2013. október 13., vasárnap

Így kúszott fel bennem a Kundalini





1 éve B Klári | 7 hozzászólás
Kezdő és újrakezdő jógázóként és aktív számítógépnél dolgozóként igen gyakran érzek forróságot az alsó csigolyáim és a keresztcsontom környékén. Sokáig azt gondoltam, hogy elmeszesedett csigolyáim miatt van ez. Már-már bele is törődtem ebbe az állapotba, mígnem rátévedtem az alábbi leírásra a tantralap.hu-n a kundalini energiáról és az áramoltatásához szükséges egyensúly létrehozásáról. Ennek olvasása közben - úgy éreztem - sikerült felkúsztatni ezt az energiát, majd visszaáramoltatni. Saját laikus tapasztalatomat írom itt le, hogy hogyan történt.
Örömmel veszem a tapasztaltabbak meg a hasonló érzéseket átélt tagok megjegyzéseit.
 
A Kundalininek több neve is van. Hívják "kreatív energiának", "csavart erőnek", Saktinak és "kígyótűz­nek" . A jóga-hagyománya Kundalinit kígyóként ábrázolja, amely a gerinc alján, az Ida, Pingala és Szusumna (gerinc melletti levegőcsatorna) találkozási pontján, há­rom és félszer összecsavarodva fekszik és alszik.
 
Mivel ezek számomra ismeretlen, új szavakként csengtek, utánanéztem: az Ida a női energia, mely a gerinc bal oldalán megy fölfelé, a Pingala pedig a férfi energia, mely a jobb oldalon kering lefelé.
 
 
 
 
network.hu
 
 
Ha egyszerre lélegzünk az Idán és a Pin­galán keresztül, ez egyensúlyba hozza az agy jobb és a bal felének működését. Így érhető el a kettős légzéssel és az energiák kiegyensúlyo­zásával az Egység Légzését -írja a tantralap.  Azt is megjegyzi, hogy a kozmikus tudat felé vezetõ úton ez az egyik legfontosabb technika.
 
Nem volt nehéz így lélegezni. Az én megoldásom az volt, hogy belégzéskor az Idán fel, kilégzéskor a Pingalán áramoltattam le, közben emellett még igyekeztem a Szusumnára, vagyis a gerinc melletti légcsatornára is koncentrálni.
 
 
 
network.hu
 
 
Így kúszott fölfelé nekem is :-)
 
 
Érdekes volt az alábbiakat olvasni arról, hogy a légzésünk belső áramai napszak szerint periódikusan változnak. Jó lesz figyelembe venni...
 
"A belélegzett levegő áramlása a szwara jóga tantrikus rendszeré­ben leírt, egymást követő ciklusokat követi. Ez a tudatosan megtevezett váltakozó orrlyukakon keresztül történő légzés tudománya. Átlagos körülmények között egy ember körülbelül 15-ször vesz le­vegőt percenként, ez nap 21 000 belégzést tesz ki. Természetes mó­don is vehetünk egyszer egyik, másszor másik orrlyukunkon keresztül levegőt. Egy-egy orrlyuk körülbelül 45 percig tölt be domináns sze­repet. Amint ez az uralkodó pozíció az egyikről a másikra megy át, egy pillanatra egyensúlyi állapot keletkezik.
 
A nap folyamán az agy energiapályáiba több prána áramlik. Ez a sűrű energiafolyam a gerinc jobb oldalán ereszkedik le, és szolá­ris. A delet követően a prána a gerinc baloldalán felfelé halad, és lunáris. Ez azért van így, mert az első hat periódust a nap, a követ­kezõ hatot pedig a hold irányítja. Ezért a dél és az éjfél jelenti a szo­láris és lunáris pránikus energia-áramlások közötti legtökéletesebb egyensúlyt, és ez erősebb Kundalini áramlást eredményez aSzusumnába. Ez a két időpont a legalkalmasabb a Kozmikus Kobra Légzés Meditációra."
 
Még ezt írják:
 
"A Kundalini felébresztése az emberi inkarnáció legfőbb célja.
Jóga technikákkal ébreszthető fel. Ha felébred, megindul a gerincen felfelé. Amint a hat gerinc központon (csakrán) áthalad, életet visz beléjük, éppúgy, mint azokba a lelki erőkbe, amelyeket a csakrák irányíta­nak.
A tantrikus gyakorlatban azt tanuljuk meg, hogy ha felkelted életenergiádat vagy sze­xuális vágyadat, és eközben a légzést, mint közvetítő eszközt haszná­lod, automatikusan kezded majd érezni a Kundalini erőt."
 
Kipróbáltam, de ez ilyenformán nekem nem ment...
 
Viszont ahogy a gerinem alsó részén érzem a forróságot és elkezdek a légcsatornára gondolva normál belégzéssel a gerinc baloldalán fölkúszó energiára, kilégzéssel meg a gerinc jobb oldalán lefelé ereszkedő energiára gondolni, a forróság is automatikusan fölfelé kúszik a gerincem közepén. Ezt az érzést is befogva a tudatos koncentrációmba, már sikerült a forróságot az Egység Légzésének pár perces gyakorlása során egész a koronacsakráig felnyújtani. Merthogy maradt a forróság lent is, csak egyre terjedt fölfelé, mintha egy gumit húznék. Hol itt volt forróbb, hol ott.
 
Ezt éltem át a kundalini fölkúszása közben: miközben az alsó csigolyáknál is folyamatosan éreztem a forróságot, az egyre magasabbra jutott a hátamon a vállaimig. Aztán a hátsó nyakrészen szó szerint áttört, miközben egy pillanatra összeszorult a torkom és szédülést, tarkó fölötti nyomást éreztem. De ez szerencsére hamar abbamaradt. Jött a fejtető bizsergés, mintha egy korona lenne a fejemen. Kicsit általánosan elzsibadtam és a földhöz szegeződtem.
 
Ilyet írnak erről:
 
Mi a kapcsolat a jóga és a Kundalini között?

Igazából minden meditációnak, minden jógafajtának, minden spirituális KERESÉSnek valahol az a végső célja, hogy életre keljen bennünk a Kundalini energia! Ha ez megtörténik és végíg halad 6 csakrán, akkor valósul meg az igazi JÓGA állapot. A JÓGA azt jelenti KAPCSOLAT. A Kundalini segít bennünket, hogy létrejöjjön a Lelkünk (lényünk örök része) és az Univerzális Lélek, a Mindenen Átható Szeretet Erejével való kapcsolat. Ezt az erőt minden vallásban másképp nevezik – Szentlélek, Paramachaitanya, Ruh - de attól még ugyarról az erőről van szó és a cél is mindenhol ugyanaz, kapcsolatba kerülni a Mindenen Átható Szeretet Erejével. Ez maga a megvilágosodás.
 
Az az állapot, ahol teljes nirváná van. Itt a Sahaja Jógában ez a folyamat nem egy pillanat alatt történik meg, mint pl. Buddhánál. Shri Mataji által tanított technikával nem egyszere az egész Kundalinik emelkedik fel, hanem egy pár szál ebből az energiából. És ezt is akkor lehet érzékelni, ha meditálunk. Aztán visszahúzódik. De már ennek a pár szálnak is csodálatos hatása van az életünkre! Aztán minél inkább az életünk részévé válik a meditáció, annál több energiaszál fog felébredni a Kundalini energiánkból, és annál inkább közeledünk a megvilágosodáshoz! Az igazi valláshoz, az igazi szentséghez, a nirvánához, kinek hogy tetszik.
 
Hát mit mondjak. Nem ezt éreztem. Az igaz, hogy mikor a fejtetőre ért a forróság, akaratlanul elmosolyodtam és hosszabb ideig kissé kábult állapotba kerültem, úgy, mint az irányított vizualizációs utazások után, de nem gondolom, hogy megvilágosultam volna :-(

 
network.hu
 
 
 
Így hát kerestem tovább. Nem jó olyat átélni, amire nincs az ember felkészülve. Bizonytalanná tesz...
Tovább kutakodva még ezt találtam erről:
 
"A megvilágosodás visszatérés ahhoz a Forráshoz, amely létreho­zott téged; úgy, hogy tudatára ébredsz energiád Forrásanak, és eggyé válsz ezzel a Forrássa! Az eleterő bolygónkra valahonnan a Tej­út közepéről érkezik. Olyan ez, mintha képzeletben be­kapcsolnál egy színes TV-t, és agysejtjeiddel érzékelnéd a hatalmas Tejutat. Ha egyszer kapcsolatba kerültél ezzel az energiával, és visz­szatértél ebből a kiterjesztett állapotból, már soha nem leszel ugyan­az az ember, aki azelőtt voltál."
 
Ebben a leírásban - belegondolva - tényleg lehet valami. Valóban nagyobb tisztelettel kezdek lenni a természet, a Naprendszer és a kedves Földanyánkkal szemben. Jobban, mélyebben kezdem átérezni a nagyobb, tágabb dimenziókat, mint a Földet, a Naprendszert és finomabban, mélyebben a belső világomat.
 
Már korábban olvasam, hogy nem szabad megrekeszteni a Kundalinit a fejtetőn, hanem tudatosan koncentrálva leereszteni a homlokon, torkon, mellkason, hason, alhason keresztül vissza a gyökércsokorba, bocsi, gyökércsakrába.
 
Egyébként ez a folyamat - meglepetésemre - roppant kellemes volt. Kellemes hűsen simogatta végig a homlokomat, arcomat, a mellkasomat, ellazította a hasamat és jólesően megbizsergette alhasi szerveimet, míg visszatért a kiindulási pontra, a gerincem aljába.
 
Kíváncsian várom a meglátásaitokat és azt, hogy vajon más taggal is megtörtént-e már ez. Mondom, én teljesen laikus vagyok a témában. Jógáztam ugyan már korábban rendszeresen, de csak a hatha jógát és a jógalégzést gyakoroltam. Egyéb jóga és keleti tanok távol maradtak tőlem.




2007 őszén



Az utolsó vacsora
Dieric Bouts
      Myrette bámult egy példa, amit találtam az én notebook. Meredt az intenzíven, során néhány perc.
      "Nem tudom, ha ez a entheogének vagy a művészet -, de kezdek látni ... 
C'est bizarr! A festmény valójában három dimenziós. .. "
      Vett egy kis szünetet, és lenézett a sötét víz a Szajna.








Ébresztő Kundalini!

A gerinc tövén, mint egy három és félszer összetekert kakaós csiga, szunyókál a híres Kundalini kígyó. Békés álmából érdemes felvernünk őt, és életre kelteni szexuális energiáinkat. Bírjuk rá Kundalinit arra, hogy a gerincünk mentén kiegyenesedjen, és Sakti női energiáit eljuttassa Sivához, jegyeséhez.


Vele egyesüljön, majd visszabújjon lakóhelyére. A Tantra Kriya Jóga egy olyan út, ami segít felébreszteni a szundító Kundalini kígyót, melyben elengedheted az elméd hatalmát és megismerheted felsőbb önvalódat.

Kundalini az életerőnk szimbóluma
Női (Saktival, Siva jegyesével analóg) energia. Párunk testén a Kundalini kígyót úgy tudjuk felébreszteni, hogy a gerincoszlop tövében legalább három percig masszírozzuk, ütögetjük, ahogy a sportmasszőr gyúrni szokta a sportolókat. Kundalini ugyanis ravasz jószág. Imád aludni, és szundikálás közben a szusamát, vagyis a gerincoszlopban húzódó szűk ösvényt szopja közben. Rá kell bírnunk őt, hogy ébredése után emelkedjen fel egy szűk csatornán a gerincoszlopban és a csakrák kapuin átjutva a korona csakráig.

A Kozmikus Kobra Légzés 
A tantra kurzusok első beavatásán tanított légzéstechnika. Olvasva nem túl könnyű elsajátítani. Lényege, hogy a kígyót különféle légzárásos és zsigeri gimnasztikák valamelyikével vagy ezek kombinációjával tudjuk aktivitásra bírni. Ajánlott technikák:
Asvini mundra – a végbél záróizmainak az ütemes összehúzása és kiengedése
Vadzsróli mundra – a genitális izmok ritmukus feszítése és ellazítása
Jóni mundra – a fülek hövelykujjal, a szemeknek a mutatóujjal, orrlyukaka a középsőujjal és a száj a maradék két ujjal történő lezárása
Lótuszülés – sarokkal a végbél és a nemi szerv zárása
Kecsári mundra a nyelv hátrafordítása a szájpadlásra illetve a torokba.
Egyidejűleg szellemi összpontosítással és bizonyos mantrák ismétlésével, invokációjával is késztetjük, terelgetjük Kundalinit.

Mit csinál erre Kundalini?
Ébredezni kezd, fuldokolva, sziszegve kiegyenesedik. Annak érdekében, hogy a gerinccsatornában felemelkedve megkezdje az energia – kígyó, érdemes hasi légző gyakorlatokat végezni. Ennek hatására a kígyó, lépésről lépésre feljebb és feljebb kényszerül. A kígyónak ugyanis három kapun és hat csakrán kell felküzdenie magát. Valahányszor a Kundalini áthalad egy csakrán, annak szimbolikus lótuszvirága megfordul, és szirmai a magasba mutatnak. Kundalini útja gyötrelmes, zsiger akrobatika és az ő fuldoklása kíséri. A Kundalini nem más, mint a libidó szublimálásának legősibb szimbóluma. Útja a korona csakránál, az ezer szirmú lótusznál ér véget, itt következik be egyesülése Sivával, miután a kígyó végre visszatérhet lakóhelyére, a gerinc tövébe. Visszaútján a test energia központjainak un. Padmát szimbolizáló lótuszok újra lefelé fordulnak szirmaikkal, az ott lakozó istenek pedig tovább hálnak „saktijaikkal”, és minden központban új életerő támad.

A titkos, szent tantrikus hagyomány kulcsát nem szokták leírni, hanem a gyakorlatban adják tovább.


Mi az a Kundalini?



Több mint tizenöt évvel ezelőtt, amikor én voltam huszonkét, azt tapasztaltam, amit ismert, mint a "kundalini ébredés". Amikor ez történt, fogalmam sem volt, mi történt. Nem volt egy spirituális tanító, vagy guru a kissé kanyargós spirituális út én megkezdte a néhány évvel korábban. Én elkezdtem gyakorolni hatha jóga, olvassa mohón mindent "A Tibeti Élet és halál" Carlos Castaneda, meditált egyedül a sivatagban, gyakorlott mély érzelmi kiadás, elment a műhelyek és a spirituális összejövetelek, és a folyamat során találkozott még sokan mások is elérte a magasabb tudatállapot és egy tartalmas élményt, hogy.
Még mindig teljesen a kék és teljesen elképesztő, de amikor azt tapasztaltam, a kundalini energia felébred, vagy fel. Sok-sok különböző típusú és kifejezések és a tapasztalatok a spirituális ébredés. Néha ez csak egy kinyilatkoztatás vagy megvilágosodás, hogy vezet az egyik egy teljesen más irányba, egy jobban összpontosít a spiritualitás és a belső keresést. Spirituális ébredés jelenthet, hogy az angyalok, vagy kapcsolatba és csatornázás egy idegen entitás. Egy kísérleti út, mint egy teepee szertartás vagy izzasztókunyhó vezethet felfedezni felvállalása és a korábban ismeretlen része magunkat, vagy a communing néhány aspektusa az isteni. Spirituális ébredés vezethet a képesség, hogy az emberek auráját, beszéljen a, vagy hagyja a test, és fedezze fel az asztrális síkon.
Kundalini ébredés azonban valami más. Ez jött eredményeként néhány ilyen más élmények, mint ahogy az én esetemben. És ez is vezethet az úton, hogy aktiválja néhány ilyen túlvilági jelenség, és mások. Lényegében kundalini egyszerűen energia. Pontosabban, ez a lelki energia, amely lakik minden emberi lényben. Kundalini szó szerint azt jelenti "feltekeredett kígyó". Képletesen szólva, a feltekert kígyó jelent tartályt a lelki energia, amely fekszik az alapja a gerinc, a gyökér csakra, tekercselt, mert a legtöbb ember számára ez látens vagy potenciális lelki energia, amely a személy a legtöbb esetben tisztában.
Keresztül jóga és más spirituális gyakorlatok, vagy néha a tudatalatti egyéni erőfeszítések, vagy akár teljesen véletlenszerűen, ez az energia is felébredt az egyén, amely esetben az energia kopogott be, és elkezdi áramlik felfelé a gyökér csakra végig a csakrák mentén gerincoszlop, amelynek végén egyesült a legfelső korona csakra a fejtetőn.
Mint a spirituális tapasztalatok általában kundalini ébredés vesz vadul különböző formák különböző emberek. A különbségek terjedhet tapasztalatai a tiszta boldogság, a puszta.Az egyesítő tapasztalat az, hogy ennek a fokozódó lelki energia, amely élénkíti és aktiválja a csakra-rendszer, a hat-hét (attól függően, hogy kit kérdezel) energia központok mentén a gerincoszlop, amelyek mindegyike megfelel bizonyos szerves részét képezi az emberi szellem .
Összefoglalva a csakrák röviden, az első csakra, vagy gyökér csakra, található nagyjából az alapja a gerinc, kifejezetten a gát alján a has, közvetlenül a lába. Ez együtt jár a vörös szín, és az alapvető gyökér teljesítmény, a tiszta potenciális energiáját. A második csakra félúton a gát és a tengeri. Színe narancssárga, és ez jár a kézikönyvben és a kreatív energia. A harmadik csakra a tengeri és a has régióban. Ez a sárga és a kapcsolódó érzelmek, érzések és az intuíció. A negyedik csakra a mellkas közepén, a szív területén. Ez a zöld és a kapcsolódó érzelmek a szeretet, az egység és az egyensúly, mert a félúton a felső és az alsó csakrákat. Az ötödik csakra található, a nyak és a torok.Ez egy világoskék és kapcsolatban van a hang-és személyes kifejezés. A hatodik csakra, a harmadik szem, a közepén a homlok. Az indigó, vagy a kék, és kapcsolódik a szemét, és a spirituális látás és látomások. A hetedik vagy korona csakra legtetején a fejét. Ez lila (kombinációja piros, a gyökér csakra és a kék, a hatodik csakra), és a kapcsolódó egység és a megvilágosodás, valamint a kapcsolatot a többi az univerzumban.
Egyesek azt mondják, hogy alternatívaként a korona csakra valójában fehér, egyesítése az összes szín. És mások azt mondják, hogy vannak további csakrák, a nyolcadik, kilencedik és tizedik amelyek felett helyezkedik el az emberi test, amely összeköti minket különböző aspektusait a világegyetem, vagy más dimenziókba, és esetleg a fehér, arany, ezüst vagy más színű. Ez természetesen nyitott vita és értelmezés. Ez nem különösebben fontos, hogy mindenki egyetért a részleteket. De fontos megjegyezni, hogy sok szerte oly sok spirituális tudományág egyetért a gondolattal, hogy ezeket az energia központok saját emberi fizikai formában, hogy csatlakozik hozzánk a spirituális energiákat, és végül az isteni.
Tehát, kundalini energia származik a gyökér csakra, és azt, hogy alap, a tiszta hatalom, amely élénkíti a spirituális tudatosságot, és hozza a teljes emberi potenciál a gyümölcsét.És mint már említettük, ez vezethet a legkülönbözőbb érzések, a boldogság vagy a és a harag és minden a kettő között, mivel ez egy nagyon erős erő.
Az én esetemben, a kezdeti tapasztalatok kundalini volt az utóbbi kategóriába, az egyik nagy belső kihívás, hogy mondjuk a legkevésbé. Ennek egyik oka ez lehet a helyzet, hogy a kundalini energia, mint egy tűzoltó tömlő energia, akiknek veleszületett célja, hogy megtisztítsa a csakrák bármilyen dugulás vagy zavar, és azokat vissza a teljes, vibráló lehetséges. És mint egy tűzoltó tömlő, amely be van kapcsolva, akkor egy olyan erő, amivel számolni kell, és ha bekapcsolva ez nyilvánvalóan nem lehet egyszerűen kapcsolható vissza. Ha az energia tör elő, emelkedik a csakra-rendszer, akkor lép kapcsolatba minden csakra, és ha ellenállásba ütközött formájában dugulás, korábbi traumák, tagadta érzelmek és emlékek, bűntudat, ítéletek és a különféle fagyasztott energia tartjuk a mi emberi lelkek, hogy maradjunk a rezgő teljesen, majd a kundalini energia ébreszteni ezeket, mint a reflektorfénybe ragyogó egy sötét és poros padláson.
Kundalini energia egy céltudatos küldetését, és az, hogy újra együtt a korona csakra. Azt mondom, egyesítése, mert ez is kérdés, visszatérő magunkat a természetes állapot, vagyis az egység között minden szempontból sokoldalú lelkek, valamint a szellemi birodalmakban túl normális, éber felfogás.
A folyamat ezen újraegyesítés, ahol a dolgok nehéz és ijesztő, és néhány úgy tűnik, szinte lehetetlen megoldani időnként. A tünetek a kundalini ébredés rendkívül széles körű.Vannak, akik egyszerűen csak tapasztal patak boldog energia élénkítő lelküket. Egyesek talán találja magát tartotta ébren, nem tud aludni, és ne kelljen napokig egy időben, hanem gyakorló művészet vagy a zene hajtott egy állandó árvíz a kreatív energia.Vannak, akik magukat spontán feltételezve jóga pozíciókat, vagy pedig szavalni énekek, talán nyelven még sosem beszélt korábban. Megint mások lehet, hogy találja magát látta más birodalmakban vagy a méretek, hangokat hall, vagy lát előttük nem fizikai entitások, vagy talán látomásai a jövőben, vagy belenézett az ősi múltat.
Sok, magamat is beleértve, kundalini ébredés egy helyi tapasztalatot, amely azzal jár, hogy a vízlépcső válogatott energetikai tünetek a fizikai, mentális és érzelmi síkon, hogy lehet egyenesen bizarr és nagyon kellemetlen, sőt elviselhetetlen. Az én esetemben, azt tapasztaltam, egy érzés, mintha tűz égett az alapja a gerinc, dühöngő fel a gerincoszlop.Én áramütés előforduló, egész testem, és villog a fény látszólag szemem előtt, valamint kívül a normális látóteret. Úgy éreztem, mintha én is egy időben, hogy eltört, és húzta szét a hatalmas erő az energia, hogy nem tudtam korábban elképzelni. A hónap a tapasztalatom kundalini ébredés, én megszólította egy állandó támadása ilyen tünetek, az a lényeg, hogy biztos voltam benne, nem volt módja, hogy amit ment keresztül lehet megoldani.
Szerencsére végül rábukkantam a könyvek száma magyarázza, amit tapasztaltam, ami szintén megnyugtatott, hogy nem volt a célja, hogy azt is valamiféle állásfoglalás.Állásfoglalása azonban ebben az esetben nem jelenti azt, hogy hirtelen a tapasztalat véget ér, és ez az egész mögött. Ahogy az egyik buddhista tanító közölte velem, egy ponton a mélyben ilyen elsöprő érzés: "Az energia nem csökken az intenzitása. Azonban előbb-utóbb változtatni elhelyezésére, és akkor úgy tűnik, hogy maga az energia megváltozott. "
Tizenöt évvel később, azt lehet mondani, hogy ő pontosan így van. A cél a kundalini ébredés nem egyszerűen, hogy nekünk egy élmény amit aztán meg vissza, és azt mondják, hogy megváltozott, hogy bizonyos mértékig. Ehelyett az a célja, hogy felébressze a forrása a lelki energiát a lelkünk, amelyek összekötnek bennünket a teljes potenciálját, és a többi a világegyetem, és ami visz minket egy új normális a kiterjesztett tudatosság és fokozott figyelmet mind a világ körülöttünk, és a végtelen és örökkévaló birodalmak belül és messze minket.
Végső soron, az én tudomásom szerint kundalini ébredés az út a megvilágosodás és Krisztus tudat. Lehet, hogy nem teljesen pontos, és a megvilágosodás egy olyan dolog, hogy maga is számos különböző formában, attól függően, hogy a kereső és a tanár.Tizenöt év után séta ezen az úton, csak azt tudom mondani, hogy még mindig van egy hosszú módja, hogy menjen, mert ez egy életre folyamat.
De azt hiszem, hogy kapcsolatot és az ébredés ez az energia valóban a legfontosabb szempont az, hogy az emberiség gyógyító kell alávetni ez idő alatt hatalmas felfordulás és az átalakulás a bolygónkon. Miért? Mivel azt tapasztaltam, pillantások és rövid, az érthetőség és a megvilágítás a mély boldog emlékezés és a mindenre kiterjedő teljesség, amely kundalini hoz. És ebben az állapotban az egység és a tudás és a kapcsolatot minden, ami nem akar mást, és a szüntelen problémákat, hogy a pestis a világ nem tud tovább kísérteni minket. Az emberiség azért jött, hogy a döntő fontosságú válaszút, ahol nem csak folyamatosan megy előre, ahogy már az elmúlt néhány száz évben a gyorsuló technológiai fejlődés, nem irányított egy valódi kapcsolat a saját maguk és az univerzum egészének. Emberiségnek szüksége van, hogy egy hatalmas, kritikus ugrás az evolúció és a tudat, hogy kezdődik kapcsolatos a saját világában, és minden más egy teljesen más módon. És kundalini joga van, hogy ezt a kritikus átalakulás az emberiség, egy személy egy időben.
Végül, szeretnék ajánlani néhány hasznos ötlet, hogy bárki, aki átesett kundalini ébredés tüneteket, különösen a kellemetlen fajta. Először is, azt javaslom találni számos könyvek és egyéb írások a témában, és olvassa el, amennyire csak lehetséges, hogy van egy jobb megértéséhez kundalini, mi a folyamat valószínűleg, mint, és amit néhány a lehetséges megoldások és hasznos gyakorlat az, hogy együtt haladjon kundalini ébredés. És ha van egy tanár valamilyen elérhető, aki jártas az ügyben, akár a közvetlen tapasztalat, egyébként pedig a tanuló a téma évek óta, akkor természetesen lehet, hogy nagyon hasznos lehet a dolgokat.
De sokan úgy tűnik, hogy, mint az én esetemben, hogy végül te szíjazva, hogy egy hullámvasút út egyedül, és van, hogy kitaláljuk, hogyan kell foglalkozni vele, hogy bizonyos mértékig a saját eszközök. Kundalini nyilvánul meg másképp, minden egyes, és így a megoldások útját a gyógyulás is nagyon egyedi minden egyes személy. Amit mindig azt sugallják, a legfontosabb, hogy megtaláljuk valamilyen fizikai gyakorlat, amely segít a földre, és horgonyt az energiát a fizikai test.
A jóga természetesen szorosan összefügg a kundalini energia, és tökéletesen egyaránt felkelti a kundalini kezdetben, valamint segítik a közvetítés és feldolgozása az energiát, ha már felébredt. De van sok más dolog, hogy hasznos lehet olyan is, mint például a tai chi, chi kung, pilates és harcművészet. Bármi, ami egyesíti a bizonyos testmozgás, amelynek középpontjában a spirituális fejlődés, különösen a figyelmet a légzés kötődik, hogy hasznos. És még olyan dolgok, mint a gyaloglás, futás, úszás, túrázás, kerékpározás és egyéb szabadtéri tevékenységek bizonyulhat rendkívül előnyös abban az energiát, hogy az utat a csakra-rendszer és az idegrendszer. Első külső és összekötő természet általában erősen ajánlott. Bár ez nem a fizikai erő, kundalini belül működik, és ezen keresztül a fizikai emberi forma, így az ember kell összpontosítani a fizikai síkon, mint a szellemi, különösen a korai szakaszban.
Más szóval, nem egyszerűen zár magát távol a szobában állapotban szellemi zűrzavar, azt gondolva, nincs semmi, hogy lehet tenni, hogy változtatni ezeket a sokszor furcsa, zavarba ejtő és nyomasztó energikus tapasztalataikat. Ez csak biztosítani, hogy ez még tovább is, hogy végig a folyamatot, mert az energia kell megbízni a szervezet annak érdekében, hogy a változások, amelyek eredményeként végül egy mély átalakulás az energetikai és fizikai lény. Azáltal, hogy annak érdekében, hogy működjön együtt a folyamat, akkor lehet, hogy egy hatalmas különbség a mozgó és irányítja a folyamatot végig. És ha kétségei vannak, ne feledje, a tanácsot a bölcs tanító: "Kérjetek, és adatik nektek." Mivel az univerzum valóban figyel.
Gabriel Morris szerzője a szellemi kalandregény "Kundalini és az Art of Being", amely elbeszéli saját mély tapasztalata kundalini ébredés és spirituális utazásra, miközben félig hajléktalan, és autóstoppal körül az Egyesült Államok nyugati részén az 1990-es évek.Több információ utazásai és írásai megtalálható a http://gabrielmorris.bravehost.com .




Miért volt titkosított a Kundalini?



 






Írja és szerkeszti: ParamJot Kaur
 
 
Írjad te is! Várom a leveledet: paramjot kukac leviter pont net
Az egyik, oka a kundalini jóga és kundalini életmód titkosságának, hogy nem értették meg.
A másik, mint minden tudomány ma is, belterjes, és szerette volna a kiváltságokat magának
megtartani.
A világ azonban változik. Nem támogatja - ezt most össznépi tudatosság szinten értem, nem
jogilag, bár a jog is változik - a titkokat.
Ilyen segítség az internet is. Manapság, ha felteszek valamit az Internetre, talán el sem
távolítható. Minden esetre bárki hozzáfér, aki keres.
A keresők ezért a legjobb, legnyitottabb emberek. Karmájuk, hogy keressenek és találjanak. A
keresők mindig találnak, ez benne a csodálatos. A keresőknek mindig megadatik, hogy addig
titkosnak tartott tanok is elérhetővé váljanak. Vagyis ezelőtt kb 40-50 évvel, nagyon sok
"mester" megnyitotta a "tudás kapuját".
 A tudás almája elérhetővé válik - egyik út a kundalinin át vezet
Igen, mondhatjuk, hogy a kígyó és a tudás almája megint... Természetesen a mestereknek nem
kellett attól félniük, hogy titkos tanaikat elsőre is bárki megérti. Olyan ez, mint a régi titkos
könyvek - titkos nyelvezeten íródottak. Videó Shri Mataji szavaival a titkos tanok felfedéséről
Viszont elérhető, és aki haladni akar, az megteheti.
Címkék: shri mataji mataji shri meditáció kereső megvilágosulás vízöntő korszak yogi élet
kundalini kundalini joga kundalini yoga
 Kundalini mint folyó
Szép idézetet találtam. Bemutatja, hogy a kundalini jóga csak egy módszer arra (igaz, hogy
nagyon hatásos módszer) hogy a kundalini energiát magunkban meglelve felemeljük azt, és
életünket pozitív módon befolyásolni tudja.
»Minden folyó az óceánban fejezi be útját. Hasonlóan a jóga minden formája A kundalini
felemelkedésével fejeződik be Mi a kundalini? Az ember alkotó potenciálja.«
Yogi Bhajan



Veszélyes is lehet a kundalini energia



 






Írja és szerkeszti: ParamJot Kaur
 
 
Írjad te is! Várom a leveledet: paramjot kukac leviter pont net

A gyakorlat hatása a kundalini energia megtartására

Kimondottan fontos egy ilyen energiájú közegben.
Olyan ez, mint egy szilaj ló - ha meg akarod ülni, ha érezni akarod, ahogy vágtat, igencsak
észnél kell lenned, és a gyakorlás sem árt.
A gyakorlást gyakorlatokon keresztül érjük el. De nem csak az számít, hogy elvégezzük, hanem
az is, hogy megfigyeljük magunkat. Valahogy úgy lehet ezt elképzelni, ahogy máaszunk felfelé a
hegyen, és figyeljük, hogy a ritkább levegő hogyan hat ránk.
Tudatosság
A figyelem saját magam felé, az energia magamban érzett ereje elvezet ahhoz, hogy tudjam, mi
a jó, mi a megfelelő, mi a nem ismert. A kundalini jóga során a kundalii jóga tanárok csak és
kizárólag olyan gyakorlatok fordulnak elő - erről Yogi Bhajan tanításaigondoskodnak - ahol a
felélesztett kundalini energiát korlátok között tartják.
Egy kicsit talán olyan is ez, mint mikor az atomenergiát, az atomreaktort többszörös fizikai
és mentális korlátok közé szorítva tartják. Az autó, a motor, az atomreaktor veszélyes dolog,
nagy energiákkal dolgozik, oda kell figyelni a használata során. Tudatosan.
A közlekedés is veszélyes, oda is kell figyelni, de ez kevés embert tántorít el az utazástól.
Mentális zavarodottságot is okozhat a zabolátlan kundalini energia
De még mennyire nem. Pletykák terjednek arról, hogy mentális zavarodottságot okoz. Nem vicc,
tényleg kapcsolatba lehet hozni ezzel is kundalini energiát. Csakúgy, mint minden jó technika,
minden igazi fegyver kétélű kard, ha nem jól használod, téged vág meg.
Egy picit azonban utalnék más terápiás és mentális technikákra, amik szintén
okozhatnak mentális gondot, zavarodottságot. A teljesség igénye nélkül de (pszichológuk szerint,
akikhez terápiára járnak ily emberek) áldozatai vannak az agykontrollnak, a Gekkó
módszernek, a transzlégzésnek, hasonlóan a tudatmódosító szerekhez és kábítószerhez.
 Nem játék a kundalini
Gyerekek kezébe sem adunk kést, ollót, csak azután, ha megtanítottuk - felügyelet mellett – a
használatát. Szintúgy van ez bármely fontos, lényeges, igazi változást létrehozó technikával,
terápiával. Mindig van felelőssége a tanárnak, hiszen átadni úgy kell, hogy az a leírtaknak
megfelelően végezve a gyakorlatokat ne okozhasson bajt.



Kundalini erő


Az ember Isten teremtménye, erről azonban az emberek életünk folyamán gyakran elfelejtkeznek, sokan ezt egyszerűen képtelenségnek és nevetségesnek tartják. Hiszen van egy ragyogó érvük és magyarázatuk az érv az evolúció, amivel az ilyen nézeteket valló embereket, tanokat, mint: az ember Isten teremtménye megkérdőjelezik és ezzel az egész teremtés „ügyet” a „helyére” teszik.. Ők okfejtéseikben odáig jutottak, úgy gondolják Isten nem teremthette az embert, mert mi emberek csupán évmilliós biológiai fejlődés eredményeképpen jöhettünk létre és fejlődhettünk ilyenné amilyenek vagyunk. Azonban ez a tudomány mai állása szerint nem lehet ez az egyetlen lehetőség. De akkor vajon  mi  az igazság?

     

Isten bölcsessége....


Isten nem végez félmunkát és belénk helyezte mindannyiunkba külön-külön létezésünk és eredetünk örök bizonyítékát. Ezt tette két okból is:

- Az első, hogy legyen bennünk egy mátrix eredetünket illetően ez a lelkünk.
- A második pedig Isten belénk helyezett egy spirituális kaput a megcáfolhatatlan transzcendens valóság felé és ebbe a kapuba illő egyik zár kulcsa a KUNDALINI, ami lehetőséget nyújt a spirituális ébredésre és tapasztalásra.

*

Életünk célja halhatatlan önvalónk felismerése és megvalósítása, rá kell, hogy jöjjünk el kellett érkeznie, annak az időnek, hogy világosan lássuk, nem vagyunk, ébren.....
A megvilágosodás szele most már csupán szükségszerűségből is, de átfogja járni a planétát! S ennek már számos jele mutatkozik. Spirituális fogalmak, ismeretlen tartalmat hordozó furcsa szavak mind többek számára megtelnek majd tartalommal új, valós értelmet nyernek. Bekövetkezik, és napjainkban már zajlik is a spirituális ébredés. Az ébredés folyamata a talán a legnehezebb dolog a világon, annál az egyszerű oknál fogva, hogy szembe kell néznie magunkkal. Létünk igazi gyökereit a szemnek láthatatlan erők és energiák alkotják. Az élet nagy kísértés és mindennap lehetőséget ad rá, hogy a körülmények zsákutcába irányítsanak bennünket, de hatalmunkban áll, hogy felszabadítsuk magunkat és tetteink eredményeként elnyerjük szabadságunkat.


Lássuk, tehát mit is takar első hallásra ismeretlennek, titokzatosnak tűnő a szó Kundalini amire az előbb utaltam és magyarázatot ad sok mindenre.

Ez a titokzatos szó, Kundalini a kereső emberek számára időről – időre felbukkan majd lassan úgy tűnhet feledésbe merül de most a vízöntő szakaszában lassan biztosan belopódzik a köztudatba és idővel kiteljesedik és elfoglalja helyét az emberiség kollektív tudatában.

Kundalini – szanszkrit Kund, „égetni”, kunda, „a tekercs vagy a spirál” szó szerinti konkrét jelentése annyit tesz összetekeredett. Gyakran mondják, hogy jelentése „spirál felfelé” vagy „összetekert kígyó.” Számos egyéb fordítás létezik, ezek általában hangsúlyozzák a kígyó jellegét és valamilyen jelzővel látják el, például „a kígyó hatalom”.

A Kundalini egy szunnyadó nagy potenciával bíró mindannyiunkban Isten által kódolt energia amelynek segítségével valójában bejárást, nyerhetünk a transzcendens világba, és más, magasabb nézőpontból tekinthetünk saját fizikai környezetünkre. Általa tanítást kapunk elsősorban önmagunkról és Isten valóságából is. A Kundalíni-erő a spirituális fejlődés egy bizonyos szintjén kezd el aktív lenni, ébredni. Az embert hátulról nézve a gerinc „tövében” a farokcsont mögött található ez a szunnyadó szuper energia centrum kígyóként összecsavarodva, ezért nevezik Kundalini-kígyónak.

A spirituális ébredés, avagy az ember öntudatra ébredése valójában nem más, mint a kundalinikígyó felébresztése. A spirituális ébredés érés, folyamata olyan, mint a folyékony tűz és a folyékony fény. A kundalini kígyó ébredése, felébresztése nagyon mély és meghatározó misztikus tapasztalat. Az ember szervezetében ilyenkor az összes biológiai folyamat fantasztikus kémiai változáson megy keresztül. Talán el se tudjátok képzelni milyen "félelmetes" is ez.
A kundalíni kígyó ereje ez a hihetetlen energia két ellentétes, egy forró és egy hideg erőből tevődik össze, tűz és jég, jin és jang. A két erőnek állandóan egyensúlyban kell lennie egymással, ez egy valódi transzformáció, átalakulás egy alkímiai, kémia. Egy hatalmas ugrás a következő tudatossági szintre túl a normális emberi funkciókon.

Ha ez transzformáció beindul, az ember olyan sok tanulási folyamatot él meg, amennyit még éppen csak képes elviselni, ezek a sokoldalú folyamatok teljesen átalakítják az ember egész önvalóját. A tudás a tapasztalatok és a lecke elsajátítása esetenként nagyon fájdalmas és nehéz is lehet, olyannyira, hogy sokan eljutnak tűrőképességük végső határáig és ilyenkor azt kívánják bárcsak ne lenne aktív bennük a Kundalíni kígyó.
Kundalini, ébredése kézzelfogható megnyilvánulása annak, hogy megértsük Isten minden atomot számon tart a világegyetemben az idők kezdetétől fogva.
*
A Kundalini útja során áthalad a hét fő csakrán, és áthangolja és megemeli azok rezgés szintjét egy sokkal magasabb szintre és végül eléri a fejtető, korona csakráját. Ilyenkor teljesen „elszakad” egymástól a test és a lélek.
A Kundalini erő egyes csakrákon, akár el is időzhet, attól függően, hogy az egyén fejlődése milyen hosszú tanítási és tapasztalási szakaszt igényel. Minden csakrának vannak úgynevezett testi és lelki fennhatóságai, ami azt jelenti például a szív csakra estében, (ide tartozik a szeretet), hogy életünkben nagy hangsúlyt kap a szeretet lényegének igazi érzése, megértése. Tehát a kundalini mindig fokozott hangsúlyt ad annak a csakra a tulajdonságának, amelyiknél éppen tartózkodik. Megértetve ezáltal és ezen keresztül az egész anyagi, és transzcendens világot.

Sokan próbálkoznak felébreszteni a saját kundalini kígyójukat, jogik, guruk és hétköznapi emberek. Ők különböző technikákat alkalmaznak akár évtizedekig tartó gyakorlással, mint meditáció, jóga stb. A Kundalini erő ébredése, ébresztése egyik biztos módja a spirituális fejlődésnek, de nem feltétlenül feltétele annak. A Kundalini-erő eredményezheti a harmadikszem aktiválását ( aura látás) de akár megvilágosodást is.

Azonban ez a Kundalini kígyó nem veszélytelen, nem tűri a vele való felelőtlen játszadozást. Tudni, tisztelni kell az erejét, mert szélsőséges esetben életünkkel is fizethetünk ostoba kísérletezgetéseinkért.

A kundalierő felébredésének és felébresztésének több módja is lehet:

- Természetes spirítuális fejlődéssel és a tudat ezzel kapcsolatos kitágításával;
- Meditációval vagy célzott -gyakorlatokkal. A Kundalíni-jóga sahaja -jóga megalapitója Sri mataji aki a kundalini energia misztikáját emberközelivé tette.
/Shri Mataji/


- Egy guru, spirituális mester, vagy tanító segítségével.

A kundalini ébredését mindig fizikai hatások kísérik. Egyes esetekben lehetnek nem kívánt, mellékhatások ezek általában a Kundalini idő előtti és erőszakos ébresztésekor tapasztalható és mint már utaltam rá egyes szélsőséges esetekben akár halált is okozhat. Néhány gyakori jel, tünet, amit a Kundalini-erő ébredésekor és uralkodásakor jelentkezhet. Szándékosan összekeverem a jó és rossz hatásokat, hogy fogalmat alkothassunk a kundalini erejéről.

  • Akaratlan remegés
  • Auralátás
  • Intenzív hő és energia érzet különösen csakrák környékén, de a magas hő érzet kiterjedhet az egész testre is.
  • Esetenként víziók, látomások és hangok
  • Intenzív érzelmek öröm, félelem, sírás, depresszió
  • Tér és idő érzékelési problémák
  • A teljesség érzése
  • Idegen, nem megmagyarázható jelenlét érzése.
  • Transzcendens világ érzékelése.
  • A világegyetem törvényeinek megértése
  • Tulajdonságaink „hirtelen” változása
  • Rosszullét
Joggal merülhet fel a kérdés, ha ilyen akár kellemetlen tüneteket is okozhat, tulajdonképpen miért is van rá egyáltalán szükség?

A kundalini erő ébredése nagyon nehéz, próba, de egyúttal a spirituális fejlődés szinte kikerülhetetlen eszenciája. A kundalini „uralkodása”, teljesen kitakarítja az ember energetikai rendszerét és valósággal újra, alapra hangolja a csakráink működését. Ha a helyes úton járunk és spirituális fejlődésünk optimális, akkor szervezetünk tudatunk már felkészült ennek az energiának az ébredésére és annak minden testi-lelki terhének  és szépségének elviselésére. Isten annyi terhet rak ránk amennyit képesek vagyunk kezelni és semmiképpen nem kívánja indokolatlanul ostoba halálunkat.
A kundalini-erő kulcs Isten előszobájának ajtajához, akárki oda nem léphet be..... ezért a földi populáci 99%-nak pillanatnyi állapotában esélye sincs a kundalini erő aktiválásának, holott ez az erő mindannyiunkban ott szunnyad.....

Sokkal több a világ, mint gondolnánk és még magunkat sem ismerjük.



Olvass tovább: 
http://lelekkristaly.webnode.hu/kundalini-ero/
Készíts saját weboldalt ingyen: 
http://www.webnode.hu




Jelei a Kundalini Rising



Egyéni tapasztalatai Kundalini folyamat jelentősen eltérnek, de az alapvető jelei Kundalini emelkedik, hogy egy ember is tapasztal a következők:
 - Érzés más, nem illik
- Egy mély elégedetlenség, vagy a vágyat belső fejlődés
- Belső érzés a fény, a hang-, áram, vagy hő
- A fokozott belső vagy külső tudatosság, fokozott érzékenység
- Érzés energia áramlik vagy rezgő belül
- Speciális képességek, képességek és tehetségek
- Nem hétköznapi jelenségek módosult
- Spontán testi mozgások vagy légzési ritmus
- Érzelmi ingadozások, pszichológiai problémák jönnek elő
- A szokásostól eltérő érzés vagy érzékenység
- Érdeke lelki növekedésben vagy metafizika, vagy az ezoterikus
- Együttérzés és a vágy, hogy segítsen másoknak - az értelemben, hogy valami nem hétköznapi, átalakító, vagy a szent történik belül
- A személyes fejlődés, és optimálisan, spirituális átalakulás és a megvalósítás
Kundalini Shakti erőfeszítéseket tett ő állapota befolyásolja a finom test (lélek és energia), ami a különböző tapasztalatok, beleértve a finom test tevékenységeket érzés fizikai. Az emberek egy Kundalini kiadás valamikor az életükben, vagy lehet kezdeni az életben született egy aktív Kundalini folyamat. Lehet, hogy tudatában valami különleges történik, vagy lehet, hogy nem veszik észre, hogy addig, amíg a folyamat érik az élet későbbi szakaszában.Kundalini folyamat tapasztalható, mint kellemes és finom, vagy drámai és kényelmetlen. Az egyik nem kell, hogy miután a "lelki vészhelyzet", hogy miután egy mély Kundalini folyamatot.
Bár egyértelműen tapasztalható minták Kundalini folyamat Kundalini felkelések kínálnak korlátlan sor lehetőséget, és mindegyik egyedi. A Kundalini emelkedő nem feltétlenül eredményezi automatikusan szentség, erény, zseni, különleges képességekkel, különleges élmények, vagy sajátos kényelmetlenség. Sokan felkelések termelő néhány figyelemre méltó nyilvánvaló más jellemzőkre, mint valamilyen formában az érzékenység és a vágyakozás és a tehetség és minőségű, hogy kiemelkedik, hogy bizonyos mértékig. Ez az ember figyelmét a finom élet és elégedetlen ahhoz keresni többet az élettől. Ez fejleszteni egy intenzív vágy, hogy sürgeti az egyén megtalálni célja, értelme, és a lelki élet, ha nem indokolatlanul zavarja a kevésbé kielégítő ideiglenes helyettesíti a közbeeső időben.
A megfelelő iránymutatást, a tapasztaló képes megfelelően támogatni Kundalini Shakti erőfeszítéseit a szellemi fejlődés és haladás lehet biztonságosan javítható, és így személyes átalakulás és a lelki növekedés. Ha valaki nem tudja, hogyan kell helyesen segítik a folyamatot, és ha részt egészségtelen és unspiritual életmód, az életenergia válhat eloszlik, vagy rosszul irányított. Ez hangsúlyozza a finom test, esetleg hozam esetleges kellemetlen következményeket, és elhalasztja a lelki fejlődés.
Nem minden Kundalini felkelések nyilvánvaló jelenség nevezhető lelki élmények. Sőt, egyes hiányos felkelések is meglehetősen nehéz, mert Kundalini Shakti erőfeszítéseket tett ő állapota befolyásolja finom test dinamika, ami a különböző tapasztalatok, beleértve a finom test tevékenységeket érzés fizikai és kellemetlen lehet. Blokkolt felkelések vagy felkelések a zsákutca útvonalak hozhat néhány fájdalmas és nem hétköznapi tünetek és akadályozza a további szellemi fejlődés, míg a blokk vagy félrevezetést korrigálni. A törzs az a finom test teheti a tapasztaló ultra érzékeny és sürgősen szomorú, különösen, ha nem tudják, hogyan kell megfelelően támogatja a növekvő.
Magánszemélyek azt is helytelenül használja különleges képességek által biztosított felkelések saját világi célokra, ez talán ami megtörtént néhány kellemetlen mellékhatása. Ha az ajándékok által nyújtott felmerült Kundalini Shakti is hasznosítani a nem-spirituális célokra, a kapott disszipáció vagy félrevezetés az életenergia és a várható infláció ego elhalasztja a további lelki fejlődés, amíg a diffúziós tartalmazza, és a kedvezőtlen fókusz kijavították. Egyéb tényezők néha jelen bonyolítja a emelkedő.
Egy kellemetlen emelkedő okozhat, ha Kundalini Shakti spontán módon megfelelő nem-szellemi katalizátorok (mint például az ütés vagy helytelen beavatkozás) egy felkészületlen személy, akinek finom test gyenge, toxified vagy kiegyensúlyozatlan, és akik esetleg nem referenciakeret tolmácsolás és válaszol a tapasztalat, mint potenciálisan lelki. Érzelmi reakció az emelkedő is tovább zavarja a finom test. Kundalini Shakti fog dolgozni, hogy megoldja korlátai az egyén rendszert, a tapasztalatok által neki erőfeszítést is éreztem, kényelmetlen, és ezért tekinthető problematikusnak a tapasztaló. Azt is lehet jelölt a "szellemi sürgősségi" vagy "kundalini szindróma." Lehet, hogy rosszul betegesnek mások, akik nem értik a lelki élmények, mert a folyamat eleget ahhoz kritériumokat tekinthető diagnosztizálható betegség vagy szindróma. Kundalini folyamat nem a patológia, azonban, és úgy vélik, egy áldás, hogy keresettek a spirituális aspiráns.
A blokkolt emelkedő is eredményez a fájdalmas kellemetlenségeket, és a tisztítási és helyreállítási követő javulása a növekvő is jár némi kényelmetlenséget. De végül, ezeket a nehézségeket lehet javítani az egészséges, lelki életmód támogatja a pozitív Kundalini folyamatot. A lelki megértés és elkötelezett helyes erőfeszítés a kereső, hogy együtt Kundalini Shakti célja, kegyelem adományozta az isteni helyes, hogy előre a személy spirituális fejlődés. Gyakorló megfelelő szellemi módszerek segítségével Kundalini Shakti kijavítani (átirányítás, oldani, emeli) a beragadt emelkedik, így nehézséget felkelések is javult az idő. Akadálytalan felkelések révén közvetlen útvonalon végül kölcsönöz egy szelíd folyamat zárul, teljes szellemi elérését.
Sok modern könyv határozza meg: "Kundalini" puszta energia, de a hagyományos Kundalini tudomány határozza meg, mint Shakti, az isteni forrása minden energia. A védikus és a jóga szövegek, a különböző energia az emberi finom rendszert nevezik az Pranas vagy vayus.Shakti, azonban a Szentlélek. Ezen kívül a népszerű kifejezés "kundalini ébredés" fel lehet használni, hogy olvassa el az első kiadás, ébredés, vagy keverés a Kundalini Shakti egy személy egy új emelkedő. De ez is leírására használják valami más: egy új tudatosságot a már létező emelkedik, hogy egy személy született, tudta nélkül őket. Az ilyen bemutatók egy ismeretlen emelkedő gyakran tévesztik össze az első kiadás. Az egyén növekvő válhat nyilvánvalóvá a karmically érett, amikor a folyamat tesz néhány kísérletet, hogy javítsa az állapotát, vagy stimulálja vagy feszült valamilyen más tényező. E modell szerint, ezek az egyének tapasztalat spontán "érési" a nő, néha a következő néhány belső vagy külső körülmény, de talán kevés látható külső katalizátorok magyarázza a változást.
Kundalini   szó szerint azt jelenti tekercselt . A jóga, a "testi energia" - Eszméletlen, ösztönös vagy libidinális erő vagy Shakti fekszik spirál alján a gerinc. Az elképzelt akár egy istennő, vagy pedig, mint egy alvó kígyó, ezért számos angol látványtervek kifejezés, mint a "kígyó ereje".
Úgy tűnik, hogy kundalini ébredés eredményez mély meditáció, megvilágosodás és a boldogság. A gyakorlatban az egyik leggyakrabban jelentett Kundalini tapasztalat az az érzés, az elektromos áram fut végig a gerinc.

Leírás

Kundalini van leírva, mint egy alvó, szunnyadó potenciál erő az emberi szervezetben. Ez az egyik összetevője egy ezoterikus leírást a " finom test ", amely nadis (energia csatornák)csakrák (pszichikai központok), prána (finom energia) és a bindu (csepp lényege).
Kundalini olvashatunk, hogy feltekerve fel az alapja a gerinc. Az a hely leírásával kissé eltérhet, a végbélből a köldök. [9] szerint a Sahaja jóga , a kundalini tartózkodik a háromszög alakú sacrum csontos három és fél tekercsek.
A kundalini már le, mint "a maradék ereje tiszta vágy" a Nirmala Srivastava .
A kép pedig az, hogy egy kígyó tekeredett három és félszer körül füstös szürke lingam .Minden tekercs mondta, hogy képviselje a három guna , a fél tekercs jelölő transzcendencia.

Etimológia

Szerint a jól ismert tanár és fordító Eknath Easwaran , kundalini azt jelenti, "a feltekeredett hatalom," erő, amely általában nyugszik az alapja a gerinc, le, hogy ott, mint egy spirál kígyó.A koncepció is megtalálható különböző nevek alatt. Például a 8. század Tantrasadbhava Tantrakifejezést használja kundali ("ő, aki gyűrű alakú").

Kundalini ébredés

A meditáción keresztül, és a különböző ezoterikus gyakorlatokat, mint például a Kundalini Jóga , Sahaja Jóga és Kriya jóga, a kundalini felébred, és emelkedik fel a Muladhara csakra a központi nádi , az úgynevezett sushumna belül vagy mellett a gerinc, és eléri a felső a fejét. A fejlődés a kundalini segítségével a különböző csakrák  vezet különböző szintű ébredés és a misztikus élmény, amíg a kundalini végül eléri a tetején a fej, Sahasrara vagy a korona csakra , termelő rendkívül mély misztikus élményt.
Számos leírás létezik, amelyek megkísérlik leírni pontosan mi a kundalini tapasztalat.
Sri Ramana Maharshi  említette, hogy a kundalini energia nem más, mint a természetes energia az Én, ahol Én az egyetemes tudat ( Paramatma ) jelen minden lény, és az egyedi elme a gondolatok köpeny a természetes energiát természetes kifejezése. Advaita tanítja Self -megvalósítás , megvilágosodás , Isten-tudat , nirvána . De a kezdeti kundalini ébredés csak a kezdete a tényleges spirituális élmény. Önvizsgálati meditáció tekinthető egy nagyon természetes és egyszerű eszközöket e cél elérésére.
Swami Vivekananda  leírt kundalini röviden London alatt előadásait Raja jóga az alábbiak szerint:
"
Az jógik , két ideg áram a gerincoszlop, az úgynevezett Pingala és Ida, valamint egy üres csatorna nevű Sushumna fut át a gerincvelő. Alsó végén az üreges csatorna, amit a jógik hívja a "Lotus a Kundalini". Leírják azt háromszög formában, amely a szimbolikus nyelv a jógik, van egy hatalom úgynevezett Kundalini, feltekerve. Amikor ez Kundalini felébred, megpróbálja kényszeríteni a folyosón keresztül az üreges csatorna, és ahogy emelkedik lépésről lépésre, mintha, réteg réteg után az elme lesz nyitva, és a különböző elképzelések és csodálatos hatásköröket jön a Yogi. Amikor eléri az agyat, a Yogi tökéletesen elszakadt a test és az elme, a lélek szabad találja magát. Tudjuk, hogy a gerincvelő alkotja a sajátos módon. Ha vesszük a nyolcas vízszintesen (∞) két részből áll, amelyek kapcsolódnak a közepén. Tegyük fel, hogy adjunk hozzá nyolc után nyolc halmoztak egymás tetejére a másik, amely képviseli a gerincvelő. A bal oldali az Ida, a jobb Pingala, és az üreges csatorna, amely végigfut a közepén a gerincvelő a Sushumna.Ha a gerincvelő véget ér néhány ágyéki csigolyák , a szép szál kérdések lefelé, és a csatorna fut fel belül is, hogy a szálak, csak sokkal finomabb. A csatorna le van zárva az alsó végén, amely a közelében található az úgynevezett keresztcsonti plexus, amely szerint a modern fiziológia, háromszög formájában. A különböző plexuses hogy megvan a központok a gerinccsatorna is nagyon jól áll a különböző "lótusz", a Yogi.
"
Amikor a kundalini Shakti  fogant, mint egy istennő, akkor, amikor emelkedik a fejét, egyesíti magát a Legfelsőbb Lény ( Lord Shiva ). Ezután a jelölt lesz elmerült a mély meditáció és végtelen boldogság.
Című cikkében a Kundalini a Yoga Journal, David Eastman meséli két személyes tapasztalatok.Egy ember azt mondta, hogy érezte magát a tevékenység az alapja a gerinc kezd áramlani, így megnyugodott, és lehetővé tette, hogy megtörténjen. Egy érzés, erősödő energia kezdte utazás fel a hátán, minden csakra érzett orgazmust elektromos érzés minden ideg törzs a gerincén elején a tüzet. Egy másik férfi le egy hasonló élmény, de együtt a hullám az eufória és a boldogság lágyan átható lényét. Leírta a háborgó energia, hogy, mint a villamos, de meleg, az utazás az alapja a gerinc, hogy a tetején a fejét. Azt mondta, a nagyobb, hogy elemezte a tapasztalat, annál kevésbé megtörtént. [17]
Shiv R. Jhawar  leírja Kundalini ébredés tapasztalat fizikai jelenléte Swami Muktananda. [18]
A felkeltése kundalini mondják egyesek szerint az egyetlen módja elérésének Isteni Bölcsesség. önmegvalósítás  azt mondják, hogy azonos Isteni Bölcsesség és gnózis vagy milyen mennyiségben, hogy ugyanazt a dolgot: az önismeret . Az ébredés a kundalini mutatja magát, mint "ébredés belső tudás", és hoz magával "tiszta öröm, a tiszta tudás és a tiszta szeretet."

Különböző megközelítések

Felmerül a kérdés, hogyan lehet ezt ébredés váltja? Két átfogó megközelítés kundalini ébredés: aktív és passzív. Az aktív megközelítés magában foglalja a szisztematikus fizikai gyakorlatok és technikák a koncentráció, a vizualizáció, pránajáma  (légzés gyakorlat) és a meditáció irányítása alatt a hozzáértő tanár. Ezek a technikák származik a négy fő ága a jóga, de erre a célra lehet nevezni kundalini jóga .
passzív megközelítés  inkább egy utat a megadás, ahol elengedi az összes akadályt, hogy az ébredés ahelyett, hogy aktívan felébreszti a kundalini. A fő része a passzív megközelítésshaktipat  ha valakinek kundalini felébred egy másik, aki már a tapasztalat. Shaktipat csak felveti a kundalini átmenetileg, de ad a tanuló élmény használni alapul.

Hatha jóga

Az hatha jóga szöveg a Goraksasataka vagy "Száz verset Goraksa" bizonyos hatha jóga gyakorlatok, például az Mula Bandha , Uddiyana Bandha, jalandhara Bandha és kumbhaka keltheti a kundalini. Egy másik hathayoga szöveg, a Khecarīvidyā kimondja, hogy kechari mudra  lehetővé teszi, hogy egy-emelés Kundalini és elérhetjük a különböző áruházak Amrita a fejét, amely ezt követően az árvíz a szervezetben.

Shaktipat

A spirituális tanító Meher Baba  hangsúlyozta, hogy a mester, ha aktívan próbálja felébreszteni a kundalini: "Kundalini látens hatalom a nagyobb test. Amikor felébredt, hogy áthatol a hat csakrák vagy funkcionális központok és aktiválja azokat. Mester nélkül, ébredés a kundalini nem tud valaki nagyon messze az úton, és az ilyen válogatás nélküli, vagy a korai ébredés tele van veszélyekkel az önbecsapás, valamint hatáskörrel való visszaélés. A kundalini lehetővé teszi az ember tudatosan átlépni az alacsonyabb síkokon, és végül beleolvad az univerzális kozmikus erő, amelynek része, és amelyek időnként le kundalini ... A lényeg az, hogy a felébredt kundalini hasznos csak egy bizonyos bizonyos, utána pedig nem biztosítja a további fejlődést. Ez nem menti fel azzal az igénnyel, hogy a kegyelem a tökéletes mester. "

Kundalini ébredés közben elkészített vagy felkészületlen

A tapasztalatok kundalini ébredés történik akkor, amikor valaki vagy előkészített vagy felkészületlen.

Készültség

A hindu hagyomány, annak érdekében, hogy képes legyen integrálni ezt a lelki energia időszak gondos tisztítása és megerősítése a test és az idegrendszer általában szükséges előre. [25] jóga és Tantra  javasoljuk, hogy kundalini energia "felébredt" a A guru  (tanár), de a test és lélek kell elkészítenie jóga lemondásokat, mint pránajáma , vagy lélegzet-szabályozás, a fizikai gyakorlatok, a vizualizáció, és a kántálás. Patanjali  hangsúlyozta a szilárd etikai és erkölcsi alapot, hogy biztosítsák a aspiráns kényelmes, ésszerű mértékben A fegyelem és komoly szándék, hogy felébressze a teljes potenciálját. A tanuló tanácsoljuk, kövesse az utat egy openhearted módon.

Felkészületlensége

A kundalini is felébrednek spontán, mert nincs nyilvánvaló ok, vagy kiváltott intenzív személyes tapasztalatok, mint a balesetek, halálközeli élmények, szülés, érzelmi trauma, extrém stressz, és így tovább. Egyes források attribútum spontán felébredések az "Isten kegyelméből", vagy esetleg a spirituális gyakorlat az elmúlt életekben.
A spontán ébredés, aki felkészületlenül, vagy segítsége nélkül egy jó tanár is eredményezhet egy élmény, amely már nevezik "kundalini válság", "szellemi sürgősségi" vagy " kundalini szindróma ". A tünetek azt mondják, hogy hasonlítanak a kundalini ébredés, de tapasztalt, kellemetlen, nyomasztó vagy az irányítást. Kellemetlen mellékhatások azt mondják, hogy fordulhat elő, ha az orvos nem közeledett kundalini kellő tiszteletet és egy szűk önző módon.Kundalini már le, mint a rendkívül kreatív intelligencia, amely eltörpül a miénk. Kundalini ébredés tehát megköveteli, átadás, ez nem az energia, amely lehet manipulálni az ego.

Fizikai és pszichológiai hatások

Fizikai hatás úgy gondolják, hogy a jele kundalini ébredés néhány, de le nem kívánt mellékhatásokat mutat a probléma, nem pedig haladást mások. A következők lehetnek közös jelei egy felébredt kundalini vagy a tünetek a probléma jár együtt ébredés kundalini (közkeletű nevén Kundalini szindróma  vagy fizikai-Kundalini szindróma):
  • Akaratlan rándulások, remegés, remegés, viszketés, bizsergés és csúszó érzés, különösen a karok és a lábak
  • Energy gyékény vagy érzéseit áram kering a szervezetben
  • Intenzív hő (izzadás), vagy hideg, különösen az energia tapasztalható áthalad a csakrák
  • Spontán pránajáma , ászanák , mudrák és bandhas
  • Látomások és hangok időnként jár egy adott csakra
  • Csökkent vagy fordítva, extrém szexuális vágy, amely néha egy állam állandó vagy egész testet orgazmus
  • Érzelmi megrázkódtatásai vagy felszínre nem kívánt és elfojtott érzések és gondolatok bizonyos elfojtott érzelmek válik dominánssá a tudatos elme rövid vagy hosszú ideig.
  • Fejfájás, migrén, vagy a koponyán belüli nyomás
  • Emelkedett vérnyomás és a szívritmuszavar
  • Érzelmi zsibbadás
  • Antiszociális tendenciák
  • Hangulatingadozás depressziós időszakok vagy mánia
  • Fájdalmak különböző testtájakat, különösen hát-és nyakfájás
  • Fényérzékenység, hang és érintés
  • Trance-szerű és a módosult tudatállapotok
  • Megszakította alvási mintázat (időszakai álmatlanság vagy oversleeping)
  • Étvágytalanság vagy túlevés
  • Bliss, érzések a végtelen szeretet és az univerzális kapcsolódást, transzcendens tudatosság
Jelentések a Sahaja jóga  technika kundalini ébredés kijelentik, hogy a gyakorlat azt eredményezheti, hűvös szellő érezhető az ujjak, valamint a fontanel csont területén. [10] [28]Egy tanulmány mért hőmérséklet-csökkenés a tenyér a kezében eredő ezt a technikát.

Összehasonlítás más filozófiai rendszerek

Vadzsrajána buddhizmus

A tantráiban Vajrayana  kezelni a rendszer, amely nagyon hasonlít az indiai rendszerek kundalini jóga, az, hogy ők is sikerül egy sor finom csatornák, finom szél, kerekek és finom cseppek, és nézze meg a erő ismert kandali  amelyeket meg kell emelte fel a középső csatornát. Van azonban néhány különbség. Először is, a leírások többnyire a "vörös bodhicsitta", hogy tartózkodik az alsó csakrák, és a" fehér bodhicsitta ", hogy tartózkodik a koronát. A "belső tűz" lángra, keresztül, mint Tummo , ami a szél a szervezet be, és emelkedik fel a középső csatornát. Amikor a tűz eléri a koronát a fej, a fehér bodhicsitta megolvad és folyik le az alsó csakrák, termelő mély spirituális élmények a boldogság és üresség.
Ez a gyakorlat a "belső tűz" tekintik előzetes jóga további sor gyakorlatok megszerzése a "illuzórikus test", és megszerezze a "Clear Light", valamint a gyakorlatok, mint a jóga álom , és a tudat vetítés .

Nyugati értelmezés

Kundalini minősül kölcsönhatás a finom test mellett csakra energia központok és nadis csatornákat. Minden csakra azt mondják, hogy tartalmaz sajátos jellemzőit és a megfelelő képzést, mozgó kundalini energia ezeken csakrák segítenek kifejezni, vagy nyissa meg ezek a jellemzők.
Sir John Woodroffe  (álnév Arthur Avalon) volt az egyik első, hogy fogalma kundalini a nyugati.Amint Legfelsőbb Bíróság bírája Calcutta , ő kezdett érdeklődni a Shaktism és hindu Tantra .Az ő fordítása és kommentár két kulcsfontosságú szöveg tették közzé The Serpent Power .Woodroffe tette kundalini a "Serpent Power" jobb híján kifejezés az angol nyelvet, de "Kundala" a szanszkrit azt jelenti, "spirál".
Nyugati figyelmet az ötlet kundalini erősítette a Teozófiai Társaság és a kamat a pszichiáter Carl Jung (1875-1961).
Jung szeminárium a kundalini jóga, bemutatták a Pszichológiai Club Zürichben 1932-ben, már széles körben, mint a mérföldkő a pszichológiai megértése keleti gondolat. Kundalini jóga bemutatta Jung egy modell fejlesztése a magasabb tudatosság, és értelmezte szimbólumok tekintetében az individuáció.
Az alapító a Társaság Aetherius György király a dolgozat Kundalini egész működik, és azt állította, hogy tapasztalta ezt az energia sokszor egész életén át, míg a "pozitív samadhic jóga transz állapotban." Szerint a király,
Meg kell mindig emlékezni, hogy a látszat ellenére, hogy éppen ellenkezőleg, a teljes ellenőrzést a Kundalini a gerincoszlop az ember egyetlen oka, hogy a Földön, amikor ez megtörtént, az órák ebben az osztályban, és a misztikus vizsgálat telt el.
Előadásában című The Psychic központok - jelentőségük és Fejlesztési  leírja az elmélet mögött emelése Kundalini és hogyan lehet tenni biztonságosan keretében a kiegyensúlyozott élet szentelt önzetlen szolgálat.
Sri Aurobindo volt a másik nagy hatalmat tudós Kundalini párhuzamosan Sir John Woodroffe, egy kicsit más szempontból szerint Mary Scott (aki maga is az utolsó napi tudós Kundalini és fizikai alapon), és tagja volt a Teozófiai Társaság .
Egy másik populariser fogalmának kundalini a nyugati olvasók volt Gopi Krishna.Önéletrajzában jogosult Kundalini: Az evolúciós Energy Man . Az egyik író írásaiban is hatott a nyugati érdeklődés kundalini jóga.
A korai 1930-as években két olasz tudós, Tommaso Palamidessi és Julius Evola, számos könyvet is írt azzal a szándékkal, újraértelmezése alkímia hivatkozva jóga. Azok a munkák hatással volt a modern értelmezései Alchemy, mint egy misztikus tudomány. A fenti munkálatok kundalini nevezik "Magmás Power" vagy a "Serpentine Fire".
Egyéb ismert spirituális tanítók, akik éltek a gondolat kundalini közé Swami Rudrananda (Rudi), Yogi Bhajan, Osho, George Gurdjieff, Paramahansa Yogananda, Swami Sivananda Radha, aki készített egy angol nyelvű útmutatót a Kundalini Jóga módszerek Swami Muktananda, Bhagawan Nityananda, Nirmala Srivastava (Shri Mataji Nirmala Devi), és Samael Aun Weor.

New Age

Kundalini hivatkozások általában megtalálható a sokféle származékos " New Age "előadások, mint például Shirley MacLaine-k, és a jelszó, hogy már elfogadott számos új vallási mozgalmak. Azonban néhány kommentátorok, mint transzperszonális pszichológus Stuart Sovatsky, helyteleníti a New Age szerzők és csoportok, akik kisajátították bizonyos jóga szanszkrit kifejezések, mint a csakra, kundalini, és a mantra, és azt állítja, hogy meg őket, oly módon, hogy kapcsolódnak csak felületesen, ha egyáltalán, hogy a hagyományos, a szavak jelentését.

Pszichiátria

Nemrég volt egy egyre nagyobb az érdeklődés az orvosi közösség, hogy tanulmányozza az élettani hatásait a meditáció, és ezek közül néhány tanulmány alkalmazta a fegyelem Kundalini jóga a klinikai körülmények között. Néhány modern kísérleti kutatás célja, hogy kapcsolatot teremtsen kundalini gyakorlat és az ötleteket a Wilhelm Reich és követői.
Az népszerűsítése keleti spirituális gyakorlatok járt pszichológiai problémák nyugaton.Pszichiátriai szakirodalom megjegyzi, hogy "mivel a beáramló keleti spirituális gyakorlatok és a növekvő népszerűsége meditáció kezdve az 1960-as években, sok ember tapasztalt a különböző pszichológiai nehézségek sem, miközben részt az intenzív lelki gyakorlat vagy spontán". Között a pszichológiai kapcsolatos nehézségek intenzív spirituális gyakorlat találunk "kundalini ébredés", "egy komplex fizikai-pszichospirituális átalakító leírt eljárás a jóga hagyomány". A kutatók a következő területeken transzperszonális pszichológia, és a halálközeli tanulmány leírta összetett minta a szenzoros, motoros, mentális és affektív tünetek fogalmát kundalini, néha a Kundalini szindróma .
Szerint a pszichiáter Carl Jung, "... fogalmát Kundalini már számunkra csak egy használható, azaz, hogy leírja a saját tapasztalatait az eszméletlen ..."
A különbségtétel lelki sürgősségi járó Kundalini ébredés lehet tekinteni, mint az akut pszichotikus epizód pszichiáterek, akik nem jártasak a kultúra. A biológiai változások fokozott P300 amplitúdó fordul elő, hogy bizonyos jóga gyakorlatok vezethet akut pszichózis. Biológiai változások a jóga technikák is használhatók, hogy figyelmeztesse az embereket az ilyen reakciókat.



38 Kundalini háromszög
"Csak amikor a tűz akadálytalanul körözött egy másik csatorna a teljes egyesült a tűz a manasz végre, és csak akkor, ha halad geometriailag fel mind a három - egyidejű cselekvés és egyenletes rezgés - az igazi kundalini tűz teljesen felkeltette, és ezért képes ellátni munkáját tisztító keresztül az égő a határoló web és elválasztó részecskék. Amikor ez megtörtént
a hármas csatorna lesz az egyik csatorna. Ezért a veszélyt. "Kundalini háromszög" egy szerencsétlen nevet, mert a konnotációja "emelése kundalini", és így tovább, de ez egy pontosabb ugyanúgy, mert éppen ebben az időben egy ember életében, hogy az elsődleges energia alapját képező lét kezdődik keverjük. A háromszög kíván
egyensúlyt, és tartsa a növekvő energia tanfolyam és így megőrizni a személy a balesetet az a korai és a pályázati napjaiban lelki növekedés 
97".
Ez a háromszög körül forog a Crown Center, amely lehetővé teszi a gyógyító, hogy összpontosítson a beteg, amit a beteg most, és lesz a jövőben is. Ez a háromszög származik a vagus ideg központ, annak ellenére, hogy az nem tartozik a három pontot. A vagus ideg központ remegni kezdene, és sugároz, amint az ember kezd mutatni egy aktív és gyakorlati érdeklődés a munka a szellemi tervet.
Másik neve ez a háromszög is lehetne a háromszög törekvés, mert minden jelölt meg ez a kör mozgásba.
Itt az irányító erő az ember lelke árad a korona középső és az agy a vagus ideg központ, ami befolyásolja a test többi részébe, és személyiség. Azok a szervezetek, a személyiség - a fizikai, érzelmi és mentális - kezdődik a folyamat egyre jobban koncentrált, vagy olvasztott, a Lélek.
A vagus ideg központ hatással van a szív. A másik fő központja, amellyel a vagus is erős kapcsolat van a Base központ, mert amikor a lélek megkezdi felfelé út, egy utazás a tisztítási és koncentrált látás, az akarat mindig részt vesz. akaratát a lélek és az akarat a személyiség behozzák növekszik kapcsolatot. Néha van egy összecsapás, néha ok az örömre.akaratát a Lélek keresztül működik a
Crown Center, és az akarat, a személyiség keresztül nyilvánul meg a bázis közepén. Így, amikor a korona közepén, a szív központ és a Base központ jöttek előzetes beállítás, a vagus ideg központ kezd sugározni, és legyen dinamikus.
A vagus ideg központ, így serkenti, hatására az asztrális testet és az idegrendszert, hogy válaszoljon a beérkező energiák - az úgynevezett "call of the Soul" kezdeményezni az előzetes tevékenységét lelki növekedés.
Ez a háromszög a központ - fej, szív és Base - azok hatása a vagus ideg központ egyensúlyban kell lennie ebben a zöld időszakban. Lehet, hogy emlékszem (a Kundalini felkelések háromszög), hogy a lép központ részt vesz az emelkedő kundalini tűz, amennyiben a prána tűz (a lép), és a tűz az anyag (a Base központ) emelkednek összerakni a Base központ hogy megfeleljen a tűz az elme, a Crown Center 98 .
Táplálja és megfelelő növekedés függ a kiegyensúlyozott hozzáállást és széles látás mellett a cél-orientált cél. A Kundalini háromszög egy fontos az egyensúly, ha egyértelmű, hogy egy ilyen esemény elkezdődött, vagy ha nyilvánvaló, hogy az ilyen tapasztalat a közeljövőben a kialakulását.
E traingle nem a "fel" a Kundalini, hanem az egyensúly a keringő energiákat, hogy a kárt (a hálók), vagy instabil fejlesztés elkerülhető.
Nyilvánvaló, hogy ezt a háromszög ismét bevezeti a ritmus és a stabilitás, ha ezek a tulajdonságok nyilvánvalóan hiányzik az élet a beteg keres a segítségünkre 99 .
A harmadik háromszög is használható (alkotó Kundalini Tetrahedron). További információkért lásd a könyv.








































































35 a nyirok háromszög
A nyirokrendszer fontos, hogy a keringési rendszer, amennyiben azok csatorna a hulladékok a sejtek és megsemmisíteni minden sejt, amelyek veszélyeztetik az épségét a szervezetben. Ez a háromszög feszültség alatt tartja a szív központ egyidejűleg a pillanatban éteri pontokat a két Limfodrenírozás csatornák csak a kulcscsont (kulcscsont). Képzeljük az egész rendszer ütközik és élénkíti.
Ez érdekes megjegyezni, hogy DK kapcsolatokat, mint az egyik az endokrin és a nyirokrendszeri, ahogy azok feltétele az éteri test, jelezve, hogy a nyirokrendszer rendkívül fontos. Ez arra utal, a twofoldness az éteri test, az endokrin rendszer, hogy Az aktív, pozitív, férfias kifejezés, míg a nyirokrendszer passzív, befogadó női aspektusa.
Azt mondja: " Az emberi test egy összesített energia egységek, [és hogy] a létfontosságú szervezetben (tehát kondicionálás az endokrin és nyirokrendszeri) biztosan fókuszpontok, amelyeken keresztül az energia ömlik a fizikai testet, termelő benyomást kelt, és a stimuláció után az atomok a szervezetben, és így miután egy erős hatással az egész idegrendszer általa alapját minden részében " 92 .





Légzőszervi háromszög43 Légzőszervi háromszög
A torok központ szabályozza az a két folyamat, amely magában véve a külső világot magunk.
légúti háromszög alapvető fontosságú.Ez egy olyan áramkör, amely aktiválva van a születés, az első kiáltás jelzi a pontok körüli elforgatás. Az
energia kering a torok központ

a két tüdő kisebb központokban.Légzés problémák sújtják az embereket az első sugár a Will and Power 93 . Ez nem meglepő, hiszen az akarat aspektus nyilvánul meg az orgona a légzés. A Mester DK azt javasolja, hogy az emberek, akik tüdő-vagy légúti betegségekben szenvedőknek "gondolkozzanak a kapcsolat, és különbséget tesz a légzés és a hang" . Az egyik az időt és az asztrológia, a másik a tér és a sugarak.
Használjuk ez a háromszög, ha a beteg panaszkodik tüdő torlódás, a feltétel miatt gátolt vágy.
Az ezoterikus szög a háromszög működik tiszta transzformátor. A tüdő szerveket, hogy dolgozzon a létfontosságú éteri "fluid" megtestesíti levegő. Ez érdekes lehet, hogy öt lebenyt a tüdőbe (kettő a bal oldalon, három a jobb oldalon), ami utalás az ősi bölcsesség referencia az öt Pranas 94 .
Az a személy, aki otthonosan mozog a spirituális út, a légzési tevékenység a
teljes, beleértve a folyamat-és belégzés, szabályozza a szív központ, hanem a torok központ
 (ez a helyzet azokkal, akik még nem lépett be, hogy az elérési út) 95. .
Az egyetlen tényező, ami a légzés hatékony, a gondolat, a szándék és a cél mögött meghúzódó meg.A gyógyító, amikor a légzés, tudja, hogy az energia a gondolatot követi. Csak akkor, ha egy olyan szövetség között a légzés és gondolkodás eredmények lehetséges. De a gyógyító is emlékszik, hogy a gyógyulás legyen akarata szerint a beteg lélek. Mert csak az irányított akarat, a szervezett ritmikus légzés a beteg, annak képviselője vezérelheti a központok és készítsen megrendelt célja az életben 96 .












































34 Az Immune háromszög
Vannak három háromszög, amely az egész immunrendszert, ezeket magában foglalja a bőr és a nyálkahártya a baktériumok, mind a testnedvek, valamint az egész testben fagociták, különösen a vérben (az úgynevezett fehér vérsejtek).
Az első háromszög a szív központ , a lép kis központ és a Bone
Marrow pont (a combcsont) serkenti a fehérvérsejtek
sejtek felépítése sajátos kémiai ellenszere fertőzés úgynevezett antitesteket.
A második háromszög, a szív központ, a csecsemőmirigy pont és a lép kisebb, aktiválja az immunrendszert. Az ezoterikus szempontból nincs nagyobb védelmet bármilyen fertőzés bármely testrész (fizikai, érzelmi és mentális), mint a szeretet erejével. Ez nem az érzelmi oldala a szeretet, hanem a feltétel nélküli, önzetlen szempont , és nem a személyes jellegű, de olyan jellegű, amely ad és nem is gondolt vissza , és ahol teljesen feladta, hogy a jelen pillanatban.
A fejlettebb tanítványa, akkor egy másik változata a Immune háromszög , az egyik által alkotott összekapcsolja a szív központ (kapcsolódik a csecsemőmirigy és a T-sejtek, szabályozó nyirokerek és a limfociták), a lép kisebb központ (amely jelentős szerepet játszik az immunrendszer), a központ, amely reprezentálja a teljes védelmi rendszer minden szinten, az úgynevezett szív-in-the-fej központ. Ez a központi lótusz a fej (korona) központ, a pontot, ahol valódi Lét és Szeretet készülnek tudatos.
Ezen a pályán a gyógyító küld lelki szerelmet érteni a lélek, az igazi Én a beteg. Képzeljük az egész rendszer az immunitás, azaz a mentális egészség és az egyensúly, érzelmi kontroll, és fizikai vitalitás, átfolyó ez a harmadik háromszög a szív-in-the-Head központban.
 







Immunel háromszögImmun háromszög




























41 Service háromszög



Ez a kombináció a három háromszöget, amely "nyitott ki" a torok központ. Segítik szolgáltatás és a kreativitás az élet 100 . A torok központ szabályozza a Szaturnusz bolygót, kézbesítő tanulságok és kihívások. Azok, akik ismerik a negatív ezzel az energia könnyebben érthető a problémák a Torok központ és annak fontosságát, hogy ez a sorozat a háromszög. Használják a torok központ a fő központja, majd nyissa ki a kis pontokat kapcsolatos vállizületek, aztán megint a központok a könyök, és aztán ki ismét, hogy a kisebb központok a kezét. A gyógyító fogja érezni az energiát a készlet háromszögek fokozatosan hagyja kifelé a kezét a tevékenység és a kreativitás. Mert ez a legjobb, hogy menjen az első a beteg ül, így felhívni az energia kifelé áramlási.

Amikor az energia kifelé úgy tűnik, hogy különösen ellenálló és blokkolt, gyakran az a helyzet azokkal, akik már krónikus arthritis (azok, akik ízületi gyulladás hosszú ideig, és akik duzzadt fájdalmas ízületek), hasznos lenne, hogy a több specifikus aktivitás a védő háromszög, hogy jön létre, amikor megnyitja a gyógyító kezelés.
Láthatjuk, hogy ez a sorozat a háromszögek összefügg a szakrális központ és a Feet háromszög. A kreatív, generatív erő, a szakrális központ kell emelni, hogy a kreatív, szolgáltatás-orientált központ a torok. Természetesen ez semmi köze feladásával szexuális életet.Expression a szexuális aktivitás továbbra is, amely az egészséges és helyes. De ha a szexuális vágy ment, vagy nem lehet kifejezni valamilyen okból, akkor mi szükség van a transzmutáció egy része a szakrális energiát a torok központ használható kreatív
módon egy másik szinten. Tény, hogy mind az alsó központ részt vesz a transzmutáció a nagyobb összefüggések soha nem elhagyott .Hasznosságukat folytatódik. Az egyetlen dolog, ami változás, hogy az ember tudatos hangsúlyt a minőség és a kifejezés érzékenyebbé válik. Például ahelyett, hogy hajtja a vágyak és a személyes szeret és gyűlöl (napfonat energia), egy fokozatosan ismeri a Szív központ és kifejezi több önzetlen, feltétlen hozzáállása.


Cél háromszög44 Triangle a cél
Ehhez speciális áramkör, a gyógyító használhatja a levegőt először összekapcsolása be
a háromszög a célja, amely összeköti az agy (mint a receptor a gondolat), az elme (az ügynök az akarat) és az akarat szempontjából a lélek is (Sacrifice Petals a kauzális test).
Ez az elvont háromszög gyűjti a beteg lélek célját, amely a gyógyító tud elképzelni, mint egy tiszta thoughtform bár lehet, hogy teljesen elvesztette az eszméletét. Ne feledje, hogy a gyógyító lélek, hogy végzi a munkát. Ezzel a kör be van kapcsolva, a beteg életét is feltétele, hogy a létfontosságú szintet, ami előbb-utóbb az állapotban a fizikai síkon életet. Most már látom, hogy két fontos háromszöget lehet kapcsolni, és aktív, a légzőszervi Triangle (43) és a háromszög a Cél.






58. Harmadik Seed Group háromszög
Ha azt szeretné, hogy erősítse a kapcsolatot, urak a gyógyító művészet és a tudomány, egy másik háromszög, hogy kapcsolódik a harmadik Seed Group Mágneses gyógyítók. Ez a csoport az egyének működik intelligensen, mint lelkek, az életerőt az éteri test. A háromszög magában foglalja a korona közepén, a szív központ és az Ajna központ 101 .
Fontolja meg a következményeit a három központok vannak csatlakoztatva keretében nagyobb csoport Egészségügyi Világszervezet, a Korona központ a címzett lélek információt munkája a gyógyítás és az orvostudomány, a szív központ a döntő pont, és amelyhez Szerelem sugároz között orvos és a beteg, valamint a Ajna központ, amely a pontos focalising tulajdonsága minden képzett egészségügyi szakember bármilyen fegyelem.
E háromszög, hogy megkönnyítse a munkáját transzmutáció anyag A megegyezés szerint a kozmikus terv. 
A gyógyászati ​​részleg (a harmadik "mag-csoport") élen jár ez a tevékenység.








Többségi háromszög63 háromszög a többség



Az Ajna központ, Solar Plexus középső és szakrális központja háromszöget alkotnak, amely szabályozza a legtöbb az emberiség 102 . Meg kell használni az egyensúlyt azok az emberi család, akiket kiválasztott, hogy újítsák meg a versenyt, azaz minden pár, akinek karma lehetővé számukra, hogy utódot. 
Ezért ez a háromszög elengedhetetlen használható, ha egy pár jött, hogy a gyógyulás a meddőség probléma. Meg kell venni, amikor a termékenységi háromszögek használják.
Lásd További információkért a könyvet.

 Bevezetés Ezoterikus Healing II
Háromszögek
The Art of Ezoterikus gyógyítás összekötő a derékszögű háromszög, a megfelelő időben.
Először meg kell ismernünk, hogy a megértés a háromszög áramkörök minták képezik az alapot a testünk
is csak egy módja, hogy a testre.
Az ősi bölcsesség kiderül hogy a háromszög az alapvető építőköve, amelyen nem csak az emberi lény
épül, hanem az egész univerzumot is.
DK azt mondja: "a tanulmány a tudomány a háromszögek, a hallgatónak el kell szem előtt tartani, hogy mindig van egy pont
a háromszög - egy adott válság, vagy "esetén consciounsess" - a kiinduló, dinamikus, kondicionáló energia. A ciklusok ...amelyben ily módon vezérli, a másik két pont kifejezni fogékonyságot és tekintik ezoterikusan megtestesítő erők. Minden háromszög tehát a kifejezés az alapvető energia és két másodlagos erők " 70 .
Most már egyértelmű, hogy a háromszög működik két lehetséges módja, amely úgy működik majd, hogy az egyik választott a Lélek a beteg.
  1. Az első módszer a háromszög aktivitás valamivel kétdimenziós: ez magában foglalja a szekvenciális áramlását pontról pontra, vagyis az első központ a második vagy középső központ, a harmadik, a megrendelt szekvenciák állapítja meg a tibeti. Ez az út háromszög áramkörök dolgoznak átlagember, az aspiráns és a legtöbb tanítványai.
  2. A második módszer, a háromszög áll, mint egy egész, a pont a háromszög dolgozik együtt ugyanabban az időben. Itt a teljesítmény szabadul fel a háromszög önti keresztül hármas jellegét a beteg, érintő együtt ugyanabban az időben, a Monád, a lélek és a személyiség együtt ugyanabban az időben. Változások és lelki fejlődés lesz a biztonságos és tartós. A mélyebb beállítás jön létre az ember (a beteg).
Tekintsük át, hogyan háromszöget használják az energiát egy ezoterikus szempontból:
  1. Ott van a nagy klíma energia termelő megnyilvánulása: Ez a kifejezés monadikus, jelképezte a pont a közepén a háromszög.
  2. Következő van a minősítő energia termelő tudatosság. Ez a Lélek kifejezés.
  3. Aztán ott van az érzékeny pontja a negatív energia főleg válaszol a második pont a háromszög (B), amely során "egy forrás heves kölcsönhatás a két pont a kiindulási" (B és C), ami kifejezi erő és tapinthatóság .
DK megy, és azt mondja: "Amikor a tapasztalat ment keresztül a Szűz beteljesedett Halak és teszteléséről Skorpió vezettek megvilágítást Bika, akkor a hatás a négy energiák lesz, hogy az ember az igazi háromszög, amely kifejezi a három isteni szempontok ahogy jönnek a három nagy kondicionálás csillagképek: Nagy Medve, a Fiastyúk és Szíriusz " 71 .
Nem szabad elfelejteni, hogy a belső web a fény, amely az úgynevezett éteri test a bolygó
lényegében web háromszögek, és amikor az evolúciós folyamat befejeződött,
akkor már szervezett 72 .



Az 5 fázis munkájának ezoterikus gyógyítás
  1. Diagnózis
    a) Az Aura
    b) Az 5 központok az Ajna
  2. Ezoterikus gyógyító kezelés
    Mérlegelve a központok és a háromszögek (Lásd a vonatkozó háromszög)
  3. Záró és lezárja a Healing háromszög
Alignment háromszögA. Igazítás és ráhangolódás
1.. Összehangolja a hármas személyiség lelked
Breath természetes (mind a beteg és a gyógyító.)
Csatlakoztassa csakrák kölcsönösen egymáshoz azáltal, hogy figyelmet és elképzelni
egyensúly bennük (a bázis Crown központ).
Kapcsolatba léphetsz a lélek szintjén (kauzális), majd csatlakoztassa a monadikus szint
és a monád (egy kozmikus rendszer amit származik, és amit
előbb-utóbb visszatér.)
Vigye a figyelmét a monadikus szint vissza a lelki szinten.
Kapcsolatba léphetsz a beteg lélek (Lélek Lélek) 73 .
Alignment háromszög



2.. Hozza létre a magasabb háromszög
Link a Lélek a beteg és kötik össze a minden erő forrása, az élet és a szeretet - Így van az elvileg magasabb ponton az energia:ABC háromszög
  1. Lelke gyógyító.
  2. Lelke beteg.
  3. Minden erő forrása, az élet és a szerelem.
3.. Mondd el a csoport mantraként
"A tisztaság motívum ihlette egy szerető szív, ajánljuk magunkat ennek a munkának a gyógyulás.
Ez az ajánlat teszünk, mint egy csoport, és az, amit igyekeznek gyógyítani. " 74
4.. Nyissa ki a Radiatory Healing háromszög
Ön összekapcsolja a Lélek Lélek kapcsolatot a szív központ és az agy (éteri) és küldjetek szeretetet ki
az Ön Aura és a Aura a beteg.
A Hands
5. Nyissa meg a Magnetic Healing háromszög
Képzeljük, hogy Lélek Lélek energia csatlakozik a
  • Szív központ
  • Brain (éteri) és a
  • Kisugározni keresztül Ajna központ és a kezét
6. Építsd a Ray Attunement háromszög
(Csak akkor, ha azt, ha már ismeri a Ray), (nagyobb és kisebb háromszög)
7. Aktiválja a védelme háromszög
Képzeljük A szerelem, a nagy védő faktor áramlik a szívedből központ segítségével a korona közepén a korona közepén a beteg.
8.. Készítsük el a három aktiválása háromszögekTthree központok
Csatlakoztassa következő 3 központok:
Crown Center - Alta Major - Ajna központ.
most elképzelni a kapcsolatot a megfelelő mirigyek a 3 központok élénkíti a mirigyek:
Crown Center
tobozmirigy (epiphyse)
központja az agy
Alta Major
carotis test
mögött állkapocs ízületi
Ajna központ
agyalapi mirigyet (hypophyse)
belső szemek kereszt
Most küldje el energiát a szem központok Ajna központ.
A Crown Center
tobozmirigy
jobb szem közepén
Ajna központ.
Alta nagyobb
carotis test
bal szemét központ
Ajna központ.
A Ajna központ
agyalapi mirigyet
Ajna központ.
9. Legyen a háromszög Transfer
Készíts egy kapcsolatot a központ és Ajna a két kezét.
Ez a háromszög áll a Ajna központ és a két kezét.



B. diagnózis
  1. Az Aura
  2. Az 5 központok az Ajna
  1. Tartsa a szeretet energiája az Ajna központ és emelje fel a kezét.
    Vigye a jobb oldalon, a beteg, és hogy a kezét óvatosan az aura területén a beteg.
    Sense integrációja a személyiség szervei a beteg, és kap egy első benyomás Az a beteg állapota energiáit és igényeit. Ez lehet a formájában egy kép, szimbólum vagy kép, illetve energia erőssége (gyenge vagy erős).
  2. Hozd el a bal kezét a kimenő patak a beteg Ajna központja, és a jobb oldali (lassan és nem túl közel), az a patak a Ajna központban. Érezd a patak a központ, majd mozgatni a jobb kezét kissé távol a Ajna központjától.
    tudomást szerzett a benyomást kap, és hasonlítsa össze a benyomást, hogy van az aura (ez ad információt viszonylagos integráció a lélek és a személyiség ).
    Csatlakoztassa az 5 ujját a jobb kezét a Ajna közepén a beteg (mindig elfogadható távolságban), és csatlakoztassa őket az 5 központok a gerinc a beteg:
Kéz és a fej

Hüvelykujj

Torok központ

Index (mutatóujj)

Szív központ

Középső ujj

Solar plexus központ

Gyűrűsujj

Szakrális központ

Kisujj

Base központ
Próbálja tuning a minden ujját, egy olyan időpontban, és hagyja, hogy a csakrák a legtöbb igény, önmagukat (alul vagy túl stimuláció). Néha nem lehet az érzés, amelynek az ujja húzta egy kicsit. Most hozza vissza a szimbólum, kép, kép vagy érzés, hogy eleinte, kötik össze a központ, amely a leginkább szüksége, és derítse ki, ha a csakra túl-dolgozó vagy a dolgozó (használat intuíció).
Ezután csatlakoztassa ezt az intuíciót, a legmagasabb repülőgép - Okozati - úgy érzi, (ha lehet), ahol a probléma jön
a.
Húzza ki kezét a Ajna közepén a beteg, hanem tartsa a beteg aura és a lépés mögött a
beteg.






Általános elvei háromszögek
Az ősi bölcsesség azt mutatja, hogy a háromszög az alapvető építőköve, amelyen nem csak az ember épül, hanem az egész univerzumot is.
minden háromszög a kifejezés az alapvető energia és két másodlagos erő 75 .
A háromszög működik Két lehetséges módja, amely úgy működik majd, hogy az egyik választott a Lélek a beteg.
  1. Az első módszer az aktivitás valamivel háromszög kétdimenziós. Ez magában foglalja a szekvenciális flow pont-pont-pont, vagyis az első központ a második vagy középső központ, a harmadik, rendezett szekvenciák, amelyek által meghatározott tibeti. Ez az út háromszög áramkörök dolgoznak átlagos emberek, és a legtöbb aspiráns tanítványai.
  2. A második módszer, a háromszög áll, mint egy egész, a pontokat a háromszög dolgozik együtt ugyanabban az időben.Itt a hatalom, hogy megjelent a háromszög önti át a hármas jellege beteg érintő Monád, a lélek és a személyiség minden ugyanabban az időben. Változások és lelki fejlődés lesz a biztonságos és tartós. A mélyebb beállítás jön létre az emberi lény (a beteg).

Hogyan háromszögek használja az energiát egy ezoterikus szempontból:
  1. Ott van a nagy klíma energia termelő megnyilvánulása: ez a monadikus kifejezés;
  2. A következő a minősítő energia termelő tudat: ez a Lélek kifejezés.
  3. Aztán ott van az érzékeny pontja a negatív energia főleg válaszol a második pont a háromszög (B), aminek következtében "a forrás a heves kölcsönhatás a két pont az alapvonal" (B és C), ami egy kifejezés az erő és a kézzelfoghatóság.
Nem szabad elfelejteni, hogy a belső Web of Light, az úgynevezett az éteri test a bolygó, lényegében egy webes
háromszögek és, amikor az evolúciós folyamat befejeződött, akkor a szervezett 76. .
A = Ajna: tartsa ezt a pontot vagy a középső
R = jobb kezében ezen a ponton vagy középre
L = Balos tartja ezen a ponton vagy középre
Ez csak szuggesztív, mert attól függően, hogy hol a gyógyító áll, és a helyzetét után a beteg. Mindig tudja, mi van a kezedben, és azt mutatják TOF energiát.Ahogy tartja a háromszög, megtudja, milyen érzés jobb vagy kényelmes használatát.
Ez vonatkozik a háromszög. Energia mindig áramlik az Ajna először középen, majd a jobb oldali, vagy a bal kezével, majd a másik kezét, attól függően, hogy az Ön pozícióját.




C. Vitalisation szervek a beteg
4 vitalitás háromszög
Prána háromszög1.. Prána háromszög
A. vagus ideg központ (szabályozza a szív központ)
R. Kisebb központ a szív alatt, közel a membrán
L. Spleen kisebb központ
A Prána háromszög kezdődik az egész folyamat a gyógyulás.
A prána a háromszög egy hármas hatása van a szervezetben:
  1. A testi egészség megőrzi, védi a beteget a romlását az igényes gyógyító tevékenységet.
  2. Ez épít és épít a szervezetben, mire van szükség, hogy cserélje ki a napi kopás.
  3. Az a közeg, amelyben egy személy kerül a fizikai kapcsolatot egy másik, az úgynevezett fizikai mágnesesség. 77
Mi lesz képes megérteni, hogy ez a háromszög tartja a két fél a természet egyensúlyát, különösen, ahogy emelkedik a spirituális út, és a keverék magasabb az alacsonyabb vagy anyag énje.
prána az ideg erő vezérli az elmét az agy is .
Prána hozza tevékenység az érzékszervek.
prána a planetáris erő tart minket életben.
Prána áthatja minden szerv a fizikai egészen a legfinomabb. A kapacitás fogadására és hasznosítani ezt az energiát fog megfelelően evolúciós fejlődés a beteg.

Spleen háromszög 

2.. Lép Triangle a Force
A. Lép kisebb központ, a szerv a fizikai életerő Napból érkező
R. Szakrális központ
L. Base központ
A lép asszimilálja az életenergia adott ki a bolygó két módon.
Először is, elnyeli a Nap éltető erő, át azt a vagus ideg központ, ahol ez engedélyezve van keresztül a vérkeringést. (Lásd Prána háromszög )
Másodszor tart az étel, amit megeszünk, hogy az élő életerő még mindig az élelmiszer-, és elküldi azt a szív használható a test szervei.
A Spleen háromszöge Force a firrst és legfontosabb erő háromszöget használják a "föld", hogy a beteg megkapja a kreatív és-idéző ​​gyógyító energiákat.

Halhatatlanság háromszög


3.. Halhatatlanság háromszög
Ez a háromszög tükrözi a lép háromszög Force egy magasabb szinten, és nem lehet aktiválni anélkül, ez utóbbi tekintetében.
The Triangle A halhatatlanság áll a torok központ, az agyalapi mirigyet, és a tobozmirigy. (A Fire of Mind vagy manaszi háromszög) Amikor a gyógyító vonatkozik a két háromszög, akkor lesz a csodálatos nyom az ösztön az önfenntartás (amely szabályozza a kapcsolat a szellem és az anyag), a túlélés a finom szervek halál után, és annak az elvnek a halhatatlanság, amely illeszkedik a lélek, és akkor működik, ha az önfenntartás és a túlélés nem uralkodnak.




Mi hozza létre ezt a háromszöget összekötő
  1. lép az agyalapi mirigy,
  2. szakrális a torok központ,
  3. és bázis tobozmirigy

Alsó Prána háromszög 

4.. Alsó Prana háromszög
A. Lép kisebb központ, a szerv a fizikai életerő Napból érkező
R. Torok központ
L. Base központ

Mozgatni a kezét, és Ajna fókuszt lép kisebb központ a bal oldalon.
Ezután miközben a Ajna a Lép kisebb központ, mozgatni a
két kezét, hogy a Base központ egyre patak vitalitás mozog ugyanabban az időben. Ezután, egy kézzel húzza az energiát meg a gerinc a fő központja az éteri gerinc egészen a torok és az Alta Major központokban. Most átirányítás ezt prána a gerinc, és akár a torok és nyúltvelőben irányadó Alta fő központja, amely minden a gerincvelői idegek, hogy stimulálják az egész test központok.




D. Ezoterikus gyógyító kezelés
A következő oldalakon található egy válogatott általános primér háromszögek, háromszög, gyakran használt és
nagy jelentőséggel bír.
Minden gyógyulás szerint különböző gyógyító diagnózis.
Néhány háromszögek fontos összefüggésben a terv és a többiek, mert elemi.
A könyvben sok több háromszöget, ez csak egy kiindulási pont a hallgató a gyakorlat majd mélyíteni.
Kiválasztása a megfelelő háromszögek
Triangle a veszélyeztet 
10. The Triangle A veszélyezteti
Az a törekvés, hogy kiszabadítsa magát, valamint a betegek irritáció, vagy az úgynevezett "veszélyezteti" a különösen fontos előleget jobbra szolgáltatás és a helyes emberi kapcsolatok.
Izgató és ingerlékenység is rendkívül elterjedt ezekben a napokban az idegi feszültség és a stressz.
Irritáció feltétlenül generál méreg, amely megkeresi magát a régióban, a gyomor és a Solar Plexus.
A háromszög ezt az átvitelt vibrál a Solar Plexus központ a korona közepén a szív központ 78. .
Ez a háromszög is használható bárki bemutató gyomor-és
bélrendszeri problémák, valamint minden olyan beteg, akinek a hangja feltárja a
méreg az irritáció. Azt is fel lehet használni, hogy megkönnyítsék csoporthoz gyógyulás és
integráció.












Alsó ClearingTriangle13.. Alsó Clearing háromszög
Az alsó háromszög Clearing magában foglalja a Solar Plexus központ, a Szív
központ és az Ajna központ.
Hatása és célja is vezethet a páciens felé erősebb azonosítás
néhány adott szolgáltatást a világon. Ez nem történt meg az egyéni teljesítmény
, hanem a munka együttműködésben másokkal látnia azonos hajlam.
Ez a háromszög segítségével vezet fokozott érzékenység csoport
tudat. Vannak 2 formák a háromszög:
  1. Az átlagember: Solar Plexus központ, Szív Központ és a Ajna központ.
  2. Triangle a Spirituális megkönnyítése: az elöl haladó a szolgáltatás az emberiség.
Ez a háromszög okozza a lefelé irányuló energiát a Ajna központ a szív
központ, ami végül végül a szív-in-the-fej központ (Függelék 14. oldal) Ez az intézkedés következtében az első háromszög, és egy
fejlett fejlesztése Solar Plexus központ (az Ajna a gyógyító tartja mind a Solar Plexus központ és a szív-in-the-Head központ).
Megkönnyítése háromszög






























































25.. A két háromszög Force
Két háromszög ForceEzek talán a legfontosabb háromszög dolgozni kapcsolatban sérült hálók és megsértette éteri szálak. Itt van kombinációja két háromszöget, hogy meg kell tartani szem előtt, és kapcsolódik egyszerre. A gyógyító vetíthető felső háromszög az alsó. Állandó jobbra a beteg, a gyógyító először csatlakozik a felső háromszög tartja a három kisebb központok a hüvelyk-és két ujját a jobb oldali előtt a beteg.
Emelje fel a bal kéz mögött a beteget, hogy csatlakozzanak az alsó erő háromszög.
itt tartsa a szakrális központja a középső ujját, a Solar plexus kisebb központ a hüvelyk-és a Base központ a mutatóujj 79 .Most úgy érzi, az erővonalak összekötő egymással egészen az éteri test a beteg.
Mi ezt a háromszög (a két kör, mint egy, keresztül csatlakozik a szervezetben), ha nem volt trauma, legyen az fizikai baleset, érzelmi felfordulást vagy mentális sokk. A felső háromszög gyűjti és irányítja az energia lefelé egyfajta involúciós spirál, míg az alsó háromszög megkapja az energiák és konszolidálja őket a személyiség. Ezek az energiák ifjúsági erők.
Minden központok "hálót", vagy éteri lemezek, elválasztva őket egymástól. a hálók működnek transzformátorok, vagy frissíteni növekvő energia, vagy csökkenti a vibrációs tevékenységét csökkenő energia. Ezek az alapvető szükségletek egy kiegyensúlyozott és harmonikus élet. azon az úton, a lelki fejlődés ezekben szövedék fokozatosan és természetesen elpusztult.


Két háromszög ForceBreaking le a hálók is lehet ellenállni, hogy egyes konkrét végén képzett személyek szerint a Mester DK 80 . De ha van egy hirtelen sokk, például a motoros baleset, vagy a halál egy szeretett egy, vagy akár a pénzügyi tönkre, egy személy nem tudja, hogy tartalmazza a hullám dühöngő energia és a lyukat robbantott egy Az éteri hálók.
Kezelése két háromszög a beteg segít felhívni gyógyító erő az éteri és a fizikai testek és hordozza azt energiák, amelyek az építési anyagok a rehabilitációját és helyreállítását a beteg beteg szerveket.
A háromszög is különösen hatékonyak bárkivel súlyosan beteg, de aki még mindig rengeteg életerő.
Lehet érezni, hogy akarnak élni, és / vagy hogy van elég harc, hogy dobja le a problémás Két háromszög Forcem.
ld. a további információkért.














Head háromszög51.. A Head háromszög
Munka közben a fő központja a fej, tudatában vagyunk annak, hogy ők alkotják az egyik legfinomabb háromszögek az egész rendszer az ezoterikus gyógyító. És mivel a legtöbb ember csak ritkán él a fejét, inkább gondolkodni keresztül Solar Plexus központ, Többnyire elvégezni az adott áramkör dimenziója távol a fizikai és a létfontosságú szervek, abban a reményben, hogy legalább mi lenyűgöző betegek gyógyító energiák akkor arat talán csak a távoli jövőben.
Ez a háromszög, jelezve a kapcsolatot a három szempont az ember - test, lélek és szellem -, valamint ezek egységét, áll a Korona központ, a központ és a Ajna Alta fő központja 81 . 
Ha ezt a háromszög forog, a tanítvány Lélek-ellenőrzött és szabályozott a törvény Magnetic Impulzus 
82 .

szembe azzal a jobb oldalán a beteg. Tartsa a Ajna a Crown Center a beteg, tegye a jobb kezét előtt a homlok, hogy tartsa a Ajna központ, és használja a bal kezét, hogy tartsa az Alta fő központja a tarkón.The Crown Center egy szimbólum a Lélek, az Ajna Központ a lélek és az Alta Major a test. körül ezek a központok sok fény lehet önteni. Ez a háromszög hozható létre a magasabb kifejezése központja a korona, szív-gégész (további információk lásd a könyv).




Mivel háromszög 
52.. Triangle Lét
Ebben a szakaszban az emberi evolúció, keveset lehet mondani, a háromszög, amely kapcsolatban van a Head háromszög. Valójában nagyon kevés ember lesz ez a háromszög még távolról vibráló, annak energiák, mindannyiunk számára, feküdjön a jövőben - a háromszög kifejezi hozzánk, mint mi alapvetően olyan, kifejezve, hogy mi lesz az, ami valójában vagyunk . 83
Ez áll a Crown Center, a Szív Központ és a Base központ. Felhívjuk figyelmét, hogy ez a háromszög pontosan ugyanazt a három központ a Kundalini Triangle (38) bár termelő különböző hatásokat, amelyek az egyik szinten lehet tekinteni, mint kiegészítő és lényegében még azonos. The Triangle Lét azonban nem jár együtt a vagus ideg Center mint a Kundalini háromszög.
Ez a háromszög lehet engedni, hogy rárak magát, hogy igen aktív háromszög, amely szabályozza az emberek többsége ma, az úgynevezett háromszög a legtöbb: Ajna Center, Solar Plexus Center és a szakrális központ 84. .
Ily módon a beteg lélek törekszik az ellenőrzés, és a ha a beteg készen áll, vagy a megfelelő szakaszban a Kundalini háromszög is aktiválható egyidejűleg.
The Triangle válás is csatlakoztathatók a háromszög. (Lásd a könyv további információkért).





Elnyelő háromszögek

A három elnyelő háromszögek szempontjából egyaránt fontos a gyógyító és a beteg 85 .
A további elmélyítése a munka a három háromszöget, úgy a következő táblázatba.
Akadály
Hatás
Sugár
Ellentétes Energy
Illúzió
Önállóság
Én
Szintézis
Glamour
Torzítás
II
Szeretet
Maya
Materializmus
IV
Kreatív tudás / intelligencia
60A háromszög for elvezetése Illusion
Az első, a háromszög a Dissapating Illusion, eloszlatja az Illusions az elme. A pontok a Crown Center, az Ajna központ és a jobb szem Minor közepén. Ha az energia get "beragadt" bárhová a pályán, mentális illúziók előfordulhat. Így tudjuk, ha ez a háromszög folyik, látjuk a dolgokat, ahogy vannak, és nem úgy tűnik, hogy.

60b háromszög for elvezetése Glamour
The Triangle A Glamour elvezetése is eloszlassa csillogás, nevezetesen azok
az érzelmi vágyak és törekvések, remények és félelmek, meggyőződésű és
csábításainak, amelyeknek semmi köze a valósághoz.
A Ajna központ és a bal és jobb szem (ek) kiskorúak háromszög formában
eloszlatni a csillogás az érzelmi sík a vágy és hamis vonzereje.
Vajon ezek a háromszög illúzió és csillogás az egyik a másik után, és lehetővé teszik
számukra, hogy álljon az éteri fény a személy, mert "ha a két
háromszög ellenőrzés alatt és kezdenek működni, hogy a
hét központ az éteri test alá vonják egyértelmű irányt " 
86. .
The Triangle A második téma a nagy teljesítményű kombinációja a háromszög
és három másik központ (lásd a könyv további információkért.)

60C háromszög for elvezetése Maya
A megalakult a háromszög az elvezetése Maya mi egy tetraéderes
formája dinamikus transzformációs erő.
Ez áll négy pontot és négy háromszög:
  1. Az alap: Crown központ és a két kiskorú Eye (a fő háromszög, amely szabályozza a szemét, és látta, minden szinten.)
  2. Illusion: Head központ, Ajna középső és jobb szem kisebb .
  3. Glamour: Ajna központ , és két kiskorú Eye .
  4. Maya: Crown Center, Ajna központ és bal szeme kisebb .

Release magában valami több, mint a meditáció (amely serkenti a szerelem szirmokkal az okozati lótusz), azt is magában foglalja az épület a szivárvány híd, az úgynevezett, az ezotéria, a Antahkarana.
The Triangle A harmadik téma a kapcsolat a Torok központ (a kreatív
központja épület), a szív központ és a központ lép .
Csak így lehet maya véglegesen legyőzni, az eredmény lesz a negyedik beavatás a keresztre feszítés az egész személyiség eredményeit.





Máj háromszög5. Máj Triangle a Force
A máj, mint tudjuk, egy olyan szerv, az emésztés, tárolására glükóz és semlegesítő
toxinok be a véráramba.
Ez a háromszög, amely a Solar Plexus központ (hogy tudjuk, hogy kapcsolatban áll a hasnyálmirigy és a Langerhans szigetek), a Gyomor kisebb (ez valójában egy másodlagos kiszervezése a Solar Plexus központ), valamint a máj Minor központban. Ez a háromszög húzódik a jobb oldalon, a test. Mindhárom megvalósult szerv (hasnyálmirigy, gyomor és a máj), táplálja és ápolni az erők és energiák, a Solar Plexus központban. Djwhal Khul mondja erről: "Én itt adott egy nagyon fontos tény, hogy azok, akik érdeklődnek a tanulmány a gyógyszert az ezoterikus szög, helyesen értékelte, ez vezet ahhoz, hogy megérthessük a gyógyító művészet.
Ellenőrzése a Solar Plexus központ, valamint a jobb vétel és kiadás az energiákat összpontosított, hogy a központban, járna jelentős tisztítás, intenzív megerősítése és a létfontosságú védelme a három létfontosságú szerveket, hogy a területen található az emberi fizikai test " 87 .
A máj háromszög Erő lehet igazítani, hogy tartalmazza az epehólyag, amikor
jelzések azt mutatják, hogy dolgozni kell (epekő vagy gyulladás).
Ebben az esetben tartsa a Solar Plexus központ, Máj Minor központ és epehólyag
központ (vagy az éteri szerv - az epehólyag egy perc központ nem egy kisebb központ, és nem nehéz megtalálni, ha elvét alkalmazzák az energia a gondolatot követi.)

StomachTriangle 
6. Gyomor háromszög
Ez Gyomor háromszög nagyon kapcsolódik a Lép háromszög Erő
, hogy segít az éteri test kivonat hatékonyabb a tiszta, létfontosságú folyadékot
a táplálékból hatékonyabban, amely lehetővé teszi számukra, hogy kell használni a szív és a keringés. 
Egy magasabb szinten, ez ​​a háromszög nyújt védelmet a Solar Plexus felvétele túlságosan negatív a
környezetet.

Ehhez háromszög tartjuk a Solar Plexus központ (tartott a Ajna központ),
a gyomor kisebb központ (kapcsolódó hormon gasztrin, és megállapította, kissé
balra), és az éteri gyomor Organ pontot.
Mind a gyomor háromszög és a máj háromszög Erő lehet kezelni gyomorproblémák, mivel mindkét háromszög szabályozza a Solar Plexus központban. 
Hosszan tartó bőrirritáció okoz zavarokat mind a gyomorban és a máj területek 88 . Ezzel kapcsolatban lásd a háromszög az veszélyezteti (10) . A lélek nem tudja elviselni a negatív attitűdök tekintetében más emberek, és így "visszavonja" (ami egyszerűen azt jelenti, hogy akadályoztatva van fejezte ki magát, szeretet és a jóakarat az összes), ami emésztési problémák. A gyomor a nagy jelképe a vágy a szervezetben, de egyensúlyba kell hozni a szív és az együttérzés energiája önzetlen szeretet (lásd a további információkat a könyv).




11. A hasnyálmirigy gyomor Máj háromszög
Ez a háromszög, az irányadó Solar Plexus központ magában foglalja a gyomor, mint a
fő másodlagos kiszervezése a Solar Plexus központ és a máj a
jobb oldalon, és a hasnyálmirigy, a bal.
Bár ez a háromszög szabályozza a Solar Plexus központ, nincs kell
tartani, hogy az egyik fő központja, mivel ezek a szervek táplált és serkenti azt.
azonban ez a háromszög csak akkor történik meg, miután három más tevékenységeket végeztek: a Solar Plexus központ jött egyensúlyban, a máj háromszög
Force aktiválva van, és A gyomor háromszög lett mágnesezve.
Ez a háromszög újra energiával az egész az éteri test, hogy a bejövő energiát az érzelmi élet a beteg immedialtely szét helyesen a három szerv, enyhíti az a fajta nyomás, ami miatt oly
sok problémát, hogy a Solar Plexus központ és hasnyálmirigy . Felosztása az asztrális energia három módon (ezen keresztül a háromszög) a figyelemre méltó hatása tartja a személy érzelmi élet ellenőrzés alatt. Ez egy mentális kontroll akkor is, ha a tudat fejletlen, így ez a háromszög egyedülálló. számára köztudott, hogy a legtöbb betegség az emberiség származhatnak az érzelmi test (más néven az asztrális test).
Ez a háromszög hasznos emelésére az energiák és védi a szerveket a
bejövő Solar Plexus energiák 89 .


Diabetes háromszög 
12. Diabetes háromszög
Cukorbetegség azt mondta, hogy fel eredményeként erőszakos elnyomása vágy a rossz belső vágyak.
A Diabetes háromszög, amelyet fel kell használni minden típusú cukorbetegség
tünetei, áll a Solar Plexus központ, a gyomor Minor központ, és a Base központ.
Ez az áramkör segít a betegnek, hogy tájékozódni saját vágyai felé törekvés, és a magasabb rendű elégedettség, hogy inkább igaz, hogy a Lélek.















Basic háromszög17. Az alap háromszög
Mielőtt belemennénk a gerinc megfelelő, de mi lesz aktiválva a Basic háromszög, amely keringenek az energiák oki szinten használható, ha az elszámolási kezdődik a gerinc is.
Ez a háromszög is kapcsolódik a félelem Háromszög foglalkozó félelmek és fóbiák, ütések és "shilly-shallying" hiányára vonatkozóan célját, irányát az élet és az akarat-to-live.
A Basic háromszög a kulcs ahhoz, hogy az alap veszi a test rezgő, a mozgás és a hang, ami lassú és intenzív.
A három pont áll a Base Központ és a két éteri pontot a mellékvesék, éppen a két vese mindkét oldalán a test.
Folyamatosan dolgozunk, hogy szerezzen egy egyensúlyt a három pontot a háromszög, hogy a kiegyenlítő pontokat összhangban a többi szervezet, akarata szerint a beteg lélek.







Félelem háromszög 
20 Félelem háromszög
A forrás szinte minden félelem alapul halálfélelem.
Félelem = halál = átalakulás.
A félelem, a valóságban, az ott lakók a küszöb 90 , amely az összeg szinte teljes a személyiség félelmeit.
The Fear háromszög nagyon hasznos minden körülmények között, ahol a beteg állapotban tudatlan és használható, ha van félelem vagy sokk szó.
A háromszög is alkalmazható a mély ismeretlen félelmek, hogy akadályozza őket a döntéseket, vagy lépéseket változtatni a feltételek vagy körülmények. Az áramkör magában foglalja a Base Center és két perc ponttal szorosan összefügg a belső, a vese (a hely, ahol a be-és kimeneti a hajók és csövek megtalálható.)





Félelem Transformation háromszög21 Félelem Transformation háromszög
Miután végzett a félelem háromszög, akkor a félelem Transformation háromszög átalakítani az energiát céljából nagyobb személyiség ellenőrzése és irányítása.
Ez az irány úgy érhető el, át azokat tudatalatti energiákat a Solar Plexus központja a csillogás és a vágy, egészen a Ajna központban, amely veszi a személyiség irányba lélek. Amennyiben a személyiség, hogy félretájékoztatták, és rosszul irányított (esetleg a beteg nem a megfelelő társadalmi csoport), akkor vesz utasítást a Solar Plexus központ (az állati agy).
Ez a fontos háromszög áramkör megy Base középponttól Solar Plexus központ Ajna központ 91 . A Glamour háromszög is kövesse.




 24. A Szakrális háromszög



Ebben a központban, a kreatív életerőt kering, felhasználásra váró. A legnagyobb hasznosságát, az cource jár a reproduktív rendszer, mert ez a terület a kifejezés. A háromszög áll, a szakrális központ (amely a gyógyító tartja az ő Ajna), valamint a két kisebb központok a gonadic mirigyek (a két petefészek, vagy a két herék), amely a gyógyító tartja a két kezét.
A férfiak, a háromszög csúcsa felfelé, és a nők, ahol a csúcs lefelé mutat . Felhívjuk figyelmét, hogy ez az egyik azon kevés háromszögek, amely eltér attól függően, hogy a beteg férfi vagy nő.
Ahol ezek a mirigyek már eltávolították, ami több, általában a nők, mint a férfiak, az éteri orgona is. Általánosságban elmondható, hogy a szakrális háromszög nagyon aktív, mert ez szabályozza a megőrzése az élet és az egészség a fizikai testben. Változások az erejét és a mobilitás a ciruit fordulhat elő, ha a túlzott használata a szexuális funkciót, amikor a szex kerül a használat nem célja, vagy ha van szexuális elnyomás vagy hanyagság.







Szakrális háromszögVan egy finom és fontos különbség a két háromszög, szakrális, hogy a herék kiskorúak és szakrális a petefészkek kiskorúak.
Ez a két háromszög talán a legfontosabb az egész ezoterikus gyógyító. A gyógyító kell, hogy jöjjön vissza őket időről időre, hogy segítse őket a teljes kifejezésre.
Ez a két háromszög, sőt, a személyiség a személy (akár férfi vagy nő) által szabályozott Solar Plexus központban.
Amikor a három központ, a hozzájuk tartozó áramköröket az energia, amelyek összhangban belüli és egymás között, akkor a magasabb körök kezdenek működni és légy aktív élet a személy.

A Szakrális háromszög működik a probléma a személyes kapcsolatok, a szexuális félelem, a családi kapcsolatok, és a személyes ízlés.
Egy másik intézkedés, hogy kapcsolja be a torok központ felhívja a nagyobb kreatív energiát a Szakrális háromszög. (Lásd a könyv további információkért.)


Szakrális háromszög







































































1 megjegyzés:

  1. Vannak benne hasznos dolgok, de fordítóprogram által készítve teljes szövegeket bevágni?...hm...érdekes és inkább kelti összeollózás hatását, mint egy hiteles, megbízható írásét (pláne források megjelölése nélkül!!, és még a betűtípus sincs összhangba hozva)

    VálaszTörlés