2020. május 16., szombat

A jobbik arculata



























A jobbik arculata


A Simon Wiesenthal Központ megnyilvánulásai veszélyeztetik Magyarország szuverenitását



szerző: Viktória Glück

A Jobbik teljes megdöbbenéssel értesült arról, hogy a Simon Wiesenthal Központ Budapesten tárgyaló képviselői Navracsics Tibor igazságügyi miniszterrel és Németh Zsolt külügyi államtitkárral folytatott egyeztetésük során a Jobbik és Irán „gyanús” kapcsolatának kivizsgálására szólítottak fel.
A Jobbik teljes megdöbbenéssel értesült arról, hogy a Simon Wiesenthal Központ Budapesten tárgyaló képviselői Navracsics Tibor igazságügyi miniszterrel és Németh Zsolt külügyi államtitkárral folytatott egyeztetésük során a Jobbik és Irán „gyanús” kapcsolatának kivizsgálására szólítottak fel. Emellett – a zsidó távirati iroda mai híre szerint – rosszallásukat fejezték ki, amiért egy éve nincs előrelépés a 98 éves Csatáry László perében, és „háborús bűnösségét” még nem mondta ki a magyar igazságszolgáltatás.
A Jobbik meglátása szerint nem a nemzeti erő és az általa nyíltan képviselt Irán melletti kiállás jelent kockázatot és veszélyt Magyarország számára, hanem a magyar kormány folyamatos háttéregyeztetései a cionista hatalommal. Mint látható, ezek a cionista szervezetek nem csak hazánk kormányára, hanem igazságszolgáltatására is nyíltan nyomást gyakorolnak. A kormány elmúlt hónapok során tett kijelentései és intézkedései láttán az a gyanú merül fel, hogy Magyarországon már a szuverenitás látszata sincs meg, kormánya folyamatosan a cionista lobbierők nyomása alatt tevékenykedik.
A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy nyilatkozzon, miért enged a Simon Wiesenthal Központ folyamatos nyomásgyakorlásának, miért nem utasítja vissza hazánk szuverenitásának durva megsértését.
Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese


A termelő munkát kell támogatni


szerző: Viktória Glück
Magyarországnak modern, innovatív magyar ipari kapacitások kiépítésére és az EU-n kívüli, keleti piacok megszerzésére, visszaszerzésére van szüksége, mert ezek nélkül hazánknak nincs esélye a gazdaság felemelkedésre
Magyarországnak modern, innovatív magyar ipari kapacitások kiépítésére és az EU-n kívüli, keleti piacok megszerzésére, visszaszerzésére van szüksége, mert ezek nélkül hazánknak nincs esélye a gazdaság felemelkedésre - mondta el mai sajtótájékoztatóján Volner János.

A párt gazdasági szakpolitikusa szerint véget kell vetni annak a helyzetnek, hogy a kormány az egyre nehezebben élő magyar adófizetők adóforintjaiból támogatja Németország leggazdagabb iparvállalatait, például luxusautógyártókat, miközben a magyar vállalkozások tőke hiján negyed évről negyed évre döntik meg saját csődrekordjaikat - tette hozzá a párt alelnöke.

Ez a gazdasági pálya Magyarországot az unió elszegényedő, az olcsó munkaerőre alapozó bérmunkás államává teszi. A Jobbik azt javasolja, hogy a kormány a magyar termelő szektor megerősítésére költse a pénzt, ne a várakozásokat nem teljesítő, a költségvetés számára évi 500 milliárd forintos bevételkiesést okozó egykulcsos adórendszerre.

Az ipart, a mezőgazdaságot, a turizmust támogató adórendszer bevezetésére van szükség, és technológiai partnerségre kell lépni a keleti nyitásban érintett országok iparvállalataival, hogy ezáltal is lazítsunk hazánk gazdaságának egyoldalú EU-s függésén.

A politikaközeli üzleti körök érdekérvényesítése helyett korrupciómentes, átlátható, a magyar termékeket támogató közbeszerzésre és az ezt kiszolgáló iparpolitikára van szükség, hogy a hazai piacon megerősödő cégeknek esélyük legyen a nemzetközi piacokra történő kilépésre - tette hozzá.
BB - alfahir.hu - jobbik.hu


Súlyos örökség a szoci kormánytól


szerző: Viktória Glück


Súlyos MSZP-s örökségre derült fény. Az ÁSZ kiterítette a lapokat, a Jobbik feljelentést tesz. Százmilliókról beszélünk, a pénz ment, az ellenőrzés elmaradt.
Súlyos MSZP-s örökségre derült fény. Az ÁSZ kiterítette a lapokat, a Jobbik feljelentést tesz. Százmilliókról beszélünk, a pénz ment, az ellenőrzés elmaradt.
Súlyos MSZP-s örökségre derült fény. A Jobbik feljelentést tesz a  megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása után járó juttatásokkal kapcsolatos visszaélések miatt. Erről Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke beszélt csütörtökisajtótájékoztatóján
Százmilliókról beszélünk
Igen komoly összegekről van szó, hiszen az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jelentése alapján 2007-ben 800 millió forintnyi támogatást kellett volna visszafizetni a Magyar Államkincstárnak, ebből mindösszesen 26 milliót fizettek vissza az érintett szervezetek, akik jogosulatlanul vették fel a támogatásokat. A következő években is 5-600 milliókról beszélhetünk – mondta Sneider Tamás az Echo Tv Napi Aktuális című műsorában.
A pénz ment, az ellenőrzés elmaradt
2005-ben indult ez a támogatási rendszer, 2007-től 21 védett szervezet volt, amely több ezer, megváltozott munkaképességű embert foglalkoztatott. Ezen szervezetek ellenőrzése azonban teljességgel elmaradt. A jobbikos politikus szerint elképesztő, hogy egy három-négyezer főt foglalkoztató cégnél a Munkaügyi Hivatal öt éven keresztül egyetlen egy ellenőrzést sem végzett. A támogatást tehát az utolsó fillérig megkapták, ellenőrizni azonban senki nem ellenőrizte azt, hogy mire lett fordítva a felvett összeg.  Figyelembe kell venni, hogy az egy-két főt foglalkoztató kisvállalkozásokhoz kimegy a hivatal ellenőrzést tartani, négy-ötezer főt foglalkoztató cégekhez pedig nem – ez önmagáért beszél.
Kié a felelősség?
A felelősség egyértelműen részint a minisztérium dolgozóit terheli, akikhez befutottak az észrevételek, hogy a rendszer átláthatatlan, hogy jogosulatlan pénzek kerülnek felhasználásra, de felelősek a munkaügyi központok vezetői is, akik nem küldték ki munkatársaikat ellenőrzésre.
A Jobbik feljelentést tesz
A Jobbik ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést, az ÁSZ jelentése azonban konkrétan megnevezi azokat a cégeket, amelyeknél vizsgálódtak – 13 cégről beszélhetünk – az egyik esetben rendőrségi ügy van folyamatban.  A Jobbik alelnöke hozzátette, az ügy immár négy éve húzódik és három év az elévülési idő, ezért is fontos mihamarabbi lépéseket tenni ezekben az ügyekben.  Nemcsak hatalmas pénzeket tüntettek el, jogosulatlanul vettek fel pénzeket és nem fizették vissza ezek a cégek, de a vezetőik hihetetlenül magas, 30-40 millió forintos fizetéseket markoltak fel.
Sneider Tamás szerint lehetőség kell legyen arra, hogy ezeket a pénzeket visszafizettessék. Meg kell vizsgálni ezeket a cégeket, a vezetőiket, milyen házakban élnek, m ilyen vagyontárgyakkal rendelkeznek, így nem hihető, hogy ezek a pénzek nem behajthatóak adott esetben.
Ballib jogvédők - mindig kéznél
A műsorban szóba kerültek a jogvédő szervezetek is. A jobbikos politikus a televíziós műsorban elmondta, vannak olyan szélsőliberális jogvédő szervezetek –például  a TASZ, a Helsinki Bizottság – amelyek mindenkiért kiállnak, csak a magyarság mellett nem. Sneider szerint azért hiteltelenek ezek a szervezetek, mert például az erdélyi magyarokért, vagy az elszakított területeken élő magyarságért soha nem emelik fel a szavukat, miközben a cigányság- vagy más népcsoportok mellett azonnal kiállnak.  Az ő tevékenységüknek köszönhetően Magyarországon a  rendőrség elbizonytalanodik, ha mondjuk egy cigány személlyel szemben kell fellépnie, mert tudja, hogy nagy valószínűséggel érkezik egy jogvédő, egy jogász, aki kellemetlen helyzetbe hozhatja. Ugyanakkor egy magyar ember elkövet egy bűncselekményt, nem áll mögötte egy szervezet, amely adott esetben védhetné. Ez olyan abszurd helyzetekhez vezet, mint például Hatvan városában, ahol körülbelül negyven cigány megostromolta a rendőrség épületét, és a TASZ megjelent, felelősségre vonva a rendőrséget amiért megvédték az épületet.
Nemzetbiztonsági kockázat
A politikus szerint ez egyértelműen nemzetbiztonsági kockázatot jelent, és pártja szeretné, ha ezt megvizsgálná a parlament is. Ezek a szervezetek jól láthatóan, maguk által is bevallottan külföldről kapnak anyagi támogatást. Sok esetben éppen olyan országoktól, amelyek azt szeretnék, ha a cigánysággal kapcsolatos problémák Közép-Európában maradnának. Kanada erre nagyon jó példa.  Sneider Tamás szerint ezeken a szervezeteken keresztül próbálják a közép-európai nemzeteket olyan helyzetbe hozni, hogy állandó védekezésre kényszerüljenek.
A kampányfilm
A műsorban szóba került az MSZP kampányfilmje is, melyben néhány képkocka erejéig feltűnik a Magyar Gárda, olyan kontextusban, mellyel a szervezetet a Fideszszel szerették volna összemosni. A jobbikos politikus szerint ennek nincs jelentősége, hiszen ha a Fidesz politikáját nézzük, a kormánypárt egyértelműen letette a garast amellett, hogy milyen utat kíván járni, ez merőben különbözik a Jobbik által járt úttól. De az persze egyértelmű, hogy az MSZP-nek érdeke összemosni a két pártot. Ennek ellenére a két párt politikája markánsan eltérő.



Nesze semmi fogd meg jól


szerző: Viktória Glück
Újabb devizahiteles mentőcsomagot tervez a kormány, ezúttal a 90 napon túli késedelemben lévő adósok számára.
Újabb devizahiteles mentőcsomagot tervez a kormány, ezúttal a 90 napon túli késedelemben lévő adósok számára. A bankok számára nem lesz jelentős veszteség a csomag. A Jobbik ugyanakkor követeli, hogy a folyamatos tárgyalások és alkudozások helyére a tettek és megoldások lépjenek, mivel a bankok így is többet nyertek az árfolyamemelkedéssel, mint amit a mentőcsomagok jelentenének.

Bár részletek egyelőre nem ismertek, az szinte biztos, a csomag nem fog átfogó megoldást kínálni a devizahitelesek problémájára, és kétséges, hogy megoldást kínálna a késedelmes adósok problémáira. A mostani csomag szinte biztosan a 90 napon túli késedelmes hátralékkal rendelkező devizaadósokra vonatkozik. Tavaly év végén az összes devizahitelen belül 19 százalék volt a késedelmesen fizetők aránya az MNB adatai szerint.

A portfolio.hu adatai szerint mintegy 110 ezer olyan devizahitel szerződés van, amit még nem mondtak fel, de az adós késedelme meghaladta a 90 napot, tovább 60-70 ezer olyan adós lehet, akiknek már felmondta a szerződést a bank. Azt azonban még nem tudni, vajon rájuk is vonatkozik-e az új csomag.

Lapinformációk a tartozást a jelenlegi árfolyamon átváltanák forintra, az összeg egy részét pedig elengednék az adósnak. Nem járnának rosszul természetesen a bankok sem, az "előálló veszteségüket" leírhatnák a bankadóból. Mint ismert, korábban is volt hasonló csomag. Az akkori forintosítással a késedelmes adósok mindössze 17 százaléka élt, mivel egyrészt túl szigorúak voltak a feltételek, másrészt sokkal kedvezőbb kamatot a forintosís sem jelentett.

Amennyiben a korábbihoz hasonló, 25 százalékos tartozáselengedést alkalmaznak, az a törtlesztő részleteket csipán a tizedével csökkenti, ez kamattámogatással együtt is csak negyedével alacsonyabb törlesztőrészletet eredményez. A Portfolio.hu szerint azok számára jelenthet megoldást a program, akik lakásuk értékesítésével letudhatják a tartozásukat. A lap szerint csak úgy képzelhető el a programban történő részvételi arány növelése, hogy vagy 25 százaléknál nagyobb elengedést alkalmaznak, vagy kötelezővé teszik a programot. Ismerve a kormányzati politikát, utóbbi tűnik inkább valószínűnek...

Természetesen meg kell nézni, mennyibe kerül a bankoknak a hitelek forintosítása (arra most ne térjünk ki, valójában mekkora is volt a bankok valóságos devizafelvétele - a szerk.). A hitelintézet számára egyszeri veszteség az elengedett tartozás, ugyanakkor pozitívként jelentkezik a korábban már leírt értékvesztés (a nem fizetés miatt) visszaírása, vagyis az adós újbóli fizetési képessége, és persze a bankadó állami elengedése. Mindenki hátradőlhet, megnyugodhat, nem járnak rosszul a külföldi bankok.

Az állam számára a bankadó egy részének elengedése jelent bevételkiesést, ez 25%-os tartozáselengedés mellett 53 milliárd, 50%-os diszkont mellett pedig 105 milliárd forint lehet. Ehhez járulhat még egy esetleges kamattámogatási konstrukció költsége, amely 16, illetve 10 milliárd forint lehet évente.
Jobbik: azonnali lépés kell a hosszas alkudozás helyett!
Z. Kárpát Dániel csütörtöki sajtótájékoztatóján leszögezte, hogy a devizahitelesek helyzetének rendezése nem tűr halasztást. A Jobbik a problémával kapcsolatban hétfőn azonnali kérdést tett fel a parlamentben Orbán Viktornak, aki elmondta, milyen lépések voltak eddig, de a Jobbik szerint a felsoroltak csak a károsultak ötödén tudtak segíteni. Ezek rendszerint nagy áldozatokkal jártak, például a kassza lenullázásával és kölcsönök felvételével rokonoktól.
A képviselő szerint a kommunikációban és tágyalásokban őskáosz van. Ellentmondó híresztelések vannak, mivel a Bankszövetség, a PSZÁF és a kormány más-más csónakban evez - ismertette Z. Kárpát Dániel. Úgy látja, a kormány szava legyen a domináns, elég volt a hosszú egyezkedésekkel a Bankszövetséggel, mivel ők is hibásak a kialakult helyzet miatt. 
A Jobbik képviselője elmondta, hogy gyakran hallható egy, a radikális párt által mantrázott szó, a forintosítás a kormány felől, ugyanakkor nem mindegy, milyen formában. A Jobbik kezdetek óta azt hangoztatja, hogy csakis a felvételkori árfolyam számít átváltáskor, így felszólítják a kormányt, hogy ha már csemegéz a pártprogramból, akkor pontosan tegye. 
Z. Kárpát Dániel fontosnak tartja, hogy vissza kell terhelni a bankokra az adósoknak okozott pluszterheket. A Jobbik politikusa leszögezte, hogy csakis az érintett bankokról van szó, mivel a Jobbik szerint a tőkére, piacgazdaságra, bankokra szükség van, de csak akkor, ha nem a lakosság kisemmezésén dolgozik. A honatya szerint félő, hogy a lassú folyamatnak kampánycélja van, hogy jövőre vezessék be a lépéseket, a Jobbik viszont nem várna, hanem azonnal megtenné a kellő lépéseket. A képviselő elmondta, a bankok úgyis nagyságrendekkel többet nyertek az árfolyamemelkedéssel, mint amit vesztenének a forintosítással.
alfahir.hu


Tovább jegeli az áfacsökkentést a kormány


szerző: Viktória Glück
A Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány folyamatosan „jegeli” az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését – mondta keddi sajtótájékoztatóján Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője.
A Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány folyamatosan „jegeli” az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését – mondta keddi sajtótájékoztatóján Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője.
5 százalékra csökkentené az alapvető élelmiszerek áfáját a Jobbik, ebben azonban a kormány nem partner. A jobbikos politikus emlékeztetett, hogy pártja már tavaly novemberben az Országgyűlés elé terjesztette erről szóló javaslatát, ám azt még csak tárgysorozatba sem vették.
Orbán Viktor miniszterelnök a parlament hétfői ülésén azt mondta az áfacsökkentés lehetőségéről, hogy arra eddig sem meggyőző érvet, sem pedig garanciát nem találtak arra vonatkozóan, hogy a fogyasztói árak is csökkenjenek az intézkedéstől.
Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára február végén beszélt arról, hogy a kormány a közeljövőben napirendre tűzi az alapvető élelmiszerek áfamértékének csökkentéséről szóló javaslatot.
afa
Magyarországon 2012. január 1-től a 25%-os ÁFA kulcsot 27%-ra emelte a kormány, ezzel hazánkban lett a világon a legmagasabb az általános ÁFA kulcs.
Apáti István szerint „ha a Fidesz saját hatalmának bebetonozását akarja elérni, akkor akár egy nap alatt megtalálja az optimális megoldást”, azonban például az áfacsökkentést, ami a legrászorultabb rétegeken segítene, folyamatosan „jegeli”. Az áfacsökkentés a politikus szerint lehetséges volna, mindössze a politikai akarat hiányzik hozzá.
alfahir.hu

2013.03.02. 9:04


Nyilas az, aki megvédi a hazáját?


szerző: Viktória Glück



A Jobbik Sportkabinete mélységesen felháborítónak és a tisztességes szurkolók újabb megalázásának tarja a Budapest Honvéd FC közleményét, mely a szurkolókat nyilas söpredéknek titulálja.
A Jobbik Sportkabinete mélységesen felháborítónak és a tisztességes szurkolók újabb megalázásának tarja a Budapest Honvéd FC közleményét, mely a szurkolókat nyilas söpredéknek titulálja. Leszögezzük: az értelmetlen és vandál pusztítást mi is elítéljük, annak megfékezését, a tettesek megbüntetését, illetve a további garázdaságok megelőzését szükségesnek tartjuk. Ugyanakkor elítéljük a klub és annak tulajdonosa, George F. Hemingway (eredeti nevén: Szabó György) cionista, a véleménynyilvánítás szabadságát ismét sárba tipró kijelentését is. Ne nevezzék nyilasnak és rasszistának azokat, akik hazájukat meg kívánják védeni a külföldi, akár izraeli felvásárlóktól is!
A Budapest Honvéd FC cionista érdekeknek megfelelni kívánó közleménye tökéletesen beleillik abba a sorozatba, mely az utóbbi hónapokban a sportot kedvelő magyar embereket sújtja. Ez a FIFA zárt kapus magyar-román vb-selejtezőt előíró határozatával kezdődött, mely döntést nem a hazánkban vendégeskedő izraeli válogatott, hanem három, a sporttól fényévekre álló zsidó szervezet nyomására hozták meg, ráadásul úgy, hogy az eljárást fél évvel a mérkőzés után indították. A sor a szolnoki kosárlabda-szurkolók megaláztatásával folytatódott, ahol – sajtóhírek szerint – az izraeli vendégcsapat biztonsági emberének utasítására tiltották ki egy magyar csapat mérkőzéséről a magyar zászlókat. Most pedig a Magyarország felvásárlását deklaráló izraeli államfőnek szóló, egyébként Petőfi Sándor által írt idézet miatt állítják pellengérre a szurkolókat.
E sorozatnak megálljt kell parancsolni! A Jobbik tiltakozik a szurkolói társadalom egészének folyamatos megbélyegzése, megaláztatása ellen. Mi akkor is a sportot szerető magyar emberek mellett fogunk lándzsát törni, ha e folyamat végén még azt tilos lesz skandálni, hogy „hajrá, magyarok!”
Jobbik Sportkabinet


Átvette Z. Kárpát Dániel az otthonvédők petícióját


szerző: Viktória Glück


Autós tüntetést követően átadta pénteken az Otthonvédelmi Tanács azt a 10 pontos követelését, melyben a kilakoltatások elleni erőteljesebb fellépést sürgetik. A petíciót Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője vette át a Parlament előtt.
Autós tüntetést követően átadta pénteken az Otthonvédelmi Tanács azt a 10 pontos követelését, melyben a kilakoltatások elleni erőteljesebb fellépést sürgetik. A petíciót Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője vette át a Parlament előtt.
Több tucat autó sorakozott fel az Országgyűlés épülete előtt, valamint a környező utcákban. A félpályás útlezárással végződött tüntetésen az Otthonvédelmi Tanács átadta 10 pontos petícióját. Z. Kárpát Dániel jobbikos országgyűlési képviselő rögtönzött beszédében megköszönte a jelenlévőknek a kilakoltatások elleni harcukat. Z. Kárpát kiemelte: 99 százalékban nem önhibájukból kerültek az érintettek a kilakoltatás küszöbére, így nem juthatnak arra a sorsra, hogy elvesztik otthonaikat. Több jelenlévő tüntető is bekiabálással jelezte egyetértését, mondván, mindössze annyit akarnak, hogy a korábban vállalt feltételekkel kelljen törleszteniük, ne pedig többet, vagy kevesebbet.
A Jobbik képviselője beszédében aláhúzta: nem az önkényes lakásfoglalókon - akik csak a szociális hálót használják ki - akarnak segíteni, hanem a tisztességes magyar családokon, akiket ilyen körülmények közé juttattak a többségében külföldi pénzintézetek. A körülbelül fél órás esemény végén megjelent Volner János jobbikos képviselő is, aki szintén köszöntötte az éppen továbbálló otthonvédőket.

zkd

Z. Kárpát Dániel beszédét követően átvette a petíciót, amit a jövőhéten továbbít
Az Otthonvédelmi Tanács 9 tettre kész civil szervezet együttműködésével alakult meg 2012. november 24-én. Céljuk az igazságtalan kilakoltatások megakadályozása, melyek ellen összehangolt akciókat szerveznek.
A tanács tízpontos követelése a következő:
  1. Követeljük a kilakoltatások azonnali leállítását, a kilakoltatott családok helyzetének azonnali rendezését!
  2. Követeljük a tudatosan elszegényített családok lakóingatlanaira kijelölt árverések azonnali leállítását!
  3. Követeljük, hogy a felelős magyar állam, a hitelkárosultak érdekeit védje a bankok érdekeivel szemben!
  4. Követeljük, hogy a törvénnyel szavatolt adósvédelem azonnali hatállyal kerüljön beépítésre a magyar jogrendbe!
  5. Követeljük, hogy a bankok szerződéskötési és elszámoltatási gyakorlatát társadalmi szervezetek is ellenőrizhessék!
  6. Követeljük, hogy a deviza tőke nyilvántartás során bekövetkezett banki csalásokat hozzák nyilvánosságra!
  7. Követeljük a lakásmaffia érdekeit szolgáló 12/2003. (I.30.) kormányrendelet azonnali semmissé tételét!
  8. Követeljük, hogy a Földhivatalok akadályozzák meg az ingatlanok tulajdonosi engedély nélküli elbirtoklását!
  9. Követeljük, hogy társadalmi ellenőrzés mellett vizsgálják felül a pénzbehajtásra szakosodott cégek tevékenységét!
  10. Követeljük, hogy a forint árfolyamáért felelős magyar jegybank a magyar állampolgárok érdekeit képviselje!
tunt
A tüntetők autóikból kiszállva hallgatták meg a beszédeket
autok
A villamosforgalom zavartalan maradt
Márciussal vége a moratóriumnak
Március elsejével véget ért a kilakoltatási moratórium. A Jobbik csütörtökön felszólította a kormányt, hogy álljon a civil otthonvédő mozgalmak mögé és dolgozzon ki átfogó megoldási javaslatot a hitelkárosultak helyzetének rendezésére. A civilek követelik, hogy a lejáró kilakoltatási moratóriumot időkorlát nélkül hosszabbítsa meg a kormány, a pénzügyi jogok biztosa pedig bővítse ki a devizahitelesek ügyében kezdett háromoldalú tárgyalásokat, és vonja be a civil otthonvédő szervezetek képviselőit is.
Február végén az Otthonvédő Tanáccsal szövetséget is kötött a Jobbik. A tanács civil jogvédők és aktivisták bevonásával harcol a kilakoltatások ellen, míg a Jobbik a parlamenten belül, törvényi eszközökkel fog a hitelkárosultak érdekében dolgozni. A civilek továbbá tüntetésekkel, útlezárásokkal hívják fel a figyelmet arra, hogy sürgős megoldásra van szükség a kormány részéről.
A pénteki tüntetés további menete a Magyar Bankszövetség épületéhez vezetett, mert a szövetség korábban kifogásolta a kilakoltatási moratórium kiterjesztését.
alfahir.hu


Nyerjük vissza függetlenségünket!



szerző: Viktória Glück


Ahogy azt az alfahír.hu néhány órája megírta, a Parlament gazdasági bizottsága meghallgatta Matolcsy György jegybankelnök-jelöltet. Az ülésen a Fidesz képviselői dicsérték a politikust, az ellenzék azonban élesen kritizálta.
Ahogy azt az alfahír.hu néhány órája megírta, a Parlament gazdasági bizottsága meghallgatta Matolcsy György jegybankelnök-jelöltet. Az ülésen a Fidesz képviselői dicsérték a politikust, az ellenzék azonban élesen kritizálta.
Matolcsy György hitet tett a konzervatít monetáris politika mellett. Elmondta: először és utoljára személyes véleményét is megosztja néhány kérdésben. Ennek alapján önmagát az infláció és a devizahitelek ellenségének tartja. A bizottság előtt hosszasan sorolta vélt sikereit, melyeket az elmúlt két és fél év során ért el kormányával. Szokásához híven büszkén hangsúlyozta, hogy az államháztartási hiányt sikerült 3 százalék alatt tartani.
Matolcsy beszédét követően a bizottságban ülő képviselők reagálhattak az elhangzottakra.
Volner János azt hangsúlyozta, hogy a Jobbik "nem az a párt, amely a jegybank függetlenségének gondolatát jónak tartja". Kifejtette: Magyarország jelenleg nélkülözni kényszerül gazdaságpolitikai eszköztárából a jegybanki eszközöket, mivel azokat - mint mondta - az Európai Központi Bank birtokolja, csak ők adhatnak utasítást a Magyar Nemzeti Bank részére. Mint hozzátette, az MNB eddig a nemzetközi pénzpiacok érdekeit szolgálta, amikor magasan tartotta a jegybanki alapkamatot. A jobbikos képviselő egyben sürgette, hogy az új jegybankelnök szabadítsa meg a jegybankot "az ország érdekeivel ellentételesen működő bűnös rendtől".
Volner azt is kifogásolta, hogy míg Matolcsy a devizahiteleket kritizálta, addig meghallgatásán is büszkén ecsetelte, hogy az ország dollár alapú kötvényeket bocsátott áruba nagy tételben.
Ezt követően a kormánypárti és a szocialista képviselők ismét a szokásos vitába fogtak: ki kormányzott rosszabbul/ki ért el nagyobb sikereket/ki ültetett pártközelibb embert a jegybank élére, ám ez nagyjából annyiszor volt unalmasabb még egy átlagos parlamenti közvetítésnél is, mint a magyar államadósság kétszerese, a bizottságot vezető Rogán Antal figyelmeztette is társait, hogy kanyarodjanak vissza a tárgyhoz, amit több-kevesebb sikerrel abszolváltak a politikusok.
A bizottság végül a kormánypárti képviselők szavazataival nem meglepő módon elfogadta Matolcsy jelölését.
Varga Mihány nem fogta rövidre
Üde színfoltként hatott, mikor a Matolcsy helyére kerülő Varga Mihály azzal kezdte beszédét, hogy igyekszik rövidre fogni azt, ám később csalódottan konstatálhatták a teremben ülő sajtósok, hogy ezt nem sikerült betartania.
Varga Mihály hangsúlyozta: a kiszámíthatóság  a gazdaságpolitika egyik legfontosabb eleme.
A nagy átalakítások után az intézkedések finomhangolását, a konszolidációt emelte ki legfontosabb feladataként.
Varga úgy vélekedett, a kormány már lefektette az adórendszer alapjait. Ennek értelmében a jövedelmi típusú adók helyett a fogyasztási típusúakra helyez nagyobb hangsúlyt a kormány - ismételte meg a korábban is hangoztatott elveket a miniszterjelölt.
Volner János reagálásában kiemelte: Magyarországon elkeserítően alacsony a beruházási ráta, ráadásul az EU-s források mindössze egyheted részét fordítják a versenyképesség javítására, így a GDP növekedésének esélye minimális.
A Fidesz-MSZP csetepaté második felvonása kevésbé nyújt hosszúra, mint Matolcsy meghallgatása után, a bizottság végül Varga Mihály jelölését is elfogadta.
Volner: nyerjük vissza függetlenségünket!
A bizottság ülése után Volner János nyilatkozott portálunknak. A Jobbik politikusa elmondta: Matolcsy György miniszterként nyújtott teljesítményével nem voltak elégedettek, politikája kivéreztette az országot, megszorításokkal járt, láthatóan nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. A Jobbik azt követeli tőle jegybankelnökként, hogy azt a hazaáruló sleppet, ami jelenleg a nemzeti bankon belül működik és ami az alapkamat magasan tartásával és számos más módon kiszivattyúzza Magyarországról a pénzt a nyugati befektetők javára, számolja föl és érje el azt az 1948-as követelést, hogy hazánk visszanyerje monetáris politikai önállóságát.
Volner Varga Mihállyal kapcsolatban megjegyezte: a Jobbik elvárja az új minisztertől, hogy megmentse a devizahiteleseket, mivel eddig érdemi intézkedések ezen a területen nem folytak. Fontos, hogy Varga felvegye a harcot a bankrendszer ellen, mely rátelepedett a reálgazdaságra, az egykulcsos adórendszer helyett pedig egy termeléstámogató adórendszert léptessen életbe.
A Jobbik követeléseit a kormányon belüli rotációval átszervezett MNB és minisztérium vélhetően nem fogja végrehajtani, a bizottsági ülés pedig meglehetősen érdektelenre sikeredett, a napot azonban megmentette a Honfoglalás 2000 Egyesület, mely számos közleménnyel bombázza a sajtót, ám színvonaltalanságuk okán ezek jobbára sehol sem kapnak felületet. Most egy '50-es éveket idéző közleménnyel próbáltak a Fidesz kedvében járni, ezt változtatás nélkül, szöveghűen közöljük.
A HONFOGLALÁS 2000 EGYESÜLET KÖSZÖNTÖTTE MATOLCSY ELNÖK URAT A NEMZETI BANK ELŐTT – VÉGRE MAGYAR LESZ AZ MNB!
Köszöntjük Matolcsy Elnök Urat! – Végre magyar lesz az MNB! – ezek a feliratok voltak olvashatók a Honfoglalás 2000 Egyesület tagjainak tábláin ma délután, a Magyar Nemzeti Bank főbejárata előtt, miközben a Párbeszéd Magyarországért törpe formáció egy tagja sajtótájékoztatót tartott. A járókelők és az arra haladó lelassító autósok egyetértésüket, örömüket fejezték ki a felíratok láttán, és eredményes, jó munkát kívántak Matolcsy Elnök úrnak.
alfahir.hu - jobbik.hu


Civilekkel fogott össze a Jobbik a kilakoltatások elleni harcban



szerző: Viktória Glück
Az Otthonvédő Tanáccsal kötött szövetséget a Jobbik, akik civil jogvédők és aktivisták bevonásával harcolnak a kilakoltatások ellen.
Az Otthonvédő Tanáccsal kötött szövetséget a Jobbik, akik civil jogvédők és aktivisták bevonásával harcolnak a kilakoltatások ellen. A Jobbik a parlamenten belül, törvényi eszközökkel fog a hitelkárosultak érdekében dolgozni, a civilek pedig azon kívül, tüntetésekkel, útlezárásokkal hívják fel a figyelmet arra, hogy sürgős megoldásra van szükség a kormány részéről.
A jobbik képviselője elmondta, a hitelkárosultak helyzete nem tűr halogatást, ugyanis elérkezett a kilakoltatási moratórium határideje. A politikus leszögezte, nincs érdemi megoldási javaslat a kormány részéről, a fenyegetettek köre pedig jóval szélesebb, mint amennyit a kilakoltatási kvóta előír. Z. Kárpát Dániel szerint nem az a feladat hogy a kormány elfogadhatóvá tegye a kilakoltatást, mégis ezt sugallják a kvótával. 
Mint elmondta, a Jobbik egyedüliként folytat komoly tárgyalásokat a civil szféra képviselőivel, így a tavaly novemberben megalakult Otthonvédő Tanáccsal (OVT) is. Úgy véli, a civil jogvédőknek akik a harc mögé álltak, nem is kellene ezzel foglalkozni, ha az állam teljesíti kötelességeit, és határozottan a károsult civilek mögé áll. Meg kell akadályozni, hogy a külföldi bankok praktikái és a közműcégek trükkjei, visszaélései ne fosszák ki véglegesen a lakosokat - tette hozzá. 
Z. Kárpát Dániel hozzáfűzte, hogy a Jobbik követeli a kilakoltatások határidő nélküli felfüggesztését. Beszélt arról is, hogy a civil szervezetek - így az Otthonvédő Tanács is - a parlamenten kívül, a Jobbik pedig azon belül harcol az érdekekért egymás dolgába bele nem avatkozva, de együtt dolgozva. A képviselő nyomatékosította: az önkényes lakásfoglalókon a Jobbik nem kíván segíteni, mert ők csak a szociális hálót használják ki bűnöző, élősködő módon.
Tatár József, az OVT képviselője szerint az utolsó percben járunk, mivel március elsejétől ismét megkezdődnek a kilakoltatások. Rámutatott, tavaly hatszázezer végrehajtás volt, idén pedig 110 ezer otthon van veszélyben. Elmondta, az OVT-t a Koppány Csoport vezetésével hozták létre, akik eddig is harcot folytatnak a kilakoltatások ellen, ha kellett a személyes ellenállásukkal.
Fontosnak tartja, hogy a kormány építsen ki kapcsolatot a civil szervezetekkel, továbbá a Civil kontrollt is be kell vezetni, mivel kell az ő beleszólásuk is a közügyekbe. Tatár József szerint nincs visszajelzés a kormány részéről, ezért autós demonstráció fog kezdődni, mert úgy tapasztalják, hogy a célt csak nyomásgyakorlással lehet elérni. A városban már ma tiltakozó útlezárások vannak, ez folyamatossá is fog válni ezentúl - tette hozzá. 
A tiltakozó menet amit szerveznek, a bankszövetség épületét is érinti - fűzte hozzá -, mert pont ők voltak, akik a moratórium kiterjesztése ellen tiltakoztak.
alfahir.hu


Az MSZP számoljon el a

pártállami vagyonnal!



szerző: Viktória Glück
Tényfeltáró jellegű sajtótájékoztatót tartott szerdán az állampárt vagyonának ellopásával kapcsolatban Gaudi-Nagy Tamás jobbikos országgyűlési képviselő és Minda Zoltán, aki az MSZMP és a KISZ vagyonának átjátszását évek óta kutatja.
Tényfeltáró jellegű sajtótájékoztatót tartott szerdán az állampárt vagyonának ellopásával kapcsolatban Gaudi-Nagy Tamás jobbikos országgyűlési képviselő és Minda Zoltán, aki az MSZMP és a KISZ vagyonának átjátszását évek óta kutatja.
A kommunizmus állampártjának, a Magyar Szocialista Munkáspártnak (MSZMP) a vagyonát 1989 októberében játszották át törvényellenesen a magát minden értelemben jogutódnak kikiáltó MSZP-hez, noha a szocialista párt csupán szellemi jogutódnak tekinthető. A pártállam vagyona akkor 752 ingatlanból állt, értékének összege (akkor) 8,3 milliárd forint volt. Senkit nem vontak felelősségre azóta sem a törvénytelen vagyonátmentésért.
Ugyanez a helyzet a Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) mintegy száz ingatlanával, ezek akkori összértéke meghaladta a 3 milliárd forintot. Itt a törvénytelen jogutód a Demisz lett, melynek akkor, 1989 tavaszán Gyurcsány Ferenc volt az alelnöke.
A sajtótájékoztatóról készült felvételen elhangzanak a részletek:

A fantomcégek és a pártállami vagyon szétrablása
http://www.youtube.com/watch?v=ZB_RPUGRcoc&feature=player_embedded 


A Jobbik csökkentené a

tüzelőanyagok áfáját


szerző: Viktória Glück

A kormány rezsicsökkentést célzó intézkedései több tízezer családot nem érintenek, ezért a Jobbik a tüzelőanyagok áfájának csökkentését kezdeményezte.
A kormány rezsicsökkentést célzó intézkedései több tízezer családot nem érintenek, ezért a Jobbik a tüzelőanyagok áfájának csökkentését kezdeményezte – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a párt országgyűlési képviselője.
A számvevőszéki bizottság hétfői ülésén a Fidesz és a KDNP képviselői arra hivatkozva utasították el a jobbikos javaslatot, hogy egyes európai uniós direktívák nem teszik lehetővé a differenciálást az energiahordozók adóztatása között.
A Jobbik éppen ezért felszólítja a kormányt, hogy szálljon szembe az unióval a magyar emberek érdekében és igenis csökkentse a tüzelőanyagok adótartalmát a legrászorultabb magyar családok érdekében.
Z. Kárpát Dániel kiemelte, a százmilliárdos rezsicsökkentés mellett a kormány 52 milliárd forintos kompenzációt biztosít a gázszolgáltatóknak.
A Jobbik a társadalom legnehezebb helyzetben lévő tagjain kíván segíteni, akik közül sokan tűzifával fűtenek, így őket nem érinti a rezsicsökkentés. Z. Kárpát szerint a presztízsberuházások és a felesleges eszközbeszerzések leállításából fedezni lehetne a kieső összeget.
MTI/Alfahír


Jobbik: a legrászorultabbakat

hagyja cserben a kormány



szerző: Viktória Glück


A Jobbik szerint a kormány rezsicsökkentéssel kapcsolatos intézkedései több tízezer családot nem érintenek, ezért a nemzeti radikális párt a tüzelőanyagok áfájának csökkentését kezdeményezte.
A Jobbik szerint a kormány rezsicsökkentéssel kapcsolatos intézkedései több tízezer családot nem érintenek, ezért a nemzeti radikális párt a tüzelőanyagok áfájának csökkentését kezdeményezte.
Z. Kárpát Dániel az indítvány egyik benyújtója, országgyűlési képviselő hétfői sajtótájékoztatóján ismertette: a kormánypártok nem támogatták a javaslatukat.
Elmondta: a számvevőszéki bizottság hétfői ülésén a Fidesz és a KDNP képviselői arra hivatkozva utasították el a jobbikos javaslatot, hogy egyes európai uniós direktívák nem teszik lehetővé a differenciálást az energiahordozók adóztatása között.
A Jobbik éppen ezért felszólítja a kormányt, hogy szálljon szembe az EU-val és igenis csökkentse a tüzelőanyagok adótartalmát a legrászorultabb magyar családok érdekében.
Hangsúlyozta: a Jobbik mindent megtesz azért, hogy a lehető legtöbb eszközzel segítse a legsúlyosabb helyzetben lévő embereket és családokat.
MTI, alfahir.hu


Börtönbe a magánnyugdíjpénztárak fehérgalléros bűnözőivel!


szerző: Viktória Glück

Élénk sajtóvisszhangot váltott ki a Navracsics Tibor számára feltett írásbeli kérdésem, melyben a magánnyugdíjpénztárak elszámoltatásával kapcsolatban érdeklődtem.Élénk sajtóvisszhangot váltott ki a Navracsics Tibor számára feltett írásbeli kérdésem, melyben a magánnyugdíjpénztárak elszámoltatásával kapcsolatban érdeklődtem.
Élénk sajtóvisszhangot váltott ki a Navracsics Tibor számára feltett írásbeli kérdésem, melyben a magánnyugdíjpénztárak elszámoltatásával kapcsolatban érdeklődtem. A miniszter válaszából kiderült, hogy az öt részletesen ellenőrzött magánnyugdíjpénztár közül hármat, az Aegont, az AXA-t és az Erstét érintően összesen kilenc tényállás miatt tettek feljelentést ismeretlen tettes ellen, ebből nyolc hűtlen kezelés, egy pedig sikkasztás alapos gyanúja miatt történt.
Mivel a miniszteri válaszból az is kiderül, hogy a vélelmezett kár együttesen meghaladja az ötmilliárd forintot, a Jobbik indokoltnak látná, ha a büntetőeljárás által érintett fehérgalléros bűnözőket a szökés és elrejtőzés megakadályozása érdekében a nyomozóhatóságok előzetes letartóztatásba helyeznék. A Jobbik nem akarja ismét azt látni, hogy a Fidesz-kormány lagymatag, érdemi eredményekkel nem járó, jórészt politikai PR-akciókban kimerülő „elszámoltatási” tevékenysége ismét azzal végződik, hogy a felelősöket futni hagyják. A Jobbik olyan országot szeretne, ahol a törvények mindenkire egyformán vonatkoznak, és ahol az igazságszolgáltatás elrettentő erejű büntetésekkel sújtja a bűnözőket.
Volner János frakcióvezető-helyettes


Fejlesztéspolitikai kabinetet

állít fel a Jobbik



szerző: Viktória Glück
Milyen elképzelései vannak a Jobbiknak hazánk jövőjével kapcsolatban – erre is választ kaphatunk majd a párt új, fejlesztéspolitikai kabinetjének munkájából. Beszélgetés Volner Jánossal, a kabinet elnökével.
Milyen elképzelései vannak a Jobbiknak hazánk jövőjével kapcsolatban – erre is választ kaphatunk majd a párt új, fejlesztéspolitikai kabinetjének munkájából. Beszélgetés Volner Jánossal, a kabinet elnökével.
Régen beszélgettünk már... Mit csinál mostanában, min dolgozik?

A legtöbb munkát a frakcióvezetés adja. Tavaly Vona Gábor felkérésére általános frakcióvezető-helyettes lettem, így a frakció 45 képviselőjének és 38 alkalmazottjának szakmai munkája, adminisztratív ügyei adják a legtöbb feladatot. Emellett az országos elnökségben is fontos munka zajlik, építjük a pártot és annak háttérintézményeit, készítjük a 2014-es választási programot és persze szakpolitikusként is helyt kell állni.

Nemrég a Jobbik elnöksége felállította a Fejlesztéspolitikai Kabinetet, amelynek Ön lett a vezetője. Miért volt szükség az új kabinetre és milyen szakterületek tartoznak hozzá?
Elsősorban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által lefedett szakterületek tartoznak ide, ezekre kell a Jobbik kormányra kerülése esetén szakmailag kidolgozott megoldásokat nyújtanunk. Stratégiát kell alkotni a hazai és uniós források elosztására, a források felhasználását pedig ellenőrizni szükséges formai és célszerűségi szempontból egyaránt. Működtetni, sőt, lehetőség szerint gyarapítani kell az állami vagyont, egyes nagy tőkeigényű fejlesztési területeken új, állami vállalatokat kell létrehozni és működtetni. Korrupciómentessé kell tenni közbeszerzési rendszert, valamint megküzdeni azokkal az erős gazdasági érdekérvényesítő képességű csoportokkal, akik ebben ellenérdekeltek. Konkrét, ágazati programokat kell kidolgozni a célszerű és költséghatékony fejlesztéspolitika érdekében. Sok minden tartozik ide: infrastrukturális és egyéb beruházások kidolgozása a közlekedés, az energetika, a turisztika, az infokommunikáció területén. Az ágazati stratégiák kidolgozásában együttműködünk a különböző szakmai kabinetekkel és összehangoljuk ezek elképzeléseit, valamint a gyakorlatba átültethetővé tesszük a fejlesztéspolitikai törekvéseket. Vona Gábor egy olyan ágazatok közti kabinet megalakítására kért fel, amely együttműködik a többi kabinettel, becsatornázza a versenyszférában felhalmozott szakértelmet és az eddigieknél hangsúlyosabban jeleníti meg a Jobbik fejlesztéspolitikai elképzeléseit. Mindenkinek fontos tudnia, milyen elképzeléseink vannak Magyarország jövőjével kapcsolatban, mit szeretnénk megváltoztatni, fejleszteni. Nem véletlen, hogy a most készülő, 2014-es választási programunk gerincét hét nagy gazdaságfejlesztési terv adja.
Jól értettem, hogy új, állami vállalatokban gondolkodnak?
Igen. A stratégiai ágazatokban fontos lenne a nagyobb állami szerepvállalás, a közműcégek jellemzően Nyugat-Európában is állami, önkormányzati tulajdonban vannak. De vannak olyan nagy fejlesztési projektek is, amelyeket érdemesebb volna állami vállalatokkal végrehajtani. A terveink szerint megépülő dunai vízerőművektől, az állami földeken végrehajtandó erdősítési programokon keresztül a nagyobb út- és vasútépítésekig több területen is meg kell fontolni állami vállalatok létrehozását. Ahhoz, hogy egy ilyen vállalat sikeresen működhessen, figyelembe kell venni a piaci alapon működő cégek főbb indikátorait, élnünk kell a modern vállalatirányítás eszközeivel, a projektek végrehajtását pedig a politikaközeli kiskirályok érdekérvényesítése helyett a projektmenedzsment eszköztárának szélesebb körű alkalmazásával kell biztosítani. Hiszek benne, hogy az állam egyszerre lehet hagyományőrző és modern, szociálisan érzékeny és versenyképes. Nem könnyű feladat persze megtalálni az ideális arányokat, de korántsem lehetetlen.

Fontos kérdés: kikkel és hogyan képzeli el a Jobbik a jövőt? Sokan úgy gondolják, hogy a Jobbik ellenséges viszonyban áll a multikkal...

Ez egy erősen leegyszerűsítő kép, ami árnyalni szükséges. A Jobbik magatartását minden esetben a nemzeti érdek határozza meg.

Ezek szerint vannak jó multik és rossz multik?

Gazdaságpolitikusként nem az a feladatom, hogy egyes vállalatok felett erkölcsi értékítéletet mondjak. Szakpolitikusként azt kell megvizsgálnom, hogy az adott multi tevékenysége szolgálja-e Magyarország érdekeit, vagy sem. Például egy Magyarországon munkahelyeket teremtő, a költségvetés nettó befizetőjeként működő, az ipari kultúrát emelő, a környezetet nem károsító multi nyilvánvalóan hasznára válik az országnak, így ezekkel a vállalatokkal a kölcsönös előnyök mentén érdemes együttműködnünk, mert ezt diktálja a nemzeti érdek. Ha azonban egy vállalat tevékenysége nem szolgálja a nemzeti érdekeket - vannak ilyenek is - akkor tenni kell ellene.

Ebből adódik a kérdés: tőkeellenes párt-e a Jobbik?

E kérdésben is az határozza meg a magatartásunkat, hogy az adott befektető tevékenysége szolgálja-e a magyar nemzeti érdeket, vagy sem. A Jobbik nem kommunista párt, éppen ezért a tőkeellenességet természetesen elutasítja. Ne felejtsük el: a magyar kis- és középvállalkozók is tőkebefektetők. A nemzeti érdeket sérti, aki a vesztüket akarja. Mindenkinek meg kell értenie: tőkére szükségünk van, üres zsebbel, pénz nélkül nem lehet munkahelyeket, beruházásokat teremteni. Az állam feladata, hogy a tőke tevékenységéhez olyan keretrendszert hozzon létre, amely mindkét fél számára előnyökkel jár.

Ön szerint mennyire volt sikeres a kormány ennek megteremtésében?

A kudarc egyértelmű, a gazdaság már most is válságban van és mivel a magyar gazdaság beruházásvezérelt, a sokéves mélyponton levő beruházási rátánk miatt azt is borítékolhatjuk, hogy a következő években sem várható javulás. A folyamatos adóváltozások, a sokszor érthetetlen és szinte mindig kiszámíthatatlan gazdaságpolitikai intézkedések miatt olyan üzleti környezet jött létre, ahova sem a magyarok, sem a külföldiek nem akarnak befektetni. Ennek pedig romló kilátásokkal és mélyülő szociális válsággal fizetjük meg a következményeit.

Mit hibázott el a kabinet és ebből milyen tanulságokat von le a Jobbik?
Rengeteg a hiba, ezért csak néhányat emelnék ki közülük. Először is a Fidesz felkészületlenül, kidolgozott szakmai programok nélkül nyerte meg a választást és hosszú ideig nem is tudott mit kezdeni az ölébe hullott hatalommal. Mi nem követjük el ezt a hibát, már most teljes sebességgel haladunk az ágazati programjaink kidolgozásával, ezeket szakmai konferenciákon rövidesen el is kezdjük bemutatni. A kormány egyik fő hibájának a pökhendi, szakmai érvekre immunis, autoriter vezetési stílust tartom. Rengeteg olyan visszajelzés érkezik hozzánk, melyek szerint a kormányzat részéről nincs semmiféle szakmai konzultáció, aztán persze csodálkoznak, hogy a kétharmados szavazógépezet által az országgyűlésen kritikátlanul átnyomott, selejtes törvényeket több lépésben módosítani kell. Mi minden esetben leülünk a hozzánk forduló szakmai szervezetekkel, meghallgatjuk a véleményüket és becsatornázzuk a tőlük érkező, nemzeti érdekeket szolgáló javaslatokat. Szerényen tudomásul kell vennie minden politikusnak: attól, hogy valaki a hatalomban ül, nem fog jobban érteni egy adott szakterülethez, mint azok a szakmájukat professzionális szinten űző emberek, akik évtizedeken át az adott területen dolgoztak. Részben az előbbiekből fakad a kormány másik nagy hibája is, az, hogy mindent a saját hatalma bebetonozásának akar alárendelni. A 2010-es választási kampányban már felbukkant az óriásplakátokon a “Csak a Fidesz!” jelszó, mely a későbbi intézkedésekre is rányomta a bélyegét. Nemzetközi színtéren nem elsősorban nagy, nemzeti sorskérdésekben, hanem csupa olyan ügyben konfrontálódtunk, amely a kormánynak volt fontos: elfogadtatni a fideszes pártkatonákat kulcspozíciókba juttató médiatörvényt, keresztülvinni fideszes országgyűlési képviselők az Alkotmánybíróságba történő kinevezését, fideszes országgyűlési képviselővel elfoglalni a kormányzatot ellenőrző az Állami Számvevőszéket, vezető fideszes politikus feleségét kinevezni az Országos Bírósági Hivatal élére és még sokáig folytathatnám. Az országot azért érte tetemes kár, hogy a Fidesz ezekkel a kinevezésekkel bebetonozhassa hatalmát. A Jobbiknál a “Csak a Fidesz!” jelszó helyett a “Csak a Nemzet!” határozza meg a cselekedeteinket.
KZ
alfahir.hu


Szijjártóból nem lesz jólét



szerző: Viktória Glück
Kijelenthetjük, hogy a külföldi tőkére alapozott gazdasági és jóléti növekedés illúziójának egyszer s mindenkorra vége szakadt - jelentette ki sajtótájékoztatóján Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.
Kijelenthetjük, hogy a külföldi tőkére alapozott gazdasági és jóléti növekedés illúziójának egyszer s mindenkorra vége szakadt - jelentette ki sajtótájékoztatóján Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.
A politikus szerint Magyarország az Európai Unión belül nyilvánvalóan egy bérmunkás szerepkörre van korlátozva, a közelmúlt eseményei pedig világosan mutatják, hogy országunkra ebben a szerepkörben csak elszegényedés, lecsúszás, dekadencia vár. Volner emlékeztetett rá: hazánk nemrégiben még fővállalkozói tevékenységet végzett több iparágban is; buszokat, hajókat, vonatokat, orvosi műszereket, híradástechnikai eszközöket gyártottak itt. Ezeket magyar mérnökök tervezték, magyar szakmunkások gyártották és megvolt a felvevőpiacunk is.
A képviselő szerint az EU berendezkedéséből adódóan jelenleg csak beszállítói szerepkör jut nekünk, ebben viszont egyszerűen nincs annyi pénz, ami az állam normális működéséhez szükséges lenne. Ebből következően Magyarországon nincs elegendő pénz, a gazdaság nem képes eleget termelni, ezért sürgősen változásokra van szükség.
Volner rámutatott: az EU-s kohéziós pénzeknek mindössze 15,4%-át fordították versenyképesség javítására, ráadásul az unión belül előfordulhatott az az abszurd helyzet, hogy egy olyan szegény állam, mint Magyarország költségvetési erőforrásaival támogatja Németország leggazdagabb iparvállalatait, az Audit, a Mercedest és jónéhány egyéb vállalatot.
A Jobbik politikusa szerint az erőforrásokat a magyar gazdaság megerősítésére, a hazai termelőkapacitás újraépítésére, a piacok visszaszerzésére kellene fordítani. A párt ezért kezdeményezi, hogy a keleti fordulat ne csak szavak szintjén valósuljon meg az Orbán-kormány politikájában. Fontos lenne ugyanis keleti piacaink visszaszerzése, ehhez szükség lenne arra is, hogy a magyar és a keleti országok vállalatai vegyes vállalati együttműködést kössenek.
Volner János szerint komoly esély mutatkozik arra, hogy ott, ahol a magyar termékeket már korábban megismerték és megszerették, vissza tudjuk szerezni a piacokat. Ha a kormány erre nem lesz hajlandó, és Szijjártó Pétert küldi mindenhova, abból nyilvánvalóan nem üzlet, jólét és felemelkedés sem - zárta gondolatait a képviselő.
alfahir.hu


Mindent Izrael érdekében?

- A Gyöngyösi-támadás háttere



szerző: Viktória Glück
Nem azon lepődöm meg, hogy létezik olyan ország, amely más ország leigázásában érdekelt. Az a furcsa, amikor az áldozat elfelejt tiltakozni, és nem emeli fel a szavát a gyarmatosítás ellen.
Nem azon lepődöm meg, hogy létezik olyan ország, amely más ország leigázásában érdekelt. Az a furcsa, amikor az áldozat elfelejt tiltakozni, és nem emeli fel a szavát a gyarmatosítás ellen. Márpedig az úgynevezett rendszerváltó elit elárulta a magyar nemzeti ügyet, hisz az ország feladásában közreműködik, az országhódítók keze alá játszik” – mondta Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője budapesti lakossági fórumán.
Az izraeli törvények szerint a parlamenti képviselőknek le kell mondaniuk külföldi állampolgárságukról. Forrás: MTI 2013. 01.27.” – ezt olvashatták a Testnevelési Főiskola aulájában kifeszített molinón azok, akik kíváncsiak voltak az igazságra, vagyis hogy miért támadták a Jobbikot illetve Gyöngyösit országgyűlési képviselők kettős állampolgárságára vonatkozó kijelentése miatt. A tömött sorokban ülő érdeklődők a Jobbik külpolitikájáról hallgathattak előadást, külön összpontosítva a Jobbik erős és igaz Izrael-kritikájára a lakossági fórumon.
Miután a házigazda, Szilágyi György budapesti elnök megnyitotta a rendezvényt, a szimpatinzások egyperces néma csönddel emlékeztek az elhunyt Dr. Hegedűs Loránt püspökre, majd közösen elénekelték a himnuszt.
Ha már a médiából kiszorítják a Jobbikot
A résztvevők megtudhatták, hogy a Jobbik részben kényszerből választotta azt az eszközt, hogy az ókori agorát megidéző lakossági fórumon beszéljenek a kérdésről, hiszen míg a mára már nem is létező LMP a közmédiában 15-16 százalékos teret kap az országos médiában, addig a közel 20 százalékos nemzeti radikális párt csupán 1-2 százalékosat. Az országos média célja viszont, hogy félrevezessék a magyar állampolgárokat és meggátolják, hogy nemzeti sorkérdéseinkről beszéljünk. Márpedig a kettős állampolgárság okozta nemzetközi kockázatok egy ilyen téma.
Gyöngyösi Márton szólt arról is, hogy beszéde után olyan emberek keresték meg a tengerentúlról, akik 56-ot követően vagy a II. világháború utáni emigrációs hullámban kényszerültek hazánk elhagyására. Legtöbbjük támogatásáról biztosította a politikust, hiszen úgy vélik, a kettős állampolgárság ténye és a kettős indentitás végett két ország iránt is fennáll a lojalitás, mivel két ország előtt tették le az állampolgársági esküt. Márpedig előállhat olyan helyzet, amely során választani kell ezen két ország között.
Vezércikk-sorozat és kishír: tudnak súlyozni
Ráadásul az izraeli és az amerikai nagykövet, akik december közepén nagymértékben átlépve saját hatáskörüket a Jobbikot pocskondiázták Gyöngyösi kijelentése miatt, saját törvényeikkel sincsenek tisztában. Izraelben ugyanis a Knesszet tiltja, hogy kettős állampolgárok képviselők legyenek. Míg magát nemzeti lapként ünneplő Magyar Nemzet három vezércikkben protestált és őrjöngött a Jobbik fasizmusa és nácizmusa miatt, addig arról, hogy a zsidó államban hét képviselőnek kellett lemondani külföldi állampolgárságáról, mielőtt letették az esküt az izraeli parlamentben, egy nyúlfarknyi hírben számoltak be, igaz, a címlapon, tehát némileg korrigálta a lap az álláspontját. Az Egyesült Államokban viszont nem csak állampolgárság, hanem etnikum, vallási hovatartozás szerint listázzák a kongresszusi képviselőket, szenátorokat.
Gyöngyösi előadást tart
Gyöngyösi Márton előadást tart a TF-en
Jön a gondolatrendőrség
Ezt követően a Jobbik politikusa felidézte, milyen elképesztő sajtóhadjárat indult ellene és a párt ellen. Mint mondta, azt hitte, hogy mindennek a csúcspontja december 2-a volt, amikor is a Kossuth téren a parlament előtt Együtt Jeruzsálemért jelszóval Ungváry Tamás felhívására 27 civil szervezet tartott össznépi tömörülést. Mint mondta, szomorú, hogy a rendszerváltás időszakában egyetlen egy olyan sorskérdést sem tartottak annyira fontosnak, amely kapcsán ilyen összefogást rendeztek volna. A tragikomédiába fulladó eseménysorozat némelyik epizódja azonban véresen komoly. Ide tartozik, hogy az adventi időszak közepén a költségvetés elfogadása előtti utolsó pillanatokban „elintézte” a kormány, hogy a holokauszt túlélők bérkompenzációját 50 százalékkal megemeljék egy olyan időszakban, amikor mindenhonnan elvonnak.
Már tudjuk azt is, hogy idén májusban a kormánynak köszönhetően a zsidó világkongresszus kihelyezett ülését tartják majd Budapesten. Lázár János, a Fidesz országgyűlési képviselője hajmeresztő állítást fogalmazott meg egy beszédében: szerinte a magyar nemzeti identitás részévé kell tenni a holokausztra való emlékezést és a feledést törvényben kell tiltani! Gyöngyösi – akin látszott, hogy még mindig nem tud napirendre térni az elképesztő mondat fölött – azt mondta: kíváncsian várja, milyen eszközökkel fogják ellenőrizni mindezt.
Szerinte az már a tragikomédia határát súrolja, hogy neves közreműködőkkel olyan rövidfilmet alkottak meg, amely nem a valóságra építve mutatja be Rosenberg Dani „szívet kettéhasító” történetét abból a célból, hogy a gyerekeket már fiatal korban bűntudattal szembesítsék, a kisfilm ugyanis az iskolai tananyag része lehet. „A lázár jánosi nyilatkozatból kiindulva én komolyan venném az ígérgetést” – festette fel a sötét jövő képét Gyöngyösi.
Támadások nemzetközi szintéren is
A nemzetközi vizekre evezve szólt Fiamma Nirenstein olasz politikusnő támadásáról is, amely során Gaudi-Nagy Tamást próbálta kirekeszteni az Európa Tanácsból, sikertelenül. Nirenstein Rómáig futott, és elérte, hogy az ottani polgármester egy „hatalmas akció” keretében tiltakozzon a tomboló fasizmus és a Jobbik-jelenség ellen. A látványtechnikailag zseniális mutatvány során a római kolosszeum világítását, amely továbbra is teljes pompában tündökölt a teliholdnak köszönhetően. Az olasz polgármesterre és pártjára utalva éreztette annak a "báját", hogy a posztfasizmus jeles képviselői rettegnek és nem tudnak aludni a Jobbik által képviselt "náci eszméktől".
Ha terrorállam, akkor veszély
Hogy miért éppen a magyar-izraeli kettős állampolgárságra irányítja a Jobbik a figyelmét? Izrael egy olyan terrorállam, amely a Közel-Keleten fennállása óta a nemzetközi joggal szembemenve nyomja el a palesztinokat. Miközben a térség egyetlen demokráciájaként ünnepli magát, addig rasszista alapon működik, és faji alapokra sanyargatja az őshonos palesztin népet. Ciszjordániában illegális zsidó telepeket hoznak létre, amelyeket maguk az izraeliek is megszállt területeknek neveznek. Mint mondta, Gáza a világ legnagyobb szabadtéri koncentrációs tábora, amelyet blokád véd, így például gyógyszer- és élelmiszerszállítmányok és az újraépítésre szolgáló építőanyagok sem juthatnak be. A támadások során pedig a nemzetközi joggal szembemenően tiltott fegyvert, foszforbombát vetettek be. Márpedig terrorizmusról akkor szoktunk beszélni, ha valaki a nemzetközi joggal szembemegy.
Gyorsan eltűntették az Eurobarometer európai uniós közvélemény-kutató cég felmérését is, amelyből kiderült, hogy a tagállamok állampolgárainak többsége (59 százalék) a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatként Izraelt nevezte meg, közvetlenül utána pedig az USA-t. A lista alján pedig az az Irán szerepel, amely miatt minden nap rettegnünk kell mint a világbékére veszélyt jelentő ország.
Peresz elszólása után síri csend - mind a mai napig
Nekünk magyaroknak pedig különösen nemzetbiztonsági kockázattal kell számolnunk Simon Peresz 2007-es elszólása után - amelyet egy izraeli héber napilap idézett először -, miszerint Magyarország felvásárlására tett javaslatot.
A kijelentést hazánkban síri csend követte, egyedül a Jobbik emelte fel a szavát és követelte, hogy Izrael kérjen bocsánatot, illetve hogy adjanak magyarázatot. Egy hazánkban tartózkodó izraeli képviselőnek neki is szegezték a kérdést Gyöngyösi és Gaudi-Nagy, amire szóban nem kaptak választ, csak egy későbbi levélben, mégpedig azt, hogy a Jobbik semmi mást nem akar, csak Izraelen fogást keresni és a fantasztikusan gyümölcsöző kapcsolatrendszert Izrael és Magyarország között aláásni.
Az irtózatosan nagy hallgatásból arra lehet következtetni, hogy lelepleződött a hatalmi ármánykodás és az országhódító szándék, illetve az itteni politikai elit asszisztálása mindehhez. „Nem azon lepődöm meg, hogy léteznek olyan országok, amelyek más országok leigázásában érdekeltek. Az a furcsa, amikor az áldozat elfelejt tiltakozni, és nem emeli fel a szavát a gyarmatosítás ellen. A „rendszerváltó elit” teljesen alkalmatlan, hiszen elárulta a magyar nemzeti ügyet, az ország feladásában közreműködik és az országhódítók keze alá játszik.
Sukorói telekcsere: izraeli konkurensek harca
A sukorói telekcsere kapcsán – amely során Joav Blum izraeli üzletember egy semmit nem érő pilisi telket cserélt el a nemzeti vagyont képező Velencei-tó északi részén lévő területre, hogy ott kaszinóberuházásba kezdjen – megnyugodhatnánk, hogy minden rendben van, hisz a gaztetteket felderítik, megtörtént a lelepleződés. A legnagyobb botrány azonban, hogy mindezt miképp tudtuk meg: nem a nemzetbiztonság vagy a rendőrség tárta az ügyet fel, hanem a konkurense dobta fel Blumot, aki a Hajógyári-szigeten épülő Álomsziget névre hallgató kaszinóberuházás képviselője.
Az a kérdés, ki áll be a nemzeti ügy mögé
A Jobbik poltikusa végezetül arról a megdöbbentő telefonhívásról beszélt, amely során egy anticionista zsidó felekezet, a Naturei Karta képviselői jelentkeztek be, hogy tárgyalnának a Jobbik képviselőivel, és egyezetnének Izrael állam cionista politikájáról. Ennek kapcsán elmondta, nem az a kérdés, hogy valaki zsidó származású-e, hanem hogy beáll-e a magyar nemzeti ügy mögé. A Jobbik ezt kéri a hazai zsidóságtól, és azt, hogy „együtt szálljunk szembe az országhódítókkal”, akik a nemzeti ügy előtt keresztbe fekszenek.
KZ
barikad.hu


A Magyar Nemzeti Bank

megsértette Magyaroszág érdekeit



szerző: Viktória Glück
A Magyar Nemzeti Bank napi rendszerességgel szivárogtatott ki információkat az IMF számára, a Jobbik feljelentést tesz az ügyben.
A Magyar Nemzeti Bank napi rendszerességgel szivárogtatott ki információkat az IMF számára, a Jobbik feljelentést tesz az ügyben.
Hivatali visszaélés bűntette és gazdasági titok megsértése miatt feljelentést tett szombaton a Jobbik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2008 és 2010 közötti gyakorlata miatt - jelentette be mai sajtótájékoztatóján Volner János, az ellenzéki párt alelnöke.
A politikus felhívta a figyelmet: az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az MNB működését vizsgáló jelentésében foglaltak szerint a Magyar Nemzeti Bank 2008 végétől 2010 augusztusáig üzleti és bank titoknak minősülő adatokat szivárogtatott ki napi rendszerességgel a Nemzetközi Valutaalap részére, ezzel súlyosan megsértve Magyarország érdekeit, kiszolgáltatva az országot a nemzetközi befektetők kényének-kedvének.
A nemzeti radikális képviselő szerint az MNB ezzel a magatartásával súlyosan veszélyeztette Magyarország pénzügyi függetlenségét, ezért is döntöttek a feljelentés mellett.
Volner János kijelentette: a Jobbik nem fogja eltűrni, hogy egyesek a magyar nemzeti érdekeket elárulva a nemzetközi pénzügyi világhatalom oldalára állva eladják Magyarországot. A párt reméli, hogy megtörténik az elszámoltatás, ha a Fidesz erre nem hajlandó, akkor a Jobbik kormányra kerülése esetén felelősségre vonja azokat is akik elmulasztották megtenni ezen a téren hivatali kötelezettségüket.
MTI nyomán alfahir.hu


"Olyan országot akarunk építeni,

ahol jó élni"



szerző: Viktória Glück
A hét elején Magyar Tavasz Mozgalom néven új ifjúsági szervezet bontott zászlót. Kik ők, mit lehet tudni a céljaikról, kiket várnak soraikba és hogy jön a képbe a Jobbik?
A hét elején Magyar Tavasz Mozgalom néven új ifjúsági szervezet bontott zászlót. Kik ők, mit lehet tudni a céljaikról, kiket várnak soraikba és hogy jön a képbe a Jobbik? Stummer Jánost és Bernáth Georginát a magyar felsőoktatásról, valamint az elvándorló fiatalokról kérdeztük, és azt is elmondták, mi a baj a HaHával.
- A Magyar Tavasz Mozgalomról először Vona Gábor beszélt a Jobbik évadnyitó kongresszusán. Mit lehet tudni rólatok, mind a ketten jobbikosok vagytok?
Bernáth Georgina: Nemzetközi tanulmányok szakon végeztem a veszprémi Pannon Egyetemen, és Erasmus ösztöndíjasként fél évig tanulhattam diplomáciát az Antwerpeni Egyetemen. A tanulmányaim utolsó szemeszterében részt vettem a Jobbik parlamenti gyakornoki programján, ami után állást ajánlottak a frakció mellett. Jelenleg a Jobbik külügyi szakértőjeként dolgozom, főként a külföldi sajtó, a diplomáciai kapcsolattartás és a protokoll tartozik az ellátandó feladataim közé.
Stummer János: A 2010-es önkormányzati választások óta a Jobbik erzsébetvárosi (Budapest VII. kerület – a szerk.) önkormányzati képviselője vagyok, történelem-könyvtár szakon végeztem az ELTE bölcsészkarán, ahol a Hallgatói Önkormányzat alelnöke is voltam. Az egyetemi évek után bekapcsolódtam a Jobbik Ifjúsági Tagozatának szervezésébe, és egészen a legutóbbi időkig ennek a nagyon lelkes és sokra hivatott csapatnak voltam az egyik országos vezetője.
Fotó: barikad.hu
- Adja magát a kérdés, hogy bár mind a ketten a Jobbik munkáját segítitek, a zászlóbontáskor mégis pártok felett álló mozgalmat jelentettetek be. Mennyiben más ez a szervezet, mint mondjuk a Jobbik Ifjúsági Tagozat?
SJ: Sok mindenben, például hogy nem szervezet. A Magyar Tavasz Mozgalomnak nincs és nem is lesz tagsága, van egy tízfős egyesület, amelynek én vagyok az elnöke, és ennyi. Önkénteseket várunk, olyan fiatalokat, akik mindenfajta kötöttség és szervezeti keretek nélkül érvényesíteni akarják saját szellemi képességeiket, méghozzá a nemzet számára a lehető leghatékonyabb módon.
- Mi a cél? Megszólítani a felsőoktatási intézmények környékén sertepertélő jobboldali fiatalokat?
BG: Őket és a már végzett, pályakezdő fiatalokat is. Értelmiségi köröket fogunk létrehozni, hangsúlyosan meg kívánunk jelenni klubokkal, vitákkal, fórumokkal, különböző közéleti személyiségek meghívásával.
- A kilencvenes évek végén, kétezres évek elején az azóta párttá alakult Jobboldali Ifjúsági Közösség is hasonló tevékenységet folytatott. Úgy érzitek, hogy ez a hang most hiányzik az egyetemi közéletből?
BG: Azt látjuk, hogy nincs olyan jobboldali ifjúsági csoportosulás, amely a hasonló értékrendű egyetemi hallgatókat összefogná, és nekik programokat szervezne.
S.J: Másik célunk, hogy a külföldre szakadt fiatalokat haza szólítsuk, illetve a kivándorolni szándékozókat lebeszéljük. 15-20 év múlva a mostani húszas, harmincas generációnak kell majd a hátán vinnie ezt az országot, nekik kell a nemzet gerincének lenniük. Ha viszont a magyar fiatalok ilyen ütemben hagyják el a hazájukat, akkor záros határidőn belül úgy fogunk járni, mint Bulgária. A Kárpát-medence kiürül, és nem lesz olyan felkészült értelmiségi és szakember gárda, aki működtetni tudná ezt az országot. Magyarországnak olyan egzisztenciális feltételeket kell biztosítania a fiataloknak, hogy azok itt tudjanak munkát vállalni és családot alapítani, eltartani.
- A hallgatói szerződés megoldást jelent erre a problémára?
SJ: A röghöz kötés egy nagyon komoly és valós társadalmi problémára adott rossz válasz. Azzal jómagam is egyetértek, hogy aki állami finanszírozásban, az adófizetők pénzén tanul, annak kötelessége Magyarországért dolgozni. Ha úgy tetszik, ő Magyarország adósa. Csak fenyegetésre azonban nem lehet építeni, büntető helyett ösztönző társadalompolitika kell.
- Hogyan tervezitek visszacsábítani azokat a fiatalokat, akik nem jó kedvükből, hanem anyagi kilátástalanság miatt „szavaznak lábbal”?
SJ: Mi munkahelyeket nem tudunk teremteni, az a mindenkori magyar kormány felelőssége, viszont van a dolognak egy érzelmi vetülete, és én úgy gondolom, mindannyiunknak – a saját lehetőségeinkhez képest – hozzá kell járulnunk egy olyan ország építéséhez, ahol jó élni. Ahova érdemes gyermeket szülni, ahol érdemes családot alapítani. Ezeket a kapcsolatokat kell erősítenünk, hogy a nemzet maga tudjon minden egyes tagján keresztül tíz körömmel ragaszkodni ahhoz, akinek a fejében megfordul, hogy külföldre megy.
 Fotó: barikad.hu
- A röghöz kötést rossz megoldásnak tartjátok, mi a helyzet a keretszámcsökkentéssel?
BG: A képzési struktúrának igazodnia kell a meglévő piaci körülményekhez, tehát bizonyos szakok esetében indokolt a csökkentés, viszont vannak olyan területek (például mérnöki tudományok, informatika), ahol hatalmas hiány van megfelelően képzett szakemberekből. Ezeken a helyeken növelni, de legalábbis fenntartani indokolt a jelenlegi hallgatói létszámokat.
- A Magyar Tavasz bevallottan nemzeti alternatívát kíván nyújtani a Hallgatói Hálózattal szemben. Miért van erre szükség? Mi a baj a HaHával?
BG: A legnagyobb baj velük, hogy nagyon öntörvényűek, és úgy fejezik ki nem tetszésüket az oktatási rendszerrel szemben, hogy az mások tanulásának rovására megy. A tanulás szabadságáért nem lehet a tanuláshelyett tüntetni. Az nem megoldása a problémákra, ha elfoglalják a termeket, és nem hagyják tanulni hallgatótársaikat.
Fotó: barikad.hu
SJ: A HaHa egy óriási hazugság, ami az ég egy adta világon semmi másról nem szól, mint hogy az a balliberális politikai elit, amely az utóbbi évek során háttérbe szorult a felsőoktatás irányításából, valamilyen úton-módon – felhasználva az egyébként jogosan felháborodott hallgatókat – a küszöb alatt visszakússzon. A HaHát és a mögötte álló erőket nem érdekli a minőségi felsőoktatás, őket csak egy dolog érdekli, hogy ennek az országnak a miniszterelnöke 2014-től Bajnai Gordon legyen.
- A Magyar Tavasz sem független mozgalom...
SJ: Igen, de a Hahával ellentétben soha nem is állítottuk magunkról, hogy azok lennénk. A Hallgatói Hálózattal nem az a legnagyobb baj, hogy elkötelezett egy ideológia és egy bizonyos politikai erő mellett, hanem hogy azt akarják elhitetni magukról, hogy ők minden hallgatót képviselnek. Azt hazudják, hogy függetlenek. Mi pártok felett állunk, de nem értékek felett. Egy dolog legyen világos: a Magyar Tavasz Mozgalom nem képviseli a hallgatókat, arra ott van a legitim szerv, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája. A Magyar Tavasz egy világnézetet képvisel és egy értékközösséget jelent.
Bencsik János
afahir.hu


A Jobbik a bankok helyett a devizahitelesek oldalán áll



szerző: Viktória Glück
Küzdelmünket folytatjuk, célunk, hogy ezek az egyre reménytelenebb helyzetbe kerülő emberek semmiképp ne veszítsék el fejük fölül hajlékukat.
A Jobbik szolidaritást vállal a Kossuth téren tiltakozó devizahitelesekkel, követeléseikkel pedig egyetért. A nemzeti ellenzék Országgyűlésbe kerülése óta bombázza a kormányzatot az adóforintokkal folyamatosan kistafírozott bankok önkényének kitett, végsőkig kisemmizett, eladósított magyar családok érdekében benyújtott jobbító javaslataival.
Küzdelmünket folytatjuk, célunk, hogy ezek az egyre reménytelenebb helyzetbe kerülő emberek semmiképp ne veszítsék el fejük fölül hajlékukat. Ennek érdekében felszólítjuk a Fidesz-kormányt: a bankok oldaláról álljon át végre az adósok oldalára, ahol a tisztességes emberek várják a támogatást! Vessen véget a bankok törvénytelenségeinek, hosszabbítsa meg a kilakoltatási moratóriumot és tegyen lépéseket a felvett hitelek folyósításkor érvényes árfolyamon történő forintosítása irányába!
Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese


Vona: Legyen 2013 a polgári önvédelem éve!


szerző: Viktória Glück
A rendelkezésre álló helyi programok alapján minden olyan településnek meg kell szerveznie önmagát, ahol az együttélési problémák elviselhetetlenné váltak.
A rendelkezésre álló helyi programok alapján minden olyan településnek meg kell szerveznie önmagát, ahol az együttélési problémák elviselhetetlenné váltak.
Ha valaki nem tudta volna, hogy szerda este Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Mirkóczki Ádám, a párt országgyűlési képviselője lakossági fórumot tart Kenderesen, akkor a településen gyülekező több tucatnyi rendőr láttán kitalálhatta. A helyiek viszont az óriási készültég ellenére sem maradtak otthon, megtelt a művelődési ház lakosokkal.
A fórum apropóját az adta, hogy néhány héttel ezelőtt a városban több cigány támadt a velük szemben intézkedő rendőrökre, életveszélyesen megfenyegették és bántalmazták az egyeruhásokat.
Milyen üzenete van annak ha egy ország legfőbb rendvédelmi szerve olyan tekintéllyel bír, hogy az igazoltatandó bűnözők úgy gondolják, nyugodtan meg lehet támadni a járőröket? – tette fel a költői kérdést Mirkóczki Ádám. A bűnözők szemében a hatóságnak már semmilyen visszatartó ereje nincs – hangsúlyozta a politikus.
A nemzeti radikális képviselő kiemelte: nem látnak olyan kirívó hibát a jelenlegi jogszabályokban, amely indokolná azt, hogy a rendőrök ne lépjenek fel hatékonyan az őket ért támadás során. A rendőrségi törvény magában foglalja: ha az intézkedő rendőr úgy ítéli meg, hogy a saját testi épségére veszélyt jelent az adott bűnöző vagy igazoltatandó személy, akkor saját belátása szerint használhatja a fegyverét – a levegőbe leadott lövés nem minősül fegyverhasználatnak.
Mirkóczki Ádám közölte: a rendőrök nincsenek arra megfelelően kiképezve, hogy magabiztosan használják a fegyverüket. A legtöbb járőrnek egy évben egyszer van lehetősége lövészeten részt venni, akkor is csak néhány lőszerrel. Ezért a rendőrök sokkal inkább meggondolják, hogy bevessék-e fegyverüket ilyen esetben, és azt mérlegelik, hogy azután eljárást indítanak-e ellene.
A Jobbik februárban egy határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlés elé, amely azt hivatott elősegítetni, hogy a minisztérium minden fegyveres rendőr számára biztosítsa negyedévente a lövészetet és a közelharcot.
A politikus szerint a cigány-magyar együttélés állapota ma már odáig fajult, ha a Jobbik nem kerül hatalomra, akkor polgárháborús helyzet fog kialakulni. Hangsúlyozta: a rendőrségnek már annyi tekintélye sincs, amennyi minimálisan elvárható lenne. Mikróczki felhívta a figyelmet: 2011-hez képest 26 százalékkal nőtt az emberölések száma 2012-ben. A Belügyminisztérium közleményben viszont azt írta 2012-ben 2011-hez képest 25 százalékkal csökkent az emberölések száma. Mikróczki Ádám rövid kutakodás után kiderítette, hogy trükköznek a statisztikákkal: például, ha az áldozat nem hal bele rögtön a sérülésekbe, akkor az a súlyos testi sértés kategóriájába tartozik.
A nemzeti radikális képviselő kiemelte: a szubjektív biztonságérzet sokkal fontosabb a statisztikáknál. Ma Magyarországon a szubjektív biztonságérzet a nullával konvergál.  A politikus megjegyezte: az lenne a rendőrök dolga, hogy a problémás helyeken jelen legyenek, és kettesével - hármasával, gyalog járőrözzenek.
Mirkóczki felhívta a figyelmet: a Jobbik a jelenlegi Büntető Törvénykönyvet a kukába tenné és a zéró tolerancia alapján újat hozná létre.  A politikus szerint fontos lenne a bíróság és az ügyészség működését rendbe tenni, és meg kellene szabadulni a különböző kétes hátterű jogvédő szervezetektől. A honatya hozzátette: ezeket Oroszországban nemzetbiztonsági kockázatnak nyilvánították. A nemzeti radikális képviselő úgy gondolja, a jogvédők járják ki a legenyhébb büntetéseket a bűnözőknek.
Mirkóczki rávilágított: a kormány létrehozta a Terrorelhárítási Központot (TEK), de Magyarországon a szó klasszikus értelmében nincs terrorizmus. Ennek ellenére ez a szervezet 2013-ban több mint 13 milliárd forintot kap a költségvetésből. A politikus úgy véli szükség van terrorelhárítási központra, de át kellene nevezni C-TEK-re, azaz cigányterrorizmus elleni központra.
Vona Gábor, a Jobbik elnöke a fórumon hangsúlyozta: azért tartják ezt a lakossági gyűlést, mert segíteni szeretnének.  A politikus emlékeztetett: 2010-ig a cigánybűnözés problémája nem szerepelt a parlamenti palettán. Ha a Jobbik nem lenne, akkor a mai napig nem beszélnének róla.
A pártelnök felhívta a figyelmet: ha van olyan, hogy cigányterrorizmus, akkor ennek kialakulásában a jogvédő szervezetek óriási szerepet játszanak, hiszen felbujtóként járják a falvakat és jogilag kiművelik a cigányságot, már-már jogi védelmet adnak a cigányoknak.
Volt a parlamentben egy cigány-magyar együttélési vitanap – emlékeztetett Vona, aki szerint tanulságos volt a vita, hiszen a Jobbik elmondhatta gondolatatit és programját a témával kapcsolatban és megtudhatta, hogy mi a többi párt álláspontja. Kiderült: semmi elképzelése nincs a különböző frakcióknak a cigány-magyar együttélés kérdéséről.
A politikus kiemelte: Gyöngyöspata esete vízválasztó volt. Hiszen egy kis településen ez a probléma nemhogy pattanásig feszült, hanem felrobbant. A cigány kisebbséggel az együttélés elviselhetetlenné vált, két idős hölgy bemenet Vona Gábor fogadóórájára panaszkodni. A barikádTV lement forgatni a településre, ezután megjelent a Magyar Gárda és a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület és a törvényes keretek között megpróbálta megvédeni a magyar embereket.  Két hétig rend volt a településen, az iskolaigazgató sírva köszönte meg a Jobbiknak, hogy végre normálisan tudott tanítani.  Vona Gábor emlékeztetett: egészen addig rend volt, amíg el nem kezdődött valami furcsa folyamat, megjelent a TASZ, jogvédők, Richard Field, Gyurcsány Ferenc, Pintér Sándor az amerikai nagykövetasszonnyal- akik mind a cigányokat látogatták meg, csak az ő véleményükre voltak kíváncsiak. Egy ENSZ-megbízott is érkezett Gyöngyöspatára, mindenkivel találkozott, végül azt mondta egyedül a Jobbiknak van hatásos programja a cigány-magyar együttélés megoldására.
A Jobbiknak egyetlen olyan törvénye sincs ami bárki között különbséget tenne- közölte Vona Gábor. A pártelnök szerint mindenekelőtt fel kell állítani a diagnózist. Meg kell állapítani hány cigány él Magyarországon és meg kellene vizsgálni, a cigányság akar-e integrálódni.  
A nemzeti radikális képviselő hangsúlyozta: a cigányság problémája szociális probléma is, de nem szegénységi probléma. Hány olyan szegény magyar ember van, aki inkább nyomorog, de nem lop? – tette fel a költői kérdést a politikus. A cigányok esetében felnőtt két-három generáció, akik nem látták a szüleiket dolgozni- közölte. Hozzátette: a mindenkori kormányok százmilliárdokat fordítottak a cigányság felzárkóztatására, de ennek semmilyen eredményét nem látni, sőt a helyzet egyre rosszabb.  A Jobbik szeretné elkerülni a polgárháborút, de ezek a tendenciák erre felé tartanak- jegyezte meg Vona Gábor.
A Jobbiknak van egy népszavazási kezdeményezése , miszerint meg kellene vonni a segélyt azon szülőktől, akiknek a gyermekük súlyos életellenes bűncselekményt követ el.
A pártelnök közölte: a cigánybűnözés fogalma nem azt jelenti, hogy minden cigány bűnöző, hanem azt, hogy vannak a cigányságra jellemző speciális bűnelkövetési formák. Ilyen például a színesfémtolvajlás, fatolvajlás, családok közötti tömegverekedés, öregezés, késelés.
Kenderes Horthy Miklós kormányzó nyughelye, a Jobbik számára ez szent és sérthetetlen. A Jobbik úgy érzi, adósa Horthy emlékének azzal, hogy segítse ezt a települést. Kenderes megvédésének szimbolikus jelentése is van – hangsúlyozta Vona Gábor.
A nemzeti radikális képviselő közölte: a rendőrséget nem arra használják, ami a feladata lenne. A rendőrség feladata manapság a közúti ellenőrzés és az adóbehajtás. Kontrát Károly mindig elmondja, hogy 3500 új rendőrt avattak, de alapvetően nem a létszám a probléma, hanem a struktúra- jegyezte meg Vona, aki szerint úgy tűnik, hogy több rendőr hagyja el a pályát, mint amennyi besorolnak. A politikus rávilágított: ha egy rendőr megpróbál intézkedni a cigányokkal szemben, akkor sok esetben meghurcolják.
Vona Gábor hangsúlyozta: a rendőrség mellett szükség van csendőrségre. A rendőrségnek a mindennapi biztonság megteremtése mellett számos feladata van, a csendőrség viszont csak ezzel foglalkozna. Meg kell teremteni azt a rendvédelmi szervet, amelyik helyben van és ismeri a helyi viszonyokat- hívta fel a figyelmet a pártelnök.
A Jobbik szerint a legsúlyosabb életellenes bűncselekmények esetében szükség van a halálbüntetésre.
Vona Gábor kiemelte: Gyöngyösön létrejön a SZEM nevű mozgalom, azaz a Szomszédok Egymásért Szervezet, ami egyfajta riadóláncként működne. Van néhány olyan fiatal Gyöngyösön, akik felvállalták, hogy éjszaka 2-3an sétálnak és ha különös dolgot észlelnek, megteszik a szükséges lépéseket.
A helyieknek maguknak is tenniük kell a nyugalmukért- hangsúlyozta a pártelnök. Nem várhatunk arra az államra, amely jelen pillanatban súlyos gondokkal küszködik. A törvények maradéktalan betartásával, a hatóságokkal és az önkormányzattal való együttműködés keretei között, a rendelkezésre álló helyi programok alapján minden olyan településnek meg kell szerveznie önmagát, ahol az együttélési problémák elviselhetetlenné váltak.

Ehhez Kenderesen és máshol is minden emberi, szakmai és politikai segítséget megad a Jobbik. 2013. a polgári önvédelem éve kell legyen!
- SSz -
alfahir.hu


Benyújtotta népszavazási kezdeményezését a Jobbik


szerző: Viktória Glück


Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke benyújtotta azt a korábban már bejelentett népszavazási kezdeményezést, miszerint a felelőtlen szülőktől megvonnának egyes szociális juttatásokat.
Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke benyújtotta azt a korábban már bejelentettnépszavazási kezdeményezést, miszerint a felelőtlen szülőktől megvonnának egyes szociális juttatásokat.
A Jobbik javaslata szerint a segélyek megvonása három évig tartana. Mint a leendő kérdésből is kiderül, a juttatások megvonását leginkább az erőszakos bűncselekmények elkövetése okozhatná, amennyiben azt a család 18 éven aluli tagja követi el – hozta nyilvánosságra a párt népszavazási kezdeményezésének részleteit Sneider Tamás alelnök pénteki sajtótájékoztatóján.
A népszavazási íven a következő kérdés szerepelne:
"Egyetért-e Ön azzal, hogy ne részesüljön foglalkoztatást helyettesítő támogatásban, rendszeres szociális segélyben, vagy átmeneti segélyben az a személy, akivel a közös háztartásban élő, 18. életévét be nem töltött, a nevelése, gondozása, felügyelete alatt álló személy jogerősen megállapítottan emberölést, testi sértést, hivatalos személy elleni erőszakot, rablást, zsarolást, vagy önbíráskodást követett el és a bűncselekmény elkövetése miatt vele szemben indult eljárás megszüntetésétől számítva három év még nem telt el?"
Elsősorban az a 23 év szélsőliberális politika, ami a bűnözők paradicsomává változtatta Magyarországot, tette szükségessé a párt népszavazási kezdeményezését – szögezte le Sneider.
Ha ma bárki körülnéz itthon, azt látja, hogy az igazi hungarikum már nem a Tokaji bor, hanem a bűnözőkkel szembeni végtelen tolerancia – mondta a képviselő, hozzátéve: ma már Magyarország egyharmadán megszűnt a közbiztonság.
Példaként említette a tarnaörsi esetet, ahol néhány napja két idős asszonyt vertek meg brutálisan, saját otthonukban. A jobbikos országgyűlési képviselő tegnapelőtt sajtótájékoztatót is tartott az ügyben, ami után –mint mondta- a helyiek elpanaszolták neki, hogy a problémák valóban súlyosabbak, mint sokan gondolnák.
sneider
Sneider Tamás az Országos Választási Iroda épülete előtt tartott sajtótájékoztatót
A Jobbik azért, hogy megspórolja egy népszavazás költségeit, egy korábbi törvényjavaslatát úgy fogja módosítani, hogy az a mostani népszavazási kezdeményezéshez is passzoljon. Azt a korábbi javaslatot ironikus válasszal utasították el, mondván, a rendetlenséget maga a Jobbik csinálja – húzta alá. A képviselő szerint a Belügyminisztérium flegma hozzáállása vezetett oda, hogy a párt nem látott más utat, mint egy népszavazás kezdeményezését. Hozzátette azonban, hogy bizottsági elutasítás esetén újból próbálkoznának, de ha a kormány esetleg egyetért a kezdeményezéssel, akkor a népszavazás válhat okafogyottá.
Sneider Tamás aláhúzta: a Jobbik teljesen biztos benne, hogy amennyiben elindíthatják az aláírásgyűjtést, úgy a szükséges 200 ezer nevet hamar össze fogják gyűjteni, sőt, ennek akár a többszörösét is. A képviselő szerint ugyanis a lakosság 90-95 százaléka egyetért egy ilyen javaslattal, ezért a szavazással nem lenne probléma.
Az alaptörvénnyel kapcsolatban elmondta, hogy egyes szociális juttatások megvonására az lehetőséget biztosít. A törvény egyik pontja kimondja ugyanis, hogy „a szociális intézkedések jellegét és mértékét a szociális intézkedést igénybe vevő személynek a közösség számára hasznos tevékenységéhez igazodóan is megállapíthatja”. Tehát, ha "nem hasznos" a társadalomnak egy személy, akkor a támogatása is eszerint módosulhat. Ennek fényében a képviselő nem tartja kizártnak, hogy az OVB engedélyezi a kérdés népszavazásra bocsátását.
barikad.hu


Reagálás a legújabb rettegésre



szerző: Viktória Glück
A Jobbik sajnálja, hogy nem akadt egy olyan magyarországi képviselő, aki az antiszemitizmus ellen küzdő interparlamentáris koalíció (ICCA) tagjainál rákérdezett volna, hogyan szabályozzák Izraelben a kettős állampolgárságú parlamenti képviselők jogállását nemzetbiztonsági szempontok alapján.
A Jobbik sajnálja, hogy nem akadt egy olyan magyarországi képviselő, aki az antiszemitizmus ellen küzdő interparlamentáris koalíció (ICCA) tagjainál rákérdezett volna, hogyan szabályozzák Izraelben a kettős állampolgárságú parlamenti képviselők jogállását nemzetbiztonsági szempontok alapján.
Persze tudjuk, hogy szerintük az az igazság, amit ők annak gondolnak, a Jobbik ettől függetlenül nagyon unalmasnak tartja a napi két-három alkalomra emelkedett rettegő félórákat. A Jobbik lelkiismerete tiszta: nem mi gyilkolunk, rabolunk, vagy fosztogatunk, s nem mi lopjuk el a közvagyont 22 éve.
Ha az MSZP és a Fidesz tizedannyi energiát fordítana az emberek valódi problémáira, a tömeges elszegényedés és a szociális válság kezelésére, vagy éppen az oligarchák és a korrupció elleni küzdelemre, mint a különféle nemzetközi szervezetek parancsainak teljesítésére, nem itt tartana az ország. A narancsos-vörös nagykoalíció már észre sem veszi, hogy önmaguk karikatúráivá váltak.
Ezúton is köszönetünket fejezzük ki a NASA-nak, mint lassan az egyetlen szervezetnek a világon, amely ebben a szánalmas közéleti elhatárolósdiban még nem ítélte el a Jobbikot.
Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő, a Jobbik szóvivője


"Szerelmem, Izrael" - Gaudit és a Jobbikot támadja az olasz képviselőnő



szerző: Viktória Glück
Izraeli állampolgár szeretne lenni, saját elmondása szerint két szerelme van az életben: az újságírás és Izrael. Ő Fiamma Nirenstein zsidó származású olasz képviselőnő, aki mai közleménye szerint likvidálná a Jobbikot, jelesül a jogvédő Gaudi-Nagy Tamást az Európa Tanácsból.
Izraeli állampolgár szeretne lenni, saját elmondása szerint két szerelme van az életben: az újságírás és Izrael. Ő Fiamma Nirenstein zsidó származású olasz képviselőnő, aki mai közleménye szerint likvidálná a Jobbikot, jelesül a jogvédő Gaudi-Nagy Tamást az Európa Tanácsból.

Az Európa Tanács (ET, nem keverendő össze az EU csúcsszervével, az Európai Tanáccsal) a gazdasági-politikai jelentőségű Európai Unióval szemben kimondottan az emberi jogok védelmével foglalkozó nemzetközi fórum. Az ET egyik magyar delegáltja 2010 óta a nemzetközi jogvédő Gaudi-Nagy Tamás, aki az elmúlt években számos súlyos jogsértés miatt emelt szót a szervezetben, legyen szó a 2006-os rendőrterrorról vagy a délvidéki, erdélyi magyarokat ért súlyos jogsértésekről, a határainkon kívülre szakad magyarok autonómiaküzdelméről.

Kizárná Gaudit és a Jobbikot Nirenstein

Egy mai sajtóközlemény szerint hivatalosan kezdeményezi a magyar és a görög küldöttség akkreditációjának megkérdőjelezését egy olasz néppárti képviselő, amiért az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének ülésszakára érkező küldöttségekben a görögországi Arany Hajnal és a magyarországi Jobbik képviselői is helyet kaptak. Az ET sajtószolgálatának közlése szerint Fiamma Nirenstein úgy véli: az, hogy ezek a képviselők helyet kapnak a közgyűlésben, ellentétes lehet az Európa Tanács alapító okiratában foglalt értékekkel, egyebek között az emberi jogok tiszteletben tartásával és előmozdításával, a demokráciával és a toleranciával.

De ki az a Nirenstein?

A diszkreditálni akaró olasz képviselőnő neve nem lehet ismeretlen a honi közvélemény előtt, mivel az elmúlt két évben többször is nyilatkozott (vagy idéztek tőle - H.Á.) magyarországi balliberális lapoknak a szokásos témakörben: veszélyben a szólásszabadság, a csillagos eget ostromló mértékű az antiszemitizmus, Magyarország jobbikostul, gárdástul kiiratkozott "Európából".


Nirenstein politikai motivációjának a megismeréséhez elég lenne csak annyit tudni, az olasz jobbközép Silvio Berlusconi-féle pártnak a képviselője. Berlusconi néhány éve a Szentföldön járt, a delegációval természetesen elhaladtak a hírhedt apartheid-fal előtt is. Olaszországba visszatérve több újságíró megkérdezte az ekkori kormányfőt, mit szól a szégyenletes építményhez, mire Berlusconi kényszeredetten nevetgélve csak annyit felelt: "Sajnálom, nem vettem észre a falat".
Izrael mi vagyunk

Fiamma Nirenstein, a most Gaudi-Nagy Tamást kizárni óhajtó képviselőnő nem csak az ET delegáltja, de az olasz parlament külügyi bizottságának alelnöke is. Újságíróból lett politikus. Már egész fiatalon Izraelben időzött huzamosabban (Giloban, amely Jeruzsálem külső része, közel a palesztin határhoz), majd férjet is az apartheid államocskából választott Ofer Eshed izraeli fotoriporter személyében. Kiforrott zsurnalisztaként kutatási és publikálási területei a következők voltak: terrorizmus, arab-izraeli konfliktus, antiszemitizmus, demokrácia a Közel-Keleten. Nirenstein több egyetemen is tanított közel-keleti történelmet és tagja számos nemzetközi szervezetnek, többek között a "Globális Fórum az Antiszemitizmus Ellen" nevűnek. 1993 és 1994 között a tel aviv-i Olasz Kultúrintézet igazgatója volt. Tíz könyv szerzője, melyek témája az antiszemitizmus, a terrorizmus, a zsidóság, az egyik mű címe beszédesebb, mint bármilyen életrajz: "Israele Siamo Noi" (Izrael Mi Vagyunk, Rizzoli kiadó, 2007, 266 oldal, 17,50 euró).
Két szerelem: az újságírás és Izrael

A fenti tények tükrében viszonylag logikus következtetés lenne azt gondolni, hogy a Gaudi-Nagy Tamást az ET-ből kiakolbólintani kívánó olasz külügyi bizottsági alelnök és EP-delegált Nirenstein nem csupán a napfényes Itália állampolgára, hanem Izraelé is. Csalódnunk kellett, rábukkanva egy idei, január 17.-i cikkre, mely a jta.org-on, az internetes zsidó világhíradón jelent meg. Az írás címe: "Az olasz politikus Fiamma Nirenstein alijázni készül". Az alijázás: kivándorolni Izraelbe. A cikkből egyebek mellett kiderül: Nirenstein régi álmát váltja valóra idén. Nem indul a nemsokára esedékes időközi olasz parlamenti választáson, ehelyett visszatér Izraelbe és állampolgárságért folyamodik. A képviselőnő azt is elárulja, két szerelme van az életben: az újságírás és Izrael.
Nirenstein szerelme Izrael, állampolgárságért folyamodik

Az ET szubjektív "jogvédelme": rasszizmus, antiszemitizmus

Dr. Gaudi-Nagy Tamást éppen ET-elfoglaltságai miatt nem tudtuk utolérni, megkérdeztük azonban Nirenstein diszkreditációs szándékáról Morvai Krisztina nemzetközi jogvédőt, EP-képviselőt, aki a barikad.hu-nak elmondta, finoman szólva is felháborító, hogy épp azt a Gaudi-Nagy Tamást éri ilyen övön aluli támadás, aki 2002 és 2010 közötti tevékenységével nemzetközi elismerésre tett szert a gyülekezési jog megvédésével, a jogvédő szolgálat megszervezésével, az illegálisan bebörtönzöttek melletti védelemmel.

-Ahogy 2006 óta Magyarországon, úgy ma Európa-szerte tüntetések zajlanak az igazságtalan politikai rendszer ellen és számos országban ugyanazt a rendőri brutalitást láthatjuk, amit anno hazánkban, az ET mégsem lép föl ellenük. Az Európa Tanács többségének az emberi jogok védelme kizárólag az antiszemitizmus és a rasszizmus elleni lépéseket jelenti, ami rém egyszerű, intellektuálisan nem túl megerőltető tevékenység. Az ET illetékeseinek és a képviselő asszonynak azt tanácsolom, jogvédelem területén bátran tanuljanak Gaudi-Nagy Tamástól és próbálják utána csinálni, amit az elmúlt tíz évben letett az asztalra nemzetközi szinten is.- mondta portálunknak Morvai Krisztina.

Az EP-képviselő reméli, Európában az emberi jogokat illetően nem a kisgyermekeket gyilkoló, megszálló Izrael a zsinórmérce, valamint hogy amennyiben az európai vezetők komolyan veszik a jogállamiságot és a demokráciát, akkor tiszteletben tartanak minden választott képviselőt.
Telefonon elértük az Európa Tanács programján tartózkodó Dr. Gaudi-Nagy Tamást.
-Lehet bármilyen alapja Fiamma Nirenstein támadásának?
-Holnap az ügyrendi bizottság ülésén mindenki világos és részletes választ fog kapni a totálisan alaptalan támadásra.
-Minek köszönhető ez a váratlan "ajándék" Nirensteint asszony részéről?
-Az egész mai akció nyilvánvalóan része a jó idej zajló, hazánk ellen irányított, kellően összehangolt támadássorozatnak. Európában ma minden módon akadályozzák azokat a politikai erőket, melyek munkájuknál, küldetésüknél fogva a saját nemzetük érdekeit védik.
-Ahogy említette, a nemzetközi támadás nem kizárólag az Ön személye, vagy a Jobbik, hanem Magyarország ellen is szól.
-Így van és épp ezért várom el a kiállást minden magyar képviselőtől, ahogy azt jómagam is tettem korábban más esetekben.
-Erkölcsileg van-e alapja bármely politikusnak egy-egy demokratikusan megválasztott képviselő eltávolítását kezdeményezni?
-Az ilyesfajta eljárás magának az Európa Tanácsnak a létét, értelmét vonja kétségbe. Saját magáról állít ki bizonyítványt az a politikus, aki a saját, szubjektív és téves értékítélete miatt egy demokratikusan megválasztott képviselő eltávolítását kezdeményezi.
-Antiszemitizmussal, rasszizmussal vádolja Önt Nirenstein.
-Az antiszemitizmus vádja -mint a jelen példa is mutatja- képletesen szólva egy mindig elővehető furkósbot a nemzetállamok érdekeinek a védőivel szemben. Mindig akkor veszik elő, amikor minden értelmes érvből kifogytak.
-Szakmailag, az emberi jogok védelmét illetően érte Önt támadás az elmúlt két és fél évben?
-Nem, nem is tudtak mivel támadni, hiszen egyetlen alkalmat sem mulasztottam el, hogy felszólaljak azokban a témákban, melyek maximálisan az ET hatáskörébe tartoznak, legyen szó az elszakított magyarok önrendelkezésért vívott harcáról, a sokszorosan kiszolgáltatott munkavállalók jogairól, vagy épp a demokratikus jogaikért tüntetők elleni folyamatos jogsértésekről.
-Mi a véleménye arról, hogy pont egy -elvileg- konzervatív pártcsalád, az Európai Néppárt képviselője kezdeményezte az eljárást a magyarok és a görögök ellen?
-Úgy vélem, az efféle, nemzeti mozgalmak elleni antidemokratikus akciókhoz az európai nagy pártok nagykoalíciós szinten képesek mozgósítani és együttműködni.

Horváth Ádámbarikad.hu


A mali katonai részvétel nem a

magyar nemzeti érdekeket szolgálja



szerző: Viktória Glück


A Jobbik ellenzi Németh Zsolt külügyi államtitkárnak azt a döntését, mellyel Magyarország katonákat küld Maliba bizonyos katonai kiképzés megsegítésére.
A Jobbik ellenzi Németh Zsolt külügyi államtitkárnak azt a döntését, mellyel Magyarország katonákat küld Maliba bizonyos katonai kiképzés megsegítésére. A Jobbik eddig is és ezután is élesen ellenez minden olyan külföldi katonai akcióban való magyar részvételt, amelyben még nyomokban sem lelhető fel nemzeti érdekeink érvényesülése, ellenben annál inkább a nyugati szövetségeink elvárásainak való maradéktalan, szolgalelkű megfelelési vágy.
Különösen igaz ez jelen esetben, amikor Franciaország néhány száz katonával végrehajtott magánakciójáról van szó, mely a teljes katonai kudarccal végződött nemzetközi iraki és afganisztáni után ugyancsak kétes kimenetelt sejtet. A Fidesz-kormány nem hivatkozhat semmiféle szövetségi kötelezettségre, behazudott védelmi kényszerre. A Jobbik úgy véli, inkább újra nagyhatalmi érdekek szolgálatában áll az atlantizmusnak nemzeti érdekeinket alávető kormányzat. Ezúttal azon Franciaország kérésének igyekszik eleget tenni, amely korábbi birodalmi és gyarmati politikája révén nagymértékben hozzájárult Nyugat-Afrika teljes kisemmizéséhez és destabilizálásához.
Teljesen hamis és naiv az a magyar biztonságpolitikai és honvédelmi koncepció, amely azt igyekszik elhitetni, hogy szolgálatainkért nyugati szövetségeseink hazánk védelmét maradéktalanul és feltételek nélkül garantálják majd bármilyen konfliktus esetében.
A Jobbik a nemzetközi szerepvállalással kapcsolatban kérdésekkel fordul a külügyi vezetéshez:
Mit keresnek magyar honvédek Maliban?
Kinek és minek akar megfelelni a hazai diplomáciai vezetés?
Miért kell elsőnek lennünk ott, ahol hazánk érdeke nem is kívánja meg?
Tekintettel az ország és a Honvédelmi Minisztérium költségvetési helyzetére megvan-e erre az akcióra az anyagi fedezet?
Gyöngyösi Márton, Mirkóczki Ádám és Jámbor Nándor, a Jobbik országgyűlési képviselői



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése