2013. október 6., vasárnap

A nemzeti hírháló oldalairól VII.


A nemzeti hírháló oldalairól VII.


A Leleplező őszi számának tartalmából 

Tőke Péter: Le kell leplezni a szavazást lejárató kémkamerás Soros-provokatőröket 
Vigyázat! Akcióba léphetnek Vivien Redingnek felajánlkozott csalók 
Varga István: Kitüntették a 75 éves Drábik Jánost! 
Méltató megnyitó beszéd az MVSZ ünnepi ülésén. János az özetlen, mindent díjtalanul végző aktivista a szövetség Stratégiai Bizottságának elnöke és az elnökség tagja lett 
Tőke Péter: A Háttérhatalom és az Uzsoravilág ellen! 
A kitüntetett Drábik János harca a magyar nemzet fennmaradásáért! A vele készített exklúzív interjú bevezetőjében beszélt a Bilderbergekről és idei magyarokat is érintő tanácskozásaikról. Az interjú második részét Az interjú második részében Juhák Tamás, az újságíró iskola hallgatójaként tett fel néhány kérdést Drábik Jánosnak, a Független Újságíró Szövetség tiszteletbeli elnökének 
Dr. Ilkei Csaba: Drábik János 75! 
A világ titkait már feltárta, a saját titkait még nem írta meg. Ilkei nemcsak szövegben, közös munkájuk során összegyűjtött fotóival is tisztelgett barátja munkássága előtt. 
Tőke Péter-ATV.- Mihálffy Balázs: Dzsihádszexért a mennybe jutsz! 
Kétezer lány odaadta testét a harcosoknak. A szír felkelőkkel való prostitúcióért zöld színű útlevelet kaptak, amelyik a Mennyországba való belépést ígér. 
A multikulti vége: asszimilálódj, vagy menj haza! 
Vlagyimír Putyin elnök és Howard miniszterelnök híressé vált beszédei kimondták: a bevándorlók vagy beilleszkednek, vagy asszimilálódnak különben haza kell menniök. A témához illő angliai döbbenet: a legújabb londoni statisztika szerint az úszülötteknek adott név-toplistán a Henry már csak a második helyet érdemelte ki, mert őfelsége birodalmának fővárosában már Mohamed lett az első, a legnépszerűbb. 
Drábik János: Mi jön a világnép legsikeresebb évszázada után? 
A szerző a sorozata újabb részében a zsidó nép reneszánszáról ír sok újdonságot másként. Kettős-állampolgárság és lojalitás III. 
Sebők László: Hány zsidó élt és él Magyarországon? 
A szerző RUBICON LINE-ban megjelent rangos tanulmánya sok táblázattal, adattal tette tudományos dolgozatát izgalmassá, érekessé. 
Putyin kimondta a tényt: ,,Az első szovjet kormány tagjainak 80-85 százaléka zsidó volt" 
Időjárási fegyverek már 15 éve léteznek, vallotta az amerikai védelmi miniszter 
Minden ház pincéjében egy VW motor állhat majd... 
Bayer Zsolt Álláspont-jai csokorba gyűjtve 
Julius Mohacsi-Tőke Péter: TESLA elektromos szériaautók és itt a BITCOIN internetes pénz 
Új autókkal és rejtett pénzzel már kopogtat a jövő! 
Drábik János: Mit választ az EU, az Európai Adósokbörtöne? Egy világállam diktatúráját, vagy a nemzeteállamok demokráciáját? 
Jubiláló főszerkesztő-helyettesünkhöz méltó elemző írás 
Rara Avis: Izraeli vezetők szerint az Irán elleni háború még 2013-ban elkezdődhet 
Benjamin Fulford: Nyílt ütközet tombol a Sabbat Cabal és a Katonai Ipari Komplexum között 
Dr. Ilkei Csaba: Történelmünk és az állambiztonság 
A szerző újabb digitális kötetet jelentetett meg magánkiadásban 
Mihálffy Balázs: SZÓTÁR A MÁHOZ 
Ha valaki hazudni kezd, csak úgy tudja hitelességét megtartani, ha minden nap többet és nagyobbat hazudik. Lassan egy ellen-szótárat kell összeállítani azért, hogy a klónok tudatra ébredjenek... 
Kamu-Matyi! Ha folytatódik a gyengülésetek, nem kormányváltás, Együtt-kergetés lesz! 
Korszakváltás = a múltbeli banki és külföldi gyarmatosítás visszaállítása? Adni nem tudtok, csak elvenni. A váltás már megtörtént, Orbánnal, nélkületek. Török: Követelőző lufipárt. Gordonka közvélemény-kutatós döntést szeretne? Mesterházy Attila lenullázta a hiú reményeket, nincs összeborulás, megállapodás 
Volt kommunisták Nick-nevet adtak a Bajnai csapatnak: Magyar Imperialista Zsoldospárt? 
Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnökének beszéde 
Kissinger szerint Izraelnek már csak 10 éve maradt? 
Ha elbontják a házad, viszik a kerítésed védekezhetsz-e a fegyvereiddel? 
Rónaszegi Judit: Az összeesküvési elméletek úgy keletkeznek, hogy egyesek összeesküvést szőnek 
Dr. Lentner Csaba: Az évszázad pénzügyi csalása a Devizahitelezés 
Sok igzság van a Sorbonne prof. véleményében 
Virág Ildikó: Majdnem ezer kilóméteres zarándokút - Budapesttől Csíksomlyóig gyalogolva 
A Tőke-Drábik könyv Update-je. A szocik és az Együt tárgyalási bohózatai Vigyázat! Elvehetik szép országunkat! 
Cser Ferenc: Erkölcs vagy törvény? 
Julius Mohacsi rovata a természetgyógyászatról 
Dr. Leonard Coldwell: Bármilyen rákbetegség heteken belül gyógyítható - Új rákterápia magas dózisú C-vitaminnal - Egy tanulmány véletlenül fedi fel, a kemoterápia a rákra csak rásegit 
Piramisok az Antarktiszon, Boszniában, s az Újgúroknál 
Készült a Nemzeti Hírháló, Dupka György, Aranyi László és mások közremuködésévelMi a valós és mi a gyanút keltő információ? Hol volt eddig a déli-sarki? 
Dr. Ilkei Csaba: Írók, újságírók és szövetségeik, 1956-57 (I.) 
A legtermékenyebb újságíró ügynök jelentéseiből - Mi történt 1956-ban az Írószövetségben és az Újságíró Szövetségben? 
Orbán Viktor: Pézszivattyúk szipolyozták Magyarországot! 
A Magyar miniszterelnök beszéde a XXIV. Bálványosi Nyári Szabadegyetem, Tusnádfürdőn 
Mihálffy Balázs: Könyv az ENSZ-katonák visszaéléseiről, az arany- és gyémántügyletekről XII. rész 
A Korán magyarra fordítójának fekete sorozata, a MPILO folytatása 
Őseink már régen pörköltet ettek, amikor Európa még köleskásán élt 
Kiszely István sikeres előadásának rövidített, szerkesztett változata - Osztrák hamisítás a finnugor eredet - Horváth Lajos: Egyesítés és felbomlás a Balkánon az utóbbi 1000 évben - Iránban ismerik a hun-magyar nyelvet Nemzeti kincsként őrzött a Iszfaháni és a Krétai kódex 
Dr. Balogh Sándor: AUTONÓMIA ÉS AZ ÚJ VILÁGREND 
A Korán magyarra fordítójának fekete sorozata, a MPILO folytatása 
Vajó Sándor: ,,Az ölést nem ússzuk meg" 
Tudósítónk lapzártáig ott volt a ,,Cigánygyilkosságok" tárgyalásán 
Szlimák Hajnalka: Kényszerbeszüntetés a bankoknak! 
Az Egységes Kereskedelmi kódex alapján ez minden országra vonatkozik! 

Kiderült, hogy Izrael már négy évtizede gyárt és birtokol vegyi fegyvert 

2013-09-10. 15:07 Kuruc.info 
Miközben a világ vezető nyugati hatalmai, illetve Martonyi János budapesti külügyminiszter jónak látnák Basár el-Ászád Szíriájának megtámadását a vegyi fegyver birtoklása miatt (mert a közelmúltbeli bevetőinek kiléte körül egyelőre folyik a ködösítés - H. J.), az amerikai Foreign Policy hírportál érdekes hírrel lepte meg a demokrácia élharcosait: Izrael 1982-ben már biztosan gyártott és raktározott vegyi fegyvert. 
 
A dimonai atomreaktor

A Foreign Policy című amerikai hírportál szerint a CIA már 1982-ben biztos információval rendelkezett arról, hogy Izrael előállít és raktároz vegyi fegyvert az egyébként atomlétesítményéről ismert Negev sivatagi Dimoná városban. Az amerikai hírszerzés akkoriban azt is hozzáfűzte a jelentéshez, hogy Izrael a vegyi fegyvert a nukleáris arzenáljának kiegészítőjeként tartja bevetésre készen. 

Az amerikai portál hírét azonnal átvette az izraeli média, s valószínűleg a Foreign Policy sem véletlenül éppen ezekben az órákban, Barack Obama elnök támadási szándékának lanyhulása idején szellőztette meg az érdekes hírt. A Foreign Policy a hír forrásaként a Kalifornia állambeli elnöki könyvtárban dolgozó egykori kutatót nevezi meg, aki a CIA értesülésére hivatkozva még 1982-ben írt jelentésében beszámol arról, hogy pontosan mely közel-keleti államok gyártanak és birtokolnak tömegpusztító fegyvereket. Az amerikai portál azt is megírja, hogy a kutató által megfogalmazott levél Izraelre vonatkozó tartalmát Washingtonban akkoriban titkosították... A Negev sivatagi Dimoná városban létesített vegyi fegyvert előállító üzem és raktár létezését a CIA három évtizeddel ezelőtt egy amerikai kémhold segítségével derítette ki. 
 
David Ben Gurion Szdé Bokerben

Az izraeli sajtóban a Foreign Policy hírét kommentálva idézik Ávnér Kohén izraeli történésznek az Izrael és a bomba című könyvét, amelyben a szerző világosan leírja, hogy az államalapító David Ben Gurion már az 1956-os Szuezi háború idején utasítást adott a vegyi fegyver titkos előállításának megkezdésére, ám a CIA - ha igaz - csak 1982-ben szerez tudomást először az izraeli vegyi fegyver gyártásáról és tárolásáról. Az 1982-es CIA-értesülést tehát az amerikai "illetékesek" titkosították, s nem elképzelhetetlen, hogy voltak korábbi titkosszolgálati jelentések is az izraeli vegyi fegyverről, ám azokat is eltüntették, vagy máig tartó érvénnyel titkosították. Mindenesetre az izraeli sajtó szerint a vegyi fegyver előállítása Izraelben valószínűleg a múlt század '60-as éveinek végén, vagy a '70-es évek elején kezdődött. 
Hering József - Kuruc.info 
Kapcsolódó: 
   Izrael elnöke megmondta, hogy az USA milyen feltételek mellett nem támadja meg Szíriát 
   A brit hadiflotta elhagyta a Földközi-tenger térségét 

Izrael elismerte a fehér foszfor bevetését 

2009-01-26. 13:17 Kuruc.info 
Hetekig tartó hazudozás után Izrael elismerte, hogy bevetett foszforos fegyvert a gázai agresszió során. Azt persze tagadja, hogy ezzel is civileket gyilkolt - ahogy eddig az ilyen típusú fegyver használatát is tagadta. Foszfort használni csak álcázásra vagy világításra szabad, közvetlen harci cselekményekre - vagyis kifejezetten emberek ellen - nem. Az anyag ugyanis gyógyíthatatlan sérüléseket okoz. Éppen kapóra jött tehát a Talmud harcosainak. 
Az izraeli külügyminisztérium szóvivője azt mondta, jogszerűen használták a fegyvert - talán olyan is akad, aki elhiszi ezt neki. Az ENSZ-főtitkár peres eljárásokat sürget, de nehéz lesz kideríteni, hogy mi történt, hiszen az izraeli kormány teljes jogi védelmet biztosít azoknak a katonáknak, akik részt vettek a népirtásban, és természetesen leplezi rémtetteiket, bújtatja a háborús bűnösöket és eltitkolja neveiket. 
Az izraeli külügyminisztérium szóvivője pénteken több sajtóorgánumnak is azt hazudta, jogszerűen jártak el. A londoni Timesnak már óvatosabban nyilatkozott, így ködösítve: "előfordulhat, hogy egyes eljárások törvénytelenek voltak, de ezeknek a végére járnak". Sajtóhírek szerint pont az ENSZ-iskola elleni január 17-i támadást vizsgálják. (Melynek feltehetően az lesz az eredménye, hogy palesztin gyerekek lőtték szét az intézményt, csak ráfogták az ártatlan holokauszt-túlélő zsidókra.) 
Mint ismeretes, csak két céllal vethet be foszfort egy hadsereg: egyrészt, hogy világítson, másrészt, hogy álcázás céljából ködöt képezzen. Tehát közvetlenül emberek ellen, harci cselekményeknél tiltott. Izrael előbb tagadta a foszfor használatát is, majd, mikor már a Times is erről cikkezett, bevallott annyit, hogy használtak ugyan foszfort, de csak ködképzésre. Az Amnesty International fegyverszakértője szerint viszont az utcákon talált nyomok arra utalnak, hogy támadáshoz is használták az anyagot. 
Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő azt mondta a Such-rádióban: "Az izraeli hadsereg hatalmas technikai fölénnyel rendelkezett, de a városi harcot nem vállalta fel. A városi harcban mindkét fél rendkívül elvtelen eszközöket alkalmazott, amelyeket egyébként a nemzetközi jog is tilt. Ennek keretében aknákat helyeztek el a különböző Hamász-csapatok, hogy ha bemennek az izraeliek egy-egy épületbe, felrobbanjanak. Nem véletlen, hogy nem vállalták fel Gáza ostromát. Az izraeliek pedig rokonok hangját utánozva hívták a gázaiakat, hogy mondják meg, merre vannak a Hamász alakulatai. Tehát mindkét fél rendkívül visszaélt mindennel, amit jognak hívnak. Egy más kérdés, hogy háborúban általában soha egyik fél sem szokta a nemzetközi jogot betartani". És az is más kérdés, hogyan lehet a legújabb fegyverekkel a civil lakosságot mészárló zsidókat és a szinte fegyvertelen, hazájukat és életüket védő őslakosokat ilyen módon párhuzamba állítani, de erre nyilván nem tért ki Nógrádi úr. 

Kende Tamás nemzetközi jogász azt mondta, ha bebizonyosodik, hogy jogsértő módon használtak foszforos fegyvert izraeli katonák, háborús bűnt követtek el. Ha azonban az izraeli hadsereg valóban álcázásra használta a foszfort, nem büntethető a nemzetközi jog értelmében. 
A hágai nemzetközi büntetőbíróság elé ugyanakkor nem lehet izraeli katonákat állítani, mivel az ország nem ismerte el a bíróságot létrehozó egyezményt - állítja a "szakember", de valójában vajmi keveset számít, ki mit ír alá - lásd Szaddám Huszein esetét, ha van politikai akarat a megbüntetésére. A zsidó terrorállam sem hiába védelmezi máris foggal-körömmel mészárosait. A háborús bűncselekmények elkövetői ellen továbbá bárki tehet feljelentést. Hazai példa is van: Morvai Krisztina jogász múlt héten emberiség elleni bűntett elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tett a magyar legfőbb ügyészségen Izrael kormánya, a hadsereg parancsnokai és más, ismeretlen tettesek ellen. Lattmann Tamás nemzetközi jogász a Krónikának akkor azt mondta, miután "nem áll Magyarország rendelkezésére elég bizonyíték", egyáltalán nem biztos, hogy az ügyészség kivizsgálja a feljelentést. 
(MR nyomán) 
Kapcsolódó: 
   Izrael akadályozza tömeggyilkos katonái bíróság elé állítását 
   Az Amnesty szerint is fehér foszfort vetett be Izrael 
   Talmudi kegyetlenség: húsletépő bombákat vetett be Izrael 
   Morvai feljelentése Izrael kormányának tagjai, hadseregének parancsnokai és más háborús bűnösök ellen 
   Foszforlövedéket vetett be a Hamász is? Ha igen, jól tette! 
   Nemzetközi Bíróság elé kerülnek Izrael bűnei 
   Emberi jogi szervezet is megerősíti: Izrael tiltott foszforlövedéket használ 
   A Times is megírta, ami videónkon látszik: Izrael tiltott foszforbombát vetett be - a zsidók persze tagadnak 
   Vatikán: Gáza = nagy koncentrációs tábor - Amnesty: Izrael szándékosan öl civileket 
Kennedy elnök beszéde 
Kennedy elnök beszédét a világ valamennyi vezetőjének követnie kellene, mert nemcsak a titkos társaságokról beszél, hanem arról is, hogy egy kormánynak milyen feladatai vannak a néppel szemben. 
"Teljes felelősséget kívánunk vállalni mulasztásainkért; és elvárjuk Önöktől, hogy mutassanak rá azokra, ha mi nem vesszük észre őket. Eszmecsere nélkül, bírálat nélkül egyetlen kormányzat vagy ország sem lehet sikeres -- és egyetlen köztársaság sem maradhat fenn." 



Egyeztetés a Kormány és a négy történelmi egyház vezetői között az egyházi köznevelési intézmények fenntartásáról 


Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere megbeszélést folytatott Dr. Erdő Péter bíborossal, Dr. Bölcskei Gusztáv református püspökkel, Gáncs Péter evangélikus elnök-püspökkel és Zoltai Gusztávval, a MAZSIHISZ ügyvezető igazgatójával. 


A Kormányoldal vállalja, hogy az új köznevelési rendszer bevezetéséből fakadó, az egyházakra háruló nehézségek kezelésére - amennyiben szükséges - átmeneti megoldásokat dolgoz ki. 
A miniszter kinyilvánította, hogy a Kormány az egyházi iskolarendszer számára továbbra is biztosítani kívánja az állami fenntartású intézményekkel azonos finanszírozást. 
(EMMI, Sajtó-, Kommunikációs, Közkapcsolati és Protokoll Főosztály) 
kormany.hu 
(Megjegyzés: A MAZSIHISZ, avagy a zsidó hitközség nem volt történelmi egyház, őket az utóbbi időben sorolják, soroltatják oda. A szabad vallásgyakorlást engedélyezték nekik - a XIX-dik században, a Kiegyezés után. Mint ahogy tévesen forszírozzák az államalapítói titulust is, államalkotók. Z.I.) 
Kapcsolódó: 
   A csornai Charles Bronson és forradalmi kormányunk színe-java udvarolta körbe ma (is) a felvásárlókat 
   Wallenberg aranya - 236 ezer dollárnyi érték az emberkereskedő benzintankjában 
   Lesz pénz - öröm és boldogság a Fidesznél 



9-11 WTC7 - FoxTV - Óriási beégés élő adásban, előbb mondják be minthogy leomlott volna... 


HATALMAS BAKI a BBC-nél és a FOX News-nál: Idő előtt közölték a WTC7 leomlását. 
A támadások napján délután 5 óra körül az amerikai Fox News csatornán a 7-es torony leomlásáról történt bejelentést tették meg, pedig a torony még láthatóan állt, és még élő adásban jól látható módon omlott össze. 
A két riporter diskurzusa valójában azt találgatta, hol állhatott a torony, majd mikor látták leomlani, hírtelen annyit tudotak a riporterek hozzáfűzni, hogy "...ja igen, épp ott omlik össze". 





Az USA fegyvereket kezdett szállítani Szíriába 

2013. 09. 12. 08:37 MTI - Origo 
Több hónapos késlekedés után két hete elkezdték fegyverekkel támogatni a szíriai felkelőket. 
Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) két hete könnyű lőfegyvereket kezdett el szállítani a szíriai felkelőknek - állítja a The Washington Post. Az Obama-kormányzat hónapokon át halogatta a döntést. A hadianyagokkal az USA a Szelím Idrísz tábornok irányítása alatt harcoló felkelőket akarja megerősíteni. Idrísz a nyugati országok által támogatott mérsékelt ellenzéki esernyőszervezet. 
A harcoló csapatok megerősítése mellett a különböző felkelőcsoportok közti összetartást is javítani akarja Washington. Az amerikai kormány már hónapokkal ezelőtt megígérte, hogy támogatni fogja a felkelőket, de több dolog is akadályozta. Egyrészt komoly logisztikai kihívást jelentett a segély eljuttatása, másrészt amerikai döntéshozók attól tartottak, hogy a fegyverek az al-Kaidával kapcsolatban álló felkelők kezébe juthatnak. 

Szeptemberben diktálják az iskolásokba a Hepatitis méreginjekciót - lehet nemet is mondani! 

2013, August 12 - 19:28 Naturahirek antalvali 
Kedves Szülők, figyelem! Az iskolában szeptemberben adják be a 13-14 éves gyerekeknek a Hepatitis vakcinát, mely bizonyítottan programozott sejthalált okoz a májban. A törvény által előírt teljeskörű tájékoztatás annyiban merül ki, hogy - jó esetben - legfeljebb közlik az ellenőrzőkönyvben az eseményt. 
A Hepatitis B méreginjekció ("védőoltás") a legújabb, 2011-es kutatások szerint 144 gén működését változtatja meg, ebből 7 gén gyulladások kialakulásával és az anyagcserével van kapcsolatban. 
Így aztán érthető, hogy miért szenved oly sok gyermek és fiatal ízületi gyulladástól, amikor életkoruk egyáltalán nem indokolná. Ugyancsak többen jártak úgy ismerőseim körében, hogy a Hepatitis B vakcina után gizdává váltak a korábban mokány, izmos fiatalok. 
Az oltási kötelezettséget előíró paragrafus alkotmánysértő, sárba tapos több nemzetközi egyezményt, de még magát az egészségügyi törvényt is szembeköpi. Az egészségügyi törvény bevezetője szerint ugyanis az Országgyűlés az egyén és a nemzet jólléte, egészsége érdekében és szolgálatában, felelősségtől ihletve törvénykezik - nos, az oltási kötelezettség mindezzel homlokegyenest ellentétes. Felelőtlen, egészség- és életellenes, kizárólag a vakcinalobbi érdekeit szolgálja - a gyártók gigaprofitját pedig egészségük elvesztésével, visszafordíthatatlan károsodásaikkal a gyermekek fizetik meg... 
A csecsemőkori kötelező méreginjekciókat néhány család sikeresen megússza a rendszer adminisztrációs réseinek következtében. Az iskolai kampányoltások keretében azonban erre sokkal kisebb az esély. Célszerű lehet az oltási napokon a diákoknak otthon maradni, sőt, mivel az oltottak akár teljesen tünetmentesen fertőzhetnek is, ezért több napig is tanácsos messze elkerülni az iskola környékét. Értendő ez minden évfolyamra. 
A felelősségteljes szülő feladata kideríteni tehát, mikor oltanák gyermekét, s megelőzni a bajt. Ha nincs rá mód, hogy a gyermek otthon maradjon, akkor magyarázzuk el neki, hogy törvénysértő és életellenes, visszafordíthatatlan beavatkozás az oltás, és ha megpróbálnák erővel leoltani, az súlyos bűncselekmény - erre érdemes figyelmeztetni a kakaskodó védőnőket, iskolaorvosokat, tanárokat. 
Célszerű találni több haladó gondolkodású osztálytársat, s összetartani, támogatni egymást, hisz sok esetben ilyenkor pszichikai erőszakot követ el a lebutított többség, s tévinformációik által felhatalmazva érezve magukat lehülyézik, leősemberezik, leszektánsozzák a felvilágosultakat. 
Nehéz ilyen helyzetben megértőnek lenni a támadó fellépést tanúsítókkal szemben, de gondoljunk arra, hogy beléjük plántálták a betegségektől való rettegést, mely betegségek miértjeivel nincsenek tisztában. Próbáljuk kedvesen, higgadtan elmagyarázni úgy, hogy megértsék: az oltások nem védenek, hanem temérdek gyógyíthatatlan betegséget okozhatnak, károsítják az immunrendszert, megváltoztatják a géneket, oda nem való anyagokkal mérgezik a testet-lelket. S hogy az oltatlan nem jelent semmiféle veszélyt, az oltottal ellentétben. 
Nem célunk meggyőzni azokat, akik úgy hiszik, hogy a természet hibásan lett megalkotva, s az emberi szervezet a vakcinaipar korrekciójára szorul. Azonban fogjunk össze mindnyájan, akik tudjuk azt, hogy az élet láthatatlan rend szerint működik, s védjük meg gyermekeinket az államilag támogatott oltási önkénytől. 
Az 1997-ben, az Európa Tanács által alapított Oviedói Egyezmény - melyet Magyarország 2002-ben aláírt - kimondja, hogy egészségügyi beavatkozás csak azután hajtható végre, ha abba az érintett szabadon, megfelelő tájékoztatást követően beleegyezett. A beleegyezés bármikor visszavonható. (2002. évi VI. törvény 5. cikk) 
Nem követünk el tehát semmiféle szabálysértést, pláne nem bűncselekményt az oltások megtagadásával, s mások oltásmegtagadásra való buzdításával, hanem épp ellenkezőleg, egy immáron tíz éve érvényben lévő törvény betartatásáért küzdünk. Sajnálatos módon az egészségügyi hatóságok gestapós módszerekkel terrorizálják a felvilágosult szülőket, a lakájbíróságok pedig cinkos módon asszisztálnak hozzá. Határozott, szervezett civil fellépésre van szükség, gyermekeink egészsége, élete a tét! 
Ajánlott olvasmány: http://bekenagykovet.hu/okesz3.htm 

Natália nővér látomása beteljesül a Normafán 

2013.09.10. 16:21 Index 
Megjelent a Parlament honlapján az új Normafa-törvény szövege, amely szerint történelmi sportterületté nyilvánítják a tájrészt, és sí-, valamint szabadidőcentrumot építenek ki rajta. Új elemnek számít egy engesztelő kápolna, ami Natália nővér 1936-os látomása alapján épülne fel a mostani Anna-kápolna mellé, a törvényjavaslat szerint bruttó 800, a kormánybiztos szerint 100 négyzetméteren. 
 
Az engesztelő kápolna rajza - Forrás: Natália nővér honlapja
Fotó: Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény archívuma

A törvényjavaslat szövege annyi újdonsággal szolgál a lapunkban korábban ismertetett tervekhez képest, hogy egy engesztelő kápolna építését is engedélyezi, a szöveg szerint bruttó 800 négyzetméter területen, maximum 15 méteres magassággal. Egy ekkora épület eléggé meghatározná a terület látképét, ezért megkerestük Vincze P. Mártont, a Normafa-terv kormánybiztosát. 
Vincze szerint itt legfeljebb egy 12,5 x 8, azaz közel száz négyzetméteres kápolna épülhet a tervek szerint, de ennek megépítését szigorúan Erdő Péter bíboros engedélyéhez köti. Az új kápolna helye pontosan meg van határozva egy látomásban: a mostani Anna-kápolnától néhány méterre lehet. 
Az engesztelő kápolnáról az 1930-as években volt először szó. A Múlt-kor történelmi portál szerint Natália nővér látomásokat kapott, amelyekben Jézus Krisztus és Szűz Mária egy Magyarországról kiinduló engesztelő mozgalom megindítását kérte, amely kiterjedve az egész világra, békét hoz az emberiségnek. Ennek az engesztelő mozgalomnak lett volna a fizikai megvalósulása a Szent Anna réten álló kápolna, amelynek helyét is pontosan megjelölte Jézus a látomásokban. A Natália nővér honlapján közölt tervek szerint nem egy kis épület. 
A két kápolnát ne keverjük össze: a Múlt-kor szerint a Szent Anna kápolna közel 200 éve létezik már, míg a látomásokban szereplő kápolna sosem valósult meg. A Szent Anna kápolna a XIX. században épült, és a Buda városába tartó kereskedők, földművesek álltak meg itt a város határától nem messze, hogy imádkozzanak. A második világháborút követően 1946-ig tartottak itt minden vasárnap misét. A Rákosi korban azonban bezárták, és egy 1952-es munkás nagygyűlés alkalmával földig rombolták. A mai szentély civil összefogással épült meg 1992-ben. Ehhez közeli helyet jelölt ki Jézus Natália nővérnek, ahonnan ki kell indulnia az engesztelő mozgalomnak. 
A törvényjavaslat másik fura eleme, az a rész, ami szerint "a beruházással érintett és az erdőtörvény hatálya alá tartozó ingatlanok esetében az erdővédelmi járulék megfizetése, illetve csereerdősítés alól mentesül az ingatlan mindenkori tulajdonosa." Ez egyes értelmezések szerint szabad fairtást eredményezhet. 
A kerület nem akar fát vágni 
Nem tervez fakivágásokat a Normafánál a XII. kerület, hiszen ez a fejlesztés a területen több mint 50 évig működő síközpont rehabilitációjáról szól, ezért a kivitelezés során kizárólag a múlt században kiépített sípályák nyomvonalának megtisztítását fogják elvégezni - mondta az Indexnek Váczi János, a kerület alpolgármestere. Váczi szerint nem az önkormányzat kérésére került a törvény szövegébe, hogy a fakivágásokért nem kell sem erdővédelmi járulékot fizetni, sem új erdőt telepíteni. Egyébként értelmetlen is lenne egy államilag finanszírozott fejlesztés esetén az államnak pénzt adni az önkormányzatnak miközben azt visszafizeti neki például erdővédelmi járulék címen - mondta Váczi. A beruházás során új sípálya-nyomvonalakat nem terveznek kiépíteni, kizárólag a korábban meglévő lesiklópályákat élesztik újjá, a síterepről csak bokrokat, cserjéket kell eltávolítani - hangsúlyozta az alpolgármester. E mellett sífutópályák, futó és kiránduló utakat jelölnek ki, valamint terveznek egy önálló downhill pályát a Libegő alatt a kerékpárosoknak, miután jelenleg folyamatosak a konfliktusok a kirándulók és a biciklizők között. 
A fejlesztés indításának első lépése a már elindított, részletes Natura2000 tanulmány elkészítése, és csak a környezetvédelmi szempontrendszer kialakítása után kezdik el a magvalósítási tanulmány kidolgozását. A megvalósítási tanulmányban kell majd részletekbe menően meghatározni, milyen sportszolgáltatások várják a látogatókat, hogy hogyan alakítsák át a tömegközlekedést, vagy a parkolókat, hogy azzal elkerüljék a telente eddig is jellemző dugókat, és rendezett körülményeket biztosítsanak a sípályák látogatói számára. 
Mint arról korábban beszámoltunk, a projekt során a tervek szerint három vagy négy sípályát, egy síliftet, egy új fogadóépületet, futópályákat és játszótereket, nyári bob pályát, valamint szabadtéri sporteszközparkot alakítanak ki. A beruházás része lesz, hogy a környéken a forgalmi rend átalakítása és több új útszakasz építése és felújítása mellett több helyszínen, összesen több mint 1000 parkolóhelyet is létrehoznak, valamint, hogy megépítik a hóágyúk működtetéséhez szükséges, mintegy 10 ezer köbméteres víztározót is, amely környezetvédelmi okok miatt az egyik már most is üzemelő parkoló alá kerülhet majd. A parkolóhelyek egy része úgy kerül kialakításra, hogy onnan tömegközlekedéssel, vagy célzott, a Normafára menő járatokkal jussanak el a sportolni vágyok a parkba. 
A hóágyúkkal felszerelt sípályák között gyerekek és kezdők számára több oktatópálya és 800-1000 méteres lesiklásra alkalmas pálya is lesz. A hosszú pályát a hagyományoknak megfelelően a Zsigray lejtőn jelölik ki: a 20-as években kialakult nyomvonal a Harangvölgybe, egészen a zugligeti iskola fölötti területhez visz majd. Ezt a pontot köti össze a hosszú felvonó a Normafa régi síházával, a jelenlegi büfével. 

Elismerték: a külföldön dolgozók dobják meg a foglalkoztatási adatokat 

2013. szeptember 18., szerda, 17:40 hvg.hu 
Elismerte Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adó- és pénzügy-politikai államtitkára, hogy a foglalkoztatási statisztikákat torzítják a külföldön munkát vállaló magyarok is. 

A GKI Gazdságkutató Kft. még januárban mutatott rá, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) lakossági felmérése nem tesz különbséget abban, hogy mely országban történik a jövedelemszerzés, vagyis a foglalkoztatottak számának emelkedése akár a külföldi idénymunkát végzőkből is adódhat. 
Ez azt jelenti, hogy a javuló foglalkoztatási arányok valójában nem azt mutatják, hogy Magyarországon egyre többen dolgoznának. 
Orbán Gábor, az NGM államtitkára szerdán egy konferencián elismerte, hogy a külföldön munkát vállalók száma is hozzájárult a foglalkoztatás növekedéséhez - írja a Portfolio.hu
Orbán azt mondta, tendenciaszerűen emelkedik a külföldről hazautalt jövedelmek összege - 2011 kiugró volt ilyen szempontból, amiben valószínűleg a végtörlesztés is szerepet játszott. 
Kapcsolódó: 
   Kivándorlási hullám 
   Így csalnak a közvélemény-kutatók 
   Visszavonulót fúj és embereket bocsát el az UniCredit 
   Ennyit keres Bajnai - mutatjuk a családi cégbirodalmat 
   Vizsgálat indul az EU-pénzek offshore-nyertesei ellen 
   Virágzik a cigis feketepiac 
   Három állása van a fideszes mohácsi polgármester feleségének 
   Erősen kötődik az MSZP-hez a Joav Blumot felmentő bíró 
   MTVA: Első fokon nyilvános, mennyit kaszált Jáksó a Marslakókkal 

ORBÁN UTÁN AZ AMERIKAI NÉMET MARSHALL-ALAP IS VESZÉLYBEN LÁTJA A LIBERÁLIS VILÁGRENDET 

Lovas István
Brüsszel
 
Az Észak-Amerika és Európa közötti együttműködést elősegítő Amerikai Német Marshall-alap tegnap megjelentetett idei "Transzatlanti irányzatok" nevű állapotfelmérésben Európának és az Egyesült Államoknak hajszál pontosan azt a két pontját nevezte problematikusnak, mint amelyeket a magyar miniszterelnök nevezett annak egy nappal korábban a Nyugat két legsúlyosabb bajának. 
Az Európa második világháború utáni talpra állítását lehetővé tevő amerikai Marshall-segélyért a háláját kifejező német kormány által 1972-ben alapított szervezet Transzatlanti Akadémiájának vezetője, Stephen Szabo hozta nyilvánosságra a transzatlanti irányzatok megjelenésének összefoglalóját. Annak már első mondatában aláhúzza, hogy Európa és az Egyesült Államok a gazdasági növekedés és a demográfia terén igyekszik megoldásokat találni a relatív hanyatlása által előidézett problémákra. 
A transzatlanti irányzatok kiadvány hangsúlyozza azokat a problémákat is, amelyeket a "liberális nemzetközi rend" okoz. 
Mint tegnap beszámoltunk róla, Orbán Viktor Magyarország tiszteletbeli konzuljainak V. konferenciáján kedden leszögezte egyrészt azt, hogy "liberális alapra nem lehet versenyképes gazdaságot építeni a jövőben", másrészt pedig azt, hogy a nyugati piacok fokozatos és relatív szűkülése miatt Magyarországnak inkább a feltörekvő országok felé kell fordulnia. 
A Stephan Szabo által kiadott ismertetés második mondatában felteszi azt a kérdést, hogy vajon "a nemzetközi rend erősödik és kiterjed-e, hogy magába foglalja az emelkedő gazdaságokat, vagy pedig az szűkülni fog és annak a nem nyugati hatalmak felemelkedése veszi át a helyét?" 
Kérdés az is, derül ki a "Transzatlanti irányzatokból", hogy a legújabb pénzügyi válság nyomán a Nyugat gazdasági problémái és a piacokért, valamint természeti erőforrásokért folyó szüntelen verseny mélyíti-e a transzatlanti szövetségesek közötti megosztottságot? Az is kérdés, hogy a gazdasági érdekek felülkerekednek-e az értékeknek és hogy egyáltalában lesz-e még "egyetlen, összefüggő Nyugat"? 
A nemzetközi rendszerrel szembeni kihívás - ami az emberek, áruk, a pénz, valamint az eszmék szabad mozgását és a demokratikus politikai rendszerek, a vallási türelem, az etnikai sokszínűség és az emberi jogok előmozdítását illeti - megnőtt a hidegháború végén felszabaduló erők folytán, állítja az elemzés. A probléma a legélesebben a Kínával fenntartott kapcsolatokban csúcsosodik ki, vagyis az emelkedő hatalmak közül a legkevésbé liberális hatalommal, valamint Oroszországgal, amely ugyan nem emelkedik - állítja a Transzatlanti irányzatok jelentése -, de Európával "szomszédos". 
Ezek a kérdések fontosak abban is, ahogyan a Nyugat bánik az olyan demokráciákkal, mint India, Brazília, Törökország és Indonézia, mely országokban jelen vannak bizonyos liberális értékek, de e nemzetek nem szükségszerűen hajlandóak arra, hogy eltűrjék a Nyugat által vezetett nemzetközi rend folytatását. 
(Magyar Nemzet, 2013-09-19) 
Kapcsolódó: 
   Gyilkosságok állami segítséggel? 
   Kondor Katalin beolvasott a főnökeinek 
   A 90-es évek egyik legnagyobb színháza - Lehet hamarosan megismétlődik? 
   Dehát mitől is botrány a megfigyelési ügy? 
   A vegyi fegyvereket illetően a szíriai fegyveresek bűnösségét igazoló bizonyítékok érkeznek az ENSZ Biztonsági Tanácsába 
   Dr. Dániel Péter szerint 2006-ban éles lőszert kellett volna használnia a rendőröknek 
   Jellemző: a gyurcsányi ÁVH erőszakos és jogellenes tömegoszlatásait védik Pintér emberei 
   Deir Jassin palesztin faluban elkövetett vérengzésért is az Stern-csoport és az Irgun-csoport a felelős 
   Kik voltak 2006-ban a rendőrök azonosító nélkül? 
   Zsidó kémrepülők a magyar légtérben (+a hivatalos magyarázat) 

Valójában mi a deviza-nyilvántartású hitel? 

Meg kell-e menteni ezt a hitel-viszonyt, ha ez a termék a mögöttes eltitkolt banki tevékenység miatt a bankokon kívül minden piaci szereplőnek CSAK kárt okozott? 
A bankok, bankárok, pénzügyi kutatók nyilatkozatai, MNB tanulmányok, hivatalos közleményekés feltárt nyilvános adatok, az alábbi pontok mindegyikét tartalmazzák részleteiben. A mozaikokból összeáll a "deviza-hitelezés" eltitkolt valósága. A mellékelt bizonyítékok alapján nemmi állítjuk mindezeket, ezért nem feltételezések. Maga a bankrendszer leplezi le önmagát... 
1. A devizahitelek, vagy deviza nyilvántartású hitelnek nevezett, a valóságban hibrid-szerződések (forinthitellel vegyes befektetési szerződések) mérhető, és mérhetetlen károkat okoztak a magyar adósoknak (természetes személyeknek, vállalkozásoknak, önkormányzatoknak, és az egész magyar államnak). 
2. Ez a károkozás a bankrendszernek (az anyabankjaikkal, és refinanszírozó bankjaikkal karöltve) kifejezett szándéka volt, és nem mulasztások eredménye. 
3. Ezek a rejtett derivatívákkal (származtatott innovatív banki ügyletekkel) ellentételezett forint hitelek nem az adósoknak "teremtettek" devizaforrásból kikölcsönözhető forintot, haneméppen ellenkezőleg, az adósok számának és az adósságok összegének exponenciális növekedésével, exponenciálisan növekvő devizához, és devizaműveleti lehetőségekhez juttatták a bankrendszert. Ezért kínálták a devizahitelt minél több adósnak, őket a kölcsönbőltörténő fogyasztásra buzdítva, szándékosan elhallgatva a hibrid látható, és rejtett kettősségét, és eltitkolva a rejtett befektetési jogviszonynak a kockázatait, és a várható következményeit. 
4. A valóságban nem történik más, mint az, hogy a bank kockázatos és spekulatív célú pénzpiaciügyleteket hajt végre, FX-swap és spotügyletek párhuzamos alkalmazásával, az adósokkalkötött hitelszerződés ürügyén, a futamidő alatt és az ügyfél pénzeszközeivel - a saját hasznára. Ezeket a bank "szintetikus forrásteremtésnek" értelmezi, de a valóságban, az adós nevén nyilvántartott forinthitelt, az adós nevén nyilvántartott devizatőke-nyilvántartási eszközzel végzett, derivatív műveletekkel ellentételezte. Ez a beteljesült atipikus jogviszony az, amely a valóságban létrejött, és teljesült, és nem az, amit látszólag a kölcsönügyletettartalmazó, aláírt hitel-szerződés mutatni szeretne. A valóságos kötelemről ahitelszerződések, és a bankok is hallgattak. 
5. Ennek következtében a "devizahitelek" tervszerű, és a hibridszerződésből származó, de az adósokkal kötött hitelszerződésekből le nem vezethető, mégis azzal szervesen összetartozó befektetéseken keresztül, a bankok felismerhető és kifejezett szándéka, a forint elleni szüntelen spekulációs pozíció felépítése - és a swapokat refinanszírozó bankokkal - a derivatívákban érintett devizák árfolyamának gyorsuló mértékű, és biztos drágulásának azelőidézése, árfolyamnyereség előállítása volt. 
6. Az adósnak, és a banknak erre a hibridre nem volt egybehangzó, és egyező akaratnyilvánítása, mert az adós, a kötelem befektetés - jellegéről, és annak valódikockázatáról, még formálisan sem tudhatott és a bank szándéka előtte rejtve volt. 
7. A bank az adóst, a hibrid szerződés megkötésekor megtévesztette, tévedésben tartotta, és ezzel károkat okozott. A "devizahitel-szerződés" nem hogy érvénytelen, de létre sem jött szerződés. A nyújtott szolgáltatásokat el kell a felek között számolni nominális értéken, ésPTK. szerinti kamatokkal. 
8. A termék egyedi értékesítése során elkövetett bűncselekmények a bank részéről: csalás, hűtlen kezelés, sikkasztás, kartell, személyes adatokkal való visszaélés. Az adósok devizatőkeszámlájával a bank a futamidő alatt folyamatosan az adós tudta és belegyezése nélkül rendelkezett, ezzel pénzpiaci spekulatív ügyleteket hajtott végre és hűtlenül kezelte. Az adósta bank ebben megtévesztette és tévedésben tartotta. A bank ezen befektetések költségeit ráterhelte az adósra, míg az ebből származó profitot a bank sajátjának tekinti. 
9. A 2004-2009 évek között a kormányoldali tevékeny asszisztálása nélkül a rejtett derivatívákkal ellentételezett, és a forint elleni spekulációt felépítő, a külföldieket jelentőshaszonhoz segítő pénzügyi termék nem működhetett volna és be sem lehet et volna vezetni. A 2003. előtti devizahitelezés, és szabályozása, nem rejtett befektetéseket tett lehetővé, és nem rejtett szintetikus devizával történt. 
10. Miért titkos a devizahitelezés hibrid jellege, a valóságát a bankok miért titkolják? Mert atermék bevezetésének céljai, szándékai, és a következményekért való egyoldalú felelősségük lelepleződne. A minden "deviza-adósra" kiterjedő megoldás, a valóságos termék, valóságos következményeinek ismeretében lehetséges. Azt követően, hogy a bankokkal el kellismertetni nyilvánosan, az általuk kötött szerződések ürügyén elkövetett cselekményeiket, és nem tüntetik fel azt innovatív, kreatív, és rendes banki működésnek. Méltatlanná váltak amagyar bankpiac feletti hegemóniára. Kötelesek a károkat megtéríteni, állami források nélkül. 
Mindezeket bizonyítják: 
http://www.scribd.com/doc/162681347/Bizonyitas-1 
http://www.scribd.com/doc/162681878/Bizonyitas-2 
Surányi György volt jegybankelnök beismerő vallomása a devizahitelekről: 
http://www.youtube.com/watch?v=Ek4vAji1vJA 
További dokumentumok: 
http://www.scribd.com/collections/3538097/Hitel-per 
Korábbi vélemények: 
http://www.scribd.com/doc/152703604/Atipikus-talalkozasok 
http://www.scribd.com/doc/160531640/Szűzi-feherben 
http://www.scribd.com/doc/146928598/Devizahiteleseknek-tajekoztato 
Kapcsolódó: 
   Bocsánatot kértek a svájci bankok, amiért adócsalókat segítettek 
   Kőkemény sarc: telefononként ezer forintot terhel ránk a bank 
   Szent Korona Bank: Lépjen ki az adósságcsapdából! Ha adósságát már nem tudja fizetni.... 

Elég volt az idegenek bűnözéséből! 
Megvert és kirabolt egy debreceni férfit vasárnapra virradó éjjel három nigériai bűnöző. Az volt az oka a bűncselekménynek, hogy a magyar férfi rájuk szólt, ne dohányozzanak a társasház folyosóján. Az áldozat súlyos sérüléseket szenvedett. 
A Jobbik a közelmúltban többször felemelte a szavát az utóbbi időben Debrecenben tapasztalható bűnözési hullám miatt, ami a városunkba özönlő bevándorlóknak volt "köszönhető". Az Európai Unió liberális migrációs törvényeket kényszerített hazánkra, ezért a valóban nehéz sorsú menekülteken túl rengeteg bűnöző elem is érkezett a debreceni menekülttáborba. 
Ahogyan minden magyar állampolgártól, úgy a bevándorlóktól, a menekültektől is elvárható, hogy betartsák a hatályos törvényeket. A hétvégi eset is azt bizonyítja, hogy a bűnözés terén még mindig komoly problémák vannak az idegenekkel. 
A Jobbik debreceni frakciója szerint szigorítani kellene a bevándorlási és az idegenrendészettel kapcsolatos törvényeket, hogy a hasonló bűncselekményeket elkövető gazembereket azonnal ki lehessen utasítani az országból. Továbbra is követeljük a debreceni menekülttábor zárt táborrá nyilvánítását, ahogyan már korábban megígérte Pintér Sándor belügyminiszter. Itt lenne az ideje, hogy végre nyugalomban élhessenek a debreceni polgárok! 
A Jobbik debreceni frakciója 
Kapcsolódó: 
   A menekültek ideáramlásában semmi jó nincs 
   Felszámoltak egy cigány telepet a tolelancia hazájában 
   Segítünk! Élet költözhet az elnéptelenedő falvakba - Emberi Erőforrások Minisztériuma 

Milyen szponzor áll az ÁNTSZ mögött? Kik kaptak márvány emléktáblát? 

Oltáskritikus Életvédők Szövetsége 2012, október 5 - 10:34 FÚSZ 
Az ÁNTSZ Gyáli úti épületében márványtábla hirdeti, hogy a Rockefeller (RÁK-e-FEL-ler) támogatással épült 1927-ben. Vajon a bankárdinasztia ennyire szívén viselte a magyar járványügy kérdését? Vagy Trianon után máris szervezetten nekiláttak a népességcsökkentő projektnek? 
A tábla alatt pedig egy másik, "a humán oltóanyagok előállításának ellenőrzésének és alkalmazásának magyar üttörői" felirat áll dr. Erdős László (1909-1984) és dr. Fornosi Ferenc (1919-2001) neve alatt. Lássuk, mivel vívhatták ki ezt a nagy tiszteletet! 

Anélkül, hogy bármi közelebbit tudnánk róluk, a járványügyi központ honlapjáról átvett életrajzi leírásokban dőlt betűs kiemelésekkel jelezzük a furcsaságokat, fehér színű kommentjeinkkel pedig kiegészítjük... 

Kiderül, hogy gyakorlatilag ez a két személy felügyelt mindent a gyártás és az ellenőrzés terén, Erdős írta az oltóanyag minőségbiztosításával foglalkozó miniszteri rendeleteket, tehát a saját munkakörének a szabályait ő határozta meg... 

A külföldről vásárolt vakcinák esetében pedig Fornosi kérésére az előminták alapján válogatták ki külön gyártási szám alapján a magyaroknak szánt vakcinákat!!! Ezt érdemként tünteti fel az életrajzíró, azonban elgondolkodtató, hogy ha elvileg megfelelt a minőségi követelményeknek a termék, akkor vajon miben különbözhettek ezek a sorozatok a többitől? Tán több volt bennük a higany? Érdekes lenne utánajárni, hogy konkrétan mely gyártók mely vakcináiról volt szó, kiket oltottak még ugyanazokkal, s ezen országok alzheimer, artritis, autizmus, rák, leukémia statisztikáit összevetni a magyarral... Jelenleg ezen vakcina-betegségek tekintetében Magyarország 2-3-szorosan terhelt az európai átlaghoz képest... Az oltási kötelezettség tekintetében is egyedüliek vagyunk a vén kontinensen, s itt is kizárólag csak a magyarok számára előírás, a bevándorlók mentességet élveznek - az ÁNTSZ jóvoltából (erről cikkeztünk már)... 

Jön a globális okosazonosító - áprilistól a briteknek kötelező 

szeptember 18, 2013 Idők jelei 
Talán van némi remény, hogy az emberek, legalábbis néhányan, kezdik felfogni, hogy mi is a személyazonosság kezelés vagy a globális azonosító, mert itt az Egyesült Királyságban hamarosan mindenki köteles lesz személyazonosság szolgáltatót választani. A brit kormány úgy döntött, hogy az "Alapból Digitális" stratégia értelmében minden közszolgáltatás online lesz elérhető. A digitális stratégia elindulásának határideje elvileg 2014 áprilisára lett kitűzve. Összesen öt céget választottak a brit állampolgárok személyazonosság kezelésére, amelyek közül egy, mégpedig a Post Office, szolgáltatja az ehhez szükséges regisztrációs központokat a biometrikus azonosító rendszerhez történő csatlakozáshoz. 
Hová vezet ez a látszólag apró lépés? 
Sokan nem értik, hogy egy globális tervről van szó. Az a gyanúm, hogy mivel a tömegmédiában keveset vagy semmit sem hallani róla, egyesek arra a következtetésre jutottak, hogy biztosan nem igaz, vagy ha igen, nincs mögötte semmilyen hátsó szándék. 
Pedig nagyon is valós törekvésről van szó, ami komoly következményekkel jár majd. 
Alapszabállyá vált, hogy a lakosságot nem tájékoztatják megfelelően. Ehelyett szép lassan egyik szolgáltatást a másik után változtatják meg, hogy csak a személyazonosság szolgáltató igénybevételével lehessen elérni. A változásokat egyoldalúan, a nyilvánosság bevonása nélkül teszik.
Az Egyesült Államokban például az új állami egészségbiztosítást, az Obamacare-t használók lesznek kötelesek a digitális személyazonosság szolgáltatást igénybe venni
Mindegy mit mondanak a személyes adatok biztonságáról, az emberek minden egyes azonosítás alkalmával otthagyják digitális lábnyomukat, a várható kivételekről, amik lehetővé teszik majd, hogy ez vagy az a hatóság bepillantson az adatokba, nem is beszélve. Persze ez is csak másodlagos probléma. 
Egyre több olyan szerv van (az Egyesült Királyságban mindenképp), ahol már lehetetlen hús vér emberrel beszélni az ügyintézéskor. 
A jövő hónaptól kezdve 25 kormányhivatalnál lesz online ügyintézés, amit kizárólag a személyazonosság szolgáltató igénybevételével lehet majd használni. 
Tehát fokozatosan egyre több országban áll elő az a helyzet, hogy aki a társadalom tagja akar maradni, az kénytelen lesz felhatalmazni egy céget digitális azonosítójának kezelésére. A globális okosazonosító a küszöbön áll. Tudtuk, hogy egyszer eljön az idő, amikor minden embernek egyedi azonosítója lesz, ami mindent tartalmazni fog, a biometrikus adatait is beleértve, amitől az illető az, aki. Innentől pedig csupán egyetlen lépésre leszünk a beültetéstől. 

Az azonosító pedig azért okos, mert digitális és persze elektronikusan, például mikrochipen tárolható. Hamarosan egyetlen útlevelünkké válik, ami nélkül semmit sem tehetünk. Ez lesz a kulcs, amivel igazolhatjuk, hogy a társadalom része vagyunk. Nem lesz többé jogosítvány, személyi, diákigazolvány, bankkártya vagy egyéb személyes irat. Egyetlen azonosító lesz. Az okos azonosító. Megszűnnek a papírok, eltűnnek a titkok vagy a saját információink feletti rendelkezés joga. AzInternet használata is megváltozik, mert ahhoz is okos azonosítóra lesz szükség. Az élet a mátrixba költözik. 
A globális azonosító rendszer bevezetése a fejlett és fejlődő világ szinte minden országában elindult. 
Az okos azonosítót a telefonunkba is átköltöztethetjük majd és a mobilunk még okosabb lesz. De van már okoskártya is. A képlet rendkívül egyszerű: kell egy okostelefon, egy személyazonosság szolgáltató, a készpénz felszámolása és a kör bezárul. Természetesen az azonosítót tartalmazó chipet (vagy egyéb hordozót) pedig előbb utóbb kénytelenek leszünk a testünkbe költöztetni a biztonság kedvéért. Elvégre a chip lesz a kulcs magához az élethez is. 
Megteszed? 
Forrás: Activistpost.com, Julie Beal írásaiból 
"És megadatott neki, hogy mindenkit, kicsiket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és szolgákat jobb kezükön vagy homlokukon bélyeggel jelöltessen meg, és hogy senki se vehessen vagy adhasson, csak az, akin bélyegként rajta van a fenevad neve vagy nevének a száma. Itt van helye a bölcsességnek! Akinek van értelme, számítsa ki a fenevad számát, mert egy embernek a száma az. Az ő száma pedig hatszázhatvanhat." Jelenések 13:16-18 

Mégis valós az időjárás befolyásolás? 

2013, szeptember 18 - 23:49 | Costa del Sol magazin 
Szeptember 16-án, éjjel egy órakor, az időjárást figyelő radar képén szokatlan, szabályos kör alakú impulzus jelent meg Németország felett. 

Ez a jelenség nagyon hasonlít a HAARP rendszer által, az időjárás befolyásolására kibocsájtott nagyfrekvenciás hullámok képéhez. A jel kibocsájtója a müncheni repülőtér radarja. A jel forrásának keresése látható a videón 
Videó: http://www.youtube.com/watch?v=bJd1DrLa_SI 
Érdekes egybeesés, hogy a meteorológusok által előrejezett napos idő, a jel feltűnése után hamarosan átváltozott hídeg esős, idővé. 
Az Egyesült Államokban már több hasonló jelet figyeltek meg, ami után átlagosan 48 órán belül megváltozott az időjárás. Európában ennek még nincs gyakorlata, de ennek a fajta energia kisugárzásnak a "fülön csípése" elindíthatja a független megfigyeléseket. 
Kapcsolódó cikkek: Az időjárás befolyásolásárólHAARP 
Forrás: sincedutch 





Újabb ötmilliárd a bűntudatérzés erősítésére 

A Jobbik számára elfogadhatatlan egy újabb, ötmilliárd forintot fölemésztő holokauszt-emlékhely kialakítása Józsefvárosban. Tekintettel arra, hogy már létezik Holokauszt Emlékközpont, van Terror Háza Múzeum s számtalan, az állam által létrehozott, vagy támogatott holokauszt kiállítás és megemlékezés, érthetetlen, miért kell az adófizetők pénzét újra egy többmilliárdos emlékparkra fordítani. Nem megsértve az áldozatok emlékét és tiszteletben tartva a hozzátartozók érzéseit, mégsem mehetünk el szó nélkül egy ekkora volumenű beruházás mellett. Ehhez az elképesztően magas összeghez azonban még újabb másfélmilliárdot is hozzátesz a kormány, hogy a különböző zsidó szervezetek, illetve oktatási intézmények számára anyagilag biztosítsák a helyi szinten történő holokauszt-megemlékezéseket. 
A Jobbik álláspontja szerint Magyarország legnagyobb nemzeti tragédiája a trianoni országvesztés. Trianonnak a mai napig nincsen semmiféle állami emlékparkja vagy állami múzeuma, szemben a zsidósággal kapcsolatos emlékhelyek tucatjaival, amelyek a magyar költségvetésből minden évben átlagon felüli támogatást élveznek. Mindeközben vidéki települések sokasága áll a csőd szélén forráshiány miatt, amelyeknek 5 milliárd forint nagyon sokat jelentene. Az összeg közel száz kistelepülés éves költségvetését teszi ki, ahogyan több ezer devizahitel-károsult anyagi helyzetét lehetne stabilizálni ezekből az állami milliárdokból. 
A Jobbik felszólítja a kormányt, válaszoljon végre, hogy a magyar társadalom ezzel az újabb sokmilliárdos holokauszt-jóvátétellel megfizette-e már egyszer s mindenkorra a zsidósággal szemben elkövetett "történelmi bűnét"? Ha nem, akkor meddig tart még a jóvátétel, talán az idők végezetéig? Miért akar a kormány a magyar társadalomból és a jövő generációiból bűnbakot nevelni, s miért akarják a bűnös nemzet hamis sztereotípiáját tovább erősíteni? 
Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő, a Jobbik szóvivője 
Kapcsolódó: 
   A magyarságból menetrend szerint gúnyt űző kiállítás az Ötvenhatosok terén 



A Turulmadár és a Turul-nemzetség 

2013-09-13 hunbaba.com 
Emese álma 
"Az úr megtestesülésének nyolcazáztizenkilencedik esztendejében Ügyek, amint fentebb mondottuk, nagyon sok idő múltán Mágóg király nemzetségéből való igen nemes vezére volt Szkítiának, aki feleségül vette Dentü-mogyerben Őnedbelia vezérnek Emese nevű leányát. Ettől fia született, aki az Álmos nevet kapta. Azonban isteni, csodás eset következtében nevezték el Álmosnak, mert teherben levő anyjának álmában isteni látomás jelent meg turulmadár képében, és mintegy reá szállva teherbe ejtette őt. Egyszersmind úgy tetszett neki, hogy méhéből forrás fakad, és ágyékából dicső királyok származnak, ámde nem a saját földjükön sokasodnak el. Mivel tehát az alvás közben feltűnő képet magyar nyelven álomnak mondják, és az ő születését álom jelezte előre, ezért hívták őt szintén Álmosnak. Vagy azért hívták Álmosnak - ami latinul annyi, mint szent - mivel az ő ivadékaiból szent királyok és vezérek voltak születendők...Álmos vezér pedig, miután világra született, nagy örömére szolgált Ügyeknek és rokonainak, továbbá Szkitia majdnem összes előkelőinek, merthogy az apja, Ügyek, Mágóg király nemzetségéből eredt...Midőn pedig Álmos az érett kort elérte, mintegy a szentlélek ajándéka jutott neki, s így pogány létére mégis hatalmasabb volt és bölcsebb Szkitia összes vezéreinél...Mikor érett ifjúvá serdült, Álmos vezér akkor feleségül vette azon a földön egy igen nemes vezérnek a leányát. Ettől született Árpád nevű fia, akit magával vitt Pannóniába..." - írja Emese álmáról Anonymus. 
 
László Gyula: Emese álma

A nagy folyó Attilára is utalhat, hiszen az Attila, Etele név eredete a nagy folyó, a messze ömlő víz, az Etil. A Volga folyó neve a környékén lakó török népek közt máig Atil, Athel, vagy éppen Edil, s ráadásul Attila atyja, Mundzuk valószínűleg a hun birodalom keleti szárnyának volt az alkirálya, tehát Attila épp itt születhetett a Hun nagykirály, Rua unokaöccseként, az akkor igen nagy kiterjedésű európai Hun birodalom keleti részén. 
 
Than Mór: Attila lakomája

A Képes Krónika így meséli el Álmos születésének előzményeit: "Az Úr megtestesülésének 677. esztendejében, Attilának, a magyarok királyának a halálát követő 104. évben, III. Konstantin császár és Zakariás pápa idején, amint az meg van írva a rómaiak krónikájában, a magyarok másodszor is kijöttek Szkítiából az alábbi módon. Eleud, Ugek fia Szkítiában Eunodbilia leánytól egy fiút nemzett, kit Álmosnak neveztek el arról az eseményről, hogy anyjának álomban úgy tűnt, egy madár, héja formájában jőve, őt teherbe ejtette, és hogy méhéből egy sebes patak indult meg, de nem a saját földjén sokasodott meg. Ezért történt, hogy ágyékából dicső királyok származnak. Mivel pedig a sompniumot nyelvünkön alm-nak mondják, és hogy maga a születés álom által volt előre bejelentve, ezért hívták őt magát Álmosnak, ki volt Eleud, ki volt Ugek, ki volt Ed, ki volt Csaba, ki volt Etele [...] fia." 

Az álomfejtés szerint tehát az Árpád - háznak, s persze népének küldetése van, és ez egyebek mellett Attila örökének visszafoglalása, visszaszerzése. A küldetést a Turul közvetítette, jelenítette meg. Attila öröke azonban nyilvánvalóan nem csak területet, hanem szellemi örökséget is jelent. A területi kérdést, honvisszafoglalást ma, a 21. században, azaz csaknem száz évvel hazánk területi széttagoltsága, jó részének idegen megszállás alatt állása miatt nem nehéz megértenünk, de a szellemi örökséget egyre kevesebben értjük. Nem véletlen, hogy a fentebb olvasható álommagyarázatban, álomfejtésben a hangsúly az Emese ágyékából származó dicső, szent királyokon van. Az Árpád-ház szentségét egész Európa elismerte, hiszen alig 4 évszázad leforgása alatt a család 12 tagját avatták szentté. Ez világszerte s a mai napig példátlan sorozat. Kétségtelen tény továbbá, hogy a Turul-nemzetség eltűnése után fokozatosan elvesztette nemzetünk, hazánk az önállóságát, s innentől kezdve csak időlegesen volt képes önálló nagyhatalomként megjelenni Európa térképén. 
 
László Gyula: Emese

Emese gyermeke test és vér szerint az apáé volt, Ugek vagy Ügyek vezéré, aki maga is a Turul nemzetségből származott. Az álomban érkező Turul, a közvetlen ős, csak ennek az apaságnak az érvényét erősítette meg, és azt, hogy az utód az apánál különb, a régi ősre hasonlító, de annál nagyobb hatalmú fejedelem lesz. (A belső-ázsiai népeknél a víz szimbóluma a hatalmat is jelöli.) Ez tipikus belső-ázsiai dinasztikus eredetmonda, melynek lényege, hogy a születendő utódokat már előre magasztalja, és fényes jövőt jósoljon egy még nem létező dinasztiának. 

Jelképekben is megjelenő kontinuitás 

Kézai Simon krónikájában olvashatjuk, hogy "Etele király címerén is, melyet tulajdon pajzsán szokott volt hordani, koronás fejű madár volt ábrázolva, melyet magyarul turulnak hívnak..." 
 
Attila Aquelia falai előtt, turulos zászló alatt (Képes krónika)

s Géza koráig ezt használták a magyarok, tehát Attilától Géza fejedelemig ez volt a magyarok hadi jelvénye. 
 
A hét vezér turulos pajzzsal (Képes krónika)

Az mára már bizonyítottnak tekinthető, hogy a honfoglaló magyarság egyértelműen a füles madárábrázolások területéről származik, azaz az egykori hun-szkíta népek szállásterületéről, a ma is ott élő hun - szkíta, valamint a pártus utódnépek földjéről. 

Nagy biztonsággal állapíthatjuk meg továbbá, hogy a magyar Turul-monda a Belső-Ázsiát is magába foglaló Közép-Eurázsiából ered, s leginkább a jakutok, a kirgizek és az oguz eredetű oszmánok eredetmondáival hozható párhuzamba. Még pontosabban fogalmazva: a hun eredetű magyar és az oguz eredetű oszmán-török mondaváltozatok ugyanabban a totemisztkus eredetű belső-ázsiai mondahagyományban gyökereznek. 

Kézai Simon az Árpád-házat egyenesen Turul-nemzetségnek nevezte, azaz "de genere Turul" - nak. A magyar uralkodóház mint Turul-nemzetség élt, s a Turult vezéri felségjelvényként használta. Nem utolsósorban a Turul fentebb vázolt, isteni akaratot közvetítő szerepe miatt senkinek a számára nem volt kérdéses a fejedelmi ház rendkívüli bölcsessége, vitézsége és előkelősége, uralomra termettsége, és nagyon sokáig csakis azokat fogadtuk el uralkodónak, akik e családból származtak. 

A sólyom, mint a bölcsesség jele 
 
Párthus uralkodó turulszerű madárral

Érdemes itt megjegyezni, hogy a bölcsességükről híres párthus uralkodókat is nemegyszer füles, turulmadárszerű ragadozóval koronájukon ábrázolták az őket megjelenítő szobrászok, és nem szabad elfelejtenünk persze az egyiptomi Horus-ábrázolásokat sem, ahol a sólyom szintén a bölcsesség jele. 
 
Hafré fáraó a Horusszal

Azért sem szabad elfelednünk ezt az egyiptomi előképet, kulturális rokonságot, mert a turul is sólyom. A "turul" szó az ótörök nyelvcsalád szava,hiszen e nyelvekben a "toghrul" a vitézség megtestesítője, valamint a kiváló hadvezérek neve, jelzője is. Vámbéry Ármin mutatta ki először a csatagáj nyelvből a "turgul" - szót sólyom jelentésben, majd a későbbi kutatások más török nyelvek párhuzamaival igazolták ezt. 

Bár több azonosítást is ismerünk, de Dúcz László solymász a belső-ázsiai ábrázolásokat s mondavilágot felkutatva arra a megállapításra jutott, hogy a turul nem más, mint a kerecsensólyom, azaz a Falco cherrug. 

Dúcz szerint a "turul a legjobb solymászmadár, de olyan ritka, hogy még senki sem látott olyant. Vagyis van bizonyos misztikus vonása, ami fantomszerűvé teszi. Ezért válhatott az egykori hús-vér, létező madárból, amit solymászatra használnak, szimbólum. A Turul volt az eszményi, a hibátlan, a győzhetetlen, vagyis az isteni. Ezért lehetett belőle szimbólum, a magyarok uralkodóinak jelképe, majd így lett a turul-legenda feledésével, a Turul-család kihalásával megint solymászmadár....Egy olyan madár, ami létezik, mert sólyom, de olyan madár, ami nem létezik, mert füles sólyom nincs." 

A Turul és a honfoglalás 

Emese álma mellett van még egy turul-mondánk, amely Attila örökének visszaszerzésével, azaz a Kárpát-medencébe való visszaköltözéssel függ össze. 
 
László Gyula: Árpád fejedelem és a Turulmadár

A magyarok fejedelme, még a meotiszi mocsaraknál azt álmodta, hogy sasok támadták meg állatainkat, s elkezdték szétmarcangolni azokat. Az emberek hiába próbálták meg elzavarni őket, de akkor megjelent egy gyors, bátor turul, és a magasból támadva megölt egy sast, amit látva a többi elmenekült. A magyarok ezt jelnek vették, hogy ideje elindulni Attila örökébe, de nem tudták az oda vezető utat. A turul a fejedelemre kiáltva ekkor azt mondta, kövessék őt mindaddig, amíg el nem tűnik szemük elől. Nem sokkal az álom után valóban dögvész tört ki az állatok közt, és a mindenfelől odagyűlő, lakmározó keselyűk közül egy megjelenő turul valóban lerúgott egyet. A magyarok felismervén őt, követni kezdték, s ő vezette őket Pannóniába, vagyis Attila egykori földjére. Itt a turul végképp eltűnt a szemük elől, s ebből tudták, hogy megérkeztek. 

E monda érdekessége, hogy a Kárpát-medencétől nyugatra nem él kerecsensólyom, tehát eddig tart a szállásterülete, úgyhogy valóban nem vezethette tovább őseinket Attila fejedelmünk örökénél. Érdekes továbbá, hogy 1283-as krónikájában már Kézai Simon is visszaköltözésről beszél, majd Thuróczy János 1483-ban visszatérésnek, Székely István és Heltai Gáspár pedig második bejövetelnek hívta Árpádék Kárpát-medencébe költözését. László Gyula és mások mára már egyértelműen bizonyították a kettős honfoglalás tényét, azaz az avar-magyar kontinuitást, és a legújabb adatok tükrében kétségtelennek tűnik a hunokkal való rokonságunk is. A néphagyomány, azaz a regösök éneke és persze krónikáink tehát sok tekintetben mára már tudományos igazolást nyertek. 

A Turul térbeli ábrázolásai régen és ma 

Családunk nagy becsben tartja nagymamám bronzból öntött turulmadarát, mely valóban művészi kivitelezésű szoborként nappalink egyik ékessége. Gondolom, sok család őriz hasonlót, hiszen a Turul,vagyis a füles, fogas sólyom évezredek óta jelen van nemzetünk képző - és népművészetében. Igen, a turulábrázolások Belső-Ázsiától a Kárpát-medencéig füllel, néha koronával rendelkeznek. A nagyszentmiklósi kincs, a keceli szíjvég, a szkíta madárfejek,vagyis a kora középkori szkíta- hun-avar-magyar ábrázolások mind ilyenek,hiszen a kora középkorban a hunok, avarok és magyarok kedvelt díszítőmotívuma volt a Turul. A Turulmadár ma is fontos nemzeti jelképünk, s 2001 óta a Nemzetbiztonsági Hivatal is használja. A kerecsensólymot mindannyian akár naponta is megcsodálhatjuk a napjainkban forgalomban lévő ötforintos érme domborművére tekintve. Szólhatnék persze a Kárpát-medence szerte megtalálható számtalan turulszoborról is, de utószó helyett s a magyar jövendőbe vetett bizalmam jeleként a rengeteg véset, dombormű és szobor közül egyetlent, a szerintem legszebbet mutatom be nektek, azaz a rakamazi hajfonatkorong madarait: 

Az itt látható műremeket megalkotó ötvösművész szintén a magyar jövőről beszélt, hiszen tudtommal ez az egyetlen olyan ábrázolás, ahol a Turulnak fiókái is vannak. Ha valaki ismer még ilyet, kérem, jelezze azt számomra! 

A még tiszta tudatú emberi lények korlátlanul, spontán tiszták 

Vágréti György 

A még tiszta tudatú emberi lények korlátlanul, spontán tiszták. A természeti népeknél többek között azért van ez így, mert szeretetben, szimbiózisban élnek a környezetükkel. Elfogadva a teremtőt. Nem esznek szemetet, nincsenek a magyar, vagy az európai népekhez hasonlóan lemérgezve nehéz és könnyűfémekkel. Az ő biológiai testük végtelenül öngyógyító, mert hozzánk képest lényegesen magasabb tudati szinten léteznek. 

Minden rezgés és frekvencia. A fém, GMO, és több tízezer a természetessel nem kompatibilis vegyszer a további oka, amiért a "civilizált" elme kognitív képessége a béka segge alatt van. A tobozmirigy, hipofízis-hipotalamusz tengelyt megtörik a fémek, vegyszerek, félelem rezgésmintái. Be van zárva a harmadik szem. 

Persze, ha eljut az egyén a szeretet, hit, hála állapotába és ítélkezés mentesen, okolások nélkül képes létezni, rájön, hogy minden csupán illúzió, elérhet és el is ér a Busmanokhoz hasonló béke állapotába. 

A másik, hogy nem csak egyszerűen hipnotizáltak, hanem sok rétegű önhipnózisban élnek a "fejlett" társadalom egyedei, ami olyan, mint a hagyma héja. Az önhipnózist szinte lehetetlen semlegesíteni kívülről, ezt csak egy mély belső utazás során lehet felülírni. 

Az önismeret hiánya vezet végül az önszabotázshoz, amellyel a jelenkori társadalom szinte összes egyede kollektív öngyilkosságot követ el. Élhetne gyakorlatilag korlátlanul biológiailag is, de szabotálja, mert képtelen kontroll alatt tartani az elméjét. Ez az önmérgezett civilizáció (is) pusztulásra van ítélve. Lehetetlen mindenkit megmenteni. Mindenkinek önmagán kell(ene) dolgoznia. 

Ők, a többiek, tízből kilencen képtelenek erre. Ők nem hiszik el, nem értik meg, hogy sem a tér, sem az idő nem létezik. Pusztán gondolati teremtmények vagyunk, és minden csupán egy hatalmas illúzió, ráadásul olyan tökéletesen megszerkesztve, mely illúzióban mindenki abban hihet, amiben csak akar, mindig igaza lesz. Ha azt elhiszi, hogy vízen tud járni, akkor bizony vízen fog járni. Ha elhiszi, hogy mindenkinek, tehát neki is egyszer meg kell halnia, bizony ő is meg fog halni. 

A veszítéstől való félelem hiánya tartja tisztán a Busmanokat. Mert mint materializálódott lény félelem nélkül él. 

Nem kell félni. Majd kinő romjaiból (egy gyermekeire vigyázó, odafigyelő kicsiny túlélő közösségből) az újabb, jobb és élhetőbb Világ. 

Újraértékelik az Árpád-kort a szenzációs bugaci régészeti leletek 

2013. szeptember 13., péntek Bácsmegye.hu SZEGEDma 
A Kecskeméti Múzeum régészei rátaláltak az "Árpád-kori Kecskemétre" a bugaci pusztában. 


Az Árpád-kor eddigi megítélésétől eltérő hihetetlen gazdagságot mutató szenzációs régészeti leletet tártak fel a Kecskeméti Múzeum munkatársai a Bugac melletti pusztában, ahol egy hatalmas bazilika mellett a kor Duna-Tisza közének a régióközpontjára találtak. A korabeli Kecskemét jelentőségű település központjában rátaláltak egy Szent Péter ereklyetartóra, ami Európai szinten is szenzációnak minősíthető. 

Rosta Szabolcs a Kecskeméti Múzeum igazgatója vállalt "tárlatvezetést" a Bácsmegye.hu számára a beszámolónk megjelenésekor részben visszatemetésre kerülő, három éve régészek által ellepett Bugac melletti monostori dombnál lévő területen. A lelet akkora jelentőségű, hogy az igazgató szerint ez alapján jelentősen át kell értékelnie mindenkinek a tatárjárás előtti Árpád-korról alkotott véleményét, hiszen a sötét-középkori megközelítést fel kell váltania annak a nézetnek, hogy Magyarország egy gazdag nagyhatalom volt abban az időben. 

A feltárás előzménye 

Bugac mellett a felsőmonostori részen sikerült Győrfi professzornak azonosítani azt, hogy a XIV-XV. századi forrásokban szereplő Pétermonostora és Pálmonostora birtokok Móricgát mellett, lényegében a mai Alsó- és Felsőmonostort jelentik Bugacnál. Ez alapján joggal feltételezték, hogy egy középkori település van ezen a környéken, de ennek a pontos helye 2002-ig nem volt ismert, amikor is, egy mélyszántás folytán a felszínre kerültek egy kisméretű templomnak a leletanyagai. 

Akkor tűnt fel, hogy tőle alig 100 méterre lévő nagyobb domb, - amit a népnyelv Monostor-dombnak hívott és a XIX-XX. század környékén temetőként funkcionált - rejthet valóban egy monostort. Ennek nyomán 2009-ben egy szerb-magyar turisztikai pályázat eredményeképpen a megyei önkormányzat akkori támogatásával elindult a feltárási projekt, ami az ideivel együtt immár a harmadik évadot nyerte meg. 

"Ennek az eredményeként 'régész-léptékben' nagyon gyorsan a felszínre tudtunk hozni egy hatalmas bazilikának, egy valószínűleg Bencés kolostornak a nagy részét" - számolt be Rosta Szabolcs, a Kecskeméti Múzeum igazgatója. 

A kolostor története - az Árpád kor átértékelése 

Írott források nem szólnak erről a környékről, vagyis csak nagyon-nagyon kevés. Azt tudjuk, hogy egy 1219 évi dokumentum alapján, hogy a Csongrád-megyei Péteriben adott egy apát és van egy monostor, aminek a nemzetsége a Becse-Gergely nemzetség, ők voltak a földesurai és a patrónusai. Ebből az adatból tudta azonosítani a hatvanas években Győrfi professzor, hogy ebben a térségben lehet a "Péterimonostor", vagy Pétermonostor, de a konkrét hely nem volt ismert. A harmadik ásatási év végén bizonyosan kijelenthető, hogy sikerült azonosítani Pétermonostorát, ez az a bizonyos helyszín. 

Azért jelentős ez az eredmény, mert a méretei alapján az is kijelenthető, hogy ez volt a központja a XII-XIII. században a Homokhátságnak. Talán jobban érthetővé válik az ásatás eredménye, ha összehasonlításul elmondom, hogy abban az időben legalább akkora jelentősége volt ennek a településnek, mint ma Kecskemétnek a térségben. A feltárás alapján elmondható, hogy a Duna-Tisza közének a regionális központja volt itt. 

Az urbanizációnak (városiasodás) egy igen előrehaladott állapotára találtunk az Árpád korból. Egy hatalmas bazilika mellett udvarházakkal, kőépületekkel egy kisvárost kell elképzelni. Nagyon nagy alapterületen kell mindezt elképzelni, mintegy két kilométer hosszúságban, ami az Árpád kort tekintve egy hatalmas településnek számított. 

Régészeti szempontból már az szenzáció, hogy olyan minőségű és mennyiségű leletanyagot sikerült kinyerni az egyébként alig 100 évig fennálló kolostorból és a környékről, amire bátran lehet azt mondani, hogy Magyarországon az elmúlt évtizedekben nem is nagyon volt - ebből a korszakból legalábbis - ehhez hasonló jelentőségű és minőségű leletanyag. (Egyes leletek miatt nagyon hamarosan európai szintű tudományos vizsgálatokat is fogunk kapni, hiszen olyan szenzációs leletek kerültek a birtokunkba, aminek magyarországi párhuzamai nincsenek, de nyugat-európai párhuzamai sem biztos, hogy vannak.) 

Az egyik ilyen leletcsoport a dél-franciországi Limoges-i zománcok lelete, ezen belül a tömegtárgyaktól az egyedi kegytárgyakig nagyon sok mindenre találtunk. Ez a leletanyag alapvetően felül kell, hogy írja az Árpád-kor szegénységéről elhíresült előítéletet. A tatárjárás utáni újjáépítés megsemmisítette általában az Árpád kori leleteket, így alakulhatott ki ez az előítélet, viszont itt ennek az ellenkezőjét bizonyítja az a több ezer leletanyag a kegytárgyakon keresztül a talált pénzekig. Ez alapján is kijelenthető, hogy a késői Árpád-kor lehetett Magyarország egyik, ha nem a leggazdagabb időszaka. 

A leletek bizonyítják, hogy amint az a történelmünk normálisabb időszakaiban volt, Magyarország az Árpád korban is a nyugat-európai kultúrkörnek volt a része, aminek megfelelő kolostori élet zajlott, hiszen itt volt a legmagasabb kulturális és gazdasági teljesítmény. Így ami a nyugati kultúrkörben használatos volt, ami a liturgiához kellett, ami akkor a gazdagságot jelentette azt itt mind megtaláltuk. 

De hogy ne legyünk egyoldalúak, hiszen Magyarország, mint abban a korban az egyik legjelentősebb királyság - és itt kifejezetten nem mondom, hogy közép-európai nagyhatalom, mert közép-európában nem sok állam volt akkor. Konkrétan III. Béla korában, amikor az ország a csúcspontján állt­ ­- és szerintem Magyarországnak az volt a legszebb és a leggazdagabb időszaka - hiszen legalább olyan kulturális és gazdasági robbanás következik be, mint a XIX. század milleneum időszakban. III. Béla, aki a bizánci császár és a Barbarossa Frigyes között volt a békítő, Magyarország királyaként akkora hatalmi központot jelentett, hogy ő lehetett a békítő, azért, hogy Bizáncon keresztül mehessenek hadjáratra Barbarossa Frigyesék. 

Ezek az adatok és ez a lelet át kell, hogy írja az emberek megítélését az Árpád-korról. Ugyanis Szent László konszolidációja után, 150 évig az ország területére idegen katona nem tette be a lábát, és ebből egy történelmi léptékben robbanásszerű fejlődés következett be amire az itt feltárt leletek bizonyítékul szolgálnak. Itt hatványozottan sok arany és aranyozott tárgy és érték került elő, ahhoz képest, mint ami a köztudatban van erről a korról. 

A kolostorkomplexum 

A kolostor alapítását nagyon pontosan tudjuk keltezni, így tudjuk, hogy mikor alapították és mikor szűnt meg. Ennek a pontos meghatározását nem csak a régészeti, hanem az egyéb természettudományos módszerek is lehetővé teszik. Például egy égésrétegből ma laboratóriumokban nagyon pontosan meghatározható annak az ideje. 

Azt lehet a leltek alapján megállapítani, hogy itt, élt a honfoglalás után egy nagy népesség, akik 1050 és 1130 között, mintegy 80-100 évig ide temetkező magyar keresztény lakosság volt. 1130 és 1150 között megépítették a kolostor első fázisát, ami egy kis kolostorból és egy hatalmas bazilikából áll. A bazilika egy három hajós épület, ami egy fő és két mellékhajóból állt, ami félköríves szentélyzáródással volt ellátva. Mindezt 1200 körül egy fallal vették körbe, amivel bezárták az első kisudvart, majd 1220-30 körül egy hatalmas átépítést végeznek, amikor a bazilika elé építettek egy nagy nyugati előcsarnokot, ami valószínűleg akkor kapott két nagy tornyot és a déli oldalon egy mellékkápolnával egészítették ki és egyben átépítik az egész kolostort úgy, hogy megépítik a nyugati és az északi szárnyát is az épületkomplexumnak. A gazdagságot úgy a vörös márvány bőséges használatával, mint a különböző faragványokkal lehet felismerni. 

Bibliavereteket, misekönyvvereteket, kódexek előlapjait találtunk, a bazilika közepén gödrökben szétégetve. Mindent beledobáltak a gödrökbe a tatárjárás után a környékre betelepülő kunok, a szobrokon keresztül a padokon át, az aranyozott limogesi tárgyakat. Beledobták a Szent Péter ereklyetartót, mindent amit a tartárjárás után a szétbontásnál közvetlenül nem tudtak használni. 

Ez az élettér 1241-42-ben a tatárjárás hatására teljes egészében megszűnik, magyarán a földdel tették egyenlővé az egészet. Elmondható, hogy az itt feltárt gazdagságot ez a térség máig sem tudta újra megteremteni. Itt vagy nagyon gyorsan üldözték el a népességet, vagy legyilkolták őket. 

Mellettünk Szankon három évvel ezelőtt Wilhelm Gábor régész feltárta azt a zseniális árpád kori házat, amibe 1241-es pénzek voltak, és még azt is meg lehetett állapítani, hogy nagyjából nyáron, amikor a tatárok jöttek és le radírozták ezt a vidéket, 34 főként gyerek és asszony van leölve a házban. Nem mellékes, hogy Szankon is nagyon értékes arany leletek is vannak, amit nem is gondoltunk volna, hogy akkor használtak átlag közemberek is. Azokon a helyeken ahol ilyen hirtelenséggel vége szakad az élet, ott régészetileg jól meg lehet fogni a dolgokat, amelyek megmaradnak, mert egyszerűen otthagyták őket. 

Még ugyan a kunok létrehoznak az 1300-as években egy falut Pétermonostora helyén ahová építettek egy kis plébániát, de az egész épületkomplexumot módszeresen lebontották és ismeretlen helyre széthordták vélhetően az építőanyagért. Ugyanis a kövek szépen faragott réti mészkőből vannak, amelyeket itt az Alföldön a homok alól lehetett kibányászni, hiszen egy geológiai rétegként helyezkedik el 1-2 méter vastagságban. Ez annyira gyakori, hogy itt Kiskunfélegyháza alatti térséget Kővágó-érnek hívják a mai napig. Ezeket a köveket még a XVII-XVIII századik bányászták ebben a térségben. (Ezt Csólyospáloson a nemzeti park nyílt színi bemutatóján is meg lehet tekinteni.) 

Becse-Gergely nemzetség monostoránál el kell mondani, hogy Becse és Gergely voltak azok, akik elkísérték el III. Bélát Manuel császár udvarába, és lettek volna "Béla Bizánci Császárnak" a fő emberei, de jobban jártunk és III. Béla magyar királynak lettek a fő emberei. Az ő leszármazottaik például a Bethlen-ek, tehát a nemzetség valóban kora egyik legjelentősebbje volt. 

A leletekről 

Hasonló lelet egyesével és elszórtan nagyon sok található az országban, de a feltárás során az az igazán megdöbbentő, hogy szinte az összes lelet típus ami a tatárjárás katalógusban szerepel, azt itt mind megtaláltuk. Mindezt változatos elegáns és úgymond elit kivitelben. 

Például olyan nagy számban találtunk mérlegeket és mérlegsúlyokat, hogy vagy azokat vagy átlagemberek is sokkal többet használták, ami rendkívüli gazdagságot mutat (hiszen abban a korban a pénzérmék kicsik voltak és főként súlyra mérték a pénzt), vagy pedig egy királyi pénzváltót feltételezhetünk Pétermonostorán. Mind a két lehetőség úgy gondolom, hogy meghatározza ennek a helynek a jelentőségét és utalást mutat a kor gazdagságára. Ma pedig, amikor a zarándokutak a reneszánszukat kezdik el élni, azt gondolom, hogy még sokkal érdekesebb, hogy mi itt találtunk 1200-as évekből Rómából zarándokjelvényt, ami a Szent-Péter és Pál bazilika (ez a mai Szent-Péter bazilika) illetve a Mária Panteon templomból származik. A Mária Panteon egy szerencsésebb vidéken, Rómában, áll a mai napig. 

Találtunk Örmény király pénzérmét a XIII. század elejéről. 1217-ben Jeruzsálemben András király keresztes hadjáratot vezetett, viszont ez egy kicsit későbbi, de a tatárjárás előtti pénz, amit bizonyosan nem kereskedelemmel, hanem magán úton valaki mondjuk emlékül a szentföldről hozott el. Ami az előzőekhez hasonlóan a korabeli élet és a térség jelentőségét elég szépen kikerekíti. 

Itt az átlagos jelentős Árpád-kori településekhez képest legalább négyszer-ötször annyi ember élt, ami a kor urbanizációjában ezáltal egy nagyon jelentős települést mutat. 

Szent Péter ereklyetartó 

A Szent Péter ereklyetartónak két okból van jelentősége. Egyrészt az, hogy maga a tárgy Európai szinten is szenzációsnak nevezhető, és magyarországi párhuzama nincsen. Másrészt Szent Péter, aki azért mégiscsak a "nívósabb szentek" közé tartozik, mint Jézus jobb keze megint csak egy más jellegű jelentőséget ad ennek a helynek. Miután ez el lett égetve és miután több tonna emberi csontot és csont törmeléket tártunk fel, így az ereklye akár Szent Péter ujjpercétől a koponyáig is terjedhetett. Ezért igazán nagy jelentősége magának az ereklyetartónak van, amit a Kecskeméti Múzeumban fogunk restaurálni és ahhoz, hogy a nagyközönség elé tárhassuk még szükség van pár hónapnyi időre, de azt gondolom, hogy hatalmas jelentőségű lelet már ez is önmagában. 




Angela Merkel pálfordulása: a Birodalom építésének vége? 

2013, szeptember 20 - 11:35 alfahir.hu 

Angela Merkel német kancellár mindeddig az Unió egyre szorosabb integrációjának híve, az Európai Egyesült Államok koncepció megvalósításának zászlóvivője volt. Többször felvázolt víziójában a tagállamok szuverenitásuk egészét egy brüsszeli, valamennyi politikai és gazdasági kérdésben központi döntést hozó uniós kormányra bízták volna, elfogadva saját szerepük regionális önkormányzati szintre redukálását - írja Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke pénteki sajtóközleményében. 

Merkel most világossá tette, hogy irányt vált az uniós politikában a vasárnapi parlamenti választás után felálló új német kormány - akkor is, ha ő marad a kormányfő. Véleménye szerint nem vált be az eddig követett módszer, a közösségi intézmények, mindenekelőtt az Európai Bizottság erősítése, ezért inkább a kormányok közötti együttműködésre kell támaszkodni. Azt is felvetette, hogy kompetenciákat helyezzenek vissza a Bizottságtól a tagállamokhoz. 

Angela Merkel pálfordulása meg kell, hogy változtassa az Orbán-kormány uniós politikai gyakorlatát. A szavakban meghirdetett szabadságharcot valódi tettek mindeddig nem követték. Az Alaptörvény módosításának ellenzéki javaslatait megfontolás nélkül elvetette, majd brüsszeli homlokráncolásra azonnal törvénybe iktatta. A függetlennek titulált Magyar Nemzeti Bank esetében elfogadta, hogy azt az Európai Központi Bank és más uniós intézmények utasíthassák. Feladta a költségvetés szuverén megalkotásának jogát, rendre teljesítve az újabb és újabb uniós megszorítási igényeket, hozzátéve: amit Brüsszel tőlünk kér, az méltánytalan, szükségtelen és igazságtalan - de végrehajtjuk. A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy fejezze be az önfeladást, és szerezze vissza az ország önrendelkezését. 

A jövő májusi uniós parlamenti választás meghatározó lesz Európa népei számára. A Jobbik mindent megtesz annak érdekében, hogy erős választói felhatalmazással járuljon hozzá ahhoz, az Európai Egyesült Államok létrehozása helyett a nemzetek, a hazák Európájának koncepciója valósuljon meg. 

Cionizmus, cionista kereszténység és cion-iszlám 
Rendhagyó gondolatok az elmúlt évek tapasztalatairól 

    "Mi lenne, ha ugyanannyi dzsihádista támadná meg Izraelt, ugyanakkora nemzetközi támogatással mint Szíriát?" 
    Sajnos a barátaink sem mindig értik, nem képesek gyakran megérteni, amit írunk, s ha mégis értik, ugyanúgy élik tovább az életüket, mintha semmi sem történt volna. Mint egy jó és érdekes könyv olvasása, vagy egy jobb film végignézése után. Nagyon jól tudjuk azt is, hogy léteznek, akik egyenesen harcolnak ellenünk, mert nem érdekük hogy az a hang, amelyet mi képviselünk és terjesztünk, teret kapjon. 
    Vannak, akik a fejünket akarják, mert igazat merünk mondani; olyan igazat, amelyet már szinte sehol sem lehet hallani sem olvasni. De ugyanakkor tudjuk, hogy vannak, akik hisznek nekünk, és hisznek hazánk világgal szembeni küzdelmébe és hisznek abban a hős hadseregben, mely nem csak szeretett országunkat, hanem az egész világ stabilitását védi -anélkül, hogy a legtöbben felfognák. Azt a hadsereget, mely magát Európát is védi. Annak ellenére, hogy az EU ellene harcol. 
    Tudjuk nagyon jól, hogy a hatalmas technológiai és kommunikáció fejlődése ellenére is mi a sötétség korában élünk. Azoknak a korában élünk, akik az egész emberiség ellen harcolnak - szerintük az emberiség nevében. 
    És nagyon jól tudjuk azt is, hogy ezt kevesen fogják megérteni, főleg a következő sorokat, melyet nagy levegővétel után mégis úgy döntöttünk, hogy megfogalmazunk és megosztjuk önökkel, mert fontosnak érezzük, hogy ezeket a gondolatokat minél több emberrel megoszthassunk. Megoszthassuk abba a reményben, hogy amit írunk, túllép majd minden előítéleten és valódi fénnyé válik, melyet valójában mártírjaink írtak és lepleztek le az elmúlt szörnyű két és fél év során.Nagyon jól tudjuk, hogy amit írunk, azt nem fogják felfogni azok, akik még mindig hisznek a híres - úgymond - "arab tavaszban", amely látszólag azért lett, hogy megdöntse a régi, korrupt diktatúrákat és helyettük hazafias, becsületes és demokratikus rendszereket hozzon létre. 
    Ezek, akik hisznek a tavaszban, biztosan ellenünk fognak harcolni mindenhol és azt próbálják majd kideríteni, hogy kik is vagyunk - mint ha nem is a szó, hanem a száj lenne a fontos. 
    Így igyekeznek ezt a hangot ebben a csodás országban is végleg elnémítani. 
    De hiába is teszik! 
    Mert a hang elpusztíthatatlan, bármit is tesznek ellene azok, akiknek tudatát teljesen megfertőzte a "tavasz"; azok, akiknek agytekervényeibe előre tervezetten ennek a "tavasznak" cionista magvait ültették el. Ők ezt nem fogják fel, hogy ezek most a Cion-Iszlám magvai. Lehet, ez a fogalom sokak fülének szokatlan, mások fülét egyenesen sértheti és több hívő legszívesebben el sem olvasná, amit írtunk, és legszívesebben talán szét is tépne minket. Ez a fogalom olyannyira szokatlan lehet talán sokaknak és muszlim barátainknak, hogy lehet, azt hiszik, mi az Iszlám ellen harcolunk; ami persze nem igaz, de mit bizonygassunk? 
    Pedig ez a fogalom nem teljesen új, még akkor sem, ha eddig csak kevesen halhattak róla és nem is a szír rendszer találta ki. Ezért azzal vádolnak, hogy mi egy rendszert védünk. 
    De mi nem egy politikai rendszer védünk, mi egy ősi, több ezer éves civilizációt védünk és egy halhatatlan országot. Sajnos ma, ha gondolkodni merünk és ezt hangosan ki is mondjuk, akkor csak arra juthatunk, hogy mi a cionista iszlám korában élünk, amelyet oly sikeresen fejlesztettek ki hosszú évek munkájával Tel-Aviv-i és washingtoni kutatóintézetekben, komoly vallástudós-, szociológia- és történelem professzorok; a Moszad, a CIA és néhány korrupt arab rendszer titkosszolgálatával és vallási vezetőjével összeszövetkezve. Oly sikeresen dolgoztak, hogy a végtermék legvégül több millió ember agyát támadta meg, nem kevésbe tömegpusztító fegyverként, mint a hirosimai atombomba volt. De ez a fegyver egész társadalmakat képes lerombolni, tönkre tenni anélkül, hogy kidolgozói egyetlen katonájukat is elveszítenék, csak hogy gyarmatosító, világuralmi, beteges vágyaik megvalósulhassanak. 
    Halhattunk már e fegyver elődjéről, amely már bebizonyította, hogy sikeresebb, mint a kitervelői maguk gondolták volna. És látjuk sikeresen működni azt az Amerikai Egyesült Államokban, és Európában is - itt a kereszténység nevében -, amely sikeresen kötötte össze a kereszténységet az zsidósággal. Olyan gondolatok létrehozásával, megbuherálásával, történelmi események, történetek és mesterséges vallás és kultúra létrehozásával, hogy be kell látnunk: "zseniális", amit létrehoztak. A cionista kereszténység keményen dolgozott az egyes keresztény felekezetek és a zsidó cionizmus összebékítésén, amely nyugaton a teljes kereszténységet egy új korszakba vitte át, s amelyben e két szereplő egymást egészíti ki; sőt mi több: egymás szövetségeivé vált. A hagyományos kereszténység, amely szerint az Úr Jézust zsidó vallási vezetők összeesküvése gyilkolta meg és feszítette keresztre, 2000 éven át vádolta a zsidóságot Jézus halálával; a 60-as években - kihasználva a második világháború idején a zsidók ellen elkövetett borzalmakat - a Vatikán kiadott egy közleményt, amely felmentette végül a zsidókat e vád alól, s kimondta ártatlanságukat. A zsidóság ezek után már valóban és örökké moshatta kezét, és ezzel el is kezdődött az az új cionista kor, amely zsebében tartja Európát, a kereszténységét, az egyházat és végre arra összpontosíthat, hogy az Úr Jézust, a Messiást Róma uralkodóinak óhajára gyilkolták meg, és nem a zsidó kereskedők és vallási vezetők kívánságára, egy Júdás közreműködésével. Majd azt láthattuk, hogy egyre jobban, annyira koncentrálnak már Jézus zsidó származására és családja zsidóságára, míg el nem terjedt a mai Izrael megvédésének szent kötelessége dogmája. Hisz Jézus zsidó volt - mondják - és Jeruzsálem hegyén fog visszatérni a földre. De csak is akkor, ha az izraeli birodalom egyszer létrejött, "a Nílustól az Eufráteszig". 
    Egyesek viszont azt gondolják, hogy a világhírűvé lett regény, a Da Vinci kód, sikeresen ültette be az emberek agyában, más regényekkel és filmekkel együtt, azokat a gyomokat, amelyek azt hivatottak bizonyítani, ismételgetni, szajkózni és sulykolni, hogy Jézus vére ma is itt van köztünk a földön, vannak leszármazottai, akik itt élnek ma is közöttünk. És ezek a leszármazottak - hát persze hogy: a zsidók. Ezért nem szabad soha zsidó ellen harcolni, bármennyire is igazságtalan lenne ez a zsidó, nekünk "Izrael államra kell gondolnunk". Mert zsidót ölni istenellenes bűn lenne, és nagy vétket követnénk el, ha bármi miatt - még ha akár magunkat is védjük - ellenünk harcolnánk; mint teszi azt pl. a Hezbollah, melyet Szíria támogat. Még az EU is nemrég a terrorszervezetek listájára helyezte őket végül. Miközben immár nyíltan támogatják a világ első számú közellenségét, az al-Kaidát szeretett hazánkban, Szíriában.De mi a valóság, mi az igazság a cionista iszlámmal? Tényleg létezik ilyen? Tényleg meg tudták törni Mohamed próféta vallását és tanait is; annyira, hogy csakis izraeli érdekeket védjen sok muszlim ország napjainkban? 
    Erre a kérdésre talán a legjobban a híres "arab tavasz" tudna válaszolni, amelynek bekövetkezésével több országban láthattuk az első cion-iszlám államokat létre jönni, és láthattuk meg ismét más országok valódi arcát. Tisztán, mint Szaúd-Arábiáét, amely az iszlám védelmezőjének próbálja beállítani önmagát, miközben csak a cionizmust védelmezi minden cselekedetével, tettével és gondolatával. Az új típusú iszlám államok létrejöttével néhány olyan kijelentésen kellett megdöbbenünk, mint amikor például a nemrégen eltávolított Mohamed Morsi egyiptomi elnök "hatalmas barátjának" nevezte Simon Pereszt. S amely mondatain még maguk a zsidók is meglepődtek. Tény, hogy világszerte sok százmillió muszlim azt várta, hogy az "arab tavasszal" létrejön Egyiptomban egy erős muszlim állam, amely újjáépíti az arab-, a muszlim dicsőséget. Ám a muszlimoknak csalódniuk kellett. Azt kellett látniuk, hogy ezek az új rendszerek Izraelt barátként kezelik - annak ellenére, hogy ez az Izrael folyamatosan emberiesség elleni bűnöket követ el muszlim palesztinok ellen.Majd, mint Izrael ellenségét, megtámadták Szíriát. Azzal az ürüggyel, hogy a szír állam öli a muszlimokat Szíriában. Megfeledkezve arról a lényegi szempontról, hogy ez az állam is főként muszlim, s nagyon is megfeledkezve arról, hogy napjainkban Izrael miket művel, és milyen véres történelmet gründolt össze magának rövidke 65 éves múltja során. Ugyanakkor azt is láthattuk, amikor egy liberális török, Erdog(an iszlámista kormánya is már az Iszlám nevében prédikál, és Szíria ellen harcol; ugyanilyen vagy csak hasonló okokból. 
    Mert a szír állam - állításuk szerint - ártatlan, békés muszlimokat gyilkol. 
    Így Törökország meg is nyitotta határait minden szélsőséges muszlim, az al-Kaida minden tagja előtt, hogy Szíriába mehessenek harcolni - természetesen a török titkosszolgálat, a hadsereg segítségével és felfegyverzésével. S bár az elmúlt években a török népet is - nem is egyszer - alázta meg ez az izraeli rendszer, de Erdog(an semmit sem tett ellene. Híres bohóckodásai ellenére és - hasonlóképen, mint Morsi Egyiptoma - Izrael ellenségét, Szíriát támadta és támadja a mai napig. S egyáltalán nem gondolt bele, hogy később ez a dolog lehet majd az, amely a ma ismert Törökország feloszlatásához fog vezetni egy nagyon közeli jövőben.Amin viszont végkép meg kellet döbbennünk, az az, hogy több százezer dzsihádista Szíriába utazott harcolni - de szintén muszlimok ellen. 
    Megfeledkeztek Izraelről, mely csak a szomszédjukban van; és hivatalosan is az Iszlám ellensége, úgyis mint rendszer, és mint kormány.Egy teljesen új tudat kialakulását kellett meglátnunk, amely szerint már nem Izrael az ellenség, hanem Irán, és nem a NATO és csatlósai azok, akik rosszat akarnak az arab országoknak, hanem Szíria kormánya, na meg Asszad elnök. 
    És amit a legnehezebb elhinni, az az, hogy ezek, akik így gondolkoznak Izrael legfontosabb ellenségét is támadták - a Hezbollahot, az egyetlen muszlim- és arab mozgalmat, mely komoly sikereket ért el az Izrael elleni harcban. 
    Azt kellett felfedeznünk, hogy az így gondolkodóknak a síita muszlimok lettek hirtelen az új ellenségeik, több száz éve békés és együttélés után, s olyan sejkek bukkantak fel a semmiből, akik tanításait egyetlen értelmes ember sem képes elfogadni. Olyan sejkek erősödtek meg, akik a régi arab rendszerek könyöradományaiból tengődtek éveken át, majd hirtelen e rendszerek ellen buzdítottak a muszlim világban mindenkit, az úgymond "szír forradalom" legelső napjaitól fogva; azzal vádolva a Hezbollahot és Iránt, hogy Szíriában ölik a békés tüntetőket. Egy olyan vádat találtak ki, amelyre e két és fél év elteltével sincs egyetlen bizonyíték sem.Majd a cionizmusnak egy másik zseniális lépésével azt kellet látnunk, hogy ezek a "szír forradalmárok" már barátként tekintenek Izraelre, és amikor boldogan kiáltják kamerákba az "Allahu Akbar"-t, Izrael eközben éppen az ő távoli hazájukat bombázza. 
    Megdöbbenve kellett látnunk, ahogy e "szabadságharcosok" megköszönik Izraelnek azt a cselekedetét, ahogyan otthon az ő saját népüket bombázta.Feltettek egy igen érdekes kérdést egy jemeni híres muszlim sejknek, hogy ma hol fontosabb a dzsihád, "a szent harc"? Szíriában, a hitetlenek ellen vagy Izraelben a zsidók ellen? 
    A válasz szintén sok millió embert döbbentett meg, hisz az az volt, hogy: Szíriába kell dzsihádra menni, mert Palesztina egy begyógyult seb, miközben Szíria vérzik. Az izraeli 10-es csatornán volt egy szintén érdekes kérdés pár héttel ezelőtt, mikor egy politikai műsor vendégét arról kérdezték, hogy mi lett volna Izraellel, ha ugyanennyi dzsihádista támadta volna meg, ekkora logisztikai támogatással és végtelen finanszírozással, mint most Szíria esetében? A vendég mosollyal az arcán azt mondta, hogy "akkor az a kalandunk végét jelentette volna Palesztinában; de hála Istennek, a török kormány jó barátja Izraelnek és ha érezné, hogy bármi veszélybe kerülne Izrael, akkor egyből elzárna a »csapot« avagy a több száz ezer dzsihádista átszivárgását!" 
    Arról is beszélt még a vendég, hogy Szíria mindenek ellenére bebizonyította: helyt tudott állni, de "valószínű mi képtelenek lennénk erre".Egy régi mondás szerint 3 barátod van: a barátod, a barátod barátja, és az ellenséged ellensége. 
    Tehát ezek szerint az ellenségeid: az ellenséged, az ellenséged barátja, és barátod ellensége. 
    Az új kor iszlamistái viszont mégis valahogy a fent leírtak szerint határozzák meg a barátságaikat, sok embert meglepve. 
    Hisz: Szíria az ellenségük, Szíria ellensége - Izrael - meg a barátjuk, és Szíria barátja - Irán - szintén az ellenségük! Mi több, a nyugat meg az Egyesült Államok, amely ellen (elvileg) sokáig harcoltak Afganisztánban, Irakban és magában Amerikában is, amikor valakik elkövették a híres 9/11-es terrortámadásokat, s amelyre nagyon büszkék - hisz hitük szerint hitetleneket öltek meg - (még akkor is, ha sokan mások szerint nem is az a pár kecskepásztor követte el azokat a terrormerényleteket). 
    Nos, ez a nyugat lett a legjobb barátjuk, akitől elfogadják a fegyvert, boldogan, "Allahu Akbar" kiáltások közepette, majd a nyugat ellensége ellen indulnak harcolni, Asszad elnök úr és hős népe ellen. A szíriai konfliktus sok elemző szerint nem csak a régi barátságokat, ellenségeskedéseket változtatta meg örökre, de magát a bolygó lakosságát is sikerült két részre osztania. 
    Egyik oldalon áll a cionizmus, annak csatlósaival, bérenceivel, zsoldosaival és azzal a sok millió emberrel, akiket olyannyira megfertőzött már magvaival, hogy már önmagukat sem ismerik, egy hazugságot követnek, egy álomvilágban élnek és mulandó dolgokban keresik a boldogságot; miközben azt is megengedik és elvárják, hogy orruknál fogva vezessék őket.És van a másik oldal, amely még mer szabadon gondolkozni, mer alkotni, és szembe mer szállni és harcolni az igazságtalanság és a sötétség erőivel. Ez egy olyan oldal, amely ragaszkodik a jogaihoz, nem mond le róluk, nem felejti el, honnan származik és tudja, hogy ez a múlt milyen szerepet tölt be az életében. 
    Egy olyan oldal, amely még hisz abban, amiben sok millió igaz magyar is: az Isten, a Haza, a Család szentséges háromságában. 
    Szíriai Hírek 
Kapcsolódó: 
   Elfogult az ENSZ-jelentés? 
   "És ha az ellenzék vetett be vegyi fegyvert?" 
   Az öreg Bárándy lényegében elismeri, hogy az USA egy rendőrállam 

Zétényi Zsolt: a képíró-ügy címmel megjelent kötetének bemutatójáról 

2013 szeptember 19., csütörtök 14:00 óra 
A kötet megvásárolható a bemutató ideje alatt a helyszínen, egyébként a www.kairosz.hu honlap felkeresésével, vagy a 1134 Budapest, Apály u. 2/D alatti könyvesboltban (hétfő - csütörtök: 9:00 - 16:00; péntek: 9:00 - 14:00). 
Kairosz Könyvkiadó 
"Ezen ügy átélése során megerősödtem abban a meggyőződésben, hogy az igazság sokszor felemelő, sokszor nehezebben viselhető el, mint a hazugság és az igazságtalanság, ám nélküle értéktelen az élet, amint becsület és méltóság nélkül is" 
Zétényi Zsolt: A Képíró-ügy 
"Ezen ügy átélése során megerősödtem abban a meggyőződésben, hogy az igazság sokszor felemelő, sokszor nehezebben viselhető el, mint a hazugság és az igazságtalanság, ám nélküle értéktelen az élet, amint becsület és méltóság nélkül is" 
Zétényi Zsolt: A Képíró-ügy című könyvének bemutatóján vehettem részt a mai napon, mely bíztató reménysugárt jelentett a Magyar Nemzet magára találásának hosszú útján. Sok ismerős arcot láttam, többek között Gaudi-Nagy Tamást, Morvai Krisztinát, a Kossuth téri hősök közül Gonda Lászlót,tehát szép nemzeti társaság gyűlt össze a Magyar Ügyvédi Kamara Klubtermében, majdnem teljesen megtöltve a helyiséget. 
A tökéletességre törekvés nélkül megpróbálom összefoglalni benyomásaimat. 
"A világot bejárta a hír 2006 nyarán, hogy háborús bűnösre talált a Wiesenthal Központ. Dr. Képíró Sándor akkor 92 éves budapesti nyugdíjas, volt csendőrtiszt személyében. ... " 
Először Medvigy Endre irodalomtörténész értékelte a könyvet, akit a Kairosz kiadó kért fel erre a nemes feladatra, majd Dr. Szakály Sándor hadtörténész vázolta az akkori időket és szereplőket. 
Medvigy Endre elmondta, hogy A Képíró-ügy Dr. Zétényi Zsolt ügyvéd úr 8. megjelent könyve 1990. óta. Az író a Bajcsy-Zsilinszky Társaság egyik alapító tagja, a Nemzeti Jogvédő Egyesület alapítója. Első könyve 1990-ben jelent meg A Kárpát-medence elszakított területei címmel. Ő írta meg a Történelmi Alkotmányunk remek összefoglalóját is. 
Elöljáróban egy érdekesség. Zétényi úr beavatott minket abba, hogyan vállalta el Képíró Sándor képviseletét. Amikor a 93 éves Képíró Sándor 2007-ben felkérte ügye képviseletére, először arra kérte őt, hogy hadd legyen a képzeletbeli ügyésze, és hadd kérdezze ki őt a történtekről. Három órán keresztül faggatta az idős embert, és a végén igent mondott. Amikor Képíró Sándor vissza akart utazni Argentínába, talán menekülve az egész ügytől, Zétényi Zsolt rábeszélte, maradjon, és a becsületét nyerje vissza, akkor is, ha közben mindenféle rágalmakkal elhalmozzák! Képíró Sándor bátran maradt itthon, szembenézve vádlóival!, és végül talán ennek a pernek a fáradalmaiba halt bele - hősként!, de a BECSÜLETÉT VISSZANYERTE. 2011. július 18-án felmentette a Fővárosi Bíróság az emberek törvénytelen kivégzésével vagy megkínzásával elkövetett háborús bűntett vádja alól, a pert megnyerték, a vádak alól felmentették! 
Zétényi Zsolt Képíró Sándor ügyvédjeként szokása szerint óriási háttérmunkát végzett ügyfelének méltó és támadhatatlan képviselete érdekében. Megismerte az újvidéki razzia hiteles történetét rengeteg dokumentum (pl. Dr. Kovács Jenő csendőrtiszt leírása a délvidéki vérengzésekről, stb.) és még élő visszaemlékezők elbeszélései alapján, és természetesen Képíró Sándor őszinte vallomásából! 
Szakály Sándor előadta, hogy amikor 1941. áprilisában visszatért a Délvidék, óriási örömmel eltöltve mind a csonka ország lakóit, mind a délvidéki magyarságot, a partizánok állandó zaklatásai, vérengzései miatt el kellett rendelni a Magyar Királyság Kormányának a lakosság védelmét. Ezeken az ellenőrzéseken, razziákon egyes katonák időnként túlléptek a hatáskörükön, amely összességében mintegy 3393 ártatlan emberéletet követelte! 
(Azonban azt is el kell mondani, hogy Európában egyedülálló módon Magyarországon törvényszék elé állították a túlkapásokban bűnös katonákat, és példásan megbüntették őket!) 
Képíró Sándor csendőrtisztként be volt osztva az újvidéki razziák idején az intézkedések felügyeletére, ellenőrzésére. Mint Szakály Sándortól megtudtuk, a csendőrtisztek büntetlen előéletű, jogvégzett emberek voltak, bírói szintnek felelt meg a végzettségük, az erkölcsi tartásuk példamutató volt, mely tulajdonságok eleve kizárták a vérengzést, durvaságot! Ahol ő működött, ott visszaélések nem voltak. Sőt egy zsidó házaspár életét ő mentette meg! 
Ellene két koncepciós eljárás folyt, mint háborús bűnös ellen: 
1942-ben koholt vádak alapján 10 év börtönre ítélték, amely ítéletet 1944-ben megsemmisítettek, őt felmentették, rangjába visszahelyezték. 
1948-ban a Népbíróság 16 évi börtönre ítélte pusztán visszaemlékezések alapján, bizonyítékok hiányában! 
2006-ban pedig a Zuroff nevű megélhetési nácivadász indított ellene pert, mint háborús bűnös, tömeggyilkos ellen! 
Dr. Szakály Sándor hadtörténész a két háború közötti Magyarország katonatisztjeinek és csendőrségének kutatója érzékeltette, hogy Képíró Sándor pere az igazság és a jogszolgáltatás közötti különbségről szólt, nem azt vizsgálták, hogy elkövette-e az ellene felhozott cselekményeket, hanem azt állították, hogy EL KELLETT KÖVETNIE, ILLETVE TÉNYKÉNT KEZELTÉK - BIZONYÍTÁS NÉLKÜL! -, HOGY ELKÖVETTE AZOKAT! 
A könyvismertetés után következtek a kérdések. Kiderült a válaszokból, hogy az ügyész tényeket mellőző, foghíjas vádak halmazát sorakoztatta fel! Zétényi úr hatalmas felkészültsége birtokában csupán TÉNYEKET HOZOTT FEL VÉDENCE VÉDELMÉBEN! 
A vádló - hatalmas külföldi nyomás ellenére - vereséget szenvedett, kiderült Képíró Sándor ártatlansága, és ami csodálatos, még életben volt, amikor értesült a felmentéséről! 
Zétényi Zsolt bebizonyította ezzel a megnyert perével is, hogy a lehetetlennel is fel lehet venni a harcot, és még győzni is lehet! 
Apagyiné Gáspár Jolanda 

Lakatos Pál: Lopni csak csöndben lehet - Még a pártok, a kormányok elhalása is előre tervezett volt 

2013. szeptember 20., 5:56 Facebook 
Antall már a kabinetje megalakulásakor kamikáze kormányról beszélt. Arról, hogy nem lesz hosszú életű az ő működésük, belepusztulnak a rendszerváltásba. Akkor még elhittük, hogy valóban elképzelhető, aki jót cselekszik,az csak ráfizethet. Ma már tudjuk, Antall igazán egy előre tervezett folyamatról beszélt. Arról, hogy az Antall-kormány annyi bűnt követ majd el ellenünk,s annyian kiáltanak számonkérés után, hogy jobb lesz, ha ők eltűnnek a süllyesztőben. Hogy számon kérhetetlenek legyenek. Aztán amikor ebek harmincadjára jutott az ország, amikor semmivé lett, egy titkos kormányhatározat alapján az élelmiszer feldolgozó iparunk, amikor javában tartott az olajszőkítés, amikor másfél millió munkahely megszűnt, amikor az egykori MSZMP sokadrangú emberei, onnan a harmadik-negyedik vonalból előrerukkolva, milliárdosok lettek, ők szépen a láthatatlanság homályába menekültek. Ki emlékezik már azokra a miniszterekre, parlamenti képviselőkre,az ottani vezérürükre, akik, a mi kárunkra, megszedték magukat, miközben,törvényeken keresztül, megteremtették másoknak is a lehetőséget, hogy szemérmetlenül és gátlástalanul lopjanak? Ki tudja, mi lett velük? Hol fialtatják a tőlünk elorzott milliárdokat? Megloptak bennünket, aztán megbuktak, majd dicsőség glóriával a fejük körül, szépen elvonultak az ismeretlenség, a láthatatlanság homályába, és senki nem keresi őket, senki nem kíváncsi rájuk. Legfőképpen nem az igazságszolgáltatás, a bűnüldözés szakemberei. Pedig nagy az ő bűnük. Meg az előttük lévőké és az utánuk következőké. De itt, akik a "rendszerváltó" söpredékek közé bekerültek, mint igazi maffiózók, teljes körű védettséget élveznek. Közülük már néhányan,tananyagként, pozitív példaként szerepelnek gyermekeink, unokáink tankönyveiben. Hiába, a mi történelmünket már megint idegen írják. 
Mi volt ez a rendszerváltás? Most csak a látható jelekről beszéljünk, a titkoltakról már szó volt eddig, s szó kerül róluk ezután is.Először is, megalakult a Független Jogászfórum, amely létrehozta az ellenzéki kerekasztalt. De honnan volt erre jogosítványa a Független Jogászfórumnak?Sehonnan! Ők is csak a gépezet részei voltak. Tették, amit mások engedélyeztek vagy megköveteltek számukra. Járták a mások által meghatározott utat. Az ellenzéki kerekasztalnál meg helyet foglaltak az MSZMP, az újonnan alakult ellenzéki pártok és az MSZMP- vel kollaboráló szakszervezetek képviselői. Az ellenzéki pártok képviselői között pedig ott ültek az MSZMP ügynökei. Tehát, az MSZMP rendszert váltott a saját ügynökeivel. Aztán ők határozták meg, hogy milyen jogi feltételek között zavarjuk majd el a kommunistákat. Arra azonban nagyon vigyáztak, hogy a teli fazéktól, a húsoskondértól azért ezek a vörös ördögök ne kerüljenek túl távol. Sőt, egyenesen maradjanak csak a húsosfazék mellett. Ez volt az igazi fából vaskarika. Úgy mentek el, hogy folyamatosan jöttek. Ők döntötték el, hogy mikor lesz az országgyűlési képviselői választás,azon kik vehetnek részt és milyen feltételek mellett tehetik ezt meg. Arról is ők határoztak, hogy milyen választási körzetek alakuljanak ki, mik legyenek a játékszabályok. De ki adott nekik erre felhatalmazást? Senki. Ez az egész hazugságáradat tehát, amit előszeretettel neveznek rendszerváltásnak,törvénytelen volt. S akkor még, amikor minderre rájöttünk, s kezdtünk berzenkedni ellene, még azt a cinikus mondatot is megkaptuk, hogy "Tetszettek volna forradalmat csinálni!" Meg hogy ennek a vértelenségnek köszönhetjük, hogy emberveszteségeink nem lettek. Kérem, a "rendszerváltás" idején legalább ötezer ember tűnt el nyomtalanul. Sorsuk napjainkig ismeretlen előttünk. S azóta is menetelnek az értelmetlen halál sötét országútján az úgynevezett hajdúbétes áldozatok, a kamatrabszolgák, a devizahiteleseknek nevezett rászedettek, meg a többiek. Számuk már Kádár örjöngő gyilkosságait, az ötvenhatos halába hurcoltakét is meghaladja. 
S közben pedig, miközben rendszert váltottunk, az életszínvonalunk a Kádár rendszer utolsó éveinek szintjét is alig éri el. Huszonhárom évünk megint eltűnt a semmiben, mint kéményen át a fekete füst. Mi már havi negyvenhétezerből is meg tudunk élni, miközben magunk körül látjuk a pöffeszkedő milliárdosainkat, akiknek meg semmi nem elég. Maguk alá söprik szántóinkat, legelőinket, zsebre rakják a vissza nem térítendő állami támogatásokat, az újabb milliárdokat. Kaviár nekik, lencse nekünk. Vagy még lencse sem. Víz talán, hogy tele legyen a hasunk. De az is csak addig, amíg ivóvízkészletünket nem játsszák át az idegeneknek. 
Megfigyelték? Egykor gyönyörű nőink egyre kövérebbek lesznek. De nem a jóléttől, hanem az egészségtelen, de drága ételektől.Gyermekeink is szenvednek. Hol van már az emberi élet legalsó határa? Talán nincs is határ. Csak egyre lejjebb van. Csak egyre nagyobb nyomor van.Négymilliónyian élnek nálunk embertelen körülmények között. Néhány tízezren pedig fényűzően, pompában. Aki csak teheti, menekül innen. Egyre fogy nemzetünk. Orvosok, ápolók nélkül még kiszolgáltatottabbak leszünk. Rákosiék alatt élelemért álltunk sorba. Most az egészségünkért is araszolunk előre a városlistákon. Miközben a bennünket rászedőket, állami pénzen, egyszobás kórtermek várják, ha megújulni kívánnak. Külön igazolványuk van, amely kitűnőségüket, kiválóságukat bizonyítja. Azt, hogy nekik soha, sehol nem kell az életért sorba állni. Nekik a mi halálunk, a mi pusztulásunk a jólét alapja. Szégyen és gyalázat, de minden marad a régiben. A pompa is, a nyomor is. Kinek mi jár. De tényleg, kinek mi jár? Hol is kezdődött huszonegyedik századi megnyomoríttatásunk? Tudjuk mi,nagyon is jól tudjuk. Ott, a "rendszerváltásnál". Önmarcangolóan emlékezzünk hát azokra az évekre, azokra az eseményekre. 
Beszéljünk a Magyar Demokrata Fórum megalakulásáról. Azt mondta Kőrösi Imre, az MDF egykori országgyűlési képviselője, hogy megdöbbent maga a demokrata fórum is 1990-ben, hogy győzött. Ez egy könyvcímben gyönyörűen meg is jelent, hiszen a későbbi oktatási minisztériumi államtitkár, Beke Kata könyvének az volt a címe, hogy "Jézus Mária, győztünk!". De menjünk vissza az MDF megalakulásához. Újabb részlet következik a 2002-ben megjelent, "Az ellopott rendszerváltás" című könyvemből. 
Kőrösi Imre (a későbbiekben K. I.): Ez megint egy nagy legenda, majd ezt a magyar történelem tisztázni fogja. Elhisszük azt, hogy Lakiteleken-spontán módon- háromszáz valahány ember összejön egy diktatúrában? Ez akkora hülyeség, hogy nem is ragozom tovább. 
Lakatos Pál (a későbbiekben L. P.): Sőt, túl konspirálják, mert az eseményt követően a sajtóban sem szólnak erről. Majd jó néhány nap múlva Pozsgay révén a Magyar Nemzetben ismertté válik, hogy néhány héttel ezelőtt volt egy Lakitelek nevű találkozó. 
K. I.: Politikai bizottsági döntés alapján hozta ezt nyilvánosságra Pozsgay Imre. Tudniillik, megint előkerült egy legenda, hogy ez egy lehallgathatatlan összejövetel volt, amiről nem készült hanganyag, hogy az ellenfeleink, azaz az MSZMP-sek se tudjanak róla semmit. Kérem tisztelettel, a hanganyagot másnap, hétfőn reggel bent, az MSZMP KB-nél a következő személyek hallgatták: Lakatos Ernő, Berecz János. Egy hét alatt körülbelül tizenöt hanganyag készült erről a rögzített felvételről. Elemezni kellett, hogy az adatvédő provokátorok mit mondtak. Tehát, még egyszer mondom, az is a legendához tartozott, hogy úgy sikerült a konspiráció, hogy a találkozót még lehallgatni sem lehetett. Nem igaz. 
L. P.: Hallottam a lehallgatásra egy változatot, nem tudom,igaz-e. A sátorban volt egy ember, aki betegsége miatt tolószékbe kényszerült.A tolószéke karfája alá elhelyeztek egy mikrofont, a sátoron kívül rögzítő-rendszer volt valahol, és rögzítették- a tudtán kívül- általa, hogy mi zajlik a sátorban. 
K. I.: Legalább négy helyen volt a sátorban lehallgatóberendezés, hogyha bárhol szólal meg valaki, azonnal értékelhető legyen a tőle körülbelül négyszáz méterre álló elemző kocsinál. Csak a naiv emberek gondolhatják azt, hogy egy teljhatalommal bíró MSZMP KB tudta nélkül konspiratív találkozókat lehet szervezni. Magyarország még nem az az ország jelenleg, ilyen szétvert titkosszolgálat mellett sem, hogy csak úgy konspirálni lehessen. Ez az egész legenda, ami azt akarja elhitetni, hogy ez az ellenzék milyen bátor.Ekkor már a lakiteleki sátorból kiszorult az úgynevezett SZDSZ-es csapat,Demszky Gáborékat oda már meg sem hívták, pedig nekik is volt legendájuk, ők szobrokat "döntögettek". Nyilvánvaló, hogy a hálózati célszemélyekkel sok mindent meg lehet csináltatni, de nem történhet soha semmi ellenőrzés nélkül.1987-ben, a monori találkozó tapasztalatai alapján már lehetett látni, hogy acél az ellenzék összeugrasztása, meg kell osztani az urbánus és a népi-nemzeti vonalat. De ez kifejezetten az MSZMP KB és a politikai bizottság döntése alapján történt. Hangsúlyozom, hiszen az anyagot ismerem. 
L. P.: Először csak mozgalomként alakult meg a Fórum, később lett belőle párt. 
K. I.: 1987-ben nem nagyon lehetett tudni, hogy 1990-ben már szabad választásokat tarthatunk. Akkor még nem lehetett tudni azt sem, hogy a peresztrojka és a glasznoszty milyen irányban mozdítja el a szocialista tábort.Tehát még mindig Moszkvát kellett figyelni, Moszkvában akkor erőegyensúly mutatkozott a Gorbacsovval szemben álló ortodoxoknál, egy időben úgy volt, hogy leváltják és visszaszorítják Gorbacsovot, és akkor bizony csak a szocializmusmegreformálásáról lehetett volna beszélni, mégpedig úgy, hogy az egyébként ismert gazdasági formákat bővítjük. Egyre több szövetkezeti tulajdon lehetett volna, egyre több magántulajdon, de szó sem lehetett volna a politikai intézményrendszer, a struktúra változásáról, és főleg nem új pártokalakulásáról. Tehát, 1987-ben még mozgalom volt az MDF, és amikor szóba kerültek a választások, 1989 nyarán, a párttá alakulás már ismételt törést okoz az MDF-en belül is. Az igazán tisztességes, úgymond értelmiségi módon politizáló emberek jelentős része már akkor, 1989-ben, elhagyta a Magyar Demokrata Fórumot, mert nem akarták, hogy párt legyen belőle. Orvosok,mérnökök, tanárok léptek ki, ezres nagyságrendben, és maradtak a ma már ismert politikusok. 
L. P.: Azok a politikusok, akiket már Monoron kezdtek ismertté tenni, és 1989-ben pedig már magasba emelni. 
K. I.: Az Ellenzéki Kerekasztallal a közismertséget növelik. Mert a választás mindig az ismertségről szól, soha nem a tehetségről. 
L. P.: Az MDF első traumája ez a Jézus Mária, győztünk!-szindróma, pártként. Azután az MDF-nek és az Antall-kormánynak van egy másik traumája, amely 1990 őszén a taxisblokádhoz kötődik. Budapesten a taxisok, mivel a benzin árát a kormányzati politikusok ígérete ellenére hirtelen megemelték,elfoglalták a hidakat, megbénították Budapestet, majd egész Magyarországot.Később beszéltem az Antall-kormány egyik miniszterével, Nagy Ferenc József földművelésügy miniszterrel, aki elmondta, hogy a kormányülésen elhangzott, a taxisblokád időszakában elkészült egy szignál, és ha a taxisblokád révén az akkori ellenzék és a régi kommunisták hatalomra tesznek szert, akkor ezt a szignált kell bejátszani. Ez lett volna a jel, hogy visszajött a régi rendszer.Igaz ez? 
K. I.: Kicsit ez is legendás, mint az egész történelmünk.Tudni kell, hogy a taxisblokád rendkívül jól időzített puccs volt. Kórházban van Antall József, fejletlen az MDF. Felkészületlen volt erre a blokádra. Jó páran kimentünk a hidakra bomlasztani és körülnézni, hogy mi történik a taxisok között. Látni lehetett, hogy a taxisok fésűfokban állva zárták le a hidakat.Így letolhatatlan autós akadályok keletkeztek. 
L. P.: Ki szervezte? 
K. I.: Szolgálati háttérrel az akkori ellenzék. De az MSZMP,akkor még nem mert nyíltan fellépni. nagyon sok SZDSZ-es képviselővel találkoztam viszont a barikádokon. 
L. P.: Emlékszem a televíziós műsorokra. Fodor Gábor, Ungár Klára fideszes országgyűlési képviselők a taxisblokád mellett érveltek folyamatosan. 
K. I.: Az SZDSZ-eseknél Solt Ottília, Mécs Imre, Haraszti Miklós tüzelték a másnapra már nagyon beijedt taxisokat. 
L. P.: A taxisok Volvókkal, Mercédeszekkel jelentek meg a hidakon, és elkezdték sajnáltatni magukat, hogy nem tudnak megélni. Aztán valakik rájöttek arra, hogy visszaüthet ez a gépkocsi kavalkád. 
K. I.: Fél nap alatt eltűntek a hidakról az értékes taxik,és megjelentek a Ladák és a Wartburgok. A Margit-hídon hallottam, hogy jött az utasítás: vonuljatok ki az értékesebb taxikkal. Ezt a furcsaságot nem a magyar újságírók fedezték fel, rengeteg nyugati újságíró sétálgatott itt, és kezdték bejátszani ezeket az autós csodákat. Meg kell, mondjam, rendkívül gyorsan reagáltak a szervezők, és az értékesebb autókat kivonták a forgalomból. A taxisok egyébként messze nem a periférián élő emberek voltak. 1990-ben a taxisok átlagjövedelme igen magas volt. 
L. P.: 1995. október 15-én készítettem egy interjút a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorába, ez benne is van a "Bűnünk" és bajunk Trianon című könyvemben, Volt egy taxisblokád, az SZDSZ szervezte címmel. A Horn-kormány időszakában hangzott el az interjú. Szatmári Jenő István újságíróval beszélgettem, aki elmondta, ő bent volt az SZDSZ központban, a Mérleg utcában, ide érkeztek be a különféle jelentések a taxisoktól. Hallotta,amikor valaki beszólt, hogy a halottas kocsit és a mentőt nem akarják átengedni a hídon, és ekkor az SZDSZ-es prominens vezető visszaszólt, nem megmondtam nektek, hogy a halottas kocsikat, mentőket át kell engedni! 
K. I.: Ez száz százalékban igaz. Nemcsak Szatmári Jenő István mondta ezt, a Mérleg utcai központban, az SZDSZ vezérkarán kívül nagyon sok hálózati személy tartózkodott ott, akik folyamatosan jelentgettek nekünk a Fehér Házba. Tőlük lehetett tudni, hogy egyre jobban megijed az SZDSZ vezérkar is. Gondoljunk bele, ellenőrizetlen folyamatok indulhatnak el, ha belesuttogják a tömegbe, hogy itt akár még lőhetnek is. Mert itt voltak ilyen hírek, az operatív munkának ez a lényege: elengedünk egy álhírt, amely azután pánikot kelt, miután sokszoros áttéttel megérkezik a hídra. És amikor több helyen kint voltunk a hidakon, a taxisok azt kérdezték tőlünk, MDF-esektől, igaz-e, hogy itt lövés lesz, és ők esetleg áldozatul esnek? Ezek a hírek, miután visszajutottak a Mérleg utcába, nagy pánikot keltettek. Forradalmat nem akartak a pártok, hisz az egész paktumnak az volt a lényege, hogy lopni csak csöndben lehet. 
L. P.: Csöndben vigyük el a vagyont. 
K. I.: Ne legyenek ellenőrizhetetlen utcai megmozdulások,mert abban valamennyi politikai párt, hovatartozás nélkül megegyezett, hogy a népet legfeljebb a választásokon szabad megkérdezni, de nem szabad elindulni semmilyen spontán folyamatnak. nagyon érdekes volt, hogy a végén már nem a benzinárról szólt a történet, sem az MDF-ben, sem az SZDSZ-ben, hanem arról,hogyan lehet ebből kifarolni, politikai veszteség nélkül. Az SZDSZ igénybe vette Göncz Árpád köztársasági elnök segítségét is. 
L. P.: Aki kiment a hidakra és büntetlenséget ígért a taxisoknak, akik meg is kapták azt. 
K. I.: Pedig teljesen ellentétes a magyar Alkotmánnyal, hogy eljárás nélkül adjanak kegyelmet. Antall József is békítően szólalt meg a műtét után, nem ellenségesen, nem az SZDSZ-t lerohanva, hanem nyugtatgatva, hogy majd sokat el fog mondani, ha felépül- ez volt az úgynevezett pizsamás interjú. Ez egyébként ez egy rendkívül bölcs interjú volt, nem mondott semmit, nyugalmat kért, és majd ha kijön, elmondja az igazat. Időt nyert, időt a tisztességes visszavonulásra a Fiatal Demokraták Szövetsége és az SZDSZ számára. Tudniillik,akkorra már tudott volt, hogy az igazi hatalom a harminchárom-harmincnégy MSZP-s képviselő kezében van, de már látszott az átjárás, hogy nagyon egymásölében ülnek az ellenzéki pártok, az SZDSZ-szel együtt. Ebből ki kellett táncolni, de igazából itt mutatkozott meg, hogy a korábbi két nagy ellenzéki párt, az SZDSZ és az MDF milyen módon fogja egymást felmorzsolni. Tehát, hogy pár év múlva, legálisan visszakerül a hatalom az MSZP-sek kezébe. Tíz-, vagy húszforintos gázolajár-, benzinár-emelésen keresztül nem lehet forradalmat csinálni. Azt csak operatív eszközökkel, jól felkészült emberekkel lehet megcsinálni. De gondoljunk bele, a nemzeti vagyon elrablásáért nem mozdult meg senki, a bankok kifosztásáért, hazánk földjének idegen kézbe juttatásért sem.És akkor azt akarjuk elhitetni, hogy tízforintos benzináremelés miatt,önszántukból az utcára mennek az emberek? Ez operatív eszközökkel végrehajtott akció volt, megfigyelhető, hogy a sajtó végig azt sulykolta, győzni fog az SZDSZ. Miután Antall József rendkívül bölcsen nem vette be őket a kormányzásba,kielégítette az SZDSZ-t egy köztársasági elnöki pozícióval, s amikor az SZDSZ felmérte, hogy a nagy osztozkodásban nem vesz részt, kevés jut neki a koncból,megpróbált parlamenti demokrácián kívüli eszközt alkalmazni, amitől azután ők maguk riadtak meg leginkább. 
L. P.: A másik nagy traumáról is beszéljünk. Megint megjelenik az MDF-en belül a népiek és az urbánusok vitája. A népiek egyik vezéralakja Csurka István volt. Kívülről az látszik, hogy Csurka Istvánt1993-ban kiszorítják az MDF-ből. 1992-ben megírja a híressé vált Apák és fiúk tanulmányát, amelyben az SZDSZ-es politikusok apjainak viselt dolgairól beszél,Bauer Miklóséról, Pető Ivánéról és a többiről. Kiszorították Csurkát vagy Csurka önként ment el az MDF-ből? 
K. I.: Ennek is története van. Az apák és fiúk témát már Grezsáék megírták, 1990-ben, a választásokkor, azután megíratta Antall József Kónya Imrével, ugyanazt másként, az elégedetlenség levezetésére. De rájöttek,hogy Kónya Imre nem eladható figura. Van itt egy nagyszerű dramaturg, egy nagy erőt mutató ember, Csurka István. 
L. P.: Tehát próbálgatták, hogy kit lehetne megmutatni, de Kónya ennek nem felelt meg? 
K. I.: Nem felelt meg, nem lett a dologból sajtópolémia, nem lehetett megmozdítani a magyar népet arra, hogy majd mi ezután jobban csináljuk. Ez az 1991-es Kónya dolgozat története. Olyan silány munka volt,hogy nem lehetett belőle sajtó-kavalkádot csinálni. Csurka István dolgozatában sem az volt az újszerű, hogy elmondta, ki volt ávós, ki kinek az utódja, ennek különösebb jelentősége nem volt. Csurka István olyasmit pendített meg, ami bárféligazságokat tartalmazott, mégis termékeny talajra talált. Nagyon jó dramaturg Csurka, tudja, hogy a banki gyűlölet, a védjük meg hazánk érdekeit az idegen tőkével szemben kijelentés irritáló, hogy ezt már föl lehet kapni.Gondoljunk bele, több mint ezer cikk íródik erről a dolgozatról, ami egyébként szociáldemokrata demagógia. Négy-öt mondatban elrejti, hogy jöttek és kifosztják Magyarországot. De tartalmában, ha most valaki ezt a dolgozatot újra elolvassa, rájön, hogy ez egy szakszervezetis kongresszuson is nyugodtan elhangozhatott volna. De abból nem volna polémia. Ebből viszont nagyon jó vitát lehetett gerjeszteni. Csurka István ezáltal kvázi népmozgalmat tudott az MDF-ből ismételten csinálni. 
L. P.: Ez is megrendezett volt? 
K. I.: Teljesen megrendezett. Én tudtam. Még a Csurka Istvánnal való szembemenetel is megrendezett volt. Az is, hogy ki fogja megtámadni Csurkát, hogy ez valóban mozgalom legyen, hogy miképpen épüljön fel az MDF, hogy egyáltalán tömegbázist tudjon az 1994-es választásokra felmutatni.Nagyon jól tervezett volt, és ráadásul Csurka István egy olyan őserővel rendelkező nagyszerű dramaturg, aki jól el is tudta játszani ezt a szerepet. 
L. P.: Akkor tulajdonképpen a MIÉP megalakulása sem voltmás, mint a magyar politikában egyfajta szelep, hogy beszélünk a népről,beszélünk a nemzetről, beszélünk kifosztókról, de aztán nem teszünk ellenük semmit sem. 
K. I.: Gyakorlatilag erről szól a történet, hiszen, amikor Csurka István az első Magyar Igazság Pártot megalakítja, majd ott"lekontrázzák" Kónyáék, úgy, hogy egy nappal előtte bejegyeztették a Magyar Igazságot, Csurka nem tehet mást, megalapítja a Magyar Igazság és Élet Pártját.A Magyar Út Körökbe, pillanatokon belül, húsz ügynököt építenek be, képviselőt és egyebet. Erre mondta Antall, hogy ti beszéltek, hiszen ti is tele vagytok ügynökökkel? A Csurka István által megalapított MIÉP-nek, más pártokból,pillanatokon belül tíz képviselője lett. Csak amikor beszólnak, hogy az ügynököknek vissza kell menni az MDF-be, Csurka István körül úgy elfogy a levegő, nem tudott frakciót alapítani. Ugyanúgy, mint az ugyancsak a jobboldalra rátelepedő Torgyán József doktornál. Ő is a negyvennégy képviselőből kiválasztja a sajátjait, majd beszól Antall József, hogy ügynökök hátra arc, s egy pillanat alatt nincsen meg a tízfős frakcióalapítási létszám. Látszik tehát, hogy Magyarországon, az elmúlt évtizedekben, spontán semmi sem történt.Nagyon ellenőrzötten, nagyon jól konspiráltan és jól eladhatóan történt minden.Teljes biztonsággal merem állítani, hogy semmi meglepetés nem történt a politikai eliten belül. 
L. P.: Beszéljünk arról is, hogy miképpen pecsételődik meg az MDF sorsa, hogy 1994-ben elveszíti a választásokat, 1998-ban, pártként nem kerül be a parlamentbe, 2002-ben pedig már teljes egészében, mint a Fidesz elitcsapata indul a választásokon. 
K. I.: Gyakorlatilag ma már MDF-ről nem lehet beszélni.Egy-két alapító atyán kívül szinte senki sincs már a régiek közül a pártban. A gondolkodásmód pedig olyan messze áll már az induló MDF szellemiségétől, hogy nem is ismerek olyan embert, aki hasonló módon beszélne most, mint mondjuk tíz-tizenöt évvel ezelőtt. 
L. P.: Megtervezett volt az is, hogy az MDF-nek idáig el kell jutni? 
K. I.: Persze, annyira megtervezett volt, hogy az időközben MDF-essé vált Boross Péter, aki, mint szürke eminenciás kezdte, egész szépen igazgatta az MDF-et az elmúlt időkig. Megmondta 1998-ban, hogy vagy örömünkben,vagy bánatunkban, de egyesülni fog a Fidesz és az MDF. Innentől kezdve csak percek kérdése, hogy feldarálják a többi jobboldali pártot, legyen az éppenséggel a Kisgazdapárt. 2002-re annyira sikerült a nemzeti jobboldal tönkretétele, hogy elbukták a választást. 


Rendszerváltást! 
Videó: http://www.youtube.com/watch?v=FokOe3qLywk 
Milyen rendszerváltás az, amely utáni rendszerben horn gyula lesz a miniszterelnök? ő is harcolt az 1956-os szabadságharcban, mely most nemzeti, állami ünnep, csak éppen a másik oldalon, az antidemokratikus, idegen hadsereg oldalán, ezáltal horn gyula egy hazaáruló. Lengyelországban Lech Walesa, a Nobel-békedíjas villanyszerelő, ki kommunistaellenes volt, lett a köztársasági elnök, nálunk meg horn gyula, ki leverte a magyarok szabadságra való törekvését. 
1990-ben nem történt más, csak kimentek az oroszok és többpártrendszer lett, (melyet az mszp úg yképzelt el, hoyg néha az mszp, néha az szdsz van kormányon) de a gondolkozásban nem ment végbe változás. Az oroszok kimentek, de a butaság ittmaradt. 
Itt, a többi szovjet gyarmattal ellentétben, az állampárt vezetésével ment végbe a változás. Máshol az ellenzék vezényelte le a rendszerváltást, és az állampártnak nem volt beleszólása a dolgok menetébe. 
Azért fasisztáznak és holokausztoznak, rasszizmusoznak, antiszemitáznak, etnikai alapú sorozatgyilkosságokról beszélnek a cigányok ellen, mert tudják Theo Waigel elméletét, ami műkődik a gyakorlatban is: 
"a szélsőjobboldali jelenségek mindig a baloldalt erősítik". 
ezért kreálnak egy szélsőjobbot. szélsőséget, fasisztát. Természetesen van egy kis számú fasiszta, szélsőjobbos csoport Magyarországon, de ezek nem jelentenek különsebb veszélyt. 
"Rendszeváltáskor nem történt más, csak hatalomátmentés és az érdekszférák felosztása. Másrészt pedig ez valami szerecsenmosdató műsor, mindenki megpróbálja fényezni magát, hogy ő milyen sokat tett a "demokráciáért". Azok is, akik 20 évvel ezelőtt még jó hangosan üvöltötték, hogy "éljen a szocializmus!". Most ők a legnagyobb vadkapitalisták, akik örülhetnének, hogy nem lőtték agyon őket, vagy legalábbis nem ültették le őket, és átmenthették a vagyonukat." 
Rendszeváltáskor féltek a kommunisták a fehér terrortól, mint a tűztől. Meg is érdemelték volna a büntetést, hiszen hagyták kirabolni az országot. az oroszok vitték ki a kincseket "magyar" politikusi támogatással. Az elit nagyrésze ugyanolyan most, mint volt. Most Szovjetunió helyett a világ igáz le bennünket a neoliberalizmus révén, és akik annak idején a kommunizmust éltették, azok most a szöges ellentétét, a szélsőkapitalizmust (tehát neoliberalizmust) támogatják; ami csupán annyit jelent a gazdasági életben, hogy olyat is importálunk, amit mi magunk is megtudnánk termelni és ezáltal olyat helyzetet hoznak létre, ami eddig soha nem volt 1948 előtt a magyar történelemben: gyengítjük, megszüntetjük a magyar ipart, mezőgazdaságot, termelést, ezáltal gazdasági hazaáruló az elit. De azáltal, hogy a külföldi tőkét a magyar elit anyagilag jobban támogatja, mint a magyar állampolgárt már kézzelfoghatóan, gyakorlatilag is hazaárulóvá válik. 
Persze a magyar ún. baloldal (ill tán az mdf is; de lehet hogy a fidesz is neoliberális) nem tartja ezt hazaárulásnak, náluk a Haza fogalom maradi. Ők kozmopoliták, világpolgárok kommerszek a konzum (fogyasztói) társadalomban. Őket (kommunista szokás szerint) nem foglalkoztatja igazán Magyarország sorsa, sem jövője, sem múltja. Persze épp annyira életben tartja, amennyire szükséges, hiszen a bolha sem akarja megölni a kutyát. Csak a vérét szívja. 
De azáltal, hogy a külföldi tőke elviszi a hasznot az országból, nem marad itt a haszon. Mi, magyarok csak dolgozunk, úgy hogy munkáknak nem lesz eredménye. Hazai iparról tulajdonképpen már nem is lehet beszélni, hiszen a gazdaság 90%-a külföldi tulajdonban van. Fejlődni így? Deficitet lefaragni? 
A Horthy-rendszer nem volt hangos a deficittől, azt kell csinálnuk most is a gazdsággal, amit Franklin D. Roosevelt, és De Gaulle tábornok tett, annak idején az országával (és igen: amit Hitler is tett a gazdaságával - de ettől én még nem lesze náczi). De előtte: el kell tüntetni mindenkit, aki a neoliberalizmust támogatja, meg kell fosztani őt a hatalmától, hogy ne árulja el az országot, se gazdaságilag, se erkölcsileg. Már elavult a kommunistákat gyűlőlni, jelenleg sok problémánk van a neoliberalizmus hű képviselőivel, kik egyeduralomban vannak, de nem többségben ebben az országban. Már lényegtelen ki a klasszikus jobb-, és baloldali ember. Itt már az számít, hogy akarja-e az ország felemelkedését vagy örökké adósrabszolgaságban akar élni. Mit akar a szabad gondolkodású ember, ki szeretné Hazája felemelkedését? 
Rendszerváltást! 
Forradalmat! 
kkbk.blog 

Hány "Zuschlag" a "Marslakók"? 

2013.09.20. 11:35 vastagbor.blog 
Zsigó Róbert és Kocsis Máté tegnap az MSZP-székház előtt tartott sajtótájékoztatót Zuschlag Jánosról, de Török Zsolt és pár aktivista betrollkodta magát a kamerák elé. Volt itt minden, transzparens-lobogtatás, pénzdobálás, mutogatás, kiabálás. 
Remélem tudják tartani ezt a színvonalat 2014 májusáig, esetleg még a tojásdobálás meg a bunyó is beleférne. 
Videó: http://www.youtube.com/watch?v=t1UMYggHHlE 
A videó nézése közben végig az járt a fejemben, hogy "uramisten, ők a politikai elit...". 
Vagy az egyik csapat kormányozza az országot, vagy rosszabb esetben a másik ... 
Nyilván ahhoz is kell egy bizonyos arcbőrvastagság, hogy 2013. szeptember 19-én a Fidesz szóvivője és kommunikációs igazgatója kiálljon zuschlagozni az MSZP-székház elé. 
Igen, Zuschlag fiktív szervezetek nevére ellopott 70 milliót, visszafizetett 50 milliót, a bíróság ezt is figyelembe véve 6 év letöltendőt büntetést ítélt meg. Leülte, nem köpött, kiszabadult. 
Mit ad isten, éppen tegnapi hír, hogy Böröcz "MTVA atyaúristen" István a vesztes perek és a rendőrségi feljelentés után kénytelen volt kiadni az Átlátszónak a Marslakó című roppant sikeres sorozat szerződéseit és számláit: 
"A műsor előkészítéséért hat részletben, 2011 novemberétől 2012. február végéig a Marslakók kiszámlázta a költségvetésben erre a célra megállapított 141 millió forintot (ennek része volt többek között a nyolcmillió forintért épített honlap és a kétmilliós főcím). Majd a gyártásra június végéig 54 részletben összesen nettó 588 millió forintot fizetett ki az MTVA, amihez még nettó 82 millió forint barterben elszámolt követelés járult. Így a Marslakók Kft. összesen nettó 900 millió forintért (bruttó 1,14 milliárd forintért) gyártotta le a 77 epizódos első (és egyetlen) évadot. Nehezen érthető, hogy hogyan, milyen tételek befogadásával kúszott ennyivel a szerződés szerinti epizódonkénti limit fölé a költségvetés: a nettó 4,2 millió forintos kerethez képest a gyártás során kiszámlázott összeg egy epizódra eső része nettó 7,6 millió forintra rúg."

Részenként 4,2 millió forintot terveztek végül 7,6 millióba került, lehet szorozni a 77 résszel. Így összesen bruttó 1100 millió forintba került az adófizetőknek Jáksó nagy ötlete. Az MTVA-nál mindig akad egy nagy ötlet. 
Fiktív szervezetek fiktív támogatási pénze, vagy dupla áron kiszámlázott sorozatgyártás? Van különbség? 
A bruttó 1,1 milliárdról kézzel állították ki a számlákat az MTVA-nak, akik készséggel kifizették az összegeket, összesen 77 számlát. Itt meg lehet nézni őket


A lúzer Zuschlagtól a profi Marslakókig, avagy lopni is tudni kell. 



Franciaországban magánmilíciák szerveződnek a cigányinvázió ellen 

Franciaországnak is elege van a főként Bulgáriából és Romániából beözönlő cigányokból. 
A kormány - a "politikai korrektség" nevében - természetesen nem hoz hatékony intézkedéseket. Miután január 1-jétől a két kelet-európai állam csatlakozni fog a schengeni övezethez, még több cigány érkezése várható, de ezzel párhuzamosan erősödik a türelmetlenség és az ellenállás is. Amióta 2007-ben Románia és Bulgária belépett az Európai Unióba, Franciaország kénytelen eltűrni, hogy a két országból cigányok lépjék át a határait - feltéve persze, hogy három hónapnál rövidebb ideig tartózkodnak Franciaországban, és rendelkeznek személyi igazolvánnyal, valamint útlevéllel. 
Azonban szinte lehetetlen bebizonyítani, hogy egy bevándorló mióta tartózkodik az országban, amennyiben érkezésének időpontja nem tisztázott. A végeredmény az, hogy például Marseilles-ben - ahol több mint 40 illegális cigánytelep létesült 2009 óta -, magánmilíciák szerveződtek a cigányok kiűzésének céljából. Saint Denis-ben július 29-én "büntető akciót" hajtottak végre ellenük az elkeseredett helyi lakosokból szerveződött csoportok, melynek során két cigány súlyosan megsebesült. 
Felmérések szerint a franciák 70%-a aggódik a cigányok jelenléte miatt. És nincs különbség a bal- és jobboldaliaknak füstösékről alkotott véleménye között. 2012 októberében az Ifop közvélemény-kutató cég vizsgálataiból az derült ki, hogy a franciák 83%-a egyetért az illegális telepek felszámolásával. (Két évvel korábban ugyanez az arány még csak 66% volt.) Viszont a megkérdezetteknek csupán a 22%-a tartja hatékonynak a hatóságok fellépését a cigányok ellen. 
Holott, mint arra a "politikai korrektségnek" nevezett elmebajjal nem törődő kevés számú politikus és újságíró rámutat: a cigányok borzasztó körülmények között, egészségtelen putrikban és táborokban élnek, ahol mindent elborít a kosz és a szemét. Mivel azonban többnyire nagyvárosok közelében vagy kifejezetten magukban a városokban telepednek meg, jelenlétük közegészségügyi szempontból is veszélyes. Mindezek mellett pedig immár a franciák is megtanulták, hogy ahol a "romák" megjelennek, ott növekszik a bűnözés. Sok helyen immár mindennapossá váltak a cigány bűnbandák garázdálkodásai. A "rejtett erőforrások" békés, dolgos polgárokat és turistákat támadnak meg, rabolnak ki. A tűrhetetlen viszonyok következtében az utóbbi időben több baleset és katasztrófa következett be a telepeiken, melyek között halálos kimenetelű is volt. (Egy Lyon melletti telepen egy tűzesetben három cigány halt meg, ezen kívül balesetek történtek Bobigny-ben, a Lille melletti Hellemmes-ben, Vaulx-en-Velin-ben stb.) 
Galliában is növekszik tehát a "romaellenesség" - a "jogvédők" ajvékolása különös módon mégsem hangzik az egekig. A "politikai korrektségnek" nevezett őrület miatt persze Franciaországban sem lehetséges őszinte eszmecserét folytatni a cigánykérdésről - melynek következtében azután a megoldás esélye is a nullával egyenlő. 
(Perge Ottó, Kuruc.info - Valeurs Aktuelles nyomán - Harcunk.info) 
Kapcsolódó: 
    Zsidó parancsra nacionalisták elleni törvény születik Görögországban 
    Díszőrséggel és koncerttel ünnepeltették meg az osztrákokkal a világháborús vereség évforduláját
    40 százalékra zuhant a magyarok aránya a Kárpát-medencében 
    Megfenyegették Magyarországot, másnap már mi is fizetünk az auschwitzi horrortárlat fenntartásáért 
    A MAZSIHISZ utlimátumára bekerül a cionizmus a Nemzeti Alaptantervbe 

   Ózd - Cigány Világsátor 

A PSZÁF MNB-be olvasztása: itt a lex Szász 3.0 

2013.09.20. 08:00 Ténytár 
Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke a Nemzeti Együttműködés Rendszerének fontos szereplője. Kiemelt helyét az is mutatja, hogy immáron a harmadik, nevéhez köthető "lex"-et fogadta el az országgyűlés. 
Ezek fő célja elég egyértelmű volt: azt eredményezték, hogy Szász Károly valamely közteher megfizetése alól mentesüljön, vagy valamilyen többletjuttatást kapjon. Ugyanez a logika érvényesült a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény megalkotása során is: az utolsó percben egy zárószavazás előtti módosító biztosította azt, hogy a PSZÁF vezetői az MNB-be olvadás során ne veszítsék el a "lelépti díjukat". 

A Lex Szász 1.0. 
Az első lex Szászra még 2010 novemberében került sor. Ekkor egy Lázár János által beadott módosító javaslat kivette Szász Károly PSZÁF elnök és helyettese, Sáray Éva - 2007-ben bírósági ítélettel nyert - összességében kétszázmillió forintot meghaladó végkielégítését a 98 százalékos különadó hatálya alól. Annak ellenére, hogy főszabály szerint öt évre visszamenőleg kell befizetni az adót, a módosítás a következő kitételt tartalmazza 
    "Tekintettel arra, hogy a jogviszony megszűnése jogellenességét megállapító bírósági határozatban utólagosan megállapított felmondási időre járó bér, végkielégítés címén járó összegek (...) kivételként történő szerepeltetése." 
Bár az Alkotmánybíróság későbbi döntése nyomán a 2009-et megelőzően juttatott összegek mentesültek a különadó megfizetése alól, azonban az, hogy ezeket a szereplőket már eleve mentesítették a fenti közteher megfizetése alól, már önmagában is jelzésértékű volt. 
A Lex Szász 2.0. 
A 98 százalékos különadót nemcsak a strasbourgi székhelyű Európai Emberi Jogi Bíróság, hanem Szász Károly és vezetőtársai is méltánytalannak és igazságtalannak vélték. Erre utal az is, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéről szóló törvénybe 2011-ben egy olyan szabályt illesztettek, amely az elnök, az alelnök, valamint a Pénzügyi Békéltető Testület elnöke "lelépti" juttatását kiveszi a különadó hatálya alól. 
A fenti szabályozás indokát elvileg az jelentette, hogy ezeknek a szereplőknek a jogviszonyuk megszűnése utáni, a pénzügyi (verseny)szférában történő elhelyezkedését is korlátozta a törvény. Így a jogviszony megszűnésekor fizetett egyösszegű juttatás nemcsak egyfajta végkielégítésként, hanem az elhelyezkedési tilalom megváltásaként is funkcionált. 
Lex Szász 3.0. 
A lex Szász 2.0. aktualitását előbbre hozta a PSZÁF-nak a Magyar Nemzeti Bankba történő beolvasztása. Ez ugyanis szükségszerűen a PSZÁF vezetői megbízatásának a megszűnésével jár. A kormány által benyújtott törvényjavaslat szerint a 2013-as őszi megszűnés során is alkalmazni kellett volna a "lelépti díjra" vonatkozó, a végkielégítéseknél jóval kedvezőbb szabályt. A Fidesz-frakció azonban 2013. nyarán úgy gondolta, hogy egy újabb lex nem lenne szerencsés, főleg a "pofátlan végkielégítések" kapcsán, amelyet annyit támadtak ellenzéki pártként. Éppen ezért egy bizottsági módosító indítványban ezt a kedvezmény eltörölték - volna. 
A kormányzat azonban közbelépett. Hiába fogadta el az országgyűlés a PSZÁF vezetői számára kedvezőtlen szabályt, egy zárószavazás előtti módosítóval csak-csak visszacsempészték azt. A mód is nagyon érdekesre sikerült: ahogyan arról már írtunk, a kormánypártok újabb taktikája az, hogy elhúzzák a kényelmetlen, de nem (nagyon) sürgős javaslatok vitáit, a kellemetlen módosítókat pedig suttyomban és az utolsó pillanatban nyújtják be. 
Ez történt ebben az esetben is: míg nyáron a kormánypártok a méltányosság nevében elvették volna a PSZÁF vezetőitől a lelépti díjukat, addig most ősszel, egy részletesen meg nem vitatott, zárószavazás előtti módosító javaslat 73. (!) pontjában visszacsempészték azt. 
A módosítás indokolása is nagyon szemérmes: eszerint ezek a változtatások azt a célt szolgálják, hogy "hogy az átvett foglalkoztatottakat a jogviszonyváltásból ne érhesse hátrány". Végül is, az indokolás korrekt, elvégre a módosító egy egyenlőbb személyi kör előjogait őrzi meg. Az már más kérdés, hogy ezt - ellentétben más végkielégítésekkel - miért nem tartották "pofátlannak" a kormánypártok. 
Kapcsolódó: 
   Utcára hívja a "kormánykárosultakat" a Jobbik 
   Beolvad a PSZÁF a jegybankba 

Ügyes: menőzni akartak a rendőrbűnözők 

2013-09-20 Palócbetyár.com 
Egy rendőrautó szorult két villamos közé csütörtök délután Budapesten, a Corvin-negyed megállónál - látszik a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Facebook-oldalára feltöltött fényképen. 
A BKK tájékoztatása szerint a baleset miatt a nagykörúti villamosok az újbudai végállomások és a Blaha Lujza tér között nem közlekednek, ezen a szakaszon pótlóbuszok járnak. 
A két rendőr meg akarta előzni a Mester utca felé tartó négyeshatost, de hiába jött szembe a másik villamos, a járőrök úgy gondolták, simán beférnek még a résen. Amint az a képen látható, nem sikerül nekik, a villamosok hiába satufékeztek, nem tudták elkerülni az ütközést. Bár a járműveken majdnem mindenki elesett, az ORFK szóvivője szerint nem történt személyi sérülés. Az egyik járókelő szerint "az emberek nem győztek tapsolni, szebbnél szebbeket ordítottak oda nekik". 
 
 

Akinek mindez nem lenne elég 
A BRFK kivizsgálja az esetet, és azt is, hogy ki hibázott, erre több válasz is van. Hibázhattak a rendőrök, ha nem használták a megkülönböztető jelzést, de a villamosvezetők közül is bármelyikkel előfordulhat, hogy figyelmetlen volt. 
Azaz nem a vagánykodó, felelőtlen sündőrök, hanem a villamosvezetők lehettek figyelmetlenek... Aranyos történet. 
MSZF: Nincs előrelépés devizahitel-ügyben 
Budapest, 2013. szeptember 22. Vasárnap MSZF SZK 
A kormány szándéka ellenére nincs előrelépés devizahitel-ügyben. A hitelezők nem hajlandóak felülvizsgálni a megkárosított adósokkal kötött szerződéseiket, még kevésbé kártalanítani őket. Átfogó megoldás csak kényszerítő erejű jogi fellépéssel, hatalmi szóval érhető el - írja vasárnap kiadott közleményében a Magyar Szociális Fórum. 
A devizahitelesek érdekében évek óta tevékenykedő civil mozgalom szerint semmi jele sincs annak, hogy a bankok november 1-ig ki akarnák igazítani szerződéseiket az adósok javára, és készen állnának lemondani realizált extraprofitjuk egy részéről a Hitelkárosultak terheinek csökkentéséért. Ezt támasztja alá, hogy a bankszövetség kitért a civilekkel folytatandó tárgyalás elől, és helyette internetes panaszládát létesített, ahová mindenki elküldheti megoldási javaslatait, hogy azután azt válasszák ki közülük, ami a hitelezőknek megfelel. "Cirkusz, amit a Hitelkárosultakkal művelnek! A hitelezők magukról állítanak ki bizonyítványt felelősségükről a társadalom, és az emberi sorsok iránt" - állapítják meg. 
Az MSZF megírta: a bankszövetség még arra sem volt hajlandó, hogy a Doubravszky György pénzügyi biztos által kezdeményezett tárgyalás idejére felfüggesszék a végrehajtásokat. Nem szólva a kilakoltatások leállításáról. 
Az MSZF szerint semmi kétség sem fűződhet ahhoz, hogy átfogó megoldás csak erélyes hatalmi fellépéstől remélhető. A kormánynak nincs más választása, mint teljesíteni szeptember 5-én Rogán Antal frakcióvezető révén bejelentett intézkedését arról, hogy ha a bankok vonakodnának eleget tenni a szerződések kiigazítására vonatkozó felszólításnak, akkor törvénnyel köteleznék őket a devizahiteleseknek okozott károk megtérítésére (reparációra). 
A Magyar Szociális Fórum kormány által felkarolt álláspontja szerint 
    A devizahitel hibás termék. A hibás terméket vissza kell váltani, ill. ki kell javítani. 
    A Hitelkárosultak nem akarnak kibújni tartozásuk alól, hanem annyit akarnak visszafizetni, amennyit ténylegesen felvettek, kiegészítve a Magyar Nemzeti Bank mindenkori kamatával. 
    A keletkezett túlfizetést be kell számítani a tőketartozásba, csökkentve vele annak összegét. 
    A jogtalanul elvett javakért kártalanítani kell a megkárosított embereket, anyagi és erkölcsi kárpótlásban kell részesíteni azokat, akiktől elvették egyetlen, jogszerűen birtokolt otthonukat, és más javaikat, mert nem tudták fizetni a bank által egyoldalúan és önkényesen számlázott törlesztést.
    Kárpótolni kell azoknak a hozzátartozóit, akik belehaltak a banki önkénybe, és a végrehajtói meghurcoltatásba. 
    A bankok térítsék meg a Hiteleseknek okozott kárt, kártalanítsák és kárpótolják a megkárosított embereket. 
    A létesítendő magáncsőd intézmény keretében elsőbbséget kell biztosítani azoknak, akiket a bankok és végrehajtóik kisemmiztek mindenükből, és semmi reményük sincs arra, hogy állami segítség nélkül visszailleszkedhessenek a társadalomba. 
    A végrehajtás kriminalizálódik. Ezért azonnali leállítását követeljük. A bankok nem adhatják el követelésüket, és eredeti áron kötelesek visszavásárolni azt. 


A Bankcsapda Egyesület álláspontját minden külső körülménytől függetlenül és külső befolyásolástól mentesen a tények ismeretében alakította ki, ezért nem meglepő számunkra, hogy szinte önállóan és éllovasként kell szembe mennünk mind a jelen Kormányzati célokkal, mind a Magyar Állammal és a Bankszövetséggel ! 
Az érdekvédelem elfogadható Bankszövetségi tárgyalópartnerei vélhetően majd azokból a körökből kerülnek ki, melyek között olyan szervezetek és személyek szerepelnek akikkel a kapcsolatot a "korrupció" vagy a közös "érdekkapcsolat" megalapozza... 
Falus Zsolt Ferenc 
B.É.C.S. 
Kapcsolódó: 
   Ők azok, akik húsz évvel előbb meghalnak, mint a többiek 
   A bankokkal nem tárgyalgatni kell, hanem akár diktátumokkal tisztességes feltételeket kikényszeríteni 
   Egy mentős panasza: keserű méz a madzagon 
   Nem jött be a trafikmutyi: sokan buktak az üzleten 
   Jelentősen visszaesett a dohánytermékekből származó adóbevétel 
   Napi ennivaló: Rezsi - novembertől kevesebbe kerül a gáz, a távhő és az áram 

Törökország végérvényesen nemet mondhat az európai uniós csatlakoztatására 

2013-09-22 magyartudat.com 
Törökország végérvényesen lemondhat az európai uniós csatlakozásról, mert úgy érzi, hogy több tagállam hátrányos megkülönböztetésben részesíti - közölte az ország európai ügyekkel foglalkozó minisztere a The Telegraph című brit lap vendégkommentárjában. 
Egemen Bagis írásában sérelmezte, hogy sok tagország előítéleteket táplál Ankarával szemben, ezért - mint fogalmazott - nem kizárt, hogy Törökország soha nem csatlakozik az unióhoz. 
A miniszter szerint mind a 2005 óta zajló uniós csatlakozási tárgyalások, mind pedig Isztambul legutóbbi, a 2022-es nyári olimpiai játékok megrendezésére való sikertelen pályázása azt bizonyítják, hogy negatív elfogultság tapasztalható Törökországgal szemben. 
Bagis - aki az EU-val tárgyaló török delegáció vezetője - elmondta: az uniónak tudnia kell, hogy a csatlakozás késleltetésével nem Törökországnak, hanem magának okoz károkat. 
A hírügynökségek emlékeztettek arra, hogy mindenekelőtt Németország és Franciaország hangoztatott fenntartásokat Törökország teljes jogú tagságával szemben. 
Mind Berlin, mind Párizs utalt arra, hogy nézete szerint sok problémát okozhat a 76 milliós, túlnyomóan muzulmán befolyású ország integrálása. 
A közelmúltban hasonló fenntartásokat fogalmazott meg az osztrák kancellár is, aki mindenekelőtt az emberi jogok érvényesülésének hiányát sérelmezte, különös tekintettel a tüntetés és a véleménynyilvánítás szabadságára. 
Mindhárom uniós tagállam azon a véleményen van, hogy a teljes jogú tagság helyett egyfajta különleges partneri viszonyt kell felajánlani Törökországnak. 
Kapcsolódó: 
   Merkel irányt vált, Orbánnak követnie kellene 
   EU-barátság vagy EU-ellenesség? 
   Utolsó csatlós: Magyarország nem euroszkeptikus 
   Orbán európai karrierre is hajt 
   Amikor egy politikus végre igazat mond a megrendezett háborúk igazi céljairól! 

Peresz: Fokozni kell a Szíriára és Iránra gyakorolt nyomást 

21.09.2013, 20:54 Oroszország Hangja 
    
Komolyabb nyomást kell gyakorolni Szíriára és Iránra, mivel ezek az országok "megszegték az általánosan elfogadott szabályokat" és tömegpusztító fegyvereket használnak - jelentette ki ma Simon Peresz izraeli elnök a 10. jaltai ülésen. 
"Hirosima után a világ konszenzusra jutott, hogy többé senki se fog tömegpusztító fegyvereket használni - jegyezte meg. - Sokkolt bennünket az a tény, hogy Szíriában vegyi fegyvereket alkalmaztak." 

Az izraeli elnök hozzátette, hogy "amennyiben az irániak ellenzik a nukleáris fegyvereket, akkor miért építenek hosszú hatótávolságú rakéták számára kilövőállomásokat? Ennek kellene lennie a napirendi kérdésnek" - jegyezte meg. 
Kapcsolódó: 
   A legújabb zsidó pofátlanság: "Ismerje el a nemzet, hogy mi is országalapítók vagyunk" 

Minden terror zsidó-unió hamvába porlad 

2013. szept. 22. presstv Facebook 
Az ismert nagyobb zsidó-uniók, a szovjet, az amerikai és az európain kivül léteznek kisebb uniók, mint pl. európában "Nagy-brittannia", mely 3 önálló tartományból állt, Wales, Skóciai, Írek. A tartomány kifejezés önmagáért beszél, egy magas rangú kultúrához való tartozást, ami a Szent Korona Úradalma, a Teremtő Úr-sága (nyelvrontás után országa) alá való tartozást jelent. Ilyen volt az aragóniai tartomány /ma spanyolország/, a katalán tartomány /melyet a spanyolok bekebeleztek/, de egész európa önálló, független tartományból állt, akik "önként-dalolva" álltak a Szent Korona ÚR-adalma alá, és fogadták el a Teremtő Törvényét, a Szent Korona Törvényét szolgálni, mely biztosította minden tartománynak az Igazságot, az Igazságosságot és minden Embernek az Istenadta emberi méltóságot. 
Tehát nem fizikai, lelki terrorral kötelezték a tartományokat, hanem önként, saját szabad akaratukkal álltak a Szent Korona oltalma alá. 
Jelenleg a Skót-tartomány követeli a függetlenségét, a cion-zsidó-terrorral szemben. Ja kérem, aki megélte egykoron a szabadságot, isteni Igazságot és Emberi méltóságot, azt soha nem felejti el, mert bele van vésve a testi- és a lelki genetikájába és feltör belőle, ha idióták terrorizálják! 


Nem hiába, a "zsidó lebukás" éve ez 

Ismét lebuktak a zsidók, akik állandóan Irán ellen lépnek fel a nukleáruis fegyverek miatt. Kiderült egy légi fotóról, hogy a zsidó állam állig fel van fegyverkezve nukleáris fegyverekkel. Persze eddig is tudta a világ, csak most bizonyiték is van róla. A zsidók eddig folyamatosan tagadták, hogy rendelkeznének nukleáris robbanófejekkel. Most, hogy kiderült, már magyarázkodnak, hogy elvégre 100 millió darab-arab ellenségük van. 
/Hát ebben nagyon tévednek, minimum 7 milliárd lehet./ 

Az a kérdés komolyan felvetődött viszont, hogy ki bízta meg a zsidókat valaha is, hogy ők kérjenek számon bárkit is és menjenek árulkodni a NAÜ-nek, amikor egyedül ők nem írták alá a leszerelést és ráadásul jó nagyot hazudtak, hogy nekik nincs ilyen fegyverük. 
zmianynaziemi.pl 

Halálraítéltek harcolnak Assad ellen 

2013. szeptember 20. - 18:11 Jövőnk.info 
Egy titkos dokumentum szerint, több mint 1200 halálra ítélt harcolt Assad kormánya ellen, hogy megússzák a kivégzésüket. 
Egy kiszivárgott titkos dokumentumból kiderült, hogy Szaúd-Arábia több, mint 1200 kard általi halálra ítélt, bűnözőkből verbuvált zsoldosokat küldött harcolni, Assad kormány hadserege ellen. 
Az AINA nemzetközi, asszír hírügynökség tudósítása szerint, 1,239 elítélt kaphatott fellebbezést, és az elítéltek családjai havi zsoldban, valamint tartózkodási engedélyben részesültek a Szunita Arab királyság területén. 
Dokumentumból kiderült adatok alapján, a szaúdiak mellett az elítéltek között szerepelnek: afgánok, egyiptomiak, jordániaiak, kuwaitiak, pakisztániak, palesztinaiak, szomáliaiak, szíriaiak, illetve yemeniek. Az elítélteket az alábbi bűnök elkövetése végett ítélték halálra: gyilkosság, nemi erőszak, drogkereskedelem. 
A dokumentum szerint, az irakiak nagy része, azaz 29 fő hazatért, illetve a yemeniek bizonyos része is, a többi elítélt sorsáról nem tudni, hogy hányan estek fogságba, vagy haltak meg a harcok alatt. 
A hírek valódiságát igazolta, egy meg nem nevezett, iraki parlament volt minisztere, így nagy eséllyel nem hamisítványról van szó, és az adatok valósak. Állítása szerint Oroszország kérvényt nyújtott be, hogy az ügyet az ENSZ napirendi pontjára vigyék. 
Megjegyzés: Ismerős recept a történelem során. Emlékezzünk vissza, amikor a szovjet elítélteket besorozták, majd a zsidó Ehrenburg röpiratai által feltüzelve, erőszakolták meg Európát. 
Thorwald Rudolf - Jövőnk.info 


Friss Hirek szerint Al Qaeda terroristak es FSA terorristak kozott botrany tort ki Al Qaedasok lefejeztek 40 FSA tagot! most mar egymast okoljak a veresegek miatt! 
GUANTÁNAMÓBÓL SZÍRIÁBA 
Videó: http://www.youtube.com/watch?v=tD958IIt4R0 
Az elhunyt marokkói terrorista Afganisztánban harcolt az amerikaik ellen, utána 5 évet töltött Guantánamóban, majd Szíriában vesztette életét . Egy féreggel kevesebb a világ. Egyébként Guantánamo nem más, mint amerikai oldalra történő terrorista átképező központ. Nagyon sok guantánamói Szíriában kötött ki, ami bizonyítja az előbbi felvetést. 
Nem érdekes hogy mindig nyitott szemekkel temetik el halottaikat? 
Nem érdekes hog Guantanamóból nem egy ilyet engedtek már ki, kivel később a szíriai hadsereg végzett?? 
Kapcsolódó: 
   The Syrian Diary: Russian Documentary from TV Rossiya 24 on Events in Syria 
   We love you Assad 
   Syrian Patriotic Songs for Bashar 
   2013-09-20 Világ-panoráma - Szír ügyben meghátráltak 
   El a kezekkel Szíriáról, egy amerikai rap énekes énekel Szíriáról 
   HANDS OFF SYRIA 2 - Marcel Cartier & Saeed Shah (GRUMPY PROFESSORS) 
   Elemzés a szír helikopter lelövéséről, a török határ közelében 
   'Sexual jihad': Tunisian women go to Syria to 'relieve' holy warriors, return pregnant 
   Szombat óta 387 terroristát ölt meg a szíriai hadsereg 
   A sorsdöntő Közel-Kelet 2/5 
   Díszszemle Iránban: 2000 km-es hatótávolságú rakétákat vonultattak fel 
 

Ez a szerencsétlen bohóc is belebukik a Szíria elleni háborúba?



Végre ismerkedik Izraellel a cionista Nyugat is: európai diplomatákra támadtak a megszálló katonák 

2013-09-20. 21:10 Kuruc.info 
Európai diplomatákat bántalmaztak Ciszjordániában izraeli katonák, és elkobozták tőlük a hontalanná vált palesztinoknak szánt segélyt az azt szállító teherautóval együtt. 
A katonák hanggránátokat vetettek be diplomaták, segélymunkások és helyi palesztin lakosok egy csoportja ellen - közölte a Reuters brit hírügynökség helyszínen tartózkodó tudósítója. Egy francia diplomatát kirángattak a segélyeket szállító teherautóból, a földre teperték, majd elhajtottak a megrakodott járművel. 
"Itt ennyire tisztelik a nemzetközi jogot" - mondta a letepert diplomata, Marion Castaign, aki többek között arra panaszkodott, hogy megsértették a számára a nemzetközi jog által garantált diplomáciai mentességet - személyi immunitást élvező diplomatákkal szemben ugyanis nem intézkedhetnek a fogadó állam hatóságai. 
 
Marion Castaign (aki ráadásul nő) földre teperve


A francia, brit, spanyol, ír, ausztrál és európai uniós diplomatákból álló küldöttség sátrakat szállított a ciszjordániai al-Makul régióban fekvő településre, ahol a hadsereg hétfőn elbontotta a nagyjából 120 palesztin lakos házait, istállóit és egy óvodát is, miután az izraeli legfelsőbb bíróság kimondta, hogy "nem volt rájuk megfelelő építési engedély". 
A hadsereg szóvivője szerint a katonák a bírósági döntés értelmében akadályozták meg, hogy sátrakat állítsanak fel a területen, a palesztinok pedig kövekkel dobálták meg a rendőröket az incidens során. A szóvivő azt is hozzátette, vizsgálatot indítanak, hogy az érintett diplomaták "visszaéltek-e kiváltságaikkal". 
A diplomaták azután csatlakoztak a segélyakcióhoz, hogy kedden és szerdán izraeli katonák megakadályozták, hogy a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának munkatársai sátrakat emeljenek a területen, ahol a juhtenyésztő palesztinok több emberöltő óta élnek. 
A jeruzsálemi brit konzulátus "súlyos aggodalmának" adott hangot a történtekkel kapcsolatban, a diplomaták pedig felháborítónak nevezték az esetet, amelyet elmondásuk szerint jelenteni fognak kormányaiknak. 
Videók az incidensről: 
1. https://www.youtube.com/watch?v=g2QecNSTQxA 
2. Ebben a videóban azt is kimondják, hogy izrael segélyekből tartja fenn magát! Ha nem kapná ezeket a segélyeket nem tudná működtetni a terror államot. Javasolják, hogy a segélyek megvonásának lehetőségével kényszerítsék a cionista államot emberi viselkedésre 
https://www.youtube.com/watch?v=52RQ3KObqhY 
Diplomatákat bántalmaztak, gránátot dobtak rájuk zsidó terroristák 
Segélyt szállító diplomatákat bántalmaztak az izraeli katonák 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése