2019. június 6., csütörtök

Európai Unió – IMF, - a cionista bűnszövetség






Európai Unió – IMF, - a cionista bűnszövetség




Cionistáktól mentes szabad levegőt !!!!



Egy iskolázatlan bunkó Martin Schulz és Daniel Cohn-Bendit szemlélteti az européer nívót
A gyilkos cionista zsidók nagy barátja érettségi nélkül vezeti az Európai Parlamentet
 „A NATO háborúba, az Európai Unió a nyomorba taszít. Független Magyarországot!”
 
Az Európai Unió nevű szekta célja: -  háború nélkül tönkre tenni bizonyos európai népeket, országokat!
Lehet, hogy nem Görögország, hanem Ciprus lesz az első olyan euróövezeti tagállam, amelyik távozik a valutaunióból, de ez a fejlemény is veszélyes precedenst teremthet az ingatag pénzügyi helyzetű többi eurógazdaság számára - vélekedtek csütörtöki helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.

A City egyik legnagyobb pénzügyi-gazdasági elemzőháza, a Capital Economics szakelemzői befektetők számára összeállított új forgatókönyvükben olyan piaci értesüléseket idéznek, amelyek szerint a ciprusi kormány a következő három-négy hétben "kifogy a pénzből". Mindeközben nem haladnak a tárgyalások a Nemzetközi Valutaalap (IMF), az EU és az eurójegybank (EKB) alkotta trojkával a Ciprus által kért pénzügyi támogatás feltételrendszeréről.

Amikor Görögország problémái elkezdődtek, Ciprus gazdasági és közfinanszírozási helyzete még rendben lévőnek tűnt. A görög hazai össztermék (GDP) már 2010-ben is 3,5 százalékkal esett, a ciprusi gazdaság teljesítménye ugyanabban a évben viszont 1,2 százalékkal nőtt, az 5 százalékos GDP-arányos akkori államháztartási hiány a fele volt a görög deficitnek, a 61 százalékos közadósság-ráta pedig eltörpült a már akkor is 145 százalékos görög szint mellett.

A ciprusi bankok görögországi kitettsége azonban elérte a ciprusi GDP-érték 160 százalékát, és ez súlyos veszteségekhez vezetett, amelyek miatt Ciprus a tavalyi év végén Oroszországtól volt kénytelen 2,5 milliárd euró hitelt kérni.

Az azóta bekövetkezett ciprusi hitelpiaci krach, a bizalom megrendülése és a bevezetett szükségszerű takarékossági intézkedések nyomán a gazdaság recesszióba süllyedt, az adósságráta uniós becslések szerint jövőre eléri a GDP-érték 96,7 százalékát, és az ország piaci értesülések szerint több mint 10 milliárd euró - a hazai össztermék 56 százalékának megfelelő - külső pénzügyi segélyre szorul - áll a Capital Economics csütörtöki londoni elemzésében.

   

A ház közgazdászai szerint önmagában ez nem jelenthetne problémát, mivel ez a segélyösszeg az összesített euróövezeti GDP-érték alig 0,1 százalékát tenné ki. Tekintettel a ciprusi gazdaság csekély méretére, még a teljes ciprusi államadósság leírásának költségei sem érnék el a valutauniós GDP 0,2 százalékát.

A gond az, hogy ha az euróövezeti hatóságok méltányosak akarnak lenni a külső pénzügyi segítségben részesülő többi eurótagállammal szemben, akkor a ciprusi segélyprogramhoz is még további megszorítási előírásokat kell feltételként csatolni. A trojka eddig 1,2 milliárd eurós pótlólagos megtakarítást követelt, ám a ciprusi kormány legfeljebb 975 millió eurónyi újabb szigorítást tart kezelhetőnek - áll a Capital Economics csütörtöki londoni elemzésében.

A ház szerint további problémát jelent, hogy Ciprust széles körben adóparadicsomnak és pénzmosó központnak tekintik. A Capital Economics elemzői idéznek egy kiszivárgott német hírszerzési jelentést, amely szerint orosz befektetők 20 milliárd euró körüli, kétes ügyletekkel szerzett pénzt tárolnak ciprusi bankszámlákon - ez több, mint Ciprus éves hazai összterméke. A német hírszerző szolgálat jelentése szerint ebből az következhet, hogy a Ciprusnak nyújtott külső pénzügyi segítség fő haszonélvezői a gazdag orosz betéttulajdonosok lehetnek. Németország emiatt a pénzmosásra vonatkozó ciprusi szabályok és a nagyvonalú társaságiadó-rendszer felülvizsgálatát is követeli, amire azonban Ciprus nem hajlandó.

   

Ciprus számára a legfőbb reményt az jelenthetné, ha Oroszország ismét a segítségére siet. A ciprusi kormány már kért is újabb 5 milliárd eurós orosz hitelt, Moszkva azonban ezúttal hűvösen nyugtázta a kérést, azzal az érvvel, hogy bármilyen további hitelfolyósításról először az EU-val kell tárgyalnia.

A Capital Economics londoni elemzői szerint mindezek alapján fennáll az a kockázat, hogy Ciprus lehet az első euróövezeti tagállam, amelyik nem szabályozott körülmények közepette törlesztésképtelenné válik, és ez valószínűsíthetően valutauniós tagságának megszűnésével is járna. A ház szerint ennek csekély közvetlen gazdasági hatása lenne, tekintettel arra, hogy az eróövezeti bankok ciprusi kitettségei nem érik el a valutauniós GDP-érték 0,1 százalékát.

MTI - 
barikad.hu
                                                                Ez is az EU  >>>



Zsuzsanna Vass:
Az EU meg a demokrácia?!


Aki még a disznók emberi jogait is nagyobb tiszteletben tartja, mint az emberekét!? Törvényileg tiltja, hogy a disznókat moslékkal etethesse a gazdája. Miközben a mi emberi élelmiszerüzleteinket meg elárasztja mindenféle moslékkal. Miközben erőszakosan megköveteli a kormányainktól, hogy a lakosságunk fele még az agyonmérgezett, ócska moslékaikat se tudja megvenni. Kötelezi a kormányokat, hogy milliószámra éheztessenek minket halálra a gyerekeinkkel, öregeinkkel egyetemben.

Szerintem a népirtás, akkor is fasizmus, ha nem politikai hovatartozásuk, vallásuk, vagy származásuk miatt irtják az emberek tömegeit, hanem csak anyagi haszonszerzés céljából. 


Javaslat az Európai Unió döntésképtelenségének megállítására!

Az Európai Parlament minden hónapban átrepül teljesen feleslegesen a nagyon drágán Strasbourg városától bérelt épületbe ülésezni külön repülőgépekkel, jócskán szennyezve a környezetet. Van úgy, hogy a nyolcszázból akár huszonöt is bent ül a munkahelyén, átszámítva havi 3 millió forint körüli fizetésért, úgy, hogy se adót, se járulékot nem fizetnek, se felelősség, se felelősségre vonás nincs az ő esetükben sem.

Ne Strasbourg irányában repüljenek el, hanem tanulmányozzák a VALÓSÁGBAN az iraki, az afganisztáni, a líbiai, de főként a szíriai állapotokat, és nézzék meg, hogy miként érkezett el hozzájuk az amerikai demokrácia NATO segédlettél? Az Iszlám Állam ellen valószínűleg az EU sem mer tenni, mert a létrehozójuk a fejükre koppint! Ha már a helyszínen lesznek, érdemes a török-szír határon megnézni, hogyan töltik át az Iszlám Állam tankereiből az olajat a vásárlók tankereikbe. Az olajat fél áron adja az IÁ, vagy fegyverért! Így aztán mára már egy állig felfegyverzett gyilkoló gépezet lett belőle. 

A hozzánk érkező migránsok kezében okos telefont is adott valaki, azon túl, hogy fizette a 12 ezer euró/fő körüli útiköltségüket! Ezzel tartják a kapcsolatot egymással is, a beszállítókkal is! Nálunk zavartalanul meg tudják tenni, amire bizonyítékot szolgáltatnak a hét végén történtek! Gyorsan összeszerveződtek, és irány Ausztria, majd Németország. A magyarországi táborok nem tetszenek nekik, átmennek az osztrák, illetve a többség a németországi táborokba!

A médiát viszont sokkal jobban, ütősen használják! A magyar kormány médiája nem igazán áll a helyzet magaslatán! Utcahosszal lemaradt, pedig nagyon sokan vannak, és jócskán túl vannak fizetve! A titkos szolgálatunk úgyszintén sáros, nem kicsit, nagyon! Ne a magyar Facebook bejegyzéseket cenzúrázza, hanem az arabot, vagy lehet, hogy a migránsok csoportvezetői angolul szervezkednek! 
SVPSZ
Petíció: Állítsák le a keresztények és más vallási kisebbségek elleni mészár...

128 513 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 200 000 aláírást! 
/p>


britek többsége már kilépne az Európai Unióból
Egy friss közvélemény-kutatás eredményei alapján Nagy-Britannia Európai Unióból kilépésével végződhet a 2017-ben kiírandó referendum, mert a britek többsége már most, a kampány kezdete előtt támogatja a kilépést.
A Daily Mail számolt be a Survation közvélemény-kutató intézet legújabb méréséről, amiből egyértelműen látható az Európai Unióból kilépés többségi támogatottsága. A szeptember 3-4-én végzett felmérés eredményei szerint a britek 43%-a biztos abban, hogy a referendumon arra fog szavazni, ki kell lépni az Európai Unióból. A nemmel szavazók aránya ezzel szemben 40 százalék – a kampány így a fennmaradó 17 százalék, a bizonytalanok meggyőzéséről fog szólni.
A közvélemény alakulásában azonban olyan trend látható, mely szerint a britek egyre inkább a kilépést támogatják; egy júliusban végzett megkérdezés szerint még a lakosság relatív többsége az uniós tagság fenntartását támogatta. Azóta az illegális bevándorlók száma exponenciálisan növekedett, és az elsősorban Angliába igyekvő afrikaiak Calais környékén egyre agresszívabban lépnek fel, rátámadnak a kamionsofőrökre, sok órás fennakadásokat, több napi lezárásokat okoznak a vonatközlekedésben. A júliusi mérés óta a kilépést támogatók és a bizonytalanok aránya is növekedett, pedig a kilépést támogató pártok kampánya még csak most kezdődik.
David Cameron miniszterelnök korábban 2017-re ígérte az Európai Unió elhagyásáról egy referendum kiírását. Nigel Farage, a brit függetlenségpárt vezetője szerint azonban a nyilvánosság nyomásgyakorlása miatt a kormány arra kényszerül majd, hogy még 2016 folyamán kiírja a referendumot. Ez a lépés furcsa módon Brüsszel érdekével is egybeesik – egy azonnal kiírt referendumon ugyanis még esély lenne arra, hogy meglegyen a relatív többség az uniós tagság fenntartására; a jelenlegi trend alapján azonban egy 2016 végén tartott népszavazás kiírása esetén az abszolút többséget is elérheti a kilépést támogatók aránya.







A cionista világ megvett disznói......avagy a birkák Európája!

2015. 09. 10. 08:51

Földig hasalnak az alkoholista megvett cionzsidó Juncker terve előtt

Az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker által szerdán bejelentett terv, amely 160 ezer "menekült" kötelező kvóták alapján történő elosztását célozza az európai uniós tagállamok között, teljes támogatást érdemel - írta csütörtökön megjelent szerkesztőségi állásfoglalásában a Financial Times (FT) című brit gazdasági-politikai napilap európai kiadása.
Egy iskolázatlan bunkó Martin Schulz és Daniel Cohn-Bendit szemlélteti az européer nívót
A gyilkos cionista zsidók nagy barátja érettségi nélkül vezeti az Európai Parlamentet
A NATO háborúba, az Európai Unió a nyomorba taszít.
Független Magyarországot!”
A lap szerint ez semmiképpen nem tekinthető átfogó megoldásnak, de létfontosságú lépés, amelyet Európának meg kell tennie.
    
A Financial Times úgy véli, hogy az uniós tagállamok megosztottsága "siralmas": Olaszország, Görögország és Magyarország van kitéve a legnagyobb nyomásnak a menekültáradat frontvonalában, de eddig kevés európai szövetséges volt hajlandó enyhíteni terheiken (pofázni, kritizálni annál inkább - a szerk.).



A cionzsidóbérenc megvett Angela Merkel a keletnémet kommunista Stasi, "Erika" fedőnevű besúgója volt!
Hej Hitler!!!
Természetesen az Európai Bizottság egy napon kormánnyá alakul majd, aminek az Európa Tanács lesz a második kamarája, több hatalmat biztosítva az Európai Parlament számára, de jelenleg az euróra kell koncentrálnunk és időt kell adnunk az embereknek, hogy elfogadják az irányt.” 

Németország, te nemes

A cikk szerint Németország "nemesen" jár el azzal, hogy idén 200 ezer migránsnak kínált menedéket. Lengyelország, az egyik legnagyobb EU-tagállam viszont vonakodik pár ezer menekültnél többet befogadni, és az Egyesült Királyság is csak öt év alatt vállalja 20 ezer ember fogadását a szíriai határnál lévő menekülttáborokból (a cikk nagyvonalúan szemet huny az olyan apróságok felett, mint például az eltérő gazdasági erő, vagy hogy a menekültek többségének célpontja Németország -a szerk.)
    
A brit miniszterelnök, "David Cameron továbbra is rosszul ítéli meg a menekültválság méreteit, amellyel Európa szembesül" - vélekedik a Financial Times. Emlékeztetett: London jelezte, Juncker javaslatának megvalósításában nem vesz részt. Az EU többi tagjának azonban a lap szerint fel kell sorakoznia a terv mögött.
    
Százhatvanezer menekült áttelepítése elegendő, hogy csökkentse a nyomást a többi között Magyarországon, de eltörpül ahhoz képest, hogy mekkora nyomást viselnek el Szíria szomszédjai a Közel-Keleten - áll a cikkben, amelynek szerzője emlékeztet, hogy a 160 ezer ember az unió lakosságának 0,11 százalékát jelenti, míg az ötször szegényebb Libanonban az ottani állampolgárok 25 százalékának megfelelő menekült van.
    
A lap méltatja Juncker javaslatában, hogy megerősítené az uniós határőrizetet, azokat pedig visszaküldené hazájukba, akik nem jogosultak menekültstátusra.
    
"A tömeges hazaküldés politikája mindig kemény. Ugyanakkor az EU-nak meg kell mutatnia, hogy az Európába vándorlás nem garantált egyirányú belépőjegy, hanem egy szabályozott eljárás" - írja a brit lap.
    
A faszfejek ha találkoznak geci helyet átkot szórnak !!!!



A szerző úgy értékeli, hogy Juncker terve "hűvösen pragmatikus, de emberséges", amelynek alapján az unió elismeri, nem képes jobb életre vágyó gazdasági bevándorlók millióinak otthont adni, de humanitárius hagyományaihoz hűen befogadja azokat, akik a háború és az erőszak elől menekülnek.
    
"Juncker a helyes utat jelölte ki Európa számára" - summázza véleményét a Financial Times.
Az Európai Unió nevű cionista szekta célja: -  háború nélkül tönkre tenni bizonyos európai népeket, országokat!
Jean-Claude Juncker – egy önmagát hazugnak valló, mint a Bizottság elnöke?
A Bizottság elnöki posztja körüli vita szégyenletes, de egyben jellemző az Európai Unió állapotára, amelynek eróziója egyre nyomatékosabbá válik. Jean-Claude Juncker támogatói „a nagy pártok” által adott „ígéretekre” hivatkoznak, Othmar Karas az Európai Parlament egyik alelnöke (ÖVP, Osztrák Néppárt – a fordító megjegyzése) ráadásul „demokratikus kötelezettségről” beszél, minden más „az európai demokrácia arculcsapása lenne és szószegés.”
A már a választások előtti megállapodásokat a posztok elosztásáról, immár „demokratikus választójognak” mutatják be, bár a javaslattétel joga a Bizottság elnökének a kinevezésére kizárólagosan az Európai Unió Tanácsa hatáskörébe tartozik, a Parlamentnek csak vétójoga van. Jean-Claude Juncker neve semmilyen szavazócédulán nem szerepelt, így nem is lehetett szavazni rá. Az érdekpolitikai okokból lezajlott megállapodásokból egy „demokráciapolitikai kötelezettséget” levezetni, ugyanolyan aggasztó, mint Angela Merkel nyilatkozata a Svédország, Nagy-Britannia és Hollandia miniszterelnökeivel tartott „minicsúcson”, amikor azt mondta: „én őt szeretném az Európai Bizottság elnökének.”
Erre ki hatalmazta meg vagy bízta meg Angela Merkelt?
Az Európai Unió talán nem 28 tagból áll, 28 kormányfő képviseletével? Kérdezték a többi kormányfőt, például Horvátországét, vagy azt gondolják, hogy egy új tagállamnak nincs beleszólási joga? És mire gondol Angela Merkel, ha egyidejűleg „minden oldalt” felszólít arra, hogy „európai szellemben” kell cselekednie? Már túl gyakran tapasztaltuk, hogy mindig akkor hivatkoztak "Európa szellemére" amikor az Európai Unió a saját törvényeit megszegte, vagy olyan kormányokat kritizált, akik a törvények betűinek megfelelően, helyesen, de nem "európai szellemben”, cselekedtek, azaz nem vetették alá magukat az Európai Unió politikai direktíváinak. A Bizottság elnöke körüli vita nem a tartalomról szól, hanem kizárólagosan a személyi összetételről.
De hát ki is ez a Jean-Claude Juncker aki háborús bűnös, népirtó, gyilkos  cionista zsidókkal parolázik?
Miért foglalkozik a média az ő személyével oly visszafogottan, vagy egyáltalán nem? Juncker mint az Eurócsoport vezetője és a luxemburgi pénzügyi központ volt miniszterelnöke a bankok támogatója – 2008-ban az „European Banker of the Year”-nek választották – de számtalan demokráciasértő akaratkinyilvánítás motorja is, nemcsak az Európai Unióban, hanem Luxemburgban és más tagállamokban is.
Legendásak a szépszámú demokráciamegvető nyilatkozatai: Ha a helyzet komolyra fordul, hazudni kell.” (FAZ 2011)
Juncker ismételten megerősítette, 22 éves politikai tevékenysége alatt gyakran hazudott. „Én a sötét termek titkos tárgyalásai mellett vagyok.” (FAZ 2011) De még világosabban nyilatkozik Juncker, amikor azt mondja: „Mi elhatározunk valamit, aztán bevisszük a köztudatba és kivárunk egy ideig mi történik. Ha ezután nincs nagy kiabálás, és nincsenek felkelések, mert legtöbben nem is értik meg, amit elhatároztunk, - akkor tovább megyünk lépésről lépésre, addig, ameddig már nincs visszaút.” (Der Spiegel 52/1999)
Az euróépítész Juncker ebben ideológiailag találkozik az Európai Unió építészével Giuliano Amatóval, aki mint az Európai Konvent alelnöke az Európai Alkotmány kidolgozásában mértékadóan vett részt és az alkotmány megbukása után annak a tartalmát a Lisszaboni Szerződésbe helyezte át. Amato 2000. 7. 12 -én egy a La Stampának adott interjúban – egy pár hónappal a fent idézett Spiegelnek adott Juncker-interjú után - mondta: „Ezért részesítem előnyben a lassú eljárást és a szuverenitás darabonkénti összetörését...” Ő dicséri a középkort mint példaképet, mert „nem voltak nemzetállamok, hanem csak hatalmak territórium nélkül. Credója: „a demokráciának nincsen szüksége szuverénre.” (Megjegyzés: demokráciában a nép, mint a jog forrása és törvényhozó a szuverén.)
A stratégia nyilvánvalóan a polgárok kész tények elé állítása, és akaratuk ellenére az Európai Szuperállam létrehozása, az államok szuverenitásának és a népek önrendelkezési jogának kiiktatásával. Nem a nép a demokrácia alapja, hanem az elitek. Demokrácia helyett plutokrácia a cél.
Junckert a saját országában leváltották.
Ennek oka túlnyomórészt nem a róla terjesztett alkoholfüggőség volt, hanem Juncker egy titkosszolgálati és terrormerénylet-botrányban megbotlott, mert a jelenleg is folyamatban lévő bírósági eljárásban kiderült, hogy azt a 20 terrortámadást a 80-as években Luxemburgban a NATO „Stand Behind Szervezet” hamis zászló művelet alapján szervezte. Jean-Claude Juncker beismerte a felderítéssel kapcsolatos hibákat. Tehát a saját országában nem élvezi többé a lakosság bizalmát.

Álítsátok át buzeránsá hisz ő is besugó volt !!!


Jean-Claude Juncker tényleg az a személy, aki képes az EU iránti bizalmat és hitet helyreállítani?
Vagy Joseph Maria de Maistre gróf idézete „Minden népnek olyan kormánya van, amilyet megérdemel” analóg alkalmazása alapján az Európai Unió már olyan mélyre süllyedt, hogy egy Jean-Claude Junckert érdemel?
Dr. Eva Maria Barki



Megint lelepleztük az Európai Bizottságot - titokban etetnének velünk génkezelt hulladékot
Miközben az európai sajtó és a közvélemény döntő része a bevándorlókkal van elfoglalva, addig Brüsszelben tovább folytatódnak az aljas üzelmek. Tartunk tőle, az Európai Bizottság számára kifejezetten jól jön ez a felfordulás, és tovább képviselhetik az Egyesült Államok vállalatainak pénzügyi érdekeit.
Most képzeljük el, ahogy az Európai Bizottság (EB) Egészségügyi és Élelmiszer-biztonsági főigazgatója arról tárgyal az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) igazgatójával, hogy kellene találni valamilyen lehetőséget arra, hogy megszüntessék végre a génkezelt szervezetekkel szembeni zéró toleranciát.

Mondhatnánk, hogy hihetetlen, de sajnos a nyúl ürege igen mély...

A Friends of the Earth Europe / Föld Barátai Európa civil környezetvédelmi szervezet (amelynek magyar tagja a Magyar Természetvédők Szövetsége - MTVSZ) tulajdonába került egy július 10-ei dátumozású levél, amelyben az EFSA igazgatója, Bernhard Url tájékoztatja a Bizottság képviselőjét, Ladislav Miko-t az eddigi tárgyalásokról.
Fidrich Róbert, az MTVSZ programfelelőse (a vele készült interjúnkért KATTINTSON IDE) a következőképp magyarázta a brüsszeli törekvést:
Azokra az élelmiszerekre illetve vetőmagokra, amelyek nem estek át az európai engedélyezési folyamaton – vagyis nem rendelkeznek forgalmazási engedéllyel – Európában „zéró tolerancia” van érvényben. Ez azt jelenti, hogy ha egy szállítmányban engedéllyel nem rendelkező génmódosított összetevőt mutatnak ki, a szállítmányt nem engedik be Európába. Ez a gyakorlat már régóta csípi a géntechnológiai cégek szemét, és az EU és az Egyesült Államok közötti szabadkereskedelmi tárgyalások (TTIP) során rendszeresen felvetik a multik és az amerikai kormány képviselői is, hogy a zéró tolerancia alkalmazása  a „kereskedelmet akadályozó korlátnak” minősül, és ettől meg kellene szabadulni.
Szóval, annak érdekében, hogy az észak-amerikai géntechnológiai vállalatok ne szenvedjenek profitveszteséget, hatályon kívül kell helyezni a génmódosított élelmiszerszerről és takarmányra vonatkozó jelenlegi szabályozást (EC 1829/2003).

A kiskapuk

Ha az EU-ról beszélünk, akkor elsőre a gigászi bürokrácia jut az ember eszébe, azonban ebben az útvesztőben könnyű kiskapukat találni. Egészen elképesztő módon, az Európai Bizottság kérésére most azt vizsgálja az EFSA (tehát a Hatóság!), hogy vajon GM-növények és takarmányok engedélyezésének gyakorlatáról szóló (EC) 503/2013 számú szabályozás 2. kiegészítésének valamennyi rendelkezését figyelembe kell-e venni a 0,9 százalékos arányú szennyeződések esetében is.
Bernhard Url levelében megígérte, hogy azonnal tájékoztatja Ladislav Miko-t arról, hogy mely elvárások figyelmen kívül hagyása lehetséges, és egyben köszönetét(!) fejezte ki, amiért az Európai Bizottság részéről felvilágosították őt, akinek egyébként pont az lenne a feladata, hogy megvédje az EU polgárait az amerikai génkezelt termékektől.
Ha ezt a kiskaput sikerül kinyitni, azzal valóban beengedjük a farkast, egyszer s mindenkorra.

Elfogadhatatlan

Tehát függetlenül attól, hogy a végén megszületik-e az EU és az Egyesült Államok között a megállapodás (TTIP), szemmel láthatóan, már a tárgyalások is gyengítik az élelmiszer-biztonság európai helyzetét. Az engedéllyel nem rendelkező génmódosított élelmiszerekre vonatkozó zéró tolerancia feloldása azt jelentené, hogy anélkül kerülnének a tányérunkra génpiszkált ételek, hogy arról tudomást szerezhetnénk - figyelmeztetett Fidrich Róbert.
Bármilyen nehéz most másra is összpontosítani, de nem hagyhatjuk, hogy a migrációs válságot kihasználva az Európai Unió vezetése kiárusítsa az egészségünket (is)!
Alfahír



Zsidó fasiszta világállamot akarunk ???!!!



TTIP: győzött a multilobbi Brüsszelben


 2015. szeptember 21.hétfő 08:52
Az Európai Unió nevű bűnszövetség Amerika által megvett vezetői kiárusítják Európa népeit!
ÉBREDJ EURÓPA! 
ÉBREDJ MAGYARORSZÁG!
Felfújható trójai falóval tüntettek Budapesten is a transzatlanti szabad kereskedelmi egyezmény ellenzői

Európai birodalom épül, a sátán, a gonosz  birodalma!

A NATO háborúba, az Európai Unió a nyomorba taszít.
Független Magyarországot és Európát!”
 
Az Európai Unió nevű cionista szekta célja: -   tönkre tenni az európai népeket, országokat!
Új nevet kap, lényegében azonban változatlan marad a multinacionális nagyvállalatok és a szuverén államok közötti vitarendezési eljárás, amelyet a most készülő amerikai–európai szabad kereskedelmi egyezménybe szándékozik beilleszteni az Európai Bizottság a napokban megjelent javaslata szerint.
Pedig csaknem 150 ezer uniós állampolgár mondott nemet a multiknak kedvező mechanizmusra a témában meghirdetett társadalmi konzultáción.
Nem bizonyult hiábavalónak a multinacionális nagyvállalatok lobbistáinak több száz találkozója a brüsszeli vezetőkkel az elmúlt két évben. A most formálódó transzatlanti szabad kereskedelmi egyezmény (TTIP) szövegébe ugyanis a hatalmas felháborodást kiváltott befektető-állam vitarendezési eljárás (ISDS) kissé átcsomagolt formája kerülne be az Európai Bizottság múlt héten közzétett javaslata szerint.
A tervezet lényege változatlan, ugyanúgy különjogokkal ruházza fel a transznacionális vállalatokat, az Európa-szerte tapasztalt ellenállás miatt azonban más nevet adnának a nemzetközi bíróságoknak, ahol a multik elmaradt haszon miatt független országokat perelhetnének be a jövőben.

Kártérítést kérhetnének a multik


Alakul az új világrend
Írásomban egy amerikai és egy orosz politikai stratégával készített interjú alapján teszek kísérletet a két birodalomra jellemző elképzelések különbözőségének felvázolására – olvassa el Tóth Gy. László véleménycikkét!






A Befektetési Bírósági Rendszernek (ICS) elkeresztelt vitarendezés értelmében a multik ugyanúgy kártérítést kérhetnének az unió és az Egyesült Államok közötti szerződés szerint, ha úgy látják, hogy egy-egy tagállam a saját honpolgárai egészségét és környezetét védő intézkedéseket hoz, amelyekkel egy adott vállalat termékeit kiszoríthatja a piacról. A TTIP-ben ennek azért van jelentősége, mert az amerikai nagyvállalatokra az Egyesült Államokban lazább fogyasztóvédelmi előírások vannak érvényben, így egy terméket csak akkor lehet kivonni a forgalomból, ha száz százalékig bebizonyosodik az egészségre vagy a környezetre ártalmas hatása. Az EU-ban ennek fordítottja az előírás: egy-egy termékről még a piacra kerülése előtt a gyártónak kell bizonyítania, hogy ártalmatlan az egészségre, illetve a környezetre. A két fogyasztóvédelmi szemlélet tehát alapjában különbözik egymástól, így ha az új névvel ellátott vitarendezési mechanizmus belekerül a transzatlanti szerződésbe, akkor a transznacionális vállalatok sokkal nagyobb eséllyel kaphatnak kártérítést egy-egy országtól a piacra jutás akadályozására hivatkozva. Mindez a jövőbeli törvénykezésre is kihat, a szabályokat ugyanis már eleve úgy kell megfogalmazni, hogy a befektetési bíróságok előtti per esetén ne lehessen kimutatni a multik „piacveszteségét".
A most bemutatott javaslatban a szabad kereskedelmi partnerrel közösen kinevezett bírák ítélkeznének, és a rendszer elsőfokú és fellebbviteli bíróságokból állna, a fellebbezés a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) mintájára működne. A Magyar Természetvédő Szövetsége arra is felhívja a figyelmet, hogy egy múlt heti varsói fórumon Cecilia Malmström, az unió kereskedelmi biztosa véletlenül elszólta magát – „mostantól a régi ISDS-t úgy hívjuk, hogy..." –, vagyis tényleg csupán a multiknak kedvező, sokat támadott ISDS átnevezéséről szól az új javaslatuk.

Offshore bíróságok ítélkezhetnének

A vitarendezés másik sarkalatos pontja, hogy a multiknak kivételezett jogokat adó ISDS-t a bizottság továbbra is érintetlenül hagyja az EU és Kanada közötti szabad kereskedelmi egyezményben, vagyis az eddigi offshore bíróságok ugyanúgy ítélkezhetnek egy vállalat és egy állam közötti perben. Ennek különösen nagy a jelentősége, hiszen a transznacionális nagyvállalatok azonnal bekerülnek a számukra kedvező ISDS rendszerébe, amint Kanadában alapítanak egy leányvállalatot, vagy már van is ilyenjük. Ezt az egyezményt már tavaly lezárták, a ratifikálása maradt hátra.

Perelhetnénk hazánkat a GMO-mentesség miatt

Rést nyitnának az uniós GMO-záron
Egyre nagyobb nyomás alá kerül az Európai Bizottság a génmódosított élelmiszerek és takarmányok engedélyezése terén, legalábbis ez derül ki abból a nemrég nyilvánosságra került levelezésből, amelyben az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság arra kérte a bizottság magas rangú illetékeseit, hogy a GMO-termékeket érintő zéró tolerancia elvével kapcsolatban kiskapukat keressenek – olvassa el a Magyar Nemzet korábbi cikkét!
A természetvédők arra is emlékeztetnek, hogy az ISDS-féle vitarendezés nagyon sok kritikát kapott az elmúlt két év során, ezért tavaly az Európai Bizottság arra kényszerült, hogy felfüggessze a transzatlanti tárgyalások befektetésvédelmi fejezetének tárgyalását, és társadalmi konzultációt is hirdetett az ügyben. A társadalmi konzultáció során – eddig példa nélkül álló módon – mintegy 145 ezer európai polgár mondott véleményt, és 97 százalékuk egyértelműen nemet mondott az ISDS-re.
A Magyar Természetvédő Szövetsége álláspontja szerint „Brüsszel továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy az EU-polgárok véleménye ellenére különleges előjogot biztosítsanak a multinacionális cégeknek, akik akár hazánkat is beperelhetik a génmódosított kukorica termesztési tilalma miatt. Hasonlóképpen a Gabriel Resources kanadai befektető cég négymilliárd dolláros kártérítési perrel akarja kikényszeríteni a román kormánytól a cianidos technológiájú verespataki aranybánya-beruházás engedélyezését."
EZT AKAROD?
Megint lelepleztük a cionista zsidó bérencekből álló  Európai Bizottságot - titokban etetnének velünk génkezelt hulladékot!!!
Miközben az európai sajtó és a közvélemény döntő része a bevándorlókkal van elfoglalva, addig Brüsszelben tovább folytatódnak az aljas üzelmek.
Tartunk tőle, az Európai Bizottság és a nép, haza és nemzetáruló cionista kollaboránsai  számára kifejezetten jól jön ez a felfordulás, és tovább képviselhetik az Egyesült Államok vállalatainak pénzügyi érdekeit.
Most képzeljük el, ahogy az Európai Bizottság (EB) Egészségügyi és Élelmiszer-biztonsági főigazgatója arról tárgyal az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) igazgatójával, hogy kellene találni valamilyen lehetőséget arra, hogy megszüntessék végre a génkezelt szervezetekkel szembeni zéró toleranciát.

Mondhatnánk, hogy hihetetlen, de sajnos a nyúl ürege igen mély...

A Friends of the Earth Europe / Föld Barátai Európa civil környezetvédelmi szervezet (amelynek magyar tagja a Magyar Természetvédők Szövetsége - MTVSZ) tulajdonába került egy július 10-ei dátumozású levél, amelyben az EFSA igazgatója, Bernhard Url tájékoztatja a Bizottság képviselőjét, Ladislav Miko-t az eddigi tárgyalásokról.
Fidrich Róbert, az MTVSZ programfelelőse (a vele készült interjúnkért KATTINTSON IDE) a következőképp magyarázta a brüsszeli törekvést:
Azokra az élelmiszerekre illetve vetőmagokra, amelyek nem estek át az európai engedélyezési folyamaton – vagyis nem rendelkeznek forgalmazási engedéllyel – Európában „zéró tolerancia” van érvényben. Ez azt jelenti, hogy ha egy szállítmányban engedéllyel nem rendelkező génmódosított összetevőt mutatnak ki, a szállítmányt nem engedik be Európába. Ez a gyakorlat már régóta csípi a géntechnológiai cégek szemét, és az EU és az Egyesült Államok közötti szabadkereskedelmi tárgyalások (TTIP) során rendszeresen felvetik a multik és az amerikai kormány képviselői is, hogy a zéró tolerancia alkalmazása  a „kereskedelmet akadályozó korlátnak” minősül, és ettől meg kellene szabadulni.
Szóval, annak érdekében, hogy az észak-amerikai géntechnológiai vállalatok ne szenvedjenek profitveszteséget, hatályon kívül kell helyezni a génmódosított élelmiszerszerről és takarmányra vonatkozó jelenlegi szabályozást (EC 1829/2003).

A kiskapuk

Ha az EU-ról beszélünk, akkor elsőre a gigászi bürokrácia jut az ember eszébe, azonban ebben az útvesztőben könnyű kiskapukat találni. Egészen elképesztő módon, az Európai Bizottság kérésére most azt vizsgálja az EFSA (tehát a Hatóság!), hogy vajon GM-növények és takarmányok engedélyezésének gyakorlatáról szóló (EC) 503/2013 számú szabályozás 2. kiegészítésének valamennyi rendelkezését figyelembe kell-e venni a 0,9 százalékos arányú szennyeződések esetében is.
Bernhard Url levelében megígérte, hogy azonnal tájékoztatja Ladislav Miko-t arról, hogy mely elvárások figyelmen kívül hagyása lehetséges, és egyben köszönetét(!) fejezte ki, amiért az Európai Bizottság részéről felvilágosították őt, akinek egyébként pont az lenne a feladata, hogy megvédje az EU polgárait az amerikai génkezelt termékektől.
Ha ezt a kiskaput sikerül kinyitni, azzal valóban beengedjük a sátánt, egyszer s mindenkorra.

Elfogadhatatlan

Tehát függetlenül attól, hogy a végén megszületik-e az EU és az Egyesült Államok között a megállapodás (TTIP), szemmel láthatóan, már a tárgyalások is gyengítik az élelmiszer-biztonság európai helyzetét. Az engedéllyel nem rendelkező génmódosított élelmiszerekre vonatkozó zéró tolerancia feloldása azt jelentené, hogy anélkül kerülnének a tányérunkra génpiszkált ételek, hogy arról tudomást szerezhetnénk - figyelmeztetett Fidrich Róbert.
Bármilyen nehéz most másra is összpontosítani, de nem hagyhatjuk, hogy a migrációs válságot kihasználva az Európai Unió vezetése kiárusítsa az egészségünket (is)!



 


A kisköcsög  nem mondott hülyeséget......
Ez az arca annak az idióta ötletű belgának, aki most végtelen gyűlöletétől vezérelve, azt találta ki, hogy zárják ki Magyarországot az EU-ból, de ez az ötlet bizony jó ötlet! Magyarországnak menekülnie kell a cionista bűnszövetségből!
Ez az értelmes kinézésű figura az európai értékek fő "védelmezője". ex-miniszterelnök.
Nézzétek ezt a homokos szarrákefélt  cionzsidót.....

Guy Verhofstadt, agyament volt belga miniszterelnök, 1999 és 2007 közötti kormányzása alatt fogadták el a homoszexuális-házasságot, az eutanáziát és az emberi embriókkal való kísérletezést is.

Neki az európai értékekhez semmi köze, ő maga a veszély - ő az, aki súlyos kockázatot jelent Európára, annak békéjére, mindannyiunk jövőjére.

    Morvai és Balczó üzenete a Merkel-beszéd alatt: "Önök elárulták Európát!"

    2015-10-07 20:50
    Morvai és Balczó üzenete a Merkel-beszéd alatt: "Önök elárulták Európát!"
    A mai – Merkel és Hollande látogatásával fémjelzett – EP-vita során Morvai Krisztina és Balczó Zoltán képviselők a következő szövegű transzparenst mutatták fel Strassburgban, Angela Merkel beszéde alatt: "Merkel, Hollande: you betrayed Europe! / Merkel, Hollande: önök elárulták Európát!"
    Angela Merkel a  lerobbant "Erika" fedőnevű Stasi komcsi, és a cion zsidó Hollande.
    A véleménynyilvánítási szabadságot rendre semmibevevő Európai Parlament diktatórikus elnöke, Martin Schulz erőszakkal koboztatta el az ülésteremben békésen feltartott feliratot.
    Egy iskolázatlan bunkó cionista zsidó Martin Schulz és Daniel Cohn-Bendit szemlélteti az européer nívót
    A gyilkos cionista zsidók nagy barátja érettségi nélkül vezeti az Európai Parlamentet!!!


     „A NATO háborúba, az Európai Unió a nyomorba taszít.
    Független Magyarországot!”
     

Elég volt az EU vezetőinek impotenciájából, Európai szintű népszavazást!

2015-10-21 08:15


Ne kötelet selyemzsinórt küldjetek nekik azt talán megértik mit jelent e hülye kazárok is !!!






Az elmúlt időszak bizonyította, hogy az EU jelenlegi döntéshozói nem képesek a migráns kérdés kezelésére, nem képesek arra, hogy Európa határait megvédjék vagy komplex megoldást találjanak.
Európa és Hazánk elárulói, ellenségei a két buta mocskos kazár típusú cionista zsidó:
Jean-Claude-Juncker és -Martin-Schulz
Mi,  kisgazdák, arra kérünk minden magyar EP képviselőt,  hogy kezdeményezzék azt, hogy az európai emberek, az európai nép,  saját maga dönthessen ebben a kérdésben, hogy akar-e kvóta rendszert és milyen EU-t akar a jövőben, hiszen legyünk őszinték: 
A migráns válság negatív hatásait nem az Európai Unió nagy migráns barát szónokai fogják megérezni tengerparti villáikban, hanem a hétköznapi polgárok, akik saját munkájukkal keményen dolgozva tartják el az egész intézményrendszert, legyen szó vidéken földből élő gazdákról, vagy a gyárakban „robotoló” kispolgárokról. Európai szintű népszavazást akarunk, magunk akarunk dönteni a sorsunkról!
fkgp.hu/



Többet kell majd fizetnünk az internetért, a roamingnak viszont vége

2015-10-27 15:02
Az Európai Unió nevű szektamegszavazta az új távközlési csomagot.
2017 júniusától az unión belül megszűnnek a külföldi mobiltelefon-használatra kivetett barangolási (roaming) díjak azt követően, hogy kedden az Európai Parlament megszavazta az új távközlési csomagot. Ugyanebben a csomagban az internet-hozzáféréshez való joggal kapcsolatos egyértelmű szabályokat is lefektették.
Az Európai Parlament közleménye szerint a csomagért felelős spanyol néppárti Pilar del Castillo képviselő a szavazás előtti vita során elmondta: „A megállapodásnak köszönhetően Európa lesz a világ egyetlen térsége, ahol garantált lesz a nyílt internet és a netsemlegesség. A netsemlegesség elvét mind a 28 tagállamban közvetlenül alkalmazni kell, így az unióban nem lesz többé kétsebességes net. Ezentúl törvényt sért az, aki extra díjért jobb hozzáférést biztosít.”
A képviselők nem fogadták el az Európai Tanács álláspontjának módosítását célzó javaslatokat, ezáltal elfogadták az új jogszabályt.
Kiadások fedezése és a visszaélések megakadályozása
Ha a mobilszolgáltató bizonyítani tudja, hogy nem tudja fedezni a roamingdíj megszűnésével felmerülő költségeit, ez pedig a belföldi árak emelkedéséhez vezet, akkor az állami szabályozó hatóság (Magyarországon a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, NMHH) a kivételes körülményekre hivatkozva engedélyezhet egy minimális felárat a költségek fedezésére. A képviselők elérték, hogy a nemzeti hatóságok módosíthassák vagy elutasíthassák a felárat.
A szolgáltatók a tisztességes használat jegyében és a szakadatlan roamingot jelentő visszaélések elleni védelemül bizonyos esetben felszámíthatnak egy alacsony összegű barangolási díjat. Ennek az összegnek alacsonyabbnak kell lennie, mint a roaming felárra jelenleg érvényes felső korlát. A pontos részleteket a későbbiekben dolgozza ki a bizottság és a távközlési hatóságok.
Nyílt internet-hozzáférés
Az új szabályok a tartalmak egységes kezelésére kötelezik az internetszolgáltatókat, azaz a szolgáltatók nem blokkolhatnak vagy lassíthatnak tartalmakat, alkalmazásokat vagy szolgáltatásokat, bárki is legyen a feladó és a fogadó fél. Ez alól csak bírósági határozatnak vagy törvényi előírásnak való megfelelés, a hálózat túlterhelésének megakadályozása, vagy hackertámadás kivédése ad felmentést. Ha mégis bele kell avatkozni az adatforgalomba, akkor a lépéseknek átláthatónak, megkülönböztetés-mentesnek és arányosnak kell lenniük, és nem tarthatnak a szükségesnél tovább, fogalmaz a jogszabály.
A szolgáltatók ugyanakkor továbbra is biztosíthatnak különszolgáltatásokat (például bizonyos szolgáltatásokhoz szükséges jobb internetkapcsolatot), de csak abban az esetben, ha az egyeseknek biztosított jobb minőség nem rontja az internetelérés általános minőségét.
Teljesül az ígéret, vagy kárpótlást kap a felhasználó
A képviselők gondoskodtak róla, hogy az internetszolgáltatóknak egyértelműen el kell magyarázniuk a szerződő felhasználóknak a ténylegesen várható fel- és letöltési sebességet (szemben a hirdetésben szereplővel).
Ha a későbbiekben nagy az eltérés, akkor a felhasználónak joga van kompenzációra, például a szerződés felmondására vagy anyagi kárpótlásra. Magyarországon az NMHH felelőssége lesz ellenőrizni, hogy az eltérés szerződésszegésnek minősül vagy sem – áll a közleményben.




Ebédszünetben írták meg a kormányprogramjukat? – kérdezte Morvai az Európai Bizottság elnökhelyettesétől

2015-10-28 17:26
Félmilliárd európai polgár életét határozza meg az Európai Bizottság 2016. évi munkaprogramja, az EU kvázi kormányprogramja.
Ennek része egyebek mellett az EU új migrációs politikája. (“Apróság”…) Az anyagot negyed órával a parlamenti vita kezdete előtt küldték meg a képviselőknek.
Nem tartja ezt az európai választópolgárok és választott képviselőik mély megalázásának? – kérdezte Morvai Krisztina Timmermans elnökhelyettestől, a szeretett vezér, Juncker helyettesétől.

A tehénfingról vitáztak az Európai Parlamentben

Bayer blog

"A tehénfingról vitáztak az Európai Parlamentben

A szennyező gázok kibocsátásánál kerültek a szarvasmarhák testi funkciói az EP homlokterébe.

A mezőgazdaság sem lehet kivétel az uniós gázkibocsátás korlátozásánál, döntöttek az Európai Parlament képviselői a múlt heti plenáris ülésükön. Hat anyag, így többek között a metán és az ammónia levegőben juttatott mennyiségének szabtak plafont 2030-ig - előbbi 40 százalékáért, utóbbi szinte teljes egészéért az agrárium felel.

Az utolsó pillanatban a francia Eric Andrieu módosítóját is elfogadták, ami kivételt tesz az "enterális", vagyis a belekben képződő metánnal. Ez az állatok - főleg a szarvasmarhák - emésztésekor szabadul fel. A tehénfingra tehát végülis nem vonatkozik a bevezetésre váró korlátozás.

Ennek a háznak nem áll hatalmában, hogy megakadályozza a teheneket a szellentésben és a böfögésben

- mutatott rá éles szemmel a képviselő. Ki röhögve, ki fejcsóválva fogadta megjegyzését az ülésteremben az EUobserver szerint.
Ne szülj rabot te szűz anya !!!!




A gázok körül komoly harc ment. Karmenu Vella európai uniós biztos mindenkit azzal nyugtatott, hogy a szabályozás miatt egyetlen állatot sem kell bezárva tartani, mint ahogy azt többen állították, és az állatállományt sem kell csökkenteni. Seb Dance brit baloldali képviselő szerint az emberiség legyőzött már járványokat, meghosszabította a saját élettartamát és a Holdra is elutazott, úgyhogy ezt is megoldja majd valahogy.

Az ügyben még a társdöntéshozó Tanáccsal, a tagállami kormányokat Brüsszelben képviselő szervvel is zöld ágra kell vergődni." (Index)

Ezt a hírt keretezzék be, és tegyék el a levendulával illatosított szekrénybe, a ropogósra vasalt ágyneműk alá.

Mert ez a hír a mi hírünk, ez végre tényleg rólunk szól. És ha majd vége lesz az Európai Uniónak, ami gyönyörű álomnak indult, és egy nagy határ tehénszar lett belőle (hogy stílszerűek maradjunk), mint mindenből, amivel az ember elég ideig bíbelődik. (Lásd még: Homousion vagy homoiusion!)

Igen, ez a mi hírünk, ebben a hírben benne vagyunk teljes mértékben és tökéletesen, benne van a homo sapiens, mint faj, minden attribútumával.

Ez a hír nietzschei magasságokba emeli a kreténséget, és szédítő perspektívát ad neki. Mert lám, nem az energiafogyasztásunkkal van a baj, nem a teljes mértéktelenséggel, ostoba pazarlással, a sivatagba emelt sí- és hógolyózó pályákkal, a negyven fokban 18 fokosra hűtött házakkal, az autókkal, a városokkal, az egész életünkkel, nem azzal van a baj, hogy a földön ma egyetlen káros özönfaj él, méghozzá az ember, nem.

Ma azzal van a baj, hogy a tehén sokat fingik.

Ideje van, hogy az emberiség kipusztuljon. Ránk férne. Már túl sok ideje rontjuk itt a levegőt. Átvitt és szó szoros értelemben egyaránt. Biztos nem véletlen, hogy az egyik kedvenc tévéműsorom azt taglalja, hogy mi történik majd a bolygóval az emberiség kihalása után. Nem látták még? Egy sztentori hang elmondja ezt a mondatot: "Ezer évvel az emberiség után" , és akkor jól megcsinált animációban látjuk, ahogy metropoliszaink elenyésznek, és a természet visszaveszi jussát felettünk.

Jó az a sorozat.

Mostantól azt is hozzá képzelem, ahogy tehénfing száll a lapály felett.

És az Európai Parlament romba dőlt, folyondárral benőtt egykori épületében békésen kérődznek a marhák.

Éppen, mint most. Csak annak lesz valami értelme.




Európa egyik kötélre való cionzsidó árulója szerint „a menekültek demokratikus elkötelezettségük miatt menekülnek”

2015-11-28 11:52
Itt az idő, hogy Magyarország kilépjen a cionista koszfészekből az "Európai Uniónak" nevezett cionista zsidó fertőből.



A sátán Európai csahosai.....az álnok pápával.
Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, Ferenc pápa, Martin Schulz, az Európai Parlament, Herman van Rompuy, az Európai Tanács leköszönő elnöke és Matteo Renzi, az EU soros elnökségét betöltő Olaszország miniszterelnöke




Az Európai Unió nélkül Magyarország megszűnik” MONDJÁK A VOLT KOMCSIK, POSZTKOMMUNISTÁK, LIBERÁLISOK ÉS CIONISTÁK! -szóval, az egykori ma is jól élő gazemberek!


2016. január 27.szerda 11:28

Európai Unió: -= a cionista bűnszövetség



Itt a megoldás a látó és a haladó gondolkodású magyarság számára!


2015-től Eurázsiai Gazdasági Szövetség










Az Eurázsiai Unió tagállamai 2015. január 1-től

A teljes nevén Eurázsiai Gazdasági Unióba a Szovjetunió minden volt tagállamát meghívták, kivéve Észtországot, Lettországot és Litvániát, amik már az Európai Unió tagjai.



Erős és működőképes az Eurázsiai Unió





2015. január elsejével indul útjára az Eurázsiai Unió, ami nyugatról sok kritikát kapott, Oroszország viszont nagy várakozásokkal tekint elé. A döntés végleges, és hosszú távon mindenképpen számolni lehet a Közép-Ázsiai térség komolyabb integrációjával.

Az Eurázsiai Unió nem hoz létre új gazdasági centrumot

Mint minden integráció, a valódi súlyát csak évek múltán fogja éreztetni, ha beváltja az orosz reményeket. Az indulás pontjában nem lesz nagyobb súlya, mint ami eddig volt a tagállamoknak külön-külön. A jövő is annak függvénye, hogy a növekedés jelenlegi gátjait sikeresen építi-e le az új szövetség. A politikai súlya mindenesetre már most megvan, mielőtt még bármiféle gazdasági eredményt fel tudott volna mutatni: az Oroszországot sújtó gazdasági szankciókkal kapcsolatban szokták felhozni, hogy ez pont visszájára sül el, és megerősíti a frissen alakuló gazdasági tömörülést. A politikai érvrendszerbe tehát már bekerült.
Tagállami szinten az EÁU (Eurázsiai Unió) elég sovány: a nemzetgazdaságilag habkönnyű Fehéroroszország, a főleg nyersanyagokban erős Kazahsztán és a feltörekvő orosz gazdaság alkotja. Az új jelentkezők sem növelnek az együttes erőn sokat: Örményország, Tádzsikisztán és Kirgizisztán gazdasága eltörpül Oroszországhoz képest. A Közép-Ázsiai térség tipikus problémája a szűk belső piac (szegénység), és a befektetők elmaradása a várthoz képest. Ez utóbbi eredménye az, hogy a feldolgozóipar kiépülése/modernizálása lassan halad, és inkább a nyersanyag kitermelés fejlődik. Ha sikerülne a nyersanyag feldolgozást is helyben megoldani, akkor a térség kilátásai máris jobbak lennének. Ez viszont nem egyszerű dolog, hiszen a feldolgozóipar termékeit nem egyszerű megtervezni úgy, hogy könnyen találjon piacot magának, és kiszorítsa az évtizedes előnyben lévő jelenlegi gyártókat. Ebben az esetben jó lehetőség lenne a nyugati gyártókat a térségbe csalogatni, azonban itt jön képbe a befektetői bizalom kérdése: Ukrajna után már nem lehet bizalomról beszélni. Amíg a térség országai ásványkincs exportból profitálnak, továbbra is nagyon minimális lesz a bevételek hatása a hazai gazdaságra, hiszen a bányászatba nagyon korlátoltan tudnak bekapcsolódni kisebb vállalkozások. Enélkül pedig ugyanúgy az állami beruházásokból fog állni a gazdaság serkentés.
A fent leírtak viszont nemcsak átmenetileg biztosak, mert ahogy a MasterCard és a Visa esete is mutatja, az EÁU képes lehet a nyugati kínálat alternatíváját megteremteni saját maga számára, a külső vámhatárral pedig távol tartani a nyugati árut, ami viszont óriási piacvesztést jelentene az Európai Uniónak.
Ez potenciálisan csak idő kérdése, bár „idő” alatt évtizedekre kell gondolni.



A volt szovjet tagországokon túl Mongóliát is szívesen látnák. Nem csak nyugatról nézve tűnik ez az orosz birodalmi törekvések megvalósításának. Az orosz javaslatokkal szemben mindig óvatos Üzbegisztán mindössze úgy fogalmazott, „pozitív hozzáállást” szeretnének tanúsítani az Eurázsiai Unióval szemben, és ezt ráadásul az ukrajnai agresszió előtt, 2013 novemberében mondták. Összehasonlításul: ezzel párhuzamosan Kirgizisztán és Örményország a csatlakozási szándékát jelezte, Tádzsikisztán és Moldova pedig szintén érdeklődött a csatlakozás lehetőségei felől.
Mégsem kizárólag Oroszországnak éri meg a Szovjetunió restaurációja. Már Irán, Kína és Vietnam meg több arab ország is csatlakozott. Mindjárt a diplomatikusan elzárkózó Üzbegisztán példáján: az ország legnagyobb külkereskedelmi partnere Oroszország, és a Belső-Ázsiai országok közül Üzbegisztán küldi a legtöbb vendégmunkást od: számuk több milliót tesz ki. Az általuk haza utalt pénzmennyiség az üzbég GDP 16,5%-nak felel meg.
Az Eurázsiai Unió az EU-hoz hasonlóan az áru, a tőke, a szolgáltatás és a munkaerő szabad áramlását biztosítja. Nagyjából ez azt jelenti, hogy az országok közötti kereskedelem olcsóbb lesz, és a munkanélküliség csökkenhet, amennyiben az orosz gazdaság fel tudja szívni.
Másik csábító ajánlat a mezőgazdasági támogatások ígérete. A térség mezőgazdasága óriási tőkehiánnyal küzd: míg a feldolgozóipar, és főleg a bányászat számolhatott külföldi tőkebeáramlással, addig a mezőgazdaság inkább dél-amerikai és európai vetélytársakat kapott. A harmadik nagy ígéret pedig a kontinentális közlekedés fejlesztése, ami a térség jobb beágyazódását jelentené a nemzetközi kereskedelembe.

Az EU tapasztalatait vették alapul

Az új gazdasági tömörülés nagy lehetősége, hogy fél évszázados tapasztalata van a Szovjetunió révén, és tanulmányozhatja az Európai Uniót is. Azt állítják, az Európai Uniót vették alapul, de inkább tűnik úgy, hogy csak a tapasztalatokat, mert az EÁU szervezetéből kapásból hiányzik az „Eurázsiai Parlament”. Ebből következően eurázsiai parlamenti választások sem lesznek, ebből következően pedig az Eurázsiai Unió egy felülről irányított, társadalmi kontroll nélküli szervezet. Nem példa nélküli az ilyen a Földön, de a szorosabb politikai és pénzügyi integrációt tervező szervezetek közül mégiscsak az egyetlen.
Első ránézésre a hatékonyságtól csillog az EÁU működési terve, hiszen kihagyták a rendszerből azokat a dolgokat, amik az Európai Uniót egy lomha, irányíthatatlan és korrupt melákká teszik. Az Európai Unió ellenpontja talán egy olyan szervezet lenne, aminek az élén egy teljhatalmú elnök áll (akinek emiatt sok mindenhez kéne értenie), de az Eurázsiai Unió praktikusnak tűnik: alacsonyabb fórumokon is születhetnek törvényerőre emelkedő döntések. Az elv bizonyára az, hogy a legfelsőbb szervig már csak azok a kérdések jussanak el, amik eldöntéséhez államfőkre van szükség. Ennek köszönhetően nem kell minden döntésnek átmennie az összes jóváhagyáson, a gondosan lefektetett hatáskörökön belül az alacsonyabb fórumok is megalkothatják az újabb és újabb szabályokat. A döntéshozatal menetét és az EÁU felépítése az alábbi ábrán böngészhető.
eurázsiai unió felépítése
Parlament nem lesz, ennek pótléka az Eurázsiai Közgyűlés
Az EÁU fő kormányzó szerve az Eurázsiai Bizottság, aminek a központja Moszkvában lesz. A legfontosabb kérdésekről itt születik majd döntés, tagjai a tagállamok államfői. Furcsa módon a kompetenciái közé tartozik az anti-korrupció is, ami valószínűleg azért került ilyen magas és jól látható helyre, hogy ellensúlyozzák azt, hogy a Moszkva + bürokrácia párosításáról közmondásos sundámbundám dolgok jutnak mindenki eszébe.
Az Eurázsiai Bizottság alá dolgozik egy alsó- és egy felsőtábla. A felsőtábla neve Tanács, az alsótábla neve Tábla. A Tanács negyedévente ülésezik, és a tagállamok alelnökei alkotják. Az ő felelősségük az EÁU általános működése, tehát stratégia alkotással nem kell foglalkozniuk. Feladatuk a költségvetés jóváhagyása, az ellenőrzés és a bővítésről szóló döntés.
A valódi munka a Táblában zajlik, ez legalább hetente egyszer ülésezik. Egyelőre 9 bizottsági tagból áll, mindhárom tagország 3-3 bizottsági tagot delegál. Közülük egy koordinálja a munkát, négy éven át, mint elnök. Az elnököt nem lehet újra választani. A többi bizottsági tag mandátuma is négy évre szól, de ők bármennyiszer kaphatnak újra kinevezést.
A Tábla keze alá dolgoznak a bizottsági részlegek, amik szakterületenként különülnek el. A döntések végrehajtását itt szervezik meg, és itt is gyűjtik össze a tapasztalatokat, amikből javaslatokat formálnak, és benyújtják a Táblának. A részlegek dolgozói kiválasztott szakemberek, akik az EÁU tagjainak népesség arányai szerint állnak össze. Azaz: 84%-ban orosz, 10%-ban kazah, 6%-ban fehérorosz szakemberek.
A kisebb javaslatokról a Tábla dönt, a többit küldik feljebb. A javaslatokat a bizottsági tagok (a Tábla tagjai) a delegáló országukkal egyeztetik, az ottani parlamenttel megtárgyalják. A bizottsági tagok a saját országukban szövetségi miniszter címet viselnek.
Az EÁU költségvetésébe mindhárom ország belead, de a bürokratikus költségeket Oroszország viseli. Az Eurázsiai Fejlesztési Bank kezeli a közös pénzeket, és folyósítja az összegeket a projektekre. A vitás közös ügyekben pedig az Eurázsiai Unió Bírósága dönt Minszkben (Fehéroroszország). Hosszú távú célkitűzés a tagországok közötti jogharmonizáció, aminek előmozdítására megalkották az Eurázsiai Közgyűlést, ami egy interparlamentáris intézmény.

Az Eurázsiai Unióhoz vezető út

Az EÁU messze nem előzmények nélküli szervezet, sőt, ami azt illeti, megalakulásával semmi radikális változás nem történt. Közvetlenül a Szovjetunió felbomlása után, 1991. december 8-án megalakult a Független Államok Közössége (FÁK). 1994-ben Nursultan Nazarbajev kazah elnök kezdte sürgetni a szorosabb együttműködést, egy regionális kereskedelmi blokk megalkotását. 1995-ben Oroszország, Fehéroroszország és Kazahsztán határozott is a vámunió létrehozásáról, azonban a közös tarifarendszer megalkotása és a szükséges szabályozás kialakítása 2010-ig elhúzódott.
1996-ban Kirgizisztán, Kazahsztán, Fehéroroszország és Oroszország aláírta a Gazdasági és Humanitárius Területek Fokozott Integrációja Egyezményt, ami a szabad tőkeáramlást célozta, és egy fontos előrelépés volt a közös piac kialakítása felé. 1999-ben újabb megállapodás született a leendő vámunió és az Egységes Gazdasági Terület létrehozásáról. Ehhez már Tádzsikisztán is csatlakozott.
2000-ben alakult meg az Eurázsiai Gazdasági Közösség, az Európai Gazdasági Közösség mintájára. Ehhez az óvatos Üzbegisztán is csatlakozott 2006-ban. A gyors integrálódás a 2000-es években elhalkult, de végül 2010. január 1-jén létrejött a vámunió Oroszország, Fehéroroszország és Kazahsztán között. Ugyanők 2011. november 18-án egyezményt írtak alá arról, hogy 2015-re létrehozzák az Eurázsiai Uniót.

Az unió jövője

A nyugati kritikusok politikai show-nak bélyegezték az EÁU-t, mondván, hogy az előnyei nem világosak. Ha a vámunióról beszélünk, az 1995 óta folyamatban volt, 2010-ben pedig teljesen tető alá került. Tehát ha az Eurázsiai Gazdasági Unió tényleg csak gazdasági unió, vámunió néven is ugyanannyit ért korábban, mint a leendő januári megalakulással. Gyengíti az integrációt, hogy Ukrajna már nem tud a része lenni. Azt is hozzáteszik, hogy a térségnek reformokra van szüksége, és ha ezekkel továbbra sem foglalkoznak, akkor továbbra sem fog fellendülés végbemenni.
Orosz részről viszont nagy a lelkesedés. Újra meg újra felmerül a közös valuta ötlete, aminek már neve is van: Altyn, ami Belső-Ázsiában aranyat jelent. Néhány túlbuzgó államférfi szerint egy-két éven belül be is vezetik, maga Putyin viszont sokkal messzebbre tűzte ki, noha az EU-szankciók miatt most a határidő előrehozásával emberkedik. A politikai unió gondolata is a közbeszéd tárgya, de stratégiai szinten ez még nem érhető tetten, nyilvánvalóan előbb ki kell szélesíteni a gazdasági uniót, nehogy elriasszon tagjelölteket a szoros orosz ölelés.



  




Európai Uniós terv


Európán kívül mindenki jól jár a mostani migráns őrülettel !!!  

 Európa bedarálásának pokoli terve!


Szabadkőművesek parancsolták meg az illegális migránsok betelepítését!
A horvát délhír nevű hírportál  csütörtökön tette közzé az alábbi írást, amely horvát forrásra hivatkozva erősítette meg azt a régebben is felkapott híresztelést, miszerint a szabadkőműves páholyok adták ki az utasítást az afrikai, ún. "migránsok" Európába vonulására. Sőt részben pénzelték is őket, hogy bátran el tudjanak indulni mind a "katonakorú és kiképzett fiatalok", mind az álcázásképpen velük jövő néhény százaléknyi nő és gyermek. Nagy port kavart az a bizalmas dokumentum, amely váratlanul napvilágot látott a horvát médiában. Az derül ki belőle, hogy a migránsok tervszerű betelepítését a szabadkőművesek rendelték el, vagy legalábbis komoly szerepet játszanak ebben a folyamatban. Eddig a maszonéria titkos társaságainak egyetlen tagja sem kérdőjelezte meg a dokumentum hitelességét.
Huszonnyolc szabadkőműves nagypáholy írta alá azt a nyilatkozatot, amely Európa korlátok és szabályok nélküli betelepítését irányozza elő. Az aláírók között szerepel egyebek között a francia, az osztrák, a belga, a horvát, az ír, az olasz, a luxemburgi, a lengyel, a portugál stb. nagypáholy. Az említett okirat szerint a szabadkőművesek nemcsak azt várják el az európai államok vezetőitől, hogy maradéktalanul fogadják be az összes migránst, hanem ennél sokkal többet: hogy tartósan beépítsék őket társadalmaikba. .
Szembeötlő, hogy a világ szabadkőművesei és az Európai Unió legtöbb tagállamának vezetői és politikai bürokráciája között sohasem mutatkozott ekkora egység és összhang.
A horvát média által közzétett dokumentumban a szabadkőművesek megindokolják pokoli szándékukat. Eszerint a betelepítésre azért van szükség, hogy a "nemzetek egoizmusán" végleg felülkerekedjék a "közérdek" (amelynek a meghatározása ez esetben elmaradt). A maszonéria páholyai követelik, hogy az összes európai határ nyitva maradjon, mert különben ismét "felélednek a nacionalizmusok Európában, márpedig az erre irányuló törekvéseket csírájukban el kell fojtani".
David Miliband, az egyik legbefolyásosabb szabadkőműves, aki tagja a Rockefeller által létrehozott hírhedt Trilaterális Tanácsnak (nemzetek és kormányok feletti szervezet, amely a multinacionális cégek és bankok sötét, sátáni abszolút birodalmát képviseli és jelképezi) még 2007-ben kijelentette, hogy az Európai Unió a leendő világállam modelljeként kell, hogy működjön, magába foglalva a Közel-Kelet és Észak-Afrika államait.
Miliband (akinek az öccse egyébként Nagy-Britannia külügyminisztere volt) azt is mondta, hogy az említett cél elérése érdekében, akár "puhább" vagy keményebb erőszakot is lehet alkalmazni. Most láthatjuk, hogyan fest mindez a gyakorlatban.Érdekes, hogy a Tovarniknál levő egyes horvát újságírók elmondták, ők már egy évvel ezelőtt tudták, hogy Sidnél befogadóközpont épül.
Nagyon úgy fest, Magyarország nemcsak a közel-keleti "megélhetési" bűnözőktől és dzsihadistáktól védi a hazát és Európát, hanem egyúttal a világszintű félelmetes,  démoni háttérhatalomtól is.
  


Selyemzsinór hazánknak:"Európa felelőssége, hogy befogadja a szegénység, a háború és a terrorizmus elől menekülőket"


A baloldali cionista zsidó alkoholista Martin Schulz a középiskolát sem fejezte be, mert olyan hülye, hogy  kétszer megbuktatták! Mindegy, hogy milyen buta ha zsidó! Csak fajtatárs legyen!









GENIAL !!!
 




Dr. Drábik János vendége: Pavics Lázár - Mennyibe kerül nekünk az EU?
Dr. Drábik János vendége: Pavics Lázár - Mennyibe kerül nekünk az EU?


Győzött a Brexit-tábor - A britek kilépnek az EU-ból

LONDON. Megszerezte a brit EU-tagságról tartott népszavazás voksainak többségét a kilépést pártoló tábor, így véglegessé vált győzelme. A győzelemhez 16,8 millió szavazatra volt szükség, és a Brexitre leadott voksok száma a péntek reggeli hivatalos adatok szerint már átlépte ezt a számot.
A BBC péntek reggeli előrejelzése szerint is a Brexit-tábor, vagyis a kilépés hívei nyerték meg a brit EU-tagságról rendezett népszavazást. Hasonló következtetésre jutottak az ITV kereskedelmi televízió szakértői.
Az eredmények alapján a választók 52 százaléka szavazott a kilépésre, 48 százalék a bennmaradásra.
A font három évtizedes mélypontra zuhant. Nigel Farage, a brit EU-tagság feladásáért kampányoló legnagyobb brit politikai párt, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) vezetője péntek reggel azonnali lemondásra szólította fel David Cameron konzervatív párti miniszterelnököt arra az esetre, ha a Brexit-tábor, vagyis a kilépés hívei győznek.
Közép-európai idő szerint reggel fél 6-ig a 382 választókörzetből 299 jelentette be a szavazás helyi eredményét, és ezek alapján a Brexit-tábor 52 százalékos többségben járt.


Haza és nemzetáruló magyarországi pártok a Brexitről
Eltérő módon értékelték a Brexitet a zsebüket euróval tömő magyarországi pártok. Egyikük még Magyarország uniós kilépését is vizionálta, több baloldali párt nem szereti a népszavazást.
2016. június 24. 13:12

Ők még mindig nem akarnak kilépni!
LMP: az EU vezetésének hibás politikája eredményezte a britek döntését
Az LMP az Európai Unió vezetésének hibás politikáját okolja azért, hogy a britek a közösségből való kilépés mellett foglaltak állást, a magyar kormány elsőszámú feladatának pedig jelen esetben a Nagy-Britanniában élő magyarok érdekeinek megvédését tartja.
Ungár Péter, az Európai Zöld Párt elnökségi tagja pénteken, sajtótájékoztatón kijelentette: a britek döntését tiszteletben kell tartani, az uniót azonban új alapokra kell helyezni, ellenkező esetben több tagállam is hasonló döntést hozhat a jövőben.

A politikus kifejtette: több hatáskört kell adni az Európai Parlamentnek az Európai Tanáccsal szemben, eddig ugyanis egyes tagállami vezetők "meg tudtak fúrni" olyan folyamatokat, amelyek az európai emberek többségének támogatását élvezték. Ungár Péter az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker személyes felelősségét is felvetette az eredményért.
Magyarország egy egységes és cselekvőképes unióban érdekelt, ez utóbbi azonban jelenleg nem látszik biztosítottnak.
Magyarország érdeke továbbra is az uniós tagság - jelentette ki, hozzátéve: az LMP azonban támogatja az alapszerződések újratárgyalását, a többi közt annak érdekében, hogy a termőföld ne képezze a tőke szabad áramlásának részét.
MSZP: Magyarország veszített
Magyarország veszített - így értékelte a brit népszavazáson született döntést pénteken sajtótájékoztatón az MSZP elnök-frakcióvezetője, aki szerint a jelenlegi helyzetben a magyar kormány betelepítési kvótáról szóló referenduma az Európai Unióból kivezető út első állomása lehet, ezért meg kell állítani Orbán Viktor miniszterelnököt ezen az úton.
Tóbiás József értékelése szerint a brit döntés következményeként Magyarországon lassulni fog a gazdasági növekedés, a következő évtizedekben kevesebb uniós fejlesztési forrás érkezik majd magyar településekre, és nyitva marad az a kérdés, hogy mi történik a Nagy-Britanniában élő és dolgozó 300 ezer magyarral.
Úgy vélte, míg az európai uniós tagországok kormányai és pénzügyi vezetői válságtanácskozásokon keresik a közös megoldást, addig Orbán Viktor magyar miniszterelnök arról beszél, hogyan kösse össze a menekültkérdést saját népszavazási kérdésével.
Szerinte a brit döntéssel "új helyzet van", világossá kell tenni, hogy a kormány népszavazási kezdeményezése az Európai Unióból kivezető út első állomása, ezzel szemben az MSZP népszavazási kérdése arról szól, hogy bent maradunk az Európai Unióban, és gazdaságában erős, biztonságos Magyarországot tudjunk építeni.
Az MSZP elnöke kiemelte: a kormány populista, demagóg politikája az elmúlt években európai uniós vonatkozásban konfliktust és megosztottságot hozott. "Az állandó Brüsszellel való harcolás az ide vezet. Nagyon komoly árat fog fizetni Magyarország, ha ezen az úton tovább megy" - fogalmazott Tóbiás József, aki szerint meg kell állítani a miniszterelnököt ezen az úton, mert nem ezt kívánja Magyarország érdeke.
PM: a kormány védje meg a Nagy-Britanniában dolgozó magyarokat!
A Párbeszéd Magyarországért (PM) az EU-tagságról tartott, és a kilépést pártolók győzelmét hozó brit népszavazás nyomán felszólította a kormányt, hogy haladéktalanul kezdjen tárgyalást a brit kabinettel a Nagy-Britanniában dolgozó magyarok szociális jogainak védelméről.
Szabó Tímea, az ellenzék párt társelnöke pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a magyar kormánynak mindent meg kell tennie, hogy a szigetországban dolgozó 300 ezer magyar munkavállalónak ne kelljen hazatérnie a "kilátástalan helyzetbe".
A PM társelnöke emellett arra kérte a kormányoldalt, hogy ne használja belpolitikai csatározásra a britek kilépését az unióból, hanem minden parlamenti párttal tárgyaljon a Magyarországot érintő esetleges veszélyekről.
Jávor Benedek, a párt EP-képviselője hangsúlyozta, az európai közösségnek azon kell gondolkoznia, miként hozhat létre egy erősebb, demokratikusabb, átláthatóbb és a problémákra jobb válaszokat adó uniót. Kulcskérdés, hogy Magyarország ebben a folyamatban részt tud-e venni, vagy ki- és lemarad - mondta, majd hozzátette, az európai együttműködés gyengülése Oroszország érdekeinek kedvez, ezért a magyar kormány nem "asszisztálhat" tovább ehhez a folyamathoz.
KDNP: változtatni kell az EU működésén
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint intő jel a brit népszavazás eredménye, a jövőben változtatni kell az Európai Unió irányításán, működésén és hatékonyságán.
A kisebbik kormánypárt pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy értékelte, hogy a britek unióból való távozásáról szóló döntés fájdalmasan érinti Magyarországot, a magyarokat és az egész EU-t.
A KDNP és a magyar kormányzat is Európa-párti, de Brüsszelnek oda kell figyelnie az uniós polgárok hangjára - írták, hozzátéve: az unió vezetői nem törekedhetnek a nemzetállamok gúzsbakötésére. A Brexit - gazdasági következménye mellett - az EU értékválságáról és sok esetben tehetetlenségéről is szól - értékeli a kisebbik kormánypárt.
Kitértek arra is, hogy a magyar politikusoknak felelősségük van nem csak Európa jövőjét, de a magyar polgárok boldogulását illetően is - legyenek ők idehaza, Nagy-Britanniában vagy máshol a világban. Éppen ez az oka annak, hogy a most elindult folyamatot fontos megállítani még akkor, amikor lényegi változtatásokkal ennek reális esélye van. "Ne engedjük elveszni azt az eszményt és azt a vívmányt, amelyet az Európa Unió testesíthet meg minden állam számára az öreg kontinensen!" - fogalmaztak a közleményben.
Jobbik: az EU gondolja végig koncepcióját!
A Jobbik értékelése szerint a britek távozása az Európai Unióból az utolsó esély arra, hogy Brüsszel újragondolja koncepcióját.
Gyöngyösi Márton, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján az EU történetének egyik legnagyobb pofonjaként hivatkozott a brit referendum eredményére. Kiemelte ugyanakkor, hogy ez egyfajta esélyt is jelent, hogy az EU újragondolja: továbbra is a "központosítás és a diktatúra útján halad", és mellőzi a nemzetállamok akaratát, vagy revidiálja korábbi koncepcióját és a nemzetek Európájának letéteményese lesz.
Utóbbival elkerülhetik az esetleges dominóeffektust, ami az EU széthullásához vezetne - mondta, kitérve arra is: bízik benne, hogy a továbbiakban a kelet-közép-európai országok hangját is meghallják Brüsszelben.
Rossz jelnek nevezte, hogy a nagy tagállamok vezetői David Cameron kormányfőt kárhoztatják, szerinte ez rámutat arra a hamis és cinikus gondolkodásra, hogy ők csak akkor szeretik a demokráciát, ha az ő álláspontjukat legitimálja.
A jobbikos politikus szerint tisztelet jár a brit szavazóknak és a politikai elitnek, az emberek óriási külső és belső nyomással dacolva teremtettek precedenst és fektették le az unión kívüli élet feltételeit.
Gyöngyösi Márton arra is kitért: a brit népszavazás Magyarország számára is megmutatta, hogy lehetséges új feltételek kiharcolása. Ha nem változik az EU, akkor a Jobbik a csatlakozási szerződés és az alapokmányok újratárgyalását fogja szorgalmazni és ezt népszavazással is megerősítené - jelentette ki.
Az unióból kilépést firtató kérdésre azt felelte: a Jobbik kivár az ügyben, azonban ha az unió nem képes tanulni a brit leckéből és tovább halad ezen az úton, akkor minden politikai erőnek végig kell gondolni, hogy érdemes-e e közösség tagjának maradni.
DK: a kormányfő vonja vissza az őszi népszavazást!
A Demokratikus Koalíció (DK) az őszi kvótareferendum visszavonását követeli a kormányfőtől, szerintük ugyanis az Magyarország uniós kilépéséhez vezet.
Molnár Csaba, az ellenzéki párt ügyvezető alelnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján tragikusnak nevezte a brit EU-tagságról tartott, és a kilépést pártoló tábor győzelmét hozó népszavazás eredményét, ugyanakkor jelezte: Európának tiszteletben kell tartani a döntést, Nagy-Britannia pedig nem tarthat igényt speciális bánásmódra a továbbiakban.
Molnár Csaba az eredményt a brit konzervatív jobboldal 20 éve tartó EU-ellenes kampányának tulajdonította. A DK-s politikus szerint ez fordult át egy bevándorló-ellenes kampánnyá, s Orbán Viktor miniszterelnök is ezt teszi: évek óta szabadságharcot folytat, most pedig "élesbe kapcsolt". Ennek a politikának az EU-ból kilépés a vége - jelentette ki, a kvótareferendum visszavonását követelve.
Molnár Csaba egyúttal minimális elvárásként fogalmazta meg, hogy a kormány tájékoztassa a helyzetről azokat a magyarokat, akik Londonban vállalnak munkát.
Együtt: a brit kilépés még szorosabb együttműködésre int minden uniós tagállamot
Az Együtt elnöke szerint Nagy-Britannia kilépése még szorosabb együttműködésre int minden uniós tagállamot.
Szigetvári Viktor az MTI-nek pénteken küldött közleményében sajnálatosnak nevezte a britek döntését az unióból kilépésről, mert az mind az európai közösséget, mind pedig Nagy-Britanniát gyengíti.
Az Együtt szerint az unióban maradó államok feladata, hogy megtalálják az európai polgárok számára is nap mint nap megtapasztalható előnyöket hozó Európai Unió megteremtésének útját. Ezért Magyarországnak is tennie kell a pártelnök szerint, aki ezért azt követelte, hogy Orbán Viktor "hagyjon fel az Európa elleni hergeléssel, hazug, Európa-ellenes népszavazási kampányával". Szigetvári Viktor hozzátette: pártja a "hazug népszavazás" bojkottjára szólít fel.
Közleménye szerint ha Magyarország részt akar venni az EU újjáalakulási folyamatában, "meg kell szabadulnia a hiteltelen, újra és újra színét és meggyőződését változtató Orbán Viktortól és rezsimjétől".
Az ellenzéki politikus emellett arra szólította fel a magyar kormányfőt, hogy kövessen el mindent a Nagy-Britanniában dolgozó magyarok jogainak megvédéséért.
Liberálisok: a magyar kormány vonja vissza népszavazási kezdeményezését!
A Liberálisok a brit népszavazás tanulságai alapján arra szólítják fel a magyar kormányt, hogy vonja vissza a betelepítési kvótával kapcsolatos népszavazási kezdeményezését - közölte Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője pénteki sajtótájékoztatóján.
A politikus szerint a brit népszavazáson a választók azért döntöttek az Európai Unióból történő kilépésről, mert a brit kormánypárt, beleértve David Cameron brit miniszterelnököt, kétarcú, kétértelmű politikát folytatott az EU-val kapcsolatban és gyakran rájátszott az Európa-ellenes érzelmekre.
Szent-Iványi István úgy vélte: ez Magyarországon is tapasztalható, ezért a brit döntés tanulságait levonva arra szólította fel a magyar kormányt, hogy tegye egyértelművé viszonyát Európához, állítsa le a Brüsszellel szembeni kampányát és vonja vissza a betelepítési kvótával kapcsolatos népszavazási kezdeményezését.
A liberális politikus elismerte, hogy a magyar népszavazásnak nem akkora a jelentősége, mint a brit kilépésnek, de szerinte ugyanazt az üzenetet közvetíti, azt, hogy "üzenjünk Brüsszelnek, mondjunk nemet Európára".
A jelenlegi helyzetben sem Magyarországnak, sem Európának nincs szüksége erre a népszavazásra, amely már nem menekültekről szól, hanem Magyarország Európához tartozásáról.
Szent-Iványi István a brit döntés vesztesének nevezte Nagy-Britanniát, Európát és a magyarokat is, a népszavazás nyertesei közé pedig az európai populistákat és euroszkeptikusokat sorolta, valamint Putyin orosz elnököt és mindazokat, akik Európa megosztásában és a gyengítésében érdekeltek.
Az európai vezetőknek - köztük Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek - közös felelősségük, hogy a június 28-ai európai csúcstalálkozón megtalálják a válságból kivezető utat, így meg lehessen őrizni az európai egység előnyeit.



AZ EURÓPAI UNIÓBÓL TÖRTÉNŐ KILÉPÉSRŐL
AZ EURÓPAI UNIÓBÓL TÖRTÉNŐ KILÉPÉSRŐL

Többektől kaptam visszajelzést az eu-ból történő tagállami kilépésről.
Igaz, nem ellenőriztem az eu-tagállamok kilépéséről szóló bejegyzést, miszerint "az alapító tagok közül bármely ország kilép, az EU megszűnik. Ez még hátra van, ha létezik bármely szerződésben ilyen kitétel.

Az utóbbi két napban átgörgettem a magyarul hozzáférhető Emberi Jogok Egyetemes Egyezményét (
http://www.ohchr.org/EN/UDHR/Pages/Language.aspx?LangID=hng) és a II. Római Szerződésként emlegetett Szerződés az Európai Unióról (http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/HTML/...).
figyelemre méltónak találom, bár lehet, hogy csak az én figyelmemet kerülte el, de a másodikként említett dokumentumban nincs szó kilépésről.

Ebből az következik, hogy a kilépés megtehető, közös tárgyalás-sorozat lezárása után.

El kellene gondolkodni azon, vajon az eredeti alapító dokumentumban miért nem ejtenek szót a kilépés lehetőségéről! Az európai jogharmonizációnak mondott különböző egyezmény-módosítások keretében a polgári jogoról szóló, különböző tagállamokban érvényes eltérő rendelkezése mindegyike ismeri és alkalmazza a szerződés fogalmát és az attól történő elállás jogi fogalmát. Egy ilyen szerződéstől való elállás mindenhol különböző feltételekkel történhet. Nem így az Európai Unió tagállamai között.

Formai okokra emlékeztetek, amikor azt állítom, hogy ha egy szerződés nem tartalmazza az attól való elállás lehetőségét, és következményét, akkor az a szerződés semmis.

Nos, mihez csatlakoztatták Magyarországot?
Valójában egy felhabozott jogi lehetetlenséghez. Ugyanis ezen megfontolás alapján az Európai Unióról szóló szerződés már az aláírás pillanatában egyértelműen semmis. Mégis - főleg az alapítónak beállított tagállamok - merész nagyvonalúsággal kezelik a kilépést. Mintha ez a jogi folyamat nem is létezne, vagyis hallgatnak róla. Egészen addig nem szól erről semmi megfontolás, vagy érdekérvényesítési törekvés, ameddig jól meg nem szedték magukat az úgynevezett alapítók.

Mi volt ez az anyagi gyarapodás, ami miatt az EU mégis nyitottnak mutatkozott a tagállamok számáénak bővítésére? Teljesen egyértelműen azok a gazdasági törekvések, amikkel újra érvényesíthetik a gyarmatosítási törekvéseiket.
Ez a kilépésről való hallgatás különösen tetten érhető az újonnan betagozott országok esetében. Lám, aláírtak egy olyan szerződést, amit ismertek, elfogadtak/népszavaztak, ami ezen túlmenően elképzelhető, az az újaknak elképzelhetetlen.

Újra fel kell tenni tehát a kérdést, mihez csatlakoztatták Magyarországot?
Ki kell mondani, az EU egy magasan szervezett, jogi értelmezések terén hazárdjátékhoz hasonlítható, nemzetközi csalás és csalássorozat eredménye. Mindazok, akik alapító tagként ünnepeltették magukat, pontosan tudatában voltak annak a csalásnak, amit elkövetni készültek az új tagállamokkal szemben.

Egy megveszekedett politikus és csaló horda vetette rá magát Európára. Kirekesztő módon már a csatlakozási tárgyalások idején leszögezték, ki és mennyi eu-támogatást kaphat egyes témákban. Ezen belül Magyarország ipari és mezőgazdasági tevékenységét elsorvasztották, önvédelmi lehetőségétől megfosztották. A tökéletes kiszolgáltatottság állapotába kényszerítették.

Mindezek a magyar nyelven hozzáférhető állítások a kordokumentumok között fellelhetők, és igazolást kapnak, ha valaki figyelmesen, részrehajlás nélkül kutatja azokat.

Senki ne gondolja, hogy az EU csak úgy elengedi az angolokat! Ám az angolok penny&penny alapon elkenik a szájuk szélét.
ez nagyjából ahhoz hasonlítható, mint mikor a mesebeli rablók közül valaki hirtelen kiveszi a részét, esetleg valamivel többet is. Biztos, hogy a többiek nagyon morcosak lesznek.

Mindezekhez csak igazán desszertként egy megjegyzés.
Van egy olyan magyar jogtalanság, miszerint nemzetközi szerződésekről nem lehet népszavazást kezdeményezni.
Fentiek függvényében több mint érdekfeszítő!

Igyekeztem higgadtan összefoglalni a mondanivalómat, amit az idővonalamon külön is megjelenítek.

Végül külön köszönöm Hurai Áginak a figyelmeztetést, és az együtt gondolkodást!

2016. július 1.
Lengyel Károly










Hivatalos: fel akarják számolni Magyarországot


A francia és a német kormány kidolgozta az Európai Unió megreformálásának egy tervezetét, mert a nyugati vezetők attól tartanak, hogy a britek kilépésével megkezdődött az unió széthullása. A dokumentum szerint egyetlen föderális államban egyesítenék Németországot és Franciaországot, az EU többi tagállama pedig ultimátumot kap: idővel minden országnak csatlakoznia kell.
Tegnap még kormánykörökben is sokakat meglepett Lázár János kijelentése, miszerint ő a kilépésre szavazna, vagy nem venne részt egy az uniós tagságról tartott esetleges népszavazáson. Később Kovács Zoltán kormányszóvivő szintén azt mondta, hogy egy ilyen referendumon az Európai Unióból való kilépésre szavazna. A látványos fordulat még nagyobb zavart okozott a jobboldalon: hogyan lehetséges, hogy a Fidesz politikusai kilátásba helyezik az Európai Unióból kilépést, miközben a Jobbik vezetője nemrég jelentette ki, hogy pártjának már nem célja az EU-ból kilépés? Az általános értetlenség oka, hogy még azok a sajtóorgánumok is elhallgatnak lényegi információkat az uniós politika alakulásáról, melyeknek kifejezetten profilja az európai politikáról tudósítás. Németország és Franciaország külügyminiszterei nemrég megállapodtak az európai szuperállam létrehozásáról, ami az önálló államok teljes felszámolását jelenti Európában, és idővel rákényszerítenének a csatlakozásra minden országot, ami jelenleg az Európai Unió tagja.
Aki azt gondolja, Magyarország országként az Európai Unió tagja maradhat, le van maradva az eseményekkel: június 27-én jutott nyilvánosságra a nyugati vezetők egy tervezete, ami előirányozza egy olyan Európai Unió létrehozását, amiben már nincsenek különálló országok. Emiatt a választás egyszerű: Magyarország, vagy Európai Unió. Ha tagok maradunk, megszűnik a magyar államiság, tehát Magyarországról a továbbiakban nem beszélhetünk.
Kapcsolódó:  Méregként csöpögtetik a választóknak Magyarország felszámolását
TVP info június 27-én hozzájutott egy dokumentumhoz, amin a francia és német külügyminiszter aláírása szerepel, és olyan lépések sorozatát javasolja, melyek eredményeként kezdetben Franciaország és Németország egyetlen államalakulatként egyesülne. A lépcsőfokok részét képezi egy közös európai titkosszolgálat létrehozása, ami szintén a német és francia szakszolgálatok integrálásával venné kezdetét. Létrehoznának emellett egy európai polgári védelmi erőt, és harmonizálnák az egyes országokban jelenleg még eltérő büntetőjogot. A TVP info szerint a dokumentum egy ultimátum, amit Párizs és Berlin együtt adott az Európai Unió valamennyi országának: idővel az EU minden tagállamának csatlakoznia kell ehhez az új föderációhoz, ami a jelenlegi európai államok teljes felszámolását jelenti.
A dokumentum alapján a résztvevő országok nem rendelkezhetnek saját hadsereggel, különálló büntetőjoggal vagy különböző adórendszerrel, emellett nem lehet saját fizetőeszközük sem.
Magyarországra vonatkozóan ez a honvédség és a katonai titkosszolgálatok feloszlatását, a magyar törvények felszámolását, és a forint eltörlését jelenti.
Ehelyett egy egységes európai hadsereg fegyveresei állomásoznának Magyarországon, euróban – vagy más közös pénzben – fizetnénk, és az adóbevétel legitim módon egy idegen országba vándorolna. Ez az állami költségvetéssel való rendelkezést is olyan mértékben lekorlátozza, hogy ha a kórházakról, iskolákról hullik a vakolat, az emberek hiába tüntetnek Budapesten a parlament előtt, mert a magyar kormány nem tehet semmit – a tüntetők saját költségükön Brüsszelbe, Párizsba, vagy Berlinbe kell utazzanak, ha el akarnak érni valamit.
A Radio Poland azonban arra is felhívja a figyelmet, hogy a föderációban a tagállamok elveszítik az ellenőrzést saját határaik felett – tehát Brüsszel annyi bevándorlót csoportosítana át ide, amennyit jónak lát, és nem lenne magyar karhatalmi erő, ami ebben adott esetben megakadályozza. A Szvobodnaja Pressza információi szerint annak ellenére, hogy a francia parlament elutasította ezeket a terveket, francia vezető politikusok más tagállamokban „házalnak” ezzel az elgondolással, és megpróbálnak rávenni más országokat a csatlakozásra. Amennyiben sikerrel járnak, az egyértelmű választás elé állítja Magyarországot: választani kell a magyar államiság megtartása, és az éppen aktuális európai birodalom közt, melynek képviselői jelenleg mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az európai országok ne tarthassanak népszavazásokat a tagállami jogkörök megvonása ellen. Közeleg az a pillanat, amikor az uniós tagságot nem elutasítani egyet jelent a magyar államiság felszámolásának képviseletével.




Az Európai Unió ebben a formájában egy kifosztó pénzrendszer.




Hatalmas ráfizetés az EU - Pavics Lázár közgazdász elemzése KSH adatok alapján


Dr. Drábik János vendége: Pavics Lázár - Mennyibe kerül nekünk az EU?






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése