2018. december 2., vasárnap

Műhelykiépítése IX.













Műhelykiépítése IX.














































Herstellung einer Schärfvorrichtung für Stemmeisen und Hobeleisen


körfűrész készítés
Homemade Bandsaw. Portable Toptable Drill Powered Bandsaw





 2016. szeptember 11. - kgl
Rengeteg márkanév alatt lehet barkács célokra asztali körfűrészt vásárolni, de ezeknek a gépeknek a legnagyobb hibájuk, hogy vékony alu profilokból készítik az asztallapot, ami nevetségesen kicsi, sokszor nem fut párhuzamosan a fűrészlappal a vezető horony, a kiegészítő asztallapok meg olyan gyenge lemezből préselik, hogy egyből elgörbül ha egy kicsit nagyobb terhelés éri. Sok gépen még a kivehető asztalbetét is hiányzik ami a fűrészlap körül szokott lenni. Ezek a barkács körfűrészek éppen hogy csak elérik a minimálisan használható kategóriát. Ennél már csak jobbat lehet házilag is építeni.
Sok videóban látom, hogy a profi asztali körfűrészek hatalmas méretű asztala szép köszörült felületű öntöttvasból van, szép vezető hornyokkal, amit házilag elkészíteni nem lehet. Ezek a profi gépek viszont rendkívül drágák, nem a hobbiasztalosok zsebéhez van méretezve. De van egy köztes megoldás is, építeni kell egy jó gépet ami az igényeinknek megfelel. 
Cosmas B egy új youtube csatornát készített Cosel néven, ide rakta fel az általa készített profi asztali körfűrész videóit. A gép vázát és az asztalát rétegelt lemezből készítette el, az asztallap borítására 5 mm vastag acéllemezt vágott. A gép mechanikája egy Scheppach építőipari körfűrészből lett átszerelve. A barkács gépekre jellemző pocsék porelszívásnak nyomát sem látjuk ezen a gépen, hiszen egy nagyon jó elszívást készített hozzá. Ezt az asztali körfűrészt én is elfogadnám.

Große Tischkreissäge selber bauen | Tischfräse bauen | Eigenbau Tischkreissäge| DIY

maróasztal
Tischoberfräse Selber Bauen // Router Table DIY #Part 1

marólift
Fräslift // Router lift #Part 2

Fräsanschlag // Router Fence #Part 3

Schiebeschlitten Selber Bauen // Sliding Table DIY #Part4

mini marógép asztal
Mini Router Table


Schwalbenschwanz- Bierkiste bauen | Schwalbenschwanzzinkung | HolzWerken | DIY



 2016. január 15. - kgl
A Kreg zsákfurat fúró készleteit nem kell bemutatnom, azt minden hobbiasztalos ismeri már, hiszen rengeteg videóban láthattátok amint zsákfuratokat készítenek ezekkel. A Kreg többféle készletet árul, de mindegyik ára elég magas. Aki szeret gépet építeni az fogja igazán értékelni a következő kis fúró készüléket amivel meg lehet spórolni a Kreg készletet, csak a fúróját kell megvenni, a fúráshoz meg használhatjuk a műhelyünkben lévő bármelyik fúrógépet. Hatalmas előnye ennek a kis házi készítésű zsákfurat fúró gépnek, hogy rendkívül gyorsan lehet vele furatokat készíteni, mert egy menetben rögzíti a munkadarabot és fúrja a lyukat.
Homemade "Kreg Jig"Pockethole Machine Drilling Hardwood 4





 2018. június 16. - kgl
A rejtett csavarozás mára már igen elterjedt a gyors összeszerelhetősége és erőssége miatt, és mint a nevében is benne van teljesen el lehet rejteni a csavarok fejét is egy pici fa dugóval. A csavarozáshoz egy sablonra van szükségünk amivel el tudjuk készíteni pontosan a szögben álló furatokat. Ezt nagyon egyszerűen és olcsón el tudjuk készíteni két csődarab és egy kis fa hulladékból. A hozzá való fúrót és a hosszú bitet készen vásároljuk meg.



  1. Making a Pocket Hole Jig under 5$ / Vida Yeri Açma Aparatı





 2018. július 02. - kgl
A tiplis csapolás gyorsan elkészíthető és erős kötést is biztosít, de nehéz pontosan oda fúrni a lyukakat ahova szeretnénk. Ha csak pár tized mm-el elcsúszik valamelyik furat, vagy ferdére sikerült fúrni a lyukat akkor a tipli feszülni fog, és nehéz lesz összefogatni így az anyagot. Akkor is elmászhat a fúró hegye, ha rétegelt bútorlap vagy lemez élébe fúrva az eltérő keménységű rétegek miatt mászik el a fúró hegye. Egy nagyon egyszerű sablon a segítségünkre lehet, amivel mindig pontosan az anyag középpontjába tudunk fúrni és a furatok is egyforma távolságban lesznek. 
簡単!汎用ダボ穴冶具の作り方How to Make Dowel-Jig【自作工房】

Rocket Stove Classroom Instruction with Ernie & Erica Wisner






 2014. szeptember 15. - kgl
Kreg cég készít egy nagyon népszerű fúrósablont többféle árfekvésben az olcsótól a drágáig. Egy olcsó fúrósablon alkatrészeiből viszont nagyon egyszerűen építhető egy olyan sablon ami akár a legdrágább sablon használhatóságát tudja. Van egy állítható kapocs a különböző anyagvastagsághoz, valamint egy állítható vezető blokk és porgyűjtő csatlakozó. Ráadásul jó széles is, így nagyobb lapokat is lehet fúrni Szenzációs, érdemes megépíteni. 



Homemade pocket hole jig

Making a Pocket Hole Jig under 5$ / Vida Yeri Açma Aparatı


fúrógép állvány fából
4 in 1 Drill Press Build Pt1 : The Drill Press / 4 in 1 Sütun Matkap 1. Bölüm




 2018. január 22. - kgl
Egy csaphorony készítéséhez használható átlátszó plexi sablont készített Young Je. Nagy előnye a sablonnak, hogy átlátszó, mert így sokkal könnyebb pozicionálni. A sablon lehetőséget ad arra is, hogy ne csak a középvonalban, hanem attól eltolva is tudjunk pontos csaphornyot készíteni. Az ütközőkkel be lehet állítani a kívánt horony hosszát is.
How to make a perfect mortising jig


Table Saw - (Old video 1 Part) - Tezgah testere yapımı - Tek parça


gyorsdaraboló flexre
Making a Homemade Angle Grinder Stand - El Yapımı Metal Kesme Standı


gérvágó flex
Angle Grinder Sliding Cutting Jig // Kızaklı Avuç Taşlama Standı


dekopirfűrész vezető sablon
Building a Jigsaw Cutting Station - Dekupaj Testere Kesim Tezgahı

Furat csiszoló
Building the Oscillating Spindle Sander - Salınımlı Rulo Zımpara Makinası

csiszoló és eszterga fúrógépre
4 in 1 Drill Press Build Pt2: Disc Sander & Lathe / 4 in 1 Sütun Matkap 2. Bölüm


hengerpalást csiszoló
4 in 1 Drill Press Build Pt3 : Thickness Sander / 4 in 1 Sütun Matkap 3. Bölüm

gipszkarton emelő
Gata artesanal para instalar planchas en cielos.

u.a.
Lève panneau électrique Toulon

ives felület gipszkartonozása
Réalisation d'une voute en berceau - I PROFILI www.iprofili.com






 2017. február 09. - kgl
Én nem szeretem azokat a gépeket amelyek több funkciót akarnak megoldani. A véleményem szerint a hasznos munkára fordítható idő jelentős részét viszi el az ilyen gépek átalakítása az egyik funkcióról a másikra, mivel minden átszerelésnél újra be kell állítani a használni kívánt gépet is ami szintén időveszteség. Ettől függetlenül vannak jó megoldások amiket én is elismerek. A most látható 4:1-ben megoldás egy szép példa erre. Ahol csak ritkán barkácsolnak vagy csak pár négyzetméteres a műhely ott jó megoldás lehet egy ilyen kombinált gép építése.

Homemade 4 in 1 Workshop (table saw, router table, disc sander jigsaw table) 4 in 1Çalışma İstasyonu





 2016. február 22. - kgl
Akinek nincs egyengető gyalugépe az készíthet magának egy feslőmaróból. Hatalmas ötlet, hiszen legtöbbször nincs is szükség nagy és széles egyengetőre, a keskeny lécekből meg széles deszkákat vagy akár asztallapot is táblásíthatunk. Egy pici hobbiasztalos műhelyben meg könnyen elrakható ez a kisméretű egyengető gép, a bekerülési költsége is kb. a fel csak egy nagyobb barkács egyengető gyalugépnek. Az elkészítése is jó szórakozás egy ilyen kis gépnek.


Shopbuilt Jointer - jointer from a router


Quick and Easy Portable Router Table DIY


Kézi gyalú készítése
CEPILLO CARPINTERO GARLOPIN /BASE DE ACERO INOX.(LAMINATED JACK PLANE)

Kézi emelő felújítása
1930s German Spiral Jack Restoration - Bilstein 2500kg

szorító fából
How to build a wooden bar clamp

gépsatú fából
PRENSA CASERA PARA TALADRO DE BANCO

vonókés
BASTREN-DESBASTADOR A PARTIR DE UNA LIMA ANTIGUA(DRAWKNIFE)

satú készítése
Como hacer un Tornillo de Banco paso a paso | Homemade Bench Vise

fürész, maró, elszívó , szúrófürész asztala
Hazlo Tu Mismo! Sierra de Mesa, Caladora y Estacion de Enrutador


csiszológép sarokcsiszolóra
How To Make A Power File || Angle Grinder Hack


marógép felújítása
Old Wood Shaper Back In Use (Cleanup / Restoration)







Hogyan “lassítsd le” a villanyórád 2 alkalommal és legálisan fizess 50%-al kevesebbet az energiáért!




Madár Tamás
Villanyszerelő 6-os mesterfokoza

Hogyan “lassítsd le” a villanyórád 2 alkalommal és legálisan fizess 50%-al kevesebbet az energiáért!

Hello mindenki! Ma el akarom mondani hogyan fizethetsz 2-2,5-tel kevesebbet a villainy számládért teljesen legálisan. Ez segíteni fog sokatokat hogy megfelelő mennyiségű pénzt takarítsatok meg!
20 éve dolgozok villanyszerelőként és mostanában szereztem meg a 6-os mesterfokozatot. Amire emlékszem még, hogy eddig mindig csak nőttek a villanyszámlák. De bízz bennem, a számlák a a villanyért mesterségesen vannak felemelve! Ezért minden trükköt megpróbáltam a villanyórámmal: egészen a gemkapocs vagy mágnes rárakásától az óra visszapörgetésig.
A feleségemnek sokat kell mosnia a 2 kisgyerekünk után: pelenka, gyerekruha, stb. A nagyobbik mindig a számítógépen lóg. Szóval be kell vallanom, sokáig muszáj volt villanyt lopnom a kormánytól…
Sokszor elfogy a pénzünk, szóval abból kell megkeresnem a kenyeret hogy elektromos kábeleket javítok és telepítek be privát házakba és lakásokba. Egyszer egy lakásban dolgoztam amikor észrevettem egy érdekes dolgot. Épp a villanyórát telepítettem be, és a tulajdonos elkezdte a szoba javításait. Fűrészelt, fúrt és stb, és a következő nap a villanyóra csak 700 Wattot mutatott. Ez hogy lehetséges? Hiszen, 2-3-al többet kéne hogy mutasson!
Eldöntöttem hogy beszélek a tulajjal, és megmutatta nekem a műszert ami csökkenti a fogyasztást. A veje hozta külföldről. Nem hittem a szememnek és a fülemnek! Szégyen volt számomra hogy nem tudtam erről a fizikáról korábban.
Ezután elkezdtem kutakodni a Electricity Saving Box után, és találtam egy tudományos cikket, ami elmagyaráz mindent részletesen. Most már semmi kétségem nem maradt.

Ez a szerkezet kicsi, körülbelül akkora mint egy éjjeli lámba. Hozzá van kötve egy konnektorba ami közel van a villanyórához és egyből el is kezd működni, teljesen csendesen. Ezt úgy hívják hogy Electricity Saving Box. Úgy tudtam hogy nem vehetünk ilyet hétköznapi boltokban. Ennek van értelme mert ez ütközik a kormány előnyeivel. De mi adót fizetünk, és hát elég sokat! Szóval szerintem ez nem csak racionális és rendes megtakarítás, de ez így igazságos.
Az internetet böngésztem, és végre megtaláltam az oldalt ami ezt a szerkezetet árulja! Itt egy link az online bolthoz, ők exluzív termelők Magyarország. Ha érdekel ez a szerkezet működése, nézd meg a lenti videót. A cég elküldte nekem, mikor több részletet kértem.

Nézd meg a videót és döntsd el magadnak hogy szeretnél-e megtakarítani vagy nem. Személyesen én vettem hármat: Egy a házamba, egy a szüleimnek, és egy a feleségem szüleinek. Szerintem, minek fizessünk többet ha kevesebbet fizethetek legálisan kevesebbet?
Most már rendesen megélünk, nem lopunk elektromosságot, de általánosan 2-2,5-tel kevesebbet fizetünk a villanyszámláért! Nem szeretem elvesztegetni a pénzt. Én inkább költeném a feleségemre és a gyerekeimre! És az anyósom is nagyon örül ennek a szerkezetnek. A feleségem viccesnek tartja ezt a műszert az anyja most már jobban kedvel engem mint a saját lányát! J
Remélem mindannyian okosan fogyasztotok és sok pénzt takarítotok meg!
Kommentek:
Vayd Inga
Mikor megvettem a szerkezetet kicsit aggódtam mert elég új dolog volt számomra ez a szerkezet. Egy hónappal később leolvastam a villanyórámat és nagyon meglepődtem. 50%-ot megtakarítottam! És még egy fontos pillanat – ez előtt a szerkezet előtt, az áramkör szünetelők automatikusan kikapcsoltam mindig mikor használtam a vasalót és a mikrohullámú sütőt. És most már nem kapcsolnak ki! Ilyen egyszerű. Most rendeltem még eggyet az anyámnak születésnapjára! Köszönöm, Madár!
10 perce
Kiss Ádám
A férjem és én visszatértünk Horvátországból és itt mindenki ezt a szerkezetet használja! Megkérdeztem miért, és azt mondták hogy nehéz fizetni az igazi számlákat. Ezzel a dobozzat körülbelül 30-50%-ot takarítanak meg! Így hát hazahoztuk. Most érkezik az üzletünkbe. Szerintem nem kaphattuk volna meg még egy éve sem!
18 perce
Mocsár János
A barátom vette a szüleinek ezen a weboldalon. Azt tanácsolta nekem, hogy én is tegyek így. Azt gondoltam, hogy viccel, de most örömmel várom az áramszámlákat, mert nagyon könnyen tudok spórolni a Electricity Saving Box. Egyszerűen csak be kell dugni az áramforrásba - ennyi!
34 perce
Király Márta
Nagyszerű! Örömmel fogadom a hasznos tanácsokat! Manapság ez nem gyakran fordul elő. Ajánlom! 2,5-3-szor kevesebbet fizetek havonta!
34 perce
Szabolcs Viktor
Akartam adni neki én is egy esélyt... az ára elmegy,,l így úgy döntöttem, hogy megrendelem, aztán megállt az eszem, 6 hét alatt visszahozta az árát! Mindenképpen szeretnék egyet az édesapámnak. Imád pénzt megtakarítani!
41 perce
Magyar Zsolt
Egy házban élek. Itt vettem kedvezményesen. Mostanra minden ráköltött pénz megtérült egy hónap alatt, nagyon ajánlom! De figyeljetek arra, hogy pontosan a Electricity Saving Box nevű terméket vegyétek meg! Számtalan értékelést olvastam, de mindegyik más és más termékre vonatkozik - hülyeség az egész!
52 perce
Nagy Ilona
Valóban működik! 65%-ot takarít meg nekem! 50% kedvezménnyel vettem ebben a webáruházban. Jó kiszolgálás, gyors szállítás, a termék pedig nagyon jól működik!
2 órája
Szücs Olga
Lányok, Madár rakott fel egy nagyon jó videót, teljesen lefedi hogyan működik a szerkezet. Mindent elmagyaráz egészen egyszerűen. Az én szemszögemből, azt kell hogy mondjam, sokat kételkedtem. De végül eldöntöttem hogy rendelek egyet a hivatalosan leárazás nlkül. Egy hónappal később megkaptam a villanyszámlát, és 45%-ot sikerült megtakarítanom!!! Kellemes meglepetés volt! A legfontosabb dolog – hogy teljesen legális. Nem kell a visszapörgetéssel vacakolnod, csak dugd be a konnektorba és felejtsd is el!
3 órája
Munkácsi Márta
Hogyan is működik ez a szerkezet pontosan? A férjem és én venni akarunk egyet a lakásunkba
3 órája


ELECTRICITY SAVING BOX
SZENZÁCIÓ!
Az elektromos energia megtakarításának legegyszerűbb módja!
















ELECTRICITY SAVING BOX
LÉNYEGES MEGTAKARÍTÁS!
 
 
Csökkenti az elektromos készülékek fogyasztását, és emiatt a mérőóra kevesebbet „forog”, s következésképpen kisebbek lesznek a havi villanyszámlák! Az ELECTRICITY SAVING BOX-szal a világytásért 30-50%-kal kevesebbet fizethet attól függően, hogy pontosan milyen elektromos készülékeket használ.

50%
Légkondicionáló, mosógép, számítógép, hajszárító

45%
Villanyrezsó, vasaló, mikrohullámú sütő, televízió, melegítő készülék

40%
Hűtőszekrény, elektromos gázkazán

35%
Elektromos teakészítő, kávéfőző, izzólámpák, kenyérpirító

30%
Villanyfúró, lyukasztó, körfűrész, lombfűrész
 
AZ ELECTRICITY SAVING BOX ELŐNYEI
 


Egyszerű csatlakoztatás. Elegendő bedugni a csatlakozó aljzatba!


Nem csapja be a mérőórát. A megtakarítást a hatékonyabb energiafelhasználás révén éri el.


A hatékonyságot számtalan kutatás erősíti meg, és tudományos magyarázata van.


Nem csak villamos áramot takarít meg, hanem növeli az elektromos készülékek élettartamát is.


Csökkenti az egészségre káros elektromágnenes sugárzást, amit a vezetékek és az elektromos készülékek bocsátanak ki


 
1-2 hónap alatt teljes egészében megtérül.



ALKALMAZÁSI TERÜLETEK'
ELECTRICITY SAVING BOX
 
Az ELECTRICITY SAVING BOX elképesztően népszerű Európában. A statisztikai felmérések alapján ELECTRICITY SAVING BOX-szal rendelkezik ma már minden második európai család. Most már Oroszországban is megvásárolható ez az egyedülálló készülék!


GÉPKOCSI-SZERVIZEK




KÁVÉZÓK ÉS ÉTTERMEK




BOLTOK




FITNESZKÖZPONTOK, SZÉPSÉGSZALONOK




IRODÁK




LAKÁSOK ÉS MAGÁNHÁZAK













VÉLEMÉNYEK AZ
ELECTRICITY SAVING BOX-RÓL
 
Ez már valami! Erős benyomást tett rám a készülék. Őszintén szólva nem nagyon hittem a róla írtaknak,de egy havi használat után a kétségeim maguktól eloszlottak. Az ELECTRICITY SAVING BOX ténylegesen lehetővé teszi a megtakarítást, ráadásul igen jelentőset. Köszönöm! Az ismerőseimnek is ajánlottam a weboldalukat.”
 
Gazsi, Budapest
Jó és hasznos készülék. Vele már nem tűnik olyan magasnak a világításért fizetendő ár. 2 hónap alatt megtérült, ma már pluszban vagyok a használatától számítva.”
 
Cintia, Pécs




Köszönet a kiváló minőségért. Ezelőtt már vettem egy megtakarítót, de haszontalannak bizonyult, és 2 hét után már egyáltalán nem működött többet. Az alacsony ára vonzott. Ezután önöktől vásároltam. A múlt hónapban 15 eurót fizettem a korábbi 30-40 helyett. 15-20 eurót spóroltam. Mindent ugyanúgy használtam, mint korábban. Elégedett vagyok.”
 






50% ÁRENGEDMÉNY
Mindössze: 20900Ft
Az akció végéig még van:
043210
 
HOGYAN KELL HASZNÁLNI AZ ELECTRICITY SAVING BOX-OT
 

 
Hálózata védve van a reaktív energiától
Hálózata védve van a reaktív energiától, az elektromos készülékek kevesebb energiát fogyasztanak. A fizikából ismert, hogy kétféle energia van: aktív és reaktív. Az aktív energia hasznos – éppen azt használják működésükhöz az elektromos készülékek. A reaktív energia „mellékes és felesleges”. A vezetékekben kering és többletterhelést jelent a hálózatnak. Következésképpen növeli az áramfogyasztást, és számos, az egészségre káros mágneses mezőt hoz létre.
Dugja be a készüléket bármelyik csatlakozóaljzatba.
Kezdjen most rögtön takarékoskodni a villanyszámlán az egyedülálló ELECTRICITY SAVING BOX készülék segítségével


 
Spóroljon a villamos energiáért való fizetéseken
A havi kifizetések 30-50%-kal lesznek kisebbek, mint az ELECTRICITY SAVING BOX használata előtt.

Az energiamegtakar
ító felszámolja a hálózatban lévő reaktív energiát, aminek eredményeképpen csökken a terhelés, és következésképpen csökken az áramfogyasztás. Az elektromos készülékek kevesebb elektromos áramot fogyasztanak, és így csökkennek az érte fizetendő összegek.

AZ ELECTRICITY SAVI
M
ŰSZAKI JELL
Top Shop Tornadica multifunkciós kertészeszköz

Nagyszerű társ a kerti munkáknál
Alkalmas a föld fellazítására, átforgatására, sőt még makacs gyomnövényeket is eltávolíthatsz vele.
  1. 3 pozícióban állítható magasság
  2. 20 cm-es spirális karmokkal
  3. hihetetlenül könnyű kialakítás
Shopping Napok: most 30% kedvezménnyel!

Normál ár: 15 999 Ft
Akciós ár: 11 199 Ft

Tedd gyorsabbá és egyszerűbbé a kerti munkákat az innovatív Tornadica kertészeszközzel!
A gazolás, a folyamatos hajolgatás és térdelés, vagy a hagyományos kapával és ásóval végzett kerti földmunkák megerőltető és időigényes tevékenységek.
Az innovatív kézi kultivátor, a Tornadica kertészeszköz segítségével azonban állva húzhatod ki a gyomokat vagy áshatod fel a kerted. Mivel neked nem kell lehajolnod, leguggolnod vagy letérdelned, kevésbé fáradsz el, így gyorsabban és hatékonyabban elvégzheted a munkát.






  1. Ergonomikus kialakítása révén egyenletesen osztja el a terhet a karok, a lábak, a hát és a vállak között.
  2. Teleszkópos nyele igény szerint 3 különböző pozícióba állítható a testmagasságodnak megfelelően.
  3. Íves fogantyúja megkönnyíti a szükséges csavarómozdulat elvégzését
  4. Spirális karmaival bármilyen talajba könnyen behatol:
  5. kemény talajba,
  6. kiszáradt földbe,
  7. kavicsos talajba,
  8. homokos földbe.































A gyomkihúzás vagy a talajlazítás csak 3 könnyű mozdulat
A Tornadica titka a spirális karmokban rejlik, amelyek akár 20 cm mélyen a talajba hatolnak, és anélkül húzzák ki a gyomokat vagy a földet, hogy a haszonnövényekben kárt okoznának. Szabadulj meg a gaztól, és áss lyukat a földbe 3 egyszerű lépésben:




Állítsd a Tornadicát merőlegesen a talajra.












Nyomd le, közben pedig csavard a földbe.






Húzd ki a gyomokat vagy a földet.


Cseréld le a hagyományos kerti szerszámokat egy sokoldalú kertművelő eszközre!


Úgy érzed, elveszik a különböző kerti munkákhoz szükséges eszközök között? A Tornadica házi kultivátor egy 4 az 1-ben kertművelő eszköz, amellyel kiválthatod a hagyományos kerti szerszámokat. Bámulatosan sokoldalú:








Kapa, amikor kapálniföldet lazítani vagy talajt szellőztetni kell.




Ásó, ha ágyást kell kialakítani vagy fel kell ásni a kertet.




Gyomkihúzó, ami meglazítja a gyom gyökérzetét és kihúzza a gazt a földből.




Vasvillaként használható, amikor a gyomnövényt vagy a talajt a komposztba kell mozgatni




Díjnyertes dizájn és kézműves minőség


A Top Shop Tornadica súlya mindössze 2,4 kg. Válassz a 3 nyélmagasság közül 85 és 103 cm között. Tartósságának köszönhetően hosszú évekig használhatod. Rendkívül strapabíró, mert kézzel kovácsolt acélból készültÖsszecsukható, díjnyertes kialakítása révén kisebb kerti házakban is tárolhatod és könnyen szállíthatod.




Tartós és kiváló minőségű.




Összecsukható és egyszerűen szállítható


Top Shop Tornadica multifunkciós kertészeszköz




4 in 1 Drill Press Build Pt3 : Thickness Sander / 4 in 1 Sütun Matkap 3. Bölüm


4 in 1 Drill Press Build Pt1 : The Drill Press / 4 in 1 Sütun Matkap 1. Bölüm


4 in 1 Drill Press Build Pt2: Disc Sander & Lathe / 4 in 1 Sütun Matkap 2. Bölüm
https://www.youtube.com/watch?v=zlLby5FvXW8


Angle Grinder Sliding Cutting Jig // Kızaklı Avuç Taşlama Standı
https://www.youtube.com/watch?v=5NkCYX2nXNM


4 in 1 Workshop Accessories (blade guide, miter gauge, crosscut sled) - 4 in 1 ç.i. Aparatları


Building 4 in 1 Workshop (Homemade table saw, router table, disc sander, jigsaw table)


A könnyű magyar parasztszekér készítése - Making of the Light Hungarian Peasant Wagon


DIY Table Saw - How to Make A Homemade Table Saw


csapozó pad
httHow To Make The Advanced Box Joint Jig (from MDF)


vonokéspad
Building A Bodgers Shavehorse (Complete Tutorial)


mini körfűrész
T5 Mini precision Table Saw Unboxing


laposcsapoló
Essa ferramenta ficou top fresadora de junção caseira usando esmerilhadeira


TOP 31 BEST DIY TOOLS and IDEAS 2018


KÓBORÉK: LÁNCFŰRÉSZ LÁNC ÉLEZÉS


10 COOL TOOLS THAT WILL MAKE YOUR LIFE EASIER 2018


fúró átalakítása
Making a Birdcage Awl from an old drill bit


bőrvarró szerszám
How To: Sew using a Speedy Stitcher


как сделать ручную швейную машинку для кожи своими руками // Hand sewing machine for leather


csapoló sanlon
Шипорезка CMT300 Dovetail Jig


oszlopos fúrógép fából
marógéppé is átalakítva
Making a Mini Drill Press - Router Table -Spindle Sander (All in One) Çok Fonksiyonlu Dremel Tezgahı




gérvágó fához vashoz 90 fok ,45 fok ,
135fokon rögzitő
Homemade Angle Grinder Stand // Restore Angle Grinder Support..


szalagcsiszoló fúrógépre
Making a Homemade Belt Sander - El yapımı Şerit Zımpara Makinası


szalagfűrész fúrógépre
Homemade Bandsaw. Portable Toptable Drill Powered Bandsaw




tűzifa aprító
How to Make Simple WOOD CUTTER


mini körfűrész asztal
DIY. Делаем мини циркулярный станок. Mini saw table. Часть 2. Каретка и параллельный упор


fúrógép marógéppé átalakítva
How to Make a Wooden Router Attachment for a Drill machine. | DIY 




lapos csapolás kialakítása
Essa ferramenta ficou top fresadora de junção caseira usando esmerilhadeira


másoló maróasztal
zsákfurat készítő fából
Крутые идеи для самоделок. Интересные станки и приспособления+КОНКУРС


faeszterga készítése
Homemade Woodworking Lathe || Make A Drill Powered Wooden Lathe


Mirock Doweller 2









 2016. február 25. - kgl
Munkáink során rengeteg forgács és finom por keletkezik aminek az elszívásáról gondoskodnunk kell ha védeni akarjuk az egészségünket. A finom por a tüdőbe bejutva maradandó károsodást okoz, a sok forgács pedig tűzveszélyes, ezért valami szakszerű és hatékony elszívásról kell gondoskodnunk. Egy nagyobb porszívó is megteszi kezdésnek, de ennek kicsi a tartálya, és hamar megtelik, a szűrőzsák eltömődik. Ezért egy forgácsleválasztót is érdemes elé beépíteni.
A ciklonos leválasztó alatt lévő tartályba fog összegyűlni a forgács és por ezért ne készítsünk kis tartályt hozzá. A mai videóban egy mobil forgácselszívó állomást építenek, egy kicsi festékes vödörrel. Lehetne nagyobb is, pld egy 60 literes műanyag vagy fém hordó. A ciklonos leválasztó csatlakozó csöveinek elhelyezéséről is gondoskodott a forgácselszívó állomás építője, Trevoor's workshop. Az állomást egyszerűen odahúzzuk ahol dolgozni szeretnénk, ez adja a mobilitását. Ezzel a forgácsleválasztóval a por és forgács 99%-a a tárolóba fog összegyűlni, és csak 1% jut át a porszívó tartályába, így csak nagyon ritkán lesz szükség a porszívó ürítésére, és új porzsák berakására. 


Oneida Dust Deputy Cart (Shopnotes #109)


БЕЗУМНЫЙ станок из ВЕЛОСИПЕДНЫХ втулок


Log Cabin on a Budget- Ep 9- Sill Logs & Floor Joists







 2016. február 09. - kgl
A csiszolás sok porral jár, ezért célszerű egy olyan helyet kialakítani neki ahol biztosítani tudjuk az egészségre ártalmas por kiszűrését, összegyűjtését. Izzy Swan egy mobil csiszoló állomást készített, ahol sok fiókba a portól elzártan tudja tárolni a csiszoláshoz szükséges tartalék anyagokat, szerszámokat és az állomás fel van szerelve elszívó résszel, valamint egy forgácsleválasztóval.
Diy project - Sanding station and dust collection system


nem fürész , csiszoló fából
Sanding Saw, How to make


véső gyalukés élező
AFILADOR DE FORMON Como Hacerlo (FACILITO) En MADERA - luis Lovon







 2017. január 23. - kgl
Ha por és forgácselszívásra van szükségünk akkor nem feltétlen szükséges minden gépünkhöz nagy teljesítményű zsákos forgácselszívót használnunk. Vastagsági gyalugéphez és egyengető gyaluhoz szükség van a nagy gépre, mert ott rendkívül sok forgácsot kell elszívni rövid idő alatt, de a többi gépeinkhez elegendő egy kisebb elszívó is aminek nagyobb a vákuumja, de jóval kevesebb levegőt mozgat meg ugyanannyi idő alatt. Marius Homberger egy olcsó hamuporszívót alakított át forgácselszívásra, ez elegendően nagy vákuummal rendelkezik gyűjtő tartálya is van, ezért csak a centrifugális forgácsleválasztót kell megépíteni hozzá. Ezt a kis ciklont rétegelt lemez és átlátszó polikarbonát lemez felhasználásával készítette el
A small Cyclone Dust Collector with a Cheap Vacuum





 2018. augusztus 08. - kgl
Egyetlen újonnan vásárolt gépünktől ne várjuk el, hogy gyárilag minden pontosan be van állítva rajta. A használt gépeinket is időnként ellenőrizni kell a beállításokat Az asztali körfőrészen a vezető horony és a fűrészlap párhuzamosságát és a steller párhuzamosságát kell ellenőriznünk egy mérőórával. Akkor kell állítanunk a gépen, ha 0.1-0.2 mm-től nagyobb eltérést mérünk a fűrészlap megjelölt pontján elöl és átfordítva hátul. 
A fűrészlap párhuzamossága minden gépen beállítható de van amelyiken ez nagyon nehéz, mert csak akkor lehet hozzáférni a motorhoz, ha felfordítjuk a gépet a feje tetejére, oldalára, vagy alámászunk ha lehet így viszont nem tudunk közben mérni is. A fűrészlapunk ütését is ellenőrizzük.  A méréshez olyan olcsóbb mérőóra is megteszi amely csak 0.1 mm pontossággal tud mérni, de az ügyesebbek akár egy tolómérővel is meg tudják mérni az értékeket. A fűrészlap döntésének végállásait is ellenőrizzük 45 és 90 foknál.


How to Align your Table Saw Blade // Woodshop Tips







 2018. szeptember 13. - kgl
Frank Horwarth  a gyári öntvény hengercsiszoló gépének elkészítette az új munkalapját fából, most már a gép ideiglenes meghajtását kell végleges megoldásúra elkészítenie. Egy erő motort használ a gép meghajtására, amit egy magasított, és állítható bakra szerelt továbbá  A meghajtáshoz nem volt védő burkolata, ezért azt is készített a gépre. A gépet így már sokkal biztonságosabban tudja használni. A motor bak és a burkolat elkészítéséhez a CNC maró gépét használta Frank, így meglehetősen pontosan tudta felújítani és újra üzembe helyezni a gépet.
Kérlek támogasd a Hobbiasztalos blogot a Patreonon keresztül.
Motor Mount and Belt Cover for the Surface Sanding Machine




összecsukható létra


A fotózás stúdiójában mindent megtettem, akár kerekeken, akár kis méretű raktározásra - kivéve a nehézkes 8 lábú A-keret létrát, ami abszolút stúdió szükségszerűség. Persze, hogy lapos, és a falnak támaszkodhat, de még mindig nehézkes és vizuálisan kényelmetlen; Alkalmanként át kell vinni a terembe, amikor valaki szüksége van a falra a forgatáshoz.
Ezért szeretem a Corner Ladder-t a Company and Company, a barcelonai design kvartett, amely Allan Legaspi, a Neus Company, a Juan Pablo Ospina és a Jorge Freyre,



Ha egy létrát könnyedén el tudtam látni egy sarokban, akkor egy istenszálás lenne. És bár a Corner Ladder-et háztartási használatra tervezték, ha a Társaság és a Vállalat elolvasta ezt a céltárgyat festőnek, ácsnak és azoknak, akiknek szakszerűen kell lerakniuk a létrákat. Feltéve, hogy kialkottad az erejét és a költségeket, ez sokkal könnyebb lenne a teherautó hátulján lerázni és felvenni, mégpedig kettőt, azok számára, akiknek kis átmeneti állványokat kell felállítaniuk.
























összecsukható asztal
Building the Impossible Bench




























hordozható asztal




 
Azonnali felület
 
A kompakt üzletben minden hordozhatónak és szállíthatónak kell lennie, beleértve a munkaterületeket is. Amikor szükségem van asztali helyre az alkatrészek feldolgozására, őrlőlemezek készítésére vagy akár egy projekt összeszerelésére, kirakom ezt a kis drágakövet. Könnyen manőverezhető, mert lapos tárolásra kész, és súlya kevesebb, mint 25 font. Ez másodpercek alatt áll, és meglepően merev.
 
Az alapon félig lapos ízületeket használtam, a tetején pedig a nagy teherbírású 270 fokos pántokat (lásd az alábbi forrásokat). Amikor az asztal összecsukva van, a hátsó sínről nyúló kapaszkodók tartják a csuklós lábakat, és a felső és a hátsínre vonatkozó kézi lyukak összehangolják kényelmes fogást. Amikor a tábla fel van állítva, a lengőkarok a hátsó sínre támaszkodnak, és erősen rögzítik a tetején alul lévő kapcsokkal. 
 
 
 
 
 
 
Építsd meg
 
1. Vágja le a lábakat (A) és a síneket (B és C) a méretre.
 
2. Vágja le a kézi lyukat és rögzítse a hátsó sín 270 fokos pántjait.
 
3. Vágjon féltestű ízületeket a lábakba és a sínekbe.
 
4. Helyezze vissza a hátlapot a padra, és tetejére rögzítse a lengőkaros szerelvényeket nyitott helyzetben. Győződjön meg róla, hogy a lengőkaros sínek (C) felső szélei és külső felülete a hátsó sín (B) felső és külső szélein belül helyezkednek el.
 
5. Csavarja be a csuklópántokat.
 
6. Szerelje be a 270 fokos pántot és rögzítse a felső (D) -et.
 
7. Helyezze át a kézi lyuk helyét a hátsó sínről a felső részre, és vágja ki.
 
8. Fordítsa fejjel lefelé a táblát, szélesen nyissa ki a lábakat (úgy, hogy a hátsó sínre támaszkodjanak), és rögzítse a kapcsokat (E és F). 
 

 

 
 
 

 
 

 














Varrógép Tisztítása, olajozása. Abszolút kezdőknek is érthetően.


Varrógép használata abszolút kezdőknek 1. rész
Varrógép kezelése abszolút kezdőknek 2. rész.


Cipzár varrása táska zsebbe, Kabát zsebbe,


Varrótanfolyam - Cipzár bevarrása farmernadrágba




gyorsdaraboló
Sliding Angle Grinder Stand || Make A Angle Grinder Miter Saw


Fém vágógép


Fémolvasztó kemence















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése