2014. szeptember 2., kedd

Mágia



Mágia


Mágiatörténet


Sok régi monda beszél elsüllyedt városokról, amelyek most a tenger fenekén fekszenek. Holdfényes éjszakákon néha lelátni a tengeralatti palotákra, márvány terekre; és végzetes órán a tengermélyi harangok hangját is lehet hallani. Egy ilyen elsüllyedt várost hord magában minden ember.
Szellemi téren a múlt század talán legnagyobb felfedezése az a felismerés, hogy vannak más másféle emberek is, mint mi vagyunk. Nem úgy másfélék, mint amennyire nemzetek, fajták, felekezetek, kultúrák szerint különbözik az ember egymástól, hanem sokkal mélyebb, sokkal alapvetõbb másságok szerint. Ez a másfajta ember az, akit a tudomány sokáig p r i m i t í v embernek nevezett; a mienktõl teljesen elütõ lelkiségét "primitív mentalitásnak", "praelogikus" gondolkodásnak. Mert ennek a másfajta embernek a másvoltában a legmegdöbbentõbbek bizonyos gondolkozásbeli sajátságok: legelemibb igazságok sem igazak a számára; az Õ világában kétszer kettõ öt lehet, és egy dolog azonos lehet egy más dologgal ugyanakkor, amikor nem azonos önmagával.
…Nem kétséges többé, hogy ez a másfajta ember, aki valaha a Föld ura volt, ha technikai szempontból és az ésszerû gondolkodás szempontjából nagyon kezdetleges is a mai, a történelmi emberhez képest, messze tökéletesebb más szempontokból; tudott olyan dolgokat, amelyeket mi nem merünk, és nem akarunk tudni, mert tudásuk ellenkezésben. áll észszerû világrendünkkel és alapjaiban támadná meg azt. Ez a másfajta ember nálunknál sokkal közvetlenebb összeköttetésben állt azzal a nem emberi világgal, amelyet Természetnek vagy átfogóbban Kozmosznak szoktak nevezni. Sejtései, megérzései oly távolbahatóak voltak, mint a magasrendû állatoké, azzal a plusszal; hogy amellett ember is volt: emlékezni tudott. És mert ember volt, a homo sapiens bizonyára számunkra ismeretlen úton-módon befolyásolni is tudta a nem-emberi világot: mágus volt, varázsló. Nemcsak mondák tanúskodnak errõl, hanem az emberi õsvilág jó néhány fennmaradt csodája, alkotások, amelyekrõl nem értjük ma már, hogyan hozhatta létre õket ember erõ, továbbá a mai "primitív" és mágikus beállítású népek megmagyarázhatatlan képességei. 

A mágia mûködése



A mágia röviden összefoglalva a tudatos létezés. Tudatos az, aki már megismerte és tudatában van a határainak, tisztában van vele, hogy mire képes. Ismeri a múltját, a jelenben él, céljai vannak, és azt is tudja, hogy mit kell tennie ezek eléréséhez.
Az önismerethez nem csak a képességek, hanem a hibák, hiányosságok látása is fontos, hogy ezek felismerésével és megoldásával, vagy pótlásával az egyén egyre tisztább és tökéletesebb legyen.
A mágia az egyre harmonikusabb állapotokra való törekvés, ahol az egyén, aki már tisztában van önmagával, elhelyezi magát a környezetében, tudja magát másokhoz viszonyítani, látja, hogy kinek mit adhat, kitõl mire van szüksége, kitõl mit várhat el, ill. kinél meddig mehet el. Itt lép be a kommunikáció fontossága, az, ahogy az információ az egyének között cserélõdik.
Aki tudatos, az látja, hogy kinek hogyan mondhat el dolgokat, attól függõen, hogy az illetõ hogyan képes befogadni, ill. kitõl hogyan kérdezzen, hogy megkapja a számára megfelelõ választ. Emellett képes arra, hogy a válaszból magába építse, amire szüksége van és aszerint tudjon élni.
Aki tudatos, az képes odafigyelni a részletekben megbújó információra is, tudja, hogy a körülötte és vele történõ dolgok nem véletlenül történnek, mindig mutatnak valamit annak, aki odafigyel. A tudatosság az `ébrenlét`, és annak tudása, hogy ott `aludjunk el`, ahol nem fog fájni a felébredés sem.




Az információ alapú mágia I.


A mágikus világkép számtalan módszerrel, elmélettel és gyakorlattal megközelíthetõ. Jelenleg egy viszonylag új elméletet szeretnék bemutatni, az információ alapú mágiát.
Minden tradíció létrehozta a maga technikáit, a sámánok (általában hallucinogén növények fogyasztásával) természetszellemeikkel találkoznak, mások rituális mágiát ûznek, meditálnak, vagy a kozmikus energiát használják gyakorlataik során. Az információ alapú mágia a káosszal, a fraktálokkal, a mátrixszal és elsõsorban adatokkal dolgozik.
A mágia elméletében a három térbeli kiterjedés csak az idõ fogalmával együtt értelmezhetõ. Ha önmagában vizsgáljuk ezt a dimenziót, egy a múltból a jövõ felé tartó Jelent kapunk, azaz egy kiterjedés nélküli pontot, mely egyfajta hártya, vagy féreglyuk (Daath) a múlt és a jövõ között.
A Jelen megfigyelése egy önmagából kiinduló folyamat. Ebbõl a nézõpontból vizsgálva, a pont mindig a középpontban, azaz a rendszer 0 pontjában, a nulla dimenzióban (Semmi) áll. Ezt, mint egy fényudvar, körbeveszi az elsõ dimenzió, azaz a jelenpont múltja (Idõ), vagyis az emlékei. (A Karma olyan, mint egy kör vagy kerék, amin haladva az ego `elõredobálja` a múltját, a félelmeit, tapasztalatait, és azokat vizsgálja meg újra, egészen addig, ameddig már képessé válik arra, hogy teljességében átélje és elengedje mindet a jelenben. Ekkor a kerék `küllõjén` eljut a középpontba, és azon, mint egy kapun átlép egy következõ dimenzióba.)
Ha egy kiterjedéssel rendelkezõ Létezõ szemszögébõl vizsgálunk egy másik, szintén kiterjedéssel rendelkezõ objektumot, azt tapasztalhatjuk, hogy a saját Jelen csak önmagában, belül értelmezhetõ, hiszen az õket elválasztó távolság (Tér) mindig csak az Én-t körülvevõ múlt terét, azaz a fényudvart képes érzékelni. Minél közelebb vannak egymáshoz, annál közelebbi múltba képesek belelátni.
Ebbõl következõen ahány létezõ, annyi Jelennek kell lennie. Mivel minden Jelen a nulladik dimenzióban, azaz az idõtlenségben `létezik`, ahol nincs tér sem, azt mondhatjuk, egy helyen `nem léteznek`, pontosabban Egy Létezõ (`Isten`) egy Jelenpontjáról van szó önmagához viszonyítva. Ennek a jelenpontnak (Egy) az öntudatra ébredése (`Én vagyok`), önmagába fordulása (`megkettõzõdése`) teremti meg azokat a falakat, melyek elkülönítik, miáltal létrehozza a nemlét más, az ego falain túlra szorult pontjait. Ez az elkülönülés feltételezi, hogy az egyes jelenek önmagukhoz viszonyítva más és más tapasztalatokat szereznek, így a saját jelenük és múltjuk között más és más távolság alakul ki, ami azt eredményezi, hogy egymáshoz viszonyított távolságuk is különbözõ lesz.
A káosz az Üresség vagy Semmi állapota, melyben végtelen számú Jelenpont (0. dimenzió) `létezik`, amik egymás, és ezáltal az õket körülvevõ múlt felismerése által hozzák létre a teret. A kint és a bent elkülönülése feltételezi, hogy a Létezõ már nem csak önmagát, hanem más létezõket is szemlélhet, amik különbözõ változásokat okoznak benne, hatnak rá. Más létezõkhöz képest felismer irányokat, sebességet, és mozdulatlanból mozgóvá válik.
Azáltal, hogy a Jelen (Tudat) elkülönült, elvesztette `kiindulási helyét`, tökéletességét, egységét, vagy õsállapotát, így kiszámíthatatlanná, instabillá vált, hiszen más Jelenek (külvilág) hatása, egymással való kapcsolataik (amikor az egyik Tudat fényudvara eléri a másik Tudat Középpontját) késztetik változásra, akár külsõ, akár belsõ folyamatként. Amikor az egyik Tudat eléri egy másik határait, annak szemszögébõl sodródni kezd, irányt változtat, míg önmaga számára továbbra is áll. Ez a pontatlanság, nem tökéletesség véletlennek nevezhetõ, és kiszámíthatatlanná, elõrejelezhetetlenné teszi a folyamatot (Karma).
A két Tudat közötti kapcsolat nem tudatosan irányított, azaz véletlennek nevezhetõ sodródása, mozgása teszi visszafordíthatatlanná az idõt. Minél nagyobb tudatossággal rendelkezik az Én, annál kevésbé akarja megfordítani, hiszen felismeri, hogy az idõ csak Jelenpontokból áll, miáltal egyre közelebb kerül a Forráshoz.
A Jelen folyamatos Múlttá válása, önmagába fordulása spirális pályát eredményez, miközben mégis önmaga marad (gömb). Rétegeket hoz létre, melyek egymáshoz képest elcsúszva jelennek meg. A Tudat (Tipheret) létrehozza a Tudatalattit (Yesod), majd az Anyagot (Malkhut) de mindig egy szinttel alatta vagy felette (benne vagy körülötte).
A mátrix legegyszerûbben egy térbeli négyzetrácsként képzelhetõ el, melynek csomópontjai a Jelenpontok, és a rácsháló azok múlttere. Az információ alapú mágia lényege a saját középpont megtalálása, és az információ múlttéren, vagyis a négyzetrácson való átküldése egy másik Jelenpont számára (vagy az információ minél teljesebb fogadása).
A mátrix tere maga az energia, akár összesûrûsödött, akár irányultsággal rendelkezõ formájában vizsgáljuk, egy `anyag` különbözõ megnyilvánulásaiként, de végeredményben egységként érzékeljük.
Akár kifelé, akár befelé figyelünk, mátrixot látunk. Kifelé nézve felismerjük, hogy csak egy mátrix egyik csomópontja vagyunk, befelé nézve tudjuk, hogy mi vagyunk a mátrix.
Az információ alapú mágia a Hex-en (6) keresztül továbbítható. A mátrix egy csomópontja hat irányultsággal rendelkezik, azokon keresztül tartja a kapcsolatot a többi Jelenponttal. A jobbra, balra, fel, le, elõre, hátra nézõpont kérdése, az elnevezés az ego szemszögétõl függ.
Az egyénen belül zajló folyamatban a fizikait a jobbra, balra, az asztrálist az elõre-hátra, míg a mentális hatást a fel-le képviseli. Amennyiben más személy vagy objektum a mágia `célpontja`, úgy minden esetben a mentális, azaz a fel-le csatornán átáramoltatott, az elõre-hátra (asztrális) csatornán kiadott, és a jobb-bal (fizikai) által közrefogott, vagy megtartott energiáról van szó. A három egymásra épülõ sík a mátrixban vörös, zöld és kék színként jelentkezik.
A tudatos hex maga a csomópont, és az azon kiáramló energia vagy információ. Adattartalma a mágus aktuális, vagy már felszínre hozott tudásából épül fel. A nem tudatos hex a körülmények, azaz a más csomópontok által gerjesztett energiaáramlásra adott öntudatlan, ösztönös válasz.
Ahhoz, hogy a hex a megfelelõ hatást érje el, tudatossá kell válnia. A nem megfelelõ adattartalom elküldése és más hexek által (szintén ösztönösen) kiáramoltatott energia visszaverése nem szabályozott válaszreakciókra késztetheti a másik felet.
A két hex közötti adatközvetítõ csatorna a mátrixban egyszerre csak az egyik irányból áramló energia szállítására képes adatvesztés nélkül. Amennyiben két különbözõ információtartalmú hex találkozik egy csatornában, akkor az `aktívabb` hatása érvényesül, míg a `passzívabb` beépül a másikba, felveszi annak irányultságát és visszafordul. Az információ beérkezése, feldolgozása és az információ által megteremtett cselekvés között eltelt idõ a tudatosság egyik mértékegysége. A tudat reakcióideje határozza meg, milyen hatásokat tud kivédeni, mind a beérkezõ, mind a kiküldött információk szempontjából.
Minél hosszabb idõ szükséges az adatok feldolgozásához, annál gyengébb az Én védõmechanizmusa. Ha az információ beérkezésének mennyisége nem szabályozott, egyszerre olyan mennyiségû adat áraszthatja el a tudatot, hogy az azt tároló gépezet, azaz a test leblokkol. Ez az állapot, hasonlóképpen egy számítógéphez, újraindítást igényel. Az újraindítás mértéke a hiba kijavíthatóságának függvénye. Ez hasonló az elveszett fonalhoz, csak odáig kell visszamenni, ahol a fonal még megvolt, miáltal a tudatosság folyamatossága fennmarad.
Ha a felgyülemlett feszültség (energia, információ) nem képes a megfelelõ csatornákon távozni, levezetõdni, a tudat leállítja az éppen futó programot, azaz blokkolja a további cselekvést, a még nagyobb károsodás elkerülése végett.
A tudat reakcióideje az Én és a környezet viszonyának ismeretében csökkenhet. Ha a feldolgozás nem természetes, azaz az alapprogramban nincs benne a rendszer folyamatos felülvizsgálata, akkor egy tanulási folyamat során elõbb el kell sajátítani azt, azaz felül kell bírálni, majd felülírni a régi beidegzõdést.
A tudat elsõdleges feladatai a befogadás (táplálkozás, beengedés), feldolgozás (emésztés, rendszerezés), a védelem (tartalmazás, megtartás) és a teremtés (ürítés, elengedés).
Ahhoz, hogy ezek feladatokból (problémákból) életté váljanak, az Én-nek biztosítania kell a körforgást, azaz meg kell tanulnia szabályozni azokat a kapukat, amiken az információt áramoltatja.
A tudatos szabályozáshoz akarat és engedés egyaránt szükséges. Az akarat határozza meg az energia irányát (és ezáltal bekorlátozza a válaszreakciót), és a szabályozáshoz szükséges önfegyelmet, az engedés pedig képes továbbítani, továbbadni azt, ami már nem az õ hatásköre, feladata, vagy amire másnak nagyobb szüksége van.
Az információ természetes áramoltatásához (`csatorna`) az Én-nek fel kell ismernie saját magát, tudnia kell, hol vannak a határai, mi az erõssége, mi a gyenge pontja, és hol vannak azok a kapuk, amiken be (vagy ki) akarja engedni, és hol vannak azok, melyeken nem akarja (nem tudja) beengedni (kiengedni) az információt sérülés nélkül.
Az információ kapuja a Semmi, az üresség, a Hely. Az adat végtelen részre bontható, alkotórészei (pontjai) között a semmi újabb alkotórészekre osztható.
Ha a beáramló adat nagyobb (részletesebb, több), mint a többi (saját) adat közötti semmi, akkor egy része áthalad, és beépül, a többi része azonban a befogadó számára elvész, pontosabban meg sem jelenik benne, így sokszor tudatában sincs az adatvesztésnek.
A tanító által átadott információ soha nem teljességében kerül a tanítvány birtokába, hiszen a tanuló saját szûrõjén (az alkotórészei közötti `semmi`-n) kell áthaladnia, hogy képes legyen a maga számára lefordítani, értelmezni, ellenállni neki, vagy hasznosítani.
A beérkezõ információ végtelen számú adatot tartalmaz. Az, hogy a befogadó ebbõl mennyit érzékel, céljának és feldolgozó képességének függvénye. Minden õt körülvevõ energia (létezés) információkat tartalmaz, minden kimondott szó, leírt szöveg, tárgy vagy élõlény információt közöl számára.
Az információ egy részének visszautasítása minden esetben megtörténik, hiszen a befogadó nem képes egy adott pillanatban mindent értelmezni. Az az adat, ami nem jut át a szûrõn, kikerüli, ahogy egy tárgyat a víz, az pedig, ami átjut, beépül a befogadó `programjába`. Az információ bejutása ellen alkalmazott védõmechanizmus a passzív ellenállástól az eltaszításig egyénenként változó.
Az információra (energiára) adott válaszreakció újabb információként szolgál minden más létezõnek, azaz hatással van a közegre, ami a reagálót tartalmazza (akkor is, ha ennek õ nincs tudatában). Ez a hatás az elutasítás (kitaszítás) és a befogadás (összekapcsolódás) között változhat.
Aki kitaszítottnak érzi magát, annak érdemes megfigyelnie, milyen (ösztönös) válaszreakciókkal bombázza környezetét. A szervezet (közeg) csak az idegen anyagot veti ki magából, minden mást hasznosít, vagy a körforgás részeként, természetes úton enged el.
Aki minden pillanatban képes értelmezni a környezet (és a saját) reakcióit, adatait, az meg tudja határozni, milyen információt kell kiadnia ahhoz, hogy az egyensúly helyreálljon, vagy megmaradjon.
A tudatos információcsere (kommunikáció) alapja a közös pont (kapu). A közös pont megtalálása szintén az adatok feldolgozását igényli. Az egyik fél elindítja az információt (az információ tartalommal bíró cselekvést, vagy információ kérést), a másik fél pedig leolvassa a számára hasznos (vagy neki szóló) információkat, majd ezeket elemzi, és reagál.
A csere folyamán azonban nem csak adatvesztés, hanem plusz információ megjelenése is megfigyelhetõ. Minden, ami nem értelmezhetõ az Én számára, saját készletébõl pótlódik, bár ennek nincs mindig tudatában. Ez a múltbeli, még fel nem dolgozott adatok újbóli megjelenése, melyek újraértelmezéssel, felülvizsgálattal feloldhatók, megszüntethetõk.
Megszüntetésükre azért van szükség, hogy a (kívülrõl vagy belülrõl közelítõ) nem-Én által közölt, kisugárzott, kivetített adatok tisztán érhessék el az Én-t, azaz mindig valóban arra reagáljon, amit a másik fél teremtett (pl. mondott, tett), és ne arra, amit csak képzel róla.
A meditációs technikák elõhozzák ezeket az `elfelejtett` (de még fel nem dolgozott) adatokat, de önmagukban nem szüntetik meg magát a problémát. A múltban felejtett adatok csak a múlt újraértelmezésével (újraelemzésével) közelíthetõk meg.
Ha a jelen információmennyiségével és minõségével megközelítve, a korábbi cselekvés, reakció hibásnak tûnik, akkor minden esetben egy otthagyott, feldolgozatlan adat tartja vissza az Én-t a továbblépéstõl. Amint az információ elérte célját, azaz megsemmisült, feloldódott, az Én elvágott egy köteléket, ami a múltban tartotta.
Ezután a korábbi tett (érzés stb.) már nem hibaként értelmezõdik, hanem feldolgozott emlékként. A feldolgozott emlék pedig már csak lenyomat, azaz magának a történésnek a helye. A hely pedig új kapu, ami új információk beáramlását teszi lehetõvé.
Az információ energia. Minden beérkezõ (bejutó) energia személyre szabott adatokat tartalmaz. Egy pofon csak annak fáj, akinek az az energia pofonként értelmezõdik, azaz a fogalmai (a múltja) folytán a feldolgozási fázis során így fordítja le. A testbe bejutó anyag csak annak méreg, akinek a sejtjei erre méregként emlékeznek. Minden, ami nem tudatosított, azaz amirõl az Énnek nincs emléke, a külvilág jeleként értelmezhetõ. Egy hirtelen allergiás reakció (mérgezés) egy ételtõl (energia, információ), szintén az Én-nek szóló, személyre szabott emlékeztetõ arról, amit nem vett észre, azaz egy még feldolgozatlan (általa nem tudatosan kisugárzott) adatról.
Ha az alapprogram már magában foglalja az értelmezést, meg fogja találni ennek a látszólag véletlen (vagy csak testiként értelmezett) hatásnak a valódi okát, azt, ami a megértéssel kioltja (megoldja, megszünteti) a problémát. Minél mélyebben érintett az Én, annál mélyebb elemzés szükséges. Aki megelégszik annyival, hogy legközelebb olyan ételt nem eszik, az is megszünteti a tüneteket, ám nem kap választ arra, mi az érzékeny pontja (nem csak testi értelemben), és miért.
Az allergiás reakció az érzékeny pont helyét határozza meg annak, aki végigköveti a folyamatot (múlt), és elég mélyre hatol az értelmezésben.
Az értelmezésben az analógiák keresése és a logikus gondolkodás egyaránt fontos szereppel bír. Ha valaminek nincs meg az oka, akkor ott a fonal megszakadt. De a tudatosság fonala nem csak egy irányba kereshetõ, bármelyik sík, dimenzió, réteg válasszal szolgálhat.
Az étel analógiája a befogadás, az idegen anyag Én-né tétele, ami egy be nem fogadott (elutasított, kizárt) információra utal, ami pedig már nem csak az étkezéshez használt kapun juthatott a szervezetbe, hanem akár egy beszélgetés folyamán is. Ebben az értelmezésben már nem az étel okozta, csak kiváltója volt a problémának.
Az Énnek fel kell ismernie, hogy nem maga az elutasítás (nem-Én) okozta a problémát, hanem az, hogy nem tudott errõl, azaz szabad folyást engedett az információnak (energiának). Mivel nem tudott róla, ezért nem is tudta magát megvédeni.
Az értelmezésnek mindig új medret, területet kell keresnie, hiszen a régi, megszokott program (gondolkodásmód, emlékek) szerint nem jöhetett volna létre maga az okozat sem. Mivel az alapprogram egy már uralt (ismert) területet pásztázott folyamatosan, tudnia kellett volna róla, hogy mi az ok, aminek az adott probléma a következménye, így nem tette (engedte) volna meg a létrejöttét.
Amirõl nem tudott, az nem az õ alapprogramjának része. Ennek felismerése után a régi program bõvül, felülíródik (fejlõdik), mivel az Én rájön, hogy csak egy részprogramot követett, vagyis rajta kívül létezik egy nagyobb (hatékonyabb, tökéletesebb) program, aminek elérésére törekedhet.







Szexuálmágia


A szexuálmágia az idõk folyamán szinte minden tradícióban bevett gyakorlatnak számított. Elsõsorban termékenység- és bõségnövelõ szerepe miatt alkalmazták elõszeretettel, magasabb szinten azonban a teremtési folyamat modellezésére és spirituális fejlõdésre is szolgált.
Legismertebb formája a tantra, a kundalíni jóga egyik fajtája. A Sakti-t, azaz a nõi energiát (anyaistennõ) gerjesztik szexuális egyesülés útján, a férfierõ, vagyis Síva erejének segítségével. Követõi, a tantrikusok a világegyetemet Sakti és Síva játékának tartják, és úgy vélik, a kötöttségektõl való "megszabadulás" az élvezeteken keresztül is végbemehet.
A gyökércsakrában "alvó" Kundalini kígyó felébresztésével elnyerhetjük a megvilágosodást úgy, hogy a gerinccsatornán, vagy az Uma-nak nevezett -nem fizikai (központi) csatornán- keresztül felvezetjük a legfelsõ, azaz a koronacsakrába az energiát és összekapcsolódunk a legfelsõ kozmikus síkkal. Elképzelhetjük, hogy ebben a misztikus állapotban mennyire más élményt jelenthet egy szeretkezés.
Ahhoz, hogy ezzel a technikával a megfelelõ hatást érjük el, meg kell tisztítanunk minden csakrát és magát az energiarendszert. A gyakorlatok elsõre általában az elfojtásokat és blokkokat fogják oldani, egészen addig, amíg már alkalmassá válunk a magasabb síkok megértésére és az Üresség megtapasztalására.
Feküdjünk le és kezdjük el a csakralégzést (tûzlégzés). Minden csakrával, a gyökértõl kezdve "lélegezzük be" az energiát, ötször, majd ugyanennyiszer ki. Ez megnyitja az egyes energiaközpontokat, ami elengedhetetlen a folytatáshoz.
Az egyes csakrák elnevezése:
Múládhára (gyökércsakra)
Szvádhisthána (szakrális csakra)
Manipúra (napfonat csakra)
Anáhata (szívcsakra)
Visuddha (torokcsakra)
Ádnyá (harmadikszem csakra
Szahaszrára (koronacsakra)
Ha megfelelõ gyakorlatra tettünk szert, folytathatjuk a nauli-val, azaz a haskörzéssel, amivel megnyithatjuk és aktiválhatjuk a Manipura csakrát, a tûzközpontot. (Az anális zár növeli a hatást.) Lélegezzünk ki, közben húzzuk be a hasfalat és mozgassuk körkörösen a hasat felfelé. Belégzéskor toljuk ki, és engedjük le (körökben) a hasat. Egyperces gyakorlás után végezzük el a gyakorlatot ellentétes irányú körzéssel is. Kezünkkel segíthetünk az energia áramoltatásában. Befelé mozgásnál a kéz be és fel, kifelénél ki és le mozdul a hastól.
Következõ feladatunk az energiacsatornák összekötése. Ezt akkor kezdhetjük el, ha a gyökér- és a szakrális csakra már megfelelõen megtelt energiával. Ekkor húzzuk fel az energiát az elsõbõl a harmadik csakrába (bal kéz a Manipurán, jobb kéz a Múládhárán). Ha megtettük, vigyük fel a másodikból a harmadikba, a harmadikból a negyedikbe, a negyedikbõl az ötödikbe és az ötödikbõl a hatodikba. Kezünkkel kövessük az energiát, közben folytassuk a légzést és a hullámmozgást.
Gyakorlás közben újra visszatérhetünk a gyökércsakrához, hogy még több energiához jussunk. Ha elrontottunk valamit, vagy megszakadt a kapcsolat, menjünk vissza egészen addig a pontig, ahol még érzékeljük az összeköttetést.
Ahhoz, hogy feljuthassunk egészen a hetedik csakráig, nem a központi csatornát, hanem a gerinccsatornát (Sushumna) kell használnunk.
A Uma nem fizikai, hanem pszichikai csatorna. (Ezt nyitja többek között a tibeti Gtum-mo jóga is.) A gerinccsatorna ennek az akarati, vagyis a fizikai oldala, amin feljutva stimulálhatók a fejben lévõ fizikailag létezõ mirigyek, vagyis a tobozmirigy (pénisz megfelelõje) és a hipofízis (vagina megfelelõje).
A Kobra légzéssel toljuk fel a gerincvonalon már rendesen mozgó energiát a fejbe. A Kozmikus Orgazmus akkor érhetõ el, ha az összes csakra egyszerre, és nem egymás után nyílik fel, létrehozva ezáltal egy magasabb fokú vibrációt.
Mivel a férfiak és a nõk ellentétes polaritásúak, ezért a nõk a Sakti energiát a földbõl, míg a férfiak a Síva energiát az égbõl kell hogy megszerezzék. A férfiak az elülsõ csatornán húzzák le a gyökércsakrához, aminek folytán a polaritásuk megfordul, majd onnan vigyék fel a gerincvonalon (hátsó vonal) egészen a koronacsakráig.
A gyakorlat elõször olyan érzelmeket hozhat felszínre, amik feldolgozásra várnak. Ne ijedjünk meg az érzések erõsségétõl, tudatosítsuk és igyekezzünk úgy elengedni, hogy ne maradjon bennünk negatívum.
Figyelnünk kell a gyakorlatok végzésekor, hogy ne vigyük túlzásba és ne ragadjunk le az alsó csakrák nyújtotta élménynél. Ahhoz, hogy az orgazmussal ne veszítsünk energiát, az esemény elõtt vigyük le az erõt a gyökércsakrába, majd Kobra Légzéssel juttassuk fel a koronába.
Tartsuk be a fokozatosságot, a túl gyors csakranyitás károsodásokat okozhat.
A megfelelõ gyakorlattal rendelkezõ párok üljenek le egymással szemben, talpukat összeérintve, hogy zárják az energiaáramlást (nemi szervek összeérnek).
A férfi a koronából belélegez, és leviszi a gerincoszlop mentén a gyökérbe. Amikor leért a gáthoz, feszítse meg, majd próbálja megmozdítani a péniszt és összehúzni a heréket (vér áramlásának fokozása). Lélegezzen ki lassan, elöl felfelé, majd hatoljon be a nõ testébe. Eközben a nõ belélegez az elülsõ csatornán felfelé. Közben érintsék össze a nyelveiket. A következõ kilégzést együtt végezzék a koronából, lefelé.
A nõ lélegezzen be a koronába, és a gerincoszlop mentén vezesse le az energiát. Amikor leért, érintse meg partnere térdét. Amikor a férfi megérzi ezt az érintést, lélegezzen be a gyökéren keresztül (elöl) felfelé.
Amikor a férfi a belégzést végzi, érintsék össze újra a nyelveiket. Együtt végzik az ezután következõ kilégzést lefelé, végigfolyatva testükön az energiát.
Ezután váltás következik, a férfi belélegez a koronából a gyökérbe, miközben összeszorítja a gátizmokat, visszatartja a lélegzetét és megérinti partnere térdét. Ezután a nõ belégzést végez az elülsõ csatornán felfelé, miközben nyelveiket újfent összeérintik. Kilégzés együtt, majd belégzés, miközben folytatják a mozgást. Az energia ekkorra már belefoglalja a párt egy gömbbe, amiben tovább végezhetik a közösülést.
Akik az energia érzékelésében és mozgatásában jártasak, saját módszereket dolgozhatnak ki ebbõl az alapgyakorlatból. A fent leírtak szexuális egyesülés nélkül is végezhetõk, ebben az esetben a párok üljenek egymással szemben, saját talpukat érintsék össze, térdeiket fektessék le kétoldalt a padlóra és így végezzék a gyakorlatokat, érzékelve a saját és a másik személy energiáit.
A szexuálmágia természetesen a nyugati mágikus tradícióban is létezik, bár kialakulásában valószínûleg a fent említett tantra játszotta a legnagyobb szerepet. Híres és hírhedt gyakorlója Aleister Crowley, a "Fenevad", aki az Ordo Templi Orientis és a Thélema keretein belül terjesztette és használta a tantrát és a saját maga által kifejlesztett módszereket. Ezek között szerepelt a vaginoszkópia és a falloszkópia, amik a partner nemi szervének nézése, fixálása általi transzba jutást jelentik.
Az 1896-ban Karl Kellner által alapított és 1905-tõl Theodor Reuss, majd 1922-tõl Crowley vezetése alá kerülõ OTO rend tagjai kilenc beavatási fokozatot használtak. Szertartásaik során szexuális energiát gerjesztettek, de csak az utolsó három fokozathoz kapcsolódtak ténylegesen szexuális jellegû tanítások és rítusok. A hetedik szinten az elméleti szexuálmágia volt terítéken, a nyolcadikon a maszturbáció egy istennel vagy istennõvel elképzelve, és végül a kilencediken tényleges közösülésre került sor, ahol a párok egy istent és egy istennõt személyesítettek meg.
Jelenleg is mûködik két OTO rend, az egyik Kaliforniában, a másik Angliában.
A Wiccának is vannak olyan irányzatai, melyek szexuálmágiát alkalmaznak. A modern boszorkányság megalapítójának, Gerald B. Gardnernek is hozzátartozott a gyakorlatához az ilyen irányú energiacsere és egy idõben kapcsolatban állt az OTO-val is. Állítólag nem vetette meg a szado-mazochizmust és a voyeur tevékenységet sem.
Egyes Gardneriánus covenekben, melyek Sky Clad-nek, vagyis Égbe Öltözöttnek nevezik magukat és meztelenül végzik szertartásaikat, szintén dívik a szexuálmágia praktikáinak gyakorlása, bár ez nem minden csoportban törvényszerû. Elméletük szerint a rituális meztelenség elsõsorban a tagok közötti egyenlõség és a természetközelség miatt szükséges. Ha jobban belegondolunk a ruhátlanság nem is rossz módszer, fõleg akkor, ha esetleg a rituálén hirtelen rájuk jön a "megvilágosodhatnék".
A Wicca szertartásokon, az õsi termékenységvallásból fennmaradt rítus minden esetben szerepel, bár erõsen szimbolikus formában. A fõpapnõ által képviselt istennõ, és a fõpap által megjelenített férfi isten két mágikus eszköz segítségével végzi a pólusok egyesítését. A nõi princípium megfelelõjébe, azaz a kehelybe (mely általában vörösbort tartalmaz) érintett férfi princípiumot képviselõ tõr rituális egyesülése hozza létre az isten és az istennõ (a tantrában Sakti és Síva házassága) energiáinak találkozását. A kehelybõl kiemelt tõr hegyén fennmaradt "megtermékenyített" bor felajánlása az égnek és a földnek létrehozza a felsõ és az alsó síkok összekapcsolódását, elõsegíti a termékenységet, modellezi a teremtést, bár a megvilágosodáshoz természetesen ennyi nem elég.
Tessék tehát szorgalmasan gyakorolni...



A fraktáloktól a káoszmágiáig I.


A káoszt a nemlineáris dinamika, azaz az ingerekre nem azok irányában reagáló rendszerek tudománya vizsgálja. A nemlineáris dinamika elképzelése szerint a káosz nem tökéletes szervezetlenség, vagy véletlenszerû összevisszaság, inkább mederbe terelt véletlenszerûséget feltételez. Összefüggésbe hozható a fraktálok geometriájával.
Ha a természetet vesszük szemügyre, fraktálok között találjuk magunkat. Figyeljünk meg egy egyszerû tölgyest, észrevesszük, hogy bár nem találunk két egyforma példányt, mégis felismerjük azokat színükrõl, leveleikrõl, formájukról. Egy fa magjában genetikai és energetikai mintákat is találunk a kifejlett példány formájára. A fraktálok, olyan leíró algoritmusok, melyek fizikailag rögzítik például egy fa sejtjeinek, sajátosságainak háromdimenziós koordinátáit.
A természetben mindenhol megtalálhatók a fraktálok. A galaxisok spirálkarjaiban, a hegyekben, felhõkben, a fákban, a patakok vagy folyók kanyarulataiban, a tavak, tengerek partszakaszaiban és az élõlényekben is felfedezhetjük. Az ember által alkotott tárgyak azonban nem feltétlenül tartalmazzák. Az emberi test is rengeteg fraktált tartalmaz, ilyenek többek között a vérerek, az idegek, és a légutak csõhálózata.
Alapvetõ fraktáljellegzetesség, a fraktálokat felépítõ elemek önhasonlósága. Az egyes részletekre ránagyítva vagy azokat kicsinyítve ugyanazokat a jellegzetességeket találjuk.
A fraktálszerkezetek gyakran a nemlineáris dinamika káoszából születnek. Amikor egy kaotikusnak nevezett folyamat formálja a környezetet, nyomában fraktálok jönnek létre. A fraktálok Benoit B. Mandelbrot megfogalmazásában változatos méretû és irányultságú, de hasonló formájú elemekbõl épülnek fel. Az elnevezés a latin fractus, azaz törni szóból származik, mely arra utal, hogy törtdimenziójú alakzatokról van szó.
Egyes idegsejtek szerkezetében asszimetrikusan kiinduló elágazások vannak, melyek elnevezése dendrit. Erõsebb nagyítás esetén a dendritek végeinél újabb elágazások figyelhetõk meg, majd még újabbak. A dendritek egy idõ után nem ágaznak el többé, az "igazi" fraktálokkal ellentétben, melyek elvileg végtelen sok elágazást tartalmaznak.
Bármilyen kis léptékben vizsgáljuk a fraktálokat, mindig ugyanolyan elemekbõl épülnek fel. Ebbõl kifolyólag méretüket nem lehet pontosan meghatározni, így a matematikusok a fraktálok kiterjedését dimenziónak nevezik. Míg a vonal egydimenziós, a kör kétdimenziós, a gömb háromdimenziós, addig a fraktálok dimenziója nem egész hanem tört szám. Az egydimenziójú egyenesekbõl olyan sûrûn elágazó, tekervényes rajzolatú alakzatok készíthetõk, melyek majdnem kitöltik a síkot. Minél teljesebb a kitöltöttség, annál közelebb áll a második dimenzióhoz.
Az euklideszi értelemben vett vonal a tér egy dimenzióját foglalja el, míg például egy partvonal átnyúlik a második dimenzióba, míg egy hegy dimenziószáma kettõ és három között van. A mai tudomány még nem ismeri a dimenziók számát, a mágikus szemlélet azonban tisztában van azok végtelenségével.
Az élettanba a nyolcvanas évek elején vonult be a káoszelmélet. Abból a feltételezésbõl indult ki, hogy a káosz az öregedõ szervezetben a legjobban megfigyelhetõ. A fiatal szív elvileg normális szinuszritmusban mûködik, ám a pontosabb vizsgálatokból kiderült, hogy az egészséges ember szívének ritmusa ingadozást mutat. A tudósok ezt a jelenséget azzal magyarázták, hogy a szervezet stabilizálódásra törekszik, és így próbája meg kivédeni a belsõ környezet ingadozását. A homeosztázis elve szerint a szívritmus ingadozása pusztán a környezet változásai nyomán fellépõ átmeneti jelenség, ami azt jelenti, hogy az elöregedett szervezetben a szívnek már nehezebb fenntartani a nyugalmi mûködés ütemét. Azonban ha figyelemmel kísérjük egy grafikonon a szívmûködés ritmusát, azt figyelhetjük meg, a kapott görbe látszólag teljesen véletlenszerû mintázatot mutat. Észrevehetjük, hogy a nap bizonyos idõszakaiban a görbe gyakran ingadozik, és az ennek megfelelõ szakasz kicsiben nagyon hasonlít az egész napos görbéhez. Ez a belsõ hasonlóság emlékeztet a fraktálok elágazásainak geometriájára. Ebbõl következik, hogy a szív soha nem jut egy homeosztatikus nyugvópontra, még akkor is ingadozik, amikor a külsõ ingerhatások változatlanok. Sõt, az is megállapítást nyert, hogy az idõsebb szervezet sokkal több periodikus elemet képes produkálni. Annak megállapítása hogy ez a görbe kaotikus vagy periodikus-e, meg kell vizsgálnunk a görbe Fourier-spektrumát, ami bármely görbe esetén feltárja az esetlegesen elõforduló periódusokat. Ezt figyelembe véve arra a megállapításra jutottak, a szívritmus általában kaotikusan ingadozik.
Több kutatócsoport megállapítása szerint a káosz az idegrendszer természetes jelensége. Az idegsejtek közötti kölcsönhatások utánzásával bemutatták, hogyan jön létre a káosz az idegrendszerben. Azt is kimutatták, hogy az idõeltolódás fontos tényezõ a káosz létrejöttében.
A kaotikus dinamikájú folyamatok elõnye elsõsorban abban rejlik, hogy szélsõséges körülmények esetén is mûködnek. Bizonyos fajta kóros elváltozás kísérõjelensége, hogy a változékonyság eltûnik és elõtérbe kerül a periodikusság.
A tudósok már régóta figyelembe veszik, hogy egyes kaotikusnak nevezett jelenségek, amik adott pillanatra -a tudomány szemszögébõl vizsgálva- megjósolhatatlanok, bizonyos határértékek között jellegzetességeket mutatnak. Ezeket a kaotikus jelenségeket az attraktorok írják le. Ezek vizsgálata vezetett ahhoz a feltételezéshez, hogy a káoszban is rend van, ami a fraktálok segítségével meg is jeleníthetõ. A fraktálgeometria tehát a káosz geometriája.
Az euklideszi geometria és a fraktálgeometria között lényeges a különbség. Egy páfránylevél leképezése hagyományos módszerrel, egyenesekkel, 20 ezer rajzelem segítségével megjeleníthetõ. A fraktálgeometria ennek kódolását két levél és egy szárdarab rögzítésével végzi. A mûveletsort többször ismételve, kicsinyítésekkel, forgatással átalakítja, míg kialakul a páfránylevél.
Mikor az önhasonlóság szigorú ismétlõdést mutat lineáris fraktálokról, ám ha az önhasonlóság csak részben igaz, nemlineáris fraktálokról beszélünk. Erre a formagazdagságra jó példa a Mandelbrot-halmaz. A véletlenfraktálokat az jellemzi, hogy a statisztikailag igaz önhasonlóságot véletlenalgoritmusok szabályozzák. Erre jó példát szolgáltatnak a felhõk és a hegyek felszíne.
A fraktálgeometria nem a természeti képzõdmények utánzata, hanem annál jóval több, ugyanis mindkettõ ugyanazt az algoritmust használja. Ezáltal betekintést nyújt nemcsak a fizikai, hanem a magasabb szintû világok természetébe is.
A fraktálokkal, a káosszal vagy a nemlineáris dinamikával foglalkozó kutatás nem csak az élettanban, hanem a mágiában is hamarosan fontos területnek számít majd.
A Hermész Triszmegisztosz nevéhez fûzõdõ Tabula Smaragdina, azaz az Analógiák tana, a ma ismert mágia alapja. Lényege, hogy a Makrokozmosz és a Mikrokozmosz hat egymásra, az egyikben elõidézett változás a másikban is változást hoz létre.
A Smaragdtábla legfontosabb mondata: "Való igaz, hazugság nélküli és teljességgel bizonyos, hogy ami lent van, az megegyezik azzal ami fent van, és ami fent van, az megegyezik azzal, ami lent van, így jön létre az egység csodája."
Ez a mondat látszólagos egyszerûsége ellenére, amint tanulmányozni kezdjük, egyre bonyolultabbá válik. A fraktálok segítségül szolgálnak Hermész törvényének megértéséhez, sõt annak túllépéséhez is, miáltal vizuálisan, fizikailag leképezhetõ bizonyítékkal szolgálnak arra, hogy a részletek megegyeznek a teljes egésszel. Ha meg akarunk változtatni egy fraktál részletet, meg kell változtatnunk magát az algoritmust. Ennek egyik eredménye, hogy a nagy kép, azaz a teljes egész is a változtatás mértékének megfelelõen alakul át.
Minden fizikailag létezõ dolognak van felsõbb síkú megnyilvánulása. Az Analógiák tana szerint például a Yesod szefira megnyilvánulásai a félelmek, a tudatalatti, az álmok, az anyaság, a romantika, a nõiség, a depresszió, az intuíció, a víz, a Hold bolygószféra és így tovább. Ha meditációban megértjük és befogadjuk a Yesod szféra által szimbolizált tulajdonságokat, felszínre hozhatjuk a tudatalattiban elfojtott vagy még fel nem ismert tulajdonságokat, a feminin oldalt és erõsíthetjük intuíciónkat.
Amint felfedezzük a természetben található fraktálokat, közelebb kerülünk az analógiák megértéséhez. Tetszõleges mértékben nagyíthatunk vagy kicsinyíthetünk, az eredménynek minden esetben csak a rendelkezésünkre álló eszközök szabnak határt.
A mágikus tradíció szerint minden létezõ a végtelenbõl vagy a semmibõl származik és oda is tart. A Megnyilvánulatlan Isten megnyilvánulásai (Ain Soph Aur) egyre lejjebbi szinteket érnek el, a visszajutás csak a végtelen megértésével (Ain Soph) és a feloldódással (Ain) lehetséges.
Ha segítségül hívjuk a héber Kabbalah szefiráit, megérthetjük a test, lélek, szellem hármasságát és az egyes szintek elvégzendõ feladatait. Az alsó, azaz a test régióiban létezõ ember elsõdleges dolga megérteni környezetét, és minél több fizikai tapasztalatot szerezni, a lelki síkon élõ ember feladata megismerni önmagát, és kiteljesíteni egóját. A magasabb, szellemi síkok ezzel szemben az elengedést tanítják, a már tökéletes ego feloldását, az angyali régiók és a nem fizikai lét felé való törekvést.
A test és a lélek halandó, azonban a(z általunk felfogható) szellem halhatatlan. A Kabbalah Malkuth-ja, Yesod-ja, Hod-ja, Netzah-ja a test, és a fizikai tapasztalás. A Tipheret, a Geburah és a Chesed a lélek, az ego tökéletesítése, az emberre ható lehetõségek, problémák, tulajdonságok feloldása. A Daath kapuján átjutva, az ego-t elengedve, eljuthatunk a Binah, a Chokmah és a Keter szefirákig.
A fizikai világ, kiegészítve az asztrál- és mentálsíkkal egyaránt az analógiákat tanítja. Ha a mágus kialakítja magában az analóg gondolkodást, akármerre néz, mindenhol meglátja az összefüggéseket. Miután túljutott a Daath-on, és megérkezett a Binah-ba, rá kell döbbennie, az Analógiák Tana egészen más értelmet nyert.
Ebben a szférában csak fekete és fehér létezik, csak a szigorúan vett dualitás, a Rend és a Káosz uralkodik. Az analógiák helyett meg kell ismerkednünk az ellentétekkel, amik természetesen az alsóbb világokban hatnak a legerõsebben, de a szellemi régiókban válnak ketté. Ha elkezdõdik a fizikai síkon is létezõ ember ego-jának feloldódása, meg kell tapasztalnia a káosz állapotát ahhoz, hogy az alsóbb síkokon rendet tudjon teremteni. Saját létezésével kell fenntartania a dualitást, ahhoz hogy ezt meg is tudja semmisíteni önmagában és tovább tudjon lépni.
Ha a fraktálokat mint kapukat képzeljük el, és az alsóbb síkokról (TEST), emberi nézõpontból, lineáris szemszögbõl vizsgáljuk, kaotikusnak tûnnek. Az analógiák felismerésével (LÉLEK) elõtérbe kerül Hermész törvénye, miáltal megérthetjük a fizikai és a lelki sík összefüggéseit és kezd kibontakozni a káoszból a rend. Ha továbbmegyünk, a duális (SZELLEMI) gondolkodás megadja az alapot arra, hogy fentrõl, szellemi síkról szemléljük a fraktálokat. A kapun lefelé nézve -a káosz vagy a feloldódás állapotából- a tökéletes rendet láthatjuk.
Megállapíthatjuk tehát, hogy az õsállapot a káosz, amibõl ha a fizikai síkot (a természetet) vizsgáljuk, a rendet ismerhetjük fel. A kettõ közötti állapot a lélek szintje, ahol az adeptus már felismerheti a fenti káoszt, és a lenti rendet. Lentrõl "átnézve" a fraktálon, a fizikai világot hajlamosak lehetünk kaotikusnak találni, mert a lineáris gondolkodás csak egy "átlátszó tükröt" képes láttatni, mivel kívül, a külvilágban és nem önmagában keresi a lét értelmét.
A lelki sík embere már felismeri, hogy mindent önmagában kell keresnie, és a tükörben már saját, tökéletesebb mását látja. Az ezen felülemelkedõ mágus az aki a tükröt tartja, miután önmagában létrehozta a duális világokat.
Ha megfigyeljük a mitológiákat -amik mint tudjuk szintén a világok szféráit fogalmazták meg istennéven nevezve- észrevehetjük, hogy a Binah szefira, azaz az Uránusz, az antik istenek pantheonjának õsatyja, aki a káoszból (szellemi sík) született, segítségül hívva Gaia-t, a Földanyát (fizikai sík). Késõbb formátlan lényeket, küklopszokat, titánokat és százkarú óriásokat nemzett saját anyjával, azaz fizikai síkra hozta, megteremtette önmagát, a káosz (Káin?) gyermekét. Ezek a föld mélyére ûzött szörnyek voltak azok, akik felszították Szaturnusz -Uránusz fiának- dühét, aki apja ellen fordult, és megfosztotta õt férfiasságától. A Szaturnusz a Kabbalah-ban a Daath szféra, a Kapu Õre, az ego elengedése. Õ az, aki megfosztja Uránuszt, és vele együtt Uránusz gyermekeit a nemzõszervtõl, ami a megnyilvánulás szimbóluma. Aki eléri ezt a szintet, fizikailag többé nem születik újjá.
Uránusz a semmibõl alkot és a végtelenbõl teremti fiait és lányait, míg Zeusz testvére, Poszeidon, azaz Neptunusz maga a -majdnem- semmi, a feloldódás elõtti utolsó állapot, a Chokmah szefira. A görög mitológiában Poszeidón birodalma az Okeánosz folyó, azaz az összes létezõ világot körbeölelõ õsfolyam vidéke. Itt élnek az Ókeánoszok, az õsfolyam gyermekei, vagyis az isteni szférák lényei, a legmagasabb szintû angyalok.
Ezen a szférán is túllépve eljuthatunk a `megsemmisülés`, a Keter állapotába. Ez Hádész, más néven Plútó birodalma. A Halak jeggyel, azaz a feloldódással (Chokmah) szembenálló asztrológiai jegy a Szûz. Mikor Perszephonét, Démétér istenanya szûz leányát elrabolta Hádész (Keter), hogy az alvilág és a halottak királynõjévé tegye, az anya utána indult, hogy kiszabadítsa. Vándorlása idején terméketlenné vált a föld (fizikai sík), mivel nem tudott eleget tenni bõséghozó, termékeny szerepének. Ez a fajta terméketlenség magában hordozza a megnyilvánulatlan istent, a Keter-t, ami a Hádész birodalmába való belépéssel, és az abszolút tisztasággal (Szûz) hozható összefüggésbe. Ekkor már az alsóbb síkok terméketlenné válnak, azaz nincs szükség a fizikai testetöltésre.
A Plútó halál jellege és a Keter isteni, magas szintû feloldódása egy és ugyanaz. A halál minden õsi kultúrában a beavatás szimbóluma volt.
Az összes szféra létezik minden szinten, és az Életfa egyes szefirái még kisebb Életfákat tartalmaznak. A Malkuth-nak van al-Malkuth-ja, Yesod-ja, Hod-ja, Netzah-ja, Tipheret-je, Geburah-ja, Chesed-je, Daath-ja, Binah-ja, Chokmah-ja és Keter-je. A Yesod szintén tartalmaz önmagában egy al-Malkuth-ot, Yesod-ot és így tovább... Természetesen ezekben az al-szefirákban is újabb Életfákkal és még "kisebb" szefirákkal találkozhatunk, amik még kisebb és kisebb Életfákat, és azokban kis szefirákat foglalnak magukba.
Azon is érdemes elgondolkoznunk, hogy az általunk "alap" Életfának tekintett valami is csak egy még nagyobb szefira része, és nem a kezdõpont. Ahogy a végtelen kifelé és befelé, kicsiben és nagyban egyaránt megfejthetetlen fizikai fogalmaink szerint, úgy végtelen ez a rendszer is, akárcsak a fraktálok.
És máris elérkeztünk egy érdekes, új irányzathoz, a káoszmágiához. Ahogy a fraktálgeometria a káosz geometriája, úgy a szabadság mágiája a káoszmágia.
Alacsonyabb szinten az összevisszaság, az irányzatok keverése, magasabb szinten azonban az eszközök nélküli, egyetemes mágia elérése a célja. Tipikusan Vízöntõ-kori "találmány", mert az ember most éri el azt a szintet, hogy szembenézhessen már ne csak önmagával, hanem Istennel is.
A Kos korszak fizikai, testi, a Halak korszak asztrális, hiten alapuló rendszere egy mentális, tudatosságra törekvõ szinttel egészült ki. Ezeket mind figyelembe véve már megismerhetõ a lélek (asztrál és mentálsík), és elérhetõ a szellemi sík. Ebbõl kifolyólag csak magas sprirtuális szinten gyakorolható teljességében a káoszmágia.
A káoszmágus szabadságra törekszik. Már túljutott azon a folyamaton, mikor megtanulta elfogadni környezetét és a különféle világokat, most a korlátok feladását, megszüntetését gyakorolja. Nem a gondolatok és az érzések teremtõ erejére hagyatkozik, hanem saját maga válik azzá. Az ego tökéletesítése folytán kifejlesztette az igazi akaratot, és tudatosságot, így érve el a szellemi síkot. Rájön az inkarnációk céljára, a testi és a lelki sík mellett a kozmikus világokon is tudatosan él.
Eszközök helyett önmagát használja, mint egy gömböt, amelyik mindig azzal az oldalával fordul a létezés felé, amelyikkel éppen kapcsolatot akar teremteni. A Most-ban él, mert megértette hogy a pillanat az Isten, az az erõ amivé válni fog és amit majd szintén fel kell adnia.
A káoszmágia az egyetemességre törekszik, nem tesz különbséget az egyes rendszerek és tradíciók között. Már nem csak elfogadja azok létjogosultságát, hanem túl is lép azokon. Minél magasabbról szemléli a mágus a dolgokat, annál közelebb áll az angyalokhoz, és miután feladta "földi" ego-ját, a lemaradók segítõjévé válik. Nem önmagát adja tovább, hanem csak tartja azt a tükröt, amiben a keresõ, lelki síkot megtapasztaló ember egy fejlettebb, tökéletesebb önmagát láthatja.
Ahhoz hogy meg tudja mutatni a Rendet, túl kell lépnie az analóg gondolkodás korlátain, és el kell tudnia viselnie a Káoszt, amit a test síkján élõk kivetítenek, úgy hogy közben duális állapotában is tökéletes harmóniát tud átadni létezésével azoknak akik már a lelki síkot tapasztalják, és akiknek éppen erre a rendre van szükségük.
A szellemi sík káosza maga az õrület, ami az alsóbb világokból, a lelki síkon járó, önmagukat megismerõ emberek számára nagyon veszélyessé válhat, ha túl gyorsan akarják elérni a szellemi régiókat. Ha még nem képesek befogadni a kaotikus, önmagáért való létezést -miközben rendet sugároznak ki magukból- a tanító feladata hátráltatni õket céljaik elérésében.
A káoszmágus bármilyen eszközt alkalmazhat, de ehhez tisztán kell látnia. A szellem mágiája magává a Karmává (bûntudat nélküli, azaz tudatos `okozóvá`) teszi a mágust. A kozmikus síkon is tudatosan élõ tanító, ahhoz hogy megfelelõen átadhassa tudását a lelki sík keresõinek, egyszerre kell hogy létezzen minden általa már megismert régióban. Amikor tanít, a számára elért legmagasabb síkról felügyel, de a tanítványnak megfelelõ szinten adja át az információkat, ellenõrizve mind magát, mind a tanítványt.
A káoszmágia elsõ fokozata tehát, hogy felismerjük, minden tradíció ugyanazt tanítja. Feladatunk, hogy ezekbõl kiragadjuk azokat a részeket, melyek céljainknak megfelelõk. A második fokozat a különféle eszközökkel elérni egy olyan magas energiaszintet, amely már lehetõvé teszi -egyelõre csak- a fizikai (rituális) eszközök elhagyását. Következõ lépés a lelki sík eszközeinek, az érzelem- és a gondolatkoncentrációnak a mellõzése. Ezek után nem marad más, csak az akarat és az engedés összhangja, ami a Tipheret elengedése (Daath) után Keter-ré válik, azaz az egyetemes törvény és a dualitás megértése által a mágus közelebb kerül a tiszta létezéshez, vagyis a Jelenhez.
Az egyetemes törvényben felismerhetõ Rend pedig újra visszavezethetõ a Káoszra, a pólus nélküli pólusra, a káosz a fraktálokra, a fraktálok pedig arra, hogy bármilyen eszköz, még az algoritmusok is felhasználhatók arra, hogy "istenné" váljunk.


AZ ÉNOCH-MÁGIA




A mágia ezen újkori formáját még angyal mágiaként is emlegetik különbözõ iratokban. Az Erzsébet kori tudóst, John Dee-t szellemlények egy csoportja ismertette meg Edward Kelly alkimista látnokon keresztül, aki aprólékos pontossággal jegyzetelte le minden tanításukat.
E lények ugyanazoknak az angyaloknak vallották magukat, akik annak idején Énoch pátriárkát az angyalok nyelvére és Isten bölcsességére oktatták. A Genezis zsidó rabbijainak és kabbalistáinak elgondolása szerint Énoch volt az egyetlen ószövetségi pátriárka, aki élve emelkedett föl az égbe: "És mivel Énókh Istennel járt vala; eltûnék, mert Isten magához vevé." (1Móz 5:24)
Az idõk folyamán rengeteg legenda szövõdött Énoch alakja köré, miszerint Ádám, Noé, Salamon és még néhányuk mellett õ adta tovább az embereknek az angyalok bölcsességét. Ezzel kapcsolatos írás a Book of Enoch címû apokrif irat. Ebben szó van errõl, hogy miután Énoch átadta az embereknek tanítását, s azok uralkodói rosszra használták azt, büntetésként küldte Isten a földre a hamis szavú, emberi nõkre áhítozó gonosz angyalait, akik a fekete mágiát tanították, így saját magát büntette meg az emberiség.

A papírra vetett rendszert a tudósok évszázadokon keresztül semmibe vették, mert vagy Kelly mesterkedésének vélték Dee rászedésére, vagy valamiféle titkosírásnak tartották, amelyet Dee agyalt ki politikai kémkedés céljára. Meggyõzõ bizonyítékok szóltak amellett, hogy Dee az angoloknak dolgozó titkos ügynök volt, s valóban sokat tudott a titkosírás rejtelmeirõl. Ugyanakkor semmi sem bizonyítja, hogy az Énoch-mágiát valaha is titkosírás céljára használták volna.
Az angyalok jó párszor kinyilatkoztatták a két férfiúnak, hogy ketten többet érnek, mint egyedül. Kellynek értésére adták, hogy paranormális képességeit ajándékba kapta, amelyet a szellemvilág vissza is vesz az alkimistától, amennyiben az otthagyja Deet.



Ez idáig az Énoch-i mágia teljes rendszerét, mágikus négyzeteit, valamint a kapukhoz szükséges kulcsokat még egyetlen tudós vagy mágus sem tudta felfedezni, megérteni.
Maga a rendszer teljes formájában soha nem jutott el Dee-ig, ugyanis az angyalok már az elején kinyilatkoztatták, hogy a mágiájuk rendszere egy olyan egység, amelyet eredeti, összetett és teljes formájában az emberek nem tudnak felfogni, ezért csak egy részét és azt is átfogalmazva közölték, és örökítették meg a tudóssal.
Az Énoch-i angyalok által terjesztett nézetek, világszemlélet egyénenként változó jelentõségû. Ugyanúgy, mint az összes többi mágiával, alkímiával, logikával, orvoslással foglalkozó tudományoknál itt is a használójától, alkalmazójától függ a felhasználás iránya, módja és célja. Lehet relatív "rosszra" ugyanúgy használni, mint relatív "jóra", ez mind attól a személytõl függ, aki kezébe veszi az irányítást. Az, hogy mások szemében ez mit jelent szintén egyéni, nem lehet definiálni, hogy kibõl milyen reakciót vált ki.
Azzal, akivel a saját nézõpontja szerint rossz történik, az csak a tanulnivalóját kapja meg, ebben az esetben egy Énoch-i angyal, és annak tanításának formájában. Ezek a formák mind segítségek, ösztönzõk az úton, amelyen haladunk. Folyton kellenek emlékeztetõk az általunk vállalt feladatokra, tanulnivalókra, amelyeket megfakíthatnak a mindennapok, de el nem törölhetnek. Mindenképpen újra és újra találkozni fogunk velük, legfeljebb nem abban a mostban, hanem késõbb. Idõ van, annyi amennyire csak szüksége van az egyénnek….
Már maga a megismerés cselekedete is jelentõs, hiszen gondolatokat és kérdéseket ébreszt az Énoch-i rendszer.Fontos kérdéseket, amelyek a megfogalmazás után már természetes módon vonzzák magukhoz a választ is. Aki csak körül akar nézni, az mindenképpen fog találni eszközöket a haladásához, rendszereket, kultúrák sok évszázaddal - évezreddel felhalmozott eszmei kincseit, amelyekben keresgélve ott vannak a válaszok és az élettel járó újabb és újabb kérdések. Ez a haladás, ami boldogságot, örömet is hordoz magánban, a tanulás és tapasztalás végtelen örömét. Állni senki sem áll, legfeljebb a haladási sebességek és az irányok különbözõek. Az elõre mindenkinek más, minden pillanattal és döntéssel változó apró csoda. Annak a meglátása, ami érdekel, és ami elhozza azt a haladást, amire az igény már jóval elõtte megfogalmazódott. Ennél a határpontnál jön el a gyakorlat.
Sok szépség és sok árnyoldal található az Énoch-i rendszerben. Ki-ki maga választhatja a számára információval bíró részleteket. Azonban azt is figyelembe kell venni, hogy a megfogalmazása a szövegeknek már nem a tiszta forrás, hanem az a rész, ami az egyedien emberi - ez esetben Kelly - lelkén keresztülcsordult, tehát egy szûrõt már megjárt. Utána pedig még lehet számtalan szûrõ, ami a könyvekben való megörökítéskor elõtérbe kerül, ugyanis az írók, a fordítók, újrafogalmazók ötletei, véleményei, személye is belekerülhet, ennek mértéke pedig csak tõlük függ…
Az angyalok " közösségét" egy fejlett hierarchia bontja fel számtalan csoportra, amelyek a megidézéseknél megfelelõ fontosságot kapnak. Nem mindegy, hogy egy segítség kérés alkalmával éppen egy fõrendi arkangyalt, vagy egy lentebbi osztályba tartozó hírvivõ angyalt idéz meg az alkalmazó. Minden angyal bizonyos fokon kettõ, mivel egymást kiegészítõ, tükrözõ párokban találhatók meg. Mind a "jó" mind a "rossz" angyaloknak megtalálható az ellentétes párjuk. Ezen okból figyelmezteti az olvasót Dee, -valamint a kinyilatkoztató angyalok is számtalan figyelmeztetést tesznek a veszélyekre-, hogy egy megidézés, segítségkérés alkalmával meg kell gyõzõdni arról, hogy a megfelelõ `felet` invitáltuk-e magunkhoz elérhetõ közelségbe. A tévedés már rögtön az elsõ, az angyalnak feltett kérdéskor kiderülhet, viszont ha megfelelõ a szertartás és a hozzáállás, akkor bizonyos fokú hatalommal rendelkezik a megidézõ a megidézett lény felett, így az minden nehézség nélkül elbocsátható, és újra meg lehet próbálkozni, most már a kívánt lény megidézésével. Viszont ha megjelenõ angyalt illetõen nem gyõzõdik meg a helyességrõl, akkor az idõ múlásával egyre több lehetõsége lesz a megidézettnek kijátszani az uralmon lévõt. Ez akár a kérés teljesítésénél is bekövetkezhet, ha például olyan cselekvést kérünk a szellemi lénytõl, ami ütközik annak természetével, akkor akár ellentétesen is elsülhet az egész… Fõ az óvatosság:)

Ave angyal egy kinyilatkoztatásában is hasonló veszélyekre figyelmeztet, valamint saját mágiájukkal szemben a többit csupán a leszármazottak megidézésére korlátozza: "A mágia egyéb formái a mindenségben már jelen lévõ angyalokat és szellemeket idézik meg, vagyis a bukott angyalok (akik a tudományokat és mûvészeteket hozták el az emberiségnek) és a földi nõk szellemivadékait."Az ezután elhangzottakkal kapcsolatban Dee összegzése: "Az Énoch- mágia azzal kecsegtet, hogy a négy õrtorony lezárt kapuit megnyitva a magasabb rendû angyalok fölött is uralmat biztosít, akik soha nem váltak kegyvesztetté, és soha nem tévedtek mellékutakra a földön. Mi több a sötétség angyalaival is kapcsolatot teremt, akik lázadásuk miatt vettettek a mélységbe. Az õrtornyok kapui tehát egyszerre vezetnek mennybe és pokolba. Összefogott rendszerükben szerepel az õrtornyok nagy táblázata, amely a bölcsesség városaiba vezetõ negyvennyolc kaput tartalmazza.
1584. április 12.-én Nalvage angyal a következõket mondta: "Azért jövök tehát, hogy közöljem véletek ezt a tant, amely a 48 táblázatba foglaltatik. A 48 hang vagy hívás, melyek a természet kulcsai, nyitják meg a megértés 48 (nem 49, mert egy nem nyílik) kapuját, miáltal tehát az összes kaput megnyithatjátok, s annyi angyalt hívhattok, amennyi kedvetekre szolgál, vagy szükséges. A kapuk az erény és a bölcsesség jegyében megnyílnak a városok titkai elõtt, hogy tökéletesen megértsétek a táblázatokban foglalt rejtelmeket. E tudás alapján majdan könnyûszerrel megítélhetitek a mindenség mûködését, nem úgy, ahogyan a világ teszi, hanem tökéletesen, ismerni fogjátok a természet ölén lakozó összes lényeket, és mindazokat, amelyeknek elmúlás a sorsa."
Ugyanezen évben Mapsama angyal közölte az elsõ 14 éterszellem által kormányozott vidék neveit.
A teljes Énoch-i tanítás áttanulmányozása töménytelen mennyiségû idõt vehet igénybe, nemkülönben az egész megértése is. Rengeteg táblázat, angyalrend, királyok és udvaraik találhatók benne felsorolva. Ráadásul nem elég betéve tudni és érteni, hanem ki is kell pótolni a hiányzó, félrefordított, félreértelmezett részeket. Nem csekély munka, de választható. Ugyanígy megválasztható szabadon a rendszer ismeretének foka is, annyi amennyire az igény jelentkezik





Tanuldd meg a szerelmi mágiát űzni

Nem tud megfelelõ partnert találni? Unalmassá vált a házassága? Lovagja más nõk után forgolódik? Hányszor sóhajt fel egy-egy érintett: “Bárcsak varázsolni tudnék!” De hiszen tud! Csak még nem próbálta. Nem kell hozzá idegen segítség, drágán vett boszorkányság, csak kis elszánásra van szükség és néhány apró tárgyra. Boszorkányüstöt például nem is kell beszerezni, a tennivaló egyszerû, és akkor sem omlik össze a világ, ha az eredmény nem egészen olyan, mint remélte.


Kerüljön egyensúlyba önmagával!
Keressen elõ egy jól sikerült fényképet önmagáról. Amikor feljön a telehold (hogy mikor van holdtölte, megtudhatja a legtöbb kalendáriumból), vágja ki szív alakúra a képét, és a szélét különbözõ színû fonalakkal szegje el! Tegye rámába és állítsa az éjjeliszekrényre vagy az asztalára, vegye körül virágokkal, gyertyával – mint a keleti oltárt szokás. Álljon a kép elé, gyújtsa meg a gyertyát és ne gondoljon másra, csak arra, hogy milyen szép azon a képen.
Csak az lehet vonzó mások számára, aki önmagával elégedett, aki önmagát szépnek tartja.
Mit tegyen, hogy szerelmes legyen?
A növõ hold fényében tegyen kis dobozkába néhány csepp illatos növényi olajat, egy kis fürtöt a hajából, levágott körömdarabkákat, kevés koriandert, köményt és sáfrányt! A dobozkát kösse át aranyszínû zsinórral! Most már csak az a dolga, hogy – mintegy áldozati ajándékként – nyújtsa fel a dobozt az éjszakai égnek és kérje a sors segítségét.
A varázslat Indiából származik, a növényekben lévõ energia képes erõt adni a saját kívánságnak.
Ha új partnerre vágyik...
Válasszon ki valamilyen ezüstbõl készült, önhöz illõ kis figurát! (Az alma kitartást jelképez, a létra haladást, a delfin a szerelmet hozhatja. A szimbolikus jelentõségû, ön által vonzónak talált figurát selyemszalaggal kötözze rozmaringághoz, és a holdkorong növekedése idején többször nyújtsa az ágat és a figurát az ég felé!
A kapcsolat megszilárdulásáért
Három (körülbelül hetvenöt centiméter hosszú) vörös selyemszalagból fonjon copfot, rögzítse a hajához – legegyszerûbben homloktáji masnival oldható meg. A szalagot napkeltétõl napnyugtáig kell a hajban tartani, gondolatban minél többet kell a kiválasztottal foglalkozni, közben pedig a csészéjébõl vagy poharából kell vizet innia. Azt kell kérnie az égtõl, hogy érzelmeit minél jobban megismerje a társa, a kapcsolat megszilárduljon, haladjon, és elkötelezzék magukat egymás iránt.
Ha a kedvese valódi érzéseire kíváncsi
Növõ holdnál illatosítson levendulával egy gyertyát, írja a kedvese nevét pergamenpapírra, és a gyertyát ezzel a papírral gyújtsa meg! Amíg a gyertya le nem ég, a kívánságára kell koncentrálni!
Hogy a riválistól megszabaduljon...
Ha féltékeny, mert szerelme iránt túlságosan érdeklõdik valaki, akkor írja fel papírlapra a riválisa nevét, és a papírt tegye be a jégkockákat készítõ tálba! A papírt két kis ezüstfigurával együtt (egyik a rivális boldogságát, reményeit, másik magát a riválist jelképezi) mélyen vízbe kell fagyasztani.
Hogyan lehet a régi bánattól megszabadulni?
Tartson bükkfalevelet a szíve fölött, és éjszaka, titokban törölje meg vele a párja homlokát! A levelet ezután tegye egyik kedvenc könyvébe, és egy hónapon át a könyvön kell aludnia!
Hogy kedvese gondoljon végre a házasságra
Tegyen tizenkét diót (termékenységi szimbólum) és a kedvese nevének kezdõbetûit tartalmazó papírlapocskát fa alá, kezével fedje le a tizenkét diót meg a papírt, és teljes erõbõl koncentráljon az esküvõi szertartásra!
Ezután varrjon kis selyemzacskót, tegye bele a kettõjükrõl készült fényképet, a papírlapot és a diókat! A selyemzacskót kösse le és helyezze el a lugasban (vagy a ház narancsvirággal és rózsaszirmokkal díszített sarkában), és mindennap kétszer (délelõtt tizenegykor és délután három órakor) nyújtsa a kezét tenyérrel a zacskó felé.
Hogy megkérjék a kezét
Újholdnál saját nevét és kedvese nevét hímezze selyemkendõre! A kendõt húzza át aranygyûrûn! Miután csomót kötött rá, rejtse el a lakásban és huszonnyolc napon át tartsa a rejtekhelyen!
A szerelmet fokozó varázslat
Vágjon félbe teliholdnál egy lila káposztát, a kedvese fényképét és saját képét fektesse a káposzta két fele közé, és a két káposztafelet szorosan összefogva fóliával tekerje át! Hét napig legyen a káposzta a hûtõszekrényben, azután ássa el!
Hogyan ébreszthet szenvedélyt?
Készítse el az alábbi mágikus italkeveréket:
egy deci konyakba tegyen citrom- és narancsszeleteket, hagyja állni két órán keresztül! Tegyen hozzá borvirágot (borecs), és további két órán át pihentesse a keveréket!
Ezután finom szûrõn (leginkább selyemharisnyán) szûrje át az italt! Ha ezt a partnerével közösen megissza, a férfi többé nem tud önnek ellenállni!
Égi sátor a szerelemnek
Fessenek együtt a hálószoba mennyezetére, kék-arany színben egy közösen kiválasztott csillagképet! Amikor elõször fekszenek le a baldachin alá, mindketten esküdjenek meg, hogy kapcsolatukat egész életükön át jó szándékkal és egymás iránti szeretetben fogják ápolni – mindaddig, amíg a csillagok közé nem jutnak.
Az egymáshoz tartozás érzésének növelése
Aranyoztasson be két kulcsocskát, majd a partnerével sétáljon ki a közeli erdõbe vagy parkba! Ott vágjanak egy-egy tincset egymás hajából, azt húzzák át a kulcson és tegyék gyufásdobozba. Ettõl kezdve mindketten magukkal hordják a másik szívéhez vezetõ és a másik hajával ellátott kulcsocskát.
A kapcsolat megszilárdításának módszere
A kagyló és a tükör egyaránt jól ismert szerelmi szimbólum. Ragasszon a bekeretezett tükörre néhány kagylót és akassza a hálószoba falára! A tükör ettõl majd emlékezteti a házastársakat egymáshoz fûzõdõ szerelmükre.
Ha egyelten szóval kellene jellemezni a tanácsokat, azt lehetne mondani, hogy romantikusan régimódiak.
De ha ezek a meghatóan naiv módszerek évtizedekkel vagy évszázadokkal ezelõtt népszerûek voltak (és néha be is váltak), miért ne lehetne ma is kísérletezni velük? Az ember – és az érzések – semmit nem változott attól, hogy ma már nem lóháton és holdfényben, hanem autón és kivilágított utcán közlekedik.
Hajtincs, selyemkendõ, rozmaringág, illatos gyertya, dió, parfümös vörös szalag a combról, aranyozott kulcsocska, és persze a Hold a legfontosabb kellék. Látszólag! Mert a legfontosabb mégiscsak az erõs akarat, ami – mint köztudott – csodákra képes! Olykor minden kellék nélkül is




Szerelmi mágia gyertyával

Végezd el a szerelmed meghódítását egy egyszerű gyertyás varázslattal.



Legjobb növekvő Hold idején végrehajtani. A következőkre lesz szükség:

- Egy csokor rózsa (a virág áldozati ajándék a szerelemistennőnek, ne takarékoskodj hát vele, de 12 szálnál többet ne vásárolj).
- Egy nagy gyertya, az a fajta, amelyről csöpög a viasz. Írd, vagy karcold rá kedvesed nevét.
- A kedves fényképe, vagy egy darab papiros, amelyre ráírod a nevét.
- Egy tálca.

Helyezd a fényképet a tálca közepére, s állítsd rá a gyertyát. Rendezd el körben a rózsákat. Fogd kezedbe a gyertyát a következő szavak kíséretében:

Gyertya, a te neved ezentúl ..........(mond ki a kedves nevét).

Hinned kell abban, amit mondasz, mivel minden ezen múlik. Helyezd vissza a gyertyát a fényképre, és gyújtsd meg. Ismételgesd az alábbi varázsmondókát, míg le nem ég. Közben összpontosíts kívánságodra.

"Lágyítom szíved, mikor e viaszt lágyítom,
Ahogy cseppen a viasz,
Úgy ég értem szerelmed.
Lágyítom szíved, mikor e viaszt lágyítom,
Ahogy cseppen a viasz,
Úgy árad rám szerelmed.
Lágyítom szíved, mikor e viaszt lágyítom,
Ahogy cseppen a viasz,
Úgy nő nőttön szerelmed.
Lágyítom szíved, mikor e viaszt lágyítom,
És míg a viasz folyik, csepeg,
Kimutatod szerelmedet."

Égesd csonkig a gyertyát. Kötözd egybe a rózsaszálakat, s akaszd fel fejjel lefelé a csokrot száradni. Vedd magadhoz a viasszal bevont fényképet, miután a viasz lehűlt. Amennyiben a következő teliholdog nem észlelsz változást, végezd el újra a varázslatot, ezúttal azonban előírásosan, varázskörön belül.


Szerelmi varázslat


Kellékek: 3 akármilyen színű gyertya egy lap amire rávan írva az illető neve és egy lap, amelyen a szándékod áll.



Kellékek:

3 akármilyen színű gyertya

egy lap amire rávan írva az illető neve

és egy lap, amelyen a szándékod áll.



A lapot melyen az illető neve van, tépd össze kicsi darabokra, amelyen a szándékod áll, azt égesd el, majd a papírcafatokat és a port öntsd egybe egy kicsi tálba, majd miközben kiöntöd az ablakon, mond ezt:

Kérlek istenek, segítsetek szívem lakatjának törésében! Segítsetek, hogy teljesüljön!



Ezt megismételheted mindennap 1x, három napon keresztül, hogy a varázslat erősödjön. Ezek után csak várj, hogy mi történik. Ha nem sikerül, ismételj!


Na akkor felejtsünk!!! :))



Szerezz 1 piros gyertyát, és 2 feketét. Rakd háromszög alakba őket: kelet, nyugat és észak ir...



Szerezz 1 piros gyertyát, és 2 feketét. Rakd háromszög alakba őket: kelet, nyugat és észak irányába! Állj bele a háromszögbe, majd vedd kezedbe az illető képét, vagy egy papírt, amire rávan írva a teljes neve, és miközben elégeted, mondd a következő igézetet:

„Ahogy a szél szállítja a leveleket, úgy szállnak el a fájdalmas érzelmek, szívem mostmár nem terheled, csak annyit mondok: ég veled!”

Ez nem túl etikus, de nagyon hatásos!
VARÁZSLAT A LELKEK EGYESÍTÉSÉRE

Ez a varázslat nem túl etikus, viszont nagyon hatásos. A mágia oda-vissza hat, és mindkét felet megköti, akár karmikus szinten is. Nincs mód a visszavonására. Az igézés házaspárok, vagy komoly kapcsolatban álló párok érzéseit pecsételi meg, nem könnyű viszonyokra vonatkozik. A következő kellékeket kell beszerezni:

- Szárított fehér rózsák (friss szálakat kell vásárolni, s felakasztani fejjel lefelé egy hétig, amíg alaposan ki nem száradt, aztán le kell vágni a virágokat a szárról.)
- Mandulaolaj (kapható a bioboltokban).
- Egy darab papír, amelyre fel kell írni mindkettőjük nevét.

Helyezzék a rózsafejeket és a neveket tartalmazó papírdarabot egy tégelybe, amelyben biztonságosan elégethetők. Ébresszék fel az erőt, és vessék fel a kört. Hintsék meg a rózsákat a mandulaolajjal. Gyújtsák meg őket, s mondják el a következő varázsmondókát, miközben égnek:

Mindenre, ami él szárazon, tengeren,
A betódulóra, kiáradóra,
A páratlan számokra s a párosokra,
A háromszor három hatalmára,
Rólam gerjed gondolatod
Mostantól mindörökké,
Nem lesz békéd, javad, amíg
Kezed kezembe nem adod.
Megkötöm szíved, lelked, elméd,
Megkötöm szemed, eszméd, ágyékodat,
Megkötlek mindörökre
Sóvárgás bársonykötelével.
Fehér rózsára, rozmaringra,
Barlangokra, ligetekre,
A hegyeknek csöndjére,
Szakadékra, kőbálványra,
Megkötlek mindörökre
Veszedelem selyemkötelével.
Ízisz, Asztarté, Istár,
Aphrodité, Venus,
Megkötlek mindörökre.
Úgy legyen!

Zárják be a kört, és földeljék le az Önök által támasztott energiákat. Rakjanak rendet. Ássák el a hamut lehetőleg egy fa, vagy rózsabokor alá. A városban a cserepes virág földje is megteszi.




Álld meg a szerelmeteket, hogy még erősebb legyen a kötelék közöttetek!

Hozzávalók:
- Egy darab jó minőségű papír. Írja rá mindkettőjük nevét.
- Vörös fonál.
- A szerelemistennő szárított virágai (vörös rózsa).
- Biztonságos tégely, amelyben mindezeket elégethetik.
Göngyöljék össze a papírt, és kössék át a vörös fonállal. Készítsék elő a helyet, ahol elégetik a papirost és a növényeket. A varázslat akkor a leghatásosabb, ha forró szénen végzik az égetést, de alá is gyújthatnak a papirosnak, s ennek tüzében hamvaszthatják el a virágokat.
Készítsék elő az oltárt vagy a munkafelületet a szokásos módon. Ébresszék fel az erőt, és vessék fel a kört. Gyújtsák meg a papirost és a virágokat, majd mondják el a következő varázsmondókát:

Aphrodité,
Istennője Megvetett Szerelemnek,
Házasság Szentségének!
Tedd, hogy túlcsorduljon kelyhünk,
S áldj meg Szerelmeddel!

Aphrodité, ki felemelkedsz
Borszín tengerből,
Adj épséget, bőséget,
Hűséget, bizalmat,
Adj gazdagságot, vitézséget,
Becsületet, bujaságot!

Aphrodité, álld meg e frigyet!
Dobbantsd kettőnk szívét
Egy ütemre!
Tedd, hogy lángoljon a hév,
Égjen, de ne perzseljen,
Dúljon, de ne vakítson
Tűz, végtelen.

Aphrodité,
Természet hatalma,
Szerethessük egymást,
Amíg csak élünk.
Adhassuk egymásnak,
Amit csak adhatunk.
Lehessünk egymáséi
Ebben az életben s még tovább.

Aphrodité,
Szépség Királynéja,
Neked hódolunk
Egymás karjaiban.
Kötésünk örökre kitartson,
Adj nekünk örök szerelmet!

Aphrodité,
Szélfútta tajték istennője,
Adj egészséges gyermekeket,
Boldog otthont.

Aphrodité,
Áldd meg e frigyet,
Szerelmünkre mosolyogjál.
Ássák el a hamut egy fa alá.




Színek jelentés, intelmek, ... stb.


A gyertyákról..


A gyertyákról sok mindent...

A gyertyák színeinek jelentősége;



Fehér

* az Istennő
* Felsőbb én
* Tisztaság
* Béke
* Szüzesség
* helyettesíti bármelyik másik színt

Fekete

* kötés
* éleslátás
* védelem
* visszaveri a negatív energiákat

Barna

* különleges jóindulat
* barátságok befolyásolására

Ezüst

* az Istennő
* asztrális energia
* női energia
* telepátia
* előrelátás
* intuíció
* álmok
Bíbor

* harmadik szem
* pszichikus képességek
* rejtett tudás
* magas beosztásban lévő emberek befolyásolására
* szellemi erő

Kék

* VÍZ
* bölcsesség
* védelem
* nyugalom
* jószerencse
* leblokkolt kommunikáció feloldására
* szellemi inspiráció

Zöld

* FÖLD
* fizikai gyógyulás
* pénzügyi siker
* a Földanya
* fa- és növénymágia
* növekedés
* személyes célok

Rózsaszín

* vonzalom
* románc
* törődés
* gondozás
* bolygó iránti jóakarat

Piros

* TŰZ
* szenvedély
* erő
* gyors cselekvés
* hivatásbeli célok
* testi/nemi vágy
* hajtóerő
* túlélés
* a Hold vére

Narancssárga

* általános siker
* ingatlanügyletek
* törvényes dolgok
* igazság
* eladás

Réz

* szakmai előremenetel
* üzleti termékenység
* hivatásbeli manőverek
* szenvedély
* pénzügyi célok

Arany

* az Isten
* támogatás elnyerése
* a férfias erő
* boldogság

Sárga

* LEVEGŐ
* intelligencia
* a Nap
* memória
* logikai képzelőtehetség
* tanulás gyorsításához
* mentális blokkok feltöréséhez

Az oltár
Bármit használhatsz oltárként, aminek lapos a teteje. A terítő lehet pl. fehér színű, hiszen a fehér szín jó minden cél érdekében. Annak ellenére, hogy néhány mágia előírja egy bizonyos szín használatát, ezek közül bármelyiket használhatod. Légy kreatív! Tartsd szem előtt, hogy a gyertyamágiát általában sűrített területeken művelik, úgyhogy nem árt a dolgaidat annyira leegyszerűsíteni, amennyire csak tudod, különösen, ami a gyertyatartókat illeti...

Füstölés
Vannak néhányan, akik szerint a füstölés elengedhetetlen a gyertyamágia során. A füstülő fajtáját előírhatja egy különleges varázsige, de használhatsz más illatokat is. Van, aki a Háromkirályok illatait használja, van, aki a herbénát.
A füstölő a LEVEGŐT szimbolizálja. A füstje pedig magával viszi gondolatainkat az univerzumba.

Előkészületek
Mielőtt nekikezdenél, készíts magadnak egy kellemes relaxáló fürdőt. Tégy bele egy maréknyi tengeri sót, hogy az energiáid szabadon áramolhassanak. Gyújts meg egy pár gyertyát, kapcsold le a világítást és lazíts. Tisztítsd meg elmédet a sok limlomtól, amit napközben összegyűjtöttél. Képzeld el, amint a víz kimos belőled minden negatív dolgot.
Bármely varázslás előtt fontos, hogy megtisztítsd elmédet, hogy az nyugodt és kitisztult legyen.

Gyertyatípusok
Bármelyik gyertya alkalmas gyertyamágiához, egészen addig, amíg használat előtt rendszeresen megtisztítod és felszenteled. Bár a méhviasz gyertyák drágábbak, mint a boltokban kapható szokásos gyertyák, ugyanakkor hatékonyabbak is, hiszen természetes alapanyagból készültek. Mint bármely más eszköz, a gyertya is azzal a speciális eljárással készül, mely során elnyeli használója energiáját. Sok tapasztalt boszorkány éppen ezért csak saját készítésű gyertyát használ.

Tisztítás és felszentelés
Ez egy nagyon fontos lépés, és semmiképp nem lenne szabad kihagyni. A tisztítás során eltávozik minden negatív energia, amely útja során a gyertyára tapadt. Célunk, hogy a gyertya annyira mentes egyen minden szellemi törmeléktől, amennyire csak lehet. Merítsd a gyertyát tengeri sóba, és kérd az Urat és Úrnőt, hogy áldják meg. A kérésnek vannak leírt, létező formulái, de az a legjobb, ha a szívedből jön.

A gyertya megtisztítása
A gyertya olajjal való megtisztítása legalább olyan fontos, mint a többi lépés. Bármilyen olajat használhatsz, vagy amit kér a varázslat leírása. Van, aki a lótuszolajat részesíti előnyben. Ami fontos, az a megtisztítás iránya:
* ha azt akarod, hogy valami közeledjen hozzád, akkor az olajat a gyertyán lefelé irányuló mozgással oszlasd el a tetejétől a közepéig, aztán az aljától a közepéig.
* ha azt akarod, hogy valami távolodjon tőled, akkor az olajat a gyertya közepétől kezdve oszlasd el a végek felé. Sose mozgasd a kezed oda-vissza, mert a célod meghiúsul.
A megmaradó olajat a kezedről kend a harmadik szemedre és a mellcsontodra, majd mondd a következőket:
" Az Úr és az Úrnő nevében megtisztítom és felszentelem ezt a gyertyát. Égése során erejével a Fényt szolgálja."
Majd mondd ki a szándékodat vagy a célodat, amiért a gyertyát használod.

Vésések
Ha vésni akarsz a gyertyába, használhatod hozzá az Athamédat. Általában ugyanaz a célja, mint a gyertya megtisztításának:
* ha azt akarod, hogy valami közeledjen hozzád, akkor a gyertya tetejétől a közepe felé, majd az aljától a közepe felé kell írnod.
* ha elűzni kívánsz valamit magadtól ,akkor a gyertya közepétől a végek felé kell írnod.

Színek, nem csak gyertyákhoz;

Sárga:
Az örök fény, a felség, a hatalom kifejezője, a közvetítés jelképe emberek és istenek között.
A világos- vagy aranysárga a hit, a jóság, az intuíció, az intellektus színe. A narancssárgába hajló sárga a Nap, a melegség szimbóluma; az isteni szeretet, a bölcsesség színe; a zöldessárgát viszont a halálhoz, az irigységhez, a hitszegéshez társították.
A buddhizmusban a lemondás, a vágytalanság, az alázatosság, a szerzetesek színe.
Kínában a Föld, a középpont színe. Eredetileg császári szín volt - csak annak volt szabad sárga ruhát viselnie, aki a császári családhoz tartozott -, később az előkelőség kifejezője lett.
A keresztény hagyományban is megjelenik a sárga szín többértékűsége: lehet a szentség, a felfedett igazság kifejezője, ugyanakkor a sötétsárga az eretnekség, az árulás színe.

Narancssárga:
Átmeneti szín a piros és a sárga között; a szellem és a libidó egyensúlyát jelképezi.
Kinában és Japánban a szeretet és a boldogság színe. A buddhista szerzetesek ruhájának színeként a láng, a megvilágosodás fénye, az isteni szeretet kinyilatkoztatása.
A zsidó hagyományban a ragyogás és a pompa színe.

Piros:
Éppúgy lehet az élet, mint a halál jele; mindkét esetben a vérrel asszociálható.
A nemiség szimbóluma, a libidó színe.
A történelem előtti időkben a halottak mellé vörös színű port szórtak a temetkezési szertartás során. Ókori babona, hogy apotropaikus erejű, megóv a démonoktól és a veszélyektől.
Az egyiptomiak befestették fáikat, barmaikat, vagyontárgyaikat pirosra, hogy megvédjék a tűztől és más károktól, s hogy termékenyek legyenek.
A zsidók ajtófélfáikat az áldozati bárányok vérével festették meg, hogy megóvják házaikat a tíz csapás öldöklő angyalától.
Görögországban vörös leplet borítottak a holtakra, ezzel jelképesen áldozattá avatták, hogy kibékülve az alvilágiakkal, lejuthasson birodalmukba.
Az antikvitásban a szeretet, a szerelem, a szenvedély kifejezője; Rómában a menyasszony tűzpiros fátylat visel, ez a flammeum.
Erő-, tűz- és hatalom-jelképként is szerepel.
A zsidó és keresztény hagyományban a komolyság, a fenség színe.
Az Újszövetségben a bűn, az engesztelés, a vezeklés és az áldozat színe.
Negatív jelentése a testi szenvedélyek megbélyegzéséhez kapcsolódik, a skarlátvörös a "nagy babiloni parázna" színe.
A piros lámpás házak színeként a paráznaságra utal.
Az alkimisták kemencéjét jelképezi, valamint a "Nagy Mű" harmadik fokozatát.
Az európai népszokásokban a húsvéti piros tojás a termékenység jelképe.

Lila:
A mértékletesség színe.
Egyensúly a föld és ég között (a hajnali és az esti ég színe), az értelem és a vágy, a bölcsesség és az érzelmek között.
Jelenthet intelligenciát, tudást, vallási áhítatot, szentséget, alázatosságot, bűnbánatot, fájdalmat, nosztalgiát.
A rómaiaknál Jupiterhez kapcsolódik.
A kereszténységben a papi törvények, az autoritás, az igazság, a böjt, a szomorúság és a várakozás kifejezője.

Kék:
Az égbolt, a tenger színe; a megfoghatatlanság, a végtelenség, a transzcendencia szimbóluma.
Az intellektus, az elmélkedés, a megnyugvás kifejezője, amely a képzelet és a szürrealitás világához is kapcsolódhat.
Az égi istenekre utalva az emberfeletti, mennyei hatalom kifejezője, ebben az értelemben a földi szenvedélyeket jelző vörös ellentéte.
A keresztény szimbolikában az angyalok, valamint Szűz Mária színe.
A világi uralkodók színeként hatalmuk égi eredetére utal.
Míg a nappali ég vakító kékje maszkulin jelentésű, addig az éjszaka sötétkékje a feminin principiumra utal.

Zöld:
A tavasznak, a természet megújulásának, a növekvő életnek a kifejezője.
Különösen az örökzöld növényekhez kötődik termékenységi és halhatatlanságot kifejező szimbolika.
A színskála "közepén" áll, kiegészítő színe a piros, s mivel a kék és a sárga elegye, jelöli egyben a színek hármasságát. Ebből adódik kétértékűsége is: lehet a fiatalság, a remény, a boldogság, ugyanakkor a változás az átmenetiség, a féltékenység jelölője.
Meleg és hideg, égi és földi keveréke.
Lehet az éretlenség, a tapasztalatlanság és naivság jelképe.
A kereszténységben a halhatatlanság, a feltámadás színe, az Erények közül a Reményé.
Negatív jelentése: méreg, halál, a gonosz rontó ereje. A sátánt gyakran ábrázolják zöld testtel és szemmel.
Az iszlám hagyományban a Prófétára és a Paradicsom ígéretére utal.
Az alkímiában a zöld kő az aranyhoz való átmenetnek felel meg.

Barna:
A föld színe, ebből adódik anyaság karaktere.
Mint anyagi szimbólum, az ösztönszféra kifejezője.
Már az ókorban felveszi a vezeklés, az egyszerűség, az alázat értelmet.
A középkorban az alábbi jelentések tartoznak hozzá: hallgatagság, az evilági hívságok megvetése, szegénység; ezért lesz a ferences szerzetesrend öltözetének színe.



Szürke:
A hamu és a köd színe, ezáltal a szomorúság, a melankólia, az unalom, a fásultság, az egyhangúság jelképe.
A keresztény szimbólikában a test halálát és a lélek halhatatlanságát jelképezi. Ebben az értelemben vált az egyházi közösségek, a rendek megkülönböztető színévé.
A szürke a színek ellentéteként a semlegességet, a hétköznapiságot jelenti.

Arany:
A napfény, az isteni hatalom, a megvilágosodás, a halhatatlanság, a dicsőség jelképe.
Az összes napistent, a vetés és aratás isteneit, a beért termést szimbolizálja.
A kereszténységben, az ikonfestészetben és a román kor nyugati festészetében az arany háttér a transzcendens szférára, a mennyei birodalomra utal az arany dicsfény, a glória pedig a megdicsőült szentekre.
Az ezoterikában a szoláris asztrál színe.

Ezüst:
Utalhat a kereskedelemre és a pénz hatalmára.
Az egyiptomi mítoszok szerint Ré napisten csontjai ezüstből vannak.
Kínában a legértékesebb fémnek tartották; a Tejútat "ezüstfolyónak" nevezték.
A görög-római mitológiában a második világkorszak az ezüstkor, amely az aranykor boldog világával szemben a hanyatlás kezdete.
Míg a királyok féme az arany, a királynőé az ezüst.
Az ezoterikában a lunáris asztrál színe.

Fekete:
Az ősi sötétség, a káosz, az éjszaka, a feneketlen, titokzatos mélység, a világűr jelképe.
A színekben kifejeződő élet ellentéte, a halál szimbóluma.
A lemondás színe, a gyász kifejezője; számos hagyományban a gonosz erőkhöz kötődik.
Az ókorban az alvilág isteneihez társult, pl. Hádész-Plútón, Hekaté, Ozirisz színe.
A kereszténységben egyrészt a halál és a gyász színe, másrészt a bűn, a pokol, a bűnhődés jelképe.
A világtól, az élettől való elfordulást, az alázatot is kifejezte, ezért a papok és a bencés szerzetesek ruházatuk színéül választották.
Az alkímiában a szín hiánya, a Nagy Mű első foka, a bomlás, az erjedés, a pokolba való alászállás jelképe.


Fehér:
A Fény, a tisztaság, a differenciálatlanság, a transzcendencia, a tökéletesség, az egyszerűség jelképe.
Lunáris szín, a női princípium szűzi aspektusát jelzi.
Az égi istenek állatainak színe, így pl. Zeusz, mint fehér hattyú; a Buddha születését jelző álom elefántja; a Szentlélek galambja.
A fehér szoros kapcsolatban áll a halállal és az ehhez kapcsolódó rituális tárgyakkal (halotti lepel, gyertya), jelképezi a szellemeket és a kísérteteket.
A hinduizmus Kozmikus Tojásának színe, amely az állandóság és örökkévalóság megvalósulása.
Kínában a gyász színe. A fehér tigris az őszre, az érett életkorra utal, maszkokon pedig a ravaszságot jelzi.
A fehér virág a gyermekáldást jelenti.
Ártatlanság értelemben jelenik meg Athénban, ahol az Areioszpagosz bírái fehér kövekkel szavaztak a vádlott felmentése mellett.
A keresztény hagyományban az öröm és a vigasság hordozója. A szentséghez, Istenhez tartozó szín, valamint a feltámadás színe.
A fehér ruha a tisztaságot, a szüzességet, a lélek győzelmét jelenti az anyag felett.
A béke és a jóakarat kifejezője; erre utal Noé fehér galambja és a békekövetek fehér zászlója.
A három Erény közül a Hit jelképe.




Kellékek, készítés ...


Kellékek:

Üst vagy tál, tele vízzel,

rózsa szirmok megtisztitva

1 rózsakvarc

piros vagy rózsaszín gyertya

Készítés:

Gyújtsd meg a gyertyát, majd tedd a láng fölé a követ, miközben magadba elgondolkodsz a szándékaidon. Ha kész vagy, tedd a vízbe a követ, majd szórd rá a rózsaszirmokat. Keverd össze háromszor, közben mond el a következő szöveget:

"A szerelem mely szívedre száll, maradjon meg egy életen át!"

Ezután szűrd le a `bájitalt` úgy, hogy szirmok ne maradjanak benne, a követ is vedd ki, majd öntsd egy pohárba. Itasd meg a kiszemelt személlyel. (Tárolni nem lehet!)

Különböző változatait már évszázadok óta ismerik Kínában. Lao Tsz, a legendás kínai filozófus hitt benne, és a mai táplálkozási szakemberek is egyetértenek abban, hogy vitamindus és javítja a termékenységet. Izgató és ízes szerelmi bájital. Elkészítése könnyű, s ha nincs friss



Sárgabarackarany


Különböző változatait már évszázadok óta ismerik Kínában. Lao Tsz, a
legendás kínai filozófus hitt benne, és a mai táplálkozási szakemberek
is egyetértenek abban, hogy vitamindus és javítja a termékenységet.
Izgató és ízes szerelmi bájital. Elkészítése könnyű, s ha nincs friss
gyümölcs, konzerv sárgabarack is megteszi.
Nyomd ki a sárgabarack levét gyümölcscentrifugával (ha friss
gyümölcsből készíted, először a magokat távolítsd el). Adj minden 50
szem gyümölcshöz 5 méhpempőt.
Reggelire, ebéd vagy vacsora utáni desszertként is kitűnő.
Csokoládés Benediktiner
A csokoládé, a cukor és a likőr elegye gyorsan ható energiaforrás.
100g barnacukor, 150 ml víz, 100g keserű csokoládé, 4tojássárgája,
2,5 ml (fél kávéskanál) Jamaikai szegfűbors, 15 ml (1evőkanál)
feketekávé, 30 ml(2 evőkanál) benediktiner (likőrfajta), 300 ml tejszín.
Lassú tűzön olvaszd meg a cukrot a vízben. Forrásban levő víz fölé
helyezett tálban olvaszd meg a csokoládét, keverd habosra a tojást a
csokoládéval, és add hozzá a jamaikai szegfűborsot és a cukorszirupot.
Hagyd kihűlni, öntsd hozzá a feketekávét és a benediktinert, majd
takard be a tejszínhabbal. Töltsd tálkákba és hűtsd le.
Fagyasztás után fagylaltként is fogyasztható.
Kardamomszirup
Erről a receptről szólt John Partridge, I. Károly király orvosa. A szerelmi
bájitalok és az élénkítő szirupok, nagyon divatosak voltak, midőn
Partridge és a király XIV. Lajos udvarában időzött.
15-15 ml (1 kávéskanál) KARDAMOM, FAHÉJ ÉS CSALÁNMAG; EGY SZÁL,
FINOMRA VÁGOTT GYÖMBÉRGYÖKÉR; 15ml (1 kávéskanál)
ÖSSZEVÁGOTT TENGERI KUTYATEJ (Euphorbia paralias)- HA
BESZEREZHETŐ; 125 ml VÍZ; 125 ml MÉZ
Keverd pépesre a száraz alapanyagokat egy kevés vízzel, majd öntsd
hozzá a maradék vizet. Lassú tűzön főzd egy órán keresztül, azután
add hozzá a mézet.
Felcímkézett edényben tárold a szirupot, vagy sárgabarackkal,
őszibarackkal azonnal fogyaszd el.

Csinálj magadnak bájitalt!

Szerelmi bájital

Újholdnál, növő holdnál gyújtson meg egy piros gyertyát, és gondoljon arra, hogy már kettesben van szerelmével! Majd készítse elő a kellékeket: Teafőző, méz, csipketea, fahéj, 9 piros rózsaszirom. Tegye fel forrni a vizet, majd lassan kanalanként adagoljon hozzá 9 kiskanál akácmézet, és közben mondja:

- Aphrodité, Szerelem Istene, szükségem van a segítségedre, a közreműködésedre. Jöjj el hozzám, segíts nekem!
- Töltsd meg ezt a teát erőddel és a természet erejével, hogy amikor XY iszik belőle, nőjön benne a vágy irányomban. Legyen belém szerelmes, kívánjon engem!
- Frissítsd fel szellemem, és töltsd csordultig a szívemet, hogy igaz szerelemmel fogadjam XY közeledését! Úgy legyen!

Ezután tegyen bele egy fahéjat és a 9 piros rózsaszirmot. Hagyja még 2 percig forrni, majd vegye le a tűzről. Ettől a perctől kezdve működik a dolog! Az se baj, ha kihűl, és újra kell melegíteni, bár az íze az első forralásnál finomabb!!!


A heltha bájital:
A bajital elkészitésenek ideje 1 hónap.
HOZZÁVALOK A KÖVETKEZÖK:
-Friss mandragora gyökér
-_3db fekete rózsaszirom de friss legyen az fontos
-1 kanál fekete homok
-1 sárkány pikkely(zöld)
-a kiszemelt áldozat egy hajszála
- egy csepp vér ami a készitöjé
FŐZÉS:
-Tegyünk fel egy lábasba vizet forrni,ha már forr a víz akkor tegyük bele a friss mandragora gyökért,majd ezt lassan keverjük és a kővetkezőt mondjuk:
ES SOUMATE ET PERRA SOUMATE ET PETTELA ISTERS LAMANGRA IT LANIUS ES LABARDA.
Ha ezt elmondtuk tegyűk bele a rózsaszirmokat,majd kevergessük és adjuk hozzá a zöld sárkány pikkelyt.Ha megvagyunk a kővetkezőt mondjuk és a vérünket csepegtessük a lábosba(üst).
A vérem a tied A lelked az enyém nincs semmim de te az enyém e vér melyet odaadok az legyen a halálod,én ...... megátkozlak a sőtétség nevében, ne nyúgodjon a lelked amig e nem jő a végzet érted.
Eután tegyük bele a hajszálat majd vegyük le a tűzről és a kővetkezőt mondjuk:
E BÁJITALT HA MEGISZOD FELSZENTEL A SETÉTSÉG,A VÉR VÉRRÉ A LELKED LÉLEKKÉL VÁTOZZON .
A NAGY ÚR NEVÉBEN MEGÁLDOM E BÁJITALT.


MAJD TEGYÜK KIS ÜVEGBE ÉS HADJUK EGY HÓNAPIG ÁLLNI MAJD ADJUK AZ ÁLDOZAT ITALÁHOZ.
FONTOS: MIKÖZBEN ISSZA MOND EZT MAGADBAN: IME AZ ÁTOK HASSON RÁD MELLYET MÁGIA SOHASEM FELOLDÁ.



A szerelmesek kettészakítása
Ha rossz kapcsolatban élsz, nem sikerült a szerelmi kötés és egyéb ilyen problémáid vannak, használd ezt a varázslatot!



Kellékek:

Egy fekete gyertya

Spárga, vagy fekete vastag fonál

Két tárgy amit kinevezel két személynek



A szertartás menete:

Gyújtsuk meg a gyertyát, majd emeljük fel a két tárgyat és nevezzük ki hangosan őket valakinek. (Pl.: te vagy …, és te pedig…). Utána kössük össze őket úgy, hogy egy kis rész legyen, ami összeköti őket. Utána mondjuk fel ezt az igézetet:

E két személy szíve soha ne találkozzon, a lány szívét elátkozom, szerelem őt sohase keresse, utolsó könnycseppét elejtse!



Utána vágjuk el azt a kis részt, ami összeköti őket, és a lánynak kinevezett tárgyat tegyük bele egy kicsi zsákba, vagy dobozba (lényeg hogy, ellegyen zárva), a fiúnak kinevezett tárgyat pedig használhatjuk tovább, vagy kidobhatjuk…



Megj.: Az átkot úgy lehet hatástalanítani, hogy kioldjuk a lánynak kinevezett tárgyat, és szabad helyre tesszük.





Az aura látás iskolája


Mindenki vágyik arra, hogy legyen valamilyen "természetfeletti" képessége. Legtöbben szeretnénk egy olyan képesség birtokában lenni, amivel lehet látni a többi ember energetikai állapotát. Az auralátás képessége bárki által megtanulható. Most közreadunk néhány módszert.


Mi jellemzi az emberi aurát?
o Folyamatos mozgásban, átalakulásban van.
o Mérete, sűrűsége és színe energiaállapotunktól függően változik.
o Színéből érzelmi-indulati állapotunkra lehet következtetni.
o Információkat tárol, például hajlamainkról és betegségeinkről.
o Egymásba áthatoló rétegekből áll, amelyeknek speciális jelentése van.


Az auralátás gyakorlatai
Ez a gyakorlat saját energiaterünk megpillantását segíti. Félhomályos szobában nyújtsa előre karjait és tartsa kezét körülbelül ötven centiméterre arcától! Az ujjak egymás felé nézzenek, a háttér egy fehér fal legyen! Laza tekintettel, fókuszálatlan nézéssel "bámuljon, vagy bambuljon" szétterpesztett ujjai közé, figyelje az ujjai közötti teret! Lassan közelítse-távolítsa ujjait, mozgassa kezeit fel-le. Mit lát az ujjak közötti térben, az ujjak között?

Rajzolja le, amit megpillantott! (A legtöbb ember világos szálacskák felvillanását, egyfajta fényszövedéket lát az ujjak között.)

Dörzsölje össze a tenyereit, majd fordítsa egymás felé, úgy, hogy a két tenyér körülbelül fél méterre legyen egymástól! Majd csukja be a szemét, és lassan, nagyon lassan közelítse a két tenyerét egymáshoz! Figyeljen a tenyerei között észlelt vonzási és taszítási érzetekre!


Mindenki képes aurát látni?
Az emberek többsége képes rá, de ha nem is sikerül megpillantania, tudja használni a többi finom érzékszervét: a tapintását! Ezt például úgy lehet edzeni, hogy a kikapcsolt televíziókészülék, vagy a hirtelen kikapcsolt monitor képernyője elé rakjuk a kezünket és megérezzük az általa generált erőteret, anélkül, hogy hozzáérnénk a képernyőhöz.


Milyen tényezők rombolják energiamezőnket?
o Negatív gondolatok, amelyektől sokáig nem tudunk szabadulni, vissza-vissza térnek.
o Negatív érzelmek, főleg az irigység, a félelem és a düh.
o Nem megfelelő táplálkozás.
o Felzaklató események, akár a tévében látva, könyvben olvasva is - főleg az olyanok, amelyekkel szemben tehetetlennek érezzük magunkat.
o Huzamosabb tartózkodás ártalmas földsugárzásos területen (ezzel a 11. Lecke foglakozik részletesebben).
o Túl sok elektromos készülék a közelünkben.


Milyen tényezők javítják energiaszintünket?
o Érzelmi és gondolati életünk rendezése, elsősorban a megbocsátás.
o Szép dolgok látványa, kellemes zene, boldogító élmények átélése.
o Jótékony helyeken való tartózkodás, mint például számos "szent helyre" épült templomunk, Mária-kegyhelyünk. (Esztergomi bazilika, Tündérkert a Hajógyári szigeten, Attila -domb, Máriacell, és még sorolhatnánk...)
o Kiegyensúlyozott táplálkozás és testedzés.
o Relaxálás, elegendő pihenés.
o Séta a természetben, kapcsolat az ősi elemekkel: napfény, víz, fák, föld.
o Belső energiafejlesztő gyakorlatok, mint például a jóga és a tajcsi.
o Energia-átadó terápiák, mint például a Humán Energia Jógája, a reiki, a pránanadí és a Fényadás.
o Bioenergetikai kezelés, amit hozzáértő és képzett természetgyógyász végez.

Az ember energiaszintje az életmódjától függ. Hol él, milyen kapcsolatban van a természettel, hogyan táplálkozik. Nem állhat a gyógyítás csak energiaátadásból, még ha néhány módszer ilyesmire bíztatna, akkor sem. Fontos, hogy tudjuk, mi célból is vizsgáljuk az aurát? Érdemes megtanulnunk ezt az ügyes módszert, hiszen pontosan láthatjuk vele, hogy éppen milyen energetikai állapotban van a másik.

Az aura egy energiaburok, mely minden létezőt körülvesz egyénenként és kollektív szinten egyaránt. (Ahogy az emberi test tartalmaz önálló létezőket (pl. sejteket), úgy az ember is része egy nagyobb szervezetnek (nevezhetjük például istennek). Az egyes sejtek személyes aurája az ember aurájában található, tehát egyéni és kollektív szinten is részesei egy energiarendszernek.)
Az aurát az anyagi test és az azt körülvevő energiatestek együttesen alkotják. Egyes rétegeit tradíciónként más és más elnevezéssel illetik, és többféleképpen bontják.

0. Az aura legbelső rétege az anyagi vagy fizikai test
1. Az ezt követő az étertest
2. Az asztráltest
3. A mentáltest
4. A legkülső a kozmikus vagy isteni test

Más felosztás szerint:
- anyagi test
- étertest
- asztráltest
- mentáltest
- felső asztráltest
- felső étertest
- felső mentáltest
- kozmikus vagy spirituális test

Csakra neve; Színe; Belső elválasztású mirigy
1. Koronacsakra (Fejtető, csúcs);Fehér;Tobozmirigy
2. Harmadikszem csakra; Lila/Ibolya; Hipofízis
3. Torokcsakra; Kék; Pajzsmirigy
4. Szívcsakra; Zöld; Csecsemőmirigy
5. Napfonatcsakra (Solar Plexus); Sárga; Hasnyálmirigyek
6. Szakrális (keresztcsonti) csakra; Narancs; Ivarmirigyek
7. Gyökércsakra (alap, bázis); Vörös; Mellékvese


Mit lehet megtudni az aurafényképből?
A különféle színek legkülönfélébb színkombinációi, melyek az AURA IMAGING módszerrel mérhetővé válnak, illetve egy megfelelő polaroid rendszer közbeiktatásával láthatókká, sőt aurafotó formájában rögzíthetőkké válnak. A vizsgált személy aurafotója valamint érzelmi, szellemi állapota, és viselkedési formái között szoros kapcsolat - matematikai nyelven korreláció - áll fenn. A fenti fotó színei a lefényképezett személy különféle minőségeit, tulajdonságait és mentális állapotát tükrözik. Az aurafényképezés gyakorlata, eszközei (pl. Krilán módszer, Aura Camera 3000, stb...) két érzékelő - mint input szenzor - segítségével méri a vizsgált alany úgynevezett biofeedback paramétereit. A mért rezonanciapontok a szervezet egészével állnak kapcsolatban. Az emberi szervezettől kapott - nem tudatos - információ vizuális átalakítás után sugárzó, színes energiamezőként jelenik meg a polaroid fényképen.


Az aurafényképek értelmezése
Az optikai spektrum minden színe különféle minőségekre, tulajdonságokra utal. A következő leírások segítséget nyújtanak egy aurafénykép alapértelmezéséhez. Igen fontos figyelembe venni, hogy nem csupán az aura színe, hanem formája is lényeges információs alap, amely lényeges szerepet kap az értelmezés során csakúgy, mint a bal és jobb oldal közötti különbségek. A jobb oldalon láthatóak a férfias - aktív - extrovertált, míg a bal oldalon a nőies - passzív-introvertált minőségek.

- Vörös
Aktivitást, erőt, akaratot jelöl. Nagyon aktív, dinamikus energia, a kihívások, a harc, a változás, a fizikai megvalósítás színe, türelmetlenséget, kényszerítő erőt mutat. Az olyan ember, akinek sok vörös szín található az aurájában, érzelmileg túlfűtött, szenvedélyes, esetleg stressz hatása alatt áll. A vörös kifejezhet dühöt, haragot, vagy utalhat túlhajszoltságra is.

- Narancssárga
Az aktivitás és a gondolkodás kombinációja. Feszültséget, a felfedezés örömét, életerőt, izgatottságot, élénkséget jelöl. A világos narancssárga vidámságra, pozitív gondolkodásra, és bátorságra utal. A sötétebb, barnás narancssárga túlterheltségre, fáradtságra, féltékenységre, a konkurenciától való félelemre, becsvágyra, mohóságra vagy a gyógyszerek szedésére, illetve dohányzásra utal.

- Sárga
Az intellektus, az értelem által történő megismerés színe. Azt mutatja, hogy az illető szellemi tevékenységgel van elfoglalva, olvas vagy tanul. A világossárga szín vidám kedélyre és örömteli felismerésekre utal, a homályos-sárga ezzel szemben megerőltetést, irányítási vágyat, befolyásolhatóságot, egoista gondolkodásmódot mutat, továbbá azt is jelzi, hogy az illető fél elfogadni valamit, és az azzal kapcsolatos érzelmeit kimutatni.

- Zöld
A középpont színe. Jó szándékot, barátságot, együttérzést, kiegyensúlyozottságot, természet közeliséget, nyílt kommunikációt, életörömöt jelöl. A türkiz-zöld gyógyításra enged következtetni. A mélyzöld gyakorlatiasságra, rugalmatlanságra vagy anyagi központú gondolkodásra, míg a sötétzöld önző, másokat kihasználni akaró magatartásra utal.

- Kék
A belső nyugalom, a biztonságérzet, a felebaráti szeretet, a mély türelem és az elégedettség színe. A homályos-kék visszafogottságra, introvertáltságra, a valóságtól való elmenekülés vágyára, depresszióra utal.

- Ibolyaszín
Spirituális változást, transzformációt, befogadó készséget, érzékenységet, intuíciót, befelé figyelést mutat, ugyanakkor arra utal, hogy az illető a hétköznapi problémákra is inkább misztikus jellegű megoldásokat keres. A magentába hajló ibolya a magasabb ideálok erőteljes gyakorlati átültetésére való készséget jelzi. A lila a nem anyagi jellegű dolgok mély szeretetéről tanúskodik. A szürkés-lila rejtőzködési vágyat mutat.

- Fehér
A még meg nem nyilatkozott, vagyis a rejtett állapotok színe. A fehér visszatükröz, visszaver minden kívülről jövő ingert. Olyan, mint egy védőpajzs, mely sok energiát tartalmaz. A tiszta, fehér háttér, más színek mögött az illető magasabb frekvenciájára utal.

Erősítés


A korábban ismertetett gyakorlatok elvégzése után készen állsz arra, hogy (tudatosan is) feltöltsd az aurád.


A Gyökércsakra felől:
Figyelj a légzésedre, alkalmazd a már ismert csakralégzést (a földből a fejbe). Képzeld el ahogy a fizikai tested megtelik energiával, mint egy lufi, minden egyes lélegzetvétellel egyre nagyobb és nagyobb lesz az energiaszintje.
Egy pár lélegzetvétel után terjeszd ki ezt a légzést az étertestedre, majd az asztráltestedre, a mentáltestedre, végül a kozmikus testedre is.
Amikor elérted ezt a réteget, gondolatban erősítsd meg az aura legkülső rétegét, azaz a védőburkot.


A Koronacsakra felől:
Képzeld el magad körül az aurádat, egy nagy gömb belsejében állsz. Nézz végig rajta belülről. Figyeld meg, látsz-e rajta `lyukat`, olyan területet, ahol az energia elfolyik. Ha igen, oszlasd el egyenletesen a meglévő burkot magad körül, vagyis zárd le a lyukakat.
Most nyisd meg a Koronacsakrádat, és engedd, hogy a kozmikus energia, mint egy gyöngyházfehér `folyadék` beáramoljon az aurádba és feltöltse azt. Amikor elkészültél, újra oszlasd el az egészet, hogy felül is összeérjen, majd gondolatban erősítsd meg az aura legkülső rétegét.


Az aurafeltöltésnek számtalan módja van. Kísérletezz, figyelj a történésekre, az utóhatásokra, az eredményre. A későbbiekben azt használd, amelyik a leghatásosabb volt számodra, de figyelj arra, hogy időnként ellenőrizd, aktuális-e még egy adott és jól bevált gyakorlat, vagy esetleg már valami mást lenne érdemesebb csinálnod.


Alkalmazkodj az adott helyzethez, és ne feledd, hogy minden egyes gyakorlattal fejlődsz, azaz egy idő után már más lesz megfelelő számodra.


Ez a gyakorlat saját energiarétegünk megpillantását segíti.



Ez a gyakorlat saját energiaterünk megpillantását segíti. Félhomályos szobában nyújtsa előre karjait és tartsa kezét körülbelül ötven centiméterre arcától! Az ujjak egymás felé nézzenek, a háttér egy fehér fal legyen! Laza tekintettel, fókuszálatlan nézéssel "bámuljon, vagy bambuljon" szétterpesztett ujjai közé, figyelje az ujjai közötti teret! Lassan közelítse-távolítsa ujjait, mozgassa kezeit fel-le. Mit lát az ujjak közötti térben, az ujjak között?

Rajzolja le, amit megpillantott! (A legtöbb ember világos szálacskák felvillanását, egyfajta fényszövedéket lát az ujjak között.)

Dörzsölje össze a tenyereit, majd fordítsa egymás felé, úgy, hogy a két tenyér körülbelül fél méterre legyen egymástól! Majd csukja be a szemét, és lassan, nagyon lassan közelítse a két tenyerét egymáshoz!

Figyeljen a tenyerei között észlelt vonzási és taszítási érzetekre!

Segíts másokon!


Ahhoz, hogy tudatosan beleavatkozz más energiarendszerébe, magabiztosnak kell lenned az adott területen (és az adott szintig). Amennyiben nem vagy az, akkor sem ronthatsz el semmit, még ha úgy is érzed (vagy úgy is tűnik) utána, hogy akaratlanul (pontosabban nem tudatosan) felborítottad más látszólagos lelki békéjét, esetleg egészségét.
Energiafeltöltés után sokszor előfordulnak krízisek, nehéz helyzetek, amiket az okoz, hogy az eddig eltömődött csakrák hirtelen megnyílnak (az elfojtott problémák felszínre kerülnek).
Aki nem képes ezeket előre látni, megbeszélni a `pácienssel`, majd segíteni kezelni, az nehéz helyzetbe kerülhet egy egyszerű energiafeltöltés után.
A legnehezebben kezelhető feladat az önmegismerésben a bűntudat feloldása, sok esetben ez csak több inkarnációval lehetséges.
(Téves, pontosabban hiányos az az elmélet vagy nézet, hogy más tanításával, energetikai kezelésével átvehető az illető (`rossz`) sorsa, karmája, életfeladata, terhei. Egyszerűen arról van szó, hogy a nem kellő tudással és nem harmonikusan végzett beavatkozás előre nem látott és negatívnak beállított következménye bűntudatot okozhat a beavatkozónak, aminek feloldása már a saját karmáját terheli.)


A jó és a rossz magasabb síkokon egészen mást jelent, mint az általános emberi normák és fogalmak szerint. Tehát ha nem vagy benne biztos, hogy átlátod és kezelni tudod az adott helyzetet és annak lehetséges következményeit, még várj a beavatkozással, vagy kérj tanácsot attól, aki véleményed szerint többet tud nálad.
Minél jobban megismered a saját energiarendszered, annál inkább képes leszel átlátni (és kezelni) másét is.


Ne terhelj másokat új tudásoddal, de ha úgy látod, hogy szükség van rá, ajánld fel a segítséget. Nem mindenki fogadja be ezt a fajta információt, tehát neked kell észrevenned azt, akit nem ijesztesz meg, és nem is dühítesz fel vele.
Csak azon tudsz segíteni, aki akarja, és engedi is ezt.


Először is kérdezd meg az illetőt arról, hogy mit érez vagy gondol. Igyekezz megtalálni azt, miért merült ki, és miért nem töltődik fel kellőképpen és automatikusan.
Segíts neki az ellazulásban, feküdjön vagy üljön le kényelmesen. `Ébreszd` fel az energiát a jobb kezedben, majd tedd rá (vagy fölé) egyesével a fő csakráira. Figyeld meg a különbséget az egyes energiaközpontok között. Nézd meg az egymáshoz viszonyított nagyságukat, telítettségüket, forgási irányukat. Válaszd ki a leggyengébbet, és ott kezdd a feltöltést úgy, hogy a saját Koronacsakrádon keresztül lehúzod majd a kezeden át kitolod a(z) (kozmikus) energiát a kezelt személy csakrájába.
Végezd el ezt sorban, utoljára hagyd az általad legerősebbnek tartott csakrát. Amikor ezzel készen vagy, tedd a jobb (aktív) kezed a Koronacsakrája fölé, a bal (passzív) kezed a Gyökércsakrája fölé és egyenletesen oszlasd el közöttük az aurájában felgyűlt energiamennyiséget. Végezetül zárd le az aura védőburkát ahogyan a sajátoddal tetted egy korábbi gyakorlatban.


Ezt a gyakorlatot bárkivel végezheted, akinek véleményed szerint szüksége van rá. Az emberekkel ezt megbeszélheted, állatok (növények) esetében viszont méginkább figyelned kell arra, hogy hol a határ.


Képgaléria


VÉDEKEZ

Amikor valamitől meg akarunk szabadulni ami valamilyen gonosz hatást gordoz, és hozott életünkbe akkor annak a projektált lényegét......



Amikor valamitől meg akarunk szabadulni ami valamilyen gonosz hatást hordoz, es hozott életünkbe akkor annak a projektált lényeget (ha személy azt képzeljük el, ha mint itt most tárgyon keresztül törtent a dolog akkor a tárgyat és a hozzákötődő energiát) elképzeljuk violaszinű tűzben elégni. Bármi ami ehhez kapcsolódó belső image (kép, történés stb.) azt mind beledobjuk gondolatba ebbe a tűzbe. Tehát nálad pl azokat a történéseket amelyek történtek ennek hatására vagy valamilyen módon következtében.....azoknak lényegét mind beledobni ebbe a tűzbe. Ezt egész addig csinálni amig barmilyen elkepzelés érzés felmerül mindezzel kapcsolatban....az összes esetleges félelmet stb. is.....addig égetni ebben a tisztítótűzben amig egyszerűen nem marad több gondolati kép az elmében erről teljesen letisztitani minden hozzátapadó dolgot.......előfordulhat hogy különböző előtte nem ismert képek jönnek fel, ami valahogy kapcsolódik ehhez és nem is tudjuk hogy.....akármi az csak mind mind belevetni őket a tisztítótűzbe, és ismételni gondolatban hogy "visszaveszem teljes önmagamat abban az állapotban mielőtt ez megérintett volna. Mindent amit ez a hatas kelt, okoz vagy teremt bármi módon az életemben az semmissé teszem, kitörlöm, kiradírozom....a szent tisztítótűz mindent ami nem hozzámtartozik leéget és megtisztít. Szabad és érintetlen vagyok ettől a hatástól"

Ezt meg lehet csinálni bármivel, a karmánkat megszakítani valakivel aki valami okbol gonosz rontó hatással volt ránk stb. stb. de ehhez minden fizikai dologtól az illetőtől ahogy mondtam azon a módon meg kell szabadulni.....itt mikor tárgyon keresztül adódik át a hatás a tárgytól magától és a tárgyon át az esetleges mögötte lévő negatív hatalomtól legyen az ember, szellem, gondolat stb. stb.....a tárgyon keresztül jönnek fel a "képek" és szövődményes gondolati formák amiket a tűzbe kell vetni....


Úgy véli, valaki varázslattal akart ártani Önnek?



Úgy véli, valaki varázslattal akart ártani Önnek? Helyezzen egy termetes, fekete gyertyát az üstbe, ennek hiányában egy nagy, fekete hőálló edénybe. A gyertya legalább 3-5 centiméterre álljon ki az üstből, s meleg méhviasszal vagy egy másik fekete gyertya anyagával rögzítse a gyertyát, nehogy felboruljon.
Az üstöt, vagy az edényt töltse föl friss vízzel egészen a pereméig, ügyeljen rá, hogy a kanócot egyetlen csepp víz se érje. Tehát végül a gyertyából 3-5 centiméter áll ki a vízből.
Végezzen néhány perc mélylégzést, meditáljon a varázslat témáján, majd gyújtsa meg a gyertya kanócát. Vizualizálja az ellenséges varázslatot, amint a fekete gyertya lángjában ég.
Üljön csendben a gyertya előtt, és vizualizálja tovább a gyertya lángjába áramló ellenséges erőket. Egyszer csak a gyertya ellobban, fénye sercegve kialszik, mert érintkezik a vízzel. Ebben a pillanatban hárult el a veszedelem, mert a kihunyó lánggal együtt odalett az Ön ellen küldött varázslat ereje is. Azonnal szakítsa meg az ellenséges varázslat erejével kapcsolatos vizualizálást! Nézze, amint a halódó füst elillan, s az ártalmas szándék tehetetlenné válik.
A vizet öntse egy földbe ásott gödörbe, esetleg egy tóba, vagy közeli folyóba. A maradék gyertyát temesse mélyen a föld alá.


Ez a varázslat elűzi a félresiklott szerelmet, vagy lezárja az olyan személyes, családi és üzleti kapcsolatokat, amelyeket nem óhajtanak tovább folytatni.



Ez a tűzvarázslat elűzi a félresiklott szerelmet, vagy lezárja az olyan személyes, családi és üzleti kapcsolatokat, amelyeket nem óhajtanak tovább folytatni. Az eredményes varázslathoz a következőkre lesz szükség:

- Védelmező gyógynövények (lásd a felsorolást) pl.fokhagyma, mák, majoranna, kapor.
- A szóban forgó személy képmása (fénykép, bábu), kézírása, hajfürtje, ruhadarabja, vagy bármely más személyes tárgya.

Rendezze el a munkafelületet a szokásos módon. Ébressze fel az erőt és vesse fel a kört. Tegyen mindent egy tűzbiztos tégelybe, majd miközben a varázsmondóka szavait ismétli, gyújtsa meg a tüzet. Ha nehezen éled fel, vesse rá az illető fényképét vagy egy darabka papirost az illető nevével. Lényeg az, hogy nagy lángon égjen, amely hamun kívül mást nem hagy maga után. Ha túl sok mindentől szeretne megszabadulni, máglyát is rakhat a varázslathoz, s vesse bele az illető összes holmiját.

Bíborra és aranyra,
Baziliszkuszra, vörhenykőre,
Földi fokhagymára,
Pipacsra, mákra,
Láthatatlan pajzsra kapok,
Kifürkészlek, kivédelek,
Hogy ne árthass.
Sárkányvérre, szalamandrára,
Szikrázó lópatára,
Lángot lehelő sárkányra,
Az Élet Könyvéből kitörlöm neved,
A béklyót kioldom, átvágom a kötelet,
Eloldom minden kötelékünk, mi összekötött,
Eztán megbújok vastag falak között.
Hatalmad és forrása ellen,
Gonoszságod hatalma ellen,
Vesta, Pelé, Lilith
Kali Kali Kali.
Örökre elűzlek magamtól,
Rontásod elűzöm magamról.
Duplán háramlik rád vissza,
Magadtól égsz össze izzva,
Lilith, Vesta, Pelé
Kali, Ma, Kali, Ma.
A háromszor három hatalma átkoz,
Távozz, távozz, távozz!
Szabadságom elnyerem,
Úgy legyen!

A hamut azután vagy ássa el, vagy öntse a lefolyóba. Ha nagyon haragszik az illetőre, a vécén is lehúzhatja. Szabaduljon meg mindentől, ami a kellemetlenné lett személyhez köti: ajándékoktól, fényképektől és az ehhez hasonlóktól. Az ékszerek semmiképpen se rontsák tovább a levegőt. Ha van ilyen a birtokukban, adjanak túl rajta.
Legyen nagyon óvatos ezzel a varázslattal, mert örökre szól, ezért kétszer is gondolja meg, mielőtt belefog. Szörnyen erős hatású.

Köss meg valakit pl. egy rossz szokása miatt!



Szerezzenek be egy jókora fehér gyertyát, azt a fajtát, amelyről csepeg a viasz, és állítsák egy tálcára. Erősítsék rá annak a személynek a fényképét vagy másfajta képmását, akit meg szeretnének kötni. Vonjanak gyűrűt a gyertya köré tengeri sóból. Töltsék meg a tálcát ama tevékenységek jelképes ábrázolásaival, amelyekkel szemben megkötik az illetőt: családi fényképekkel, házuk kulcsaival, periratokkal vagy bármi egyébbel. Amennyiben a probléma túl bonyolult ahhoz, hogy képmásokkal megjeleníthessék, írják rá egy darab papírra, mire irányul a megkötés, majd tegyék ezt is a gyertya mellé. A legjobb erre a célra a papirusz, vagy a lenvászonból, esetleg gyapotból készült rongypapír. Amennyiben haragosak, használjanak piros tintát, ha szomorúak, rózsaszínt.
Kössék körbe a gyertyát és a képmást fekete fonállal. Idézzék meg Íziszt. Összpontosítsák az akaratukat, s mondják el hangosan, milyen téren korlátozzák a célszemély ténykedését. Gyújtsák meg a gyertyát, s hagyják addig leégni, mígnem a viasz a fonálra és a képmásra csepeg. Egy héten keresztül égessék mindennap, míg végül a képmást vastagon elborítja a viasz. Használják az eljárást meditációs eszköz gyanánt, miközben akaratukat az illető megkötésére irányítják.



Gyógyítás

Varázsolj velük vagy gyógyíts Réges-régen kizárólag a gyógynövények voltak a mindenki által elérhető eszközök a gyógyításra. Ezen kívül használták még ezeket varázslásra is. Olaj, vagy por formájában, füstölésnél és minden féle mágikus rituálénál. Ennek követésére azonban jó, ha gyógynövény szakértővel konzultálunk, vagy tanulmányozzuk a szakirodalmat. Legjobb, ha a naponta használatos fűszernövények közül választunk, az biztosan nem árthat. Némi fantáziával mágikus rituálévá változtathatunk egy egyszerű étkezést. Néhány a legismertebbek közül: Alma: szerelmi varázslásban használatos, férfias jellegű. Babér: tisztító hatású, gyomorbántalmak és reuma ellen, halottigéző ereje van. Boróka: gyomor és bélpanaszok ellen, dinamizáló és démon elhárító. Citrom: tisztítja és megvilágítja a szellemet. Csipkebogyó: védelmet nyújt a varázslatok ellen, távol tartja a betörőket. Fokhagyma: előnyös a gyomorra, valódi csodaszer, démon (és csók) elhárító ereje van. Hagyma: tisztítja, javítja a légkört. Macskagyökér: nyugtató, gonoszűző. Pünkösdirózsa: védelmezi a gyerekeket, elűzi a rémálmokat. Szamóca: nők számára szerelemhozó. Zsálya: torokpanaszokat enyhít, és fokozza a bölcsességet. Gyógyítás Ánizs (Pimpinella anisum): -emésztési zavarok, köhögés, menstruációs panaszok -párologtatással, bedörzsöléssel, szájöblítéssel Bazsalikom (Ocimum basilicum): -emlékezőképesség gyengülése, szellemi fáradtság, menstruációs panaszok, emésztési zavarok -párologtatással, bedörzsöléssel, fürdővízben -keverhető bargamottal, gerániummal -nem alkalmazható érzékeny bőrre, terhesség alatt, epilepsziásnál Bergamott (Citrus bergamia): -depresszió, emésztési zavarok, légfrissítés -párologtatással, bedörzsöléssel -keverhető ciprussal, jázminnal, levendulával, narancsvirággal -nem alkalmazható érzékeny bőrre Boróka (Juniperus communis): -stressz, bőrápolás, menstruációs panaszok, narancsbőr, reuma -párologtatással, fürdővízbe, bedörzsöléssel -keverhető levendulával, ciprussal, szantállal -nem alkalmazható epilepsziásnál, terhességnél Bors (Piper nigrum): -kedvetlenség, emésztési zavarok, izomfájás, reuma -párologtatás, bedörzsölés, fürdő -keverhető szantállal Borsmenta (Mentha piperita): -depresszió, fejfájás, izomfájás, megfázás, migrén, légfrissítés, rovarriasztás -párologtatás, fürdő, bedörzsölés, inhalálás, borogatás, szájöblítés, illatszer -keverhető rozmaringgal -nem alkalmazható érzékeny bőrre, lefekvés előtt Cédrusfa (Cedrus atlantica): -ingerültség, stressz, bőrprobléma, hajhullás, korpásodás, megfázás, rovarriasztás -párologtatás, fürdő, bedörzsölés -keverhető rozmaringgal, narancsvirággal, borókával, bergamottal, jázminnal, ciprussal -nem alkalmazható terhességnél, epilepsziásnál Ciprus (Cupressus sempervirens): -feszültség, klimax, köhögés, megfázás, reuma, visszérprobléma -párologtatás, fürdő, bedörzsölés -keverhető borókával, erdei fenyővel, levendulával, szantállal -nem alkalmazható epilepsziánál Citrom (Citrus limon): -feszültség, szellemi fáradtság, fejfájás, emésztési problémák, megfázás, visszérpanaszok, rovarriasztás, szagtalanítás -párologtatás, inhalálás, fürdő, bedörzsölés -keverhető narancsvirággal, eukaliptusszal, levendulával -nem alkalmazható érzékeny bőrre Citromfű (Melissa officinalis): -nyugtalanság, klimax, szorongás, emésztési zavarok, fejfájás, korpásodás, köhögés, reuma -párologtatás, bedörzsölés, fürdő -keverhető gerániummal, ilang-ilanggal, levendulával, narancsvirággal -nem alkalmazható érzékeny bőrre Erdei fenyő (Pinus silvestris): -idegfeszültség, köhögés, megfázás, reuma, szagtalanítás -párologtatás, fürdő, inhalálás -keverhető cédrusfával, muskotályzsályával, rozmaringgal -nem alkalmazható érzékeny bőrre, és töményen sem, csak higítva! Eukaliptusz (Eucalyptus globulus): -depresszió, köhögés, migrén, megfázás, reuma, rovarriasztás -párologtatás, bedörzsölés, inhalálás, fürdő, borogatás -keverhető erdei fenyővel, levendulával Édeskömény (Foeniculum vulgare): -klimex, emésztési zavarok, köhögés, szélhajtás -párologtatás, inhalálás, bedörzsölés, fürdő, szájöblítés -keverhető gerániummal, levendulával, szantállal -nem alkalmazható epilepsziásnál Fahéj (Cinnamomum cassia): -depresszió, feszültség, impotencia, emésztési zavarok, megfázás, menstruációs panaszok -párologtatás, inhalálás, bedörzsölés, fürdő, szájöblítés -keverhető mandarinnal -nem alkalmazható érzékeny bőrre Geránium (Pelargonium odoratissimum): -feszültség, impotencia, klimax, stressz, bőrápolás -párologtatás, fürdő, bedörzsölés, borogatás, szájöblítés, illatszer -keverhető bazsalikommal, bergamottal, citrommal, naranccsal Grapefruit (Citrus paradisi): -kimerültség, szellemi fáradtság, emésztési zavarok, narancsbőr, légfrissítés -párologtatás, bedörzsölés -keverhető ciprussal, kámforral, levendulával, rózsafával -nem alkalmazható érzékeny bőrre Ilang-Ilang (Cananga odorata): -álmatlanság, depresszió, impotencia, menstruációs zavarok, magas vérnyomás -párologtatás, fürdő, bedörzsölés, illatszer -keverhető jázminnal, szantállal -nam alkalmazható alacsony vérnyomás esetén Jázmin (Jasminus officinalis): -depresszió, feszültség, impotencia, menstruáció panaszok -párologtatás, fürdő, illatszer -keverhető bergamottal, borssal, citrommal, naranccsal, rózsafával Kakukkfű (Thymus vulgaris): -idegesség, kimerültség, bőrápolás, emésztési zavarok, köhögés, reuma -párologtaás, bedörzsölés, szájöblítés, lemosás, borogatás -keverhető bergamottal, citrommal, citromfüvel, rozmaringgal -nem alkalmazható epilepsziánál, terhességnél, magas vérnyomásnál Kamilla (Matricaria chamomilla): -álmatlanság, depresszió, fejfájás, nyugtalanság, emésztési zavarok, megfázás, menstruációs panaszok -borogatás, bedörzsölés, fürdő -keverhető gerániummal, levendulával, pacsulival -nem alkalmazható terhességnél Kámfor (Cinnamomum camphora): -álmatlanság, depresszió, izomfájás, megfázás, reuma -párologtatás, fürdő, bedörzsölés, inhalálás -keverhető borsosmentával, citrommal, grapefruittal -nem alkalmazható epilepsziánál, magas vérnyomás esetén Kubebabors (Litsea cubeba): -köhögés, megfázás, sdzagtalanítás -párologtatás, fürdő, bedörzsölés -keverhető citrommal -nem alkalmazható érzékeny bőrre Levendula (Lavandula officinalis): -álmatlanság, klimax, nyugtalanság, bőrápolás, fejfájás, magas vérnyomás, reuma, rovarriasztás -párologtatás, bedörzsölés, fürdő, illatszer -keverhető citrommal, erdei fenyővel, muskotályzályával, pacsulival, rozmaringgal Majoránna (Origanum majorana): -álmatlanság, feszültség, emésztési zavarok, izomfájdalom, köhögés, magas vérnyomás, reuma -párologtatás, bedörzsölés, fürdő -keverhető bergamottal, levendulával, rozmaringgal -nem alkalmazható terhességnél Mandarin (Citrus reticulata): -depresszió, idegesség, szellemi fáradtság, emésztési zavarok, izomgörcs -párologtatás, inhalálás, fürdő, bedörzsölés, illatszer -keverhető fahéjjal Mirtusz (Myrtus communis): -szellemi fáradtság, bőrápolás, reuma, szagtalanítás -lemosás, inhalálás, szájöblítés, párologtatás, bedörzsölés -keverhető levendulával Muskotályzsálya (Salvia sclarea): -depresszió, klimax, stressz, korpásodás, menstruációs zavarok, magas vérnyomás, szagtalanítás, érdeklődés felkeltése -párologtatás, borogatás, fürdő, bedörzsölés -keverhető borókával, citrommal, gerániummal, jázminnal, levendulával -nem alkalmazható epilepsziánál, terhességnél, alkohol fogyasztással Narancs (Citrus aurantium): -feszültség, stressz, bőrápolás, emésztési zavarok, megfázás, szagtalanítás -fürdő, párologtatás, bedörzsölés, szájöblítés -keverhető bergamottal, citromfüvel, rózsafával Narancsvirág (Citrus aurantium amara): -álmatlanság, depresszió, impotencia, nyugtalanság, bőrápolás, emésztési zavarok, fejfájás -párologtatás, bedörzsölés, fürdő, illatszer -keverhető gerániummal, levendulával, muskotályzsályával Pacsuli (Pogostemon patchouli): -depresszió, impotencia, szellemi fáradtság, bőrápolás, narancsbőr, rovarriasztás, szagtalanítás -párologtatás, bedörzsölés, fürdő -keverhető bergamottal, erdei fenyővel, gerániummal, narancsvirággal Római Kamilla (Anthemis nobilis): -feszültség, klimax, stressz, izomgörcs, menstruációs panaszok -párologtatsá, fürdő, bedörzsölés, borogatás -keverhető gerániummal, pacsulival, levendulával -nem alkalmazható terhességnél Rozmaring (Rosnarinus officinalis): -emlékezőképesség gyengülése, stressz, emésztési zavarok, reuma, korpásodás, köhögés, megfázás -inhalálás, párologtatás, bedörzsölés, fürdő, borogatás -keverhető bazsalikommal, borsosmentával, cédrusfával, levendulával -nem alkalmazható terhességnél, epilepsziánál Rózsafa (Aniba rosae odora): -álmatlanság, feszültség, lehangoltság, bőrápolás, emésztési zavarok, fejfájás -párologtatás, fürdő, bedörzsölés -keverhető naranccsal, gerániummal, grapefruittal Szantálfa (Santalum album): -depresszió, feszültség, impotencia, klimax, bőrápolás, emésztési zavarok, megfázás -párologtatás, fürdő, bedörzsölés, inhalálás, szájöblítés, borogatás -keverhető borssal, ciprussal, ilang-ilanggal, narancsvirággal Szegfűszeg (Eugenia caryophyllata): -feszültség, impotencia, kimerültség, fogfájás, izomgörcs, megfázás, reuma, rovarriasztás -párologtatás, bedörzsölés, szájöblítés, borogatás -keverhető borsosmentával, édesköménnyel Teafa (Melaleuca alternifolia): -szellemi fáradtság, bőrápolás, lábgombásodás, megfázás, rovarcsípés -párologtatás, inhalálás, szájöblítés, fürdő, bedörzsölés -keverhető citrommal, levendulával Kívül, belül -Bedörzsölés: 10-15 csepp illóolajhoz 50 ml növényi olaj -Párologtatás: aromalámpába vagy párologtatóba 6-8 csepp illóolaj -Fürdő: 5-10 csepp illóolaj mézben vagy tejben oldva a fürdővízbe -Inhalálás: 2-3 csepp illóolaj 1 liter forrásban lévő vízbe, gőzöket belélegezni -Borogatás: meleg borogatás a krónikus, visszatérő tünetekre, hideg a hirtelen fellépő panaszokra 4-5 csepp illóolaj vízbe, puha ruhadarabot belemártani -Szájöblítés: 1-2 csepp olaj egy pohár vízbe, fogmosás után -Illatszer: 10-15 csepp olaj 100 ml alkoholba -Belsőleg: 1-2 csepp mézben vagy tejben oldva ZENETERAPIA A ritmikus testi funkciók vizsgálata azt mutatja, hogy a zene alapelemei egyúttal az emberi szervezetet is befolyásolják. A ritmikus testi funkciók vizsgálata azt mutatja, hogy a zene alapelemei egyúttal az emberi szervezetet is befolyásolják. Sokat hangoztatott kérdés, hogy egyáltalán mi indította el a zenei és biológiai ritmusok közös vonásainak kutatását. A kísérletet tengerimalac izolált (az állat testéből kiműtött és teljesen elkülönített) vékonybelével végezték. Észrevették, hogy a belet felépítő sima izom spontán kontrakciókat mutat, azaz önmagától összehúzódik. Ezek az összehúzódások egy bizonyos ritmus szerint mentek végbe. Az idő előrehaladtával a ritmushullámban mérhető változásokat tapasztaltak. Az ezek mögött rejlő matematikai törvények meglepőek voltak! A vizsgálatok alapján az izomszövet ritmusainak matematikai arányai pontosan megfeleltek a zenei arányoknak (oktáv, kvint, terc, stb.) A fenti úttörő kísérlet óta számos példát találtak a biológia és zenei tudomány matematikájának egyezésére. A teljesség igénye nélkül említsünk meg néhányat: Nem jellemző, hogy a terhes kismamák vizsgálni szokták a tolófájások szüneteinek matematikai viszonyait. Azonban önkéntes résztvevők százainak segítségével, egy kronomedicina csoport statisztikai eredménye szerint, minden egyes vizsgált nő esetében a fájások időközeinek változása tökéletesen megegyezik a zenei hangközök arányaival. Hasonlóképpen viselkedik a heveny hasüregi vagy kismedencei görcsök fájdalomhulláma is. Gondoljunk itt pl. a hasnyálmirigy-gyulladás, vakbél, illetve a húgyhólyag-gyulladás okozta kellemetlen tünetekre. Másik érdekes biológia példa a gyomor és bélmozgás ritmikus működése. A gyomor-perisztaltika (az étel keverő mozgása) kb. egy perces hullám mozgásnak felel meg. A táplálék következő állomása a vékonybél, annak is a patkóbél szakasza. Ez a szakasz is végez természetesen keverő-továbbító mozgásokat. Ez utóbbi megközelítően négy perces időközönként ismétlődő hullámmozgás. Ha a patkóbél és a gyomor ritmusait szembeállítjuk egymással, megkapjuk a 4:1 zenei alap-arányt. Biológiai ritmusok közül a keringés-légzés ritmus kapcsolódik legszorosabban a zenei számokkal. Hiszen a már sokszor említett 4:1 arány megfigyelhető a pulzus és a légzés viszonyában is. Ugyanis, amíg szívünk percenként 72-75 alkalommal húzódik össze, addig levegőt kb. 16 alkalommal veszünk. Ez megközelítően egyenlő a 4:1 aránnyal. Az írott zenei kor kezdete óta a zenei jelzők összemosódnak a pulzus és légzés jelzőivel. A köznyelvben is általában az “elállt a lélegzete”, “kalapált a szíve” stb. felkiáltásokat használják. A legismertebb, legelterjedtebb klasszikus táncokat is előszeretettel hasonlítják a légzés, pulzus ritmusaihoz, mi több, mind a zenében, mind pedig az orvosi gyakorlatban hasonló fogalmakat, jelzőket használnak. A légzésfrekvencia adja a biztos alapot, a zenei “taktust”, melynél általában négyszer gyorsabb a pulzusritmus, melynek frekvenciái megfelelnek a zene összes lehetséges lüktetési módjainak (tempónak). Ilyenek a moderató (mérsékelten gyors), allegro (gyors), andante (mérsékelten lassú), adagio (lassú), staccato (szaggatott). Az akadémikus orvoslás, és a kínai orvoslás is használja ezeket a meghatározásokat a beteg pulzusának mérése során. A kínai medicinában pedig kifejlődött a közismert pulzusdiagnosztika. Mindezek tehát azt jelentik, hogy szervezetünk anyagcsere ritmusainak matematikája pontosan megegyezik (tehát befolyásolható is ) a zenében uralkodó matematikai törvényekkel. Ez a felfedezés a zene-éllettan, a kronomedicina legfontosabb tétele: A szervezet és a zene ritmusainak matematikai törvényei megegyeznek! Minden eddig említett ritmikus folyamat célja és egyetlen feladata a szervezet harmónikus rendjének megteremtése és megőrzése. Ez a harmónikus rend azonban igen labilis és test-lélek-szellem szinten egyaránt sebezhető. Ezért az egyensúly megtartása nem egyszerű feladat a szervezet számára. Szerencsére szervezetünk rendelkezik egy intelligens beépített rendszerrel, amely a nap minden percében, másodpercében megállapítja, milyen mértékű korrekcióra van szükség. Ennek a folyamatnak az útjában azonban felmerül egy jelentős akadály. A kibillent egyensúlyt nem lehet helyreállítani addig, míg a szervezet teljes hatásfokkal működik. Számítógépes hasonlattal élve, a Windows rendszer hibáit is csökkentett módban lehet csak igazán hatékonyan kijavítani. A szervezet számára ez a “csökkentett mód” az alvás időszaka! Az itt bemutatott ábra 89 felnőtt egészséges ember pulzus-légzés frekvencia hányadosának vizsgálatát mutatja egy nap során. Leolvasható, hogy a normális 4:1 aránytól komolyan eltérő adatokat kaptak a nap folyamán, melyek a különböző külső-belső ingerek harmónia-romboló hatását jelzik. Az éjjeli 24 órától 3 óráig terjedő időszakban azonban minden görbe a normális 4:1 arányhoz közelített, függetlenül a napközben mért kilengések erősségétől. Ezt az időszakot tekinthetjük tehát a ritmikus funkciók regenerálásának, nullázásának. Ezt azonban csak a természetes, nyugodt alvás képes hatékonyan biztosítani. Sajnos a mai felgyorsult életforma nem minden esetben teszi ezt lehetővé számunkra. ezekben az esetekben lehet hasznos a kiegészítő terápiák alkalmazása. Ide sorolható minden olyan holisztikus kezelési rendszer, mely elősegíti a szervezet regenerációját anatómiai, biokémiai vagy akár rezgés szinten. Ez utóbbi szinten, a szervezet ritmusainak már oly sokat tárgyalt zenei rokonsága miatt, kiváló eredményt érhet el a zeneterápia. Ez esetben azonban nem a paciens által kellemesnek ítélt “kedvenc” dallam hallgatásáról van szó, hanem a szervezet ritmikai rendszerébe hatékonyan beavatkozó rezgésmintákról, mely célzottan az adott funkció helyreállítására képes. Ezt természetesen szakember által összeállított, személyre szabott kompozíciók tudják elsősorban biztosítani. Par Recept: Altato: Kellékek: 2 teáskanál macskagyökér 2 teáskanál levendula 2 teáskanál cickafark fű Készítés: Egy kicsi vizet forraljunk fel, majd tegyük bele a fenti felsorolt gyógynövényeket. Főzzük 5 percig, majd kapcsoljuk ki a gázt, és hagyjuk állni 15 percen keresztül. Utána szürjük le, és igyuk meg vagy itassuk meg a kiszemelt személlyel! Fájdalmat és gyulladást csökkentő keverék Kellékek: Bázis olaj (alap olaj) Levendula olaj Kamilla olaj Rozmaring olaj Eukaliptusz vagy menta olaj Napraforgó olaj Készítés: Egy kis bázis olajban oldjunk fel 10 csepp levendula, kamilla, rozmaring és eukaliptusz vagy menta olajat, majd jól keverjük össze egy kicsi napraforgó olajjal. Utána maszírozzuk be arra a helyre, ahol fáj. Ez csillapítani fogja a fájdalmat! Figyelem: Utána alaposan mossunk kezet szappannal!!



Sorsod a kezedben van


A hüvelykujj első perce, a belső oldalán, fent; tudás, értelem Második perce; logikai készség A hüvelyujj alatti kiemelkedés; Vénusz-domb A mutatóujj alatti kiemelkedés; Jupiter-domb A középső ujj alatti kiemelkedés; Szaturnusz-domb


Van szíve választottjának Vénusz-öv a tenyerén?


Az egyes vonalak elhelyezkedése: (Grafika hiányában- sajnos csak így):
A hüvelykujj első perce, a belső oldalán, fent; tudás, értelem
Második perce; logikai készség
A hüvelyujj alatti kiemelkedés; Vénusz-domb
A mutatóujj alatti kiemelkedés; Jupiter-domb
A középső ujj alatti kiemelkedés; Szaturnusz-domb
A gyűrűsujj alatti kiemelkedés; Nap-domb
A kisujj alatti kiemelkedés; Merkur-domb
A középső és gyűrűsujj alatti félköríves vonal; Vénusz-öv
Az ujjak alatti első vízszintes vonal; Szív-vonal
A középső vízszintes vonal; Értelem-vonal
A hüvelykujj felett kezdődő íves vonal; Élet-vonal
A tenyér közepén függőlegesen felfutó vonal; Sors-vonal
A harmadik függőleges vonal; Nap-vonal, nem mindenkinél látható, halványabb és rövidebb
A kisujj alatt, a tenyér hátsó részén; Hold-domb

Női kezeken a Vénusz-öv, amely elágazással vagy anélkül, félkör alakban a középső ujjat a gyűrűsujjal köti össze, az óriási érzékiség biztos jele. Amennyiben ehhez még a feltűnően kiemelkedő Vénusz-domb, amely a hüvelykujj alatti kiemelkedés, is járul már a túlzott jelentősséggel bíró szexuális élet mutatója, tulajdonosa ellenállhatatlan vonzerővel rendelkezik. Ha a nő szívvonala a fentiekkel párosulva széles és halvány, biztosak lehetünk természetellenes szexuális praktikáiban. Kilengésekre hajlamos asszonyok keze húsos, vastag, életvonaluk kettőzött, hosszú, tenyerük és vonalaik alapszíne rózsaszínes. Általában elmondhatjuk, hogy a gyengébb vagy erősebb ösztöni élet a tenyér kiemelkedéseiben, az úgynevezett dombokban láthatóak.

A férfiak mutatóujja
A mutatóujj általában az életerőre és céltudatosságra enged következtetni. Betegesen gyenge jellemű, vagy akár idiotizmusra hajlamos embereknél feltűnő, hogy alig van hüvelykujjuk, vagy eleve megnyomorított hüvelykujjal születnek. Az akarat és a logikai készség hiánya mutatkozik meg ilyen esetekben. Érdekes, hogy az epilepsziás rohamok alatt a beteg pont a hüvelykujját szorítja görcsösen össze. Tudományosan bebizonyították, hogy a hüvelykujj agyunk bizonyos részeivel áll kapcsolatban, amelyek a logikus gondolkodás és az akarat irányítói. Ebből következtethető tehát, hogy azok a férfiak, akiknek kezük méretéhez viszonyítva feltűnően széles, hosszú hüvelykujjuk van, különleges céltudatossággal, akaraterővel rendelkeznek. Ha a hüvelykujj húsos, puha ez az érzékiséggel párosult élvhajhászás jele, ha a hüvelykujj keskeny, hosszú, de csontos, tulajdonosa magabiztos, büszke, életerős. A hüvelykujj felosztása, ezek méretei a tenyér méreteihez viszonyítva sorrendben a következőket árulja el;
Az első perce, amelyet körömpercnek is hívunk az értelem és tudás, középső perce az érzelmi élet, míg alsó perce, vagy gyökere, az érzékiség mutatói. Férfi kezekben is felfedezhetjük a Vénusz-dombot, amelynek nagysága, húsossága a nőkéhez hasonlítható módon erős ösztöni életre enged következtetni. Az, ha a férfinak kicsi, nem feltűnő hüvelykujja van, bátortalan, döntésképtelen, bizonytalan emberre utal. Kicsi és puha, húsos hüvelykujj türelmes, érzelmeskedő, értelmét kevésbé használó férfi jele. Kicsi, de kemény hüvelykujj a diplomácia készségre utal, aki nehezen hoz ugyan döntéseket, de céljait mégis ügyességével, körültekintéssel éri el. Nagy méretű hüvelykujjak mindig erős egyéniségek mutatói, ezek az emberek érvényre juttatják céljaikat az életük minden területén.
Szögletes formájú hüvelykujj-köröm praktikus beállítottságú, munkáját szerető, céltudatos emberre utal, ha a köröm hegyes, felfelé törő, vagyonos, kereskedő-típussal állunk szemben. Megkülönböztethetőek például a művész és a kereskedő hüvelykujjai.
A művész hüvelykujja finoman ívelő, nem túl vastag, de nem is kemény, viszonylagosságában is illik a kéz méreteihez. A kereskedő hüvelykujja feszes, erőteljes, csontos.
Amennyiben a hüvelykujj felső perce aránytalanul rövid, álhatatlanságra, türelmetlenségre, hiszékenységre utal.
Minél hosszabb a hüvelykujj felső porca, annál céltudatosabb viselőre mutat, ha viszont ez a porc aránytalanul hosszú, a másokon való uralkodási vágy lesz a döntő, ők csak olyan emberekkel képesek együtt élni, akik alávetik magukat akaratuknak. Ha például egy házaspár férfi és női tagja feltűnően hosszú első hüvelykujj perccel rendelkezik, házasságuk inkább harctérre emlékeztet, mint együtt élésre, mindketten érvényre szeretnék vinni erőteljes akaratukat. Ebben a vonatkoztatásban is megállapíthatjuk, hogy eltérő méretű hüvelykujjú emberek könnyebben tudnak együtt élni, mint hasonló adottságokkal rendelkezőek.

A tenyér vonalai képet adhatnak társunk jelleméről. Itt nincs különbség a nők és a férfiak értelmezése között. Férfiak, akiknek erőteljes a Vénusz-dombjuk, hegyesen felfutóak ujjaik, felső hüvelykujj-percük rövid, hajlamosak a hazugságra és a megtévesztésre. Az asztalon összezártan nyugvó kéz viszont egyenes egyéniségre utal. Erőteljes férfi-kezek, amelyeket tulajdonosa



A tenyér vonalai képet adhatnak társunk jelleméről. Itt nincs különbség a nők és a férfiak értelmezése között. Férfiak, akiknek erőteljes a Vénusz-dombjuk, hegyesen felfutóak ujjaik, felső hüvelykujj-percük rövid, hajlamosak a hazugságra és a megtévesztésre. Az asztalon összezártan nyugvó kéz viszont egyenes egyéniségre utal. Erőteljes férfi-kezek, amelyeket tulajdonosa szétterpesztett ujjakkal, mintegy fenyegetően helyez elénk az asztalra, hatalomvágyról és az őszinteség hiányáról árulkodnak. Felfortyanó, dühkitörésekre hajlamos férfiak ujjai szélesek, körmeik szögletes formájúak. Erőteljesebb indulatosságra utal, ha az ujjak alatti dombok erős vonalakkal átszőttek. Kicsapongó, hűtlenségre hajlamos emberek hangsúlyos Vénusz-dombbal és vörös, erőteljes életvonallal rendelkeznek.

Az ápolt megjelenés legtermészetesebb szabályai közé tartozik a kéz és láb körmeinek gondozása. Kezünk a gyakorlott szemlélő és a képzett orvos számára a legfeltűnőbb helyen árulkodik egészségi állapotunkról. Színe, formája és állaga, esetleges hibái; foltok, barázdák, gödrök diagnosztikai útmutatóként szolgálnak. A körmök a körömágyba foglalva, apró hajszálerekkel és idegvégződésekkel



Az ápolt megjelenés legtermészetesebb szabályai közé tartozik a kéz és láb körmeinek gondozása. Kezünk a gyakorlott szemlélő és a képzett orvos számára a legfeltűnőbb helyen árulkodik egészségi állapotunkról. Színe, formája és állaga, esetleges hibái; foltok, barázdák, gödrök diagnosztikai útmutatóként szolgálnak. A körmök a körömágyba foglalva, apró hajszálerekkel és idegvégződésekkel behálózva tartják a kapcsolatot szervezetünkkel, a körömgyökből táplálkoznak, növekednek, amelyeknek viszont ásványi anyagokra van szükségük a feladatuk ellátásához. Amennyiben az utánpótlás lelassul, vagy akár meg is szűnik, mivel a szervezetben is komoly hiányállapotok léptek fel, körmeink akár el is halhatnak. Már apró sebesülésük is komoly problémákat, hosszantartó, fájdalmas kezelést eredményez. Induljunk hát felfedező utunkra, kövessük a szakembert, aki körmeink állapotából egészségi állapotunkat, életformánkat és nem ritkán még jellemünket is fel tudja térképezni
A tudatos körömelemzés Ha manapság körmeit rágó embert látunk, már nem arra gondolunk, mint akár 20-30 évvel ezelőtt, miszerint neveletlen, tartás nélküli, gyenge jellemű egyénnel állunk szemben. Az orvostudomány fejlődése megváltoztatta a társadalmi előítéletek is, a publikációk a közönség számára is megvilágították, hogy a körömrágás bizonyos ásványi anyagok hiányát mutatja, amely elfojtott indulatokkal, lelki problémákkal is párosulhat. A körmök vizsgálatának tudománya, az onychológia bebizonyította például a leváló körmök és a cukorbetegség kapcsolatát. A puha vagy könnyen törő körmök pedig olyan emberre utalnak, akik életerejüket túlságosan is próbára teszik, rablógazdálkodást folytatnak testükkel, szellemükkel. Gyermekeknél a túl vékony körmök a torokgyulladásra való hajlamot mutatják. A vese megbetegedéseinek első jele lehet a hosszanti csíkok megjelenése a körmök felületén. Kitüremkedések reumatikus megbetegedésekre, izületi gyulladásra utalhatnak. Az egészséges emberek körmei maguktól is csillognak, felületük sima, rugalmas.
.... Puha, vékony körmök: vérszegénységre, bizonyos ásványok hiányára valamint a hormonrendszer csökkent működésére utalnak. A szakember ilyen esetben tojássárgája, olívaolaj, zöld színű zöldségek és gyümölcsök fogyasztását ajánlja, továbbá szükség esetén E-és D-vitamint, kalciumot, például Buerlecithin szedését rendeli el a természetes táplálkozás kiegészítése képpen.
.... Törékeny, érdes körmök: a könnyen szerzett kék foltok a máj megbetegedésének lehetőségét vetik fel. Nőknél és fiataloknál többször előfordul, hogy a legkisebb sérülés mély, sokáig felszívódó nyomot hagy a bőrön, a körmökön. Ebben az esetben a sörélesztő, mint természetes B-vitamin forrás, a búzacsíra és a joghurt- félék nyújthatnak hathatós segítséget A homeopátiás szerek közül a KH3 ajánlható.
.... Hosszában leváló felületű körmök: ha középen, hosszában leváló körmökkel találkozik az orvos az A-vitamin hiányára gondol, amely abból is eredhet, hogy a beteg kevés húsételt fogyaszt. A citrom, sárgarépa és paradicsom fogyasztása kiküszöbölheti az egyoldalú táplálkozásból származó hiánytüneteket. A kálium pótlására napi kis mennyiségű gyümölcsecet alkalmas.
.... Beszakadásra hajlamos körmök: az idegrendszer gyengeségére valamint a kevés alvásra utalhat. Ebben az esetben is a B-vitamin pótlása eredményes, előfordulhat azonban, hogy szakorvos segítsége is elengedhetetlen. Elsősorban ki kell zárni a szervezetben esetleges férgesedés jelenlétét. Növényi kivonatok , zöldséglevek fogyasztása segíthet az élősködök kiűzésében.

.... Túl kemény körmök: gyakran a pajzsmirigytúltengés idézhet elő túlságosan vastag, kemény körmöket. Pajzsmirigy-diéta, B-vitamin adagolás megelőzheti a betegség komolyra fordulását.

.... Mélypiros körömhús: magas vérnyomás kísérő tünete, amely hajlam a szívinfarktusra is. A keringési betegségek legjobban bevált természetes ellenszere a galagonyalé, vagy tea fogyasztása

.... Pirosas körömhús, piros széllel: asztmára és agyvérzésre való hajlam mutatója.

.... Narancsszínű körömhús: belső mérgezési tünetek velejárója lehet.

.... Mélysárga színű köröm: a máj és az epe megbetegedéseire utalnak.

..... Zöldes színű körmök: fokozott orvosi megfigyelést igényel, mivel a szervezetben felhalmozódott méreganyagok jele.

..... Kékes színű köröm: a vérkeringés zavarait mutatja.

.... Barnába hajló körömszín: trópusi betegségekből kigyógyult embereknél figyelhető meg.

Ha a félhold láthatatlan a napi orvosi gyakorlatból kiderül, hogy a szívműködés és a körömbőr, a félhold alakú körömalj között szoros kapcsolat áll. Amennyiben ez a félhold belesüllyed a köröm bőrébe, vagy a bőr benövi, biztosak lehetünk, hogy betegünk általános gyengeségben szenved. Itt azonnali beavatkozásra van szükség. Ha azonban a félhold elfoglalja a köröm felületének nagy részét, ez a túl erőteljes szívműködés jele, amely szintén kezelést igényel, mivel a szív falaiban megnövekedett a nyomás veszélyezteti az erek állapotát. Kielégítő egészség esetében a félhold körömfelület egy ötödét - egy hatodát foglalja el.
A köröm növekedésének ritmusa a hüvelykujj körme 5-6 hónap alatt éri el teljes hosszát, míg a többi körmöknek a fele időre van szükségük. Hűvösebb éghajlatokon lelassul a növekedés, melegebb égöveken, vagy hosszabb ideig tartó meleg vízben történő munkavégzésnél pedig felgyorsul a folyamat. Gyakori alkohol fogyasztás is meggyorsítja a köröm növekedését.



Jellemtan
Bizonyos fokon a körmök formája utalhat az ember karakterisztikájára is;
.... Buzogányszerű, széles, rövid hüvelykujj; erőszakra hajlamos típus, mint a mindig kitörni készülő vulkán.
..... Lapos körömfelépítés; kényelemre hajló, hideg, közönyös emberre vall.
..... Legyező formájú körmök; félős, a saját árnyékától is megijedő alkat. Hajlam a mandula- és nyirokmirigy megbetegedéseire.
..... Túl széles körmök; robbanékony, de hamar feladó típus, melankóliára hajlamos.
..... Szögletes körmök; kíváncsiság, de alkalmazkodóképesség mutatója, túlzásokra való hajlam.

A sok ezer évre visszatekintő vásári tenyérjóslást végző cigányasszonyokat - akik fogták tenyerünket, míg beszéltek hozzánk, ám szemük többet időzött páciensük arcán, mint tenyerén - napjainkban már felváltotta a tenyér vonalainak lefutását, mellékvonalait, dombjait vizsgáló és értékelő számítástechnikával támogatott komoly


A sok ezer évre visszatekintő vásári tenyérjóslást végző cigányasszonyokat - akik fogták tenyerünket, míg beszéltek hozzánk, ám szemük többet időzött páciensük arcán, mint tenyerén - napjainkban már felváltotta a tenyér vonalainak lefutását, mellékvonalait, dombjait vizsgáló és értékelő számítástechnikával támogatott komoly tudományos igényű tenyéranalízis. Kit ne érdekelne, milyen titkokat rejt a tenyere?! A tenyér személyiségünk tükre! Kozmikus erővonalai bensőséges titkokról árulkodnak annak, aki rejtélyes jeleit olvasni tudja. A tenyéren látható vonalak, jelek nem a véletlen művei! Évezredes okkult tantétel, hogy legbensőbb, sokszor még általunk sem ismert intimitásaink, múltunk, jelenünk, jövőnk, azaz SORSUNK rányomott bélyegként lángol tenyerünkön.

Bal kezünk mutatja képességeinket, lehetőségeinket, anyai ágról örökölt hajlamainkat. A jobb kéz megmondja, hogy menynyire valósulnak meg a bal kéz által jelzett kilátások, mennyiben válnak valóra az akarat, a munka és személyes törekvéseink hatására. A különböző vonalakra vetített időskálák még a történések időbeli kicsengéséről is tájékoztatást nyújthatnak. Sokan nem gondolnák, de tény, hogy tenyerünk vonalai állandó változásban vannak, félévente, évente új vonalak, mellékvonalak jelenhetnek meg, ezek személyiségünk, anyagi és egészségügyi állapotunk, illetve körülményeink folyamatos változásáról mesélnek a szakavatott szemnek.

Ha ismerjük feladatainkat és lehetőségeinket, akkor könnyebben megtalálhatjuk a kijelölt utat. És a kéz beszél, a kísértés pedig, hogy erőinkkel, eszközeinkkel, lehetőségeinkkel és gyönge oldalunkkal megismerkedjünk, többé-kevésbé mindnyájunkban él. Igaz, évtizedes tapasztalataink során bebizonyosodott az, hogy nem mindegyikünk mer szembesülni vele. A chiromantiát az a bennünk élő örök kíváncsiság hozta létre, amellyel életünk rejtélyeit figyeljük. Hogy mikor? A kutatások azt igazolták, hogy ez a tudomány ősibb a kereszténységnél, és Krisztus elott kétezer évvel már ismerték és alkalmazták a Himalája vidékén. A görög civilizáció fénykorában olyan meghatározó tudósok, mint Anaxagorász, Platón, Arisztotelész, Plinius, vagy Hispanus hitték, hogy a lélek titokzatos munkája a kézen megmutatkozik.

A tenyér vonalait és jegyeit már a születésünkkor magunkkal hozzuk, kezünk emberi életünk térképe, melyre az átörökléssel hozott ösztöneink, ismert, vagy lappangó erőink, valamint a ránk ható kozmikus erők róják jegyeiket, azonban sokszor végzetes jelentőségű jegyek tűnnek el, vagy változnak meg a lélek erőinek előnyös, vagy káros behatása folytán. Minél erősebben hatnak ránk a kozmikus erők, annál határozottabb és markánsabb útjuk rajza, míg a gyengébb erőáramlatok elmosódott, gyengébb alakzatot mutatnak. Ellentétes áramlatok kereszteket, csillagokat, köröket, rácsokat, betegségre utaló szigeteket képeznek a tenyérnek azon a részén, amelyre - az asztrológiai szabályok szerint - a planéták kozmikus sugárzása hat.

Nagyon fontos alapelv, hogy az asztrológia és a chiromantia ezoterikus okokból elválaszthatatlanok egymástól. A Smaragdtábla "Miként fent, ugyanúgy lent" elve nyilvánul itt meg nagyon szemléletesen, hiszen a tenyér az emberrel, a mikrokozmosszal, míg az asztrológia az ember kozmikus (makrokozmosz) összefüggéseivel, valamint az emberre gyakorolt kozmikus hatásmechanizmusokkal foglalkozik. A világegyetem elrendezésében (kozmosz=rend) céltudatos, mély értelem nyilvánul meg, és az ezotéria az embert a világegyetem részének tekinti. A világegyetem kozmikus elemeinek egymásra hatása különféle harmonikus, illetve diszharmonikus ritmusokon alapszik, amelyek összhangját semmi nem zavarhatja meg büntetlenül.


Talál a tenyerén Szerencse-dombot? Hogy is áll a szerelemmel? Beköszönt-e a szerencse életébe? .....


Talál a tenyerén Szerencse-dombot?

A tenyerén levő barázdák is változnak, személyiségük, útjuk kiteljesedése szinte belevésődik a vonalakba. Néhányuk eltűnik az idővel, míg számunkra teljesen újak válnak láthatóvá. A bölcsek szerint a kéz az égbolt tükre, az ujjak, az ujjbegyek, a tenyér részei; a nap, a hold és a bolygók nevét viselik, jelentésük is összefügg az asztrológiából ismert hatásrendszerükkel. Vessen tehát egy pillantást saját és társa kezére, így képet kaphat arról is, vajon milyen esztendő elé néznek.

Hogy is áll a szerelemmel?

Az ujjak alatti legfelső vízszintes vonal a Szív-vonal. Amennyiben erősen kirajzolódik, bő a vérkeringése, rózsaszínes - ez erős, tiszta érzelmekre utal. Ha azonban törésvonalak, szerteágazások szabdalják fel, biztos lehet az érzelmi viharokban. A kisujja alatti erős, rövid vonalka jelenléte megmutatja, hogy szerezhet-e az idén tartós kapcsolatot, mélyülni fog-e már meglevő viszonya partneréhez. A vonalka erőssége biztosabban utal a szerelmi élet kiteljesedésére.

Beköszönt-e a szerencse életébe?

A Szerencse-domb, vagy más névvel Jupiter-domb a mutatóujj alatt emelkedik. Ha feltűnő domborúsága - ön az idei év szerencsegyereke. Nagy nyeremények, kimagasló teljesítmények esélyeit mutatja, ha a kiemelkedett Jupiter-domb közepén kis, csillaghoz hasonló rajzolatot fedez fel. Amennyiben ez az alakzat inkább kereszt formájú, ez elárulja magának, hogy szerencséjét saját erőből kell elérnie, esély van rá, de semmi nem fog az ölébe pottyanni. Ebben az esetben legjobban teszi, ha nem veszít időt, azonnal elkezdi a munkálkodást.

Számolhat-e óriási nyereséggel?

Keresse tenyerén a Lottó-háromszöget. A függőlegesen futó Siker-vonal, amely a Szív- és az Értelem-vonalakat néha a kisujj alatt keresztezi a Pénz-vonallal, amely szintén függőleges, de kisebb, ez így egy igen ritka konstelláció, jelenléte egyértelműen óriási nyereséget jelez. Ez a jel sokszor tényleg egy éjszaka alatt keletkezik, rövid életű, viszont szembetűnő és sokat ígérő. Nem minden esetben nyereséget mutat, az idén beérő, hosszú távra anyagi biztonságot, sőt gazdagságot eredményező üzleti tevékenység sikerét is jelentheti.

Lehetséges lesz az új évben a karrier?

Amennyiben tenyerében a fent említett Siker-vonal, még ha csak erőtlenül is, de látható, munkájában az újesztendőben jelentős lépésekben haladhat előre. A vonal középső része a legfontosabb, ha ez a szakasz erőteljesen kirajzolódik, jó a vérellátása, mélyen barázdált, elágazások nélküli, ebben az esetben biztos lehet benne, hogy élete középső részében elérheti azt a pozíciót, amelyre régen várt. A vonal erőteljesebb felső szakasza, amely a kisujj felé fut, viszont a későbbi, de biztos anyagi jólét, sőt gazdagság mutatója.

Hogyan is áll egészségével idén?

Fellelhető-e az a bizonyos nagy "M" betű tenyerén? Ezt a jelet három, erős vonal, fent a Szív-vonal, középen az Értelem-vonal, alul, hosszabban lefelé húzódva az Élet-vonal apró barázdákkal való összekötés adja ki, körülbelül a tenyere közepén. Ha Élet-vonala emellett még mélyen barázdált, hosszú és széles, nem kell betegségtől, balesettől tartania.

Számolhat-e kellemes meglepetésekkel?

Néha megjelenik tenyerünk közepe táján, a középső ujj felé mutatva egy függőleges vonal, amelyből kis ágak futnak oldalra. Sorsunk jobbra fordulását, kellemes meglepetéseket jelez felfedezése. Figyelem ! Ha a Szív-vonalnál fejeződik be ez a barázda, ebben az esetben társunk fogja okozni ezt a kellemes meglepetést, életünk meglepetésszerű jobbra fordulását partnerünk fogja bevezetni tehát.


Azok a férfiak, akiknek kidomboruló, erőteljes Vénusz-domb található tenyerükön, amely még kisebb-nagyobb vonalakkal is díszített, valamint alsó hüvelykujjpercük vastag és húsos, a szerelemben a változtatások hívei. Érzékiségük kevés határt ismer. Ezek a férfiak nem a hűséges típusba tartoznak. A legjobb férjek azokból lesznek


Azok a férfiak, akiknek kidomboruló, erőteljes Vénusz-domb található tenyerükön, amely még kisebb-nagyobb vonalakkal is díszített, valamint alsó hüvelykujjpercük vastag és húsos, a szerelemben a változtatások hívei. Érzékiségük kevés határt ismer. Ezek a férfiak nem a hűséges típusba tartoznak. A legjobb férjek azokból lesznek, akiknek Vénusz-dombjuk alig látható, arányosan hosszú a hüvelykujjuk és alsó perce nem feltűnően vastag. Amennyiben még a hüvelykujj-körmük inkább szögletes, mint hegyes, ragaszkodó típussal állunk szemben.





FEKETE MÁGIA
Az, aki a mágia eredetét, fejlődését, változatos megjelenési formáit akarja feltárni azzal a céllal, hogy bepillantást nyerjen a jelenségek lényegébe, hamarosan a metafizikus világnézetek labirintusában találja magát, ami aztán elkerülhetetlenül Az, aki a mágia eredetét, fejlődését, változatos megjelenési formáit akarja feltárni azzal a céllal, hogy bepillantást nyerjen a jelenségek lényegébe, hamarosan a metafizikus világnézetek labirintusában találja magát, ami aztán elkerülhetetlenül visszavezeti őt a mából az emberré válás több tízezer évvel ezelőtti időszakába, hacsak nem jóval régebbre, még az ember előtti időszakba (ld. Necronomicon - Halott Nevek Könyve). A szemlélődő itt az ősi sejtelmek olyan szférájába kerül, amelyen át megtalálja a lefelé vezető utat saját lelkének tomboló vulkánjába. Ebben az éjsötét szakadékban fellobban a tűzhányó magnetikus energiavihara, az innen szerzett elemi energia által kerül hatalmas lelkierők birtokába az onnan felbukkanó ember, akinek a feladata, hogy aztán bánni is tudjon vele. E mély és látványos fordulat során, a lélek alapjainak a megközelítésekor átélhetjük, hogy mit jelent a fekete és a fehér mágia közötti határvonal. Ha felületesen közelítjük meg, csupán ugyanannak az éremnek a két oldalaként értelmezhetjük a különbséget, mert úgy tetszhet, mintha a mágia két formájáról lenne szó, ám ha mélyebbre tekintünk, rájövünk, hogy egymással alapvetően felcserélhetetlen oldalakról van itt szó. A helyesen értelmezett fehér mágia tehát nem a fekete mágia ellentettje, hanem a lélek ősvilágának valódi és hiteles része! Ahhoz, hogy a fehér erőt és annak hatalmát megérezzük, és hogy az képes legyen számunkra valóságos formájában kiteljesedni, alaposan meg kell ismerkedni annak a lényegével. A tanulmány következő bevezető része ezt a célt szolgálja. Aki a megfelelő szellemben alkalmazza a fehér mágiát, az képes megvédeni magát, környezetét és szeretteit a romboló fekete-mágikus erőktől. Az átokról A téma - szerintem - sokkal nagyobb, mintsem ki lehetne tárgyalni - kielégítõen - egy rövidebb értekezésben. Az bizonyos, hogy a megátkozottra hogyan fog hatni a feléje kimondott átok, nem kifejezetten csak tõle függ. Akármennyire szeretnénk "vigasztalni / bátorítani" nem szabad -szerintem - félrevezetni. Ha az átkozó érti a dolgát, vajmi keveset számít, hogy a megátkozott mit akar és gondol. Az átok bizony beépül... Az átkozódó kézmozdulat egy speciális tartásforma: a hozzáértõ, eleve kifeszített 5 ujjal átkoz, és a tenyere közepébõl ... A másik kezével pedig "leföldeli" magát, hogy a visszapattanó negatív energiákat levezesse magáról... Tehát ami a lényeg: az átok egy "információstruktúra csomag", amit az átkot vetõ a célpontra küld. Sok-sok (legalább 30-40 féle) szempont van, ami erõsítheti vagy gyengítheti a megvalósuló hatást. Az egyik - és legfontosabb- csoport a küldés erõssége, a másik csoport a vétel (befogadás) képessége, azaz készsége. Minderrõl azért is írok, mert ezek nem csak az átoknál, hanem - természetesen - a pozitív, segítõ ráhatásoknál is ugyanígy vannak. Elsõként az számit, hogy honnan és mekkora energiát mobilizálunk a struktúra életre-keltéséhez. Ez lehet fizikai, asztrális, mentális és kauzális, vagy ezek variációja. Második, hogy mennyire pontosan állítjuk össze a struktúrát. Van-e benne belsõ harmónia vagy nincs? A harmadik, hogy lezárjuk az energia utánpótlását vagy tovább tápláljuk, esetleg hónapokon (éveken) keresztül. A legdurvább, ha önállóvá tesszük, saját "energia generátorral" látjuk el, és intelligenciát is adunk neki. Ezután lényeges, hogy melyik ponton illetve melyik pontokon hatunk a célszemélyre. Egy vagy több behatolási / kapcsolódási pontra küldjük a ráhatást. Ezalatt értem, hogy melyik síkokon és a síkokon belül melyik energetikai központokra hatunk. Mindeddig teljesen mindegy, hogy ki és milyen a célszemély. Ezután további szempontokat vehetünk fel - még mindig az operátor szempontjából - attól függõen, hogy mit tudunk a célszemélyrõl, ugyanis különbözõ tulajdonságainak ismeretében segíthetjük a beépülést, sõt rákapcsolhatjuk a célszemély saját energia ellátására. Bekapcsolhatunk más -segítõ - személyeket is. És most eljutottam oda ami tulajdonképpen mindig felmerül: MIT TEHETUNK UTÓLAG?! Gátolhatjuk illetve segíthetjük a beépülést, a megvalósulást. Javaslok mind a _négy_ szinten gátló cselekedeteket. Gondoljuk most át, milyen is az átok struktúrája? Mintha egy pókháló ráesne a célszemélyre, és a pók bemászna a célszemélybe és belülrõl rágná azt, a hálón lévõ petékbõl pedig újabb és újabb pókok kelnének életre? Néhány lehetõség: FIZIKAI SZINTEN: hideg, sós vízben való fürdõ, napfürdõ, bõrmasszázs, minimum 5-10 percre fehér lepelbe való burkolódzás. ASZTRALIS SZINTEN: szeretet, vidámság és nemtörõdömség a megvalósulás irányában. Érzelmekben és kimondott szavakban, saját erõnk, egészségünk, vidámságunk, szeretetteljességünk tudatosítása. Az átkot vetõ "szeretetteljes lesajnálása". (Ez kb. olyan, amit akkor érzünk, amikor egy gyerek ránk fog egy játék pisztolyt, és "lelõ" vele.) MENTÁLIS SZINTEN is a "szeretetteljes lesajnálás", a hit saját erõnkben, a lendületes - az átokhoz nem kapcsolódó - életcélok tervezése és programunkba állítása a fontos cselekedet. KAUZALIS SZINTEN: az életünk és eseményeink felajánlása Istennek vagy a hitünk szerinti Szellemi Vezetõnknek, és áldás, valamint segítség kérés Önmagunk és az átkot vetõ számára. Hasznos lehet egy csakra - és aura-tisztítás, valamint "védelem" felépítése is. Mindez így meglehetõsen bonyolultnak tûnhet, pedig csak a fõ töredékét írtam le a lehetõségeknek és lehetséges eszközöknek. Mindez, részben AUTOMATIKUSAN is mûködik. Vagyis maximálisan érvényesül, a régi tanmese: - Mester, árthat nekem az átok? - Nem árthat. - De mester, biztos, hogy nem árthat? - Most már nem biztos...







Feher Magia Lenyege


A mágia nem fehér, vagy fekete, saját célja mindig függő a mögötte álló egyén céljaitól. Fehér-nek hívja a szakirodalom a segítő, pozitív indíttatású mágikus praktikákat, míg az öncélú, sokszor komoly anyagi hátterű, eröszakos és negatív mágiát feketé-nek.


A mágia nem fehér, vagy fekete, saját célja mindig függő a mögötte álló egyén céljaitól. Fehér-nek hívja a szakirodalom a segítő, pozitív indíttatású mágikus praktikákat, míg az öncélú, sokszor komoly anyagi hátterű, eröszakos és negatív mágiát feketé-nek. Maga a világ is mágia, sokunknak még a fizika és a matematika eredményei is ebbe a kategóriába tartoznak. A mai ember azonban a mágiát automatikusan a varázslattal, sőt a negatív töltésű használatával azonosítja csupán. Hajlamosabbak vagyunk tehát a fekete praktikákra? A jövő átláthatalansága és az ember alapvető félelmeinek megnyilvánulásai megnövelték a fekete mágia iránti keresletet. Úgy tűnik, a félelem energiái erősebbek, mint a szeretetéi. Köszönhetjük ezt a tendenciát elsősorban a médiáknak, a filmgyártásnak, a felgyorsult életnek. A fehér mágia húrjai finomabban, légiesebben szólnak, érzékelésükhöz határozottan át kell lépnünk a mindennapi élet vastag szűrőit, lelki szemeink előtt a szeretet vízióját fenntartva.

A magunk mágikus erejét megismerő és az emberiség hasznára való praktizálásának módjainak se szeri se száma. Ide sorolható


A magunk mágikus erejét megismerő és az emberiség hasznára való praktizálásának módjainak se szeri se száma. Ide sorolható a Tarot-kártya, az inga, a kínai I-Ging, a reiki, a meditációk és a tudatfejlesztés egyéb módszerei is. Klasszikusnak nevezhető azonban a történelmi multú "fehér-boszorkány"-mozgalom; egy példát említve;



Azokat a varázslatokat, amelyek a szerencsétlenségek és a viszontagságok elkerülését szolgálják, a fehérmágia egyik, sõt egyetlen formájának tartják. Ez a nézet azonban meglehetõsen leegyszerûsített szemlélet, mivel a valóságban éppen olyan sok forma eszköz és cél különböztethetõ meg a védelmezõ varázslással kapcsolatban, mint amelyen sokoldalú maga az energia-minõség, mely ezeknek a praktikáknak a mozgatórugója. Így az ártatlan önbátorítástól a saját finomanyag-energiák fokozásán és bevetésén át egészen a felsõbbrendû spirituális hatalmakkal való kapcsolatfelvételig terjedhet a védekezõ gyakorlatok sora. Ennek következtében gyakran megesik, hogy csak gondolunk a fehér-mágikus eljárásokra, ezekben az esetekben azonban leginkább azt tapasztaljuk, hogy nem következik be a mágikus erõk tényleges aktivizálása. Máskor viszont nem is tudatosan végzünk olyan rituálékat, amely õsidõktõl a fehér-mágikus energiákhoz kapcsolódnak. Az efféle tevékenységet a fehér mágiához sorolják, pedig valójában nem tudatosan rendelkeznek mágikus vagy fehér-mágikus hatással. Ilyen hatás csak akkor jöhet létre, tudatosan és tevékenyen egy adott célra irányítjuk saját, vagy transzcendens finomanyag-energiánkat. Fontos leszögezni, hogy a fehér-mágikus hatás nem korlátozódik csupán az elhárító, illetve védelmezõ varázslásra, mert magasabb szinten a gyógyító varázslat is idetartozik. Természetesen a védelmezõ és elhárító varázslatok éppen olyan változatos formát öltenek, mint azok a negatív hatások, amelyek ellen használjuk õket, a kis, mindennapos kényelmetlenségekrõl azokig a sorscsapásokig, amelyekrõl érezzük, hogy méltánytalanul és érdemtelenül kell elszenvednünk õket. A valóságban viszonylag ritka, hogy valaki fekete-mágikus praktikáknak van kitéve, ennél sokkal gyakoribb az az eset, amikor látszólag jó szándékkel érnek bennünket hátrányos energia-hatások. Ennek a legmindennaposabb formája, amikor valaki kéretlenül nyilvánít véleményt és ad tanácsot valamilyen problémánkkal kapcsolatban. Ilyenkor gyakori, hogy nem igaz és segítõ szándék vezeti az illetõt, hanem olyan hátsó gondolat, hogy saját elképzelése szerint formáljon át bennünket és így avatkozzon bele az életünkbe. Ahelyett, hogy valóban segítene, olyan érzést kelt bennünk, hogy alkalmatlanok vagyunk sajátéletünk irányítására. Ezekben az esetekben gyakran elõfordul, hogy asztrológiai szempontból kedvezõtlen elõjelek önmagukat beteljesítõ jóslatokká válnak. Hasonló ehhez az, amikor "jóakarónk" segítõ szándékra hivatkozva mintegy a "lelki békénk kedvéért" imagináció segítségével megpróbálja felvenni a kapcsolatot egy olyan hozzátartozónkkal, akivel mi tudatosan szakítottunk. Az sem ritka, amikor kontár módra végrehajtott ezoterikus mesterkedések áldozatává válunk. Gyakori eset erre, hogy egyik barátunk például rajtunk akarja kipróbálni ezoterikus tudását, és kéretlen aurakezelést, vagy ingával való "gyógyítást" hajt végre rajtunk, miközben egészségi, lelki spirituális diagnózisokkal áraszt el bennünket. Az sem kevésbé gyakori, amikor az ilyen "jó szándékú" barátok vagy ismerõsök megpróbálkoznak betegségeink meggyógyításával függetlenül tõle, hogy mi ezt akarjuk-e avagy sem. Az ilyen esetekben látszólag fehér-mágikus gyógyító tevékenységet gyakorolnak a javunkra, de valójában csak önös és hiú energiák vezérlik õket. Teljesen bizonyos, hogy ilyen esetekben mindig megjelenik valami fekete-mágikus vonás is. Teljesen mindegy, hogy aki a gyakorlatot végrehajtja, eredetileg nemes és tiszta szándékkel fogott hozzá. A fekete-mágikus vonás ezekben az esetekben azt jelenti, hogy a szándéktól függetlenül megsértették az integritásunkat, és a saját akaratunk ellenére vontak bele bennünket a dologba (tisztára, mint a nemi erõszak, csak ez mentális). A fekete-mágikus praktikák köre azonban ennél sokkal szélesebb. Sok esetben egyértelmûen fekete-mágikus a hatás, annak ellenére, hogy az, aki kiváltotta esetleg nem volt tudatában annak, hogy cselekedete ennyire negatív jellegû. Az irigységnek és a rossz szándéknak számtalan megnyilvánulási formája van, amelyet mások gonosz pillantások, ártó gondolatminták formájában irányítanak ellenünk. A nem tudatosság nem változtat azon, hogy rossz szándékú erõket hoznak mozgásba. A konkrét fekete-mágusi támadásoknál sokkal gyakoribb, hogy egyfajta lelki szennyezõdést élünk át, melyet embertársaink, közvetlen környezetünkbõl irányítanak ránk irigység, rosszindulat formájában. Ezeket amulettel, a forrás legalább hetekig kerülésével védhetjük ki, és _nem azzal_ , hogy nem törõdünk vele. A védelmezõ mágia arra is alkalmas, hogy otthonunkat, családunkat megvédelmezze a negatív befolyásoktól. Megelõzõ, pozitív légkört lehet kialakítani otthonunk, javaink, szeretteink köré, a védelmezõ varázslatok segítségével, így az esetleges negatív hatásokat a védelem elhárítja. A mágikus hatás ebben az esetben úgy mûködik, hogy az ártó erõket máshová irányítja, ez érvényesül az úgynevezett "Szent Flórián" védelem esetén is. Mivel a tûzeseteket nem lehet egészen kiküszöbölni, az emberek ettõl a szellemtõl kérik orrhonuk védelmét. Németországban sok régi ház homlokzatán még ma is látható a felirat: "Szent Flórián, kíméld meg a házamat, gyújtsál fel másikat". Ennél jóval hatásosabban tudjuk megvédeni a tulajdonunkat, ha közvetítõ erõkhöz fordulunk. Ezt a lépést azonban mindenkinek alaposan meg kell fontolnia, mivel ilyenkor fennáll a veszélye annak, hogy az erõ, amelyet felébresztünk túlságosan önállósul, és a saját céljait követve egyszer csak a mi lelki energiánkat kezdi fogyasztani! Ebben az összefüggésben azonban azok a közvetítõk veszélytelenek, miket vallásosság, vagy vallásos tisztelet övez. Ezek a közvetítõk többnyire pozitív energiákat megtestesítõ szentek. Jól példázza alkalmasságukat a segítségül hívható szentek igen nagy száma, és persze a nekik tulajdonított jócselekedetek is. Létezik egy sor olyan hétköznapi szokás is, melyek jelentõsége az idõk során megfakult, hisz ki gondol már arra, hogy a karácsonykor feldíszített fenyõfa, a húsvéti asztalra kis tálkára tett festett tojás vagy akár az autók visszapillantó tükrérõl lecsöngõ Kristóf-medál mágikus erõvel rendelkezik? Azokban az esetekben, amikor a közvetítõ erõt saját magunk határozzuk meg, képzeljük el vagy idézzük meg, összetett mágikus eseménysor jön létre. Ezek az eljárások azonban veszélyeket is rejtenek magukban. Ahhoz, hogy az eljárás során okozott károkat el tudjuk kerülni, mindenképpen rendelkeznünk kell annyi önismerettel, amely lehetõvé teszi, hogy kapcsolatba kerüljünk saját magasabbrendû valónkkal. Minden esetben tisztában kell lennünk, hogy valójában csak a saját, magasabbrendû énünk megszemélyesített, fehér-mágikus forrásából merítünk, azzal vesszük fel a kapcsolatot. Az így elért védelmezõ hatás azonban annyira meggyõzû és mûködõképes, hogy bátran ráhagyatkozhatunk. Ilyen esetekben van még másik két mágikus tényezõ, amelyet alkalmazhatunk: az elõrelátás, és az ellenvarázslat. A második a támadónak okoz nagyobb kért, mint amekkora hasznot az illetõ remélt, míg az elõzõ önmagában is felvértezi a veszélyekkel szemben. Amikor kapcsolatba lépünk közvetítõ erõkkel, minden esetben vigyázni kell arra, hogy személyes függetlenségünket semmiképpen ne tegyük kockára! Nagyon alaposan át kell gondolni, hogy egy adott esetben tényleg szükség van-e ilyen hatalmas erõk bevonására (magyarul: nem ágyúval lövöldözünk-e verebekre?) Az a tapasztalat, hogy sok esetben teljes mértékben elegendõ valamelyik mágikus szimbólum használata, és ez esetben már csupán közvetett kapcsolatba kerülünk a magasabb közvetítõ erõkkel. Gondoljuk át: ha saját mágikus potenciálunkat túl csekélynek ítéljük meg kitûzött célunk eléréséhez, akkor igen valószínû, hogy nem vagyunk elég erõsek az általunk megidézett hatalmas erõk kordában tartásához sem. Egyébként is általában különféle értéktárgyak védelmezésére túlnyomó részben szimbólumokat, talizmánokat, amuletteket használunk, mivel ilyenkor többnyire egy konkrétan nem körvonalazott veszélyrõl van szó, amelyet meg akarunk elõzni. Ha az ilyen mágikus eljárások hatását mégis meg akarjuk erõsíteni, és a meghatározatlanról egy konkrét dologra akarjuk az erõket irányítani, hangsúlyozottan szükségünk lesz az elõrelátásra. Legtöbbünkben az elõrelátás tulajdonsága csak szunnyadozik. Lehetõségünk van azonban ezt mágikus eszközökkel annyira felerõsíteni, hogy jó elõre képesek legyünk a figyelmeztetõ jelek észlelésére. - bár elsõsorban kétségtelenül saját köreinkben. Erre a célra több eszköz is rendelkezésünkre áll, mint pl. a tarot kártya, az inga, az irányított álmok. Ráadásul a fenti eszközök különösebb bonyodalom nélkül adnak felvilágosítást a negatív erõkrõl és azok eredetérõl. A késõbbi gyakorlatunk során az válik majd világossá számunkra, hogy alapjában véve erõtlen vagy meggyengült állapotunkra vezethetõ vissza minden ránk irányuló sötét támadás. Ilyenkor szinte kihívjuk magunk ellen a ezeket az erõket, ezért minden felmerülõ esetben ajánlott a fizikai test és a lakóhely mágikus megtisztítása. Ez a rituálé akár füstölés, akár lemosás formájában megy végbe - amellett, hogy kiváló lehetõséget nyújt magunk és környezetünk megvédésére, lehetõséget ad saját mágikus potenciálunk intuitíve történõ közvetlen leellenõrzésére is. Energiatestünk megtisztításával "lelki szerveink", vagy funkcióink érzékenysége is nagymértékben fokozható. A két mágia - a fehér és a fekete - között a körbevonalazott határvonalat az ellenvarázslás jelenti, mely az tradicionális felfogás szerint nem is tartozik tulajdonképpen a védelmezõ eljárások közé. Ennek során ugyanis a mágikus erõt célzottan és koncentráltan egy másik személy felé irányítódik, amely meglehetõsen ellentétes a fehér-mágikus felfogással. Ebbõl fakadóan ez az eljárás csak akkor fogadható el, ha szükséghelyzet lép fel, mely során egy, a közvetlenül életünkre törõ támadást kell elhárítanunk. Amikor tehát valaki csupán azért hoz létre egy ellenvarázslást, mert egy adott személy nincs a kedvére, az mindenképpen fekete mágikus eszközt használ, ezért számolnia kell a lelki üdvét veszélyeztetõ minden negatív következménnyel! Egy másik alternatív módszer a támadó, sötét és gonosz jellegû mágikus molesztálás elhárítására: néhány gyertyába véssük bele az illetõ nevét, majd éjszaka a fényképünk elõtt égessük el õket. Egy másik rituáléval pedig úgy lehet "megfejelni" a dolgot, ha az elhelyezett és a szertartáson szerepelt kép erejét a támadó álmai felé irányítjuk. További fehér-mágikus feladat a démonok elhárítása. Ezt is sokszor gyakoroljuk, de elõfordul, hogy közben nem vagyunk minden esetben tisztába fontos dolgok jelentõségével, pl nem egészen köztudott, hogy fõleg a téli idõszakban - szilveszter, karnevál, farsang idején - végzünk olyan rituálékat, amelyek a démonok elhárítását szolgálják, és a halottkultuszban is létezik jó néhány ilyen jellegû rituálé, melyek elhárító, megnyugvást hozó hatása elsõsorban a füstölõk használatával, a fénygyújtással és kisebb áldozatok meghozatalával segíthetõ elõ. A szerencsevarázslás: ez egy olyan bipoláris mágikus eljárás, amely nem tartozik szorosan a védelmi eljárások közé - és így bizonyos fokig talán valahol nem is igazi fehér mágia - de mivel többnyire megelõzõ céllal használjuk, így védõ energiák kötõdnek hozzá. Azonban! Közismert a felfogás, mely szerint a mágikus és spirituális erõket semmiféleképpen nem szabad a személyes nyereség érdekébe állítani, mert a megidézett erõk lehívójuk ellen fordulhatnak. Vannak azonban egy olyan felfogás is, ami ezt az állítást túl általánosítónak tartja, és az eljárás veszélyét inkább abban látja, hogy mi, emberek általában túl telhetetlenek vagyunk, ezáltal könnyen válhatunk olyan erõk rabszolgáivá, melyeket saját magunk hívunk életre! Nem ritkán akár a lelki üdvünket is képesek vagyunk eladni, következésképp csak a nagyon erõs személyiségeknek szabad a szerencsevarázslásnak azokat a formáit alkalmazni, amelyek során szimbólumok és jelek útján kerül kapcsolatba a mágikus szférákkal. Tehát a szerencsevarázslás során a legfontosabb szempont az, hogy legyünk képesek mértéket tartani, és ne légvárakat építsünk, hanem saját sorsvonalunkat kövessük! Ebben az egyetlen esetben hat ki életünkre a szerencsevarázslás pozitív és kiegyenlítõ módon! Mindez egyben egyértelmûen jelzi, hogy az alkalmazott mágia ellenére is csak abban lehet részünk, amibe az nekünk személyesen is megadathat, és a tapasztalat azt mutatja, hogy ez a lehetõ legritkább esetben nyilvánul meg anyagi javakban. Végül pedig meg kell említeni a védelmezõ varázslás egy különösen kényes részét: a gyógyító, vagy egészségvarázslást. A legkritikusabb része ez a fehér mágiának, mert gyógyítás helyett a legrosszabb esetben halálos következményekkel is járhat. Ugyanakkor tény, hogy a gyógyító mágikus kísérletek egy része hihetetlenül hatásos, elsõsorban akkor, ha páciensünk pszichoszomatikus erejének a növelését célozza a beavatkozás. A gyógyító varázslásról egyébként tudható, hogy a mai modern homeopatikus eljárások révén a gyógyszerészetben és az orvosi praxisban is széles körben terjed. Az egészségvarázslás a betegség megelõzését szolgálja, és az elhárító varázslással áll kapcsolatban. Az kapcsolódó eljárások a hatásosságát meglepõen nagyszámú esettel bizonyították. Ilyenek: kultikus tánc egy harmatos mezõn, a test fiatal csalánággal való ütögetés, a kora tavaszi tisztító fürdés forrásvízben. Ezzel szemben más védelmi mágikus praktikák (védelmezõ jelek, mondatok) elsõsorban a pszichoszomatikus erõinket mozgósítják. Meglehetõsen kényes jellege miatt a gyógyító varázslást ha meg is említik a fehér-mágikus eljárások felsorolásakor, csak mellékesen fûzik hozzá. A késõbbiekben a fehér mágia a gyakorlatban történõ alkalmazási módjairól adunk áttekintést a látogatóinknak. Ismételten fel kívánjuk hívni a figyelmet arra, hogy minden esetben a mágus szellemi érettsége és beállítottsága a döntõ abban, hogy az általa meghívott mágikus erõk valóban tisztán és a fehér oldal mentalitása szerint mûködnek-e. Emiatt mindenki saját magára és lelkiismeretére van utalva annak mérlegelésében, hogy az általa kiválasztott mágikus procedúra megfelel-e a célnak, amelyet kitûzött maga elé. Egyébként megeshet, hogy nem képes kordában tartani az általa megidézett erõket, és ez mindig lebegjen figyelmeztetõ intésként a szeme elõtt!




SZELLEMIDÉZÉS

FIGYELEM!!! A SZELLEMIDÉZÉS CSAK NAGYON INDOKOLT ESETBEN AJÁNLOTT, KÜLÖNBEN, HA NEM SIKERÜL VISSZAKÜLDENI, AKÁR AZ ÉLETÜNKKEL IS FIZETHETÜNK!!!!!!!!


Üljetek le 3an, legyen teljes a sötétség, köztetek három gyertya világítson, jelezve, hogy jót akartok. Legyen a gyertya minél világosabb és egyszínű. NE ÉGESSETEK FÜSTÖLŐT!!! Tegyetek középre egy képet a megidézendő személyről, nézzétek, addig, amíg nem kell pislognotok. Ekkor csukjátok le a szemeteket, és koncentráljatok arra a képre. Várjatok, amíg valamelyikőtök hangot vagy érintést nem észlel. Ha elalszik a gyertya, az is jel. Ilyenkor nyissátok fel a szemeteket, fújjátok el a gyertyákat, és ha jól ment minden, beszéljetek a visszatért lélekkel. Halkan, és óvatosan. Ne mozogjatok közben. Mikor végeztetek, köszönjétek meg neki, mondjátok kedvesen hogy térjen vissza. Ezután kapcsoljatok villanyt. FIGYELEM!!! A SZELLEMIDÉZÉS CSAK NAGYON INDOKOLT ESETBEN AJÁNLOTT, KÜLÖNBEN, HA NEM SIKERÜL VISSZAKÜLDENI, AKÁR AZ ÉLETÜNKKEL IS FIZETHETÜNK!!!!!!!!

Elhunyt vagy elveszett családtag megidézése :


"Hús a húshoz, vér a vérhez. Gyere haza,




"Hús a húshoz, vér a vérhez. Gyere haza, megidézlek. Hús a húshoz, vér a vérhez. Térj most vissza, várunk Téged."

Ez kell ismételgetni. Gombostűvel ujjat megszúrni, egy csepp vért egy kis fehér papírra, amin a neve van annak, akit meg akarunk idézni. Lehet, hogy elsőre nem hat, ilyenkor érdemes egy nagy pohár vizet inni, segít a koncentrálásban, és folytonossá teszi az erőt.





Tárgy erővel való felruházása


Hogy legyen ereje xy tárgyamnak?



Tárgy erővel felruházása


Hogy legyen ereje xy tárgyamnak?


Pálca /vagy tárgy/ erővel felruházása;





Szertartás;

Teríts le egy kendőt, vagy bármit, amin van kacskaringós szimbólum.

Ezután tegyél a közepére egy gyertyát, amit tegyél körbe 3 füstölővel!!!

Sötétísd el a szobát, csak a ygertya és a füstölő égjen!!

Ezután írj egy igézetet, rímeljen!!

Ez is lehet;

Ég erői, hallgassatok rám,

Ezt a tárgyat erővel felruháznám!

Segítsetek nekem, hogy könnyebb legyen,

Megsértem ezért mindkét kezem.

Tegyetek e tárgyba varázserőt,

Erőm ide beleszálljon,

Ne múljon el soha!

Köszönöm!

Ez, de átírhatod!! Szóval, ismételd el ezt 3szor, aztán köszöndd meg!!



Ha érzel valami különlegeset, fújd el a gyertyát!!!





VARÁZSLATOK

Vihart keltő igézet


Támaszd fel a természet erőit!



Ha felmondjuk ezt az igét, ne várjuk, hogy hipp-hopp esni fog az eső, vagy nagy vihar lesz..., el kell telnie egy kis időnek, míg hatni kezd. Viszont van, amikor nem működik!! Amikor már csepereg az eső, akkor is lehet használni, ha esetleg erősebb esőt szeretnénk.

"Szavaim/szavaink szállnak a szélben, felhők jelennek meg az égen, esővel szórják be a földet, villámok kísérik őket."

Frissülj fel



Színes gyertyák, pl. rózsaszín, kék, fehér, esetleg sárga, Egy vörös vagy rózsaszín



Kellékek:

Színes gyertyák, pl. rózsaszín, kék, fehér, esetleg sárga,

Egy vörös vagy rózsaszín rózsa,

2 személy ,

virág illatú füstölő



A szertartás menete:

Rakjuk a gyertyákat lehetőleg magunk köré, gyújtsuk meg őket, és a füstölőt. A két személy üljön egymással szembe, törökülésben, úgy, hogy a kezüket fogják. Pár percet meditáljunk, tisztítsuk meg az elménket minden rossz gondolattól. Ha kész, akkor álljunk fel, az egyik személy fogja meg a rózsát, úgy, hogy közben a másik személy is érinti. A rózsát tartó mondja a következő szöveget:

Szívünkből távozik a sötétség,

most a fény az úr,

vége a télnek, a fekete sötétségnek,

éljen a nyár!

Közben koncentráljunk arra, hogy most minden rossztól megszabadulunk. Ezt ismételje meg a másik személy is, „rózsacserével”. Utána vegyünk egy nagy fürdőt, és pihenjünk sokat. J



Tipp: Csináljuk a szertartást sok napfényben, nyitott ablakkal, vagy a szabadban, mert a napfény felszabadítja a „boldogság-hormonokat” és utána sokkal jobban érezzük magunkat.


Ha egy lélek nem talál haza, segíts neki!



Vegyünk néhány fekete gyertyát, és rakjunk kört belőle. Vessük fel a varázskört, hívjuk a szellemet a megfelelő idéző formulával, majd mondjuk a következő igézetet:



„Ahogy a víz oltja a tűzet,

s isten életet ad,

úgy oltom ki szíved,

hogy örökre sírodban maradj!”




Indigógyerekek


Indigógyerekek Korunk világmegváltói? Egyedülállóak, óriási szeretet lakozik bennük az emberek, a természet és az univerzum iránt. Születésük küldetés, hogy különleges képességükkel értékesebbé tegyék a világot. Miért éppen „indigó"? Testünket energiamező veszi körül, amit az auralátók különféle színekben érzékelnek. Megfigyelték, hogy az elmúlt évtizedek nemzedékeire más-más auraszín volt jellemző. A 40-es, 50-es évek szülötteire főként a vörös, a 60-as, 70-es évek fiataljaira a narancs, a 80-as évek nemzedékére pedig a sárga. A közelmúltban egyre több különleges képességű kisgyerek született indigókék aurával. Vajon ők jelentik az új nemzedéket? Milyenek az indigógyerekek? Egyfajta belső céllal, felsőbbségtudattal rendelkeznek - úgy érzik, igazán megérdemlik, hogy itt élhetnek. Ennek megfelelő bánásmódot várnak el környezetüktől, és döbbenettel tekintenek azokra, akik nem így gondolják. Az önbizalmukkal tehát nincs probléma. Nyíltak és őszinték, nem tűrik a megalkuvást és az igazságtalanságot. Ez ellen gyakran lázadnak, és kimeríti őket, ha a felnőttekkel szembeni harcban nem partnerként kezelik őket. A kisiskolás indigók éppen ezért sokat szenvednek a hagyományos nevelési elvek miatt. Nem tűrik a retorziókat és a felülről jövő megoldásokat. Nem hajlandók elfogadni, hogy „nem szabad", ha nem tudják a miértjét. Ha azonban logikus magyarázatot kapnak, meggyőzhetők. Amint elveszítik a nevelőjükbe vetett bizalmukat, figyelemhiányossá, hiperaktívvá, agresszívvé válhatnak. A büntetésre elzárkózással, megvetéssel reagálnak. Sokszor látják a nem fizikai világ lényeit, például az angyalokat. Ha viszont ennek hangot adnak, különcnek, betegnek tartják őket, és gyakran pszichiáternél kötnek ki. Megértésre azonban itt sem találnak, így bezárkóznak, szorongóvá válnak, melyre pánikbetegséggel, pszichoszomatikus eredetű panaszokkal reagálhatnak, sőt, később fennállhat az alkoholizmus, drogozás veszélye is. Képzelőerejük hatalmas, erős akaratúak, jó humorúak, okosak és kreatívak. Az indigógyerekeknél a jobb agyfélteke dominánsabb, ezért közülük sok művész, alkotó kerül ki. Idealisták, hajtja őket a kíváncsiság, emiatt felesleges időfecsérlésnek tekintik a mindennapi teendőket. Nem szeretnek jegyet lyukasztani, beágyazni vagy sorban állni. Nem félnek, mert tudják, a világban semmi sincs véletlenül, minden mindennel összefüggésben van. Érzékenyek, együttérzők, szeretik az embereket, fontos nekik a természet épsége és szépsége. Az állatokat az ember kistestvérének tekintik, ezért hajlamosak a vegetarianizmusra. Valóban világmegváltók? Az indigógyerekeket gyakran nevezik a „fény gyermekeinek", mivel azért születtek a Földre, hogy megmutassák a kiutat sérült világunkból a „fény" felé. Olyan problémák orvoslására hivatottak, amelyeket mi, felnőttek képtelenek vagyunk megoldani. Feladatuk, hogy a szeretet közvetítésével megtaláljuk életünk értelmét, az anyagiasság, az irigység és rosszindulat helyett meglássuk a pozitívumokat, és ismét felfedezzük belső harmóniánkat. Istenadta tehetségüknél fogva sokan művészek, gyógyítók, tanítók lesznek, de vannak, akik filozófussá, tudóssá vagy feltalálóvá válnak, késztetést érezve a Föld környezetvédelmi és szociális problémáinak megoldására, a természet rendjének visszaállítására. Elnyomás helyett segítsünk nekik! Az indigógyerekek kibontakozását azzal mozdíthatjuk elő, ha meghallgatjuk őket, sokat beszélgetünk velük, és hiszünk bennük. Ha szidás és tiltás helyett észérvekkel győzzük meg őket, meghagyjuk nekik a szabad döntés lehetőségét, és nagyon sok szeretetet adunk nekik. Kristályosodó képességek Az ezredforduló környékétől egyre több olyan különleges képességű kisgyerek születik, akik még az indigókat is túlszárnyalják. Ők a kristálygyerekek, akik nevüket aurájuk több színben pompázó, pasztelles árnyalatú, opálosan ragyogó színéről kapták. Akár az indigógyerekek, ők is érzékenyek, empatikusak, szerető szívűek, gondoskodóak és bölcsek. Filozofikusak és spirituálisak, már-már angyaliak. Hatalmas, szuggesztív szemükkel szinte a lelkünkbe látnak és megbabonáznak minket. Míg az indigógyerekek harcosabbak, a kristálygyerekek nyugodtabbak és megbocsátóbbak. Különbözőségük küldetésükben rejlik: az indigógyerekek „úttörők", az ő feladatuk lefektetni egy szebb jövő alapjait. Majd az általuk kitaposott ösvényeket járják tovább a kristálygyerekek, akik az emberségesség útjelzőiként elvezetnek minket egy biztonságosabb világ felé. Indigógyerekek, az üzenethozók Közelmúltban készült felmérések szerint megnőtt a különleges képességű gyerekek száma, akik eredendő bölcsességgel jöttek a világra.... Bővebben Stonehenge, a titok ... Stonehenge, a titok Salisbury mellett, a wiltshire-i mező közepén áll a történelem talán legrejtélyesebb emlékműve: Stonehenge, amelyet valószínűleg i. e. 3000 és 1500 között emeltek. Máig sem tudni, kik építették, mint ahogy az sem ismeretes, hogy mire szolgált. John Aubrey brit író elmélete szerint olyan szentélyről lehet szó, ahol a druidák (kelta népek papjai) ünnepelték a nyári napforduló eljövetelét. Mások úgy gondolták, hogy valójában valamiféle kozmikus ,,számítógép" vagy megfigyelőállomás lehetett, amelynek segítségével a Nap és a Hold állását lehetett megállapítani. Európa atlanti-óceáni partvidékén több ilyen rejtélyes kőépítménnyel, úgynevezett menhirekkel, dolmenekkel találkozhat ma is az utazó. A Bretagne és Írország területén található cromlechek — kőtömbökből kialakított gyűrűk — a hagyomány szerint mágikus területet öveznek. Keletkezésükről annyit tudni, hogy valószínűleg még a kelta népek betelepülése előtt szállították a köveket jelenlegi helyükre. Sok fejtörést okoznak a régészeknek, hogy mire is szolgáltak ezek az építmények, s a hozzájuk fűződő — kővé vált óriásokról, kőtömböket megmozgató hősökről szóló — mondák mennyiben segíthetnek a rejtély megfejtésében. Rejtőzködő portré Néhány évvel ezelőtt különös „felfedezéssel" állt elő egy brit régész, dr. Terence Meaden. Azt állította, hogy a brit neolitikus kultikus kőkör egyik darabjának oldalán egy több mint 4000 éves portrét fedezett fel, amely eddig elkerülte a kutatók figyelmét. Az arcmás csak bizonyos fényviszonyok közepette tűnik elő, nyilván ezért is nem vették eddig észre. A portrén állítólag egy szigorú, szinte már rosszalló tekintetű férfi látható. Hogy ki lehetett, senki nem tudja: egyes feltételezések szertin a kőkör építtetője, esetleg maga az építő. Serleg Népének különös szokásai 850 évvel azután, hogy az ember eloször hozzálátott Stonehenge felépítéséhez, a Serleg Népe vándorolt a helyszínre, hogy befejezze a masszív kövek örökségét. A törzs, amely nevét arról a szokásról kapta, hogy halottait díszes korsókba és vázákba temette, olyan bámulatos mu szaki teljesítményeket produkált, amely zavarba ejtette a modern szakembereket is. Tulajdonképpen az ő titkuk Stonehenge legnagyobb titka, mivel a Serleg Népe kobaltákkal felszerelkezve bányászott követ Walesben, majd a kerék ismerete nélkül Stonehengebe vontatta Dél-Wales hegyeitől. A stonehengei platóra vitték az óriási kotömböket, összesen 80-at, melyek mindegyike többet nyomott 4 tonnánál, majd két koncentrikus körben állították fel. A Serleg Népének, primitív eszközeivel elért bravúros teljesítménye a mai napig zavarba ejti a kutatókat. Elődeink ügyesebbek voltak? Négyezer éve elődeink máig is rejtélyes módon maradandót alkottak, amikor létrehozták a Stonehenge-t, a páratlan kőoszlop építményt az angliai Salisbury-síkságon. A ma embere ezzel szemben kudarcot vallott, hiszen nem tudta megépíteni a XXI. század Stonehenge-ét, hiába hívta segítségül a modern technikát. A Millenium Stone nevű vállalkozás több mint száz önkéntese döbbenten nézte, amint a walesi hegyekből kibányászott, és fáradságos munkával hajóra rakott óriáskő megbillen és cardiffi-öböl vizébe zuhan. A három tonnás követ ugyan kiemelhetnék a tengerfenékről, de ahhoz daruk kellenének, ami már teljeséggel megtorpedózná az ügy hitelességét. Az angol önkéntesek, történészek, hajósok építészek vezetésével ugyanis arra szövetkeztek, hogy elődeink nyomában és technikájával alkotják meg a millenium Stonehenge-ét. Az eredeti útvonalon a dél-walesi hegyekből akarták szárazföldön, tengeren, és folyón a 400 kilométerre fekvő Salisbury-síkságra szállítani az óriáskövet. A nemzeti lottóalap bőkezűen, 100 ezer fonttal támogatta az ötlet megvalósítását. A Preseli hegyekben kibányászták és fából tákolt vontatóra rakták a három tonnás kék követ. Emberi erő húzta a görgős vontatót, ám amikor sorozatosan elakadtak a sáros utakon, kénytelenek voltak dróthálót lefektetni vagy teherautót igénybe venni, de akkor még folytatták. A Cleddau folyóhoz érve fabárkákra emelték a követ, és 20 tapasztalt hajós felváltva evezve elindult Milford Haven kikötőjén keresztül a tengerre Bristol irányába. A nyílt tengeren hétfőn szél csapott le, a bárkák megremegtek, a kő megbillent és eltűnt a mélyben -számoltak be a kudarcról az illetékes londoni lapok. - Nem lenne hiteles, ha darukkal emelnénk ki, és a vállalkozás költségvetését is igencsak megterhelnénk - ismerte el az ötlet szülőatyja, aki nem búslakodott a balul végződött kísérleten. Szerencsére a lottóalap sem siratja pénzét. - Mindig is tudtuk, hogy a feladat embert próbáló, de nem tartjuk kudarcnak. Ránk irányította a világ figyelmét és sok vállalkozó szellemű önkéntest kovácsolt össze - vigasztalódott a szerencsejáték képviselője, még ha ezúttal nem is volt szerencsés a vállalkozás. A mai indigógyerekek a génjeikben hordozzák az emberiség fejlődésének következő lépcsőjét: A spirituális embert. Régi korok próféciái megjósolták: a spirituális kor be fog következni. Sokan hallottunk már az indigógyerekekről, akiknek különleges képességeik, világmegváltó gondolataik vannak. Ők állítólag az elmúlt huszonöt évben születtek. Kik a kristálygyerekek? Az új generáció bölcs, elbûvölõ és gyógyító Végtelen nyugalom árad feléd az angyali gyermekből. Szeretnél rámosolyogni, de csak a fájó fejedre tudsz figyelni. Ekkor váratlanul odalép hozzád, megölel, és a homlokodra teszi a kezét. Máris jobban érzed magad, pedig fogalmad sincs, ki ez a bájos kislány. Az ezoterikusok már jó ideje állítják, hogy testünket energiamező veszi körül, mely aurafotó segítségével válik láthatóvá. Sokan hallottunk már az indigógyerekekről, akiknek különleges képességeik, világmegváltó gondolataik vannak. Ők állítólag az elmúlt huszonöt évben születtek. Az ezredfordulótól kezdve azonban sok olyan gyermek jött a világra, akik kristálytiszta aurával rendelkeznek, mely még csodálatosabb tulajdonságokat feltételez. Ők a kristálygyerekek. „Ahhoz, hogy felismerjünk egy kristálygyermekeket, nem kell feltétlenül az aurafotóikat böngésznünk, hiszen van jó néhány ismérvük, mely egyértelműen jellemzi őket. Spirituális és filozofikus lényük majdhogynem angyali. Gondoskodóak, bölcsek, érzékenyek és elbűvölőek – jellemzi a különleges kis emberkéket Kovács Judit, mentálhigiénés szakember. Az indigógyerekek sze­mélyiségjegyei és tulajdonságai számunkra újak, szokatlanok és rész­ ben nehézséget okoznak, a társadalom számára pedig szintén nem könnyen elfogadhatóak. melynek színeiből, formájából, kiterjedéséből sok minden megállapítható; látható a temperamentum, az energetikai és egészségi állapot, az érzések, és még sok minden más. Ezek rétegeiről is részletesen szó esett, mint ahogy az ún. indigógyerekekről, ... Veszélyben a gyermekeink! Gyakorló szülőként hallottam először a saját gyermekem által az indigóságról. Szkeptikus fogadtatást követően, mint gyermek mentálhigiéné területén több évtizede dolgozó, szembesültem azzal, hogy magam is indigó vagyok! Első megdöbbenésemben fejre állt velem a világ, majd a lassú tisztulás és dolgok helyretételét követően jöttek a felismerések, addigi életemben történt dolgok összefüggéseinek megértése. Addig is tudatában voltam, hogy gyermekeinkben valami számunkra ismeretlen folyamatok játszódnak, amit mi szülők, tanárok, orvosok és terapeuták képtelenek vagyunk kezelni, teljesen tanácstalanokká váltunk, és nincsenek megoldási képleteink! Szerencsémre, vagy talán annak a támogatásával aki ezt a helyzetet előidézte, napról napra világosodtak előttem meg a dolgok, és riadtan eszméltem rá, hogy a küldetéssel földre érkező gyermekeket szüleik támogatásával már egyre gyakrabban már 3-6 éves korban erős gyógyszerekkel mérgezik, mert nem a mi megszokott normarendszerünkben élnek, viselkednek. Felkészületlenségünkben, kényelmi ideáljainkban váratlanul ért bennünket ezeknek a gyerekeknek a megjelenése, melyek azért érkeztek közénk, hogy pozitív töltésükkel, energiáikkal végrehajtsanak egy olyan változást ezen a földön, amit mi a mai nemzedék képtelenek vagyunk! Ők lesznek azok, akik biztosítják számunkra a föld megőrzését, fejlődésünk egyetlen esélyét. Ma az egész világ az anyagi javak birtoklására törekszik, magunk is a megélhetésünkért, s ezzel részesei vagyunk egy olyan önpusztító folyamatnak, amit csak egy külső beavatkozással lehet fékezni, megállítani! Mindez elég misztikusnak hangzik, de maga a tudomány képviselői is mélyen hallgatnak, a pénzvilág pedig érdekelt a további hallgatás megőrzésében! Egyedül a médiumok a haszonélvezői ennek a jelenségnek, mert már szinte scifi stílusú indigó könyvekkel dezinformálják az olvasókat. Mindemellett felmerül a kérdés, hogy a tömegével megjelenő, a témában egyre nagyobb káoszt teremtő könyváradatot ki és honnét finanszírozza? Valamint azt is érdemes lenne vizsgálni, ki menedzseli azokat a kutatásokat és egyre agresszívebb hatóanyagú gyógyszerek gyártását, amelyek éppen ezek ellen a gyerekek ellen vetve be! Érdemes lenne azon is elgondolkodni, hogy miért adnak ennek a témának akkora hangsúlyt az ellátó rendszerben, ahol szinte már monitorozzák és hiperaktívként bélyegzik meg ezeket a gyerekeket! Azon is érdemes lenne elgondolkodni, hogy a pénz és a szeretet ideáljai nem egy utcában laknak. Ezek a gyerekek viszont genetikailag kódolt szeretet küldetéssel érkeztek, tehát éppen az uralkodó hatalommal szemben állva, annak mindenhatóságát legyőzni érkeztek és érkeznek folyamatosan! Ezek után minden szülő eldöntheti, hogy a hiperaktív gyermekével beleül a homokozóba, sétál a szabadban, játszik vele, ami kiteljesíti gyermeke igényét. Amit követően képes visszavonultan fejlődni saját kis játékai közt, miközben elnézi ( a kisgyermekkorra amúgyis jellemző fantázia játékait), hogy játék közben beszélget valakivel, valakikkel, vagy nagyokat hallgat! Ha nem hagyjuk a maguk módján fejlődni, vagy ellenükre beavatkozunk, úgy visszavonhatatlan károkat okozunk számukra. Egy szülőnek sem kell megijedni mindezek hallatán, inkább legyen büszke, mert egy olyan kisgyermek szülője, aki kiválasztatott egy feladatra, aki mellett, ha támogatja, sok csodálatos élményben, tanulásban lesz része. Gyermeke jó helyen és jó időben van Önnél. Ő tagja egy új nemzedéknek, akik különböznek tőlünk, mert küldetésük a szeretet, az új világ felépítése. Önnek a feladata nem más, mint az Ő segítése, mert az indigó gyerekek hatalmas életfeladatot vállaltak, ők azok, akik határtalanságukkal világszerte tanítani, gyógyítani, alkotni fognak, megteremtve ezzel a küldetésük lényegét az egyetemes békét. Fejlődésükben nincsenek spirituálisan egyedül, mert genetikailag ismerik az igazságot, tiszta Isten hittel rendelkeznek! Önnek pedig ezt el kell fogadni, mert szeretet forrásuk az univerzum energiáiból táplálkozik. Ebből nem kell világnézeti kérdést csinálni, mert az indigó gyerekek ismerik az igazságot, és visszautasítanak mindenféle külső befolyásolást! Ezért hagyjuk haladni a saját fejlődési útján, tanítsuk, támogassuk Őket, s ne tudatosítsuk, ne terheljük Őket azzal, hogy Ő más mint sok társa. Legfőképp ne vigyük őket aurafotózásra, különböző "látókhoz", vagy "nagymesterekhez", bizonyítva kilétüket! Így a legtöbb rájuk leselkedő veszély elkerülhető! A szülőnek legfőbb dolga, hogy játsszon és foglalkozzon vele amennyit csak lehet, biztosítva ezzel a fejlődését! Ne kövesse el azt a hibát, hogy az indigókra jellemző jelekkel orvoshoz, vagy pszichológushoz vigye! A gyógyszeres beavatkozás ezeknek a gyermekeknek a lelkében, visszavonhatatlan , ill. végzetes károkat okoznak! Az Indigógyerek Tudjuk immár, hogy az indigó gyerekek magukban hordozzák Isten adta tehetségüket. nem mások Ők, mint Fénymunkások. Sokan közülük, született filozófusok, akik eszmélésük első pillanata óta az élet értelméről, a föld megmentésének lehetőségeiről gondolkodnak. Veleszületett tudósi, feltalálói és művészi képességekkel rendelkeznek. Társadalmunk, mivel a régi módszereken alapszik, képtelen felismerni Őket és nem észleli tehetségüket! Láttál már valaha indigó gyereket? Joggal tehetném fel a kérdést minden egyes lélek és természetgyógyászattal foglalkozó ismerősömnek. Pedig az indigó gyerekek már köztünk vannak! Az indigó jelenség a testünket körülvevő energiamező, az aura teljesen új és egyben domináns színe. Nem nagyon volt jellemző eddig. És ahogy a piros aurájú emberek tűnnek el közülünk, annál inkább megjelenik a fehér, ezüst, arany és az indigókék. De kik is ők valójában? Egy új nemzedék, a "Fény" gyermekei, akik azért születtek közénk, hogy elősegítsék a változást, és felnyissák spirituális szemünket, hogy végre általuk önmagunkra találhassunk. Nekik nincs születési programjuk, épp ezért nehezen találják helyüket a világban, és nem nagyon értik itt tartózkodásuk okát egészen huszonhat-huszonhét éves korukig, amikor robbanásszerű változás következik be: felébrednek Csipkerózsika álmukból, és új dimenziókat tárnak elénk. Honnan ismerjük fel őket? Pszichológusok megfigyelései, hogy ezek a gyerekek általános iskolás éveik előtt és alatt hiperaktívak. Erősen figyelemhiányosak, nem a szándékaink szerinti dolgokra koncentrálnak, amin a gyógyszeres kezelés ideig-óráig segít, de a mélyen szunnyadó baj gyökerét nem oldja meg, így a gyógyszeres kezelés nem is ajánlott! Jellemzőjük még magas fokú önbizalmuk, de veszélyérzékük nincs. Ők egyszerűen semmitől sem félnek, nekik minden természetes, mert ők tisztában vannak a miértekkel, hogy semmi sem történik véletlenül, hogy az Univerzumban minden, mindennel összefüggésben van. Kezelésük egyszerű: Figyeljünk oda rájuk mindig, legfőképpen akkor, amikor fel akarják hívni magukra a figyelmet, és beszélgessünk velük nagyon sokat. Ha helytelenül viselkednek, nem a fenyítés a megoldás, hanem a rávilágítás arra, hogy miért nem jó az, amit tett, és a szükséges büntetés azért jár, hogy elgondolkodjon rajta, és tanuljon belőle. Az indigó gyerek ugyanis csak azt fogadja el, amit észérvekkel elmagyarázunk neki. Ha ezt nem tesszük, csak büntetünk, nagyon mélyre zárkóznak előlünk, és kivívjuk megvetésüket. A legfontosabb dolog velük kapcsolatban, hogy Ő játszhasson velünk és ne fordítva! Pl. ha homokozni visszük őket a játszótérre, akkor ne üljünk közben a padra olvasni az aktuális pletyka lapunkat, mert 3 évesen is szótlanul megvet bennünket és elzárkózik tőlünk, amit csak a pszichológus fog feloldani! Szülőt nem tekinti felnőttnek, hanem társként várja el, hogy mellé üljünk a homokozóba és együtt játszunk vele! Az indigógyerek nem viseli el, ha bedobják a járókába és mese filmet nézetnek vele órákig! Ezzel Ő azt a következtetést vonja le, hogy egy szükségtelen rossz a családban, és társat választ magának (mondjuk egy babát ), akivel bizalmas lesz és itt kezdődik a szülőtől való elszakadása, elidegenedése. Sokat kell vele beszélgetni, (nem bírja a gügyögést, megmosolyog érte ) ezért már két éves korában képes egybefüggő gondolatokat közölni, felismerni összefüggőségeket! Ők nem inkább babák, hanem kicsi emberek, akik vendégségben vannak nálunk! Táplálkozásuk Táplálkozásuk sem szokványos. Nem tudnak sokat enni, mindig csak annyit, amennyi jól esik, és mindig azt, amire a szervezetüknek szüksége van. Májuk több alacsonyabb tápértékű ételt meg tud emészteni, mint szüleiknek, de sokan közülük a zöldségeket, gyümölcsöket szeretik, csakúgy, mint a húsokat és a halat. Fölösleges félelemmel fertőzni őket, ők jobban tudják, hogy mi a jó nekik. Ha segítjük útjukat, kevesebben lesznek közülük hajlamosak alkohol, drog vagy gyógyszer függőségre, és beteljesíthetik születésük célját, amit az átlagember és egyben az élővilág is megérdemel. Indigó korcsoportok Békesség Nektek ! Az Indigók viselkedés jelei Földünk szellemi evolúciója egy újabb, talán a legszebb szakaszához érkezett. Sőt! A dimenzióváltás bizonyítékai itt élnek közöttünk. Ők a közelmúltban született gyermekek, olyan indigókra jellemző auraszínekkel a testük körül, ami eddig nem volt sajátja az emberi fajnak. Sokuknak ezek a színek csak 24-27 éves korukra véglegesítődnek. Az örökké megújuló élet e gyermekek eddig példanélküli képességei által siet az emberi faj segítségére. Úgy tűnik gyermekeink éppen azoknak a problémáknak az orvoslása végett születtek, amelyek megoldására mi felnőttek már-már bevallottan képtelenek vagyunk. Az érzékeny kis palántának, az ingerben gazdag környezet mellett, főleg szabadságra van szüksége. E nélkül kétségtelenül elhervad. Az indigó gyerekek nagyon különlegesek, különösen feltűnőek közülük a tinédzserek. Amikor velük beszélgetünk, mintha megannyi gyermek testbe szorult szórakozott professzorral lenne dolgunk. Fiatal esetlenségük keveredik az öregek legletisztultabb bölcsességével. Nem könnyű ma gyereknek lenni, különösen az indigó gyerekek helyzete nehéz, a rendkívüli érzékenységük és értelmük miatt . A lelkük annyira más értékrendet képvisel, mint a lassan átalakuló, múltba hulló jelen életfelfogás, hogy segítség nélkül nem találják meg sem helyüket, sem hiteles szerepüket. Mert mit mondhatnánk az oktatásról az indigógyerekek szemszögéből: változnia kell ahhoz, hogy sikeres lehessen náluk. A valóságról és az élet lényegéről egyáltalán nem beszélő rendszer jelenleg nem képez önálló gondolkodású, magáért felelősséget vállaló, eredeti gondolkodású fiatalokat. Teljességgel beletemetik a gyermekeket és a tanulóifjúságot a különböző tantárgyak tengerébe. Ám az ilyen leterhelés ellenére az életben emberként való helytálláshoz szükséges muníciót többnyire nélkülözniük kell. Szerencsére az indigó gyerekek erre az alacsony színvonalú állami, értékelő iskola rendszerre megfelelő módon reagálnak. Az új nemzedék egyre kevésbé, vagy egyáltalán nem manipulálható. Bennük koncepcionálisan s egyben természetes kódolással van jelen Isten, az Univerzum és a természet törvényeinek ismerete. Spirituális önismerettel mentesítik magukat a hibás befolyásolástól. Ismerik az "igazságot", ezért tanítójukkal szinte felnőttként szállnak szembe, amikor logikátlanságot tapasztalnak, vagy követelnek tőlük. Lázadók, szemtelenül igazmondók, nem tűrik a megalkuvást. Kimutatott érzelmeikre retorzióval válaszoló tanítóikat nyíltan bírálják és megvetik. Ilyenkor felnőttként intézkedve, akár még iskola váltást is követelnek. Megoldásként nem fogadják el a felülről érkező megoldásokat, de partnerként mindig meggyőzhetők, ha logikusan elmagyarázzuk a megoldási képleteket. A családba: Tisztán, nyílt szívvel érkeztek, belső programjukban hordozzák a megoldó ideált. Tudatalattijuk tisztában van küldetésükkel, ezért értetlenül állnak az álnok és megalkuvó felnőtt parancsuralmi nevelési szokásai, eszközrendszerei előtt. Makacs ellenállóként láthatjuk őket, akik még a szüleikkel is szembeszállnak az igazságukért, ha nem találnak megértésre, akkor elmennek a szülővel történő lelki szakításig akár már 10 éves korban. Türelmet , egyenrangúságot igényelnek, mert nem tudnak mit kezdeni az Univerzum adta hatalmukkal gyerekként a felnőttekkel szemben. Mint kiválasztott küldöttek, megnyilatkozásukban arról tudósítanak minket, hogy pusztán a szellem elsőbbségének helyreállítása megoldja a világ minden baját, újra értelmet és célt ad az életnek. Ehhez azonban fel kell nevelnünk ezt az új generációt, akik annak ellenére, hogy átlátnak ezen a sötéten örvénylő rendszeren, mint gyermekek, mégiscsak kiszolgáltatottak a lényeglátó szülők és pedagógusok segítsége nélkül. Az ilyen szülők minden igyekezetükkel reményt szeretnének önteni tehetséges és kreatív gyermekükbe, de döbbenten tapasztalják, hogy az ellenség kezébe, a sokszor színvonaltalan, kérlelhetetlenül anyagelvű iskolarendszerbe kell illeszteniük őt. Káros következmények: Előbbiből adódik a kérdés. Hogyan reagál a különleges képességű, belső céllal és küldetéssel érkező indigó gyerek a képmutató vagy lélektelen nevelésre? Amerikai kutatók a következő megállapításokat tették: Sajnálatos módon a nevelés lélektelensége ezeknél az átlagon felül tehetséges gyermekeknél hiperaktivitást, krónikus és érthetetlen fáradtságot, depressziót, idegességet, izomfájdalmakat, magányosságot, gyermekkori betegségeket stb. okozhat. A belső idegi feszültség fokozódása miatt az immunrendszer annyira legyengül, hogy a gyermek egyre több betegség áldozatává válhat. Az egészségi tüneteken túl a pszichikai sérülések - amik rendkívüli érzékenységükkel vannak kapcsolatban - társadalmi devianciákban, minden határon és ésszerű viselkedési korláton túli agresszivitásban vagy számtalan esetben önpusztításban ( tinédzser és felnőtt korukban, túlzott szexualitás, alkoholizmus, kábítószer függőség stb.) és az öngyilkosságban nyilvánulnak meg. Legnagyobb veszélyben a ma huszonéves Indigók vannak, akik szembe találják magukat a határtalan kortárs cinizmussal, az értékrendek körüli bizonytalansággal, ami súlyos lelkiválságot okozhat. Nagy felelősség van a felnőtteken, mert az indigó gyerek ismeri a "fényt" és gondolkodás nélkül választja megoldásként az ahhoz való visszatérést, ha veszélyeztetve látja isteni küldetését. Egyes tudósok, miközben sokirányú felmérést végeztek az indigó gyerekek körében, számos, szinte valamennyi gyerekre kiterjedő, lényeges megfigyelést tettek: Gyermekként, baba korban ismerik fel a szülő partnerségét, s már ebben a korban, tanítják szüleiket, s ha kell akkor hisztivel, daccal, kedveséggel! Ha a szülő nem fogadóképes, akkor gyerek 4-5 éves korára olyan intenzív figyelemfelkeltő és tiltakozó módszereket választ, amit sokan hiperaktívitásnak diadnosztizálnak! Végzetes hibaként, gyógyszeres kezeléssel kísérlik meg korrigálni a természetes folyamatot azok a pszichológusok, orvosok, akiknek a kezére játszák a szülők a gyermekeiket! Erre egyetlen gyógymód: a törődés, a játék, a gyerek központba engedése, az együtt homokozás, a gyermekkel való séta egy parkban, egy állatkertben, vagy magában a természetben! De a sport is helyre teszi ezt a látszólagos problémát. Fontos, hogy az ami a gyereknek természetes, az intenzív mozgás igényt, a szeretet tudatot nem szabad a gyerek előtt különlegesképességként beállítani! Legfontosabb viszont az, hogy a isten adta képességeit felfedezve a gyermekünknek, környezetünkbe publikálva ne helyezzük céltáblává! Főként ne használjuk őket, (eléggé el nem ítélhető módon eszközként,) cirkuszi atrakciókra az aura látás, a megérzés, vagy ráérzés területén! Ez azt jelentené, hogy Isten szándéka és engedélye nélkül szereznénk olyan információkat általuk, amelyek kiadásáért majd Ők maguk vállalják a felelősséget! Később tudatuk felébredésekor, emiatti bűntudatukban akár Istent személyesen megkövetve, elhagyják a földi életet! Erre egyre több példát találunk! A kicsit is érettebb korban lévő indigók számára teljesen természetes Isten létezése. Nem azonosítják anyagi testükkel magukat, tehát tudják, hogy lelkek, Isteni küldöttek, s a bekódolt parancsokat, feladatokat végre kell hajtaniuk. Vallási bigottságok nélküli gondolkodásuk természetes része, a lélekvándorlásról való tudatosság, a spirituális élet. Különös rokonszenv és vonzódás fűzi őket az élővilághoz, a természethez, s ha mentesülnek a családi erőszaktól, többnyire vegetáriánusok, s az állatokat az emberiség kistestvéreinek tartják. A kutatókban végül már csak egy kérdés fogalmazódott meg. Van-e elegendő áldozatkész, jelekből értő felnőtt, hogy ez az újfajta tudatosság átvészelje gyermek és kamaszkorát?









Képgaléria



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése