2015. augusztus 1., szombat

Mindenkit megloptak !!!!!



Mindenkit megloptak !!!!!



2015-ben Németországnak összesen 120 tonna aranyat sikerült hazaszállítania a FED-nél tárolt 1500 tonnából


Na gojok hol az arany amit vissza kaptatok az volfrám arannyal bevonva a többit a holokamura költötték el , és ha nem néztek körül akkor holnap ti is az emberiség azon rétegébe fogtok tartozni aki már csak volt a föld lakója , mert nem férsz bele az 500 milliós keretbe . DE trágyának még jó lehetsz , ha nem olyan mérget kapsz amit el kell égetni .




Bezzeg az ÁVH zsidó gyerekeknek jut 3. villára , míg a te gyermeked éhezik , mert nem tudod előteremteni a betevő falatot sem a családnak , ők addig annyit lopnak , hogy a harmadik villájukat rendezik be az össze lopott értékekből , és te még mindig nem jutottál el addig , hogy molotov koktél kell a kirablóink ingatlanjaira dobni , és úgy , hogy ők is benne égjenek !!!!
Ezek az állami gondozottak mindent visznek a nemzeti vagyonunkat nem vissza szerezni akarják , csak részesedni akarnak a koncból .
Ezért megérdemlik a halált , hogy ne keljen nekik még egy villára gyüjteni !!!!!

Mert te ezt is fizeted , hisz az adó forintjaid erre fognak menni , hisz téged lopnak meg e MOSZAD ügynökök !!!
Vagy a te családodban is volt ÁVH -s zsidó aki a húsdarálót kezelte , és úgy érzed jobb ha nem szólsz egy szót sem , hisz így is szépen csordogál a holókaja , és nem a morzsákat kell felcsipegetned . Nézd az alábbi listát kit hogy lopnak meg , még becsületed sincs csak a zsidónak . Még a börtönlakónak is 1300 Ft a napi ellátási kvótája , ne a bicska nyiljon ki a zsebedben , hanem a molotov koktélt dobd a kirablóink ingatlanára !!!
De úgy , hogy ők is benne égjenek !!!!!





Jézus születésének egy egészen különleges leírása 


Jézus születésének egy egészen különleges leírására gondolok. Adva van a londoni British Museumban a Codex Arundel 404. jelzésű okmány, amelynek címe latinról magyarra fordítva így hangzik: "A Megváltó gyermekségéről szóló könyv". Ebben a következőket olvashatjuk, a Mária szülésénél segédkező nőszemély megfogalmazásában: 
"Amikor bementem, hogy a hajadont megvizsgáljam, úgy találtam, hogy arcát az ég felé fordította és imádkozott. Hozzá érve megkérdeztem: nincs-e valami kellemetlen érzésed, nem fáj-e valamid? Ő csak folytatta imáját, és mint egy sziklakő, mozdulatlan maradt, mintha semmit sem hallott volna. Amikor eljött az óra, megnyilatkozott Isten ereje. A hajadon, aki az égre szegezte tekintetét, mintha teljében lévő szőlőtővé változott volna, és amikor megjelent a fény, dicsérte azt, akitől megáldatott. A gyermekből sugárzott a fény, épp úgy, mint a napból. Ez a fény úgy született, miként a harmat az égből leszáll a földre. 
A csodálkozás kábulata töltött el, és elfogott a félelem, mert a szemem odaszegeződött ahhoz a ragyogáshoz, mely a most született fényből áradt. És ez a fény egyre jobban sűrűsödött, lassan gyermekformát vett fel, míg végül olyanná lett, mint egy emberi csecsemő. Ekkor bátorságot vettem, lehajoltam, nagy vigyázattal megfogtam, a karomba vettem, és az volt a csodálatos, hogy semmi súlya nem volt, és láttam, hogy a testén nincs nyoma a szülésnek. Tiszta volt, könnyű és ragyogó. Mialatt én azon csodálkoztam, hogy nem sír, mint a többi újszülött, ő pislogva nézett, majd kedvesen rám mosolygott. Rám nézett, és a szeméből olyan nagy fényesség áradt, mintha villámlana. Mikor megérintettem a ha-ja dont, szűznek találtam őt. Nemcsak a szülésnek nem volt nyoma rajta, de férfi sem érintette őt soha." 
Még egyszer hangsúlyozom: egyedi esetről van szó! A Szentháromság egyik isteni személyének, a Fiúnak, más szóval az Egyetemes Megváltónak a születéséről. Amely eseményt az egyik szép, régi karácsonyi énekünk utolsó sorai így idézik elénk: 
"Nem fogadta semmi pompa, 
Nem fogadta semmi pompa. 
Béfektették a jászolyba, 
Béfektették a jászolyba. 
De amikor megszületett, 
De amikor megszületett, 
Fény borítá bé az eget, 
Fény borítá bé az eget." 



Ferenc pápa eddigi legradikálisabb beszédét mondta el 
Na ő sem lesz sokáig az élők sorába a cionista sátán új pápát kíván !!!!
FERENC PÁPA EDDIGI LEGRADIKÁLISABB BESZÉDÉT MONDTA EL A VILÁGOT URALÓ GLOBÁLIS, KAPITALISTA REND ELLEN BOLÍVIÁBAN 
AZ MTI TÁJÉKOZTATÁSI KÖTELESSÉGÉT REKORD MÓDON KÖPTE SZEMBE: ELHALLGATTA A BESZÉDET ÉS NYOMÁBAN AZ EGÉSZ MAGYAR SAJTÓ. 
AZ MTI HELYETTE A PÁPA MAI PARAGUAYI BESZÉDÉBŐL RAGADOTT KI EGY-KÉT MONDATOT A "RENDETLENSÉG" CSINÁLÁSÁRÓL. És nyomában ismét a magyar sajtó. 
AZ ELHALLGATOTT, KORSZAKOS BESZÉD: 
Ferenc pápa a bolíviai Santa Cruz de la Sierrában július 9-én délután, az indián származású Evo Morales elnök társaságában, a Népi Mozgalmak Világtalálkozóján nem csak tőle, de elődjeitől sem hallott olyan gyújtó hangú beszédben hívta fel a jog- és tulajdonfosztottakat a globális kapitalizmus világrendjével, a világ hatalmasaival szemben, amely vízválasztó és történelmi léptékű. 
A teljes beszédet másnap, június 10-én a vatikáni rádió teljes terjedelemben közölte: en.radiovaticana.va 
A New York Times még egy napot gondolkodott, hogy írjon-e a beszédről. Végül ráébredt arra, hogy a világ vezető lapjaként nem hallgathatja el a 13 nyomtatott oldalt kitevő szónoklatot. Tudósítás formájában, idézve másokat, akik a pápa beszédét szokatlan indulattal támadták. nytimes.com 

Ferenc pápa latin-amerikai útján három országot látogatott meg: Ecuadort, Bolíviát és - ma - Paraguayt. 

Az MTI és nyomában sajnos a teljes magyar sajtó a negyedik napja hallgat útja legfontosabb, bolíviai beszédéről. 

Ferenc pápa Santa Cruz de la Sierrában egy vesztébe rohanó világot rajzolt fel, amelyben a jog- és tulajdonfosztott embereknek puszta túlélésük biztosításáért is muszáj kezükbe venni sorsukat. A környezetről kijelentette, hogy "A Földet, teljes népeket és az egyes embereket brutálisan büntetik. És mindezen fájdalom, halál és pusztítás mögött ott van annak a bűze, amit Szent Bazil "az ördög ürülékének" nevezett. 

A pénz zabolátlan hajszolása uralkodik. A közösség érdekét elhanyagolják. Mihelyt a tőke idollá válik, és az irányítja az emberek gondolkodását, mihelyt a pénzéhség kerekedik felül az egész szocio-ökonómiai rendszeren, az elpusztítja a társadalmat, elítéli és rabszolgává teszi a férfiakat és nőket, elpusztítja az emberi testvériséget, embert ember ellen fordít, és mint világosan látjuk, még közös otthonunkat is kockára teszi." A pápa a világot uraló kifinomult diktatúráról beszélt. Diagnózis elég áll rendelkezésre. "A napi hírekre tekintve pedig azt gondoljuk, hogy nincs semmi dolgunk, kivéve az, hogy magunkról, családunkról és szűk baráti körünkről gondoskodjunk", beszélt a katolikus egyházfő a hírek manipuláltságáról. 

De az inaktivitáson túl kell lépni, mert az emberiség jövője saját kezünkben van; abban a képességünkben, hogy szervezkedjünk és hihető alternatívákat dolgozzunk ki. És ehhez nem szabad elveszíteni a bátorságot. "Sokat tudunk tenni. Ti, alacsony sorban élők, kizsákmányoltak, szegények és előjogoktól megfosztottak, tudtok sokat tenni és sokat is tesztek már. Azt mondom, hogy az emberiség jövője saját kezetekben van, azon képességeteken keresztül, hogy szervezkedtek, és alternatívákat hoztok létre; napi erőfeszítésetekkel, hogy munkát, lakást és földet szerezzetek és hogy aktívan vesztek részt a nagy változási folyamatokban, nemzeti, regionális és globális szinten. Ne veszítsétek el bátorságotokat, szíveteket! 

A médiáról ezt mondta: /és ezt a NYT szintén nem idézi/ "A hírközlési média monopolizálása, amely a konzumizmus elidegenítő példáit kényszeríti ránk, valamint egyfajta kulturális egyöntetűség az új gyarmatosítás egyik formája lett." 
Hangsúlyozta: "Még a bűnt és erőszakot is globalizálták. Így egyetlen kormány sem cselekedhet függetlenül a közös felelősségtől... Mondjuk NEM-et a gyarmatosítás minden, régi és új formájának. Mondjunk IGEN-t az emberek és kultúrák találkozásának. Legyenek áldottak a béketeremtők. 

Beszéde vége felé ezt mondta: "Közös otthonunkat büntetlenül kifosztják, letarolják és kárt okoznak benne... Nem engedhetjük, hogy bizonyos érdekek - olyan érdekek, amelyek globálisak, de nem univerzálisak - átvegyék és uralják az államokat, a nemzetközi szervezeteket és folytassák a teremtés tönkre tételét". Ennek kell békésen, de keményen ellenállni, mondta a pápa hozzátéve, hogy "védjük meg a Földanyát". 
* * *

A fent kivonatolt, korszakos beszédet az MTI a negyedik napja hallgatja el. Helyette a pápa ma, Paraguayban elmondott beszédéből ezt ragadta ki: 
"Csináljatok olyan rendetlenséget, amely felszabadítja a szívet, együttérzővé tesz bennünket, reményt ad nekünk!" 
Rendetlenség... Imádják e szót a naphegyi cenzúragépezetben adófizetői pénzből eltartottak. 
Rájuk is vonatkozik persze Ferenc pápának a fentebb már idézett mondata médiáról: "A hírközlési média monopolizálása, amely a konzumizmus elidegenítő példáit kényszeríti ránk, valamint egyfajta kulturális egyöntetűség az új gyarmatosítás egyik formája lett." 
Lovas István, FB, 2015-07-13 




Lovas István
 
ELHALLGATOTT HÍREK 45

FERENC PÁPA EDDIGI LEGRADIKÁLISABB BESZÉDÉT MONDTA EL A VILÁGOT URALÓ GLOBÁLIS, KAPITALISTA REND ELLEN BOLÍVIÁBAN
AZ MTI TÁJÉKOZTATÁSI KÖTELESSÉGÉT REKORD MÓDON KÖPTE SZEMBE: ELHALLGATTA A BESZÉDET ÉS NYOMÁBAN AZ EGÉSZ MAGYAR SAJTÓ.
AZ MTI HELYETTE A PÁPA MAI PARAGUAYI BESZÉDÉBŐL RAGADOTT KI EGY-KÉT MONDATOT A „RENDETLENSÉG” CSINÁLÁSÁRÓL. És nyomában ismét a magyar sajtó.
AZ ELHALLGATOTT, KORSZAKOS BESZÉD:
Ferenc pápa a bolíviai Santa Cruz de la Sierrában július 9-én délután, az indián származású Evo Morales elnök társaságában, a Népi Mozgalmak Világtalálkozóján nem csak tőle, de elődjeitől sem hallott olyan gyújtó hangú beszédben hívta fel a jog- és tulajdonfosztottakat a globális kapitalizmus világrendjével, a világ hatalmasaival szemben, amely vízválasztó és történelmi léptékű.
A teljes beszédet másnap, június 10-én a vatikáni rádió teljes terjedelemben közölte: http://en.radiovaticana.va/…/pope_francis_speech_at…/1157291
A New York Times még egy napot gondolkodott, hogy írjon-e a beszédről. Végül ráébredt arra, hogy a világ vezető lapjaként nem hallgathatja el a 13 nyomtatott oldalt kitevő szónoklatot. Tudósítás formájában, idézve másokat, akik a pápa beszédét szokatlan indulattal támadták.http://www.nytimes.com/…/in-fiery-speeches-francis-excoriat…
Ferenc pápa latin-amerikai útján három országot látogatott meg: Ecuadort, Bolíviát és – ma -Paraguayt.
Az MTI és nyomában sajnos a teljes magyar sajtó a negyedik napja hallgat útja legfontosabb, bolíviai beszédéről.
Ferenc pápa Santa Cruz de la Sierrában egy vesztébe rohanó világot rajzolt fel, amelyben a jog- és tulajdonfosztott embereknek puszta túlélésük biztosításáért is muszáj kezükbe venni sorsukat. A környezetről kijelentette, hogy „A Földet, teljes népeket és az egyes embereket brutálisan büntetik. És mindezen fájdalom, halál és pusztítás mögött ott van annak a bűze, amit Szent Bazil „az ördög ürülékének” nevezett.
A pénz zabolátlan hajszolása uralkodik. A közösség érdekét elhanyagolják. Mihelyt a tőke idollá válik, és az irányítja az emberek gondolkodását, mihelyt a pénzéhség kerekedik felül az egész szocio-ökonómiai rendszeren, az elpusztítja a társadalmat, elítéli és rabszolgává teszi a férfiakat és nőket, elpusztítja az emberi testvériséget, embert ember ellen fordít, és mint világosan látjuk, még közös otthonunkat is kockára teszi.” A pápa a világot uraló kifinomult diktatúráról beszélt. Diagnózis elég áll rendelkezésre. „A napi hírekre tekintve pedig azt gondoljuk, hogy nincs semmi dolgunk, kivéve az, hogy magunkról, családunkról és szűk baráti körünkről gondoskodjunk”, beszélt a katolikus egyházfő a hírek manipuláltságáról.
De az inaktivitáson túl kell lépni, mert az emberiség jövője saját kezünkben van; abban a képességünkben, hogy szervezkedjünk és hihető alternatívákat dolgozzunk ki. És ehhez nem szabad elveszíteni a bátorságot. „Sokat tudunk tenni. Ti, alacsony sorban élők, kizsákmányoltak, szegények és előjogoktól megfosztottak, tudtok sokat tenni és sokat is tesztek már. Azt mondom, hogy az emberiség jövője saját kezetekben van, azon képességeteken keresztül, hogy szervezkedtek, és alternatívákat hoztok létre; napi erőfeszítésetekkel, hogy munkát, lakást és földet szerezzetek és hogy aktívan vesztek részt a nagy változási folyamatokban, nemzeti, regionális és globális szinten. Ne veszítsétek el bátorságotokat, szíveteket!
A médiáról ezt mondta: /és ezt a NYT szintén nem idézi/ „A hírközlési média monopolizálása, amely a konzumizmus elidegenítő példáit kényszeríti ránk, valamint egyfajta kulturális egyöntetűség az új gyarmatosítás egyik formája lett.”
Hangsúlyozta: „Még a bűnt és erőszakot is globalizálták. Így egyetlen kormány sem cselekedhet függetlenül a közös felelősségtől… Mondjuk NEM-et a gyarmatosítás minden, régi és új formájának. Mondjunk IGEN-t az emberek és kultúrák találkozásának. Legyenek áldottak a béketeremtők.
Beszéde vége felé ezt mondta: „Közös otthonunkat büntetlenül kifosztják, letarolják és kárt okoznak benne… Nem engedhetjük, hogy bizonyos érdekek – olyan érdekek, amelyek globálisak, de nem univerzálisak – átvegyék és uralják az államokat, a nemzetközi szervezeteket és folytassák a teremtés tönkre tételét”. Ennek kell békésen, de keményen ellenállni, mondta a pápa hozzátéve, hogy „védjük meg a Földanyát.
* * *
A fent kivonatolt, korszakos beszédet az MTI a negyedik napja hallgatja el.
Helyette a pápa ma, Paraguayban elmondott beszédéből ezt ragadta ki:
„Csináljatok olyan rendetlenséget, amely felszabadítja a szívet, együttérzővé tesz bennünket, reményt ad nekünk!”
Rendetlenség… Imádják e szót a naphegyi cenzúragépezetben adófizetői pénzből eltartottak.
Rájuk is vonatkozik persze Ferenc pápának a fentebb már idézett mondata médiáról: „A hírközlési média monopolizálása, amely a konzumizmus elidegenítő példáit kényszeríti ránk, valamint egyfajta kulturális egyöntetűség az új gyarmatosítás egyik formája lett.”
Lovas István, FB, 2015-07-13




TTIP, fidesz ebben a kérdésben is 100% atlantista neoliberális 



"Ha az EU elfogadja, nem maradhatunk ki a TTIP-ből" 
"Szabadságharc helyett behódolás" 
"Ember vagy profit?" 
"A szerződés az unió környezet-, egészség- és fogyasztóvédelmi terepét megváltoztathatja, és a multinacionális nagyvállalatokon kívül szinte senki nem járhat jól vele." 
Na jó, esetleg a legnagyobb nemzetközi bankok még igen. 
És ezt a fidesz megkérdezésünk nélül meg fogja szavazni. Már előre magyarázkodnak, hogy mer' úgy pörög majd jól a gazdaság. A tévében is nyomul 100% neolib (hazug) érvrendszerrel sumák féreg mikola, aki "szabadságharcolt" a kórházprivatiozáció ellen, de csak nagy szavakkal amiket ő és pártja aztán jól pofán is vágott konkrét privatizációkkal és kórházbezárásokkal. Magyarázza kontár mikola a hóhérnak pártja sanda szándékait, ki hisz még ezeknek. 
http://mandiner.hu/tag/ttip/ 
Fordulnak el az álnemzeti, álszociális párttól az emberek, jók a kommentek mindegyiknél. 
Mandineren lmp-s képviselő sorozata ez meg, de a Jobbik is ellenzi a végső országkiárusítást és gyarmatosítást jelentő eu - usa szabadkereskedelmi megállapodást. Amit a fidesz most már annak hátrányait elhallgatva hazug módon a gazdaságfejlesztésre (amikor éppen pont azt öli meg!!!) hivatkozva nyíltan népszerűsít, noha eleinte látszólag ellenkeztek. 
http://mandiner.hu/tag/ungar_peter/ 
Továbbra is a készülőben lévő transzatlanti kereskedelmi és beruházási partnerségről. A nemzetállam maradék állásainak lebontása. A gazdasági-politikai világrend megszilárdítása, aminek lényeges eleme és a szabályozói összehangolás, ugyanis nemcsak törvényekről van szó, hanem rendelkezésekről, rendeletekről, amelyek a befolyásolják a haszonszerzési lehetőséget. 
(Facebook) 

Csatlakozás az Országgyűléshez intézett felhíváshoz 

Kérünk mindenkit, aki még nem tette meg, most csatlakozzon! 
http://nemzetihirhalo.hu/joo/index.php/csatlakozas-az-orszaggyuleshez-intezett-felhivashoz



Reagálás a Fidesz hazugságára 
Mint az köztudott, Kiss Róbert évek óta eltávolodott a Jobbiktól, sőt több forrás szerint egy volt országgyűlési képviselőnkkel együtt a Fidesz első számú kihívójának számító Jobbik gyengítése céljából szervezkedésbe kezdett. Egyes hírek szerint e szervezkedésben rész vevők kapcsolatban állhatnak Czomba Sándor államtitkárral is. 
Kérdésünk tehát: van-e fideszes pénz a migránsok utaztatása mögött? Netán a lefoglalt euróknak van-e közük a pénzhamisításon kapott fideszes Veress Áronhoz? Vajon a korrupt Fidesz épp az embercsempészek védelme érdekében nem hajlandó ismét a Jobbik által régóta szorgalmazott határzár mellett működő önálló határőrséget felállítani? 
Jobbik Sajtóosztály 
Kapcsolódó: 
   Súlyos büntetésre számíthatnak a menekültek zaklatói 
   Nem "menekülnek" Debrecenből 
   Videó - Hitelkárosultak: Útlezárás, tüntetés, előállítások 




Súlyos büntetésre számíthatnak a menekültek zaklatói


Az idegenellenes és rasszista indíttatás súlyosbító körülménynek számít. A facebookos szervezkedés is bűncselekmény.

Megágyazott a gyűlöletbeszédnek a menedékkérőkkel szemben gyűlöletet szító kormányzati propaganda – írja a TASZ, mely arra is felhívja a figyelmet, hogy az idegenellenes, rasszista, homofób és antiszemita bűncselekmények súlyosabban büntetendők. A szervezet összeállítást készített arról, hogy milyen büntetésekre számíthatnak a rasszista incidensek elkövetői.
Ha valaki például arra ragadtatja magát, hogy megossza a Facebookon, hogy „holnap reggel tanítsuk móresre a menekülteket”, az közösség tagja elleni erőszak előkészületének minősül, amit két évig terjedő börtönnel jutalmazhatnak. Ha valaki az utcán azt találja ordítani egy külföldi arcába, hogy „takarodj innen, te büdös …”, az garázda módon elkövetett, közösség tagja elleni erőszak, három évig terjedő börtön jár érte.
Bántalmazással elkövetett közösség tagja elleni erőszaknak minősül, ha valaki erősnek érzi magát és megüt egy menekültet. Egytől öt évig terjedő börtön jár érte. Ha pedig valaki a barátaival karöltve, botokat ragadva rontana rá a menekültekre, az kettőtől nyolc évig terjedő börtönre számíthat, közösség tagja ellen csoportosan, felfegyverkezve elkövetett erőszak miatt.
A menedékkérőkkel szemben gyűlöletet szító kormányzati propaganda megágyazott a gyűlöletbeszédnek. Korábban nem látott mértékben szaporodnak a menekültekkel szembeni rasszista incidensek. Figyelemfelhívó ábrákat készítettünk abból a célból, hogy mindenki tudjon róla: az idegenellenes, rasszista, homofób, antiszemita bűncselekmények súlyosabban büntetendők. Osszátok meg a képeket, érjen el minél több embert! Köszönjük!
Szegeden múlt szombaton egy egyetemista lányt vertek meg brutálisan azért, mert bevándorlónak nézett barátja védelmére kelt, támadóját már kedden elfogták a rendőrök. Az elmúlt napokban a Facebookon is szerveződtek olyan csoportok, melyek „bevetéseket” próbálnak szervezni a menekültek ellen.

Nem „menekülnek” Debrecenből

A menekültek nem bűnözők – hirdették tábláikon egy évvel ezelőtt a tüntető illegális migránsok, akiknek az unió és például a helsinki bizottság szerint is jobb életkörülmények dukálnak a mindig zsúfolt táborbanA menekültek nem bűnözők – hirdették tábláikon egy évvel ezelőtt a tüntető illegális migránsok, akiknek az unió és például a helsinki bizottság szerint is jobb életkörülmények dukálnak a mindig zsúfolt táborban - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Június végéig több mint 140 millió forintot fordítanak a Sámsoni úti intézmény fejlesztésére.

Hitelkárosultak: Útlezárás, tüntetés, előállítások. 2015. 07. 23.



Az uniós menekültügyi, migrációs és integrációs alap sürgősségi intézkedések terhére kapott 373 millió forint támogatást Magyarországtöbbek között a menekülteket befogadó intézmények korszerűsítésére, kapacitásbővítésre. Ebből a keretből növelik a Sámsoni úti táborkapacitását nettó 143 millió forintból – tudtuk meg Záborszki Helgától. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal sajtóreferense emlékeztetett, már korábbi nyilatkozataikban is elhangzott, 2013-tól folyamatosan és rendkívüli mértékben nő a hazánkba érkező menedékkérők száma. Emiatt bővítették már korábban is a befogadó intézményeket, sőt konténer házakból álló ideiglenes intézményt is kialakítottak Nagyfán.

Helyet a konténerparknak

A debreceni fejlesztés múlt hónap végén kezdődött és június 30-ra be is fejeződik.
A támogatásból elsősorban korszerűsítjük a rendkívül igénybe vett intézményt, például a családok elhelyezését biztosító lakóegységeket. Biztosítjuk a mozgássérültek elhelyezésére alkalmas lakóegységeket, mosókonyhát alakítunk ki, javítjuk a közmű ellátást, korszerűsítjük a szennyvízrendszert, stb. Másodsorban megteremtjük annak a feltételét, hogy rendkívüli migrációs beáramlás esetén az ingatlan területén konténerparkot lehessen kialakítani – tájékoztatott a sajtóreferens.

Örülhetnek a Sámsoni úti befogadó állomásra kerülhettek, hiszen jobb körülmények és több hely várja őket a nyártól | Fotó: Matey IstvánÖrülhetnek a Sámsoni úti befogadó állomásra kerültek, hiszen jobb körülmények és több hely várja őket a nyártól | Fotó: Matey István ©

A beruházás nyomán a Sámsoni úti befogadó állomás jelenlegi 823 fős kapacitása jelentősen bővül. – A projekt végrehajtásával szükség esetén további 80–100 főt lehet elhelyezni – tudtuk meg Záborszki Helgától, akit arról is kérdeztünk, a bővítést megelőzően készült-e bármilyen hatástanulmány, volt-e véleményezési lehetősége a város vezetésének.

Ahogy a helyzet alakul…

A beruházás sürgősségi intézkedés alapján jött létre, ami rövid megvalósítási határidőt jelent, ezért nem készítettünk hatástanulmányt – válaszolta, hozzátéve: jövőbeni bővítések a mindenkori migrációs helyzet alakulásától függnek.


















Bukarest nem tudja megakadályozni a magyarság függetlenedését 



2015.06.23. 11:47 hidfo.ru 
Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint előre láthatóan még idén őszig véglegesítik Székelyföld területi autonómiájának törvénytervezetét. 

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Magyar Polgári Párt elnökei által összehívott autonómiabizottság ülésén született döntés arról, hogy a függetlenedési törekvések törvényi kereteinek kidolgozását felgyorsítják; a beérkezett javaslatok megvitatását legkésőbb szeptemberig lezárják, azt követően a két párt elnökei döntenek a törvénytervezet elfogadtatásának lehetséges útjairól. 

A MPP elnökének nyilatkozata szerint a függetlenedés törvényi kereteinek kidolgozását még 2015 szeptemberig véglegesíteni kell, ellenkező esetben felmerül annak lehetősége, hogy a RMDSZ nem elkötelezett az autonómia ügyében, és időhúzásra törekszik. Bíró Zsolt - a MPP elnöke - szerint annak még a látszatát is kerülni kell, hogy az autonómia kérdése üres választási kampánnyá silányuljon, emiatt gyorsan kell cselekedni és nem lehet 2016-ra halasztani a törvénytervezet véglegesítését. 

A román politikai diskurzusban az utóbbi évek során egyértelművé vált, hogy már csak idő kérdése, és a magyar lakosság függetlenedhet Bukaresttől. Ilie Serbănescu politikai elemző szerint minden abba az irányba mutat, hogy a magyarság a közeljövőben kivívhatja függetlenségét; a szakértő szerint bár a magyarországi kormány nem lép fel radikálisan a függetlenségi törekvések előremozdítása érdekében, a háttérben zajlanak olyan gazdasági folyamatok, melyek arra mutatnak, hogy magyarországi oligarchák megpróbálják integrálni a magyar lakosságú régiókat, és azok mind szorosabb gazdasági kapcsolatban vannak Budapesttel, miközben a román hatalmi központtól eltávolodnak. 

Serbănescu szerint a román kormány - minden látszat ellenére - tehetetlen Erdély önállósulásával szemben, mert nagyhatalmi érdekek is beavatkoznak a magyar lakosságú területek függetlenedésének előremozdítása érdekében. 



Kubatov takarodj! 


A klubelnök azt hitte, hogy kitilthatja a Kubatov-elleneseket a szarajevói stadionból. Erre a bosnyákok álltak ki a Fradi tábor mellett egy a lelátón kifeszített molinóval. 

Nem balhéztak, együtt üzentek a magyar és bosnyák szurkolók

Az UEFA - amelyre a klubelnök előszeretettel szokott hivatkozni - most döntési lehetőséget adott Kubatov Gábornak, de az FTC inkább kitiltatta a saját szurkolóit a szarajevói stadionból, mintsem, hogy a szkenneletlen rajongóit a nagy utazás után a lelátóra engedje. Ez megdöbbentette a magyar és a bosnyák drukkereket is, akik közösen azt üzenik, hogy: "Kubatov takarodj!". 
Videó: https://youtu.be/-jxgN9BUiQI 
Az FTC korábban arra figyelmeztetett, hogy akinek nincs érvényes, a magyarországi klubtól vásárolt jegye, azt be sem engedik majd Boszniába. Később kiderült, hogy a Fradi maga kérte, hogy szkenneletlen szurkolóit lehetőleg még a boszniai fővárosba se engedjék be. Uniós útlevéllel ugyan rendelkezhetsz, de ha a Fradinak nem tetszik, akkor ne utazz csak úgy ide-oda. 
Wintermantel Zsolt, Újpest egyébként fideszes polgármestere ennyit üzent: 
"az a csapat, mely harcol a szurkolói ellen, aki a több száz kilométerre elutazó támogatóit kitiltja, hazazavarja: NEM NYERHET!" 

Mellesleg a Fradi kikapott és igazából ezért sem járnak a családok a stadionokba. 
alfahir.hu sokkaljobb.hu 
Emlékeztető: "A választási győzelmet ki kell érdemelni. A kiérdemelt bizalmat meg kell tartani, ezért akármilyen elsöprő fölénnyel is győztünk a mai napon, a következő évek során számunkra a legfontosabb a szerénység és az alázat kell, hogy maradjon." (Orbán Viktor 2010. április 11-én) A Fidesznél és annak elnökénél a szavak és a tettek nincsenek köszönőviszonyban, mert még sohasem találkoztak! 


Varga: csökkenhetnek a nyugdíjak 



2015. július 24. MTI - Napi.hu 
Amennyiben sikeres lenne a férfiak 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjazása érdekében tervezett referendum, akár nyugdíjcsökkentéssel is számolhatnak az öregségi ellátásban részesülők - mondta Varga Mihály az Origónak adott interjúban. 

Amennyiben sikeres lenne a férfiak 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjazása érdekében tervezett referendum, akár nyugdíjcsökkentéssel is számolhatnak az öregségi ellátásban részesülők - mondta Varga Mihály az Origónak adott interjújában. 
Elkezdtük a számításokat a Kúria döntése után. Egy ilyen döntésnek az össznyugdíjrendszerre van hatása, így ha az oda befolyó járulékok több szereplő között oszlanak el, akkor az ellátás színvonala csökkenhet - vélte a nemzetgazdasági miniszter. 
Szerinte egy ilyen kedvezmény biztosításával minden érintett nyugdíjasnak a jövedelme csökkenhet, éppen ezért úgy vélte, hogy minden ilyen kérést alaposan meg kell vizsgálni, alapos háttérszámítások kellenek. Az NGM-ben és az Emmiben rendelkezésére állnak a szükséges háttéradatok ahhoz, hogy objektív döntés szülessen. 
Kapcsolódó: 
   Rengeteg dolgozó otthagyta a NAV-ot 
   Nettó 30 százalékkal nőhet a kormánytisztviselők bére 
   Hatalmas hadsereggé duzzadt Orbán bürokráciája 
   Piszkos bónuszok, fényes ánuszok 
   Üdvözöl a Nem adom a házamat mozgalom! 


A "NeFizess! Perelj! Tiltakozz!" rendezvényt is tiltotta a rendőrség. Vajon miért? 
Csak találgatni tudunk: 
- Lehet, hogy valódi ellenállással találkozott a hatalom, és nem csak műbalhé felvonulókkal? 
- Talán az nem tetszik, hogy kitartóak vagyunk? 
- Érzik, hogy erősödik a nyomás? 
- Egyre több a valódi ellenálló, mert egyre több ember vesz észre minket annak ellenére, hogy a fősodrású sajtót letiltották rólunk? 
- Az is lehet, hogy Bucsek főkapitánynak nincs humorérzéke, és zokon vette a lentre másolt görbe tükröt, amit a bejelentésben tartottunk elé. 
Bármelyik is legyen igaz, mi megyünk tovább, mert hisszük, hogy igazunk van, és az igazság győzni fog. 
 
"Buzik menetelhetnek, és a békemenet is mehet? Csak a kifosztottaitok nem mehetnek?"





Rengeteg dolgozó otthagyta a NAV-ot



Nagyon súlyossá vált a szakemberhiány a NAV-nál, tavaly egy komplett régiónyi dolgozó hagyta el a szervezetet, közben a fizetések 70-160 ezer forinttal maradnak el a más hivatalokban dolgozók illetményétől – írta a Figyelő.
Rengeteg szakember hagyta ott a NAV-ot tavaly, a munkaerőhiány egyre kétségbeejtőbb a szervezetnél – közölte a Figyelő egy dokumentumra hivatkozva, amelyet a NAV készített a felettes szervként eljáró Nemzetgazdasági Minisztériumnak.
A feljegyzésben az elvándorlás okaként az alacsony fizetéseket említik meg és úgy számolnak, hogy sok-sok pénzt buknak a NAV-nál, mert nem sikerült rendezni az illetmények megállapításáról szóló jogszabályi hátteret.
Vida Ildikó elnök egyebek mellett a NAV-os életpályamodell késlekedésével indokolta a munkatársainak írt levelében hétfőn, hogy miért mondott le a hivatalról két hónappal ezelőtt.
Az adóhatóság emberei ugyanis kimaradtak az új illetményrendszerből, a Figyelő szerint havi szinten 70-160 ezer forinttól eshetnek így el a fizetési fokozattól függően.




Nettó 30 százalékkal nőhet a kormánytisztviselők bére

Végre bepótolta a kormány elmaradását: a Közszolgálati Érdekegyeztető Fórumon több fontos ígéret elhangzott részükről.

A Belügyi Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (BRDSZ), a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége (KSZSZ), valamint Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) közös közleményt adott ki arról, mi történt a végre összehívott Közszolgálati Érdekegyeztető Fórumon (KÉF). Az ülést március 21-én tartották, apropója többek között aT/3019 törvényjavaslat volt (Egyes jogállási tárgyú törvények módosításáról), melyet a parlament már megszavazott, de Áder János visszaküldött, hivatkozván arra, hogy elmaradt az előzetes érdekegyeztetés, ami jogellenes.
A szakszervezetek legfőbb követelése az életpályamodell bevezetése, de addig is mindenki számára 10 százalékos, minimum 15 ezer forintos béremelést szeretnének. (Hetedik éve nem volt béremelésük.)
Lázár János a kormány képviseletében közölte, hiba volt, hogy elmaradt az érdekegyeztetés, és azt is belátta, hogy a a dolgozók nem tudnak várni, amíg 2016 júliusában bevezethetik az életpályamodellt,annál hamarabb kell kiegyenlíteni a bérdifferenciákat.

Az ígéretek dióhéjban

Lázár János megígérte többek között, hogy húsvétra a Miniszterelnökség bérmegtakarítása terhére minden, az irányításuk alá tartozó munkavállalónak 27 000.-Ft Erzsébet utalványt fognak biztosítani.
Kijelentette azt is, hogy a kormánytisztviselői foglalkoztatottak teljes köréből kb. 27 ezer fő keres nettó 78 ezer forintot. Az ő kereseti helyzetük megoldásán ígérete szerint még az életpályatörvény bevezetése előtt gondolkodnak.
A Kormány nevében jelezte azt is, hogy a szakszervezeti javaslatokat áttekintik és megfontolják azok figyelembe vételét. Kiderült, hogy a 2016. évi költségvetésben egyébként a kormánytisztviselőknél nettó 30 százalékos átlagos keresetnöveléssel számolnának.
Lázár megjegyezte még, hogy az életpályatörvény kialakításához is várják az elképzeléseket, annak végleges formája még nem dőlt el.
A szakszervezetek szorgalmazták azt is, hogy a rendészeti ágazatban dolgozó közalkalmazottak jogállását rendezzék, és számukra biztosítsák idén a szükséges illetményemelést. Lázár János szerint ebben a témában már döntött a kormány.
A Szakszerevezetek együttműködési Fóruma (SZEF) elnöke, Fehér József kezdeményezte például azt is, hogy módosítsák a sztrájktörvény és a korkedvezményes nyugdíj szabályait, amit a Miniszterelnökséget vezető államtitkár tudomásul vett.




Piszkos bónuszok

szerző: Szilágyi Richárd, forrás: Magyar Nemzet, 2015. július 24., péntek 00:01
Nekem azt tanították a szüleim, hogy a rám bízott feladatokat mindig a legjobb tudásom szerint végezzem el. Sőt, törekedjek arra, hogy kicsit még annál is jobban. Gyerekként még dühös az ember, ha néha ház körüli munkákat kell végeznie, középiskolásként is csak az lebeg a szeme előtt, hogy bekerülhessen egy jobb egyetemre. Szerencsés esetben ott már nemcsak azért teljesít kiemelkedően, hogy túléljen egy-egy vizsgaidőszakot, hanem azért, mert már magától is csak ezt fogadja el. A munka világába lépve pedig a mindennapok természetes részévé válik az a habitus, hogy nem kizárólag a pénzért dolgozunk. Persze nem mindenkinél…
A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára nemrég kotyogta ki, hogy – egy március elején, csendben megjelent kormányhatározatnak köszönhetően – a napokban négyhavi fizetésüknek megfelelő bónuszt kaptak a pályázati intézményrendszer azon munkatársai, akik az uniós források kifizetésével foglalkoznak. Ráadásul év végén újabb négyhavi összegre számíthatnak. Később az is kiderült, az érintett 2200 kormánytisztviselő mintegy hárommilliárd forintos juttatásban részesül. A hivatalos magyarázat szerint így ösztönzik őket arra, hogy az ország rendelkezésére álló forrásokat minél nagyobb arányban sikerüljön lehívni.
Valójában régen rossz, ha fejenként csaknem 1,4 millió forinttal kell „ösztönözni” valakit arra, hogy rendesen elvégezze azt a munkát, amire szerződött. Vérlázító – ez az egyetlen jelző, amelyet a nyomdafesték elbír azok közül, amelyek elsőként eszembe jutottak a hír kapcsán. Csepreghy Nándor – akire mostanában a magyarázkodó szerepét osztották – azzal indokolta a jutalmakat, hogy már a határidő előtt elérte a kifizetések értéke az előírt szintet. A Portfolio.hu ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a május 31-i határidő után érdekes módon azonnal visszaesett az uniós támogatások kifizetésének üteme. A szakportál ebből arra következtet, hogy éppen a bónuszok megszerzése miatt pörgették fel az uniós pénzek kifizetését.
Véletlen egybeesés, de számomra szimbolikus: mindez éppen abban az időszakban zajlott, amikor utcára vonultak az ápolók és az egészségügyi dolgozók, akik közül sokan annyi pénzért dolgoznak egész évben, mint amennyit más jutalomként kap a fizetése mellé. A híreket olvasva nem csak a fekete köpenyben tiltakozó ápolók érezhetik most azt, hogy ezek a bónuszok morálisan bepiszkolódtak. Mivel közben a Miniszterelnökségen is rájöttek, hogy vékony jégre tévedt a helyettes államtitkár, kiadtak egy közleményt, amely viszont tovább gyengítette az amúgy sem túl fényes kommunikációs helyzetet. Ebben többek között azt írták, „a fejlesztési területen dolgozó minisztériumi alkalmazottaknak megközelítőleg kétszer annyit kell dolgozniuk, mint tavaly”. Ezek szerint vagy most dolgoznak napi 16 órát az érintett sztahanovisták, vagy eddig dolgoztak napi négyet. Egyik opció sem vehető komolyan, így marad az, hogy ostobának nézik azokat a választópolgárokat, akiknek az adóforintjaiból fizetik a jutalmakat.
Utóbbit erősíti a keddi közlemény azon része, amelyben leszögezik, hogy „több munkáért több fizetés jár”, miközben Lázár János az általa irányított Miniszterelnökségen bevezetett napi 10 órás munkarend kapcsán másfél éve még arról beszélt, hogy „minden munkatársával együtt a jövőben is azon dolgoznak – ha kell, akkor nem napi tíz, hanem tizenkét órán át –, hogy Magyarország Közép-Európa legdinamikusabban fejlődő országa legyen”. Ha eddig ment bónusz nélkül, akkor talán ezután is menni fog.






NE FIZESS! - mert jogod van hozzá

Közzétéve ekkor 2014 szept 20
NE FIZESS! - mert jogod van hozzá
ANE FIZESS!
felszólítás jogi alapja

- KIÁLTVÁNY -
 
A 2014. évi XXXVIII. törvény 3. § (1) bekezdése szerint a fogyasztói kölcsönszerződésben - az egyedileg megtárgyalt szerződési feltétel kivételével - semmis az a kikötés, amely szerint a pénzügyi intézmény a kölcsön-, illetve a lízingtárgy megvásárlásához nyújtott finanszírozási összeg folyósítására a vételi, a tartozás törlesztésére pedig az eladási vagy egyébként a folyósításkor meghatározott árfolyamtól eltérő típusú árfolyam alkalmazását rendeli. A (4) bekezdés kimondja, hogy a pénzügyi intézménynek e törvény hatálybalépését követő kilencven napon belül úgy kell az átszámítást elvégeznie, hogy a kölcsön-, illetve a finanszírozási összeg folyósításától kezdődő időponttal a folyósítás és a törlesztés összegének kiszámítása alapjául az ezek esedékessége napján érvényes (2) bekezdés szerinti - a (3) bekezdésben meghatározott esetben a (3) bekezdés szerinti - devizaárfolyam szolgáljon.
A 2013. évi V. törvény 6. könyvének 49. § (1) bekezdése meghatározza, hogy a kötelezett pénztartozását úgy is teljesítheti, hogy a jogosulttal szemben fennálló lejárt pénzkövetelését a jogosulthoz intézett jognyilatkozattal a pénztartozásába beszámítja. A (2) bekezdés szól arról, hogy a beszámítás erejéig a kötelezettségek megszűnnek.
Miután egyértelmű, hogy az idegen devizában nyilvántartott kölcsönök során a pénzintézetek kötelesek visszafizetni a tőlünk jogosulatlanul elvett követeléseket, addig törvényesen számithatjuk be a nekik járó törlesztéseket a visszajáró túlfizetésbe.
Rogán Antal azt közölte a közvéleménnyel, hogy nem fogják visszafizetni a bankok a túlfizetéseket. Ez jogellenes, hiszen senki nem köteles többet fizetni, mint ami már esedékes volt.
Ezért irjatok e kiáltvány szövegével azonos tartalmú levelet a pénzintézeteknek és nyilvánitsátok ki, hogy addig nem fizettek, amig a beszámitott összeg nem lesz egyenlő a nektek visszajáró összeggel!
A pénzintézetek csak a törlesztésekből és a feleslegesen bankokban tartott pénzekből élnek. Ha minél többen beszámitjátok a törlesztéseteket a visszajáró túlfizetésbe, térdre lesznek kényszerithetők a bankok és meg fognak inkább egyezni, minthogy ne follyanak be a követeléseik.
Végre egyszer együtt, szövetségben védjük meg magunkat - s ezzel országunkat is - a kifosztástól!
 





Horvátország: jöhet az EU-úthenger 

2015. július 23. inforadio.hu munkaspart.hu 
Horvátország lehet a következő ország az Európai Unióban, amely az államcsőd szélére kerülhet. És akkor jöhet az EU, az európai nagytőke úthengere az ÁFA- emeléssel, nyugdíjkorhatár emelésével, szociális kedvezmények megvonásával. 
Ti szavatok: 
"Horvátország lehet a következő ország az Európai Unióban, amely az államcsőd szélére kerülhet. A Portfolió munkatársa az Infó Rádiónak az Európai Bizottság kifogásait ismertetve megemlítette az államháztartás magas hiányát, valamint az államadósságot. A Portfolió munkatársa az Infó Rádiónak elmondta, hogy Horvátország lehet a következő potenciális hely, ahol komoly gazdasági krízis várható. A legfőbb probléma, hogy nagyon magas a költségvetési hiány és nincsen gazdasági növekedés. 5 százalék feletti a költségvetési hiány és a becslések szerint még jövőre is 4 és fél százalék körül lesz. 2008 óta nem volt egyetlen olyan év sem, amikor pozitív növekedési adatot tudott volna produkálni a horvát gazdaság. Az Európai Bizottság nagyon régóta szorgalmazza a horvát reformokat. Az Európai Bizottság kiemeli, hogy hatékonyabbá kellene tenni az állami cégek és a közszféra működését, valamint csökkenti a korrupciót. Szintén probléma, hogy Horvátországban is nagy a korai nyugdíjba von ulás aránya, és ez jelentősen megterheli a nyugdíjkasszát. Ugyancsak fontos terület, hogy a béreket úgy kellene indexálni, hogy azok az ország makrogazdasági teljesítményéhez igazodjanak. Ezenkívül Horvátországban a turizmus miatt vannak fontos kiváltságok az adórendszerben, például ÁFA- kedvezmények különböző turisztikai régiók számára, ezeket kellene csökkenteni, illetve megszüntetni, és ez talán tudná növelni az állam bevételeit. 

Mi szavunk: 
A horvát kapitalizmus is végig megy azokon a problémákon, amelyeken végigment valamennyi ország. Az EU eltűrte eddig Horvátország "saját" útját számos kérdésben, mert el kellett hitetni a horvát néppel, hogy nem jártak rosszul az EU-ban. Másrészt, Horvátországot meg kellett erősíteni, mivel az EU Szerbiával szemben éppen rájuk támaszkodik. Most azonban jöhet Horvátország. A válságot is a dolgozókkal fizettetik meg. Ebben egységesek Horvátország mai tőkés vezetői és az EU. 
Kapcsolódó: 
   Kell-e nekünk Montenegró? 
   Már csak ez hiányzott: jönnek az amerikai tankok 
   Amerikai harckocsik jönnek Magyarországra 
   A katonai nehéz gépezet szállítása felgyorsult 




Kell-e nekünk Montenegró?
Négy NATO-ország, Lengyelország, Románia, Horvátország, Magyarország külügyminiszterei üléseztek Montenegróban. A NATO szeretné teljesen befolyása alá venni a Balkánt, de nem akar túl nagy árat fizetni érte. A magyar diplomácia saját sikerként igyekszik eladni a találkozót. Az eseményeket azonban a románok és a lengyelek mozgatják, és persze, mögöttük az amerikaiak. Miért jó ez Magyarországnak?
Ti szavatok:
Magyarország már most szövetségesként tekint Montenegróra, hiszen katonáik együtt szolgálnak Afganisztánban, és az ország jelenleg is jelentősen hozzájárul a térség biztonságához - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a montenegrói Bar városában tartott NATO-külügyminiszteri találkozón szerdán. A tárcavezető elmondta: nem kérdés, hogy Montenegró megérdemli, hogy felvegyék a NATO tagjai közé, hiszen az ország kormánya mindent megtett ennek érdekében, ahogyan a társadalom megfelelő tájékoztatásáért is. A miniszter szerint Montenegrónak 2015 decemberéig meghívást kell kapnia a szövetségbe, és amennyiben ez nem történik meg, az rossz hatással lesz a NATO-tagok hitelességére. Montenegró NATO-tagsága most fontosabb, mint valaha, mivel Európa a második világháború óta nem szembesült a jelenlegihez hasonló biztonsági kihívásokkal - mondta példaként említve az ukrajnai helyzetet és a rendkívüli bevándorlási hullámot. Az esetleges NATO-tagság nem csökkenti a szuverenitást, sőt növelné az ország mozgásterét - vélekedett Szijjártó Péter.”
Forrás: MTI, 2015. július 22.
Kell-e nekünk Montenegró?
Mi szavunk:
A magyar diplomácia nagy erőfeszítéseket tesz azért, hogy a balkáni ügyeket befolyásolhassa. Egyrészt, a Balkán az egyik irány, amely felé a magyar tőke terjeszkedhet. Másrészt, a magyar tőke tart attól, hogy egy váratlan belpolitikai fordulat valamelyik szegény balkáni országban, kihathat Magyarország helyzetére. Harmadszor, a tőkés országok szeretnék Kína és Oroszország balkáni erősödését kordában tartani. Negyedszer, a Balkánért verseng a többi kis NATO-ország is, köztük Románia és Horvátország is.


Már csak ez hiányzott: jönnek az amerikai tankok
Amerikai harcjárműveket és harckocsikat is áttelepíthetnek Magyarországra a közeljövőben – tudta meg a Napi Gazdaság. Az Orbán-kormány szépen, nyugodtan, stikában csempész be bennünket a háborúba, közben azt remélve, hogy egy pár hadgyakorlattal megúszhatjuk. Ki a NATO-ból, békét és biztonságot Magyarországnak!
Ti szavatok:
Amerikai harcjárműveket és harckocsikat is áttelepíthetnek Magyarországra a közeljövőben – tudta meg a Napi Gazdaság. Információink szerint újabb szárazföldi hadgyakorlatokra érkezhetnek az eszközök Várpalotára, a NATO felkészülésének részeként, amellyel az ukrán–orosz konfliktusra reagál a szövetség. Ami egyelőre biztosnak látszik, hogy az amerikai 2. lövészezred részt vesz a Brave Warrior elnevezésű nagyszabású nemzetközi kiképzésen hazánkban, amely Stryker típusú harcjárműveket is hozna magával. Ősszel egy közös átkelési művelet is lesz a Dunán, amely előzménye egy hasonló műveletekkel tarkított kiképzési folyamatnak.”
Már csak ez hiányzott: jönnek az amerikai tankok
Mi szavunk:
Az Orbán-kormány elfogadja az USA és a NATO nyomását. Beleegyezett a hadgyakorlatokba, az Oroszországra gyakorolandó katonai nyomásba. A NATO-tagságunk eleve azt jelenti, hogy Magyarország azt teszi, ami az USA-nak jó. A mostani politikai pedig a háborúhoz visz közelebb. Ki a NATO-ból, békét és biztonságot Magyarországnak!


A kapitalizmus áldozatai




Ebben a rovatban olyan írásokat jelentetünk meg, ami bemutatja a kapitalizmus áldozatait. Áldozatnak nem csak az számít, aki meghal, mert eldobja magától az életet elkeseredésében, vagy meghal, mert nem jut minőségi orvosi ellátáshoz, vagy meghal mert megfagy otthonában mert nincs pénze fizetni a rezsit. Áldozat az is, aki a kapitalista rendszer kizsákmányoló politikájának köszönhetően, elveszíti családját, munkáját, otthonát. Bátorítunk mindenkit, hogy írja meg saját, vagy ismerőse történetét akapitalizmus.aldozatai@munkaspart.hu címre.


Nem kell messzire menni az éhező gyerekek magyar országban is megtalálhatók tízezrével , míg politikus uraitok állami gondozottként az ÁVH – szülőkre hivatkozva , hogy ők tartják el – közben a nemzetközi tendereken nyert pályázatok 40 % - os felárából 30 % - ot pártkasszába utalnak , a többi saját zsebre megy , így 3 – 4 villájuk gyűlt össze az odaadó munkájuk jóvoltából , és persze mind ezt a te adódból törleszti majd a magyar állam , te meg a családod továbbra is éhezhetsz, mert nincs annyi kurázsid , hogy molotov koktélt dobj az így összerabolt ingatlanra , majd várod az elszámoltatást , és kárpótolnak téged a halálod után , hogy segítettél megteremteni a magyar maffia államot , mely félig cigány félig zsidó , de egy csepp magyar vér sem csörgedez e dísz zsidók ereiben , így hát ne is várj elszámoltatást , mert a ZSIDÓNAK dicsőség meglopni a gojokat , inkább készítsd a benzines üvegeket , és ha már nem adják vissza a lopott nemzeti vagyonunkat , hát égesd fel , hogy ők sem élvezhessék a népünk kirablásából adódó hasznukat !! Égesd fel , égesd fel újra és újra , hogy csak a hamu maradjon utánuk , de ha lehet a rabló is benne égjen !!!


AMERIKAI HARCKOCSIK JÖNNEK MAGYARORSZÁGRA



Célpontá válunk , vagy a polgárháború eszközeit így rejtik el az országban ????
Amerikai harcjárműveket és harckocsikat is áttelepíthetnek Magyarországra a közeljövőben – tudta meg a Napi Gazdaság. A járművek a NATO felkészülésének részeként jöhetnek, a szövetség az ukrán–orosz konfliktusra reagál.
A lap úgy tudja, a tervek szerint jövőre komolyabb, Bradley típusú harcjárművek is érkezhetnek Magyarországra, sőt, felmerült M1-es amerikai harckocsik gyakorlatozása is a Várpalota melletti lőtéren.
A tankokat ideiglenes áttelepítése akkor került szóba, mikor Frederick Hodges altábornagy, az európai erők főparancsnoka látogatást tett Magyarországon. Az egyeztetés után döntöttek arról, hogy sok amerikai alakulat érkezik hazánkba, kiképzési gyakorlatokra az úgynevezett kelet-európai biztonsági megerősítő intézkedések részeként.
A szárazföldi gyakorlatok mellett közös kommandós felkészítés is lesz.









Ukrajna homoszexuális értékrendet kap Európából pénz helyett 

2015. július 23., 20:34 magyartudat.com 
Nem is olyan régen, az Európai Bizottság alelnöke, Frans Timmermans aggodalmát fejezte ki, hogy sok EU-s tagállamban nem ismerik el a homoszexuálisok frigyét. Ahogy Hollandia legalizálta az azonos neműek házasságát, úgy minden országban hasonlóképpen kellene tenni, ahogy ők tették. 
Úgy tűnik, az európai homoszexuálisok hívei ihlették meg Barack Obama amerikai elnököt, aki legalizálták a szodómiát, még az USA konzervatívnak számító államaiban is. 
Obama megígérte a homoszexuális értékek diadalmas győzelmét az egész világon. 
Valószínű, hogy Ukrajna lesz az első eurázsiai ország, ahol ezek az elfajult értékek gyökeret eresztenek. 
Az ukrán parlament egyik, magát "kozáknak" tartó népi képviselő jogalkotója Mihail Gavrilyuk bebizonyította szakmai hozzá nem értését, néhány hónapon belül. Több héttel ezelőtt, Gavrilyuk javasolta az ukrán parlamentnek hogy legalizálja a prostitúciót, mely következményeként több adót tudnak beszedni. 
Eleinte a "kozák Gavrilyuk" felvázolta a Nyugat toleráns hozzáállását az aberrációkhoz, és azt mondta, hogy Ukrajna egy szabad ország, ahol mindenki joga van a szabad szexhez, bár ez nyilvánosan nem megengedett. Gavrilyuk azzal folytatta szavait, hogy az ukrán parlament fele homoszexuális, akik közül sokan egymásba szerelmesek és hamarosan egész országra kiható döntést hoznak a homoszexualitással kapcsolatban. 
Hogy megkoronázza az egészet, Gavrilyuk azt mondta, hogy az elnök Petro Poroshenko híve a "meleg büszkeség" felvonulásnak és más homoszexuális értékeknek, és együtt fogják legalizálni az azonos neműek házasságát Ukrajnában. 
 
Mihail Gavri
lyuk

A homoszexuális kapcsolat szigorúan tilos volt egész Ukrajna területén. Az aberrációt halállal büntették. A homoszexuális férfit vagy nőt az ördög szolgájának tekintették. Kozákok pedig lovakkal taposták halálra az ilyen embereket, vagy egyszerűen csak felnyársalták őket. 
Mi mást is várhatnak az ukránok az európai "barátoktól"? 
Természetesen, pénzt akarnak és a vízummentes beutazást az európai országokba, de ezek nem az EU érdekei! 
Ők ehelyett elősegítik a homoszexuális értékek beáramlását, korlátozás nélkül, és ez az, amit az ukránok egyre többet kapnak Európából, írja a Pravdában Jurij Nosovsky. 
Kapcsolódó: 
   Amerikai kiképzést kapnak az ukránok 
   Nem adom a házamat - Közösségi szervezet 


AMERIKAI KIKÉPZÉST KAPNAK AZ UKRÁNOK


Az Egyesült Államok a kijevi védelmi minisztérium állományának nyújtandó, kisebb egységekben megtartandó oktatás révén kívánja kiterjeszteni az ukrán fegyveres erők kiképzését - jelentette ki pénteken Washingtonban Mark Toner külügyi szóvivő.
Toner szerint a kiképzést ősszel kezdik majd meg Ukrajna nyugati részén. A program hasonló lesz ahhoz, mint amilyenben most vesznek részt az ukrán nemzeti gárda egységei. Ezzel a lépéssel 224 millió dollárra emelkedik annak a védelmi segítségnyújtásnak az értéke, amelyben Egyesült Államok részesítette Ukrajnát azt követően, hogy az ország keleti részén konfliktus robbant ki Kijev és az Oroszország által támogatott szakadárok között.
 
A Fehér Ház közleménye szerint Biden és Porosenko telefonon szót váltott a korrupció elleni harcban tett ukrán erőfeszítésekről, valamint annak sürgősségéről, hogy igazságot szolgáltassanak a Malaysia Airlines légitársaságnak az Ukrajna felett több mint egy évvel ezelőtt lelőtt MH-17-es járata ügyében.





A török elnök szerint "a zsidók, akik nap mint nap elítélik Hitlert, felülmúlják őt barbárságban" 

MTI - harcunk.info 
Tovább nőtt vasárnapra az Izrael és Törökország közötti diplomáciai feszültség, miután a török kormányfő úgy fogalmazott, hogy "Izrael Hitler barbárságát is felülmúlja" a gázai hadművelettel. Recep Tayyip Erdogan az augusztusi elnökválasztást felvezető kampány egyik eseményén szombat este bírálta az izraeli hadsereg offenzíváját, valamint emlékeztetett arra, hogy sok palesztin civil áldozatuk van a harcoknak. 
A török miniszterelnök úgy fogalmazott, az izraelieknek "nincs lelkiismeretük, becsületük, büszkeségük, és azok, akik nap mint nap elítélik Hitlert, felülmúlják őt a barbárságban." 

Beszédében a kormányfő ugyanakkor nyugalomra szólította fel a török népet. Mint mondta, nem kerülhet sor a zsidó lakosság tagjaival szembeni túlkapásokra. Törökországban hozzávetőleg 17 ezer zsidó él, a gázai konfliktus miatt pedig az elmúlt napokban több városban is Izrael-ellenes tüntetéseket tartottak. 
A török bírálatok miatt Izrael a héten bejelentette, hogy minimálisra csökkenti diplomáciai jelenletét az országban, az izraeli külügyminisztérium pedig szombaton figyelmeztette Törökországba készülő állampolgárait, hogy lehetőleg válasszanak más úti célt, amennyiben pedig mégis Törökországba kell utazniuk, legyenek éberek és kerüljék a demonstrációkat. 
Kapcsolódó: 
   Lecsapott a rendőrség a 86 éves hölgyre, aki a német tévében kérdőjelezte meg a holokausztot 
   Óriási hiba lenne, ha Izrael megtámadná Iránt 
   Videó: Tedd le a kezed, te féreg! 
   Tiltakozás és feljelentés a lezárt vagonok miatt 


Bertha Szilvia Zsuzsanna: Jellemző és tipikus példa: provokálunk, azután előhúzzuk az antiszemita kártyát... 
A lényege a történetnek: az izraeli szurkolók a meccs elején elkezdtek füstbombákat, petárdákat, rakétákat dobálni, emiatt a meccset fel kellett függeszteni. A belga szurkolók reakciója erre a hitleri karlendítés és antiszemita szlogenek skandálása volt, melyet a nemzetközi lakáj média nehezményez. 
Jellemző és tipikus példa: provokálunk, azután előhúzzuk az antiszemita kártyát... 
Akkor, ki a hibás? Aki provokál, vagy aki nem hagyja magát általa megalázni? 
Szegény-szegény üldözöttek... nem látjátok, hogy így vált hiteltelenné bármilyen nyavajgásotok?! 



Lecsapott a rendőrség a 86 éves hölgyre, aki a német tévében kérdőjelezte meg a holokausztot




Várható volt, hogy a német demokrácia rendőrsége lecsap a 86 esztendős Ursula Haverbeckre,
amiért több alkalommal is kifejtette az államilag jóváhagyottól eltérő véleményét a holokausztról. Haverbeck asszony az ARD televízió Panoráma című műsorában személyesen is megszólalhatott. Ami kisebbfajta csoda, hiszen a nemzetben gondolkodókat is meglehetősen ritkán, de a holokausztrevizionistákat szinte sohasem engedik beszélni a nagy nyilvánosság előtt - a „demokrácia” és a „szólásszabadság” legnagyobb dicsőségére.
Arról egyelőre nincs információ, hogy az interjú közvetítése miatt éri-e retorzió az ARD televízió egyes munkatársait illetve vezetőit. A hölgyre azonban már lecsapott a „demokratikus jogállam” ökle: rendőrök szálltak ki az ő, valamint három „hívének” otthonába, és a lakásaikat átkutatták. Nyilvánvalóan bizonyítékokat kívántak begyűjteni a vádemelés előtt. Haverbeck asszonyt „gyűlöletkeltéssel” és „holokauszttagadással” is megvádolhatják. Büntetése akár 5 év börtön is lehet. Az idős asszony az ARD-nek adott nyilatkozatában közölte: ha kell, emelt fővel vonul a börtönbe az igazságért.
Harcunk.info (Kuruc.info/Mindener Tageblatt nyomán)


Nem az a bűnöző aki elköveti a bűnt , hanem az aki ezt szóváteszi !!!!

Szegény németek , még a kutyájukra is jut egy zsidó eltartott holokamus

Óriási hiba lenne, ha Izrael megtámadná Iránt



Ugyan már fiuk ép ideje lenne már , hogy valaki eltörölje a föld színéről ezt a terrorista államot , vagy inkább fogalmazzunk úgy , hogy a zsidó fasizmust !!!!
2015. július 25., 08:30
Óriási hiba lenne, ha Izrael megtámadná Iránt annak nukleáris programja miatt  - jelentette ki pénteken az NBC televíziónak nyilatkozva John Kerry amerikai külügyminiszter.
Kerry az interjúban arra a kérdésre reagált, hogy a múlt heti bécsi megállapodás nyomán valószínűbbé vált-e, hogy Izrael katonai vagy kibernetikai támadást indítson Teherán ellen.
“Ez óriási hiba lenne, hatalmas hiba, amelynek súlyos következményei lennének Izraelre és a térségre nézve, és nem gondolom, hogy erre szükség volna” – mondta az amerikai diplomácia vezetője.
John Kerry pénteken New Yorkban, a Nemzetközi Kapcsolatok Tanácsában közölte, hogy a következő hetekben Katarban találkozik Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel, akivel az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezettel szembeni szíriai fellépésről és az abban való esetleges iráni szerepvállalásról folytat eszmecserét.
Kerry szerint Szíriában “meg kell változtatni a dinamikát” az IÁ legyőzése érdekében.
“Be akarjuk vonni ebbe a szaúdiakat, be akarjuk vonni a törököket és végül, talán, látnunk kell majd, hogy az irániak mire készek” – mondta.
Az amerikai diplomácia vezetője elmondta: mind Haszan Róháni iráni elnök, mind Mohamed Dzsavád Zaríf, az Iszlám Köztársaság külügyminisztere jelezte, hogy Teherán atomprogramjának a nemzetközi szankciók enyhítéséért cserébe való korlátozásáról szóló megállapodás elfogadása nyomán kész lenne tárgyalni a regionális kérdésekről is.
John Kerry előző nap a szenátus külügyi bizottságában úgy fogalmazott, hogy az iráni nukleáris program korlátozásáról szóló megállapodásnak az amerikai törvényhozás általi elutasítása “nagy zöld jelzést adna” az atomprogram felgyorsításának.
“A valóság az, hogy Irán már nagy tapasztalatra tett szert a nukleárisüzemanyag-ciklus technológiája területén. Ezt a tudást nem bombázhatjuk le. De szankciók által sem vehetjük el tőlük ezt a tudást” – hangoztatta az amerikai diplomácia vezetője, azokat a politikusokat bírálva, akik szerint teljes megadásra kellett volna kényszeríteni Teheránt.
A miniszter szerint ha a kongresszus leszavazza az alkut, akkor ez azt jelenti, hogy az Egyesült Államok semmivé tesz minden olyan korlátozást, amelyet Irán magára nézve  vállalt  a tárgyalásokon. John Kerry szerint a megállapodásba foglalt korlátozások legalább másfél évtizedig megakadályozzák Teherán atomfegyverhez jutását.
A meghallgatáson Ernest Moniz energiaügyi miniszter kijelentette: a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) ellenőrzési módszerei csaknem teljesen lehetetlenné teszik, hogy Irán észrevétlenül titkos atomkutatást végezzen. Jacob Lew pénzügyminiszter azt hangoztatta, hogy a megállapodás esetleges iráni megsértése esetén az Iszlám Köztársaság elleni amerikai és ENSZ-szankciók késedelem nélkül ismét életbe léptethetők.
Egy Barack Obama elnök által májusban aláírt törvény értelmében az amerikai kongresszusnak, amely Kerry, Moniz és Lew meghallgatásával megkezdte az iráni atomalku mérlegelését, a megállapodás napjától számítva 60 nap áll a rendelkezésére, hogy eldöntse: támogatja vagy eleveti azt. Tehát az amerikai törvényhozásnak, amelynek mindkét házában a republikánusok vannak többségben,  szeptember 17-ig kell döntenie.
A republikánusok több meghatározó politikusa szerint a megállapodás megerősíti Irán pozícióit, és fenyegetést jelent az Egyesült Államok legfontosabb közel-keleti szövetségese, Izrael számára. Ha a kongresszus mindkét háza elítélné az atomalkut, és a törvényhozás kétharmados többséggel az erre várható elnöki vétót is felül tudná bírálni, akkor Obamának nem lenne felhatalmazása a legtöbb Teherán elleni – például az olajipart és a bankszektort sújtó – szankció feloldására, ami az egyezmény összeomlását jelentené.
magyartudat.com


Tedd le a kezed, te féreg! - 444

A török miniszterelnök Davosban Simon Pereznek a megfelelő választ adta!






Valami bűzlik az arany körül 



2015, július 24 Costa del Sol magazin 
Az elmúlt évben több országban is kibontakozott az igény, hogy aranykészletüket saját országuk széfjében tárolják. Az utóbbi évek eseményei azonban azt sugalják, már. nincs meg a letétbe helyezett arany. 
Az második világháborút követően, de már előtte is több ország megőrzésre átadta aranykészletének jelentős részét az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve-nek (Fed). Ez a bizalom mára erősen megcsappant, és egyre többen kérik vissza aranyukat. 

2015-ben Németországnak összesen 120 tonna aranyat sikerült hazaszállítania a FED-nél tárolt 1500 tonnából

Az arany hazavitelét 2011-ben Venezuela kezdte, majd több állam is folytatta. 2014-ben Hollandia és Németország is úgy döntött, jobb, ha az arany házon belül van, azt legalább meg tudják nézni, nem úgy mint a FED-nél lévő készleteiket. Papíron ugyan minden rendben van, az év végén szép kimutatások készülnek az országok ott tárolt aranyáról, de az aranyat 50 éve nem látták tulajdonosaik. 

Felmerült a gyanú, miszerint a FED az aranyat lenyúlta, és a készletek már csak papiron léteznek. Ezt a gyanút létszik igazolni, hogy a németek 2013-ban nem tekinthették meg saját készleteiket, csak a kimutatásokat, miszerint az arany hiánytalanul megvan. 

Hivatalosan meg nem erősített szóbeszéd szerint a hollandok 2014-ben visszakért 122 tonna aranyát a FED nem a trezorjaiból, hanem a szabadpiacon vásárolt aranyból tudta visszadni. A németek is csak egy részét kapták meg tengeren túl tárolt készleteikből. 

Mindeközben Kína, Oroszország soha nem látott mértékben növelte aranykészletét. Furcsa jelnség, hogy az országok központi bankjai nem eladják, hanem vásárolják az aranyat. 
"A központi bankok aranyat vesznek... ami nagyon kivételes jelenség... a mi életünk során még nem fordult elő..." - mondja Keith Neumeyer közgazdász, egy kanadai bányászati cég ügyvezetője.

Ez érdekes spekulációknak ad táptalajt. Az utóbbi években megingott a dollár mindenhatóságába vetett hit, felrémlett egy újabb gazdasági válság. Lehet, az országok azért veszik ilyen buzgalommal az aranyat, hogy fedezetet halmozznak fel, egy esetleges krízis áthidalására. 

Az arany ára jelenleg mélyponton van, ami az óriási keresletet ismerve, több mint furcsának mondható. Ezen az áron igencsak érdemes betankolni 

Az arany három hónapos árfolyama


Az is érdekes fejlemény, hogy Texas állam is haza kívánja vinni a FED-nél tárolt aranyát. Vagyis az USA egyik tagállamának is megrendült a bizalma saját központi bankjukban. 

Bár ezek történelmi horderejű lépések, a közvélemény általában vagy nem értesül róluk, vagy nem tulajdonít különösebb jelentőséget nekik, pedig közgazdászok szerint ezek biztos jelei egy közelgő gazdasági krízisnek. 

Tudni kell, a világon már annyi bankok által kreált számlapénz van aminek csak a töredéke váltható be igazi bankjegyekre. 

Az óvatosabb elemzők azt javasolják, hogy tartsuk otthon értkeinket, (vagy legalább azok egy részét), mert a bankok számítógépein tárolt számlapénzhez egy krízis esetén nem férhetünk hozzá, és rosszabb esetben annyit látunk belőle, mint egyes országok a FED-nél tárolt aranykészletükből. 




Jön az igazi? A New Yorker és a Fox is erre figyelmeztet 

Július 20, 2015 allnewspipeline.com Idők jelei 
Mivel az Idők Jelein nem meglepő módon az idők jeleivel kapcsolatos hírek fontos szerepet kapnak, legtöbb olvasónk számára az sem meglepő, hogy a Jézus által is az idők jelei közé sorolt földrengésekről is írunk időnként. Az viszont elég ritka, hogy a fővonalas médiában nem csupán már megtörtént esetekről számoljanak be, hanem olyan előrejelzéseket is hosszan taglaljanak, amelyek a mi életünkben soha nem látott pusztító erejű földrengések érkezéséről szólnak. 
Most ez történt, Susan Duclos pedig az alábbi rövid cikkben foglalta össze a lényeget. 
Forrás: allnewspipeline.com


Az alábbi (angol nyelvű) bejátszásban Shep Smith, a Fox riportere elmondja, hogy a tudósok szerint az Egyesült Államok "történelmének eddigi legnagyobb természeti katasztrófája" nemcsak hogy érkezik, de már egy ideje várat magára. 
Az összeállítás a New Yorker magazin cikke alapján készült, ami leírja, hogy a FEMA, vagyis a Szövetségi Válságkezelési Ügynökség és a szakértők "a törésvonal teljes hosszát érintő kitörésre készülnek, amelynek erősségét a Richter-skála szerint 8,7 és 9,2 közöttire teszik, és amit egy cunami követ majd. 
New Yorker a következőket írja: 
"Mire a rengés abbamarad és a cunami visszavonul, a terület felismerhetetlen lesz. Kenneth Murphy, a FEMA X Régiónak, vagyis annak a divíziónak az igazgatója, amelyik Oregon, Washington, Idaho és Alaszka államokért felelős, a következőket mondta: 
"Abból indulunk ki, hogy az 5-ös autópályától nyugatra minden elveszik." 
Az Egyesült Államok észak-nyugati része, vagyis az egyes államokat összekötő 5-ös autópályától nyugatra fekvő régió, egy negyvenezer négyzetmérföldes területet ölel fel, ahol hozzávetőleg 7 millió ember él. Ide tartozik Seattle, Tacoma, Portland, Eugene, Salem (Oregon fővárosa) és Olympia (Washington fővárosa) is. A következő olyan kitörés, ami a törésvonal teljes hosszát felszakítja, Észak-Amerika történelmének legnagyobb természeti katasztrófáját fogja előidézni. Az 1906-os San Francisco-i földrengésben körülbelül 3000 ember veszítette életét. A Katrina hurrikánban kétezren, a Sandy hurrikánban pedig háromszázan haltak meg. A FEMA előrejelzése szerint a Cascadia szubdukciós zóna mentén várható földrengésben és az azt követő cunamiban 13 ezer ember halhat meg és további 27 ezer sebesültre számítanak. Az ügynökség úgy gondolja, hogy egy ilyen katasztrófa esetén egy millió otthontalanná váló ember elszállásolásáról kell majd gondoskodni és további 2,5 millió állampolgárnak kell majd élelmiszert és ivóvizet biztosítani. 
"Ez kivételesen egy olyan eset, amikor azt remélem, hogy a tudomány téved és ez még vagy ezer évig nem történik meg," mondja Murphy." 
Akinek ideje (és nyelvtudása) engedi, olvassa el az egész cikket, mert érdemes. A többieknek pedig íme, néhány további adat a FEMA-tól: 
- A FEMA egy 100 000 négyzetmérföldes területen tervezi keresni az esetleg eltűnt személyeket a szárazföldön, a vízben pedig a part 153 mérföldes szakaszán. A cikkben említett sérülések és halálesetek számát egy olyan forgatókönyv alapján számolták ki, amely szerint a rengés február 6-án délelőtt 9 óra 41 perckor tör ki. Amennyiben nyáron érkezne, amikor a strandok zsúfolásig megtelnek, a számok elképzelhetetlenül súlyosabb veszteséget mutatnának. 
- Azt természetesen senki sem tudja, hogy egy ilyen szerencsétlenség milyen anyagi veszteséggel járna. Katasztrófavédelmi és mentési tervében a FEMA minden számot feltüntet, a kiadásokról azonban egy szó sincs. Akármekkora lesz is ez a szám, aminek 75, vagy akár 100 százalékát az állampolgárok fogják megfizetni, ahogy ez minden katasztrófának nyilvánított helyzetben történt eddig, az amerikai észak-nyugat gazdasága össze fog omolni, részben az alapvető szolgáltatások megbénulása miatt. A vállalkozások leállnak és elköltöznek, sok lakossal egyetemben. 
- A FEMA számításai szerint körülbelül 1 millió épület, ebből 3000 iskola, fog összedőlni vagy használhatatlanná válni a földrengésben. Emellett az autópályák fölött átívelő hidak fele, a Portland két folyója fölött húzódó összesen 17 hídból 15, a repülőterek és vasútvonalak kétharmada, a tűzoltóállomások egyharmada, a rendőrőrsök fele és a kórházak kétharmada is hasonló sorsa jutna. 
A cikkhez szorosan kapcsolódik Steve Quayle július 17-i írása, amelyben a FEMA egyik felkészítő megbeszélésén nemrégiben részt vett ismerőse, aki egészen idáig "összeesküvés elméleteket gyártó bolondnak" tartotta Steve-et, beszámol néhány számára aggasztó értesülésről: 
"Sokszor próbáltam megértetni vele, hogy mi történik, de ő bolondnak tartott, akinek túl sok ideje van ilyenekkel foglalkozni. Most viszont teljesen összeomlott a FEMA képzésen hallottak miatt. 
A következőket tudta meg a FEMA csapattól: 
- Hat hónapon belül lesz egy "esemény". 
- Az esemény valamilyen természeti katasztrófa lesz, például napkitörés. 
- Az esemény komoly hatással lesz az amúgy is gyenge lábakon álló gazdaságra, így egy rendkívüli bankszünetet rendelnek el. 
- Társadalmi zavargásokat és lázongásokat várnak a boltok kiürülése miatt, így a szükségállapot bevezetése is elképzelhető. 
- Az esemény hatására az ország kormányzása is nehézkessé válik, így a FEMA a kormány folytonosságának biztosítását is átveszi. 
- A támogatásért felelős munkatársaktól elvárják, hogy elegendő készpénzt tartsanak otthon vészhelyzet esetére, valamint legalább háromnapi élelmet és ivóvizet, a család minden tagja számára. Ez nem a katasztrófa átvészelésére szolgál, csupán addig kell, hogy kitartson, amíg a FEMA fel tudja állítani ideiglenes segélytáborait." 
A kérdés persze, hogy a fent említett "esemény" vajon ugyanaz-e, amiről a New Yorker is ír, és csupán a mentőalakulatok felkészülési gyakorlatához készített forgatókönyvre utal vagy pedig egy betervezett eseményre vonatkozik. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése