2017. február 18., szombat

Hírháló 2014 – ben V.



Hírháló 2014 – ben V.



Orbán: Közpénzből nem lehet Magyar Krónika
A mutyik.
Tüntetők fogadták csütörtökön este a Magyar Krónika című kormánybarát magazin lapindítójára érkezőket. A vállalkozást Kerényi Imre indította el, aki levelében arról írt, ez a lap a jót keresi, és az örömről mesél majd. "Kinyílott a pitypang. Megírom." "Csökkent a rezsim. Megírom." - példálózott. A tüntetők ennek megfelelően érkeztek többek között a "Saját alkotmány. Megírom." "Földet nyertem. Megírom." "Április 16. Megszűnt a rezsim. Megírom." feliratú táblákkal. Orbán szerencsétlennek minősítette Kerényi levelét.
A lapindító értekezleten Orbán Viktor miniszterelnök is megjelent, és elmondta, hogy szükség van egy ilyen lapra, de szerencsétlennek tartotta Kerényinek a vállalkozást beharangozó levelét, kidolgozatlannak a tervet, és kijelentette, a Magyar Krónika nem készülhet közpénzből. Az értekezleten sok más mellett megjelent Koltay Gábor filmrendező, aki az ATV Híradójának azt mondta, szükség van a magyar kultúra értékeinek terjesztésére.
Kerényi levelének nyilvánosságra kerülése után Sándor György meghökkenve olvasta, hogy a megkérdezése nélkül feltüntették a Magyar Krónika szerzői között - számolt be a történtekről a Hvg.hu. A humoralista nem szeretné, ha sérülne közismert hídszerepének a hitelessége, ezért nyílt levélben visszautasítja a felkérést. Szerda reggel megjelent levelét Bencsik Gábor főszerkesztőnek és a Magyar Krónikával is foglalkozó miniszterelnöki megbízottnak, Kerényi Imrének címezte.
A Heti Válaszban lehozott levél szerint Sándor mindig is a híd szerepét töltötte be a két oldal között, és nem szeretne részt venni olyan vállalkozásban, ahol ennek a szerepnek a hitelessége sérülne. Csak akkor tudna részt venni a lap munkájában, ha a baloldalhoz sorolt, tehetséges alkotók is hasonló arányban írnának a Magyar Krónikában Korábban a Heti Válasz felkért újságírói is közölték, hogy nem kívánnak hozzájárulni Kerényiék kormánybarát vállalkozásához. A név szerint felkért Osztovits Ágnes, Ablonczy Bálint, Stumpf András és Borókai Gábor főszerkesztő is nemet mondott.
A Heti Válasz összesítette azokat, akik nemet mondtak a Magyar Krónikában való publikálásra: Balogh Ákos Gergely Mandiner-főszerkesztő, Ráday Mihály operatőr, Vizi E. Szilveszter, az MTA volt elnöke, Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, Szinetár Miklós rendező, Hankiss Elemér szociológus, Kovács Ákos előadóművész és feltehetőleg Horkay Hörcher Ferenc egyetemi tanár is.
Keserű Katalin művészettörténész még nem adott választ, Papp Lajos szívsebész, Fricz Tamás politológus és Zalaváry Lajos építész szintén kitérően nyilatkozott, ők még nem döntötték el, részt vesznek-e a Magyar Krónika munkájában. Jankovics Marcell rendező, Kálomista Gábor producer, Pálffy István KDNP-s politikus és Csík János, a Csík zenekar hegedűse viszont örömmel vette a felkérést.
A Hvg.hu arról is beszámolt, hogy Orbán Viktor tartja meg a Magyar Krónika csütörtök esti lapindító értekezletét. Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott ars poeticája szerint a fideszes lap a "jót keresi", és "nem harcol, hanem örömet mond".
A reprezentatívnak szánt Magyar Krónika akkora lesz, mint az alkotmány díszkiadása. Havonta tízezer példányt készítenének belőle, egy részét ingyen kapnák állami vezetők, közkönyvtárak, középiskolai könyvtárak, középiskolák igazgatói, határon túli magyar iskolák és magyar intézmények, valamint hazai polgármesterek.
Forrás: hvg.hu, mixonline.hu
sokkaljobb-kommentár: Kerényi Imre egykor sikeres színházigazgató, rendező volt. Hogy mi történt vele, nem lehet tudni. Lehet, hogy megártott neki a hatalom szele. A Magyar Művészeti Akadémiánál tölt be valami nagyon fontos állást, 600 ezer forintos fizetésért. Hogy mint miniszterelnöki tanácsadó, mennyit kap, azt nem lehet tudni, de azt igen, hogy egy furcsább ötletekkel áll elő. Orbán Viktornak kellene előállni egyetlen ötlettel: meg kell szabadulni ettől a közpénznyelő baromságokat kiötlő embertől.
Az interneten régen volt ennyi mém (gúny), mint ekörül a leendő hírlap körül, ami most már valószínűleg nem jön létre. Orbán Viktor a sajtótájékoztató után ügyesen elkerülte a néhány tüntetőt.
Békéscsaba, 2014. január 10.
F. I. - K. M. - 
sokkaljobb
Emlékeztető: "Mindenkinek meg kell értenie, hogy ha kormányra kerülünk, nincs több lopás. Annak, aki először belenyúl a kasszába, le lesz vágva a keze..." (Pokorni Zoltán a 2010-es választási kampányban) Kerényinek tegnap még megvolt mind a két keze...
Leültette egyszer a tüntetőket a Népszabadságra. Aztán elrendelte, hogy minden polgármesteri hivatalba legyen külön szobája az alkotmány-tákolmánynak, asztallal, székkel. Díszkötésbe adatta ki az alkotmányt, amiből a Fidesz kihagyta a termőföld, a vízbázis, az egészségügy és a nyugdíj védelmét! De levédte az egykulcsos adót, mert azzal ő fél millióval jár jól havonta. A kieső bevétel miatt kellett az áfát 27 százalékra felemelni!!!! (F.I.)


Jegyzőkönyv: A Fidesz mellett Balczó és a MIÉP szavazta meg a devizahitelezést 

11 jan 2014 lorincimagazin.blog.hu nyomán 
magyarhajnal.com
A Fidesz kormány mellett a MIÉP, Csurka, Balczó, Lentner, ifj. Hegedűs stb nyomott igent a családokat földönfutóvá tévő tervezetre 2001-ben. A MIÉP, szavazóit és tagságát elárulva ekkora már a Fidesz nem hivatalos külső kiszolgálójaként működött, később erre rá is fizetett. A hasonló járszalagra került Jobbik is efelé tart. A 2001-es szavazás jegyzőkönyve alább. Az akkor elfogadott törvénnyel adtak zöld jelzést a nyakló nélküli devizahitelezésnek, amelynek következtében ma 400 ezer magyar embert fenyeget kilakoltatás (lakásuk már zár alatt), és további 1 milliót érheti utol a végzet 1-2 éven belül. A cél nyilvánvaló volt, a magyar gazdaság megszerzése után a gyarmati megszállás alá került magyarok kiforgatása ingatlanjaikból. Az is egészen biztos, de nem mentség, hogy sok képviselő azt sem tudta miről szavaz. Ilyen emberek "képviselhetnek" másokat, ma is.
Az Orbán kormány (Fidesz-MDF-FKGP, pontosabban a Túri Kovács féle áruló FKGP, mert a kisgazdák szétverése ekkor már folyamatban volt) 2001-ben elérkezettnek látta időt, hogy bevezesse a devizában történő gazdasági műveleteket, kiszolgáltatva az ország gazdaságát a külső körülményeknek. Varga Mihály akkori pénzügyminiszter, jelenlegi gazdasági miniszter így érvelt a devizaliberalizáció és a devizában végezhető gazdasági műveleteket lehetővé tévő törvénytervezet mellett:
"A devizaliberalizáció következtében módosulnak a törvénynek az adófizetés módját előíró szabályai. A külföldön történő számlanyitás szabadságára tekintettel rendezni kell, hogy az adót belföldi bankszámláról és forintban kell teljesíteni. Magyarországon a forint továbbra is a törvényes fizetőeszköz. Ennek megfelelően az adóhatóság sem utal ki devizában, és nem teljesít kiutalást külföldi bankszámlára. Csak a jogszerűen teljesített fizetésekre igaz a fizetés időpontjára vonatkozó hatályos rendelkezés, amely a teljesítés időpontját az adózói bankszámla megterhelésének időpontjával azonosítja. Az előírásoknak meg nem felelő módon teljesített adófizetések esetében a befizetés időpontjának az adóhatóság számláján történő jóváírás minősül.
A forint konvertibilissé válása következtében a belföldi adózók is köthetnek ügyletet devizában, ezért a forgalmi adó- és a fogyasztási adó-elszámolások során tisztázni kell, hogy az adófizető és a visszaigénylő ugyanazon a napon érvényes, a Magyar Nemzeti Bank által közzétett hivatalos devizaárfolyamot köteles alkalmazni." (Varga Mihály, Orbán pénzügyminisztere, 2001)
Látható, az Orbán által személyesen támogatott jogszabály tette lehetővé a családok devizában történő eladósodását. Az előterjesztésben szó sem volt középárfolyamról, meg az árfolyamkockázatok mérsékléséről, Orbánék egyszerűen szabadon engedték a bankokat, a lízingcégeket.
Az illetékes bizottságban egy nem egészen 3!!!! perces ülés keretében a Fidesz-Túri Kovács féle Kisgazda-MDF kormánypárti képviselők átverték a javaslatot, így szabaddá vált az út, hogy a jövőben családok százezrei vállaljanak pénzügyileg életveszélyes kockázatot.
Ezután az első Fidesz kormány, annak koalíciós partnerei és a MIÉP boldogan szavazta meg a devizahiteles jogszabályt 2001 november 12-én.
Jegyzőkönyv még egyszer, itt.
Ettől a ponttól, valamint Járai gyalázatos jegybankelnökségétől kezdődött a magyarok kilátástalan vergődése a devizahitelezés csapdájában. Vicces, de a korabeli MIÉP-es képviselők is megszavazták a törvényt, többek között a már elhunyt Csurka, az ifj. Hegedűs püspök, vagy a Parlament mostani Jobbikos alelnöke, Balczó Zoltán is. Az MSZP-SZDSZ ekkor egyöntetűen elutasította a devizahitelezést lehetővé tevő jogszabályt.
De csak akkor, később ők is lelkesen besoroltak: 
http://pestisracok.hu/szocialista-paktum-pecsetelte-meg-a-devizahitelesek-sorsat/
*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

"Itt vannak a szürke marháim, vigyék a pályázati nyertesek!" 

Ne hogy már élni hagyják a kis embert a zsidajaink , mind egy csak ne tudjon élni pusztuljon a magyar , egymást okolhatják , csak arra ne jöjjenek rá , hogy a zsidók osztják a lapokat. Te marha paraszt a benzines palack a te kezedbe is elfér megvárod míg földönfutóvá tesznek vagy felgyújtod a rablott zsidó vagyont ingó , és ingatlant?Hát csinálj egy füstbe ment tervet, hogy a földönfutóvá tett társaid példát lássanak , hogy hogy kell megvédeni az érdeketeket . Majd a Lázár megvédi vagy a másik rabló a Pintér a pipitér gyilkosaival úgy elhallgattat , hogy soha nem találnak meg benneteket . Nagyban játszik a fiú az emberrablást kamionos trükkökkel végzik mire kilopnak az országból , már szét vagy trancsírozva szerveidre , és egy pár millióval gazdagodnak a gyilkosság BT keretlegényei. A kamionok lopottak a Sanyi ügyel rá hogy a fuvart lebonyolítsák , és visz fuvarban már legális szállítás van a papíron.

2014. január 10. 08:00 
sonline
Itt van háromszázötven szürke marhám, de nincs hozzá elég legelőm; fölajánlom a pályázati nyerteseknek, vigyék az állatokat, nekik úgysem hiszem, hogy van - mutatja Szencz József az állatállományát Gyótapusztán.

A marcali gazdálkodó öt somogyszentpáli birtoktestre pályázott (gyepre, legelőre) a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területeire kiírt földbérlet-hasznosítás során, de egyet sem nyert el. - Az állt a kiírásban, hogy az őshonos állat tartása előnyt jelent - állítja a gazda. - Nos, nekem akad belőle háromszázötven, mégsem nyertem egy centi földet sem. Kíváncsi volnék, hogy akik nyertek, azok mivel tudtak lekörözni? Hiszen állattartó gazdálkodó sem igen van ma már a környéken, hármat ismerek a térségben, de őshonost ők sem tartanak, a falvakban sincsenek már állatok, sokan ajánlják föl úgy a területeiket, hogy csak legeltessek rajta, mert legalább nem kell kaszálni.
Szencz József még 1996-ban vágott a gazdálkodásba, "szürke marhákat azért kezdtem tartani, mert nagyon kedvelem a fajtát, a szüleimnek is volt, és akkoriban úgy gondoltam, hogy meg lehet élni a tenyésztésükből". Mára az állatállománya rohamosan fölszaporodott (évente akár százzal is nő a számuk), a legelőterületek azonban nem tartották ezzel a lépést, e közben piaca sincs a szürke marhának, vagyis nem, vagy csak igen nehezen lehet értékesíteni - ezért lett volna fontos, hogy legelőhöz jusson a nemzeti parkos földek haszonbérleti pályázatán.
- Nagyon szeretnek kint, szabadon lenni, szerencsére jó még az idő ehhez - mutat az állataira. - Amennyi területünk van, az két hónapnyi takarmányra elég, a betakarított szénához még húsz vagon répaszeletet kellett vennünk nemrég. Valamikor a gróf is tartott állatokat Gyótán, aztán nagyon elvadultak ezek a gyepek, és a szürke marha éppen arra jó, hogy ezeket a rossz minőségű legelőket "rendbe tegye". Gyenge, nyolc aranykoronás területek ezek, egy marhát három hektár tudna eltartani, vagyis kellene vagy ezer hektár a mostani állományomhoz. Az öt megpályázott birtoktest is még csak háromszázat adott volna ki, így a meglévőkkel együtt se lenne meg az ezer hektár fele sem.


Tarolt a földpályázatokon Lázár rokona 


Kontra szelekció, és a kis balta használata , ami még ezután fog megtörténni.

2014-01-09. 12:30 HVG - 
Kuruc.info
Több mint 1300 hektár állami földet nyert a hódmezővásárhelyi Gorzsai Mezőgazdasági Zrt., melynek a legnagyobb tulajdonosa Lázár János anyai nagybátyja. A cég, valamint az ellenőrzése alá tartozó korlátolt felelősségű társaságok az állami földbérletpályázatokon eddig 27 pályázatot nyertek. A helyi konkurens, amely Hódmezővásárhely egyik legnagyobb munkáltatója, a pályázatok nagy vesztese lehet.
Egy december eleji lakossági fórumon, ahol Lázár János az új, megnövekedett választókörzetében élőknek mutatkozott be a Csongrád megyei Földeákon, tréfásan tette fel a helyieknek a kérdést, hogy miért nem adtak be földbérletpályázatot a szomszédos állami területekre. Az érintett polgármester magyarázkodott: mára elnéptelenedett a falu, helyben mindösszesen három agrárvállalkozó él, mindegyik az egykori szövetkezet, illetve állami gazdaság romjain építkezett.
Néhányuknak persze eszébe jutott, honnan tudja Lázár, hogy nem pályáztak, amikor a bontások alkalmával nem hozzák nyilvánosságra a pályázók kilétét, és azt is csak késve lehet megtudni, jóval a szerződéskötés után, hogy kik a nyertesek. A miniszterelnökségi államtitkár jól értesült volt: az érintett óföldeáki földekre - akárcsak a környék több településén - a szerződések egy részét már november negyedikén megkötötték. Az erről szóló eredményeket az NFA azonban csak a napokban tette közzé a honlapján, jóval a Lázár-látogatást követően.
Három jogi személy, 27 pályázat
Nem lehet véletlen Lázár jól értesültsége már csak azért sem, mert a legnagyobb gazdálkodó a Hódmezővásárhely környéki Földeákon is az a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt., melynek fő tulajdonosa az államtitkár édesanyjának az unokatestvére, Gyapjas Károly. A zrt.-nek 2001 és 2012 júliusa között maga Lázár is az igazgatósági tagja volt, a vagyonnyilatkozatában szereplő, tulajdonában lévő földeket (kb. 40 ha) is a Gorzsai Zrt. műveli.
 
Gyapjas Károly (jobbra) átveszi a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől

A cég az NFA honlapjára felkerült friss adatok szerint eredményesen szerepelt az állami földbérletpályázatokon. Az ellenőrzése alá tartozó érdekeltségek nyertes pályázataival együtt összesen 1362 hektár föld használati jogát nyerte el, 27 pályázaton. (A zrt. saját jogon 10 pályázattal 295 hektár földbérlethez jutott. De sikeresen pályázott a zrt. érdekeltségébe tartozó Gorzsai Takarmánytermelő Kft., amely 804 hektár földbérletét kapta meg 10 pályázaton, valamint a Gorzsai Paprikatermelő és Értékesítő Szövetkezet, amely 262 hektárral gyarapította a csoport által művelt birtokot, 7 nyertes pályázaton.)
Az érdekeltségek mind önálló jogi személyként pályáztak, így külön-külön egyikük "nyereménye" sem haladja meg a törvényben meghatározott 1200 hektáros plafont. A területeket Maroslele, Makó, Óföldeák, Földeák körzetében eddig is többségében a hódmezővásárhelyi - egyébként a 3076-os számú tanyát székhelyként megadó - agrárcsoport művelte. A helyieknek eszükbe sem jutott, hogy labdába rúghatnának.
Ángyán József V. földjelentéséből, amely 2013 szeptemberéig dolgozta fel az adatokat, még az derül ki, hogy a megyében a majd 20 ezer hektárnyi megpályáztatott földterületnek csak a töredékét, 1790 hektárt hirdettek eredményesnek. A most napvilágra került adatok azt mutatják, hogy csak a Gorzsai-csoport által vitt földek majd 1400 hektárt tesznek ki. A legutóbbi Ángyán jelentés szerint a "megyei bajnok" a Héjja Testvérek Kft. volt, amely szeptemberig 1172 hektár állami földre köthetett szerződést. Ők most újabb 6 pályázattal még 260 hektár földdel gyarapodtak, így a megyében a Gorzsai-érdekeltségek Héjjáékkal vannak "pariban" az eddig kihirdetett eredmények alapján.
Ahogy az Ángyán-jelentés is utalt rá, ahol van egy erős tőkés társaság, ott a pályázatokon a magángazdaságok nemigen rúgtak labdába. A Gorzsai eddig Maroslelén, Földeákon, Óföldeákon és Makón bérelt földeket, s Makó kivételével mindenütt ő tarolt. De Makón is csak egyetlen helybéli van, a nyertesek között találni egy földeákit is egy szegedi mellett.
Lenyomják az ellenlábast
Mint ahogy arról a Népszabadság májusban beszámolt, Hódmezővásárhely egyik legnagyobb adófizetője, a 2004-ben privatizált Hód-Mezőgazda Zrt. által használt birtokok is bekerültek abba a 200 ezer hektárba, melynek haszonbérletét tavaly meghirdette az állam. Az agrárcég közel 5000 hektárnyi területen gazdálkodik, kétszer annyin, mint a Gorzsai, de kétszer több hódmezővásárhelyit is foglalkoztatott. A Hód-Mezőgazda Zrt. privatizációja miatt 2011-ben (már az elévülési határidőt követően) Lázár János, akkor még mint Hódmezővásárhely polgármestere és a Fidesz frakcióvezetője, valamint Budai Gyula elszámoltatási biztos különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt feljelentést tett a Nemzeti Nyomozó Irodánál, de a nyomozás bűncselekmény hiányában megszűnt. Lázár, aki ekkor még a helyi konkurens cég, a Gorzsai Zrt. igazgatósági tagja volt, nem kertelt: szerinte a vásárhelyiek a 2004-es privatizációkor vereséget szenvedtek, most nem fognak.
És ahogy a pályázati eredmények alakulnak, ebben is igaza lesz. A Hód-Mezőgazda Zrt. ugyan szintén nyújtott be pályázatokat állami földre (azokra a területekre, ahol eddig gazdálkodtak), de még nem találni olyan földrészletet, melyet megnyertek volna. Bár már a pályázatok leadási határidejéhez viszonyított kihirdetési határidő is lejárt, a földjeik jelentős részének sorsáról még nem adott hírt az NFA. Ami látszik, hogy Algyőn és Hódmezővásárhelyen, ahol a Hód-Mezőgazda Zrt. művelt földrészleteket, az eddig kihirdetett 47 pályázaton sorra elbuktak. A nyertesek magánszemélyek, a földek méretének többsége 5-15 hektár.
Vásárhelyen a 37 pályázat 33 különböző agrárvállalkozót fed le - a helyiek tehát itt nyertek, igaz, a nagyja hátravan, még 100 hektár fölötti földrészletek várnak "gazdára". Hódmezővásárhelyen egyébként nagyjából 600 hektárt osztottak szét, amit eddig a Hód-Mezőgazda Zrt. művelt. Algyőn a nyertesek között olyan helyi potentátok vannak, mint Kispál Ferenc, a Nemzeti Agrárkamara Csongrád megyei elnöke, a Magosz országos választmányának tagja (a 10 helyben meghirdetett pályázatból 4-et vitt el), vagy Ozgyinné Széll Ibolya, aki rokona Ozgyin Mihálynak, a Magosz helyi szervezete oszlopos tagjának, a Csongrád megyei közgyűlés mezőgazdasági tanácsnokának.
Míg tehát a Gorzsai Zrt. - ha csak különböző érdekeltségein keresztül is - eddig nyerni tudott ott, ahol korábban is művelt földeket (összesen 1362 ha-t), a Hód-Mezőgazda Zrt. Algyőn elveszíti a földbérleti szerződései lejárta után 300 hektár föld művelési jogát, a hódmezővásárhelyi földekkel együtt hozzávetőleg 1000 hektárt. És még az összes eredmény korántsem ismert. Könnyen lehet, hogy a Hód-Mezógazda Zrt gyakorlatilag teljesen ellehetetlenül.
Tőkés vagy nem tőkés?
Lázár János korábban nemcsak a Hód- Mezőgazda Zrt. privatizációját kifogásolta, hanem azt is, hogy a cég tulajdonosa tőkés társaság, nem pedig a helyi gazdák. Pedig a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt.-ben sincs már nyoma, hogy 1993-ban a Gorzsai Állami Gazdaságot a dolgozók vásárolták meg. Az Opten cégadatbázis szerint a zrt.-nek három magánszemély a tulajdonosa, a legnagyobb köztük Gyapjas Károly, Lázár János édesanyjának az unokatestvére. A cég mérete alapján igazi tőkés társaság: 2012-ben 1,877 milliárd forint volt a nettó árbevétele, és 161 millió az adózás utáni eredménye, a tulajdonosok a mérleg alapján - az előző évhez hasonlóan - 100 millió forint körül vettek ki a cégből.
Raskó György agrár-nagyvállalkozó, a Földművelésügyi MInisztérium egykori államtitkára az Antall-, majd a Boross-kormány idején, aki 2008 óta az igazgatóság tagja (előtte bent ült a felügyelőbizottságban) a hvg.hu-nak azt mondta, a földbérletpályázatokat ők is megsínylik: állítása szerint arra készülnek, hogy az eddigi 1800 hektár állami bérletből elveszítenek 600 hektárt. (Nyilván nem számítja közéjük az érdekeltségek nyertes pályázatait, hiszen a már a kihirdetett eredmények szerint is 1356 hektárra szerződést kötöttek.) Az agrár-nagyvállalkozó (egyébként a Lajoskomáromi Győzelem Kft. ügyvezetője) azt tekinti most fontos feladatnak, hogy a földet nyert magángazdákat meggyőzzék, termeljenek a Gorzsai Zrt.-nek, amivel a cég pótolni tudná a - Raskó szerint - kieső területeket.


Ferenczi Krisztina: Az igazság pillanata 


2014. január 10. 
NOL
Az ügyvéd zsebre tette a pályázatokat, az értékelési lapokat, és mindet hazavitte. Azután egymaga jól kitöltötte őket. A kis jelenet a földpályázaton zajlott: mint amikor az iciri-piciri mind megette.
Sarkítva ilyen egyszerűen dőlt el akkor és ott sok-sok ember sorsa. Ha azt is hozzávesszük a népmeseien szép történethez, hogy a Bükki Nemzeti Park a kottáért a központba ment, hogy jól tudja húzni a talpalávalót a fideszes uraknak Borsodban, akkor igazán nincs mit szépítenünk a Vidékfejlesztési Minisztérium egyik főintézménye, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetről kialakult képünkön. Azon, hogy egy erkölcstelenül működő szervezet csicskáztatja a nyomorult pályázókat.
Nincs ok feltételezni, hogy hasonló ne történhetett volna az országban bárhol. Az érintett ügyvéd ugyanis a kottát adó NFA-nak öt megyében végzi ugyanezt a munkát.
Persze az ügyészség is dolgozik. Magán- és közokirat-hamisítás miatt már körvonalazódnak büntetőügyek. Áttörés két év után: bár ezeknek a büntetési tétele alig kicsivel több, mint az ejnye-bejnye. A kormány velejéig romlott működése pedig eleve büntethetetlen. Bombabiztosan beépültek a rendszerbe az ehhez szükséges jogi kellékek. Föl sem merülhet, hogy az igazságszolgáltatás futószáron vezesse a kampányban a kormány embereit vagy a statisztériát.
A komolyabb vádpontok közül a hűtlen kezelés azért kizárt, mert fix áron adtak bérbe milliárdos értékben állami földet 20 évre. "A földhaszonbérleti szerződéseket a nyertesek pályázó személyétől függetlenül azonos feltételekkel kötötték meg, így az esetleges visszaéléssel összefüggésben vagyoni hátrány nem keletkezett" - állapítja meg az ügyészség. Innen nézve pedig igazán nem eltúlzott a több száz azonos tétel ügyvédi díjára darabonként kiutalt közel 60 ezer forint plusz áfa. A hivatali visszaélés pedig azért nem vethető fel a közvéleményt két éve borzoló ügyekben, mert "a pályázat során eljárt személyek nem hivatalos személyek".
Eszerint tehát valamennyi állami földbérletpályázaton a garantált fix ár miatt nem követhet el senki hűtlen kezelést, a hivatali visszaélés pedig azért kizárt, mert az állami vagyonról olyasvalakik diszponálnak, akik nem számítanak hivatali személynek. Ángyán József mindazonáltal kizavarhatja a fideszes államtitkárt a bizottsági ülésről, és elmondhatja neki, hogy szégyellje magát. Legfeljebb az ifjú tehetség kicsit behúzza a nyakát, ahogy kisomfordál, tán a folyosón még az is átfut az agyán, hogy benne van-e ez az ő jó ?zetésében, benn volt-e a pakliban. Hogy hiába nyújtja a kezét, nem kezel vele már senki.
S mégis, a közönség fárad. Mire egy-egy ügy sok-sok év után eljut valahová, a végeredmény már nem érdekel senkit. És erre játszik az egész társulat. Hogy amire elérkezik az igazság pillanata, már ne tudjuk, honnan indultunk el.


Hogyan szerzett vissza a Fidesz több mint félmillió embert? 


ROVÓ ATTILA 2014. 01. 08. 11:08 
Origo
Már hónapokkal ezelőtt csodafegyverként emlegették a Fideszen belül a rezsicsökkentést, mostanra pedig a támogatottsági adatok is azt mutatják, hogy nem volt túlzó a párt optimizmusa: a közvélemény-kutatók szerint több százezer ember talált vissza hozzájuk az akció miatt.
Mozgalmas hétfő volt a Fideszben 2013. március 11-e. Orbán Viktor kormányfő a parlamentben kért szót, hogy támadja a rezsicsökkentés ellenében ítélő bíróságokat, majd néhány órával később, a Fidesz elnökségi ülése után Rogán Antal és Kósa Lajos jelentette be, hogy aláírásgyűjtésbe kezdenek a rezsicsökkentés megvédéséért.
Az elszántság érthető volt: a Fidesz népszerűsége akkoriban mélypontra süllyedt. A választások után még rekordszintű, 3,2 milliós tábort mért az Ipsos (ez több volt, mint ahányan a pártra szavaztak), 2012 végére azonban ez a szám 1,3-1,5 millióra csökkent. Az Ipsos véleménykutatási igazgatója, Závecz Tibor szerint ez azt jelentette, hogy csak az eltökélt, kemény mag maradt meg a párt mellett.
Orbán Viktor pedig kénytelen volt azon töprengeni, hogyan rázza fel a választások előtt egy évvel az"eltespedt nyájat", hogyan aktivizálják a választóikat. Aligha volt tehát meglepő: mindent megtettek, hogy meglovagolják a népszerűnek bizonyuló, ölükbe hulló lehetőséget.
Az akció bejött, a Fidesz lassan csökkenő támogatottsága akkor hirtelen megugrott, és azóta is tudja magát tartani, jelenleg éppen 25 százalékos támogatottsága, 2-2,2 milliós tábora van a nagyobbik kormánypártnak az Ipsos szerint. (Hasonló trendről számolt be több más közvélemény-kutató is, az adataikat ide kattintva láthatja egyben.) "Ez a sok százezer szavazó nem az ellenzéktől jött át, a kutatásaink szerint 2010 óta nem nagyon van átjárás kormánypártok és ellenzék között, hanem a korábban lemorzsolódott támogatóit szerezte vissza a Fidesz" - mondta az Origónak Závecz Tibor.
 
Rezsicsökkentést propagáló óriásplakát a budapesti Bécsi úton (Fotó: Pályi Zsófia - Origo)

A közvélemény-kutató cég szerint egyértelműen olyanokról van szó, akik 2010-ben a Fideszre szavaztak, de a kormányváltás nem váltotta be az ehhez fűzött reményüket. "Nem értékalapú szavazókról van szó, hanem olyan 30 év alatti és 50 év feletti, alapfokú végzettségű, kisvárosi, falusi szerény keresetűekről, akik egzisztenciális megerősödést reméltek, de hiába. Őket tudta megszólítani és visszaszerezni a rezsicsökkentés. Gyakorlatilag egy egész társadalmi réteg talált vissza a kormánypárthoz" - magyarázta Závecz.
A kutató azt mondta, ezeknek a szavazóknak nagyon fontos volt az az üzenet, hogy visszakapják, amit a választások óta esetleg elveszítettek, azt pedig, hogy forintosítva nem feltétlenül ez a társadalmi réteg jár a legjobban a rezsicsökkentéssel, elhomályosította az a tény, hogy arányában nekik jelenti a legnagyobb segítséget a könnyítés.
A rezsicsökkentést és a kommunikációs technikák jó alkalmazását említette Sík Endre, a Tárki vezetőkutatója is. A kutató ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy eddig minden választás után viszonylag gyorsan visszaesett a kormánypártok népszerűsége, a Fideszé viszont 2010 után csak lassan indult olvadásnak, ami eleve szilárd bázist és jó kommunikációt feltételez. Így a Fidesznek a megfelelő eszköz megtalálásával már nem volt túl nehéz dolga visszaszerezni a szavazókat. Sík szerint szintén segíti a Fideszt, hogy a mérsékelt jobboldalon nincs alternatívája, így nem fenyegeti az értékelvű szavazók más párthoz való vándorlása.
 
Március 15-i ünnepségek Budapesten. Lengyelországból mintegy ezer támogató érkezett, hogy meghallgassa Orbán Viktor beszédét a Kossuth téren. (Fotó: Tuba Zoltán - Origo)

A Fideszt és a rezsicsökkentésért felelős politikusait tegnap hiába kerestük, nem sikerült választ kapnunk arra, mit szólnak az akció immár szavazószázezrekben mérhető hatásához. A hozzáállásukat ugyanakkor jól mutatja egy frakciótag 
korábbi nyilatkozata, ami szerint a pártban minden más háttérbe szorul a csodafegyverként számon tartott rezsicsökkentés mellett. Jelzésértékű lehet az is, hogy a rezsicsökkentés immár a harmadik felvonásánál tart, a párt folyamatosan napirenden tartja az ügyet.
Hogy a választásokig kitarthat-e a lendület, arra Sík Endre azt mondja, méréseik szerint a biztos szavazók köréhez képest kisebb a Fidesz előnye azoknál, akik nem feltétlenül vagy határozottan nem mennének el voksolni. Azaz itt van még tartaléka az ellenzéknek, de még itt is a Fidesz áll nyerésre.
Závecz Tibor arra hívta fel a figyelmet, hogy egymillió olyan ember van jelenleg, aki kormányváltást akar, de mégsem szavaznának az ellenzéki pártokra. "Ezeknek a pártoknak nem sikerül elérni, hogy rájuk voksoljanak a váltást akarók" - mondta az igazgató.
 
Viktor és Anikó a hatalom védernyője alatti ellenzékiek


Ez vár a nyugdíjasokra - vallott a kormány
2013. október 4., péntek 7:10 Papp Zsolt, 
Napi.hu
A nyugdíjkorhatár beinduló emelésével és a nyugdíjak reálértékének befagyasztásával számol a kormány a 2017-ig előretekintő prognózisában. A nyugdíjalap gazdálkodása nullszaldós maradhat némi költségvetési segítséggel, a gazdasági növekedésnek a korhatáremelésnek és az időközben bekövetkezett profiltisztításnak köszönhetően.

A kormány a 2014-es költségvetés részeként elkészítette a 2017-ig előretekintő három éves prognózisát a Nyugdíjbiztosítási Alap gazdálkodásra. A nyugdíjalap jövőre 2964,6 milliárd forintból gazdálkodhat, ez az államháztartási kiadások 17,5 százaléka. A következő években a társadalom elöregedésével a nyugdíjkiadások nőnek, s a becslések szerint már 2015-ben meghaladja a 3000 milliárdot, majd a tervezési ciklus végére a bevételi és kiadási főösszeg eléri a 3391,9 milliárd forintot. Mind jövőre, mind az azt követő években biztosított a nyugdíjalap nullszaldós gazdálkodása - ám ehhez 2015-től növekvő költségvetési transzferre lesz szükség, 2015-ben már 75 milliárdos mankó kell majd.
Kapcsolódó cikkek
   Mindenkinek járjon alapjövedelem Magyarországon!
   ÁNTSZ: néhány héten belül kitör a járvány
   Diplomáciai támadásba lendül Orbán
   Élen az időjárási katasztrófákban Magyarország
   Kiszivárgott: 300 forintért (!) viheti a magyar milliárdos a Raiffeisent
   Felkészülni, holnap indul az áradat - gyűlnek az intő jelek


A Magyar Gárda kivéreztetése I.: A nagy kézmosási kísérlet
11 jan 2014 
magyarhajnal.com
2009-től hivatalosan megszűnt a parancsnoki felelősség: 'A mozgalomban résztvevők tetteikért, tevékenységükért a mindenkori hatályos jogszabályok szerint SAJÁT MAGUK FELELNEK'. Kiss Róbert Országos Főkapitány'. Vagyis a félkatonai szervezetben a főparancsnok (legalábbis 2009-től) nem vállalt felelősséget semmiért, ami önmagában is botrányos.
Alább induló sorozatunkban szemelvényeket közlünk a Magyar Gárda kivéreztetése című, 2010-ben megjelent, de már nyomtatásban elfogyott könyvből a szerző, Reisz Zoltán gárdista engedélyével.
A NAGY, ERKÖLCSTELEN KÉZMOSÁSI KÍSÉRLET:
A Magyar Gárda Mozgalom Országos sajtóirodájának 2009. július 25-i (sok oldalas) közleményéből:
"A MOZGALOMBAN RÉSZTVEVŐK TETTEIKÉRT,TEVÉKENYSÉGÜKÉRT A MINDENKORI HATÁLYOS JOGSZABÁLYOK SZERINT SAJÁT MAGUK FELELNEK. Kiss Róbert Országos Főkapitány"
A közleménnyel gyakorlatilag a Gárda vezetői eleve ki kívántak bújni a gárdával kapcsolatos politikai, erkölcsi, anyagi és egészségkárosítást okozó felelősségük alól!
Ezt a tájékoztatót erkölcstelennek tartom!
Főleg azok részére, akik nem voltak gárdisták vagy nem ismerték a Gárda belső működését: A Gárda mindig is hierarchikus rendszerben, szigorúan katonai parancsok szerint működött. A gárdisták minden cselekedetüket feletteseik parancsára hajtották végre. A gárdisták sok esetben fenyegetések hatására cselekedtek. Hogy lehetséges, hogy egy ilyen rendszerben működő szervezetnél elképzelni, hogy a parancs kiadójának nincs felelőssége a gárdisták parancsra elkövetett tetteiért?
A gárdisták az ütközetek során több esetben szenvedtek komoly sérüléseket (kéztörés, ájulás, mentővel történő újraélesztés, oszlatásokon történő gáz okozta sérülések). Meggyőződésem, hogy egyetlen gárdistában se merült fel a gondolat, hogy ezekért parancsnokai is felelősök!
Magukon a rendezvényeken való nem megjelenést is szankcionálták, inaktivitásra hivatkozva jogtalan kizárásokkal, gárdistából pártoló taggá leminősítéssel büntették a gárdistákat.
Természetesen az idézett közlemény nem jutott minden gárdista tudomására. Ez a felelősség téma egyetlen szakaszgyűlésen, századgyűlésen sem volt megbeszélve a gárdistákkal: a gárdisták kivonulásai, a rendőrséggel való megütközések előtt sem volt erre felhívva a tagok figyelme!
Csak egy példa a megjelenési kényszerre:(levélváltások)
2009. 08. 23.
"Tisztelt Századparancsnok úr! Minek köszönhetem a felmentésemet a tisztség alól?
- talán annak, hogy egy hete elutaztam családommal nyaralni ahová vittem magammal az egyenruhámat, hogy majd megyek a Budapesti avatásra?
- talán annak, hogy vasárnapig ki volt fizetve a szállásunk és mi szombat reggel összepakoltunk, mert Szentendrére kellett menni gárda avatásra? /miközben a 4 és 6 éves gyermekeim sírtak, hogy még ne menjünk haza.
- talán annak, hogy bedagadt bokával is elindultam volna, hogy odaérjek du. 13h-ra és 11h-kor telefonon tudtam meg, hogy az avatás megtörtént?
- talán annak, hogy nem voltam internet közelben, s egy telefont sem kaptam semmiről, sem családi napról, sem éjszakai kivonulásról?
Köszönöm" szakaszvez. helyettes, rajparancsnok
Megjegyzés: Nem volt Jobbikos tag. Minden rangjától megfosztották. Természetesen a következő szakaszgyűlésen a jelenlévő gárdisták egyhangúan elutasítottuk a leváltását, mivel ezt megelőzőleg a szakasz tagjainak véleményét nem kérték ki, magának az eljárásnak a módját sem tartottuk elfogadhatónak. végül szakaszunk döntését a századparancsnok válaszra se méltatta. Helyére egy Jobbik tag került. (Az avatás 13 órára volt tervezve, de a helyszínen váratlanul úgy döntöttek, hogy 11-kor megtartják a rendkívül erős rendőrségi jelenlét miatt, erről ő nem tudhatott)
folytatjuk.
Kategória: 2014 január




Egészen elképesztő dolgokra cseszték el az uniós pénzünket 

2014. január 12. SVPSZ
Értéket előállító termelő munkahely még mutatóba se épült belőle. Talán a legvadabb ez a történet volt. Valamikor 2008-ban épült fel talán a Bajnai-időkben (ő volt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetője) ez a negyven centi "magas" kilátó.
Valaki feladott akkoriban egy hirdetést, hogy lehet menni látogatóba. Csak ha valaki valameddig el akar látni, akkor vigyen legalább egy sámlit magával.
Aki azt hiszi, hogy felelősségre vontak valakit is ezért a szemérmetlen lopásért, az nagyon téved! Ez itt kérem Magyarország, ahol lopni, csalni, hazudni dicsőség! Aki igazat mond, azt meghurcolják!


40 cm-es kilátó épült 39 millió forintból


Ez valamelyik nap volt valamelyik újságban, de nem hittem el.
A napokban például Bodrogkeresztúron borult a bili. Az ügy - ha nem komoly összegről lenne szó -, azt is mondhatnánk, hogy röhejes. Sőt, igazság szerint az ember kínjában már csak egy groteszk vigyort tud az arcára erőltetni, miközben a fogai közül kipréseli, hogy ba.meg, ilyen a világon nincs! De van! Hölgyeim és uraim! De van! Bodrogkeresztúron legalábbis sikeresen összehozták a lehetetlent, és ezzel még a hazai mezőnyben is maradandót alkottak, ami azért - lássuk be - nem kis teljesítmény!


Gyorsan ütöttem egy entert, hadd álljon szépen, egymagában ez a fenti mondat. Olyan jól mutat, nem? Hát még maga a kilátó, ahogy a 40 cm-es magasságával a csodás, bodrogkeresztúri táj fölé tornyosul! Micsoda látványban lehet része az oda tévedőnek a kilátó tetejéről! És közben valószínűleg még azt sem veszi észre, hogy egy kilátó tetején áll éppen! Hát, csak megérte centinként az a majd egymillió forint! Bár az alpolgármester, Gál László (a vastagbőrű) maga is elismeri, hogy igen alacsonyra sikerült a kilátó, mégis szabadkozik. Szerinte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől nyert 39 millió forintból (!) erre futotta! Mert - mint állítja - rengeteg földet és szemetet kellett onnan elhordani, és a körülötte lévő erdőrészt is ki kellett tisztítani. Na meg padokat is kiraktak, és még járdát és szalonnasütőket is építettek a kilátóhoz.
Így viszont már minden világos és érthető! Megnyugodtunk, Lacikám! Egy kósza pillanatra már tényleg azt hittük, hogy a kilátó építésére kapott 39 millió forint nagy részét pofátlanul lenyúltátok! Mentségünkre azért tegyük hozzá, hogy ennyi pénzből nem lehetett egyszerű összehozni egy olyan, mindössze 40 cm-es kilátót, amelynél még a mellette lévő vízmű dombja is sokkal magasabb! De úgy tűnik, ti ezt is megoldottátok! http://yorickblog.blog.hu/
Javaslat a Bodrogkeresztúri Önkormányzatnak A 40 cm-es kilátó mellé, esetleg 50-60 milliócskáért, építhetnének egy ilyen horgászparadicsomot is.

Barcikai lehúzós
2014. január 11. szombat, 17:10 
sajomente.hu

Több, mint harminc millió forintból épült hat buszmegálló Kazincbarcikán? Napok óta osztják az internetezők a kazincbarcikai buszvárók képeit.
A képen az olvasható, hogy ez a buszváró 3.600.000 Ft-ba kerül, ér-e ennyit az Ön lakása? Szitka Péter Kazincbarcika polgármestere egy közérdekű adatigényléssel kapcsolatban, tájékoztatta az adatkérőt, hogy Kazincbarcikán a képen látható faszerkezetű buszmegállóból a Serol-Bau Kft. 6 db-ot épített összesen 22.000.000 Ft+ÁFA összegért. Egy buszmegálló bekerülési költsége 3,6 millió forint +Áfa, azaz 4,3 millió Ft. Információink szerint ehhez jött még a tervezés költsége, pótmunkák, így a végösszeg 30 millió fölé kúszott.


Surányi beszólt a kormánynak: Orbánéknak a hiány csökkentése sem sikerült 

Az arany embernek arany köpései vannak , és ha jól megerőlteti magát a nemzeti vagyonunk még megmaradt részeit is kiárusítja , hogy mire felébredünk csak a vánkosunk marad a miénk.


2014. január 13., hétfő 13:07 
Napi.hu
Ha az almát az almával, a körtét a körtével hasonlítjuk össze, azaz figyelmen kívül hagyjuk az összehasonlítást torzító fő tényezőt, a kötelező magánnyugdíjpénztárak államosítását, akkor kiderül, hogy a költségvetési hiány ma is annyi, mint amennyi az Orbán-kormány hatalomra kerülésekor volt.

Az úgynevezett csődkockázati prémium (cds), amely megmutatja, hogy a gazdaság szereplői szerint milyen valószínűséggel válhat fizetésképtelenné egy állam, azt mutatja, hogy Magyarország nem teljesít jobban, mint 2010 első felében - mondta Surányi György, a CIB elnöke, az MNB volt elnöke az ATV kerekasztal-beszélgetésén. A mutató három és fél évvel ezelőtt 170 bázisponton állt, míg most 250 bázispont.
Ez azt jelenti, hogy a piaci szereplők, az elemzők, a közgazdász kutatók, a nagybefektetők úgy látják, hogy Magyarország csődjének kockázata ma nagyobb, mint az Orbán-kormány hatalomra kerülésekor volt. Ezzel együtt Surányi leszögezte: nincs csődveszély, de az sem igaz - amit a kormány oldaláról állítanak -, hogy Magyarország a kormányváltáskor a csőd szélén állt.
Négy év lett az egyből
A volt jegybankelnök emlékeztetett a kormány 2010-11-ben elhangzott ígéretére, amely szerint az új gazdaságpolitikának köszönhetően 2013-ra és 2014-re konzervatív becslés szerint évi 3 százalékra kellett volna gyorsulnia a GDP bővülésének. (A megengedőbb előrejelzés 4-5 százalékot is elképzelhetőnek tartott.) Ehelyett csupán 2010 és 2014 között jöhet össze összesen 2,5 százalékos növekedés, feltételezve, hogy idén eléri a gazdaság a kétszázalékos tempót.
Surányi vitatja a növekedési fordulatról szóló hivatalos propagandát is. Érvelésében összevetette a GDP változását 2012-ben és 2013-ban. 2012 1,8 százalékos visszaesését 2013-ban 1,0-1,2 százalékos bővülés követhette. Ha azonban figyelmen kívül hagyjuk a mezőgazdaság teljesítményét - amely az időjárástól függően volt rosszabb, illetve jobb, így az előbbit lerontja, az utóbbi viszont javítja -, akkor mínusz 1,0 százalék és plusz 0,2-0,3 százalék adódik. A gazdaság mezőgazdaságon kívüli ágai tehát lényegében stagnáltak tavaly.
A négymillió sem négymillió
A munkahelyteremtéssel kapcsolatos győzelmi jelentéssel, amely szerint Magyarország elérte a négymilliós foglalkoztatást, hasonló a helyzet. Ha ez igaz lenne, akkor a négy év alatt produkált 2,5 százalékos növekedés tükrében romlott volna a gazdaság termelékenysége - azaz egy fő kevesebb termelési értéket állítana elő -, amit senki sem állít.
Ha viszont levonjuk a négymillióból a 100-200 ezer külföldön állást vállalt magyart, akik megjelennek az "ügyes" magyar statisztikában, akkor ott vagyunk, mint 3,5 éve. Ráadásul javítja a teljes adatot 100-150 ezer közmunkás is, így összességében az a nagy helyzet, hogy a mérhetően új értéket teremtő versenyszférában, a magánvállalatoknál csökkent a foglalkoztatás.
Van egy rossz hírem
Van egy rossz hírem - vezette fel Surányi azt a fejtegetését, amelyben leszögezte, hogy összehasonlítható alapon vizsgálva az államháztartási hiány csökkentése sem sikerült az Orbán-kormánynak. A kötelező magánnyugdíjpénztárak 2011-es államosításáig a pénztártagok együttesen a GDP 1,5 százalékának megfelelő összeget utaltak át pénztáruknak abban a reményben, hogy nyugdíjuknak nagyjából negyedét ezekből a befizetésekből kaphatják majd. (Az államnak akkor ennyivel kevesebbet kellett volna nyugdíjakra költenie.)
A kötelező magánnyugdíjpénztárak 2011-es államosítása nyomán azonban ez az éves befizetés az államháztartást hizlalja, 1,5 százalékkal csökkentve a hiányt. Ha a pénztárak ma is működnének, akkor a költségvetés hiánya az államosításukból származó pluszbevétel nélkül 4 százalék körül, azaz lényegében a 3,5 évvel ezelőtti szinten lenne.
Ilyet nem pipáltam!
A volt MNB-elnök összességében gyenge-közepesnek tartja a magyar gazdaság teljesítményét: Lengyelország és Szlovákia sokkal jobban teljesített az elmúlt három és fél évben, Csehország nagyjából ugyanúgy szerepelt, mint Magyarország. Mint mondta: hosszú pályáján még soha nem tapasztalta azt, ami most a kormányoldalt jellemzi, nevezetesen, hogy a bankokkal kapcsolatban teljesen figyelmen kívül hagyják a tényeket, a számokat.
A pénzintézetek nem kivitték a tőkét az országból, hanem 2010-et megelőzően jelentős forrásokat hoztak be. Igaz, hogy 2008 előtt magas profitot értek el, azonban ez arra sem volt elég, hogy ebből fedezzék a növekedésükkel összefüggő tőkekövetelményeket, azaz kellően növeljék a kötelező tartalékukat. Ehhez is pluszforrást kellett betolniuk leányvállalataikba. Hozzájárultak ugyanakkor a magyar adósság növekedéséhez, mivel 2008 előtt magas hiteleket vettek fel. Ez sem jelenti tehát azt, hogy kivitték volna a pénzt az országból.
Kapcsolódó:
   Rogán a rezsicsökkentésről: nem biztos az év eleje
   Százmilliárdok jutnak vidékfejlesztésre
   Csökken a gázolaj ára
   Varga megmondta, mikor lehet döntés a devizahitelesek ügyében
   Nem okozott még egy meglepetést az NGM
   Megvágná a jóléti juttatásokat a brit pénzügyér


Kósa Lajos szerint nem számít a valóság egy politikai kampányban
Kósa Lajos a HirTV P8 című műsorában 2014. január 11-én a következőket mondta: "Azt hol tanulták önök, hogy a valóság az számít egy politikai kampányban? Na, most komolyan?" Szeretnénk remélni (hangzik a válasz). "De nem számít!" - mondja Kósa.




Miért tiltották meg az ellenzéknek, hogy nyerjen? - Energiamezők Magyarországon Kettő 


2014.01.13. 11:23 
444.hu
Emlékeznek az Energiamezők Magyarországon című cikkre?
Úgy néz ki, hogy minden szava igaz volt.
A szöveg 2006 októberében jelent meg, a Matula Magazinban, a szerzője bizonyos Homoki-Szabó Attila volt. A cikk azt állította, hogy a G8 csoport Sea Island-en rendezett 2004. júniusi találkozóján a nagyhatalmak megegyeztek,
"hogy épüljön fel Magyarországon az a hatalmas energia-tározó és -fejlesztő komplexum, amely megoldja Európa energia-éhségét".

A cikk szerint a nemzetközi gázvezetékek metszéspontja lesz Magyarország, nagy gáztárolók épülnek, és egy új típusú atomreaktort is felhúznak ide. Erről az amerikaiak, az oroszok, a németek és a britek egyeztek meg. Ezért maradhatott kormányon 2006 brutális ősze után is Gyurcsány Ferenc, azzal a kitétellel, hogy:
"elfogadta, hogy 2009 körül kiszáll".

Tehát a cikk már 2006-ban előre megmondta, hogy a miniszterelnök mikor távozik. A cikk azt is állította, hogy ebbe Orbán Viktor is belement.
Az Energiamezők Magyarországon e nagyszabású nemzetközi tervvel sokmindent megmagyarázott: az őszödi beszéd kiszivárgásától Bush budapesti látogatásáig. Helyükre kerültek a dolgok.
Ideje leporolni ezt a cikket, mert úgy néz ki, hogy a mozaikok kezdenek abba a rendbe összeállni, ami abban fel van vázolva.
Mint szombaton kiderült, Orbán Viktor hamarosan "váratlanul" Moszkvába utazik, hogy aláírjon egy új magyarországi atomerőműről szóló szerződést. Az építők az oroszok lesznek. December 11-én pedig Alekszej Miller, a Gazprom elnöke Magyarországon járt, hogy új hatalmas vezetékekről és a gáztárolókról tárgyaljon Orbán Viktorral. Nagy titokban jött. A magyar kormány el is felejtett beszámolni róla. Még két fontos körülményt jegyezzünk most fel:
A magyar kormány tavaly államosította az összes gáztárolót.
A magyar baloldal látványosan mindent megtesz, hogy elveszítse a 2014-es választást.
És akkor most vegyünk szépen mindent sorban, elölről.
2006 őszén tehát Orbán Viktort is beavatták a Nagy Tervbe, ami szerint a nagyhatalmak rendkívüli beruházásokra nézték ki Magyarországot. Az első feladat a gáztárolók építése volt. Éppen azért nézték ki Magyarországot, mert itt megfelelők erre a geológiai adottságok.
2006-ban a magyar parlament Kóka János előterjesztésére megszavazta, hogy mintegy 500 milliárd forintért épüljön egy stratégiai gáztároló. Az egész értelme alig látszott, ám az építkezést szokatlan módon a Fidesz is megszavazta. Közben a német E.on is rendkívüli fejlesztésekbe kezdett tárolóiban,Zsanán például hatalmas új kapacitást épített ki, csak 2008-ban 32 milliárdot költött rá.
2009-ben Gyurcsány Ferenc ígéretéhez híven lemondott. Orbán Viktor pedig 2010 tavaszán átvette a kormányzást. addigra azonban
egy kis gond akadt.
Orbán Viktor szeretett volna erősebb pozíciót Magyarországnak. Ezért még a választások előtt, 2009 novemberében Szentpétervárra utazott (ez csak utólag derült ki, talán emlékeznek még) és ott jelezte Putyinnak, hogy a németek befolyását túl erősnek látja. Hiszen az 5 hazai gáztárolóból 4 az E.on kezén volt. Putyin egyetértett azzal, hogy a magyaroké legyenek a tárolók, hiszen gyengébb és befolyásolhatóbb gazdák lehetnek, mint a németek, Orbán pedig saját erejét akarta növelni. Az orosz elnök még abba is belement, hogy a magyarok visszakapják a Mol náluk lévő részvényeit, hadd érezzék nyeregben magukat.
Csakhogy a németek ezt nem vették olyan könnyedén. A tárolókat csak most ősszel tudta megvenni az E.on-tól a kormány, annyi pénzért, hogy az ellenzék majdnem vizsgálóbizottságot alapított. Aztán az MSZP úgy döntött, hogy visszavonja a kezdeményezést. Elég sok országból szóltak, hogy nem kellene ezzel vacakolni. Volt már ezen elég sok küzdelem.
Emlékeznek, hogy a német közszolgálati tévékben micsoda háború indult Magyarország ellen? Hogy német politikusok sora mennyit aggódott a magyar demokráciáért? Nem volt egyszerű lejátszani ezt a meccset. Érdekes egybeesés viszont, hogy tavaly márciusban megegyezett a magyar kormány és az E.on a tárolók ügyében, és májusban az EU már be is jelentette: kint vagyunk a túlzottdeficit-eljárásból. Van azóta hisztéria az EU és Magyarország között? A Tavares-jelentés még elkészült ugyan (az túl régóta íródott, hogy le lehessen állítani), de már annak sem lett semmilyen foganatja sem. Őszre a befagyasztott EU-s pénzeket is visszakaptuk.
Ennyit a nagy szabadságharc lényegéről.
Az atomerőmű még nagyobb falat lesz. Minimum 3000 milliárdról beszélnek már most, az első tervek elkészülte előtt is.
A vége legalább a duplája lesz. Ennyi pénz nincs Magyarországon.

Összehasonlításul: 5000 milliárdot hívtunk le az EU-tól az elmúlt 7 évben összesen.
Ekkora értékű üzletet készül aláírni Orbán Viktor, félig-meddig titokban, sehol egy hivatalos bejelentés még róla! Micsoda erőknek kell ehhez közreműködniük...
Így jutunk el ahhoz, hogy miért nem engedi a világ a kormányváltást 2014-ben Magyarországon.
2006-ban Orbán Viktort szólították fel önmérsékletre. Most visszaadják neki a kölcsönt. Ezúttal a baloldalra szóltak rá: lassan a testtel.
Amíg a gigászi atomerőmű ügye nem rendeződik, addig itt ne legyen semmi kalamajka, pláne az elmúlt bő három év vitái után. Látták, hogy milyen, ha egy új miniszterelnök kezd el kavarni ebben az országban. Senkinek sincs idegrendszere ezt elölről kezdeni.
Gyurcsány Ferenc jól ismeri az egész ügyet, nem volt véletlen október 23-i látványos szembefordulása Mesterházyval és Bajnaival. A baloldal nekifutásból tökön rúgta magát! - írtuk. Aztán már nem is kellett tovább használni Gyurcsány Ferencet, mostanra a többiek is megértették:
itt úgy kell kavarni a szálakat, hogy legfeljebb annyian szavazzanak balra, mint 2010-ben.

Ez vezetett a közös ellenzéki listához. Most ezt el kell bénázni.
Orbán Viktor is tudja, hogy nem a két szép szeméért repül a szájába a sült galamb. Már meg is ígérte, hogy gesztusokat tesz majd balra, lenyugszik a választás után.
"most már tényleg nincs akadálya annak, hogy tavasszal markolók szántsák fel Magyarországot, és itt folyjon össze a kelet összes gáza és olaja egy bazi nagy reaktor alatt".

Így fejeződött be az Energiamezők Magyarországon 2006-ban. Sosem volt még aktuálisabb.
Nagyon fontos kiegészítés!
Az eredeti cikk állításai teljesen légbőlkapottak voltak. Ahogy ennek a cikknek sem igazak az állításai. Tudom, mert én írtam. Semmilyen összeesküvés sincs.
Az egésznek az a tanulsága, hogy annyira fura dolgok történnek, hogy az összeesküvésről szóló magyarázat sokszor racionálisabbnak tűnik a valóságnál. De ettől még az összeesküvés nem lesz igaz.


Teljes elszámoltatást, legyen vége a nemzeti vagyon elherdálásának! 

2014-01-10 15:23 
jobbik.hu
A napokban egy 2002-ben értékesített nagy értékű, műemlékvédelem alatt álló kőszegi ingatlannal kapcsolatban jelent meg leleplező tartalmú cikk a kuruc.info-n. A közismerten csak Bálházként emlegetett épület az íráshoz mellékelt ismeretlen eredetű adásvételi szerződés adatai szerint meglehetősen olcsón, jóval a piaci ár alatt kelt el, a szerződésben megállapított pontok érvényesítésének elmulasztása pedig a hanyag kezelés gyanúját is felvetheti.
A szerződésben az eladó - Kőszeg Város Önkormányzata - kimondja, hogy a vevő három éven belül köteles felújítani az ingatlant. A kötelezettség biztosítására opciós visszavásárlási jogot alapítottak a város számára, illetve a szerződés arról is árulkodik: elidegenítési tilalom terheli a Bálházat Kőszeg város számára. Az ingatlanon az évek során ugyan végeztek felújítási munkálatokat, de az soha nem került olyan állapotba, hogy a nagyközönség előtt is megnyithassa kapuit.
A szerződés sajnos a felújítás különböző szakaszaival kapcsolatban nem fogalmaz egyértelműen, ezért nehéz eldönteni, hogy már az épület bevakolásával vagy csak a teljes üzembe helyezéssel teljesítette volna rárótt kötelezettségét a vevő. 2007-ben a város nem érvényesítette opciós jogát, a beruházó valószínűleg ezt a kiskaput használhatta ki, és 500 millió forintos, úgynevezett rulírozó hitelt jegyeztetett be az ingatlan tulajdonlapjára.
Az 500 milliós hitelkeretből 2008-ban a szerződésben leírtakkal ellentétben 100 millió forintot felhasználtak, így elidegenítési tilalom bejegyzésére került sor, de nem a város, hanem az Erste Bank javára.
Felelős országgyűlési képviselőjelöltként kötelességemnek érzem, hogy egyéni programom egyik alappillérének, az elszámoltatásnak eleget téve elindítsam a Vas megyei önkormányzati ingatlanok értékesítésének átvilágítását. Ezért a Bálházzal kapcsolatos sztereotípiák eloszlatása érdekében ügyészségi vizsgálat elindítását kezdeményezem, illetve a felújítási munkálatokban érdemi munkát végző, ellenben ki nem fizetett kisvállalkozók számára pedig kártérítési javaslatokat kérek Kőszeg városának jelenlegi vezetőitől.
Rába Kálmán országgyűlési képviselőjelölt, Jobbik
 Az apám szájából édes volt az igaz , de vajon a Jobbik lesz az apánk ? Vagy ők is beállnak a sorba , és megpróbálnak lopni a még maradék vagyonainkból . Verje meg az Isten , ha ez vezérli őket , és az egész politikai maffiát ki kell nyírni , hogy hazánk ne kullogjon az Európai népek után . A rablókat meg balesetnek álcázva likvidálni kell , ahogy ők csinálták velünk .

FIGYELEM! A KÚRIA DÖNTÉSE UTÁN A BÍRÓSÁG A VÉGREHAJTÁST MEGSZÜNTETI 

A zsidó sakálok összehangolt hada viszi a vagyonod , robbantsd az ingatlanodat mikor oda érnek , hogy pusztuljanak a rohadt zsidó férgek , ha öngyilkosságot akarsz elkövetni , így lassan elfogynak a végrehajtók , legalábbis a zsidó fajta .

január 6, 2014 
Nemzeti Civil Kontroll
MKB Bank végrehajtás megszüntetése iránti kereset
I.fok - a VÉGREHAJTÁST MEGSZÜNTETI
Keszthelyi Járásbíróság MKB Bank végrehajtás megszüntetése iránti kereset I.fok - a VÉGREHAJTÁST MEGSZÜNTETI
13.5 milliót vett fel az adós, 8-at visszafizetett. Banki követelés a végrehajtás elindításakor 35 millió, mostanra 44 millió!
A bank keveri a hitelt a kölcsönnel, a szerződésben szereplő összeget adós soha nem kapta meg.
I. fokú perköltség a banknak 11,5 millió, mert adósoktól egyetemlegesen kérte a tartozást.
Hajrá, csak így tovább!
Az ügyvédünk 2 tárgyaláson leradírozta a bankot. Ha ő lenne a Kúria elnöke, akkor nem születne hazaáruló jogegységi határozat, de őt nem a bankok pénzelik.
Hozzátartozik még a sikerünkhöz, hogy ugyanezt az MKB-s keresetünket Gyulán idézés kibocsátása nélkül utasították el (fellebbeztünk), mert ott sem a törvény az úr.
Még rengeteg dolgunk van, de nem adhatjuk fel, mert az igazság a mi oldalunkon áll, a pénz meg az övéken!!
Ugye, hogy lehet tisztességesen, minimális munkadíjjal pert nyerni? Mi csak ilyen ügyvédekkel dolgozunk együtt, mert a károsultak és családjaik a legfontosabbak.




Valaki tényleg bepöccent - És valóban fölrobbantotta a bankot... 

Na mit vagytok úgy oda csak a szolgálat gyakorolt , felszerelték drága pénzen a TEK – et valamit mutatni kell nekik , hát most egy robbantást mutattak be , azt a látszatot keltve így a nagyközönségbe , hogy igen is szükség van rájuk. Igen a fő rablók most versenyeznek a miniszterelnöki posztért , ez a maffia minden hájjal megvan kenve , és ha nem vigyázol bizony kiforgatnak a vagyonodból , mehetsz meleg ételért beállhatsz a sorba , vagy egy benzines üveggel te is lenullázod a rablott vagyont amikor rádobod az ügő üveget a rablott ingó és ingatlan eltulajdonított nemzeti vagyon részére, de úgy tedd hogy a rabló is benne égjen, ne keljen újból harácsolnia .

2014/01/13 
Szabad Riport
Fotó Velvet helyszínelő

- De előbb elküldte előle a hajléktalant -
Nem akármilyen üzenet: A robbanás következtében, - a bank bejárati ajtaja átrepült az utca másik oldalára.
..."Lényegében hat, azaz 6 bank fiókjának az élete bénult le hétfőn reggel és délelőtt, - a robbantás miatt..."
Felrobbantotta valaki a Budapest XIII. kerületi Lehel utcában lévő CIB bank bejáratát, január 13-án hétfő hajnalban 4 óra 18 perckor. Ám az akció előtt elküldte onnan, az ott éjszakázó hajléktalant.
A robbanás akkora erejű volt, hogy a Bank bejárati ajtaját átröpítette az utca túlsó oldalára. A környező házak ablakai betörtek, az utcát a detonáció után üvegcserepek lepték el.
Személyi sérülés nem történt. A rendőrség megállapítása szerint; a robbanást ismeretlen szerkezetű és ismeretlen típusú robbanóanyag okozta, a bűncselekmény nem emberi élet kioltására, vagy személyi sérülés okozására irányult.
A CIB bank kommunikációs vezetője szerint szerint; "A bank fiókjában jelentős anyagi kár keletkezett."
Ám, mivel a robbantás helyszínén több bank is üzemel, az imént említett; CIB, valamint az Erste, a Budapest Bank és az FHB bank, - így a robbanás más bank portáljában is károkat okozott. Betört a Budapest Bank portálja is. De a detonáció helyszínétől nem messze van az UniCreditnek és az OTP banknak egy-egy fiókja is. - Vagyis lényegében hat, azaz 6 bank fiókjának az élete bénult le hétfőn reggel és délelőtt, - a robbantás miatt.
A reggel és a délelőtt folyamán, mind a gyalogosok, mind a közúti forgalom elől lezárta a területet a rendőrség, - a Béke tértől egészen a Róbert Károly körútig. A gyalogosokat is csak lakcímkártyával engedik be.

A robbanás egy újépítésű ház alsó üzletsorán történt az épületegyüttes beszögellésében, ahol a több bankfiók is van.
A területen található üzletek egy része ki sem nyitott, amelyek pedig nyitva vannak, ott arra panaszkodnak az eladók, hogy kicsi a forgalom, a betérő emberek jellemzően arról számolnak be, hogy hangos robbanásra ébredtek. - A robbanás a helyszíntől 200 méterre is erős hanghatású volt.
Szem és fültanúk számoltak be arról, hogy egy, a bank tövében éjszakázó hajléktalant valakik elküldtek a helyszínről.
Az üvegszilánkokat a robbanás ereje a Lehel utca másik oldaláig, mintegy nyolcvan méterre röpítette, még délelőtt is elborították az úttestet. A szilánkokat a rendőrök nyomrögzítő eszközökkel vizsgálták. A helyszínen a hatóságok nem nyilatkoznak a történtekről.
A Készenléti Rendőrség, a Nemzeti Nyomozó Iroda, - robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés, illetve közveszély okozása bűntett elkövetésének gyanúja miatt, indított eljárást ismeretlen elkövető ellen.
Szemtanúk egy motorost láttak elhajtani a bank épülete elől, - a robbanást megelőző pillanatokban.
A bűncselekménnyel összefüggésben a rendőrség keresi azt az ismeretlent, aki a helyszínről egy cross enduro jellegű, tarka színű, forgalmi rendszám nélküli, 150-170 cm3-es, robogónál nagyobb méretű motorkerékpárral elhajtott.
Egy biztonságpolitikai szakértő szerint: A hétfő hajnalban elkövetett budapesti robbantás helyszínének kiválasztása üzenetértékű lehet - nyilatkozta az MTI megkeresésére Jasenszky Nándor biztonsági szakértő.
Úgy vélte: a helyszín kiválasztását egyfelől motiválhatta az is, hogy a környéken számos bankfiók van, ugyanakkor a bűncselekmény irányulhatott céltudatosan az adott bankfiókra is.
Szabad Riport/Garbolczy János
Források: Hungária Távirati Iroda - Magyar Távirati Iroda - Police.hu - Velvet helyszínelő - Metropol
 
TEKesek: Méghogy nincs munkánk... hát csinálunk!




60 évünk van hátra a termő Földön?
Vasárnap, 12 január 2014 
emberiség.hu
Bolygónkról évente 75 milliárd tonna termőföld tűnik el. A kutatások sokkoló adatokra mutatnak rá. Hazai és nemzetközi kutatások azt igazolják, hogy mindössze 60 éve van a termő Földnek, amelyről évente 75 milliárd tonna termőföld tűnik el, 80%-a pedig többé-kevésbé károsodott. A helyzet itthon sem jó.


Egy hazai felmérés kimutatta, hogy pl. a sárgarépa ásványianyag-tartalma 40 év alatt 4%-ra csökkent. Az, hogy egészséges élelmiszert fogyasztunk-e, nem az élelmiszeripari gyárakban, hanem már - a rohamosan csökkenő - termőtalajnál eldől. Vehetünk tehát biogyümölcsöt, biozöldséget, azt viszont érdemes észben tartani, hogy annak minősége, tápanyagtartalma a termesztési technológiánál talán sokkal fontosabb tényezőktől függ.
Egyre több megdöbbentő kutatási eredmény születik, amelyek azt igazolják, hogy a termőtalaj, amelyből elfogyasztott élelmiszereink származnak, az utolsó éveit éli. Eközben Föld népessége egyre nő, több élelmiszerre van szükség, ám azok tápértéke a talaj mennyiségének csökkenése és minőségének romlása miatt drasztikusan csökken.
Bolygónkról évente 75 milliárd tonna termőföld tűnik el
Kutatások szerint Európában jelenleg 17-szer gyorsabban pusztul a talaj, mint ahogy épül vagy helyreáll, azaz 17 kg termőtalaj megy tönkre, amíg 1 kg újraéled. Amerikában ez az érték tízszeres, Ausztráliában ötszörös. A helyzet Kínában a legrosszabb, ahol a talajpusztulás mértéke 57-szeres. A téma egyik úttörője John Crawford, a Sydney-i Egyetem mezőgazdasági és környezetvédelmi karának professzora. Kutatása szerint bolygónkról évente 75 milliárd tonna termőföld tűnik el, 80%-a pedig többé-kevésbé károsodott.
Dr. Gyulai Iván, az "Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért" igazgatója 2010-ben kiszámolta, mennyi időnk van hátra a termő Földön: mindössze 60 év. Vagyis hozzávetőleg még két generációra elegendő. A Gödöllői Agrártudományi Egyetem felmérése kimutatta (lásd grafikon), hogy élelmiszer- és takarmánynövényeink ásványianyag-tartalma 30 év alatt rohamosan csökkent: a kukoricánál 31%-ra, a burgonyánál 9,52%-ra, a sárgarépánál pedig 4%-ra.

"Nem az élelmiszeripari gyárakban dől el, hanem már a talaj minősége meghatározza azt, hogy milyen élelmiszert fogyasztunk. Nagy feladat vár azokra, akik tehetnek a magyar talajért és a fenntartható mezőgazdaságért, hiszen ez volt és a jövőben is ez lesz Magyarország egyik legnagyobb nemzeti kincse. Magyarországon jelenleg 4,3 millió hektár termőföld van és folyamatosan csökken."- mondja az AGRO.bio Hungary Kft. szakértője. A cég magyar gyógyszerkutatók, agrárbiológusok bevonásával végez kutatásokat és fejleszt talajjavító mikrobiológiai megoldásokat, amelyek egy megoldást jelenthetnek a talaj rohamos pusztulásának kiküszöbölésére. A cég ennek szellemében jelentette be ma 2014. január elsejétől induló 3T, azaz Teremjen Több Talaj elnevezésű országos programját. Ennek keretében a következő 6 évben - 2020-ig - legalább 500.000 hektár szántóföldön, legalább 10 millió m3 termőtalaj létrehozását fogja megvalósítani. Az újonnan létrejövő félmillió hektár (nagyjából 2 mm vastag) humuszos talaj 2,5 millió m3 csapadékot képes befogadni, majd a növényeknek átadni, ami az egyre gyakoribbá és súlyosabbá váló aszályos időszakokban jelentősen növeli a termesztés biztonságát.
"A tény, hogy csupán 60 évre elegendő a termőföldünk, nehezen elképzelhető, de sajnos igaz. A 3T programban főszerepet játszó baktériumok milliárdjaival lassítani tudjuk ezt a folyamatot, napról napra, évről évre. Hátha nyerünk legalább egy évet... Nem kétséges: a magyar mezőgazdaság sürgős újraélesztésére van szükség. Ehhez olyan szövetségeseket várunk, akiknek fontos, hogy a hazai termelők egészséges, tápanyagokban gazdag élelmiszert állíthassanak elő és legyen elég hely a termesztésre" - teszi hozzá Daoda Zoltán, az AGRO.bio Hungary Kft. szakmai igazgatója.
A kezdeményezés indító sajtótájékoztatóján részt vett Vértes Tímea, a Vidékfejlesztési Minisztérium Mezőgazdasági Főosztályának vezető tanácsosa is, aki beszámolt a Nemzeti Biodiverzitás Stratégiáról, amelynek időhorizontja (2014-2020) egybeesik az AGRO.bio 3T programjával. A stratégia lényege, hogy a talajban lévő baktériumok 95%-a még ismeretlen, ezért fontos a talajok megőrzése, hiszen ezek a baktériumok az emberiség jövőjét és életben maradását jelenthetik.
Az AGRO.bio évi 80-100 millió forintot fordít K+F programjaira, melyekben új formulákat, termékeket fejleszt. A kutatások a volt - megszűnése előtt világhírű - Gyógyszerkutató Intézet helyén működő Fermentia Kft. fermentációs üzemében folynak. A társaság 2012-ben 860,8 millió forint árbevételt ért el.
Kategória: 2014 január



TÖRVÉNYEK? Az emberek azt hiszik, hogy a törvények: 



- azért vannak, hogy megvédjék őket.
- az erkölcsöt és az igazságot testesítik meg (morality & justice)
A helyzet az esetek nagy részében nem ez! A törvények azért vannak, hogy kordában tartsák az embereket és rabszolgává teszik őket. A mi akaratunkat hajtják végre a nép felé.
- ha a törvény azt mondja, hogy ártatlan nőket és gyerekeket ölj meg háborúban "katonaként", megtennéd ? Ha a válasz 'nem', akkor Te bűnöző vagy és törvénysértő...
- ha katona öl meg ártatlan embereket egy nemzet nevében, akkor Ő hazafi, hős és példakép gyermekeink szemében.
- Ha ezeket a bűncselekményeket valaki nyilvánosságra hozza, akkor Ő hazaáruló (lásd. Bradley Manning, Edward Snowden)
- Ha a boltban elfogyasztasz valamit, akkor Te tolvaj vagy és elítélnek.
- Ugyanez a bolt élelmiszerek tonnáit dobja ki feleslegként, míg mások éheznek. Ez teljesen legális.
- Ha bizonyos növényeket termesztesz magadnak és elfogyasztod, még börtönbe is kerülhetsz, hiszen azt is mi mondjuk meg, mit lehet és mit nem!
(
Így uralunk mindent, mi vagyunk az ILLUMINATI - Ezeket a területeket és a jövőt is irányítjuk!)

Így uralunk mindent, mi vagyunk az ILLUMINATI


Bevezetés a New World Order összeesküvésbe - mely már nem elmélet, hanem gyakorlat .. Tudásanyag arról, ahogy a háttérhatalom, az Illuminati megpróbálja létrehozni az Új Világrendet (New World Order). Bebizonyítjuk elméletben, hogyan képes 13 Család, kb. 7000 személy irányítani 7 milliárd embert....
Forrás és köszönet a videóért: Pirospirula



Magyar pavilon - koncepció, 2015. Milánói világkiállítás


 
izraeli menóra, fejére állított kettőskereszt


A lopás jó erkölcsre nevel? 


2014, január 13 - 09:47 
alfahir.hu
A miskolci rendőrség szerint nem veszélyezteti a gyerekek erkölcsi fejlődését, ha szüleikkel lopni mennek. Legalábbis ez derül ki egy, a Jobbikhoz eljuttatott nyomozást megszüntető határozatból.
Jakab Péter önkormányzati képviselő hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, az Érpataki Modell lyukói bázisvezetője fordult hozzá segítségért, miután a telkét rendszeresen "meglátogatják" arra illetéktelenek: legutóbb egy nyolcgyermekes család lopta meg. A sértett feljelentette a szülőket gyermekveszélyeztetésért, a rendőrség azonban megszüntette a nyomozást arra hivatkozva, hogy a gyerekek valószínűleg nem tudták, hogy lopnak, így a szülők nem is veszélyeztették őket.
Jakab Péter az eset kapcsán felhívta a rendőrség figyelmét a gyermekvédelmi törvényre, mely szerint a szülőknek kötelességük biztosítani gyermekük testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését. Ha a rendőrség szerint a szülőkkel való lopás nem meríti ki a gyermekveszélyeztetést, az vagy azt jelenti, hogy szerintük a lopás jó erkölcsre vall, vagy azt, hogy a miskolci rendőrség maga is részt vesz a város züllesztésében, amikor eltűri, hogy mélyigénytelen szülők bűnözőket neveljenek Miskolcon, fogalmazott a politikus. A Jobbik ügyészségi vizsgálatot kezdeményez az ügyben, jelentette be Jakab, aki tűrhetetlennek nevezte, hogy az egyenruhások sokszor már akkor sem hajlandóak fellépni a jogsértőkkel szemben, ha a bűncselekmény "kiszúrja a szemüket", inkább a "legkreatívabb módon próbálják lerázni az állampolgárokat".
Mint mondta, lassan 3 éve annak, hogy Kriza Ákos polgármester Miskolcra hozta Bogyay Ferenc rendőrkapitányt. Azóta történelmi magasságokba emelkedett a városban a bűnözés: többek között egy év alatt 80 százalékkal nőtt a gyermekkorú bűnelkövetők száma. Most már tudjuk miért, tette hozzá. "Ezzel a mentalitással Miskolcon nem lehet rendet tenni. Kapitányúrnak ideje lenne átadnia a helyét olyasvalakinek, aki mismásolás helyett kész arra, hogy határozottan fellépjen mind a bűnözőkkel, mind a velük elnéző hatóságokkal szemben" - szólított fel Jakab Péter.
*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

A Hitelkárosultak elítélik a bankrobbantást – MSZF


Budapest, 2014. január 14. kedd 
MSZF SZK
A Magyar Szociális Fórum kedden a deviza-hitelkárosultak ellen irányuló provokációnak minősítette és elítélte a Budapesten hétfőn elkövetett bankrobbantást.
A merénylet nem megoldja a Hitelkárosultak problémáját, hanem mérsékli a károsultak érdekérvényesítő képességét. Azoknak a kezére játszik, akik a bankokat akarják "áldozatként" feltüntetni a megkárosított embermilliók helyett, és meg akarják hiúsítani, hogy a profit rovására szülessen jogi megoldás - áll a társadalmi mozgalom kedden kiadott közleményében.
Az MSZF felhívta a közvélemény figyelmét arra, hogy a robbantásos merényletet a Kúria Hitelkárosultakkal szemben hozott december 16-i döntése után követték el akkor, amikor a kormány - négyévi késlekedés után - még mindig nem tudja, mi tévő legyen a hitelszerződésekkel és a belőlük fakadó elszámolással kapcsolatban. Ez az állapot melegágya a szélsőséges megnyilvánulásoknak - írják.
Az MSZF óva inti a kormányt, hogy "rendcsinálással" helyettesítse a devizahitel-probléma átfogó megoldását. Az adminisztratív hajlamok erősödésére utalnak a fokozott biztonsági intézkedések a bankok védelmében, továbbá az ellenőrzések és a megfigyelések szigorítása. A hozott intézkedések nem indokolhatóak pusztán azzal, hogy a robbantó bűnöst kézre akarják keríteni, hiszen hatásuk nem csak elrettentő, hanem megfélemlítő is.
"A hatósági rend nem pótolhatja a társadalmi rendet, azt, hogy további huzavona és választási megfontolások helyett kényszerítő jogi megoldás szülessék a Hitelkárosultak javára, és az őket megkárosító hitelezők rovására. A korrekt megoldásnak ki kell zárnia, hogy a hitelezettek kárát részben az adófizetők pénzéből fizessék meg" - szögezte le a Magyar Szociális Fórum.
Frusztrált prekoncepciós illusztrációk a spekulációra :)





Rendőrök vigyázták a bankok álmát 


2014, január 14 - 10:05 
alfahir.hu
Az éjszaka folyamán a legtöbb fővárosi bankfiók mellett rendőrök álltak, nehogy újabb csomagot hagyjanak a bejáratnál. Még nincs meg az elkövető.
Ahogy arról részletesen beszámoltunk, hétfő hajnalban 4 óra 18 perckor nagy erejű robbanás történt egy XIII. kerületi Béke úti CIB Bankfióknál. A detonáció szinte teljesen megsemmisítette a helységet, a közvetlen szomszédságban álló Budapest Bank fiókja is sérült. A rendőrség egyelőre nem tudja, milyen típusú robbanószerkezetet használtak, de szemtanúk elmondása alapján a robbanás előtt nem sokkal egy cross motoros ember járt a környéken, vélhetően ő volt az is, aki a bombát lerakta. Állítólag előtte a hajléktalanokat is arrébb küldte, így vélhetően egyfajta üzenetként lehet az akcióra tekinteni, emberi élet kioltása nem szerepelt a tervben.
Az index.hu egyik munkatársa az esti őrzésről azt írja: "A Teréz körúton végig mindkét oldalon, minden bankfiók előtt rendőr áll. Tegnap éjszaka, miután pénzt vettem fel az egyik bank ATM-jéből az Oktogonon, a rendőr leellenőrizte, hogy nem hagytam-e ott valamit.".

A bomba időzített vagy távirányítású lehetett, a robbanás ereje pedig akkora volt, hogy négysávos, plusz dupla villamossínnel is ellátott Béke út túloldalán ért földet a bank bejárati ajtaja. Később alig három villamosmegállóval arrébb egy gázrobbanás is történt, majd kora este a Béke térnél két -valószínűleg bámészkodó- autós ütközött össze.
A környéken viszonylag sok térfigyelő kamera van, a rendőrség ezek felvételeinek vizsgálatával próbálja azonosítani a robbantót, továbbá a mobiltelefon-cellainformációk is sokat elárulhatnak az elkövetőről.
Állítólag a bankok korábban nem kaptak konkrét fenyegetéseket, így az akció ebből a szempontból váratlanul érte a pénzintézetet. Később összefüggésbe hozták az ügyet Kásler Árpáddal, a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének (BAÉSZ) vezetőjével, aki az elmúlt napokban több fenyegető levelet is feltöltött honlapjára. Igaz, ez nem bankok, hanem politikusok ellen irányult. A pletykák szerintelőállították, de ezt később Kásler cáfolta.




Matematikai művelet az árfolyamrés 


Bán Károly - 2014. január 13., hétfő 
Magyar Hírlap
Érvénytelenséget mondott ki a fővárosi ítélőtábla egy "devizahiteles" perben, hivatkozva többek közt egy uniós irányelvre is
Nagy jelentőségű, jogerős ítélet született másodfokon a Fővárosi Ítélőtáblán egy "devizahiteles" perben. A másodfokú bíróság - a Fővárosi Törvényszéken született elsőfokú ítéletet megváltoztatva - az egész kölcsönszerződés érvénytelenségét állapította meg - derül ki a táblabíróság múlt hét végén közzétett sajtóközleményéből.
A forintban nyújtott és ugyanígy visszafizetendő kölcsön nem devizahitel az újabb ítélet szerint
A Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntést hozott a napokban egy "devizahiteles" perben. Az ítélet leginkább szembetűnő érdekessége, hogy az indoklás kimondja, hogy "a devizaalapú kölcsönszerződés forintban nyújtott és ugyanígy visszafizetendő kölcsön", tehát - szemben a Kúria decemberi jogegységi döntésének megállapításával - az ügyfél "nem devizában adósodott el". A kölcsön deviza összegének folyósításkori és az egyes törlesztőrészletek forint összegének törlesztéskori árfolyamának meghatározása pusztán matematikai művelet, amely mögött tényleges deviza vétel és eladás nincs. (Hasonló ítéletet hozott korábban a Szegedi Ítélőtábla is jogerősen az úgynevezett árfolyamrés kérdésében, ám a bank felülvizsgálati kérelmében a Kúria nem döntött, az ügyben az Európai Unió Bíróságának állásfoglalását kérte. Többek között ebben a kérdésben sürgette Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a Kúriát, hogy ne várjon az Európai Bíróság döntésére - a szerk.)
A Fővárosi Ítélőtábla mostani ítélete szerint az egyedileg meg nem tárgyalt szerződési feltételeket tartalmazó fogyasztói kölcsönszerződés az egyoldalúan kikötött módosítási feltételek okán tisztességtelen, és teljes egészében semmis. A szerződés semmisségének megállapítását az a fogyasztó is kérheti, aki egyébként a pert megelőzően a tartozását elismerte, de még részben sem teljesítette azt - áll az indoklásban.
A pusztán matematikai művelettel előállított "devizaárfolyam" folytán a törlesztőrészlet kiszámításának módjára vonatkozó szerződési feltétel teljesíthetetlen, emiatt az egész kölcsönszerződés érvénytelenségét állapította meg a Fővárosi Ítélőtábla. Az ítélet hivatkozik az Európai Unió 1993-as fogyasztói irányelvére is, amely szerint "egyoldalú hatalmasság gyakorlását jelenti a kölcsönszerződés egyoldalú módosítása", amely szögesen ütközik a polgári törvénykönyv (Ptk.) paragrafusával is. A Ptk. 240. §-a szerint a tisztesség, a jóhiszeműség követelményeit sérti az egyoldalú szerződésmódosítás, amely a fogyasztó hátrányára eredményez egyensúlytalanságot a szerződésben.
*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Sosem történt ilyen: magánbankok nyílhatnak Kínában 


2014. január 07., kedd, 16:19 MTI - 
HVG
Még idén megnyílhatnak Kínában az első olyan bankok, amelyek teljes egészében magántulajdonban vannak. Ez a bankrendszer liberalizációjának újabb lépése. Ilyen korábban sosem volt még az országban.
A Kínai Banki Szabályozó Bizottság bejelentése szerint a kísérleti program részeként három-öt magánbank kezdheti meg működését az országban. Az előírások és a pénzintézetek számára megszabott normák "nagyon szigorúak" lesznek - ígérik.
Az új bankok alapítása mellett a már működők magántőkével való megsegítése, átalakítása is lehetővé válik a program keretein belül. A külföldi tőke fokozatos beengedését is kilátásba helyezték, egyelőre pontos határidő megjelölése nélkül.
Kínában eddig nem lehetett magánbankot alapítani. Az országban működő összes pénzintézet legalább részben állami tulajdonban van, a szektort egyértelműen a központilag vezérelt óriásbankok uralják.
Az állami kézben lévő bankok monopóliuma egyebek mellett a pénzügyi források újraelosztásának torzulásához vezetett, tőlük az állami projektekbe áramlott ugyanis a legnagyobb mennyiségű tőke, míg a kis- és közepes vállalatok számára sokszor nem akadt hitel.
A magánbankok a bankrendszer reformját hozhatják el, növelhetik a versenyt és friss pénzzel láthatják el a kínai gazdaság szereplőit. Új források bevonására minden korábbinál nagyobb szükség van, a hitelezési lehetőségek szűkösek ugyanis, a gazdaság általános lassulása miatt bajba jutott, kölcsönre szoruló vállalatok száma növekszik.


A végső offenzíva az összeesküvés ellen folytatódik, az ellenállás gyengül, de csúnya incidensek továbbra is lehetségesek 


Benjamin Fulford 1/07/2014 
Újvilágtudat
Annak érdekében, hogy 2014 legyen a Sabbat összeesküvés végső vereségének éve, könyörtelen nyomást kell továbbra is gyakorolni, amíg biztossá nem válik a győzelem. Az újévi ünnepek elmúltával az amerikai milíciák, az olasz P2 páholy vezetői, a Pentagon és a CIA tisztviselői, valamint mások is világossá tették a Fehér Sárkány Társaság kapcsolatain keresztül, hogy ezt szándékozzák tenni.
A probléma sokféleségét mutatja, hogy nem tudják pontosan, hová kell irányítani a dühüket, vagy a jogi lépéseket. Ezért 2014 első hírlevelelében megpróbálok rámutatni bizonyos személyekre és szervezetekre, amelyeket el kell távolítani a hatalomból és a befolyásból.
Például az egyik nyilvánvalóan puha célpont a Sulzberger család, melynek tulajdonában van a New York Times. Az igazság megírásának megtagadásával, vagy hogy nem hagyták az igazságot megírni a 3000 New York-i lakos tömeges meggyilkolásával járó 2001 szeptember 11-ét, ők maguk is bűnrészessé váltak a tömeggyilkosságban. Kényszerítve őket, hogy kezdjenek írni az eseménnyel kapcsolatos igazságról, egy módja lenne annak, hogy megtörjük a vállalati média tagadását erről az attrocitásról.
Más média mogulok, akik büntetőjogilag bűnösnek tekinthetők, mint a tömeggyilkosságok bűnrészesei, többek közt a Walt Disney elnöke Michael Eisner, a Time Warner elnöke Gerald Levin, a Viacom vezetője Sumner Redstone, és a Washington Post feje, Katherine Meyer Graham. Ezeknek az embereknek félreérthetetlenül el kell mondani, hogy vagy kezdjenek el írni az igazságról, vagy börtönbe kerülnek; ha az igazságügyi hatóságok túl korruptak, hogy cselekedjenek, akkor a bíróságon kívüli fellépés is indokolt.
Aztán ott van az ismert terrorista irányítók egy csoportja, köztük a volt nemzetbiztonsági tanácsadó Zbigniew Brzezinski, az egykori Pentagon tanácsadó Richard Perle, és más vezető neokonzervatívok, mint William Kristol, Elliott Abrams, Kenneth Adelman és Robert Kagan. Ezek az emberek fenyegetést jelentenek az emberiségre, ezért el kell őket távolítani.
Mindez csak néhány példa azon fajta emberek közül, akiknek egy tisztességes civilizált nemzetnek nem kellene megengednie, hogy szabadok legyenek. Katonai és stratégiai szempontból mindezeken túl, hogy felszabadítsák az Egyesült Államokat a Sabbat maffia fasiszta irányítása alól, a következő intézkedések szükségesek:
1. Elfoglalni és államosítani a 12 Federal Reserve Board banki ágat
2. Könyvvizsgálni a Szenátust és a Kongresszust, és letartóztatni mindazokat, akiket megvesztegettek
3. Lecserélni a legfelsőbb bíróság bíráit, akik lehetővé tették ifjabb George Bush csalással történt megválasztását
4. Leállítani az Amerikai Egyesült Államok Vállalatot, és visszaállítani az Amerikai Egyesült Államok Köztársaságát
5. Államosítani minden olyan bankot, mely csaláson alapuló származékos kereskedést folytatott
6. Eltávolítani az összes olyan katonai és ügynökségi alkalmazottat, akiket megvesztegettek
7. Leírni az összes állami és magán adósságot
8. Elkezdeni újjáépíteni az Egyesült Államokat egy komány által kibocsátott valutával (nincsenek adók, nincs szükség adósságra)
Ez minden, amire szükség van, hogy felszabadítsuk az embereket az Egyesült Államokban egy olyan rezsim alól, melyet adósrabszolgaságon, megvesztegetésen, zsaroláson és gyilkosságokon keresztül működtet egy családi maffia.
Ha Barack Obama ennek nem tesz eleget, akkor menni fog, ez matematikai bizonyosság. Kiszámították, hogy minden ember a Földön 8 emberen keresztül kapcsolódik mindenki máshoz, barátok barátain keresztül, így el tudjuk érni, hogy mindez megtörténjen azáltal, hogy olyan emberekkel lépünk kapcsolatba, akiket ismerünk, és képesek vagyunk bizalomra épülő, alkotó, cselekvő hálózatokat létrehozni.
Ne feledjük, hogy az egyetlen viszonylag biztonságos formája a kommunikációnak a kézírás, a kézbesített üzenetek. Semmilyen digitális dolog nem biztonságos, mivel a legtöbb szóbeli beszélgetést most is ellenőrzik. Ha viszonylag titokban akarsz beszélni, a mobiltelefonok hatótávolságán kívül, menj egy szökőkúthoz, vagy egy hangos és zsúfolt nyilvános tér közepére. A hitelkártyáid, bankkártyáid és a mobilkészülékek is lehallgató eszközként működnek, így hagyd őket hátra.
Végül ne feledjük, hogy az Egyesült Államok Kormányának illegális maffia megszállói New Yorkra, Washingtonra, Los Angelesre és Chicagora koncentrálódnak.
A sarokba szorított összeesküvés még mindig képes veszélyes és piszkos dolgokra, így fokozott éberségre van szükség. A leginkább reális tömeges terrortámadás fenyegetés most már Tokió és a közelgő olimpia ellen irányul Szocsiban, Oroszországban.
Az Egyesült Királyság kormánya és az Obama rezsim egyaránt elrendelte ügynökeinek, hogy működjenek együtt Oroszországgal, hogy megakadályozzák a terrortámadásokat az olimpiai játékok ellen. A britek, akiknek tapasztalatuk van a londoni olimpián történt nukleáris terrorfenyegetés kapcsán úgy tűnik, hogy őszinték a segítségnyújtásban Oroszországnak. Mivel azonban sok Oroszország ellen irányuló terrorcselekményt az amerikai kormányon belüli náci párt vezényelt, nem világos, hogy mennyire látják szívesen az USA segítségét.
Japánban a gnosztikus illuminátusok ismételt fenyegetéseket tettek, hogy elsütnek egy atombombát Tokióban. Ez aggasztó, mivel az atomreaktorokért és környezetvédelemért felelős miniszter Nobuteru Ishihara, a cionisták által létrehozott Makuhari kultusz tagja. Ez a kultusz egyike a cionisták által létrehozottaknak, mint például a Keresztény Cionizmus, a hit a X bolygóban, a Nibiruban, a Foton övben, stb., mind olyan témával foglalkozik, miszerint a legtöbb ember meg fog halni a bolygón, de a néhány kiválasztott hívőt megmentik.
Abe maga is kötődik a Moon féle Egyesítő Egyházhoz, aminek van egy farmja a Bush farm mellett Paraguayban. Ez a csoport is érintett kábítószer és embercsempészetben, és más bűncselekményekben. Az Abe rezsim egy fasiszta kormányzat, mely ellopott választással került hatalomra, és vallási fanatikusok működtetik, akik parancsaikat a cionista maffiózóktól kapják. Ez egy nagyon veszélyes, és sajnálatos helyzet.
Ugyanakkor Abe és rendszere sokkal sebezhetőbb, mint ahogyan azt hiszik, mivel tengerentúli mestereiket folyamatosan eltávolítják az egész világon.
Észak-Koreában Kim Dzsong Un már eltávolította a cionistákhoz kapcsolódó személyeket, és a Japánban található észak-koreai hálózatuk lesz a következő. Ugyanez igaz Dél-Koreára, ahonnan a cionistákat szintén kirúgták.
Abe a Császár támogatását sem élvezi, amit bizonyított az a tény, hogy Abe meglátogatta a Jaszukuni-szentélyt. A Japán Császár nem hajlandó ellátogatni a szentélybe, mert a cionisták elrendelték, hogy a háborús bűnösöket is oda temessék az 1970-es években.
Más szavakkal, amit látunk az Abe rezsimben, az a külföldiek utolsó állása, akik gyarmatosították Japánt az 1860-as években, és akik felállították az új-babiloni Shinto állami diktatúra rendszerét.
A háromlábú holló titkos társaság, mely már azóta létezik, hogy Japánt először lakták emberek, nagyon óvatosan figyeli a helyzetet. Tagjaik sohasem regisztrálják születő gyermekeiket a hatóságoknál, és mindannyian egy speciális oktatást kapnak a tibeti tanok bevonásával. Ritkán avatkoznak a politikába, de hamarosan megteszik.
Az újév ezen a héten komolyan kezdődik, ahogy a szabadságok véget érnek, és az események felveszik a lépést újra hamarosan. Már vannak antifasiszta tüntetések és támadások Olaszországban, az Egyesült Államokban, Franciaországban, Thaiföldön, Kambodzsában, Törökországban, Ukrajnában, stb.
Kategória: 2014 január




SZÍRIAI HELYZETJELENTÉS 

2014.01.14 22:11 
Hídfő.net
A hétvége során nagy számban adták meg magukat a kormány ellen harcoló banditák Szíria több térségében. Damaszkusz mellett, miután a terrorista bandák valamennyi vezetője távozott, a még harcoló bandák utóvéd harcokban teljesen kiszorultak a városból. 350-en adták meg magukat a hadseregnek, ők saját bevallásuk szerint az Al-Nusra tagjai.
A fővárosban gőzerővel dolgoznak az elektromos hálózat beüzemelésén a frissen felszabadult területeken. Aleppóban a terrorbandák teljesen kiszorultak a belvárosból. Nagyon kaotikus helyzet alakult ki, és súlyos harcok folynak az aleppói gyermekkorház épületében és környékén. Mint kiderült, a terroristák ide rendezték be az egyik főhadiszállásukat, lőszerraktárak és fogolytelepek vannak itt, több riportert és újságírót is fogva tartanak. Információk szerint több mint 200 terrorista van a kórházban és a körülötte elhelyezkedő épületekben. A foglyokat élő pajzsként használják. Ami rendkívül szomorú, és amelyet a világsajtó el akar hallgatni, hogy az általuk elfoglalt területekről kivonuló terrorbandák elképesztő vérengzéseket csapnak. Nőket, gyerekeket, öregeket és férfiakat lőnek halomra az utcákon a szaúdiak által támogatott vahabita fegyveresek. Minden ok vagy indok nélkül. Ezeket támogatja Szaúd-Arábia, és a nyugati 'kulturvilág'.
 
Ilyen kép fogadta a felszabadított területeken Aleppóban a hadsereget, civilek válogatás nélkül tucatjaival kivégezve.
Egy Madai nevű üdülőterületen a hadsereg és a fegyveres csoportok átmeneti tűzszünetet kötöttek, amelyet a hadsereg kihasznált arra, hogy egy parancsnokuk átment a fegyveresek vezetőjével tárgyalni. Közölte az ultimátumot, amely szerint a légierő bombázása kezdi meg a tűzszünet végét, vagy elfogadják a kormány által felajánlott teljes amnesztiát, ha leteszik a fegyvert. A tárgyalások után 350 fegyveres tette le a fegyvert, és adta át a teljes területet. Azóta már az áram és víz hálózat javításán dolgoznak.


Kitessékelik az országból a szíriai nagykövetség munkatársait 

Akkor nem a zsidókat tessékeljük ki , mondom én , hogy a szájába egy zsidó méretes fasz való ennek a besúgónak , hogy tudjon min rágódni. És egy furuja , hogy eljátszhassa a varázsfuvolát , és megbűvölhesse a kígyót, hogy a lopott holmikat el tudjuk szedni a zsidó barátaitól .


2012-12-18. 21:01 MTI - 
Kuruc.info
Az év végéig el kell hagyniuk az országot a budapesti szíriai nagykövetség munkatársainak. Az Aszad-rendszert eddig Magyarországon képviselő szíriai diplomatákat a magyar kormány többé nem tekinti legitim diplomáciai képviselőknek - közölte Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője kedden.
A tárca sajtófőnökét azzal kapcsolatban kereste meg az MTI, hogy Magyarország szombaton a Szíriai Forradalmi és Ellenzéki Erők Nemzeti Koalícióját ismerte el a szíriai nép egyetlen törvényes képviselőjének.
Kaleta Gábor úgy fogalmazott, a döntés következtében "Magyarország kormánya már nem tekinti az Aszad-rezsimet a szíriai nép legitim képviselőjének", így az Aszad-rendszert eddig Magyarországon képviselő szíriai diplomatákat sem tekinti legitim diplomáciai képviselőknek.
Emlékeztetett arra, hogy amikor Magyarország a szíriai ellenzéket Szíria törvényes képviselőjének ismerte el, be kellett zárni a jelenlegi damaszkuszi magyar képviseletet. (A romló biztonsági helyzet miatt a külképviselet december 5-én már felfüggesztette tevékenységét.) Ugyanez történt a budapesti szíriai képviselet esetében is - tette hozzá -, a Külügyminisztérium felkérte a diplomatákat, hogy az év végéig hagyják el az országot. A kettő szorosan összefügg és következik egymásból - jegyezte meg.
A sajtófőosztály vezetője a damaszkuszi magyar nagykövetség épületével kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy a diplomáciai kapcsolatokról Bécsben, 1961. április 18-án aláírt nemzetközi szerződés szerint "ha a két állam között a diplomáciai kapcsolatok megszakadnak, vagy a képviseletet véglegesen vagy időlegesen visszahívták, a fogadó állam köteles - még fegyveres összeütközés esetén is - tiszteletben tartani és megvédeni a képviselet helyiségeit, annak vagyontárgyaival és irattárával egyetemben".
*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Hazánk elismeri a szíriai ellenzéki Nemzeti Koalíciót 


2012. december 15. 13:16 
Külügyminisztérium
Magyarország álláspontja szerint a csaknem két éve zajló szíriai válság során a saját népe ellen háborút viselő, tízezrek halálát, menekülthullámot, pusztítást, humanitárius katasztrófát okozó és súlyos emberi jogsértéseket elkövető, diktatórikus Aszad-rendszer elvesztette legitimitását, és távoznia kell a hatalomból. Közlemény.

Magyarország úgy véli, minél előbb következik be a politikai rendszerváltás Szíriában, annál előbb kap esélyt a szíriai nép jövőjének szabad alakítására. Magyarország ezért úgy döntött, hogy elismeri a szíriai felkelők és az ellenzék által novemberben Dohában életre hívott Szíriai Forradalmi és Ellenzéki Erők Nemzeti Koalícióját a szíriai nép egyetlen törvényes képviselőjének. Ezzel a döntésével Magyarország nincs egyedül: a nemzetközi közösség egyre szélesedő köre, köztük több EU-tagállam és a Szíriai Nép Barátai Csoport találkozóin résztvevő, a szíriai változás mellett elkötelezett számos ország lépett erre az útra. Magyarországnak ez a döntése támogatást jelent a demokratikus átalakulást, a szabad választásokat, az emberi jogok érvényesülését célzó törekvéseknek, amelyek arra irányulnak, hogy a szíriai nép szabadon dönthessen sorsáról.
Fontosnak tartjuk, hogy a Nemzeti Koalíció egyesítse, kifejezze akaratát és megfelelő teret adjon a szír társadalom valamennyi törekvésének, irányzatának, csoportjának, és biztosítsa az etnikai és vallási kisebbségek, különösen a szíriai keresztény közösségek jogait és részvételét az ország jövőjét érintő döntéshozatalokban.




Sikertelen puccskísérlet Szíriában 

Az elnök szerint ellenfelei megbuktak, az ellenzék új vezetőséget választ
2013. július 4., csütörtök 
MHO/MTI
Miközben a szíriai ellenzék új vezetőséget választ, az elnök szerint meghiúsult a megbuktatására irányuló kísérlet. Bassár el-Aszad elmondta, csak a közvetlen nyugati beavatkozás gyengíthetné meg a kormány erejét.
Bassár el-Aszad szíriai elnök szerint meghiúsult a megbuktatására irányuló kísérlet. Közben az ellenzék gyűlést kezdett az új vezetőség megválasztására csütörtökön Törökországban. A nyugati erők által támogatott, ám erősen megosztott Szíriai Nemzeti Koalíció két hónap alatt immár második alkalommal próbálja meg egységesíteni szervezeteit Isztambulban. A koalíció, amely ellenzéki politikai csoportokat, forradalmi mozgalmakat és katonai egységeket is képvisel, nemrég a Szíriai Forradalmi Mozgalommal bővítette tagszervezeteinek számát.
Jelenleg George Szabra ideiglenes elnök vezeti a koalíciót, miután Ahmed Moáz el-Hatíb márciusban lemondott az elnöki tisztségről arra hivatkozva, hogy az ellenzéket támogató országok "ellenőrzésük alá próbálják vonni a szíriai felkelést". Előző, május végén tartott gyűlésükön az ellenzéknek nem sikerült új vezetőséget választani és a tervezett második genfi békekonferenciával kapcsolatos egységes álláspontot kialakítani.

Az állami al-Tavra című újság interjút közölt csütörtökön a szíriai elnökkel, melyben Bassár el-Aszad elmondta, ami az országban történik, az nem forradalom, és a Szíria elleni "összeesküvés" során az ellenzék és nyugati támogatóik kifogytak az eszközökből.
"Az igazi forradalmak népfelkelések, melyek pusztán belső erőkből, spontán szerveződnek... Eközben az, ami Szíriában történik, a kezdetektől fogva idegen jegyeket mutat" - nyilatkozta Aszad hozzátéve, hogy "az összeesküvő országok bevetették anyagi, morális és pszichológiai eszközeiket Szíria ellen, és mára nem maradt más, mint a közvetlen külföldi beavatkozás". Szerinte ez utóbbi az egyetlen olyan lehetőség, amely a kormány erejét meggyengíthetné - ezt viszont ő valószínűtlennek tartja.
A szíriai kormányzat a konfliktus 2011-es kezdete óta ragaszkodik álláspontjához, miszerint nem a tömegek forradalmáról, hanem nyugati kormányok által támogatott összeesküvésről van szó. A felkelőket terroristáknak, iszlamista szélsőségeseknek és az olajban gazdag öböl menti államok zsoldosainak bélyegezte a szíriai vezetés. Aszad szerint a jelenlegi események a terrorizmus országává alakítják Szíriát, amit a káosz és a külföldi erők segítenek.


Oroszország, és az Egyesült Államok szíriai humanitáriánus programon dolgozik 


01/13/2014 
Közel-Kelet jelene
"Az Egyesült Államok és Oroszország azon dolgozik, hogy bővítse a humanitárius segély eljuttatásának lehetőségét Szíria aSzriai Szabad Hadsereg, és a militáns csoportok által lezárt térségeibe." - mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter mai sajtótájékoztatóján.
"Dolgozunk azon, hogy bővítsük a humanitárius eljuttatás lehetőségeit azokba a térségekbe, amelyek jelenleg le vannak zárva. Méghozzá úgy a kormány, mint az ellenzék által elzárt térségekbe" - tett hozzá Lavrov.
John Kerry az Egyesült Államok külügyminisztere közölte egy újságírói kérdésre, melyet Ariel Sharon temetése után tettek fel neki Lavrov nyilatkozatával kapcsolatban, hogy a Szíriai Szabad Hadsereg kész megnyitni bizonyos térségeket a humanitárius segély szállítmányok előtt.
Valerie Amos, az ENSZ humanitárius missziójának vezetője komoly aggodalmának adott hangot nemrégiben a szíriai állampolgárok válságossá vált élethelyzete miatt.
Amos szerint bizonyos területeken, többek között Damaszkusz külvárosaiban az emberek az éhezés határán állnak. Sok beteg és sebesült képtelen elhagyni a konfliktus körzetét, a humanitárius segítség pedig nem jut el oda a folyamatos harcok, és a militáns csoportok, valamint a terrorszervezetek fosztogatása miatt.
Putin: A kongresszusban hazudnak Sziriával kapcsolatban
Önmagában az USA kongresszusa és szenátusa azzal foglalkoznak, hogy legitimálják az agressziót. Mi pedig mindannyian odaragadtunk a TV képernyőihez és várjuk, lesz megoldás vagy nem lesz. Beszélni viszont másról kel, arról hogy ez alapvetően megengedhetetlen.
 
Újabb katonai sikerek Aleppóban... szép volt fiúk!


Szíriai Hírek: Kik és mennyivel finanszírozzák a szíriai zsoldosokat

Egy fontos tudnivaló arról, hogy kik és mennyivel finanszírozzák a szíriai zsoldosokat.....a listán rajta van Soros György is.
E képet mi már természetesen megosztottuk egyszer.. de sajnos a legtöbben nem veszik észre a lényeget, csak ha nagyon próbáljuk figyelmüket felkelteni..
Minden esetre, ennél pancserebb forradalmat el sem lehet képzelni, az egész nyugati világ támogatja, Izrael, Törökország, az arab olaj diktatúrák.. több ország zsoldosa, terroristája... mind hiába, persze ígérjük Soros-nak is meg a többieknek, hogy bármennyit fektettek bele pluszba. NEM FOG SIKERÜLNI NEKTEK AMIT AKARTOK!


Milliárdos libanoni család, a volt Rafiq Al Hariri miniszterelnök családja, kik nagyon jó kapcsolatban vannak a szaúdi titkos szolgálattal, és a királyi családdal. Nagy szerepük volt a Szíria ellenes háborúban mivel nekik érdekük megdönteni a szír rendszert, bármibe is kerül.




Olajpiac feletti hatalmat ígérhetett Szaúd-Arábia az oroszoknak, ha kiállnak a szíriai rezsim mögül 


2013. augusztus 27., kedd 
444.hu
A mindig mozgalmas diplomáciai szivárogtatások világában is erősnek számító sztorit hozott le a Telegraph. Hivatalosan persze sehol nem megerősített információk szerint Szaúd-Arábia titokban olyan ajánlatot tett Oroszországnak, aminek révén közösen ellenőrizhették volna a világ olajpiacának jelentős részét. Cserébe annyit kértek, hogy az oroszok álljanak ki el-Aszád szíriai rezsimje államrendje (jav. KJ) mögül.
Az egyre valószínűbbé váló nyugati katonai beavatkozás és az oroszok ellenkezése mögött olyan geopolitikai játszmák húzódhatnak, melyekről maximum sejtéseink lehetnek. A feszültségek kihatnak a kőolaj világpiaci árára is, őt hónapja nem kértek ilyen sokat, 112 dollárt egy hordóért. Chris Skrebowski, a Petroleum Review szerkesztője pedig nemrég arról írt, hogy a piac sokkal szorultabb helyzetben van, mint azt a legtöbben gondolják, és csak egy incidens hiányzik az olajárak kilövéséhez.
Közben meg a háttérben az egész világpiac újraszabását tervező tárgyalások zajlanak. Vlagyimir Putyin Moszkva melletti dácsájában pár hete találkozott a szaúdi hírszerzés vezetőjével, Bandar bin Sultan herceggel, és a kiszivárgott információk szerint viharos tárgyalás zajlott köztük. A hírek szerint a szaúdiak ígéretekkel és fenyegetésekkel próbálták meg rávenni az oroszokat, hogy hagyjanak fel a szír kormány támogatásával.
A tárgyalásnak egy tervezett szaúdi-orosz együttműködés volt a témája, ami a résztvevők szerint stabilitást hozhatna a kőolajpiacra. A szaúdi hírszerzés feje állítólag arról beszélt, hogy nem terveznek az orosz földgáz és kőolaj szállítással versenyezni Európában, viszont szívesen társulnának, ezzel gyakorlatilag egy ajánlatot tettek az OPEC és Oroszország közötti együttműködésre. Egy ilyen kartell a világ kőolajtermelésének 45 százalékát birtokolná, és jelentősen átrajzolná a globális helyzetet.
Az első részletek az orosz lapokban szivárogtak ki az egyezkedésről, az igazán erős részek viszont a Hezbollah-szövetséges, a szaúdiakkal ellenséges libanoni lapban, az As-Safirban jelentek meg.
lap információi szerint Bandar herceg egyrészt biztosította Putyint, hogy ha el-Aszád rezsimje meg is bukik, a Szíriában található orosz tengeri bázisok biztonságban lesznek, másrészt pedig garantálta, hogy a csecsen terroristák nem fognak gondot okozni a jövő évi téli olimpián Szocsiban. A csecsen terroristákat ugyanis a szaúdiak irányítják, és a szíriai rezsim ellen vetik be őket, de nem terveznek számukra szerepet biztosítani Szíria jövőjében.
A kiszivárgott beszámoló szerint Putyin azonban hajthatatlannak mutatkozott, és kitartott amellett, hogy katonai beavatkozás helyett tárgyalóasztalnál rendezné a polgárháború ügyét, ahol a jelenlegi szír kormány is képviseltetné magát. Bandar herceg szerint viszont elkerülhetetlen lesz a katonai megoldás. Eddig úgy fest, neki lesz igaza.
Kapcsolódó:
   
Szaúd-Arábia ajánlatot tett Oroszországnak - Szaúd-Arábia 15 milliárd dollárt ajánlott fel Oroszországnak, ha Vlagyimir Putyin "elengedi Bassár el-Aszad kezét."
   
Vlagyimir Putyin a szaúdi királlyal tárgyalt
   
Német diplomatákat támadtak meg Szaúd-Arábiában


Elszakad a cérna Szaúd-Arábiában 


2013.10.27 11:11 
Hídfő.net (tárolt)
Nagyon rájár a rúd a szaúdi politikára. Éppen most, hogy Szaúd-Arábia az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagja lett, a nem állandó tagok között. Szaúd-Arábia vezetői és hercegei az utóbbi időben mintha teljesen megbolondultak volna. Olyan szintű nyilatkozatok hangzanak el, mintha egy sértődött harmadikos kislány nyilatkozgatna.
Mindez ott kezdődött el (azon kívül hogy a fizetett terroristáik nem képesek Szíriát kivégezni), amikor úgy gondolták, hogy mindenki megvehető alapon Moszkvában Putyin elnököt akarták lekenyerezni, több milliárd dolláros fegyvervásárlási ajánlattal, ha felhagy Szíria támogatásával. Putyin komolytalannak nevezte az ajánlatot, és szó szerint nevetett rajta. Rá két napra az orosz sajtóban megjelent a hír, hogy további hajókat vezényelnek Szíria partjaihoz.
Ezek után jött a következő rossz hír, hogy Franciaország, majd Anglia is kivonta hajóit a szíriai térségből. Azután ott volt az USA báziskiépítési akciója, amelyben nem Szaúd-Arábiára, hanem Jordániára esett a választás, vérig sértve ezzel a szaúdi uralkodót. Szaúd-Arábia vezetése kétségbeesetten próbálta az USA kegyeit visszaszerezni, és az oroszoknak felajánlott fegyvervásárlási összeget az Egyesült Államok gyáraiban kívánja elkölteni. A Fehár Ház nagyon örül a döntésnek (a 6.8 millird dollár jól jön), ennek ellenére majd szívszélütést kapott a szaúdi vezetés, mikor közölték, az USA további hajókat von ki Szíria térségéből. Egyes körökben már azt rebesgetik, hogy a Pentagon felhagy a szíriai terroristák támogatásával. Aztán jött az utolsó csepp, mikor az amerikai politikai irány Irán felé fordult, mondván, ha Irán hajlandó lejjebb adni bizonyos dolgokat, akkor lehet újra tárgyalni Teheránnal. No ez végképp elég volt, Bandar Bin Sultan, Szaúd-Arábia egyik vezetője megfen yegette az Egyesült Államokat. Azonnal felmondanak minden egyezményt az Egyesült Államokkal, megszüntetik a jelenlegi katonai együttműködést. Sőt kizárják az Egyesült Államokat a szaúdi olajüzletből is, és nem szállítanak több olajat az Egyesült Államokba. Felfüggesztik az amerikai állampapírok vásárlását, és elkezdik kivonni tőkéjüket az Egyesült Államokból, amely nem kevés, 700 milliárd dollárt tesz ki. A petrodollároknak nevezett bevételek, és befektetések kiesése hatalmas érvágás lenne Washingtonnak. Egyes gazdasági szakemberek szerint, ez a művelet bedöntené az Egyesült Államokat.
A most bejelentett hír a kisgyerek stílus ellenére elég veszélyesen hangzik, mivel hamarosan kezdődik az újabb Szíria Barátai gyűlés, mely előkészítené a megrendezendő genfi konferenciát. A szaúdi vezetés - maga az uralkodó ház - tisztában van vele, mit fognak eredményezni a Szíriában elmaradt katonai akciók. A terroristákat leverik, és utána jön a válasz. Szaúd-Arábiában most is nagyon feszült a társadalmi helyzet, és ha egy modernebb társadalmi berendezkedés győz Szíriában, semmi sem fogja meggátolni, hogy átterjedjen Szaúd-Arábiára is. A monarchia bukásra van ítélve.
Ahhoz, hogy lássuk mennyire komoly ügy Szaúd-Arábia fenyegetése, tudnunk kell azt, hogy az USA és Szaúd-Arábia kapcsolata nagyon komoly és válságos időben született meg, és az Egyesült Államokat hatalmas bajból rángatta ki. 1971-ben gyakorlatilag (Nixon alatt) az Egyesült Államoknak be kellett volna jelentenie a csődöt. Az arany ára összeomlott, a USA gyakorlatilag fizetésképtelen volt. Mindez a vietnami háború kellős közepén. Ekkor kötött megállapodást az USA Szaúd-Arábiával illetve az OPEC-cel. Az OPEC a 70-es évek elején embargót hirdetet a nyugat ellen, és a nyugatnak szembesülnie kellett az olajhiány jelentőségével. Az olajkitermelő országok sakkban tartották az Egyesült Államokat is, amelynek ebben az időben rendkívül rosszul állt a szénája a gazdaság terén. És ekkor köttetett meg a világ legnagyobb csalásán alapuló egyezségek kusza szövevénye. Az USA kiegyezik az OPEC-cel, és megkötik, hogy valamennyi olajszállítás egyezményes elszámolási pénze a dollár legyen. Ekö zben az USA vezetése kiadja az új monetáris rendelkezéseit, és ettől kezdve a FED annyi dollárt nyomtat, amennyit csak akar. Átfordítva az USA biztosította saját maga számára, hogy az olcsó papírból nyomott dollárjaiért annyi olajat vesz, amennyit csak akar. És ha elfogyna a pénze, hát csak nyomtatni kell, mindenféle fedezet nélkül. Ebben a hatalmas átvágásban nyújtott első számú segédkezet Szaúd-Arábia. Ezek azok a petrodollárok, melyek megmentették a hetvenes években az Egyesült Államokat. Mi lenne, ha az OPEC-ben mai napig jelentős befolyással bíró Szaúd-Arábia, újra elkezdené a nyugat megszorítását reklámozni, és bőven találna követőket is. Nem véletlenül nyilatkozták amerikai gazdasági szakemberek, mindez együttesen képes lenne összedönteni az Egyesült Államokat. Ugyanis a hetvenes években történt világméretű csalásért cserébe az USA és Szaúd-Arábia egy megállapodást kötöttek, amely értelmében az USA minden időkre garantálja a fennálló rendszert, megvédi a szaúdi olajku takat, és Szaúd-Arábia lesz az USA első számú partnere a Perzsa-öböl környezetében, illetve a Közle-Keleten.
Az orosz sajtó ez ügyben V. Katasonov professzorhoz fordult, aki a legjelesebb szakértője a közel-keleti befektetéseknek, gazdasági történéseknek. Ő nagyon gyorsan rávilágított a lényegre. Szaúd-Arábia nagyon féltékeny Iránra. A féltékenység alapja pedig semmi egyéb, mint a pénz és befolyás. A hetvenes évekig a nyugat nagy kedvence Irán volt. A Rothschlid család elképzelhetetlenül nagy összegeket fektetett be Iránban, amely pénzek az iráni forradalomkor egyszerűen elvesztek. Most, hogy talán lehetőség lenne a tárgyalásokat felújítani, a Rothschild család valószínűleg minden befolyását latba veti, hogy megkezdődjön a kapcsolatfelvétel, hátha visszaszerezheti valahogyan a bennrekedt vagyonát, vagy annak egy jó részét. Szaúd-Arábia még emlékszik arra az időszakra, mikor Irán volt a kegyelt, és nem akarja ezt az időszakot újra. Inkább hajlandó lesz még magát az USA-t is csődbe sodorni. Legalábbis mindent megtenni ennek érdekében. Mindehhez új katonai szövetségesek kellenének. Moszkvát már meglátogatták, ahonnan elég rövid tárgyalások után jószerével kidobták őket. Nem sok lehetőség maradt, egyedül a franciáknál próbálkozhatnak, mivel Kínával nagyon rossz a kapcsolata. Egy ilyen mértékű pénz áthelyezése Franciaországba Párizs hihetetlen megerősödését jelentené. Ennek azonban a valószínűsége szinte nulla, hiszen ennél komolyabb összefüggések és szövetségek vannak Nyugat-Európa és az USA között. Ki lehetne az új szövetséges nem tudni, de egyelőre úgy néz ki, hogy a petrodollár Szaúd-Arábiában született, és ott is fog kimúlni.
Kategória: 2014 január



1 megjegyzés:

  1. Mi a Loan Arranger Limited 3% -os kamattámogatást nyújt ügyfeleinknek, vagyunk 100% -os garantált lízingcég, amely képes arra, hogy az ígért ügyfeleket az ügyfeleinknek szállítsa. Eredményeinkkel a lehető legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani, büszkén mondhatjuk, hogy segítünk több százezer embernek, akik nem tudnak segíteni bárhol az országban, büszkén mondhatjuk, hogy kibővítettük üzleti tevékenységünket, és ez:
    Gyors jóváhagyott hitelek, Bad Credit Welcome .. Ajánlat akár 780.000,00
    Jelentkezzen 500.000,00 euró feletti hitelre. Különböző hitel opciókat kínálunk:
    Személyi kölcsönök - akár 1000, 000.00
    Fekete jegyzett hitelek - akár 500,000.00
    Fizetésnapi hitelek - akár 5000,000.00
    Üzleti hitelek: 100 000 és 20 000 000 között
    Adósság konszolidációs hitelek - havonta költenek egy kis készpénzért. Konszolidációs hitelek: 100.000 és 5.000.000 között
    Járműfinanszírozás - 24 órán belül vezetheti az álmot
    Diákhitelek - továbbadja tanulmányait, és eléri a lehetőségeit
    Minden hitel egy tiszteletre méltó pénzügyi szolgáltatótól származik
    A feketelisták és a rossz hitelezők is szívesen alkalmazzák.
    Get Approved Now!
    További információkért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben: vegye fel velünk a kapcsolatot
    Info (willamschurchill@gmail.com vagy willamsgoodwill@gmail.com és hívja
    +27843074577 vagy whatsapp szám +27629443297)

    VálaszTörlés