2019. június 5., szerda

Metszet farkú kazárok !!!






Metszet farkú kazárok !!!




Úgy zsidó ő ,mint ahogy az 

én faszom metszetlen !!!!




Dr. Kriston István jogász, kül- és biztonságpolitológus: 

IZRAELI MOSZAD ÉS A DEVIZÁN KÉRŐDZŐ SZENT TEHENEI 

Izraeli titkosszolgálat rombolhatja a deviza érdekvédelmet nyolc éve. Ha balra mozdulunk onnan jönnek a rákapcsolódó ölelő érdekvédők, ha jobbra mozdulunk onnan hívogatnak. Tudni kell, hogy az izraeli titkosszolgálat (moszad) megkettőzte magát bal-moszad és jobb-moszad szervezetekre, így balról és jobbról is egy és ugyanazon szervezet befolyásolja a magyar politikai pártokat és a deviza érdekvédelmet is. Központja nem is Izraelben, hanem USA Kalifornia államában van. A Wall Streetről kiágazó útvonalakat oltalmazza. 

Csakhogy a Devizaadósok Szolidaritási Hálózata magyar nemzeti hálózat, ez magyar belügyünk és a devizaügyet nekünk és nem az izraeli szájízek szerint kell megoldanunk. Nekünk van elszámolni valónk a hatalommal, a jogfosztásokkal és azzal, hogy a hatalom kitette a magyar népet ennek a "deviza-holokausztnak". Ha pedig a moszad a "szent teheneiket" (a bankokat) védi, akkor a moszad a magyar nép ellensége. Ezt ki kell mondani, és nincs helye idegen titkosszolgálati magyarországi térnyerésének és befolyásának. Az hogy a kormányfőnk kiszolgálja az izraeli érdekeket, vele mi fogunk elszámolni. Mert eljő rövidesen az Ő ideje is. Népünk és Isten színe előtt fog számot adni az Antikrisztussal kötött szövetségéről. 

Orbán orosz - török - magyar háromszöget jelölt meg külpolitikai orientációnak. Mi köze ennek a magyar néphez, semmi. Ez az ember egyszerűen üzletel hazájával. Izraelben a fegyvergyártásért felelős miniszter fogadta a repülőtéren. Nem véletlen. A népének már a lakását is elvette. Nincs már semmink, amit az éhes nemzeti finánctőke fel ne falt volna. A "balalajka" biztosan jól jövedelmez. De kinek? Lesz még baja, most éppen a török elnök kelt ki az izraeliek ellen. Mi meg nem erre a háromszögre, hanem arra voksoltunk '89-ben is, hogy a fejlett nyugati demokráciákhoz szeretnénk tartozni. Ez az őrült meg visz bennünket a keleti lőporos hordó felé. 

A fináncoligarcia nemzetközi kijáró embere, ezt már értő fülek és szemek elől eltitkolni sem lehet. 

A devizaügy tehát túlmutat önmagán és kell nekünk már egy új magyar demokratikus köztársaság is. 


Keményen kiosztották Orbánt a zsinagógában




Tóth Richi
NA, UGYE. 2017. 07. 19. 20:46
KORÁBBAN A TÉMÁBAN:
Szerda este a Dohány utcai zsinagógában Orbán és Netanjahu közösen emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól, a Mazsihisz meghívására. Heisler András, a szövetség elnöke is szólt.
Ő azzal kezdte beszédét, hogy a magyarországi zsidóság történetében ez az első alkalom, hogy a közösség egyszerre két miniszterelnököt lát vendégül, ezért is történelmi az esemény. Heisler szerint jók a magyar-izraeli kapcsolatok, de mindig vannak a közösség életét zavaró pontok. Magyarország felemásan nézett szembe a holokauszttal, de Heisler örömmel fogadta azt, amikor Orbán arról beszélt, bűnt követett el az akkori kormány.

Soros miatt

A Soros-kampányról azt mondta, rossz érzést kelt a zsidókban, számára ez elfogadhatatlan, a zsidók elkezdtek félni.
Felelős kormányfő e mellett nem mehet el szó nélkül, mondta.
Szerinte senkinek az arcán nem éktelenkedhet a „büdös zsidó” felirat. Netanjahuhoz fordulva azt mondta, hidegzuhanyként érte őket, amikor Izrael budapesti nagykövete előbb elítélte a Soros-kampányt annak antiszemita felhangja miatt, majd az izraeli külügyminisztérium visszavonatta a nagyköveti nyilatkozatot. Szerinte csak erős diaszpóra képes segíteni Izraelnek, de kijelentette azt is – visszafordulva Orbánhoz –, amiben egyetértés van, abban segítik a magyar kormányt.
Heisler szerint iszonyatos küzdelmet folytatnak az asszimilációval szemben, szerinte mindenkinek elemi érdeke, hogy ne osszák meg a magyar zsidóságot. „A hidakat országaink között tovább kell építeni.”

Magyarország és Izrael összekapcsolódik

Az emelvényre lépve Orbán azzal kezdte, nálunk, itt Magyarországon él Európa második legnagyobb zsidó közössége, ha akarjuk, Izrael és Közép-Európa, benne Magyarország olyan jövőt képzeljen el, amiben összekötnek a fontos dolgok.
A magyar miniszterelnök szerint megállítható a terrorizmus és visszaszorítható az antiszemitizmus is, sőt, Európát is meg lehet győzni arról, hogy elismerje és tisztelje Izrael erőfeszítéseit arról, hogyan védi Európát. „Olyan időket élünk, amiben Magyarország és Izrael összekapcsolódik.”
Szerinte a magyar zsidóság reneszánszát éli, a magyarok pedig mindig többet adtak a világnak, mint amennyit kapnak tőle.
Orbán az izraeli kollégájával közös, korábbi sajtótájékoztatóján arról beszélt, Magyarország bűnt követett el a második világháborúban, amikor nem védte meg zsidó polgárait. Előtte néhány héttel pedig azt mondtaHorthy kivételes államférfi volt.
A magyar miniszterelnök szó nélkül hagyta Heisler feddő szavait.
Budapest, 2017. július 19.Orbán Viktor miniszterelnök (k), mellette balra Heisler András, a Mazsihisz elnöke, jobbra Frölich Róbert országos fõrabbi várja Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt a Dohány utcai zsinagóga bejáratánál 2017. július 19-én. A magyar miniszterelnök és izraeli vendége a Mazsihisz meghívásának tesz eleget.MTI Fotó: Máthé ZoltánOrbán Viktor miniszterelnök (k), mellette balra Heisler András, a Mazsihisz elnöke, jobbra Frölich Róbert országos főrabbi várja Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt a Dohány utcai zsinagóga bejáratánál 2017. július 19-én. A magyar miniszterelnök és izraeli vendége a Mazsihisz meghívásának tesz eleget. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Izrael köszöni

Netanjahu szerint a cionizmus megszületésével együtt a pusztítás is megszületett a világban, de köszöni Orbánnak azokat, amiket a zsidóságért tesz. Izrael állam vezetője leginkább a zsidóság teljesítményét méltatta beszédében, Herzl Tivadart kiemelve.
Különleges számára az ittlét, reméli, sok követi majd a jövőben. Úgy látja, vannak antiszemita megmozdulások a világban, ő maga Párizsból érkezett Magyarországra, ott neki Macron azt mondta, az anticionizmus az antiszemitizmus egy fajtája.
Rejtett antiszemitizmus Netanjahu szerint is létezik, de ő köszöni Orbánnak, hogy ezzel szemben fellép.
Szerinte nagy barátság van a két nép között, amit nagyon szépen köszön, zárta.
Kiemelt kép: MTI / Máthé Zoltán


Kiengedték a börtönből Marian Cozma egyik gyilkosát 

Sztojka Iván a bíróság szerint visszaengedhető a társadalomba 
2018-07-26 pestisracok.hu
A PestiSrácok.hu információi szerint múlt hét csütörtökön kedvezménnyel szabadult és kisétálhatott a börtönből a Cozma-gyilkosság harmadrendű vádlottja, Sztojka Iván. Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott játékosát 2009. február 8-án gyilkolták meg brutális kegyetlenséggel. Gyilkosai közül már csak ketten vannak börtönben. Sztojka kiszabadulásával összefüggésben a Szombathelyi Törvényszék sajtóközleményt adott ki, amiben megmagyarázták, miért engedték ki idő előtt a rettegett enyingi bűnbanda egyik tagját. A bíróság szerint Sztojka "társadalomba való reintegrációja megfelelő". 

Sztojka Iván hallgatja a másodfokú ítéletet a Győri Ítélőtáblán, 2012. április 27-én. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Kedvezménnyel, feltételesen szabadult múlt hét csütörtökön a szombathelyi börtönből a Cozma-gyilkosság tizenhárom évre ítélt harmadrendű vádlottja, Sztojka Iván - tudta meg a PestiSrácok.hu. Sztojka nem az egyetlen a bandából, aki idő előtt szabadon távozhatott, hiszen két éve a negyedrendű vádlott P. Gábor is elhagyhatta a pálhalmai fegyintézetet. Marian Cozma gyilkosai közül már csak ketten ülnek, köztük a halálos szúrást elkövető Raffael Sándor. Az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott kiváló játékosát 2009. február 8-án gyilkolták meg. A brutális gyilkosság előzménye, hogy előző nap Enyingen gyülekezett egy huszonöt tagot számláló, romákból álló csoport, hogy bosszút álljanak barátjuk, R. János megtámadóján. Miután az illetőt nem találták Székesfehérváron, nyolc kocsival Veszprémbe, a Patrióta lokálba indultak szórakozni. A diszkóban február 8-án, nem sokkal hajnali három óra előtt a banda méregetni kezdte az ismert kézilabdázót, Marian Cozmát és barátnőjét. A sportoló t hátulról meglökte és megütötte a bűnbanda egyik vezetője, Németh Győző. A bántalmazásba bekapcsolódott Raffael Sándor, Sztojka Iván és két társuk is: ököllel ütötték, rugdosták a sportolót, ám közben csapattársuk segítségére sietett Ivan Pesić és Uros Vilovski. 

SZÍVEN SZÚRTÁK A SPORTOLÓT

Amikor Cozma ismét földre került, a bántalmazók egyike többször is azt kiabálta: "Megdöglesz, mindenkit agyonverek!" Sztojka egy üveggel fejbe vágta Pesićet, miközben Raffael kést vett elő a zsebéből, és érintőlegesen vesén szúrta Cozmát. Pesić hangosan figyelmeztette társait: "Vigyázzatok, kés van náluk!" Erre Cozma egy üveggel fejbe vágta Raffaelt. Az egyik bűnöző a megaláztatástól feldühödve székkel támadt a veszprémi kézilabdasztárra, amikor egy vendég közbelépett. Ő sem úszta meg: három ütéssel a földre terítették. A sportolóknak sikerült kimenekülniük az utcára, a támadók utánuk eredtek. Nem sokkal később Raffael, Németh és Sztojka rátámadt a sebesült Cozmára, aki kaszáló mozdulatokkal próbálta magától távol tartani a három férfit. Ez csak egy ideig sikerült. Raffael nagy erővel szíven szúrta a román sportolót. Cozma a mellkasához kapott, majd a hátára esett. Németh és Sztojka ezek után még kétszer fejbe és kétszer hátba rúgták a magatehetetlen fiatalembert. A mellette gugg oló társát, arko Sesumot Németh ugyancsak fejbe rúgta, majd Pesićet vesén szúrta, aki válságos állapotba került. Üldözőbe vették Uros Vilovskit is, de neki sikerült egérutat nyernie. 

A Veszprém Kézilabda Fan Club felhívására 2009. február 15-én összegyűlt több száz résztvevő megérkezik a Veszprém Aréna előtti téren felállított nagyméretű kivetítő elé azon az emlékmeneten, amelyet Marian Cozma, az MKB Veszprém néhány nappal korábban meggyilkolt román kézilabdázója tiszteletére rendeztek Veszprémben. Fotó: MTI/Nagy Lajos

Raffaelék a gyilkosság után elmenekültek a helyszínről, de heteken belül minden gyanúsított rendőrkézre került. A Veszprém Megyei Bíróság 2011 júniusában társtettesként, több emberen elkövetett emberölés kísérlete és más bűncselekmények miatt ítélte életfogytig tartó fegyházbüntetésre Raffael Sándort és Németh Győzőt. A tárgyalások alatt többször is őrjöngő Sztojka Iván húszéves fegyházbüntetést kapott. A negyed- és ötödrendű vádlottakra, akik a gyilkosságban nem vettek részt, társtettesként, életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt öt-, illetve négyévi börtönbüntetést szabott ki a bíróság. A Raffaelék szökését segítő hatod- és hetedrendű vádlottak emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolás miatt háromévi, illetve két év nyolc hónapi börtönbüntetést kaptak. A bíróság indokolásában kitért arra, a Raffael és Németh vezette társaságot frusztrálta, hogy a nők elutasították az erőszakos közeledésüket, miközben a bár alagsorában táncoló veszprémi kézilabdacsapat tagjait a nők feltűnő rajongással vették körül. Németh Balázs tanácsvezető hangsúlyozta, az enyingiek támadást indítottak a tánctéren szórakozó Marian Cozma ellen. A diszkóban Németh Győző által minden előzmény és ok nélkül kirobbantott verekedés kevesebb mint egy percig tartott. A tanácsvezető utalt arra is, hogy Sztojkáék érzékelve, hogy alulmaradnak a küzdelemben, előbb üvegeket, majd székeket vettek a kezükbe, végül pedig Raffael Sándor elővette a nadrágzsebében hordott kését, és vesén szúrta Marian Cozmát. Ez a szúrás még nem volt súlyos, de ez nem a támadón múlott. 

BOTRÁNYOS MÁSODFOKÚ ÍTÉLET

Az első fokon eljáró bíró minden apróságra kiterjedően részletezte a történéseket: a verekedés után a kézilabdások, valamint Raffael, Németh és Sztojka felmentek a lépcsőn, kimentek a diszkó elé. Itt a sportolók megpróbálták visszafogni a feldúlt Cozmát, ám ő elindult Raffaelék felé. Erre a vádlottak egyszerre, falkaszerűen rárontottak, és újabb verekedés kezdődött: Ivan Pesić hanyatt lökte Németh Győzőt, aki ezek után a dühtől elvakulva szintén kést rántott és vesén szúrta a férfit, majd a Cozmával verekedő Raffael és Sztojka segítségére sietett. Az elsőfokú ítélet szerint számos bizonyíték támasztotta alá, hogy hármójuk közül Cozmát Raffael Sándor döfte szíven. A Győri Ítélőtábla egy évvel később életfogytiglani fegyházról 18 év börtönre enyhítette Raffael Sándor és Németh Győző büntetését, Sztojka Ivánét pedig húsz év fegyházról nyolc évre mérsékelte. A másodfokú bíróság Raffaelt emberölésben, társtettesként és bűnsegédként elkövetett testi sértésben mondta ki bűnösnek, Németh et egyrendbeli emberölés kísérletében és kétrendbeli testi sértésben marasztalta el. 

Raffael Sándor (b2), Németh Gyozo (b3), és Sztojka Iván (b4) vádlottak hallgatják az ítélethirdetést a Marian Cozma megölése miatt folyt per másodfokú tárgyalásán 2012. április 27-én, a Győri Ítélőtábla tárgyalótermében. A bíróság akkor jelentősen enyhítette a három fővádlott büntetését. Balról Bihari Csaba ötödrendű vádlott. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

SZTOJKA BŰNSEGÉDJE VOLT AZ EMBERÖLÉSNEK

Az ügyben a Legfőbb Ügyészség végül a Kúriához fordult, mert szerintük is törvénysértően enyhe, aránytalan büntetés kiszabásáról rendelkezett a Győri Ítélőtábla. Az ügyészség ezért a jogerős ítélet hatályon kívül helyezését és új, másodfokú eljárás lefolytatását kérte, de a Kúria ezt nem találta megalapozottnak, ehelyett inkább részben megváltoztatta az ítéletet: a legfőbb bírói fórum Sztojka Iván büntetését nyolcról 13 évre súlyosbította. Ennek oka, hogy Sztojkát bűnsegédként elkövetett emberölésben találta bűnösnek a Kúria, amely kimondta, esetében nyilvánvaló, fizikai bűnsegédje volt a Cozma sérelmére elkövetett emberölésnek, hiszen miközben Raffael késsel támadta a sportolót, Sztojka fenyegető magatartásával megosztotta Cozma figyelmét, lekötötte energiáit, és így az áldozat nem védekezhetett hatékonyan. A Kúria szerint Sztojka magatartása, mozgása bizonyítja, hogy akarat- és szándékegységben volt Raffael Sándorral, mikor Cozma életére törtek, Sztojka azonosult az elsőrendű vádlott ölési szándékával, és hogy ez a támadás ilyen eredményes lehetett, abban nagy szerepe volt a harmadrendű vádlottnak. Továbbá a Kúria szerint fenyegető jelenlétével pszichikai bűnsegédje volt a Pesic és Sesum sérelmére elkövetett emberölés kísérletének, illetve életveszélyt okozó testi sértés kísérletének is a harmadrendű vádlott. A Cozmát szíven szúró Raffael Sándor és a csapattársát, Ivan Pesićet vesén szúró Németh Győző esetében a bíróság helybenhagyta a másodfokú határozatot. 

MEG KELL A SZÍVNEK SZAKADNI: A BÍRÓSÁG SZERINT SZTOJKA "TÁRSADALOMBA VALÓ REINTEGRÁCIÓJA MEGFELELŐ"

Sztojka kiszabadulásával összefüggésben a Szombathelyi Törvényszék sajtóközleményt adott ki, amiben megmagyarázták, miért engedték ki idő előtt a rettegett enyingi bűnbanda egyik tagját: 

Az elítéltnek végrehajtásra váró szabadságvesztés büntetése nem volt, újabb büntetőeljárás nem indult ellene. Feltételes szabadságra bocsátás tárgyában tartott meghallgatás időpontjában az elítéltnek fegyelmi fenyítése nem volt. A fogvatartása alatt huszonötször részesült jutalomban, döntő többségben dicséretet kapott, elsősorban tanulmányai, illetve munkavégzése miatt, így a magatartása kifogástalannak minősült. A bv. intézet előterjesztése szerint az elítélttel magatartási gond, probléma nem volt, a felügyelettel szemben tisztelettudó, a kapott utasításokat végrehajtotta. Az elítélt "konfliktus és agresszió kezelés", "kommunikáció", "életvezetés" kompetenciafejlesztő foglalkozást végzett el. Az elítélt kapcsolattartása rendszeres és rendezett, csomagot havonta küldtek számára és látogatót is havonta fogadott, amelyből azt a következtetést lehetett levonni, hogy a családi kapcsolatai rendezettek és feltételes szabadságra bocsátása esetén pozitív, támogató hozzátartozói háttérrel rendelkezik, továbbá a lakhatása is biztosított. Az elítélt védője a meghallgatáson becsatolt egy nyilatkozatot, amely szerint egy cég telephely vezetője vállalja, hogy teljes munkaidőben betanított segédmunkásként foglalkoztatja. A meghallgatáson a bv. ügyész indítványozta az elítélt feltételes szabadságra bocsátását pártfogó felügyelet elrendelése mellett. A bíróság úgy foglalt állást, hogy az elítélt társadalomba való reintegrációja megfelelő. A bíróság a feltételes szabadság tartamának eredményes elteltéhez az elítélt rendszeres figyelemmel kísérését szükségesnek tartotta, ezért elrendelte a pártfogó felügyeletét. Amennyiben az elítélt a pártfogó felügyelet szabályait megszegi, a feltételes szabadság megszüntetésére kerülhet sor -áll a törvényszék sajtóközleményében. 




NÉGY ÉS FÉL ÉVVEL KORÁBBAN SZABADULT MARIAN COZMA EGYIK GYILKOSA

Titokban négy és fél évvel büntetésének lejárta előtt szabadlábra helyezték a Cozma-gyilkosság harmadrendű vádlottját - írja a Bors.


A bulvárlaphoz eljuttatták a Sztojka Iván szabadulóbulijáról készült videó felvételt.
Úgy jár-kel mindenfelé, mintha mi sem történt volna. Járt Budapesten, Siófokon, jól érzi magát."
 - mondta a szemtanú, aki jellemző módon neve elhallgatását kérte, mert fél, hogy "baja esik". Sztojka természetesen már be is szerzett egy új BMW-t. 
Marian Cozma kézilabdázót 2009-ben gyilkolták meg egy szórakozóhelyen. A halálos szúrást Sztojka barátja, Raffael Sándor ejtette rajta, de a bíróság szerint neki is komoly szerepe volt a sportoló halálában. A 18 évre ítélt Raffael akkor szúrta szíven a sportolót, amikor az dulakodott Sztojka Ivánnal és Németh Győzővel, és a két férfi a falnak szorította.
A szúrás után Sztojka bele is rúgott a már a földön fekvő Cozmába.
A harmadrendű vádlottként bíróság elé állított férfi először 20 évet kapott, amelyet másodfokon elképesztően enyhe, mindössze 8 éves szabadságvesztésre módosítottak. A Kúria 2012-ben hozta meg a végső döntést, amelynek értelmében 13 évet kellett volna rács mögött töltenie. Ám, most 
"kifogástalan magaviseletére" hivatkozva négy és fél évvel büntetése letelte előtt feltételesen szabadlábra helyezték
Hogy Sztojka Iván milyen veszélyt jelenthet a társadalomra nézve, azt jól mutatja, hogy nem a Cozma-gyilkosság volt az első emberölési ügye. Korábban egy házaspár életének kioltásával is kapcsolatba hozták, ám azt a nyomozást végül megszüntették. 
A Cozma-család 250 millió forintnyi kártérítésért indított pert 2012-ben, és a bíróság végül 211 millió forint (fejenként 42,2 millió) megfizetésére kötelezte a sportoló haláláért felelős Raffael Sándort, Németh Győzőt, Sztojka Ivánt, P. Gábort és B. Csabát. Később ezt az ítéletet is jelentősen enyhítették, végül már csak 16 milliót kellett volna fizetniük az elkövetőknek - de a család ebből se látott a család egy fillért sem az elmúlt években.
(Borítókép: Sztojka Iván 2011-ben megvadul a veszprémi tárgyaláson. Fotó: Gáspár Gábor, Veszprémi Napló Online)


Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda
Döbbenetes zúgirászat bontakozik ki ismét az orrunk előtt.
Felhívtam a hölgyet, saját nevemen bemutatkoztam, nem ismert. Érdeklődésemre elmondta az interneten felcsipegetett furcsaságokat.
Kiderült, ők valamilyen ügyvédi felhajtók, akik 10 szuper ügyvéddel dolgoznak.
Az alábbi levelüket kapta ügyfelem:
"Tisztelt Ügyfelünk!
Megkeresésére illetve korábbi levelezésünkre hivatkozva szeretnénk tájékoztatni Önt a devizahitel probléma (amennyiben önt még érinti) megoldásának lehetőségéről.
A számos nyertes per, és küzdelem eredményeképpen sikerült egy tőkeerős pénzügyi finanszírozó céget magunk mellé állítani, aki megoldást tud kínálni a hitelcsapdából való kiút eléréséhez, és a piacon található kereskedelmi bankokkal is kiváló alkupozícióban van.
A bankok központi követeléskezelő szervei szabadulni kívánnak a számukra rossznak ítélt, bedőlt hitelállománytól. Jelenleg a perek nagy része, és a végrehajtások fel vannak függesztve. Sajnos rossz hír az adósoknak, hogy a pereket a kormány jóvoltából akár jövő év végéig is felfüggeszthetik, a végrehajtásokat, és a kilakoltatásokat azonban már jövő év elején újraindítja a kormány a törvény alapján, amint a banki elszámolások elkészülnek.
Partnerünk jóvoltából a következőre nyílik lehetősége az adósnak. Vegyünk egy példát, hogy könnyebb legyen számolni:
Ügyfélnek 20 millió forint a tartozása a bank felé, ami persze szerintünk jogtalan, de ameddig a bíróság ezt nem ítéli el, addig ez a jogerős. Az ingatlan aktuális piaci értéke lehet, hogy csak 15 millió forint. Ha nem sikerülne a pert megnyerni, vagy a jövő év elején újraindítják a végrehajtásokat, akkor az ügyfél elveszíti a lakást, amit a bank értékesít (vélhetően nem túl kedvezően), felszámítva a végrehajtás költségeit is, jó, ha hozzávetőlegesen 10 millió forint értékben csökken az ügyfél tartozása. A fennmaradó 10 millió forintot az adós, illetve a hitelben résztvevő bármely fél összes ingó és ingatlan vagyonán végrehajtják, ha még ezen felül is marad tartozás, akkor fizetéstől, nyugdíjtól való elvonás sújtja a tartozás kiegyenlítéséig az összes résztvevő felet (adós, adóstárs, kezesek, illetve azok örököseit), ami pokol, és csapda egy életre.
Megoldásunk a következő három lehetőséget kínálja az ügyfélnek:
A., Amennyiben az ügyfél össze tudja gyűjteni (akár család, vagy külső személy bevonásával) hozzávetőlegesen az aktuális tartozása 50-60%-át, abban az esetben kérünk egy ajánlatot. Ilyen esetben nagy valószínűség szerint partnerünk át tudja venni a követelést a banktól, az ügyfél megtartja az ingatlant, és a fennmaradó tartozás megszűnik. Miért éri meg ez partnerünknek? Mert így ő is biztos, gyors profithoz jut, hiszen amennyivel olcsóbban ki tudja vásárolni a követelést a banktól, az az ő nyeresége marad, méghozzá azonnal, hiszen mindenki jól jár. Az ügyfél ugyanolyan kedvezően megszabadul a hitelétől, mintha megnyerte volna a teljes semmisségi pert, a bank megszabadul a számára nem fizető hitelestől, és az ingatlantól, a partnercég pedig profitra tesz szert pusztán azért, mert hajlandó elengedni azt a tartozást, amit a bank üzletpolitikailag nem enged meg az ügyfél számára. A példa esetében, ha a bank felé a tartozás 20 millió forint, az ügyfél pedig össze tud gyűjteni 10 millió forintot, a partnercég pedig kivásárolja a banktól a követelést 8 millió forintért, akkor az ügyfél megszabadul 10 millió tartozástól azonnal, megtartja az ingatlant, partnerünk pedig nyeresége 2 millió forint, persze ebből ő vállalja a teljes papírmunkát, ügyvédi díjakat, bürokráciát.
B., Amennyiben az ügyfél rendelkezik potenciális vevővel az ingatlanra, de eddig nem tudott vele továbblépni, mert több a tartozás, mint az ingatlan értéke, úgy szintén megoldás nyílik. A példa szerint 20 milliós a tartozás, az ingatlan pedig hozzávetőlegesen 15 milliót ér. A vásárlás eddig azért hiúsult meg, mert a banknak még további 5 millió forintot kellene befizetni, hogy eladható legyen az ingatlan. Partnerünk ki tudja vásárolni ismételten a követelést a banktól. kb 8 millió forintért (az eddigi gyakorlat alapján) a vevő kifizeti a 15 millió forint vételárat, a partnercég pedig elengedi a fennmaradó 5 millió forint tartozást, és a fennmaradó különbözetet a költségek levonásával megosztja az ügyféllel. Ez azt jelenti, hogy amellett, hogy megszabadult a tartozásától, a példaszámításban 3,5 millió forint az ügyfél zsebében marad, amivel legalább esélye nyílik újraépíteni az életét, de mindenképpen sokkal jobb helyzetbe kerül, mint ha a megvárja, a bank végrehajtási eljárását. Itt szintén a partnercég vállalja a teljes ügyintézést, ügyvédi munkát és a költségeket.
C., Szinte ugyanaz, mint a kettes pont, annyi különbséggel, hogy az ügyfél nem rendelkezik potenciális vevővel, viszont a fenti konstrukció szerint hajlandó lenne partnercégünkkel együtt keresni egyet. Partnercégünk erre szakosodott professzionális ingatlanpiaci szakértő kollégái segítenek a megfelelő vevő megkeresésében, és a minél magasabb vételár elérésében ők is érdekeltek, hiszen minél több marad az ügyfélnek, annál több marad nekik is.
Minden esetben tehát a cél az, hogy az ügyfél irreális tartozásától megszabadulva, újra tudja kezdeni építeni az életét, lerakva ezt a hatalmas terhet.
A partnercég több mint egy évtizedes múltú hazánkban található, több milliárd forintnyi saját finanszírozási tőkével rendelkező cégcsoport, aki eddig főleg vállalati finanszírozással, követeléskezeléssel, lízing konstrukciókkal foglalkozott, viszont sikerült őket a harcunk mellé állítani, és mivel ez számukra is profitáló lehetőség, így fenntartás nélkül segítenek tőkeerejük felhasználásával az ügyfeleknek.
Miután partnerünk számára sem éri meg olyan követelést vásárolni, amibe az ügyfél nem együttműködő, és emiatt akár évekre is bent ragadhat a finanszírozásra szánt tőkéjük egy ingatlanban, így kizárólag olyan ügyféllel lépnek tovább, ahol a kölcsönösen előnyös alku meg tud születni, és így mindenki számára kedvező szerződés kerül megkötésre. Természetesen ezt a folyamatot mi is figyelemmel követjük, hiszen ahogy eddig is az ügyfeleink érdekét képviseltük, most is szeretnénk végig fogni a kezüket.
Az ajánlatkérés, és a folyamat TELJESEN DÍJMENTES, hiszen siker esetén a partnercég profitál az üzletből. Az ajánlatkéréshez mindössze az lentebb található kérdésekre várunk választ.
Az ajánlatkéréssel partnercégünk a bank adatbázisában megtekinti a szerződést, erre minden hivatalos engedéllyel rendelkezik, mint a bankkal szerződött hivatalos pénzügyi intézmény, és egy ajánlatot kér a banktól a követelés kivásárlására.
Ezt követően közösen megbeszéljük az ügyféllel, hogy mit tudnak kihozni a helyzetből. Amennyiben az ügyfél számára is elfogadható, akkor történik a továbblépés, a szerződéskötés, és a megvalósulás.
Amennyiben az ügyfél nem kíván élni a számára adott ajánlattal, és nem történik kölcsönös szerződéskötés, úgy nem történik semmi, minden a saját medrében halad tovább.
Miután a követeléskivásárlással a tartozás megszűnik, természetesen az esetlegesen folyamban lévő pernek sincs a továbbiakban jelentősége, értelme, így az a felfüggesztések lezárásával a törvény alapján magától, és illetékmentesen megszűnik, így az a folyamat is lezárul.
Amennyiben szeretne teljesen kötelezettségmentesen ajánlatot kérni, úgy kérem email-en küldje el az alábbi adatokra adott válaszait (kérem minden kérdésre adjon választ.):
1. Bank neve
2. Kölcsönszerződés száma
3. Szerződő neve
4. Kapcsolattartáshoz telefonszám
5. Hány hónapja nem történik a törlesztés
6. Szerződés felmondásának dátuma
7. Felvett hitel összege
8. Jelenlegi tartozás
9. Az ingatlan jelenlegi becsült piaci ára
10. A kölcsönszerződésben vagy a jelzálogszerződésben szereplő hitelbiztosítási érték
11. Melyik megoldásra van lehetősége. (A, B, C)
12. Át lett-e adva már követeléskezelőnek
13. Egyéb információ: Végrehajtás vagy per alatt van, megegyezés a bankkal, stb?
Fontos megérteni minden kedves ügyfelünknek, hogy ez a lehetőség a legtöbb esetben életmentő öv lehet, és biztos utat kínál az egyre jobban elmélyülő adóscsapdába került családoknak.
Üdvözlettel,
Kováts Lívia és Hajdu Gábor
70/930-0400, 70/543-7990
segitseg.devizahiteleseknek@gmail.com
https://www.facebook.com/SegitsegDevizahiteleseknek

Rendőrsorfal mellett lakoltatták ki a háromgyermekes devizahiteles családot

Erős rendőri jelenlét mellett lakoltattak ki egy devizahiteles családot Budapesten, egy XVII. kerület családi házból. A szülők három gyerekkel együtt kerültek utcára.
Rendőrsorfal mellett lakoltatott ki a végrehajtó egy háromgyermekes családot egy Budapest XVII. kerületében álló családi házból kedd délután, ami a nagypapa nevén volt. Az erős rendőri jelenlétre azért volt szükség, mert a végrehajtás előtti estén a Facebookon körbement egy felhívás a kilakoltatás megakadályozására, és többen jelezték, hogy fizikailag fogják megakadályozni a dolgot.






Kilakoltatás KARHATALOMMAL XVII. ker. Budapest 2018. 07. 24. 11 óra 21.perc


Végül semmi ilyesmi nem történt, csak szóban fejezték ki nemtetszésüket és elégedetlenségüket a Devizahitelesek Mentőöve Egyesület aktivistái. A 76 éves tulajdonos a kedden délelőtt megjelent végrehajtókat végül beengedte a házba és az intézkedés a tiltakozók erős felháborodása, szóbeli inzultusai mellett, de lefolyt – írja Mérce az ügyről.
A végrehajtás során a tiltakozók szerint több visszásság is felmerült. Egyrészt a hivatalos végrehajtó a megjelent tiltakozóknak azt mondta, egyeztette a kilakoltatási akciót az illetékes bírósággal, a ház tulajdonosa viszont arról számolt be nekik, hogy neki telefonon a végrehajtó még azt mondta, nem történt ilyesmi – számol be a lap az ellentmondásokról.



OLVASS TOVÁBB

Kéthetes csecsemőjükkel együtt lakoltatták ki a Szabó családot

Az egyesület szerint mivel a családnak a kilakoltatás után nincsen tartósan megoldva a lakhatása, ezért a három kiskorú gyermeket az állami gondozásba vétel is fenyegetheti. 
A téli kilakoltatási moratórium lejárta után mintegy 100 ezer magyar lakhatása vált bizonytalanná, bármikor kitehetik őket.
Címlapkép: MTI Fotó / Czeglédi Zsolt


Döbbenetes remélem a népharag elviszi az olajon hízlalt Orbán maffia kormányát , és a haverikör minden tagját ők is kisöprik az utcára , és ott a verőlegények már várni fogják őket , habár most kellene minden végrehajtó belét kiereszteni , minden végrehajtásnál egy végrehajtó halál , és a végén nem volna már végrehajtó aki foglaslni tudna , mert 16 évi képzés kell , hogy kiművelt legyen , de ha már az egyetemen elkezdenénk likvidálni e szakos halgatóikat , talán nem lenne elég zsidóbérenc aki vállalná ezt a tortúrát , és azt hogy kibelezik az emberek !!!






Már zajlik: több száz családot tesznek ki az utcára vidéken! A magyarság kilakoltatása zajlik saját HAZÁJÁBÓL!



























Már zajlik: több száz családot tesznek ki az utcára vidéken! A magyarság kilakoltatása zajlik saját HAZÁJÁBÓL!





Nem csak a fővárosban kerülnek családok százai az utcára: már a kisebb falvakban is mindennapos, hogy „viszi a házat a bank”. Az intézkedések száma öt év alatt a háromszorosára nőtt.
Az emberileg alkalmatlan végrehajtó szervek még csak annyira sem képesek szolidaritást vállalni, hogy egy pusztaszabolcsi súlyosan beteg nénit ne tegyenek az utcára egy 200 ezres tartozás miatt.
Itt élünk, ez a nagy büdös magyar valóság!
Ezt a Népszava és más médiumok is megírták.
A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar adatai szerint tavaly az egész országban 3636 kilakoltatást hajtottak végre.

Völner Pál igazságügyi államtitkár egy parlamenti kérdésre adott korábbi írásbeli válaszából kiderül, hogy míg 2012-ben 1020, 2013-ban pedig 1300 tulajdonos lakoltattak ki, addig 2015-ben már 2335, 2016-ban pedig 3474 ilyen intézkedés történt, ráadásul ebben nincsenek benne azok, akik nem várták meg a végrehajtási procedúrát, és önként távoztak hétvégi házba, családhoz, barátokhoz.
Az elmúlt öt évben több, mint 240 ezer ingatlant árvereztek el tartozás miatt.
A magyar kormány tehetetlen? Vagy nem is akart tenni ellene?
Az a baj, hogy mindkettőt el tudjuk képzelni, uyganakkor ha egyáltalána s zándék meglenne, akkor sem engedné a nagytőkés nemzetközi elit.
Ezeknek a magyarok pénzén élő bankároknak a hazai családok nem többek, mint számol. Havi kimutatások. behajtandó tételek.
Ez nem személyes. Ez ÜZLET…
A világ egyik legaljasabb, és egyben leglelketlenebb üzlete.
Aki ebben részt vesz, és ezt az “iparágat” működteti, az minden bizonnyal eladta a lelkét az ördögnek, ebből pedig aligha lesz feloldozás.
Innen üzenjük!
Majd mikor ott álltok a végső ítélőszék előtt, legyen az földi ítélőszék, vagy maga a szentség, majd gondoljatok arra, hány családot tettetek tönkre. Hányan vetettek önkezükkel véget az életüknek a döntéseitek és pénzéhségetek miatt.
Hány gyermektől vettétek el a boldog gyermekkort, és hány családot szakítottatok szét, hajszoltatok kilátástalan adós-rabszolgaságba.

Mert Isten valószínűleg megbocsájt, de nem felejt…

AMENNYIBEN ÉRDEKESNEK TALÁLTAD AZ ITT KÖZZÉTETT INFORMÁCIÓKAT, KÉRJÜK TERJESZD A CIKKET, JUTTASD EL MÁSOKHOZ IS. KÖSZÖNJÜK







Családok halnak bele, válnak el! A kórházakban a meghaló emberek 50 %-a devizás!” VIDEÓ

Írta:
 -
2018. május 18.





Videólejátszó
ngatlanát naponta, és hallgat mindenki?! Majd megoldjuk a devizát?! Nincs! Már rég késő minden! Családok halnak bele, válnak el! A kórházakban a meghaló emberek 50 %-a devizás! (…) Hát hol van a magyar virtus?! Hol van egy Rákóczi?! Mivé váltunk?! Apáink, anyáink, nagyapáink forognak a sírjukban! Hol vannak a csendőreink?! Hol vannak a lovas vitézeink?! Hol vannak az erős Toldi Miklósaink?! Nyámnyila penészvirágok rohangálnak az utcán?! Buzi, buzinak kell lenni egy férfinak, hogy éljen Magyarországon?! Hát nem! 

– Isten el fogja pusztítani a magyarság többségét, ha nem álltok helyt!
Ebben a videóban egyetlen komoly probléma lelhető fel.
Az, hogy MINDENBEN IGAZA VAN az előadónak
https://video-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t42.9040-2/10000000_2127921730818332_6626151578627735552_n.mp4?_nc_cat=0&efg=eyJ2ZW5jb2RlX3RhZyI6InN2ZV9zZCJ9&_nc_eui2=AeEO1o0Ut3CTUpY5J_gAWraNK5YjuUKWkHWOz5FLGQql-jcydU3o_cSF5MrUdT2j6rXyNVLIif3FISmQUVxIXXRQ3FLF9aeZ1FkXAH8rPyFMLw&oh=eb70d36309bdd18fd30c64775
Néhány részlet Dr. Polgár Zoltán rekorder hazafias szónoklatából:
– De más módon nem lehet győzni! Egy pártot kell kijelölni, aki képviseli az összeset, és le lehet váltani! (…) Rákóczira, Árpádra és végvári vitézekre van szükség! (…) Vége van! Nincs tovább! Nincs pofázás! Vége! Tenni kell! Kardot, kapát, kaszát és menni! És le kell tolni a parlamentet! Tudják, miért fél a Fidesz-kormány?! Kirabolta az országot! Ellopott 3 ezermilliárd magánnyugdíj-vagyont és még többet! Jachtok, kastélyok, Pintér és Orbán zsebében?! És nézzük? A szomszéd Mari néninek kajára nincsen?! És én fizetem az adót?! (…) Vége van a pofázásnak! Vagy összefogunk, vagy megdöglünk! (…) Akinek fontos ennek az országnak az érdeke, az összefog! (…) Karácsony és Újév között félóránként voltak temetések a temetőkbe! (…) Vegyék elő otthon az elásott kardokat, kaszákat, kapákat, és férfiak, menjünk ki! (…) Honnan van Mészáros Lőrinc, kedves gázszerelő, 10 ezer milliárdod?! Hogyhogy az egymilliárdos adódat te elsinkófálod, Mari néni meg belerokkan a 100 Ft-os adójába?! (…) Nincs ígérgetés! Konkrétumokat akarok!



Videólejátszó
– Naponta 300 kilakoltatást tesznek föl a végrehajtói kamara honlapján?! 300 ember veszti el, 300 család veszti el az i3e1a84d&oe=5AFE9818 

Forrás:https://m.facebook.com/A-Magyar-n%C3%A9p-hangja-2156283044387167/?refid=52&__tn__=C-R






Emberek ezrei fognak meghalni a magyar egészségügyben – Vészriadót fújt a kórházigazgató



Drámai bejelentést tett dr. László Imre, a Honvédkórház és a Szent Imre Kórház volt főigazgatója.
Az egészségügyi szakember, aki jelenleg a DK egészségpolitikusa, elmondta: válsághelyzettel fenyeget, hogy a jövő évi költségvetésben az egészségügyre szánt források nem érik el a GDP négy százalékát.
Dr. László Imre hangsúlyozta: az elátkozott balliberális kormány” 2009-ben, a világgazdasági válság közepén is
a GDP 4,3 százalékát
fordította az emberek egészségére, most azonban ez az arány mindössze 3,95 százalék.
Kiemelte: egyes elemzések szerint akár 40 egészségügyi intézmény is bezárhat a jövőben annak a szigorításnak köszönhetően, hogy a jövőben az intézmények nem adhatják le úgy a rendeléseiket, hogy számláikon nem áll rendelkezésre azok fedezete.
László Imre közölte: az egészségügyi intézmények összesen 35 milliárd forintos adósságot halmoztak fel.
A volt kórházigazgató hangsúlyozta, ennek a problémának a hátterében nem egyéni hibák állnak, hanem az általános alulfinanszírozottság.
Aláhúzta: emberek életébe kerül, hogy nincs elég pénz az egészségügyben, mert évente mintegy 32 ezer ember hal meg gyógyítható vagy megelőzhető betegségekben.
Videó:

https://www.facebook.com/dk365/videos/vl.191746414979674/1734985103258563/?type=1



Add tovább, hogy másokhoz is eljusson a valóság!


A fájdalomtól üvöltve, saját székletében fekve halt meg az anyám. Pedig minden békemeneten ott volt”



A magyar egészségügy helyzetéről közöl három szösszenetet a kolozsvaros.com.
Az egyiket idézzük alább, a többit itt találod.
– Mi ez? Mi az úristen ez? Csupa mocsok az ágynemű! Az anyám szarban fekszik!
– Nyugodjon meg, uram! A néni már amúgy is idős. Kevés a nővér, nem tudjuk óránként tisztába tenni. Pelenka sincs annyi. Ágynemű sincs.
– De ő az anyám! Hiszen nincs megmosdatva sem. Büdös! Egyáltalán, mi a baja?
– Sajnálom, nem mondhatok semmit. Majd a doktor úr…
– Hol az orvos? Beszélek vele.
– Éppen szemműtétet végez, nem tudom, meddig tart.
– Szemműtétet?! Egy belgyógyász-traumatológus?
– Nem. A doktor úr szemész. Ő ügyel a héten a traumatológián.
– De az anyám elesett! Lehet hogy eltört valamije. Sír és nyöszörög, a saját vizeletében, székletében fekszik! Férfiakkal egy kórteremben! Mit mutatott a röntgen? Megröntgenezték egyáltalán?!
– Nem, még nem. Nem működik a röntgenkészülék, de amúgy sincs szakemberünk, aki kezelni tudná. Majd átvisszük a kedves mamát a másik kórházba, ott meg fogják röntgenezni. Három nap múlva már meg is lesz a vizsgálat, akkorra kapott időpontot a néni. Addig is tessék neki hozni evőeszközöket, vizet, hálóinget, pelenkát és a gyógyszereket, amiket szed, mosdószivacsot, szappant törölközőt. És tessék is megfürdetni, bepelenkázni, és ha tud enni, meg is etetheti.
– De a rohadt életbe! Hol az a rengeteg pénz, amit a kormány a kórházakra költött? Minden héten átadtak valamit. Kórtermeket, készülékeket. Pótolták, amit az előző kormányok elloptak! Tudom, mondták a tévében!
– Uram, akkor a tévébe kell bevinni a mamát, mert mi is csak ott láttuk a felújításokat, új gépeket. Itt még az van, ami Kádár alatt is volt, csak akkor még új volt, ma meg már ócska.
Meghalt az anyám. Szarban, húgyban, a fájdalomtól üvöltve halt meg. Pedig minden békemeneten ott volt, hogy ezek vissza ne jöhessenek! Rohadt kommunisták! Rohadt liberálisok!”
A szerző: Edgar Swan


A rohadt életbe, hát tényleg tűrjük ezt?!” – Kórházi fertőzésben meghalt Karafiáth Orsolya barátnője





Két tragikus esetről számol be legújabb jegyzetében az írónő.
Nekem egy éven belül két ismerősöm halt meg a János kórházban, mindkettő túlélhette volna.
Az egyikük elesett és beverte a fejét, halálának oka kórházi fertőzés. A másikuk rákbeteg volt, megműtötték, halálának oka szintén kórházi fertőzés. Egyikük sem volt még ötven.”
– írja vasárnapi cikkében a 24.hu-n Karafiáth Orsolya.
De egy személyes példáról is beszámol:
Pár hónapja bementem a rendelőintézetbe, jelentkeztem a betegfelvételen, miszerint fáj a fülem, szédülök, szeretnék időpontot. Jó, van, két és fél hónap múlvára. Huh, az nem most lesz, mondtam, fogalmam nincs, hol járok két és fél hónap múlva. Eloldalogtam.
Aztán a fájdalom enyhült kicsit, próbáltam nem figyelni rá. Ám végül bedurrant a fejem. Vissza. Most öt hétre kaptam volna időpontot. Sírva fakadtam, hogy de hát nagyon fáj, és voltam már itt.
A válasz: „Erre vannak a magánrendelések.”
Eldurrant az agyam, pánikrohamot kaptam, zokogva, remegve botorkáltam ki, majd összeestem a rendelő előtt.”
Karafiáth dühösen teszi fel a kérdést:
És ezek után ne érezzük azt, látva a most napvilágra került 2019-es költségvetés számait, hogy a rohadt életbe, hát tényleg tűrjük ezt?
Hát nekünk már az sem elég a garnitúra elzavarásához, hogy az életünket, a puszta létünket semmibe veszik?! Hogy tök mindegy, élünk-e, halunk-e?!”
(Az írónő teljes cikkét itt találod.)
Add tovább, hogy másokhoz is eljusson a valóság!




Nagyon idegesek lettek a fideszesek, amikor az egészségügy szétrohasztásáról kérdezték őket (+videó!)



Magas vérnyomással ne nézd meg ezt a videót!
Ön szerint van elég mentős az egészségügyben? Ha nincs, akkor miért vezettek be létszám-stopot?”
– erre szeretett volna egyenes választ kapni hétfőn az N1 tévé riportere a Képviselői Irodaház előtt.
A fideszesek nagyon idegesek lettek a kérdés hallatán. A legpofátlanabbul a Fidelitas-elnök Böröcz László reagált a videó legvégén.

.
További cikkek az agyhalott Böröcz Lászlóról:


Add tovább, hogy mindenki lássa: mit jelent a Fidesz számára a közösség szolgálata!
Lejátszási listák (4)






Tombol a népharag, porrá alázzák a kommentelők a HírTV-t – Mutatjuk a legjobb beszólásokat!

Szabályos ostrom alatt áll a HírTV Facebook-oldala. Mutatjuk a legütősebb kommenteket!
Tegnap volt magyar médiatörténet egyik legsötétebb napja: a fideszes bagázs egyetlen nap alatt szállta meg és fordította át fideszes szennykanálissá a HírTV-t (Részletes beszámolónkat itt találod.)
Az átmenet azonban mégsem megy zökkenőmentesen: a HírTV Facebook-oldalára az új szerkesztőség elkezdte kipakolni a fideszes propagandahíreket. Arra az oldalra, amit az elmúlt 3 évben az emberek úgy szoktak meg, mint hiteles ellenzéki hírek forrását.
Több sem kellett az ellenzéki olvasóknak: keményen kiosztották a HírTV-seket, szabályos ostrom alatt áll az oldal.
A legjobb kommentekből válogatunk:
Add tovább cikkünket, hogy ismerőseidhez is eljusson!



Megvan, ki lesz Kálmán Olga utódja a fideszes HírTV-n – A műsor címe is megváltozik


Egy nap alatt lerohanta a Fidesz a Simicska-tévét.
A szabad sajtó fekete napja van: 3 évnyi szabad működés után a Fidesz totálisan átvette a hatalmat a HírTV fölött. (Frissülő tudósításunkat itt találod)
Ennek keretében azonnali hatállyal kirúgták Kálmán Olgát és Csintalan Sándort – az ő műsoraik már ma sem kerülnek adásba.
Szintén megszüntették a Szabadfogás című műsort, amelynek vezetője, Dévényi István egy drámai videóban búcsúzott el a nézőktől, ezt itt tudod megnézni.
Kálmán Olga utódja Földi-Kovács Andrea (a migránsügyi “szakértő” Földi László felesége) lesz, ő vezeti a jövőben a beszélgetős műsort, amelynek a címe is megváltozik: Magyarország élőben lesz.
Róla van szó:
.
Kapcsolódó cikkeink:



Megint megyünk lopni !!!!



Széteshet a rendőrség, ha ez így marad


D MTZ20180323009
Dezső András
DEZSŐ ANDRÁSKÖVETÉS
2018.07.25. 07:16



A májusban távozó országos rendőrfőnök utolsó hivatali idejében is azért lobbizott, hogy jövő év januárjától ne szűnjön meg a rendőrök túlórapénze, de a birtokunkba került előterjesztés állítólag Orbán Viktornál megbukott. A Belügyminisztérium nem tagadja, hogy nem jár majd pénz a túlórákért, a rendőrség soraiban ezért sokan tömeges leszerelést vizionálnak.
Jövő év januárja helyett 2022. december 31-ig maradjon meg a lehetősége annak, hogy a túlórákért ne csak szabadnap, hanem pénz is járjon – egyebek mellett ezt is tartalmazza az a Pintér Sándor belügyminiszternek címzett előterjesztés, amit még Papp Károly volt országos rendőrfőkapitány írt alá. Az Index birtokába került dokumentumot május 9-én szignózta Papp, aki néhány nappal később távozott a testülettől. A főrendőr előterjesztésében azt is szerette volna, hogy a lakhatási támogatás a jelenlegi 5 millió forint helyett 10 millió forint legyen.
A rendőrségen belül azt beszélik, hogy Papp javaslatát Pintér is támogatta, mégsem lett belőle semmi. A rendőrök ezt Orbán Viktornak tudják be, folyosói pletykák szerint ő mondott nemet, így most már a belügyminiszter is az ő álláspontját képviseli. 
A történet lényege röviden az, hogy 2015-ben megszületett a rendőrök munkajogi bibliája, a HSZT. Ebben a három éve elfogadott jogszabályban szerepel, hogy 2019. január elsején megszűnik a túlórák kifizetésének lehetősége, vagyis onnantól kezdve a túlórákat csak csúsztatással, azaz szabadnappal lehet ellentételezni. A rendőrségen belül tehát régóta tudták, hogy jövőre már lőttek a kifizetéseknek, ugyanakkor bíztak abban, hogy ezt az illetékesek még a határidő lejárta előtt módosítják. Ahogy a birtokunkba került előterjesztésből kiderül, Papp májusban erre kísérletet is tett, de hiába. A Belügyminisztérium minap kiadott közleményéből kiderül, hogy ezen nem kívánnak változtatni, tehát 2019 januárjától tényleg nem jár majd pénz a túlórák után.



Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Leszerelési hullám jöhet amiatt, hogy a túlórákért nem pénz, hanem szabadnap jár januártól. A Lidl is jobban fizet majd, a szabadnapok kiadása miatt pedig hónapokra is kieshet egy rendőr. Ezt írta a volt főkapitány Pintérnek, majd pár nap múlva távozott posztjáról.
6208 · Jul 25, 2018 07:16amTovább a kommentekhez
Facebook Comments
Az Papp előterjesztéséből is világosan látszik, hogy itt nem csak a mezei rendőrök hisztijéről van, hiszen még az országos rendőrfőkapitány is szükségesnek látta a túlórák kifizetésének fenntartását. Bár a belügy arra hivatkozik, hogy a rendvédelmi életpálya keretében új illetményrendszert vezetett be, és ebben, öt lépcsőben, 2019. január 1-jére összességében mintegy 50 százalékos illetményemelkedés lesz a hivatásos állománynál, Papp előterjesztéséből az derül ki, hogy ezek a változtatások édeskevésnek bizonyultak a mai munkaerőpiaci helyzetben. 
A rendőri állományba történő utánpótlást és az állománymegtartást hátrányosan befolyásolják a civil szféra összevethető szegmenseiben magasabb, illetve folyamatosan emelkedő bérek
– írta előterjesztésében az akkori országos főrendőr. Papp szerint „a rendvédelmi életpálya bevezetésekor elindított ötéves illetményemelési program időtartama alatt jelentősen megváltozott a munkaerőpiaci helyzet", a munkaerőhiány, a gazdaság teljesítőképességének növekedése jelentős bérnövekedéssel járt.
A VOLT FŐKAPITÁNY AZ ELŐTERJESZTÉSBEN A LIDLLEL PÉLDÁLÓZOTT.
Nem vicc, tényleg. Papp Károly azt írta az előterjesztésben példaként, hogy a Lidl áruházláncban nyolcórás munkaidőben 290-320 ezer forint bruttó fizetés érhető el, de egy boltvezető megkereshet akár bruttó 658 ezer vagy 720 ezer forintot is. 
Mindez azt is jelenti, hogy egyáltalán nem volt túlzás, amit ebben a témában a minap a Lemil nevű blog írt. A blogbejegyzés szerzője – rendőrök véleményét is szemlézve – elég borús képet, tömeges leszerelési hullámot vizionált. Az igencsak alapos bejegyzés lényege, hogy ha tényleg megszűnik a túlórák kifizetése, és azokat csak csúsztatni lehet, akkor 20-25 százaléka is távozhat az állománynak, ami már hatalmas kiesés. 

Papp Károly és Orbán Viktor miniszterelnök a rendőrség új szolgálati gépjárműveinek átadásán, 2014-ben
Papp Károly és Orbán Viktor miniszterelnök a rendőrség új szolgálati gépjárműveinek átadásán, 2014-ben
Fotó: Koszticsák Szilárd

Mennyi pénz tűnik el így a pénztárcából?

Úgy tudjuk, hogy egy kezdő rendőr őrmester alapbére (a kétéves rendőriskola elvégzése után) havi bruttó 220 305 forint. Erre persze jöhetnek még pótlékok (általában legfeljebb pár tízezer forint), de ez az alap. Egy 20 éves szakmai múlttal rendelkező főtörzszászlós havi bruttóban megkereshet 330-350 ezer forintot. Tiszteknél a fenti két szám nagyjából úgy alakul, hogy egy kezdő hadnagy (a rendőrtiszti főiskola elvégzése után) kezd nagyjából 270-280 ezer bruttóval, egy 45 éves őrnagy átlagos havi bruttója pedig megközelítheti a 450-500 ezret. Persze nagyon sokat számít, hogy hol dolgozik az adott rendőr: egy vidéki őrsön vagy a TEK-nél, esetleg a Nemzeti Nyomozó Irodánál? Mert ettől függően akár 80-100-200 százalékos is lehet a bérkülönbség. 
A túlóradíjat úgy számolják, hogy a havi bért elosztják 176-tal, azaz egy kezdő őrmesternek 1250 forint jár, egy idősebb őrnagynak már körülbelül 2800 forint. A rendőrségen a hivatalos maximális túlóraszám 416 óra egy évben, és sok rendőr épp az ezekért járó túlórapénz miatt csatlakozott a testülethez. Mi több, a gyakorlatban évi 800-1000 túlóra is becsúszik, egész egyszerűen azért, mert rendőrhiány van.
Ez azt jelenti, hogy egy kezdő, a hivatalos maximális túlóraszámot betartó kollégát évi 520 ezerrel rövidít majd meg az új szabály, de szélsőséges esetben évente akár 1-2 millióval is kevesebbet kaphat majd egy rengeteget dolgozó, tapasztalt rendőr. 
Ráadásul a rendőrség egésze is rosszul járna, ugyanis
HA ELTÖRLIK A TÚLÓRAPÉNZT ÉS CSAK A CSÚSZTATÁS LEHETŐSÉGÉT ADJÁK, AKKOR OLYAN ABSZURD HELYZET IS ELŐÁLLHAT, HOGY VALAKI AZ ÖT-HAT HETES ALAPSZABADSÁGA MELLETT FÉL ÉVET IS OTTHON MARADHATNA.
És miközben a rendőröknél, fináncoknál, bévéseknél és a katasztrófavédelemnél megszűnne a túlórák kifizetése, a titkosszolgálatoknál nem – ez pedig tovább ronthatná a rendőrök és a titkosszolgák között amúgy sem felhőtlen viszonyt. 
Bár a blogbejegyzés borús képet fest, nem csak Papp Károly előterjesztése árulkodik arról, hogy ez a valóság. Papp utódja, Balogh János a parlament rendészeti bizottságában beszélt ugyanerről a problémáról. Balogh akkor egy kérdésre elismerte, hogy a túlmunka örök feszítő kérdés. Szerinte az ideális állapotot, amikor nincs szükség túlmunkára, úgy érhetnék el, ha megnégyszereznék a rendőrség létszámát. Ez viszont – a vezérőrnagy szerint – sem költségvetési, sem szakmai szempontból nem támogatható. Balogh ugyanott arról is beszélt, hogy a túlmunkát hasznosnak tartja.
KAPCSOLÓDÓ
Index - Belföld - Új főkapitány: Négyszer ennyi rendőr kéne, hogy ne legyen túlóra

Index - Belföld - Új főkapitány: Négyszer ennyi rendőr kéne, hogy ne legyen túlóra

Erről is beszélt a leendő országos rendőrfőkapitány a meghallgatásán, ellenszavazat nélkül támogatták.
De a rendőrség leterheltségével Pintér Sándor is tisztában van. Tavaly egy ellenzéki országgyűlési képviselő kérdésére válaszolva döbbenetes adatokat közölt a belügyminiszter. Eszerint 2017 első félévében összesen 1,68 millióval több túlórát teljesített a hivatásos állomány, mint a menekültválság kezdetén, azaz 2015 első félévében. Így az egy rendőrre jutó túlórák száma elképesztő mértékben, két év alatt 87,5-ről 131,9-re nőtt. 
Ám hiába nőtt 2015 és 2017 között a rendőrök száma (30 328-ról 32 870-re), ez a növekedés kevésnek bizonyult a szükséges túlórákhoz képest. Mert például amíg 2014-ben összesen 5,53 millió órányi túlórát teljesítettek a rendőrök, addig 2016-ban már 8,44 milliót. Mindezzel párhuzamosan pedig a költségek is drasztikusan nőttek. Csak két beszédes adat: míg 2014-ben „csak” 7,53 milliárd forint ment el a hivatásos állomány túlszolgálatára, addig 2016-ban 16,57 milliárd. 
(Borítókép: Pintér Sándor belügyminiszter (középen j) és Papp Károly országos rendőrfőkapitány (középen b) a rendőrség új szolgálati autóinak átadásán a Készenléti Rendőrség központi objektumában 2018. március 23-án. Fotó: Máthé Zoltán/MTI)



200 millió forintra emelik Gyárfás óvadékát, ő pedig kifizeti



-DA-KÖVETÉS
2018.07.24. 14:52 MÓDOSÍTVA: 2018-07-24 15:19:36



200 millió forintra emelte másodfokon a Fővárosi Törvényszék a Gyárfás Tamás ügyében elsőfokon megállapított óvadék összegét - közölte a Fővárosi Törvényszék.

05
Fotó: Huszti István
Gyárfás Tamás az Indexnek azt mondta, kifizeti az összeget, hiszen nincs veszítenivalója. Ezt a pénzt ugyanis csak akkor veszítené el, ha megszökne, de neki esze ágában sincs megszöknie. 
A Fővárosi Törvényszék közlése szerint Gyárfás megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy megbízta Portik Tamást, ölesse meg Fenyő Jánost. Bizonyítottság esetén a gyanúsított cselekménye felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének a megállapítására alkalmas.
KAPCSOLÓDÓ
Húsz év macska-egér harc Gyárfás és a nyomozók között

Húsz év macska-egér harc Gyárfás és a nyomozók között

A rendőrség állítása szerint végig tudta, ki állhat a 98-as Fenyő-gyilkosság hátterében, és a sajtó is célozgatott Gyárfásra. Mégis kacskaringósra sikeredett a nyomozás, a valódi gyilkos személye mellényúlások után, véletlenül derült csak ki.


Az elsőfokú bíróság – a terhelt bűnügyi felügyeletét fenntartó és a 100 millió forintos óvadékot megállapító – határozatával szemben az ügyészség jelentett be fellebbezést. Indítványában az ügyészség egyrészt arra hivatkozott, hogy a gyanúsított személyi körülményeiben nem következett be olyan változás, amely megalapozná a kényszerintézkedés szabályainak enyhítését, másrészt azzal érvelt, hogy a terhelt bevallott vagyonára figyelemmel az óvadék összege nem alkalmas a gyanúsított eljárási cselekményeken való jelenlétének biztosítására.
A Fővárosi Törvényszék döntése szerint az elsőfokú bíróság végzése túlnyomórészt megalapozott, indokai helytállóak. Az elsőfokú bíróság helyesen állapította meg, hogy a gyanúsított személyi szabadságának bizonyos fokú korlátozása továbbra is indokolt, mert megalapozottan feltehető, hogy a terhelt a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, például megszökne vagy elrejtőzne. E feltételezést a gyanúsítás szerinti bűncselekmény kiemelkedően magas tárgyi súlya, az ahhoz kapcsolódó büntetési tétel, valamint a gyanúsított rendkívül kedvező egzisztenciális háttere együttesen erősítik. A bíróság a fentiek alapján úgy ítélte meg, hogy továbbra is szükséges és elégséges a terhelt vonatkozásában a bűnügyi felügyelet azon formája, amelyet a bíróság korábbi végzése tartalmazott.
A gyanúsított személyi körülményeire és az eljárás során ezidáig tanúsított magatartására figyelemmel az elsőfokú bíróság megalapozottan ítélte meg azt is, hogy a szökés, illetve az elrejtőzés veszélye csekélyebb mértékű, így az az óvadék alkalmazása mellett lehetővé teszi a bűnügyi felügyelet során enyhébb magatartási szabályok rögzítését.
A másodfokú bíróság szerint azonban az óvadék mértékének meghatározásakor különös figyelemmel kell lenni a gyanúsítás tárgyát képező bűncselekmény tárgyi súlyára, a gyanúsított személyi körülményeire és vagyoni helyzetére. "A gyanúsított által bevallott vagyon és az általa óvadékként felajánlott összeg alapot szolgáltat ahhoz, hogy az óvadék elsőfokon megállapított mértékét a Törvényszék megemelje. Mindezek alapján a másodfokú bíróság az óvadék összegét 200 millió forintban határozta meg, amely összeg így már arányban áll a gyanúsított vagyoni viszonyaival és megfelelő biztosítékul szolgál a bűnügyi felügyelet szabályainak megtartásához is" - közölte a Törvényszék.
A Fővárosi Törvényszék 2018. július 23-án meghozott másodfokú végzésében az óvadék összegének megváltoztatásán túl a Budai Központi Kerületi Bíróság elsőfokú döntését egyebekben helybenhagyta.
Korábban írtuk, hogy nem csak a bűnpártolással meggyanúsított Ihász Sándor egykori főügyésszel, hanem Horváth András dandártábornok, miniszteri biztossal is találkozott informálisan Gyárfás Tamás azután, hogy megzsarolták. Erről további részleteket itt olvashat. 
KAP




Nagy csávában a Mol-vezér, az Európai Bíróság nem ette meg a magyar trükköt

Fordulat állhat be Hernádi Zsoltnak, a Mol elnök-vezérigazgatójának a vesztegetés gyanújával Horvátországban indított büntetőperében. Az Európai Bíróság most meghozott ítéletében ugyanis keresztülhúzta Hernádi és a segítségére siető magyar hatóságok számítását.

A magyar hatóságok egyszer már kihúzták a slamasztikából

A magyar üzletembert azzal vádolja a horvát ügyészség, hogy több millió euró kenőpénz kifizetéséről gondoskodott Ivo Sanader volt horvát kormányfő részére 2009-ben, hogy a magyar olajipari társaság kisebbségi tulajdonosként megszerezhesse az irányítói jogokat az INA horvát olajipari cég felett – a veszteséges gázüzletág kivételével. A Mol Nyrt. és Hernádi Zsolt az elmúlt években következetesen visszautasította a horvát hatóságok által megfogalmazott vádakat.
Budapest, 2018. június 15.Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója a főváros és a Mol-csoport közötti stratégiai megállapodás aláírásán a Városházán 2018. június 15-én.MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Alig egy év alatt kell ítéletet hoznia a zágrábi bíróságnak, különben elévül Hernádi Zsolt ügye.
A horvátok nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki Hernádi ellen, a magyar hatóságok azonban megtagadták Hernádi átadását. Ehhez azonban először egy trükköt eszeltek ki, alighanem a kormányzat tudtával. Ugyanilyen ügyben indítottak nyomozást a magyar hatóságok évekkel ezelőtt, de a horvát elfogatóparancs kiadása után, de aztán az eljárást a magyar ügyészség bűncselekmény hiányában lezárta. Arra hivatkoztak a magyar hatóságok, hogy mivel nincs bűncselekmény, Hernádit pedig bevonták az eljárásba, nincs okuk kiadni Horvátországnak.
Igen ám, de az Európai Bíróság mai közleményéből kiderül, hogy a magyar hatóságok nem Hernádi ellen indítottak eljárást és azt zárták le bűncselekmény hiányára hivatkozva, hanem ismeretlen tettes ellen folyt az eljárás, és Hernádit csak tanúként hallgatták meg. Az Európai Bíróság döntése szerint erre hivatkozva nem tagadható meg az európai elfogatóparancs.


Ráadásul még kacifántosabb a helyzet, mert nemcsak Magyarország, hanem más európai ország is – Ausztria és Németország biztosan – figyelmen kívül hagyta az elfogatóparancsot.
De most lesz mitől tartania a Mol vezérének.
Hernádinak amúgy pont a napokban kezdődött Zágrábban a büntetőpere, és az idő sürgeti a horvátokat. A perben 2019 júliusa előtt ítéletet kell hoznia a bíróságnak, különben elévül az ügy. Ha viszont addig születik elsőfokú ítélet, akkor további két évvel meghosszabbodik a határidő.

Megszólalt Hernádi ügyvédje

Az Európai Bíróság döntése kapcsán megkerestük Zamecsnik Pétert, aki Hernádi Zsolt Mol-vezért képviselte egyes ügyekben. Az ügyvéd elmondta, hogy a bíróság döntése ellenére valóban fennállt a kettős eljárás alá vonás tilalma, ugyanis nem csak tanúként hallgatták ki Hernádit egy olyan nyomozás során, amit megszüntettek. Hanem később Magyarországon a Mol vezérigazgatója ellen egyébként egy pótmagánvádas eljárás is indult, amelyben a vád nagyjából azonos volt a horvát eljárásban szereplővel. Ebben az ügyben 2014 májusában a Fővárosi Törvényszék azonban részben megszüntette az eljárást, részben pedig felmentette Hernádit a vádak alól.
(Kiemelt kép: Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója a vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt indult per másodfokú tárgyalásán a Fővárosi Ítélőtáblán 2014. december 3-án. Fotó: Mohai Balázs / MTI)




Döntöttek: Magyarországon be kell avatkozni, mielőtt nagyobb lesz a baj

Megszavazta a magyar demokrácia állapotáról szóló jelentést az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE). A holland Judith Sargentini által összeállított riport szerint Magyarországon sérülnek az EU alapelvei, veszélyben van a jogállamiság, a demokrácia és az alapvető jogok. Mivel ezeket a lisszaboni szerződés szerint garantálni kell, ezért Sargentini kezdeményezte az uniós alapszerződés 7-es cikkely szerinti eljárását Magyarország ellen.

HÍR TVÉlesen bírálták a magyar jogállamiságot az EP-ben

HÍR TVA néppárti tagok többsége sem állt ki az Orbán-kormány mellett

Magyarországon veszélybe kerültek az európai alapértékek, ezért be kell avatkozni, mielőtt nagyobb lesz a baj. Így döntött az Európai Parlament állampolgári jogok bizottsága 37 igen és 19 nem szavazattal. A Fidesz szerint már az is siker, hogy nem kétharmados többséggel ítélték el a kormány munkáját. Szerintük a Magyarországgal szembeni kritikák alaptalanok






Büntetés azért, mert gyakorlatilag nem változtatunk, és következetesen kiállunk a migrációs politikában az illegális bevándorlók ellen és az, hogy Magyarországra nem lehet idegen, illegálisan bejövő népességet betelepíteni” – reagált Gál Kinga EP-képviselő. 
A jelentés holland készítője szerint a magyar jogállamisággal nem a bevándorlás-ellenesség a baj. A dokumentum 12 területen veszi sorra azokat az intézkedéseket, amelyek nem egyeztethetők össze a közösségi értékekkel.
Ez a jelentés nem a migrációról szól, ez a jelentés a magyar polgárok jogairól, a független magyar sajtó meggyengítéséről, a bírói függetlenségről, a szociális biztonságról szól, és ami engem aggaszt, hogy a magyar polgárok csak korlátozottan férnek hozzá a jogállamhoz” – mondta Judith Sargentini zöldpárti EP-képviselő.
A magyar külügyminiszter Londonban a kommunista rezsimek kirakatpereihez hasonlította az elmarasztalást. „Brüsszelben egy koncepciós eljárás zajlott Magyarországgal szemben, és ezt a koncepciós eljárást most egy politikai ítélettel zárták le. Sajnos mi a magyar történelemből számtalan hasonló eljárásra emlékszünk, amikor az ítélet már megírásra került azelőtt, hogy megkezdték volna” – fogalmazott Szijjártó Péter.
A jelentés szeptemberben az Európai Parlament elé kerül, ahol a képviselők kétharmadának szavazatára van szükség ahhoz, hogy felkérjék a tagállamokat, folytassák tovább az eljárást Magyarországgal szemben.
Az Európai Parlamentben nem ez volt az első szakbizottság, amelyik állást foglalt azzal kapcsolatban, hogy indítsák meg Magyarországgal szemben a 7-es cikkely szerinti eljárást. Eddig már négy szakbizottság mondott hasonlót, négy szakbizottság adott véleményt a LIBE-jelentéshez, és mind a négyben az olvasható, hogy a 7-es cikk szerinti eljárás megindítása indokolt.
A Hír Televíziót az Brüsszelből, az Európai Parlamentből Arató László tudósította.







Home » Friss » KILAKOLTATÁSOK, FAGYHALÁL - EMBERIESSÉG ELLENI BŰNÖK MIATT FELJELENTETTÉK ORBÁNÉKAT! »KILAKOLTATÁSOK-FAGYHALÁL-EMBERIESSÉG-ELLENI-BŰNÖK-MIATT-FELJELENTETTÉK-ORBÁNÉKAT






By Admin |   | 

KILAKOLTATÁSOK, FAGYHALÁL – EMBERIESSÉG ELLENI BŰNÖK MIATT FELJELENTETTÉK ORBÁNÉKAT!



KILAKOLTATÁSOK-FAGYHALÁL-EMBERIESSÉG-ELLENI-BŰNÖK-MIATT-FELJELENTETTÉK-ORBÁNÉKAT






Nagyon sok éhes medve várja Tusnádfürdőn a Fidesz elitjét

Sajnos a félelmem beigazolódott! Pár medveveszélyre figyelmeztető plakáttal, vagy a fiatalokkal ölelkező álmedvével nem lehet megoldani a tusnádfürdői medveveszélyt!
Igazából még csak most veszi hivatalosan kezdetét az idei szabadegyetem és már a nulladik napon medvetámadás történt!
A 27 éves áldozatot most szállították a csíksomlyói fertőző osztályra! Kár, hogy kérésünket, hogy szállítsák el a 3 bocsos anyamedvét, - aki már emberre is támadt! - nem kezelték felelősségteljesen! Ki a felelős a 27 éves férfi sérüléseiért?" – írja és kérdezi Facebook oldalán Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke.
Borboly nemrég arról írt, hogy a békésen kirándulgató magyarországitól eltérően olykor meglehetősen agresszív erdélyi medvepopuláció néhány tagja egy olyan csíkszeredai kórház közelében ólálkodott, amelyben a medvetámadások áldozatait is ápolják.
(A Zoom nyomán)  




Izrael visszautasította az oroszok ajánlatát 
2018. 07. 24. orientalista.hu 
Az orosz delegáció Szergej Lavrov külügyminiszter vezetésével Jeruzsálembe erkezett, hogy megtárgyalja a régióbeli fejleményeket Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel. 

Izrael elutasította az orosz javaslatot, miszerint az iráni erőket Szíriában 100 kilométerre vonnák vissza Izrael által megszállt Golán-fennsík határától, nyilatkozta egy magas rangú izraeli tisztviselő hétfőn, néhány perccel az orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov és Benjamin Netanjahu miniszterelnök találkozója után Jeruzsálemben. 

Izrael ragaszkodik ahhoz a követeléséhez, hogy Irán ne vethesse meg a lábát katonailag Szíriában, hangsúlyozta a tisztviselő. Izrael arra törekszik továbbá, hogy minden hosszú hatótávolságú rakétát távolítsanak el a háború sújtotta országból, és minden precíziós rakétát előállító üzem kerüljön bezárásra. 

Tel-Aviv megkérte Moszkvát, hogy biztosítsa a fent említett fegyvereket védő összes légvédelmi rendszer kivonását Szíriából. Végül Izrael kérte a Szíria és Libanon közötti, valamint a Szíria és Irak közötti határátkelőhelyek lezárását az iráni fegyverek Szíriába történő csempészésének megakadályozására. 

"Ez egy nagyon fontos találkozó volt egy jelentős időszakban, amely során térképeket bemutatva és hírszerzési információkat megosztva mélyen belementünk a részletekbe, és részletesen kifejtettük irányelvünket," - mondta a magas rangú tisztviselő az izraeli újságíróknak, az anonimitás feltételei mellett. 

A kétórás találkozón Netanjahun és Lavrovon kívül jelen volt Avigdor Liberman védelmi miniszter, Meir Ben-Shabbat nemzeti biztonsági tanácsadó és az Izraeli Védelmi Erők vezérkari főnöke, Gadi Eisenkot, valamint az orosz hadsereg vezetője, Valery Gerasimov és más vezető tisztviselők. 

"A köztünk lévő kapcsolat rendkívül fontos, és létezik, ahogyan azt láthatták a közvetlen találkozókon köztem és [Vlagyimir] Putyin elnök között és tisztviselőink között," - mondta Netanjahu az ülés kezdetén. 

Hozzátéve, hogy nagyra becsüli Putyin és Donald Trump amerikai elnök múlt héten Helsinkiben tett észrevételeit, amikor mindkét vezető megfogadta, hogy figyelembe veszik Izrael biztonsági aggályait Szíria jövőjének megvitatása során. 

Oroszország elkötelezett egy biztonsági öv létrehozásában mintegy 100 km-re Izrael északi határától, mondta a magas rangú izraeli tisztviselő hétfőn este, hangsúlyozva, hogy Jeruzsálem örömmel venné, ha első lépésként ez megtörténne, bár továbbra is fellép az iráni jelenlét megszilárdítása ellen bárhol máshol Szíriában. 
Mindaddig, amíg az iráni erőknek megvan a lehetőségük arra, hogy hosszú hatótávolságú rakétákat lőjenek ki izraeli célpontokra, még akkor is, ha az Oroszország által javasolt ütköző zónán kívül állomásoznak, az izraeli légierő közbe fog avatkozni az izraeli állampolgárok védelme érdekében. 
Az orosz "törekvés" egy 100 kilométeres zóna létrehozására, amelyben sem az iráni erők, sem a Teherán által támogatott milíciák nincsenek jelen, Izrael számára nem elegendő, folytatta a tisztviselő. "Irán Szíriát egy második Libanonná akarja változtatni. És eltökélt szándékunk, hogy ezt megakadályozzuk." 
Arra a kérdésre, hogy az orosz tisztviselők hogyan reagáltak az izraeli követelésekre, a magas rangú tisztviselő azt mondta: "Nagy figyelemmel hallgattak minket. Tisztában vannak a követeléseinkkel, de ma sok részletes információt kaptak." 
A tisztviselő hozzátette, hogy Izrael eddig nem ismertetett hírszerzési információkat osztott meg az oroszokkal. 




2018. július. 25. 11:17 2018. július. 25. 11:59 ITTHON

Hatott a propaganda: Putyint sokkal jobban szeretik a magyarok, mint Merkelt





Putyint kedveljük leginkább a nagyhatalmak vezetői közül, őt jókora lemaradással Angela Merkel és Emmanuel Macron francia elnök követi a listán. Donald Trumppal és Erdogannal meglepően kevéssé szimpatizálnak a magyarok.
Vlagyimir Putyin orosz elnököt a megkérdezettek 22 százaléka tartotta a legalkalmasabbnak a világ nagy országának vezetői közül Ténygyár 24.hu-n megjelent kutatásában, ezzel a lista élére került, nagy fölénnyel megelőzve az összes többi vezetőt. A listán a második Merkel lett, őt a válaszadók fele ekkora része, 11% érezte a legalkamasabbnak, Theresa May brit miniszterelnököt 8, míg Macront 7% tartja alkalmasnak. Meglepő talán, hogy Trumpot nem látják jó vezetőnek a magyarok, ő csak a szavazatok 4 százalékát kapta. A sor végén Erdogan áll, őt mindössze 1% tartotta potensnek.
Nagy szórás mutatkozott a diplomások és az azzal nem rendelkező válaszadók között, előbbiektől csak 13, míg utóbbiaktól 25%-ot kapott Putyin. Merkelnél ez épp fordítva történt, 23-6 arányban a diplomások körében lett népszerűbb. Az alkalmasságot firtató kérdés után azt is felmérték, hogy kivel szimpatizálnak leginkább a magyarok, ezt a rangsort is Putyin vezeti, 17%-kal, a második Macron lett 12 százalékkal.
Azokra a kérdésekre, hogy a globális kihívások megoldása szempontjából, illetve Magyarország érdekei tekintetében kiben bízik jobban, szintén Putyin mosolyoghatott: a válaszadók 23 és 25 százaléka látta az orosz elnököt a legmegfelelőbbnek. Trumpon kívül senki más nem került föl a listára, az amerikai elnökre mindkét esetben 7% szavazott. Igaz, azt is érdemes megemlíteni, hogy az "egyik sem" opció is 25%-os részt tett ki, míg a szimpátiarangsorban 17%, és az alkalmasság szempontjából 11 százalék nem adta a felsoroltak közül semelyiküknek sem a szavazatát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz!„Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató




Obama nemzetbiztonsági igazgatója kitálalt: Politikai puccsot akartak végrehajtani a Clinton-klánt és az Obama-t irányító körök



Kiderült: Valószínűleg puccsot végrehajtva szerettek volna Clintonék és Obama, illetve az őket irányító körök hatalomban maradni és mindent meg is tettek annak érdekében, hogy Trumpot aláaknázzák.
A Nemzetbiztonság Hírszerző egykori igazgatója, James Clapper elismerte, hogy kémkedtek az elnökjelölt Trump ellen és Obama utasítására tették ezt.

Rod Rosenstein írta alá azt az illegális, törvénytelen FISA-engedélyt, mely felhatalmazta az FBI-t, hogy nyomozást folytasson és kémkedjen terhelő adatok után Carter Page és a jelölt Donald J. Trump ellen!




A Deep State valósabb, mint valaha és mára jól láthatóak sötétből előnyúló karmai.
Egy politikai puccskísérlet zajlott annak érdekében, hogy Hillary Clintont juttassák hatalomra.
Többen az ‘építőkockák’ közül mára elkezdtek ‘énekelni’ és kikotyogni dolgokat. Nem kisebb személyek, mint Obama egykori Nemzetbiztonsági Igazgatója ( Director of National Intelligence), James Clapper, aki a CNN-en nyilatkozva elmondta Anderson Coopernek, hogy
Barack Obama egy olyan eseménysorozatot (sequence of events) hozott létre és állított fel, melynek alapján midnezek elvezethettek a “Mueller vizsgálati nyomozáshoz” Trump ellen” és mint láthattuk, az orosz beavatkozás ürüggyel megbízták a hírszerző közösséget és állományt.




A FISA – dokumentumok nyilvánosságra hozatalával és után minden politikusnak, aki azt védelmezi, annak azonnal le kellene mondania. Minden benne lévő cinkos személyt börtönbe kellene zárni és minden polgár, aki erről nem vesz tudomást, tájékozatlansága és tudatlansága miatt szégyellheti magát.
A legmagasabb szintű alkotmánysértés és bűncselekmény történt.
Ahogy akkoriban Trump célzott is rá: egy óriási összeesküvés van ellene és az amerikai nép ellen a Fehér Ház és a hatalom megtartása, a Deep State kontrolljának fenntartása érdekében….
Trump: A pénzhatalmi világelit által felvásárolt Egyesült Államok visszaszerzése – A Nemzet fontosabb, mint a globalizmus




Ezt a beszédét azóta mindenhonnan törölték a videómegosztók…., de szerencsére a magyar leirata még megvan:
Donald Trump:
Ez egy globális hatalmi rendszer, mely felelősséggel tartozik a gazdasági döntésekért, melyek meglopták a dolgozókat, az ország vagyonát szétlopták, és egy kis csoport hatalmas vállalatainak és politikusoknak a zsebébe tették azt. Ez a harc a nemzetünk túléléséért folyik, és ez az utolsó esélyünk megmenteni azt.
Ezek a választások határozzák meg, hogy szabad nemzet vagyunk-e még, vagy csak illúzió a demokrácia, és mi gyakorlatilag egy kis embercsoport kezében vagyunk, akiknek a globális érdekeik a rendszer korrupciójában rejlenek. A mi rendszerünk pedig korrupt, ez a realitás. […]
Clinton gépezete egy ilyen táprendszer közepében van; mi ezt a a WikiLeaks-dokumentumokból tudtuk meg, amelyek feltárták, hogy Hillary Clinton titokban találkozik a nemzetközi bankokkal, hogy megtervezzék az USA szuverenitásának a megsemmisítését, hogy meggazdagítsák a globális pénzügyi erőket, megvédjék a szponzorok és barátok különleges érdekeit.
[…] A leghatalmasabb fegyver, amit elővettek Clintonék, a vállalati média, a sajtó; valljuk meg, a vállalati média többé nem foglalkozik újságírással; ők a politikusok különleges érdekeit védik, amelyek nem különböznek más lobbisták és bankárok érdekeitől, személyes célok által hajtottak.




Nem az önök érdekeit, hanem a sajátjukat követik. Mindenkit, aki kihívást jelent számukra, elátkoznak és megvádolják szexizmussal, rasszizmussal, idegengyűlölettel. […] A politikai elit, mely védi őket, be van vonva egy hatalmas, titkos és szélesen szétterjedt bűncselekménybe.”
SBG Buddha – VilagHelyzete







Orbán Viktor megérkezett Izraelbe



Valójában kik is az Orbánt védő New York-i rabik



A Magyar Narancs részletes cikkben tárta fel, mi minden nem stimmel abban az antiszemitázós történetben, amely szerint tizenegy New York-i rabbi állt ki Orbán Viktor mellett.
Ismert, Orbán Viktor a megújult Klebelsberg-kastély ünnepélyes átadásán a 20. század második és harmadik évtizedét a magyarság történetének súlyos próbakövének nevezte, és kijelentette: néhány kivételes államférfiúnak, Horthy Miklós kormányzónak, Bethlen István miniszterelnöknek és Klebelsberg Kunó miniszternek köszönhető, hogy az elvesztett világháború, a vörösterror 133 napja és a trianoni diktátum roppant súlya alatt „mégsem temetett maga alá minket a történelem”. A beszéddel kapcsolatban kifogást emelt több zsidó szervezet, köztük a Zsidó Világkongresszust vezető Ronald S. Lauder is.
Az Egyesült New York-i Ortodox Gyülekezetek (United Orthodox Congregations Of New York) haszid zsidó közösségeket tömörítő szervezet a New York-i magyar főkonzulátushoz is eljuttatott közleményben reagált azokra a nyilvánosságra került kritikus véleményekre, amelyek Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét egy múlt heti beszéde miatt antiszemitizmussal vádolták. (...) A levelet 11, egykori magyarországi és a történelmi Magyarország területéről származó New York-i közösségek vezető szerepet betöltő rabbijai írták (sic!) alá” – idézi a Magyar Narancs a szöveget, mely felkerült Magyarország New York-i főkonzulátusának honlapjára.
A lap azonban csütörtökön megjelent számában azt írja,
  • a nevezett szervezet létezésének a fönt említett állásfoglaláson kívül nincs nyoma;
  • egy aránylag jól beazonosítható kis körön kívül bizonyosan nem képvisel senkit, így nem képvisel „egyesült New York-i” zsidóságot;
  • az aláírók nem írták alá a nyilatkozatot, de még ha alá is írták volna, a többségük nem rabbi;
  • ráadásul ezek a nem aláíró nem rabbik olyasmi miatt veszik a védelmükbe Orbán Viktort, amivel őt a szóban forgó beszéd kapcsán nem is vádolta senki: az antiszemitizmus vádja miatt mosdatják.
Radnóti Zoltán főrabbi, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szervezete (Mazsihisz) rabbitestületének elnöke azt mondta: „Ezek a nevek semmitmondóak. Az M. Hoffman vagy T. Spitzer angolul annyit tesz, mintha magyarul azt írnám, hogy Balog P., a Josef Weiss meg olyan, mint a Tóth László. A személynevek után olvasható településnevek a haszid famíliák európai származási helyét jelölik, és nem azt, hogy az aláírók ezeknek a településeknek a rabbijai volnának.”
Radnóti Zoltán egyébként úgy véli, hogy amit ezek az emberek leírtak, annak van alapja. Azonban tudni kell – magyarázta –, hogy ezek a haszidok nem hallgatnak világi rádiót, nem olvasnak világi médiumokat, ennélfogva Horthy Miklósról sem forgatnak semmilyen szakirodalmat vagy visszaemlékezést. „Ez nem téma egy ultraortodox családban” – fűzte hozzá.
A levélben azt olvassuk, hogy ez a kormány mindent megtesz a zsidó temetőkért. Ebből számukra az következik, hogy ez a kormány nem lehet rossz, és ha a kormány nem rossz, akkor a példaképei sem rosszak” – fogalmazott.
Korábban Köves Slomó ortodox rabbi, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezetője az Indexnek azt mondta, hogy a Brooklynban élő, nagyjából 150 ezer fős magyar származású haszid közösség nem követi annyira a magyar belpolitikát, viszont számukra nagyon fontos, hogy az őseik és az ide eltemetett csodarabbik sírjait látogathassák, ezeknek a temetőknek a helyreállításában pedig tényleg partner volt a magyar kormány.
Heisler András, a Mazsihisz elnöke sem hallott a United Orthodox Congregations Of New York nevű szervezetről, pedig a nemzetközi zsidó szervezetekben erős a Mazsihisz jelenléte. Azt pedig egyenesen életszerűtlennek tartja, hogy állítólagos New York-i szatmári rabbik ilyen formában védenének egy Horthyt méltató kijelentést, ezért számára ez a történet – mint fogalmazott – „teljességgel hiteltelen”. Heisler az ügyben levelet írt Kumin Ferenc New York-i magyar főkonzulnak, s abban egyebek mellett kéri, hogy „a helyzet tisztázása érdekében (...) a főkonzulátus honlapján közleményben korrigálják a félrevezető hírt. Tegyék világossá, hogy a United Ortodox Congregations of New York nem valós szervezet, a hír valójában az egyik szatmári haszid táborba tartozó aktivista vélhetően szándékoltan félrevezető kezdeményezése volt” – írja a Magyar Narancs.
A Népszava korábban megírta, a United Orthodox Congregation of New York elnevezés Köves Slomó ortodox rabbinak, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezetőjének is újdonságként hat. „A szóban forgó szervezetet nem, de az aláírók egy részét ismerem. Jóravaló közösségi aktivisták, részben hitközségi vezetők, elsősorban a történelmi Magyarországról elszármazott ortodox és haszid közösségekből” – fogalmazott. Később az Indexnek azt mondta, a szervezet létezik, ő pedig ismeri az aláírók legalább felét, akik korábban tőle is kérték, hogy kösse össze őket a magyar konzulátussal és az Egyesült Államokba utazó miniszterekkel, államtitkárokkal.





Orbán Viktor Izrael askenázi főrabbijával tárgyalt

2017. július 6. 10:31






A magyar zsidóság védelméről, támogatásáról és a magyarországi zsidó élet virágzásáról is szó esett Orbán Viktor miniszterelnök valamint David Lau, Izrael askenázi főrabbija találkozóján csütörtökön az Országházban – tájékoztatta a kormany.hu-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.



Fotó: Árvai Károly/kormany.hu
A megbeszélésen, amelyen részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke valamint Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija is, Orbán Viktor biztosította vendégét: a magyarországi zsidó közösség a kormány feltétlen védelme alatt áll. Hozzátette: a magyar zsidóság – a többi történelmi egyházhoz hasonlóan – minden lehetséges támogatásban részesül. 
A főrabbi örömmel állapította meg, hogy a zsidó élet virágzik Magyarországon, és köszönetet mondott Orbán Viktornak az ehhez nyújtott segítségért – közölte Havasi Bertalan.
(kormany.hu)




































Úgy zsidó ő mint ahogy az én faszom metszetlen !!!!
Ő csak egy rohadt ingyenélő kazár , mint maga Orbán is !!!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése