2018. március 16., péntek

Döglött békák egy lepusztult ország mocsarában






Döglött békák egy lepusztult ország mocsarában







Meddig marad Goodfriend persona grata?

2014. október 28. 09:54 Mandiner
A kérdés már csak az, hogy a magyar kormány tényleg azt hiszi, hogy Goodfriend botrányos magatartásának tűrése megkíméli a várható, de most már létét fenyegető további lépésektől?
André Goodfriend, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének első embere látható és szinte tapintható élvezettel vett részt vasárnap este a még be sem vezetett internet adó ellen tartott, erőszakba torkoló tüntetésen. Sütött róla, hogy az övéi között volt. Nem tájékozódni ment oda, mert arra elegendő lett volna stábjának egy hozzá hasonló hangoltságu tagját odaküldenie. Azaz bármelyiküket. Mint emlékezetes, az USA baráti rezsimje idején Gyurcsányék magát az "utcai politizálást" is demokráciaellenesnek tekintették. Ha pedig az akkor valóban mélyen megalázott nép a vasárnap esti vandalizmushoz hasonló tettekre ragadtatta magát, a balliberális média azonnal csőcselékezett, az akkori rendőrség pedig a szemekre célzott.
Az amerikai-magyar viszony valóban mélypontra süllyedt. Ennél mélyebbre akkor jutunk, ha egy, a vasárnapihoz hasonló eseményen egy Majdan-téri fordulat következik be, miközben az órabérben fizetett gyújtogatókat és puccsistákat a Goodfriendek, Charles Gatik és Neelie Kroes-ok bujtogatják. (A digitális politikáért felelős Kroes uniós biztos, az Európai Bizottság egyik alelnöke, twitter üzenetben buzdított részvételre a tüntetés napján.)
A feszültséget legújabban az szítja, hogy az USA egy eddig titokban tartott amerikai-magyar korrupciós ügy miatt fél tucat magyar állampolgártól vonta meg annak jogát, hogy az Egyesült Államok területére lépjen. A Magyar Nemzet hétfői száma részletesen számol be arról, hogy az amerikai nagykövetség korábban pont ellenkező irányú nyomást gyakorolt a magyar kormányra és az igazságszolgáltatás tagjaira: azt akarta, hogy hagyják futni a Sukoro-ügy vádlottjait és érintettjeit.
A mai magyar kormányt külföldön mesterségesen keltett hírnevével ellentétben esküdt ellenségeivel szembeni megkülönböztetett udvariasság és pozitív diszkrimináció jellemzi. Elképzelhetetlen, hogy Pintér Sándor belügyminiszter rendőrei ne előznék meg, hogy az amerikai nagykövetség ablakait szétroncsolják. Sőt azt sem, hogy e követség előtt éktelenkedő szovjet "felszabadítási" emlékművet olyan tiltakozó tárgyakkal vegyék körül, mint a Szabadság tér másik végén álló tényemlékművet, amely a német megszállást jelképezi. A napokban pedig a TEK azért igazoltatott és vegzált egy járókelőt a Kossuth téren, amiért az kérdőre vonta az ott időtlen idők óta rendőri engedéllyel kempingező demonstrálókat.
Lovas István

E megkülönböztetett udvariasság és pozitív diszkrimináció André Goodfriend-nek különösen kijár. A magyar történelem talán eddigi legaktivistább amerikai nagykövetségi vezető diplomatája naponta rúg a magyar kormányba, amely után ismételten halljuk Budapestről a hűségnyilatkozatokat arról, hogy mennyire fontos jó viszonyunk legfőbb szövetségesünkkel. Amely legfőbb szövetséges a törvényesen és demokratikusan megválasztott Orbán-kormányt el akarja takarítani az útból.
Ez máshol nem egészen így működik. Tavaly karácsony előtt Recep Tayyip Erdogan államfő - a NATO-tag Törökország akkor még miniszterelnöke - tudtára adta az ankarai amerikai nagykövetnek, hogy akár el is küldhetik, amiért nyilvános megjegyzéseket fűzött egy olyan ügyben, amelyben négy török miniszter ellen indítottak eljárást vesztegetés miatt. A figyelmeztetés használt: a törökül anyanyelvi szinten beszélő Francis Ricciardone nagykövet egészen ottani szolgálati ideje végeztéig nem folyt bele szövetségese belügyeibe.
Idén nyáron a Merkel-kormány kötött útilaput a berlini USA nagykövetség egyik CIA alkalmazottjára, miután rendkívüli feszültséget okozott Németország és Amerika között, hogy kiderült, Washington legfőbb európai szövetségese után szaglászik. Moszkvában egy amerikai diplomata kiutasítására azután került sor, hogy tavaly májusában a szőke parókát viselő nagykövetségi embert tetten érték, amint 1 millió dollárt adott át orosz forrásainak. Ryan Fogle-nek, a moszkvai amerikai nagykövetség egyik titkárának rövid időt hagytak arra, hogy hazatérjen az "ígéret földjére". Evo Morales, Bolívia napokban újraválasztott elnöke 2008-ban hajította ki a La Paz-i amerikai nagykövetet, miután azzal vádolta, hogy zavargásokat készített elő. Philip Goldberg nagykövetet "persona non grata"-nak nyilvánították, azaz hazazsuppolták. Az országában a szegények arányát igen nagy mértékben csökkentő, indián származású elnöke ráadásul tavaly az USAid nevű amerikai "nemzetközi fejlesztési" szervezetet kérte távozásra, miután azzal vádolta, hogy aláássa kormányát. A szintén dél-amerikai Ecuador 2011-ben "rúgta ki" (hogy ezúttal a hazai balliberális média egyik kedvelt szóhasználatát idézzük) Heather Hodges Quito-i amerikai nagykövet asszonyt, azért, mert nem adott kellő választ arra, miért állította megbízójának, az USA külügyminisztériumának, hogy Rafael Correa ecuadori elnök tudatában van az ország rendőrsége korrupt voltáról.
Idén január közepén az indiai kormány menesztett egy amerikai diplomatát az Új Delhi-i nagykövetségről azért, mert az amerikai kormány egy indiai diplomata asszonyt vegzált. Ráadásul bulldózerek eltakarították az ottani USA nagykövetséget "védő" betonkoloncokat.
Egy diplomatát - beleértve nagykövetet vagy ügyvivőt - minden további nélkül nem kívánt személyiségnek ("persona non grata") lehet nyilvánítani a diplomáciai kapcsolatokról rendelkező 1961-es bécsi megállapodás 9-ik cikkelye értelmében, amely szerint "A befogadó állam bármikor és döntése megmagyarázása nélkül értesíthet a küldő államot arról, hogy a misszió vagy a kirendeltség diplomáciai testületének bármely tagja persona non grata vagy a misszió személyzetének bármely tagja nem kívánatos".
A kérdés már csak az, hogy a magyar kormány tényleg azt hiszi, hogy Goodfriend botrányos magatartásának tűrése megkíméli a várható, de most már létét fenyegető további lépésektől?

Fotó: Hárs Katalin / Népszabadság

M. André Goodfriend, megbízott Ügyvivő úrnak
Az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége
Goodfriend Úr!
   Először is engedje meg, hogy gratuláljak Önnek a magyar nemzet szolgálatában tett lépéséért, amellyel lerántotta a leplet kormányának legbensőségesebb kívánságáról és legtitkosabb machinációiról. Vagyis az Amerikai Egyesült Államok kormányáról. Múlt vasárnapig vagy majdnem addig különösen baráti érzésekkel viseltettünk az Ön országa iránt, igyekezve hinni abban, hogy állításai szerint a szabadság, az igazság, a tolerancia, az emberi jogok és így tovább, igaz védelmezője. Hinni akartuk, hogy az Egyesült Államok, bár önmaga által kinevezett "Világ Csendőre" azért kiáll, és megvédi azokat a magas eszméket, amelyeket idézni mertem, s amelyekkel felruházni mertem országát.
   (Tartózkodom felsorolni azokat a korábbi csalódásokat ezen a téren, amelyeket Magyarországra akkreditált elődjei követtek el legalább is 1989 óta, kezdve Mark Palmer úrral, a liberális eszmeárúk felejthetetlen szatócsával. De követői sem voltak sokkal jobbak nála.)
   Ámbár mi magyarok azzal elfoglalva, hogy egy demokratikus államot hozzunk létre, ahol mindenkinek jogai védettek - a világ kommunizmus összeomlott kísérlete helyett, reméltük, hogy a világ csendőre az elmúlt huszonöt évben harcolva Kuvaitban, Irakban, Afganisztánban, Pakisztánban, a Közel-keleten, Észak-Afrikában - elismeri erőfeszítéseinket. S a politika-csinálók, az USA kormánya ügyet sem vetett rá.
   Az USA inkább úgy döntött, az időközben bukott kommunista rend maradékainak oldalára áll, akik most magukra öltötték a liberalizmus kívánatos gúnyáját, bár csak egyre képesek: kiszolgálni az urat, a parancsolót, aki megmondja mi a teendő - s ugyanakkor kézzel fogható, materiális javakkal bőségesen kompenzálja őket.
   2013 augusztusa óta, mióta Ön fölbukkant Budapesten csak bámultunk az új ügyvivő "új diplomáciai stílusán", mellyel nap, mint nap beavatkozik a vendéglátó állam belső, napi ügyeibe. Az a tény, hogy elődje, Eleni Tsakopoulos Kounalakis, a kaliforniai ingatlanügynök nem volt igazán diplomata, megkönnyítette önfejű hóbortjainak elviselését. Ennyi elég.
Azonban Ön, egy vérbeli diplomataként képviseli a világ leghatalmasabb államát egy igen kissé hatalmas, Közép-kelet Európai országban. S ez a nemzet nem felejtette el azokat a barátságos kijelentéseket, amelyek amerikai politikusok száját hagyták el valaha is 1956 októbere óta, s elvárta, hogy legalább az ország demokratikus választásainak eredményét a nemzet akarataként fogadják el, s nem ennek a világhatalomnak (képzelt vagy valós) érdekei megsértéseként fogják föl. Mi sorban ötször döntöttünk a kormányunk teljes támogatása mellett, mert úgy hisszük, ez a kormány az ország javára fog dolgozni.
   Tizenöt hónapja, hogy Ön elfoglalta álláshelyét a budapesti Szabadság téren. Mi pedig döbbenten azon gondolkozunk, Önt az USA kormánya ehhez a kormányhoz akkreditálta vagy inkább a szétaprózott, egyre növekvően intoleráns liberál-kommunista vagy anarchista ellenzékhez. Az Ön múlt vasárnapi fellépése ellenére, amely szerint élvezte a "veszett computer-imádók cirkuszát" még mindig remélünk egy diplomatikus lépés megléptét.
   Megtehetné például, azokkal az információkkal, amelyek alátámasztják a megalapozatlan vádakat a kormánykörökben fellelhető korrupciós ügyekben. Az ilyen típusú alaptalan vádaskodás nem más, mint zaklatás, gyötrés. Ez NEM öröm számunkra, mert az Ön országának a világban elfoglalt helye következtében egy ilyen állítás mélyen sértő egy kisebb nemzet számára, különösen, amikor 1956-os harcainkra emlékszünk, s esélyünk sincs a védekezésre. Nagy Testvér! Ne hidd, hogy mindig Neked van igazad!
   Ha én miniszterelnök lennék ebben az országban, huszonnégy órát adnék, hogy eltakarodhasson, mert Ön nem kívánatos! S ha hozzátehetem, az Önt leváltandó sem lenne az mindaddig, amíg országa vagy kormánya nem tanulja meg, hogyan kell felnőnie az általa prédikált magas eszményekhez.
Mindaddig pedig naponta fog emlékeztetni bennünket az 1945 és 1989 között elszenvedett elnyomásra, a Szovjetunió uralmára. Az Ön uniója egyre inkább válik hasonlóvá ahhoz a másikhoz. És ilyen barátokkal kinek kell ellenség?
Az USA elárulta barátságunkat, elárult bennünket.
Isten Önnel!
v.Hajdú Szabolcs
(1956 egyik túlélő rebellise)






Washington játékszerévé vált Magyarország



2014.10.27 12:58 Hídfő.net
Érdekes összefüggések fedezhetően fel a tegnapi, internetadó elleni tüntetés, és a 2006-ban lezajlott tüntetések közt. A két eseménysorozat ugyan látszólag különbözik: akkor egy balliberális kormány volt hatalmon, ma pedig egy látszólag jobboldali, a nyugati sajtó által "konzervatívnak" nevezett kormány.
A két eseményt hazánk geopolitikai elhelyezkedése teszi összefüggő egésszé. Ahogy 2006-ban is, ma is Washington játékszerévé válik az ország. A tegnapi tüntetést megelőzően Neelie Kroes, az Európai Bizottság digitális területért felelős alelnöke, liberális holland politikus saját twitter profilján biztatta a tüntetőket, és felszólítást adott ki, hogy minél többen vegyenek részt az internetadó elleni tüntetésen. Ami ugyan nem az internetadó elleni tüntetés volt, hanem lényegében egy kormányellenes agitációra adódó alkalom, amit a hibás kormányzati kommunikáció tett lehetővé (nem a fogyasztó fizeti ugyanis, az internetadót, hanem a szolgáltató, és az adónem áthárításának megakadályozása nem volt kellően megfogalmazva, amit a kormány most gyorsan orvosolni próbál).

Tehát nem elég, hogy az európai politika buzdítja a kormányellenessé kovácsolt megmozdulást, tegnap este kiderült, hogy mire az ultrák átvonultak a Fidesz-székház elé, ott André Goodfriend, az amerikai követség ideiglenes ügyvivője is jelen volt. A szurkolói közösségek időközben nyilatkozatban tagadták, hogy részt vettek volna a Fidesz-székház előtti megmozdulásban. Azonban sállal-maszkkal takart arcú, a riporterek által "szurkoló kinézetűnek" nevezett személyek mégiscsak behatoltak a Fidesz székházába, amit a rendőrök nem mertek magakadályozni, mert a tömegben jelen volt az amerikai ideiglenes ügyvivő. Tehát amennyiben a rendőri erők kellő határozottsággal lépnek fel a rongálókkal szemben, az az amerikai külügyet közvetlenül érintette volna.

A szónok felszólítására, közös fotó a nyugati médiának

Mi a közös a 2006-os események és a tegnapi történések közt?
Az, hogy a kormány napokkal ezelőtt elfogadott egy törvényjavaslatot, ami alapján immár biztosra vehető, hogy Magyarországon megépül a Déli Áramlat gázvezeték egy szakasza. Mindezt az "uniós és nemzetközi egyeztetést kijátszva", ahogy az atlantista média fogalmazott. Vonjunk tehát párhuzamot: 2006-ban Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként hiába akart Nabuccot építeni, hosszas számítgatások után mégiscsak tárgyalásokat kezdett Moszkvával a Déli Áramlat magyar szakaszának megépítéséről. Azt követően (reakcióként) igen gyorsan megtörtént az öszödi beszéd kiszivárogtatása, ami a fentiek miatt az amerikai titkosszolgálat tevékenységének tudható be. Arra alapozva pedig igen egyszerű volt bevonni a műveletbe a hazai jobboldalt, mivel egy balliberális kormány volt hatalmon, ami egyébként is általános megvetés által övezett volt, különösen a jobboldalon.
Az elmúlt hetek során megismétlődött, ami 2006-ban. A kormány elkezdett tárgyalásokat folytatni a Déli Áramlat megépítéséről, és hosszas huzavona után egyértelművé vált, hogy kijátsszák Brüsszel korlátozásait. Ahogy 2006-ban, a fővonalú média ezúttal is megkezdte a kormányellenes agitációt, a kormánypolitikusok elleni személyes rágalomhadjáratot, majd igen hamar Facebook-csoport szerveződött a kormány első intézkedésére, ami ellen tömeget lehetett mozgósítani.
Aztán az internetadó elleni tüntetésen már nem is csak internetadóról volt szó, hanem a kormány egészéről. Nagyon hamar megjelent a "ruszkik haza" skandálás, valamint az amerikai külügy képviselője is "kinézett" a tüntetésre, mintha teljesen normális lenne, hogy amerikai állampolgárok a magyar kormány intézkedése ellen tüntetnek. Valójában nem egyedüli eset, a szabadság-téri tüntetéseken szintén volt amerikai állampolgár.
Ugyanaz a helyzet állt elő, ami 2006-ban: a kormány elköteleződik a Déli Áramlat mellett, emiatt az amerikai titkosszolgálat kihasználja a első adandó alkalmat, hogy tömeget vigyen az utcára és kormányellenes agitációt folytasson. Hamar előkerült azonban, mire is van kihegyezve az egész felhajtás: nem az internetadó a lényege, hanem a tüntetésen EU-zászlót tűztek ki, provokátorok "ruszkik haza" skandálást kezdtek. Ugyanakkor a felvételeken látható, hogy a tömeg egyikre sem lelkesült különösebben, se az EU zászló kitűzésére, se a "ruszkik haza" skandálásra. A jobboldalt ma már nem olyan egyszerű eszközként használni, mint 2006-ban? Történt valamiféle fejlődés? Ez majd az események további szakaszában kiderül.
Lesz viszont újabb békemenet, ahol legalább ugyanekkora tömeg fog utcára vonulni az amerikai kormány magyar belügyekbe beavatkozása és Brüsszel "keménykedése" ellen. Akkor mihez kezd az amerikai külügy? Jönnek a gazdasági szankciók? Magyarország Washington játékszerévé vált; a kormánynak csak addig terjed a mozgástere, ameddig az nem ütközik az amerikai érdekkel.
Ezek a népellenes erők, 1956 októberében elérkezettnek tartották az időt ahhoz, hogy kieszközöljenek egy nagyobb tüntetés sorozatot, melynek az irányítása rövid időn belül kicsúszott a kezeik közül, és egy szabadságharcba fordult át, melynek kimenetelét ismerjük. (Jövőnk.info)
1956. október 28-áig fenyegette a forradalmárokat, statáriumot hirdetett fél óránként a Szabad Kossuth Rádióban. Október 28-án elismerte a forradalom győzelmét, és a forradalom mellé állt. November 4-én megfutamodott, amikor jöttek a szovjet tankok. Még akkor hajnalban összeszedte az összes kommunista kormánytag és vezető társág, és bevonult velük a jugoszláv nagykövetségre!! Tetszik érteni? A kommunistákat vitte csak be, a jobboldali munkatársait magára hagyta. Híres mondatai az éterben már magnóról szóltak, miszerint: "Csapataink harcban állnak, a kormány a helyén van!" Vagyis ez is hazugság volt. Ha nem végzik ki, lehet, hogy már elfelejtették volna... A madridi rádió (Franko tábornok volt hatalmon, aki segített volna a magyaroknak!) mondta be talán elsőnek, hogy Magyarországon akkora a baj, hogy egyik kommunista akasztja a másik kommunistát! (F.I.)




Megadták Orbánra a kilövési engedélyt



Most a FIDESZ-t darálják le a zsidajaik menekülnek , és felkészülnek a húsosfazék elhagyására , így y arányú rablásba fogtak nézd a lakáspanamáikat . Remélem a jobb és baloldali zsidókat is kiütik a közhatalomból , és végre eljön az az idő mikor a magyarokat magyarok képviselik , és nem egy Kazár rabló banda .


2014. október 30. Heti Válasz - Hír24 - Sztárklikk
A Heti Válasz szerint szövetséges nélkül maradt az EU-ban a magyar kormány. Három fronton támadhat Brüsszel. A tét a kormányfő széke.
A hetilap több forrásból úgy értesült, hogy napokon belül - a Juncker-bizottság november 1-jei hivatalba lépése után - megindulhatnak az eljárások Magyarország ellen.
A kormány nem számíthat mások segítségére, amikor vélhetően három fronton megindul a támadás, és jönnek a költségvetési, jogállami, korrupciós vizsgálatok, és Brüsszel előbb-utóbb talál valamit.
Az EU ismét túlzottdeficit-eljárás alá vonná Magyarországot, az eddig még soha nem alkalmazott lisszaboni "7-es cikkely" (szavazati jog felfüggesztése) alkalmazása helyett egy a magyar kormány elleni, "testre szabott" fegyvert vetne be, vagyis folyamatosan ellenőrizné az uniós csatlakozás előtt vállalt jogállami normák betartását. A hiányosságok miatt elzárná a pénzcsapot.
Orbán a célkeresztben
A Heti Válasz szerint "a harmadik intézkedéscsoport rácsatlakozna az amerikaiak által nyitott frontra. Már most is több mint három tucat magyarországi nagyberuházásnál (jellemzően útépítéseknél) vizsgálódik az EU csalás elleni hivatala, az OLAF."
Mivel Magyarország a beruházások 95 százalékát uniós forrásból finanszírozza, így Brüsszel szerint az a leghatásosabb eszköz a kormány ellen, ha ezeket befagyasztják.
Washington célkeresztje is Orbán halántékán
Mindeközben a Népszabadság annak a teóriának az esélyeit latolgatja, hogy nem az EU, hanem Washington destabilizálná a magyar kormányt. A lap úgy véli, Amerikát nem Orbán személye érdekli, hanem, hogy ne gyengítse a Moszkva elleni egységes nyugati fellépést.






Orbán Viktor: Ebben a formában nem lehet bevezetni az adót

Na most csaptak mellé a húsos fazéknak , így a zsidajaik lakáspanamába kezdtek . Már látjátok ki lopta el a nemzeti vagyonunkat – a politikai maffia rákapott az olajozásra, majd a rablásra.


2014. október 31., 08:21 magyartudat.com
A távközlési adó kiterjesztése ebben a formában nem vezethető be, így módosítani kell a parlament előtt fekvő adótörvény-javaslatot - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban.
MTI Fotó: Kovács Attila

A kormányfő indoklásul azt mondta, azért nem vezethető be az új adótípus ebben a formában, mert "a vita félrecsúszott", "nincs meg a közös alap", hiszen az emberek internetadót látnak, miközben a kormány egy technikai módosítással a távközlési adót akarta kiterjeszteni. Az emberek megkérdőjelezik az egész dolog ésszerűségét, "ilyen körülmények között nem lehet bevezetni semmit sem" - fogalmazott.
Közölte egyúttal, hogy az ünnepek után, január közepén nemzeti konzultációt kell indítani az internetről, benne a pénzügyi kérdésekről.





Devizaügyi parlamentológia


Andrew_s 2013. JÚLIUS 31., SZERDA endresy.blog
A devizahitelesek kérdése láthatóan folyamatosan napirenden van, mivel napirenden tartják. Felzárkózva ehhez a trendhez, érdemes elgondolkodni az utóbbi idők történésein is. Akár azon is, hogy például a gazdasági tündérmese legújabb felelőse kit tart jelentős tárgyalási félnek. Illetve kiket tart jelentősebbnek a kérdést illetően. Amire nyilvánvalóan abból lehet következtetni, hogy milyen sorrendben ráz kezet, illetve fog kilincset.
Forrás: Varánusz

Lassan tehát szinte ugyanazokkal a módszerekkel lehet majd a híreket kezelni, mint a régi, néhányaknak tán szép, de a kormányzatnak láthatóan otthonos időkben, amikor külön szakma volt a kremlinológia. A hivatalos értékelések megalapozása a sorok közti információkkal, illetve a "ki-kivel fog kezet a Kreml folyosóján", valamint a "milyen sorrendben állnak Brezsnyev mellett" társasjátékok megfigyeléseivel. Ebből a szempontból Varga Mihály ténykedése igazi tárháza lehetne a találgatásoknak, mivel már a B-terve kapcsán is felmerült, hogy a vezéri és közgépes programok, illetve a valós gazdaságpolitika fog majd inkább érvényre jutni. Ugyanakkor nyilvánvaló volt már akkor is, hogy alkalmasint a Varga Mihály emberibb arca is könnyen áldozatául eshet a gazdasági hatalom, vagy csak simán a hatalom oltárán. Így érthető volt a figyelem, amivel a devizások kapcsán folyó tárgyalásokat próbálták kísérni az érdekeltek, és az érdeklődők.
Az ugyanis teljesen érthetőnek tűnt, hogy a bankszövetség aligha hagyható ki a tárgyalási sorból. S még az is indokolhatónak látszott, ha előtte az adósokkal próbál valamilyen kompromisszumra jutni a gazdasági miniszter. Az azonban már kevésbé világos, hogy miként került az asztalhoz a CÖF, amely szervezetet eddig sokkal inkább a Békemenetek szervezése kapcsán emlegettek. S amely szervezet alighanem akkor sem tekinthető a devizában eladósodottak egyetlen szószólójának, ha az első Békemenet kétségtelenül szólhatott a hitelfelvevők felelősségmentesítéséről is. Elvégre a populizmus mindig jó áron eladható termék, ha nagy a kereslet az egyszerű, és másokat hibáztató gondolatokra. Talán Varga Mihály is ebből indult ki, amikor az említett szerveződéssel kezdte meg tárgyalásai sorrendjét. Különösen mivel sosem árthat egy olyan szervezet támogatását bírni, amely bármikor, szinte rendelésre képes odavonulni, ahol erőt kell demonstrálni. Szükség esetén akár közmunkásokkal, vagy külföldi szimpatizánsokkal is megerősítve.
Azt sem vonva kétségbe, hogy szolgálatait felajánlva esetleg tényleg a CÖF kezdeményezte a tárgyalásokat, azért Varga Mihály biztos meghívhatott volna oda más szervezeteket is. Ellenben a CÖF kizárólagos előrevétele kétségtelen üzenetértékkel is bírhatott. Akár a Bankszövetség felé is, amellyel csak ezt követően ült le Varga Mihály. Mert azért sokkal hatékonyabb lehet a tárgyalás úgy, hogy "Akartok a bankok ellen Békemenetet? Na, ugye!" S minden szépen mehet a mentőprogrammal úgy, ahogy azt a vezér elképzeli. Függetlenül attól, hogy a CÖF mögött álló alapítvány mekkora részét képviseli ténylegesen a devizában eladósodottaknak. Illetve attól is, hogy azok kérnek-e egy olyan szervezet támogatásából és képviseletéből, amelynek ismerten nem túl rosszak a kapcsolatai a jobboldal radikálisaival. Valahogy nem rémlik, hogy a radikális jobboldallal való szimpátia feltétele lett volna a hitelfelvétellel. Ellenben könnyen előfordulhat jelenleg a fordítottja.
Az, hogy a kormányzati segítség csak annak áll majd rendelkezésére, aki, úgymond, "aláír". Például egy ígérvényt arról, hogy a következő Békemeneten ott lesz, és akár jelenléti íven is szerepelhet. De informálisan akkor is megüzenhető, hogy ki a miniszterelnöknek jó deviza-adós, ha ilyen papírt nem kell előre aláírni. Bár, a bankszövetségen keresztül, egy kész listával mégis csak egyszerűbb lenne az egyeztetés. Ám a sorok közt, és a részletekben alig szunnyadó ördög azt is mondathatja, hogy Varga Mihály pont egy ilyen listával érkezett a Bankszövetségi tárgyalásokra. Igaz, nem a jövőben csatlakozókéval, hanem azokéval, akik eddig is rendes, szorgos, és engedelmesen tapsoló résztvevői voltak a CÖF rendezvényeinek. Azokéval, akiket okvetlen meg kell menteni. Ha különben mind azt fizetjük, akkor is.
Mert a vezér kampányáért mind megfizetünk.


Az Együtt-PM nem szavazza meg a bankok elszámoltatását


Nem csodálom , hisz ők fizetik ezeket a hazaárulókat

2014.09.24. 13:39 MH/OK
Az ellenzéki párt az alkotmánybírók megválasztásánál szakmai szempontokat venne figyelembe
Szabó TímeaSzabó Tímea és Szelényi Zsuzsanna közlése szerint az Együtt-PM-hez tartozó négy független képviselő tartózkodni fog a bankok elszámoltatásáról szóló törvényjavaslat szavazásakor, az új alkotmánybírák megválasztásakor pedig nem veszik fel szavazólapjaikat. Az ellenzéki párt szerint a a bankok elszámoltatásáról szóló javaslat nem oldja meg a devizahitelesek problémáját.
Szelényi Zsuzsanna elmondta, a Kúria korábbi döntésén alapuló jogszabály csak egy részleges megoldást ad. Az Együtt-PM képviselője kijelentette, akik rendben törlesztik a részleteket, azokat a jogszabály hátrányos helyzetbe hozza, sokan pedig nem fizetik a részleteiket, mert abban bíznak, hogy a kormány majd megoldja a problémáikat. Mint mondta, az adósoknak, a kormánynak és a bankoknak egyenlő arányban kellene osztozniuk a felelősségen, akiknek pedig nincs devizahitelük, azoktól nem várható el, hogy adójukkal hozzájáruljanak a mentéshez.
"Ha egy normális demokráciában élnénk", akkor szakmai szempontokat is figyelembe lehetne venni" - jelentette ki Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke a három új alkotmánybíró jelöléséről. Czine Ágnest. Varga Zs. Andrásról és Sulyok Tamásról szólva kiemelte, előbbi "azt mondta, hogy az alaptörvényre való esküje fontosabb mint a lelkiismerete", míg utóbbiról közölte, róla szinte semmilyen szakmai információt nem találtak.
Szabó Tímea a fajgyűlölő konferenciáról szólva elmondta, rendezvényt nem betiltani kell, hanem a kormánynak és a rendőrségnek tennie kell a dolgát: figyelni az eseményen történteket, és gyűlöletkeltő mondat elhangzása esetén, amely felveti bűncselekmény gyanúját, azonnal lépniük kell.



Szegény romák azt panaszolták el Svájcban, hogy a gyerekeik félnek iskolába menni, mert a rasszista magyarok verik őket


Nem pedig fordítva...

Vasárnap megjelent a Le Matin c. svájci újságban egy kétoldalas cikk a most érkezett cigányokról. A címe: "Ha mi az utcára kerülünk, akkor a gyerekeink az árvaházban kötnek ki".
Néhány érdekesség az összeállításból:
Többek között azt mondták, hogy a lerombolt házaik helyén egy stadion fog épülni.
Politikai menedékjogot kértek.
- "Azért jöttünk el, mert Magyarországon nincs jövőnk!"
- "Elkergettek minket, pedig rendesen fizettük a lakbért. Egészen 2015. januárig minden ki volt fizetve!"
- A miskolci önkormányzat ígért nekünk 600 munkahelyet, de a szavazások után már nem beszéltek róla!"
- László, a családfő mondta: "a kommunizmus óta soha nem kaptam munkát!"
- "A gyerekeink félnek iskolába menni, mert a rasszista magyar gyerekek verik őket!"
- "Nagy a szegénység, több mint 3 millióan éhezünk!"
László elmondta, hogy csak 90 000 forintot kap az államtól, és ebből nem tudnak megélni..."
(
Titkolt hírek képekben - hogy képbe legyél)



A birodalom drónnal megy verébre


Világ-Panoráma Szaniszló Ferenccel (kötelező videó)

2014/10/28 Nemzeti InternetFigyelő
A magyarság útjában áll a háttérhatalomnak. Többek között erről is beszél Szaniszló Ferenc a Világ-Panoráma legutóbbi adásában, melyben emellett arról is szó esik, milyen párhuzamot vonhatunk le a múlt, és a jelen történelmi és politikai eseményei között. Szaniszló Ferenc közérthetően elemzi a jelenkor hazai eseményeit, amelyben arra is rávilágít, hogy az a hintapolitika, melyet a jelenlegi magyar kormány folytat, mennyire veszélyes és mennyire helytelen volt a múltban is. Az elmúlt hónapok eseményeit látva elmondhatjuk, hogy az engedékenység, a meghajlás további követelésekre serkentette az amerikai liberális-demokrata komisszárokat és hazai kiszolgálóikat.
Ha valaki nem érti, hogy mi is zajlik ezekben a hetekben hazánkban, és azt sem érti, hogy miért is támadja a magyar kormányt és azon keresztül magát a magyarságot mind az EU, mind az USA, most ebben az anyagban egy nagyon világos képet kaphat. Aki viszont nem is akarja megérteni, mert neki a legjobb a "haverok, buli, fanta", az ne fogjon hozzá ennek a műsornak a megnézéséhez, mert agya könnyen végzetes elektromos kisülést szenvedhet el a szürkeállományának hülyeséggel feltöltött, de egyébként haszontalan celláiban.






Izrael rakétarendszerével teljesen lefedi a Gázai övezetet


2014. november 2., 10:30 
magyartudat.com
Az izraeli kormány kifejlesztette a tengeri változatát az Iron Dome rakéta rendszernek, melyet sikeresen tesztelt a nyári, Gázai övezet ellenni katonai agresszió idején.

Az új védelmi rendszer ugyanolyan technológiai alaptulajdonságokkal rendelkezik, mint a földi változat, legfontosabb képessége az, hogy támadásra ellentámadást indít, vagy támadni is képes, akár másodpercenként tud rakétákat indítani, közölték a haditechnikát kidolgozó Rafael vállalat képviselői egy Párizsban rendezett kiállításon, írja a The Times.

Ari Sache projektmenedzser szerint az Iron Dome olyan újdonság, amely még nem létezett a világ fegyverpiacán, ahogy reagál a fenyegetésekre, és amely egy időben különböző célokat képes megsemmisíteni. Ez az egyetlen rendszer a világon, amely több ezer célpontot észlel, és meg is semmisíti azokat.
A rendszer képes lefedni egy területet teljes 360 fokos körben, kis mérete miatt nagy a mobilitása, ezáltal adaptálható különböző típusú hadihajókra is.

A rohadt zsidaja , hogy feszít a rakéták mellet , vajon a Palesztinok mikor fognak Skalár fegyvereket bevetni ellenük ? Annyi értelmes fiatal van az arabok között miért nem tanulmányozzák a Skalár fegyvereket , és főleg miért nem gyártanak , és használnak a terrorista zsidk ellen Skalár fegyvert , had féljen az a pilóta , hogy az utolsó utjára indul mikor a koncentrációs tábort bombázza . És igen is betámadni vele Dimonát had robbanjon az egész darabokra az atombombáival .
Az Iron Dome rakéta rendszer eredeti célja az volt, hogy elfogja, és elpusztítsa a rövid hatótávolságú rakétákat, melyeket Izraelre lőnek 4-70 km távolságból.
Ezzel a kiegészítő fejlesztéssel a rakéta rendszer bekeríti Gázai övezetben élő a lakosságot.
Az 50 napos izraeli offenzíva során, az izraeli hadsereg meggyilkolt több mint 2100 palesztin lakost, főleg civileket és gyermekeket.
18.000 lakás megsemmisült az állandó bombázásokban, és több mint 100.000 ember vált hajléktalanná.




Sokkoló kiszivárgott videó: A cionisták igazi hite


Sokkolva leszel mikor meglátod és meghallod mit követel ez a tömeg.




A tisztánlátás kedvéért - A Fidesz és a Lisszaboni Szerződés

2009. november 25. Neményi.net
"A Lisszaboni Szerződést MINDEN PARLAMENTI PÁRT (MSZP, Fidesz, MDF, SZDSZ) 2007. december 17-en 325 igen szavazattal, 5 nem ellenében és 14 tartózkodás mellett fogadta el. A magyar országgyűlés volt az első az EU-s tagállamok közül, aki elfogadta és aláírta ezt a Szerződést.
Magyarország elvesztésének 12 EU-stációja, amely a Szerződésben foglaltatik:
1. Minden magyar értek (benne a termőföld) elvesztése
2. A nemzeti termékék védelmének elvesztése
3. Pénzügyi függetlenség elvesztése
4. Kereskedelmi függetlenség elvesztése
5. Vám elvesztése
6. Az önálló adópolitika elvesztése
7. Külügy és hadügy elvesztése
8. Önálló jogalkotás elvesztése
9. Közigazgatás elvesztése
10. Belbiztonság elvesztése
11. Igazságszolgáltatás elvesztése
12. Magyarország kinyitása minden idegen előtt és bezárása az Unión kívülre szakadt minden magyar előtt.
A Lisszaboni Szerződéses aláírásának körülményei:
2007. december 17-en minden demokratikus legitimáció és a társadalmi konszenzus nélkül, sztrájkok miatti figyelemelterelő körülmények közt, sőt a közvélemény előzetes értesítése, népszavazás és parlamenti vita nélkül gyorsan, titokban a színfalak mögött a jelenlegi diktatórikus EU-vezetés első szolgai csatlósaiként, szégyenletes módon, mintegy parlamenti puccs keretei közt, ratifikálták ezt a nemzettipró Szerződést.
A Lisszaboni Szerződés lényege, következményei:
Hazánk nemzetállami függetlenségének feladása és a magyar állampolgárok magyar állampolgársági jogaitól való megfosztása!
A jelen fennálló alkotmányos rend erőszakos megdöntése!
A Lisszaboni Szerződés értelmében ezután a Magyar Országgyűlésnek nem lesz jogában dönteni olyan kérdésekben, mint saját külpolitika, saját biztonságpolitika, társadalombiztosítás, egészségbiztosítás, energiaárak, költségvetés, adók, stb., mivel minden ilyen jellegű reform jelenlegi és jövőbeli forrása is maga az EU központi vezetése és annak diktátumai!
Országunk oly mértékben veszíti el önállóságát, hogy gyakorlatilag gyarmati sorba kerül, kiszolgáltatva egy új európai szuperhatalom szamara, amelynek döntéshozatalába Hazánknak semmi béleszolása nem lesz!
Az ország ezáltal egy olyan nemzetközi politikus-csoport által vezetett szuperhatalomnak lett kiszolgáltatva, amely a népirtó és nemzetáruló, diktatúrát bevezeti akkori SZDSZ-MSZP magyar koalíció hű támogatója!
A magyar kormány az EU központi utasítására vezet be minden népellenes reformot az országban a legdurvább kényszerítő eszközökkel!
A Lisszaboni Szerződés nem a demokrácia és szabadság világába való belépést jelenti, amint azt a globalizációs diktatúrát építő EU és annak első csatlósa, a magyarországi liberális koalíció fennen hirdeti, hanem nemzeti szuverenitásunk és jogaink hivatalos kiszolgáltatását ugyanazon diktatórikus központi EU vezetés szamara, amely emberi és alkotmányos jogaink eltiprásában és a magyarság népirtásában hallgatólagosan segédkezik, amely a helyi koalíció közreműködésével a közös EU-reformokat rákényszeríti Magyarországra és amely teljesen rendben találja a szemkilövető, elnyomó és népirtó "demokráciát" és emberi jogi helyzetet Magyarországon!
A szerződéses alapja a parlamentáris diktatúrát alkalmazó Európai Egyesült Államok megvalósításának!
Felmerülő kérdések a Szerződést megerősítő "ellenzékkel" kapcsolatban:
Az meg világos, hogy az MSZP, az SZDSZ és az MDF támogatta ezt a magyar nemzetet gyalázó szerződést, de a Fidesz miért?
Orbán Viktor úr és a Lisszaboni Szerződést megerősítő Fidesz képviselők miért nem végeztek előzetes kutatásokat és elemzéseket a Szerződés lényegének feltárására?
Egyáltalán miért nem olvastak el a Fidesz képviselők a 300 oldalas szerződést?
Mi indokolja azt, hogy ellentétben a többi EU-országgal, a Fidesz képviselők ezt a történelmi lépést, nem hogy népszavazásra nem javasoltak, de meg parlamenti vitára sem tartottak érdemesnek - sőt, meg a közvéleményt sem értesítették sem a szavazás tervéről sem arról, hogy Önök igennel szándékoznak szavazni?
Orbán Viktor úrék önként döntöttek így ebben a különleges jelentőséggel bíró kérdésben vagy a kormány kényszerítette Önöket?
Miért segédkeznek a kormány bűnrészeseiként a választóik és az egész magyar társadalom megtévesztésében?
Miért játsszák meg ebben a parlamentáris diktatúrában ezt az álellenzéki szerepet?
Nem veszik eszre a hithő szavazóik, hogy a Lisszaboni Szerződés aláírásával döntő bizonyítékot adtak arra, hogy a Fidesz valójában az MSZP-SZDSZ együttműködéses szövetségese és annak hátországaként egyengeti annak útját?


SEMMIS: MAGYARORSZÁG "ÁLLAMADÓSSÁGA"?!



LELEPLEZŐDTEK AZ ELKÖVETŐK(!)
Magyarországot és a magyar nemzetet: Tudatosan és Szervezetten adósították el-, tették tönkre a termelő és önellátó gazdaságát-, adták el majdnem minden értékét-, kül- és belföldi összefonódott-, érdekszövetségben, vagy más szövetségben lévő körök, ezért:Visszamenő időkorlát nélkül: Semmis!
Semmis minden: országok közti-, országok vállalatai-, bankjai-, társadalmi és egyéb szervezetei -, országokon kívül és belül köttetett nemzetközi vagy vállalatok közti szerződés-, megállapodás, amit az egyik fél tudatos megtévesztésével-, becsapásával-, titkosszolgálati vagy korrupciós eszközökkel,- fenyegetéssel vagy egyéb nyomás gyakorló eszközöket használva írt vagy írat alá a másik fél (!)
Az így köttetett szerződések-, megállapodások, a lelepleződéstől számított visszamenőleges hatállyal érvényüket vesztik, és az ebből a szerződésből-, megállapodásból származó kár az időközi kamataival a károsultnak megtérítendő, és az eredeti vagy az eredetihez hasonló állapotokat vissza kell állítania a károkozónak vagy jog utódjának, illetve örököseinek a saját költségein (!)
Az így eladósított és tönkre tett ország-, nemzet: semmilyen kötelezettséggel nem tartozik az elkövetők és végrehajtók irányában, sőt, erőteljes kártérítés és jóvátétel illeti meg (!)
Magyarország, a magyar nemzet: NEM ADÓS! KÁRTÉRÍTÉS ÉS JÓVÁTÉTEL ILLETI MEG A MAGYAR NEMZETET(!)
Hogyan lehet beazonosítani az elkövetőket-, a felelősöket?!
1. Kik szereztek jelentős tulajdont Magyarországon a rendszer váltás környékén és után-, napjainkig?! (Külföldi-, belföldi Cégek, magán személyek!)
2. Ezek kivel és kikkel voltak kapcsolatban akkor és a jelenben is?!
3. Milyen pozíciót töltöttek be akkor és töltenek be a jelenben is az adott személyek?!
4. Kik írták alá ezeket a szerződéseket?!
5. Kik készítették elő-, fogalmazták meg ezeket a szerződéseket?!
6. Kik voltak a közvetítők és a megbízók?!............
V.K.A.
2011-03-01
Facebook




Az Ebola hadművelet: 30 terület és érdekcsoport, amelyik jól jár


NOVEMBER 2, 2014 Activist Post, Jon Rappoport - 
Idők jelei
"Minden jelentős titkos akció több cél érdekében indul és az akcióban rejlő lehetőségek is többrétűek. Ezek egyike sem veszik kárba. Ami azonban érdekes, hogy az akcióval jól járó szereplők 99,9 százaléka nem látja, hogy egy megtervezett akcióról van szó." (A varázsló felébre, Jon Rappoport)
Bár az alábbi cikk nem tartalmazza az Ebola akcióból adódó valamennyi lehetőséget, remélhetőleg a legtöbb jelentős tényezőre rámutat.
Jöjjön hát a lista (nem fontossági sorrend szerint):
Figyelemelterelés
A közel-keleten folyó amerikai háború lekerül a hírek címoldaláról.
Gyógyszeripar
Az oltások és gyógyszerek forgalma növekszik. A közvélemény agymosása erősödik, aminek eredményeként egyre többen elfogadják az oltásokat, elhiszik, hogy tényleg járvány van, egyre inkább félnek a kórokozóktól és a "kiszámíthatatlan fertőzésveszélytől".
A multik
A megacégek és pénzmágnások egyre nagyobb befolyást szereznek Nyugat-Afrika bőséges forrásaiban.
Katonai jelenlét
Az Egyesült Államok hadserege katonai támaszpontot létesíthet Nyugat-Afrikában, jelentősen elősegítve az afrikai terjeszkedést és saját befolyásának erősítését. Legfőbb gazdasági versenytársa a kontinensen Kína.
CDC, WHO befolyás
Az Amerikai Járványügyi Központ (CDC) és az Egészségügyi Világszervezet befolyása tovább erősödött, végre fel tudnak mutatni valamit, amivel hitetlen költségvetésüket úgy ahogy megindokolhatják, és az emberiség védelmezőinek szerepében lubickolhatnak.
Az Ebola kutatással foglalkozó tudósokra több finanszírozás, előléptetés, hírnév és díjak várnak.
A diagnosztikai tesztekre szakosodott ágazat egyértelműen nyer.
Az Ebola szűrésére használt irreleváns, használhatatlan és megbízhatatlan diagnosztikai tesztek kikövezték az utat a sok ezer vagy akár sok millió hamis pozitív eredmény megállapításához, amelyek tökéletes eszköznek bizonyulnak az olyan hamis járványok megteremtésében, amelyekben a vírusoknak nem sok szerep jut.
Az irreleváns, nem létező vírusok remek fedőtörténetnek bizonyulnak a betegségek valós kiváltó okának leplezéséhez.
Az egészségügyi kartell és kormánybeli szövetségeseik egyre közelebb kerülnek ahhoz az állapothoz, amelyben minden vakcina kötelezővé válik, a mentesség pedig semmilyen ürüggyel nem lesz lehetséges.
Az emberiség további mérgezése és legyengítése tehát folytatódik az oltások és gyógyszerek segítségével. Gyengébb = könnyebben irányítható.

A szelektív karantén újabb lehetőségeket biztosít az alkotmányellenes állami elnyomásnak. Egy hamis járvány remek ürügy a szükségállapot bevezetésére.
A "vírushordozók nyomonkövetése" címén az állami megfigyelés folytathatja terjeszkedését.
A járvány "hadművelet" és a nyitott határok kihasználásával az állam és az egészségügyi hatóságok, abból kiindulva, hogy az Egyesült Államokat ellepték a beoltatlan emberek (bevándorlók), elrendelhetik minden amerikai lakos beoltását, természetesen "a lakosság védelmében".
A "globális járvány" égisze alatt a toxikus modern orvoslás a világ minden szegletébe eljuthat, hogy kezelésbe vegye a "fertőzött lakosságot".
Az amerikai hadügy és nemzetvédelmi minisztériumok is tovább terjeszthetik hatalmukat, hiszen az ő olvasatukban minden járvány nemzetbiztonsági kockázatnak számít.
A globalisták által célul tűzött egységes, egyetlen kormány által uralt világ megvalósítása is közelebb kerül. A retorika szerint "minden járvány az emberiséget veszélyezteti, ez egy közös ügy, a megoldáshoz pedig egyebek mellett egy egységes, globális orvosi rendszerre van szüksége a bolygónak".
A járvány remek ürügy az utazási korlátozások bevezetésére. Újabb fentről lefelé irányuló hatalom.

Az utazás előtti lázmérés egyre több repülőtéren kötelező, mint a képen látható Abuja Nemzetközi Repülőtéren is

Egy adott terület "fertőzött zónává" nyilvánításával gazdasági támadást indíthatnak az adott terület ellen. A karantén miatt tönkrement vállalkozásokat az IMF és a Világbank drákói kölcsönökkel mentheti ki, így újabb kerülhetnek az irányításuk alá.
A járvány miatti félelem hatására az egészségbiztosítók hatalma is nőhet a nép felett. "Mi azért vagyunk, hogy segítsünk és mindenkit megvédjünk a betegségtől és a haláltól, szóval fogadd el a felállított diagnózist és kezelést. Nincs se kivétel se apelláta..."
Folytatódhatnak a betegségek hagyományos és természetes gyógymódjai elleni támadások. "Hogy merészel bárki a (teszteletlen és toxikus) Ebola elleni gyógyszereken kívül más módszerhez folyamodni!"
A propaganda közben csendesen tovább erősíti a "sötét Afrikáról" felállított előítéleteket, ahonnan csupa szörnyűség érkezik.
A "gyilkos vírus" remek fedőtörténet az afrikai lakosságot az éhezés, háborúk, fertőzött vizek, a termékeny földek és erőforrások elrablása és toxikus oltáskampányok segítségével évszázadok óta gyengítő és tizedelő kampány számára.
Az állami ügynökségek összehangolt forgatókönyvekkel rendelkeznek a "járvány elleni harcra", tovább konszolidálva a lakosság feletti központi hatalmat.
Hamarosan láthatóvá válik majd egy új törekvés is: az oltóanyagokat és gyógyszereket az élelmiszereken keresztül vagy a levegőbe permetezve próbálhatják minél több emberhez eljuttatni.
Az Ebola természetesen számos eseményről képes elterelni a figyelmet, mint amilyen az NSA megfigyelési botrány, a Benghazi vagy a Fast&Furious ügyek, az amerikai kormány szövetsége a Sinola drog kartellel, az ISIS és egyebek.
A "járvány elleni harc" sok tekintetben hasonlít a "terrorizmus elleni harc"-hoz. Például mindkettő alapvető adatvédelmi és szabadságjogok elvesztésével jár.
Természetesen nem hagyhatjuk ki a médiát sem a nyertesek listájából, hiszen egy komoly és igen ijesztő témáról tudósíthatnak, így nézettségük és bevételeik nőnek.
A "valósággyártó gépezet" is igen elégedett, hiszen képesek voltak egy új hamis valóságot előállítani a semmiből.
Időkjelei: A fenti cikkből természetesen nem az következik, hogy a járványok nem jelentenek veszélyt a modern világra nézve, hiszen erre maga Jézus figyelmeztetett, azonban a jelenlegi Ebola ügy egyre inkább mesterségesen gerjesztett (indított?) kampánynak tűnik, aminek segítségével a globalisták viszonylag csekély kockázattal igen sokat nyerhetnek.







Gyurcsány Hazánk ellen rontott - szankciókat követel Magyarország ellen


Nézzétek már el ennek az embernek a másságát, de azét is aki szétcsapja a fejét , és a faszfejét , hogy ezzel hozzásegítette őt a szellemi leépüléséhez , és ahhoz , hogy ezután enyhén terpeszben tud csak közlekedni . Istenem bárcsak minden hazaárulót így kezelhetnénk , a vakolók csapata igencsak megritkulna .

2014/10/31 MNO - 
NIF
Hazánk uniós támogatásának felfüggesztését és egyes magyar cégek uniós pályázatokról való kitiltását követelte tegnap a Demokratikus Koalíció az Európai Bizottság leendő elnökénél. Eközben elnökük, Gyurcsány Ferenc tegnap André Goodfriend amerikai ügyvivővel és más diplomatákkal egyeztetett, majd az uniós támogatások elvesztésével fenyegette meg a kormányt. A Fidesz mindezt felháborítónak nevezte, mondván, a Gyurcsány-kormány idején volt Magyarország minden idők legkorruptabb korszaka.

Hazánk egyik legnagyobb ellensége: Gyurcsány Ferenc




Ezt a rablót miért nem gyilkolják már meg , legyilkoltatta a cigányokat , és csak nézett a politikai maffia mint a hülye gyerek a moziban , majd sorozatos hazaárulásait is elnézte e rablónak . Megvárják míg a kilóra megvett harci eszközökkel kirobbantsa a polgárháborút , de előtte még jól meg fogja fejni az Amerikai zsidókat , hogy neki is legyen egy kis haszna a dologból , majd az egész országot a zsidók vakolók kezére játssza mi meg hülye gyerekek végre felocsúdunk mint az Ukránok , de addigra már nem lesz hazánk . Mert az Ukránoknak , is csak a nyomorúságuk nőt és természetesen a halottaik száma , majd csak azt vették észre , hogy az oligarchák rabszolga szíjra fűzték őket . Aranykészletük ugrott , természeti kincseiket ellopták , és kiviszik , kecsegtetik őket az Unióval , hol a gyarmati sors az osztályrésze minden kelet Európai népnek , mert csak a piacok , és a természeti kincsek kellenek , de emberanyag nélkül . Kapjatok már a fejetekhez , és kezdjétek dobálni a haramiákra a benzines palackokat , de meggyújtva .

Tizenhét ország diplomatáival, nagyköveteivel és ügyvivőivel - köztük André Goodfriend amerikai ügyvivővel - tárgyalt tegnap a Parlamentben Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke ezután közölte: ha nem változik semmi, Magyarország arra a sorsra juthat, hogy felfüggesztik az európai forrásokhoz való hozzáférést, az összes támogatást elveszíthetjük. - Ez maga a térdre rogyás lenne - jelentette ki Gyurcsány. - Itt lassan a mindent vagy semmit játék zajlik - fogalmazott, ám hogy miről tárgyaltak, nem árulta el, mondván: informális ülés volt.
Mint ismert, az Egyesült Államok állítólagos korrupciós ügyekre való hivatkozással hat magyar magánszemély beutazását tiltotta meg, ám sem az érintettek nevét nem árulják el, sem az ügyekről nem adnak számot. A korrupciót jelzők között állítólag szerepel az étolajat gyártó amerikai cég, a Bunge.

Ezért is pikáns, hogy a tegnap az amerikai ügyvivővel mosolyogva kezet rázó Gyurcsány korábban számos súlyos korrupciós botrányba keveredett. Két esetben (Nomentana-ügy, Szalay utcai lízingügylet) csak a büntetőügyek elévülése mentette meg a büntetőeljárástól, a Sukoró-ügyben pedig hónapokig gyanúsított volt, ám miután az akkori amerikai nagykövet nyomást gyakorolt a magyar kormányzatra, az ügyészség nem emelt vádat a bukott kormányfő ellen.
Gyurcsány és a diplomaták találkozója előtt a DK levélben fordult Jean-Claude Junckerhez, az Európai Bizottság (EB) leendő elnökéhez, kérve: a testület függessze fel a magyar kormány jogát, hogy mindig szabadon dönthessen az uniós források felhasználásáról. Molnár Csaba, a párt alelnöke és európai parlamenti (EP-) képviselője szerint azt szeretnék elérni, hogy "a Fidesz-közeli oligarchák" ne juthassanak hozzá uniós pénzekhez. Szerinte ezt az uniós alapszerződés 7. cikkelyének korlátozott alkalmazásával lehet elérni. Ez kimondja, ha egy tagállam rendszerszintűen megsérti az uniós alapértékeket, egyes jogait fel lehet függeszteni.
A DK azt is kéri Junckertől, hogy amíg a kormány "nem tér vissza a jogállami demokrácia útjára", az érintett "oligarchák" ne indulhassanak uniós pályázatokon. Molnár szerint ahogy az EB a putyini rendszer fenntartásában érdekelt orosz oligarchákról is tudott listát készíteni, úgy most is tud. Közölte: Gyurcsány Ferenc tegnap levélben tájékoztatta Orbán Viktort lépésükről, ami szerinte nem hazaárulás. A Fidesz tegnapi közleményében hiteltelennek és képmutatónak nevezte, hogy annak a Gyurcsány Ferencnek a pártja beszél korrupcióról, akinek "kormányzása idején offshore cégeken, színlelt szerződéseken, ingatlanpanamákon, telekcseréken keresztül, nokiás dobozokban szivattyúzták ki a közpénzeket az országból, sőt az alvilágtól is csúszópénzeket fogadtak el". Hozzátették: a Gyurcsány-kormány idején volt Magyarország minden idők legkorruptabb korszaka. A Fidesz szerint felháborító, hogy Gyurcsány "képes lenne veszélybe sodorni a magyar munkahelyeket, a családokat, a magyar vállalkozásokat és a települések jövőjét" is a tizenkétezer- milliárd forintnyi uniós fejlesztési pénz elvételével. Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz EP-képviselője tegnap lapunknak nyilatkozva megdöbbentőnek nevezte a DK "újabb kísérletét hazánk lejáratására". Ami a Gyurcsány-párt demokráciához fűződő viszonyát illeti, Pelczné szerint a 2006. őszi események mutatják annak valódi arcát.
Eközben Tállai András, a nemzetgazdasági tárca parlamenti államtitkára a Hír Televízióban megerősítette lapunk értesülését, miszerint a Bunge élelmiszer-ipari vállalat érintett lehet egy kétmilliárd forintos kárt okozó áfacsalási ügyben. Ám Andrzej Rózycki, a Bunge Hungary ügyvezető igazgatója a Hír TV-nek tagadta, hogy lenne olyan alkalmazottjuk, akiket bűncselekménnyel gyanúsítanának. A Napi Gazdaság október közepén írta meg: több amerikai érdekeltségű intézménnyel, céggel szemben is adóhatósági vizsgálat folyik Magyarországon, amire válaszul az amerikai fél arra készül, hogy megnehezítse a vizsgálatokban érintett hatóságok vezetőinek beutazását az Egyesült Államokba. Lapunk megírta: a Bunge részese volt egy Argentínában három évvel ezelőtt kirobbant, több száz millió dolláros áfacsalási botránynak. Majd feltártuk: Obama amerikai elnök 2006-ban szenátorként támogatást nyújtott a Bunge-nak, s korábbi környezetvédelmi tanácsadója, Carol Browner a Bunge Limited igazgatótanácsának tagja lett.
A Népszabadság a botrány kapcsán eközben tegnap arról írt: "Washingtont nem Orbán személye érdekli, hanem az, hogy Magyarország ne gyengítse az Oroszországgal szembeni egységes nyugati fellépést, illetve a budapesti példát felhasználva ne próbálják a térségben máshol is tekintélyelvű rezsimmé változtatni a parlamenti demokráciát. Az ugyanis elkerülhetetlenül nemkívánatos orosz térnyeréshez vezetne."
Szél Bernadett, az LMP társelnöke tegnap közleményben jelezte: kezdeményezik a miniszterelnök meghallgatását a külügyi és a nemzetbiztonsági bizottságok összevont ülésén. Szerintük itt az ideje, hogy Orbán végre "egyenesen és egyértelmű mondatokban" válaszoljon arra, hogyan akarja visszaszerezni Magyarország cselekvőképességét. Szél emlékeztetett: hétfőn várható a parlamentben a Déli Áramlat gázvezeték hazai szakaszának szabad utat biztosító törvénymódosítások zárószavazása, ami szerinte egy "újabb orbáni gesztust jelent" a "putyini" Oroszországnak.






Polgárháború kirobbantására készülnek



Kedves Barátom!
Sorosék korábban az észak-afrikai (arab) tavasz véres anarchiába vesző pusztításait és az ukrajnai véres polgárháborút is az interneten szervezték meg, és most nálunk is ugyanott teszik ugyanazt.
Polgárháború kirobbantására készülnek Charles Gáti Károly amerikai forgatókönyve szerint. Ennek az ultraliberális csőcseléknek, 1918 örököseinek az internet az egyik legerősebb fegyverük elképesztő zsigeri gyűlöletüknek a békés magyar társadalom nyakába zúdításához. Ennek a forgatókönyvét nem Magyarországon írták, hanem a világuralomra törő neoliberális központokban, Charles Gáti Károly környezetében.(körlevél olvasónktól)




Csángóföld: Norvég pénzből a magyar nyelv ellen? - Nyisztor Tinka PhD felszólalása


A moldvai Pusztinában élő Nyisztor Tinka - aki mellesleg Lausanne-ban doktorált - érdekes jelenségre hívta fel a figyelmet. Alább olvasható felszólalása.
Bákóba is eljutott a norvég- és az UNICEF-támogatás. 50 falut fognak támogatni. A megyei tanács elnöke összeszedte a csángó gyerekeket (október 23-án) és elmondta, hogy megalázó a magyarok támogatása, csak megszégyeníti a jó moldvai román méltóságot, azzal a kis pénzzel, amivel támogatják a csángókat.
Ezt mondta Drágos Benea október 23-án a bákói Történelmi Múzeumban a csángó gyerekeknek, akiket a Katolikus Kollégiumból vittek oda, hogy meglátogassák a múzeumot:
Az új projekt segítségével (csak gondolom, hogy a norvég pénzről van szó!) megszüntetik a magyar nyelvoktatását, elbocsátják a magyar tanárokat (mintha ők alkalmazták volna) és bevezetik az olasz nyelvet, mert az hasznos és szép. A csángó nyelv ( a magyar szót nem mondta ki, az TABU Moldvában) rusnya, haszontalan, sérti a román büszkeségüket a csángóknak.
Csak azért gondolom, hogy a norvég támogatásról van szó, mert előtte két nappal Ponta és a bukaresti norvég nagykövet, meg az UNICEF képviselője Bákóban indították útjára azt a projektet, amelyből a bákói hátrányos helyzetű gyerekeket támogatják 50 faluban.
Mintha kezdeném megérteni a magyarországi történéseket a norvég támogatás körül!
Ide Romániába, Bákóba alig érkezett meg a támogatás és rögtön a baloldal kampányol vele. Rögtön a magyar nyelvet akarják irtani. Nem tisztem utána nézni, de megérne "egy misét"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nyisztor Tinka PhD
Pusztina




Röpködnek a száz és ezer milliárdok!



2014. november 2. F.I.
Rettenetes milliárdokat szán pártunk és kormányunk a jövő évi költségvetésben az állami cégeknek. Az internetadóval kapcsolatban összevissza nyilatkoztak a Fideszes potentátok, ami már nevetséges volt. Végül pénteken a Kossuth Rádióban bejelentette Orbán Viktor, hogy nem lesz internetadó. Akkor minek kell 600 millió forintot elszórni az internetadóval kapcsolatos konzultációra? A konzultációért Deutsch Tamás uniós képviselő lesz a felelős, aki a Fidesz talán legelfogadhatatlanabb politikusa. Interneten is zaklatni fogja a nagyérdeműt...
Balog Zoltán bejelentette, hogy a nyugdíjak jövőre 2,2 százalékkal emelkednek, rá két napra Varga Mihály bejelentette, hogy 1,8 százalékkal... Nincsenek beszélő viszonyban? Varga Mihály a választás előtt néhány nappal egy konferencián arról beszélt, hogy 1700 milliárd forinttal kell csökkenteni a kiadásokat. Ez aztán rettenetes megszorításokat vetít előre a kis emberekre vonatkozóan, mert sajnos a hatalmat és egyre népesebb holdudvarát, valamint a gazdagokat soha nem érinti. Normális országban onnan vonnak el, ahonnan van mit!
2010 tavaszától 2012 teléig 45 százalékkal emelkedett a gáz ára, majd 20 százalékot visszavettek, és ezt rezsiharcnak nevezték el. A villatulajdonosok cirka havi 30 ezerrel, a családi házban vagy társasházban élők havi 3000 forinttal járhatnak jól, de a harc költsége igen jelentős lehet, mert már van ám rá apparátus is, és jelentős reklámköltség is.
290 ezerrel(!) nőtt a közalkalmazotti létszám 2010 óta. Most úgy néz ki, hogy 200 ezret elbocsátanak - végkielégítéssel. Felelőse ennek sem lesz, pedig felemésztett néhány milliárdot. Ötször annyi államtitkár és államtitkár-helyettes van a kormányban, mint amennyi eddig volt. A parlamentből kikerült Fideszes potentátok valószínűleg végkielégítéssel ültek át a kormányzati székekbe. Mert nálunk vannak egyenlők és egyenlőbbek! A hatalom jövedelme havi nettó 800 ezer forint körül, az értéket előállító, fizikai munkát végző szakemberé 80 ezer körül.
Az elszámoltatás és felelősségre vonás már szóba sem kerül, továbbra sem nyilvánosak az ügynöklisták, és titkosak maradnak az olajakták, valamint Farkas Flórián ügye is. Akármerre nézünk, Csak a Fidesz! A magyar átlagpolgárok közül, aki azt hitte 2010-ben, hogy a nagy fülkeforradalmi győzelem után jobbra fordul a sorsa, az bizony egyre inkább rádöbben, hogy mekkora átverés részese lett! Amennyivel javul a hatalomnak és népes holdudvarának a sorsa, az övé és családjáé annyival romlik... Továbbra sem lesz gátja a kormányzat rettenetes költekezési kedvének?




A nyugat háborús bűnösöket támogat, a demokratikus folyamatot eltaposnák


2014.11.02 12:27 
Hídfő.net
Alexander Zaharcsenko, a Donyecki Népi Köztársaság miniszterelnöke az országgyűlési választásokat megelőzően bejelentette, hogy bűnügyet indítanak meg az ukrán hatóságokkal szemben népirtás vádjával, válaszul arra, hogy az Ukrán Biztonsági Szolgálat bűnügyet nyitott meg a donyecki és luganszki országgyűlési választásokkal kapcsolatban. A fegyveres puccsal hatalomra juttatott kijevi kormány nem ismeri el az országgyűlési választások legitimitását, azt következetesen bűncselekménynek nyilvánítják.

Zaharcsenko elmondása szerint a választások után megindítják az eljárást a népirtásért felelős személyekkel szemben. Több helyről is jelentették, hogy az ukrán csapatok megpróbálják megzavarni a szavazás lefolytatását, ami ezeket a bűnöket csak súlyosbítja.
Moszkva elismeri a Donyecki és Luganszki Népi Köztársaságokban mind az országgyűlési választás, mind pedig az elnökválasztás eredményét. A nyugati országoknak nincs semmilyen hiteles alapja arra, hogy ezt ne tegyék meg. Februárban utcai harcok után, a kormánypárti politikusok elűzését követően tolakodott be a parlamentbe a Jacenjuk-kormány, amelynek nem volt demokratikus legitimitása, mégis a nyugati világ egésze úgy kezelte, mintha ők lennének az ukrán kormány. Az Európai Unió és az Egyesült Államok közel egy éven keresztül támogatta ezt a kormányt, melyet egészen októberig senki nem választott meg.
A kijevi puccsisták még a demokrácia látszatára se ügyeltek, a rengeteg nyugati hitel és EU-csatlakozás szerződéseinek aláírása közepette nem volt ilyesmire idejük. A nyugat kettős mércét alkalmaz Ukrajnában, fegyveres hatalomátvétellel hatalomra jutott háborús bűnösöket támogatnak egy demokratikus folyamattal szemben. Ezeknek a háborús bűnösöknek a számonkérése a választásokat követően megkezdődik.

Dirk Müller

Dirk Müller, a neves német közgazdász, újságíró és börzeszakértő, akit a német nézők remek áttekintő gazdasági televíziós műsorai miatt Mr. DAX-nak neveznek, kijelentette, hogy nem Németországnak és Európának kell kifizetnie az USA világuralomra törő álmainak számláját.
"Ha egyszer az USA behúzta Ukrajnát a csőbe, legalább annyit megtehet, hogy kifizeti az oroszok felé való gáztartozást" - jelentette ki műsorában. Németország üzletemberei, ahogy eddig, úgy ezután is jó üzleteket akarnak kötni az oroszokkal, és nem gazdasági vagy akár katonai konfrontációban tönkretenni egymást" - jelentette ki.
Soros György javaslatára, melynek értelmében húszmilliárd eurós pénzügyi és közvetlen katonai támogatást kellene kapnia Ukrajnának Európától, így reagált Dirk Müller: "Miért én fizessem meg az USA világuralomról szőtt álmainak számláját? Fizessék meg ők maguk! Belerángatták Ukrajnát, Európát, Oroszországot kisded geopolitikai játékaikba, most pedig már szeretnék Ukrajnát a NATO-ban látni.
Óriási pimaszság Soros úr kijelentése a pénzügyi és katonai segítségről, köszönjük szépen az ilyen jótanácsokat, nem hiszem, hogy a német üzletemberek magukévá teszik ezt az ostoba és szemtelen ötletet. Ők továbbra is keresik a megoldást, hogyan tudnák megőrizni Oroszországgal az évtizedek alatt hatalmas költségekkel felépített jó kapcsolatokat és üzleteket."
Dirk Müller zu den Unruhen in der





Látlelet


Ez a fotó nem pusztán egy támadás következményének látlelete, hanem sokkal több annál.

Pénteken, az 55 éves általános iskolai osztálytalálkozónk után, miközben a kaput nyitottam, valaki mögém lopakodott és tarkón ütött. Ennek következtében az ajtó szegélyének csapódott a fejem, szemüvegem összetört, szemöldökön felrepedt, jobb szemem megsérült, jobb oldali fogaim egy része meglazult, arcom jobb oldala azóta is zsibbadt.
Miután semmit nem vitt el az elkövető tőlem - pedig módja lett volna rá, hiszen legalább negyed óráig eszméletlen voltam -, a rablótámadást ki kell zárnom, tehát egyértelműen politikai merénylet történt.
Mivel a nyugati civilizáció az összeomlás határán van, és jelenlegi, nyilvánosságra hozott tevékenységem a tényleges gyökeres (radikális) átalakulást készíti elő, nem mondvacsinált összeesküvés-elmélet, hanem egy összeesküvés leleplezése annak megállapítása, hogy a támadást fenyegetésnek szánták. Ez a fenyegetés viszont pusztán kétségbeesett kísérlet annak elérésére, hogy a megbukott rendszer alternatíva-nélkülinek tüntethesse fel magát, és a hátrányos következmények látszat-orvoslásával erőt gyűjtsön a továbbélésre.
A nevetséges és szánalmas támadás megsokszorozta erőmet és folytatom munkámat: ez év végére elkészül minden magyarországi településre az összehangolt önellátást kiszolgáló rendszer, amely megalapozza az alulról épülő társadalomszervezést és ennek részeként a megosztottság (pártrendszer) nélküli hatalomgyakorlást.
Ezt követően, 2015. januárjától elkezdem korábbi munkám folytatásaként annak az adatbázis-kezelő rendszernek az elkészítését, amely eszköze lesz az összehangolt önellátás gyakorlati megvalósításának.
Eddig jogi ismereteimet használtam, most elérkezett az idő, hogy matematikusi képességeimet is hasznosítsam.
Mit mondhatnék mást: köszönöm a támadást.
Szeretettel, Halász József
Kategória: 2014 november










Hazaárulóink



"Az EU nem ismeri el a Donetski és Luhanski választásokat" - az EU külügyi főképviselője


2014. november 03. 
oroszhírek.hu
"A szavazás illegális és illegitim és az Európai Unió nem fogja elismerni eredményeit" - mondotta el Federica Mogherini az EU új külügyi főképviselője.

Az EU úgy véli, hogy az önjelölt Luganski - és Donetski köztársaságok vasárnapi szavazásai-választásai illegitimek és nem ismerhetők el azok eredményei lévén illegálisak, mondotta el Federica Mogherini az EU külügyi főképviselője. "Úgy vélem hogy a "parlamenti és elnöki választások" Luganskban és Donetskben az új akadályai a béke felé vezető úton Ukrajnában" - mondotta Mogherini.
"A szavazás illegális és illegitim eredményű és az EU nem fogja elismerni" - A helyi választásoknak az ukrajnai általános választójog szerint kellene tartva lenniük - a Minszki jegyzőkönyv szerint" - hozzáfűzte - "felszólítom mindkét oldalt, hogy dolgozzanak egy ilyen megoldáson".
A jelenlegi miniszterelnök, Alexandr Zakharchenko és mozgalma, a "Donetsk Köztársaság" nyerte a választásokat Donetskben a köztársasági programjával, illetve Luganskban Igor Plotnotsky és pártja a Béke Lugansknak - Mir Luganshchine - melyet ő vezet. Moszkva elismeri ezeket a választásokat és "pozitviv lépésnek" nevezi a krízis rendezésének irányában.






A választások a DNK-ban átláthatók és demokratikusak voltak

2014. november 3. 10:22
Az európai megfigyelők kijelentik, hogy a szavazás a Donyecki Népköztársaságban átlátható és demokratikus volt.
Az Európai Parlamentben Franciaországot képviselő Jean-Luc Schaffhauser hangsúlyozta Donyeckben, hogy a választások eredményei teljes egészében tükrözik a nép reális törekvéseit.
Lucio Malan olasz szenátor szerint a szavazás teljes mértékben megfelelt a nemzetközi szabványoknak, betartották a titkosság és a függetlenség követelményeit. Azt is közölte, hogy nagy benyomást gyakorolt rá a választók nagy száma. Hangsúlyozta, hogy abszolút nyugodt volt a légkör a választásokon, semmiféle nyomás nem volt.
- Azt kívánjuk, hogy ez a szavazás békét hozzon ebbe a térségbe - mondotta a megfigyelő.
Kapcsolódó:
   
Nagy pofont kapott a Krím az EU-tól
   
Putyin: az EU és Oroszország közötti választás erőltetése megosztotta Ukrajnát
   
Nem az USA-EU - latorszövetség szája-íze szerint!
   
A Krím Oroszország része, ha tetszik Obamának, ha nem
   
Visegrádi négyek: az ukrajnai felkelők választásai törvénytelenek
   
Ukrajna: Moszkva elismeri a szakadárok választását, Amerika és az EU nem
   
Máris büntetőjogi eljárást kezdeményeztek az ukránok a Donyeck és Luhanszk megyei választások miatt
   
Navracsicsnak az a vágya, hogy szerelemre lobbanjunk az EU iránt
   
USA haderő gördül át az országon
   
A választások a DNK-ban átláthatók és demokratikusak voltak
   
Rétvéri Bence: Magyarországon működik a legjobban a demokrácia
   
Kirekesztette a Fidesz a szakbizottságokból az összes ellenzékit
   
Matolcsy felesége polgármester lehet
   
Érpatak 2014. augusztus 2. "Tiltakozás az izraeli szabadkőműves terrorállam népirtása ellen"
   
Választási csalással vádolják az érpataki polgármestert
   
Érpatak továbbra is az országot szolgálja





háború = adósság, adósság = háború, 100 év és még mindig tart

1917-ben vették fel a hitelt, még ma is fizetik


2014. november 03., hétfő 
hvg.hu
Idén van a 100. évfordulója az első világháború kirobbanásának, a legtöbb érintett országban már év elejétől zajlanak a megemlékezések. A naponta 6 ezer katona halálát követelő vérontás nem csak rengeteg emberéletet vitt el, hanem nagyon komoly pénzmennyiséget is. Egyes államok még most is fizetik akkor felvett hiteleiket.
Az első világháború nem csak rengeteg emberéletet vitt el, naponta 6 ezer katona halt meg a vérontásban, hanem nagyon komoly pénzeket is. Egyes államok még ma is fizetik akkor felvett hiteleiket - írja a Quartz.
Az Egyesült Királyság például nemrég jelentette be, hogy visszefizet 218 millió fontos adósságot abból a 2 milliárdból, amelyet még a háború idején halmoztak fel. 1917-ben a szigetország nemzeti háborús kötvényeket bocsátott ki, ebből 3 millió brit vásárolt be. A hiteleket többször átkonvertálták különböző állampapírokba, emellett pedig volt olyan, hogy csak a hozamokat fizették a papírokra, például a nagy gazdasági világválság idején. Jelenleg 11200 olyan illető van, akinek még ilyen kötvénye van, a kötvénytulajdonosok majdnem 100 százaléka 10 ezer fontnál kisebb értékű papírral rendelkezik. Külön érdekesség, hogy azzal a típussal, amellyel újrafinanszírozták az első világháborús adósságot, korábbi háborúk idején kibocsátott állampapírokat is újrafinanszíroztak, ezek egészen a 18. századig nyúlnak vissza.
Németország 2010-ben fizette vissza első világháborús adósságának utolsó részletét, összesen 269 milliárd márkát, vagyis körülbelül 96 ezer tonna aranyat törlesztettek. Ez a hatalmas pénzösszeg úgy alakult ki, hogy Németországra komoly terheket róttak az antant országai háborús jóvátételként. A nagy gazdasági világválság idején, 1929-ben 112 milliárd márkára csökkentették le az adósságot. - ezt az összeget 59 év alatt kellett volna kifizetni. Adolf Hitler a pénzek törlesztését 1933-ban beszüntette, és ez így is maradt egészen a második világháború végéig. 1953-ban ugyanakkor az NSZK beleegyezett abban, hogy kifizeti második világháború előtti adósságait, ezért cserébe azt kapták, hogy az 1945-52 közötti 125 millió eurós kamatot csak az újraegyesítés után kell kifizetniük. Ennek utolsó részletét törlesztették a németek 2010 októberében.
Az Egyesült Államok az első világháború tulajdonképpen államadósság nélkül lépett be, a GDP-hez mért arány csak 2,7 százalék volt 1916-ban. 1917-től kezdődően ugyanakkor megindult az államadósság növekedése, a mutató hamarosan 33 százalékra kúszott fel. A helyzetet ráadásul külön érdekessé tette az, hogy az Egyesült Államoknak a britek és a franciák nem tudták visszafizetni a tőlük felvett hiteleket, hiszen nekik Németország tartozott, aki szintén nem fizetett. A helyzetet végül 1924-ben oldották meg úgy, hogy az USA közvetlenül Németországnak adott hitelt, ők viszont kifizették a briteket és a franciákat, akik viszont kifizették az amerikaikat is. Az amerikaiak jól is jártak ezzel a megoldással, hiszen 1930-ra a GDP 9 százalékára faragták le az államadósságukat.


Közeleg a Feltámadás Napja a volt egyiptomi főmufti szerint


november 3, 2014 
orientalista.hu
A megjósolt jelek közül mind a három beteljesedett a vallástudós szerint.

Ali Jumaa Egyiptom volt főmuftija egy televíziós műsorban bejelentette, hogy az Anti Krisztus eljövetele az utolsó szakaszába ért. Jumaa szerint a Hadiszokban is említett három jel bekövetkezett.
A Hadisz Jaszasza szerint az első jel Ain Zagar falu vizének kiapadása és a település megsüllyedése. A második jel a Genezáreti tó szintjének drasztikus süllyedése. A harmadik jel viszont Damaszkusz országának megszállt területén élő Biszan Pálmafákon nem terem többé gyümölcs.

1. Genezáreti tó 2. Ain Zagar falu vize 3. Biszan Pálma

Az Iszlám vallás szerint a Világvégét az Anti Krisztus fogja előidézni aki szörnyű háborút hoz a világra de ekkor bukkan fel a Mahdi aki legyőzi őt és beteljesíti a jóslatot ami Jézus eljövetelére és a Feltámadás Napjára vonatkozik.

Az Aksza mecset portása seprűvel kergeti ki a provokáló cionistákat

Garabandáli jelenés, négy fiatal spanyol parasztlánynak jelent meg a Szűz Mária 1961 és 1965 között egy Észak-nyugati spanyol faluban San Sebastian de Garabandalban.
Kategória: 2014 november





"Keleti veszedelem" - Miért utálnak minket Európában? - Irtsátok ki a magyarokat! (Hunguros eleminandos esse!). 



14 márc 2014 birkakvagytok.hu
- Szégyenletes az Európai Unió magyarokkal szembeni viselkedése - mondta felháborodottan svájci történész ismerősöm, akivel hajdanán együtt jártam a genfi egyetemre. - Ezer év óta a magyarság az európai keresztény műveltség kihagyhatatlan elemét képezi. Magyarország hosszú évszázadokon át Európa védőbástyája volt, ugyanakkor tudósaival és művészeivel jelentős szerepet játszott az európai műveltség kimagasló eredményeiben. Már egyedül az 1956-os szabadságharc áldozatvállalásáért Európa hálás lehetne a magyaroknak, hiszen ti indítottátok el azt a folyamatot, amely végül is a Szovjetunió és az európai kommunizmus összeomlásához és Európa rabnemzeteinek a felszabadulásához vezetett. Történészként soha nem értettem meg, hogy az első világháború után a győztes nagyhatalmak: Franciaország, Nagy-Britannia és az Amerikai Egyesült Államok miért éppen azt a népet büntették meg a legjobban, akinek semmi köze nem volt a háború kirobbantásához. 

Kegyetlenül feldarabolták, elvették területének legnagyobb, leggazdagabb részét és több millió magyart kényszerítettek idegen, ellenséges fennhatóság alatt élni, ahol üldözés, megalázás és léleknyomorító soviniszta törvények örökös rabszolgaságába kerültek. A magyarokat képmutató módon a kisebbségek elnyomásával vádolták meg azok a nagyhatalmak, amelyek országaikban betiltották a kisebbségek nyelvhasználatát, gyarmataikon véres kézzel kormányoztak és szörnyű népirtásokat követtek el! 

- Mindezek ismeretében teljesen érthetetlen az Európai Unió vezető politikusainak hisztérikus magyarellenes viselkedése az ország alkotmánya miatt. Részletesen tanulmányoztam az új magyar alkotmányt, amely minden bizonnyal Európa egyik legdemokratikusabb alaptörvénye, mégis az európai politikusok jelentős hányada antidemokratikusnak találja, ugyanakkor elfogadja, hogy Csehország és Szlovákia továbbra is törvényben tartsa a II. Világháború után megfogalmazott magyarok és németek kollektív bűnösségét kimondó, fajgyűlölő Benes-dekrétumokat. Ez nem más, mint egy elfogadhatatlan kettős mérce alkalmazása, amely veszélyezteti az Európát meghatározó szellemiséget és jogrendet - mondta határozottan a tényeket kiválóan ismerő svájci történész, aki a doktorátusát az I. Világháborút lezáró békeszerződésekből írta. 

- Ezt senki sem érti, kivéve a magyar balliberális ellenzék képviselőit, akik sugallói és lelkes szövetségesei a Magyarország elleni rágalmazások megfogalmazóinak. 
- Hogyan létezhet egy nemzetellenes ellenzék Magyarországon? Ha ez nálunk Svájcban megtörténne, az egész ország egyöntetűen fellépne ellenük és hazaárulóknak bélyegezné őket. 
- Nem ismernek se Istent, se embert, se hazát, ha pénzről és hatalomról van szó - válaszoltam leverten. 
- A pénz és a hatalom minden politikus éltető kenyere, de van egy meghúzandó határ a becsület, a becstelenség, a hazaszeretet és a hazaárulás között, amelyet, ha a politikus átlép, nemzetének érdekeit jövőbeli boldogulását veszélyezteti. A magyarokkal szembeni ellenséges európai magatartásnak azonban egy mélyebb, rasszista oka is van. 
- Mélyebb, rasszista oka? Mit jelentsen ez? - néztem megdöbbenten a történészre. 
- Keleti nép vagytok. Az európaiak mindig rasszisták voltak, soha nem kedvelték a más fajú népeket. A keletieket a legkevésbé, mert féltek tőlük. 
- De hiszen már több mint egy évezrede európaiak és keresztények vagyunk! 
- Emlékezz vissza egyetemi tanulmányinkra. Carl Gustav Jung azt mondta, hogy a népek közti rokonszenv és ellenszenv kialakulását a közösségi tudatalatti évezredes előítéletei okozzák. A harcias keletiektől, a keleti inváziótól mindig félt Európa, ti pedig, ha akarjátok, ha nem, Európa számára keleti nép vagytok! Ez viszont ne ijesszen meg benneteket, vállaljátok keleti származásotokat és a szövetségeseiteket elsősorban keleten keressétek - mosolyodott el vigasztalóan a magyar történelmet és a magyar lélektant is jól ismerő svájci történész ismerősöm. 
Napokig visszhangzott bennem ez a beszélgetés, hosszan elgondolkodtatott és fájdalmas kérdések sorozatát indította el bennem. 

Mi történt velünk, magyarokkal? Hogyan jöhetett létre ez a borzalmas törésvonal a nemzeti oldal és a balliberális oldal között, amely már a XIX. század vége óta megmérgezi a magyar közéletet? Miért dolgozik a balliberális ellenzék Károlyi Mihály és Jászi Oszkár óta az ország érdekei ellen? Miért állnak inkább az ellenségeink oldalára és miért segítették elő hataloméhes tevékenységükkel az ország trianoni tragédiáját? - záporoztak bennem a szívfájdító megválaszolhatatlan kérdések. 

A balliberális oldal felelőtlen nemzeti érdekeket semmibe vevő magatartása mellett azonban az európai nagyhatalmak magyarellenes politikája még fájdalmasabb, még nehezebben megválaszolható kérdéseket vetett fel. Miért bánik velünk ellenségesen Európa már hosszú évszázadok óta? Mi a bajuk velünk? Az, hogy magyarok vagyunk? Igaza lenne a svájci történésznek, hogy az európaiak rasszisták és ellenszenvük fő oka az, hogy keleti népnek tartanak bennünket? 

Trianon: őslakókat kiirtó, kisebbségeket megsemmisítő háborús bűnös hatalmak magyarellenes bűnténye.

Sokat vívódtam magamban a svájci történész feltételezéséről, keleti eredetünk ellenségességet kiváltó jelentéséről. Trianon az európaiak évszázados atavisztikus előítéleteinek következménye lett volna, amelyben keleti eredetünk szerepet játszott? Trianon ugyanakkor a hazugság és a magyarellenes propaganda diadala volt, az igazságukat naivul védő magyarokkal szemben. 

A győztes nyugati hatalmak - Franciaország, Nagy-Britannia, az Egyesült Államok - magyarellenes magatartásukat képmutató módon a magyarok elnyomó, türelmetlen, magyarosító kisebbségi politikájával magyarázták. A magyarok szemében meglátták a szálkát, a sajátjuk pedig véres vasgerendával volt tele! Az igazság, a történelmi tények nem érdekelték őket. A magyarság a történelme során Európa legbefogadóbb népe volt, ezért maradtak fenn a 
szlovákok és a rutének és ezért fogadták be Erdélyben a tízezrével betelepülő oláhokat (románokat) és Délvidékre a szerb menekülteket. A szlovákok, rutének, románok, szerbek megtarthatták nemzeti sajátosságaikat, hagyományaikat, nyelvüket és vallásukat, iskoláik és templomaik voltak. 

Mi történt ugyanakkor Franciaországban a más nyelvű kisebbségekkel? 1850-ben Franciaország lakosságának a fele nem francia anyanyelvű volt: németül beszélő elzásziak, lotaringiaiak, flamandok, bretonok, baszkok, katalánok, provansziak, olaszok. 50 évvel később, a XX. század elején a francia kisebbségek nagy többsége elvesztette anyanyelvét, elfranciásodott. Mi történt? A franciák egyszerűen betiltották a kisebbségi nyelvoktatást, a francia nyelv kötelezővé vált. A francia kultúrfölényre hivatkozva elnyomták a kisebbségeket és megszüntették nemzeti azonosságukat. Ugyanezt tették az angolok a szomszédos kelta népekkel, a welsziekkel, a skótokkal és az írekkel. Rájuk támadtak, elfoglalták területüket, leverték szabadságharcaikat, betiltották anyanyelvüket, vallásilag megosztották (az északír probléma) és végül elangolosították őket. 

Az amerikaiak még radikálisabban oldották meg az Egyesült Államok őslakóinak a nyelvhasználatát: egyszerűen kiirtották őket és a helyükre Afrikában összefogdosott rabszolgákat telepítettek.

A nagy gyarmatbirodalmakat építő angolok és franciák még kíméletlenebbül viselkedtek ázsiai, afrikai és óceániai gyarmataikon élő őslakókkal. Borzalmas kegyetlenséggel bántak velük, a földjeiket elvették, az ellenállókat lemészárolták, nemzeti kultúrájukat lerombolták. Afrikában, Ázsiában, Amerikában, Ausztráliában, Polinéziában, Új-Zélandon több millió ember életébe került az angol, francia gyarmatosítás. 

Kínával az angolok jól jövedelmező ópiumkereskedelmet folytattak, majd amikor a kínai császári hatóságok betiltották a kínai lakosságot lelkileg és testileg tönkre tevő ópiumfogyasztást, az angolok háborút indítottak a Kínai Birodalom ellen (1839-1842 és 1856-1860) és kikényszerítették, hogy a kínai kormány engedélyezze továbbra is az ópium fogyasztását, kereskedelmi fogalmazását. 

Az igazság az, hogy Trianon fő felelősei - Franciaország, Anglia és az Egyesült Államok - igazi háborús bűnösként viselkedtek az I. Világháborút megelőző évtizedekben, szörnyű népirtásokat végeztek az általuk ellenőrzött, elfoglalt területeken.

A magyarok ugyanakkor emberségesen és toleránsan viselkedtek, nem támadtak egyetlen szomszédjukra sem, nem vettek részt a rabszolga-kereskedelemben és nem mészároltak le egyetlen őslakost sem, sőt, évszázadokon át védték Európát a keletről és délről jövő támadások ellen. Mindezek után az angolok, a franciák és az amerikaiak képesek voltak megvádolni a magyarokat a kisebbségek elnyomásával! A gyilkos megvádolta áldozatát, hogy életben akart maradni. 1919-ben egy évvel a magyarokra kényszerített békediktátum aláírása előtt az angolok Új-Delhiben belelőttek az indiai függetlenségért tüntető békés fegyvertelen tömegbe és több ezer ártatlan embert megöltek. Ugyanezt tették a franciák Afrikában és Indokínában és a hollandok Jáva és Bali szigetén. 


Trianonban mégis a magyarokat ítélték el a kisebbségek feltételezett elnyomásáért és az igazi bűnösök emberiség ellen elkövetett bűntettei büntetlenek maradtak. 

Gazdasági gyarmatosítás Afrikában és Magyarországon

A látszólag függetlenné vált afrikai országok továbbra is szenvedik a gyarmatosítás szellemi és anyagi következményeit. Gazdasági függőségük tovább súlyosbodott az angol, francia, amerikai érdeket képviselő multinacionális vállalatok kizsákmányoló tevékenysége következtében. 

Magyarországon hasonló folyamat zajlott le: az ország a szovjet gyarmati függőségből a nyugati multinacionális vállalatok függőségébe került. Amerikaiak, franciák, angolok, hollandok, olaszok, németek fillérekért felvásárolták a jól jövedelmező banki-, biztosítási- és energia szektort, az ipari, kereskedelmi, vendéglátó és telekommunikációs cégeket. A virágzó magyar élelmiszeripar teljes egészében a kezükbe került és megtévesztő zsebszerződésekkel megszerezték a legjobb dunántúli és alföldi termőföldeket. Gyakran előfordult, hogy a könnyen megszerzett magyar vállalatokat bezárták és a magyar termékeket a saját termékeikkel helyettesítették. Nincs nagy különbség a függetlenné vált afrikai országok függősége és Magyarország nyugattól való függősége között. Afrikában is, mint Magyarországon a nyereségéhes nyugati vállalatok, gyarmattartóként a kezükben tartják úgy a gazdasági hatalmat, mint a nagy tömegeket befolyásoló médiákat. Ha a félrevezetett emberek mégis rájönnek, hog y mi történik velük és egy olyan kormányt merészelnek választani, amely a nemzet érdekeinek megfelelően kormányoz, és nem veszi tekintetbe a multinacionális nagyvállalatok nyereségérdekeit, akkor azonnal elindul a hazug lejárató kampány az ország és a kormány ellen. Ha ez Afrikában vagy Ázsiában történik, a multinacionális világhatalom még radikálisabban jár el. Katonai puccs, lázadás, polgárháború kirobbantásával vagy emberi jogokat védő direkt katonai beavatkozással büntetik meg a népet és buktatják meg a kormányt. 

A XIX. és a XX. században a gyarmatosítók lőfegyvert használtak az ellenállás megtörésére. A XXI. században viszont a médiák tudatmódosító, hazugsággal mérgezett manipulációs technikájával és a fogyasztói társadalom áruözönének csábos ajánlataival törik meg a bennszülöttek ellenállását. 

Kettős mérce alkalmazása

Az Európai Unió és az európai intézményrendszer magyarellenes magatartása érthetetlen módon már a rendszerváltozás után ismét újra indult. Először is sorozatos szerződésszegésekkel és súlyos jogsértésekkel igyekeztek háttérbe szorítani a magyar gazdasági érdekeket és megakadályozni, hogy a magyarok gyorsabban az unió tagjai legyenek, mint szomszédaik, a csehek, a szlovákok, a lengyelek és a szlovénok.

Az Orbán-kormány magyar érdekeket képviselő intézkedései és törvényei felerősítették a magyarellenes európai támadásokat, amelyeket álságos és képmutató módon igyekeztek a magyar demokráciát és a magyar sajtószabadságot féltő magatartásként álcázni. Valójában a nyugati multinacionális vállalatok könnyen megszerzett extranyereségét féltették. Szemérmetlenül azt állították, hogy a magyar alkotmány és a magyar törvények sértik az európai demokratikus normákat és az emberi méltóságot, ugyanakkor szemet hunytak a II. Világháború óta Csehországban és Szlovákiában érvényben lévő Benes-dekrétumok felett. 

A szlovák jogrend továbbra is helyesnek és törvényesnek találja a kollektív háborús bűnösnek tekintett magyarok II. Világháború utáni lemészárlását, vagyonának elkobzását, a magyar családok földönfutóvá való tételét. A magyarokat kisemmiző kínzó, gyilkoló szlovák és cseh háborús bűnösök egyszer és mindenkorra mentesültek a felelősségre vonás alól. A szlovák parlament ezzel megerősítette, hogy az etnikai tisztogatás, a nemzeti kisebbségek megsemmisítése elfogadható magatartás lehet egy európai államtól. Az Európai Unió mindezért a szlovákokat, a szlovák alkotmányt nem ítélte el, viszont a magyarokat elmarasztalta, mert a magyar alkotmány diszkriminálja a homoszexuális kisebbséget és nem fogadja el az egyneműek házasságát. 

Mi okozza az európaiak magyarellenességét, az igazságtalan kettős mérce alkalmazását, amely ugyanúgy tetten érhető ma az Európai Unió részéről, mint ahogyan már megnyilvánult Trianonban és a Trianon előtti évszázadok során? 907-ben, nem sokkal a honvisszafoglalás után, a német püspökök által vezetett európai keresztes sereg hadiparancsa világosan mutatta az iszonyatos célkitűzést: Irtsátok ki a magyarokat! (Hunguros eleminandos esse!). Árpád fejedelem vitéz lovasíjászainak köszönhetően azonban a népirtásra buzdító hadiparancsot nem tudták végrehajtani. A kereszténység felvétele ellenére a nyugati előítéletek továbbra is fennmaradtak a magyarok ellen. A német-római császár már Szent István korában a magyarokra támadt. A későbbi évszázadokban sem változott a helyzet, sem a tatárjárás, sem a török háborúk idején. 1526-ban Mohácsnál Szulejmán szultán I. Ferenc francia király szövetségeseként indította a támadást a magyar haderő ellen. A török idők után az osztrák elnyomás köv etkezett. A szabadságharcainkat nyugat jóváhagyásával vérbe fojtották és következett a trianoni tragédia, a II. Világháború szörnyűsége és a szovjet gyarmati sorsot felváltó nyugati multinacionális világcégek lélekölő gyarmatosítása. 

A kérdést tehát jogosan tehetjük fel: mi baja Európának velünk? Igaza lenne a svájci történésznek, hogy az európai gondolkodás hagyományosan rasszista és nem befogadó?

Vitathatatlan tény, hogy az utóbbi évszázadok történelme, a felsőbbségüket tűzzel-vassal hirdető európai rasszizmus története is. Más fajú, más vallású népeket mélyen lenézték, kirekesztették, legyenek azok fekete afrikaiak, ázsiaiak, arabok, zsidók, indiaiak vagy keletiek. Az európai rasszizmus megnyilvánult minden olyan földrészen, ahol az európaiak megjelentek Amerikában, Afrikában, Ausztráliában, Ázsiában. Az őslakókat megfélemlítették, ellenállásukat fegyverrel letörték, rabszolgaként dolgoztatták és ellenállás esetén tömegesen lemészárolták őket. A magyarokat keleti népnek tekintették, évszázadokon át a lovas műveltségű szkítákkal és hunokkal azonosították. 

A magyarok ellen megnyilvánuló évszázados európai ellenségességben, minden bizonnyal a keleti népek ellen érzett tudatalatti rasszista előítéletek jelentős szerepet játszották. 

Keleti népek: hunok, avarok, magyarok 
A IV. és az V. században a keletről érkezett lovas műveltségű hunok mély lelki traumát okoztak ellenfeleiknek. Könnyedén térdre kényszerítették a kor két európai nagyhatalmát, a Kelet-Római Birodalmat (Bizáncot) és a Nyugat-Római Birodalmat, de a harcias germán népeket, a gótokat, a gepidákat, a vandálokat, a frankokat és a burgundokat is. (megj.: a magyarok ősei a hunok és avarok mind itt éltek a Kárpát-medencében, ősidők óta! - KJ) 
Atilla, a hun uralkodó (tengrikút hunul) jóságos és kegyelmes volt a legyőzött népekkel. Meghagyta földjüket, politikai és vallási intézményeiket és a királyaikkal barátsági szerződést kötött. Udvarában több tucat kisebb-nagyobb hatalmú germán király és fejedelem tartózkodott. A rómaiakkal ellentétben a hunok a legyőzött ország lakosságát nem vitték el rabszolgának, hanem meghagyták szabadságukat. A dekadens Római Birodalom az V. századi fennmaradását a hunoknak köszönhette. A római császároknak hun testőrsége volt és a legütőképesebb légiókat hun segédcsapatokból állították össze, melyeket Atilla bocsátott a császár rendelkezésére. Hun segítség nélkül a Római Birodalom már régen összeomlott volna, a sorozatos germán támadások következtében. A kereszténnyé vált Római Birodalomban azonban a főpapok nagy része beleértve a pápát, veszélyesnek tekintette a pogány hunok befolyását a növekedésnek induló fiatal keresztény egyház számára. 
Ekkor kezdődött a hunok démonizálása, a lehető legijesztőbbre való lefestése, nehogy előfordulhasson, hogy az erőszakkal és megfélemlítéssel megkeresztelt, gondolkodásában még félig, pogány tartományok lakossága rokonszenvezzen a keletről érkezett pogányokkal. A hungyűlölő római főpap és történetíró, Marcellus Ammianus soha nem látott egyetlen eleven hunt sem, mégis a hunellenes propaganda és hazug rágalom-hadjáratok legismertebb történelmi személyisége lett. A kereszténység legnagyobb ellenségeként, az ördög szövetségeseként írta le a hunokat, akik öldöklésből és rablásból élnek, mindent nyersen fogyasztanak, nem ismerik a főzési és sütési eljárásokat. A nyereg alatt puhított hús nevetséges meséjét is Marcellus Ammianus találta ki. A hunok lejáratására bevetett hazug vádakat és félelemkeltő rágalmazásokat később átvették ugyanúgy a középkori történészek, mint a modern történetírók, hivatkozva az írott forrás mágiaként elfogadtatott dogmájára. 
A hunok után a VI. században keletről érkezett lovas műveltségű avarokat és a IX. században szintén keletről érkezett lovas műveltségű magyarokat az európaiak hunnak vagy szkítának nevezték, és a hunok leszármazottainak tekintették. Nem véletlenül, hiszen az avarok és a magyarok a hunok utódainak tartották magukat és büszkén vallották hun származásukat. A magyarság sohasem tekintett Atillára és népére nyugat gyűlölködő szemével, nemcsak vérrokonsági meggyőződése, hanem közös lovas műveltségű szellemi és lelki értékrendszere miatt is. Atillát és hunjait csak a magyar tudományos kutatás értheti meg - írta Eckhardt Sándor a Magyar Szemlében (1940.). 
A több mint ezer éves Kárpát-medencei magyar történelem során a hun-magyar rokonság mindig a magyar nemzettudat alapját képezte. Zrínyi Miklós Atillát, mint az első magyar királyt méltatja (1651) és Kölcsey Ferenc a Himnuszban megemlékezik a hun ősökről: "Általad nyert szép hazát Bendegúznak vére" (Bendegúz Atilla atyja volt). 
A magyarságra visszasugárzó évszázados hun és lovas műveltségű népellenes európai előítéletek visszaszorítására a magyar politikai és tudományos körök a finn-ugor nyelvészeti elméletet találták a legmegfelelőbbnek a nyugati ellenséges magatartás ellensúlyozására. Feltételezéseik szerint a finn-ugor nyelvészeti elmélet nagy előnye az, hogy tagadja a hun-magyar rokonságot és az európaiak számára egy elfogadható rokonszenves kis északi néppel, a finnekkel hozza rokoni kapcsolatba a magyarokat. A rendszerváltozás után a finn-ugor rokonság erőszakos dogmatikus terjesztése még jobban felerősödött. Az egyetemeken, a főiskolákban, a középiskolákban a finn-ugor rokonságot megmásíthatatlan tényként tanítják. A magyar történelmet bemutató külföldieknek szánt kiadványokban erőteljesen kiemelik és aláhúzzák a magyar-finn-ugor rokonság dogmáját. A kilencvenes évek elején a magyar bulvársajtó hosszan beszámolt a magyar köztársasági elnök finn-ugor rokonnépeknél tett látogatásáról, amely nek során az őstörténelmünket kevéssé ismerő elnök meghatódva részt vett egy közös ősöket felidéző medvetoron(!). Azóta Magyarország több finn-ugor világkongresszust rendezett és 2013. tavaszán a magyar parlament elfogadta, hogy ezen túl minden év októberében finn-ugor napot fog ünnepelni az ország. A finn-ugor rokonság külföldi terjesztése azonban nem állította meg az európai előítéletek magyarság ellenes megnyilvánulásait. Nyugatot nem érdekli, hogy finn-ugornak hirdetjük magunkat vagy sem, továbbra is keleti idegenként tekintenek ránk. 
A külföldiekre nem volt semmilyen hatással a finn-ugor rokonság hirdetése, viszont hatalmas károkat okozott a magyar lélekben. Már Gárdonyi Géza megjegyezte, hogy a hamis finn-ugor rokonság erőszakolása a magyar nemzettudat tatárjárását jelenti, mert lerombolja ősi legendáink, mítoszaink, krónikáink érzelmi értékeit. Minden népnek szüksége van az ősök által tovább adott mítoszra és nemzeti történelem tudatra. A mítosz, az ősi történelemtudat a nemzeti megmaradás fontos feltétele. Ha a mítoszt és az ősöktől örökölt történelemtudatot szétzúzzák, akkor a nemzetet összetartó érzelmi és történelmi értékeket is szétzúzzák, a nemzet torzsalkodó és megosztott tömeggé válik és ügyes manipulátorok azt tesznek vele, amit akarnak. Ez mégsem lehet a finn-ugor elmélet terjesztésének a célja! Vagy mégis? 
Mindenesetre a finn-ugor elmélet terjesztésével jól összekuszálták az amúgy is súlyosan sérült nemzet tudatát és egyáltalán nem befolyásoltuk vele a külföldi célközönséget. Ha tetszik, ha nem, az európai tudatalattiban élénken él az évszázados lelki beidegződés a magyarság keleti gyökereivel kapcsolatban, amely továbbra is látványosan megnyilvánul az európai intézmények politikusainak magatartásában. 
Magyarság: kelet és nyugat összekötő hídja 
Az európai tudatalattiban erőteljesen működő kelet-ellenesség kisebbségi érzése gátlásokra és atavisztikus félelmekre épül. Az európai kelet-ellenesség azonban nemcsak a keletről érkezett ősi lovas műveltségű népeket érinti, hanem a gazdaságilag megerősödött távol-keleti népeket, a kínaiakat, a japánokat, a koreaiakat és a dél-kelet ázsiaiakat is. Igaza van a svájci történésznek, hogy az európaiak ellenséges magatartása a magyarság keleti népekhez kötődő szellemi és lelki gyökerei ellen érzett ellenszenvre épül. 
Az európaiak a keleti népekre a leggyakrabban meg nem értéssel, irigységgel és félelemmel tekintettek. Csodálták őket és féltek is tőlük. A nagy inváziók mindig keletről érték Európát és az esetek nagy többségében a keletiek legyőzték a nyugatiakat. 
A XXI. század gazdasági háborújában kelet ismét győzelemre áll. Kína, Japán, Korea, Dél-kelet Ázsia, sőt az olaj- és energia-gazdag közép-ázsiai török népek áruikkal elfoglalják és legyőzik az európai gazdaságot. Európa kelettel szembeni gazdasági vereségét beképzelt kulturális és civilizációs magasabb rendűségével igyekszik minimalizálni és ellensúlyozni. Szándékosan elhallgatva a keleti civilizációk több ezer éves kulturális és tudományos teljesítményét, amely jóval Európa előtt járt. A folyamatos erkölcsi, társadalmi és gazdasági krízisben vergődő Európát kelet látványos gazdasági előtörése nagyon zavarja, mert érezteti vele, hogy a jövő végérvényesen keleté és a keleti szellem győzedelmeskedik a nyugati szellem felett. 
Mindezek tudatában eljött az ideje, hogy megüzenjük a magyarokkal ellenségesen viselkedő Európának, büszkék vagyunk keleti gyökereinkre, nincs szükségünk a finn-ugor nyelvészeti feltételezésekkel bizonygatni európaiasságunkat. Elég bizonyítéknak tartjuk, hogy több mint ezer éven át az európai kereszténység keleti védőbástyája voltunk és hatalmas véráldozatok árán bizonyítottuk hovatartozásunkat. 
Keleti gyökerű európaiként őszintén együtt szeretnénk működni minden európai néppel Európa felvirágoztatásáért. Ugyanakkor testvéri kezet nyújtunk keleti lovas kultúrájú rokonainknak, a törököknek, a kazahoknak, az üzbégeknek, a kirgizeknek, a türkméneknek, a tatároknak, a mongoloknak és Távol-Kelet népeinek, a kínaiaknak, a japánoknak, a koreaiaknak, a dél-kelet ázsiaiaknak. 
Így teljesíthetjük az Isten által ránk bízott küldetést, Eurázsia keleti és nyugati népei szellemi és lelki összekötő hídjának a felépítését, kelet és nyugat szellemi és lelki összhangjának a megteremtését. 
Forrás: C.B.R.Gy. - Svájc 


Nagy-Magyarország és a romániai választások 

Az erdélyi szavazók voksolási attitűdje merőben eltér az óromániaitól 
Érdekes anyagra bukkantunk nemrég. A következő Lengyelországot ábrázoló térkép azt mutatja meg nekünk, hogy az ország különböző régióiban élő állampolgárok a 2007-es parlamenti választások során melyik pártra voksoltak. Ez eddig akár még unalmasnak is tűnhet, ha nem veszünk észre valami érdekeset: 
(...) 
kolozsvaros.ro 



Kárpát-medence a földi paradicsomkert / A Kárpát-medence értékei 

2008.12.12, 22:09 Nemzeti Hírháló 
Kárpát-medence a Földi paradicsomkert, az itt élő népek számára menedékhely, a fennmaradás záloga
Gondolatok a Kárpát-medencéről, melyeket elhallgatnak, félremagyaráznak, elferdítve tanítanak.

1. rész - Kárpát-medence (értsd alatta a teljes Kárpát-medencei területet)

Noé bárkája:

Mostantól felejtsd el, hogy hazánk egy semmit nem érő, szegény kis átjáróház. Nem véletlenül sulykolják hosszú idő óta a hivatalos tanrend szerint, a merjünk kicsik lenni ideológiáját. Tisztában kell végre lennünk azzal, hogy milyen terület birtokosai vagyunk, mekkora a felelősségünk őseink hagyatékának kezelésében, a jövő nemzedéknek történő megmentésében. A jégkorszak ideje alatt a Kárpát-medence biztosította a fajok számára a fennmaradást, a túlélést. A Kárpátokon túli területeket vastag jégtakaró borította. Vonulata több ezer évvel ezelőtt is megvédte a belső területeket. A klíma itt elegendően enyhe volt ahhoz, hogy a populáció életben maradjon és a jég felolvadását követően az élet újból elindulh asson. Olyan, mint Noé bárkája. A Pilis hegységben található Noé hegye.

A mag:

A történelem során eredendően a magot, a középpontot, a kiindulópontot, az emberiség bölcsőjét jelentette és jelenti ma is. A Kárpát-medence a Földnek az a helye, mely emberi számítások szerint a legnagyobb katasztrófák bekövetkezése esetén is védelmet nyújt az itt lakóknak: szélsőségektől mentes éghajlat, jéghegyek olvadása, viszonylagos földrengésmentesség, hurrikánok, tornádók, ciklonoktól való védettség. Rendkívüli adottságokkal rendelkezik. 

Teljes területi, földrajzi egység:

Zártsága és védettsége felhívja magára a figyelmet. Kitüntetett a Kárpátoknak az anyaölszerű, biztonságot nyújtó, óvó, védő szerepe. Minden itt élő ember számára menedéket nyújt. A Kárpátok ölelése évszázadokon keresztül védettséget biztosított egy kívülről jövő esetleges támadás ellen. Az ellenségnek nincs lehetősége könnyűszerrel lerohanni az országot. 

Történészek által elismerten olyanstabil, állandó országhatár, mely a Föld más országaira nem jellemző.Trianon szakította meg ezt az állandóságot. 

Éghajlati, növényzeti, állatvilágbeli területek határain fekszik. Ateljességet megidézve mind a 4 évszak gyönyörűségeinek részesei lehetünk. Itt mindenből megvan az élet továbbviteléhez szükséges minimum, a mag. A megélhetéshez minden energiaforrás és nyersanyag rendelkezésre áll. A földi egység jelképeként megtalálható minden tájforma, az ásványok és kőzetek széles skálája, minden gyógyvíz és gyógynövény, ami a világ más részein csak külön-külön, részletekben, hiányosan fordul elő. Természeti kincsekben, nyersanyagokban, erdőkben, vizekben, nemes és drága kövekben gazdag, a növényvilág széles skálájával rendelkezik és bővelkedik. 

Trianon előtt:

A Kárpátok erdőségei, bányái ellátták a mélyebben fekvő területeken élő lakosságot a szükséges famennyiséggel, ásványokkal, sóval. Cserébe az alacsonyabban fekvő területek a hegyvidéknek gabonát és élő jószágot szolgáltattak. Erdély sóbányái Európa szükségleteinek 75%-át kielégítették. Az országon belül a megélhetéshez szükséges teljes ellátás megoldott volt. A gazdaság önállóan és önellátóan tudott működni. Nem szorultunk a nyugat és a kelet gyengébb és silány minőségű termékeire. 

A globalizáció eredményeként:

Ma az önellátás helyett a drága importra fecséreljük jövedelmünket. Ez szinte kizárólag a szemét behozatalát jelenti anyagi és szellemi síkon egyaránt. A behozott termékek többsége értéktelen, olcsó bóvli. Az éltető ételek helyett génkezelt, betegségeket okozó, vegyszerezett, romlott hulladékot szállítanak. Nem beszélve az illegálisan, tonnaszám bekerülő egyéb hulladékokról és az erkölcsöt, az emberséget, a nemzetiséget porig romboló, liberálisnak kikiáltott téveszmékről. Szintén ez jellemző a járványokra, fertőzésekre is, melyek soha nem a Kárpát-medencéből indultak ki. Ideminden időben kívülről kerültek be a fertőző, járványos betegségek. Lásd pl. az 1347-es európai pestis járványt, mely több millió áldozatot követelt. Magyar földön egyetlen megbetegedést sem regisztráltak. 

Geológiai, vízrajzi egység:

A Kárpát-medencében a Földön az összetételében ismert összes gyógyvíz itt egy helyen, együtt, nagy mennyiségben megtalálható. Gyógyvizeink gyógyító hatása világszerte ismert és elismert. Többek között ez is jelzi a magyarság gyógyítási feladatát. 

Hő vizeink nagy mennyisége kivételes lehetőséget teremt a hőenergia hasznosítására. A privatizálás eredményeként forrásvizeink külföldi tulajdonban vannak. Egyetlen gondolat eredményeként elzárhatják előlünk saját ivóvízkészletünk összes vízcsapját. 

Folyóink egységesen a medence belseje felé folynak, édesvíz készletük hatalmas. Európában hazánk rendelkezik a legnagyobb földalatti tiszta ivóvíz készlettel. Édesvíz készletünk becslések szerint 200 millió ember ellátására alkalmas. 

Ny-Európában az elmúlt években több olyan nyár volt, mikor a fejlettnek mondott országoknak heteken keresztül problémát jelentett az ivóvíz ellátás. Az elmúlt években a nyugaton hiányzó esővíz (2007-et megelőzően) a Kárpát-medencében hullott le. Közvetlen negatív hatásként az áradások sok települést pusztítottak, vagy problémát okoztak különösen Erdélyben, a Mátrában. A belvíz szinte az egész ország területét elborította. Hosszú távon viszont előny, hogy a nagy mennyiségű tiszta esővíz megtisztította, kimosta a földekből a korábbi években felhalmozódott műtrágyát és nem utolsó sorban, feltöltötte a medence földalatti vízkészleteit, így számunkra hosszú időre biztosított a vízellátás. 

Közel-Kelet:

Ha a térképen keletre nézünk, a vízhiány nagy probléma. Országaiknak nagy az olajkészletük, tiszta ivóvizük elegendő mennyiségben azonban nincs. Kőolajjal lehet fűteni és hatalmas vagyonokra szert tenni, de ivóvíz hiányában az élet csak néhány napig lehetséges. Ezekben az országokban a vízkészlet nagyon szűkös és szennyezett, a hiányt csak tetemes plusz költség árán tudják pótolni. A víz ára az aranyéval vetekszik. Egyes országokban a vízkorlátozás miatt hetente csak egyszer lehet megnyitni a vízcsapot és még így is csak vékony sugárban csordogál a tiszta víz. 

A felmelegedés:

Hatására a Földön az elsivatagosodás felgyorsult, a jelenlegi vízkészletek sok helyen kiszáradnak. Vannak olyan területek, ahol néhány év alatt több méterrel csökkent a földalatti készlet szintje. Felszínre hozása egyre nagyobb problémát jelent. 

A Föld édesvíz készlete a folyamatos szennyeződés miatt is radikálisan lecsökkent. Az ENSZ becslései szerint az ipari termelés növekedését és a népesség számának emelkedését figyelembe véve a személyenkénti vízfogyasztás 20 évente megduplázódik. 20 év múlva a Közel-Kelet országaiban fele annyi ivóvíz lesz, mint ma. 2050-re a becslések szerint 60 országban 7 milliárdan nélkülöznek majd vizet. A Föld területén megjelenő vízhiány globális népvándorlásokhoz vezethet a jó, vagy jobb adottságokkal rendelkező területek felé. Százmilliók célállomása a "fejlett" világ lesz. A Földön ma 2 milliárd ember él vízhiányos helyeken. 

közeljövőben, sőt már ma is, nem az olaj és a gázkészletek kimerülése, hanem az ivóvíz hiánya okozza majd a legnagyobb problémát. Az olaj és a gáz pótlására új energiaforrások már jelenleg is léteznek. A most használatos energiahordozók lecserélése már évek óta megoldható lenne, de az új energiaforrásokra épülő találmányokat üzleti okokból nem hozzák nyilvánosságra. 

Globalizáció:

Eredményeként a felmelegedés közvetlenül hat a jéghegyek, a két sarkkör hótömegének olvadására. Az elmúlt 10 évben 20%-al csökkent a nyári jégtakaró.Naponta több, mint egy Magyarország területnyi hótakaró, ill. jég olvad meg. Az óceánok vízszintje az elkövetkező évtizedekben, sőt években, várhatóan a vártnál és a médiákban nyilvánosságra hozott értéknél gyorsabban fog emelkedni. Amennyiben a természeti erőforrások felhasználása, elégetése a jelenlegi szinten folytatódik, ill. növekszik, abban az esetben már 10-20 éven belül olyan környezeti katasztrófák bekövetkezése várható, melyre ma a földi lakosság túlnyomó többsége még csak nem is gondol. A média által 2007 nyarán először került nyilvánosságra az, hogy a jelenlegi felhasználást és pazarlást folytatva 10 év múlva a felmelegedési folyamat már szinte visszafordíthatatlan. Figyeljünk föl arra, hogy rövid időn belül, 2007 novemberében már arról szólnak a közvetítések, hogy ha már most abbahagynánk a járműve k használatát és emellett egyéb intézkedések is megtörténnének, a felmelegedési folyamat már ebben az esetben sem lenne megállítható! A víz emelkedésének másik oka lehet a közeljövőben a Föld esetleges pólusváltása, melynek egyik következménye szintén a jelenlegi jéghegyek olvadása lehet. 

Nem kell különösebb számolás ahhoz, hogy 10 év múlva mennyi idősen leszünk kénytelenek szembenézni a tényekkel: 

A szárazföldön vízhiány van, miközben a tengerszint rohamosan emelkedik. A tengerparton élő népek lakóhelye sok helyen tengerszint alatt található, vagy minimálisan felette. Túlnyomóan ez jellemző egész Nyugat-Európára. Ezekről a területekről elinduló népvándorlás lehetséges célállomása a Kárpát-medence. Nézz a térképre! Egy emelkedő vízszintet sem észak, sem kelet, sem dél, sem nyugat Európában a Kárpátok óvó és védő ölelésén kívül nem tud feltartóztatni semmilyen természeti képződmény.

Az elhallgatott tudományos becslések szerint mára a Földön a természetes rendszerek kb. 70-80%-a már elpusztult! A maradék kb. 30% működteti a Földet.

Termőföld:

A világ tájain a termőföldek erősen lecsökkentek a benépesítések, a városok, az autópálya építkezések következtében. A Kárpát-medence területe a kiválónak minősített termőföld viszonylatában is kivételesnek mondható. A bolygón az összes megművelhető területet figyelembe véve, arányaiban itt található a legjobb minőségűnek értékelt termőföldek jelentős része. Következésképpen a Föld más területein szétszórva, csak minimálisan fordul elő olyan kiváló minőségű termőföld, mint itt nálunk, egy helyen minőségében és mennyiségében is egyaránt. Az ENSZ Élelmezésügyi Szervezetének nyilatkozata szerint a Földön a termőföldek összességének 3%-a minősíthető kiválónak, vagy jónak. Ez a 3% magában foglalja a magyar termőföldek felét. Ezt a kivételes adottságot használták ki őseink és váltunk ezáltal mezőgazdasági országgá. Az elmúlt évszázadokban többször láttuk el Európát (a jelenlegi EU-t) élelemmel akkor, mikor ott az általunk megtermelt növény és szarvasmarha állomány hiányában éhínség lépett volna föl. Ma a szándékosan tönkretett mezőgazdaság miatt az éltető élelmiszerek helyett a külföldi silány minőségű árukat preferálják. Ide kerül be a nyugat iszonyatos mennyiségű romlott, élelmiszernek nem nevezhető génmanipulált, nem fogyasztható terméke.

A magyar termelők drasztikus megszorítása miatt az éves termelés rohamosan csökken, ami újabb külföldi behozatalt jelent. A jó minőségű és egészséges magyar gabonát, gyümölcsöt és zöldségeket külföldre, idegenek számára magasabb árért, a gazdák megélhetőségük biztosításáért eladják. Így a magyar lakosság és a magyar gyermekek számára marad a külföldi mérgekkel átitatott szemét. 

Számunkra ma természetes, hogy ha a Kárpát-medencében eldobunk egy magot, az itt magától kikel és szinte bármerre járunk, folyóvizet, vagy iható friss forrásvizet szinte mindenfelé találunk. A gabonatermesztéshez és az állattartáshoz is elegendő és kiváló minőségű földterület áll a rendelkezésünkre. Az őshonos és erős, ellenálló tönkölybúza génbankként szolgál a világnak az egyéb, gyenge minőségű gabonák helyett. Elhagyva a Kárpátok vonulatát, a Föld más tájain ez közel sem ilyen nyilvánvaló és nincs is így. A legtöbb helyen nagy erőfeszítéseket tesznek azért, hogy a megélhetéshez szükséges gabona megteremjen és az ivóvíz rendelkezésre álljon. 

A Kárpát-medencében nem csak a termőföldek adnak kiváló és bőséges termést. Illetve adnának, ha a kormány a jelenlegi politikával nem fejlesztené azt vissza. 

Édesvizeink halállománya:

Jellemző, hogy a korábbi évszázadokban például a Tiszát csak úgy említették, hogy vizében 2/3 rész a hal, 1/3 rész a víz. 

Az őshonos szürke marha és a mangalica húsa, az egyéb magyar háztáji állatok bőséges élelmet nyújtottak-nyújtanának a teljes lakosság számára. A szürke marha és a mangalica génbankja biztosítja ma a külföld számára a gyenge külföldi tenyészetekkel szemben az életerős állományt. 

A magyar háztáji gazdálkodás, a rideg állattartás erőssé és védetté tette állatainkat. Népünk ennek a termelési módnak és az önellátásnak köszönhette, hogy a középkorban és a további évszázadokban elkerülte az éhínség, mely nyugaton sokszor pusztított. 

Jelenleg a madárinfluenza (mesterségesen létrehozott) vírusa (megj.: most éppen a hasonló célú ebola - KJ) alkalmas arra, hogy az állatok indokolatlan lemészárlásával a gazdákat csődbe juttassák, akik ezek után kénytelenek a fennmaradás érdekében az addig állattartást biztosító földjeiktől megválni. 

Ma a városi lakosságot vészjóslóan fenyegeti egy esetleges gazdasági válság esetén az éhínség. Az országban a vidéki gazdálkodást, a termelő gazdaságokat felszámolták. A gazdákat különböző fondorlattal kényszerítik földjeik eladására, idegen kezekre juttatásra. A megélhetést biztosító élelmiszertermelést és az ipart leépítették.

Jellemzően az idegen kézben lévő bankok, bankárok, kereskedők, plázák, bevásárló központok és egyéb pénzintézetek zsebeit tömi a lakosság, nem gondolva arra, hogy ezzel elősegíti a megtermelt jövedelem drasztikus kiáramlását az országból. 

Ma fennmaradásunk egyik megoldása, ha a magyar lakosság összefog és kizárólag magyar származású és eredetű termékeket vásárol.

A másik az idegen kézben lévő pénzintézetek uzsorakamat elleni összefogásnak kell lennie. Amíg a lakosság uzsorakamatra vesz föl hitelt és vásárol pl. Karácsonyra meggondolatlanul, addig a jelenlegi uralkodói elitet betonozza be jelenlegi székeikbe.Nem kellene hitelt felvenni egy olyan időszakban, mikor a lakosság szándékos eladósítása a cél. Az ország kifosztása után ma a magántulajdon elvételét tűzték ki célul. Ezt könnyűszerrel megtehetik a munkahelyek elvesztése után a jelzálogosítások miatt. Fentiek mellett a hitelek visszafizetésének tömeges megtagadása jelentene előrelépést. Nem arról van szó, hogy fizetés nélkül jusson valaki lakáshoz. A helyzet az, hogy a felső elit valódi munka nélkül, a népesség kizsákmányolásával, őrületes összegű uzsorakamatok milliárdjai által jut ingyen, munka nélküli jövedelemhez.

Kárpát-medence vízrendszerei és termőföldjei:

A világ más, egyéb tájaihoz viszonyítva egyedülállóan képesek a megtisztulásra, a megújulásra. Lásd a Tisza ciánszennyezését. A csodával határos módon a vízből a méreg különösebb átfogó tisztítás nélkül 1-1,5 év alatt eltűnt! Mára a halállomány újra bőséges. Sem a hazai, sem a külföldi kutató tudós csoportok nem tudnak a jelenségre elfogadható magyarázattal szolgálni. A Kárpát-medencében folyóink szabályozásával, az árterek lecsapolásával elindult az elsivatagosodás. Ez a helytelen bánásmód figyelmeztet a gyors váltásra, a mielőbbi intézkedések megtételére. 

Magyarázat az elsivatagosodásra:

A medencében lehulló csapadéknak a múltban elég ideje volt a párolgásra. Folyóink széles medre, az elterülő és kanyargó víztömeg párolgása során a nedvesség még itt, a medencében visszahullt, vagy a Kárpátok vonulatának ütközve az erdőségeket öntözte megfelelő mennyiségű tiszta vízzel. A lecsapolások, az árterek megszüntetésével, a folyók szabályozásával, a gátak építésével és megemelésével a víz átrohan a Kárpát-medencén és nincs ideje a párolgásra, így a természetes folyamat felgyorsul, melynek eredménye a kevesebb mennyiségű természetes csapadék visszahullása. 

Gondoljunk gyerekkorunkra, a Mezopotámiai gazdálkodásról tanultakra. Az ottani ártéri gazdálkodás bőséges termést biztosított. Így volt ez a Duna-Tisza folyamközének területén is, hiszen Mezopotámia folyamközt jelent. És ez a folyamköz, azaz Mezopotámia és annak összes gazdagsága megegyezik a két nagy folyónk által közrefogott területtel. Akkor hol is van-volt Mezopotámia? 

A helyzetet súlyosbítja a Kárpátokban egyre növekvő fakitermelés. Esőzések után a vizet nem fogja meg az erdők, a fák gyökérzete. A víz lezúdul, az Alföldön ezáltal hatalmas áradásokat, belvizet okozva. És mindezt a globalizáció fenntartásaérdekében tudatosan irányítják és teszik a földi kisebbségben lévő irányító réteg kedvéért. Állítsuk szembe ezt azzal, hogy néhány milliárdos miatt milliárdok éheznek és szenvednek. A Föld ennek a maréknyi kisebbségnek a hatalmon maradása érdekében van kitéve a tudatos pusztításnak, veszélyeztetve ezzel mindannyiunk életét, létét és jövőjét. 

Génkezelt élelmiszerek:

Fontos a behozatal és termesztés teljes tilalma. Azokon a területeken, ahol géntechnológiát alkalmaznak, a föld eredeti állapotát nehezebb visszaállítani (10 év), mintha egy lebetonozott területet kellene újra termővé tenni. Ezek a termékek hosszú távon fogyasztva, generációkon keresztül károsítják az egészséget, befolyásolják a hormon rendszert, az idegrendszert és a nemzőképességet. Az új generációk, azaz fiaink, unokáink nagy valószínűséggel torz képleteket hordoznak majd születésükkor. Ezt egyetlen szülő sem akarhatja! 

Ténylegesen rajtunk múlik a folytatás! Komolyan kellene végre venni a tényadatokat és tenni valamit a fennmaradásért. Nem elegendő az eddigi rossz magyar szokás szerint legyinteni és mindent elintézni azzal, hogy ugyan, én egymagam mit tegyek, úgy sincs eredménye. Ennek az időnek vége kell, hogy legyen. A magyarság egyik feladata a példamutatás. Most elsődlegesen egymásnak kell jó példával szolgálnunk. Megjegyzendő, hogy múltunkhoz hasonlóan, hosszabb távon a jövőben ez más népek számára is feladatunk!

Hagyományaink és szokásaink:

Egyértelműen jelzik a Kárpát-medence történelmi, kulturális, művészeti, népességi egybetartozását. Mára bizonyítottá vált, hogy területét uralkodóan mindig is magyar génekkel rendelkező emberek lakták. Hazug az állítás, mely szerint őseink a ma tanított honfoglalás idején érkeztek volna ide. 

Honfoglalás:

Ezt a szót a nyelvújításkor Kazinczy maga is szabadkőművesként, az ő megbízásuk alapján találta ki. A fellelhető korabeli iratok alapján őseink soha nem használták ezt a szót. Mindig hazatérésről, vagy visszatérésről beszéltek. 

Az Egyesült Államokban megjelenő tudományos Science folyóirat 2000. novemberben ismertette a genetikai szakterület nemzetközi élvonalának 17 elismert képviselőjének kutatási eredményét. A vizsgálat kiterjedt az USA-tól Ukrajnáig az európai népek származásának és betelepedési idejének felderítésére. Megállapításuk szerint amagyar fajra jellemző EU19 gén 35-40.000 éve jelen van a Kárpát-medencében. Ez a gén a magyarokban 60%, míg a nyugat-európai népekben legfeljebb alacsony gyakorisággal fordul elő. Ez az időtartam megfelel a Homo sapiens első európai betelepedése óta eltelt időnek, melynek kezdetén a neandervölgyi ember által benépesült Európa. A magyar a legrégebbi európai génjelző.

A magyarság eredettudata a vízözön korszakáig vezet vissza. A víz okozta pusztulás után újjászülető élet és emberi kultúra forrásának hordozója, közvetítője. Az özönvíz után az elsüllyedt földrész, Atlantisz ősi tudását hoztuk magunkkal a Kárpát-medencébe. Ezért történhetett meg, hogy az özönvíz után az eredendő tudás a víz által el nem borított területről, a Kárpát-medencéből terjedt el a Föld többi tájára. 

Xenofon írja: Európában az özönvíz óta szkíták uralkodnak.

Josefus Flavius zsidó krónikás ie. 37-ben írta: Magóg és Gomer népei már a vízözön után itt voltak olyan területen, ahol előtte még senki nem járt. Területük Spanyol-ország déli tájaitól a Don folyóig terjedt. Magóg a róla elnevezett magarokat alapította, a görögök őket szkítáknak nevezik. 

Azaz szűzfoglalással, a Vízözön után érkeztünk a Kárpát-medencébe és nem más népektől sajátítottuk ki 1000 évvel ezelőtt a területet! Ez alapján történelmünk sem csupán az elmúlt 1000 évből áll! 

Árpád vezetésével a hazajövetel jelentősebb ütközetek nélkül történt, hiszen itt a visszatéréskor magyarul beszélő rokonokat találtak

A Tarih-i Üngürüsz szerint, amikor Hunor (azaz Árpád népe) Pannónia tartományba érkezett, látta, hogy az ottani népek az ő nyelvükön beszéltek. 

Anonymus megemlíti a székelyeket, akik Árpád elé mentek és csatlakoztak is hozzá. 

Anonymus és Kézai Simon visszaköltözésnek, Thuróczy János visszatérésnek, Székely István és Heltai Gáspár második bejövetelnek, a Képes Krónika, Ranzano és Bonfini nagy visszaköltözésről ír.

A magyarok egy szétesett Európába érkeztek vissza. A Kárpát-medencében őseink ezek után olyan szilárd jogállamot hoztak létre, mely 1000 éven át a Szent Korona alá tartozó népek között viszonylagos békét és jogokkal biztosított együttélést teremtett

J.J. Modi indiai professzor szavai: 

"Áldottak legyetek magyarok, Attila népének egyetlen örökösei! Félszázados tanulmányaim meggyőztek róla, hogy a hunok feltétlenül a magyarok ősei voltak- s így a mai magyarság az ősi szkíta népek egyedüli leszármazottja Európában, mely magyarságnak a történelme a ma élő összes nemzetek legősibb történelme. Kutatásaim alapján a hunokat olyan nemzetnek ismertem meg, amelynek dicsősége a mai szomorú világot is beragyogja. Attila a világtörténelem egyik legnagyobb hőse, aki mint igaz hős, lovagias és nagylelkű volt." 

Makó:
Itt található Európa (kivéve Oroszország területét) legnagyobb, hivatalosan bejelentett földgázmezője, melyet a beleegyezésünk nélkül, titokban a kanadaiaknak privatizáltak. 

A hivatalos becslés szerint a makói földgázmező 600 milliárd euró-t ér! Néhány % (12 %) bevételért odaadta a kormány a lehetőségét annak, hogy: a készletből az ország államadósságát könnyedén törleszthessük és a jólét néhány év alatt elérje az ausztriai színvonalat. Ha nem idegen hatalmak érdekeit szolgálná a jelenlegi kormány, akkor nem lenne szükség semmilyen megszorító intézkedésre és akár 100 évig is könnyedén élvezhetnénk ennek a kincsnek a javait. Végre jólétben élhetnénk. Minden magyar számára biztosított lenne a megélhetés. 

2007-ben bejelentették, hogy megtalálták a Makóhoz hasonló, sőt nagyobb hozamú gázmezőt, melyet szintén Kanadaiak termelnek majd ki. Az ország egyéb helyein található (legalább 3-4) hasonló nagyságú földgázmezőkről még mindig hallgatnak! 

Erdély:

A Kárpátok vonulatában rekord mennyiségű az un. aromás kőolaj, melyből gyógyszer is előállítható. Erről a kincsről sem számoltak még be, elhallgatják. A Duna-delta torkolatában a közelmúltban nagy mennyiségű olaj és földgáz készletre derült fény. 

Börzsöny:

Itt található a Föld egyik legnagyobb és legjobb minőségű, ma is működő arany bányája, melyet 1992-ben szintén a kanadaiaknak privatizáltak. Ki adta oda vagyonunkat, kincsünket?! Kitől kértek erre engedélyt?! 

Mátraderecske

mellett a Lahócza hegy 250 millió tonna aranyércet rejt. A rendkívüli mennyiségű arany mellett itt, Recsken található Európa legnagyobb réztartalmú ércelőfordulása is melynek kitermelését a magas költségek miatt hagyták abba. 

A múzeumi felirat: 

magyar aranybányászat Erdélyt is beleértve évszázadokon keresztül a legjobb minőségű aranyat biztosította. Valóban aranyat ér. A középkorban értékmérőként használták. Európában a magyar királyság rendelkezett a legnagyobb jövedelemmel. Aranytermelésben a középkor idején Magyar-ország állt az első helyen. Az Árpád korban az arany föveny aranyként is előfordult, ami azt jelentette, hogy szinte bányászat nélkül, a felszínről lehetett kitermelni. Az itt található arany mennyisége a mai napig is meghatározó. A Habsburgok a XV. szd-ban rátették kezüket erre az aranykészletre, mely már abban az időben is a legnagyobb mennyiségű és a legjobb minőségű aranynak számított. 
A világ ezüst termelésének 1/5-e hazánkból származott. 
Könnyű volt így a Habsburgoknak meggazdagodni és ez által Ausztria gazdaságát fellendíteni, Magyarországot pedig leigázva, kifosztva, szabadságharcát vérbe fojtva nyomorban hagyni. Ezért ne akarjon ma senki olyan buzgón a nyugat gazdagságához felzárkózni! Meggazdagodásuk egyik alapja a tőlünk el-és kirabolt kincsek hatalmas készlete, továbbá a magyarság egyedülálló és kivételes tudásának kihasználása és annak kamatoztatása. És ez nem csak Ausztriára vonatkozik! 
Lásd Atilla királyunk több szekér elrabolt avar kincsét, aranyát, melyeket ma úgy mutogatnak a nyugati múzeumokban, mintha az örök időktől az ő tulajdonukban lenne és az ő kultúrájukból származna. 
De nézzünk szét keleten is! Az orosz területeken feltárt szkíta halomsírokból tömegesen kerültek elő a finom munkával, a korhoz képest a legnagyobb tudással megművelt arany tárgyak, szobrok, ékszerek. A tuvai halomsírból előkerülttöbb ezer arany tárgyat a század legnagyobb régészeti feltárásának tartják. A halomsír (kurgán) 800m hosszú és 30-50m magas. A lelet együttes egyértelműen igazolja a szkíta származást és a korhoz viszonyított magas fokú és páratlan műveltséget. A leletek jelentéstartalma a magyar hagyományokat jellemzi: több ezer aranyból készült ló, csodaszarvas, Turul szobor került elő. A szobrok és ékszerek mindegyikét a finom, gondos, nemes kidolgozás, az élettel teli mozgékonyság jellemzi, ellentét ben más népek korabeli leleteivel, melyek képtelenek az életerőt tárgyaikban ábrázolni. 
A további ásatásokat a nagy mennyiségű kincs miatt fegyveresen őrzik. És ez szintén a mi örökségünk, melyről hallgatnak. 
A Tuvai halomsírokról: 
http://www.nemzetihirhalo.hu/index.php?lap=video&v=207&kat=16 
Irak: 
Beszélhetünk továbbá az iraki bombázásokról, a Bagdadi Múzeum kifosztásáról. Sokan nem tudják, hogy a bombázásokkal őseink eddig fennmaradt kultúráját tették tönkre és tüntették el. A bombázások nem csak a föld színéről, hanem a sivatag homokja alatt is lerombolták a több ezer éves kultúrát. 
Első hallásra teljesen értelmetlennek tűnt a sivatag homokjának bombázása. Nem véletlenül irányították a rakétákat mélyen a föld alá. A Bagdadi Múzeumból teljesentudatosan, listával a kezükben vitték el és vitették el a lakossággal származásunk és ősi múltunk dicsőségét igazoló emlékeit. Az iraki háború egyik valós célja ez volt. 
A magyarság egy része a jelenlegi Irakból származik Legközelebbi rokonaink a kurdok. Számos felkelés és a nagyhatalmak számos ígérete ellenére ma sem rendelkeznek önálló állammal. Az Iránhoz, Irakhoz és Törökországhoz tartozó területeken élő kurdok a legnagyobb nép a világon, melynek nincs hazája. A szabadságukért harcoló kurdokat a jelenlegi hatalom negatív ítélettel felkelőknek, lázadóknak nevezi. 
Erdély: 
Verespatakon az Unió 330.000 tonna arany és 1600 tonna ezüst kitermeléséttervezi. 1 km mélyen masszív uránium érc bányászható, melyet szintén titok övez. Az itt található aranyat nem szükséges hónapokig folyóvízben szitán átszűrni ahhoz, hogy néhány grammhoz hozzájussanak. Ezt a bányát ugyancsak kanadaiak termelnék ki. 
Feltehetjük a kérdést, milyen különleges képességekkel rendelkezik Kanada, hogy a Kárpát-medencében található földgázmezők és az aranybányák kitermelési joga pont az ő kezükbe került
A program megsemmisít 5 hegyet, a középkori bányászat régészeti maradványait, 10 templomot, 12 temetőt, 98 gazdaságot, 900 lakóépületet és 2150 ember kényszerül lakóhelyét elhagyni. A bányászat évi 13000 tonna cián felhasználásával jár, miközben elpusztít számos növény-és állatfajt. A kitermelés során cián, arzén, kadmium, vas, higany, nikkel vegyületek keletkeznek, melyek tárolóból való kikerülése ökológiai katasztrófájával fenyegeti Makót, Szegedet, Aradot, Tordát, Zentát, stb. 
A verespataki program (a pusztítás) terepasztala és a közel Jézus korabeli (1900 éves) aranybánya: 
Nem véletlenül volt szükség az ország teljes és tudatos, előre kigondolt legyengítésére és szétszakítására Trianonnal. Az Uniónak Erdélyre (Romániára) elsősorban a magyar föld aranykészlete, olajtartaléka és az erdőségek miatt van szüksége. 
Ma már nyilvánosan beszélnek arról, hogy minden valószínűség szerint az I. vh. kirobbantásának tényleges oka a Kárpát-medence feldarabolása és az akkor még "nagy" Magyarország legyengítése volt. Hosszú előkészületek után megtörtént a magyarság szétszakítása. Célul már akkor is a magyar föld megszerzését tűzték ki. Trianonnal az országot "keresztre feszítették" későbbi terveik megvalósításához. 
Mecsek: 
Nem véletlen az sem, hogy évek óta meg akarják kaparintani a Zengő és a Tubes védett területeit. A kijelölt helyszíneken feltűnően intenzív az energiasugárzás, az energia csomópontokérzékelhetősége. A radarállomás az itt sűrűsödőenergiák megszerzésére és felhasználására lett megtervezve. Ennek világuralmi, hadiipari alkalmazására az USA technikailag a Haarp fegyverekkel képes. A telepítésre szánt radart olyan területen akarják elhelyezni, ahol díszesen faragott építőkövek maradványai találhatóak. Az itt található energiák működése alapján egy Stonehedge jellegű felépítményre lehet asszociálni. Szt. István idején itt gyógyító központ működött. Számtalan középkori legenda ő rzi a múlt emlékeit. A Földön élő bánáti bazsarózsa 90%-a itt található. A populációt próbálták áttelepíteni, de a kísérlet kudarcba fulladt, más területen nem marad fenn. Az országban már két helyen helyeztek el ilyen lokátort. 
Pilis-hegy: 
A Pilisben szintén az egyik legjelentősebb szent helyünk, energetikai központunk. Tetején orosz katonai bázis volt, a hivatalos magyarázat szerint Budapest védelmére. Ma az üresen maradt földalatti bunkerben még mindig mérhető a nukleáris sugárzás. A telepítés kiválasztott helye és a környezetszennyezés itt sem a véletlennek köszönhető. 
Tudásunk: 
A Kárpát-medencében élő népcsoport tudását illetően is kivételes. A Kárpát-medence, ill. atörténelmi Magyarország alakja félbevágott agy, mely jelképesen az itt lévő tudást jelzi és jelenti. A földi tudást figyelembe véve a legtehetségesebb emberek bizonyítottan azok, akik a magyarok génjeivel születnek. Genetikailag a világon először a magyarokon vizsgálták, hogy milyen adottságnak köszönhetően magaslanak ki tudásukkal, tehetségükkel más népek közül. Mindig innen kerültek és kerülnek ki ma is a legjobb képességű emberek. 
Egész Európában és a bolygó szempontjából is egyedüli és kivételes helyzetben van a magyarság. Az itt található kedvező klíma és éghajlati viszonyok, az élethez szükséges ivóvíz, a termékeny talaj, a Kárpátok védettsége, az energiaforrások széles skálája (kőolaj, földgáz, geotermikus hőenergia), sehol, egyetlen országnak, egyetlen népcsoportnak sem adatott meg ilyen kivételes formában, összetételben és mennyiségben rajtunk kívül. Mondhatjuk, hogy világhatalom vagyunk az életet biztosító tiszta ivóvíz készletben, olajkészletben, földgázban, aranybányákban, drágakő bányákban (szintén titkolják, pl. smaragd, itt voltak a legértékesebb opál bányák egész Európában), gyógyvizekben
Gyógynövényeink olyan széles skálával rendelkeznek, melyet egyetlen más ország sem mondhat a magáénak. Nincs olyan betegség, melyre ne lenne gyógyszer a Kárpát-medencében. Nemzeti Parkjaink száma és szépsége is rendkívüli. 
Őseink pontosan tudták, hogy népünknek miért pont ezt a területet választották élő-és lakóhelyéül. A jelenleginél jobban kellene megbecsülnünk azt a Szent helyet, melyért őseink vére értünk hullt és melynek gazdagsága -születésünk okán- a számunkra ma természetes. Ha eddig még nem tetted meg, mostantól értékeld más szemmel azt a területet, melyet szülőföldedként tisztelhetsz!


"Minden szerzői jog fenntartva!" 
"Mária Országa" 
(S. Sós Enikő) 
2007. szeptember 
Kapcsolódó: 
    2. rész : Kárpát-medence a földi paradicsomkert / Betelepítés




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése