2018. december 21., péntek

Az élet tudós szemmel






Az élet tudós szemmel




Az alumínium fólia az egyik leggyakrabban használt konyhai cikk. A főzés mellett ételek csomagolásához, sőt még gyakori betegségek kezeléséhez is használják. Egy közelmúltbeli kutatás azonban új fényt vet erre a konyhai eszközre. (1)
Egyrészt az alumínium neurotoxikus nehézfém, amely káros hatással van az agy működésére, és még az Alzheimer-kórral is összefüggésben van. Az orvosok figyelmeztetnek arra, hogy a fémnek való kitettség mentális hanyatláshoz vezethet, valamint csökkenhet a koordináció, a testi kontroll, a memória és az egyensúly. Szükségtelen megemlíteni, hogy a hatások tartósak lehetnek.
A fent említett tanulmány azt is megállapította, hogy az alumínium fóliával történő főzés valószínűleg hatással van a csontokra is annak a ténynek köszönhetően, hogy a fém felhalmozódik a csontok belsejében, és felülkerekedik a kalciummal való versenyben. A végeredmény, hogy a szükséges mennyiségű kalcium nagy része elveszik, amely elengedhetetlen a csontok megfelelő egészsége szempontjából.
Ezen kívül a kutatók az alumínium részecskék belégzését kapcsolatba hozták a tüdőfibrózissal és egyéb légzőszervi problémákkal.
Az alumínium fóliában történő grillezés ugyanilyen hatást fejt ki.

alu1


Bár régóta ismerjük, hogy az alumínium dobozok komoly egészségügyi veszélyt jelentenek, az alumínium fólia valahogy soha nem volt vita tárgya.
Amivel a legtöbb ember nincs tisztában, hogy ha magas hőmérsékletnek van kitéve, az alumínium fóliából fém részecskék szabadulnak fel és bekerülnek az élelmiszerbe. Még ha ezek az apró részecskék nem is szabadulnak fel, az alumínium kémiai kioldódása még akkor is előfordulhat, ha bizonyos fűszerekkel vagy citrommal érintkezik.
Dr. Essam Zubaidy, az amerikai Sharjah Egyetem kémiai kutatója az alumínium főzésre gyakorolt hatásait tanulmányozta. Felfedezte, hogy egy olyan étel, amelyet alumínium fóliában főzünk, akár 400 mg alumíniumot is tartalmazhat!
Az ő szavaival: "Minél magasabb a hőmérséklet, annál inkább kioldódik. A fólia nem alkalmas főzésre és zöldségek, például paradicsom, citruslé vagy fűszerek esetén történő felhasználásra."
Az Egészségügyi Világszervezet szerint az alumínium ajánlott bevitele mindössze napi 60 mg.
(1) - http://www.electrochemsci.org/papers/vol7/7054498.pdf



Egy új tanulmány szerint egy ősi egyiptomi ember maradványai - aki a harmadik dinasztia Szanath fáraójának tekinthető -, az első és legrégebbi ismert emberi óriásé lehettek. A szakértők most már tényleg kíváncsiak arra, hogy az óriásokról szóló mítoszoknak mennyi a valóságalapja.
Léteztek valaha óriások?
Az óriások létezésének bizonyítására törekvő emberek hagyományosan eltúlozták a megalapozatlan történeteket és meséket. Ugyanakkor több 2,2 - 2,7 méter magas ellentmondásos csontváz felfedezése más tárgyakkal együtt azt sugallja, hogy a legtöbbször az igazság ihlette ezeket a legendákat.
Érdekes, hogy az amerikai elnök Abraham Lincoln egyszer azt mondta, miután inspiráló látogatást tett a Niagara vízesésnél: "Azon kihalt óriás faj szemei, akiknek a csontjai megtöltik Amerika dombjait, ugyanúgy csodálták a Niagarát, ahogy mi tesszük most. Az egész emberi fajjal kortárs és az első embernél is idősebb Niagara erős és friss, mint 10.000 évvel ezelőtt."
Úgy tűnik, hogy Lincoln hitt az óriások létezésében, de vajon igaza volt? Egy új tanulmány szerint igen; viszont nem olyan fajta óriásokról van szó, amit a legtöbbünk elképzelne.
Kapcsolódó cikk: Sztázis kamrában alvó óriások készen állnak rá, hogy felébresszék őket, állítja a titkos űrprogram informátora
Nem az a fajta óriás, amit el tudsz képzelni
A Live Science szerint egy múmiákról szóló tanulmány részeként a tudósok az egyiptomi Beit Khallaf közelében lévő sírban 1901-ben talált csontvázat vizsgálták. (1) Korábbi kutatások szerint a csontok az egyiptomi harmadik dinasztia korából származnak, kb. időszámításunk előtt 2700-ból. A csontváz kezdeti elemzése azt mutatta, hogy Szanaht fáraóhoz tartozott a harmadik dinasztia idejéből. Létezéséről mindössze két bizonyíték került elő a Sínai-félszigeten található Wadi Maghareh-ben feltárt pecsétdarabokból. Az egyiptomi utazási szakértő Ask Aladdin arról számolt be, hogy a "nagy méretű ember" csontvázának maradványait Szanahtnak tulajdonítják, és a K2 masztaba sírban találták meg Beit Khallafban, egy kis faluban, Egyiptom középső részén. (2)
Szanaht egyiptomi fáraó koponyája

Szanaht egy nagy férfi volt a maga idejében, hiszen 1,87 méter magas volt. Az ókori egyiptomi múmiák korábbi vizsgálatai azt mutatták, hogy a férfiak átlagos magassága akkoriban körülbelül 1,68 méter volt, a tanulmány szerzője, Michael Habicht, a Zürichi Egyetem Evolúciós Orvostudományi Intézetének egyiptológusa szerint.

Természetesen a legtöbb ősi egyiptomi király jobban táplálkozott és jobb egészségi állapotban volt, mint a hétköznapi egyiptomiak, ezért általában magasabbak lehettek és hosszabb ideig élhettek, mint az átlagemberek. Szanaht közelmúltban újra megvizsgált közel 1,9 méteres maradványa azonban csaknem 13 centiméterrel nagyobb, mint II. Ramszesz, a legmagasabb feljegyzett ókori egyiptomi fáraó csontváza, aki több mint egy évezreddel később élt, mint Szanaht, és csupán 1,75 méter magas volt.
Szanaht fáraót ábrázoló dombormű töredék

Szanaht gigantizmustól szenvedhetett

Azok a tudósok, akik Szanaht csontvázát tanulmányozták most úgy vélik, hogy a gigantizmusnak nevezett állapot állt fenn az esetében, amely akkor következik be, amikor a szervezet túl sok növekedési hormont termel. A legtöbb esetben ez az agyalapi mirigy daganata miatt következik be.

Habicht és munkatársai arra a következtetésre jutottak, hogy Szanaht valószínűleg gigantizmustól szenvedett, miután újra elemezték állítólagos koponyáját és csontjait: "A csontváz hosszú csontjai bizonyították a "túlzott növekedést", ami a gigantizmus egyértelmű jele. Hozzátette: "A betegségek evolúciós fejlődésének vizsgálata fontos a mai orvostudomány számára." Ha a diagnózisa helyes, akkor az állítólagos Szanaht a világ legrégebbi ismert esete, aki gigantizmustól szenvedett.
Kasmír óriások, akik a gigantizmus súlyosabb formájában szenvedtek

Természetesen senki nem mondhatja egy 1,87 méter magas emberre, hogy óriás, így a tudósok Szanaht leírását nem tudják összeegyeztetni azzal, amit ma óriásnak tekintünk, és amely a gigantizmus diagnózisán alapul. Valójában valószínűleg nem lett volna elég magas ahhoz, hogy egy mai kosárlabdacsapatba bekerüljön - egy tipikus NBA játékos 2,1 méter körül van! A tudósok a Lancet Diabetes & Endocrinology című folyóirat augusztusi számában részletezték eredményüket. (3)

(1) - https://www.livescience.com/60044-ancient-egyptian-pharaoh-first-human-giant.html
(2) - https://www.ask-aladdin.com/egypt-pharaohs/sanakht.html
(3) - http://www.thelancet.com/journals/landia/article/PIIS2213-8587(17)30171-7/fulltext


A kutatók azt jósolják, hogy egy új megakontinens fog létrejönni a következő 250 millió év alatt, melyet Amázsiának neveznek.

Észak- és Dél-Amerika összeütközik, a Karibi-tenger és az Északi-sarkvidék eltűnik, míg Ázsia csatlakozik az amerikai kontinenshez, a Yale Egyetem kutatóinak és a japán Tengeri-Földi Tudomány és Technológiai Ügynökség új szimulációja szerint.

Mindez a Föld tektonikus lemezeinek mozgása miatt fog megtörténni, mely hatalmas lemezek több száz millió év alatt egymáshoz sodródnak vagy eltávolodnak.

A Nature című folyóiratban megjelent kutatás az Orthoversion nevű elméleten alapul. (1) Egy szuperkontinens felbomlása után a kontinensek kezdetben elsodródnak egymástól, de csapdába esnek egy észak-déli sávban, ahol az egyik lemez a másik alá bukik.

Jelenlegi Földünkön ez a csendes-óceáni Tűzgyűrű, ahol az új szuperkontinens ki fog alakulni.

A modell teszteléséhez a kutatók paleomagnetikus adatokat használtak fel - a Föld mágneses mezejéről származó adatokat, amelyek a kőzetekben őrződtek meg - hogy tanulmányozzák a Föld forgásának változásait a perdületi tengelyéhez viszonyítva.

Ezeket a "valódi poláris vándorlásnak" nevezett variációkat a bolygó tömegeloszlásának változásai okozzák; ezek a Föld arra tett kísérletei, hogy a forgási egyensúlyát megőrizze - amely több millió éven át történik.

Az adatok összevonásával és azzal a tudással, hogy a szuperkontinensek milyen hatással vannak a Föld mozgására, a kutatók képesek voltak megjósolni Amázsia létrejöttét.

A mai Jeges-tenger és a Karib-tenger el fog tűnni, ahogy Észak és Dél-Amerika összeolvad, miközben észak felé haladnak, majd ütköznek Európával és Ázsiával.

http
A legutóbbi szuperkontinens Pangea körülbelül 300 millió évvel ezelőtt alakult ki Afrikával a közepén. Majd elkezdett felbomlani és kialakult a mai hét kontinens, és megszületett az Atlanti-óceán is mintegy 100 millió évvel később.

A kutatók szerint Pangea a Föld történelmének harmadik vagy negyedik szuperkontinense. Közvetlen elődei a Rodinia, amely körülbelül 1 milliárd évvel ezelőtt alakult ki és Columbia, amely mintegy 1,8 milliárd évvel ezelőtt jött létre.

A kontinentális vándorlás ötletét Alfred Wegener német tudós 1912-ben vetette fel elmagyarázva, hogy a Föld országainak alakja milyen gyanúsan néz ki, mintha összeilleszthető darabok lennének.

A Föld felszíne hét nagy és több kisebb tektonikus lemezből áll, amelyek évente néhány millimétertől két centiméterig terjedő sebességgel mozognak ugyanolyan ütemben, mint az emberi köröm növekedése.

A lemezek mozgása során fellépő súrlódás következtében alakulnak ki a földrengések.

(1) - http://www.nature.com/nature/journal/v482/n7384/full/nature10800.html











Egy nyugalmazott FBI és katonai forrás szerint az Egyesült Államok Különleges Erői a Védelmi Minisztérium és más globális katonai hatóságok hatáskörében eljárva egy olyan sátáni pedofil csoport tagjait tartóztatják le, akik a kormányzat több szintjén is beszivárogtak az Egyesült Államokban, az Európai Unióban és más nemzeti kormányokban. A forrás szerint, aki névtelen akar maradni, a globális pedofil csoporthoz tartozó egyének száma nagymértékben meghaladta a hadsereg várakozásait.
A nyugalmazott FBI/katonai forrás egy hatoldalas jelentést osztott meg Corey Goode-val, a titkos űrprogram informátorával arról, amit a Különleges Erők felfedeztek. Goode azt mondja, hogy 2008 óta ismeri a forrást, amikor a Belbiztonsági Minisztérium által szervezett tanfolyamokon találkoztak.
Egy személyes Skype beszélgetés során Goode megosztott két tanfolyamról szóló igazolást, és azt mondta, hogy a forrással együtt vett ezeken részt, aki mellette ült, és ahol "beszélgetést folytattak az összeesküvésekről, a földönkívüliekről, UFO-król és a titkos űrprogramról". Goode hosszú kapcsolata a forrással és a forrás katonai/bűnüldözői háttere alátámasztja a Goode felé továbbított információk megbízhatóságát.


Augusztus 9-én Goode nyilvánosan beszámolt arról, amit az FBI/katonai forrása elmondott neki. Először a forrásával kialakult kapcsolatának történetével kezdte:

"Nemrégiben találkoztam egy nagyon magas rangú kapcsolatommal. A FEMA Tömeges Áldozatok tanfolyam során találkoztam vele, amikor még a Texasi Állami Gárdában voltam. Nem beszéltünk azóta, hogy a Kozmikus Közzétételt elkezdtem. Hirtelen ismét kapcsolatba lépett velem a választások lezajlása után. Megosztott velem egy sor hírszerzési információt, mielőtt újra homályba burkolózott volna... egészen mostanáig." (1)

Goode titkos űrprogramról szóló nyilvánosságra hozatala a Kozmikus Közzététel révén David Wilcock-kal 2015 júliusában kezdődött, melynek eredményeképp az FBI/katonai forrása hátrébb lépett, feltehetően azért, mert szigorúan titkos katonai információkat osztott meg a titkos űrprogramokkal kapcsolatban.

Akik követték Goode információit, emlékezhetnek arra, hogy azt állította, hogy 2016 elején többször is elrabolták az amerikai légierő által működtetett titkos űrprogram állományából származó személyek, akik megpróbálták megtalálni azokat a forrásokat, akik kiszivárogtatták neki az érzékeny katonai információkat.

Kapcsolódó cikkek: http://ujvilagtudat.blogspot.hu/search/label/titkos%20űrprogram

Nyilvánvaló, hogy az amerikai légierő által működtetett program megállapította, hogy Goode információi pontosak és nem földi forrásoktól származnak. A "Sigmund" nevű rangidős légierő tiszt, aki Goode kihallgatásait hajtotta végre, elkezdett érzékeny információkat megosztani Goode-val az Antarktiszról, és elintézte neki, hogy űrkutatási tisztviselőknek tartson egy tájékoztatót. Viszonzásul a légierő űrprogramja azt akarta megtudni, mit mondtak Goode-nak a bolygón kívüli forrásai.

Röviddel a légierő titkos űrprogramjával való kapcsolatának pozitív változása után Goode FBI/katonai forrása újabb információkat osztott meg. Goode arról írt, hogy a forrása Donald Trump elnök megválasztását követően azonnal elmondta neki:

"Beszámolt arról, hogy vannak olyan csapatok az Egyesült Államok Különleges Erőin belül, amelyek belföldi megfigyelést és nyomozást folytatnak egy olyan sátáni csoporttal kapcsolatban, amely minden vonatkozásban beszivárgott a kormányzati szervekbe és a hadseregbe. Ezek a különleges erők a választási ciklus közepétől kezdve működnek."

Nyilvánvaló, hogy egy hete egy új szintet értek el a különleges erők a letartóztatások során, amelyek a nyilvánosság előtt megosztandó információkat is jelentettek. Goode egy hatoldalas beszámolóval rendelkezik, amit az FBI/katonai forrása olvasott fel neki és azt írta:

"Egy hete adta nekem ezt a jelentést, és újból kapcsolatba lépett velem kijelentve, hogy fontos a nyilvánosság elé tárni. Arról tájékoztatott ezen titkos jelentéssel kapcsolatban, hogy ezek a beszivárgások sokkal átfogóbbak és megdöbbentőbbek, mint amire számítottak. Furcsa módon ez a jelentés több megjegyzést is tartalmaz titokzatos esküdtekről, akik jelenleg is aktívak Washingtonban.

A jelentés szerint az összeesküvés érinti az ENSZ, az EU, az USA, állami és helyi (város) hatalmi struktúrákon belül a hatalommal rendelkező emberek többségét. Ezek a kormányzati szervezetek teljes mértékben bűnrészesek abban, ami folyik. Egészen a helyi posta és rendőrségi hivatalokig. El kell, hogy mondjam, ez egy nagyon ijesztő jelentés volt.


Ezek a katonai nyomozók megdöbbenésüket és dühüket fejezték ki a feletteseiknek, valamint azt a vágyukat, hogy eltávolíthassák őket. Azt jelentették, hogy ez az egész annyira szisztematikus, hogy egy katonai puccs szükséges ezen emberek legyőzéséhez, melyben részt kell vennie az Amerikai Különleges Erőknek és megbízható 'katonai vállalkozóknak', amelyek szövetséges országokból származnak (és már az USA-ban vannak).
"

Goode továbbá feltárta, hogy bizonyos különleges erők rövid úton kivégeztek néhány sátánista pedofilt, így ők kikerültek a vizsgálatból:

"A Különleges Erők Nyomozóinak egy részét eltávolították a vizsgálatból, mert erősen gyanítható, hogy részt vettek az alacsonyabb szintű pedofil gyanúsítottak kínzásában és megölésében. Ennek a kultusznak a kiterjedése a kormányzaton belül megdöbbentő azok számára is, akik azt hiszik, hogy mindent láttak. Nem képesek megmondani, hogy a kormányban milyen mértékig történt a beszivárgás."

A Skype beszélgetésben Goode hozzátette:

"Ezen Különleges Erők csapatainak többségét közvetlenül bevonták az emberiség elleni bűncselekmények kivizsgálásába olyan helyeken, ahol mindannyian elismerik .... Ők már 'látták az egészet' más országokban és megdöbbentek, hogy mi történik nyugaton az orruk előtt."

Goode információit olyan szerzők kutatásai támasztják alá, mint John DeCamp, aki a "Franklin Eltussolásról"írt, (2) amelyben azokat a pedofil köröket részletezte, amelyek gyermekeket bántalmaztak, és amelyekben szövetségi és állami kormányok vezető politikusai érintettek. Újabban Robert David Steele, nyugalmazott CIA/haditengerészeti hírszerző tisztviselő is beszámolt azokról a magas szintű pedofil csoportokról, amelyek számos kormányba beszivárogtak.

Ehhez kapcsolódik az a fejlemény, amiről Goode a Skype beszélgetésben említést tett, hogy figyelmeztették, hogy vonja vissza az Antarktiszon folyó katonai kutatási és fejlesztési tevékenységről szóló közzétételeit:

"Kaptunk egy másik figyelmeztetést (mindenki, akivel dolgozom), hogy ne számoljunk be a kutató-fejlesztő vagy űrrepülőtér létesítményekről az Antarktiszon... Az ősi civilizációkról szóló információk rendben vannak, de a kutató-fejlesztő létesítményekre vonatkozó információk túlságosan érzékenyek ahhoz, hogy beszámoljunk róluk. Ha továbbra is beszámolunk erről a témáról, akkor könyörtelenül megtámadnak minket és lehetetlenné teszik, hogy több információ jelenjen meg."

Goode azt is megjegyezte, hogy az Antarktiszon található kutatási és fejlesztési létesítmények mérete és tevékenysége nagy. Azt mondták neki, hogy "a 'Dulce bázisról' szóló történetek mondókák ahhoz képest, mint ami ott van". A leginkább zavaró az a kiterjedt együttműködés, amelyet egy hüllő földönkívüli csoporttal, a drakónokkal folytatnak az Antarktiszon. Elmondta:

"A drakónok együtt dolgoznak az emberekkel és felügyelik a bázisok működését. Emberekkel dolgoznak együtt az alsóbb szinteken, míg az emberek a felsőbb szinteken soha nem látták őket vagy hallottak róluk."

Egy cikksorozatban már részletesen foglalkoztunk a Dulce bázissal és az ott történt kiterjedt visszaélésekről a drakón hüllők részvételével. Ezért nem meglepő, hogy ugyanez a helyzet, bár sokkal nagyobb léptékben történik az Antarktiszon.

Kapcsolódó cikk: A Dulce csatajelentés - 1. rész

Az Antarktiszon folyó kiterjedt együttműködés a drakónokkal a titkos ipari bázisokon csak tovább hangsúlyozza a pedofil hálózatok kezelésének fontosságát. Ezek a hálózatok állítólag csak eszközök arra, hogy a gyerekeket titokban ezekre a drakónok által irányított bázisokra vigyék, és bántalmazzák őket.

(1) - http://exonews.org/corey-goode-update-us-special-forces-take-on-satanic-pedophile-group/
(2) - https://www.amazon.com/Franklin-Cover-up-John-W-DeCamp-ebook

Exopolitics





A két űrszonda továbbra is küld adatokat a Földre a nagy távolságuk ellenére, ami újabb mérföldköveket jelent az űrkutatás számára.
A NASA Voyager 1 és 2 űrszondái augusztusban és szeptemberben már a 40-ik évüket töltik az űr felfedezésével.
A Voyager 1 és a Voyager 2 űrszondákat 1977-ben indították el, hogy kihasználják a Jupiter, a Szaturnusz, az Uránusz és a Neptunusz igazodását, ami lehetővé tette, hogy gravitációs segédeszközökként szolgáljanak, hogy minél rövidebb idő alatt felfedezhessék a bolygókat. Ez az igazodás, amelyet Gary Flandro 1965-ben a Caltech doktori hallgatójaként fedezett fel, 175 évente egyszer történik meg.
A Voyager 2-t 1977. augusztus 20-án indították útjára. Ez volt az egyetlen űrszonda, amely elhaladt a Jupiter, a Szaturnusz, az Uránusz és a Neptunusz mellett. A Voyager 1-et 1977. szeptember 5-én indították el. Rövidebb, de gyorsabb pályán haladt, amely a Szaturnusz gravitációs erejét használta ki, hogy elhagyhassa a Naprendszert. Mindkét űrszonda egy aranyozott lemezt vitt magával földi hangokkal, képekkel és üzenetekkel bármely olyan intelligens földönkívüli élet számára, amely megtalálhatja őket.

"Egyikünk sem tudta, amikor 40 évvel ezelőtt elindítottuk, hogy bármi működni fog, és folytatódik ez az úttörő utazás," - mondta Ed Stone, a Voyager projekt tudósa. "A legizgalmasabb, amit az elkövetkező öt évben találnak, valószínűleg olyan dolog lesz, aminek a felfedezésére nem is gondoltunk."

2012-ben a Voyager 1 lett az első űrszonda, amely a csillagközi űrbe lépett. De ami egészen lenyűgöző, hogy a közel 21 milliárd kilométeres távolságból még most is küldi vissza az adatokat a Földre.

A Voyager 2 közel 18 milliárd kilométerre van a Földről. Az elkövetkezendő években várhatóan szintén elhagyja a Naprendszert és belép a csillagközi űrbe.

Voyager - Út a csillagok közé




levegőevés egy olyan gyakorlatra utal, melynek során úgy tartja fenn magát valaki, hogy nincs szüksége táplálékra. Ez a koncepció nem újdonság; valójában a világ különböző kultúrái évezredekkel ezelőtt írtak erről a képességről. A Jóga Szútrák harmadik könyve például mintegy huszonöt sziddhit nevez meg ezen rendkívüli képességekkel. Ez gyakori téma a buddhizmusban, valamint különböző spirituális hagyományokban. A tisztánlátás, a pszichokinézis és még sok más képesség mind különös tulajdonságok, amelyeket a sziddhinek tulajdonítanak éppúgy, mint az éhségtől és a szomjúságtól való megszabadulást. (1)
Bár a modern tudomány olyan kiterjedt emberi képességekre is rámutatott, mint a telepátia, a távolbalátás és a prekogníció, nagyon kevés kutatást végeztek a levegőevés vizsgálata területén. Néhány ragyogó elme azonban úgy véli, hogy ez lehetséges, és köztük volt Nikola Tesla is. 1901-ben a következő módon érvelt:
"Az én elképzelésem az, hogy az élet fejlődése olyan létező formákhoz kell, hogy vezessen, amelyek táplálék nélkül is létezhetnek, és amelyeket nem ejtenek rabul a következetes korlátozások. Miért ne lehetne képes egy élőlény megszerezni az életfunkciói fenntartásához szükséges energiát a környezetből az élelmiszer fogyasztása helyett, és egy bonyolult folyamat révén a vegyi kombinációk energiáját az életet fenntartó energiává alakítani?" (2)
Az élelemtől és az éhségtől való megszabadulás valóban irreálisnak tűnik, és főleg amiatt, amit a modern biológiáról tudunk, a többség szerint lehetetlen. De a tudomány története során sokszor láthattuk, hogy a lehetetlen egy pillanat alatt lehetőséggé válhat. Jó példa erre az a legutóbbi felfedezés, hogy az emberek képesek befolyásolni az autonóm immunrendszerüket az elme hatalmával.
Vessünk egy pillantást arra, mi történt azokkal az emberekkel, akik azt állították, hogy nem esznek, és a tudomány is vizsgálta.
Levegőevés
A Bigu nevű csikung gyakorlat és más gyakorlatok tudományos vizsgálata (amelyek közt megalálható az ételtől való megszabadulás) rendkívüli eredményeket hozott. A Kínai Orvostudomány Amerikai Folyóiratában megjelent egyik tanulmány kimutatta, hogy egy különleges képességű nő képes felgyorsítani a magvak csírázását azzal a céllal, hogy még ellenállóbb magvakat hozzon létre. Ez csupán egyetlen példa a sok közül.

Kapcsolódó cikk: 
Tudósok tanulmányozták egy kínai nő rendkívüli pszichikai képességeit, aki elméjének erejével képes magokat csíráztatni
Dean Radin, az Ismeretelméleti Tudományok Intézetének vezetője a "Szupernormális: Tudomány, Jóga és a rendkívüli pszichés képességek bizonyítéka" című könyvében fejti ki a koncepciót:
"Ennek a következménye az, hogy az emberi test a környezeti energiát táplálékká alakíthatja át, és ennek a képességnek a megőrzésén keresztül kényelmesen élhet mindaddig, amíg élelem, esetleg ivóvíz nélkül kíván élni. Ezt nevezik sziddhinek a Jóga Szutrákban.

Mindez ellentétben áll azon orvosi tudással, amely megállapította, hogy az emberi test öt napig bírja víz nélkül és legfeljebb néhány hétig élhet étel nélkül. Ezen túl már csak a halál van. Ennek eredményeképpen, annak ellenére, hogy egy sor történelmi példa van olyan emberekre, akik évekig éltek evés és néha ivás nélkül, a legtöbb táplálkozási szakértő és biokémikus ezt az állítást nevetségesen lehetetlennek tartja, és azokat a személyeket, akik jelenleg több tucatnyian állítják ezt világszerte, komoly téveszmében szenvedőknek titulálják. Az ilyen állítások némelyike talán félrevezető lehet. De vajon mindegyik?
" (3)

Prahlad Jani

Prahlad Jani egy helyi lakos Ahmedabadban, Indiában, aki azt állítja, hogy 8 éves korában megjelent számára Amba hindu istennő, és elmondta neki, hogy már nem kell ennie. Az 1970-es évek óta egy barlangban él és azt állítja, hogy élete 81 évének nagy részében nem evett semmit.

Kapcsolódó cikk: Tudósok vizsgálták a férfit, aki állította, hogy 70 éve nem evett, és nem ivott semmit

Jani-t 2003-ban és 2010-ben tesztelte az ahmedabadi Sterling Kórházban Dr. Sudhir Shah és nagy orvosi csoportja. Dr. Shah egy olyan tanácsadó neurológus, aki 20 éve praktizál, emellett az Élettani és Rokon Tudományok Intézetének neurológia professzora és osztályvezetője.

Az első teszt során, amely 2003-ban zajlott, Jani-t a kórházi személyzet és videokamerák ellenőrizték folyamatosan annak megerősítésére, hogy Jani nem evett vagy ivott semmit. Emellett nem mutatott semmi olyan élettani változást, amelyek a modern orvoslás szerint lehetetlenek lennének. Ez a teszt 10 napig tartott. Bár ez nem feltétlenül jelentős idő, azonban 10 napig élni élelem és víz nélkül, és eközben nem lépnek fel mérhető élettani változások, már valóban meglepő.

2010-ben április 22-től május 6-ig ismét tesztelték a Sterling Kórházban. Ezúttal az Indiai Védelmi Intézet Élettani és Szellemi Tudományok Intézetének harmincöt kutatója figyelte meg. Jani-t ezúttal két hétig figyelték, hogy nem eszik vagy iszik semmit. Az előző teszthez hasonlóan a szervezetében semmilyen káros hatás nem jelentkezett az ott tartózkodása idején.

Ez valóban hihetetlen, és ellentétes mindazzal, amit tudunk mind az emberi fiziológiáról, mind a test táplálkozási igényeiről.

Ahogy várható volt, sem a vizsgálatok, sem annak eredményei nem jelentek meg orvosi folyóiratokban. A tanulmányokat emellett sok kritika érte. A tesztek ellen szóló fő érvek azonban meglehetősen gyengék voltak. Az egyik érv szerint Jani a kórházi személyzetet és a videokamerák felügyeletét a tanítványai segítségével kerülte ki, és tényleg evett vagy ivott valamit. A kórházi személyzet szerint azonban ez lehetetlen, mert éjjel-nappal megfigyelés alatt állt a vizsgálat követelményei szerint.

A bizonyítékok még ezen bírálatok ellenére is szilárdnak tűnnek, és megfelelnek egy sziddhi követelményeinek.

"Rájöttünk, hogy ha ez az egész jelenség valóban létezik egy ember esetében akár csak 15 napig is, akkor ez óriási hatást jelentene az orvostudomány titkainak feltárásában és az emberi jólét területén történő alkalmazásában.

Ahelyett, hogy figyelmen kívül hagynánk ezt az ügyet, tovább vizsgáljuk racionálisan és tudományos módon. Ismét világossá tesszük, hogy a tanulmány célja nem az volt, hogy bizonyítsunk vagy cáfoljunk egy személyt, hanem hogy felfedezzünk egy lehetőséget a tudományban és tanulmányozzunk egy új jelenséget.
" - nyilatkozta a kutatást végző csoport. (3)

Michael Werner

Egy másik eset Michael Werner orvos kémikussal kapcsolatos, aki egy svájci gyógyszeripari kutatóintézet ügyvezető igazgatója. Ez az ember azt állítja, hogy 2001. január 1-je óta nem fogyasztott szilárd ételt. Egy svájci kórház intenzív osztályán 2004 októberében tíz napos megfigyelés során tanulmányozták, és mint Jani esetében, nála sem mutattak ki jelentős vagy veszélyes fiziológiai változásokat. Ezeket az eredményeket azonban még nem tették közzé.

Dean Radin parapszichológiai kutató és író magyarázatot ad arra, hogy miért nem lehet ezeket az eredményeket nyilvánosságra hozni, és miért nem fordítottak elég figyelmet erre a jelenségre:

"A levegőevés tesztek talán legérdekesebb aspektusa az állítólagos jelenség sajátos arculata, és a tudományos közösség érdeklődésének szinte teljes hiánya. Ha lehetséges élelem nélkül élni, akkor ezt könnyen lehet demonstrálni, és ha ez így van, akkor ennek a tudományos és társadalmi következményei meglepőek lesznek."

Az alábbi felvételen Michael Werner mondja el a történetét.

Snippet Michael Werner from the doc "In The Beginning There Was Light"

https://www.youtube.com/watch?v=3sc3X2S4a8Ihttp
A tény az, mint sok más megfigyelt jelenség esetében, amelyet a tudomány nem tud megmagyarázni, hogy a legtöbb kutató nevetségesnek tekinti és rendkívül valószínűtlennek, és ezért nem is szánnak időt arra, hogy megvizsgálják őket. Elutasítják az első kézből származó állításokat ahelyett, hogy tudományos semlegességgel és kíváncsisággal közelednének hozzájuk.

A hallgatás másik oka egyszerűen a félelem lehet. A kutatók különböző finanszírozókra támaszkodnak és tudják, hogy meg fogják tőlük vonni a támogatásokat, ha az adott téma túlságosan "kívül esik". Azt is tudják, hogy milyen kritikával kell szembenézniük a főáramú tudományos közösségben, ha valami ezoterikus dolgot kezdenek tanulmányozni.

Werner a levegőevést egy Jasmuheen nevű ausztrál spirituális oktatótól tanulta, aki azt oktatja, hogyan kell áttérni az evésről a nem evésre. Jasmuheen-t is vizsgálatnak vetették alá, de 48 órán belül stressz, valamint magas vérnyomás és kiszáradás jelei mutatkoztak rajta. Ez nem olyasvalami, amit csak úgy ki lehet próbálni. Nagyon veszélyes is lehet, és többször beszámoltak olyan halálesetekről, amikor gyakorlatlan emberek próbálkoztak vele. Nyilvánvaló, hogy sokkal többről van szó, mint egyszerűen arról, hogy valaki tartózkodik az evéstől vagy az ivástól.

Jasmuheen: A pránás életmód bámulatos avatárja




jasmuheen




Az empaták egyik fő jellemzője, hogy sokkal több mindent éreznek, mint a hétköznapi emberek, függetlenül attól, hogy milyen érzékenynek és érzelmeseknek tartjuk magunkat. Gyakran egyedül lenni pihentetőbb, mint empatának lenni.
Ennek az oka abban az energiában keresendő, amit az emberek adnak át az empatáknak. Az összes negatív érzelem és gondolat átadásra kerül számukra, ami kimeríti őket.
Nem sokan vannak tudatában annak, hogy negatív és pozitív hangulatukat átadhatják a többieknek. Az empaták minden érzelmet és gondolatot megéreznek, függetlenül attól, hogy azok jók vagy rosszak.
Képzeljünk el egy empatát egy emberekkel teli szobában. Nagy esély van arra, hogy körülötte valaki rosszul érzi magát. Annak az esélye, hogy az empata ugyanazokat az érzéseket fogja érezni, éppen ilyen magas.
Mindenkinek vannak néha negatív gondolatai és érzelmei. Ezeket az érzelmeket általában feldolgozzuk és elengedjük őket a nap folyamán. Ha ezt nem tesszük meg, akkor éjszakai hiperaktivitást fogunk tapasztalni. Azokról az éjszakákról van szó, amikor nem tudsz elaludni, nem számít, hogy mennyire fáradt vagy.
Ez az érzés lehet rettenetes és fárasztó is, különösen akkor, ha nem tudjuk, hogyan lehet megszabadulni tőle. Ennek eredménye az érzelmi és a fizikai fáradtság. Szükségünk van rá, hogy feltöltsük az elemeinket egy ilyen élmény után. Egy újraindító gombra van szükségünk.
A múltbeli tapasztalatok által okozott érzelmek és gondolatok olyan érzéseket okozhatnak, mint a szorongás, nyugtalanság, félelem, sőt a pánik. Ezen érzések miatt azt gondolja az agyunk, hogy veszélyben vagyunk, ezért az agy aktiválódik, és jeleket küld a hormontermelésre. Ez az energia szintjének növekedését eredményezi.
Ha a stressznek és a szorongásnak más forrásai vannak, akkor csak növelik a hormon felszabadulását és mindent rosszabbá tesznek. Amikor a szervezetünk stressz alatt van, mellékvese hormonok szabadulnak fel, hogy megmentsenek minket attól a veszélytől, amiről az agy úgy gondolja, hogy ránk leselkedik. Ezek a hormonok segítenek kezelni a kihívásokat, melyekkel szembesülünk.
A probléma akkor jelentkezik, amikor a mellékvesék túlzott mértékben stimulálódnak. Ezután sok energiát termelnek, és alvási problémáink vannak, mert hiperaktívnak érezzük magunkat. Ez káros lehet a mellékvesék számára, és negatív hatással lehet a működésükre.

A mellékvesék rendellenes működése pedig energiahiányt okoz, és ennek megoldására nagy mennyiségű finomított cukrot és sót tartalmazó táplálékot fogyasztunk. Bár ezek az élelmiszerek azonnali energiát adnak nekünk, hosszú távon nem működnek. Ennek az az eredménye, hogy egyre többet kívánunk, és alacsony lesz az energiánk miközben éhesek is maradunk.

De vajon miért vágyunk gyorsételre, amikor alacsony az energiaszintünk? Kiderült, hogy a szervezetünk tudja, hogy cukorra vagy sóra van szükségünk. A probléma a cukor és a só típusában van.

A finomított cukor és a feldolgozott ételben megtalálható só nem nyújt elegendő energiát. Ehelyett a természetes cukor- és sóforrások adnak elég energiát, és töltik fel a mellékveséket.

A finomított cukrok és sók mellett a kávé esetében tűnik úgy, hogy megmenthet bennünket, amikor meg akarjuk szüntetni a kimerültség érzését. A kávéval kapcsolatos probléma azonban az, hogy csak irritálja a mellékveséket. Ez pedig a nap folyamán csak egyensúlyhiányt okoz az energiánkban.

Ahelyett, hogy energikusnak éreznénk magunkat, végül kimerültek leszünk, és nem állunk készen a stresszes helyzetek leküzdésére, mert a mellékvesék rosszul működnek.

Mindezen problémák megoldhatók a pozitív hozzáállással, aktív életmóddal és egészséges étkezési választásokkal. Az alvás fontos tényező, mert ha alszunk, a mellékvese hormon felszabadulása nő.

Ezért érezzük frissen és feltöltődve magunkat reggel. Másrészt, amikor a mellékvesék kimerülnek, különösen a stresszes periódusok alatt, az éjszaka közepén felébredhetünk, vagy nehézségeink lehetnek az elalvással.

A mellékvesék helyreállítása eltarthat egy ideig, de ez nem olyan, amit ne tehetne meg bárki. Ne feledjük, hogy bizonyos változások azonnal észrevehetők, mivel nagyon hamar energikusabbá és pozitívabbá válunk. Az alvásunk javulni fog, és több dolgot el tudunk végezni a nap folyamán. A szakértők azt javasolják, hogy legyen tápláló az étrendünk és fogyasszunk organikus ételeket.

A mellékvesék működését javíthatja a meditáció is, mivel segít megnyugodni és relaxálni. Egyéb tevékenységek is lehetnek pozitív hatással, például a szeretteinkkel való időtöltés, valamint élvezetes dolgok, például kedvenc filmek nézése vagy kerékpározás a természetben. Amikor boldogok vagyunk, a testünk is boldog, és minden egyensúlyban van benne, beleértve a mellékveséket is.






A világ eseményei ezen a nyáron be vannak ragadva egy halogató viselkedésmódba, de egy jelentős paradigmaváltás lehetséges idén ősszel, ha elérjük, hogy megtörténjen.
A halogató taktika a következő: Az Amerikai Egyesült Államok Vállalat, amely idén május 1-től fizetésképtelen, Észak-Koreát fenyegeti háborúval, ami egy tárgyaló taktika a hitelezőivel. Legfőbb hitelezője Kína ezt blöffnek nevezte megígérve, hogy megvédi Észak-Koreát abban az esetben, ha egyoldalúan megtámadnák. Ugyanakkor a kínaiak korlátozott katonai akciókat indítottak az indiai határon, emlékeztetve az amerikaiakat arra, hogy képesek lerohanni ezt a 1,3 milliárdos országot hónapok alatt egy háború esetén.
A kínaiak azt is elmondták, hogy nem védik meg Észak-Koreát abban az esetben, ha az első csapást ők mérik. Ezzel egy időben az oroszok és a Pentagon arról tájékoztatták az izraeliteket, hogy megtámadják őket, ha megpróbálnak nukleáris rakétát indítani egyik tengeralattjárójukról, és úgy tűnik, mintha Észak-Korea megtenné, mondták Pentagon és orosz FSzB források. Ez ténylegesen mattot adott a kazár maffia kísérleteinek, hogy kirobbantsák a 3. Világháborút, mert minden ilyen kísérlet csak őket fogja érinteni. Nem tudnak többé belerángatni bennünket egy háború kirobbantásába.
Mindenesetre az amerikai hadsereg számtalan forgatókönyvet lefuttatott, amelyekben egy Kínával folytatott háborút szimuláltak, és az eredmény mindig ugyanaz volt, hogy az emberiség 90%-a meghalna és az északi félteke lakhatatlanná válna. A kínaiak teljesen tisztában vannak ezzel. Ez azt jelenti, hogy ez a háborús beszéd csak asztalcsapkodás. Tehát úgy tűnik, hogy ez egy patthelyzet.
Ez azonban mégsem egy patthelyzet. A Trump rezsim kazár frakciója, felismerve, hogy a háborús retorikájuk sehová sem vezet, most az mérlegeli, hogy csökkentik az USA-ba irányuló kínai exportot. Ezt a régi "ha mi nem vásárolunk, akkor ők meghalnak" szólamot lehet hallani az amerikai hírszerző ügynökségeken belül. Azonban kínai szempontból, ha elveszítenék az ügyfelet, aki az elmúlt 40 évben a hitelkártyájával fizetett, és nem tudja tovább fizetni a hitelkártya számláját, valójában egy plusz lenne. Senki sem profitál egy lecsúszott országból, különösen egy olyan bűnöző államból, mint az Egyesült Államok, amely fennállásának 241 évéből 220-at háborúskodással töltött.
Ha azonban az amerikaiak úgy döntenek, hogy mindenképpen ezt az utat választják és vámokat valamint kereskedelmi akadályokat alkalmaznak a kínai behozatal leállítására és a kínai kereskedelmi többlet felszámolására az Egyesült Államokkal szemben, sok harmadrendű következmény fog megjelenni, amelyek nagy része nagyon rossz az Egyesült Államok számára. Alapvetően elmondható, hogy az Egyesült Államokban élesen csökken az életszínvonal, és csak egy páriává válna a globális kereskedelemben, ha megpróbálna ilyen dolgot tenni.
Az amerikai rezsim sok bizalmat és szövetségest vesztett a társadalomellenes magatartása következtében szerte a világon. Erre utal az a tény, hogy az olasz bóvli kötvényeknek most magasabb az ára, mint az amerikai kincstárjegyeknek.
http://www.zerohedge.com/news/2017-08-10/italian-junk-bonds-yield-less-treasurys-insanity-bond-market-4-charts
A 2. Világháborút követően az amerikai kincstárjegyeket a világ legbiztonságosabb menedékeként tartották számon, és most a piac úgy ítéli meg, hogy sokkal kockázatosabbak, mint Olaszországban a magánvállalatok, valamint a csődbe jutott olasz állam által kibocsátott ócska kötvények.
Most az Egyesült Királyság pénzügyi hatóságai közvetve feltárták, hogy az Egyesült Államok kormányzati taktikája az, hogy megvásárolják saját adósságukat és úgy tesznek, mintha külföldiek (Belgium, Írország stb.) tették volna ezt, hogy úgy tűnjön, mintha minden rendben volna az amerikai pénzügyi piacokon. Ezt közvetetten a Financial Times beismerte, hogy 103 évvel ezelőtt, amikor majdnem senki sem vásárolt angol kötvényeket az I. világháború idején, azt hazudták a nyilvánosság előtt, hogy a kötvénykibocsátáskor túljegyzés volt.
http://www.zerohedge.com/news/2017-08-08/none-it-was-true-103-years-later-ft-admits-it-lied-and-colluded-bank-england
Amikor a vállalati média pénzügyi újságírója voltam, a főnökeim gyakran mondták nekem, hogy támogassam ezt a fajta hazugságot "a piaci pszichológia erősítése érdekében." Más szóval azt mondták nekünk, hogy legyünk mazsorettek, nem pedig objektív hírszolgáltatók.
Most egyre több vállalati média személyiség kockáztatja a karrierjét az Egyesült Államokban azzal, hogy napvilágra hozzák a főnökeik szándékait. Például Brian Williams az NBC-től bevallotta, hogy "a mi feladatunk az, hogy megijesszük az embereket Észak-Koreával kapcsolatban."
http://www.zerohedge.com/news/2017-08-09/nbcs-brian-williams-our-job-scare-people-death-over-north-korea

A félelemkeltés valódi célja az volt, hogy a befektetőket arra ösztönözzék, hogy az USA kötvényeit "biztonságos menedéknek" tekintsék, de ez nem működik.
Ehelyett továbbra is az a terv, hogy el kell távolítani az USA-ban a kazár maffia hatalmának végső maradványait. "Trump készen áll a háborúra Washington D.C. mocsarában, miután a szivárogtató és Paul Ryan szövetséges Reince Priebust kirúgta," - Pentagon források szerint.
Számos más jele is van annak, hogy lecsapolják a sátánimádó kazár maffia mocsarát, a források szerint. Most, hogy a legmagasabb szintű kazár csatlósok, mint Clintonék és John McCain eltávolításra kerültek, az alacsonyabb szintű funkcionáriusokat rúgják ki. Egyrészt "az izraeli szajha ENSZ nagykövet, Nikki Haley két legfőbb segédjét már kirúgták, és ő lehet a következő," - jegyzik meg a források.
Másrészt "az iráni sólyom és David Petraeus tábornok barátját, Derek Harvey-t is kirúgták a Nemzetbiztonsági Tanácsból, mivel a tengerészeti tábornok John Kelly lett a Fehér Ház vezérkari főnöke," - jegyzik meg Pentagon források. Továbbá "A Moszados Ezra Cohen-Watnick-et, a Nemzetbiztonsági Hírszerzés igazgatóját rúgták ki, miután Kelly átvette a posztot, és mert nemzetbiztonsági kockázatot jelentett és ellenezte az iráni megállapodást," - jegyzik meg a források. Minden más tisztviselőt, aki Izraelbe utazik, vagy kapcsolatot tart ezzel a tisztességtelen nemzettel, szintén kirúgják, tették hozzá a források.
http://edition.cnn.com/2017/08/02/politics/nsc-ezra-cohen-watnick/index.html
Ezra és az ő emberei korábban nem voltak kirúghatók Trump veje, Jared Kushner miatt, a források szerint. Azonban "Kushner maga is kaphat biztonsági ellenőrzést Kelly részéről," - tették hozzá. Kushner-t a Közel-Keletre küldik, hogy bemutassák alkalmatlanságát, mint békefenntartó, jegyzik meg a források.
A kazár irányítás leváltására a Pentagon, az oroszok és a kínaiak egy nagy hármas szövetséget alkotnak, értett egyet mindhárom tábor forrása.
Ezt látható Venezuelában, amely de facto orosz protektorátus lett, miután az oroszok nagy szerepet kaptak a nemzet olajiparában. Ez nem történhetett volna meg anélkül, hogy rábólint az amerikai hadsereg. Más szóval, ez azt jelenti, hogy a kazárok terveit, hogy háborút indítanak Venezuela ellen, valamint azt a tervüket, hogy háborút robbantanak ki Észak-Koreával, szintén megakadályozták.
A nagy hármas a Koreai-félsziget békéjét is előmozdítja azzal, hogy észak-dél-koreai vasúti összeköttetést hoznak létre, és az Észak-Koreában található több mint 10 billió dollár értékű ásványi kincset is felhasználják.
Nagy a nyomás amiatt is, hogy véget vessenek az afganisztáni harcoknak, hogy a népek ásványi vagyonát az emberek életének javítására is felhasználhassák.
Kanadai kormányzati források szerint Kanada és Észak-Korea között is magas szintű tárgyalások zajlanak. Az észak-koreaiak egy ázsiai titkos társasági ajánlatot adnak át a kanadaiaknak az amerikai vállalati kormányzat tőkeáttételes finanszírozására, a tárgyalásokhoz közel álló források szerint. Az amerikai katonai és hírszerző közösség fehér kalaposai támogatják az egységes Észak-Amerikát egy hozzáértő, demokratikus kormányzattal.
Egy utolsó megjegyzés: sok csoport tömeges meditációra tett felhívást az augusztus 21-i napfogyatkozás során. Mivel a jelenlegi hibrid háború valójában arról szól, hogy ki irányítja a pszichológiai folyamatot annak eldöntésében, hogy mint emberiség mit tegyünk a jövőben, egy pozitív csoportos gondolkodási módszer valóban segíthet. Nem kell valakinek hindunak vagy buddhistának lenni a meditáció gyakorlása érdekében. Az embereknek inkább arra kellene időt szánniuk, hogy elképzeljék, milyen bolygón szeretnének élni, és mivel tudnak személyesen hozzájárulni ahhoz, hogy ez megtörténjen.
Bolgónkat mostanáig a félelem és a háborús uszítók vezették. Ők manipuláltak minket azzal, hogy azt mondták, félnünk kell és harcolnunk kell "a hitetlenek, a muszlimok, a kommunisták, az al-Kaida, az oroszok, az ISIS, a kínaiak, az észak-koreaiak stb." ellen.
Most készen állunk arra, hogy pozitív kilátásokra cseréljük mindezt azon gondolkodáson alapulva, hogy "hogyan segíthetünk egymásnak, hogy ez a bolygó paradicsommá változhasson." Idén ősszel, ahogy az amerikai vállalati kormány szeptember 30-i költségvetési határideje közelít, ez megtörténhet. Eljött az idő D.C. mocsarának leeresztésére, majd a P2 szabadkőműves fekete nap imádó urak kézre kerítésére. Pihenjen mindenki a nyár utolsó heteiben, és készüljön fel a mozgalmas őszre. Fejezzük be, amit elkezdtünk!
Benjamin Fulford
Benjamin Fulford tudósítóként dolgozott Japánban a Knight Ridder, az International Financing Review, a Nihon Keizai Shimbun angol kiadásánál, és a South China Morning Post számára, mielőtt a Forbes magazinhoz került, ahol ő volt az ázsiai iroda vezetője 1998 és 2005 között. Oknyomozó riportjait botrányok követték a japán kormányban és az üzleti világban. Miután elhagyta a Forbes-ot, egy könyvsorozatot írt japán nyelven, melyek közül néhány bestseller lett, majd elkezdett az interneten is publikálni.









A rendkívüli politikai, kormányzati, vallásos és társadalmi változások alapvető fontosságúak a látható kormány, az árnyékkormány és a betolakodó földönkívüliek elűzéséhez és hatástalanításához. Ezeken a kulcsfontosságú kérdéseken kívül szó esik még olyan tényezőkről is, amelyeknek a többsége rendkívül kedvezőtlen az emberiség számára. Olyan eseményekről van szó, amelyek egyre komolyabbá válnak, amelyek természeti és meteorológiai egyensúlytalanságokkal, a társadalmi helyzettel állnak kapcsolatban, amely egyre drámaibb és kritikusabb. Számos országban háborút provokál ki, valamint kríziseket és konfliktusokat mindenfelé. Ezenfelül ott vannak még az összeesküvések és a rejtett cselszövések is, valamint az UFO észlelések száma is, amely egyre csak növekszik, ahogyan a különös fényjelenségek is, amelyek egyre kézzelfoghatóbbak, és egyre több helyen tűnnek fel. Összeállítás azokból az érdekes hírekből és dokumentumokból, amelyeket a hivatalos média nem tett közzé, vagy észrevétlenek maradtak, de mégis kulcsfontosságúak ahhoz, hogy megismerjük a valóságot, amelyben élünk.

5. ALCYON-PLEJÁDOK - VIDEÓ HÍREK 2017: Vegyi-felhők, Macron, venezuelai válság, JFK, G20, UFÓK







Oroszország 5. generációs harci repülőgépét, mely korábban PAK FA vagy Szuhoj T-50 néven vált ismertté, hivatalosan Szu-57-nek nevezték el. Viktor Pryadka repülési szakértő elmondta, hogy a Szu-57 egy számítógépes, multifunkcionális, komplex feladatokra képes repülőgép lesz, amely önálló repülésre is alkalmas.
"Minden ilyen repülőgépnek olyan számítógépes központja lesz, amely képes meghatározni, hogy milyen típusú fegyverek és lőszerek szükségesek egy adott harci küldetéshez. UAV módban (pilóta nélküli) a repülőgép sokkal gyorsabban érheti el célját, akár 15 G túlterheléssel, míg a pilóták maximális terhelése nem haladhatja meg a 10 G értéket," - mondta Viktor Pryadka, az Avintel Aviation Technologies Alliance vezérigazgatója.
Hozzátette, hogy a fő elképzelés az, hogy olyan repülőgépek legyenek, amelyek képesek önállóan elemezni a harci zónában lévő helyzetet, ahol a gyors döntéshozatal létfontosságú.
"A pilóta érzései és hangulatai befolyásolhatják a repülőgép repülési képességét, míg a bunkerekből távolról irányító szakemberek egyszerűbbé és gyorsabbá tehetik a megfelelő döntéseket," - folytatta Pryadka.
A Szu-57 egy együléses, két hajtóműves, többcélú lopakodó vadászgép, melyet a légi fölény megszerzésére és támadó szerepekre terveztek. Fel van szerelve egy fejlett repülési rendszerrel és fedélzeti aktív többfázisú radarral.
Az 5. generációs Szu-57-es 2010. január 29-én szállt fel először.
A United Aircraft Corporation vezetője Yuri Slyusar elmondta, hogy 12 ilyen korszerű harci repülőgépet állítanak elő az orosz légierő számára 2019-ben. (1)




FINALLY: Russia Unveils First 5th Generation Stealth Fighter Jet Su-57 (Sukhoi-57)!











Az elmúlt évek során az emberi mágneses teret illetően számos publikáció került napvilágra a tudósok és a kutatók részéről világszerte. Nem csak az emberi mágneses mezőt, hanem a bolygó mágneses mezejét is tanulmányozták, és hogy ezek a mezők, beleértve a sajátunkat is, hatással lehetnek ránk és a körülöttünk lévő emberekre. Ez hasonlít a kvantum összefonódásra, mivel mindkettő azt mutatja, hogy mindenki és minden élőlény "kapcsolatban"áll oly módon, amit még nem értettünk meg.
A legtöbbet ezen a területen a HeartMath Intézet ragyogó tudósai tették, amely egy nemzetközileg elismert nonprofit kutatási és oktatási szervezet azzal a céllal, hogy segítsenek az embereknek a stressz csökkentésében, az érzelmek szabályozásában, valamint az egészséges és boldog élet elérésében.
Kutatásaik nagy része a szív és az agy kölcsönhatásait vizsgálta. A kutatók azt tanulmányozták, hogyan kommunikál egymással a szív és az agy, és ez hogyan befolyásolja a tudatunkat és azt, ahogyan érzékeljük a világunkat. Például, ha valaki nagyon pozitív érzelmeket tapasztal, mint a hála, a szeretetet vagy a megbecsülés, akkor a szív egy bizonyos üzenetet sugároz. Mivel a szív hozza létre a testben a legnagyobb elektromágneses mezőt, jelentős adatokkal szolgált a kutatók számára.
Kapcsolódó cikk: Mit mond számunkra a tudomány a szív intuitív intelligenciájáról
Az intézet nemrég új kutatásokat tett közzé, amelyek azt sugallják, hogy a napi idegrendszeri aktivitás nem csak a Nap és a geomágneses aktivitás változásaira reagál, hanem szinkronban van az időben változó mágneses mezőkkel, melyek kapcsolatban vannak a geomágneses és a Schumann-rezonanciákkal.
1952-ben W.O. Schuman német fizikus és professzor a müncheni Műszaki Egyetemen megpróbált választ találni arra a kérdésre, hogy maga a Föld rendelkezik-e frekvenciával - egyfajta lüktetéssel vagy sem. Ezen frekvenciának a létezéséről alkotott feltételezése abból a megértéséből származott, hogy amikor egy gömb egy másik gömb belsejében létezik, elektromos feszültség keletkezik. Mivel a pozitív töltésű ionoszféra belsejében a negatív töltésű Föld helyezkedik el, feszültségnek kell lennie a kettő között, ami a Földnek egy meghatározott frekvenciát ad. Feltevéseit követően egy sor számítással képes volt igazolni ezt a frekvenciát, amelyet a Föld szívverésének tartott. Ez a frekvencia 10 hertz volt.
1954-ben Schumann csatlakozott egy másik tudóshoz, Herbert Könighez, és megerősítette, hogy a Föld 7,83 Hz frekvenciát tart fenn. Ezt a felfedezést később számos tudós tesztelte és megerősítette. Azóta a Schumann-rezonancia egy elfogadott kifejezés a föld pulzusának vagy szívverésének leírására vagy mérésére.
Kapcsolódó cikk: A Föld mágneses mezejének rezonanciája megnégyszereződött az elmúlt napokban
"Ezen mély megállapítások nyomon követése és megerősítése érdekében egy nemzetközi tanulmányt készítettek, amelyben 104 résztvevő vett részt öt országban. Az előzetes eredmények megerősítették és kiterjesztették az első vizsgálat eredményeit, és azt jelzik, hogy az emberiség szívritmusa globális szinten szinkronizált. Nem csak egymással, hanem a Föld energetikai rendszerével is összhangban van." (1)

A tanulmányt az International Journal of Environmental Research and Public Health című tudományos folyóiratban publikálták, melynek eredményei összhangban vannak más tanulmányokkal, amelyek azt mutatják, hogy a Nap és a geomágneses aktivitás változása összefügg az emberi idegrendszer aktivitásának változásával. (2)

Kapcsolódó cikk: 8 módszer a Föld frekvenciáihoz történő kapcsolódásra és leföldelésére

Hosszú ideje ismert, hogy a Föld minden biológiai rendszere mindenféle láthatatlan mágneses mezőnek és mindenféle frekvencia tartománynak van kitéve, és hogy ezek a mezők kisebb vagy nagyobb mértékben hatással lehetnek minden sejtre és hálózatra. Számos élettani ritmus, ahogy arra a tanulmány rámutott, szinkronban van a Nap és a geomágneses aktivitással.

Amint a tanulmány rámutat:

"Az emberi szabályozó rendszereket úgy tervezték, hogy alkalmazkodjanak a napi és szezonális éghajlati és geomágneses változásokhoz. A szoláris és geomagnetikus aktivitás, valamint a geomagnetikus viharok éles változásai azonban feszültségeket okozhatnak ezekben a szabályozási rendszerekben, ami megváltoztatja a melatonin/szerotonin egyensúlyt, a vérnyomást, az immunrendszert, a reproduktív, a szív- és a neurológiai folyamatokat. A zavart geomágneses tevékenység kapcsolatban áll a meglévő betegségek intenzitásának fokozódásával, a miokardiális infarktus és a halál jelentős emelkedésével, a véráramlás változásával, az aggregációval és a véralvadással, a megnövekedett vérnyomással, szívritmuszavarokkal és epilepsziás görcsökkel."

Ezen és még sok más eredmény volt az, amiért a HeartMath intézet elindította a Globális Koherencia Kezdeményezést (GCI). (3)

Mások azon dolgoznak, hogy azonosítsák, hogyan lehet érzékelni ezeket a mezőket.

Joseph Kirschvink geobiológus professzor nemrég publikált egy új tanulmányt a Nature Communications című folyóiratban, mely szerint az emberi retinában található egy fehérje, ami ha gyümölcslégybe kerül, azzal képessé válik a mágneses mezők érzékelésére. A kutatás azt állítja, hogy a fehérje mágneses érzékelőként szolgálhat, de nem ismert, hogy az emberek is ilyen módon használják-e.

A Globális Koherencia Kezdeményezés

A GCI egy nemzetközi együttműködési törekvés, hogy segítsék az emberiség szívének aktiválását és megkönnyítsék a globális tudatba való elmozdulást. Elsődleges célja, hogy részvételre hívja az embereket, hogy aktív módon járuljanak hozzá szívből jövő szeretettel, gondoskodással és együttérzéssel a bolygó energetikai mezejéhez. Célja az is, hogy tudományosan vizsgálja, hogy mindannyian energetikai kapcsolatban állunk egymással és a bolygónkkal, és hogy miképpen használhatjuk fel ezt az kapcsolatot arra, hogy növeljük személyes rezgésünket, hogy segítsük egy jobb világ létrejöttét.

A kutatók és tudósok hipotézisei az emögött álló folyamatokról a következők:

A Föld mágneses mezői biológiailag releváns információk hordozói, amelyek összekapcsolják az összes élő rendszert.

Mindenki hatással van erre a globális információs mezőre. A szívvel összhangban lévő szeretetet, elismerést, gondoskodást és együttérzést létrehozó nagyszámú ember egy koherensebb mező környezetet hozhat létre, amely mások számára is előnyös, és segít kiiktatni a bolygón jelenleg tapasztalható viszályt és következetlenséget.

Van egy visszacsatolási hurok az emberi lények és a Föld energetikai/mágneses rendszerei között.

A Föld mágneses mezőinek számos forrása van, amelyek mindannyiunkat érintenek. Ezek közül kettő az a geomágneses mező, amely a Föld magjából és a Föld és az ionoszféra között létező területekből származik. Ezek a mezők körülveszik az egész bolygót, és védőpajzsként működnek, amelyek gátolják a napsugárzás, a kozmikus sugarak és más időjárási viszonyok káros hatásait. E mezők nélkül a jég, ahogy ismerjük, nem létezhetne a Földön. Ezek a mezők bolygónk dinamikus ökoszisztémájához tartoznak.

A Föld és az ionoszféra frekvenciákat generál, amelyek 0,01 Hz-től 300 Hz-ig terjednek, és amelyek egy része ugyanolyan frekvenciatartományban van, mint az agyunkban, a szív- és érrendszerben, valamint az autonóm idegrendszerben. Ez a tény az egyik módja annak, hogy megmagyarázzuk, hogyan befolyásolhatnak bennünket a Föld és a Nap mágneses mezőinek ingadozásai. A változások ezekben a mezőkben hatással vannak az agyi hullámainkra, szívritmusunkra, memóriánkra, atlétikai teljesítményünkre és általános egészségi állapotunkra is. A Föld mezőinek változásai, melyek a szélsőséges naptevékenység hatására jönnek létre, kapcsolatban állnak az emberiség legnagyobb művészeti alkotásaival, valamint néhány igen tragikus eseménnyel. Tudjuk, hogy ezek a mezők milyen hatással vannak ránk, de mi vajon milyen hatással vagyunk ezekre a mezőkre? Ez az igazi kérdés. A GCI tudósok úgy vélik, hogy mivel az agyhullám és a szívritmus frekvenciái átfedik a Föld mezőinek rezonanciáját, nemcsak a biológiailag releváns információk vevői vagyunk, hanem a globális mezőbe képesek vagyunk információkat táplálni, így visszacsatolási hurkot hozunk létre a Föld mágneses mezőivel:

"A kutatások azt mutatják, hogy az emberi érzelmek és a tudat kódolja az információkat a geomágneses mezőbe, és ez a kódolt információ globálisan megosztásra kerül. A Föld mágneses mezői vivőhullámként működnek az információk számára, amelyek befolyásolhatják az élő rendszereket és a kollektív tudatosságot."

Ez a kutatás, amely még ugyan gyerekcipőben jár, nagyszerű következményekkel jár. Még inkább erősíti azt a tényt, hogy attitűdjeink, érzéseink és szándékaik ténylegesen számítanak, és hogy ezek a tényezők a nem anyagi tudomány területén hatással lehetnek a Föld egész életére. A koherens, együttműködő szándék hatással lehet a globális eseményekre és javíthatja a Föld életminőségét. A szeretet, a hála és a megbecsülés gyakorlása, valamint önmagunk, mint egyének javítása, csupán néhány olyan lépés, amely bolygónk javára válhat. (4)

(1) - https://www.facebook.com/HeartMathInstitute/posts/10155527415593669
(2) - http://www.mdpi.com/1660-4601/14/7/770
(3) - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3833489/
(4) - http://www.collective-evolution.com/2017/07/22/synchronization-of-autonomic






A dollár átfogó kiiktatása bizonyos előnyöket biztosít a rubelnek és az orosz gazdaságnak, írja Natalia Dembinskaya, a RIA Novosti munkatársa, felhívva a figyelmet arra, hogy Oroszországban a külföldi devizáktól való függőség csökkentésére irányuló intézkedések vannak folyamatban.
Oroszország a dollár nélküli világ irányába tett lépéseket azzal, hogy az orosz bankok tovább csökkentik a külföldi hitelezők dollárban denominált tranzakcióinak volumenét, míg a nem pénzügyi szektor a devizakötelezettségeket rubellel helyettesíti.
"Van egy nagy tendencia az orosz gazdaságban a dollár kiiktatására. A Központi Bank nagyon fontos lépéseket tett annak érdekében, hogy kevesebb devizahitelt bocsássanak ki," - mondta az orosz gazdaságfejlesztési miniszter, Maxim Oreshkin.
"Látjuk, hogy milyen árfolyamkockázatokhoz vezethet," - tette hozzá a miniszter.
Az amerikai dollár szerepének csökkentése az orosz gazdaságban régóta vita tárgyát képezi; a probléma azonban a válság idején új jelentőséget kapott, amely 2014 végén és 2015 elején érte el csúcspontját, ami a rubel erőteljes összeomlását és a tőke kiáramlását eredményezte.
Annak érdekében, hogy megakadályozzák a forgatókönyv megismétlődését, az Orosz Központi Bank arra kezdte ösztönözni a bankokat és a vállalatokat, hogy rubelben vegyenek fel kölcsönöket a külföldi valuták helyett, írja Natalia Dembinskaya, a RIA Novosti munkatársa.
"A szabályozó monetáris politika az európai és a nemzetközi kamatláb hosszú távú csökkentésére irányul annak érdekében, hogy mind a vállalkozások, mind a magánszemélyek éves szinten 5-6 százalékos kölcsönöket tudjanak felvenni," - mondta az újságíró.
Ugyanakkor a Központi Bank szigorúbb követelményeket vezetett be azok számára is, akik devizában jelzálogkölcsönöket terveznek kibocsátani. Mostantól ezek a jelzálogok csak akkor adhatók ki, ha a hitelfelvevőnek külföldi valutában pénzt is fizetnek.
A lépést az a nehézség indokolja, melyben az orosz deviza jelzálog hitelezők a rubel összeomlása után néhány évvel ezelőtt találták magukat.
"Ennek eredményeképpen ezen hitelek száma folyamatosan csökken," - mutatott rá Dembinskaya.

Ha a politika célja a dollártól való függőség csökkentése terén teljes mértékben megvalósul, akkor ez jelentősen növeli a rubel iránti keresletet, jegyezte meg az újságíró.
"A szakértők azt sugallják, hogy a pénzügyi hatóságok ennél is tovább mennek, és elfogadnak egy rendeletet, amely szabályozza a devizahitelek részarányát a vállalatok számára, a nemzetbiztonság érdekében," - folytatta az újságíró.
Emlékeztetett arra, hogy annak ellenére, hogy a válság közepette Oroszország külső államadóssága viszonylag kicsi volt, az állami tulajdonú vállalatok hatalmas adósságot halmoztak fel külföldi valutában, ami az államadósság növekedését okozta, írta az újságíró.
A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a kamatfizetés ezen adósságok esetében nyomást gyakorol a rubelre és valójában tőkekiáramlást eredményez.
Ha az orosz vállalatok rubelben kezdenék felvenni a kölcsönöket, akkor a kamatfizetés formájában kiáramló tőke csökkenni fog, ami nyilvánvaló előnyökkel jár az orosz gazdaság számára, hangsúlyozta Dembinskaya.
"Általában véve a dollár kiiktatása lehetővé teszi a gazdaság számára, hogy rugalmasabbá váljon a külső megrázkódtatásokkal szemben, hogy stabilabb és kiegyensúlyozottabb legyen, az elemzők előrejelzése szerint. Mostanáig a vállalatok nagyrészt a 'hosszú távú kölcsönök' devizában történő felvételében voltak érdekeltek, míg a rubelt szinte figyelmen kívül hagyták,"- hangsúlyozta.
Oroszország amerikai fizetési rendszerektől való függőségének csökkentése miatt folytatott vita intenzívebbé vált, miután augusztus elején Trump amerikai elnök aláírta a legújabb oroszellenes szankciós csomagot.
A szankciós törvény elfogadását követően az orosz külügyminiszter-helyettes, Szergej Ryabkov jelezte, hogy Oroszország arra fog törekedni, hogy csökkentse az amerikai dollárral, mint nemzetközi elszámolási valutával szembeni függőségét.
"Természetesen fokozzuk az import helyettesítésével kapcsolatos munkát, csökkentjük az amerikai fizetési rendszerektől, a dollártól, mint elszámolási pénznemtől való függőségünket és így tovább. Ez létfontosságúvá válik," - mondta Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes.
Valerij Vasziljev, az Orosz Föderáció Tanácsa Gazdaságpolitikai Bizottságának elnökhelyettese azt mondta a múlt héten, hogy míg Oroszországnak csökkentenie kell az amerikai dollár felhasználását, ezt fokozatosan kell végrehajtani.
"Nehéz lesz gyorsan megállítani a dollár felhasználását, de ezt fokozatosan kell elvégezni, minimális költségekkel az orosz gazdaság számára," - magyarázta Vasziljev. (1)
(1) - https://ria.ru/economy/20170817/1500558225.html




A demokrácia és a szabadpiaci kapitalizmus összeesküvés-elméleteken alapulnak.

A Magna Carta, az Alkotmány és a Függetlenségi Nyilatkozat és az egyéb nyugati alapító iratok összeesküvés-elméleteken alapultak ahogy a görög demokrácia is.

De ezek voltak a rossz idők ... A dolgok azonban mostanra megváltoztak.

Pontosabban 1967 áprilisában a CIA írt egy jelentést, amelyben megalkotta az "
összeesküvés-elmélet" fogalmát, és az ilyen elméletek elferdítésének ajánlott módszereit. A jelentést "Psych"-nek nevezték el - a "pszichológiai műveletek" vagy a dezinformáció rövidítéseként - és "CS"-nek a CIA "Clandestine Services" (Titkosszolgálatok) egységére utalva.

A jelentés a New York Times 1976-os, az információ szabadságról szóló törvény értelmében benyújtott kérésére került napvilágra.
A kormány jó hírneve forog kockán

Az "
összeesküvés-elmélet" olyan kifejezés, amely egyszerre kelt félelmet és szorongást a legtöbb emberben, különösen az újságírók és az akadémikusok szívében. Az 1960-as évektől kezdődően a címke egy fegyelmező eszköz lett, amely túlnyomórészt hatékonynak bizonyult bizonyos események vizsgálatának vagy vitájának korlátozására. Különösen az Egyesült Államokban, ahol jogos kérdések merültek fel a közvélemény tájékoztatására szolgáló kétes hivatalos beszámolókkal kapcsolatban, ami egy olyan gondolati bűncselekménynek lett bélyegezve, amelyet a közvélemény pszichéjéből mindenáron ki kellett irtani.

A kifejezést körülvevő negatív kicsengés visszavezethető Richard Hofstadter liberális történész jól ismert támadásaihoz az "
Új Jog" ellen. Azonban sokak szerint a CIA valószínűleg nagyobb szerepet játszott abban, hogy az "összeesküvés-elmélet" kifejezésből "fegyvert" csináltak.

Súlyos szkepticizmus követte a Warren Bizottság, a Lyndon Johnson elnök által létrehozott testület eredményeit, amely John Fitzgerald Kennedy elnök meggyilkolásának körülményeit vizsgálta, melynek következtében a CIA részletes irányelvet küldött valamennyi irodájának. A Warren Bizottság jelentésével kapcsolatban felmerült kritikák miatt kulcsfontosságú volt az "
összeesküvés-elmélet" kifejezés fegyverré alakítása, amelyet bármely olyan csoport vagy egyén ellen alkalmazhattak, akik megkérdőjelezték a szövetségi kormány egyre titkosabb műveleteit.

    Valószínűleg összeesküvés

    A CIA erősen érdekelt volt saját képének és szerepének megőrzésében, mivel információkkal járult hozzá a Warren Bizottság által végzett nyomozáshoz. (1)

    A CIA memoranduma részletes cselekvési és technikai részleteket tartalmaz az összeesküvés-teoretikusok állításainak ellensúlyozására és megcáfolására annak érdekében, hogy megakadályozzák az ilyen állítások elterjedését más országokban. "
    A kritikusok vádjai nem állnak komoly alapokon," olvasható a dokumentumban, és a "további spekulatív viták csak a (kommunista) ellenzék kezére játszanak".

    Ezt a feljegyzést és ezen irányelveket gyakran használják ma is - leggyakrabban a médiában, de alkalmazzák politikusok, az elnöki hatóságok és a kormányhivatalok -, hogy megpróbáljanak megbélyegezni bárkit vagy bármely olyan csoportot, amely nem ért egyet a hivatalos kormányzati véleménnyel (pl. a globális felmelegedéssel).

    Végül az 1970-es évek végén az Egyesült Államok gyilkosságot vizsgáló választott bizottsága újabb nyomozást indított a Kennedy gyilkossággal kapcsolatban. A kongresszusi testület általánosságban elfogadta a Warren Bizottság megállapításait és egyetértett abban, hogy Lee Harvey Oswald puskájának két golyója ölte meg Kennedyt. De a bizottság azt is megállapította, hogy nagy valószínűséggel van egy második elkövető is, és valamiféle ismeretlen összeesküvés áll a gyilkosság mögött. (2)

    (1) - 
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Warren-jelentés
    (2) - 
    http://www.globalresearch.ca/conspiracy-theory-foundations-of-a-weaponized-term/5319708
    Könyvajánló
    A CIA története
    Hamvába holt örökség
    Tim Weiner

    Az utóbbi hatvan évben a CIA -annak ellenére, hogy teljesítménye igencsak gyenge volt - megőrizte a félelmetesség látszatát, és titkos levéltárak mélyére rejtette tévedéseit és hibáit. A Cég eredeti küldetése a világ megismerése volt. Amikor ez nem sikerült, hozzáfogott, hogy megváltoztassa a világot. Kudarcai és mulasztásai - Eisenhower elnök szavaival élve - ..hamvába holt örökséget" hagytak ránk. Tim Weiner Pulitzer-díjas szerző a CIA lehető leghitelesebb történetét nyújtja át az olvasónak ebben a könyvben, melynek minden sora dokumentált tényeken alapszik. A kötet ötvenezernél is több, elsősorban magának a Központi Hírszerző Hivatalnak az archívumából származó dokumentumra, valamint CIA-veteránokkal, köztük a központi hírszerzés tíz igazgatójával készült interjúk százaira támaszkodik. Végigkíséri a CIA történetét a második világháborút követő létrehozásától a hidegháború idején folytatott küzdelmein és a terrorizmus elleni háborúján kérésziül egeszén addig, míg 2001. szeptember 11-e után összeomlás szélére került.
  • Napokkal a sokak számára egy életre szóló teljes napfogyatkozás és számos jóslat szerint mélyreható energatikai változásokat okozó csillagászati esemény előtt egy új gabonakör jelent meg Sutton Hall mellett, a angliai London Southend repülőtér közelében. A gabonakört 2017. augusztus 17-én fedezték fel, de jelentése, ha van ilyen, még nem ismert.

    Egy jelentéssel bíró gabonakör? Tehetjük fel a kérdést. Igen, a bizonyítékok újra és újra azt mutatják, hogy ezen gabonakörök többsége hihetetlen tudományos anomáliákkal rendelkezik, és így sokan úgy vélik, hogy a formációk valahonnan máshonnan vagy valami rejtélyes, intelligens forrásból származnak.
    http
    Tudományos oldalról nézve az elektromágneses mező a megjelenő körökön belül általában elektrosztatikus töltésű. Van egy ritka formája az elektromágneses energiának, amit "
    ionizált plazmának", más néven gömbvillámnak neveznek, melynek állítólag köze lehet ezekhez az ábrákhoz.

    Nézzük meg kicsit közelebbről ezt a gabonakört! Ez a különleges formáció úgy tűnik, hogy egy "
    rádióadó toronyra" hasonlít egy "műholdvevővel" a tetején. Ebben az esetben a "műholdas antenna" a "napfogyatkozás" szokásos szimbólumaira hasonlít. Érdekes, hogy a 2017. augusztus 21-i amerikai teljes napfogyatkozás előtt pár nappal jelent meg a szokatlan ábra.

    De vajon mit jelenthet? Lehet, hogy valahonnan vagy valakitől egy rádiós üzenetet fogunk kapni ebben az időben? Vagy talán azt jelenti, hogy új frekvenciák érkeznek a bolygónkra a napfogyatkozás eredményeként?

    Ma már tudományos tény, hogy az égitestek, beleértve a Napot is, nagy hatással vannak fizikai testünkre, elménkre és tudatunkra. Mindez az augusztus 21-i napfogyatkozás esetében sem lesz másképp.

    Ennek a gabonakör formációnak a következő érdekes aspektusa a sok szimbólum, amelyek úgy tűnik, hogy három külön oszlopban vannak elrendezve, közülük kettő hét, a harmadik pedig nyolc "szakaszból"áll. Mit jelentenek a szimbólumok? Még nem tudjuk.

    Az ábra "rádiótorony" része a London Southend repülőtér felé mutat, ahogy azt a fehér szaggatott vonal is mutatja.



Minden összeesküvés forrása az Új Világrend. Lényegében ez egy magas szintű, több generációs terv, amely az összes szuverén nemzeti kormányt egy meg nem választott, nemzetek felett álló, tekintélyelvű világkormánynak akarja alárendelni. Ebben a rendszerben a Föld bolygó népeit szigorú társadalmi, technológiai és pénzügyi ellenőrzés útján kezelnék. A globális hatalom egy kegyetlen, kisebbségi elit kezében szilárdulna meg, akik a bolygót megerőszakolva hajtanák rabigába az emberi fajt.

Ugyanakkor ezt nem tehetik meg egyedül, ezért szükségük van a segítségedre. Szükségük van tudatos és akarat nélküli kegyencekre, hogy a városok és a nagyvárosok forradalmi változásainak bozóttüzét meggyújthassák. Szükségük van gyalogokra ahhoz, hogy agitáljanak és megzavarják a viszonylagos békét, és felkavarják a status quot. Szükségük van az értelmetlen, állatszerű erőszakra, hogy filmre vegyék és újra és újra lejátsszák a hírekben és a közösségi médiákban. Szükségük van a terrorra, mind a külföldire, mind a belföldire. Szükségük van a félelemre az utcákon, és félelemre a prolik elméjében.

Legfőképpen azonban káoszra van szükségük, hogy bevezethessék a saját "
rendjüket".

A hatalmon lévők, ennek a mély államnak a démonai, a félelem, az éhínség, az adósság és a háborúk létrehozói nem képesek megvalósítani tervüket anélkül, hogy a tömegeket zavarba és káoszba taszítanák, mert az emberek tömegei csakis akkor hajlandóak feladni a saját szabadságukat és magánéletüket. És sajnos úgy tűnik, hogy a seregük egyre erősebb és merészebb.

A világ eseményeinek utóhatásaiból azonban világosabb, mint valaha, hogy az Új Világrendnek nincs hiánya gyalogokból. A tudatlanság seregei összegyűlnek, és a következő három jel arra utalhat, hogy talán te is közéjük tartozol.
1. Az oszd meg és uralkodj játékot játszod

Bal vagy jobb. Fekete vagy fehér. Liberális vagy konzervatív. Állampolgár vagy bevándorló. Kommunista vagy fasiszta. Van vagy nincs. Saját csapatom vagy te csapatod. Én vagy te.

Ezer és egy módja van annak, hogy egy társadalom szétszakadjon és megosztott legyen, de közösség nélkül elveszünk, kudarcra vagyunk ítélve és végünk. Ha a kettősség paradigmája valamelyik oldalának része vagy, és meg akarod változtatni vagy meg akarod semmisíteni a másik oldalt, akkor az Új Világrend kezére játszol.

A felülről lefelé való oszd meg és uralkodj taktikája a legrégebbi játék a történelemben, melynek célja, hogy térdre kényszerítsenek szuverén népeket. Az uralkodók konfliktusokat keltenek az emberek között, majd a háttérben lépkednek és hagyják, hogy kiharcolják magukat, hogy később jószívű megmentőként, a nagy testvérként lépjenek elő.

Ha ezt a játékot játszod, akkor helyettük végzed el az ő munkájukat.

    2. A háború szószólója vagy

    Manapaság egyre többen verik a dobot egy Észak-Koreával szembeni nukleáris támadás érdekében, és a katonai beavatkozásért Venezuelában. Nemrég azt mondták, hogy fel kell készülnünk az Oroszországgal való konfliktusra, és hogy a szíriai beavatkozás a világ érdekeit szolgálja. Előtte a nyugat elpusztította Líbiát és Irakot, elfoglalta Afganisztánt, és a kábítószer valamint a terror elleni háborút használták ürügyként a világ több tucat országában a beavatkozásra.

    A birodalmi gondolkodásmód több generációra volt mély hatással például Amerikában, és az állampolgárok szinte teljes egészében felhagytak a háborúellenes irányvonallal.

    Az Új Világrend egy brutális erő, de a rendkívüli mértékben összekapcsolódott világunkban meg kell teremteniük a közvélemény támogatásának látszatát annak érdekében, hogy elősegítsék a katonai ipari gyarmatosítást a világon. Ezt nem tehetik meg anélkül, hogy a proletariátus legalább egy része ne támogatná.

    Ha úgy gondolod, hogy a nemzetközi konfliktusok kiterjesztésére van szükség és a főáramú média útmutatásait tartod szem előtt ebben a tekintetben, és ha szerinted minden vélt ellenségünk ellen fel kell lépnünk, akkor az Új Világrendet támogatod és vele bűnrészességet vállalsz.
    3. A dühödet és frusztrációdat bárkire rázúdítod, kivéve azokra, akik a piramis csúcsán találhatók

    Semmi kétség, hogy millió egy probléma van bonyolult világunkban, és megnyugtató lehet, ha ezekért valakit hibáztathatunk, akinek a szemébe nézhetünk, akinek nem nyújt védelmet az oligarchák gazdagsága és biztonsága. Várható, hogy a modern világból érkező stresszre érzelmekkel reagálunk, ám közben nem biztos, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy egy rejtett hatalmi struktúra mozgatja ezeket a nagy szálakat, és ezen érzelmeket a kisebb játékosokra és a hasonló gyalogokra irányítjuk.

    Az igazság odaát van. A dolgok gyökerénél a geopolitikai pénzügyi elit a világ valutáinak manipulálásával, a köz- és magánadósság csillagászatilag leküzdhetetlen szintjével, és a nem együttműködő nemzetek teljes spektrumú katonai dominanciájával hódítja meg a világot. Ez a program messze felülmúlja polgárainak kapacitását.

    Ha meg vagy győződve arról, hogy honfitársaiddal szemben az utcán harcolva oldhatók meg a világ problémái, akkor az Új Világrendnek segítesz, hogy céljait elérje.
    Végső gondolatok

    A társadalmi zavargások és a polgárháború az utolsó lépcsőfokok az új, autoriter jövő irányába. Az Új Világrendnek olyanokra van szüksége, akik a kék pirulát választják, akik szándékosan a tudatlanság mellett döntenek a hamis lelki nyugalomért cserébe. Hasznos idiótákra van szükségük ahhoz, hogy segítségükkel a lakosság többi részének figyelmét eltereljék az oligarchák által elkövetett bűncselekményekről. Szükségük van önkéntes katonákra és gyalogos hadseregre, akik megteremtik a diktatórikus irányításhoz, sőt a jogok és a szabadság szélesebb körű korlátozásához szükséges feltételeket.

    Ahhoz, hogy az Új Világrend sikerrel járjon, végső soron a mi rabszolgaságunkra van szükségük.


  • A szélsőséges Iszlám Állam csoport és Nagy-Britannia közötti új kapcsolatokat fedezett fel egy FBI-vizsgálat, mely szerint dél-walesi vállalkozások segítettek terrorista támadások finanszírozásában Európában.

    Siful Sujan brit dzsihadista a saját városában alapította meg a cégeket, majd elmenekült, hogy a terrorista csoporttal harcoljon Szíriában.

    Sujant, aki a családját is magával vitte a háború sújtotta országba, később egy amerikai drón támadás során ölték meg.

    Az Iszlám Állam (IS, korábban ISIS / ISIL) azonban képes volt az Egyesült Királyságban létrehozott vállalkozásokat pénz átutalására használni, a The Times által megtekintett FBI dokumentumok szerint. (1)

    Az Alexandra Gate üzleti parkban, Tremorfa-ban, Cardiffban működő üzlethálózatot katonai felszerelések Spanyolországba történő szállítására használták.

    Megfigyelő technikát küldtek szerte Európába, melyeket fegyveres drónok fejlesztéséhez használtak volna.

    Az FBI úgy véli, hogy a felszerelést arra használták volna fel, hogy segítsenek a helyszíneken kivitelezni a pusztító támadásokat, derült ki napokkal a Barcelonában és a spanyolországi Cambrils-ben történt terror események után, melyek következtében 15 ember halt meg.

    Az angliai cégeket egy amerikai szélsőséges eskü alatt fedte fel egy nyomozás során Marylandben.

    Több ezer fontot kapott készpénzben, hogy finanszírozza saját terrorista cselekményét a brit székhelyű vállalkozásokon keresztül.

    Nem ez az első alkalom, hogy az Iszlám Államnak sikerült beágyaznia magát Nagy-Britanniában.

    A félelem terjesztése

    Egészen az Egyesült Királyságig követhetők vissza olyan közösségi média profilok, amelyek az Iszlám Állam propagandáját és üzeneteit terjesztik.

    Szélsőséges vallási vezetők képeit és szemináriumait töltötték fel és terjesztették széles körben az egész Egyesült Királyságban az Iszlám Állam ideológiáját propagálva.

    2015-ben hackerek azt állították, hogy számos Iszlám Államot támogató közösségi média profilt a Munkahelyi és Nyugdíjügyi Minisztériumhoz (DWP) kapcsolódó internetes címekről működtettek.

    A Home Office (bevándorlásért, biztonságért a rendért felelős minisztériumi osztály) azt állítja, hogy a felfedezett IP címeket eladták, és ragaszkodtak ahhoz, hogy az anyagokat nem az osztályon belül osztották meg. (2)

    Adománygyűjtés

    2016-ban megdöbbentő számban 630 brit székhelyű jótékonysági szervezetet vizsgáltak meg terrorista kapcsolatok miatt.

    A Jótékonysági Bizottság nyolc megfelelőségi ügyet és négy formális vizsgálatot indított 2015/16-ban a "
    terroristákat vagy szélsőséges célokat támogató jótékonysági visszaélésekkel kapcsolatos állítások után nyomozva".

    Több tucat embert tartóztattak le az Iszlám Állam részére történt adománygyűjtés miatt.

    A múlt évben a 48 éves Mohammed Iqbal Golamaully-t és feleségét, a 45 éves Nazimabee-t azért ítélték el, mert pénzt küldtek az unokaöccsének, Zafirr Golamaully-nak annak ellenére, hogy tudták, hogy a terrorista csoporttal van.

    A 45 éves Mohammed Khaled-et pedig meggyanúsították, hogy több tízezer fontot vitt magával, hogy segítsen a szíriai menekülteknek és pénzzel táplálja az Iszlám Államot.
    Harcok

    Brit állampolgárok indultak útnak Szíriába és Irakba, hogy harcoljanak az úgynevezett "
    kalifátusért" - és sokan közülük vissza is tértek.

    A legfrissebb kormányzati adatok azt mutatják, hogy több mint 400 brit állampolgár, akik elmentek az Egyesült Királyságból, hogy csatlakozzanak az Iszlám Állam háborújához, az elmúlt 18 hónapban haza is tértek.

    Annak ellenére, hogy megígérték, hogy megállítják a visszatérők hullámát, két évvel ezelőtt a volt miniszterelnök David Cameron által bevezetett hatásköröket, amelyek ideiglenesen megakadályozták a visszatérésüket, csak egyszer alkalmazták.

    Nyugati tisztviselők úgy vélik, hogy a párizsi támadások kitervelője Abdelhamid Abaaoud ellátogatott az Egyesült Királyságba, és kapcsolatot tartott számos jövőbeli terroristával az országban.

    Mohammed Emwazi, más néven Jihad John hírhedt hóhér volt Szíriában, aki propaganda videókban jelent meg, melyekben nyugati túszokat végzett ki az Iszlám Állam nevében.

    Sally Jones, más néven a Fehér Özvegy, továbbra is rejtőzködik a szíriai hatóságok elől, de ismertté vált, hogy kapcsolatban áll a barátaival Nagy-Britanniában. (3)

    (1) - 
    https://www.thetimes.co.uk/article/isis-uses-companies-in-wales-to-finance-terrorist-attacks
    (2) - 
    http://www.mirror.co.uk/news/technology-science/technology/hackers-trace-isis-twitter
    (3) - 
    https://www.rt.com/uk/400387-isis-links-fighting-funding/



A Föld nem egyedülálló. Sok milliárd másik bolygó kering több milliárd más csillag körül az univerzumban. Figyelembe véve az űr végtelenségét, logikus azt gondolni, hogy egyszerűen muszáj intelligens életnek lennie odakinn.
Szóval, hol vannak ezek a fejlett földönkívüli fajok, és miért nem fedeztük még fel őket?
Egy asztrofizikus azt sugallja, hogy az olyan fajok, mint a miénk, gyorsan kihalnak, miután elérnek egy magas technológiai szintet.
Daniel Whitmire nyugalmazott asztrofizikus, aki az Arkansas Egyetemen matematikát tanít, egyszer azt gondolta, hogy a kozmikus csend azt jelzi, hogy mi, mint faj, messze el vagyunk maradva. Most más véleményen van.
"37 évig tanítottam csillagászatot," - mondta Whitmire. "Annak idején azt mondtam a diákjaimnak, hogy a statisztikák szerint mi lehetünk a legbutábbak a galaxisban. Végül is csak mintegy 100 éve rendelkezünk technológiával, míg más civilizációk több millió vagy akár több milliárd évvel is fejlettebbek lehetnek technológiai szempontból, mint mi." (1)
Mi egy tipikus faj vagyunk a világegyetemben?
Daniel Whitmire
Whitmire ma már úgy gondolja, hogy az ember egy tipikus faj a világegyetemben. Szóval, miért változtatta meg a véleményét, és mire alapozza a feltételezését?

A középszerűség elvének nevezett statisztikai koncepciót alkalmazva - azt az elképzelést, hogy ellenkező bizonyítékok hiányában inkább tipikusak, nem pedig atipikusak vagyunk - Whitmire arra a következtetésre jutott, hogy fajunk nem lehet olyan primitív, mint korábban gondoltuk, hanem inkább átlagos.

Az érvelés két megfigyelésen alapul: Mi lehetünk az első technológiai faj, amely a Földön fejlődik, és a technológiai fejlődésünk elején járunk. (A "technológiai" kifejezést olyan biológiai fajra érti, amely elektronikus eszközöket fejlesztett ki, és képes jelentősen megváltoztatni a bolygót.)

Az első megfigyelés nyilvánvalónak tűnik, de ahogy Whitmire megjegyzi a tanulmányában, a kutatók úgy vélik, hogy a Földnek még legalább egymilliárd évig lakhatónak kell lennie az állati élet számára a jövőben. Az alapján, hogy meddig tartott a főemlősök technológiai fajokká történő fejlődése, elég idő maradt ahhoz, hogy ez 23 alkalommal újra megtörténjen.

Ezt az időskálát figyelembe véve kellett, hogy legyenek más civilizációk is előttünk, de Whitmire szerint a geológiai feljegyzésekben semmi nem utal arra, hogy nem mi vagyunk az elsők.

"Ha egyik napról a másikra eltűnnénk, akkor is hagynánk magunk után egy ujjlenyomatot," - jegyezte meg Whitmire.

Whitmire meghatározása szerint az ipari forradalom és a rádió feltalálása után váltunk "technológiai" fajjá körülbelül 100 évvel ezelőtt. A középszerűség elve a világegyetem összes fennmaradt technológiai civilizációja között 95%-ban középre helyez bennünket.

Más szóval, azok a technológiai civilizációk, amelyek több millió évig vagy tovább tartanak, nagyon atipikusak lennének. Mivel elsők vagyunk, más tipikus technológiai civilizációknak is elsőnek kell lenniük. A középszerűség elve nem teszi lehetővé a második felvonást. Mindennek a következménye az, hogy miután a fajok elérnek egy bizonyos technológiai fejlettséget, megszűnnek és magukkal viszik a bioszférát.

"Ha nem vagyunk tipikusak, akkor az első megfigyelésem lenne helye," - mondta. - "A számok szerint a galaxis legbutább faja lennénk."

Whitmire elmélete nagyon érdekes, de vannak más kiemelkedő tudósok is, akik azon vitáznak, hogyan kell besorolni a földönkívüli civilizációkat.

A Szovjet Csillagászat című folyóiratban 1964-ben jelent meg Nyikolaj Kardasev orosz asztrofizikus korszakalkotó tanulmánya, melyben azt feltételezte, hogy a fejlett civilizációkat három típus szerint lehet csoportosítani: 1-es, 2-es és 3-as típusú, amely a bolygók, csillagok és galaxisok erőforrásait teljes mértékben uralja.

Úgy számolt, hogy ennek a három fajta civilizációnak az energiafogyasztását sok milliárd tényező választja el egymástól.

"Bár lehetetlen megjósolni az ilyen fejlett civilizációk pontos sajátosságait, a fizikai törvények alapján nagy körvonalakban elemezni lehet. Mindegy, hogy hány millió év választ el bennünket tőlük, akkor is engedelmeskedniük kell a fizika vas törvényeinek, amelyek most már eléggé fejlettek ahhoz, hogy mindent elmagyarázhassanak a szubatomi részecskéktől az univerzum nagyméretű szerkezetéig, megdöbbentő 43 nagyságrendig," - mondta Dr. Michio Kaku fizikus.

Mivel Whitmire szerint még soha nem voltunk kapcsolatban fejlett földönkívüli fajokkal, valóban lehetetlen megjósolni az ilyen fejlett civilizációk pontos jellemzőit. (2)

(1)- http://news.uark.edu/articles/39255/the-implications-of-cosmic-silence
(2) - https://www.cambridge.org/core/services/aop-cambridge-core/content/view




Benjamin Netanjahu tényleg kétségbe lehet esve. Tudja, hogy Izrael nyilvánvaló módon elvesztette a szíriai háborút. Több mint öt éven keresztül az izraeli rezsim mindenféle ördögi stratégiát használt, hogy eltávolítsa Aszadot a hatalomból. Sőt, azt is nyíltan elismerték, hogy terrorista sejteket részesítettek előnyben Szíriában az Aszad kormánnyal szemben. (1) Ahogy az izraeli nagykövet, Michael Oren elmondta:
"A szíriai kérdésre vonatkozó kezdeti üzenet az volt, hogy mindig azt akartuk, hogy Bassár Aszad elnök menjen, mindig is előnyben részesítettük azokat a rosszfiúkat, akiket Irán nem támogatott azokkal a rosszfiúkkal szemben, akiket Irán támogatott."
Ha a rosszfiúk egyáltalán nem jelentenek problémát, akkor a szíriai helyzet tekintetében a nyugat felé történő hazudozás nem is olyan nagy ár. És az izraeli rezsim már évek óta pontosan ezt tette.
Ugyanakkor mindenféle politikai propagandájuk és manőverezésük ellenére Aszad virágzik és túlélte az izraeli hadjáratot. Netanjahut pedig mindez megalázta. Most pedig kétségbeesetten igyekszik megváltani magát egy valószínűtlennek tűnő forgatókönyvvel. Nemrégiben a következőt mondta Putyinnak:
"Irán már jó úton halad afelé, hogy ellenőrizze Irakot, Jement, és a gyakorlatban már nagy mértékben az irányítása alatt áll Libanon. Egyetlen percre sem szabad elfelejtenünk, hogy Irán minden nap fenyegetőzik, hogy megsemmisíti Izraelt. Izrael ellenzi, hogy Irán folyamatosan fedezéket nyújt Szíriában. Biztosak vagyunk benne, hogy megvédjük magunkat minden eszközzel ezzel szemben és minden fenyegetés ellen." (2)
Putyinnak valószínűleg leesett az álla, amikor Tel Aviv őrült embere ezt a kijelentést tette. Netanjahu nyilvánvalóan tudja, hogy nagyrészt Oroszország semmisítette meg az izraeli tervet Szíriában. Valójában, amikor az izraeli rezsim egymás után hazudott, beleértve a vegyi fegyverekkel kapcsolatos ostobaságokat is, Oroszország mindig felállt és komoly bizonyítékokat mutatott be az ellenkezőjére.

És most Netanjahu azt mondja Putyinnak, hogy "Irán minden nap azzal fenyeget, hogy megsemmisíti Izraelt." Ez az ember egy fantázia világban él, mióta felemelkedett a cionista trónra Izraelben, és egyáltalán nem akar visszatérni a való világba. Netanjahu azt is mondta:
"Világossá tettem Putyin számára, hogy Irán megerősödése Szíriában nem segíti a stabilitást a régióban, és elmondtam neki, hogy meg akarjuk akadályozni a jövőbeli háborút, ezért fontos előre figyelmeztetni."
Irán, Oroszország segítségével semmisítette meg a terrorista sejteket Szíriában. Valójában Irán még az ISIS ellen is harcolt Irakban. Az Egyesült Államok kormánya és még a cionista média is tudta ezt. És most Tel Aviv őrült embere azt mondja, hogy Irán a rosszfiú?
Nos, egy Moszad ügynök volt, aki azt mondta, hogy Netanjahu egy rakás "szar". (3) Az Obama adminisztráció ugyanezt látta, és Netanjahut szimplán "szarházinak" nevezte. (4)
A Moszad korábbi vezetője, Meir Dagan 2012-ben kijelentette, hogy Irán "nagyon racionális". (5) Ha ez a helyzet, akkor miért mondja Netanjahu szinte minden hónapban azt, hogy Irán arra törekszik, hogy megsemmisítse Izraelt? Ennél is fontosabb azonban az a kérdés, hogy a nyugatnak valóban oda kell figyelnie egy ilyen emberre, mint Netanjahu, aki újra és újra csak tévedett? (6)
(1) - http://www.jpost.com/Syria-Crisis/Oren-Jerusalem-has-wanted-Assad-ousted-since-the
(2) - https://www.rt.com/news/400702-bibi-putin-iranian-presence-syria/
(3) - http://www.timesofisrael.com/ex-mossad-chief-calls-netanyahus-iran-speech-bullshit/
(4) - https://www.theatlantic.com/international/archive/2014/10/the-crisis-in-us-israel-relations
(5) - http://www.washingtontimes.com/news/2012/mar/12/ex-mossad-chief-iran-is-rational/
(6) - http://www.veteranstoday.com/2017/08/24/netanyahu-is-hopelessly-trying-to-lecture-putin




Az ESO (Európai Déli Obszervatórium) Nagyon Nagy Teleszkóp Interferométerének segítségével a csillagászok elkészítették az Antares vörös szuperóriás csillag legrészletesebb képét, valamint az anyag sebességének első térképét egy csillag atmoszférájában, mely különbözik a mi Napunktól, felfedve a váratlan turbulenciát az Antares óriási kiterjedt légkörében.
A szabad szemmel is látható híres Antares csillag a Skorpió csillagkép szívében található legfényesebb objektum, amely erős vörös árnyalattal ragyog. Ez egy hatalmas és viszonylag hűvös, vörös szuperóriás csillag, életének késői szakaszában, a szupernóvává válás felé vezető úton.
A chilei Universidad Católica del Norte egyetem Keiichi Ohnaka által vezetett csillagászati csapata jelenleg az ESO Nagy Teleszkóp Interferométerét (VLTI) használja a chilei Paranal Obszervatóriumban az Antares felszínének feltérképezésére és a felszíni anyagmozgások mérésére. Ez a legjobb kép mindeddig, amit egy másik csillag felszínéről és légköréről készítettek. (1)

A VLTI egy egyedülálló létesítmény, amely akár négy teleszkóp képét is képes kombinálni, akár a 8.2 méteres távcsövekét, akár a kisebb segéd távcsövek képét egy virtuális teleszkóp létrehozásához, amely egy 200 méteres tükörrel egyenértékű. Ez lehetővé teszi, hogy a kapott finom részletek messze felülmúlják az egyetlen teleszkóp segítségével készült képeket.
"Hogy az olyan csillagok, mint az Antares, miért vesztik el olyan gyorsan a tömegüket az evolúciójuk végső szakaszában, több mint fél évszázada problémát jelent," - mondta Keiichi Ohnaka, aki a tanulmány vezetője is egyben. "A VLTI az egyetlen olyan eszköz, amely közvetlenül képes megmérni a gázmozgásokat az Antares kiterjedt légkörében - ez egy fontos lépés a probléma tisztázása érdekében. A következő kihívás annak meghatározása, hogy mi hajtja a turbulens mozgásokat."

Az új eredmények felhasználásával a csapat létrehozta egy Naptól eltérő csillag légkörének első kétdimenziós sebesség térképét. Ezt a VLTI-t használva három segéd távcsővel és egy AMBER nevű eszközzel készítették, hogy létrehozzák az Antares felszínének különálló képeit egy kis infravörös hullámhossz tartományban.

A csapat ezt követően ezeket az adatokat használta fel, hogy kiszámítsa a különbséget a légköri gáz sebessége között a csillag különböző pozícióinál, és az átlagsebességet az egész csillag körül. Ennek eredményeképpen hozták létre a légköri gáz viszonylagos sebességét ábrázoló térképet az Antares teljes felületén, mely az első, amelyet egy Napon kívüli csillag esetében elkészítettek.


A csillagászok viharos, alacsony sűrűségű gázt találtak sokkal távolabb a csillagtól, mint az előre jelezték, és arra a következtetésre jutottak, hogy a mozgás nem eredhet a konvekcióból, vagyis az anyag nagymértékű mozgásából, amely energiát szállít a magtól a külső atmoszférába sokféle csillag esetében. Arra gondolnak, hogy egy új, jelenleg ismeretlen folyamatra lehet szükség ahhoz, hogy ezeket a mozgásokat megmagyarázhassuk a vörös szuperóriások, például az Antares kiterjedt atmoszférájában.

"A jövőben ez a megfigyelési technika különböző típusú csillagok esetében is alkalmazható, hogy soha nem látott részletességgel tanulmányozhassuk a felületüket és az atmoszférájukat. Mostanáig ez csupán a Napra korlátozódott," - állapította meg Ohnaka. "Munkánk a csillagászati asztrofizikát új dimenzióba emeli, és teljesen új ablakot nyit a csillagok megfigyelésére." (1)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése