2020. január 12., vasárnap

a nyomor halálraítéltjei






















a nyomor halálraítéltjei




Az életpálya-modellek után itt az ideje, hogy megismerjük a magyar halálpálya-modelleket is, mert akkor nem fordulhat elő, hogy a mélyszegénység tömeges megjelenése, megszokottól eltérő látványa valósággal sokkolja a budapestieket és a világhálón szörfözőket.


December 24-én, délidőben, Budapest szívében, a Blaha Lujza tértől a Rókus kórházig folyamatosan több ezren várakoztak türelmesen, hogy a krisnások jótékonysági akciója keretében egy tál meleg ételhez jussanak. Nagy többségük nem hajléktalan, koldus volt, hanem a tönkrement, lecsúszott középosztály tagja. Egész családok, anyukák gyerekekkel, nyugdíjasok, állásukat vesztett emberek reménykedtek az ünnepi falatokban.
A Belváros szívébe belemetsző 300 méteres tömött sor valóban döbbenetes látvány volt, de csak azoknak, akik eddig nem pillantottak bele a magyar valóság sötét bugyraiba, mert a hétköznapok drámái a legritkább esetben érik el a lakáj és kereskedelmi médiumok ingerküszöbét. A szociális nyomor mifelénk nem szenzáció, hacsak nem egy celeb nyugdíjáról, kilakoltatásáról, netán öngyilkosságáról van szó.


Lázár János igazsága: pusztuljon a gyenge

A csendes holokauszt , amit nem kell behazudni !!!!

A németeknél a behazudott holokamu miatt tizezreket küldtek a halálba . Itt a politikai maffia a bankrendszerrel rabolja népünket , és mikor a hidalá kényszeríti a családokat , kik tömegesen az öngyilkosságot választják , és ahelyett , hogy egy egy végrehajtót , bankárt , rabló politikust , szabadkőműves nagymestert , netán a kivezényelt sünöket is magukkal vinnék a másvilágra , hogy ne legyen meg a politikai maffia talpa alatt a támaszték a föld , de érezzék a nyakuk köré font kötél sullyát , mit 56 – ban már egy jó pár kazár zsidó ÁVH- s megtapasztalt , e nép békés beletörődéssel tűri , hogy fiait halálba kényszerítik Ilyen ÁVH -s unokák mint Lázár Jánosok ,,Aki nem vitte semmire az annyit is ér '' - Persze a zsebünkben kotorászott , és megszedte magát , a vér elönti az agyát , és bizony meg kellene csapolni eretvágni , hogy jól kifolyon , és mint Amerikában az elrabolt gyerekeket is bedarálják a hamburgerbe , és terítik a nagyvilágba , hogy az újgazdagok meg tudják kóstolni , hogy milyen is az ember hús !!! Közben Krajcer – Jakab kórt emlegetnek , hogy a marha volt agysorvadásos . De ha láttad a Hillary Clintont , ki a választáson áldozati emberhúst evet , és járni sem tudott , mert a jó sátáni zsidó szokás szerint ez kell a jó szerencséhez , az hogy a Thumf , még csak a pedofil hálózat szigateit látogatta e díszes társasággal , kik szintén a gyermek rablásokban jeleskednek kiket agyon erőszakolva a sátán oltárán gyilkolnak meg . Hillary egy ilyen gyermek testéből lakmározott !! , és mutatta a tüneteket !!! És ez az ember a fél világ majdnem ura lett !!! Így a háború pártiak kiszorúltak a döntési helyzetből , de mint láttátok Kenedinél egy jó sátánista vakoló terv és Kenedi halott volt . A láthatatlan pénzügyi hatalom tele van gyilkossági össze esküvőkkel , főleg bio robotokkal , kik elvégzik a gyilkosságot , és még csak nem is tudják , hogy az eseményt ők hajtották végre , de hogy , a szálakat elvarják jönnek a takarítók , és már ki is iktatták az élők sorából . Nálunk 5 millió a tarifa és a Pintér -féle gyilkossági BT tisztába tesz bárkit !!!
És, hogy mi ilyen szegények maradtunk az azért van , mert sem a gyilkosság BT – ben nem válalunk szerepet , sem a szerv kereskedelembem , nincsen műtővé átalakított kamionunk , nem köröz a körúton páciensre várva , hogy a kioperált szervet az izraeli gép rögrön ki is vitte az országból , és a jól működő szervkereskedelemből , még Lázár Jánosnak is jut a zsebébe , hisz valamikor ő is aktív működtetője volt a rendszernek !!!!
Ma már mindenünket ellopták , maradt a család szemefénye a gyermekük !!! És mint Amerikában itt is évente több gyermek tűnik el a hazai sátánisták , pedofilik , és a kazárok , igényei itt is mutatkoznak . Mint Amerikában itt is a felső maffia réteg van megfertőzve e tettekkel , és ember legyen a talpán aki szembe száll ezekkel a halál kufárokkal , hisz ők törvényen kívüliként élik meg az életüket , mint vakoló politikai maffiózó , és még pedofilos személy !!! És , hogy emberhúst is esznek ??? Elég ha csak hamburgert kérnek az ügyeletes Megdonátban !!!


Születésem óta ismerem az alföldi nyomor és szegénység fokozatait, de csak akkor döbbentem meg először igazán, hova jutottunk, amikor 2009-ben arról olvastam egy eldugott hírt, hogy az egyik budapesti multicégnél egy 53 éves munkásasszony rosszul lett, s mire a mentő kiérkezett, meghalt. Utóbb kiderült, éhenhalt. Előzőleg önkormányzati lakásából a rezsitartozásai miatt kilakoltatták, egy ideig hajléktalanszállón élt, aztán albérletben lakott. Volt ugyan munkája, de hetvenezer forint körüli fizetéséből törlesztenie kellett a fennmaradt rezsitartozását (levontak 40 százalékot), az albérlet kifizetése után pedig a betevő falatra sem nagyon futotta neki. A történet nem kavarta fel az érzelmeket, ezért aztán a hasonló esetekkel nem is nagyon foglalkozott a média.
2010-ben viszont előkerült egy másik megrendítő történet, ami szintén elérte az ingerküszöböt. Egy nagymama még életében eladta a holttestét egy klinikának, hogy hiteltörlesztő gyermekeinek ne kelljen temetést rendeznie, mert nem lett volna rá pénzük. Példáját még sokan követték, de velük már nem foglalkozott a sajtó. A figyelem a megfagyott, kihűlt nyomorultakra terelődött, mert azon a télen már ötszáz ember halt meg a fűtetlen lakásában, illetve az utcán. Cinikus politikus ismerősöm persze tudta a választ: a kapitalizmust választottuk, a létharc pedig veszteségekkel jár. Vulgárisabban fogalmazva: pusztuljon a gyenge, hulljon a férgese. Ahogy Lázár János fogalmazott: „Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér.”
Idén aztán a fidesznyik szavait bőséggel igazolta az élet, mert már eddig is elképesztő, új halálnemeket produkált a nyomor. Volt, aki a lakása ablakából ugrott ki, amikor megjelentek a végrehajtók. Mások kétségbeesésükben, mielőtt végeznének magukkal, vagy megbolondulnának, előbb a gyermekeiket fojtják meg, mert nem képesek élelemmel, gyógyszerrel ellátni őket, ismét mások a férjük, a feleségük ellen fordulnak végsőkig feszített idegállapotukban. Nemrég például annak az 56 éves rokkant férfinek a tragédiája volt 15 perces szenzáció, aki a veszprémi nyugdíjbiztosítási igazgatóságon szúrta szíven magát, amikor megtudta, hogy jelentősen csökkenni fog a rokkantnyugdíja.
A szegénységgel kapcsolatos hírek háttere azonban még napjainkban sem érdekli a széles közvéleményt vagy a politikai táborok szimpatizánsait. A „gördülő éhségsztrájkot” folytató médiamunkások szinte minden percéről tudósítanak a blogok, a közösségi oldalak, de az éhező százezrek mindennapjairól, a nyomortelepek lakóiról szinte semmit sem tudunk. Pedig a hétköznapokban egyre gyakrabban sejlenek fel a készülő tragédiák, illetve egy szociális robbanás körvonalai. Ha valaki a helyszíneken konfrontálódik a valósággal, hamar talál példákat.
Ősszel, vidéki utam alkalmával betértem egy Budapest közeli plazába. Hétköznap délután két óra volt, s rajtam kívül csupán néhányan mászkáltak a gondolák között. Fizetéskor beszédbe elegyedtem a pénztárosnővel, s kérdeztem, miért nincs vevő az üzletben? „Óh, hát mifelénk már huszadika táján hóvége van. Addigra elfogy az emberek pénze.” Egy nappal később ugyanezt mondta egy pesti bevásárlóközpont pénztárosa is, aki vasárnap délután látványosan unatkozott a kasszában.
Mai Tiborcok: a szükség lopni kényszerít
A peremvidékeken, a hátrányos helyzetű régiókban, kistérségekben, falvakban, városokban ma már ennél is sokkal rosszabb a helyzet. A pénztelenség ott egész hónapos nincstelenséggel párosul. Nemrég jártam olyan városkában, ahol a főutcán a kínai bolt is kénytelen volt bezárni. Ahol a közalkalmazottak is borítékolni kénytelenek a hó elején beosztott pénzt: benzinre ötezer, kultúrára pedig nulla forint jut. Az utazás, az étterem vagy a szolgáltatások igénybe vétele már az ő esetükben sem kerül szóba, s ha jövőre az önkormányzatok bajba kerülnek (hiteltörlesztések, elvonások), akkor még rosszabb lesz a helyzet. A sárga csekkek, az adóságok már most is elviszik a jövedelmek nagyját, ami marad, az megy kajára, a gyerekekre, s néha valami ruhára, iskolaszerre, ajándékra.
A kis falvakban még ennél is sivárabb a helyzet. Sok helyen karácsony előtt már nincs disznóvágás, nincs komatál, eszem-iszom, vendégjárás István-János napkor. Lámpagyújtás után kihal a falu, mindenki visszahúzódik a vackára. Vadász ismerős mondja, hogy egyre több kóbor ebet lőnek ki a határban, mert a tulajdonosok - az ebadótól tartva - megszabadulnak tőlük. A mezőőr szerint orvvadászok lepték el a faluszéli erdőket, a gátőr naponta órákat tölt azzal, hogy az ártéren összeszedi a nyulakra, fácánokra kitett csapdákat. Korábban a rendőrök ugyan gyakran igazoltatták a mellékutakon felbukkanó autókat, kerékpárosokat, de mostanában ritkán látni őket. A csomagtartókon, csomagtartókban ezért bezsákolva zavartalanul visznek minden mozdíthatót, főleg a felfűrészelt fát. Most a fiatal akácost ritkítják, s nemcsak a cigányok, mert tudják, hogy a hónap vége felé már a faluban is „béke van”, mert a benzinkeretből a helyszínelésekre sem futja. A kerékpárlopás pedig már annyira nem „téma”, hogy legfeljebb jegyzőkönyvet vesznek fel, aztán ad acta kerül az ügy.
A történelem most szó szerint megelevenedik előttünk. A mai Tiborcok is lopni kényszerülnek. Vadat, halat, pénzt, fát, áramot, gázt, bármit. Amit és ahogy lehet. Mert enni kell, a gyerekek iskolázására kell, a nagyi gyógyszerére kell. Mások inkább összehúzódnak, egy szobát fűtenek, a legolcsóbb termékeket veszik, mindent eladogatnak, fáznak, éheznek, nélkülöznek, és imádkozva, tisztességes szegénységet emlegetve valami csodában, s valakinek az eljövetelében reménykednek, mert ebben a mostani Megváltóban is csalódtak.
A politikusok igen, a számok nem hazudnak
Pedig a miniszterelnök februárban még azt ígérte, hogy 2011 a megújulás éve lesz. Nem lett az. Helyette kaptunk vért, verítéket, nélkülözést és könnyeket. S miközben folyamatosan harcban álltunk, s a „háborús propaganda” folyamatosan győzelmekről papolt, sem az elmélyülő gazdasági-pénzügyi válságon, sem a szociális nyomoron nem sikerült felülkerekednünk. A számok nem hazudnak:
- A reálbérszínvonal továbbra is az uniós átlag ötöde, eközben az árak számos területen már utolérték az uniós plafont. A 2500 eurós német bruttó átlagbérhez mérten a magyarországi bruttó átlagbér csak 700 euró.
- A minimálbér összege 2011-ben 78.000 (nettó 60.600) Ft volt, ami 2012-ben a gyermektelen munkavállalók esetében 93 000 (nettó 60 916) forintra emelkedik.
- Tavaly Magyarországon egymillióan éltek mélyszegénységben, hárommillióan a létminimum szintje alatt, további három millióan pedig létminimum közeli szinteken. (létminimum 71736 Ft).
- A legelmaradottabb, ún. szegény vidékeken (Nyírség, Békés, Baranya, Borsod) az évtized elején a gyerekes családok körében az országos átlag 2-3-szorosa (50 százalék) volt a szegények aránya. 2009 és 2011 közt viszont ez az arány 62 százalékra emelkedett.
- Napjainkban a mintegy 3200 településnek már csaknem a fele (1400) a "hátrányos falu" kategóriába tartozik.
- Tavaly két aktív korú személyből és két gyermekből álló háztartás létminimumértéke 228 334 forint volt havonta. További létminimumszintek: 1 felnőtt  78 736 Ft, 1 felnőtt 1 gyermekkel 129 914 Ft, 1 felnőtt 2 gyermekkel 169 282 Ft, 2 felnőtt 137 788 Ft, 2 felnőtt 1 gyermekkel 188 966 Ft, 2 felnőtt 3 gyermekkel 259 829 Ft, 1 nyugdíjas 70 862, 2 nyugdíjas 122 041 Ft. A hivatal becslése szerint ma 3,7 millió ember (a lakosság közel 40 százaléka) él a fentieknél alacsonyabb jövedelemből.
- Hazánkban az öregségi nyugdíjasok száma év elején 2 100 537 volt, az ellátásuk átlaga pedig 97 090 forintot tett ki. -Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságnál összesen 260 227 darab 30 ezer forint alatti tételt tartottak nyilván. A korhatár alatti rokkantsági nyugdíjasok száma ugyanakkor 339 628 fő volt, ők havonta átlagosan 69 973 forintos ellátásban részesültek.
- A munkanélküliek száma lényegében megegyezett az egy évvel korábbival (462 ezer fő),amely 10,7 százalékos munkanélküliségi rátát eredményezett.
- A KSH adatai szerint hazánkban kb. 2,5 millióra tehető az inaktívak száma. Közülük 40% korhatár alatti nyugdíjas, 30%-a tanuló, 10%-a gyermekgondozási támogatásban részesül, 20 százalék (350-400 ezer ember) pedig semmilyen ellátásban sem részesül.
- A közmunkáért fizetett összeg (73 500 Ft) 2010-ben még megegyezett a minimálbérrel. A közfoglalkoztatási törvény 2011 augusztusában viszont már csak bruttó 57 000 (nettó 40 ezer) forintot írt elő. A kormányzati szakértők azonban ezt az összeget nem találták elég alacsonynak ahhoz, hogy munkavállalásra ösztönözzön. Ezért 2012. január 1-jével újabb 20 százalékkal, bruttó 45 600 forintra csökkentik a teljes munkaidős közfoglalkoztatásért fizetett összeget. Ennél még nagyobb mértékben csökken az az összeg (42 000 Ft), amelyet - a gyerekek számától függetlenül - egy család kézhez kaphat munkanélkülisége, illetve szegénysége okán.
- Tavaly már kb. félmillió ember élt szegénytelepeken.
- Magyarországon 2,2 millió gyermek közül 430 ezren nagyon szegénynek tekinthetők. A szegénység valamilyen formában mintegy 750 ezer gyereket érint ma Magyarországon. Közülük minden ötödik gyerek él olyan családban, ahol nincs aktív kereső. 200 ezren semmiféle támogatást nem kapnak.
- Egyes régiókban, elmaradottabb megyékben az átlagnyugdíj mindössze négy-ötezer forinttal magasabb a létminimumnál, de a családok jelentős részénél az átlagkereset is csak a létminimumon való megélhetéshez elég. A gyermeküket egyedül nevelő szülőknél a jövedelem pedig alatta is maradt a létminimumnak.
- Magyarországon ma minden negyedik ember mondja azt, hogy a jövedelme nem elég a megélhetésre.
- A magyar lakosság 26,5 %-a (EU 9,5%) minőségi éhező, ami azt jelenti, hogy étkezései során nem fogyaszt legalább kétnaponta húsféléket, minimális mennyiségű zöldséget, gyümölcsöt, tejtermékeket.
- Magyarországon a felnőtt korúak közel fele él egyedülálló (szingli, elvált, özvegy) háztartásban.
- S végül egy adatpár a szegényekről és gazdagokról: az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének vizsgálatai alapján a négy és fél millió hazai adózó közül a legjobban kereső háromtized kezében koncentrálódik a bevallott jövedelmek hetven százaléka. Ugyanakkor Magyarország magánvagyonának a 48 százaléka a lakosság 3 százaléka tulajdonában összpontosul, 9,7 millió ember pedig a maradék 52 százalékon osztozik.
Kádár tudta, Orbán nem tudja
2012-ben ezek az arányok valószínűleg tovább torzulnak, hiszen a kormánynak és a kormányzó koalíciónak esze ágában sincs letérnie a kijelölt útról, s a tervezett alapján a szegények még szegényebbek, a gazdagok még gazdagabbak lesznek. Kimondhatjuk, a mai politikai vezetés a szegények millióinak nem kínál semmilyen alternatívát. Leírták őket. Hozzá kell szoknunk, hogy a korábbi életmodellek helyett most már halálmodellekben is gondolkodjunk, s ezekből kiindulva próbáljuk megteremteni a kitörési lehetőségeket. Erre már csak azért is szükség van, mert új fejleményként értékelhetjük, hogy 2012-ben a középosztályhoz tartozó társadalmi rétegek lecsúszása, elszegényedése is felgyorsul, tömegesedik.
Az emberek, természetesen, ahogy tudnak, megpróbálnak majd védekezni (továbbra is lopnak, adót csalnak, feketén dolgoznak), ám miután egyre kevesebb vesztenivalójuk lesz, s a rezsim már az egzisztenciájukat fenyegeti, a többség szakítani fog Orbán legnagyobb szövetségesével, az apátiával, s lesznek, akiket a szükség már tettekre is sarkall. Egyelőre csak helyben, a mikroközösségek szintjén, aztán társadalmi szinten is. Mert ennek a politikai elitnek, amelynek uralkodó része most a kétharmadra hivatkozva kormányoz, ehhez a rákként burjánzó szociális állapothoz egyetlen érdemi szava nincs. Hazug, érdektelen, érzéketlen, kapzsi, vak, s ezért meg fogja fizetni a tévedése árát. Az emberek megkóstolták a szabadság ízét, a kádári gulyáskommunizmus konszolidációs évtizedei után a jóléti hitelkapitalizmus hitelen megvásárolt bőségéből is részesültek. Ám az elit ennek a zsákutcás fejlődésnek a következményeit most csakis velük akarja megfizettetni. Nem fog menni! Az emberek nem fogják tűrni, hogy a hallgatólagos társadalmi közmegegyezést – leben und leben lassen – a pártokrácia felrúgja, semmibe vegye.
Kádár tudta, hol vannak a tűrésküszöb határai, s azokat nem lépte át. Orbán nem tudja. Ezért nemcsak politikai ellenfelei fordulnak szembe vele, hanem a tömegek is, s egy ellenzéki összefogás akkor lehet majd valóban eredményes, ha új vezetőket emel a reflektorfénybe, s közben szakít a megosztó, gyűlöletkeltő, kiüresedett, egymás ellen hergelő és régóta sehova sem vezető bal-jobb osztatú politizálással, s helyette a fent és lent alternatívájában kezd el gondolkodni és cselekedni. Akkor a most még bizonytalan tömegek is megmozdulnak, s csatlakozni fognak, s a mostani rezsim, illetve annak vezére sem lesz többé olyan pökhendi és magabiztos, mert sebezhető pontjára, az achilles-sarkára (szociális kérdés) lehet irányítani a politikai harc nyílvesszőit.
Nem fáklyásmenet, hanem harc lesz
Magyarország az elmúlt évszázadokban nemcsak kompország, de páternoszter-ország is volt. Miközben Kelet és Nyugat között navigált, a folytonos újrakezdések nyomán állandóan küzdenie kellett a belső problémáival, az elitváltással, a sorskérdésekkel, a szociális egyenlőtlenségekkel, a társadalmi igazságosság és béke megteremtésével, az elnyomottak felemelésével, s a korábbi elnyomók megbüntetésével is. Rendszerváltáskor azt hittük, hogy mindkét problémát megoldjuk, majd sokáig ebben a tévhitben ringattuk magunkat, mert a kialakult új rendszer politikusai azt hazudták, hogy meg is oldhatjuk, ha rájuk szavazunk, s ehhez két évtizeden át bizalmi hitelt adunk, cserébe azokért a forintosítható, majd svájci frankra cserélhető hitelekért, amelyekért jóléti boldogságot és talmi álmokat vásárolhatunk magunknak. Napjainkban ennek az alkunak a hamissága nyilvánvalóvá vált, ennek a terheit nyögjük, s a kiábrándulás olyan tömegessé vált, hogy momentán nincs hiteles politikai erő és alig maradt hiteles politikus ebben az országban, s szinte mindent újra kell kezdenünk megint.
Orbán ott volt ennek az új Magyarországnak a születésénél, részese volt az átalakulási folyamatnak, a torzulásoknak. Tevőleges szerepet játszott a demokratikus berendezkedés oligarchikus rendszerré átformálásában, kihasználta az újonnan kialakult pártokrácia kínálta előnyöket, s miután ellenségei az elmúlt nyolc évet „elkúrták”, bukásukból okulva visszasétált a hatalomba, s rezsimjének kiépítésével, bebetonozásával függetlenségi harcot, és forradalmat hirdetve mindent el is követett az elmúlt másfél évben, hogy hatalmát évtizedekre bebiztosítsa, s megvédje a feltételezett külső és belső ellenség ellen. Az általa elképzelt rendszer azonban működésképtelen, ő maga pedig alkalmatlan az államférfiúi feladatok elvégzésére. A következmények ismertek. Rendszere, ő maga, s ezáltal országa elszigetelődőben van, külső segítség nélkül képtelen navigálni „gyorsnaszádját”, és források nélkül nem tud úrrá lenni a pénzügyi-gazdasági-szociális problémákon sem. Rajongóinak, támogatóinak száma ugyan még ma is jelentős, de kétharmada már rég a múltté, s diktatórikussá váló rendszere is csak úgy működőképes, ha folyamatosan zabrál, államosít, elvesz, eltulajdonít, zárol, visszatart… Aminek következtében kompország egyre inkább távolodik a Nyugattól, a páternoszter-országban pedig milliók süllyednek korábban elképzelhetetlen nyomorba, létbizonytalanságba.
Mindebből következik, hogy az igazi rendszerváltás nem lesz fáklyásmenet. Harc lesz, mert millióknak – idelent – hamarosan már nem lesz, viszont százezreknek – odafönt – most már nagyon sok a veszítenivalója. Orbán pedig – tapasztalhatjuk – a végsőkig eltökélt, ha a hatalma megvédéséről van szó. Ha győzni nem tud, akkor bukni fog, s magával rántja az országot.
Vagyis bukása árát is mi fogjuk megfizetni.



Atomháború a láthatáron


|
Talán egyszerűbb csak ülni és elfogadni a nyugati fővonalú média mindent elborító mocskát és a hazugságait az iráni és szíriai eseményekkel kapcsolatban. De érdemes-e? Vajon akik elfogadják ezeket a hazugságokat, akkor is azt gondolják-e majd, hogy megéri továbbra sem keresni az igazságot, miután felismerik, hogy egyenesen egy harmadik világháború felé tartunk?
Van egy időbeli pont, ahonnan már nincs hátraarc. Valakinek elege lesz, megteszi azt a bizonyos lépést, és meggyullad a szikra. Ez jelenti majd az új világháború kezdetét. A világ olyan közel van a háborúhoz, mint a kubai rakétaválság idején.
1962 októberében a világ feszülten figyelt Nyikita Hruscsovra és John Kennedyre, amikor szerencsére megpróbálták elkerülni a két szuperhatalom közötti összecsapást.
Egy Kuba szigetén végrehajtott kémmisszió során bevetett U2 repülőgép fedezte fel, hogy a szigetre rakéták lettek telepítve, hogy megelőzzenek egy Kuba ellen irányuló esetleges inváziót.
Kennedy egy Kuba körüli tengeri blokád létrehozása mellett döntött. Ennek a "karanténnak" a célja volt, hogy megakadályozza a Szovjetunió további hadfelszerelés-szállítását Kubába. Követelte az elhelyezett rakéták elmozdítását és az állások felszámolását.
Október 22-én Kennedy elnök televíziós adásban beszélt a népnek a krízishelyzetről. Később szemtől szembeni, nehézkes és durva tárgyalások után mindkét hatalom képes volt leállni, és megállapodást kötöttek.
Hruscsov követelte Kuba rakétáinak eltávolítását, akárcsak a törökországiakét, és követelte, hogy az USA ne avatkozzon be Kuba belügyeibe. Később a béke és együttműködés felé elmozdulás magába foglalta egy a Kreml és a Fehér Ház közötti "forróvonal" létrehozását és az atomkísérletekre vonatkozó szigorításokról szóló megállapodás aláírását 1963. július 25-én.
Az iráni hadsereg bejelentette, hogy lelőtt egy amerikai drónt az ország keleti részén, ezt egy katonai forrás jelentette az állami televíziónak. Vajon mit keresett ez a drón Irán légterében?
A két szuperhatalom közötti közvetlen összeütközés lehetősége egyre fenyegetőbb szintre lépett a Földközi-tengeren jelen lévő orosz és amerikai hajók konfrontatív pontokra manőverezésével.
Az Amerikai Egyesült Államok és európai szövetségesei lábbal tapossák a nemzetközi hadijogi előírásokat, ezzel teljesen érvénytelenítve azokat. A Líbia elleni véres agresszió és népirtásszerű hadjárat csak a vég kezdete volt.
A Jugoszlávia elleni hazugságkampány és hamis gyanúsítgatások újra megismétlődtek, mikor az ENSZ-ként ismert beszivárgott ügynökök megadták a barbár fosztogatások szövetségének a legitimáció álarcát az ENSZ 1970 és 1973-as határozataival, amelyen később szintén átgázoltak, és a kukára dobták mikor a repüléstilalmi zóna és a földi csapatok jelenlétének tilalma helyett inkább totális háborúba, teljes invázióba kezdtek.
Becstelen hazugságok voltak az "iraki tömegpusztító fegyverekről" szóló hazugságok, és legalább ennyire képtelen volt az, hogy a "Kadhafi kormány saját népét gyilkolja". Most ugyanezt állítják Szíriáról, illetve Iránt azzal gyanúsítják, hogy az atomenergiát atomfegyverek előállítására használja.
A bíróságon, ha a bírák hazugságon kapnak, akár csak egyszer is, totálisan megbízhatatlannak nyilvánítanak, mert hazudtál. Csak egyetlen hazugság. És ezzel teljesen és örökre leromboltad a hitelességedet a szemükben.
Ha rájövök, hogy egyszer hazudtál nekem, attól kezdve mindig alá kell támasztanod, hogy amit mondasz, az igaz, ellenkező esetben azt fogom gondolni, hogy ismét csak hazudozol.
Így egyetlen egy gondolkodó ember sem tekintheti hitelesnek amit az USA, Európa vagy izraeli barátai mondanak vagy állítanak - még ha hihetőnek is tűnik. Minden esetben bizonyítaniuk kell, hogy nem hazudnak, mert eddig mindig csak hazudtak.
Még jobban igaz ezekre az entitásokra, hogy saját szándékaikat kivetítik a kiszemelt célpontjaikra, áldozataikra.
Tehát emberek, ne fogadjátok el, amit szemtől szembe mondanak, mert hivatásos hazudozók!
Irán, az egyik következő lehetséges célpontjuk, nem jelent veszélyt a globális biztonságra, vagy Izrael biztonságára. Irán nem hajtott végre semmiféle agressziót az elmúlt 250 évben... Azon túl többször is beengedtek megfigyelőket, ami biztosított másokat arról, hogy nem áll szándékukban atomfegyver előállítása.
Szíriával kapcsolatban gyorsan és ádázul jönnek a hazugságok... kitalálnak dolgokat, amik soha meg sem történtek. Több bejelentett incidens esetében is az ott élők utólag azt állították, hogy semmi hasonló nem történt.
Miért küld a Nyugat terroristákat - ahogy Líbia esetében is tette - és küld fegyvereket Szíriába? Miért lőnek mesterlövészek ártatlan civilekre és rendőrökre/katonákra?
Kijelentették, hogy Asszad távozását akarják, ahogy kijelentették korábban, hogy Kadhafi távozását akarják.
Ki ad nekik erre jogot? Hagyják inkább, hogy az emberek döntsenek, nem pedig terroristák csoportjai, vagy az ártatlan civilekre repülőgépről bombákat dobálók. Hagyják csak magára a népet!
A nemzetközi közösségnek elege van ebből. Kína és Oroszország nem vesz tudomásul több szankciót vagy katonai beavatkozást.
A démoni gonosz erői most orrtól orrig (szemtől szembe... a szerk.) állnak az ésszerűség erőivel. Hajók a Egyesült Államokból és hajók Oroszországból egyaránt vannak Szíria partjainál. Bármi megtörténhet.
Valami történni fog.
Ez a két ország, Kína és Oroszország tudja, hogy ők is ott vannak a célpontok listáján.
Nem lehet teljesen felfegyverzett, atomfegyverekkel rendelkező Izraeled, ha azt mondod Iránnak, nem használhat atomenergiát békés célokra... joguk van rá, mint az atomsorompó-egyezmény aláíróinak, egy olyan szerződésének, amit Izrael nem írt alá, miközben nem enged be semmilyen külső megfigyelőt.
A számos konfliktus közül valamelyik a következő világháború kezdete lesz. Ezek a hatalomvágyó elitisták azt képzelik, hogy elkerülhetik egy atomháború következményeit. Ami jól mutatja, hogy megtébolyodtak. Meg kell állítani őket, és ezt a figyelmeztetést a lehető legkomolyabban kell venni.
A világ polgárai vagy követelik, hogy fékezzék le magukat ezek a háborús őrültek, vagy globális atomháborúval kell szembenézniük. Követeld, hogy hagyják abba a hazudozást. Követeld, hogy hagyjanak fel a terroristák küldésével, akik a te testvéreid békés életét zavarják meg.
Lisa Karpova - Pravda.ru




Feletteseik támogatásával zabrálták végig Németországot az amerikai katonák



5 éve Magyar Attila |


Feletteseik támogatásával zabrálták végig Németországot az amerikai katonák
Nosztalgia, haszon, bosszú – többek között ezek voltak a második világháború utolsó hónapjaiban német civilek vagyonát fosztogató amerikai katonák motivációi egy új tanulmány szerint.
Az Ohiói Egyetem kutatója, Seth Givens a War in History folyóiratban nemrég publikált szakcikkében írott és szóbeli visszaemlékezések alapján négy fő okot nevez meg azzal kapcsolatban, miért tették rá a kezüket az amerikai katonák a polgári lakosság vagyontárgyaira. Az első ok a szükség volt: a közkatonák olyan dolgokat szereztek maguknak, amelyeket más forrásból nem kaptak meg, például ruhákat és szemüveget. Más tárgyakat egyszerűen szuvenírként vettek magukhoz, míg a vállalkozóbb kedvűek rájöttek, jó pénzt ér, ha bizonyos javakat a frontvonalak mögött szolgáló bajtársaiknak passzolnak tovább.
Végül, de nem utolsósorban egyfajta kollektív büntetés jegyében kívántak „igazságot szolgáltatni” maguknak a német polgároknak – például azért, mert kiszakították őket megszokott, békés életükből –, ez vezetett az úgynevezett „megtorló fosztogatáshoz”.
Fosztogató közkatonák, cinkos tisztek
A tanulmány sorra veszi a zabrálás politikai következményeit is. Bár semmiféle felmérés nem született a fosztogatás pontos mértékéről, annyi bizonyos, hogy Dwight D. Eisenhower (az expedíciós erők főparancsnoka) tartott tőle, hogy igencsak megnehezítheti a háború utáni újjáépítést a katonák "nem megfelelő viselkedése".

Hermann Göring műkincseit pakolják teherautóra amerikai katonák 1945-ben (Fotó: William Vandivert)
A kutató e megfontolásokat így összegezte a BBC History magazinnak: „Az amerikaiak szemében ellenségnek minősülők kifosztása könnyen felháboríthatta a németeket, nehezítve a háború utáni demokratikus átmenetet, lerombolva a szövetséges megszállók ázsióját jóval azelőtt, hogy az ellenőrzési zónák létrejöttek volna. A katonák évszázadokon át abból éltek, amit harc közben össze tudtak szedni. A második világháború bizonyos tekintetben véget vetett ennek – éppen a háború következményeinek politikai rendezésére irányuló erőfeszítések miatt.”
Ezek az erőfeszítések azonban nem minden esetben jártak sikerrel 1945 folyamán, derül ki a vizsgálatból. Bár Eisenhower közvetlen alárendeltjei kiadták a fosztogatásokat tiltó parancsot, nem vették figyelembe azt a tényt, hogy a parancs végrehajtásáért felelős tisztek embereikhez hasonlóan bizony maguk is részesedtek a zsákmányból.
Gary Sheffield hadtörténész, a Wolverhamptoni Egyetem professzora a tanulmányt értékelve kijelentette: „A cikkben foglalt állítások hitelt érdemlőek. A háborúnak mindig is része volt a fosztogatás, és számos bizonyíték van arra, hogy a brit második hadsereg katonái ugyanazt tették, mint amerikai szövetségeseik, miközben német földön nyomultak előre 1945-ben. Ugyanakkor az is igaz, hogy időnként civilek által elkövetett rablásokat varrtak a katonák nyakába” – tette hozzá Gary Sheffield.
(Index nyomán)
Címkék:háború





Küszöbön egy atomháború? Magyarország erre készül!




Wed, 2012/11/14 - 18:30
Kategóriák: 

Minden jel arra mutat, hogy Magyarország vezetői tudhatnak valamit. Valamiért a Honvédséget (és egyéb szerveket) csak egy irányba fejlesztik, ez pedig az ABV (Atom, Vegyi, Biológiai) fegyverek elleni védelem, a NATO kiszolgálása, és a katasztrófahelyzetek elhárítása. Frissítve reagálásokkal.
Ostenburg reagálása:
Köszönjük az igen nagyszámú és fokozott érdeklődést a témafelvetésem iránt! Több volt magasrangú, és jelenleg nyugállományú tiszt is írt nekünk egymástól függetlenül. Mindannyian arra hívták fel a figyelmünket, hogy Oroszországgal való konfliktus és a harmadik világháború vizionálása még lehet, hogy nem más, mint elmélet, de az kész tény, hogy az ABV irányvonal igen erős - ezt támasztja alá a beküldött cikk is, lásd alább.
Ahogy a volt tisztek fogalmaznak e-mailjeikben, csak ezt fejlesztik jelenleg a Magyar Honvédség keretében, ők azért is hagyták ott a testületet. Ők abban látják ennek elsődleges okát, mert a NATO tudja jól, hogy Magyarország hadereje finoman is szólva hagy maga után némi kívánnivalót, és mi kaptuk meg ezt a rendkívül "hálás" képességet, mint az ABV fegyverek elleni védelem, víztisztítás stb. Összegezve: lehet, hogy küszöbön áll egy nagyobb konfliktus, de az biztos, hogy kiszolgáló kutyái vagyunk a NATO-nak, és valódi haderő építése helyett kiszolgáló tevékenységekre összpontosítunk.
Reagálás Ostenburg cikkére:Kedves gróf úr!
Bevallom, némi mosolygással kezdtem neki a cikked olvasásának, mert arra számítottam, hogy egy fegyvermániás dilettáns összeesküvés-elméletét találom majd benne. De hamar be kellett ismernem, hogy tévedtem. Nagyon is igazad van! Ha megengeded, szolgálnék néhány adalékkal a cikkedhez.
A Haditechnika magazinban rendszeresen írnak a magyar haditechnikai fejlesztésekről. Furcsa módon a Komondorról mindeddig egy szó sem szerepelt benne, holott egy csúzli előtanulmányairól is több oldalt szoktak írni. A Komondor szó szerint a semmiből ugrott elő, ami vagy azt jelenti, hogy titokban fejlesztették - de mi titkos volna rajta? - vagy azt, hogy rendkívül rövid idő alatt készült el. Egyébként katonai körökben sem lehetett hallani eddig arról, hogy rövidesen új magyar harcjármű megjelenése várható. Pedig biztosan örömmel vették volna a honvédek, hiszen Afganisztánban jelenleg levetett amerikai Cougar MRAP-kkel járőröznek, amelyek önmagukban is balesetveszélyesek. Nemrég fel is borult egy ilyen jármű, két magyar katona meghalt, négy pedig súlyosan megsérült.
A magyar haditechnikai fejlesztések más téren is lemaradtak. A kézifegyvergyártás "csúcsterméke" jelenleg a P9RC pisztoly, ami az ötvenes évek színvonalát tükrözi, a KGP9 könnyűgéppisztoly pedig szintén nem a katonáink kedvence. Égető szükség lenne az elavult gépkarabélyok modernizálására, de ez a program - amint arról a Haditechnika szintén beszámolt - csigalassúsággal folyik, tizenvalahány éve csak használhatatlan prototípusok készülnek. Mindeközben a Honvédség használt amerikai M4 puskákkal szerelte fel a katonákat, amelyek még a vietnami háború idejéből maradtak meg. A Szép mesterlövészpuska sem kellett a katonáknak. Az Árpád digitális tüzérségi tűzvezető rendszer fejlesztése húsz éve vergődött, mire megszüntették. A HM Technológiai Hivatalt is felszámolták, majd újra felállították, de az ott készülő speciális lőszereket és lövedékálló mellényeket ki tudja, hová tették, mert rendszerbe nem álltak, az bizonyos.
Ezek mind olyan területek, ahol sürgős fejlesztésre volna szükség, mert alapképességek vannak veszélyben, de ezeket elhanyagolják. Csakugyan az ABV-védelmi képességek kapnak előnyt mindenhol, már-már a hidegháborús időket idéző szinten. Szintén a Haditechnikában olvashatunk egy újfajta sugárfelderítő konténerről, amelyet a Mi-24 helikopter fegyverfelfüggesztő pontjára lehet felszerelni, és amely kilométerekről képes azonosítani és elemezni sugárforrásokat, feltérképezni radioaktivitással szennyezett területeket. A legutóbbi számban arról írnak, hogy újfajta személyi sugárvédelmi készlet gyártása indult meg, amely sugárbetegség elleni gyógyszerekből, illetve a sugárzással szembeni ellenállóképességet növelő anyagokból áll. Ezek a fejlesztések valahogy mindig zökkenőmentesen és gördülékenyen eredményre vezetnek!
Tényleg nem ártana tudni, mi ez a sok hirtelen újdonság, és miért mutatnak mind egyazon irányba.
üdvözlettel
az Aranysas és Regiment katonai magazinok egyik gyakori szerzője
Az eredeti, témafelvető cikk:
Természetesen, mint rendpárti, militáns beállítottságú férfiak örömtelinek véljük, ha Magyarország honvédelmi képességei növekednek, és ki nem érez büszkeséget, ha a magyar katonai hagyományokra gondol, ezek tovább élését látja? Azonban feltesszük a kérdést, hogy miért zajlik az elmúlt egy-két évben ilyen mértékben a katasztrófahelyzetekre való felkészülés, miért csak ez irányba fejlődik a Honvédség?
Nézzük a tényeket. Majdnem egy éve, 2011. november 21-én országos mozgósítási gyakorlat volt a katasztrófaelhárítás, a tűzoltóság, és az összes fegyveres szerv részvételével, amibe még a médiát is belevonták, és tesztelték az ország összes légvédelmi szirénáját. Ilyen hasonló gyakorlatra nem volt példa több évtizede. A szimuláció fiktív története szerint egy műhold leesik a Csillagok Háborúja egyik bolygójára.
Pár hetes a hír, hogy a tűzoltóságot harcászatra képzik ki. Lőkiképzésen vesznek részt, megtanulják kezelni a fegyvereket, és általános hadi ismereteket kapnak. Ezzel még önmagában nem is lenne gond, de felmerül a kérdés, hogy miért? Persze, egy ország védelmi képességét növeli, ha minél több férfi tud fegyvert ragadni, de akkor sem világosak az okok.
A tűzoltókat már tűzszerészkedni is tanítják. Mintegy ötszázan kapnak ilyen irányú képzést. Itt is felmerül a kérdés, hogy miért? A cikk szerint azért, mert munkájuk során sokszor találkoznak robbanóanyagokkal....
Szintén pár hete látott napvilágot, hogy a legújabb magyar fejlesztésű, haditechnikai csodánk, a Komondor harcjármű, elkészült. Egyetlen típusa van - csak erről láttunk felvételeket, beszámolókat, a többi verzió csak papíron létezik még-, természetesen ez is egy ABV felderítő eszköz. Miért nem mondjuk egy szállító, parancsnoki verziót hoztak elsőnek létre, és csak aztán a mindenféle speciális feladatokra szánt altípusokat, hiszen a fegyverrendszerünkből pont a modern szállító, parancsnoki, tűztámogató eszközök hiányoznak.
A Honvédség legutóbbi "Honvéd 7" c. adásának 5 percétől érdekes híreket hallhatunk: Két hetes konferenciát szervez az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az MH Kórház és Belügyi Tudományos Tanács. Téma: a veszélyes és mérgező anyagok felderítése, semlegesítése, a következmények felszámolása. A videóból kiderül, hogy itt is jelen volt a tűzoltóság is, tehát teljes a paletta. A filmen, a háttérben látható az új Komondor, és megtudhatjuk, hogy komoly mobil biológiai vegyi laborunk van, ami nemzetközi szinten elismert képességről tesz tanúbizonyságot.
Látható a fenti, pár kiragadott példából, hogy hazánk védelmi képességeinek fejlesztése egy nagyon erős csapásirányba mutat, ez pedig a katasztrófahelyzetek kezelése, az ABV fegyverek hatásainak mérséklése, elhárítása.
Végére hagyva a legérdekesebbet: egy NATO hadművelet során Magyarországot és Észtországot kibertámadás éri, aminek során lezuhan egy NATO gép Magyarország felett, polgári és katonai áldozatokat is követel a támadás. Ráadásul a NATO igen nagyszámú áldozattal számol hazánkban.
A lehetséges támadó Oroszország, Irán és Kína. Egyébként a hírt egy jól értesült orosz lap hozta nyilvánosságra, valószínűleg nem is tudnánk erről a gyakorlatról, ha nem szellőztette volna meg az újság.
A képlet egyre inkább kezd világossá válni: Magyarország egyszerűen NATO-követelménynek akar megfelelni, ami nem más, mint Magyarország hadszíntéri voltára való felkészülés egy olyan konfliktusban (akár harmadik világháború), amiben mi, Oroszországgal kerülünk a legvéresebb harcba. Ezen konfliktus, a XXI. századnak megfelelően, a forgatókönyv szerint, kibertámadásokban és ABV fegyverek bevetésében jelentkezik döntően. Mivel Magyarországnak kevés harcoló alakulata van, így minden lehetséges szervezetet próbálnak bevonni a védelembe. Az ország vezetése, ahelyett, hogy semlegességi politikára, vagy netán Oroszországgal való békére törekedne, inkább bevállalja az áldozati szerepet, az előirányzott nagy számú polgári veszteséget... Legalábbis a jelek erre mutatnak.
(Ostenburg - Szent Korona Rádió)




Felmondott a US Donald Cook legénysége





5 éve Magyar Attila 


Felmondott a US Donald Cook legénysége 2014.04.15 19:28
Nem bírták a stresszt a Fekete-tengerre vezényelt US Donald Cook rombolón szolgálatot teljesítő amerikai katonák, akiket most pszichológusok kezelnek egy román katonai bázison.
A US Donald Cook április 10. óta tartózkodik a Fekete-tengeren. A hétvége folyamán az orosz légierő egy vadászgépe gyors egymásutánban 12-szer hajtott végre alacsony magasságban rárepüléssel szimulált légi támadást az amerikai haditengerészet rombolója ellen. Az akció mindössze másfél óráig tartott, eddig körözött az orosz SZU-24-es vadászrepülőgép a romboló körül, eközben semmilyen rádióüzenetre nem válaszolt.
Mostanra kijutott az információ, hogy a US Donald Cook vissza kellett térjen egy román hadikikötőbe, mert a legénység nagy része beadta lemondását. A szerződéses katonák rutin felderítési feladatra készültek, és sokan közülük egyáltalán nem voltak felkészülve arra, hogy életüket adják a fizetésükért. A legénység nagy része súlyos traumát élt meg a szimulált támadássorozat alatt, mostanra Romániában egy amerikai katonai létesítményben dolgoznak rajta a pszichológusok, hogy néhányan közülük az Egyesült Államokba hazatérést követően még épelméjűek maradjanak.

Már semmi nem a régi - zsoldosok, megijedtek a halál árnyékától. (a kép illusztráció)
A Pentagon hivatalosan is elismerte, hogy a SZU-24-es vadászgép szimulált támadásai demoralizáló hatással bírtak a legénységre. Mivel nemzetközi egyezmények szerint az amerikai haditengerészet hajói mindössze 14 napot tölthetnek a Fekete-tengeren, a térségbe küldött hajók legénységei fokozott stressznek vannak kitéve: az orosz hadseregnek a 14 nap leteltével joga van megsemmisíteni a térségben állomásozó egységet, mert erre a Fekete-tenger katonai egyensúlyát szabályozó nemzetközi megállapodások felhatalmazzák.
Hídfő.net | SZU-24




SZU-24
Emiatt a térségbe küldött amerikai hajókon szimulált támadást végrehajtani valóságos pszichológiai hadviselés az amerikai szerződéses katonával szemben, akinek el kell gondolkoznia, megéri-e a fizetéséért az életét adni.
Romániában képzett pszichológus csapat próbál most az amerikai katonákból ép embert csinálni, mielőtt hazatérnek az Egyesült Államokba. A US Donald Cook pedig új legénységet kap, mielőtt visszatér a Fekete-tengeren folytatott erőfitogtatáshoz. Eközben Kína és Oroszország is az amerikai haditengerészet fizetett gyáva férgein röhög. A nyugati média pedig nemes egyszerűséggel annyit közöl, hogy a US Donald Cook visszatért egy román kikötőbe.
Mindez nagyon jól mutatja, hogy az amerikai katona is tisztában van azzal; a most zajló nyugati erőfitogtatásnak már rég semmi köze nincs se az amerikai érdekhez, se ahhoz a honvédelemhez, amiért ő a seregbe jelentkezett. Tölteléknek, járulékos veszteségnek küldték az első sorba, és mindezért cserébe fizetést kap, amit az államokban elkölthet. Egyetlen egy dologban reménykednek, hogy élve megússzák ezt az egészet. Az orosz SZU-24-es megjelenése pedig ezt a reményt omlasztotta össze. Remek munka lesz ez a képzett pszichológusoknak, akik talán béremelést is kaphatnak majd a sokkos állapotban érkező amerikai katonák összevakarásáért.
Címkék:hídfőtechnika






Magyar Attila üzente 5 éve




Megerősítették: orosz zavaróberendezés tette harcképtelenné az Aegis rendszert



2014.04.25 20:23
Share on print Share on gmail
Share on vk

Egy héttel ezelőtt hoztuk le a US Donald Cook esetének hátterét feldolgozó írásunkat, az információ akkor még alternatív forrásból származott. Sokan kételyüknek adtak hangot a történtekkel kapcsolatban. Forrásaink szerint akkor a Fekete-tengeren közvetlen összeütközött az egyik legmodernebb NATO-technika az orosz hadsereg egy új fejlesztésével, az összecsapás pedig a nyugati technológia teljes vereségével zárult. A US Donald Cook berendezései megszűntek működni, az Aegis rendszer használhatatlan vasdarabbá változott az új elektronikai zavaró rendszerekkel felszerelt Szu-24-es vadászgép rárepülései alatti másfél órában.

Most a hírt megerősítette az orosz állami média. Az Aegis rendszerrel felszerelt rombolót valóban az új orosz Hibini nevet viselő elektronikai blokkolórendszer tette ártalmatlanná, olyan szinten demoralizálva a hajó legénységét, hogy a rombolót azonnal a kikötőbe vezényelték, ahol 27 személy a legénységből azonnal kilépett a sereg állományából.

Az Aegis rendszer levizsgázott, még arra sem volt képes, hogy bemérje az ellenfél repülőgépét. Ezzel a technológiával pedig láthatóan a vén csatalónak tartott Szu-24-eket is felszerelték. Ha ilyen technológiát szerelnek a régebbi gépekre, mit tudnak akkor a legújabb gépek?

Annak idején, a grúziai háborúban a nyugat nem értette, hogyan lehetséges az, hogy a Csecsenföldről átdobott 30 000 orosz katona jószerével öreg, ósdi fegyverekkel felszerelve képes volt 5 nap alatt teljes vereséget mérni a csúcstechnikával felszerelkezett, modern hadviselésre kiképzett 35 000 fős grúz haderőre. A mai napig szégyenkezve tekint a nyugati katonai stratégiai tervező részleg emiatt a csúfos kudarcra. A grúz haderő az első naptól kezdve egyetlen támadó hadmozdulatra sem volt képes, és folyamatosan csak hátrálni kényszerült.

Egyszerű az ok; talán nem voltak minden információ birtokában, milyen eszközöket is használtak az oroszok a háború során. Íme egy kis ízelítő a nyugatnak, mire is számítsanak. Az orosz állami média beszámol róla, milyen hatékonysággal működik az az Aegis rendszer, amivel az Egyesült Államok NATO-szövetségeseit akarja "megvédeni".

Az amerikai flotta büszkesége - egy darab ócskavas lett, mikor találkozott az első orosz vadászgéppel

"Április 10-én a Donald Cook a Tomahawk szárnyas rakétákkal együtt behatolt a Fekete-tenger semleges vizeire. Oroszország erre egy Szu-24-es repülőgépet küldött az amerikai torpedóromboló hajó körberepülésére. Az orosz repülőgép fegyvertelen volt, azonban szakértők állítása szerint rendelkezett legújabb orosz rádióelektronikus harci rendszerrel. Az Aegis már távolról észlelte a Szu-24-es közeledését, harci riadót fújt. Amerikai radarok a célponttal való közeledés irányvonalát mérték be. És egyszerre csak a képernyők kialudtak, az Aegis megszűnt üzemelni. Közben a Szu-24-es a torpedóromboló fedélzete felett vonult el, megfordult és rakétatámadást imitált. Aztán megfordult és megismételte ezt a manővert. És ezt megtette 12-szer.

Vagyis amikor üzemelt a Szu-24-es fedélzeti rádióelektronikus elnyomási rendszere, a modern Aegis rendszer üzemképtelenné vált.

Külföldi médiák írják, hogy az incidenst követően a Donald Cook sürgősen betért egy romániai kikötőbe. A hajó személyzetének 27 tagja benyújtotta lemondási kérelmét. Állítják, hogy mind a 27 személy azt írta, hogy nem kívánja életét kockáztatni. Ezt közvetve megerősíti a Pentagon nyilatkozata is. Ebben olvasható, hogy az akció demoralizálta az amerikai hajó csapatát.

A rendszer, amellyel az orosz Szu-24-es sokkolta az amerikai Donald Cook-ot, a Hibini nevet viseli. A Hibini egyébként egy hegygerinc a sarkvidéki Kola-félszigeten. A Hibini az ellenfél rádióelektronikus elnyomásának legújabb rendszere, amellyel ellátnak majd minden ígéretes orosz repülőgépet."

Íme egy gyakorlati példa arra, hogy a NATO nem csak harcképtelen az orosz haditechnikával szemben, de az Egyesült Államok nyugati "szövetségeseit" sem képes megvédeni. Információink szerint a közelmúltban Szíriából Oroszországba szállítottak minden Szu-24-es vadászgépet. Lehetséges, hogy ezeket a gépeket már a legmodernebb zavaróeszközökkel szerelik fel, ami a NATO teljes vereségéhez vezetne a Közel-Keleten vívott háborúkban. Nem kérdés, hogy az új technológiához ilyen úton hozzájuthat a Szíria védelmében harcoló Hezbollah, Irán pedig már birtokában van az új technológiának. A NATO teljes katonai vereségének lehetünk szemtanúi.








Magyar Attila üzente 5 éve




Háború az új technológiákért - a nyugat elvesztette helyzeti előnyét





2014.04.19 21:11
Share on print Share on gmail

A nyugat egymásutánban kapja a megrendítő erejű csapásokat az orosz katonai technológiáktól. A közelmúltban a US Donald Cook legénységének lemondásáról kerültek elő információk, majd nem sokkal utána nyilvánosságra jutott a román kikötőbe "visszahívott" amerikai hajó matrózának a feleségéhez írt levele. Ezt a levelet az amerikai elhárítás pillanatok alatt eltüntette a világhálóról, de szemfüles emberek mindig vannak, és nagyon hamar a megfelelő helyeken olvasható volt.

Az első, amelyet a nyugat mindenáron kipuhatolni és megszerezni akart, az orosz S-500 légvédelmi rendszer. Miután Törökország még Jelcin ideje alatt megkaparintott párat az akkori S-300 légvédelmi rendszerből, annak minden tulajdonságát hamar kiismerték. Amerikai mérnökök szedték darabjaira és elemezték a technológiát, majd lemásolták, és máig az új elhárító rendszereik gerincét képezi. A "mindenek felett álló" Aegis rendszerük technológiai alapját is ez adja. Honnan vesszük ezt? Abból az egyszerű okból kiindulva, hogy orosz szaklapok máig foglalkoznak a kérdéssel, hogyan lehetséges az, hogy az új amerikai rendszerek műszaki paraméterei pontosan olyanok, mint a hajdani S-300 adatai. Hogyan lehetséges az, hogy egy ország, ami 30 éve nem fejlesztett ki semmilyen új rakétatechnológiát, hirtelen egy merőben új rakétarendszerrel áll elő, ami ráadásul rendkívül hasonlít az S-300-ra? Emiatt Putyin korábban kiadta az utasítást, hogy Oroszország védelmében egy merőben új légvédelmi rendszert kell kidolgozni. Először megszületett az S-400, amely az S-300 alapjaira készült, de egy teljesen új bemérési technológiát használt, majd röviddel utána elkészült az S-500. Ez már egy teljesen új rendszer. Törökország jelezte, hogy ilyen rendszert szándékozik venni, csakhogy ezt már az oroszoktól nem kapta meg. Érdekes módon, azok után, hogy Oroszország megtagadta az új rendszerek eladását, Törökország elhárító-rendszer vásárlási láza egyből lelohadt, majd megakadt. Más forrásból nem is próbáltak hasonló adottságú rendszert beszerezni.

Majd jött a szíriai rakétaincidens. A Szíria partjainak közelében állomásozó hajók megsemmisítettek valamennyi amerikai hajóról kilőtt cirkálórakétát. Az amerikai vezérkar elképzelni sem tudta, hogy erre az orosz technológia képes lehet. A NATO-flotta visszavonult Szíria partjaitól, az incidensről érthető okokból mindkét fél mélységesen hallgatott, azonban a NATO partnerországok sorban kezdték megkeresni Moszkvát, hogy új orosz elhárító rendszereket akarnak vásárolni (többnyire arab államok, például Bahrein). Ezek az országok, ha nem is NATO tagok, de mindenképpen nyugatbarát államok. A vételár többszörösét is felajánlották, mégsem kaptak semmit. Valamit az USA nagyon, de nagyon tudni szeretne ezekről a rendszerekről. Valószínűleg azért, mert olyan technológiával állnak szemben, amelyről fogalmuk sincs.

Az elmúlt hetekben egy újabb jelentős incidens történt, ami összefüggésben van egy két évvel ezelőtti másik esettel. Egy hete egy orosz Szu-24 repülőgép 12 rárepülést végzett az amerikai haditengerészet egy Aegis-rendszerrel felszerelt hajójára, az US Donald Cook rombolóra. Az incidens közvetlen katonai összetűzésként értékelhető. A számítógép rendszer ugyanis elemzéseket végez a támadó repülőkről, és ha azokat fegyverzetük és mozgásuk alapján veszélyesnek minősíti, egyes fokozatú riadót jelez. Ezek után a kapitány rendeli el a riadót, és ad utasítást a repülő lelövésére. A kapitány a fent említett levél szerint utasítást is adott a hajó megvédésére, és beélesítették az elhárító rendszert. Majd olyan dolog történt, amely megmagyarázhatatlan, és amely miatt a hajó legénységének egy része azonnal felmondott, amint kikötöttek. A hajó valamennyi elektronikája leállt. A monitorok elsötétedtek, az Aegis-rendszer leállt valamennyi műszerrel együtt, majd pár pillanat múlva a hajó motorja is. A Szu-24 olyan mértékű elektronikai zavarást végzett, amely az egész hajót megbénította. "Mint egy döglött teknős, úgy vergődtünk a hullámokon" - írta a hajó legénységének egy azóta felmondott tagja. "Volt, aki üvöltött tehetetlenségében, volt aki sírt. A kapitány zöld volt a dühtől, a másodkapitány elővett egy üveg rumot, majd feltette a lábát, mondván most már úgyis minden mindegy. Az utolsó rárepüléskor a pilóta kiintett az ablakon, majd megbillegette a szárnyait, jelezvén, hogy ő végzett. Biztosak voltunk benne, hogy hatalmasakat röhögött rajtunk. Volt is rá oka. Vele együtt rájöttünk, hogy a csúcstechnikás hajónk egy darab ócskavas" - írta a volt matróz.

Ez a történés szintén összefüggésben van egy másik, korábbi incidenssel. Alig néhány éve egy iráni rádiós-műszaki alakulat átvette az irányítást egy amerikai drón felet, majd azt sértetlenül leszállította egy iráni reptérre. Feltételeztük, hogy mindez valószínűleg orosz elektronikai segítséggel valósult meg, - majd egy évre rá el is ismerték, hogy valóban az új orosz elhárító rendszer volt képes leszállítani a drónt. Ezek szerint az oroszok valamilyen új elektronikai zavaró és irányító rendszert fejlesztettek ki, amely képes arra, hogy műholdról rejtjelesen kommunikáló eszközöket megbénítson, elektronikai rendszerek felett vegye át az irányítást.

Ezek után feltették a kérdést bizonyos újságok, mit keresett Iránban egy USA lajstromszámú repülőgép a héten, - főleg úgy, hogy arról semmiféle előzetes bejelentés nem történt. Az első feltételezés szerint az olajembargót akarták kikerülni bizonyos cégek. Csakhogy a repülőgép használói (bérlői) után nyomozva nagyon érdekes dolog derült ki: először az, hogy a repülőt a ghánai kormány használja - állítólag. A hivatalos magyarázatban is ez szerepel. Később egy újságíró jelezte, hogy ez a gép feltűnt Zürichben a világgazdasági fórum idején is, majd tovább nyomozva a reptereket állandóan figyelő repülőmániások közt kiderült, hogy ez a gép folyamatosan ott jelenik meg, ahol nagy nemzetközi konferenciák zajlanak, és ahol Ghánának semmi keresnivalója. Eddigre kifejezetten érdekes volt az ügy, így tehát megkeresték a gép tulajdonosi cégét, és ott információkat szereztek a valódi használókról. A gép vagyonkezelője a Bank of Utah, és a gépet a Bilderberg csoporthoz tartozó biztonsági és elektronikai cég használja, amely hivatalosan a védett technológiákkal foglalkozik, és (amerikai fejlesztések esetén) azok országból kijutását kontrollálja. Vagyis egy titkos technológiákkal foglalkozó cég munkatársai jártak Iránban. Vajon miért? Azok után, hogy az Aegis ilyen durván leszerepelt, vajon mi keresnivalójuk van egy olyan országban, amelyet embargóval sújtanak, amelyet minden igyekezetével démonizálni próbál a nyugati média? Annyi a magyarázat, hogy ez az ország rendelkezik egy újfajta orosz technológiával. Ez a technológia blokkolni képes mindazt, ami modern, amire olyan nagyon büszkék, és amitől azt remélik, hogy felveheti a harcot az orosz birodalommal, - de nem így, hogy az egekig magasztalt technikáik sorra mondanak csődöt.

Az USA kétségbeesetten kutatja és próbálja megszerezni ezeknek a számukra halálos eszközöknek a technikai adatait. Eljátszották az időt. Elszórták a drága éveket hiábavaló hadakozásokra, egészen addig, amíg a Jelcin alatt Oroszországból szétlopott információkat felélték, az előnyüket elvesztették.

Érdekes az is, hogy egész a 2000-es évekig a nyilvánosan propagált amerikai lézerfegyvereket csak filmeken, tanulmányokon lehetett látni. Milyen is lenne, hogy képzelik el, - a Csillagok Háborúja mesefilmhez hasonló filmeken mutatták be. Egészen addig, amik az USA Jelcin alatt ki nem foszthatta az orosz fejlesztések aktáit, és milyen meglepő, az utóbbi években már lézerfegyverek tesztelését végzik. Csakhogy érdekes módon ez a lézerfegyver megszólalásig hasonlít az orosz telepített lézerfegyverekhez. Az oroszok ugyanis nem csak beszéltek és álmodoztak róla sci-fi filmeken, hanem meg is építették. Egy harvardi professzor szerint - akit bevontak az ilyen titkos utakon megszerzett orosz technológiák vizsgálatába - kijelentette; az oroszok titokban végeztek e téren jelentős kutatásokat, és bizonyos dolgokban évtizedekkel előttünk járnak, például a plazma-technológiában.

Az USA elvesztette a Szovjetunió összeomlásával szerzett előnyét, - olyannyira, hogy védekezésbe kényszerül, főleg politikai vonalon, és minden erejét arra fordítja, hogy újra kieszközölje a hidegháborús állapotokat.

Kemény Gábor








Gyorsan szétzúznák az ukrán légierőt az orosz gépek





5 éve Magyar Attila 



Gyorsan szétzúznák az ukrán légierőt az orosz gépek
Kelet-Európa legjobb vadászgépei állnak az ukrán reptereken, de nem sokat érnének Putyin repülő vasöklei ellen. Milyen erők csaphatnak össze a levegőben, ha háború lesz?
Vlagyimir Putyin orosz elnök "a helyzet alakulásától függően" dönti el, hogy indít-e katonai támadást Ukrajna ellen, amire szombaton kapott felhatalmazást az orosz törvényhozástól. A Krím-félsziget már most orosz katonai ellenőrzés alatt van.
Amennyiben fegyveres konfliktusra kerül sor Ukrajna és Oroszország között, akkor a támadó és védekező hadműveletekben is nagy szerepet kaphat mindkét ország légiereje.
Szovjet örökség mindkét oldalon
Mindkét ország igen jelentős mennyiségű haditechnikai eszközt örökölt az egykori Szovjetunió gigantikus arzenáljából. Ugyanakkor az elmúlt több mint két évtizedben ezek jelentős részét - főleg az elavult eszközöket - kivonták, megsemmisítették vagy eladták. Különösen érdekes az ukránok kezébe jutott nagy hatótávolságú bombázógépek sorsa, ezeket a költségesen üzemeltethető gépeket ugyanis egyrészt fenntartani sem tudták, másrészt a nukleáris fegyvereik leszerelése miatt értelme sem igazán volt a stratégiai csapásmérők üzemeltetésének.
A lényegesen nagyobb és gazdaságilag is jóval erősebb Oroszország vezetése ugyanakkor nem mondott le nagyhatalmi álmairól, így nem csak hogy megtartották a Tu-22M3, Tu-95 és Tu160-as bombázóflottát, de még fejlesztették is. Emellett az orosz hadiipar igen jelentős átalakuláson ment keresztül, racionalizálták a fejlesztő és gyártó kapacitásokat, az ígéretes prototípusok (pl. Szu-34, Szu-35) egy része már sorozatgyártásba került, és számos alakulat átfegyverzése megtörtént.
Kelet-Európa legjobb vadászgépei állnak az ukrán reptereken
Papíron még most is Kelet-Európa egyik legerősebb légierejét birtokolja Ukrajna, az évtizedes pénzhiány és a politikai rendszer hektikus változásai azonban erősen amortizálta ezt a fegyvernemet. A szovjet örökségből származó, a hidegháborús elvek alapján kifejlesztett MiG-23 Flogger, MiG-25 Foxbat és Szu-15 Flagon elfogó-vadászokat már régen kivonták a hadrendből, a Szu-17-es csapásmérőkkel egyetemben.

Szu-27
A korszerűbb, negyedik generációs MiG-29 Fulcrum és Szu-27 Flanker vadászgépek egy részét azonban megtartották, sőt részben modernizálták is. Jelenleg ezzel a két típussal felszerelt századok alkotják az Ukrán Légierő gerincét, ezek a gépek látják el a légvédelmi készültségi szolgálatot, így ha külső fegyveres beavatkozás éri a levegőből az országot, akkor legelőször várhatóan ezek az egységek kerülnek harcérintkezésbe az ellenfél repülőerőivel. A hadrafogható vadászgépek pontos száma ugyan nem ismert, de a pénztelenség miatt elmaradt nagyjavítások következtében a többsége jóideje üzemképtelen, a bevethető MiG-29-esek és Szu-27-esek mennyisége mindössze pár tucatra tehető összesen.

Mig-29
Az ukrán csapásmérő erő is csak árnyéka korábbi önmagának. A legnagyobb harcértékű Szu-24 Fencer típusból ugyan megörököltek több mint 100 darabot, tartósan azonban mindössze 36 példányt üzemeltetnek, ezeknek is egy része lehet azonban csak bevethető állapotban. A szárazföldi csapatok harcát közvetlenül támogató Szu-25 Frogfoot csatarepülőgépekből is csak mintegy két-háromtucatnyi áll rendelkezésre, ezek között viszont vannak már felújított példányok is. A felderítő kapacitást is mindössze pár, speciális eszközökkel felszerelt Szu-24MR gép alkotja. Légi utántöltő és légtérfelderítő gépekkel viszont egyáltalán nem rendelkeznek, ami igen jelentős hátrányt jelent.
Helikopterek terén sem sokkal jobb a helyzet, a régebbi Mi-24-es harci és Mi-8-as szállító forgószárnyasokat nem tudták újabb típusokra cserélni, szemben az oroszokkal, akik az utóbbi években a Mi-28-as és a Ka-52-es csatahelikopterek rendszeresítését is megkezdték, illetve a modernebb, a Mi-24-es alapjaira épülő Mi-35-ösből is beszereztek jónéhány darabot.
Mivel egy esetleges fegyveres konfliktusban az ukránok inkább védekezésre kényszerülnek, ezért fontos szerep hárulhat a légvédelmi rakétás alakulatokra. Ezen a téren némileg jobb is a helyzetük, főleg az Sz-200, Sz-300 és a Buk-1M rendszerekkel felszerelt alakulatok jelenthetnek komoly veszélyt az oroszokra.

Ka-52
Putyin repülő vasöklei
Az orosz fegyveres erők minden téren - létszámban és technikai színvonalban - messze felülmúlják az ukránokat, ha azonban komoly beavatkozásra szánják el magukat, akkor legelőször a légi fölényt kell biztosítaniuk. Ehhez rendelkezésükre áll minden nagy harcértékű eszköz, a MiG-29-es, MiG-31 és Szu-27-es vadászgépeket irányító A-50-es légtérellenörző (AWACS) gépektől az IL-78-as tankereken át a Tupoljev gyártmányú stratégiai bombázókig. Sőt nem elképzelhetetlen a legújabb, 4+ generációs, egyre nagyobb számban szolgálatba álló Szu-34-es csapásmérők és a Szu-27-es vadászgépek továbbfejlesztésével létrehozott, csúcstechnikát képviselő Szu-35-ösök bevetése sem. Ez utóbbi eszközök ugyanis egyrészt képességeiket tekintve lényegesen felülmúlják elődeiket, másrészt kiváló gyakorlási lehetőség és reklám is egyben, ha éles helyzetben használják őket.
Az orosz 5. generációs Szuhoj T-50 PAK-FA harci repülőgéphez hasonló technológiáról Ukrajna egyelőre nem is álmodhat, ennek a gépnek azonban egyelőre még csak a teszteléshez szükséges prototípusai állnak rendelkezésre, így a bevetése kizárt.

PAK-FA
A gyakorlatilag azonnal bevethető orosz harci gépek száma több száz, így ha a politikai vezetés egy határozott és nagy erejű, ellentmondást nem tűrő beavatkozásra szánja el magát, akkor gyorsan megszerezhetik a légi fölényt és hatékonyan támadhatják az esetleg ellenálló ukrán hadsereget. A reálisabb forgatókönyv azonban inkább az, hogy a már megindított, hadgyakorlatnak álcázott erődemonstráció segítségével tudatosítják az ukrán politikai és katonai vezetés számára, hogy az orosz ajkúak védelme, illetve a Krím félszigeten található szevasztopoli haditengerészeti támaszpont biztosítása érdekében hajlandók akár fegyvert is bevetni, így tényleges hadműveletek nélkül is elérhetik céljaikat.
(Origó)






BIOLÓGIAI FEGYVERKÉNT HASZNÁLJÁK AZ EMBERT!





4 éve Kőműves Géza








A drót mögött is gyarmat lesz!







A DRÓT MÖGÖTT IS GYARMAT LESZ!
Az Orbánék által építendő kerítés határzár is csak akkor ér valamit, ha mögötte NEMZET lesz, nem pedig a mai állapotok szerinti, kétszínű, kétkulacsos, idegenlelkű helytartók által MEG - vezetett gyarmat!

Mert bizony a Likud-nyik Fidesz-es helytartó pártvezetés is, miként az előző kormányok, annak a „nemzetköziekből” álló bűnszövetkezetnek a rokona, szövetségese, aki ennek a  népvándorlásnak az okságát embertelen parazitaságával sokszáz éve alapozza, most pedig újabb aljas célból, már tudatosan, ügynöki rendszerben szervezi!
Többeknek üzenem, hogy a hunmagyarság nem a „hazai - nemzetközi” helytartók váltóuralma alatt vergődő hazai állapotokat akarja megvédeni a „nemzetköziek” által
gerjesztett népvándorlás elől, mi egy jövőbeni szabad, emelkedett Hunmagyar Nemzet lehetőségét féltjük!
 Sajnos bizonyos állításokkal ellentétben a mai népvándorlás nem a „nemzetközi” zsizsikség hatalmának végét, hanem gátlástalan ténykedésük egyik következményét és egy újabb aljas húzásukat jeleníti meg! Természetesen az ilyen aljas húzások magukban hordozzák részükre a sokoldalú kockázatot is.
Egyébként minden vég benne van a kezdetben és a kiteljesedés által is afelé közeledik, de soha nem önmagától, mert a változások, történések nélkül minden maradna a kezdeti állapotban.
A mai népvándorlás nem keverhető össze a történelmi területhódításokkal!
Másrészt a mai népvándorlás még közel sem azon óriási, borzalmas, véres népvándorlás, mely a „ nemzetköziek” gátlástalansága következtében beálló természeti változások és katasztrófák okán fog eljönni!
Ennek a gerjesztett népvándorlásnak nem a judeo-„kereszténység” elleni támadás és az iszlám maradandó terjesztése a célja, hiszen a zsizsikség által létrehozott, szintetizált álkereszténység bőven jó alapozó, kiegészítő eszköz - vallás az elnyomáshoz a
„nemzetköziek” részére, de mára kevés a háborúhoz, felforduláshoz, ezért van szükségük az iszlámra, mint energikusabb ember és hit együttesre, később megsemmisítendő, vagy korlátozás alá kerülő fegyvernemre.
(Az alapvetően embertelen, aberrált hitű „nemzetköziek” a nemes lélek és tiszta ész alapján működő természetmaterialista, ősi, úrnépi / hunmagyar tudás - hit ellenében nem csak az asszír- judeo- római- „kereszténységet és az iszlámot hozták létre, hanem egyéb hibrid vallásokat is.)
 Nem is a fehér ember elleni támadás ez, hanem az úrnépi genetika, nemzetállami gondolkodásmód ellen „nemzetközi” módszerekkel: szétzüllesztéssel, összeuszítással, egymás kultúrájára, hazájára / életterére uszítással, manipulálhatóság megteremtésével, államalkotó népellenes, nemzetidegen szavazóbázis teremtésével, terrorral uralkodni, bedarálni a világot. Csak eszköz az eltérő szín, az eltérő vallás, az eltérő kultúra és egyéb hőn szeetett másság. Ha éppen szükséges lesz számukra, ledarálják őket is. „Összeuszítjuk őket, ráküldjük az egyiket a másikra, hagy üssék egymást a népek” módszert alkalmazzák nemzetközi szinten, hogy kezükben maradjon az irányítás, szétzüllesszék a nemzeteket, vagy nemzetté
kovácsolódó népeket, hogy telhetetlen bendőjükbe szívhassák a népek vérét és sátáni hitük szerint uralkodhassanak. Ezt folytatják az egész világon, miért ne tennék az általuk létrehozott EU- ban, melyet a már régen eltervezett AMEURÓPAI BIRODALOM és majdani totális világuralom előbástyájaként kreáltak.
Annyira egyszerű, átlátszó és aljas a forgatókönyv, hogy sokan ezért nem is hiszik el.
Ha ezek véletlenül nemzetközi megmentőként, rendteremtőként lépnek fel a valójában általuk teremtett káoszban, a céljuk akkor sem lesz tisztességes, a totális uralom érdekében teszik, tehát jól vigyázz!!!
JÓL VIGYÁZZ, MERT NÁLUNK IS TÖRETLEN A „NEMZETKÖZIEK” URALMA! Minden kormány és média képéből az ő fertőzött nyáluk csorog és szükségből, a további hatalomátmentés okán, a hitelesség látszatának kedvéért ők is rázzák a nemzeti színű harangot, hogy még az ellenük kelt összefogás, harc élére is őket válaszd. Aki ennek a lényegét nem érti, bocsánat, de az roppant szemellenzős!
A „hazai - nemzetközi” helytartóink, miként a likudnyik zs…desz, a mesterségesen keltett népvándorlásban részben ellenérdekeltek a feletteseikkel szemben, hiszen jórészt nehezen
mobilizálható dolgokkal tollasodtak, féltett pozíciókra tettek szert és egy hatalmas méreteket öltő népvándorlás, rájuk is, álnemzeti nemzetvesztőkre egzisztenciálisan és hatalmi szempontból is veszélyes. Egyrészt a hunmagyar nép megelégelné az állapotokat és a bevándorlókkal egyetemben elzavarná a kormányzatot. A másik, hogy a Fidesz ingyen, a Nemzet pénzén, határvédő kerítésből, melyet valójában a történelmi határainknál lenne érdemes megépíteni, teremthet magának ingyen választási reklámot, miként majd elhinti, hogy megvédte a Nemzetet. Tehát a kétkulacsos vazallus részben ellenérdekelt a nemzetközi feletteseivel. Ezért ne dőljünk be nekik, tegyék saját felelősségre, amit még megtehetnek!
Üzenem némelyeknek, hogy ne higgyenek azoknak, akik le akarják venni a felelősséget a „nemzetközi” manipulátorok válláról! Ne hárítsuk a menekülőkre a felelősséget, mert akkor nekünk kell áldozni! Akkor se hárítsuk rájuk a felelősséget, ha semmi keresnivalójuk nálunk és nem szabad őket beengedni! Nyeljék le az a trágyát, akik kifőzték, akik e népek vérét szívták és élhetetlen állapotokat teremtettek a további kifosztásuk céljából!
Az átfogó magyar nemzeti rabszolgaállapot, nemzetpusztulás okán kelt nemzeti
önostorozóknak, magyar bűnbakkeresőknek üzenem, hogy az agymosást sem mi végeztük magunkon! Azt hazudják, hogy birkamód tűrünk, de a hangunkat nem hallathatjuk. Azt hazudják, hogy restek vagyunk tenni, mert zsizsik vezényszóra már nem megyünk szelepleereszteni.
 A hunmagyarság a kisebb- nagyobb megszakításokkal több mint ezer évig tartó „nemzetközi” beszivárgás, orvgyilkosság, folyamatos cselszövés, átverés és baktériummal fertőzött nyálú ragadozó entitások harapásai során, lehetőségeihez mérten védekezett a külső és már belső ellenség ellen! Igaz, kifelé, némely alkalommal rossz irányba, de erről is a ravasz, „csendes”álmagyar megszállók tehettek. Ezek miatt, sokszor azok ellen védtük az európai „nemzetköziek”, uralkodómaffiák hatalmát, akikkel szövetséget kellett volna kötnünk.

 Mikor a nemzetközi zsizsikség az orosz medve és más népek erejét szovjetbe gyúrta és a jóravaló népeket felhasználva terrorizálta a hunmagyarságot, 1956- ban még e roppant erő ellen is felkeltünk, tehát nem igaz, hogy a hunmagyar nép tehet a sanyarú helyzetéről. A lehetőségein túl is mindent megtett a szabadságáért. A hunmagyarság
jóhiszeműségével, nemeslelkűségével való visszaélés, megtévesztés nagyobb aljasság és nagyobb terror, mint a nyílt, fegyveres támadás, mert nehezebb ellene védekezni, de ez folyik több, mint ezer éve és e lelki állapotot csak hunmagyar értheti meg! 973- ban hibáztunk nagyot és azóta erősebb a daráló, de edződünk, kupálódunk és a világban egyedülállóan, mint ősnép, ősnyelv, őskultúra, dicső módon megvagyunk, - még !!! - De, ha nem szabadulunk meg a „nemzetközi” helytartó brigantik által vezetett, valamennyi párttól, hamar eljő a vég!

A jelenlegi állapottól kiindulva tudom, hogy elégtelen utcai cirkusz nem hoz megoldást, csak ráharapás lenne a gumicsontra és elterelésre lenne jó, miként többször megtörtént ez a szelepleeresztés, felesleges cirkusz, jól emlékszem!
Üzenem többeknek, hogy egy védelemre képtelen, valójában a színjátszást, a zsizsik hatalmat szolgáló rendszerben semmiféle kétszínű  orbánista módszer, de egyébként káros, csupán a semmittevőkkel szembeni tettrekészség okán tiszteletre méltó árnyékolás, műforradalmiság sem hoz megoldást.
A magyarságot manipuláló nemzetközi
bűnbanda gátlástalansága okán per pillanat sokkal hatékonyabb tőlünk, „de az nevet, aki a végén nevet!” A ”nemzetközi” / zsizsik hatalmi beágyazódás bedarálta, tehetetlenségi állapotban lebegteti a hunmagyarságot. A kezükben a pénz, a média, a fegyver, ... és nekünk maradt még nemes lélek által vezérelt ész, kitartás a leleményesség és lesz megoldás, mert a hunmagyar nép zöme igenis  bölcs, megérti, tudatosul benne, mikor eljő az idő, mely nincs messze!

AZ EGYEDÜLI MEGOLDÁS:
A MÁRA TELJESEN BEFÉSZKELŐDÖTT „NEMZETKÖZI”
BEÁGYAZÓDÁS KIPENDERÍTÉSE A HATALOMBÓL!
- A PÁRTURALOM FELSZÁMOLÁSA ÉS A HUNMAGYAR SORS –
HUNMAGYAR KÉZBE HELYEZÉSE!
Ekkor beindul a láncreakció és a példát más nemzetek is követni fogják.
 A PÁRTURALOM FELSZÁMOLÁSÁÉRT - HUNMAGYAR VÉRSZÖVETSÉG nevében:                         
2015. június 22. Sopron
Kőműves Gézahttp://ujmagyarverszovetseg.network.hu/
blog/uj_magyar_verszovetseg_klub_hirei/a-drot-mogott-is-gyarmat-lesz








"elrendeljük, hogy a magyarok KIÍRTASSANAK!"





Igaz, hogy még korai a Pozsonyi Csata évfordulójára emlékezni, de mivel az állam s az önkormányzatok aljasul lapítanak az ünnepen, mely a legnagyobb nemzeti - ünnepünk kellene, hogy legyen, idejében terjesszük az EMLÉKEZZ ÉS VÉGY PÉLDÁT A MAGYAR ŐSÖKRŐL című írásom!

Terjesszük, hogy egyre több magyarban fogalmazódjék meg a szándék az ünneplésre!
Terjesszük, hogy egyre több magyarban tudatosuljon, hogy ravasz cselszövés áldozataként, ezer éve  megszállt, feudális rabságban vergődő nemzet vagyunk!
Terjesszük! Hogy tudjuk: a háttérhatalom helytartó politikája a hivatalos közegen túl, a "nemzeti" oldalon is elültettetett! Hiszen ügynökeik ravaszul abban mesterkednek, hogy az Árpád- i rendszert az István- i folytonosság- elődjének állítsák be és a nemzet halálát jelentő, zs... újabb, már díszmagyarban, s úrhatnám rendszerben  garantált hatalomátmentését megoldják, István- i eszmeiségben akarnak "nemzeti egységet" teremteni.
EMLÉKEZZ ÉS VÉGY PÉLDÁT A MAGYAR ŐSÖKRŐL!
EMLÉKEZZ! A POZSONYI CSATÁRA - 907. JÚLIUS 4 -7. -  A HUNMAGYAR NÉP HATALMAS GYŐZELMÉRE, AMI A LEGNAGYOBB NEMZETI ÜNNEPÜNKNEK KELLENE LENNIE!
EMLÉKEZZ! Mert a 907- ben az akkor ellenünk támadó hatalom utódai által létrehozott mai rendszerben
az ügynökeikből álló, nemzetvesztő, helytartó kormányaink elhallgatják ezt a nagy győzelmünket , mert félnek a hunmagyarság elnyomást, alárendeltséget, megalkuvást, szipolyozást nem tűrő szellemiségétől!
EMLÉKEZZ! A HUN - MAGYAR- AVAR VÉRSZÖVETSÉG HATALMAS EREJÉRE ÉS VEZÉRÉRE, A HONEGYESÍTÉS NAGYFEJEDELMÉRE, AKI NIMRÓDNAK,… BENDEGÚZNAK,… ATILLÁNAK,… CSABÁNAK, … ÁLMOSNAK, DICSŐ HUNMAGYAR VÉRE,
- ÁRPÁD.
907. július 3. napját megelőzően Nyugat- Európában 100 000 főt meghaladó különleges erőt, álig felfegyverzett, vérszomjas hadsereget, hajóhadat állított össze a ma német - rómainak is nevezett, lényegében asszír - latin- zs… nemzetközi bűnszövetkezet, hogy irigységük, félelmük tárgyát, a parazita megszállásnak ellenálló, erős, független, virágzó Hunmagyarországot megszüntessék, nemeslelkületű, büszke hunmagyarjait egy szálig felkoncolják, („Ugros eliminandos esse…”- azaz elrendeljük, hogy a magyarok KIÍRTASSANAK!) a maradékot feudális rabságba kényszerítsék. De roppant mód rajta vesztettek! Kifinomult eszközökkel ma is folyik a magyarság irtása.
A hunmagyarság ellen támadó hatalom vezető rétege nem másokból állott, mint akik mára az USA, Izrel, EU bábhüvelyébe bújtak és gyarmatosítják, uralják a világot. Az akkori katonaságuk feladata sok tekintetben egyező volt a mai NATO-éval. Az akkori helytartóik és feladatuk lényegileg a mai kormányainkkal, pártjainkkal és feladatukkal egyező: Az úrnépek, a hunmagyarok rabszolgasorban tartása, szellemiségének kiirtása és genetikájának felülírása. Természetesen a módszerek tára az évszázadok során bővült: körmönfontabb, sokszor megtévesztőbb lett. Ma a demokrácia védelmének ürügyén támadnak, belülről, s ha nem úgy megy, akkor kívülről is. Előszeretettel alkalmazzák az évszázadok alatt beépített, idegenlelkületű ügynökeik és a média által az erkölcs, a nemzeti érzület, a kultúra lezüllesztését, a történelemhamisítást, a honvédő lelkület helyett a pénzleső megalkuvásra nevelést.  Nagy hangsúlyt fektetnek, arra, hogy a természetmaterialista, nemes lélekre, mindig gondolkozó és résen lévő, tiszta észre támaszkodó őskeresztény hit, vagyis inkább gondolkozás, ne hódítson újból teret. Helyette az elnyomást, idegen uralmat jól viselő judeo-„kereszténység”és hasonló indíttatású, vak hit, vallás, szekták, ügynöki és helytartó papsággal irányított egyházak gyengítsék a nemzetek ellenállását.
907- ben a magyarság még a hunmagyar vérszövetség alapján, nemes lelkület által vezérelve, ősi szokásjogának, és alkotmányának - Szent Koronánk íratlan eszmeiségének rendje, ősi hite szerint gondolkozott és cselekedett. Minden hunmagyar ember, A - tól- Z- ig öntudatos, gondolkozó, nemes ember volt, nemes céllal. Akkor még nem volt feudális alárendeltség, idegen és önös érdekű nemesség, miként az István- i időkben, a megszállók beszivárgásától kezdve már lett. Tehát volt mitől tartani a hunmagyarságnak, ezért jóval kisebb létszáma ellenére is roppant erőt, akaratot mutatott, és rettenetes megsemmisítő vereséget mért a 40 000 főnyi, négy tümen /tömény magyarság a kb. háromszoros túlerőre.  A 904- ben Kurszán- Kendét és kíséretét orvul tőrbecsaló és legyilkoló Liutpold őrgróf is a fűbe harapott.
Egy tüment, 10 000 főt, Árpád vezetett, a többi a vezetését fiaira, a 43 éves Tarhosra, a 41 éves Üllőre, a 35 éves Jutasra bízta.
Az első napon az ellenség hadtápot is szállító hajóhadát pusztították el, a 12- 15000 fős megszálló, légiós, idegen csapattal egyetemben. Közben a Duna innenső, déli oldalán, talán ezer főből álló csapattal, a kerecsensólyom ügyességével, gyorsaságával és az oroszlán erejével támadó, majd visszavonuló lovasrohamokkal fogyasztották az ellenséget. Másnap maradéktalanul megsemmisítették az innenső parton lévő 40 000 főt, majd harmadnap éjjel, virradatra 35 000 lovas fővel, nagy csendben átúsztattak a Dunát és a hajnali nappal kelő, sokszor 35 000, acélhegyű nyílból álló, meglepetés- nyílzápor után, öldöklő küzdelemben, a menekülő csapatokat is befogva és szétverve 2 nap alatt végeztek az 50 000 fős, kiváló ellensereggel. A történet befejeződéseként az üldöző magyar lovasság levágta a menekülőket, majd 7-én az Ennsburg várához érve a bajor tartalék sereg előtt színleg megfutott. A vár őrsége lépre ment, és ellentámadásra indult. A visszaforduló magyar lovasság a nyílzáporával, majd újbóli támadással megsemmisítette ezt a bajor seregtestet is. A menekülő Gyermek Lajos keleti frank király a magmaradtakkal is csak nehezen jutott el Passauig. A döntő győzelem után az új határokat az Enns folyónál húzták meg. Zárójelbe szükséges tennünk a szomorú ténythogy az ellenünk besorozott katonák zöme, miként a nyugat szinte teljes köznépe is, egykoron hunmagyar származású, de az asszír- latin - zs… nemzetköziek által uralt, agymosott, ősi tudását, kultúráját, nagyban jellemét is vesztett, nyelvükben is átformált, fel és kihasznált emberek voltak. A győzelmes csata után 130 évig nem támadták fegyveresen a hunmagyarságot.  Természetesen aljasabb, belülről használható módszereknek alapoztak meg, miként a 973- as, csőbehúzó békeszerződéssel, majd a gyerek I. István átnevelésével (Sajnos István későn jött rá, hogy rossz ügyet szolgáltattak vele.), a judeo- „kereszténység” és a pénzvilág, az idegen kultúra terjesztésével, míg mára teljes mértékben megszálltak minket. A győzelmet, amit ezzel a csatával megnyertünk, 1000 év alatt el is veszítettük, mert nem tartottuk magunkat az ősi szellemiségünkhöz és erkölcsünkhöz.
                     De lássuk az előzményeket és a jövő lehetőségét, hogy megértsük a nagy összefüggéseket!
 Tácsi István, A pozsonyi csata margójára című írása nyomán.: Az események gyújtópontja néhány évvel e csata előtti időpontra tehető. Pontosan 885-890-re, az etelközi magyar VÉRSZERZŐDÉS idejére. Európában, ez idő tájt már tetőpontjára hágott a Nyugat-európai Császárság hódító háborúinak gyakorlata. Az európai úrnépi- hunmagyar őslakosság teljes megsemmisítése irányában. Jelen írásunkban a szintén szemita és hódító Kelet-római Császárság terveiről nem szólunk, mint a római katolikus keresztény vallástérítésről sem. A nyugat-európai úrnépi őslakosság eddigre már elveszett magyarnak lenni, gondoljunk Gallia franciává válására, a szemita Anglia megalakulására, meg a szászok csonthalmain megalakuló német nemzetre stb. Már csak egyedül a Kárpát-medencében éltek akkortájt színtiszta hunmagyari népek, igazában több úrnépi államocskába szerveződve. Ezek a kis törzsi államok, külön: a szkíták, a hunok, az avarok, a morva-magyarok (nem tótok/szlovákok!!!) stb., nem voltak képesek katonailag teljes körűen szembeszállni a hódító frank és római hatalommal. Természetes megnyilvánulásként, a még létező testvéri hunmagyar Kazár Birodalomhoz fordultak segítségért, az eredményes önvédő harcuk sikeres megvívásának érdekében.
Ezért rögzítsük, hogy a Kazár Birodalom egyáltalán nem azonos egy zsidó országgal. Az igaz, hogy Kazária, mint egy egységes hunmagyar birodalom, csak nem hun, hanem kazár- magyar uralkodóház vezetésével – az iszlám arabok által 736-737-ig tartó rablóháborúja következtében elszenvedett súlyos veszteségei okán, kénytelenvolt zsidó törzset is befogadni országába. Az is igaz, hogy ezek a betelepült zsidók beépültek a kazár hatalmi rendszerbe, de még ez sem jelentette azt, hogy ekkortól Kazária zsidó országgá lett volna. Hiszen ebben a birodalomban éltek még akkor a Levédia és Maeotisz körzeti hunok, az Etelközben a szkíta és avar-magyar törzsek, együtt a szavárdokkal. Részletesebben erről „A magyarok istene, az ősi Napisten újra fénylik” című könyvben lehet olvasni.
A magyar honegyesítés megkezdéséhez vezető események is az iszlám arab hódító háborúknak a következményei. Ugyanis Izmail ibn Ahmed arab vezér 892-ben, az újabb arab hódítás során tönkreveri a Kazár Birodalom keleti tartományait, az Aral-tó körzetét lakó és védő besenyő, kun és úz törzsek hadseregét. Óriási pusztítást okozva e további kazár-magyaroknak. Akik e vereségük következtében a megélhetésüket jelentő, szinte a teljes állatállományukat elvesztve, fejvesztve menekültek nyugati irányba, a Kazár Birodalom belseje felé. Ennek következtében felborult a birodalom addigi rendje, ezeket a menekülő törzseket a kazár- magyar Kagánnak újra le kellett valahol telepíteni. Mivel nem volt már szabad hely, politikailag kellett helyet teremteni. Előtte még a kazárok támogatásával az Etelközben élő magyari törzsek 885-ben megválasztották Álmost főfejedelemnek. Azzal a céllal, hogy testvéri segítséggel nyugaton visszaverik az egyre jobban kibontakozó asszír -frank hódítást, és a Kárpát-medencébe az ottani hunmagyar őslakosság mellé települve, egy katonailag erős Közép-európai hatalmat hozzanak létre, Hungária = Magyarország megnevezéssel. A felgyorsuló események hozták azt, hogy az Etelközből kivonuló magyari törzsek helyébe a kazár Kagán meg betelepítette az előzőleg vereséget elszenvedő besenyőket, Levédiába pedig a kunokat és az úzokat. Most jutottunk vissza oda, ahogy kezdtük írásunkat. Az Etelközi vérszerződés a kiindulópontja a dicsőséges eseményeknek,… 890- től a vezérek megkezdték a felkészülést a nagy HONEGYESÍTŐ feladatra, amely a Kárpát- medencéből induló diplomáciai egyeztetés egyik következménye. 894- re felkészülten megkezdték az akadályokat elhárító harcokat és az előörsök ez év őszén a Tisza keleti partjáig jutottak. 895- ben már Árpád vezetésével kb. 500 000 fő a átvonult Kárpátokon  és egyesült az itt élő, mintegy 1,5 millió hunmagyarral.
900-902- re már virágzó, jól szervezett formában, magas fokú erkölcsiséggel, Európa legerősebb államként működött a Kárpát- medencei HUNGÁRIA= MAGYARORSZÁG, amely alapjaiban a hunmagyarságot mindig kisegítő hunmagyar vérszövetségnek köszönhető. Európa asszír- latin- zs… vezetése viszont megkezdte a piszkos munkát: 904- ben diplomáciai tárgyalás ürügyén tőrbe csalták Kurszán - Kendét és kíséretével együtt orvul legyilkolták. Árpád nem támadt, mert építette a nemzetet, a hírszerzéssel figyeltette a nyugatot és felkészült, hogy kivárja a támadást, mely 907. július 4-7. között a nyugati ellenséges államok csúfos vereségével végződött. Fontos tény, hogy a HONEGYESÍTÉS utáni az un. kalandozások nem egyszerű rabló hadjáratok voltak, hanem egyrészt az asszir- frank hatalom által 100 évvel korábban elrabolt hunmagyar- avar kincsek, közte a Szent Koronánk felkutatása és visszaszerzése irányult, valamint az ellenünk katonai fejlesztést végző központokra mért csapásokkal a gyengítő megelőzés.
Már csak akkor juttatták vissza a magyar koronát és hunmagyar- avar fejedelmi jelvényeket II. Szilveszter, római pápa által, amikorra elérték tervüket.  Ravasz politikai diplomáciával, közvetlen és közvetett erőszakkal, lassan, de biztosan roncsoló lúggal, a judeo- „kerszeténység”hit- eszközével és a nyugat szemita - szemléletének lassan terjedő mérgével beoltották az egyébként még erős hunmagyarságot. A méreg mára fokozatosan megtette a hatását, leigáztak minket! De a látszat ellenére van esély,  a lelkekben és számtalan hunmagyar ember tiszta elméjében  remény a
A PÁRTURALOM FELSZÁMOLÁSÁÉRT  HUNMAGYAR VÉRSZÖVETSÉG
Kőműves Géza: Nyújtsd a kezed! apor45@gmail.com, mobil: 06 70 312 67 94                                                






Modern rabszolgatartók!





Ebben az országban számtalan munkahelyen minimálbérért robotolnak 3 műszakban és helyzetben érezhetik magukat, akiknek erre egyáltalán lehetőségük van az álnemzeti kormányzás 6. évében, pedig munkát ígértek, igaz éhbérért,  tehát az ígéret második fele teljesítve, de munka az nincs.

Jól ki van baltázva a mai rabszolgákkal, hiszen nincs szállás, étel, ruha, magadnak gondoskodhatsz róla.

 Főhet a fejed, hogy a munkavégzéshez feltétlenül szükséges többlet önfenntartást miként oldod meg, hiszen több táplálékra, több ruhára, több mosószerre, napi be és hazajárásra, ... és egyáltalán hajlékra van szükséged ahhoz, hogy a rabszolgamunkához szükséges többletenergiát és alapvető feltételeket állandóan újratermeld. Ha egyedül élsz, ne adj isten egyedül keresel, főleg egy csonka családban, még munka mellett is véged!


Jól kitalálták ezt a Gyurcsány- Orbánfélék nemzetközi- nemzetségfői: A modern
rabszolgatartásban nem kell a rabszolgát tartani, csak a pénzt bezsebelni!

De nemhogy rabszolga- munka, hanem munkanélküli rabszolgák társadalma vagyunk, ahol terror van, nincs szólás és vélemény szabadság, csak hazugság, csalárd öntömjénezés, átverés, közhelyek, ígérgetés, töretlen népnyúzás, fosztogatás és a Nemzet borzalmasabb lelki állapotban van a jelenlegi elnyomók uralma alatt, mint a velük egygyökerű, nyíltan magyarellenes előző helytartóság idején.
 
                                                                  



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése