2019. június 5., szerda

-Kalergi terv-Lopakodó népirtás Európa népei ellen










A 'Harmadik világ' dörömböl Európa kapuján és kéri jussát : Na de vajon kik finanszírozzák a menekültáradatot


A Harmadik világ dörömböl Európa kapuján és kéri jussát : az élethez való jogát ! 


Emlékeztek erre a 2 hónappal ezelőtti cikkre ? Hasonlítsátok össze most a jelenlegi helyzettel ! Elképesztő menekült-cunami várható 2-3 hónapon belül Dél-Európában
Sajnos tudom a blogban eléggé el vagyok maradva újabb cikkek megírásával, de az az igazság, hogy annyira gyorsan követik egymást az események a nemzetközi színtéren, hogy sokkal alkalmasabb ez a FB-felület ezen történések követésére és a véleményünk kicserélésére, hogy mostanában oda koncentráltam. Természetesen nem hagyom abba a kutatást vagy a mélyebb tartalmú cikkek megírását, de megértéseteket köszönöm előre is... :) 

Párhuzamosan futnak megint olyan szálak, melyek annyira 'beindultak', hogy az a régen használt kifejezés, miszerint "nemzetközi helyzet egyre fokozódik"...már képtelen lenne kifejezni a valós állapotokat.... Már kevés ! Mert nem csak hogy fokozódik, egyenesen robbanásszerű változásokat indítottak be(igen....indítottak be és nem magától a semmiből jöttek egyszer csak létre).... Na de ezt nektek VilagHelyzete olvasóknak már szerencsére nem kell magyaráznom.... Remélhetőleg képben vagytok ! ;) 


Jól látszik, hogy kitört a pánik Európában, a kormányok egymásra mutogatnak tehetetlenségükben. Vannak olyanok, melyek már hoztak lépéseket, vannak, melyek még mindig béna kacsát játszva papolnak liberális befogadásról és szétosztásról, meg humanitárius okokról..... Míg más államok már kőkeményen belesüppedtek a bevándorló ezrek tömegébe és nem tudnak mit kezdeni az autóutak mentén fosztogató vagy éppen a pályaudvarokon letelepedő és helyi lakosokat is vegzáló menekültekkel......
Rablások, késelések, erőszakos bűncselekmények és elképesztően borzalmas és sajnálatos látvány fogadja a jóléthez szokott habzsoló-dőzsölő európait.... A civil emberek pedig egyre inkább aggódnak. És ami fontos: intézkedéseket követelnek. MEGOLDÁST várnak !


Tudjátok..újra: Problem - Reaction - Solution..... Hogy mi lesz a szintézis, amit előkészítettek számunkra ? Szerintem ez a most lezajlott G7, majd Bilderberg-tanácskozáson is komoly szinten szóba került.... Vagyis közölték az egybegyűltekkel, mihez tartsák magukat a jövő eseményeit illetően .....
És egy fontos momentumot ne felejtsünk el : A G7 csúcstalálkozót már ostoba módon és USA parancsra, de Oroszország kizárásával tartották meg ! Ami egyáltalán nem biztató körülmény a tervek újabb fázisainak valóra váltását illetően....
Mert eközben, mint hallottuk egy a hidegháború vége óta példátlan és fenyegető hír látott napvilágot aznap, amikor az orosz elnök a pápával tárgyalt. Előtte Renzi olasz miniszterelnökkel. 
Az USA nehéz-fegyverzetet telepít Kelet-Európába és 'számít Magyarországra' ! 



Igen ! A "harmadik világ" dörömböl Európa kapuján és jogosan kéri jussát az eddigi kizsákmányolás és elnyomás után.... Csakhogy két út maradt: 
1. vagy keresztültörnek és másznak ezen a kapun 
  1. vagy teljes határzárat és a határőrizet szigorú visszaállítását hozza vissza Európa. Azaz megszüntetik az emberek szabad mozgását az államok között....

    Egy dolog viszont minden gondolkodó embernek gyanússá kell váljon: 
A fekete és közel-keleti (valódi) migránsok 95 % -a képtelen lenne összeszedni az embercsempészek által megkövetelt összeget, így felmerül a gyanú, hogy bizonyos körök anyagi segítséget nyújtanak az Európába beözönlő messze vegyes etnikai összetételű bevándorlók embercsempészéséhez, szállításához és útnak indításához ! Vagyis teljes mértékben szervezői és nem csak okozói a hatalmas várható exodusnak !  (SBG Buddha - VilagHelyzete.com)

Coudenhove-Kalergi terv:

Nick Griffin elmondta az EU parlamentben, hogy az európaiak ellenségei, a baloldaliak, kapitalisták és cionisták célja az európaiak kiirtása saját hazájukban...Ezt a "nem-fehér" bevándorlás és fajkeveredés útján akarják elérni, és folyamatosan hajtják végre gonosz tervüket. Tervük és akcióik fajirtás jellegűek, melyeket le kell állítani és azonnal megszüntetni annak kivitelezését. 

Nick Griffin angol EU képviselő az európaiak irtásáról




A problémát nem lehet ugyanazon a szinten megoldani, ahol az létrejött ! Egy magasabb szintre kellene felé emelkedni ! Ezt viszont mindaddig nem lehet megtenni, míg a megoldást pont azoktól várjuk, akik magát az egész jelenséget és a globális problémát létrehozták.....
Iszlám Állam, Boko Haram al shabaab...., Irak, Afganisztán, Líbia, Szíria lebombázása, szétverése mind egy tőről fakad és ugyanazon erők állnak mögöttük.....
Iszlám Állam (nagyon röviden, hiszen sok cikket írtam már róluk) : 
Akik el tudnák tüntetni, na pont ők azok akik létrehozták ! Elsősorban az USA, Szaúd-Arábia, Katar és Izrael állnak az Iszlám állam mögött ! Ők pénzelik és fegyverezték is fel őket. És ilyenkor minden egyes alkalommal nem az államokról, hanem az államokat bábként irányító háttérhatalomról beszélek !

Kezdetben a szíriai Assad elnök megdöntésére hozták létre, mára már a tervük az egész Közel-Kelet megtisztítása a cionisták és szunniták közös terve szerint....
Szaúd-Arábia a világ legnagyobb terrorizmust támogató országa az Egyesült Államokkal és Izrael uraival a háta mögött.... Ha valaki nem tudná az egyik legnagyobb fegyvervásárló is Szaúd-Arábia ...
Közvetlen háborút viszont nem visel (kivéve azt, hogy jelenleg megtámadta Jement), de gondoljunk csak bele, vajon hová kerül az a rengeteg megvásárolt fegyverarzenál... 
Nos, nem a raktárakban áll....... Az Al Nusra Front és az ISIS / ISIL harcol velük, illetve megy a Boko Haramnak is Közép-Kelet-Afrikába.....

Az egész ISIS, a Boko Haram, az Al Nusra Front és megannyi hasonló szervezet nem olyan terrorszervezetek, melyek messze valahol létrejöttek a semmiből szépen maguktól akár a nyugat, akár a kereszténység eltörlésére !
Ezek szinte mind olyan szervezetek, amiket éppen NYUGATRÓL hoztak létre anno a rendszer és az államrend megdöntésére és pontosan azok tartják fönt, akik most álszent módon idézőjeles harcot hirdettek ellene.... BIZONYÍTÉKOK vannak rá ! 

Maga Obama fegyverezte fel a szíriai Al-Nusra Frontot ! De ha nem tudnánk konkrétan , akkor is logikusan kikövetkeztethető lenne, kik állnak az ISIS mögött ! Ugyanazok, akik az Al-Kaida mögött is ! Mára teljesen nyílt titok, hogy a Pentagon / CIA alapította és nekik dolgoztak az alvó iszlám sejtek...
Nem mintha Ő lenne az autentikus forrás, de ezt nem egy összeesküvés-elmélet hívő, hanem Szudán miniszterelnöke is elmondta az EuroNews-nak adott interjúban : 
"Az USA és a CIA, illetve Izrael és a Mossad állnak az ISIS és Boko Haram terrorszervezet mögött ! Elmondta, hogy közvetlen kapcsolat van az említett titkos ügynökségek és a szélsőséges terrorszervezetek között."



Coudenhove-Kalergi terv: Lopakodó népirtás Európa népei ellen

A tömeges bevándorlás egy olyan jelenség, melynek kiváltó okait a mai napig ügyesen kendőzi el a multikulturalista propaganda, mely azt – tévesen – elkerülhetetlen történelmi folyamatnak állítja be. Ezen cikk célja az, hogy rámutasson a harmadik világbeli bevándorlás mesterségesen előidézett voltára, melyet sokan a modern világ, a társadalmi “fejlődés” elkerülhetetlen velejárójaként akarnak láttatni, ez a folyamat valójában több évtizedes, tudatos tervezés eredménye, hogy kontinensünk arculata végleg megsemmisüljön.

A Pán-Európai Mozgalom megszületése
Kevesen tudják, hogy az európai integráció egyik fő megindítója ugyanaz a személy volt, aki lerakta az ideológiai alapjait az európai népek ellen folyó csendes népirtásnak. 
Egy olyan emberről van szó, akinek a létezése ismeretlen a tömegek számára, de az elit az Európai Unió megalapítójának tartja. 
Neve: Richard Coudenhove-Kalergi, akinek az apja egy osztrák diplomata volt: Heinrich Coudenhove-Kalergi, akit rokoni szálak fűztek a Kallergis elnevezésű bizánci császári családhoz, édesanyja a japán származású Mitsu Aoyama volt. Richard Kalergi a háttérből működve, távol a nagyközönség fürkésző tekintetétől, sikeresen győzte meg Európa legfontosabb államfőit az európai integráció tervének végrehajtásáról, mivel személyes ismerőse volt a korabeli európai nemesek és jelentős politikusok mindegyikének és mivel megörökölte a nemesi származású, diplomata édesapjának a politikai kapcsolatait.
1922-ben, Bécsben alapította meg a Pán-Európai Mozgalmat melynek célja egy “Új Világrend” létrehozása volt, melynek vezető államai az Egyesült Államok és a vele szövetséges, föderális államok lennének. E terv szerint a világkormány létrehozásának első lépése az európai integráció megindítása lenne.
 A kezdeményezés legelső támogatói között voltak olyan cseh politikusok is, mint Tomáš Masaryk és Edvard Beneš, az anyagi alapot a dúsgazdag bankár Max Warburg teremtette meg a 60 000 márka pénzbeli adományával. A Pán-Európai Mozgalmat Ignaz Seipel osztrák kancellár és Ausztria későbbi miniszterelnöke Karl Renner vezette. Később olyan francia politikusok támogatták a mozgalmat, mint Léon Bloum, Aristide Briand, Alcide De Gasperi.
Az európai fasizmus felemelkedésével a Kalergi tervet törölték és a Pán-Európai Mozgalmat szétverték,  de a második világháború után, hála Kalergi fáradhatatlan és őrült tevékenységének, Winston Churchill és a B'nai B'rith elnevezésű zsidó szervezet támogatásának és olyan neves lapok médiatámogatásának, mint amilyen a New York Times, a tervet végül elfogadja az Egyesült Államok kormánya. Ennek erdeményeképp a CIA végül belekezdett a terv végrehajtásába. 
A Kalergi terv lényege
Könyvében – melynek címe: “Praktischer Idealismus”
  •  Kalergi rámutat, hogy a jövő Európáját nem az Óvilág honos népei birtokolják majd, hanem egy fajta ember alatti ember, mely a különböző rasszok kényszerített keveredésének az eredménye.
  •  Kalergi egyértelművé teszi, hogy Európa népeit sárga mongoloid népekkel és harmadik világbeli színes népekkel kell keresztezni, hogy létrejöjjön egy identitás, etnikai hovatartozás nélküli gyökértelen és soknemzetiségű sokaság melyen a jövőbeli hatalmi elit könnyűszerrel tudna uralkodni.

Kalergi első lépésben az európai nemzetek önrendelkezési joguktól való megfosztását hirdette, a későbbiekben ezen nemzetek kiirtását tűzte ki célul tömeges bevándorlás és etnikai szeparatista mozgalmak révén.

 Ahhoz, hogy Európát egy új vezető réteg akadálytalanul uralhassa, Kalergi egy feketékből, ázsiaiakból és fehérekből álló új, homogén faji keveréknépesség létrehozását hirdette. De ki lesz ezen a népességen uralkodó új elitréteg? Kalergi erről is felvilágosít minket:
A jövő embere kevertfajú lesz, a mai kor faji csoportjai és társadalmi osztályai  lassan, fokozatosan eltűnnek a tér és idő beszűkülése, az előítéletesség megszűnése miatt. Az eurázsiai-negroid faj a jövő, mely küllemében leginkább az ősi egyiptomiakra hasonlít. Ennek a fajnak a létezése fogja a népek és egyének sokféleségét felváltani. Európa a judaizmus elpusztítása helyett – akarata ellenére –, kiművelte és erőssé tette ezt a népet, hogy ezen mesterségesen előidézett fejlődési irány során a jövő társadalmi elitjét képezzék. Egyáltalán nem meglepő, hogy az a nép, mely a gettók börtönéből szabadult, vált Európa új szellemi arisztokráciájává. Európa gondoskodása megteremtett tehát egy új, modern arisztokráciát, azokban az időkben, amikor a hagyományos európai, feudális arisztokráciát végleg szétzúzta a zsidó emancipáció. (a Francia Forradalom mészárlásai nyomán)
Bár Richard Kalergi nevét egyetlen tankönyv sem említi meg, az ő elgondolásai képezik az Európai Unió eszmei alapját. 
A különböző etnikai kisebbségeket előtérbe helyező és védő intézkedések és jogszabályok összessége azzal a céllal született meg, hogy elősegítse az afrikai és ázsiai népesség európaiakkal való keveredését, hogy elpusztítsák identitásunkat, hogy Európa teljes népességét egy fajta keverék, mulatt fajjá homogenizálják. Ezen intézkedéseknek nem humanitárius célja van, hanem az, hogy megvalósítsák az emberiség eddigi legnagyobb népirtását, melyet a kíméletlen multikulturalista rezsim akar elkövetni. Minden második évben kiosztják a Coudenhove-Kalergi Európa díjat azoknak az európaiknak, akik élvonalában álltak ennek a bűnös tervnek a végrehajtásában. A díjat többek közt olyan politikusoknak is megítélték, mint Angela Merkel és Herman van Rompuy. 
A genocídiumra –  azaz népirtásra – való szüntelen uszítás szerves részét képezi az ENSZ felhívásainak, mivel a világszervezet állandó jelleggel bevándorlók millióinak befogadását követeli Európától, hogy enyhítsenek az úgynevezett “demográfiai válságon”. Az ENSZ New York-i kirendeltségének egy 2000 év január havában közzétett jelentése szerint – címe: “Immigration replacement: A solution to declining and aging population” – Európának  2025-ig 159 000 000 bevándorlóra van szüksége.  
Az ember elgondolkozik azon, honnan jöhetnek ezek a számok, melyek azt hivatottak bizonyítani, hogy nekünk X év múlva Y számú bevándorlóra van “szükségünk”. Könnyű belátni, hogy a “demográfiai válságot” bőkezű családtámogatási rendszerrel, családbarát értékrend közvetítésével és a családromboló devianciák hirdetésének a szankcionálásával könnyedén meg lehetne oldani. Nyilvánvaló, hogy az Európán kívüli génállomány beáramlása tönkreteszi népeink genetikai örökségét, a bevándorlásnak hála egyszer megszűnünk létezni, mint egyedi faji és etnikai csoport.   A különböző deszegregációs, multikulturalista és “rasszizmus” ellenes intézkedéseknek az egyedüli célja az, hogy eltorzítsák népünket, hogy olyan ember alatti emberekké váljunk, akiknek nincs nemzeti identitása, saját kultúrája és történelme. Röviden összefoglalva
 a Kalergi tervben foglaltak alapozzák meg a mindenkori kormányok azon intézkedéseit és jogi szabályozóit, melyek a honos Európai népesség tömeges bevándorlással való megsemmisítését tűzték ki célul. 
G. Brock Chisholm az Egészségügyi Világszervezet egykori vezetője mesterien elsajátította a Kalergi terv doktrínáját, ez teljesen egyértelmű a hangoztatott álláspontja alapján: “Amit fontos lenne megtenni az, hogy mindenhol korlátozzuk a születések számát és népszerűsítsük a – rasszok közötti – vegyes házasságokat a célból, hogy létrejöjjön egy globális emberfaj, egy olyan világban, melyet egy központi kormány fog teljes egészében irányítani. ”

Végkövetkeztetések
Ha körbenézünk korunk multikulturális társadalmában, nyilvánvalóvá válik, hogy Kalergi terve a végkifejletéhez közeleg, mivel napjainkban Európa összeolvadása zajlik a harmadik világgal. A fősodratú média a félretájékoztatás és a bevándorláspárti álhumanitárius propaganda kettős nyomásával akarja a honos európai embereket szüntelenül a saját örökségük, identitásuk és származásuk megtagadására kényszeríteni.

A dolgozók millióit megnyomorító globális kapitalizmus tányérnyalói szakadatlanul arról akarnak minket győzködni, hogy identitásunk megtagadása egy “nemes”, haladó és humanitárius cselekedet. Napjainkban minden eddiginél fontosabb a rendszer hazugságai ellen küzdeni, hogy felébresszük az európai népek forradalmi küzdőszellemét, hogy kiálljanak nemzeti önrendelkezési és önszerveződési jogukért és felkeljenek a multikultikulturalista elnyomatás ellen! Mindenkinek látnia kell, hogy az európai integráció valójában csendes népirtás az európai gyökerű népek ellen.

KÖVETKEZMÉNYEK és folytatás:

(SBG Buddha - VilagHelyzete.com)
BLOG: VilagHelyzete.com 
Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: 
https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com
Bejegyezte: SBG Buddha



Hogyan destabilizáljunk bármely kormányzatot - Az erőszakmentes beavatkozás 198 módja a szemed előtt zajlik! (Gene Sharp)


Hogyan destabilizáljuk BÁRMELY nemkívánatos kormányzat, irányító csoport vagy személy működését

Ha szétnézünk a világban, de elég csak szerény kis hazánkban és a közéletben megszólalókat, szervezett eseményeket, kitalált (akár jó..., akár rossz) mozgalmakat, tetten tudjuk érni azokat a momentumokat, amik segítenek eligazodni, hogyan és hol is kell helyén kezelnünk ezeket a "tüneteket".........
És máris sokkal jobban átlátjuk a helyzetet, mint a többi 99%...... (SBG Buddha - VilagHelyzete.com)

Nagy nemzetközi hatása ellenére Dr. Gene Sharp munkássága és az erőszakmentes küzdelem-stratégiája a magyar nyelvterületen jószerivel ismeretlen. A 'From Dictatorship to Democracy' című könyv eddig a világ mintegy 30 nyelvén jelent meg, magyar fordítása viszont nincs.

Gene Sharp - Hogyan csináljunk forradalmat


magyar fordítással olvashatjuk !!!

Dr. Gene Sharp és az általa alapított Albert Einstein Intézet „küldetése az erőszakmentes konfliktuskezelés elméletének és gyakorlatának terjesztése világszerte, kutatásokkal, az eredmények közkinccsé tételével és a konfliktusban élő csoportokkal való kapcsolattartással. 
Nyilvánvaló igazság, hogy a diktátorok nincsenek meg erőforrások nélkül, amit végső soron a nép engedelmessége biztosít. A közvélekedéssel ellentétben tehát a diktatúra van legjobban rászorulva a népre. A feladat ezért az engedelmeskedés megtörése, ami révén a diktatúra összeomlik.

Ehhez azonban meg kell találni a diktatúra gyenge pontjait. 
Mivel a diktatúrák belső okokra vezethetőek vissza, (…) a változásnak is belső tényezőkön kell alapulnia. (…) a diktatúrák megdöntésének alapfeltétele a társadalom tagjai önbecsülésének megteremtése, a független társadalmi intézmények létrejötte, amelyeken azután a belső ellenállás szárba szökkenhet.” (…) A diktatúra alóli „felszabadulás esélye egyenlő az emberek önfelszabadító képességével.
A diktátorok és diktatórikus rendszerek erőszakmentes megdöntéséért fáradozók számára „erőszakmentes fegyverek” egész arzenálja áll rendelkezésre.

Az alábbiakban 198-at sorolunk fel ezek közül, három fő kategóriába sorolva őket:
I. erőszakmentes tüntetés és meggyőzés
II. erőszakmentes együtt-nem-működés (a. társadalmi, b.1.+b.2. gazdasági, c. politikai)III. erőszakmentes intervenció

Mindegyik módszerre találhatók leírások és történelmi példák Gene Sharp „The Politics of Nonviolent Action” c. háromkötetes könyvének második kötetében.
Gene Sharp művei: 
http://www.amazon.com/Gene-Sharp/e/B001JSC3EI
Intézete: 
http://www.aeinstein.org/

Gene Sharp - Hogyan csináljunk forradalmat


Trianon, mint bűncselekmény - Dr. Drábik János, Jakab István



Fordítói megjegyzés

Gene Sharp módszeréhez a sikeres Gandhitól nyert ihletet. Gene módszere sikerrel alkalmazható vállalati alkalmazottak által, egyetemi diákok által, szülők által az iskolával szemben, ha ezen intézmények visszaélnek hatalmukkal.

Gene egyes módszerei egyén és egyén közötti hatalmi viszonyok kiegyensúlyozására, az erők és egyensúlyok felállítására is alkalmasak felnőtt és felnőtt, fiatalkorú és felnőtt, fiatalkorú és fiatalkorú egyének és csoportok viszonylatában.

Gene Sharp módszerei a vallások közötti, felekezetek közötti és nemzetek közötti viszonylatokban is alkalmazhatók. Módszerének ezekben az esetekben való alkalmazása során azonban rendszerint a műveleteket hatalmi érdekekből más erők eltérítik („hijack”).

Tipikusan ilyen a diákmozgalom, ahogy az szerepel is a 198 pont között, és
 tipikusan ma már minden tüntetés eltérítésre kerül, bárhol legyen is az. Ugyanúgy térítik el ezeket eredetileg helyes és megbecsülendő céljaiktól, mint mások a repülőgépeket. 

Ezen eltérítő háttérerők nyilvánosságra hozatala és leleplezése e mozgalmak elején és közben ezért kulcsfontosságú, különben láthatatlan kézként térítik el a 198 pont használóit, saját maguk ellen is a 198 pont más pontjait alkalmazva (pl. tüntetésen az álruhás álcivil áltüntetők).

I./III.: Az erőszakmentes tüntetés és meggyőzés módszerei

Formális nyilatkozatok
1. Nyilvános beszéd
2. Elutasításról vagy támogatásról biztosító levél
3. Szervezetek és intézmények nyilatkozatai
4. Közösségi nyilatkozatok aláírásokkal
5. Vádirati és szándéknyilatkozatok
6. Csoportos vagy tömeges petíciók

Széles közönségréteggel folytatott kommunikáció
7. Szlogenek, karikatúrák, szimbólumok
8. Bannerek, poszterek, és egyéb nagy felületen megjelenített kommunikációk
9. Szórólapok, brosúrák és könyvek
10. Újságok és folyóiratok
11. Rádió- és televízió-felvételek
12. Égre vagy a földre rajzolt feliratok

Csoportos képviseletek
13. Küldöttségek
14. Megszégyenítési céllal díjak, elismerések adományozása
15. Csoportos lobbizás
16. Bejárat-torlaszolás
17. Megszégyenítési célú, hamis célú választások (Mock elections)

Nyilvánosság előtt történő szimbolikus cselekedetek
18. Zászlók és szimbolikus színek közszemlére tétele
19. Szimbólumok hordása
20. Imádkozás és imádás
21. Szimbolikus tárgyak kiszállítása
22. Meztelen tüntetések
23. Saját tulajdon rombolása
24. Szimbolikus fények
25. Portrék, ábrázolások közszemlére tétele
26. Festmény mint tüntetési eszköz
27. Új jelek és nevek
28. Szimbolikus hangok
29. Szimbolikus visszakövetelések
30. Durva gesztusok

Egyénekre való nyomásgyakorlás
31. „Vadászat” tisztviselőkre
32. Tisztviselők felbőszítése
33. Fraternizálás (ál-barátkozás, barátkozás színlelése)
34. Virrasztás

Dráma és zene
35. Humoros skiccek és csínytevések
36. Filmszínházi, színházi, színházszerű műsor és koncert
37. Dalok, éneklések

Körmenetek
38. Menetelés
39. Parádé
40. Vallási, vallásos körmenet
41. Zarándoklat
42. Gépjármű-konvoj

Halottak tisztelete
43. Politikusok általi gyász
44. Áltemetések
45. Demonstratív célzatú temetések
46. Megemlékező beszéd temetkezési helyen

Közösségi összejövetelek
47. Elutasító vagy támogató gyűlések
48. Tüntetési céllal összehívott összejövetelek
49. Álruhás tüntetési találkozó
50. Be-tanítások (Teach-ins)

Visszavonulás és megtagadás
51. Terem látványos elhagyása
52. Tüntetőleges csend
53. Kitüntetések visszautasítása vagy visszaadása
54. Tüntetőleges hátat fordítás

II./III.a.: Társadalmi együtt-nem-működés módszerei

Személyek kiközösítése
55. Társadalmi bojkott
56. Szelektív társadalmi bojkott
57. Lüszisztraté mintájú tétlenség (Lysistratic nonaction)
58. Nyilvános kiközösítés
59. Tilalmazás

Társadalmi eseményekkel, szokásokkal, intézményekkel való együtt-nem-működés
60. Társadalmi és sporttevékenységek felfüggesztése
61. Társadalmi ügyek bojkottja
62. Diáktüntetés
63. Társadalmi engedetlenség
64. Visszavonulás társadalmi intézményekből

Visszavonulás a Társadalmi Rendszerből
65. Otthonmaradás
66. Totális személyi együtt-nem-működés
67. Dolgozók kivonulása ("Flight" of workers)
68. Menedék (Sanctuary)
69. Kollektív eltűnés
70. Tüntetőleges emigráció, hedzsra

II./III. b1.: Gazdasági együtt-nem-működés módszerei: Gazdasági Bojkottok

Fogyasztói műveletek
71. Fogyasztói bojkott
72. Bojkottált javak nem-fogyasztása
73. Megszorítások politikája
74. Bérleti díjak kifizetésének késleltetése
75. Bérleti díjak kifizetésének megtagadása
76. Fogyasztók nemzeti bojkottja
77. Fogyasztók nemzetközi bojkottja

Munkások és termelők műveletei
78. Munkások bojkottja
79. Termelők bojkottja

Ipari közvetítők műveletei
80. Szállítók és rakodók bojkottja

Tulajdonosok és menedzsment műveletei
81. Kereskedők bojkottja
82. Ingatlan eladásának vagy bérbeadásának visszautasítása
83. Kizárás
84. Ipari segítségnyújtás visszautasítása
85. Kereskedők „általános” sztrájkja

Tőketulajdonosok és pénzügyi forrásokkal rendelkezők műveletei
86. Bankbetétek visszatartása
87. Díjak, illetékek és értékelések kifizetésének visszautasítása
88. Adósságtörlesztés vagy kamat kifizetésének visszautasítása
89. Tőke és hitel rendelkezésre bocsátásának beszüntetése
90. Bevételek visszautasítása (Revenue refusal)
91. Kormányzati pénz visszautasítása (Refusal of a government’s money)

Kormányzati műveletek
92. Belföldi embargó
93. Kereskedők feketelistára helyezése
94. Nemzetközi eladók embargója
95. Nemzetközi vásárlók embargója
96. Nemzetközi kereskedelmi embargó

II./III. b2.: Gazdasági együtt-nem-működés módszerei: A Sztrájk

Szimbolikus sztrájkok
97. Tüntetőleges sztrájk
98. Azonnali „villámcsapásszerű” munkabeszüntetés (Quickie walkout (lightning strike))

Mezőgazdasági sztrájkok
99. Földművelők sztrájkja
100. Mezőgazdasági dolgozók sztrájkja

Speciális csoportok sztrájkja
101. Kötelező katonai szolgálat megtagadása (Refusal of impressed labor)
102. Végrehajtási szervek dolgozóinak sztrájkja
103. Személyzeti sztrájk
104. Szakmabeliek sztrájkja

Hagyományos ipari sztrájkok
105. Súlyponti sztrájk (szakmabeli tekintélyemberek kollektívája)
106. Iparági sztrájk
107. Szimpátiatüntetés

Korlátozott sztrájkok
108. Részleges sztrájk
109. „Lökhárító” sztrájk (Bumper strike)
110. Munkalassító sztrájk
111. Csak a minimum ellátást teljesítő sztrájk (Working-to-rule strike)
112.„Beteget” jelenteni
113. Lemondás általi sztrájk
114. Korlátolt sztrájk
115. Szelektív sztrájk

Iparágakat összefogó sztrájk
116. Kiterjesztett sztrájk
117. Általános sztrájk

Sztrájkok és gazdasági bojkottok kombinációi
118. Hartal (az indiai függetlenségi mozgalomban alkalmazott mintára)
119. Gazdasági leállás

II./III.c. Politikai együtt-nem-működés módszerei

Autoritás visszautasítása
120. Lojalitás visszatartása vagy megvonása
121. Lakossági támogatás megvonása
122. Ellenállást pártoló irodalom és beszédek

Civilek együtt-nem-működése a Kormányzattal
123. Törvényhozó szervek bojkottja
124. Választások bojkottja
125. Kormányzati alkalmazottak és tisztviselők bojkottja (Boycott of government employment and positions)
126. Kormányzati részlegek, hatóságok és más testületek bojkottja
127. Kivonulás a kormányzati oktatási intézményekből
128. Kormány által támogatott szervezetek bojkottja
129. Végrehajtó hatóságokkal való együttműködés visszautasítása
130. Saját jelzések és helyjelzők eltüntetése
131. Választott tisztviselők el nem ismerése
132. Meglevő intézmények megszüntetésének megtagadása

Civilek alternatívái az engedelmességre
133. Vonakodó vagy lassú teljesítés
134. Közvetlen felügyelet hiányából fakadó engedetlenség
135. Népi engedetlenség (Popular nonobedience)
136. Álruhás engedetlenség
137. Gyülekezés vagy találkozó feloszlatásának visszautasítása
138. Ülősztrájk
139. Hadkötelezettség vagy deportálással való együtt-nem-működés
140. Rejtőzködés, elmenekülés vagy hamis személyazonosság
141. „Illegitim” jogszabályokkal szembeni civil engedetlenség

Kormányzati alkalmazottak műveletei
142. Kormányzati segélyek kiszolgáltatásának szelektív visszautasítása
143. Információk és utasítások átadásának blokkolása
144. Időhúzás és obstrukció
145. Általános adminisztratív együtt-nem-működés
146. Igazságszolgáltatási szervek együtt-nem-működése
147. Szándékosan előidézett hatékonytalanság és szelektív együtt-nem-működés a végrehajtó szervekkel
148. Lázadás

Belföldi Kormányzati Műveletek
149. Jogszabályok kvázi-jogszerű kijátszása és késleltetése
150. Alkotmányos kormányzati egységek együtt-nem-működése

Nemzetközi Kormányzati Műveletek
151. Változtatások a diplomáciai és egyéb képviseletekben
152. Diplomáciai események késleltetése és lemondása
153. Diplomáciai elismerés visszatartása
154. Diplomáciai viszonyok szigorítása
155. Nemzetközi szervezetekből való kivonulás
156. Nemzetközi szervezetekben való tagság megtagadása
157. Nemzetközi szervezetekből való kiutasítás

III./III. Az Erőszakmentes Intervenció Módszerei

Pszichológiai intervenció
158. A természet erőinek való ön-kitettség (Self-exposure to the elements)
159. A böjtölés
a) Morális nyomás elleni böjtölés (Fast of moral pressure)
b) Éhségsztrájk
c) Szatjagraha böjt (Satyagrahic fast)
160. Fordított tárgyalás (Reverse trial)
161. Erőszakmentes zaklatás

Fizikai intervenció
162. Beülés
163. Beállás
164. Behajtás
165. Belépés
166. Beszórás (Mill-in)
167. Beimádkozás (Pray-in)
168. Erőszakmentes rajtaütések
169. Erőszakmentes légi rajtaütések
170. Erőszakmentes invázió
171. Erőszakmentes behatolás
172. Erőszakmentes elzárás
173. Erőszakmentes megszállás

Társadalmi beavatkozás
174. Új társadalmi minták bevezetése
175. Létesítmények túlterhelése
176. Betelepülés (Stall-in)
177. Beszólás (Speak-in)
178. Gerilla színház
179. Alternatív társadalmi intézmények
180. Alternatív kommunikációs rendszerek

Gazdasági beavatkozás
181. Fordított sztrájk (Reverse strike)
182. Ülősztrájk
183. Erőszakmentes földfoglalás
184. Blokádok nyílt megtagadása
185. Politikai indíttatású hamisítás
186. Kizárólagos beszerzések
187. Vagyontárgyak lefoglalása
188. Dömping
189. Szelektív pénzügyi támogatás
190. Alternatív piacok
191. Alternatív közlekedési rendszerek
192. Alternatív gazdasági intézmények

Politikai intervenció
193. Adminisztratív rendszerek túlterhelése
194. Titkosszolgálati ügynökök személyazonosságának felfedése
195. Bebörtönzésre irányuló törekvés
196. „Semleges” jogszabályokkal szembeni civil engedetlenség
197. Együttműködés nélküli hatásgyakorlás (Work-on without collaboration)
198. Kettős szuverenitás és párhuzamos kormányzás

Forrás: Sharp, Gene. The Politics of Nonviolent Action (3 Volumes), Boston: Porter Sargent, 1973. Provided courtesy of the Albert Einstein Institution, Könyvei: http://www.amazon.com/Gene-Sharp/e/B001JSC3EI

Saul Alinsky 12 pontját és műveit nagyon kevesen ismerik, bár egyre többen emlegetik a tájékozottabb ébredő oldalon 1971-ben írt könyvét, a „Szabályok radikálisoknak” címűt. 

Még azok sem ismerik, akik az utcákon ennek iránymutatása szerint akcióban vannak. Pedig a felforgatás legfontosabb kézikönyve! Hillary Clinton is ebből írta diplomáját!

A radikális baloldali gondolkodó 12 szabálya közül már jó néhányat a gyakorlatban is kipróbáltak.

A VilagHelyzete Blogon számtalan cikkben még évekkel ezelőtt beszéltem róla éppen azért, hogy ha oda kerül a sor, mindenki legyen tisztában azzal, mi folyik körülötte a társadalomban és mivel kerül szembe az utcán, amikor fizetett agtitátorok által felhergelt tömeg ront neki bárminek, aminek parancsolták. 

Saul Alinsky nem hagyta volna jóvá a mai piszkos hippik és álarcot viselő erőszakos banditák egyvelegét. Arra tanított, hogy „a forradalmároknak nem szabad kérkedniük radikalizmusukkal”. Sőt arra tanította őket, hogy vágják le a hajukat normális hosszúságúra, járjanak öltönyben és szivárogjanak be a rendszer belsejébe. 
Márpedig az utóbbiak kezdik elveszíteni a befolyásukat az előbbiekkel szemben. De van egy kivétel. „Ez pedig maga George Soros.” 

Alinskytől eltérően Soros fütyül rá, ha az egész rendszer porig ég. Azt hiszi ugyanis, hogy irányítani tudja azt a Főnixet, amely abból kikel. Azonban ezúttal tévedhet. Soros évtizedeken át az anarchia veszett kutyáját pórázon tudta tartani, és neki szolgált.

Csakhogy most a póráz elszakadhat. Ha ez megtörténik, a kutya felboríthatja a dolgok megszokott menetét. A történelem tele van olyan démonalkotókkal, akiket saját kreálmányuk fal fel. 
(SBG Buddha - VilagHelyzete)
Kapcsolódó korábbi VilagHelyzete cikkek:


 

(SBG Buddha - VilagHelyzete.com
JELENLEGI FB-oldal: Facebook.com/VilagHelyzete 
Youtube-csatorna: 
VilagHelyzeteTV
Facebook által likvidált oldal: VilagHelyzete.com Awakening The World

Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: Alternativhirek.blogspot.com
Bejegyezte: SBG Buddha



Szabadkőműves páholyok szólaltak meg a bevándorlási válságban és leplezték le céljaikat


Szabadkőművesek megparancsolták az Európai Uniónak, hogy nyissák meg a határokat és több és több bevándorlót engedjenek be ! 




Az Európát végveszéllyel fenyegető népvándorlásról tartott szeptemberi nemzetpolitikai előadása végén Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke kérdésre válaszolva említést tett az európai szabadkőművesség egy héttel korábbi, szokatlan megszólalásáról.
Corrispondenza Romana nevű olasz katolikus lap közölte nemrég 28 európai szabadkőműves páholy közös nyilatkozatát, amely a maga teljesen szokatlan nyíltságával megvilágosító fényt vet az Európát megbénító jelenségre, a korlátlan és rendhagyó bevándorlásra.


A szabadkőművesek utasításának fő motívumai megtalálhatók a behatoló bevándorlókat menekültként beállító politikusok érvelésében, szóhasználatában. 
Az MVSZ sajtószolgálata ismerteti az olasz lap írását és a titkos társaságok nyilatkozatát.




A lap szerint kirajzolódó cél egyértelmű: 

Olyan tartóelemek aláásása, mint haza, identitástudat (azonosság) és nép.”


Freemasons of the Grand Orient of Italy

Az aláíró páholyok lefedik egész Európát Törökországtól Portugáliáig, Olaszországtól Írországig és Lengyelországig. A lapban olvasható felsorolás: Franciaországi Nagy Kelet, Ausztria Nagypáholya, Svájci Nagy Kelet, Franciaország Nagypáholya, Belgiumi Nagy Kelet, Belgium Nagypáholya, Horvátországi Nagy Kelet, Írországi Nagy Kelet, Olaszország Nagypáholya, Luxemburgi Nagy Kelet, Lengyelországi Nagy Kelet, Portugáliai Nagy Kelet, Görögországi Nagy Kelet, Törökország Női Nagypáholya és mások.

Az aláírók nemcsak a most jelentkező bevándorlók befogadására szólítják fel a kormányokat, hanem a jövőben egyre többek befogadását kérik.

A Corrispondenza Romana utal arra, hogy a szabadkőműves nyilatkozatot a franciaországi Médias-Press hozta nyilvánosságra. Alább a szeptember 7-i nyilatkozat magyar fordítása olvasható.De a Francia Nagypáholy oldalán is elolvasható : LINK 

Az európai szabadkőműves páholyok nyilatkozata
Az európai szabadkőműves Nagypáholyokat aggodalommal tölti el a háború és nyomor martalékául esett országokból menekülő migránsok tragédiája, ezért felhívják az európai kormányokat azoknak a közös politikai döntéseknek a meghozatalára, amelyek nélkülözhetetlenek a szükségben és végveszélyben lévő emberek méltó és humánus fogadásához. Az államok arra való képtelensége, hogy felülemelkedjenek a nemzeti önzéseken újabb jele annak, hogy Európa beteg, ahol az önző egyéni érdek felülkerekedik a közérdeken.

Az európai szabadkőműves Nagypáholyok emlékeztetnek arra, hogy az emberi jogok és az emberi méltóság tiszteletben tartása az európai építkezés alapelvei közé tartozik.Ilyen elvek alapján jött létre a nemzetek közötti szolidaritás. A szolidaritás eszméjének jelentősége csak nő a világ számos régiójában bekövetkezett összeomlás láttán.

Anélkül, hogy egy olyan földrész történelmére kitérnénk, amelyet magát is számos népvándorlás kovácsolt egybe, 
a mai drámák fel kell rázzák öntudatunkat és újító befogadó politikát kell sugalmazzanak. 
 
Ennek hiányában az európai földrész hamarosan a megosztottság és ellentétek színtere lesz, ami új szerencsétlenségbe fogja sodorni a népeket. Ebből pedig nem más következik, mint a nacionalizmusok újbóli felkorbácsolása.
A mai tragédia tehát az európai álom újjászületésének és megújulásának olvasztó tégelye kell legyen.


A Nagypáholyok ezután tetteket várnak, amelyekben az Európa alapját jelentő értékek, mint a szolidaritás és testvériség megfelelően kifejezésre jutnak.

Most már az is érthető miért szólalt fel még maga a jezsuita vatikáni Pápa is egyértelműen a határok megnyitása és a bevándorlók Európába befogadása mellett.....
Nos, nem kifejezettem a humánus testvéri szeretet vezérli elsődlegesen, ez egyszer biztos.... 


Bejegyezte: SBG Buddha 


Az atomfegyverek féken tartják az indiai-pakisztáni konfliktust, vagy még fenyegetőbbé teszik azt?

Az atomfegyverek féken tartják az indiai-pakisztáni konfliktust, vagy még fenyegetőbbé teszik azt? - A Brookings Intézet rövid elemzése.
Az indiai–pakisztáni konfliktus különösen is okot ad a szakértők azon vitájára, hogy az atomfegyverek vajon féken tartanak, vagy épp még fenyegetőbbé tesznek egy konfliktust.
India 1971 óta először bombázott Pakisztán szárazföldjén. Akkoriban még egyik országnak sem volt nukleáris fegyverarzenálja. Most azonban mindkét ország rendelkezik vele, így megfigyelők egy része attól tart, hogy az elmúlt hetek feszült eseményei egy nagyobb összecsapást idézhetnek elő. Más elemzők szerint épp az atomfegyvereknek köszönhető az, hogy egyik fél sem fog nagyobb mértékű léptekben haladni az összecsapások felé.

A hagyományos „tanok” szerint az atomfegyverek stabilizáló szereppel rendelkeznek, ugyanis az úgynevezett MAD (mutually assured destruction) azt eredményezi, hogy 
még ha az egyik fél győzni is tudna, olyan hatalmas károkat szenvedne, melyek értelmetlenné tennének minden katonai vagy más nyereségeket.Mivel a nukleáris fegyvereket birtokló erők félnek egy esetleges visszatámadástól, ezért mindig a kapcsolatok normalizációjára törekednek.
df1
Más elemzők szerint a robusztus nukleáris arzenállal rendelkező országok továbbra is erőteljesen tudnak fenyegetőzni, kivívva az ellenfél félelmét. Ennek következtében bár nukleáris fegyverek bevetése egyik részről sem történik, azonban alacsonyabb szintű összecsapások létrejönnek, mely által a nagyhatalom ugyanúgy el tudja érni céljait. Ez az úgynevezett stabilitás-instabilitás paradoxon.
Sokan a hidegháborús eseményeket tartják követendő példának, ugyanis az Egyesült Államok és a Szovjetunió még a nagyon feszült időkben sem vetették be nukleáris fegyvereiket. Ennek ellenére történtek súlyos összecsapások, például Kubában, a Koreai-félsziget területén, Vietnámban, Afganisztában vagy a közel-keleti területen. A felek jogosan féltek attól, hogy egy esetleges összecsapás pusztító erejű lehet, ennek ellenére gyakran épp a nukleáris támadásokkal kapcsolatos fenyegetőzések által próbáltak előnyre szert tenni.

India és Pakisztán három konvencionálisnak tekinthető háborút vívtak egymással 1947 és 1971 között.
A mostani helyzet azonban két szempontból is más. Egyrészt érvényesülhet az az elv, ami a hidegháború során is: az egyik fél támadólag lép fel, annak reményében, hogy a másik fél egy nukleáris csapástól tartva visszalép. Másrészt egy újabb perspektíva is megjelenik, India ugyanis olyan technológiák létrehozását célozhatja meg, melyek egy háborút megelőzően megsemmisítik Pakisztán nukleáris fegyvereit. Amennyiben ez megtörténne, a két ország között egy rendkívül asszimatrikus viszony jöhetne létre.

Forrás: Brookings Institute Geopolitika
(SBG Buddha 




FLUORIDE - Csendes gyilkos fogkrémekben és az ivóvízben


Milyen bajokat okozhatnak a fluor tartalmú készítmények?


Most tavasszal hoztam Londonból egy „Today’s Therapist” című újságot, mely közli prof. Epstein, orvos, biokémikus 11 évig tartó kutatásának eredményeit a toalettszerekben levő anyagok lehetséges rákkeltő hatásáról. Ebből kiderül, hogy a fluor az egyik legnagyobb és legveszedelmesebb rákkeltő.
Már régóta ismerjük a fluor bőrkárosító hatását, csak azt nem értem, hogy miért nem tiltakozott egyetlen tudományos szervezet, egyetlen tudós kutató sem a fluor alkalmazása ellen.
Pedig a fluor szörnyű hatását már 1942-ben közölte Soós József professzor, Kórélettan című könyvében és a Magyar Néptáplálkozás Tanban. Ezek sorrendben:
  1. fog fluorózis (foltos fogak)
  2. csontosodási-, és ásvány anyagcserezavar
  3. szénhidrát-anyagcserezavar
  4. relatív jódhiány
  5. relatív C vitaminhiány
  6. termékenység csökkenés
  7.  öregedési jelenségek


Az 1960-as években prof. Zelles, a Kórélettani Intézet akkori adjunktusa előadást tartott nekünk az ásványi sók, nyomelemek jelentőségéről és a fluor rémtetteiről. El is intéztük, hogy az unokáimnak és társaiknak ne kelljen fluor tablettákat szedniük az óvodában, amely többek között idegrendszeri károsodásokat is okozhat. Már mindenhol betiltották a fluoros fogkrémeket, nálunk még vígan ölnek. Németországban is csak 2002-ben vonták vissza a forgalomból a fluor tartalmú cukorkákat, rágógumikat. A fluor okozta problémák ellensúlyozására nagyon fontos a jódos gyógyvizek ivása, mert a jódozott só fogyasztása nem képes ellensúlyozni a fluortartalmú készítmények egészségkárosító hatását, és a jódhiány pótlását.
Éppen a múlt heti hírekben közölte a Magyar Rádió, hogy veszedelmes jódhiány van Magyarországon, ezért kötelezővé teszik a sók 80%-os jódozását.
A másik riasztó tény, hogy a szájüregi rákok megsokszorozódása. Tény, hogy fogatlan szájban nincs ínybetegség, amelyet a Balogh féle Fogorvosi Tankönyv is közöl.
A német Stern magazinban 1978-ban megjelent egy szomorú riport a törökországi Kizilcaoern nevű faluról.
,,A gyerekeknek, a fiatal lányoknak, de még a falu egyetlen lovának is barnák a fogai - írta a Stern. - Harminc éves férfiak görnyedt háttal fájdalmasan vonszolják magukat, botjaikra támaszkodva. A nők holtan szülik meg gyermekeiket négy hónapos terhesség után. A 40 évesek vénembereknek látszanak... Férfiak és nők egyaránt szenvednek itt a korai öregedéstől. Harminc és 40 éves koruk között az arcbőrük elráncosodik, az izomzatuk lényegesen elgyengül és járási nehézségeik lesznek."
A falu fogorvosa volt az első, aki mérgezésre gyanakodott. Miután értesítette erről az Egyetemi Klinikát Eskisehirben, az általuk elrendelt nyomozás kiderítette, hogy a falu minden egyes lakosa csontbetegségben szenved: megvastagodott bokáktól, merev izületektől, megnövekedett csontanyag termeléstől.


A Stern így folytatja: ,,Dr. Yusuf C. Ozkan és kollégái az eskisehiri egyetem orvosi tanszékén azt gyanítják, hogy mindezt a szenvedést a magas fluortartalom okozza... A szomszédos falvakban, melyek más forrásokból kapják az ivóvizet, az általános egészségi szint normális. Az orvosok azt mondják, hogy a víz fluor tartalma 5.4 ppm."
India és Kína egyes vidékein, ahol a fentiekhez hasonlóan természetesen magas a víz fluorid tartalma, a helybeliek csont fluorózistól szenvednek, reumásak, idő előtt szenilisek és 50 éves koruk előtt meghalnak. Ha elesnek, csontjaik mint az üveg törnek szét.
Bármelyik lexikonban kikeresve, a leírásban szerepelni fog, hogy a fluor és ennek egyéb formái (fluoridok) rendkívüli módon mérgezőek és csak a legnagyobb elővigyázatossággal kezelhetők. A ,,méreg" szó a fogkrémek csomagolásán is megjelent, melyekre egy 1997-es törvény óta figyelmeztető címkét kell nyomtatni:
"Ha véletlenül többet lenyel, mint amennyivel fogat szokott mosni, keresse szakértő segítségét vagy azonnal hívjon fel egy méreg ellenőrzési központot!"
A vitathatatlan kémiai és biológiai ténnyel, hogy a fluorid egy veszedelmes méreg, kiindulásként fontos tisztában lennünk.


Amit örökösen hallunk
Amerikában a fluoridról természetesen nem a fenti ismereteink vannak. Amit itt mindenki szilárdan hisz, az az, hogy a fluorid fontos a fogszuvasodás megelőzéséhez, különösen gyerekkorban, és hogy a fluorid biztonságos és hatékony. Ha nem így lenne, nyílván nem tennék rendszeresen az ivóvízbe és a fogkrémekbe. Ez a fluorid ismert oldala, amit örökösen hallunk. A fluorid egy másik, teljesen elhallgatott oldala az, hogy ez az egyik legerősebb méreg a világon, mely bizonyítottan csontbetegséget, rákot, gyermekhalandóságot, agykárosodást, korai öregedést és sok más problémát okozhat.
Az alábbi írás igyekszik bemutatni, hogyan változott át fokozatosan az elmúlt 60 évben a fluorid mérgező anyagból fogvédő tápanyaggá, majd megismerkedünk a fluorid propaganda haszonélvezőivel, és megtudjuk, milyen módon hat ránk ennek a mérgező, ,,biztonságos és hatékony" szernek a rendszeres fogyasztása, és hogy miért történik mindez. (A válasz elképesztőbb, mint ahogy bárki is gondolná!).
Hogy miért fontos ezt tudni? Azért, mert Amerikában egy átlagos szupermarketban vagy "drugstore"-ban kizárólag fluoridos fogkrémet lehet kapni, és a közvízellátási rendszerből 160 millió amerikai iszik fluoridos vizet nap mint nap. Megtalálható az üdítőitalokban, sörben és élelmiszerekben. Ezek mellett a fluorid az egyik legelterjedtebb környezetszennyező anyag a természetes vizekben, a talajban és a levegőben. Tehát a valószínűsége annak, hogy az ember ne fogyasszon fluoridot, egyenlő a nullával. Ugyanakkor egyfolytában halmozódnak a fluorid-fogyasztás veszélyeire vonatkozó tudományos bizonyítékok. Ez azt jelenti, hogy a fluorid káros hatásainak áldozatává válhatunk anélkül, hogy erről a legcsekélyebb fogalmunk is lenne.


A fluorid története valójában két szálon fut

Az egyik bárki számára látható, aki veszi a fáradtságot, hogy utánanézzen a legfontosabb tényeknek. A másik szál már sokkal kevésbé szembetűnő, mert ezen a szinten vannak azok, akiket fontos érdekek fűznek a fluorid használatához. Most erősen lerövidített formában - bármennyire is hosszúnak tűnik ez a cikk - időrendi sorrendben betekintést nyerhetünk mindkét irányba. (Jobb megoldás híján, az alábbiakban végig használni fogunk két szót, ami a magyar nyelvben nem létezik: fluoridáció és fluoridálni; mindkettő az ivóvíz ellátás fluoriddal való kezelését jelenti.)


A fogfluorózis egy közismert jelenség, mely akkor következik be, ha túl sok fluorid halmozódik fel a szervezetben. Enyhébb esetében a fogakon elszíneződött foltok jelennek meg, míg súlyosabb esetben a fogzománc letöredezik és besötétül. Az USA-ban 1916 óta ismert, hogy a fluorid okozza ezt a jelenséget. Ennek eredményeként 1931 és 1939 között az Amerikai Közegészségügyi Szolgálat és az Amerikai Fogász Szövetség követelte, hogy a fluoridot távolítsák el a vízből olyan helyeken, ahol természetesen vagy ipari szennyeződés révén előfordul.


  Dr. H. Trendley Dean az Amerikai Közegészségügyi Szolgálattól 1931-ben felméréseket kezdett az országban, melyek azt mutatták, hogy amint emelkedik a fluorid mennyisége a vízben, úgy emelkedik a fluorózis jelensége a fogyasztókban. A 30-as évek végén Dean azt állította, hogy 1 ppm (1 mg/liter) az a fluorid mennyiség a vízben, ami minimális fogfluorózist okoz, miközben csökkenti a fogszuvasodás mértékét.
1939-ben fellépett a színen Gerald Cox biokémikus a Mellon Institute munkatársa, aki arra tett javaslatot, hogy ha a fluorid bizonyos mennyiségben káros, akkor valószínűleg kisebb mennyiségben hasznos. Egy évvel később Dr. Cox az Országos Kutató Tanács Élelmezési és Tápanyag Bizottságának a tagja lett és aktívan elkezdte a mesterséges fluoridációt szorgalmazni.
A fluorid egy másik erőteljes propagálója volt Oscar Ewing ügyvéd és magas rangú politikus, aki a Közegészségügyi Szolgálat fejeként 1947-től minden alkalmat megragadott a fluorid ügyének előbbre viteléhez. Irányítása alatt három év alatt csaknem 100 városban kezdtek el fluoridot pumpálni az ivóvízbe.
Egy másik prominens támogató Dr. Harold C. Hodge volt a Rochester Egyetem fluorid toxikológia osztályának vezetője. Dr. Hodge feladata volt megtervezni New York államban Newburgh város vizének fluoridációját és a lakosokra gyakorolt hatásának mérését.


Ma az Egyesült Államok lakossága kétharmad részének (vagyis a városi vezetékes vizet ivók többségének) az ivóvizéhez szándékosan adnak fluoridot 1-4 ppm-es mennyiségben. 

Ez a nagy kísérlet 1945. január 1-én vette kezdetét Grand Rapids városában Michiganben, annak ellenére, hogy nem sokkal korábban mind az Amerikai Orvosi Szövetség Lapja, mind az Amerikai Fogász Szövetség Lapja elítélően nyilatkozott róla.
1943. szept. 18-án ,,Krónikus fluor mérgezés" című cikkében az Amerikai Orvosi Szövetség Lapja többek között ezt írta:
 ,,A fluoridok általános protoplazma mérgek azáltal, hogy megváltoztatják a sejthártya áteresztőképességét bizonyos enzimek megbénításával. A fluor mérgezés forrásai az 1 ppm-et vagy annál többet tartalmazó fluoros ivóvíz, rovarirtásra használt fluor összetételek,... [stb.]"
 Figyeljük meg, hogy a fluoridáció bevezetése előtti évben az 1 ppm-es mennyiség még mérgezőnek számított.


1944. októberi számában - csak pár hónappal a fluoridos kísérlet kezdete előtt - az Amerikai Fogász Szövetség Lapja így írt:
,,A szódium fluorid egy rendkívül mérgező anyag, s bár biztonságos töménységben való használata hozzáértő személyzet szigorú felügyelete alatt hasznos lehet gyógyászatilag, más körülmények között viszont határozottan káros lehet...
 Azt tudjuk, hogy olyan ivóvíz fogyasztása, mely kis mennyiségű, 1,2 - 3 ppm fluort tartalmaz olyan fejlődési rendellenességeket okoz a csontokban, mint csontkeményedés, csigolyabántalom és csontritkulás, valamint golyva, 
és nem vállalhatjuk fel a kockázatát ilyen súlyos szervezeti rendellenességek kiváltásának egy olyan kétségbe vonható eljárás miatt, amely megelőzné gyerekeknél fogászati szépséghibák kialakulását..."
1945-ben a Grand Rapidsban már elkezdett kísérlet után az FDA [Élelmezési és Gyógyszer Minisztérium] egyik főellenőre felfedezte, hogy Massachusettsben
 az egyik sörgyár fluoridot tesz a sörbeA sörgyár tulajdonosát azonnal letartóztatták és bíróság elé állították a sör megmérgezéséért.
 A vádirat szerint a sörben ,,hozzáadott ártalmas méreg, fluorid volt, mely az érvényben levő rendelkezés (Section 301a of the Food, Drug and Cosmetic Act) szerint veszélyes volt..." Megállapítást nyert, hogy a hozzáadott fluorid mennyisége 0.5 ppm volt. Tehát 1945-ben a fluorid a legfőbb hatóság, az FDA szerint még méreg volt, mégpedig fele akkora mennyiségben, mint amit korábban, január 1-én a vízhez kezdtek adni Grand Rapidsban. Egyébként a sörgyárat megbírságolták, a vezetője pedig félév börtönt és három év felfüggesztett büntetést kapott.
Mindezek ellenére a nagy kísérlet kezdetét vette Grand Rapidsben a már említett Dr. H. Trendley Dean irányítása alatt. Az eredeti terv az volt, hogy Grand Rapids vizét 10 éven át kezelik fluoriddal, és a 10 év elteltével a lakosság egészségi szintjét összehasonlítják Muskegon városéval, ahol nem tettek a vízbe fluoridot. Ezt a kísérletet azonban felfüggesztették, miután 1947-ben Muskegon vizét is fluoridálni kezdték, elvágva ezzel az utat az objektív, biztonságra és hatékonyságra vonatkozó tudományos adatgyűjtés előtt.
1946-ban hat másik amerikai nagyvárosban vezették be a fluoridot.
1947-ben Oscar Ewing Szövetségi Biztonsági Ügynökség fejévé való kinevezése után - mely alá az Amerikai Egészségügyi Szolgálat is tartozott - a fluorid program teljes gőzzel haladt előre, s a következő három év során 87 másik városban kezdtek fluoridot pumpálni a vízbe.
1950-ben az Amerikai Gyógyszerkönyv 24. kiadása (az 1456. oldalon) a fluori-dokat így határozta meg:
,,Heves mérgek minden élő szövet számára, mivel kalcium kicsapódást idéznek elő. Vérnyomáscsökkenést okoznak, légzési elégtelenséget és általános bénulást. Nem halálos adagok folyamatos fogyasztása maradandóan gátolja a növekedést... A fluoridot tartalmazó fogápoló szerek és belső használatra való készítmények használata nem indokolt."
A Gyógyszerkönyv ezt követő kiadásaiban a szerkesztők a teljes fenti részt kitörölték. Miért?
1950-ben az Amerikai Közegészségügyi Szolgálat Oscar Ewing irányítása alatt hivatalosan és nyilvánosan támogatását adta az amerikai vízellátási rendszer fluoridációjához. Ugyanebben az évben a 130 vállalatot tömörítő Cukor Kutatási Alapítvány elismerte, hogy a cukor az egyik legfőbb okozója a fogszuvasodásnak. Az Alapítvány pénzadományokkal látta el a Harvard Egyetem Táplálkozási Tanszékét, hogy oldja meg a fogszuvasodás kérdését a cukorfogyasztás korlátozása nélkül". Az adományok eredményeként az Egyetem megoldásnak a fluoridos vizet javasolta. A fluoridot legerőteljesebben propagáló két intézmény, a Harvard Fogorvosi Iskola és a Rochester Egyetem magas adományokat kapott a cukoripartól a fluorid kutatására.
1952-től San Francisco, Pittsburg és egy sor más nagy és kis város vizéhez elkezdtek fluoridot adni. 1960. nov. 29-én San Franciscóban egy 15 méter széles utca aszfaltja 60 méteres hosszúságban beomlott, miután egy csaknem új fővízvezeték szétpattant. Laboratóriumi vizsgálatok után kiderült, hogy a csövet fluoridos vegyszerek szétmarták; 22 000 ppm-es fluorid koncentrációt állapítottak meg a csövön. 1967. okt. 15-én a Pittsburg Press újság jelentette, hogy a 13-15 éves korú iskolás gyerekek 98%-ának girbegörbe fogai vannak Pittsburgben.


1954-ben a Christian Science Monitor újság felmérést készített 81 Nobel-díjas tudóssal a kémia, orvostan és élettan területén, kikérve véleményüket az ivóvíz fluoridációjáról. A szakemberek 79%-a nem adta hozzájárulását az ügyhöz, holott a propagálók szerint a fluoridhoz minden elismert tudós támogatását adta.
1955-ben elkezdődött a fluoridos fogkrémek forgalmazása azzal a figyelmeztetéssel, hogy ,,fluoridos fogkrém nem használandó olyan településeken, ahol a vízbe fluoridot tesznek". Ezt a figyelmeztetést két évvel később eltávolították.


A fluorid hasznos tápanyaggá változik?

1956-ban az Amerikai Fogász Szövetség Lapja közölte a Newburghben végzett demonstrációs kísérlet ,,közfogyasztásra szánt" eredményeit, melyek szerint a fluorid alacsony koncentrációban biztonságos amerikai polgárok számára. A biológiai bizonyítékot a Rochester Egyetemről Dr. Hodge szolgáltatta.
1957-ben az ALCOA alumíniumgyártó vállalat bejelentette, hogy szódium fluoridot árul településeknek az ivóvíz kezeléséhez.
1958. áprilisban az Amerikai Orvosok és Sebészek Szövetsége több mint 15 000 tagjával határozatot hozott a fluorid bevezetése ellen: ,,A Szövetség elítéli mindenféle olyan anyagnak a hozzáadását a közvízellátáshoz, melynek célja a fogyasztó fizikai vagy szellemi funkcióinak a befolyásolása."
1958-ban az elismert genetikus H.J. Muller kimutatta, hogy a fluoridok elsődleges kárt okoznak, amint belépve egy sejtbe megsértik annak genetikai összetételét. (1)
1961-ben Svédország Legfelsőbb Bírósága az ivóvíz fluoridációját törvényellenesnek minősítette.
1964-ben Dánia betiltotta a fluoridációt. A Brit Fogász Folyóirat szerint egy négy éves 1000 angol gyerekre kiterjedő felmérés szerint semmiféle jelentős különbséget nem találtak a fogszuvasodás mértékében azok között, akik fluoridos vagy nem fluoridos fogkrémet használtak. A felmérést a fogászati és a fluorid ipartól teljesen független egyetemi professzorok végezték és az adatokat a professzoroktól független statisztikusok értékelték ki, ellentétben az USA-ban végzett felmérésekkel, melyekben közvetve vagy közvetlenül mindig benne volt az érintett iparágak keze.


1971-ben Németország betiltotta a fluoridációt. November 18-án a Svéd Parlament eltörölte az ország korábban már illegálisnak minősített fluoridációs törvényét ezzel a hivatkozással:
,,Egyszerűen nem létezik valós bizonyíték, mely alátámasztaná a fluoridáció terjesztőinek széles körben idézett állításait."
1973-ban Hollandia betiltja a víz fluoridációját.
1977-ben a Kormányközi Kapcsolatok Kongresszusi Albizottsága két teljes Kongresszusi Meghallgatást hív össze a fluorid témájában. A meghallgatás során bizonyítottá vált, hogy a fluoridációt előmozdítók ,,tudományos erőfeszítései" csaláson alapulnak és hogy létező tanulmányok minden kétséget kizáróan igazolják, hogy kb.


10 000-rel több rákos elhalálozást okoz a fluoridáció az USA-ban évente.
1978-ban Lengyelországban a Pomerániai Orvosi Akadémián felfedezik, hogy a fluoridok genetikai kárt okoznak emberi vérsejtekben. Ugyanebben az évben Penn-sylvaniában megnyertek egy bírósági ügyet, mely bizonyította a fluoridáció károsságát, aminek az eredménye egy tiltó rendelkezés lett. Ez aggodalommal töltötte el a fluoridáció propagálóit, akiknek nevében az Amerikai Fogász Szövetség a következő évben kiadott egy ún. fehér papírt, melyben a fluoridáció ellenzőit ,,informá-latlan álszakértőnek" titulálta, ,,akik semmiféle minősítéssel nem rendelkeznek ahhoz, hogy beszélni merjenek olyan tudományos témákról, mint a fluoridáció és akik motivációja teljesen önző". Ezenkívül a Szövetség továbbra is kiállt ,,a fluoridáció egy életre szóló előnyei" mellett.


1979. jan. 20-án a New York Times megjelentette ezt az írást (részlet):
,,New York Állam Legfelsőbb Bíróságának esküdtszéke 750 000 dolláros kártérítést ítélt meg egy három éves brooklyni fiú szüleinek, aki 1974-ben legelső fogorvosi vizitje során halálos adagban kapott fluoridot egy városi fogorvosi rendelőben, majd csaknem öt órán át nem foglalkoztak vele egy gyermekorvosi rendelő várótermében és a Brookdale Kórházban, miközben az anyja segítségért könyörgött, a kisfiú pedig kómába esett és meghalt."
Az újságcikk leírja, hogy a fogorvos nem talált szuvasodást a fiúnál, ezért átadta őt az asszisztensének, hogy kezelje a fogait fluorid géllel. Miután az asszisztens bekente a fluoriddal a kisfiú fogait, ,,elfelejtette" utasítani arra, hogy köpje ki az oldatot öblítés után. A gyerek azt lenyelte, és öt órán belülszörnyű kínok között meghalt. (A gyerekek általában véve hat éves korukig nem tudják megfelelően kontrollálni nyelési reflexeiket.)
Ugyanebben az évben egy másik fogorvosi asszisztens, Terry Leder, írásban elismerte, hogy egy fogorvos, akinél 1969-ben dolgozott, fluorid kezelést adott egy kisgyereknek, aki azonnal rángatózni kezdett és meghalt. Leder szerint a fluorid gél 10 000 ppm fluoridot tartalmaz - jó ízűre csinálják, hogy a gyerekek ne tiltakozzanak ellene -, és kb. öt percen át hagyják a fogakon. Melbourne-ben, Ausztráliában, szintén meghalt egy kisgyerek miután elszopogatott hat fluorid tablettát.


1981-ben a japán Kanagawa Fogorvosi Egyetemen Dr. K. Ishida által végzett 

kutatások szerint a szervezetben akár már 1 ppm mennyiségű fluorid is (minimálisan ennyit adnak Amerikában a vízhez) megzavarja a kollagén termelést.

 (A kollagén a legbőségesebb és egyik legfontosabb fehérje a szervezetben, mely egyik fő alkotórésze a bőrnek, ínaknak, izmoknak, porcoknak, csontoknak és a fogaknak.) Ez a kollagén lebomlásához vezet, csontritkulást, csontrákot, törékeny csontokat és fogakat okozva, valamint rombolja az összekötő szöveteket, melyek a szerveinket a megfelelő pozícióban tartják.


1986-ban a Rocky Mountain Méregellenőrzési Központ 87 fluorid mérgezésről tett jelentést. Egy 13 hónapos baba meghalt. A szódium fluorid (ami a fogkrémekben is van) a leggyakoribb oka az egy anyagtól származó heveny mérgezéseknek gyermekek körében.


 
1989. márc. 30-án a Kaliforniai Egészségügyi Hivatal jelentette, hogy a Niagara márkájú üveges vízben 450 ppm fluoridot találtak. A hivatal vezetője, Kenneth Kizer figyelmeztette a lakosokat, hogy ennek az üveges víznek a fogyasztása végzetes lehet.
1990. júl. 21-én Chuck Filippini elvitte 8 éves kislányát a fogorvoshoz, ahol az fluorid kezelést kapott. Két órával később a lányra betegségroham jött, majd három napon belül meghalt. Ugyanebben az évben az Amerikai Fogász Szövetség sajtóközleményt ad ki, mely szerint az ivóvíz fluoridációja a legbiztonságosabb, leghatékonyabb és legtakarékosabb közegészségügyi módja a fogszuvasodás csökkentésének".

A rákosodás nő, az intelligencia csökken


1991-ben az Országos Rák Intézet vizsgálni kezdte az amerikai lakosság körében a fluoriddal kapcsolatba hozható rákos megbetegedések mutatóit. Bizonyítékot találtak ,,növekvő mértékű csont és izületi rákra minden korosztályt egybevéve, főleg a 20 éven aluliaknál megfigyelhető tendenciák miatt, ami megállapítható volt a fluoridált megyékben, de nem volt észlelhető a nem fluoridált megyékben..." A Rák Intézet részletekbe menőbb tanulmányokat is készített Washington és Iowa állam több megyéjében. Ezek szerint:
  • A 20 éven aluliaknál a csont és ízületi rákok aránya mindkét nemnél 47%-kal emelkedett Washington és Iowa fluoridált területein az 1973-80-tól 1981-87-ig terjedő időszakban, míg 34%-kal csökkent a kevés fluoridot tartalmazó részeken.
  • A 20 évesnél fiatalabb fiúk között a csontrákosodás aránya 70%-kal nőt a fluoridált részeken, míg 4%-kal csökkent a nem fluoridált területeken". (2)
1992-ben állami adatok szerint 144 millió amerikai fogyasztott fluoridot a vizében. (Ez ma már 160 millió.) Ugyanebben az évben Michael Perrone törvényhozó alkalmazott New Jerseyben megkérte az FDA-től a boltokban kapható fluorid tablettákra és cseppekre vonatkozó összes biztonsági és hatékonysági felmérést.

 Hat hónapos huzavona után az FDA elismerte, hogy nincs a birtokában adat arról, hogy a fluorid tabletták vagy cseppek biztonságosak vagy hatékonyak.


1995-ben kínai kutatók tanulmányozták 907 iskoláskorú (8-13 éves) gyerek intelligenciaszintjét a köztük található fogfluorózis függvényében. A kutatók azt találták, hogy olyan gyerekek intelligenciahányadosa, akik között közepesen vagy erősen elterjedt a fluorózis, alacsonyabb, mint azoké, akiknél kis mértékű volt vagy nem fordult elő fluorózis. Az intelligencia fejlődését a jelek szerint hátrányosan befolyásolta a fluorid fogyasztása." (3)


1997. jan. 2-án a Környezetvédelmi Hivatal (EPA) 1500 tudóst, mérnököt és egyéb szakembert képviselő szakszervezete az alábbi bejelentést tette: ,,A tagjaink átvizsgálták az elmúlt 11 év alatt felhalmozódott bizonyítékokat, beleértve az állatokon és embereken végzett járványtani vizsgálatokat, melyek okozati összefüggést mutatnak a fluorid/fluoridáció és a rák, genetikai károsodás, idegrendszeri károsodás és a csontbetegségek között."


Dr. Hardy Limeback professzor beismeri tévedését!

1999-ben Kanada és a világ egyik legismertebb fluorid támogatója, Dr. Hardy Limeback professzor a Torontói Egyetem Preventív Fogorvosi Tanszékének vezetője, valamint a Fogászati Kutatás Kanadai Szövetségének elnöke egy drámai fordulat keretében elnézést kért a tanszékétől és diákjaitól azért, hogy addig támogatta a fluoridációt.
,,A preventív fogászat vezetőjeként szólva - mondta Dr. Limeback az arizonai The Tribune újságnak adott interjújában 1999. dec. 5-én -, elmondtam, hogy szándékomon kívül félrevezettem a kollégáimat és diákjaimat. Az elmúlt 15 évben visszautasítottam a mindenki számára elérhető toxikológiai információ áttanulmányozását. A gyermekeink megmérgezése a legtávolabb esett tőlem." Dr. Limeback szerint ,,három év alatti gyermekeknek sohasem lenne szabad fluoridos fogkrémet használniuk. Csecsemő formulát pedig soha semmilyen körülmények között sem szabad torontói [fluoridos] csapvízzel elkészíteni! Soha!"
Dr. Limeback döntésében szerepet játszott a legnagyobb kanadai élő kísérlet két nagyváros között.
,,Itt Torontóban - mondja, - 36 éve adunk fluoridot a vízhez. Mégis Vancouverben, ahol sohasem volt fluoridáció, alacsonyabb a fogszuvasodás mértéke, mint Torontóban!"
2000. jún. 29. Az Amerikai Fogász Szövetség álláspontja: "Az Amerikai Fogász Szövetség több mint 40 éve támogatásában részesíti a közösségi vízellátás fluoridáció-ját, mint a fogszuvasodás megelőzésének biztonságos és hatékony módját... Sajnos, a fluoridáció biztonságára és hatékonyságára vonatkozó elsöprő erejű bizonyítékok ellenére, még több mint 100 millió amerikai nem élvezheti a fluoridos víz előnyeit."
Referenciák:
1) Muller, Symposium on Emphysema and Chronic Bronchitis: "Do Air Pollutants Act as Mutagens?", Aspen, Colorado, June 13-15, 1958
2) U.S. Public Health Service, "Review of Fluoride Benefits and Risks", Washington D.C.: Department of Health and Human Services, February l991
3) X.S. Li et al, "Effect of Fluoride Exposure on Intelligence of Children", Fluoride magazine, Vol 20 No. 4

Azt már tudjuk, hogy a fluorid fogyasztása nem biztonságos, de vajon hatékony-e? És ha kiderül, hogy nem hatékony - és nem is biztonságos -, akkor mégis mit keres a vizünkben, a fogkrémünkben és lerakódva a szervezetünkben?

És még mindig orvosok százai ragaszkodnak a fluorhoz!


Nos, a fentiekből láthatjuk, hogy egy olyan látszólag egyszerű, szinte mindenki által evidensként elfogadott kérdés, mint a fluorid használata, valójában mennyire bonyolult és ellentmondásos lehet. Azonban az eddigiek csak bevezetésnek számítanak, s teljességgel eltörpülnek a folytatáshoz képest. A kutatások egyre inkább azt támasztják alá, hogy a fluor és a fluoridok rendkívül veszélyesek az emberi szervezetre nézve. Egyes összeesküvéselméleteket pártoló tudományos körök azt gyanítják, hogy a "hivatalos" orvosi és egészségügyi állásfoglalás nem véletlenül fluor párti, és az sem véletlen, hogy számtalan nagynevű tudós és kutató fluor és fluorid ellenes tanulmánya soha nem láthatott napvilágot az ortodox tudományos magazinokban. Szerintük ez azért van, mert a fluor engedelmességre szoktat, és ezzel tudják befolyásuk és kontrolljuk alatt tartani a lakosságot. A hivatalos állásfoglalás még mindig az, hogy fluorra szükségünk van! Az orvosi egyetemeken, és a gyógyszerészeti karokon is ezt tanítják!


A fluor egy fontos nyomelem, amelyre a szervezetnek nagy szüksége van a csontok és a fogazat felépítésében. Tudom, ez eddig pontosan úgy hangzik, mint a hivatalos állásfoglalás. Akkor hogy is van ez?
Minden elemnek és vegyületnek lehet szerves és szervetlen formája. Ez a fluorra is igaz! A szerves forma legtöbbször zöldségekben és gyümölcsökben fordul elő, a lehető legtökéletesebb formában és biokémiai környezetben, pontosan úgy, ahogy azt a szervezetünk megkívánja.
A szervetlen - azaz a hozzáadott - fluor és annak sói, vegyületei nem természetes kötésben találhatóak, ezért a szervezetünk idegen anyagként fogja fel azokat. Ezért van az, hogy a hozzáadott fluor még a megengedettnél alacsonyabb mennyiségben is káros hatást fejt ki a szervezetre.
Még nem mérgező elemek és vegyületek esetében is, ha szervetlen formát alkalmazunk (eszünk, vagy iszunk meg, kenünk magunkra, lélegzünk be), nem tolerálja túl jól a szervezet - jobb esetben nem ismeri fel és nem hasznosítja, rosszabb eserben méreganyagként lerakja valamelyik szervünkben.
Épp ezért a fluornak természetes formában kellene bejutnia a szervezetbe. Arról, hogy mely táplálékaink tartalmaznak fluort, itt olvashatsz.

Forrás: AntalVali.com



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése