2014. december 9., kedd

Agymosás a Szovjetunióban


Agymosás a Szovjetunióban





Nukleáris agymosás 1991-ben és 2014-ben



Mangel Gyöngyi greenfo
2014. február 23. 19:14
Nukleáris agymosás 1991-ben és 2014-ben



A paksi atomerőmű bővítése nem az utóbbi néhány évben került szóba, az atomlobbi a most működő reaktorok üzembe helyezése után szinte azonnal sürgette az új blokkok építését. De nemcsak a szándék maradt változatlan, az érvelés kísértetiesen hasonlít a korábbiakra, és a nyomulás módszerei is ugyanazok. Akár ma is íródhatott volna egy 22 évvel korábban megjelent cikk, amelyből ebben az írásban idézünk.
Néhány napja a Magyar Tudományos Akadémia felolvasótermében tartottak egy konferenciát a paksi bővítésről, amelyről a Greenfo is részletesen beszámolt. A tanácskozás egyik előadója Kovács Pál államtitkár határozott hangon érvelt az atomerőmű mellett. – Mire van szüksége a magyar nemzetgazdaságnak? Energiára, ami legyen tiszta, olcsó, biztonságos, fenntartható. Az államtitkár szerint húsz éven belül 6300 megawatt új kapacitásra lesz szüksége a magyar energiarendszernek. Az atomerőmű egyszerre biztosít minden célt: megfizethető, megfelel az ellátásbiztonság követelményeinek, és alkalmas a széndioxid kibocsátás csökkentésére is.
Az előzmények ismertek: a sokszor hivatkozott, igen gyenge 2009-es országgyűlési határozat, aminek még az előírásait sem tartották be, a paksi atomerőmű, illetve az MVM óriásplakát kampánya, és közvélemény kutatása – ezekről szintén szóltunk már a Greenfo-n – majd az Oroszországgal derült égből villámcsapásként megkötött atompaktum, amit azonnal széleskörű tiltakozás követett. Ne beszéljünk most a politikai sárdobálásról, hiszen nem igazán hiteles azoktól hallani a tiltakozást, akik – az akkor már ugyancsak közismert szakmai érvek ellenére – maguk is támogatták az új blokkok építését. A kormányzati nyilatkozatokból, persze azon kívül, hogy ez az évszázad üzlete (kinek is?), csak az ismerős érveket halljuk: az országnak növekvő mennyiségű energiára van szüksége, az atomáram a legolcsóbb, tiszta energia, ami környezetbarát, klímabarát, biztonságos, azonban ezeket az érveket összehasonlító adatokkal, hatástanulmányokkal nem támasztották alá, azokat, ha léteztek, tíz évre titkosították. Ezzel a lépéssel az atomerőmű támogatása illetve ellenzése hitbeli kérdéssé vált – ha a kormánypártok szavazója vagy, elhiszed nekünk, hogy ez a lehető legjobb megoldás az elkövetkező hetven évre. Indokot nem mondunk és kész, de ha botor állampolgár mégis vannak kétségeid, hogy ez valóban biztonságos-e, környezetbarát-e, olcsó-e, akkor az ellenzék szekerét tolod. A szakmai kérdésekről pedig fölösleges beszélni, azt a bölcs politikusok eldöntötték helyetted.
Ismétlem, hogy a paksi atomerőmű új blokkokkal történő bővítése nem először került szóba, Cserháti András paksi szakember egy írásában „Nekifutás a paksi atomerőmű bővítésének” felsorolja a sikertelen próbálkozásokat, ebből az írásból származnak az adatok:
Az első nekifutás: az 1980-as évek derekán jelentős erőfeszítések történek a paksi atomerőmű bővítésére, az iparág eredetileg további VVER-440-es blokkok építését tervezte, de ez a törekvés meghiúsult, mivel a Szovjetunióban akkorra a VVER-1000 blokkok szabványosítását és sorozatgyártását határozták el. A második nekifutás: a nyolcvanas évek második felében 2 darab szovjet gyártású VVER-1000 blokk építésének előkészítése folyt, de a beruházás előkészítését még a rendszerváltás előtt a kormány leállította.
(1986-ben történt a csernobili atomerőmű katasztrófa, vélhetően ez is közrejátszott a tervek meghiúsulásában – M. Gy.)
A harmadik nekifutás: a nyolcvanas évek vége felé több más ajánlkozás is volt új atomerőmű építésére, így például felmerült, hogy a francia Framatome épít 1000 MW-os blokkokat. El is indultak bizonyos előkészületek, értékelések, de a korábbiaknál kisebb munka- és pénzráfordítással. A negyedik nekifutás: a következő jelentősebb eseménysor 1996-97-hez kötődik, az MVM kapacitásnövelési pályázatot írt ki, és megvalósíthatósági tanulmány készült közepes méretű, kb. 600 MW teljesítményű blokkokra. Akkor kanadai, amerikai és orosz szállítók jöttek szóba, de időközben kiderült, hogy a tenderen való részvétel szigorú feltétele az előzetes környezeti hatástanulmány elkészítése és hatósági elfogadása, ezzel az atomerőmű elkésett.
Vagyis a mostani az ötödik nekifutás, de ahogy írtuk a bővítés melletti érvek kísértetiesen hasonlóak, nagyrészük szakemberek által számtalanszor megcáfolt. Az a bizonyos cikk 1991 őszén jelent meg a Harmadik Part – teljességügyi értesítő című folyóiratban Nukleáris agymosás címmel. Akkor éppen a franciák, kavartak itt, az EDF állami cég, atomerőmű építési tervekkel. Először az írás utolsó mondatát idézem:
Csak aztán valahogy oda ne jussunk, hogy amit a Németh-kormány (az utolsó kommunista kormány) nem akart ránk erőltetni, azt az energiahatékonyság lehetőségeinek kihasználása nélkül, a gazdasági struktúra átalakítása nélkül, a szabadon választott demokratikus kormány erőltesse ránk.”
Az 1991-es teljes cikk atomerőműre vonatkozó része itt olvasható:
Az energialobby egyik csendes, de ma úgy tűnik legerősebb ága az atomlobby.
Az atomerőművek építése kezdetben egyetlen célt szolgált: az atombombák különböző típusaihoz szükséges anyagok, elsősorban a plutónium gyártását. Mellesleg elektromos energia is keletkezett, s később ez a cél vált elsődlegessé, különösen az 1973-as olajválság után. Azóta nagyon sok minden világossá vált. Az atomerőművek tervezésekor nem gondolták át a hulladék elhelyezésének illetve ártalmatlanításának hosszú távú problémáját, sem azt, hogy hogyan bontják le az erőműveket. A különösen súlyos csernobili atomerőmű-katasztrófa, és számos kisebb-nagyobb baleset, üzemzavar pedig az egészségügyi kockázat és a biztonság kérdéseire irányította a figyelmet.  Ugyanakkor el kell ismerni azt is, hogy az energiatermelés ma elterjedt legtöbb fajtája így vagy úgy súlyosan környezetszennyező, az erőforrások egy része kimerülőben van. Ezért kerültek világszerte előtérbe az úgynevezett megújuló erőforrások, ill. a szennyeződést ki nem bocsátó megoldások.

Visszatérve kedvenc atomlobbynkhoz rá kell ébrednünk, hogy az atomerőmű építésben érdekeltek fáradhatatlan manipulációs tevékenységbe kezdtek. Annak idején még a Németh-kormány visszalépett a szovjetekkel való szerződéstől, amelynek tárgya a paksi atomerőmű újabb blokkokkal való bővítése. A visszalépés egyik oka az volt, hogy egyelőre nincs szükség újabb alaperőműre, hiszen gazdasági szerkezetünk alapstratégiája a pazarlás volt.  Szóval legelőször is egy jó energiapolitikai koncepcióra lett volna szükség. A választások előtt az MDF-nek is volt elképzelése az energiapolitikáról, sőt a kormány első hivatalos energiapolitikai koncepciója, ha nagyon erőtlenül is, de az energiatakarékosságon alapult. Ebben az is benne volt, hogy még egy-két évig egyelőre nem kell újabb alaperőmű kérdésében dönteni. Ehhez képest atomlobbynk, hogy úgy mondjam szemérmetlenül erőteljes kampányba kezdett az újabb atomerőművek építése mellett. Első lépésként többször is iderángatták Teller Edét, a H bomba atyját, a hidegháború egyik gerjesztőjét, a csillagháborús terv szorgalmazóját.

Körülbelül ebben az időben 1991 januárjában kaptam felhívást egy OMFB tanulmányban való részvételre. A tanulmány tervezett címe: Alaperőmű építés társadalmi elfogadhatóságának kérdései. Hát nem mondom, ravasz. Az energiapolitikai koncepció még csak akkor alakulgatott, az idő tájt a második változat készült el (azóta a harmadikon dolgoznak), de a nem tudjuk még miről döntést siettetni kellett, annál is inkább, mert a Parlament el volt foglalva a kárpótlással és a mindennapi Expónkkal, most érdemes gyorsan kihasználni valami kis joghézagot. Egyébként a tanulmány szerzőgárdája csupa objektív és független, semmiféle erőműépítésben nem érdekelt szakértőkből állt, mint például az Erőműtervező Vállalat vezetője, a Paksi Atomerőmű Vállalat tudományos igazgatója, az Ipari Minisztérium egyik osztályvezetője, a BME Atomfizika Tanszékének vezetője stb. Nem is igen értettem, hogy hogyan kerülök oda. (Akkor öt éves sugárbiológiai kutatói múlt után a Közép- és Kelet-európai Regionális Környezetvédelmim Központban dolgoztam: MGy.) Mindamellett azt hittem, hogy ez a tanulmány is döntés előkészítő anyagnak készül, amiben a pro és kontra érveket el lehet mondani.

Arra azonban, ami szinte azonnal bekövetkezett nem számítottam. Még egy hét sem telt el és a Televízióban megjelentek a Paksi Atomerőmű Vállalat reklámfilmjei. Hasonló jelenségnek vagyunk tanúi most, mint annak idején a vízlépcső építésekor. Az OVIBER szép színes prospektusokkal bizonygatta nekünk, hogy nem élhetünk vízlépcsők nélkül. Az atomerőmű TV-reklámjai is szép színes felvételekkel bizonygatják, na, mit gondolnak mit, azt hogy az atomenergia a "legzöldebb" megoldás.

Egyszóval elkezdődött a nukleáris agymosás. A TV-reklámok egyébként nagyon meggyőzőek:

1.) A Paksi Atomerőmű Vállalat biztonságos, botor lakos, ne félj tehát, sőt a háromszoros biztonság minden bajt megelőz.
2.) Kapunk sugárzást a világűrből, az élelmiszerekből, mit nekünk az iciri-piciri, amit Paks jelent plusz terhelésként.
3.) Az atomerőművek nem bocsátanak ki széndioxidot, mint azok a csúnya szénerőművek, nem okoznak üvegházhatást. Örvendjünk tehát, mert most azonnal építünk egy-két ezer atomerőművet és már meg is oldottuk a globális felmelegedés problémáját.
4.) Ugyanez savas esővel. A csúnya szénerőművek kéndioxidot bocsátanak ki, ami savas esőt okoz. Örvendezés megismételhető, az előbb említett egy-két ezer atomerőmű ezt a kérdést is megoldja.
5.) S végül a legzöldebb megoldás: füstös, szürke meddőhányók és elpusztult erdők képe váltakozik takaros atomerőművekkel és tiszta égbolttal. Ez csak úgy ismétlésképpen, hiszen az ismétlés a tudás anyja!

Persze annak az értetlenkedő olvasónak az is eszébe juthat, hogy ha ez a legzöldebb megoldás, akkor vajon miért antinukleáris az egész zöld mozgalom, de hát nem szabad az apró részletekkel túl sokat törődni.

Atomlobbynknak persze Teller Edén kívül is vannak szövetségesei. Itt van például a kitűnő EDF, az Electricite de France, a francia atomerőmű-építő vállalat. Nem vesztegették az időt, azonnal közvéleménykutattak egyet. Persze nekik könnyű, saját külön bejáratú cégük van, ami abszolút objektíven méri nekik a közvéleményt már húsz éve. … Hát az EDF elhatározta, hogy megment bennünket attól a fránya szovjet villamosáram-exporttól, és mindjárt két 1000 MW-os blokkot épít Pakson. Na, most azonnal ki is derült, hogy a magyar nép 60%-a a keblére ölelne egy atomerőművet, főleg azért, mert az a legolcsóbb megoldás. Hogy azóta angol meg amerikai meg egyéb számadatok vannak arra vonatkozóan, hogy ez a legdrágább, az ugyan kit érdekel?  Persze az EDF agymosási technikái meglehetősen jók. A közvéleménykutatás eredményeit sajtótájékoztatón mutatták be a MÚOSZ-ban, ahol mindjárt sok újságíró van. Kínos gondossággal ecsetelgették a reprezentatív mintavétel technikáját, gondosan elkerülve azt, hogy a kérdések feltevése volt a részlehajló. Olyan kérdésekre, hogy miért cserélnénk fel a szovjet függőséget egy sokkal erősebb francia függőségre, vagy, hogy egy hasonló időben végzett közvélemény-kutatás szerint a lakosság inkább az energiahatékonyságra szavazott, nem tartották érdemesnek válaszolni.
….
Az ügynek van azért egy szépséghibája is. Az EDF-nek több az adóssága, mint a teljes magyar államadósság. Érthető, hogy égetően szüksége van megrendelésekre Kelet-Európában. A kockázat és a hulladék a mienk, a termelt villamos áram egy része - törlesztés fejében - az övék. Ugye milyen ismerős, hiszen az osztrákoknak is árammal fizettünk volna azért, hogy tönkreteszik Visegrádot és Nagymarost.

S végül nagyon csodálkoznék, hogy ha az OMFB tanulmány végkicsengése nem az lenne, hogy előttünk csak két út áll: az egyik az atomerőmű, a másik az, hogy gyertyával világítunk. Különben is az atomerőmű csökkenti a kéndioxidot, savas esőt, globális felmelegedést, lásd, mint fent, örvendezés ismételhető.
Csak aztán valahogy oda ne jussunk, hogy amit a Németh-kormány (az utolsó kommunista kormány) nem akart ránk erőltetni, azt az energiahatékonyság lehetőségeinek kihasználása nélkül, a gazdasági struktúra átalakítása nélkül, a szabadon választott demokratikus kormány erőltesse ránk.
Paks - óriási reklámkeretPaks - óriási reklámkeret
Vissza a mába
Igen, sok a hasonlóság a 22-23 éve történtek és a mostani helyzet között, a különbség mégis óriási: az Antall kormány végül nem erőltette ránk a paksi új blokkok építését.  A Fidesz-KDNP kormánynak 2010-ben igen nagy volt a támogatottsága, ezért van ma kétharmados parlamenti többségük. De nem emlékszem, és eddig a nyomát sem találtam sem a választási, sem a kormányprogramban, hogy abban új paksi blokkok építése szerepelt volna. Mondhatják persze, hogy ilyen részletek nem kerülnek bele a kormányprogramba, de arra a tényre nagyon sokan felhívták a figyelmet, hogy az atomerőmű építés sokkal fajsúlyosabb kérdés annál, hogy pusztán csak az energetikai, mérnöki szempontokat mérlegeljük, azt is csak egyoldalúan.
A paksi bővítés korábbi nekifutásainak kudarcai mögött valószínűleg a csernobili atomkatasztrófa hatása is szerepet játszott. Viszont a mostani atompaktum megkötésénél nem vették, vagy nem akarták figyelembe venni, hogy a 2009-es országgyűlési határozat és az orosz-magyar atomszerződés megkötése között, 2011-ben történt a fukusimai atomkatasztrófa.
Csak emlékeztetőül: a világ radioaktívan legszennyezettebb területei az amerikai Hanford, a francia Le Hague, az angol Sellafield, és az orosz cseljabinszki régió, ahol nukleáris fűtőelem-gyártó és újrahasznosító létesítmények működnek, az uránbányák nemcsak az ott dolgozók, hanem a környéken lakók egészségét is veszélyeztetik, az urán meddőhányók súlyos környezeti gondokat okoznak. Már három alkalommal szabadult el a nukleáris pokol: 1957-ben az uráli Kistim város környékén, a Majak üzemben történt nukleáris robbanás, 1986-ban az ukrajnai Csernobilban és 2011-ben Japánban, Fukusimában történt atomkatasztrófa. Ott a mai napig nem tudtak úrrá lenni a helyzeten, két napja közölték, hogy újabb radioaktív víz szivárgott ki az erőműből és szinte elkerülhetetlen, hogy ennek egy része a Csendes-óceánba kerüljön. Ehhez még egy adat: a világon ma működő, nagyjából négy és félszáz reaktorból kikerülő nagy aktivitású- és hosszú élettartamú kiégett fűtőanyag végleges elhelyezését még sehol a világon nem tudták megoldani, pedig ennek biztonságos tárolását tíz-vagy százezer évre kell megoldani. Egyszóval: a Föld nevű bolygó radioaktív elszennyezése csendben folyik.
Valóban ezzel a környezeti és biztonsági szempontból legkockázatosabb megoldással akarja az Orbán-kormány megoldani az éghajlatvédelmi (és rezsicsökkentési) kérdéseket?





Az atom, mint biztonságos és tiszta energia? Felejtsük már el!







Mangel Gyöngyi greenfo
2014. február 6. 14:59
Az atom, mint biztonságos és tiszta energia? Felejtsük már el!
Szabad-e atomerőművekben gondolkodni, ha nem a jelen hasznát, hanem a jövő nemzedék érdekeit nézzük? A Fidesz-KDNP a Jobbik-frakció támogatásával a parlamentben ma jóváhagyta a paksi atomerőmű bővítéséről Oroszországgal kötött megállapodást. Lassan 3 éve történt a fukusimai katasztrófa. Összeszedtük a legnagyobb atombaleseteket. Ajánlott olvasmány gombnyomogató politikusoknak.
A magyar kormány államközi szerződést kötött Oroszországgal a paksi atomerőmű új blokkjainak megépítésére, és – egyebek között – a 2009-es országgyűlési határozatra hivatkoznak a kormánypártok politikusai. Azonban, ahogyan ezt sokan megírták, elmondták ez a határozat csak az előkészítésre hatalmazta fel a mindenkori kormányt. Annál is inkább, mert 2009 és 2014 között történt valami: a fukusimai atomkatasztrófa, amelynek következtében szép csendesen szennyeződik el a Csendes-óceán.
Az atomáram előállítása veszélyes folyamat, az uránbánya feltárásától a végtermékig, az elektromos áramig, pontosabban még azon túl is, a veszélyes hulladék hosszú idejű tárolásáig. A veszélyek már az uránbányákban jelentkeznek, mert sugárzó anyagok lelőhelyét kell feltárni, kiépíteni, az uránt kibányászni, néha több száz méter mélységben. Az uránérc nemcsak az atomerőművek számára hasznos uránizotópot tartalmazza, hanem veszélyesebb anyagokat, tóriumot, radont, rádiumot. A mecseki uránbányában dolgozók egészségügyi kockázatairól csak néhány éve kerültek napvilágra az adatok.
Miután az uránércet felszínre hozzák, őrlik, tisztítják, feltárják, majd elszállítják az urándúsítóba. (Magyarországon nincs ilyen üzem.) Mind az ércelőkészítés, mind a szállítás során sugárzó anyagok kerülhetnek a környezetbe, a bányászat során enyhén sugárzó meddőhányók maradnak a területen, amelyek mérgező nehézfémeket is tartalmazhatnak. Az uránbányák közelében lakókat is érheti sugárterhelés. A veszély folytatódik az üzemanyag dúsító, a fűtőelem-gyártó üzemekben, a kész fűtőelemek szállításánál, az atomerőművekben, az újrahasznosító, a plutónium termelő üzemekben, a radioaktív hulladéktárolókban, a kiégett kazetták átmeneti tárolóiban és a nagy aktivitású, hosszú élettartamú sugárzó hulladék végleges tárolására szolgáló atomtemetőkben. És akkor még nem beszéltünk a leállított atomerőművek szétszereléséről.
Nagyon fontos tudni, hogy ilyen, nagy aktivitású anyagok hosszú idejű tárolására szolgáló végleges atomtemetőt még sehol a világon nem sikerült kialakítani, vagy a nem megfelelő geológiai adottságok, a technikai akadályok vagy a várható magas költségek miatt. Néhány éve Magyarországra látogatott az Egyesült Államok nukleáris hatóságának egyik vezetője, aki előadást tartott a Magyar Tudományos Akadémián. Kérdésemre, hogy hogyan állnak ezekkel a tárolókkal azt mondta, hogy előrehaladott kutatások vannak, és néhány év alatt biztosan megoldják a kérdést. De ugyanezt mondták húsz évvel korábban is, és valószínűleg ezt fogják mondani húsz év múlva is, amikor az oroszok visszaküldik nekünk a kiégett fűtőelemeket. Az jó sok lesz, a két blokk húszéves működése után, és egy eladósodott kis állam, mint hazánk, aligha tudja vállalni egy atomtemető kiépítését és költségeit, ha a gazdag államok sem találtak még erre megoldást. Nukleáris szakemberek állítják, hogy a legveszélyesebb anyagokat több tízezer vagy akár százezer évig kell biztonságos helyre tenni.
Nem említettük még a természeti jelenségeket, vagy az éghajlatváltozást, mint veszélyforrást. Áradások, özönesők, különféle viharok, gátszakadás földrengés, szökőár vagy éppen a globális felmelegedés miatti aszály, vagy erdőtüzek is okozhatnak súlyos biztonsági kockázatokat. A mérleg másik serpenyőjében az, hogy az atomerőmű normál működés közben nem bocsát ki széndioxidot, elég gyengécske érv a kockázatokkal szemben, az atomenergia tehát nem klímabarát. Ismétlem, hogy az atomáram termelésének minden egyes lépése biztonsági, környezeti, egészségügyi és gazdasági kockázatokat hordoz magában, tehát gondoskodni kell a nukleáris biztonságról, a környezeti és az egészségügyi kockázatok csökkentéséről, ellenkező esetben súlyos tragédiák történhetnek, amint erre sajnos több példa is akadt a nukleáris történelemben.
A tényleges veszélyek megismerése a csernobili balesetig szinte lehetetlen volt, hiszen a különböző nukleáris balesetek nem kerültek nyilvánosságra.
atomkorA volt űrhajós amerikai szenátor, John Glen hozta napvilágra, hogy a világ 14 országában 10 év alatt 151 alkalommal regisztráltak különböző súlyosságú műszaki hibát az atomreaktoroknál. (Ez az adat 1996-ból származik, a lista azóta jóval hosszabb.) 
John Glenn adataiból néhányat egy 1996-os, Csernobilról szóló rádióműsorhoz használtam fel, most összegyűjtöttem még néhány nukleáris üzemzavar, baleset és katasztrófa adatait, amelyekből kiderül, hogy milyen veszélyforrások léteznek, hogy milyen technikai akadályok, emberi hibák állhatnak elő.
Valóban atomerőművekkel kell megoldani az energiatermelést? Úgy is feltehetjük a kérdést, hogy szabad-e atomerőművekben gondolkodni, ha nem a jelen hasznát, hanem a jövő nemzedék érdekeit nézzük. Nekem vannak unokáim, és Önnek?



A lista: 
Az eseményeket néha szűkszavúan közölték, a puszta tényeket, egy-két mondatban, néha bővebben leírták, mi történt, és olyan elemzéseket is találtam, ahol az okokat is megpróbálták kideríteni. Ahol erre adatot találtam, az INES skála értéket is beírtam, ez a baleset súlyosságát jelzi egy 0-7-ig terjedő skálán. Két atomerőmű baleset: a csernobili és az fukusimai kapott legsúlyosabb, INES 7-es besorolást.
1949. december 3-án az Egyesült Államokban, Hanfordban radioaktív felhő szabadult ki egy plutónium kutató központból.
1952. december 12-én Kanadában, Ontarioban, a Chalk River atomerőműben több kisebb hiba miatt a reaktor túlterhelődött, majd hidrogénrobbanás következett be. Szerencsére a nagy katasztrófát sikerült megelőzni, senki nem sérült meg. (INES 5)
  1957-58 során, a Szovjetunió területén, a Szovjetunió katonai és polgári nukleáris programjának központjában, az Ural keleti oldalán, a cseljabinszki körzetben fekvő Majak komplexumban a hasadóanyagok előállítása közben többször is nagy mennyiségű radioaktív anyag került a környezetbe, amely a közeli Kistim városát is érintette. 1957. szeptember 29.-én vegyi robbanás következtében 20 millió Curie radioaktív anyag került a légtérbe, sokkal több, mint a csernobili katasztrófánál. Orosz kutatók szerint több százan haltak meg sugárbetegségben, illetve a kapott sugárdózis következtében.

  1957. október 7-én, Nagy-Britanniában, a Windscale (mai nevén Sellafield) plutónium termelő, grafit moderátoros atomerőműben történt az ország legsúlyosabb nukleáris balesete: a reaktor túlforrósodott, a grafit meggyulladt. A reaktort elárasztották szén-dioxiddal, de ez nem bizonyult elégségesnek, végül a vízzel történő oltás mellett döntöttek. 700 TBq (terabecquerel) aktivitású radioaktív por és égéstermék került a környezetbe, de a 125 méter magas reaktorkéménybe épített szűrők a reaktorból felszabaduló radioaktivitás zömét visszatartották, így komoly környezeti kárt, illetve emberáldozatot az eset nem követelt. Más források viszont arról írtak, hogy a balesetet akkor eltussolták, de később kiderült, hogy 13 ember meghalt, továbbá 260-an sugárdózist kaptak. (INES 5)

  1965-ben az Egyesült Államok Atomenergiaügyi Bizottsága szándékosan alacsony radioaktivitású felhőt bocsátott ki Los Angeles felé egy atomreaktorból.
  1969. január 21-én, Svájcban, Lucens közelében meghibásodott egy kísérleti földalatti reaktor hűtőberendezése, a fűtőelem-olvadás miatt nagy mennyiségű radioaktív anyag került a légtérbe, illetve a barlangrendszerbe, amit a további sugárzás kijutásának megelőzésére bebetonoztak. (INES szint alatti esemény)
  1975. november 30-án, a Szovjetunióban, a leningrádi atomerőműben csőtörés miatt leolvadtak a fűtőelemek és radioaktív anyag került a környezetbe.
  1979. március 28-án, az Egyesült Államokban, Pennsylvania államban, Harrisburg mellett, a Three Miles Island atomerőműben történt az Egyesült Államok legsúlyosabb nukleáris balesete: a hűtőrendszer hibája miatt leolvadt a reaktormag, az üzemanyag részlegesen leolvadt, egy kisebb robbanás is bekövetkezett, radioaktív felhő került a levegőbe. A kiáramlott nukleáris anyag több száz km-re jutott el, 200 ezer embert kellett kitelepíteni. (INES 6)
  1979. augusztus 7-én, az Egyesült Államokban, Tennessee államban erősen dúsított uránium került ki egy atomerőműből. Mintegy ezer ember megkapta az évi sugárdózis mértékének csaknem ötszörösét.
  1980. március 13-án, Franciaországban, Orléans -ban, nukleáris anyag szivárgás történt (INES 4)
  1985. augusztus 10-én, Nagy-Britanniában, Sellafieldben baleset következtében radioaktív hulladék került az Ír-tengerbe.
  1983. szeptember 23-án Argentínában, Buenos Airesben reaktorrobbanás történt. Egy ember meghalt, tizenheten kaptak sugárterhelést. (INES 4)
  1985. augusztus 10-én, a Szovjetunióban felrobbant a Skotovo-22 elnevezésű, szovjet atommeghajtású tengeralattjárókat javító üzem. Tíz ember a robbanás következtében életét vesztette, később sokan sugárbetegségben haltak meg.
  1985. október 6-án, az Egyesült Államokban, Oklahoma államban reaktor meghibásodás történt, ahol egy ember meghalt és százan sebesültek meg.
csernobil
  1986. április 26-án, a Szovjetunióban, az ukrajnai Csernobil atomerőműben történt a történelem addigi legsúlyosabb atomerőmű katasztrófája: robbanás és tűz következtében megsérült az atomerőmű 4-es reaktora, a robbanás részben levitte az épület tetejét és hatalmas mennyiségű sugárzó anyag került a levegőbe, amely fél Európát elszennyezte kisebb-nagyobb mértékben.
A robbanás és a rendkívül erős sugárzás következtében a következő napokban és hetekben 47 ember vesztette el az életét és többszázezer embert telepítettek ki a létesítmény környékéről. A katasztrófa mintegy 3 millió embert érintett, a környéken 600 ezer embert ért erős sugárzás, közülük daganatos betegségben mintegy négyezren halhatnak meg. (Más, illetve későbbi források még több betegséget említenek, amelyeket a sugárterhelés okozhatott.)
Az esemény a legsúlyosabb, 7-es fokozatú besorolást kapta. (INES 7)


 

 

Így borította be Európát az atomfelhő 

Déplacement du nuage de Tchernobyl



  1991. február 9-én, Japánban, a miharmai atomerőműben a 2. blokk reaktorát leállították, mert a normál értéket meghaladó radioaktív sugárzási szintet mértek, a reaktor túlmelegedésének a megakadályozására működésbe hozták a tartalék hűtőrendszert.
  1991. február 21-én, Csehszlovákiában, a Brno közelében fekvő Dukovany atomerőműben tűz ütött ki az 1. blokk áramelosztójában, de szerencsére a tüzet egy órán belül elszigetelték, majd eloltották. Egy héten belül ez volt a második tűzeset csehszlovák atomerőműben. Néhány nappal korábban Jaslovske Bohunicében, az ország elsőként épült atomerőművében következett be elektromos rövidzárlat.
  1992. március 24-én, Oroszországban, a Szentpétervár melletti Szosznovij Bor atomerőmű reaktorában nyomáscsökkenés következett be, és emiatt radioaktív jód és nemesgáz került a levegőbe.
  1992 novemberében, Franciaországban, a forbachi részecskegyorsítóban történt az ország legsúlyosabb atombalesete: három embert ér sugárszennyezés, mert védőruha nélkül léptek be a gyorsítóba.
  1993. április 6-án, Oroszországban, Tomszk városában a szibériai Vegyi Kombinát radiokémiai üzemében felrobbant egy közepes erősségű uránoldatot tartalmazó tartály. A balesetben senki sem sérült meg, de az üzem környékén mintegy 35 négyzetkilométeres terület radioaktívan szennyezetté vált. (INES 4)
  1995 novemberében, Ukrajnában, a csernobili atomerőműben nukleáris szennyezések sorozata történt, amikor egy reaktorból fűtőanyagot szedtek ki. Egy személyt ért súlyos sugárterhelés.
  1997 márciusában, Japánban a Tokai Mura nukleáris üzemben 35 dolgozót ért kisebb sugárszennyezés, amikor robbanás történt és tűz ütött ki.

  1999. szeptember 30-án, Japánban, a Tokiótól 140 kilométernyire észak-keletre fekvő Tokai Mura nukleáris központban, egy uránium feldolgozó üzemben kritikus szintű atombaleset történt, emberi mulasztás miatt ellenőrizetlen nukleáris reakció indult be, radioaktív szivárgást észleltek, ezért elrendelték a környéken élők kitelepítését. A láncreakció másnap állt le, a háttérsugárzás rövid idő alatt normalizálódott. (INES 4)

  2001. június elsején, Csehországban, a temelíni atomerőműben radioaktív víz szivárgását észlelték. Az erőmű szóvivője szerint a kifolyt radioaktív víz nem veszélyeztetett senkit, a sugárzás mértéke nem érte el a nukleáris balesetek legkisebb fokozatát sem. Az osztrák-cseh határtól mindössze 60 kilométerre lévő cseh atomerőműben a valamivel több, mint három hónapja tartó próbaüzem során már vagy húsz többé-kevésbé jelentős meghibásodást észleltek.
Paks - óriási reklámkeretPaks - óriási reklámkeret 2003. április 10-én, Magyarországon, a paksi atomerőmű 2. blokkjában súlyos üzemzavar történt, amelynek következtében kis mennyiségű radioaktív anyag jutott ki a környezetbe. Az üzemzavar nem magában a reaktorban, hanem egy hozzá kapcsolódó segédberendezésben, a fűtőelemek mosására szolgáló tartályban történt. A fűtőelem-kötegek túlhevültek, majd hideg víz ömlött rájuk, és ettől összetört 30 fűtőelem-kazetta, és radioaktív anyaggal telített gázok is a levegőbe, majd a szabadba kerültek. A kibocsátási szint meghaladta az engedélyezett napi és havi értékeket is. A nyilvánosság számára hat év pereskedés után vált elérhetővé, hogy mi történt kilenc évvel korábban a Paksi Atomerőműben. A megsérült üzemanyagot és a tisztítótartályt csak évekkel később sikerült eltávolítani a medencéből. A roncsokat egyelőre bizonytalan ideig őrzik az atomerőműben, kezelésükre vonatkozó, hosszú távú tervről nincs publikus információ. Az üzemi balesetet a csernobili utáni legkomolyabbnak tartották – egészen Fukusimáig. (INES 3)
  2005. május 29-én, Nagy-Britanniában, az észak-angliai Sellafield hasadóanyag-feldolgozó üzemben szivárgást tártak fel, ennek során több tízezer liter sugárzó sav folyt ki, és amelyet kilenc hónapon keresztül senki nem vett észre. A brit napilapok az elmúlt 13 év legsúlyosabb brit nukleáris balesetének nevezték a szivárgást. (INES 3)
  2005. május 29-én, a dél-csehországi temelíni atomerőmű második reaktorblokkjában is baleset történt, háromezer liter radioaktív víz szivárgott ki. A folyadék nem okozott környezeti károkat, és az atomerőmű alkalmazottaira sem jelentett veszélyt.
  2006 májusában, Japánban a fukusimai atomerőmű hatos reaktorát lezárták, mert radioaktív gőz szivárgott belőle. Egy meghibásodott szelepen át jutott ki a szabadba kis mértékben sugárszennyezett forró pára. Néhány nappal korábban ugyanennek az atomerőműnek egy másik reaktorából szivárgott ki radioaktív anyag.
  2006. augusztus 11-én, Japán északi részén jelentéktelen mennyiségű radioaktív gőz szivárgott ki egy atomerőműből.
2008. március 18-án, Nagy-Britannia leghírhedtebb nukleáris üzemében, a sellafieldi nukleáris újrahasznosító üzemben, amikor két év leállás után újraindították az üzemet, újból elromlott egy berendezés. A két éves leállásra azért volt szükség, mert korábban kilenc hónapig nem vették észre, hogy radioaktív folyadék szivárog az üzemből, és két év leállás után ismét kénytelenek bezárni az üzemet. Az üzem munkáját ellenőrző nukleáris szakemberek szerint nem megfelelő a biztonsági kultúra az üzemben, az egyszerű követelményeket sem teljesítik, a tűz esetén történő biztonsági intézkedésekre fordított figyelem hiányos.
  2008. április elején, Spanyolországban, az Asco-1 atomerőműnél kis mennyiségű radioaktív fémet fedeztek fel, amelynek a 2007. novemberi átrakás során keletkezett repedés lehet az oka, mert a rendszer elszennyeződött a fűtőelem-szállító csatorna tisztítása közben. A radioaktív szennyeződést a 995 megawatt teljesítményű nyomott-vizes erőmű épületén kívül, Tarragona északkeleti kikötőjének közelében fedezték fel.
  2008. június 10-én, Nyugat-Ukrajnában leállítottak egy atomreaktort, miután radioaktív vízszivárgást fedeztek fel, 1,3 m3 hűtővíz szivárgott el csőtörés miatt, de ezt zárt térben megállították, így környezeti károsodás nem történt, a szivárgás nem lépte túl a megengedett értéket, a reaktort leállították.
  2010. január elején e francia Areva óriásvállalat megerősítette a Greenpeace korábbi felmérését, hogy a környezeti sugárzás szintje elfogadhatatlanul magas Nigerben, Akokan város utcáin, ahol a közelben az Areva uránbányákat üzemeltet. A környéken a megengedett sugárzási szint 500-szorosa éri a lakosokat.
  2010. július végétől augusztus végéig oroszország-szerte erdőtűz pusztított. A hideg éghajlatáról ismert országban azon a nyáron minden korábbi melegrekord megdőlt, Moszkvában közel 45C fokot mértek. Az Európa tüdejét adó erdők égése nemcsak természeti károkat okozott, de súlyos gondot jelentett az is, hogy a tűz több városban titkos nukleáris kutatóbázisok vagy üzemelő reaktorok közelébe is elért.
Fukusima sérült blokkjai  2011. március 11-én, Japánban, a Tokiótól 260 kilométerre, északra fekvő fukusimai atomerőmű több blokkja is megsérült egy erős földrengés és szökőár miatt. Az erőmű több reaktoránál is hűtési probléma lépett fel, majd hidrogénrobbanás keletkezett és radioaktív szivárgás történt. 19 főnél állapítottak meg határérték feletti sugárterhelést, több százezer lakost telepítettek ki a környékről.
A baleset következményeit a mai napig nem tudták felszámolni, több alkalommal veszélyes szintre emelkedett a sugárzás az erőmű területén, emiatt a mentesítési munkálatokat is időről-időre fel kellett függeszteni.
A környékén elszennyeződött a talajvíz és a Csendes-óceánba folyamatosan szivárog a radioaktív hűtővíz. A japán fukusimai atomerőműben bekövetkezett katasztrófa minősítését az 1986. évi csernobili katasztrófával azonos súlyúnak ismerték el. (INES 7)
  2011. május 2-án, Japánban a földrengés által nem érintett curugai atomerőműben észleltek nagyobb radioaktivitást, de sugárzó anyag nem jutott ki a környezetbe.
  2011 novemberében, Magyarországon, Budapesten, a csillebérci Izotóp Intézet egyik orvosi izotópokat gyártó laboratóriumából kiszivárgott jód-131 okozta a november közepén több európai országban is észlelt megnövekedett radioaktív sugárzás egy részét. A kémény szűrőrendszere a javítás után sem működött tökéletesen, így két alkalommal is került sugárzó anyag a budapesti levegőbe, és onnan az európai országok légterébe.
  2013. február 16-án közölték, hogy az Egyesült Államokban, a Washington államban lévő Hanford nukleáris tárolóból radioaktív anyag szivárog. A 177 földalatti tartály egyikénél a sugárzó folyadék szintjének csökkenését észlelték, de később kiderült, hogy nem egy, hanem hat tartályból folyik el a sugárzó anyag. A Hanford atomtemetőt a II. világháború alatt hozták létre, az atombomba elkészítéséhez vezető titkos program keretében. A tartályokban több millió liter radioaktív hulladék van, amely évtizedek alatt halmozódott fel plutóniumbombák gyártásakor. Hanford az Egyesült Államok legszennyezettebb nukleáris létesítménye. Száz évvel a nagaszaki atomtámadás után sem lehet majd lakóparkot építeni ott, ahol az Egyesült Államok hadserege előállította az első plutóniumbomba alapanyagát. A világ- és a hidegháború tízezer évre ihatatlanná tette a vizet a hanfordi bázis környékén, ahol most is szivárog a radioaktív iszap a sebtében épült, elavult tartályokból. Azt senki sem tudja, hogy a sugárzó anyag mikor éri el a Columbia folyót.
   2013 decemberében, Magyarországon, a Püspökszilágyon a kis- és közepes aktivitású, nem atomerőművi nukleáris hulladék lerakójában három embert ért nagyobb sugárdózis a hulladék átcsomagolása közben.
  2014. február elsején, az angliai Sellafield nukleárishulladék feldolgozó létesítményben ismét magas radioaktivitást mértek, és ezért részlegesen lezárták a tároló telepet. Az első hírek szerint az intézkedések tízezer embert érintettek, más közlemények szerint a sugárzás nagysága vaklármának bizonyult, a háttérsugárzás semmilyen kockázatot nem jelent az ott dolgozókra és a környéken élőkre. Sellafieldben az elmúlt évtizedekben mindazonáltal már több súlyos baleset is történt. Az üzem csaknem hatvan éve az addigi legsúlyosabb nyugat-európai nukleáris baleset helyszíne volt: 1957. október 7-én tűz ütött ki az egyik reaktorban, radioaktív anyagok jutottak a levegőbe és elszennyeződött 500 négyzetkilométernyi területet. Évekkel később egy hivatalos jelentés megállapította, hogy legalább húszan a baleset által előidézett rákos megbetegedésekben haltak meg. Legutóbb 2005-ben több tízezer liternyi sugárzó sav szivárgott ki az üzem területéről.
(Ez a lista nem teljes, a katonai nukleáris létesítményekben történt balesetekre, a kutatóhelyeken, izotópgyártó intézményekben, az egészségügyben, az atom-tengeralattjárókon, a szállítás közben esetlegesen történt radioaktív szennyezésre vagy sugárterhelésre nem kerestem rá, és az atomerőművekben történt eseményekből is jóval több van. A források: MTI, Világháló hírportálok, Greenfo, Google keresőprogram, Wikipédia, Fizikai Szemle, NucNet, John Glenn amerikai űrhajós gyűjtése, Greenpeace, stb. M. Gy.)


Jó – Jó kell a bővítés , de vajon a kormány megtudja védeni az objektumot , vagy úgy járnak majd mint a vörös iszapos gátszakadással ami egyesek szerint bizony egy robbantás miatt hagyta el a tárolót . De mivel egy banán Köztársaság maffiózók hatalmával vezetett ország vagyunk , bizony ilyen szálakat nem vizsgálnak az intézményesített maffiózók . Hatalmuk csak addig terjed ki , hogy levezényeljenek egy összeomlást , vagy egy polgárháborút , mint ahogy erre volt is kísérlet a cigány gyilkosságok balekjai már ülnek , de a kitervelő titkosszolgálatok , még mindig a háttérbe vannak , ők csak a gladiot szervezik , hogy likvidálják Viktort és a maffia udvartartását . És mi lesz egy atomerőmű robbantással , ez nem vörös iszap itt már nem pár halott lesz , de ha jól szervezik meg és jól hajtják végre , bizony a zsidó betelepülés is kútba fog esni , mert Csernobil egy elhibázott lépés volt , de ez egy igazi robbantás , és talán Európa is rettegni fogja a liberális zsidó baloldali terroristák elszántságát , hataloméhségét , és hazaárulását . Mert addig míg egy- egy kislány vérét veszik az személyi katasztrófa , mikor nemzetiségeket lázítanak az polgárháború , mikor elrabolják a munkájuk eredményét és nem fizetik meg az árát az bizony egy népréteg tönkretétele , és ezért kötél jár , halálbüntetés ide vagy oda , kötelet a libásnak . Mikor egy atomrobbantás a tét az már egy emberiség ellenes háború kezdete , és talán nem kéne megvárni , hogy e hazaáruló elemek ezt is végrehajtsák . Százszor is a Jobbikot , mint e hazaáruló gyilkos zsidó fasiszta baloldal ténykedését , és még azt is elmondhatjuk , hogy ők meg tudják védeni , hazánkat az ilyen maffiózóktól , és teljes vagyonelkobzás után , már csak a vágy marad meg nekik , de még az sem , mert a nép fellázad az elmaradt számonkérés miatt és az összerabolt házaikban égeti el ezeket a családokat , így legalább megkerül az ellopott nemzeti vagyonunk is , és ki lesz ritkítva a maffia nagy család zsidó ága akik a nemzeti vagyonunkat , a földjeinket , és a vizünkre is igényt tartanak , a drága gojokat , meg zsellérekként , de még inkább rabszolgaként szeretnék tartani vagy inkább apródonként likvidálnák .




A szovjetek 1 milliárd dollárt költhettek arra, hogy elfoglalják a kapitalisták agyát


Miközben az Egyesült Államok és a Szovjetunió látványosan azon versengett, hogy melyikük küld előbb állatot/embert az űrbe/Holdra, a háttérben drága, titkos tudományos kísérletek folytak. A hidegháború alatt az amerikaiak parapszichológiának, a szovjetek pszichotronikának hívták az új harcteret, amin el akarták foglalni az ellenség elméjét.
mandzsúriai jelölt
A kísérleteik között volt agykontroll és agymosás utáni távolból irányítás is (ahogy azt a Mandzsúriai jelöltben csinálták a koreaiak). Az amerikai kutatásokból idővel sok minden nyilvános lett, de a szovjet tanulmányok továbbra is eldugott akták mélyén maradtak.

Állami agykontroll

Serge Kernbach, a stuttgarti Fejlett Robotikai és Környezettudományi Kutatóközpont munkatársa 1917 és 2003 között orosz szakfolyóiratok és a titkosítás alól nemrég feloldott dokumentumok alapján egy új tanulmányt készített a szovjetek (és a rendszerváltás utáni Oroszország) rendkívüli, titkos kutatásairól. Eszerint a szovjetek kutatásai többé-kevésbé az amerikaiakétól függetlenül zajlott, bár a két nagyhatalom valószínűleg a kémeinek hála nagy vonalakban tisztában volt azzal, hogy miben mesterkedik a másik fél, és gyakran ugyanazokon a területeken vizsgálódtak.
mechanikus narancs
Az oroszok megpróbálták (nagyjából) piaci alapon folytatni a hadviselést, de a 2000-es évek elejére elfogytak a befektetők, és felszámolták a programokat. Az USA-val ellentétben az oroszoknál egyébként csak kormányzati támogatással folyhattak ezek a kísérletek, így egyfajta ciklikusság jellemzi a programokat, attól függően, hogy a hatalom épp mekkora érdeklődést mutatott irántuk.

1000 Voltot vezetek a te agyadba

Az egyik leghíresebb, kínzást, drogokat, agymosást és egyéb alkotmányellenes módszereket alkalmazó, az ötvenes évek elejétől húsz éven át működő viselkedésbefolyásoló programnak, az MKUltra kódnevű CIA-projektnek megvolt a szovjet verziója. (Az MKUltrát részletesen dokumentálták, kb. 80 egyetem, kórház és főiskola működött benne közre, és a vizsgált alanyokat gyakran a tudtuk nélkül, teljesen illegálisan kábítószerezték be. Amikor 1975-ben a Kongresszus nyilvánosságra hozta az ügyet, már késő volt, mert Richard Helms, a CIA korábbi igazgatója 1973-ban a legtöbb fájlt megsemmisíttette.)
A Szovjetunió hasonló programja azon a hosszútávú szovjet tudományos elképzelésen alapult, hogy az emberi agy képes befogadni és továbbítani egy bizonyos nagyfrekvenciájú elektromágneses sugárzást, ami más tárgyakat is befolyásolhat. Több kutató azt állította, hogy ez az „emberi energia” megváltoztathatja a hidrogénatommagok mágnesességét, és stimulálhatja a búza, a szőlő, de még az ember immunrendszerét is.
elektrosokk
Állítólag egy szerkezetet is kifejlesztettek, ami képes előállítani és tárolni ezt az energiát. Az MKUltrához hasonlóan itt is született olyan tanulmány, ami szerint az elektromágneses hullámok megváltoztathatják az emberek elméjét, és ehhez pszichés fegyverek kifejlesztését tervezték.
Jelentős kutatásokat végeztek a nem helyi jelátvitelről az Aharonov-Bohm effektus alapján is. (Nem igazán értem, hogyan, de ez az, ami megmutatja, hogyan befolyásolhatja a mágneses tér a tér egy részét, ahol a tér árnyékolva van, miközben vektor potenciálja nem tűnik el. Aharonov és Bohm mutatta ki először, hogy az addig csak mágneses fogalomként használt mágneses vektor potenciálnak valóságos fizikai, kvantumhatása van.) Az ún. spin-mezőt különböző berendezésekkel megpróbálták kiaknázni, de 2003-ban ez a kutatás is leállt.

Áltudománnyal áltudományokról

Kernbach azt állítja, hogy nehéz számokat találni, de a jelentős kutatásokra több száz millió vagy akár 1 milliárd dollárt is költhettek. (Valószínűleg nem mai árfolyamon, hanem összesen.) Kernbach szerint a hasonló programokra kb. ugyanannyit költhetett Amerika és Oroszország.
agymosás
Bár a kutatásokról szóló legfrissebb anyagok csak 2003-asak, nem lehet tudni, hogy azóta az összes programot felszámolták-e. Azok alapján, akik az ezekben a témákban tartott tudományos konferenciákra járnak, Kernbach szerint kb. 500 orosz tudós foglalkozhat még pszichotronikával.
Egyébként nagyon sok anyag még mindig nem kutatható, például az OGPU és az NKVD (a KGB elődei) kísérletei még 80 év után is titkosítva maradtak. Kernbach valószínűleg csak a felszínt kapargatja. Sajnos viszont egyik kutatás végeredményéről sem ír a tanulmányában, ráadásul sok benne az áltudományosnak tűnő zsargon, így nem biztos, hogy nagyon hiteles. A tanulmányban például az egyik kísérletet ez a nevetséges ábra mutatja be:
szovjet kísérlet tanulmány
(Medium, Daily Mail)






A hivatalos agymosás tíz pontban





th-52fb76973c0aa.jpgNoam Chomsky világhírű nyelvész tíz tételben foglalta össze a Hatalom tömegeket manipuláló mesterkedéseinek lényegét. Chomsky tízparancsolata nagyon tanulságos és mindenkinek ajánlott, aki el szeretné kerülni az agymosást. Íme a híres tételsor, aminek igazságtartalmáról nap mint nap meggyőződhetünk:
 
1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.
2.) A nép úgy kell tekintsen politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.
3.) A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a "fehér" propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a "szürkét" (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a "feketét" (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezek karöltve azon kell munkálkodjanak, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentsék a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.
4.) A nemzetet meg kell győzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek, akik ezt az érvet ("majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk") évszázadokon keresztül hajlandó benyelni és elfogadni.
5.) Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetők egyszerűen kell megfogalmazzák az üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.
6.) Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.
7.) Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.
8.) A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.
9.) A nyájszellem erősítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni.
10.) Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Ezt elérendő belső (és titkos) nyilvántartásokat kell felfektetni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy ő ismeri önmagát. Fel kell használni a társadalomtudományok (szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani. Megfoghatatlan, érzelmi töltetű, nagy és közös célokat kell kitűzni, amelyek alkalmasak arra, hogy lelkesítsék a tömegeket. Ha nyilvánosságra kerülnek, ezeket a törekvéseinket határozottan (ha kell: erőszakosan) tagadni és cáfolni kell.
 forrás: www.szineshir.hu
( Update: Egyesek szerint nem a fennt megnevezett úriember nevéhez köthető ez a tíz pont. Ebben a kérdéskörben nem szeretnék döntőbíró lenni, mivel az interneten különböző nyelveken is megtalálható Chomsky-hoz kötve ez a 10 pont és ennek tagadása is. Ez a szöveg egy átvett szöveg, amit nekem elküldtek és érdemesnek tartottam javítás nélkül betenni a blogba! Mindenki maga döntse el, hogy Chomsky vagy nem. De ami a legfontosabb, a tartalmat is mindenki kezelje helyén, van e igazságtartalma vagy sem. Szerintem van.)








Történelemhamisítás, mint az agymosás eszköze







Posted on 2012/05/22Szerző: Admin
Napalm bomba bevetése, egy vietnami falu ellen
Azt tudtuk eddig is, hogy a történelmet legalább olyan előszeretettel hamisítják, mint a pénzt. Úgy tűnik azonban, nem csak az általános- és középiskolákra igaz ez, hanem az egyetemekre is.
A minap megjelent egy ELTE történelem szakos írása, melyben az USA által kirobbantott vietnami háborút kvázi jogosnak titulálta.
Ebben nemcsak az a trehányság a botrányos, mellyel figyelmen kívül hagyta a valós tényeket, – hiszen a hivatalosan oktatott, aktuál-polkorrekt, ámde hamisított tananyagtól eltérő tények és információk, a levéltárakon túl, már az interneten is hozzáférhetők -, hanem az is, hogy a félrevezetés szándékával véleményformálásra vetemedett a hajdani történelem szakos.
Mert a vietnami háborúban az USA nemcsak a rossz oldalon állt, de még a felhasznált eszközeiben is aljas, és népirtó háború kezdeményezője volt. A Vietnami Háború szégyenfolt a résztvevő amerikai és más velük szövetségben gyilkolókra nézve, de szégyenfolt az ezt támogató, nyugati világra nézve is.
Dien Bien Phu: A vietnamiak az ütközet előtt kézzel és biciklikkel vittek mindent a csata helyére, még az ágyúkat is kézzel húzták vonták a hegyeken keresztül…
Nézzünk kissé mögé a dolgoknak
A franciák már az 1850-es évek végén megszállták Indokínát, és az elkövetkező 70 évben kezdetét vette a gyarmati uralom, s ezzel együtt a velük szembeni ellenállás is. Ennek később az egyik legsikeresebb képviselője az 1941-ben Ho Ngoc Lam és Nguyen Hai Than által alapított, Viet Minh volt. Melyet azzal a céllal hívtak életre, hogy kivívják Vietnam függetlenségét Franciaországtól, később pedig a japán invázió ellen tömörítette közös frontba, az ellenállókat. 1944-45 folyamán katasztrofális időjárási viszonyok és hatalmas éhínség sújtotta, Észak-Vietnamot az ezen a területen élő mintegy 10 millió lakosból 1 millió ember halt éhen. A Viet Minh biztatta és támogatta a lakosságot, hogy a csendes éhhalál helyett tagadja meg az adók fizetését és szerezze vissza a raktárakból megtermelt rizskészletét.
A Viet Minh népszerűsége egyre nőtt és 1946-ban megnyerte a választásokat is Közép- és Észak Vietnamban. Ám a brit erők távozása után, ez év végén a franciák kiszorították a Viet Minht Hanoiból, akik válaszul gerillaháborúra kényszerültek. Ez a gerillaharc átterjed Laoszra és Kambodzsára is. Noha a Viet Minh ekkor még nem volt felfegyverkezve. Ez a helyzet 49-re változott meg a kínai szövetségeseik majd később szovjetek jóvoltából. 50-ben a kommunistának nevezett nemzetek a KNK (Népi Kína) vezetésével elismerték Viet Minh Vietnami Demokratikus Köztársaságát Hanoi kormányzásával. Míg a nem kommunistának nevezett nemzetek a Saigoni francia vezetésű Dél-Vietnamot ismerték el. Látszatra készen is állt az ürügy; harcolni a kommunizmus ellen.
Ez azonban valójában csak a látszat, mert itt az egész ország feletti hatalom megszerzéséről, a francia vezetésű ország kifosztásról és a vietnamiak további kizsákmányolásáról szólt a történet.
Vietnam szegény ország ma is, de azért felvetődik a kérdés, hogy vajon a nép munkájának gyümölcsén (növénytermelés, állattenyésztés és textilipar) túl vajon van-e bármi nyersanyaga, ami a megszállóiknak kellhet, mondjuk, nyersolaj, fa és faáruk, kávé, nyers kaucsuk, feketekőszén, arany, kaolin, foszfát.
Ho Chi Minh
A Viet Minh mozgalom vezetése szépen lassan Ho Chi Minh (Nguyễn Sinh Cung) kezébe került, aki baloldali beállítottságú volt, jó kapcsolatokkal Moszkvában. Ő elegendő fegyvert tudott szerezni, cserébe a Viet Minh egyre inkább kommunista irányultságú lett.

1954 ben a döntő Dien Bien Phu ütközetben tönkre verték a franciákat. Mindezt úgy, hogy az ütközet előtt kézzel és biciklikkel vittek mindent a csata helyére, még az ágyúkat is, kézzel húzták vonták a hegyeken keresztül. Ezek után született egy konvenció, ami 2 évre kettéosztotta Vietnamot és a második év végére választásokat kellett volna tartani, amit a francia és USA páros magakadályozott. Ezzel kezdetét vette a vietnami szabadságharc, ahol a Viet Minh már, mint Viet Cong, (Viet Nam Cong San, azaz vietnami kommunista) hadsereg vívta meg és verte meg hatalmas áldozatok árán, az amerikai megszállókat.
Vagyis valójában a kisemmizett vietnami nép és kifosztói közötti küzdelem volt ez. A kifosztókat a cionista hatalmak, míg a kizsigerelt vietnami népet az akkor kommunistának nevezett országok támogatták. Így állt a helyzet 1954-re. 1954-ben, az Egyesült Államok szállított 300000 kézi lőfegyvert és 1 milliárd dollárral támogatta a francia katonai erőfeszítéseket, vállalva ezzel a háború költségeinek 80%-át. 1965 végére pedig már 186ezer, és 1968-végére körülbelül 536 000 amerikai katona volt Vietnamban. A tervek között szerepelt egyebek mellett B-29-esek, B-36osok, és B-47-esek bevetése, hogy a Viet Cong állásait bombázzák, sőt a terv tartalmazott egy lehetőséget az atomtámadásra is, a Viet Cong állások ellen.
A Viet Congot döntően a Szovjetunió és Kína támogatta.
Hans Bethe írta egykoron ”… hogyha hidrogénbombákkal vívunk, és nyerünk meg egy háborút, akkor a történelem nem az eszmékre fog emlékezni, amikért harcoltunk, hanem a módszerekre, amikkel elértük.”
Noha a vietnami háborút is elvesztette az USA, ennek ellenére az itt alkalmazott módszereikre épp úgy emlékezni fog a világ, akárcsak irányítójára, amikor Palesztinában ilyen módszereket alkalmazott és alkalmaz a mai napig is.
Az amerikai katonák által elkövetett A Mỹ Lai-i tömegmészárlás, 1968. március 16-án. 500 gyermeket és asszonyt gyilkoltak meg.
Mik is voltak a megszállók tettei?
Mivel a hajdani történelem hallgató hősöknek titulálta a megszálló amerikai katonákat, ezért szembesítsük őket tetteikkel!
Előre bocsájtva azt, hogy azt, hogy sem a franciáknak sem az amerikaiaknak nem volt semmi keresnivalója Vietnamban, sőt jogalapjuk sem volt Vietnam megnyomorítására, ők nem a hazájukért harcoltak ott, pusztán megszálltak egy náluknál sokkal gyengébb országot, ahol rémtetteikkel, mészárlásaikkal, az emberek megnyomorításával, a föld tönkretételével csupán bemocskolták és hírhedtté tették nevüket.
A kémiai mérgek, a napalm bevetése, a drogkereskedelem mind-mind bevett eszközei voltak a megszállók módszereinek, ahogy az alább felsorolt sebesült és halálos áldozatok számán túl, szólnunk kell a válogatott kínzási módszerek, a nemi erőszaktevések, és a áldozatairól is, nem különben a  rengeteg torzszülött gyermekről, melyet az alkalmazott vegyi eszközök okoztak. (Az Agent Orange nevű gyomirtó szer keverék, melynek egyik főgyártója a Monsanto volt, lombtalanító szerként vetették be, és nemcsak több tízezer amerikai katona rákos megbetegedését okozta, hanem felelős volt a helyiek súlyos születési rendellenességeiért is.)
Íme a valóság:
Az amerikai és az észak-vietnami küldöttség végül a dél-vietnami küldöttség tudta nélkül 1972-ben megállapodott. Vagyis ennyit a szövetségesi hűségről. A békeszerződés aláírása után az Egyesült Államok 1973-ban ki is vonult az országból.
A harcok során becslések szerint 3–5 millió vietnami halt meg, illetve 58 000 amerikai vesztette életét.
Az így magára maradt Dél-Vietnam ereje megtört, az északiak 1975-ben elfoglalták Dél-Vietnamot.
A két ország végül 1976-ban Vietnami Szocialista Köztársaság néven egyesült hivatalosan is.
Halálos áldozatok és sebesültek száma:
vietnami civil halálos áldozatok száma: 411,000– 4,000,000
kambodzsai civil halálos áldozatok száma: 200,000 – 300,000
laoszi civil halálos áldozatok száma: ~20,000 – 200,000
összes civil halálos áldozatok száma: 631,000 – 4,500,000
összes halálos áldozatok száma: – 1,653,740 – 5,558,690
vietnami sebesültek száma: ~1 700 000
amerikai sebesültek száma: 153 303
dél-koreai sebesültek száma: 17 060
Napalm támadás egy vietnami falu ellen. Trang Bang 1972.
Mi motiválja a cionistákat a tények meghamisítására?
Valószínűleg nem járunk messze az igazságtól, amikor azt gondoljuk, nem pusztán hanyag az anyag, sokkal inkább szándékos megtévesztés és elterelés a motívum. A szégyellni valók elleplezése.
A bűnösökből, mészárosokból hősöket gyártani cionista módszer. Célja, hogy megtévesszék az embereket, és az általuk kifizetődő oldalra csalják őket.
Már a féligazságok hangoztatása is vétkes hanyagság, a fertő és mocsok leplezése azonban bűn! Ám a bűnt értékként felmutatni ÁRULÁS!  S mindazok, akik ebben segédkeznek árulók maguk is, hátba szúrják mindazokat, akik még bíznak bennük.
Szász Gerda – Szabad Riport Tudósító Iroda

népirtás, agymosás, kizsákmányolás





A Szovjet Oroszországban

JAN 24
Készítette: Pityuládé |










Jobbkéz, köcsög

JAN 19
Készítette: jostar |











Egy rossz lépés

JÚL 17
Készítette: vicodin |









Ukrajna - kinek szurkoljunk?



Na te hülye goj nem látod , hogy a végső cél Oroszország , ezért végig rabolják a világot , de már élő halottak terjeszkedni nem tudnak , és csak zsugorodik a hatalmuk .

Szarnak rád , hogy közben éhen haltok lényeg az , hogy ők szabadon rabolhassanak .


  


ukrajna_kep.jpgA napjainkban Kijevben, Ukrajnában zajló és egyre eldurvuló forradalomról a legtöbb embernek megvan a pártállásától függő véleménye. Mielőtt azonban nekiállnánk önfeledten szurkolni EU-ellenesként, rendpártiként, Putyin-barátként a kormányerőknek és szegény felgyújtott rohamrendőröknek; vagy éppen a Szabadság-Egyenlőség-Testvériség helyett napjainkban futó aktuális lózungokkal, a Demokrácia-Függetlenség duójával bevadított, bátor tüntetők mellé helyeznénk szimpátiánkat, azelőtt nem árt pár mondatban rávilágítani egynémely, kevéssé ismert infóra.
Hiszen, a történet ezúttal sem, ahogy általában sosem csupán fekete és fehér.
Demokrácia és nagypolitika
Ukrajnában a legfelső döntéshozó rendszer eléggé kétpólusú, és viszonylag kiegyenlített. Javarészt a kommunista párt utódpártjának tagjaiból álló, szinte kirobbanthatatlan képviselők ülnek a törvényhozásban, míg az elnöki poszt (pl. a magyarhoz képest is) meglehetősen erős és szuverén. Ukrajna korrupcióból az élet legtöbb területén sem szorul importra, de a politika különösen fertőzött területnek számít. A parlament tagjainak követhetetlen botrányai miatt az ukránok többsége számára az elnök személye a hangsúlyos, tőle várják el inkább a feddhetetlenséget. Ám az elmúlt évtizedben ebben is csalódniuk kellett.
A Narancsos Forradalom az egész, demokratikus választási rendszer csődje miatt bukott ki 2004-ben. A „forradalom" nehézkesen kiharcolt eredményei sem hoztak a többségnek teljes megnyugvást. Juscsenko rejtélyes megmérgezését egyre többen tartják politikai önbetörésnek; és az sem volt túl népszerű, ahogyan egykori harcostársa, Timosenko ellen a hajdani szovjet módszereket idéző koncepciós perbe kezdett az új elnök.
Ezek fényében érthető, hogy az ukránok 23 évnyi demokrácia után már nem szívesen bíbelődnek aláírásgyűjtéssel, népszavazással, és egyéb, enyhébb polgári engedetlenségi formákkal. Hanem az utcára vonulnak.
Oroszország
Ukrajna Magyarországhoz hasonlóan egyfajta kompország. A kétarcúság nemzetiségileg, és területileg is jól lemérhető. Az ország északnyugati fele túlnyomóan ukrán, ideológiailag nyugatbarát. A tehetősebb, sűrűbben lakott délkeleti régióban nagyszámú orosz él, ennél fogva jellemzően oroszbarátok. Ukrajna viszonya Oroszországgal sosem volt felhőtlen.
A Szovjetunió kialakulásának idején Ukrajna a szovjetellenes, „úri-kulák-papi-nemzeti" fehér oldal támogatóihoz tartozott. Ennek a későbbiekben többször is, folyamatosan itták a levét. Kevéssé közismert népirtás a Holodomor, aminek ugyan a neve jól kezdődik, de a szünet nélkül gyászolt nagytestvérével ellentétben, ahol 6 millió áldozatról illik beszélni, itt csupán 10 millióan haltak meg két év leforgása alatt. Sztálin és rezsimjének tervezett „ukrántalanítása" volt ez, melynek során a begyűjtésekkel, és a beszolgáltatni vonakodók megtörésével erre a mezőgazdasági aranyvidékre addig sosem látott mértékű éhínséget hoztak. A régió a későbbi évtizedekben is mindig is peremvidékként volt kezelve, beruházások, fejlesztések alig jutottak el idáig.
Nem csoda, hát, hogy az ukrán nemzettudat egyik sarokköve a russzofóbia. Így aztán a határ, ami a jószomszédi viszony, és gazdaságélénkítő beruházások, illetve a gyarmati sorba taszítás, és kulturális befolyásnövelés között van, olyan vékony, hogy szinte nem is látszik, és nagyon könnyen megsérthető.
Például azzal, ha az ország vezetése nyilvánvaló orosz nyomásra pause gombot nyom az amúgy sem szuperszonikus sebességgel haladó euroatlanti integrációban.
Európa, EU
Az átlag ukrán számára, aki dolgozni, lomizni, prostinak vagy csempésznek állva átjár Európa „boldogabbik felébe", már Lengyelország, vagy éppen hazánk is az ígéret, a gazdagság földjének számít. Németországról, vagy Franciaországról már nem is beszélve. Ők nyilván nem látják, nem láthatják az Unió árnyoldalait, amit pl. mi már jól ismerünk.
A túloldalról viszont már kisebb a lelkesedés. Ukrajna az EU számára, csak a több tízmilliós piaca, és remek termőföldje miatt lehet érdekes, de az általános politikai és gazdasági helyzet miatt annyira forró ez a pite, hogy biztosan hagynák inkább hűlni egy kicsit. Jelenleg van elég bajuk a szövetség peremén lévő nagyon lassan felzárkózó új, és túl gyorsan leszakadó régi tagjaikkal is.
Gazdaság
A nálunk honos közvélekedéssel ellentétben Ukrajna nem gazdag ország. Tény, hogy Kijev óvárosa szép és rendezett, de egy főváros óvárosa nem mindig ad általános képet az adott országról. Ukrajna a SZU szétesése után ugyanazokkal a problémákkal nézett szembe, mint minden volt KGST-ország. Gyors ütemben erodáló nehézipar, széteső mgtsz-ek, elherdált mezőgazdasági feldolgozóipar.
Miközben az országban közép-afrikai szintű a korrupció, mindenhová beférkőzik a maffia, a politikusok pedig – ahogy rendszerint mindenhol – főként csak lopnak, addig a mindennapjaikat szervesen érintő dolgok, mint az oktatás, az egészségügy, vagy az infrastruktúra konzerválódott a késő-szovjet állapotban. Nagy a munkanélküliség, alacsonyak a bérek, a nagyvárosokban viszont drága a megélhetés.
A 2012-es, lengyelekkel közös futball EB jócskán erőn felüli vállalás volt. A gazdasági válság közepén drága, jól kinéző, és kihasználatlan létesítményeket emeltek országszerte – jellemzően hitelből. Az impulzusszerűen érkező bevételek nem tudták, nem tudják tartósan ellensúlyozni a felvett hitelek terheit.
Irányított forradalom?
Az újkori történelem nem egy példával szolgált arra, amikor egy látszólag alulról indított lázongásról kiderült: igazából külföldi, nagyhatalmi érdekek mozgatták. Elég csak a taxisblokádra gondolni, vagy a CIA által is beismert esetekre, a teljesség igénye nélkül: '53 Irán; '57 Kuba (ez visszafelé sült el); '70 Líbia; '73 Chile; 2002 Venezuela (sikertelen puccskísérlet, a Chavez ellen felbérelt tüntetőket a Chavez mellett tüntetők szétverték).
Vajon ez a helyzet most is? A nyugat (EU) és a kelet (Oroszország) nagyhatalmi erőfitogtatásának mellékhadszínterét látjuk Kijevben? Hátulról mozgatják a szálakat? A helyzet további elmérgesedése esetén várható-e nyílt beavatkozás bármely részről (lásd Korea, Vietnam)?
Én ettől nem tartok. Ahogy korábban írtam: az EU-nak nem létkérdés Ukrajna. Már az is szinte lehetetlen kihívás, hogy a szövetségbe valahogy beleerőszakolják Törökországot, nem beszélve a leszakadókról, a kilépni szándékozók egyben tartásáról. Amit megtehetnek, és amit meg is tesznek, az a médiában az ukrán felkelők heroizálása, és a kormányerők démonizálása.
Napóleonnak volt egy kissé pajzán mondása, miszerint a katonákat a gyomruk tarja az állásaikban védekezéskor, és a hímtagjuk böködi előre támadáskor. Orosz részről ez annyit tesz, hogy amennyiben Janukovicsékat biztosítják anyagi támogatásukról (némi lojalitásért és gazdasági előnyökért cserébe), akkor egészen a végsőkig kitarthatnak a kormányerők. A felkelések általános dramaturgiája szerint eljön egy pont, amire a lázadóknak már nincs válaszuk. Rohamrendőrökre, gumilövedékekre és vízágyúkra munkavédelmi sisak, gázálarc, házi készítésű pajzs, kockakő és molotov-koktél a reakció. A rendőrök ekkor veszik elő az éleslőszert... Itt tartunk most.
„Hála" a világszerte zajló, fegyvertartást ellehetetlenítő módon szigorú trendeknek, a lázadóknak két eszközük maradt:
- feladni, és hazamenni
- maguk mellé állítani a karhatalmat.
A rendőrök átállásakor azonban még mindig lenne ütőkártya a kormány kezében, a hadsereg.
S, hogy akkor most kinek is szurkoljunk? Könnyű innen, a fotelből a nagybetűs Nyugat és Kelet harcát látni a kijevi barikádokra, és ennek megfelelően popcorn és kóla mellett szurkolni valamelyik oldalnak. Valójában azonban ma Ukrajnában ez elkeseredés forradalma zajlik. Fő mozgatórugói nem a demokrácia vagy a nyugati civilizáció vívmányai utáni vágyban keresendőek. Sokkal inkább a történelmi sérelmek fűtötte russzofóbiában, és mindenekelőtt a szegénységben, a jövőkép-nélküliségben.
Nem hősköltemény ez, hanem véres horror. Hogy mi lesz a vége, ma szinte lehetetlen megjósolni. Lehet, hogy az oroszok, lehet, hogy a nyugat áll majd fel nyertesen a rulett asztal mellől – az is lehet, hogy elosztják a szajrét. Egy biztos: Ukrajna megint csak veszíthet.
Galambos László



10 tény az ukrajnai éhínségről


2014. március 3. 16:00
A Nagy Imre-temetés kulisszatitkai


Korábban



1. A mezőgazdaság erőszakos kollektivizálása, a gabonabeszolgáltatási terhek drasztikus növekedése, valamint az erőltetett gabonaexport következtében 1932-33-ban több millióan haltak éhen a Szovjetunióban. Az éhínség Kazahsztánban, az Észak-Kaukázusban és a Volga vidékén is szedte áldozatait, de a legtöbben - több mint 3 millióan - Ukrajnában vesztették életüket.
2. 1933 márciusa és júliusa között Ukrajnában annyi ember halt meg, mint a megelőző öt év során összesen. Az éhínség során az ukrán falusi lakosság mintegy egyötöde halt meg.
3. Míg az ukrán történészek az éhínség kapcsán etnikai indíttatású genocídiumról beszélnek, az orosz kutatók ezt határozottan cáfolják, mivel - érvelnek - 1932-33-ban nemcsak az ukránok, hanem a Szovjetunió más etnikumú lakosai is tömegesen szenvedtek éhhalált.
4. Az ukrán Nemzeti Tudományos Akadémia Demográfiai és Szociális Kutatóintézete által közzétett adatok szerint a holodomor során 1,4 millió gyermek vesztette életét.
5. Az éhezés mellett sokan a legyengült szervezetet megtámadó vírusos megbetegedésekbe, főként maláriába vagy tífuszba haltak bele.
6. A szülők az éhezés elől sok esetben a legközelebbi város gyermekotthonába vitték gyerekeiket. Szemtanúk visszaemlékezései szerint az otthonok lépcsői reggelenként tele voltak kicsikkel.
7. A szovjet hatóságok rendkívül keményen megbüntették azokat, akik ellenálltak a kollektivizálásnak, megtagadták a terménybeszolgáltatást, esetleg elrejtették gabonájukat.
8. A sztálini rezsim évtizedekre teljes hírzárlatot rendelt el az éhínség kapcsán, és az elhallgatási stratégiai részeként egészen 1933-ig visszamenőleg titkosították a népességi statisztikákat.
9. A nélkülöző parasztok az éhínség alatt - ha nem volt más - a füvet, fakérget, kukoricacsutkát, rothadt krumplit, de még a macskát és kutyát is megették. A kilátástalan helyzetben felütötte fejét a kannibalizmus, amit a szovjet hatóságok „A gyereked megevése barbár cselekedet” feliratú plakátokon ítéltek el.
  1. Bár Walter Duranty, a The New York Times szovjet tudósítója tudott az éhínségről, mindvégig tagadta, hogy milliók haltak volna éhen. 


10 tény a Moszadról

2014. január 22. 11:25
A Nagy Imre-temetés kulisszatitkai


Korábban


1. Izrael titkosszolgálata, az 1949-ben megalapított Moszad a világ egyik leghatékonyabban működő állambiztonsági szervezete, ám módszerei miatt sokan bírálják a testületet.
2. Egyes becslések szerint a Moszad világszerte jelenleg 35 ezer ügynököt irányít, ebből 20 ezer aktív és 15 ezer alvó ügynök.
3. A Moszad vezetője csak az izraeli miniszterelnöknek tartozik beszámolással és a kormányfő ad engedélyt a műveletek végrehajtására is.
4. A világon Izrael költi a bruttó nemzeti jövedelmének legnagyobb hányadát hírszerzésre.
5. Egy összeesküvés-elmélet szerint a Kennedy-gyilkosságot is Moszad-ügynökök követték el, mivel az izraeli vezetés úgy értesült, JFK meg akarja akadályozni, hogy Izrael atomfegyverhez jusson.
6. A szovjetunió vezetőjének, Nyikita Hruscsovnak 1956 februárjában elmondott, a sztálini rendszer bűneit leleplező beszédét a Moszad juttatta el a CIA-hoz.
7. A Moszadot Adolf Eichmann egyik fiának barátnője, egy Sylvia Hermann nevű, Buenos Airesben élő zsidó lány vezette a náci tömeggyilkos nyomára.
8. A Moszad 1960-ban közel járt a korábban emberkísérleteket folytató Josef Mengele elfogásához, azonban az utolsó pillanatban – nehogy veszélyeztessék Eichmann kézre kerítését – feladták a tervet. A „halál angyalának” ezután nyoma veszett.
9. Az 1943-ban Mussolinit a fogságból kiszabadító Otto Skorzeny volt SS-tiszt 1963-tól Egyiptom fegyverkezését segítő német tudósok tevékenységéről szolgáltatott információkat a Moszadnak.
  1. A Moszad ügynökei 1973. július 21-én a norvégiai Lillehammerben terhes felesége szeme láttára megöltek egy marokkói pincért, mivel összekeverték az 1972-es müncheni terrortámadás egyik felelősével






Agymosó Masa Mosodája


Dominic Streatfeild: Agymosás - Fejezetek a tudatmódosítás titkos történetéből (HVG Könyvek, 360 oldal)



2008. május 13.  13:03

Pavlov kutyája a XX. századi kultúrtörténet egyik legerősebb szimbóluma Miki egér füle, a Coca-Cola logója és Hitler bajsza mellett. Ki gondolta volna, hogy a csengők hangjaira nyálát csorgató kutya emblematikus képe közelebb áll a KGB logójához, mint a medicina ősi szimbólumához…

És azt gondolta volna a kedves olvasó, hogy az agymosás tanulmányozásában rengeteg hivatkozás történik Magyarországra? Ez persze egyfelől nem volt kérdés, hisz minden kelet-európai ország agymosott rezsim volt, de az, hogy még a 2006-ban publikált Dominic Streatfeild is Mindszenty bíboros pszichológiai manipulációjával kezdi a munkáját, legalábbis meglepő.

Az ÁVH módszerei olyannyira „példaértékűek" voltak, hogy Ruff Lajos – akit 1953-ban tartóztattak le röplapok terjesztéséért – később az Egyesült Állomokban Brainwashing Machine címmel könyvet írt a magyarországi lelki megsemmisítés módszereiről. Ruffnak először egy ólom hamutartóval kiütötték a fogait, majd közölték vele, hogy Mindszenty is megtört és ő is meg fog az ún. varázsszobában. Ebben a helyiségben minden berendezés szabálytalanul volt kialakítva, az ajtó is ovális volt, a fények állandóan változtak, a falakra mozgóképeket vetítettek, miközben Ruffot folyamatosan kábítószerezték. A varázsszoba a szovjet tudatrombolás laboratóriuma volt, egy pszichológiai atomerőmű.

A könyvből megismerhetjük a kommunista rezsimek vallatási módszereimnek a különbözőséget – Streatfeild például összehasonlítja a szovjet és a kínai „technikákat”. Megismerhetjük a KGB vegyi laboratóriumát, a Kamrát, melyhez tartozott egy botanikus kert is, ahol hallucinogén növényeket termesztettek, de megismerhetjük John B. Watson a személyiség manipulációit leíró dolgozatát is, mely nagyban hatott Orwell 1984 című regényére.

A könyv minden lapjára jut egy-egy megdöbbentő történet…. Pavlovot Lenin személyesen hívta el a Kremlbe, hogy a kutatásait a kutyákról írja át az emberekre.

A bolsevikok már hatalomra kerülésük után tudták, hogy a pszichológiai manipuláció a nettó fizikai terror mellet hadviselésük kulcsa lesz. Pavlov a Kreml vendégeként megírta a 400 oldalas kéziratát, majd miután Lenin elolvasta, ezt mondta: ön garantálta a forradalom jövőjét.

Persze, mondanunk sem kell, hogy a nácik sem maradtak le az oroszoktól, hosszan tudnánk értekezni az Auschwitz 10-es blokkjában történt borzalmakról, ahol szándékosan összekeverték a foglyok vércsoportjait, akaratmegsemmisítési kísérleteknek vetették alá őket, tanulmányozták a meszkalint, és a különböző igazságszérumokat.

A kutatásokban a CIA sem maradt le, kísérleteztek embereken ők is, de most mi inkább az oklahomai állatkert Tuskó nevű elefántjáról beszélünk, akinek 300.000 mikrogramm LSD-t adtak be, mert arra voltak kíváncsiak, hogy a dózis vajon előidézi-e az állat párzási hajlandóságát. A 7000 kilós állat másfél óra múlva elpusztult.

Azt gondolhatnák, hogy a könyv afféle történelmi bulvár, de a legelszomorítóbb az egészben, hogy nem az, hogy a fejezetek nem az 
urbanlegend.com-ról valók, hanem a KGB és a CIA egykoron titkos okirataiból szemléznek.

Kapcsolódó cikkek:






Oroszok valósítják meg Tesla terveit?



A Moszkvai Fizikai és Technológiai Intézet két tudósa – akik egyben testvérek is -, Leonyid Plehanov és Szergej Plehanov szenzációs bejelentést tettek a minap. A kutatók öt évig tartó, 40 ezer dollárból elvégzett kutatásaik és kísérletezéseik során ugyanis arra a következtetésre jutottak, hogy a világhírű Nikola Tesla 1894-es számításai helyesek voltak.
Azaz a modern technológia által könnyedén megvalósítható a vezeték nélküli energiaátvitel úgy, hogy az „adó” és a „vevő” közötti kapcsolat során csak minimális lenne az energiaveszteség.Tesla (fizikailag és gyakorlatilag többszörösen bizonyított) elképzelése alapvetően abból állt, hogy az ionoszféra és a magnetoszféra töménytelen mennyiségű potenciális energiával rendelkezik, melynek értéke hozzávetőleg 3 milliárd kW, azaz 3 terrawatt.
Ezek szerint a Föld elektromágneses rezgéseinek további gerjesztésével, illetve a természetes Schumann frekvenciák amplitúdóját megnövelve, a Föld bármely pontján ingyen és könnyen kinyerhető lenne ez a villamos energia, hiszen bolygónk és az ionoszféra közötti űr hozzávetőleg 15000 mF.q kapacitású gömbkondenzátorként működik.
Satori módusok
A szerb származású feltaláló elméletének helyességét bizonyítandó először 1895-ben New York-ban, majd 1899-ben Colorado Springs-ben építette fel az általa kifejlesztett trafóként (transzformátorként) működő Wardenclyffe Erősítő Adót. Ez utóbbi helyet egyébként azért választotta ki a kutató, mert az El Paso megyei település egyrészt egy mérfölddel mélyebben fekszik, mint a tenger szintje, másrészt a település körül gyakoriak a viharok, szárazabb a levegő, és így alacsonyabb a légnyomás, mint az USA többi területén. A száraz levegő növelte az átütési feszültséget, így az ionizáció magasabb értékeket érhetett el.
ionizáció kriptonnalEgy példa az ionizációra, – esetünkben vákuumban.
Tesla egyébként naplót vezetett a Colorado Springs-beli kísérleteiről, melyek kilenc hónapig folytak. Az 1899. június 1. és 1900. január 7. közötti időszak eredményeit rögzítő napló több mint 500 oldalas volt és közel 200 magyarázó ábrát is tartalmazott. Az üzembe helyezett 187 méter magas torony (gömbrezonátor) a feltaláló becslése szerint nemcsak 4 millió voltot állított elő – amelynek elektromos rezgései minimális energiaveszteséggel kerülték meg a Földet és tértek vissza a toronyba –, hanem 30 métert is meghaladó elektromos ívkisüléseket is produkáltak.
ívkisülés
A fizika nyelvén ez azt jelentette, hogy „Az áramkört csak annak ellenállása korlátozza. A rezonancia frekvencián az áramkörben folyó áram addig növekszik, míg az ellenálláson eső feszültség egyenlő nem lesz a forrás feszültségével.” Ez az áramkör zavarba ejtette Edisont is, mert Tesla „zárt hurok elemeken áthaladó feszültsége” abszolút nem felelt meg Kirchoff törvényének! Érdemes megjegyezni, hogy a Tesla-féle Erősítő Adó működésének pontos matematikai leírását csak a feltaláló munkásságát követő 50-100 évben sikerült megalkotni!
A Colorado Springs-iek közül sokan panaszkodtak ekkoriban arra, hogy a laboratórium közelében a talaj és a lábuk között gyakran ívkisülések jelentek meg. Ezek az ívkisülések megfigyelhetők voltak néha a helyi víztározóban is.
A laboratórium körüli terület koronaszerűen fénylett, Szent Elmo tüzéhez hasonlóan. Tesla egyik kísérlete egyébként tönkretette a Colorado Springs-i Elektromos Társaság generátorát is, mivel a nagyfrekvenciás hullámok betáplálódtak a városi energia elosztó rendszerbe. „Az őrült szerb” által csak a “Világ Rendszere” néven emlegetett projekt eredményei lenyűgözőek voltak. A feltaláló ekkor így fogalmazott: „Az erőművemet kilenc hónap alatt üzembe lehet helyezni. Ennek az erőműnek a segítségével gyakorlatilag 10 millió lóerőnyi (7,5 milliárd watt) villamos energia áll a rendelkezésünkre folyamatosan további költségek nélkül.”
A Wardenclyffe-torony tetején levő kapacitív gömb a kulcsa a longitudinális hullámok megértéséhez: „Nem kell szakembernek lenni ahhoz, hogy megértsük, ez az eszköz nem állít elő elektromosságot, mint például a dinamó, hanem csupán felfogja, összegyűjti és felerősíti azt.” Sajnos Tesla üzlettársa, J.P. Morgan iparmágnás-bankár a kísérletek további finanszírozását a projekt befejezése előtt azért állítatta le, mert a Wardenclyffe által szerzett ingyen energia nem növelte volna a mágnás bankszámláját. A tornyot 1917-ben le is bontotta.
tesla4
Leonyid Plehanov és Szergej Plehanov orosz fizikusok öt évig tartó kutatásaik során most úgy látják, hogy Tesla találmányának lényege nemcsak helyes, hanem meg is valósítható. A Transzmitter Energiára keresztelt projektjük célja, hogy legalább 800 ezer dollárnyi adományt gyűjtsenek össze, hogy megépítsék a szerb tornyának prototípusát Oroszországban. „Becslésünk szerint a világ villamos-energia szükségletének ellátásához mintegy 38 ezer négyzetmérföldnyi napelemre lenne szükség, amelynek felépítése húszezer milliárd (lásd: 20.000.000.000.000) amerikai dollárba kerülne. A 7,5-8 milliárd wattot előállító tornyunk és erőművünk megépítésére csak 800 ezer dollárra lenne szükség.”
A testvérek, hogy a pénzt összegyűjtsék elindították az IndieGogo Kickstarter kampányukat is. A Global Energy Transmission nevű honlapjukon van egy bevezető a vezeték nélküli energia átvitel elveiről, valamint részletes dokumentáció a csapat munkájának részleteiről és a technikai specifikációkról. Ha valaki támogatni szeretné a projektet, esetleg együttműködne mint feltaláló vagy mérnök, arra ide kattintva van lehetősége.
Jamrik Levente
- Ez a cikk sok mindent jelent. Ha csak a közelmúltat vizsgáljuk és kevésbé a média fősodrát tartjuk szemünk előtt, akkor szinte elég, ha csak egy példát ragadunk ki. – Ez mondjuk legyen Szíria. – Kivonultak, akik kivonultak, aztán haza is mentek, pedig meg volt minden felhatalmazás, hogy maradjanak, mégis az első bombázások után lekerült a hírek palettájáról az egész kirándulás.
– Vajon mi történhetett? Talán demonstrált valaki?
Azt szintén tudjuk, hogy a longitudinális hullámok kutatása valóban Nikola Teslával kezdődött el. De mintha az emlékét is kitörölte volna a hivatalos történelem. A kutatásait, azonban nem felejtették el, s voltak országok, akik ebben potenciális lehetőséget láttak. – Ezek voltak a Longitudinális (álló, skalár) hullámok. – Ahogy megjelent az alapkutatásban, azonnal begyorsult minden”, de hát ahogy Wiktor bá’ mondaná; Kiegyenlített, azaz katasztrófa mentes Világrend, csak félanyagi dimenzióban valósulhat meg.
- Amit leszögezhetünk, hogy olyan technológia áll rendelkezésre kisebb, nagyobb fejlettségi szint-különbségekkel, amihez már nem kell “vasat gyártani”. Az is tény, hogy ezzel a technológiával ugyanúgy jártunk mint a késsel. Lehet vele kenyeret szelni és lehet vele ölni. Embert, állatot egyaránt.
De mit is kezdjen a ma embere ezzel az egésszel?
– Semmit.
A fizikai síkon a technológia, a tudatfejlődés az állóhullámok megismerésétől, alkalmazásától immár nem térhet el. Ez azt jelenti, hogy még-aktívabb, elterjedtebb lesz az állóhullámok alkalmazása. Az állóhullámok alkalmazása, illetve megjelenése a polgári alkalmazásban is, ez azt jelenti, hogy buli van  és egyébként is száguldunk a Foton övben, még vagy kétezer évig, . :)
Ugyanis a fizikai síkon egyre inkább belátható, hogy az állóhullámok más törvények alá esnek, mint amit a hivatalos fizika be bírna nyelni.
Hát!
Ebből kifolyólag, ezek után valóban csak két lehetőség maradt.
Az Ember vagy megváltozik és a pszichikai, mentális dimenziókat is figyelembe veszi, vagy megdöglik. Ehhez pedig elsősorban a gondolkodásnak kell megváltozni, mert minden preventáció, rehabilitáció csak a sokat gondolkodó elmék kétségbeesett és hiábavaló próbálkozása. Azt szintén beláthatjuk, hogy ez “ébresztő események” nélkül nem fog menni.
valami történik
A történet másról és másképp is szólhat. És ez így jól is van. – Azért van ennek egy érdekes vetülete is. Foglalkoznak mindenféle energiákkal ez emberek, – energia hálózatokkal, legyen az akár elektromos, kémiai, atomsugárzás, vagy virágillat, de akár lehet a Földön mindenfelé talált piramisok hálózata, hiszen azokat is állóhullámok előállítása miatt építették. – Mondjuk ez nem teljesen „köztudott”. – Lej vonalak, Sárkány vonalak, Vízerek, Hartmann háló, a föld elektromágneses hálózata, morfogenetikus mező, Holográfia, hírközlés mind, – mind hálózatok.
Most, hogy regionális hatalmak belenyúltak az állóhullámok világába a hatvanas, hetvenes évektől kezdve, – úgy nem maradhat semmi, ahogy eddig volt. Nos ez egy kicsit megborzolja a transzverzális hullámok világát. – Pont azzal indították el a folyamatot, hogy alkalmazni szerették volna. És ez automatikusan, biztosítékként is funkcionál, hogy a technológiai társadalmak, legalább esélyt kapjanak, a saját túlélésükre. A “mellékhatása” meg az, hogy tovább, egyre kevésbé lehet hülyíteni az embereket és egyre több ember felébred. Ráébred arra, hogy mekkora kakában vagyunk és hogy ezt csak közösen alkotva élhetjük túl.
Szóval a kémiai, és vegyi telítettséggel együtt, egyre inkább emelkedik a pszichikai telítettség is és egyre több embernek dobja le az agya a gépszíjat. Egyszerűbben nem is lehet felfogni, hogy – analógiában ugorva egyet, – a „személyiség analízis fogalma” is át kell, hogy értékelődjön „egyéniség-koordinációvá” – úgy az oktatásban, mind az élethez való „hozzáállásban”, ezt például még Egyiptomban tudták kezelni, illetve elő is idézték. Akkor szintén nem volt jobb oldali párt, meg baloldali párt, meg személyes érdekek, meg ilyesmi. Szóval Hallelúja! – Építsék csak azokat a tornyokat! Mi is ezért veszünk részt az agy kutatásában, mert nem mindegy, hogy, hogyan állítgatjuk meg a „tereket” állóhullámokkal. Sokat foglalkoztunk már oldalunkon azzal, hogy a Théta állapotnak megfeleltethető agyhullámok (4-7Hz), mennyire befolyásoló tényező a mindennapjainkban. – Egyébként is az agy, folyamatosan, – 100%-ban is tud fókuszálni erre a tartományra, de ekkor nem a megkülönböztető „látásmód” lesz a domináns már. Ja! És hírt adtunk arról is, amikor Lehoczky urat (a Magyar Pszichiátriai társaság elnökét) megbízta az Egészségügyi minisztérium, – az országban, – minden ötödik családot érintő mentális problémák kezelésére, és hogy ugyan csináljanak már valamit. Szóval miről beszélünk? Elég szembetűnőek a dolgok, de a családok 20%-át érintő mentálisan problémás emberkéket itt a fizikai síkon pusztán személyiség analízissel kezelni, gyógyítani úgy gondoljuk kevésbé lehet. – Egyébként meg sokkal nagyobb számról illene beszélnünk ebben az esetben is, mert az emberek önkéntelenül is burjánzó alanyai a degeneratív folyamatoknak.
564153_451285791559573_1387026896_n
Attól, hogy állóhullám jelen van, – és ezt is már évekkel ezelőtt mértük a TF terhelés-élettani laborjában, – simán attól, hogy működött, 20%-al növelte a Théta hullámok százalékos idő-arányát. Ez kérem feketén, meg fehéren is megvan. És katonai alkalmazásban már régóta szórakoznak ezzel. – Ráraknak mindenféle „vivő” frekvenciákat, aztán nézzék meg mit csináltak. Szóval érdekes dolog ez a Létezés. Komfort zóna ide, vagy oda, az állóhullámok világa egy más korszakot hoz és ezt a szellemet már nem lehet visszagyömöszölni a palackba. Az állóhullámok időtől függetlenül is Dimenziók összekötőjeként vannak nyilvántartva.
A végére meg csak annyit, hogy most Morgan úr után a Kickstarteren keresztül az emberekre van bízva, hogy mit is támogatnak, hiszen van akiknek a célja az, hogy fenntartsanak egy “rendszert”, ami ezáltal meg is merevedik és vannak olyanok, akik ezeket a rendszereket próbára teszik. – De hát kérem! A polaritásban – ez így működik. Egyébként meg érdekes, mert ahogy voltunk ezen a Száz Csoda kiállításon pár hónapja, erre a Kickstarterre készítettük a filmet a bemutatott dolgainkról.
Lao Ce szerint és ezt is már sokszor leírtuk, hogy a fizikai sík arra való, hogy kipróbáljuk a Taótól eltérő elképzeléseinket. De mi van akkor, ha nem eltérőek az elképzeléseink a Tao-tól! – Amikor ezt valóban megértjük egyre többen, akkor a kiábrándító látvány ellenére, egyre szebb lehet a Világunk. – Bár ehhez először meg kell inni a levét annak, amit eddig teremtettünk.
A kvantum részecskéknek is van „tengelyük”, csak egy másik Dimenzióban és ez a Pszichikum, de ezt is már sokat ragoztuk szintén. A Tér-időhöz képest, a “Sötét anyag”, – ahogy a tudomány nevezi, – tele van információval. A Tesla-reneszánsz az autó ipar után újabb innovációs formát talált. – Üdvözöljük.
Murzsicz András






Az én felett



Köszi a megemlékezést. Aranyosak vagytok. 47 éve írtak fel a halálra ítéltek listájára. Vágóhídra szánt baromként. Azt viszont nem feltételezték és soha nem is mondták, hogy fel fog tűnni előbb utóbb, hogy minden éjjel meghalok és minden reggel megszületek. A gépnek, aminek szántak, nincs szüksége ilyen ismeretre. Az elme amely börtönbe születik, az idővel saját börtönévé válik. A tudat ki van zárva. Amíg a beteg hamis én szerte nem foszlik. Ez vagy a test elmúlása után lepleződik le, vagy a tudat még is valahogy beszűrődik és ha talál még elevent, akkor “kitörésre” készteti a lelket és egyben a testet is az adott állapotból. Na most ez történik velem is. Azért akarok itt is “kitörni”, mert gépiesé vált a tevékenységünk. Az is tiszta, hogy nem lehet másképp, mert legtöbben, a fizikai síkjukon is monoton gépies mesterséges, a mechanikus időben élnek. Tehát a játék is a robot világ meghosszabbítása és totál arra is van megalkotva. A fantáziánk is fertőzött. Korlátozott üzemmódban sínylődik. Fél. Nincs hozzáférése az egészhez. A maszkok mögött rejlő torzszülött, bezárta önmagát és ragaszkodik a nyomorához…..stb.
Memóriaként élni büntetés a fantáziának és ez a fajta fantáziálás büntetés minden létezőnek. Kártékony. Ártalmas. Életellenes. Ebből van egyre inkább elegem. A rossz gyümölcsöt termő fát ki kell vágni. Mindenkinek a sajátját. Nem a másét. Erre viszont meg kell érni. Mert nyesegetni hiábavaló. Gyökerestől kell megszabadulni tőle.”
csepeli_nyarfasor_kivagas20081119_03
A fenti sorokat egy barátom írta egy internetes fórumon, amikor a saját poklaiban tett látogatást. Aki, hogy Tolle szavaival éljek, szintén “frekvencia-tartó”. – kimásoltam, mert akkor megfogott, gondoltam, majd írok hozzá valamit valamikor. – Ez is vagy fél éve pihent a szerkeszteni való anyagok között.
Sok helyről jön, hogy világunk elférfiasodott, a “Jang” irányába tolódott el és hogy a nők fogják megváltani világunkat. Ismert történelmünkben csak elvétve voltak matriarchális társadalmak, bár köztudott, hogy felépítési rendszerükben, jóval természetközelibb volt a működésük. Ezekről lehet találni elégséges irodalmat. Azonban e téma kapcsán is adott a lehetőség, hogy értelmezési zsákutcában találjuk magunkat.
- De hol itt megint a csúsztatás? Miért lehet ez is tömegeknek szánt hullámvasút?
Azért, mert ez is alkalmas arra, hogy megosszon, – hogy továbbra is langyos vízben tartsa az érzékeinket. Olyan világban élünk jelenleg, amikor érezzük, hogy minden változik, de nincs tiszta képünk róla. Olyanok vagyunk, mint a béka, akit beraktak egy tál vízbe és alágyújtottak. Együtt emelkedik a saját hőmérsékletünk a vízével, de mivel nem a forró vízbe dobtak egyből, sokáig nem tűnik fel semmi. És ez a felvetés is lehetőséget ad az elmének, hogy továbbra is vagy-vagy-ban fogalmazzon meg válaszokat. Játsszuk a megszokott játékainkat és nem vesszük észre, hogy közben csendesen megváltoztak a játékszabályok. Természetesen pici, apró csúsztatásokkal van tele az életünk, s ettől oly színes is, – de ezek csak a fekete és a fehér lenne?
szivárvány
A tény az, hogy a nők nem fognak megváltani semmit, hacsak nem magukat. Főleg abban az értelemben nem, ahogy a mindennapi gondolkodás ezt feltételezi. Vannak már ez irányban is mindenféle összecsördülések, konferenciák, s biztos vagyok benne, hogy ennek is már sokan látják értelmezési hiányosságait. Még mindig utaznánk a tömegmegváltás felé, holott ebben csak azok tolonganak, akik megélni akarnak a közvetítői jutalékból. De erről is esett már szó több cikkben is. Ha csak a fenti idézetből indulok ki, ott sem az a lényeg, hogy férfiről, vagy nőről van-e szó, ilyen vagy olyan nemű az, aki elkövette. De tágítsuk tovább a dolgot.
Nézzük meg a valóságtartalmát. Ha túllépünk egoisztikus korszakunk hazabeszélésein, amiről már tettünk említést, akkor a női “befogadó” minőség az ami közelebb visz bennünket a válaszhoz. Mai világunk csodálatos zűrzavarában nem gondolom, hogy általános értelemben beszélhetünk tiszta női princípiumokról. Emberen belül is annyira keverednek manapság a “milyenségek”, hogy családon belül sem egyértelmű, hogy ki viszi a puskát. Pszichológiai tény, hogy viselkedési morálon belül is vannak nőies férfiak és férfias nők. Testi adottságok alapján téves olyan következtetést levonni, amiből egyenesen következhet a problémamegoldás képessége. A helyes válasz megtalálásában segítségünkre lehet Lao Ce mondása; – Keresd magadban a nőt!
Az hogy jelenlegi társadalmunk felépítése eltolódott a patriarchátum felé, az látható. Ez Lao Ce korában sem volt másképp és inkább az egyensúly hiányára hívja fel a figyelmünket. Az hogy beleragadtunk ebbe a hiányba, egy jó ideje látszik. S hogy az énünktől mennyire vagyunk képesek elszakadni, meghaladni, az attól függ mennyire ismerjük fel ezt a mókuskerék működési mechanizmusát. Az első nő Éva. Nevének eredeti Ó héber jelentése életadó, élethordozó. Az ego, az én igenlésénél megrekedt, ahogy Wiktor bá’ mondaná, ideiglenesen időbe helyezett centrális görcs. Az élet igenlése csak a saját és mások életének, energiájának, fókuszának birtoklásában merül ki. Ezért viszont felesleges a férfi minőséget hibáztatni, hiszen erre a lépcsőfokra épül az, ami ebben a korszakban egyre inkább megmutatkozik. Ez a ciklikusság fogalmi rendszeréből egyenesen következik is. De mégis mi lehet az alapja ennek a női minőségnek, ami ma, mint hiány jelentkezik és hogyan gyógyítható? Amennyiben őszintén vagyunk, “gyermekien” kíváncsiak és érdekelnek a kérdéseken túl a válaszok is. – Mindig megkapjuk.
1555397_702166409816296_1684731225_n
Egy kis történelem
Az a fajta orvoslás, amit ma csinálunk, a betegségről szól. Vajon ez mindig így volt? Nem. Mivel a problémák túlnyomó része nem túl jelentős, és érzelmekre vezethető vissza, nem igényelnek különösebb orvosi beavatkozást. Ehelyett inkább az egyénnek van szüksége rá, hogy meghallgassák, tanácsokat kapjon, és biztassák.
Ezenkívül a nők azok, akik ügyelnek a család egészségére, akik konzultálnak az orvossal a gyerekeik és még a férjük nevében is. Az egészség mindig is a nők érdekeltsége volt. Gondoskodni valakiről alapvetően női hivatás. Érzelmeket, intuíciót, felismeréseket, jó megfigyelőképességet, könyörületet, odaadást, szeretetet és bölcsességet igényel.
Ezek a tulajdonságok örökletesen női jellegűek, és általában erősebben fejlettek a nőkben, gyerekekben, idősekben, a szerény természetű emberekben, valamint az extraszensz képességekkel megáldott emberekben. Ez az, ami miatt az egészségápolást elsősorban nők látták el.
Családos anyák és nagyanyák gyógyító szereik tárházával. Dadák, bábák, kuruzslók, gyógynövényekkel gyógyító javasasszonyok stb. Empirikus (vagyis tapasztalati) alapokon gyógyítottak, – a tapasztalatokra és a józan észre alapozva. Így az egészségügy nem került sokba, a szegények számára is elérhető volt. Az emberek bölcs embereknek hívták őket. A hatóságok pedig úgy bántak velük, mint a boszorkányokkal és a sarlatánokkal. /Statisztikai adat, hogy az egyház pl. a középkorban évente 10 000 embert végzett ki az inkvizíció égisze alatt csak Európában./
Miután az – akkoriban mindenható – Egyház a betegségeket az elkövetett vétkekért járó isteni büntetésnek tekintette, a betegségeket, a szenvedést és a halált üdvösnek és hasznosnak találta. Ennek okán ellenezte az orvostudomány gyakorlását; amit egészen a 13. századig nem fogadott el. Ekkor az egyetemeken orvosi fakultások nyíltak, ahonnan a nők ki voltak tiltva.
Így született meg a hivatalos orvostudomány, amelyet már a férfiak uraltak. Az Egyház szigorú ellenőrzése alatt állt, amely kiterjesztette rá saját doktrínáit. A hatóságok által elismert orvoslás a babonákon alapult. Férfiak űzték, és a gazdagok érdekeit szolgálta. A hatóságok már nagyon hamar eltiltottak bárkit az orvostudomány gyakorlásától, akinek nem volt diplomája. A férfiak megjelenése az egészségügyben egyben a nők által végzett orvoslás felszámolásának kezdetét jelentette. Azét az orvoslásét, mely gyakorlatias, hatékony és megfizethető volt.
Miért űzzük mégis szinte kizárólag a betegség központú orvoslást? Ami ráadásul egy vagyonba kerül. A válasz: a hatóságok rákényszerítik a gyógyászokat, hogy az ő érdekeiket szolgálják. Akár a sötét középkor inkvizíciós vallási törvényeiről, akár napjaink egészségügyi törvényeiről van is szó, az eredmény mindig ugyanaz. Emberek egy kis, kiváltságos csoportja törvényeket alkot, hogy uralhassa, kiszipolyozhassa a többséget; főleg azokat, akik a legnagyobb szükségben szenvednek a társadalmunkban. A történelem egyszerűen megismétli önmagát.”
 Ghislaine Lanctot
Vajon mi sarkalná jobban az eljövendő korszak kibontakozását, hacsak nem az, hogy egyre többször, amikor felébredünk a saját dolgainkkal foglalkozunk. A megértéseink mélységétől függően, választunk magunknak életcélt. Egyre kevésbé feszülünk neki a jelenlegi rendszernek, egyre kevésbé folytatjuk a mindennapi “energia-csatákat” és alkotni kezdünk. Észrevesszük, hogy vannak döbbenetesen szép pillanatai a létezésünknek, még akkor is, ha a mindennapos problémáink egyre inkább az egekig nőnek. Közben meg tudjuk, hogy mindannyiunknak ott javallott helytállnia, ahol van. Hiába járjuk be a világot, mindig minden körbe ér és hazatérünk.
szenzitivitás
Ha mondjuk szappant szeretnék főzni, mert abban tudom, hogy nincsenek ismeretlen kemikáliák, és egyébként is voltak ezzel, – engem megváltoztató tapasztalataim, – akkor a körülöttem élőknek a bensőmből is fogok tudni adni valamit. Ha technológiai az érdeklődésem, abban is széles a spektrum. Talán ami megvizsgálandó, hogy mi a köze a természethez és nem utolsó sorban az ember saját természetéhez milyen módon kapcsolódik. Hogyan illeszkedik abba a változásba, amelyet ma már senki sem tagadhat. Tágul az ismeret, de valahogy mégis minden leegyszerűsödik. És egy idő után már azt nem érted, hogy a többiek miért nem értik. Erre is megjön a válasz, de ekkor már egyre többször felismered, hogy mekkora értéke van a Te számodra a saját nyugalmadnak. Először harcolunk mindig mások ellen csordába rendeződve, aztán harcolunk másokért, szintén nem egyedül, de ekkor már közösségként. Majd meghagyjuk másoknak a harcokat és tesszük a dolgunkat. Hiszen idő közben nagyon sok sebet kapunk és adunk is.
Az ember a Földről című filmben, ami ha figyelsz rá, felér egy jó kis agyjógával, a végső konklúzió, mégis az, hogy; – Az igazság oly annyira egyszerű. De ezért a látásmódért az embernek a sebeivel kell fizetni, hiszen ennek megtapasztalása és folyamatként való megélése, nem a felszíni pezsgésről szól. A hatalom arról szól manapság, hogy csak semmi nyugalom. Őrizzük meg a pánikot!
A történelem valóban ismétli önmagát. És itt jön be a képbe, hogy szűkebb világunk is több síkkal rendelkezik és minden visszavezethető a legegyszerűbb formában a rezgésekre. Az ember nem más, mint egy rezgés-komplexum, amely minden egyes esetben egyedi jellemzőkkel bír. Ezekből alakul ki a személyiség, majd jóval később az egyéniség. Az egyéniség már saját tengellyel rendelkezik és Önmagán belül is képes látni a személyes rezgésállapotait. Minden ember egyben, egy energia rendszer is. Ennek az áramoltatásáért felelős például a meridián háló. Ami meg ezt felügyeli az az immun-rendszer. Ha a meridián rendszerünk elhangolódik, azt betegségnek nevezzük. Tőlünk függ, milyen úton járunk, s hogy ezzel az “úttal” mit kezdünk.
az út ami mögöttem van
Hadd idézzem megint egy pillanatra Teslát a tegnapi cikkből;
“…Ezt szem előtt tartva, az életben elég korán elkezdtem fegyelmezni magam, kitervelve egy olyan életvitelt, amelyet a legtudatosabbnak és megvalósításra érdemesnek gondoltam. Azóta mindennél jobban szeretem a munkámat, így természetes, hogy addig kívánom folytatni, ameddig csak meg nem halok. Nincs szükségem szabadságra, vagy arra, hogy véget érjen a munkám. Ha az emberek olyan munkát választanának, ami megegyezik a természetükkel, a boldogság összes nagysága mérhetetlenül megnőne a világban. Sokakat elszomorít és elcsüggeszt az élet rövidsége. Mi értelme van hát, megkísérelni bármit is megvalósítani?, mondják ők. Az élet oly rövid. Sohase fogjuk megérni a munka befejezését. Nos, az emberek jelentősen meghosszabbíthatnák az életüket, ha tennének érte valamit. Az emberi lények sok olyan dolgot tesznek, amik egyenesen a korai halálhoz vezetnek.”  Nikola Tesla
Nagyon sok mindent tudunk már az életben. Elmével, szívvel és lélekkel is. Mostanában az történik, hogy szép lassan minden a helyére kerül értelmezésben is. Meghaladjuk a férfi, vagy női kategóriákat és emberekként, végre sok sok vajúdás után tesszük a dolgunkat. És akkor megváltozik a világ. –  Velünk együtt.
Murzsicz András




Gondolatolvasás?



 
Te is gondolatolvasó vagy!
A telepátia az a képesség, mikor valaki távollevők gondolatairól, állapotáról és távoli eseményekről – ismeretlen módon – tudomást tud szerezni.” /Akadémiai magyar értelmező szótár/
Manapság egyre többen mutatnak érdeklődést a paranormális jelenségek, a spiritualitás és a holisztikus gyógyítás iránt, s egyre több tudós feszegeti a materialista szemlélet szűkös határait.
Telepatikus képességekkel minden ember rendelkezik több-kevesebb mértékben, és át is élte már, csak esetleg nem tudatosult benne. Például csörög a telefon, s tudja, hogy ki van a vonal másik végén, vagy egy rég nem látott ismerős arca befurakodott a gondolatai közé, s éppen az az ember jelentkezik valamilyen kommunikációs csatornán. A tudomány régóta vitatja az elme és elme közötti kommunikáció fizikai csatornákon kívüli létrejöttét, a számtalan bizonyíték ellenére is mereven ragaszkodva álláspontjához. L.L. Vasziljev orosz professzor az elsők között vizsgálta a harmincas években a gondolatátvitel jelenségét,s kísérletei megdöbbentő eredménnyel zárultak. Mikor a vizsgálatokban résztvevő információküldő – és fogadó személyeket teljesen leárnyékolt vasfülkébe (a rádióhullámokat kizáró Faraday kalickába) helyezték el, akkor is megfigyelhető maradt a telepátia jelensége. Sőt, a több ezer km-es távolság, a hatalmas víztömeg vagy vastag falú páncélos tengeralattjáró sem állta útját a gondolatoknak egy másik kísérletben.
Telepatia
Ezzel megdőlt az az elmélet, miszerint a telepátia egy úgynevezett mentális rádióhullám, melyet az agyunk által előállított elektromos energia közvetít. Ma már tudjuk, hogy a gondolatátvitel a tér és idő korlátait sem “ismeri”, s az árnyékolás inkább jobb vizsgálati körülményeket teremt számára. Levonhatjuk ebből azt a következtetést, hogy a jelenség egy magasabb tér-idő dimenzióban helyezkedik el, s a newtoni fizikai törvényei nem alkalmazhatóak rá, tehát nem fizikai jelenség.
Ezen a vonalon tovább haladva, mikor nem fizikai módon közvetítjük a gondolatot és a szándékot saját elménk és a befogadó között, már lehetségesnek tűnhet az, hogy az imáink és a mantráink “hatékonyabbak”, mint gondolnánk?
Dr. Masaru Emoto japán tudós csodálatos fényképekkel is bizonyította, hogy az ima erejével hogyan lehet befolyásolni pozitív irányba az erősen szennyezett víz egyes tulajdonságait.
Felvetődik az a kérdés, hogy ha az általunk ismert egyik kommunikációs csatorna sem lehet a gondolataink közvetítője, akkor vajon mi lehet az az ismeretlen közeg, amely a gondolatátvitelt lehetővé teszi?
Az ötvenes években nagy visszhangot váltott ki a 100. majom hatás, amelyet még ma is vitatnak. A közel harminc évet felölelő kutatás a japán makákó majmok viselkedési szokásait vette górcső alá. A majmoknak homokba dobáltak édesburgonyát. Az egyik nőstény rájött arra, hogy a zavaró homokot le tudja mosni a burgonyáról, s megtanította a többieknek is. Mikor már nagyszámú majom elsajátította ezt a folyamatot, a környező szigeteken élő és a japán szárazföldön honos majmok is egyszerre csak mosni kezdték a burgonyát. Hogyan léptek egymással kapcsolatba a majmok?
Rupert Sheldrake angol biológus szerint minden élőlényt összeköt valamilyen energetikai információs mező, melynek a morfogenetikus mező nevet adta. Továbbmenve egy-egy szociális, társadalmi stb. alapon létrejött csoportnak is lehet ezen belül morfikus mezője, amely biztosítja a mentális kapcsolatot a tagok között.
Mama és a technika
Ezek a kötelékek teszik lehetővé szerinte a telepátia jelenségét, s ez alapján sokkal szorosabb kapcsolatban állunk az élőlényekkel és a többi emberrel, mint korábban gondoltuk. Ez az elmélet alátámasztja C. G. Jung svájci pszichiáternek a kollektív tudatalattival kapcsolatos meglátásait is, mely szerint minden eddig élt és élő embernek van egy közös emlékezete, melyhez bárki tud csatlakozni,s meg is tapasztalja az életében különböző szimbólumokon keresztül.
Egy magyar pszichológus, Mérei Ferenc arra hívta fel a figyelmet, hogy egy adott csoport tagjainak ereje összegződik, s visszahat a csoporttagok egyéni fejlődésére. Ha pedig eléri a kritikus tömeget (100. majom effektus), akkor a hatás tovább gyűrűzik,s átlépi az adott közösség határait.
A telepatikus képességek fejleszthetőek. A jobb agyfélteke “tornáztatása”,a meditatív és természetesen létrehozott módosult tudatállapotok mind fejlesztik a befogadó érzékenységét. Az álmainkban való elmélyedés is egy jó bevezető módszer lehet.
A telepátia ugyanakkor spontán is megnyilvánulhat krízishelyzetben, vagy ikrek, anya-gyermek és egymásra hangolódott párok között. A jelenséget megérteni, logikát keresni benne felesleges, viszont az így kapott üzeneteket elfogadni, a képeket, a szimbólumokat “kibontani” mindenképpen érdemes.
Nagy Erika Transzperszonális pszichológus
1960855_833951713287784_719574568_o
- Szóval gondolatolvasás. Azt mindenképpen leszögezhetjük, hogy hivatalosan ezt lelkiismeretesen elhallgatják, illetve polgári alkalmazásában, csak alulról kezdeményezve történt ebben az ügyben bármi is. Az arctalanság a hallgatáshoz tökéletesen megfelel és ki vállalná el a tudós társadalomból bárki is, hogy reklámozza, hogy; – Én vagyok a hülye, de nagyon. Hajlamos az ember, hogy elhiggyen dolgokat és társadalmunk jeleskedett is benne, hogy hogy az értelmi színvonal ne legyen túl magas. Ebből kifolyólag csak a szükséges katarzis után beszélhetünk arról, hogy ebben változás következzen be. A katarzis az lehet egyéni, vagy kollektív, de mind a két esetben olyan tapasztalásokkal jár, ami belülről kiindulva változtat meg bennünket. De nézzünk még egy pár gondolatot még ehhez a majom ügyhöz.
Mi is kell a változáshoz emlősök esetén?
A majmoknál és az embereknél is rövidre zárva az kell, hogy a csorda pozicionált és domináns hímjei nagyságrendekkel kevesebb levegőt vegyenek. :) Ugyanis majmoknál a pozíciókban levő hímek képtelenek a fejlődésre, hiszen miután hatalomra kerültek minden változás veszélyeztetheti harc árán szerzett javaikat és hatalmukat és ez folyamatos fókuszt követel. De pontosan így van ez az embereknél is. A majmokra még gy pillanatra visszatérve, valóban egy nőstény volt az elkövető a fent említett effektusnál. A továbbadása a dolognak úgy ment, hogy a kölykök vették át, majd a kölykök egymástól, utána meg a kölyköktől más anyák. A hímek nagyon lemaradtak a dologban, mert maximum húsz % vette át az új viselkedési mintát.
A gondolatolvasás, mint jelenség nem is kérdés, hogy létezik-e? A kérdés az, hogy mi az, ami csak lehetőség marad ebben a létezésben. A fizikai síkon való megnyilvánulás, mindig is trendi volt, főleg a “fiatal lelkek” számára. Az ember egy jó ideig élvezője a lehetőségeknek, aztán, hogy ebben meddig tud eljutni, az mindig egyéni. Ez meghatározza nem is kicsit, hogy az egyed mennyire lesz terhelhető, mennyire válik a szokásai rabjává. Majd eljön az az felismerés az értelem számára, hogy valami nagyon, nagyon nagy turpisság van a dolgok mögött. Ezután és csak ezután leszünk már néha gondolatilag is csendesebbek. Sokan és régóta foglalkoznak a telepátiával és ez tudományosan is érdeklődésre tartott számot. Azonban a fizikai síkon belül értelmezve, ez sohasem lesz megmagyarázható. Azt régóta tudjuk már, hogy vannak “adók” és “vevők”. Ezt a fajta spontán hangolódási képességet, a gondolkodási és létezési síkok ismerete nélkül, mindig csak hiányosan lehet tárgyalni.
Dog-Moon-Sky-Beauty-768x1366
Gondolatok, képek, benyomások, érzetek, amik ilyenkor keletkezhetnek, valóban minden ember és állat sajátja. Ám olyan “hangos” agy, mint az emberi, – ezeket a legtöbb esetben “agyonbonyolítja”. Az élet oly egyszerű. Mi meg elvárásokból építkező rengeteget építettünk magunk köré. Mai társadalmunk, tény, hogy ösztön szinten létezik. Erről tettek azok is, akik egy kicsivel több sütnivalót kaptak, szereztek. És ebből is lett ma az, ami lett. De gondoljunk el egy olyan állapotot, ami szerint nem, hogy hazug szavad nem lehet, de még hazug gondolatod  sem. A hazug szó és gondolat nem fér össze a gondolatolvasással. És ma sajátságosan ott  jelentkezik, hogy annyira befolyásolhatóak vagyunk – amiatt, hogy nem ismerjük magunkat, – hogy nem jogosíthat semmiféle elvárásra egyetlen gondolatunk sem.
Nem tudom miért hiszi azt a ma embere, hogy mást érdemel? Főleg ha ismeretlen közegről beszélünk. De hát akkor a válasz is egyértelmű.  Egyébként közvetett módon a tudomány is tárgyalja a telepátiát is, meg a morfogenetikus mezőket is. Van egy kifejezés; – Tacit tudás.
A kimondatlan tudás az egyének fejében, személyes tapasztalataikban rejtőzik. Döntő szerepe van a gyakorlati problémák megoldásában annak ellenére, hogy gyakran nemhogy másoknak, de tulajdonosának sincs tudomása a létezéséről – aztán egyszer csak történik valami és a titkos tudás megmutatkozik. Ezt a fajta tudást sejtik az ösztönös megérzés mögött. A mindennapi életben legtöbbször semmilyen esemény nem világít rá a néma tudásra. A kezembe került írások közül az egyik megkockáztatott egy becslést, miszerint egy-egy vállalaton belül az összes tudás 80 százaléka tacit tudás.” Pollányi Mihály
Ergo eddig is, meg ezután is az a kimondatlan, rejtett tudás döntően befolyásolta társadalmunkat. S hogy ezt nem lehet véglegesen ignorálni az ember hétköznapjaiból, – ez egyben jelzi azt is, hogy mindegy mi látszik a felszínen.
Murzsicz András




Tobozmirigy aktiválás




Tobozmirigy aktiválás – Egy ember kinyitotta a harmadik szemét egy mágnessel. Hallottad már az a mondást, hogy „Vigyázz mit kívánsz, mert megkapod”? Sokan próbálják különböző módszerekkel megnyitni a harmadik szemüket, nos a szóban forgó személy nyilvánvalóan többet kapott, mint amennyire vágyott.
Egy mágnes északi pólusát használva egy férfi állítólag kinyitotta a harmadik szemét, s nemcsak az itteni dimenzión belüli dolgokat, hanem az ezen túlit is látta.
Walter Rawls tobozmirigy stimulátor kísérlete
Egy részlet David Wilcock ” The Science Of Oneness – Az egység tudománya” c. munkájából:
Walter Rawls, aki a monopoláris mágneses mezők hatásainak kérdésén dolgozott a néhai Albert Roy Davisszel, azt mondta nekem egy telefonbeszélgetés alkalmával, hogy azzal kísérleteznek, hogy egy mágnes északi pólusát a tobozmirigy fölé helyezik.
295049_131788916945764_1044508523_n
Egy olyan maszkot készítettek, mely megtartotta a hengeres mágnest, miközben annak északi pólusa a tobozmirigy fölé irányult. A cél az volt, hogy stimulálja a mirigyet és megnézzék van e rá bármilyen hatással ez a kísérlet, vagy hogy lát e valamit így. A vizsgálat 4 héten keresztül folytatódott és napi 10-30 perc erejéig stimulálták a harmadik szem területét.
Az első héten, mikor Walter az íróasztalnál iratokat olvasgatott, a szeme sarkából valamilyen mozgást észlelt. Felnézett és azt látja, hogy egy kísérteties emberalak bejön az egyik falon, és átsétálva a szobán eltűnik a másik falon. Az alak figyelmen kívül hagyta Waltert.
A kísérletet folytatták a második és harmadik héten is. A második héten ugyanaz az alak ismét megjelent, de ez alkalommal mát több részlet látszott belőle, már nem volt annyira kísérteties, és Waltert is észrevette, mert feléje pillantott, mielőtt átment volna a falon.
A harmadik héten Walter a szokásos módon az irataiba temetkezett, és egyszer csak arra lett figyelmes, hogy valamilyen változás történik a szobába. Mikor felnézett azt látta, hogy a fal szertefoszlik, egy kis domb jelenik meg, ahol egy nő és egy férfi ül egy fa alatt. A férfi a már ismert kísérteties alak volt, akit az előző alkalmakkor is látott. Walter figyelte még néhány percig ezt a pásztorias jelenetet, közben a férfi Walter felé nézett, s nagyon meglepettnek tűnt.
Úgy tűnt ez alkalommal Walter tisztán látja a szellemet, ugyanaz volt, akit a múlt héten is látott. Ezt követően a kép elhalványult és a fal visszaállt normális állapotába. Ettől a pillanattól kezdve Walter többé nem használta a tobozmirigy stimulátort.
Walter és Albert közösen írtak egy könyvet a mágnesességről: The Magnetic Blueprint of Life by Albert Roy Davis and Walter, Jr. Rawls
tobozmirigy02Wilcock megjegyzése:
Charles Fort munkájában megemlíti, hogy sok “spiritualista” kutatást végeztek a 20. század fordulóján. Ezek közöl az egyik az American Society for Psychical Research szervezet, melynek kutatásai közvetlenül összefüggnek a magasabb szintű szellemi észlelések és a Nap magasabb energetikai kisugárzásának hatására történő paranormális tevékenységekkel.
A megfigyelések szerint ilyenkor a Nap a tudatosságnak egy extra energiát kölcsönöz, mely lehetővé teszi, hogy egyébként normális emberek belelássanak más birodalmakba/ illetve egy keveredést okoz a valóságokba. S majd láthatjuk milyen szellemi bravúrokra képesek egy pillanat alatt azok az emberek, aki belelátnak ezekbe a birodalmakba anélkül, hogy valamilyen külső stimulációt használnának.
A 2007-ben történt némi áttörés a tobozmiriggyel kapcsolatosan, ami megjelenik majd a sorozat későbbi köteteiben. Az egyik dolog az, hogy a mirigynek nagyon hasonló a belső szövet szerkezete, mint a szem retinának. Azt gondoljuk, hogy a harmadik szem sokkal, de sokkal érdekesebb és titokzatosabb, mint azt a legtöbb ember valaha is gondolná. Úgy tűnik a tobozmirigy egy hiperdimenzionális “interfész” !
ii
Mindazonáltal a mirigynek nagyon egyszerű a működési folyamata – nevezetesen egy fenyőtoboz forma, melynek belseje tele van vízzel, ami véd az elektromágneses energiáktól, hang és egyéb sokkoktól, ugyanakkor egy híd más téridőbe, a metafizika birodalmába, ahol különböző kísérleteket vitathatunk meg. A tobozmirigy belseje tele van vízzel.
Dokumentált tény, hogy a tobozmirigyen több vér folyik át, mint az agy bármely más területén A feljegyzések szerint van egy elektromágneses pajzsunk ami körülveszi a vizet a mirigyben, és úgy tűnik, hogy ennek a pajzsnak az integritása nagyon-nagyon fontos.
A kábítószerek használata, mint pl. az LSD, torzíthatják és ideiglenesen kikapcsolják a pajzsot, ami véd az interdimenzionális tudatosság hatásaitól, ezért veszélyes lehet. Az ilyen szerek olyan repedéseket alkotnak a védőpajzson, ami sosem szűnik meg igazán, s ha valaki túl gyorsan „nyílik” meg, annak katasztrofális hatásai lehetnek a józan észre.
Szóval a fenti esetben, úgy tűnik, hogy egy kimondottan elektromágneses folyamat, átmenetileg megzavarhatja a tobozmirigy mirigy pajzs működését hasonló módon.
NEM ajánljuk senkinek, hogy kipróbálja otthon.
Tobozmirigy mágnesek
Ha volt egy mágneses pólusváltás, akkor el kell gondolkozni a tobozmirigyre gyakorolt hatásán. Továbbá azon, hogy hogyan hat a két agyféltekénkre a mágnesesség változása?
Egy másik cikkben, “Pineal Gland Mystique ” mágneseket és a tobozmirigyet illetően kijelentették:
Ragassz fel (pl. ragtapasszal) egy mágnest a 3 szem fölé (két szemöldök közötti részre, de kissé feljebb, mint a szemek, lásd a képen jobbra) néhány órára, serkenti fogja a tobozmirigy működését és segít a (mésztelenítés) is.
A mágnes hatására a szervezet lúgosabbá válik főleg azok a testrészek, ahová a mágnes fel van erősítve. Akármilyen intenzitású mágnes (Gauss) megfelel, de a fej területen, csak éber órákban, illetve napközben javallott használni. A „Ra” (Nap) energia erősíteni fogja a mágnes tobozmirigyre gyakorolt hatását.”
sci_so5
Mágneses mező és a tobozmirigy
Egy a Föld mágneses mezőjének a tobozmirigyre gyakorolt hatásáról szóló tanulmányban megállapították, hogy a környezeti feltételek közül az egyik a földmágnesesség, ami úgy tűnik növelni a tobozmirigy aktivitását.
Nem olyan rég jelentős érdeklődés tanúsítottak „a föld mágneses mezőinek hatása (EMF) élő szervezetekre” című tobozmirigy04kutatások iránt, különösen az útkeresés (pl ami alapján a madarak tájékozódnak) (Baker, 1980, 1981; Husing, 1960) részéről.
Ez az érdeklődés több ezoterikus területre is kiterjedt, közülük az egyik a parapszichológia.
Voltak tanulmányok, mely szerint a pszi képesség összefügg a mágneses mező erejének változásával. (pl. Persinger, 1989)
Egy másik kapcsolatba hozza a pszi képességet a tobozmiriggyel – (Roney Dougal, 1989) – valamint a föld mágneses mezőinek a tobozmirigyre gyakorolt hatásával foglalkozik.
Megint egy másik a „dowsing” (varázsvesszővel való kutatás) képességgel függ össze – (Williamson, 1987) Vannak tanulmányok, melyek az UFO jelenségeket a Föld olyan területeivel hozzák kapcsolatba, ahol mágneses anomáliák jelennek meg (Devereux, 1982) és a UFO jelenségeknek van egy pszi komponensük is (Roney – Dougal, 1991).
A fenti tanulmányokat egy csokorba szedve érdekes kép rajzolódik ki; a jó öreg hatodik érzék lehet, hogy csak egy EMF érzékenység. Mindazonáltal ez az érzékenység egy tudatalatti alatti észlelés, s a lelki folyamat, melynek során tudomást szerezünk az információról, sok szempontból hasonlít arra, ahogyan a Pszi benyomásokat tudatosítjuk.
Egy gyakorlati, szubjektív szintről nézve azért az EMF tudatossága és a pszi információk tudatossága nagyon hasonló módon fog megnyilvánulni. Így egy „dowsing” térkép (pszi benyomások tudatosítása) és egy mező „dowsing” (elektromágneses benyomások tudatosítása) hasonló módon nyilvánul meg, az információ forrásának megszerzésére ott van az inga vagy a rúd, de ezek inkább egyfajta biológiai visszacsatolási eszközök, melyek továbbítják a test tudatalatti válaszait a tudatos elméhez.
Ahogy arra már utaltam több hagyományos tudatalatti észlelésekkel kapcsolatos kutatásaim során, hogy az tudat észlelések és a pszi észlelések közötti határ nagyon homályos, és az egyik észrevétlenül beleolvad a másikba. Egy szóval lehet módosítani a tudatot, ha stimuláljuk a tobozmirigyet az elektromágneses vagy a föld mágneses mezőinek megváltoztatásán keresztül.
Schumann rezonancia és a tobozmirigy
A Schumann rezonancia a föld elektromágneses mezőjének a frekvenciája. A föld mágneses mezőjében bekövetkező változások hatnak a melatonin és szerotonin termelésére a tobozmirigyben, valamint befolyásolják az agytörzs acetilkolin szintjét.
Mind-Control-Digital-Brain-Image-650x507
Schumann-rezonanciáknak nevezzük a bolygófelszín és az ionoszféra által határolt gömbréteg elektromágneses sajátfrekvenciáit, amit a zivatartevékenység során keletkező villámok keltenek. Nevüket leírójukról, Winfried Otto Schumann fizikusról kapták, aki 1952-ben matematikai úton levezette létezésüket. A jelenség elsősorban a kontinensek trópusi régióira koncentrálódik, de az egész bolygó légkörére jellemző.
Bármely más bolygón előfordul, ahol villámlás és ionoszféra található, de a jellemző frekvenciák a bolygó méretétől, a mágneses tér erősségétől és az ionoszférától is függenek, ennek megfelelően a földiétől eltérőek. A Föld esetén a Schumann-rezonanciák frekvenciája az ELF tartományba esik, a sajátfrekvenciák átlagértékei 7,83 Hz, 14,1 Hz és 20,3 Hz.
A Nature című tekintélyes tudományos folyóirat 1893. szeptember 28-i számában beszámolt a British Association for the Advancement of Science üléséről. Ezen George Francis FitzGerald fizikaprofesszor többek között a következő megjegyzéseket tette:
1. „Az a hipotézis, hogy a Földet, mint elektromosan vezető testet egy nem-vezető réteg veszi körül, nem felel meg a tényeknek. Az atmoszféra felső rétegei valószínűleg jó vezetők.”
2. „Feltételezhetjük, hogy a villámlások alatt a levegő képes az [elektromágneses] zavarok továbbítására.”
3. „Ha az északi fény magasságát 100 km-re becsüljük, akkor a rezgés periódusideje 0,1 s.” A 0,1 s periódusidőből 10 Hz-es frekvencia adódik.”
Következtetés
A lecke, amit meg kell tanulnunk ezekből a kísérletekből az az, hogy meg kell találni az energetikai egyensúlyt a Földdel és a nappal, mert minél inkább eltávolodunk a természettől, annál inkább nincs egyensúly a testben, s ahhoz, hogy a tobozmirigy optimálisan működjön el kell érni mind a külső és belső egyensúlyt egyaránt.
Forrás; Gréasai




A biorezonanciáról érthetően



A biorezonancia a jövő orvostudományának egyik legnagyobb ígérete, mivel a szervezet legalapvetőbb folyamatainak befolyásolásával beindítja, serkenti a szervezet önregenerációját.
Manapság egyre többet hallunk a természetgyógyászok és holisztikus szemléletű orvosok által használt biorezonancia terápia és diagnózis alkalmazásáról. Sokan azonban kételkednek, hiszen az orvoslásnak olyan módszere ez, amely a hullámtanban kevésbé járatos emberek számára inkább tűnik misztikusnak, mint tudományosnak. És miért is hinnénk el azt, amit nem értünk? Lássunk tehát egy közérthető magyarázatot a biorezonancia működéséről, és hogy milyen lehetőségeket tartogat számunkra a biorezonancia terápia…
A XXI. században már idejét múlttá vált az a newtoni fizikát félreértők által hangoztatott felfogás, miszerint az anyagi világ különálló és egymástól független szilárd testekből tevődik össze. A modern tudomány ma már arról beszél, az általunk érzékelhető fizikai síkon megtapasztalható világ egy igen bonyolult információ-összeköttetéseken alapuló, érzékenyen összehangolt rendszer.
rendszer
Ezen belül az emberi szervezet sem csupán egy molekulából felépülő biokémiai struktúra, azaz fizikai test, hanem rezgő hullámformák bonyolult és egyben nagyszerű szövevénye.
Lednyiczky Gábor
Hippocampus, Electromagnetic bio-communication
A jövő tudománya
Biorezonancia, a jövő orvostudománya. A holisztikus gondolkodású tudósok szerint a szervezet önregenerációs képességének serkentése a betegségek gyógyításának, és végső soron az egészség megőrzésének is a kulcsa egyben.
A modern orvostudomány nem tudna létezni az olyan diagnosztikai eljárások nélkül, mint az EKG, EEG, EMG, amelyek a szív, az agykéreg és a vázizomzat elektromos aktivitását mérik. A szervezet elektromos tevékenységének mérése azonban újabb korszakához érkezett, ez pedig a Biorezonanciás elven működő diagnosztika és terápia alkalmazása. A szervezet elektromágneses erőtereinek mérésén, és ezen rezgések újrahangolásán keresztül, új távlatok nyíltak meg az orvoslásban. A biorezonancia a sejtjeink elektromos tevékenységét vizsgálja. Általa hiteles információkat kaphatunk szervezetünk sejtjeinek komplex működéséről.
Rész és egész…
A biorezonancia alapja a Schumann-hullám. A földfelszín és az ionoszféra közötti mágneses kölcsönhatások eredményeképpen egy rendkívül alacsony, 7.8 Hz frekvenciájú rezgés mérhető bolygónkon mindenütt (Winfried Otto Schumann, München, 1952). Ennek a természetes elektromágneses rezgésnek sokáig nem is tulajdonítottak jelentőséget. A Schumann-hullámok 1978-ban kerültek az érdeklődés középpontjába, amikor kiderült, hogy megegyeznek az emberi agy 7-10 Hz-es alfa-hullámainak rezgésszámával, melyek az álom és ébrenlét határán jelentkeznek a hippocampusban. Mint később kiderült, a Schumann-hullámok az egész bolygónkat körbeölelő elektromos mezőt alkotnak, így ez a rezgés a Föld összes emlősénél azonos.
EM
A Biorezonancia a NASA kutatásainak köszönheti a felgyorsult fejlődését. Ez az elektromágneses (EM) tér szabályozza, váltja ki és hangolja össze szervezetünk sejtjeinek másodpercenkénti sok ezer kémiai folyamatát, így közvetve ez a mező gondoskodik az emberi szervezet egészségének fenntartásáról is. A NASA megfigyelései igazolják, hogy az űrállomásokon, ahol a Föld elektromágneses hatása nem érvényesül, az emberek szervezetének belső egyensúlya felborul. Ennek a felismerésnek köszönhetően, a Schumann-hullámokkal megegyező elektromágneses mezőt gerjesztettek az űrállomásokon, hogy az űrhajósok egészségi állapotát fenn tudják tartani.
resonance
A kutatások során azonban felismerték a lehetőségét annak is, hogy ezeknek az elektromágneses erőtereknek a szabályozásával a legénység egészségi állapotát a távolból felügyelni és szükség esetén gyógyítani is lehetséges. Ahogy az a tudományos felfedezésekkel lenni szokott, a biorezonancia kutatás is felgyorsult a NASA érdeklődésének köszönhetően.
Rezgés az egész élet
A biorezonanciával a sejtek kommunikációja mérhető Sok kicsi sejt, sok kicsi rezgés… Az emberi testet sejtek, szövetek alkotják, melyek mindegyike táplálkozik, energiát termel és funkciójának betöltése közben valamilyen anyagcsereterméket hoz létre. Már az 1980-as években F. A. Popp utalt rá, hogy a testünkben másodpercenként vegyi folyamatok milliárdjai (3×1016 vegyi folyamat/sec) mennek végbe. Ez sejtenként és másodpercenként közelítőleg 7.000 kémiai reakciót jelent. Mae Wan Ho, a genetikus biokémia doktora fedezte fel, hogy a sejtek minden biokémikus folyamatát megelőzi egy elektromágneses aktivitás. Ezzel megszületett a biológia egy új korszaka, a kvantum-biológia. Az élet, kémiai anyagok által hordozott elektromágneses energiák végtelenül intelligens kölcsönhatása.
dr. F. K. Bellokossy
Denver, Kolorádó állam
Testünk minden egyes sejtje piciny elektromágneses egység, amely külső energia hatására elektromos impulzussal reagál, vagyis kommunikál. A hormonális és az idegi irányítás mellett van tehát egy elektromágneses bio-kommunikációs irányítórendszerünk is, amely a sejtek biokémiai folyamatainak összehangolásáért felelős. Ennek mérhető elektromos tevékenységből következtetni lehet a szervezetben végbemenő folyamatok állapotára.
A hullámok ereje
A biorezonancia alapját az a megállapítás képezi, hogy az anyagnak van egy materializálódott formája és van egy elektromágneses tulajdonsága is. Vagyis, ahogy a különböző elektronok mozognak a molekulákban, állandó kölcsönhatásban, kommunikációs összeköttetésben állnak a környezetükkel. Mivel az emberi szervezet több milliárd sejtből épül fel, számos folyamatnak kell egyszerre tökéletes sorrendiséggel megvalósulnia. Ez óriási szervezési munkát és megfelelő sebességű irányítást igényel. Elég egy-egy kis kicsúszás, és már nincs is megfelelő sorrend, vagy megfelelő alapanyag a következő sejt-művelethez. A biorezonancia egy olyan eljárás, amely a sejtekkel elektromágneses jelek segítségével kommunikál. Az eljárás lényege, hogy ha bármilyen külső hatásra (és abból akad bőven) a sejtek hibás utasításokat kapnak, akkor ez az elváltozás mérhető és még idejében helyrehozható.
Interferencia
A biorezonancia a hullámtan tézisein alapul. Ahhoz hasonlíthatjuk, mikor egy zeneszám hallgatása közben a hangulatunk megváltozik. Ha rossz a kedvünk, a kedvenc zenénk meghallgatása helyrehozhatja lelki állapotunkat. A hibásan működő sejtjeink “rosszkedvűek”, a biorezonancia pedig a “kedvenc zenéjük”, amely rendkívül finom, alacsony intenzitású rezgésekkel újra felhangolja sejtjeinket. Az eljárás a hullámtan törvényeiből ismert rezonancia, illetve kioltás jelenségein alapul.
3F660
A rezonancia tulajdonképpen a különböző hullámoknak a találkozása során kialakuló jelenség, amelynek kimenetele attól függ, hogy a hullámok milyen fázisban vannak a találkozás pillanatában. Tehát míg egyes hullámok erősítik, mások gyengítik vagy teljesen kioltják egymás hatását.
Sejtbeszéd
William Ross Adey felfedezésével a biorezonancia alapjait fektette le.W. Ross Adey baromfiból származó agysejteket vizsgálva arra jutott, hogy a sejtek rezgésekre tanúsított reakciója a frekvenciától és a jel intenzitásától is függ. A jelek továbbítása a szövetekben lévő proteinláncok közötti gyenge kötőerőnek köszönhető. Ezért csak akkor léphet fel a jeltovábbítás, ha az elektromos impulzus elég intenzív ahhoz, hogy gerjessze ezeket a proteinláncokat, de nem olyan nagyfokú, hogy attól a láncok szétváljanak. A sejtek tehát megszűrik, hogy milyen jeleket engednek be. Ezért javításukhoz ismerni kell, hogy melyik típusú sejt, milyen frekvencián kommunikál, mert mindegyik sejtet a saját nyelvén kell megszólítani. Ezt a kommunikációs rést Adey-ablaknak, vagy biológiai ablaknak nevezik. Ennek köszönhető, hogy a biorezonanciás terápiáknak nincsen káros mellékhatásuk, hiszen a nem nekik szóló üzeneteket még csak meg sem hallják a sejtek.
A biorezonancia terápia kiigazítja a diszharmonikus hullámokat. Alaptézis, hogy nincsen patológiás működés patológiás rezgések nélkül. Tehát a betegség minden esetben hibás rezgésként jelentkezik a szervezet elektromágneses képében, vagyis zavar támad a szervezet elektromágneses egyensúlyi állapotában. Az egészséges hullámokat harmonikusnak, a betegségekre jellemző hullámokat pedig diszharmonikusnak nevezzük.
A kezelések lényege, hogy a harmonikus rezgéseket megerősítsük, a diszharmonikus rezgéseket pedig megszüntessük. Ez azt jelenti, hogy ha betegség esetén ellenkező értelmű hullámokat bocsátunk a szervezetre, akkor azzal a sejtek hibás kommunikációját kioltjuk, vagyis magát az okot szüntetjük meg. Tehát arra kell figyelni, hogy a megfelelő nyelven, a megfelelő hangerőn és megfelelő hosszan beszéljünk a megfelelő sejtekhez. És természetesen, hogy megfelelő dolgokat mondjuk nekik…

Egészséges rezgéseink
Az orvostudomány fejlődésével egyre több szakember figyelme irányul a prevencióra és a mellékhatásoktól mentes “természetes gyógymódokra”. Az utóbbi idők kutatásai mind a regenerációs képesség javításában, mind a környezeti egészségkárosító hatások kivédésében a biofizikai orvoslást említik a legtöbb sikert ígérő módszereként. A biorezonancia a jövő orvostudományának egyik legnagyobb ígérete, mivel a szervezet legalapvetőbb folyamatainak befolyásolásával beindítja, serkenti a szervezet önregenerációját. Nagy előnye, hogy természeténél fogva felhasználási területe igen sokrétű, és káros mellékhatása sincs. Csak arra tanítja meg a szervezetet, amit az valaha – egészséges korában – már tudott.
Prof. Dr. Sci. Med. Valéria Szedlák-Vadócz


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése