezett kialakítani magáról. Vallásosnak mondja magát és a maffiózókra jellemző fényűző életmód helyett inkább puritán életet él, noha fegyveres rablásokból több tízmillió fontos vagyonra tett szert. Ahogy a Kinahan-klánhoz, hozzá is közel áll a boksz, 1998-ban saját klubot alapított. A hatóságok bár próbálták, de sehogyan sem tudták megfogni, és ebben is nagyon hasonlít a pályafutása Kinahanéhez. A Szerzetest 1995-ben például azzal gyanúsították meg, hogy benne volt egy 2,8 millió fontos rablásban, de nem tudták rábizonyítani a bűncselekményt.



A szerzetes
A szerzetes
Gerry Hutch és Christy Kinahan életében van egy másik közös pont. Mindketten túlélték azt az időszakot, ami 1996 után, az Veronica Guerin oknyomozó újságírónő megölését követően sújtotta az írországi alvilágot és annak prominens tagjait.
Az újságírónő meggyilkolása után ugyanis az állam bekeményített. Létrehozott egy olyan nyomozószervet, amely az ír dogkereskedők illegálisan szerzett vagyona után kutatott, nem is eredménytelenül. Ez vezetett oda, hogy az addig Írországban terpeszkedő gengsztereknek menekülniük kellett, volt, aki Hollandiába, más Spanyolország déli részére vagy egyenesen Marokkóba tette át a székhelyét. Ahogy tette ezt például Christy Kinahan is. Mások, így például az oknyomozó újságírónő húsz évvel ezelőtti meggyilkolására feltehetően parancsot adó John Giligan nem járt ilyen jól, drogkereskedés miatt hosszú évekig börtönben ült, az alvilági befolyását teljesen elvesztette, kikerült a körből és örülhet, hogy egykori cimborái még nem ölték meg, bár kísérletet azért tettek rá.

Bosszú vagy piacszerzés? 

A múlt pénteki dublini vérengzés hátterében a rendőrség Gerry Hutch és Christy Kinahan közötti konfliktust sejti. A bokszgálán megölt gengszter, David Byrne ugyanis a Kinahan-klán egyik írországi katonája volt, rendszeresen ingázott Spanyolország és Írország között. És bár megúszta, de a helyszínen volt Christy Kinahan fia, Daniel Kinahan is, aki szintén részt akart venni az egy nappal későbbre szervezett, de aztán a gyilkosság miatt lefújt bokszgálán.
Azaz David Byrne-t minden bizonnyal egy olyan ember ölette meg, akinek konfliktusa van Christy Kinahannel. Ez az ember pedig nem más, mint a feltehetően Kinahanék által megöletett Gary Hutch nagybátyja, Gerry Hutch, azaz a Szerzetes. Eszerint az alvilági leszámolás egyfajta bosszú volt, amiért Kinahanék meggyilkoltatták a Szerzetes unokaöccsét.



Untitled-1
Grafika: szarvas
De azért a bosszúnál többről lehet szó. Bennfentesek szerint Gerry Hutch az elmúlt hat hónapban elzárkózott attól, hogy a Kinahan-klán képviselőivel egy asztalhoz üljön és kiegyezzenek, miközben egy skóciai eredetű, de spanyolországi bázisú drogkartellel szövetkezett, amely azt tervezi, hogy kiszorítja Christy Kinahant a piacról. Ráadásul lapértesülések szerint az elmúlt időszakban Gerry Hutchcsal is végezni akartak (feltehetően Kinahan emberei), csakhogy ez nem sikerült.
Azt is tudni vélik az ír alvilágot belülről ismerők, hogy korábban Kinahan emberei leültek Gary Hutchcsal tárgyalni és ezen a megbeszélésen a későbbi áldozat nagybátyja, Gerry Hutch is jelen volt. Ekkor úgy tűnt, Kinahanék és köztük rendeződik a vita, de nem így történt, hiszen Garyt tavaly ősszel meggyilkolták. A nagybátyja ezért sokak szerint okkal gondolhatja azt, hogy most már nincs miről beszélni, és vagy ő öl, vagy őt ölik meg. A rendőrök gyanúja szerint ez vezethetett végül a múlt pénteki leszámoláshoz, amiben Kinahan emberét ölték meg.
És ha már nem csak személyes bosszúról van szó, akkor a tét óriási: Gerry Hutch és a vele szövetkező skóciai eredetű kartell vagy az eddig páholyban ülő Kinahan-klán feje, Christy Kinahan dominálja-e Írország (és Nagy-Britannia) kábítószerpiacát? Ez azért is érdekes kérdés, mert Gerry Hutch nyilvánosan tagadja, hogy bármilyen köze lenne a szervezett bűnözéshez.

És akkor képbe jöttek a terroristák

Miközben a brit Guardian és több ír lap - rendőrségi forrásokra hivatkozva - a Hutch-Kinahan-konfliktust sejti a bokszgálán történt leszámolás hátterében, a BBC arról ír, hogy David Byrne-t az Új IRA nevű terrorszervezet emberei ölhették meg, mégpedig bosszúból. A BBC-nél jelentkezett egy férfi az Új IRA vezetőségének nevében és azt állította, hogy a szervezet emberei ölték meg Byrne-t és további hasonló akcióra készülnek bűnözői csoportok ellen.
Tény, hogy az Új IRA-nak is van indítéka. 2012-ben egyik tagjukat, a 32 éves Alan Ryant végezte ki egy fegyveres a nyílt utcán. Ryan még a kilencvenes évek végén került az ír rendőrség látókörébe, amikor a hatóságok egy illegális kiképzőtáborra bukkantak, a táborban Ryan is kiképzést kapott. Bűnösnek találták, ezért 2000-ben börtönbe került. Szabadulás után sem tért a jó útra, zsarolásokból, védelmi pénzek szedéséből kereste a pénzét. A rendőrök szerint Ryan drogkereskedőktől szedett védelmi pénzt, valószínűleg ezért ölhették meg 2012-ben. A BBC már a lelövésekor arról számolt be, hogy a rendőrök attól tartanak, az Új IRA megbosszulja Ryan halálát. Eszerint az Új IRA azt gondolja, Ryan halálához David Byrne-ek, azaz végső soron a Kinahan-klánnak volt köze.
Mindenesetre különös, hogy ha valóban az Új IRA követte el a múlt pénteki gyilkosságot, akkor mégis miért vártak három évet a bosszúra. A Guardiannak nyilatkozó biztonsági források mindenesetre nem hisznek abban, hogy David Byrne-t valóban az Új IRA emberei ölhették meg, a lap szerint a rendőrség továbbra is úgy látja, hogy a Szerzetes és Kinahan konfliktusa áll a háttérben. Ezt a gyanút csak erősíti egy újabb gyilkosság, amit hétfőn, azaz három nappal a bokszgálán történt leszámolás után követtek el:
lelőttek egy Eddie Hutch nevű férfit.
Az 50 éves Eddie Hutch pedig nem más, mint a Szerzetes, azaz Gery Hutch testvére. Alapok úgy tudják, hogy Eddie a Szerzetesnek a pénzmosásban segédkezett. Kilenc golyót eresztettek bele.
A Guardian emlékeztet arra, hogy noha a múlt pénteki leszámolásnál használt fegyverek használatosak az Új IRA berkeiben is, az elmúlt években a bűnözői csoportok és a terroristák előszeretettel csereberélték a fegyvereiket. A rendőrség szerint simán elképzelhető, hogy a terrorista szál csak elterelés. Ez nem lenne példa nélküli. Amikor 1994-ben lelőtték a hírhedt gengsztert, Martin "Tábornok" Cahillt, akkor a gyilkosságot az Ideiglenes IRA nevű szervezet vállalta magára. Csak később derült ki, hogy az elkövetők valójában egy rivális terrorcsoport, az Ír Nemzeti Felszabadító Hadsereg emberei voltak és egy bűnözői csoport megrendelésére, pénzért ölték meg a Tábornokot.
(A cikk során egyebek mellett az alábbi lapok, portálok írásait használtam fel: Irish Times, Independent, Guardian, BBC, Mirror, Sunday World, Wikipédia, Vice, Herald, Irish Mirror.) 




Washington Post/ABC News felmérés: Trump átvette a vezetést

Megjelentek a Washington Post és az ABC News követéses közvélemény-kutatásának legújabb eredményei: azok szerint egy hajszállal, de átbillent az állás Donald Trump javára. Míg legutóbb még 1 pontos előnyt jeleztek Hillary Clintonnak, a kedd reggeli jelentés szerint 46:45 arányban már a republikánus elnökjelölt vezet országosan.

2016-10-31T021833Z 390846875 S1BEUKBDMNAB RTRMADP 3 USA-ELECTION
Fotó: Carlo Allegri
A RealClearPolitics felméréseket összesítő átlaga alapján 2,2 százalékra csökkent Clinton előnye országosan. A FiveThirtyEight felméréseket összesítő modellje szerint 71 százalék az esélye Clintonnak a győzelemre, de múlt héten még 85 százalék volt.
Közben Paul Ryan, a képviselőház republikánus elnöke a Fox televíziónak kedden reggel adott interjújában elmondta, hogy ő már a múlt héten szavazott, mégpedig Donald Trumpra. Ryant a napokban egyre többen bíráltak a republikánus táborból amiatt,  hogy a nőkre tett megjegyzései miatt nem kampányolt együtt a hajrában Trumppal.
Arról, hogy hogyan futnak neki a jelöltek az elnökválasztás előtti utolsó hétnek, itt írtunkrészletesen.




Még a fideszesek is Clintont akarják

Na miért ?
Mert így a Semeci Gabriellának meg lesz a nagyköveti állása : jól el lezbiznek majd együtt , és még a Bill is beszáll majd , pihenésként szakszizhat a drága .
Ötször több magyar látná szívesen Hillary Clintont az amerikai elnöki székben, mint Donald Trumpot, és szokatlanul sok olyan honfitársunk van, akiket egyszerűen nem érdekel az amerikai elnökválasztás vagy nem tudnak dönteni a két jelölt között. Ez derült ki abból az országos reprezentatív közvélemény-kutatásból, amit az Index rendelt meg a Závecz Researchtől.

Miközben az elmúlt héten Donald Trump közelebb került az országos felmérésekben az utolsó összesítések szerint mindössze 2 százalékponttal vezető Hillary Clintonhoz, úgy tűnik, a magyarok inkább a demokrata jelölthöz húznak, amennyiben az amerikai elnöki székről van szó.
Sokkal kevesebben vannak azok, akik a republikánus Donald Trumpot látnák szívesebben (11%) az Egyesült Államok élén. Meglepően magas azoknak az aránya (az összes megkérdezett 35%-áról van szó), akik ebben a kérdésben nem nyilvánítanak véleményt. Vagy azért, mert nem érdekli őket az amerikai elnökválasztás, vagy azért, mert nincs elegendő információ a birtokukban a döntéshez.

A külpolitikai kérdések általában nem nagyon érdeklik a magyarokat, mondja Závecz Tibor, úgy tűnik, még akkor sem, ha egy világhatalom vezetéséről van szó. Az USA távol van és az elnökválasztás hatása a magyarok mindennapjaira kevéssé érzékelhető, mondja a kutató, ráadásul kevés a magyar politikusi megnyilvánulás a témában, így a magyarok nehezebben tudnak viszonyulni a jelöltekhez.  Az érdeklődés hiánya nemcsak az alacsony iskolai végzettségű magyarokra jellemző, tanultabb honfitársaink egyharmada ugyanúgy nem tud vagy nem akar ebben a kérdésben állást foglalni.

A magyar nők és férfiak is Clintonra buknak, de még a Fidesz-szavazók is

Honnan tudjuk, mennyire tudjuk?

A felmérés 1000 fős országosan reprezentatív mintán, telefonos megkérdezéssel készült, a maximális hibanagyság +/-3 százalékos. Az Index rendszeresen végez saját közvélemény-kutatásokat a Závecz Research-el.
A magyar férfiak körében valamivel magasabb Donald Trump támogatottsága, mint a magyar nők körében, talán utóbbiakat érzékenyebben érinti, hogy a republikánus jelölt meglehetősen lealacsonyító módon szokott megnyilvánulni a nőkről. (A magyar férfiak 15%-a, a nők 8%-a látná szívesebben Trumpot.)
Ugyanakkor a magyar férfiak és magyar nők között nagyjából ugyanolyan arányban vannak a Hillary Clintont támogatók: a férfiak 52%-a, a nők 56%-a látná szívesebben a női jelöltet. Amerikában a két nem között ennél sokkal nagyobb a különbség: a legutóbbi kutatások alapján az amerikai nők között 13 százalékponttal többen vannak azok, akik Clintont támogatják.
Csak a politikai hovatartozás szerint vannak különbségek a magyaroknál:
a Fidesz táborában támogatják legtöbben Trumpot (23 százalék), de összességében körükben is sokkal kedveltebb Clinton, 48 százalékuk várja őt.
Az MSZP és különösképpen a DK hívei egyértelműen Hillary Clintont favorizálják, konzervatív ellenfelének körükben alig vannak hívei.




Hillary Clinton egyébként nemcsak Magyarországon népszerűbb republikánus ellenfelénél. Habár az utóbbi napokban megint minden Clinton korábbi emailügyéről szólt az Egyesült Államokban (nagyon röviden arról, hogy külügyminisztersége idején Clinton a nemzetbiztonsági szabályokat megszegve magán emailcíméről levelezett az államot érintő kérdésekben és a levelek egy részét szabályszerű archiválás helyett törölte), és főként emiatt Trump országosan, és több fontos csatatérállamban is közelebb tudott hozzá kerülni. A legfrissebb kutatások szerint az amerikai szavazók körében 2 százalékpontra esett vissza Clinton előnye Trumphoz képest, de egyelőre ő a favorit az Egyesült Államokban és azon kívül is.

Az amerikás magyarok nagyon különböznek

Kérdőívet küldtünk Amerikába szakadt magyaroknak, hogy megtudjuk, van-e jellegzetesen magyar favoritja az elnökválasztásnak.
Olvassa el az eredményt az Az amerikás magyarok a kelet-európai hisztit produkálják az elnökválasztáson című cikkünkben.
WIN / Gallup nemzetközi közvélemény-kutató cég októberben 45 országban, ötvenezer ember körében mérte fel a két jelölt támogatottságát, és Oroszország kivételével mindenhol Clinton lett a nyerő. Ott viszont magasan Trump a befutó: az orosz válaszadók között 23 százalékpontnyival többen várták a republikánus jelöltet (igaz, rengeteg orosz - a megkérdezettek 57%-a - egyáltalán nem nyilvánított véleményt).




A legnagyobb különbségek a támogatottságban Clinton javára az európai országokban voltak, a kutatásban Magyarország nem szerepelt a 45 ország között. A portugál válaszadóknak például 85%-a támogatja a női jelöltet, és mindössze 5% hajlik Trump elnöksége felé. A fenti ábrán 15 ország lakóinak preferenciáit mutatjuk meg az amerikai elnökjelöltekkel kapcsolatban (ha mind a 45 ország érdekli, amit a WIN-Gallup vizsgált, akkor kattintson erre a pdf-re).
(Címlap és borítókép illusztráció: szarvas / Index)

Könyv jelenik meg Orbán terrorizmus pénzelése miatt körözött szaúdi szomszédjáról




Drogbárók bankára címmel tavasszal kerül a boltokba Robert Mazur könyve, amely a Nemzetközi Kereskedelmi és Hitelbankról (Bank of Credit and Commerce International, BCCI) és annak nagyhatalmú vezetőjéről, Ghaith Pharaon szaúdi bankár-strómanról. 
A könyv szerzője 27 éven keresztül működött beépített ügynökként különböző drogkartelekben, és működött összekötőként a korrupt bankárok és az alvilág között.
Ghaith Pharaon sejk 1977-ben (Fotó: Mike Stephens / Central Press / Getty Images)
Pharaon és a hozzá kötődő üzleti csoport - például Adnan Polat török mágnás -több súlyos luxusingatlan-üzletben is benne van, amit az előző 1-2 évben bonyolított le Tiborcz István, Orbán Viktor vejének érdekeltségi köre Budapesten és máshol az országban.
Ilyen volt például a Turai kastély, a Postabank székház és a Spitz-villa eladása. De ami ezeknél is szebb: Pharaon egyik cége nemrég épp Orbán Viktor házával szemben, a Cinege utcában vett magának egy villát.
A BCCI a '90-es évek végi bedőléséig olyan figuráknak mosott pénzt, illetve volt kapcsolatban, mint Manuel Noriega, Oszama bin Laden és Szaddám Huszein
- derül ki a bankról az ajánló szerint. Pharaont egyébként jelenleg is körözi az Interpol, csalás, pénzmosás, terrorizmus pénzelése, illegális bevándorlás elősegítése és nukleáris kereskedelem bűntettét követte el az amerikai szenátus vizsgálóbizottsága szerint.
A BCCI kifejezetten az alvilági kapcsolataiból élt: törvényhozókat fizettek le és korrumpáltak, fegyverkereskedőket pénzeltek, pénzt mostak. Később a bank elismerte bűnösségét a New York állam által emelt vád tekintetében, és megegyezést írt alá az amerikai igazságüggyel, valamint az állami ügyészséggel, kártérítést is fizettek, mielőtt összeomlott a pénzintézet.
Kedden Orbán Viktor is megszólalt Pharaonnal kapcsolatban. Azt mondta, szerinte a szóban forgó személy körül egy amerikai titkosszolgálati játszma zajlik, hiszen Pharaon beutazásával kapcsolatban egyetlen schengeni ország sem emelt kifogást.
A miniszterelnök szerint az is kérdés, hogy ha Pharaont keresi az FBI, mégis miként maradhatott ennyi időn keresztül szabadlábon. (könyvesblog)
"Magát nem zavarná, ha fejbe lőtték volna?" - Alvilági figurák Rohác "Terrorista Józsi" tárgyalásán
Forrás: https://kuruc.info/r/2/118184/
Nyoma veszett a Fenyő-gyilkosság két szemtanújának, saját magát is megfenyegette a médiacézár, és megszólalt a fejbe lőtt gengszter. Alvilági figurák estek egymásnak a Fenyő János elleni gyilkossági ügy csütörtöki tárgyalásán. Nyoma veszett a Fenyő-gyilkosság két szemtanújának – egyebek mellett ez is kiderült a médiacézár megölésével vádolt Jozef Rohác csütörtöki tárgyalásán. A nyílt utcán, fényes nappal elkövetett bérgyilkosságnak – mások mellett – egy éppen arra járó francia férfi és annak magyar tolmácsa is szemtanúja volt. A tolmács magnóra is vette a francia beszámolóját, ám a felvételt a nyomozók nem foglalták le, később pedig nyoma veszett. Ahogy a tanúknak is. Hiába keresték a rendőrök a francia férfit az Interpolon keresztül, sem őt, sem az időközben nevet változtatott tolmácsot nem találták meg. De nem csak a tanúk és a hangfelvétel eltűnése árulkodik arról, hogy az annak idején sztárzsaruként emlegetett Doszpot Péter vezette nyomozócsoport nem volt a helyzet magaslatán. A csütörtöki tárgyaláson a bíróság meghallgatta Fenyő János egykori ügyvédjét, bizalmasát is. A tanú beszámolt arról, hogy néhány nappal a gyilkosság után egy autótolvaj hívta fel a Vico-székházat, mindenképpen egy vezetővel akart beszélni, a portás így hozzá kapcsolta. Az ügyvéd – amint megtudta, hogy a telefonáló a gyilkossággal kapcsolatban akar valami fontosat megosztani vele – rögzítette a beszélgetést. Az autótolvaj elmondta, a gyilkosság napján társával éppen a Vico-székház környékén vadásztak ellopható kocsikra, amikor gyanús alakokra bukkantak egy közelben várakozó autóban. Alaposan szemügyre vette őket, mert azt hitte, hogy valamelyik konkurens banda tagjai, így pontos személyleírást tudott adni róluk. Sőt, az autó színét és típusát is be tudta azonosítani. Az ügyvéd azonnal hívta Doszpotot, aki elkérte a rögzített felvételt. Később az autótolvajt felkutatta a rendőrség, így már a nyomozók előtt is tanúvallomást tett. Utóbbi vallomásából kiderült, hogy a gyilkosság estéjén állt össze neki a kép, hogy a várakozó alakok és a gyilkosok esetleg ugyanazok, nem sokkal ezután fel is hívta Doszpotot, és neki is elmondta, milyen autóról van szó. Utána viszont bosszankodott, hogy a rendőrség ennek ellenére sem találja a kocsit, ezért döntött úgy, hogy a Vicót is értesíti arról, amit tud. (Az autótolvaj azóta elhunyt, így őt már nem tudja meghallgatni a bíróság.) Az ügyvéd a bíróságon elmondta, őt is bosszantotta, hogy a rendőrség – noha a telefonban a tolvaj pontos leírást adott – nem találta meg a keresett autót, ami végül bő egy hónap múlva lett meg a II. kerületben (ugyanabban a kerületben, ahol a gyilkosságot elkövették), ráadásul akkor sem a rendőrség találta meg, hanem egy civil. „Aggódunk érted. Érted?” Fenyő János egykori ügyvédje arról is beszélt, hogy a médiacézár testőrök nélkül járt, a Vico szolgálatában álló biztonsági emberek a feleségét és a lányát őrizték, mert attól tartott, hogy a gyerekét esetleg elrabolják, és váltságdíjat kérnek érte. De Fenyő bízott magában és az önvédelmi fegyverében, ügyvédje szerint „meg volt róla győződve, hogy zseniális céllövő”. A fegyverre úgy szerzett engedélyt, hogy íratott magának egy fenyegető levelet (azzal a szöveggel, hogy „Aggódunk érted. Érted?”), ami meggyőzte a hatóságokat. Igaz, komoly fenyegetéseket is kapott. Az ügyész azon kérdésére, hogy kik voltak az ellenségei, az ügyvéd rávágta: „Ha ezt elkezdeném felsorolni, akkor október 28-ig sorolhatnám. (...) 61 perünk volt egy időben” – érzékeltette, hogy Fenyő milyen „konfliktusos ember volt”. A gyilkosság napján többször beszéltek egymással egy üzleti ügy kapcsán, Fenyő másnap síelni ment volna. A végzetes úton a fodrászához ment. Majdnem vele tartott az ügyvéd is (neki is a belvárosban lett volna dolga), de ő végül a saját autójával ment el. Szerencséjére. A tárgyaláson egyébként több vicces momentum is volt. Például amikor Cserni János bíró az egyik védett tanút szólította: Bíró: 37-es számú tanú van-e itt? (Senki nem jelentkezik.) Bíró: Lehet, hogy más néven ismeri magát a tanú, de én nem mondhatom ki a nevét. (Derültség.) Ez a tárgyalás azért is volt jelentős, mert megjelent Drobilich Gábor, az olajozásból ismert Energol Rt. egykori vezetője, akit a több gyilkossággal is összefüggésbe hozott, a Prisztás-gyilkosságban pedig felbujtással vádolt Portik Tamás néhai mentorának tartanak az éjszakában. Drobilich vallomása azért lényeges, mert a bűnbánó pentitóként ismert Radnai László rendőrségen tett és a csütörtöki tárgyaláson a bíróságon is megerősített vallomásában azt állította: az egykori energolostól tudja, hogy Fenyővel Jozef Rohác végzett. Állítólag ezt Drobilich 2003-ban mondta el neki, amikor arra kérte Radnait, hogy rendőrségi kapcsolatai segítségével derítse ki, kinyerték-e a nyomozók Jozef Rohác DNS-ét a gyilkosság helyszínének közelében hátrahagyott ruhadarabokból, köztük egy sapkából. (Drobilich azért Radnait kérte meg erre, mert köztudott volt az éjszakában, hogy a férfinak jók a rendőrségi kapcsolatai.) Drobilich a bíróságon azt ugyan elismerte, hogy valóban megkérte erre Radnait, de szerinte nem állította, hogy Rohác (vagy ahogy ő nevezte, „Józsi”) lett volna a végrehajtó. Drobilich verziója szerint pusztán arról volt szó, hogy Rohác testvére jó barátja. Tőle tudta, hogy „Józsi” egy Félix nevű férfi kocsijában felejtette a sapkáját és a kesztyűjét, és később a televízióban látta, hogy a gyilkos állítólag ezt hordta, és arra kérte magyar barátját, hogy beszéljen Félixszel, aki közös ismerősük volt. Csakhogy 2003-ra az erősen drogfüggő Félix már végső stádiumban lévő rákos volt, akit ez a téma már nem érdekelt, nem úgy Rohácékat. Az 1997-től 2000-ig, azaz a bérgyilkosság idején az olajozás miatt előzetes letartóztatásban lévő Drobilich határozottan állította, nincs tudomása arról, hogy Rohácot bárki is megbízta volna Fenyő meggyilkolásával. Ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy Radnai azt állítja: Portik megbízásából ölt Rohác. Szerinte az olajozásból ekkor már jelentős vagyonra szert tett Portik így akart a kedvébe járni Gyárfás Tamásnak, aki köztudottan harcban állt Fenyővel. Fontos tudni azonban, hogy a Fenyő-ügy vádiratában nincs szó a felbujtóról, így sem Portik, sem Gyárfás nem érintett a büntetőperben. És akkor képbe került a „Terrorista Józsi” „Rohác beszél magyarul. Minek neki tolmács?” – fakadt ki egy rabruhában érkező tanú. Ő azt kérte, hogy a sajtó ne írja le a nevét, az arcát ne mutassák, sőt, a biztonság kedvéért csuklyában jelent meg a bíróságon. Zs. (nevezzük így) volt az az ember, aki ebből a társaságból először megismerkedett Roháccsal, még valamikor 1991 táján. Zs.-t ekkor körözték, ezért Felvidékre ment, onnan az ismertség. Zs.-nek ekkor „Terrorista Józsi” gúnynéven mutatták be Rohácot. Zs. „hozta be” "Szlovákiából" „Terrorista Józsit”, és hozta össze az energolosokkal, az egyik telephelyet állítása szerint a szlovák férfival és az ő szlovák társaival védték. Csakhogy később Portikék már kihagyták a buliból Zs.-t, és közvetlenül Rohácnak fizettek a munkájáért, ami miatt a két férfi között megromlott a kapcsolat. Olyannyira, hogy Zs.-t 1999-ben fejbe lőtték Léván, a támadást szerinte Rohác vagy valamelyik embere követte el. „Magát nem zavarná, ha fejbe lőtték volna?” – kérdezte Zs. a bírótól, amikor az arról faggatta, elfogult-e Roháccsal szemben. Zs. egy hidegvérű bérgyilkos képét rajzolta fel. Szerinte Rohác megismerkedésükkor még egy csöves volt, de később rengeteg pénze lett a bérgyilkosságokból. Rohác lévai lakásában Zs. egy vitrinben baseballsapkákat is látott, szerinte ez volt Rohác trófeagyűjteménye. A „Fogorvos” és a „Fogász” gúnynév azért ragadt rá, mert egy fogorvostáskában tartotta a fegyvereit, Zs. azt állította, hogy mindezt a saját szemével látta. Szemtanúja volt annak is, amikor Rohác fegyvert vásárolt egy Iván nevű férfitól, de azt is látta, amikor robbanóanyagot vett. Arról is beszélt, hogy Zs. egyértelmű utalást tett neki arra, hogy az Aranykéz utcai robbantást is ő hajtotta végre. Ugyanakkor Zs. nem tud semmit a Fenyő-ügyről, így arról sem, hogy Rohácnak bármi köze is lenne ahhoz. Arról viszont beszélt, hogy Portik jóban volt Roháccsal. Miután Zs. elmondta a bíróságon, amit tud, összeszólalkozott a szlovák vádlottal: „Tönkretettetek a faszszopó öcséddel együtt!” – fakadt ki, és Rohác öccsére nézett, aki a hallgatóság soraiban ült. Radnai vs. Drobilich Tanúként Radnai László is megjelent a tárgyaláson, de a rendőrségnek tavaly tett vallomásánál többet nem mondott, lényegében azt ismételgette. Ennek lényege, hogy Drobilichtől tudja, hogy Rohác lőtte le Fenyőt, de még 1999-ben egy másik illusztris társaságban is kikotyogták neki, hogy az energolosok végrehajtója a „Fogász”. Személyesen azonban soha nem találkozott Roháccsal, így mindent, amit tud, egykori olajos barátaitól tudja. Drobilich Gábor nem állta meg, hogy mindezt szó nélkül hagyja. Bár így nem mondta ki, de egyértelműen utalt rá, hogy Radnai csak azért színesítette ki a kettejük között történt beszélgetést, mert ki akart kerülni a fegyházból, miután a kecskeméti maffiaperben 12 évre ítélték. „Örülök, hogy kijöttél a börtönből (...), de nagyon bánt, hogy ezzel te visszaéltél” – mondta Radnai szemébe Drobilich, aki jelezte, ennek ellenére jóban van egykori barátjával. (Index nyomán)
Forrás: https://kuruc.info/r/2/118184/


TÖBB SZÁZ TERRORISTA VÁRJA EURÓPÁBAN A GYILKOS PARANCSOT AZ ISZLÁM ÁLLAMTÓL

THE NEW YORK TIMES
Magyar Idők Online
Egy az Iszlám Államáltal terroristává kiképzett harcos nyilatkozott a The New York Times című lapnak arról, milyen tervei vannak az Európából Szíriába érkezettekkel a terrorszervezetnek, miként épül fel az ISIS, és milyen kiképzést kapnak a potenciális dzsihadisták.
Harry Sarfo Németországból indult el Szíriába, hogy ott az Iszlám Államhoz csatlakozva harcoljon, írja cikkében a The New York Times.
A Brémából kezdődő négynapos utat követően azonban arra kérte őt az Iszlám Állam maszkos ügynöke, hogy a kiképzést követően utazzon vissza Európába, és ott kövessen el terrorakciókat.
Sarfo szerint több száz terroristát már sikeresen Európába csempészett az Iszlám Állam, többek között Ausztria, Németország, Spanyolország területére, de vannak Libanonban, Tunéziában, Bangladesben, Indonéziában és Malajziában is. Elmondása szerint ezek az ügynökök csak a parancsra várnak, hogy európai, vagy helyi embereket támadjanak.
Egy az IÁ dzsihadistáival való beszélgetés során megkérdezte, hogy Franciaországba is kell-e ember, de ők felnevettek, „Franciaország nem probléma a számunkra” – válaszolták még a 2015-ös párizsi merényletek előtt fél évvel.

TERRORISTÁKAT KERESTEK

Németországba viszont kimondottan kerestek embereket, így került a képbe Sarfo és egy barátja. Németországon kívül Nagy-Britannia volt az az ország, ahová nagyon szerettek volna még terrorista kapcsolatokat keresni.


Sarfo az Iszlám Állam zászlaját viszi a terrorszervezet által közzétett propagandavideóban
Forrás: INDEPENDENT
Sarfo az Iszlám Állam zászlaját viszi a terrorszervezet által közzétett propagandavideóban
Az Iszlám Állam speciális rendőrsége, az EMNI foglalkozik az újoncok kiképzésével, akiket aztán megpróbálnak visszaküldeni Európába. A fedősztori szerint dél-törökországi tengerparti üdülésen vesz részt a későbbi terrorista, akinek még a szállását, és a repülőjegyét is kifizetik, hogy hiteles legyen a mese.
A Németországban börtönben, magánzárkában ülő Sarfo korábban egy radikális tanokat hirdető mecsetbe járt Brémában és egy komolyabb áruházi rablás miatt ismert volt a rendőrség előtt is.
Bár az Iszlám Állam kézlevágással is bünteti a lopást, a beszervezett terroristák esetében örülnek annak, ha bűnöző akar csatlakozni hozzájuk, főleg, ha van kiterjedt alvilági kapcsolatrendszere, ez az okiratok hamisításnál és a fegyverek beszerzésénél is segítséget jelent a számukra.

A KIKÉPZÉS

Harry Sarfo részletesen beszélt a kiképzésről, melynek első lépcsőjeként részletesen kikérdezik és megvizsgálják őket, milyen egészségi, fizikai állapotban vannak. Ezután egy sivatagi barlangban, jelentős étel- és italmegvonás közepette kell fizikai erőpróbákat teljesíteniük, fegyverhasználatot tanulnak. Akik nem bírják a tempót, azokat komoly büntetéseknek teszik ki, amelyek már a kínzás kategóriájába esnek.
Az Európába visszaküldött terroristákkal közvetlen kapcsolatot tart a korábban említett EMNI, ahonnan akármikor beindíthatják a tőlük sok száz kilométerre lévő helyszínen a támadást.
Elsősorban azokat részesítik előnyben, akik nemrégiben lettek muszlimok, vagy mostanában „radikalizálódtak”, ők még ismeretlenek a nyugati titkosszolgálatok előtt.

VISSZASZÖKÖTT A NÉMET BÖRTÖNBE

Sarfo szerepel az IÁ egyik propagandavideójában is, amelyen egy tömeges kivégzést látható, ez azonban nem nyerte el a tetszését, túlságosan mesterkélt volt számára. Ezenkívül a próbákat nem bírókkal szembeni kegyetlenkedés sem tetszett a visszakozó terroristának, aki visszaszökött Törökországba, majd Németországban tartóztatták le a brémai repülőtéren, azóta hároméves börtönbüntetését tölti.
A lap kommentárjában hozzáteszi, nagyon könnyen lehet, hogy hiteles a beszámoló, amit európai titkosszolgálati jelentések is alátámasztanak szerintük.
Mentés


A maffia nem engedi, hogy a terroristák ártsanak New Yorknak

Jobban teszik a dzsihádisták, ha a lábukat sem teszik be New Yorkba, mert a város maffia területe” – jelentette ki a New Yorkban működő, szicíliai maffiához szoros szálakkal kötődő Giovanni Gambino, az NBC News-nak adott interjúban – írja a 24.hu.

A maffia nem engedi, hogy a terroristák ártsanak New Yorknak
Fotó: prnewswire.com
A férfi, aki a hírhedt Gambino család egyik kulcsfigurájának fia, beszélt arról, hogy milyen szerepet játszott a szindikátus New York történelmében, és arról is, hogy miért van nagy szerepe a szervezetnek a város védelmében.
A maffiának nagyon rossz híre van, ennek jó részére azonban nem szolgált rá. Mindennek a világon, van jó, rossz, és kifejezetten ronda oldala is: a globális terrorizmus előretörésével a maffia most esélyt kapott arra, hogy megmutassa a jó oldalát is” – kezdte mondandóját férfi.
Azt mondta, az iszlamisták tartanak a maffiától, ezért nem vert az ISIS gyökeret Szicíliában, ezért nem alakultak terroristasejtek a dél-olasz szigeten. Úgy gondolja ugyanez igaz New Yorkra is. Gambino szerint az FBI, és a belbiztonsági erők mozgástere korlátozott, ezért gyakran későn lépnek, és nem látják át kellőképpen a történéseket.
A maffiának és a szövetségeseinek ezzel szemben nem kell válogatniuk az eszközökben, ráadásul megbízható alvilági hálózattal rendelkeznek, ezért ahol a maffia erős, az iszlamistáknak nincs esélyük berendezkedni.  „A világ ma veszélyes hely, de azok a New York-iak, akik olyan környékeken élnek, amiknek erős szicíliai kapcsolatai vannak, biztonságban érezhetik magukat” – mondta Gambino.
A családtagjaink, és barátink biztosak lehetnek benne, hogy a maffia megvédi őket a terroristáktól, különösen attól a pszichopatákból álló szervezettől, amelyik Iszlám Államnak hívja magát” – jelentette ki.


TERRORISTÁK BÚJNAK MEG A MIGRÁNSOK KÖZÖTT - FOLYAMATOS NYOMÁS ALATT VAGYUNK



Besenyő János, a Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhelyének igazgatója szerint a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet többször is kijelentette, hogy a migránsok között küldi embereit Európába és Amerikába. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a bevándorlók "akár erőszakos módon" is készek Nyugat-Európába jutni.
Besenyő János szerint bebizonyosodott, hogy terrorista cselekményekben olyan emberek is részt vettek, akik a balkáni migránsútvonalon érkeztek Európába.
Arról, hogy a nizzai merénylőről kiderült, gyorsan radikalizálódott, a szakértő azt monda: a terrorszervezet is felfedezte, hogy vannak olyan pitiáner bűnözők, akik bár nem vallásosak, képesek gyorsan radikalizálódni.
Ők nem félnek az államtól, és ha kapnak egy célt, annak érdekében hatékonyan alkalmazzák alvilági kapcsolataikat, tapasztalataikat is - fejtette ki.

BAKONDI: FOLYAMATOS NYOMÁS ALATT A MAGYAR-SZERB HATÁR

Bakondi György elmondta: az első negyedévben mintegy 4500-an, a második negyedévben 10 500-an kísérleteztek a magyar határon, vagyis a tendencia növekszik. Ha ez a nyomás fokozódik, bonyolult helyzetet eredményezhet az egész Balkánon és az egész Európai Unióban.
Ezen felül - mint hozzátette - több mint 130 ezren vannak Olaszországban, akik a tengeren érkeztek Líbiából.
Mindez azt jelenti, hogy folyamatosan nyomás alatt tartják Európát.
Bakondi György szerint Európa-szerte egyre többen vélik úgy, hogy ilyen mértékű tömeges migrációt Európa nem képes kezelni, s a nemzeti kormányoknak és Brüsszelnek határozott lépéseket kell tenniük a védelem érdekében.
A belbiztonsági főtanácsadó szólt arról is: nagy veszélyt jelent az európai közbiztonságra nézve, hogy a migránsok egyre több erőszakos cselekményt követnek el: a magyarországi táborokban is több atrocitás történt, s a németországi vonaton támadóról is kiderült, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez kötődött.
Mindennek fényében Bakondi György reményét fejezte ki, hogy az Európai Unióban sikerül egy olyan biztonsági rendszert kialakítani, amely lehetőséget ad a valódi menekülteknek a politikai menedék jog elérésére, viszont hatékonyan képes távol tartani a terrorizmust, és mindazokat, akik gazdasági célból akarnak bejutni az unióba.


AZ FBI TEHET VÉGZETESEN KERESZTBE HILLARY CLINTONNAK?

Egy héttel az amerikai elnökválasztás előtt egy 11 éve lezárt ügy jelentését tette közzé az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda, az FBI. A lépés komoly károkat okozhat Hillary Clintonnak a Donald Trumppal szembeni kampányban.
A nyomozóiroda látszólag egy közérdekű adatigénylés után tett elérhetővé hétfőn egy 129 oldalas jelentést, melyben még Hillary Clinton férje, Bill Clinton egyik utolsó elnöki intézkedését vizsgálták. Az elnök ugyanis 2001-ben kegyelmet adott Marc Rich bankárnak, akit adócsalás miatt ítéltek el, és csaknem két évtizede bujkált az amerikai igazságszolgáltatás elől.
Az FBI 2002 és 2005 között nyomozott az ügyben, amiért a gyanú szerint Clinton azért adott Richnek kegyelmet, mert az korábban nagy összegekkel támogatta a demokratákhoz köthető, Clinton-közeli szervezeteket.
A jelentésben szerepel, hogy Rich volt felesége, Denise Eisenberg Rich fontos donorszerepet töltött be a Demokrata Párt mellett, köszönhetően az ide köthető alapítványok jelentős anyagi segítésének.
Az ügy végül vádemelés nélkül szűnt meg 2005-ben, a milliárdos pedig Svájcba költözött, ahol 2013-ban elhunyt.
Az FBI mostani lépését a demokraták politikai indíttatásúnak tartják, hiszen a kampányban nem jön jól Hillary Clintonnak egy korrupciós ügy, főleg úgy, hogy már 11 évvel ezelőtt lezárták az aktát.

A Clinton-házaspár 1994-ben. Hillary Clinton ekkor még mindössze first lady


Érdekesség, hogy az ügyben egykoron ügyészként dolgozó James Comey nem más, mint az FBI mostani igazgatója. Ebből kiindulva könnyen elképzelhető, hogy a nyomozóiroda feje szándékosan a kampányban húzta ki az általa igencsak jól ismert anyagot a 11 éve bezárt fiókból, ezzel hátráltatva Hillary Clinton kampányát.
Az FBI ezen felül múlt héten jelezte, hogy újraindítja a nyomozást a demokrata elnökjelölt email-botránya kapcsán is, miután Clinton bizalmasának, Huma Abedin férjének számítógépén olyan leveleket találtak, melyek között akár államtitkokat tartalmazó, vagy titkosított küldemények is lehettek.
Hillary Clinton azonban megjegyezte: "biztos vagyok abban, hogy önök közül sokan megkérdezik, miről is szól ez az egész új email-ügy, és vajon miért döntött úgy az FBI, hogy beszáll a választásba, anélkül, hogy bizonyítéka lenne bármiféle elítélendő cselekedetre".




TRUMP ISMÉT AZ ÉLRE TÖR, NEM IS AKÁRHOGYAN

A Los Angeles Times friss felmérése szerint a republikánus elnökjelölt komoly előnyre tett szert demokrata riválisával szemben.

Hillary Clinton jelenleg 42,4 százalékon áll az országos népszerűségi versenyben, 5,4 százalékponttal lemaradva Donald Trump mögött, aki 47,8 százalékkal átvette a vezetést.


A múlt héthez képest ez kiemelkedő előretörésnek számít, míg Hillary 3 pontos zuhanása váratlanul érte a politikai szakértőket.
Ennek ellenére a választók túlnyomó többsége, 54,2 százaléka úgy gondolja: a demokrata jelölt lesz az Egyesült Államok új elnöke. Trumpot csupán 41,3 százalék tartja esélyesnek.


Szavazási hajlandóság tekintetében Trump támogatói aktívabbak a demokratáknál: 85,7 százalékuk menne el voksolni, míg Clinton támogatóinál ez az arány 84,2 százalék.
Forrás: L. A. Tim


Hillary Clinton azért nyer majd mert a betegsége miatt más lehet majd elnök !!! De az is lehet , hogy meggyilkolják , hogy más elnököljön !



FEGYVEREKET ÉS BOMBÁKAT REJTHETTEK EL A TERRORISTÁK BELGIUMBAN

Lőfegyvereket és pokolgépeket rejtettek el valahol Belgiumban a tavaly novemberi párizsi és az idei márciusi brüsszeli merényleteket végrehajtó dzsihadisták - közölte Mohamed Abrini, a belga főváros repülőterén elkövetett robbantásokért felelős terrorkommandó egyik tagja.
A sajtóban a "kalapos férfiként" ismertté vált Abrini egy rendőrségi kihallgatás során arról számolt be, hogy ő és társai elhagyták a brüsszeli Jette negyedben található búvóhelyüket, miután egy ismerősük márciusban arra figyelmeztette őket, hogy a rendőrség a nyomukban jár - jelentette a VRT flamand közszolgálati televízió.
A férfi azt vallotta, hogy a lakásban rejtegetett fegyvereket egy garázsba szállították át néhány nappal a brüsszeli robbantások előtt, azt azonban nem tudta megmondani, hogy hol van ez a rejtekhely.
"Khalid el-Bakraoui (az egyik brüsszeli robbantó) szállította át a fegyvereket. Tudom, hogy egy garázsba vitte őket, azt azonban nem, hogy hol van ez a garázs. (...)  Három vagy négy Kalasnyikov típusú gépkarabélyról, egy kézifegyverről és robbanóeszközökről van szó" - mondta Abrini.
A belga hatóságok több mint 150 garázst kutattak át júniusban Brüsszelben, de nem jutottak semmilyen eredményre. Paul Van Tigchelt, a terrorista fenyegetéseket elemző belga testület (OCAM) vezetője szerint "nem zárható ki", hogy fegyverek vannak elrejtve az országban.
Ezek a fegyverek és bombák a gládió fegyverei, és bombái !!! A raktárak más országokban is fel vannak töltve , a kérdés , hogy mennyit engednek át nekik a kis balekoknak !!!
Kis vagy nagy háború árán varnak a nyakunkba valami megszorítást a zsidó cionista szabadkőműves , és bankárkaszt megmondó emberei !!!!
Hitler leányával a Rothschild álmot kellet volna megvalósítani az Európai Egyesült Államokat , hogy utána az USA , és EU egyesüljön , és létre jöjjön a világállam a zsidó világbirodalom goj kamatrabszolgákkból , kiket megtizedelve be chipelve engednék csak dolgozni , és ez a halál chip rádió jelre ciánnal végezne a gojok egyes csoportjaival , mert túl sokan vagyunk at emberiség 90 % - a fölöslegesnek van itélve itt a földön , csak elvesszük az erőforásokat ezektől az uraktól , meg kell szabadulni tőlünk !!! Ez lesz az igazi holokamu !!!!! a fasiszta zsidó világbirodala így épülne fel , és aki azt hinné , hogy ő védet személy az nagyott tévedne , mert itt jönne a Sztalini efektus túl sokat tudtok likvidálni kell őket !!!!! Hogy nem így lesz , ha teszel róla akkor másként lesz . Miért akarják a fehér fajú Európát kevert fajúvá változtatni ?????
Miért kell nekünk a zsidó gyilkosainkat eltürni , hogy nap mint nap öljék a gojokat !!! Gondolj bele : így kell ennek lenni ????? Tedd a közbeszéd fő tárgyává , hogy vissza riadjanak a végrehajtástól , és ha nem , akkor cselekedj öld őket, hogy még ne is álmodjanak ilyenről !!!
Zárjátok ti a koncentrációs táboroknak álcázott stadionokba őket , és kiválogatás után , mehetnek ők az égető művekbe !!!! , vagy te akarsz oda kerülni, mit gondolsz miért kellet mindennek a terhére stadionokat építeni, szarni az egészségügyre , az oktatásra , és minden más fontos kérdésre , csak a koncentrációs tábor volt az elfogadható indok , hisz bármikor indulhat a világállami fuzió , és emberek millióit kell eltüntetni lehetőleg feltünés nélkül !! ,Kukás kocsi szállítással -xxx -az nem feltűnő jelenség , de viszi hordja a halottakat , így halottak napja alkalmából ezért is gyujtsatok egy – egy gyertyát , hogy ne így legyen !!!


A NÉPSZAVA „LELEPLEZTE”, HOGY GYÖNGYÖSI MÁRTON EGY ÚJSÁGÍRÓVAL KÁVÉZOTT


A kedves kurva anyukájával lett volna találkája , de nem érkezett meg , így egy újságíróval elegyedett kötetlen beszélgetésbe , de mivel a zsidó médiának valamit produklni kellett így jött létre ez az áll hir !!!
A Népszava szerdán megjelentetett egy fotót, amelyen Gyöngyösi Márton a Hídfő újságírójával beszélget. A lap emellett hosszú összeállítást közölt Gyöngyösi lehet a baljós kapocs” címmel. A cikk abból indul ki, hogy a jobbikos képviselő az elmúlt hetekben többször szólalt meg a nemzetbiztonsági kockázatot jelentő, kormánykörökkel üzletelő szaúdi milliárdos, Ghaith Pharaon személye kapcsán. Ezután konspirációs teóriákat sejtet arról, hogy a Jobbik hogyan kapcsolódhat a rendőrgyilkos Győrkös István nevével fémjelezett Magyar Nemzeti Arcvonalhoz, amelynek a Hídfő internetes portál nyomán orosz titkosszolgálati kapcsolatai lehetnek. Gyöngyösi Márton az Alfahírnek reagált a Népszavában megjelent kép és állítások kapcsán.
A Jobbik országgyűlési képviselője lapunk megkeresésére válaszolva elmondta: év elején, kétszer másfél óra erejéig találkozott a Hídfő egyik újságírójával egy nyilvános, zsúfolt budapesti kávéházban. Kizárólag külpolitikai témákban beszélgettek: Szíriáról, Ukrajnáról, Oroszországról, Kínáról és az Egyesült Államokról. Gyöngyösi szokványosnak nevezte, hogy újságírók keresik, mint külpolitikával foglalkozó politikust, akivel aztán külpolitikáról beszélgetnek. A Jobbikos képviselő nem tudott semmit sem a Népszava által Sz. Gábornak nevezett férfiról. A Hídfő újságírójaként kért találkozót, az pedig csak a beszélgetés során derült ki, hogy a férfinak katonai múltja van, de arról nem esett szó, hogy bármilyen formában köze lenne a Magyar Nemzeti Arcvonalhoz. A képviselő szerint kérdéseket vet fel, hogy ki és miért készített róluk fotót, illetve az hogyan jutott a Népszava birtokába. Gyöngyösi úgy véli, az ellene indított lejáratáshoz köze lehet annak, hogy a kormány számára kényelmetlen Pharaon-ügyben többször felszólalt a parlamentben, illetve sajtótájékoztatót tartott.
Gyöngyösi Márton a Facebook oldalán is reagált a Népszava cikkére, bejegyzésében azt írja:
meggyőződésem szerint ennek a cikknek nem a Népszava az értelmi szerzője és a képet sem a lap lesifotósa készítette, de még csak nem is egy egyszeri magyar állampolgár. A Népszava csak egy eszköz azok kezében, akiknek manipulációjára egyre kevésbé fogékonyabbak a magyar emberek, különösen, ha az az egyre silányabb szellemi színvonalat (ha esetükben a szellemi színvonal még említhető fogalom) képviselő Ripost, 888.hu, TV2, vagy akár a teljes Fidesz-uralom alá hajtott közszolgálati média csatornáin jelenik meg.”




Gyöngyösi Márton
1 órája · 
A Népszava tegnap délután megjelent cikke szerint személyesen én volnék a kapcsolattartó a Jobbik és egy szélsőjobboldali csoport között, a Pharaon-ügy napirenden tartásával pedig csak a figyelmet szeretném elterelni. A Népszava állítása szerint már az életutam is gyanús, hiszen gyerekkoromat a Közel- és Távol-Keleten töltöttem, külpolitikai munkásságomnak pedig hangsúlyos eleme Izrael kritikája.
Mindezt arra alapozzák, hogy körülbelül egy évvel ezelőtt egy közkedvelt budapesti kávézóban találkoztam a Hídfő internetes hírportál újságírójával, éppen ugyanúgy, ahogy igyekszem minden engem megkereső újságíróval találkozni. Aki ismer, jól tudja, hogy hiszek az átlátható és nyitott politikában, éppen ezért sosem zárkózom el semmilyen sajtómegkereséstől, jöjjön az jobbról, balról, liberális, vagy konzervatív oldalról, esetleg keletről, vagy nyugatról. Nem volt ez másképp a Hídfő tudósítójával sem, akivel egyébként kizárólag külpolitikai, szakmai kérdésekről beszélgettem.
Ezzel együtt érdekes, hogy az engem lejáratni próbáló cikk éppen azután jelent meg, hogy az elmúlt egy hétben sajtótájékoztatók és különböző parlamenti műfajok (interpelláció, napirend előtti felszólalás) formájában a Belügyminisztérium felelősségét firtattam a Pharaon-ügyben. Azét a Belügyminisztériumét, amely annak ellenére nem foglalkozik a Magyarországon kormányzati közreműködéssel nagy értékű műemlékeket megvásárló Ghaith Pharaon szaúdi milliárdos ügyével, hogy az FBI adatai alapján az „üzletembert” beazonosították és megállapították, hogy azonos az amerikai hatóságok által terrorizmus finanszírozásának gyanújával körözött Ghaith Pharaonnal.
Érdekes az is, hogy a Népszavában szereplő egy éves fotó köré éppen az után kellett lejárató cikket köríteni, hogy a Jobbik az Orbán-kormány prominenseinek százmilliárdokat meghaladó hasznot hajtó, súlyos korrupciós ügyeket és nemzetbiztonsági kockázatot is felvető letelepedési államkötvény-biznisz megszüntetését sürgette a november 8-án esedékes alkotmánymódosítás előtt.
Az nem újdonság számomra, hogy pártom és én magam sem vagyok a tanácsköztársaság szellemiségét idéző napilap kedvence és szíves-örömest rúgnak bele személyembe, vagy teremtik meg a Jobbik és szélsőjobboldali paramilitáris csapatok közti kapcsolat mítoszát. (Vajon kinek lehet az érdeke, hogy ezzel terelje el a figyelmet a szörnyű bőnyi tragédia során elkövetett súlyos rendőrségi hibáról...?)
Csakhogy meggyőződésem szerint ennek a cikknek nem a Népszava az értelmi szerzője és a képet sem a lap lesifotósa készítette, de még csak nem is egy egyszeri magyar állampolgár. A Népszava csak egy eszköz azok kezében, akiknek manipulációjára egyre kevésbé fogékonyabbak a magyar emberek, különösen, ha az az egyre silányabb szellemi színvonalat (ha esetükben a szellemi színvonal még említhető fogalom) képviselő Ripost, 888.hu, TV2, vagy akár a teljes Fidesz-uralom alá hajtott közszolgálati média csatornáin jelenik meg.
A Népszavában megjelent rágalmak az orwelli világot idéző machináció legfrissebb, titkosszolgálatokat és médiát is bevonó összjátéka. Veszélyes útra tévedt ezzel az orbáni politika...
A Népszava Online-on tegnap este publikált cikk: http://nepszava.hu/…/1110651-gyongyosi-lehet-a-baljos-kapocs






A BŰNÖZŐ PHARAONNAL ÜZLETELNEK A MINISZTEREK - A KORMÁNY SZERINT LEHET, HOGY EZ NEM IS AZ AZ EMBER




Gyöngyösi Márton az Országgyűlésben vetette a kormány szemére a nemzetközi körözés alatt álló Pharaon kétes ügyeit, az államtitkár szerint viszont a Jobbik a veszélyes.
Miközben az elmúlt egy év a kvótaellenes kampányról és a hazánk védelmét szolgáló helyes törekvéséről szólt, ezekkel párhuzamosan egyre gyakrabban bukkannak fel hírek kétes hátterű üzletemberekről, akik kiterjedt üzleti tevékenységet folytatnak Magyarországon kormányközeli emberek vagy kormánytagok segítségével - mutatott rá az országgyűlés szerdai ülésén Gyöngyösi Márton, a Jobbik képviselője.

A politikus napirend előtti felszólalásában emlékeztetett: az FBI már két évtizede körözte, az Interpolnál pedig jelenleg is körözés alatt áll az a Ghaith Pharaon, akit korábban a francia országgyűlés terrorizmus finanszírozásával hozott összefüggésbe, a nemzetközi sajtó pedig az egyik legkeresettebb fehérgalléros bűnözőként tartja számon.

Pharaon a kormány segítségével folytat üzleti tevékenységet Magyarországon, műemlékeket vásárol fel. Övé a  seregélyesi és a hőgyészi kastély, az Orbán tőszomszédságában található Kútvölgyi-villa, valamint a Postabank-székház, melyet Tiborcz Istvánhoz köthető cégtől vásárolt meg.

Gyöngyösi szerint világosan látszik, hogy a kormány több tagja hálózatszerű szövetségbe tömörülve segíti Pharaon üzleteit. A képviselő elmondta: 11 miniszteri tárca van Magyarországon, ebből
5 miniszter közvetlenül vagy közvetve érintett az üzletember tevékenységének segítésében.

- Rogán Antal a letelepedési kötvények rendszerének bevezetésével,
- Szijjártó Péter külügyminiszter, mivel a Magyar Nemzeti Kereskedőháznak közös cége van egy Pharaon-céggel,
- Varga Mihály, akinek költségvetési javaslata szerint 31 milliárd forintig leírhatók a társasági adóból a műemlékekre fordított költségek,
- Lázár János, az Információs Hivatal vezetője, aki azt állította, nem is hallott az üzletemberről,
- valamint Pintér Sándor belügyminiszter, mivel a hatóságok az információk birtokában sem teljesítették a nemzetközi szerződésekben foglalt kötelezettségeiket, és nem tartóztatták le, de nem is keresték Pharaont.

Gyöngyösi felvetéseire a kormány részéről Dömötör Csaba államtitkár válaszolt, aki szerint a Jobbik jelent valódi nemzetbiztonsági kockázatot Magyarország számára, többek közt azért, mert a rendőrgyilkos Győrkös István kapcsolatban állt a Betyársereggel. Megjegyezte: a Pharaon gyakori név, lehet, hogy nem is róla van szó, de egyébként is fura, hogy nem mindig körözik az üzletembert, aki szabadon jár-kel a világban. Dömötör elárulta azt is, hogy a magyar hatóságok szerint Pharaon nincs Magyarországon és életvitelszerűen nem is tartózkodik hazánkban.

Gh











A Népszava szerdai cikkében azt írta, hogy a Gyöngyösivel egy képen látható Sz. Gábor, egy nyíltan oroszbarát szélsőjobbos fiókszervezetek képviselője”. A Népszava azt is tudni véli, hogy Sz. Gábor nemzetiszocialista-hungarista-antiszemita, fegyveres kiképzéseket is tartó új mozgalmak egyik fontos személyisége”. A lap ebből a képből és találkozóból vezeti le, hogy a Jobbik hogyan "kapcsolódhat" a rendőrgyilkos Győrköshöz köthető Magyar Nemzeti Arcvonalhoz. A Népszavának semmilyen bizonyíték nem áll a rendelkezésére, csak a kép alapján sejteti a vélt összefüggéseket, illetve hosszan számol be a Győrkös-féle csoport hátteréről. A lap azt is írja, hogy Győrkösék vélhetően az orosz titkosszolgálat által mozgatott paramilitáris szervezetté váltak”, ennek pedig legnyilvánvalóbb jele” az általuk létrehozott Hídfő elnevezésű hírportál, amely egy oroszországi URL-címre (hidfo.ru) költözött.
A Nyugat- és EU-ellenes oldal teljesen leplezetlen orosz propagandát folytat, miközben szimpatizál az európai szélsőjobboldallal és a szélsőbaloldallal egyaránt” - állítja a lap. Ugyanakkor elismeri, hogy a Hídfő sosem foglalkozott kiemelten a Jobbik ügyeivel.
A Népszava meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt is írja: a Hídfő jelenleg közvetve vagy közvetlenül, de az orosz titkosszolgálat irányítása alatt áll”.
A lap homályosan fogalmaz, és csak spekulál a Jobbik kapcsolatairól, a felsorolt összefüggések esetében a közönséges konspiráció” lehetőségét is felveti. A Népszava cikkének célja azonban egyértelműen az, hogy vélt összefonódásokat sugalljon a Jobbik és a Magyar Nemzeti Arcvonalhoz köthető szélsőséges csoportok között. A Jobbik mellé veszik még a Betyársereget, a Farkasokat, illetve a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat, de esetükben is megjegyzi a lap, hogy nem tartoznak a Magyar Nemzeti Arcvonallal egy sorba. A szervezet korábban többször is támadta és kritizálta a Jobbikot, amelyet a zsidó pártokrácia” képződményének nevezett, ellenben legalább egy közös akció erejéig bizonyítottan kapcsolatban álltak a Thürmer Gyula vezette, kommunista elveket valló Munkáspárttal.




KÖZKEGYELEMRE IRÁNYULÓ TÖRVÉNYJAVASLAT JÖHET A BUDAHÁZY-ÜGYBEN

Nem ment át, de nem is utasították el a Budaházy-ügy kapcsán benyújtott jobbikos határozati javaslatot az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának szerdai ülésén. A Jobbik egy új törvényjavaslat benyújtását ígéri. Délelőtt Budaházy és társai előzetesbe helyezése és az ügyükben meghozott elsőfokú ítélet ellen demonstráltak a parlament mellett.
Toroczkai László, a Jobbik alelnöke egy hónappal ezelőtt, szeptember 3-án a Legfőbb Ügyészség épülete elé szervezett tüntetésen jelentette be, hogy kezdeményezni fogják Budaházy Györgyre és a társaira kirótt összesen 125 év fegyházbüntetés kapcsán a közkegyelmet, illetve a politikai foglyok rehabilitálását. Toroczkai egy újabb tüntetést is kilátásba helyezett a Jobbikos beadvány parlamenti tárgyalásának a napjára.

NEM VAGYUNK TERRORISTÁK! TÜNTETÉS BUDAHÁZY GYÖRGY MELLETT



Szombaton, délelőtt a Legfőbb Ügyészség épülete elé szervezett tüntetést Toroczkai László, a Jobbik alelnöke, a Budaházy Györgyre kirótt 13 éves fegyházbüntetés ellen tiltakozva
A felhívás szerint várnak mindenkit, akinek elege van a kettős mércéből, aki unja, hogy a valódi bűnözők és gyilkosok röhögnek az igazságszolgáltatáson, miközben hazájukért aggódó diplomás családapákat, szoknyás, kedves arcú fiatalasszonyokat ítéltek tegnap évtizedes fegyházbüntetésekre.

A program

A demonstráción 11:30-tól felszólal a főszervező Toroczkai mellett, Hegedűs Lóránt református lelkész, Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő, Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetsége elnöke, illetőleg Sziva Balázs, a Romantikus Erőszak frontembere.



Az eseményről folyamatosan beszámol portálunk.
Élőben a rendezvényről:





13:47
Toroczkai szerint a következő tüntetésen tömegeknek kell ott lennie
Itt az idő, hogy mi mutassunk példát, s közösen kiálljunk, s ne azt számolgassuk, hogy kiért mit tett, vagy mit nem tett Budaházy – jelentette ki Toroczkai László.
Képgalériánkat ITT nézheti meg.
A politikus megismételte: a Jobbik elnökségét arra kérte, hogy kezdeményezzék Budaházyék felé a közkegyelmet, rehabilitálják a politikai foglyokat. A nemzeti néppárt vezetői kiálltak a kezdeményezés mellett.
Ehhez hozzátette, hogy a következő tüntetést arra az időpontra szervezi, amikor a Jobbik benyújtja a parlament elé az amnesztia-beadványát, de
ott sokan kell lenni, meg kell mutatni a politikusoknak, hogy nem hülyíthetnek minket tovább!”
A Fidesz számára világossá kell tenni ezt – folytatta -, ha kevés demonstráló lesz a Kossuth téren, a kormánypárt lesöpri a Jobbik beadványát az asztalról!
Toroczkai szerint a Budaházy-ítélet az elsikkasztott rendszerváltásról szól, amelynek tevékeny részese a Fidesz is.
A következő cél nem lehet más, mint a valódi rendszerváltás, a valódi igazságszolgáltatás, és a valódi nemzeti kormány”
- jelentette ki.
Toroczkai beszéde után a Himnusz és a székely himnusz közös eléneklése következett.
Budaházy Edda
Szabadságot Budaházynak!, Szabadságot a politikai foglyoknak!”
felszólítással zárta a rendezvényt.


13:29
Toroczkai: még nem volt valódi nemzeti kormány az országnak! 
"Ti vagytok a nemzet lelkiismerete, előőrsei, legjobbjai"
– így köszöntötte Toroczkai a tüntetőket.
Mint mondta, könnyű olyan tüntetést szervezni, „ami gyomorból jön”, amikor a politikusok olyan témákat hoznak fel, amik az egzisztenciát érintik, de sokkal nehezebb olyan ügyekért kiállni, ami szívből jön, ami egy közösség ügyét szolgálja.
Szerinte méltatlan arról beszélni, hogy ki milyen a magánéletében, II. Rákóczi Ferencet sem ebből a szempontból ítélik meg, hanem a tettei alapján.
Toroczkai elmondta: amióta megszületett, nem volt még valódi nemzeti kormánya az országnak.
Felelevenítette: ö is rengeteget vitatkozott Budaházyval, de fel sem merült benne, hogy ne álljon ki mellette, és a politikai érdeket nézze, mert
van még becsület a földön!”
Miközben a Gyurcsány-kormány idején kívülről érkező állami terror félemlítette meg a lakosságot, ma megjelent a lokális terror, sokan azért nem jöttek el most sem, mert félnek – magyarázta Toroczkai.
Reménytelen a talpra állás, ha az egyik magyar ember nem áll ki a másik magyar emberért”
– összegezte.
Majd azt kéri Toroczkai, hogy álljunk ki egymásért!

13:03
Budaházy: nincs bizonyíték ellenünk 
Nem ismertük el azokat a cselekményeket, amivel vádoltak minket, ezt maga Budaházy György jelentette ki, miután élőben bekapcsolták őt a házi őrizetből.
Budaházy a bizonyítást hiányolta: nem volt ellenük bizonyíték. Egy-két vallomásból állt a vád, míg ők konkrét bizonyítékokkal álltak elő.
Emlékeztetett: a bíróság sem magyarázta el, mi alapján ítélkezett Budaházyék ellen.
Azt is kifogásolja, hogy a sajtóban ez nem jelenik meg rendesen, hiszen nincs egyáltalán bizonyítva, hogy a felhozott cselekményeket egyáltalán elkövették.
Igazságtalannak tartja az eljárást, főleg 2006-os rendőri vezetőkkel szembeni ítélet után, pedig ott valóban megfélemlítették az embereket, a lakosságot, és egyszerű turistákat is megtámadtak.
Beszéde után a tiltakozók tapsoltak és Budaházy nevét skandálták.

12:51
Sziva: Budaházynak csak egy bűne van 
Sem jogász sem politikus nem vagyok, de 15 éve jó barátja vagyok Budaházynak, aki példamutató becsületes ember – magyarázta Sziva Balázs.
Szerinte Budaházynak csak egy bűne van, hogy szembeszállt azzal a bűnözői csoporttal, amelyik hazánkat kifosztotta.

12:32
Patrubány: magyar hazafiak élete a tét! 
Patrubány:
Hiszem és tudom, hogy nem terroristák Budaházyék!”
Most a magyar hazafiak élete a tét, tette hozzá.
Ugyanakkor az eljárás tétje a magyar jogállam, állam is.
Patrubány szerint kiállni Budaházyért most annyi, mint kiállni a magyar nemzet mellett!

12:26
Állandó tüntetés! 
Budaházy Edda bejelentette, állandó tüntetésre hívják az embereket a Kossuth Lajos térre szeptember 12-től, hétfőtől délután 5-től 7-ig.

12:15
Gaudi: ez a mélypont 
Az új rendszer ügyészsége a szakmaiság mélypontjára süllyedt, nyilvánvalóan törvénytelen ítélet született, vissza kellett volna söpörni a vádat – nyilatkozta a nemzeti jogvédő.
Gaudi szerint a még jobbikos képviselőként (Zagyva György Gyulával és Vona Gáborral közösen jegyezték) benyújtott, de lesöpört, a politikai amnesztiáról szóló törvényt újra elő kell terjeszteni.

MINT ÍRTUK:

"a Jobbik elnökségi ülésen döntött arról, hogy a párt a 2006-os eseményeket elindító Kossuth téri demonstráció, illetve a tévészékház ostromának közelgő 10. évfordulóján határozati javaslatot terjeszt az Országgyűlés elé, amely a 2006 és 2010 közötti politikai ügyek miatt indult büntetőeljárások szereplőinek rehabilitálását fogja szolgálni".

12:09
Gaudi: ez a nemzet arculcsapása 
Nem gondoltam volna, hogy hat évvel a fülkeforradalom után itt kell lenni tüntetni ebben az utcában – értékelte a helyzetet Gaudi-Nagy Tamás. Hozzátette: ellene is több eljárás indult korábbi megmozdulások miatt.
Hangsúlyozta: azok kerüljenek börtönbe, akik hagyták eljutni ezt a koncepciós ügyet az ítéletig.
Gaudi leszögezte: „ez a nemzet arculcsapása, és egy kirakat per”. Szerinte az a magyar szabadság-teszt ügye, hogy 17 hazafi 125 évet kapott első fokon.
Döbbenetesen abszurdnak nevezte, hogy az illegitim Gyurcsány rendszer eljárását a fülkeforradalom folytatja tovább.

11:58
Hegedűs: el fog jönni a számonkérés ideje! 
Hegedűs Lóránt emlékeztetett az elmúlt napokban többen is összehasonlították aBudaházyék elleni ítéletet Gyurcsányék számonkérésének elszabotálásával.
A református lelkész felszólalásában arról is beszélt, hogy Budaházyék ellen nincs kézzel fogható bizonyíték és nincs érdemleges tanúvallomás sem.
S amíg őket elítélik, addig a valódi terroristák szabadon mászkálnak és uszítanak – utalt a 2006-os eseményekre Hegedűs.
Szent meggyőződésem, hogy ez az ítélet megágyaz a székely hazafiak elleni romániai koncepciós eljárásnak is”
- figyelmeztetett.
Közös erővel kell fellépni és olyan helyzetet teremteni, hogy még a másodfokú tárgyalás előtt megértse a hatalom, hogy „meddig is húzódzkodhat” - jelentette ki.
Hegedűs leszögezte: el fog jönni a számonkérés ideje.
Tudósítónk több árpádsávos lobogót, illetve székelyzászlót és jobbikos zászlót is látott. Illetve Novák Előd és a Betyársereg tagjai is részt vesznek a rendezvényen.



11:45

Budaházy Edda nyitotta meg a rendezvényt. 
Budaházy György testvére megköszönte a támogatást, és egy klasszikus idézettel szimbólizálta a helyzetet:
"egy mindenkiért, mindenki egyért".
Elmondta, hogy Budaházy vásárra vitte a bőrét, ilyen bátor emberekre van szükség, mint ő, mert kritikus idők várnak Európára.
"Ne hagyjuk el a hitünket, szükség lesz összefogásra!"
- hangsúlyozta Budaházy Edda.




Október 28-án került benyújtásra a Hegedűs Lorántné, Volner János, Z. Kárpát Dániel és Sneider Tamás által aláírt határozati javaslat, amely a 2006-2010 közötti, az állam által indokolatlan önkényt megvalósító fellépés idején elkövetett, politikai indíttatást is magukban hordozó cselekmények megítélésével kapcsolatos jogszabály-módosítások szükségességéről szól.
Hívok és várok tehát mindenkit 2016. november 2-án (szerdán) 9 órakor a Kossuth térre, az Országház elé, hogy támogató tüntetésünkkel igyekezzünk rábírni a képviselőket arra, hogy fogadják el a határozati javaslatot, és rendezze végre a kormány ezt az elfogadhatatlan helyzetet, ha már fülkeforradalmat és rendszerváltozást ígért Magyarországnak”
 - írta még aznap a Facebookon Toroczkai. Budaházyékat pont egy nappal korábban, az esti órákban szállították el a rendőrök a házőrizetből, és helyezték őket előzetes letartóztatásba.
Szerda délelőtt mintegy százan jelentek meg a parlament mellett, hogy szolidaritásukat fejezzék ki a bebörtönzött foglyok mellett. Morvai Krisztina EP-képviselő arra emlékeztetett, hogy az egyéni kegyelmezés jogát a köztársasági elnök gyakorolja, a többeket érintő úgynevezett közkegyelmet az Országgyűlés”.

NAPI AKTUÁLIS - Budaházy Edda: Hinnünk kell közös erőnkben!

Budaházy-ügy: az amnesztiát támogatja a Fidesz és a Jobbik

K.O. - Budaházy VS Zsohár "Amit te csinálsz az hazaárulás!"


Morvai szerint éppen ezért Budaházyék sorsa az országgyűlési képviselők kezében van. A jobbikos határozati javaslat tárgyalása kapcsán azt mondta, ma megkezdődött valami”, ugyanakkor a javaslat előterjesztése óta megváltoztak a körülmények, Budaházyékat újra bebörtönözték, ezért „tovább kell lépni” és amnesztiát kell követelni.
Erkölcsi tanulságtétel” – jelentette ki Toroczkai László a demonstráció résztvevőinek számára utalva, és megköszönte azoknak, akik hétköznap, munkaidőben meg tudtak jelenni. Ez egy olyan morális pont, amikor mindenki eldöntheti, hogy mi a fontos a számára” - tette hozzá a Jobbik alelnöke. Szerinte az a legkevesebb, a minimum, hogy kiálljunk a honfitársaink mellett, akik kizárólag azért vannak most rácsok mögé zárva, mert tenni akartak valamit a hazánkért”.
Toroczkai úgy fogalmazott: nem szabad mérlegelni, hogy mindennel egyetértettünk-e Budaházyval, hiszen ő is sokat vitatkozott vele, de soha egyetlen egy pillanatra sem merült fel benne kétely azzal kapcsolatban, hogy "Budaházy jót akar a magyar hazának".
A Jobbik alelnöke leszögezte: ha hagyjuk, hogy brutális bűnözőkkel zárják össze a hazafiakat, akkor ne reménykedjünk magyar feltámadásban. Toroczkai arról is beszélt: nem számít az MSZP képviselőinek a támogatására, mert nem részei a magyar nemzetnek, már rengetegszer kiírták magukat a magyar nemzetből”.
Rájuk nem számítunk, velük nincs tárgyalás, nincs kompromisszum, az ellenséggel alkuba nem bocsátkozunk”
- mondta a Jobbik alelnöke. Szerinte a fideszes és jobbikos képviselőkkel megvalósítható az amnesztia-javaslat, de számít még a több millió magyar választópolgárra is, akiknek szavazatával ezek a képviselők a parlamentbe jutottak.
A demonstráción felszólalt Budaházy György testvére, Budaházy Edda, aki a jobbikos határozati javaslatot tárgyaló bizottsági ülésen is részt vett - N1TV
A tüntetés után Morvai Krisztina és Toroczkai László, illetve az előzetes letartóztatásban lévő Budaházyék családtagjai, gyermekei is részt vettek az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának ülésén. A jobbikos javaslat alapján az Országgyűlés felkérné a kormányt: dolgozzon ki olyan törvényjavaslatot, amely szerint a 2006. szeptember 17-e és 2010. május közötti időszakban a kormány elleni tiltakozás keretében elkövetett, politikai indíttatású cselekmények értékelése során enyhítő körülményként kerüljön értékelésre az a tény, hogy az elkövetők motivációja a saját maga által is elismerten hazug és ezáltal a választói akarattal nyilvánvalóan szembehelyezkedő, kormánnyal szembeni fellépés volt. Továbbá arra is legyen lehetőség, hogy a már lezárult eljárásokban, az ítéletben foglalt büntetések mellőzésre, avagy mérséklésre kerülhessenek, és az enyhítést eredményező eljárások lefolytatásra kerülhessenek.
Hegedűs Lorántné mint a jobbikos javaslat előterjesztője, a bizottsági ülésen emlékeztetett rá: 2010-ben még a Fidesz programjának részét képezte az elszámoltatás, ezzel szemben Gyurcsány Ferenc szabadlábon van, a Sukoró-per vádlottjait felmentették, és Budaházy Györgyéket, akik "érdemben tettek ellenállásként az önkényes rendszerrel szemben", azok pedig most előzetes letartóztatásban vannak.
Morvai Krisztina EP-képviselőként lehetőséget kapott, hogy hozzászólhasson a vitához, Toroczkai Lászlónak azonban nem adta meg a fideszes többség a felszólalás lehetőségét. Morvai ismételten kijelentette: mélyen és elviselhetetlenül igazságtalan a Budaházyék ügyében született elsőfokú ítélet, arra kérte az országgyűlési képviselőket és az őket támogató szavazókat, hogy követeljenek amnesztiát.
Vas Imre, az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának fideszes alelnöke azt kifogásolta, hogy a jobbikos javaslat, nem törvényjavaslat. Ebből pedig az látszik”: a Jobbikban nem tudják, hogy kellene megoldani a problémát. Azt is elmondta: amnesztiát csak annak lehet adni, akit már jogerősen – bűnösként – elítéltek (Budaházyék esetében még csak elsőfokú ítélet született), így sem közkegyelmet, sem egyéni kegyelmet nem lehet adni, ellenben eljárási kegyelemben lehetne részesíteni Budaházyékat.
Répássy Róbert fideszes országgyűlési képviselő magánvéleményként elmondta, nem ért egyet a Budaházyékat sújtó elsőfokú ítélettel, de mint a bizottság tagja, hozzátette: a jobbikos javaslaton még dolgozni kell, alapos mérlegelésre, konkrétumokra van szükség.
Staudt Gábor, a bizottság jobbikos alelnöke rámutatott, a jobbikos javaslat pont arról szól, hogy az Országgyűlés akar-e foglalkozni a kérdéssel, nem egy végső határozatot hoznak, lehet még rajta módosítani. Szerinte, ha egy komplett törvényjavaslattal álltak volna elő, akkor azt azért utasították volna el, hogy van-e kalapja, vagy nincs”.
Hegedűs Lorántné zárszavában jelezte, amennyiben a jobbikos javaslatot most nem fogadja el a bizottság, Budaházy és társai ügyében közkegyelemre irányuló törvényjavaslatot fognak benyújtani. Arra kérte a fideszes bizottsági tagokat, hogy vegyenek részt a javaslat kidolgozásában, legyenek nyitottak.
A jobbikos javaslatot végül csak Staudt Gábor szavazta meg, a bizottság kormánypárti tagjai tartózkodtak, a szocialista Bárándy Gergely pedig nem vett részt a szavazásban.
Toroczkai László a Facebookon reagálva a bizottsági döntésre azt írta: derűlátásra okot adó fordulattal ért véget az Országgyűlés Igazságügyi bizottságának mai ülése, a Jobbik határozati javaslatát ugyanis a fideszes képviselők tartózkodásukkal nem vették tárgysorozatba, de nem utasították el. Hozzátette: mindezek után egyértelmű, hogy Budaházy és társai ügyében közkegyelemre irányuló törvényjavaslatot kell benyújtani. Reményét fejezte ki, hogy legalább ennek az ügynek az érdekében lehetséges egy pártokon felülálló összefogás.
Morvai Krisztina az Alfahírnek eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: A mai nap örömmel és lelkesedéssel töltött el, mert úgy érzem, megnyílt a remény a legalább részbeni igazságtételre. Vége lesz annak a tarthatatlan helyzetnek, hogy a saját hazájukat lekurvázók, saját magukat is hazugnak nevezők, szemkilövetők szabadon vannak, míg a velük szemben nemzeti ellenállást gyakorlók börtönben.”


GENGSZTERDZSIHÁDISTÁK TARTJÁK RETTEGÉSBEN EURÓPÁT




2016.10.11. 15:37 - ORIGO
Egy tanulmány szerint az európai dzsihádisták 57 százaléka volt börtönben. Az Iszlám Állam átlagos európai katonája húszas évei közepén jár, van alvilági előélete, nem vagy csak alig vallásos. Az al-Kaidával vagy a tálibokkal szemben az Iszlám Állam nem a valláson keresztül igyekszik radikalizálni fiatalokat, hanem radikális fiatalokat igyekszik beszervezni. A börtönök az Iszlám Állam katonáinak inkubátorai, a fiatal elítéltek fogékonyak a szélsőséges eszmékre, hozzászoktak az erőszakhoz, és jók az alvilági kapcsolataik.
Lassan elmúlnak azok az idők, amikor a szélsőséges terrorszervezetek vallási indokkal, vallási alapon fanatizált katonákkal követtek el támadásokat – véli Peter Neumann, egy radikalizálódással és politikai erőszakkal foglalkozó londoni központ (az International Center for the Study of Radicalization and Political Violence, ISCR) igazgatója. 
Az ISCR 79 dzsihádista személyiségprofilját készítette el, a kutatás eredményeit Bűnözőből terrorista (Criminal Pasts, Terrorist Futures) című tanulmányukban hozták nyilvánosságra. 

A DZSIHÁDISTÁK FELE BÖRTÖNVISELT 

A kutatás eredményei szerint a 79 vizsgált dzsihádista közül 45 (vagyis 57 százalékuk) ült börtönben, mielőtt radikalizálódott. Az ISCR szerint ez arra utal, hogy a börtönben töltött idő szerepet játszott abban, hogy terroristák lettek, a tanulmányban ÚGY BECSÜLIK, A VIZSGÁLT TERRORISTÁK KÖZÜL 12 (VAGYIS 27 SZÁZALÉKUK) A BÖRTÖNBEN RADIKALIZÁLÓDOTT 
– írja a Newsweek.

AZ ISZLÁM ÁLLAMNÁL A VALLÁS CSAK SZLOGEN 

Tíz-tizenöt évvel ezelőtt az iszlamista terrorszervezetek, például az al-Kaida, a támadásaikat komoly vallási érvekkel próbálták igazolni. AKKORIBAN A KATONÁIKAT VALLÁSI ÉRVEKKEL SZERVEZTÉK BE, majd a fanatizált embereket radikalizálták, vallási érvekkel vették rá őket arra, hogy merényleteket kövessenek el. 
Ugyanez már nem vagy csak sokkal kisebb mértékben igaz az Iszlám Államra – véli Peter Neumann. Az Iszlám Állam a propagandaanyagaiban és a beszervezőin keresztül sokszor bűnbocsánatot kínál a szervezethez csatlakozóknak (különösebb vallási ismeretek vagy elvárások nélkül), a bűnözői háttérrel rendelkezők közül erre sokan nyitottak. 

NEM RADIKÁLIS ISZLAMISTÁK, HANEM ISZLAMIZÁLT RADIKÁLISOK 

Az Iszlám Állam emellett erkölcsi felmentést, ügyet (vagy legalább ürügyet) kínál azoknak, akik amúgy is hajlamosak az erőszakos cselekedetekre, sőt már elkövettek ilyeneket. 
RÉGEBBEN A LEGTÖBBSZÖR RADIKÁLIS ISZLAMISTÁKKAL ÁLLTUNK SZEMBEN, OLYAN EMBEREKKEL, AKIKET ERŐSZAKOSSÁ RADIKALIZÁLTAK AZ ISZLÁM EGY SZÉLSŐSÉGES ÉRTELMEZÉSÉVEL. Manapság egyre inkább olyan emberekkel van dolgunk, akiket a legjobban iszlamizált radikálisokként lehet leírni” – mondta Alain Grignard, a belga terrorelhárító ügynökség egyik vezetője az Independent szerint.

HOZZÁSZOKTAK AZ ERŐSZAKHOZ

Mivel az Iszlám Állam már radikális embereket szervez be, a folyamat felgyorsult, hetek vagy hónapok alatt lezajlik. Ugyanez a tálibok vagy az al-Kaida esetében még hónapokig vagy évekig tartott. „A múltban sok esetben diákaktivista lett valakiből, és elkezdte támogatni az iszlamista ideológiát. ONNANTÓL MÉG NAGYON NEHÉZ VOLT RÁVENNI, HOGY ERŐSZAKOS TÁMADÁST HAJTSON VÉGRE, ÉS GYILKOLJON MEG VALAKIT” mondta Peter Neumann. „De ezek a bűnözők már hozzászoktak az erőszakhoz.” 
Az Iszlám Állam nem is vallási érvekkel próbálja megfogni a potenciális terroristákat. Sőt egyáltalán nem érvekkel, inkább olyan propagandavideókkal, amikben a gyilkosságokat videojátékok módjára mutatják be. 
SAMY AMIMOUR, AZ EGYIK PÁRIZSI TERRORISTA. AZ ISZLÁM ÁLLAM NEM VALLÁSSAL PRÓBÁL FIATALOKAT RADIKALIZÁLNI, HANEM RADIKÁLIS FIATALOKAT PRÓBÁL BESZERVEZNI
FORRÁS: ORIGO

NEM VALLÁSOSAK

Az ISCR tanulmánya szerint az átlagos európai dzsihádista a húszas évei közepén jár, követett már el kisebb vagy nagyobb bűncselekményt, nem különösebben vallásos. Sokan közülük olyannyira nem vallásosak, hogy dohányoznak, alkoholt fogyasztanak, vagy akár drogoznak. Ez a párizsi merénylők egy részére is igaz volt. 
Ez utóbbi tényező különösen megnehezíti a terrorelhárítók dolgát. HAGYOMÁNYOSAN A DOHÁNYZÁSSAL ÉS AZ ALKOHOLFOGYASZTÁSSAL VALÓ FELHAGYÁS JÓ JELE VOLT ANNAK, HOGY VALAKI RADIKALIZÁLÓDOTT. MOST AZT LÁTJUK, HOGY FOLYTATJÁK EZEKET, ANNAK ELLENÉRE, HOGY BESZERVEZTÉK ŐKET. A rendőrségeknek és a titkosszolgálatoknak ezt szem előtt kell tartaniuk” – hangsúlyozta Neumann.

A BÖRTÖNÖK AZ ISZLÁM ÁLLAM INKUBÁTORAI

Az sem véletlen, hogy az Iszlám Állam egyre több katonája kerül ki a börtönökből. Neumann szerint a börtönök olyan inkubátorok, ahol a szélsőséges eszmék könnyen elérhetnek és befolyásolhatnak erre nyitott, dühös fiatal embereket. 
Ráadásul a büntetésüket töltő fiatalok nemcsak, hogy nyitottak a szélsőséges eszmékre, bűnözői hátterüknek köszönhetően nagyon könnyen „jó” terrorista lesz belőlük. A bűnözőknek VAN TAPASZTALATUK ABBAN, HOGYAN KELL ELKERÜLNI A HATÓSÁGOKAT, ISMERIK AZ ALVILÁGOT, TUDJÁK HOGYAN LEHET FEGYVEREKET, HAMIS DOKUMENTUMOKAT SZEREZNI. Nem idegen számukra az erőszak és a rendőrséggel folytatott macska-egér játék.

A BÖRTÖN A BŰNÖZÉS MAGASISKOLÁJA

A párizsi és a brüsszeli terrortámadásokat, illetve a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni merényletet mind exbűnözők szervezték – emlékeztet Neumann. Azért tudtak minden további nélkül hamis iratokhoz, fegyverekhez, búvóhelyekhez jutni, mert bűnözői előéletükből megvoltak a szükséges kapcsolataik. Sőt a börtönben új kapcsolatokat és alvilági ismereteket szereznek. Ahogy Amedy Coulibaly (aki négy embert gyilkolt meg egy párizsi kóser szupermarketnél) nyilatkozta a Le Monde-nak: A BÖRTÖN A BŰNÖZÉS KIB***OTT MAGASISKOLÁJA. AZ UDVARON TALÁLKOZHATSZ KORZIKAIAKKAL, BASZKOKKAL, MUSZLIMOKKAL, RABLÓKKAL, GYILKOSOKKAL, KISPÁLYÁS DROGDÍLEREKKEL, KOMOLY DROGTERJESZTŐKKEL… Sokévnyi tapasztalatból tanulhatsz.” 
AMEDY COULIBALY SZERINT A BÖRTÖN A BŰNÖZÉS MAGASISKOLÁJA
FORRÁS: AFP/-

BÖRTÖNREFORM KELLENE

Az ICSR szerint az európai börtönök átfogó reformjára lenne szükség. A börtönőröket fel kellene készíteni arra, hogy felismerjék a radikalizálódás jeleit a rabok közt, illetve lehetőséget kellene adni arra, hogy az információikat megoszthassák a titkosszolgálatokkal. 
Biztosítani kellene, hogy a muszlim rabok számára elérhetőek legyenek az iszlám fősodrát képviselő imámok, a radikálisokat nem lenne szabad engedni imádságot vezetni. 
Az Egyesült Királyság igyekszik, de lenne még hová fejlődni. NÉHÁNY FRANCIA ÉS BELGA BÖRTÖN VISZONT EGÉSZ EGYSZERŰEN KICSÚSZOTT A HATÓSÁGOK IRÁNYÍTÁSA ALÓL” véli Peter Neumann.

AZ ISZLÁM ÁLLAM AZ ALVILÁGBÓL TOBOROZ

Bár az ISCR kutatásából látszik először, számszerűen pontosan, hogy az Iszlám Állam milyen nagy mértékben toboroz bűnözők közül, és hogy milyen szorosan összefonódik az Iszlám Állam európai hálózata az alvilággal, a kapcsolat megléte nem újdonság. 
AZ ÖSSZEFONÓDÁS LEGJOBB PÉLDÁJA A PÁRIZSI ÉS BRÜSSZELI TÁMADÁSOKÉRT FELELŐS SZERVEZET HÁTTERE. Abdelhamid Abaaoud, az Abdeslam testvérek, Ibrahim és Salah is bűnözői körökben forogtak Brüsszel Molenbeek kerületében. Abaaoud és Salah Abdeslam ráadásul együtt ültek 2010-ben. 
ABDELHAMID ABAAOUD, AZ ISZLÁM ÁLLAM BELGIUMI SZERVEZETÉNEK VEZETŐJE
FORRÁS: AFP/-

AZ ISZLÁMOT NEM ISMERTE, AZ UTCÁKAT IGEN

És mindkettőjüket ugyanaz a férfi, Khalid Zerkani szervezte be, akit Molenbeekben sokan csak a dzsihád Mikulásaként emlegettek. Zerkani nem ismerte jól az iszlámot, és néhány alapvető radikális eszmén kívül nem is terjesztette. Jól ismerte viszont az utcákat, tudta, hogyan hathat a fiatalokra – írta róla a New York Times. ZERKANI FIATALOK EGÉSZ NEMZEDÉKÉT FORDÍTOTTA KI MAGÁBÓL, KÜLÖNÖSEN MOLENBEEKBEN” állította Bernard Michel belga államügyész. 
Zerkanit a fiatalok beszervezéséért 2015 júliusában első fokon 12 év börtönre ítélték, büntetését 2016 áprilisában az ügyészség fellebbezésére 15 évre hosszabbították




Nógrádi: csak papíron létezik európai titkosszolgálati együttműködés

2016. Október 11. | Seres Katalin
Az alvilág segítségével juthattak terroristák ahhoz a 200 ezer, SIM-kártyához melyet Magyarországon értékesítettek. Nógrádi György szerint ez volt a terroristák kedvenc tétele. A biztonságpolitikai szakértő elmondta azt is, hogy ki és hogyan pénzeli a terroristákat. Kijelentette: lehetetlen leállítani a migrációt, úgy látja, az európai titkosszolgálatai együttműködés csak papíron létezik, amíg nincs valós összefogás, nehezen változik meg a helyzet. Beszélt a magyar kvótareferendum európai visszhangjáról és a közelgő amerikai elnökválasztás várható hatásáról is.
Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértőNógrádi György, biztonságpolitikai szakértő


Drágább lesz a lottó a jövő héttől



Na hülye goj már lottóznod sem szabad , mert vagy lottózol , vagy a családodnak enni adsz !!!!
És az ilyen Vajna félék azt mondták a fidesz -nek , hogy csak akkor kaptok a vissza juttatásból , ha árat is emelhetünk !!!! Te meg marha goj fizess !!!
A maffia család bevételei így nőnek a magyar családokéi , meg így csökkenek !!!
2016. Október 29. | Nagy Csaba
Drágulnak az ötös, a hatos és a skandináv lottó, valamint a joker és a puttó játékai. A fogadóknak november 6-tól 250 forintba kerül majd egy játék - közölte a Szerencsejáték Zrt.
Drágább lesz játszani, de nő a nyereményalapDrágább lesz játszani, de nő a nyereményalap (Forrás: boon.hu)


A Szerencsejáték Zrt szerint a legfontosabb változás, hogy az eddigi 225-ről 250 forintra emelkedik a játék alapdíja. Az öthetes szelvénnyel játszók már tapasztalták a változást, hisezn ezek már október 9-től többe kerültek.
Az áremelést azzal indokolják, hogy már hat éve nem fordult elő. 
Vannak más változások is: megújult a totó, a kenó és a góltotó totalizatőri fogadásoknél alkalmazott tét, valamint a visszafizetések aránya is más lett - jelezték.
Hangsúlyozták, hogy a díj emelkedésével a nyeremények összege is emelkedik. A joker árával a fix nyeremények összege, a puttó esetében pedig a téttel együtt nő a megnyerhető összeg, utóbbinál már 12.5 millió forintot jelenthet.
A lottónál a nyereményalap dinamikusan nő, a halmozódás is nagyobb ütemű lesz a jövőben.










Elfogták a terroristák szövetségesét, a hentesbárdos gyilkost





Letartóztatták azt a férfit, aki segített Saint-Denisben elrejtőzni a párizsi merényletsorozat elkövetőinek. Korábban egy húsvágóval elvágta egy tinédzserfiú torkát.
Elfogták a terroristák szövetségesét, a hentesbárdos gyilkost
Jawad Bendaoud
Gigarazziát tartott a belga rendőrség a vasárnapi nap folyamán, amely során 16 embert őrizetbe vettek.
Letartóztatták azt a főbérlőt is, aki a párizsi merényletsorozat iszalmista végrehajtóinak segített a lakásában elrejtőzni. A férfiról kiderült, hogy elítélt gyilkos és hírhedt alvilági vezér.
Jawad Bendaoud már negyedik napja volt őrizetbe, amikor fény derült arra, hogy korábban egy tizenéves halálra késelése miatt elítélték.
A férfi elismerte, hogy a Saint-Denisben megrohamozott apartmant ő adta bérbe a párizsi mészárlás elkövetőinek. A terrortámadásban 130 ember vesztette életét.
A rendőrségi razzia során három gyanúsított meghalt, köztük Abdelhamid Abaaoudot, az Iszlám Állam hóhéra és unokatestvére, Hasna Ait Boulahcen, aki az akció során felrobbantotta magát.
Bendaoudot 2008-ban ítélték 8 év börtönbüntetésre, miután egy hússzeletelővel megölt egy 16 éves diákot.
A Daily Mail egyik forrása úgy tudja, a férfi viszonylag kevés időt töltött le a büntetéséből, miután önvédelemre hivatkozva a gyilkosság vádját elkerülve, elengedték.
A Bobigny bíróság 2008 novemberében végül tettét egy „végzetes kimenetelű támadásnak” titulálta, amely során Bendaoud véletlen megölte „legjobb barátját”, a 16 éves Dávidot.
jawad bendaoud (forrás: telegraph.co.uk)Jawad Bendaoud (Forrás: telegraph.co.uk)
2006 karácsonyán Saint Denisben a Dávid és Bendaoud között durva vita robbant ki, amely verekedésbe torkollt. A dulakodás során Bendaoud egy húsvágóval elvágta Dávid torkát.
Az eset éppen abban az utcában történt, ahol a múlt héten az Iszlám Állam terroristái rejtőztek el.
Bendaoudot 2013 szeptemberében engedték szabadon, rövid időn belül ő lett a Rue Corbillon utca „főnöke”.
A férfi drogkereskedéssel és pénzbehajtással foglalkozott. A lap másik forrása egy erőszakos és veszélyes embernek írja le, aki egy kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó banda feje volt.
Bendaoudot a múlt hét szerdai letartóztatások során vették őrizetbe. A férfi az újságíróknak azt mondta, fogalma sem volt arról, hogy a vendégei dzsihadisták.
Egyik barátom kért meg arra, hogy segítsem elszállásolni két barátját pár napig” – mondta.
Mondtam neki, hogy nincsenek matracaim, de ő azt felelte: csak vízre van szükségük és arra, hogy imádkozzanak. Megkértek egy szívességre, aminek eleget tettem. Nem tudtam, hogy terroristák.”
A nyomozók kiderítették, hogy a terroristák fészkeként szolgáló lakás főként drogtanyaként szolgált. Bendaoudot két nap múlva engedték volna szabadon az őrizetből.
atv.hu


Matuska és a többiek: modern terrorizmus Magyarországon



Jobb félni, mint megijedni, gondolhatta a kormány, mikor bejelentette a kettes szintű terrorkészültséget a brüsszeli robbantások után. A Terrorelhárítási Központ embereit kivezényelték az utcára, a korábbi harmadik helyett immár a négyszintes rendszer második legmagasabb fokozatát léptették érvénybe.
Hogy a lépés mennyire volt jogos, arról megoszlanak a vélemények: a Nemzetbiztonsági Bizottság egyetértett, ugyanakkor mindenképp érdekes, hogy a környező, hasonló helyzetben lévő országok közül talán Magyarországon volt a legnagyobb a készültség.

A jelenlegi helyzettől elvonatkoztatva érdemes áttekinteni múltunk legnagyobb terrorcselekményeit is. Ilyenkor persze nehéz helyzetben vagyunk a “mettől-meddig” kérdésben, hiszen a terrorizmus fogalma nehezen megfogható. Nem könnyű pontosan megmondani, hogy a jelenséget mennyire kell a modernkor tükrében vizsgálni – azaz például egy középkori parasztfelkelés a szörnyűségei miatt ide sorolható-e – illetve, hogy a rendszerváltás utáni alvilági leszámolásokat vajon terrorizmusnak tekinthetjük vagy sem.
A legelterjedtebb álláspont szerint a modern terrorizmus a 19. században jelent meg, az általunk bemutatott események pedig a 20. század első felében kezdődnek – még akkor is, ha például Dózsa György “intézkedései” bőven kimerítenék a mai magyar jogszabály szerinti terrorcselekményt. A 1990-es évek “maffiaháborújából” pedig egy merényletet említünk, a “civil” érintettség miatt.

Az állami terror kora

Bár szorosan nem kapcsolódik a terrorizmushoz, mégsem lehet szó nélkül elmenni a 20. századi magyar félelemkeltés egyik legfőbb mozgatója, az állami mellett. A háborúktól, diktatúráktól és belső széthúzástól sötét időszakban az erőszak a hatalom fő fegyverévé vált, melyet gyakran fel is használt.
A modern értelemben vett terror Magyarországon a Tanácsköztársasággal született meg.  Az elsősorban kommunista támogatással létrejött 200 fős “Lenin-fiúk” csoportja, illetve egyéb budapesti alakulatok mindenhol lecsaptak, ahol forradalmat veszélyeztető erőket véltek mozgolódni. Az 1919 márciusától augusztusig tartó időszakban 300-600 ember eshetett a vörösterror áldozatául.
WikipédiaTerrorlegények
A kommunista forradalomra 1919 és 1921 között jobboldali válasz is érkezett, méghozzá hasonló módszerekkel. A fehérterrorként ismert erőszakhullámban nem csak az egykori kommunista vezetőket, hanem sokszor egyszerű baloldali szimpatizánsokat és zsidókat is bántalmaztak. Az áldozatok száma legalább 300 volt, egyes – politikailag kissé elfogult – történészek szerint a szám az 5000-et is megközelíthette.
A következő állami terrorhullám a második világháború utolsó évéhez köthető. Az 1944 őszén, vesztett állásnál hatalomra kerülő Szálasi Ferenc totális diktatúrát vezetett be. Az intézkedéseknek nemcsak zsidók estek áldozatul, hanem gyakorlatilag bárki, akit az anarchikus helyzetben árulónak gondoltak. Becslések szerint a 4 hónapig tartó időszakban 65–70 000 magyar zsidó halhatott meg a nyilas kegyetlenkedések miatt.
Az állami terror utolsó időszaka a kommunista hatalom éveire tehető. Rákosi Mátyás hatalomra kerülését követően a számtalan börtönbüntetés, internálás és kitelepítés mellett 100–200 halálos ítéletet is végrehajtottak. A korszakban rengeteg per mellett az állandó fenyegetettség érzete is állandó félelmet keltett, a besúgórendszer komoly eszközzé vált a hatalom kezében. Az 1956-os forradalom után a megtorlás miatt további 199 embert végeztek ki, ezután némi enyhülés következett.

Biatorbágy sötét napja

Talán a magyar történelem leghírhedtebb terrorista támadása a biatorbágyi merényletként vált ismerté. 1931. szeptember 13-án egy Bécs felé közlekedő gyorsvonat alatt robbant fel egy szerkezet, megrongálva a biatorbágyi viaduktot. A mélybe zuhanó kocsikon összesen 22 ember vesztette életét, mind a személyzet, mind az utasok közt voltak áldozatok.
A merénylő, Matuska Szilveszter a helyszínen hagyott egy üzenetet:
Munkások, nincsen jogotok, hát majd mi kieszközöljük a kapitalistákkal szemben…
A levél alapján egyértelmű volt, hogy a támadás politikai indíttatású, és a kommunistákhoz köthető.

WikipédiaBiatorbágyi viadukt
A robbantásról azóta számtalan elmélet született, egyesek szerint a merénylet hátterében nem is a szélsőbal, hanem Horthy érdekköre állhatott. A véleményt erősíti, hogy a merénylet miatt kihirdetett statárium a hatalomnak kedvezett: több politikai vetélytársat börtönözhettek be, vagy ítélhettek halálra a szükségállapot miatt. A Matuskára kiszabott enyhe büntetés, illetve az a tény, hogy egy férfi nehezen bírta volna megemelni a kétméteres robbanószerkezetet további gyanús körülménynek mondható.

Egy eltitkolt túszdráma

Egy kevésbé ismert, de annál érdekesebb eset volt a balassagyarmati túszdráma. Az 1973. január 7. és 12. között zajló esemény nem kapott nagy nyilvánosságot, a hatalom a teljes hírzárlatot rendelt el.
Az elkövetők, Pintye András és Pintye László egy lánykollégiumban ejtettek túszokat, összesen 20-at – igaz, a szökések miatt a végén csak 12-en maradtak. A követeléseik sokat változtak a napok folyamán, de a hatalmas pénzösszeg, illetve a nyugatra menekülés biztosítása mellett mindvégig kitartottak. A több napig tartó túszhelyzet alatt még a testvérek szüleit is “bevetették”, de ők se tudták meggyőzni a férfiakat.
A dráma végét január 12. jelentette: egy akció során Pintye Andrást lelőtték, Lászlót pedig letartóztatták. A túszok visszaemlékezései alapján a testvérek igen kegyetlenül bántak velük, igaz, komoly fizikai erőszakot nem alkalmaztak. Az életben maradt túszejtőt egyébként a lányok kevésbé kegyetlennek írták le visszaemlékezéseikben, a férfit végül 15 év börtönre ítélték.
A különösen hosszú ideig elhúzódó dráma oka az lehetett, hogy a túszejtők túlbecsülték a képességeiket, és nem volt kidolgozott tervük. Ugyanakkor a hatóságok sem voltak felkészülve hasonló helyzetre, melyet akkoriban elképzelhetetlennek tartottak Magyarországon.

Német terroristák Magyarországon

ferihegyi gyorsforgalmi úti merénylet kilóg a rendszerváltás utáni robbantások sorából. Az 1991. december 21-i akciót nem magyarok követték el, ráadásul nem köthető a helyi alvilághoz sem.
A támadás előzménye a Szovjetunió összeomlása, illetve az orosz zsidóság Izraelbe történő kivándorlása. Az izraeli bevándorlás-politikát mind a kommunisták, mind a palesztinok rossz szemmel nézték, így az egyébként is jó kapcsolatban lévő palesztin terrorszervezetek és a német Vörös Hadsereg Frakció egy tervet dolgozott ki Izrael megfenyegetésére.
Az Oroszországból Magyarországon át kivándorló zsidók nagy része Ferihegyen keresztül jutott el célállomásához. Az utasokat rendőri biztosítás mellett busszal szállították az 1-es terminálhoz, a két német származású terrorista pedig egy bérelt autót parkolt a gyorsforgalmi út mellé, éppen oda, ahol a busz a tervek szerint elhaladt.
A bérelt járműbe pokolgépet helyeztek, és amikor a konvoj az autó mellé ért, a szerkezetet működésbe hozták. A bomba azonban később robbant, mint szerették volna, így a detonációban nem halt meg senki. Az elkövetők ezután sietve elhagyták az országot.
A két férfire végül 1999-ben, Bécsben bukkantak rá. Egyikőjük a helyszínen meghalt egy tűzpárbajban, a másikat letartóztatták. Az életben maradt merénylőt később Németországba szállították, ahol egyéb merényletek miatt is körözték. Itt 12 év börtönbüntetést kapott.

A “maffiaháború” kegyetlenségei

Az Aranykéz utcai merénylet az 1990-es évek  “maffiaháborújának” legnagyobb robbantása, melyben kívülállók is életüket vesztették.
1998. július 2-án a vállalkozó Boros Tamás irodája felé sétált, mikor elhaladt egy kispolski mellett. Az autóba helyezett bomba ekkor robbant fel, a merényletben Boroson kívül még három ember vesztette életét, több mint 20-an pedig megsérültek.
Boros azért lehetett célpont, mert jó ideje közreműködött a rendőrséggel. A merénylet elkövetője egy szlovák férfi, Jozef Rohác lehetett, aki több bűnszervezet mellett valószínűleg a szlovák titkosszolgálattal is kapcsolatban állt. A férfi ügye máig sem zárult le, hazánkban és Szlovákiában is akad dolga a bíróságon. Magyarországon például a közelmúltban egy összevont büntetőperben életfogytiglant kértek Rohácra, aki egyéb gyilkosságokban is gyanúsított.

MTIAranykéz utcai robbantás
Az elmúlt években azonban a merénylet megítélése is változott. Egyes elképzelések szerint a robbantásnak nem is annyira a magyar “maffiaháborúhoz” hanem inkább a külpolitikához lehetett köze. A korszakban az orosz kormány állítólag a szlovák titkosszolgálatot is felhasználta, hogy megnehezítse Magyarország és Csehország NATO-csatlakozását, ehhez pedig remek eszköz volt az efféle nyomásgyakorlás.

forrás: hirorigo.net / http://24.hu/belfold/2016/03/28/matuska-es-a-tobbiek-modern-terrorizmus-magyarorszagon/
Powered by WPeMatico


NATO ellenes, azonnali katonai lépéseket jelentett be az EU határánál az orosz védelmi miniszter



azonnali
POSTED BY: ADMIN NOVEMBER 3, 2016
Oroszország védelmi ellenlépésekre kényszerül amiatt, hogy a NATO, élén az Egyesült Államokkal, növeli támadó potenciálját a Szövetségi Állam (Oroszország és Fehéroroszország  szövetségének) nyugati határainál – hangoztatta Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter az orosz és a fehérorosz védelmi minisztérium szerdai minszki együttes vezetőségi ülésén.
A Szövetségi Állam nyugati határainál az Egyesült Államok és más NATO-tagországok aktívan növelik támadó potenciáljukat, új bázisokat nyitnak és fejlesztik a katonai infrastruktúrát. Nem szűnnek az arra irányuló kísérletek, hogy gazdasági és politikai diktátum, valamint katonai erő segítségével megpróbálják más országokra ráerőltetni a saját akaratukat.
Nyílt tájékoztatási háború folyik– jelentette ki.
A tárcavezető szerint ezek a lépések „aláássák a stratégiai stabilitást” és arra „kényszerítik’ Oroszországot, hogy „védelmi jellegű ellenlépéseket tegyen, egyebek között a nyugati stratégiai irányba”.
Sojgu méltatta az orosz-fehérorosz globális és regionális álláspont-egyeztetés magas fokát, amely lehetővé teszi a védelmi potenciál sikeres fejlesztését „egy olyan helyzetben, amikor a nemzetközi válságmegoldási mechanizmusok elakadtak“. Kiemelte, hogy komoly figyelem irányul az orosz nyugati katonai körzet egységeinek korszerű fegyverekkel és haditechnikával történő felszerelésére, valamint kiképzésére, továbbá az orosz-fehérorosz védelmi együttműködésre.
Forrás: pestisracok.hu




682 millió forintért küldött leveleket a miniszterelnök




POSTED BY: ADMIN NOVEMBER 3, 2016
Csaknem 682 millió forintba került az adófizetőknek a népszavazási kampány miniszterelnöki leveleinek kiküldése, a gyártási költségekre pedig majdnem 30 millió forint ment el – derült ki azokból a szerződésekből, amelyeket a Magyar Nemzet közérdekűadat-igénylésére adott ki a Rogán Antal miniszter által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda.

682 millió forintért küldött leveleket a miniszterelnök
A kormány a népszavazási kampányban 8,1 millió „nemzeti konzultációs levelet” küldött ki, további 500 ezer levelet azoknak a magyaroknak postáztak, akiknek külföldi lakcímük van. Ezenkívül 4,2 millió háztartásba juttatták el a húszoldalas, kék színű tájékoztatófüzeteket – írja a lap.
Ez utóbbiak az összesen bruttó 875 millió forint konzultációs költségnek csak a kisebb részét tették ki. A tájékoztatófüzetek esetében értelemszerűen a gyártás volt a drágább, amire darabonként bruttó 30,8 forintot, összesen 129 millió forintot költöttek, további 36 271 200 forintot pedig a terjesztésükre. Az népszavazás kampányában kiküldött kék színű füzetek tehát valamivel több mint 165 millió forintba kerültek.
Ugyanakkor a miniszterelnöki levelek költsége ennél jóval több volt. A magyarországi és a határon túli címekre postázott üzenetek gyártása darabonként bruttó 3,2 forintba került, így a gyártás itt kevesebb mint 30 millió forintot vitt el.
Felszámították a küldemény hajtogatási költségét
A terjesztés viszont jelentősen megdobta a költségeket. Például a boríték költsége darabonként bruttó 4,3 forint volt, hazai címre 53, uniós országokba 245, egyéb külföldi országokba pedig 295 forintért kézbesítették. Felszámították a küldemény hajtogatási költségét, ami laponként 1,7 forintba került, a borítékolás költsége pedig 3,7 forint volt darabonként, illetve laponként. (A kiküldött levélben csak egyetlen lap szerepelt.)
Kisebb, de milliós tételeket találni a postai küldemények előállítási, gyártási feladatai címszó alatt is. Például 18 842 990 forintba került „a levél megszemélyesítéséhez szükséges gép rendelkezésre állása”. A postai válaszküldemények „biztonsági feltételrendszereire” is költöttek.
Például az, hogy a Készenléti Rendőrség négy közbiztonsági járőrt biztosított, 200 ezer forintba került, a „saját erős őrzési feladatok szerződés szerinti megerősítésére” pedig 3 880 531 forintot költöttek. A „selejt miatti újragyártás költségtöbblete” címszó alatt 4 267 200 forint szerepel.
atv.hu
HÁNY ÉHES GYEREK LAKHATOTT VOLNA BELŐLE !!!!






Nem viccelnek, még a napfényt is megadóztatják ebben a napsütötte országban



image-5
POSTED BY: ADMIN NOVEMBER 3, 2016
Az államkincstárnak bevételekre van szüksége, a deficitet csökkenteni kell. Ezért a portugál kormány a jövő évi költségvetési törvényjavaslatba becsempészett egy új adófajtát: a napfényadót.
Nem ők az elsők. 300 éve III. Vilmos angol király a házakba bejutó fény alapján próbált adót növelni. Ennek az lett a következménye, hogy befalazták az ablakokat. De vissza a jelenbe: kb. 20 százalékkal nőne a 600 ezer eurónál értékesebb régi, továbbá minden újonnan épített, napsütötte és szép kilátással rendelkező ingatlanra kivetett adó. Az északi fekvésű, földszinti lakások tulajdonosai viszont tíz százalékkal kevesebbet fizetnének. Sőt, még a temetőre néző ingatlanokat is érintené ez a csökkentés.
Összességében azonban komoly bevételnövekedést remél a kormány. Az indoklás szerint a napfényadó bevezetése lépés az igazságosabb közteherviselés felé és reálisabb viszonyokat teremtene az ingatlanpiacon. Egyelőre csak tervezetről van szó, amit még megvitatnak a képviselők, akiknek figyelembe kell venniük választóik véleményét is. Sokan talán nem is tudják, hogy az ingatlan telekkönyvi értékének megállapításakor eddig is figyelembe vették a fekvést, a kilátást. De a napfény és a panoráma csak minimális mértékben befolyásolta az adót, míg az új törvény akár egy ötödével is emelhetné. A döntő parlamenti szavazás november 29-én lesz.

Szólj hozzá a témához regisztráció nélkül

A lap alján egyszerűen leírhatod a véleményed


Várólisták a halálra



image-2
POSTED BY: ADMIN NOVEMBER 3, 2016
Családomban és baráti körömben tizenegyen haltak meg kezelhetetlen, rákos betegségben, akik egy részének az életét különböző terápiás kísérletekkel sikerült valamennyi idővel meghosszabbítani. Másik hármat sikeresen meggyógyítottak. Az elhunytak többsége szörnyű lelki szenvedések között és több-kevesebb fájdalomtól gyötörten ment el közülünk. Voltak, akiknek teste még életükben oszlásnak indult, bűzlő sebektől borítva élték meg életük végét. Voltak, akik félték, voltak, akik várták, és voltak, akik hívták a halált. Családtagként és sebészorvosként is jól ismerem a daganatos betegek emberhez méltatlan sorsát és szerencsétlen családjuk kálváriáját. Úgy vélem, hogy ezeken betegeken segíteni az egyik legnemesebb orvosi cselekedet. Az utóbbi években a daganatos betegségek kezelésében jobb eredményeket lehet már elérni a szűrővizsgálatoknak, a jobb műtéti eljárásoknak, a gyógyszeres és sugárkezelések javuló hatásfokának, valamint a sürgős kivizsgálás és az azonnal megkezdett kezelés eredményeként. A jobb eredmények feltétele a szűrővizsgálatok elérhetősége és népszerűsítése! Kötelező és elengedhetetlen a tumoros betegség legkisebb gyanúja esetében az azonnali kivizsgálás, a lehetséges gyógykezelés meghatározása és megkezdése.

Vastagbél-daganatos betegek gyorsabb kivizsgálására és terápiájára adna pénzt az egészségügyi kormányzat. Információnk szerint a szakállamtitkárság által javasolt 150 millió forintból mintegy 2000 beteg juthatna egy hét alatt az »életmentő« diagnózishoz. Most legalább fél évet kell várni erre” – írja anol.hu.
Weltner János sebész főorvos szerint „évente nyolc és félezer embernél diagnosztizálják ezt a betegséget, és 5084 ember hal meg vastagbélrákban, miközben szervezett szűrővizsgálattal és a kiszűrt esetek azonnali gondozásba vételével a halálozások 80 százaléka megelőzhető lenne!” A sebész gyors kalkulációja szerint az új esetek harmadának kivizsgálására lehet elég a pénz. Mint mondja „jelenleg, ha valakinél fölmerül a vastagbélrák gyanúja, akkor a teljes diagnózisig akár félévet is eltölthet szakorvosi vizsgálatokra várva. Laborra, CT-, és MR-vizsgálatra is szükség lehet” – olvasható. Weltner János állítja, és ez igaz: a kivizsgálásra elegendő lenne egy hét is, de miután nincs rá pénz, a betegek előjegyzési listákra kerülnek. A vastagbélrákot eredményesen csak az időben elvégzett műtéttel lehet gyógyítani, akik viszont csak a diagnózisra várnak fél évet, gyakran már operálhatatlan állapotba kerülnek.
Ezek a szavak borzalmas tényeket tárnak fel, hasonlóan a napokban egy háziorvos által közöltekhez. Csehpál Etelka, a Csongrád megyei Földeák háziorvosa mondta az egyik mellrákgyanús betegéről „hónapok mentek el csak a mammográfiára, most a többi vizsgálat húzódik a várólisták miatt. A néni daganata közben már fekélyesedik” – nyilatkozta a hvg.hu-nak.
Nevezzük nevén a fentebb olvasható tényeket: ezek az állam hivatalban üllő képviselői által, hidegvérrel, a következmények ismeretében elkövetett olyan tettek, amelyek más emberek életének bűnös kioltását eredményezik, azaz gyilkosságok, hisz olyan magatartás tanúsítását mulasztják el, amelyre nézve kötelezve voltak.
A bűnösöknek pedig bűnhődniük kell. Ha hívők Isten előtt is, de az emberek előtt mindenképen. Nem bújhatnak el a hivatali alárendeltség és a nincs elég pénz álságos érvei mögé, mert van pénz, nem is kevés az egészségügyben. Az rajtuk múlik, hogy miként osztják el azt a betegek között. Nézzünk egy példát; a csípő- és térdartrózisok fájdalmas betegségek. Műtéti gyógyításuk költséges és legtöbbször eredményes. Maga a betegség azonban legtöbbször nem fenyegeti az ember életét, konzervatív eszközökkel a további állapotromlás lassítható, ezért, ha nincs elég pénz az ízületi és a daganatos betegségek együttes költséges gyógyítására, akkor az orvosi eskü és az emberiesség parancsai értelmében az életet veszélyeztetőt kell előre sorolni. Ez megfellebbezhetetlen evidencia!
Az emberélettel játszadozó, hivatalnoki önkényének véget kell vetni! Nem igaz, hogy nem lehet találni a daganatos betegségek sürgős kivizsgálására és gyógyítására felhasználható kapacitásokat és pénzeket az egészségügyi kasszában vagy az állami költségvetésben. Gondoljunk akár a tervezetett sok milliárddal meghaladó áfabevételre és a csipszadóra, az értelmetlen, erőltetett ütemű stadionépítésekre, a fölöslegesen sürgetett múzeumi negyed kialakítására.
Weltner főorvos igazát támasztja alá, hogy amikor fiatal sebészek voltunk, akkor tumor gyanúját sejtető tünetekkel az akkori „körzeti orvosnál”, vagy a szakrendelőben jelentkező beteget sürgősséggel, azonnal beutalták kivizsgálásra és napok alatt diagnózishoz jutottunk, mely alapján fel lehetett állítani a választható terápia javallatát és szükség esetén haladéktalanul operáltunk. Persze ez az átkosban volt így!!! Most a jól felszerelt, de a volumenkorlát miatt is kihasználatlan műtők korában, a daganatos betegek ellátására kiterjesztett a volumenkorlát gyilkos intézményével pusztítják az ország lakosságát, és teszik ezrével boldogtalanná hazánk családjait.


Ne feledjétek 2050 . re 6 millióra kell csökkenteni a magyar lakosság létszámát !!!!
Minden tény azt mutatja , hogy az intézkedések erre tendálnak , és ezt helytartóink elfogadva ilyen intézkedési terveket fogadnak el , ezt diktálja nekik a páholyi fegyelem , mert ha szembe mennének megkapnák a mérget a kávéjukba.!!!!
Gojok mik vagytok ti verebek a lószaron, nem látjátok , hogy kiirtják a lovakat a táplálék lánc megszakad kipusztultok ti is . Azt a táplálék láncot is meg kell szakítani amelyik a zsidó kazár cionisták szaporodását gátolják !!!!
Legalább az ugráló majmok szaporodjanak az egész főemlős réteget nem irthatják ki !!!

Legalább a szerszám használatig eljutva ,és tovább fejlődve új civilizációt építhetnek ki maguknak az emberiség után !!!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése