2016. november 1., kedd

Leleplezzünk ideje a likvidálásnak





Leleplezzünk ideje a likvidálásnak




"Ideje búcsút mondani az Egyesült Államoknak," hirdette ki Duterte fülöp-szigeteki elnök történelmi kínai látogatásán 
10/20/2016 ujvilagtudat.blog 

Itt az "ideje búcsút mondani" az Egyesült Államoknak, mondta a Fülöp-szigetek elnöke Rodrigo Duterte kínai látogatása alkalmával, ahol ő és Hszi Csin-ping elnök komoly fordulatot értek el az utóbbi időben fagyos kapcsolatokban, több kétoldalú megállapodás aláírásával, míg Washingtonnal cseppet sem bánik udvariasan. 
Ideje búcsút mondani az Egyesült Államoknak

Duterte szerdán nyilatkozott a sajtónak Pekingben a Hszi-vel tartandó tárgyalások előestéjén. Kevés információ látott napvilágot arról, hogy mi fog történni csütörtökön, de Duterte konferenciája egybeesett a soha nem látott megállapodások aláírásával, különösen a Scarborough-zátony területének Fülöp-szigetek általi használatáról, amely egy erőforrásokban gazdag, de vitatott terület a Dél-kínai-tengeren. 

Duterte június végén kezdett lassan távolodni Washingtontól, miután hatalomra került. Egy sor szóváltást követően végül az eredmény az lett, hogy elkezdte javítani a kapcsolatokat a történelmi riválissal, Kínával. 

"Az országomban való tartózkodásod a saját hasznodra volt. Tehát, itt az ideje, hogy elbúcsúzzunk, barátom," - mondta Duterte a filippínó bevándorló közösség tagjai előtt, akik Pekingben hallgatták őt a sajtótájékoztatón. Természetesen a katonai jelenlétre utalt, melyet Washington élvezett számos fülöp-szigeteki bázison, aminek már szeptember óta komoly hangot adott. 

"Nincs több amerikai beavatkozás. Nincs több amerikai gyakorlat." - mondta a közönségnek. 

"Nem megyek többet Amerikába. Engem ott csak megsértenének," - tette hozzá, mielőtt olyasmit tett, amit politikai elemző nem is gondolna, hogy egy ország vezetője megengedhet magának, Barack Obama amerikai elnököt újra egy "szajha fiának" nevezte. 

Az amerikai/fülöp-szigeteki kapcsolatok akkor kezdtek halálos spirálba kerülni, amikor az Obama adminisztráció hangot adott aggodalmának, ahogy Duterte a kábítószer bűnözéssel kezdett foglalkozni. Manilának egy kicsit sem tetszett Washington álláspontja, és Duterte egy sor tüzes megjegyzést intézett Obamához figyelmeztetve őt, hogy maradjon ki belőle és ne diktálja a politikát a Fülöp-szigeteknek. 

Azóta a Kínával való gazdasági és politikai előnyöket hirdeti."Ami távol tartott bennünket Kínától, az nem a saját kreálmányunk. Én egy új irányt akarok," - mondta a Fülöp-szigetek vezetője.A két ország várhatóan több mint két tucat megállapodást ír alá, beleértve a fent említett Dél-kínai-tengeri koncessziót, ami egy hatalmas lépés Kína felé, amellyel kapcsolatban a hágai nemzetközi bíróság azt a döntést hozta júliusban, hogy senki sem lehet az egyedüli igénylő a területekre. 

Az infrastruktúra különös elsőbbséget élvez a pénzzel küszködő Manila számára. Valamint ott vannak az energia és távközlési megállapodások, melyek kidolgozás alatt állnak, beleértve egy 3 milliárd dolláros hitelt a Bank of China-tól, Ramon Lopez kereskedelmi miniszter szerint. 

"Nem fogunk kérni, de ha felkínálják és megkérdezik, hogy szükség van-e a támogatásra, akkor persze, mivel nagyon szegények vagyunk," - erősítette meg Duterte. "Szükségük van erre a vasútra? Igen uram. És ha tudnak nekünk kedvezményes kölcsönt adni, akkor olyat adjanak, amit 20 év alatt vissza tudunk fizetni. 

"Az Egyesült Államokkal való szakítás 65 év szoros partnerség után állt elő. Az amerikai jelenlét növekedése Ázsiában a Fülöp-szigeteken keresztül Obama regionális politikájának egyik pillére, az Okinawán, Japánban állomásozó csapatok megtartása mellett. 

Duterte szerdán elmondta, hogy a kínai partnerség nem jár teljes katonai együttműködéssel, vagy közös energia feltárással a Dél-kínai-tengeren, ahol Peking jelenleg többségi részesedéssel rendelkezik. 

A Duterte és Hszi közötti találkozó nem annyira a területi viták köré összpontosul, mondta Duterte a csütörtöki ülésre sietve. De a Scarborough-zátonnyal kapcsolatos megállapodás Kínát a korábbi területi rivális helyett szövetségessé változtatta. 

Duterte ROCKSTAR in CHINA



A világ eseményei egyértelműen valamiféle nagy fordulópont irányába haladnak a következő hetekben, ahogy az a hírekben látható sok eseményből és a titkos világban. Gyakorlatilag az történik, hogy a két hatalmas rivális csoport versengése a világhatalom irányításáért belépett a titáni küzdelem utolsó fordulójába a pénzügyi rendszer irányítása és így azon döntési folyamat felett, hogy mint emberiség, mit tegyünk a jövőben. 



Az orosz rakéták véget vetnek az izraeli légi fölénynek

Az orosz vezetés légvédelmi rakétáinak Szíriába telepítésével korlátozhatja az izraeli hadsereg műveleti tevékenységét, és új politikai helyzet elé állítja a zsidó államot – állítja a Háárec című újság pénteki számában.
Az írást jegyző Ámosz Harel a The Washington Post című amerikai lapban közölt térképre hivatkozik, amely szerint az orosz Sz–300 és Sz–400 típusú légvédelmi rakétarendszer által lefedett terület nem csak Libanont és Törökország egy részét tartalmazza, de még az izraeli légierő repülőtereinek felét is.
Oroszország a múlt héten erősítette meg légvédelmi képességeit Szíriában; a Tartum kikötőjében horgonyzó hajókon újabb rakétaelhárító egységeket kezdtek állomásoztatni, amelyek 380 kilométeres hatósugara lefedi a Földközi-tenger keleti vidékét Ciprusig, Irak nyugati csücskét és Izrael nagy részét is, egészen a Negev-sivatag északi részéig.
Ezentúl Szíriából minden Izraelből felszálló harci gépet nyomon követhetnek, akadályozva Izrael műveleti képességet a Hezbollah libanoni síita mozgalom elleni küzdelmében. A Háárec szerint a zsidó állam a jövőben nem tudja zavartalanul megakadályozni, hogy Irán fegyvereket szállítson a Hezbollahnak.
Új korszak következik
Izrael 1982-ben elpusztította Szíria légvédelmi rendszerét, és azóta teljes légi fölénye volt a térségben, s a cikk szerint ez a korszak a Tartumba telepített légvédelmi rakétákkal gyakorlatilag véget ért.
Moszkva az izraeli–orosz incidensek elkerülése érdekében diplomáciai párbeszédet kezdeményezett, s ez ügyben Binjamin Netanjáhu izraeli miniszterelnök az elmúlt évben négyszer találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.
Oroszország azt követően erősítette meg szíriai légvédelmét, hogy Washington elítélte Aleppó bombázását, és Oroszország felkészült arra, hogy az Egyesült Államok katonai lépéseket tehet a Moszkva által támogatott Bassár el-Aszad szíriai elnök ellen.
Orientalista.hu – MTI

Izrael egy rasszista, terjeszkedő entitás




Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Szaúd-Arábiában támogatják a “szörnyű fekély”, azaz Izrael terjeszkedését, sőt lehetővé teszik a Tel-Aviv rezsim számára a nyugati polgárokkal szembeni nyílt diszkriminációt, mondta egy brit tudós és politikai elemző.
Dr. Rodney Shakespeare londoni székhelyű egyetemi tanár annak kapcsán beszélt a fentiekről, hogy Izrael több mint 100 palesztin párti brit aktivistát eltiltott a megszállt palesztin területektől.
Tobias Ellwood, a közel-keleti ügyekkel foglalkozó brit miniszter megerősítette az izraeli rezsim beszámolóit, miszerint a megszállt palesztint területekre utazó 129.000 brit állampolgárból legalább 115 főtől megtagadták a belépést 2016-ban, számolt be vasárnap a The Independent.
Emily Schaeffer Omer-Man emberi jogi ügyvéd az eset kapcsán kifejtette, hogy törvényeket időnként diszkriminatív módon alkalmazzák. Ahogy fogalmazott, különösen azokat vették célba az elmúlt öt évben, akik humanitárius munkát akartak ott végezni.
[Izrael] egy szörnyű fekély, melyet olyan nyugati kormányok telepítettek a Közel-Keletre, amiket a cionizmus irányít”,-  fogalmazott Dr. Rodney Press TV-nek adott interjújában vasárnap, hozzátéve:
Izrael egy terjeszkedő rasszista entitás”.
Az akadémikus érvelésében kifejtette, hogy amióta Izrael ellenőrzi a Nyugat külpolitikáját, a független nemzeteket a Közel-Keleten “összezúzták”, hogy ne legyen az izraeli terjeszkedést megfékező akadály.
Most ha bárki fel mer állni és rámutat ennek a helyzetnek bármely aspektusára, például Izrael tevékenységére Szíria tekintetében és a Daesnek (ISIL-nek) nyújtott támogatására, azt a személyt azonnal célba veszik“- magyarázta.
Augusztusban Gilad Erdan izraeli közbiztonsági miniszter „aktivisták bojkottjáról” szóló tiltást szorgalmazott, miközben a Bojkott, Megfosztás és Szankciók (Boycott, Divestment and Sanctions – BDS) Mozgalmára utalt.
Több ezer önkéntes csatlakozott világszerte a 2005-ben indult BDS-hez.
Dr. Rodney megjegyezte, őt is megakadályozták, hogy egy egyetemen beszéljen, mert “Izraelnek a Szíriában működő Daes mögött betöltött szerepéről írtam.”
Azt mondta, az izraeli tisztviselők sosem riadnak attól vissza, hogy “megtámadják” azokat az embereket, akik felfedik Izrael gonoszságát és a palesztinok elleni bűncselekményeiket.
Így nem meglepő talán, hogy az izraeli entitás megakadályozza, hogy átlagemberek utazzanak vagy akár beszéljenek… rárepülnek bárkire, és kirúgathatják a munkájukból a róluk szóló kifinomult hazugságaikkal”, – tette hozzá.
Az USA-ban, az Egyesült Királyságban és természetesen olyan helyeken, mint a Szaúd-Arábiában lévő politikai és a gazdasági környezet segíti és támogatja ezt a hazug gépezetét, ez a propagandagépezetet, az ügynököket, melyek ezé a szörnyű fekélyé, a cionistáké”,-  folytatta.
Orientalista.hu – (Persianews.vcp.ir, Press TV)






Hadi helyzet Aleppoban




Az “iszlamista” (terrorista) csoportok egyre több területet veszítenek.
2016.10. 06. Chris Tomson helyzetjelentése.
A Szíriai Arab Hadsereg közel van hozzá, hogy teljesen elfoglalja a Busztan Al-Pasha kerületet Aleppo város északkeleti részén, miután tegnap újabb rohamokat hajtott végre a korábban a “felkelőknek” nevezett terroristák kezében lévő negyedben.
Miközben Busztan Al-Pasha kerület több mint 80 százaléka jelenleg a Szíriai Arab Hadsereg ellenőrzése alatt áll, a Fatah Halab (“Aleppo Meghódítása”) szövetség dzsihádista frakciói várhatóan vissza fognak vonulni a következő órákban.
Eközben a kormánycsapatok és szövetségeseik ezen kívül a közeli Owejdzsa kerületben is előrenyomulnak, ezzel a Szíriai Arab Hadsereg teljesen meg tudta szilárdítani az észak-aleppoi utánpótlási vonalát.
A továbbiakban, a szomszédos Shejkh Makszud kerületben lévő kurd harcosokat a szíriai kormányerők veszik teljesen körbe. Mindazonáltal a Szíriai Arab Hadsereg és a Kurd Népi Védelmi Bizottságok (YPG) Aleppoban jó kapcsolatokat ápolnak, a parancsnokok mindkét oldalról megállapodásban rögzítették, hogy az Ifjúsági lakótelepet és a Bakarah-bányát közösen felügyelik.
Amennyiben a Busztan Al-Pasha és az Owejdzsa kerületeket teljesen elfoglalja a Szíriai Arab Hadsereg, akkor arra lehet számítani, hogy a kormánycsapatok északi és déli irányból megrohamozzák az Ajn Al-Tal kerületet. A valóságban ez a kerület már a hadsereg “tűzkontrollja alatt van”, vagyis a Bakarah bánya területéről a hadsereg fegyverei tűz alatt tartják.
Az elemzéseink szerint a Fatah Halab koalíció vahhabita fegyvereseinek csekély kilátásai vannak arra, hogy megtörjék a Szíriai Arab Hadsereg Kelet-Aleppo köré vont ostromzárát. Ez annak köszönhető, hogy a Dzsaish Al-Fateh (Idleb tartományi bázisú, dzsihádista koalíció) fegyveresei legnagyobb részben visszavonultak (vagy elhullottak) a nyugat-aleppoi frontvonalról annak reményében, hogy tovább tudnak előretörni Hama tartomány északi részén.
Forrás: almasdarnews.com
Térkép: Peto Lucem ‏@PetoLucem
Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg





Rabság, halál, Amerika




60 év. Ennyi telt el azóta, hogy a magyar nép megvívta szabadságharcát. Azt a háborút, melyet végül azért vesztett el, mert a “demokrácia legfőbb szövetségese”, az Amerikai Egyesült Államok elárulta és eladta a demokráciáért harcoló embertömeget  a kommunista vérebeknek cserébe némi gazdasági előnyért.
Szándékosan tettem azt a három szót idézőjelbe, igen. Ugyanis, az USA minden, csak nem a demokrácia szövetségese. Sőt, mint egy most kijött Wikileaks-akta mutatja, még csak nem is demokratikus. Egy olyan országról beszélünk, ahol az elektori rendszernek köszönhetően az embereknek valójában nincs tényleges szavazati joga, s ahol előre le van vajazva, hogy ki fogja nyerni a választásokat.

Ugyanakkor, ez az ország, ez a nem demokratikus, a szólásszabadságot, az élethez való jogot és még számtalan emberi jogot sárba taposó korrupt birodalom felhatalmazva érzi magát arra, hogy kioktassa a világot arról, hogy miről szól a demokrácia.

Lássuk csak, miről is szól ez a fogalom szerintük. Először is arról, hogy mindenben ők parancsolnak. Aztán mellette ott van a melegházasság, a gendersemleges mosdók, az oligarchák uralma, a kilencedik hónapig engedélyezett abortusz (mely során a teljes emberi öntudattal rendelkező csecsemőt úgy ölik meg, hogy felvágják a fejét, majd egy gép kiszívja az agyát),a “safe place”-eknek nevezett őrület – és persze egy jó nagy adag keresztényellenesség.
Ami viszont kimaradt belőle: a sajtószabadság, a vallásszabadság, a szabad véleménynyilvánítás joga, a választáshoz való jog, és még sok egyéb.
Egy olyan országról beszélünk, ahol a legesélyesebbnek tartott elnökjelölt (akiről mellesleg egyik hatalmas botrány derül ki a másik után – igen, Hillary Clintonról beszélek) nyíltan kimondhatja, hogy végezni kell azokkal az erőkkel, melyek nem őt, s nem az ő ideológiai vonalát támogatják. Ahol az embereket csak azért kirúghatják az egyetemükről vagy a munkahelyükről, mert fel mertek tenni a közösségi oldalakra egy a homoszexualitást, feminizmust, vagy liberalizmust elítélő bibliai igét.
Ez a gonosz birodalom az, mely ma is a világ csendőrét játszva próbál “demokráciát” teremteni (értsd: a saját diktatúráját kiterjeszteni), nem csak Magyarországon, de Szíriában is.
Célja elérése érdekében nincs számára akadály. Milliók elárulása, vágóhídra adása? Nem probléma! Iszlamista terrorszervezetek támogatása? Nem probléma! A szövetségeseik szörnytetteinek eltussolása, vagy az ellenfeleikre kenése? Nem probléma! Minden megengedett a cél érdekében.
Ennek szellemében folytak le az 56-os események úgy, ahogy megtörténtek, és emiatt láthatjuk Szíriában is azt, amit. Most éppen azt, hogy mindenért Assad és Oroszország a hibás, ami Aleppóban történik.

Háború folyik Aleppóért. Az egyik oldalon áll Szíria és Oroszország. A másik oldalon az USA által erőteljesen támogatott Nuszra Front, mely valójában az al-Kaida “jogutódja”.

Igen, ők robbantották fel a World Trade Centert századunk első évében – de mindez Washingtont nem érdekli. Vagy talán a 9/11 az amerikai kormányzat megrendelésére történt…? Ki tudja? Van ebben is ráció… Így megtámadhatták Irakot a nem létező atomfegyverekre hivatkozva.
Na most ez a Nuszra éppen vígan használ emberi pajzsként pár százezer szír túszt, akik bennragadtak az általuk megszállt területeken. Persze, ez az Egyesült Államokat és csatlósait a legkevésbé sem zavarja. Még akkor sem, amikor a szerencsétlen szökni próbálókat halomra lövik ezek a vahabita terroristák. De ha az ostrom közben pár ilyen túsz meghal – na akkor hirtelen ajvékol a CNN-től kezdve az RTL-ig minden és mindenki, hogy az oroszok meg a kormányerők civileket gyilkolnak, meg persze “ártatlan” “lázadókat”, akik azon kívül, hogy sorozatgyilkosok, igazán semmit nem követtek el.
Mindeközben persze mind a “lázadó” terroristák, mind a NATO légiereje vígan gyilkolássza azokat a civileket, akik az Assad által már felszabadított területen élnek. Rendőrségek, iskolák, kórházak… De persze erről nem szól a fáma. Ahogy arról sem, hogy szaúdi és katari barátaikkal együtt a jenkik hány tízezer ártatlan civilt gyilkoltak meg Jemenben az utóbbi időszakban. Ugyanis,(szerintük) ezek mind mocskos disznók voltak, akik nem akartak egy kis demokráciát.
Szép, ugye? Na ez az az Amerikai Egyesült Államok, amiről még mindig sokan azt gondolják, hogy szövetségesünk. Pedig nem az, s nem is lesz soha. Ez a birodalom egy borzadály. S mikor elbukott, az emberek örvendezni fognak, s azt mondják: “Elesett, elesett a nagy Babilon”, mely megnyomorította a világot, s rákényszerítette nemzetek sokaságára aberrált, istentelen, sötét értékrendjét.
Orientalista.hu – Crusader




Az Orosz Légierő megakadályozza a 

terroristák átszökését Irakból Szíriába







Kész bármikor csapást mérni az orosz légierő az Irakból Szíriába átvonuló terroristákra – jelentette ki kedden Moszkvában Szergej Rudszkoj altábornagy, az orosz vezérkar műveleti főosztályának vezetője.


Elmondta, hogy az orosz légierő pilóta nélküli repülőgépek és más felderítő eszközök segítségével folyamatos megfigyelés alatt tartja a szíriai-iraki határ térségét. „A levegőben járőröző orosz repülőgépek felkészültek arra, hogy haladéktalanul csapásokat mérjenek a terroristákra” – mondta a tábornok.
Irakban október 17-én reggel indult szárazföldi offenzíva az ország második legjelentősebb városa, Moszul felszabadítására az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet fegyvereseinek megszállása alól. A hadműveletben az iraki kormánycsapatok és kurd egységek mellett részt vesz az Egyesült Államok vezette terroristaellenes koalíció is.
Rudszkoj elmondta, hogy orosz katonai megfigyelők egyelőre nem tapasztaltak jelentősebb sikereket a Moszul felszabadítását célzó művelet közben. Az orosz fegyveres erők vezérkara szerint Irakban az amerikai irányítású koalíciós légierő csapásainak következtében az elmúlt három nap során több mint 60 iraki polgári lakos vesztette életét, további több mint 200 pedig megsebesült.
A vezérkar szerint Moszulból az IÁ mintegy 300 fegyverese érkezett a szíriai Deir-ez-Zór városba.
Rudszkoj tábornok közölte, hogy Oroszország az első felkérésre kész újabb humanitárius célú tűzszünetek meghirdetésére a szíriai Aleppó városánál, de csak abban az esetben, ha hiteles értesülés áll majd a rendelkezésére arról, hogy minden készen áll a betegek, a sebesültek és a békés lakosság evakuálásához. Emlékeztetett rá, hogy a múlt hét három napján tartottak helyi idő szerint reggel nyolckor kezdődő „humanitárius szüneteket”, amikor a szíriai kormányerők beszűntették a tüzet, és a polgári lakosok hat, a fegyvereiket hátrahagyó Aszad-ellenes erők pedig két folyosón át távozhattak.
Hangsúlyozta, hogy az orosz és a szíriai légierő múlt kedd óta Aleppó 10 kilométeres körzetében szünetelteti a légicsapásokat és hogy ezt a moratórium tovább tart majd. A tábornok valótlannak nevezte a Euronews hírtelevízió október 2-i jelentését, amely szerint az orosz légierő csapást mért a szíriai város keleti részében a Szahúr elnevezésű kórházra. Rudszkoj két olyan űrfelvétellel bizonyította állítását, amely a Euronews hírének közlése előtt, illetve az után készült, és amelyeken szavai szerinte nem fedezhető fel különbség.
Orientalista.hu – MTI, Euronews




Páncéltörő rakétákkal látta el az USA az 

Al-Kaidát




Az Al-Kaidához tartozó Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezet állítólag az Egyesült Államokból származó fegyverszállítmányokat kapott, pontosan páncéltörő rakétákat.
Az Al-Nuszra Front terrorszervezet egy meg nem nevezett rangidős parancsnoka közölte, hogy a szervezet az Egyesült Államoktól kapott fegyvereket, egy német hetilapban, a Focusban megjelent interjú szerint.
A rakétákat közvetlenül nekünk adták át. Az amerikaiak a mi oldalunkon állnak.” – válaszolta a terrorista vezér, amikor Jürgen Todenhöfer, német újságíró kérdezte arról, hogy voltak-e közvetítők a fegyverek leszállításakor.
A vezető kifejezetten utalt huzalvezérlésű irányított páncéltörő rakétákra.
Az interjúban ezenkívül elmondta, hogy a terrorszervezet nem engedi be az ENSZ segélyszállító járműveit Aleppo általuk megszállt részeibe, ha a Szíriai Arab Hadsereg nem vonul vissza, ahogy “ők követelik meg.” Az interjú tíz nappal azelőtt készült, akikor az Egyesült Nemzetek humanitárius segélyt szállító menetoszlopát támadás érte múlt héten hétfőn.
A rezsimnek vissza kell vonulnia minden térségből annak érdekében, hogy beengedjük a teherautókat. Más esetben ha közeledik egy teherautó, akkor le fogjuk tartóztatni a gépkocsivezetőt.” – mondta a vezér.
Az ENSZ egy közleményt adott ki, amelyben elítélték a támadást, amelyben 20 polgári személy és a Szíriai Arab Vöröskereszt/Félhold egy tagja meghalt.
Az Al-Nuszra Frontot terrorszervezetként tartja nyilván az USA, Oroszország és az ENSZ. A terrorszervezet azért harcol, hogy elüldözze Bashar Al-Assad szíriai elnököt és a szíriai kormányt, valamint egy kalifátust hozzon létre az országban.
Nem ismerjük el a világi állami berendezkedést.”
Addig harcolunk amíg a rezsim meg nem bukik.” – mondta a terroristavezér. A forrás ezenkívül közölte, hogy az Al-Nuszra Front “iszlám államot akar létesíteni, amelyet a Sharia szerint szerint kormányoznak.” – tette hozzá.
A Dzsabhat Al-Nuszra 2016 júliusában kijelentette, hogy függetlenedett az Al-Kaidától, átnevezve magát Dzsabhat Fateh Al-Shamra, de legtöbb hírkommentátor szerint a mozzanat egy erőfeszítés volt, hogy lehetővé tegyék a szervezet összeolvadását a Nyugat által támogatott dzsihádista “ellenzéki” csoportokkal.
Már 2013 óta széles körben elterjedtek hírek arról, hogy közel-keleti kormányok támogatnak vahhabita fegyveres csoportokat. Ezeket a militáns csoportokat, közöttük több a “Szabad Szír Hadsereghez” (FSA) tartozó terrorszervezetet, amelyek kelet-európai forrásokból származó fegyverszállítmányokat kaptak, számosat háborús bűncselekménnyel és emberi jog sértéssel vádolnak. A jelentések szerint a fegyverszállításokat az USA Központ Hírszerző Ügynöksége (CIA) támogatta.
Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg


Világszerte ezerszámra építik a vahabista 

iszlamista mecseteket



Egy magasrangú iraki tisztviselő szerint a öböl-menti arab államai az Iszlám Állam (Daesh, ISIS) terrorszervezet felemelkedését támogatják, ettől remélve gyengülő kormányzatuk megerősítését.
Faleh al-Fayad iraki nemzetbiztonsági tanácsadó szerdán arra figyelmeztetett, hogy “egyes rezsimek az említett ideológiák védelmére szentelnek anyagi forrásokat”.
Néhány gazdag Perzsa-öböl menti ország a vagyonát ezeknek a csoportoknak a legitimációjára használja”,–  mondta a londoni Royal United Services Institute elnevezésű brit biztonságpolitikai intézetben.
faleh-al-fayad-iraki-nemzetbiztonsagi-fotanacsado
Faleh Al-Fayad iraki nemzetbiztonsági főtanácsadó
Ugyanezek az országok “a szektarianizmust fűtik” együttes támogatással, úgy ahogy a csökkenő olajárak miatti gazdasági válsággal is szembenéznek, mondta Fayad, nyilvánvalóan Szaúd-Arábiára utalva.
Az erőszaknak a fő motorja a Közel-Keleten a szélsőséges vahabista ideológia, amelyet Szaúd-Arábia terjeszt, a követői pedig a Daesh és más takfiri csoportok.
Tudjuk, hogy a valódi elkövetők” azok, akik a Daesh ideológiáját terjesztik, valamint, finanszírozzák és kiképzik a terrorista csoportot, tette hozzá az iraki tisztviselő.
isis toyota
Iszlám Állam vadonatúj Toyotái
A New York Times véleményrovatában közzétett keddi írásában Mohammad Javad Zarif iráni külügyminiszter azt írta, hogy Rijád több tíz milliárd dollárt költött a vahabizmus exportálására, ami eddig világszerte több ezer mecset és Madrasa (oktatási központ) felépítését jelentette.
Gyakorlatilag minden terrorista csoportot, ami visszaél az iszlám nevében – mint az Al-Kaida és nyúlványai Szíriában, a Boko Haram Nigériában – ez a halálkultusz ihletett”,–  írta a cikkében.
Az Iszlám Állam (Daesh) az egész világot fenyegeti
Fayyad figyelmeztetett, hogy a Daesh komoly biztonsági fenyegetést jelent az egész világon. “Nincs terület, amely védett lenne a Daesh inváziójától”
A iraki főtanácsadó felkérte a nemzetközi közösséget, hogy komolyan helyezkedjenek szembe azon arab rezsimekkel, amelyek a terrorizmust támogatják.
A helyzet most egyértelműbb, nem azért, mert a világ nem tudott róla korábban, hanem azért, mert mindenkit veszély fenyeget”,-  mondta.
Irakban a Daes terroristák rémuralma 2014 júniusában kezdődött, mely során hatalmas területeket foglaltak el az ország északi és nyugati részein.
Jelenleg az iraki fegyveres erők az utolsó nagy összecsapásra készülnek Moszul felszabadításához, mely a Daes utolsó fellegvára az országban.
Orientalista.hu – (Persianews, Press TV)




9/11 – Háromezer ember életét áldozták fel

9/11 Teljes áttekintés – 15 éve hazudnak 2001.Szept.11-ről, de mi az, amit mára tudhatunk a terrortámadás hazugságairól.
Sakktábla – Chessboard, Part 1 – 9/11:
Sakktábla - Chessboard, Part 1 - 9/11
https://www.youtube.com/watch?v=IcNJNfO8mjU




1. a WTC 1-es és 2-es tornyának leomlását NEM a repülőgépek becsapódása és a tűz okozta, hiszen az erre nem is lett volna képes!
2. A két tornyot és a harmadikat is : a WTC 7-es tornyát, ma már egyértelműen tudhatóan épületrobbantással, nano-termit izzó töltetek felrobbantásával omlasztották le! (számos videó-felvételen látható, ahogy a még álló épületek sarkainál folyékony izzó acél csöpög )
3. A WTC7-es épület összeomlasztása miatt bukott meg a hivatalos elmélet és követelik azóta is a Mérnökök és Építészek az Igazságért nevű szervezet az áldozatok hozzátartozóik miatt is az igazság nyilvánosságra hozatalát ! A két torony összeomlása után a WTC 7-es épülete is összeomlott és a videófelvételek és a helyszíni beszámolók tanúsága szerint isirányított épületrobbantással omlasztották le a tornyot….
Amennyiben ez így történt, a másik két torony esetében is valakik szervezetten és előre eltervezve készültek a terrortámadásra és igazak az összeesküvés-elméletek….
Azaz valódi, kormányzati szintű összeesküvéssel állunk szemben ! 
FÁJDALMAS MEGTÉVESZTÉS 9 / 11 – Mindenkinek kötelező látni ezt a dokumentumfilmet



9-11 avagy a nagy átverés (Teljes film)
https://www.youtube.com/watch?v=5gBmb0_uquU



A titkos 28 oldalas jelentés nyilvánosságra hozatalát is egyre többen követelik…. A jelentés Szaúd-Arábia és Izrael támadásokban játszott szerepét tartalmazza…..(link) 
John Brennan, a CIA igazgatója attól tart, hogy a 2001. szeptember 11-i terrortámadások alaposabb kivizsgálása napvilágra hozza azt a szerepet, amit abban az izraeli és amerikai hírszerzés játszott, jelentette ki Dr. Kevin Barrett amerikai tudós, aki a 9/11 eseményeit 2003 óta tanulmányozza.
A  globális perzsa tévéállomásnak nyilatkozva elmondta, annak a 28 oldalnak a nyilvánosságra hozatala, amelyet titkosítottak a terrortámadásokról készült kormányjelentésből, rámutat a szaúdi szerepre. Hozzátette, annyit már ma is tudunk, hogy a terrortámadások puccsot jelentettek az amerikai hatalmi struktúra neokon részéről. Az akcióban a Moszadé volt a fő szerep, de az amerikai felső vezetés és a CIA részese volt a kivitelezésnek. Barrett ezután szó szerint ezt mondta:
Ha ezt a gilisztakonzervet kinyitják és elvégeznek valamiféle becsületes vizsgálatot, hamar kiderülne, hogy a szaúdiak csak kis szerepet játszottak a 9/11-ben, és azt a világ valódi erőhatalmi szervezetének utasításaira tették, ahol a cionista bankhatalmi struktúra uralja az Egyesült Államokat, és az gyakran jobban aggódik Izraelért, mint az Egyesült Államokért.”
Bárki megtekintheti a saját szemével… , amin megbukott azóta a hivatalos verzió és ma már köztudott, hogy a kormány és a titkos-szolgálatok (CIA, Szaúdiak és a Mossad) kőkeményen benne voltak a False Flag jellgű hamis zászlós, önmaguk ellen elkövetett terrorcselekményben!
EZEN BUKOTT MEG A HIVATALOS VERZIÓ: 
Mivel a WTC7 a két torony mellett irányított épületrobbantással omlott össze, a szervezőknek tudniuk kellett előre róla és minden bizonnyal a WTC 2 tornyát is hasonló módon (‘mini nuke’ vagy ‘nano-termit’-töltetekkel omlasztották össze. Ez megmagyarázza az épületek oldalán folyósan csöpögő acélt és a mentésben részt vevők mai napig kiható rákos megbetegedéseit.
A WTC 7 irányított összeomlasztása 2001.Szeptember 11-én….:

30-Second Reel of Building 7 Collapse Footage

Szakértők (építészek és mérnökök véleménye) 9/11 terrortámadásáról
Az épület úgy lett tervezve, hogy kibírja, ha egy teletöltött 707-es beleütközik. Az volt a legnagyobb gép abban az időben. Az épület kibírta volna, ha egy utasszállító beleütközik, mivel a felépítése olyan volt mint a szúnyogháló az ajtón. Ez egy erős rács. A gép csak egy ceruza, ami kilyukasztja a szúnyoghálót. Ez valójában semmit nem jelent a szúnyoghálónak. A tornyokat úgy építették, hogy ellenálljanak 220 km/h sebességű téli viharoknak is. Egy szeles napon bárki érezhette, hogy billegnek. Egy repülő becsapódása nem volt több mint egy hurrikán egyetlen széllökése.”
Az Amerikai Polgári Mérnökök Társasága. John Skilling és Les Robertson szerkezeti mérnökök tervezték meg az ikertornyok acélszerkezetét 1960-as években. Mivel egy irányíthatatlan bombázó 1945-ben berepült az Empire State Bulding-be, a tornyok építésénél számításba vettek hasonló felhőkarcoló baleseteket is.
Az akkori idők legnagyobb gépével számoltunk, ami lassan és alacsonyan repül, elveszve a ködben. Úgy terveztük az épületet, hogy kibírja egy Boeing 707-es becsapódását bárhol találja is el.”
Ami a tüzek forróságát illeti, hallgassuk meg ezeknek New York tűzoltóknak a beszélgetését:15-ös kocsi, két különálló tűzfészkűnk van. Két tömlővel képesek lennénk eloltani. Jegyezd. 78-adik emelet. Különálló tűzfészkek. Két tömlővel el lehet oltani. „
Soha nem fordult elő azelőtt a történelemben, hogy egy acélszerkezetes épület tűz miatt omoljon össze, ezidáig nem láttam olyat, hogy egy acél építmény összeomoljon a tűzben. (Jonathan Barnett, PhD. Worcwsteri Műszaki Alapítvány)
Valóságos pokol tombolt hosszabb ideig több acél szerkezetű épületben, de egyik sem omlott össze. 1975-ben, a World trade Center északi tornya éjszaka kigyulladt majd három óráig égett, emeletről emeletre terjedve. kétszer olyan sokáig égett, mint szeptember 11-én, de az összeomlás legkisebb jele nélkül ellenállt egy 20 órás tűznek.

Ez az ami maradt belőle. Egy álló épület, ami elég erős ahhoz, hogy megtartson egy darut. Hasonlítsák össze a 20 órás poklot 90 perces füstöléssel. Miért építik az épületeket acélból? Erős, könnyű és rugalmas. Az acélnak rengeteg előnye van a fához és a betonhoz képest. Különösen felhőkarcoló építésénél. Az acél viszonylag könnyű, hatalmas teherbíró kapacitással. A felsőbb szintek nem nyomják össze az emeleteket maguk alatt és jobban ellenállnak az időjárásnak és a tűznek.
9/11 Nagyobb botrány, mint a Watergate !”ezt mondta az FBI-tól Dennis Saccher arról, hogy az USA 2001-ig védte az Al-Kaida vezetőket és a Veterans Today szerint még most is ezt teszi. 
Az FBI informátora, Sibel Edmonds elárulta, hogy “számtalan rendszeres megbeszélés folyt USA képviselők és Bin Laden helyettese, az al-Kaida mostani vezetője Ajman Al-Zavahiri között 2001. szeptemberig.
2001. Júliusában a terrortámadást szervező összeesküvőket bekerítő FBI-ügynököket leállították az ügyről és vád alá helyezéssel fenyegették őket. Ezután amikor a tisztek letartóztatták a legkeresettebb terroristával, Ramzi Youseffel kapcsolatban álló Mohammed Kalifát, maga a külügyminiszter (!) lépett közbe, Kalifát azonnal elengedték és Szaúd-Arábiába toloncolták. A CIA embereinek ez felb***ta az agyát. Nemcsak visszatekintve, de a megszerzett információk alapján is tudta a hírszerző közösség, Kalifa kitoloncolása valótlan volt.
Ramzi Yousef (balra) – Mohammed Kalifa (jobbra)
RT – Kevin Barrett a “Questionning the war on terror” szerzője az interjúban. Köszöntöm!
Ténylegesen vannak olyan vezetők, akik elismerik, hogy a terroristák csupán eszközök.
Kevin Barrett: – És az Al-Kaida is az. A nyugati hírszerző ügynökségek balekja. És ezt az arab világ vezető politikai kommentátorától, Mohamed Keitaltól hallottuk, akiközvetlenül 9/11 után azt mondta nekünk, hogy a támadás hivatalos sztorija egyszerűen nevetséges. Azt mondta, hogy amikor legmagasabb kormányzati szinteken volt Európában, őt bízták meg azzal, hogy lényegében szivárogjon be és gyakorlatilag irányítsa az ún. al-Kaidát. 
Azt mondta, hogy az al-Kaida valójában tele van szaúdi, amerikai és izraeli hírszerzőkkel és még egyiptomi hírszerzőkkel is, de természetesen semmit sem tehet saját akaratából ! 

Nafeez Ahmed, brit kutató, egyike a világ legismertebb terrorizmus kutatóinak, egy Törökországban előforduló esetről beszél, valamikor 9/11 előtt, amikor egy feltételezett vezető al-Kaida parancsnokot tartóztattak le Törökországban. 
A börtönőrök észrevették, hogy nem imádkozik, disznóhúst kért és megkérdezték:
– “Azt hittük radikális muszlim vagy !”, … Ő pedig felnevetett és így válaszolt:
– “Nem, ez egyszerűen csak a feszültség stratégiája.”
Szeptember 11 támadásait illetően a világ vezető fizikusai, mérnökei, pilótái csatlakoznak az áldozatok családjához, hogy megtörjék a főáramú média hallgatását. – Architects & Engineers for 9/11 Truth
A Times Square-en és államok szerte hatalmas hirdetőtáblák szembesítenek azzal, amiről a legtöbb amerikai nem tud: Azon a 9/11 napon egy harmadik tornyot még csak el sem találta repülőgép, mégis egyszerűen szabadesésben összeomlott ! Délután 17h 20 perckor a WTC 7-es épülete hirtelen szépen és szisztematikusan egyszerűen csak összehajlott, mint egy palacsinta.
Tudósok nyilatkoznak a videóban : 
– “Ez egyszerű középiskolai fizika.” “Egy épület nem tud szabadesésben 40 ezer tonna szerkezeti acéllal és szerkezeti rendszerével leomlani robbantás nélkül.” (Jonathan Smolens – statikus mérnök)
A kormányzati verzió az, hogy irodatüzek miatt omlott le egyszerre mind a 84 acéloszlop…..
RT: – Jone Cole egyike a több ezer vezető, független szakértőnek, akik 9/11 igazságát kutató építészek és mérnökök közé tartoznak. Tehát kik tették ?
Jone Cole: – “Akik nem tették, az a 19 gépeltérítő, akik állítólag a repülőgépeket vezették.
Lehetetlen, hogy az acélt irodatüzek, kerozin olvasztották meg vagy maga az összeomlás. FIZIKAILAG LEHETETLEN. Kísérletileg nem is lehet megismételni ! Ellentmond a fizika törvényeinek. 

Ha félretesszük a politikát, a feltételezést, a vallást és tudományos módszert alkalmazunk, a World Trade Center 7-es épületének leomlása alapvetően egy klasszikus, irányított bontás, amely során az épület szabadesésben összeomlik és gyakorlatilag saját alapterületén belül marad. Ez az egyetlen magyarázat, ami minden bizonyítékot megmagyaráz:
a nanotermitet, a vas mikrogömböket, az ott tapasztalt magas hőmérsékletet és a szabadesést, a tornyok egységes felgyorsulását, amikor leomlottak; és nem volt becsapódás vagy rázkódás, amikor az alattuk lévő résznek ütköztek. 
Mivel nem volt rázkódás, valami kifelé robbantotta ezeket a tornyokat, hogy egyenletesen tudjanak lefelé gyorsulni.  Az egyetlen dolog, aminek tudományos szempontból értelme van, az, hogy a tornyokat felrobbantották. 
Jon nevetség tárgyává tette a főármaú NatGeo és Popmechanics csatornákat, melyek elkeseredetten próbálták bemutatni, hogy 80kg nanotermit nem tudná összeroppantani az oszlopokat. Jonnak sikerült mindössze 0,5 kilóval.
RT: Az ismert kutató, Elizabeth Woodworth jött, hogy segítsen felállítani a “Concensus 9/11” bizottságot. Ő beszél arról, hogy
– “hiába léteznek elfogadott, lektorált  szakmai folyóiratok, melyekben vezető szakértők is publikálnak (pl. a Heritage Study), ha a média egyáltalán nem foglalkozik velük. Ha az emberek tudnának a kutatásról, megdöbbentőnek találnák. 
A bizottság máris elérte azt, hogy a kormány módosította a sztorit és elfogadja a WTC 7 felhőkarcoló szabadesését. David Chendler kiváló modellezős és szakértő a bizottságban olyan modellt tervezett meg, ahogy a felső szintek ellenállás nélkül zuhantak. Egyetlen módon történhetett ez így: ha mind a 80 oszlopot egyidejűleg ért “csapás”.
RT: – Dr. Greame McQueen hozzájutott a New Yorki Tűzoltóság aznapi bejegyzéseihez. A főáramú média soha nem mutatta be, mégis több, mint 100 szemtanú beszámolt róla, hogy robbanószerek omlasztották le az ikertornyokat. 
Dr. Greame McQueen – “Megközelítóleg 10.000 oldalas rendkívül érdekes anyag készült a szemtanúk beszámolóiból. 118 személy egyértelműen robbanásokat észlelt. Tudja, olyan tűzoltóink vannak, akik hozzászoktak felhőkarcolók oltásához, akik hozzászoktak füstrobbanásokhoz és kazánokhoz. És mégis olyan szavakat használtak, mint ‘bomba’..
‘Szintről szintre bummm-bummm-bummm….’
RT: Bob McIlvaneválaszokat akar arra, hogy az északi toronyban tartózkodó fia, Bobby boncolásakor miért találtak olyan halálos sérüléseket, amelyek nem tűzcsóvával, hanem robbanószerekkel magyarázhatók.
A főáramú média mégis azon gúnyolódik, hogy összeesküvés-elméletet talál ki a kérdés feltevésével…, ráadásul megpróbálta erőszakossággal és az al-Kaidához fűződő kapcsolattal vádolni.
Azok a becstelen összeesküvés elméletek, amelyek a kormányt gyilkolással, konspirációval és azzal vádolják, hogy a valós igazságot eltitkolják egyre nevetségesebbek, de nemcsak nevetségesek, hanem veszélyesek is.” (The Rachel Maddow Show – MsNBC – 2013.)
Bob McIlvane – “A fiam meghalt és robbanástól halt meg. Ezt minden kétséget kizáróan bizonyítani is tudom. Ha bíróságon lennék, a bíró nem tudná ezt nem elfogadni bizonyítékként. És itt van a probléma, mert ez egy bennfentes akció, egy belső munka. A fiam egy bennfentes akció során halt meg, mert valakik bombákat robbantottak fel ! Ha ez összeesküvés-elmélet, akkor ez egyszerűen azt igazolja, mennyire alávaló a médiánk.
Rachel Maddow, nem akarom azt mondani, hogy egy k…a, pedig a média k…ja. Több, mint egymillió dollárt keres és utasítják, hogy mit mondjon.
Az egyik philadelphiai újságíró nagyon őszinte volt hozzám és ezt mondta:
– ‘Tudja Bob, én vagyok a probléma, mert elveszítjük az állásunkat. Ha ezt vagy csak egy picit abból, amit az imént mondott a szerkesztőhöz viszek, összegyűri. Most megmondhatom önnek, hogy ezt a sztorit nem hozhatom nyilvánosságra. A média tulajdonosai nem fogják engedni. A sajtó nem fog foglalkozni vele, mert még bogarat tenne az emberek fülébe.’
RT: – Kit vádol ezért ?
Bob McIlvane – “A lakosság ugyanúgy felelős ezért az egészért, mert egyszerűen azt akarják hinni, hogy jó emberek vagyunk, kivételes ország vagyunk.
De ezeket a tetteket, ezt a kormányok teszik. A hatalmat védik és nagyon gátlástalanul. Véget nem érő háborút folytatunk most a terror ellen. Tudom, hogy min mennek keresztül az emberek Irakban, Líbiában, Szíriában vagy Afganisztánban, mert a gyermekeiket veszítik el. Erről szól az egész. Mindenki családokat veszít el. Ez tiszta pokol !” 
RT: Az USA most már azóta hivatalosan az al-Kaida légierejévé vált, jegyzi meg az egyik képviselő (Kucinich). De Amerikának immáron elege van, tízből kilencen a megszállás ellen vannak, Obama elfogadottsága történelmi mélyponton…
Ami 9/11-et illeti, tömegesen, kb. 84%-ban azt mondják, hogy a kormány hazudik. 
Most már dokumentumok és precedensek bizonyítják, a hatalom kész arra, hogy elképzelhetetlen bűncselekményeket kövessen el saját lakossága ellen. 

Én azóta már 12 éve több száz felvételt megnéztem erről az eseményről, hiszen tényleg igaz hogy, azt a napot senki nem felejti el, mert beleégett a tudatunkba, hogy éppen hol voltunk és mit csináltunk akkor, amikor ez a hír megérkezett és bekapcsoltuk a TV-t.
Viszont azóta is, akárhányszor látom, még mindig ugyanúgy a hideg futkos a hátamon és elképesztőnek találom ezt a hatalmas hidegvérű pusztítást és a képeket ! Elnézést, ha valakinek már unalmas ez a téma, de időnként vissza-visszatér, mert napjainkhoz is kapcsolódik mindaz, ami akkor egy új irányt vett…. (SBG Buddha – VilagHelyzete.com) 
EREDETI, vágatlan nem TV-ből származó felvétel

NIST FOIA 09-42: R14-UC -- Jim Huibregtse 1A-25 (WTC1 Burning/WTC2 Collapse/WTC 1 and 7 Plumes)
https://www.youtube.com/watch?v=0XAXmpgADfU







Közel 3000 ártatlan ember vesztette életét a merényletben és több százezer (ha nem millió) a háttérhatalom azóta folytatott megszálló háborúiban…
Világhelyzete.blogstop.hu




Menekülnek a németek a saját hazájukból




Németek Magyarországra költöznek – Menekülés Merkel menekültpolitikája elől címmel közölt összefoglalót a ZDF, a Daily Mail pedig egy Oroszországba menekült német családról írt riportot.



MAGYARORSZÁG KÖZKEDVELT CÉLPONTTÁ VÁLT

A ZDF hírportálján Németek Magyarországra költöznek – Menekülés Merkel menekültpolitikája elől címmel közölt összefoglalót, amelyben a szerző, Stephan Merseburger kiemelte: már régóta költöznek németek a Balatonhoz, mert ott olcsó az élet, és otthonosan érzik magukat, most viszont más okból telepednek le a tónál, mégpedig azért, mert Orbán Viktor magyar kormányfő olyan politikát folytat, amelyet hiányolnak Angela Merkel német kancellártól, jelesül „kerítést épít a migránsok ellen”.
balaton
Egyebek között hozzátette, hogy Orbán Viktor a nyugat-európai bevándorlási célországokban kialakult „bevándorlási társadalmak ellenmodelljeként fogja fel Magyarországot”, azt hirdeti, hogy
a „multikulti megbukott, a muzulmánok bevándorlása terrorral jár”, Magyarország viszont „harmonikus ország, amelyet eddig megkímélt a terror”
, és ezzel nemcsak a magyar lakosságnál „szerez jó pontokat”, hanem újabb „erős érveket” sorakoztat fel a Balatonhoz költözés mellett.

Hozzátette, hogy Magyarország csak az állami segítségre nem szoruló és keresztény emberek felé fordul „nyíltsággal és vendégszeretettel”, másokkal szemben viszont a „kérlelhetetlen bezárkózás” elvét követi, éppen ez tetszik annak a talán ezer németnek, aki a menekültválság miatt telepedett le a Balatonnál.

OROSZORSZÁGBAN IS FELTŰNTEK AZ „ELSŐ FECSKÉK”

Egy német család 2300 kilométert autózott, hogy Oroszországban menedékjogot kérjen azért, mert a migránsbeáramlás miatt már nem érzik biztonságban magukat Németországban – jelentette a The Daily Mail.
Az 51 éves Carola Griesbach és 45 éves férje, André VW lakókocsijukban a moszkvai Vörös téren táboroznak, miután elmenekültek Németországból.
Két lányukkal, Dominique-el és Julia-val, valamint négy unokájukkal együtt érkeztek Oroszországba.
Az orosz hatóságok azonban nem akarják őket elismerni menekülteknek, mert Németország biztonságos országnak tekintik.
A férj elmondta, az emberek azt hiszik, Németország demokratikus, holott nem az. A német társadalom erkölcsileg teljesen korrumpálódott és a német pontosság valamint bűnözésmentesség a múlté – olvasható a Daily Mailt szemléző 888.huportálon.



Az orosz társadalom sokkal jobb, és Putyin sokkal jobb vezetőnek„ Putyin demokratikusabb vezető Merkelnél, hiszen a német állam sokkal korruptabb, mint az orosz” – fogalmazott egyértelműen a családfő.
A család először egy kis hotelben szállt meg, de miután elutasították menedékkérelmüket és a pénzük is elfogyott, a Vörös téren közadományból tartják fenn magukat.
A házaspár kijelentette, minden pillanatban készek munkát vállalni, ha helyet adnak menekültkérelmüknek.
A Németországból elmenekült család úgy fogalmazott, hogy véleményük szerint a németek a migránsok befogadásával segítik a Amerika közel-keleti háborúit.
Felháborítónak tartják azt is, hogy
a német média alig számol be a migránsok által elkövetett bűncselekményekről
és azt, hogy Németországban már a gyerekeket is szexuális oktatásban részesítik – olvasható a Daily Mail cikkében.

Magyar Idők

Földi: Másfél év múlva polgárháborúk lesznek 

Európában

Iszlám pártokat és belső háborús gócpontokat vizionál Európába Földi László. A titkosszolgálati szakértő szerint a kiképzett, fegyverrel felszerelt fiatal muszlim katonák hamarosan kilépnek a no-go zónákból.



Egymillió migránsról nem lehet jelenleg megmondani, hogy kicsoda, aminek oka a nyitott határok elve – emiatt számolatlanul érkeztek az emberek Európába – mondta Földi László titkosszolgálati szakértő.
Ez már nem terrorizmus
Az elemző szerint egy-másfél ével ezelőtt tabutémának számított, hogy terroristák is érkezhetnek a beáramló tömeggel, de ma már tény, hogy van ilyen mozgás. Muszlim katonák ezrei érkeztek, tehát nem a klasszikus értelemben vett terrorizmusról, hanem invázióról van szó. A támadás egyik célja, hogy minél több kiképzett embert küldjenek Európába. Nekik többségükben az a feladatuk, hogy az itt élőket beszervezzék, a „nem létező” no-go zónákban élő másod- és harmadgenerációs fiatalok nagyobb része pedig, akik nem akarnak integrálódni, egy potenciális hadsereg tagjai lehetnek – fogalmazott.
Békés foglalás is zajlik, jönnek az iszlám pártok
Földi László szerint Európa elfoglalásának egy másik, békés formája is napirenden van. A gazdag olajországok nem csak azért nem engedik be területükre a migránsokat, mert tudják, hogy nagy részük munkára alkalmatlan. A valódi ok, hogy ha majd elfogy az olajuk, akkor nem csak a pénzük, hanem ők is áttelepülnek Európába, és szükségük lesz tömegbázisra, hogy pártokat hozzanak létre.
A betelepedett emberek a kontinensen létrejövő iszlám pártokra fognak szavazni, és a kritikus tömeget elérve ezek a szerveződések bekerülnek a parlamentekbe. Számukra nagyon jó lehetőség, hogy Európa tulajdonképpen behívja a potenciális szavazóikat. Ne higgye senki a mai tradicionális európai pártok közül, hogy ezek az emberek, amint létrejönnek az iszlám pártok, bármilyen más pártra szavaznak majd – mondta.
Hirado.hu




Moszkva dermesztő figyelmeztetést 

küldött a világnak!

puti
POSTED BY: ADMIN OKTÓBER 22, 2016
Oroszország egy olyan titkos fegyver tesztelését jelentette be, ami képes elpusztítani az ellenséges rakétavédelmet és tönkre tenni a nukleáris rakétafejeket mielőtt az ellenség kilőné azokat.

A hírek arról szólnak, hogy az új fegyver megzavarja a rakéták irányítását, így megakadályozva azok célba juttatását
Orosz védelmi források azt közölték, hogy az új fegyvert egy oroszországot ért támadás esetén azonnal be fogják vetni.
forrás: express.co.uk

Szólj hozzá a témához regisztráció nélkül

A lap alján egyszerűen leírhatod a véleményed




2016-10-24 21:25:00 

Civil szervezetek Oroszország kizárását kérik az ENSZ Emberi Jogi Tanácsából


Több mint 80 humanitárius szervezet szólította fel hétfőn az ENSZ tagállamait, hogy a Szíriában játszott szerepe miatt Oroszország ne kerülhessen be újra a világszervezet Emberi Jogi Tanácsába. Jelenleg ugyanis tagja a testületnek.
Civil szervezetek Oroszország kizárását kérik az ENSZ Emberi Jogi Tanácsából
A civil szervezetek - közöttük a Human Rights Watch emberi jogi, a CARE International segély- és a Refugees International menekülteket segítő szervezet - a 47-tagú testület 14 új tagjának megválasztása előtt nyújtotta be a kezdeményezést.   

A kelet-európai országoknak fenntartott két helyért Oroszország, Horvátország és Magyarország verseng.   
Az aláíró szervezetek arra kérik az ENSZ tagállamait, "vegyék fontolóra, hogy az Oroszország által Szíriában játszott szerep, amely mindenekelőtt polgári személyek és polgári célpontok elleni rendszeres katonai tevékenységek támogatásában és indításában merül ki, lehetővé teszi-e, hogy Moszkva az emberi jogokkal megbízott legfontosabb ENSZ-intézményben foglaljon helyet".   
Az ENSZ-közgyűlés pénteken választja meg az Emberi Jogi Tanács 14 új tagját, amelynek a hároméves mandátuma 2017-ben kezdődik.   
A választás regionális alapon történik, a jelölteket a térségek választják ki, ha nincs vetélytársuk, a megválasztásuk gyakorlatilag eldöntött kérdés. Kína és Szaúd-Arábia várhatóan egy-egy helyet kapnak regionális csoportjukban, mert ez utóbbiak annyi jelöltet állítottak, ahány helyük van a tanácsban. Ez a helyzet Irak és Japán esetében is.   
atv.hu/MTI


Fogadni mernék , hogy ezek zsidó civil szervezetek ???


Az amerikaiakat senki sem hívta 

Szíriába”

A liberális Oroszország katasztrófa volt a népnek – állítja Vlagyimir Szergejev nagykövet

Lovas István – 2016.10.13. 04:11 
Amikor az orosz légierő bombázni kezdte a terroristákat, Európa már tele volt migránsokkal”
Tragikusan éleződik a nyugati országok és Oroszország közötti konfliktus. Vlagyimir Szergejevet, az Oroszországi Föderáció rendkívüli és meghatalmazott budapesti nagykövetét az országával szembeni vádak igazságtartalmáról kérdeztük.
Vlagyimir-Szergejev
– A nyugati sajtó szorgalmas olvasójaként kérdezem, holnap vagy holnapután foglalják el és bombázzák
Vlagyimir Szergejev orosz nagykövet szerint a nyugati kormányok évtizedek óta használják a civil szervezeteket és alapítványokat arra, hogy növeljék a befolyásukat más országokban (Fotó: Hegedüs Róbert)











Európát?

– Látja, ez a hatása a nyugati sajtó folytonos olvasásának. Mert ha az ember normális, és körbenéz, mi történik körülötte és a világban, s így Oroszországban, akkor megérti, hogy Oroszországnak egyáltalán nincsenek agresszív szándékai. De miért is lennének? Nem is értem. Ez egy politikai céllal szándékosan kreált imázs. Ami nem jó. Ellenkezőleg. Kontraproduktív. Az emberek Oroszországban is olvassák a nyugati sajtót. De nem csak a nyugati tömegsajtót figyelik, hanem megnézik, mi történik, és látják, hogy milyen katonai készültségre kerül sor országunk határai mentén. Nyilván aggódunk. Mégpedig joggal. Őrültség lenne azt hinni, hogy Oroszország egyszerre csak megtámadja a NATO-t vagy az Európai Uniót.

– Erre a kérdésre még visszatérünk. De ha már így kezdtem, ki bombázta a napokban a damaszkuszi nagykövetségüket? És miért blokkolta az Egyesült Államok egy hete az arra irányuló javaslatukat, hogy az Egyesült Nemzetek Biztonsági Tanácsában elítéljék azt?

– Ez ugyanaz a történet, mint az egész szíriai válsággal. Terroristák voltak…

– Ön „terroristákat” mondott? Nem beszél „nyugatiul”? Miért nem mondott „mérsékelt ellenzéket”?

– Mivel számomra nehéz elválasztani a terroristákat a mérsékelt ellenzéktől. Akik lehetnek ma terroristák, azok holnap lehetnek „mérsékelt ellenzékiek” és fordítva. Mint az al-Nuszra, amely megváltoztatta az elnevezését és most egyesek próbálják mérsékelt ellenzékként bemutatni.

– Önöket Bassár el-Aszad, a szuverén Szíria elnöke hívta be segíteni. De ki hívta oda az amerikaiakat és szövetségeseiket, beleértve a Perzsa-öböl – tudjuk mennyire – „demokratikus” sejkségeit, hogy közvetlenül vagy közvetve beavatkozzanak Szíria belügyeibe a kormány ellen?

– Racionális és kézenfekvő kérdés. A törvényes szíriai kormány hívott be bennünket, hogy segítsünk a terroristák elleni harcban. Ez egy évvel ezelőtt volt. Amikor kétség nem volt afelől, hogy a terroristák újabb területeket ragadnak el, mind erősebbé válva Szíriában és Irakban is. Nem mintha annyira szeretnénk Bassár el-Aszadot, aki nem igazán a testvérünk és nem is rokonunk, de ő a törvényes kormány törvényes elnöke, és erőszakos megbuktatása esetén Szíria mint állam összeomlott volna. Egyértelmű volt, hogy a helyzet az iraki vagy a líbiai forgatókönyv felé tart. További menekültek milliói, és hatalmas robbanás a térségben. Nem ignorálhattuk azt a tényt, hogy Szíria nincs messze Oroszországtól. És sajnos sok orosz állampolgár csatlakozott az Iszlám Államhoz és az al-Nuszra Fronthoz, és aggódtunk, hogy ha hazatérnek, azt terroristatapasztalattal teszik. Vagyis voltak önző indítékaink is. Ami az amerikaiakat illeti, akik már három éve bombázzák Szíriát, őket senki nem hívta.

– Akkor tehát törvénytelenül vannak ott?

– A nemzetközi jog értelmében törvénytelenül. Ahhoz, hogy törvényesen legyenek ott, vagy az ország legitim kormányának kell behívnia őket, vagy az ENSZ Biztonsági Tanácsának kell megfelelő határozatot hoznia. Vagy – ami nagyon nehezen bizonyítható – önvédelemből kell cselekedniük. Ehhez azonban az Egyesült Államok kissé messze fekszik Szíriától.

– Egy évvel ezelőtt az Egyesült Államok hivatalosan bevallotta, hogy „véletlenül” bombázott egy kórházat Afganisztánban, a támadás során negyvenkét embert megölve. Majd most, hat nappal az orosz–amerikai tűzszüneti megállapodást követően „véletlenül” bombázták Deir-ez-Zórnál a szíriai hadsereget, több tucat katonát megölve. Ön hisz ezeknek a „véletlen” támadásoknak?

– Nehezen magyarázhatók. Az amerikaiaknak megvan a hajlamuk, hogy ilyen hibákat kövessenek el. Mint a volt Jugoszláviában, ahol „véletlenül” elpusztították a kínai nagykövetséget Belgrádban.

– És egyebek mellett egy nagyon szép újvidéki hidat…

– Igen. Meg sok épületet és létesítményt, sok embert is megölve.
A kunduzi kórház esetében nem magyarázták meg, hogy ez a „véletlen” miként történhetett meg. Csak azt mondták, hiba volt.

– Miután a kórházat üzemeltető Orvosok Határok Nélkül segélyszervezet többször is megadta a kórház koordinátáit az afganisztáni amerikai parancsnokságnak.

– Így van. És a deir-ez-zóri „véletlen” bombázás két nappal történt azután, hogy Szergej Lavrov orosz és John Kerry amerikai külügyminiszter Genfben megtartották az igen nehéz kétoldalú tárgyalásokat a tűzszünetről és a szíriai helyzet stabilizálásáról. Az elért megállapodás szerint az amerikaiak vállalták a befolyásuk felhasználását arra, hogy leválasszák az általuk „mérsékelt ellenzéknek” nevezett csoportokat az Iszlám Államról és az al-Nuszráról. Majd a nehezen tető alá hozott tűzszünet beállta után következett a bombázás. Kétséges, hogy ez véletlen volt. Egy teljes órán át lőtték rakétákkal a szíriai hadsereget. Az amerikai katonai képviselő szerint két napon át készítették elő a támadást… A súlyos baj az, hogy különböző csoportok vannak Washingtonban. Kiderül, hogy a jobb kéz nem tudja, mit csinál a bal. Most pedig azt mondják, hogy nem fognak együttműködni Oroszországgal Aleppó miatt. Csakhogy, és ezt minden szereplő így látja, Oroszország nélkül nehéz megbirkózni a szíriai helyzettel. De most is készek vagyunk az amerikaiakkal megegyezni, mint más kulcsszereplőkkel is – kivéve a terroristákat –, mert nincs más lehetőség kilépni a szíriai válságból.

– Alighogy meghekkelték az amerikai Demokrata Párt Nemzeti Bizottságának számítógépes levelezését, az amerikai és nyomában a nyugati sajtó azonnal tudta, ki a bűnös: Vlagyimir Putyin orosz elnök. Noha igen tekintélyes informatikai szakemberek egyöntetűen azt mondják, egy profi hekker kinyomozásához – ha az egyáltalán sikerül – hónapok, ha nem egy egész év szükséges. Ön szerint miért uralta el Amerikát ez a hisztéria, hogy az oroszokat vádolják mindennel? És péntek óta immár hivatalosan is, továbbra is bizonyíték nélkül?

– Nem volt nehéz megjósolni. Ha történik valami rossz, amit nem szeretnek, rávágják, Putyin és Oroszország a bűnös. Mert minden mögött Putyin rejtőzködik. Ki más? A mai hekkereket nem az állampolgárságuk köti össze, hanem egy ügy. Nem is kell, hogy személyesen ismerjék egymást. A sajtó csak egy dologgal nem foglalkozott – a leleplezés lényegével. Vagyis el kellett vonni az emberek figyelmét a nyilvánosságra hozott demokrata párti dokumentumok tartalmától, amelyek megmutatták, milyen módszereket használtak Hillary Clinton elnökjelöltsége áttuszkolásához.

– A NATO csapatokat vonultat fel és gyakorlatoztat az orosz határok mentén, haditengerészeti támaszpontot létesít Romániában. Mi lenne, ha önök cserébe rakétákat vinnének Kubába vagy katonákat a mexikói–amerikai határra, majd ha Washington ellenlépéseket tenne, akkor közölnék, hogy az Egyesült Államok a kontinens és az egész világ békéjét fenyegeti?

– Emlékeztetem, hogy Kubát illetően van némi történelmi tapasztalat: amikor szovjet rakéták voltak ott elhelyezve, jogi alapon, mellesleg szólva – Kuba kormánya meghívásából. Nem, mi nem szándékozunk senkit provokálni, hadihajókat vagy katonákat küldve a térségbe. Bennünket a saját biztonságunk érdekel. Nyilvánvaló, hogy amikor látjuk határainknál a NATO-csapatok összevonását és a ballisztikus rakéták elleni globális védelmi rendszer elemeinek, valamint a szervezet egész katonai gépezetének felvonultatását, akkor ez aggaszt bennünket. Ha pedig megkérdezzük a NATO-t, mi történik, azt a választ kapjuk, hogy egyes tagállamok, mint a balti országok vagy Lengyelország és Románia stb. aggályait akarják ezzel eloszlatni. Csak azt nem értem, hogy miért kell tartaniuk Oroszországtól? A magyarázatok nem valami meggyőzők. Csak azt nem értjük, hogy miért akarnánk megtámadni Észtországot, Litvániát és a többi országot. Miért? Se akaratunk, se lehetőségünk nincsen erre. A NATO sokkal erősebb Oroszországnál. Katonailag, gazdaságilag, pénzügyileg, a lakosság számát tekintve. Oroszországban nincsenek olyan őrültek, legalábbis nem a döntéshozatali pozícióban. Ez az egész, „agresszív Oroszországról” szóló kampány régóta kezdődött el, még Ukrajna előtt. Amikor meghozták a döntést a határaink melletti antiballisztikus rakétarendszer felépítéséről, amely súlyosan fenyegeti a stratégiai erőegyensúlyt. A döntés George W. Bush elnöksége idején született azzal az indoklással, hogy az iráni atomprogram miatt teszik mindezt. Később Barack Obama nyilvánosan kijelentette, hogy az iráni atomprogram megszüntetése esetén tárgytalanná válik a rakétaelleni védelem szükségessége. Mostanra persze az iráni „atomprogram” ténylegesen is lezárt fejezet. Csakhogy a rakétapajzs kiépítése folytatódik.

– Mit gondol a balti országokban élő orosz kisebbség nyelvhasználati jogainak megtagadásáról, sőt orosz tévé- és rádióadók bezáratásáról?

– A balti országokban folytatódik az orosz nyelvű kisebbség jogainak és szabadságainak csorbítása, ezen országok vezetése tartja az irányt az orosz nyelvű képzési térség leszűkítésére, próbálják korlátozni az orosz sajtó adását. Mi folytatni fogjuk a munkát az ENSZ-en, az EBESZ-en és az ENSZ Emberi Jogi Tanácsán belül annak érdekében, hogy megvédjük e népcsoport törvényes érdekeit.

– Közelebbi ügyeinkre térve, mit gondol az olyan magyarországi agytrösztökről, mint a gyurcsányi titkosszolgálatnak dolgozó Political Capitalről, amely „elemzéseiben” totálisan véletlenül ugyanazt „támasztja alá”, mint aminek elhitetésén Washington és hűséges médiája fáradozik? Például azt, hogy gyakorlatilag minden európai „populista” párt a Kreml ügynöke.

– Igen, ezeket a kijelentéseket olvasom a nyugati tömegmédiában. Ezek az állítások politikailag motiváltak, Oroszországot megint minden szükséges esetre való „madárijesztőnek” használják. Amit látunk a francia Nemzeti Front, a német Alternatíva Németországnak és más pártok népszerűsége növekedése esetében, természetes politikai folyamatok arra reagálva, amit az emberek éreznek saját országukban. E pártok nem Putyin elnök miatt erősödnek. Ezek mind összeesküvés-elméletekből valók. Ennek nincs semmi igazolása. Csak vádak, amelyek arra vannak összpontosítva, hogy azokat a „rossz” Putyinhoz kössék.

– Ellentétben azon nagyon kemény tényekkel, melyek azt mutatják, hogy az amerikai külügyminisztérium és George Soros színes forradalmak kirobbantását készítik elő, illetve támogatják, beleértve Ukrajnát…

– Nem csak és nem is annyira az amerikai külügyminisztériumról vagy a brit külügyminisztériumról, és nem csak Sorosról van itt szó.
A kérdés sokkal mélyebb és szélesebb. Évtizedek óta működik egy nagyon hatékony mechanizmus, amelynek segítségével a nyugati kormányok és a politikai elit arra használják a nem kormányzati szervezeteket, különböző alapítványokat és a sajtót, hogy érvényesítsék saját érdeküket más országokban. Ténylegesen ezt nem is annyira titkolják.

– Említette a francia Nemzeti Frontot, amely esetében az orosz „ügynöki” szál azzal nyer bizonyítást, hogy Marine Le Penék kölcsönt vettek fel egy orosz banktól. Ha én Magyarországon egy olasz banktól hitelt veszek fel, akkor Matteo Renzi olasz miniszterelnök ügynöke leszek?

– A kölcsön, a hitel nem ajándék. Ha jól emlékszem, egy közepes nagyságú orosz banktól vettek fel kölcsönt, amely ugyanúgy, mint más bank, azzal a reménnyel folyósította az, hogy a kamatok révén haszonra tesz szert. Marine Le Pen pártjának valószínűleg „nehézségekbe ütközött” saját hazájában kölcsönt felvennie, mivel ott szélsőséges, nacio­nalista stb. pártnak nyilvánították. A Nemzeti Front, az Alternatíva Németországnak és más hasonló pártok népszerűségnövekedésének az okát a nyugati politikusoknak a saját választópolgáraik között kell keres­niük, nem pedig a Kreml által szőtt állító­lagos cselben.

– Gyurcsány Ferenc nemrégiben azt állította, hogy mintegy hatszáz-nyolcszáz titkos KGB-ügynök ténykedik Magyarországon, miközben a nyugati fősodratú sajtó azzal van tele, hogy Moszkva arra készül, hogy visszaállítsa a KGB-t. Kinek higgyünk? Mintha a KGB megszűnt volna a Szovjetunió összeomlásával, nem?

– A KGB – történelem. Vannak különféle államvédelmi és hírszerző hivatalok, mint minden más országban. Így működik például az FSZB, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat, a Külső Hírszerzési Szolgálat, a Szövetségi Védelmi Szolgálat. De KGB már régóta nincs. Igen, a nyugati sajtóban vannak spekulációk, hogy a KGB-t felélesztik, de ezek csak híresztelések.

– A hidegháború idején a magyar kommunista rendszer nagyon ideges volt, amiért a Szabad Európa Rádió megtörte hírmonopóliumát. Nem hátborzongató párhuzam a jelennel, hogy a nyugati világ ma ugyanilyen ideges, amiért a Russia Today (RT), vagy a Sputnik fenyegeti hírmonopóliumát? Andrew Lack, az amerikai állami rádiózást irányító szervezetek elnöke 2015-ben kijelentette, hogy az RT a Boko Harammal és az Iszlám Állammal egyenlő terrorszervezet.

– Amikor olyan kijelentéseket olvasok, hogy az orosz propaganda mindent maga alá gyűr, és hasonlókat, akkor azt nem tudom összekapcsolni a valósággal. Igazán sokat utaztam a világban, de amit láttam, az nem ez. És amikor az ember egy nyugati vagy éppen nem egy nyugati fővárosba érkezik, akkor tíz–tizenöt nyugati tévécsatornát nézhet; a helyi sajtó világszerte utánnyomtatja azt, amit a BBC, a New York Times vagy a Figaro ír. A Russia Today egyáltalán nem fogható mindenhol. De ahol van, ott az emberek nézik, mert egyszerűen kíváncsiak az alternatív hírforrásra. Nem propagandára. Ezért furcsa, hogy az EU-ban és egyes balti országokban azon törik a fejüket, miként lehet az orosz hírcsatornákkal szemben „ellenpropaganda” adókat létrehozni. Azt hoznak létre, amit akarnak. Csakhogy az emberek azt fogják nézni, hallgatni, ami érdekli őket. Nem pedig azért, mert az orosz propaganda olyan erős. Épp az ellenkezője igaz. A mi médiumaink nem tudnak felérni a gigantikus nyugati médiaszörnnyel az adás elterjedésében és befolyás mértékében.

– Egyetért azzal, hogy az Európába áramló migránshullámot a nyugati katonai beavatkozások indították el?

– Nyilvánvaló, hogy a pusztítás és destabilizálás az oka a migrációáradatnak és az elterjedt terrorista tűzfészkek keletkezésének. Líbia, Afganisztán, Irak, Szíria elpusztítása. Ezek az okok. A migránsáradatért is Oroszországot próbálják okolni. Amikor az orosz légierő megkezdte tavaly szeptemberben a terroristák bombázását Szíriában, Európa már tele volt migránsokkal. Primitív, ostoba vád, de azok, akik bedobták, arra gondolnak, ha százszor ismétlik, elhiszik.

– Most, hogy a szaúdiak nyugati fegyverekkel Jement pusztítják, ez nem indíthat el újabb migránshullámot Európa felé?

– Igen, ez lehetséges. Jemen persze kisebb ország Iraknál, Afganisztánnál vagy Szíriánál. De ez is furcsa, hogy a nyugati sajtó egyáltalában nem ír arról, ami Jemenben történik.

– Nem vagyok egyedül azzal a véleményemmel, hogy a mai Oroszország és a megszűnt Szovjetunió a rendszer tekintetében jobban különbözik egymástól, mint a rabszolgatartó és a mai Egyesült Államok. Míg a szocialista-kommunista Szovjetunió egy borzalmas totalitárius rendszer epicentruma volt, ma egy konzervatív, a családot, a vallást és a hagyományokat őrző Oroszországot látunk, amelynek elnöke személyesen ment el az idős Szolzsenyicinhez, hogy átadja az állami kitüntetést. Ő mondta, hogy Putyin elnök jól vezeti Oroszországot. Szolzsenyicin egy kommunista rendszert dicsért volna?

– A történelmi értékelést hagyjuk a történészekre. A mai Oroszország természetesen más, mint az azt megelőző kommunista rezsim idején. Ma nincs kommunizmus. Oroszország világnézeti szempontból ma olyan, mint a világ bármelyik másik országa. De megvannak a saját nemzeti jellemzői. Nem is látom, hogy miért lenne annyira más, mint egy nyugat-európai ország abban, ami az általános emberi alapértékeket illeti.

–   Nem annyira liberális.

–   De a mai Oroszországnak igen rövid, huszonöt éves történelme van. A kezdetekben Oroszország nagyon liberális volt, amiért nagyon dicsérték Nyugaton. Katasztrofális eredménnyel az orosz emberek számára. Egy kétségbeesett néppel. A halandóság aránya nagyon magas volt. A gazdaságot teljesen szétverték. Oroszország területi egysége is kérdéses volt. És itt nem csak Csecsenföldről van szó. Teljesen komolyan vitatták meg az Uráli Köztársaság vagy a Délkeleti Köztársaság megteremtését. Hangosan fecsegve a liberalizáció és a demokratizálás szükségszerűségéről teljesen más dolgokat csináltak, amelyek kompromittálták magát a demokrácia eszményét. A véleményem az, hogy nem a címke a fontos, amit egy országra ragasztanak, hanem az, hogy az embereknek milyen a közérzetük. Ha rossz a közérzetük, akkor a politikai választás is rossz. Ha pedig jól érzik magukat az emberek, akkor a politikai irányvonal természetére vonatkozó döntések helyesek voltak.

– Nem tartja furcsának azt, hogy nálunk éppen azon bal- és neoliberális elemek állítják, Putyin elnök KGB-s múltja miatt nem tekinthető egy demokratikus ország elnökének, akik egyként akarták Horn Gyula, Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc miniszterelnökké választását, majd csámcsogva élvezték annak érzelmi, anyagi és egyéb hasznát?

– Semmi rosszat nem látok abban, hogy Putyin elnök hírszerzőként kezdte pályafutását. Ő tisztességgel szolgálta a hazáját. És ma is azt teszi. És mindkét esetben ezt jól csinálta-csinálja. Ezt bizonyítja, hogy a közvélemény-kutatások szerint több mint nyolcvanszázalékos a jóváhagyási aránya a nép részéről.

– A magyar nép túlnyomó többsége a szovjet hadsereget nem felszabadítónak, hanem megszállónak tekintette, amely egyébként évtizedekig itt is maradt, beleértve az 1956-os szabadságharcot, borzalmas rezsimeket a nyakunkra ültetve. Ezért örülnének sokan, ha a szovjet felszabadítási emlékművet elvinnék a Szabadság térről. Nem lehetne erre vonatkozóan kétoldalú megállapodást kötni?

– Azt gondolom, hogy ennek az emlékműnek az eltávolítása súlyos igazságtalanság lenne a történelem ítélőszéke előtt. Mert a történelem teljes egészét kell felidézni. Remélem, hogy azok a magyarok, akik egy picit is tanulmányozták a történelmet, tudják, a szovjet hadsereg nem pottyant ide az égből. De a szovjet csapatok azért jöttek ide, mert 1941. június 27-én a magyar hadsereg a németek és a náci Németország más szövetséges haderejével együtt megtámadta a Szovjetuniót, halált és pusztítást okozva. Nekünk pedig minden erőnket összeszedve és óriási veszteségeket szenvedve kellett hazánk védelmére kelni. Ez volt az oka, hogy az orosz hadsereg Magyarországra jött. Azért, hogy a náciktól és szövetségeseiktől felszabadítsa. Sajnálatos tény, hogy akkor a magyar kormány a nácikkal állt szövetségben. Csaknem háromszázezer katonánk esett el Magyarország felszabadításában. Nem helyes tehát, hogy a szovjet katonák felszabadító szerepét próbálják elfelejteni. De a szovjet hadsereg ugyanezt tette felszabadítóként Ausztriában, Németországban és más országokban. Ahol szintén állnak a felszabadítási emlékművek. Ez nagyon érzékeny kérdés Oroszországban. És igen rossz volt a visszhangja az oroszok között, amikor ilyen emlékműveket leromboltak, mint Tallinnban, az észt fővárosban vagy Lengyelországban, ahol egy sor ilyen emlékművet távolítottak el vagy romboltak le. Magyarországgal 1995-ben kormányközi megállapodást kötöttünk a háborúkban elesett katonák és polgári áldozatok emlékének megörökítéséről, valamint sírjaik jogi helyzetéről. Mint ahogyan a voronyezsi temető magyar katonai síremlékei és sírjai is ilyen védelemben részesülnek.

– Köszönöm az interjút, amelynek megjelenése önmagában is bizonyítja, hogy a magyar sajtó minden híreszteléssel szemben szabad.
 1236 




Khamenei bátor kiállásra ösztönzött az 

USA-val szemben




Seyyed Ali Khamenei ajatollah, az Iszlám Forradalom vezetője felszólította az iráni hatóságokat, hogy ne hátráljanak meg az Egyesült Államok egyre növekvő követeléseivel szemben.
Khamenei ajatollah szerdán beszélt erről, amikor az Iráni Nemzeti Elit Alapítvány és egyetemi hallgatók kiválóságainak egy csoportjával találkozott.
Újra és újra elmondtuk [az iráni hatóságoknak], ha meghátrálnak nukleáris ügyben, ők (az amerikaiak) felhozzák a rakéták kérdését. Ha még jobban meghátrálnak, akkor az ellenállás [Irán általi] támogatásának kérdésébe fognak belekötni”, – hangsúlyozta Khamenei ajatollah.
Ha még tovább hátrálnak, akkor az emberi jogokkal hozakodnak elő. Aztán, ha elfogadják az ő normáikat, akkor a kormány vallási normáinak megszüntetéséért lépnek fel”,–  fűzte hozzá.
A Legfelsőbb Vezető rámutatott John Kerry amerikai külügyminiszter legutóbbi megjegyzéseire, miszerint azzal, hogy az Iszlám Köztársaság továbbra is támogatja az ellenállási mozgalmat a térségben “nagyon megnehezíti” a segítségnyújtást Teheránnak a bankrendszer és az üzletmenet javításában.
Khamenei ajatollah kiemelte, hogy néhány amerikai tisztviselő iráni tisztviselőkkel való találkozóik során az ő “Amerikával kapcsolatban kifejtett pesszimizmusát” idéznék, és azt kérdezte: “Hogyan lehetnél [valaha is] optimista az irányukba ilyen megjegyzések után?”
A Legfelsőbb Vezető hangsúlyozta továbbá Irán hatalmas kapacitásait az ipar területén, hasonlóan az ország emberi és természeti erőforrásaihoz, mondván; ezen kapacitásokat még a nyugatiak is elismerik.
Irán potenciáljainak dicsérete nem “puszta retorika”, fűzte hozzá Khamenei ajatollah, figyelmeztetve arra, hogy az ellenség egyik fő célja Irán tudományos fejlődésének megakadályozása.
Orientalista.hu – Persianews.vcp.ir




látott változáson megy át(ujvilagtudat.blog) 

A mindennapos fecsegés mögött, hogy ki lesz az Egyesült Államok következő elnöke, valami sokkal nagyobb dolog készülődik. Olyasmi, amit a legtöbb ember nem képes elhinni. Bár amit most olvasni fogsz az valóban igaz és hamarosan tagadhatatlan lesz. Szinte az összes "valódi" pénzzel együtt, ami aranyból, ezüstből, nemesfémekből, ékszerekből és törvényes bankjegyekből, kötvényekből és tanúsítványokból áll, a keleti félteke nemzetei szándékában áll, hogy az egész globális pénzügyi rendszert visszairányítsák ennek a hatalmas nagy vagyonnak a jogos tulajdonosaihoz.





 (ujvilagtudat.blog) Lázadás az FBI-on belül? Egyes ügynökök hamarosan elkezdik felfedni a Clinton botrányt
Még július elején az FBI igazgatója James Comey sokkolta a világot (vagy talán mégsem), amikor bejelentette, hogy az FBI nem fog vádat emelni Hillary Clinton ellen az e-mail szerverével kapcsolatos több éves vizsgálatot követően. Bár ez nem volt annyira meglepő a nyilvánosság számára, az FBI-on belül azonban többeket meghökkentett. Annak ellenére, hogy Comey elismerte, hogy Clinton eskü alatt vallott, amely során "nem mondott igazat," az ügyet elutasították, és mindez már talán feledésbe is merült a Hillaryval. 




Félmillió dolláros "adományt" kapott 
Clintonnééktól az e-mailjeit vizsgáló FBI-os


Hillary Clinton egyik szövetségese csaknem félmillió dollárral támogatta annak az FBI-ügynöknek a feleségét, aki később e-mailjeinek vizsgálatát irányította - derítette ki a Wall Street Journal vasárnap este. Vasárnap este újabb fordulatot vett Hillary Clinton hónapok óta tartó e-mail botránya: a Wall Street Journal leleplező cikket jelentetett meg a demokrata elnökjelölt feltételezett korrupt kapcsolatáról, melyet állítólag a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) egyik kulcsfontosságú tisztjével, illetve a tiszt feleségével folytathatott. Hillary Clinton és Terry McAuliffe A lap megszerezte azokat a dokumentumokat, melyekben egy 467 ezer 500 dolláros adomány szerepel. A bőkezű adakozó Clinton egyik fő szövetségese, Terry McAuliffe virginiai kormányzó; a szerencsés támogatott pedig Jill McCabe, aki 2015-ös szenátusi kampányához kapta a hatalmas pénzösszeget két hónappal azután, hogy az FBI nyomozást indított Hillary Clinton e-mailjei miatt. Jill, aki elveszítette a pozícióért vívott harcot, nem más, mint az FBI jelenlegi igazgatóhelyettesének felesége. Andrew McCabe nem sokkal felesége kudarca után vette át Hillary Clinton titkos levelezésének felülvizsgálatát. A lap ugyanakkor kiemeli azt is, hogy a kampánytámogatás idején Andrew McCabe még nem volt igazgatóhelyettes, és a felülvizsgálat előtt jelentette a pénzügyi kapcsolatot, de a Szövetségi Nyomozó Iroda nem látta indokoltnak lecserélését, hiszen a felesége kampánya akkor már véget ért. A WSJ azt is megemlíti, hogy McCabe kinevezésekor még nem vett részt a Clinton-e-mailek vizsgálatában. A republikánusok szerint azonban a szálak minden kétséget kizárva összefutnak. A párttagok most újabb lehetőséget kaptak Clinton titkos kapcsolatrendszerének boncolgatására, Donald Trump például azonnal tweetelte követőinek a cikket.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/165344/?honnan=Nemzeti_Hirhalo


Az emberiség utolsó háborújának 


küszöbén vagyunk?

Közzétéve 2016-10-24 | Szerző: Admin
Sokan vannak, akik azt mondják a II. Világháború még ma sem ért véget. Olyanok is akadnak szép számmal, akik szerint a III. világégés már régen folyamatban van. Mindkét oldalnak van némi igaza, de szerintem még – a karibi válságot leszámítva -, sohasem álltunk olyan közel az emberiség pusztulását jelentő utolsó nagy háborúhoz, mint napjainkban.
myl
A kivénhedt, de még fogatlannak nem mondható, karmai többségét sem vesztett oroszlán, az USA, kétségbeesetten próbálja fenntartani territóriuma feletti uralmat, miközben azzal kell számolnia, hogy gazdasági- és hadászati téren is megelőzhetik, ezzel kiszorítva őt a világ feletti uralmából. Kína közel áll résszint ahhoz, hogy a gazdasági versenyben megelőzze az amerikaiakat, de másrészt csak az ő döntésén múlik az is, mikor végzi ki a dollár mindent elnyelő hatalmát. Közben intenzíven fejleszti hadseregét. A Putyin vezette Oroszország vissza kívánja állítani azt a nagyhatalmi státuszát, amit a Szovjetunió felbomlásakor elvesztett. Olyan új fegyverrendszereket fejlesztett ki, melyek még az amerikaiaknak is meglepetéseket tudtak szerezni. Példaként említhetném, a Fekete tengeren magabiztosan hajózó USS Donald Cook romboló esetét az 1960-as években kifejlesztett orosz SZU-24 csatarepülővel. Az amerikai hadihajó a legmodernebb technikának kikiáltott AEGIS rakétavédelmi rendszerrel és Tomahawk rakétákkal volt felszerelve, s ugyan, az orosz repülőt észlelve harci riadót fújt, de amint a madárka közelebb ért a képernyők kialudtak, és a hajó, mint egy ócska ladik kiszolgáltatva lebegett a víztükrön. Amíg a SZU-24-es a közelben tartózkodott ez a helyzet tartósan fennállt. Az amúgy fegyvertelen csatarepülő támadást imitálva 12 szer csapott le az USS Donald Cookra. Lásd pl. itt. Másik eset szintén 2014-ben, de már szeptemberben történt: Szíria partjai mentén felsorakozott a NATO hajóhad, hogy cirkáló rakétáikkal csapást mérjenek többek között Damaszkuszra. Talán két rakéta érte el célpontját, azt követően a meglehetősen távol lévő orosz hadihajók a többi kilőtt cirkálórakétát egytől egyig leszedték. Nagy hírtelen ki is takarodott a NATO hajóhad a Földközi tengerről. Lásd: pl.itt.
Az USS Donald Cook rombóra mért megalázó orosz „csapás” után, az Egyesült Államok úgy döntött, hogy szövetségesein keresztül megkísérli gátolni Putyin további hadiipari fejlesztéseit, ezért az EU-val importtilalmi korlátozásokat vezettetett be Oroszország ellen 2014 júniusában. Az említett szeptemberi NATO fiaskó után, decemberben már tovább bővítették a szankciókat. Közben az USA nyomására az OPEC 2014 novemberétől a gyengülő kereslet ellenére sem csökkentette a kőolaj kitermelést, így a Brent nyersolaj ára a korábbi hordónkénti 95 dolláros árról, december végére már 35 $ -ra csökkent. Mindezektől azt várták, hogy Oroszország, melynek gazdasága nagyban függ(ött) a kőolaj világpiaci árától, a rubel védelmében mozgósítsa tartalékait, vagyis gazdasági csőd közelbe kerüljön, és ne legyen ereje folytatni hadiipari fejlesztéseket.  Tévedtek, nem ez történt! Ugyan Putyin kénytelen volt a katonai kiadásokat mintegy 5%-al csökkenteni, de „elengedte” a rubel árfolyamát, miközben – Kínához hasonlóan – folyamatosan növelte az aranytartalék mértékét, és meglépte azt, amire kevesen számítottak: hozzálátott az orosz gazdaság átrendezéséhez! Ennek mára már meglettek az első eredményei, a Fitch Rattings közelmúltban negatívról stabilra javította az orosz államadós osztályzatát.
Telt múlt az idő, de a világ eddigi csendőrének aggodalmai csak növekedtek! Oroszország a szövetségesi hűségre hivatkozva beszállt a Szíriában folyó harcokba és megfordította Asszad már-már vesztes pozícióját. Egyfelől Putyin ezzel is bizonyította, hogy országának gazdasági ereje mégis megengedi egy hazájától messze eső területen történő hadviselést, másfelől megvillantotta az orosz katonai potenciálban rejlő lehetőségeket, amikor is a Kaszpi-tengeri hajókról cirkáló rakétákat lövetett ki szír területen, de az Iszlám Állam kezén lévő célpontokra! A rakéták Irán, Irak területén keresztülhaladva, nem kis távolságot megtéve, érték el igen pontosan a „rendeltetési helyüket”. Ma már ott tartunk, hogy a szír és orosz csapatok közel állnak ahhoz, hogy visszavegyék Aleppo városát a kalifátustól. Ha ez bekövetkezik, akkor az amerikaiak és Izrael által létrehozott Iszlám Államnak Szíria területén lévő területei hamarosan elvesznek, hiába fektetett milliárdokat az USA, Nagy-Izrael megteremtésébe, illetve Közel-keleti pozícióinak megerősítésébe, melyekhez az IÁ az ugródeszka! Ezt még csak valahogyan „túlélnék”, de a putyini katonai sikerek- és az azt biztosító hadieszközök miatt, várhatóan az USA által előállított fegyverek iránti igény is be fog szűkülni, amiből orosz hadiexport profitál majd! Ennek jelei már most láthatók, pl. India vételi szándékot jelentett be az SZ-400 légvédelmi rendszerre.
Az Egyesült Államoknak ráadásul belpolitikai téren is gondjai támadtak. Nem elég az, hogy Putyinra jobban felnéz az amerikaiak többsége, mint saját elnökükre Obamára, megjelent egy elnökjelölt, Donald Trump, aki ugyanezt hangsúlyozza a választási cirkusz során. Gyakorlatilag úgy tűnik, Trump – bizonyos határokon belül – együtt tudna működni az orosz vezetővel, ami a fegyverexportban érdekelt nagytőkéseknek hatalmas bevételkiesést okozna. A baj nem jár egyedül: pont akkor kerül sor elnökválasztásra, amikor a szír és orosz csapatok Aleppo bevételénél járnak! Még két hét, és az USA a „béna kacsa” állapotába kerül, vagyis a várhatóan elnöknek megválasztott Clintonné még nem, Obama pedig már nem hozhat olyan döntéseket, amik kihatással lennének a szíriai frontra. Ráadásul kérdéses, a háttérhatalom által favorizált demokrata elnökjelölt nő egészségi állapota, de még megválasztása sem teljesen lefutott történet. Okozhat még meglepetést bármely kiszivárogtatás Szivaros Billi párjának viselt dolgairól. Még ha az Egyesült Államok következő elnöke Clintonné is lenne, igazán kérdéses, hogy Trump választási beszédei vajon mennyire osztották meg az amerikai állampolgárokat, és ennek lehetnek-e súlyos következményei a háttérhatalom asszonyának elnöksége alatt? Még az is lehet, hogy az elnöknek megválasztott hölgy, beiktatása után hamarosan az örök vadászmezők lakosait gyarapítja majd, hogy az alelnök – Tim Kaine – lépjen helyébe, aki alkalmas lehet arra, hogy viszonylagos egységet teremtsen a társadalmon belül.
A Földünk túl oldalán Kína, már 2015 óta folyamatosan csökkenti az amerikai állampapír állományát, azaz úgy tűnik, nem kíván többé az USA első-számú hitelezője lenni. Az utóbbi időben nagy tételben adják el az amerikai állampapírokat, de ugyanezt piaci műveletet kezdte el Japán és Szaúd-Arábia is! (Számomra csak az a kérdés: kik a vevők, és mivel fizetnek?) Tehát azok, akik már nem óhajtják fedezni az „amerikai álmot”, valamit sejthetnek… Mondjuk egy totális pénzügyi összeomlást? Bár háborúra készülve repülőgép hordozók építését határozta el Kína az elmúlt években, és ha jól tudom egyszerre több darab elkészítésének is nekiállt, ezek készültsége feltehetően nem megfelelően haladhat előre. Gondolom ezt abból, hogy a dél-kínai tengeren egyre-másra foglalják el a kis szigeteket, zátonyokat, és ott támaszpontok építésébe is kezdtek. Vagy tudják: az anyahajó elsüllyeszthető, de a sziget hagyományos fegyverekkel nem! Igaz, helyét sem tudja változtatni. A kínai kormány terjeszkedését persze az amcsik nem igazán díjazzák, de aggódik Japán is. A szigetek birtoklásával Kína, egy nagyon forgalmas kereskedelmi csatornát akar saját ellenőrzése alá vonni ugyanis. Az övezetben, az USA kárára történő erőviszony változásokat, úgy tűnik a 100 milliós lakosú Fülöp-szigetek elnöke – Rodrigo Duterte – is észlelhette, aki korábban valami ilyesmit üzent Obamának: „A kurva anyádat, meg foglak átkozni…”. Ezek után talán nem csoda, hogy pár napja azt találta mondani: „Ideje búcsút mondani az Egyesült Államoknak.” És ez utóbbit abból a Kínából, akinek az említett hódításait korábban a Fülöp-szigetekről is „ferde szemmel” nézték!
Tapinthatóan átrendezés alatt állnak az erőviszonyok, politikai- gazdasági- és katonai vonalon egyaránt! Sajnos nem lehetetlen, hogy ezt megakadályozandó, az USA, mely amúgy sem tud meglenni (többnyire hódító) háborúk nélkül, olyan, az emberiség létét veszélyeztető lépésre szánja rá magát, amely visszavonhatatlan! Én úgy látom, hogy az amerikaiak nem nyugszanak bele hegemóniájuk várható elvesztésébe, és az európai és egyes ázsiai országokkal akarják megvívatni azt a kezdetben hagyományos eszközökkel kirobbanó háborút, melyet a saját érdekükben akarnak megindítani addig, míg az erőfölény számukra nem végzetesen alakul. Az USA ugyanakkor számol azzal, hogy egy nagy háború esetén az atomfegyvereké lehet a döntő szó! Ennek megfelelően megváltozott katonai doktrínájuk, és már azzal is számolnak, hogy az Európába (pl. Lengyelország, Románia), és Oroszország köré telepített ABM rakétarendszerek, atomháború indítása esetén megvédik őket a válaszcsapástól! Ennek reményében mondhatta Mark Alexander Milley az USA egyesített haderejének törzsfőnöke Szíria kapcsán elsősorban Oroszországnak üzenve, de Kínának és Észak Koreának is szólóan:
Világos leszek mindazok számára, akik szembehelyezkednek az Egyesült Államokkal.
Mindazok számára akik ártani próbálnak nekünk. Megpróbálok világos lenni azoknak, akik le akarják rombolni a mi életformánkat és szövetségeseinkét, barátainkét. 
 Az amerikai hadsereggel erőfeszítésünk ellenére, műveleti sebességünk ellenére, mindannak ellenére, amit megtettünk – megállítunk benneteket és keményen legyőzünk úgy, ahogy soha nem voltatok elverve azelőtt. Erről egy csepp kétségetek se legyen.
Reménykedjünk abban, hogy a tábornok szavai csak üres fenyegetésnek, esetleg az amerikai népnek szóló színjátéknak bizonyulnak. A háború elkerülhető, ha mindenki akarja!
Vajon a döntéshozók akarják?
Isten óvjon minket!
Madarász László
(magaspart.hu)




A Nemzeti Front a határok lezárását és a 

mecsetek 

bezárását akarja

A francia Nemzeti Front alelnöke vasárnap bejelentette; pártja követeli a radikálisabb mecsetek azonnali bezárását, és a határellenőrzés helyreállítását az ország védelme érdekében.
Florian Philippot azt mondta, be kell zárni minden olyan mecsetet, ahol radikalizálásra alkalmas tanokat adnak át a muszlim közösségeknek, emellett azonnali hatállyal ki kell utasítani az országból azokat a vallási vezetőket, akik a francia alkotmánnyal összeegyeztethetetlen tanokat hirdetnek. Elmondása szerint ez mintegy száz mecset azonnali bezárását jelentené, emellett ki kellene utasítani az országból az összes, külföldi állampolgársággal rendelkező imámot.
Philippot szerint ugyanakkor ez önmagában nem számolná fel a terrorizmust, pusztán egy megelőző intézkedés lenne annak érdekében, hogy ne folytatódjon zavartalanul a mecsetekben a jövő terroristáinak ideológiai felkészítése. A politikus a BFM televíziónak nyilatkozva azt mondta, meg kell vonni mindenkitől a francia állampolgárságot, aki bizonyíthatóan kapcsolatba került terrorszervezettel.




Lengyel zsoldosok érkeztek az ukrán frontra



Negyven, Lengyelországból érkező zsoldos, és a Jobb Szektor mintegy száz tagja jelent meg a Donyecki Népi Köztársaság határától alig négy kilométerre.
Eduard Baszurin, a Donyecki Népi Köztársasági védelmi minisztériumának szóvivője hétfőn sajtótájékoztatón hírszerzési forrásokra hivatkozva közölte, hogy a külföldi zsoldosok a helyi lakosok tiltakozása ellenére otthonokat, családi házakat foglaltak el menedékként, és egyre több ilyen jelentés érkezik a frontvonaltól néhány kilométerre elhelyezkedő településekről. A szóvivő szerint a lengyel katonákkal a Jobb Szektor tagjai is elkezdtek megjelenni a környéken, és az ukrán fegyveres erők nehéztüzérséget hoztak a frontvonalra Gorlovka és néhány környező település közelében.
A múlt hét folyamán a szóvivő egy hasonló sajtótájékoztató alkalmából arról számolt be, hogy hírszerzési információk alapján nyolc francia és olasz katonát láttak Kramatorszkban, a kijevi fegyveres erők által ellenőrzés alatt tartott repülőtéren.
Október 15-én a Luganszki Népi Köztársaság határán is külföldi zsoldosok érkezéséről számoltak be. Akkor amerikai, kanadai, lengyel katonákat és a balti országokból érkezett fegyveresek jelenlétét észlelték, akik három tábort alakítottak ki ukrán ellenőrzés alatt álló falvak közelében.
Október 12-én az ukrán hadsereg offenzívát indított Mariupol közelében, és az összecsapás során 15 külföldi fegyveres veszítette életét. A külföldi zsoldosok jelenlétét azonban nem csak a donyecki vezetők állítják, hanem az EBESZ is megerősítette: a múlt hónap végén az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet megfigyelő missziója grúziai zsoldosok jelenlétéről számolt be Luganszk területén.
Az ukrán válság békés rendezését garantáló minszki egyezmény szerint minden külföldi fegyveres el kell hagyja Ukrajna területét. Ennek ellenére tucatnyi NATO-ország fegyveresei állomásoznak Ukrajnában, részben hadgyakorlatokra hivatkozva, részben magán katonai vállalatok alkalmazásában.





Brit páncélosok érkeznek a balti országokba

brit-tankok-esztorszag-hidfo-ru
Michael Fallon brit védelmi miniszter kijelentése szerint a NATO tovább erősíti katonai jelenlétét Kelet-Európában. Első lépésként a brit hadsereg drónokat és Challenger 2 tankokat küld Észtországba.
Fallon kedden a Wall Street Journalnak nyilatkozva azt mondta, ez nem egy szimbolikus jellegű lépés, hanem a NATO komolyan elkötelezett a kelet-európai katonai jelenlét fokozása iránt.
A NATO keleti terjeszkedéséről az észak-atlanti szövetség júliusi csúcstalálkozóján született döntést. Az akkori határozat szerint Lengyelországba és balti országokba, Észtországba, Lettországba és Litvániába küldenek páncélos haderőt.
A brit csapatmozgások esetében a Franciaországban és Dániában állomásozó brit katonákat helyezik át a balti országokba. Fallon szerint ez a lépés azt hivatott megerősítni, hogy az Európai Unióból kilépés ellenére az Egyesült Királyság nem fordult el a NATO-tól, és továbbra is elkötelezettséget mutat kelet-európai szövetségeseinek megvédésére.



A kommunista és a liberális terror áldozataira 

emlékeznek október 23-án



tuntetesek-2006-hidfo-ru

A kormánypárt és a Jobbik egyaránt párhuzamot vont az 1956-os forradalom és annak ötvenedik évfordulója közt, amikor a Gyurcsány-kormány vérbe fojtotta a megemlékezéseket. A pártok a kommunista és a liberális terror áldozataira emlékeznek október 23-án.
Az 1956-os forradalomra, és a forradalom ötvenedik évfordulójára is megemlékeznek ma a pártok; tíz évvel ezelőtt a Gyurcsány Ferenc lemondását követelő tüntetésekre brutális erővel reagáltak azok a politikusok, akik ma a demokrácia képviselőjének nevezik magukat.
Az őszödi beszéd árnyékában feszülten kezdődött tíz évvel ezelőtt a forradalom és szabadságharc 50. évfordulójának megünneplése. Azt azonban reggel, a Kossuth tér kiürítésekor senki sem sejtette, hogy este lovasroham, kardlapozás, gumilövedékes sortűz és barikádharc következik. A jogszerűtlen tömegoszlatás sérültjei közül sokan máig várnak az igazságtételre.” – írja a Magyar Időkpublicistája.
A máig aktív, ma már a magyar államiság felszámolását nyíltan követelő balliberális politikusok akkor brutális erővel léptek fel a tüntetők ellen, és október 23-án az ellenzék megemlékezéseire is terrorral válaszoltak. “Nagy László 2006. október 23-án a Fidesz nagygyűlése után hazafelé indult. A rendőrök lovasrohama miatt beszorult a Dob utcába, ahol – szemtanúk és videofelvételek tanúsága szerint ok nélkül – célzott lövést adtak le az arcára. A férfit kórházba szállították, ahol megoperálták. A gumilövedéket a szájpadlásán keresztül vették ki az arcüregéből. Arccsontja szilánkosra tört, fél szeme odalett.” – írja a kormányközeli lap publicistája.
A tíz évvel ezelőtti eseményekre visszaemlékezés a Jobbik 56-os visszaemlékezésének is középpontjában áll. Toroczkai László, a párt alelnöke saját Facebook-oldalánismételten arra hívja fel a figyelmet, hogy a tüntetők ellen brutális fellépést szorgalmazó balliberális vezetőket máig nem sikerült eltüntetni a közéletből. “A Fidesz kétharmadával és a megtizenhétszerezett erejű Jobbikkal sem sikerült azonban eddig elérni, hogy a 2006 és 2010 között az utcán harcolt hazafiakat rehabilitálják, így történhetett meg, hogy idén hazafiakat első fokon 125 év fegyházzal sújtanak, miközben Gyurcsány a képünkbe röhög, és felveszi az újabb több száz millióját, amit Brüsszelből küldenek neki.”
A Jobbikos vezető ugyanakkor azt mondta, az évek során számos pozitív fejlemény is történt, például, hogy széthullott az SZDSZ nevű szélsőséges párt, és nemzetközi érdekeket szolgáló balliberális pártok ma már nem állnak közel ahhoz, hogy újra kormányra jussanak. “Bár mindenképpen győzelem, hogy most nem az eszelős Gyurcsány Ferenc kormányoz, hiszen akkor többek között már milliós migráns-áradat sújtaná Magyarországot, azért még messze a teljes győzelem, hiszen a Habony-, Andy Vajna-féle világ nincs annyira messze Gyurcsányék pénzközpontú, beteg világától.” – mondta.
Magvasi Adrián, az Alfahír főszerkesztője Facebook-oldalán pedig saját tapasztalatairól számolt be a 2006-os eseményekkel kapcsolatban, képi anyaggal illusztrálva, hogyan lépnek fel az úgynevezett demokraták a kormányellenes tüntetőkkel szemben.
2006. október 23-a kemény nap volt, és volt, amikor nem tudtam, hogy megélem-e a másnapot.”
Az idei 56-os megemlékezések során immár láthatóan közös nevezőt jelent a politikai jobboldalon a liberális terrorral való szembehelyezkedés. Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke egy szoboravatón elmondott beszédében szintén felhívta a figyelmet arra, hogy a demokráciát és különféle szabadságjogokat hirdető liberálisok brutális erővel próbálták elhallgattatni a demokratikus ellenzéket. “Tíz évvel ezelőtt az ötvenedik évfordulót már a forradalmárok által kiharcolt szabad demokráciában kellett volna ünnepelnünk. De a hatalmon lévő posztkommunisták és liberális csatlósaik ekkor is meggyalázták a személyes áldozatot – a kivégzést, a börtönt, a kínzást, az ellehetetlenítést, a megalázást – is vállaló ’56-os hősök emlékét. Az akkori Gyurcsány-kormány erőszakot, rendőrterrort, gumilövedékeket, gumibotot, könnygázt, vízágyút, lovas rendőröket és viperát vetett be a békésen ünneplő tömeg ellen.”
Bár esetenként nem mondták ki kellő hangsúllyal, de ezekből a visszaemlékezésekből mégis látható: a meghatározó politikai erők október 23-án már nem egyedül 1956. október 23-ra, de 2006. október 23-ra is emlékeznek. Ezen a napon a pártok a kommunista terror, és a demokrácia hazug álarcát magára öltő liberális terror emlékeit egyaránt visszaidézték. Október 23. emléke újraértékelődik. Az elnyomás és önkény a történelem során különféle formákat öltött; ma épp a liberalizmus formájában próbál rátelepedni a társadalomra, és elvenni az emberektől a szabadságot, amiért, úgy tűnik, tényleg minden generáció meg kell vívja a saját harcát.






Házkutatás és tűzharc az MNA vezetőjének 

otthonánál



bony-1280x663
Házkutatást tartott a Nemzeti Nyomozó Iroda szerda reggel a Magyar Nemzeti Arcvonal vezetőjének otthonában. A hatósági fellépés során súlyosan megsebesült idősebb Győrkös István, a mozgalom vezetője, és a tűzharc során egy rendőr életét veszítette.
Az MTI szerint az NNI emberei illegálisan tartott fegyvereket akartak lefoglalni. A házkutatás során – egyelőre ismeretlen körülmények közt – lövések dördültek. A helyiek elmondása szerint az MNA vezetőjének házát körbevették a terrorelhárítás emberei, emellett mesterlövészeket is láttak a helyszínen.
A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvosigazgatója, Oláh Attila tájékoztatása szerint Győrkös Istvánt jelenleg műtik. A hivatal délután kettőre ígért sajtótájékoztatót a történtek kapcsán.




Letartóztatták az egyetlen pártvezetőt, aki 

ellenezte az amerikaiak bevonulását



Mateusz Piskorski hidfo.ru
Lengyelország belvédelmi ügynökségének emberei megrohamozták egy ellenzéki párt vezetőjének otthonát; a politikust kémkedés vádjával letartóztatták. Őrizetbe vétele óta azonban kiderült, hogy a nyilvánosan hangoztatott vádak csak ürügy. Mateusz Piskorski arra készült, hogy nyilvánosan beszámol egy másik pártvezető halálának körülményeiről, aki állítólag öngyilkosságot követett el, de valószínűleg politikai gyilkosság áldozata volt. A NATO elkezdte félreállítani azokat a politikusokat, akik a háborús készülődés útjában állnak.
Mateusz Piskorskit, a lengyel Zmiana (Változás) párt vezetőjét letartóztatták a belvédelmi szolgálat emberei, akik egyúttal számítógépeket, dokumentumokat foglaltak le a pártvezető otthonában. Piskorski letartóztatásával egyidejűleg a hatóságok számos más párttagnál, illetve a párt székházában is házkutatást tartottak. Az “orosz-párti” politikust azzal vádolják, hogy harmadik ország számára folytatott adatszerzést; a lengyel kormánymédia szerint Piskorski orosz és kínai titkosszolgálatokkal állt kapcsolatban. A hatóságok a párt alelnökét, Nabil Malaziit is kihallgatták.
Tomasz Jankowski, a Zmiana szóvivője szerint azonban mindegyik házkutatás illegális volt, a hatóságok törvénysértő módon jártak el, és az agresszív fellépés nem pusztán Piskorski személyével hozható kapcsolatba. A házkutatások során a belvédelmi szolgálat emberei lefoglaltak számos, a párttagokkal kapcsolatos dokumentumot, valamint olyan dokumentumokat, melyek információkat tartalmaznak szakszervezetek és a Zmiana közti együttműködéssel kapcsolatban. A szóvivő szerint ez a fellépés közvetlen fenyegetést jelent a szakszervezeti partnerek számára is, hiszen tagjaik személyi kilétét titokban tartják, és a szakszervezetek működéséhez elengedhetetlen, hogy tagjaik munkáltatói se ismerjék a taglistát. Lengyelország törvényei lehetővé teszik, hogy a szakszervezetek eltitkolják tagjaik személyi kilétét a munkáltatók elől, Jankowski szerint azonban a dokumentumok lefoglalását követően már arra számítanak, hogy elveszítik megélhetésüket azok az emberek, akik a Zmianaval együttműködő szakszervezetek tagjai. Így a házkutatások egyúttal a párt társadalmi beágyazottságának lerombolását, a Zmiana karanténba zárását is szolgálják.
A párt szóvivője hangsúlyozta, hogy a szakszervezetekre vonatkozó adatok törvény által is biztosított bizalmas kezelésén kívül nincs semmilyen titkolnivalójuk, így az eljárással kapcsolatban is nyilvánosságra fognak hozni minden rendelkezésre álló információt.
A Zmiana vezetőit azonban nem érte teljesen váratlanul a hatósági fellépés, hiszen egy olyan pártról van szó, ami nem támogatja a lengyel kormány által is képviselt háborús készülődést, így a párt működése a NATO katonai terjeszkedésének útjában áll. Piskorski letartóztatására nem sokkal azt követően került sor, hogy a pártvezető figyelmeztetett: a lengyel kormány még a július 8-án, Varsóban kezdődő NATO-csúcstalálkozó előtt politikai tisztogatásba kezdhet, mert el akarják fojtani az esetleges ellenzéki tiltakozó akciókat. Janowski azt mondta,
a mi pártunk az egyetlen, ami felszólalt az amerikai fegyveresek Lengyelországban állomásoztatása ellen. Emellett egy Andrzej Lepper halálának körülményeit részletező könyv kiadását terveztük, amiről úgy gondoljuk, a hatóságok részéről komoly aggodalmat ill. félelmet válthatott ki, hiszen az ő halálában valószínűleg a kormány keze is benne volt.”
Andrzej Lepper az Önvédelem párt vezetője, és Mateusz Piskorski szövetségese volt. A hivatalos magyarázat szerint 2011. augusztus 5.-én öngyilkosságot követett el. Közeli ismerősei azonban biztosak abban, hogy Lepper politikai gyilkosság áldozata lett. Lepper korábban maga is indult elnökjelöltként 1995-ben, 2000-ben, 2005-ben és 2010-ben, emellett indult volna a 2015-ös elnökválasztáson is. Lepper halálát követően Andrzej Duda nyerte a 2015-ös elnökválasztást, majd azon nyomban szorosabbra fonta az együttműködést az Amerikai Egyesült Államokkal, lehetővé tette az amerikai fegyveresek Lengyelországban állomásozását, emellett harsány oroszellenes külpolitikát és háborús uszítást kezdett.
A Zmiana szóvivője szerint Mateusz Piskorskinak igen sok mondanivalója van Lepper halálával kapcsolatban, így egyáltalán nem meglepő, hogy a könyv kiadása előtt megkezdődtek a hatósági rajtaütések. Ugyanakkor, Janowski elmondása szerint szakszervezeti partnereik készen állnak arra, hogy kiálljanak a Zmiana vezetőinek meghurcolása ellen. Ebből a szempontból sem véletlen, hogy a kémvád és rajtaütés most történt meg, hetekkel a Varsóban kezdődő NATO-csúcstalálkozó előtt: a Zmiana szakszervezetekkel egybekötve ellentüntetés szervezését helyezte kilátásba. Korábban az amerikai páncélosok bevonulása ellen is tiltakoztak, és ezzel a Zmiana kilóg a sorból, a pártok többsége ugyanis hallgatólagosan vagy nyíltan támogatja, hogy Lengyelország legyen az amerikai hadsereg új térségi ütőereje.
Ugyanakkor, ez a bizonyos kémvád nem egy olyan politikai történés, aminek a gyökereit Lengyelországban, vagy akár Európában kellene keresni. Január közepén a brit The Telegraph beszámolt arról, hogy James Clapper, az amerikai hírszerzés vezetője utasításokat kapott a kongresszustól egy átfogó értékelés elkészítésére vonatkozóan, azzal kapcsolatban, hogy milyen európai pártokat támogatott Oroszország az elmúlt évtized folyamán. Az amerikaiak aggodalmairól a hazai sajtó is beszámolt, mert ennek kapcsán a Jobbik is említésre került, mint “Oroszország által pénzelt párt”. Január 23.-án a Deutsche Wirtschafts Nachrichten német napilap azonban arra mutatott rá, hogy az Amerikai Egyesült Államok nem “Oroszországból pénzelt” pártok ellen folytat nyomozást Európában, hanem egy új amerikai szankciós politikának lehetünk szemtanúi, melynek részeként az USA elkezd nyíltan nyomást gyakorolni minden olyan politikai pártra, ami nem akarja engedélyezni az állandó amerikai katonai jelenlétet Európában. A DWN szerint ennek részeként az USA gazdasági szankciókat hozhat bizonyos pártok ellen, vagy karanténba kényszerítheti azokat.
Ugyanakkor, figyelemre méltó, hogy az úgynevezett orosz kémügyekben – pl. Kovács Béla kapcsán – semmilyen érdemi előrelépés nem történik, ehelyett a külföldről pénzelt “független” sajtóorgánumok akár éveken keresztül is a közélet tematizálására használják ezeket az eseteket – ami így alkalmas az érintett pártok (esetünkben a Jobbik) sakkban tartására, politikai ellenfeleik számára engedmények kikényszerítésére. Lepper halála és Piskorski félreállítása szintén beleillik ebbe a folyamatba: Közép- és Kelet-Európában láthatóan elkezdték megfélemlíteni, lefizetni, félreállítani azokat a politikusokat, akik ellenzik a NATO háborús készülődését.





Nincs béke: a NATOleszámolna a háborús 

gépezet “belső ellenségeivel”




Az amerikai tankok hónapok óta özönlenek Kelet-Európába, a békére törekvést rövid úton kivégzik: a kongresszus megbízást adott az ország nemzetbiztonsági szolgálatainak, hogy folytassanak nyomozást olyan európai politikai pártok ellen, melyek kritikusak az Európai Unióval és NATO-val szemben. Aki nincs megelégedve a háborús gépezettel, azt könnyen orosz ügynöknek bélyegezhetik, de egy német lap szerint az USA szankciókat is hozhat bizonyos pártok ellen.
A Deutsche Wirtschafts Nachrichten német napilap szerint az Egyesült Államok nem “Oroszországból pénzelt” pártok ellen folytat nyomozást Európában, hanem egy új amerikai szankciós politikának lehetünk szemtanúi, melynek részeként az Egyesült Államok elkezd nyíltan nyomást gyakorolni minden olyan nagyobb politikai pártra, ami kritikus az Európai Unióval szemben, és lehetőség szerint amerikai atomtölteteket sem akarna beengedni saját hazájába. A lap visszahivatkozik a brit Telegraph cikkére, amely beszámol arról, hogy az amerikai titkosszolgálatok állítólagos klienspártok ellen folytatnának nyomozást, melyeken keresztül Oroszország alá akarná ásni a NATO szervezetét, megakadályozni az amerikai rakétarendszer építését Európában, és visszavonatni az Európai Unió ellene hozott szankcióit. A művelet során – a feltételezések szerint – francia, holland, magyar, osztrák és cseh pártok ellen fognak nyomozást folytatni, hogy kiderítsék, Oroszország “alá akarja-e ásni a politikai kohéziót Európában.”
Marine Le Pen pártja, a francia Nemzeti Front egy orosz-cseh banktól kapott kilenc millió eurós kölcsönt, miután politikai okoknál fogva több francia pénzintézet sem volt hajlandó hitelezni nekik. Az Egyesült Államok valamiért saját nemzetbiztonsági érdekét érzi sértve enne okán, és – többek között – erre hivatkozva más európai országok pártjai ellen nyomoznak, annak kapcsán, hogy támogatják-e az oroszok az adott pártot. A német lap szerint azonban az a tény, hogy főként euroszkeptikus és NATO-ellenes pártok ellen fognak nyomozást folytatni, egy új amerikai szankciós politikát vetít előre, melynek során az USA nem országok, hanem pártok ellen hozhat gazdasági kényszerítő intézkedéseket – és ezzel nyíltan beavatkozik az európai országok politikai életébe. A német lap szerint amennyiben az amerikaiak arra a “következtetésre” jutnak, hogy a NATO szervezete veszélyben van, ezt az amerikai nemzetbiztonságra leselkedő veszélyként értékelik, és erre hivatkozva számos gazdasági kényszerintézkedést hozhatnak európai pártok ellen: bankoknak tilthatják meg, hogy hitelezzenek ezeknek a pártoknak, tagjaikat kitilthatják az Egyesült Államokból, az ezekkel a pártokkal együttműködő pártok vagy magánszemélyek Egyesült Államokban lévő magánvagyonát befagyaszthatják.
A lap Michael Maier új könyvére hivatkozva részletezi az amerikaiak lehetséges válaszlépéseit, aki hangsúlyozta, hogy a szankciós politika egy globális háború részét képezi, melynek során az Egyesült Államok a dollár monopolhelyzetének fenntartásáért harcol más erős gazdaságokkal szemben. A német lap szerint az Egyesült Államok saját geostratégiai érdekeinek megvalósítására használja a NATO szervezetét – többek között emiatt épül amerikai rakétarendszer Európában, állomásoztatnak több száz amerikai atomfegyvert számos európai országban, és vonult be néhány hónap leforgása alatt több tízezer amerikai katona Kelet-Európába.
December 9-én Adam Szubin, az amerikai államkincstár képviselője Európába érkezett, hogy Olaszország, Németország és az Egyesült Királyság kormánytisztviselőivel tárgyaljon, és bebiztosítsa az Oroszország elleni szankciók meghosszabbítását. Az amerikai lobbitevékenység sikerrel járt, és december 21-én az Európai Unió újabb hat hónappal hosszabbította meg a szankciókat, annak ellenére, hogy azt korábban számos tagállam ellenezte. Ahogy ebben az esetben, vélhetően a renitens pártok elleni kényszerintézkedések során is megjelennek majd a lobbisták, akik meggyőzik az európai országokat arról, hogy a NATO háborús gépezete ellen felszólaló pártokat politikai és gazdasági karanténba zárják.





Lengyelország az egyik legagresszívabb országgá 

válhat Európában




Tomasz Szatkowski lengyel védelmi miniszterhelyettes nyilvánosan kijelentette; a kormány foglalkozik annak lehetőségével, hogy részt vegyen a NATO Nuclear Sharing programjában, melynek részeként lehetővé tennék amerikai atomfegyverek telepítését Lengyelországba.
Szatkowski a Polsat News hírtelevíziónak nyilatkozva mondta, hogy a védelmi minisztérium “fontolgatja” és “elemzi ennek lehetőségét”. A védelmi minisztérium honlapján azonban azonnal megjelent egy nyilatkozat, ami kijelentette, hogy Varsó nem kérte, és nem is foglalkozik annak lehetőségével, hogy amerikai atomfegyvereket helyezhessen el az ország területén. Ugyanakkor, önmagában az a tény, hogy Lengyelország nem kér amerikai atomfegyvereket, nem döntő tényező ebben a kérdésben. Szatkowski maga is kijelentette, hogy a végleges döntés az amerikai elnökválasztásokat követően születhet meg, és az amerikai Republikánus Párt számos tagja támogatja ezt az elképzelést.
Az Egyesült Államok ellenőrzi ezt a programot és hoz döntést az atomfegyverek elosztásáról a NATO tagállamai közt. Washingtonban a Republikánus Párt több tagja is hangoztatta, hogy támogatja ezt az elgondolást, de úgy gondolom, az amerikai válasz csak az elnökválasztást követően érkezhet.”
Mateusz Piskorski, a Zmiana párt vezetője és a European Centre for Geopolitical Analysis igazgatója szerint azonban Lengyelország nem maga dönt arról, hogy szüksége van-e amerikai atomfegyverekre. A politikus kijelentette, hogy erről a végső döntést Washington hozza meg, mert a lengyel kormány felett az Egyesült Államok teljes kontrollt gyakorol, és ha az amerikaiak atomfegyvereket akarnak elhelyezni Kelet-Európában, akkor ezt meg fogják tenni a nyilvánosság vagy a nemzeti kormányok véleményének figyelembe vétele nélkül. Piskorski szerint azonban ez a lépés általánosságban a NATO és Oroszország közti viszony további romlásához vezet, ami se Lengyelországnak, se más európai országoknak nem érdeke.
A Zmiana vezetője szerint Andrzej Duda kormánya teljes mértékben az Egyesült Államok bizonyos politikai köreinek ellenőrzése alatt áll, ezért megtörténhet, hogy Lengyelország maga kér olyan lépéseket a NATO részéről, ami az amerikai geostratégia részét képezi. Piskorski ugyanakkor hozzátette, hogy ezek a lengyel érdekközösségek az amerikai neo-konzervativizmus lengyel leágazása, akik a NATO-t Lengyelország legfontosabb kül- és védelmi politikai tényezőjének tartják, és ebből következik, hogy nem lehetnek függetlenek az amerikai befolyástól.
Piskorski szerint ezek a lengyelországi körök szintén az amerikai elnökválasztás eredményeire várnak, és a republikánusok választási győzelme esetén Lengyelország az egyik legagresszívabb országgá válhat Európában.



Tüntetést szervezett volna a NATO ellen – 

letartóztatták




A lengyel védelmi minisztérium szóvivője tegnap bejelentette, hogy nincs semmi, ami megzavarhatná a Varsóban kezdődő NATO-csúcstalálkozó megtartását, mert az előkészületekkel összhangban “minden szükséges intézkedést megtettek a hatóságok”.
A szóvivő pénteken azt mondta, hogy a Varsóban tartandó NATO-csúcstalálkozót semmi nem fogja megzavarni, mert az előkészületek részeként ezen a téren is intézkedtek a hatóságok. A TV24 szerint Bartlomiej Misiewicz kijelentette, hogy ma már semmilyen negatív tényező nem fenyegeti a csúcstalálkozó megtartását.
A minisztérium számításai szerint ez lesz a történelem eddigi legnagyobb NATO-csúcstalálkozója, melyen több mint 2000 ember fog részt venni a tagállamokból és nem-NATO országokból. A Varsóban, július 8.-án kezdődő találkozón a NATO vezetői a kelet-európai terjeszkedésről fognak értekezni.
Napokkal ezelőtt a lengyel hatóságok letartóztatták Mateusz Piskorskit, a Zmiana (Változás) párt vezetőjét. A pártvezetőt saját otthonában fogták el a belvédelmi ügynökség emberei. Ezzel egy időben a párt számos tagjánál, és a pártszékházban is házkutatást tartottak, ahol a szakszervezetekkel folytatott együttműködésekkel kapcsolatos dokumentumokat foglaltak le.
A Zmiana vezetői korábban már számos megmozdulást szerveztek a NATO ellen; Mateusz Piskorski szerint a lengyel külügyminisztérium amerikai érdeket szolgál, és a kormány gátlástalanul kiszolgálja az USA Oroszország ellni háborús készülődését, aminek Lengyelország csak ütközőzónája lenne. A Zmiana szakszervezetekkel folytatott együttműködése miatt a hatóságok attól tarthattak, hogy a háborús készülődést ellenző párt a szakszervezetekkel egybekötve tömegdemonstrációt tart a NATO-csúcstalálkozó idején, ami a nemzetközi sajtó figyelmének középpontjába kerülne.
Az esetleges ellentüntetés elfojtása érdekében a lengyel hatóságok több pártvezetőt őrizetbe vettek, illetve a hatóságok kezébe került a Zmianaval együttműködő szakszervezetek taglistája, aminek titokban tartását jelenleg is törvény garantálja Lengyelországban.





A V4 vezetői támogatják a háborús készülődést



Mi van fiuk féltek , hogy úgy jártok mint Lepper, 
nem baj az 5. hadoszlop készen áll , bármikor 
golyót ereszt a fejetekbe .
És tudjátok mit ? Meg is érdemelnétek !!!
A Visegrádi Csoport támogatja a NATO kelet-európai haderőépítését – ez derült ki Antoni Macierewicz lengyel védelmi miniszter csütörtöki közleményéből, aki láthatóan a V4 egésze nevében nyilatkozik a háborús készülődésről.
Szerdán a Visegrádi Négyek (Cseh Köztársaság, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) egy cseh faluban találkoztak, hogy egyeztetést tartsanak a Varsóban július 8.-án kezdődő NATO-csúcstalálkozó előkészítése kapcsán. A Liblice területén tartott találkozó eredményeiről a lengyel védelmi miniszter azt mondta, hogy ott valamennyi visegrádi ország miniszterei egyetértésüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy Varsóban döntést kell hozni a NATO kelet-európai jelenlétének további bővítéséről.
Macierewicz nyilatkozatáról a Telewizja Republika számolt be. A védelmi miniszter kijelentése szerint Oroszország ártani akar a NATO-országok és Európa biztonságának, és erre a legjobb válasz, ha a NATO fokozza katonai jelenlétét az orosz határ mentén, ennek részeként pedig amerikai katonák érkeznek térségünkbe.
Varsóban július 8.-án kezdődik a NATO csúcstalálkozója. Lengyelország hatóságai a találkozó előkészületeinek részeként őrizetbe vettek és az oroszoknak kémkedéssel vádoltak meg egy ellenzéki vezetőt, aki a NATO-csúcstalálkozó idején szakszervezeti demonstrációkkal egybekötött ellentüntetést szervezett volna, tiltakozván a NATO háborús készülődése ellen, amiben a visegrádi országok lengyel vezénylet alatt részt vesznek.
Korábban számos európai vezető emelte fel hangját a Kelet-Európában zajló káros folyamatokkal szemben. Sahra Wagenknecht, a német Die Linke párt politikusa szerint a NATO vezetői nem beszámíthatóak, és az Amerikai Egyesült Államok szembefordította a lengyel kormányt Európával, hogy így megosztottságban tarthassa európai vetélytársait.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése