2020. január 12., vasárnap

A Magyar föld a legbiztosabb terület , a zsidó nép jövője az a hely !!!!!!























A Magyar föld a legbiztosabb 

terület ,

a zsidó nép jövője az a hely 

!!!!!!






A kacsacsőrű emlőseink át is játsszák ezt a zsidóknak , ha hagyjuk !!!
Molotov koktélt nekik hadd égjenek a zsidók világhódító álmaikkal együtt a mi kis politikusi patkány maffiáink is .



Moszkva az utolsó pillanatban akadályozta meg az illegális NATO-beavatkozást 

2015.10.05. 21:09 hidfo.ru 
Az orosz légierő Szíriában kezdődő beavatkozása az utolsó pillanatban megakadályozta, hogy az Egyesült Államok és térségi szövetségesei "légtérzárat" hozzanak létre Szíria felett. 

A Financial Times diplomáciai forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy az Egyesült Államok térségi szövetségeseivel közösen megakadályozta volna a szíriai kormányt abban, hogy a légierő bevetésével hatékonyan lépjen fel a "fegyveres ellenzéki csoportok" ellen - és ezzel kikényszerítették volna az Aszad-kormány bukását. A lap az amerikai vezetésű koalíció tárgyalássorozatában részt vevő diplomáciai forrásra hivatkozva kijelentette, hogy öt héttel ezelőtt a koalíció tagjai közel jutottak a légtérzárral kapcsolatos megállapodáshoz, és ez magyarázattal szolgálhat arra, miért pont most kezdődött meg az orosz beavatkozás, miközben a háború évek óta zajlik. 
A Financial Times egy európai diplomatától értesült arról, hogy a nyugati koalíció a "politikai megoldást" légtérzár létrehozásával akarta kikényszeríteni, és az orosz légierő közvetlen az előtt avatkozott be, hogy az Egyesült Államok Szíria légterének egészét ellenőrzése alá vonta volna. A lap említi, hogy a nyugati koalíció egy Törökország és Jordánia által benyújtott tervezet mentén képzelte el a légtérzárat. A történtek alapján Washingtont és szövetségeseit felkészületlenül érte az orosz beavatkozás, mert Barack Obama szombaton még arról beszélt, hogy az Egyesült Államok "légi támogatást" biztosítana a "felkelőknek" (ez lett volna a légtérzár). 
A Financial Times információi alapján Oroszország egy újabb, az ENSZ BT felhatalmazása nélküli NATO-beavatkozást hárított el Szíriában. Miközben a biztonsági tanácsban Moszkva minden bizonnyal megvétózná a nyugati beavatkozást - ezért került volna sor az ENSZ BT megkerülésére -, Oroszország Szíria legitim kormányának engedélyével hajt végre légicsapásokat Szíria területén, amit a két ország közti katonai egyezmények is lehetővé tesznek. 
Kapcsolódó: 
   Szíria, majd Irak és most Afganisztán is felkérte az oroszokat az ISIS pusztítására (tvzvezda.ru
   A legkeményebb kommandósait küldi Putyin az Iszlám Állam ellen (blikk.hu
   Eddig 16.000 ukrán katona állt át a kelet-donyecki csapatokhoz (magyartudat.com
   Közös katonai akcióra készül a szíriai és orosz hadsereg (orientalista.hu
   Végjáték - EndGame (2007) (op.iuste.biz
   Közel a németek pálfordulása (888.hu
   Düsseldorf önkormányzata alpesi házakat fog építeni a bevándorlóknak! Ingyen! (derwesten.de

Az orosz elitalakulat is beszáll a szír háborúba




A legkeményebb kommandósait küldi Putyin az Iszlám Állam ellen

2015-10-06 16:57:00



Német hírszerzési jelentések szerint az orosz haderők elitalakulatát, a rettegett Spetsnaz, kommandós egységet is Szíriába küldi az Iszlám Állam (IS) terroristái ellen Vlagyimir Putyin orosz elnök.
A különlegesen képzett harcosokat az orosz haditengerészet legkeményebb egységeként tartják számon. A csapat erőssége a rajtütés, tucatnyi alkalommal vetették be már őket terroristák ellen, ők védték a Szocsiban rendezett téli olimpiát is. Emblémájuk a denevér, amely zajtalanul, kíméletlenül és milliméter pontossággal csap le áldozatára.
A legkeményebb kommandósait küldi Putyin az Iszlám Állam ellen - Fotó: AFP
Szíriában a hivatalos bejelentett feladatuk a nemrégiben kialakított orosz légibázisok szabotázs elleni védelme lenne, de nyilvánvalóan a magasan képzett erőket bevetnék a harcokba is. - Azért mennek Szíriába, hogy miután a a légierő megtisztította a terület nagyját, a szárazföldön is megsemmisítsék a maradék lázadókat - árulta el a Daily Miror című brit lapnak egy bennfentes.
Az orosz elitalakulat is beszáll a szír háborúba - Fotó: AFP
Az orosz hadsereg repülős egységei a múlt héten kapcsolódtak be Aszad elnök oldalán a szíriai csatározásokba. Több tucat légicsapást hajtottak végre az Iszlám Állam terrorszervezet állásai ellen, de veszteségeket okoztak a kormánycsapatok ellen küzdő mérsékelten radikális erők soraiban is. Ilyenformán nem lehet pontosan tudni, hogy a közelharcra kiképzett elit egységek valóban IS bázisait fogják-e kizárólag támadni.
A rettegett Spetsnaz nem ismer kegyelmet - Fotó: AFP
A csapat erőssége a rajtütés, tucatnyi alkalommal vetették be már őket terroristák ellen - Fotó: AFP
Az oroszok különleges kommandója (Spetsnaz) akcióban:

Russian Special Forces Spetsnaz in Action! | Спецназ в действии



Mindeközben különleges festménykiállítás nyílt meg Moszkvában „Putyin Univerzum" címmel, amelyet az orosz elnök 63. születésnapja alkalmából rendeznek. A tárlaton kortárs festők különböző ismert figuraként ábrázolták a politikust. Így láthatjuk például a denevérember maszkjában, vagy Jupiter római istenként éppúgy mint az öklöző világbajnok Muhammad Ali szerepében.
Putyin mint Che Guevara - Fotó: MTI
Putyint Aliként, a bokszolóként ábrázolják - Fotó: MTI
Vlagyimir Vlagyimirovics Thor - Fotó: MTI



Már a Viktorunk is beszállt , á nem csak hasonlóan gondolkodnak , és a vonalaik is hasonló , még a vonításuk is egyezik !!!




Eddig 16.000 ukrán katona állt át a kelet-donyecki csapatokhoz

2015. október 5., 15:10
Eddig 16.000 fegyveres ukrán katona átállt a háború sújtotta kelet-donyecki terület csapataihoz, közölte Anatolij Matios, ország legfőbb katonai ügyésze hétfőn.
Büntetőjogilag megvizsgáltuk a 16.000 dezertőr esetét, akik elhagyták zónát, ahol a katonai műveletek zajlanak, mondta a legfőbb katonai ügyész az újságíróknak.
A belügyminisztérium hajtóvadászatot indított a katonaszökevények után, de eddig csak 1000 főnek bukkantak a nyomára az elmúlt évben.
Az ukrán fegyveres erők parancsnokhelyettese, Alexander Pravidecs pedig arról számolt be, hogy közben elkezdték a mozgósítás hatodik hullámát, mely 27.000 embert érint, írja a TASS.
magyartudat.com



Közös katonai akcióra készül a szíriai és orosz hadsereg

A szíriai erők orosz légi támogatással támadásra készülőnek Homsz tartomány északi részén.



12141531_604135969728950_4490127036441234103_n
Talbise és Rastan településeket körbekerítik a kormányerők
A Szíriai Arab Hadsereg együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel (NDF) és a Szíriai Szociális Nemzeti Párttal (SSNP) nagyméretű szárazföldi offenzívára készülődnek az Al-Houla és Ar-Rastan-síkságon Észak-Homszban egy év szünet után ezen az arcvonalon.
Szombaton és vasárnap a Szíriai Fegyveres Erők sorozatvető rakéták és aknavető gránátok tömegét lőtték ki Al-Rastan és Talbiszeh városokra annak érdekében, hogy letörjék a Szírián élősködő Al-Kaida terroristák, a Dzsabhat Al-Nuszra és a velük szövetséges “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) terrorszervezetek ellenállását; ezek a vahhabita csoportok majdnem negyedik éve, hogy elbarikádozták magukat Homsz tartománynak ebben a térségében.
Jelenleg ezek az Ar-Rasztan síkságon garázdálkodó vahhabita terrorista csoportok “hadat üzentek” Oroszországnak, Iránnak és a libanoni Hezbollah-nak, annak a ténynek az ellenére, hogy egy olyan térségbe szorultak vissza, amit teljesen körbevett a Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Milícia.
A Szíriai Fegyveres Erők bekövetkező észak-homszi szárazföldi offenzíváján kívül az Orosz Légierő arra tesz erőfeszítéseket, hogy ebben a térségben, Hama tartomány déli határa mentén nagy számban csoportosuló és elbarikádozott Al-Kaida terroristákat szétzúzza.
Amennyiben a Szíriai Fegyveres Erők teljes ellenőrzést szereznek az Al-Houla és Ar-Rastan-síkság felett; akkor a Homsz Al-Waer körzetbe szorult Al-Kaida fegyvereseknek nem marad egyetlen kijáratuk sem a visszavonulásra.
Az Iszlám Állam terrorszervezet Szíriai Arab Hadsereg állásai elleni támadásának eredménye Deir Ezzorban
150-nél több ISIS terrorista hullott el az elmúlt 36 órában; az ISIS/Daesh terrorszervezet masszív támadást indított a Hadsereg állásai ellen Deir Ezzorban, a Szíriai Köztársasági Gárda 104. Légideszant Dandára, a Nemzetvédelmi Erők és szunni törzsi milicisták először visszahúzódtak néhány ellenőrző pontról a térségben, csak azért, hogy ellencsapást mérjenek az ISIS terroristákra és ennek eredményeként visszavegyenek minden harcállást, valamint likvidáljanak 150-nél több megszálló terroristát.10686820_925862190828497_4234795482494521806_n
A mellékelt képek tanúsítják, hogy Isszam Zaher Al-Dín tábornok úr méltó hírnevére; ő és a katonái már sok ezerrel több vahabita terroristát likvidált, mint az USA és az úgynevezett “ISIS” ellenes koalíciója.
Egyes elemzők Sztálingrádhoz hasonlítják Deir Ezzort. Szerintük is találó a hasonlat. Deir Ezzor a hős város, az ISIS terroristák Sztálingrádja és temetője.
Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg





Pentagon névtelen tisztviselői szerint orosz rakéták zuhantak le Iránban

Iránban zuhant le négy, Szíriára kilőtt orosz szárnyas rakéta – közölték csütörtökön az amerikai védelmi minisztérium tisztviselői, bár egyikőjük sem adta hozzá a nevét.
Az elsőként a CNN hírtelevízió által közölt és más sajtóorgánumok által később saját forrásokból alátámasztott washingtoni kiszivárogtatást az amerikai külügyminisztérium szóvivője hivatalosan nem tudta megerősíteni.
 Teherán pedig nem kívánta kommentálni. Iránból károkat, veszteségeket nem jelentettek. Az orosz védelmi minisztérium szóvivőjének csütörtöki cáfolata szerint valamennyi Szíriára kilőtt rakéta elérte célját.
A szóban forgó manőverező repülőgépeket szerdán indították el szíriai célpontok felé a Kaszpi-tengerről az orosz haditengerészet hajóiról, amerikai források szerint Bashar Al-Assad szíriai elnökkel szemben álló terroristák ellen.
Az orosz kormány szerdán közölte, hogy 26 szárnyas rakétát lőttek ki, amelyek az észak-szíriai Rakka és Aleppó, valamint az északnyugati Idlib tartományban semmisítettek meg célpontokat. Az első két tartományban az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet, a harmadikban az al-Kaida helyi szervezetének tekintett an-Núszra Front jelenléte kiterjedt.
Az orosz Kalibr típusú robotrepülőgépeket először vetették be harci körülmények között.
Az Egyesült Államok vezette, több mint 60 országot tömörítő koalíció bő egy éve kezdett el IÁ-célpontokat bombázni Irakban, majd Szíriában. Oroszország szeptember vége óta mér csapásokat az Assad ellen harcoló “terrorszervezetekre”, köztük – amerikai illetékesek szerint – nyugati támogatást élvező gerillacsoportokra is.
Az orosz beavatkozás támogatására Bagdadban a Fox News hírtelevízió szerint egy közös iraki-orosz-iráni-szíriai központot hoztak létre hírszerzési értesülések megosztására. Az orosz intervenció, valamint a törökországi orosz légtérsértések nyomán a korábbinál is feszültebbé vált Moszkva és a NATO viszonya.
A több mint négy és fél éve tartó szíriai polgárháborúban az ENSZ adatai szerint már mintegy negyedmillióan vesztették életüket.
Orientalista.hu – Sinoda (MTI)












Végjáték - EndGame (2007)




Alex Jones filmje azokat az embereket mutatja be, akik a háttérből irányítják a földi folyamatokat.
A Végjáték bepillantást enged azokba a múltbéli attrocitásokba, melyeket azért követtek el, hogy megpróbálják irányítani a jövőben nyilvánosságra kerülő információkat, 60 éve aprólékosan cenzúrázva és kontrollálva a médiát. Teljes mértékben feltárul az elit programja, hogy uralhassák a Földet, és véghezvigyék az egész emberi történelem leggonoszabb tervét.
Az OP magyar álláspontja: Ez a projekt immár nem valósulhat meg a Földön.
Videó: 

Végjáték- EndGame (2007) Teljes film (hun,eng,fin,pol,port,rus,serb,spa,swe, sub)



Végzetes Erő (Epoch, 2000-teljes film)


az elveszett Jézus videó nyomában (teljes)




Rovat: 
Nyelv: 
magyar feliratos
  • See more at: http://op.iuste.biz/video/vegjatek-endgame-2007?honnan=Nemzeti_Hirhalo#sthash.zcH6Np46.dpuf

A németek számára eljött az idő, hogy komolyan vegyék a rájuk nehezedő migrációs nyomást.

Kiss J. László Németország-szakértő szerint a korábbi toleranciát egyre inkább felváltja a migránsellenes közhangulat Németországban. A budapesti Corvinus Egyetem tanára ezt a legutóbbi közvélemény-kutatások adataira és az elmúlt időszak német tüntetéseinek elszaporodására alapozta. A folyamatos zavargásokra jó példa a hétfő esti drezdai tüntetés, amelyet a Pegida-mozgalom szervezett (Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen). A mozgalom - saját becslései alapján - 20 000 embert vitt ki az utcára.
Szeptember elején Angela Merkel még arról beszélt, hogy az idegenek befogadásának nincs felső határa, ennek ellenére a CDU pártvezetése egyre inkább azt hangsúlyozza, hogy a bevándorlás szabályozására van szükség, valamint hogy az újonnan érkezetteket a német törvények betartására és az ország kultúrájának tiszteletére kell kötelezni.
A bevándorláskérdés megítélésével szoros összefüggésben váltakoznak a vezető politikusok népszerűségi mutatói is: ennek köszönhető, hogy a kancellár megítélése egyre rosszabb, míg a bevándorlást ellenző kritikusok– így pl. Horst Seehofer bajor kormányfő – egyre jobban teljesítenek a statisztikák szerint. A politikus korábban azt követelte Angela Merkeltől, hogy a nyilvánosság előtt jelentse ki: az ország kapacitásai végesek.
Kiss J. László szerint a jelenleg zajló népvándorlás kezelése a 2017-es német választásokra is hatást gyakorol majd: a szakértő elmondása alapján a jelenleg kormányzó CDU/CSU intézkedéseivel egyre kevésbé elégedettek az emberek, ugyanakkor Angela Merkel számos súlyos társadalmi problémát oldott már meg, így nem kizárt, hogy a bevándorláskérdést is a javára fordítja.
Amennyiben ez nem következik be, és nem tapasztalható határozott(abb) német fellépés a bevándorlókkal szemben, az azt eredményezheti, hogy a korábbi partnerek (például a visegrádi országok) elfordulnak Németországtól, amely jelenleg azzal kísérletezik, hogy a integrálja és foglalkoztassa az idegeneket.  
(MTI)








Szent háborút hirdettek az arabok Moszkva ellen 



2015-10-06 Blikk 
     
Ankara - Szaúd-arábiai vallási vezetők szövetséget kötöttek az oroszok ellen. 
Oroszország szeptember 30-án indított légi hadjáratot Szíriában, és azt állítja, hogy az Iszlám Állam (IS) dzsihadista szervezet, illetve más terrorcsoportok állásait támadja. A Nyugat, illetve Rijád és Ankara is azzal vádolja most Moszkvát, hogy harci gépei jórészt a Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimje ellen harcoló, általuk támogatott lázadókat veszik célba. Ezt látszik erősíteni, hogy többtucatnyi szaúd-arábiai vallási vezető szent háborúra szólította fel az arab és muzulmán országokat Irán és Oroszország ellen a szíriai beavatkozás miatt. A vallási vezetők bár nem állnak kapcsolatban a kormánnyal, ám jelentős befolyással rendelkeznek, és nyilatkozatot írtak alá a szent háborúról. 

Kedden egyébként ismételten megsértették Törökország légterét a Szíriában légicsapásokat végrehajtó orosz harci gépek, így Jens Stoltenberg NATO-főtitkár kétségbe vonta, hogy véletlen esetekről lenne szó. A főtitkár brüsszeli sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a hétvégén történt incidensek aligha voltak véletlenek, és azt is megjegyezte, hogy Moszkva eddig nem adott valódi magyarázatot ezekre. Stoltenberg jelezte, hogy csütörtökön tanácskozást tartanak a NATO-országok védelmi miniszterei, amelynek egyik vezető témája az lesz, hogy miként alakítsa az atlanti szövetség az Oroszországgal való viszonyát. 

Recep Tayyip Erdogan török elnök szintén figyelmeztette Moszkvát: "Köztudott, hogy jó a kapcsolatunk Oroszországgal, de ha Oroszország elveszít egy olyan barátot, mint Törökország, amellyel számos téren együttműködik, akkor sokat fog veszíteni. A Törökország elleni támadás a NATO elleni támadás, ezt tudni kell" - szögezte le a török államfő, hozzátéve, hogy nem nézhetik tétlenül az ilyen incidenseket. A török vezérkar szerint egy azonosítatlan MiG-29-es harci repülő és egy Szíriában telepített rakétarendszer hétfőn befogta radarján és több mint négy percen át célként követte a török légierő nyolc F-16-os vadászgépét, amelyek a szíriai határ mentén járőröztek. 
Kapcsolódó: 
   Az Iszlám Állam alapjait rengette meg az orosz légierő beavatkozása (hunhir.info
   Meglehetősen nagy bajban van Szaúd-Arábia és Törökország, összedőlhetnek (valasz.hu
   Szaúdi vállasi vezetők dzsihádot hirdettek Oroszország ellen (rusnext.ru
   Vasrudakkal csaptak össze a migránsok a menekülttáborban (alfahir.hu
   Törökország figyelmeztet, több millió menekült jöhet még (vs.hu
   Times: 400 ezer migránst küldhet haza Brüsszel a következő hetekben (atv.hu
   Megnyílt az összes határátkelő Horvátország és Szerbia között (alfahir.hu
   Szíria: szorosabb török-orosz együttműködés várható (euronews.com
   Nők, akiktől halálosan félnek az Iszlám Állam terroristái (24.hu
   Törökország kényszeríti a menekülteket Európába - NATO háborús tervek? Megrendezett esemény? Rendőrállam? (idokjelei.hu
   Törökország már orosz gépek lelövésével, Szaúd-Arábia katonai beavatkozással fenyegetőzik (444.hu
   Azonosító nélküli gépekkel bombáznak az oroszok, és nem is titkolják (vs.hu





Az Iszlám Állam alapjait rengette meg az orosz légierő beavatkozása

2015. október 07. 09:04
Hunhír.info
iszlam-allam-250.jpgNéhány nap leforgása alatt megsemmisítő csapást mért az orosz légierő az Iszlám Állam háttérgazdaságára. A terrorszervezet alapjai megrendültek; az Iszlám Állam új bevételi források után kell nézzen, miközben megkezdődött az eddig “olajozotta” működő zsoldoshadsereg felbomlása. Szíria ENSZ nagykövete, Bassár Dzsafari szeptember 16-án jelentette be nyilvánosan, hogy Oroszország felhatalmazást kap fegyveres erői bevetésére a Szíriában működő terrorszervezetek ellen.
Szeptember 30-án Vlagyimir Putyin orosz államfő megkapta a föderációs tanács felhatalmazását a légierő bevetésére. Még aznap számos légicsapást hajtottak végre a terroristák állásai ellen, és a szíriai kormány engedélyével végrehajtott katonai beavatkozás első három napja gyakorlatilag megsemmisítő csapást mért az Iszlám Állam anyagi háttérbázisára.

Szvetlana Kolodnova, a Ria Novosztyi hírügynökség újságírója értékelte az első három nap eredményeit, és rámutatott arra, hogy az Iszlám Állam gyakorlatilag minden bevételi forrását elveszítette az orosz légicsapások miatt. Megkezdődött a terrorszervezet által utalt területek zsugorodása, és most új területeket próbálnak ellenőrzés alá vonni, de az lehetetlennek bizonyul az orosz légierő állandó jelenléte miatt. Az Iszlám Állam kötelékében harcoló terroristák száma megfogyatkozott, mert a szervezet elveszítette bevételi forrásait, és már nem tudnak zsoldot fizetni. Annak ellenére, hogy a terrorszervezet saját tagjait lefejezéssel fenyegeti arra az esetre, ha elmenekülnek a harc elől, már az első egy nap folyamán az Iszlám Állam több száz zsoldosa hagyta el az országot, főként azokról a területekről, ahol a forráshiány miatt csökkentették vagy teljesen beszüntették a kifizetéseket.



Összedőlhet Szaúd-Arábia és Törökország?


Visszatekintő: a Válasz.hu-n hétfő reggelig a hét legnépszerűbb rostabejegyzéseit olvashatja.
Megjelent a nemzetközi sajtóban két izgalmas elemzés a legerősebb szunnita közel-keleti államok, Szaúd-Arábia és Törökország helyzetéről. Mindkét cikk súlyos bajokat jósol. Azt pedig Szíria óta tudjuk, hogy a Közel-Keleten a súlyos bajok mit jelentenek Európa számára. A tét hatalmas: a 78 milliós Törökország a világ egyik vezető katonai és gazdasági hatalma, a Nyugat régi szövetségese és a kevés többé-kevésbé mégiscsak működő muszlim demokráciák egyike. Szaúd-Arábia pedig olajnagyhatalom, a nyugatiak ugyancsak régi szövetségese – és egyben a radikális iszlám eszmék legfőbb finanszírozója világszerte.
Szaúd-Arábia összeomlása elkerülhetetlen
Ezzel az elsőre meglepő tézissel állt elő Nafeez Ahmed neves újságíró és biztonságpolitikai szakértő a Middle East Eye hírportálon. Meglepő, mert mindeddig közhelynek számított, hogy Szaúd-Arábia immunis a közel-keleti válságra. Az „arab tavasz” szinte meg sem legyintette, az olajból származó gazdagság minden társadalmi problémát kezelhetővé tett, a dinasztia szigorú kézzel fogja a gyeplőt. Mi okozhatna tehát problémákat?
A legjelentősebb probléma az olaj, Szaúd-Arábia gazdagságának gyakorlatilag egyetlen forrása. A szaúdiak az elmúlt években csúcsra járatták az olajkitermelést, hogy megszorongassák versenytársaikat, és ezáltal alacsonyan tartották a világpiacon az olajárakat. Csakhogy a végtelennek hitt tartalékok nem végtelenek. Egy tanulmány szerint a szaúdi olajkitermelés hamarosan eléri a lehetséges csúcsot, és azután megállíthatatlan csökkenésnek indul. Valójában a nettó olajexport már 2006-ban hanyatlani kezdett, és évente 1,4%-ot csökkent, elsősorban a belső fogyasztás növekedése miatt.
Gazdagság az olajból:
A londoni Big Bent utánzó óriáshotel a mekkai nagymecset fölött


A belső fogyasztás felfutásának fő oka, hogy a lakosság elképesztő ütemben növekszik: 2030-ra a mai 29 millióról 37 millióra nőhet. Az export hanyatlása és az alacsonyan tartott olajárak miatt a szaúdi költségvetés nem jut annyi bevételhez, mint korábban, és lassan elkezdte felélni hihetetlen mennyiségű felhalmozott tartalékát. A szaúdi állam működése igen pazarló, a nagyhatalmi ambíciók, például a szír polgárháborúba való kártékony beavatkozás is sokba kerül. Az olajiparon kívül az országnak alig van működő gazdasági ágazata. A helyzetet súlyosbíthatja a krónikus vízhiány, mivel az ivóvíz nagy részét a tengervíz sótlanításával állítják elő, ami nagyon energiaigényes procedúra. A vízkészletek 88 százalékát elpazarolja a mezőgazdaság, amely nem állít elő elegendő terményt a lakosság ellátására, a sivatagi körülmények közt inkább presztízscélokat szolgál.
Amint érezhetően apadni kezdenek az olajból származó bevételek, előjöhetnek a szőnyeg alá söpört problémák: a szunnita-síita megosztottság, a fiatalok meglepően nagyarányú munkanélküliségi rátája, a diktatórikus rendszerrel szembeni elégedetlenség, a jogfosztott vendégmunkás-tömegek helyzete. A bajokat tetézi, hogy Szaúd-Arábia március 25-én népszerűtlen és sikertelen háborút indított a szomszédos Jemenben, és a dinasztián belül is egyre élesebbek a feszültségek a hercegi ágak között. A szaúdi dinasztia elképesztően szerteágazó, a hatalom és a vagyon körülbelül 2000 herceg között oszlik meg. A januárban trónra lépett új király, Szalmán nem olyan megfontolt, józan és óvatos, mint elődje, Abdullah volt, és a tekintélye sem akkora, mint korábban a bátyjának.
Törökország komoly bajban van
Ezt az állítást a Washington Institute Törökország-szakértője, Soner Cagaptay fogalmazta meg a The Atlantic hasábjain. A szerző korábban könyvet írt arról, hogy Erdogan elnök alatt hogyan vált Törökország a 21. század első muszlim nagyhatalmává, vagyis nem nevezhető ellendrukkernek, most mégis azt állítja, hogy Törökország nagyon súlyos kihívások előtt áll, és nehéz megjósolni, hogy képes lesz-e a katasztrófát elkerülni.
A török problémák gyökere Erdogan elnök elmúlt években folytatott elhibázott politikája, illetve az elnök személye. Cagaptay szerint a 10-12 milliós kurd kisebbség még soha nem idegenedett el annyira a török nemzetállamtól, mint most. A lakosság 15%-át kitevő, a keleti tartományokban többségben élő kurdok korábban ugyanis megosztottak voltak. Az 1990-es években egy részük a baloldali nacionalista PKK függetlenségi pártot és/vagy terrorszervezetet támogatta, amely véres polgárháborút vívott a hadsereggel, de nagyon sok kurd szavazott a szekuláris török pártokra is. A konzervatív, vallásos kurdok a 2000-es évektől az Erdogan-féle AKP szavazói lettek, és 2012-ben úgy látszott, hogy sikerül a PKK-val is fegyverszünetet kötni.
Növekvő társadalmi feszültségek:
Tüntetés a kurd szeparatisták ellen Isztambulban
Mostanra azonban minden megváltozott: létrejött egy új kurd párt, a HDP, amelyet a különböző világnézetű kurdok egységesen tudnak támogatni, Erdoganékból pedig kiábrándultak a kurd szavazóik, miután felrúgta a PKK-val kötött tűzszünetet az Iszlám Állam által elkövetett suruçi merénylet után. Mivel az AKP nem tudott abszolút többséget szerezni a júniusban megrendezett parlamenti választásokon, a HDP viszont bejutott a parlamentbe, az elnök azt találta ki, hogy a kurd szeparatisták elleni háború újraindításával felkorbácsolja a nacionalista indulatokat, hogy a novemberi újabb voksolást pártja kényelmesen megnyerje.
A jelek szerint a stratégia nem működik: az AKP nem lett sokkal népszerűbb, a kurdok viszont elidegenedtek a török államtól, és a keleti országrészben növekszik a feszültség. Minden adott egy alacsony izzású, de csúnya regionális polgárháborúhoz.
Amitől a veszély ennél is nagyobb, hogy ugyanebben a keleti országrészben tengődnek a polgárháború elől elmenekült szírek milliói, és ahova már beépült az Iszlám Állam. Az Iszlám Állammal a törökök ellentmondásos viszonyban vannak. A törökök hagyták felnőni az Erdogan által gyűlölt Aszad ellenében az iszlamistákat, sőt, sokak szerint kifejezetten támogatták is az Iszlám Államot, de a suruçi merénylet után a viszony feszültté vált, és nem tudni, hogy az Iszlám Állam tervezi-e, hogy Törökország területén is akciókat indít.
Mindeközben a török társadalom veszélyesen megosztottá vált, aminek elsősorban Erdogan kormányzási stílusa az oka. Az elnököt a nyugatias nagyvárosi lakosság ellenszenves, autokratikus vezetőnek tartja, aki legszívesebben diktatúrát vezetne be, de a konzervatív vidéki bázis továbbra is kitart mellette, mivel neki tulajdonítja az elmúlt másfél évtized valóban lenyűgöző gazdasági fejlődését.
Előállt tehát egy robbanóelegy: elégedetlen kurdok, szír menekültek milliói és az Iszlám Állam beszivárgása keleten, túlzottan éles politikai megosztottság az egész országban. A feszültségeket Erdogannak kellene bölcs mértéktartással, az ellenséges táborok felé tett gesztusokkal enyhítenie, de az elnöktől a bölcs mértéktartás és a gesztuspolitika eddig meglehetősen távol állt.
A Szaúd-Arábiára és Törökországra vonatkozó pesszimista jóslatok egyelőre nem többek ennél: valós tényeken alapuló jóslatok, amelyeket a régiót alaposan ismerő szakemberek fogalmaztak meg. Lehet, hogy nem történik semmi baj, a válságjelenségek kezelhetők maradnak, és egyik ország sem rendül meg – de a repedésekre érdemes már most odafigyelni, mert ami Szíriában történt, teljesen felkészületlenül érte a külvilágot.


VASRUDAKKAL CSAPTAK ÖSSZE A MIGRÁNSOK A MENEKÜLTTÁBORBAN





Németországban ismét tömegverekedés volt egy menekültszálláson, ezúttal Hamburgban, ahol kedd este afgán és albán menedékkérők estek egymásnak.
Az N24 hírtelevízió beszámolója szerint az összecsapásban nagyjából hatvanan vettek részt, közülük többen
vasrúddal voltak felfegyverezve, egy szemtanú szerint pedig egyiküknél lőfegyver is volt.
A rendőrség 30 rohamkocsival szállt ki a helyszínre. Három embert őrizetbe vettek. A verekedésben öten sérültek meg. A rendőrök lőfegyvert nem találtak. A két csoport között már délután is feszült volt a hangulat, és akkor is be kellett avatkozniuk a rendőröknek. Az egyelőre nem ismert, hogy miért alakult ki a konfliktus.
Miután a rendőrök szétválasztották a verekedőket, kigyulladt egy sátor. Nem tudni, hogy van-e kapcsolat a tömegverekedés és a tűz között. Az N24 jelentése szerint egy rendőrségi szóvivő azt mondta, hogy a lángoló sátornál kábítószerre jellemző szagotlehetett érezni.
Hamburgot rendkívüli mértékben megterheli a menekültválság. Az utóbbi napokban előfordult, hogy több száz menedékkérőnek a szabad ég alatt kellett éjszakáznia, mert nem tudták őket elhelyezni.
A tartományi rangú Hanza-város törvényhozása az előző héten fogadott el egy jogszabályt, amelynek alapján a városvezetés kártérítés ellenében kisajátíthat nem használt kereskedelmi, ipari ingatlanokat. A törvény 2017 márciusáig hatályos, lakóingatlanokra nem vonatkozik.
Az 1,7 millió lakosú városban az idén szeptember végéig 30 ezer menedékkérőt helyzetek el.




Times: 400 ezer migránst küldhet haza Brüsszel a következő hetekben




Az Európai Unió belügyminiszterei több százezer migráns kiutasításáról szóló tervezetet fognak megvitatni Brüsszelben - adta hírül a The Times brit napilap internetes felületén a birtokába jutott dokumentumokra hivatkozva szerdán.
A lap szerint a 2015 első felében az Európai Unió területére belépett menekültek közül várhatóan 400 ezernek a menedékkérelmét utasítják el az uniós hatóságok. A The Times birtokába jutott diplomáciai dokumentum szerint őket a következő hetekben utasítanák ki, és vinnék el egy harmadik országba.


Brüsszel azzal fenyegeti Nigert és Eritreát, hogy visszavonja a segélyeket, a kereskedelmi megállapodásokat és a vízumegyezményeket a két országgal, ha elutasítják állampolgáraik visszafogadását. Az uniós tervben több százezer migráns őrizetbe vétele is szerepe, ugyanis így akadályoznák meg az európai hatóságok azt, hogy kiutasításuk elől megszökjenek - írja a brit lap. Az említett országok mellett az Afganisztánból, Líbiából és Szíriából érkezett emberekre is vonatkozhat ez az intézkedés.
A terv szerint a migránsok hazaszállításának folyamatához a Frontex uniós határvédelmi ügynökség nyújtana segítséget. Azokat az EU-tagokat, amelyek az illegális bevándorlók kiutasítását nem a nemzetközi jogoknak megfelelően hajtják végre, az Európai Bizottság megbírságolná.
Az illegálisan érkezett állampolgárok azonosítása és harmadik országba elszállításuk érdekében a tagországoknak módszeresen el kell fogadniuk a kiutasításokról szóló döntést, valamint meg kell hozniuk az annak végrehajtásához szükséges intézkedéseket - írta a lap.
MTI

MEGNYÍLT AZ ÖSSZES HATÁRÁTKELŐ HORVÁTORSZÁG ÉS SZERBIA KÖZÖTT





 Megnyitották az összes határátkelőt Horvátország és Szerbia között szerdán, így helyreállhat a személy- és teherforgalom, egyik átkelőhelynél sem kell hosszabb várakozásra számítani - közölte a szerbiai autós szövetség.
A legtöbbet a teherautóknak kell várakozniuk, a Belgrádot Zágrábbal összekötő E70-es autópályán fekvő Batrovci-Bajakovo átkelőnél akár öt órát is. A személyautó-forgalom a szerb-horvát és a szerb-magyar határon is zavartalan, a magyar határszakaszon a kamionosoknak sem kell 30 percnél tovább várakozniuk.
Horvátország a migránsok miatt zárta le szeptember 18-án a Szerbiával közös határszakasz átkelőinek többségét, majd néhány nappal később a teherforgalmat is leállította - a romlandó árut szállító kamionok kivételével - az egyetlen még nyitva álló határátkelőhelyen. Szerbia válaszul megtiltotta a Horvátországban regisztrált, illetve horvát árut szállító teherautók belépését az országba. Erre reagálva a horvát hatóságok egyetlen Szerbiában regisztrált gépjárművet sem engedtek be Horvátországba Szerbia felől, és egy ideig a szerb útlevéllel rendelkező emberek sem léphettek be. 
Szeptember 25-én mindkét fél feloldotta a határzárat, Horvátország azonban csak egyenként nyitotta meg az átkelőket, szerdán a két utolsót.




Törökország kényszeríti a menekülteket Európába – NATO háborús tervek? Megrendezett esemény? Rendőrállam?





Forrás: Activist Post, Brandon Turbeville cikke alapján
A lassan egész Európát érintő, tragikus humanitárius válságot figyelve bizonyára sokakban felmerül a kérdés, hogy mi késztette ezt a tömeges kivonulást, amelyben az emberek mintha vezényszóra, egyszerre indultak volna meg. Hiszen a szíriai válság már vagy 4-5 éve, a líbiai pedig még régebb óta tart. Azonkívül más nemzetek is kerültek már összetűzésbe a NATO-val, és mégse láttunk még ilyen hihetetlen méreteket öltött migrációt, ami Európa után az Egyesült Államokra is kihat majd.
Amennyiben a szírek Bassár el-Aszad elnök kegyetlensége miatt kezdtek menekülni, miért nem láttuk őket 2008-ban, 2009-ben vagy 2010-ben? Igazából ilyen tömeges kivonulást még soha sem láttunk.
Miközben tudható, hogy az Iszlám Állam nyugat felé történő nyomulása miatt sok szíriai volt kénytelen menekülni, azt is fontos észben tartani, hogy sokan érkeznek egyéb országokból is.
Azt is fontos tudni, hogy a Törökországból kiáramló emberek nagy része a török titkosszolgálat és hivatalos szervek illetve személyek nyomására indult meg. Más szóval úgy tűnik, hogy Törökország szándékosan duzzasztotta fel a menekültek számát az országban, hogy a megfelelő időben útnak indítsa őket Európa felé.
Összegyűjtés és bevetés
Tony Cartalucci, a Társadalomépítés 101, avagy hogyan indítsunk menekültválságot című írásában kifejti, hogy Törökország megkérdőjelezhető lelkesedéssel tárta ki kapuit a menekültek előtt, hihetetlen összegeket áldozva e célra, amikor nyilvánvaló, hogy Törökországot egy cseppet sem érdekli ezeknek az embereknek a sorsa. Miután évek óta segédkeznek az Iszlám Állam, az al-Kaida és egyéb „mérsékelt” kannibálok kiképzésében, felfegyverzésében és koordinálásában, több százezer civil halálához és egy teljes ország elnéptelenítéséhez nyújtva aktív segítséget, elmondhatjuk, hogy Törökország sok mindenben lehet érdekelt, de a szíriai menekültek megsegítése nincs közöttük.
before-and-after-3
Törökország azonban ennek ellenére sok százezer szír menekültet fogadott be az elmúlt néhány év során.
Foreign Policy ezt írta erről:
Mára Törökország vált a menekülteket legnagyobb számban befogadó országgá. 2013 októbere óta háromszorosára emelkedett a regisztrált szír menekültek száma, ami mára csaknem elérte a 2 milliót.
Tehát annak ellenére, hogy Törökországot egy cseppet sem érdeklik a szír menekültek, mégis 2 millióan vannak az országban, és egyszer csak elkezdtek tömegével kiáramlani, mintha egy forgatókönyvet követnének.
A görög Kathimerini lap is szervezett menekültáradatról ír, aminek szerintük a török politika az oka:
A leginkább Szíriából Görögországba érkező migránsok és menekültek számának hirtelen növekedése mögött a török geopolitikai taktikaváltás áll, állítják diplomáciai források.
A tisztviselők szerint a Földközi-tenger keleti részét célzó menekülthullám oka a politikai nyomás erősödése a szomszédos Törökországban, ahol novemberbne előrehozott választások lesznek és amelyik úgy döntött, hogy csatlakozik az Egyesült Államokhoz az Iszlám Állam ellen Szíria területén tervezett bombatámadásban.
A több tisztviselő részvételével készített elemzés szerint a szomszédos Törökországból érkező menekülthullám azért indulhatott el, mert a török tisztviselők szándékosan szemet hunynak felette, sőt, aktívan támogatják a tömeges kivonulást.
Tony Cartalucci pedig ezt írja:
Az olyan katasztrófák, amelyek látszólag „hirtelen” és „váratlanul” érkeznek, azonkívül „megállíthatatlannak” tűnnek, amelyeket azonban mégis hagynak végbemenni az USA és a NATO által kontrollált hadszíntéren, kimerítik az összeesküvés fogalmát. A jelenlegi katasztrófa során ezek az erők a kétségbeesett és/vagy kihasznált és szándékosan Törökország felől Európába irányított menekülteket állítják szembe a nyugat manipulált, ijedt és rosszul informált lakosságával.
A menekültek által választott utazási módszerekért, pontosabban a veszélyes tengeri útvonalért is Törökország tehető felelőssé, ami teljesen felesleges kockázat Európa eléréséhez, hiszen a kontinens Törökország felől két ponton is megközelíthető szárazon: Bulgárián és Görögországon át.
Miért nem teszi Törökország lehetővé, hogy a menekültek a szárazföldön át jussanak be Európába?
Emellett az is tudható, hogy fokozott hangsúly helyeződik a fundamentalista elemek Európába juttatására. Szírián belüli forrásokból személyesen értesültem arról, hogy a Szíriában tartózkodó fundamentalista muzulmánok kiemelt elbánásban részesülnek a „menekültstátusz” elnyerése érdekében. Ez még véletlenül sem jelenti azt, hogy minden szír menekült vagy akár a többségük fundamentalista lenne. Nagyon fontos, hogy ne általánosítsunk! Mindemellett nem lehet figyelmen kívül hagyni a tényt, hogy a fundamentalista „menekültek” nagyobb figyelmet és segítséget kapnak Európába vezető útjuk során.
Arra is fontos rámutatni, hogy Európában a menekültek által indított tüntetéseken kizárólag férfiakat, méghozzá fiatal férfiakat látni. Milyen az a háború, ami elől a férfiak sokkal nagyobb számban menekülnek, mint a nők és a gyerekek? Valami nem stimmel.
Azt is fontos tudni, hogy nem minden Európába tartó menekült szír. Sokan érkeznek a Közel-Kelet különböző országaiból és Észak-Afrikából is. Egyre több hír jelenik meg arról, hogy a magukat szírnek valló menekültekről később kiderül, hogy más országból érkeztek. A konfliktus természete miatt sok menekült számára egyszerűbb, ha szírnek vallja magát, mert ily módon maga is részesülhet a szírek felé bizonyos országokban érvényesülő kiváltságos bánásmódban.
Miért ugrott meg a menekültek száma?
Mivel magyarázható, hogy az Európába tartó menekültek és bevándorlók száma ilyen mértékben megugrott? A válasz természetesen többrétű.
Először is, miután nyilvánvalóvá vált, hogy Bassár el-Aszad, jelenlegi szír elnök az anglo-amerikai támadások ellenére is képes volt kitartani, az elit hatalom szükségesnek látta a nyugati hatalmak katonaságának bevonását a terrorista zsoldosok mellé. A Szírián belüli „biztonsági zónák” USA és Törökország általi felállítása fontos lépés volt ennek a fokozott katonai jelenlétnek a megvalósításában és a Líbiában már látott pusztítás megismétlésében.
Miután Oroszország bejelentette, hogy „felderítő” kontingenst küld Szíriába, illetve az Iránnal kötendő atom megállapodás aláírásának közeledtével, valahogyan fel kellett gyorsítani a Szíria ellen tervezett támadást, mielőtt az oroszok túlságosan megvetnék a lábukat Szíriában, Irán pedig szabadabban küldhetné pénzügyi és egyéb támogatásait a szír hadsereg számára.
A Szíria bombázásával és bizonyos európai országok részvételével kapcsolatos vita így tehát újraindult, miközben egyre többször hangzik el, hogy az Iszlám Állam mellett vagy helyett a fő célpontokat inkább Bassár el-Aszad erői képeznék.
Miközben rengeteg cikket találunk a nyugati sajtóban arról, hogy a britek egyre komolyabban gondolják az Iszlám Állam elleni bombázások lehetőségét, az igazi vita a „biztonsági zónák” felállításáról és a kormányerők megtámadásáról folyik.

David Cameronra egyre nagyobb nyomás helyeződik, hogy a királyi légierő légitámadásait Szíriára is kiterjessze, miközben a súlyosbodó konfliktus miatt egyre több ember menekül Európa felé.
Lord Carey, Canterbury korábbi érseke is csatlakozott azoknak a táborához, akik a katonai beavatkozást sürgetik a Szíria szívében tevékenykedő Iszlám Állam szétzúzása érdekében.
Azt is támogatja, hogy a brit hadsereg segédkezzen úgynevezett „biztonsági zónák” létrehozásában az országon belül, ahol a polgári lakosság védelmet találna a Szírián belül véres háborút folytató felek elől. …
A volt érsek azután szólalt fel, hogy George Osborne, brit pénzügyminiszter elismerte, átfogó tervre van szükség ahhoz, hogy a menekültválságot annak „forrásánál” lehessen kezelni.
A Törökországban összegyűlt G20-as pénzügyminiszterek előtt beszélve elmondta, hogy Bassár el-Aszad elnök „gonosz” rezsimét éppen úgy el akarja intézni, mint az Iszlám Állam militáns dzsihádistáit.
Az Európába özönlő menekülteket tehát arra használják, hogy az amúgy is ijedt európaiakat fanatikus, „Allahu Akbárt” skandáló muzulmánok rémképeivel ijesztgessék és vegyék rá arra, hogy támogassák a szír kormány elleni rakétatámadásokat. Az Európai lakosság, amelyik első kézből látta, hogy milyen hatással van egy migrációs hullám országaikra és kultúráikra, gyakran fizikai erőszakba fordulva, egyre nagyobb valószínűséggel adja majd meg magát és jelenti ki, hogy „Mindegy mit, csak csináljatok már valamit az Iszlám Állam és/vagy Aszad ellen, hogy ezek az emberek végre elmenjenek innen!”
[Időkjelei: Egyesek például felvetették a menekültek/bevándorlók megcsippelését is.]
A háború sújtotta országból, vízbefúlt gyerekek, megölt hozzátartozók és a nyomor friss képeivel a fejükben érkező menekülteket a „védelmezés felelősségét” illetve a „humanitárius bombázást” pártoló frakció egy hamis politikai kettősség második felének bevezetésére használja egy olyan bombázás formájában, amit a jobboldali konzervatívok már eddig is minden erejükkel támogattak.
multicultuA menekülthullám másik fontos eleme az európai kultúra pusztulása, amit az igen különböző, egymással többnyire ellentétben álló kultúrák összecsapása jelent, és ami az oszd meg és uralkodj elv rendkívül egyszerű alkalmazását teszi lehetővé az európai népeken, a már amúgy is megtört migráns lakosság önkéntelen közreműködésével.
Európa már a szír válság kirobbanása előtt is komoly gondokkal küzdött a Közel-Keletről és Észak-Afrikából korábban bevándoroltak miatt.
Az uralkodó elit ilyen-olyan ürüggyel – gazdasági, etnikai, stb. – megnyitotta a gátat olyan bevándorlók előtt, akik az európaitól merőben eltérő és azzal összeférhetetlen kultúrákból érkeztek, sokszor olyan országokba, amelyek amúgy is gazdasági nehézségekkel küzdenek. Talán a bevándorlók is hozzájárultak a gazdasági helyzet romlásához Európában, de ami fontosabb, hogy ezzel egy újabb alacsony jövedelmű és szaktudással nem rendelkező munkásréteg jött létre, akiket aduként használhatnak a helyi lakosság ellen, szembefordítva egymással a két réteget. A bevándorlók által a másodrendűség miatt érzett dühöt az európaiakra irányítják, miközben az európaiakat a bevándorlók ellen hergelik a bérek és az életszínvonal csökkenése ürügyén. Eközben sajnos egyik csoport sem érti meg, hogy ezeket a viszonyokat társadalmunk oligarchái hozták létre bel- és külföldön egyaránt, így egymáson töltik ki dühüket.
Azt aligha tagadhatjuk, hogy a gátakat szándékosan szakítják át az Európába, különösen pedig Nagy-Britannia felé társadalmi manipulációs céllal irányuló migráció előtt.
Elvégre Andrew Neather, Tony Blair, Jack Straw és David Blunkett volt tanácsadója elismerte, hogy a kormány egyes miniszterei, Straw, Blair és a brit munkáspárt olyan mennyiségű bevándorlót engedne be az országba, ami örökre megváltoztatná annak arculatát.
Az Európa felé tartó jelenlegi menekült és bevándorló áradatnak ugyanakkor lehet egy harmadik aspektusa is, mégpedig egy megrendezett esemény formájában, amit persze az Európába vagy akár az Egyesült Államokba újonnan érkezett muzulmán szélsőségesekre kennének. Látva, hogy menekült státuszért folyamodó szélsőséges elemekben nincs hiány Szíriában (és nyilván más országokban sem), a helyzet adja magát arra, hogy az illetékesek kihasználják, hiszen Európában ma már válogatni lehet a bepalizható muzulmánok között.
Az amerikaiakat persze már évek óta készítik elő egy hatalmas, akár nukleáris terrortámadás lehetőségére, a Szíriát vagy Irakot járt dzsihádisták kezétől.
Lindsey Graham, Dick Cheney és megszámlálhatatlanul sok politikus, tisztviselő, médium, mozi- és tévéfilm gondoskodott arról, hogy ez a fenyegetettség beivódjon az emberek tudatába.
Amennyiben egy ilyen megrendezett terrortámadás tényleg bekövetkezik, végső búcsút mondhatunk ma még névleg szabad társadalmunknak. Elkezdődik a háború és a polgári szabadságjogok, illetve a szabadság, mint olyan látszata is megszűnik.
Az Európában kibontakozó bevándorlási válság teljes egészében a hatalmi elit műve, hiszen a közel-keleti és észak-afrikai országok ellen indított, milliók életét követelő háborúk indították útnak ezt a rengeteg embert, így a helyzet megoldása is az ő feladatuk lenne.
Természetesen az oligarchák nem a megoldást keresik, hanem megpróbálják ezt a válságot is terveik megvalósítására használni. Ettől függetlenül azért megemlíthetünk néhány lépést, ami segítene a helyzeten.
Látható, hogy Európa nem képes korlátlanul befogadni ekkora tömegeket, hiszen az ilyen bevándorlás-politika már korábban is gazdasági és kulturális káoszt eredményezett egyes európai országokban. Ugyanakkor nem a bevándorlókat kell vádolni azért, mert jobb életet szeretnének [akkor se, ha ezt számunkra furcsa vagy elfogadhatatlan stílusban teszik], vagy megpróbálnak elmenekülni a pokol elől, amit éppen azok az országok szabadítottak rájuk, ahová menekülnek.
A tömeges kivonulás megállításának első és legfontosabb lépése nyilván a Szíria és más, hasonló helyzetben lévő országok bombázásának azonnali felfüggesztése lenne. Továbbá fel kellene hagyni az Iszlám Állam, a Szabad Szír Hadsereg, a Nuszra front és egyéb „mérsékelt” kannibál csoportok támogatásával és lehetővé tenni, hogy a szír kormány kiűzze ezeket területéről.
e3aPp3y
Ne felejtsük el, hogy a szírek nem azért jönnek Európába, mert arról álmodoznak, hogy milyen csodálatos lenne a nemek politikájáról vitatkozni, kávét szürcsölni egy francia kávézóban vagy a királynő lábai előtt heverni. Azért jönnek, mert az otthonaikat lerombolták, a családjukat megölték és az országukat vademberek uralják és szaggatják szerteszét. Európa így talán azzal tenné a legtöbbet értük, ha segítene újjáépíteni, amit leromboltak.
Ezek a megoldások persze szöges ellentétben állnak az oligarchák akaratával, akik nem akarnak békés megoldást a szír válságra vagy humán módon véget vetni a bevándorlási hullámnak.
Thea: Ránk, egyes emberekre marad hát, hogy megmutassuk a reményt ebben a kilátástalannak tűnő helyzetben is, segítve honfitársainknak és bevándorlóknak, menekülteknek egyaránt, hogy megismerjék a Béke Fejedelmét, hiszen egyedül Ő képes megváltoztatni a szíveket és életet adni ott, ahol látszólag már minden elveszett.
Az egymással ellentétes véleményen álló honpolgárok, illetve a bevándorlók/menekültek és az európaiak közötti feszültség növekedésével egyenes arányban nő a mi felelősségünk is, hogy ebben a szándékosan zavarossá tett világban ne véka alatt, hanem magasra tartsuk lámpásunkat.







Pattanásig feszült a helyzet Izraelben 



05/10 2015 euronews.com 

Óráról órára romlik a helyzet Kelet-Jeruzsálemben és Ciszjordániában. 
Hétfőn Ramallah közelében palesztin fiatalok megint összecsaptak izraeli rendőrökkel. 
Egy ehhez hasonló összecsapásban vasárnap meghalt egy palesztin fiatalember Ciszjordánia északi részén, Tulkaremben. 
Ez pár órával azután történt, hogy megkéseltek egy zsidó tinédzsert, előtte leszúrtak egy szolgálaton kívüli izraeli katonát és egy rabbit. 

Az izraeli kormányfő bejelentette, hogy összehívta a biztonsági erők parancsnokait, és más lépéseket is tett azért, hogy véget vessenek a terrornak, a támadókat pedig megbüntessék. 
A palesztin fiút hétfőn eltemették Tulkarem mellett, Balaaban. Ő már a sokadik áldozata a legutóbbi, nyáron támadt erőszakhullámnak. Múlt hét csütörtökön egy izraeli házaspárt lőttek agyon autósok Ciszjordániában. 
Egy palesztin parlamenti képviselő arról beszélt az Euronews riporterének, hogy a fiatalok, akik már az oslói egyezmény megkötése után születtek, végre érvényt akarnak szerezni ennek a megállapodásnak, ezért tiltakoznak. Elegük van a mindennapos zaklatásból. 
A Ciszjordániát ellenőrző palesztin szervezet, a Fatah képviselője azt mondja, mindössze annyit várnak a nemzetközi közösségtől, főleg Európától, hogy végre nézzen szembe az igazsággal, és nyújtson nemzetközi védelmet a palesztinoknak. 
A vasárnapi gyilkosságok és összecsapások miatt az izraeli hadsereg lezárta a palesztinok előtt Jeruzsálem óvárosát. Csak azokat engedik be, akik ott laknak. A muzulmánoknak és a zsidóknak is szent Mecsetek terére egyelőre csak nők és gyerekek mehetnek. 
Az Euronews tudósítója, Mohammed Shaikhibrahim a hétfői temetés színhelyén, a ciszjordániai Tulkarem mellől azt jelenti, hogy nincs túl sok ok a bizakodásra. Nagyon úgy néz ki, hogy az erőszaknak nemzetközi beavatkozás nélkül belátható időn belül nem lesz vége. A nemzetközi közösségnek ki kell kényszerítenie a politikai megoldást erre a konfliktusra, mégpedig mindkét fél megelégedésére. 
"Az Isten a Földet a zsidóknak teremtette. Mindent és mindenkit azért teremtett hogy minket szolgáljon"
"A goj az állat és egy állatnak nincs semmi szüksége a pénzre"
(Részletek a talmudból) 

Kapcsolódó: 
   Küszöbön a harmadik intifáda? Vendégünk Hasni Abidi Közel-Kelet szakértő (euronews.com
   Miért töketlenkedik tétlenkedik a NATO Szíriában? (euronews.com
   Hiába szóltak, az amerikaiak folytatták a kunduzi kórház bombázását (origo.hu
   Az ENSZ szerint megbocsáthatatlan a kunduzi légitámadás (orientalista.hu
   Az amerikaiak szerint az afgánok küldték a kórházra a vadászgépeket (karpatinfo.net
   Az Iszlám Állam rakétákkal támadta a jemeni kormányt (euronews.com
   Újabb pusztítás Palmyrában - Örökre eltűnhet az ókori város (orientalista.hu
   Az ISIS fedősztori titkos története - Kik kreálták és használják a rettegett Iszlám Államot (vilaghelyzete.hu
   A NATO nem hisz Moszkvának (globoport.hu









- Egyre aggasztóbb a helyzet Jeruzsálemben és Ciszjordániában. Washingtonból csatlakozik az Euronews lyoni stúdiójához Hasni Abidi politikai elemző, Közel-Kelet szakértő. Mr. Abidi, köszöntjük – szólította meg vendégét Faiza Garah.
Hasni Abidi.: – Jó napot!
E: – Mit gondol, ami most történik a térségben, az a harmadik intifáda kezdete?
HA: – A feszültség mértékét tekintve valóban hasonló hangulatról beszélhetünk, mint amilyen a második palesztin intifáda előtt volt tapasztalható a régióban.
Mindenek előtt le kell szögeznünk, a palesztin hatóság képtelen megfelelő választ adni a polgárok problémáira. Mi több, rábólintott az izraeli kormány Ciszjordánia területén megszigorított intézkedéseire, amely csak olaj a tűzre. Ne felejtsük, még tart a Gázai övezetet sújtó blokád, valamint a palesztinok hónapok óta nehézkesen, vagy sehogy nem jutnak be az Al-Aksza mecsetbe. Válaszul a palesztinok is megnehezítik a zsidók belépését az Óvárosba. Mindez folyamatosan gerjeszti a feszültséget és már nyílt erőszakba torkollik az izraeliek és a palesztinok között.
- A palesztin hatóság egyértelműen Izraelt vádolja a feszültség gerjesztésével, miközben Benjamin Netanjahu miniszterelnök azt állítja, országa palesztin terroristákkal harcol. Ezek a nyilatkozatok aligha visznek közelebb a politikai megoldáshoz, sőt!
- Feltűnő, hogy hiányzik mindkét félből a szándék a megbékélésre, és ami hiányzik még, az a nemzetközi közösség kezdeményezése arra, hogy elhárítsa a békefolyamat útjában tornyosuló akadályokat. Sötéten látom a közeljövőt. Nagyon nehéz napok várnak mind az izraeli vezetőkre, mind Mahmúd Abbászra. A palesztin elnök már azzal fenyegetőzik, hogy felrúgja az 1993-as oslói megállapodást, mert az nem sok jót hozott a palesztin népnek.
- A világ vezetőinek figyelmét most más konfliktus-gócok, mint például a szíriai válság kötik le. Gondolja, hogy a palesztinok erőszakos fellépése, vagy fogalmazzunk úgy, hangos segély kiáltásának hangja elér a nemzetközi közösség füléig?
- Amikor Mahmúd Abbász arra kéri az ENSZ-főtitkár Ban Ki Munt, álljon ki mellettük és védje meg a civil lakosságot, ez azt mutatja, hogy a palesztin hatóság bármelyik pillanatban lemondhat. Amennyiben ez megtörténik, Izrael vállán lesz az egyedüli felelősség a genfi egyezmény betartásáért.
Az ENSZ
 aligha fog beavatkozni. Abbász szándéka pedig az, hogy megmutassa, a palesztinok nem hisznek tovább a világszervezet javaslataiban, melyek a válság mélyüléséhez vezettek, így valójában zsákutcát jelentenek.
- Izrael és a palesztinok között újjáéledő feszültség fokozódása ellenére, van-e esély arra, hogy újra tárgyalóasztalhoz üljenek a felek?
- Mahmúd Abbászra két irányból is erős nyomás nehezedik. Egyrészt a palesztin nép, másrészt a nemzetközi közösség elvárásai. Az Egyesült Államok és Franciaország például szorgalmazná a tárgyalások újrakezdését, és ellenzik a palesztin hatóság feloszlását.
Egy lehetséges opció a tárgyalások felújítása, de első lépésben csak pontos időkeret és garanciák nélkül tudom elképzelni. Ez valójában visszatérést jelentene a kiindulóponthoz, amely még a politikai megoldás körvonalait sem rajzolná fel.
- Hasni Abidi, köszönöm, hogy rendelkezésünkre állt!
Copyright © 2015 euronews










*Arra kérdésre, hogy mit csinál a NATO Szíriában, egyszerű a válasz: semmit. Leszámítva a közlemények kiadását és az Oroszországot fegyelmező szónoklatokat. *
A szíriai polgárháború elejétől kezdve az a NATO álláspontja, hogy a konfliktust politikai úton kell megoldani, nem egy katonai beavatkozás tervével.
- Törökország a támogatásunkat kérte, és erre természetesen számíthat is. Hiszen erről szól az észak-atlanti szövetség. De bármilyen beavatkozásunk csak védekező jellegű lehet – részletezte a szövetség politikáját 2012-ben az akkori főtitkár, Anders Fogh Rasmussen.
A NATO tag Törökországot már három éve is aggasztotta a határai közelében dúló háború, ezért föld-levegő rakéták telepítését kérte, amit a tagállamok jóvá is hagytak.
Emellett az AWACS gépek és pilóta nélküli felderítő repülők, drónok térségbe küldésével segítette még a katonai szövetség a török hírszerzést.
A legutóbbi, 2014. szeptemberi NATO csúcstalálkozón az ukrajnai válság mellett szerepelt a szíriai konfliktus a napirenden. De semmilyen döntés nem született annak ellenére, hogy pár nappal korábban kilenc tagállam, az Egyesült Államok, Franciaország, Nagy-Britannia, Dánia, Németország, Kanada, Törökország, Olaszország, Lengyelország és Ausztrália a dzsihádisták elleni szövetséget kötött. Ennek eredményeként indultak meg a magát Iszlám Államnak nevező szervezet iraki állásai elleni légicsapások, de ezek sem a NATO, hanem a kilenc állam koalíciójának égisze alatt. A nemzetközi összefogásnak már 22 tagja van, többségük szinténNATO-tag.
De nemcsak a katonai szervezet, hanem az ENSZ felhatalmazása is hiányzik egy szíriai beavatkozás jóváhagyásához. Ráadásul a hivatalát végig megtartó szíriai elnök olyan stratégiailag fontos szövetségeseket tudhat maga mögött, mint Irán vagy a Hezbollah.
Így pedig a líbiai káosz vár Szíriára is, ha csak nem kezdi ugyanazt a dalt fújni minden érintett.



Az ENSZ szerint megbocsáthatatlan a kunduzi légitámadás



Az ENSZ emberi jogi főbiztosa szerint tragikus és megbocsáthatatlan bűnnek nevezte a kunduzi kórház ellen elkövetett légitámadást.
Zaid Al-Hussein jordán herceg ENSZ diplomata szerint azonnali átlátható vizsgálatot követelt az ügyben. A főbiztos szerint a történtek miatt felmerül a büntetőjogi felelősség vonás kérdése is.
A kórház ellen tegnap hajnalban az amerikai légierő követtek el légitámadást. A halálos áldozatok száma 19 főre emelkedett köztük volt az Orvosok Határok Nélkül (MSF) szervezet 12 munkatársa.
A robbanás nagyobb területet érintett, mint egy futballpálya, főként a sürgősségi osztály találták el.
Bart Janssens az MSF szervezet műveleti igazgatója szerint a kórház GPS koordinátáit többször is jelentették az afgán és amerikai hadseregnek.
A támadásnak magyar túlélője is volt. Jecs Zoltán Lajos az MSF ápolója  május óta dolgozik a kunduzi kórházban.
A magyar ápoló  fél órával a bombázás leállása után indult el, hogy körbenézzen a kórházban, és túlélők után kutasson.
Nincsenek szavak arra, hogy milyen szörnyű volt” – mondta Jecs.
Az intenzív osztályon hat ember égett az ágyában, a műtőasztalon fekvő beteg már meghalt, az őt műtő orvosok egy biztonságos helyen kerestek menedéket. A helyiségben sebesült betegek ordítottak,  az ápoló a saját szemével haldokló kollégáit. Az egyik orvoson azonnali sürgősségi műtétet hajtottak végre az iroda asztalán, de végül  nem élte túl . Sok  orvos ápoló a sokkos állapot miatt  képtelenek voltak bármit is tenni.
Az Orvosok Határok Nélkül szervezet szerint a történtek súlyosan sértik a nemzetközi humanitárius jogot. Az ENSZ főbiztosa szerint a nemzetközi és az afgán erők kötelesek tiszteletben tartani a polgári lakosság védelmét.
Az afgán belügyminisztérium szerint a támadás idején 10-15 terrorista tartózkodhatott a kórházban, akik mind meghaltak.
Kunduz Afganisztán egyik legfontosabb városa. A tálib terroristák és az afgán hadsereg egy hete harcol egymással a stratégiai város ellenőrzéséért.
Orientalista.hu – Sinoda

Újabb pusztítás Palmyrában – Örökre eltűnhet az ókori város



Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet felrobbantotta a palmyrai egyenes út elején lévő diadalívet.
A terrorszervezet fegyveresei vasárnap robbanószereket helyeztek el a történelmi diadalív köré, majd levegőbe repítették.
Információkat kaptun, hogy a palmyrai diadalív megsemmisült, a terrorszervezet hetekkel ezelőtt aláaknázta majd elpusztíthatta a római kori kaput. További információkat kaptunk arról, hogy a színházat is aláaknázták. Félő, hogy az egész várost elpusztítják.” mondta Mamoun Abd Al-Karim a szíriai régészeti hivatal vezetője
Al-Karim sürgős cselekvésre szólította fel a nemzetközi közösséget Palmyra megmentése érdekében, mielőtt a terrorszervezet teljesen elpusztítja a UNESCO világörökségi listáját szereplő római kori arámi várost.
A diadalív több mint 2000 ével ezelőtt építették és az ókori város kapuját jelentette. A mögötte húzódó egyenes út mellett kereskedők üzletei által. A terroristák korábban felrobbantották Baal templomát és az ókori mauzóleumot is elpusztították.
Palmyra madártávlatból:


A terrorszervezet a vahabita, szalafita szélsőséges iszlám világnézetet követi. Az ideológiájuk szerint az ókori műemlékek a bálványimádás kellékei, ezért eretnek dolognak számítanak, így elkell pusztítani azokat. A terroristák viszont a mozdítható műkincseket előszeretettel értékesítik a feketepiacon, ami az egyik legfőbb bevételi forrása a terrorszervezetnek.
Orientalista.hu – Sinoda


A NATO nem hisz Moszkvának

2015-10-06
Az oroszok azt állítják: véletlenül keveredtek a NATO-tag Törökország fölé a repülőgépeik a hétvégén. Az Észak-Atlanti Szövetség azonban nem vevő a magyarázatra. Sőt, még tovább is megy: nemcsak hogy nem fogadja el az orosz kifogást, azt is állítja, hogy Moszkva jelentős szárazföldi erőt küld Szíriába.
Miközben az oroszok kiterjesztették az Iszlám Állam elleni légi műveleteiket a nagy bajban lévő romváros, az észak-szíriai Palmüra fölé, Erdogan török elnök kezdi elveszíteni a türelmét a légtérsértések miatt. Brüsszelben ma arra emlékeztetett: aki egy NATO tagországot megtámad, az egész szövetséggel találja szemben magát.
Jens Stoltenberg főtitkár szerint nagymérvű orosz katonai felvonulás folyik Szíriában, beleértve szárazföldi csapatokat és hadihajókat a Földközi-tenger keleti részén. Azt mondja: a miértről nem bocsátkozik találgatásokba, de az orosz légtérsértések korántsem tűnnek véletlennek, kettő is volt belőlük, és elég sokáig tartottak.
Az oroszok azt állítják: egy SZU 30-as tévedt szombaton Szíriából a török légtérbe a rossz időjárás miatt, néhány másodpercre. A NATO szerint az incidens másnap megismétlődött, az oroszok azt mondják, ezt most vizsgálják. Brüsszelben nagyon veszélyesnek és elfogadhatatlannak tartják a két esetet, szerintük a szíriai háború eszkalálódását kockáztatja velük Moszkva, miközben az Egyesült Államok és Oroszország a 2. világháború óta először hajt végre egyazon ország fölött katonai küldetést.
Jóllehet Putyin orosz elnök azt mondta, hogy nem küld szárazföldi csapatokat Szíriába, ahol már negyedmillió halottja van a több mint 5 éve húzódó polgárháborúnak, amerikai katonai vezetők szerint Moszkva hét T-90-es tankot, tüzérséget, és 200 tengerészgyalogost már átirányított a közel-keleti országba. Akárcsak ideiglenes lakóegységeket, hordozható légiirányító állomásokat, és egy rakétaelhárító rendszer alkatrészeit.
A csaknem egy hete kezdett orosz légicsapások a damaszkuszi televízió szerint az Iszlám Állam 20 járművét és három fegyverraktárát semmisítették meg Palmürában, és más városokban is támadták az orosz gépek az iszlamisták állásait. A londoni székhelyű megfigyelőcsoport, a Syrian Observatory for Human Rights úgy tudja, Palmüra orosz bombázásában az ISIS 15 harcosa halt meg. Moszkvában a törvényhozás felsőháza jelezte, hogy kiterjesztik a légicsapásokat Irakra is, ha Bagdadból ilyen kérést kapnak – írja a Reuters. De eddig még nem kaptak.






Legalábbis ami a Törökország légterében tett kalandot illeti.



Snowden nyilvánosságra hozta a brit felderítők titkos programját 



2015-09-29 Rusvesna - rapidpress.info 
Edward Sowden, az Egyesült Államok korábbi ügynöke újabb titkos anyagokat osztott meg - írja a Rusvesna. 

A dokumentumokból kiderül, hogy Nagy Britannia 2009-ben beindított egy titkos programot amelynek a kódneve Karma Police volt. A program a világ miden részéről adatokat gyűjtött az Internet felhasználók tevékenységéről, beleértve a hallgatott rádiókat, az olvasott újságokat, a keresési előzményeket és a közösségi oldalakon való aktivitást is. Mindezeket az adatokat egy úgynevezett dossziéba foglalták. "A biztonsági szolgálatok és a felderítők ügynökei ezt a módszert mozaik kirakásnak nevezik. Az azonban ijesztő, hogy milyen messzire merészkednek" - nyilatkozta Loz Kaye, az Open Intelligence elemző központ alapítója. 
"A dokumentumban felmutatott időszakban jött létre az Iszlám Állam. Ez azt jelenti, hogy a totális követés nem garantálja a társadalom biztonságát, hanem épp ellenkezőleg, csak növeli azt a szénakazlat, ahol tűt keresnek" - mondta Kaye. A programot a széleskörű megvitatás nélkül hozták létre, és még a parlament sem hagyta jóvá, de Snowden szerint azoknak nincs semmi haszna. 
"Miért hoznak létre olyan programokat, amelyek mintha a társadalmi biztonságot garantálnák, de nem hozzák meg a várt eredményt? Valójában van egy bizonyos céljuk. Az értékük abban rejlik, hogy operatív információkkal szolgálnak... Ez titkos módon történik felügyelet nélkül, ami még csak bírósági folyamatokkal sem jár. Egyre gyakrabban figyeljük azt, hogy ezek a programok ellenünk dolgoznak, a mi országunkban, még ha a legjobb szándékokkal is jönnek létre. 
Azok a programok, amelyeket a CIA és az NSA Jemenben használt, most az Egyesült Államok Szövetségi Marshall Szolgálata használ egyszerű bűnözők ellen, ami legalább egy kicsit igazolja az Egyesült Államok többmilliós lakosságának jogainak a megsértését" - nyilatkozta Snowden. 
Kapcsolódó: 
   Amerikai kémközpontot nyitnak Lengyelországban (hidfo.ru
   Az évszázad beismerése: Amerikai elnökjelölt szerint Kadhafi és Szaddám Huszein idején biztonságosabb volt a Közel-Kelet (hunhir.info
   Hibrid háborúra készül az USA az oroszok ellen (nemzetiarcvonal.net
   Így csal a zsidó CNN (nemzetiarcvonal.net
   Bayer: Takarodjatok haza a kurva anyátokba! (mandiner.hu




















Amerikai kémközpontot nyitnak Lengyelországban






A NATO hírszerzési és terrorelhárítási központot hoz létre Lengyelországban, alig néhány héttel azután, hogy a kelet-európai országokban parancsnoki központokat nyitott.
A Krakkóba szervezett új központ létrehozásáról a Welt am Sonntag német lap számolt be, annak okán, hogy a tervek szerint német katonák is részt vesznek majd a központ biztonságának garantálásában. Németország 40-70 katonával járul hozzá a bázis őrizetéhez, ami Washington akaratának végrehajtását fogja ellenőrizni Kelet-Európában.
A NATO új parancsnoki központjai Észtországban, Lettországban, Litvániában, Lengyelországban, Romániában és Bulgáriában már megkezdték működésüket, funkciójukat tekintve pedig “kiképzési tevékenységet is folytatnak”, ami amiatt hangsúlyosan említendő, mert az eddigi tapasztalatok alapján a kelet-európai országokban működő amerikai instruktorok más országok destabilizálásában résztvevő félkatonai alakulatok kiképzését is folytatták. Ukrán politikusok beszámolói alapján Lengyelországban kaptak kiképzést azok a szélsőjobboldali szervezetek, melyek a legitim kormány eltávolításában 2013-2014 fordulóján részt vettek. Később pedig arról számoltak be, hogy a Jobb Szektor terroristának nyilvánított tagjai Lengyelországba menekültek vissza a munkácsi lövöldözést követően.
Júniusban egy bulgáriai lőtéren történt baleset kapcsán jutott nyilvánosságra, hogy az országban amerikai katonai magánvállalatok a szíriai “lázadó” csoportoknak küldött fegyverek tesztelését folytatják, és Bulgáriában magántulajdonban lévő létesítményekben, ellenőrizetlenül kiképzési tevékenység is zajlik. Szíriában a terrorszervezetek 2011 óta folyamatos európai utánpótlással rendelkeznek. Alexandr Lukasenko belorusz államfő pedig arról számolt be, hogy az ukrán EuroMajdan során alkalmazott radikálisok később Belorusszia területére is megpróbáltak beszivárogni. Kelet-Európában tehát térségi szinten zajlik a NATO hibrid háborúiban alkalmazott zsoldosok kiképzése, az új központok létrehozása pedig a már eddig is folytatott tevékenység legitimálását jelenti – miközben az új hírszerzési központ lehetővé teszi majd a térségi országok elleni nem-konvencionális hadviselés hatékonyabbá tételét.
Mivel a NATO kelet-európai hadgyakorlatain létszámban továbbra is felülreprezentáltak az amerikai hadsereg alakulatai, és a kelet-európai terjeszkedésnek mozgatórugója az amerikai hadsereg, okkal feltételezhető, hogy a lengyelországi kémközpont “gerincét” is az amerikai titkosszolgálatok állománya alkotja.
Alexander Grusko, Oroszország állandó NATO-nagykövete szeptember elején kijelentette, hogy a lehető legrosszabb forgatókönyv valósul meg Kelet-Európában; a NATO terjeszkedése miatt a nyugati tömb és Oroszország közti fegyveres összeütközés egyre valószínűbbé válik, és a NATO kelet-európai parancsnoki központjainak létrehozása újabb hibrid háborúk előkészületét jelenti. Grusko hangsúlyozta, hogy az Európai Unió jelenleg nem Európa valódi érdekeit képviseli, és miközben a sajtó szó szerint elárasztja az embereket a migrációs válsággal kapcsolatos hírekkel, az európai országok Washington irányítása alatt háborús készülődést folytatnak Oroszország ellen.

Így csal a zsidó CNN

              TAG
    Egyszerűen már a pofátlanság határát súrolja, amit a liberális zsidó média művel. Ilyen szintű csalás és hazugság után komoly büntetéseket kellene fizetni, de persze nekik mindent lehet, ha a fehérek lejáratásáról van szó. Két zsidó származású gyerekmészáros után itt egy néger. A szintén néger USA elnök üvölt, hogy be kell tiltani a fegyvereket, persze csak a fehéreknek, mivel hivatalosan ők fegyverkeznek csak. A négerek megteszik a hivatal megkerülésével. De a törvényt betartó és tisztelő fehérektől persze el kell venni. Melléfogott az elnök az idióta magyarázatával, miszerint ahol sok a fegyver sok a gyilkosság, ugyanis éppen ott a legtöbb a gyilkosság, ahol a legkeményebb fegyvertörvények vannak az USA-ban. Ahol laza a fegyvertartási törvény, ott sokkal kisebb a fegyveres bűnözés.
    mercer-parents1
    A gyilkos szülei, gyönyörű vegyes páros…
    Hogy mennyire a fehérek ellen szól ez az egész hisztéria és propaganda? Nézzük csak meg a CNN gyilkosról közölt fényképét. Szó szerint kifehérítették a négert. Az orrát is elvékonyították egy kicsit, hogy ne látszódjék a széles néger orr, a bőrét pedig teljesen kifehérítették. És ezek után mondja azt valaki, hogy nem a fehérek ellen megy ez az egész mocskolódás. Aki nem látja a valóságot az hülye.
    Kovács Ferenc – NemzetiArcvonal.net





Kik vagytok ti? Ki a fasz hívott ide benneteket? Takarodjatok haza a teveszaros sivatagotokba, és zabáljatok ott, amit találtok.
Na kis barátaim, akkor most nagyon figyeljetek, nem mondom el többször: Ha nekteknem felel meg az, amit a finn gyerekek és a finn öregek esznek, ellenben pénzt akartok, ráadásul, ahogy fogalmaztok, a »mi pénzünket«, akkor csomagoljatok össze, nagyon gyorsan és fürgén, és takarodjatok haza a kurva anyátokba. Ez így elég érthető? Ha esetleg nem, akkor még egyszer: a KURVA ANYÁTOKBA!
Mégis mit képzeltek ti magatokról? Kik vagytok ti? Ki a fasz hívott ide benneteket? És ha már idepofátlankodtatok, akkor milyen alapon követelőztök? Elviselhetetlenek vagytok, szemtelenek, mint a piaci légy, nincs bennetek sem alázat, sem hála, nincs bennetek semmi emberi. Ti tényleg azt gondoljátok, hogy Európában bárkinek is kötelessége elviselni benneteket? A puszta létezésetek egyre is egyre elviselhetetlenebb és irritálóbb.
Takarodjatok haza a teveszaros sivatagotokba, és zabáljatok ott, amit találtok. Pénzt meg keressetek, ahogy kartok és ahogy tudtok.”





Vatikáni maffia buktatta meg Benedek pápát? 



2015-10-06 atv 

Godfried Danneels, Brüsszel nyugalmazott érseke bevallotta, hogy tagja volt annak az egyházon belül működő titkos csoportnak, amely azon dolgozott, hogy elmozdítsa a konzervatív Benedek pápát. 
A napokban jelent meg Godfried Danneels bíboros önéletrajzi könyve, amelyről túlzás nélkül elmondható, hogy sokkolta a katolikus egyházat. A kötet szerzői, Jürgen Mettepenningen és Karim Schelkens ugyanis azt állítják a műben, hogy a nyugalmazott érsek tagja volt egy titkos csoportnak, amely a svájci Sankt-Gallen városában tartotta találkozóit, és azért jött létre, hogy csökkentese a konzervatív Ratzinger bíboros befolyását az egyházban. 
A társaságnak az volt a célja, hogy Karol Wojtyła halála után egyből Ferenc pápa kerüljön az egyház élére.
Közelebb hozni az emberekhez Karim Schelkens, a kötet egyik szerzője egy interjúban azt állította: "Bergoglio megválasztását kétség kívül Sankt-Gallenben készítették elő." Hozzátette: Ferenc pápa programjának alapjait Danneels bíboros és a társaság kezdte el lefektetni, több mint 10 évvel ezelőtt. 

Godfried Daneels bíboros

"Meg akarták reformálni a katolikus egyházat, közelebb akarták hozni azt az emberek szívéhez, és lépésről lépésre haladtak" - nyilatkozta a másik szerző, Jürgen Mettepenningen. Hozzátette, 2000 elején, amikor már látható volt, hogy II. János Pál pápa közeledik a halálhoz, elkezdtek azon gondolkodni, hogy milyen stratégiai változásoknak kell véghezvinni az egyházon belül. 

Godfried Danneels önéletrajzi kötetét Koekelbergben, a Nemzeti Szent Szív Bazilikában mutatták be a bíboros jelenlétében. A bíboros ekkor beszélt először nyíltan az egyházi vezetők titkos csoportjáról, aminek ő is a tagja volt. Danneels elmondta, hogy a Sankt Gallen csoport csak egyfajta flancos név, a valóságban ők csak "Maffiának" nevezték magukat. 

A "Maffia" tagjai 1996 óta minden évben találkoztak, és együtt szervezték meg a szerintük maradi és túl konzervatív Ratzinger bíboros elleni ellenállást, aki akkoriban János Pál pápa jobbkeze volt. 

Danneels elmondta, hogy a csoport püspökökből és bíborosokból állt, akik a találkozókról pedig nem készült jegyzőkönyv, a részvevők így szabadon beszélhettek, "kiengedhették a gőzt". 

Elsőre nem sikerült 

A könyv szerint a Sankt Gallen csoport tagjai már János Pál pápa halála után is Bergogliót akarták helyzetbe hozni, nem is leplezték csalódottságukat, amikor végül Ratzingert választotta meg a bíborosok többsége. Nem telt el sok idő, amikor a "Maffia" új lehetőséget kapott, Benedek pápa ugyanis 2013-ban váratlanul lemondott. A pápaválasztáson a tartalom volt az elsődleges szempont, a személy csak utána következett - írják. 

Benedek pápa

Danneels bíboros részt vett mindkét konklávén, az első után nyíltan kimutatta csalódottságát. A másodikat - melyen megválasztották Ferenc pápát - úgy jellemezte, mint az ő "személyes feltámadását". 

Amikor Ferenc pápa a tömeg elé lépett a Szent Péter téren, Danneels bíboros ott állt mellette az erkélyen, és azóta is rendszeresen ellátogat Rómába, hogy tárgyaljon a pápával. 

A National Catholic Register című amerikai katolikus portál azt írja, hogy Godfried Danneels igen lelkes támogatója az azonos nemű párok házasságának. Az életrajzi könyv szerzői szerint Danneels azt akarta, hogy véget vessenek a heteroszexuális házastársak és hosszú távú kapcsolatban élő homoszexuális párok megkülönböztetésének. 

2013 februárjában lemondott XVI. Benedek pápa, aki hajlott korával indokolta a lépést. A katolikus egyház történetében eddig csak egyetlen pápa, az 1294-ben megválasztott V. Celesztin mondott le önként. 

A kormánynál lobbizott a melegházasságért 

Kiderült például, hogy a bíboros levelet írt a belga kormánynak, amiben szorgalmazta, hogy a kabinet támogassa a melegházasságot, hogy véget érjen az LMBTQ diszkriminációja. A portál szerint az érsek arról is ismert, hogy 1990-ben azt tanácsolt a belga királynak, hogy írj alá az abortusztörvényt, valamint hogy arra szólította fel az egyházon belül szexuálisan bántalmazott áldozatokat, hogy tartsák a szájukat. 

Danneels bíboros szeptember végén publikált életrajzi könyvből az is kiderült, hogy 2003 májusában levelet írt Guy Verhofstadt belga ex-miniszterelnöknek is, aki akkoriban éppen a második kormányalakításán dolgozott. 

A levélben Danneels a Verhofstadt-kormány egyik utolsó vívmányát méltatta, miszerint a belga kabinet 2003-ban engedélyezte a melegházasságot. 

Amikor a levélről kérdezték a volt belga miniszterelnököt, azt válaszolta, hogy nem emlékszik ilyenre, de elmondta, hogy soha semmi problémája nem volt a bíborossal, mindig jó viszonyt ápoltak. Verhofstadt 1999 és 2007 közötti kormányzása alatt egyébként nem csak a melegházasságot fogadták el, hanem az eutanáziát és az emberi embriókkal való kísérletezést is. 

A katolikus portál megjegyzi, hogy Danneels bíboros egyike annak a három belga főpapnak, akik képviselni fogják hazájukat a vasárnap kezdődött vatikáni szinóduson. A nyugalmazott érseket maga Ferenc pápa választotta ki, hogy részt vegyen a találkozón. 

Ferenc meredek mondatai 

Ferenc pápa a megválasztása óta többször tett olyan kijelentéseket, amelyek szokatlanok a katolikus füleknek. 2003 őszén például telefonon beszélt egy meleg francia férfival, aki többek között arra panaszkodott, hogy nehezen tudja összeegyeztetni a vallását a szexuális irányultságával. Ferenc pápa azt válaszolta neki, hogy a homoszexualitás nem számít, hiszen így vagy úgy mindannyian Isten gyermekei vagyunk. "Bátornak kell lenned, higgy, imádkozz és legyél jó" - tanácsolta neki a pápa, majd megkérte, hogy imádkozzon érte, és ő is ugyanezt fogja tenni. Ferenc pápa azóta is megragad minden alkalmat, hogy melegekkel mutatkozzon. 
Ferenc pápának az iszlámmal kapcsolatban is voltak meghökkentő kijelentései. 

Néhány hónappal ezelőtt például arról beszélt, hogy a Korán és az abban levő szellemi tanítások ugyanolyan érvényűek, mint a Szent Biblia. 

Ferenc pápa

Hozzátette, hogy az összes ember Isten gyermeke, függetlenül attól, hogy Jézus Krisztusnak, Jehovának vagy Allahnak nevezi azt akihez imádkozik. Ferenc pápa akkor is kemény bírálatokat kapott, amikor tavaly decemberben olyan képek láttak napvilágot, melyeken az egyházfő megcsókol egy Koránt. 
Ferenc a válást is megkönnyítené a katolikus egyházon belül. A pápa szerint ugyanis vannak olyan esetek, amikor elkerülhetetlen a házasság felbontása. 
"Néha szükséges (a válás) annak érdekében, hogy a gyengébbik nem vagy a gyermek ne sérüljön tovább az arrogancia, erőszak, megalázás, kizsákmányolás miatt" - mondta a pápa. A Vatikánban szeptember elején mutatták a Ferenc pápa által kiadott két apostoli levelet, amelyekkel gyorsabbá és olcsóbbá vált az egyházi házasságok semmisségi eljárása. 
Kapcsolódó: 
   A terroristáktól kell félni, nem a menekültektől - magyarországi egyházi vezetők a migrációról(euronews.com
   Kecskét áldozott a napistennek, vért ivott az amerikai politikus (hidfo.ru
   Ferenc pápa tényleg a kereszt bukásáról beszélt New Yorkban? (idokjelei.hu







"Az a generáció, aki ide érkezik, nem élt normál társadalomban, mint ahogy mi élünk"
A magyar határt átlépő menekültektöbbsége nem akar itt maradni, észak-nyugatra tart. A KSH adatai szerint 2015 első félévében csaknem 60 ezer ember adott be menedékkérelmet hazánkban.
A menekültek jelentős része muszlim. A Magyarországi Muszlimok Egyházának elnöke szerint a legjobb az lenne, ha a háború sújtotta országokban békét teremtenének, hogy ezek az emberek haza mehessenek.
Integrálásuk a keresztény-zsidó kultúrán és valláson alapuló közép-kelet európai társadalomba viszont mindkét fél részéről nyitottságot igényel.
- Az integrációnak az lehet az útja, hogy egyrészt az embereknek azt kell mutatni, hogy itt igazságos bánásmódban részesülnek. Tehát ez nagyon fontos, illetve én a vallás oldaláról közelítek a dolgokhoz, a vallását, az iszlámot, most csak a muszlimokról beszélünk, helyesen értse és helyesen gyakorolja- mondta Sulok Zoltán, a Magyarországi Muszlimok Egyházának elnöke.
A magyarországi zsidó közösséget ugyanúgy megosztja a kérdés, mint bármelyik európai közösséget. Heisler András, a Mazsihisz elnöke emlékeztetett, hogy egy idegen országban való letelepedés során az asszimilációra több példa van, mint az integrációra, ám nem az a cél, hogy a menekültek elveszítsék kultúrájukat, identitásukat.
- Ha történelmi távlatokban nézzük, akkor azért a történelemben nagyon sok olyan időszak volt, amikor hosszútávon is, amikor zsidók és muszlimok együtt éltek, és békében éltek együtt, közös értékeket tudtak alkotni. Úgyhogy én úgy gondolom, hogy zsigerileg ettől nem kell félni – vélekedett Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nem kívánt élni a lehetőséggel, hogy az Euronews-nak nyilatkozzon a menekültek lehetséges integrációjáról. Egy szeptemberi közleményük szerint vizsgálják, milyen konkrét lépésekkel tudják követni Ferenc pápa azon szándékát és útmutatását, hogy minden plébánia fogadjon be egy menekültcsaládot.
- Sokan elfelejtik Európában, főleg Közép-Kelet Európában, hogy ha mondjuk valaki Afganisztánból jön, ott 1979 óta háború van. Tehát az a generáció, aki ide érkezik, ő nem élt normál társadalomban, mint ahogy mi élünk: reggel elmegy az ember dolgozni, este hazamegy, foglalkozik a családjával. Ott háborúban nőtt fel az előző generáció is, tehát nem tudják, hogyan működik egy normál társadalom. Ezt meg kell nekik tanítani, és nem szabad olyan elvárásokat támasztani feléjük, amiket saját magunk felé támasztunk. Mi békében élünk már a második világháború óta, ők nem – emlékeztetett Sulok Zoltán.
A Mazsihisz elnöke a vándorló menekültek között megbújó terroristák kiemelését tartja a legfontosabbak, az otthonuk elhagyására kényszerített egyszerű keresztényektől vagy muszlimoktól nem kell félni.
- Én úgy gondolom, hogy nem más vallásától kell félni, hanem alapvetően a terrorizmustól kell félni. Ez a mindenkori kormányok feladata, az Európai Unió feladata, hogy ebből a mostani migrációs tömegből ezeket a veszélyeket kiszűrjék, ezeket a kockázatokat minimálisra csökkentsék.



Kecskét áldozott a napistennek, vért ivott az amerikai politikus



Lemondott Adrian Wyllie, Florida Libertariánus Pártjának elnöke; a politikus saját visszavonulásával tiltakozik az ellen, hogy a párt egy olyan jelöltet akar a szenátusba juttatni, aki a libertariánus eszmét és a párt egészét lejáratja.
Wyllie, aki 2014-ben maga is indult a kormányzói székért, a Politico magazinnak nyilatkozott arról, hogy amennyiben a párt ilyen életvitellel valakit a szenátusba juttat, ő ebben a továbbiakban nem hajlandó részt venni (az esetről ITT és ITT olvashat). A lapnak nyilatkozva Wyllie elmondta, hogy a jelenleg “Augustus Sol Invictus” néven működő politikust nemrég kizárták egy szektából, mert megcsonkított egy kecskét, és megitta a vérét.
A libertariánus politikus amellett, hogy Legyőzhetetlen Napcsászárnak nevezi magát (névváltoztatás útján felvette ennek latin megfelelőjét), Wyllie elmondása szerint nemrég kizárásra került az Ordo Templi Orientis szervezeti rendjéből, amiért megcsonkított egy kecskét, és annak vérét itta (A szervezet egyébként kiterjedt nemzetközi hálózattal rendelkezik, és Magyarországon is működik). A politikus kizárását követő dráma hónapokon át húzódott, Wyllie ugyanis először – mint minden normális ember – azonnal kizárta volna a pártból Invictust. A probléma ott kezdődött, hogy ezt nem sikerült megtenni (5 ellenében 7 szavazattal megakadályozták). Mivel a Legyőzhetetlen Napcsászárnéven futó bolondot hónapok után sem sikerült kizárni a pártból, a floridai pártelnök inkább lemondott.
Adrian Wyllie lemondását egy Facebook-posztban megerősítette, ahol egyben azt is elmagyarázta, hogy a fentiek miatt mond le; tiltakozásul az ellen, hogy a libertariánus pártot egy ilyen személy képviselje a szenátusban. Wyllie a posztban kifejtette, hogy a kétes személy Florida Libertariánus Pártjának egyetlen jelöltje, aki fasiszta szervezetek tagjait toborozza a pártba, több millió ember halálát okozó polgárháborút akar kirobbantani, és egy okkultista pogány szekta tagja, ami él a véráldozat gyakorlatával.
Azért mondok le, hogy felhívjam minderre a figyelmet. Ezt egy megelőző csapásként teszem. Nem akarom, hogy bárki is azt higgye, ez az ember a libertariánusokat képviseli. A hatályos jogszabályok alapján nem tarthatjuk távol őt a szavazástól.”
Wyllie lemondását követően “Augustus Sol Invictus” – saját Facebook-oldalán – azzal vádolta a leköszönő pártelnököt, hogy az “valótlan és félinformációkat” terjeszt róla. Invictus válaszként kifejtette, hogy ő ugyan tényleg feláldozta a kecskét, de azt saját vallása törvényei szerint, istenének köszönetnyilvánításként” tetteSzerinte ezzel nem csinált semmi rendkívülit, az esetből mindössze politikai rivalizálás miatt lett botránykeltés”, és az Ordo Templi Orientis általi kizárás szintén politikailag motivált volt”.
A 32 éves Invictus egy az európai szabadkőműves páholyok szervezeti rendje alapján létrehozott, később Aleister Crowley, XX. századi brit okkultista által saját tanai mentén átalakított szekta tagja volt, mígnem “politikailag motiváltan” kizárták a szervezetből. Invictus kijelentése amiatt fontos, mert eszerint a szektának nem a kecskevérivással és állatcsonkítással volt problémája, hanem a kizárás mögött kizárólag politikai ellentétek állnak. Invictus a rasszistavádat azzal igyekezett tompítani, hogy ismételten hangsúlyozta, neki “négy mexikói gyermeke van”. Eközben a kecske feláldozásából, megcsonkításából és vérivásból egyedül a csonkítást tagadja.
Az Ordo Templi Orientis a Thelema néven ismertté vált “vallási és filozófiai rendszer” mentén működik, és a szervezet amerikai nagypáholya szerint elsődleges feladatuknak tekintik a Thelema rendszerének gyakorlását, filozófiájának népszerűsítését, emellett

Ferenc pápa tényleg a kereszt bukásáról beszélt New Yorkban?




Burns-MiraculousPopeNY-690
Ferenc pápa Egyesült Államokbeli látogatásával szinte minden médium foglalkozott, hiszen a világ szemében a Katolikus Egyház feje a kereszténység egy tekintélyes táborának képviselője, aki komoly befolyással bír híveire, így érthető módon mindenki kíváncsi véleményére, függetlenül attól, hogy mit gondol személyéről. A New yorki Szent Patrik katedrálisban tartott beszéde (prédikációja?) során egy olyan mondat is elhagyta száját, amit nem hagyhatunk kommentár nélkül. (A teljes beszéd angol nyelven)
A mondat, ami a pápa anyanyelvén hangzott el, és aminek a Vatikán által jóváhagyott angol nyelvű fordítása több hírportálon megjelent, a következő:
Angol nyelven:
And if at times our efforts and works seem to fail and produce no fruit, we need to remember that we are followers of Jesusand his life, humanly speaking, ended in failure, the failure of the cross.”
Magyarul:
Amennyiben időnként erőfeszítéseink és munkánk látszólag nem képesek gyümölcsöt teremni [tükörfordításban: elbuknak a gyümölcstermésben], emlékeznünk kell, hogy mi Jézus követői vagyunk… és az Ő élete, emberileg fogalmazva bukással végződött, a kereszt bukásával.”
A kérdéses rész a pápa beszédéből (angol fordítással):
A mondattal kapcsolatban több keresztény fórumon is indult beszélgetés (linklink), amelyek leginkább azzal foglalkoznak, hogy vajon a pápa egy látszólagos, a korlátolt emberi felfogás szerinti bukásról beszélt és csupán szerencsétlenül („emberileg”?) fogalmazott, illetve beszédét szerencsétlenül írták meg számára, vagy valóban bukásnak tekinti Jézus áldozatát, ami által örök életünk van.
Tény azonban, hogy a Vatikán által jóváhagyott fordítás szerint a pápa Jézus bukásáról beszélt és semmilyen egyéb magyarázatot nem fűzött a gondolathoz, hogy egyértelműsítse mit is gondol valójában Jézus haláláról.
Az Igéből tudjuk, hogy közvetlenül Jézus keresztre feszítését követően tanítványai is hasonlóan éreztek1, egészen Uruk három nappal későbbi feltámadásáig, amikor is a bánatot öröm váltotta fel. A tanítványok kezdeti zavaráról inkább csak viselkedésük árulkodik és az evangéliumok írói is valószínűleg mosolyogva gondoltak vissza azokra a napokra, miközben évekkel később, már a Szent Lélek által, az elvégzett feladatot teljes egészében felfogva, Jézus életének legfontosabb mozzanatait leírták és megőrizték számunkra és maguk tesznek bizonyságot arról, hogy bár szemtanúi voltak az emberiség történelmének legjelentőségteljesebb eseményének, mégsem értették meg azonnal.2
A kereszt bukásáról azonban egyetlen szót sem olvashatunk könyveikben és leveikben. Ellenkezőleg. Az Újszövetség írói egytől egyik annak győzelméről tesznek bizonyságot.
Lefegyverezte a fejedelemségeket és a hatalmasságokat, nyilvánosan pellengérre állította őket, diadalmaskodva rajtuk a kereszten.”3
Tőlem pedig távol legyen, hogy dicsekedjem, hacsak nem a mi Urunk Jézus Krisztus keresztjében.”4
Mert a keresztről való beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek, de nekünk, akik megtartatunk, Isten ereje.”5
Gondoljunk továbbá Pál apostolra: ha valaki, akkor ő feljogosítva érezhette volna magát, hogy bukásról beszéljen saját életét illetően.
A Korinthusbeliekhez írt második levelében felsorolja, mi mindenen ment keresztül megtérése után:
Többet fáradoztam, többször bebörtönöztek, többször megvertek, gyakran kerültem halálos veszedelembe. A zsidóktól ötször kaptam negyvenet egy híján. Háromszor megvesszőztek, egyszer megköveztek, háromszor hajótörést szenvedtem, éjjel-nappal hányódva a tengeren. Gyakran voltam úton, veszedelemben folyókon, veszedelemben rablók között, veszedelemben népem körében, veszedelemben pogányok között, veszedelemben városban, veszedelemben pusztában, veszedelemben tengeren, veszedelemben hamis testvérek között, fáradságban és vesződségben, gyakori virrasztásban, éhségben és szomjazásban, gyakori böjtölésben, hidegben és mezítelenségben.”6
A római gyülekezethez írt levelében ugyanakkor mégis arról beszél, hogy „mindezekben felettébb diadalmaskodunk az által, aki szeret minket”7.
A pápa amerikai útjának egy másik fontos aspektusa az ökumenizmus népszerűsítése, ami által sokak szerint a majdani világvallást készíti elő. Manhattanben mondott beszédében köszöntötte más vallások híveit, „elsősorban a muzulmánokat, akik az egy élő és kegyes Istent imádják és hozzá imádkoznak”.
A muzulmánok köszöntésével önmagában nincs is semmi gond, hiszen keresztényként legfőbb feladatunk elérni azokat, akik még nem ismerték meg Jézust személyesen. A probléma abban áll, hogy a hallottak alapján a pápa mintha magát a muzulmán vallást ölelné keblére és a Krisztusban való megváltás helyett, ami az egyetlen út az igazi békéhez, egy emberi megoldást próbál kínálni a konfliktusra. A konzervatív keresztények között sokan már a „Chrislam” (magyarul talán ’Kereszlám’-nak lehetne fordítani) vagyis a kereszténység és iszlám szavakból képzett szóval jellemzik a pápa által képviselt vonalat.
Mindezek mellett nem tartozom azok közé, akik a pápát a Jelenések könyvéből ismert Hamis Prófétának gondolják8.
A fent említett beszédben is inkább az Ige erejének hiányát látom, ami nélkül az emberi bölcsességnek hitető beszédét kapjuk a lélek és az erő megmutatása helyett9.
Pál arra emlékeztet minket, hogy ne olyan beszédekkel prédikáljunk, amelyekre „az emberi bölcsesség tanít, hanem amelyekre a Szent Lélek tanít, lelkiekhez lelkieket szabván”10. E nélkül, függetlenül attól, hogy milyen szerepet tölt majd be a pápa a jövő eseményeiben, könnyen előfordulhat, hogy így vagy úgy, de az Antikrisztus és kormányának szekerét tolja majd.
Fontosnak tartom megemlíteni, hogy Ferenc Pápának a többi vallás integrálásával kapcsolatos erőfeszítései egyre több katolikus hívőt ébresztenek rá arra, hogy valami nincs rendben, így Isten ezt is az Őt szeretők javára fordítja, amin persze nem lepődünk meg, hiszen ez is ígéreteink közé tartozik11.
– Thea







Román miniszter: olaj lenne a tűzre az autonómia 



2015/10/05 Új Magyar Szó Online - Kárpátinfo 
Az autonómiának nincs mit keresnie a romániai közbeszédben, egy demokratikus országban a kisebbségeknek be kell tartaniuk az alkotmányt és a törvényeket - üzente szombaton a romániai magyar érdekvédelmi szervezeteinek Mircea Dusa. 

A védelmi miniszter a székelyföldi románok képviselőivel tartott marosfői találkozón beszélt erről. Kifejtette, hogy a területi autonómia emlegetése "csak olajat önt a tűzre", mert ellentmond az alkotmány első cikkelyével, amely kimondja a román állam szuverenitását - közli a Maszol.ro. 

Dusa emlékeztette a különbözi állami tisztégben lévő magyarokat arra, hogy hivatali esküjük az alkotmány és a törvények oltalmazására kötelezi őket, és gyakran megszegik ezt az esküt. "Azt üzenem nekik, hogy ne uszítsák az általuk képviselt közösséget a román többség ellen" - idézte az Agerpres a szociáldemokrata politikust. 

A miniszter méltatta a székelyföldi románok tíz évvel ezelőtt megalapított szervezetének eddigi tevékenységét. Szerinte a Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fórumának egyensúlyteremtő szerepe volt a régióban, és hozzájárult ahhoz, hogy a politikusok által keltett etnikumközi feszültségek ne befolyásolják a románok és a magyarok együttélését. 

Európa szégyene!

SZÉKELY, MAGYAR NEKED ÉNEKELEK! 
Nem kell se vagyon, se dicsőség, de nem nyugszom bele a fajom sárba tiprásába! 
Elfogadom inkább a szegénylegények keserű kenyerét, a pusztai nomádok sovány kosztját, az omladozó jurták hidegét: - csak a szabad gondolatom törhesse át a rabigát- és fejezhessem ki magamat: magyarul! 
Ne merd elvenni tőlem idegen, az anyai szót és dalom! 
Mert megoldódik a nyelvem Árpád ősi nyelvén...a bennem élő sok-sok ezer év emléke elevenen hagyják el számat, hiszen véreim védték Európát és soha nem járt érte köszönő szó. 
Adósom vagy nekem Európa! 
Te, Trianont adtad nekem... őseim érted: életüket! 
Ne tégy fajtám ellen, mert fejemet tarra borotválom, arcomon tőrömmel ejtek mély sebeket, íjamat felajzom, pej lovam nyergelem. Nem lesz olyan ellen, ki szembeszállhat énvelem... 
Égi Atyám! Könyörülj rajtam, adj hitet, védelmet és kitartást elveszett fiadnak, és meghidd: 
Nem bántok én senkit, szelíd leszek... 
szerető ősömhöz leszek hasonlatos, ki Erdély hegyeinek bércein tüzet gyújtva, egyedül dúdolja szép táltos-énekét. 
Övéi álmát őrizve - senki sem hallja - de ő boldog: csecsemő fiának halkan, magyarul énekel... 
Az öreg Isten oltalmazza a puszták fiait! 
UI: Egy kedves székely leány kért meg,hogy osszam meg képét,amit én örömmel megtettem. Gondoltam írok hozzá néhány gondolatot is! (Zetényi Csukás Ferenc
Kapcsolódó: 
   Valóban látható lesz az űrből Székelyföld kivilágított határa? (maszol.ro






Valóban látható lesz az űrből Székelyföld kivilágított határa?




Árnyalható az az elképzelés, hogy a Székely Nemzeti Tanács október 24-re tervezett akciója látszani fog az űrből. Csere Mihály amatőr csillagászt a székelyföldi kivilágított határokról kérdeztük, arról, hogy mit lehet majd látni az éterből, egyáltalán mi a különbség a különböző, Föld körül keringő eszközök közt ebben a tekintetben?
Mint azt korábban megírtuk, az SZNT lármafákkal, őrtüzekkel kívánja kivilágítani Székelyföld természetes, történelmileg kialakult határait október utolsó szombatján. A tervek szerint kilométerenként óriásmáglyát gyújtanak, arra kérik ugyanakkor az autósokat, hogy kijelölt helyszíneken és felgyújtott lámpáik fényét, közvetlenül a lámpák elé 45˚-os szögben helyezett tükrök segítségével irányítsák függőlegesen felfelé.
Csere Mihály szerint megfelelő műholdról látszani fognak a fények, ez azonban nem jelent semmit: a Google az utcákon járókelő embereket is le tudja fotózni az űrből.
  • Fotó: fastcompany.net
Más kérdés, hogy szabad szemmel látszanak-e mindez az űrből, de erre kevés az esély – teszi hozzá: „mivel hatméteres tüzeket akarnak rakni, kis pontocska formájában akár látszódhat is mindez, de a nagy távolságok miatt nem lenne folytonosság”, mondja, azaz a székelyföldi határ nem nagy eséllyel lesz megfogható.
Egy légjáratból, tíz kilométer magasból pedig biztosan látszik a fény, a Nemzetközi Űrállomásból, ami négyszáz kilométer magasban van, talán észlelhető majd a jelenség” – összegzi Csere.
Azt teljesen el lehet felejteni, hogy az autók fényszórója, a tükörből visszavetítve látszani fog: „az autó fénye nagyon gyenge, a Földön is csak pár kilométerre látszik el”.

Mi látható az űrből?

Számos félreértés van azzal kapcsolatban, hogy mi látható az űrből. Eleve meg kell határozni, hogy mit jelent az űr: a Kármán-vonal körülbelül száz kilométeres magasságot jelent, az alacsony Föld körüli pálya pedig a bolygó felszíne fölötti 200-2000 kilométeres sávot jelzi, amelyen a műholdak keringenek.
Annak ellenére, hogy az emberek többsége szerint a kínai nagy fal szabad szemmel látható, az alacsony Föld körüli pályáról letekintve nyolcszor pontosabb látás volna szükséges ehhez, ahhoz pedig, hogy a Holdról lássuk ezt az építményt, 17 ezerszer jobb látásunk kellene legyen. Azt is olvashatjuk viszont, hogy bizonyos részeit láthatjuk, 100 kilométeres magasságból.
A világ második legnagyobb épületeként elkönyvelt monstrum, a román parlament a maga 340 ezer négyzetméterével jó eséllyel látható, a legnagyobb épület pedig, a Pentagon (600 ezer négyzetméter) látható.




Titokban készül valamire a kormány: csak kevesen tudják, mi fog történni 



2015.10.07. Femina.hu 
Nagyon titkolózik a kormány, pedig komoly dologra készülnek. 
Szinte minden ellenzéki párt - még parlamenten kívüliek is - tiltakozott a hét elején az állami földek eladása ellen. Az ügy példátlan módon az LMP-t, az MSZP-t, a Jobbikot és a Párbeszéd Magyarország képviselőit is egy oldalra állította, és közösen tiltakoztak. Közben a kormány hallgat, a kormánypárti képviselők legutóbb még a mezőgazdasági bizottság ülését is kihagyták a parlamentben, az előterjesztést pedig a menekültválság kellős közepén nyújtották be. 
Fotó: MTI/Marjai János

De mi is pontosan ez az elég komolynak tűnő ügy? Cikkünkkel segítünk megérteni, mit szeretne a kormány, és miért tiltakozik az ellenzék. 

Az állam megszabadulna a földjeitől 

Földeladás - a sajtóban leginkább csak így jelenik meg a kormány legújabb terve, melynek a lényege tényleg az, hogy megszabadulnának az állam kezében lévő földterülettől, tehát eladnák azt befektetőknek, gazdáknak. A kormány február közepéig le is tudná az ügyet, ami elképesztő tempó egy ilyen horderejű ügy véghezvitelét tekintve. 

A magyar állam a kezében lévő területek - ezek közt nemcsak szántók, de halastavak és gyümölcsösök is vannak - zömét, mintegy 380 ezer hektárt értékesítene, ami közel 51 ezer földrészlet. 

Ennek egy részére már a törvény elfogadása után azonnal lehetne licitálni, egy kisebb részére pedig csak később, ugyanis ezeknél csak 2016-17-ben lép életbe a haszonbérleti szerződés. Ez azért fontos, mert a törvény szerint annak, aki ma bérlő, elővásárlási joga lesz a földre, tehát jó eséllyel a bérlőkből lesznek a tulajdonosok. 

Kik vehetik meg a földeket? 

Az ellenzéknek azonban gyanús, hogy a kormány december és február között akarja elárverezni a földeket, ami azt jelenteni, hogy három hónap alatt több ezer árverést kellene tartani. Az is kritika tárgya, hogy az ellenzék szerint a 2010 után megkötött bérleti szerződéseket - a mostani bérlők többsége ezután kapta a földjét - politikusok rokonai, ismerősei, üzletfelei kapták meg, nem mindig azok, akik gazdálkodnak is rajta - ilyen hírekkel valóban elég sokat foglalkozott a sajtó. 

A kormány igyekszik nyugtatni mindenkit, és azt emelik ki, hogy szándékuk szerint csak hároméves bérlet után járna elővásárlási jog, és egy ember maximum 300 hektárt vehet, és csak akkor, ha a közelben él. Az ellenzéki kritikák szerint azonban ezek félrevezetőek, mert a földtörvény szerint az számít helyinek, aki 20 kilométeren belül él, és azt sem zárja ki a törvény, hogy egy vásárló rokona is vegyen 300 hektárt, így egy család akár ezer hektárnál is több földet vásárolhat a lakóhelye körüli 20 kilométeres körben. 

300 milliárd forint folyhat be az államkasszába 

A kormánynál egyébként arra számítanak, hogy az árverések után 300 milliárd forinttal gazdagodik az állam. A kritikusok szerint azonban nemcsak maga a privatizáció aggasztó, de az is, hogy a vevők felé nem támasztottak feltételeket. Nem határoztak meg például számukra semmit az élelmiszer-termeléshez kapcsolódóan, tehát gyakorlatilag bármit csinálhatnak a földekkel, nem is lesz kötelező megművelni azokat. 


November elején kezdődik a fideszes licit a magyar termőföldekre! 
A 2010-es országgyűlési választást kétharmados parlamenti többséggel nyerte meg a Fidesz, és azonnal hatályon kívül helyezte azt a törvényt, miszerint alkotmányozni csak négyötödös többséggel lehet. Nem helyezte alkotmányos védelem alá a magyar termőföldet, a vízbázist, az egészségügyet és a nyugdíjat, vagyis a magyar társadalom négy alaptételét. Levédték viszont az egykulcsos adót, aminek köszönhetően a hatalom és egyre népesebb holdudvara, a magas jövedelműek nem, vagy alig fizetnek adót! A jövedelemhez alig jutókkal pótoltatják ki a kieső bevételt a világ legmagasabb, 27 százalékos áfájával, és a rengeteg különféle adókkal. A járulékokat meg már nem járulékként, hanem adóként szedik be, és arra költik a pénzt, amire akarják! Ha nem a kórházakra akarják, hanem stadionépítésre, hát akkor arra. Ehhez sajnos a magyar társadalom nagy része még mindig asszisztál! 
1990 óta folyamatosan megy a magyar társadalom (a szavazóbázis, vagyis az ELTARTÓIK!) kifosztása hol hazai, hol külföldi hétpróbások által! Amint fogy majd a lopni való, megkezdődik a kibeszélő show! A valódi rendszerváltást, valódi elszámoltatást és felelősségre vonást nem lehet megúszni, mert az erkölcsi válságban már nagyon mélyre süllyedtünk! 
A felfelé vezető utat ideje lenne megtalálni, mert a jelenlegi helyzet tarthatatlan. Ezt a "migránsokkal" a temérdek belföldi problémát, a kormányzat társadalomellenes "műsorait" egy ideig még el lehet fedni! Amit nem kellene elfelejteni: kevés embert kevés ideig meg lehet téveszteni, de sok embert sokáig nem! 
A Haverok, Rokonok, Szomszédok, Mutyi, Hanta országából nemzeti államot kell kialakítani, mert a "migránsoknak" is köszönhetően el fogunk lehetetlenülni! Itt már nem stadionokat kell építeni, hanem börtönöket! 
Emlékeztető: "A rendszerváltás óta az aktuális kormányok a még meglévő állami vagyon osztogatásával és elkótyavetyélésével építették a gazdasági holdudvarukat és fizették ki támogatóikat - nyilatkozta Magyar Zoltán. A Jobbik országgyűlési képviselője a Magosz földprivatizációs elképzelésével összefüggésben elmondta, ha valóban eladják a vízkincsünk melletti utolsó komoly állami vagyont, a mintegy félmillió hektár termőföldet, akkor nemcsak az történik, hogy a korábban mutyiban bérbe adott földet tulajdonba is megkapják a haverok, hanem ezen kívül érdemi birtokpolitikát sem lesz módja megvalósítania az államnak." (Részlet a Végkiárusítás című írásból) (Facebook) 
Kapcsolódó: 
   Ángyán: Ne szépítsünk, ez egy földrablás (index.hu
   Rangosorolták az országokat időskori gondozás szerint. Ecuador is megelőzött minket (444.hu
   Három hét alatt pusztul el a magyar Pompeii (index.hu
   Meghalt Göncz, a Jobbik részvétét fejezte ki (kuruc.info
   Göncz Árpád a Patkány? (kkbk.blog) 


Ángyán: Ne szépítsünk, ez egy földrablás







Magyarországon meghalni sem a legjobb




A 80-as lista első tíz helyén Ausztrália, Új-Zéland, Belgium, Tajvan, Németország, Hollandia, Egyesült Államok és Franciaország áll. Magyarország erősen a középmezőnyben van, 41. helyen szerepel Ecuador után és Brazília előtt. Szlovákia az 55., a szomszédságból Románia és Bulgária található még a 60. helyen túl. 

A rangsor összeállításában elsősorban az időskori gondozás, a hospice ellátás minősége esett latba leginkább.
A legnagyobbat 2000 óta Mongólia ugrott a rangsorban: ez egyetlen ulánbátori orvos munkájának volt köszönhető, aki elérte, hogy az utóbbi években hospice intézmény nyíljon az országban, miután Svédországban megismerkedett az időskori gonozás intézménye. (QZ)
Meghalt Göncz, a Jobbik részvétét fejezte ki


Életének 94. évében, családja körében elhunyt Göncz Árpád, a Magyar Köztársaság volt elnöke kedden - tudatta a család nevében Gulyás András titkárságvezető az MTI-vel.  Az SZDSZ-es politikus temetéséről később intézkednek. Frissítés: a Jobbik az alábbi közleményt adta ki: Részvétnyilvánítás Göncz Árpád halálára Ezúton fejezzük ki részvétünket az elhunyt Göncz Árpád családja felé. Jobbik Magyarországért Mozgalom Megtestesítette a nemzet egységét és más hazugságok A Kormányzati Információs Központ részvétnyilvánításában az olvasható, hogy Göncz Árpád, a rendszerváltás utáni szabad Magyarország első demokratikus úton megválasztott köztársasági elnöke "tíz éven keresztül legjobb tudása szerint szolgálta az újjászülető magyar demokráciát". A kormány őszinte részvétét és együttérzését fejezte ki a kedden elhunyt Göncz Árpád családjának. A kormány - a családdal egyeztetve - a későbbiekben gondoskodik a méltó temetésről – közölték. "Tisztelettel őrizzük emlékezetünkben Göncz Árpád volt államfőt, aki aktív és fontos politikai szereplője volt azoknak az éveknek, melyekben Magyarország a diktatúrából a demokráciába való átmenet útjára lépett” – búcsúzott a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnöksége nevében Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök a párt közleményében. "Göncz Árpád személye és élete összefonódott Magyarország legújabb kori történelmével, a rendszerváltás időszakával" – közölte a KDNP. A kisebbik kormánypárt együttérzését fejezte ki a gyászoló családnak, abban a tudatban, hogy az élők sorából eltávozott államfő emléke és munkássága nem merül feledésbe. Az Együtt szerint Göncz Árpád igazi elkötelezett liberális demokrata volt, a Magyar Köztársaság első rendszerváltás utáni államfője, aki "megtestesítette a nemzet egységét", példaszerűen látta el a rábízott feladatot. Példát mutatott emberségből, nagy szeretettel és tisztelettel gondolhatott rá minden magyar ember. És gondolhat ezután is. Egy nagyon nehéz időszakban jelentett igazodási pontot mindnyájunk számára, és ezt jelenti halála után is – írták az ellenzéki párt közleményében. "Göncz Árpád a nemzeti egység jelképe volt életútjával, gondolkodásával. A volt köztársasági elnök a védtelenek szolgálója volt, plebejus attitűdű, közben végtelenül bölcs és művelt államférfi" – olvasható az MSZP elnökének közleményében. Tóbiás József szerint Göncz Árpád elnöki pályafutása "örök mérce minden politikusnak a hatalomhoz való egyedül lehetséges és tisztességes viszonyhoz". Az Országgyűlésben néma felállással emlékeztek kedden délután Göncz Árpád néhai köztársasági elnökre. Az ülésteremben az elnöklő Hiller István jelentette be az SZDSZ-es halálát. (HVG nyomán) És amire egy egész ország várt: Gyurcsány árpibácsizása - ha valaki nem ismerné Göncz tevékenységét, az alábbi méltatás alapján már lehetne róla némi sejtése Göncz Árpád a harmadik köztársaság alapító atyáinak egyik legkiválóbbika ment ma el. Az 56-os forradalmár nem egyszerűen alámerülve várta a történelem jobbrafordulását, hanem a demokratikus ellenzék aktív alakjaként segítette a rendszerváltozás előkészítését. Az egymással már akkor is sokszor szembenálló bal- és jobboldal, vagy az akkori szóhasználatban urbánus és népies világ mégis közös akarattal emelte a harmadik magyar köztársaság első elnökévé. Megtette, amit meg kellett tenni és amit akkor meg lehetett tenni. Ma, amikor sokan fognak róla megemlékezni, azt gondolom, hogy a legtöbben Árpi bácsiként fogják emlegetni: szeretettel és nemcsak a politikusnak, hanem a jó embernek kijáró megbecsüléssel és tisztelettel. Többször találkozhattam vele. Ültem Zsuzsa nénivel, a feleségével az oldalán a nappalijukban. Bölcsebb volt annál, hogy tanácsot adjon, inkább csak kérdezett. Nem azért, hogy neki válaszoljak, hanem hogy a válaszokkal én találjak rá önmagam helyes útjára. Utoljára a 90. születésnapjára adott szerenádon láttam. Törékeny volt, de még mindig mosolygós. Embersége sokkal kevesebb nyomot hagyott világunkon, mint amennyire az megérdemelné és amennyire arra ma szükség lenne. Kitűnő ember ment el közülünk. És nemcsak a hivatalos Magyarország fogja őt gyászolni, hanem sok millió tisztességes demokrata is. Itthon és külföldön. Mindazok, akik még mindig hisznek a harmadik köztársaságban. Szervusz Árpi bácsi, nyugodj békében. 2. frissítés: egy kis emlékeztető arról, amikor 1992. október 23-án a tömeg hazafias része belefojtotta a szót a hazaárulóba: 3. frissítés: "hazafiként a szabadság ügyét képviselte" Áder János köztársasági elnök is megemlékezett a kedden elhunyt egykori államfőről, méltatva "politikusi és emberi hozzáállását". "Az aradi vértanúk nemzeti gyásznapján, 93 esztendős korában eltávozott az élők sorából Göncz Árpád, az 1990-ben ismét szabaddá és függetlenné vált Magyarország első köztársasági elnöke. Személyében olyan honfitársunkat veszítettük el, aki a hazafiság, a demokrácia és az emberiesség európai értékrendjéhez volt hű egész életében. Jogászként az igazságot, hazafiként a szabadság ügyét, íróként a kimondott szó felelősségét, politikusként és államfőként az emberi tisztességet képviselte. Amikor az első szabadon választott országgyűlés köztársasági elnökké választotta, államfői krédójaként már első beszédében elmondta, hogy nem fél a vitáktól, és nem fogja véka alá rejteni a véleményét, mert bízik az igazság erejében. Göncz Árpád történelmi időkben lett államfővé, és illő, hogy emléke történelmi személyiségként maradjon meg emlékezetünkben. Politikai nemzetünk az 1990-ben újjászületett demokratikus Magyarország első köztársasági elnökét tiszteli és gyászolja Göncz Árpád elnök úr személyében." - írja búcsúzó nyilatkozatában Áder. Fekete lobogót tűztek ki a Sándor-palotára Gyászlobogót tűztek ki a Sándor-palotára és Göncz Árpád házára is az SZDSZ-es emlékére. Tarlós is fejet hajt Tarlós István főpolgármester közleményben fejezte ki részvétét Göncz Árpád volt köztársasági elnök elhunyta miatt családjának. A főpolgármester "egyúttal fejet hajt a rendszerváltozás folyamatában meghatározó szerepet játszott államférfi emléke előtt" - olvasható a Főpolgármesteri Hivatal által az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben. (MTI)
Forrás: https://kuruc.info/r/2/149403/?honnan=Nemzeti_Hirhalo






Tájékoztató az állami földek ügyében 




OTT VOLTAM... 
Ma ott voltam a Parlament Mezőgazdasági Bizottságának megismételt ellenőrző albizottsági ülésén, melyen ezúttal MINDENKI ott volt, akinek ott kellett lennie, sőt még többen is... Az előző alkalommal sem a kormány tagjai, sem a kormánypárti képviselők nem jöttek el, így nem lehetett megtartani az ülést. Ezzel az alkotmányos rend megbomlott, mert a kormány és a Parlament tagjai elszabotálták az Országgyűlés hivatalos intézményének működését. Tudni kell, hogy az állami földek eladásáról a kormány sem a parlament plenáris ülésén, sem a mezőgazdasági bizottság előtt nem volt hajlandó beszámolni. 
"Most írtam alá. Olvassák el!" Ennyi volt Orbán Viktor miniszterelnök válasza a Jobbikos Magyar Zoltán állami földek eladásáról az első parlamenti ülésnapon feltett kérdésére. 
A Mezőgazdasági Bizottság MSZP-s vezetés alatt álló ellenőrző albizottságának összehívása volt az egyetlen parlamenti lehetőség, hogy a témáról egyáltalán beszélhessenek. 
Ma valószínűleg Lázár János jóvoltából helyreállt az alkotmányos rend - mert bocsánatot kért a bizottságtól, és láthatóan intézkedett, hogy a kormány képviselői jelenjenek meg - illetve odahatott, hogy a kormánypárti képviselők is szíveskedjenek odafáradni. 
De az alkotmányos rend csak formálisan állt helyre, mert az ellenőrző albizottság nem teljesíthette küldetését, ugyanis a nagy számban jelenlévő kormány tagoktól egyetlen érdemi válasz sem hangzott el még arra az egyszerű kérdésre sem, hogy "Miért kell eladni az állami földeket?". Fazekas Sándor, Lázár János és a többiek megrekedtek az unalomig ismételgetett lózungoknál, amit időnként a "Ti is loptatok...!" - érvrendszer színesített, majd csattanóként robbant be Lázár János azon érve, hogy azért nem érdemes az államnak gazdálkodni, vagyis állami gazdaságokat működtetni, mert azokat hol az MSZP-s, hol a Fideszes menedzsment lopná szét... 
Fazekas Sándor a bizottság előtt is megerősítette, hogy Mészáros Lőrinc földműves... 
Megtapasztaltam tehát azt, amiről Sallai Róbert Benedek LMP-s országgyűlési képviselő a tüntetésen beszélt - hogy az ellenzék munkája a parlamentben értelmetlen, mert a kormánypárti képviselők semmibe veszik, ellehetetlenítik őket. Így tehát a Parlamentet egy költséges és értelmetlen cirkusszá alacsonyította a Fidesz-KDNP kormánypárti többség. 
Ezt támasztja alá az a döbbenetes tény is, hogy ez az MSZP-s vezetésű ellenőrző albizottság - mely a kormány ellenőrzésére hivatott - még egyetlen ülést sem tudott megtartani, mert a kormánypárti képviselők rendre nem jelentek meg - vagyis elszabotálták. Szinte hihetetlen, hogy Font Sándor, a mezőgazdasági bizottság elnöke elismerte, hogy elszabotálták az albizottság üléseit - és azzal indokolta, hogy az ellenzék ezt az albizottságot arra akarta használni, hogy ellenzéki kérdéseket tegyenek fel, számukra fontos témákat vitassanak meg. NEHÉZ ELHINNI, hogy ilyen lehetséges... de tanúja voltam, így el kell hinnem, hogy egy parlamenti bizottság elnöke nyíltan kifejti, hogy elszabotálták az albizottság működését, hogy nehogy az ellenzék ki tudja fejteni a véleményét... Font Sándor tehát megkérdőjelezi az ellenzék jogait a parlamenti munkában való részvételre. BOTRÁNY! Font Sándornak most azonnal le kellene mondania! 
Külön tanulmány volt a kormánypárti képviselők unott, kifejezéstelen arca. Láthatóan nem érdekelte őket az egész. Nekik lényegében semmilyen szerepük nincs az ügyben. Gombnyomogató automaták. Gondolkozniuk szigorúan tilos, ezért le is szoktak róla, mert abból csak baj lehet. Ha Font Sanyi azt mondja nekik, hogy ne jöjjenek el az ülésre, hát nem jönnek. Ha meg azt mondja, hogy jöjjenek el, akkor eljönnek - de gondosan úgy tesznek, mintha nekik ehhez az egészhez nem lenne közük. Miért is foglalkoztatna egy mezőgazdasági bizottsági tagot az állami földek eladása? 
MÉLYEN MEGRENDÍTETT valamikori magoszos harcostársaim és barátaim árulása is. Jakab István, Obreczán Ferenc, Kiss Miklós... ma már mintha egy másik bolygón élnének - a hatalom megrészegítette, elvakította őket. Megfeledkeztek arról, hogy honnan jöttek, kiknek köszönhetik, hogy oda kerültek, és kiket kellene képviselniük. 
Sem ők, sem a kormány tagjai nem hajlandóak szembenézni a társadalom tiltakozásával. A miniszterelnöknek és a kormány tagjainak megküldött több, mint 1200 állampolgári nyilatkozat arról, hogy tulajdonosként nem járulunk hozzá az eladáshoz - számukra nem létezik. A teljes ellenzék összefogásával megrendezett tiltakozás - nincs. Úgy tesznek, mintha nem lennénk... a tízmillió magyar, aki élni szeretne ebben az országban - zavaró tényező. Ők a mutyisok országát építik, amiben nekünk állampolgároknak nincs helyünk. 
MEGRENDÍTŐ, SOKKOLÓ ÉLMÉNY VOLT szembesülni azzal, hogy nekünk magyar állampolgároknak nincs parlamentünk és nincs kormányunk. Nem számít, hogy mit akarunk, nem számít, hogy mi lesz velünk, nem számít, hogy mi lesz az országgal - semmi sem számít csak a mutyi. 
Mezőfalva, 2015. október 6. 
Ács Sándorné agrármérnök 



Ma reggeli bomba: az EU "magyarít" migráns ügyben 



Lovas István 2015. október 7. lovasistvan.hu 
Az Euobserver az Európai Unió ügyeinek mértékadó hírportálja, amelynek nem szokása ujjából szopnia a híreket. 
Ma reggel 9:15-kor posztolták ki azt a hírt, amit az Európai Tanács szánt szándékkal szivárogtatott ki. Ebből nem kevesebb derül ki, minthogy az uniós tagországi belügyminiszterek holnap Luxemburgban egy olyan, e miniszterek által elkészített tervezetről tárgyalnak, amely célja, hogy a menekült státuszt nem kapott migránsokat deportálják és ezzel elriasszák a többieket az útra kelésüktől. 

A kiszivárogtatott tervezet szerint erre a célra 800 millió eurót tesznek félre arra, hogy a dokumentum nélkül érkezett migránsokat visszazsuppolják oda, ahonnan állításuk szerint érkeztek. 
A dokumentum leszögezi: "Az EU és tagállamainak többet kell tenniük a visszavitel terén. A visszautaztatás aránya növelésének elrettentésként kell hatnia a szabálytalan migrációra". 
A miniszterek, írja a portál, azt akarják, hogy ha szükséges, az Európai Bizottság új jogszabály javaslatokat dolgozzon ki a deportálási folyamat felgyorsítására. 
Szíriából, Afganisztánból és más országokból naponta ezrek érkeznek az uniós tagországokba. Az elmúlt hetekben az EU vezetői és miniszterei koordinált válaszon dolgoznak. 
Az EU-nak már most is van a visszavitelt szabályozó törvénye, de azt nem alkalmazzák. Az Európai Bizottság azzal fenyegette meg a tagállamokat, hogy az ügyet bíróságra viszik. 
Évente akár fél millió ember visszaküldését is elrendelték az EU-ban, de ezek közül csak a 40 százalékukat küldték vissza ténylegesen. Ennek egyik oka, hogy az EU-nak nem minden EU-n kívüli országgal van visszafogadási megállapodása. Afrika országaiba vissza lehet küldeni őket megállapodás nélkül is. 
A holnap megvitatandó tervezet egy fél évet adna az Európai Bizottságnak, hogy megfelelő megoldásokat dolgozzon ki a hatékony újra befogadások terén. Ehhez "nyomás kifejtése" is szükséges. 
Nehéz más kifejezést találni minderre, mint azt, hogy az Európai Unió kopernikuszi fordulatra készül migráns ügyben. Egyszerűsítve az irányt: Brüsszel "magyarít", azaz vége a liberális migránsfelfogásnak. Deportálni fogják azokat, akiknek nem adnak menekült státuszt. Egyrészt. Másrészt már most nyilvánvaló, hogy az alulról jövő nyomásra (értsd: a demokrácia érvényesülése miatt) az unió tagországainak vezetői mind inkább korlátozni fogják azok számát, akiknek menedéket adnak. 
Az EU-t ritkán lehet dicsérni, de ha lehet, akkor kell. Most nagyon, hiszen migráns ügyben felébredt liberális Csipkerózsika álmából és rálépett a helyes útra. Arra, amelyről eddig csak rossz szava volt. 
Kapcsolódó: 
   Parlamenti vitanap lesz a kvótáról (alfahir.hu
   A horvátokon keresztül akarnák lemondatni a magyar külügyminisztert (hidfo.ru
   Egy igazolványunk lesz, amiben benne lesz minden (index.hu
   Új világrend: Távirányítással aktiválható RFID-chipek (idokjelei.hu
   Az elcsalt rendszerváltás óta hazaáruló posztkommunisták vezetik az országot - félre (mvsz.hu
   Kárpát-medence a Földi paradicsomkert, az itt élő népek számára menedékhely, a fennmaradás záloga - Betelepítés (nemzetihirhalo.hu
 
 




"Bármit is hoz a jövendő, kérve kérek minden magyart, aki e névre méltó és akár otthon szenved némán az idegen uralom alatt, akár kiüldözötten keres magának és családjának fedelet, meg falatot széles e világon: temessen el minden pártviszályt és személyes perpatvart és csak egyetlen egy célra vesse tekintetét, fordítsa minden erejét és csakis ezért dolgozzék, meg imádkozzék. Ez a cél mindnyájunk közös, szent célja: Magyarország felszabadítása"... (Horthy Miklós)


PARLAMENTI VITANAP LESZ A KVÓTÁRÓL



Parlamenti vitanapot tarthatnak az Európai Unió migránsok elosztását szabályozó kvótarendszeréről - mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerda reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
Az illegális bevándorlásról az ellenzéki pártokkal folytatott tanácskozásról Kósa Lajos azt mondta: konkrét kérdésekről a Jobbiknak nagyon határozott álláspontja van. A baloldali pártok közül a liberálisok és a szocialisták viszont hosszú távú szempontokat vetettek fel, például azt, hogy egységes európai megoldás kell, fel kell számolni az embercsempészbandákat. 
A Fidesz frakcióvezetője szerint ezek is igazak és fontosak, de ebben a pillanatban nem ez a konkrét kérdés, hanem a kvótarendszer, erre viszont a baloldali ellenzék nem tudott konkrét választ adni.
Ezért parlamenti vitanapot fognak kezdeményezni. 
Kósa Lajos felidézte, hogy a szlovák parlament eljárást kezdeményezett a kvótáról szóló döntés ellen, és felhívta az európai országok parlamentjeit, hogy csatlakozzanak hozzá. Hozzátette: úgy tudja, több ország, például a szlovének, már jelezték is, hogy csatlakozni kívánnak az uniós kvóta elleni kezdeményezéshez.
A kvóta nem megoldás semmire, és súlyosan sérti a szolidaritást - hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezetője, hozzátéve: a nemzeti szuverenitást súlyosan sértő kérdésekben előterjesztést fognak tenni az Európai Unióhoz való fordulás érdekében.
















A horvátokon keresztül akarnák lemondatni a magyar külügyminisztert



Szijjártó Péter várható lemondásáról számolt be a Népszava, ami forrás megnevezése nélkül, névtelen informátorára hivatkozva azt állítja, hogy a külügyminiszter “megszabadulna a diplomáciai bonyodalmaktól”, és önként távozna posztjáról.
A névtelen informátor alaptalan információit a folyamatban lévő kormányátalakítás kontextusába helyezték: eszerint Német Zsolt kerülne a külügy élére, Szijjártó Péter a külgazdaság irányításához húzódna vissza. Az információ azonban megalapozatlannak bizonyult. Az ATV kérdésére a külügyminiszter elmondta, hogy “soha nem fogyasztott alkoholt, sem más tudatmódosító szert, és egészen biztos benne, hogy nem fordult ilyen kéréssel Orbán Viktorhoz”.
Ez a Népszava szerint “eldöntött tény” egyszerű álhírnek lenne minősíthető. Felmerül azonban annak lehetősége, hogy a “névtelen informátor” nem is annyira a névtelen; a Népszava újságírója a zavarosban halászik, és a horvát sajtó információáramlását figyelve feltételezi, hogy a külügyminiszter eltávolításra kerülhet posztjáról – ami a nyomásgyakorlás sikere esetén a nyilvánosság felé “önként lemondásként” jelenne meg.
Július végén a nemzetiarcvonal.net információkat hozott nyilvánosságra arra vonatkozóan, hogy a magyarországi liberális sajtó tevékenysége összefüggést mutat az amerikai sajtóorgánumokban rendszeresen megfigyelhető “képi hibákkal”. A cikk szerint az amerikaiakkal együttműködő magyarországi újságírók egy ismétlődő jelleggel megfigyelhető “vörös nap” szimbólummal kapnak jelzést arra vonatkozóan, ha egy személy ellen lejárató kampányt kell indítaniuk. A közelmúltban több magyar kormánypolitikus ellen is azt követően indított offenzívát a liberális sajtó, hogy a jelzés egy amerikai sajtóorgánumbanmegjelent. Később ugyanez a jelzés volt látható más, Washington külpolitikai érdekei ellen cselekvő európai politikusok, többek között Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front vezetője, és Thomas de Maiziere német belügyminiszter esetében is.
Le Pen esetében egy évekkel ezelőtti bírósági ügyének elővétele, Maiziere esetében a sajtó lejárató kampánya követte a jelzés sajtóban való megjelenését.
Magyarország és Horvátország közt az utóbbi hetek során a korábbinál intenzívebb diplomáciai konfliktus vette kezdetét, ami a horvát határon épülő kerítés miatt a magyar külügyminiszter és horvát politikusok közti ellentétként jelent meg a sajtóban. A horvát sajtóorgánumok azonban nem a kerítésépítés miatt támadják Szijjártó Péter személyét, hanem amiatt, mert arra külföldi titkosszolgálatoktól jelzést kaptak.
Szeptember 23-án a 24info horvát sajtóorgánumban a következő képi anyag jelent meg Szijjártó Péterről:
Szeptember 27-én a Tportal horvát sajtóorgánumban pedig az alábbi képi anyag jelent meg:
Az amerikai sajtóorgánum helyett térségi sajtóban leadott jelzést természetesen a magyar média képviselői is értik, így elképzelhető egy újabb lejáratási hullám a külügyminiszterrel kapcsolatban. Az ügy érdekessége emellett, hogy Thomas de Maiziere német belügyminiszter és Szijjártó Péter személye ellen ugyan azon intézkedés miatt indul offenzíva: az irányításuk alatt álló hivatal lépéseket teszaz Európába irányuló migránsáradat fékezésére.
A fentiek miatt viszont okkal feltételezhető, hogy a Népszava újságírója nem rejtélyes informátorától kapott információt a külügyminiszter várható háttérbe húzódásáról, hanem egyszerűen a zavarosban halászik; tisztában van az amerikai ügynökök által használt jelzés jelentésével. Amennyiben tisztában van a jelzés jelentésével, az is egyértelmű volt számára, hogy egy térségi ország amerikai utasításra folytat lejárató kampányt a magyar külügyminiszter ellen, következésképp határozott törekvések mutatkoznak Szijjártó Péter lemondatására, így fokozott a valószínűsége a külügyminiszter tényleges lemondásának is. Ebben a helyzetben a Népszava újságírója olyan színben tüntetheti fel magát, mint akinek kormányközeli informátorai vannak.
Lehetséges, hogy a kormány saját sajtóorgánumok építése mellett jobban tenné, ha határozottabb lépéseket tenne a “kormányközeli informátorokkal” rendelkező, ismert ellenzéki újságírók megfigyelésére is?




Egy igazolványunk lesz, amiben benne lesz minden



Januártól egy igazolványunk lesz, a rohamtempóban bevezetett e-kártya négy-öt kártyát egyesít majd, és sok helyzetben megkönnyítheti az életet. De vannak veszélyei is, hiszen ha ezt ellopják, egyszerre lopják el a személyinket, tajkártyánkat, adókártyánkat és lakcímkártyánkat. A bűnözés egy viszonylag új ága a személyiséglopás, a szuperkártyával együtt járó nagy állami adatbázis pedig vonzó célpont lehet.
Tavasszal nyújtotta be a Belügyminisztérium az e-kártyáról szóló törvényjavaslatát, ami a jövő évtől az igazolványaink nagy részét kiváltó új személyi okmány bevezetését készíti elő. A kormány a jelek szerint komolyan gondolja az átállást 2016-tól: a törvényt júliusban kihirdették, és az e-kártya a múlt heti Lázár János-féle bürokráciacsökkentő csomagban is előkerült. Az Explico tanácsadó cég elemzést készített róla, mivel jár majd pontosan a kártya.

Egyesített hatalmatokból én vagyok a magyarok e-kártyája

E-kártya Európában

Sok helyen létezik már az eljövendő magyar e-kártyához hasonló rendszer, ezekre néhány példa:
Németországban 2010 óta minden személyi tartalmaz egy chipet a fontosabb személyes adatokkal. A kártyához PIN-kód is tartozik, ezzel érhető el az online közigazgatási funkció és bizonyos pénzügyi, közüzemi szolgáltatóknál is használható. Ettől még a németek megtartották az egészségügyi ellátásra jogosító külön kártyájukat.
Spanyolországban a némethez hasonló kártyák vannak forgalomban változatos funkciókkal: lekérdezhetőek többek közt a vezetési fekete pontok és a munkaügyi múlt, de ösztöndíjakra is jelentkezhetnek vele az állampolgárok. A spanyol kártyához mobilapplikáció is tartozik. 
Észtországban mára a népesség 90 százaléka rendelkezik e-kártyával, ami egyszerre személyi, tajkártya, tömegközlekedési bérlet, elektronikus aláíró, sőt még az országgyűlési választásokon is részt lehet venni vele online. 
Az e-kártya lényege, hogy kivált egy rakás most még különálló okmányt, amelyek az irattárcánkat hizlalják. Potenciálisan akár négy-öt kártyát is egyesíthet magában; ami már biztos, hogy a személyi igazolvány, a lakcímkártya, a tajkártya, és az adókártya adatait tartalmazni fogja. Ezenfelül a kártya elektronikus aláírásra is alkalmas lesz, így jelentős lépést jelent az online ügyintézés kiterjesztése felé. Az EU-n belül is elfogadják majd, ezáltal könnyebbé válik a bankszámlanyitás, autóvásárlás vagy a tb-ügyintézés más tagállamokban.



Fotó: Máthé Zoltán
Mindebből következik, hogy az e-kártyával egy csomó időt és bosszúságot takaríthatnak meg magunknak az állampolgárok. Az új igazolvány az államnak is megéri majd, mivel a bevezetéssel járó egyszeri nagyobb fejlesztési költségek után pénzt takaríthat meg a bürokrácia leépítése és az infrastruktúra észszerűsítése révén.
Az e-kártya javíthat a nyilvántartott adatok pontosságán is, ha megváltozik például a címünk vagy a nevünk, azt egyszerre átírják az egész adatbázisban. A kormány arra is számít, hogy az új rendszer csökkentheti az adózás és a szociális juttatások terén most még viszonylag elterjedt adathamisítási csalások számát. 





Ez eddig szép és jó, de az új kártyával kapcsolatban felmerülnek ugyanazok a kételyek, amelyek miatt a mostanában belengetett, állami Facebooknak csúfolt arcképnyilvántartó hivatalt kritizálni szokták. Ha ilyen mennyiségű, egyes emberekre vonatkozó információ rossz gazdához kerül, az kész adatvédelmi rémálom lehet, és kérdés, hogy a magyar állam mennyire jó gazda. 

Az Alkotmánybíróságot már nem zavarja

Nincs abban semmi rendkívüli, hogy az emberek lemondanak a magánszférájuk egy részéről kényelmi okokból vagy a szórakozás kedvéért, sőt, a közösségi média elterjedése óta az emberek többsége ezt önként megteszi.
Az állami szupernyilvántartások egyrészt szintén nagyobb kényelmet ígérnek, másrészt viszont míg a Facebook vagy a Google esetében eldönthetjük, hogy szeretnénk-e őket használni, az állami adatbankoknál ez többnyire nem kívánságműsor. Az arcképnyilvántartó hatóságba a tervek szerint mindenki bekerül, tekintet nélkül arra, hogy van-e bármi ok feltételezni, hogy a jövőben szükség lesz a képére.



Litván elektronikus személyi igazolvány, melyet a holland Gemalto cég lézertechnológia hasznosításával gyártott
Litván elektronikus személyi igazolvány, melyet a holland Gemalto cég lézertechnológia hasznosításával gyártott
Fotó: - / MTI
Az e-kártyát sem kerülhetjük majd ki: 2016. január 1-től Magyarországon nem bocsátanak már ki hagyományos személyiket, ha lejár vagy elvész az igazolványunk, az újjal rögtön bekerülünk a rendszerbe. (Érdekes, hogy az erre vonatkozó szabályok országonként eltérők. Belgiumban és Észtországban ugyanez a helyzet, Finnországban, Svédországban, Olaszországban és Spanyolországban viszont dönthetünk, hogy akarunk-e e-kártyára váltani.)
Az e-kártya azért hordoz majd nagyon értékes, ennél fogva akár veszélyes információkat, mert segítségével teljes profilt lehet alkotni a birtoklójáról. Milyen járművei vannak, hol lakik, hol dolgozik, mennyit keres, mikor járt utoljára kormányhivatalban, orvosi szűrővizsgálatokon, van-e valamilyen peres ügye, stb.
Ez azért érdekes, mert az Alkotmánybíróság a rendszerváltást követően az ilyen információk összekapcsolását alkotmányellenesnek ítélte – ennek következménye volt például a személyi szám megszüntetése. Az azóta eltelt időben azonban a társadalmi-technológiai és a politikai-jogi környezetben is történtek változások, és a mai alkotmánybírák a törvény júliusi kihirdetése óta nem kötöttek bele az e-kártyába. 
Az új kártya tehát már úgy is némileg aggályosnak tűnik, ha nem élnek vissza vele - hát még ha az államigazgatásnál vagy a rendőrségnél valaki áthágja a szabályokat. Az egyik veszélyforrás a korrupció, a kártyaadatokhoz hozzáférő hivatalnokoknál ugyanis könnyen felmerülhet bizonyos adatok célzott megsemmisítése, áruba bocsátása vagy meghamisítása. Ezenkívül az új rendszer engedély nélküli megfigyeléseknek is táptalaja lehet.

Hekkerek céltáblája

Az alapjogi problémákon felül a rendszer kiberbiztonsági kihívásokat is felvet. Tegyük fel, hogy megbízunk az államban, és nem feltételezzük róla, hogy szánt szándékkal visszaélne az adatainkkal. De mi van akkor, ha az állam egyszerűen csak túl ügyetlen ahhoz, hogy vigyázzon az információkra?
Az arckép- és az információ-adatbázis is olyasmi, ami nem megfelelő kezekbe kerülve komoly problémákat tud okozni. A bűnözés egy viszonylag új ága a személyazonosság-lopás, amellyel eddig az interneten elővigyázatlanul szörfözők találkoztak a leggyakrabban, de az adathordozó szuperkártyával együtt járó nagy állami adatbázis vonzó célpontot kínálhat majd az erre utazó kiberbűnözőknek. 



Fotó: Alain Denantes
A személyiséglopás áldozatait leggyakrabban anyagilag károsítják meg: bankkártyaadatok segítségével könnyen hozzá lehet jutni a számlánkon tárolt pénzhez, főbb adataink, aláírásunk segítségével pedig akár hitelt is felvehetnek a nevünkre. A pénzlenyúlásnál vadabb dolgok is történhetnek, ha az adataink bűnözők kezébe kerülnek: a tényleges használó fényképével, de a mi adatainkkal ellátott hamis jogosítványokat lehet így készíteni, de a nemzetközi terrorszervezetek és maffiák számára is nagyon hasznosak lehetnek teljes lopott személyiségek. 

Villámtempóban közelít

Hogy az emberek ne eshessenek áldozatul ilyen típusú bűncselekményeknek, az államnak gondoskodnia kell az adatok megfelelő védelméről. Az e-kártyánál ártalmatlanabb adatokat tároló internetes szolgáltatások, mint a Facebook, a Google, az eBay folyamatosan egy rakás pénzért és rengeteg fejlesztő munkájával dolgozik a kiberbiztonságon, ilyesmi felkészültségre lenne szükség a jövendőbeli állami adatbázisnál is. 
Ennek realitása azonban finoman szólva is kérdéses. Az e-kártyát komolyabb rákészülés nélkül, rohamtempóban tervezi bevezetni a kormányzat. A törvényjavaslatot idén májusban nyújtotta be Pintér Sándor belügyminiszter, magát a törvényt hamarosan megszavazták és júliusban már ki is hirdették, a kártyát pedig mostantól számítva szűk három hónapon belül tervezik bevezetni, ráadásul kötelező jelleggel.
Összehasonlításképpen: Németországban évtizedes tesztelést és négyéves felkészülési időszakot követően 2010-ben vezették be az e-kártyát, Belgiumban pedig egyéves tesztidőszakot és ötéves türelmi időt követően tették csak kötelezővé. Igaz, hogy egy ideje már folyik az rendszert kiszolgáló informatikai háttér kialakítása és az e-közigazgatás fejlesztése, amelyre összesen 300 milliárd forintot különített el a kormány, de a többi ország példájához képest az átállásra szánt idő így is ijesztően rövid. Ez pedig a biztonsági probléma mellett a jogi környezet felkészületlenségét is felveti, a gyakorlati használatban jelentkező esetleges bakikról nem is beszélve.
Azt szintén nem tisztázta még a kormányzat, hogy a hirtelen bürokráciacsökkentés (mint például az e-kártya bevezetése) nyomán hány ember veszítheti el a munkáját az államigazgatásban, és hogy velük mit szándékoznak kezdeni. Az intézkedések munka- és költségmegtakarítási céljai miatt valószínűnek látszik, hogy az új irány nem fogja teljesen érintetlenül hagyni a közszférát, így sok egyéb dolog mellett a kormánynak a szociális következményekre is oda kellene figyelnie. 


Új világrend: Távirányítással aktiválható RFID-chipek



orrás: NaturalNews
A személyazonosság lopás, pénztárca és táskaelvesztés és egy sor egyéb információvesztés elleni védelem megoldásaként beharangozott, mindent magába foglaló, nyomon követő RFID-chip térnyerésének és gyors elterjedésének vagyunk szemtanúi. Azt is tudjuk, hogy a viselőjének megölésére képes RFID-chip mára valósággá vált.
Az természetesen nem kérdés, hogy a világunkat irányító hatalmak minden embert microchippel akarnak ellátni. Számos újsághírben olvashattunk már a különböző bőr alá ültethető micro- és nanochipekről. (http://www.youtube.com/watch?v=qCVVUuvXOoc)
Azt azonban sokan nem tudják, hogy az amerikai élelmiszerbiztonsági hatóság az olyan beültethető chipeknek használatát is engedélyezte, amik képesek kárt, például szándékos égési sérülést okozni viselőjének. Az eredetileg bűnözők nyomon követésére kifejlesztett, ciánt tartalmazó microchipet először egy szaúdi-arábiai feltaláló fejlesztette ki. Találmányát, a távirányítással aktiválható, a testbe ciánt fecskendező RFID-chipet Németországban akarta szabadalmaztatni, de a német hatóságok annak veszélyes és egészségre káros hatása miatt megtagadták a bejegyzést. Tehát a chipek már nemcsak információt tárolnak vagy gyűjtenek viselőjükről, de számos egyéb funkcióra is képesek, mint ahogy a fenti YouTube klipben 0:42-nél a riportertől hallhatjuk: „képes megölni, ha nem fogadunk szót.”
Ugyanebben a YouTube klipben hallható Scott Silverman, az Applied Digital Solutions elnökének sokszor idézett interjúja is, akinek mellesleg már a cége által gyártott „VeriChip” van a karjában, amelyben a technológia előnyeit ecseteli a CNBC riporterének.

A VeriChip-et gyártó, most már PositiveID néven futó társaság éppen a napokban jelentette, hogy az izraeli hadsereg is ilyen bőr alá ültethető chipeket rendelt tőlük katonái számára, „katasztrófa felkészülési és vészhelyzet-kezelési programjuk támogatásához.”
Az emberek lassan megszokják a chipeket. A legtöbb ember Magyarországon is csak utólag értesült arról, hogy új, az EU szabványnak megfelelő, már nem az egykori „szabadságot” jelképező kék, hanem vörös útlevele is chipet tartalmaz, illetve, hogy ma már csak ujjlenyomatvétellel kaphat útlevelet. Gondolom, amikor a chipet az útlevélből, vagy személyi igazolványból bőrünk alá akarják költöztetni, sokak „csak” a következő lépést látják majd az elkerülhetetlen folyamatban.




Szent Korona - Mi a titka? 




..."senkinek sem kell félnie attól, hogy a gonosz királyok gyalázatot hoznak a közre, mert a korona felsége [maiestas, 'szuverenitás'] által romlatlanul megőrzi a nemzet szabadságát [libertas gentis]"... 
Ez a védelem azt jelenti, hogy amíg a nemzet (gens) ápolja a korona tiszteletét (cultus), addig a korona felsége (maiestas) 
védelmébe veszi a nemzetet. Ebből következik, hogy a nemzet (gens) felett közvetlenül a korona felsége (maiestas) uralkodik. Ha a nemzet önként aláveti magát a korona által képviselt jognak és erkölcsnek, akkor visszatér az országba a nyugalom és a rend, az ország megmenekül az ellenség támadásától és védelmet nyer, területe pedig gyarapszik. Továbbá kijelenti (Révay), hogy a korona "szentségével és felségével [maiestas] győzte le vagy tartotta féken az ellenséges nemzeteket". 
Révay Péter koronaőr könyve (1613) alapján... 
 
Révay rajza a koronáról (felül) és az 1790-es hivatalos vizsgálat alapján készített ábrázolás (alul)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése