2019. június 5., szerda

Szomalizáld a térséget Izrael körül , hogy a hegemoniáját kialakíthassa !!!





Szomalizáld a térséget Izrael körül , hogy a hegemoniáját kialakíthassa !!!








Új világrendi menetrend: Obama rejtélyes ütemterve a III. Világháború idejére?

Obama-Afganisztán-war1

Az elmúlt két évben az USA-NATO erők szándékosan agresszív pályát követtek el egy olyan pályán, amely a mai emberiséget közvetlenül a III. Világháborúba vezeti. A Nyugat nyílt háborús bűneivel ellentétben Kelet-Oroszország és Kína politikai, gazdasági és katonai erői egy sokkal körültekintőbb védekező testhelyzetet gyakoroltak, amely figyelemre méltó visszatartást mutatott, így megmentett minket a lehetséges nukleáris háborúktól.

Ez a bemutató feltárja azokat a tendenciákat, amelyeket Washington néhány neokoni akciója jelez, akik az uralkodó elit által kiadott olyan parancsokat hajtják végre, amelyeknek az Új Világrend napirendje több mint egy évszázada világkormány volt.

Attól tartva, a harag egy gyorsan növekvő lakossága a világ polgárai aktívan ellenzik 2015 Elite ördögi menetrend látta a globalisták gyorsan nyomon követhetik hangszerelt globális katasztrófák, azaz soha nem látott globális terrorizmus konvergencia célja, hogy jár, mint a lobbantóeszköz használt meggyújtani az olyan - úgynevezett  East versus West világháború kíséri a teljes összeomlása a csődöt, a kártyavár, adósság-alapú gazdaság és a gyors globális bontását a polgári rend.

Keresztül bizonyított és nyerő részlege, a globális elit szándéka, hogy a gyümölcsét az egy világkormány teljes mértékben végre 2016-ig és a növekvő aránya etetés több aggasztó világ mai események kitör a következő napi, ha nem, polgári aktivisták a világ végül felállni szolidáris megállítani ezt a folyamatot 2016 is jól megy le a történelem, mint az év, amikor végre eléri a teljes működését a világkormány.
A huszadik század már az úgynevezett amerikai században a betetőzése az amerikai birodalom uralkodik a bolygón, amelynek végén a szakítás a hidegháború és a szovjet birodalom vereség, és az Egyesült Államok azt állítja, exkluzív cím, mint az egyetlen globális szuperhatalom, hadonászó a domain a teljes és a hegemonikus spektrum-  szabályozás a világ minden sarkában. De a neokonok, akiknek előmenetele gyorsan fejlődött alatt az idősebb Bush Reagan rezsim által vezetett szereti a Dick Cheney, Donald Rumsfeld és Paul Wolfowitz Dr. Frankensteins amerikai neokon külpolitika nyíltan kifejtett ambiciózus take-túl- az  új amerikai évszázad projektje (PNAC).

A hidegháború nyomán a PNAC egy "új Pearl Harbor" 9/11-es projektjével jött létre, amely az újonnan kinevezett ellenséggel szemben hosszú terror elleni harcot termelt a muzulmán szélsőségesek ellen.

A partnereik bűnözés, Izrael és Szaúd-Arábiában, a neokonok sikeresen lopott az első két elnökválasztás ebben az évszázadban beillesztésére George W. mivel dumbo változata démoni apja a Fehér Ház által közrefogott Dick Cheney.

Az első 15 évben a század, a napirendet az elit destabilizálja, szegényebbé és növeli a totális ellenőrzés alatt a bolygó fejlett nyaktörő sebességgel. Miután elrabolták szinte minden nemzeti kormányok a Nyugat, ha a nemzetközi összeesküvés elit bűnözés útját, a huszonegyedik század fognak emlékezni, mint a század betessékelt egy korszak barbár zsarnoksága az Új Világrend.

Bár a külpolitika a neokonok változásának egyensúlyi állapotban szerte a világon (7) nem lehet elérni belül túlzottan optimista ötéves szemközti Szíria és Irán, a végtelen terror elleni háború lenne teljesen frissített pikk során  első évtizedében a század kétarcú invázió elhúzódó foglalkozások megváltoztatja az amerikai küzd a háborúk ha korlátlan fiat dollár jegybanki összeesküvés kihúz nemzet nemzet erejével merénylet az amerikai hadsereg mint a globális birodalom hódítói.

Az exponenciális növekedése a katonai - ipari komplexum és a totalitarizmus mély állam által vezérelt rákos növekedést belbiztonsági FEMA, az ENSZ és saját civil vállalkozók hadseregek szopás pénzt finanszírozott szerződések nélkül ajánlatot korrupt haver tőkések a hajtóereje egy fenntarthatatlan,  leküzdhetetlen államadósságot az adófizető kárára és a középosztály eltűnésére. De a hatalom elitje 2015-ben soha nem volt nyilvánvalóbb a hatalomban, és ezért ragadta meg a világ legveszélyeztetettebb lakosságát.

És a NATO taggal, Törökországgal, aki a múlt héten szíriai szomszédos orosz repülőgéppel taszította Törökország határát, a globális háború kockázata soha nem volt nagyobb. Hogyan kerültünk ide az önmegsemmisítés szélén? Az elmúlt két év időskori forgatókönyve grafikusan illusztrálja, mennyire gondatlanul halandós és a Káosz amerikai birodalmának útja görcsös, most látszólag az emberiséget a világvége sziklájáról irányítja.
Augusztus 2013  Vegyi fegyverek támadása  Szíriában

Obama azonnal hibáztatta Assadot egy rettenetes vegyi fegyveres támadásért Damaszkusz külvárosában, amelyet az USA által támogatott terroristák indítottak el. Az elnök ezt a hamis zászlót műveltette, hogy indokolja az állítólagos légi csapásokat Szíriában. Komplett fotók hullák gyermekek, Obama képmutatóan magasztalta a hírhedt vörös vonal ultimátumot egyidejűleg eljáró cinkosa a kegyetlen háborús bűncselekmény anyagilag támogassák a gyilkosok nélkül fegyverek és pénz soha nem lett volna képes megölni azokat az ártatlan gyermekek . Ő szégyentelenül parádézott testüket, mielőtt a világ képmutatóan felszólító légicsapások tudta kockára kiindulási világháború III Oroszország és Kína, hozzáigazítva a hadihajók partjainál Szíria védelmében szövetségese. Vajon az egész világ, de nem reagált olyan erősen tiltakozni Obama vágy háború, kombinált last - minute megállapodás  Putyin   közvetítésével   az Assad átadni a vegyi fegyverek, mindannyian talán nem is él most.

Február 2014 az ukrán kormány erőszakos megdöntése

2014. február 18-án az ukrán forradalom erőszakosodott. Keresztül a State Department of Hillary Clinton NGO részben finanszírozhatja milliárdos szereti Soros György, a US befektetett $ 5 milliárd ösztönző megrendezett tiltakozások több hónapon át, melynek csúcspontja a puccs okozta az Egyesült Államokban, hogy jött a másik vezető demokratikusan szuverén országból választották ki,  és a hatalom elől menekülni kényszerültek a fővárosból. Az USA hadsereg volt a CIA és katonai hírszerző ügynökök mellett bérelt agitátorok és a mesterlövészek az utcán fokozódó erőszak a kijevi, hogy megdöntsék a meglévő kormányt. Az Egyesült Államok már udvarolt agresszíven Ukrajna csatlakozik az EU, mint a másik volt szovjet köztársaság ellen fordulni a korábbi mester, amikor az elnök Viktor Janukovics úgy döntött, hogy elfogadja Putyin hitel ajánlat, ha rendszerváltás működés USA titokban eltolódott az overdrive-ban. Természetesen az odaítélés egy része az volt, hogy ellopja a krími haditengerészeti bázist a Fekete-tenger mentén, amely Oroszországhoz tartozott. Egy tanulságos pillanat volt, amikor Hillary kéz nő jobb Victoria Nuland, lökdösődés között Kijev tüntető tömeg, elfogták szóltunk a „fuck az EU” hírhedt kijelentést, mert ez a neokon módon - always-on-the-készen áll játszani Európában vagy bárki más a busz alatt, bármi, ami fenntartja a globális hegemóniát.

2014. március Krím Az Oroszországhoz való csatlakozást választja

Az Amerikai Birodalom a folyosón haladva március 1-jén Vladimir Putyin stratégiai úton visszaszerezte orosz haditengerészeti bázisát Szevasztopolba. Csak két héttel később, a sürgősségi népszavazási választásokon, a Krím-félsziget lakosainak 96% -a csatlakozott Oroszországhoz. A Nyugatot az események elkábították. Bár Krímben részét Oroszországban 1783-ig ukrán Hruscsov adta Krím Ukrajna 1954-ben, a nemzetközi közösség által vezetett az Egyesült Államokban kezdődött, hogy felmondja Putyin mozog, mint egy kísérlet az illegális föld rángatás. Így elszabadult könyörtelen démonizálása a Nyugat, hogy Putyin egyszerűen jár mind az érdeklődés hazája, valamint az érdekeit etnikai oroszok, akik nem élnek a neonáci korrupt amerikai beépített kormány Kijevben. Az USA fenntartotta a régóta fennálló politikát Oroszország és Kína elszigetelésének megpróbálásával, a szomszédos országokat ellenségeiként amerikai bábokká változtatta. Ez a hosszú távú stratégia természetesen a nemzetközi jog szigorú megsértése -, hogy beavatkozzon a szuverén nemzetek belügyeibe, beleértve az ukrán államcsínyt az előző hónapban. De az Egyesült Államok dominanciája miatt el fog kerülni. Keresztelő büntető államtitkár, John Kerry, Putyit megbüntetve: Nem célszerű betörni egy országot, és a pisztolyhenger végén diktálni azt, amit meg akarsz valósítani. Ez nem a 21. század, a G-8, a nagy nemzet viselkedése.

Mondja meg Afganisztánnak és Iraknak, hogy semmi köze a 9/11-es támadásoknak az amerikai neokonzervekben. Válaszul képmutató szidás a Nyugat, Putyin hirdetett igazság: Minden okunk megvan azt hinni, hogy a hírhedt politikája szorítsák Oroszország gyakorolt a 18., 19. és 20. században, ma is folytatódik.

Putyin hivatkozás „ma” van köze az Egyesült Államok aktívan toboroznak A függöny teljes Iron kelet-európai országokban, mint a NATO tagjai Oroszország ellenséges szakították nukleáris robbanófejek rakéták célja közvetlenül Moszkva ... az Egyesült Államok indukálta Ukrajnában egyetlen csapást hozzátéve sértés a sérülés.

Tavaszi-nyári 2014 szeparatista mozgalom  a Donbass régióban  és az Egyesült Államok által támogatott háború a lázadás szabadsága ellen

Miután az előző hónapban Crimea környékén bontakozott ki események, áprilisban a kelet-ukrajnai etnikai orosz szeparatisták követték magukat, és függetlenné váltak. Május 11-én népszavazást tartottak Donetsk és Lugansk legnagyobb városaiban, több mint 90% -os függetlenségi szavazással. Természetesen miután elvesztette a Krím-félszigetet Oroszországba, az USA és a kijevi kormány nem hajlandó elismerni, hogy elveszítenék a meglévő Ukrajna területének nagyobb ellenőrzését. A háború után a lázadók ellen kijelentették, hogy az ukrán hadsereg a tavaszi tavaszi időszakban jelentős támadást indított a Donbass régióban. A támogatást az USA-OTANcompleto hogy hamarosan benne a nemzetközi önkéntesek zsoldosok, fegyverek és felszerelések, kényszeríti Kiev lőtt rakéták, aknavetők és nehéztüzérség közvetlenül a lakott városrészek Donyeck és Luhansk, legalább 1130 megölte a Donbass régió áprilistól július végén  . Eközben Putyin 20 ezer saját csapatot helyezett el Ukrajna keleti határán. A törekvésük elleni háború nukleáris meghajtású Oroszország, az parancsnok általános az USA-NATO Philip Breedlove, visszaeséseként Dr. Strangelove, és kollégája, teljes parancsnoka erők az amerikai hadsereg Európában altábornagy Ben Hodges felváltva hamis vádolni az orosz csapatokat Ukrajnába.

Miután amerikai báb korrupt milliárdos Petro Poroshenko-ben megválasztott elnöke Ukrajna május 25-én, nyáron erőit előrenyomuló Kijev arra segítségével kiváló tűzerő, hogy vegyenek részt a brutális etnikai és kulturális tisztogatás. Közepette a könyörtelen civileket öltek Poroshenko, aki ragaszkodott ahhoz voltak saját ukrán állampolgárok, miután elérte a békemegállapodást hamar becsap, ő volt bátorsága kimondani ezeket a szavakat üres meghazudtolva gyilkos akció: A legmagasabb érték a az emberi életet, és mindent meg  kell tennünk, hogy megakadályozzuk a vér elszivárgását és véget vessünk a szenvedésnek.

17 júl. 2014 MH17 repülési lövés felett Kelet-Ukrajnában

Július 17-én , a bizonyítékok arra utalnak, hogy a két ukrán Szu-25 vadászgépek, hogy elterelje a malajziai sík néhány percig, mielőtt a hirtelen eltűnése a radar 17:23 Moszkva időben. A harcosok fegyveres két lég- hogy -AIR és egy géppuska tartó, valószínűleg hozott a repülés MH17 le töltött 298 utast élén Amszterdam Kuala Lumpur, de végül a baleset helyszínén kívül Donetsk a Donbass régióban. Ugyanakkor azt is megerősítette, hogy az ukrán katonai költözött három vagy négy saját BUK felszíni- , hogy -AIR rakéták belsejében lázadó területén tartott. A sok fegyver a dohányzás, az a tény, hogy mivel a repülőgép elhagyta a lengyel légtér írja Ukrajna, Kijev légiforgalmi irányítás elrendelte a balsorsú sík kétszáz mérföldre északra az eredeti szabvány repülési útvonalat háborús övezetben keleti ukrán. Igazolt nyilvántartást a szórakoztató Ukrajna forgalom ellenőrzése, az Ukrajna jet lebegő és földi rendszerek ukrán rakéták, az ujjlenyomatok a kijevi kormány maradt az egész előtt, alatt és után MH17 tetthelyre, jelezve, erősen, hogy a szerzők ami a baleset MH17 mind  alapul ki Kijev. Mint mindig hamis zászlók a get-go a jelen, a nyugati média folyamatosan védeni törvénysértők Empire kapcsolódó hazugság nonstop hamisan kiválasztásában bíró öntött, zsűri és a hóhér a felelősséget az amerikai kijelölt ellenség Putyin és a Donbass lázadók.

Azonban, ravasz, gondolkodás gyors Putyin tanúskodott műholdas ellenőrzés és vitathatatlan légiforgalmi igazolja, hogy mind a lázadók, és Oroszország nem volt semmi köze az előre tervezett katasztrófa által tartott amerikai NATO-Ukrajna, arra kényszerítve a hamis amerikai elbeszélés össze kell csoportosítaniuk és alacsonyabb profilt kell venniük  a bombázó propaganda háborúban. Szintén a követelés a Nyugat, hogy a Szu-25 nem tudott repülni utazómagasság 33.000 láb síkot leleplezett által egyszerűen egy oxigén maszk túlnyomásos pilótafülke. „A hegy bizonyíték” Secretary of State John Kerry oly önelégülten mondta röviddel a baleset „bizonyítani”, hogy Putyin és a lázadók a bűntényt hirtelen elpárolog a levegőbe. Füstölgő pisztoly bizonyíték Putyin azt is felfedezték az amerikai-ukrán hanyag után az a tény, borító-up, hogy meghamisította, és megváltozott a forgalmi adatok ellenőrzése, időjárás előrejelzés és műholdfelvételek rekordok ő kísérlete sikertelen kétségbeesés hibáztatni Moszkva.

Mivel a West hazugságok voltak kitéve, természetesen kíséri bűntársa blackout nyugati média, a visszavonulást az amerikai megtorlást által elkövető egy másik igazságszolgáltatás akadályozása bűncselekmény azonnal biztosítva Fekete repülőgép doboz az amerikai-NATO báb Hands England így biztosítva az igazság soha rámutatott, és  gondoskodik arról, hogy a holland amerikai-bostoni hatóságok az előzetes vizsgálatot folytassák, mégis gyengén tartsák meg a gyártott vonalat, amely hamis jelzéseket idéz elő az orosz szerepvállalás miatt.

Végül a vizsgálat kiterjesztésre került, hogy négy nemzetbiztosítást tartalmazzon. De a hollandok segítettek telepíteni a jelenlegi illegitim kormányt, amelyet hozzáadtak a nyomozócsoporthoz, és vétójogot adott a nyilvánosság számára. A nagyobb összeférhetetlenség nem semmisíti meg az igazság esélyét. Egyéb nyugati babák a Bizottsághoz Ausztrália és Belgium. A későbbi reflexió miatt Malajzia meghívást kapott a nemzetre, mind a repülőgép lelőtték, mind a hollandok mellett a leghalálosabbak. A pilóta teste azonban továbbra sem határozták meg a malajziai ellenőröket és a pilóta saját családját. Ezen túlmenően, a pilótaülésbe maradt a területen, ahol a gép a földre fedezték nagyon látható golyók egy géppuska, amely könnyen lőttek egyet a Su-25, kizárva annak a lehetőségét, hogy a gép azt  leütött egy BUK föld-levegő rakétát lőttek ki a földből. A Boeing 777-ös törzséből visszanyert darab szintén tele volt golyókkal. Minden út vezet az ukrajnai légierő bűnös fúvókáihoz, az MH17-et a nyugati tömeges eltakarással. A rehabilitációs bizottság stratégiája az, hogy késleltesse a „meggyőző” megállapítások miatt nyilvánvalóan szükség, hogy elrejtse az igazságot sima áttekinthető másik fedél felfelé másik hamis zászló West.

2014-15 A háború bővítése Ukrajnában

Abban az időben, amikor az MH17-es járat sok eseményt esett le, amelyek a véletlen egybeesésén túl is előfordultak, egy másik pont a nyugati bűnösség. Azt jelentették, hogy Kijev csapatok elveszítik meghatározása küzd egy népszerűtlen háború a keleti fronton és távoztunk nagy számban, arra kényszerítve Poroshenko kiadni felvett kiskorú fiúkkal az ingoványban a fronton. Ahhoz, hogy a világot ellen Putyin és ezáltal ürügyén az USA-NATO a háborús Ukrajnában, egy hamis zászló hibáztatni Oroszország meggyilkolásáért közel 300 ártatlan ember MH17 ellátás célja, hogy minden bizonnyal nem a piszkos trükk. Az USA-NATO nem vette figyelembe, hogy az az igazság, hogy olyan gyilkosok, akik a történet rossz oldalán találják magukat.

Mind a légikatasztrófa és egy nagy ukrán katonai offenzíva már tervezik hónappal előre, rendszeres légi katasztrófa július 17-én és a kampány agresszív háború Kijev Kelet-Ukrajnában megjelent másnap július 18-án. Az Egyesült Államok is folytatta, hogy csak akkor végezzen két élő katonai gyakorlatokat Ukrajnában, amíg a hamis zászló.

Hol hallottuk már ezt?

Operation Sea Breeze egy szárazföldi, tengeri és légi éves gyakorlat, hogy készítsen egy elektronikus hadviselési járó utasszállító repülőgép követés a régióban, és adatokat gyűjt a kém műhold, hogy eljött látható a terület fölött Donyeck idején baleset. A 2014-es gyors ütemben készült másik katonai hadművelet az Egyesült Államok és a NATO-Ukrajna közötti közös művelet volt, amely megerősítette a földi erők közötti együttműködést. A bizonyítékok azt bizonyítják, hogy a polgári légi járművek leállítása egy másik titkos művelet volt, amelyre az USA-NATO hírhedten bűnös. A nyugati történelem történet hamis zászlókból.

Tehát USA-NATO design, második felében 2014, annak ellenére, több tűzszüneti megállapodások Ukrajnában, ösztönözni a Birodalom amerikai prodding annak keleti impulzus, hogy leverjék a lázadást, Kiev többször is megsérti a tűzszünetet, hogy folytassa mészárlás. Egy szeptemberi tárgyalásos békeszerződés kevésen megállította a vérontást. Mind az életükért harcolnak, és a szabadságukért, a lázadók képesek voltak, hogy indítson egy ellentámadás holding 2500 ukrán katonák ostrom alatt a hívás gombot város között lázadó strongholds Donyeck és Luhansk, nagy vereség USA-NATO-Kiev. A szeparatista állítólag 3000 halott az ukrán hadsereg, míg Kijev azt állította, hogy a nevetséges alacsony száma csak 22 KIA a. Válaszul arra, hogy a csapata megvitatja a vitát, Obama kétségbeesetten elkezdte bevetni az USA-NATO tanácsadókat a háború előtt, valamint először javasolta a nehézfegyverek Ukrajnába történő áthelyezését. Az ukrán hadsereg 2015 januárjában indított egy másik nagy kampányt, figyelmen kívül hagyva egy másik tűzszünetet.

Közben félve volatilitás magas a kockázata annak, hogy a potenciálisan harc egy újabb világháború a saját kertjében, és fájt, mint Oroszországban, a téli gáz vágott ellátási negatív szankciókat vezetett az Egyesült Államok ellen Putyin február 2015 Németország és Franciaország kezdett közvetíteni a békeszerződést  Ukrajna és Oroszország között Minszkben. Obama naptárja az amerikai fegyveres csapatokkal, a CIA-val és az FBI-ügynökökkel  való nehéz fegyverekkel és lőszerekkel  való felszólításra való felszólításának szándékával a minszki tárgyalások szabotálása volt. Míg Európa kért békét a konfliktuskezelés, a háborús uszítók Washington voltak elfoglalva ábrázolása megelőző nukleáris hadviselés elleni támadások Oroszországban és a végrehajtás egy gyors építmény az amerikai katonai jelenlét, hogy csatlakozzon a NATO-erők halmozódnak határ mentén Oroszország Kelet-Európában. Az elmúlt hónapokban az USA-NATO csapatok számos óriási, példátlan közös katonai gyakorlatot hajtottak végre az Oroszország elleni nyitott háború előkészítése során.

Míg az amerikai küldött több tankok és páncélozott katonák Európába által integrálása a NATO-val, mert vastag vonal mentén az orosz határon, és továbbra is telepíteni rakéták szabályos részletekben az orosz port, Putyin kénytelen reagálni kedves. Ahogy a fegyverkezési verseny fokozódik, ugyanúgy alkalmazható. Semmi, de a hazugság és a reklám szivattyúzzák ki 24/7 a mainstream média , hogy démonizálni Putyin az elmúlt két évben, a nyugati globalisták használták a báb Obama agresszíven felfedezni a Ukrajna, valamint Szíria, mint a két gyújtószerkezetet hotspot felkészült a Harmadik Háború világban.

2014. június 8.  ISIS-i invázió   Irakban Mosul miatt

Annak ellenére, hogy rendelkeznek a technológiai eszközök ellenőrizze az szinte minden emberi élet ezen a bolygón, nemhogy egy megszálló sereg mozog az egyik országból a másikba, Obama és a Pentagon úgy tett, mintha nem az észre a hosszú karaván mérföldre új amerikai terroristák élesített állapotban Az iszlám  vezetés vadonatúj, amerikai tehetségű új Toyota teherautókat indított sivatagi homokot Szíriából Irakba. És akkor az iraki biztonsági erők állítólagos háborús hős David Petraeus tábornok dolgozott olyan hosszú és kemény edzés az előző évtizedben hirtelen elhagyott helyüket nyilvánított második legnagyobb városa Moszul ISIS. A 2014 júliusi iszlám állam bejárása Irakban hihetetlen B film forgatókönyvként olvasta. De mi legyen győződve arról, hogy az ISIS csak hirtelen a semmiből jött az éjszaka lesz a legnagyobb, legrosszabb élő szörnyek, legalábbis ez az, ahogy Obama és a báb mester mutatta be közel-keleti színház félig sült platform az ő kétbalkezes Amerikai háborús  műveletek Szíriában és Irakban.

Felejtsd el, hogy Obama kifejezetten figyelmeztetett arra, hogy ez a különféle iszlám dzsihádista csoport szórakoztatta ezeket a nagy ambíciókat, hogy hatalmas iszlám kalifátust hozzon létre a Közel-Keleten, Észak-Afrikában és azon túl. Mivel Obama választotta ezeket a terroristákat egykori szövetséges zsoldos kedvenc proxyjával szemben, az Egyesült Államok új terrorista márkát finanszírozott az összes többi fölött, abban a reményben, hogy ezek a szeretteik végül megdöntenék Assadot.

Tehát vissza 2012-ben, mielőtt ISIS még mindig a nevét, dokumentumok Intelligence Védelmi Ügynökség és az egykori parancsnok napon, a mi áruló főparancsnoka helyzetű ezek a srácok, hogy a végtelen háború a terrorizmus ellen és ez megy, és Bush-Cheney rendszerváltási művelete még mindig életben van  . Mint Oszama és az al-Kaida használták bűnbakként okolható 9/11 a neokonok segítségével az izraeli barátok és szakadt szaúdiak, most volt az ideje ISIS „játszani a US készült nehéz (és Putyin világos),  miközben szorosan együttműködik a CIA-val, hogy bemutassa a nyugati színházi hét lefestését a sokkoló és félelmetes szórakoztató YouTube-ra. Vágja a nyugati újságírók és keresztények torkát a Közel-Keletről, grafikusan ábrázolja az iszlám állam legendáit a gonosz jelek miatt egy rémült világ elméjében. A James Foley augusztus 19-i fejlécét hetekig az MSM legmagasabb számlázási rangsorában szerezte.

2014. július 8. Izrael elindítja a Gázai Palesztinok elleni védelmi mozgásteret

Mivel a káosz és a rombolás erőszakos Ukrajnában és Szíria / Irak nem volt véres elég az egész múlt év nyarán, egy harmadik horror show és tragédia hozta meg a legjobb barátaink a hentesek apartheid Izrael, az adófizetők Az amerikai szövetséges szövetség  kötelezi magát arra, hogy évente 37000000 dollárt tesznek meg nehezen megkeresett dollárjaikkal Izrael népirtásáért. A kifogással, hogy három zsidó tizenévesek öltek meg palesztinok, egy hamis   valószínűleg zászló és önmagában, két egymást követő hónapban Izrael bosszú égetés rakétákat napi bentlakásos palesztin városrészek, köztük az iskolák és a kórházak más népirtó kitörése etnikai tisztogatás Gázában. A 2014-es nyári vérfürdőben Izrael több mint 2200 palesztint gyilkolt meg, akik közül sokan nők és gyermekek voltak. És ezek a palesztin civil napok támadása ismét megint ég.

Az Egyesült Államok soha nem lesz hajlandó társulni az állami szponzorált izraeli terrorizmushoz, amely emberiség elleni bűncselekménynek minősül. Végül is évtizedek óta a brutális amerikai partner, aki a Közel-Keleten terrorista atrocitákat követett el, védelmet nyújtva büntetlenségéért az amerikai zaklatott világ birodalmától. Hasonlóképpen az Egyesült Államok is elkövetett évtizedes terrorizmust Tel Aviv nevében és parancsnokságában, harcolva a költséges hosszú proxy háborúk ellen a muzulmán nemzetek ellen, ami fenyegeti az amerikai nemzetbiztonságot. Amely lehetővé teszi a nemzet Izrael megtagadta dacosan aláírására szóló szerződés, az atomsorompó-majd tovább önként dolgozzon ki egy hatalmas nukleáris arzenál, még nyilvánított nukleáris titkok ismerete Izrael lopott amerikai titkok, amely akár 1967 34 mészárlás US Navy hajósok Izrael fedélzetén USS Liberty  az ő szerepe a 09/11, így a nukleáris zsarolás Izrael saját belátása Sampson fenyeget , hogy bombát szövetségesei kell valahogy nem megfelelően megvédje a zsidó állam - mindezek a nemzetközi jog súlyos megsértése. Azonban a DC neokonok - akiknek a fele tartja a kettős állampolgárság - együtt Congress megvesztegetett vásárolt és eladott egyaránt folytatják igaz lojalitás hogy Izrael, mint ügyes nem megvédeni az alkotmány az Egyesült Államok, sokkal kevésbé óvja és védje az amerikai polgárok a külső és belső ellenségek.

Augusztus 9, 2014 Ferguson lázad

A következő napon az Ebola bejelentett globális fenyegetés után megfertőzi olyan sok fekete afrikai, 24 órán belül, a rendőrség militarizálták amerikai állam hadat feketék ellen Amerikában Ferguson zavargások. Az Egyesült Államok szövetségi kormányának hosszú ideje van a sötétebb bőrfelületek áldozattá válása, akár az USA-ban, akár a világon. Bio-háború és a faji háború növelésének eszköze a felett célcsoportigényeknek nem szakaszon a képzelet, különösen, ha figyelembe vesszük a tényeket.

A Tuskegee  szegény fekete amerikai férfi   tapasztalt megfertőzni azokat hidegvérrel kezeletlen szifilisz halálos és negyven év, amely átterjedt feleségek és gyermekek - mind a neve a legtöbb állam az Egyesült Államokban ment „Science”.  Laws  eugenika amely legalizálta a fél évszázad széles körű gyakorlását 1974-ig  az elsősorban szegény amerikai  amerikai és afrikai bennszülöttek   kényszer sterilizálására  , mindkét áldozat beleegyezésével vagy ismerete nélkül. 

Nyári 2015  Operáció  Jade Helm

A három hónapos katonai művelet hatalmas Jade Helm történt kilenc állam egész Dél-Amerikában ez tavaly nyáron volt egy PSYOPS működését megismerni az úgynevezett - úgynevezett ellenség, hogy előfordul, hogy törvény - törvénytisztelő polgárok, mint te vagy én. A cél az volt, hogy meghatározza az állampolgárok ellenállását a következő nagy hamis zászlóválság előtt, amikor a harci jog hatályba lép. Ez inkább egy bétafutási teszt volt az amerikaiak számára, hogy megszerezzék az amerikai földeken az utcákon és környékükön működő katonákat, nem pedig az amerikai katonai tartalékokra vagy a külföldi telepítésre.

A Posse Comitatus tiltja az amerikai katonai, polgári ügyekben vált véglegesen felfüggesztésre, ha a nemzeti jog 2012 védelmi felhatalmazási jóváhagyta, amely lehetővé teszi az amerikai hadsereg, hogy támadják meg otthon a az éjszaka közepén, letartóztat nélkül egy parancs vagy díj , és törvényen kívüli bebörtönzés nélkül  , határozatlan időre szóló tárgyalás nélkül. A rendőrség és a szövetségi hatóságok egyre inkább az átlagos amerikaiakat látják a legveszélyesebb ellenségként, még inkább, mint az ISIS. Amikor veteránok, alkotmányszerzők, disszidensek, aktivisták, fegyver tulajdonosok, keresztények, Tea Party tagjai mind célzott növekvő megfigyelési listán tekinthetők háziállatnak terroristák, harcias és az állam ellenségei, és különösen akkor, ha a szövetségi ügynökségek az EPA, Az FDA, az IRS  , a postai szolgáltatások, a hal- és élővilág osztály és a társadalombiztosítási közigazgatás milliárdos holisztikus golyókat vásárol. Ha ez nem az amerikai állampolgárok háborús nyilatkozata, nem tudom, mi az.

Január 7, 2015 péntek november 13.  Flag Hamis  Terror  Párizs és II  támadások Charlie Hebdo

Ha sérti a negyedik módosítás invazív megfigyelési / házkutatás és a lefoglalás / jobbra adatvédelmi törvények, az első módosítás a békés gyülekezés joga a véleménynyilvánítás szabadsága, a második módosítás törvényi magántulajdonú gun hatodik módosítás törvényi tisztességes eljárás, a polgári szabadságjogok egy A totalitárius rendőrállamot nem tartják tiszteletben vagy végrehajthatják. 9/11-e óta a nyugati világban a polgárok elleni támadás a nemzetbiztonsági félreértések nevében indult el, ahol a zsarnoki köztisztviselők illegálisan bitorolták és megszüntették a szerzett szabadságokat. A nyugati kormányok nem vették igénybe átmeneti tucat hamis zászló esemény „terroristák” költeni több száz drákói terrorizmus-ellenes törvények az egész világon annak érdekében, hogy a tömegek él a félelem, mind a paranoid alatt felügyelete és ellenőrzése egyre nyomasztóbb. A két párizsi támadás idei 11/9-ről 7/7-re Londonra, Spanyolországba a spanyolországi 3/11-ban a nemzetközi hírszerző közösség, mint a CIA, a Mossad és az MI5, együtt dolgozott a muszlim dzsihádista terroristákkal.

Ez a hónap második pillanata Párizsban kevesebb mint egy éven belül hozta meg Franciaországban a harci jogot, amelyet legalább a következő három hónapra meghosszabbítottak. Ez a legújabb terrorista esemény megölése 130 ártatlan embert és megsebesítve több mint 350 is új életet lehelt az uralkodó elit / globális háború amerikai Empire / West terror, nem annyira, hogy csatlakozzon Putyin valóban pusztító terroristák ISIS, de megállítani Putyin véget a végtelenül hosszú háború „  a terror.” Látod, nem tudják folytatni pusztítást okoz szerte a világon, és destabilizáló elszegényíteni nemzet (beleértve mind a fejlett és a fejlődő országokban), anélkül, hogy a titkos szövetségesei szimbiotikus terroristák. Végül is a terroristák - r-us! Bebizonyosodott minden kétséget kizáróan, ők a csavart létrehozását nyugati elit által támogatott, képzett, felfegyverzett, szállított és védi az amerikai birodalom, Izrael, Szaúd-Arábia, Törökország, Európa, a NATO és az arab Öböl-államok, mint Katar, Az Egyesült Arab Emírségek, Kuvait  és Jordánia.

2015. augusztus vége a menekültek migrációs válságának  jelenlegi tömege  

Az mindenre jóindulatú kifejezés „multikulturalizmus” a célja, hogy felidézze a meleg és fuzzy egyetemes tolerancia, hogy átfogja a gazdagság az emberi sokszínűség, a későn érkező idén nyáron Európában, és továbbra is elhúz az ellenőrzés a kontinensen jön a tömeges vándorlási válság globalista trójai  . Ahogy a háború a keleti és észak-kelet-afrikai segítségével antagonisták az amerikai birodalom, hogy nem a piszkos ISIS ajánlatot rettegést az összes globalista projekt, így van ez a növekvő válság amivel egy top nagy terhet ró a Az európai nemzeteket, hogy elnyelje az új bevándorlók hatalmas  , végtelen hullámát, akiknek háttere az Európa nagy részében az eltérő nemzeti etnikai hovatartozás, nyelv, kultúra és vallás. A küldetés teljesült átalakítani nemzetek, mint például Irak, Afganisztán, Líbia, Szíria, Jemen, Szomália és Szudán, akik ellenálltak az USA globális hegemónia háború elpusztította a működésképtelen államok, megölve több millió ártatlan ember és kiszorító-millió legtöbb muszlim egyedül Szíria két részből áll,  amely destabilizálja és végül elpusztítja az Európában és Észak-Amerikában kialakult nagymértékben lakott kaukázusi nemzetek kulturális anyagát és identitását. A menekültek tömeges vándorlásának árvize gyorsan győzedelmeskedik a fogadó országoknak, és potenciálisan polgári zavart okoz

Mi van akkor, ha ez emeli a munkanélküliséget és óriási terhet ró a szociális humán szolgáltatási rendszerekre, amelyek hamarosan kritikus tömeget találnak? Az elit számára több pénzt, hatalmat és nagyobb befolyást kínál a szenvedő tömegek fölött. Végső soron állandóan megváltoztatja a fejlett világ nemzeti és kulturális identitását, gyorsan homogenizálja és csökkenti az életszínvonalat, hogy egyenlő arányban legyen a harmadik világgal. Az elit célja végső soron az, hogy ilyen szörnyű feltételeket alakítson ki az egész kontinensen, fokozatosan megszüntesse az első és a harmadik világ közötti különbséget.

2015. október 05-én a TPP Trade elérte a megállapodást
http://empireexposed.blogspot.co.id/ Global Research UND2
  




Robert F. Kennedy, Jr: Miért nem akarnak az arabok Szíriában?

John Foster Dulles, balra, és Eisenhower elnök 1952-ben.
2013. 02. 22., Robert F. Kennedy, Jr.,  Politico (online magazin)
Fordította: Vudu
"Egy figyelemre méltó cikket, valójában egy  tour de force , aláírt Robert F. Kennedy, Jr., és megjelent az online magazin  Politico.com . Figyelembe véve a szerző, aki nyilvánvalóan mindig megjelent, és továbbra is közzéteszi a nagyobb amerikai nyomtatott média, az a tény, hogy több relevador mennyire fontos ez a cikk, hogy nem tették közzé a jármű  internetes  és nem vizsgálta meg sem a „kommentátor” nagyméretű nyomtatott vagy televíziós járműveket. "
( "Után keletkezett rést a fal épült, hogy elrejtse az igazságot a Szíriában?" 
[Ing.  Van egy repedés a Dam Holding Back Igazság Szíriát? ],
2016/02/26, JiminNH,  
The Vineyard a Saker ).
FIGYELEM: Mi  zárja ki az alábbi szöveget a jelzőket, hogy jöjjön létre többször, mintha „ragasztva” a neve Assad elnök (zsarnok ",„diktatórikus”,„erőszakos”,„gyilkos”), valamint mások, akik úgy tűnik,„ragasztott”a Putyin elnök nevét ("tekintélyelvű", "proszovjet", "emberek gyilkosa"). A cenzúra volt, amit úgy tűnt indokoltnak, és elkerülhetetlen, hogy ezek miatt a baklövéseket, ne veszítse el minden fontos információt, hogy igen, van is ebben a cikkben [NT]. 
_____________________________________________
Részben azért, mert apám meggyilkolták egy arab, tettem egy különleges erőfeszítéseket, hogy megértsék a hatása az amerikai politika a Közel-Keleten, és különösen azokat a tényezőket, amelyek ösztönzik olykor véres válaszokat az iszlám világ ellen hazánkban.
Ha arra összpontosítunk, hogy a megjelenése az iszlám állam és a keresést a forrás vadság, aki ellopta oly sok ártatlan életet Párizsban és San Bernardino, majd az egyik vezető szeretne többet látni mögötte a kényelem a magyarázatok, beszélnek a vallás és ideológia . Meg kell vizsgálnunk a történelem és az olaj összetettebb érveit -, és hogy nagyon gyakran utalnak a bűntudatra a saját partjaikra.
A élvezhetetlen amerikai tananyag erőszakos beavatkozás Szíriában - a széles körben figyelmen kívül hagyja az amerikai embereket, de nagyon jól ismert , hogy a szíriai emberek - hozott létre termékeny talajt erőszakos iszlám dzsihád, amely ma megnehezíti a hatékony választ adni az amerikai kormány, így a kihívás, amelyet az iszlám államnak vagy az ISIL- nak neveznek  . Miközben a közvélemény és a politikusok az Egyesült Államokban továbbra is tudatlanok, hogy a múlt hazánk várható egyre több amerikai beavatkozás, ami csak bonyolítja az egyre válság.
Ezen a héten John Kerry államtitkár bejelentett egy "ideiglenes" tűzszünetet Szíriában. De mivel az Egyesült Államok presztízse és Szíria megfontolása gyakorlatilag nulla - és mivel a tűzszünet nem tartalmazza a legfontosabb harcosokat, mint például az iszlám állam és Frente al-Nusra - a tűzszünet valószínűleg nem fegyverszünet turbulens a legjobb.
Ugyanígy Obama elnök, ugyanaz, aki illegális katonai beavatkozást rendelt Líbiában - a múlt héten az amerikai légi csapások az iszlám állam edzőtáborába ütköznek - csak megerősítik, és nem gyengítik a radikálisokat. Amint azt a  New York Times  a fedezékről szóló 8/12/2015-ben jelentette, az Iszlám Állam politikai vezetői és stratégiái már dolgoztak az amerikai beavatkozást. Mert tapasztalatból tudják, hogy az USA konfliktusban való elégséges beavatkozása növeli az önkéntesek áramlását a soraiba, hogy elhallgattassák a mérséklődés hangjait és egyesítsék az egész iszlám világot az Egyesült Államok ellen.
Annak érdekében, hogy megértsük ezt a dinamikát, meg kell vizsgálnunk a történelmet a szíriai szemszögből, és meg kell vizsgálnunk különösen a jelenlegi konfliktus magvait. Jóval azelőtt, hogy az Egyesült Államok támadják, és elfoglalják Irak 2003-ban váltja ki a szakma szunnita felkelés, amely ma már átalakult Iszlám Állam, a  CIA megjelent, és az élelmiszer a legerőszakosabb jihadismos, mint a hidegháború fegyver; így a  CIA  megbízta az USA-Szíriai kapcsolatokat a legtoxikusabb poggyászokkal.
Egyik sem történt ellentmondás és ellenállás nélkül az Egyesült Államokban. 1957 júliusában, miután egy sikertelen puccs szíriai támadás  CIA , a nagybátyám, [akkor] szenátor John F. Kennedy, felbőszítette a Fehér Ház Eisenhower, a vezetők mindkét fél, és európai szövetségesei, a beszéd felbecsülhetetlen értékű történelmi jelentőségű, [1]  , amelyben kijelentette, és támogatta a jobb önrendelkezés és önkormányzati az arab világban, hirdetvén, hogy véget vessen az amerikai imperialista beavatkozásnak az arab országokban.
Egész életemben, különösen a Közel-Keletre tett gyakori utazásaim során, számtalan arab állampolgár emlékszik arra a diskurzusra, amely számukra az európai idealizmus legtitokosabb kijelentése lenne. Kennedy beszéde arra szólította fel az Egyesült Államokat, hogy újrafogalmazzák hazánk hagyományos értékeit, amint azt az Atlanti Charta is rögzíti  ; az a hivatalos ígéret, hogy minden korábbi európai gyarmatnak joga lenne az önrendelkezéshez a második világháború után. Franklin D. Roosevelt arra kényszerítette Winstoni Churchillt és más szövetségeseket, hogy írják alá az Atlanti Charta 1941-ben az Egyesült Államok előfeltételét, hogy támogassa az európai fasizmus elleni háborút.
De nagy köszönet Allen Dullesnak és a  CIA-nak , akinek külpolitikája oly gyakran intrik, az amerikai állampolgárok által követelt és szavazott politikáknak éppen ellentétes irányát követte; az atlanti charta nyomán az emberi és politikai tisztesség nyomvonala éppen az út soha nem taposott. 1957-ben nagyapám, Joseph P. Kennedy nagykövet részt vett egy titkos bizottságban, amelynek feladata a CIA  illegális beavatkozása  a Közel-Keleten. Az úgynevezett "Bruce-Lovett-jelentés", amelyről a nagyapám aláírt, a CIA- t írta le  Jordániában, Szíriában, Iránban, Irakban és Egyiptomban olyan cselekvések, amelyek jól ismertek voltak az arab utcán, de gyakorlatilag figyelmen kívül hagyta az amerikai nép, akik jóhiszeműen úgy vélték, amit a saját uralkodóik másképpen mondtak.
A jelentés a CIA-  t hibáztatta a  növekvő anti-amerikanizmus miatt, amely akkor, mint "csoda", ma már számos országban gyökeret vert. " A Bruce-Lovett-jelentés megállapította, hogy ezek az amerikai beavatkozások - az illegálisek mellett - ellentétes irányúak voltak az amerikai értékekkel szemben, és már veszélyeztette az amerikai nemzetközi vezetést és az ország erkölcsi tekintélyét az északi emberek nélkül Az amerikai semmit sem tudott. Ugyanez a jelentés azt is elmondta, hogy a  CIA  soha nem vette figyelembe, hogy az amerikai nép hogyan reagálna, ha bármelyik külföldi kormány elkötelezte magát amellett, hogy az Egyesült Államok annyira szeretne tenni más országokban.
Ez a véres történet, hogy a XXI. Századi intervencionisták, mint George W. Bush, Ted Cruz és Marco Rubio ismét törölni és elfelejteni, miközben megismétlik a mantrát, amelyet az arab nacionalisták "gyűlölnek bennünket szabadságainkért". Ez egy olyan fogalom, amely gyakorlatilag soha nem igaz. De igen, utálnak bennünket, mert nem teszünk semmit, csak áruljuk el a saját szabadságainkat és az ottani eszményeinket  az országukban .
***
Annak érdekében, hogy az amerikaiak tényleg megértsék, mi történik, fontos megemlíteni néhány részletet a mocskos, nem emlékezetes történetről. Az 1950-es években Eisenhower elnök és a Dulles testvérek - a CIAigazgatója Allen Dulles és államtitkár John Foster Dulles - elutasított pályázatok a szovjetek, hogy a Közel-Keleten a semleges zóna a hidegháború, és hagyja az arabok uralta az arab világban. Ehelyett az amerikai Eisenhower és Dulles épített egy titkos háború ellen, az arab nacionalizmus - amely Allen Dulles lenne az „egyenlő” a kommunizmus - még heves, amikor a független arab kormányok fenyegeti az olajat engedményeket. Azok USA-ban, Eisenhower és Dulles szivattyúzzák titkos katonai támogatást, hogy segítsen a zsarnokok, aki kimondta, Szaúd-Arábia, Jordánia, Irak és Libanon, előnyben a helyi bábok több militassem javára reakciós dzsihádista ideológia, hogy ami nekik lenne megbízható ellenszer a szovjet marxizmus.
A találkozón a Fehér Ház közötti tervezési igazgatója  CIA  Frank Wisner és John Foster Dulles, a 1957 szeptemberében Eisenhower tájékoztatta a hivatal: „Mi mindent meg kell tennie, hogy fokozza a megjelenését szent háború” - ahogy olvashatjuk az Andrew J. Goodpaster tábornok, az elnök vezérkari főnöke által rögzített találkozó memorandumában.
A  CIA  1949-ben kezdte aktív titkos beavatkozását Szíriába - kicsit több mint egy évvel az ügynökség létrejöttét követően. Szíriai hazafiak hadat üzent a nácik, kizárták onnan az uralkodók által kiszabott gyarmati Franciaország Vichy, és sikerült felépíteni egy törékeny szekuláris demokrácia alapja az amerikai modell. De 1949 márciusában a demokratikusan megválasztott elnök Szíria Shukri al-Quwatli vette, hogy jóváhagyja a csővezeték Trans-arab Pipeline amerikai projekt összekapcsolni az olajmezők Szaúd-Arábia libanoni port, Szíriát.
Könyvében  Legacy of Ashes  [Legacy of Ashes] Tim Weiner, történész  a CIA , azt mondta, hogy a megtorlás ellen lelkesedés hiánya az Al-Quwatli javára az amerikai csővezeték, a  CIA  beépített puccsot helyére al -Quwatli által diktátor „kiválasztott” a nagyon  CIA nevű Husni al-Za'im. Al-Za'im alig volt ideje, hogy feloldódjon parlament és jóváhagyja az USA csővezeték, és leváltották a szíriai emberek négy és egy fél hónappal hivatalba lépése után.
Az utóbbi időben destabilizált országban számos ellentámadás után a szíriai emberek 1955-ben megint megkísérelték a demokráciát, és újraválasztották az al-Quwatli-t és az országos pártot. Al-Quwatli eddig "semleges" volt a hidegháborúban, de az amerikai puccs után, amely megdöntötte, elkezdett egyértelműen elmozdulni a szovjet blokk felé. Ez a testtartás vezette az akkori CIA  Dulles igazgatóját,  aki kijelentette, hogy "Szíria érett egy puccsért." És ha ezt mondta, rosszabb volt, és elküldte két ütős szakembereit, Kim Rooseveltt és Rocky Stone-t Damaszkusznak.
Két évvel korábban, Roosevelt és a Stone volt hangszerelt puccsot Iránban ellen a demokratikusan megválasztott elnök Mohammed Mosaddegh után Mosaddegh megpróbálta újratárgyalni a feltételeket az ördögi szerződést, hogy a brit olaj-óriás Anglo-Iranian Oil Company (most BP) próbál vezeti be újra Iránnak).
Mosaddegh először választották elnöknek Iránban 4000 éves múltra tekint vissza, és rendkívül népszerű a prédikátor és védelmezőjeként demokráciát ahogy akkoriban nevezték „harmadik világ”. Mosaddegh kiutasította az összes brit diplomatát, miután felfedezte a brit hírszerző tisztviselőknek a BP olajtársasággal való kísérletét. De Mosaddegh azt a végzetes hibát, hogy nem hallgat a tanácsot a szakemberek, akik erősen ajánlott, hogy ő is kizárták az egész  CIA , amely, mint azok állítólag szakértők helyesen volt cinkosa a cselekmény megdönteni az elnök.
Mosaddegh idealizálta az Egyesült Államokat mint az új iráni demokrácia modell nemzetét, és nem hitte, hogy az amerikaiak képesek lennének ilyen súlyos árulásra. Dulles tervei ellenére Harry Truman elnök bizonyította a  CIA-t,  hogy aktívan vegyen részt a britekkel a Mosaddegh megdöntésére. Amikor Eisenhower 1953 januárjában érkezett a Fehér Házba, azonnal elvitte a fúrt Dulles-ből, és Iránba bocsátotta.
Miután megdöntésére Mosaddegh Operation Ajax, Stone és Roosevelt hatalomra sah Reza Pahlavi, akik előnyben amerikai olajtársaságok, de akinek két évtizedes vadság és túlkapásai által szponzorált  CIA  saját népe ellen, ül a Peacock Throne, ólom végül is az iszlám forradalomra, amely végül feloszlatta az amerikai külpolitikát 35 évig.
Felfújni a „siker” a működés Ajax Iránban, Stone érkezett Damaszkuszba 1957 áprilisában, a $ 3.000.000 élesítésére és ösztönözze iszlamista fegyveresek és korrupt politikai és katonai szíriaiak, amíg el nem megdönteni a világi rendszer és a demokratikusan megválasztott al-Quwatli, amint azt  John Prados " Biztonságos a demokráciáért: A CIA titkos háborúja" című közleményben megállapította .
Munka a Muzulmán Testvériség és több millió dollárt, Rocky Kő schemed gyilkosság a fejét a szíriai titkosszolgálatok, vezérkari főnöke és elnöke a kommunista párt, és a beépített „nemzeti összeesküvések és a különböző kar esik, és provokációk Irakban, Libanonban és Jordániában, tökéletes támadások és bűncselekmények, melyek mindegyike a szíriai bálákhoz tartozott.
A  Grey örökölt , Tim Weiner azt mutatja, hogy a repülőgép  CIA  mindig destabilizálja a szíriai kormány és hozzon létre egy ürügy, hogy Szíria megszállta Irakot és Jordan, amelyeknek kormányai már ellenőrzés alatt a  CIA . Kim Roosevelt azt jósolta, hogy az új kormány újonnan telepített a  CIA  szabály „első megtorló intézkedések és az önkényes hatalomgyakorlás” szerint a dokumentumok  CIA  nemrég szabadult a titkosság és megjelent a Guardian  brit .
De a CIA- pénz   nem elég ahhoz, hogy megrontsa a szíriai katonai tisztviselőket. A katonák tájékoztatták a Ba'ath párt kormányát a megvesztegetés kísérleteiről. Válaszul a szíriai hadsereg betört az amerikai nagykövetségre Damaszkuszban, és elfogta Stone-et, akit letartóztatták. Miután keményen kihallgatták, Stone bevallotta televíziós szerepe volt a puccs Iránban, és a sikertelen próbálkozások a  CIA  megdönteni a törvényes kormány Szíriában. A szíriaiak kizárták kő és két alkalmazottja az amerikai nagykövetség - az első alkalom, hogy egy diplomata az amerikai külügyminisztérium kizárták, és betiltották a belépő arab országban.
A Fehér Ház Eisenhower úgynevezett Stone vallomás „késztetések” és a „rágalom” - hazudni az amerikai média-vállalat felkarolta, kezdve azzal a  New York Times és a történelmi hazugság, amely az amerikai emberek idéztünk hinni. Az amerikaiaknak még sosem mondták el, hogy Mosaddegh elnököt elárulta, inkább az olyan tévesen idealisztikus kép, hogy az USA ma és ez volt.
A szíriaiak minden barátságos politikusot megtisztítottak az Egyesült Államokba, és árulást hajtottak végre a katonai tisztek, akik a puccs kísérlethez kapcsolódtak. A megtorlás során az Egyesült Államok a VI flottát a mediterrán térségbe fenyegető háborúba költözte, és megpróbálta feltörni Törökországot Szíria behatolására.
A törökök összegyűltek 50 000 katonával a határon Szíriával, de hamarosan visszavonultak az Arab Liga egységes ellenzékébe, akinek vezetői dühödtenek az amerikai beavatkozásra.
De még a szíriai kitelepítés után is a  CIA  folytatta titkos erőfeszítéseit, hogy megdöntsék a Ba'ath párt demokratikusan megválasztott kormányát. A  CIA  összeesküdött a brit MI6, hogy hozzon létre egy „bizottság szíriai Free” és felverték a Muszlim Testvériség, hogy megöli a három szíriai kormánytisztviselők, aki segített, hogy ki „az összeesküvés amerikaiak” a szavak Matthew Jones  A " Preferált terv ": Az angol-amerikai munkacsoport jelentése a titkos cselekvésről Szíriában, 1957 .
CIA  számtalan bűncselekménye  egyre gyorsabban sújtotta Szíriát az USA-ból és kiterjedt szövetségeket Oroszországgal és Egyiptommal. 

A szíriai második puccs kísérlet után az Egyesült Államok ellen irányuló demonstrációk kitörtek a Közel-Keleten, Libanonról Algériára. Ezek egyike volt a visszhang puccs 14/07/1958 által vezetett új hullám tisztek szemben az amerikai hadsereg, hogy megdöntötte az iraki USA-barát uralkodó, Nuri al-Said. A puccs vezetők titkos kormányzati dokumentumokat bocsátottak ki, amelyekből kiderült, hogy Nuri al-Said jól fizetett CIA báb  . Az Egyesült Államok elárulására válaszul az új iraki kormány felkérte a szovjet diplomatákat és gazdasági tanácsadókat, hogy Irakban dolgozhassanak, és hátat fordítottak a Nyugaton.
Miután elveszítette szerencsétlenül Irak és Szíria, Kim Roosevelt elmenekült a Közel-Keleten dolgozni, mint egy végrehajtó az olajiparban, hogy ő volt olyan jól pályája során, mint egy amerikai kormányzati tisztviselő a  CIA . Roosevelt váltotta alapján az a fej  CIA  James Critchfield, aki azonnal a tervezett gyilkosság (hiba) az új elnök az iraki, egy zsebkendőt áztatott méreg szerint a Weiner. Öt évvel később a  CIA  végül sikerült Irak elnöke, és ott helyezte a Ba'ath pártot. Egy fiatal és karizmatikus Assassin, Szaddam Huszein volt a CIA Ba'athist csapat egyik legerősebb vezetője  . 

A miniszter a Baath párt, Ali Saleh Sa'adi, akik hatalomra mellett Szaddám Husszein, később azt mondják: „Mi jutott hatalomra a vonat  
CIA ”, ahogy olvassuk  Brutális Barátság: A Nyugat és az arab elit  , író és újságíró Said Aburish. Aburish elmondja, hogy a  CIA  nyújtott Szaddám és csatlósai azon személyek listáját, le kell ölni, akik „el kellett távolítani azonnal a siker érdekében.„Tim Weiner azt írja, hogy Critchfield később elismerte, hogy a  CIA valóban lényegében , "Gyártott Saddam Husszein."
A Reagan években a  CIA  adta Hussein milliárd dolláros képzés Special Forces, fegyverek és harci forgatókönyv az intelligencia, tudva volt használva mustárgáz és a gáz neurotoxikus és biológiai fegyverek - beleértve a lépfene által nyújtott az amerikai kormány - Irán elleni háborújában.
Reagan és az ő igazgatója a  CIA , Bill Casey, látta Szaddám mint egy potenciális barátja az amerikai olajipar és gátat ellen bővítése iráni iszlám forradalom. A küldötte a duó, Donald Rumsfeld adta Saddam arany sarkantyú és változatos menüt kémiai / biológiai és a hagyományos fegyverek utazás tette Bagdadba 1983 ugyanabban az időben, a  CIA  jogellenesen szállított az ellenség Szaddam, Irán, ezer páncéltörő és légvédelmi rakéták elleni harc Irak - bűncselekmény, aki nyert halhatatlan hírnevet az úgynevezett Irán-Contra botrányban. A kétoldalú dzsihádisták ugyanazokat a fegyvereket használnák a CIA által az amerikaiak ellen  .
Még ma is, az Egyesült Államokban, hogy gondolkodjunk egy másik illegális és erőszakos beavatkozás ellen a Közel-Keleten, a legtöbb amerikai lakosság nem tudja, gyakorlatilag semmit a különböző módon bosszút elkövetett ott a  CIA  és segített létrehozni a jelenlegi válság. A visszhang évtizedes által elkövetett bűncselekmények  CIA  még echo ma az egész Közel-Keleten, a fővárosokban és a mecsetek és  madrass a tájon az arab demokrácia romjai és az iszlám, a  CIA  olyan keményen dolgozott, hogy tönkreteszi. De ezek a történetek jól ismertek a szíriaiak számára, akik természetesen értelmezik az amerikai beavatkozásról szóló beszélgetéseket a múltban.
Miközben a média-vállalat szolgai amerikai papagájok az elbeszélés, mely szerint az amerikai katonai támogatást a feltételezett „felkelés” Szíria tisztán humanitárius, sok arab lásd a jelenlegi válság egy újabb háború a tulajdonjog csővezetékek és geopolitikai érdekeit. Mielőtt búvár mélyebbre a tűzvész, azt javasoljuk, hogy az Egyesült Államok tekintik a rengeteg tény, hogy garantálja a stabil támogatást a helyzet a szírek.
A kilátás a szírek, az amerikai háború ellen, Bashar Assad nem indul a békés tüntetések az arab tavasz a 2011-ben kezdődött, 2000-ben, amikor Katar javasolt az építési csővezeték a $ 10 milliárd és 1500 km, ami a határokon Arábia, Jordánia, Szíria és Törökország. Katar Iránnal megosztja a világon a legnagyobb földgázt a South Pars / North Dome mezővel. A kereskedelmi embargó az Egyesült Államokban egészen a közelmúltig akadályozta Irán földgázeladási [sőt, megakadályozza, hogy a többi ország vásárolni az iráni gáz (NT)]. A Qatar földgáz viszont csak akkor érheti el az európai piacokat, ha cseppfolyósított és tartályokban szállítják, ami korlátozza a mennyiséget és drámaian megnöveli az árakat. A tervezett csővezeték Qatariát közvetlenül az európai energiapiacokhoz kapcsolná Törökországban található elosztó terminálokon keresztül, ami nagy forgalmat terhelne. 

A Katar / Törökország csővezeték megadja a Perzsa-öböl szunnita királyságát meghatározó dominanciát a világ földgázpiacain, és megerősíti Katart, az Egyesült Államok legközelebbi szövetségesét az arab világban. Katar két gigantikus amerikai katonai bázist és az Egyesült Államok Központi Kormányzatának központját állítja a Közel-Keleten. (...) Ebben az összefüggésben a szaúdi monarchia látta segítséget, hogy az Egyesült Államok adta a síiták Irakban - és újabban a végén a kereskedelmi embargót Irán ellen - csökkenéseként regionális hatalmi státuszát, és már dolgozik háború "ellen Teherán ellen Jemenben, amelyet súlyosbította a Houthis szaúdi népirtása - Irán által támogatott.
2009-ben Assad bejelentette, hogy nem írja alá a megállapodást, amely szerint a csővezeték átkelhet Szíriával "az orosz szövetségeseink érdekeinek védelme érdekében".
Ezután Assad tovább felbőszítette a szunnita Gulf uralkodók, amikor jóváhagyta az építési „iszlám gázvezeték”, Oroszország támogatásával, amely után az iráni oldalon a földgáz terén, végig Szíria és megérkeznek kikötőkben Libanonban. Ez csővezeték iszlám síita Irán, nem a szunnita Katarban, a fő energiaszolgáltató az európai piacon jelentősen növeli a befolyását Teherán a Közel-Keleten és a világ.
Izrael is ... határozottan eltörte az iszlám csővezetéket, amely gazdagítaná Iránt és Szíriát, és megerősítené szövetségeseit, a Hezbollahot és a Hamaszt.
Táviratok és titkos jelentéseket írt alá amerikai hírszerző ügynökségek, szaúdiak és izraeliek azt mutatják, hogy abban az időben, hogy Aszad elutasította a csővezeték Katar, a „stratégák” és a tervezők intelligencia [és puccsok és gyilkosságok] hamarosan aláírt közöttük a konszenzus amely szerint elősegítse a szunnita felkelés Szíria megdönteni a megválasztott kormányt, de nem együttműködő Bashar Assad, vezetne, hogy elérjék a közös célt, hogy megvalósuljon a Qatar / Törökország gázvezeték.
2009-ben, a WikiLeaks által eljuttatott táviratok szerint, hamarosan Bashar Assad elutasította a Katar-csővezetéket, a  CIA  elkezdett pénzt adni a szíriai ellenzéki csoportoknak. És fontos megjegyezni, hogy ez történt az Assad elleni, az úgynevezett arab tavasz feltételezett felkelését megelőzően. (...)
"Senki sem feltételezte, hogy Bashar Assad valaha elnök lenne" - mondta Seymour Hersh újságíró. "Az apja hozta őt Londonból, ahol orvostudományi tanulmányokat folytatott, amikor bátyja és apja utódja egy autóbalesetben halt meg.
A háború elkezdése előtt Hersh szerint Assad az ország liberalizálására törekszik. "Internet, újságok és ATM-ek voltak, és Assad azt tervezte, hogy közelebb kerül a Nyugathoz. 9/11 után, ő adta a  CIA  több ezer felbecsülhetetlen értékű információt fájlok dzsihádista csoportok, amelyek Assad mindig átgondolt közös ellenség, Szíria és a nyugatra. „Az Assad rendszer szándékosan világi és Szíria feltűnően liberális és változatos. Például a szíriai kormány és katonaság 80% -a szunnita volt. (...) Hersh szerint "Bizonyos körülmények között Assad nem vágta el az embereket szerdánként, mint például a saudit, amerikai szövetségeseket Mekkában."
Egy másik veterán újságíró, Bob Parry osztja ezt az értékelést. "Ami a kínzást, a tömeggyilkosságot, a polgári szabadságjogok elnyomását és a terrorizmus támogatását illeti, Assad sokkal jobb, mint a szaúdiak." Senki sem hitte, hogy a rezsim sebezhető az Egyiptom, Líbia, Jemen és Tunézia által sújtott anarchia [az USA által sújtott] számára. 2011 tavaszán Damaszkuszon kicsi és békés demonstrációk voltak, szemben az Assad-rezsim "elnyomásával". De ők voltak mindenekelőtt az arab tavasz, amely az előző nyár óta terjedt el az Arab Liga államaiban. De a WikiLeaks által terjesztett diplomáciai kábelek azt jelzik, hogy a  CIA  már "dolgozik" a szíriai talajon.
A szunnita királyságok azonban óriási összegű petrodollárként tevékenykedtek, azt akarták, hogy az Egyesült Államok még mélyebb részt vegyen.
2013/09/04 nap, államtitkár John Kerry mondta bizonyságot a Kongresszus, hogy a szunnita királyság azt javasolta, hogy kifizeti a számla egy amerikai invázió Szíria megdönteni Bashar Assad. „Tény, hogy egy részük azt mondta, hogy ha az Egyesült Államok is elvégzi a munkát, mint ők máshol [Irakban], akkor a költségek viselésére.” Válaszul a republikánus Ileana Ros-Lehtinen (R-Fla.), Kerry megerősítette: „az arab országokban már felajánlotta, hogy kifizeti a számlát [egy amerikai invázió] megdönteni Assad, a válasz alapvetően igen, igen, ők ajánlanak. Az ajánlat az asztalon marad. "
A republikánusok nyomása ellenére Barack Obama elutasította a fiatal amerikaiak bérbeadásának szerepét, hogy zsoldosként haljon meg egy nagyobb olaj- és gázipari társaságot és csővezetékeket. Cleverly, Obama figyelmen kívül hagyta a republikánusok lázadását, hogy az Egyesült Államok bikáit Szíria földjére tegye, vagy hogy több pénzt küldjenek a "mérsékelt felkelőknek". De 2011 végéig a republikánusok és a szunnita szövetségesek nyomása az amerikai kormányt a serpenyőbe tolta.
2011-ben az USA-ban csatlakozott Franciaország, Katar, Szaúd-Arábia, Törökország és az Egyesült Királyságban, az úgynevezett „Koalíció a Friends of Syria”, amely ment, hogy hivatalosan is a kereslet megdöntésére Aszad. A  CIA  6 millió dollárt fizetett a brit televízió Barada csatornájához, hogy propaganda-darabokat állítson fel Assad elutazásáért. Dokumentumok Szaúd intelligencia által közzétett WikiLeaks azt mutatják, hogy 2012-ben, Törökország, Katar és Szaúd-Arábia már élesíti, a képzés és a kifizető szunnita harcosok dzsihádisták radikális Szíria, Irak, és amely úgy tűnik, hogy megdöntsék a Assad rendszer szövetségese síita . Katar, amely többet nyerhetett, 3 milliárd dollárt fektetett a felkelés felépítéséhez, és felkérte a Pentagót, hogy a katonai amerikai bázisok felkelését vonja fel. SzerintSeymour Hersh 2014. áprilisi cikkében CIA fegyveres patkányvonalait   Törökország, Szaúd-Arábia és Katar fizette ki.
Az az elképzelés, ösztönözve a szunnita-síita polgárháborút, hogy gyengítse a szíriai és az iráni rezsim, és így biztosítják a petrolkémiai ellátási szabályozás a régióban nem új a Pentagon lexikon.
A Rand Corporation, egy Pentagon által támogatott szervezet nagyon káros 2008-as jelentése már rámutatott arra, hogy mi a jövő. Ez a jelentés megállapítja, hogy az ellenőrzése alatt az olaj betétek és a Perzsa-öböl gáz továbbra is, hogy az Egyesült Államok „stratégiai prioritás”, hogy „erősen befolyásolja a folytatása a hosszú háború.” Rand ajánlott őket használni „illegális akció, műveletek információ, nem szokványos hadviselés "egy" megosztottság és szabály "stratégia megvalósítására.
Az amerikai és helyi szövetségesei használhatja nacionalista dzsihádisták, hogy indítson kampányt a távolból” és „amerikai vezetők is kihasználni az előnyt a pálya, hogy fenntarthatók a síita szunnita konfliktus, figyelembe oldalán konzervatív szunnita rezsimek ellen a muzulmán világ síita mozgalmainak felhatalmazása ... esetleg támogatva a tekintélyelvű szunnita kormányokat a folyamatosan ellenséges Irán ellen. "(...)
A kép, amely a nyugati média-vállalat festett, a Szabad Szíriai Hadsereg zászlóalj álló összetartó szíriai mérsékeltek sohasem költözött fantasy, érzékcsalódás és a hazugság. A széttöredezett egységek több száz független milíciába csoportosultak, amelyek többségét elkötelezettbb és elkötelezettbb dzsihádista militánsok irányítják. Addigra, a hadsereg a szunnita al-Kaida Irakban átlépték a iraki határon Szíriába, összefogásának disszidensek a Szabad Szíriai Hadsereg osztagok, akik közül sokan képzett és fegyveres az Egyesült Államokban.
Miközben a nyugati média-vállalat mindig festeni egy felkelést „mérsékelt” ellen „zsarnok” Assad, a „stratégák” Az amerikaiak mindig ismert, a kezdetektől, hogy az ügynökök nevében olaj- és gázvezetékek, semmi mérsékelt ; akik radikális dzsihadisták voltak, akik valószínűleg feltalálnának számukra új kalifátot Szíria és Irak szunnita régióiban.
Két évvel ezelőtt a felsorolt orgyilkos a  Isil  megjelenik a nyugati színpadon, egy tanulmány kelt 2012/08/12, hét oldalas, az USA Védelmi Hírszerző Ügynökség, és hogy az igazságügyi Watch jobb csoport érkezett, arra figyelmeztetett, hogy mert a folyamatos támogatást, hogy a koalíció USA-szunnita még mindig adott a szunnita dzsihádista csoportok, „a Salafis, a muzulmán Testvériség és az al-Kaida Irakban (jelenleg az úgynevezett” iszlám állam”, ing.  ISIS ), jelenleg a fő olyan csoportok, amelyek parancsot adnak a szíriai felkelésről. "
Az Egyesült Államok és az Öböl-pénz felhasználásával ezek a csoportok irányították a Bashar Assad elleni békés tiltakozásokat, amelyek "egyértelműen szektás [síita és  szunnita] vezetők " irányába mutattak  .
Ugyanez a tanulmány megjegyzi, hogy a konfliktust polgárháborúsá alakították, amelyet a "szunnita vallási és politikai hatalmak" támogattak; és festékek a szíriai konfliktus, mint egy globális háború ellenőrzése a források a térségben, „a Nyugattal, az Öböl-országok és Törökország támogatja az ellenzék ellen Assad és Oroszország, Kína és Irán támogatja a rendszer.”
A szerzők a Pentagon, a tanulmány a hét oldalt, úgy tűnik, hogy támogassa a advent „előrejelzett” a „kalifátus”, hogy  az ISIS  okozna: „Ha a helyzet lehet oldani [orig. unravels ], lehetséges, hogy létrehoz egy Salafist fejedelemség keleti Szíria (Hasaka és a Der Zor), hogy pontosan mi szeretnék a hatásköröket, amelyek támogatják az ellenzék, így a izolálja a szíriai rezsimet. „A Pentagon tanulmány arra figyelmeztetett, hogy ez a új "fejedelemség" mozoghat az iraki határ mentén Mosul és Ramadi felé, és "kijelenthet egy iszlám államot, amely egyedülállóvá vált az iraki és szíriai más terrorszervezetek számára".
Természetesen: pontosan ez történt. Nem véletlenül, az iszlám állam által elfoglalt szíriai területek pontosan magukban foglalják a Qatari csővezetékre javasolt útvonalat.
De aztán 2014-ben a Sunni "helyi ügynökeink" megdöbbentették az amerikai népet, hogy fejjel vágták és millióra menekültek Európába. „Stratégák az elképzelésen alapul, hogy az ellenségem ellensége a barátom úgy tűnik, hogy csak pislogott” - mondja Tim Clement, aki elnöke a munkacsoport együttes terrorizmusellenes, az FBI, 2004-2008 és működtetni, mint egy összekötő Irakban között az FBI-t, az iraki rendõrséget és az amerikai hadsereget. "Mi ismét ugyanazt a hibát követtük el, amikor  Afganisztánban a  mujahideket képzettük . By amikor az oroszok elmentek, mi kéne barátok kiszerelt pusztító régiségek, rabszolgává nők, vágott, nyak, kar és láb lövöldöztek ránk „- mondta, Clemente egy interjúban.
Amikor az Iszlám állam "Jihad-John" foglyokat kivetett a TV-kamerák elé, a Fehér Ház "elfordult", kevésbé beszélt Assadról és a regionális stabilitásról. Az Obama-adminisztráció megpróbálta elszakadni a "felkeléstől", amelyet mindig alapítunk. A Fehér Ház kezdte vádolni szövetségeseinket. 2014. 10. 03-án Joe Biden alelnök a Harvard Politikai Intézet John F. Kennedy Jr. fórumának diákjainak azt mondta, hogy "a mi szövetségeseink a régióban a mi fő probléma Szíriában".
Biden kifejtette, hogy Törökország, Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek voltak „mint határozott és eltökélt szándéka, hogy megdöntsék Assad”, amely elindította a „szunnita-síita háború a távolból»küldő«több száz millió dollárt, és több tízezer tonna fegyvert , aki azt mondja, hogy Assad ellen harcol. Probléma, hogy az, aki kapta ezt a segítséget, az al-Nusra és az al-Kaida "- a két csoport, amelyek összeolvadtak 2014-ben, hogy az iszlám állam. Biden tűnt dühösnek, hogy "barátaink" nem érdemeltek bizalmat, ha betartják az amerikai napirendet.
A Közel-Keleten az arab vezetők gyakran azzal vádolják az Egyesült Államokat, hogy létrehozzák az iszlám államot. A legtöbb amerikai számára az ilyen díjak őrültnek tűnnek.
Ám sok arab számára ilyen sok bizonyíték van az Egyesült Államok bevonásáról, hogy szinte lehetetlen nem arra következtetni, hogy lehetséges, hogy az USA szándékosan dolgozott   az iszlám állam megteremtésén.
Tény, hogy sok a harcosok az iszlám állam és parancsnokok utódai ideológiai és szervezeti szempontból, a dzsihádisták, hogy a  CIA  táplált több mint 30 éve, Szíriában és Egyiptomban, Afganisztánban és Irakban.
Az amerikai invázió előtt al-Kaida nem volt Saddam Husszein Irakban. George W. Bush elpusztította Saddam szekularista kormányát; és Bush börtönének, Paul Bremernek, ami monumentális vezetési katasztrófának bizonyult, hatékonyan létrehozta a szunnita hadsereget, amelyet most az "iszlám államnak" neveznek.
Bremer emelte a síit a hatalomra, és elűzte a Ba'ath pártot a hatalomból, elítélve mintegy 700.000 kormányzati és pártfunkciót a munkanélküliségért - a miniszterektől az iskolai tanárokig -, akik többsége szunnita volt. Ezután felmentette a 380 000 ember seregét, akinek 80% -a szunnis volt. Ezek a Bremer-cselekedetek megfosztották egymillió szunnita irakiát a saját társadalmi helyükön, tulajdonukban, gazdagságukban és hatalmukban; ezáltal dühös, képzett, képzett, erősen felfegyverzett szunnuszok kétségbeesett alosztályát hozta létre, kevéssé veszít. Ez a szunnita felkelés önmagát az iraki al-Kaidának nevezte.
2011-től kezdve szövetségeseink finanszírozzák a szíriai támadást az AQI harcosaival. 2013 áprilisában, a Szíria után az AQI nevét iszlám államnak nevezte Irakban és Levant  ISIL-ben . Dexter Filkins a New Yorker magazin  "  ISIS szabályozza a testület korábbi tábornokok az iraki hadsereg (...) Sok tagja a világi párt Szaddám Huszein, a Baath párt alakítunk radikális iszlám amerikai börtönökben. „A $ 500 millió amerikai katonai támogatás hogy Obama, igen, küldött a szíriai "ellenzék", minden bizonnyal végül az ilyen militáns dzsihádisták. Tim Clement, a Joint Task Force az FBI terrorizmus elleni, azt mondta, hogy a különbség az iraki konfliktus és a szíriai a férfiak milliói korában a katonai szolgálat elől menekülő harctereken Európa nem marad a küzdelmet és hogy megvédjék saját városaikat és közösségeiket. Ennek nyilvánvaló magyarázata az, hogy a nemzedék mérséklői olyan háborúból menekülnek, amely nem az övék. (...) Az USA nem hagyott olyan alternatív jövőt, amely a mérsékelt szíriaiak iránt érdeklődik.
* * *
Mi maradt belőle? Ha az amerikai cél a tartós béke a Közel-Keleten, az autonómia és az önkormányzatiság az arab nemzetek és biztonságos élet számunkra is, amerikai állampolgárok az Egyesült Államokon belül, minden új beavatkozást, amely ismertté vált a térségben figyelembe kell vennie a történelem és nyilvánvaló intenzív vágyunk a saját hibáktól tanulni.
Csak akkor, ha az amerikaiak megértették ennek a konfliktusnak a történelmi és politikai összefüggéseit, tudjuk, hogyan kell megfelelően megvizsgálni és megítélni uralkodóink cselekedeteit.
Segítségével ugyanazokat a képeket, és ugyanazon a nyelven, amely inspirálta a 2003-as háború, hogy az amerikai lépés ellen Szaddam Husszein, a politikai vezetők vezettek az amerikai állampolgárok azt hinni, hogy mi valaha is erőszakos és törvénytelen agresszió ellen Szíriában, lenne néhány a zsarnok, a terroristák és a vallási fanatizmus elleni háború.
Hajlamosak vagyunk, hogy utasítsa el a gonosz, rossz, perverz, úgy véli, hogy az arab népek is -, amelyek a jelenlegi válság csupán újraiktatott azonos fúj, összeesküvések körül csővezetékek és geopolitika. De ha tényleg érdekel az épületben a hatékony külpolitika, az amerikaiak kell ismernünk, hogy a konfliktus dúl a szíriai egyáltalán nem különbözik a számtalan egyéb titkos vagy be nem jelentett háborút, hogy 65 évvel ezelőtt, az Egyesült Államok támogatja a Közel-Keleten. És csak akkor, ha az amerikaiak kezelni, hogy a szíriai konfliktus provokált agresszió - az USA és szövetségesei - ellen szuverén ország, és egy újabb fejezet az olaj háború -, hogy az amerikai háború, nem arab - az események válnak elvégre érthető.
Ez az egyetlen olyan paradigma, amely megmagyarázza, hogy a Capitolium konzervatívabb republikánusai, és az állítólag demokratikus Obama-adminisztráció is mindig a rendszerváltás, a regionális stabilitás megszállottja maradt; miért nem találja meg az Obama-kormányzat a "szíriai mérsékelteket"? (...) miért a szaúdiak kivégezték a tekintélyes síita papokat, kizárólag azért, mert a szaúdi nagykövetség Teheránban lángolt; (...), és miért tett el Törökország a legteljesebb őrültséget, az orosz sugárhajtás felborulását. Az Európát elárasztó millió menekült egy csővezeték háborúból származik, amelyet tovább bonyolít a CIA erőszakos és alkalmatlan beavatkozása  .
Clemente számára (...): "Az ISIS  mint olajkartellt kell gondolnunk  " - mondja. - "Végül az az érv, amely mindent elmagyaráz, a pénz. A vallási ideológia olyan eszközként szolgál, amelyet "stratégák" manipulálnak, hogy a harcosokat arra késztessék, hogy életet adjanak az olajkartellnek. "
(...) Ahogy a szíriaiak Európába menekülnek, egyetlen amerikai sem akarja elküldeni a saját gyermekeit gázvezeték miatt. Ahelyett, hogy több háború, a prioritás kell, hogy legyen, pontosan azt, amit nem beszél hatóság, nincs újság visszhang ", nem„elemző”Tévék: meg kell küldeni vándorol a olajkutak a„szövetségesek”; minden nap több megvalósítható cél, az USA közeledik az energia függetlenségéhez. Ezután drasztikusan csökkentenünk kell a közel-keleti katonai jelenlétünket, és hagyjuk, hogy az arabok saját országaikat kormányozzák. (...) Amint a tények bizonyítják, hogy az USA döntő szerepet játszott a válság megteremtésében, a történelem bizonyítja, hogy gyakorlatilag nincs hatalmunk megoldani.
Ha figyelembe vesszük azt a történelem, ez fájdalmas, hogy a meghökkentő bizonyíték arra, hogy szinte minden erőszakos beavatkozás a Közel-Keleten a második világháború óta 2., az amerikai eredményezett nyomorúságos kudarc és a megtorlást, hogy a költségek mindig rettenetesen drága a magunk számára.
Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma 1997-es jelentése megállapította, hogy "az adatok szoros összefüggést mutatnak az Egyesült Államok otthoni elhatárolása és az Egyesült Államokkal szembeni terrortámadások növekedése között." Fel kell ismernünk: amit a "terror elleni háborúnak nevezünk" Soha nem volt más, mint egy olajos háború. Mi kárba $ 6 billió három háborút otthonról és építeni egy rendőrállam itt, hiszen Dick Cheney - férfi olaj - nyilatkozta a „War Long” 2001-ben az egyetlen nyertesek iparágak, amelyek a katonai; az olajvállalatok, amelyek zsebbe a történelmi nyereséget; az "intelligencia" ügynökségek, amelyek saját erejüket és befolyásaikat exponenciálisan növelték, az amerikai állampolgárok szabadságainak kárára; és a dzsihádisták, akik mindig a leghatékonyabb toborzási eszközként támaszkodtak az amerikai beavatkozásokra. Veszélyeztetik az értékeket, küldjük a fiatalok halálra magukat, megölték több százezer ártatlan embereket, mi árulja a saját idealizmusa és a hulladék megtakarítást a polgáraink garázda, nagyon drága és eredménytelen kalandok távoli földek. Ebben a folyamatban segítettük a legrosszabb ellenségeinket, és átalakítottuk az Egyesült Államokat, amelyek egykor a világ szabadságát jelölték meg, éberség és nemzetközi erkölcsi paria állapotában. drága és gyümölcsöző a távoli földeken. Ebben a folyamatban segítettük a legrosszabb ellenségeinket, és átalakítottuk az Egyesült Államokat, amelyek egykor a világ szabadságát jelölték meg, éberség és nemzetközi erkölcsi paria állapotában. drága és gyümölcsöző a távoli földeken. Ebben a folyamatban segítettük a legrosszabb ellenségeinket, és átalakítottuk az Egyesült Államokat, amelyek egykor a világ szabadságát jelölték meg, éberség és nemzetközi erkölcsi paria állapotában.
Amerikai alapító atyák figyelmeztette az Egyesült Államok ellen tartása óriási hadseregek ellen beavatkozást ügyeibe más népek, és a szó John Quincy Adams, a „szabadság távoli földek vadászni szörnyek.”
Ezek a tudós emberek megértették, hogy az imperializmus más országokban összeegyeztethetetlen a demokráciával és a polgárokkal szemben tisztelt emberi jogokkal. Az Atlanti Charta visszhangozta az észak-amerikai eszmei eszmét, hogy minden országnak joga van az önrendelkezéshez.
Az elmúlt hét évtizedben, a Dulles testvérek, a Cheney banda, a neokonzervatívok és az osztály, mind az azokat elrabolta, hogy alapelve amerikai idealizmus és szolgált fel katonai és hírszerzési szolgálja a kereskedelmi érdekek a nagyvállalatok és különösen az olajvállalatok és a Védelmi Szövetség nagy beszállítói között, amelyek véget vetettek ezeknek a konfliktusoknak.
Itt az ideje, hogy az amerikaiak irányítsák az Egyesült Államokat a neo-imperializmus ellentétes irányába, az idealizmus és a demokrácia útjára. Hagyja, hogy az Arabok uralkodjanak Arabia iránt, hagyja, hogy energiáink visszatérjenek a nemzetünk felépítésének nagy feladatához. El kell kezdeni ezt a folyamatot, nem pedig Szíria behatolásával, hanem meg kell állítanunk az olaj olajcseréjét, amely fél évszázadon át szégyenli az amerikai külpolitikát.




Pusztítsd el Szíria-t egy Sunistão létrehozására

Vila Vudu fordítás
Félelmetes  birodalmi térkép az  ISIS / ISIL / Daesh / Iszlám állam
(Pepe Escobar a Facebookon)
____________________________________
Mi a kapcsolata az USA bombázása egy szíriai katonai bázis Ayyash, Szíria és a török ​​invázió Észak-Irakban?

Úgy tűnik, hogy az elszigetelt események, hanem része egy nagyobb terv balkanize a Közel-Keleten, hogy megerősítse a domain Washington, értékes erőforrások, hogy álljon Oroszország költséges és elhúzódó háború és annak biztosítására, hogy az egész közel-keleti olaj továbbra is dollárban denominálható. Joseph Kishore  a következőképpen foglalta össze, a közelmúltban a  világszocialista weboldalon . Azt mondta:
JoeKishore.jpg
"A szíriai háború alapvető ereje megegyezik azzal, ami motiválta az egész Közel-Kelet imperialista formázását: a nemzetközi pénzügyi tőke érdekeit. A nagy imperialista hatalmak tudják, hogy ha meg akarja kapni a kezüket a zsákmányra, akkor szintén meg kell tennie részét a gyilkosságnak. "( 
A Közel-Kelet új imperialista felszabadulása,Bingo. Röviden, a terror elleni háború nem más, mint egy nyilvánosság kerítés, hogy elrejtse Washington szégyent annak érdekében, hogy továbbra is uralkodjon a világon. Lehetetlen megérteni, hogy mi történik a bolygón ma lát tisztán, hogy néhány erőszakos cselekmények és a terror a látszólag illeszkedik, és hogy tökéletes értelme mozgásként azonos szélesebb és szélesebb geopolitikai stratégia, hogy hozzon létre egy új világrend unipoláris; minden feltörekvő rivális összetörni; és széles spektrumú amerikai uralom kibővítése az egész világon.

Nézzük meg a konkrét mozdulatokat: vasárnap, amerikai repülőgépek bombáztak egy szíriai katonai bázist Raqqa-tól keletre, három szíriai katonát meggyilkolva, és tizenhárom másokat sebeztek meg. Az incidens Deir Ezzor tartományban Ayyash faluban történt. Az Egyesült Államok koalíciójának szóvivője, Steve Warren ezredes megtagadta az Egyesült Államok részvételét a halálos támadásban, bár a szíriai emberi jogi megfigyelőközpont (a londoni székhelyű "kanadai ellenzék az Assad elnök ellen") már megerősítette, hogy "a légi csapás elérte a katonai bázist". E megfigyelőközpont szerint "ez az első alkalom, hogy az USA által vezetett koalíciós támadás megölte a szíriai katonai katonákat". Warren elutasítása, amely a Pentagon automatikus reagálása a bűnösség megtagadására, azt sugallja, hogy a támadás szándékos provokáció volt az orosz megtorló támadások kivégzésére,

Még nem ismert, hogy a támadást közvetlenül a Fehér Ház vagy a Pentagon önállóan eljáró banditák engedélyezték-e. Az azonban világos, hogy a szíriai katonák támadása, amely messze több mint 40 kilométerre volt a kijelölt célponttól, nem történt véletlenül. Azt is érdemes megjegyezni, hogy szerint a katonai elemzés „South Front”, a  raid  az amerikai bombázás egybeesett „nagyszabású támadó által vezetett ISIS  Más szóval a Ayyash és Bgelia falvak.”: Az Egyesült Államok elég levegőt fedél hogy az ISIS terroristák   végezhessék tevékenységüket partra.

Mindegyik része ugyanarra a tervre vonatkozott, vagy csak véletlen volt?

Kevesebb, mint 24 órával a támadás után amerikai repülőgépek bombáztak Al-Khan falut Szíriában, 26 embert öltek meg, köztük legalább négy nőt és hét gyermeket. Az az üzenet, amit Obama amerikai katonaság küld ezen halálos támadásokkal, az, hogy irányítaniuk kell Kelet-Szíria légterét.

A terv az, hogy távolítsa el a  ISIS , ott létrehozni egy szunnita állam, az állami  , hogy összhangban a séma frakcionálnunk területén Szíria és Irak kis kantonok uralkodott mesterek-of-war oldalak, vallási fanatikusok és gyilkosok, hogy általában véve szolgálja az Egyesült Államokat vasalóknak / védnököknek. Már van egy-egy hektárnyi elemzés, amely pontosan ebben az irányban működik, és nem kell megállnunk rajta.

New York Times újonnan kiadott oszlopa,   amelyet a neokonzervatív John Bolton ír alá, jól illusztrálja az alapkoncepciót, amely úgy tűnik, hogy megfelel a gyakorlatilag az egész  amerikai politikai intézményhelyzetének  . Itt van egy kivonat a cikkből:
"A mai valóság az, hogy Irak és Szíria, ahogy ismerjük őket, már nem léteznek (...). Ahelyett, hogy az új világháború utáni térkép újrateremtésére törekedne, Washington jobban fel fogja ismerni az új geopolitikát. Az iszlám állam legjobb alternatívája Szíriában és Nyugat-Irakban az új, független szunnita állam megteremtése.

Ez a javaslat a szunnita állam teljesen eltér a véleménye az orosz-iráni tengely és proxy (Hezbollah, Mr. Assad és Bagdad által támogatott Teherán). Az iraki és szíriai kormányok visszaállítása a régi határokon való visszaállításukhoz teljesen ellentétes az amerikai, izraeli és arab barátságos államok érdekeivel.
Az új "Sunistan" nem lehet Svájc. Ez nem demokratikus kezdeményezés, hanem hideg hatalompolitika. Összhangban áll az iszlám állam előrehaladásának megakadályozásával, amelyet az Egyesült Államok szövetségeseinkkel oszt meg; és elérhető cél "(" John Bolton: legyőzni  ISIS szunnita létrehozása állami[Legyőzni a  ISIS : hozzon létre egy szunnita állapotban],  New York Times ).

Mint már említettem, Bolton cikke csak egy olyan cikk és politikai dokumentum, amely támogatja Irak és Szíria megoszlását és a közel-keleti térkép átalakítását.

Az  ISIS , ami nagyrészt az a találmány a nyugati hírszerző ügynökségek és társaik az öbölben, hogy rendkívül fontos, hogy az egész terv elem. Ha egy terrorista szervezetet pontosan a bolygó olajforrásainak epicentrumába telepítenek, akkor az egész területet és az érvelés érveit ugyanabban a térségben olyan sok szuverén nemzet alkotja, amilyet a hegemon választ.

Szóval kezdjük megérteni a hatalom robbantások ezen a héten Ayyash és az al-kán északkeleti Szíriában. Az amerikai indokolta a támadást, kibomlik a véres ing  ISIS , amikor valójában az USA-ban csak folytatja a saját szűk stratégiai érdekeit. És míg az USA-ban nem hivatalosan megállapíthatja légi tilalmi zóna ezen a helyen, amit lát, az, hogy ma már nagyobb kockázatok merülnek a kelet-szíriai, akinek a múlt héten: éppen az üzenetet, hogy a Pentagon azt akarja, küldeni.
Ugyanez a szabály vonatkozik az észak-iraki török ​​katonák inváziójára is (kb. 900 katona és 20 tartály).

Először is, egyáltalán nem lehetséges, hogy Törökország indítson ilyen mozgalmat anélkül, hogy Washingtonból zöld fényt kapna. Mindannyian tudjuk, hogy az Obama-adminisztráció soha nem látott erőszakkal reagált, amikor Moszkva védte a krímat  a kijevi CIA- puccs  után. Hasonlítsuk össze ezt mi történt, és mit mondott a különleges megbízottja Obama Irakba Brett McGurk (via Twitter): „USA nem támogatja a katonai telepítések Irakban hiányában hozzájárulásával az iraki kormány” ( mai Zaman )

Hogy érted? Azt jelenti, hogy 5000 amerikai katona halt meg az iraki háborúban, és minden McGurk küldött Obama, meg kell mondani: "Nem, Törökország, amit csinál, az nem elég?

Úgy véljük, hogy Washington nem szankcionált Törökországra, nem támadta meg a török ​​valutát vagy pénzügyi piacát, és nem fenyegetett, hogy Törökország ellen háborút tenne, ahogyan az Oroszország esetében is. Az igazság az, hogy Obama nem is panaszkodott!

Obama egyszerűen elfordította magát, és úgy tett, mintha semmit sem látott volna. És figyelmen kívül hagyta a témát. Persze, Obama hozzáállása felbőszítette az amerikai szövetségese Bagdadban, az iraki miniszterelnök Haider al-Abadi, aki azzal fenyegetőzött, hogy megtorlásra, ha a török ​​csapatok nem vonja vissza 24 órán belül.

Ismét a török lépés tökéletesen illeszkedik a birodalmi stratégiája „dekonstruáló” Szíria és Irak, és megtörni a területükön több paraestados [talán: „pszeudo-állam”; ing. statelets ], gúnyos államok már megszületett sikertelen [ „bukott államok ”], ártalmatlan, amelyet továbbra is a »tartós állami gyarmati függőség« a jövőben minden lehetséges ma.

Ami a török ​​ázsiai fanatikusokat illeti Ankaraban, minden bizonnyal teljesen indokolni fogják azokat az "igényes" területeket, amelyek szerint az első világháború után elloptak volna.

A török ​​újságíró az A Haber újsághoz  , Cemil Barlas, összegezte az RT Harry Fear számára  :
"A múltban ezek a földek hozzánk tartoztak. Joga van részt venni a sorsukban. Emellett rokonaink is ott élnek. Mi érdekel, mi történik velük (...). Szerint a Barlas Törökország volna jogosultságot a szíriai és iraki természeti erőforrások, és azt feltételezi, hogy az ott élő emberek nem részesülnek a kőolaj értékesítéséből, mert „minden nyereséget megy a kasszából a" diktátor”( 
Szputnyik News ) .
Olajszállítási útvonalak Törökországba.  Maximális elérhetőség.  (Az orosz védelmi minisztérium keretei.)
A törökök Iraki behatolása a hosszú távú megszállás kezdetét jelzi, amely valószínűleg Mosulra bővül. Ez egy kritikus fontosságú tengerpartot hoz létre a csővezetékek és csővezetékek erőforrásainak és folyosóinak ellenőrzésére, amelyek révén Törökország és Ceyhan kikötőjén keresztül áramlik az energia. Részletesebben arról, hogy mi is valójában, a török 
Yavuz Baydar- szerkesztő változatában  :
2015-11-17-1447761146-8023701-baransu.jpg
"A Mosul visszavétele Törökországba kulcsfontosságú napirendi pont. Ehhez Törökország, a kurd regionális kormány és a nyugati szövetségesek közötti érdekek nyilvánvaló konvergenciája van (...). A központi figura ebben a nagy kép Khaled Hodzsa, vezetője a kurd Nemzeti Koalíciós, szoros együttműködésben a vezető a kurd regionális kormány Masoud Barzani. Ő kijelentette, hogy Rojava kantonjában közös haderő fog épülni.

Egy ezredessel, aki nem ismert  az isztambuli online hírszolgálatnál  , megerősítette a terveket, és hozzátette, hogy ezt a képzést az Egyesült Államok és Törökország kezdeményezte, és mintegy 5000 férfit fog össze.
"... Ezeket az erőket támogatja az Egyesült Államok és Törökország mind a [szíriai elnök, Bashar al-Assad] rezsim, és a kurdok észak-szíriai kitelepítése ellen."

Idris Nassan, külügyminiszter-helyettes Ayn al-Arab, azt mondja, az új erő elsősorban elemekből állnak a csoportok Ahrar ash-Sham és Al-Nuszra Front, és a türkmének.
Nassan összeköti a legutóbbi lépéseket egy riadó közelgő találkozóján, ahol a szaúdiak új szövetségeket szerveznek a szíriai ellenzéki erők között. „Mögött a»mérsékelt erők«a Szaúd-Arábiában és Törökországban” - mondta Nassan a hírt  internetes   Diken  honlapján . „( What Lies Beneath Törökország»Moszul lépés«?  [Mi mögött mozogni Törökország Moszulban?]  A mai Zaman )

Mindezekért úgy tűnik, nem kétséges, hogy megállapodást írt alá Törökország, a kormány kurd regionális és az Egyesült Államok osztja az Irak északi és déli Szíriában, és hozzon létre egy szunnita állam  valójában , hogy közös irányítása Ankara és Washingtonban.

Ott is úgy tűnik, hogy nem kétséges, hogy Obama megállapodott a megállapodás, amelynek révén a terroristák (más néven opportunista zsoldosok dzsihádista fanatikusok szolgáltatás) fog dolgozni vállvetve amerikai különleges erők a jövőben katonai műveleteket. Ez azt jelenti, hogy bár az Assad elnök kormányának megdöntésére tett erőfeszítéseket tették 
ideiglenesen alacsony tűz esetén az erőfeszítés, hogy [megpróbálja] elpusztítani Szíriát, továbbra is olyan erős, mint valaha.

Közel-Kelet



A katonától a katonaiig

Seymour M. Hersh,  London Review of Books , vol. 38, n.1, pp. 11-14, 2017.01.01

Fordította: Vudu

Néhány amerikai már jeleit mutatja megértéséhez következményeit üzembe Hillarator mint főparancsnok, hogy Athena  remix  lóbálta a pajzsa»védelmi felelősség«és pác neoliberális epe: a Hillarator anti-Kína, anti- Oroszország, az eurázsiai integráció. Nem minősült "középszerű" államtitkárnak. Ismered a szarságot a valós világról. Megél
az   Albright / Kissinger 
forgatókönyv , mindkét profi gyilkos "( Pepe Escobar, a Facebook-on, 2010. február 11-én)
________________________________________
A könyörtelen ragaszkodás Barack Obama, amelyben Bashar al-Assad távoznia kell a kormányt - és ez lenne lázadók „mérsékelt” csoportok Szíria képes legyőzni őt - okozott, az elmúlt években, csendes elégedetlenség és akár teljes ellenzék között némi a Pentagon vezető tisztségviselői. A kritika arra összpontosul, amit a kormány Assad fő szövetségese, Vlagyimir Putyin kormányzásaként lát. Abban szempontból Obama lenne fogságban hidegháborús gondolkodás Oroszország és Kína nem fogja beállítani a saját elképzelések Szíriát, hogy az a tény, hogy Oroszország és Kína megosztani a szorongás Washington a terrorizmus terjedése és azon túl Szíria és , mint Washington, úgy vélik, hogy az iszlám államot meg kell őriznünk.

A katonaság ellenállása 2013 nyarától kezdődik, amikor a Védelmi Hírszerző Hivatal [orig. Védelmi Hírszerző Ügynökség (DIA) ], és a Command a legnagyobb állam az Egyesült Államok közös haderő (a továbbiakban: „a vezérkar az amerikai”), amelynek elnöke General Martin Dempsey, megjósolta, hogy anélkül, hogy a Assad rendszer, Szíria a káosz megragadja, és a szíriai államot a szélsőséges dzsihádisták átvehetik, többé-kevésbé, ahogyan azt Líbiában már látták.

Egykori tanácsadója, hogy az állami legnagyobb amerikai azt mondta, hogy ez a dokumentum értékelése által épített „több forrásból”, ettől összegyűjtött információk műholdas jeleket, és az emberi intelligencia, és értékelni nagyon nehéz az Obama-adminisztráció ragaszkodik a folyamatos az úgynevezett "mérsékelt lázadók" finanszíro- zására és felkarolására. Ebben a pillanatban a  CIA Azt összeesküdtetek több mint egy éve a szövetségesek az Egyesült Királyság, Szaúd-Arábia és Katar, hogy csatlakozzanak fegyverek és kellékek - használt megdönteni Assad - Líbia Törökországon keresztül Szíriába. Az intelligencia új felmérése szerint Törökország nagy elrettentést jelentett Obama politikájával szemben Szíriában. A dokumentum azt mutatta, azt mondta, az egykori tanácsadója „, hogy amit elkezdett, mint az USA titkos program élesíti, és támogatja a mérsékelt lázadók ellen harcoló Assad kormány volt kooptált Törökország és átalakult csempészet programot a határon, a fegyvereken, a képzésen és a logisztikán, minden ellenzék számára, beleértve az al-Nusra frontot és az iszlám államot. Az úgynevezett „mérsékeltek” elpárolgott, a Szabad Szíriai Hadsereg csak táborozott rongyos csomó légi bázis Törökországban. " A vélemény sötét volt: nem volt "mérsékelt" ellenzék az Assad ellen; és az USA fegyvereket nyújtott a szélsőségeseknek.

Michael Flynn, a DIA igazgatója,   2012-től 2014-ig, megerősítette, hogy ügynöksége folyamatos támadást küldött az ország polgári vezetésébe az Assad megdöntésének súlyos következményei miatt. A dzsihádisták teljesen ellenőrizték az "ellenzéket". Törökország nem küzdött azzal a céllal, hogy megállítsa a fegyverek és zsoldosok csempészését a világ határaitól. "Ha az amerikai közvélemény tudta, hogy az általunk minden nap a legérzékenyebb szinten szolgáltatjuk az információkat, akkor széles körben elterjedt botrány és sok felháborodás lenne az utcán" - mondta Flynn. "Megértjük az ISIS  hosszú távú stratégiáját és a kampány tervek, valamint megvitatták azt a tényt, hogy Törökország úgy tett, mintha nem látta a nyilvánvaló növekedés az iszlám állam Szíriában. „A jelentések az a  DIA , azt mondta,” találkozott heves ellenállás az Obama-adminisztráció. Az volt a benyomásom, hogy nem akarták hallani az igazságot.

"Az Assad elleni ellenzék összegyűjtésének politikája nem sikerült, és valójában negatív hatással van" - mondta az egykori amerikai katonai parancsnokság. "A vezérkar parancsnoka megértette, hogy Assadot nem szabad a fundamentalisták helyettesíteni. A kormánypolitika ellentmondásos volt. Azt akarták, hogy Assad távozzon, de az ellenzéket már a szélsőségesek uralták. Nagyon jól kijelentem, hogy Assadnak el kell mennie, de ha mélyebben ássz, akkor mintha valami jobb lenne. Ez a pont, "bármi jobb", az az elv, amely elválasztja az amerikai hadsereget az USA és Obama politikájától. A vezérkar parancsnoka úgy érezte, hogy az Obama politikájának közvetlen kihívása "nulla esélye van a sikerre".

Aztán az ősszel 2013 úgy döntött, hogy ellen a szélsőségesek nélkül követi a politikai csatornákon, amely az amerikai hírszerzés katonai más országokból származó, a kombinált lenne átadni a szíriai hadsereg használt a közös ellenség ellen, Első al- Nusra és az iszlám állam.
Németország, Izrael és Oroszország kapcsolatba került a szíriai hadsereggel és bizonyos befolyással volt az Assad döntéseire - és az amerikai hírszerzést megosztják ezeken az országokon.
Mind a három ország volt oka, hogy működjenek együtt Assad: Németország, félt, hogy hogyan reagált a saját lakossága hat millió muzulmán, az iszlám állam bővíteni; Izrael aggodalmát fejezi ki a határbiztonság miatt; Oroszország Szövetséggel hosszú szövetség volt Szíriával, és a mediterrán térség tengerparti bázisára, Tartusra tartott. - Nem volt szándékunk eltérni Obama politikájától - mondta az ex-tanácsadó. "De értékeljük a katonai katonai kapcsolatokon keresztül más országokkal való kapcsolatunkat. Nyilvánvaló volt, hogy Assadnak nem volt jobb taktikai értesülése és operatív tanácsadása. A személyzeti parancs arra a következtetésre jutott, hogy ha kielégítik ezeket az igényeket, javulni fog az iszlám terrorizmus elleni küzdelem. - "Obama nem tudta,

Amint az Egyesült Államok hírszerzési folyamata megkezdődött, Németország, Izrael és Oroszország elkezdte átadni az információkat arról, hogy hol vannak, és a radikális dzsihád csoportok terveit a szíriai hadsereg számára; cserébe Szíria tájékoztatást adott a képességekről és szándékokról. Nem volt közvetlen kapcsolat az USA és a szíriai katonaság között; az egykori tanácsadó azt mondta: "megadtuk az információkat - beleértve a Szíria jövőjének hosszú távú elemzését vállalkozók vagy háborús főiskoláink által összefoglaltan - és ezek az országok szabadon megtettek mindent, amit el akartak csinálni információk, beleértve az Assaddal való megosztását. Azt mondtuk a németeknek és másoknak: "Itt nagyon érdekes információ, érdekünk kölcsönös." A beszélgetés vége.

A parancs a vezérkar arra a következtetésre jutott, hogy az USA valami hasznos - de nem volt katonai vonatkoznak a katonai, nem valami baljós telek személyzet megtévesztésére Obama és támogatja Assad. Valójában sokkal okosabb volt. Ha Assad hatalomban marad, akkor nem azért lenne, mert ott tartottuk. Neki elég okos lenne ahhoz, hogy a hírszerzési információkat és az első osztályú taktikai tanácsokat felhasználhassuk sok ember számára. "
Az amerikai-szíriai kapcsolatok történelme az utóbbi évtizedekben az ellenségeskedés története. Assad elítélte a szeptember 11-i támadásokat, de ellenezte az iraki háborút. George W. Bush ismételten összekapcsolta Szíriát a "gonosz tengely" három tagjával - Irak, Irán és Észak-Korea - egész uralmán keresztül. A WikiLeaks által kiadott külügyminisztériumi táviratok azt mutatják, hogy a Bush-kormány megpróbálta destabilizálni Szíriát, és az Obama években folytatódtak az erőfeszítések.

2006 decemberében, William Roebuck, akkor felelős az amerikai nagykövetség Damaszkuszban, kiadott egy elemzést a „sérülékenység” az Assad kormány felsorolt ​​módszerek „, amelyek javítják a valószínűsége lehetőséget [orig. A destabilizációról. "Ez az Azt javasolta, hogy Washington dolgozott Szaúd-Arábiában és Egyiptomban, hogy növelje a feszültséget és szektás fog összpontosítani terjesztésére „szíriai elleni erőfeszítéseket szélsőséges csoportok” - kurd disszidensek és radikális szunnita csoportok - „annak érdekében, hogy azt sugallják, gyengeség jelei az instabilitás és a megtorlás ellenőrizetlen”; és hogy „a szigetelés Szíria” ösztönözni kell a támogatást, az amerikai Nemzeti Megmentési Front által vezetett Abdul Halim Khaddam, a szír alelnöke, akinek emigráns kormány Riyadh

Egy másik távirat 2006-tól azt mutatta, hogy a nagykövetség 5 millió dollárnyi finanszírozási disszidenseket költött, akik független néven szerepeltek a Népi Gyűlésen; a kifizetések folytatódtak, még miután világossá vált, hogy a szíriai hírszerzés már tudta, mi történik.

Távirat 2010 figyelmeztetett, hogy a támogató a televíziós hálózat, amelynek székhelye Londonban és élén a szíriai ellenzéki csoport lesz látható a szíriai kormány „mint az illegális és ellenséges fellépés a rendszer ellen.”

De vannak még párhuzamos története együttműködés „sötét” Szíria és az Egyesült Államokban ugyanebben az időszakban. A két ország együtt az al-Kaida, a közös ellenség. Consultant sokéves szolgálat a Közös Különleges Műveleti Parancsnokság mondta, hogy 9/11 után, „Bashar volt, évekig, rendkívül hasznos, amikor mi, véleményem voltunk rendkívül ostoba, használatra adta az arany felajánlotta nekünk. Ez csendes együttműködést is tovább más elemekkel is, miután a kormány [Bush] úgy határozott, hogy démonizálni Assad. „2002-ben engedélyezte a Assad szíriai hírszerzés szállít több száz belső nyilvántartást tevékenysége a Muzulmán Testvériség szíriai és Németország. Elöl az évben, a szíriai hírszerzés megszakítva egy az al-Kaida támadás ellen a székhelye a 5. flotta az amerikai haditengerészet Bahreinben, CIA  kapta a nevét egy informátor létfontosságú az al-Kaida. Egyértelműen sértik e megállapodás, a  CIA  azonnal felvette a kapcsolatot az informátor; ő elutasította azt a megközelítést, és megszakította kapcsolatait a szíriai kapcsolatok. (...) Assad is titokban átadta az amerikai rokonok Szaddam Husszein, aki menedéket Szíriában, és - hasonlóan más amerikai szövetségesei Jordánia, Egyiptom, Thaiföld és máshol - megkínzott szolgálatában  CIA  terrorizmussal gyanúsított a börtönben Damaszkuszban.
Az együttműködés története lehetővé tette, hogy 2013-ban higgyék el, hogy Damaszkusz elfogadja az Egyesült Államokkal folytatott közvetett hírszerződés új elrendezését. 

A személyzet parancsnoka tájékoztatta a szíriaiakat arról, hogy az Egyesült Államok négy dolgot kíván cserébe: Assadnak meg kellene akadályoznia a Hezbollahot, hogy támadjon Izrael ellen; meg kell újítania a megbénított tárgyalásokat Izraellel, hogy megállapodásra jussanak a Golán-magasságokról; el kell fogadnia az orosz tanácsadókat és más országokat; és kötelezettséget kellene vállalnia arra, hogy a háború után nyílt választásokat tartson, beleértve a csoportok széles skáláját. "  Visszajelzésünk volt az izraeliek pozitív hozzáállása, akik támogatták az ötletet, de tudni akarták, mi lesz Irán és Szíria reakciója "- mondta az egykori vezérkari főnöke. "A szíriaiak azt mondták, hogy Assad nem hoz egyoldalú döntést - akarta a katonai és az alavita szövetségeseinek támogatását. Assad aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy Izrael azt mondja, hogy igen, és akkor nem játszik szerepet az alkuban.

A korábbi tanácsadója az Kreml közel-keleti ügyekben azt mondta, hogy a 2012 végén, miután szenvedett kudarcok leküzdésére és szökések, Assad érkezett Izraelbe történő kapcsolatba kerülés Moszkvában, és felajánlotta, hogy nyissa meg újra tárgyalásokat a Hills a Golan. Az izraeliek elutasították az ajánlatot. "Azt mondták," Assad befejeződött "- mondta az orosz tisztviselő. "Azt mondták," Assad véget ér. "" Azt is elmondta, hogy a törökök ugyanazt mondták Moszkvának. De 2013 közepére a szíriaiak úgy gondolták, hogy a legrosszabb történt, és biztosítékot akartak arról, hogy az amerikaiak és mások komolyan gondolták a segítségnyújtást.

A tárgyalások kezdeti szakaszában - mondta az egykori tanácsadó - a személyzet parancsnoka megpróbálta kijavítani, ami meggyőzné Assadot jó szándékuk jeleként. A válasz Assad egyik barátján keresztül jött: "Adj neki Bandar herceg vezetőjét." Nem lehetett. Bandar bin Sultan évtizedek óta szolgált Szaúd-Arábiában, hírszerző szolgálatokban és nemzetbiztonsági kérdésekben, és több mint 20 évet töltött Washington washingtoni nagykövetként. Az elmúlt években elkötelezett militánsként ismerte fel Assad megdöntését. Között hír, hogy súlyos beteg, Bandar lemondott tavaly a posztot igazgatója a Tanács szaúdi nemzetbiztonsági, de Szaúd-Arábiában még mindig a szolgáltató pénzt szíriai ellenzék által becsült USA-ban, az elmúlt évben, legalább $ 700 millió.

A tavalyi év júliusában az Egyesült Államok közös hadvezérei közvetlenebb módon találtak Assadnak, hogy segíteni akarnak neki. Abban az időben, az áramlás a fegyverek titokban támogatta a  CIA  Líbia a szíriai ellenzék Törökország, már több mint egy éve (kezdődött röviddel halála után Kadhafi, nap 20/10/2011. Mintegy elején ez a fellépés, lásd " Vörös vonal és egér vonal ", S.Hersh, 2014.4.14 . ,  LRB ). A műveletet szinte teljes mértékben a CIA titkos melléklete ellenőrizte  Benghaziban, a State Department teljes ismeretében. 2012/11/09 nap, az amerikai nagykövet Líbiában, Christopher Stevens, megölték alatt Amerika-ellenes tüntetés ami a tűz teljesen elpusztította a amerikai konzulátus bengázi; A Washington Post újságírók   a nagykövet napirendjének másolatát találják az épület égetett romjai között. Ott volt, hogy Stevens 10/9-én találkozott a CIA művelet vezetőjével  . Következő nap, óra, mielőtt megölték, ő találkozott egy képviselője Al-Marfa Szállítási és tengeri hajózási szolgáltató vállalat, a cég székhelye Tripoli, és ahogy mondta, az egykori tanácsadója a vezérkar volt ismert a saját személyzetet is beleértve, mint a szállítmányok és szállítások feladata.

A végén a 2013-as nyári, véleménye szerint a Védelmi Hírszerző Ügynökség széles körben terjesztették, és bár sokan az amerikai hírszerző közösség tudta, hogy a szíriai ellenzék uralta szélsőségesek, az áramlás a karok által támogatott CIA  folytatta, és ez volt továbbra is problémája van Assad hadseregének. A raktáron lévő fegyverek Kadhafi létrehozott egy  bazár  nemzetközi kar, bár az árak magasak voltak. "Az Obama elnök által engedélyezett fegyverszállítmányok nem álltak meg" - mondta a korábbi amerikai hadsereg parancsnoki tanácsadója. - "A megoldás a zsebhez való fellebbezést is magában foglalta. 

A parancs a vezérkar az amerikai küldött egy képviselőt, hogy beszéljen a  CIA , a javaslat :. volt sokkal olcsóbb fegyver török arzenál, ami jön egy pár nap, hogy a szíriai lázadók és nem tengeri utakat „De a  CIA  nem lenne az egyedüli kedvezményezettje az új "megállapodásnak". "A törökökkel dolgoztunk, akikről tudtuk, hogy nem hûségesek Erdoğannak és bíztak bennük," mondta az ex-tanácsos. - „És tudtuk, hogy átadja a dzsihádisták Szíriában összes elavult fegyverekkel, amelyek az Arsenal, beleértve M1 puska, hogy sohasem használták a koreai háború óta, és sok szovjet fegyverekkel. Világos üzenet volt, hogy Assad megérti: "Megvan az a hatásköre, hogy csökkentsük a már folyamatban lévő amerikai elnök politika hatásait".

Az amerikai hírszerzés áramlása a szíriai hadseregbe és a lázadóknak nyújtott fegyverek minőségének visszaminősítése kritikus időpontban történt. A szíriai hadsereg súlyos veszteségeket szenvedett a 2013 tavaszán elleni küzdelemben Al-Nuszra Front és más szélsőséges csoportok, és elvesztette az irányítást a tartományi főváros Raqqa. Hónapokig folytatódott  razziák  szórványos a területen, a hadsereg és a Szíriai Arab légierő szíriai, kevés sikerrel, majd úgy döntöttek, hogy visszavonja a Raqqa és egyéb gyéren lakott területek és nehezen védhető az északi és nyugati, a hangsúly hogy megszilárdítsa a védekezéssel a szíriai állami Damaszkuszban és a sűrűn lakott területeken maradtak ránk a főváros Latakia északkeletre.
De amikor a szíriai hadsereg nyerte erő támogatásával a parancsot a vezérkar az amerikai közös fegyveres erők, Szaúd-Arábia, Katar és Törökország eszkalálódott pénzügyi támogatást és a kínálat a fegyvereket a Al-Nuszra Front és az iszlám állam, amely 2013 végére hatalmas nyereséget ért el a szíriai / iraki határ mindkét oldalán. A többi nem-fundamentalista lázadók a szélsőségesekkel szemben harcoltak - és elvesztették - szörnyű csatákat. 2014 januárjában, az iszlám állam teljes ellenőrzése Raqqa és a szomszédos törzsi területeken, legyőzve a Al-Nuszra Front és létrehozta a bázis a városban. Assad továbbra is a szíriai lakosság 80% -át irányította, de hatalmas területeket vesztett.

CIA arra irányuló erőfeszítései is,   hogy a mérsékelt lázadó erők képzése is gyötrődött. "A CIA  edzőtáborja  Jordániában volt, és egy szíriai törzsi csoport irányítása alatt állt" - mondta az egykori amerikai katonai parancsnok. Volt egy gyanú, hogy azok közül, akik képzésre jelentkeztek, valójában a szíriai katonák katonái voltak, kivéve az egyenruhát. Az iraki háború legmagasabb szintjén történt, amikor több száz síita milícium jelent meg az Egyesült Államok edzőtáboraiban tiszta ruhák, fegyverek és néhány napos edzés után, majd eltűnt a sivatagban. És egy másik, a Pentagon által Törökországban létrehozott képzési program sem ment jól.
Szeptemberben a Pentagon elismerte, hogy csak "négy vagy öt" munkatársa küzdött az iszlám állam ellen; néhány nappal később, közülük 70 elhagyta a Front al-Nusra-t, amikor átmentek a határon, és beléptek Szíriába.

2014 januárjában már kétségbeesett nulla haladás, John Brennan, a rendező a  CIA , az úgynevezett fej az amerikai hírszerzés és a szunnita arabok a Közel-Keleten, hogy titkos találkozón Washingtonban, annak érdekében, hogy megpróbálja meggyőzni a Szaúd-Arábiát, hogy abbahagyja a szélsőséges harcosok támogatását Szíriában. "A Saudis azt mondta, nagyon örülnek a kezdeményezésnek", mesélte az egykori amerikai katonai tanácsadó. Így ültek le, hogy meghallják Brennant, hogy csatlakozzanak az úgynevezett mérsékeltekhez. Brennan ötlete az volt, hogy ha mindenki a térségben abbahagyta az al-Nusra Front és az Iszlám Állam támogatását, fegyverekkel és lőszerekkel elfogyott, és a mérsékeltek nyernék. "

De Brennan üzenetet figyelmen kívül hagyta a Saudis, mondta az egykori tanácsadó. A saudisok hazatértek és fokozták a segélyeket a szélsőségeseknek, és egyre több technikai támogatást kértek tőlünk. "Szóval azt mondtuk, rendben van ... és így végeztünk a legszélsőségesebb csoportok megerősítésén."

De a szaúdiak semmi esetre sem voltak az egyetlen probléma. Az amerikai hírszerzés felhalmozta az elfogást és az emberi hírszerzést, ami azt mutatja, hogy az Erdoğan kormány már évek óta támogatta az al-Nusra Frontot, és most ugyanezt teszi az iszlám államban. "A szaúdiakkal foglalkozhatunk - mondta az ex-tanácsadó -, tudunk foglalkozni a Muszlim Testvériséggel. Elmondható, hogy a Közel-Kelet minden egyensúlya az Izrael és a Közel-Kelet többi része közötti kölcsönös megsemmisítés módján alapul. Törökország azonban meg tudja szüntetni ezt az egyensúlyt (és ez Erdoğan álma). Azt mondtuk neki, hogy azt akarja, hogy zárja le a külföldi dzsihádisták folyóját, akik továbbra is eljutottak Törökországba. De nagy álmokat álmodoz - vissza akarja állítani az oszmán birodalmat - és nem érti a legkevésbé valószínű, hogy sikeres lesz.
*
A Szovjetunió bukása óta az egyik legkövetkezetesebb amerikai kapcsolat katonai-katonai kapcsolat volt az oroszokkal. 1991 után az USA-ban töltött milliárd dollárt, hogy segítsen Oroszország biztosítsa a nukleáris fegyverek komplex, beleértve a rendkívül titkos közös művelet eltávolítani dúsított urán használható nukleáris fegyverek anyag eltávolításával, ahol nem volt olyan biztonsági silókban Kazahsztánban. A nagy dúsítású radioaktív anyagok biztonságának felügyeletére irányuló közös programok az elmúlt két évtizedben folytatódtak. Az Egyesült Államok afganisztáni háborúja alatt Oroszország átengedte a fuvarozókat és tartályhajókat, valamint hozzáférést biztosít a fegyverek, lőszerek és a víz áramlásához, hogy napi szinten tartsa az amerikai háborús gépet. Az orosz katonai személyzet tájékoztatást adott Osama bin Laden tartózkodási helyéről, és segített az Egyesült Államoknak a Kirgizisztánban lévő légibázis használatáról. Az amerikai munkatársak a szíriai háború során gyakran érintkeztek orosz társaikkal, és a két katonai blokk közötti kapcsolatok a csúcson kezdődnek.

Augusztusban néhány héttel korábban visszavonul a parancsnok a vezérkar az amerikai közös erők, Dempsey tett látogatást búcsút a székhelye az ír védelmi erők, Dublin, ahol azt mondta egy  konferencián állapotban parancsnokok Írország iránt, hogy karrierjének egyik legfontosabb pontja az volt, hogy kapcsolatba léphessen az orosz közös erők közös parancsnokával, Valerij Gerasimov tábornokkal. "Valójában azt javasoltam neki, hogy ne vessünk véget karrierünknek, ahogy kezdtük - mondta Dempsey - egy pilóta-tartály Nyugat-Németországban, a másik Kelet-Németországban."

Ami az iszlám állam legyőzését illeti, Oroszország és az USA sok mindent kínálnak egymásnak. Az iszlám állam számos parancsnokságában és soraiban több mint egy évtizede harcolt Oroszország ellen az 1994-ben kezdődött két csecsen háborúban, és Putyin kormánya erősen fektetett az iszlám terrorizmus elleni küzdelembe. "Oroszország nagyon jól ismeri az iszlám állam vezetését" - mondta az egykori amerikai katonai parancsnok, "beleértve operatív technikáit is, és sok értelme van megosztani." Viszonzásul azt mondta: "Kiváló oktatókkal rendelkezünk, évek óta tapasztalattal rendelkeznek az idegen harcosok kiképzésében - olyan élmény, amelyet Oroszországnak nincs."

A forrásaim nem vitatják, hogy az Egyesült Államoknak milyen intelligenciával kell rendelkeznie: az a képesség, hogy adatokat gyűjtsön a pénzhegyek által gyakran megvásárolt célpontokról a lázadó milíciák forrásaiból.

Egy volt Fehér Ház az orosz ügyekért elmondta nekem, hogy szeptember 9-e előtt Putyin "elmondta nekünk: Ugyanazok a rémálmok vannak a különböző helyeken. A problémáiról beszélt, Putyinról, a csecsenföldi, és a miénk, az al-Kaida nevű halifátjáról. Ma, miután a bombázás után a Metrojet a Sinai felett és a párizsi és más mészárlásokon kopogott, lehetetlen elkerülni azt a következtetést, hogy valóban ugyanazok a rémálmok vannak ugyanazon a helyen.

Mindezek ellenére az Obama-adminisztráció továbbra is elítéli Oroszországot Assad elnök által nyújtott támogatás miatt. Diplomat nyugdíjast, aki szolgált az amerikai nagykövetség Moszkvában megmutatta értelmezzék, hogy Obama dilemma, mint vezető a nyugati koalíció, amely ellenzi Putyin tette Ukrajna: „Ukrajna nehéz kérdés, és Obama, amíg a led határozottan, szankciókkal. De az orosz politikánk nagyon gyakran nem kielégítő. És nem azért, mert mi csináljuk Szíriában. Ez azért van, mert az oroszok nem engedhetik meg Bashar megdöntését. Az igazság az, hogy Putyin nem akarja, hogy a szíriai káosz elterjedjen Jordániába vagy Libanonba, mivel elterjedt Irakba, és nem akarja látni, hogy Szíria az iszlám állam kezébe kerüljön. Obama leginkább ellentmondásos lépése, amely súlyosan megzavarta a saját erőfeszítéseinket a harcok megszüntetése érdekében, hogy a tárgyalások előfeltételeként kijelentette, hogy "Assadnak el kell mennie". Ugyanez a diplomata megismételte a gondolat, hogy futtat egy Pentagon iparágak, hogy utal az oldalára tényező mögött a döntés az oroszok, szeptember 30-elinduljon légicsapások alátámasztására a szíriai hadsereg: akadályozza meg Assad is hasonló sors Kadhafi. Az informátorom hallotta, hogy Putyin háromszor nézte a Kadhafi brutális gyilkosságáról szóló videót.

Az egykori tanácsadója a vezérkar az USA-ban is azt mondta, egy felmérés az amerikai hírszerzés, amely megállapította, hogy Putyin rettenetesen izgatott a sorsa Kadhafi, „Putyin hibáztatják, amely lehetővé teszi azt, hogy így történt, mert nem sokkal erőteljesebben lépett fel az ENSZ Coxies-érol, amikor a nyugati koalíció lobbizott  ahhoz, hogy befejezze a líbiai rezsimet elpusztító támadásokat. "Putyin meg volt győződve arról, hogy ha Oroszország nem hajlandó, Basharot meggyilkolják és megcsonkítják - és Oroszországnak száraiban kell lennie a szövetségesek megsemmisítéséért."

A november 22-i beszédében Obama kijelentette, hogy az orosz tüzérség "fő célkitűzései" mérsékelt ellenzék voltak. Ez az a vonal, amelyet a kormány és az uralkodó médiavállalat az Egyesült Államokban gyakorlatilag soha nem tér el. Az oroszok ragaszkodnak ahhoz, hogy csak lázadó csoportokban lőjenek, ami veszélyezteti a stabilitást Szíriában - beleértve az iszlám államot is. A tanácsadó a Kreml a Közel-Keleten egy interjúban elmondta, hogy az első fordulóban az orosz airstrikes célja, hogy erősítse a biztonsági körül egy orosz légi bázis Latakia - erődjében Alawite erők. A stratégiai cél, azt mondta, az volt, hogy létrehoz egy folyosó, amelyen keresztül nem közlekedhetnek dzsihádisták Damaszkusz Latakia és az orosz bázis Tartus, és ennek eredményeként fokozatosan a hangsúlyt a bombázás a déli és keleti, a bombázó missziók nagyobb koncentrációja az iszlám állam területén. Október eleje óta jelentettek be az orosz támadások az EI-re vonatkozó célokra Raqqában és környékén; novemberben további támadások voltak az EI pozíciókban Palmyra történelmi városa közelében és az Idlib tartományban, a török ​​határon egy kemény erődítmény.

Az orosz betörés a török ​​légtérbe azonnal megkezdődött, miután Putyin felhatalmazta a bombázásokat, és az orosz légierő rendszereket használt a jelek összekeverésére és a török ​​radar működésében. Az üzenetet küldeni a török ​​légierő egyértelmű volt, azt mondja az egykori tanácsadója a vezérkar az amerikai: fogunk repülni annyi küldetések akarunk, bárhol akarunk, és amikor akarunk, és interferiremos a radar rád. Ne szórakozz velünk. Putyin megmutatta a törököket, amelyek ellen harcolnak az erők. "Az orosz akció vezetett orosz és orosz állításokhoz és agresszívabb járőröket a határon a török ​​repülőgépek.

Semmi sem történt jelentős, míg november 24-, amikor két F-16-török fúvókák láthatóan agresszívabb engedelmeskednünk megrendelések, lelőtt egy orosz Szu-24M jet már belépett a török légteret nem több, mint 17 másodperc. Az orosz sugárhajtást eltörölt napok során Obama támogatta Erdogant, és miután a két ember magántulajdonban volt december 1-jén,  Obama azt mondta egy sajtótájékoztatón hogy a kormány továbbra is „erősen elkötelezett a biztonság és szuverenitását Törökországban.” Azt mondta, hogy bár Oroszország maradt szövetségese Assad, „sok célok és orosz források továbbra is a cél az ellenzéki csoportok (...) támogatjuk (...) . Tehát nem hiszem, hogy olyan illúziókat kellene ápolnunk, amelyekkel Oroszország kizárólag az IE célpontjaiban fog lőni. Most nem történik. Soha nem történt meg előbb. A következő néhány hétben nem fog megtörténni. "

A Kreml tanácsadója a Közel-Keleten, parancsnokok összegyűltek a személyzet az amerikai hírszerzés és a védelem, mind tagadják, hogy van valami hasonló „mérsékelt” által támogatott Obama; minden az ezen, csak a szélsőséges iszlám csoportok harcolnak a Al-Nuszra Front és EI ( „Nincs szükség az ezen szó játékok és külön terroristák mérsékelt és nem mérsékelt” -  mondta Putyin a egy beszédet, 22 / 10).

Amerikai tábornokok látják ezeket a csoportokat kimerült milíciákként, akik kénytelenek voltak elrendezni az al-Nusra vagy EI Front mellett, hogy túlélhessék. 2014 végén Jürgen Todenhöfer, egy német újságíró, akit tíz napig látogattak el Irakban és Szíriában tíz napig, elmondta a   CNN-nek,  hogy a Szabad Szíriai Hadsereg EI vezetõje. Nem veszik komolyan. Azt mondják: "A legjobb fegyverkereskedők azok, az ESL-től. Ha jó fegyvert találnak, hamarosan eladnak minket. Teljesen ne vegye komolyan. Assad, igen, vegye komolyan, a bombák miatt. De a Szabad Szír Hadsereg és semmi, velük szemben, ugyanaz a dolog.
*
Putyin bombái számos anti-Oroszország cikket váltottak ki az amerikai médiában. Day 25/10, a  New York Times számolt be, hivatkozva kormánytisztviselők Obama, az orosz tengeralattjárók és hajók kém lenne az „agresszív” a következő művelet, ahol a tenger alatti kábelek, melyek magukban hordozzák a világ nagy részén internetes forgalom - bár, mint cikk hamarosan felismerte: "még nem volt bizonyíték arra, hogy az oroszok megpróbálták beavatkozni az ilyen forgalomba. Tíz nappal korábban, a  Times megjelent szintetikus keretében orosz behatolás a szovjet csatlós volt köztársaságok, és a továbbiakban az orosz bombázások Szíriában, mint „valamilyen módon a visszatérést a nagyszabású katonai mozgásokat a szovjet múlt.” Az ügy nem magyarázta meg, hogy az Assad-kormány kérte az orosz akciót, és nem is beszélt az amerikai repülőgépek bombázásáról a szíriai területen belül, amely tavaly szeptember óta folyik, a szíriai kormány engedélyével. Októberben, egy ugyanazon újságban aláírt oszlopban, Michael McFaul, Obama oroszországi nagykövet 1993 és 2014 között azt mondta, hogy az orosz légi hadjárat mindent lőtt, csak az "iszlám állam". És az oroszellenes kampány e járművekben sem csökkent, még a metrikus repülőgép tragédiája után is - akinek az iszlám államnak kétségei vannak.

Gazdasági szankciókat, viszont vannak még Oroszországgal szemben hatályos, mint büntetés a hat, hogy sok amerikai látni, mint Putyin háborús bűncselekmények Ukrajnában, és az amerikai kincstár a Szíria elleni szankciókat és észak-amerikaiak attól üzletágban . A  New York Times , tekintettel a szankciókat a november végén újra felmelegítve „News” soha nem erősítette meg, és minden alapot nélkülöz, mondván, hogy az intézkedések a Kincstár „hangsúlyozzák egy érv, hogy a kormány egyre nagyobb mértékben alkalmazzák gyakran úr ellen Assad, ha megnyomja Oroszország megállítani azt alátámasztó: hogy azonban azt mondják, hogy nem lenne hadban iszlámista terroristák, tartja szimbiózisban az iszlám állam szabadon nő és virágzik, amíg Aszad maradt kapaszkodva erő. "
*
Obama szíriai politikájának négy fő eleme a mai napig érintetlen marad: a megszállott kitartás, amelyet Assadnak el kell hagynia; hogy Oroszországgal szemben semmilyen anti-EI koalíció nem lehetséges; hogy Törökország megbízható szövetséges lesz a terrorizmus elleni háborúban; és hogy mérsékelt ellenzéki erők vannak az Egyesült Államok támogatására. Sem Párizsban 13/11 támadásokat, hogy megölt 130 embert, megrendítették a helyzet az Obama Fehér Ház, bár sok európai vezetők, köztük François Hollande, van ügyvéd mellett a fokozott együttműködés az oroszokkal, és megállapodtak abban, hogy összehangolják szorosabban az orosz légierővel; hogy megvitassák azt a "dátumot", amellyel Assad elhagyta a szíriai kormányt.
Hollandi november 24-én Washingtonba utazott, hogy megvitassák, hogy Franciaország és az Egyesült Államok jobban együttműködhetne az iszlám állam elleni küzdelemben. Egy közös sajtótájékoztatón a Fehér Házban Obama elmondta, hogy Hollande és Hollande egyetértett abban, hogy "az orosz támadások a mérsékelt ellenzékre csak erősítik az EI Assad rendjét, amelynek brutalitása fokozta a növekedést". Hollande nem ment el túl messzire, de azt mondta, hogy a bécsi diplomáciai folyamat "a Bashar al-Assad [és egy szükséges egységhivatal"] távozásához vezetne. A sajtótájékoztató nem érintette a két uralkodó sokkal sürgetőbb ügyét: az Erdoğan-ügyet. Obama védte Törökország azon jogát, hogy megvédje saját határait; Hollande azt mondta, hogy "sürgető volt", hogy Törökország fellépjen a terroristákkal szemben.

Az egykori személyzeti tanácsadó azt mondta nekem, hogy egyik Hollande fő célja, hogy Washingtonba utazott, megpróbálta meggyőzni Obama-ot, hogy kísérje az Európai Uniót az iszlám állam ellen folytatott háborús közös nyilatkozatban. Obama azt mondta nem. Nyilvánvaló, hogy az európaiak nem keresik a NATO-t, amelynek Törökország tagja, egy ilyen háborús nyilatkozathoz. "Törökország a probléma," mondta az egykori amerikai személyzeti tanácsadó.

Assad természetesen nem fogadja el, hogy külföldi uralkodók egy csoportja határozza meg jövőjét. Imad Moustapha, a szíriai nagykövet ma Kínában, volt dékánja Műszaki Informatikai Kar a University of Damaszkuszba, és nagyon intim tanácsadója Assad, mikor nevezték nagykövet Szíriában az USA-ban 2004-ben, a posztot hét évig. Moustapha még mindig nagyon közel áll Assadhoz, és megbízható forrása annak, amit a szíriai elnök gondol. Imad Moustapha mondta nekem személyesen, hogy Assad, hogy elhagyja az elnöki Szíria azt jelentené, hogy megadja magát, hogy „fegyveres terrorista csoportok” és a miniszterek a nemzeti egységkormány - mint az európaiak javasolja - azt kell tekinteni, mint ügynökök külföldi hatalmak nevezték.
*
Moustapha is beszélt Kínáról, Assad szövetségeseiről, és több mint 30 milliárd dollárt alkalmazott volna a háború utáni szíriai rekonstrukcióban. Kína is aggasztja az iszlám államot. "Kína úgy véli, hogy a szíriai válság három szempontból" - mondta. - "A nemzetközi jog és a legitimitás szempontjából; a globális stratégiai pozícionálás; és az ujgur dzsihadisták szempontjából, az Xinjiang tartománytól az ország túlnyomó részén. Xinjiang osztja határos nyolc ország: Mongólia, Oroszország, Kazahsztán, Kirgizisztán, Tádzsikisztán, Afganisztán, Pakisztán és India - és a szempontból Kína, szolgál egy tölcsért terrorizmus világszerte, és Kínában. Sok szufurista harcosok Szíria ma ismert tagjai a keleti turkánis iszlamista mozgalomnak [ing. Kelet-Turkesztáni Iszlám Mozgalom ] - szinte mindig erőszakos szeparatista szervezet, amely egy ujgurista iszlamista állam létrehozását szorgalmazza Xinjiangban. "Az a tény, hogy a török ​​hírszerzést támogatták, hogy Kínából Szíria felé haladjon Törökország egész területén, nagy feszültséget okozott a kínai és a török ​​hírszerzés között" - mondta Moustapha. - "Kína aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy a törökök által támogatott Uygur harcosok támogatják a jövőben a török ​​napirendet Xinjiangban. Kínálunk továbbá a kínai hírszerző szolgálatot a terroristákról és azokról az útvonalakról, amelyekkel Szíriába utaztak. "

A Moustapha aggodalmak is vonatkozik elemzője külpolitikai kérdésben washingtoni székhelyű és szorosan követte a folyosón a dzsihádisták Törökországon keresztül Szíriába. Ez elemzője, akiknek a véleménye sok magas rangú kormányzati tisztviselők igyekeznek gyakran azt mondta, hogy „Erdoğan hozza ujgurok Szíriába különösen a közlekedés, miközben a kormány tett propagandájának a harc Kínában. A terroristák ujgurok és a burmai muzulmán menekült Thaiföldre, hogy nem tudom, hogyan, török ​​útlevelet, és repült Törökországba, ahol menni Szíriába. „Az azonos elemző hozzáteszi, hogy nem volt mit, a gyakorlatban más egérvonalként is definiálható [az egérvonalon, lásd "Vörös vonal és egér vonal: Obama, Erdogan és a szíriai lázadók, "transz. -ban redecastorphoto  (NT)], a folyosón ujgurok - becslések szerintközött néhány száztól több ezer évek során - így Kína Kazahsztánban kitérési Törökország, majd a területén az iszlám állam Szíriában . „Az amerikai hírszerzés” - mondta a szakértő - „nem kapok jó információ ezekre a tevékenységekre, mert szerek  bennfenteseksem elégedett a politika nem beszél az amerikaiak.” Azt is elmondta, hogy "nem tisztázott", hogy a szingapúri politikáért felelős tisztviselők a külügyminisztériumban és a Fehér Házban "megértik-e" mindezt.

Anthony Davis, a blog  IHS-Jane Defense Weekly  októberi becslést, hogy 5000 valószínűleg jövő ujgur harcosok érkeztek Törökországban, mivel 2013-ban, amelynek kétezer valószínűleg elment Szíriába. Moustapha azt mondta, hogy tudomása van arról, hogy "jelenleg mintegy 860 uighur harcos van Szíriában."

A növekvő aggodalom Kína az ujgur probléma és kapcsolat Szíria és az iszlám állam is aggodalomra ad okot Christina Lin, egy szakértő, aki szentelt kínai ügyek, amikor mintegy tíz évig dolgozott a Pentagon szerint Donald megrendelések Rumsfeld. "Én Tajvanon nőttem fel, és anti-kínai kritikusként érkeztem a Pentagonhoz" - mondta Lin. "Démonizálta a kínaiakat ideológusként, és tudom, hogy nem tökéletesek. De az évek során láttam a kínaiakat megnyitni és fejlődni, és elkezdtem megváltoztatni a perspektívámat. Kínát potenciális partnerként látom számos globális kihívásra, különösen a Közel-Keleten. Sok helyen - például Szíriában -, ahol az Egyesült Államok és Kína együttműködhetnek a regionális biztonságban és a terrorizmus elleni küzdelemben. " 

Néhány héttel ezelőtt, mondta, Kína és India, hidegháború ellenség, aki „gyűlölték egymást több mint Kína és az USA utálom ma tett fontos közös hadgyakorlatok terrorizmusellenes gyakorlat. És ma Kína és Oroszország együttműködik a terrorizmus elleni küzdelemben az Egyesült Államokkal. " Hogy Kína látja a dolgokat, Lin azt sugallja, ujgur fegyveresek érkeztek Szíria képzik EI túlélési taktika, amelynek célja, hogy segítse őket, amikor visszatér a titkos kínai terület jövőbeni terrortámadás. „Ha Assad nem” -  Lin írta  a egy cikket publikált a szeptemberi - „dzsihádista harcosok orosz Csecsenföld, a kínai Xinjiang és Kasmír visszatér a szemed, hogy a hazai fronton, hogy továbbra  dzsihád, amelyet egy új és jól ellátott szíriai operatív bázis támogat a Közel-Kelet szívében. "
*
Általános Dempsey és kollégái a személyzet az amerikai megtartotta távoli inda a bürokratikus csatornák, és túlélte a hivatalban. De nem Michael Flynn tábornok . „Flynn haragját a Fehér Ház, ragaszkodva igazat mond Szíria” - mondta Patrick Lang, ezredes visszavonult hadsereg, aki szolgált közel egy évtizedben, mint a parancsnok a polgári hírszerző a Védelmi Hírszerző Ügynökség, a Közel-Keleten . "Flynn megértette, hogy az igazság a legjobb megoldás, és elhagyták. Flynn egyszerűen nem hagyta abba a beszélgetést. Flynn elmondta, hogy a problémái messze túlmutatnak Szíriában. "Az egész Védelmi Hírszerző Hivatalt ráztam fel - nem csak a székeket a Titanic fedélzetén mozgattam. Radikális reform volt. Azt hittem, a civil parancs nem akarta hallani az igazságot. Szenvedtem érte, de minden rendben vagyok. "Egy  közelmúltbeli interjúban a Der Spiegelmagazinnal , Flynn nagyon világos volt arról, hogy Oroszország belépett a szíriai háborúba: "Konstruktívan kell dolgozni Oroszországgal. Akár tetszik, akár nem, Oroszország úgy döntött, hogy beavatkozik és katonailag jár. Ott vannak, és az oroszok hatása drámaian megváltoztatta a dinamikát. Nem mondhatjuk, hogy Oroszország gonosz; hogy ki kell menned onnan. Soha nem fog megtörténni. Mindenkinek meg kell valósulnia. "

Kevés az amerikai kongresszuson osztozik ez a nézet. De az egyik kivétel  Tulsi Gabbard , demokrata képviselő Hawaii született Szamoa, a biztos a fegyveres erők, a képviselőház és Major a Nemzeti Gárda, két szolgálati időt a Közel-Keleten. Beszéd a hálózati  CNN  októberben, azt mondta: „Az Egyesült Államok és a  CIA  kell állítanunk ezt az illegális és kontraproduktív háború megdönteni a szíriai elnök kormánya Assad, és meg kell összpontosítani elleni küzdelem (...) a szélsőséges iszlám csoportok . "
- Ne aggódj -  kérdezte a kérdező -  , hogy az Assad-rezsim brutális, hogy meggyilkolta a 200 ezer, talán 300 ezer embert?

"Az Assadról elmondottakról - mondta Gabbard -, pontosan ugyanazok, mint az emberek, akik azt hirdették, hogy az Egyesült Államok megdöntötte ezeket a rendszereket Saddam Husszeinről. Ha itt történik Szíriában ... akkor sokkal több szenvedés, sokkal erőszakosabb üldöztetés lesz a vallási kisebbségek és a szíriai keresztények ellen, és az ellenségünk sokkal erősebb lesz, mint ma. "

- Mit mondasz - kérdezte a kérdező -, hogy az orosz katonai részvétel a levegőben, és a földön tartózkodó irániak - kedvelik az Egyesült Államokot?
- Ők azért dolgoznak, hogy hatékonyan legyőzzék közös ellenségünket - válaszolta Gabbard.
Gabbard később azt mondta nekem, hogy a kongresszus, a demokraták és a republikánusok kollégái közül sokan köszönetet mondtak neki magán. "Sok ember van a nagyközönség és a kongresszus között, akiknek tisztában kell lenniük a dolgokkal, hogy megértsék, mi történik" - mondta Gabbard. - "De nehéz, ha olyan mennyire van hazugság és hamisítvány, hogy mi történik. Az igazság nem szerepel a megbeszélésekben. "Ritka, hogy egy politikus közvetlenül a külpolitikai ügyeiről és a nagyközönségről szóló kijelentéseiről fejezte ki ezt a teljesen eltérő véleményét. A "belsõ" nyilvánosság számára, aki a legszigorúbb titkos hírszerzéshez való hozzáféréssel rendelkezik, hogy nyíltan és kritikusan beszéljen, nagyon lassítja saját karrierjét. Az indokolt ellentmondás egy újságíró és a "belsejében" átirányítható, de szinte mindig nem tartalmazza a neveket és az azonosítást. De mindenesetre létezik az eltérés.

Az Egyesült Államok hadseregének közös vezérkarának egykori tanácsadója nem tudta elrejteni a visszautasítását, amikor megkérdeztem az Egyesült Államok Szíria felé irányuló politikájáról. "A megoldás Szíria előtt ott van az orrunk előtt" - mondta. - "Fő fenyegetésünk az iszlám állam, és mindannyian, az Egyesült Államokkal, Oroszországgal és Kínával együtt együtt kell működnünk. Bashar továbbra is az elnökségben marad, és később, amikor stabilizálódik az ország, választások lesznek. Nincs más lehetőség. "

Az a közvetett út, amely addig maradt, amíg Assad eltűnt, amikor Dempsey szeptemberben visszavonult. A Joseph Dunford tábornok amerikai főparancsnokságának helyettesítése júliusban, a hivatalba lépése előtt két hónappal a szenátusi fegyveres szolgálatok bizottságán ült. "Ha olyan nemzetről akarsz beszélni, amely az Egyesült Államok számára egzisztenciális fenyegetést jelent, Oroszországról kell beszélnem" - mondta Dunford. -. „Ha megvizsgáljuk a viselkedését az oroszok, nem kevesebb, mint aggasztó” Októberben, mivel parancsnokaként a vezérkar, Dunford nevetségessé az orosz erőfeszítéseket Szíriában, és azt mondta, hogy ugyanaz a bizottság, hogy Oroszország „nem harcol ellene Iszlám állam ". Hozzátette, hogy az Egyesült Államoknak "együtt kell működnie a török ​​partnerekkel, hogy megvédje Szíria északi határát", és "mindent megteszünk, hogy felhatalmazzuk a kiválasztott szíriai ellenzéki erőket" - azaz

Ez azt jelenti, hogy Obama most a Pentagon sokkal engedelmesebb. A katonai vezetők nem vitatják vagy közvetett kihívást jelentenek az obamista politikához, hogy megvetik Assadot és támogatják Erdoğant. Dempsey és társai továbbra is megbabonázta a fáradhatatlan nyilvános védés, hogy Obama biztosítja Erdoğan ellenére sok, hogy az amerikai hírszerzés kellett mondani róla, még a saját, hidd el. „Tudjuk, hogy mit csinálnak a csoportok Szíriában” - mondta Obama a feje Erdoğan intelligencia feszült találkozón a Fehér Ház (amint azt a  LRB  a 2014/04/17 [fordította a kikötőbe. " Red Line egérvonal]). A nagy parancs a vezérkar az amerikai és a Védelmi Hírszerző Ügynökség soha nem fáradt, hogy tájékoztassa a vezető Washingtonban a veszélyt, amelyet dzsihádisták Szíriában és a támogatást, hogy Törökország ad nekik. Washingtonban senki sem mutatott semmit semmi hallásról. Miért?



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése