2015. augusztus 4., kedd

A cionista zsidó maffia háborúkat generál !!!




A cionista zsidó maffia háborúkat generál !!!




Oroszország betört egy szomszédos szuverén államba és a népe által megválasztott demokratikus kormányt fenyegeti. Az ilyen akció elfogadhatatlan a XXI. században.” Bush elnök elítéli Oroszországot — AP, 2008. augusztus 10.
A szokásos gyanús személyek, akik ellenőrzésük alatt tartják az USA médiáját és politikáját, újra hazudnak az amerikai népnek és a világnak. Itt vannak a tények, amelyek könnyen ellenőrizhetők a fő sodrú médián belül, de el lettek temetve az oroszellenes retorika mögé.
Lássuk a rideg tényeket:

1) Oszétia területileg 90 százalékban Oroszországhoz tartozik. Grúzia ismételt erőfeszítéseket tett a régió etnikai tisztogatására. Orosz békefenntartó csapatok évek óta Oszétiában vannak, amit nemzetközi egyezmények jóváhagytak. Ennek célja, hogy a régió polgárait megvédjék a grúz katonaság támadásától.
2) Grúzia kezdte ezt a háborút, nem Oroszország. Grúzia betört Oszétiába, megkísérelte ellenőrzése alá vonni a régiót és etnikailag megtisztítani az orosz népességtől.
3) Az izraeli állampolgárságú grúz védelmi miniszter parancsnoksága alatt álló grúz hadsereg meglepetésszerű betörést és támadást indított, ami az első 24 órában legalább 1000 ember halálát okozta. Ezt a támadást az alatt követték el, amíg a világ figyelme az Olimpia felé fordult.
4) A grúz katonaság betörése és tömeggyilkos akciói nyomán Oroszország a harcot választotta: olyan erővel szállt szembe a grúz katonasággal, hogy az nem tudta folytatni betörését és támadását. Mindenesetre a grúz támadás következtében oszétiai polgárok ezrei menekültek el otthonukból.
5) A zsidó befolyás alatt álló média — ahelyett, hogy beszámolt volna a világnak ezekről a rideg tényekről — hazug módon azt állította, hogy a cionistákkal szövetséges grúz állam „orosz agresszió” és „orosz betörés” áldozatává vált. Pedig Grúzia tört be Oszétiába, Grúzia bombázta és gyilkolta tömegesen Oszétia népét és ez indította el a szóban forgó konfliktust. Miután Grúzia megindította a betörést és megkezdte a tömeggyilkosságokat Oszétiában, a távirati hírhálózatok órákon át minden amerikai számára Grúzia elnökét és az USA Külügyminisztériumának zsidó tisztviselőit mutatták, akik azt kiabálták, hogy Oroszország betört Grúziába!
6) Az olyan neokon irányítás alatt álló politikusok, mint George Bush, ahelyett, hogy az első pillanattól kezdve elítélték volna Grúziát a betörésért és a tömeggyilkosságokért, Oroszországot ítélik el, és megkísérlik Amerikát és Európát belevinni egy teljesen igazolatlan konfliktusba Oroszországgal.
Legalább hat oka van annak, hogy Amerika zsidó befolyás alatt álló médiája és politikai vezetősége miért foglal állást Grúzia mellett:
1) Amint az izraeli újságok spontán beszámolóiból ismeretes, Izrael régóta szövetséges Grúziával. Kiképezte csapatait, ellátta fegyverekkel Grúziát. A grúz kormányban a kulcsfigurák izraeli állampolgárok és Izrael mellett elkötelezett személyek, közöttük az a „grúz”, aki közvetlenül elindította a háborút: Davit Kezerasvili védelmi miniszter. „Grúzia” fő szóvivője Temur Jakobasvili, aki egyben Grúzia újraegyesülési minisztere, szintén izraeli állampolgár.
2) Izraelnek olaj-távvezetéke és gazdasági érdekeltségei vannak Grúziában, ezeket ellenőrzése alatt akarja tartani.
3) Izrael és a zsidó hatalom ügynökei világszerte azért haragudnak Oroszországra, mivel Oroszország megakadályozza a zsidó neokon uralom alatt álló USA-t abban, hogy az ENSZ politikáját egyöntetűen Palesztina, Szíria, Libanon ellen és egy majdani Irán ellen folytatott háború felé terelje.
4) Az orosz kormány vette azt a bátorságot, hogy bizonyos zsidó bűnöző oroszországi oligarchiákat, mint Berezovszkijt, Guszinszkijt, Hodorovszkijt és másokat vád alá helyezett. Közülük sokan a lopott milliókkal Izraelbe és más országokba menekültek.
5) Oroszország demokratikus állam, amelyet nem irányítanak olyan speciális érdekeltségek, mint ahogyan az USA-t irányítja az AIPAC és a zsidó kampánypénz. A zsidó befolyás alatt álló újságok és politikusok Oroszországgal kapcsolatban a „demokrácia” hiányára vagy elégtelenségére panaszkodnak, hallgatnak azonban arról, hogy az USA-ban olyan kétpártrendszer működik, amelyet úgy alakítottak ki, hogy lehetetlenné váljék bármilyen harmadik párt országos érvényesülése, egy ilyen párt ellenvéleményét vagy képviseletét elnyomják. Oroszország viszont már nem kommunista, hanem valódi értelemben antikommunista állam. Mialatt Oroszország a nagyobb szabadság és az egészséges nemzeti érzések felé mozdult el, addig az USA-ban az élet minden területén fokozzák az állami ellenőrzést. Jelenleg az amerikai politikát ironikus módon a neokonok irányítják, vagyis egy olyan zsidó szélsőséges csoport, amelyet Trockij (Lev Davidovics Bronstein) követői alapítottak. Trockij a hírhedt zsidó bolsevik volt a Vörös Hadsereg feje az oroszországi kommunista forradalom első éveiben, egy olyan ember, aki a keresztények millióit gyilkoltatta meg.
6) A cionisták megpróbálják Oroszország nagy és túlnyomóan fehér fajú nemzetét Amerika és Európa ellenségévé tenni, mivel a nacionalista Oroszország útjában áll közel-keleti terveiknek és az Új Világrendnek. Az Oroszország és Grúzia közötti konfliktus nem áll érdekében egyik országnak sem, viszont ebben a háborúban Oroszország, a cionisták fő ellensége mind pénzügyileg, mind a világ közvéleményének szemében meggyengülhet, miközben Izrael több fegyvert tud eladni Grúziának.
Amikor az emberek megértik majd a zsidó szupremácisták óriási média- és kormányzati hatalmát, akkor kezdik majd megérteni a világ jelentősebb konfliktusainak természetét Is.
Mindez végül is abban az egyszerű tényben kristályosodik ki, hogy a hatalmas zsidó befolyás az USA politikájában és médiájában oda vezet, hogy az uralkodó látszat szerint Izrael és a zsidó nép érdekében áll a Grúzia melletti kiállás és a károkozás Oroszországnak. Sajnos az USA Izrael-politikája, a katasztrofális amerikai háború Izrael érdekében Irak ellen, a zsidók által irányított tántorgásunk egy Irán elleni katasztrofális háború küszöbéig, csak úgy, mint a kommunistaellenes Oroszországgal való konfliktusnak ez az esztelen fokozása egyaránt azt tükrözi, hogy az USA kormánya nem az amerikai nép érdekében, nem a szabadság, igazságosság érvényesüléséért cselekszik, hanem egyszerűen a zsidó szélsőségesek akaratának veti alá magát.
Fordította: Tudós-Takács János



Oroszország 2018-ra egy új típusú interkontinentális ballisztikus rakétát fejleszt ki, amely az RSZ-20 osztályú hordozóeszközt váltja majd fel – közölte kedden Viktor Jeszin tábornok, az orosz hadászati rakétaerők tanácsadója.

A konzultáns elmondta, hogy az új rakétatípus túlélőképessége jóval meghaladja a korábbi földi indítású ballisztikus rakétákét. Köszönhető ez annak, hogy a megerősítik a folyékony üzemanyagú rakéta indítóállásának a védelmét, és felkészítik az aktív és a passzív védelemre egyaránt. Mindezek a műszaki megoldások arra késztetik a potenciális ellenfeleket, hogy jelentősen növeljék nukleáris védelmi eszközeiket és nagypontosságú eszközök kifejlesztést. A tábornok szerint azonban még ez sem jelent majd nekik garanciát az új típusú orosz rakéták megsemmisítésére, mert ez utóbbiak képesek lesznek túlélni egy támadást, majd válaszcsapást mérni.
Jeszin elmondta, hogy az új rakéta vázlatos tervei már elkészültek. Az eddigi tapasztalatok alapján a lényegi konstruktőri munka elvégzése 6-8 évet vesz igénybe – fűzte hozzá az orosz tábornok.


A demokrácia elleni háború





Észak-Korea nukleáris elrettentő erejére támaszkodva kész arra, hogy “szent háborút” vívjon Dél-Korea ellen, közölte csütörtökön Kim Jong Csun észak-koreai vezérkari főnök, a nemzetvédelmi bizottság alelnöke.

Észak-Korea készen áll a nukleáris elrettentésen alapuló “szent háború” elindítására, közölte a KCNA phenjani hírügynökséggel a phenjani fegyveres erők minisztere csütörtökön, nem sokkal azután, hogy befejeződött a dél-koreai szárazföldi és légi hadgyakorlat. Kim Jong Csun megerősítette: a konfliktust Szöul kezdte.
A Koreai Népi Demokratikus Köztársaság forradalmi fegyveres erői teljes mértékben felkészültek arra, hogy bármelyik pillanatban elindítsák az igazság nukleáris elrettentésen alapuló szent háborúját” – fogalmazott a miniszter a hírügynökség beszámolója szerint. Kim Jong Csun erről egy phenjani találkozón beszélt, amelyet annak 19. évfordulóján tartottak, hogy Kim Dzsong Ilt a koreai néphadsereg főparancsnokává választották. A miniszter egyben megismételte, hogy a dél-koreai hadgyakorlatot valójában egy újabb háborúra való felkészülésnek tekintik.
Szöul néhány órával az északi miniszter bejelentése előtt tartott szárazföldi hadgyakorlatot Pocheonnál, mintegy 30 kilométerre délre az észak-koreai határtól. Az éles lőfegyverekkel végzett gyakorlat mindössze 41 percig tartott, és harci repülőgépek, tankok és a tüzérség egységei vettek részt benne. A hétfői jonpjongi gyakorlat után ez volt a második hadgyakorlat Dél-Koreában, amelynek célja a katonai erődemonstráció volt. Szöul ráadásul szerda óta négynapos haditengerészeti gyakorlatot is tart az ország keleti partjainál.
Észak- és Dél-Korea között november 23-a óta az eddiginél is feszültebb a kapcsolat. Az észak-koreai hadsereg ugyanis aznap – egy dél-koreai hadgyakorlatra válaszul – tüzérségi támadást intézett a déli Jongpjong-sziget ellen, négy dél-koreai halálát okozva.


Az Izraelben élő nem zsidók életének egyetlen célja, hogy a zsidókat szolgálják – jelentette ki Ovádjá Joszéf rabbi, a több, mint 8 százalékos támogatottsággal bíró szélsőséges Shász párt szellemi vezetője, a szefárd zsidó szekta magas rangú elöljárója.

A gojok egyedül arra születtek, hogy minket, Izrael népét szolgáljanak, enélkül nincs is helyük a világban – mondta a rabbi egy szombat esti prédikációjában. Hallgatósága előtt azzal oldotta fel a tisztátalan vérű alsóbbrendűek puszta létezéséből fakadó, számukra nyilván rendkívűl nyugtalanító ellentmondást, hogy azokat csak azért nem ragadja el azonnal a halál, mert feladatuk van a világban. Ez pedig nem más, mint a választott nép hűséges szolgálata.
Mi szükség van a gojokra? Ők dolgoznak, vetnek és aratnak, míg mi ülünk, mint a nagyurak, és eszünk – foglalta össze sajátos társadalomszervezési elveit a rabbi. A vallási vezető nem először beszélt (talán túlzottan is) őszintén a hászid szekta világszemléletéről. Augusztusban nyilvánosan Isten átkát kérte a palesztinokra és vezetőikre. Igaz, ezt később kénytelen volt visszavonni, és megáldani “Izrael minden békeszerető szomszédját”. Hogy Jószéf rabbi melyik megnyilatkozása volt őszintébb, azt az olvasóra bízzuk…



Tovább nőhet a legszegényebbek kiszolgáltatottsága az új közfoglalkoztatási program hatására, közölte a Policy Agenda.
Az elemzést végző intézet szerint a 2011-re tervezett kiadások között jelentősen csökken a szociálisan hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatására szánt keretösszeg. A Policy Agenda elemzésében hangsúlyozza, hogy a kormány által november végén beterjesztett és 2011. január 1-jétől hatályba lépő új rendszer komoly változásokat hoz.

Az egyik legjelentősebb közülük, hogy elvileg könnyebbé válik a segélyhez jutás, hiszen a korábbi, éves 90 munkanapos foglalkoztatási kötelezettséget 30 napra csökkentik, és ez kiváltható lesz hathónapos képzésen való részvétellel is.
Az új program fényében az önkormányzat többé nem lesz felelős azért, hogy munkát szerezzen a településen élő, szociálisan hátrányos helyzetű, de dolgozni akaró emberek számára. Ez pedig tulajdonképpen azt jelenti, hogy megszűnik az a munkalehetőség, amely a megélhetés alapfeltételeit eddig biztosította.
A Policy Agenda szerint a feszültséget növeli, hogy egy családban továbbra is csak egy fő kaphat bérpótló juttatást, illetve továbbra is van az önkormányzatoknak helyi lehetőségük arra, hogy bizonyos személyeket az éves kötelező 30 napos munkavégzés alól mentesítsenek.
Ezt a feszültséget tetézték azzal, hogy a programban résztvevőknek kötelességük lakóhelyüket “rendezett módon” tartani, e fogalom tartalmát az önkormányzat helyi rendeletben állapítja meg.
A Policy Agenda szerint a “rendezett mód” fogalma olyan mértékben szubjektív, hogy a jogi szabályozása lehetetlen, csak arra alkalmas, hogy a településen élők közötti feszültséget növelje, és az önkormányzatot hozza különösen nehéz helyzetbe.
Az új rendszer rövid távon kedvezhet az önkormányzatoknak, mert az amúgy is hiánnyal küszködő költségvetésüket nem kell terhelniük a közfoglalkoztatás költségeivel. A változtatás másik látszólagos nyertese az állam, mivel rövidtávon megtakarításai lesznek, ugyanakkor a fiskális lépés társadalmi hatása jóval súlyosabb következményekkel jár, hiszen a hátrányos helyzetű területeken kezelhetetlen folyamatokat indít el.



Elfogadta az Országgyűlés az új médiatörvényt. A médiahatóság vezetője rendeletalkotási-, a testület pedig bírságolási jogot kapott.

Az Országgyűlés keddre virradó éjszaka a Fidesz és a KDNP képviselőinek támogatásával fogadta el a három fideszes képviselő – Cser-Palkovics András, Menczer Erzsébet és Rogán Antal – által benyújtott, a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 180 oldalas indítványt, amely a többi között szabályozza a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) jogköreit, meghatározza a médiapiaci szereplők jogait és kötelességeit, illetve rendelkezik a rájuk kiróható szankciókról is.
A törvényjavaslat kétharmados többséget igénylő részét 256 igen szavazattal, 87 nem ellenében fogadta el a parlament, míg az egyszerű többséget igénylő részeket 248 kormánypárti politikus támogatta, 35 képviselő (a Jobbik és az LMP frakciójának jelenlévő tagjai, valamint négy MSZP-s képviselő) nemmel szavazott, 16 szocialista képviselő tartózkodott.
A parlament döntésével hatályon kívül helyezte a rádiózásról és televíziózásról szóló törvényt, a sajtótörvényt, továbbá a nemzeti hírügynökségről szóló jogszabályt. Az új médiatörvény hatálya alá tartozik januártól minden Magyarországon letelepedett médiatartalom-szolgáltató és itt kiadott sajtótermék, valamint bizonyos esetekben a más országból nyújtott, de ide irányuló, itt terjesztett vagy közzétett médiaszolgáltatások is.
Ez azt is jelenti, hogy az Országos Rádió és Televízió Testület jogutódjaként működő médiatanács jogsértés esetén bármely médiumot bírsággal sújthat, ha az megszegi a médiatörvényt, vagy a november elején elfogadott médiaalkotmány rendelkezéseit. Így például gyűlöletet kelt személyek, nemzetek, nemzetek, közösségek, nemzeti, etnikai, nyelvi és más kisebbségek vagy bármely többség, valamely egyház, vallási közösség ellen, illetve az általa közöltek alkalmasak valamely közösség megsértésére, kirekesztésére.
A jelentős befolyásoló erővel rendelkező médiumok esetében a bírság összege 200 millió forintig, más médiaszolgáltatóknál 50 millió forintig terjedhet. Az országos napilapokra és internetes sajtótermékekre legfeljebb 25 millió forint, a hetilapokra és folyóiratokra 10 millió forint bírságot róhat ki a médiahatóság, a médiumok vezetőit pedig maximum 2 millió forint bírsággal sújthatja.
A bírságot azonban a médiumoknak – bár egy, az alkotmányügyi bizottság által hétfőn benyújtott zárószavazás előtti módosító javaslat ezt célozta – nem kell azonnal befizetniük, hanem kérhetik a határozat végrehajtásának felfüggesztését a bíróságtól. A könnyítést tartalmazó módosító javaslatot Pálffy Istvánnal (KDNP) jegyző fideszes L. Simon László azt korábban úgy indokolta: megszüntetik annak lehetőségét, hogy egy jelentős bírság előzetes befizetésével a lapkiadók ellehetetlenüljenek.
A törvény alapján az NMHH a médiaszolgáltatási jogosultság felfüggesztéséről és a médiaszolgáltatás törléséről is dönthet. Az előbbi időtartama ismételt és súlyos jogsértés esetén 3 órától egy hétig terjedhet, míg a nyilvántartásból való törlés után a médiaszolgáltatás többé nem tehető elérhetővé.
A médiahatóság hivatala nyilvántartást vezet a lineáris és lekérhető médiaszolgáltatásokról, nyomtatott és internetes sajtótermékekről, hírportálokról. A sajtótermék nyilvántartásba vételét annak jövőbeni kiadója kezdeményezheti, a kérelemről az NMHH 15 napon belül határoz.
A lineáris médiaszolgáltatásra jogosultak az NMHH által meghatározott mértékű médiaszolgáltatási díjat fizetnek, negyedévenként előre. A díjfizetés késedelme esetén a médiatanács a szerződést 30 napos határidővel felmondhatja.
Az NMHH hatósági eljárásban jogosult a médiaszolgáltatással, sajtótermék kiadásával, műsorterjesztéssel kapcsolatos – akár törvény által védett titkot magában foglaló – adatot tartalmazó eszközöket, iratokat, dokumentumokat megtekinteni, megvizsgálni, róluk másolatot, kivonatot készíteni.
A civilek tüntettek a törvény ellen
A sajtószabadság védelmében tüntetett több száz ember hétfőn a budapesti Szabadság téren; az új médiaszabályozás elleni tiltakozást a Facebook közösségi oldalon szervezték, főként egyetemisták. A közlés szabadságát és a jogállamiságot veszélyezteti az új médiatörvény – hangsúlyozták a tüntetés szónokai. Az öt tüntető által részenként felolvasott szöveg szerint a médiaszabályozás centralizál, cenzúrát hoz és a kádári időket idézi. A médiatörvény erőteljesen korlátozza a sajtó szabadságát, ezzel csorbul a szabad véleményformálás joga. “Mi, diákok, és felelős állampolgárok felháborodva és értetlenül fogadjuk, hogy az új médiatörvény elfogadásával tovább sérül a jogállamiság eszménye, és folytatódik a jogállami keretrendszer lebontása”. A szervezők kifogásolták, hogy a joganyag az “öncélú sajtószabadság” helyett úgy vezeti be a “közösség-elvű értékrendet” a magyar médiában, hogy nem tisztázza, mit ért az új fogalom alatt. A szónokok követelték a média függetlenségének megőrzését, valamint hogy a politikai felügyelet a médiafelügyeletben “a korábbinál kisebb legyen.”A jogszabály
rögzíti, hogy a médiaszolgáltatás és a sajtótermék tartalmának meghatározása szabad, a kiadó ugyanakkor felelősséggel tartozik a törvényben foglaltak betartásáért. Kiemelten fontos értéknek nevezi az indítvány a médiaszolgáltatások sokszínűségét, hangsúlyozva, hogy a sokszínűség védelme kiterjed a tulajdoni monopólium kialakulásának megakadályozására is.
Ennek érdekében kimondja, hogy a legalább 35 százalékos éves átlagos közönségaránnyal rendelkező televízió, rádió, illetve az e piacokon együtt legalább 40 százalékos éves átlagos közönségaránnyal rendelkező médiaszolgáltató, annak bármely tulajdonosa és a benne befolyásoló részesedéssel rendelkező személy vagy vállalkozás nem indíthat új médiaszolgáltatást. Sőt, a műsorstruktúra módosításával, magyar és a független műsorkészítők által előállított műsorszámok arányának növelésével, vagy egyéb módon kötelesek lépéseket tenni a médiapiac sokszínűségéért.
A tartalomszabályozással kapcsolatban kiemelendő, hogy a televízióknak évi teljes műsoridejük több mint felében európai, több mint harmadában magyar műveket kell bemutatniuk; közszolgálati csatornáknál ez az arány 60, illetve 50 százalék.
Ugyancsak a műsorkvótákkal kapcsolatos rendelkezés, hogy a rádióknak ezután legalább 35 százalékban magyar zenéket kell játszaniuk, és ezek negyede 5 évnél újabb felvétel kell, hogy legyen.
Mindkét esetben lehetséges, hogy a médiumok a meghatározott arányokat a médiatanáccsal kötött hatósági szerződésben rendezett módon, fokozatosan érjék el, e mentesség azonban egyszerre legfeljebb 3 évre engedélyezhető.
A jelentős befolyásoló erővel rendelkező televízióknak munkanapokon reggel 7 óra és fél 9 között legalább 15 perces hírműsort vagy általános tájékoztató műsorszámot, minden este 6 és 9 óra között legalább 20 perc hosszúságú hírműsorszámot kell sugározniuk. A jelentős befolyású rádiókban munkanapokon reggel fél 7 és fél 9 között legalább negyedórás hírműsornak kell helyet kapnia.
E műsorokban a “demokratikus közvélemény tájékoztatását nem szolgáló” bűnügyi tematikájú híranyag éves átlagban nem lehet hosszabb terjedelmű a műsor időtartamának húsz százalékánál. A korlátozás az RTL Klub és a TV2 reggeli és esti, valamint a Neo FM és a Class FM reggeli hírműsoraira vonatkozik.
A két nagy kereskedelmi televízió emellett – a digitális műsorterjesztésű médiaszolgáltatása során – köteles biztosítani, hogy az este 7 és 11 óra között sugárzott, nem magyar nyelven készített filmalkotások és sorozatok legalább negyede eredeti nyelven, magyar felirattal is elérhető legyen. A hallássérültek érdekében a TV2 és az RTL Klub mellett a közszolgálati csatornák is kötelesek a hírműsorokon kívül 2015-től minden filmet is magyar nyelvű felirattal elérhetővé tenni például teletext szolgáltatáson keresztül.
A támogatás levonható
Bekerült a médiatörvény tervezetébe az is, hogy a kereskedelmi televíziók levonhatják a társasági adóalapjukból az új magyar filmalkotások támogatására kötelezendően fordítandó összeget, amit az éves reklámbevételük 2,5 százalékában állapít meg törvényjavaslat.
Lényeges korlátozás, hogy a televíziók nem gyakorolhatják kizárólagos közvetítési jogukat oly módon, hogy a közönség több mint 20 százalékát kizárják a kiemelten nagy jelentőségű események – előfizetési díj fizetése nélkül is hozzáférhető közvetítésen keresztüli – nyomon követéséből. Hogy melyek ezek az események, azt a médiatanács állapítja meg.
A gyermekek és a kiskorúak védelme érdekében a lineáris műsorszolgáltatóknak műsoraik többségét kategorizálniuk kell. A korhatárra tekintet nélkül megtekinthető, a 6 éven aluliak számára és a 12 éven aluliak számára nem ajánlott műsorszámokat a megfelelő jelzéssel bármikor sugározhatják, míg a 16 éven aluliak számára nem ajánlott műsorokat csak este 9 óra, a 18 éven aluliak számára nem ajánlottakat pedig este 10 óra után. A kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének súlyos károsítására alkalmas, pornográfiát vagy indokolatlan erőszakot tartalmazó műsor egyáltalán nem közölhető. Újdonság, hogy a szolgáltató kérésére – díj ellenében, 15 napon belül – a műsorszám kategorizálásáról a médiatanács is határozhat.
A reklámokkal kapcsolatos rendelkezések között szerepel, hogy a hirdetések nem sérthetik az emberi méltóságot, nem tartalmazhatnak és támogathatnak a nemen, származáson, nemzetiségen, valláson, világnézeti meggyőződésen, fizikai vagy szellemi fogyatékosságon, életkoron vagy szexuális irányultságon alapuló hátrányos megkülönböztetést, illetve nem gyalázhatnak nemzeti jelképet. Szintén tilos olyan reklám sugárzása, amely kiskorúakat szólít fel valamely áru megvásárlására vagy szolgáltatás igénybevételére, illetve amely arra biztatja a kiskorúakat, hogy beszéljék rá szüleiket a vásárlásra.
A reklámok hangerejét is szabályozzák
A törvény rögzíti: a reklám, valamint az annak közzétételét jelző figyelemhívás átlagos hangereje nem lehet nagyobb, mint a környező műsorszámoké.
A televíziókban és a rádiókban a reklámok óránkénti időtartama egyetlen egész órától egész óráig tartó időszakban sem haladhatja meg a 12 percet. A közszolgálati médiumokban óránként az eddiginél kettővel több, 8 perc reklám engedélyezett. Nem lehet reklámmal megszakítani a 30 percnél rövidebb híradásokat és a 14 éven aluliakhoz szóló, félórásnál rövidebb műsorokat, a nemzeti ünnepek hivatalos eseményeiről szóló tudósításokat és a vallási, egyházi tartalmú műsorokat a filmek kivételével. A törvény értelmében 30 percnél hosszabb hírműsor vagy politikai tájékoztató műsorszám, illetve filmalkotás – a sorozatok és a dokumentumfilmek kivételével – reklámmal félórás időszakonként csak egyszer szakítható meg.
A szabályozás a filmek, sorozatok, sportműsorok és szórakoztató műsorszámok esetében lehetővé teszi a termékelhelyezést – kivéve a dohánytermékeket és a vényköteles gyógyszereket. A termékmegjelenítést tartalmazó műsorokban azonban nem hívhatnak fel az áru megvásárlására vagy a szolgáltatás igénybe vételére, és nem adhatnak indokolatlan hangsúlyt a terméknek.
Választási kampányidőszakon kívül politikai hirdetés csakis már elrendelt népszavazással összefüggésben közölhető. A politikai reklám tartalmáért a médiaszolgáltató nem felelős, mérlegelés nélkül köteles közzétenni azt.
A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap forrásaiból támogatja a közmédiumok feladatainak ellátását, támogatja és elvégzi műsorszámainak előállítását, megrendelését, megvásárlását, tájékoztatási és egyéb tevékenységét. Az alap jogi személy, költségvetését az Országgyűlés hagyja jóvá, kezelője a médiatanács, a vezérigazgatója feletti munkáltatói jogkört, ideértve a kinevezését, a médiatanács elnöke gyakorolja.
A közmédia finanszírozására szolgáló összeg elosztásáról a héttagú – a közmédiumok vezérigazgatóiból, az alap vezérigazgatójából és az Állami Számvevőszék elnöke által esetileg delegált két tagból álló – Közszolgálati Költségvetési Tanács dönt minden év szeptember végéig.
A közszolgálati médiavagyon tulajdonosi jogait és kötelezettségeit ugyancsak a médiaszolgáltatás-támogató alap gyakorolja. Az alap a közszolgálati médiavagyont nem idegenítheti el, nem ruházhatja át és nem terhelheti meg, továbbá gondoskodnia kell a közszolgálati médiavagyon körébe nem tartozó archívumok megőrzéséről is.
A törvény szerint a médiatanács Közszolgálati Kódexet fogad el, amely a közszolgálati médiumok számára iránymutatást ad a médiaszolgáltatás megfelelő elveire vonatkozóan. A kódex módosításáról a kuratórium egyetértésével a tizennégy tagú, egyházi és civil szervezetek képviselőit tömörítő Közszolgálati Testület dönthet.
Változás, hogy a törvény az MTI-hez telepíti a közszolgálati rádiós és televíziós hírműsorok gyártását és a közszolgálati médiumok hírportáljának működtetését. A javaslat indoklása szerint a hírszerkesztőségek összevonása nem jár együtt a hírműsorok műsoridejének csökkenésével, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a közmédia a rendelkezésre álló kapacitás hatékonyabb kihasználásával tudósítson a közéleti eseményekről.
A médiatörvény magában foglalja a Közszolgálati Közalapítvány és kezelő szerve, a kuratórium működésével összefüggésben nyáron elfogadott szabályokat is. Ezek értelmében a közalapítvány a közszolgálati médiaszolgáltatók tulajdonosa. A kuratórium 6 tagját az Országgyűlés választja, az elnököt és további egy tagot a médiatanács delegál, mindegyikük mandátuma 9 évre szól. A kuratórium ellenőrzi a közszolgálati médiaszolgáltatás céljainak megvalósulását és megválasztja a közmédiumok vezérigazgatóit.
A közmédiumok ügyvezetését a közös felügyelőbizottság ellenőrzi; elnökét és 3 tagját a kuratórium választja, egyet a munkavállalók.
A törvény megismétli és részletezi az NMHH működésének júliusban elfogadott szabályait is. A médiahatóság autonóm államigazgatási szerv, a frekvenciagazdálkodás és a hírközlés területén részt vesz a kormány politikájának végrehajtásában. Tevékenységéről évente beszámol az Országgyűlésnek, elnökét – aki egyben a médiatanács elnökjelöltje – a miniszterelnök 9 évre nevezi ki.
A médiatanács elnökét és 4 tagját a parlament egyidejű listás szavazással, kétharmados többséggel választja. A médiatanács ellátja az állami tulajdonban lévő frekvenciákat használó médiaszolgáltatási jogosultságok pályáztatásának feladatait, műsorfigyelő szolgálatot működtet, ellenőrzi a hatósági szerződések megtartását, kezdeményezi a fogyasztóvédelemmel és a tisztességtelen piaci magatartás tilalmával kapcsolatos eljárásokat, médiapiaci ágazati vizsgálatot, piacfelügyeleti eljárást folytat le.
A médiatanács elnöke – a fideszes Rogán Antal javaslatára hétfőn elfogadott alkotmánymódosítással összhangban – rendeletet adhat ki a frekvenciadíjak, az azonosítók lekötéséért és használatáért fizetett díjak és az igazgatási szolgáltatási díj beszedésével kapcsolatban.
A médiahatóság költségvetéséről az Országgyűlés dönt. Az NMHH a működésre és tartalékképzésére fel nem használt frekvenciadíjakat a hatóság a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapba fizeti be.
A törvény alapján az elektronikus hírközlési szolgáltatást és médiaszolgáltatást igénybe vevő felhasználókat, nézőket, hallgatókat, fogyasztókat, illetve a sajtótermékek olvasóit megillető jogok és érdekek érvényesülésében a média- és hírközlési biztos működik közre. A biztost az NMHH elnöke nevezi ki.
A biztoshoz érdeksérelem vagy annak veszélye esetén egyes felhasználók és érdekképviseleti szervek is panasszal fordulhatnak. A biztos a panaszt megvizsgálja és elbírálja, valamint hivatalból is indíthat vizsgálatot. Ha a panaszt megalapozottnak találja, tájékoztatja a panaszost a nyitva álló eljárásokról és jogorvoslati lehetőségekről.
A biztos az érdeksérelem kivizsgálásakor bármely szolgáltatótól vagy kiadótól adatokat és felvilágosítást kérhet. A szolgáltató 15 napon belül köteles a kért adatot átadni, abban az esetben is, ha az üzleti titoknak minősül (amit a biztos köteles megtartani). Eljárásakor a biztos egyeztetést folytat a szolgáltatóval. Ha ez nem vezet eredményre, kezdeményezi az érdeksérelem megszüntetését vagy orvoslását. A kezdeményezés eredményéről jegyzőkönyvet készít, amelyet nyilvánosságra hozhat.
Egy zárószavazás előtti módosító indítvány elfogadásával arról is döntött a Ház, hogy a digitális átállásnak a jövő év vége helyett 2012. december 31-ig kell megvalósulnia úgy, hogy a lakosság legalább 94 százalékát elérje a digitális műsorszórási szolgáltatáson keresztül a közszolgálati médiaszolgáltatás, és ehhez rendelkezésre álljon a digitális műsorterjesztés vételére alkalmas készülék. A módosítás kimondja: ha e feltételek nem biztosíthatók, a televíziós médiaszolgáltatások digitális átállásának határnapja a feltételek teljesülésével esik egybe, de legkésőbb 2014. december 31-ig meg kell történnie.
Ellenzéki nemek
Az ellenzék egyöntetűen elítélte az új médiatörvényt. A név szerinti szavazás kezdetén az LMP képviselői tiltakozásul leragasztották a szájukat, a párt két képviselője, Szabó Rebeka és Schering Gábor pedig “A magyar sajtószabadság élt 21 évet” feliratú transzparenst mutatott fel. A szocialista Szanyi Tibor egy szájkosarat emelt fel a voksoláskor. A szintén szocialista Mandur László korábban hangsúlyozta, hogy a szabályozás ellentétes az alaptörvénnyel, ezért az Alkotmánybírósághoz fordul.
A jobbikos Novák Előd hasonló állásponton volt, bár az Országgyűlés elfogadta pártja javaslatát, amely korlátozza a legnépszerűbb kereskedelmi tévék és rádiók híradásaiban a bűnügyi hírek arányát. Az ellenzéki politikus szerint “az egész törvény inkább csak arról szól, hogy a fideszesekből álló médiatanácsnak biztosítsanak olyan elképesztő jogokat, ami normál esetben öncenzúrához is vezethet.”
Karácsony Gergely, az LMP képviselője szerint a törvény elfogadásával Magyarországon már nincs igazi demokrácia. A politikus az InfoRádiónak azt mondta, hogy a “magyar Médiatanács egy párttestület, és párttestületeknek nem szabad rendeletalkotási jogot adni.”
A sajtószabadság védelmében tüntetett több száz ember hétfőn a budapesti Szabadság téren; az új médiaszabályozás elleni tiltakozást a Facebook közösségi oldalon szervezték, főként egyetemisták. A közlés szabadságát és a jogállamiságot veszélyezteti az új médiatörvény – hangsúlyozták a tüntetés szónokai. Az öt tüntető által részenként felolvasott szöveg szerint a médiaszabályozás centralizál, cenzúrát hoz és a kádári időket idézi. A médiatörvény erőteljesen korlátozza a sajtó szabadságát, ezzel csorbul a szabad véleményformálás joga. “Mi, diákok, és felelős állampolgárok f elháborodva és értetlenül fogadjuk, hogy az új médiatörvény elfogadásával tovább sérül a jogállamiság eszménye, és folytatódik a jogállami keretrendszer lebontása”. A szervezők kifogásolták, hogy a joganyag az “öncélú sajtószabadság” helyett úgy vezeti be a “közösség-elvű értékrendet” a magyar médiában, hogy nem tisztázza, mit ért az új fogalom alatt. A szónokok követelték a média függetlenségének megőrzését, valamint hogy a politikai felügyelet a médiafelügyeletben “a korábbinál kisebb legyen.”




Drezda városában, a Szász Tartományi Parlament (Sächsischer Landtag) ülésén a Gázai övezetbe tartó török segélyhajóraj elleni izraeli katonai támadás utáni napon Holger Apfel, a Németország Nemzeti Demokrata Pártjának (NDP) frakcióelnöke a zsidó állam és Szászország kapcsolatainak megszakítására szólította föl a képviselőket, ám az agymosott, a cionista zsidó terrortól hét évtizeddel a háború után is rettegő német politikusok belefojtották a szót, majd eltávolították az ülésteremből.

Holger Apfel frakcióelnök, a Németország Nemzeti Demokrata Pártjának (Nationaldemokratische Partei Deutschland – NDP) tartományi elnöke és a Drezdai Nemzeti Szövetség (Nationalen Bündnis Dresden) a török segélyflottillát ért gyilkos támadás másnapján fölszólalásában arra kérte képviselőtársait, hogy az újabb izraeli gaztett miatt Szászország szakítsa meg kapcsolatait a zsidó állammal. „Beziehungen zum Schurkenstaat Israel abbrechen”, azaz, „Szakítsuk meg a kapcsolatokat a csalóállam (vagy: gazemberállam) Izraellel”, mondta Apfel, majd követelte, hogy „Legyen vége a virágzó holokausztiparnak!”
A holokauszttal lassan hét évtizede zsarolt német politikusok a fenti szavak hallatán előbb megdöbbentek, majd fütyüléssel, bekiabálással igyekeztek rávenni az NDP frakcióelnökét beszédének abbahagyására, s végül Matthias Rößler házelnök a szószék elhagyására szólította föl a radikális politikust. Holger Apfel azonban az éktelen hangzavar ellenére is folytatta beszédét és igyekezett példákkal alátámasztani Izrael rasszista politikájáról és háborús bűntetteiről szóló véleményét.
A házelnököt a puszta tények azonban nem hatották meg, mert előbb kikapcsoltatta az NDP politikusának mikrofonját, majd utasítást adott arra, hogy a rendezők vezessék ki az ülésteremből. (Pontosan úgy, ahogyan a zsidók tették az izraeli parlamentben Hánín Zuábi palesztin képviselőnővel, amikor a kalóztámadás után fölemlítette a cionisták bűntetteit – M. Á.) Mindez még nem volt elég a zsidók elvárásainak mindenképpen megfelelni akaró szászországi politikusoknak, mert a botrányos, antidemokratikus eset után Matthias Rößler házelnök Holger Apfelt 2010 decemberéig kitiltotta a Szász Tartományi Parlament üléseiről.


A „szociálrablók” megfékezésére fölszólító NDP-és transzparens
A „szociálrablók” megfékezésére fölszólító NDP-és transzparens
Holger Apfel a parlamenti incidens után többek között ezt írta pártjának hivatalos honlapján: „Az a tegnapi katonai támadás, amelynek legalább tíz halálos áldozata van, jól példázza az Izrael által működtetett terrorállam minőségi fejlődését. Izrael 1948-as megalakítása, és a több millió palesztin lakos elűzése bizonyítja, hogy Izrael egész történetét a vérontás kíséri” – írja az NDP szászországi tartományi elnöke az őt ért antidemokratikus eljárás után.
Mikó Áron – Kuruc.info



forrás: Független Újságírók Szövetsége
A tanulmányról sokkal bővebben (word dokumentumban)
Akarunk még vitatkozni, széthúzni, vagy elkezdünk végre össefogni és harcolni? A Luganoi tanulmánynak Susan George a szerzoje, azonban magyarra Dr.Csath Magdolna, egyetemi tanár fordította. Aki még nem olvasta a tanulmány teljes szövegét mielobb tegye meg. Jelen írás kiragadott, de összefüggo részleteket tartalmat a tanulmányból.

Ideológiai-etikai pillér:
Az ideológiai-etikai pillér azért fontos, mert az emberek igényelik a magyarázatokat. A magyarázatokat, a megideológizálást és az etikai elfogadhatóság biztosítását jól fizetett írókra, gondolkodókra, média-szakemberekre kell bíznia. Biztosítani kell, hogy zavartalanul publikálhassanak, és szót kaphassanak a TV- és rádióadásokban. Különösen fontos, hogy a fiatalokra minél nagyobb hatást tudjanak gyakorolni.
A gazdasági pillér
A gazdasági pillér, a struktúra-átalakító programokkal és a gazdasági megszorításokkal a Világbanknak és az IMF-nek köszönhetoen ma már “teszi a dolgát”. Segít kiépíteni a “helyi elitet”, amelyik sokkal elkötelezettebb a globalizáció, mint saját népe, nemzete iránt. A “gazdasági pillér” segítségével no a szegénység, romlanak az életkörülmények, csökkennek az egészségügyi kiadások, csökken az élettartam, csökken a születések és no a halálozások száma. Különösen jól tetten érhetok ezek a tendenciák Kelet-Közép-Európában.
A politikai pillér:
A politikai pillér: bár a gyengébb, kisebb nemzetek általában nem állnak ellent a “gazdasági pillér” Világbank és IMF általi muködtetésének, mégis – a biztonság kedvéért – folytatni kell a nemzetállamok legyengítését. Ebben továbbra is vezeto szerepet játszhat az IMF azzal, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy ne csökkenhessen ezen országok adóssága, és így kénytelenek legyenek eleget tenni az IMF követeléseinek. Jól járul hozzá a nemzetállamok lebontásához a WTO is, és ha valaha mégis sikerül keresztülvinni a MAI – a többoldalú beruházási megegyezés – aláírattatását ezekkel az országokkal, akkor a nemzetállam megkaphatja végre az utolsó, halálos döfést. Az új rend fenntartásán pedig sikeresen muködnek majd a globális cégek és a NATO.
A pszichológiai pillér:
A pszichológiai pillér: a nemzeti kisebbségek ösztönzése önállóságuk erosítésére és az önmegvalósítás bátorítása a különbözo deviáns csoportoknál jó hatással van a nemzetállam lebontására. Lehetové kell tenni ezért számukra, hogy megfelelo sajtójuk legyen, hogy csoportérdekeiket gyakran és határozottan jeleníthessék meg. Erosíteni kell minden szeparatizmus iránti igényt, és növelni kell az egymás iránti bizalmatlanságot. Ez jól szolgálja a nemzeti összetartozás, a szolidaritás leépítését, és így azt, hogy a lakosság- csökkentési terv észrevétlenül végrehajtható legyen. Azokat a nemzeti elkötelezettségu vezetoket pedig, akik értik mi történik, és tenni akarnak ellene, lehetetlenné és hiteltelenné kell tenni. Így el lehet érni, hogy az emberek bizalma elforduljon tolük. Ha a négy pillér már áll, hozzákezdhetünk a “grandiózus népességcsökkento terv” konkrét elemeinek bevezetéséhez.
A terv elemeit a könyv több mint 80 oldalon részletezi, ezért ezeknek csak rövid összefoglalását adhatjuk. Természetesen továbbra is a szakértoi csoport tagjainak véleményét ismerhetjük meg.
Nagyon fontos, hogy a terv mögött ne legyen látható a tervezo. Olyan durva módszereket nem lehet alkalmazni, mint pl. a Shell Nigériában, ahol az Ogoni népességet a cég bizonyíthatóan 20 éven keresztül mérgezte, és ezzel a kihalás szélére sodorta. Ez a brutalitás nagy butaság volt. Az ilyen tettek ellen maguknak a globális cégeknek is fel kell lépniük. Ugyanis az ilyen viselkedés nyílt ellenállásra ösztönzi az embereket.
Melyek is lehetnek azok a láthatatlan fegyverek, amelyeket a “grandiózus népességcsökkentési terv” megvalósítására be lehet vezetni?
Az elhalálozások számát növelo módszerek:
– kívülrol kirobbantott belso háborúk: vagyis konkrét beavatkozás nélkül elintézni azt, hogy az emberek egymást öljék;
– a helyi kisebbségek, elégedetlen csoportok felfegyverzése, fegyverkereskedelem;
esetenként közvetlen beavatkozás jól megmagyarázott indokkal;
– magánhadseregek, orzo-védo szolgálatok bevetése a kellemetlen embercsoportok ellen;
elszegényítés, éhínség,
– a föld megszerzése a szegény országokban, rontva ezzel a helyi önfenntartás esélyeit;
olyan magok használatának ráeroltetése a szegény országok parasztjaira, amelyekbol csak olyan növények termeszthetok, amelyek magjai alkalmatlanok a továbbtermesztésre;
– környezetszennyezés, víz-levego-szennyezés;
– a mezogazdaság további liberalizálása, az – idolegesen olcsó – import élelmiszerekkel a szegény országok mezogazdaságának legyengítése, a fejlett országok mezogazdaságától való függoségük növelése;
– a kisgazdaságok tönkretétele, a kevésbé fejlett országok rákényszerítése arra, hogy a tömegtermelést folytató, génmanipulációs kísérleteket végzo óriási külföldi “agrobusiness”-eket beengedjék, sot saját parasztgazdaságaikkal szemben elonyben részesítsék,
– élelmiszersegély nyújtása éppen akkor, amikor a helyi gazdálkodók betakarításra készülodnek,
– egészségügyi intézmények leépíttetése a szegény országokkal, kórházi ágycsökkentés, a orvosok számának csökkentése, egészségügyi privatizáció;
– differenciált beteggyógyítás; azokra koncentrálni, akik tudnak fizetni;
– a cigaretta-termelés és értékesítés növelése a szegény országokban, a dohányáruk reklámja betiltásának megakadályozása;
– az urbanizáció, a földelhagyás, a városba költözés bátorítása: ugyanis ez is kiszolgáltatottabbá, védtelenebbé teszi az embereket;
– közszolgáltatások privatizálása, hozzájárulva ezzel az árak megugrásához, és a lakosság elszegényedéséhez,
– a gyógyszerárak eroteljes növelése: így a szegények, közöttük a nyugdíjasok csak nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem jutnak majd a számukra szükséges gyógyszerekhez,
az új gyógyszerekkel való tömeges kísérletek lefolytatása a szegény országokban úgy tüntetve fel, mintha ez nekik lenne jó. Mellékhatásként ez is halálesetekhez vagy gyógyíthatatlan betegségek kialakulásához vezethet.
– az AIDS további terjedése és a tuberkolózis esetek számának újbóli növekedése is jól segíti a népességcsökkentési tervek végrehajtását. (Igaz, ezeket a betegségeket gazdag emberek is megkaphatják, de nekik jó esélyeik vannak a felépülésre),
– a drogok legalizálása (ha valaki drogtól akar meghalni, miért kellene ebben megakadályozni?);
– a csecsemohalandóság jelentosen növelheto a fejlodo világban azzal, ha az anyákat lebeszélik a szoptatásról, és rábeszélik a tápszerek használatára, ami növeli a fertozések lehetoségét.
A halálozások számát növelo módszerek után térjünk át a születések számát csökkento módszerekre.
– abortusz és sterilizáció bátorítása;
– a gyermeknevelés megnehezítése, költségeinek növelése;
– a gyermekek számának csökkentését a “struktúra-átalakítási programok”-ba is bele kell foglalni;
– anyagi ösztönzés kínálása azoknak, akik nem vállalnak gyermeket;
– a gyermekvállalás érzelmi fontosságával szemben az anyagi hátrányainak hangsúlyozása.
További olyan, nem közvetlen módszereket is fel lehetne sorolni, amelyek vagy a születések számának csökkenését, vagy a halálozások számának növekedését okozhatják. A lényeg az, hogy ezeket a módszereket tervezetten, rendszeresen és egymásra való hatásukat is kihasználva kell alkalmazni. Jó példa erre az a mezogazdasági projekt, amelybe India a Világbank javaslatára kezdett bele. A projekt hatására malária-járvány tört ki. Mivel azonban közben, az IMF eloírására jelentosen csökkentették az egészségügyre szánt keretet, az országot a járvány felkészületlenül érte, ezért elég sokan meg is haltak.
Ugye, mennyire egyezik mind ez a Gyurcsányi politikával? Hát akkor tegyünk már végre valamit.
Balogh Béla



A fehér faji ellenállás kézikönyve I.

A fehér faji ellenállás kézikönyve (White Resistance Manual 2.4) Bevezető a magyar változathoz A fehér fajról beszélni természetesen rettentően náci dolog. Nem is vitatjuk. Mint ahogy azt sem, hogy létezhetnek fekete polgárjogi mozgalmak, cigány önkormányzatok, lehet felvonulni a homoszexuális büszkeség nevében, de ha ugyanezt hagyományos európai értékek védelmében, neadjisten a fehér rassz pártján próbálja meg valaki, az máris páriának tekintheti magát modern és felvilágosult korunkban, illetve minden olyasminek, ami legalábbis "nem szalonképes", "elítélendő", és "tisztességes ember hány tőle." Tessék tehát ezt a könyvecskét a borzalmas szélsőjobboldali megnyilvánulások közé sorolni, tiltakozni létezése ellen, küzdeni a megjelentetése ellen, cikkeket írni róla amerikai lapokba, és lenézni azokat, akik olvassák. Természetesen ne feledjük el őket egyszerre nevetségesnek és félelmetesnek tartani, hiszen az ember természetes reakciója kiröhögni, amitől fél. Fel is lehet jelenteni mindenkit. A rendőrség éjjel-nappal várja a békés állampolgárok felháborodott telefonjait, hiszen leghőbb vágyuk az ilyen könyvek fordítóinak, kiadóinak ésvagy olvasóinak mielőbbi börtönbe zárása. E könyv magyar változata, akárcsak az eredeti angol, természetesen szabadon terjeszthető. A benne foglaltak megvalósítása, elfogadása, esetleges elutasítása mindenkinek a magánügye. Aki vinnyog miatta, legyen szíves ugyanígy panaszkodni a tömeggyilkos Che Guevara hasonló témájú, A kommunista gerilla kézikönyve című műve ellen is, amely jelenleg is kapható a budapesti könyvesboltokban. Baloldali mozgalmak rendszeresen írnak és adnak ki ehhez hasonló tartalmú iratokat, sokszor alkalmazzák is az azokban leírtakat, tevékenységüket mégis "bátornak" és "haladónak" nevezik azok a társadalmi kútmérgezők, akik a történelem leggyilkosabb eszméinek szolgálatában töltötték el értéktelen életüket. A tomboló marxista erőszakkultusz szalonképesnek tartja Rosa Luxemburgot, Baadert, Meinhofot, Guevarát, Trockijt, akik pedig pontosan azt csinálták, ami itt, ebben a könyvben is olvasható. De ők nem erőszakosak, hanem "bátrak", nem felforgatók, hanem "haladók", az ő koncentrációs táboraik "jogosak", az ő utcai tombolásaik nem zavargások, hanem "tiltakozó akciók", "tömegtüntetések". A Bombagyár szerkesztősége nem fűz hozzá semmit A fehér faji ellenállás kézikönyvéhez. Csaknem ugyanaz van benne, mint a balos gerillák hasonló írásaiban, csak egy másik csoport kívánja alkalmazni e módszereket. Én magam alapvetően elvetem az erőszakot, de megértem és támogatom azokat, akik nem látnak más megoldást a társadalmi helyzet megoldására. Igaz, ezzel máris megfelelek a könyvben leírt egyik gerillatípus definíciójának. Ami itt következik, mindenki olvassa saját épülésére, és ízlése szerint fogadja el vagy utasítsa el az itt leírtakat, akár részben, akár egészben. (Tomcat - Bombagyár.hu) I. RÉSZ - A MOZGALOM Bevezetés Az új évezred hajnalán megkezdődött a fehér faj túlélési harca, egy vezető nélküli ellenállási mozgalom. Politikusainkra többé nem tekinthetünk törvényhozóként, a helyzet megoldóiként, mert eladták magukat, szájukat pénzzel tömték be, és erejüket az összeomló nyugati társadalom vérén növelik. Hatalmuknak persze ára is volt: ez a kapzsiság, a korrupció és a tunyaság. A Nyugat egészén ezáltal a felfordulás és a forradalmi légkör uralkodott el. Már nem bízhatunk az egyébként kívánatos demokratikus megoldásban. Szavazataink helyett golyók és bombák kellenek. A fajokat tagadó vallási rendszerek igájában szenvedünk. Ahogy a múltban, ezúttal is újra kell építenünk hitünket, de nem hamis, idegen istenekben, hanem magunkban, és abban a képességünkben, hogy harcban legyőzzük azt a kóser világhatalmat, amely előtt az egész világ leborul. Nem engedhetjük, hogy a zsidók parazitaként élősködjenek fajunk testén. Nem tűrjük a zsidó befolyást politikai rendszerünkön, jogrendünkön és a médián. Nem akarjuk, hogy gyermekeinknek az egalitarianizmus, a faji egyenlőség istentelen, öngyilkos dogmáját oktassák. Nem tűrjük a fajok mesterséges keverését, hogy tönkretegyék egészséges rasszunkat. Nem tűrjük, hogy színesbőrű bevándorlók keveredjenek velünk, hogy korcs utódaikat kárunkra tenyésszék. Modern korunkban nem más a harc tétje, mint a fehérek teljes és végleges elválasztása a zsidóktól és a színesbőrű fajoktól. Emellett el kell söpörnünk saját fajunk degenerált és áruló tagjait is. Gyors és brutális igazságot szolgáltatunk azokkal szemben, akik segítették fajunk megsemmisítését, földjeink elfoglalását, vagy hasznot húztak belőle. Legyen az idejük rövid a Földön. E könyv célja nem az, hogy a fegyveres harc miértjeit megmagyarázza. Minden fehér ember, akinek van két szeme, hogy lásson, tudja, milyen elkeserítő a helyzetünk. Mindenki láthatja, hogy ebben nem hoz változást egy népszavazás, bármilyen tárgyalás vagy kompromisszum. Mindez csak könnyeket és vérontást ígérhet. Efelől semmi kétség. A nyugati civilizáció éppen úgy fog elbukni, mint az ókori Egyiptom, az árja India, az ókori Görögország vagy Róma, és minden más nép, amely nem tudta vagy nem akarta megvédeni saját véreit a fajkeveredés mérgétől. A helyzet egyszerű. Erőszakos küzdelem veszi kezdetét hamarosan, amelyben csak mi győzhetünk. Ha nem leszünk képesek erőinket ütőképessé szervezve győzelemre vinni, a következő évtizedben veszíteni fogunk. Ez pedig azt jelenti, hogy a nyugati civilizáció félemberek martalékává válik, akik elfoglalták földünket, asszonyainkat és gyermekeinket pedig meg fogják erőszakolni és meggyilkolni a nyílt utcákon. E könyv célja a hogyanok elmagyarázása. Hogyan készítsünk fegyvert, hogyan gyártsunk, kezeljünk és alkalmazzunk robbanóanyagokat, hogyan vezessünk gerilla-hadműveletet, és hogyan válasszuk ki a legértékesebb célpontokat. A "szekrényből előugró" rasszisták, sejtek, és a magányos farkasok Két út áll előttünk, ha fel akarjuk venni a harcot. Az első a "szekrényből előugró" aktivista. Ezek a személyek legjobb tudásuk szerint harcolnak, és terjesztik a fehér túlélés eszméit, hogy annyit mentsenek meg fajunkból, amennyit csak lehetséges. Ezek a fehér aktivisták nyomtatott anyagok, újságok, rádió, televízió és főleg az Internet segítségével működnek. Borotvaélen táncolnak, hiszen minél inkább magukra vonják a közfigyelmet, annál inkább foglalkoznak velük a bűnüldöző szervek és más ellenséges szervezetek. Csaknem minden nagyobb nyugati városban működik egy úgynevezett "gyűlöletbűncselekmény-részleg", amely a zsidó érdekek és a rendőrség közötti összekötő kapocs. Ezek a részlegek azonosítják és figyelik azokat a fehér aktivistákat, akik felbukkannak a területükön. Legfontosabb céljuk beépülni bármilyen fehér fajvédő csoportba, a következő feladatokkal: - Bűncselekmény bizonyítékainak begyűjtése a tagokról - Kapcsolatok felfedése más csoportok felé - A csoport működésének zavarása, aknamunka, ellehetetlenítés. E nyomozórészlegek fedett ügynökei részt vesznek találkozókon, gyűléseken, és olyan adatokat gyűjtenek, mint például a résztvevők nevei, személyleírásai. Könyveket, szóróanyagokat és más anyagokat is gyűjtenek, amelyeket az aktivistáktól meg tudnak szerezni. Ezeken gyakran ujjlenyomatokat is keresnek, hogy a csoport tagjait azonosíthassák. Mindez a rendőrség "gyűlöletbűnözési adatbázisába" kerülnek. A következő lépés a csoportba való beépülés, azzal a céllal, hogy bizonyítékot szerezzenek a csoport tagjai által vélhetően elkövetett bűncselekményekről, vagy az azokat előkészítő tervezésről. Ezt általában egyetlen ügynök végzi, de nem szokatlan az sem, ha ketten vagy többen vannak. Ha büntetendő tevékenységre utaló nyomok nem merülnek fel, akkor a beépült ügynök megpróbálja a csoportot ilyen tevékenységre sarkallni, lehetőleg súlyos és erőszakos bűncselekményekre rávéve egyes tagokat. A tervezésben is gyakran segédkeznek. Ha a csoport tagjai elég ostobák, hogy kövessék a "tégla" utasításait, hamarosan börtönben találhatják magukat. A bűnüldöző szervek ilyen tevékenysége meglehetősen jól dokumentált világszerte. A Fourth Reich Skinheads csoport esete Los Angelesben, a Combat 18 ügye Nagy-Britanniában, vagy a Grant Bristoe-eset, amelyben a kanadai Heritage Front játszott szerepet, jó példái annak, hogyan alkalmaznak provokátorokat a fehér mozgalmak megsemmisítésére, és a fehér nők és férfiak börtönbe juttatására. Hogyan akadályozhatjuk meg a bűnüldöző szervek beszivárgását és aknamunkáját? Egyetlen egyszerű szabállyal összefoglalhatjuk. Senki, aki nyílt tevékenységet végez, és ismeri a média és a rendőrség, ne is gondoljon fegyveres harcban való részvételre. Külön kell választani azokat, akik szavaikkal harcolnak, és azokat, akiknek tettei beszélnek. Valahányszor egy nyílt aktivista a fegyveres harcról beszél, ki kell jelentenie, hogy személy szerint ellenzi az erőszakot, de nem ítéli el azokat sem, akik fegyvert fognak nemzetük védelmében. Így lehet semlegesíteni a közénk szivárgó kémeket. Amellett, hogy a "szekrényből előugró" fehér nacionalistának szigorúan erőszakmentesnek kell lennie, azoknak, akik a fegyveres harcot vállalják, titokban kell tartaniuk személyazonosságukat és minden információt, kivéve azok előtt, akik közvetlenül érintettek akcióikban. Ez nehéz feladat, és egyre nehezebb, ahogy több ember kerül bevonásra. Ezért olyan szervezeti struktúrát kell felépíteni, amely apró, önállóan tevékenykedő "sejtekre" épül. Minden ilyen sejtnek csak néhány tagja legyen, és a többiektől függetlenül, önállóan legyen képes akciók végrehajtására. Csak régi, megbízható, kipróbált bajtársak legyenek a sejt tagjai. Egy maroknyi elszánt harcos - nem több, mint négy vagy öt - legyőzhetetlen, összetartó és hatékony csapat lehet a zsarnokság elleni harcban. De egy magányos, megfelelően motivált "magányos farkas" is végezhet feladatokat egymagában. Egy egyszemélyes sejt értelemszerűen elérhetetlen a bűnüldöző szervek számára, de korlátozott lehet számára a végrehajtható feladatok nagysága. Pontosan az ilyen ellenálló szervezetek azok, amelyektől a nyakunkon ülő pénzsóvár elnyomók a legjobban rettegnek. Nem tudnak mit kezdeni velük, mert nincs hierarchikus struktúrájuk, amelyet szét lehetne zúzni, és túl kicsik ahhoz, hogy beépülhessenek a soraikba. Minden olyan személy, aki e mozgalom tagja lesz, tekintse úgy, mintha száműzött nemzet tagja lenne, egy idegen országban. Arra várunk, hogy a nyugati civilizáció összeomlásával hatalmi vákuum alakuljon ki. E száműzött nemzet állampolgárainak a következők a kötelességei. Legyen éber. Mindent tudjon, folyamatosan művelődjön, hogy tisztában legyen a fehér túlélés kulcskérdéseivel. Ellenségeink sose tehessenek fel egy "Miért?" kérdést úgy, hogy az válasz nélkül maradjon. Fegyverkezzen fel. Legyenek fegyverei, amelyekkel megvívhatja gerillaharcát, és ismerje azokat annyira, hogy megfelelő hatékonysággal alkalmazhassa. Bizonyos körülmények között ez nehéz lehet, de nagyon fontos, hogy átvehessük a hatalmat, ha az idő eljön. Legyen fizikailag és pszichológiailag mindig kész az eljövendő konfliktusra. Eddze testét, mint a katonák, hogy képes legyen harcolni, nehéz munkát végezni és legyőzni a fáradtságot. Csakúgy, mint a katonáknak, ki kell ölnie magából minden szimpátiát az ellenség felé, és nem érezni bűntudatot semmiért. Ezek az érzések ugyanis a legalattomosabb természetes tulajdonság szimptómái: ez a gyengeség. Az információ áramlása Hercule Poirot, Sherlock Holmes vagy Columbo hadnagy kitalált személyek, és ugyanígy fikció és közhiedelem, hogy a rendőrségi nyomozók pusztán logikával és elemzéssel oldanak meg bűnügyeket. A helyszíni adatgyűjtés és a szemtanúk valóban fontosak, de ha valaki megvizsgálja a bűnügyi nyomozások menetét, egyértelműen megfigyelheti, hogy az informátorok, a vamzerok nélkül a bűnügyek túlnyomó többsége megoldatlan maradna. A rendőrség rutinszerűen kínál fel pénzjutalmakat és állít fel "forróvonalakat", hogy a bűnözők társait előcsalogassa. Ha a rendőrség meggyanúsít valakit, mindenkit kivallatnak, aki a környezetébe tartozik, barátokat, munkatársakat, családtagokat. Fenyegetésekkel, megtévesztéssel gyakran sikerül is információt kiszedni belőlük. A barátoknak és munkatársaknak rendszerint azt mondják, ők is gyanúsítottak lesznek, ha nem beszélnek. Családtagoknak azt, hogy már megvannak a bizonyítékok, és a rendőrség "a gyanúsított érdekében" kéri, hogy mondjanak el mindent, "hogy segíteni tudjanak." Házastársnak vagy élettársnak gyakran mondják azt is, hogy a nyomozás során a gyanúsított hűtlenségére derült fény, ezzel próbálják megtörni az intim kapcsolat jelentette köteléket. Az információ kezelése ezért mozgalmunk biztonságának kulcseleme. Az információ értékesebb, mint bármilyen anyagi eszköz. Gazdaggá tehet, vagy akasztófára juttathat. Akár a legkisebb szivárgás is új nyomot adhat az üldözőknek, akik pedig nagyon is kitartóak, különösen, ha bonyolult üggyel kerülnek szembe. Biztosnak kell lennünk abban, hogy a legapróbb információmorzsa, látsszon akármilyen jelentéktelennek, se kerüljön a bűnüldöző szervek tudomására. Hogyan érhetjük ezt el? Hogyan tarthatunk titkot? Benjamin Franklin mondta: "Három ember nagyszerűen tud titkot tartani, feltéve, hogy kettő közülük halott." Ez valószerű értékelés. Mindenkinek vannak titkai, egy magányosan elkövetett, sötét tettről, gyermekkori rossz emlékekről vagy ballépésekről, amit sosem fednénk fel a nagyközönségnek. Az ilyen személyes titkokat sokkal jobban védjük, mint bármi olyasmit, amit esküvel vagy akár vérszerződéssel pecsételtünk meg a közösség előtt. Az igazság csaknem minden ügyben kiderül előbb vagy utóbb. Közösségi titkainkat nem őrizhetjük meg, legfeljebb késleltethetjük felfedésüket, ameddig csak lehetséges. Íme néhány javaslat az információs zár megőrzéséhez. - Ne osszunk meg olyan titkot, amit nem szükséges megosztani. Az angolszász katonai terminológia ezt úgy nevezi, "need to know". Lényege, hogy minden személy csak annyi információt kaphat, amennyire szüksége van a feladata végrehajtásához. - Ha bűnüldöző szervekkel kerülünk szembe, semmiféle információt ne adjunk ki. Jegyezzük meg ezt a három szót: "Nincs mit mondanom." Ne tegyél vallomást se szóban, se írásban. Követelj ügyvédet azonnal. Ne vesd alá magad önként semmilyen ruhaátvizsgálásnak, házkutatásnak, jármű átvizsgálásának. Ne mondj le semmilyen jogodról, és ne hagyd, hogy megtagadják jogaidat. Azok a döntéseid, amelyeket ilyenkor hozol, halálosan komolyak, ne kövess el ostoba hibákat. - Ne beszéljünk meg semmiféle gerillatevékenységet olyan rendszereken, amelyek nem biztonságosak. Ide tartoznak a telefonok, a mobiltelefonok, a faxok és az e-mail. Még az olyan biztonságos rendszereket, mint a digitális titkosítást alkalmazó telefonok vagy a titkosított e-mail is óvatosan kezelendők. Ki tudja, melyik védelem az, amelyiket a Nagy Testvér valóban nem tudja áttörni. - A legjobb titkosítást használd a számítógépeden minden olyan állományra - beleértve ezt a könyvet is - amelyek fajelméleti témáról, harcról, fegyverekről, robbanóanyagokról szólnak. - Próbáld megzavarni, megtéveszteni a nyomozókat dezinformációk alkalmazásával. - Ne próbáld erőszakkal meggyőzni elveidről azokat, akik nem vesznek részt harcunkban. A nagyközönség felé az erőszakmentesség képét sugalld. Harcunk céljai Forradalmi harcunknak négy rövid- és hosszú távú célja van. 1. A meglévő faji ellentétek felfokozása addig, míg nyílt konfliktus kezdődik a fehérek és a színesbőrűek között. Határainkon belül erőszakos fellépésre kell bátorítanunk a színesbőrűeket. Ez a legfontosabb célunk, hiszen a többit sem tudjuk megvalósítani enélkül. Csak egy faji háború élethalálharca fogja felriasztani fajunk többségét mély álmából. Csak egy ilyen konfliktus ébresztheti rá őket, hogy a békés és prosperáló multikulturális állam egy holdkóros lázálom, és csak egy ilyen konfliktus okozta általános káosz nyújthat lehetőséget, hogy további terveinket megvalósítsuk. Stratégiai célunk, hogy a többfajú államok kormányzását lehetetlenné tegyük. Az életnek sokkal rosszabbnak kell lennie, hogy a panelproli Józsi és más "békés adófizetők" végre felálljanak a fotelből. Célunk, hogy a fotelt kirúgjuk alóluk, hogy végre észrevegyék, mi vár fajtájukra. Ezután máris egyértelművé kell tennünk, hogy a színesbőrűeket nem látjuk szívesen országainkban, és hamarosan erőszakos deportálás vagy halál vár rájuk, ha nem takarodnak maguktól. Földjeink többé ne legyen a világ söpredékének biztonságos menedéke, hanem legyen veszélyes az idegen hódítóknak. Célzott likvidálásokkal, gyújtogatásokkal, robbantásokkal, szabotázzsal, vandalizmussal lehetetlenítsük el az idegenek életét, s e tevékenységgel gyújtsunk szívükben félelmet, gyűlöletet és dühöt. A célzott kivégzések áldozatai közismert figurák legyenek, mint színesbőrű médiaszemélyiségek, sportolók, vallási és politikai vezetők. A színesbőrűeket egyébként is támadni kell bárhol, ahol nagyobb számban előfordulnak, így például otthonaikban, a metróban, áruházakban vagy szórakozóhelyeken, a lényeg, hogy akcióink sok áldozattal járjanak. Az idegenek jelenlétének jelképei földünkön, a templomok, a mecsetek, az üzleti vállalkozások és politikai intézmények szintén mind értékes célpontok. El kell érnünk, hogy az utcára vonuljanak, hogy bosszút akarjanak állni. Mivel azonban mozgalmunk a föld alatt működik, és nincs vezetője, nem lesznek képesek közvetlen ellencsapást mérni ránk, s így dühüket a fehér társadalom egészén fogják kitölteni, különösen a bűnüldöző szerveken és a hatóság egyéb képviselőin. Legjobb tudásunk szerint ki kell használnunk az idegenek közti törzsi és etnikai belső ellentéteket is. Jó példa a nyugati civilizációba beépült idegen csoportok közti konfliktusra a hinduk és a muszlimok közti ellenségeskedés, különösen a pakisztáni és indiai bevándorlók között. De ugyanez megvan a szikhek és a muszlimok, a szomáliaiak és az etiópok, a feketék és a koreaiak, a feketék és a hispanók, a koreaiak és a kínaiak, japánok és más ázsiaiak között, és természetesen a zsidók és mindenki más között. Hogy megfelelően kiaknázzuk ezeket az ellentéteket, meg kell ismernünk a problémák okát és hajtóerejét. Itt most nem magyarázzuk el ezeket a konfliktusokat, mert messze meghaladja értekezésünk témáját. 2. A zsidó hatalom megsemmisítése hazánkban és világszerte. A zsidók mindig is a fehér faj ellensége voltak, és mindig is azok lesznek. Irigységük megsemmisít minden szépet és egészségeset ebben a világban. Bármely személy, szervezet vagy mozgalom, amely a fehér faj jövőjéért harcol, kudarcot fog vallani, ha ezt a tényt nem ismeri és fogadja el. Semmilyen mozgalom vagy társadalmi reform nem lehet sikeres, ha nem kifejezetten zsidóellenes. Meg kell hát érteni, hogy célkitűzéseink mind zsidóellenesek. Támadnunk kell a zsidó hatalmat minden szinten. Koncentráljunk a jól látható zsidó befolyásra a kormányban, a nagytőkében, a tömegmédiában és a szórakoztatóiparban. Az értékes zsidó célpontok megsemmisítése kiváló propagandahatást generál, és sokat lendít harcosaink morálján. Fontos demonstrálnunk, hogy mozgalmunk képes a zsidó hatalom összezúzására. Másodlagos fontosságú az alacsonyabb szintű zsidó célpontok támadása, mint például helyi jelentőségű személyek. A zsinagógák és a zsidó kézben levő kisvállalkozások a zsidó hatalom jelképei. Ezt ne felejtsük el, hiszen ebből ered erejük és befolyásuk. Bármilyen zsidó célpont elleni támadás országos, ha nem rögtön világméretű médiavisszhangot kelt. Ez pontosan az a propagandahatás, amire szükségünk van. A zsidók saját médiahatalmát így fordítjuk ellenük. Nincs értéktelen zsidó célpont! 3. Megsemmisíteni a jelenlegi kormány legitimációját, és egy legitim hatalmat kínálni a leváltására. Az áruló, zsidók irányította kormány szívét vesszük célba, hiszen ők is a legjobb tudásuk szerint gyilkolják és szennyezik fajunkat. A kormány apparátusa, infrastruktúrája és tulajdona magasan áll a célpontok listáján. Ide tartozik minden olyan személy, aki a politika formálásában, a kormány műveleteinek végrehajtásában részt vesznek, illetve mindenféle épület és egyéb fizikai tulajdon. A kormányban vagy ahhoz közel helyet foglaló döntéshozókat célzott likvidálással kell megsemmisíteni. Azok, akik harsányan kiálltak gyermekeink jövőjének elrablásáért, értelemszerűen a legfontosabbak, de bármely magas rangú kormánytisztviselő megfelelő célpont. Csak azok a kevesek maradhatnak életben, akik felléptek fajunk megsemmisítése ellen. Minden siker megfelelő propagandahatást fog kelteni. Csapást kell mérni a kormány hatalmának jelképeire, amelyeket az átlagpolgár a legitimitás és a hatalom pilléreinek tekint. Az épületeket és emlékműveket, amelyek a kormány beteg ideológiáit képviselik, meg kell rongálni, tönkre kell tenni vagy teljesen le kell rombolni. Célba kell venni az olyan közszolgáltatásokat, mint a hadsereg, a bűnüldözés, az elektromos hálózat, az élelmiszer- és üzemanyag-ellátás, az elektronikus távközlés, az adóhivatal, a posta, az utak, a vasutak, a repülőterek, a hajózás. E szolgáltatások megzavarása egyrészt aláássa a kormányzat hatékonyságába vetett közbizalmat, másrészt hátráltatja a fehér faj ellen folytatott háborút is. E támadások során természetesen nagy körültekintéssel kell eljárni, hogy ne követeljen áldozatokat az egyszerű fehér dolgozók körében. 4. Megbüntetni azokat a fehéreket, akik elárulták fajtársaikat. Nagy figyelmet kell fordítanunk azokra a személyekre, akik a kormányban, a médiában, a szórakoztatóiparban, a klérusban és a közoktatásban, akik hazugságokat adtak elő igazságként, propagálták a fajkeveredést, a drogok használatát és a degenerált viselkedést, előmozdították az idegen bevándorlást, vagy hasznot húztak olyan intézkedésekből, amelyek veszélyeztették egészségünket és elvették a fehér gyermekek jövőjét. Sosem remélhetjük, hogy nemzetként komolyan vegyenek bennünket, vagy akár saját magunkat, ha nem úgy bánunk el árulóinkkal, ahogy egy nemzettől elvárható: halállal büntetve őket. Egy ilyen személyek és tulajdonuk ellen intézett támadássorozat jelentős propagandahatást kelt, visszaszorítja az árulók tevékenységét, eltántorítva másokat az abban való részvételtől, és a fontos célpontok kiiktatásával javítja saját harcosaink morálját. További célpontok azok a cégek és intézetek, amelyek hirdetésekkel, személyzeti politikájukkal, üzleti vagy politikai tevékenységükkel fajunk megsemmisítését segítik. Ebbe a körbe tartozik szinte minden nagyvállalat. Közülük fontosabbak azok, amelyek idegeneket segélyeznek, színesbőrűek örökbefogadását intézik, idegen bevándorlókat segítenek, kutatásokat végeznek azon betegségek visszaszorítására, amelyek főleg színesbőrűeket sújtanak, mint az AIDS vagy a malária, vagy bármi más olyan tevékenységben vesznek részt, amely veszélyezteti az egészséges nyugati fehér faj fennmaradását. Célpont ezen cégek minden döntéshozója, tulajdona, pénzügyi eszközei, de itt is nagy körültekintéssel kell eljárni, hogy az ártatlan fehér cégalkalmazottakban ne essen kár. Másodlagos fontosságú célpontok az olyan hétköznapi személyek, akik részt vesznek a fajkeveredésben, a degeneráció terjesztésében vagy a drogfogyasztásban. Az egyszerű homoszexuálisok, degeneráltak, drogosok támadásának nincs propagandaértéke. Csak azokat szabad támadni, akik bűnt követtek el a fehér faj ellen. Ilyenek a fajárulók, az erőszaktevők, a gyermekmolesztálók. Célzott kivégzéssel, gyújtogatással vagy robbantásos merényletekkel lehet ellenük fellépni. (Folytatjuk.)
Forrás: https://kuruc.info/r/7/25984/

Orosz kontra amerikai haditechnika – Vajon megfordult a helyzet?


Szu-24 inflight Mishin” by Alexander Mishin
A nagy globális kirakó néhány napja előbukkant új darabja arra enged következtetni, hogy az amerikai-orosz erőviszonyok megfordulhatnak, de legalábbis jelentős változáson mennek át mostanában.
Még 2014 novemberében olyan hírek árasztották el az alternatív médiát, amelyek szerint egy 2014 áprilisi incidens szó szerint „demoralizálta” az amerikai USS Donald Cook hadihajó legénységét, miután egy orosz Szu-24 harcászati bombázó, amelyen semmilyen bomba vagy rakéta nem volt, több rárepüléssel szó szerint működésképtelenné tette a hadihajó Aegis rendszerét, a bombázóra felszerelt új zavaró berendezés segítségével.
eges vizeire. Oroszország válaszként egy Szu-24-es bombázót küldött az amerikai torpedóromboló hajó körberepülésére. Az orosz repülőgép fegyvertelen volt, azonban szakértők állítása szerint a legújabb orosz rádió elektronikus harci rendszerrel volt felszerelve. Az Aegis már távolról észlelte a Szu-24-es közeledését és harci riadót fújt. Az amerikai radarok bemérték a közeledés irányvonalát, majd a képernyők egyszer csak kialudtak és az Aegis megszűnt üzemelni. Közben a Szu-24-es átrepült a torpedóromboló fedélzete felett, megfordult és rakétatámadást imitált, majd a manővert 12-szer megismételte.
Vagyis amikor üzemelt a Szu-24-es fedélzeti rádió elektronikus zavaró berendezése, a modern Aegis rendszer üzemképtelenné vált.” (forrás)
Az incidenst követően, amiről elsőként a Rosszíjszkaja Gazeta 2014. április 30-i számában lehetett olvasni, a Donald Cook sürgősen betért egy romániai kikötőbe. Érdekes részlet, hogy az amerikai tengerészet hivatalos oldalán, az esetről tudósító cikk alatt a hozzászólók szintén az alternatív médiában keringő sztori valóságtartalmának valószínűségét latolgatták.
Miután a fővonalas média csupán érintőlegesen és egészen más megvilágításban írt az esetről (például: link) és először orosz részről sem érkezett megerősítés, eleinte a legtöbben pletykának tartva félresöpörték a történteket, azonban a részben orosz állami tulajdonban lévő Sputnik hírportál 2015. március 4-én bemutatta a forradalmian új elektronikus harcászati eszközt:
Az új orosz Richag-AV radar és hanglokátor zavarórendszert helikopterre, hajóra és más harcászati eszközökre is fel lehet szerelni, amelyek így több száz kilométeres távolságból is képesek megzavarni az ellenség hadászati rendszereit. Fejlesztői szerint az új rendszerhez még csak hasonló sem létezik máshol a világon.
Nagyon úgy hangzik, hogy a tavalyi incidensnél használt technológiáról van szó, ami azt jelenti, hogy Oroszország az Egyesült Államok legmodernebb rombolóit is képes harcképtelenné tenni.
Emellett az orosz haditengerészet állománya egyedül 2015-ben 50 új hajóval bővül.
Szintén idén márciusban a Sputnik egy másik említésre méltó „katasztrófáról” is beszámolt, amikor az Egyesült Államok egyik katonai műholdja „hirtelen felmelegedés miatt” felrobbant, a robbanásból származó törmelék pedig jelenleg is a Föld körül kering.
Vajon ez is Oroszország új harcászati képességeinek demonstrálása volt az Egyesült Államok felé vagy csupán egy kiöregedett műhold mondta fel végleg a szolgálatot?


Orosz bombázók a La Manche csatorna felett és új NATO-egységek Európában


Vlagyimir Putyin orosz elnök nem arról ismert, hogy meghátrálna az országának gazdasága ellen életbe léptetett szankciók elől. Ehelyett inkább retorikáján és katonai lépésein változtatott.
Ennek egyik legújabb példája egy pénteki incidens, amellyel sokak szerint azt kívánta jelezni a nyugat felé, hogy bármire készen áll saját érdekeinek védelmében:
Két orosz bombázó húzott el a La Manche csatorna fölött szerdán, úgy, hogy eközben jeladóikat kikapcsolták. A brit légierő elfogó vadászgépei kísérték a brit légtér határáig a két orosz gépet. Az eset miatt London bekérette az orosz nagykövetet, aki később azt mondta: nem sértették meg Nagy-Britannia légterét, és a két gép rendszeres őrjáratot teljesített.
Polgári repülőgépek útvonalát is módosítani kellett a berepülés miatt. Az orosz vadászbombázók transzponderek, vagyis automata válaszjeladókat kikapcsolva repültek, így a katonai radarral nem vették észre őket. Tavaly a NATO több mint 100 esetet rögzített, amikor orosz katonai gépeket észleltek, háromszor többet, mint 2013-ban. (forrás)
Egy tavalyi eset során hasonló berepülés történt az Egyesült Államok nyugati partja mentén, amikor is az orosz gépek Alaszkától egészen Kalifornia vonaláig repültek. Egyesek szerint Oroszország egy olyan új fegyvert tesztelhet, ami képes működésképtelenné tenni az amerikai légiirányító rendszereket.
Pontosan a pénteki incidens napján Mihail Gorbacsov, volt szovjet vezető arról beszélt, hogy Oroszország és az Egyesült Államok között egy új hidegháború zajlik, ami azonban bármikor forróvá válhat, amennyiben a két ország közötti feszültségek tovább mérgesednek.
Vlagyimir Putyin hasonló megjegyzéseket tett tavaly októberben:
tt, amikor Oroszországot a világ veszélyforrásának nevezte az Egyesült Nemzetek szeptember 24-i összejövetelén.
Reméljük, hogy partnereink rájönnek, mennyire hiábavaló erőfeszítés Oroszország zsarolása és emlékezni fognak, milyen következményekkel járhat a stratégiai stabilitás számára a legnagyobb atomhatalmak közötti viszálykodás.”
Putyin felidézte, hogy Barack Obama szerint az Európában tapasztalható orosz agresszió az „emberiségre leselkedő három legnagyobb veszélyek egyike” az Ebola vírus és az Iszlám Állam mellett.
Az orosz gazdaság egész ágazatait sújtó szankciók és ezek a megjegyzések kimerítik az ellenséges hozzáállás fogalmát,” mondta Putyin.
Az Oroszország egyik nyugatellenes szövetségesének számító Kína is bátor lépéseket tesz. A Nanji szigetekről készült legújabb műholdfelvételek szerint egy új töltőállomás komplexum épül ott, amelynek elrendezése és helyszíne arra enged következtetni, hogy Kína egy Japán elleni konfliktusra készülhet. Egy Kalifornia partjai mentén 2010-ben észlelt rakétakilövést is Kínának tulajdonítanak, ami egyes megfigyelők szerint azt jelzi, hogy Kína is elszánta magát egy globális konfliktusra, amennyiben az szükségessé válik.
Miközben a gazdaság helyzete az óceán mindkét partján romokban hever, Oroszország és az Egyesült Államok is európai pozíciójának erősítésén dolgozik. Egy néhány napja felbukkant felvétel szerint Ukrajnában máramerikai katonák is jelen vannak, egy tegnapi hír szerint pedig a NATO új állandó egységeket tervez telepíteni Lengyelországba, Romániába, Bulgáriába és Magyarországra:
A NATO több térségbeli tagállam mellett Magyarországon is új állandó egységet telepíthet egy tervezet szerint, amelyet február elején vitatnak meg az észak-atlanti szövetség védelmi miniszterei – írta a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung című vasárnapi német lap. A beszámoló szerint a balti államokban, Lengyelországban, Romániában, Bulgáriában és Magyarországon egy-egy kisebb, nagyjából 40 fős egységet telepítenek, fele-fele arányban a fogadó állam és a NATO katonáiból.
A NATO-csapatok integrációs egysége (NATO Force Integration Unit) nevű alakulatok feladata a szövetség lándzsahegyének nevezett (Spearhead Force) új közös harci egység fellépésének szervezése lesz a szövetség keleti határvidékén. A Spearhead Force létrehozásáról a tavalyi NATO-csúcstalálkozón döntöttek. Az úgynevezett nagyon magas készültségi szintű, több ezer fős egység 2016-tól működik majd és akár két napon belül bevethető lesz bárhol a világon kollektív védelmi, illetve válságkezelő feladatok végrehajtására a walesi Newportban tartott csúcson elfogadott terv szerint.
Nem tudni, hogy az erőfitogtatás megmarad-e ezen a szinten, mindenesetre aggasztó, hogy az atomfegyverek témája is a lehetőségek közé került, főleg, ha megnézzük, hogy kiknek áll hatalmában ezek bevetése.
Források: shtfplan.com, zerohedge.com

Putyin feloldotta a légvédelmi rakétarendszerek szállítására vonatkozó tilalmat Iránnal szemben




Vlagyimir Putyin orosz államfő feloldotta a 2010-ben aláírt légvédelmi rakétarendszerek szállítására vonatkozó tilalmat Iránnal szemben. A lépés alapjaiban változtathatja meg az erőviszonyokat és komoly aggodalmat gerjesztett Izraelben.
A két ország még 2007-ben kötött 800 millió dolláros fegyverszállítási szerződést, aminek keretében az oroszok Sz-300-as típusú légvédelmi rakétarendszert szállítottak volna Iránba, azonban később ezt felfüggesztették az ENSZ büntetőintézkedései miatt. Akkor a szerződést nemcsak felfüggesztették, hanem meg is semmisítették, szétszedték a rakétavédelmi rendszereket és visszautalták az előleget Teheránnak. Januárban egyébként már Teheránban járt Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter, hogy a két ország katonai együttműködésének erősítéséről tárgyaljanak. Az Egyesült Államok szerint nem elfogadható az orosz légvédelmi rakétakomplexumok Iránba szállítása, amit John Kerry telefonon közölt Szergej Lavrov orosz kollégájával, jelezve, hogy a lépés veszélyezteti a szankciók feloldásáról, amiről éppen két hete írtak alá keretegyezményt a nyugati hatalmak és Irán.
Josh Earnest a Fehérház szóvivője azt mondta, hogy az Oroszországhoz hasonló nemzetekkel való egység és együttműködés kritikus fontosságú az Iránnal való tárgyalások sikere szempontjából. Washington úgy gondolja, hogy Moszkva építő szerepet vállalt ezekben, függetlenül attól, hogy a két ország éles ellentétben áll egymással az ukrán helyzetet illetően.
Teherán azonnal üdvözölte Putyin bejelentését, Izrael pedig sietett hangot adni aggodalmának, ami szerint Irán megpróbál minél nagyobb előnyt kovácsolni a keretegyezményből, még a júniusi végső hatályba lépés előtt.

a bármikor elkezdődhet, később pedig ezeket korszerűbb, Sz-300BM típusúak (Antej 2500-asok) követhetik, amiknek a szállítását már Washington is támogatja.
két hete aláírt keretegyezmény egyik célja elvileg éppen az lenne, hogy korlátozza Irán atomfegyver előállítási képességeit, cserébe a nyugat által korábban bevezetett szankciók feloldásáért. A megállapodás végső formáját június 30-án tervezik aláírni, így a szankciók lazításának ütemezéséről még nincs konkrét egyetértés. Sőt, egyesek szerint a keretegyezmény több olyan ellentmondásos pontot is tartalmaz, amelyeket az amerikai és az iráni felek teljesen másként értelmeznek, beleértve a szankciók feloldásának kiterjedését és ütemezését, az urándúsításra vonatkozó korlátozásokat, a jelenlegi kutatásokat, a programok ellenőrzését és Irán urántartalékait is.
A 200 kilométeres hatótávolságú, több célpont egyidejű követésére és megsemmisítésére képes Sz-300-as rakétavédelmi rendszer a világ egyik leghatékonyabb ilyen eszköze.
Az Sz-300-as kifejezetten a védelemre kifejlesztett rendszer, támadásra nem használható, így egyetlen ország biztonságát, tehát Izraelét sem veszélyezteti,” mondta Lavrov.
Nagy számban történő bevetés esetén komoly elrettentő erőt képvisel. Amennyiben Izrael Irán atomlétesítményeinek megtámadása mellett döntene, az Sz-300-as rendszer igencsak megnehezítené számára az amúgy sem egyszerű feladatot.
Yuval Steinitz, izraeli kabinetminiszter szerint a keretegyezmény törvényesítette Irán helyzetét és előkészítette a terepet a hétfői orosz bejelentésre.
Izrael számít az Iránnal folytatott tárgyalások és a keretegyezmény legfőbb kritikusának, mivel szerinte az kifejezetten elősegíti az atomfegyverek előállítását.
Forrás: Washington Post 

13,5 tonnás „B” terv Irán ellen


B-2 Spirit lopakodó és a legnehezebb amerikai bomba, a 13,5 tonnás Massive Ordnance Penetrator (MOP)
Forrás: Business Insider
A jelenleg Iránnal folyó béketárgyalások célja, hogy a június 30-i határidő előtt átfogó megállapodás születhessen.
Megállapodás híján, illetve a tárgyalások teljes sikertelensége esetére létezik egy „B” terv a Massive Ordnance Penetrator (MOP), azaz a Beoing által gyártott 13 608 kilogrammos bomba formájában.
Michael Crowley, a politico újságírója szerint az USA legalább három tesztkilövést hajtott végre az új mexikói sivatagban, amelyekhez B-2 Spirit bombázókat használtak, hogy leteszteljék az amerikai haderő aduászát a nukleáris hatalmak közé befurakodni kívánó ellenfelekkel szemben.
A Pentagon egy volt munkatársa szerint, aki látta a tesztekről készült felvételeket, a 6 méter hosszú és 15 tonna súlyú MOP ereje „felfoghatatlan”.
A felvételek nem publikusak, de az alábbi képen működés közben látható BLU-109-es bomba segíthet elképzelni a MOP hatásmechanizmusát. A bunkerromboló bombák először áthatolnak a célpont védelmi rétegén és csak azután robbannak.
A BLU-109 242 kilogrammos robbanófejjel rendelkezik, súlya pedig 1 tonna. Ezzel szemben a MOP összesen 2400 kilogramm robbanótöltettel van felszerelve, tehát a fenti példánál tízszer nagyobb erejű.
árd fizikai védelemmel ellátott földalatti létesítmények megsemmisítéséhez fejlesztették ki, mivel képes 60 méter földrétegen és 18 méter vastag betonon is áthatolni a detonáció előtt.
Az Iránnal folytatott tárgyalások meghiúsulása esetén az USA az egykor titkosnak számító Fordow-i nukleáris létesítményt támadná meg, ami egy sziklás hegység belsejében található és kifejezetten légi támadások elleni védelemmel szerelték fel. A Fordow-ban található centrifugák alkalmasak a nukleáris fegyverek építéséhez szükséges uránium dúsításához.
A MOP mérete és képességei ellenére a Fordow-i létesítmény megsemmisítése nem lenne egyszerű feladat. A Politico szerint ehhez több B-2 Spirit bombázó egyidejű bevetésére lenne szükség, hogy egyszerre lehessen bejuttatni a MOP bombákat a hegy mindkét oldala felől.
A Wall Street Journal megjegyzi, hogy a MOP-ot éppen ilyen támadásokra fejlesztették ki és eleve páros bevetésre szánták, mivel az első bomba készíti elő az utat a második számára, ezzel megkettőzve a behatolás erejét.
Persze egy ilyen támadás egyéb nehézségeket is gördítene az Egyesült Államok elé.
Oroszország például áprilisban oldotta fel a 2010-ben aláírt légvédelmi rakétarendszerek szállítására vonatkozó tilalmat Iránnal szemben, ami azt jelenti, hogy készek eladni a 200 kilométeres hatótávolságú, több célpont egyidejű követésére és megsemmisítésére képes Sz-300-as rakétavédelmi rendszert Irán számára.
A rendszer telepítése lényegesen megnehezítené az Egyesült Államok dolgát.
Időkjelei: Miközben a nyilvánosság felé az Egyesült Államok jelenleg a békére törekvő közvetítő szerepét játssza, sokak szerint ez csupán színjáték, ami azt a célt szolgálja, hogy konfliktus esetén elmondhassa, hogy mindent megtett a béke érdekében.

Az iráni Forradalmi Gárda az egyezmény ellenére is „készül a háborúra”

A Forradalmi Gárda egyik tagja a Hormuz-szorosnál tartott hadgyakorlatnál, 2015. február 25-én (photo credit: Hamed Jafarnejad/AFP/Fars News)
Bár a legtöbb hírportál arról számolt be, hogy az iráni Forradalmi Gárda üdvözli az atommegállapodás múltheti aláírását, az izraeli 10-es tévécsatorna, arab titkosszolgálati forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a legnagyobb számú iráni fegyveres erő „készül a háborúra” arra az esetre, ha a múlt héten aláírt keretegyezmény és a június 30-ra tervezett végleges megállapodást összeomlana.
A csatorna szerint az arab titkosszolgálatok figyelmeztették „Franciaországot, Nagy Britanniát és az Egyesült Államokat”, hogy a Forradalmi Gárda katonai támadástól tart a diplomáciai tárgyalások sikertelensége esetén, így felkészültek a Hormuz-szoros lezárására és egyéb, meg nem nevezett intézkedéseket is előkészítettek. (forrás)
Wall Street Journal pénteken arról írt, hogy az Egyesült Államok intézkedéseket tett legnagyobb bunkerromboló rakétáinak fejlesztésére, arra az esetre, ha bevetésük szükségessé válna Irán atomlétesítményei ellen.
a számos ellentét jelentkezett az Egyesült Államok és Irán között, jelezve, hogy az egyenlőre nem kötelező érvényű megállapodás és a tárgyalások összeomolhatnak.
A Forradalmi Gárda kiterjedt haditengerészeti és légvédelmi gyakorlatokat tartott február végén a Hormuz-szoros közelében. A szoros stratégiai fontosságú átkelőhely a perzsa-öbölben, mivel itt halad át a világ olajszállítmányainak csaknem egyharmada. A hadgyakorlat során több tucat motorcsónak rohamozta meg egy amerikai repülőgép hordozó másolatát. Az iráni állami média felvételei alapján a levegőből és több hajóval is támadták a hajómásolatot. A gyakorlat során 25 kilométer hatótávolságú robotrepülőgépeket, ballisztikus rakétákat, torpedókat, rakétavetőket és vállról indítható rakétavetőket is bevetettek és gyakorolták egy pilóta nélküli repülő lelövését valamint vízalatti aknák elhelyezését.
Az amerikai hatóságok korábban már jelezték nyilatkozataikban, hogy tartanak attól, hogy az iráni hadsereg esetleg megpróbálja megzavarni az olajkitermelést, vagy rátámad a Perzsa-öbölben járőröző amerikai hadihajókra.
A Gárda hadierejének vezetője, Ali Fadavi nemrég azt nyilatkozta, hogy „50 másodperc alatt el tudnának pusztítani egy amerikai hadihajót”. „Jelentős mértékben megnöveltük a hadi kiadásainkat, hogy biztosítsuk a régió védelmét” – nyilatkozta az iráni parlament elnöke a hadgyakorlatok előtt.
A Fehérház pénteki nyilatkozatában biztosnak vélte az egyezmény júniusi hatályba lépését, Irán azonban kijelentette, hogy amennyiben a nyugat nem tartja be az egyezményben vállalt feltételeket, folytatni fogja az urándúsítást és egyéb nukleáris tevékenységeit.
Az izraeli riport szerint Szaúdi-Arábia rendkívül dühös a tárgyalások résztvevőire a keretegyezményben elfogadott feltételek miatt.
Egy szombaton sugárzott izraeli műsorban Ehud Ya’ari, elismert Közel-Kelet szakértő, hat olyan ellentmondásos pontot is felhozott az egyezményből, amelyeket az amerikai és az iráni felek teljesen másként értelmeznek, beleértve a szankciók feloldásának kiterjedését és ütemezését, az urándúsításra vonatkozó korlátozásokat, a jelenlegi kutatásokat, a programok ellenőrzését és Irán urántartalékait is.

Soros szerint az Európai Unió a Globális Kormányzás elbukott kísérlete


Forrás: Activist Post
Vajon a nyugati elit kezdeményezésére létrejött Európai Unió szétesőben van? A szűnni nem akaró gazdasági problémák hatására egyre nagyobb a közellenállás a kontinensen, az Ukrajna elleni puccs és annak következményeként Oroszország ellen indított és igen népszerűtlen gazdasági háborút követően pedig az EU tartóoszlopai is megrendülni látszanak.
France 24-nek adott interjúban Soros György arról beszélt, hogy az Európai Unió nem váltotta be az elit által hozzá fűzött reményeket és Európában sokan „Oroszországra tekintenek követendő példaként”.
Fel kell ismernünk, hogy maga az Unió, ami a globális kormányzás nemes, jó szándékkal indított kísérlete, elbukott és nem volt képes megvalósítani azt, amit ígért. A csalódás olyan mértékű, hogy még Oroszország is képes alternatívát kínálni.
Soros szerint „Oroszország egy maffiaállam” és a tény, hogy „számos európai ország követendő példának tartja a Putyin féle vezetést, kifejezetten veszélyes”.
Soros ezt követően kifejtette, hogy Európában sokan tartják „vonzónak az Oroszországgal való szoros együttműködést”, köztük például Nigel Farage, a brit UKIP párt vezetője, a francia Marine Le Pen, és „sokan Németországban”.
A teljes interjú angol nyelven
Európa évek óta válságban van, és az Oroszországgal kirobbant legújabb vita meghatározó tényező lehet az EU jövőjében. A New York Review-ban nemrég megjelent interjúban Soros megjegyzi, hogy a 2008-as pénzügyi válság és a hírhedt trojka által azt követően bevezetett megszorítások óta egyre erősödik a népellenállás és az Unióellenes pártok támogatottsága:
Az Európai Unió, de különösen az eurózóna, elvesztette a fonalat a 2008-as válság után. Az Európára jellemző fiskális politika felerősítette a közellenállást. Az Európa ellenes pártok 30 százalékkal több széket szereztek az Európai Parlamentben, de egészen mostanáig nem volt realisztikus alternatívájuk az EU-val szemben. Most azonban Oroszország olyan alternatív megoldást kínál, ami alapvető változásokat és kihívást jelent azon elvek számára, amelyekre az Európai Uniót alapozták… Itt az ideje, hogy az Európai Unió alaposan átértékelje magát… Az EU bürokraták többé nem rendelkeznek egyeduralommal és nincs mivel büszkélkedniük.
Az elit egyre jobban fél a nyugaton fel-fellobbanó népfelkelésektől, amelyeknek megpróbálnak az élére állni, vagy jobb híján a számukra kívánatos mederbe terelni, irányítani. Miközben a kormány vagy kormányok alkalmatlansága vagy erkölcstelensége miatti düh erősödik Európában, az elit megpróbálja magáévá tenni a különböző mozgalmakat, vagy akár mesterséges politikai mozgalmakat indítani, hogy ezek által irányítsa és semlegesítse a nép indulatait.

Az EU a globális elit szülötte, amelyik több mint egy évszázada építgeti birodalmát. Az Unió ennek a folyamatnak, mégpedig a globális kormánynak vagy más néven kormányzásnak részeként tett bátor kísérlet, a nacionalizmus és nemzeti törvények hatalmának erőszakmentes leváltására”. Az EU célja, hogy „a nemzeti kormányokat szövetségekre váltsa, hogy a későbbiekben a világ más tájain létrejövő egyéb szuverenitásromboló szövetségekkel együtt egyetlen hatalommá, egy globális birodalommá olvassza. Ilyen szövetség például az Észak-Amerikai Unió vagy a Közel-Keleti Unió is.
Az EU ügyvezetői testülete, az Európai Bizottság, a brit Royal Institute of International Affairs (RIIA), egy globális uralomra törekedő, amolyan párhuzamos brit kormány partnere.
Étienne Davignon, volt európai biztos és az európai integráció fontos építője, felfedte, hogy az évente ülésező elit szervezet, a Bilderberg csoport is segített az Euró létrehozásában. A Külkapcsolatok Tanácsa európai szervezetének vezetőjeként természetesen Soros György is tagja ennek az árnyékhatalomnak.

Az Oroszország elleni gazdasági hadviselés visszaüt

Európában a gazdák több helyen is tiltakoztak, mivel az Oroszország elleni értelmetlen szankciók őket érintették a legkeményebben. A nyugat által bevezetett szankciókra adott válaszként Oroszország augusztusban élelmiszer behozatali tilalmat vezetett be azokra az országokra, amelyek támogatták a szankciókat, ami komoly élelmiszer áresést okozott, hiszen az így fölöslegessé vált áruk elárasztották az európai piacokat. A szankciók miatti kereskedelmi forgalomcsökkenés a becslések szerint évi 5,3 milliárd euró veszteséget jelent az EU számára, nem beszélve a számokban kifejezhetetlen bizonytalanságról, amit a helyzet társadalmi megítélése okoz.
Franciaországban is számos tüntetés volt, ahogy az orosz behozatali tilalmak egyre inkább éreztetik hatásukat az amúgy is romló életkörülményekben. Bretagne-ban a gazdák felgyújtották az adóhatóság irodáit, amellett, hogy zöldségeket és trágyát borítottak a kormányépületek elé egy szeptember közepén, a kormányintézkedések ellen tartott demonstrációban. Novemberben a becslések szerint újabb 36,000 ember vett részt az országszerte szervezett tüntetéseken, amelyek során ismét a kormányépületek elé borították a megmaradt terményeket, amelyeket részben az orosz behozatali tilalom miatt nem tudtak értékesíteni.
Spanyolországban is tüntettek a gazdák az Oroszország elleni szankciók eredményeként rajtuk maradt termények és a multik által ezekért fizetett nyomott árak miatt.
Az EU politikájával szembeni ellenállás az Oroszország elleni büntetőintézkedések mellett sok egyéb területet érint. A megszorító intézkedések súlyosan érintik a déli államokat, ahol a tüntetések szinte az élet megszokott részévé váltak. Októberben például Nápolyban volt komoly demonstráció az Európai Központi Bank épülete előtt, ahol a résztvevők a megszorítások befejezését és a munkanélküliség csökkentését követelték.
Az előttünk álló időszak során kiderül, hogy végül az elit az Unió fenntartásával próbálja meg tovább erősíteni hatalmát vagy esetleg az erősödő elégedetlenségi mozgalmakat irányítva folytatja munkáját…
Időkjelei: Vajon mi lehet az igazi szándék, amikor Soros György, aki nyilatkozataival mindig valamilyen mögöttes célt erősít, az Oroszországgal való együttműködés veszélyeiről beszél?
A tíz szarv, amelyet láttál, tíz király, akik még nem kaptak királyságot, hanem a fenevaddal együtt kapnak királyi hatalmat egyetlen órára. Ezek egy véleményen vannak, felajánlják erejüket és hatalmukat a fenevadnak.” Jelenések 17:12-13



Egy elemző szerint Németország titokban a BRICS csatlakozást fontolgatja



Forrás: infowars.com
Jim Willie pénzügyi elemző azt állítja, hogy Németország a NATO és az Egyesült Államok által támogatott egypólusú rendszert a BRICS nemzetek szövetségére készül cserélni és, hogy ez volt az oka Angela Merkel és más német vezetők, sok port kavart lehallgatásának is, az amerikai nemzetbiztonsági hivatal (NSA) által.
Greg Hunter által készített interjúban Jim Willie, statisztikai elemző elmondta, hogy a német vezetőséget célzó NSA lehallgatás valódi oka az Egyesült Államoknak azon félelme volt, hogy a legnagyobb európai hatalom lehetséges menekülési útvonalakat keres a dollár összeomlásának esetére.
Azt gondolom, hogy keresik azokat a részleteket, amikkel segíthetnének Oroszországnak a dollár ejtésében. Próbálnak titkos lépéseket keresni, hogy Németországot eltávolítsák a dollártól és a BRICS nemzetekhez csatlakozzanak. Szerintem pontosan ezt teszik.”
A hónap elején a BRICS országok (Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika) bejelentették egy új, 100 milliárd dollár vagyonnal rendelkező dollár-ellenes, alternatív IMF felállítását, aminek központja Sanghajban lenne, de Moszkva irányítása alatt állna.
Putyin azzal a céllal indította el az új rendszert, hogy az „megakadályozza azon országok zaklatását, amelyek nem értenek egyet az Egyesült Államok és szövetségeseik bizonyos külpolitikai döntéseivel.” Ez egyértelműen jelzi, hogy Oroszország és a BRICS nemzetek egy új gazdasági rendszert akarnak létrehozni, ami az IMF és a Világbank ellenfeleként állna ringbe.
ator államként” tekint Oroszországra. Christopher R. Hill, az Egyesült Államok korábbi iraki nagykövete, az ukrán válságra reagálvakijelentette, hogy Moszkva elárulta az „új világrendet”, aminek már 25 éve tagja.
Egy másik lépés, ami jelzi, hogy a BRICS országok egy nyugatellenes, többpólusú rendszer felállításán dolgoznak, egy olyan alternatív világháló kiépítése, ami az Egyesült Államok kikerülésével az amerikai nemzetbiztonság által folytatott kiterjedt megfigyelést próbálja megakadályozni.
Willie azt is elmondta, hogy szerinte az Egyesült Államok a Maláj légitársaság lelőtt gépe körüli zűrzavart is Moszkva ellen próbálja fordítani, hogy ezáltal még szigorúbb szankciókat csikarjon ki a nyugati országoktól, mivel ezek eddig nem sok nehézséget jelentettek Moszkva számára, viszont annál több kárt okoztak Európa kereskedelmi érdekei számára.
A legkomolyabb következmény, hogy az Egyesült Államok végeredményben azt üzeni Európának, hogy a kontinens számára két lehetőség áll fenn. Az Egyesült Államok azt akarja, hogy Európa álljon mellé az Oroszország elleni szankciókban. Álljon mellé az állandó háborúkban, konfliktusokban, elszigetelődésben, akár az európai gazdaság elpusztítása árán is, felrúgva szerződéseit és veszélybe sodorva energiaellátását. Az Egyesült Államok felszólítja Európát, hogy csatlakozzon a háborúhoz és a szankciókhoz, mert igazából azt akarja, hogy Európa segítsen fenntartani a dollár rezsimet. Európának azonban elege van a dollárból. … Az USA nyomást gyakorol Németországra. Franciaország és Nagy-Britannia miatt nem kell aggódni. Németország miatt azonban igen. Németországban 3000 olyan vállalat működik, amelyeket ezek a lépések komolyan befolyásolnak. Ezek nem fognak csatlakozni a szankciókhoz. Ilyen egyszerű a helyzet.”


A nagy hazaszállítási lázban kiderülhet, hogy van-e (elég) arany a Fed széfjeiben





2015-ben Németország összesen 120 tonna aranyat szállított haza Franciaországból és a Fed-től
Forrás: shtfplan.com
Az aranyfelhalmozás üteme igencsak felgyorsult az utóbbi időben, miközben egyre több ország és amerikai tagállam akarja hazaszállítani az Egyesült Államokban, illetve a Fednél tárolt aranyát.
A székfoglaló tehát elkezdődött, a kérdés csupán az, hogy ki marad hoppon a végén.
Texas állam a legújabb a jelentkező, a tét pedig 1 milliárd dollár.
A marháiról, a cowboy-okról és olajkutairól ismert amerikai állam egy merőben más termék által került a címoldalakra a napokban.
Ez a termék az arany.
Az egyik helyi képviselő ugyanis azzal a javaslattal állt elő, hogy hozzanak létre egy saját aranytrezort, ahol a University of Texas Investment and Mining Co. jelenleg New Yorkban tárolt 1 milliárd dolláros aranykészletét tárolhatnák.
Texas példája persze eltörpül más nemzetállamok hazaszállítási kísérletei mellett, mégis jól szemlélteti a tendenciát, vagyis azt, hogy egyre többen veszítik el bizalmukat a fiat valutákban és az azokat gyártó hatalmakban és új, szó szerint szilárdabb megtakarítások felé kacsintgatnak.
A kínai valuta készen áll a globális tartalékvaluta státuszra, ami hihetetlen következményekkel járhat az egykor hatalmas petrodollár számára, főleg ha figyelembe vesszük, hogy Kína soha nem látott mértékben halmozza aranykészleteit.
Elméletben rövid időn belül egyenlő szinten lehetnek e téren az Egyesült Államokkal, már amennyiben hinni lehet a papíron nyilvántartott adatoknak, értve ezt mindkét országra.
A központi bankok aranyat vesznek… ami nagyon kivételes jelenség… a mi életünk során még nem fordult elő… mindig eladtak, most pedig vesznek… Azt hiszem, hogy a pénzvilág átállása érkezik…
Azt hiszem, hogy az amerikai kormány szándékosan hagyja, hogy Kína aranyat halmozzon fel… Úgy gondolom, hogy Kínának az Egyesült Államokkal megegyező mennyiségű aranyat kell felhalmoznia a reset előtt. Úgy látom, hogy  a színfalak mögött valamilyen megállapodás van születőben a központi bankok között és ezért látjuk azt, hogy a kormányok aranyat vesznek. (forrás)
Azzal a kivétellel, hogy a többség szerint a szóban forgó arany nem létezik. A nyomai felbukkannak néha itt-ott, némi rálátást adva arra, hogy hol lehet, vagy hová tűnhetett, de ez nem változtat azon a feltételezésen, hogy a Fed New York-i széfjei, ha nem is üresek, de sokak szerint lényegesen kevesebb aranyat tartalmaznak, mint amennyit papíron ott tárolnak. Ahhoz tehát, hogy a Fed visszaszolgáltassa Texas vagy bármelyik gyanakvó és aranyat hazaszállítani kívánó nemzetállam aranyát, először be kell szerezze azt.
Egyes szakértők szerint az ország sokkal több arannyal rendelkezik, mint amennyit az utoljára 2009-ben frissített hivatalos adatokból sejteni lehet. Mi történik majd, ha az adatokat nyilvánosságra hozzák?
Valószínűleg ez a bizonytalanság is hozzájárul ahhoz, hogy mindenki megpróbálja hazaszállítani az aranyát, amíg még lehet, hogy legyen mit letennie az asztalra az új globális valuta indulásakor.
, vagy nem tulajdonít különösebb jelentőséget nekik.
Németország, Svájc, Hollandia és számos dél-amerikai és közel-keleti ország követeli aranytartaléka hazaszállítását. Vajon ki marad üres kézzel a végén? Kik lesznek kénytelenek arany helyett elfogadni a számukra felajánlott tartalékvalutát, például SDR-ok formájában, a hatalom által meghatározott értéken?
Németország például egyre erélyesebben követeli, hogy a Francia Nemzeti Bank a nála tárolt teljes mennyiséget, azaz 374 tonna aranyat szállítson vissza, a New York-i Fed-től pedig 300 tonnát kérnek vissza az (elvileg) ott tárolt 1500 tonnából.
Schacht, Benjamin Strong, a New York Fed akkori elnöke, Montague Norman és Charles Rist, a Francia Nemzeti  Bank elnöke a New York Fed előtt 1927-ben
Schacht, Benjamin Strong, a New York Fed akkori elnöke, Montague Norman és Charles Rist, a Francia Nemzeti Bank elnöke a New York Fed előtt 1927-ben
Hol van Németország aranya című, igen alapos és érdekfeszítő cikkében Vernon Silver leírja, hogy amikor Németország központi bankjának elnöke, Hjalmar Schacht a 20-as években meglátogatta a New York Fed hivatalát, hogy szemrevételezze országa aranykészletét (akkoriban ez még lehetséges volt), a Fed munkatársai hosszú várakoztatás után a következő üzenettel tértek vissza hozzá és a vele együtt várakozó Benjamin Stronghoz, aki a Fed elnöke volt akkoriban:
Mr. Strong, nem találjuk a Reichsbank aranyát.
Schacht nagylelkűen közölte velük, hogySemmi gond. Én hiszek Önöknek, amikor azt mondják, hogy az arany megvan, és ha esetleg nem is találják, az Önök személye garancia, hogy szükség esetén pótolják.”
A németek türelme azóta elfogyott. Amikor 2013-ban Németország, több évig tartó tárgyalások után, a tervezett 300 tonnából 5 tonnát végre hazahozhatott aranykészletéből, az aranyrudak egy részét újra kellett önteni, tehát az eredeti jelölések, amelyek segítségével azonosítani lehetett volna, hogy valóban az eredeti német aranyat küldik-e haza, megsemmisültek. A hivatalos magyarázat szerint erre azért volt szükség, mert az eredeti rudak nem feleltek meg a londoni szabványnak (London good delivery). Ennek a magyarázatnak már csak azért sincs értelme, mert a Fed elvileg 120 000 aranyrúd közül válogathatott (ennyi német aranyat tárolnak), tehát miért választott olyan rudakat is a Németországba való hazaszállításhoz, amik nem feleltek meg a hivatalos szabványnak? (forrás)
Sokan úgy gondolják, hogy a Fed azért húzza az időt, hogy beszerezze a hiányzó aranyat.
CNBC cikke szerint egyes központi bankok spekulánsoknak és aranybánya tulajdonosoknak adják hitelbe a náluk tárolt aranyat, akik ebből finanszírozzák a bányáikat, tulajdonképpen kockázatmentesen, hiszen a kölcsönvett aranyat az újonnan kibányászott aranyból is vissza tudják fizetni, függetlenül attól, hogy mi történik közben az arany árfolyamával. Ez igen nyereséges vállalkozás a központi bankok számára, hiszen az arany különben csak tétlenül porosodna széfjeikben.
A CNBC azért hozzátette, hogy tudomásuk szerint a Bundesbank és a Fed nem folytat ilyen üzleteket. ( :D )
A nagyágyuk persze mindig először távoznak a játékból. Amennyiben további országok csatlakoznak a hazaszállítási lázhoz előbb utóbb mások is gyanút fognak.
Vajon így hal meg a dollár?



Aranyalapú rubel vagy jüan? – A globális valutaátállás folytatódik




A globális valutaátállás már egy ideje elkezdődött, az utóbbi hetek eseményeinek hatására azonban gyorsabban végbemehet, mint gondolnánk.
Mindegy minek nevezzük, székfoglalónak, a Titanic átrendezésének vagy egyszerűen a hatalmi erőviszonyok átrendezésének, ne essünk abba hibába, hogy azt gondoljuk „csak” egy rutinszerű folyamatról van szó.
A svájci frank árfolyamküszöbének eltörlése után a globális gazdaság sok százmilliárdos veszteséget könyvelt el és ugyanez a helyzet az olaj árának zuhanásával is. Az összhatást talán csak hónapok múlva fogjuk tudni igazán felmérni, de segíthet a helyzet pontosabb megítélésében, ha megnézzük mi történik az arannyal.
A politika világában és az üzleti életben létezik egy ősi szabály, ami ma sem veszítette érvényét: akinél az arany, az írja a szabályokat.
Ez esetben pedig hiba lenne azt gondolni, hogy Kínával nem kell számolnunk, hiszen évek óta komoly erőfeszítéseket tesz aranykészletei növelésére. Olyannyira, hogy egyesek azt gondolják, Kína az aranyfedezetű jüan bevezetését tűzte ki céljául.

Jelenleg senki sem tudja, hogy Kína mennyi arannyal rendelkezik és ebben az aranyvásárlási lázban nincs egyedül. Szerbia, Ecuador, Mexikó, Kazahsztán, Kirgizisztán és Tádzsikisztán is hasonló intézkedéseket tett az ügyben.
Igyekezeteik ugyanakkor eltörpülnek Oroszország aranyvásárlási tempója mellett. Nem kétséges, hogy Oroszország fontos szerepet szán a nemesfémnek, amennyiben a kibontakozó globális konfliktus, amelyben az elit marionett háborúkat valamint az Ukrajnában, Szíriában és Irakban folyó konfliktusokat használva gerjeszti a feszültséget, elfajulna.
Emellett Putyin Kínával együttműködve erősíti a feljövőben lévő BRICS rendszert, amelynek egyik célja a dollár dominancia megdöntése és egy új valutarendszer felállítása.
Kína és Oroszország minden lehetőséget megragad, hogy dollár tartalékaikat fizikai aranyra váltsák. Emellett Oroszország a gázeladásaiból származó hasznot is azonnal aranyra cseréli.
, hogy Oroszország az aranyalapú rubel bevezetésén fáradozik, ami szerinte jót tenne az országnak.
Bár első hangzásra elrugaszkodott elképzelésnek hangzik, több tényező is azt sugallja, hogy az aranyalapú újra-pénzesítés lehet a következő logikus lépés Moszkva számára,”
írta Christoff-Kurapovna a Mises oldalán.

1017977289

Úgy gondolja, hogy a döntést számos tényező befolyásolhatja, mint például Oroszország részleges eltávolodása a nyugati gazdaságoktól és pénzügyi szerkezetektől, az ellene hozott szankciók, a rubel leértékelése és az országot érintő gazdasági hanyatlás.
Putyinhoz közelálló közgazdászok évek óta hangoztatják, hogy Oroszország nem kíván örökre az Egyesült Államok és a NATO kiszolgáltatottjaként működni.
Christoff-Kurapovna arra is rámutatott, hogy a rubel drámai hanyatlása ellenére az orosz közgazdászok hallani sem akarnak arról, hogy Oroszország aranykészleteinek eladásából támogassa meg saját valutáját, sőt inkább az aranytartalékok növelését sürgetik.
Bár az orosz gazdaság szerkezetileg gyenge, az ország monetáris alapjainak nagy része elég erős ahhoz, hogy átvészelje az aranyalapú valutára való átállást, ezenkívül a geopolitikai és helyi viszonyok is ezt kívánják,”
írja, kifejtve, hogy amíg Oroszország a forrásalapú gazdaságpolitikánál marad, az energiaszektortól való függőség negatív hatással lesz a valuta stabilitására, amit az
aranyra való átállás erősíthet meg, akkor is, ha ez korlátozná a készpénz rendelkezésre állását. Azáltal, hogy Oroszország sok aranyat vásárol, részben biztosítja, hogy elég pénze legyen forgalomban egy alapvető átalakításhoz.”
Christoff-Kurapovna azt is kihangsúlyozta, hogy egy aranyalapú rubel igazi rést ütne a globális gazdasági renden. Amennyiben pedig Kína is követné példáját, amire megvan az esély, az Egyesült Államokat a feleslegessé vált dollárok egész özöne árasztaná el, komoly inflációt gerjesztve ezzel az Atlanti-óceán túlpartján.
Időkjelei: Ilyenkor természetesen felmerül bennünk a szokásos kérdés, hogy Putyin vajon kinek a kapujára játszik… Csupán saját és országa érdekeit tartja szem előtt, vagy egy átfogóbb terv egyik fontos elemének megvalósításán dolgozik?
Források: InvestmentWatchBlog, Sputnik News




Kínai „puccs” a Világbank ellen




Hiába hajtogatja az Egyesült Államok, hogy Kína átveszi a hatalmat a világgazdaság felett, egyik ország a másik után csatlakozik az új Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bankhoz (AIIB), ami immár 57 alapítótagot tudhat magáénak.
Új világrend van kialakulóban.
Elképzelhető, hogy a történészek egy napon a világ hatalmi átrendeződésének éveként tekintenek majd vissza 2015-re, az Egyesült Államokkal a legfőbb vesztesként.
Március 31-én pekingi idő szerint éjfélkor Kína bejelentette, hogy nem kevesebb, mint 46 ország jelentkezett a kezdeményezésben való részvételre, amihez azóta további nemzetek csatlakoztak. A projekt bejelentése óta az Obama kormány különböző tisztségviselői minden tőlük telhetőt megtettek, hogy eltántorítsák az egyes országokat a csatlakozástól.
Az AIIB közvetlen kihívást jelent a jelenleg egyeduralkodó Világbank számára. A bank elsődleges célja, hogy a térség fejlődését elősegítő gazdaságélénkítő projektekhez biztosítson befektetéseket.
A közgazdászok szerint ahhoz, hogy az ázsiai nemzetek elérhessék teljes gazdasági potenciáljukat, évi 1000 milliárd dollárra lenne szükségük az elkövetkezendő 10 év során.
Az Egyesült Államok az átláthatóság hiányával magyarázza tiltakozását (mintha náluk minden rendben lenne e téren), az igazi ok azonban inkább az, hogy az új intézmény segítségével Kína nagyobb külpolitikai befolyásra tehet szert, ráadásul az alapító tagországok a tagságnak köszönhetően kétszer is meggondolják majd mielőtt kritikát fogalmaznának meg Kínával szemben, mivel inkább azzal lesznek elfoglalva, hogy jó kereskedelmi és hitelező partnernek tekintsék őket.
Az Egyesült Államok joggal aggódik, hiszen az általa létrehozott Világbank immár évtizedek óta komoly külpolitikai befolyást jelent és ez az AIIB esetében sem lesz másként, azzal a különbséggel, hogy az új bank olyan külpolitikát képvisel majd, ami az Egyesült Államoknak nem tetszik.
Miután a múlt hónapban végül Nagy-Britannia is csatlakozott a kezdeményezéshez, európai társai gyors egymásutánban követték példáját, élükön Németországgal, Franciaországgal és Olaszországgal.
Ausztrália eleinte ingadozott, de végül kötélnek állt, majd Brazília, India, Norvégia, Oroszország, Spanyolország és Törökország is jelentkeztek.
Talán Japán az egyetlen nagy gazdaság, amelyik a tartózkodás mellett döntött.
A lépés sokak szerint egy igazi puccs Kína részéről, különösen egy olyan időszakban, amikor Peking politikailag több országgal is igencsak hadilábon áll.
ó, totalitárius, egyesek szerint kifejezetten diktatórikus vezetője.
Mindezeket figyelembe véve hogyan lehet képes Kína befolyásolni a világ külpolitikáját?
Egy példa (feltételes módban):
Kína jelentős területeket követel magának a Dél-Kínai-tengeren. A Fülöp-szigetek közelében található Spartly-szigetek okozzák például a legtöbb feszültséget ebben a vitában. Kína jelenleg sugárhajtású repülők számára épít kifutópályát itt, amivel területi követelését akarja megerősíteni.
Az AIIB megalakulásával elképzelhető, hogy Kína a nyújtott kölcsönökért cserébe azt kéri majd, hogy adósai támogassák követeléseit.
Például a Fülöp-szigeteknek felajánlott csábító hitelekért cserébe a szigetek átengedéséért kérheti.
Ott vannak továbbá a környezetvédelmi kérdések is.
Az AIIB elvileg az infrastruktúra fejlesztése érdekében jön létre, amiben Kína igen sikeresnek számít, ugyanakkor az ilyen fejlesztéseket súlyos környezetvédelmi károk árán végzi.
Hidak, utak és vasútvonalak szabdalták fel az országot, a gátak egész ökoszisztémákat tettek tönkre és teljes erdők tűntek el.
Elképzelhető, hogy az AIIB ugyanezt okozza majd Ázsia más területein is?
Mi a helyzet a munkakörülményekkel és a beszerzések minőségével, amelyek köztudottan rosszak Kínában?
A kínai külpolitikai befolyás kiterjesztésének egy másik példája Tajvan, amelyik szintén csatlakozott a kezdeményezéshez.
Hogy ez miért érdekes?
Azért mert Kína nem ismeri el Tajvant, mint önálló államot, ehelyett renegát tartományként tekint rá, amelyet előbb-utóbb vissza kell téríteni az anyaországhoz.
Peking kijelentette, hogy Tajvan kizárólag akkor csatlakozhat az új bankhoz, ha azt a „megfelelő néven teszi”. Eredmény? Tajvan új neve hamarosan Kínai Népköztársaság lehet.
Az Egyesült Államok tehát kimarad a buliból, míg a világ többi része úgy gondolja, hogy jobb csatlakozni és belülről kifejteni a szükséges befolyást.
A kérdés, hogy ki kit fog befolyásolni?
Forrás: news.sky.com 

Mikor dől össze a kártyavár?


Forrás: shtfplan.com
Az elmúlt hónapokban számtalan hírt hallottunk az elit kétségbeesettnek tűnő tevékenységeiről, beleértve távoli birtokok és atombunkerek megvásárlását vagy befektetéseik fizikai javakba történő menekítését. Ezek alapján úgy tűnik, hogy ezek a bennfentesek komoly változásokra számítanak a közeljövőben.
Keith Neumeyer, egy kanadai bányászati cég vezetője, aki pár hete arra hívta fel a figyelmünket, hogy a kormányok és központi bankok fizikai aranykészleteik növelésével készülnek a világgazdaság átrendeződésére, most a piac háttérszereplőinek manipulációira figyelmeztet, mégpedig a Határidős Árutőzsdei Kereskedelmet Felügyelő Bizottság számára írt nyílt levél formájában.
Neumeyer szerint a számadás napja hamarabb elérkezhet, mint gondolnánk.
Benne van a pakliban, az biztos,” nyilatkozta a Future Money Trends által készített interjúban.
s jelent és hogyan megy majd végbe… Azt gondolom, hogy a legtöbben figyelmen kívül hagyják, de azért akad néhány, a jövőre is gondoló ember, aki hajlandó beszélni róla.
Azt gondolom, hogy Kína azt akarja, hogy a valutája egy lebegő valuta része legyen… szerintem ez lesz ennek az egész változásnak… ennek a resetnek a következő állomása. Akár idén megtörténhet.”
Amikor a reset, vagyis a rendszer újraindítása megtörténik, mindenki számára nyilvánvalóvá válnak az áru- és értéktőzsdei manipulációk és ez lesz az a pont, ami Neumeyer szerint soha nem látott áremelkedést hoz majd a nemesfémek árfolyamában.
A világ egyik legismertebb trendelemzőjéhez, Gerald Celente-hez hasonlóan Neumeyer is úgy látja, hogy egy globális reset unciánként 3000 dolláros aranyárfolyamot is produkálhat, és hasonló hatással lehet az ezüst árára, ami így elérheti a történelmi átlagnak számító 16:1 értékarányt a két nemesfém között. Ez 150 dolláros ezüstárfolyamot jelentene unciánként.
Jelenleg minden uncia aranyra 10 uncia ezüst jut a kitermelésben.
Neumeyer szerint az ezüst árfolyamának jelenleg valahol 80-120 dollár között kellene mozognia unciánként, a jelenlegi 15-16 dollár helyett. Gondoljunk bele, ha egy olyan jelentéktelennek tűnő információ, mint Kína valós aranykészletének nyilvánosságra hozatala (ami 2009 óta várat magára) feje tetejére állíthatja a nemesfémpiacot, mi történne egy globális reset esetében?
Tudjuk, hogy Kína és Oroszország évek óta fokozott ütemben halmozzák arany- és ezüstkészleteiket és a leggazdagabb réteg tagjai is ezt teszik.
Amennyiben létezik valami, ami megmutathatja a nagy horderejű események érkezését, akkor ez az. Kövesd a pénzt! Jelen esetben pedig a pénz valódi (legalábbis a papírnál valódibb) értéket képviselő fizikai javakba vándorol.
Időkjelei: Sokan megjegyezték már, hogy válság idején az arany nem sokat segítene rajtunk, hiszen nem lehet megenni. Ez valóban így van. Nem is azért kerülnek fel az arany felhalmozásával vagy árfolyamával kapcsolatos hírek az oldalra, mert erre szeretnénk buzdítani az olvasókat, hanem azért, mert ezek a folyamatok segíthetnek megérteni, hogy merre tartunk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése