2013. június 17., hétfő

Mégsem álom



Mégsem álom


Rendelhető a világ legjobb számítógépes széke


Több monitort is a felhasználó szeme elé tart, és a kényelméről is gondoskodik a kanadai fejlesztésű szuperszék.
Emperor néven dobta piacra saját fejlesztését a kanadaiModern Working Environment (MWE) Lab, amelyet kifejezetten profi, de legalábbis elég gazdag felhasználóknak szánnak. Az elektromotorokkal és hidraulikával mozgatott szék több irányba állítható, a 360 fokos forgatás már extra opció. A szék tervezője eredetileg azoknak szánta, akik munkájuk miatt sok időt töltenek monitorok bámulásával, de a leírás szerint játékra és szimulátorok futtatására is kiválóan alkalmas.
 
A felhasználó fölé magasodik a monitortartó
Forrás: MWE Lab

A gép egy skorpiófarokra emlékeztető szerkezet segítségével ereszti a felhasználó szeme elé a monitortartót, amelyen akár három darab képernyő is helyet kaphat. A gyártó szerint a legtöbb, kereskedelmi forgalomban megvásárolható monitorral kompatibilis a rendszer, ezek beszerzése már a felhasználóra vár. A székhez természetesen tartozik a billentyűzet számára készült tálca, illetve az egér számára kialakított rész a jobb karfa előtt, a balkezesekre láthatóan nem gondoltak. A kényelmes munka érdekében a teljes szerkezet dönthető, és egy állítható lábtámasszal is rendelkezik, a bal karfánál egy italtartót is beépítettek.
Uram, ne a nőt nézze!
Forrás: MWE Lab

A szék két változatban készül, az alapmodell Emperor 1510 csupán a széket, a működtetéshez szükséges eszközöket és a hangrendszert adja. Az Emperor 200 nevű luxusváltozat klimatizált bőrüléssel, LED-világítással, légszűrővel, beépített érintőképernyős irányítórendszerrel érkezik, a székhez kétféle Windows PC és egy Mac konfiguráció választható beépített számítógépként. A felszereltségnek megfelelően természetesen az ár is változik, az alapmodell átszámolva alig 1,3 millió forintba kerül, az extra változathoz csaknem 11 millióért lehet hozzájutni

A kőkorszaknak vége, megjött a csodabalta


Sci-fi fegyvernek tűnik első pillanatra a tűzifa aprítását forradalmian megkönnyítő új fejsze. A titkos ötvözetből készülő Vipukirves tulajdonosa hat perc alatt elintéz egy köbmétert.
Elég a szuperfejsze nevét beírni egy fordítóprogramba, hogy tisztába kerüljünk a működési elvével. A szabadalom által védett Vipukirvest angolul leveraxe-nak hívják, magyarra pedig úgy fordíthatnánk: emelőfejsze. A trükkje abban rejlik, hogy a fatönkre érkezés pillanatában a lefelé ható erőt elfordítja, így nemcsak hasítja, hanem a csapás erejével tovább is repeszti a fát.
 Az emelőfejsze feltalálása nem egy nagy heurékapillanathoz kötődik. Heikki Kärnä, az eszköz finn feltalálója évekig kísérletezett különböző fejekkel, miután csalódott a boltban kapható fejszékben. Az Origónak megírta, a végső inspiráció akkor érte, amikor egyszer feszítővassal dolgozott. Rájött, hogy nem egyszerűen lefelé ható erőre van szüksége a faaprításhoz, kell valami, ami segít a hasításban is.
A favágás titka a laza csukló
Forrás: VIPUKIRVES HEIKKI
A másik ihletforrást a fejszével végzett munka jelentette. "Elgondolkodtam azon, hogy vajon a balta miért maradt változatlan a kőkorszak óta?" - írta az Origo kérdésére. Miután favágás közben többször sikerült melléütnie, olyan eszközt szeretett volna készíteni, amellyel nem sértheti meg magát. A feltaláló leginkább arra büszke, hogy bár több ezren használják már a fejszéjét, még egy példány sem okozott balesetet.

Katonai minőségű acélból készül

A cég honlapján keresztül már megvásárolható Vipukirves a prototípusoktól eltérően nem barkácsmódszerekkel készül. Az ötvözet pontos összetevőit nem árulta el a feltaláló, ám azt megjegyezte, hogy a hadsereg is hasonló fémeket használ. A gyártásról egy, a repülő- és autóiparba is bedolgozó finn precíziós öntéssel dolgozó cég gondoskodik. A fejszére tíz év garancia van, amiből a legelső példányok sem futottak ki, ám Kärnä úgy tudja, egy fejsze feje sem tört el.
Megragadja a tekintetet a szuperfejsze
Forrás: VIPUKIRVES HEIKKI
A finn fejsze a használatában is eltér a hagyományosaktól. A nyelét csak lazán szabad fogni, hogy ne terhelje a használója csuklóját. "Mivel a hagyományos fejszét buzogányként, erősen markolva használjuk, mindenki úgy gondolja, az emelőfejszét is úgy kell fogni. Elsőre nehéz letenni erről. De az első néhány farönk után az ember megismeri az eszközt, és megtanulja: csapás végén a fejsze feje megfekszik a fatönk tetején biztonságosan. Ezután már könnyű átállni" - mondta a feltaláló az Origónak.

Nem kell hajolgatni

A finn fejsze azt is lehetővé teszi, hogy a favágó körbetáncolja a rönköt, ami ad egyfajta bájt az aprítás folyamatának. Kärnä egyik trükkje a felaprított fa összeszedését is megkönnyíti: ha egy használt autógumiba rakják a felaprítandó fát, a darabok nem tudnak szétpattogni, és nem kell hajlongva összeszedni őket.
Hat perc alatt lehet felaprítani vele egy köbméter fát
Forrás: VIPUKIRVES HEIKKI
A feltaláló videón is megtekinthető rekordja hat perc egy köbméter fa felaprítására. De ha kevesebb előkészítéssel, nem ideális körülményekkel számolunk, az emelőfejszével akkor is sokkal gyorsabban lehet aprítani, mint a hagyományossal. Aki nem hiszi,nézzen YouTube-videókat.

Annak éri meg, aki fával fűt

Az emelőfejsze nem olcsó, szállítási díj nélkül is 57 ezer forintba kerül (a magyarországi szállítás további 10 ezer), miközben a magyar boltokban elérhető legprofibb, legbrutálisabb kinézetű hasítófejszék sem kerülnek többe 25 ezernél. A videók alapján rendkívül egyszerűen használhatónak tűnő emelőfejsze azonban így is megérheti azoknak, akik fával fűtenek. Ki ne akarna gyorsan végezni az aprítással, és bejönni a hidegről?
Egymilliárd fényévnyi üresség az univerzumban

2013. június 13. 05:25, csütörtök - Balázs Richárd
Csillagászok rábukkantak a világegyetem eddig észlelt legnagyobb üres területére. A hatalmas, közel egymilliárd fényév átmérőjű lyukban sem hagyományos, sem sötét anyag nem található. A felfedezés megingathatja az univerzum nagyméretű szerkezeteinek kialakulásáról alkotott elméleteket.

Lawrence Rudnick és munkatársai az amerikai Minnesota Egyetemen véletlenül, az új-mexikói VLA (Very Large Array) rádiótávcső adatainak tanulmányozása során botlottak bele a nagy ürességbe. "Egyik reggel kissé unatkoztam és azt mondtam magamnak, miért nem nézek szét a WMAP hideg foltjának irányában" - 
mondta Rudnick.

A hideg folt egy magyarázatra váró anomália a kozmikus mikrohullámú háttérsugárzás (CMB) térképén, amit a NASA WMAP műholdja készített. A CMB egy adott területéről, az Eridanus csillagkép irányából érkező fotonok ugyanis hidegebbek a vártnál. Rudnick csapata különböző rádióforrások, például rádiógalaxisok és kvazárok után kezdett kutatni a hideg folt irányában. "A rádióforrásokkal nyomon követhető a világegyetem tömegeloszlása" - magyarázta Rudnick. "Ezek a galaxisok, galaxishalmazok és a sötét anyag útjelzői"

A csapatot azonban nem akármilyen meglepetés érte. Közel 280 megaparsec, vagy egymilliárd fényév átmérőjű területen alig, vagy egyáltalán nem észleltek rádióforrást, ami azt jelenti, hogy nincsenek galaxisok, vagy halmazok ezen a területen, a CMB fotonjainak hidegsége pedig a sötét anyag hiányára utalt.

A tőlünk 6-10 milliárd fényévre fekvő üresség jóval nagyobb, mint bármi, amit korábban találtak. Az optikai észlelésekkel eddig nem sikerült 80 megaparsecnél szélesebb hasadékokat találni a világegyetemben, ezzel az új lyuk negyvenszer nagyobb a korábbi csúcstartónál. Rudnick szerint az optikai észlelések könnyen figyelmen kívül hagyhatták az általuk felfedezett ürességet egész egyszerűen azért, mert nem készültek fel ilyen méretekre.

Rudnick úgy véli, felfedezésük megerősíti, hogy sötét energia munkálkodik az univerzumban. Normál esetben, amikor a CMB fotonjai áthaladnak egy óriási galaxishalmaz által létrehozott úgynevezett gravitációs kúton, először energiát nyernek, amikor beleesnek ebbe a kútba, majd a kimászáskor energiát vesztenek. Amennyiben a világegyetem a sötét energia miatt tágul, akkor mire a fotonok kimásznak, az óriáshalmaz kitágul és gravitációjának ereje egy kicsit csökken, vagyis a fotonok viszonylag könnyen, valamivel több energiával távoznak, mint a belépést megelőzően.

Az ürességen áthaladó fotonok azonban energiát vesztenek, hidegebbé válva, mintha egy sorozat óriáshalmazon haladtak volna át. Rudnick szerint az üresség felfedezése tökéletesen illeszkedik a WMAP hideg foltjához és a sötét energia létezéséhez. Mivel a CMB az ősrobbanás maradványa, több kozmológus szerint a hideg folt gondot okoz a korai univerzumról alkotott elméleteknek. Rudnick azonban azt állítja, a hasadék évmilliárdokkal az ősrobbanás után keletkezhetett. "Elhatároltuk a problémát a korai univerzumtól, áthelyezve a szerkezetek kialakulásához" - mondta.

A halmazok és óriáshalmazok kialakulását újraalkotó számítógépes szimulációk soha nem mutattak ilyen méretű ürességeket. Ez annak tudható be, hogy a modellezők nem szimuláltak elég nagy méreteket, hogy eléjük táruljon egy ekkora hasadék, tette hozzá Rudnick. Ha megtették volna, akkor talán előtűnik a hatalmas lyuk. "Nyitott a kérdés, hogy mindez vajon gondokat okoz-e a szerkezetek kialakulásáról alkotott elméletek számára" - összegzett.

Elkészítette első felvételét a sötét energia kamera

2012. szeptember 20. 13:55, csütörtök
Elkészítette első felvételét a sötét energia kamera Megkezdte küldetését az eddigi legnagyobb teljesítményű égbolt letapogató kamera, ami az univerzum közel kétharmadát kitevő sötét energiát kutatja. A Dark Energy Survey (DES) 570 millió pixeles kamerája közel 300 millió galaxist fog szemügyre venni az elkövetkező öt évben. A cél a világegyetem gyorsuló tágulásáért felelősnek tartott sötét energia természetének felderítése. Első felvétele, amit szeptember 12-én készített a Kemence (Fornax) galaxishalmazra fókuszált.

A DES a több százmillió galaxis mellett 100.000 galaxishalamazt és 4.000 szupernóvát is tanulmányozni fog. A galaxishalmazok az általunk ismert legnagyobb stabil kozmikus szerkezetek. A telefonfülke méretű Dark Energy Camera-t, vagy DECam-et a 4 méteres Victor M Blanco távcsőre telepítették a chilei Atacama-sivatagban található Cerro Tololo Obszervatóriumban. A hatalmas felmérés amerikai, brit, brazil, spanyol és német csillagászok együttműködéséből született.

Bár a DECam nem hódította el a világ legnagyobb felbontású kamerája címet, ami megmaradt a Hawaii-ban található Pan-Starss-nak, magas felbontása és elképesztő érzékenysége vitathatatlanul a világ legnagyobb teljesítményű kamerájává emelte. A DECam különösen a vörös és infravörös fényre érzékeny, ami minden eddigi eszköznél tökéletesebbé teszi az akár 8 milliárd fényév távolságban elhelyezkedő kozmikus objektumok tanulmányozására.

A távolabbi objektumok nagyobb sebességgel távolodnak tőlünk és egymástól, mint a közelebbi objektumok, ami egy eltolódást idéz elő látható színükben a spektrum vörös tartománya felé, úgynevezett vöröseltolódást okozva. Azonban a forrás mozgása mellett a tér tágulása is előidézheti ezt a hatást. A távoli szupernóvák fényeltolódásának tanulmányozása világított rá elsőként az univerzum gyorsuló tágulására, ami 2011-ben fizikai Nobel-díjat hozott Saul Perlmutternek, Adam Reissnek és Brian Schmidtnek. 

A Fornax galaxishalmaz mozaikja. A DECam 62 CCD-ből áll, melyek mindegyike egy-egy "mozaikcsempeként" jelenik meg

Az elméleti tudósok a tágulás sebességének növekedését egy ismeretlen energiának, az úgynevezett sötét energiának tulajdonítják, ami több mint 70 százaléka a világegyetem tömeg-energiájának. Ez áll a DECam küldetésének középpontjában. Más kutatások is igyekeznek a rejtély végére járni, ilyen többek közt a Boss felmérés, valamint egy jövőbeli űrtávcső, az Euclid, jelenleg azonban a tudomány figyelme a DECam-re irányul. "Ez lesz saját nemében a legnagyobb galaxis felmérés, a galaxisok alakja és elhelyezkedése nagyon sok mindent el fog árulni annak a fizikai folyamatnak a természetéről, amit sötét energiának nevezünk, azonban jelenleg még nem értünk" - 
mondta Will Percival, a DES egyik közreműködő csillagásza, a brit Portsmouth Egyetem kutatója.

A Dark Energy Camera felvétele a 47 Tucanae gömbhalmazról, ami 17000 fényévre található a Földtől

A felmérés négy irányból közelíti meg a problémát. Egyrészről tanulmányozni fogja ugyanazt a szupernóvát, amit a Nobel-díjas trió is vizsgált, annak reményében, hogy felgöngyölíthetik a világegyetem "tágulási történetét", nyomon követhetik a tágulás fokozódását és csökkenését az évmilliárdok során. Emellett három dimenzióban feltérképezi a galaxishalmazok eloszlását, megmérve az ősrobbanás maradványaiként értékelt barion akusztikus oszcillációkat.

Harmadrészt, a halmazok megszámlálásával és kialakulásuk feltérképezésével a felmérés visszatáplálható a számítógépes modellekbe, ami a világegyetem legkorábbi időszakát szimulálja. Végül a galaxisok és galaxishalmazok fényhajlítását tanulmányozásával, a gyenge gravitációs lencsézés elnevezésű folyamattal lezárhatják a hasonlóan rejtélyes sötét anyag problémáját, ami több mint 80 százalékát teszi ki az univerzum tömegének, vagyis annak a résznek, ami nem energia.

Valós a sötét energia

2011. május 20. 12:25, péntek
Egy csúcstechnikát alkalmazó nagy csillagászati felmérés első eredményei megerősítették a rejtélyes sötét energia az univerzum tágulására gyakorolt gyorsító hatását.

A mostani 
felfedezése több mint 200.000 galaxis tanulmányozásán, és két különböző észlelési módszeren alapul. A nemzetközi kutatócsoportok a brit Királyi Csillagászati Társaság szaklapjában publikálták tanulmányaikat, melyek alátámasztják az általánosan elfogadottnak tekinthető elméletet, ami szerint a sötét energia egy konstans erőként egységesen hat a világegyetemre, táplálva gyorsuló tágulását. Ezzel egyúttal tovább gyengült annak az alternatív elméletnek a támogatottsága, ami a gravitációt nevezi meg a tágulást vezérlő erőnek. A gravitációt a nagy távolságokra taszító, nem pedig vonzó erőként feltüntető alternatív változat megingatná Albert Einstein gravitációs elméletét.

A legfrissebb eredmények 2006-ban kezdődött és az idén befejeződött WiggleZ elnevezésű galaxis felmérésből származnak. A WiggleZ a NASA Galex (Galaxis Fejlődés Kutató) űrtávcsövének és az Ausztráliában felállított Anglo-Ausztrál Távcső adatait használta. A felmérés minden korábbinál nagyobb méreteken térképezte fel a galaxisok eloszlását, 8 milliárd évre tekintve vissza az időben, ami több mint fele az univerzum korának. A csillagászok által alkalmazott egyik megfigyelési mód a galaxisok eloszlási sémáit, az úgynevezett "barion akusztikus oszcillációkat" vette alapul. A másik módszer a galaxis halmazok kialakulásának sebességére fókuszált.

A Galex és az Anglo-Ausztrál Távcső adataiból készült tanulmányok szerint a sötét energia (lila) egy konstans erőként uralja a gravitáció hatásait (zöld)

A sötét energia koncepciója az 1990-es években alakult ki, a távoli szupernóvák tanulmányozása kapcsán. Létezése bizonyítatlan maradt, az új tanulmány eredményei azonban független megerősítéssel szolgálhatnak arra vonatkozóan, hogy ez az energia áll a galaxisok különös viselkedése mögött, ami ellensúlyozva a gravitációs vonzást erős negatív nyomást fejt ki, ezáltal távol tartja egymástól a csillaghalmazokat. "A sötét energia hatása olyan, mint amikor feldobunk a levegőbe egy labdát, ami ahelyett, hogy visszaesne, egyre nagyobb és nagyobb sebességgel száll az ég felé" - magyarázta dr. Chris Blake, az egyik tanulmány társszerzője, a melbourne-i Swinburne Műszaki Egyetem kutatója. "Az eredmények arról árulkodnak, hogy a sötét energia egy kozmológiai állandó, ahogy Einstein feltételezte. Ha a gravitáció lenne a ludas, akkor nem látnánk ezeket a konstans hatásokat az időben"

Az elméletek szerint a kozmoszt a sötét energia uralja, körülbelül 74 százalékát téve ki az univerzumnak. A valamivel kevésbé rejtélyes sötét anyag 22 százalékkal járul hozzá világegyetemünkhöz, míg a "hagyományos" anyag, ami minket, az élőlényeket, a bolygókat és csillagokat alkotja, mindössze 4 százalékot tesz ki.

A Galex a fényes, fiatal galaxisok azonosításában segített, melyeket az Anglo-Ausztrál Távcsővel vizsgáltak, egyenként határozva meg a galaxisok fényével kapcsolatos információkat, a műszerrel dolgozó csillagászok a galaxisok közötti távolságok sémáit tanulmányozták. Az univerzum szerkezete kis sűrűségfluktuációkból alakult ki. Az egészen korai univerzum sűrű anyagában a fluktuációk hanghullámok formájában voltak jelen, lenyomatokat hagyva a galaxisok sémájában, ennek hatására a galaktikus párokat körülbelül 500 millió fényév választja el egymástól. Blake és csapata ezt használta egyfajta mérőrúdként a galaxis párok Földtől számított távolságainak meghatározásához. Akárcsak a szupernóva tanulmányokat, a távolság adatokat is a galaxis párok távolodási sebességeivel kombinálták, ami ezúttal is azt bizonyította, hogy az űr szövete egyre gyorsuló ütemben nyúlik.

Az univerzum tágulásának két mérési módszere, balra a szupernóvákon alapuló "standard gyertya" módszer, jobbra a "mérőrudas" megoldás, ami a galaxis párokat vizsgálja

A csillagászok a Galex adataiból készülő háromdimenziós galaxis térképet is felhasználták a galaxis halmazok növekedésének tanulmányozásához. A halmazok gravitációja új galaxisokat vonz, a sötét energia azonban látszólag széttolja ezeket. A tudósoknak sikerült megmérniük a sötét energia taszító erejét is. "A csillagászok által az elmúlt 15 évben elvégzett megfigyelések hozták a fizika egyik legmegdöbbentőbb felfedezését: az univerzum tágulása, amit az ősrobbanás váltott ki, gyorsul" - mondta John Morse, a NASA asztrofizikai részlegének igazgatója. "Teljesen független módszerek alkalmazásával a Galex adatai megerősítették a sötét energia létezésébe vetett hitünket"


A Dark Energy Camera felvétele az 60 millió fényévnyire fekvő NGC 1365 jelű spirális galaxisról

A DECam jelenleg egy tesztsorozaton megy végig, hivatalos munkáját decemberben kezdi. Minden felvétel a teliholdnál hússzor nagyobb égterületet rögzít, az öt év alatt a teljes égbolt nyolcadát örökítve meg. "Az első felvétel a Dark Energy Camera-val egy jelentősen új korszak kezdetét jelenti" - mondta James Siegrist, az eszköz kivitelezését felügyelő amerikai Energiaügyi Minisztérium helyettes tudományos igazgatója. "A felmérés eredményei közelebb visznek minket a sötét energia rejtélyének, és a világegyetemre gyakorolt hatásának megismeréséhez"

Mini-ősrobbanásokra készül az LHC

2010. november 4. 05:18, csütörtök
A világ legnagyobb energiájú részecskegyorsítója 2009 óta ütközteti a protonokat, abban a reményben, hogy egyszer majd lerántja a leplet az anyag alapvető természetéről. A hatalmas szerkezet november elejétől ólomionokat fog ütköztetni, a négy héten át tartó kísérletet a tervek szerint november 9-én indítják, a figyelem középpontjába ezúttal az ALICE detektor kerül, amit kifejezetten a nagy energiájú ion-ütköztetésekhez terveztek.

Míg a nagy energiájú proton-ütköztetésekkel a fizika különböző aspektusait kutatják, többek közt a Higgs-bozon részecskét, valamint az új fizikai törvényekre utaló jeleket, addig az ion-ütközések a gyökerekhez nyúlnak vissza, általuk elvileg megvizsgálhatnák, hogyan nézhetett ki az újszülött univerzum.

Az ALICE mellett átmenetileg az ATLAS és a CMS kísérletek is ionokat fognak ütköztetni, 
tájékoztattaa BBC-t James Gillies, a Cern szóvivője. A tesztek betekintést nyújthatnak az ősrobbanás utáni állapotokba, ami körülbelül 13,7 milliárd évvel ezelőtt uralkodhatott a világegyetemben. A vizsgálatok feltárulhatják a jelenlegi kozmoszt létrehozó kicsi, ugyanakkor rendkívüli sűrűségű energiagömb felrobbanása utáni első másodpercet, amikor a tudósok szerint az anyag egy különleges állapotban létezett, ami különbözött az univerzumot alakító jelenlegi anyagtól.

"Az anyag különböző állapotokban létezik. Vegyük például a vizet, amit ha megfagyasztunk szilárd lesz, majd ha kitesszük egy asztalra, folyékonnyá válik, végül ha felforraljuk gáznemű lesz" - magyarázta dr. Gillies. "Végig ugyanarról a dologról beszélünk, csupán különböző halmazállapotokban, ha pedig egy laboratóriumban elektronokat vonunk el az atomoktól, akkor egy újabb állapotot kapunk, amit plazmának nevezünk"

Az univerzum születésekor azonban még ezeken felül is létezhetett egy ötödik halmazállapot, amit a fizikusok kvark-gluon plazmaként emlegetnek. "Ezt az állapotot kapjuk, ha képesek lennénk ténylegesen megolvasztani a nukleáris anyagot, ami ma az atomokat felépíti, kieresztve a benne lévő dolgokat, a kvarkokat és gluonokat" - taglalta dr. Gillies.

Amennyiben az LHC kutatóinak sikerült újraalkotni ezt a halmazállapotot, és képesek tanulmányozni, akkor fontos információkkal gazdagodhatnak annak az anyagnak a fejlődéséről, ami ma mindent és mindannyiunkat felépít. "Bár a parányi tűzgömbök csupán egy röpke pillanatig maradnak fenn, hőmérsékletük meghaladja a 10 billió fokot, ami egymilliószor forróbb a Nap középpontjánál" - nyilatkozott a kísérletben résztvevő dr. David Evans, a brit Birmingham Egyetem tudósa."A keletkező hőmérsékleteken még az atomok magját alkotó protonok és neutronok is megolvadnak, ami egy forró és sűrű kvark-gluon levest eredményez"

A kutatók elmondása szerint még egyetlen kísérlet sem állított elő ilyen magas hőmérsékletet és sűrűségeket.

Új kozmikus rejtély, itt a sötét áramlás

2008. szeptember 28. 15:16, vasárnap
Ha valakinek még nem lenne elegendő a sötét anyag és a sötét energia, akkor most íme egy újabb kozmikus fejtörő. Az univerzumban egyes anyag foltok látszólag rendkívül nagy sebességgel egy egységes irányba mozognak, amit lehetetlen megmagyarázni az ismert gravitációs erőkkel.

A csillagászok a jelenségnek a sötét áramlás nevet adták. A kutatók szerint annak a valaminek, ami maga felé húzza ezt az anyagot, kívül kell esnie a látható világegyetemen. A látható világegyetem alatt nem csupán az értendő, ameddig a szem vagy akár a legnagyobb teljesítményű teleszkópok ellátnak, valójában van egy alapvető korlátja az általunk észlelhető univerzumnak, függetlenül műszereink fejlettségétől. Az elméletek szerint a világegyetem 13,7 milliárd évvel ezelőtt jött létre, tehát ha a fény rögtön az ősrobbanás után elindult felénk, a legnagyobb távolság, amit megtehetett, 13,7 milliárd fényév. Az univerzumnak azonban lehetnek olyan részei is, amik ennél távolabbra esnek, mi viszont nem látunk tovább annál, mint amit a fény meg tud tenni az univerzum teljes kora alatt.

A tudósok a kozmosz legnagyobb szerkezetei, a hatalmas galaxishalmazok tanulmányozásakor fedezték fel az áramlást. Ezek a halmazok megközelítőleg ezer galaxis összességei, melyek közt számos egészen forró, röntgensugarakat kibocsátó galaxis is akad. A röntgensugarak és az ősrobbanásból visszamaradt kozmikus mikrohullámú háttérsugárzás (KMH) kölcsönhatásának tanulmányozásával a tudósok nyomon tudják követni a halmazok mozgását.

A röntgensugarak nagy léptékű mozgásukkal szétszórják a fotonokat a KMH-ban, eltolva hőmérsékletét az úgynevezett kinematikus Szunyajev-Zeldovics (SZ) effektus hatására. Ezt a hatást eddig még nem sikerült galaxishalmazok esetében kimutatni, szemben az SZ-effektus termális válfajával, ami azonban körülbelül egy egész nagyságrenddel erősebb. Alexander Kashlinsky a NASA Goddard Űrrepülő Központjának asztrofizikusa azonban úgy vélte, ha nagy számú halmazzal próbálnák keresni a gyengébb SZ-effektust, akkor sikerrel járhatnának. Kutatócsoportjával 700 halmazból álló katalógust kezdett tanulmányozni, ami kiterjedését tekintve eléri a 6 milliárd fényévet, megközelítőleg a látható univerzum felét. A halmazkatalógus adatait összevetették a NASA WMAP műholdja által készített KMH-térképpel, ami meglepő eredményeket hozott.

Az elemzés szerint a halmazok közel 3,2 millió kilométert tesznek meg óránként a Centaurus és a Vela csillagkép közötti terület felé. Ez a mozgás különbözik az univerzum kifelé történő terjeszkedésétől - amit elméletileg a sötét energia gyorsít. "Egy rendkívül jelentős sebességre bukkantunk, ami ezen felül nem csökken a távolsággal, legalábbis amíg mérni tudjuk" -
nyilatkozott Kashlinsky a SPACE.comnak. "A látható univerzumban az anyag nem tanúsíthat ilyen mérvű áramlást."

A mozgó galaxishalmazok forró gáza (fehérrel) eltolja a KMH hőmérsékletét. Több száz távoli halmaz mozog az égbolt egy foltja (lilával jelölve) felé

A kutatók ebből arra következtetnek, hogy bármi okozza is a halmazok mozgását, annak az ismert univerzumon kívül kell elhelyezkednie. A felfúvódás elmélete szerint az általunk látott világegyetem csak egy kis téridő-buborék, ami gyors tágulásnak indult az ősrobbanást követően. A kozmosznak azonban más részei is lehetnek ezen a buborékon túl, amiket mi nem láthatunk. Ezekben a régiókban a tér-idő egészen más lehet, valószínűleg nem tartalmaz csillagokat és galaxisokat, amik csak a mi buborékunk adott tömegsűrűségének következtében alakultak ki. Rendelkezhet azonban hatalmas, nagy tömegű szerkezetekkel, sokkal nagyobbakkal, mint amik a látható univerzumban találhatók, ezek vonzhatják magukhoz a galaxishalamzokat, előidézve a sötét áramlást.

"A mozgásért felelős szerkezeteket olyan távolságba tolta ki a felfúvódás, hogy becslésem szerint több százmilliárd fényévnyire lehetnek, amit a legmodernebb távcsövekkel sem láthatunk, mert az általuk kibocsátott fény nem képes elérni minket" - taglalta Kashlinsky. "Egy ilyen koherens folyam létrehozásához valamilyen egészen különleges szerkezetre lenne szükség, talán egy meggörbült téridőre, ez azonban pusztán csak spekuláció."

Bár a felfúvódás elmélet számos fura arculatot jövendöl a távoli univerzumnak, nem sokan számoltak a sötét áramlással. "Nagy meglepetés volt ez nekünk, és feltételezem mindenki másnak is" - mondta Kashlinsky. "A felfúvódás bizonyos modelljeiből lehet ugyan következtetni ilyen szerkezetekre, és az irodalomban van is néhány utalás, ezt azonban nem igazán vettük komolyan, mostanáig."

A kutatás részleteiről az Astophysical Journal Letters október 20-i száma számol be.

Hihetetlen dolgok mennek végbe az univerzumban

2008. január 14. 18:15, hétfő
Minél mélyebbre tekintenek a csillagászok a kozmoszba, annál bizarrabbnak és erőszakosabbnak tűnik a világegyetem. Ezt bizonyítják az amerikai csillagászok felfedezései, melyeket a héten tartott éves ülésükön osztottak meg egymással és a nagyvilággal.

Az elárvult fiatal kék csillagoktól a "vándorló" fekete lyukakig bezáróan igen változatosak az új kutatások. "Különös univerzumban élünk" - foglalta össze véleményét tömören a Vanderbilt Egyetem csillagásza, Kelly Holley-Bockelmann, aki kóborló fekete lyukakról szóló elméletével állt elő az 
Amerikai Csillagász Társaság austini ülésén. A vándorló fekete lyukak két fekete lyuk összeolvadásával kezdik meg tevékenységüket. A szimulációk szerint a folyamat által felszabaduló energia bizonyos körülmények között kimozdítja a létrejövő objektumot galaxisából, ami minden útjába kerülő objektumot elnyel. Ami számunkra lényeges, hogy nincs félnivalónk ezektől a kozmikus szörnyetegektől, mivel az esély, hogy egy ilyen objektum elnyelje a Földet és a Napot egy a kvadrillióhoz.

A NASA Ames Kutatóközpontjában működő Columbia szuperszámítógép szimulációja két fekete lyuk összeolvadásáról

J. Craig Wheeler, a szövetség elnöke szerint az a legizgalmasabb a munkájukban, hogy a furcsaság és a normális dolgok fogalma folyamatosan változik. Mindössze 5 évvel ezelőtt a csillagászok csupán néhány ezer galaxist vizsgálhattak, ahol a csillagok bizarr és rendkívül heves kialakulását figyelhették meg. Ma ez a szám a nagy teljesítményű csillagászati távcsöveknek és a szuperszámítógépeknek köszönhetően milliókban mérhető, mivel ezek sokkal hatékonyabban dolgozzák fel a világűrből érkező hatalmas adatmennyiséget.

A tudósok úgy látják, ma már nem csak az alapvető kérdésekben szereznek egyre mélyebb ismereteket, mint a "hogyan kezdődött ez az egész" és "merre tart a folyamat", de ha nehezen is, de sikerül átvergődniük a váratlan, nehezen magyarázható kozmikus különlegességeken és a potenciális, de kényelmes távolságban található veszélyforrásokon is.


A kék foltok "árva" csillagok halmazai,
melyek a normális csillagformálódási
területektől távol alakultak ki"
Erőszak veszi körül bolygónkat, amiről nem szabad elfeledkezni, még ha "biztonságban vagyunk is ebben a viszonylag csendes környezetben", mondta Wheeler a "Kozmikus katasztrófák" című könyv szerzője. Példaként azt a közeledő gázfelhőt hozta fel az ülés pénteki napján, ami másodpercenként 240 kilométeres sebességgel sodródik a Tejút felé, tömege pedig egymilliószorosa a Napénak. Ezzel a veszéllyel sem kell azonban számolnunk egy jó ideig: a felhő 75 kvadrillió kilométerre található, azonban ha eléri a galaxist, jókora tűzijáték veszi kezdetét, ami számtalan új csillag kialakulását eredményezi, igencsak felvillanyozva szomszédságunkat - magyarázta Jay Lockman, az észak-viginiai Nemzeti Rádiócsillagászati Obszervatórium csillagásza.

Aggódni azonban ebben az esetben sem kell, az ütközés csupán egy tőlünk távol eső részét érinti a galaxisnak, körülbelül 40 millió év múlva. A hatalmas felhőről több mint 40 éve tudnak, a tudósok azonban csak most mérték fel mozgásának gyorsaságát. Lockman elmondása szerint a felhő olyan sebesen halad, hogy egy galaktikus anyaghullámot tol maga előtt.

Most mutatták be a rejtélyes sötét anyag egy gigantikus galaxishalmazbeli hatalmas térképét is. A csillagászok szerint az összetorlódott galaxisoknál olyan heves folyamatok mennek végbe, hogy jelenleg már rendelkeznek egy széles körben elfogadott szójegyzékkel a különböző típusú kozmikus brutalitásokról. Az időről időre összecsapó galaxisok közötti gravitációs erők "lassú elszorítást" okoznak, amiben a csillagformálódást biztosító, létfontosságú gáz fokozatosan távozik az áldozat galaxisból. A "lehántás" már egy erőszakosabb folyamat, melyben a nagyobb galaxis gázt szív el a kisebb galaxisból. És itt a "zaklatás", amikor az egymás mellett elhaladó galaxisok anyagot szakítanak ki egymásból, elemezte Meghan Gray, a brit Notthingham Egyetem csillagásza.

Gray prezentációja alapjaiban mutatja be a galaxis-galaxis elleni erőszak áldozatait. Kollégáival azt igyekeznek kibogozni, hogyan zajlik le a munka "piszkos" része.


A "moly"
Az elmúlt napokban a tudósok jó pár érdekességgel rukkoltak elő. Vegyük elsőként a "kék foltokról" készült felvételeket, melyek a csillagászok szerint fiatal árva csillagok. Azért nevezik őket árvának, mert a megszokott gázfelhők helyett a "semmi közepén születtek", mondta az Amerikai Katolikus Egyetem csillagásza, Duilia F. de Mello. Beszámoltak még egy különös csillag kvartettről, melyek a csillagok kialakulásáról szerzett ismereteket mélyíthetik tovább. Itt van továbbá egy fiatal csillag, ami idővel bolygóvá alakulhat. Ez a "moly" becenevet kapta a csillag és a körülötte elhelyezkedő por által adott különös alakzat után.

Felfedeztek egy spirális galaxist is, melynek kar-párjai ellentétes irányokba forognak, ellentmondva a csillagászati elméleteknek. Két idős csillag pedig látszólag a kialakulásukat követő első hajdani bolygóformálódás után most egy második hullámot visz véghez, ez szintén ismeretlen jelenség a csillagászatban. Wheeler összefoglalása szerint elképesztő folyamatok mennek végbe univerzumunkban, melyek közül a technika fejlődésével rohamos ütemben ismerünk meg egyre újabbakat, miközben jó esetben is csak a jéghegy csúcsát látjuk.

Észlelték az univerzum első pillanatait

2006. március 20. 18:57, hétfő
Tudósok új bizonyítékkal álltak elő, ami alátámasztja azt az elméletet, mely szerint a világegyetem születésekor egyetlen másodperc töredéke alatt szubatomiról csillagászati méretekre duzzadt.

A felfedezés a NASA 
WMAP műholdjának adatain alapul, ami 2001-ben kezdte meg működését, feladata az univerzum elméleti kiindulópontjaként elismert ősrobbanás által hátrahagyott sugárzás hőjének mérése. Ezt a sugárzást nevezzük mikrohullámú kozmikus háttérsugárzásnak, egyben ez az univerzum legősibb fénye is. A WMAP adatai alapján a kutatók először 2003-ban jelentették be, hogy sikerült összerakniuk egy rendkívül részletes pillanatképet az univerzum ősrobbástól számított körülbelül 400 000 éves állapotáról, melyből megállapították többek közt a korát, összetételét és fejlődését.

A korábbi adatok szerint az univerzum megközelítőleg 13,7 milliárd éves. Az is kiderült, hogy az ősrobbanást követő 200 millió évben a körülmények nem voltak megfelelőek a csillagok kialakulásához, illetve a tudósok kiszámították, hogy a világegyetem körülbelül 4%-a látható anyag, 23%-a sötét anyag, míg a fennmaradó közel 73% sötét energia - bár utóbbi kettőről senki sem tudja mi is az valójában.

A most vizsgált fény az univerzum születésétől számítva megközelítőleg mindössze 300 000 éves. Ez persze így is évezredeket jelent az első másodpercekhez képest, mégis akárcsak a régészeknek egy foszília, ez a mikrohullámú kozmikus háttérben lévő fényminta is utal a korábban történtekre.

A Princeton Egyetemen tartott sajtótájékoztatón bejelentett új WMAP megfigyelések elárulják milyen volt az univerzum az ősrobbanást követő első trilliomod másodpercben, a mikrohullámú háttérből ugyanis a kutatóknak sikerült kiszűrniük egy új jelet, a "polarizációs jelet". Ez a valaha észlelt leggyengébb kozmológiai jel, erősségét tekintve század része a három évvel ezelőtt elemzettnek, és hőfoka is körülbelül egymilliárdszor kisebb, mint a Nap sugárzási hője.

A kutatók ennek a polarizációs jelnek a megfigyeléseiből készítették el a korai univerzum térképét, ami lehetővé tette az ősrobbanás elmélet egyik részelméletének, a "felfúvódás" tesztelését. A felfúvódás elmélet szerint az univerzum rögtön az ősrobbanást követően egy gyors táguláson esett át. Az elméletet már a 2003. évi adatok is nagyban alátámasztották, ám ez még nem volt perdöntőnek nevezhető, nem úgy, mint a mostani megfigyelés. 

Az újszülött univerzum részletes térképe. A vörös foltok a meleg, a kékek a hideg területeket jelölik. A fehér vonalak a legősibb fény polarizációs irányát jelzik

David Spergel, a WMAP egyik kutatója szerint a folyamat egyetlen másodperc trilliomod része alatt egy üveggolyónyi területet nagyobbra tágított, mint a látható univerzum. Az új megfigyelések szerint ez a tágulás nem volt egyenletes: egyes területeken a folyamat gyorsabban ment végbe, mint másokon. A sűrűségingadozások nagyobbak az 1-től 10 milliárd fényévig terjedő méreteken, mint 100 millió fényévnyi arányokon, ami egybevág az elmélet által megjósoltakkal. Ezek az ingadozások vezettek az anyag csomósodásához, lehetővé téve a galaxisok kialakulását.

A csillagászat egyik fő kérdése, honnan származnak a csillagok és a galaxisok? A WMAP adatai szerint a válasz a kvantumingadozásokban rejlik, a galaxisok pedig hatalmas kvantum mechanizmusok. Az új felfedezések egyben közelebb vihetnek az emberiség egyik ősi, az eredetünket firtató kérdésének megválaszolásához, 
véli Brian Greene, a Columbia Egyetem fizikusa. A WMAP bár közvetlen válasszal nem szolgál, adatai azonban egy lépéssel közelebb visznek hozzá, azáltal hogy pontos, számszerű rálátást biztosítanak a világegyetem legelső másodpercére.

Legalább 78 milliárd fényév az univerzum átmérője

2004. május 21. 15:01, péntek
Mekkora az univerzum? Ez a tudomány egyik legrégebbi kérdése, amire a válasz a "valamivel nagyobb, mint a számunkra látható terület" és a "végtelen" között bármi lehetett, egészen mostanáig.

Az ősrobbanás után maradó 
mikrohullámú háttérsugárzás mintáinak alapos vizsgálata jókora darabot ragadott ki ebből a bizonytalanságból. A kozmológusok számításai szerint a világegyetem átmérője nem lehet kisebb, mint 78 milliárd fényév. Ez kizárja a korábbi önmagába hajló kis univerzumról szóló feltevéseket, ilyen volt például az a nemrég napvilágot látott elmélet, mely szerint a kozmosz focilabda alakú, ami azt jelentette volna, hogy átmérője csupán 60 milliárd fényév lehetne. 

A Holdtól két hónapnyi útra, az L2 Lagrange-ponton áll a WMAP műhold. Itt az űrben teljesen kiegyenlíti egymást a Nap és a Föld gravitációja, és a földárnyék folyamatosan eltakarja a Napból érkező sugárzást, így a mérések pontosak

"Nem sok hely maradt a kis univerzum hipotézisek számára" - mondta Neil Cornish, a Montana Állami Egyetem fizikus, az új tanulmány vezetője. Ha az univerzum viszonylag kicsi lenne, akkor az nem lenne feltétlenül szembetűnő, mivel nem kell, hogy pereme legyen. A tér magába hajolhatna vissza, mint egy videojátékban, ahol a karakterek eltűnnek a képernyő egyik oldalán, majd azonnal meg is jelennek a másikon. Ha ez lenne a helyzet, akkor egy távoli objektum fénye több útvonalon is képes lenne eljutni hozzánk, ahogy valaki számtalan egyenes úton juthat el a Föld egyik sarkpontjáról a másikra bolygónk hajlított felszínének köszönhetően. Tehát nyilvánvalóan látnunk kellene ugyanannak az objektumnak a fényét különböző irányokból érkezni. 

A WMAP célja a kozmikus háttérsugárzás egyenetlenségeinek mérése, és ezáltal az Ősrobbanást követő folyamatok felderítésének segítése

"Alapvetően nem lenne képtelenség olyan fényt látni a Földről, ami feltekeredett az univerzum körül, így láthatnánk a Földet, amikor mondjuk 4 milliárd évvel ezelőtt kialakult rajta az élet" - mondta Cornish. Hogy leteszteljék vajon a fény viselkedhet-e a fenti módon, Cornish és csapata alaposan szemügyre vette a NASA 
Wilkinson Mikrohullámú Anizotróp Szondájának (WMAP)adatait, ami a világegyetem születését követő 379000. évtől képes észlelni a mikrohullámú sugárzást. A kutatók számítása szerint, ha ugyanazon objektumról a fény különböző irányokból érkezik, annak körkörös mintákat kellene létrehoznia, hideg és meleg foltokkal a sugárzásban.

"Mi azonban nem találtunk egyetlen statisztikailag jelentős körvonali egyezést sem" - mondta Cornish, aki ebből azt a következtetést vonta le, hogy a világegyetemnek nagyobbnak kell lennie 78 milliárd fényévnél, ami jóval nagyobb, mint az a 28 milliárd, amit távcsöveinkkel képesek vagyunk észlelni. Cornish biztos benne, hogy a WMAP további megfigyelései ezt a minimum méretet legalább 90 milliárd fényévre fogják kitolni. A szonda 1,5 millió kilométerre helyezkedik el a Földtől, ahol képes a mikrohullámú háttérsugárzás hőmérsékletének mindössze húszmilliomod foknyi változásának észlelésére is.



A jövő repülő autója hibrid lesz



[ORIGO]



Vízszintesen felszálló, kis garázsban is elférő hibrid repülő autót tervez a Terrafugia nevű cég. A TF-X vezetését öt óra alatt megtanulhatják azok, akik autót már tudnak vezetni.
Egyelőre még csak a tervekben és a 3D-animációkban létezik, de a Terrafugia nevű cég már dolgozik a jövő autóján. A benzines és elektromos motorral is felszerelt, helikopterként helyből felszálló TF-X gyártása 8-12 éven belül kezdődhet meg. A gyártó azt ígéri, hogy a négyszemélyes repülő kocsi 800 kilométert tud megtenni landolás és tankolás nélkül.
Egy üres útszakaszról is fel tud szállni a TF-X
Forrás: Terrafugia


A TF-X komoly számítógépes rendszerrel lesz felszerelve. Képes lesz automatikusan elkerülni a többi repülőeszközt, a tiltott zónákat, és azokat a helyeket, ahol az időjárás nem teszi lehetővé a biztonságos repülést. A kocsi képes lesz majd automatán leszállni, valamint egy vészhelyzet esetén kinyitható ejtőernyőt is szerelnek rá.
Magától elkerüli a rossz időt és a tiltott repülési zónákat
Forrás: Terrafugia




A kocsi helikopterként fog felszállni, a haladáshoz viszont már egy 300 lóerős motor által hajtott tolólégcsavar fogja szolgáltatni a tolóerőt. A kocsi nem csak azért futurisztikus, mert fel tud emelkedni az útról. Felszállás előtt szárnnyá alakul az a része, amelyik korábban az ajtó mögé hajlott vissza. Felszállás után takarosan összecsukja a légcsavarokat, hogy csökkentse a légellenállást. A TF-X-szel folyamatosan történik valami a koncepcióvideó szerint.


A hagyományos autóknak épült garázsba be fog férni
Forrás: Terrafugia


A Terrafugia azzal emelkedik ki a számos repülő autót ígérő cég közül, hogy egy röpképes autója már van. A Transformation nevű kocsi jóval bumfordibban néz ki, mint a TF-X, viszont nem csak tervekben létezik és 
fel is szálltak már vele a cég sajtónapján. Jövőre meg is veheti, akinek van rá 64 millió forintja.
DARPA magyar, hív a haza! A Techbázist a Facebookon is lehet követni, ahol azokat a kütyüket és gépeket osztjuk meg, amik még annyira sincsenek készen, mint a repülő autó

Földhöz hasonló lakható bolygókat találtak



[ORIGO]

Három olyan bolygót is találtak, amelyek nem sokkal nagyobbak a Földnél, és saját csillagrendszerük lakható zónájában keringenek.
A lakható zóna az a tartomány egy csillag körül, amely megfelelő csillagtávolságban van ahhoz, hogy az itt keringő égitesteken tartósan jelen lehessen a folyékony víz, az általunk ismert élet nélkülözhetetlen feltétele. A Kepler-űrtávcső legújabb eredményeiről csütörtökön beszámoló csillagászok három ilyen exobolygót (Naprendszeren kívüli bolygót) is bejelentettek.
A bolygók közül kettő a Kepler 62 nevű rendszerben kering, egy a Napnál kisebb és hűvösebb csillag körül, a Földtől 1200 fényévnyi távolságban (a csillag színképtípusa K2, átmérője kétharmada a Napénak).
Forrás: Science
Fantáziakép a Kepler 62f jelű bolygóról, amely jelenleg a Földhöz leginkább hasonló méretű bolygó egy másik csillag lakható zónban
A csillag körül egyébként öt bolygót ismernek (Kepler 62b, 62c, 62d, 62e és 62f). A legizgalmasabb a legkülső, a Kepler-62f, amelynek átmérője csak 40%-kal nagyobb a Földénél. Ezzel jelenleg a legkisebb olyan exobolygó, amely egy csillag lakható zónájában kering. Keringési ideje 267 nap. A Földhöz hasonlóan valószínűleg kőzetbolygó, amelynek felszínén folyékony víz lehet. Azt még nem tudják, van-e rajta élet is.
Mivel a Kepler 62 jelű csillag kora 7 milliárd év (a Napé 5 milliárd), itt is volt idő az élet fejlődésére, amennyiben kialakult (a Földön 3,5-4 milliárd éve született meg az élet).





Forrás: NASA
A Kepler 62 és a Nap rendszerének összehasonlítása
A rendszer másik érdekes bolygója a Kepler-62e, amely a lakható zóna belső peremén kering (itt 122 földi napig tart egy év), és átmérője 60%-kal nagyobb a Földénél.
A harmadik érdekes, csütörtökön bejelentett bolygó egy másik csillag lakható zónájában kering. A Kepler-69c átmérője 70%-kal nagyobb a Földénél.
A kutatók szerint az ehhez hasonló felfedezésekkel közel jutottunk ahhoz, hogy megtudjuk: vajon a Tejútrendszerben hemzsegnek a Föld testvérei, vagy bolygónk ritka szerencsés égitestnek számít a galaxisban.

Az állam bárkit gyanússá tehet, mondja Snowden



Hat dolgot gyűlöl az Úr, sőt hét dolog utálatos előtte: A nagyravágyó szemek, a hazug nyelv, az ártatlan vért ontó kezek, a gonosz terveket koholó szív, a rosszra sietve futó lábak, a hazugságot beszélő hamis tanú és a testvérek közt viszályt szító ember.”Példabeszédek 6:16-19
Forrás: Business Insider
Edward Snowden
Arról értesülve, hogy az Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA) tulajdonképpen minden amerikai állampolgár kommunikációját megfigyeli, nagyon sok ember úgy reagál, hogy amíg valaki nem tesz semmi törvénybeütközőt, nincs mitől tartania, tehát felesleges a nagy felhajtás az ügy miatt.
Edward Snowden, volt nemzetbiztonsági alkalmazott, aki a PRISM program részleteit kiszivárogtatta, a következőképpen nyilatkozott erről a Guardian újságírójának:
Ott tartunk, hogy nem kell semmi rosszat elkövetni. Elég, ha az emberre a gyanú árnyéka vetődik valahonnan, ami lehet akár egy téves hívás is. Ez alapján vissza tudják nézni a rá vonatkozó múltbeli információkat és nagyító alá veszik az ember minden valaha hozott döntését, megvizsgálják minden ismerősét és barátját, akivel valaha beszélt és ezek alapján indítanak támadást ellene. Tulajdonképpen bármilyen ártatlan életből képesek gyanút előállítani és bárkiből tudnak bűnöst faragni.
Természetesen nem mindenki hisz Edward Snowden-nek, pedig történetét számos újságíró és kiszivárogtató megerősítette.
James Bamford, a Wired magazin újságírója és az „Árnyékgyár: Az NSA 9/11-től az amerikaiak lehallgatásáig” című könyv szerzője például, arról adott hírt, hogy az amerikai kormány két izraeli cégnek adott megbízást, hogy az AT&T-t lehallgassa.
Mark Klein, az AT&T egyik munkatársa volt az, aki a cég San Franciscoi központjábanfelfedezte azt a „titkos szobát”, amin keresztül az NSA leszippantotta az amerikaiak internetes és telefonbeszélgetésekkel kapcsolatos adatait az AT&T közreműködésével, kihangsúlyozva, hogy „az átadott adatok nagy része lakossági ügyfelekre vonatkozott.”
Thomas Drake, egy másik NSA kiszivárogtató, megerősítette Klein felfedezését, a bíróság előtt nyilatkozva arról, hogy az NSA Izraelben gyártott hardverek segítségével „foglalta le és rögzítette a személyes kommunikációkat.”
Ott van akkor James Risen és Eric Lichtblau is, a New York Times újságírói, akik történetükért Pulitzer-díjat is kaptak 2005-ben. Ők a kormány végzés nélküli megfigyelési programjáról írtak, amely során „a Verizon szolgáltató dedikált optikai kábelen át engedte meg a kormány megbízottainak, hogy hozzáférjenek a központjukon átmenő minden kommunikációhoz.”
Talán többen hallottak már William Binney-ről, az NSA történelmének egyik legjobb matematikusáról és kódfeltörőjéről, aki számos alkalommal beszélt már az általa írt programról, amelynek segítségével valós időben lehet szinte bárkit azonosítani és időbeli profilt felállítani szinte egész életéről az illető elektronikus kommunikációjának segítségével.
Thomas Drake, a Háború a kiszivárogtatók ellen című filmben
Az egész életedet össze tudom szedni ezekből a különféle tartományokból és meg tudom mutatni, hogy az évek során mit csináltál,” mondta Binney az NSA új 2 milliárd dolláros adatközpontjáról készült riportban.
Egyre több szolgáltatás, mint a Google és a Facebook válik óriási központi információs lerakattá,” nyilatkozta Dan Auerbach, az Electronic Frontier Foundation technológiai elemzője a Times-nakEz a létrehozott óriási adathalmaz rendkívül csábító célpont a bűnüldöző és titkosszolgálati szervek számára.”
Snowden arra próbál rámutatni, hogy az adathalmazból nyert csábító célpontok javarésze ártatlan állampolgár.
Ehhez még hozzátehetjük, hogy jelenleg olyan mennyiségű törvény és szabályozás van érvényben, nemcsak az Egyesült Államokban, de minden fejlett országban, hogy bárki ellen eljárást indíthatnak. Bárkit ide állíthatnak elém, és én legalább három különböző dologban bebizonyítom a vétkességét,” mondja a John Stossel riportjábannyilatkozó ügyvéd.

Géczy Gábor: Ne fuss a saját kutyád elől! 


Kedves Mindnyájan!

Először is nem volt, nem van, nem lesz devizahitelem, és nem érinti családomat sem ez az őrület. Ezt a levelet azért írom, mert valahol valakiknek gátat kell szabni az élősködésnek, el kell kezdenünk NEMESEDNI. Meg kell értsük, hogy fordítva ülünk a lovon, ezért fordultak ellenünk a valaha általunk és érettünk létrehozott rendszerek.

Egykor a paraszt kutyát tartott, hogy vigyázzon jószágára, vagyonára, cserébe etette, eltartotta. Ha a kutya ellene, vagy jószága ellen fordult, agyonütötte, mert ez az élet törvénye. Ma számos kutyát "foglakoztatunk" (Rendőrség, NAV, ANTSZ, politikusok...) és minden kutyánk ellenünk fordult, minket harapdál. Nagyon szemtelenek, de a Bank nevű korcsunk van legjobban elpofátlanodva: fényes nappal a szemünk láttára eszi tyúkjainkat, utána beperel minket, hogy nem kapott szalvétát.

Eljött az idő, hogy Bank nevű kutyánkat Kúria nevű kutyánk ráncba szedje. Ha nem teszi, sajnos Bank nevű kutyánkkal együtt Kúria nevű kutyánknak is pusztulnia kell. Ha ez sem elég, az egész politikus falkát el kell zavarni Fideszestől-Maszopostól, EU-stól, és új génállomány után kell nézni! J

Miután a magas körök nem értették meg az ország panaszát, a MAG-os köröknek kell lépni: TERJESZD AHOL CSAK TUDOD, ÉS KÉSZÜLJ JÚNIUS 25-re
http://www.junius25.hu/

Most a bankvilág saját betarthatatlan, apróbetűs, joghézagos hálóján akadt fenn, lehetőséget adva sokmillió életnek a kitörésre.

Kérlek, ha nem is érint személyesen ADD TOVÁBB, hogy véget érhessen ez a rémálom, és soha többet NE FUSS A SAJÁT KUTYÁD ELŐL!!!
Géczy Gábor
MAG közösség 

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Vegye le a napirendről, hogy a korábbinál is sokkal kevésbé legitim viszonyokat teremt Magyarországon, hogy szovjet megszálláshoz képest is messzebb tántorít minket mindenféle alkotmányosságtól - fondorlatos megszállási ukázokká silányítva a törvényeket, nyílt genocidium szervezővé téve a parlamentet és kormányát.

Mikor fog lövetni?
Tisztelt Miniszterelnök Úr!
 

Már péntek este a szavazás után, vagy csak a vasárnapi mise után, esetleg egy hét múlva? Már vannak listák, hogy kiket fognak éjjel fekete autókban elszállítani? Idővel a minisztereit sem lehet majd lefényképezni?
Olcsóbb, egyszerűbb lakatot tenni az ország szájára, elcsalni a választásokat, a szavazásokat, elsíbolva minden értéket, semmint feltámasztani az országot a szovjet megszállást követően? Mert az még nem történt meg és ha elveszi a földet, akkor már nem is fog megtörténni. Mert nem mentette meg a devizahiteleseket, nem tette szabaddá a sajtót, nem orvosolta a privatizációt, kiváltsággá tette az oktatást és a kutatást és az orvost és mindent amit bőséggel kellett volna adni, elveszi a szavak értelmét (Gyurcsány hetente bérmálkozott, maga meg feltalálta a nemkeresztény egyházat - mint kiderült sima földspekulációs célból). Dotál a kormánya mindenkit, aki nem magyar (mint az volt 1849 után, mint a kommün alatt, mint a szovjet megszállás idején), ahelyett hogy korunknak megfelelő színvonalon próbálta volna újraszervezni az országot, az ország államát (de elzárkózott mindenki elől, aki az eszét is használni akarta volna, aki a szívére akart volna hallgatni, akinek tartása lett volna - besakkozva magát egy sarokba, ahol olyan förmedvények születnek, amit nem lehet másnak nevezni - ha megtörténik, mint hazaárulás). Ahelyett hogy sikkasztó módjára igyekszik kicsalni még a szemét is a népnek, az intrika követhetetlenül mély vermeibe süllyedve, törekedhetne a tényleges megoldásokra. 3% alatt? Nagyszerű. Változatlan struktúrában? Lehetetlen. Tehát vagy nem gondolkodnak (ami több mint butaság), vagy úgy nem is akarnak amint elvárnánk, tehát csalnak, mások érdekét szolgálják (ami szintén bűn). Tudjuk, hogy tudja hogy előbb utóbb megtudjuk, rájövünk. Tudjuk már, hogy a türelmünkre játszik és szemünkbe hazudik. Azt is gondolhatja, hogy miért nem bízunk meg önben, mert Ön csak nagy taktikus. Ha taktikus, akkor sikeres is a taktikában. Én például bedőltem, elhittem, elhiszem, mert nem tudom megmagyarázni másként ami a földdel történni fog, ha elfogadják ezt a javaslatot. Mondhatni az Ön sikerességét is kifejezheti, hogy hazugnak tartom. Éppen csak a vigaszt nem remélem, hogy kiderül, hogy a mi érdekünkben trükközött, mert a mi érdekünkben, mert az ország érdekében ennek a törvényjavaslatnak a földről másként kellene hangoznia. Elfeledte elmagyarázni, hogy mindezt miért kell eltűrni, elviselni. Ugyanis csavaros megoldásaiba belefáradt az ország, menekül ki merre lát, külföldre vagy itthon valami zugba. Maga cselezik, cselezget, és mi már régen nem élünk, nincsen semmink, de prédikál nekünk a reményekről, mi pedig a könnygázt kezdjük érezni a torkunkban..

Színház volt a bohóckodás az IMF-el és Brüsszellel? Esténként Schulzzal és Cohn Bendittel e-mailezik?
Oktalanul viselkednek minden meghatározó lépésben, ha a magyarság, az ország érdekét nézzük.
Okkal, ha a tolvajok érdekét nézzük.
Az első antalli évek alatt ezt még meg lehetett magyarázni a felkészületlenséggel. De maga még mindig most is felkészületlen?

Mert a félmilliárd belföldi állampolgár jól nézne ki Atilla korában, esetleg egy székely viccben, hogy Bukarest után hozzájuk csatlakozott Brüsszel is, mi van ha jönnek még a kínaiak? Csakhogy ahhoz a székelyek kellenek, maga pedig nem a székelyek vezetője. Maga ott is feladja a magyarság pozícióját, ahol még remélni l ehet bármit is? Vagy illúzió a föld, mert már mostan sincsen? Már becselezett minket miniszterelnök úr? Már későn nyílik ki a szemünk ha kinyílik?

Ami a magyar alkotmányosság megcsúfolását illeti, hiába szerepel az alaptörvény bevezetőjében, azt gondolja, hogy az semmit sem jelent? Azt gondolja, hogy a szentkorona tulajdona olcsó vicc volt, aminek felültek együgyű öregek és gyerekek? Azt gondolja, hogy elviszi szárazon, megszégyenülés nélkül?
Még a szókimondó Pálffyt is meg az 56-os Wittner Máriát is ráveszi a félmilliárdos szédelgésre? Ez valami offshore szavazási szélhámosság lesz?
Nem lesz túl nagy ár miniszterelnök úr mindannyiuk becsület vesztése a parlamenti többségben? Többet is megér a magyarok elől elcsaklizni a földet? Ezért magas nyugdíjat fog kapni bármi is következzék? Lesz külön nyugdíj kiegészítés a többségi szavazóknak? Majd úgy küldik ki a nyugdíjukat, hogy ezret a földtörvényért, ezret az erdélyi autonómiáért, ezret az ötletért hogy kétszázezer állampolgárságra támaszkodva tízmillió magyar földjét, meg ezret a nemkeresztény egyházakért, ezret külön a földspekulációs nemkeresztény egyházakért - szép kis sorozat, jó autót lehet majd cserélgetni akár évente is. Aki meg fuldoklik, az azonnal büntetést kap, ha kiszavaz.

Többet is megér a föld a most kedvezetteknek és magának, mint a lelepleződése, hogy akárhonnan nézzük, maguk valójában bújtatott ügynökök? Méghozzá külországi érdek ügynökei? Mint az első világháborúban? Maga tulajdonképpen a saját szobrát álmodja Károlyi szobra helyébe? Magáé a méltó hely, mert maga után nem lesz itt csak némi papírfecni hajdani történelem könyvek lapjain, hogy Magyarország? A konkurense szobrát tüntette el a parlamenti gödör helyéről? Mondja van még hátra valami a nyílt utcai terrorig, amit Gyurcsány barátja kicsit elsietett? Hány milliónak kell még távoznia innen, amivel már megelégedne? Mert sokan elmentek már. Az egyetemek utáni évek sem fogják itthon tartani az elmenőket, legfeljebb egyetemet sem itthon végeznek majd, lehet siettetni a gyurcsányi "el lehet menni"-t.

Nem lesz szükség már ügynöktörvényre, mert a pénteki szavazáson színt fognak vallani a mindenféle kartonosok, tartótisztesek, a hasznos idióták, meg azok is akik ilyesmire semmiképpen sem lennének képesek, legfeljebb ha magával kényszeríti őket szavazni? Még mindig csak pénzbeni büntetéssel fenyegeti képviselőit, vagy egyéb eszközei is vannak? Így kell ezt csinálni, nem hajkurászni az ügynököket meg bújkálni, hanem kiállni? Itt vagyunk mi, a kormánytöbbség, a kormány, szóljon aki mer!? NA ÉS!?

Vagy tán rossz a levél címzése, és nem is miniszterelnök meg úr, hanem tisztelt helytartó, tisztelt külföldi megbízott, tisztelt megszálló hatósági biztos úr?
Biztos hogy szükség van arra, hogy olyan mélyre süllyedjen mint a pénzügyi biztosa?
Biztos, hogy maguknak testületileg kell most megnyilvánulni, mint az ország ellenségeinek?
Biztos hogy fel kell tenni az i-re a pontot? A környező országok magyar autonómiáinak elárulása után, a történelmi alkotmány megcsúfolása után biztos hogy ki kell nyilvánítani, hogy semmi lúzernek tekintik a magyarságot?
Biztos hogy olyan cseles futballistának kell lenni a politikában, hogy mindenkit be tud csapni, a sajátjait is, és már majd csak az nem menekül el, akinek nincsen egy vonatjegyre pénze?
Biztos, hogy nincs más út, mint mindig csak szemfényt veszteni? Most megint sikerült összekavarnia mindenkit. De tudjuk, mert elmagyarázta, ne a szavait hallgassuk, hanem figyeljük, amit tesz. Nos attól szörnyedtünk el.

A magyarságot, a vidéket, a hagyományainkat és a reményeinket nyilvánítja illegálisnak. Maga illegitim, de minket majd illegálissá tesz. Osztja alapokat.
Magának miféle reményei voltak meg nagy álmai? Az, hogy Erdélyben nincsen autonómia, vagy az hogy székely zászló kitűzése után kihúzzák a földet az ország alól? És ha a székelyek visszakérik a zászlót az országházról?
Hogy szűköltek Erdélyben, amikor Gyurcsány alatt megszületett az állampolgársági szavazás eredménye. Maga ügyesebb, ez kétségtelen. Maga kétszázezer állampolgárságit kiosztott félmillióból, kegyként, és az ő szavazatuk árnyékában tízmillió alól húzza ki a földet, az ő szavazatuk árnyékában sorozza be a már nem is tízmilliót félmilliárd közé, rendeli alá őket fröcsögő pederasztáknak, és egyéb aberráltaknak. József Attila nemzetét alágyűrni általános iskolát végzettek eszement őrültségeinek? Én az egész nemzetemet fogom, nem középiskolás fokon ... tanítani. De hát maga nem József Attila. De megtanít kesztyűbe dudálni. Gyerekkorában tán csúfolták magát, fiatalon tán annyi keserűséget gyűjtött magába, hogy minderre képes? Mekkora pénz, stallum lehet a jutalma ennek az eszement ámokfutásnak?

Vagy az a véleménye, hogy nincs mit sajnálni, mert ez nem Magyarország már amúgysem, hanem csupán a központi szektor a megszállók kezében 93 éve? A rendszerváltást egyszerűen megszállóváltásnak tekinti? Nem azt nézzük, amit mond, eddig rendben ... de amit tesz meg amit tenni készül, az nincsen rendben. Maga ennyire semminek lát minket mint kollégája Gyurcsány? Maga attól pallérozottabb nála, hogy nem mondja a szemünkbe, hanem mutatja, hogy mire tart minket? Most pénteken fogják megmutatni, hogy fejenként nem 1/tízmilliók vagyunk, nem is 1/tizenötmilliók, hanem 1/ötszázmilliók, netán 1/többmilliárdok? Magát ha hallgatjuk, akkor nem merjünk kicsik lenni, hanem majd maga kicsikké fog tenni minket? Vagy ennyire nem tudná mit tesz?
És mondja, mi a helyzet, legalább élvezetet okoz ez a genocidium, amit levezényel?

Tehát: egyáltalán nem üdvözlöm magát mint genocidiális tisztviselőt.
Lehet nem is tudja, mit beszélt, amikor polgári szemléletről értekezett korábbi választásokon.

Vegye le a napirendről, hogy a korábbinál is sokkal kevésbé legitim viszonyokat teremtsen Magyarországon,
hogy szovjet megszálláshoz képest is messzebb tántorítson minket alkotmányos állapotoktól.
De jó volna (és ha így lenne, akkor sem mondhatnám, hogy hízelgéssel vettem volna rá a magam részéről).
Tudja szent Pál a damaszkuszi úton őszinte volt. Őszinte indulatainak tarthatatlanságára jött rá, és őszintén megtért.

A fiatal SZDSZ-es, balliberális múltjával maga tényleg leszámolt volna? Mert úgy mondja, de amit tesz, nem arról árulkodik.

Tudja a hang meg amit a kéz tesz nem illik össze. És sajnos szent Pált sem az áldozatai hatották meg.
Minket meg mint genocidiátor gondolom a zsákmányának tekint, nem áldozatoknak.

Fáy Árpád 

A föld- és trafik- után itt a gyümölcsmutyi? 

2013, június 12 - 14:40 
napi.hu nyomán: alfahir.hu
Négy napig lehet jelentkezni a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) 9 milliárdos közbeszerzésére, melyet általános iskolások zöldség- és gyümölcsellátására írtak ki - tudta meg a Napi Gazdaság. Az esélyes fideszes érdekeltségű kft-t egy hónapja jegyezte be a cégbíróság.

Az első gyümölcsprogram 2008-ban indult, és mintegy száz termelői szervezet vett részt benne. 2013. május végén azonban a Klik a tankerületi vezetőket arra utasította, hogy nem köthetnek szerződést az eddigi beszállítókkal, mert erre közbeszerzést írnak ki. A pályázat megírására csupán négy munkanap maradt.

A nyertes szállítóknak hetente négy alkalommal kell az 1-6. osztályos tanulók számára (kb. 440 ezer gyermek) gyümölcsöket, zöldségeket, illetve zöldség-, gyümölcsleveket eljuttatni az oktatási intézményekbe, valamint a szállításhoz kapcsolódóan kommunikációs és promóciós tevékenységet végezni.

A gyorsított meghívásos közbeszerzési eljárásra való felhívás június 4-én jelent meg az uniós értesítőben, míg a magyar Közbeszerzési Értesítőben június 10-én. A jelentkezési határidő június 13-án, azaz holnap jár le.
Simonka nem csak dinnyében utazik

Az esélyes pályázók között van a kiskőrösi székhelyű Magyar Iskolagyümölcs Kft-t, amelyet 2013. május 8-án jegyzett be a cégbíróság. A Céginfó adatai szerint főtevékenysége a zöldség-gyümölcs nagykereskedelem, tagja a tabdi Interfruct TÉSZ Kft. és a pusztaottlakai Paprikakert TÉSZ Kft. A Paprikakertben 2011-es vagyonnyilatkozata alapján érdekeltséggel rendelkezik Pusztalottlaka fideszes polgármestere, a Magyar Dinnyeszövetség elnöke, Simonka György és felesége is.

Veres János szocialista képviselő úgy tudja, a Magyar Iskolagyümölcs Kft. a korábbi szállítók közül többeket azzal keresett meg, hogy 10 százalékos jutalék ellenében tovább folytathatják eddigi tevékenységüket.

A nyertes ajánlattevőknek június 30-ig kell benyújtaniuk szerződéseiket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) jóváhagyásra.

Az iskolai gyümölcs-zöldség programot uniós támogatással, az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból, valamint a magyar költségvetésből finanszírozzák.
Nem szállíthat akárki

A Vidékfejlesztési Minisztérium rendelete szerint a programban csak az a zöldség-gyümölcs termelői csoport, termelői szervezet, társulás, termelő, valamint kizárólag ezek tulajdonában álló vállalkozás vehet részt, aki rendelkezik a MVH-programban történő részvételre vonatkozó előzetes jóváhagyásával. Ilyen előzetes jóváhagyás iránit kérelmet minden év január 1-jétől május 31-ig lehet benyújtani a hivatalhoz. A határidő jogvesztő.

A szállítók hét régióra bontva pályázhatnak (dél-alföldi, dél-dunántúli, észak-alföldi, észak-magyarországi, közép-dunántúli, közép-magyarországi és nyugat-magyarországi régiók), a nyertesekkel 2013. szeptember 8-től 2016. június 5-ig szóló szerződést kötnek.

Az ajánlattevőnek a következő promóciós és kommunikációs tevékenységek közül kell választania legalább kettőt: 1) Az iskolagyümölcs-programmal kapcsolatos interaktív honlap létrehozása, 2) Zöldség-gyümölcs termelőkhöz tanulmányutak szervezése, 3) Oktatási anyag készítése és alkalmazása az egészséges étkezési szokásokról, 4) A gyümölcs- és zöldségágazatot érintő ismeretek oktatása tanévenként legalább három foglalkozási alkalommal, 5) A tanulók egészséges életmódjának ösztönzése érdekében szervezett verseny, pályázat vagy jutalom, 6) Kóstoló biztosítása legalább egy alkalommal 4 gyümölcs- és 4 zöldségféléből. 


Visszavont közbeszerzés: Meghátrált a KLIK a feljelentés után 

2013. 6. 12. 15:45 
VG

A beérkezett észrevételek alapján a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) felülvizsgálta a június 6-án megjelent Iskolagyümölcs programra kiírt közbeszerzési pályázati felhívást, és visszavonta azt. Kedden a parlamentben Veres János azt mondta, hogy mutyigyanús a 9 milliárd forint értékű felhívás a június 7-én jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben az iskolagyümölcs programmal kapcsolatban. Az MSZP-s politikus feljelentést is tett az ügyben. A Veres által a mutyigyanúsnak minősített Magyar Iskolagyümölcs Kft. közölte, hogy nem felelnek meg a közbeszerzési kiírás feltételeinek.

A beérkezett észrevételek alapján a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ felülvizsgálta a június 6-án megjelent Iskolagyümölcs programra kiírt közbeszerzési pályázati felhívást, és a mai napon arról döntött, hogy visszavonja azt - közölte tegnap a KLIK. A szervezet a döntést azzal is indokolta, hogy nagyobb lehetőséget kíván adni ugyanis a kis- és középes gazdaságok termelőinek, a helyi beszállítóknak. Az iskolagyümölcs beszerzéséről tehát az iskolák maguk döntenek majd és kötnek szerződést a tankerületek koordinációjával a már működő iskolatej-beszerzések mintájára. (...) 

Ezt is megszavazták: 120 év után megszűnt Magyarországon a Társadalombiztosítás 
2012.05.09. 10:21 offforever.blog
Véleményem : A "népképviselet" jelenleg ebben a csodálatos épületben működik önzően, becstelenül, történelmünk sötét idejét megidézve megvalósította az államosítás legszörnyűbb, harácsoló formáját. 386 ember!

Többségük megszavazott zsinórban olyan törvényeket, amit ésszel fel sem fogtak! Pillanatnyi előnyökért, eladták magukat a tisztesség látszatára sem adva. Egy gombnyomással elvették az egész nemzet jogait, amit még háború után is a szinte teljesen megsemmisített állapotban ez az ország megőrzött és tovább fejlesztett. Segítségükkel torz, hűbéri struktúrát felépítő, bebetonozó hatalmat és védelmet adtak 1 azaz egy emberen keresztül maguknak a magyar nemzet minden állampolgárát kisemmizve, jövőjükből kiforgatva. Miért nem hallod ezt minden közszolgálati riporter kérdésében? Miért nem harsogja minden ellenzéki? A közszolgálat mindent elhallgat? Miért nem készítik fel az embereket erre? Ebből az is sejthető, hogy a most fizetett járadék is bármikor ötlet szerűen elvehető, csökkenthető? Miért engedik, hogy valaki kegyelemére szoruljon a nép jogos járandósága helyett? Köztörvényes bűnöző véleményem szerint. aki ezt elhallgatja és nem tudatosítja az emberekkel : holnap a nyugdíjad töredékét kaphatod, mert a törvény ezt megengedi! Miért lehet adó a célzottan fizetett, valami fenntartására szedett pénz, ha nem arra fordítják!? Mi ez ha nem fosztogatás???

Kérlek hallgasd meg ezt a beszélgetést. Az utolsó 10 perc miatt hozom elő megint a témát, amit annyit emlegettem. Ennyire világosan sehol senki nem beszélt a következményekről, amit nem árt mindenkinek tudni és minél szélesebb körben tudatosítani mert az emberek többsége fel sem fogja minek tapsol még most is a következő választásig...

Videó: 
http://www.youtube.com/watch?v=pGy8dUIpp3w http://atv.hu/videotar/20120430_mihalyi_peter_2_resz

Kimerik ejteni a szájukon azt a szót : KERESZTÉNY? Az emberek közé mernek menni? Európa közepén megteremtve a kínai modellt, ahol senkinek nem jár semmi, akkor sem ha fizet érte. Bocsánat rosszul mondtam : jár! Egy szűk rétegnek (mert a maguk járandóságát törvénybe iktatták!)a luxus minden formája testőr és szolgálati palota is a kiemelt orvosi ellátás mellett még milliós reprezentálási költséget is vesznek el adónkból maguknak. Kit képviseltek ezek az emberek? A választóikat? Erre valóban kaptak felhatalmazást? Mikor, hol közölték ezt nyíltan választóikkal? A "hölgyek, urak" elvették a 15 éves megtakarításokat is ők valóban eltüntették azt és a beígért egyéni számla meg sehol. Sőt alaptörvényükbe foglalták, hogy neked kell gondoskodnod hozzátartozódról, miközben minden filléredtől megszabadítanak az adóik tömegével, de semmit nem építenek, adnak érte... Tiszta feudalizmus!

Mennyire igaz ami a riportban elhangzik, bizonyítja azt gyógyszerkassza leültetése a gyógyászati segédeszközök (mankó, járókeret, pelenka, cukorbetegek, stb) nagy mértékű felhasználói csökkentésének előírása, szigorítása napjainkban.

Komolyan hiszik, hogy élhetnek ebben az országban nyugodtan az alkotmányra tett esküt félredobva pártállamot felépítve?

Komolyan hiszik, hogy hosszútávon élvezheti a így megszerzett vagyonukat, és továbbra is szükség lesz szolgálatukra a megszavazott törvények után?

Hol hagyták az eszüket? Köpködnek a tanácsköztársaságra de a gyerekágyi segélyt a mezőgazdaságban dolgozók és kisvállalkozásban dolgozók ellátását amit megteremtett azt most is alkalmazzák - valameddig!

Miért nem nézték meg mi kerül eléjük, mire adják voksukat?

(Ezen is elgondolkodhatsz : Létezik végül a politikának egy olyan dimenziója, amit kevés közszereplő képes birtokba venni, ám amin keresztül valamiféle intézmények fölötti kapcsolat alakulhat ki egy politikus és a közvélemény között. Ez azonban már hovatovább a mágia birodalma, ahol például az olyan prózai ellentmondások sem idézhetnek elő zavart, mint ami mondjuk az új alaptörvény XII. cikkében mutatkozik, amely úgy szüntette meg ez év elején a munkához való jogot, hogy közben deklarálta mindenki számára a munkavégzés kötelességét.)
MINDÖSSZE 10-15 ember tudta, értette amikor megszavazta az új alkotmányt, hogy KIVETTÉK belőle a Társadalombiztosítás JOGÁT!

2007. MÁRCIUS. Mikola István sajtótájékoztatóján éles kirohanást intéz a Gyurcsány-kormány egészségügyi reformjavaslat-csomagja ellen. Mint mondta: "a Fidesz álláspontja szerint a társadalombiztosítás egy közösségi monopólium, a 10 millió állampolgár és az állam közötti nagy társadalmi szerződés, amelyet a hatalomnak nincs joga egyoldalúan felmondani, de ha mégis megtenné, a Fidesz - amikor fordul a politika - azonnal helyreállítaná azt".

Ezzel szemben az Orbán-kormány az első intézkedései között gyakorlatilag megszüntette a társadalombiztosítást. Az új alkotmányban már szó sincs társadalombiztosításról, a 2012-es évi költségvetési törvény pedig Rogán Antal fideszes képviselő javaslatára meg is szüntette a biztosításalapú egészségügyet. A munkaadói kötelezettségként befizetett 27 százalékos társadalombiztosítási járulékot átkeresztelték szociális hozzájárulássá, vagyis adóra változott. Ezzel már nem kötelező a nyugdíjakra és az egészségügyi ellátásokra költeni ezt a bevételt. S bár Orbán Viktor még 2011-ben is azt ígérte, saját lábra állítja az egészségügyi és nyugdíj-biztosítási alapot, azaz megszűnik az adóktól való függésük, a Rogán-féle javaslat után a jövőben még inkább a döntéshozók jóindulatán múlik, mennyit adnak az "állami" bevételekből nyugdíjra, illetve egészségügyre.
Ez azt jelenti, hogy az egészségügyi ellátáshoz sincs alkotmányos jogod. Európában nincs még egy ilyen ország!

Ezért van az, hogy életmentő és egyéb vizsgálatokra IS hónapos előjegyzések vannak. Sinkó Eszter, a Szakmai Kollégium Menedzsment és Egészség-gazdaságtan Tagozat és Tanács elnöke szerint a társadalombiztosítás önállóságának felszámolásával bármikor szűkítheti a kormány a szolgáltatási csomagot. Ez spontán módon már meg is kezdődött: bizonyos bonyolult beavatkozásokat a kórházak egész egyszerűen már el sem végeznek. Például a nagyon alulfinanszírozott gerincsebészeti műtétekre egyre kevesebb helyen vállalkoznak. A Fidesz-kormány az elmúlt két év alatt maga is csak elvett az egészségügyre fordítható forrásokból. Csak a Széll Kálmán Terv egyes, illetve kettes változatával további 190 milliárd forinttal apasztotta a gyógyszertámogatást. Az elvonás szakértők szerint bedöntheti a gyógyszerellátást. Mind gyakoribb a hiány, és előfordul az is, hogy daganatos betegek terápiáját kell félbeszakítani, mert nem tudják beszerezni a gyógyszerüket.

A lényege az, hogy az új Alaptörvényben, kivették az Alkotmányos jogok közül a Társadalombiztosítást, ami azt jelenti, hogy adó formájában fizetünk nyugdíjadót és egészségügyi adót és ezért cserben NEM JÁR semmi, sem nyugdíj, sem ingyenes egészségügyi ellátás, a kormány biztosít valamit, amennyit éppen kedve tartja és simán megvonhatja bármikor a baleseti ellátás jogosultságot és hozzányúlhat az eddigi nyugdíjakhoz is. Nincs alkotmányos garancia semmire, nincs jogorvoslatért kihez fordulni, mert törvénysértést nem követ el a kormány. Hiszen az Alaptörvényben ilyen jogod nincs. Ergo a teljes kiszolgáltatottság állapotában teljesen védtelenek az állampolgárok, különösen a gyermekek, a foglalkoztatottak, munkavállalók és a nyugdíjas.

A cselédtörvény így nyer tökéletes értelmet, ahol alkalmazásnál még bejelentési kötelezettség sincs és fizetni sem kell az alkalmazott után : rendezze önmaga, ha akarja és tudja a "zsebpénzből"!
(...) 

Orbán "erőforrásaira" bezzeg van pénz:
újabb cigányhizlalás, ezúttal 5 milliárdból, a Farkas Flóri-maffiára szabott pályázattal
 

2013-06-12. 20:05 Kuruc.info
Olvasónk írja:
Tisztelt Szerkesztőség!

Szociális területen dolgozom, munkanélkülieket segítünk, átképzünk stb. Eléggé benne vagyok az EU-s pályázatok világában is. Azt elmondhatom, hogy kb. 3/4 éve semmilyen normális pályázat nincs szociális területen. Olyan, amelyik becsületes, de önhibájukon kívül munkanélkülivé váló magyar embereket támogatna. Egy fillért sem költ erre a kormány.

És akkor szemem elé került az alábbi álságos, sunyiságában teljes mértékben a hazánkat uraló zsideszes bűnbandára utaló pályázat "foglalkoztatási szociális szövetkezetek" létrehozására. A pályázaton 4 995 000 000 Ft osztható szét. Igen, majd' 5 milliárd. Egyetlen (!) nyertes várható.

És ki lehet a főpályázó? Országos nemzetiségi önkormányzat! Arra még mocskosul gyávák, hogy kiírják, a Farkas Flóri-féle bűnöző cigánybanda fogja megnyerni, és punktum! Szeretnék biztosítani mindenkit, hogy egyáltalán nem a német, szlovák, szerb, örmény stb. nemzetiségi önkormányzatról van szó, hanem a cigányokról! Sunyi módon ugyanis a pályázó/nyertes szervezetnek (a cigányoknak) meg kell felelni az alábbi feltételnek is: tapasztalata van a kisebbségek jogainak érvényesítése terén. Ez aztán mind a kolompárcigány, mind a farkascigány kedvenc területe!

És kiket fognak "támogatni" ebből az irdatlan pénzből? "A pályázat célcsoportja: nemzetiséghez vagy más hátrányos helyzetű csoporthoz tartozó személyek." Legyünk megnyugodva, magyar ember a közelébe sem kerülhet cigányok által bűnszövetkezetben megvalósított programoknak. Ők nem számítanak.

Cigányokra még 5 milliárdot költeni? Elisszák, ellopják, elgépezik (mint a napokban Margit Bangó, a fekete énekesnő), majd mindent szépen lepapíroznak, szépen elcsordogál a Flóriékhoz, és azon keresztül a csókosokhoz a pénz. De nem lesz semmi előrelépés, azt garantálom, mint ahogy az elmúlt évtizedekben, évszázadokban sem volt.

Nem is sorolom tovább. Vérlázító ami itt folyik. Mellékelem a pályázati útmutatót, el lehet benne mélyedni. Egy sötét és siralmas dokumentuma ennek a gonosz és magyarellenes helytartótanácsnak, amit kormánynak hívnak. Undorító, sunyi, parazita népség. Kérem, írjanak erről a Kurucon, máshol úgysem fognak.

Üdvözlettel,
egy felháborodott olvasó

Kapcsolódó:
   
Már szét is osztották a pénzt a haverok között - megugrott az elutasított pályázatok száma 

A gyilkosoknak nem jár kegyelem 

Szinte hetente meggyilkolnak a cigányok egy magyar embert. Sneider Tamás szerint, már a rendszerváltás idején látható volt a baj, ám ez a kormányon lévőket soha nem érdekelte. 

Döbbenet! A rákbetegség heteken belül gyógyítható? 

2013. április. 03. 08:33 
egeszseg.facepress.hu
Bármilyen rákbetegség heteken belül gyógyítható Dr. Leonard Coldwell szerint. 
 
Miért hallgatnak róla az orvosok?

Az orvos szerint a titok nyitja az, hogy a szervezetet lúgosítani kell, amelyet sok zöld színű zöldség fogyasztásával lehet elérni néhány nap alatt.

Mint mondja: amint eléri a szervezet a megfelelő lúgosítást, a rák azonnal leáll. Ez eltarthat néhány napig, akár egy hétig, de egészen biztosan elindul a gyógyulás folyamata.

Mindemellett a már ismert C-vitamin injekció alkalmazásával tovább javítható a beteg állapota.

Dr. Leonard Coldwell meglepő tapasztalatairól a videóban bővebben beszél.

Videó: 
http://www.youtube.com/watch?v=C3PgFqPy-3g 


PÉCS - Megtörtént a csoda! 

(ineterneten terjedő körlevélből)

Pécsi tudósok megtalálták azt a gyógymódot, amellyel gyógyítható a rettegett betegség..., a RÁK.

A szert a betegek infúzió formájában kapják majd, de a rémséges mellékhatások nélkül győzhetik le a kórt.
A tervek szerint hamarosan embereken is kipróbálják az új eljárást.
Közel 180 ezer ember életét mentheti meg csak Magyarországon dr. Kulcsár Gyula felfedezése.
A pécsi biokémikus csapatával feltalálta a rák ellenszerét.
A kutató az emberi testben található molekulákban bukkant rá a halálos kór gyógyszerére.
- Abból indultunk ki, hogy az emberi szervezetnek kell legyen saját védekezőrendszere a rák ellen, hisz ha ilyen nem létezne, akkor mindenki daganatos beteg volna.
89 molekulát vizsgáltunk, és ebből megtaláltuk azt a 16-ot, amely gyakorlatilag elpusztítja a rákos sejteket, - kezdte a biokémikus.

De hogyan gyógyítanak ezek a molekulák?
Egy normál sejt csupán annyit vesz föl a bejuttatott molekulákból, amennyire szüksége van, ám a rákos sejtek szinte magukba szívják a "csodamolekulákat", amelyek szó szerint felzabálják az elfajzott sejteket.
A molekulákból készített infúziót eddig a rák tucatnyi típusán tesztelték.
- Elvileg mindenféle rákot gyógyít, az eddigi tesztek során gége-, méhnyak-, mell-, máj- és végbélrákos, valamint leukémiás és limfómás beteg állatokat gyógyítottunk meg - sorolta Gyula. Az eljárás csodája a természetességben rejlik.

A daganat minden egyes sejtjét 16 molekula veszi körbe, és elpusztítja
- Mivel nem kémiai, hanem az emberi szervezetben megtalálható természetes molekulákról van szó, így a kezelésnek nincs mellékhatása, a bejuttatott anyag nem károsítja az egészséges sejteket.
A tesztek alapján hatékonysága ugyanolyan, mint a kemoterápiáé, viszont a beteg nem szenved a kezelést kísérő mellékhatásoktól - magyarázta a feltaláló.
A csodaszer másik hatalmas előnye, hogy végleges gyógyulást ad a betegeknek.
- A kémiai anyagok kezelésének hátránya, hogy a rákos sejtek felismerik, hogy nem természetes anyagokkal bombázzák őket, és ellenállóvá válnak, emiatt később áttétek alakulnak ki.
Ez az infúzió viszont az összes rákos sejtet megöli - tette hozzá Kulcsár Gyula.

A gyógyszer kísérleteinek anyagát még idén benyújtják az Országos Gyógyszerészeti Intézetnek, és a tervek szerint hamarosan kipróbálhatják embereken is.

Szóval emlékezzetek, hogy mennyi magyar kutatónk és feltalálónk van, akik világszinvonalú találmányokkal jeleskedhetnek.
Legyünk rájuk büszkék, segitsük és tartsuk Őket itthon!!!
 

Összefognak a Rothschildok a Rockefellerekkel (hivatalosan is) 

Egy teljesen hivatalos hír:
Stratégiai partnerségre lépnek a Rothschildok a Rockefellerekkel, a családfők által két éve megbeszélt szövetséget ezúttal hivatalosan is megerősítették.


Videó: 
http://www.youtube.com/watch?v=ZL5fRPzcubc

Kapcsolódó:
   
Thomas Melia: Magyarország mintademokrácia
Hozzászólások: 


Arch [2013. Június 10. 21:32-kor]
Kissinger: Építsük Kínával a "Világrendet"

A fenti videóban Henry Kissinger, a Rockefeller család pártfogoltja és ügynöke arra szólít fel, hogy a kínai kommunista rezsim és az Egyesült Államok közös erővel építsék fel a globalista diktatúrát.

"Az a feladatunk, hogy a történelem során először megtaláljuk a módját, hogyan építhetünk olyan világrendet, ami tényleg globális alapokra épül," mondta Kissinger az Ázsia Társaság előtt a múlt héten. "Sokat beszélünk a világközösségről, de az igazság az, hogy még soha korábban nem létezett ilyen világközösség," majd kifejtette, hogy Kínának és az Egyesült Államoknak össze kell fognia ennek érdekében.

David Rockefeller mély tisztelettel nyilatkozott Mao Ce-tungról, a XX. Század egyik legnagyobb tömeggyilkosáról.

Rockefeller ideális vezetőnek tartotta Mao-t és az általa vezetett forradalmat és tisztogatást a világkormány felállításához szükséges sablonnak tekinti.

"Függetlenül attól, hogy milyen ára volt a kínai forradalomnak [közvetve célozva a forradalom során megölt több tízmillió emberre], annak sikere egyértelmű, nemcsak abban, hogy hatékonyabb és elszántabb kormányt eredményezett, hanem a magasabb szintű erkölcs és közös cél bevezetésében is... A Kínában Mao vezetése alatt végbement társadalmi kísérlet az emberi történelem egyik legfontosabb és legsikeresebb kísérlete volt," írta Rockefeller a New York Times 1973. augusztus 10-i számában.

Rockefeller bizalmasa most úgy gondolja, eljött az idő a Mao módszer alkalmazására az egész világon.
http://idokjelei.hu/2013/05/kissinger-epitsuk-kinaval-a-vilagrendet/ 


RCHARD [2013. Május 7. 18:15-kor]
Ismételten is érdemes elolvasni!!!

Subject: FW: : titkos....eddig.
A következő néhány napban részletekben leközlök egy írást, amit a magát "Szabad Európának" nevező társaság állított össze.

Az írás figyelemreméltó tárgyilagossággal követi a középkortól (nem időrendi sorrendben) napjainkig azt a vezérlő elvet, ami Magyarországot és a világot idáig juttatta.

A mi kirablásunk különösen vérforraló, ki-ki döntse el, mit érdemel az a bűnös.....De lássuk az első részt.....

Mi történik ma, Magyarországon:

Egy ország fuldoklik egy érthetetlenül nagy adósság szorításában!
Beszéljenek a számok:
1945-ben, a németek után az oroszok (szovjetek) szállták meg Magyarországot.
1956-ban a magyar nép megkísérelte visszaszerezni a hatalmat a megszállóktól és a bábkormánytól.
1957 tavaszára, a "van másik" bábkormány megszilárdította rémuralmát.
1973-1989 között egymilliárd dollár érkezett be Magyarországra.
1973-1989 között kifizetett a bábkormány tizenegy milliárd dollár kamatot az egymilliárd dollár után.
1989-ben: csődhelyzet, mert összegyűlt húsz milliárd adósság!

Tehát: kölcsön: 1 milliárd dollár!
Visszafizetve: 11 milliárd dollár!
Maradék adóság: 20 milliárd dollár!
Erre, mondta Antal József: "Az adósságot vissza kell fizetni!" "Ez becsületbeli ügy!"
Vajon kinek a "becsülete" múlott azon, hogy ezt a szélhámos pénzügyi műveletet elismerjék, amit a megszállók és hű kutyáik a magyar nép nyakába varrtak?
1989-2010 között felvettünk 50 millárd dollárt.
1989-2010 között kifizettünk 150 milliárd dollár kamatot.
2010-ben tartozunk 132 milliárd dollárral, plusz kamataival.

Antall József, Horn Gyula, Orbán Viktor, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc is fizette a kamatokat. Mindegyik hazudott erről a magyaroknak!

Orbán most megpróbál valamit, de mivel nem őszinte a kommunikációja, kevés az esélye. Csak akkor vehetjük fel eséllyel a harcot a saját pénzkibocsátásért, ha nem azzal a porhintéssel foglalkozunk, hogy mennyi a jegybankelnök fizetése, hanem azzal, hogy minden magyar tudja, hogy miért nem nyomtathatunk forintot, miért kell kölcsönt felvenni kamatra.

A rendszerváltás és az államadósság
Ki áll a magyar pártok mögött?

2010-ben hazánk 2321 milliárd forint, azaz 11,6 milliárd dollárt fog fizetni csak kamatokra. Sok olvasónk szinte nem tudta felfogni ezt a számot. Hihetetlen volt számukra ez a tény. Pedig az adat igaz!
Egyetlen egy cáfolat sem érkezett.

Menjünk vissza egy kicsit a rendszerváltás idejére. 1990 elején a magyar államadósság mintegy 22 milliárd dollár. Zárójelben jegyezzük meg, hogy ma 135 milliárd dollár. Szóval 1990-ben Soros György és Andrew Sarlós felajánlja Antall József leendő miniszterelnöknek, hogy megvásárolják Magyarország adósságállományát.

Soros György 22 milliárd dollárt. Mit kértek cserébe? "Mindössze" a magyar nemzeti vagyon értékesebb darabjait. Itt gondoljon mindenki, amire akar. (A magyar energetikai szektort, az infrastruktúrát, a kommunikációs cégeket, a stratégiai cégeket, közlekedés, pénzügyi szektor, egészségbiztosítók, stb.)

Antall nem vállalta. Elgondolkodott rajta, de nem vállalta. Mint mondta: "...ez kommunikálhatatlan, ezzel ő nem tud kiállni a magyar társadalom színe elé. Nem tudja elmondani, hogy a Nyugat (Soros és
Sarlós!), amelytől a felszabadításunkat vártuk, azzal kezdi a felszabadításunkat, hogy az adósságunk fejében elveszi a nemzeti vagyonunkat."

Antall József miniszterelnök
Antallal a nyugati pénzemberek, bankárok tudatosították, hogy mi az, amiről sem ő és a kormányzati rendszer egy tagja sem beszélhet sohasem. Ez pedig az államadósság kérdése volt!
Amennyiben erről beszéltek volna, azonnali hatállyal "forradalmat" robbantottak volna ki Sorosék (lásd: TAXI-s blokád, és a néppel elsöpörtették volna az Antall-kormányt.) Tilos volt beszélni a fizetési könnyítésről és az átütemezésről is.

Tilos volt, és ma is tilos beszélni az adósságról!
Ez a doktrína még ma is érvényes. Az a politikai erő, mely erről beszél, halál fia. Ezért nem beszél erről a Fidesz sem. Tudni kell, hogy a nyugat a hiteleket a 70-es években arra használta, hogy a szocializmust gyengítse, és adósságcsapdába hajtsa a kommunista rendszert. Ezért joggal elvárható lett volna, hogy egy rendszerváltáskor ezek az adósságok, melyeknek eredeti célja a rendszer összeomlasztása lett volna, eltörlésre kerüljenek, de legalábbis ütemezési könnyítést kapjunk. De az elnyomó bankárok nem tudták megállni az újabb pénzszerzés lehetőségét, és Magyarországot azóta is pénzügyi sarc terepévé tették. Antall Józsefnek azt is megtiltották, hogy a nemzeti vagyon kifejezést használja. A statisztikai évkönyvben 1989-ben szerepelt utoljára a nemzeti vagyon kifejezés.

Antall halálával és 4 év elteltével 1994-ben a nép visszaszavazta a volt kádereket. A Kádár rendszer biztonsága sokakat csábított, és Horn Gyula elsöprő fölénnyel alakíthatott kormányt. A SZABAD EURÓPA véleménye szerint az IMF és Sorosék a háttérből megzsarolták Hornt.
Vagy privatizál és fizeti a kamatokat, vagy repül, és jön a választás és a Fidesz. Horn is féltette hatalmát és engedett. Surányi fizette a kamatokat, Bokros megszorított, és Suchmann Tamás privatizált.
Mindent.

Surányi, Bokros, és Suchmann alatt beindult a nemzeti vagyon kiárusítása.
Így az a faramuci helyzet állt elő, hogy a 22 milliárd dollár adósságunk megháromszorozódott, pedig évente 5-10 milliárd dollár kamatot fizettünk, és ráadásul az a nemzeti vagyon, amit Antall nem adott oda Sorosnak és Sarlósnak, mégis idegen kézbe került.

Miután Hornék elvégezték a piszkos munkát, a nyugati bankárvilág a Fideszt helyezte hatalomba, mert a mezőgazdaságra és a termőföldre is rá akarta tenni a kezét. Ennek érdekében megzsarolták Orbánt, hogy Torgyánnak adjon szabad kezet és pénzt a mezőgazdaságban. Ha nem veszi be a kormányba a Kisgazdákat, akkor a választást megnyerő és legtöbb mandátummal rendelkező MSZP-re sózták volna Torgyánt, és jött volna az MSZP-SZDSZ-FKGP kormány! Így Orbán engedett.

Orbán és Torgyán alatt megkezdődött a mezőgazdaság szétverése.
A SZABAD EURÓPA újságnál nekünk meggyőződésünk, hogy ennek az volt a célja, hogy az addig még úgy-ahogy működő magyar mezőgazdaság a padlóra kerüljön, és fillérekért fel lehessen vásárolni. Ekkor születtek a zsebszerződések. Mikor Torgyánnal szétverették a mezőgazdaságot (emlékszünk, működésképtelen családi gazdaságokba döntötték a pénzt) megengedték Orbánnak, hogy eltávolítsa. Orbán megzsarolta Torgyánt - akárcsak Antall - az ügynökmúltjával, Torgyán le is mondott. Jött a 2 éves költségvetés és Szabadi futópórázon.

A Fidesz is kihasította a saját sápját. Lásd: bábolnai gazdaságok privatizációja stb. De a nagy fölénnyel vezető Fidesz is pofára esett, mert nem lettek újraválasztva. Eddig Antall (Boross), Horn, és Orbán is kiszolgálta a nyugatot és Sorosékat, az IMF-t. De mindegyiket ejtették, és mindig az aktuális ellenzéket segítették helyettük. A 2002 évi választás eredménye fontos volt, mert az Orbán-Torgyán-féle mezőgazdasági ámokfutás után már meg lehetett engedni a csatlakozást az Európai Unióhoz, és ráengedni a halálos ágyán vergődő magyar mezőgazdaságra a nyugati árukat.
Medgyessynek adtak kölcsönt, hogy megcsinálhassa a 100 napos programot, és 2004-ben a csatlakozás eufóriájában nem vették észre az emberek, hogy vége lett a magyar mezőgazdaságnak és kereskedelemnek is.

Medgyessy a kölcsönökből osztogatott.

A kölcsönökből megemelt fizetéseket és nyugdíjakat pár év alatt kiszivattyúzták az országból a multinacionális kereskedelmi egységek segítségével, a PLÁZÁK-kal, és bevásárló központokkal. A pénz elfogyott, az adósság maradt, a nemzeti vagyon elveszett.

A 100 napos programra adott kölcsönöket egyből visszaszivattyúzták magukhoz.

Az 1990-ben 22 milliárd dolláros adósság időközben 135 milliárd dollárra nőtt, miközben évi 5-10 milliárd dollár kamatot fizettünk.
Miután a baloldalt most engedik lejáratni (van is miért), újra a másik bábot, Orbánt hozzák vissza a hatalomba. De ne legyenek illúzióink, Orbánt ugyanúgy zsarolják (szintén van is mivel) és irányítják, mint Gyurcsányt. Míg Gyurcsány, Bokros, és Surányi, ugye, a Rockefellerék és Sorosék által irányított Bildenberg-csoport tagjai, addig ugye Orbán a szintén Rockefeller érdekeltségű Trilateral Commission nevű csoport tagja (bábja). Így már talán jobban érthető a Fidesz hintapolitikája is.

És egy kis ráadás

"Magyarországon a szocializmusban kilencvennyolc százalék körül volt az állami tulajdon aránya. Felgyülemlett egy hatalmas vagyon, amelyet, ha egy olyan típusú privatizációval értékesítettek volna, amely a bevételeket az államháztartásba vezeti be, az adósságokat ebből próbálja meg lefaragni, és senki nem lop el semmit, akkor ma Európa egyik leggazdagabb állama lehetnénk" - mondta Bencze Izabella. A jogász azt mondja, hazánkban a hivatalos kommunikáció szerint a reprivatizációt azért nem lehetett választani, mert annak költségeit a költségvetés és az állam teherbíró képessége nem viselte volna el.

Trianon miatt nálunk tilos volt a reprivatizáció!

Bogár László kijelentette, hogy a reprivatizáció, amelyet Csehországban megvalósítottak, számunkra tiltva(!) volt. "Trianon miatt volt globális parancs a reprivatizáció megtiltása. A környező országok könnyen reprivatizáltak abból a rabolt vagyonból, amelyet véres koncként Trianon után kaptak, s a magukénak tekintettek. Ezt a Nyugat, a globális hatalmi rendszer is elismeri. Mi lett volna, ha Magyarországon visszavezetjük a történelmi reprivatizációt? A Nyugatnak kényes kérdésben kellett volna állást foglalni: legitim döntésnek ismeri-e el a trianoni békeszerződést. Ezt a Nyugat el akarta kerülni" - mondta Bogár László.

Top Secret! Szigorúan bizalmas anyagok!

A lenti adatokat erősen őrzik a nyilvánosság elől. A mi célunk viszont az, hogy minél több ember tudja meg őket. Küldje tovább minden megbízható ismerősének! Ha egyetért velünk, segítse munkánkat, azzal, hogy terjeszti anyagainkat. Az elmúlt egy évben már 2 honlapunk "fagyott" le "véletlenül". E-mail-kommuniká-ciónkban a Szabad Európa szóösszetétel használata sokszor az e-mail-küldést megakasztja. Nem csoda, az adatok megdöbbentőek, és még megdöbbentőbb, hogy egyetlen magyar politikus sem beszél róla, még évértékelésben sem.

Olvasson a sorok között!
Íme két hír, amit az emberek 99,9%-a el sem olvas, és nem is ért.

1. hír
Az ország államháztartási és külső finanszírozási helyzete látványosan javult. ... A Bank of America-Merrill Lynch (BoA-ML) bankcsoport londoni befektetési részlege átfogó összehasonlító elemzést állított össze a magyar és a lengyel költségvetési helyzetről. A ház számításai szerint a magyar államháztartás strukturális elsődleges egyenlege az idén (2010) a hazai össztermék (GDP) 5,3 százalékának megfelelő többletet mutat majd, ...

2. hír
Röntgen alatt Magyarország - elégedett Brüsszel az eredménnyel .... Magyarország tartja a gazdasági program megvalósításának irányát, javul külső pénzügyi helyzete - állapította meg az Európai Bizottság, hétfőn közzétett, a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) együttműködésben készített helyzetértékelésében. (.....) Az elfogadott 2010-es költségvetés összhangban van a 3,8 százalékos GDP-arányos hiánycéllal, és jelentős tartalékok vannak benne.

Tényadat:
A vártnál kevesebb, 918,6 milliárd forint lett a 2009-es államháztartási hiány, azaz a GDP 3,6 százaléka. A Független Szabad Európa kiszámolta. Akkor most nézzük meg, mit jelent ez MAGYARUL:

1. A magyar államháztartás 2009 és 2010 között stagnál, azaz nem változik. (Most tekintsünk el a pár tizedszázalékos csökkenéstől, vagy esetleges emelkedéstől.)

2. A fenti tényadatból így könnyen kiszámítható, hogy a magyar költségvetés 1%-a 255 milliárd forinttal egyenlő. (Sima aránypár: Ha 918,6 milliárd 3,6%, akkor 1% hány milliárd?) Tehát 1%: 255 milliárd forint!

3. Idén 2010-ben 5,3% lesz az államháztartás elsődleges többlete. Azaz 5,3-szer 255 milliárd, vagyis 1352 milliárd forint. Ez az elsődleges egyenleg. Vagyis 2010-ben ennyi pluszt termel MAGYARORSZÁG: 1352 milliárd forintot.

4. A 2. hír szerint mégis tartható lesz a 3,8%-os hiány!!! Ezek szerint 3,8-szer 255 milliárd, azaz 969 milliárd forint lesz a hiány.

5. Kérdés: Hová tűnt az 1352 milliárd többlet, és miből keletkezett a 969 milliárdos hiány. Ez összesen 2321 milliárd forint, azaz 11,6 milliárd dollár. Hol ez a pénz?

Kapaszkodjon meg! Ez a pénz a KAMAT, amit mi MAGYAROK, 2010-ben fizetünk! 2321 milliárd forint, 11,6 milliárd dollár.

Hogy érzékeltessük mennyi pénz ez, néhány példa: 2321 milliárd forint az: az öt darab teljes és felépített 4-es METRO, vagy 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20., és 21. havi nyugdíj, vagy a teljes jelenleg már meglévő magyar autópályák felépítésének költsége! vagy mintegy 50-szer annyi pénz, mint amennyit az eltörölt vagyonadóból várt a kormány,
vagy 150 darab Grippen vadászgép,
vagy 2321 darab Combino villamos
vagy 46420 darab Zuschlag és általa ellopott pénz
vagy minden magyarnak a csecsemőtől az aggastyánig 232.000 forint.
Ennyit fizetünk csak kamatra 2010-ben.

Mit tehetünk? Először is el kell érni, hogy ez közbeszéd tárgya legyen hazánkban, mert azoknak a kezében van a hivatalos és pártmédia, akik a kamatokat szedik tőlünk. Így soha, sehol nem hangoznak el ezek a számok.

Az a politikus, aki beszélne róla, holnaptól a süllyesztőben találná magát. Kik ezek a befektetők?

Kik szedik a kamatokat?
David Rockefeller
Nicholas Rockefeller
Soros György

Kik tolják ki talicskával a pénzt az országból?
A hülyítés és porhintés: AZ, HOGY LOPNAK!
BKV, Zuschlag, Tocsik, Tribuszerné, autópálya-építés, BAUMAG, Kaya Ibrahim, Josip Tot, Hunvald, Orbán-papa bányái, Velence-tavi kaszinó telek, HAJDÚ-BÉT, stb. Mindenkinek a kedve és pártállása szerint. De, bármennyit is elloptak, ennek az ezerszeresét viszik ki az országból teljesen "legálisan" valakik!

Figyelem! Kapaszkodjon meg! Elmondjuk, hol a pénz! Ahhoz, hogy pontosan megértsük, miről van szó, meg kell néznünk néhány mondatnak a jelentését, amiket nap, mint nap hallunk a híradókban, de nem tudjuk, valójában mit is jelent!

1. A monetáris politika. Minden nap 20-szor halljuk. De mi is ez?
A monetáris politika egy gazdaságpolitikai tevékenység, melynek során az állam a gazdaságban lévő pénzmennyiség mértékét befolyásolja. A legtöbb országban a központi bank, vagy más néven jegybank a monetáris politikáért felelős állami intézmény. A monetáris politika kivitelezésének legfontosabb eszköze a legtöbb modern jegybank gyakorlatában az irányadó kamatláb szintjének meghatározása.

Az irányadó kamatláb emelését, és ezen keresztül a pénzmennyiség szűkítését restriktív monetáris politikának nevezik. A restriktív politika átmenetileg visszafogja a gazdasági növekedést, ugyanakkor segít megfékezni az inflációt. Az irányadó kamatláb csökkentésével a pénzmennyiség növelését célzó intézkedéseket expanzív monetáris politikának hívják. Ez átmeneti élénkülést hoz a gazdaságban, ugyanakkor infláció-növelő hatású lehet.

Nos, felteszek egy olyan kérdést, amire 100 magyarból 100 ugyanazt válaszolja, mert gyerekkora óta belenevelték, és ha írni, olvasni nem is tanították meg, de arra nagyon ügyeltek, hogy ezt beleégessék belülről a homlokába. De vigyázat! Ez egy hazugság!
1. Adat. A jegybank (a MAGYAR NEMZETI BANK) az ország tulajdonában van.
2. Adat. A jegybank kizárólagos joga, hogy pénz bocsásson ki.
Kérdés: Mi van, akkor, ha egy ország költségvetése hiányt mutat?
A logikus válasz: A jegybank bocsásson ki pénzt a hiány fedezésére.

Most minden olvasó fejében az előre beprogramozott sziréna megszólal, és elkezd villogni a vészfény.
TILOS!!! NEM SZABAD!!! NEM LEHET PÉNZT KIBOCSÁTANI, MERT INFLÁCIÓ LESZ!
(Ne lepődjön, meg, ha Ön is erre gondolt, mert Ön is a rendszer része, és Önt is beprogramozták)
A programozás része továbbá az is, hogy eddig tudjon a dolgokról. Itt álljon le a gondolkodása, fagyjon le, mint a Windows a számítógépen.
És lám, az emberek nem is gondolkodnak tovább. Az előre beprogramozás nem engedi.

ITT ÉS MOST MI PROGRAMTÖRLÉST HAJTUNK VÉGRE!
3. Adat. Az elmúlt 80 évben mindig hiány volt a költségvetésben.
4. Adat. Mégis még mindig működünk.
Kérdés: Hogy' lehet ez? Nos, programozóink azt megtiltják nekünk, hogy pénzt bocsássunk ki, de azt már nem, hogy ők adjanak nekünk pénzt.

Magyarul: a PLUSZ PÉNZ a hiány fedezésére mindenképpen bekerül a gazdaságba, mert az különben azonnal összeomlana.
Miért nincs sziréna és vészfény?
NEM LEHET! PÉNZT KIBOCSÁTANI TILOS, MERT INFLÁCIÓ LESZ!
Pedig ez ugyanannyi mennyiségű pénz, mint amennyit mi magunk is kinyomhatnánk, és valóban lesz is egy kis infláció 4-5%, - de akkor
miért nem mi adjuk ki a saját pénzünket? Hiszen látszólag ugyanaz a folyamat.
Pénz rakása a gazdaságba a hiány fedezésére.

DE CSAK LÁTSZÓLAG AZONOS A KÉT PÉNZ!
A mi általunk kibocsátott pénz okoz némi inflációt és ennyi!

A ő általuk kibocsátott pénz okoz némi inflációt (ugyanannyit) és.... KAMATOT KELL RÁ FIZETNI!

Ezért programoztak be minket arra, hogy ne tegyünk fel kérdéseket erről a témáról.

És most kapaszkodjon meg, mert rosszul lesz!
5. Adat. Becsüljük meg, mennyit lopnak a mi politikusaink rátartással!

Nézzük a 20 év "termését": Tocsik 800 millió
Tribuszerné 2000 millió, azaz 2 milliárd
Zuschlag 50 millió
BKV 3000 millió, azaz 3 milliárd
Autopálya 100000 millió, 100 milliárd
Számoljunk minden képviselőre 100 milliót, az 40.000 millió, azaz 40 milliárd
Adjuk össze: 145.850 millió, azaz 145 milliárd. Kerekítsünk felfele, legyen 150 milliárd. És, hogy biztosak legyünk a dolgunkban, szorozzuk be öttel. Az 750 milliárd forint. 20 év alatt ennyit lophattak el, úgy, hogy mi öttel szoroztunk!!!!! Ez 4 milliárd dollár!
Ez persze iszonyú sok pénz, ha tud követni.

DE MOST JÖN E LÉNYEG! TUDJA-E ÖN, HOGY 20 ÉV ALATT MENNYI KAMATOT FIZETTÜNK KI?
30.000 MILLIÁRD FORINTOT, 162 MILLIÁRD DOLLÁRT!!!

DE LEGALÁBB TÖRLESZTETTÜNK?

20 éve tartoztunk 20 milliárd dollárral, azóta fizettünk 162 milliárd dollár kamatot.
AZ EREDMÉNY: MA 135 MILLIÁRD DOLLÁRRAL TARTOZUNK NEKIK!
De kik "ők"?

Egy idézet a MAGYAR NEMZETI BANK-ról szóló törvényből:

I. Fejezet
A MAGYAR NEMZETI BANK JOGÁLLÁSA, ELSŐDLEGES CÉLJA ÉS ALAPVETŐ FELADATA
1. § (1) A Magyar Nemzeti Bank (a továbbiakban: MNB) a Magyar Köztársaság központi bankja. Az MNB a Központi Bankok Európai Rendszerének tagja.
(2) Az MNB, valamint döntéshozó szerveinek tagjai e törvényben foglalt feladataik végrehajtása és kötelességeik teljesítése során függetlenek, nem kérhetnek, és nem fogadhatnak el utasításokat az
Európai Központi Bank kivételével a Kormánytól, az Európai Unió intézményeitől és szerveitől, tagállamainak kormányaitól vagy bármilyen más szervtől!

Magyarul: mi magyarok választjuk a PARLAMENTET. A Parlament (országgyűlés) ellenőrzi a Kormányt, a Kormány NEM ellenőrzi a jegybankot. Következésképpen mi magyarok nem ellenőrizzük a
jegybankot, és a pénzkibocsátást.

A jegybankot, a MAGYAR NEMZETI BANK-ot az Európai Központi Bank ellenőrzi.

És mit gondolnak: kik a tulajdonosai az Európai Központi Banknak?

Hát a jegybankok, akikre a saját nemzetük semmilyen befolyást nem gyakorolhat. Azok diktálnak, akiket oda vezető pozícióba helyeznek.

És őket kik rakják oda?
David Rockefeller
Nicholas Rockefeller
Soros György

Beküldő: M.F.Zs. 


Ezt érdemes tovább adni és elgondolkodni rajta 

Egy okos amerikai közgazdasági professzor egyszer kijelentette, hogy ő soha nem buktatott meg egy hallgatót sem, de a közelmúltban megbuktatott egy egész osztályt .

Miért? Azért, mert az osztály kitartott amellett, hogy az "Obama care" szociális program nagyon is jól működik. Nem lesz tovább szegény, sem gazdag, sőt, mindenki egyenlő alapon fog élni és fogja érezni majd magát.

A professzor azt mondta, OK, próbáljuk ki a tervet, és majd meglátjuk, kinek lesz igaza. Mától fogva csak összeadjuk mindenkinek az osztályzatát, és a végén mindenki egy átlagosztályzatot fog kapni. Jó? Így majd meglátjuk, kinek lesz igaza a végén. Az osztályban mindenki beleegyezett. A legjobb osztályzat az 5-ös, és a legrosszabb az 1-es lesz.

Az első teszt után mindenki 4-est kapott. Így azok, akik tudtak, mert sokat tanultak, reklamáltak, viszont aki kevesebbet tanult, az meg örült az osztályzatnak.

A második teszt alkalmával azok a hallgatók, akik az első esetben keveset tanultak, még kevesebbet tanultak, és akik először sokat tanultak, úgy gondolták, hogy akkor ők minek igyekezzenek, és ők is kevesebbet tanultak. Így a második teszt eredménye csak egy elégséges 2-es lett.

A harmadik teszt után mindenki elégedetlen volt, mert mindenki kevesebbet tanult, és mindegyik a másikakat okolta az alacsony eredményekért. Tehát senki nem volt megelégedve, és mindenki megbukott.

Ekkor a professzor azt mondta nekik, hogy a szocializmus ugyanilyen módon alapszik, és azért fog az is megbukni. Mert ha a jutalom elég nagy, a szorgalom is nagyobb, hogy valaki sikeres legyen. De ha egy kormány elveszi a jutalmat az igyekvőktől, hogy a lusta is jól járjon, senki nem fogja törni magát, ha Ő azért kevesebbet kap.

Itt van még 5 nagyon tanulságos mondat:

1. Nem lehet a szegényeket sikeressé tenni azzal, hogy a gazdagabbakat kifosztod.

2. Ha kapsz valamit, amiért neked nem kellett dolgoznod, azért egész biztosan valaki másnak kellett megdolgozni.

3. A kormány senkinek nem tud adni semmit, addig, amíg előbb azt el nem veszi valaki mástól.

4. Semmit nem tudsz megsokszorosítani úgy, hogy először elosztod.

5. Mikor a nép fele úgy gondolja, hogy nekik nem kell dolgozni, mert a másik fele úgyis eltartja. És mikor a másik fél rájön arra, hogy akármennyit dolgozik, a kormány a fizetésük felét állandóan arra költi, aki nem csinál semmit. Ez a kezdete annak, hogy az a nemzet a bukás felé halad.

Tudsz egy érvet, hogy ezt miért ne küldd tovább?

Én sem! 


Az első GMO influenzaoltás megkapta a hatósági engedélyt



Forrás: NaturalNews.com
Elgördült minden akadály a rovarok sejtjéből nyert genetikailag módosított fehérjéket tartalmazó és ezzel az első GMO vakcinának számító oltóanyag forgalomba kerülése elől. A hírek szerint az Amerikai Egészségügyi Hatóság (FDA) mostanában hagyta jóvá a Flublok néven jegyzett szert, ami rekombináns DNS-t és egy baculovirus nevű rovarvírust is tartalmaz, ami elvileg a vakcina gyors előállítását hivatott segíteni.
A Flubok-hoz mellékelt ismertető szerint trivalens oltásról van szó, ami azt jelenti, hogy három különböző vírustörzsből származó protein genetikailag módosított változatát tartalmazza. A gyártó Protein Sciences Corporation (PSC) elmondása szerint a Flublok vakcinát egy bizonyos hernyó (Spodoptera frugiperda) sejtjeiből állítják elő, amelyeket úgy módosítanak, hogy azok nagymennyiségű hemagglutinint, a vírusnak a szervezetbe történő gyors bejutását segítő proteint termeljenek.
Tehát a „hagyományos”, tojás kultúrát alkalmazó módszerrel szemben, a gyártók így gyorsan képesek nagymennyiségű oltóanyag előállítására, ami nyilván a nyereségüket és persze a mellékhatások számát is növeli fogja.
A Flublok mellékletében található információk szerint a vakcina klinikai kísérletei során két ember veszítette életét. Ennek ellenére a PSC úgy gondolja, az oltóanyag biztonságos és hatékony, ami azt jelenti, hogy az esetek 45 százalékában nyújthat védelmet az influenza valamennyi törzse által okozott megbetegedések ellen.
Jelenleg két másik GMO vakcina van fejlesztés alatt. Az egyik, a Novavax által kifejlesztett oltóanyag „olyan, a hernyók sejtjei által termelt vírusszerű részecskéket tartalmaz, amelyek utánozzák az influenza vírust,” írja a Reuters.


A Leleplező nyári számának tartalmából 

Tőke Péter: Már nálunk is manipulálhatják az időjárást? 
Kínában esőt csinálnak, homokviharokat fékeznek meg.
Az USA a HAARP-pal forró kánikulát bocsát az orosz nagyvárosokra.
Az időjárás módosítását, hadi fegyverként való felhasználását tiltja az ENSZ
Rónaszegi Judit-Gordon Duff -Press Tv: Izrael mégis szervezi a III. világháborút
Hanula Zsolt: A neten már zajlik a harmadik világháború
Orbán buzgólkodott, mégis sárga lapot kapott 
Balek tüntetők demonstráltak, egy DK-s náci provokatőr
horogkeresztezett, Feldmayert leváltották, mert ,,nyalt" Orbánnak
Tőke Péter - Részletek a most megjelent új könyvünkből: Hazugság, hogy Obama elkergeti Orbán Viktort! 
Ránk szabadítottáka facebookos radikális zsoldosokat. Támadás folyik ellenünk kívülről, belülről, mindenhonnan. Ezt az alinskys anarchista közösségszervezős tudományt használják arra, hogy Orbán Viktort megbuktassák, s kiválasztottjukat, Bajnait segítsék hatalomra. Obama is ezt tanulta és kétszer nyert választást a segítségével. Csakhogy Orbán Viktor is profi!
Drábik János: Saul Alinsky veszélyes öröksége és a 2014-es parlamenti választások Magyarországon
Mándoki Andor: Belépünk a Transzatlanti Birodalomba?

A Máltai Lovagrend áll a pápa lemondása mögött?

Gazdasági Armageddon: A Goldman Sachs elindított valamit?

Bogár László: Már régen kitört volna a globális polgárháború, ha...

Bill Gates: Az emberiség selejtezése elkezdődött: Ön túléli?

Ilkei Csaba: Újabb titkok derültek ki Ábrányi Aurél rejtélyes hazarablásáról 
Biszku Béla belügyminiszter adott engedélyt az akcióra és Gerő László hajtotta végre...
Benjamin Fulford-Rónaszegi Judit: Észak-Korea fenyegetése 
Orbán Viktor: ,,Magyarországot kihúztuk abból a gödörből, ahova a szocialisták lökték" 
Thürmer Gyula: "Politikai söpredék az MSZP, a DK és az Együtt-PM szövetség!" 
Nem ismerik a dolgozó ember és a munkás fogalmát, balf...ok!
Baja Ferenc: A trafik 
Nézőpont: a trafikbotrány nem hatott a Fidesz népszeruségére
Vona Gábor: A Lomonoszov Egyetemen tartott előadásom
Zsille Antal: Szigorúan a tények Bajnairól
Tőke Péter: Egy kis izraelita vér is csörgedezhet ereinkben 
Legendák, mesék, történelemhamisítások? - Turáni átok, István a gyilkos király - A Pártusok története - Átmenetileg Kazária, a zsidó birodalom is befogadó ,,hazánk" volt, tőlük kaptuk ,,kölcsön" Etel-közt
Drábik János: Marad-e az alkotmányos rend, vagy győz az USA-ban a rendőrállam? 
A rendkívüli állapot bevezetését készítik elő? A polgárháború kitörésére utaló jelek - Obama feladata az is, hogy egy nagyobbméretu külső háborút előkészítsen
Julius Mohacsi rovata a természetgyógyászatról 
Csalódás a fogyókúrában. Egyszerű, de hasznos diéta. Sós-vizes lábfürdő, vagy csak pár perc naponta féllábon!
Mihálffy Balázs: A hit dimenziójából a világi hataloméba és az egyetemes egyházi válságba 
Drábik János: A cionista kulturális marxizmus 
A kettős-állampolgárság és kettős-lojalitás című tanulmány II. része. A világelitjük Magyarországrais figyel, és sok mindenbe beleszól. Nem bízika kormányban, maga védi meg polgárait
Elrettent a budapesti zsidó védelmi gárda 
Tett és védelem - intézményesül az öngondoskodás. A TEV csoportok fegyvert is viselhetnek?
Jonathan Cook: Izraeli sikerkönyv, amely megdönti a nemzeti tabut 
A szerző szerint a zsidó nép fogalma mesterséges, felnagyított
Surján László baráti szavai Stefan Hríbnek a Megbékélési és Együttmuködési Díj legelső átadása alkalmából 
Ujgurok ­- a nép, amely csak a magyart tartja rokonának 
Az ujgur vezetőt kiutasították, a delegáció hamar távozott
Siklósi András, Rácz Sándor halála az egész magyarság fájdalmas vesztesége 
Patrubány Miklós végtisztességet nyújtó beszéde a temetésen 
Cser Ferenc: Igazságot Magyarországnak! 
A szerző Ausztráliában mondott beszédet a trianoni megemlékezés alkalmából, ennek szövegét küldte el
Vajó Sándor: Lapzártáig ott voltam a ,,cigánygyilkosságok" tárgyalásán 
A sorozat újabb része már közelít az ítélethirdetéshez
Emléktáblát helyeztek el szülőházán Faludy György tiszteletére. 
Az emléktáblát Zámbó Kornél festőművész készítette
Mihálffy Balázs: MPILO XI. rész 
A Korán magyarra fordítójának fekete sorozata az ENSZ-katonák visszaéléseiről, az arany- és gyémántügyletekről
Szlimák Hajnalka: A globális megoldások, avagy Vénusz Projekt II. rész 
Felszabadulás az adósságrabszolgaságból - A jövővárosai, Jacques Fresco remélhetően megvalósuló álmait terveziőasztalon 





Viktor! Nekem, Ő "Isten ajándéka" 

2013, június 13 - 13:04 
alfahir.hu
Az alábbi videót Szilágy György jobbikos országgyűlési képviselő Facebook-oldalán találtuk. Viktor! Nekem, Ő "Isten ajándéka" - írta a posztolt videóhoz a jobbikos honatya. A felvétel a HVIM kézdivásárhelyi szervezete által szervezett trianoni békediktátum elleni tüntetésen készült. Sebestyén Rita a saját költeményét szavalja el. 

Sebestyén Rita - "román földön" igaz magyar lenni 





Döbbenet: lecsapott a rendőrség a cseh kormányra! 

Az 1989-es csehszlovák bársonyos forradalom és Csehország demokratikus átmenete óta a legnagyobb politikai botrány körvonalazódik a nem is olyan rég megáradt Moldva partján.

Példátlan méretű letartóztatásokat hajtott végre szerda este a cseh rendőrség elit alakulata: a letartóztatottak között van Jana Nagyova, a Miniszterelnöki Kabinet vezetője, Ondrej Páleník a Stratégiai Alapok Osztályának vezetője, Petr Tluchoř és Ivana Fuksa (ODS) kormánypárti politikusok. A hírek szerint a rendőrök a Kormányhivatal több helyszínén is beavatkoztak.(...)
Kapcsolódó:
   A lengyel nemzetiek elfoglalnák a parlamentet

A lengyel nemzetiek tavaly november 11.-én a "Visszafoglaljuk Lengyelországot" jelszó alatt meghirdetett és 50.000 résztvevőt vonzó Függetlenségi Meneten jelentették be szándékukat egy új társadalmi mozgalom, a Ruch Narodowy létrehozására. Ennek köszönhetően az utóbbi hónapokban Lengyelország-szerte megalakultak a mozgalom helyi alapszervezetei és felállt a mozgalom országos vezetése. 2013. január 19-én létrejött a mozgalom végrehajtó testülete, mely megalkotta a mozgalom alapvetéseit. Ezeket a gondolatokat 9 pontban foglalták össze IDENTITÁS, SZUVERENITÁS, SZABADSÁG cím alatt.
Videó: facebook 

Kedves Olvasó! 

Folytatjuk a klubtagsági módban való hírlevélküldést. Kérem, két kávé vagy egy adag fagyi árát ne sajnálja havonta a Hírhálótól!
Részletek: 
http://www.nemzetihirhalo.hu/index.php?lap=klubtagnak&id=013186
(Azonosítóját kérjük, ne felejtse el megadni: 
013186)

Köszönettel: 
Kovács János
Hírháló mindenes 

Béla utcai háború - gépfegyverrel
Varga Mihály: legkésőbb 2014-ben visszafizeti Magyarország az IMF-hitelt
   Magyarország talpra áll
   Manipulálhatták a devizaárfolyamokat is?
   Óránként 86 forintot számoltak el a tűzoltóknak
   Amiről Orbánék hallgatnak - mindjárt nekilódulnak az élelmiszerárak
   Győri Enikő átvette a hazaárulásért járó szokásos kitüntetést
Mégis színházat kap Alföldi?
   Az álnemzeti párt újabb erőtlen próbálkozása
   A zsidó- és buzilobbi markában a Fidesz
Gaudi-Nagy Tamás: A magyar föld megvédése szent kötelesség
Gyöngyöspata - Megkezdődött a romák diszkriminációja miatt indított per
   Újabb Szögi Lajos-eset(ek)
   Gyöngyöspata nem ismeri el történeti alkotmányunk felfüggesztését
   Nem feledjük Szögi Lajos meggyilkolását
   Miatta halt meg Szögi Lajos 

A megfigyelési botrány óta mindenki Orwellt olvas?


Akármennyire is profetikus George Orwell 1984 című regénye, az író meglepődne, ha látná milyen szintre jutott manapság az emberek megfigyelése. Ami az ő idejében tudományos fantasztikumnak számított, ma már valóság és sajnos a helyzet egyre rosszabb lesz. Orwell, ha láthatná a ma világát, valószínűleg infarktust kapna ijedtében. Azok számára, akik olvastak Nagytestvérről, a jelenkor technológiai fejlődése igen elgondolkodtató lehet, meglepődnünk azonban nem kellene, hiszen a Biblia több mint 2000 évvel ezelőtt megjövendölte ennek a rendszernek a felemelkedését.
Az insidecostarica.com a következőket írja:
Nagytestvér visszatért.
George Orwell 1949-ben megjelent, egy disztópikus társadalmat bemutató novellája, az 1984, reneszánszát éli az Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA) körüli kiszivárogtatási botránynak köszönhetően. A hét elejére a világ legnagyobb online piacterének számító Amazon-on a könyv eladása 3100 százalékkal emelkedett és az Amazon „movers and shakers” könyvlistáján a hatodik helyen szerepel.
A keddi nap reggelén rövid idő alatt 7000 százalékkal emelkedtek a könyv értékesítési adatai.
A korábbi 6208-ról a 194. helyre ugrott a cég eladási listáján, ami rendkívüli teljesítmény egy több mint fél évszázada megjelent könyv esetében.
Az NSA által folytatott rendkívül kiterjedt megfigyelési programról kiszivárgott információk alapján egyre többen úgy gondolják, hogy Orwell könyve profetikus jóslatnak tekinthető, egy olyan államot írva le, ahol nemcsak az állampolgárok minden tevékenységét, de még a gondolatait is folyamatosan figyelik.
Orwell pont egy ilyen kiterjedt megfigyelési háló ellen figyelmeztetett,” mondja Michael Shelden, az „Orwell: A hivatalos életrajz” című könyv szerzője.
Azt látta, hogy idővel a megfigyelés rendkívül tolakodóvá válik,” mondja Shelden. „Ebből indult ki és az Ezerkilencszáznyolcvannégyben kiterjesztette ez egy rendőrállamra.”
A helyzet iróniája, hogy múlt hét pénteken Barack Obama is a regényre utalva próbálta mentegetni a leleplezett megfigyelési programot:
Panaszkodhatunk Nagytestvér miatt és, hogy ez a program megfékezhetetlenné válik, de ha megvizsgáljuk a részleteket, azt látjuk, hogy sikerült megtalálnunk a helyes egyensúlyt.”
Mások úgy gondolják, hogy Kafka A kastély vagy A per című műveiben leírt banális, gonosz, teljhatalmú bürokráciák pontosabban illenek a nemzetbiztonsági botrányra.
Talán érdemes elgondolkozni azon, hogy mennyire igaz a jelenkor hatalmaira Nagytestvér Pártjának három jelmondata:
A HÁBORÚ: BÉKE
A SZABADSÁG: SZOLGASÁG
A TUDATLANSÁG: ERŐ”

Nagytestvér új fegyvere: a némító pisztoly


Forrás: Extremetech.com
Amióta az ember feltalálta a lőfegyvert, újabb és újabb felhasználási területekkel rukkol elő alkalmazásukra. Némelyik fegyver töltényt lő ki, mások lézert használnak. Japán kutatók a napokban bejelentették, hogy egy új, némiképp aggasztó felhasználási területre is kiterjesztették a fegyverek használatát. Az új fegyver lényege, hogy bárkit képes, akár 30 méter távolságból elnémítani. A kutatók szerint a fegyvernek két fő célja van: Alaphelyzetben például könyvtárakban és más nyilvános helyeken használnák a beszélgetők elnémítására, második felhasználási területe azonban ennél kissé ijesztőbb.
A kutatók igazi célja az volt, hogy a „hangosabb, erőteljesebb” hangokat visszafoghassák párbeszédek vagy felszólalások során.
Beszéd közben be kellene tartanunk bizonyos szabályokat és figyelnünk kellene arra, hogy akkor szólaljunk meg, amikor rajtunk a sor. Egyesek azonban hajlamosak meghosszabbítani mondanivalójukat, a nekik szánt időkereten túl, vagy szándékosan félbeszakítják a másikat, hogy ezzel erősítsék pozíciójukat vagy elérjék amit akarnak a vita vagy tárgyalás során. Vannak olyanok, akik kifigurázzák vitapartnerüket, hogy ellehetetlenítsék és mondanivalója elveszítse hatását,” áll a tanulmányban. Egyszóval a némító pisztolyt elsősorban az „etikus” párbeszéd betartatására fejlesztették ki.
A módszer lényege, hogy az eszköz egy célzott irányú mikrofonnal hallgatja a beszédet, majd rövid, úgy 0,2 másodperces késleltetéssel visszajátssza a beszélőre irányított hangot. Ez a pszichológusok által Késleltetett Hallás Visszajelzésnek (Delayed Auditory Feedback – DAF) nevezett hatást indít el, ami a szakemberek körében köztudottan képes megszakítani a beszédet. Olyasmire gondoljunk, mint amikor a Skype-on vagy hasonló voip programnál saját beszédünk visszhangját halljuk. A kutatók szerint a DAF-nek nincs fizikailag kellemetlen hatása, bár az a tény, hogy az ember nem tud megszólalni, véleményünk szerint önmagában is elég kellemetlen.
A szólásszabadság támogatói bizonyára a vészharangok kakofóniáját hallják ebben a pillanatban. Nézzünk meg néhány példát a némító pisztoly használatára.
Politikai gyűléseken bárki a hallgatóságból elnémíthatja a kiszemelt felszólalót. Megfordítva a helyzetet egy diktatórikus államban a hatóság a hallgatóság ellen fordíthatja a némítót, hogy elhallgattassa a neki nem tetsző hangokat. Egy híresség televíziós szereplését szabályozó szerződésben hamarosan ez a kikötés is benne lehet: „A hallgatóság elnémítása a csatorna felelőssége.”
Ott van Harrison Bergeron esete például, egyik kedvenc Kurt Vonnegut novellámból. A történetben helyszínéül szolgáló disztópikus univerzumban mindenki köteles valamilyen „fogyatékosságot viselni”, hogy ezzel biztosítsák a társadalmi egyenlőséget. Az erős emberek kénytelenek nehéz súlyokat cipelni, a szépek maszkot viselnek, az intelligensek pedig fülhallgatót hordanak, amiből meghatározott időközönként rendkívül hangos zajt juttatnak fülükbe, hogy ezzel megzavarják gondolataikat. Minél intelligensebb valaki, annál gyakoribbak a zajimpulzusok.
Itt, a mi világegyetemünkben sem nehéz elképzelni, hogy a jövőben mindenféle beépített eszközzel lássák el az embereket. A múlt héten érkezett a hír a Google új, „bővített valóság” szemüvegéről, ami úgy tűnik fülhallgatóval is felszerelve. Múlt évben írtunk abionikus szemről, ami képes közvetlenül az aggyal kommunikálni. A bionikus fülek és orrok sem lehetnek messze. (http://www.youtube.com/watch?v=akaos1U8Rto)
Képzeljük el, ha ezek a fülhallgatók egy orwelli kormány kezébe kerülnek. Nemcsak a Vonnegut-féle intelligencia-csökkentő módszerek köszönthetnek ránk, de a DAF technológiával az egész lakosságot elnémíthatják. Azaz csak majdnem, mivel a módszer az „ó” és „jaj” kategóriába tartozó hangokra nem működik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése