2013. június 21., péntek

Hálóba akadva


Hálóba akadva



A jóságos és irgalmas Isten nevében

Az Iráni Iszlám Köztársaság Külügyminisztériumának nyilatkozata 


Irániak itthon és külföldön részt vettek a legutóbbi az Iráni Iszlám Köztársaság tizenegyedik elnökválasztásán, pénteken, 2013 június 14én, komoly részvételi arányban a saját sorsának meghatározására. Választásokat tartottak az óriási választási kampány és fűtött elnöki viták után. Az irániak különböző javaslatai és különböző véleményei alapján, számos politikai áramlatokkal. 

Az iszlám demokrácia szerint az iráni nép legnagyobb békében és biztonságban járult az urnák elé, politikai szellemben és tudatosságban, a nagy országos esemény alkalmával. Ismét kinyilvánította akaratát és határozottságát, hogy megvédje az iszlám forradalmat és a szent Iszlám eszmét Iránban.

Ennek eredménye az Iráni Iszlám Köztársaság - mint a legutóbbi elnöki választáskor-, a sikeres független politikai minta alapján együtt a vallási és nemzeti identitásban a modern politikai és demokratikus mechanizmus, mintaértékű a stabilitás, a béke, az állami jóléti és felelősségteljes kormányzás Iránban.

Azzal, hogy részt vett ezen a választáson a békeszerető iráni nép kifejezte, hogy érdeke a barátság, az együttműködés és a párbeszéd civilizált nemzetekkel és államokkal az egész világon. Reméli - tekintettel a közös emberi értékek és érdekekre, tekintettel a nagy szellem együttműködés kialakulásához vezet -, fenyegetések és megfélemlítés nélküli világért, a teljes jóléti, valamint szellemi és anyagi tökéletességért.

Isten nevében
(Magyarország Iráni Nagykövetségének nem hivatalos üzenete) 


Hazaárulás nagymesteri fokon! 

Egyeztetés helyett botrány - Orbán is beszáll 

2013.06.14. 12:55 greenfo/agrárszektor/FN24
Az új földtörvényről tárgyaltak volna a civil szervezetek. Magas szintű szakértői egyeztetés lesz a miniszterelnökkel.

A vidékfejlesztési miniszter meghívására megjelentek előbb másfél órát vártak érdemi partnerre, majd megjelent Simon Attila helyettes államtitkár, aki faképnél hagyta a 70 szervezet képviselőit - írja a greenfo. A földtörvény ellen tiltakozó civil szervezeteket egyeztetésre hívták a Vidékfejlesztési Minisztériumba június 14-én, pénteken reggel 9.00 órára. Az ország különböző pontjairól érkezett civilekhez a szaktárca nem küldött döntési kompetenciájú képviselőt.

A civilek számára kérdéses volt, hogy az általuk javasolt módosításoknak mi lesz a sorsa. A korábbi egyeztetés tapasztalatai alapján mindenképpen ragaszkodtak hozzá, hogy a találkozóról felvétel készüljön, de Simon Attila helyettes államtitkár ehhez nem járult hozzá, amikor pedig a jelenlevők kitartottak a felvétel mellett, összepakolt, és otthagyta az egybegyűlteket. Így ért véget a mai "civil együttműködési fórum" - tudta meg a greenfo az Élőlánc Magyarországért képviseletében jelen levő Ács Sándornétól.
Közben néhány lépéssel odébb

A Parlamentben is téma volt a földtörvény. Balczó Zoltán (Jobbik) annak kapcsán a külföldiek lehetséges földvásárlásáról beszélt, mondván, nem igaz, hogy uniós előírások tennék kötelezővé a magyar földpiac liberalizálását, és a kormánypárti képviselőknek súlyos felelősségük lesz a külföldiek tömeges földvásárlási lehetőségének megteremtésében. A Jobbik szerint az, aki a földforgalmi törvényt megszavazza, a saját hazáját árulja el, mert ez a folyamat súlyosan veszélyezteti az ország nemzeti szuverenitását.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter válaszában leszögezte: csak magyar földműves tud majd magyar földet vásárolni, sem EU-n belüli, sem kívüli nem tud földhöz jutni és erre "gyakorlati megoldásokat" tartalmaz a törvény. Emellett pedig a magyar földet "egy kétharmados alaptörvény és egy kétharmados földtörvény" védi majd - tette hozzá.
Beszáll a kormányfő

Közben az 
agrárszektor.hu azt írja, hogy június 21-én tartja a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló kormányzati törvényjavaslat - e hétről elhalasztott - záróvitáját és zárószavazását a parlament. A kormány várhatóan a zárószavazás előtt módosító javaslatokat nyújt be. A vitás kérdések tisztázásáért egy utolsó, magas szintű szakértői egyeztetés lesz, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök is ott lesz.

Font Sándor, a parlament mezőgazdasági bizottságának fideszes elnöke szerint három-négy fontos eljárási szabályról kell eldönteni, hogy a beterjesztett törvényjavaslat szövegét érdemes-e módosítani, vagy teljes egészében el kell-e utasítani. A parlament most hétfőn szavazott volna a földforgalmi törvényről, de ezt a kormány által is szükségesnek tartott további szakértői egyeztetések miatt elhalasztották.

Az alapvető cél változatlanul az, hogy az élethivatás-szerűen gazdálkodó hazai természetes személyek juthassanak termőföldekhez, de az ezt lehetővé tévő törvényi előírások ne legyenek ellentétesek az uniós joggal. A kormány a javaslatot mára úgy alakította át, hogy abban csak a hosszú távra szóló, koncepcionális elemek maradjanak - tette hozzá a bizottsági elnök.

Kapcsolódó:
   
A dán modell: A dán agrár- és földbirtok-politika
   
"Egyelőre nem lőttünk le senkit" - TEK a június 13-ai kilakoltatásnál 




Botrány és egy szállóige tanulságul: "Timeo purpuratus et dona fides" 

Botrányos tanácskozást hívott össze a Vidékfejlesztési Minisztérium 

Ma 9 órára hívta meg Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter tárgyalásra a több mint kétszáz szervezet képviselőjét, akik közös állásfoglalással léptek fel a földtörvény módosítása érdekében és tételes módosító indítványt is tettek 5 lényeges pontot kiemelve, amelyekre - természetesen - ma választ is vártak.
A Vidékfejlesztési Minisztérium képviseletében odarendelt két személy semmilyen érdemi nyilatkozatot nem tudott adni a szervezetek által előzetesen feltett kérdésekben, sőt, tájékoztatásukból az is kiderült, hogy június 9-én új törvényjavaslat született, amely már lényegesen eltér a minisztérium honlapján elérhető június 6.-i változattól, azonban nincs felhatalmazásuk arra, hogy azt nyilvánossá tegyék (!???!)

Minthogy a széleskörű szakmai, társadalmi, közéleti vitát tavaly április óta folyamatosan és következetesen elmulasztó minisztérium eheti (igen hirtelen) meghívására a szervezők és a Gazdatanácsok Szövetsége titkársága hathatós mozgósítására az ország legtávolabbi sarkaiból is érkeztek társadalmi szervezeti és gazdatanács képviselők, már ettől óriási volt a felháborodás a teremben. A minisztérium kapott egy esélyt a jelenlévőktől, mikor úgy döntöttek, megvárják, hogy egy illetékes és felelős tárgyalópartnert állítson ki a miniszter, ha már neki bokrosabb teendői vannak, mint egyeztetni nem pártképviselőkkel, hanem társadalmi (civil) szervezetekkel, gazdákkal és szakértőikkel. A mintegy fél órás rendkívüli szünet után fél 11-re megérkezett Simon Attila helyettes államtitkár azonban nem találta elfogadhatónak, hogy felvétel készüljön arról, amilyen tájékoztatást tud nyújtani a megjelenteknek és azonnal el is távozott. Ezzel a botrány a minisztérium épületében maradt, míg a megjelentek - nem kis költséget vállalva - egy tapasztalattal bölcsebben lassan, de magyarosan távoztak.A bölcselet latinosan pedig talán így is hangozhatna (ókori példákra is hagyatkozva): 
Timeo purpuratus* et dona fides**
Óvakodom a minisztertől, ha szavát adja is!

* purpuratus: udvari ember, bíborba öltözött, miniszter; fides: bizalom, ígéret, adott szó, ...
** latin mintamondat: Timeo danaos et dona ferentes - óvakodom a görögtől, ha ajándékozik is.
Dr. Boór Ferenc
Gazdatanácsok Szövetsége titkársága 
A Gazdatanácsok Szövetsége állásfoglalása a földtörvény tervezetről
és javaslata a kiút érdekében: 
NYÍLT PARLAMENTI VITANAPOT A FÖLDROL, AZONNAL!

Az állásfoglalást kezdeményezők nyilatkozata a megjelentek nevében: 
http://www.mtvsz.hu/meghiusult_a_civil_egyeztetes_a_foldforgalmi_torveny_tervezete_ugyeben 

Lesz-e négy igaz ember Ninivében? 

2013. június 10. 17:12
A földtörvény jelenlegi tervezete a végső pusztulást hozhatja el a magyar vidékre.

"A földtörvény jelenlegi tervezete a végső pusztulást hozhatja el a magyar vidékre. A parasztság, az egyetlen szakrális alapú történeti társadalmi réteg a XX. század többes csapásai után jelenleg a kihalás szélére sodródott. Eközben a globalizálódó világban a tőke gátlástalan koncentrációját látjuk, az erőforrások és így a termőföldek is egyre kevesebb és egyre nagyobb gazdasági társaság, érdekcsoport kezére jutnak. Ebben a viszonyrendszerben az értékek elpusztulnak a profitcél keltette nyomás alatt: ami számunkra a szülőföldünket, a tájat, az életet termő anyaföldet jelenti, az termelési tényezővé, tőkévé vált - és mint ilyen ezek szabad áramlásának körébe tartozik.

Helyesebb volna azt a megállapítást alkalmaznunk, hogy a földtörvény valójában nem hoz újat számunkra, hanem csupán a világszerte megindult emberiség- és teremtésellenes folyamatoknak az elismerését, befogadását és végrehajtását jelenti. Ennek ékes példája, hogy a javaslat lehetővé teszi az Európai Unió állampolgárai és gazdasági társaságai számára a magyar föld tulajdonjogának megszerzését."
Lesz-e négy igaz ember Ninivében?
 
2013.06.08. 09:51 Hetzmann Róbert
Közeleg a dátum: 2013. június 10. napja, hétfő 18 óra. Ekkor szavaz a magyar Országgyűlés a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló törvényjavaslatról - köznapi nevén - a földtörvényről. Ezen a napon el fog dőlni, hogy mi lesz hazánk sorsa: újabb egy évszázad senyvedés és gyötrődés, vagy pedig kapunk még egy esélyt.

A földtörvény jelenlegi tervezete a végső pusztulást hozhatja el a magyar vidékre. A parasztság, az egyetlen szakrális alapú történeti társadalmi réteg a XX. század többes csapásai után jelenleg a kihalás szélére sodródott. Eközben a globalizálódó világban a tőke gátlástalan koncentrációját látjuk, az erőforrások és így a termőföldek is egyre kevesebb és egyre nagyobb gazdasági társaság, érdekcsoport kezére jutnak. Ebben a viszonyrendszerben az értékek elpusztulnak a profitcél keltette nyomás alatt: ami számunkra a szülőföldünket, a tájat, az életet termő anyaföldet jelenti, az termelési tényezővé, tőkévé vált - és mint ilyen ezek szabad áramlásának körébe tartozik.

Helyesebb volna azt a megállapítást alkalmaznunk, hogy a földtörvény valójában nem hoz újat számunkra, hanem csupán a világszerte megindult emberiség- és teremtésellenes folyamatoknak az elismerését, befogadását és végrehajtását jelenti. Ennek ékes példája, hogy a javaslat lehetővé teszi az Európai Unió állampolgárai és gazdasági társaságai számára a magyar föld tulajdonjogának megszerzését.

Ez bizony hazaárulás - különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a kormány állítólagos szabadságharca ezt a nemzetstratégiai kérdésünket még csak nem is érintette. Ha a médiatörvényért - valószínűleg önös érdekek által motiváltan - ilyen komoly erőfeszítéseket tett Orbán Viktor kormánya, akkor vajon lehet-e nem szándékos az, hogy az országra szó nélkül kitesszük az eladó táblát? A válasz magáért beszél.

Vajon egyenlő verseny lesz-e a nyugat-európai, tízszeres földárakhoz szokott "gazda" és az ugarrá tett magyar vidéken küszködő helyi lakos között? Nem. Lesz-e mód a földjeink visszaszerzésére békés úton? Nem. Erre is gondoljunk most, amikor politikusaink természetesen már megint egymással vannak elfoglalva és lejárt lemezeikkel tompítják a lakosság éberségét (lásd pl. az őszödi beszéd újabb "izgalmas" részleteinek szűnni nem akaró ragozását).

De nem "csak" ez a baj a földtörvény tervezetével. Számos paragrafusa mögül kikandikál az oligarchikus, magát "nemzeti" nagytőkének neveztető, elsősorban a közös vagyon szabad rablásából felhizlalt disznófejű érdekszövetség tekintete. A javaslat elfogadása ezzel együtt a 93 évvel ezelőtt megkezdődött trianoni folyamat "méltó" és "alapos" lezárása lesz - természetesen akkor és csak akkor, ha megszavazzák.

Kik is?

Ez az a kérdés, amit sajnos ritkán vetünk fel magunkban. A földtörvényt azok a képviselők fogják megszavazni vagy elutasítani, akik minket "képviselnek" a Tisztelt Házban - kormánypártiak és ellenzékiek, összesen 386-an. S ami nagyon fontos, emberek ők is. Hús-vér emberek, akikben nem szólal meg valamiért a lelkiismeret, pedig megszólalhatna. Démoni erők hatják át ugyanis a falakat, a Gonosz hatalma alá keríti a képviselőket. Ezt érezhettünk legutóbb hétfőn mind, akik a Kossuth téren voltunk: 244 kormánypárti honatya és honanya hezitálás nélkül rábólintott a földtörvényt gyökeresen átíró, a Házszabály és az egyéb jogszabályok kijátszásával megalkotott javaslatra. Ennek a zárószavazása lesz most hétfőn, június 10-én. Ezen a ponton minden végleg el fog dőlni...

Bár úgy tűnik, esélyünk sincs, a helyzet azonban még mindig késélen táncol. Kevesen emlékeznek arra, hogy a földtörvény megszavazásához az Alaptörvény harmadik módosítása révén az ülésen jelenlévő országgyűlési képviselők kétharmados egyetértése szükséges. Ha úgy számolunk, hogy mind a 386 képviselő jelen lesz az ülésen, akkor legalább 268 honatyának és honanyának meg kell szavaznia ezt a szörnyűséges javaslatot ahhoz, hogy abból törvény lehessen. Mivel a Fidesz és a KDNP frakciók együttesen is csak 271 képviselővel rendelkeznek, így mindössze négy kormánypártinak kellene "kiszavaznia" ahhoz, hogy Magyarország megmeneküljön. Talán sikerülhet... Talán csoda történik és akad négy államférfi a sok erkölcsileg lezüllött roncs között.

El ne felejtsük ugyanakkor: a Második Trianon létrejöttéhez két út is vezet: az egyik, ha a kormánypárti képviselők a javaslatot megszavazzák - a másik, ha az ellenzéki képviselők távolmaradásukkal mintegy elősegítik azt, hogy a jelenlévő képviselők között a kormánypártiaknak stabil kétharmada legyen. Éppen ezért június 10-én a távolmaradás (néhány kivételes eshetőségtől eltekintve) az ellenzéki képviselők részéről egyenértékű lesz a kormánypártiak "IGEN" szavazatával. Kétség nem fér ehhez, nemcsak a kormány, hanem az ellenzék minden pártja színt fog vallani június 10-én. Ha ugyanis nem lesz meg a 268 IGEN, de mégis átmegy a földtörvény, akkor a bűnért az ellenzék is felel.

Mindenki ismeri Jónás könyvét, az egyik leggyakrabban idézett, sokak által megénekelt bibliai történetet. Jónás próféta azt a feladatot kapta a Teremtőtől, hogy térítse meg a bűnös Ninive városát. Ninive meghallgatta Jónás szavát, a város az Úr kegyelméből megmenekült. Kérdés, hogy vajon lesz-e négy igaz ember a parlamentben, akik ellene mondanak az országvesztő és nemzetellenes törvénytervezetnek, a Gonosz akaratának? Most mi vagyunk a "Jónások": mennünk kell és kiáltanunk kell ellene, mert ez az egyetlen esélyünk!
Hetzmann Róbert 

Egyre nagyobb szegénységben élnek a magyarok 

2012. október 16., kedd 18:48 
egyenlito.blog

A KSH legfrissebb tanulmánya szerint a magyarországi életszínvonal az unió sereghajtói közé került, ráadásul 2010 óta sokat romlott a helyzet. A magyarok közel háromnegyede például nem tudott fedezni egy váratlan 50 ezer forintos kiadást, és kétharmaduknak még egy egyhetes üdülésre sem tellett. A folyamat természetesen nem meglepő. Az Egyenlítő TV csapata már többször is hangoztatta, hogy a kormány gazdaságpolitikája a felső tízezreknek kedvez, mindeközben az alacsonyabb jövedelmű társadalmi rétegek egyre jobban leszakadnak. Ezt most már a statisztika is alátámasztja. Ráadásul azt is tudjuk, hogy Lázár Jánosnak mi a véleménye a szegényekről. 

Rossz gazdaságpolitika

Bár nem lehet egyértelműen azt mondani, hogy mindennek alfája és ómegája az egykulcsos adó, ennek ellenére, a zsákutcába vezető gazdaságpolitika lényegében erre az egy lépésre épült fel. Az hibás adópolitikával lyukat ütöttek a büdzsén, és azóta is ezt toldozgatják, foltozgatják ad-hoc lépésekkel. Eközben kivezették az adójóváírás rendszerét. A bérkompenzáció és s kötelező minimálbér kevés volt ahhoz, hogy helyre állítsa a korábbi nettó béreket. Ráadásul magas infláció miatt 2012-ben jelentős mértékben visszaestek a reálbérek.

A sok megszorítást azóta mindenki a saját bőrén érezheti, de leginkább az alsó-közép osztály és az az alatti jövedelmi csoportok. Az élet jelentősen drágult, a pénz pedig egyre kevesebb.

Rossz oktatáspolitika

A köznevelési törvény megbukott. A pedagógusi életpálya modellből úgy néz ki, semmi sem lesz. A megszorításoknak köszönhetően, nincs pénz a tanári béremelésekre.

A felsőoktatási törvény szintén megbukott, egyre kevesebben jelentkeznek felsőfokú képzésekre. A Fidesz tandíja/nem tandíja pedig mind jobban elzárja a szegényeket a felsőoktatástól. A diákhitel 2.0 pedig nem megoldás, mert sokan félnek a hitelfelvételtől.

Az oktatás átalakításával nem a felzárkózást segítik, hanem a szegregációt erősítik. Egyre nehezebb a kitörési lehetőség a szegénységből, akiknek pedig lenne esélyük, inkább külföldön próbálkoznak. Emiatt mind többen akarják itthagyni az országot.

Ráadásul az elszegényedés kockázata leginkább a 17 éven aluliakat érinti. Bizonyára sokat segít ezen a kötelező iskolába járás életkorának 16 évre való csökkentése.

Egyre kevesebb a szociális támogatás

A legújabb Matolcsy-csomagban ismét hozzá akarnak nyúlni a szociális támogatásokhoz. A segélyplafon bevezetésével a kormánynak az az elsődleges célja, hogy a segélyek összege semmiképpen se legyen nagyobb a 47 ezer forintos közmunkabérnél. A kormány ismét a legjobban rászorulók zsebében keresi a pénzt. A rendszeres szociális segélyek mértékét már így is a közmunkabér 90 százalékában maximalizálták. Nagy valószínűséggel most a többi szociális segélynél akarnak plafont bevezetni.

A szándék érthető, csakhogy a közmunka sem hozta meg a várva várt eredményeket. A legtöbben csupán be vannak jelentve közmunkára, de valódi értékteremtő feladatot nem végeznek. Statisztikai foglalkoztatás-növeléssel nem lehet kirángatni a szegénységből azokat, akik valóban dolgozni szeretnének.

Nélkülöznek a magyarok 


A Népszabadság grafikonja jól szemlélteti, hogy rosszabbul élünk, mint 2008-ban.

A KSH felmérése alapján, az alábbi tényekkel kell szembesülnünk:

    A magyarok 74 százaléka nem tudna fedezni egy váratlan kiadást saját zsebből.
    A lakosság kétharmadának nem telik egyhetes üdülésre.
    A lakosság 29 százaléka nem eszik rendszeresen húsételt. És akkor még az egészséges táplálkozásról, a vitaminokról nem is beszéltünk.
    A magyarok egynegyede hiteltörlesztési problémákkal küzd.
    A lakosság közel egynegyedének anyagi okok miatt nincs autója.
    Több mint 1 millió embernek jelent problémát a fűtés rendszeres megoldása.
Aggasztó kilátások

A megoldások nem látszanak. Bár Orbán Viktor pénteken úgy nyilatkozott, hogy programot hirdet az alsó-középosztály megsegítésére, a kijelentés már alapjaiban is megkérdőjelezhető. Akkor, amikor minden hónapban bejelentenek valamilyen megszorító csomagot, nem látni, miből finanszíroznának egy újabb programot.

Az ország nem csak az EU átlagtól, hanem a régiós átlagtól is egyre inkább leszakad. Recesszió, magas infláció, magas munkanélküliség, bizonytalan gazdasági környezet, csökkenő beruházási ráta, növekvő elvándorlás. A folyamatok aggasztó képet festenek a jövőről.

Kapcsolódó:
   
"Egyelőre nem lőttünk le senkit" - TEK a június 13-ai kilakoltatásnál
   
Hatalmas tömeg áll sorban ételért a Blahánál, a rendőrök is jelen vannak, akik igazoltatják az ételért érkezőket
   
Körözöttek bújhatnak el az ételért sorban állók közé
Olvasó: A Falkaforradalom Vezére, a Szabadságharc Vezénylő Tábornoka, a Nagy Tákolmányozó, a NER Csillaga, Szemünk Fénye, a Kárpátok és a Magyar Nemzet Géniusza, a Nagy Rezsicsökkentő, a Maffia Feje-egyszóval a Nemzet Patkánya ma újabb hősi jelzőre predesztinálta magát szokásos pénteki trónbeszédében.
Immáron a Gátak Hőse jelzővel is méltán illetheti Őt bárki!
Ő-aki éjt nappallá téve rohangászott a rémület idején a gátakon, még arra is tudott időt szakitani, hogy udvartartásának megingó egyedeit meggyőzze "nemzeti szuverenitásunk" fel nem adásáról! Személyesen! Úgy ám! Nemzeti szuverenitásilag! (Hogy mikor álmodott erről?-rejtély. De Döbrögink retorikája új elemmel bővült!)
Tovább fog rezsit is csökkenteni! (Hogy akkor miként növekednek csökkenő villanyfogyasztás mellett a számlák összegei mégis?-ez megintcsak a döbrögizmus titka marad.)-Egyszóval a Nemzet Patkánya visszatért a Való Világba, és mostmár árvizmentesen fogunk értesülni uralkodásának perceiről és hőstetteiről.
Azt mondjuk tényleg megválaszolhatta volna, hogy miért nem épitettek gátakat a szocializmus óta?
(Persze nehéz lenne azt megmagyarázni, hogy a mai napig a kádári gátak védik a Duna-mentét!) 

Az ételért sorban állók rendőri vegzálása a döbrögista hatalom félelmére utal. Rettegnek mindentől, ahol szegény emberek verődnek össze-még ha csak ételért is! Nagyon-nagyon szeretnék elérni, hogy még egy falat ennivalóért se merjenek elmenni!
MAGYARORSZÁG FORRONG! 

Gipsz Jakab-gate: mi kerül ezen a honlapon 10 millió forintba? 

2013. június 14., péntek, 12:55 Gergely Zsófia - 
HVG

A Gipsz Jakab-baki révén ismertté vált nőszervezet egy honlappal kapcsolatos munkájával indokolt egy pályázaton elnyert 10 millió forintos támogatást. Csakhogy a közreműködésükkel készülő "magyar civil összefogás" portálját egy internetről letölthető szoftverrel még programozói ismeretek nélkül is össze lehet dobni, és a fenntartása sem emészthet fel súlyos milliókat.

Egy ingyenes tartalomkezelő rendszerre épül, és legfeljebb 150 dollárért, vagyis alig több mint 30 ezer forintért megvásárolható dizájnsablonnal testre szabható az a honlap, amelyre 10 millió forintos támogatást kapott a Nők a Magyar Nemzetért Közhasznú Egyesület. A szervezetről csütörtökön megírtuk, hogy a bírósághoz beadott hivatalos mérlegében olyan nevek szerepelnek, mint Gipsz Jakab, Iksz Ipszilon, Piros Arany és Hát Izsák, de utóbb kiderült, hogy könyvvizsgálói hibáról van szó, a letölthető közhasznúsági jelentésben mintaként szereplő fiktív neveket nem írták át, és ez korábban magának az egyesületnek sem tűnt fel. 
 
Pethő Annamária és Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum elnöke.
Fotó: MTI / PAP / Tomasz Gzell

Csakhogy a nemzetért ténykedő nők eredetileg azért kerültek az érdeklődés kereszttüzébe, mert egymás után nyerik a pályázatokat, miközben más, jelentősebb szakmai múlttal rendelkező civil szervezetek hiába kérnek támogatást, nem kapnak, vagy a kért összeg töredékével kell beérniük. Így a Magyarországi Női Alapítványnak (MONA) is, amelynek munkatársa, Betlen Anna egy blogbejegyzésben először tette fel a kérdést: hogyan kaphat több tízmilliós összeget a Nemzeti Együttműködési Alapból az alig több mint két éve működő Nők a Magyar Nemzetért Közhasznú Egyesület, miközben ők mindössze 500 ezer forintot kaptak egy teljes éves működésükre.

A Gipsz Jakab-bakiról ismertté vált, de korábban viszonylag ismeretlen versenytársuk 2012 óta négy alkalommal is nyert különféle pályázatokon. Ebből háromszor csont nélkül megkapták a teljes összeget, amit kértek, így összesen pedig több mint 21 millió forint közpénz került hozzájuk. Ezt a nemzeti nők vezetője, Pethő Annamária csütörtökön azzal indokolta kérdésünkre, hogy nőpolitikában ők "nagyon nyomulnak". A legmagasabb 10 millió forintos támogatást a Civil Együttműködési Tanáccsal (CET) együttműködésben létrehozott a Polgár Portál honlap létrehozására kapták, amelyet Pethő "civil kommunikációs szoftver"-nek nevezett. Ezzel az a céljuk, hogy segítse a "határon túli elcsatolt országrészekkel való civil kommunikációt" - mondta.

A weboldal - amely saját meghatározása szerint "A magyar civil összefogás lapja" - impresszumában csak a Civil Együttműködési Tanács (CET) szerepel, a nemzeti nőszervezet nem jelenik meg, ahogy az sem látszik, mire fordítják ezt a 10 millió forintot. A honlap felelős szerkesztője és az impresszumban egyedüliként feltüntetett készítő Huth Gergely volt újságíró, akiről a 
444.hu derítette ki, hogy cége, a Gerilla Press Kft. 4,4 millió forintot kapott a Fidesz-frakciótól kommunikációs tanácsadás címen. A Polgár Portált az impresszum szerint szintén a GerillaPress Kft. adja ki a Civil Együttműködési Tanács megbízásából.

Az elcsatolt részekkel való kapcsolatot biztosító kommunikációs szoftver ugyanis szakértőnk szerint a Joomla nevű, közösségi fejlesztésű, ingyenesen felhasználható tartalomkezelő rendszer, amit csak le kell tölteni, és feltenni egy szerverre. Minderre a 
hvg.hu egyik kommentelője hívta fel a figyelmet. Legfeljebb a testreszabásával kell bajlódni, de ehhez minimális összegért különféle sablonokat lehet vásárolni. A Polgár Portál jól felismerhetően egy ilyen, az interneten jelenleg 150 dollárért megvásárolható sabloncsomaggal készült, ezért az összegért 40 darab jár, vagyis 3,7 dolláros (800 forintos) sablonok közül válogattak a portál készítői. A fenntartásához sem kell még programozó sem, legfeljebb a tárhelyért kell fizetni egy ilyen honlap esetén.

hvg.hu már a gipszjakabos egyesületi mérleg láttán megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát azzal, hogy mutassák meg a nőszervezet által benyújtott pályázatokat. Választ eddig nem kaptunk, így egyelőre nem tudjuk, hogyan osztja be a 10 millió forintos támogatást a 30 ezer forintért létrehozható portál fenntartására.

Kapcsolódó:
   
Itt a civil támogatások listája: a kormány mellett demonstrálni menő (a 2012-es költségvetés 3 milliárd forintot biztosított erre a célra) 


Magyarország CHEMTRAIL-támadás alatt áll egész nap 


Mivel a vegyi csíkozást a katonai gépeken kívül polgári repülők is gyakorolják , sőt egyes fapados járatok is beszálltak az üzletbe , és a kormány nem tud megvédni e terroristáktól , lehet hogy ők is a megrendelők egyike, így nekünk kel megvédeni magunkat polgári engedetlenségi akcióval . Erősebb lézereket kellene a lakosságnak adni, és a vegyi csíkozási napokon minden repülőt célba venni a lézerrel
a leszálló gépeket is , a pilóta elvakításával egy két gép odacsapódna a betonhoz , mindjárt komolyabban vennék az eseményeket , főleg , ha lenne egy két komolyabb baleset is , a fapados járatok mindjárt felhagynának a szórással, ha látnák , hogy veszélynek vannak kitéve a gépeik és az utasaik , hisz ha nincs utasuk áll az üzlet. A katonai gépeket meg úgy lehetne befolyásolni, hogy megtagadni tőlük a légtér használatot. Ha így is szórnának , jöhetne a lézeres vakítás, ha két három gép lezuhan , biztos meggondolnák magukat a pilóták is és aki kiadta a parancsot a szórásra. Azt a terroristát ki kellene adni a lakosságnak , hogy koncolják fel szabad prédaként , hogy biztos legyen , őt már soha nem várja haza senki , mert nem fog megérkezni sohasem . És ezek beszélnek terrorizmusról, nagyon jól tudjuk , hogy ők a terroristák. De amíg nem tisztítjuk meg a politikai életet ezektől a maffiáktól addig vigan terrorizálnak minket, és a mi politikai gengszter elitünk , az ilyen vegyi szórás megrendelői lesznek , és nem várhatjuk , hogy leállítják a vegyi permetezést. Most nincs már olaj , hát jön a vegyi permetezés , a tábornoki karnak ki kell egészíteni a kereseti lehetőségét. Hát most permeteztetnek , és saját zsebre dolgoztatnak .
Mit vagy úgy meglepve a maffia családoknak megélhetési gondjai akadtak, hát ez is egy bevételi forrás let, és a pofádat befogod büdös paraszt ingyen élő még munkád sincs de a szád az jár. Kúss – Kúss.

- Elképesztő mennyiségű vegyi csík borítja az eget - Özönlenek a képek mindenhonnan
2013. június 14., péntek 
Világ helyzete
   
Mivel a Chemtrail-ekkel szembeni nagyobb volumenű leleplező cikkeket elsőként a VilagHelyzete.com vállalta fel és töméntelen mennyiségű információt tettünk már közzé veletek közösen, hogy felhívjuk az emberek figyelmét, így soha nem tudtam szó nélkül hagyni, amikor rekord mennyiségű mérgező anyagot kapunk a nyakunkba. 


Egy globális kísérletsorozatnak vagyunk a szemtanúi és leginkább elszenvedői.

Most / ma ebben a pillanatban pedig ez történik éppen!

Újtikoson készült az alábbi videó ma délelőtt 9 és 10 között: 

Sajnos bosszant, hogy az emberek még mindig nagyon sokan nem látják azt, ami a fejük felett lebeg, pedig a szemük előtt van! 

Ma viszont kénytelen vagyok "RIADÓT FÚJNI" emberek, mert Magyarország újra egész álló nap CHEMTRAIL-támadás alatt áll és vegyi csíkok százai borítják az eget.

Szerintem nincs olyan szeglete az országnak, ahonnan ne küldenék nekem a képeket a kedves olvasók. Főleg a Face-en özönlenek és ha ezt veszem alapul kizárólag, amit a képeken láthatunk, elmondhatom, hogy 

TONNÁNYI CHEMTRAIL (Vegyi csík) ANYAGÁVAL SZÓRTAK BE MINKET MA ! 


Aluminium, barium, stroncium van feltehetően a levegőben, de a legfrissebb chemtrail-kutatások szerint nano-részecskéket is tartalmaznak már ezek a permetek. 

Azon kívül, hogy betegségeket okoznak, fő céljuk az időjárás mesterséges módosítása és befolyásolása lehet.
24-36 órán belül pedig eléri a felszínt... Ahol csapadék hull majd, ott ennek töredéke alatt...

Így talán sokan megértik, milyen tényezők is vezettek oda, hogy az idei nyár az elmúlt 200 év leghűvösebbike lehet..., ami miatt hatalmas árvizek és extrém események történnek
Az elkövetkező napokban kíváncsi leszek, milyen időjárás követi majd ezt az egészet és milyen szélsőségek várhatóak.
Nem magyarázhatom el minden egyes alkalommal, mivel is állunk szemben, de bárki utána tud nézni könnyen!
Mivel számos alkalommal írtam már erről, ezért azt javaslom azoknak, akik nem tudják miért veszélyes és miért beszélnek egyre többen a tájékozottabb emberek közül erről a titkos katonai programról - , hogy olvassák el a korábbi cikkeket vagy próbálják ki a keresést : Google: Chemtrail / Geoengeneering Program

Videó: 
https://www.youtube.com/watch?v=H2nuogjy3YM

Ezen a képen egyszerre látható kondenzcsík (contrail) és vegyi csík (chemtrail) is. A különbség nem mindig egyértelmű, de itt jól látszik:

Az alábbi mai képek önmagukért beszélnek és szerintem kommentár nélkül elég bizonyíték lesz azoknak is, akik eddig elhitték, hogy összeesküvés-elméletről van szó.
Globális méreteket ölt ez a program és létezése bizonyított tény !

Nekik az alábbi képpel üzenném, hogy kezdjék el magukat képezni egy másfajta tudás irányába ! Tájékozódni arról a világról, ami valójában körbe vesz bennünket, mert ez merőben eltér attól, amit vetíteni próbálnak nekünk.
Tökéletes bizonyíték a Chemtrail-permetezésről
+ Amit tudni kell az alumínium/bárium mérgezésről
 

2013. Június 14 - Péntek -

CHEMTRAIL VEGYI FELHŐBEN ÚSZIK EGÉSZ MAGYARORSZÁG! MIÉRT?

Ahogy érkeznek az országból a FB-oldalunkra a képek, folyamatosan teszem fel azokat, melyeken egyértelműen a mai chemtrail-vegyi csíkok láthatóak!

BUDAPEST

Művészi fotókat készít a Rizsavi's Photo Blog, de a mai képet lehetetlen lett volna vegyi csíkok nélkül elkészítenie, hiszen teljes Magyarország felett egy vegyi lepel van !
(A belváros egy nem sűrűn látott szemszögből avagy Budapest a Nyugati Pályaudvar tetejéről készült a fotó. ) 

MÁR NEM ÖSSZEESKÜVÉS- ELMÉLET !

J.P. Holdren (Obama tudományos főtanácsadója) és a CFR (Külkapcsolatok tanácsa)-tag is, de Németország is kénytelen volt kiadni egy közleményt, amelyben elismerik a vegyi permetezést.

Holdren tökéletesen járható útnak látja a chamtrails módszert a bolygó lehűtésére, és teljes mértékben támogatja a bárium, magnézium, alumínium, nano-szálak, stroncium, baktériumok, spórák és más vegyi anyagok légkörbe permetezését, méltatja a globális felmelegedés elleni küzdelem jegyében nehézfémek légkörbe juttatását.

A SAG, vagyis sztratoszférikus geo-mérnöki permetezéskor egy vastag fehér vonalat látni, ami megmarad az égen jó néhány órán át. Ez a chemtrail. A felső légkörbe permetezett SAG vonalak hosszú órák után terülnek csak szét, amik aztán úgy tűnnek föl, mintha felhők lennének.
Alumínium, bárium-és egyéb elemek ezerszer nagyobb értékben fordulnak elő ezekben a felhőkben, mint az normálisan megengedhető lenne. Ezeknek a permeteknek a részecskéi aztán lassan leereszkednek a földre, amikor az belepi a talajt, a vizeinket valamint belélegezhetővé válik. A leereszkedési ráta lassúsága miatt akár 1-2 hét is eltelhet mire a kipermetezett anyag lassan emberközelségbe kerül. A sokat szabadban tartózkodók égő szemeket, migrénes fejfájásokat, szorongásokat, szabálytalan szívveréseket, magas vérnyomást és más egészségügyi problémákat tapasztalnak.
/Mi a fenét permeteznek ezek ? Teljes film !/
Videó: 
https://www.youtube.com/watch?v=0AU6KwgxaOo

Fotók a honlapon: BUDAPEST, ÉRD, Szihalom, Nyíregyháza, Debrecen, Mezőkövesd Leányvár, Hidasnémeti, Dusnok, Bács-Kiskun megye
EBBŐL SOK MINDENT MEGÉRTHETSZ ... https://www.youtube.com/watch?v=TYwD_hvt5Io

- Nézd csak kicsim, milyen szép színes felhők !- Apa, az ott nem felhő, hanem Chemtrail, vegyi csík és nagyon mérgező!

Videó: 
http://www.youtube.com/watch?v=2YiHxQcc1tM

Korábbi cikkek :
   Több tonna CHEMTRAIL anyagot nyomtak ma a nyakunkba ! Nektek is feltűnt?
   Újabb több száz CHEMTRAIL-csík terítette be Magyarországot szombaton !
   Miért okoznak rákot szándékosan ?
   Csíkok az égen = vegyi permetezés - CHEMTRAILS
http://www.bibliotecapleyades.net/ciencia/ciencia_chemtrails.htm#Additional_Information (Angol) http://www.bibliotecapleyades.net/ciencia/strangedays/strangedays.htm#Contents
(Angol, 4 oldalas, rengeteg képpel) 
http://www.rense.com/politics6/chemdatapage.html 



Meghiúsult a civil egyeztetés a földforgalmi törvény tervezete ügyében 


- a civil szervezetek nyilatkozata -


Budapest, 2013. június. 14. - Meghiúsult a földforgalmi törvény ügyében a Vidékfejlesztési Minisztérium által kezdeményezett civil egyeztetés. A részt vevő civil- és gazdaszervezetek a minisztériumot tartják felelősnek az egyeztetés meghiúsulásáért. A civilek érdemi írásos választ kérnek a benyújtott javaslataikra, valamint a földforgalmi törvény tervezete legújabb változatának nyilvánosságra hozását követelik.

Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter több mint 200 civil szervezetet hívott meg a minisztériumba a földforgalmi törvény végszavazása előtti tárgyalásra, miután a szervezetek tételes részletes módosító javaslatot küldtek a miniszternek.

Közel száz szervezet képviselői jelentek meg az ország minden részéből, de a tárgyalás meghiúsult.

A meghiúsulás oka, hogy a minisztérium képviselői nem rendelkeztek felhatalmazással a civilek által küldött kifogásokkal kapcsolatos bárminemű tételes álláspont kifejtésére, ugyanakkor lobogtattak egy "legeslegújabb" földforgalmi törvény tervezetet, amely június 9-én, vasárnap készült, de ezt - állításuk szerint - nem volt módjuk a tárgyaláson ismertetni.

Ezek után a civilek követelésére fél órás szünet után megjelent dr. Simon Attila, a törvényelőkészítésért felelős helyettes államtitkár, de fél percen belül el is hagyta a termet, mert a civilek rögzíteni kívánták szavait - noha a rendezvény első másfél órájában a minisztérium nem kifogásolta a kamerák jelenlétét.

Az ország távoli szegletéből is ide utazott civil szervezetek képviselői felháborodva tapasztalták, hogy
- a minisztérium úgy kívánt tárgyalni, hogy a képviselői nem rendelkeztek erre felhatalmazással,
- a minisztérium olyan törvénytervezetre hivatkozott, melyet eltitkol a tárgyalófél elől, mert nincs közzétéve sem a minisztérium, sem az Országgyűlés honlapján.

Az ország jövőjét alapvetően meghatározó földforgalmi törvény tervezete ilyen módon történő előkészítése mindennemű demokratikus normát sért.

Mivel a Minisztérium már többször hangoztatta, hogy a civilek javaslatai közül néhányat már beépített, ezért követeljük, hogy haladéktalanul hozzák nyilvánosságra a földforgalmi törvény legújabb tervezetét, valamint legkésőbb június 17-ig írásban, indoklással együtt tételesen válaszoljanak a civil módosító javaslatokra.

A civil szervezetek követeléseiket a hazai föld védelmében, a családi gazdaságok és a helyi közösségek erősítése céljából a Nemzeti Vidékstratégia alapján fogalmazták meg, és ragaszkodnak a kormányprogram vonatkozó részének teljes körű megvalósításához.

További információ:
Fidrich Róbert, programvezető, Magyar Természetvédők Szövetsége, tel: (1)216-7297, (70)340-8965
Molnár Attila, ügyvivő, Szülőföld Mozgalom, tel: (30)9642-160
Ács Sándorné, ügyvezető, Kishantosi Vidékfejlesztési Központ, tel: (30)3850-379

A Szülőföld Mozgalom média támogatója a 
Nemzeti Hírháló

Kapcsolódó:
   
Miért elfogadhatatlan az új földtörvény?
   
Pont kerül végre a földtörvény vitájára - Zárószavazás jövő pénteken
   
Háború a nemzet ellen - Diktatúrából diktatúrába
   
Ángyán: A maffia áll a háttérben
Erővel át akarják verni a törvényhozáson a maffiára tervezett új földtörvényt!
Varga István: Meghiúsult a civilekkel való egyeztetés a Vidékfejlesztési Minisztériumban a Földforgalmi törvény tervezete ügyében!

Helyszín: Budapest, Vértanúk tere
Időpont: 2013.06.14. 



A magyar agrárium szabályozásának leglényegesebb elemei 


2014-ben a földmoratórium lejárta kíméletlen versenyhelyzetet fog eredményezni a magyar földpiacon, a hazai gazdálkodók rovására. Addigra a magyar kormánynak olyan jogi szabályzást kell alkotnia, mely képes lesz megakadályozni a magyar termőterületek rohamos külföldi kézbe jutását. Ezért a 
Szülőföld Mozgalom teljes mértékben támogatja a Magyar Kormányhoz 2013. május 8-án eljuttatott Civil javaslatcsomagot, melyből az alábbi javaslatokat földvédelmi szempontból kiemelkedően fontosnak tartjuk:

1. Módosítani kell Uniós csatlakozási szerződésünket, mely a földet tőkeként értelmezi, és Magyarország számára kérni kell e tekintetben is az Uniós jogegyenlőség elvét, azaz hogy más Uniós országokhoz hasonlóan 
a magyar föld is korlátozott forgalomképességű legyen.

2. A szükséges korlátozásokat - közérdekre és mezőgazdasági okokra való tekintettel -
üzemszabályozás formájában, és csak másodsorban forgalmi kérdésként kell szabályozni.

3. A helyi közösségek és az állam szerepét erősíteni kell: 
forgalomképtelenné kell nyilvánítani a jelenleg állami és önkormányzati tulajdonban lévő területeket. A helyi közösségeknek kell dönteniük a föld használatáról, és az állami intézményeknek kell ellenőrizni a földvédelmi szabályok betartását.

4. Törvénybe iktatni, végrehajtatni és ellenőrizni kell az 
"egy földműves - egy mezőgazdasági üzem" elvet. Egyértelmű és megkerülhetetlen felső birtokhatárokat kell alkotni mind a földtulajdon, mind a földhasználat terén. A szabályozás végrehajtását össze kell kapcsolni az agrártámogatásokkal.

5. A 
zsebszerződések felszámolására külön apparátust kell felállítani, egyszemélyes felelős vezetővel.

6. A település teljes gazdaközösségéből álló 
helyi földbizottságoknak minden földtulajdonlást és földhasználatot érintő kérdésben döntési jogot kell biztosítani. Szükségesnek látjuk a civil dokumentumot két további, a földforgalmat közvetve érintő, de a hazai agrárium szempontjából nagyon is lényeges elemmel bővíteni:

7. A kisgazdálkodók piaci versenyhelyzetének erősítésére lehetővé kell tenni beszerzési, feldolgozási és értékesítési 
szövetkezetek létrejöttét, az ehhez szükséges törvényi és finanszírozási háttérrel, országos hitelszövetkezeti háló létrehozásával.

8. 
A fiatal, pályakezdő és családot vállaló gazdák, valamint a fenntartható módon gazdálkodók támogatását előtérbe kell helyezni - ehhez az NFA működését átláthatóvá kell tenni, és hatékony, a legkisebb problémákra is odafigyelő, alulról szerveződő tanácsadó-érdekképviseleti rendszert kell alkotni.

A Vidék Magyarországának talpra állításához, erőforrásaink - köztük a termőföld - hosszú távú megőrzéséhez szükség van a nemzet aktív szerepvállalására, ezért kérjük, aláírásával támogassa a fenti javaslatokat, vagy jelezze egyetértési szándékát a 
szulofoldmozgalom@gmail.com e-mail címen!

Bp. 2013. 05.15.
Dr. Molnár Attila
Magyarországért Egyesület, Szülőföld Mozgalom 

Egy rendőr levele az Otthonvédőkhöz 

2013/06/14 
Szabad Riport 

A rendőrség szemben - a lakossággal és a babakocsikkal. - Kőbányai kilakoltatás: 2013.06.11. Fotó: Szabad Riport

Tisztelt Bal-Rad!

Az utóbbi napokban Önök folyamatosan tudósítottak rendőri erőszakkal érvényesített kilakoltatásokról.

Önök - OTTHONVÉDŐKKÉNT - voltak jelen, én pedig társaimmal, - RENDŐRKÉNT!

Nem mi voltunk a népszerűbbek, hanem Önök!

Nem kivánok hosszan irni a rendőri állomány lelkiállapotáról a történések kapcsán.

Arról sem szeretnék irni, hogy mi a mi véleményünk a történésekről, a kilátásokról, Magyarország közállapotairól! Önök magyarokként, magyar embereket, magyar családokat próbálnak megmenteni a hajléktalanságtól.

Mi magyar emberekként, magyar rendőrökként lettünk önök ellen kivezényelve! Az állomány túlnyomó többsége (parancsnokoktól a legényekig-leányokig), frusztrált állapotban fogadja ezeket a kivezényléseket, amiknek szívünk szerint nem engedelmeskednénk!

Nem mentségeket keresek a rendőri állomány számára!

A legtöbben azt reméljük, hogy ez a szembenállás tisztességes magyar ember és magyar rendőr között nemsokára véget ér.

Amennyiben önöknek bármilyen sérelmet okoztunk, azért én most bocsánatot kérek minden tisztességes társam nevében is.

Sok sikert kivánva önöknek: egy magyar rendőr

Forrás: Bal-Rad 
 
Mikor adod ki a tűzparancsot?

R-H komment:

Sokan vádolnak minket, ezt a portált is konkrétan, hogy bolsevik lap vagyunk (és ha az?), ezért most egy idevágó, messze nem bolsevik idézettel kezdem:

"Senki sem szolgálhat két úrnak, mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti, vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat megveti: nem szolgálhattok Istennek és a Mammonnak." - Máté 6:24

A levél írójának feltétlen tisztelete mellett az a véleményem, hogy ez a bibliai mondás itt és most nagyon helytálló!

Mert szent meggyőződésem, hogy a rendőr nem arra esküdött fel, hogy azok mellé álljon, akik a Gonoszt szolgálják!

Minden diktatúra addig tart, ameddig feltétlenül bírja a fegyveres testületek támogatottságát.

Önök, rendőrök ezért itt és most éppen hogy a megkerülhetetlen, kulcsfontosságú résztvevői az eseményeknek, még ha csak vétlenül csöppentek bele az események sodrába, akkor is.

Azt is tudom én is személy szerint (elég jól értesült lévén a dolgokról), hogy nyilván felléphettek volna akár keményebben is az "ellenállókkal" szemben, mint ahogy annek idején, 2006-ban ezt meg is tették többen. Itt is most afféle húzd meg - ereszd meg játék folyt, tudom. Amennyire csak lehetett, nyilván Önök is vigyáztak, hogy ne legyen legalább személyi sérülés, egy ilyen akció során.

De éppen Ön, a levél írója jelezte, hogy reméli, ez az állapot hamarosan véget ér.

Könyörgöm: mikor, és miért érne véget?

Azt kell mondjam: a megoldás kulcsa éppen Önöknél van, ha kis szikrányi emberség van, akkor megtagadják a parancsot, és azonnal leszerel, lelkiismereti okokra hivatkozva.

Igen, mert ez háború a magyar nemzet ellen, ezt Önöknek is látniuk kell!

A háború pedig áldozatok nélkül nem megy!

Az otthonvédők már beáldozták magukat, többen, mert eljárások sora indult ellenük, "bepiszkították" a renomét többen is közülük, ráadásul másokért, akiket sosem ismertek, de ezen túl egy másik, igazi nemes célért: a HAZÁÉRT!

Ők, az OTTHONVÉDŐK, az első áldozatai éppen ennek a harcnak, ami értünk, mindnyájunkért folyik, így ÖNÖKÉRT IS természetesen!

Az Otthonvédők már bizonyítottak, hoztak áldozatot, ezért véleményem szerint most éppen hogy Önökön a sor, hogy áldozatot hozzanak!

Egy diktatúrával szembeni kiállás első lépcsője lenne, ha a karhatalom megtagadná az engedelmességet egy hasonló esetben, mivel SEHOL A VILÁGON NEM HASZNÁLJÁK A RENDŐRSÉGET ILYEN CÉLRA, csak ha konkrét terrorcselekmény gyanúja áll fenn, mint az volt nemrég Németországban, ahol robbantással fenyegetőzött a kilakoltatott bérlő!

Egyszer és mindenkorra: NEM A RENDŐRSÉG FELADATA egy végrehajtó, vagyis: egy magánszemély jogérvényesítése, mivel az nem a köz javára való cselekedet, ha egy bérleményből, vagy más ingatlanból az utcára tesznek családokat! Ez abszurdum!

Tehát, egyszer és mindenkorra: Önöket, rendőröket igenis felelősség terhel a korábbi, és a mostani, ill. a még hátralévő hasonló események eldurvulásával kapcsoaltban, mivel a teljesen nyilvánvalóan embertelen, szegényellenes intézkedést foganatosító MAGÁNSZEMÉLY mellett sorakoznak fel, ÉS SOHA NEM SORAKOZNAK FEL A KILAKOLTATOTT VÉDELMÉBEN!

Megkérdezem: miért?

Miért előbbvaló érték az Önök számára egy végrehajtó, mint egy átlagos, szegény magyar család sorsa?

Mindenesetre, köszönjük az Ön levelét, és természetesen külön köszönjük, hogy fontosnak tartotta elmondani, hogy nem ért egyet az intézkedésekkel.

De ne feledje a történelmi példát: a nürnbergi per leghíresebb mondatát:

ÉN PARANCSRA CSELEKDETEM!

És az utókor pedig MEGÍTÉL!
Bal-Rad - Red-Help Szabad Riport Tudósító Iroda

Kapcsolódó:
   
A nap videója: Gépfegyverrel az otthonvédők ellen
   
Szégyelli-e magát Pintér Sándor? - Újabb rendőr írt nyílt levelet a miniszterelnöknek és a belügyminiszternek
   
Varga István: "Valakiknek más az elképzelésük a nemzet jövőjéről" 

Hamarosan legalizálható lesz a lopott pénz? 

2013.06.13. 09:25 FN24
Egy törvénymódosító javaslat lehetővé tenné az elsíbolt vagy akár bűncselekményből származó pénz legalizálását. Sőt, akinek legalább ötmillió forintnyi adózatlan pénze van, és öt évig nincs rá szüksége, az megúszhatná az adófizetést is.

A parlament Rogán Antal által vezetett gazdasági bizottsága nyújtotta be azt a 
törvénymódosító javaslatot, amely a Stabilitás Megtakarítási Számla (SMSZ) bevezetéséről döntene. Az SMSZ-szel az államadósság szerkezetét javítanák. Csakhogy a javaslatnak lenne egy elég furcsa "mellékhatása": biztosítaná a nagy tételben feketén szerzett pénzek tisztára mosását. Méghozzá akár adómentesen.

Ha valakinek van legalább ötmillió forintnyi adózatlan jövedelme, és azt beteszi az SMSZ-re, az azonnal legális, ám adóköteles jövedelemnek számítana. Viszont ha a tulajdonos öt évig a számlán hagyja az összeget, akkor az adófizetés alól is mentesülne.
Legalizálni lehetne az elsíbolt pénzeket

Ruszin Zsolt adószakértő szerint az adózók igen kis százaléka annyira csavaros észjárású, hogy éljen a javaslatban foglalt lehetőséggel. "De ők nagyon jól járhatnak. Talán csak nem rájuk szabták a tervezetet? - tette fel a költői kérdést lapunknak Ruszin. - Hiszen ha törvény lesz belőle, akkor a nagy tételben elsíbolt pénz is legalizálható lesz."
Vajon mi indokolhat egy ilyen javaslatot?

A módosító azzal érvel, az intézkedés javítaná az államadósság szerkezetét. Értsd: csökkentené a devizában jegyzett államadósság arányát. Ugyanis az SMSZ-re befizetett összeget kizárólag forintban jegyzett állampapírba lehetne fektetni. Ez idáig rendben is lenne. "De mi köze a befektetés öt éven túli adómentességének az államadósság összetételének javításához?" - kérdi Ruszin.
Adóamnesztia, határidő nélkül?

Az SMSZ adóamnesztiaként is felfogható, alkalmat adhat az eddig külföldre (akár offshore-ba) menekített, Magyarországon adózatlan pénz adómentes hazahozatalára. Bár azért tegyük hozzá: 
a ciprusi bankbetétek részleges "államosítása" sokak fejében ott motoszkál elrettentő példaként.

Aggasztó, hogy a tervezet nem tartalmaz határidőt. "Ha ez így marad, akkor bármeddig lehet élni az adómentes legalizálás lehetőségével" - hívta fel a figyelmünket a Dr. Vilmányi és Társa ügyvédi iroda közgazdásza, Kocsis Zoltán.

S ha nem lesz határidő, az Kocsis szerint adócsalásra buzdíthat: adózási kiskapu nyílna. Az adózatlan jövedelmüket készpénzben tartók innentől nyugodtan alhatnának, és az SMSZ-t használhatnák jövedelmük adómentessé és legálissá tételére. Hiszen a számlára elhelyezett összeg azonnal megszerzett jövedelemnek számítana, visszamenőleg nem lehetne firtatni az eredetét.
A vagyonosodási vizsgálat is kicselezhető

Az, hogy az SMSZ-re befizetett összeg azonnal megszerzett jövedelemnek minősülne, azt is jelenti, hogy még egy vagyonosodási vizsgálat esetén sem lehetne számon kérni, honnan származik - mondták szakértőink. Kivéve, ha valaki hazai bankszámlán tartotta kétes eredetű pénzét, mielőtt a speciális megtakarítási számlán legalizálta volna. Ez esetben ugyanis a vagyonosodási vizsgálatban firtathatják azt, milyen forrásból került a hazai bankszámlára a pénz.

Ha viszont valaki készpénzben rakja be vagy külföldi számláról utalja át az adózatlan összeget, akkor nem vizsgálhatná a NAV az eredetet. Egyedül bűncselekmény esetén kérdezhetnek rá, honnan a pénz.

A közgazdászok szerint kérdéses lehet az SMSZ-ekkel kapcsolatban azok végrehajthatósága is. De mivel úgy tűnik, az adóhivatal ezeket a számlákat nem látná, ezért ha adótartozás vagy adómegállapítás miatt végrehajtást indítana a NAV, a számlán lévő összeg megmenekülhetne.
A bűnös pénz is legálissá válhat

Pénzmosási oldalról is érdekes a javaslat, hiszen a bűncselekményből származó tételeket is adómentessé tenné. "Előadódhatna az az abszurd, hogy a bűnöző a szabadságvesztés letöltése után szabadon felveheti az SMSZ-re betett, s így legalizált, bűncselekményből származó pénzt" - jegyezte meg Ruszin Zsolt.

Zara László adószakértő is hasonló véleményen volt, de annyit hozzátett: ha büntetésül vagyonelkobzást is elrendeltek, akkor az kiterjedhet az SMSZ-en lévő összegre is.
Milyen következményekkel járhat?

Zara úgy véli, mivel a korábban meghirdetett adóamnesztia sem hozta az elvárt eredményt, nem valószínű, hogy az SMSZ segítene hazaterelni az adóelkerülés okán külföldre menekített pénzt. A szakértő szerint, aki pedig magyar bankszámlán tartja adózatlan pénzét, nem célszerű felhívnia a figyelmet magára azzal, hogy Stabilitási Megtakarítási Számlára vált. Hiszen, mint írtuk, a magyar bankszámlán tartott összeg vagyonosodási oldalról számonkérhető marad.

Viszont akinek készpénzben van eltitkolt, adózatlan, fekete, bűncselekményből származó jövedelme, annak számára megnyílik a legalizálás és a legális adóelkerülés útja. Ilyen kétes úton tehát akár javulhat is az államadósság összetétele.
A rövid távú, legális befektetésnek biztosan nem kedvez

Az SMSZ-re elhelyezett összeg után szja-t kell fizetni, ha öt éven belül veszi fel a befektetett összeget a számla tulajdonosa. Akkor is, ha előzőleg már adózott összeget fektet be. Ez pedig egyáltalán nem kedvez azoknak, akik öt évnél rövidebb időre fektetnék be legálisan szerzett jövedelmüket. Hiszen a három éven belül felvett összeg duplája után kellene megfizetni az szja-t (vagyis 32 százaléknyi adót kellene fizetni a felvett összegre). Három és négy év között a felvett összeg száz százaléka lenne szja-köteles, négy és öt év között pedig a fele.

Ez pedig azt jelenti, hogy aki adózott jövedelmet csatornázna SMSZ-be, azt kifejezetten hátrányosan érintené, ha öt éven belül venné fel a pénzét. Hiszen összességében triplán, duplán vagy másfélszeresen kellene adóznia utána. Öt éven túl azonban nem érné veszteség azt sem, aki legális jövedelmét fektetné be Stabilitási Megtakarítási Számlán.
Szerző: Tamásné Szabó Zsuzsanna 

Anyák álltak a rendőrök és a tüntetők közé Isztambulban 

14/06 05:25 
euronews.com
A tüntetők képviselőivel is találkozott a török miniszterelnök, nem sokkal azután, hogy 24 órát adott a tiltakozóknak a Gezi park elhagyására. Recep Tayyip Erdogan Ankarában találkozott egy delegációval, amely főleg színészekből és művészekből állt, de két küldöttje volt a Taksim téri tüntetőket tömörítő ernyőszervezetnek is.

Ankarában csütörtök este is összecsaptak a tüntetők és a rendőrök. A török főváros útjainak eltorlaszolása miatt több embert letartóztattak. 

Csütörtökön az Európai Parlament (EP) megbékélésre szólított fel, aránytalanul keménynek nevezve a rendőri fellépést. Az EP határozatban követeli, hogy a rendőri erőszak felelőseit állítsák bíróság elé, és bocsássák szabadon az előállított tüntetőket. 

Az isztambuli Taksim téren anyák alkottak élő láncot a rendőrök előtt, hogy megvédjék a Gezi parkban demonstráló gyerekeiket.

A két hete tartó kormányellenes megmozdulásokban eddig ötezren megsérültek, hárman meghaltak.

Kapcsolódó:
    
Isztambul: rendőrök, tüntetők és egy zongora
    
Erdogan csak a park ügyében engedett
    
Folytatódnak a tüntetések Törökországban
    
Ankara: vízágyú az égő barikádra
    
Törökország: egyik fél sem enged, beépítik a Gezi parkot
    
Turkey Riot:Last warning from PM Erdogan for Gezi Park protesters / Breaking News 


Háború Szíria ellen, mint elterelő hadművelet? 

június 15, 2013 
The Economic Collapse - Idők jelei

Tökéletes időzítés! Éppen, amikor az Obama kormányt egyik támadás a másik után éri, hirtelen minden fővonalas médium ejti a 
megfigyelési és egyéb botrányokról szóló híreket és Szíriára koncentrál. Tévedés ne essék, egy újabb háború a közel-keleten az egész világot megváltoztató esemény lenne, az időzítés azonban igen elgondolkoztató. 

Csütörtökön minden újság főoldalon számolt be Barack Obama kijelentéséről, miszerint a szír kormány vegyi fegyvert vetett be a lázadók ellen és az USA készen áll, hogy segítsen a Szíriában tevékenykedő al-Kaida halálbrigádoknak.

A segítségnyújtás része lesz természetesen a "katonai támogatás" és egy részleges repüléstilalmi zóna felállítása is. Semmi kétség, ezek a lépések egyenlők egy hadüzenettel és a konfliktusnak kizárólag Assad elmozdítása után lehet vége. Assad azonban nem fog csendben távozni. Egy egészen zajos távozáshoz pedig nem kell egyéb, mint néhány Tel-Avivot célba vevő rakéta, és az egész közel-kelet lángba borul.

Mi történne, ha emellett még Oroszország vagy Kína is belekerül a konfliktusba? Obama a tűzzel játszik. Kormánykörökben pedig nincsenek véletlenek. A szíriai helyzettel kapcsolatos bejelentés időzítése sem az. Amennyiben Obama a vegyi fegyverek ürügyén akar háborút indítani, azt hetekkel ezelőtt is megtehette volna, vagy akár hónapokig is várhatna vele. Ehelyett a csütörtöki napot választotta bejelentésére. Vajon hányan látnak át a taktikán?

Fontos tisztázni, hogy miben fogja segíteni az Egyesült Államok a szíriai lázadókat. Elsősorban fegyverekkel és kiképzéssel. Feltételezhetően amerikai "tanácsadókat" is küldenek a helyszínre, hogy segítsenek az ellenállás megszervezésében. A Debka információi szerint egy komoly tengerészgyalogos egységet már útnak indítottak a jordán-szír határhoz.

A Wall Street Journal szerint az amerikai légierő is részt vehet a repüléstilalmi zónafelállításában:

    A szír lázadók felfegyverzését célzó felhívás része egy részleges repüléstilalmi zóna felállítása is, amit jordán területről ellenőriznének a szíriai menekültek és a képzésben résztvevő lázadók védelme érdekében, nyilatkozták amerikai illetékesek.

    A Fehérház felkérésére a szíriai opciók kidolgozásán tevékenykedő katonai tervezők elmondták, hogy a lázadók kiképzéséhez és felfegyverzéséhez szükséges terület védelmében muszáj távol tartani a szír repülőket a jordán határtól.

    Ehhez egy legalább 25 kilométeres, a szír területekre mélyen benyúló repüléstilalmi zóna felállítására van szükség, amelyet jordániai bázisokról felügyelnének, mondják az amerikai illetékesek.

Akárhonnan is nézzük, az Egyesült Államok mostantól háborúban áll Szíriával. Csupán a háború kiterjedtségének mértéke kérdéses.

A Republikánus párt képviselői is siettek dicséreteikkel az elnök lépéseit illetően:

    John McCain szenátor, aki a múlt hónapban találkozott a lázadókkal, és eddig kíméletlenül kritizálta az elnök szír politikáját, a következő közös nyilatkozatot tette Lindsey Graham szenátorral: "Üdvözöljük az elnök felfedezését az Assad rezsim vegyi fegyver bevetését illetően. Abban is egyetértünk az elnökkel, hogy ez a tény befolyásolja az USA Szíriát illető politikáját. Az elnök által húzott vörös vonalat átlépték. Az Egyesült Államok szavahihetősége a tét. Most nem apró lépésekre, hanem döntő intézkedésekre van szükség."

Csakhogy a lázadók többsége az al-Kaidának fogadott hűséget. Talán még emlékszünk, hogy a "terrorizmus elleni" harc célja eredetileg éppen az al-Kaida felszámolása volt, ezzel szemben az USA most ennek a terrorszervezetnek az oldalán készül harcba szállni.

    Az a tény, hogy a szír lázadók több csoportja is az al-Kaida szervezetnek esküdött fel, arra enged következtetni, hogy a csoport befolyása kicsit sem csökkent és komoly szerepet vállalhat a nyugat támogatását élvező és Assad szír elnök elmozdítását célzó harcban.

    Abou Mohaman al-Joulani, a szír Jabhat al Nusra vezetője hűséget fogadott Ayman al-Zawari sejknek, az al-Kaida jelenlegi vezetőjének, a szervezet iraki társszervezete pedig szintén bejelentette, hogy kész együttműködni a szír al Nusra csoporttal.

    "Már a kezdetektől műszaki, katonai és pénzügyi támogatást nyújtottak nekik, különösen a külföldi dzsihádista hálózatok felállításában, akiket Szíriába hoztak," mondta a libanoni Omar Bakri, aki szerint az al-Kaida már régóta segíti az al Nusra csoportot. (forrás)

Ezek nem szabadságharcosok. Egy tényleges hatalomátvétel esetén az ország a jelenleginél sokkal rosszabb helyzetre számíthat. Ezek az úgynevezett "lázadók" keresztény falvak teljes lakosságát irtották ki az elmúlt hónapokban, a nőket és gyerekeket sem kímélve, néhány napja pedig egy 14 éves fiút mészároltak le, mert állítólag megsértette Mohamedet.

    A lázadók megvárták, amíg kellő tömeg gyűlik össze, a fiú szüleit beleértve, majd bejelentették, hogy Oatta az istenkáromlás vétségét követte el és mindenki osztozni fog a sorsában, aki megsérti Mohamed prófétát. Ezt követően szájon és nyakon lőtték a fiút.

Ezekkel az emberekkel fog az Egyesült Államok vállvetve harcolni?

Amennyiben ez nem elég, a Los Angeles Times értesülései szerint a kormány azt fontolgatja, hogy az Egyesült Államokba szállíttatja a "menekülteket":

    Miután a polgárháború két éve folyik, az Obama kormány azt fontolgatja, hogy amerikai városokba telepíti a Szíriából elmenekült embereket.

    A Washington által kidolgozás alatt álló áttelepítési terv lényege, hogy csökkentse a közel-keleti országokra nehezedő terhet, akik 1,6 millió menekültről gondoskodnak, a nehéz sorban élő szír családok mellett.

Barack Obamának köszönhetően az Egyesült Államok aktív részese a konfliktusnak és Assad elmozdításáig nem fognak meghátrálni.

A helyzet kiterjedt háborúvá fajulhat, ami akár egy harmadik világháborút hozhat a világra, de ez persze nem számít. Úgy látszik, az elnök hírneve minden áldozatot megér.

(Időkjelei) Netán többről van szó? Ahogy Henry Kissinger még 2009-ben megfogalmazta: 
"A világban folyó konfliktusok és a Barack Obamát övező nemzetközi tisztelet megteremtették a tökéletes körülményeket az Új Világrend felállításához."

Kapcsolódó:
   
Szíria szerint az izraeli támadás háborús cselekmény
   
Az Irakban "bevált" forgatókönyv Szíria ellen
   
Chuck Hagel is zöld utat ad a Szíria és Irán elleni támadásokhoz
   
Észak-Korea, mint gyújtózsinór?
   
Júniustól ismét lehetséges Irán megtámadása
   
Katonai készültség a közel-keleten a Szíria elleni izraeli támadást követően
   
Fokozott háborús felkészülésre szólították fel a Kínai Népi Felszabadító Hadsereget
   
Szíria, Oroszország és Irán megleckézteti Izrael
   
Izrael az orosz rakéták miatt aggódik 

Szíria: Izrael az orosz rakéták miatt aggódik

A szíriai ellenzék túl kevésnek és túl későinek nevezte kedden a közel-keleti országba irányuló fegyverexport tilalmának feloldását, amelyről az Európai Unió (EU) külügyminiszterei előző nap döntöttek. Izrael pedig a szíriai orosz rakétaimport miatt aggódik. Ez minden bizonnyal egy pozitív lépés, de attól tartunk, hogy túl kevés és túl későn jött” – hangsúlyozta az ellenzéki Szíriai Nemzeti Koalíció (SZNK) egyik szóvivője. Luay Szafi a francia hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta: a szíriai nép „csalódott”. Az emberek abban bíztak, hogy „a demokráciák törődnek azokkal, akik a demokráciáért harcolnak” – fogalmazott Szafi. A szóvivő kitért arra is, hogy a Bassár el-Aszad szíriai elnök ellen küzdő felkelőknek garantálniuk kellene a polgári lakosság biztonságát. „A fegyver is egy szempont, de mi az EU-tól komolyabb hozzáállást és határozottabb döntést vártunk volna” – tette hozzá.
Luaj al-Mekdad, a Szabad Szíriai Hadsereg (SZSZH) szóvivője eközben azt követelte a nemzetközi közösségtől, hogy a fegyvereket, amilyen gyorsan csak lehet, juttassák el a felkelőkhöz. Kedden Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes annak az aggodalmának adott hangot, hogy a Szíriába irányuló fegyverszállítások tilalmának feloldása rontja az esélyét a válság békés rendezését célul kitűző nemzetközi tanácskozás összehívásának. Az európai uniós tagállamok külügyminiszterei nem jutottak egyezségre hétfői tanácskozásukon a szíriai fegyverembargó meghosszabbításáról, ezért az intézkedés június elsejével hatályát veszti. A tagállamok azonban a következő két hónapban még nem szándékoznak fegyvert küldeni a polgárháború sújtotta országba, nehogy azzal kockára tegyék a konfliktus megoldását célzó amerikai–orosz kezdeményezést.

Izrael az orosz rakéták miatt aggódik

Izrael tudni fogja, mit tegyen, ha Oroszország Sz–300 típusú légvédelmi rendszereket szállít Szíriának – közölte kedden Móse Jaalon izraeli védelmi miniszter a parlament védelmi és külügyi bizottságának ülése után. A miniszter szerint a rakéták még nem hagyták el Oroszországot. Jaalon közlése ellentmond a légvédelmi erők parancsnoka múlt heti kijelentésének, aki szerint „úton vannak” a Bassár el-Aszad elnök rendszerének szánt Sz–300-as rakéták.
Moszkva kedden védelmébe vette az Sz–300-as rakéták szállítását, mondván, hogy a csúcstechnológiát képviselő, repülőgépek és rakéták lelövésére alkalmas rendszer elrettentő erőt jelent egy esetleges külföldi beavatkozással szemben. „Stabilizációs tényezőnek tekintjük ezt a szállítást” – jelentette ki Moszkvában Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes. Május 14-én Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő próbálta meggyőzni Vlagyimir Putyin orosz elnököt arról, hogy ne szállítson ilyen fegyvert Szíriába. Netanjahu arra is felhívta a figyelmet, hogy az Sz–300-asok a Hezbollah kezére juthatnak, ami megakadályozná az izraeli légierőnek a libanoni légtérben történő szabad manőverezését.

Szíria, Oroszország és Irán megleckézteti Izraelt

2013, május 31 - 12:28
Látva az Irán és Oroszország által az Aszad rezsimnek nyújtott hathatós segítséget, fel kell tételeznünk, hogy Bassár el-Aszad megnyeri a polgárháborút, és továbbra is hivatalában marad.”- állapítja meg lemondóan az amerikai külügyi kormányzat elemzője, Michael Young. Így a június közepére Genfbe tervezett béketárgyalások, tekintve, hogy a szír kormányerők egyre inkább felülkerekednek, míg a szír ellenzék máris kijelentette, hogy bojkottálni fogja a tárgyalásokat, eleve kudarcra vannak ítélve.
Ha ehhez hozzávesszük, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint semmi realitása sincs annak, hogy a szír kormány engedjen a Szíriai Nemzeti Koalíció követelésének, miszerint a tárgyalások előfeltétele, hogy Aszad távozzon a hatalomból, minden rizikó nélkül kijelenthetjük, hogy az Egyesült Államok és Izrael most újra „elbukott” egy országot.
Már az eszement iraki háborúnak is az volt a célja, hogy Szaddam Huszein eltávolításával „demokratikus átalakulás menjen végbe” az országban,  értékes piacot nyitva ezzel az amerikai/izraeli tulajdonú multinacionális vállalatok számára. A háború azonban soha nem látott káoszt hozott, szabadjára engedte a vallási ellentéteket, a szektariánus erőszakot. A várt demokratikus átalakulás nemcsak hogy elmaradt, Irak szinte belefullad a napi vérontásba. Az amerikai hadseregnek megszégyenülve kellett hátrahagynia a romba döntött, megtizedelt országot.
De Amerika nem tanult a kudarcból, belevágott az afganisztáni kalandba, amely hasonló balsorsú végzettel járt ránézve. Nem jött ki jobban gyengülő gazdaságának új piacokat kereső Egyesült Államok a CIA vezényelte „Arab tavasz” elnevezésű kalandjából sem, de a kudarcot tekintve, úgy tűnik az USA-nak semmi nem elég. Fegyverrel és pénzzel látja azokat a "felkelő" csoportokat, amelyek nagy részét külföldről érkezett zsoldosok, nemritkán a máskor fő ellenségnek tekintett Al Kaida terroristái alkotják. (Az Európai Unió, amely eddig vonakodott mélyebben beavatkozni a szír polgárháborúba, mára szintén beállt a háborúpárti héják sorába, a fegyverembargó feloldásával.)
Az arab országokban, Észak-Afrikában és a Közel-Keleten végbement „forradalmak” egyedül Izraelnek kedveznek. A zsidó állam sokkal biztonságosabban érzi magát, ha olyan országok veszik körül, amelyeket polgárháború gyöngít, amelyek polgárai egymást ölik, mintha erős és stabil rezsimekkel kellene szembenéznie. Szíria és Irán szálka Izrael szemében, és láthatóan el van tökélve, hogy addig nem nyugszik, míg ezeket a kormányokat az Egyesült Államok és Szaúd-Arábia segítségével meg nem dönti.
A szír felségterületen végrehajtott bombázásaival rá akarja kényszeríteni a szír kormányt a válaszlépésre, ami már elegendő okot szolgáltatna egy nemzetközi katonai fellépéshez. Az Irán elleni katonai beavatkozást pedig csupán az izraeli és amerikai kormánypropagandában megfogalmazott, ám a valóságban nem létező iráni atomfegyver elleni fellépéssel akarja kikényszeríteni. Úgy tűnik azonban, hogy hiába teljesít minden izraeli követelést pincsi kutya módjára, a világ vezető államának erejéből már nem futja arra sem, hogy a külföldről irányított szír "ellenzéket" - az orosz és iráni akarat ellenére - bábkormányként hatalomra segítse, arra pedig már végleg nem, hogy egy számára semmi jóval nem kecsegtető iráni háborúba bonyolódjon.
A szír polgárháború fordulópontot jelenthet Izrael állam életében. A libanoni kudarc óta, amit a Hezbollahtól szenvedett el, ez az első olyan lecke, ami arra inti: az erőpolitika alkalmazásának elérte a határait. Kérdés, hogy ez a tapasztalat megakadályozza-e abban, hogy lángba borítsa a térséget.
 
Ordosz műhely


Háború Szíria ellen, mint elterelő hadművelet?

Tökéletes időzítés! Éppen, amikor az Obama kormányt egyik támadás a másik után éri, hirtelen minden fővonalas médium ejti amegfigyelési és egyéb botrányokról szóló híreket és Szíriára koncentrál. Tévedés ne essék, egy újabb háború a közel-keleten az egész világot megváltoztató esemény lenne, az időzítés azonban igen elgondolkoztató.
Csütörtökön minden újság főoldalon számolt be Barack Obama kijelentéséről, miszerint a szír kormány vegyi fegyvert vetett be a lázadók ellen és az USA készen áll, hogy segítsen a Szíriában tevékenykedő al-Kaida halálbrigádoknak.
A segítségnyújtás része lesz természetesen a „katonai támogatás” és egy részleges repüléstilalmi zóna felállítása is. Semmi kétség, ezek a lépések egyenlők egy hadüzenettel és a konfliktusnak kizárólag Assad elmozdítása után lehet vége. Assad azonban nem fog csendben távozni. Egy egészen zajos távozáshoz pedig nem kell egyéb, mint néhány Tel-Avivot célba vevő rakéta, és az egész közel-kelet lángba borul.
Mi történne, ha emellett még Oroszország vagy Kína is belekerül a konfliktusba? Obama a tűzzel játszik. Kormánykörökben pedig nincsenek véletlenek. A szíriai helyzettel kapcsolatos bejelentés időzítése sem az. Amennyiben Obama a vegyi fegyverek ürügyén akar háborút indítani, azt hetekkel ezelőtt is megtehette volna, vagy akár hónapokig is várhatna vele. Ehelyett a csütörtöki napot választotta bejelentésére. Vajon hányan látnak át a taktikán?
Fontos tisztázni, hogy miben fogja segíteni az Egyesült Államok a szíriai lázadókat. Elsősorban fegyverekkel és kiképzéssel. Feltételezhetően amerikai „tanácsadókat” is küldenek a helyszínre, hogy segítsenek az ellenállás megszervezésében. A Debkainformációi szerint egy komoly tengerészgyalogos egységet már útnak indítottak a jordán-szír határhoz.
Wall Street Journal szerint az amerikai légierő is részt vehet a repüléstilalmi zónafelállításában:
A szír lázadók felfegyverzését célzó felhívás része egy részleges repüléstilalmi zóna felállítása is, amit jordán területről ellenőriznének a szíriai menekültek és a képzésben résztvevő lázadók védelme érdekében, nyilatkozták amerikai illetékesek.
A Fehérház felkérésére a szíriai opciók kidolgozásán tevékenykedő katonai tervezők elmondták, hogy a lázadók kiképzéséhez és felfegyverzéséhez szükséges terület védelmében muszáj távol tartani a szír repülőket a jordán határtól.
Ehhez egy legalább 25 kilométeres, a szír területekre mélyen benyúló repüléstilalmi zóna felállítására van szükség, amelyet jordániai bázisokról felügyelnének, mondják az amerikai illetékesek.
Akárhonnan is nézzük, az Egyesült Államok mostantól háborúban áll Szíriával. Csupán a háború kiterjedtségének mértéke kérdéses.
A Republikánus párt képviselői is siettek dicséreteikkel az elnök lépéseit illetően:
John McCain szenátor, aki a múlt hónapban találkozott a lázadókkal, és eddig kíméletlenül kritizálta az elnök szír politikáját, a következő közös nyilatkozatot tette Lindsey Graham szenátorral: „Üdvözöljük az elnök felfedezését az Assad rezsim vegyi fegyver bevetését illetően. Abban is egyetértünk az elnökkel, hogy ez a tény befolyásolja az USA Szíriát illető politikáját. Az elnök által húzott vörös vonalat átlépték. Az Egyesült Államok szavahihetősége a tét. Most nem apró lépésekre, hanem döntő intézkedésekre van szükség.”
Csakhogy a lázadók többsége az al-Kaidának fogadott hűséget. Talán még emlékszünk, hogy a „terrorizmus elleni” harc célja eredetileg éppen az al-Kaida felszámolása volt, ezzel szemben az USA most ennek a terrorszervezetnek az oldalán készül harcba szállni.
Az a tény, hogy a szír lázadók több csoportja is az al-Kaida szervezetnek esküdött fel, arra enged következtetni, hogy a csoport befolyása kicsit sem csökkent és komoly szerepet vállalhat a nyugat támogatását élvező és Assad szír elnök elmozdítását célzó harcban.
Abou Mohaman al-Joulani, a szír Jabhat al Nusra vezetője hűséget fogadott Ayman al-Zawari sejknek, az al-Kaida jelenlegi vezetőjének, a szervezet iraki társszervezete pedig szintén bejelentette, hogy kész együttműködni a szír al Nusra csoporttal.
Már a kezdetektől műszaki, katonai és pénzügyi támogatást nyújtottak nekik, különösen a külföldi dzsihádista hálózatok felállításában, akiket Szíriába hoztak,” mondta a libanoni Omar Bakri, aki szerint az al-Kaida már régóta segíti az al Nusra csoportot. (forrás)
Ezek nem szabadságharcosok. Egy tényleges hatalomátvétel esetén az ország a jelenleginél sokkal rosszabb helyzetre számíthat. Ezek az úgynevezett „lázadók”keresztény falvak teljes lakosságát irtották ki az elmúlt hónapokban, a nőket és gyerekeket sem kímélve, néhány napja pedig egy 14 éves fiút mészároltak le, mert állítólag megsértette Mohamedet.
A lázadók megvárták, amíg kellő tömeg gyűlik össze, a fiú szüleit beleértve, majd bejelentették, hogy Oatta az istenkáromlás vétségét követte el és mindenki osztozni fog a sorsában, aki megsérti Mohamed prófétát. Ezt követően szájon és nyakon lőtték a fiút.
Ezekkel az emberekkel fog az Egyesült Államok vállvetve harcolni?
Amennyiben ez nem elég, a Los Angeles Times értesülései szerint a kormány azt fontolgatja, hogy az Egyesült Államokba szállíttatja a „menekülteket”:
Miután a polgárháború két éve folyik, az Obama kormány azt fontolgatja, hogy amerikai városokba telepíti a Szíriából elmenekült embereket.
A Washington által kidolgozás alatt álló áttelepítési terv lényege, hogy csökkentse a közel-keleti országokra nehezedő terhet, akik 1,6 millió menekültről gondoskodnak, a nehéz sorban élő szír családok mellett.
Barack Obamának köszönhetően az Egyesült Államok aktív részese a konfliktusnak és Assad elmozdításáig nem fognak meghátrálni.
A helyzet kiterjedt háborúvá fajulhat, ami akár egy harmadik világháborút hozhat a világra, de ez persze nem számít. Úgy látszik, az elnök hírneve minden áldozatot megér.
(Időkjelei) Netán többről van szó? Ahogy Henry Kissinger még 2009-ben megfogalmazta:A világban folyó konfliktusok és a Barack Obamát övező nemzetközi tisztelet megteremtették a tökéletes körülményeket az Új Világrend felállításához.”
Elfogadták a szocionisták javaslatát: a kerettanterv része lesz az Auschwitz-vizit - csak a Jobbik szavazott nemmel 
Nem csodálom a a zsidó politikai maffia mindent megtesz , hogy a hatalmát még egy kicsit nyújtsa , még olyan áron is , hogy a nép jövőjét is eladja egy hazug mese erőltetéséért. Hogy a karón száradjanak el , és a varjak lakmározzanak az elrettentésért kirakott tetemükön . A saját gyermekeik tagadják meg , és tegyék a kötelet a nyakukba, és hirdessék , hogy elég volt. Fütyüljön a talpuk alatt a szél, és a kutyák mérjék fel a beleikkel a csorda járást. Még , hogy nemzeti a kormányunk, még , hogy fülke forradalmárok kötélre való gengszterek mind a két oldalról , kár , hogy a Jobbik csak ilyen kis erőt képvisel a társadalmi viszonylatban , hisz ha belegondolsz , harminc piaszterért eladnak már megint , mint Solymosy Esztert, és H Zsófiát. Csak míg , H Zsófinál csak Táncos Gábort gyalázták , addig most , és a Solymosy Eszternél az egész népet meggyalázták , mert apák anyák eladták az unokáik jövőjét a sátánnak .
De érdemeltek ti mást , megtiport lelkek , kik hálni és kisérteni jártok haza a fizikai testetekbe , hisz már azt is eladták trágyának , haleledelnek . Egyikőtök bőre sem lesz kitömve arannyal , de ti mégis az aranyat hajszoljátok tévelygő árnyék lelkek , hagyjátok el árnyékotokat, és soha ne jöjjetek e világba.

2013-06-17. 19:12 MTI nyomán Kuruc.info
Az Országgyűlés hétfőn elfogadta a recski és az auschwitz-birkenaui emlékhely, valamint a Terror Háza iskolai látogatásáról szóló határozati javaslatokat.

Az elfogadott határozatok közül a szocionista képviselőké arra kéri fel a kormányt: augusztus végéig gondoskodjon arról, hogy a kerettanterv ajánlásként írja elő minden köznevelési intézményben tanuló fiatal számára az auschwitz-birkenaui "haláltábor" helyén létrehozott emlékhely és múzeum, továbbá a Holokauszt Emlékközpont vagy a korszak más, jelentős hazai emlékhelyének meglátogatását.

Ezt a javaslatot a kormánypártok és az MSZP képviselői támogatták, a Jobbik-frakció nemmel szavazott.
Nem támogatta azonban a többség azt a szocialista, zárószavazás előtti indítványt, amely teljes költségtérítést tette volna lehetővé a látogatást szervező iskoláknak.

Steiner Pál (MSZP) cselekvésre szólította fel az ügyészséget, jelezve, korábban több feljelentést is tett holokauszt-tagadás miatt jobbikos képviselők ellen. Szerinte ugyanakkor az ügyészségnek hivatalból is vizsgálatot kellene indítani emiatt.

A Terror Háza Múzeum meglátogatására KDNP-s képviselők nyújtottak be javaslatot. Ez szintén a kormányt kéri fel arra: gondoskodjon róla, hogy a Terror Háza felkeresését ajánlásként írják elő az általános és középiskolák tanulóinak. Ebben az esetben a parlament felkérte a kormányt, hogy a látogatást szervező iskola teljes költségtérítésre legyen jogosult.

A javaslatot minden frakció támogatta, az idegenszívűek - Demokratikus Koalíció (DK) és a Párbeszéd Magyarországért (PM) független képviselői - tartózkodtak.

A recski Nemzeti Emlékpark iskolai felkeresését célzó javaslatot jobbikos képviselők terjesztették elő. E szerint a kormánynak kell gondoskodnia arról az ajánlásról, hogy minden közoktatásban tanuló diák egyszer, kötelező iskolai foglalkozás keretében eljusson a recski emlékhelyre. Ebben az esetben a parlament az iskoláknak járó részleges költségtérítésről döntött.

A jobbikos indítványt szintén az összes frakció támogatta, a PM képviselői tartózkodtak, a DK politikusai pedig nem vettek részt a szavazásban. 

Bankok kontra devizahitelesek: pániktól tart az állam 

2013. 06. 17. 14:16 Origo
A sokasodó bankellenes perek miatt aggódik a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete. Szász Károly levélben kérte a Kúriát, hogy a társadalmi hatásokra is ügyeljen, mielőtt a devizahitelesek javára ítélne. Nyíltan nem kéri azt a bíróságtól, hogy támogassa a bankokat a perekben, de figyelmeztet rá, hogy a számukra kedvezőtlen ítéletek következménye beláthatatlan.

"Itt nem a devizahitelesek megsegítéséről, és nem is a bankok profitjáról van szó, hanem egy potenciális bankpánik lehetőségéről (amely szélsőséges esetben akár államcsődben is végződhet)" - olvasható abban a május 31-i levélben, amelyet Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnöke írt a Kúria tanácselnökének címezve a devizahiteles perekről.

Az Origo birtokába jutott, és az egyik adósvédő szervezet, a PITEE honlapjára is feltett két és fél oldalas levélben Szász Károly kifejti, hogy miért tartja veszélyesnek, ha a bíróság az adósok javára, vagyis a bankokkal szemben ítélkezik a bankellenes perekben. Végkövetkeztetésként arra jut, hogy: "egy- vagy kétszázezer devizahiteles jelenlegi gondja, több millió betétes jövőbeli problémájává is eszkalálódhat, ami nyilvánvalóan nem lehet cél". (A teljes levelet és a hozzá tartozó 33 oldalas mellékletet innen töltheti le.)

A levél egyébként a Kúria által feltett devizahiteles kérdésekre született válaszként, és azért érdekes, mert eddig nem volt annak nyoma, hogy az egyre szaporodó bankellenes perekben bármilyen állami szerv megpróbált volna iránymutatást adni a Kúriának, vagy a független hazai igazságszolgáltatás bármelyik szervének. Szász Károly mostani levele nem tartalmaz nyílt utasítást arra vonatkozóan, hogy miként járjon el a Kúria vagy a bírók, de a bankpánik és az államcsőd felemlegetésével, valamint a bírói karra nehezedő felelősség taglalásával a PSZÁF véleményének mégiscsak az az üzenete, hogy jobb, ha a bíróság az össztársadalmi hatásokat is fontolóra veszi, amikor arról dönt, hogy az adott ügyben az adott adósnak egyébként igaza van-e, vagy sem.

Ez az indoklás nyilván a bankoknak kedvez, hiszen a törlesztőrészletet nehezen fizető devizahitelesek közül egyre többen mennek a bíróságra, és közülük mind többen nyernek is a bankokkal szemben. Vannak, akik jogerősen és egyénileg nyertek már pert, akár a legnagyobb bankkal, az OTP-vel szemben, és olyanok is, akik pertársaságokba szerveződve harcolnak a maguk igazáért. A jogerős ítélet azonban még nem minden, hiszen a végső szót sok esetben a Kúriának kell kimondania, ezért is van jelentősége, hogy milyen támpontokra hagyatkozik az igazságszolgáltatás legfőbb szerve.
A végtörlesztés ötszöröse

A levélhez fűzött mellékletben a PSZÁF "banküzemtani alapvetésekkel" és "háttérjellegű gazdasági információkkal" is eligazítja a Kúriát. Bizonyos részletkérdésekre, a perekben tipikusan előforduló felvetésekre válaszul például határozottan kijelenti, hogy a devizahitelek igenis devizahitelek, vagyis "a deviza és devizaalapú hitelek mögött mindig devizaforrások állnak", ami azért fontos, mert egyes adósvédő szervezetek és ügyvédek érvelésében ez visszatérő elem.

A legérdekesebb azonban annak számszerűsítése, hogy mi történne, ha a bíróságok kimondanák a devizahitel-szerződések érvénytelenségét, és valamilyen módon a bankok és adósaik végleg megpróbálnának elszámolni egymással. Az első változat szerint az elszámolás úgy történne, hogy az eredeti kölcsön forintban kifejezett összegét felkamatoztatnák a jegybanki alapkamattal, és ehhez viszonyítanák az eddig befizetett törlesztéseket, vagyis, mintha nem is devizahitelt vett volna fel az adós.

Egy konkrét példában a PSZÁF szerint ez azt jelentené, hogy a 2005-ben felvett 7 millió forintnak megfelelő (közel 45 ezer svájci frankos) hitel 2013-ra 12,17 milliósra duzzadna (az elmúlt nyolc évben ennyit tenne rá az alapkamat), de ebből a tartozásból le kellene vonni az eddig törlesztésként befizetett 7,5 millió forintot. Az adósnak tehát még bő 4,6 millió forintot ki kellene fizetnie a bankjának, amelynek pedig veszteségként 1,5 millió forintot kellene leírnia, de ezt követően a banknak és adósának már semmi dolga nem lenne egymással.

Ha minden devizahitelessel így számolnának el, akkor az adósoknak 2796 milliárd forintot kellene összeszedniük, és ez a bankoknak összesen 1697 milliárd forint veszteséget okozna. A PSZÁF számítása szerint ez a veszteség a végtörlesztés több mint ötszöröse, a bankrendszer saját tőkéjének 70 százaléka volna, és mivel a bankoknak a mögöttes devizaforrásokat egyszerre vissza kellene fizetniük, a forint is nagyon meggyengülne.
Kisebb-nagyobb jogi hibák nem zárhatók ki

A PSZÁF még két másik elszámolást is megvizsgált. Mindegyikben az jött ki, hogy az adósoknak valamennyit még be kellene fizetniük, ha semmissé nyilvánítással meg is nyernék a pert, és végleg le szeretnék zárni a szerződésüket, a bankoknak pedig nagy vagy még nagyobb veszteségük keletkezne.

A felügyelet szerint ez azért is problémás, mert az adósok többsége nem is tudna végső búcsúként pluszbefizetést teljesíteni, másrészt pedig a devizaalapú hitelek úgy általában, mindenestül nem voltak jogellenesek vagy tisztességtelenek, vagyis a semmisségre vonatkozó kérelem sem lehet helytálló, legalábbis általánosságban. Azt ugyanis a PSZÁF sem zárja ki, hogy számos olyan egyedi szerződés született, amely valamely kisebb-nagyobb jogi hibától szenved, így ezeket a jogszabályi keretek között orvosolni kell, és egy-egy alkalommal akár a semmisség kimondása is indokolt lehet.

Kapcsolódó:
   
A PSZÁF elnöke lebukott
   
A PSZÁF elnöke össze-vissza beszél!
   
MNB-PSZÁF-fúzió: jövőre 

"Teljesen világos, hogy Szász Károly túllépte hatáskörét, minimum hivatali hatalommal való visszaélésben bűnös, fedezi, sőt palástolja az állam bűnrészességét több százezer állampolgár bankok általi megtévesztésében és kifosztásában, és az állami érdeket fölébe helyezi az államot fenntartó állampolgár érdekének."
A Pénzügyi Ismeretterjesztő és Érdek-képviseleti Egyesület közleménye 

2013. június 17., hétfő 07:40

Budapest, 2013. június 17., hétfő (OS) - A PSZÁF elnöke titkos levelet írt a Kúriának azzal a céllal, hogy meggyőzze a Kúriát arról, hogy a bankok érdekei fontosabbak a jogállami értékeknél. A levél tartalma olyan állítólagos kockázatokra kívánja felhívni a Kúria figyelmét, amelyek nem szerepelnek a PSZÁF 2013/I sz. kockázati jelentésében.

A PSZÁF elnöke a titkos levélben azt állítja, hogy a deviza alapú hitelek semmissé nyilvánítása esetén "bankpánik" és "államcsőd" veszélye fenyegetné az országot. Ezzel szemben a felügyelet a 2013/I sz. kockázati jelentésében méltatja a magyar pénzügyi rendszer "kifejezetten(!) erős" sokktűrő képességét. Sőt azt is megállapítja, hogy a magyar bankok fizetőképességének a fenntartása minden esetben biztosított.

A PSZÁF önkényuralmi beidegződéseit jól mutatja, hogy nyilvánosan a bankrendszer stabilitását méltatja, titokban viszont államcsődöt vizionál.

A Kúria június végén hoz ítéletet az "THM-Paradoxon" érvrendszerrel kapcsolatban. Egy demokrácia gerincét nem a stabil bankrendszer, hanem a stabil jogállam alkotja. (Bővebben: 
www.pitee.org)

Kiadó: Pénzügyi Ismeretterjesztő és Érdek-képviseleti Egyesület 



"Nem fenyegeti veszély egyik magyar stadionépítést sem, így a tervek szerint a debrecenit jövő tavasszal, a ferencvárosit pedig 2014 őszén átadják Fürjes Balázs kormánybiztos és Kósa Lajos debreceni polgármester szerint." 

Már csak 11 hónapig vagyunk Magyarország! 

Pénteken szavaz a Parlament a földtörvényről, mely alapján külföldiek is vehetnek termőföldet. A Képviselő Vágta mai kérdése: Ön hogy védi meg a magyar földet? 



Összeomlás előtt - Egy túlélő vallomása, mely tanulságként tényleg életeket menthet - KÖTELEZŐ ! 

2013. június 17., hétfő 
Világ helyzete
Lehet, hogy ez az írás egyik legfontosabb lesz egész életedben. Majd egyszer...

Biztos vagyok benne, hogy nagyon sokan szembetalálkoztatok már a következő cikkel és még többen vagytok, akik soha nem is hallottak még erről. És talán olyan is akad, aki látta, de még nem olvasta el...."ráér", "majd később", meg "itt ilyen úgysem lesz" és hasonló ön-nyugtatásokkal elodázva. Bevallom pár éve magam is így voltam vele, még akkor is, ha hónapok óta tudom, hogy a benne vázoltak a leghitelesebbek és olyan ember tollából származnak, aki átélte, milyen az, amikor a REND helyett egyik napról a másikra KÁOSZ köszönt be. 


Az a most pénteki esemény viszont, hogy Kínában aranyfelvásárlási pánik tört ki és 10 ezer ember áll sorokban várva egy-egy városban, szintén lehet egy jel, hogy bekövetkezik az elkerülhetetlen. Mivel a válság menedzselése világszerte csődöt mondott és nem is áll az Irányítók érdekében a végletekig fenntartani ezt. 

A pénzügyi lufi kidurranása törvényszerű, ahogy az ábra is mutatja, pontosan ez várható (
a videóban elemezve hallható). Csak a "mikor" a kérdés ezzel kapcsolatban.... Van, aki hónapokat és van, aki csak pár hónapot jósol.

Magyarul bekövetkezik az összeomlás, a pénz pillanatok alatt elveszíti (soha nem létező virtuális) értékét és az egyén túlélése válik elsődlegessé mindenki számára.

Megtörtént már ilyen százszor a történelemben, meg fog száz egyedszer is, csak a probléma az, hogy egy generációnyi időbeli eltolódás miatt soha senki nem hiszi el, amit elődeinktől hallottunk. Ki gondolná, mikor 1929-33-as összeomlásról olvasott vagy tanult, hogy az bármikor megtörténhet ?

Az ember már csak ilyen, a történelem pedig ismétli önmagát - közhelyek. Véresen komoly közhelyek. Vannak áldozatok és vannak túlélők. Az élet már csak ilyen. Az általam is annyira hangoztatott szabad akarat dönti el, ki melyik utat választja.

Mivel tudom, hogy csak alig néhányan vannak olyanok, akik rendelkeznek energia-és ivóvíz forrással, élelmiszer-készlettel, biztonságos lakhatással, bármi történjen is és rengetegen vannak, akik saját maguk és családjuk érdekében semmilyen előkészületet sem tettek még, így bizton állítom a történelem ismétli önmagát.

Mindegy mit írok, ezt a cikket egyesek felesleges félelemkeltésnek, míg mások hasznos tanácsnak találják majd. Talán a kettő közötti különbség határozza meg, ki melyik utat választja. (SBG Buddha)

De jöjjön akkor az eredeti cikk és beszámoló:
SHTF (Shit Hits The Fan): szar kerül a ventillátorba (szleng) - Amikor beüt a a baj és egyszerre terít be mindenkit, aki nem készült fel...
Mire kell felkészülnünk egy gazdasági összeomlás esetén ?

Egy túlélő "vallomása" a 2001-es argentin válság idejéről.
 

Nos, annyi szó esik manapság az előttünk húzódó szakadékról, az eljövendő gazdasági és társadalmi válságról, mindezt holmi dél-amerikai banán-köztársaságokra hivatkozva, hogy úgy gondoltam felhozok egy konkrét példát annak érdekében, hogy az áldott nép szeme előtt is kitisztuljon valamennyire a kép. Ami itt következik, az az Argentin gazdasági válság meg-és-túl-élőjének a beszámolója a hazájában történtekről egy lőfegyverekkel foglalkozó Amerikai internetes honlap számára.

Ezt a "cikket" egy Fernandó nevű Argentin fickó hozta össze a neten. Megírta Amerikai haverjainak az Argentín összeomlás történetét a saját szemszögéből, és hozzátette, hogy röpke 5 év távlatából mik lettek volna azok az egyszerű, olcsó, és alapvető előkészületek, változtatások, melyek könnyebbé tették volna az átállást számára. Valamint arra is sort kerített, hogy ecsetelje az összeomlás társadalmi hatását. Ugyan vallom, hogy az emberi természet nagyjából azonos, de csak fajokon, nemzeteken, kultúrákon és civilizációkon belül, úgyhogy annak ellenére, hogy Fernandó helyzetleírása tanulságos, a mindenkori helyi szituációk nagy szórást fognak mutatni, tehát az általa leírt társadalmi kórkép nagy valószínűséggel valami más árnyalatot fog felvenni Magyarországon. Persze lesznek hasonlóságok is.

ÍME a CIKK:

Néhány hete meglátogatott a fivérem, aki pár éve már Spanyolországban él. Az első héten elkapott valami nyavalyát, annak ellenére, hogy a klíma itt nem különösebben hideg, és hogy jó kondiban tartja magát, kétségtelenül annak következtében, hogy itt elszaporodott mindenféle új vírus, ami még nem lelhető még fel a nyugati világban. A nyomorúság és az éhínség olyan helyzetbe hozta országunkat és a régiót, hogy annak ellenére, hogy némelyeknek telik ennivalóra, van tető a fejük felett, és jut még orvosra is, a többségnek nem, tehát megbetegszenek, és mindenféle kórokat terjesztenek szerteszét.

Ami igazából ennek a sorozatnak az elkezdésére bírt az volt, hogy előre láttam az említett jelenség keletkezését, valamint írtam is erről a újfajta krízisről (mármint ezeknek az új vírusoknak a terjedéséről) az országban hónapokkal azelőtt, hogy a sajtónk elkezdte volna pedzeni ezt a témát, ami fényesen bizonyítja, hogy az információk szabad áramlása és azok megosztása hasonszőrű(mint ti) fickókkal, azok kielemzése néha időt és lehetőséget is ad az azokra való felkészülésre. Szóval elkezdtem tűnődni mindazokról a körülményekről amikkel szembe kellet néznünk egy, azóta összeomlott gazdaságú országban abból a vonatkozásból(a túlélői szemlélet) amit e szent helyen ti is képviseltek:
Azaz hogy amit itt tanultam tőletek az idők folyamán, mennyire is állta ki a gyakorlat próbáját. Annak ellenére, hogy nem vagyok penge angolból, remélem, hogy át tudom adni gondolataim és koncepcióim lényegét annak érdekében, hogy tisztább képet kaphassatok arról, hogy mivel kell számolnotok, amikor is majd megrántják a nemzeti gazdaságotok lehúzózsinórját.

VÁROS-E AVAGY VIDÉK?

Valaki itt a minap azt kérdezte tőlem, hogy a "falut" mennyire rázta meg a dolog. Hogy simábban tudtak-é alkalmazkodni mint a városiak...Nos, mint sehol máshol, itt sincsenek egyszerű válaszok. Szép lenne, ha azt tudnám mondani, hogy vidék "jó" város pedig "rossz", mivel, ha teljesen őszinte akarok lenni, és ez a szándékom, néhány összetevőjét ennek a képletnek szét kell választanunk, különös hangsúlyt fektetve a "biztonság" kérdéskörére. Természetesen azon vidékiek, akik gazdálkodtak, és rendelkeztek némi földdel valamint állat-állománnyal, jobban el voltak eresztve a kaja szintjén és ehhez nem is kellett több holdnyi ültetvény. * Néhány gyümölcsfa, pár háziállat pl. baromfi, tehén, nyúl és egy kis háztáji fényévekkel a városi lakosság fölé helyezte őket. A szárnyasok, tojások, nyulak jelentették a fehérje szükséglet kielégítését, a tehén tejet meg sajtot ad, a háztáji a zöldségek és gyümölcsök nagy résztét biztosítja, pár tojást vagy nyulat meg mindig kenyérhez való lisztre, tésztára, cukorra, vagy sóra lehet csereberélni.

Természetesen itt is voltak kivételek, mivelhogy néhány északi megyénkben nagyon sivatagos az éghajlat, alig esik valami eső, így hát nemigen lehet megélni abból, amit a föld tud nyújtani, az állataidat is vásárolt táppal és vízzel tudod csak fenntartani. Az északiaknak nem volt szerencséjük, ők jártak legrosszabbul.

* A városiaknak meg, hát, ők sincsenek rózsás helyzetben, mivel az élelmiszerárak felugrottak vagy 200-300 %-kal. Az emberek azon spórolnak amin éppen tudnak, annak érdekében, hogy enni tudjanak. Sokan azt ettek amit találtak, madarakra vadásztak, megették a kóbor kutyákat, macskákat, sokan éheztek. Étel szempontjából a városi lét krízishelyzetben nem mennyország.
Általában az éhség az, ami zavargásokhoz és fosztogatáshoz vezet egy ilyen Válsághelyzet helyzetben.

* Amikor pedig a biztonság témakörét vesszük számba, a helyzet még összetettebbé válik. Felejtsd el azt, hogy 200 méterről leszeded a banditákat a távcsöveseddel, hagyd ezt a maszlagot a fotel-kommandósok, meg a neten pózoló gyerkőcök számára. 

Pár TÉNY: 
1. Azok, akik téged megrövidítenének egy fejjel a avagy egy kis apróval, nem fogják kalózlobogóval jelezni szándékukat.

2. Se nem fognak lövöldözni 100 méterről

3. Se nem fognak üvöltő motorkerékpárokon száguldozni csíkos, "frissen szökött elítélt" pizsamáikban, csakhogy könnyebben kiszúrhasd őket. Sem nem viselnek tüskés nyakörvet bőr kabátjaikhoz. Ha minden alkalomra lenne egy dolcsim, amikor is a kárvallott azt mesélte nekem, hogy: "Te, teljesen NORMÁLISAN néztek ki, és jobban öltözöttek voltak mint mi" - lenne elég pénzem egy frankó pisztolyra. Természetesen vannak kivételek itt is, de felejtsd el a mozikban látottakat.

4. Egy családos ember két, három poronttyal meg az asszonnyal a nyakában egyszerűen ülő préda. Nem érdekel, ha maga vagy a megtestesült Rambó Kommandós, még a hatodik érzéked sem fogja megsúgni neked melyik szarházi fog a fejedhez nyomni egy fegyvert, amikor az elszállt vízpumpát próbálod helyben megbütykölni, vagy egy zsák frissen szerzett lisztet cipelsz hazafelé.

A lehető legjobb előrejelző rendszer, amit csak beszerezhetsz egy vidéki kertben: az a kutya.
De persze azokat is meg lehet ölni, mérgezni. Egy barátomnak egyetlen éjszaka 4 kutyáját tették el láb alól méreggel. Az utóbbi években megtanultam, hogy bár a vidéken élő ember nincs annyira kitéve a kisstílű rablásoknak, rosszabb helyzetben van az extrém erőszakkal operáló, házát megszálló bűnözőkkel szemben. Ezek tudják, hogy amikor egyedülálló tanyákat, stb. támadnak meg, viszonylagos biztonsággal tehetik azt, és többnyire napokig kínozzák áldozataikat. Ezen a téren már nem tudsz újat mondani, mind hallottam - asszonyok és gyermekek megerőszakolása, emberek ágyhoz való kötözése, elektromossággal, hegesztőpisztollyal való és másnemű kínzása, verése... 

De a nagyvárosok sem sokkal jobbak a túlélő-mentalitással a városban maradóak számára. Expressz-emberrablással, rablásokkal, kell számolniok, illetve hogy lelövik őket pusztán azért, amit zsebeik esetlegesen tartalmazhatnak...vagy akár a ruhájukért.

* Szóval - hol is húzza meg magát az emberfia? A betondzsungel is veszélyes, meg egyedül, mindentől távol is - a megoldás tehát ezeket a megoldásokat kerülni, és kisebb közösségekbe költözni, kertvárosokba ha lehet, avagy közösségeket alkotni, tömörülni a hasonló beállítottságú barátokkal, ismerősökkel, családtagokkal. Sokan vallják, hogy szomszéd, látó avagy hallótávolságon belül, a privát szféra megnyirbálását jelenti, de ezt az árat meg kell fizetnie annak, aki aki szükség esetén segítségért szeretne kiáltani. Azok, akik azt hiszik, hogy sohasem fognak segítségre szorulni, mivel ötpercenként átfésülik majd a horizontot puskájuk távcsövén keresztül, valamint megpakolt túlélési hátizsákkal a hátukon teszik a mindennapi dolgukat...nőjetek fel végre...

A mindennapi szolgáltatások, ellátások helyzete 

Akármiféle forgatókönyvvel is számolunk, a szolgáltatások minősége mindenféleképpen szenvedni fog, hacsak teljesen meg nem szűnnek.
Gondolj előre, analizáld a legvalószínűbb Válsághelyzet eshetőségeket, és hogy melyik szolgáltatói ágazatot érintheti az adott eset legvalószínűbben a térségedben, de ne hagyd ki a valószínűtlent se. Mi az, ami megtörténhet? Tornádó? Aszály? Árvíz? Terrorista támadás? Nem oly elvetélt gondolat, mint pár éve hitted, ugye? Benzinhiány? Gáz? Áram? Miért? És analizáld mi lesz annak a következménye? Ha elmegy az áram mit csinálsz a hússal a mélyhűtőben? Ki tudod-e szárítani? Füstölni? Konzerválni? Ahhoz miféle felszerelés kéne? Most...hogy még nincs rájuk szükséged...
Persze, mindezt már rég letöltötted a netről a számítógépedre, ott gugol a winchestereden, igaz? Csak most, hogy nincs áram, nem tudod azt bekapcsolni...vajh mért nem nyomtattad mindezt ki, mikor még megtehetted?

VÍZ:

Senki nem húzza sokáig víz nélkül. A városi túlélő hamar rájöhet, hogy nagyon leromlott az ivóvíz minősége, ezért jó hasznát veheti egy szűrőnek, vagy azon kaphatja magát - hogy nincs vize. Amikor is ilyesmi megtörténik, egy nagyobb város boltjaiból percek alatt elfogy a palackozott víz.
Az én esetemben a csapvíz - csapnivaló. Fekete szennyeződés van benne, meg valami, ami döglött moszatnak néz ki. Ízre viszont nem rossz. Ez van, viszont tudom, hogy az ország nagy részén a helyzet még rosszabb. Van ahol nincs ivóvíz. Egyáltalán.

Ha van kútfúrásra lehetőséged, tedd azt meg, illetve tedd ezt a túlélési listád leges-legtetejére.

A víz előbbre való a fegyvernél, a gyógyszernél, de még az ételnél is. Hordj össze egy kis víztartalékot. Használj műanyagpalackokat, üvegeket, akármit és lehetőleg tárold azokat sötét hűvös helyen. A víz átvesz kissé a műanyag ízéből pár hónap után, de akármi legyek, ha egy kissé műanyag ízű víz nem jobb, mint a semmi. Akármiféle Válsághelyzet szituáció fog bekövetkezni, a vízellátás azt meg fogja sínyleni. A mi esetünkben az Argentin gazdasági krach arra kényszerítette a vízműveket, hogy a karbantartás és minőségi ellenőrzés mellőzése által kompenzálja a kieső jövedelmeit, amit a csakis külföldről beszerezhető alkatrészek, műszerek, és vegyszerek árának a vagy 300%-os drágulása okozott a 2001-es válság bekövetkezte után. Mint mindig és mindenütt, megint csak a kisember fizet mindenért. Ugyanez lenne a következménye árvizeknek vagy terrorista bio-kémiai támadásoknak is. A víztisztítás elég kényes folyamat, ezért az ellátás valamiféle módon mindenféleképpen károsodni fog egy Válsághelyzet esemény által. Még akkor is, amikor a szolgálat fennmarad, egy jó szűrő kívánatos, egy jó kis kézi pumpával egyetemben.
* Számolj 4 liter vízre személyenként naponta. A minimum: 2-4 hetes készlet, ha van rá módod, tárolj többet !

ÁRAM:

Gusztustalanul sok időt töltöttem áram nélkül. Nálunk az áramellátás még a 2001-es krízis előtt is darabos volt. Az igazi probléma akkor jelentkezik, amikor is pár óránál többet kell világ nélkül töltened. Közvetlenül a a 2001-es Válsághelyzet után Argentína három napig áram nélkül volt. Buenos Aires egy nagy, sötét temetővé vált. Emberek szorultak napokra liftekbe, az étel rohadt, kórházak, ahol csak pár órai tartalék üzemanyagot tartalékoltak generátoraik számára, sötétbe borultak. Áram nélkül alaposan megrövidülnek a napok. Nem sok mindenhez tudsz kezdeni miután lemegy a nap. Olvastam gyertyafénynél, zseblámpafénynél, de az ember feje megfájdul egy idő után. Dolgozgathatsz egy kicsit a kertben is, de csak ha nem használsz elektromos szerszámokat. Persze a bűnözés is megugrik a sötétben, úgyhogy akármiféle dolgod akad egy elsötétült körzetben, egyik kezedben a zseblámpa, a másikban pisztoly.

Summa summárum, egy kis idő után elég depressziós dolog egy elsötétített városban lébecolni. Lehúztam a magam adagját magányosan, rádiót hallgatva, konzervet kajálva, pisztolypucolással a diódás fejre-csatolható lámpácskám fényénél. Azután megházasodtam, született egy fiam, és rájöttem, hogy szeretteiddel körülvéve, nem is annyira rossz a sötétben. A család nagyot dob az ember közérzetén.

Egy szó zseblámpákról. Legyen 2-3 LED(diódás) fejre csatolható, fejpántos lámpásod. Olcsóak, és megérik a súlyukat aranyban. Egy erős lámpás is szükséges, talán egy Maglite vagy még inkább egy SureFire (ez a márkára vonatkozik) különösen behatolók felkutatására hasznosak, de olyan egyszerű hétköznapi tevékenység elvégzéséhez, mint a főzőcskézés a WC-re járás vagy a ház körülötti piszmogás a kis LED-es fejlámpák nélkülözhetetlenek. Próbálj meg mosogatni, mialatt egy kézzel tartasz egy 60 lumen-es zseblámpát és hamar rájössz miről is beszélek. A LED-eknek amúgy is megvan az az előnyük, hogy egy töltésen elmennek egy hétig is folyamatosan, valamint maguk a diódák gyakorlatilag örök életűek.

Az újra-tölthető elemek(aksik) megint csak nélkülözhetetlenek, mivelhogy ha gyakran nincs delej, rámegy a gatyád is az elemekre. Legyen egészséges készleted valamiféle jó minőségű elemből és próbáld egységesíteni készülékeidet. Nekem egy tucat Samsung NM 2500mAh AA(ceruza) és 8 AAA 800mAh-asom van a lámpásaimhoz, valamint ezeket használom egy D-s átalakítóval a 3D-s Maglite-omhoz. Ez jobban bevált, mint arra eredetileg számítottam. Ezenkívül tartok itthon 2-3 csomag normál Duracel-t 2012-es szavatossági idejűt, mindenesetre. A NM-os elemeknek megvan az a rossz tulajdonsága, hogy spontán elvesztik a töltésüket egy idő után, úgyhogy ellenőrizd őket sűrűn, és mindig legyen tartalékod.

Miután évek óta küzdök ezekkel az áramszünetekkel, mit is szeretnék Karácsonyra?

1. Nem nyilvánvaló? Egy generátort. Túlságosan sok alkalommal cipeltem a kaját szüleim házához. Probléma, hogy manapság már túl drágák.

2. Egy olyan aksi-töltőt, ami működik mind a napról, mind tekeréssel. Itt nincsenek forgalomban, de úgy tudom elég olcsóak az USA-ban. Tégy magadnak egy szívességet és szerezz be párat azokból. Még ha nem is adnak teljes töltést, a LED lámpáidnak az pont elég

GÁZ:

A gáz minősége is csúszik a lejtőn, valamint nemigen van sok belőle. Jó lenne egy elektromos rezsó is mindenesetre. Ha mind a gáz mind az áram gáz, azok a kis kemping-rezsók is megteszik, különösen azok, amelyek valamiféle folyékony üzemanyaggal mennek, mert azok kiválthatják egymást. Egyébként is a gáz tárolása veszélyesebb, nehézkesebb, mint a folyadékoké, meg ha kifogyott a boltokból, nincs mit tenni.

Ha már itt tartunk, ha egy városban megszűnik a gáz és villanyellátás több mint két hétre, az már halálos csapda : hanyatt homlok menekülj, míg megteheted !!!

MENTALITÁSVÁLTÁS:

Ahogy megtapasztalod a hiányát azoknak a dolgoknak, melyeknek létét most természetesnek veszed, a prioritásaid nagy hirtelenjében meg fognak változni. 

Gyakorolj önmegtartóztatást egy jobb jövő érdekében - ez az a szemlélet, amit el kell sajátítanod, ha fel akarod készíteni magad. Van egy csomó "király-cucc", amiről le kell hogy mondjál annak érdekében, hogy a nélkülözhetetlen holmira jusson. Meg van más is, ami nem alapvetően nélkülözhetetlen, de valamiféleképpen fontos. Az asszony bejelentkezik a fodrászhoz egy-két havonta. Nem életbevágóan fontos, de jól érzi magát tőle, és ez emel a közérzetén.

Viszont egy túlélőnek az alkoholt, a drogokat, de még a cigarettát is kerülnie kell. Egészségtelenek, sokba pénzbe kerülnek aminek máshol jobb helye lenne, és függőségeket ébresztenek olyasvalami iránt, amit nem valószínű, hogy a jövőben mindig be tudsz szerezni. Ki fogja elviselni a mogorvaságodat, amikor kedvenc cigimárkádat már nem importálják a Válsághelyzet következményeként?

MÁSODIK RÉSZ
A SZÜRKE GAZDASÁG - FEKETE PIAC

Amint a SHTF (magyarul beüt a baj) , a feketepiac pillanatokon belül felüti a fejét mindenütt.

Hazámban a "szürke gazdaság" gyakorlatilag mindenhol elfogadottá vált végül is. Eleinte a hangsúly a szakmunka és iparcikkek ételre cserélésére helyeződött. Egyes körzetek, városok kialakították saját csere-piacaikat, és létrehozták saját "értékpapírjaikat" amit pénzként, pénz helyett használtak a cserekereskedelemben. Ez persze nem tartott sokáig. Ezek az "értékpapírok" könnyen másolhatóak voltak akárki házi számítógépén, így hát mindenki visszaállt az "igazi" pénz használatára.

Ezen piacok általában valamiféle üres raktárhelyiségben v. telken kaptak otthont, amely felett az ellenőrzést egyik v. másik gengszter gyakorolja biztonsági szolgálatával. Akárki bérelhet egy standot 50-100 peso-ért(20-30$US) ezeken a piacokon, és áruba bocsáthatja portékáját, tehetségét. Nagy általánosságban kimondhatjuk, hogy béke honol ezeken a területeken, mivel a biztonsági szolgálatok sehol sem kötik a rendőrség orrára kisebb problémáikat, mint pl. egy lopás, verekedés avagy nők elleni vétségek. Az ilyenfajta zűrök nem tesznek jót az üzletnek, és mint ilyen, elkövetőik hamar megtapasztalják mennyi fájdalmat is képes elviselni az emberi test...vagy kapnak egy ingyen beutalót Szent Péterhez. Néha még egyenruhás rendőrök is fusiznak ilyen helyeken. De mint mindenhol, itt is ügyelned kell magadra. A zsebtolvajok itt sem ritkák és persze meg is támadhatnak, ahogy elhagytad a piacot, ahol természetesen biztonságod már a saját felelősséged.

ARANY !!!

Verjen fejbe valaki, mert majdnem megfeledkeztem az aranyról!!!

Mindenki keresi! "Aranyat veszek, KP-vel fizetek" hirdetések mindenütt, ideértve a TV-t is. Nem hiszem el, hogy ilyen bolond vagyok. Azért is nem kapcsoltam korábban,mert az aranykereskedelem igazából a törtarany meg a lopott ékszerek - megszorult emberek kisebb értékei- adásvételével van kapcsolatban, nem azokkal az aranyérmékkel, amiről ti beszéltek általában. Persze senki sem adja meg az arany hivatalos árát, szóval VIGYÁZAT mindazoknak, akik minőségi aranyérmékbe fektetnek. Mivel nehéz megállapítani az arany összetételét, a kisebb kereskedések törtaranyként fizetnek érte. Ha helyetekben lennék, érmék mellett és HELYETT vennék egy halom kisebb értékű gyűrűt és ékszert, s mivel ezek amúgy is olcsóbbak, mint a különböző címletű érmék, és ha a Válsághelyzet elég mély, nem fogtok veszíteni azáltal, hogy prémium minőségű és minősítésű aranyérméiteket törtarany értékben lesztek kénytelenek elkótyavetyélni. Ha visszamehetnék az időben vennék egy kis zsák aranygyűrűt. Zsebmetszők és kisstílű tolvajok egyenesen a nyakadról szedik le az aranyláncokat és adják tova azokat a kereskedőknek. Ez igen elterjedt vasútállomásokon, a metróban és hasonlóan zsúfolt helyeken.

Egyszóval amondó vagyok, ha egy sekélyebb gazdasági válságot láttok a jövőtökben, az érmékbe való befektetésnek van létjogosultsága. Mivel el fogjátok tudni adni azokat az aranyárusoknak és tán hasonló túlélő-mentalitással rendelkezőeknek, akik ismerik az árú valós értékét, nem fogtok veszíteni az akción. Az én helyzetemben is kitűnő befektetést jelentettek volna, megakadályozták volna, hogy az infláció felőrölje a megtakarított pénzem vásárlóértékét. Még a mai elfuserált helyzetünkben is be tudnék menni a belvárosi bankok akármelyikébe és túl tudnék adni rajtuk valós, piaci árakon. Ugyanez vonatkozik az ezüstre is. De lakóhelyemen, a kisstílű boltocskák csakis törtarany áron adják és veszik a cuccot, függetlenül attól, hogy miféle aranyad van. Tehát azt kell, hogy mondjam, hogy az apró csecsebecsék itt és most ebben a mély és hosszú terjedelmű Válsághelyzet szituációban hasznosabbak lennének az érméknél. Bocsássatok meg, hogy eddig erről nem beszéltem, de teljesen elfelejtkeztem róla, míg ma a piacon szemembe ötlöttek az "aranyat vásárlok" hirdetések.

HARMADIK RÉSZ

BŰNÖZÉS ÉS A LÉTBIZONYTALANSÁG


Annak ellenére, hogy a bűnözés soha nem volt ismeretlen Dél Amerikában, hazám nagyon is kivétel volt ez alól. Mindig is észnél kellett lenni, de az semmi volt ahhoz képest, ami a 2001-es gazdasági válság óta megy. Előtte leengedhetted a gyerekeket a ház elé játszani, vagy megengedhetted, hogy egyedül sétáljanak haza egy-egy házibuli után a szomszédságból, de ez mára már a múlté. Ma már nem látsz lenn gyerekeket. Hadd hangsúlyozzam ezt még egyszer: Egyet sem. SOHA! Néhanap egy kölök bringázik pár métert ide vagy oda, de mindig egy felnőtt felügyelete alatt. Egy magában bringázó srác alól pillanatok alatt el fog tűnni a drót, és nagy válószínűséggel ő sem úszná meg szárazon, úgyhogy egy valamirevaló szülő nem engedi a szeme elől a gyerekét. A kamaszok már nagyobb problémát jelentenek. Nem tarthatsz egy 15-16 évest lakat alatt egész nap annak ellenére, hogy elvileg már elég nagyok lennének ahhoz, hogy vigyázzanak magukra. Amikor meg lemegy a nap a dolgok még rosszabbra is fordulnak.

Ilyenkor a szülők összeállnak, és vagy valamelyikőjük házánál tartanak összejöveteleket, vagy kibérelnek egy klubot, ahonnan azután begyűjtik a csemetéiket idővel. Egykor taxikat és bérkocsikat is használtak ilyen célokra, de sok lányt megerőszakoltak ilyen módon, úgyhogy mára már egy tisztes szülő sem hagyja idegenek gondjaira gyermekét. Mivel évek óta így élünk, mára már a vérünkben van az óvatosság: sokan sajnos a saját kárukon tanultak. Soha nem fogsz egy nyitott ajtót vagy ablakot találni. Szomszédok már soha nem tereferélnek házaik előtt. 

A nap leges-legveszélyesebb pillanata kétségtelenül az, amikor akármelyikőnk elhagyja a házat vagy hazatér. Egy masszív, lebiztosított házba nem könnyű betörni, ezért a bűnözők lesben állnak arra a pillanatra várva, amikor is ott állsz a küszöbön kulccsal a kezedben. Ezért figyel különösen az ember minden körülményre, akármire, ami szokatlan és ha valami -akármi - nincs rendben megy még egy kört, nem áll meg az autóval. Soha senki nem nyit ajtót, ha ismeretlen van a közelben.

Ha ismeretlen kopog vagy csönget, mindig egy második emeleti ablakból veszi fel az ember a kapcsolatot vele.

A bűnözők gyakran villany ill. gázszerelőknek öltözve próbálnak bejutni házadba azzal az ürüggyel, hogy meg kell javítaniuk valamit. Soha! Akármit, ami javításra szorul, meg lehet javítani kinn a járdán, ami pedig a házadban van azt az ellátók amúgy sem fogják számodra megjavítani. Mindenesetre jobb, ha az ember udvariatlan, mint ha halott lenne.

Az új autóvezetési elvek, szokások megérdemelnek egy külön fejezetet. Mostanra legyen elég annyi , hogy ajtó, ablak zárva, fegyver a kezed ügyében, valamint a KRESZ mint olyan, megszűnik létezni. Ha hazád valaha is olyan helyzetbe kerül, mint az enyém, emlékezni fogsz arra, amit most mondok. Soha ne állj meg a pirosnál, vagy a stoptáblánál, ha nincs forgalom, különösen sötétben.

Eleinte a zsaruk próbálták megbüntetni az embert, ha véletlenül elkapták amint átmegy a piroson (más szóval megpróbálták levenni), de pár hónap elteltével rájöttek, hogy a sofőrök inkább a büntetést kockáztatják meg mint az életüket, ezért ma már villogó sárgára állítják a közlekedési lámpákat este 8-9 után. Ez persze irtó veszélyes. Az éjszakai balesetek mind gyakoriak, mind brutálisak, mivel az autók teljes sebességgel kapják oldalba egymást.
FEGYVEREK, Muníció, önvédelem
Ezzel vagyunk és leszünk a legnagyobb gondban, mivel nincs szabad fegyverviselés, sem kellő gyakorlat. Bűnözésre hajlamos egyéneknél viszont mindkettőből elegendő akad.
Mivel jobb tanácsot nem tudok, olvassátok el a cikk forrásának részletes leírását erről.
NEGYEDIK RÉSZ

AZ ÉLELEM ÉS EGÉSZSÉG


Kényes egy téma. Az étel és ital az elsődleges szempontok...

Ideálisan már megtervezted az élelmiszerellátásodat, és elraktároztál a pincében egy évi elemózsiát...avagy mégsem? Hm...nekem sem volt amikor a SHTF, és mondjuk úgy, hogy a tojásaim állandóan a torkomban keringőztek attól a gondolattól, hogy a szupermarketek végleg be fognak zárni egy szép napon, és én a családommal együtt nyelhetem az éhkoppot. Ha még nem képeztél élelmiszer-tartalékot, tedd azt, amit én is tettem, és vásárolj egy kevéssel többet mint amennyi kell minden egyes alkalommal, amikor boltban jársz. A következő szempontok alapján és fontossági sorrendben járj el:

    Nincs hűtésigénye
    Nagy a tápérteke
    Hosszú ideig(1-5 év) tárolható
    Nem kell víz az elkészítéséhez
    Főzés nélkül fogyasztható

Ezt magyarra lefordítva nagyjából a következő fog kijönni: konzerv(húsok, halak, zöldségek, sűrített tej), Szárított tésztafélék, dehidratált levesek, csokoládé, tejpor, lekvár, levesek, rizs, liszt, cukor, szárított bab. A konzervek nagyszerűen elállnak. Többnyire víz sem kell elkészítésükhöz, úgyhogy felnyitásuk után azonnal fogyaszthatóak. Csak arra vigyázz, hogy a doboz ne legyen sérült, mert az olyan megromolhat. Ha ilyet találsz, fogyaszd el elsőként. Arra is ügyelj, hogy amint kinyitottad a dobozt, azonnal távolítsd el a bádogból tartalmat. Az én személyes kedvencem a tonhal. Ezer évig eláll, tele van fehérjével, és ízlik mind a mai napig. Emellett a fagyasztott zöldségeket, rizst is feldobja.

A konzervált zöldségek és gyümölcsök is nagyszerűek, csak azt ne feledje az ember, hogy sokkal kevesebb vitamint tartalmaznak, mint frissen és azok nagy része is a lében van feloldva.

A szárított tésztafélék sok vizet igényelnek főzésnél, de ezeknél jobb szénhidrát forrást keresve sem találni. A liszt és a gabonafélék is jól tárolhatok és táplálóak is nagy mennyiségben, csak nagyobb befektetést igényel elfogyasztásuk.

Mára már egész függetlenek vagyunk a hűtőszekrénytől, csak a friss tésztaféléinket(noqui), pizzát és zöldségeinket fagyasztjuk benne. Gyakorlatilag mindent lefagyasztunk, mert így minden eláll majd' örökké, hameg szünetel az áramellátás, a sok fagyasztott cucc napokig nem enged ki. Minél nagyobb tömeget fagyasztasz, annál tovább marad lefagyva. A városi túlélőnek egyébként ajánlatos minél kevésbé hagyatkozni a hűtőre. A konzervek és a dehidratált ételek a legjobb barátai. Ennek ellenére, mint mindenki, aki huzamosabb ideig nélkülözte friss zöldség és gyümölcsfélék fogyasztását tudja, hogy az ember bőre, főleg az ínye és ajkai kirepedeznek. Ennek a hiánybetegségnek Skorbut a neve. Amint friss vitaminforráshoz jut az ember, a tünetek elmúlnak. Velem is megesett egyszer. Ezert javasolt, hogy friss gyümölccsel egészítsd ki az étrendedet. Nem árt, ha van egy kis háztáji veteményesed, pár gyümölcsfával.

Egészségügy: Menj, és tettesd magad rendbe. Látogasd meg a fogászt, és javíttasd ki minden fogadat. Nincs rosszabba fogfájásnál, amin nincs ki segítsen. Ne feledd, hogy az orvosok sem lesznek annyira elérhetőek mint ma. Én például megoperáltattam a szemem. Tökéletesen látok szemüveg nélkül, aminek van előnye azon kívül is, hogy nem fogok még egy pár szemüveget összetörni ezekben az ínséges időkben: Az emberek is másképp viszonyulnak hozzam, hiába no, ösztönlények lennénk vagy mi a fene. Az útonállók is mindig téged fognak kiszúrni, ha szemüveges vagy. Lehet hogy ez ösztönös náluk, lehet, hogy tudatos, de tény. Ne hidd hogy képzelődöm. Az öregebbek és nők is sokkal veszélyeztetettebbek. Ezek után a gyerekek jönnek a sorban, minél kisebb, gyengébbnek néz ki az ember annál nagyobb az esélye, hogy belekötnek. Ez így működik. Egy nagy darab izmos fiatalembernek magabiztos arckifejezéssel nemigen van félnivalója a kisstílű gazemberektől, de persze ez nem vonatkozik a profi bandákra.

Beszélj meg mindent az orvosoddal. Mint a Kis Herceg: soha ne habozz ha kérdésed van. Terjeszd ki ezt a viselkedésmódot mindenkire akinek van valamiféle szakértelme, szakterülete: szerelőkre, orvosokra, a Yardra, és így mindennap tanulsz majd valami hasznosat. Minden információfoszlány értékes lehet. Légy kíváncsi. Így tudtam meg például, hogy be kellene szereznem többfajta antibiotikumot, mivel ha az ember csak egyfélét szed, az gyorsan hatását veszti. Ez különösen a gyerekek számára fontos, úgyhogy ma két különböző fajtát tartok belőlük.

Pár óra edzésbe heti három alkalommal nem fogsz belehalni. Én otthon gyúrok, van egy padom pár súlyzóval. Egészítsd ki a súlyokat némi aerobikus mozgással is. Fontos, hogy ne bízd el magad.

Képzelj csak bele, hogy gyalog kell menekülnöd valami zavargás/tűzharc/támadás elől a cuccoddal a hátadon, vagy puszta kézzel kell felvenned a harcot egy támadóval. Nem kell, hogy Bruce Lee vagy Mike Tyson váljék belőled, de azért el kell hogy tudjál helyezni egy pofont, tudnod kell, hogy védd az arcod, fejed ismerned kell pár önvédelmi trükköt. Kifizetődik az önvédelmet gyakorolni. Azt gyakorold, aminek a való világban hasznát láthatod. A jó kondi ugyancsak biztosítás sok nyavalya ( mint a magas vérnyomás, szívelégtelenségek) ellen, valamint az immunrendszeredet is erősíti.

Hasznos az elsősegély-nyújtási tudnivalók elsajátítása is. Idén nyáron el fogok végezni egy vöröskereszt-tanfolyamot. Tarts elsősegély készletet mindenféle gyógyszerrel kiegészítve amire csak szükséged lehet. Ha állandó jelleggel szedsz valamit, próbálj meg belőle legalább egy évi készletet felhalmozni. A gyógyszerek nálunk már nehezen beszerezhetőek, drágák, többnyire külföldi készítmények és amikor a SHTF, nem biztos, hogy nem tűnnek el a patikákból. Apósom Parkínson-kórban szenved, a spéci orvosságát itthon már rég nem kapni, úgyhogy a külföldre látogató barátait kéri arra, hogy hozzanak neki.

Én is minden gyógyszert összegyűjtök amit csak tudok. Azon felül amit általában egy ilyen otthoni patikában találsz, én fájdalomcsillapítókra (Ibuprofen) és antibiotikumokra koncentrálok, mind felnőttek, mind gyerekek számára. Az antibiotikumok nélkülözhetetlenek errefelé a sok különböző és gyakran előforduló vírus miatt. Különösen a tüdőfertőzések veszélyesek. Ne feledd, hogy egy tiszta és gondosan szellőztetett ház sok problémát meg tud előzni. Nem könnyű feladat, amikor a város koszos és teli van patkánnyal, de megoldható. A mi környékünk egész tűrhető, de vannak sokkal, de sokkal rosszabb helyzetben lévők, ahol is az emberek a patkányokkal versengenek az ennivalóért, alvóhelyért. A csótányok is problémát jelentenek, így mindent megteszek, hogy kordában tartsam őket méreggel.

Jut eszembe: halmozz fel némi patkány és csótánymérget. A városi szolgáltatások nem állnak a helyzet magaslatán - ez alól a szemétbegyűjtés sem kivétel. Egy alkalommal egy hétig sztrájkoltak (vannak helyek, ahol hónapokat hagynak ki) és fényes nappal lehetett patkányokat rohangálni látni a szeméthegyek körül. Nem egy szanatórium...
A Legfontosabbat majdnem elfelejtettem
Maga az élet, amit addig tanultam....
És a valóság, ami arcon csap egy napon

Erről majdnem megfeledkeztem örökre. Ez, Ez egy fontos pillanat volt, amikor is vagy hatvanunk, mind hallgatók egy lerobbant, iskolának használt épületben, egyszerre jöttünk rá, hogy az, amit mi valaha AZ életnek ismertünk, nos AZ megszűnt létezni.

Hajnali 1:06 van. Épp most jöttem ki a zuhanyból, a feleségem meg a fiam alszanak. Éppen dörzsöltem be a sampont a hajamba, és azt vettem számba, mit is írtam ide a mai üzenetembe, amikor is belém nyílalt annak a pillanatnak az emléke amikor is többed-magammal együtt tudatosult bennünk, hogy ami körülvesz bennünket nem csak az összeomlás, hanem, hogy egy világ megszűnt létezni, az, hogy nem egy tornádó vágtatott át világunkon, hanem egy hosszú, el nem múló jégkorszak vette kezdetét.

Pontosan olyan módon értettük ezt meg, mint ahogy a gyerek megérti a fotoszintézist:
Egy tanár hidegen elmagyarázta nekünk, még táblázatai is voltak.

Tegnap 5 órát aludtam, 2-t tennapelőtt. Szombaton semmit. Már hozzászoktam. Egyetemi határidők, éjszakázás a CAD 3D-rajzaira várva, könyörtelen világ ez itt körülöttünk, senkit nem érdekel, mi eszi a lelked, csak teljesíts az elvárásoknak megfelelően, és azok mindig magasak. 4 éve történt, majd egy évvel a 2001 decemberében beütött krízis után.

Társadalomtudomány-óra volt és a tanár éppen a különböző társadalmi elrendezkedések piramisait magyarázta. Istenem, most is látom magam előtt. Még a könyveinkben is benne voltak azok az átkozott, kegyetlen piramisok. Az első, a példapiramist két vízszintes vonal szelte 3 részre, az elitet, a középosztályt és a szegény, proletár rétegeket ábrázolva. A tanár elmagyarázta, hogy a piramis középső szelete, a középosztály, mintegy ütközési zónaként nyeli el a gazdagok és a szegények között felgyülemlő társadalmi feszültséget. A második piramis kövér középső szeletet ábrázolt, vékony alsó és felső szelettel, kétirányú nyilakkal ábrázolva, hogy az osztályok közötti mobilitás útja nyitva áll. Ez volt a klasszikus demokratikus kapitalista társadalom sémája. A harmadik fajta csak annyiban különbözött ettől, hogy a piramis kissé laposabb volt, azt jelképezve, hogy az alja és a csúcsa közötti különbség nem olyan nagy. Ez az Európai Nyugati, szocialista-jellegű társadalmakat jelképezte. E három ábra között nem volt nagy az eltérés.

A negyedik piramis a kommunista társadalmakat ábrázolta, ahol is a nyilak a középső és alsó osztályokból a legfelső szintet ostromolták, de ott áthatolhatatlan rétegbe ütköztek. Egy picike elit, alatta kis középpel, és egy hatalmas alsó szint.

Azután lapoztunk egyet és jött az a rohadt ötödik piramis. Ennél a középső szeletből a nyilak az alsó szintbe irányultak.

-Ez mi? - kérdezte valamelyikőnk

A tanár ránk nézett: - "Nos, ez itt mi vagyunk." - mondotta.

"Ez egy összeomlófélben lévő társadalom, egy, amelyikből hamarosan harmadik világ-béli lesz, ahol a középosztály említésre sem méltó, amelyet hatalmas szegénység és egy parányi, de mesésen gazdag elit jellemez"

- "Mik azok a nyilak, melyek középről tartanak lefelé" - kérdezte valaki.

"Az ott az eltűnő-félben lévő középosztály" - mondta a tanár.

Halálos csend támadt, ha valaki leejtett volna egy tűt, meghallottuk volna. Nem hazudok, senki nem sírt, de sokan dörzsölték a szemeiket, feledtek el levegőt venni... mindnyájan tudtuk, hogy valami megváltozott körülöttünk...

"Tudni-illik a középosztály jövedelme már nem elegendő ahhoz, hogy betöltse funkcióját. Az elit egy kis része középosztálybélivé züllik, a középosztály nagy része viszont elszegényedik."

Nem tudom hányan értették meg abban a pillanatban, hogy szegénység a sorsuk...

" A helyzet az, hogy van itt egy középosztály, mely hirtelen elszegényedik, és ezzel gyakorlatilag egy olyan társadalom jön létre, mely szegényekből áll, középosztály nélkül, ami társadalmi villámhárítóként működhetne. Ez a lesüllyedt középosztály hamar rájön, hogy azokhoz az állásokhoz, amelyeket egyáltalán találnak, túlképzettek, de alternatívájuk nem lévén minden adódó lehetőséget meg kell ragadniok - tehát a kínálat-kereslet elve szerint, a munkanélküliség az égbe szökik, az bérek pedig a béka segge alá.
Tanulnak, készülnek egy állás betöltésére, amelyet soha nem fognak megkapni, mert az nem létezik. Ti, srácok, ti építészetet tanultok, pusztán azért, mert per pillanat ezt kívánjátok tenni, vagy ez a hobbitok, vagy mert nincs más dolgotok. Csak 3-4%-otok fog valaha is valami építészettel kapcsolatos dologhoz kezdeni." - folytatta a tanár.

Csak ültünk ott mindnyájan, próbáltuk megemészteni az imént hallottakat. Pár hónapon belül kiderült, hogy a tanár túlságosan is a fején találta szöget. Még az iskola is ezt tükrözte: a hallgatók vagy 50%-a kimaradt: vagy nem látták további értelmét, hogy olyasmivel vesztegessék az idejüket, aminek semmi köze nem lesz a jövendőbeli fizetéseikhez, vagy elfogyott a pénz a tandíjra, vagy családjaik túlélése érdekében valamiféle munkát kellett vállalniok.

Valaki itt ezen a fórumon azt írta, hogy ha ez megtörténik az Államokban, a zavargások sokkal intenzívebbek lesznek, mert a Dél Amerikaiak szívósabbak. Először nem értettem vele egyet, mert úgy gondoltam, hogy az emberek mind alkalmazkodnak majd valahogy, amikor ilyen helyzetbe kerülnek, de most, hogy volt időm tűnődni a dolgon, azt hiszem igaza volt. Nem igazán azért, mert erősebbek, hanem mert ellenállóbbak, jobban hozzá vannak szokva a sorscsapásokhoz. Többségünk nagyszülőktől származik, akik a Spanyol polgárháború elől menekültek ide, mások az Olasz diktátor elől, a szüleink túlélték a piszkos háborúkat a saját diktátoraikkal és gyerekeik is ebből az anyagból gyúrattak.
Vajon az USA-béliek is túlélnék mindezt? Persze hogy, de azt hiszem, ma túlontúl sokan vannak ott nálatok, akik nem olyanok mint ti vagytok, akik nem készülnek fel minden eshetőségre, akik nem értik milyen instabil is ez az egész.

Ezek lesznek azok, akik a zavargásokat fogják okozni, azok, akik túl lusták, hogy mindenkor ellássák saját szükségleteiket, mielőtt túl késő, meg azok, akik elpuhultak az évek során abban a hitben, hogy a kormány majd megvédi őket, mint tisztességes adófizető állampolgárokat. De a többség azért megmarad. Az ember alkalmazkodik, mint mindig. Jobban mint hinnéd.
Azok pedig, akik nem tudják vagy akarják az új realitásokat tudomásul venni el fognak pusztulni, így tisztítván a genetikai állományt és adván át az élőhelyet a fajfenntartás érdekében.
Így megy ez már évezredek óta.
A cikk forrása és Fernando által kérdésekre adott válaszok elolvashatóak itt.
Magyarország CHEMTRAIL-támadás alatt áll egész nap - Elképesztő mennyiségű vegyi csík borítja az eget - Özönlenek a képek mindenhonnan 

Átfogó biometrikus adatbázis rejtőzik a bevándorlási reformban 

május 13, 2013 
wired.com - Idők jelei

A személyik, azonosítószámok, biometrikus adatokat tartalmazó egyéb iratok, amellett, hogy a globális adatbázis állományát bővítik, hozzászoktatják az embereket a gondolathoz, hogy ez manapság az élet elengedhetetlen része. Minél többet beszélnek róla, minél többször hangsúlyozzák a rendszer előnyeit, annál kevésbé tűnik felháborítónak. Ez egy jól bevált módszer a reklámiparban. Csupán elegendő idő és pénz kell hozzá. Az emberek fokozatosan megszokják, hogy egyre több helyen és egyre több irathoz szükséges az ujjlenyomatuk és persze a chip. Miután a technológia kellő mértékben elterjed, csupán a régi azonosítási módszereket kell szép csendben leépíteni, így amikor eljön az idő, úgy tehetik egyetemessé és kötelezővé, hogy szinte semmilyen ellenállásba nem ütköznek majd. A végállomás nevét pedig, amely felé gyorsabb ütemben haladunk, mint gondolnánk, jól tudjuk a Jelenések könyvéből: a Fenevad Bélyege. (Joseph Candel) 
 
Illusztráció: National Institutes of Health

Az Egyesült Államok szenátusában múlthét pénteken kezdődött a bevándorlási reform vitája. A 
800 oldalas kétpárti törvényjavaslat megfogalmazásában csendesen megbújik egy ártalmatlan hangzású "fotóeszköz", valójában egy országos biometrikus adatbázis létrehozásáról szóló rendelkezés, amit a Belbiztonsági Minisztérium felügyelne. Az adatbázis minden olyan amerikai állampolgár nevét, korát, társadalombiztosítási azonosítóját és fényképét tartalmazná, aki rendelkezik jogosítvánnyal vagy más hivatalos fényképes igazolvánnyal.

A javaslat szerint minden munkáltató köteles lenne minden újonnan felvett munkavállaló fényképét/személyazonosságát ellenőrzi az adatbázisban. A Bevándorlási Modernizációs törvény célja elvileg az iratokkal nem rendelkező bevándorlók munkavállalásának ellehetetlenítése, az adatvédelmi aktivisták szerint azonban a törvény küldetése óhatatlanul mellékvágányra terelődne és egy idő után egyre több helyzetben követelnék az adatbázissal való egyeztetést, a szavazásoktól, az ingatlan bérlésen át a fegyvervásárlásig vagy a bankszámlanyitásig.

Képzeljük el a Foursquare állami verzióját, ahol Nagytestvér rögzít minden egyes bejelentkezést.

"Az állampolgár és az állam kapcsolata kezd megváltozni. Arra felé haladunk, hogy mindenért engedélyt kell kérni," mondta Chris Calabrese, az Amerikai Polgárjogi Egyesülés (ACLU) kongresszusi lobbistája. "Ami pedig ennél is fontosabb, hogy ez lehet a kezdete annak, hogy mindent rögzítsenek."

Egyelőre a törvény munkavállalási célokra engedi az adatbázis használatát, de a történelemből tudjuk, hogy az ilyen korlátozások rövid életűek. A társadalombiztosítási kártyát például eredetileg azért hozták létre, hogy nyomon kövessék a nyugdíjjárulékokat, most viszont már az egészségbiztosítás megkötéséhez is szükség van rá.

David Bier, a Versenyképes Vállalkozás Intézettől egyetért az ACLU aggodalmaival.

"Ami a legaggasztóbb, hogy bizonyos tevékenységeket így elvileg engedélyhez köt, de ugyanakkor arra is használhatják, hogy bizonyos tevékenységeket korlátozzanak. 
Tulajdonképpen létrehozzák a nemzeti azonosítót, csak éppen kártyát nem gyártanak hozzá."

Időkjelei: Az Uniótag Magyarországon felsorolni is nehéz lenne azoknak az azonosító kártyáknak a számát, amikben ma már chip van, és amelyeket naponta használni kényszerülünk. Valószínűleg elmondhatjuk, hogy az EU messze az Egyesült Államok előtt jár a chipes igazolványok és az ujjlenyomatokat tartalmazó útlevelek bevezetésével, ráadásul itt minden adat a rendőrség adatbázisában kerül rögzítésre. Az Egyesült Államokban úgy tűnik rájöttek, hogy kártyára nincs is szükség, hiszen idővel úgyis az emberek testébe vándorolna. Egy fázist megspórolhatnak. 

Orbán: Magyarország jómódú lett 

Azért éhezik nálunk minden második gyermek , hogy ezt Orbán kimondhassa, és ha ez nem volna elég a nyugdíjas kutyakaján él, és a családok felét kilakoltatják a családi otthonukból a legnagyobb banki csalás miatt. De ők fülkeforradalmárok , és az ÁVH- s nyugdíjasok a Rózsadombon szenvednek 600000 Ft – os nyugdíj mellet , amit a Német kormány még kipótol a szegény hollókosztosainknak , az unokák és a gyerekek még mindig a közélet krémjei , mert ÁVH világ van minálunk ahol a zsidó rabol és gyilkol a cigány meg fosztogat , de azért jó módúak lettünk. Orbán is úgy van , hogy a fától nem látja az erdőt, ja akit bevittek az erdőbe az ne panaszkodjon , főleg annak aki bevitte őt , és azt hajtogatta itt egy fa, meg itt egy fa végül mindenütt csak fa volt, és ugye a fától nem látni az erdőt. Hogy tegyem a bilire őket , még beszarnak.

MTI| 2013. június 18. 
NOL
Magyarország nemcsak megtalálta a válságból kivezető utat, hanem a magyar emberek közös terveket is kovácsolnak a jövőre - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Tamásiban, a város sportcsarnokának avatásán.

A kormányfő szerint az, hogy ez megtörténhetett, a magyar embereknek köszönhető, akik elvégzik a munkájukat, befizetik az adójukat, és törődnek a közösségeikkel. "Ők vezették ki velünk együtt Magyarországot a válságból" - tette hozzá.

A 498 millió forintos beruházással, 350 millió forintos társasági adókedvezmény-támogatással épült sportcsarnokra utalva azt mondta, hogy a létesítményt olyan időszakban "állítja elő" Magyarország, amikor az egész világ, de legalábbis annak európai része válságoktól szenved.

"Mi, magyarok komoly örökséget is kaptunk, az előző politika örökségét, amely tíz országból kilencet hanyatt rántott volna" - jegyezte meg, majd úgy fogalmazott: három év elteltével beruházásokról, gyermekeink neveléséről, sportcsarnokokról beszélünk, olyan dolgokról, amelyeket "csak jómód idején szoktak megengedni maguknak európai gazdasági rendszerek". 


Orbán: Az összes fontos agrárcsatát megnyertük 

Hétfő, 2013. június 17. 12:50 MTI - 
168 Óra Online
A kormány az összes fontos agrárcsatát megnyerte - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, miután Győrffy Balázzsal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökével megállapodást írt alá Budapesten.

Az új földtörvény elfogadásával az európai uniós jog sérelme nélkül sikerül megvédeni a magyar termőföldet, "az a magyarok kezében fog maradni" - mondta a kormányfő a sajtótájékoztatón.

Az eredményeket sorolva jelezte továbbá, hogy a zsebszerződések felszámolásának eszközét szintén megtalálták, és meg tudják védeni a fogyasztókat a rossz minőségű, dömpingáron érkező, egészségtelen élelmiszerekkel szemben is.

Kérdésre válaszolva közölte: a parlament előtt fekvő új földtörvény már nem változik érdemben. 

Dr. Orbán Viktor
Magyarország Miniszterelnöke részére


Igen Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Tisztelettel kérjük, hogy a kormány holnapi (június 20.) ülésén kezdeményezze a T/7979 számú, a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló törvényjavaslat (földforgalmi törvény) végszavazásának őszre halasztását.


A halasztás oka, hogy a parlament előtt fekvő tervezetet összhangba kell hozni az Alaptörvény P) cikkében foglaltakkal és be kell tartani a jogalkotásról szóló rendelkezéseket is:

" A természeti erőforrások, különösen a termőföld, az erdők és a vízkészlet, (...) a nemzet közös örökségét képezik, amelynek védelme, fenntartása és a jövő nemzedékek számára való megőrzése az állam és mindenkinek kötelessége."

Földjeink megóvása a globális pénzáradattól épp olyan széles összefogást kíván, mint amit megéltünk a vízáradattal szemben. Ez a civil-állami összefogás a földtörvény előkészítésében eddig nem sikerült. Az Agrárkamarával kötött megállapodás nem pótolja a nagy nyilvánosság előtti egyeztetést. Haladéktalanul társadalmi vitára kell bocsátani a Vidékfejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint június 9-én, vasárnap elkészült zárószavazás előtti módosítással megváltozott tervezetet és elegendő időt kell adni a megfelelő a társadalmi vitára a parlamenti szavazás előtt. Mi több, a föld forgalom és használat szabályozását a mezőgazdasági üzemtörvényt, integrációs törvényt, szövetkezeti törvényt és a Nemzeti Földalapról szóló törvényt együtt kell tárgyalni a jelenlegi tervezettel a valódi társadalmi egyetértés során. Ezért indokolt a földtörvény végszavazásának elhalasztása őszre.

Több mint kétszáz civil szervezet és ötven közéleti személyiség az Alaptörvényben rá háruló felelősséggel június elején felhívta a figyelmet a földforgalmi törvény akkor ismert hiányosságaira, miután a civilek május 28-án megküldték a földtörvény kijavítását dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter úrnak és az országgyűlési képviselőknek. Válasz nem érkezett. A javaslatok június 10-i megtárgyalását a minisztérium visszamondta, a 14-i találkozót megszakította, mert a módosító indítványokat nem kívánta nyilvánossá tenni. Egy ilyen súlyú jogszabály megalkotásának a legteljesebb nyilvánosság előtt kellene történnie.

Mi, civilek ragaszkodunk a kormány érvényben lévő vidékfejlesztési programjához. Ezért megköveteljük az érvényes Vidékfejlesztési Stratégia és Birtokpolitika szellemében, hogy a földforgalmi és földhasználati törvényben

- egy család, egy birtok elven, családonként összeszámolva tartsuk be a földtulajdon és földhasználat felső határaként a ma is érvényes 500 hektárt úgy, hogy egy személy csak 300 hektárt birtokolhat, amint ez utóbbit a tervezet is tartalmazza,

- egy társaság egy székhely - nem birtokközpont - elven tartsuk be az 1200 hektáros felső összevont gazdálkodási határt, mégpedig az állattartás, vetőmagtermesztés kivétele nélkül úgy, hogy egy család csak egy társaságban lehessen érdekelt, az állattartás megnövelt igényét pedig többek szövetkezése kielégítheti,

- töröljük a haszonbérlő elővásárlási és előhaszonbérleti jogát, mert így megmerevedik a jelenlegi nagybirtokok rendszere, valamint e korláttal kizárhatjuk a haszonbérleti ugródeszkát a határon kívülről nem előnyünkre érkező földvásárlók és földhasználók esetében, illetve ezzel is segíthetjük a zsebszerződések felszámolását,

- a demográfiai földprogram kapjon hangsúlyos szerepet az elővásárlási sorrendben, az állam pedig emelje forgalomképtelen vagyoni körébe a termőföldet és használatba adását állítsa a demográfiai célok szolgálatába,

- a gazdasági társaság tagja vagy alkalmazottja és közeli hozzátartozójuk ne kapjon előnyös vásárlási, előhaszonbérleti jogot és szerzésük kerüljön a normálisan ellenőrzött eljárásba,

- helyi földbizottság tagja csak életvitelszerűen helyben lakó földtulajdonos legyen, jogköre terjedjen ki minden földügylet mellett az állami földek ügyeire és a haszonbérletre is, e bizottságok az említett tagok közgyűlése legyen, megfelelő társadalmi kontrollal,

- a helyi földbizottságot és a szakigazgatást kösse a birtokpolitikai irányelv, minden döntés és annak dokumentuma legyen hozzáférhető az Interneten, ne csak az eredmény kerüljön kifüggesztésre valamilyen helyi hivatalban,

- az állam eszközeivel akadályozza meg a föld spekulatív árfelhajtását, hogy a távoli országokból - e törvényben belföldinek minősülő - érkezők pénzügyi ereje ne akadályozza meg a hazai földforgalmat,

- az állam teremtse meg a helyi gazdák versenyképes vételi lehetőségének pénzügy hátterét, segítse megszervezni a hitelszövetkezeteket és azon belül jelzáloghitelezést,

- az állam ösztönözze a vertikális és horizontális szövetkezést, megteremtve a versenyképes üzemméretet, közös értékesítést, beszerzést, az integráció ne eredményezzen kiszolgáltatottságot,

Megkerülhetetlen a zsebszerződések radikális felszámolása és a jogkerülők kizárása, akárcsak azon államok polgárai, ahol magyar ember nem vehet földet. Kell annyi önbecsüléssel rendelkeznünk, hogy viszonossággal élünk. Meg kell fontolnunk, hogy mások példája szerint akár forgalomképtelenné is tegyük szülőföldünket, ha csak így védhetjük meg. Éppen most iktatjuk magyar törvénybe az ír emberek akaratát az uniót alapító és működtető szerződés egyes pontjai alól felmentésükre. Miért ne iktatnánk önvédelemből törvénybe, az írhez hasonló korrekt eljárás eredményeként az európaitól eltérő magyar akaratot?

E levelet történelmi felelősségünk tudatában írtuk és e tudattal kívánunk továbbra is részt venni a szülőföldünk jövőjét meghatározó jogalkotásban. Erre buzdítjuk az országgyűlési képviselőket az esküjükre gondolva. És erre kérjük a Tisztelt Miniszterelnök Urat!

Isten óvja Magyarországot!
Jó egészséget áldozatos munkájához!

Kiváló tisztelettel,

Budapest, 2013. június 18-án

Molnár Attila, Varga István
Szülőföld Mozgalom
 

Nyomásgyakorlás a Kúria bíráira 

Ugye , hogy le lehet fizetni mindenkit , és a végén úgy néz ki mint aki lobbizik , de nem a magyar népért.

Dr. Damm Andrea felhívása 
 
Dr. Damm Andrea (fotó: wikipedia)


Kedves Mindenki!

Felháborító az a nyomás, ami alá a PSZÁF megpróbálja helyezni a Kúria bíráit. Nem csoda, hogy a PSZÁF csak és kizárólag a bankszektort védi, hiszen elnöke az idő alatt, amely alatt öntötték ki ezeket a hamis ügyleteket, az egyik banknak a vezetője volt, azaz ő is hibás abban, hogy ilyen soha vissza nem fizethető hitel tömegével piacra került. A leggyalázatosabb pénzügyi felügyeletünk nekünk van a világon.

Nem bankpánik várható, hanem csak a bankvezetők pánikja azért, mert nem lesz olyan nagy bónuszuk, mint ami lenni szokott és azért pánikolnak, mert az anyabankoknak és a tulajdonosaiknak megígérték, hogy iszonyú extraprofitot fognak tudni nekik ezzel a hitelfajtával biztosítani. Most pedig ha ez nem sikerül, ha nem tudják megmutatni, hogy egy egész országot, kormányt, bírósági rendszert nyomás alatt tudnak tartani, elveszítik állásukat.

Semmiféle államcsőd, bankpánik, betétesek pénze nincs veszélyben, hiszen, mint tudjuk, ezeket a hiteleket nem a betétekből finanszírozták, azokat jó magas napi kamaton kamatoztatták a jegybankban jegybanki alapkamaton, hanem a külföldi anyabankoktól fillérekért kapott hitelekből, illetve devizacsere ügyletekből. Ha pénzhiány lesz, majd visszaviszik a bankokba, amit onnan a tulajdonosok és vezetők kiloptak. Nem lehet a betétesek pénzével takarózni! Akkor kellett volna erre gondolni, amikor hitelképtelen emberek tömegének adták ki a hiteleket, amikor minden árucikk mellé állítottak egy banki ügynököt.

Ha a magyar legfőbb bírói szerv bedől ennek a szemérmetlen hazugságtömegnek, amit a PSZÁF elnöke előadott, semmi értelme tovább semmiféle jogrendszernek, bíráskodásnak, szabályok betartásának. Akkor holnaptól semmiféle szabályt nem kell betartani, jöhet a káosz.

Ez a szemérmetlen pénzügyi bűnbanda tartja 20 éve fogva hazánkat, ezek zsaroltak eddig minden kormányt a kezdetektől kezdve. Merne valaki nyugaton egy bíróságot ilyen nyomás alá helyezni, zsarolni?! Aznap már bilincsben vinnék el.

Remélem, egyszer itt is így lesz.

Tanulhatunk a csehektől, kanadaiaktól, csak hogy az elmúlt pár nap történéseit idézzem ide.

Kérek mindenkit, tiltakozzon ez ellen a hazugságáradat és zsarolás ellen!
Dr. Damm Andrea egy korábbi előadása 
az Echo Tv-ben elérhető ITT !

Üdvözlettel: 
Damm Andrea
Forrás: Facebook
sokkaljobb-kommentár: Június 25-e körül a Kúria tárgyalni fog az úgynevezett devizahitelezés ügyét, és valószínűleg állásfoglalást is ki fog alakítani. De hogy a magyar emberek ellenében milyen jogon szól bele a PSZÁF elnöke ebbe az ügybe, hát az legalább egy tízpontos kérdés! A Kulcsár-ügy idején megverték Szászt, és a magyar társadalom együtt érzett vele. Kulcsár Attilára már nem is emlékszünk, hiszen annyi gazemberség történt azóta.

Szász Károlyt a szocialista kommunisták kirúgták a PSZÁF elnöki székéből, és felvette később a munkaügyi bíróság által megítélt 131 millió forintos végkielégítést. A Fidesz kétharmad hozott egy olyan törvényt, hogy a gyalázatos végkielégítéseket 98 százalékos különadóval kell sújtani. Miután két hozzájuk közelálló bankár is érintve volt, annak a két embernek az érdekében törvényt módosítottak, Szászt és társát felmentették a különadó alól! A végkielégítést felvette, de a fülkeforradalom győzelme után visszaült ugyanabba az állami székbe! Törvényes ez, de erkölcsös is? 
A különadó alóli felmentésről bővebben ITT !

Békéscsaba, 2013. június 18. 
F. I. - K. M.

Emlékeztető: 
"Semmit sem utálok úgy, mint a hazugságot. Azt mondják, "hazug kutya"! Pedig a kutya nem hazudik. Másképp ugat, ha tolvaj jár a tanyán, másképpen, ha a gazdája jött meg, vonít, ha veszedelmet érez: de soha meg nem téveszti a maga ugatását. A kutyában van becsület. Csak az ember tud hazudni. Az az igazi ugatás." (Jókai Mór)

Kapcsolódó:
   
Barátok közt II.: Szász Károlynak nem kell különadót fizetnie
   
Kiút - Devizahitelesek jogi lehetőségei - Damm Andrea és Ölveczky István - 2013-03-30 


Zsolt Falus Tegnap, 11:28

    A jegybanki árfolyammutyi fedezetéül a mi deviza "nyilvántartású" hiteleink szolgáltak, szolgálhattak... én elhiszem Matolcsynak, hogy ahogy az elmúlt 20 évben az elkövetkezendő 10 évben a jegybanknak 0%-os forrásai nem lesznek... vélhetően az árfolyammutyi korszak véget ér, de lehet az is, hogy nincs már kit kifosztani... 

magyarsag.org: Egy gondolat a mai napra 

Követeljük a YAMAKÁNAK mint felsőbbrendűségi jelkép viselésének betiltását Magyarországon..., a holocaust tagadásának vagy megkérdőjelezésének büntethetetlenségét.

2013 Június 15.

EGY GONDOLAT A MAI NAPRA:

A korábbi cikkeink alapján kijelenthetjük, hogy a Magyar Nép nem antiszemita, de anti-hazaáruló... Az a rétege a lakosságnak pedig amely eddig a legtöbb problémát okozta többségében nem is zsidó (szemita) származású, hanem KAZÁR (árja). Ez a népességi csoport akarja magát szemitának kiadni, hogy a nemzetközi zsidóság védelme alatt végezhesse nemzetpusztitó tevékenységét.
Az viszont tény, hogy a nemzetközi zsidóság ezt a munkát finanszirozza, és ezzel hazánk belügyeibe beavatkozik. Antimagyar mivoltuk miatt viszont ez természetes ellenreakciót válthat ki...
Követeljük az antiszemitizmusra vonatkozó törvényeink eltávolitását jogrendünkből és Magyarország szuverénitásának helyreállitását!!! Magyarországon nincsen "KIVÁLASZTOTT NÉP", "ISTEN ÁLTAL", Magyarország egy demokratikus ország!!!
Követeljük a YAMAKÁNAK mint felsőbbrendűségi jelkép viselésének betiltását Magyarországon..., a holocaust tagadásának vagy megkérdőjelezésének büntethetetlenségét.
A zsidó világszervezetek képviselői ha Magyarországra jönnek vegyék le a YAMAKÁJUKAT (sapkájukat) és a kormány ne tárgyaljon velük a vallás és az állam alkotmánybeli elkülönitése miatt, mivel azok magán alapitványok és vallásos szervezetek.

1. A második világháború végén a Harmadik Császárság teljes irattárta a Szövetségesek kezébe került.
2. Ebben az irattárban egyetlen utalás nem volt a zsidók irtására vonatkozólag vagy pedig arra, hogy Hitler valaha is arra utasitást adott volna...
3. A koncentrációs táborokban elpusztult zsidók száma a legutolsó adatok alapján meg sem közeliti a zsidóság által állitott számokat, amik alapján kárpólást kaptak és kapnak...
4. A rendelkezésre álló adatok összhangban állnak a legutolsó adatokból megálapitható kisebb számú veszteségekkel...., de azok nem csak zsidók voltak...
5. A zsidóságnak pénzügyi és politikai érdeke fűződött a számok eltúlzásához...
6. Racionálisak vagyunk és hiszünk a racionális gondolkodásmódban és a bizonyitékok erejében... 


2013 Június 1.

Financial Times 1995 Július 20. Európai Hirek Feldolgozva A Magyarországi zsidók birtok egyezménye A Magyar Állam és zsidó csoportok egyezségre jutottak, hogyan lehet visszaállitani a tulajdonjogot azokra a tulajdonokra amelyeket a Holocaust során a zsidók elveszitettek Magyarországon. "Ez egy nagyszabású áttörés" mondta Israel Singer a New Yorki Zsidó Világkongresszus titkára. "Magyarország lesz az első ország Közép és Kelet Európában amely ezt a kérdést átfogóan megoldja és részletesen kidolgozza" mondta Singer. Az egyezmény szerint amelyet az Izraeli Zsidó Világkártalanitási Szervezet, magyarországi zsidó szervezetek és a Magyar Kormány irt alá, két bizottság lesz felállitva. Az egyik a kártalanitás jogi oldalát fogja lerendezni, a másik pedig a dokumentumokat fogja kivizsgálni az igényelt tulajdonokra. A bizottságok az eredményekről riportot készitenek Szeptember végére. Ha egy vélegesitett lista megszületik a tulajdonokról azok egy alapitványnak lesznek átadva amely a helybeli zsidóság érdekében fogja ezeket a tulajdonokat igazgatni. Reuter, Budapest

A Magyarság megjegyzése:
Könnyű volt az egyezményt kidolgozni, amikor a tárgyalóasztal mindkét oldalán ugyanazok ültek, zsidók a töbségében.... Az elmúlt hetekben a Zsidó Világkongresszus képviselői akik a magyar nép elleni intrikálás miatt Magyarországon tartózkodtak megállapitották, hogy Magyaroroszág a világ leg antiszemtább országa... Ha tényleg úgy lenne az nem a hatás ellenhatás törvénye miatt alakult volna ki??? Honnan ered a vádaskodás amikor Magyarországon az elmúlt 23 évben a Magyarság még nem is tudott labdába rúgni... A bizonyiték pedig, hogy a Magyarság kártalanitása a Bolsevizmus és Cionizmus által okozott károkért mind a mai napig nem történt meg...
Nem történt meg a felelősök megnevezése, előállitása sem, azok birtokainak hagyatékainak felmérése és lefoglalása. E-helyett a bűnösök kiemelt nyugdijakat kaptak. Az igazi lopás csak ezután kezdődött, amikor hivatali hatáskörükkel visszaélő bolsevikok a magyar gyárakra és egyéb nemzeti vagyonokra mocskos kezeiket rátették privatzáció cimszaván.
Privatizáció a lopás fehérgalléros elnevezése...
A eddigi kormányok egyikének sem volt fontos ez ideig a Magyarság kártalanitása. Viselkedésükkel maguk bebizonyitották, hogy nem képviselték a Magyar Népet, ennélfogva ez az egyezség nyugodtam megkérdőjelezhető. Szeretnénk tudni az átadott értékek listáját, értékét... Hasonló módon az MSZMP vagyona a "Reform" kezdetekor 2-4 milliárd dollárra volt értékelve. Arró sem szól a krónika ki mit lopott el abból, hiszen az a párt nem egy magán vállalat volt hanem egy politikai szevezet... Vagy pedig mi lett vagy lesz az SZDSZ és az MDF vagyonával amit még az MSZMP osztott szét közöttük??? 
A Szerkesztőség www.magyarsag.org 


JOGJAVÍTÁS / MEHNAM-info Kód: csatari-vilagforabbi-surjan-szocska-130618
NYILVÁNOS NEMZETKÖZI VÁD
Nyilvános nemzetközi vád a jogi-diszkriminációs rendőrségi, ügyészségi, bírósági és köztársasági elnöki bűncselekményeket folytatók és bűnpártolók ellen.
 

Copy: Legfőbb ügyész.

A 93 éves Dr. Csatári Lászlót nyilvánosan is azzal a váddal illették, pl. ma kb. 14 órakor a Hír Tv-ben, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjeként Bagoly Bettina, hogy "tettesként és bűnsegédként, emberek törvénytelen kivégzésében bűnsegédkezett". Ehhez képest is, a hazai és külföldi ügyészek és bírák részéről is tettesként és bűnsegédként, emberek törvénytelen kivégzésében bűnsegédkezés, hogy évtizedek óta nem voltak hajlandók vádat emelni a világfőrabbi és bűntársai ellen, akik egy főrabbi szerint is a zsidó rákbetegek 98%-át meggyógyító módszerük eltitkolásával, a nem zsidók gyógyítására alkalmazásának tudatos megakadályozásával, eddig kb. kétmilliárd nem zsidónak a rákbetegségből kigyógyulását akadályozták meg.

Azok ellen sem hajlandók vádat emelni, akik a zsidók részére a tiszta desztillált vizet ajánlják egyedüli hasznavehető ivóvízként (Talmud, Taanith 10 a. lap) és gyógyszerként is, a kenyeret tiszta konyhasóval erősen sózás mellett (Talmud, Baba kamma 93 b. lap), miközben a nem zsidóknak azt tanítják, hirdetik, hogy "életveszélyes méreg a tiszta desztillált víz": az ÁNTSZ honlapja szerint pl. az Európai Unióban maximumként megtűrt 10 mikrogramm/liter arzén többszörösét tartalmazó ivóvizeknél mérgezőbb a tiszta desztillált víz. Emellett, miután a rendőrségi nyomozás útján általam beszereztetett hazai klinikai ellenőrző mérések a megivott 1-2 grammnyi vízoldott kálium mérgező hatását bizonyították, a hazai Országgyűlés (lásd az 1992. dec. 8-án megszavazott, 8253. sz. hamis miniszteri választ), s azóta a rendőrség, ügyészség, bíróság folyamatosan szembehazudja a mérési bizonyítékokat, bűnpártolja a magyarokat kálisóval kivégzőket, a nyomozás kezdeményező, tisztességes Dr. Dénes Veronika bíró 13.B.24.211/1993/2. PKKB. végzésében felsorolt bűncselekmények elkövetőit.

Magyarok tömegei törvénytelen kivégzésében tudatos bűnsegédkezés, hogy máig sem emeltek vádat Szócska Miklós egészségügyi államtitkár és társai ellen, akik részben vagy egészében kálisóra cserélik le az étkezési sókban a konyhasót, ezzel tudatosan véletlenszerűsített, törvénytelen tömeges kivégzést folytatnak. Azért tudatosan, mert minden orvos tudja 1950 óta, Nobel-díjas kutatók hatáskalibráló mérései alapján, hogy a víz, a konyhasó és a kálium fiziológiás mértékű és -arányú pótlása (lásd Ringer infúziós oldalnál alkalmazott élettanilag optimális komponens arányokat és dózisokat) gyógyhatású, de az ettől sokszor és nagymértékben eltérés betegítő, életrövidítő, ivartalanító hatású. (Mózes II. 23./20-33. és Mózes V.7./2. és 22. zsidó törvényekben kötelezően előírt "fokozatos népirtási" módszer?) Országgyűlési szakértőként derítettem ki, hogy kálisóval gyilkolnak. A népirtási vádtól félő miniszterek, ügyészek egy váci bíró útján rám uszították a rendőröket, azok agyrázkódásosra rugdostak, vertek, majd elhurcoltak ezen bíró elé, hogy elmebeteggé nyilváníthasson (1997.09.10.). Ezt a feljelentett, sikertelen kísérletüket máig is köztársasági elnöki hamis irat fedezi (X-398/1998.).

Üldöztetik, aki zsidó bűncselekményt derít ki. Nem csak engem. Például néhai anyósomat Kutrucz Gizellát is, miután kiderítette, lásd az Ember Judit által készített "Hagyd beszélni a Kutruczot" című filmet, hogy a Szálasi Ferenc idején a zsidók ellen legvadabbul uszító "Harc" c. fasiszta folyóiratot főszerkesztő Bosnyák Zoltánnak zsidó volt az édesanyja, s hogy egy Berend nevű rabbi segített Bosnyáknak a zsidók ellen uszításban, s hogy a háborús bűnösként kivégzett (?) Bosnyáktól az állam javára elkobzott telket a hazai "közi(ga)zgatás" ingyen vissza akarta adni a Bosnyák utódoknak. Betiltották a filmet. Kizárták a pártból az Anyósomat, visszavonva a Szocialista Hazáért kitüntetését.

Hasonlóan hálálták meg Bartha Béla nagyapámnak, hogy nem volt hajlandó budapesti rendőrfőnökként bűnsegédkezni a bíróság által nem elítélt zsidókat deportálásban. Szálasi Ferencék leváltották és megpróbálták meggyilkolni, Rákosiék elvették a lakását, a nyugdíját és kitelepítették. Zsidó, zsidók kárára is hazudhat, lophat, csalhat, gyilkolhat, számíthat a Talmud szerint őt megillető büntetlenségre, arra, hogy az ügyeiben eljáró ügyészek és bírák csak a nem zsidókat büntetik meg. A bizonyítékokat lásd a 
www.tejfalussy.com honlapon.

1960 óta napi száznál is többel csökkentik a magyarok számát. Miért bűnsegédkeznek Csatári László vádlói a konyhasó megvonással, kálium-túladagolással, vízpótlásrontással kivégzésben? Az
ENSZ Korrupció elleni Egyezmény - magyarul.doc melléklet szerinti miniszteri, rendőri, ügyészi, bírói, köztársasági elnöki (zsidó?) korrupció a válasz?

Verőce, 2013. 06. 18. Tejfalussy András 

Dr.Léhmann: az ENSZ bécsi Nemzetközi Bűnmegelőzési Központja nemzetközi intézményhez forduljunk! 

2013-06-18 Nemzeti Civil Kontroll
   
FIGYELEM! FONTOS! KÉRJÜK A MEGOSZTÁST

KÖZÖS ÉRDEK: KÉRJÜK A TÁMOGATÁST! Várjuk a "deviza-hiteleseket" az NCK Facebook oldalára!
Dr.Léhmann: Szándékom az, hogy az ENSZ bécsi Nemzetközi Bűnmegelőzési Központja nemzetközi intézményhez forduljunk.

A Bűnmegelőzési Központhoz, mert a bankok folyamatosan követik el a csalási jellegű magatartásukat, a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiumának néhány bírója folyamatosan megszünteti értelmetlen módon és törvénysértően az előttük lévő banki pereket, az ügyészség, vagy minisztérium folyamatosan hallgat a közérdekű perekkel kapcsolatosan, és célom az, hogy ha az ENSZ korrupció elleni Egyezménye végrehajtására hazánk hatalmi elitjét...

TOVÁBB: 
http://www.civilkontroll.com/kozosen-az-ensz-becsi-nemzetkozi-bunmegelozesi-kozpontja-nemzetkozi-intezmenyhez-forduljunk/
Kommandósok szorongatják a cseh kormányt 

Na itt míg Pintér terrorista lesz a belügyér addig ilyen nem lesz



Rövid NCK bevezető: Úgy tűnik, hogy Európában akad még olyan ország, ahol működik a nemzet ösztönös védekező mechanizmusa.

Ahol a rendőri/katonai vezetők nem az őket kinevező politikai feletteseik érdekeit tartják szem előtt, hanem a nemzetük érdekében és elsősorban az esküjüket szem előtt tartva járnak el...

Gigantikus razziát indított a cseh korrupcióellenes rendőrség az ország vezető politikusai és kormánya ellen. Az akció részleteiről semmit nem árultak el, de cseh lapok szerint a kormányhivatal és a miniszterelnöki hivatal vezetőjét, a katonai hírszerzés vezetőjét és befolyásos kormánypárti politikusokat is elfogtak.

Az egész országban maszkos rendőrök razziáznak, egy bankból arannyal teli széfeket foglaltak le, de senki nem tudja, kire vadásznak még és miért.

Átfogó razziát indított a cseh rendőrség az ország magas rangú kormánytisztviselői, politikusai és néhány üzletember ellen - jelentette a cseh média. A korrupcióellenes egységek több mint 400 emberrel kezdtek házkutatásokba és letartóztatásokba, állítólag sorra veszik őrizetbe a kormánypárti politikai elit tagjait. A hatalmas akció okáról egyelőre még senki nem nyilatkozott, így egész Csehország azt találgatja, hogy mi történhetett.

Prágai hírportálok szerint a rendőrség a kormány szerda esti ülése után hatolt be a kormányhivatal épületébe, és ezzel egy időben néhány volt tisztviselő lakásába is. Rendőrök jártak a védelmi minisztériumban, de a nagyszabású rendőrségi akció néhány nagyvállalatot, illetve befolyásos nagyvállalkozót és lobbistát is érintett.

Cseh sajtóértesülések szerint a razzia során őrizetbe vették többek között Jana Nagyovát, a cseh kormányhivatal vezetőjét, Lubomír Poult, a cseh miniszterelnöki hivatal igazgatóját, illetve a katonai hírszerzés volt és jelenlegi vezetőit is. Rajtuk kívül még legalább három korábban magas rangú kormánytisztviselő került őrizetbe - közölte az iDnes cseh internetes hírportál. A rendőrség az akció tényét megerősítette, az állítólag őrizetbe vettek neveit viszont nem.

"Az akció folyamatban van, egyelőre semmiféle információval nem szolgálhatunk" - közölte Pavel Hanták, a cseh korrupcióellenes rendőrség (ÚOOZ) szóvivője. A rendőrségi beavatkozás célját nem közölte. Közben a Novinky.cz hírportál szerint a razzia során aranyat, pénzt és dokumentumokat is lefoglalt a rendőrség egy prágai bank biztonsági széfjeiből. A Komercní Banka később meg is erősítette, hogy bírósági határozat alapján a rendőrségnek átadott több széfet.

Petr Necas cseh miniszterelnök egyelőre hallgat
Forrás: AFP/Thierry Charlier
A miniszterelnöknek már szerdán szóltak 

Jan Kubice cseh belügyminiszter a cseh parlamentben csütörtökön csak annyit árult el, hogy az ÚOOZ igazgatója két államügyész

kíséretében szerda éjjel felkereste Petr Necas kormányfőt. Necasról csütörtökön az a rémhír is elterjedt, hogy kórházba került, de ezt egy kormányszóvivő később cáfolta - írja a 
Dotoho.blog.hu. Necas előbb azt ígérte, hogy péntek reggel a cseh parlamentben önt tiszta vizet a pohárba, de csütörtök délután mégis tartott egy rövid sajtótájékoztatót.

Ezen közölte: nincs tudomása arról, hogy politikustársai bűncselekményeket követtek volna el, és nem is akar lemondani. A rendőrség szerdán kora délutánra szintén sajtótájékoztatót hívott össze, de a 
Dohotno.blog.hu tudósítása szerint csak annyit közöltek, hogy az akció Prágában, Közép-Csehországban és Kelet-Csehországban zajlik. "Az akciót többhónapos előkészítés előzte meg. Megerősíthetem, hogy az akció folyamán őrizetbe vételek történtek és hogy az akció a kormányhivatalt és a védelmi minisztériumot is érinti" - mondta Pavel Hanták rendőrségi szóvivő, de az újságírókat nem engedték kérdezni.

A cseh képviselőházat megbénította a korrupcióellenes rendőri akció, az eseményekre való tekintettel megszakították csütörtöki ülésüket. Mivel a meg nem erősített értesülések szerint a legtöbb őrizetbe vett politikus a kormányzó Polgári Demokratikus Párt (ODS) tagja, az ellenzék azonnal magyarázatot kezdett követelni, néhány politikus pedig már arról beszélt, hogy a botrányba bele fog bukni a kormány. "Nemzetközi botrányról van szó. Ha beigazolódnak a kiszivárgott értesülések, Necasnak és kormányának le kell mondania" - nyilatkozta például Milan Stech, a szenátus szociáldemokrata (CSSD) elnöke.
Korrupt politikai alkukat sejtenek

Az őrizetbe vett kormányhivatal-vezetőn kívül a meg nem erősített hírek szerint az ODS párt korábbi frakcióvezetőjét, a kormány korábbi mezőgazdasági miniszterét, illetve volt egészségügyi miniszterhelyettesét is elfogták. Utóbbi később egy SMS-ben tagadta, hogy érintett lenne az akcióban: a sajtónak azt írta, hogy külföldön tartózkodik. További nyolc embert állítólag Dél-Csehországban vettek őrizetbe - állítják cseh lapok.

A cseh média kiszúrta, hogy a két egykori kormánytag és a volt frakcióvezető mindannyian olyan kormánypárti képviselők, akik tavaly ősszel hosszú ideig nem akarták megszavazni Petr Necas kormányának takarékossági csomagját. Később a rebellis képviselők és a kormány megegyeztek, s a törvénytervezet végül átment. A sajtó szerint azonban a rebellisek nem "véletlenül és nem ingyen" hátráltak meg, így a váratlan rendőrségi akció hátterében a politikai alkukat átszövő korrupciós ügyek lehetnek. 

MVSZ-75. - Kivándorlás... - 1.rész- "... s kitántorgott Amerikába másfél millió emberünk..." 


Az idén alapításának 75. évébe érkezett Magyarok Világszövetsége a magyarság világméretű szétszóratása történetének közreadásával tiszteleg az elődök, a ma élő nemzedék és az utókor előtt, egyszóval a nemzet színe előtt. Mától kezdve szeptemberig naponta teszünk közzé lapokat a magyarság első nagy kivándorlási hullámának történetéből, úgy, ahogyan azt néhai Kiss Dezső, az MVSZ levéltárosa összegyűjtötte. Tisztelgésünk Őneki is szól. 
Kivándorlás Magyarországról Amerikába a Trianont megelőző évtizedekben
1871-1918.
1. rész

"...s kitántorgott Amerikába másfél millió emberünk... " (József Attila: Hazám)
Az európai kikötők által közölt statisztikai adatok a Magyarországról Amerikába történő kivándorlásáról.

1871. év 294 kivándorló 1893. év 22.996 kivándorló 
1872. 595 1894. 8.044 1873. 962 1895. 25.858
1874. 927 1896. 24.649
1875. 1.065 1897. 14.106 
1876. 625 1898. 22.802 1877. 652 1899. 43.394 1878. 803 1900. 54.767
1879. 1.759 1901. 71.474
1880. 8.766 1902. 91.762
1881. 11.257 1903. 119.944
1882. 17.520 1904. 97.340
1883. 14.839 1905. 170.430
1884. 13.195 1906. 178.170
1885. 12.348 1907. 209.169
1886. 25.149 1908. 49.365
1887. 18.271 1909. 129.338
1888. 17.630 1910. 119.901
1889. 25.144 1911. 73.654
1890. 31.470 1912. 120.516
1891. 33.000 1913. 119.159
1892. 35.125
Forrás: Walter F. Wilcox: International Migrations Statistics.Vol. I. 716-717. lap;
Közli: Puskás Julianna. (Kivándorló magyarok az Egyesült Államokban, 1880-1940). Akadémia Kiadó, 1982., 443-444.l.
 Folytatjuk

MVSZ Sajtószolgálat 


A szülőföld védelmében
HALASSZÁK EL A FÖLDTÖRVÉNYT!
 


A földet nemzeti örökségként kapjuk, őriznünk kell örökre!

Ne engedjük a külföldiek földvásárlását,
a jogtalanul megkaparintott földeket vegyük vissza!
Ne engedjük földjeinket az idegen tőkének, mi műveljük!
Az állami és az önkormányzati föld nem eladó!

Legyen meg minden feltétel a gazdálkodásunkhoz!
Erős középüzemeket: ne integráljunk - szövetkezzünk!
Hitelszövetkezeteket állami segítséggel!
Erős vidéket demográfiai földprogrammal!

Egy családnak egy cége lehessen,
legyen családi összeszámítás a birtoknagyság tekintetében!
Ne engedjünk új nagybirtokokat, a maiakat számoljuk fel!
Szűnjenek meg az állattartótelep, vetőmagos, politikus kiváltságok!
A helyi földbizottságok az ott lakó földtulajdonos-gazdák közössége legyen, döntési joggal minden földtulajdonlási és földhasználati kérdésben!
 a Szülőföld Mozgalom médiatámogatója: a Nemzeti Hírháló



Itt az újabb találmány, az agrármutyi! Agrárkamarai kártyával juthatnak kedvezményes szolgáltatáshoz a gazdák 


2013. június 18., kedd 15:18 Kiss Melinda - 
Napi Gazdaság
Viszonylag hamar kézzel fogható eredményekre váltaná a stratégiai megállapodás pontjait a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A kamarai tagok kedvezményes adózásával kapcsolatban hamarosan megindulnak a szakértői egyeztetések, egyszerűsítés várható a gázolajvisszatérítésben. Emellett kamarai kártyával juthatnának kedvezményes szolgáltatásokhoz a tagok. 

Egy-két hónapon belül elindulhat a kedvezményeket kínáló kamarai kártya rendszer - mondta a Napi Gazdaságnak Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke. A NAK elképzelései szerint a kamara által a tagoknak kibocsátott kártyával egyes szolgáltatások igénybevételekor meghatározott kedvezményekre lesznek jogosultak a kártyabirtokosok. A kedvezményes szolgáltatások között többek között a banki, illetve telekommunikációs szolgáltatásokat említette, de a kört folyamatosan bővítenék majd. A cél az, hogy a tagok nagy része a befizetett tagdíjnál nagyobb összeget tudjon ennek révén megspórolni - tette hozzá az elnök.

Emellett számos új lehetőséget és hatékonyabb érdekérvényesítést jelent a magyar mezőgazdaság számára a kormánnyal kötött stratégiai megállapodás - mondta az elnök. Orbán Viktor miniszterelnök szerint együttdöntési lehetőséget kínáltak a kamarának, és a jövőben egyetlen fontos döntést sem hoz a kormány az agrárgazdasággal és vidékfejlesztéssel kapcsolatban az agrárgazdasági kamara véleményének kikérése nélkül. A megállapodás része, hogy a kamarához kerül az agrárszakképzés szakmai felügyelete, a falugazdász hálózat a működéséhez szükséges költségvetési támogatással együtt, illetve az is, hogy a NAK számára állandó brüsszeli képviseletet, valamint állami ingatlanban méltó elhelyezést biztosít a kormány.

A megállapodás egyik pontja szerint a kamara elkötelezett a mezőgazdasági termelők speciális adózása mellett. Győrffy szerint ez nemcsak az őstermelők kedvezményes adózását lehetővé tevő - és idén év végén lejáró - uniós notifikáció miatt fontos kérdés, emellett a kamarának több adózással kapcsolatos javaslata is akad. "Szeretnénk a kamarai tagoknak olyan kedvezményes adókörnyezetet kialakítani, ami nem hozza hátrányos helyzetbe őket az uniós versenytársakhoz képest. Az eddigi megbeszélések során áfával kapcsolatos javaslat nem került szóba, ugyanakkor a kormányfő tetszését is elnyerte a termelők gázolaj jövedéki adójának visszatérítésével kapcsolatos egyszerűsítési elképzelésünk" - mondta az elnök. Ennek érdekében már meg is egyeztek a kormány és a kamara közötti szakértői szintű egyeztetésekről.

A kamara komoly szerepet kap a KAP 2014-2020-as fejlesztési programjai kidolgozásában is, illetve a kormány vállalja, hogy ezek végrehajtását a NAK intézményi hálózatára is támaszkodva szervezi meg. Ez utóbbi elsősorban a vidékfejlesztést célzó, úgynevezett CLD-programok, a közösség által irányított helyi fejlesztések keretében megvalósítani tervezett helyi fejlesztési tervek kidolgozásához nyújtott szakmai, szervezési és végrehajtási segítség lenne.

Dokumentum:
   
Orbán Viktor és Győrffy Balázs megállapodása
   
Országgyűlés honlapján levő törvénytervezet

Kapcsolódó:
   
Varga István: Meghiúsult a civilekkel való egyeztetés a Vidékfejlesztési Minisztériumban a Földforgalmi törvény tervezete ügyében!
   
Háború a nemzet ellen - Diktatúrából diktatúrába
   
Nemzetérdekű az új földtörvény
   
Már csak 11 hónapig vagyunk Magyarország! 

Kedves Olvasó! 

Folytatjuk a klubtagsági módban való hírlevélküldést. Kérem, két kávé vagy egy adag fagyi árát ne sajnálja havonta a Hírhálótól!
Részletek: 
http://www.nemzetihirhalo.hu/index.php?lap=klubtagnak&id=013186
(Azonosítóját kérjük, ne felejtse el megadni: 
013186)

Köszönettel: 
Kovács János
Hírháló mindenes 

Gipsz Jakab és a dinnyekartell
"Nagybirtokrendszer lesz állami földön, magánkézben"
   Ángyán: immár biztosan maffiakézben a kormány
   Ángyán: maffiacsaládok nevezik ki a kormánytagokat
   A földtörvény ellen tüntetnek hétfőn, a zárószavazás napján
   Az árvíztől megvédjük a földet, de a külföldiektől nem tudjuk: hazaárulásra készül a Fidesz
   Közéleti személyiségek tiltakoznak a földtörvény miatt
   Tovább módosulhat a földtörvény
"Titkos levél bizonyítja, hogy az Orbán-kormány nem a devizahitelesek pártján áll"
   Készülnek a bírák a devizahiteles perekre
   PSZÁF - Hallgat mint süket disznó a búzában
   PSZÁF-elnök: már megint a kiskapukat keressük
   Októberben teljesen felszámolhatják a PSZÁF-ot
A kormány légiflottát állít fel
Külügy: Visszautasítjuk az ENSZ alaptalan vádjait
   Ezért akarja a kormány visszaszorítani a készpénzfizetést
   Itt az új jegybanki botrány - bűncselekménnyel gyanúsítják az alelnököt Ausztriában
   Egy volt büntetőbíró sikkasztás miatt jelentette fel Orbán Viktort és társait
   Nagykoalícióban felesleges elszámoltatni
   Bankok kontra devizahitelesek: pániktól tart az állam
   Aranyvásárlási pánik Kínában: Tízezrek állnak sorban
   Invented 'to shut people up': European democracy smells of teargas
  
 Jöjjön el a Csehországod!  - bilibezárva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése