2018. március 9., péntek

A szép szó itt már nem segít !!!









A szép szó itt már nem segít !!!






Népirtás! Magyarország haldoklik!
(Dr. Polgár Zoltán drámai felszólalása) 

2018-02-11 Youtube 

- Január 1-től az adóhatóság jogköre bővült! Bármilyen tartozásért elvehető az emberek ingatlana! Akár 1000 Ft-os villanytartozásért az ingatlan elvehető! (...) Fel kell gyorsítani az ingatlanok elvételét, mert kiürült a kassza! 

Részletek a 12 perces szónoklatból: 

- Egy keresztény országban az embereket mentik. Nem kilakoltatják. (...) Emlékszem arra gyerekkoromból! Mikor mentem a vonaton, autón! Búzamezők! Kukoricamezők! Szarvasmarhák! Lovak! Dolgozó emberek, traktorok! Semmi! Most semmi nincs! Pusztul Magyarország! (...) A jelenlegi kormányzat hadat visel a magyar lakosság ellen! A jelenlegi kormányzat a magyar nép kiirtását folytatja! (...) Január 1-től az adóhatóság jogköre bővült! Bármilyen tartozásért elvehető az emberek ingatlana! Akár 1000 Ft-os villanytartozásért az ingatlan elvehető! (...) Fel kell gyorsítani az ingatlanok elvételét, mert kiürült a kassza! Magyarországnak az adósságállománya négyszerese a 2010-eshez! (...) A Nemzetbiztonsági Hivatalnak Budapesten, egy elrejtett utcában akkora székház épül, hogy Önöknek fogalmuk sincs! És tudják, mit fog ellenőrizni? Internetet, telefont és a lehallgatást. Szeku! Kiépül a magyar Secu! Jó lesz?! 

Népirtás! Magyarország haldoklik! (Dr. Polgár Zoltán drámai felszólalása)
Videó: 
https://www.youtube.com/watch?v=9amyYJS7YyA


A Fidesz ördögi terve

6 és fél milliárd felesleges ember


Rettegő Fidesz - avagy 1956-tól 2016-ig


A zsidóság bűne és sorsa - Anasztázia 20.


Hazugság a "devizahitel" és a "forintosítás" - brüsszeli meghallgatás vágatlanul, II. rész





Megszólalt a férfi, aki szatyorban vitte a milliókat Botka Lászlónak!



Televízióknak is nyilatkozott az a magyar üzletember, aki azt állítja: német partnereit képviselve, kénytelen volt 250 millió forint kenőpénzzel lefizetni Botka Lászlót és a volt pécsi polgármestert, máskülönben a két politikus ellehetetlenített volna egy komoly ingatlan-projektet.
Mint arról tegnap a SzegedMa elsőként beszámolt,

összesen 250 millió forintot kért zsebbe Botka László és Toller László azért, hogy tető alá hozzanak egy ingatlan üzletet Pécsen.

Botka hozta a projektet, Toller simítgatta helyben az ügyeket és közösen intézkedtek a Gazdasági Minisztériumban – derült ki egy bírósági vallomásból. Ezt csütörtökön ismertette lapunkkkal az ügy elsőrendű vádlottja a Fővárosi Törvényszéken. A férfi azt állítja, a milliárdos építési buliban a kenőpénzeket személyesen vették át a politikusok. A befektető magyar partnere maga is reklámszatyorban hordta a pénzt a MSZP-s politikusoknak. Lapunknak részletesen beszélt a csúszópénzekről és arról is, hogy miért nem volt „más választásuk”, mint fizetni. A döbbenetes történetet IDE KATTINTVA olvashatja.
Most az ECHO TV-nek és a TV2 Tényeknek is nyilatkozott a férfi. F. Attila azt mondta a Híradónak:

Mivel dr. Botka László úr baráti kapcsolatban volt Toller László úrral, illetve a bányavagyon kezelőivel, megszervezte és elintézte, hogy ingatlanvételi igényünk a döntéshozók elé kerüljön”.

Itt meg is nézheti az egészet:

Kenőpénz reklámszatyorban - ECHO TV



Akár tíz évet is kaphat Orbán veje



3,5 millióan akarják az Orbán-rendszer végét

Vona Gábor élő adásban üzent Orbánnak: "Te korrupt zsarnok!"



A TV2-nek is megerősítette azt, amit nekünk is elmondott, sőt a férfi ügyvédje is megszólalt.
https://szegedma.hu/2018/02/megszolalt-a-ferfi-aki-szerint-botka-laszlonak-szatyorban-vitte-a-milliokat?honnan=Nemzeti_Hirhalo
Botka László tagadja a súlyos vádakat; ugyanakkor

vagy szándékosan, vagy figyelmetlenségből, de keveri a dátumokat és a tényeket is a reakciójában,

amit ITT mutattunk be részletesen. (Matolcsy György ugyanis nem volt gazdasági miniszter a vonatkozó időszakban, 2004-ben, Botka pedig állításával ellentétben országgyűlési képviselő volt, ahogy Toller László is.)

Feljelentették Botkát

Hivatali vesztegetés bűntettének gyanúja miatt tett feljelentést az ügyészségen Botka László szegedi polgármester ellen az ország “feljelentője”:  Tényi István – tudta meg a PestiSrácok.hu.



Orbán akkorát hazudott a román gáztenderről, hogy a romániai Parlament is reagált rá! (Frissítve)

Írta:



Magyar-Szerb csúcs./Kép. MTI
mno.hu azt írja, hogy a bukaresti külügyminisztérium közleményben cáfolta a magyar kormányfő tegnapi bejelentését. Közölték, hogy nem írtak alá a magyar féllel semmilyen megállapodást új energetikai projektről, és nem köthetik le egyetlen ország cégei a Fekete-tengeren kitermelt, a két országon keresztül szállított teljes gázmennyiséget. Orbán a pénteki szerb-magyar csúcs után dicsekedett el azzal, hogy 3-4 év múlva véget ér az orosz gázfüggőség, mert Romániától rengeteg gázt kap majd Magyarország. – Egy amerikai cég fogja ezt a munkát elvégezni, a meghirdetett tenderen pedig az első három helyen három, 100 százalékban magyar cég végzett – mondta Orbán. Ezért pillanatokon belül eljutunk oda, hogy aláírjuk azt a megállapodást, ami a következő 15 évre több mint négymilliárd köbméter gáz behozatalát teszi lehetővé Romániából Magyarország számára. A gázösszeköttetés magyar részét megépítettük, a román most épül, ez azt jelenti, hogy 2021-22-től új helyzetben leszünk, úgyhogy bejelenthetem kellő szerénységgel, de boldogan, hogy az orosz gázmonopólium korszaka Magyarországon véget ér – jelentette be a magyar miniszterelnök.
Frissítve.:
Három magyar cég 15 évre nyerte meg a több mint évi 4 milliárd köbméternyi román gáz behozatali kiírását – jelentette be Orbán Viktor Ana Brnabic szerb miniszterelnökkel folytatott budapesti megbeszélései után. A magyar kormányfő január végén még egy magyar állami nyertesről és 30 éves távról, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pedig a héten két hazai győztesről tett említést. Igaz, állításai egy részét később a román külügyi tárca cáfolta.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium reagálása
A helyzet borzasztóan egyszerű. A román és a magyar gázvezeték-üzemeltető cégek által kiírt kapacitáslekötési aukción két magyar cég kötötte le a román-magyar interkonnektor 2022 utáni teljes kapacitását román-magyar szállítási irányban. A Fekete-tengeri gázmezőről azonban nyilvánvalóan nemcsak ebbe az irányba fognak gázt szállítani, hanem más csöveken, más országok irányába is. Ezért a román külügyminiszter nyilatkozata értelmetlen. A Román Parlament nevetségesnek nevezte Orbán Viktort és Szíjjártó Pétert – adta közzé a nepszava.hu
(OLKT)


Simicskára keni Tiborcz üzelmeit a Fidesz



Magyari Péter




A kormánypárt tévéi és írott anyagokat megjelentető kiadványai megtalálták a módját, hogyan magyarázzák el közönségüknek, hogy az EU csalás elleni hivatala csaláson kapta a miniszterelnök vejének cégét. 
Tiborcz István közvilágítással foglalkozó vállalkozása úgy nyert meg önkormányzati pályázatokat, hogy a tenderek kiírásáról előre egyeztetettek velük; a kiírások kifejezetten úgy készültek, hogy más cég ne tudjon nyerni, és a munkát jóval drágábban végezték el, mint amennyiért reális volt. A költségeket az EU állta. 



Az ügyben évekig nyomozó európai hivatal (OLAF) azt javasolta, hogy a magyar ügyészség tegyen lépéseket az ügyben, továbbá felhívta az Európai Bizottság figyelmét, hogy kérjék vissza a pénzt. Így könnyen az lehet a vége, hogy az Orbán-család gazdagodását végső soron nem a német, holland vagy svéd adózók, hanem a magyarok finanszírozzák ebben a tekintetben.
A csalás annyira nyilvánvaló, hogy azt nem is mentegetik érdemben a fideszes szövegírók, bár arra azért kitérnek, hogy az ügyben egyszer már nyomoztak itthon, csak akkor a magyar rendőrök nem vették észre a Direkt 36 által addigra részletesen bemutatott bizonyítékokat, pedig az akkori cikkek állításai egybevágnak az OLAF megállapításaival.
A fő csapásirány azonban az, hogy nem is Tiborcz István, hanem Simicska Lajos cége csalt. Ezzel az érveléssel az alábbi problémák vannak:
  • Simicska Lajos a 2010-14 közti időszak Mészáros Lőrince volt, akkoriban nem ellensége, hanem a Fidesz és Orbán Viktor szerves része volt, szó sincs arról, hogy ha ő csalt, akkor ne a mostani politikai vezetés tudtával és érdekében csaltak volna. 
  • Másrészt a céget igazgatóként akkor is Tiborcz István vezette, amikor az 2009 és 2014 között a Közgép csoporthoz, vagyis Simicskáékhoz tartozott, a miniszterelnök vejét eltávolítani a lámpákkal csaló cégtől épp olyan abszurd, mintha Semjén Zsoltot a pápa iránt érzett szeretettel vádolnánk. A lámpás csalásokban Tiborcz tárgyalt, róla beszélgettek az önkormányzati emberek, teljesen nyilvánvalóan kiderült, hogy ő irányította a magyar önkormányzatok lehúzását.
  • Harmadrészt Tiborcz István az OLAF által vizsgált időszak egy részében formálisan is tulajdonosa volt a cégnek.
Tiborcz cégét azért vették be a Simicska-féle csoportba, hogy mindenki lássa, kinek kell adni az állami megbízásokat, ahogy most Mészáros Lőrinc körül koncentrálódnak a közpénzekben érdekelt cégek. És amikor Simicska és Orbán összevesztek, akkor a Tiborcz-féle csaló cég a saját lábára kellett hogy álljon.






Súlyos szabálytalanságokat talált Tiborcz közbeszerzéseinél az EU csalás elleni hivatala



haszanz







Kétéves nyomozás után az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala súlyos szabálytalanságokat tárt fel azokban a közbeszerzésekben, amiket 2011 és 2015 között nyert meg az Elios Innovatív Zrt., Tiborcz István akkori cége. A hírt a Wall Street Journal tudta meg, itthon az Index szemlézte
Az Elios volt az, amelyik rengeteg megbízást kapott magyarországi települések világításának korszerűsítésére. A pályázatok többségét eleve úgy írták ki, hogy az Elioson kívül vagy senki másnak,, vagy legfeljebb egy-két cégnek lett volna esélye indulni a munkáért, de egyeztettek már a kiírás előtt is a munkákról. Az Elios aztán brutális áron számlázott le lámpákat. Az külön szép, és ez az OLAF-nak is feltűnt, hogy Hamar Endre, az Elios egykori tulajdonosának cége, a Sistrade úgy vett vett részt egyes pályázatok előkészítésében az önkormányzatok részéről, hogy Hamar közben az Eliosban is tulajdonos volt. 
Tiborcz időközben kiszállt a cégből, de az OLAF még azt az időszakot vizsgálta, amikor ő volt a tulajdonos. Erről az időszakról a baráti Origónak a közelmúltban adott interjúban Tiborcz azt mondta: „Az Eliosban való részvételem és az abból való kiszállásom kapcsán megértettem, hogy Magyarországon a miniszterelnök családtagjaként nem foglalkozhatom bármivel. Olyan területet választottam, amely nincs semmilyen kapcsolatban állami és önkormányzati tenderekkel. Az ingatlanfejlesztés piacára léptem, ami nagyon régóta szintén foglalkoztatott.” 
A WSJ szerint a hivatal már megküldte a jelentését a magyar ügyészségnek, és azt javasolja, hogy tegyenek jogi lépéseket. Ha Polt Péter ügyészsége valamiért mégsem találna semmit (volt már Magyarországon is feljelentés az ügyben), akkor is lehet következménye a feltárt szabálytalanságoknak. Az OLAF ugyanis azt javasolja az Európai Bizottságnak, hogy kérje vissza a a projektekre elköltött 40 millió eurós uniós támogatást. A lap megkeresésére a Bizottság megerősítette, hogy ki fogják értékelni az OLAF-jelentést, aztán megvitatják az ügyet a magyar kormánnyal, mielőtt döntenének arról, hogy milyen konkrét lépéseket tesznek majd. 




Micsoda mázli, még a választások előtt át tudják adni a Hódmezővásárhelyt elkerülő utat



akiraly




"Húsvéti ajándékba kapja az elkerülő utat Hódmezővásárhely március 29-én" - jelentette be vásárhelyi lakossági fórumán Lázár János miniszterelnök-helyettes. Micsoda mázli, hogy idén a húsvét egy héttel van a választások előtt, így a vásárhelyi szavazópolgároknak aznap már nem kell a városon áthajtó teherforgalom között szlalomozva megközelíteniük a szavazóhelyiségeket.
És ezzel nem is ér véget a mázlisorozat, mert így még azt a fejenként tízezer forintot is a választások előtt ki tudják postázni, amit a helyi, fideszes többségű önkormányzat a helyi nyugdíjasoknak szán.
Lázár nem szemérmeskedett, az elkerülőutat egyenesen "a kormány ajándékának" nevezte, nehogy valaki félreértse a dolgot.
A fórum hátralevő részében a miniszter egy konyhaközgazdász magabiztosságával adta elő tényadatokkal nehezen alátámasztható összeesküvéselméletét arról, hogy Nyugat-Európát a nagytőkések árasztanák el olcsó munkaerővel, és ezért van 30 százalékos munkanélküliség a fiatalok között Dél-Európában. Amiből annyi igaz, hogy a bevándorlók - köztük sok kelet-európai EU-tagállamból származó - jellemzően azokat az alulfizetett, szakképesítést nem igénylő munkákat végzik, amiket a helyiek már nem vállalnak. Ez a probléma Magyarországon is létezik, kérdezzék csak erről az építőiparban vagy a vendéglátásban érdekelt ismerőseiket. (Via Hírtévé)






Légi felvételeken mutatjuk a titokzatos luxuskastélyt, amely Lázár Jánosék földjei között épült



Szerényen csak Nagyréti Vendégháznak hívják azt az impozáns vadászkastélyt, amelyet a közelmúltban építettek a Hódmezővásárhelyhez tartozó batidai tanyavilág szélén. A hatalmas luxusingatlanról a környéken sokan úgy tartják, hogy ahhoz köze lehet Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek. Hivatalos dokumentumokkal bizonyítani nem lehet, hogy a vadászkastély közvetlenül Lázár Jánoshoz köthető, de néhány árulkodó jel arra utal, annyira mégsem lehet számára ismeretlen a környék.
Az építkezésről még 2016-ban számolt be az Átlátszó: akkor óriásdaruval építették a házakat, decemberi ott jártunkkor viszont úgy tűnt, végeztek a munkákkal. A bárki által járható közút mellől a főépület egy részét és a kisebb házak tetejét lehetett látni, de a főkaputól az oda vezető több száz méteres magánút előtt egy őr állt, csak ő engedhette be az oda érkezőket, bár mi nem láttunk senkit, aki éppen arra járt volna, amíg a helyszínen voltunk. Néhány napja visszamentünk, és mivel kicsit nagyobb volt a mozgás – minden bizonnyal valamilyen karbantartó érkezhetett, az őrrel felhajtottak a főépület mellett található kisebb épületekhez – légi felvételeket tudtunk készíteni a kastélyról. Eddig is láttuk, hogy nem akármilyen luxusingatlanról van szó, de a levegőből az egész sokkal impozánsabbnak tűnik.

Fotó: Németh Dániel

Fényűzés Lázárék birtokai között






Korábban Lázár János azt állította, neki semmi köze sincs a vadászkastélyhoz, amelynek a megépítéséről akkor hallott, amikor az építtető tájékoztatta őt, mivel a telek szomszédságában „mintegy 45 hektáros területen erdőgazdálkodást folytat”.A luxuskastély papíron egyébként először Kulik Jenő hódmezővásárhelyi ügyvédé volt, ő 2015-ben vette meg a területet egy vadásztársaságtól, ő kezdte el építtetni a hatalmas házat úgy, hogy hódmezővásárhelyi forrásaink szerint korábban nem volt olyan látható vagyona, amiből arra lehetett volna következtetni, hogy egy ekkora ingatlan kialakítását egymaga finanszírozni tudná. Később alapított egy céget, amelyben két társtulajdonosa is van, és ide apportálta az ingatlanvagyont. Kulik és Lázár János könnyen összeköthető: mielőtt még a miniszter polgármester lett volna Hódmezővásárhelyen, a városházán dolgozott együtt az ügyvéddel, és később Kulik Jenő rendszeresen adott jogi tanácsokat Lázár Jánosnak, továbbá a Miniszterelnökség – amelyet Lázár vezet – is szerződött vele.
Az is széles körben ismert, hogy Lázár János nagyon szeret vadászni, bizalmasáról, Kulikról ezt azonban nem tudják elmondani, legalábbis azok nem, akikkel róla beszélgettünk Hódmezővásárhelyen.
Decemberi cikkünkben azt is leírtuk, hogy az általunk látott földhivatali dokumentumok szerint a vadászkastély egy olyan 3054 négyzetméteres területen fekszik, amelyet teljes egészében Lázár János édesanyjának 1,8 hektáros földje vesz körbe. A miniszter édesanyjához ugyanabban az évben került a föld, amikor Kulik Jenő megvette a vadászkastély területét. Az épületek környezetében további két olyan földrészlet van, amely Lázár édesanyjáé; ezek 2015-ben és 2016-ban kerültek a nevére. Lázár Jánosnak is van olyan földbirtoka, amely majdnem szomszédos a kastéllyal, mi több, a két fia nevén is van ott egy földrészlet. Ezek összesen 40,45 hektárt tesznek ki.


Tehát Lázár bizalmasa építtet egy vadászkastélyt, amely körül szinte minden föld Lázár Jánosé vagy valamely családtagjáé. A térképadatok és a légi felvételeken látható részletek szerint is eléggé valószínű, hogy a kastélyt csakis úgy lehet megközelíteni, ha áthajtanak Lázárék földjén, és az egész kastélyt körbeveszi egy hatalmas kerítés, amely a miniszter földjeit határolja.



Rejtélyes luxuskastély mellett terjeszkedik Lázár János és családja

A miniszter állítja, nincs köze a nemrég épített kastélyhoz, mégis felvásárolták a környező földeket. Ízelítő a már szerdán megjelent karácsonyi Narancsból. Az utóbbi hónapokban egyre többet hallani arról, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 2018-as választásokat követően visszavonulna saját választókörzetébe, ahol szülővárosa, Hódmezővásárhely és környezete fejlesztésével foglalkozna, illetve többet lehetne a családjával.










Mi vezette a békepapokat, amikor dicstelen szerepüket eljátszották?







Bal szélen Horváth Richárd ciszterci szerzetes, a békepapi mozgalom alapító vezetője.
Fotó: Fortepan



Három magyar katolikus papot közösített ki a Zsinati Kongregáció – adta hírül a szenzációt hatvan évvel ezelőtt a világsajtó. A hazai újságok mélyen hallgattak az ügyről, az Új Ember sem számolhatott be róla. A magyar polgárok legfeljebb a Szabad Európa Rádióból vagy valamelyik másik nyugati állomás műsorából értesülhettek a példátlan esetről.
Az exkommunikációnak „áldozatul eső” Beresztóczy Miklósnak, Horváth Richárdnak és Máté Jánosnak azt rótta fel a Vatikán, hogy a több mint fél évvel korábban kiadott „egyházi tilalom ellenére folytatták politikai működésüket. Nevezettek nem bírhatnak semmiféle egyházi hivatalt és javadalmat, szentségeket nem szolgáltathatnak ki, nem járulhatnak szentségekhez, sőt hirtelen halál esetén egyházi temetésben sem részesíthetők” – foglalta össze a döntés lényegét a Rómában megjelenő folyóirat, a Katolikus Szemle.
A gúnynevükön csak békefejedelmekként vagy békészként emlegetett országgyűlési képviselő papok szimbólumai voltak a klérus hatalomhoz igazodó, a kommunista állammal mindenáron együttműködést kereső részének. Ők irányították az 1950 nyarán, a szerzetesrendek felszámolásának, a szerzetesek internálásának napjaiban alakult békepapi mozgalmat, amit az ötvenhatos forradalom idején a szabadlábra került Mindszenty hercegprímás gyors és radikális intézkedésekkel számolt fel. Ezek egy része még a budai prímási palotában keletkezett, a november 4-ei második szovjet invázió után pedig az amerikai követségről juttatta ki utasításait. November 5-én felfüggesztette papi hivatása gyakorlásától Beresztóczy Miklóst, további 11 békepapot pedig eltávolított Budapestről. A döntéseket Szabó Imre segédpüspök, budapesti helynök személyesen továbbította az érintetteknek, amiért utóbb nagy árat fizetett: az újjászerveződő kommunista hatalom „ellenforradalmi tevékenység” miatt internáltatta.
A prímással egy időben lépett a Vatikán is. Egyrészt 10 helynököt és 11 irodaigazgatót váltott le tisztségéből, mert pozíciójukba erős állami nyomásra kerültek. Egyúttal kiközösítéssel fenyegette meg azokat, akik ilyen pozíciót állami segítséggel elfoglalnak, külön említve a „törvényes egyházi hatóságok ellen működő” volt ciszterci békepapot, Horváth Richárdot. A kommunista vezetés meghosszabbított karja, az Állami Egyházügyi Hivatal (amelyet 1956 decemberében megtévesztő manőverként megszüntettek, majd ideiglenesen a Művelődési Minisztérium alá rendelve nyomban újjászerveztek) természetesen nem ismerte el az új diszpozíciókat (a katolikus szóhasználatban így nevezik – magyarosan ejtve – egy-egy pap más állomáshelyre való áthelyezését).
A következő hónapokban a magyar püspöki kar – amelyet Mindszenty József távollétében a rangidős, a börtönből ötévnyi fogság után 1956-ban szabadult Grősz József kalocsai érsek vezetett – két tűz közé került. Meggyőződése szerint a Vatikán útmutatását követte volna, ám ezt a merevebbé váló, egyre inkább a Rákosi-rendszer viszonyait idéző körülmények között nem tudta, de nem is merte megtenni. Sajátos csellel próbálták kivédeni az egyházat korábban végzetesen megosztó békepapi mozgalom újjáélesztését akaró, egyre erőszakosabb állami igényt is. A püspöki kar 1957 tavaszán maga alapított testületet Opus Pacis (A béke műve) néven, így kívánva ellenőrzése alá vonni minden leendő „békemozgalmi” törekvést. A lépéssel sem a kommunista hatalom, sem a Szentszék nem volt elégedett, az előbbi reakciós aknamunkával, az utóbbi túlzott engedékenységgel vádolta a magyar egyházvezetést.
A bomba nyáron robbant. A Szentszék július 16-án dekrétumot küldött Grősz Józsefnek, amelyben „az egyházi személyeket a fenti országban minden politikai tevékenységtől büntetés terhe mellett eltiltja”. A vonakodók, az engedelmességet megtagadók pedig „magával a tettel ipso facto, a Szentszéknek különleges módon fenntartott kiközösítésbe esnek”. Az érintetteknek a kihirdetéstől számított egy hónapon belül le kellett mondaniuk az állam bizalmából viselt tisztségükről. Mindez egyértelműen a három papképviselőre, Beresztóczyra, Horváthra és Máthé Jánosra vonatkozott.
Székely Tibor egyháztörténész kutatásaiból tudjuk, hogy jellemző módon a dekrétumról előbb értesült a Belügyminisztérium, mint a címzett kalocsai érsek. Sőt: a BM-ben nemcsak felbontották a hivatalos üzenetet, hanem meg is tiltották a továbbítását Grősznek.
A vatikáni intézkedés ellensúlyozására augusztus elején az Egyházügyi Hivatal nyolcnapos határidőt szabva ultimátumot adott az esztergomi főegyházmegyét Szabó Imre lefogása óta irányító Endrey Mihály püspöknek, pontosan előírva, hogy a vezető békepapokat milyen beosztásba kell helyeznie. Endrey kitérő választ adott, ám miután szeptember 6-án a dekrétumot a Vatikán hivatalos lapjában, az Acta Apostolicae Sedisben is kihirdették, „megmakacsolta magát”. Októberben pedig, szembemenve a diktatúra elvárásával, hivatalos levélben mentette fel lelkipásztori beosztásuk alól Beresztóczyékat. (Hogy az állambiztonság milyen mértékben vonta titkos ellenőrzése alá a katolikus egyházvezetést – az akkori püspökkari konferenciák lefolyásáról is a lehallgatási jegyzőkönyvekből tudunk –, azt pontosan mutatja a Székely Tibor által feltárt adat: az ajánlott levelek feladóinak biztonsági okokból ismeretlen magánszemélyeket tüntetett fel a püspök. A levelek eredeti példánya mégis megtalálható az Egyházügyi Hivatal archívumában. Nem kizárt, hogy a címzett békepapok továbbították ezeket az „illetékeseknek”.)
A katolikus egyház pozíciói 1957 folyamán jelentősen gyengültek: Badalik Bertalan veszprémi püspököt internálták, az egyházmegye vezetését a titkosrendőrség ügynöke, Klempa Sándor kanonok vette át. Klempa és az időközben Kékes fedőnéven beszervezett, az egri egyházmegyét képviselő Brezanóczy Pál jóvoltából immár a legbizalmasabb körben is jelen volt az állambiztonság, akár mint sugalmazó, akár mint az információkat begyűjtő szervezet.
Róma érthető módon ragaszkodott a korábban elrendelt szankciókhoz. Az engedelmességet megtagadó, a parlamenti mandátumáról le nem mondó három pap kiközösítése 1958 februárjában valósult meg. Az érintettek különbözőképpen reagáltak a súlyos döntésre. Máthé János visszaadta képviselői helyét, Beresztóczy a Parlament tagja maradt, ám a dekrétum következményeit is viselte: nehéz szívvel, de tartózkodott a papi feladatoktól, a szentségekhez sem járult, „csak” a Fő utcai Szent Ferenc sebei templom igazgatói posztját őrizte meg. Horváth Richárd ellenben – a római Katolikus Szemle tudósításában ezt olvashatjuk – zavartalanul végezte tovább a papi feladatokat. Az újjászerveződő katolikus békemozgalomban az egyházból kiközösített Beresztóczy és Horváth természetesen továbbra is vezető szerepet játszott, sőt 1958 áprilisában ökumenikus egyházi küldöttséggel (amelynek tagja volt többek között a katolikus egyházvezetésben a megegyezést leginkább kereső Hamvas Endre csanádi püspök) a forradalmat alig másfél évvel korábban leverő Szovjetunióba látogattak, élményeikről pedig lelkes nyilatkozatokban számoltak be.
A hazai egyházi vezetés végleges megtörésétől már csak néhány lépés választotta el Kádárékat. 1958 szeptemberében Endrey püspököt lemondatták az esztergomi egyházmegye vezetéséről, majd rövidesen kényszerlakhelyre költöztették. A feladatát átvevő Schwarz-Eggenhofer Artúr némi nyomás után beleegyezett, hogy a vatikáni dekrétummal szembemenve a két exkommunikált békepap a közeledő választásokon újból mandátumot vállaljon.
Egy meghökkentő fejleményre viszont kevesen számítottak. Alig másfél évtized elteltével, 1971-ben a Szentszék pragmatikus okokból, a szocialista országokkal az együttműködést kereső Ostpolitik jegyében, a magyar állam közbenjárását is figyelembe véve feloldotta a kiközösítést. Kevésbé finoman fogalmazva azt mondhatnánk, hogy az „üldöző” oldalára állt, a korábbi elveket sutba dobva visszavonulót fújt. Pontosan jellemzik a döntés nyomán született elkeseredést az emigrációban élő egyháztörténész, Adriányi Gábor sorai: „A Vatikán tolerálta a békepapok bomlasztó tevékenységét és kifogásolható életvitelét. 1971-ben pedig felmentette a név szerint kiközösített papokat anélkül, hogy a kiközösítés okától, a politikai szerepvállalástól megváltak volna és – előírás szerint – bűnbánatot tartottak volna.”
Az összkép persze bonyolultabb. Ha manapság (joggal) el is marasztalja az egyház az egykori, az állami pórázon vezetett békepapi mozgalmat, nem lehet figyelmen kívül hagyni azt sem, mi vezette az exkommunikált, majd visszafogadott „békefejedelmeket”. Nem felmenteni akarjuk őket vétkeik alól (erre nem is lennénk jogosultak), de legalább kísérletet tehetünk a megértésükre, mi motiválta őket, amikor dicstelen szerepüket eljátszották, vállalva érte a legnagyobb egyházi büntetést is.
Kevéssé ismert, de sok mindent megmagyarázó tény, hogy a korábban prímás titkárként is működő Beresztóczy Miklóst 1948 végén, szinte Mindszenty Józseffel együtt tartóztatta le az Államvédelmi Hatóság. A perből azonban kimaradt, mivel a fizikai megpróbáltatások hatására hajlandó volt a kommunistákkal való együttműködést választó papok élére állni. Ebből utóbb Beresztóczy sem csinált különösebb titkot. Khirer Vilmos plébános idézte fel a nevezetes találkozót, amikor 1971-ben, a kiközösítés visszavonása után felkeresték az akkor a parlament alelnökeként dolgozó kanonokot. Beresztóczy megrendülve ennyit mondott: „Újra misézhetek, feloldott a Szentatya a kiközösítésből. Boldogabb vagyok, mint első misém előtt. Tudjátok, megérdemeltem, de hálás vagyok. Úgy érzem, senkinek sem ártottam, akin lehetett, segítettem. De nem tudtam nemet mondani, amikor ideültettek. Gyenge voltam. Amikor börtönben voltam és ütlegeltek, majd gyalulatlan deszkán, levetkőztetve ide-oda húzogattak, kínomban mindent aláírtam. Ez volt az én nagy bűnöm. Idekerültem, kiközösítésbe estem, de higgyétek el, minden vasárnap ott ültem a Karmelita Templomban. Sírtam, hogy nem mehetek áldozni, és imádkoztam.”
Horváth Richárdról, aki ciszterci szerzetesként indult el pályáján, és 1950-ben tette le a rendi ruhát, majd ment el egyházmegyés papnak, egyik börtönt szenvedett paptársa, Halász Piusz ciszterci atya így emlékezett meg: „Keleti magyar volt sok igazságérzettel s ugyanannyi gyűlölettel. Vörös haja és durva vonásai miatt talán szereplési vággyal is kompenzálta magát. […] Budai gimnáziumunkba került tanárnak, de a diákok nem érdekelték. Egész héten bezárkózott, s a vasárnapi prédikációkra készült, melyeket a Testnevelési Főiskola hallgatóinak mondott. Stílusgyakorlatok voltak ezek, humanista szemlélettel, az Evangéliumhoz nem volt sok közük.”
Latinovits Zoltán pedig, akinek osztályfőnöke volt a budai ciszterci gimnáziumban, „a maga indulatos modorán megvetéssel emlékezett rá”. A békepapi munkának, vele a kiközösítésnek adódott egy számára másik kellemetlensége is, írja Halász Piusz. Előfordult, hogy benyitottak a gyóntatószékébe, ám „mikor észrevették, hogy ő ül benne, méltatlankodva visszaléptek, miséjéről tüntetően kivonultak.” Horváth Richárd ugyanakkor pozíciójából adódóan közbenjárhatott Piusz atyáért a hatóságnál: börtönbüntetésének várható súlyosbítása valószínűleg ezért maradt el.
A pesti ferences templom igazgatójaként, a biztonságos hátország megteremtésével, azzal, hogy igyekezett a legkiválóbb papokat „megszerezni” közösségének, közreműködött a helyi hitélet felélénkülésében. Kozma Imre irgalmas rendi szerzetes 1968 és 1977 között dolgozott káplánként mellette. „Nagy félelmek között mentem oda – idézte fel aranymiséjén papi pályájának kezdetét. – Kifejeztem, hogy én nem óhajtok ebbe a mozgalomba bekapcsolódni. A száz hónap alatt egyetlenegyszer sem hozta elő a témát, és soha semmi konfliktusom nem volt vele.”
Beresztóczy 1973-ban, Horváth Richárd 1980-ban hunyt el. A békepapi mozgalom, amely, mint Gárdonyi Máté plébános, egyetemi tanár hangsúlyozza, komolyabb teológiai tartalmat „szemben a jóval sokrétűbb protestáns törekvésekkel (szolgálat, két ítélet, Isten „döntése”, keskeny út)” sohasem hordozott, a nyolcvanas évek elejére kifulladt. Csak a tehetetlenségi erő és persze a rendszer közreműködése tartotta fenn 1989-es feloszlatásáig.




A HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI PLÉBÁNOS SZAVAIBÓL AZ KÖVETKEZIK, HOGY A FIDESZ NE INDULJON A VÁLASZTÁSON!



Németh László hódmezővásárhelyi esperes-plébános és Márki-Zay Péter független polgármesterjelölt csörtéje a közélet színpadáról sajnos a templom falai közé is begyűrűzött. Az atya elmondta kortesbeszédét, a polgármesterjelölt és hívei viszont nem csináltak balhét. Nem kívánunk elfogultak lenni, igenis a plébános úrnak is voltak megszívlelendő szavai: aki politikára adja a fejét, az írjon választási programot!


Mint arról korábban lapunk is beszámolt, a hódmezővásárhelyi plébános előre jelezte, a hétvégén mindkét helyi római katolikus templomban kihirdeti iránymutatását, hogy kire NE szavazzanak a hívek.


Válaszképpen a független jelölt azt kérte katolikus szimpatizánsaitól, vele együtt vegyenek részt a vasárnapi fél 10-es szentmisén, és imádkozzanak a megbékélésért, az egyház egységéért.


Ma délelőtt tehát megtörtént az ominózus „kortesmise”, Németh László plébános atya – a szentmisét nem ő celebrálta – kerek perec a független jelölt ellen, a fideszes jelölt mellett kampányolt. Tízperces beszédét nem minden hívő fogadta lelkesedéssel, az Index beszámolója szerint az emberek jó része a plébános beszéde közben elhagyta a templomot. (Lapunk igyekszik több forrásból is tájékozódni, de a Fidesz propagandaoldalai cikkünk írásakor valamiért még mindig mélyen hallgatnak a szentmisére bevitt pártpolitikáról.)
Az atya beszéde elején egy Markos–Nádas-poénnal kezdett, majd hirtelen anyagiasra váltott.
A második világháború óta a magyar népnek és a magyar egyházaknak, nem csak a katolikus egyháznak, nem volt olyan lehetősége, hogy ilyen támogatást élvezzen, mint a jelenlegi kormány által, amit kap. Az oktatásban, az egészségügyben, szociális téren, könyvkiadásban, és lehetne sorolni. Hódmezővásárhelyen már itt van a pénz a számlán, most kezdjük építeni a kertvárosban a harmadik katolikus templomot
szónokolt Németh László, majd egy érdekes kitételt tett.
Aki politikára adja a fejét, annak meg kell felelnie valamilyen minimális erkölcsi követelménynek. Például, hogy ír egy programot. Annak a programnak lesznek majd támogatói, és akkor lehet majd jelentkezni a politika színpadán. De vádaskodásokkal, hamis dolgokkal nem érdemes szerepelni.
Ez a kijelentés azért érdekes, mert a Fidesz úgynevezett programja már 2014-ben is annyiból állt, hogy „folytatjuk”, de tavaly év végén Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője is azt mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában,
teljesen mindegy, hogy a Fidesznek van-e választási programja, mert azt úgyis csak a választók 1 százaléka olvasná el, ráadásul már 2010 óta kormányoznak, és mindenki látja, milyen eredményeket ért el az ország.
Németh László plébános úr szavaiból tehát logikusan következik, hogy ha a Fidesz nem ír választási programot, akkor nem felel meg a minimális erkölcsi követelményeknek, tehát ne adja a fejét politikára!
De vissza a kortesmisére! Az Index tudósítása szerint a résztvevők közül sokan kikerekedett szemmel mentek ki a templomból. Márki-Zay Péter, a független jelölt megállt az épület előtt, és fogadta a gratulációkat.
A hírportál több megszólalót is idézett:
Ötgyermekes édesapa: „A pap, aki beviszi a politika mocsarába a híveit, annak el kell viselnie a következményeket.”
Idősebb férfi rögtön utána: „Pofátlanság!”
Dávid, a harmincas évei elején járó fiatal: „Márki-Zay egy talpig becsületes, tisztességes ember, aki azelőtt lett hiteles, hogy politikusnak állt volna. (…) Most nagyon felbolydult a város, a fiatalok – akik eddig nem foglalkoztak politikával – egymásnak küldözgetik a fejleményeket, és biztatják egymást, hogy menjenek majd el szavazni a független jelölt mellett.”
Az Index azt is közölte, többen Szegedről jöttek el, hogy szolidaritást vállaljanak Márki-Zayjal. Egy fiatal férfi arról beszélt a portálnak, hogy bár Lázár János és a fideszesek hosszú évek óta nyerik a választásokat a térségben, nagyon sokan utálják őket. Épp ezért jelent sokaknak reménysugarat szerinte Márki-Zay előrelépése, aki „vette a bátorságot ahhoz, hogy beszálljon a politika mocsarába”.
Úgy látszik, van az a pénz, amiért a plébános eladta magát, szégyellheti magát érte” – vélte egy idősebb úr. – „Sokan egymásnak gratuláltak a mise után, hogy nem balhéztunk a plébános agitációja közben, pedig nagyon szívesen közbeszóltunk volna.”
Egyáltalán hogy gondolja az atya? Hogy majd mint a birkák módjára be lehet minket terelni, és majd mindenki egyetért vele?” – summázta a történteket egy férfi.
Húsz évig jóban voltak, Márki-Zay és a plébános együtt dolgoztak az egyházközösségben, de „ennek most egy pillanat alatt vége lett” – nyilatkozta egy, a templomból távozó hölgy.
Én nagyon tiszteltem ezt az atyát, de ennyire megvették? Eladta magát, eladta az egyházat” – fogalmazott meg éles kritikát az egyházközség egy másik hölgy tagja.

MÁRKI-ZAY: IMÁDKOZZUNK AZ EGYHÁZÉRT, AZ EGYHÁZ TISZTASÁGÁÉRT!

Végtelenül elszomorított és nagyon rosszul esett az, hogy a plébános atya, aki Almási István úr temetésén még a menetből kinyúlva, kezet nyújtott nekem, ennek a méltánytalan támadásnak lett az eszköze” – nyilatkozott a független polgármesterjelölt a sajtónak a szentmisét követően.
Természetesen kell készülni egy programmal, de én ma egy szentmisére jöttem” – tette hozzá. Azt is elmondta, azt szeretné kérni a plébánostól, hogy térjen meg, és gondolja végig, mit csinál. Mert amit tesz, azzal nem neki árt, hanem az egyháznak. „Azt gondolom, hogy a katolikus egyház tekintélye óriásit csorbult a mai napon,és arra kérek minden jóérzésű magyar embert, keresztényt, katolikust különösen, hogy imádkozzunk az egyházért, az egyház tisztaságáért!”
Közben Márki-Zay Péter a Facebookon tett nagyon emberi gesztust. Közölte, a plébános atya személyét a pártpolitika áldozatának tekinti és továbbra is kiáll mellette szeretetben.



Már 222 bejegyzett párt van, és a választásig négyszáz is lehet



akiraly










Napról napra egyre több párt van Magyarországon, írja a Magyar Nemzet, amely szerint egy hete 219 bejegyzett párt volt, ezen a héten viszont már 222. És további 177 van bejegyzés alatt, vagyis a választásokra a jelen állás szerint akár 399 párt is lehet. A legutóbbi parlamenti választáson, 2014-ben ehhez képest csak 147 párt indult, pedig már akkor is burjánzottak a látszólag csak a kampánytámogatás beszedésére létrehozott politikai mozgalmak. Az ügyészség 2015-ben például 38-at törölt is a 2014-ben még létező pártok közül.


Tóth Zoltán választási szakértő szerint 2014-hez képest semmi sem változott a szabályozásban, így idén sincs semmi akadálya annak, hogy a kampánytámogatásra hajtó kamupártok induljanak a választáson. Tóth szerint már a létrehozásuk is választási csalás. A probléma okát ő is abban látja, hogy a pártok már az országos listaállítás után jogosultak a bőkezű kampánytámogatásra - a listaállítást pedig megkönnyíti, hogy a Fidesz a választási törvény módosításakor a baloldal feldarabolásának szándékával bevezette a többes ajánlás intézményét, vagyis azt, hogy egy választópolgár több párt listaállítását is támogathatja. Ez adott esetben azt jelenti, hogy a megszerzett ajánlásokat némi trükközéssel újra is lehet hasznossítani. (Via Magyar Nemzet. Címlapképünkön Szili Katalin "pártjának" "aktivistái" "kampányolnak" a 2014-es parlamenti választás előtt.)















A NAGY SZAVAK EL NE VAKÍTSANAK!


Sok rendszert átéltem. Gyerekfejjel Horthy Miklós kormányzását, amikor korábban fejeztük be a tanévet, mert az iskolánk kellett a német megszállóknak, meneküléssel éltem át a szovjet megszállás kezdetét, káplánként Rákosit, befizettem a kötelező önkéntes békekölcsönt, láttam az 1956-os menekülők egy részét, és magam is tapasztaltam a Kádár-uralom rendőrszobai kihallgatását.
A Grósz Károly-i időben lettem püspök. Majd az úgynevezett rendszerváltás utáni választások utáni váltásokat is megéltem. Láttam a 99,5 százalékos győzelmet és a többpártrendszeri győztesek gyors bukását.
Őriztem a Kun Béla vezette csapat miatt lámpavason függő nagybátyám emlékét. Újratemettem, csendesebb időkben, másik nagybátyámat, akit a szovjet megszállás idején hívtak be, és már nem állt módjában élve visszatérni feleségéhez és kisfiához.
A több mint nyolcvan év alatt volt lehetőségem tapasztalatokat gyűjteni.
1991 augusztusa volt. II. János Pál pápa, leszállva a repülőről, megcsókolta a magyar földet, és köszöntőbeszédet mondott.
Íme, egy része: „Kedves testvéreim, a rettenetes háború és a rákövetkező évtizedek szörnyű pusztítást okoztak országotokban. De most lehetővé vált, hogy a múlt romjain új világot építsetek. Követve elődeitek példáját, akik soha sem engedték kialudni a reménység lángját. Minden nemzeti sorscsapás után megvolt bennük a bátorság és az erő az újrakezdéshez, életük megújításához.”
Majd pár mondat után így folytatta: „Hazátok most teljes függetlenséget vívott ki, és szabadon építhetitek a nemzet életét. Most azonban újabb ellenérdekek jelentek meg a láthatáron, másféle nehézségeket kell legyőznötök, más ábrándokat szétoszlatnotok. A társadalom belső nehézségeire gondolok, az egyes személyek és csoportok önző érdekeire, amelyek szembefordítják egymással az embereket. Történelmetek arra tanít, hogy mindez a jövőtöket sodorhatja veszélybe, és meghiúsíthatja erőfeszítéseiteket egy igazságosabb és emberibb társadalomért.”
Huszonhét év telt el e beszéd elmondása óta, de sajnos ma is igen megfontolandó, követendő, ha igazi magyar jövőt akarunk népünknek biztosítani. A pápa a szentmise végén így szólt: „Ti, magyar testvéreim, legyetek tudatában annak a nagy szerencsének, melyet jövőtök számára az a szabadság jelent, amelyet visszafordíthatatlanul megszereztetek. Becsüljétek meg és éljetek helyesen a szabadsággal.”
Manapság próbálok szétnézni országunk életében. Hallom a tévében, a rádióban a pártok nyilatkozatait. Magukról alig beszélnek, de tele vannak a másik párt hibáinak, sőt bűneinek felsorolásával.
A kormány elmulasztotta, elhanyagolta…, s jön a felsorolás. Nem azt sorolják, amit jól tett. Korrupció itt, jogtalan tékozlás amott. Érdekes, hogy hónapokkal, sőt évekkel ezelőtt még nem látták, vagy ha igen, nem tettek feljelentést, nem kértek kivizsgálást. Egyik-másik biztosan nem is igaz, de hangulatot rágalommal is lehet kelteni.
Ez a személy jó lesz miniszterelnöknek, halljuk. Indok, az nincs. Aki vezetőként hangosan beismerte és világgá kürtölte hazugságait, hamis jelentéseit, ma már újra alkalmas a közélet vezetésére. Bár a hivatali eskü sok mindenre kötelezi, de a választók, akiknek érdekeit, igényeit képviselni megválasztották, vissza nem hívhatják. Az országos károkért felelősségre nem vonják.
A mások szapulása mellett egy-egy terület rendbetételét is kitűzik. Egészségügy rendezése, korrupció felszámolása, iskolaügy modernizálása, fizetésemelés, sőt annak nyugati szintre hozása, munkanélküliség felszámolása, segélyezettek életszínvonalának emelése, adócsökkentés, nyugdíjemelés stb., stb. Csak azt nem teszik hozzá, hogy miből, honnan teremtik meg az ehhez szükséges forrásokat.
Még egy terület van, amely – gondolom – nagyban befolyásolná a választókat: melyik ország érdekei, befolyásának biztosítása miatt kellene bejutni a képviselők közé. Volt már Hitlerünk és Szálasink, volt egy Sztálinunk és Ráko­sink, volt 1956, amikor amerikai segítséggel biztattak a Szabad Európa Rádióban. Most van-e a világkormánynak való kiszolgáltatottságot ígérő pártunk?
A világon két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. Bár az elsőben nem vagyok biztos.” Albert Einsteinnek tulajdonítják e mondatot. S mivel kaptam egy hosszabb írást, idézek belőle kicsit: „A középkori háborúk mögött mindig pénzügyi csoportok álltak. Két uralkodót összeugrasztottak, mindkettőt eladósították és rablóháborúba kényszerítették. Egyik biztos győzött, visszafizette az adósságot, a másik javai pedig átvándoroltak a bankárok tulajdonába.”
Már az 1789-es francia forradalmat is ők robbantották ki. XVI. Lajos nyakig el volt adósodva feléjük, és nem tudta visszafizetni a kölcsönt. Ekkor döntöttek Lajos és az egész francia nemesség likvidálása mellett.”
Létrehozták a demokráciát, amiben már nem az uralkodókat, hanem a népet adósították el képviselőik által. Ugyanis a népet nem lehet leváltani. Így az adósság mindig megmarad, csak a politikusoknak hazudott saját ügynökeiket váltják le. Sok hülye elhiszi, hogy valódi demokráciában él. Pedig ordítóan nyilvánvaló, hogy egy olyan rendszerben, ahol négyévente egy nap demokrácia van (a választások), az nem lehet sem demokratikus, sem szabad. Az egyetlen szabadságunk csak az, hogy mi választhatjuk ki, melyik politikusnak hazudott ügynökük foszt ki minket.”
Az idézet gunyoros, nem teljesen igaz, de a választás demokráciája megfosztja a választót a beleszólástól, hiszen még a megválasztott is, ha nem a pártja gombját nyomja meg, csupán pénzbüntetésre lesz ítélve a pártja részéről. A polgár a féligazságok és csalétkek helyett a teljes igazság kimondása és a felelősség vállalása mellett tud csak szavazni.
Gondolom, a kormányon lévők és az ellenzék nem ellenségek, hanem az ország javát akarják, ezért nem harcra, hanem párbeszédre lenne szükség, a közjót előmozdító döntésekre. Erkölcsi alapon vállalkozzanak arra, hogy a nép felelős vezetői lehessenek.
Isten adjon fényt minden magyarnak az idei választásokon!
A szerző nyugalmazott megyéspüspök




A nyugdíjasoknak is fizetni kellene egészségügyi alapdíjat


Telt házas terem, és viszonylag élénk vita mellett zajlott le a hazai egészségügy égető kérdéseiről rendezett konferencia kedden, a Millenium Intézet szervezésében. Sajnos Ónodi-Szűcs Zoltán, egészségügyi államtitkár az utolsó percben elhárította a felkérést, de ehhez már hozzászokhattunk – mondta a szervező képviseletében Pulai András, arra utalva, hogy a kormány képviselői rendszerint lemondják a hasonló, szakmai konferenciákat.
Andor László rövid felvezetőjében siralmasnak nevezte, hogy tavalyhoz képest újabb három hellyel hátrébb került Magyarország az Európai Egészségügyi Fogyasztói Index rangsorában, amely arra volt elég, hogy hazánkat még a sereghajtó Görögország is leelőzze. Eközben a csehek elérték a nyugat-európai országok szintjét. A 35 ország egészségügyi ellátását összevető lista elején Hollandia és Svájc stabilan őrzi vezető helyét, mi a 30. helyre csúsztunk vissza. Azért szerveztek konferenciát, hogy szakérőkkel megvitassák, hogyan lehetne javítani a helyzeten, mondta.
Fotó: 24.hu / Fülöp Dániel Mátyás
Lantos Gabriella a Róbert Magánkórház operatív igazgatója azzal kezdte előadását, hogy szerinte
az egészségügy jól ismert problémáit egy év alatt meg tudná oldani a kormányzat.
Lantos korábban élénken kritizálta az orvosbárókat az Indexnek írt elemzésében, amellyel nagy vihart kavart. A cikkben diagnózist adott, most megoldási javaslatokat is mondott, ezért elsősorban az ő előadását ismertetjük részletesebben.
Lantos arról beszélt, hogy:
  • van elég forrás az egészségügyben, csak nem jól osztják el,
  • a jelenlegi rendszer fenntartása – azaz az átalakítások akadályozása – az orvosbárók érdeke.
Szerinte a problémákat egy, a szakma többsége által elfogadott modellel (copayment) lehetne orvosolni leginkább. Ennek lényege, hogy egységes alapdíjat kellene bevezetni, mert a jelenlegi társadalombiztosítás az alkalmazottakra terheli az egészségügy fenntartásának költségeit, amely a társadalom elöregedésével fenntarthatatlanná válik.


Az általa javasolt átalakítás fontos eleme, hogy az egészségügyi alapdíjat a nyugdíjasok is fizetnék, nemcsak az alkalmazottak.
Jelenleg többek között a tanítónők, az állami hivatalnokok vagy a multicégek és más cégek alkalmazottai finanszírozzák döntően az egészségügyet – fogalmazott Lantos, ellenben a nyugdíjasok, kismamák, kiskorúak, vállalkozók, 7110 forintos egészségügyi szolgáltatási díjat fizetők potyautasnak tekinthetők. Számításai szerint a rendszer fenntartásához évi 6 millió befizetőre lenne szükség, és a nettó jövedelemből vonnák le az alapdíjat, mondta.

Fontos a kiegészítő biztosítás

Lantos szerint az egységes egészségügyi alapdíjért cserébe minden biztosítottnak egészségügyi alapcsomag járna. Aki ennél többet, minőségibbnek vélt orvosi vizsgálatot szeretne, kiegészítő biztosítást köthet. Lantos a szabad orvosválasztást azért venné ki az alapcsomagból, mert szerinte ez csak Budapesten probléma, vidéken nagyon szűk körben vagy egyáltalán nem lehet válogatni az orvosok között. Hozzátette: az, hogy milyen orvosi szolgáltatások tartoznának az alapcsomagba (prevenció, diagnosztika, rehabilitáció, sürgősségi ellátás, stb.) további szakmai kidolgozást igényelnek.
Az alapdíjas rendszer megszüntetné annak a lehetőségét, hogy
  • az orvosok, akik az állami ellátásban dolgoznak, vállalkozók legyenek, azaz magánkórházban is dolgozhassanak (miközben használják az állami infrastruktúrát). Az állam bérleti szerződéseket kötne az eszközeire, ingatlanjaira a magánkórházakkal.
  • annak az orvosnak, aki maradna az állami ellátásban, viszont nagyon sok fizetést, nettó 1 és 2 millió forint közöttit kellene kapnia, de legalább a csehek fizetési szintjét el kellene érnie, mondta. Értelemszerűen az ápolók fizetését is jelentősen meg kellene emelni.
Lantos Gabriella kifejtette: az egészségügyi rendszer átalakítását érdeksérelem nélkül nem lehet megúszni. Ha nincs átalakítás, akkor nincs miből bért fizetni, mondta. A helyzet olyan súlyos, hogy csak radikális amputációval gyógyítható, és a kormány akár egyetlen év alatt jó irányba állíthatná az egészségügyet, mondta.

A hálapénz bűncselekmény

Lantos bűncselekménnyé minősítené a hálapénzt, annak adását és kapását is. Úgy vélte, a magyar egészségügyben dolgozó orvosbárók évente sok millió forint adózatlan jövedelemhez jutnak a hálapénznek és a mostani rendszer feudális viszonyainak köszönhetően. Korábban azt nyilatkozta az ATV-nek, hogy szerinte 30 ezer orvosból 3-5 ezer orvosbáró lehet, akik éves szinten, fejenként 12-100 millió forint „mellékesre” tesznek szert a hálapénzből.
További probléma, hogy a hazai kórházi rendszer széttagolt, nem hatékony, minden orvosbáróra jut egy műtő, egy kórházi részleg.
A sürgősségi ellátásban 6 ezer orvosnak kellene lennie, de csak 1300 gyógyít. Ráadásul a rendszer sajátosságai miatt egy 36 órája talpon lévő, ügyeletes bőrgyógyász rezidens is dönthet egy belgyógyászati műtétről
mondta. A széttagoltságot kiválóan fel lehetne mérni, és tervgazdaság útján, a települések egyéni egészségügyi, közlekedési jellemzőihez mérten országosan átalakítani.
Fotó: 24.hu / Fülöp Dániel Mátyás
Lantos előadása élénk vitát kavart, a megszólalók egy része kétségbe vonta javaslatait. Székely Tamás (volt egészségügyi miniszter, Kelen kórház) szerint a nyugdíjasokra nem kellene további terheket róni, mert nem bírják el. Mások úgy vélték, a kiegészítő biztosítás miatt csökkenhet a betegek hozzáférése az állami ellátáshoz, mert a vidéki orvosok is a fővárosba fognak jönni a magasabb bér reményében az általános orvoshiány közepette.
Egy, a közönség soraiból felszólaló hölgy úgy vélte, a kiegészítő biztosítás már most is létezik, úgy hívják, önkéntes egészségpénztár. A Lidl, a General Electric, a CIB bank komoly egészségpénztári portfólióval csábítja magához a munkavállalókat. Erre az a felvetés érkezett, hogy a magánpénztárak részesedése nagyon kevés, illetve azokat a vizsgálatokat csinálják meg, amelyeket az állam amúgy is megcsinál a társadalombiztosítás alapján.
A hálapénzzel kapcsolatban is élesen megoszlottak a vélemények. Volt, aki felhozta a Professzorok Batthyány Körének állásfoglalását, miszerint a hálapénz tartja fenn az orvosbárók hatalmát, és amelyből a többi orvos döntő többsége egyáltalán nem részesül. Másvalaki szerint a hálapénzt nem lehet betiltani, mert azonnal összeomlana a rendszer.
Kincses Gyula (volt EÜ államtitkár) egyetértett Lantossal abban, hogy az utolsó órában vagyunk, szerinte a rendszer a jelenlegi formájában egy


kollektív hazugságra épített Patyomkin paraván”.
Ugyanakkor a Lantos által említett modell csak egy modell a sok közül, e mellett számos más módon át lehetne alakítani az egészségügyet. Szerinte ugyanakkor pénz is kell ehhez, nem elég csak az elosztást megreformálni. Bár el kell ismerni, hogy a mostani kormány több pénzt rakott az egészségügybe, mint az előzőek, az átfogó átalakítás elmaradt. Szerinte amíg nem alakítják át a széttagolt kórházi rendszert, nem érdemes pénzt beleölni a rendszerbe, mert az “kifolyik, mint a víz a lyukas tömlőből”.






Miniszter: Európa egyik leggyorsabban fejlődő agráriuma a magyar



A magyar agrárgazdaság ma Európa három leggyorsabban fejlődő agráriuma között van, amit százezrek munkája mellett egyéni csúcsteljesítményeknek is köszönhet – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szombaton Siófokon, Az Év Agrárembere-díj átadásán.
Az idén negyedszer választják meg az év mezőgazdászát, és több kategóriában is osztanak díjat. Az elismerést olyan agrárszakemberek nyerhetik el, akiknek szakmai munkájuk mellett társadalmi szerepvállalásuk is kiemelkedő.
Az est fővédnöke, Fazekas Sándor úgy fogalmazott, ez olyan kitüntetés, amelynek eszméjével a Földművelésügyi Minisztérium teljes mértékben azonosulni tud.
A miniszter hangsúlyozta, hogy ez az elismerés a minőségről és az egyéni teljesítmény elismeréséről szól, a figyelemről azok iránt, akik az agrárium területén csúcsteljesítményre képesek.






Hitted volna, hogy ennyire szeretik Izraelben Magyarországot?

2018. február 09., 12:13




2016-hoz képest nőtt decemberben az eltöltött vendégéjszakák száma, igaz nem sokkal.
2017 decemberében a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma 6,7 százalékkal nőtt, a szálláshelyek összes bruttó árbevétele 16 százalékkal emelkedett 2016-hoz képest.
Decemberben az előző év azonos hónapjához képest a külföldi vendégek száma 6,6, az általuk eltöltött vendégéjszakáké 6,0 százalékkal emelkedett, és elérte a 945 ezret. A vendégéjszakában mért forgalom mindegyik szállástípusban jelentősen nőtt. A vendégéjszakák 92 százalékát realizáló szállodákban 5,5 százalékos volt a növekedés mértéke. A külföldi vendégéjszakák száma a Közép- és Nyugat-Dunántúl kivételével valamennyi turisztikai régióban nőtt – közölte a KSH a Privátbankárral.
A belföldi vendégek száma 9,1, az általuk eltöltött vendégéjszakáké 8,8 százalékkal bővült, és meghaladta a 929 ezret. A vendégéjszakában mért forgalom mindegyik szállástípusban emelkedett. A vendégéjszakák száma Dél-Dunántúl kivételével mindegyik turisztikai régióban nőtt, különböző mértékben. A szállodák szobakihasználtsága 2,5 százalékponttal, 51,9 százalékra nőtt.
Az összes bruttó árbevétel 14 százalékkal (36 milliárd forintra), ezen belül a szállásdíjbevétel 13 százalékkal (20 milliárd forintra), a vendéglátás bevétele 9,9 százalékkal (8 milliárd forintra), az egyéb szolgáltatások bevétele 18 százalékkal (8 milliárd forintra) emelkedett folyó áron. A külföldi szállásdíjbevétel 12, a belföldi 14 százalékkal magasabb volt az előző év decemberinél.Kik jöttek?Osztrákok kevesebben érkeztek Magyarországra, mint 2016 decemberében, igaz a különbség mindössze 520 vendégéjszaka. Többen érkeztek németek is Magyarországra, egész pontosan 3638-al több estét töltöttek el nálunk, míg a legnagyobb számban az oroszok által itt töltött szállodai éjszakák száma emelkedett, mintegy 5473-al.
A legnagyobb arányban egyébként az izraeli turisták által itt töltött idő növekedett az országban, egy év alatt a vendégéjszakáik 29 740-ről hirtelen 44 532-re ugrott, ez közel 50 százalékos növekedést jelent. Ennél kiemelkedőbb növekedést egyedül az izlandiak produkáltak, ugyanis több mint 270 százalékkal nőtt az onnan érkező turisták által eltöltött vendégéjszakák száma: igaz ez még mindig csak 1108-at jelent.





Izrael Lengyelországnak: Nincs mit megbeszélni a holokauszt-törvényről, hacsak nem módosítják





A minisztérium tájékoztatta Jacek Chdorowicz lengyel nagykövetet, hogy egyáltalában nincs szándékuk fogadni egy magas szintű küldöttséget Jeruzsálemben a törvény megvitatása céljából.
A törvény büntetni rendelni, ha valaki a lengyel nemzetet vagy államot vádolja a holokauszt bűneiért.
Az Egyesült Államok is erősen ellenzi a törvényt azzal, hogy az károsíthatja Lengyelországnak stratégiai kapcsolatát Izraellel és az USA-val.
/”Hírcsárda” hír: holnap a brüsszeli fővárosban most először megemlékezést tartanak a belgák által a 19-20-ik század évfordulója táján elkövetett, 10 millió áldozattal járó belga kongói népirtásról.
Holnapután pedig Budapesten emlékeznek meg a legalább 7 millió áldozattal járó ukrán holodomorról. Ha már Kijevben ezt nem teszik./






Gyurcsányi, a nagy ember, vajon miért nincs már rég börtönben? 

Ezért, hogy legyen saját ellenzék? Most Dobrev Klárát akarják miniszterelnöknek


Az USA szép csendben elfoglalja Szíria olajmezőit ahelyett, hogy az Iszlám Állam ellen harcolna 
február 10, 2018 hungaryexpres.com 
Az USA állami vagyonra teszi rá a kezét Szíriában ahelyett, hogy az Iszlám Állam ellen harcolna - írja a Tass orosz hírügynökség. 
Az USA szép csendben elfoglalja Szíria olajmezőit ahelytt, hogy az Iszlám Állam ellen harcolna

Az orosz védelmi minisztérium tegnapi közleménye szerint az a tény, hogy az amerikaiak által vezetett koalíció a szíriai hadsereget támadta, bizonyítéka annak, hogy az USA célja nem az Iszlám Állam terrorcsoportja elleni harc, hanem Szíria vagyontárgyainak eltulajdonítása. 
A legutóbbi incidens ismét mutatja, hogy az USA illegális katonai jelenléte Szíriában az ország vagyontárgyai fölötti uralmat szolgálja. Konkrétabban a legnagyobb kőolaj- és földgázmezők megkaparintását. 






Az alvással így manipulálhatnak minket



A megfelelő idejű és minőségű alvás létfontosságú testünk egészségének szempontjából. Sok országban a titkosszolgálatok legszörnyűbb kínvallatásainak részét képezte az alvásmegvonás, de a hírhedt boszorkányperekben is használták.



Egyénenként eltérő, hogy kinek mennyi alvásra van szüksége, illetve hogy mennyit bír kialvásnélkül. Egy átlagos felnőtt embernek 7-9 óra pihenést javasolnak a szakemberek, ezt azonban kevesen tudják rendszeresíteni, rengeteg ember szenved ugyanis krónikus alváshiányban. Az alvásgondok elsősorban a fejlett világban jelentenek súlyos problémát.

Mi történik velünk, ha nem alszunk?

Az alvásmegvonás rövid távon még nem okoz komolyabb problémát a fáradtságon és dekoncentráltságon túl. Megfelelő körülmények között akár 24 órát, vagy valamivel többet is kibírunk ébren anélkül, hogy hosszú távú károsodásokat szenvedne a szerveztünk. A hosszabb alvásmegvonás azonban életveszélyes állapotot idézhet elő.
Már egyetlen olyan éjszaka is, amikor csak nagyon keveset vagy egyáltalán nem alszunk, egészen komoly negatív hatásokat képes gyakorolni a testünkre és az egészségünkre. Több nap után pedig egészen extrém tüneteket tapasztalhatunk. Hogy mit, arról bővebben az alábbi cikkünkben írtunk!
Az alváshiány vagy az alvás hosszan tartó korlátozása növekvő ingerlékenységet, szorongástvált ki az emberekből. A kialvatlanság miatt gondolkodni sem tudunk megfelelően, racionális döntéseinkre is kihat, hogy mennyit pihentünk. Ezt használják ki például a kaszinótulajdonosok is, akik tudják, hogy a fáradt játékosok hajlamosabbak kockázatos döntéseket hozni. A játékost ezért sokáig marasztalják az épületben különböző programokkal, miközben az éles fény, zaj, és ablaktalanság célja, hogy megakadályozzák az idő múlásának érzékelését.
A tartós alvásmegvonás súlyos következményekkel járhat egészségünkreA tartós alvásmegvonás súlyos következményekkel járhat egészségünkre
A drasztikus alvásmegvonás a hippokampusz működését is befolyásolja - ez az agyi régió elsősorban az új emlékek tárolásáért felel. Amikor az embereket megfosztják az alvástól, az új információk memorizálásának képessége jelentősen csökken. Hosszabb idejű ébrenlétet már súlyos érzékelési zavar is követ, hallucinációk léphetnek fel, a pihenéstől megfosztott személy lassan elveszíti kapcsolatát a külvilággal.

A boszorkányokat is így vallatták

A fent leírt hatások miatt az alvásmegvonást régóta használják különböző kínzásokhoz és vallatásokhoz. Egyes feljegyzések szerint már az ókori Róma időszakában is használták ezt a kínzási módot, amely a testi fenyítéssel ellentétben nem hagyott jól látható nyomokat a bőrön.  Európában a 15 században egyre növekvő számú boszorkányperek esetén a bizonyításhoz is sokszor alkalmazták az alvásmegvonást. A boszorkánysággal vádolt személyt addig nem hagyták pihenni, míg be nem vallotta szövetségét a sátánnal. Ha nem vallott, a fáradtság miatt egy idő után már félrebeszélt, és hallucinációi támadtak, ez pedig bírálói szerint szintén a gonosszal kialakított kapcsolat egyértelmű jele volt.








A New Yorker magazin tíz éve közölte botrányos cikkét a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) brutális kínzási módszereiről, amelynek része volt a foglyok alvásmegvonása, zajjal kínzása. Ezeket más, fizikai kínzásokkal és megalázásokkal is vegyítették, amitől a rabok olyan pszichotikus állapotba kerültek, ahol nem urai önmaguknak. Az amerikai kormány hivatalosan nyilatkozó illetékesei szerint a CIA kemény eszközöket alkalmazott, de nem sértett ezzel törvényt. Arra hivatkoztak, hogy a foglyok jogait felsoroló elnöki rendeletből hiányzik az alváshoz való jog, így tulajdonképpen az alvásmegvonás is legálisan történt. Későbbi kutatások azonban azt igazolták, hogy az így szerzett információk jelentős része érdektelen, vagy téves volt.




Fekete afrikaiak félemlítik és támadják meg az embereket a pályaudvaron



A bajorországi Donauwörthből jelenti a hírportál, hogy Németország arculata megváltozott. Ami különösen feltűnő a pályaudvarokon, amelyeket egyre inkább foglalnak el Merkel vendégei, akik az utazókat szorongatják, gyalázzák és olykor a személyzetet is megverik.
A húszezres város pályaudvarán az elmúlt hónapokban egyre több menedékkérő lődörög, akik a közelben fekvő menekült otthonból jönnek oda. Kiabálva támadnak neki az utazóknak és a nőkhöz nyomulnak.
A menedékkérők szinte kizárólag fekete Afrikából jöttek.






Le Monde: több rendőrt küldene a no-go zónákba a francia belügyminiszter



A francia belügyminiszter közlése szerint országszerte megerősítik a rendőri jelenlétet a “problémás kerületekben”. A köznyelvben csak no-go zónaként ismert területekre több mint ezer rendőrt küldenek.
Franciaország új rendfenntartási irányelveket kezd alkalmazni az ország 30 “problémás” negyedében, ami többek közt létszámbővítést is jelent – mondta Gerard Collomb francia belügyminiszter a Le Monde napilapnak adott interjú során.
Az új projektet augusztusban javasolta a francia kormány, majd Emmanuel Macron elnök szintén úgy beszélt róla, hogy ez azt jelenti, több rendőrt küldenek majd az ország “leginkább instabil” területeire.
Első körben 2018 szeptembertől 2019 januárjáig 30 kerületben fog további forrásokhoz jutni a rendőrség. Azokról a területekről van szó, ahol a bűnözés nagy mértékben fokozódott, és ahol a helyi lakosok gyakran félnek elhagyni otthonaikat, vagy felszállni egy buszra” – mondta a belügyminiszter, arra a kérdésre válaszként, hogy melyik területeken fogják erősíteni a rendőri jelenlétet.
Az új projekt részeként többek közt Trappes, Párizs, Toulouse és Strasbourg no-go zónáiban fogják erősíteni a rendfenntartást.
A miniszter kifejtette, hogy ezekben a régiókban a rendőrök új technikákat fognak alkalmazni, a kulturális sajátosságok miatt megpróbálják majd erősíteni a rendőrség és a helyi lakosság közti mindennapi kapcsolatot.
A bővítés részeként mintegy 1300 fővel fokozzák a rendőri jelenlétet a no-go zónákban. Mint kiderült, Franciaországban a belügyminiszter szerint legalább 60 olyan terület van, ami “fokozottan instabilnak” nevezhető, és amelyben a helyi lakosok gyakran nem mernek kimenni az utcára.







Egy ismert egyiptomi szalafista pap azt követeli, hogy az apák szexuális kapcsolatot tartsanak házasságon kívüli lányaikkal és akár feleségül is vehessék őket. Mazen Al-Sersawi a kiemelkedő muzulmán tudóst, Imám Al-Shafi'i-t idézi, aki szerint az törvénytelenül született lányok hivatalosan nem is az apák lányai, tehát feleségül vehetik őket - írja a Dailymail. Gondolatait egy videóban is megosztotta, mely gyorsan elterjedt a világhálón. 


Az izraeli támadás után Putyin telefonált Netanjahuval



A Szíriát érő kemény izraeli légitámadás után Vlagyimir Putyin orosz elnök telefonon beszélt Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, hogy óvja az olyan lépésektől, amelyek a közel-keleti helyzetet tovább eszkalálják.
Izrael azzal az indokkal támadott, hogy egy iráni robotgép hatolt be izraeli légtérbe, amit Irán tagadott. Közölte, az izraeli határ közelében sem járt semmiféle robotgépe.
A szíriai légierő egy támadó izraeli F-16-os gépet lelőtt. Két pilótája túlélte a lelövést.


A halálos beteg CIA-ügynök bevallotta: "Mi robbantottuk fel a világkereskedelmi központot" és követtük el 9/11-et a CIA „Új évszázad” műveletében




Nem lesz újdonság, sokkal inkább megerősíti azt, amit eddig is tudtunk és számtalan cikkben én is részletesen foglalkoztam már vele az elmúlt években... (16. éve kutatom a témát, ezért nézzétek el nekem, hogy még mindig foglalkozom vele, ha bármilyen új információ felmerül.)

2001.szeptember 11 terrortámadása, azaz 9/11

- a World Trande Centerbe repülőgépek becsapódása, 
- majd a 2 WTC torony leomlasztása, 
- végül pedig a WTC 7-es épületének összedöntése is mind egytől-egyig INSIDE JOB = Belső munka volt a CIA részéről.
(A Pentagonba soha nem csapódott utasszállító gép, ezért ezzel külön nem is foglalkozom) 
(SBG Buddha - VilagHelyzete)
9/11 Teljes áttekintés - 15 éve hazudnak 2001.Szept.11-ről, de mi az, amit mára tudhatunk a terrortámadás hazugságairól
❗ Google: 9/11 Truth vagy WTC 7 
A CIA-ügynök elmondta, hogy benne volt a World Trade Center 7-es épületének „irányított ledöntésében”.

Malcom Howard, a 79 éves, nyugállományú CIA-ügynök több megdöbbentő kijelentést tett, amióta a múlt pénteken kiengedték a kórházból azzal, hogy még három hetet fog élni.

A CIA-ügynök elmondta, hogy benne volt a World Trade Center 7-es épületének, a Salomon Brothers Building 7„irányított ledöntésében”.

Ez volt a 9/11 alkalmával elpusztított harmadik épület és gyakorlatilag ezen dőlt meg a hivatalos elmélet hazugsága is, miszerint """Osama bin Laden terrortámadást intézett az Egyesült Államok ellen, utasszállító gépeket a tornyoknak, a Pentagonnak vezetve ledöntötték a WTC két tornyát, majd a a WZC 7 -es épülete is összeomlott a tűz miatt..."""

Nos ez volt a hivatalos bla-bla, amit épeszű ember ma már nem hisz el, különösen az azóta felszínre került bizonyítékok fényében.

A Yournewswire közölte le a cikket, miszerint Howard 36 éven át dolgozott a CIA-nek és komoly szakértelme van robbanóanyagok elhelyezésében.




A CIA „Új évszázad” hadművelete 9/11
Elmondta, hogy a New York elleni támadások idején a CIA „Új évszázad” műveletében dolgozott.

Ezen belül egy négy személyből álló sejtnek volt az egyik operatív embere és feladatuk volt annak biztosítása, hogy a WTC 7-es épületet sikeresen rombolják le.


Elmondta, az egyetlen olyan rombolási művelet volt, amelyben azt az utasítást kapták, hogy annak kivitelezésénél ügyeljenek arra, az ne látszódjék szándékosnak.

Akkor ezzel nem volt problémája, mert 
amikor az ember hazafi, nem kérdőjelezi meg a CIA vagy a Fehér Ház indítékát. Arra gondoltunk, hogy a nagyobb cél a nagyobb jó eléréséért van… De most már a szívem szakad a sok szemét szöveg hallatán”.
Részletekbe menve elmondta, hogy szuperfínom, katonai minőségű nanotermikus összetett anyagokat használtak robbanóanyagként.
Ezt könnyű volt az épületbe vinni, mert ott csaknem minden irodát a CIA, a titkosszolgálat vagy a Pentagon bérelt.

30-Second Reel of Building 7 Collapse Footage



A WTC 7-ben hatalmas mennyiségű robbanóanyagot helyeztek el stratégiai helyeken azon hónapban, amely megváltoztatta az amerikai történelem irányát.

Amikor szeptember 11-én az északi és déli torony lángolt, 
felrobbantották a World Trade Center 7-es épületet, ami szétrombolta az acélszerkezetet.

Az épület délután 5:20-kor esett szét, hét órával a WTC 1 és 2-es torony elpusztítása után.


ÚJRA ÉS ÚJRA ELMONDOM: 
MI AZ AMIT MÁR EDDIG TÉNYSZERŰEN TUDHATUNK:
és kiderült 2001. Szeptember 11. terrortámadás hazugságairól?
 1. a WTC 1-es és 2-es tornyának leomlását NEM a repülőgépek becsapódása és a tűz okozta, hiszen az erre nem is lett volna képes! 
"Ami a tüzek forróságát illeti, hallgassuk meg ezeknek New York tűzoltóknak a beszélgetését: 
15-ös kocsi, két különálló tűzfészkűnk van. Két tömlővel képesek lennénk eloltani. Jegyezd. 78-adik emelet. Különálló tűzfészkek. Két tömlővel el lehet oltani.„
 2. A két tornyot és a harmadikat is : a WTC 7-es tornyát, ma már egyértelműen tudhatóan épületrobbantással, nano-termit izzó töltetek felrobbantásával omlasztották le! (számos videó-felvételen látható, ahogy a még álló épületek sarkainál folyékony izzó acél csöpög )
● 
3. A WTC7-es épület összeomlasztása miatt bukott meg a hivatalos elmélet és követelik azóta is a Mérnökök és Építészek az Igazságért (A&E) nevű szervezet az áldozatok hozzátartozóik miatt is az igazság nyilvánosságra hozatalát !
A két torony összeomlása után a WTC 7-es épülete is összeomlott és a videófelvételek és a helyszíni beszámolók tanúsága szerint is irányított épületrobbantással omlasztották le a tornyot.... 

Amennyiben ez így történt, a másik két torony esetében is valakik szervezetten és előre eltervezve készültek a terrortámadásra és igazak az összeesküvés-elméletek....

A titkos 28 oldalas jelentés nyilvánosságra hozatalát is egyre többen követelik.... A jelentés Szaúd-Arábia és Izrael támadásokban játszott szerepét tartalmazza..... 

EZEN BUKOTT MEG A HIVATALOS VERZIÓ: https://youtu.be/Mamvq7LWqRU
(SBG Buddha – VilagHelyzete)

A BBC ráadásul élő adásban hamarabb bejelentette,
hogy a 2 nagy torony ledőlésének máris megvan a súlyos következménye,
mert a WTC7, azaz a Salomon Brothers Building 7 is összeomlott.
A probléma annyi, hogy a háttérben még élőben áll és a bejelentés után omlik össze...
Az élő adás azonnal megszakad! 


ENHANCED VERSION: News Reports WTC7 Fell Before It Happens!



ÉPÜLETROBBANTÁS HANGJA AZ EREDETI FELVÉTELEKEN


Ezen kívül számos olyan eredeti felvételt találunk ma már a false-flag terrortámadásról, melyek rögzítették az épületrobbantás hangját isAzaz nem a tűztől dőlt össze egyik felhőkarcoló sem!

World Trade Center on 9/11 - Sounds of Explosions



Sőt több élő adás felvételén a 2 torony összeomlasztásakor jól láthatóak az épületrobbantásokra jellemző kipuffogások, úgynevezett Squib-ek, amik a nanotermit töltetek berobbantásakor szépen sorban ütik ki a tartópilléreket és a két épület gyakorlatilag szabadesésben képes leomlani, nem pedig eldőlni. 

911 Mysteries : squibs



Ez történt 2001. szeptember 11-én! Erről a mai napig sokan nem is tudnak és a hivatalos mese hazugságát tartják valóságnak!


Soha nem fordult elő azelőtt a történelemben, hogy egy acélszerkezetes épület tűz miatt omoljon össze, ezidáig nem láttam olyat, hogy egy acél építmény összeomoljon a tűzben. (Jonathan Barnett, PhD. Worcwsteri Műszaki Alapítvány)

Ami 9/11-et illeti, tömegesen, kb. 84%-ban azt mondják, hogy az amerikai kormány hazudik. 

Most már dokumentumok és precedensek bizonyítják, a hatalom kész arra, hogy elképzelhetetlen bűncselekményeket kövessen el saját lakossága ellen. 

Én azóta már 16. éve több száz felvételt megnéztem erről az eseményről, hiszen tényleg igaz hogy, azt a napot senki nem felejti el, mert beleégett a tudatunkba, hogy éppen hol voltunk és mit csináltunk akkor, amikor ez a hír megérkezett és bekapcsoltuk a TV-t.

Viszont azóta is, akárhányszor látom, még mindig ugyanúgy a hideg futkos a hátamon és elképesztőnek találom ezt a hatalmas hidegvérű pusztítást és a képeket !

Elnézést, ha valakinek már unalmas ez a téma, de időnként vissza-visszatér, mert napjainkhoz is kapcsolódik mindaz, ami akkor egy új irányt vett....

Közel 3000 ártatlan ember vesztette életét a merényletben és több százezer (ha nem millió) a háttérhatalom azóta folytatott megszálló háborúiban...

EREDETI, vágatlan nem TV-ből származó felvétel


NIST FOIA 09-42: R14-UC -- Jim Huibregtse 1A-25 (WTC1 Burning/WTC2 Collapse/WTC 1 and 7 Plumes)




A cikk forrásaként ez a hír szolgált: YourNewsWire
Copyright & All Rights Reserved

(SBG Buddha - 
VilagHelyzete.com)





Naponta tíz olyan amputációt végeznek az orvosok Magyarországon, amikor cukorbetegség miatt kell valakinek a lábát levágni; 2014-ben 3658 ilyen műtétet végeztek - mondta Kempler Péter, a Semmelweis Egyetem professzora az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában. A szakember elmondása szerint minden kétszázadik cukorbeteg lábát levágják, a betegek fél százalékát érinti ilyen beavatkozás. Többségében idegbántalom alakul ki a lábban, ezért kell eltávolítani, de gyakori az érszűkület miatti beavatkozás is. Kempler Péter elmondta még, hogy a Magyar Diabetes Társaság adatai szerint 2014-ben 772 ezren váltottak ki vércukorszint-csökkentő gyógyszereket, de a diabetesben szenvedők száma ennél jóval magasabb. 






GMO: a génmódosított rémálom elkerülhetetlen: 10 éven belül ritka luxus lesz a természetes termesztésű zöldség?



Törvényjavaslatokon és tervezeteken keresztül írnák elő, hogy az emberek többé ne termeszthessenek saját maguk zöldségeket és gyümölcsöket. Így a világ “etetése” az ő kezükbe kerülne kizárólagosan.
Meddőség, allergia, daganatok – hivatalos, hosszú távú kutatásokat nem végeztek a Greenpeace szerint a GMO egészségkárosító hatásairól, de a független kutatási eredmények ilyen rossz eredményeket tártak fel.
Egy francia professzor kutatása szerint a genetikailag módosított kukorica megrövidítette a patkányok életét. Ugyanakkor több kollégája kételkedik az eredményei hitelességében, de ezen kollégák mögött később kiderült, hogy komoly GMO konszernek állnak.
Vagyis feltehetően meg vannak véve. Mint ahogyan számos áltanulmányt is “berendeltek” pénzért,  mely éppen azt hivatott bebizonyítani a kedves fogyasztóknak, hogy a GMO természetes és nem jár egészségügyi kockázatokkal.
Csak a független – azaz ebben az olvasatban lefizethetetlen – szakértők eredményei éppen az ellenkezőjét mutatják.
Nagyon sokan felhördültek néhány éve azon törvényjavaslatokra és tervezetekre, melyek azt írnák elő, hogy az emberek többé ne termeszthessenek saját maguk zöldségeket és gyümölcsöket.
Ezt biztonsági okokkal indokolták, azonban nagyon jól tudja mindenki, hogy az egész csak arra megy ki, hogy a Monsanto és a hozzá hasonlók egyeuralmi monopóliumot kaphassanak a világ “etetése” felett.
Vagyis az emberek ne lehessenek önellátóak, hanem mindenkinek a GMO-s szemetet kelljen majd enni. Floridában már működik is a törvény, egy házaspárt elítéltek ugyanis, mert engedély nélkül termesztettek saját fogyasztásra zöldséget és gyümölcsöt.
A módszer pártolói szerint a génmódosított növények termesztése sokkal olcsóbb, így akár a világ éhezőinek is megoldást nyújthat.
Az ellenzők szerint viszont, ha olyan élelmiszert eszünk, amiben génmódosított összetevők vannak, vagy olyan tejet iszunk, ami GMO takarmányt evő tehéntől származik, kockáztatjuk az egészségünket.
Az egymástól gyökeresen különböző fajok között azonban a génátvitel az evolúció során nem alakulhat ki. A sarkvidéki lazacból származó hidegtűrő gén például természetes körülmények között sosem kerülhetne bele a paradicsom genomjába, a molekuláris biológia viszont ezt is lehetővé teszi.
És már meg is történt, mert fejlesztettek ki olyan paradicsomot, ami drasztikus hideget is kibír. De vajon mennyire káros az egészségre, főleg hosszú távon, a szervezetben felhalmozódva?
















 
A globális élelmiszer és mezőgazdasági lobbi az egész világon az önfenntartás jogának elvételére törekszik!
Ez teljesen hihetetlen,de  mégis meglépik, sőt, egyes vélemények szerint az ügy precedens értéke komolyan elindíthatja azt a hullámot, amire a nagy mezőgazdasági vállalatok vágytak: elvenni az emberektől az önfenntartás jogát, így még jobban kiszolgálva őket a cégek érdekeinek, és az általuk kínált csöppet sem egészséges genetikailag módosított termékeknek. Egy floridai házaspárnak 17 év után kellett lerombolnia a bírói döntés hatására a kertjüket. A döntést több államban is be akarják vezetni. 






A kemoterápia az esetek 97%-ban nem működik és az esetek 97%-ban halálos!

Írta:


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!
A Berekley Intézet orvosi fizika és fiziológia egykori professzora, Dr. Hardin B. Jones szerint a kemoterápia egyáltalán nem hatásos a rákos betegségekkel szemben. Sőt, azt is kijelentette, hogy ez csak egy nagy biznisze az orvostudománynak.
amerikai-professzor
Az Amerikai Országos Rákkutató Intézet adatai szerint az alábbi tényeket tárták napvilágra a rákos megbetegedésekkel kapcsolatosan:
az USA-ban mintegy 1.685.210 új rákos esetet diagnosztizáltak, melyből 595.690-en fognak meghalni a 2016-os év végéig.
a leggyakoribb ráktípus a 2016-os évben a mell-, tüdő-, a prosztatarák, végbélrák, hólyagrák, a melanoma, a pajzsmirigyrák, a leukémia, és a hasnyálmirigyrák.
évente 171,2 fő hal meg 100.000 rákos betegséggel diagnosztizált esetből. Az adatokat 2008-2012 között rögzítették.
a daganatos betegségek következtében történő elhalálozás magasabb a férfiak, mint a nők körében. A legmagasabb az elhalálozás az afro-amerikai népesség (261,5 a 100.000-ből ), és legalacsonyabb az ázsiai, és a Csendes-óceáni térségben (91,2 a 100.000-ből).
2014-ben 14,5 millió esetet diagnosztizálta, ez a szám az előrejelzések szerint 2024-ben eléri majd a 19 millió .
a 2010-2012 között rögzített adatok szerint Amerika lakosságának 39,6 százaléka küzdött már rákos betegséggel valamikor az élete során.
2014-ben 15.780, 0-19 év közötti személynél diagnosztizáltak rákot, 1960-an haltak meg a betegség következtében.
Az USA-ban 2010-ben 125 milliárd dollárt áldoztak a rákos betegségek kezelésére. Ez az összeg 2020-ra elérheti a 156.000.000.000 dollárt .
  • a legújabb statisztikák azt mutatják, hogy 2-ből 1 férfi, 3-ból 1 nő betegszik meg rákban. A létező terápiás kezelések nem mondhatók hatásosnak, de sok esetben a beadott rákellenes kezelés következtében a tünetek súlyosbodnak, vagy akár halált is okoznak.
A kemoterápia a professzor szerint többet árt, mint használ. Dr. Jones 25 éve rákos betegek túlélési idejét vizsgálja. Szerinte teljesen felesleges a kemoterápia, sőt az ezzel a módszerrel kezelt betegek gyakran borzalmasabb halált halnak, mint azok, akiket egyáltalán nem kezelnek. A professzor a kemoterápia-iparágat: multimilliárd-dolláros fejőstehénnek nevezte. Végezetül azt is kijelentette, hogy azok a mellrákos páciensek, akik elutasították a kemoterápiát négyszer annyi ideig éltek, mint a kezelt betegek.


Amerikában évente 8713 dollárt költenek átlagosan a rákos betegek kezelésére, mégis az átlagéletkor alig haladja meg a 78 évet. A média, és az egészségügy leginkább a betegségek pontos kezelését propagálja, ahelyett, hogy a megelőzésre tanítanák a lakosságot. A professzor szerint három nagyon fontos dolgot tehetünk a megelőzéssel kapcsolatosan: az egészséges táplálkozás, a rendszeres testmozgás, és a stresszes életmód kerülése.

Nikola Tesla - A fény a minden - 1. rész - Interjú 1899-ből



Egyszer 1899-ben Nikola Tesla interjút adott egy bizonyos John Smith nevú újságírónak, amikor Tesla azt mondta, hogy "A fény a minden...
Egyszer 1899-ben Nikola Tesla interjút adott egy bizonyos John Smith nevú újságírónak, amikor Tesla azt mondta, hogy "A fény a minden." Sugarai egyikében a nemzetek sorsa, és mindegyik nemzetnek megvan a maga sugara abban a fényforrásban, amit Napként látunk. Az interjúban a modern idők legnagyobb látnoka és feltalálója felfed egy új elképzelést az emberiségről, amelyet mi, az első és utolsó óra fény harcosai egy évszázaddal később hoztunk létre.

Az interjú egy részében Tesla kritikája olvasható Einstein relativitáselméletével kapcsolatban, amely elveti az étert, mint energiát. Az Egyetemes Törvény új elméletében bebizonyította, hogy Einstein relativitáselmélete miért teljesen rossz, és miért nincs vákuum (üresség), és hogy minden energia.

Újságíró: Mr. Tesla, ön már dicsőséget szerzett ember, aki belekeveredett a kozmikus folyamatokba. Kicsoda ön, Mr. Tesla?

Tesla: Ez egy jó kérdés, Mr. Smith, és igyekszem, hogy megadjam rá a helyes választ.

Újságíró: Egyesek azt mondják, hogy ön Horvátországból származik, egy Lika nevű területről, ahol az emberek együtt nőnek a fákkal , a sziklákkal és a csillagos éggel. Azt mondják, hogy falujának névadója a hegyi virágok, és hogy a ház, ahol született, az erdő és a templom mellett található.

Tesla: Valóban, ez mind igaz. Büszke vagyok szerb származásomra és horvát hazámra.

Újságíró: Futuristák azt mondják, hogy a huszadik és huszonegyedik század Nikola Tesla fejében született meg. Ünneplik a mágneses mezőt, és himnuszokat énekelnek az indukciós motorról. Alkotójukat vadásznak hívják, aki elkapta a fényt hálójával a föld mélyéből, és harcosnak, aki foglyul ejtette az ég tüzét. A váltakozó áram atyja a fizikát és a kémiát a fél világon teszi uralkodóvá. Az ipar úgy hirdeti őt, mint a legfőbb szentet, a bankár a legnagyobb jótevőként. Nikola Tesla laboratóriumában először töri fel az atomot.

Létrehozott egy fegyvert, ami földrengéseket okoz. Felfedezte a fekete kozmikus sugárzást. Öt faj imádkozik hozzá a jövő templomában, mert megtanított egy nagy titkot, hogy Empedoklész elemeit az éterből származó életerő itathatja át.

Tesla: Igen, ezek a legfontosabb felfedezéseim. Egy legyőzött ember vagyok. Nem vittem véghez a legnagyobb dolgot, amit megtehettem volna.

Újságíró: Mi ez, Mr. Tesla?

Tesla: Meg akartam világítani az egész Földet. Elegendő elektromosság van, hogy egy második Nap legyen. A fény az egyenlítő mentén jelenne meg, mint a gyűrű a Szaturnusz körül. Az emberiség nem áll készen a nagy és jó dolgokra. Colorado Springsben elektromossággal itattam át a földet. Más energiákkal is átitathatjuk, mint a pozitív mentális energia. Ezek ott vannak Bach vagy Mozart zenéjében, vagy a nagy költők verseiben. A Föld belsejében az öröm, a béke és szeretet energiái vannak. Ezek kifejeződései a virágok, melyek a földből nőnek, az élelem, amit kapunk tőle, és minden, ami az ember otthonává teszi. Már évek óta keresem annak a módját, ahogy ez az energia hatással van az emberekre. A rózsák szépségét és illatát gyógyszerként lehetne használni, a nap sugarait élelemként.

Újságíró: Mik ezek a dolgok?
Tesla: Az egyik kérdés az élelem. Miféle csillag vagy földi energia táplálja az éheseket a Földön? Milyen borral itassuk a szomjasakat, hogy felviduljanak szívükben és megértsék, hogy ők Istenek?

A másik dolog, hogy meg kell semmisíteni azt a gonosz hatalmat és szenvedést, amelyben az ember élete telik. Időnként járványként fordulnak elő az űr mélységeiben. Ebben a században a betegség átterjedt a Földről az univerzumra.

A harmadik dolog: Van-e felesleges fény az univerzumban? Felfedeztem egy csillagot, ahol az összes csillagászati és matematikai törvény eltűnhet, és semmi sem látszik, ami módosítaná. Ez a csillag ebben a galaxisban van. Ennek a fénye előfordulhat ilyen sűrűséggel, amely egy almánál kisebb gömbbe illeszkedik, mely nehezebb, mint a Naprendszerünk. A vallások és filozófiák azt tanítják, hogy az ember képes Krisztussá, Buddhává és Zarathusztrává válni. Amit bizonyítani próbálok az vadabb, és szinte megközelíthetetlen. Ezt tesszük az univerzumban, így minden lény Krisztusnak, Buddhának és Zarathusztrának születik.

Tudom, hogy a gravitáció hajlamos mindenre, amire szükség van a repüléshez, és a célom nem repülő eszközök (repülőgépek vagy rakéták) készítése, hanem hogy megtanítsam az egyént visszanyerni a tudatosságát a saját szárnyain. Továbbá, próbálom felébreszteni az energiát, amely a levegőben van. Ott vannak a fő energiaforrások. Az, amit üres térnek tekintenek, az anyag egy megnyilvánulása, amely nem ébredt fel.

Nincs üres tér ezen a bolygón, sem az univerzumban. A fekete lyukak, melyekről a csillagászok beszélnek, a legerősebb forrásai az energiának és az életnek.
Újságíró: A "Valdorf-Astoria" hotelben a szobájának ablakába, a harmincharmadik emeleten minden reggel madarak érkeznek.Tesla: Egy férfinek szentimentálisnak kell lennie a madarak felé. Ez a szárnyuk miatt van. Egyszer az embernek is volt, igazi és látható!Újságíró: Nem hagyta abba a repülést a smiljani távoli napok óta!Tesla: Repülni akartam a tetőről, és leestem: a gyerekek számításai hibásak lehetnek. Ne felejtsük el, fiatalkori szárnyakra van szükség mindenhez az életben!Újságíró: Volt valaha házas? Nem ismeretes, hogy ragaszkodott volna a szerelemhez vagy egy nőhöz. A fiatalkori fotói azt mutatják, hogy egy jóképű férfi volt.Tesla: Így van. Nem voltam. Két nézet van: sok szeretet, vagy egyáltalán semmi. A nők egyes embereket táplálnak és erősítik a vitalitásukat és a szellemüket. Ha valaki egyedül van, ugyanezt teszi másokkal. Én a második utat választottam.Újságíró: A tisztelői panaszkodnak, hogy támadja a relativitást. Furcsa az az állítása, hogy az anyagnak nincs energiája. Mindent áthat az energia, akkor hol van?Tesla: Először volt az energia, majd az anyag.Újságíró: Mr. Tesla, ez olyan, mintha azt mondaná, hogy az apjától született volna, nem magától.Tesla: Pontosan! Mi a helyzet az univerzum születésével? Az anyag az eredeti és örök energiából jött létre, amit fényként ismerünk. Ragyogott, és megjelentek a csillagok, a bolygók, az ember és minden a Földön és a világegyetemben. Az anyag a fény végtelen formáinak egy kifejeződése, mert az energia régebbi annál. A Teremtésnek négy törvénye van. Az első mindennek a forrása, a rejtélyes, sötét terv, melyet az elme nem tud elképzelni, vagy matematikai úton mérni. Ebbe a tervbe illeszkedik az egész világegyetem.

A második törvény kiterjeszt egy sötétséget, ami a fény igazi természete, a felfoghatatlanból, és ez alakul át fénnyé. A harmadik törvény a fény szükségessége, hogy a fény anyagává váljon. A negyedik törvény, hogy nincs kezdet és nincs vég; az előző három törvény folyamatosan zajlik, és a Teremtés örök.
Újságíró: Az ellenségeskedése a relativitáselmélettel odáig ment el, hogy előadásokat tart a létrehozója ellen a születésnapi partiján.Tesla: Ne felejtsük el, hogy nem a görbült tér, hanem az emberi elme, amely nem képes felfogni a végtelent és az örökkévalóságot! Ha a relativitást világosan értené a teremtője, elnyerné a halhatatlanságot, akár még fizikailag, ha akarná.

Része vagyok egy fénynek, és ez a zene. A fény kitölti a hat érzékemet: látok, hallok, érzek, szagolok, érintek és gondolkodom. A gondolkodás jelenti a hatodik érzékemet.

A fény részecskéi írott feljegyzések. A villám egy teljes szonáta lehet. Ezer gömbvillám egy hangverseny.

Erre a koncertre létrehoztam egy Gömbvillámot, amelyet hallani lehet a Himalája jeges csúcsain. Pitagoraszról és a matematikáról szólva, egy tudós nem sértheti meg mindkettőt. A számok és egyenletek a jelek, melyek jelzik a szférák zenéjét. Ha Einstein hallotta volna ezeket a hangokat, nem hozta volna létre a relativitáselméletet. Ezek a hangok az üzenetek a tudat számára, hogy az életnek van értelme, hogy az univerzum tökéletes harmóniában létezik, és a szépsége az oka és okozata a Teremtésnek. Ez a zene a csillagos ég örök körforgása.

A legkisebb csillag befejezett kompozícióval rendelkezik, valamint része az égi szimfóniának. Az ember szívdobbanása pedig része a földi szimfóniának. Newton megtudta, hogy a titok az égitestek geometriai elrendezésében és mozgásában van. Felismerte, hogy a harmónia legfőbb törvénye létezik az univerzumban. A görbült tér káosz, a káosz pedig nem zene. Einstein a zűrzavar hírnöke.

Folytatása következik...
Tesla


Mi a közös bennük?
Hülye gojnak néznek bennünket !!!!
Ezért minden deviánsnak fegyvert a kezébe , és egy zsidó kazár egyesületnél elengedni őket , jól felpaprikázva !!!!
tegyétek fiuk a dolgotokat , és ha lányok is vannak köztetek , hát a cionista izraeli lányok is terroristák !!!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése