2016. január 22., péntek

etikátlan emberkísérletek Amerikában



etikátlan emberkísérletek Amerikában





A "nem náci" orvosoknak szabad volt: 
etikátlan emberkísérletek Amerikában
 
Etikát sértő kísérleteket folytattak az 1940-es és 60-as években a társadalom kiszolgáltatott tagjain az amerikai kormánynak dolgozó orvosok. A kísérleteknél hepatitis vírussal oltottak be pszichiátriai betegeket, influenzával fertőztek meg rabokat, és rákos sejteket fecskendeztek halálos betegek testébe - nyomozta ki az AP hírügynökség.

Az nem újdonság, hogy más országokhoz hasonlóan az Egyesült Államokban is folytattak a mai mércével etikátlan orvosi kísérleteket.
Az amerikai szövetségi kormány tavaly ősszel bocsánatot kért azért, mert orvosai hatvanöt évvel ezelőtt szifilisszel fertőztek meg elmebetegeket és börtönben őrzött rabokat. A héten az elnöki bioetikai bizottság folytat megbeszélést hasonló ügyekről.
Az AP hírügynökség közben régi hírarchívumokban kutatva az állapította meg, hogy legalább negyven esetben állítottak össze az orvosok olyan tanulmányokat, amelyeket eredetileg egészséges, majd megfertőzött embereken végzett kísérletek után írtak meg.
A cél az volt, hogy életmentő gyógymódokat találjanak, de néhány esetben a kísérletek semmilyen haszonnal nem jártak, csupán a tudósok kíváncsiságát elégítették ki.
Az Egyesült Államokban korábban nagy port vert fel a Tuskegee-ként ismert szifilisz-tanulmány. Ebben hatszáz szifiliszes fekete férfit figyeltek meg úgy, hogy azok, az orvosi etikát sértő módon, nem kaptak kezelést, még akkor sem, amikor hozzáférhetővé vált a penicillin.
Az AP kiderítette, hogy nem az összes kísérletről tudósított a korabeli média. Ha beszámolt róluk, akkor inkább a lehetséges gyógymódokra koncentrált, és nem arra, hogy miként kezelték a kísérleti alanyokat.
Sok kutató úgy érezte, hogy a börtönlakókat, pszichiátriai betegeket, vagy a szegénysorból származó, etnikai kisebbségek tagjait jogosan lehet kísérletekhez felhasználni. Ez a magatartás ahhoz hasonlított, ahogy a nácik a zsidókat kezelték - jegyzi meg az AP.
Dr. Jonas Salk, a gyermekbénulás elleni védőoltás feltalálója felfedezését megelőzően 1942-ben elmebetegeken tesztelt kísérleti influenza-ellenanyagot. Dr. Paul Havens elismert hepatitis-szakértő a negyvenes években ugyancsak pszichiátriai betegeket oltott be a vírussal.
Egy másik tanulmányt megelőző kísérletnél tizenegy önkéntes közalkalmazottat fertőztek meg maláriával, majd éheztették őket öt napon át - a kísérletről hallgatott a média. Egy marylandi börtön lakóit 1957-ben oltották be az ázsiai influenza vírussal. Harminckét rabnak egy új oltást adtak be, huszonhárom nem kapott a gyógyszerből.
Bár a kísérletek legtöbb résztvevőjét önkéntesként írták le, történészek és aktivisták azt mondják, hogy nem értették, mit és miért tettek velük, és azt sem fogták fel, hogy kényszerítették őket.
Az AP emlékeztet, hogy éppen a második világháborús győztesek által folytatott perek vezettek el a nürnbergi kódexhez: számos, a kísérleti alanyok felhasználását szabályozó nemzetközi szabályhoz. Sok amerikai orvos azonban azt mondta: ezek a "náci doktorokra", és nem rájuk vonatkoztak.
(InfoRádió nyomán)


A nap hőse, Pörzse pörzsölt, s ledöntött két 

tabut
2011. február 28. 17:55
Koldus Kálmán - Hunhír.info
Tényleg nem akar sokat ez a szegény gyarmat. Csak egy pici, egy hangyányit, amely egy picit, egy hangyányit megerősítheti abban, hogy lehet egy pici, egy hangyányi igazságérzete. Talán ezt még meghagyják neki, talán ebben még reménykedhet. Pörzse Sándor picit, hangyányit kért, jelzett, és kérdezett.. De mégis hatalmas lépés a gyarmaton..
A politikussá avanzsált médiamunkás a magyar parlamentben kimondta azt, amit az elmúlt húsz évben ilyen hétköznapian, emberien, még azt is mondhatjuk, csetlő-botlón, kérlelően egyszerre senki sem tett meg. Olyan egyszerűen, olyan jobbikos tarsolyos bunkó módjára (maga mondta, hogy egyes fideszesek így hívják a jobbik-szimpatizánsait): se a falopó származása, se a "ródsózó" liberális közpénznyúló értelmiségi származása ne adhasson felmentést tetteire. És olyan egyszerűen, olyan kérlelőnek tűnően csak-csak megnevezte, kimondta: a cigány és a zsidó származás nem jogosítja fel az érintetteket, hogy köztörvényes ügyekben származásuk mögé bújjanak, és ezzel próbálják magukat kisikálni.

A parlamenti patkóban most nem üvöltöztek dülledt szemű halálig sértettek, ez a kis csetlö-botló kérdés nagyon betalált. A szalámilopás is bűn, de a közpénzek elsíbolása is. Sem a fatolvaj cigány, sem a simlis zsidó filozófus nem kaphat tettére felmentést, mert talán Pörzsével most kezdődött egy új, pici, hangyányi elmozdulás. Ők szokták mondani: egyenlőség. Akkor legyen tényleg az.. Mindenkire vonatkozóan,akár magyar, akár zsidó, akár cigány..

Mi is ezt mondjuk hosszú évek óta, nem többet, mégis azt a jelzőt aggatják ránk, hogy szélsőséges.v Mert nem viseltük el, és nem is viseljük a kettős mércét, a pozitív diszkriminációt, illetve azt a kommunikációs gyakorlatot, hogy áldozati szerepben a zsidó az zsidó, a cigány az cigány, elkövetőiben pedig magyar.. A falopóval nem az a baj, hogy cigány, hanem hogy károsítja a közvagyont. A közpénz-lenyúlóval sem az a baj, hogy zsidó, hanem hogy iszonyú összegeket nyúl le, fogad el, és ő is károsítja a közvagyont. Szép volt Pörzse!


Egy anti-polkorrekt kérdés: hányan haltak 

meg Sachsenhausenben?

 
A nürnbergi perben – melynek dokumentumaira a hivatalos holokauszt-történészek még ma is mint megfellebbezhetetlen történelmi forrásokra tekintenek – elhangzott az állítás, mely szerint a sachensaueni lágerben 840 ezer szovjet hadifogoly vesztette életét.
Tájékoztatom Magyarország lakosságát, hogy ebben az adatban immár lehet kételkedni, ugyanis a New York Times című lap 2001. december 17-i cikkeszerint hozzávetőleg 30 ezer fogoly halt meg a sachenhauseni koncentrációs táborban 1936 és 1945 között.
1946. február 19-én Lev Szmirnov, a nürnbergi per egyik szovjet ügyésze a következőképpen beszélt a Berlintől 22 mérföldre található sachsenhauseni koncentrációs táborban történt szörnyűségekről:
"Hordozható krematóriumokat is építettek. Paul Waldmann, az egyik SS katona vallomásában is tanúsította a létezésüket. Ő az egyik elkövetője volt a német fasiszták bűncselekményeinek, melyek következtében 840.000 orosz hadifoglyot öltek meg a sachsenhauseni lágerben... A meggyilkolt hadifoglyokat a négy hordozható krematóriumban hamvasztották el, melyeket egy pótkocsin szállítottak ide-oda.”
A nürnbergi per vádlóinak és védőinek aligha lehetett erős oldala a matematika. Számoljunk csak. Amennyiben elfogadjuk, hogy egy ember elhamvasztásához egy óra kell, akkor – mivel a négy krematóriumban egy nap 96 halottat lehetett elégetni - 8750 nap kellett volna ahhoz, hogy sikerüljön elhamvasztani mind a 840 ezer szovjet hadifoglyot. Valójában persze nyugodtan kerekíthetünk felfelé, mivel teljességgel lehetetlen, hogy egy krematórium napi 24 órában, hosszú éveken át egyfolytában működjön. Vagyis: a legszerényebb becslés szerint is legalább 25 évig tartott volna a 840 ezer szovjet hadifogoly elhamvasztása! Ennyit tehát a nürnbergi perről, melynek ítéleteit a mai napig megkérdőjelezhetetlennek tartják a nyugati világ „mértékadó” körei.
A fenti fotó 1944. november 10-én készült a hollandiai Hertogenbosch (Vught néven is ismert) koncentrációs táborban. A képen két brit katonát látunk, akik egy hordozható krematórium működését tanulmányozzák. (A kép eredeti forrása itt.)
Ez a láger egyébként kevéssé ismert, mindamellett egy időben arról
hazudoztak, hogy 13.000 embert gyilkoltak ott le a nácik a tábor fennállásának 20 hónapja alatt. Az egykori láger helyén működő emlékközpont weboldalán azonban immár bevallják, hogy 749 fogoly vesztette életét a hertogenboschi lágerben, akik közül 329 személy lett volna kivégzés áldozata.
Perge Ottó
Kapcsolódó: Holokamu-dosszié




ELHALLGATJÁK NÁLUNK AZ IRAKI 

FEJLEMÉNYEKET


A teljesen kifosztott és elgyötört iraki nép is fölébredt és már hetek óta tüntetnek. Most pénteken hatalmas tüntetések voltak az Amerika-bérenc rendszer ellen, mert 

VISSZAKÖVETELIK A SAJÁT OLAJUKAT.

Magyarul, azt akarják, hogy


AZ IRAKI OLAJ AZ IRAKIAKÉ LEGYEN!
 Ez pedig nagy bűn a cionisták számára, akik eddig csak rablásból gazdagodtak meg. Most viszont gyenge amerikai csapatok vannak Irakban és ezek sem mernek önként beavatkozni a tüntetésbe, mert akkor azokat hamar leszerelnék az iraki lázadók.
Amerika mélyen hallgat az Iraki- fejleményekről.
 Ha Irakban is győz a nép, az végképp megfordítja az egész térség helyzetét, mert Irakban a nép és az olaj is hatalmas. Kép: elzárták az olajcsapokat Irakban és tüntetnek a fővárosban
Bejegyezte: glaborka dátum: 11:26
Címkék: AMERIKAIRAK


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése