2018. december 21., péntek

Megtörtént rémségek 1.














Megtörtént rémségek 1.



TOP 10 legbrutálisabb kísérlet, amit embereken végeztek II.





5. Észak-Korea kísérlet
Észak-Koreában is hasonló borzalmas kísérleteket végeztek a rabokkal, mint a második világháború idején a nácik. Egy régi rab beszámolt arról, hogy mérgezett salátaleveleket adtak nekik, amelyek belső vérzést és vérhányást okozott. A börtön laboratóriumai fel voltak szerelve mérgező gázzal és családokon is végeztek kísérleteket.
4. Szovjet börtönlaboratórium
A szovjet börtönlaboratóriumokban mérgező anyagokat teszteltek a politikai foglyokon. A cél az volt, hogy egy íztelen és szagtalan kémiai anyagot találjanak, amelyeket később nem lehet kimutatni a szervezetben. Később kifejlesztették a C-2 nevű anyagot. Szemtanúk szerint az áldozatok gyorsan átalakultak külsőleg, hirtelen legyengültek, csendesek és nyugodtak lettek, majd 15 perc múlva meghaltak.
3. A Tuskegee tanulmány
A Tuskegee tanulmány során néger férfiakat vizsgáltak meg, akiknek nem kezelték szifiliszes betegségüket 1932 és 1972 között Alabama államban. 399 férfitól vonták meg a kezelést. A tanulmány azért lett nagyon fontos, mert teljesen megváltoztatta a páciensek védelmére vonatkozó szabályokat. A kísérlet végére 74 alany maradt életben, 29-en a szifiliszbe haltak bele, 100-an az ezzel kapcsolatos komplikációkba. 40 férfinak a felesége is megfertőződött, 19-nek pedig a gyermeke már a betegséggel született.
2. 731-es egység
Japánban végezték el ezeket a kutatásokat, hogy többet tudjanak meg a kémiai és biológiai hadviselésről. A legtöbb kísérletet Shiro Ishii és csapat követte el. Csináltak élveboncolást (ebbe állapotos nők is beletartoztak), raboknak műtötték le végtagjait, amelyet később más testrészükhöz csatoltak. Néhány alanynak lefagyasztották, majd kiolvasztották testrészeiket, hogy megnézzék az üszkösödést. Embereknek adtak be különféle betegségeket, hogy megnézzék a  hatásokat. Megerőszakolás útján terjesztették a szifiliszt és a kankót, majd megfigyelték a betegség lefolyását. A lista sajnos nem teljes. Ishii később börtönben élte le az életét.
1. Náci kísérletek
A leghírhedtebb és legborzalmasabb kísérletek a náci koncentrációs táborokból erednek a második világháború idejéről. Végeztek kísérleteket ikreken, amelyen a genetikai különbségeket és hasonlóságokat akarták kimutatni.  Az ismert Josef Mengele legalább 1500 ikerpáron kísérletezett, amelyből csak 200 élte túl a kísérleteket. Az ikreket kor és nem szerint elkülönítették, majd különböző kémiai anyagokat fecskendeztek beléjük. Kíváncsiak voltak, hogy megváltozik-e a szemük színe bizonyos anyagok hatására és össze is varrtak ikreket, amivel sziámi ikreket akartak létrehozni. A borzalmak sora korántsem teljes.
 
forrás: ListVerse

TOP 10 legbrutálisabb kísérlet, amit embereken végeztek I.





A most következő tíz kísérlet éppen elég brutális ahhoz, hogy egyeseknek megzavarja a nyugalmát, ezért csak erős idegzetűeknek ajánljuk.
10. A stanfordi börtönkísérlet
A klasszikus pszichológiai kísérletben azt vizsgálták, hogy a fogság hogyan hat az emberi viselkedésre börtönőrök és rabok tekintetében is. A kísérletet 1971-ben végezték Philip Zimbardo vezetésével. Az egyetemi diákok önkéntesen jelentkeztek a kísérletre, és teljesen véletlenszerűen választották ki őket rab vagy őr szerepekre. Meglepő volt, hogy az emberek hogyan simultak bele saját szerepükbe. A kísérletet előbb le kellett állítani, hiszen veszélyes méreteket öltött. Az őrök egyharmada szadisztikus tendenciákat mutatott a rabok felé.
9. A szörny kísérlet
A szörny kísérletben 22 árva gyermek vett részt 1939-ben Iowa államban. Mary Tudor vezette a kísérletet, aki beosztotta a gyerekeket kísérleti és kontrollcsoportba. Az egyik csoportnak pozitív, lelkesítő beszédet mondott, a másik pedig negatív terápiában részesült, amelyben elmondták a gyerekeknek, hogy mennyire semmire kellőek, felhíva a figyelmet hibákra. Akik a negatív csoportba kerültek, azok életre szóló károsodást szenvedtek.
8. 4.1 projekt
A 4.1 projekt egy kísérleti megfigyelés volt, amelyben a Marshall-szigetek lakói radioaktív sugárzásnak lettek kitéve 1954. március elsejétől. A sugárzás következtében vetélések és halva születések következtek be, azonban a következő öt évben ez visszatért a normál szintre. Azonban húsz évvel később szinte minden harmadik akkor született gyerek rákos betegségben szenvedett. A projekt hatalmas felháborodást váltott ki.
7. Projekt MKULTRA
Az MKULTRA a CIA kódneve volt azokra a kísérletekre, amelyekben az elmét kontrollálni akaró próbákat végeztek. A kísérletek magukban foglalták az LSD használatát is a dolgozók, a katonák, a doktorok, az ügynökök, a prostituáltak vagy a mentálisan beteg emberek körében. Az alanyokat sokszor illegális módszerekkel cserkészték be. Felvételeket is készítettek a drogos állapotról, amelyet később megsemmisítettek.
6. A helyreállítás projekt
Dél-Afrikában a hadsereg kényszerítette arra a fehér leszbikus és meleg katonákat, hogy nemi-átalakító műtétnek vessék alá magukat az 1970-es években. Ebben benne foglaltatott a kémiai kasztráció, az elektrosokk és még számos gyógyszeres kísérlet is. A pontos számok nem ismertek, de körülbelül 900 szexuális “helyreállító” műtétet hajtottak végre a katonai kórházakban.
forrás: ListVerse


Manipulációs technikák, amelyeket a szekták használnak

Hallottatok már a spirituális bántalmazásról? A helyzet az, hogy a szekták leginkább ezzel szereznek maguknak új tagokat. Az élet nagy kérdései közé tartozik, hogy a szekták hogyan is képesek berántani új embereket? Hogyan vált valaki az egészséges hitről extrém ideológiák felé? Főleg olyanok felé, amelyekért akár meg is halna? Egyértelműen kijelenthetjük, hogy egy hosszan tartó folyamat, amelybe a bántalmazás és a manipuláció is beletartozik.
Gondoljunk csak bele! Ha egy idegen odamenne hozzád az utcán, és azt kérni add oda az összes fizetésedet a csapatának, hagyd ott a barátaidat és a családodat, hogy valami furcsa idegen istent imádja. Na, igen ebben a helyzetben valószínűleg mindenki elküldeni az idegent a fenébe.
Most mégis felsorolunk hat módot, amivel a szekták operálnak!
1. Mindig karizmatikus vezetőjük van.
Egyértelműen minden szektának szüksége van egy karizmatikus vezetőre, akinek nagyon különleges embernek kell lennie. Csak gondoljunk a régi hírhedt szektavezérekre. Jim Jones alapította a People’s Temple nevű szerveztet, amely aztán a legnagyobb csoportos öngyilkosságot követte el. 1978-ban neki köszönhetően 909 ember halt meg ciánmérgezésben. David Koresh a nyolcvanas években 82 embert vezetett a halálba. Marshall Applewhite 38 embert vett rá az öngyilkosságra.
A jó szektavezér teljes mértékben a szektának szenteli magát. Emellett pszichés szükségleteteket is kiszolgál, amelyek lehetnek érzelmiek, anyagiak esetleg pénzügyiek.
2. Ki kell választaniuk a tökéletes alanyt.
Lehet, hogy azt gondolod, hogy a szekta toborzói a gyenge és sérülékeny embereket keresik. Lehetséges, hogy ez bizonyos esetekre igaz, azonban a legtöbb esetben a szekták határozott embereket keresnek. Ian Haworth például egy nővel találkozott Torontóban, aki csak egy kérdőívet akart kitölteni a férfivel. Később kiderült, hogy a nő szektatag. Egy héttel később Ian feladta eddigi életét, és csatlakozott a szektához. Ian nem volt sérülékeny felnőtt. A szekták nem szeretnének olyan tagokat, akik kiszámíthatatlanok és nincsen bevételük. A szekták olyan embereket keresnek, akik megkérdőjelezik az életüket. A legrosszabb az, hogy minél okosabb és egészségesebb valaki annál könnyebb hirtelen kontroll alá vonni.
3. Szívességet kérnek.
Szóval már van egy karizmatikus vezetőnk, kiválasztottuk a potenciális tagokat. Mit kell tenni? Kérni először egy apró szívességet. Ezt nevezzük Benjamin Franklin Hatásnak. A történet onnan ismert, hogy Franklin egyszer megkérte riválisát, hogy adjon kölcsön egy könyvet, amikor befejezte, megköszönte. Később legjobb barátok lettek.
Az elménkben csak olyan embereknek segítünk, akiket kedvelünk. Ian esetében ez a kérdőív kitöltése volt.
4. Szeparáljuk el őket.
Amikor megkaparintottuk a potenciális új tagot, egyértelműen le kell választanunk a családtagokról és a barátokról. De persze nem akarjuk, hogy időközben elbizonytalanodjon. Így hamarosan a szekta válik az életévé és egyetlen lehetőségévé.
5. Legyenek szabályok és kontroll.
Nem lehet senkinek szektája szigorú szabályok nélkül. Ráadásul legyenek komoly következményei annak is, ha ezeket a szabályokat megsértik. Karen Wanijico tizenhét évesen csatlakozott egy vallásos szektába. Azt mondták neki, hogy hagyja el a családját és csatlakozzon hozzájuk. Ha nem teszi, akkor az emberiségre hozza a világvégét. Wanjico magyarázata szerint a szekta félelmet és bűntudatot keltett benne, hogy manipulálja őt.
6. Szeretet-bomba
A szektatagok általában figyelemmel, szeretettel, gondoskodással és felmagasztalással halmozzák el az új tagokat. Ez is nagyon jó módja az új tagok toborzásának. Az új tagoknak különlegesnek kell érezniük magukat, hogy a szektát érezzék az egyetlen opciónak.
forrás: Learning-Mind


10 borzalmas kínzóeszköz a modern időkből



Ebben a hónapban is sötét vizek felé fogunk kalandozni Veletek, hiszen sokat fogunk írni különböző kínzási módszerekről. Mára modern kínzóeszközöket hoztunk nektek!
10. Tigrispad
Kínában igazán utálták Falun Gond követőit, éppen ezért brutálisan büntették őket a kilencvenes években. A tigrispadnál az áldozatnak egy hosszú padra kellett feküdnie, fejénél és hátánál egy táblát helyeztek el, majd ezek után erősen lekötözték őket. Téglákat helyeztek a lábuk alá, amely lábtörést okozott hosszú szenvedés után. Néha ez olyan fájdalmas eseteket produkált, amelyben a csontok is kilátszottak a lábon.
9. A pokol börtöne
Ugyanezen gyakorlathoz tartozott a pokol börtöne is. Itt egy pár kéz és lábbilinccsel volt az áldozta egy acél rúdhoz rögzítve, amely a fogvatartott hátának nyomódott, így képtelen volt enni vagy használni a mellékhelyiséget.
8. Tucker telefon
Hogyha a hatvanas években börtönbe kerültél, akkor legkevésbé Arkansas államban szerettél volna raboskodni. Az orvosok itt kezdték el használni a Tucker telefonként elhíresült kínzóeszközt, amelyet 1970-ben tiltottak be. A szerkezetnél egy vezetéket a nagylábujjra kötöttek, amíg egy másikat az áldozat nemi szervéhez rögzítettek. A telefon elektrosokkokat küldött egyenesen a férfiak nem szerve felé.
7. Csigába húzás
Ezt a kínzóeszközt leginkább a reneszánsz idején alkalmazták, azonban voltak olyan szerencsétlenek, akik az előző évszázadban is kipróbálhatták. Az áldozatot ilyenkor karjánál fogja fellógatták, amelyet fejre rögzítettek, így a karok lassan kicsúsztak az ízületi tokból a test súlyának hatására.
6. Hideg cella
A CIA-nak hat kihallgatási technikája van, amelyből egy igazából egy kínzásnak is beillik. A hideg cella gyakorlatában az áldozatot a légkondicionáló elé helyezik órákra, napokra, esetleg hónapokra.
 
5. Shuanggui
Kínában a shuanggui gyakorlatát a kommunista párt alkalmazta a korruptaknál. Ennél a gyakorlatnál bármikor jéghideg vízbe meríthetik a kínzottat, de a shuanggui cellában alvásmegvonás, égetés és elektrosokk sem ritka.
4. A német szék
A szíriai kormány egyik legnépszerűbb kínzómódszere a német szék. Az áldozatot ebben a gyakorlatban egy fém székbe helyezik, lábait és karját rögzítik, amíg hátát egyre inkább a föld felé húzzák. Ez borzalmas nyomást helyez a gerincre, a bordákra és a nyakra is, sok esetben végzetes károkozást okozva.
 
3. A macska farka
Ez a borzalmas kínzóeszköz egy több farokkal ellátott ostor, amely mély sebeket tud okozni az áldozat testén, hiszen a végére kicsi fémgolyókat rögzítenek.
 
2. A szíriai kínzókamra
Szíriában a foglyokat néha olyan kicsi dobozokba helyezik, amelyekben kényelmetlen pózokban kell feküdniük hosszú időn keresztül. Sokszor ételeket dobálnak be, amelyek elérhetetlenek a fogoly számára.
1. Fehér kamra
A fehér kínzás az egyik legborzalmasabb formája a bántalmazásnak. Ezekben az esetekben az emberektől minden ingert megvonnak, teljes izolációnak teszik ki. A cellákon nincs ablak, minden tiszta fehér. Pszichésen ez jobban megviseli az embereket, mint más kínzási formák.
forrás: ListVerse



7 borzalmas kínzási forma








Ha még nem hoztunk volna éppen elég kínzóeszközt, akkor most folytatjuk a kiapadhatatlan sort. Az emberi elme talán túlzottan is találékony, hogyha kínzási formákról van szó.
bamboo1. Bambusz-kínzás
A bambusz az egyik leggyorsabban növekvő növény a földön. Állítólag a japánok alkalmazták a hadifoglyokon a bambuszos kínzást a második világháború idején. Csak le kellett vágni a bambusz tetejét, amely így éles lándzsává változott. Ilyen bambuszágyra helyezték az áldozatot, és mivel a növény gyors növekedésnek indult, így lassan belenőtt az áldozat hasába és bőrébe, ezzel borzalmas halált okozva neki.
Picture 12. Vasszűz
A borzalmas kínzóeszközt a 18. században használták és találták fel. Az áldozatot egy szöges szarkofágba erőltették és bezárták. A kicsi szögek senki sem öltek meg, azonban rengeteg sebeket és fájdalmat okoztak, hogy bárkit vallomásra bírjanak.
pear3. Virágzó körte
A virágzó körte a középkorban volt nagyon népszerű kínzási forma. Olyan bűnöket toroltak meg vele, mint az istenkáromlás, a hazugság, a vetélés és a homoszexuális kapcsolat. A bűnhöz mérten helyezték a körtét különböző testrészekbe. A nőknek általában nemi szervbe, homoszexuálisoknak ánuszba, amíg istenkáromlók a szájba kapták. A körte tetején található csavart kivették, amely az eszköz lassú kinyílását okozta. Amikor a levelek teljesen szétnyíltak, akkor borzalmas csonkításokat okoztak.
rat-torture4. Patkányok
Ezen kínzás alatt a bűnöst lebilincselték meztelenül egy asztalon, majd egy hatalmas, nehéz konténerben patkányokat helyeztek a cellájába. Forró faszenet gyújtottak az üst alá, amitől a patkányok mérgesen nekitámadtak az áldozat húsának.
judas5. Júdás-szék
A spanyol inkvizíció igen híres volt a borzalmas kínzótechnikáktól. Júdás székénél egy piramis alakú ülésre helyezték az áldozatot, a piramis teteje az ánuszba vagy a hüvelybe mutatott, amelyre lassan ráengedték a rabot. A kínzás néha órákig, de van amikor napokig is eltartott. Az áldozatok általában a fertőzésbe haltak bele, hiszen sohasem tisztították a széket.
elephant toruture6. Elefánt általi halál
Az elefántos kínzás Ázsiában és Indiában volt népszerű. Ekkor az áldozatot a talajra kötözték, majd elefántokat engedtek a szobába, hogy a jelenlévő fejére taposson. Sokszor fokozták a borzalmakat azzal, hogy először megcsonkították az áldozatot.
therack7. A léc
Az áldozatot egy fa lapra helyezték, amelyek végén hengereket találhattak, amelyek nyújtották az áldozat testét. Általában a végtagokat kirántották az ízületekből, így aki túlélte a kínzást, az sem volt képes használni izmait elkövetkező éveiben.
forrás: MentalFloss


A kínzás gonosszá tesz?





Az okozott fájdalom és félelem hatására vajon az emberek hajlamosak elfelejteni addigi életüket, és olyan szadistává és gonosszá válnak, mint azok, akik mindezt megtették velük?
Valljuk be, ez elég népszerű gondolat, főleg, ha az ember a szórakoztató műfajok táján keresgél. Olykor toposzszerű, hogy a fájdalom és az attól való félelem bárkit belekényszeríthet abba, hogy agymosott kiszolgálói lesznek a gonosznak, más esetekben a kínzás hatására az áldozat megtörik, és inkább engedelmeskedik, minthogy újabb szörnyűségeket éljen meg.
 
Néhány esetben mindez megjátszott, és hősünk a nagy pillanatára vár, ahol a jó győzedelmeskedik. Nos, igen, ez a filmek, könyvek világa, bizonyára mindnyájan találkoztatok már ezekkel a variációkkal (hogy néhány ismerős példát említsek: Tolkien világában így lesznek a tündékből gonosz orkok, de szóba jöhet az Odaát című sorozat, ami tulajdonképpen ezt a magyarázatot hozza a démonná válásra, egyszerűen így működik a pokol).
És milyenek vagyunk mi, emberek valójában?
 
Mi lesz belőlünk, ha elképzelhetetlen fájdalmat kell megélnünk?
Nehéz erre válaszolni, és reméljük, senki nem fog a témában tapasztalatot gyűjteni. De még a történetekben az, hogy valaki gonoszság hatására lesz gonosszá logikusan felépített személyiségfejlődésnek számít (vagy legyünk kritikusak: számíthat), addig a valóságban ez kissé bonyolultabb.
A kutatások, anélkül, hogy belemennénk a gonosz pszichológiájának elemezgetésébe, arról szólnak, hogy inkább a bántalmazást elszenvedő áldozatok azok, akik nagyobb valószínűséggel voltak már korábban abúzus áldozatai. Míg maguk a bántalmazók között sokan egészen normális neveltetésben részesülnek.
 
Ez a gondolkodás sokszor káros, hiszen bűnözőket lehet felmenteni tettük súlya alól a „nehéz gyermekkor” szöveggel, ugyanakkor az áldozatokra sokszor komoly teherként hárul a társadalom gyanakvása (hiszen bántották, akkor ő is bánthat másokat), így háttere lehet a kirekesztésnek is. Ezt a sémát érdekességképpen többször használják férfi áldozatokra, mint nőkre.
Természetesen azért a valóság megint csak nem ilyen egyszerű.
 
Bár nem minden bántalmazott gyermekből lesz szadista, de sokat számíthat, hogy milyen környezetben nő fel, és ismer-e egyáltalán valami mást az elhanyagoláson és a bántalmazáson kívül? Előfordulhat, hogy az agresszív, bántalmazó környezet éppolyan természetes mintát jelent a felnövő gyerek számára, mint amit mások számára egy kellemes légkör, és kedves család jelent.
A kérdésre adott válasz jóllehet várat magára, hiszen szerencsére már túljutottunk azon a koron, amikor hátborzongató pszichológiai és egyéb kísérleteket végeztek embereken a beleegyezésük vagy kilépési lehetőség nélkül. A kérdést pedig enyhén szólva is etikailag aggályos vizsgálati lehetőségeket vet fel.
 
Forrás:
Glasser és Kolvin: Cycle of child sexual abuse: links between a victim and becoming a perpetrator.
Képek: tumblr
írta: Sereg Gitta


A történelem legfélelmetesebb emberkísérletei



A történelem bizony tele van sötét titkokkal. Az idők folyamatán rengeteg iszonyatos emberkísérletet hajtottak végre a tudomány oltárán. Ha úgy nézzük, akkor a tudomány minket szolgál, hiszen nélküle rengeteg betegséget képtelen lennénk gyógyítani, azonban most bemutatjuk nektek a másik oldalt!
Holmesburg börtönkísérletek
A rabok szolgáltattak a legjobb alapot arra, hogy hasonló kísérleteket hajtanak végre. Ilyen kísérletek zajlottak a hatvanas évek közepén is, amelyeket D. Albert Kligman vezetett Philadelphiában a Holmesburg börtönben. A kísérleteket az Egyesült Államok kormánya finanszírozta. A narancssárga hatóanyagot (agent orange) tesztelték embereken, amelyeket konkrétan belefecskendeztek a rabokban. A rabokon azonnal furcsa bőrelváltozások jelentek meg, amely beborította az egész testüket. Sokuknak így kellett élniük hosszú évekig.
7 Most Evil Science Experiments Ever Conducted in History
A kamra
A rabokat tesztelték a hidegháború idején is egy “kamra” elnevezésű helyszínen. A szovjet titkosrendőrség a gulágokból kihozott embereken próbált ki rengeteg mindent. Próbáltak olyan kémiai fegyvert kikísérletezni, ami íztelen és szagtalan. A raboknak mustárgázt és más halálos mérgeket adtak be az italaikkal és az ételekkel. A kísérletek végére feltalálták a C-t-t, amely képes az áldozatokat 15 perc alatt megölni.
7 Most Evil Science Experiments Ever Conducted in History7 Most Evil Science Experiments Ever Conducted in History

A Stanford börtönkísérletek
Ebben a kísérletben egyetemistákat kértek fel arra, hogy rabokat és börtönőröket játszanak el. Zimbardo meg akarta figyelni, hogy ezek a szerepek hogyan is hatnak az elmére, de hamarosan a kísérlet felett elvesztették a kontrollt. Ráadásául teljesen véletlenszerűen választották ki a résztvevőket, ennek ellenére a legtöbb börtönőr eldurvult. A kísérlet hihetetlen nagy szolgálatot tett a pszichológia számára, de nem volt etikus a résztvevőkkel szemben.
7 Most Evil Science Experiments Ever Conducted in History
Az averzió projekt
Az “averzió projekt” néven illetett kísérletekben Dél-Amerikában fehér leszbikus és meleg férfiakat kényszerítettek arra, hogy nemváltoztató operációknak tegyék ki magukat a hetvenes-nyolcvanas években. Ezekkel akarták kigyomlálni a homoszexualitást. A gyanús egyéneket börtönkórházba szállították, ahol sokkterápiát alkalmaztak rajtuk, majd hormonokat adtak be nekik, később megváltoztatták a nemüket. Nem tudhatjuk, hogy hány katonát kényszerítettek erre, de sokak szerint körülbelül 900-an lehettek.
7 Most Evil Science Experiments Ever Conducted in History
Észak-koreai kísérletek
Az észak-koreai börtönkísérletek félelmetesen hasonlítanak a náci kísérletekre. Egy nő elmondta, hogy voltak olyan kísérletek, ahol ötven nőnek kellett megennie mérgezett káposztaleveket, hogyha visszautasították, akkor a családjukat bántalmazták. Mindannyian meghaltak húsz percen belül, mindannyian vért hánytak és vérzett a végbelük is. Családokat gyilkoltak meg mérges gázzal, először a gyerekeket, hogy a szülők végignézzék a halálukat. A történéseket még mindig vizsgálja az ENSZ.
7 Most Evil Science Experiments Ever Conducted in History
Unit 731
A 731-es egység tevékenykedései nyomán 3000 ember halt meg a kísérletek közben és még több tízezer a környező vidéken. A kutatások célja szintén biológiai és kémiai fegyverek tesztelése volt Japánban. Shiro Ishii parancsnoksága alatt borzalmas bűntetteket követtek el. Testrészeket amputáltak, majd visszavarrták őket máshova. Az embereket egyszerű bábuként kezelték. Sokakat megfertőztek szexuális úton terjedő betegségekkel, hogy megfigyeljék a hatásokat. A lista szinte végeláthatatlan. Ráadásul Ishii sohasem állt bíróság elé tetteivel, 67 évesen halt meg rákban.
7 Most Evil Science Experiments Ever Conducted in History
Náci kísérletek
Egyértelműen a nácik kerültek a lista élére, akik arra kényszerítettek embereket, hogy jeges vízbe üljenek órákig. Emellett kísérleteztek ikreken, gyerekeken, terhes nőkön. Az ikrekbe olyan anyagokat fecskendeztek, amely képes genetikailag átalakítani őket, sokszor még egymáshoz is varrták őket, hogy sziámi-ikreket hozzanak létre. Összesen 1500 ikren hajtottak végre kísérleteket, akikből csak 200 maradt életben.
7 Most Evil Science Experiments Ever Conducted in Historyforrás: TheGhostDiaries via OccultMuseum

Share this:







Középkori kínzási forma: a nyúzás



Ma egy egészen borzalmas kínzási formáról számolunk be nektek. A nyúzást sokszor használták az ősi és középkori időkben kínzásként. Ezt most csak erős idegzetűeknek ajánljuk!
Mindannyian tudjuk, hogy ez azt jelenti, hogy a személy bőrét eltávolítják addig, amíg életben van. A bőr lenyúzását főleg az afrikai és ázsiai országokban használták több száz évvel ezelőtt, de a világban mindenhol előfordultak esetek. A nyúzást rabok büntetésére vagy kivégzésére használták, de sokszor ezzel szereztek információt is.
Annak ellenére, hogy számos országban használták, a nyúzás mindenhol hasonló volt. A rabokat lekötözték, kinyújtották, kezüket a fejük fölé kötötték és lábukat is összekötözték. Először általában az arccal kezdték, a kínzó kis kést használt, hogy leszedje a bőrt a testről egyben. A procedúra nagyon lassú és fájdalmas volt. Az áldozatokat általában meghaltak, mielőtt a nyúzás leért a derekukig. Sokszor az áldozatokat a napon hagyták előtte, esetleg forró vizet öntöttek rájuk, hogy könnyebben lejöjjön a bőr.

A nyúzást sokszor áldozatok bemutatásához használták, de bűnözőket, ellenséges katonákat, sőt boszorkányokat is öltek meg így. Rituális áldozatbemutatásra használták az aztékok, de ebben az esetben az áldozat már halott volt a bőr eltávolításakor. Más kultúrákban használták a lenyúzott bőrt, például az asszírok a falra szögezték az áldozatok bőreit, hogy másokat megfélemlítsenek.
A középkori Európában a nyúzást inkább a test egy részén alkalmazták és nem az egész felületen. Ez  volt a legnépszerűbb kínzási módszer Európában, de sokszor használták arra is, hogy információt nyerjenek ki. Kínában sokszor csak az arcbőrt távolították el, de 1396-an a Ming dinasztia korában 5000 nőt nyúztak meg. Az uralkodó nagyon érdeklődött ez iránt a kínzási forma iránt.

Az Egyesült Államokban nem volt általános a módszer, de azért előfordult a történelem folyamán. A leghíresebb példa Nat Turner esete, aki rabszolga volt, és felkelést vezetett 1831-ben. Később felakasztották, és meg is nyúzták. Természetesen a nyúzás most már illegális az egész világon, de még sajnálatos módon a 21. század elején is elfordult ilyen esemény. 2000-ben Myanmarban állítólag minden férfit megnyúztak Karenni városában.

Share this:







Borzalmas képeken nézhetjük meg a viktoriánus kor műtéteit





Manapság se szívesen megyünk műtétre, nemhogy a viktoriánus korban. Most korabeli rajzokon mutatunk be nektek pár beavatkozást és anatómia ábrát.
Orvosi eszközök a csont operálásához.A hónalj anatómiájaAz alsó állkapocs eltávolításaA lábujjak eltávolításaAz artériák elszorítása a vérzés csökkentése érdekében.Artériák az alkaronFestmény az első érzéstelenítéssel végrehajtott műtétről. Az orvos, Robert Liston pár perc alatt amputált bármit.Nyelvrák műtét
forrás: 9GAG




Igazi bűntények, amelyeket a Ouija-tábla inspirált



A paranormális események iránt rajongók ismerik a Ouija táblát, amellyel akár átjárót is teremthetsz a holtak és a mi világunk között. A horrorfilmek körében is népszerű, hiszen hamarosan új Ouija film kerül a mozikba. Most viszont olyan bűntetteket fogunk nektek megmutatni, amelyeket a tábla inspirált.
Bírósági eset
1994-ben egy biztosítási brókeret, Stephen Youngot elítélt azért, amiért meggyilkolta Harry és Nicola Fullert angol házikójában. Állítólag az esküdtek Ouija táblát használtak, hogy elítélhessék a férfit. Úgy döntöttek, hogy megkérdezik az áldozatokat pár üveg bor mellett, hogy ki is követte el a gyilkosságokat. Az első tárgyalásnál nem ítélték el a férfit, hiszen a bíró komolytalannak tartotta  módszereket, de a második tárgyalásnál már bűnösnek találták.
A tábla vette rá a tettre
Egy 14 éves fiú szúrt sebekkel került kórházba Texas államban 2012-ben. A rendőrséget teljesen megrendítette, hogy egy 15 éves barátja volt felelős a tettért. Az eset még furcsább lett, amikor a támadó azt állította, hogy a Ouija tábla vette rá, hogy kövesse el a bűntényt. A 14 éves fiúnak belső sérülések miatt több napig kórházban kellett feküdnie, de szerencsére túlélte az esetet. A rendőrség állítása szerint a támadó ténylegesen elhitte, hogy a tábla hatására támadta meg barátját.
ouijaboard3-1200x753
A karácsony esti tragédia
2014-én szentestéjén Paul és Margaret Caroll paranoiás állapotba került a tábla használata után. A páros azt hitte, hogy borzalmas lelkek szállták meg otthonukat. Az egyik ilyen gonosz lélek kutyájukat, Mollyt szállta meg, ezért muszáj volt megölniük szerencsétlen állatot. A kádba fojtották, majd feldarabolták, és le akarták erőltetni a testrészeket a csatornába, de a rendőrség lefülelte őket. A rendőrség letartóztatta Pault, de Margaret és lányuk újra használták a táblát, amely állítólag megjósolta közelgő halálukat. Később a házukat is felgyújtották, hogy megtisztítsák a helyszínt.
A Ouija csapda
Nathaniel Bar-Jonaht 1999-ben börtönözték be, miután elrabolt és meggyilkolt számos gyereket élete során. A letartóztatása után kiderült, hogy a gyilkos imádta az emberi húst és recepteket is találták nála. Állítólag a szomszédjainak is szolgált fel az emberhúsból. Bar-Jonah már ötéves korában azt mondta egy lánynak, hogy a Ouija-tábla képes megmondani a jövőt, hogyha lemegy vele a pincébe, ahol aztán megpróbálta megfojtani a lányt. Egyetlen szerencséje volt, hogy édesanyja megmentette.
Egy nő leszúrta vejét
Brian Roach békésen aludt, amikor anyósa, Carol Sue Elvaker kést szúrt a mellkasába. Sérülései végzetesek voltak. Elvaker később elmondta lányának, hogy Briannek meg kellett halnia. Emellett abban is biztos volt, hogy tízéves unokáját megszállta egy démon. Szerencsére lányának sikerült elvennie tőle a kést, de ennek ellenére anyjával maradt. Elvaker később is megpróbálta megölni mindannyiukat. Elvaker azután őrült meg miután használta a család Ouija tábláját. Később Tammyt is letartóztatták, mert nem jelentette fel azonnal anyját.
forrás: BlumHouse

Share this:







Öt film, amely erőszakos tettekre sarkallta az embereket



Amióta léteznek horrorfilmek és krimik, azóta éles vita van azzal kapcsolatban, hogy az erőszakos filmek erőszakosabbá tehetik-e a nézőket. A mai napig nincs arra bizonyíték, hogy ezek a filmek tennének bárkit gyilkossá, esetleg erőszakosabb emberré, sőt más elméletek szerint segíthetik levezetni ezeket a hajlamokat. De most hoztunk nektek pár filmet, amelyek bizony ötleteket adtak pár erőszakos gonosztevőnek, esetleg gyerekeket érintettek meg.
Egy ismeretlen anime
Korábban ebben az évben egy borzalmas hír ütötte fel a fejét, amelyben egy hatéves kislány ugrott le a halálba a 43. emeletről, miután megnézett egy animét, ahol a gyerekek képesek voltak repülni. A hírbemondók elmondták, hogy a kislány képes volt kimászni a hálószobája ablakán egyenesen az erkélyre, ahonnan a halála ugrott. A rendőrség letiltotta, hogy elmondják a mese nevét, nehogy további problémák történjenek.
Dexter
Az egyik olyan tévés szereplő, aki a legtöbb gonosztettre sarkallta az embereket az bizony Dexter Morgan, akit Michael C. Hall alakított. Az egyik ilyen eset főszereplője Mark Twitchell volt, aki online randis oldalt rakott össze magának, amelynek segítségével becsalt két férfit a garázsába és megölte őket. Később a férfi megcsonkította a testüket. Twitchell online Dexter Morgan identitását használta fel, sőt a stúdiónak is írt, hogy ő bizony sorozatgyilkos lesz. A férfi ma természetesen börtönben van, de még ott is nézte a sorozatot.
dexter1-1200x675
Breaking Bad
A Breaking Bad hatására 2014-ben a 27 éves Jason Hart megfojtotta barátnőjét, Regan Jolleyt, akit később fel akart oldani egy savval teli kádban. Az ötletet a Breaking Badből vette, azonban a szobatársa előbb fedezte fel a lány meztelen testét, minthogy ezt megtehette volna.
breaking-bad-1200x750
Gyerekjátékok 3
1993-ban két tízéves, Robert Thompson és Jon Venable elrabolta, megkínozta, szexuálisan bántalmazta majd megölte a kétéves Jams Bulgert Liverpoolban. A borzalmakat állítólag a Gyerekjátékok 3 inspirálta. A két gyerek a legfiatalabb elítélt gyilkosok lettek a modern angol történelemben. A két tízéves megverte egy fém rúddal a kétévest, kék festéket nyomtak a szemébe, elemeket nyomtak le a torkába, mielőtt meztelenre vetkőztették, szexuálisan bántalmazták, és hagyták meghalni.
chucky
Fűrész IV
Egy másik lemásolós gyilkosság Londonban történt egy hostelben. Matthew Tinling mindenképpen pénzt akart keresni, éppen ezért felvágta áldozata gerincét, hogy megszerezze bankkártyája PIN kódját. A férfi nem élte túl a támadást, főleg, hogy 21 késszúrást is el kellett szenvednie. Tinlinget végül harminc évre ítélték.
forrás: BlumHouse
 

Share this:





Egy régi pszichiátria, amitől libabőrös leszel



Nincs is rosszabb annál, amikor egy olyan világban rekedsz, ahol már nem kéne lenned. Állítólag a Bethany House-ban rengeteg szellem jár kel. A félelmetes helyszín East Highlanden található.
Creepy-hallway-of-the-haunted-Bethany-House-mental-hospital-ruins-in-Highland-California
Állítólag a helyszínen főleg ellenséges és veszélyes szellemek találhatóak, hiszen ezek az emberek rengeteget szenvedtek már életükben is. A Bethany ház ugyanis fénykorában pszichiátriaként szolgált. Sok beteget bántalmaztak és rosszul is bántak velük, így csak fokozták a szenvedésüket.
Graffiti-within-the-confines-of-the-haunted-Bethany-House-mental-hospital-ruins-in-Highland-California
A helyiek között rengeteg legenda terjed a helyszínen. Sokan beszélnek egy férfiről, akin sokkterápiát alkalmaztak, de egyik éjjel sikerült elcsennie egy kést egy idősebb embertől. A férfi tele volt haraggal, ezért megölt egy biztonsági őrt, mielőtt kioltotta saját életét. Állítólag ennek a betegnek a lelke is a pszichiátria falai között rekedt. És ez csak egy a sok félelmetes entitás közül.
A helyszínre még bántalmazott terhes lányokat is befogadtak, hogy megvédjék őket. Az egyik történet szerint egy nővér tovább kínozta ezeket a lányokat, sok esetben el is veszítették a bántalmazás miatt a kisbabájukat. De végül egy nő rátámadt a nőre és megölte, akinek a lelke továbbra is a szobákban van.
Néhányan azért vannak olyan bátrak, hogy mégis bemennek a romok közé. Sokak közülük egy középkorú nőt látott a helyszínen. Állítólag a nő kontrollálhatatlanul nevet, a szeme pedig teljesen fekete.
Beware-the-ghosts-of-the-Bethany-House-in-Highland-California
You-may-find-yourself-unable-to-leave-the-haunted-Bethany-House-mental-hospital-ruins-in-Highland-California
Néhány felfedezőnek még vágásnyomok is jelentek meg a testén, miután meglátogatta a Bethany házat. Egy történet szerint egy fiatal fiú is meglátogatta a helyszínt, aki egyáltalán nem hitt a szellemekben. Állítólag bement a romok közé, de sohasem jött elő onnan.
forrás: GhostDiaries

Share this:







Öt igazi ördögűzés



Szeretnétek igazi ördögűzéses történeteteket olvasni? Amíg a történelem során bizony igencsak nagy számú ördögűzés történt, csak pár olyan van, ami ténylegesen borzongatónak hat. Ma ilyeneket hoztunk nektek!
Anna Ecklund, a lebegő lány
Anna Ecklund és démoni megszállásának története 1912-ben kezdődött, és számos évtizeden keresztül folytatódott. A pletykák szerint Anna apja és nagynénje megátkozta a lányt a sátánt segítségével, ami a furcsa viselkedését okozta. Annak ellenére, hogy úgy tűnt, az első ördögűzés sikeresnek tűnt, később kiderült, hogy csak lecsendesedett a vihar, mielőtt belekezdhetett volna igazán.
1928-ban még három másik ördögűzést hajtottak végre, mivel a lány ellenállt az erőfeszítéseknek. Az apácák szerint fújtatott, dobálta az ételt, idegen nyelven beszélt és még lebegett is. Állítólag a világ egyik legjobban dokumentált ördögűzéséről van szó, amely később nagy hatást gyakorolt az 1973-as Ördögűző című filmre is.
Clara Germana Cele és az ördögi paktum
1906-ban Dél-Afrikában egy árva lányt jelentett fel igazgatója, mert furcsán viselkedett. A lány magában beszélt, mintha valami erő kerítette volna hatalmába. Az iskola papja a helyszínre érkezett, mire a lány mérgesebb lett, és bevallotta, hogy ő bizony egyezséget kötött az ördöggel, aki később megszállta. A lány hirtelen idegen nyelven beszélt, és olyan dolgokat mondott az emberekről, amelyeket másoknak nem mondtak el.
Végül két pap tartotta meg az ördögűzést, amely egy teljes napon át tartott. Egyszer a lány meg is próbálta fojtani az egyik papot. Úgy tűnt, hogy az 1906-os ördögűzés végül sikeres lett, azonban 1907-ben újabb paktumot kötött a lány, amikor is két napig tartó ördögűzés után szabadították fel a lányt.
Ronald Doe ördögűzése
Amíg mindenki Anne Eckulnd történetére referál az Ördögűző film kapcsán, addig Ronald Doe-nak is nagy szerepe volt az inspirációban. A negyvenes évek alatt egy névtelen fiú nevéhez igencsak sok ördögűzés kötődött, akit csak a Ronald Doe név alatt illettek. A fiú tizennégy éves volt akkoriban, őt jelentették a helyi papnak, merthogy képes volt tárgyakat mozgatni a házban. Ennek a fiúnak sikerült sérüléseket is okoznia a papnak, borzalmas hangon beszélt, idegen nyelveket használt. Körülbelül harmincszor álltak neki az ördögűzésnek, és amikor véget ért, akkor kénes szag szállt fel a levegőben.
Michael Taylor, a démon gyilkos
Michael és felesége, Christine Taylor a hetvenes években lettek tagjai egy keresztény csoportnak, ahol is a Bibliát tanulmányozták, megjelentek közös imákon és megosztották vallásos élményeiket. Azonban Michael szerelmi viszonyba bonyolódott egy másik taggal 1974-ben, és a dolgok ekkor félelmetes irányt vettek. Amikor kiderült a viszony a feleség számára is, Taylor erőszakossá vált, és azt állította, hogy megszállta az ördög. Ekkor a helyi pap úgy döntött, hogy kiűzik belőle az ördögöt, később azt állították, hogy negyven démon tanyázott a férfiban. A végén Taylor hazament, biztos volt benne, hogy a rítus segített neki. Azonban attól rettegett, hogy a gyilkosság, az erőszak és az őrület démonja még benne maradt, ezért másnap reggel megölte a feleségét és a család kutyáját. A rendőrség meztelenül találta meg az út szélén, testét vér fedte.
Anneliese Michel
Az igazi Emily Rose, Anneliese Michel történetéről már többször is beszámoltunk. Bár a mai napig kétséges, hogy a lány esetében ténylegesen démoni megszállásról volt-e szó. A lány 1952-ben született Németországban egy igencsak vallásos családban. Tizenhat évesen egy fejsérülés következtében epilepsziás lett. 1970-ben visszatértek a rohamai, amikor is azt állította, hogy démoni alakokat lát. A lány 1973-ban öngyilkosságot kísérelt meg, később Josef Stangl próbálta kiűzni belőle a démont teljes titokban, mivel a lány is azt állította, hogy megszállták, és meg akar gyógyulni. A család ellenezte a lány döntését, aki ennek ellenére is találkozgatott a két pappal, akik később megrendezték az ördögűzést, így a lány abbahagyta gyógyszereinek szedését. Hét hónap és hetven rítus után Anneliese meghalt. A halál okát éhezésben állapították meg. Később a szülők vádolták meg gyilkossággal a papokat.
 
forrás: GhostDiaries




10 borzalmasan félelmetes esemény, ami hotelban történt II.



5. Megérzés
Frederick Berry Nebraska államból érkezett New Yorkba szerencsét próbálni. Egy bérelt szobában lakott a Dixie hotel 12. emeletén, amikor az apjától kapott egy levelet. Állítólag a fiú édesanyjának rossz előérzete volt fiúval kapcsolatban.
Pár nappal később a személyzet füstöt látott gomolyogni Barry szobájából. Amikor betörtek a szobába, akkor meglátták, hogy a fiú teljesen megégett, később a kórházban halt bele sérüléseibe. Később megtalálták a furcsa levelet.
4. Az átverés
Dr. George D. Pullman Londonban jelentkezett be egy hotelba 1909 tavaszán. Szép ruhákban lépett a recepcióhoz, csodálatos szobát kért magának, amelyet sohasem állt szándékában kifizetni. Azt mondta, hogy felesége és szobalány hamarosan követni fogják a hotelba. Gazdagságát egy pillanatra sem kérdőjelezték meg. Még egy ékszerboltot is meglátogatott, ahol gyémántokat nézett feleségének. Pullman öt gyűrűt is magával vitt a szállodába, hogy megmutassa feleségének. Az ékszerész azonban hamarosan gyanakodni kezdett, hiszen túl sokáig kellett várnia a férfire. Természetesen a férfi hamarosan meglépett, de fogalmuk sincs, merre is hagyhatta el a szállodát.
3. Összeomlás
1981-ben nagyon forgalmas éve volt a Hyatt Regency Hotelnek Kansas városában, hiszen rengetegen érkeztek táncolni. A bulit a hotelban tartották, sokan a második, harmadik és negyedik emeletről nézték a mutatványt. Azonban arra nem számítottak, hogy a folyosók egyszerre nem képesek ilyen súllyal megbirkózni. A legtragikusabb, hogy először a negyedik emelet omlott össze, magával sodorva az összes többit. 14 órás mentőakcióval próbálták kimenekíteni az embereket. Összesen 114 ember halt meg a katasztrófa során. Ez volt az ikertornyok összeomlásáig amerikai legnagyobb tragédiája.
2. Merénylet
2003 augusztusában egy zsúfolt helyen egy férfi egy Toyotát vezetett, amely tele volt robbanóanyagokkal. Életének utolsó pillanatait biztonsági kamera rögzítette. A Jakartában található Marriott Hotel előtt közelített meg éppen egy biztonsági őrt, amikor az autó felrobbant. Az ablakok kitörtek, égett holttestek hevertek a földön. A hotel első öt emelete teljesen megrongálódott és fekete füstben úszott.

1. A halálsziget

Két kanadai testvér Thaiföldön töltötte a nyaralását, Phi Phi szigetén, amikor titokzatos körülmények között elhunytak. Testüket az ágyukban fedezték fel. Egész testüket furcsa elváltozások borították, a szoba tele volt hányással. Két napig nem látta őket senki, amíg a takarítónő felfedezte őket.
A fiatal nőket biztosan megmérgezték. 2009-ben két másik nő is ugyanezen körülmények között halt meg. Azonban itt a különös esetek sora nem áll meg. De sohasem derült ki, hogy pontosan mi is okozta a borzalmas halált.
forrás: ListVerse






10 borzalmasan félelmetes esemény, ami hotelban történt I.



Vége a nyárnak, így itt az idő, hogy hozzunk pár borzalmas eseményt, amely hotelekben történt. A szállók egyébként is félelmetes helyszínek, de ezek után lehet inkább egyáltalán nem akarunk majd idegen helyen aludni.
10. Beteges egybeesések
Elisa Lam Vancouverből utazott Los Angelesbe 2013 elején. A 21 éves lány bipoláris depresszióban szenvedett és egy biztonsági kamera felvételén látták utoljára, amint furcsán viselkedik a liftben. Érthetetlen okokból a tetőn találták meg a lányt egy fémtartályban, amely a hotel vizét tartalmazta. Csak hetekkel később bukkantak rá a holttestére, amikor egy vendég panaszkodott az alacsony nyomásra. Addig a vendégek ebből a vízből ittak, mostak fogat és zuhanyoztak.
9. Öngyilkosság
George R. Sanders 40 éves volt, amikor bejelentkezett a Dixie Hotelbe Manhattanban 1931-ben. Azzal az elhatározással indult, hogy véget vet az életének. A hetedik emeleten kapott volna szobát, de inkább átkérte magát a tizenegyedik emeletre. Egy nagyon részletes búcsúlevelet hagyott rendőrségnek, azonban azzal nem számolt, hová is fog leérkezni az ugrás után. George áttörte egy étterem tetejét és egy vacsorázó pár előtt ért földet.
8. Kegyetlen játékok
A szaúdi herceg megölte férfi rabszolgáját London egyik menő szállodájában 2010-ben. Volt szexuális töltete is a gyilkosságnak, ám ezt a herceg mindvégig tagadta. Az áldozatnak harapásnyomok voltak az arcán és a fülén is. Sokan úgy gondolják, hogy ez egy szadisztikus szexuális játék következménye volt. A herceg sokáig tagadta homoszexualitását, azonban egyre csak jöttek a bizonyítékok, amelyek mind alátámasztották brutális szexuális játékait.
7. Pokoli hotel
A Winecoff Hotel tervezője szerint teljes mértékben tűzálló volt, később azonban igazi pokoli toronnyá változott. A tragédia 1946-ban következett be, amikor 119 ember veszítette életét. Az épületben nem volt tűzlétra, sem poroltó, csupán egyetlen lépcső, középen.
A tűzoltók csak a feléig tudtak felérni a tizenhat emeletes épületnek. 32 ember úgy halt meg, hogy kiugrottak az ablakon. A tüzet valószínűleg egyetlen cigarettacsikk indította el.
6. Kasztrálás szilveszterkor
Carlos Castro híres portugál televíziós műsorvezető és újságíró volt. Úgy készült, hogy szilveszter éjszakáját New Yorkban, a Times Square-n fogja ünnepelni. A kikapcsolódásra magával vitte 23 éves modell barátját, akivel kapcsolatuk gyorsan romlásnak indult a férfi mentális állapota miatt. A pár hamarosan összeveszett, a fiatal srác egy laptopot tört össze Castro fején, mire az eszméletlenül terült el a földön. A srác azonban itt nem állt meg, hiszen egy törött pohárral kasztrálta a párját. A bíróság később elítélte borzalmas tettéért.
forrás: ListVerse

Share this:







10 borzalmasan félelmetes esemény, ami hotelban történt I.



Vége a nyárnak, így itt az idő, hogy hozzunk pár borzalmas eseményt, amely hotelekben történt. A szállók egyébként is félelmetes helyszínek, de ezek után lehet inkább egyáltalán nem akarunk majd idegen helyen aludni.
10. Beteges egybeesések
Elisa Lam Vancouverből utazott Los Angelesbe 2013 elején. A 21 éves lány bipoláris depresszióban szenvedett és egy biztonsági kamera felvételén látták utoljára, amint furcsán viselkedik a liftben. Érthetetlen okokból a tetőn találták meg a lányt egy fémtartályban, amely a hotel vizét tartalmazta. Csak hetekkel később bukkantak rá a holttestére, amikor egy vendég panaszkodott az alacsony nyomásra. Addig a vendégek ebből a vízből ittak, mostak fogat és zuhanyoztak.
9. Öngyilkosság
George R. Sanders 40 éves volt, amikor bejelentkezett a Dixie Hotelbe Manhattanban 1931-ben. Azzal az elhatározással indult, hogy véget vet az életének. A hetedik emeleten kapott volna szobát, de inkább átkérte magát a tizenegyedik emeletre. Egy nagyon részletes búcsúlevelet hagyott rendőrségnek, azonban azzal nem számolt, hová is fog leérkezni az ugrás után. George áttörte egy étterem tetejét és egy vacsorázó pár előtt ért földet.
8. Kegyetlen játékok
A szaúdi herceg megölte férfi rabszolgáját London egyik menő szállodájában 2010-ben. Volt szexuális töltete is a gyilkosságnak, ám ezt a herceg mindvégig tagadta. Az áldozatnak harapásnyomok voltak az arcán és a fülén is. Sokan úgy gondolják, hogy ez egy szadisztikus szexuális játék következménye volt. A herceg sokáig tagadta homoszexualitását, azonban egyre csak jöttek a bizonyítékok, amelyek mind alátámasztották brutális szexuális játékait.
7. Pokoli hotel
A Winecoff Hotel tervezője szerint teljes mértékben tűzálló volt, később azonban igazi pokoli toronnyá változott. A tragédia 1946-ban következett be, amikor 119 ember veszítette életét. Az épületben nem volt tűzlétra, sem poroltó, csupán egyetlen lépcső, középen.
A tűzoltók csak a feléig tudtak felérni a tizenhat emeletes épületnek. 32 ember úgy halt meg, hogy kiugrottak az ablakon. A tüzet valószínűleg egyetlen cigarettacsikk indította el.
6. Kasztrálás szilveszterkor
Carlos Castro híres portugál televíziós műsorvezető és újságíró volt. Úgy készült, hogy szilveszter éjszakáját New Yorkban, a Times Square-n fogja ünnepelni. A kikapcsolódásra magával vitte 23 éves modell barátját, akivel kapcsolatuk gyorsan romlásnak indult a férfi mentális állapota miatt. A pár hamarosan összeveszett, a fiatal srác egy laptopot tört össze Castro fején, mire az eszméletlenül terült el a földön. A srác azonban itt nem állt meg, hiszen egy törött pohárral kasztrálta a párját. A bíróság később elítélte borzalmas tettéért.
forrás: ListVerse

Share this:







Issei Sagawa, a japán celeb-kannibál





1981 júniusában a franciaországi  Bois de Boulogne Park egyik tavának partján feltűnt egy két nagy koffert cipelő ideges apró ázsiai alak, aki gyanús viselkedésével rövid időn belül felkeltette a parkban pihenők figyelmét. A bizarr kinézetű férfi eldobta a bőröndöket, és menekülőre fogta. A járókelők kinyitották a táskákat, amikből előkerültek egy nő feldarabolt maradványai. A rendőrség pár napon belül elfogta a tettest, akinek a hűtőjében megtalálták a holttest maradékának nagy részét. A hiányzó részeket már elfogyasztotta. Az ügy folytatása pedig sok tekintetben túlszárnyalja Oliver Stone klasszikusát a Született Gyilkosokat. A férfi nemcsak hogy egy napot nem töltött börtönben, de hazájában – Japánban – a média celebet csinált belőle. A következő pár évtizedben sorra írta könyveit, talkshowkban lépett fel, szerepelt egy pornóban, és ami a legmoridabb: egy újságban külön rovata volt – étteremkritikákat írt.
Sagawa Japánban született 1949. április 26-án jómódú szülők gyermekeként. Koraszülött volt, olyan kis méretekkel, hogy elfért apja tenyerében. A születése után röviddel elkapott egy bélgyulladást is, de az erős hendikep ellenére viszonylag egészséges felnőtt lett belőle. 148 cm-es magassága, feminin megjelenése és vékonyka hangja viszont egy életen át emlékeztethette erre.
Issei Sagawa gyerekként
Kannibál hajlamait már korán felfedezte, saját bevallása szerint már általános iskola első osztályában. Mikor ránézett egy egészséges férfi combjára az volt az első gondolata, hogy milyen jó érzés lenne megkóstolni.
Kamaszkorában az ébredő szexualitása okozta késztetéseit egy kutyával élte ki, miközben nők megevéséről fantáziált. Vézna termete és beteges megjelenése miatti kisebbségi komplexusaiból adódóan rajongott a fitt nyugati nőkért, például Grace Kellyért, de amíg kortársai a lefektetésükről fantáziáltak, addig ő a szó legszorosabb értelmében szeretett volna beléjük kóstolni.
23 évesen követett egy német nőt tokiói otthonába, ahol szándékai szerint betör, amíg a nő alszik, kimetsz belőle egy darabot, majd távozik.   A megvalósítással viszont gondjai akadtak, mivel a japánok között is alacsonynak számító, gyenge fizikumú férfit a felébredő nő falhoz csapta, és ott is tartotta addig, amíg a rendőrség a helyszínre érkezett. Nemi erőszak kísérletével tartóztatták le, mivel tettének igazi motivációjáról inkább hallgatott.
Évekig sikeresen elnyomta magában a hajlamait, de aztán 1981-ben a párizsi Sorbonnera ment tanulni, hogy itt szerezze meg a Ph.D.-ját irodalomból. Erről az időszakról így vallott: „Szinte minden este prostituáltakat vittem a lakásomra, és megpróbáltam lelőni őket, de valami oknál fogva az ujjam nem mozdult, és nem tudtam meghúzni a ravaszt.”
Itt ismerkedett meg Renée Harteveltel, akire egy Salvador Daliról szóló előadáson figyelt fel, majd egy metróállomáson szólított le. Megigézte a 25 éves 180 cm magas svéd nő szépsége. Renée zsidó származású volt így a bőre egy árnyalatnyival sötétebb volt a svédekre jellemzőnél. Sagawa a japán sápadtfehér bőrű szépségideállal szemben pont ezt találta vonzónak. Gyorsan összebarátkoztak, a nő csodálta a férfi műveltségét, férfi pedig – aki magát gyengének, alacsonynak és csúfnak tartotta – első pillanattól arról álmodozott, hogy megeszi a nőt, és ezzel magába szívja életerejét.
A fantáziálást elhatározás követte, ami abban a pillanatban született meg, mikor egyszer Renée a kezeit mosta a Sagawa mosdójában, a férfi pedig mögötte állt. Sagawa saját bevallása szerint ez volt az a pont, amikor elhatározta meg fogja ölni a nőt. Első próbálkozása – mikor a lakására hívta a nőt vacsorázni – csődöt mondott. A fegyver nem sült el. Sagawa ezt jelnek vette, hogy adja a fel a tervét, de egyúttal egyre jobban a rögeszméjévé vált, hogy meg kell tennie. Következő napon ismét elhívta otthonába annak ürügyén, hogy egy munkájához szüksége lenne a nő segítségére. Megkérte, hogy olvasson fel neki kedvenc költőjétől, amit majd szalagra rögzít. A nő természetesen nem gyanakodott. Megtette, amit Sagawa kért, a férfi pedig egy pillanatban a háta mögé lopakodott, és puskájával átlőtte a nő nyakát, aki azonnal meghalt.
A férfi pánikba esett a rengeteg vér látványától, és elmondása szerint az is megfordult a fejében, hogy hívja a mentőket. De aztán meggyőzte magát azzal, hogy 32 évig fantáziált erről, úgyhogy nem szalaszthatja el a lehetőséget.
Reneé Hartevelt, az áldozat
Először közösült a lány holttestével, majd hozzálátott az elfogyasztáshoz. Elsőként az ajkait harapta le. Majd ki szeretett volna harapni egy darabot a nő fenekéből, de a szövet túl erősnek bizonyult így nem bírt vele. Ugyanígy kudarcot vallott, mikor egy gyümölcskést ragadott a próbálkozásához. Végül elment, és vásárolt magának egy henteskést. Meglepte, hogy azon a területen mennyi zsírszövet van, sokáig tartott, amíg sikerült elérnie a húst, és evett is belőle. Elmondása szerint az emberhúsnak csodás íze van, és ellentétben a bálna és marhahússal teljesen szagtalan.  Ezután folyatta a test darabolását, leharapta a mellbimbókat, és belekóstolt a mellbe is, de azt túl rágósnak találta. Darabokat csomagolt nylonzacskókba, és tett el a hűtőjébe. Majd két nap után, bár a bomlás szaga még nem érződött, de a testen gyülekező legyekből arra a következtetésre jutott, hogy meg kell szabadulnia Renéetől. Fogott két bőröndöt, taxiba ült és tervei szerint a maradványokat be akarta dobni egy Párizsi park tavába.
A deus ex machina ott következett be mikor a bőröndökből csöpögő vérre felfigyeltek a park látogatói, akik értesítették a rendőrséget. A férfit elfogták, és bevallotta, hogy megölte a nőt, hogy ehessen a húsából. Két évet várt az ítéletre egy francia börtönben. Gazdag apja fogadott egy kiváló ügyvédet, aki elintézte hogy beszámíthatatlannak nyilvánítsák. Közben Japánban is elterjedt az eset híre miután Inuhiko Yomota írt egy könyvet róla „In the fog” címmel. A francia hatóságok kiadták Japánnak, hogy a gyógykezelését ott kezdjék meg, de megérkezte után a Matsuzawa kórházban a szakvélemény beszámíthatónak találta. Mivel a francia bíróság a vádakat ejtette a tettes beszámíthatatlansága miatt, az ügyet lezártnak tekintették az iratokat pedig nem adták át japán kollégáiknak. 1986. augusztus 12-én Sagawa szabadon távozhatott. A döntés világszerte tiltakozást váltott ki.
Több könyvet írt. 1986 és 1997 között rengeteg talkshowba kapott meghívást. 1992-ben szerepelt egy S/M pornófilmben aminek a címe Uwakizuma: Chijokuzeme (Unfaithful Wife: Shameful Torture). A szerepe szerint megöl, és megeszik egy fiatal nőt.
A film trailere

 
Ezenkívül étteremkritikákat írt a japán Spa című magazinnak.
Később megfogyatkoztak a meghívások és nem talált kiadót az írásaihoz, így valamilyen polgári foglalkozást kellett keresnie, hogy számláit fizetni tudja. Felvették egy francia nyelvű iskolába tanárnak, mert a menedzsert annyira lenyűgözte a bátorsága, hogy a saját nevén mutatkozott be. Az iskola többi dolgozója viszont nem volt ennyire elragadtatva. Tiltakozásokat szerveztek, Sagawát pedig rövidesen kirúgták.
2005-ben szülei meghaltak. Nem ment el a temetésükre, de hitelezőket kifizette, majd bevonult egy szociális otthonba. Azóta ha lehetőséget kap, azzal nyafogja tele a sajtót, hogy milyen nehéz is az élet az ő kétes hírnevével.
A popkultúrára akkora hatással volt, hogy tettéről a Rolling Stones dalt írt 1983-ban Too much Blood Too much blood címmel.
wikipedia.org

Share 







Texas gyilkos mezője



Képzeljünk el egy elhagyatott, üres és lakatlan helyet, amely tökéletes “szemétdombként” szolgál egy sorozatgyilkosnak. Ez a hely a mai napig rejtélyeket hordoz magában.
A helyszín tökéletes, hiszen az időjárás, az állatok és a rovarok napokon belül eltüntetik a bizonyítékokat. A helyet a mai napig “Texas gyilkos mezőjének” hívják, amely a 45-ös autópálya mellett található Galveston és Houston között. A területen mocsarak és elhagyatott olajföldek találhatóak.
A hely ad otthon az Egyesült Államok legrejtélyesebb gyilkosságainak.
Az 1970-es évek elején több, mint 30 fiatal nőt találtak a területen. A nyomozók szerint a testek egy részét egyetlen sorozatgyilkos hordta oda, hiszen a fiatal lányok között megfigyelhetőek voltak hasonlóságok. Azonban vannak olyan testek is, amelyeket nem illeszkednek a képbe. Csupán Krystal Jean Baker gyilkosát ítélték el, aki a texasi mezőhöz köthető.
Rengeteg lány testét nem is voltak képesek azonosítani a mai napig. A nyomozások java része zsákutcába futott, rengeteg kérdés megválaszolatlan a helyszínnel kapcsolatban. Az áldozatok listája a Wikipédián megtekinthető.
A mező olyan híres lett, hogy 2011-ben egy filmet is készítettek róla (
Texas Killing Fields).
forrás: ListVerse, Wikipedia

Share this:



Apa-pörkölt vacsorára a gyerekeknek – Katherine Knight, Ausztrália legőrültebb gyilkosa







vele, mert kibaszottul meg fog ölni. – És ezt a saját anyja mondta. Meg még azt, hogy zakkant. Nincs ki neki mind a négy kereke” – vallotta később David
A nászéjszakán Knight megpróbálta megfojtani Davidet, mert a férfi csalódást okozott neki azzal , hogy csak háromszor volt képes szeretni asszonyát.
Teljesen meglepő” módon a házasságuk viharos volt, erőszakos megmozdulásokkal a nő részéről. Például egyszer elégette a férfi összes ruháját és cipőjét, majd hátulról tarkón vágta egy serpenyővel, mert a férfi kicsit később ért haza, mivel részt vett egy darts-versenyen, aminek bejutott a döntőjébe. Kellett az életét féltve rohant a szomszédba segítségért, ahol aztán összerogyott. Utána pár hetet kórházban kellett töltenie, amíg a többszörös koponyatörése összeforrt.  A rendőrség vádat akart emelni a nő ellen, de Katherine lebeszélte Davidet a feljelentésről. 1976 májusában nem sokkal első gyermekük, Melissa Ann születése után Kellett otthagyta a családját egy másik nő miatt akivel Queenslendbe költözött. Állítása szerint, mert már nem bírta tovább elviselni Katherine erőszakos és megszállott természetét.  Másnap a környékbeliek arra lettek figyelmesek, hogy Katherine babakocsival sétálni viszi a kicsit a főúton, miközben a babakocsit erőszakosan jobbra-balra rángatja. Szerencsére valaki észnél volt, és bejelentést tett, Knightot pedig beszállították a St. Elmo kórházba, ahol szülés utáni depressziót diagnosztizáltak nála. Pár hetet bent kellett töltenie, majd gyógyultnak nyilvánították, és kiengedték. Ő pedig fogta a két hónapos Melissát, kiment a vasútvonal mellé, és a sínekre fektette a gyereket nem sokkal a vonat érkezése előtt. Szerencsére valaki vigyázhatott fentről a kicsire, mert egy arra gyűjtögető hajléktalan észrevette és az utolsó pillanatban sikerült megmentenie. Katherinet ismét letartóztatták, és bevitték a St. Elmo kórházba, de valami homályos oknál fogva másnap kiengedték.
Pár nap múlva átment a szomszédba, hogy megkérje az ott lakó nőt, hogy segítsen neki eljutni a kórházba. A szomszéd belement, de amint beültek a kocsiba, Knight kést rántott, és követelte, hogy vigye Queenslandbe, hogy elkaphassa Kellettet, nyomatékosításképpen pedig késével megvágta a nő arcát. Megálltak útközben egy szerelőnél, ahol a szomszédnak sikerült elmenekülnie, de még a rendőrség megérkezése előtt Katherine újabb túszt szedett egy fiú személyében. A rendőrség megérkezett és pár felmosó(!) segítségével sikerült ártalmatlanná tenni a nőt [Esküszöm, hogy tűvé tettem az egész internetet, hátha találok erről az akcióról legalább egy homályos ipari-kamera felvételt, de nincs. Ha valaki mégis találna, az kérem, küldjön egy linket – Scape].  A Morisset Pszichiátrára szállították, ahol a nővéreknek bevallotta, hogy meg akarta ölni a műhely egyik szerelőjét, aki Kellett kocsiját javította, és ezzel lehetővé tette a férfi szökését, aztán Queenslandbe ment volna, hogy végezzen a férfival és anyjával. A rendőrség tájékoztatta Davidet, aki erre faképnél hagyta új barátnőjét és anyjával együtt visszaköltöztek Aberdeenbe, hogy támogathassák Katherine felépülését.
A történet felénél járunk, gyorsan számoljuk össze hány ésszerűen viselkedő emberrel találkoztunk eddig. Ezután sem lesz sokkal több…
Knight kényszergyógykezelése 1976. augusztus 9-én ért véget. Kellett-tel Brisbanebe költöztek, hogy együtt ápolják a férfi anyját.  A Dinmore húsüzemben vállalt munkát a közeli Ipswichben. 1980 március 6-án megszületett újabb közös gyermekük, Natasha Maree. 1984-ben Katherine hagyta el férjét, és költözött vissza szüleihez, majd bérelt egy lakást Muswellbrookban, ahol szintén egy vágóhídon kezdett dolgozni.  Munka közben megsérült, és hátfájása miatt rokkantnyugdíjba ment következő évben. Mivel nem volt már szüksége ahhoz, hogy közel lakjon munkahelyéhez, így elfogadta a hivatal által felkínált lakást, és visszaköltözött Aberdeenbe.
Második férj
Itt megismerkedett egy 38 éves bányásszal, David Saunderssel. Pár hónapra rá össze is költöztek, de a férfi azért megtartotta előző lakását, ami jó ötletnek bizonyult, mivel Katherinet féltékenységi rohamok gyötörték, aminek a vége az volt, hogy a férfit többször kidobta a közös lakásból. A férfinak ebből egyszer elege lett, és nem tért vissza. Ekkor Knight ment utána, és könyörgött neki, hogy bocsásson meg, amit a férfi meg is tett. Nem volt valami jó ötlet… Katherine később a férfi szeme láttára vágta el két hónapos kiskutyájuk torkát, csak hogy szemléltesse, mi lesz, ha Saundersnek eszébe jutna félrelépni, majd leütötte a férfit egy serpenyővel. ’89-ben megszületett közös lányuk Sarah, ezért Saunders jelzálogot vett fel a házukra, amit aztán Knight fizetett vissza a munkahelyi sérülése miatt kiutalt kárpótlásból. Szerencsére maradt még egy kis összeg, amit az otthon kicsinosítására fordíthatott. Így a lakást beborították az állatbőrök, koponyák és szarvak. A falakat bőrkabátokkal, régi csizmákkal, rozsdás medvecsapdákkal, bozótvágókkal, vasvillákkal és gereblyékkel dekorálta, de olyan intenzitással, hogy még a plafonra is jutott belőlük. Ebből a művészi koncepcióból támadt egy kisebb vita a pár között, aminek a vége az lett, hogy a férfi pár bordáját eltörte, mikor megütötte egy vasalóval, majd még hasba is szúrta egy ollóval. A férfi elmenekült saját lakásába, majd mikor napokkal később visszamerészkedett a holmijáért, konstatálhatta, hogy elkésett, mert Katherine már mindent pedánsan felaprított. Ez már sok lehetett, mert a férfi menekülőre fogta és hónapokig rejtőzött egy olyan helyen, ahol Knight akármennyire elszántan is próbálkozott, nem tudott a nyomára bukkanni. Később azért visszamerészkedett, hogy láthassa lányát, amikor aztán szembesülnie kellett azzal, hogy a nő sem töltötte tétlenül az idejét. Ellátogatott a rendőrségre és távoltartási végzést kért a férfi ellen, mivel azt vallotta, hogy Saunders fenyegette őket.
Harmadik férj
90-ben Knight összejött a 43 éves John Chillingworth-szel, akitől született egy Eric nevű fia. De erről az időszakról semmi elmebeteg eseményt nem regisztráltak, ami azt jelenti, hogy a nőnek vagy volt pár tiszta éve, vagy nagyon tudnak titkot tartani. Mindenesetre a kapcsolat három év után véget ért (gondolom Knightnak hiányzott az izgalom…) és a nő viszonyt kezdett John Price-szal.
Negyedik férj
Prince egy bányász volt, akit mindenki kedvelt a környezetében. Előző házasságából született három gyermeke, akik közül a válás után a két idősebb a férfival maradt, a picit pedig az anyjuk nevelte. Összeköltöztek Knighttal és a kapcsolatuk első éve ideálisnak volt mondható: a férfi jól keresett, a gyerekek pedig imádták új pótmamájukat.
John Prince és Katherine Knight
A gondok ’98-ban kezdődtek mikor a nő előhozakodott a házassággal, John viszont hallani sem akart a dologról. Vérre menő vita kerekedett ebből, majd ennek hozadékaként Katherine másnap egy kupacba pakolta a cuccokat, amiket a férfi a munkahelyéről engedély nélkül hozott haza, lefilmezte, és elküldte a főnökének. Bár olyan apróságokról volt szó, mint például a szavatossági idő lejárta miatt leselejtezett és a szemétdombról összeguberált elsősegélydobozok, a férfi munkaadójának nem volt választása, minthogy tizenhét szorgalmas munkával töltött év után kirúgja Princet.
A szerelmi kapcsolat viszont pár hónap után újrakezdődött, de a férfi legalább annyira észnél volt, hogy most már nem költöztek össze. A viták viszont egy idő után újrakezdődtek, egyre durvábbak lettek, a tetőponton pedig Katherine mellbeszúrta a férfit. Prince végre besokallt kirúgta a házból, és távoltartási végzést kért ellene. Aznap délután Prince azt mondta kollégáinak hogyha egyszer nem jönne be dolgozni, az azért lesz, mert a nő megölte. A munkatársai próbálták lebeszélni, hogy találkozzon a nővel, de azt mondta, hogy ha nem teszi meg, akkor a gyerekeit fogja bántani.
Knight elküldte a gyerekeket egy ottalvós bulira, de előtte még videóra vette őket, és olyan megjegyzéseket fűzött a felvételhez, hogy egyfajta végakaratként is értelmezhető. Vett magának egy fekete fehérneműt, és elment Prince otthonába. A férfit a tévé előtt találta, ahogyan a fotelben aludt. Eltöltöttek egy gyors pásztorórát, majd a Prince ismét álomba merült.
A szomszéd reggel hatkor arra lett figyelmes, hogy a férfi kocsija még mindig a bejárón áll. Közben megérkezett egy kollégája is, és együtt mentek kideríteni, hogy nem-e történt valami baj. Kopogtak a bejárati ajtón, de senki sem jött ki. Miután felfedeztek egy vérfoltot, értesítették a rendőrséget. A rendőrök nyolcra érkeztek, berúgták a hátsó ajtót, és felfedezték Prince maradványait és a maréknyi bevett altatótól eszméletlen Katherinet. A nő alvás közben szúrta le a férfit és a vérnyomokból ítélve Prince megpróbálta felkapcsolni a villanyt, majd kimenekült a ház elé, de nő a nyomában volt, és visszarángatta a lakásba, ahol aztán elvérzett. A nő azután kocsiba pattant, és egy bankautomata segítségével levett Prince számlájáról ezer dollárt. A boncolás szerint a férfit 37 késszúrás érte egy nagyméretű henteskéstől elölről és hátulról egyaránt.
Fénykép a tett helyszínéről
Pár órával a halál beállta után a nő ismét kést fogott, és megnyúzta a holttestet, a bőrt pedig egy húskampó segítségével felaggatta a nappali plafonjára. Aztán hozzákezdett a vacsorához levágta a férfi fejét, amit egy fazékban találtak meg megfőzve némi zöldséggel. Egyéb testrészekből kimetszett és megsütött darabokat az asztalon lévő tányérokon fedeztek fel zöldségkörettel tálalva.  Két személyre volt megterítve, kis névkártyákkal, amin a férfi gyerekinek neve állt. A test maradékát keresztbe tett lábakkal rendezte el, a kezébe egy 1,25 literes piásüveg került. A kompozíció tetején egy vérmaszatos fénykép trónolt a férfiról és egy Katherine által írt sajátos helyesírású üzenet:
Most visszakaptad Johanton amiért megerőszagoltad a lánnyom. Ezt neked Beckért, Rossért és a kis Johnért. Játsszál a kis John farkával John Prince.”
Ezek a vádak később alaptalannak bizonyultak.
Tárgyalásán a bíró felajánlotta a hatvan fős esküdtszéknek, hogy aki nem akarja kitenni magát a helyszínen készült fotók látványa miatti sokknak, azokat felmenti tisztségük alól. Öten éltek a lehetőséggel.  A Knight elleni vádakat emberölésről később gyilkosságra változtatták, amit a nő sosem ismert el emlékezetkiesésre hivatkozva. Védőügyvédje felmentést kért számára az alól, hogy végig kelljen hallgatni tettének részleteit, de ezt megtagadták. Mikor a nyúzásnál és lefejezésnél tartottak, Katherine hisztériás rohamot kapott, és szedálni kellett.
Végül 2006-ban életfogytiglanra ítélték pszichiátriai megfigyelés mellett, amit az óta is tölt egy ausztráliai börtönben. A fogolytársai között afféle tyúkanyóként viselkedik, de írásban lett rögzítve, hogy sohasem kaphat cellatársat, mivel esélyes hogy újra gyilkolni fog.
Katherine (balról az ötödik) a börtönbe látogató lelkész társaságában
Az aktája azzal a csupa nagybetűs mondattal kezdődik „SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT NEM ENGEDHETŐ SZABADON”.
wikipedia.org



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése