2016. november 1., kedd

A NATO terrorista agressziója tapintható







A NATO terrorista agressziója
tapintható





Orosz bombázók a La Manche csatorna felett és új NATO-egységek Európában




bombázók
Vlagyimir Putyin orosz elnök nem arról ismert, hogy meghátrálna az országának gazdasága ellen életbe léptetett szankciók elől. Ehelyett inkább retorikáján és katonai lépésein változtatott.
Ennek egyik legújabb példája egy pénteki incidens, amellyel sokak szerint azt kívánta jelezni a nyugat felé, hogy bármire készen áll saját érdekeinek védelmében:
Két orosz bombázó húzott el a La Manche csatorna fölött szerdán, úgy, hogy eközben jeladóikat kikapcsolták. A brit légierő elfogó vadászgépei kísérték a brit légtér határáig a két orosz gépet. Az eset miatt London bekérette az orosz nagykövetet, aki később azt mondta: nem sértették meg Nagy-Britannia légterét, és a két gép rendszeres őrjáratot teljesített.
Polgári repülőgépek útvonalát is módosítani kellett a berepülés miatt. Az orosz vadászbombázók transzponderek, vagyis automata válaszjeladókat kikapcsolva repültek, így a katonai radarral nem vették észre őket. Tavaly a NATO több mint 100 esetet rögzített, amikor orosz katonai gépeket észleltek, háromszor többet, mint 2013-ban. (forrás)
Egy tavalyi eset során hasonló berepülés történt az Egyesült Államok nyugati partja mentén, amikor is az orosz gépek Alaszkától egészen Kalifornia vonaláig repültek. Egyesek szerint Oroszország egy olyan új fegyvert tesztelhet, ami képes működésképtelenné tenni az amerikai légiirányító rendszereket.
Pontosan a pénteki incidens napján Mihail Gorbacsov, volt szovjet vezető arról beszélt, hogy Oroszország és az Egyesült Államok között egy új hidegháború zajlik, ami azonban bármikor forróvá válhat, amennyiben a két ország közötti feszültségek tovább mérgesednek.
Vlagyimir Putyin hasonló megjegyzéseket tett tavaly októberben:
Azzal vádolta Barack Obamát, hogy „ellenséges” hozzáállásra helyezkedett, amikor Oroszországot a világ veszélyforrásának nevezte az Egyesült Nemzetek szeptember 24-i összejövetelén.
Reméljük, hogy partnereink rájönnek, mennyire hiábavaló erőfeszítés Oroszország zsarolása és emlékezni fognak, milyen következményekkel járhat a stratégiai stabilitás számára a legnagyobb atomhatalmak közötti viszálykodás.”
Putyin felidézte, hogy Barack Obama szerint az Európában tapasztalható orosz agresszió az „emberiségre leselkedő három legnagyobb veszélyek egyike” az Ebola vírus és az Iszlám Állam mellett.
Az orosz gazdaság egész ágazatait sújtó szankciók és ezek a megjegyzések kimerítik az ellenséges hozzáállás fogalmát,” mondta Putyin.
helipadsAz Oroszország egyik nyugatellenes szövetségesének számító Kína is bátor lépéseket tesz. A Nanji szigetekről készültlegújabb műholdfelvételek szerint egy új töltőállomás komplexum épül ott, amelynek elrendezése és helyszíne arra enged következtetni, hogy Kína egy Japán elleni konfliktusra készülhet. Egy Kalifornia partjai mentén 2010-ben észlelt rakétakilövést is Kínának tulajdonítanak, ami egyes megfigyelők szerint azt jelzi, hogy Kína is elszánta magát egy globális konfliktusra, amennyiben az szükségessé válik.
Miközben a gazdaság helyzete az óceán mindkét partján romokban hever, Oroszország és az Egyesült Államok is európai pozíciójának erősítésén dolgozik. Egy néhány napja felbukkant felvétel szerint Ukrajnában már amerikai katonák is jelen vannak, egy tegnapi hír szerint pedig a NATO új állandó egységeket tervez telepíteni Lengyelországba, Romániába, Bulgáriába és Magyarországra:
A NATO több térségbeli tagállam mellett Magyarországon is új állandó egységet telepíthet egy tervezet szerint, amelyet február elején vitatnak meg az észak-atlanti szövetség védelmi miniszterei – írta a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung című vasárnapi német lap. A beszámoló szerint a balti államokban, Lengyelországban, Romániában, Bulgáriában és Magyarországon egy-egy kisebb, nagyjából 40 fős egységet telepítenek, fele-fele arányban a fogadó állam és a NATO katonáiból.
A NATO-csapatok integrációs egysége (NATO Force Integration Unit) nevű alakulatok feladata a szövetség lándzsahegyének nevezett (Spearhead Force) új közös harci egység fellépésének szervezése lesz a szövetség keleti határvidékén. A Spearhead Force létrehozásáról a tavalyi NATO-csúcstalálkozón döntöttek. Az úgynevezett nagyon magas készültségi szintű, több ezer fős egység 2016-tól működik majd és akár két napon belül bevethető lesz bárhol a világon kollektív védelmi, illetve válságkezelő feladatok végrehajtására a walesi Newportban tartott csúcson elfogadott terv szerint.
Nem tudni, hogy az erőfitogtatás megmarad-e ezen a szinten, mindenesetre aggasztó, hogy az atomfegyverek témája is a lehetőségek közé került, főleg, ha megnézzük, hogy kiknek áll hatalmában ezek bevetése.
Források: shtfplan.com, zerohedge.com

Erdogan azt mondja, lemond, ha Putyin vádjai igaznak bizonyulnak az Iszlám Állammal folytatott üzletelésről




ErdoganISIS2_0
Forrás: zerohedge.com
Olyan, az űrből és légi járművekről készített képeket mutattam, amelyek egyértelműen demonstrálják, hogy milyen kiterjedt illegális olajkereskedelem folyik,” mondta Vlagymir Putyin riporterek egy csoportjának a törökországi Antalyaban éppen a múlt hónapban tartott G20-as csúcstalálkozó ideje alatt. Putyin természetesen az Iszlám Állam illegális és igen jövedelmező olajkereskedelmére célzott, amiről az elmúlt hetekben sokat olvashattunk.
Az orosz Szu-24-es vadászrepülő lelövése elegendő indokot szolgáltatott az orosz elnök számára, hogy végre leleplezhesse Ankara feltételezett szerepét az illegálisan megszerzett iraki és szíriai nyersolaj csempészésében.
Az Iszlám Államtól az olajat Törökországba szállítják,” mondta Putyin, amikor Jordániában Abdullah királlyal találkozott, és ha ez nem lett volna elég világos megfogalmazás, hozzátette, hogy az Iszlám Állam készpénzt kap a Törökországnak eladott olajért cserébe”.
Természetesen szinte lehetetlen pontosan végigkövetni az ISIS által megszerzett olaj útját a kitermelés pontjától a piacokig, de annyit azért tudni lehet, hogy az Iszlám Állam ugyanazokat a csempészeket, kereskedőket és szállítmányozó cégeket alkalmazza, mint a regionális kurd kormány saját nyersolajának a törökországi Ceyhan kikötőjébe történő szállításhoz, ahonnan az olaj továbbutazik Izraelbe és más piacokra (attól függően, hogy melyik történetnek hiszünk), illetve amennyiben össze akarják zavarni a szálakat, Málta partjai mentén lehetőség van átrakodni a szállítmányt egyik hajóról a másikra, ami állítólag megnehezíti a nyomon követést.
Egyesek úgy gondolják, hogy Erdogan fia, Bilal, aki a BMZ nevű tengeri szállítmányozó csoport tulajdonosa, nyakig benne van a kurd és Iszlám Állam féle nyersolaj csempészésében. A BMZ tulajdonában lévő hajók többsége amúgy máltai színekben járja a vizeket.
A fentiek tükrében egyesek úgy gondolják, hogy Törökország azért lőtte le az orosz gépet, hogy megbosszulja az Iszlám Állam olaját szállító 1000 olajszállító teherautó korábbi kilövését. Omran al-Zoub szír információs miniszter a következőket mondta múlthét pénteken:
Az összes olajat a Recep Erdogan fiának tulajdonában lévő cégnek szállították. Ezért lett ideges Törökország, amikor Oroszország légitámadásokat indított az ISIS infrastruktúrái ellen és több mint 500 olajszállító teherautót semmisített meg. Ez nagyon felidegesítette Erdogant. Nemcsak olajat, hanem búzát és műemlékeket is szállítanak.”
Al-Zoub nincs egyedül ezzel a gyanújával. Mowaffak al Rubaie, iraki parlamenti képviselő, volt nemzetbiztonsági főtanácsadó, aki személyesen vezette Szaddam Husszeint kivégzése helyszínére, az RT-nek nyilatkozva azt mondta, hogy az ISIS nagyjából havi 100 millió dollár értékben ad el olajat Törökországnak.
Az elmúlt nyolc hónapban az ISIS … 800 millió dollár értékben adott el olajat Törökországnak a feketepiacon. Ez iraki és szír olaj, amit teherautókon szállítanak át a határokon Irakból és Szíriából Törökországba, majd a nemzetközi árfolyamok 50 százalékáért értékesítenek.
Ezt vagy helyben elhasználják, tehát a török finomítók segítségével a török piacon értékesítik vagy Jihanba kerül, majd onnan a vezetékeken át a Földközi-tenger térségébe és így a nemzetközi piacokon kerül értékesítésre.
Az iraki és szír olaj olyan az ISIS számára, mint az oxigén. Ha elzárnánk az oxigént, az ISIS megfulladna.”
Nincs kétség afelől, hogy a török kormány tud a csempészésről. A kereskedők és üzletemberek a török titkosszolgálat és biztonsági erők orra alatt – vagy ha tetszik védelme alatt – veszik az olajat.
A biztonsági erőknek több olyan tisztje van Törökországban, aki szimpatizál az Iszlám Állammal. Lehetővé teszik, hogy Isztambulon át behatoljanak … Szíriába és Irakba.
Nem létezik olyan terrorszervezet, amelyik képes lenne egyedül túlélni egy szomszédos ország segítsége nélkül, ami ez esetben Törökország.”
Már ez is elég egyértelmű, de a történetnek még nincs vége.
Hétfőn Putyin bejelentette, hogy olyan új információk birtokába jutott, amelyek megerősítik Törökország részvételét az Iszlám Állam olajkereskedelmében.
Ebben a pillanatban kaptunk új információt, ami megerősíti, hogy az Iszlám Állam harcosai által felügyelt lerakatokból származó olaj ipari mennyiségben lép be Törökországba,” nyilatkozta Putyin a párizsi klímacsúcs „partvonaláról”. (RT.com)
Sikerült kiszimatolnunk néhányat a Török Köztársaság területén belül, olyan területeken, amiket különleges és rendőri erők felügyelnek, akik a vízummentes rezsimet kihasználva térnek vissza a mi területünkre, ahol mi folytatjuk ellenük a harcot.”
Minden okunk megvan azt feltételezni, hogy a gépünket a kikötők felé tartó olajszállítmányok biztosítása érdekében lőtték le, hogy azután tankerhajókra rakodhassák azokat,” tette hozzá.
Erdogan pedig kijelentette, hogy nem fogadhatja el a vádakat, amelyek szerinte „erkölcstelenek”:
Oroszország állítása, miszerint Törökország olajat vásárolt volna Daesből „erkölcstelen”. Az ilyen állításokat bizonyítani kell.”
Érdekes módon az az ember, aki hajlandó volt polgárháborút indítani néhány parlamenti szék visszaszerzéséért, és gondolkodás nélkül börtönbe veti azokat, akiket pozíciója szempontjából veszélyesnek tart, most hirtelen kijelentette, hogy lemond, amennyiben Putyin (vagy bárki más) bizonyítékot tud felmutatni ellene:
Nem vagyunk annyira tisztességtelenek, hogy olajat vegyünk terroristáktól. Amennyiben bebizonyosodik, hogy valóban ezt tettük, lemondok hivatalomról. Amennyiben van rá bizonyítékuk, álljanak elő vele és megvizsgáljuk.”
Hát erre mi is kíváncsiak vagyunk.
Újságírókkal és az igazságot kutató őszinte rendőrökkel ellentétben, akik szerették volna elérni, hogy a szunnita militánsok ne juthassanak pénzhez és fegyverekhez, Ankara nagy bánatára Putyint nem tudják letartóztatni, így kezdenek idegesek lenni.
Az idegességgel pedig nincsenek egyedül, hiszen hatalmi körökben nem sokan szeretnék, ha a nagynyilvánosság rájönne, hogy az Iszlám Állam ellenes koalícióhoz tartozó kormányaik nemcsak az Iszlám Államot, hanem az Al-Nuszra Frontot és minden olyan csoportot támogatnak, akik Asszad elmozdításán fáradoznak.
Ha pedig kiderülne, hogy az Egyesült Államok csupán azért nem bombázta eddig az ISIS olajszállítmányait, mert Ankara és Washington között hallgatólagos megállapodás áll fenn az illegális nyersolajszállítmányok védelmére, az amerikai nyilvánosság esetleg követelheti bizonyos emberek elmozdítását.
A bűnszövetkezeteknél általában az viszi el a balhét, vagyis azt hajítják ki a buliból, akit először kapnak el. Ennek fényében, illetve a fejleményektől függően, érdekes lesz megfigyelni, hogy miként kezelik majd Erdogánt Törökország „szövetségesei” a jövőben.


Piaci összeomlás fenyeget: „Lázongások, háború, recesszió”




riots-wars-depression
Forrás: shtfplan.com
Az Egyesült Államok 118 ezermilliárd dollárt meghaladó össztartozásával egyértelművé vált, hogy a világ jelenlegi gazdasági hatalmának összeomlása, a dollárral az élen, elkerülhetetlen. Bár az esemény idejét illetve a kiváltó okot lehetetlen előre jelezni, az biztos, hogy a dolgok jelen állása szerint erre szinte bármi alkalmas már.
Amikor végül megtörténik, az új rendszerre történő átállást egy olyan válság előzi majd meg, amilyet a világ nem tapasztalt még. A Future Money Trend hétperces videójából:
Egy hatalmas piaci lufi készülődik…
A világ monetáris rendszere jelenleg a dolláron alapul. Annak ellenére, hogy az Egyesült Államok rég csődbe jutott, a helyzet egy ideig még változatlan marad, amíg a világ készen nem áll az új rendszer érkezésére. Ennek beköszönte pedig lázongásokat, háborút és hihetetlen piaci bizonytalanságot hozhat… és akár globális recessziót.
A dollár paradigmát fenntartják, amíg lehet, de kétség nem fér hozzá, hogy a dollár dominanciának még a mi életünkben vége szakad.
Az adósságalapú óriást ideig-óriáig még életben tarthatják, de a sorsa meg van pecsételve. Oroszország, Kína és a többi BRICS ország egyelőre nem engedhetik meg maguknak, hogy kihúzzák a dugót, mert ezzel saját, jelenleg erősen dollárfüggő kereskedelmüket is veszélybe sodornák. Azt azonban láthatjuk, hogy fokozatosan próbálják csökkenteni a dollártól és az Egyesült Államoktól való függőségüket.
Amikor az Egyesült Államok külföldi hitelezői végül elérkezettnek látják a pillanatot a számla benyújtásához, olyan események indulnak el, amelyek hatását az egész világ megérzi majd. A lépés mindenkinek fájni fog, de a legnagyobb csapást akkor is az Egyesült Államok fogja elszenvedni.
A kép elég egyszerű. Amikor az USA kifogy a hitelezőkből, a játéknak vége.
Még az amerikai pénzügyminisztérium is elismerte ezt. Sőt, leírta, hogy milyen következményei lesznek az állami hitelkeret kimerülésének:
Az adósságkorláttal kapcsolatos patthelyzet eredményeként létrejövő fizetésképtelenség nemcsak a pénzpiacokon, de az új munkahelyek létrehozása, a fogyasztás és a gazdasági növekedés terén is katasztrofális helyzetet teremtene,” áll a [pénzügyminisztérium] jelentésében.
A hitelpiacok befagyhatnak, a dollár értéke zuhanásnak indulna, az amerikai kamatok ez egekbe szöknének, és az egyéb negatív hatások alapjaiban ráznák meg a világot. Az így kialakuló pénzügyi válságban és recesszióban a 2008-as események köszönnének vissza, illetve még annál is rosszabb helyzet alakulhat ki.”
Figyelembe véve korábban csődbe jutott országok tapasztalatait, az esemény gazdasági következményei nem csupán súlyosak lennének, … de egy generációnál is tovább tartanának.”
A nyugati elit banki és vállalati érdekeinek távozása pedig nyilván nem csendben fog lezajlani. A történelem során láthattuk, hogy az ilyen változások soha nem erőszakmentesek és nagyfokú elszegényedéssel, kétségbeeséssel és gyakran katonai konfrontációval járnak.
Ez persze mind csak találgatás és nem valós lehetőség, hiszen „ezúttal minden másképp lesz”. Az Egyesült Államok ura a helyzetnek és gond nélkül megbirkózik a világtörténelem legnagyobb adósságával. Az oroszok és a kínaiak sem készülnek katonai konfrontációra és amennyiben valami előre nem látható okból mégis gazdasági válság alakulna ki, az állam majd megsegíti a kisembereket.
A fent idézett videó (angol  nyelven):
Gold Set to Rally as Market Crashing @FutureMoneyTren #Gold2016


A CIA volt vezetője szerint a következő ISIS támadás az USA ellen irányul majd



Joseph Candel: Az ausztráliai Sidney-ben lezajlott túszdráma kapcsán valószínűleg ismét sok ember keresi a válaszokat, érezve, hogy valami nincs rendben. Bár számtalanszor említettük már, nem lehet elégszer ismételni, hogy az Új Világrend mögött rejlő erők a háborút, a gazdasági válságokat, katasztrófákat és a terrorizmust vagy annak veszélyét használják tervük megvalósítására.
A lassan mindenhol eluralkodó irányított káosz segítségével készítik elő a terepet hamis megváltójuk színrelépésére. Legyen szó összeomló gazdaságokról vagy terrorista támadásról, minden ilyen esemény ebbe az irányba tereli a világot, aminek eredményeként egyre többen várják azt a vezetőt, aki kimenti a világot abból a helyzetből, amibe szándékosan belekergették.
A globalisták állnak a konfliktusok mindkét (vagy akár több) oldala mögött, hogy minden a helyére kerülhessen világkormányuk és annak majdani vezetője, az Antikrisztus hatalomátvételére.
Sydney-hostage
Az Infowars a következőképpen kommentálta Mike Morell, volt CIA igazgató nyilatkozatát, aki az ausztráliai Sidney-ben lezajlott túszdrámával kapcsolatban osztotta meg gondolatait:
Leginkább az aggaszt, hogy ilyenfajta terrorakciókat mindenhol tapasztalni fogunk a világon, többek között itt is. Fel kell készülnünk erre.”
Nem kellene, hogy bárkit is meglepjen, ha ilyesmi egy éven belül megtörténik. Garantáltan.”
Morrell szerint az Ausztráliában lezajlott túszejtő akció nem meglepő, mert 300 ausztrál állampolgár ment harcolni Irakba és Szíriába, beleértve azt a 70 személyt is, akik az ISIS mellett harcolnak.
Az ISIS már egy ideje Ausztrálián tartotta a szemét,” tette hozzá. „Az ausztrálok mindössze néhány hónapja hajtottak végre egy országos akciót, amely során több embert is letartóztattak, miután az ISIS egyik magas rangú vezetője arra szólított fel egyeseket, hogy hajtsanak végre nyilvános lefejezéseket Ausztráliában az ISIS-ért. Tehát Ausztráliára is terelődött a figyelemből.”
Nincs kétség afelől, hogy az amerikai kormány kihasználja majd az ausztráliai túszdrámát és ezen belül az ISIS szerepét, hogy jogalapot szerezzen a rendőrállam további kiterjesztésére, ami lassan az élet minden területét érinti.
Az évszádos múltra visszatekintő „probléma-válasz-megoldás” taktika lényege, hogy a hatalom megrendez vagy kihasznál egy létező válságot, hogy ezzel ráijesszen a lakosságra, kikényszerítve, hogy maguk az emberek követeljék azt a központi megoldást, ami tulajdonképpen mindvégig, már a válság kirobbanása előtt is az elsődleges cél volt.
Sokan esünk áldozatul ennek a taktikának és sajnos, ha nem állunk meg, folyamatosan veszítni fogunk szabadságunkból és szabadságjogainkból,” mondta Maddox tábornok a Hegeli dialektikáról. „A világ kormányai és nagyvállalatai széles körben alkalmazzák.”
Elmondhatjuk, hogy a tömeg és a társadalom irányítása, féken tartása terén ennek a taktikának a bevetése igen hatékony eszköznek bizonyult.”
Azon is érdemes elgondolkozni, hogy mit tudhat Morrell, amit nem árult el nekünk…
A CBS által készített interjú, angol nyelven:


Fmr. Obama CIA Chief: Expect Similar IS Inspired Attack in US in 'Next Year or So, Guaranteed'
Fmr. Obama CIA Chief: Expect Similar IS Inspired Attack in US in 'Next Year or So, Guaranteed'





Az ő helyére áll egy gyalázatos. Nem úgy adják neki a királyi méltóságot, hanem váratlanul jön, és a királyságot csellel szerzi meg.” – Dániel 11:21



Miért vett az amerikai pénzügyminisztérium több ezer túlélő készletet a bankfelügyelet számára?



Az elmúlt években rendszeresen olvashattunk arról, hogy az Egyesült Államok különböző állami és rendvédelmi szervei, élükön a belbiztonsági minisztériummal (DHS), hihetetlen mennyiségű lőszert, tüntetések leveréséhez szükséges felszerelést és katonai járművet vásárolt.
Bár az amerikai katasztrófavédelmi szervek semmilyen nyilatkozatot nem tettek mostanában, a különböző hadgyakorlatokból és szimulációkból sokan arra következtetnek, hogy akármire is próbál felkészülni az amerikai kormány, az valami komoly esemény lehet.
Természetesen az egyik lehetőség, ami sokakban felmerül, az amerikai gazdaság összeomlása, míg mások inkább egy kibertámadástól tartanak. Igazából a dominókat elindító momentum beazonosítása nem is annyira fontos, hiszen ilyen horderejű események csakis akkor indulnának el, ha már minden készen áll a fináléhoz, gyújtózsinórból pedig nincs hiány.
A lényeg, hogy a hatóságok készülnek valamire, aminek legújabb bizonyítéka, hogy az amerikai pénzügyminisztérium, aminek legfontosabb feladatai közé tartozik az államadósság és a bankrendszer felügyelete, 200.000 dollár értékben rendelt túlélőkészleteket a bankfelügyelet 3814 dolgozója számára.
A megrendelés célja nem világos. A ZeroHedge szerint a túlélőkészletekből minden amerikai nagybank kap majd, köztük a Wells Fargo, a JP Morgan Chase, a Citigroup és a Capital One bankokkal.
48hour-emergency-kit
A készlet tartalma arra enged következtetni, hogy a pénzügyminisztérium egy olyan eseményre számít, amely során 24-48 órára megszakadhat a kapcsolat alkalmazottaival.
A készlet egyebek mellett tartalmazni fogja a következőket:
  • Övtáska vagy hátizsák (amelyben minden tétel elfér),
  • 2400 kalóriás energiaszelet (legalább 5 éves eltarthatósági idővel),
  • 3 palack 2,5 dl-es víz (legalább 5 éves eltarthatósági idővel),
  • 50 darab víztisztító tabletta,
  • Többször használható napelemes takaró,
  • Védőmaszk (porszűrésre),
  • Kapucnis köpeny,
  • 12-órán át világító fényrúd,
  • 1 pár gumikesztyű,
  • Nyakba akasztható síp,
  • 33 darabos elsősegély készlet,
  • Nedves kéztörlő,
  • Dinamóval tölthető AM/FM rádió,
  • Levegőszűrő maszk.
Miért?
Tudnak valamit, amit mi nem? És miért pont a bankfelügyelők kapnak túlélőkészletet?
Az biztos, hogy munkájuknak köszönhetően tisztában vannak az amerikai gazdaság és pénzrendszer kényes helyzetével. Tavaly például, az adósságplafon megemelése körüli huzavonában, figyelmeztetést adtak ki, ami szerint több generáción át tartó katasztrófa sújthatja az Egyesült Államok gazdaságát, ha a kormánynak nem sikerül újabb hitelhez jutnia.
gethomebagMiközben a kétnapos túlélésre tervezett csomagok a legalapvetőbb tételeket tartalmazzák csupán, érdekes tényező, hogy azokat éppen a bankfelügyelőknek szánják. A prepper közösség az ilyen készleteket „Bug Out Bag”-nek vagy a helyzettől függően „hazáig kitartó táskának” (get home bag) nevezi.
Valaki a kormány magasabb köreiben úgy tűnik, látja, hogy milyen veszély fenyegeti az Egyesült Államokat és bár a felkészülés általánosságban véve dicséretes dolog, látva az egyre erősödő társadalmi elégedetlenséget, a rogyadozó gazdaságot és a Fed háttérbevonulását, az időzítés igen „különös”.




Trójai vírus a kritikus amerikai számítógépes rendszerekben






malware
Forrás: abcnews.go.com
Egy igen destruktív rosszindulatú program fertőzte meg az Egyesült Államok kritikus infrastruktúráit működtető szoftvereket, ami az amerikai Nemzetvédelmi Minisztérium szerint gazdasági katasztrófát idézhet elő.
Biztonsági források szerint a programot az orosz kormány által szponzorált hekkerek juttatták be a rendszerbe és nagyon komoly veszélyt jelent.
A meghekkelt szoftvert az olaj és gázvezetékeket, áram- és vízellátó és vízszűrő hálózatokat, szél- és bizonyos atomerőműveket működtető rendszereknél használják. Az ilyen közművek leállása vagy a rendszerek meghibásodása sok ezer embert érintene az Egyesült Államokban.
A védelmi minisztérium közleménye szerint ez a hekkelési kampány 2011 óta tart, de mindezidáig nem történt kísérlet a rosszindulatú szoftver aktiválására az ipari irányítórendszerek „károsítása, módosítása vagy egyéb megzavarása” érdekében. Tehát annak ellenére, hogy az illetékesek tudnak a behatolásról, nem tudják, hogy a szoftvert hol és mikor kívánják bevetni.
Védelmi minisztériumi források az ABC News-nak elmondták, hogy szerintük nem véletlenszerű támadásról van szó és attól tartanak, hogy az oroszok a régi hidegháborús forgatókönyv egyik fejezetét lapozták fel újra és azért helyezték el a szoftvert a kulcsfontosságú amerikai rendszerekben, hogy ezzel elrettentsék az Egyesült Államokat egy esetleges Oroszország elleni kibertámadás elindításától, ami biztos pusztítást végezne mindkét oldalon.
A bennfentesek csak a múlt hét folyamán értesültek a behatolásról, amikor a védelmi minisztérium Ipari Irányítórendszerek és Kiber Vészhelyzet Akciócsoportja közleményt adott ki ipari partnereinek. A közlemény szerint a „BlackEnergy”, magyarul „fekete energia” nevű támadást több vállalatnál is észlelték.
sandworm_targets
A DHS szerint a Sandworm (homokféreg) nevű kiber-kémszervezet is a BlackEnergy programot használta a NATO és néhány európai energia és telekommunikációs vállalat megtámadásához pár héttel ezelőtt.
A két jelentésben olvasható műszaki adatok elemzése kapcsolatot mutat a két akcióhoz használt parancs és irányítási infrastruktúrákban, azt jelezve, hogy egy szélesebb körű akció résztámadásairól volt szó, amelyeknek azonos a veszélyforrása,” áll a DHS közleményében.
A feltört szoftver rendkívül fejlett. Lehetővé teszi különböző ipari folyamatok számítógépes irányítását, amit a dolgozók akár egy iPad készülékről vagy okostelefonról is megtehetnek, mondja a forrás. A szoftver lehetővé teszi továbbá az információ megosztást és a kollaboratív irányítást.
Időkjelei: Vajon nem egy ilyen (megrendezett) kibertámadás szolgáltatná a legtökéletesebben irányítható káoszt a világban?
Vajon az amerikai védelmi minisztérium a veszély nyilvánosságra hozatala helyett miért nem a veszély elhárításán dolgozik?
Egyéb kérdések?




Cheney szerint a következő támadás az USA ellen szeptember 11-nél is „halálosabb lesz”




cheney-isisForrás: Infowars.com
Egy kétórás televíziós interjú során Dick Cheney, volt amerikai alelnök, arra figyelmeztetett, hogy a következő Egyesült Államok elleni terrortámadás szeptember 11-nél is halálosabb lesz.
A 73 éves politikus Bill Kristol vendége volt vasárnaponként sugárzott műsorában. A beszélgetés során szó esett Cheney politikai múltjáról, az Öböl-háborúról, a Nixon, Ford és Reagan kormányokról, a 2001. szeptember 11-i támadásokról, valamint az Egyesült Államokat ma fenyegető terrorveszélyekről.
Bolond, aki azt gondolja, hogy az elszigetelődés a megfelelő stratégia. Nincs más választásunk, mint beavatkozni a világ dolgaiba, és ha nem veszünk részt aktívan ebben, nagyon rossz dolgok fognak történni,” figyelmeztetett.
Cheney úgy gondolja, hogy amennyiben Iránnak sikerül nukleáris fegyverekhez jutnia, akkor rövid időn belül más államok is követik példáját a térségben, arra célzva, hogy az ilyen fegyverek előbb-utóbb az Iszlám Állam vagy Szíria kezében kötnének ki.
Tehát nagyon veszélyes időszakhoz érkeztünk. Szerintem veszélyesebb, mint a szeptember 11-et megelőző időszak. Szerintem szeptember 11-ről kiderül majd, hogy az Egyesült Államok elleni következő tömeges támadáshoz képest nem is volt olyan pusztító. Amennyiben egy ilyen támadás megtörténik, halálosabb lesz, mint egy repülőjegyekkel és sniccerekkel kivitelezett akció.”
Az ehhez hasonló ítéletnapi jóslatok nem először hangzanak el Cheney szájából, aki három ciklus során szolgált már alelnökként, többek között a Bush-kormány és a szeptember 11-i támadások idején.
Miközben az Iszlám Állam terrorszervezet új munkát biztosított Cheney számára, a volt alelnök több mint egy évtizede hangoztatja az amerikai csapatok közel-keleti bevetésének szükségességét és egy jövőbeli kiterjedt támadás veszélyét az Egyesült Államok ellen,” írja a Bloomberg Politics.
Cheney elismerte, hogy a korábbi terrortámadásra is előre figyelmeztetett.
2001 tavaszán egy interjúban az országot fenyegető legnagyobb veszélyről kérdeztek, én pedig megemlítettem egy terrorista támadás lehetőségét, amelyben a terroristák halálosabb eszközöket, például tömegpusztító fegyvereket is bevethetnek. Ez áprilisban volt. Amikor szeptember 11 elérkezett, láthattuk, hogy mire képesek, hiszen megsemmisítették az ikertornyokat, támadást hajtottak végre a Pentagon ellen és megölték 3000 emberünket.”
Cheney dicséretesnek tartja az NSA munkáját, ami szerinte biztonságosabbá teszi az országot, miközben védi az állampolgárok szabadságjogait:
Némelyik döntésünk ellentmondásos volt. Ma is annak számítanak. Én továbbra is védem őket. A terroristák megfigyelésére indított program negatív fényben tünteti fel az NSA-t és azt gondolják, hogy a hivatal lehallgatja, amikor a vidéki nagynénikénkkel beszélünk telefonon. Ez nem így van. Én úgy tudom, hogy ez a program a legszigorúbb szabályok szerint működik, és komoly hangsúlyt fektet az állampolgári szabadságjogok védelmére.”
Az interjú végén Cheney arra utalt, hogy a jelenlegi kormány túl gyenge ahhoz, hogy a következő, a saját jóslatai szerint halálosabb támadás függvényében képes legyen irányítani az Egyesült Államokat:
Most igazán nem ülhetünk nyugodtan a babérjainkon azt gondolva, hogy csökkenthetjük védelmi kiadásainkat és minden pénzt utakra vagy ki tudja mire költhetünk. Egy erős vezetőre van szükségünk, olyan valakire, aki erélyesen tud fellépni és emlékeztetni a világot arra, hogy mire képes az Egyesült Államok, bizonyítva, hogy erre hajlandó is.
Időkjelei: Vajon ezt tekinthetjük egy nem túlságosan burkolt bejelentésnek?




A következő gazdasági válságot a kiberbűnözők indítják majd




Időkjelei: Úgy tűnik gyújtózsinórból nincs hiány. Most már csak az a kérdés, hogy melyiket fogják bevetni a világméretű káosz elindításhoz, hogy a régi rendszer hamvaiból felemelkedhessen az Új Világrend, amelynek élére idővel az Antikrisztus áll majd.
És ennek helyébe egy útálatos áll, a kire nem teszik az ország ékességét; hanem alattomban jő, és hízelkedéssel jut az országhoz.” – Dániel 11:21
Forrás: Telegraph.co.uk
A következő globális pénzügyi válságot kiberbűnözők indítják majd el, egy jelentős bank „eltűnését” eredményezve, állítja Nagy-Britannia egyik pénzügyi vezetője.
Mark Boleat, a londoni City irányelvi vezetője szerint a kiberbűnözők meg fogják semmisíteni a banki nyilvántartásokat és megváltoztatják az emberek számláin lévő pénzek összegét,” ami neutronbombaként rázza majd meg a pénzrendszert.
Az emberek arra ébrednek, hogy a megtakarításaik eltűntek, a nyilvántartásokat törölték vagy a szolgáltatásbénító támadások miatt nem tudnak hozzáférni a pénzükhöz, nyilatozta Mr. Boleat a Sunday Telegraph-nak. A támadás tulajdonképpen teljesen megbénítaná a pénzrendszert és a célba vett bankot működésképtelenné tenné.
Egy bank eltűnik – egy nemzeti bank.” – mondja Boleat.
Mr Boleat elmondta, hogy a londoni rendőrség „egy hatalmas földalatti gazdaságot és rendszert tárt fel,” ami képes lenne egy ilyen manipulációra. Figyelmeztetett, hogy a pénzintézeteknek fokozottan kell ügyelniük és komoly befektetéseket eszközölniük ügyfeleik online biztonsága érdekében.
Manapság bármire fel lehet bérelni embereket. Vannak kiberbűnözők, akik, ha arra kérik fel őket, betörnek a rendszerbe.”
A drámai figyelmeztetés egy egész sorozat virtuális behatolás után érkezett. Hasonló figyelmeztetéseket hallhattunk Benjamin Lawsky-tól, az Egyesült Államok egy befolyásos pénzügyi szervének vezetőjétől is.
Mr. Lawsky, a New York-i pénzügyi szolgáltatások felügyeletének főfelügyelője, a múlt hónapban azt mondta, hogy csupán „idő kérdése”, hogy mikor éri egy „Armageddon jellegű” kibertámadás a globális pénzrendszert.
A helyzetet a New Yorki-i World Trade Center ellen elkövetett támadáshoz hasonlította, aminek hatására az egész világon megingott a pénzügyi bizalom és a kiberbiztonság védelmét támogató befektetéseket sürgetett.
Több komoly intézmény vált kibertámadás áldozatává mostanában. Ezek közül talán a legaggasztóbbnak a JP Morgan, az Egyesült Államok legnagyobb bankja elleni múlt havi kibertámadás tekinthető, amely során 76 millió háztartás és 7 millió kisvállalkozás adataihoz fértek hozzá.
A hekkerek az amerikai lakosság több mint egynegyedének adataihoz nyertek hozzáférést a júniusi támadás során, beleértve neveket, telefonszámokat és email címeket. Az eset legalább hat amerikai pénzintézetet érintett. Egyelőre úgy tűnik, hogy pénzt nem loptak, de az illetékeseket aggasztja, hogy a bűnözőknek sikerült hozzáférniük az adatokhoz.




50 jel, hogy az emberiség bajban van




polluted-beach
Forrás: shtfplan.com
Egyre több ember ébred rá arra, hogy valami nem stimmel a Földön. Egy beteg emberhez hasonlóan sokasodnak a tünetek, jelezve, hogy a baj súlyos. Az élet megváltozott és ez nem csupán a régi szép idők utáni nosztalgiának tudható be.
Furcsa időket élünk és a sötét felhők rendületlenül gyűlnek az égen. Az alábbi 50 példa a teljesség igénye nélkül próbál rámutatni néhány fontos problémára.
1. Fukusima. A Csendes óceán nyugati részét szennyező probléma bármikor világméretű katasztrófává alakulhat.
2. A méhek és lepkék pusztulása. Elsőként a lepkék jelzik, ha baj van, méhek nélkül pedig létezni sem tudnánk. A legújabb kutatások szerint a különböző környezeti hatások együttesen sokkal jelentősebb méhegészségügyi kockázattal járhatnak, mint azt korábban sejtették.
3. Génmódosított élelmiszerek és egészségtelen állatállomány. Az emberek teste nem képes megbirkózni a növekvő számú mesterséges, egészségtelen élelmiszerekkel. A vegyszerekkel telenyomott és GM takarmánnyal etetett állatok pedig számos betegséget, például rákot okozhatnak.
4. A szántóterületek hiánya. Egy négyzetkilométer szántóföld körülbelül 800 embert képes ellátni élelmiszerrel. Jelenleg hozzávetőleg 560 ember jut egy ekkora területre. Ennek a tendenciának számos oka van, de legtöbb esetben az emberi önzésre vezethető vissza.


5. Antibiotikum rezisztens betegségek. Ez komoly probléma, hiszen egy fokozottan fertőzésveszélyes, halálos baktérium hihetetlen pusztítást végezhet az emberiségben. Ez a probléma az állatokat és a növényeket is érinti, mivel a mezőgazdaságot sújtó rezisztens betegségek miatt komoly éhínségek alakulhatnak ki.
6. Vegyszerrel fertőzött vizek. A probléma a csörgedező patakoktól egészen az óceánokig terjed. Tiszta víz nélkül nincs egészség. Az élelmiszerforrások megfertőződése vészes sebességgel történik.
7. Vízhiány. Elég egy pillantást vetni az amerikai délnyugatot érintő szárazságra, hogy lássuk, milyen fontos kérdésről van szó. Az éhínség kialakulásának valószínűsége egyenes arányban áll a vízellátás csökkenésével. A városokban megállhat az élet elegendő víz nélkül.
A Folsom "tó"
A Folsom “tó”
8. A toxikus, egészségtelen ételek terjedése. Az egészségtelen ételek hatására, legyen szó gyorséttermekről, előre gyártott vacsoráktól vagy egyébről, az emberek egészségi állapota romlik. Gyengébbek, betegesek, sőt még értelmi képességeik romlanak ennek hatására.
9. Szuperbaktériumok. Mostanában az Ebola vírus mutat erősödést. Függetlenül attól, hogy egy mesterségesen módosított variáns, vagy vad Ebola vírus szedi jelenleg áldozatait, a veszély komoly és sajnos az Ebola nincs egyedül.
10. Az emberek egyre gyengébbek és sérülékenyebbek. A megfelelően tápláló élelmiszerek és a testmozgás hiánya tunya, a legkisebb nehézségtől is darabokra hulló embereket eredményezett. A mai átlagemberből nemcsak az edzettség, de az akaraterő is hiányzik ahhoz, hogy szembenézzen a nehézségekkel.
11. Tájidegen, özönfajok honosítása. Szándékosan vagy tudatlanul, de tény, hogy egyre gyakrabban telepítenek, hoznak olyan növényeket vagy állatokat egy adott területre, amivel a hely nem tud megbirkózni. Ilyen például a burmai piton Floridában, ami megtizedelte az ottani állatvilágot, de mondhatnánk számos magyar példát is, mint amilyen a gyalogakác, az átokhínár vagy a pézsmapocok.
12. Az emberek gyógyszerekkel történő mérgezése. A gyógyszerek, az enyhén szólva káros mellékhatások mellett, sok családot juttattak már a csőd szélére.
13. A védőoltások túlzásba vitele. Jelenleg is számos védőoltás hatékonyságával és súlyos mellékhatásával kapcsolatban folyik vita, azonban ezektől függetlenül is feltehetjük a kérdést, hogy miért akarnánk tönkretenni és túlterhelni immunrendszerünket felesleges, olyan betegségekkel szembeni oltásokkal, amelyekkel nagy valószínűséggel soha nem találkozunk életünkben?
14. Problémák a gabonatermelésben. Sok területen a termőföld már nem alkalmas a termelésre, leginkább a túlzott műtrágyahasználat miatt. Az ilyen földeken betegségre hajlamos növények teremnek, amiknek így még több trágyára és növényvédőszerre és több vízre van szüksége az elfogadható termés eléréséhez.
15. Az emberi települések kiterjesztése olyan területekre, amelyeken gyakoriak a katasztrófák. Sok árvíz okozta tragédiát el lehetne kerülni, ha az emberek nem, illetve csak olyan esetben építkeznének ártereken, ha előre terveznek az ilyen esetekre. A terjeszkedés pedig ijesztő ütemben zajlik.
16. A katasztrófák elleni védelem hiánya. [Időkjelei: „Ha az URat tartod oltalmadnak, a Felségest hajlékodnak, nem érhet téged baj, sátradhoz közel sem férhet csapás.” Zsoltárok 91:9-10]
17. Összeomló infrastruktúra. Ez a kérdés nemcsak a rossz állapotban lévő utakat és hidakat érinti, hanem egyre inkább az áramellátásért felelős villamos és atomerőműveket is.
18. A városok túlnépesedése. Ez a probléma egy igazi időzített bomba egy gazdasági összeomlás vagy egyéb széles tömegeket érintő katasztrófa esetén. A nagyvárosok túlélése és ellátása javarészt külső forrásokon alapul. Ezek nélkül működésképtelenek és nemcsak maga a város, de a benne lakók élete is veszélybe kerül. A zsúfoltság emellett növeli az egymás hegyén-hátán élő milliók által tapasztalt stresszt.
19. Az emberek egyre inkább képtelenek alkalmazkodni a kemény változásokhoz. Manapság, amikor valaki hirtelen kénytelen a rászorultsági alapon járó juttatások vagy megszokott kényelem nélkül élni, akár csak néhány napig vagy hétig, gyakran katasztrófa nélkül is a csőd szélére kerül.
20. Megoldások hiánya. A fukusimai helyzethez hasonlóan sok más komoly probléma szorul háttérbe, és az emberek inkább megtanulnak élni velük, akármilyen súlyos kérdésről legyen is szó.
21. Egyre többen hagyatkoznak az állami biztonsági hálókra minden helyzetben és inkább a hatóságoktól várják a megoldást. Olyan intézményekben bíznak, amik egyáltalán nem tekinthetők biztos kapaszkodónak.
22. A pénzügyi felelősségre vonás hiánya. Mivel a nagy átlagot egyre kevésbé érdekli, hogy mi történik, a várható pénzügyi katasztrófák nagyobbat durrannak. A 2008-ashoz hasonló gazdasági összeomlások pedig egyre gyakoribbak, a fantompénznek és kitalált számoknak köszönhetően, amiknek nem sok köze van a valós helyzethez.
23. Az adósság kihasználása. Az Egyesült Államok adóssága exponenciálisan növekszik, míg végül nemcsak infláció és hiperinfláció, hanem végtelen infláció áll be.
24. Több pénz kevesebb kézben. A pénz hatalom és ez a hatalom most kevesebb ember kezében összpontosul, ami azt jelenti, hogy nagyon kevés ember uralkodik több emberen, sokkal nagyobb hatalommal.
25. Elhitetés a fősodrású média és az állam által. Sok a naiv ember, de még többen vannak azok, akik szeretnék hinni, hogy minden rendben van a világgal. Olyan információkkal bombáznak minket folyamatosan, amik jó esetben is csak a felszínes, még gyakrabban azonban kifejezetten téves képet adnak helyzetünk súlyosságáról.
26. A magánélet és magánadatok elleni támadások és állami megfigyelés. Felsorolni is nehéz lenne ennek a problémának a különböző aspektusait. Talán kiemelt említést érdemel az a tény, hogy a legtöbb országban szinte minden és mindenki gyanúsítottá vált valamilyen formában.
27. Az emberek élvezik, hogy mindennel összeköttetésben vannak. Bár sokan panaszkodnak az állami megfigyelések miatt, mégis élvezik, hogy kütyüikkel állandó kapcsolatban lehetnek mindennel és mindenkivel, önként nyitva meg az utat a megfigyelés előtt.
28. Hitelkártyák és a fizikai pénz megszűnése. A készpénznélküli társadalom legfontosabb jellemzője, hogy minden egyes tranzakció és vásárlás rögzítésre kerül, tehát megfigyelhető és nyomonkövethető. Egyetlen vásárlás eredményeként is megjelenhet az ajtónk előtt a helyi Gestapo barátságos képviselője, hogy megtudakolja a vásárlás okát. A hitelkártyák elterjedt használatának köszönhetően a magánemberek által felhalmozott adósságok is drámai mértékben emelkedtek a felelőtlen kisebb vásárlások miatt.
29. Egyre inkább a gépekre és az államra hagyatkozunk, ahelyett, hogy gondolkoznánk. Sokan egy lépést sem tesznek anélkül, hogy ne konzultálnának okostelefonjukkal. Szívesebben veszik, ha mások mondják meg nekik, hogy miként cselekedjenek.
30. A technológiára és kütyükre való teljes hagyatkozás. Az emberek a legalapvetőbb funkciók elvégzésére is képtelenek lassan. A világ nem tud szabadulni a mentális lustaság szorításából.
31. Önzőség, saját vágyak kielégítése, a pillanatért való élet. Példaként megemlíthetjük az idei év legnépszerűbb új kifejezését a „selfie”-t, ami az „önmaga” szó becézése, és telefonnal készített önportrét jelent.
32. A furcsaságok és perverziók imádata. Manapság senkit sem érdekelnek az egykor dicséretesnek számító egészséges értékek. A zeneiparból választott legnépszerűbb példaképek sokat elárulnak erről a problémáról.
33. Öncsonkítás. Az arc különböző pontjain viselt „ékszerek” olyan mértékben terjedtek el, hogy egyesek úgy néznek ki, mintha egy gránát robbant volna fel a közelükben.
34. Az életkedv hiánya, emberi stagnálás. Sok emberből kihalt az akarás, az érdeklődés, és szinte észre sem veszik, mi folyik körülöttük.
35. Politikai korrektség, beolvadás. Lassan semmit sem mondhatunk ki, ami bárki számára sértő lehet. Mindegy mennyi igazságtartalma vagy relevanciája van egy kérdésnek, a lényeg, hogy senkinek az érzéseit ne sértse.
36. Az embereknek nincs beleszólása a döntésekbe. A technológia fejlődésével egyenes arányban csökken az emberek kiküszöbölése. Ez nem csupán munkahelyvesztéseket jelent, hanem azt is, hogy kevesebben vesznek részt a fontos döntések meghozatalában, legyen szó katonai vagy hétköznapi kérdésekről. A status quo összeomlásával ez igazi katasztrófát eredményezhet.
37. Az emberi és védelemhez való jogok felszámolása. Azáltal, hogy az irányítók ráerőltetik a többségre saját elképzeléseiket a civilizáltságról, elveszik az önvédelemhez való jogot. Ez a jelenség az egész világon, nemcsak az Egyesült Államokban tapasztalható. Léteznek olyan helyek, ahol még a saját testünket sem vethetjük be önvédelemből.
38. A mások szenvedése iránti közöny. Egyesek odáig süllyedtek, hogy kifejezetten élvezik mások szenvedésének látványát. A zeneiparban egyre nyíltabban jelenik meg ennek az új barbarizmusnak az ábrázolása.
39. A személyes meggyőződés hiánya. Amerikai példával élve, a jelenlegi kongresszussal a megkérdezettek 90%-a elégedetlen, ugyanakkor a következő választások során mégis megszavazzák ugyanazokat a politikusokat. A legtöbben megrekednek a beszédnél, véleményük nem von tetteket maga után.
40.  A család egységének széthullása, közöny. Mindig is a család volt az emberi társadalom alapvető egysége. Sajnos ez az egység széthullóban van, egyrészt az emberi önzőség, közöny, stb. másrészt a hatalom tudatosan családromboló intézkedéseinek hatására, amelyek eredményeként a család tagjai alig találkoznak és csak ritkán kommunikálnak egymással, a gyerekeket pedig a szülők helyett az iskola és az állam neveli.
41. Menekülés. Érthető módon sokaknak elege lett a világban tapasztalható szörnyűségekből és valódi megoldásokra nem lelve, a kábítószerekhez, hamis fantáziavilágokba, videójátékokba menekülnek.
42. A lelkiismeret halála. Ez az egyik legaggasztóbb emberi probléma. Az emberek a jelek szerint elveszítették azt az istenadta képesességüket, hogy megkülönböztessék a jót a rossztól. Az erkölcs sokkal több annál, mint amit mások helyesnek mondanak. [Időkjelei: „Mert amikor a pogányok, akik nem ismerik a törvényt, természetes eszük szerint cselekszik azt, amit a törvény követel, akkor ezek a törvény nélküliek önmaguknak szabnak törvényt. Ezzel azt bizonyítják, hogy a törvény cselekedete be van írva a szívükbe. Erről lelkiismeretük és egymást vádló vagy éppen védő gondolataik együtt tanúskodnak majd, azon a napon, amelyen megítéli Isten az emberek rejtett gondolatait az én evangéliumom szerint Krisztus Jézus által.” Róma 2:14-16]
43. Boldogtalanság, depresszió, félelem, düh és reménytelenség. Akik nem a menekülést választották kénytelenek naponta szembenézni a világ szörnyűségeivel. A stressz soha nem volt ilyen elterjedt állapot a történelemben. [Időkjelei: „Az emberek megdermednek a félelemtől és annak sejtésétől, ami az egész földre vár, mert az egek tartóerői megrendülnek.” Lukács 21:26]
44. Elmezavar. A kiváltó okoktól függetlenül tény, hogy az elmezavar egyre elterjedtebb a világban.
45. Régi, megalapozott törvények és szabadságjogok aláásása. Az alapvető emberi jogok felszámolása az egész világon folyik és sajnos a legtöbben nemcsak szó nélkül hagyják, hanem kifejezetten kérik, a cserébe ígért békéért és biztonságért.
46. A terror és egyéb tömeges támadások kivitelezése egyre könnyebb. A technológia fejlődése nemcsak a kényelem, de a destruktív támadások kivitelezése szempontjából is előnyös.
47. A nemzetek egyre apróbb nézeteltérések miatt hajlandók háborút indítani. A természetes ivóvízforrások kiapadása mindig is előkelő helyen szerepelt a háborúk kiváltó okainak listáján. Most, hogy ebből a legalapvetőbb forrásból még kevesebb áll rendelkezésre, a kérdés még több feszültséget szül.
48. Egyes vezetők azt gondolják, hogy egy nukleáris háború nemcsak megnyerhető, de az egyetlen opció. A nukleáris háborúk kirobbanása ma még inkább egy hajszálon múlik. Észak-Korea, Kína, Japán, Dél-Korea és számos másik ország úgy tűnik, alig várja, hogy bevethesse atomfegyvereit. Talán úgy érzik, hogy mivel a hagyományos fegyverek terén alulmaradnak, atomfegyverekkel esélyük lehet ellenségeikkel szemben.
49. A vallási gyűlölet erősödése. A vallási meggyőződésen alapuló gyűlölet soha nem látott mértéket öltött napjainkban. Nem igazán kell példát felhoznunk, hiszen nem múlik el úgy nap, hogy ne hallanánk erről a hírekben.
[Időkjelei: A próféciákból arra lehet következtetni, hogy végül az Antikrisztus fogja megoldani ezt a problémát is, hiszen az általa hét évre kötött megállapodást több helyen is Szent Szövetségnek hívja a Biblia (Dániel 11:28, 30). Lehetséges, hogy a nagy világvallások közötti békeszerződés lesz ez a szövetség, ami a közel-keleti konfliktusra is megoldást kínál majd? Keresztényként pedig fontos elgondolkozni Jézus szavain ebben a kérdésben: „Mert ha azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, mi a jutalmatok? Nem ugyanezt teszik-e a vámszedők is? És ha csak atyátokfiait köszöntitek, mennyivel tesztek többet másoknál? Nem ugyanezt teszik-e a pogányok is?” Máté 5:46-47]
50. A felkészülés hiánya. Ez egy kijózanító probléma. Manapság az emberek sokkal kevésbé felkészültek egy válság, vagy akár kisebb jellegű bukkanó, átvészelésére, mint mondjuk 1929-ben vagy akár a II. Világháborúban voltak. A katasztrófa pedig jönni fog…
A fenti lista természetesen a teljesség igénye nélkül készült, ami azonban a legfontosabb, hogy mindenki szabadon dönthet a felkészülés vagy a tagadás mellett. Sajnos egyre többen élnek az „itt ilyen nem történhet” hozzáállás szerint vagy gondolják azt, hogy történjék bármi, az állam majd a segítségükre siet.
Tényleg ez a helyzet?
Időkjelei: Talán Pál apostol foglalta össze a legkimerítőbben azokat a tulajdonságokat, amik a fenti jelekhez hasonlóan az utolsó időket jellemzik:
Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők jönnek. Az emberek ugyanis önzők, pénzsóvárak lesznek, dicsekvők, gőgösek, istenkáromlók, szüleikkel szemben engedetlenek, hálátlanok, szentségtelenek; szeretetlenek, kérlelhetetlenek, rágalmazók, mértéktelenek, féktelenek, jóra nem hajlandók, árulók, vakmerők, felfuvalkodottak, akik inkább az élvezeteket szeretik, mint az Istent. Az ilyenek a kegyesség látszatát megőrzik ugyan, de annak az erejét megtagadják.” II. Timóteus 3:1-5




Káoszból rend a közel-keleten

Közel-Keleti Unió?




Map-before
Forrás: Global Research
A közel-keleten évtizedek óta káosz uralkodik, a nyugat által szponzorált háborúknak köszönhetően azonban a helyzet az utóbbi években tovább romlott. A közel-kelet jelenlegi térképét 1916-ban, a titkosSkykes-Picot megállapodás eredményeként rajzolták meg, ami az egykori Ottomán-uralta területeket, Szíriát, Irakot, Libanont és Palesztinát osztotta fel Nagy-Britannia és Franciaország között.
A mostanság látható közel-keleti káosz a brit-amerikai-izraeli globalista hatalom műve, célja pedig a régió térképének saját stratégiai és imperialista céljai szerinti átformálása.

Az Iszlám Állam

Terrorakcióinak köszönhetően az Iszlám Állam kampányairól és a válaszlépésként kivitelezett amerikai légitámadásokról napi szinten hallunk minden hírcsatornán. A szervezet és az amerikai titkosszolgálat közötti szoros kapcsolatról már kevesebb szó esik fővonalas körökben, pedig az ISIL/ISIS/IS évek óta innen kapja finanszírozását és fegyvereit.
2012-ben a World Net Daily jordán kormányforrásokból megtudta, hogy az amerikai hadsereg kiképzést tartott az akkor még ISIL néven futó szervezet számára Jordánia területén, a szíriai kormány ellen indított kampány előkészítéseként. Francis Boyle, az Illiois Egyetem jogtudomány professzora szerint az IS (IÁ) egy amerikai titkosszolgálati egység, amelynek célja az iraki állam megsemmisítése.
A közel-keleti stratégia lényege az állandó bizonytalanság és egy úgynevezett „konstruktív káosz” fenntartása, hogy az egyes nemzetállamok elpusztításával újrarajzolhassák a térség térképét. Az IS jelenléte tökéletes ürügy volt az ismételt iraki beavatkozásra, amelynek segítségével biztosították, hogy az Erbilben található olajmezők a multinacionális cégek irányítása alatt maradjanak, az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország pedig ellenállás nélkül támogathassa az északi kurd területeket, az ország szétdarabolásának következő lépéseként.
Map-after
Ahogy Richard Hass, a Külkapcsolatok Tanácsának elnöke és az amerikai külügyminisztérium politikatervezési osztályának korábbi igazgatója, a Project Syndicate op-ed cikkében megjegyezte:
Ideje felismerni Irak feldarabolásának elkerülhetetlenségét (hiszen az ország ma nem egyéb, mint az iráni befolyás bástyája) és elkezdeni a jelenlegi Irak határain belüli független Kurdisztán támogatását.”
terv Irak esetében az ország három mini-államra történő feldarabolása, vallási és etnikai szempontok alapján: nyugaton egy szunnita Irak, keleten egy arab síita állam, északon pedig egy szabad Kurdisztán.
A három részre osztás előnyeiről már a 80-as években szó esett neoimperialista körökben, amikor Oded Yinon izraeli újságíró a World Zionist Organization lapjában „Stratégia Izrael számára a 80-as években” címmel írt erről, részletezve Izrael kiterjesztését és az Irak jelentette komoly akadályt erre a terjeszkedésre nézve:
Irak, amely egyrészről olajban gazdag, ám belső szakadás fenyegeti, garantált izraeli célpont jelölt. Megsemmisítése még Szíria pusztulásánál is fontosabb számunkra. Irak erősebb Szíriánál. Rövidtávon Irak jelenti a legkomolyabb veszélyt Izraelre nézve (12. o.). … Szíria megsemmisítése, majd Irak etnikai vagy vallási alapú, Libanonhoz hasonló szétdarabolása, Izrael elsőszámú hosszú távú célja a keleti fronton, míg ezen államok katonai hatalmának megsemmisítése a legfontosabb rövidtávú célkitűzés. (11. o.)
Yinon így folytatja:
Irakban lehetőség van az ország etnikai/vallási tartományokra történő felosztására, hasonlóan Szíriához az Ottomán időkben. Tehát három (vagy több) állam létezik majd három nagyváros, Baszra, Bagdad és Moszul körül, így a déli síita területek szétválnak a szunnitáktól és az északi kurdoktól. (12. o.)
Izrael tulajdonképpen a brit-amerikai hatalom kiterjesztése a térségben. A Külkapcsolatok Tanácsára specializálódott történész, Carroll Quigley az „Anglo-American Establishment” című könyvében leírja (311. o.), hogy Arthur James Balfour, Nagy-Britannia külügyminisztere 1916 és 1919 között, a Balfour-nyilatkozat megalkotója, ami egyebek között megalapozta a Zsidó állam (Izrael) Palesztinában történő megalapításának támogatását, a Milner csoport tagja volt.
A Milner csoport a Royal Institute of International Affairs (RIIA) vagy más néven Chatham House (a Külkapcsolatok Tanácsának brit karja) elődje volt. Mindkét elit szervezet legfőbb célja a globális birodalom megvalósítása.

A „Közel-Keleti Unió” megalakításának terve

A közel-keleten tapasztalt káosz és bizonytalanság kialakulásáért közvetlenül felelős nyugati elit szervezetek egy központosított, a szuverenitást felváltó szövetség megalapítását javasolják az általuk létrehozott probléma megoldásaként, a káoszból rend elvének klasszikus példájaként.
New American júliusban arról írt, hogy Ed Husain, a Külkapcsolatok Tanácsának közel-keleti kutatásokért felelős munkatársa, a mai közel-keletet az EU megalakulása előtti Európához hasonlította és ebből azt a következtetést tárja az olvasók elé, hogy a folyamatos vérontás megoldása egy „Közel-Keleti Unió” létrehozása.
Hass hasonlóan közelítette meg a helyzetet, a XVII. századi Európához hasonlítva a mai közel-keletet, hozzátéve, hogy egy „új lokális rend” hiányában hasonlóan vészterhes idők várnak a térségre:
Egy új lokális rend felemelkedéséig, illetve ennek hiányában a végkimerülés beálltáig, a közel-kelet megoldandó probléma helyett inkább egy folyamatos helyzetkezelést igénylő állapot marad.”
Az EU mintájára létrehozott kormánytestület nem új keletű elképzelés. 2008-ban, az amerikai Institute of Peace agytröszt összejövetelén, maga az Iraki kormány szorgalmazta egy kereskedelmi blokk létrehozásátaz EU mintájára a közel-keleten, ami magában foglalná Szaúdi-Arábiát, Iránt, Kuvaitot, Jordániát, Szíriát, Irakot, Törökországot és később talán a Perzsa-öböl menti országokat is. A szervezet 2011-es eseményén Abdullah Gül török elnök és Egemen Bağış, akkori EU ügyekért felelős miniszter és tárgyaló biztos is részt vett, aki a következőket mondta:
Mindannyian tudjuk, hogy az EU a történelem legsikeresebb béke és fejlesztési projektje, ami a véres háborút követte. Ma ugyanezek az elvárásaink a közel-kelet irányába.”
A jelen helyzetben nehéz lenne megítélni, hogy a „Közel-Keleti Unió” valóban megalakul-e, az azonban nem kérdés, hogy a közel-kelet térképének átrajzolása teljes gőzzel folyik.


Tervek újrarajzoláskor a Közel-Keleten: A projekt egy "új Közel-Keleten"



Ez a cikk először megjelent GR 2006 novemberében különösen fontos, hogy tisztában legyenek a folyamatban lévő destabilizáció és politikai széttagoltság Irak, Szíria és Jemen. Washington stratégiája  áll szakítás Szíria és Irak.
* * *


"Hegemónia olyan régi, mint az emberiség ..."  -Zbigniew Brzezinski volt amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó
Az "új Közel-Kelet" vezették be, hogy a világ 2006 júniusában a Tel Aviv amerikai Condoleezza Rice (aki jóvá a nyugati média coining kifejezés) a csere a régi és az impozáns távon a " Nagy-Közel-Keleten. "
Ez a váltás a külpolitikai frazeológia egybeesett felavatták a Baku-Tbiliszi-Ceyhan (BTC) Oil Terminal a Földközi-tenger keleti. A kifejezés fogalmáról, illetve az "új Közel-Keleten" később előhírnöke az amerikai külügyminiszter és az izraeli miniszterelnök a magassága az angolszász szponzorált izraeli ostrom Libanonban. Olmert miniszterelnök és Condoleezza Rice tájékoztatta a nemzetközi média, hogy a projekt egy "új Közel-Kelet" volt, hogy indult Libanonból.
Ez a bejelentés egy visszaigazolást az angol-amerikai-izraeli "katonai útitervet" a Közel-Keleten. Ez a projekt, amely már a tervezési szakaszban több éve áll létrehozni egy ív instabilitás, káosz és erőszak kinyúló Libanon, Palesztina és Szíria Irakban, a Perzsa-öböl, Irán, és a határok a NATO-állomásozó Afganisztán.
Az "új Közel-Kelet" projekt vezették nyilvánosan Washington és Tel Aviv azzal az elvárással, hogy a libanoni lenne a nyomás pont átszervezve az egész Közel-Keleten, és ezzel a felszabadító erők "konstruktív káosz." Ez a "konstruktív káosz" -ami generál feltételeit az erőszak és a háború egész térségek lenne viszont úgy alkalmazzuk, hogy az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Izrael újrarajzolhatná a térképen a Közel-Keleten, összhangban geostratégiai igényeit és céljait.
Új Kelet térkép
Titkár Condoleezza Rice kijelentette egy sajtótájékoztatón, hogy "[a] kalapot látunk itt [annak tekintetében, hogy a pusztítás és a Libanoni izraeli támadások Libanon], bizonyos értelemben, a növekvő-a születési pangs'-a egy "új Közel-Kelet", és bármit teszünk mi [vagyis az Egyesült Államok] kell lennie abban, hogy mi véghezvitele az új Közel-Kelet [és] nem megy vissza a régit. " 1 Condoleezza Rice-t azonnal bírálta neki nyilatkozatok mind Libanonban és nemzetközileg kifejezésére közöny a szenvedés egy egész nemzet, amely bombázták válogatás nélkül az izraeli légierő.
Az angol-amerikai katonai ütemterv a Közel-Keleten és Közép-Ázsiában 
US Condoleezza Rice beszéde az "Új Kelet" állított színpadra. Az izraeli támadások Libanon -ami már teljes mértékben támogatta a Washington és London-tovább sérül és validált létezik a geo-stratégiai céljai az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Izrael. A professzor szerint Mark Levine a "neoliberális globalizálásnak és neo-konzervatívok, és végső soron a Bush-kormányzat, akkor reteszt, hogy a kreatív rombolás, mert így a leíró folyamat, amelynek azt remélték, hogy létrehozzák új világrend", és hogy " kreatív rombolás [a] az Egyesült Államok volt, a szavai neokonzervatív filozófus és Bush tanácsadója Michael Ledeen, "egy félelmetes forradalmi erő" a (...) kreatív rombolás ... " 2
Angol-amerikai megszállt Irakban, különösen az iraki Kurdisztánban, úgy tűnik, hogy az előkészítő talajt a balkánizációjáról (osztás) és finlandization (rendteremtés) a Közel-Keleten. Már a jogszabályi keretet az iraki parlament és a nevét iraki föderatív, a partíció Irakot három részletben rajzolódik ki. (Lásd az alábbi térképen)
Sőt, az angol-amerikai katonai ütemtervet úgy tűnik, hogy a versengés egy lépését Közép-Ázsia keresztül a Közel-Keleten. A Közel-Keleten, Afganisztánban és Pakisztánban is ugródeszkaként meghosszabbítására USA befolyását a volt Szovjetunió és a volt szovjet köztársaságok Közép-Ázsiában. A Közel-Kelet bizonyos mértékben a déli övezet Közép-Ázsia. Közép-Ázsia viszont is nevezik "Oroszország déli Tier" vagy az orosz "Near külföldön."
Sok orosz és közép-ázsiai tudósok, katonai tervezők, stratégák, biztonsági tanácsadók, közgazdászok és a politikusok úgy Közép-Ázsia ( "Oroszország déli Tier"), hogy a kiszolgáltatott és "puha alatti hasa" az Orosz Föderáció. 3
Meg kell jegyezni, hogy a könyvében, The Grand Sakktábla: American Primacy és geostratégiai követelményei , Zbigniew Brzezinski, volt amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó utalt arra, hogy a modern Közel-Keleten, mint egy kart egy terület is, Brzezinski, hívások az eurázsiai Balkán. Az eurázsiai Balkán áll a kaukázusi (Georgia, az Azerbajdzsán Köztársaság és Örményország) és közép-ázsiai (Kazahsztán, Üzbegisztán, Kirgizisztán, Tádzsikisztán, Türkmenisztán, Afganisztán és Tádzsikisztán), és bizonyos mértékig Irán és Törökország. Irán és Törökország egyaránt alkotják a legészakibb szintek a Közel-Keleten (kivéve a kaukázusi 4 ), hogy él át Európában és a volt Szovjetunióban.
A térkép az "Új Kelet"
Egy viszonylag ismeretlen térképet a Közel-Keleten, a NATO-állomásozó Afganisztánban és Pakisztánban már kering körül stratégiai, kormányzati, a NATO, a politikai és a katonai körök 2006 közepe óta. Azt oki hagyjuk felszínre a nyilvánosság előtt, talán egy kísérletet, hogy konszenzus és lassan előkészíti a nagyközönség számára lehetséges, talán még katasztrofális változások a Közel-Keleten. Ez a térkép a rajzolni és átalakította a Közel-Keleten azonosították az "Új Közel-Keleten."
TÉRKÉPE új Közel-Kelet


Megjegyzés:
 Az alábbi térkép készült alezredes Ralph Peters. Azt tették közzé a fegyveres erők Journal 2006 júniusában, Peters nyugalmazott ezredes az amerikai National Academy War. (Térkép Copyright alezredes Ralph Peters, 2006).
Bár a térkép nem hivatalosan tükrözi Pentagon tan, azt használják a képzési program a NATO Védelmi Akadémia vezető beosztású katonatisztek. Ez a térkép, valamint más hasonló térkép, a legvalószínűbb használtak fel a Nemzeti War Academy valamint a katonai tervezés körökben.
Ez a térkép az "Új Kelet" Úgy tűnik, hogy a rendszer számos más térkép, beleértve a régi térképek lehetséges határait a Közel-Keleten nyúlik vissza a korszak amerikai elnök Woodrow Wilson és az I. világháború Ez a térkép bemutatott és bemutatni agyszüleménye nyugalmazott alezredes (US Army) Ralph Peters, aki úgy véli, az újratervezett határokat tartalmazott a térkép alapvetően megoldja a problémákat, a mai Közel-Keleten.
A térkép a "új Közel-Kelet" kulcseleme volt a nyugdíjas alezredes könyvét, Never Quit küzdelem , amely megjelent a nyilvánosság július 10., 2006. Ez a térkép a rajzolni Kelet is megjelent, alatt a címe Blood határ: Hogyan jobb Kelet nézne , az amerikai hadsereg fegyveres erők Journal kommentár Ralph Peters. 5
Meg kell jegyezni, hogy alezredes Peters utoljára írt a Hivatal helyettes vezérkari hírszerzési belül az USA Védelmi Minisztériumának, és egyike volt a Pentagon legelső szerzők számos esszét stratégia katonai folyóiratok és az USA külföldi irányelv.
Meg van írva, hogy Ralph Peters "előző négy könyvet stratégia már rendkívül befolyásos kormányzati és katonai körök" de lehet bocsánatot kérni, ha valójában éppen az ellenkezője zajlik.  Lehet, hogy ez alezredes Peters Jellemző, és tegyen, amit Washington DC és a stratégiai tervezők volna előre a Közel-Keleten?
A koncepció a rajzolni Közel-Keleten került bemutatásra, mint egy "humanitárius" és "igaz" megállapodás, amely az emberek javát (ek) a Közel-Keleten és a peremterületeken. Szerint Ralph Péter:
Nemzetközi határok nem teljesen igazságos. Mértéke azonban igazságtalanság általuk okozott azokra, akiket határok erő, együtt vagy külön teszi óriási különbség - gyakran a különbség a szabadság és az elnyomás, a tolerancia és atrocitás, a jogállamiság és a terrorizmus, vagy akár a béke és a háború.
A leginkább önkényes és torz határok a világon Afrikában és a Közel-Keleten. Rajzolta önérdekű európaiak (aki volt elég baj meghatározó saját határok), Afrika határain továbbra is provokálni a halálát millió helyi lakos. De az igazságtalan határok a Közel-Keleten - hitelt Churchill - generál nagyobb bajt, mint fogyasztható helyben.
Míg a Közel-Keleten sokkal több problémát, mint diszfunkcionális határok egyedül - kulturális stagnálása keresztül botrányos egyenlőtlenség halálos vallási szélsőségek - a legnagyobb tabu arra törekszik, hogy megértsék a régió átfogó hiba nem az iszlám, hanem a szörnyű, de-szent és sérthetetlen a nemzetközi határokon imádták által saját diplomaták.
Természetesen, nem beállítási határok azonban szigorú, lehet, hogy minden kisebbség a Közel-Keleten boldog. Bizonyos esetekben, etnikai és vallási csoportok élnek keveredtek, és házasodtak. Másutt, összejövetelek a vér és a meggyőződés, hogy nem bizonyítják annyira vidám, mint a jelenlegi hívei várják. A határok alakulhat a térképek kísérő ezt a cikket orvosolja a hibákat szenvedett a legjelentősebb "csalt" társadalmi csoportok, mint például a kurdok, beludzs és arab Shia [muszlimok], de még mindig nem veszik figyelembe kellőképpen a közel-keleti keresztények, Bahais, izmaeliták , Naqshbandis és sok más numerikusan kisebb kisebbségeket. És egy kísértő rossz nem lehet orvosolni a jutalmat terület: a népirtás az örmények ellen elkövetett a haldokló Oszmán Birodalom.
Mégis, az összes igazságtalanságok határain újratervezve itt hagyja a címzés nélküli, anélkül hogy az ilyen nagy határ módosítását, soha nem fogjuk látni egy békésebb Közel-Keleten.
Még azok is, akik irtóznak a téma megváltoztatásával határok lenne jól szolgálja, hogy vegyenek részt egy gyakorlat, amely megpróbálja elképzelni egy igazságosabb, ha még mindig nem tökéletes, a módosítás a nemzeti határok között a Boszporusz és az Indus. Ha elfogadjuk, hogy a nemzetközi államvezetés soha kifejlesztett hatékony eszközök - rövid háború - az kiigazítására hibás határok, szellemi erőfeszítés megragadni a Közel-Kelet "bio" határok mégis segít megérteni, milyen mértékben a gondokra, és továbbra is szembe kell néznie. Van szó, hatalmas, az ember alkotta deformitás, amely nem generál több gyűlöletet és az erőszakot, amíg ki nem javítja őket. 6

(kiemelés tőlem)
"Szükséges Pain"
Emellett azt hiszik, hogy van "kulturális stagnálás" a Közel-Keleten, meg kell jegyezni, hogy Ralph Peters elismeri, hogy ő kijelentések "drákói" jellegű, de ragaszkodik ahhoz, hogy azok szükségesek fájdalmak az emberek a Közel-Keleten. Ez a nézet a szükséges fájdalom és szenvedés a megdöbbentő párhuzamos amerikai Condoleezza Rice azon meggyőződését, hogy a pusztítás Libanon az izraeli hadsereg volt szükség fájdalom vagy "szülés pang" annak érdekében, hogy megteremtse a "új Közel-Kelet", hogy Washington, London és Tel Aviv elképzelni.
Sőt, érdemes megjegyezni, hogy a téma az örmény népirtásról van a politikától, és ösztönözte az európai megsérteni Törökországban. 7
A felújítás, leszerelés, és visszaszerelése a nemzetállamok a Közel-Keleten már csomagolva, mint egy megoldást az ellenségeskedés a Közel-Keleten, de ez kategorikusan félrevezető, hamis és kitalált. A hívei "új Közel-Kelet", és újra sor határok a régióban elkerüli, és nem nyíltan ábrázolják a gyökerei a problémák és konfliktusok a mai Közel-Keleten. Amit a média nem ismeri, az a tény, hogy szinte minden nagyobb konfliktusok sújtó a Közel-Keleten a következménye átfedő angol-amerikai-izraeli menetrendek.
Sok érintő problémák a mai Közel-Keleten az eredménye szándékos súlyosbodása már meglévő regionális feszültségek. Felekezeti megosztottság, az etnikai feszültség és a belső erőszak hagyományosan kihasználva az Egyesült Államok és Nagy-Britannia különböző részein a világon, beleértve Afrika, Latin-Amerika, a Balkán és a Közel-Keleten. Irak csak egy példa a sok közül az angol-amerikai stratégia az "oszd meg és uralkodj." Más példák a Ruanda, Jugoszlávia, a Kaukázus és Afganisztánban.
Között a problémák a mai Közel-Keleten, hogy nincs valódi demokrácia, amely az amerikai és a brit külpolitika valóban szándékosan akadályozza. Nyugati típusú "demokrácia" volt a követelmény csak azokra a közel-keleti országok, amelyek nem felelnek meg a washingtoni politikai igényeket. Változatlanul képez ürügy konfrontációt. Szaúd-Arábia, Egyiptom és Jordánia példák antidemokratikus kimondja, hogy az Egyesült Államok nincs problémája, mert határozottan alligned belül az angolszász pályára vagy gömb.
Emellett az Egyesült Államok szándékosan blokkolta, vagy kényszerült valódi demokratikus mozgalmak a Közel-Keleten Irán 1953-ban (ahol a US / UK szponzorált puccs volt színre ellen demokratikus kormány a miniszterelnök Mossadegh) Szaúd-Arábia, Egyiptom, Törökország, az arab Sheikdoms és Jordániában, ahol az angol-amerikai szövetség támogatja a katonai ellenőrzés, absolutists, és diktátorok egyik vagy másik. A legutóbbi példa erre a Palesztinában.
A török ​​elleni tiltakozásul a NATO Katonai Kollégium Rómában
Alezredes Ralph Peters térképet az "Új Kelet" váltott dühös reakciókat Törökországban. A török sajtóközlemények szeptember 15-én, 2006-ban a térképen a "új Közel-Kelet" volt látható a NATO Katonai Kollégium Rómában. Továbbá azt is jelentette, hogy a török tisztek azonnal felháborodva bemutatásától adagolt és szegmentált Törökországban. 8. A térkép kapott valamilyen formában jóváhagyását az amerikai Nemzeti Tudományos Akadémia háború előtt avatták előtt NATO tisztek Rómában.
A török vezérkari tábornok Buyukanit, a kapcsolatot az Egyesült Államok elnöke a közös vezérkar, General Peter Pace, és tiltakozott az esemény és a kiállítás a rajzolni térképet a Közel-Keleten, Afganisztánban és Pakisztánban. 9. Ezenkívül a Pentagon ment ki a maga módján, hogy biztosítsa, hogy a Törökország térkép nem tükrözi a hivatalos amerikai politika és célok a térségben, de ez úgy tűnik, hogy ütközik angolszász akciók a Közel-Keleten és a NATO-állomásozó Afganisztánban.
Van-e kapcsolat között Zbigniew Brzezinski a "eurázsiai Balkán" és az "Új Kelet" Project?
Az alábbi fontos részletekben, és részeket korábbi amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó Zbigniew Brzezinski könyve, a Grand Sakktábla: American Primacy és geostratégiai követelményei.Brzezinski azt is kimondja, hogy mind Törökországban, Iránban, a két legerősebb államok az "eurázsiai Balkán, "található, a déli övezet, a " potenciálisan sebezhető belső etnikai konfliktusok [balkanizáció] ", és hogy" Ha az egyik vagy mind a ketten, hogy destabilizálódna, a belső problémák a régió lesz kezelhetetlen. " 10
Úgy tűnik, hogy egy megosztott és balkanized Irak lenne a legjobb eszköz ennek megvalósítására.Figyelembe mi tudjuk, a Fehér Ház saját felvételi; van egy olyan hiedelem, hogy a "kreatív rombolás és a káosz" a Közel-Keleten hasznos eszközök átalakítása a Közel-Keleten, ami az "Új Kelet", és előmozdítja az angolszász ütemtervet a Közel-Keleten és Közép-Ázsiában:
Európában az Ige "Balkán" idézi fel az etnikai konfliktusok és a nagyhatalmi regionális rivalizálás. Eurasia is megvan a "Balkán", de az eurázsiai Balkán sokkal nagyobb, lakott, még vallásilag és etnikailag heterogén. Ezek található, hogy a nagy földrajzi hosszúkás, hogy elhatárolja a központi zónában globális instabilitás (...), amely magában foglalja a részeket Délkelet-Európa, Közép-Ázsia és részei Dél-Ázsia [Pakisztán, Kasmír, Nyugat-Indiában], a Perzsa-öböl térségéből és a Közel-Keleten. 
a eurázsiai Balkán képezik a belső mag az, hogy a nagy hosszúkás (...) azok eltérnek a külső zóna egy különösen jelentős módon: ezek a hatalmi vákuumot. Bár a legtöbb államok található a Perzsa-öböl és a Közel-Keleten is instabil, amerikai hatalom adott régió [azaz a Közel-Kelet] végső bírája. az instabil régióban a külső zóna tehát olyan terület egyetlen hálózati hegemónia és mérsékelte, hogy a hegemónia . Ezzel ellentétben, az eurázsiai Balkán valóban emlékeztet a régi, ismerős Balkán Délkelet-Európa: nem csak a politikai entitások instabil, de kísérti, és felkéri a behatolás a nagyobb teljesítményű szomszédok, akik mindegyike határozza, hogy engedélyezi a régió uralom másik. ez az ismerős kombinációja egy hatalmi vákuum és a teljesítmény szívó, amely indokolja a megnevezést "eurázsiai Balkánon."
A hagyományos balkáni jelentett potenciális geopolitikai díjat a harc az európai fölény. A eurázsiai Balkán, lovaglóülésben elkerülhetetlenül kialakuló közlekedési hálózat célja, hogy összekapcsolja közvetlenebbül Eurázsia leggazdagabb és szorgalmas nyugati és keleti végtagok is geopolitikailag fontos. Sőt, ezek a fontosságú abból a szempontból biztonsági és történelmi törekvések legalább három a legközvetlenebb és erősebb szomszédok, nevezetesen, Oroszország, Törökország és Irán, Kína is jelző növekvő politikai érdeklődés a régióban. De az eurázsiai Balkán végtelenül fontos, mint potenciális gazdasági díj: egy hatalmas koncentrációt földgáz és kőolaj tartalékok régióban található, továbbá a fontos ásványi anyagokat, beleértve az aranyat.
 A világ energiafogyasztása kötődik nagymértékben növeli az elkövetkező két-három évtizedben. A becslések szerint az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma számítunk, hogy a globális kereslet emelkedik több mint 50 százaléka 1993 és 2015, a legjelentősebb növekedés a fogyasztás előforduló a Távol-Keleten. A lendület az ázsiai gazdasági fejlődés már hatalmasak nyomás feltárására és kiaknázása új energiaforrások, és a közép-ázsiai térség és a Kaszpi-tenger medencéjében tudják róluk, hogy földgáz- és kőolaj hogy eltörpül azok Kuwait, a mexikói-öböl, vagy az Északi-tengeren.
Hozzáférés hogy források és megosztását annak lehetséges jólét jelentenek célkitűzések keverjük nemzeti törekvések, motiválni vállalati érdekek, feléleszteni történelmi állítások újraéleszteni birodalmi törekvések, és az üzemanyag nemzetközi vetélkedés. A helyzetet a változékonyabb az a tény, hogy a régió nem csak hatalmi vákuum hanem belsőleg instabil.
(...)
Az eurázsiai Balkán közé kilenc ország ilyen vagy olyan módon illeszkedik a fenti leírás, két másik potenciális jelöltek. A kilenc olyan Kazachsztan [alternatív és a hivatalos helyesírási Kazah], Kirgizisztán, Tádzsikisztán, Üzbegisztán, Türkmenisztán, Azerbajdzsán, Örményország, Grúzia-mind korábban a megszűnt Szovjetunió és Afganisztán is.
A lehetséges kiegészítések a listán Törökországban, Iránban és mindketten sokkal politikailag és gazdaságilag életképes, mind az aktív versenyzők regionális befolyását az eurázsiai Balkánon, és így mind jelentős geostratégiai játékos a régióban.Ugyanakkor mindkét potenciálisan veszélyeztetett belső etnikai konfliktusokat. Ha az egyik vagy mind a ketten, hogy destabilizálódna, a belső problémák a régió lesz kezelhetetlen, miközben erőfeszítéseket visszatartani regionális dominancia Oroszország, sőt, lesz hiábavaló. 11
(Kiemelés tőlem)
Újrarajzoláskor a Közel-Keleten
A Közel-Kelet, bizonyos szempontból, egy feltűnő párhuzamos a Balkánon és Közép-Kelet-Európában az évek során vezető az első világháború. Nyomán az az első világháború a határok a Balkán és Közép-Kelet-Európában is rajzolni. Ez a régió tapasztalt időszak felfordulás, az erőszak és a konfliktusok előtt és az I. világháború után, ami közvetlen eredménye volt a külföldi gazdasági érdekek és az interferencia.
Az okok mögött az első világháború több baljós, mint a standard tankönyvek magyarázat, a merénylet a trónörökös, az Osztrák-Magyar (Habsburg) Birodalom Ferenc Ferdinánd főherceg, Szarajevóban.Gazdasági tényezők voltak az igazi motiváció a nagy háború 1914-ben.
Norman Dodd, a korábbi Wall Street bankár és a vizsgáló az amerikai kongresszus, aki megvizsgálta az amerikai adómentes alapítványok, megerősítette egy 1982-es interjúban, hogy azok nagy számára, akik a színfalak mögött irányította a pénzügyi, politika, kormány, az Egyesült Államok volt valójában szintén tervezett amerikai részvétel a háborúban, amely hozzájárulna a elmélyítését a hatalmát.
A következő ajánlólevél van az átirat Norman Dodd interjú G. Edward Griffin;
Most a 1908, ami volt az év, a Carnegie Alapítvány kezdte meg működését. És ebben az évben, a vagyonkezelők találkozó, az első alkalommal, felmerült egy konkrét kérdés, amit tárgyaljuk a mérleg az év, egy nagyon tanult módon.  És a kérdés: Van-e bármilyen ismert hatékonyabbak, mint a háború, feltételezve, hogy meg akarja változtatni az életét egy egész nép? És arra a következtetésre jutottak, hogy nincs hatékonyabb eszközöket e célból ismert, hogy az emberiség, mint a háború. Így aztán 1909-ben, akkor emelje fel a második kérdést, és beszéljétek meg, nevezetesen, hogyan vonják be a Egyesült Államokban a háború?
Nos, kétlem, abban az időben, ha bármilyen tárgyról is eltávolították a gondolkodás a legtöbb ember ebben az országban [az Egyesült Államokban], mint a részvétel a háborúban. Voltak szakaszos mutatja [háborúk] a Balkánon, de kétlem, hogy sokan még tudta, hol a balkáni.  És végül, de erre a kérdésre válaszolni a következő: meg kell irányítani a Külügyminisztérium. És akkor, hogy nagyon természetesen felveti a kérdés, hogy hogyan csináljuk?  úgy válaszolni, mondván, meg kell átvenni és ellenőrizni a diplomáciai gépezete az ország, és végül úgy oldja meg, hogy célja, hogy objektív.Aztán az idő múlásával, és mi végül egy háborúban, ami az I. világháború Abban az időben, úgy rögzítse a saját perc sokkoló jelentést, amelyben az általuk feladott Wilson elnöknek táviratot figyelmeztette őt, hogy látja, hogy a háború nem végén túl gyorsan. És végül, természetesen, a háborúnak vége. Abban az időben, érdekük tolódik át, hogy megakadályozzák, hogy hívják a visszatérés az élet az Egyesült Államokban, hogy mi volt 1914 előtt, amikor az I. világháború kitört. (Kiemelés )

Az újrarajzolás és partíció a Közel-Keleten a Földközi-tenger keleti partján Libanon és Szíria Anatólia (Kis-Ázsia), Arabia, a Perzsa-öböl, és az iráni fennsík reagál a tágabb gazdasági, stratégiai és katonai célkitűzések, amelyek részét képezik a régi angol-amerikai és izraeli napirendet a régióban.
A Közel-Kelet már kondicionált külső erők egy lőporos hordó, amely készen áll, hogy felrobban a jobb ravaszt, esetleg elindítását angolszász és / vagy az izraeli légitámadások ellen Iránban és Szíriában.Szélesebb háború a Közel-Keleten vezethet rajzolni határok, amelyek stratégiailag előnyös az angol-amerikai érdekeket és Izrael.
NATO-állomásozó Afganisztánban sikeresen osztva, minden, de a nevét. Ellenségeskedés már termékenyített levantei, ahol egy palesztin polgárháború alatt táplálják és megosztottság Libanon keverjük. A Földközi-tenger keleti sikeresen militarizált NATO. Szíria és Irán továbbra is üldözni a nyugati média, annak érdekében, hogy igazolja a katonai napirend. Másfelől, a nyugati média táplált, napi rendszerességgel, téves és elfogult szemlélet, hogy a populációk Irak nem léteznek egymás mellett, és hogy a konfliktus nem a háború a foglalkozás, de a "polgárháború" jellemzi a hazai viszály síiták, szunniták és kurdok.
Kísérletek szándékosan ellenségeskedést szítsanak a különböző etnikai-kulturális és vallási csoportok a Közel-Keleten már rendszeres. Tény, hogy ezek egy részét egy gondosan megtervezett rejtett intelligencia napirenden.
Még több baljós, sok közel-keleti kormányok, mint például Szaúd-Arábiában, hogy elősegíti Washington szít megosztottságot lakosság közel-keleti. A végső cél az, hogy gyengítse az ellenállási mozgalom ellen, idegen megszállás egy "oszd meg és uralkodj stratégia", amely arra szolgál angol-amerikai és izraeli érdekek a tágabb régióban.
Mahdi Darius Nazemroaya specializálódott közel-keleti és közép-ázsiai ügyekben. Ő egy Research Associate a Kutató Központ Globalizáció (CRG).






Az Iszlám Állam iraki erői elleni légicsapások valódi oka



Forrás: Activist Post
Mindössze egyetlen nappal azután, hogy Barack Obama bejelentette az Irak területén található Iszlám Állam (IÁ vagy IS) előrenyomulása elleni „célzott csapások” jóváhagyását, az Egyesült Államok be is váltotta fenyegetését.
A legalább két hullámban indított légicsapások különböző célpontok ellen irányultak. Az egyik elvileg eltalált egy IS aknavető állást és egy Erbil közelében vonuló konvojt. Az Iszlám Állam erői már csupán félórára jártak Erbil városától, Irak kurd területének fővárosától. A Pentagon szóvivője szerint a csapásokat egy repülőgép hordozóról indított két FA-18s vadászgép teljesítette.
Az amerikai elnök kijelentette, hogy a csapásokra a népirtás megakadályozása, valamint a keresztények és egyéb vallási kisebbségek védelmében volt szükség. Ilyen légicsapásokra Irak területén 2011 óta nem volt példa.
Érdemes azonban megvizsgálni a bombázás kezdeményezésének körülményeit és feltárni, hogy valójában mi is késztethette az amerikai hadsereget, hogy éppen most lépjen, miután hosszú ideig hagyták, hogy a nyugat (ezen belül is az Egyesült Államok) finanszírozásával indított, általa irányított és felfegyverzett ISIS (ILIÁ) hatalmas területeket foglaljon el Irakban.
Miért éppen most kezdtek el bombázni és miért éppen Erbil körül?
A válasz a kérdésre abban az egyszerű tényben keresendő, hogy az Erbil városát körülvevő kurd terület az amerikai olajérdekeltségek központja.
A 1,5 milliós várost a kurd területen működő olajipar igazgatási központjának tekintik, és innen származik az ország olajtermelésének egynegyede. A terület olajtartalékai olyan jelentősek, hogy a kurdok szerint, Iraktól történő elszakadásuk esetén, független kurd államként, a világ kilencedik legnagyobb olajtermelője lennének.
John B. Judis a következőket írta a New Republic oldalán:
Amennyiben az Iszlám Állam átvenné a hatalmat Erbil felett, veszélybe sodornák az ottani olajtermelést és ezzel a globális olajellátást. Az árak emelkedése egy olyan időszakban, amikor az Iraki olaj egyik vásárlója, Európa, még az előző válságból sem lábalt ki, komoly csapást jelentene a nyugat számára. Az olajárak már az Iszlám Állam jelentette veszély hírére is emelkedésnek indultak múlthét csütörtökön és az amerikai olajcégek, a Chevron és az Exxon Mobile, megkezdték munkatársaik evakuálásátKurdisztánból. Az olajkereskedők azonban azt jósolják, hogy az amerikai beavatkozás megállíthatja az árnövekedést.
Az amerikai légicsapások visszafogják az olajárakat, mivel a lépés demonstrálta az IS számára, hogy meddig mehet el és egyúttal megerősíti a stabilitást Irak déli részén és Kurdisztánban,” nyilatkozta Oliver Jacob, svájci olajipari elemző a Reuters hírügynökségnek.
Az olajtermelés fennakadásával kapcsolatos aggodalmak pedig nem csupán az amerikai, hanem a brit olajipari cégeket is érintik, amik szintén megkezdték munkatársaik evakuálását.
Ezeknek az információknak a birtokában talán értehetőbbé válik, hogy miért indít az Egyesült Államok légicsapást egy olyan szervezet ellen, amit rövid idővel korábban segített hatalomra az általa nyújtott finanszírozással.
Az a helyzet, hogy az al-Kaida, az Iszlám Állam és sok más terrorszervezet, a CIA arab légiójaként működik, elsősorban azzal a céllal, hogy a kiszemelt kormányokat meggyengítsék vagy megdöntsék, és egyúttal állandó mumusként szolgáljanak a hátország lakossága számára, hogy így viszonylag ellenállás nélkül adják fel állampolgári és alkotmányos jogaikat a vélt biztonság fejében.
Amikor azonban egy zsoldos hadsereg az olajtermelést, vagy a világ oligarcháinak egyéb projektjeit veszélyezteti, a problémát gondolkodás nélkül kiiktatják, a veszélyt pedig semlegesítik.




Japán módosította alkotmányát, hogy csatlakozhasson a globális drón fegyverkezési versenyhez




drone_japanForrás: Activist Post
Egyes jóslatok szerint az Egyesült Államok törekvése a drónok által végzett megfigyelési technikák kifejlesztésére új fegyverkezési versenyt fog elindítani a világon, amely eredményeként a disztópikus jövő merényleteit vagy háborús támadásait is drónok hajtják majd végre, miközben mikro robotok egész raja figyel mindent és mindenkit.
A Washington Post 2011 júliusában a következőket írta:
Legalább 50 ország vásárolt már megfigyelő drónokat, míg mások saját fejlesztési programok indítását jelentették be ugyanezen eszközök felfegyverzett változatainak megépítésére, ugyanis az Egyesült Államok kivételével egyetlen nemzet sem árusít fegyverrel ellátott drónt.
A megfigyelési drónnal rendelkező országok száma mára 90-re emelkedett, illetve az Egyesült Nemzetek is saját drón flottát mondhat magáénak. A felfegyverzett drónok terén is változott a helyzet. A becslések szerint legalább 20 ország rendelkezik pilóta nélküli repülő harcászati járművel.
Legutóbb pedig Japán is csatlakozott az új fegyverkezési versenyhez, mégpedig olyan elszántan, hogy alkotmányát is megváltoztatta az új technika akadálytalan bevezetéséhez.
Mára a verseny elérkezett arra a pontra, hogy már nem a drónok birtoklása, hanem a flotta nagysága, az eszközök pusztító ereje és a beépített autonóm funkciók minősége és ezen keresztül a bolygónk feletti hatalom mértéke számít.
Defense One arról számol be, hogy Japán lazított a saját alkotmánya által lefektetett szabályokon, hogy a drónok határain kívül is bevethetők legyenek. Ez a lépés a Kína és Japán között a Senkaku szigetek miatt fennálló feszültség miatt is aggályos.
Japán virágzó drón programjának egyik kulcsfontosságú hosszú távú célja volt, hogy pilóta nélküli gépeit külföldön is bevethesse, mondta az IHS Jane vezető elemzője. Egészen a múlt hónapig azonban ez illegális lett volna a nemzet pacifista alkotmányának 9. szakasza szerint, ami kifejezetten tiltja az ellenséges magatartást.
Júniusban, Abe Sinzó, japán miniszterelnök nagyobb hatalmat biztosított országa honvédelmi erői számára a japán alkotmány „béke záradékként” ismert 9. szakaszának hatálytalanításával. Egy kabinetdöntés segítségével Abe Sinzó átértelmezte az érintett szakaszt, hogy ezáltal a japán hadsereg komolyabb erőket vethessen be külföldön. A lépéssel a miniszterelnök megkerülte az alkotmánymódosításokhoz szükséges parlamenti referendumot.
Erről mennyi szó esett a főáramú médiában? Nem sok.
Mindenesetre Japánban igen nagy port kavart a lépés:
Több százezer japán állampolgár gyűlt össze a miniszterelnök hivatalos rezidenciája előtt, Tokió központjában pedig egy férfi felgyújtotta magát, a lépés elleni tiltakozásul. A japán média is egyöntetűen elítélte a döntést. Abe Sinzó, fittyet hányva a tiltakozásokra, haladt továább a kijelölt úton, kijelentve, hogy eljött az idő a törvény újraértelmezésére. Egy sajtótájékoztatón a miniszterelnök azt mondta, hogy Észak-Korea rakétaprogramja és Kína terjeszkedési törekvései elegendő indokot szolgáltatnak a lépésre.
A döntést az Egyesült Államok is támogatja, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy két Global Hawk nagy hatótávolságú megfigyelő drónt is küldött egy Japán északi részén található bázisra, komoly felháborodást váltva ki az észak-koreai és a kínai vezetőségben.
A mai politikailag bizonytalan időkben a lépés könnyen kiterjedt konfliktus kirobbanásához vezethet.
(A Defense One szerint 10 éven belül minden ország rendelkezik majd felfegyverzett drónokkal.)




A Minerva projekt – A Pentagon készül a társadalmi összeomlásra




Pentagon-undergroundForrás: zerohedge.com
Úgy egy hónappal ezelőtt, az esetleges munkáslázadások leverését szimuláló kínai gyakorlatról készült képek láttán azon elmélkedtünk, vajon mit tud Kína, amit az Egyesült Államok nem. Kiderült, hogy semmit.
Az amerikai védelmi minisztérium már 2008-ban, jóval a gumilövedékes szimulációk előtt, több tanulmányt rendelt a polgári elégedetlenségi mozgalmak dinamikájáról és a hadsereg legoptimálisabb válaszlépéseinek feltérképezéséről.
A projekt neve „Minerva Kutatási Kezdeményezés” célja pedig „az Egyesült Államok számára stratégiai fontosságú területeket alakító társadalmi, kulturális, viselkedéstani és politikai erők megértése”.
A részleteket elsőként közzétevő Guardian a következőket írja:
A multi millió dolláros program célja, hogy azonnali és hosszú távú, „háborús helyzetben is alkalmazható betekintést” adjon a „védelmi közösség” magas rangú tisztségviselői és döntéshozói számára, valamint, hogy a „harcosok által követett parancsok” irányelveit kommunikálja.
A Minerva célja egyszerű: feltérképezni, hogy miként mennek végbe az erőszakos politikai felforgatások, értsd, társadalmi összeomlások, a közösségi hálózatok korában és felkészülni a válaszlépésekre a „békés tevékenységeket és tiltakozó mozgalmakat célozva”.
A 2014-2017 között megfinanszírozott projektek között volt az a Cornell Egyetem által vezetett, de az amerikai légierő tudományos kutatási részlege által felügyelt tanulmány is, ami „a társadalmi mozgalmak mobilizációjának és terjedésének dinamikájára fejleszt” tapasztalati modellt. A projekt célja meghatározni a társadalmat megfertőző eszmék/folyamatok kritikus tömegét, az ezeket kiváltó személyek digitális lábnyomának tanulmányázásával. Ilyen események például a 2011-es egyiptomi forradalom, a 2011-es Duma választások Oroszországban, a 2012-es nigériai üzemanyagválság vagy a 2013-as Gazi parki tiltakozások Törökországban.
Megvizsgálják a Twitter bejegyzéseket és párbeszédeket, a „társadalmat megfertőző folyamatok során mobilizált személyek azonosítása és a mobilizálás időzítésének meghatározása érdekében.
A Washington Egyetem által elnyert másik projekt azt hivatott meghatározni, hogy milyen körülmények közül erednek a nagyszabású politikai és gazdasági változásokat elérni akaró politikai mozgalmak. Az amerikai hadsereg által felügyelt projekt olyan tartósan jelenlévő mozgalmakra összpontosít, amelyek legalább 1000 résztvevővel rendelkeznek és összesen 58 országot vizsgál.
A Minerva tekintélyes finanszírozást tudhat maga mögött. Legalább 75 millió dollárt terveznek elkölteni öt év alatt. Az amerikai kongresszus egyedül ebben az évben 17,8 millió dollárt irányzott elő rá.
Egy másik, csaknem 2 millió dolláros projekt a klímaváltozás miatti társadalmi zavargások kockázatait vizsgálja.
Ennyit tehát a projekt égisze alatt folyó kutatásokról. Ami azonban leginkább aggasztó, hogy egy ilyen, pusztán elméleti társadalomtudományi kísérlettől az ember semmilyen gyakorlati alkalmazást nem várna. Sajnos a valóság mást mutat.
Bár a haditengerészet kutatórészlegének felügyelője, Dr. Harold Hawkins, a kezdetektől arról biztosította az egyetem kutatóit, hogy csupán „alapvető kutatási erőfeszítésről van szó, így nem kell aggódni esetleges alkalmazott tényezőktől”, az érintettek találkozóján mégis kiderült, hogy a védelmi minisztérium konkrét „alkalmazásokba” kívánja önteni a kutatás által feltárt eredményeket, írja a kutatásban résztvevő egyik professzor. A professzor arra ösztönzi kutatóit, hogy „az eredményeket, jelentéseket, stb. oly módon tálalják, hogy a [védelmi minisztérium] egyértelműen lássa azok gyakorlati bevetésének lehetőségeit.”
Egyre több tudós nézi kritikus szemmel az amerikai kormány azon erőfeszítéseit, amelyek a társadalomtudományok militarizálását célozzák a háború érdekében.
Az összekötőkapocs a láncszemek között? Természetesen az Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA).
Az egyik hadgyakorlat forgatókönyve szerint a Sierra Club nevű ismert szervezet környezetvédelmi aktivistái egy Missouri közeli szénerőmű által termelt szennyezés miatt tüntettek. A résztvevők feladata „a ’problémamegoldók’ és a ’problémaokozók’ azonosítása volt, valamint, hogy az információs stratégia célpontját képező lakosságot azok felé a nézőpontok és értékrendek felé húzzák, amelyek a katonai stratégia végcélját képezték”.
Az ilyen hadgyakorlatok teljes összhangban állnak a Pentagon más dokumentumaival, amelyek szerint az NSA tömeges megfigyeléseinek elsődleges motivációja a környezetvédelmi, energiaügyi és gazdasági sokkok destabilizáló hatásaira való felkészülés.
Ahogy a Guardian újságírója nagyon is találóan összegzi:
A Minerva tipikus példája a katonai ideológia súlyosan beszűkült, önmaga ellen dolgozó gondolkodásmódjának. Ami pedig ennél is rosszabb, hogy a hajlandóság teljes hiánya a védelmi minisztérium részéről a legalapvetőbb kérdések megválaszolására, egyértelműen bizonyítja, hogy a katonaság tántoríthatatlanul védelmez egy növekvő népszerűtlenségnek örvendő globális rendszert egy elenyésző kisebbség érdekében, miközben a titkosszolgálatok minden lelkiismeret furdalás nélkül potenciális terroristának bélyegeznek mindenki mást.”
Miért nem vagyunk meglepve, hogy mire a tömeges társadalmi összeomlás beindul, szinte mindenki, aki egy kicsit is veszélyezteti az összeomló rezsimet, már terroristának fog számítani?
minorit reportA korábban tudományos fantasztikumnak számító elkövetés előtti letartóztatást megvalósító technológia érkezését szemlélve, már csak idő kérdése, hogy mikor jelennek meg az első szürkeruhás ügynökök, vagy drónok, hogy csendben letartóztassák a közösségi hálózatok potenciális terroristának kikiáltott tagjait, azzal vádolva őket, hogy puszta jelenlétük a status quo még gyorsabb összeomlását okozhatja.
És most felejtsd el a fent olvasottakat. Inkább vegyél néhány részvényt, mert minden rendben van. Biztos nem ezeket a droidokat kerested.




A Világbank ismét élelmiszerlázadásokra figyelmeztet az emelkedő árak miatt




Stock-Chart-Food-Prices-Rocket-Police-Riot
„… és lesznek éhínségek…” Máté 24:7
Forrás: Naturalnews.com
A Világbank által kiadott friss jelentés az élelmiszerárak drasztikus emelkedésére figyelmeztet. MiközbenMagyarországon erős közepes búzatermést és így változatlan árakat várnak idén, a búza átlagára 18, a kukoricáé pedig 12 százalékkal emelkedett ebben a negyedévben globálisan. Ukrajna, a világ egyik legnagyobb búza exportőre, 73 százalékos áremelkedésre számít a hazai búza árában, Argentínában pedig 70 százalékkal számolnak ugyanerre.
A Világbank szerint ezeket az áremelkedéseket elsősorban három tényező okozza: 1) a komoly igénynövekedés az élelmiszerek iránt Kínában, 2) az Egyesült Államokban tapasztalt súlyos szárazság, ami megkárosította a búzatermést és 3) az ukrajnai helyzet.

Az emelkedő élelmiszerárak élelmiszerlázadásokhoz vezetnek

A Világbank adatai szerint 2007 óta az emelkedő élelmiszerárak 37 országban összesen 51 élelmiszerlázadást váltottak ki. Ezek között volt Tunézia, Dél-Afrika, Kamerun és India is.
Az élelmiszerárak miatti sokk konfliktusokat és bizonytalanságot okozhat,” áll a jelentésben.
A Világbank vezető közgazdásza, Jose Cuesta által „Ha nincs étel, nincs béke” címmel írt cikk szerint „igen valószínű, hogy több élelmiszerlázadást tapasztalunk majd a közeljövőben… az élelmiszerárak miatti sokk számtalanszor vezetett spontán, általában városi, társadalmi-politikai bizonytalansághoz.”
Az élelmiszerárak alakulása a világon:
World-Bank-Food-Prices-Chart
Amire a Világbank céloz, de nem igazán mondja ki, hogy az éhség forradalomhoz vezet. Amikor éhező, elégedetlen emberek járják az utcákat, a nyugtalanság gyakran erőszakhoz vezet. Ez az Egyesült Államokra és Nagy-Britanniára éppen úgy igaz, mint a világ többi országára.
Ahogy Alfred Henry Lewis (1855-1914) oknyomozó riporter megállapította:
Csupán kilenc étkezés választja el az emberiséget az anarchiától.”
Ez alatt azt értette, hogy az éhség megszünteti az udvariasság látszatát és kihozza az emberekből a legrosszabbat.
A másik irányból közelítve a kérdést, sokan csak azért engedelmeskednek a törvényeknek, és élnek a társadalmi elvárások szerint, mert tele a hasuk. Vegyük el az ételt és a barátságos társadalmi hangulat kilenc étkezés (három nap) alatt szertefoszlik. Nincs az a helyi rendfenntartó erő, amelyik képes lenne egy éhező tömeget megfékezni, függetlenül attól, hogy milyen engedelmesek voltak korábban.

Biztos élelmiszerellátás helyett monopóliumok

A világ fejlett országaira jellemző központosított, üzleti gazdálkodási modellnek köszönhetőn csupán néhány hatalmas cég tartja a kezében a termelést és a földeket. Ez éppen az ellentéte a biztos élelmiszerellátásnak.
A biztos élelmiszerellátást fontosnak tartó nemzet támogatná a kiskerteket és a decentralizált termelést, ahogyan ezt például Kuba vagy Oroszország jelenleg teszi és ezért sokkal ellenállóbbak az élelmiszerlánc összeomlásából eredő problémákkal szemben.
Az Egyesült Államokban a kisgazdákat folytonos támadások és atrocitások érik a hatóságok részéről, a Monsantohoz hasonló GMO óriások pedig mindent megtesznek a tiszta növényeket termesztő gazdák ellehetetlenítésére.
Elmúltak az amerikai kormány által támogatott háborús kertek napjai. A hatalom ma azt várja, hogy az emberek engedelmesen sorba álljanak a genetikailag módosított készételekért és hormonkezelt termékekért.




Miért mosolyog Putyin az Oroszország ellen irányuló kötvénypiaci blokádon?



Forrás: zerohedge.com
A nyugati média egyik kedvenc témája mostanában, hogy bár a nyugat által Oroszország ellen kifundált „diplomáciai” szankciók nevetségesek, az orosz cégeket célzó tőkepiaci embargó biztosan meghozza majd a kívánt hatást és megbénítja az ország gazdaságát, azzal érvelve, hogy az érintett orosz cégek így nem lesznek képesek kifizetni a következő 12 hónap során esedékessé váló 115 milliárd dollár értékű tartozásaikat.
Emlékezzünk, hogy a Krím leválása és csatlakozása óta egyetlen orosz Eurobond kibocsátás beárazása sem sikerült megfelelően. Ebből arra következtetnek, hogy Oroszország nem engedheti meg magának, hogy a kőolaj kereskedelmének tengelyét képező legfontosabb vállalatai fizetésképtelenné váljanak, így Putyin kénytelen lesz visszafogni magát és térden állva könyörögni a nyugati befektetőknek, hogy ismét a csábító orosz hozamok után eredjenek (mások pénzéből természetesen). Mint kiderült, ez a gondolatmenet is téves.
Bloomberg a következőket írja:
A Moody’s Befektetői Szolgálat és a Fitch Rating szerint azok az orosz vállalatok, amelyeknek összesen 115 milliárd dollár tartozása válik majd esedékessé a következő 12 hónapban, akkor is rendelkeznek majd a szükséges fedezettel, ha az ukrán válság miatt bezárulnak előttük a kötvénypiacok kapui.
Az érintett cégek úgy 100 milliárd dollár készpénzzel és hozammal rendelkeznek majd a következő 18 hónapban, nyilatkozta a Moody’s április 11-én, a 47 cég vizsgálatával készült elemzés alapján. A Fitch által vizsgált 55 cég szinte mindegyike „jó eséllyel” képes lesz az év végéig is elviselni egy zárt piaci újrafinanszírozást, áll a Fitch április 16-i jelentésében. A bankok több mint 20 milliárd dollár valutával rendelkeznek a szükséges hitelek biztosítására, mivel a feszültségek miatt sok ügyfél valutára váltotta rubel megtakarítását, nyilatkozta a Raiffeisenbank képviselője.
Az orosz cégek rendelkezésére álló készpénz, a banki hitelkeretek és működési forgótőke segítségével a cégek kényelmesen teljesíthetik fizetési kötelezettségeiket,” nyilatkozta Denis Perevenzentsev, a Moody’s moszkvai elemzője április 17-én.
Összegezve tehát, Oroszország akár 2015-ig is meghosszabbíthatja ukrajnai kampányát. Ez érdekes hír lehet a már most fizetésképtelen Ukrajna számára, amely kétségbeesetten próbálja az utolsó csepp gázt is kisajtolni a vezetékekből, mielőtt a Gazprom elzárja a csapokat.
A pozitív cash flow csodája! Milyen gyorsan képes megsemmisíteni a vélt és politikainak nevezett előnyöket, amelyeket a világ tartalékvaluta kibocsátója a magáénak gondolt.


A NATO növeli Oroszország körüli katonai jelenlétét, Hollandia pedig F-16-osokat küldhet Ukrajnába



orrás: Zerohedge.com
Ha egyetlen módszert kellene választani az ukrajnai helyzet súlyosbítására, az pontosan az lenne, amitől Oroszország óva intette a NATO-t, ami nem egyéb, mint a környező országok NATO jelenlétének növelése. Éppen ezért igencsak furcsa, hogy a NATO pontosan ezt tervezi, elvileg a „kelet európai tagállamok megnyugtatása céljából”, írja a Guardian.
A NATO területek keleti szegletében folyó katonai jelenlét megerősítése több légi megfigyelést, több hadihajót a balti- és földközi-tengereken és több Kelet-Európába vezényelt csapatot jelent.
A NATO mozgósítás részeként átirányítják a jelenleg Szomália partjai közelében, a kalózok féken tartásán dolgozó hadihajókat a Földközi és Balti tengerre. NATO tisztek elmondása szerint a részleteken még dolgoznak.
Philip Breedlove tábornok, a NATO erők európai főparancsnoka azt mondta, hogy több tagállam is felajánlotta saját szárazföldi csapatait az akcióhoz, és hamarosan megteszi javaslatait a mozgósítások pozícionálására. Breedlove elmondta, hogy a helyzet több mint egyszerű válság, hozzátéve, hogy „a NATO számára ez több annál. Ez egy paradigmaváltás.”
Mondanunk sem kell, hogy Oroszország olvasatában ez mindenképpen ellenséges lépésnek számít a nyugati hatalmak részéről, éppen ezért Breedlove sietett megjegyezni, hogy „megkísérelte a lépésről értesíteni az orosz vezérkari főnököt, Valeri Gereszimovot, hogy elmagyarázza, a mozgósítás szigorúan védelmi természetű, de nem sikerült elérnie.”
Remélhetőleg azért hagyott egy hangposta üzenetet, amiben elmagyarázza, hogy az Oroszország körüli katonai mozgósításokat nem szabad támadó manőverként felfogni.
Az időzítés sem lehet véletlen, hiszen ma kezdődik az ukrán válsággal foglalkozó nemzetközi megbeszélés Genfben, így a lépéssel a NATO valószínűleg nyomást próbál gyakorolni Oroszországra. Sajnos azonban Moszkva eddig nem fogadta túl jól a nyomásgyakorlást, és külső segítség nélkül is megtalálta a módját a helyzet eszkalálódásának.
Arra a kérdésre, hogy mi lehet a lépés mögötti logika, John Kerry már megadta a választ: meggyőzni Moszkvát, hogy hagyjon fel Kelet-Ukrajna destabilizálásával és szólítsa fel a szeparatista csapatokat, hogy tegyék le a fegyvert.
Aki számára még mindig nem egyértelmű a NATO lépés mögötti szándék, „brüsszeli EU tisztségviselők bejelentették, hogy a hét második felére a vízumtilalmi listán szereplő és vagyon befagyasztásra ítélt orosz állampolgárok listája bővülni fog. Az amerikai külügyminisztérium pedig jelezte, hogy kezdeményezni fogja a szankciók szigorításának koordinálását európai partnereinél, de csak a genfi tárgyalások után.”
Ez nem fog a holnapi tárgyalások előtt megtörténni, de amennyiben Oroszország nem lép vissza, további lépéseket teszünk, beleértve a szankciók bővítését,” mondta Marie Harf, az amerikai külügyminisztérium szóvivője.
A tárgyalásokon részt vesz John Kerry, orosz kollégája Szergej Lavrov, az ukrán külügyminiszter és az EU-tól Cathy Ashton. Nyugati diplomaták nem sok eredményt várnak a tárgyalásoktól.
Harf szerint az amerikai követelések listájának élén az ukrajnai destabilizációs tevékenységek orosz részről történő felfüggesztése áll.
Ha esetleg Oroszország erről a hírről is lemaradna, mert senki nem tudta elérni az ország vezetőjét,Hollandia bejelentette, hogy vizsgálja annak lehetőségét, hogy F-16-os vadászgépeket küldjön Ukrajnába légi támogatásként, hogy ezzel „enyhítsék az Ukrajna körüli válságot,” nyilatkozta a holland védelmi miniszter egy keddi tévéadásban.
Bár szó sincs NATO katonai akcióról Oroszország ellen, szeretnénk látható támogatást nyújtani keleti szövetségeseinknek,” mondta a miniszter a Pauw & Willeman showban.
Narancssárga F-16-osokkal nehéz lesz nem látni a támogatást az biztos.
20110827_RNLAF_F-16_Demo_Team_9675
A NATO csapatok bővítése bizonyára eléri célját és Oroszország visszavonul. Amennyiben mégsem, csak találgatni lehet, hogy mit lép majd a NATO, ha visszavonulás helyett Moszkva további taktikai atomrakétákat telepít a lengyel határ mentén. Pusztán védelmi célzattal természetesen. Ezzel vajon rávehetik a NATO-t, hogy visszalépjen? Valami azt súgja, hogy nem.


A világ vezetői atomháborúsdit játszottak a csúcstalálkozón





A G7-ek ezen a héten Hollandiában tartott csúcstalálkozóján a résztvevő államfők virtuális atomhadgyakorlatot tartottak, hogy próbára tegyék reakciójukat egy képzeletbeli terrorista terv részeként egy nyugati nagyvárosban működésbehozott „piszkos bomba“ esetén.
Barack Obama amerikai elnök, Angela Merkel német kancellárasszony, David Cameron brit miniszterelnök, Hszi Csin-ping, a Kínai Kommunista Párt főtitkára, valamennyien részt vettek a gyakorlatban, amely részeként több olyan rövidfilmet is levetítettek, amikben terroristák lopott nukleáris anyagok segítségével akartak egy „piszkos bombát“ működésbe hozni egy meg nem nevezett nyugati nagyvárosban, írja a Telegraph.
Egy diplomáciai forrás azt is elmondta, hogy az államfőknek valós időben kellett reagálni a filmekre, a számukra biztosított táblagép segítségével, amelyen különböző válaszreakciók közül lehetett választani.
Ez akár történhet London belvárosában, a Wall Street-en, Milánóban vagy bárhol máshol,“ írja a Telegraph.
Amerikai illetékesek szerint a hadgyakorlat célja az volt, hogy „halálra ijesszék“ az államfőket és ezáltal arra késztessék őket, hogy mélyen megvizsgálják egy nukleáris csapás esetén adott válaszreakcióikat.
A hírek szerint a vezetőknek döntéseik segítségével végül sikerült meghiúsítani a támadást.
Egy másik említésre méltó dolog a gyakorlattal kapcsolatban, hogy a kedden tartott sajtótájékoztató során Barack Obama azt mondta, jobban aggódik egy Manhattan-ben esetleg felrobbanó atombomba veszélye miatt, mint az Oroszország jelentette fenyegetettség miatt.
Oroszország lépései problémát jelentenek. De nem ezek jelentik az első számú nemzetbiztonsági kockázatot az Egyesült Államok számára. Ha biztonságról van szó, én még mindig sokkal jobban aggódom azért, hogy esetleg egy nukleáris fegyver felrobban Manhattan-ben,” mondta Obama, amikor az egyik riporter azt kérdezte, hogy vajon Oroszország képviseli-e az Egyesült Államok legnagyobb politikai ellenségét.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése