2013. október 13., vasárnap

Kundalini


Kundalini



Mi az a Kundalini, és hogyan működik a folyamat Kundalini ébredés történik? 

1.. Melyek a finom energia rendszerek a szervezetben?

Az univerzum tartja fenn Isten puszta jelenléte. Szerint az utat a kundalini , Isten energiát használt a futás (azaz teremtés, fenntartás és megsemmisítés) az univerzum isteni tudat ( Csaitanja ). Tekintetében, hogy egy személy, az isteni tudat ismert chētanā  , és azt, hogy része Isten energia működéséhez szükséges egy emberi lény.
Ez hetana  a kétféle, és attól függően, hogy az állami tevékenység, hogy úgy két különböző nevek alatt.
  • Aktív hetana  - más néven életenergia ( prána - sakti ). Az életenergia bírja és energiát ad, hogy a bruttó test ( sthūladēha ), elme (manodēha ), értelem ( kāraṇdēha ) és a finom-ego ( mahākāraṇdēha ). A forgalmazott finom energia csatornák ismert Nadis . Ezek az energia csatornák elterjedt az egész szervezetben és a kínálat az energia, hogy a sejtek, idegek, erek, nyirok, stb Olvassa el a cikket - Mit áll?
  • Nem aktív hetana  - amely az úgynevezett Kundalini . Ez a Kundalini szunnyad egy személy, amíg felébredt leírt módszerek szerint.
Az alábbi ábra a megoszlása ​​a teljes finom-energia létfontosságú energia és a Kundalini a lelki növekedés.
Kundalini ébredés - Hogy a finom energia?

2.. Mi a Kundalini alkalmazható?

Kundalini vagy inaktív hetana  is elsősorban a lelki növekedés. Nem használják, és nem vesznek részt, napról-napra testi működését.  

3.. Hogyan lehet felébreszteni a Kundalini ?

Kundalini  ébredés történik a spirituális gyakorlat vagy spirituális energia átvitelét.

3.1 Kundalini ébredés spirituális gyakorlás révén

Ez magában foglalja a gyakorlatok, hogy jön általános spirituális út Istenhez, mint a Path of Action ( Karmayoga ) , Path of Devotion ( Bhaktiyoga ), Path of szándékos Rigour ( Haṭhayoga ) és a Path of the Guru kegyelmének (Gurukrupāyoga) . A gyakorlatok a Path of szándékos Rigour  közé cölibátus, légzőgyakorlatok ( p rāṇāyām ) és a jóga gyakorlatok és más lelki gyakorlatokat.
Vannak, akik megpróbálják kényszeríteni ébredés a Kundalini által erőfeszítések útjára szándékos Rigour. Azonban, ez ​​ahhoz vezethet, hogy káros hatásokat. Egyes is válhat őrült belőle.

3.2 átadása energia 

Shaktipātyoga  vagy shaktipat  utal adományozása a lelki energia egy ember egy másik, azaz főként a Guru / spirituálisan fejlődött személy az ő tanítványa. shaktipat lehet továbbítani egy szent szó vagy mantra , vagy egy pillantást, gondolat, vagy érintés - az utolsó általában A közép-homlokcsakra ( Ādnyā - csakra )  a címzett. Úgy ítélik meg egy jogi aktus a kegyelem a Guru, hogy méltó tanítványa. Ez az átcsoportosítás az energia maga kezdeményezi az ébredés a Kundalini .
Miután felébredt, a sebességet, amellyel a Kundalini emelkedik függ a tanítvány folyamatos és egyre növekvő erőfeszítések lelki gyakorlat.

3.3 ajánlott módja, hogy felébressze, és channelize a Kundalini

Bármi is legyen a spirituális út, ha van lelki növekedés a Kundalini emelkedik. SSRF ajánlja rendszeres spirituális gyakorlat, mint egy a hat alapelveit spirituális gyakorlat segít felébreszteni a Kundalini természetesen. Itt a megnyilvánulatlan Guru elv, vagy a tanítás elve az Isten is felébreszti a Kundalini . Mivel felébredt a Guru kegyelme akkor automatikusan felfelé száll, és átalakítja a kereső lelkileg.
Másrészről, ha egy kereső zúdul mint haktipat , azaz amikor valaki hirtelen feleslegben adott lelki energia, míg a tapasztalat nagyon megnyerő, és lehet szinte addiktív, csak egyre növekvő mennyiségű spirituális gyakorlat mind mennyiségi és minőségi szinten biztosítják, hogy a folyamatos kegyelem a Guru elv vezeti a Kundalini a helyes utat, és erősíti a kereső hitét.
Hogy jobban megértsük ezt vegyük segítségével egy analógia.
  • Foglalkoztató is erőfeszítéseket rendszeres spirituális gyakorlat, mint a kemény munka, majd gyüjtő egy vagyont
  • Ébredés a Kundalini által közvetlen átadása energia, mintha született egy milliárdos, ahol az apa ad fiának azonnali pénzt.
Ki a két, miután szerzett vagyon (szellemi vagyon) a nehezen megkeresett módon mindig egy fenntarthatóbb és biztosabb lehetőség a jövőbeni növekedést.

3.4 A fő szempontok a Kundalini

Ahogy a szív az az elv, központ (orgona), a keringési rendszer és az agy, az idegrendszer, hasonlóan a finom energia rendszer számos központok (csakrák ), csatornák és csatornák.
Vannak 72,000 finom-csatornákat. Ezen csatornák, a három fő finom-csatornák a következők:
  • Sushumnānāḍī , hogy van, a központi csatorna, amely kiterjeszti a bázis gerinc, hogy a tetején a fej,
  • Pingala Nadi  vagy Sūryanāḍi  (sun csatorna) , azaz, hogy a csatorna fut, hogy a jobb oldalon a ushumnanadi , és az
  • Ida Nadi  vagy Chandranāḍī  (hold csatorna) , vagyis a csatorna fut balra a ushumna Nadi .
Kundalini ébredés és az életenergia
A Vital energiát továbbítja a szervezetben a Sun csatornán  , és a  Hold-csatorna  és a többi kisebb csatornákon. Az életenergia áramlását között váltakozik a Nap és a Hold csatorna csatorna .
Kundalini a lelki energia és általában szunnyad, spirál alján a ushumnanadi  egy átlagos ember. Spirituális gyakorlás révén kezd emelkedni az alapja a gerinc az  ushumnanadi  jobb, míg a tetején a fejét Bár ez nem így van, a Kundalini  felébred egyes csakrák az út mentén.
Mivel a Kundalini áthalad minden csakra mentén  ushumnanadi , van egy vékony, finom-szelep, amely szükséges, hogy álljon át az egyes csakra, hogy a továbbutazásra felfelé. Mivel folyamatosan nyomja a falon van néha egy mennyiségének növekedése a lelki energia az  ushumnanadi abban csakra . Miután nincs hova menni, néha folyik ki a környező finom-csatornák, és lesz alakítható V ital energia ( prána - sakti ). Az, hogy idő, az érintett személy tapasztalható fokozott tevékenység társított területen. Például növekedése Vital energia  vagy életenergia az egész szakráliscsakra  ( Swādhishṭhān - csakra )  terület képes a fokozott szexuális vágy.
Amint azt korábban, a Kundalini emelkedik a spirituális gyakorlat tekintet útját. Azonban referenciakeret változhat szempontból, hogy hogyan Path to Isten érzékeli azt. Például, amikor a Kundalini áthalad a szív csakra  ( Anahat - csakra ):
  • Szerint az utat az odaadás a kutató azt mondta, hogy elérte az állam a  nyilvánvaló spi rituális érzelem  ( Bhav ) .
  • Azonban tekintettel a Path of Knowledge egy kereső kezdi megtapasztalni isteni tudat.
Szerint a 1985 cikket David T. Eastman Yoga Journal , néhány a leggyakoribb jelei és tünetei a felébredt Kundalini a következők:
  • Akaratlan rándulások, remegés vagy reszketés
  • Intenzív hő, különösen azért, mert az energia tapasztalható áthalad a csakrák
  • Spontán Pranayam, ászanák, mudrák és bandhas
  • Látomások és hangok időnként jár egy adott csakra
  • Intenzív érzések öröm
  • Érzelmi purgings amely elsősorban érzelmeket vált uralkodó rövid ideig.
Megjegyzése SSRF Szerkesztő: Ezek olyan hatások, amelyek több látható shaktipat eszközeként ébredés a Kundalini . Keresők komolyan lelki növekedés tisztában kell lennie azzal, hogy bár úgy tűnik, ezek a tapasztalatok nagyon is kézzelfogható és vonzó, ők csak előzetes eredmények és tapasztalatok miatt hirtelen átadása a lelki energia, és nem semmilyen módon képviseli a végcél a spirituális gyakorlat és igazítás az élet célja .

Spirituális gyakorlat




Néhány általános fogalmak spiritualitás

Spiritualitás tapasztalható
Spirituális gyakorlat kell végezni a napi
Szintjének növelése a spirituális gyakorlat rendszeresen
Megtanulni hallgatni egy hatóság spiritualitás
Ne pazarolja a spirituális energiát
Egyre spirituális tapasztalatok spirituális gyakorlat
Saját kívánsága, Egyéb kívánságát, és Isten akarata

Különböző általános utak Final Liberation a ciklus a születés és halál ( moksa )

Path of Action ( Karmayoga )
Path of Guru kegyelmének
Összehasonlító jelentőségű utak között

Ajánlott spirituális gyakorlat készségek fejlesztése a szellemi kutatás


Útmutató a gyorsabb szellemi haladás


Gyakran feltett kérdések a spirituális gyakorlat

Ne Jóga osztályok segítik a spirituális növekedést?

Tapasztalatai keresők a spirituális úton

Kapcsolódó Book


Meghatározása spirituális gyakorlat

A spirituális Science Research Foundation (SSRF) határozza spirituális gyakorlat a becsületes és őszinte erőfeszítések következetesen naponta fejlesztésére isteni tulajdonságokat, és elérni az örök boldogság, vagy Bliss (Ānand).
Egy másik módja a meghatározó spirituális gyakorlat a mi személyes utazás megy befelé meghaladja az öt érzék, az elme és az értelem, hogy megtapasztalják a Lélek (az Isten) az egyes közénk. Az egyik a tulajdonságok Isten örök boldogság, és így, ha megérinti a lélek, mi is megtapasztalni Bliss.
Meghatározása spirituális gyakorlat
A spirituális gyakorlat generálni gyors lelki növekedés kellene:

Alapelvei spirituális gyakorlat
Hogyan biztosíthatjuk a gyors szellemi előrehaladás elérése Bliss?
Gyors spirituális fejlődés érhető el, ha teszünk spirituális gyakorlat szerint az alapelvek a spiritualitás. Annak ellenére, hogy számos különböző típusú spirituális gyakorlat, hogy a spirituális gyakorlat betartja az alapvető elvek spiritualitás igazi próbája annak hatékonyságát. Ha nem, akkor fennáll a veszélye, amivel a sok erőfeszítést, de nem látja az eredményeket, amelyek megfelelnek az erőfeszítést.
A hat alapvető elvek




A honlapon a Spirituális Science Research Foundation (SSRF) hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a rendszeres lelki gyakorlat.
E rész az, hogy egy gyors megértését, hogy mit lehet tenni, hogy kezdődik a spirituális utazás (spirituális gyakorlat) ma.



Bármelyik utat vallási vagy kulturális jössz, a Spiritual Science Research Foundation javasolja, három dolog, amit tehetünk azonnal megkezdeni vagy kiegészítse a spirituális utazás.

Éneklő Isten nevének a vallás szerint a születési

Éneklő védő ének az ősi problémák

Building a spirituális tudást

Éneklő a neve Isten szerint a vallás a születés

Arra születtünk, hogy a vallás, amely a leginkább elősegíti, hogy kezdődik a spirituális utazás. Ennek megfelelően az aspektusa Isten imádjuk attól függően, hogy a vallás az, ami a legkedvezőbb a mi lelki növekedés ebben a szakaszban. A különböző neve Isten szerint minden vallás, képviselik a különböző aspektusait az egy legfelsőbb Isten. Megismételve a neve Isten szerint a vallás a születés, hívjuk ezt a szempontot az Isten és az isteni energia hasznosítására. Ez a rokon, hogy egy általános szellemi tonik, amely a leginkább szükséges a számunkra.
Nézzünk néhány példát az Úr nevében mi kell ének, attól függően, hogy a vallás a mi született.

Néhány tipp a kántálták:


1.. Chant de ön kényelmes-val: Tudod ének mentálisan vagy akár ének szóban vagy akár énekelni egy rózsafüzért vagy  mala . Választhat Bármelyik módszert is kényelmes.

2.. Bármikor és bárhol: Tudod ének bármely helyen és időben. Például akkor énekel, miközben megy a munka, főzés közben, vagy vesz a kutyát sétálni .

3.. Mennyiség, ének: Minél több ének, annál több a lelki javára. Kezdheted öt percet egy nap, és fokozatosan növeli a néhány órát egy nap egy pár hónapig.Ezt meg lehet tenni sok üléseken, és eközben más dolog, mint a főzés, stb a fentiek szerint.

4.. Legyen rendszeres a kántálása: Őszinte erőfeszítéseket éneklés ad előnyöket, mint érzés egyfajta nyugalom az életedben, még nem tapasztalt hosszú ideig, vagy a világi élet egyre jobb.
Az alsó sorban: Add ezt spirituális gyakorlat a legjobb, legalább 6 hónapig, és látni fogja az előnyöket az életedben.


Éneklő védő ének az ősi problémák

A mai világban szinte mindannyian érintettek valami úgynevezett "ősi problémát". Ezt magyarázza részletesen a mi részben az ősi problémák .
Az ismétlődő Lord Datta neve (azaz az aspektusa Isten megvéd minket ezektől ősi problémák) kapunk szigetelve ezeket a problémákat.
A pontos ének "Shri Gurudev Datta". Kattintson ide, hogy hallja a védelem ének.

Tippek a kántálás "Shri Gurudev Datta"

  • Mennyiség: Javasoljuk mennyisége kántálás Shri Gurudev Datta  , hogy arányban áll súlyossága a szorongást tapasztalt miatt ősi problémákat. Kérjük, olvassa el a cikket, " Mi ősi probléma ", hogy megértsék a fajta szorongás / problémák is megtörténhet, hogy az eltávozott ősök.
    1. Abban az esetben, ha nem veszélyezteti enyhe szorongás tapasztalható, lehet énekelni a 1-2 órát minden nap annak érdekében, hogy elkerüljék az ilyen bajt a jövőben.
    2. Abban az esetben, ha a szorongás közepes, ének a 2-4 órát minden nap.
    3. Ha a szorongás súlyos egyik elengedhetetlen ének Shri Gurudev Datta a 4-6 órát naponta.
    Megjegyzés: A fenti mennyiség ajánlott kántálás nőtt az utóbbi időben. A hosszan tartó kántálás már ajánlott, figyelembe véve a növekvő baj okozta ősök és a negatív energiák a jelenlegi és az elkövetkező időkben.
  • Az Ön kényelmét: Lehet ezt egy alkalommal, vagy több különálló ülés.


Building a spirituális tudást

Tanulmány: rendszeres tanulmányozása különböző aspektusait a spirituális tudomány fontos, hogy segítsen megérteni a fontos a rendszeres spirituális gyakorlat, továbbá tisztázni kérdéseket, hogy esetleg. Javasoljuk, hogy olvassa el az alábbi szakaszok vagy cikkek
Megjegyzés: Kérjük, ossza meg tapasztalatait, vagy kérdezze bármilyen kérdése merülne fel a beindítás után a lelki gyakorlat.
Kapcsolódó linkek






Mi az egyéni spirituális gyakorlat és kollektív spirituális gyakorlat?

1.. Bevezetés

Két általános típusa spirituális gyakorlat ( sadhana ) :
  1. Egyéni spirituális gyakorlat ( vyashṭi szádhana ): Amikor használja a kifejezést "egyéni spirituális gyakorlat", utalunk spirituális gyakorlat kész növelni az egyén személyes lelki növekedés. Egy tipikus típusú spirituális gyakorlat döntően az egyéni lelki növekedés lennekántálása a neve Isten vagy tanul egy spirituális szöveget. Itt csak az egyén kapja a hasznot a gyakorlatban.
  2. Kollektív spirituális gyakorlat ( samashṭi szádhana ): Amikor használja a kifejezést "kollektív spirituális gyakorlat", utalunk spirituális gyakorlat kész növelni mások lelki növekedés. Például, ha a keresők önkéntes az időt és energiát, hogy hozzanak létre előadásokat spiritualitás az úgynevezett kollektív lelki gyakorlat.

2.. Fontos az egyéni illetve a kollektív spirituális gyakorlat

A mostani időkben, a mi lelki növekedés kollektív spirituális gyakorlat 70%-fontos, míg az egyéni spirituális gyakorlat mindössze 30%-fontos. Ezért, a haladást lelkileg fontos motiválni, mint a lehető legtöbb ember a társadalomtól gyakorolni spiritualitás. Ez szolgáltatás vala az Abszolút Igazság (satsēvā )  a valódi értelemben. Azonban ez egy szükséges, hogy növelje a saját spirituális szinten fizet a figyelmet az ember egyéni spirituális gyakorlat.
Mint keresők az Isten, meg kell találni az egyensúlyt az erőfeszítéseink a mi egyéni és kollektív spirituális gyakorlat. Az analógia a lámpa világít elmagyarázza, mennyire fontos a nagyobb egyensúly leíró.






Az analógia egy lámpa, ahol az olaj egyéni és a láng kollektív spirituális gyakorlat
Az olaj a lámpában képviseli az egyéni spirituális gyakorlat és a fény a lámpa a kollektív lelki gyakorlat. Ha az olaj, annál kisebb a lámpa nem ad egy erős fény, így az alap a mi egyéni spirituális gyakorlat erősnek kell lennie, mert ez ad nekünk az üzemanyag, hogy fenntartsa a kollektív lelki gyakorlat. (Abban az esetben, a lámpa, a láng árán az olaj, de a kollektív spirituális gyakorlat nem rontja az egyéni spirituális gyakorlat. Éppen ellenkezőleg, ez csak fokozza azt.)

Alapelvei spirituális gyakorlat

Hogyan biztosíthatjuk a gyors szellemi előrehaladás elérése Bliss?
Gyors spirituális fejlődés érhető el, ha teszünk spirituális gyakorlat szerint az alapelvek a spiritualitás. Annak ellenére, hogy számos különböző típusú spirituális gyakorlat, hogy a spirituális gyakorlat betartja az alapvető elvek spiritualitás igazi próbája annak hatékonyságát. Ha nem, akkor fennáll a veszélye, amivel a sok erőfeszítést, de nem látja az eredményeket, amelyek megfelelnek az erőfeszítést.
A hat alapvető elvek

Spirituális gyakorlat elvárás és nem elvárás

1.. Fogalommeghatározások

  • Spirituális gyakorlat elvárás ( sakām szádhana ): Ez a spirituális gyakorlat azzal az elvárással a világi nyereség
    Például: Mondván imát, így kínálatát, a böjt, avagy valami rituálék:
    • Gain vagyon
    • Munkát
    • Megtalálni elveszett tárgyak
    • Elképzelni egy gyermek
    • Overcome betegség
    • Biztonsága érdekében egy szeretett
  • Spirituális gyakorlat nélkül elvárás ( nishkām szádhana ): Ez a spirituális gyakorlat történik azzal a kizárólagos céllal, hogy lelki növekedés.Így, ebben a módban a spirituális gyakorlat, keresők lelki növekedés továbbra is a saját spirituális gyakorlat, míg a minden esemény az életükben a lelki növekedés. Ha egyáltalán ők szembesülnek a nehéz helyzetben, hogy használja a helyzetet, hogy spirituálisan növekedni csökkentésével ego vagy átadása eredményét a helyzet, hogy Isten akarata ( Īshwarēchhā ).
Olvassa el a cikket imát elvárás és nem elvárás

2.. Összehasonlítása sakam és nishkam módok spirituális gyakorlat

  • Amikor mi spirituális gyakorlat egy bizonyos mennyiségű szellemi energia keletkezik. Most, amikor a lelki energia felé világi nyereség, mint a sakam mód spirituális gyakorlat, a vágyak is teljesíteni, de a lelki növekedés nem következik be. Ez hasonló ahhoz próbál kitölteni egy korsó egy szivárgás, a jar soha nem lesz teljes. Amikor mi nishkam spirituális gyakorlat, akkor az összes energia a lelki gyakorlat használt üzemanyag lelki növekedés. Ha a kereső Isten nem nishkam spirituális gyakorlat nem csak lelki növekedés fordul elő, de az anyagi és világi követelményeket is gondoskodnak.
  • A kereső tapasztalatok világi boldogság ezzel sakam spirituális gyakorlat, miközben megtapasztalja Bliss ( Ānand ) ezzel nishkam lelki gyakorlat.
    Imák a várakozás és várakozás nélkül
  • Amikor mi sakam spirituális gyakorlat, hogy aktiválja a megmentő aspektusa Isten elv. A végeredmény az, amit kérünk, vagy szeretné a leginkább befolyásolja a intenzitása spirituális gyakorlat és sorsunkat. Amikor mi nishkam spirituális gyakorlat aktiváljuk a Guru elv, vagy a tanítás elve Isten úgy néz ki, miután a lelki növekedés. Azonban ezzel együtt is be a Megváltó ( tarak ) szempont az Isten. Ha a kereső gyakorló nishkam spirituális gyakorlat akadályozza és bántja valaki, akkor a pusztító ( Marak ) formája Isten aktiválódik, hogy megvédje a kereső, és adja meg a személy aggasztó a keresőt magáét.
  • Sakam spirituális gyakorlat nem ad állandóság. Tegyük fel, hogy egy személy nem spirituális gyakorlat megszerzésére a sok vagyon. Amint lesz gazdag vágyai nem elégszünk meg ennyivel. Lehet kérni a jó egészség, a jó házastárs, a gyermek, és így tovább. Így aztán beszorul egy ördögi kör, hogy megpróbáljuk, hogy megnyugtassák a különböző vágyait. Egy ilyen küldetés soha nem ér véget, hiszen mindig van valami, még nem teljesült. Szóval, lehet soha nem tapasztalat teljes megelégedésére e módja a spirituális gyakorlat. Azonban a nishkam mód spirituális gyakorlat, ha egy személy kizárólagos célja a lelki fejlődés érhető el, rájön az igazi önmagát, és rájön, Isten. Ebben a szakaszban a szellemi kialakulásának, ő kapja meg a végleges élmény folyamatos Bliss .
  • Sakam spirituális gyakorlat körülbelül (tapasztal) az egész teremtés vagy létrehozott objektumok, míg nishkam spirituális gyakorlat körülbelül (tapasztal) a Teremtő. Sakam spirituális gyakorlat megszerzése a dolgok a Nagy Illúzió ( Maya ) , míg nishkam spirituális gyakorlat a megvalósítása és a tapasztalás az Abszolút Igazság, ami Isten.






Kapcsolódó Book



Ki a kereső?

1.. Bevezetés

Révén spirituális kutatás megtanultuk, hogy két oka van , hogy miért születik :
  1. Alávetni sors
  2. Ahhoz, hogy a lelki fejlődés
Alatt sors egy olyan folyamat, hogy nagyrészt nincs befolyásunk, de lehetséges, hogy a tudatos lelki fejlődés. Miután a lelki életcélja, és bizonyos tulajdonságok segít nekünk, hogy az ilyen erőfeszítéseket. Ebben a cikkben bemutatjuk, aki egy kereső, milyen tulajdonságokat hasznos a kereső spirituális út, és hogyan lehet kezdeni fejlesztése.

2.. Ki a kereső?

A kereső, aki:
  • teszi a becsületes és őszinte erőfeszítéseket naponta nő lelkileg
  • Intenzív vágy lelki növekedés, és
  • arra törekszik, hogy javítsa a lelki gyakorlatban mind mennyiségileg, mind minőségileg rendszeresen.
Fontos, hogy a menedékkérő erőfeszítéseket lelki növekedés megfelel a hat alapvető elveit spirituális gyakorlat .

3.. Különbség a nem kereső és a kereső

Lelki befelé fordulás, vagy a hangsúly az Isten van szükség, hogy egy igazi kereső Isten. Lelki befelé fordulás fokozatosan csökkenéséhez vezet azonosító az 5 érzék, az elme és az értelem. Non-keresők, másrészt, a munka, hogy fokozza azonosítás az 5 érzék, az elme és az értelem. Az alábbi táblázat a különbség a kereső és nem kereső.
Non-kereső
Seeker
Fő célja az, hogy növekszik materiálisan
Fő célja, hogy spirituálisan növekedni
Művek felé fokozza az elme, a test és az értelem
Művek felé felbomlása az elme, a test és az értelem
Külső út
Belső utazás
Fejleszti személyiségi zavar, mint a csatolt, büszkeség, harag, stb
Fejleszti isteni tulajdonságok, mint a lelki szeretet, befelé fordulás, lelki érzelem Isten felé, stb
Olyan, hogy "én vagyok a cselekvő"
Úgy érzi, hogy Isten a cselekvő

4.. Minőség egy kereső

A kereső néhány alapvető tulajdonságait. Ezek a tulajdonságok segítenek a keresőnek a lelki gyakorlat, az alábbiak szerint.
Minőség egy kereső
Ezen kívül van néhány tulajdonságok az ideális kereső. Az alábbiakban felsorolt ​​néhány közülük.
  • Van erős vágy a felszabadulás a ciklus a születés és halál
  • Van vágy, hogy változtatni eltávolításával személyiségi zavar és imbibing isteni tulajdonságok
  • Megpróbálja betartani mindent egy spirituális szempontból
  • Fókuszál emlékezve Isten vagy Guru üzemelés során vala az Abszolút Igazság ( satsēvā )
  • Kísérletek, hogy a cselekvőséget az egyes tevékenységek az Isten
  • Próbál meg végrehajtani minden egyes tevékenység tökéletesség
  • Próbál meg végrehajtani minden cselekvés spirituális gyakorlat és inspirál másokat is erre
  • Olyan szeretet mindent Isten teremtette
Mint kereső előrehaladtával lelkileg, hogy felszív egyre több ilyen ideális tulajdonságokat. A tanítvány jeleníti sok ilyen tulajdonságok a minden cselekvés.

5. Hogyan fejleszthető seekership

Ha megvan a vágy, hogy változtatni saját magunkat, hogy lesz egy jobb kereső és az emberi lény, minden erőfeszítés lesz könnyebben. A spiritualitás vágy, hogy spirituálisan növekedni a 80%-os jelentőségű.
Az alábbiakban néhány konkrét lépéseket lehet venni, hogy fejlesszék a minőségi seekership lehet praticed a napról-napra az élet, a munkahelyen, otthon, stb
  • Folyamatosan minőségének javítása és mennyiségének a lelki gyakorlatban jelenleg tesz. Például, ha mi kántálás 2 óra naponta együtt a napi tevékenységek, próbáljuk meg énekelni 3 óra a következő hónapban, majd 4 óra a hónapban után, stb
  • Tartsa tulajdonságok mások utánozni őket. Pl. rend, időszerűségét. Például, ha azt veszi észre, a barátom mindig találkozik velünk időben, akkor feltehetjük magunknak a kérdést, hogy mi mindig jön a találkozókra az idő és arra törekszik, hogy legyen pontos.
  • Fejleszteni kell a hozzáállása tanulás helyzetekben. Például, ha egy kolléga tartja a haragot ránk, ahelyett, hogy dühös magunk tudjuk próbálni, hogy hogyan maradjon nyugodt, megtanulják, hogyan tudunk segíteni a másik személy, tartsa a spirituális szempontból felé a helyzet, hogy a fejlődő nélküli szeretet elvárások mások isteni minőség, stb
Könnyen dolgozik a fenti pontok maga is fejleszt seekership bennünk. Fontos megjegyezni, hogy mivel a kereső nem egy állapot, az a hozzáállás, hogy gyakorolják a mindennapi életben.

6. Következtetés

A lelki növekedés valószínűleg gyors ha inculcates a tulajdonságokat a kereső. A spirituális út is lesz simább fejlesztése révén ezeket a tulajdonságokat, és egy valószínűleg tapasztalni több Bliss ( Ānand ) .
Mi találkoznak sokan, akik őszintén követni valamilyen spirituális gyakorlat, néha még 20 vagy 30 éve, és még nem érték el a várt lelki növekedés.Ennek elkerülése érdekében, kivéve a céljuk a tulajdonságokat a kereső, azt javasoljuk, hogy spirituális gyakorlat megfelel a hat alapelvét a spiritualitás.
Keresők, mozog gyorsan, a Liberation a te kezedben van. - HH Dr. Athavale


Általános fogalmak a spiritualitás

Spiritualitás tapasztalható

A lelkiség, szóval már csak 2%, míg 98%-fontosságú jelentősége abban rejlik, hogy a tapasztalat.

Az ábrán látjuk, két sziklák és köztük van egy szakadék. Hogyan lehet átmenni a tiszta szellemi tudás a másik oldalon, hogy megtapasztalják a tudás?
Mint látható, a hidat jelent " spirituális gyakorlat ", és a legfontosabb, hogy tapasztalják a szellemi tudás. "Spirituális gyakorlat" egy akadály még a legtöbb intelligens ember, aki elolvassa, vagy meghallgatja minden olyan ügyben, spiritualitás. Az ok, hogy a legtöbb értelmiségi inkább, hogy elkapjanak fel a szavakat, és vitassák meg a szent írásokat. Azonban végül az egyik kell megtapasztalni Spiritualitás és a szavakat írt a szentírásokban. (Lásd a cikket a Mi spirituális tapasztalatok? )
Ez érthető a híres történetet a tudós és a révész.
Ha egy tudós volt, hogy gumicsónakkal a folyón egy szegény csónakos. A hajó-ride, töltöttek, míg a beszélgetés. A tudós nevét számos szent szövegeket, és megkérdezte a révész, ha ő tanulmányozta őket. Amikor a hajós nemleges választ adott, a tudós megjegyezte, "már elvesztegetett fél életedet." Ahogy ez a vita folyt, a hajó ugrott a szivárgás és a víz gyorsan lépett át a hasadékok. Ezt látva, a révész kérte a tudós, "Uram, tud úszni?" A tudós így válaszolt: "Én olvastam több könyvet írt úszás és összegyűjtött egy csomó információt, de én nem tudok úszni." A révész, majd megjegyezte: " akkor az egész élete ment hulladék. A hajó hamarosan elsüllyed! "
A tudós elméleti tudás nem használ neki. Hasonlóképpen, hogy képes átlépni a hatalmas óceán a világi élet és a tapasztalat a boldogság útján, az egyik kell gyakorolni Spiritualitás és nem csak megszerezni verbális ismereteket.
 

3.2 A spirituális gyakorlás kell végezni a napi




 

Ha komolyan vesszük az esetleges törekvés az életben kell lennünk, mind a tartós és rendszeres.
Például, ha valaki azt akarja, hogy illeszkedjen az ember azt kell tennie, a rendszeres testmozgást. Tehát akkor is, ha valaki akar tartós boldogságot egy kell tennie spirituális gyakorlat napi rendszerességgel.












Általános fogalmak spiritualitás

Szintjének növelése a spirituális gyakorlat rendszeresen


Ahogy növeljük szintű fitness a folyamatosan növekvő a gyakorlat rendszert, ugyanez igaz a lelki gyakorlat.
Ha ugyanezt spirituális gyakorlat évről évre ki vezetne stagnálás. Hogy ne álljon a lelki növekedés el kell fogadnunk növekvő szintű spirituális gyakorlat.

Általános fogalmak spiritualitás

Megtanulni hallgatni egy hatóság spiritualitás

Amikor a televízió sem működik, akkor vigye el egy szolgáltató központ, amely specializálódott javítási televíziók. Amikor betegek vagyunk, megyünk az orvoshoz. Így is a helyzet a spiritualitás. Meg kell hallgatni a hatóság területén a spiritualitás. Szerint a tudomány a spiritualitás hatóság területén Spiritualitás nevezik Guru vagy a Saint .

 

Általános fogalmak spiritualitás



Ne pazarolja a spirituális energiát

Ezzel spirituális gyakorlat az egyik kap, lelki energia. Ha ezt az energiát, például a formája az imádság, hogy világi előnyöket, akkor a lelki energia lesz kimerült. Ennek az az oka az, hogy merítsen lelki energiát hangszerel valamit a világi nyereség. Ezért ahelyett, hogy a spirituális energiát használnák, hogy fokozza a lelki növekedést tudtunk még visszafejlődnek lelkileg. Nincs vége a világi nehézségek és a legtöbbjük miatt a sors . A lelki fejlődés egyik ered növekvő képes szembenézni sors, és végül legyőzni azt.

Általános fogalmak spiritualitás

Egyre spirituális tapasztalatok spirituális gyakorlat

A lelkiség, mindössze 2%-a fontosságot tulajdonítanak a szellemi tudás és a 98%-a jelentősége abban rejlik, hogy a tapasztalat az, hogy a tudás.Ezek a tapasztalatok az úgynevezett spirituális élmények , és segít, hogy létrehoz a hit a mi intellektuális megértése a tudomány a spiritualitás.Spirituális élmények is nyilvánvaló sok.
Néhány kézzelfoghatóbb szempontok, amikor az egyik tapasztalatok valamit az öt érzék nélkül racionális oka.
Például, ha egy személy egy csendes szobában meditáló, és ő becsukta az ajtót és az ablakokat, hogy zárjuk le a zavarokat. Hirtelen kezdi érzékelni illata tömjén szantálfa. Ő értette, és körülnéz a forrás az illat ellenőrzi a ház körül, és még az ablakok kinyitásával. Az illat követi őt, bárhová is megy. Ez Isten útja a biztató számunkra. További információkért olvassa el a cikket spirituális élmények.
Másrészt előfordulhat, hogy egy isteni beavatkozás működik alkalmazásával szellemi elv vagy fogalom az életükben. Ennek eredményeként az egyik nyer hit ezt az elvet, és internalizálja azt.

A koncepció a saját kívánsága , egyéb kívánsága  , és Isten akarata a spirituális gyakorlat és a növekedés

1.. Fogalommeghatározások

A " ichhā "a Sanskrut eszközökkel kívánják. Ennek megfelelően:
  • Swēchhā :  " Swa "az én, vagy az enyém. Viselkedik swechha mód azt jelenti, mindent megtesz, mint egy a saját kívánsága.
  • Parēchhā : " Par "olyan mások. Viselkedik parechha mód azt jelenti, mindent megtesz, mint egy másik ember kívánságát.
  • Īshwarēchhā : "Ishwar" az Isten. Viselkedik Ishwarechha azt csinál, amit Isten akar.

2.. A koncepció a saját kívánsága, Egyéb kívánsága, és Isten akarata a spirituális gyakorlat és a növekedés

Szinte mindannyian azonosítani csak a test (öt érzék), az elme és az értelem . Ez is ismert, mint a mi ego . Azonban spiritualitás tanít bennünket, hogy a mi igazi természete a lélek ( Atma ), vagy az Isten elve mindannyiunkban. A természet a lélek örök Bliss ( Ānand ), vagyis a páratlan állapotban a boldogság, amely nem függ semmilyen inger. Nagy vonalakban a céllal, hogy a spirituális gyakorlat az, hogy minket:
  • Csökkentse végül feloldódik a azonosulás az öt érzék, az elme és az intellektus és
  • Azonosulnak és tapasztalja meg a lélek (a God elv) bennünk.
Az egyik módja ennek az, a mozgó saját kívánsága  , hogy más kívánsága  , és végül, hogy Isten akarata módot része a lelki gyakorlat.
Amikor a dolgok, mint egy saját kívánság  ez összhangban azzal, amit az 5 érzék, az elme és az értelem akar. Ahogy folyamatosan engedünk ezek a vágyak már csak fokozza a bizalom és azonosulás az 5 érzék, az elme és az értelem. Ez lehetetlenné teszi számunkra, hogy megértsük, és megtapasztalják a lelket bennünk. Ez az üzemmód a saját kívánsága, mint hogy egy állat alig vagy egyáltalán nem törődik mások számára.
Van egy mondás, hogy figyelmen kívül hagyva valami, csökkenti a hatását ránk. Tudjuk használni ezt az alapelvet, a mi lelki gyakorlat. Amikor hallgatni, és eleget kíván másokkal azt automatikusan, hogy a kevésbé fontos, és figyelmen kívül hagyja a saját kívánságait. Amikor megkapjuk a szokása eljáró más kívánsága  módban kezdjük, hogy csökkentsük a ego (azaz felbomlása az 5 érzék, az elme és az értelem.)
Nézzünk egy példát, hogy egy személy, más kívánsága  módban.
Mark és Elizabeth egy házaspár, és egy péntek este mindketten akarnak különböző dolog. Elizabeth akar menni egy koncertre, és Mark akar menni egy focimeccsen. Mark, aki csinál spirituális gyakorlat tisztában a fogalom a másik kívánságát  , és így utat enged Elizabeth kívánságait. Ő lemond a focimeccsen, és megy a koncert vele. Ezzel a gesztussal Mark nő lelkileg ő ebben az esetben figyelmen kívül a saját kívánságait emelkedik az 5 érzék, az elme és az értelem.
Igaz következő más kívánsága gondol a másik ember kívánsága, mint a saját.
A rendszeres és növekvő mennyiségű spirituális gyakorlat párosul azzal, hogy a többi kívánságát módban időben egy feloldja elég az azonosító az ember a saját öt érzék, az elme és az értelem. Ebben a szakaszban a Guru a nyilvánvaló formájában jön az ember életét. A Guru hozzáfér a Universal elme és az intellektus és viselkedik, mint egy Isten akarata. A figyelt rá, és ezzel, mint egy ő utasításait, egy nem, mint egy Isten akarata.Amikor az ember ego feloldódott elég (azaz szintjén a Saint ), az egyik tudja, hogy közvetlen hozzáférést biztosít az Egyetemes elme és az intellektus, majd közvetlenül képes, mint egy Isten akarata. Viselkedik megfelelően Isten akarata adja nekünk a tapasztalat maga Isten.

3.. Néhány gyakran feltett kérdések a koncepció

1.. Milyen mértékben követjük egy kívánsága? Tegyük fel, hogy ha valaki kér tőlünk valamit, ami helytelen kellene még mindig követi a másik kívánsága az  , vagy használjunk a józan ész, és azt mondják, nem?
Válasz: Meg kell szem előtt tartani, hogy amikor valamely másik kívánsága okoz akadályt a lelki gyakorlat, akkor nem helyes, hogy erre. Ha valami 50% jó és 50%-os hibás, akkor még mindig lehet követni egy kívánságát. Ez pusztán a lelki szempontból, ahol a cél az, hogy csökkentsék az ember ego hallgatva egy másik személy, és jár, mint egy a kívánságait. Ez nem egy világi szempontból. A példa a következő bekezdésben magyarázza ezt tovább.
2.. Ha követjük egymás szeretne otthon a családdal, vagy csak meg kell csinálni a kinek mi érintkezésbe?
Válasz: Meg kell csinálni, amikor csak lehetséges anélkül, hogy akadály a lelki gyakorlat.
Például: ha valaki kér tőlünk valamit, mint moziba mindennapi, mert így kívánják, meg kell, hogy tanúsítsanak önmérsékletet az ilyen esetekben. Ez azért van, mert nincs ideje, hogy menjen filmeket naponta és töltse ki világi feladatok és spirituális gyakorlat. De tegyük fel, hogy egy barátunk azt akarta, hogy jön egy film minden héten, és még akkor is úgy érezte, hogy a hulladék az idő tudtunk menni a szempontból, hogy az egyéb kívánsága módban.
3.. Mi lenne, ha követjük mások szeretnék ellenállás és a harag?
Meg kell értenünk a lelki javára követtek kívánságát. Néha még azután is, megértés szellemi szinten kell lenni, más kívánsága mód egy adott helyzetben az egyik még sok ellenállás és a reakciók is. Ahhoz, hogy az ellenállás és a reakció lehet adni magát auto javaslatokat.
Online bemutató, hogy miért tesszük amit teszünk



1.. Bevezetés az útját Action vagy Karmayoga

A szó útját Action vagy Karmayoga idézi képek a szociális munkások, jótékonysági dolgozók és az önkéntes munkások. Azonban a legtöbb esetben, mint a jótékonysági munkát, amelyet a legtöbb ilyen társadalmi és önkéntes munkások kelt érzelmi szinten, vagy a nyilvánosság vagy a hírnév, nem jelent útját Action vagy Karma jóga a valódi értelemben vett.
Néhány ember úgy gondolja, hogy megy a saját napi feladatok, avagy a munkájukat megfelelően és őszintén alkotják útját Action. De ez megint nem igaz, tehát ezt nem lefordítani a lelki növekedés.
Tehát mi is pontosan az út Action vagy a Karma jóga ?

2.. Néhány alapfogalom

Mielőtt bemegy a részleteket útját Action vagy a Karma jóga , értsük néhány alapfogalom

2.1 A Karma Törvénye

Mivel a per a spirituális tudomány, minden cselekvés vagy tett, hogy mi keres nekünk egy gyümölcsöt. A gyümölcs formájú érdem vagy bűn attól függően, hogy a jó vagy rossz cselekedet volt, és egy adok-figyelembe veszik az érintett személy vagy személyek a törvényben.
  • Történt nekünk boldogságot és hátrányairól nekünk boldogtalanság arányos intenzitása a jó vagy rossz cselekedet, hogy megcsináltuk.
  • Senki ne kerülhessen ki a gyümölcsét tetteit.
  • Ha a gyümölcs tetteink nem élvezett vagy szenvedett ebben a nagyon születés (és ez történik a legtöbb esetben), akkor azt kell, hogy egy másik életet alá őket. Ebben az esetben meg kell várni, amíg a körülmények kedvez ismét a Földön régió ( Bhūlok ) számunkra, hogy részt velük. Ez amíg olyan alkalom, hogy a többi ember meg kell, hogy teljes legyen adok-venni a szintén ott a Földön, és az idők a Földön is elősegíti a típusú életben kell átesniük. Például, ha kell átmenniük sok nehézség következtében hátránya, hogy az általunk összegyűjtött, akkor meg kell várni a teljes időszakban nehézségek a Földön, hogy megszülessen.
  • Érthető, hogy az ember nem szeretné, hogy megy az eredmények demerits. Azonban miért, aki nem szeretné, hogy az eredmények érdemi?Az egyik oka annak, hogy nem akar
    Igazságosság (Dharma)érdemel az, hogy a tanfolyam, hogy élvezi a gyümölcsét érdemek vagy a jelen vagy a későbbi szülés tennénk egyéb okiratokat, amelyeket aztán felmerült a további érdemi és demerits. Ez csapda minket egy végtelen ciklus az élet és a halál, mint eredményeként a teljes adok-figyelembe veszik az emberek. A jelen idő a Földön, amikor Igazságosság ( Dharma ) ment le, a szint demerits amivel születnek, és a megszerzésének lehetősége további demerits során az ember élete meglehetősen magas. Ezért az élet egy lelkileg átlagember töltött több boldogtalanság, mint a boldogság. Így kap szopott egy örvénybe az örökös elégedetlenség viszonylag alacsony időszakok és kisebb intenzitással a boldogság.


2.2 Kriya vagy Kruti

Kriya  olyan lépések a miénk, amely nem eredményezi sem érdemi és demerits. Általánosságban ezek a véletlen és akaratlan tevékenységek, mint villog, tüsszögés, stb 

2.3 Karma

Karma "szó szerint azt jelenti tevékenység vagy cselekedet történik szándékkal. Azonban kérjük, vegye figyelembe, hogy a "cselekvés" vagy "cselekedet" nem korlátozódik csak a fizikai tevékenységek, mint járás, beszéd, mosolygós, stb, hanem az összes intézkedések az 5 érzékszerv, 5 motor szervek, az elme és az értelem. Egy spirituális szempontból azonban karma utal azok az intézkedések, amelyek eredményeként érdemi és demerits. Azonban még intézkedések nélkül történik szándék, pl véletlenül nekimegy valaki járás közben az úton nem keresnek minket a bűn, ha a bump hatására a másik személy némi kárt. De 80%-a mértéke bűn szerzett függ a szándék.
(Kérjük, vegye figyelembe, hogy a " 
karma "itt használt nem jelenti a karma , mint a sors.)

2.4 Akarma-karma (Nonaction-akció)

  • Ez a csúcsa lelki növekedés, illetve a lehető legmagasabb szintű elérhető, mint egy útját Action.
  • Ez azért lehetséges, csak abban az esetben spirituálisan fejlődött feletti emberek 80%-a lelki szinten. Ugyanakkor a folyamat intézkedések válás akarma-karma indul a 80%-os spirituális szinten, és légy az abszolút csak a 100%-os spirituális szinten.
  • Itt akár önkéntes / szándékos tevékenységek, mint a mások segítése történik a " Kriya " .
  • Példák a " akarma-karma "típusú tettei az intézkedések ezen spirituálisan fejlődött az embereket, ha a teljes közösség Istennel. Ebben az állapotban, mivel elvesztették a testtudat (utal túlmutató tudat valamennyi szerv, azaz a fizikai, mentális, kauzális és supracausal szervek), a gyümölcsök a tevékenységek nem tartoznak hozzájuk. Szintén ezek a magasan fejlett emberek olyan egyesült Istennel, bármi történik okirat rajtuk keresztül történhet csak, mint egy Isten akarata. Így minden fellépésük alapvetően non-intézkedéseket.
  • Annak fontosságát, hogy elérjük ezt a állami vagy szint az, hogy ezután az ember megszabadul a csapda a gyümölcs a tetteit.
  • Mivel az emberek ezen a fejlett spirituális szinten már nem azonosulnak az 5 érzék, az elme és az intellektus, nemcsak nem generál érdemi és demerits hanem megszabadulnak a teljes sors és Sanchit (felhalmozott adok-venni.) Ezért ezek a felszabadult a ciklus a születés és a halál.

3.. Meghatározása útján Action

Az út a spirituális gyakorlat ad útmutatást
  • Miért mi fellépések vagy tettek?
  • Miért tetteink vagy tettekkel csapda, vagy kötvény minket?
  • Maya / nagy illúzióHogyan kell csinálni tevékenységek vagy tettek, anélkül, hogy csapdába a gyümölcsöt?
  • Milyen intézkedések vagy tettekkel szabadítani minket a kötvény a Nagy Illúzió ( Maya ) , azaz a ciklus a születés és a halál?
  • Mi a jelentősége ennek a folytatódó tevékenységek elérése után is az állam a felszabadulás, amikor még megtestesült ( Jīvanmukta )? 

4.. Más meghatározások útját Action 

  • Ezzel tevékenységre, vagy tettek oly módon, hogy eredményeként lelki növekedés vagy Felszabadulás vagy Isten-megvalósítás
  • Ennek során minden cselekedetünk, vagy tettek, még az úgynevezett anyagi vagy világi tevékenységeket, oly módon, hogy új benyomások jönnek létre a fejünkben, ezáltal felszabadítva minket csapdába kötelék ezeket a benyomásokat.
  • Igazságosság (Dharma)Mindent megtesz tettek vagy intézkedéseket, mint egy igazság nélkül, ragaszkodás és anélkül, hogy elvárás a gyümölcsök tetteinkért.
  • Ennek során minden olyan tevékenységet, vagy tettek a tiszta tapasztalat, hogy én nem csinálom, hanem Isten és az áram fut az univerzum csinálja, azaz a tetteit intézkedések nélkül "cselekvőséget". Egyszerűen fogalmazva azt jelenti, cselekvőséget arra gondoltam, hogy amit teszünk, az intézkedések, nem Isten.
(Az ember úgy gondolja, hogy így fel cselekvőséget eredményez felelőtlen magatartás hiánya vagy az erőfeszítések. Ugyanakkor meg kell értenünk, hogy az út a fellépés azt tanácsolja, hogy tegyenek meg mindent, mintha minden a mi kezünkben van, de gondoljon a gyümölcseit intézkedéseket, mintha semmi sem a mi kezünkben van.)

5. Előny a keresők más út a spirituális gyakorlat

Még a keresők után más utat a spirituális gyakorlat, mint az utak a meditáció vagy odaadás javára a lelki gyakorlatban, ha kiegészítik a rendszeres spirituális gyakorlat az útját Action.


Annak érdekében, hogy jobban megértsük ezt a cikket, kérjük, tanulmány - Ki a Guru?

1.. Bevezetés az utat a Guru kegyelmének 

Noha számos általános út Istenhez, az utat a Guru Grace (Gurukrupāyoga) a legfontosabb a szempontból, hogy elérjék a tökéletes lelki fejlődés.Minden szempontból az élet, ez a legjobb, ha van egy vezető, vagy egy tanár, hogy segítsen megérteni, tanulni és a haladás. Hogy lelki fejlődés sem kivétel e szabály Universal, és ez csak a kegyelem az örök Guru elv (a tanítás elve Isten) keresztül jár el a Guru emberi formában, hogy egy diák teszi gyors szellemi fejlődést.
Nem számít, milyen lelki úton vagyunk, ha megpróbáljuk, és nem azt a saját, el tudjuk érni legfeljebb csak egy bizonyos spirituális szinten. Ezen túlmenően, Guru kegyelme abszolút szükséges, hogy elvisz minket a következő szintre.

2.. Meghatározása az utat a Guru Grace

A szó Krupa már nyert a Sanskrut szót krup ", ami azt jelenti, hogy könyörületes.  Krupa jelöli részvét, kezdeményezése vagy áldás. EnnekGurukrupayoga a spirituális út, ahol a guru kegyelme, a megtestesült lélek egyesül Istennel.

3.. Jelentősége az utat a Guru kegyelmének

3.1 Idő a fejlődés

  • A legfontosabb előnye a következő útját Guru kegyelme az idő, hogy nő lelkileg. Szolgálva a guru misszióját spiritualitás a kereső szerez kegyelmét, és teszi a gyors szellemi fejlődést. Bár nincs világi eredmény, hogy össze tudja hasonlítani a megszerzése a Guru kegyelme, az alábbi példa segít megérteni a szellemében az előző mondatban. Képzeljünk el egy diák, aki szegény, de a puszta kemény munka elkapja a szemét egy milliárdos, aki majd ad neki egy ösztöndíjat a felső egyetemi és gondoskodik a jövőbeni szakmai előmenetelük szempontjából.Csakúgy, mint diák kap mentett évek lassan felkapaszkodott a vállalati ranglétrán, így is a kereső az Isten, aki keresi a kegyelem egy Guru elkerülő éves spirituális gyakorlat más spirituális úton.
  • A spirituális gyakorlat bármilyen más úton, egy előrelépést átlagosan az arány 0,25%-kal nőtt. Ha valaki vállalja, spirituális gyakorlat tájékoztatása szerint a Guru, akkor lehet előrelépni akár 2-3%-kal évente. Ha egy tanítvány képes megszerezni a kegyelem a Guru, akkor lelki fejlődés akár 5-8%-os éves lehetséges.

3.2 haladva túl egy bizonyos szintet

  • Van egy jól ismert mondás Sanskrut: " Gurukrupa ő kevalam shishyaparammangalam ". Ez azt jelenti, hogy csak a kegyelem a Guru tudja a tanítvány elérni a végső jótett, vagyis spirituális fejlődés.
  • Lehetetlen, hogy elérjük a szintet a Szent (vagyis a 70%-os spirituális szinten), és oldjuk fel az ember elme és az intellektus, kivéve, ha az ember a kegyelem a Guru.
  • Nem számít, milyen spirituális utat követi egy másik, mint az utat a Guru kegyelme nincs útvonal teljesen megtisztítani a mentális test (manodēha ), kauzális test ( kāraṇdēha ) és supracausal karosszéria ( mahākāraṇdēha ). Ennek következtében ezek egyike sem utak képesek, hogy az egyik elérje a végső felszabadulás ( moksa ).
  • Más spirituális út, mint az az út, a cselekvés ( Karmayoga ) útját a tudás ( Dnyānyoga ) és az útvonalat az odaadás ( Bhaktiyoga ) jelentős a kereső életében csak amíg az egyik áldott a Guru. Mivel a tanítvány vállalja csak a lelki gyakorlat tájékoztatása szerint a Guru ezután csak az elérési utat a Guru kegyelmének marad. Minden út Istenhez végül csúcspontja a kereső megszerzése a kegyelem a Guru, hogy végre beleolvadnak Isten.

4.. Hogyan Guru kegyelme funkciót?

A Guru kegyelme működhet a 2. mechanizmusok:
  • Feloldása : Csak a Guru tesz elhatározás, "akkor ez a tanítványa haladás lelkileg," nem az a tanítvány, hogy valódi spirituális fejlődés. Ezt maga nevezik Guru kegyelmének. Még egy puszta gondolat, mint a "Lehet, hogy fel" az elme a Guru elegendő az esemény bekövetkezése.Semmi más nem szükséges. Ez azonban csak akkor lehetséges, abban az esetben egy Szent akinek szellemi szintje meghaladja a 80%.Megoldja a guruk a spirituális szinten 70%-leginkább csak a világi segítséget tanítványaik.
  • Jelenlét : puszta jelenléte, közelsége vagy a vállalat a Guru, elegendő a tanítvány spirituális gyakorlat és a haladás automatikusan történjen.Jó példa, hogy bemutassa ezt a Nap felébred mindenki, és teszi a virágok nyílnak, amikor emelkedik. Ez akkor történik, egyszerűen a létezéséről. A nap nem kér valaki, hogy felébredjen, vagy a virágokat a virágzás. A misszió a Guru a spirituális szinten több, mint 90%-a ilyen jellegű.

5. Spirituális gyakorlat szerint az utat a Guru kegyelmének

SSRF javasolja az utat a Guru kegyelmének, hogy gyors lelki fejlődés ebben az életben is, és kihasználni a mostani időkben , hogy nagyon kedvez a lelki növekedés.
Az út a Guru kegyelmének áll a következő 8 gyakorlatok:
8 szempontjai Path of the Guru Grace

Mi van részletesebb információt erről oldalunkon a 
spirituális gyakorlat .





Szerint a tudomány a spiritualitás, kántálás a neve Isten, mint egy vallás is a születés az ajánlott alapja spirituális gyakorlat a jelenlegi korszak, azaz a kor viszály ( Kaliyug ).

Bevezetés a kántálás

Hogyan kántálás munkát, hogy megtisztítsa az elménket?
Létrehozása a Devotion Központ
Hogyan működik a kántálás Behajlás módszer
Áttekintés mechanizmusa kántálás
Előnyei éneklés - orvosi
Előnyei éneklés - pszichológiai
Előnyei éneklés - szellemi 

Gyakorlati szempontjait kántálás

Hogyan kell egy ének? Hangosan, vagy mentálisan?

Más cikkek kántálás


Mit satsang

A cég az Igazság is ismert "satsang "hol" Sz "az Abszolút Igazság, azaz Isten és az" énekelt "kifejezés társaságát keresők vagy a szentek.Röviden, satsang utal, olyan környezetben, amely elősegíti az tapasztalja Isten jelenlétét.
Ez a következő lépés a spirituális gyakorlás után az egyik elkezdi énekelni a neve Isten, de ez nem jelenti azt, hogy abba kántálás. Meg kell tenni együtt kántálása a neve Isten. Mindig segít, hogy a hasonló gondolkodású emberek rendszeresen.
Sok előnyeiről látogat a Satsang .
Az egyik képes kérdéseket feltenni a tudomány a spiritualitás, és így egyértelmű kétség, hogy az egyik lehet, hogy. Ha bármilyen kétség spirituális gyakorlat, vagy azokról az elvekről meg kell kérni őket, törölni, különben nem lesz képes gyakorolni spiritualitás teljes szívvel.
Az egyik kap, hogy megosszák a spirituális tapasztalatok és is, hogy megértsék a spirituális jelentőségét mögöttük. Ez ad nekünk a motivációt kitartani ezen az úton, ahogy kap ihletet valaki másnak a hitét.
Egy finom szinten, az egyik kap javára isteni tudat ( Csaitanja ). A hozzáadott sāttviktā  a satsang segít, hogy megkönnyítse az ember spirituális gyakorlat. Miatt a lelki szennyezés formájában rajasik és tamasik elemek körülöttünk, nehéz lesz, hogy még gondolni Isten és lelki gyakorlat.Azonban, ha mi egy csoportja, akik már kántálása a neve Isten egész nap, a másik áramlás történik! Kapunk javára a sāttvik sugarak vagy az isteni tudat, hogy árad belőlük. Mi kerülhet a satsang rosszul megverte élet hullámvölgyön a múlt héten, de mi életre belülről és úgy érzi, olyan jó, mint az új végére a Satsang .
A következő kép a képviselet, hogy valójában mi történik a Satsang .





Service a Truth (Satseva)

Ez a következő lépés a spirituális gyakorlat . Itt valaki megértette a fontosságát, spirituális gyakorlat is megtisztelte számos spirituális élmények mellett kántálása a neve Isten és részt Satsang . Valaki látta, hogy az ember életét pozitívan befolyásolja spirituális gyakorlat, és hogy az ember boldogabb, függetlenül attól, hogy a helyzet, hogy ő be Ezen a ponton az ember spirituális utazás, egy vállalja szolgáltatás vala Abszolút Igazság (satsēvā ).

A legjobb módja lehet csinálni szolgáltatást szólt az Abszolút Igazság  az, hogy segítse ezt a tudást terjesztésében. Ezt meg lehet tenni számos módon. Például elmondja másoknak, amit tanult és tapasztalt, így ők is részesülnek a pozitív változásokat az életükben. Van keresők, akik terjedt Spiritualitás azáltal, előadások ingyen, hogy felébressze az embereket, hogy a tudomány a spiritualitás. Nem keresnek pénzt erre a -, akkor mi az a többlet a számukra? Ők kapnak egy belső érzés, a Bliss ( Ānand ) , ami nincs az a pénz, vagy világi siker adhat. Egyesek nem kényelmes előadásokat, így írjon cikkeket az újságok, vagy használja a számítógépes ismeretek, hogy segítse a weboldal kapcsolódó munkák. Ez a honlap is egy példa a szolgáltatási vala az Abszolút Igazság. Néhány szolgálni Isten művészet tervezése gyönyörű burkolatát spirituális könyv, mivel egyes keresők segítik más keresők által vásárol a vasúti jegyek, ha utaznak, hogy végezzen előadásokat. Egy egyszerű odaadó hölgy kereső volt a fentiek egyike sem készségeket nyújt, de volt egy jó szakács. Így ő pack ebédet keresők, akik kellett menni a városba, hogy ezeket az előadásokat. Kérjük, olvassa el a cikket " Hogyan lehet bekapcsolódni a SSRF? "
Bármit is teszünk a legjobban, azt kell biztosítaniuk, hogy az Istennek odaadással a szívünkben. Hozzáállásunk legyen az egyik szolgáltatás alázattal és nem ego -, hogy az ember ad annyira.
Itt van egy összehasonlítás, hogy mennyire előnyös minden egyes szakaszában a lelki gyakorlat. Ha figyelembe vesszük, szolgáltatás vala az Abszolút Igazság, mint 100%-os hasznos, akkor satsang 30% hasznos, és éneklés 5% előnyös.

Áldozzunk az igazság

Ha van valami, ami segít, hogy valóban haladást, az áldozat. Áldozat segít létrehozni a tér bennünk kapni. Csak akkor hagyjuk el a homokot a kezünkben, akkor Isten töltse ki a gyémántok, amiket tartogat számunkra. Áldozat lehet az ember elme, a test vagy a vagyon.

Mi történik, ha mi adunk magunknak, hogy Istent

A fenti rajz alapján finom-tudás a jövőképben az egyik keresők, hogy valójában mi történik, ha valaki áldozatot Istennek. Ez azt mutatja, hogy mi Valójában felemelt és védelmezni kell.
Egy példa az áldozat az elme, ha megvan a lehetőség, hogy nézni a kedvenc film, vagy segítséget létrehozása satsang , akkor az utóbbit választják.Itt feláldozni valamit, hogy az elme élvezi, az Isten. Kántálás folyamatosan is áldozata az elme.
Egy példa az áldozat a szervezet fog aludni egy órával rövidebb, hogy ezt Isten munkáját, mint a befejezése egy cikket a honlapon, vagy valamilyen más lelki szolgáltatást.





Feltétel nélküli szeretet, a lelki szeretet mentes az elvárások


Általában, ha valaki szereti valaki van valamilyen elvárás kapcsolódik, és ez feltétele. Ugyanakkor lelki szeretet ( priti ) feltétel nélküli, nem számít, milyen körülmények között. Ez a fajta szeretet isteni, és csak után alakul ki a jelentős mennyiségű spirituális gyakorlat , ha látja valaki, Isten mindenkinek. Így azt is, mi lesz boldogabb az egyének, amikor a szeretet nem hamisított, vagy hígított elvárásainak.
Világi szerelmes (a várakozás)
A fenti ábra azt mutatja, hogy a világi szeretet, azaz szerelmes várakozás hasonlóságok alapján egy másik személy jellegű. De nincs garancia arra, hogy minden szempontból a természet is hasonló, vagy kiegészítik a másik személy jellegű. A viszály és a baj akkor kezdődik, amikor felfedezzük a különbséget.
Lelki szeretet (elvárások nélkül)
Másrészt, lelki szeretet alapja a változatlan lélek. Ez hasonlít arra, hogyan egy string összekapcsolja a gyöngyöket egy nyaklánc, amit a forma, szín vagy méret szerint - a külső természet nem fontos. A lyuk minden gyöngy képviseli Soul, ami megegyezik mindannyiunk számára, azaz az Isten az ember egyáltalán nem különbözik Istentől a másik. 









Lelki növekedés - egy útmutató, hogyan növekszik lelkileg

1.. Mi az a spirituális növekedést?

A lelki növekedés a növekvő azonosulás és a tapasztalat, a lélek és Isten elv bennünk. A lelki növekedés eredménye spirituális gyakorlat . Ez a meghatározás, amely támaszkodik elvei spirituális tudomány már részletesebben cikkünkben a spirituális szinten .

2.. Jelentősége a jelenlegi időkben a gyors lelki növekedés

Ahogy azt már korábban leírtak cikkeket a csata  jó és a gonosz , az időszak az évek között 1999 - 2023 jelent félhomályban között két korszak felé haladva egy sötétebb kor (mini-Kaliyug) egy lelkileg jobbat (mini- Satyayug) a fő korszaka Kaliyug. Ebben az alkony 23 éven bármilyen spirituális gyakorlat végezni, alapelveinek spiritualitás javát egy mérhetetlenül. Ez azért van, mert Isten kegyelme keresők lelki fejlődés, ha kész, még kedvezőtlen időkben.
Sőt, minden évben a spirituális gyakorlatot ezeken 23 'Twilight' év egyenlő 50 év során egy korszak. Figyelembe felnőttkor, hogy mintegy 50 év egy átlagos ember élettartamát, spirituális gyakorlat vállalt ezekben az években 23 egyenlő lenne több mint 1000 éve. Egy másik módja néztem volna, hogy mi lenne rá a javára 20 élettartama spirituális gyakorlat csak egy életen át.

3.. Hogyan nő lelkileg

Miután kezdjük meg spirituális utazás , fontos, hogy fokozatosan növeli a szintjét a spirituális gyakorlat rendszeresen.
Az alábbi táblázat a gyakorlati irányt keresők, akik szeretnék, hogy azok ne pazaroljuk az időt, és akik meg akarják szerezni a szilárd alapot az élethosszig tartó lelki gyakorlat.
Ezt fel lehet használni, mint a referencia, hogy értékelje az ember erőfeszítéseit több mint egy kezdeti 2 éves időkeret.
[Kérjük, kattintson az alábbi képre a nagyításhoz]
Lelki fejlődés keretében
 
A lépések táblázatban vázolt összhangban vannak a spirituális gyakorlat javasolt a mai időkben. Azt is figyelembe kell venni a elzáródás okozta negatív energiák a keresők az Isten.

4.. Összefoglalva - hogyan nőnek lelkileg

A sebesség vagy a sebesség a lelki növekedés függ számos lelki tényezők, mint például: a spirituális szintet, ahol kezdjük utunkat, mennyisége sors meg kell végezni ebben az életben, hogy milyen mértékben vagyunk érintettek negatív energiák A bennünk rejlő lelki tulajdonságok, stb seekership
Mi szem előtt tartani, hogy őszintén végrehajtási lépéseit spirituális gyakorlat azt itt segít leküzdeni minden akadályt, hogy mi is szembe a lelki út, és segít elérni alapvető célja az élet , ez a lelki növekedés.


Annak érdekében, hogy jobban megértsük ezt a cikket azt ajánljuk, hogy ismerkedjen meg a cikket -

1.. Jóga osztályok és lelki fejlődés - bevezetés

Részvétel jógaórák lett nagyon népszerű az egész világon. Sok jóga osztályok tanítani jóga testhelyzetek ( Asan ) és légzőgyakorlatok által kifejlesztett ősi jógik szabályozására a létfontosságú energia a szervezetben ( Pranayam ). Szempontjából a lelki fejlődés úgy döntöttünk, hogy vizsgálja meg a javára részt jóga osztályok elsősorban áll a jóga ászanákat és Pranayam .

2.. Jóga ászanák és Pranayam megtisztítja a fizikai és a létfontosságú szervek

Spirituális kutatásainak SSRF során kiderült, hogy ha az egyik gyakorlat jóga ászanák és Pranayam, egy ütközhet bizonyos korlátozások a szempontból a lelki növekedés.
Az alábbi táblázat mutatja, az átlagos lelki megtisztulás, ami történik a különféle szervei létezésünk elvégzését követően jóga ászanákat ésPranayam .


Ebből a táblázatban látható, hogy a jóga ászanák és Pranayam tisztítja a fizikai test és a létfontosságú szervet ( prána-DEHA ), illetve, hogy ez növeli a Sattva összetevő bennük. Például által yogic ászanák a fizikai test lenne szellemileg tisztíthatjuk legfeljebb 20%-kal növekedett az Sattvakomponens, és ez a 10 év lenne szükség átlagosan.

3.. Finomabb formái spirituális gyakorlat szükséges a gyors lelki növekedés

Növelése Sattva eleme a finomabb testületek, mint az elme, értelem és finom-ego igényel finomabb-típusú spirituális gyakorlat . Ráadásul a tisztítás elért fizikai és a létfontosságú szervek jóga ászanák és Pranayam előfordulhat követve más utak a spirituális gyakorlat is.

4.. Jóga ászanák és Pranayam nem akadályozhatja meg a hatását a sors

Fontos hozzátenni, hogy nincs kapcsolat a megtisztulás a test és a sors, hogy tapasztalt meg. Például, ha egy személy hivatott fenntartani egy baleset, vagy dolgozzon ki egy izom betegség, mint a degeneratív myopathia, miután végzett jóga ászanák nem fogja megakadályozni. Tisztítása a test azonban növeli a toleranciát a szervezet, hogy szembenézzen a sorsát.

5. Lelki tisztaság eléréséhez szükséges Mennyország a halál után

Egyik célja a lelki növekedés elérése egy magasabb síkon a létezés, mint a Heaven ( Swarga ) Maharlok , Janalok , Tapolok vagy Satyalok a halál után. Még, hogy elérje a finom-régió az ég, ami a legalacsonyabb a fent említett pozitív régiók ember túlvilági mindegyik különböző szervek létezésünk szerepel a fenti táblázatban kell lennie legalább 50%-os tisztaságú. Olvassa el a cikket - , hová megyünk a halál után .

6. Összefoglalás

  • Jóga ászanák Pranayam nagyon hasznosak a világi életben, hogy a fizikai test és létfontosságú test egészséges. Egy egészséges test egyik jobban tud vállalni spirituális gyakorlat, mint a satsēvā vagy szolgáltatás felé az Abszolút Igazság.
  • Ha a jóga ászanák és Pranayam egészítik ki más spirituális gyakorlat, hogy megtisztítsa a mentális test és más szervek akkor az a személy lehet elérni a gyors szellemi fejlődést életében. Így az a személy is, hogy haladást elérni az élet célját, amely egyesíteni Istennel.

A kereső szemszögéből élő spiritualitás - Szemelvények interjút egy kereső

 

Videó nem érhető el
Ebben a videóban biztosítunk részleteket egy interjúban a kereső amely az ő szemszögéből a saját szellemi útját eddig, és hogyan foglalja Spiritualitás életében.
Főbb pontok megjegyezni és önmagát elemzi után
  • Muszáj egy spirituális cél (azaz valami, amit szeretnék elérni a lelki út)? Minden kereső szüksége van egy spirituális cél, hogy kötelezzék el magukat és a munka felé. Mindez, illetve irányt a lelki gyakorlat.
  • Ez a hozzáállás, amellyel szembe kell néznünk a nehézségekkel az életben, amely meghatározza a seekership
  • Ego jelentős akadályt a lelki növekedés.
  • Amikor elkezd spirituális gyakorlat ( sadhana ) jegyezze fel a haszon, amit kap tőle. Ez segít megérteni a spirituális gyakorlat ( sadhana ) az életedben. Ez abban is segít az elkötelezettségét a spirituális utazás.
  • Satseva (szolgáltatás az Abszolút Igazság) egy eszköz művelni a seekership.
  • A vágy a lelki növekedés legyen olyan intenzív, hogy ne maradjon minden követ megmozgat, hogy a lelki fejlődés ebben a nagyon életben.
  • Amikor énekel vagyunk Istennel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése