2017. február 18., szombat

Hírháló 2014- ben VI.
Hírháló 2014- ben VI.A Fidesz megvéd minket?


A Fidesz megvédi az ingyenes készpénzfelvételt MNO eco.hu
A Fidesz nem engedi, hogy a bankok áthárítsák az ingyenes készpénzfelvétel díját a lakosságra - jelentette be Hoppál Péter.
A Fidesz megvédi a rezsicsökkentést
AN, MTI - 
nepszava.com
Nincs még hozzászólásNyomtatásBetűméret változtatásShare/Bookmark A Fidesz megvédi a rezsicsökkentést
Budapest - Ezúttal nem leveleznek, hanem személyesen keresik fel azokat, akik visszaküldték a rezsicsökkentést támogató aláírást. Az akció állítólag tízmillió forintba kerül, és ha hinni lehet a kormánypárt kommunikációjának, a pártkasszából fizetik.
A fidesz megvédi a rezsicsökkentést, elűzi a rezsidémont rosszkifogas.blog
A Fidesz megvédi a nyugdíjakat kdnp.hu
A Fidesz megvédi a nyugdíjakat, szemben a baloldallal, amelynek programja veszélyt jelent a nyugdíjasokra nézve - mondta a kormánypárt szóvivője.
Ígéret a választások előtt: 'A Fidesz megvédi a nyugdíjpénztárakat' kisalfold.hu
Az LMP Facebook oldalán fotó bizonyítja, hogy az idei választások előtt a Fidesz ígéretet tett a nyugdíjpénztárak védelmére.
A Fidesz megvédi a nyugdíjakat, szemben a baloldallal mandiner.hu
Így mentette meg a Fidesz a nyugdíjasokat magyarnarancs.hu
A papagáj szembeszáll a karvalyokkal. Ma délutáni sajtótájékoztatóján Hoppál Péter Papagáj a nyugdíjasokat vette szárnya alá, midőn egyebek mellett imigyen szólott: "Gyurcsányék a magyar emberek nyugdíj-megtakarításait elherdálták, a befizetéseket kötelezően külföldi kézben lévő magánpénztárakba irányították át".
Az össznemzeti riogatásról: a Fidesz megvédi a gyed extrát is hacsaknem.blog
Sokadszorra olvasom, hogy a kétharmados Fidesz kormány valaminek az azonnali hatályú megvédésére készül. A magyar tragikomédia egyik legújabb részében a gyed extrát kívánja oltalmazó szárnyai alá venni, amelynek érdekében a Fidesz női tagozata aláírás gyűjtési akcióba lendül.
A Fidesz kiáll a nők mellett mno.hu
A jövő évtől minden eddiginél több eszköz áll rendelkezésre a nők és édesanyák megbecsülésére - mondta vasárnap a Fidesz szóvivője.
A Fidesz megvédi a magyar földet bama.hu
A nemrég elfogadott, jövő évtől hatályos földtörvényről beszélt tegnap Pécsett sajtótájékoztatón Hoppál Péter pécsi országgyűlési képviselő.
A Fidesz megvédi a fogyasztókat magyarhirlap.hu
Nagy terveink vannak arra nézve, hogyan védjük meg az állampolgárokat a fogyasztóvédelem területén - mondta Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője Zsigó Róbert fideszes országgyűlési képviselővel, a Fidesz fogyasztóvédelmi munkacsoportjának vezetőjével közösen tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján. Zsigó Róbert ugyanitt arról beszélt, az elmúlt évek fogyasztóvédelmi politikájának legfontosabb célja az volt, hogy az emberek érdekeit megvédjék, illetve erősítsék az együttműködést a fogyasztóvédelem területén lévő szereplők között.
A Fidesz megvédi a magyar vállalkozásokat nol.hu
A Fidesz nem asszisztál a gazdaság egyes szereplői ellen indított hajtóvadászathoz vagy lejárató akcióhoz, s megvédi a magyar vállalkozásokat - tudatta a nagyobbik kormánypárt.
A Fidesz megvédi Tusványost és a kétoldalú kapcsolatokat manna.ro
A Fidesz szerint a tusnádfürdői nyári szabadegyetem 1990 óta mindig a magyar-román párbeszéd helyszíne volt, ahol a külhoni magyarság sorsáról mindig is higgadt, mértéktartó módon tudtak beszélni.
A Fidesz megvédi a nyugdíjpénztárakat kuruc.info
Ezt ígérték áprilisban. Nem mintha bánnánk, hogy a nemzeti vagyon egy része kikerül a spekuláns zsidó pénztőke karmai közül, de történelmi dokumentumnak megteszi.
Kezdhetünk félni: a Fidesz megvédi az állampolgárokat stop.hu
A Fidesz megvédi a fogyasztókat a közműszolgáltatók erőfölénnyel való visszaélésétől - jelentette ki a parlament fogyasztóvédelmi bizottságának kormánypárti alelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, megerősítve, hogy ennek érdekében egy törvényjavaslat-csomaggal készülnek a Fidesz-KDNP februári gyulai frakcióülésére.
A Fidesz megvédi a szekszárdi trafikmutyizókat velemenyvezer.blog
Egy képviselő vagy polgármester pont addig maradhat posztját, ameddig a párt ott tartja. A szekszárdi polgármester is addig adhatja elő a kamerák előtt a teljesen abszurd magyarázatait, amíg valaki a pártból nem telefonál le, hogy vége.
A Fidesz megvédi a VMSZ listázását, ha az érdeke úgy kívánja delhir.com
Egy régi bölcsesség szerint, ha kíváncsi vagy arra kik gyakorolják a hatalmat, akkor meg kell nézni kik azok, akiket nem szabad bírálni. Ha pedig arra vagy kíváncsi kik azok, akik leginkább a hatalmasok bögyében vannak, akkor azt kell megvizsgálni, hogy ők kiket támadnak a leghevesebben.
A Fidesz megvédi a bajaiakat fovarosi-hirhatar.hu
A családok pártja nem kíméli a gyerekeket se Baján! -írja facebookos oldalán egy bajai lakos, aki a Bajai Járási Hivatal Járási Gyámhivatalánál eljárást kezdeményezett a gyermekek védelmében, mivel hangszórókból üvölt ez a szöveg: "Tisztelt Bajaiak vasárnap, október 13-án újra választás lesz! Ne hagyja magát megfélemlíteni! Ne hagyja, hogy átverjék és üldözzék! Ne féljen Bajnai, Gyurcsány és Mesterházy embereitől. Ne higgyen a gyűlöletet keltő Teket Melindának és társainak. A FIDESZ megvédi Önt!"
A Fidesz védi az új zeneközpontot index.hu
Átadták a Budapest Music Center (BMC) épületét a ferencvárosi Mátyás utcában. A BMC ugyan döntően magánvállalkozásként jött létre, de mégis Orbán Viktor vágta át a szalagot, és prominens fideszes politikusok tartottak beszédeket.
Lassan már csak a Fidesz védi a kommunista ügynököket hvg.hu
Az LMP után egy újabb ellenzéki erő áll ki az ügynökakták nyilvánossága mellett: Bajnai Gordon csak azokkal hajlandó választási szövetségre, akik vállalják a kérdés rendezését. Ide jutottunk: a magyar baloldal többet tenne a múlt feltárásáért, mint a jobb - írja a Véleményvezér blog.
Schöpflin szerint a Fidesz védi meg a demokráciát a Jobbiktól origo.hu
Válaszolt a Magyarországot ért antidemokratikus vádakra a Financial Timesban Schöpflin György fideszes európai parlamenti képviselő, aki szerint a Fidesz védi meg a demokráciát a Jobbiktól.
A Fidesz védi a védhetetlent - az ócsai lakóparkot gepnarancs.hu
Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője szerint egyedül a bukott baloldal élcelődik a devizahitelesek megsegítésén.
Cinikus és felháborító, hogy éppen a devizahitelesek helyzetéért felelős "bukott baloldal" űz gúnyt a kormány szociális családiház-építési programjának keretében kialakított ócsai lakóparkból, mely az adósságaik miatt otthonaikat elvesztett embereken segít - jelentette ki a Fidesz szóvivője pénteken, Helvécián.
Fidesz: A kormánytöbbség senkit sem hagy az út szélén mandiner.hu
A Fidesz közlése szerint a bukott baloldallal ellentétben a jelenlegi kormánytöbbség senkinek sem engedi el a kezét, senkit sem hagy az út szélén, és ahogy az ország erősebb lesz, támogatni fogja a szociális területen dolgozók béremelését is.
Fidesz: továbbra sem hagyunk senkit sem az út szélén nol.hu
Magyarország külön intézkedésekkel védi a fogyatékkal élőket, ezt az új alaptörvényében rögzítették - hangsúlyozza a Fidesz az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében, amelyben a siket és nagyothalló állampolgárokat köszönti a hallássérültek világnapján.

A Fidesz megvéd a bankoktól és a gázártól fn.hir24.hu
Hamarabb dönt a parlament az Alkotmányról, s az ellenzéki pártokon múlik, részt vesznek-e az alkotmányozásban - mondta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője Siófokon pénteken, aki egyébiránt Audijától is megszabadul. A Fidesz-KDNP megvédi az embereket az áram- és gázdíjak emelkedésétől, a banki szolgáltatási díjak növekedésétől.
A Fidesz megvéd a közműcégektől
mti - 
vehir.hu
A Fidesz megvédi a fogyasztókat a közműszolgáltatók erőfölényétől - jelentette ki Zsigó Róbert csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, megerősítve, hogy ennek érdekében egy törvényjavaslat-csomaggal készülnek a Fidesz-KDNP februári gyulai frakcióülésére.
A kormány minden magyart megvéd fidesz.hu
A Terrorelhárítási Központtal együttműködő líbiai magyar nagykövetség és konzulátus munkatársainak önfeláldozó munkáját dicsérte egyebek mellett Gruber Attila (Fidesz) a hétvégi mentőakció eseményeit felelevenítve napirend előtti felszólalásában.
A nap képe: így jár, akit megvéd a Fidesz? hvg.hu
A kormány döntése értelmében a jövőben nem számíthat járandóságra az állami nyugdíjalapból, aki jövő január után is megtartja tagságát valamelyik magánnyugdíjpénztárban. Ezzel a döntéssel a kabinet lényegében kivérezteti a magánnyugdíjpénztárakat, noha a kampányban a Fidesz még védelmet ígért nekik.
Vigyázz, megvéd a Fidesz! kemma.hu
Hogy egészen őszinte legyek, nehezen tudom eldönteni, örülnünk kell-e Lázár János fideszes frakcióvezető minapi bejelentésének, miszerint "a kormánypárti képviselők a védelem időszakának tekintik a következő hat hónapot", hiszen a magán-nyugdíjkasszák "megvédése" finoman szólva is elég különösre sikeredett.
Orbán megint azt ígéri, megvéd minket - A Fidesz n+1-ik pótcselekvése kuruc.info
Hétfő délben Orbán Viktor és Tarlós István közös, rendkívüli sajtótájékoztatót tartott. Bejelentették, hogy elemzésük szerint Magyarország szociális válságba sodródott, ráadásul ez sokkal gyorsabban mélyült, mint azt várták volta, ezért a Fidesz létrehozza a Polgári Szociális bázist, amely úgymond "a leszakadók és kiszolgáltatottak" védelmét szolgálja. Emlékezetes: a legnagyobb "ellenzéki" párt 2002-ben Demokrácia Központot hívott életre, amelynek feladata a kormányzati törvénytelenségek áldozatainak védelme lett volna. Az elmúlt 5 évben - különösen tavaly óta - esetek százaiban kellett volna eljárnia a Központnak, de a fideszes sóhivatal helyett a Nemzeti Jogvédő Iroda és más civil szervezetek álltak ki konkrét tettekkel az emberi jogokért. A Kuruc.info jóslata: a Polgári Szociális Bázis pontosan ugyanennyire fogja segíteni a szocionista rezsim által nyomorba döntött milliókat: pofázás lesz, más semmi. A Fidesz semmiféle segítséget nem nyújtott az ősszel bev arrt hazafiak 99%-ának, még annak a katonának sem, akit puszta részvételért a tüntetéseken letöltendő börtönbüntetésre ítéltek.
Orbán Viktor beszédének szó szerinti leirata fidesz.hu
A józan ész tehát azt diktálja, hogy tűzzük ki célként magunk elé, hogy az elkövetkező tíz év alatt egymillió munkahelyet hozunk létre. Ezért mindenekelőtt a hazai kis- és középvállalkozásokat kell támogatnunk, mert most is ők adnak munkát a legtöbb embernek. Az embereknek csak akkor lesz munkájuk Magyarországon, ha őszintén kimondjuk: ha megvédjük a magyar termékeket, ha megvédjük a magyar árukat, ha megvédjük a magyar földet és megvédjük a magyar vízkészletet. Legyünk szerények! Legalább ugyanannyira meg kell védeni magunkat, mint amennyire ezt más országok, például az Egyesült Államok, Németország vagy Franciaország minden fönntartás nélkül, bátran megteszik.
A Fidesz mindent és mindenkit "megvéd" SzanyiTibor
Szedi is a védelmi pénzt, rendesen! Ebben Magyarország a legjobban teljesít.


Profi munka volt a Lehel utcai robbantás 

2014. január 13., hétfő 13:05 Hír TV, MTI, 
MNO
Figyelemfelkeltő akciót hajthattak végre annál a Lehel utcai bankfióknál, ahol a hajnali órákban robbantott egy ismeretlen elkövető. A rendőrség időközben megszüntette a forgalomkorlátozást.
Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő a Hír TV Híradójában elmondta: az elkövető valószínűleg figyelemfelkeltő akciót hajtott végre, ugyanis nem az utcán, hanem zárt térben helyezte el a robbanószerkezetet, figyelmeztette az ott tartózkodó hajléktalant, ráadásul hajnalban követte el tettét. Jelzésértékű lehetett a robbantás, akár egy banknak is szólhatott - utalt a devizahitelek körül kialakult társadalmi felháborodásra Spöttle.
Ugyanakkor elmondta azt is, sokféle feltételezés van azzal kapcsolatban, ki követhette el a robbantást. Ilyen lehetőség egy radikális csoport fellépése, amely a közelgő választások előtt akar nyugtalanságot kelteni, de akár egy külföldi titkosszolgálat vagy pedig egy jól kiképzett terrorista is lehetett az elkövető.
Robbantás történt a fővárosi bankfióknál - 12 óra
A biztonságpolitikai szakértő véleménye szerint a robbantás profi munka volt, ezt a detonáció ereje bizonyítja. Abból és a bomba elhelyezéséből - valószínűleg az ajtó mögé helyezték el, talán egy belső pénzfelvevő-terminál ajtajához - ugyanis arra lehet következtetni, hogy az elkövető hozzáértő módon összeszerelte, időzítette, majd robbantotta a bombát professzionális robbanóanyagot használva. Egy házilag barkácsolt pokolgép valószínűleg nagyobb méretű és súlyú lett volna, nagyobb feltűnést is okozva ezáltal.
"A helyszínválasztás is emblematikus"
A hétfő hajnalban elkövetett budapesti robbantás helyszínének kiválasztása üzenetértékű lehet - nyilatkozta Jasenszky Nándor biztonsági szakértő. Úgy vélte: a helyszín kiválasztását egyfelől motiválhatta, hogy a környéken számos bankfiók van, ugyanakkor a bűncselekmény irányulhatott céltudatosan az adott bankfiókra is.
Jasenszky arra a kérdésre, hogy csoport- vagy politikai motiváció állhatott-e a történtek hátterében, azt mondta: ezeknek a bűncselekményeknek a jellemzője, hogy az elkövetői kör felvállalja tettét, ilyen eddig nem történt, továbbá a politikai motiváció esetében a helyszínválasztás is emblematikus, politikai üzenettel bíró kell, hogy legyen. A konkrét esettel összefüggésben azt mondta: a robbantás célja egyértelműen a vagyoni károkozás volt, ezt támasztják alá azok a sajtóhírek is, amelyek szerint a környékbeli hajléktalanokat előzőleg figyelmeztették, menjenek el a helyszín közeléből.
Így vélekednek a devizahiteles tüntetők
Pozitív hírként tálalják és kommentálják a hétfő reggeli, budapesti bankrobbantást a devizahitelek eltörléséért tüntető csoportok oldalain, kiemelve, hogy személyi sérülés nem történt, csak "a mocskos bank" szenvedett károkat. "Lehet, hogy valakinek tele lett a hócipője?! Giga lájk! A lakókat ettől függetlenül sajnálom" - osztotta meg a hírt és a véleményét a Radikális Bankellenes Csoport ismeretlen adminisztrátora. Néhány kommenttel lejjebb ugyanő még azt is hozzáfűzte: "Egy ilyen bulit nagyon meg kell tervezni. Remélem, lesz annyi esze, hogy soha senkinek nem mondja el. Ez a legnehezebb. Nekünk csendes hősökre, nem börtönben csücsülő mártírokra van szükségünk!"
"Mi plakátokat tettünk, de valaki bátrabb volt: Borítékot hagyott" - írta a Nem adom a házamat adminisztrátora, aki szerint a robbantó hős, hiszen ügyelt rá, hogy ne sérüljön meg senki. "Ha én lettem volna, akkor biztosan akarnám, hogy elinduljon valami. Mert mi értelme van egy bank felrobbantásának, ha nem követi a teljes ellehetetlenítés és a jogos igényeink, az eltörlés és kártalanítás kikényszerítése?" - lamentál a szervező azon, szabad-e "ráülniük" a robbantásos akcióra.
Egyébként Kásler Árpád, aki több tüntetésen is részt vett a devizahitelesek károsultai mellett január 10-i nyílt levelében agyonlövéssel fenyegette meg Orbán Viktor miniszterelnököt, ha nem rendezi a devizahitelesek kérdését.
A Jobbik az elmúlt 24 évet hibáztatja
Z. Kárpát Dániel és Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselői az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták: a robbantás célja jelenleg nem ismert, de az elsődleges adatok szerint a bűncselekmény nem emberi élet kioltására vagy személyi sérülés okozására irányult. Szerintük beszédes, hogy a felrobbantott épületben több bankfiók is található.
Szerintük az elmúlt 24 év kormányainak kereskedelmi bankokkal kapcsolatos politikája, számonkérésük elmaradása és a pénzintézeteknek biztosított indokolatlan kedvezményekből eredő gazdasági előny jelentős társadalmi feszültséget okozott. Mindez a bankok és a kormányok által átvert, megkárosított devizahiteleseknél csúcsosodott ki - értékelték.
Dopeman így csinált viccet a robbantásból
Pityinger László a közösségi oldalán a hajnali eseményekről úgy vélekedett: "a 13-ban tegnap bankot, szó szerint bankot robbantottak... De jól tették..." "Istennek hála senkinek nem lett baja, így történt egy kis poénkodás. A bankot meg nem nagyon sajnálom, megmondom őszintén" - tette hozzá később Dopeman.
Motoron menekült az elkövető?
Az elsődleges vizsgálatok szerint robbantásos bűncselekmény történt a fővárosi Lehel utca egyik pénzintézeténél - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata. A XIII. kerületben lévő bankfiók utcafronti bejárati oldalának egy része hajnali 4 óra 18 perc körüli időben kirobbant. A pénzintézet hátsó részében és az ott parkoló autókban is károkat okozott a detonáció. Személyi sérülés nem történt.
Az elsődleges adatok szerint a robbanást ismeretlen szerkezetű és típusú robbanóanyag okozta, a bűncselekmény nem emberi élet kioltására vagy személyi sérülés okozására irányult - írta a rendőrség. Szemtanúk egy motorost láttak elhajtani a bank épülete elől a robbanást megelőzően - értesült az MTI helyszínen lévő tudósítója.
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés, illetve közveszély okozása bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen elkövető ellen.
A járda le van zárva
A rendőrség megszüntette a forgalomkorlátozást a főváros XIII. kerületében, a Lehel utcában, ahol hétfő hajnalban robbanószerkezet lépett működésbe - tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője hétfő délután. Korábban az utca egy szakaszának lezárása a 14-es villamos és a 105-ös autóbusz közlekedését is érintette.
A helyszínelés még nem ért véget, emiatt a bankfiókok előtti járdaszakasz továbbra is le van zárva - közölte Kovács Viktória, az ORFK szóvivője.

Olvasó: Na pont erről beszéltünk ma az egyik barátommal. Aranykéz utca!
Jön a választás. Szükség van terrorizmusra (majd keresnek egy másik Budaházyt)...
De a Fidesz megvédi a magyarokat. Itt nem lesz több robbantás!
Szólnak a robbantási szekértőnek elég volt, most 
a Fidesz védi a magyarokat.
Azért elgondolkodtató az is, ha véletlen egy elégedetlen devizahiteles volt, akkor bizony az Orbán-kormány jobban teljesít. Elérte, hogy ez is megtörténjen! Erre eddig az egyszeri magyar nem volt képes!
(Miért érzem úgy, hogy megrendezett robbantás volt?)


Kinek jó ez a bohócverseny? Ki jár vele jól? Csak a Fidesz! - KJ 


Megszületett az antimagyar koalíció: a szemkilövető harmadik a listán, Fodor Gabriellát is bevették 


2014-01-14. 16:24 InfoRádió - MTI - HVG nyomán 
Kuruc.info
Megszületett a balliberális megállapodás: a közös lista első helyét Mesterházy Attila az MSZP elnöke foglalja el, egyben ő lett az összefogás miniszterelnök-jelöltje. Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője a második, mögöttük a harmadik helyen Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke szerepel.
 
Íme a fideszes "elszámoltatás" - sajnos - élő bizonyítékai

A negyedik helyen került fel a listára a volt SZDSZ-elnök, Fodor Gábor, a Liberálisok vezetője. Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke az ötödik pozíciót szerezte meg.
A közös lista első hatvan helyén összesen 9 Együtt-PM-es és 5 DK-s név szerepel. Két hely a "Magyar" Liberális Párt jelöltjeinek is jutott, a többi értelemszerűen az MSZP-é.
Az antimagyar pártok vezetői szerint ahhoz, hogy nyerjenek, hatvan listás helyre van szükségük - ezek tehát a befutó helyek a megállapodás alapján.
Századvég: a választók többsége nem szavazna egy Gyurcsányt szerepeltető baloldali listára
A Századvég Alapítvány országos felmérése szerint a megkérdezettek 72 százaléka nem szavazna olyan közös baloldali listára, amelyen Gyurcsány Ferenc is szerepel.
A Századvég január 10 és 12 között végzett telefonos közvélemény-kutatást, ezer felnőtt megkérdezésével. A reprezentatív felmérés hibahatára 3,2 százalékpontos.
Eszerint a választók 64 százaléka egyértelműen hátrányosnak tartotta Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció vezetőjének szerepeltetését a baloldali szövetség számára, azt mindössze 24 százalékuk ítélte előnyösek.
A megkérdezettek 64 százalékának véleménye szerint Gyurcsány Ferenc gyengíti a szerveződő baloldali együttműködést, 28 százalékuk pedig úgy látja, inkább erősíti. A baloldali választók körében ez az arány 50, illetve 48 - azaz minden második baloldali szerint a Demokratikus Koalíció elnöke inkább gyengíti, mint erősíti a formálódó szövetséget.
Frissítés: Jobbik: újra itt az MSZP-SZDSZ-koalíció
A Jobbik szerint a baloldali ellenzéki pártok együttműködése azt jelenti, hogy "a politikai holtak megpróbálkoznak a feltámadással". Erről Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője beszélt kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
Úgy értékelte: a múlt liberális és szélsőbaloldali erői megpróbálnak visszatérni, "a politikai holtak megpróbálkoznak a feltámadással", és ennek a helyzetnek a legfőbb felelőse a Fidesz, amely "elfelejtette és elszabotálta" az elszámoltatást, holott 2010-ben ennek ígérete nélkül aligha szerzett volna kétharmadot.
Úgy fogalmazott: mindegyik csapat annyira tud futballozni, amennyire a másik hagyja neki.
Olyan embereket tettek a közös ellenzéki lista első helyeire, mint a Zuschlag-ügyben érintett Mesterházy, vagy az a Gyurcsány Ferenc, "aki még mindig kegyenc és nem fegyenc" - fogalmazott.
Apáti István szerint a Fidesznek az lehetett az érdeke, hogy a politika dzsungelében megtartsa a természetes ellenséget, de ez visszafelé is igaz, mert a baloldalt a leginkább az Orbán-ellenesség tartja össze.
Kijelentette, a baloldal képtelen a megújulásra, "odakozmált" arcokkal próbálnak kampányolni, az 1990-es évektől jellemző MSZP-SZDSZ-koalíció állt most össze.
Hangsúlyozta: a Jobbik kormányra kerülve nemcsak a szélsőbaloldaliakat számoltatja el, hanem a Fidesz politikusbűnözőit is.


Magyarországon éppen puccs van 


2014.01.15. 08:31 
vastagbor.blog
Tegnap a baloldalon megalakult a Mesterházy-Bajnai-Gyurcsány-Fodor alkotta "álomcsapat" a Párbeszéd Magyarországért párt csendes unicumos asszisztálásával, és amíg ezen röhögcsélt mindenki.....nos, eközben Orbán Viktor megállapodott Putyinnal Magyarország történetének legnagyobb beruházásáról.

Az oroszok építik Paks II.-t, a két 1200 megawattos blokkot. Az egyik a tervek szerint legkorábban 2023-ban kezd el termelni, egy darabig párhuzamosan futnának az új blokkok a meglévőkkel, majd Paks I.-et bezárják. Paks II. élettartama 60 év lesz, tehát a 2080-as években kell majd bezárni. A Roszatom ígérete szerint Paks II. 10-12 milliárd euróba, vagyis 3000-3600 milliárd forintba fog kerülni. Az összeg 80 százalékára az orosz állam hitelt ad Magyarországnak 30 éves futamidőre, a maradék 20%-ot Magyarországnak kell előteremtenie. Az orosz államközi hitel állítólag a jelenleg elérhető piaci hiteleknél kedvezőbb kamatozású lesz, a törlesztést 2023-ban kell elkezdeni.
A dolognak csak "néhány" szépséghibája van:
- Paks II. a számítások szerint veszteséges lesz, vagy a villanyszámlánk drágább
- a hatástanulmányokért és költségelemzésekért is perelni kellett, szerencsére nyert az Energiaklub
- 2007 óta már 13 milliárdot költöttek az új blokkokra, mármint tanácsadási és reklámköltségekre
- az oroszokkal augusztus óta titokban tárgyalt a kormány, mindenféle parlamenti vita és/vagy felhatalmazás nélkül
- nem írtak ki tendert, egyszerűen eldöntötték, hogy az oroszok építik
"Lázár János elmondta, hogy amióta ő kormányüléseken jelen van, fel sem merült tender kiírása. Lázár azt állította: a Moszkvába vitt szerződések tervezetét előzetesen megmutatták az Európai Bizottság energetikai biztosának - ez kötelessége is egy uniós tagállamnak ilyen szerződések esetén -, amely rábólintott a konstrukcióra, így arra is, hogy Magyarország nem ír ki tendert. Lázár úgy fogalmazott: az EU az ügyben "nem emelt vétót".
"Lázár az orosz-magyar kormány kapcsolatát jellemezve elmondta: "Ez egy egyre jobban működő érdekházasság, ami egyre nagyobb élvezetet biztosít a feleknek" - hangsúlyozta az államtitkár, aki a kapcsolatok 2010 óta tartó alakulását jellemezte így."
- de legalább Lajos örülhet
"Lázár szerint a beruházás 40 százaléka - az alvállalkozók révén - magyar cégeknek fog jutni."

- persze a legszebb most is az, ahogy segget csinálnak a szájukból
2008. január 6., Illés Zoltán fideszes szakpolitikus, ma környezetvédelmi államtitkár:
"A paksi atomerőmű tervezett bővítése olyan fajsúlyos dolog, hogy feltétlenül népszavazásnak kellene róla dönteni"
Mégse lett.... bezzeg a 200 forintos vizitdíjról volt!
Viszont természetesen a miniszterelnök úr nyerte a seggszáj-versenyt. Orbán Viktor, 2008. február 28., a Gyurcsány által Putyinnal aláírt Déli Áramlat-megállapodás kapcsán
Orbán Viktor 2008.február 28. Losonc "Anélkül, hogy külpolitikai kalandokba bocsátkoznék, szeretném önöket tájékoztatni arról, hogy Magyarországon éppen puccs van. A magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen, a magyar kormány puccsot hajt végre a saját népe ellen". Orbán Viktor azt bírálta kijelentésével, hogy a kormány egyelőre titkosított, hosszú távra szóló szerződést köt Oroszországgal "a XXI. századot és a teljes Kárpát-medencei magyar nép életét meghatározó" energiakérdésben."
Kategória: 2014 január

Ausztrál vállalat termeli ki a mecseki szénvagyont 2014. január 14., 12:17 magyartudat.com
Új fejezet nyílik a Wildhorse Energy magyarországi beruházása előtt a felszín alatti szénelgázosítási technológia (Underground Coal Gasification, UCG) alkalmazását lehetővé tévő törvénymódosításnak köszönhetően - írja proactiveinverstors.co.uk hírportál.

Miután a magyar parlament elfogadta a bányászatról szóló törvény módosítását és kiegészítését a felszín alatti szénelgázosítási technológia alkalmazását szabályozó paragrafusokkal, a bányászati törvényben foglaltak alapján megnyílik az út a technológia alkalmazása előtt.
"Üdvözöljük ezt, a Közép-Európában elsőként meghozott törvényt és bízunk benne, hogy ezzel új fejezet nyílik meg az UCG technológiát alkalmazó különféle fejlesztési projektjeink előtt a Magyarországon és az egész régióban" - mondta Matt Swinney, a Wildhorse ügyvezető igazgatója.
A Mecsek UCG projekt a Wildhorse Energy ausztrál érdekeltségű bányaipari vállalat legelőrehaladottabb magyarországi UCG projektje. A projekt keretében a cég szintetikus gáz termelésének beindítását tűzte ki célul a szén helyi elgázosításával. A vállalat másik magyarországi UCG projektje a Dorog melletti Izabella kutatási projekt. A terület közelében található három erőmű és egy földgázvezeték is.
A Wildhorse Energy Lengyelországban négy, a Cseh köztársaságban három szénvagyonnal rendelkező terület kiaknázására adta be engedélykérelmét.

A korábbi sajtóhírek szerint évek alatt összesen 76 milliárd forintot költene el a mecseki szénkészletre alapuló beruházásokra az ausztrál Wildhorse Energy. A cég a beruházásokról készített egy tanulmányt is, amely egy több mint 400 megawatt kapacitású energiatermelő projekt megalapozását szolgálja: ennek első lépcsője a 130 megawattos bemutató üzem, illetve egy erre települő 61 megawattos kombinált gázciklusú erőmű. A társaság a tanulmányban úgy számolt, hogy mindkét egység 2014 negyedik negyedévében kezdheti meg működését a Pécstől északnyugatra található Váralja régióban.
Kapcsolódó:
   
A UCG technológia bemutatása
Franciaországból rekord számú romát toloncoltak ki 2013-ban 

14.01.2014, 22:17 
Oroszország Hangja
A francia hatóságok 2013-ban 19 380 román és bolgár romát toloncoltak ki az ország területéről. Ugyanakkor 165 olyan tábort számoltak fel, ahol a romák éltek. A legtöbb deportált személynek nem nyújtottak semmilyen segítséget.
A Franciaországból deportált romák száma 2012-höz képest több mint duplájára növekedett. 2012-ben az országból 9400 romát toloncoltak ki.

Manuel Valls francia belügyminiszter ragaszkodik ahhoz, hogy a romákat, mivel nem kívánnak integrálódni a francia társadalomba, ki kell toloncolni az országból. Szociológiai felmérések szerint a lakosság túlnyomó része osztja véleményét.


Hogyan gyűri maga alá az egyént a globális nagytőkések érdekeit szolgáló, demokráciába csomagolt "hatalom"? 

03 január 2014 
rejtelyekszigete.com
1.) Lefoglalják az emberek figyelmét és gondolatait másod és harmadrangú problémákkal.
Ennek érdekében figyelmüket elvonják a tényleges és súlyos gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyeknek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérinti az embereket. A bulvársajtóra támaszkodnak, amely hű szolgájuk.
2.) A "hatalom" eléri, hogy a nép úgy tekintsen a politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire.
Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és kitalált fenyegetések tömkelegét zúdítják rájuk, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, közbe lépnek és elkezdik megoldani a (máskülönben nem létező, illetve általuk gerjesztett) problémákat. A nép így hálát érez irántuk, és önmaguk kérik szabadságjogaik csorbítását.
3.) Az irányításuk alatt a népnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik.
Ennek sulykolása érdekében használják fel a "fehér" propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a "szürke" propagandát (azokat a média termékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt) és a "fekete" propagandát (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak).
Ezek karöltve azon munkálkodnak, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentse a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan vezetik be, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt, örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.
4.) Elérik az embereknél, hogy azt érezzék: minden rossz, ami éppen most történik, és a kormány jelenlegi törekvései kizárólag azért vannak, hogy "a szebb jövőt" biztosítsa az emberek számára.
Vagy ha nem az ő számukra, akkor majd a gyermekeik számára. Ugyanis a "hatalom" azt akarja elérni, hogy az emberek reménytelenül hiszékenyek és befolyásolhatóak legyenek, így évszázadokon keresztül hajlandók legyenek benyelni és elfogadni ezt az érvet, hogy "majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell most áldozatokat hoznunk".
5.) Az embereket leszoktatják a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati összefüggéseket.
Ennek érdekében a politikai vezetők egyszerűen fogalmazzák meg üzeneteiket, minimális szókinccsel, rövid mondatokban, olyan módon, mintha az emberek gyerekek vagy együgyűek volnának. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, hiszékeny lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.
6.) Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire hatnak, nem a racionális gondolkodásukra.
Bátorítják az érzelemre ható megnyilvánulásokat, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a tudatos gondolkodást.
7.) Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben tartják, mert így nem lesznek motiváltak magasabb törekvések és tervek megvalósításában.
Lebutítják és korrupttá teszik az oktatásügyet, illetve a működésképtelenség küszöbére hozzák. Egy ilyen iskolarendszer a diákok manipulálásának ideális eszköze.
Gyorsan és nagyon sok anyagot tanítanak, hogy minél kevésbé értsék a diákok. Ezzel elérik azt, hogy a tanulók ne tudjanak, és a kudarcok miatt egyre rosszabbul érezzék magukat. A rossz hangulatú ember könnyen manipulálható abba az irányba, amerre csak szeretnék.
8.) A népet elzárják az elfogulatlan, korrekt és teljes tájékozódás, illetve tájékoztatás minden forrásától.
Ennek érdekében pénzügyileg támogatják azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag ellehetetlenítik azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.
9.) A "hatalom" számára a nyájszellem erősítése elsődleges szempont!
Az egyénekben felébresztik a félelem-, az együttérzés-, a szégyen- és a tehetetlenség-érzetet, és ezáltal az emberek könnyebben csatlakoznak "közös ügyünknek" feltüntetett dolgokhoz (adott szervezethez, párthoz, vagy adakozáshoz). Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni.
10.) Mindent megtesznek az egyének megismerése érdekében.
Ezt úgy érik el, hogy belső (titkos) nyilvántartásokat vezetnek az egyének különféle ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési szokásairól. Törekednek arra, hogy jobban megismerjék az egyént, mint ahogy ő ismeri önmagát. Az így keletkezett információkat a tudomány és a technika segítségével felhasználják a saját céljaik elérése érdekében. Természetesen ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban végzik.
Mindannyiunkban megfogalmazódhatnak a következő kérdések:
- Ha ez ennyire nyilvánvaló, hiszen naponta érzékelünk minden egyes pontot, akkor tényleg igazak azok az elméletek, mely szerint a globális folyamatokat, a nemzetek, a társadalom reagálását, megnyilvánulásait, az emberek viselkedését valakik a háttérből tervezik, szervezik és irányítják?
- Hogy az egyén, mindenkori modern rabszolgaként a "hatalom" kiszolgálásának az eszköze?
- Hogy, miért nem teszek annak érdekében semmit, illetve eleget, hogy a saját magam és a családom és esetleg még az ismerőseim is, a tudatosságunk fejlesztése által, megvédhessük magunkat a "hatalom" tudatrombolásával szemben?
Forrás: Dimenziókapu


Eközben Lázár János kiosztotta a holokauszt-pénzt


Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár döntött a holokauszt-emlékévhez kapcsolódó Civil Alap - 2014 pályázatának nyerteseiről, a parlament kulturális és sajtóbizottsága javaslata alapján - tudatta a Miniszterelnökség.

Lázár János és az izraeli nagykövet
Egy tavalyi kormányhatározat másfél milliárd forintos kerettel hirdetett meg programot az emlékév "céljainak társadalmasítása érdekében", civil és önkormányzati kezdeményezések támogatására. Mint a Miniszterelnökség részéről kifejtették, a kezdeményezés célja az volt, hogy az emlékévet, annak céljait a "magyarországi zsidó közösségek, valamint a civil szféra bevonásával megismertessék a társadalommal, segítsék a szembenézést a történelemmel, valamint ösztönözzék a társadalmi aktivitást". A határidőig, tavaly november 15-ig beérkezett 1073 érvényes pályázatot a kiírásban foglaltaknak megfelelően a parlamenti testület véleményezte és rangsorolta, majd december 10-én előterjesztette a Miniszterelnökséget vezető államtitkárnak. A bizottság javaslatot tett a másfél milliárdos keret felhasználására, valamint - a szükséges források rendelkezésre állása esetén - háromszázmillió forint értékben további támogatásra érdemes pályázatokat is megjelölt.
A Miniszterelnökség végül egy magasabb összeg, 1,8 milliárd forint elosztásáról döntött, ebből összesen négyszáz társadalmi kezdeményezést támogat a civil alap. A kormányzati honlapon elérhető lista szerint például a Budapesti Zsidó Hitközség huszonnégymilliót kap "kulturális eseménysorozatra", a Tom Lantos Intézet több mint tízmillióból szervezhet konferenciát, nyári egyetemet, a Lánchíd Rádió pedig másfél milliót kap "történelmi rádióműsor" készítésére - de forráshoz jut mások mellett a Libri és az Osiris Kiadó is.
Az ATV húszmilliónyi pályázati pénzt kap rövidfilmsorozat készítésére és sugárzására, illetve több önkormányzat, valamint fővárosi és vidéki zsidó hitközség kezdeményezését is támogatják az alapból. Lesz tematikus kiállítás az egri Dobó István Vármúzeumban, s még a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban is szerveznek programokat az emlékévhez kapcsolódóan.
Suchman Tamás volt MSZP-s politikus Somogy megye hat településén állíthat emlékművet, ehhez hárommillió forintos támogatást ítélt meg a Miniszterelnökség.
Forrás: Magyar Hírlap nyomán kuruc.info - sokkaljobb.hu
sokkaljobb-kommentár: Suchman Tamás volt a rabló privatizáció egyik fő elkövetője. Ő adott túl néhány garasért a gáz- és villamos energia szolgáltatáson és sok minden máson. Miután hátrább léptették a szocialisták, lebetegedett. Most úgy látszik, meggyógyult, hiszen újra toppon van. Az orosz államadósság fejében megépült volna a négyes metró, ezt azonban nem engedték. A cirka egymilliárd dollár fogadására létrehoztak egy alapítványt, és le is nyelték a pénzt. Most meg lehet majd nézni, mennyibe kerül a négyes metró megépítése!
Akik végképp ellehetetlenülnek, azok a magyar emberek. Ion Coja román értelmiségi, korábbi magyar gyalázó ember megírta a magyar holokauszt történetét. Írása azonban kevés magyarhoz jut el. A mulasztást igyekszünk pótolni ITT !
Békéscsaba, 2014. január 15.
F. I. - K. M.
Emlékeztető: "1997-ben (a Horn-kormány idején - F. I.) a Tocsik-botrány miatt megbukott Suchman Tamást felváltó Csiha Judit privatizációs miniszter kikotyogja a parlamentben, hogy hétmilliárd dollár (nem elírás: dollár) privatizációs bevétellel nem tud elszámolni a kormány. Ha a világ bármely parlamentjében hangzott volna el ez, azonnal bukott volna a kormány, országos botrány lett volna. Nálunk a fű sem rezdült... Lumpen ország, lumpen politikai osztály, lumpen szakmai értelmiség..." (Gazdag László közgazdász, egyetemi docens)
Senki nem tudhatja, min megy át Horváth András. Kivéve egy embert 

Baksa Roland Horváth Nóra 2014. 01. 16. 06:54 
Origo
Karancsi Tibor egykori rendőr az olajbotrány kirobbantójaként vált ismertté a kilencvenes évek végén. Neki ráment a karrierje, de szerinte az áfacsalásokat megbolygató Horváth Andrásnak jobbak az esélyei. Felkerestük Karancsit, akinél jobban talán senki sem tudhatja, min megy át most az egykori adóhivatali munkatárs.

Több ezermilliárd forint vándorolt magánzsebekbe a kilencvenes évek nagy botrányában, az olajügyekben. Az olajszőkítéssel az ügyeskedők jövedékiadó- és áfacsalást követtek el. 15-20 évvel később, 2013-ban Horváth András, az adóhivatal egykori dolgozója áfabotrányt robbantott ki. A most divatos áfacsalással állítása szerint évente ezermilliárd forintnál is több kárt okoznak a csalók, ezért is hasonlította a mostani helyzetet a kilencvenes évek olajügyeihez. Ahogy tavaly novemberi parlamenti megjelenésekor fogalmazott: az olajügyek soha nem szűntek meg, csak átalakultak. Horváth ellen már két nyomozás is folyik, bár zajlik eljárás az általa tett feljelentés ügyében is.
Az olajozás is ismert tevékenység volt, de igazi botrány akkor lett belőle, amikor egy hatósági embernek elege lett, és kiállt a nyilvánosság elé. Ő volt Karancsi Tibor Békés megyei rendőrnyomozó, aki 1999-ben kirobbantotta az olajbotrányt. Akkor emberek haltak meg gyanús körülmények között, Karancsit is félholtra verték, a rendőrségről eltávolították, eljárások indultak ellene. Hogyan látja ő ma Horváth András ügyét, és mit tanácsol az egykori adóhivatali dolgozónak?
Videó: origo.hu


1989 - államcsőd MSZMP KB 

 
  
Kategória: 2014 január
2014, egy zseni ötven éve tett jóslatában 2014.01.03. 15:00 Hir24
Hátborzongatóan pontos leírást adott 1964-ben Isaac Asimov arról, milyen lesz a világ ötven évvel később.
A mára már legendássá vált amerikai sci-fi írót - akinek neve már csak a Robotika Három Törvénye miatt is évszázadokra fent fog maradni - a New York Times kérte fel az 1964-es Világkiállítás alkalmából, hogy írja meg, szerinte milyen lesz a világ - egészen pontosan a Világkiállítás - ötven év múlva, 2014-ben.
"Nem tudom, de tippelni tudok"
Bár a jövőre vonatkozó jóslatokat tenni veszélyes feladat, Asimovnak ez hihetetlenül jól sikerült. Természetesen volt, ahol tévedett - mint például a földfelszín felett lebegő autók esetében, vagy, hogy a föld áramellátásának felét atomerőművek biztosítják majd (jelenleg 11 százalék) -, de tippeléseinek döntő többsége csodálatra méltóan pontosra sikeredett.
Kommunikáció / Okostelefonok
A telefonokkal már nem csak hallani fogjuk beszélgetőpartnerünket, hanem látni is, és a Föld körül keringő műholdaknak köszönhetően a bolygó bármely pontjára tudunk majd telefonálni - írta Asimov. Egyben kijelentette, hogy a telefon képernyőjét nem csak erre, hanem fényképek nézegetésére, iratok tanulmányozására és könyvek olvasására is használják majd a 2014-ben élő emberek. (Ön most ezt a cikket egy mobiltelefonon olvassa?)

Önjáró autók
"Sok energiát fognak beleölni a "robotaggyal" rendelkező járművek kialakítására, amelyeket el lehet küldeni egy kijelölt helyre, ahova emberi sofőr beavatkozása nélkül jutnak majd el". Asimov 1964-ben "azt gyanította", hogy egy 2014-es Világkiállítás egyik fő attrakciója lesz majd az önjáró autó. Tökéletes "tippelés" volt, hiszen több autógyártó - és persze a Google - az elmúlt években erőteljesen dolgozni kezdett a szoftver vezette autók kidolgozásán, és több működő próbamodell is járja már az utakat.
Videó: 
http://www.youtube.com/watch?v=cdgQpa1pUUE
Lapos tévék, 3D, világító fal és plafon, elsötétíthető ablakok
A hagyományos televíziókészülékeket 2014-re le fogják váltani a "faliképernyők" - írta Asimov, megjósolva, a 3D-s filmek és televíziók megjelenését. A falak és plafonok több színben fognak világítani,az ablakokat pedig mattá lehet tennie egy gombnyomásra - írta Asimov.
Kütyük, kütyük mindenhol
Asimov kijelentette, hogy az emberiséget a sokféle kütyük" egyre jobban felszabadítják az unalmas munkák elvégzése alól", a konyhát hozva fel példaként, ahol a különböző gépek "vizet melegítenek és kávévá alakítják, kenyeret pirítanak", valamint megjósolta a fagyasztott félkész ételek elterjedését. "Komplett ebédek és vacsorák lesznek félkészen a fagyasztóban tárolva, az elkészítésre várva" - írta.
A munkák nagy részét gépek végzik
"2014-re csak kevés olyan rutinmunka lesz, amit valamilyen gép ne tudna jobban megcsinálni, mint bármelyik ember", és az embereknek ezért leginkább az lesz a feladatuk, hogy a gépeket működtessék. Aki már látott autószerelő üzemet, nagyon jól tudja, hogy ez mennyire igaz lett.
Kezdetleges robotok
A Robotika Három Törvényét megalkotó sci-fi író elsőre talán meglepő módon nem jósolta azt, hogy 2014-re már elterjedtnek fognak számítani a robotok - és így lett igaza. "A robotok nem lesznek mindennaposak és nem is lesznek nagyon jók, de létezni fognak", és "miniatűr számítógépek szolgálnak majd, a robotok agyaként" - írta Asimov.
Irány a Mars!
"2014-re még csak ember nélküli űrhajók fognak leszállni a Marson, de már tervben lesznek az emberrel történő leszállások, és a 2014-es Világkiállításon már be fogják mutatni egy kidolgozott Mars-kolónia tervét". Írta mindezt öt évvel azelőtt, hogy az első ember a Holdra lépett volna.

Túlnépesedés
A Föld túlnépesedése egyike volt azoknak a problémáknak, amellyel nagyon sokat foglalkozott Asimov, és ez meglátszik a New York Timesnak írt cikkében is, amelyben ennek szentelte a legtöbb bekezdést. A bolygón 2014-ben már 6,5 milliárd ember fog élni, és 350 millió az Egyesült Államokban - írta Asimov. Az orvostudomány fejlődésének köszönhetően a világ egyes részein már 85 év lesz a várható életkor, és a túlnépesedés problémája születésszabályozás bevezetését fogja eredményezni. Valamint a mezőgazdaság átalakítását - írta Asimov, aki az algák élelmiszerként való felhasználását emelte ki, amellyel egyre komolyabban foglalkozik már a világ.


A mexikói kormány feltárja azokat a maja dokumentumokat, melyek bizonyítják a földönkívüli kapcsolatot 

Az emberi civilizáció földönkívüliekkel való kapcsolata egyre egyértelműbb, ahogy hónapról hónapra kerülnek nyilvánosságra a földönkívüli jelenlétről és a múltunkra gyakorolt hatásukról szóló bizonyítékok. Bár közülünk sokakban még mindig él a kétely a földönkívüli kapcsolatot illetően, sokan kezdik felismerni az igazságot, amiről sokan és sokféleképpen beszéltek évszázadok óta. Az egyik ilyen történetben a mexikói kormány is érintett, mely nyilvánosságra hozza azokat a dokumentumokat és fényképeket azon tárgyakról, melyeket Calakmul területén, Mexikóban találtak, melyek segítenek bizonyítani a földönkívüli kapcsolat valóságát.

Köszönet ezért a nyilvánosságra hozatalért a Nemzeti Antroplógiai és Történelmi Intézetnek (NATI), mely ezeket a lenyűgöző lemezeket találta Mexikóban. Ez az új felfedezés egy erős csapást mér a titkolózásra, melyet szándékosan hoztak létre azért, hogy elfedjék a Föld valódi történetét. A lemezeket a maják készítették, és mintegy 80 évvel ezelőtt találták meg őket a NATI szerint.
Ezeket a csodás régészeti darabokat korábban már bemutatták, és tárgya lesz egy Raul Julia-Levy által készített, és Juan Carlos Rulfo (2006-os Sundance fesztivál győztes) rendezésében készülő dokumentumfilmnek. A dokumentumfilm jelenlegi címe "Maja kinyilatkoztatások 2012-re és azon túl".
"Mexikó nyilvánosságra fog hozni kódexeket, leleteket és jelentős dokumentumokat, melyek bizonyítják a maják és a földönkívüliek kapcsolatát, és mindezen információkat régészek erősítik meg. A mexikói kormány nem egyedül teszi ezt a nyilatkozatot, mindent, amit mond, támogatni fogjuk." - nyilatkozta a NATI

A mexikói kormány közzéteszi ezeket az állam által titokban tartott információkat, melyeket mintegy 80 éve őriznek. A lemezekről készült fotókat először Klaus Dona és Dr. Nassim Haramein mutatta be egy Saarbrückenben, Németországban tartott konfrencián 2011 júniusában.

Fentebb látható a kérdéses lemezről készült kép. Különböző részei számokkal vannak jelölve, és a következők láthatók rajta:
1. Erről úgy gondolják, hogy a Föld és atmoszférája. Ezt két kör ábrázolja.
2.-3. Ez egy üstökös vagy aszteroida, ami a Föld felé halad.
4. Úgy vélik, hogy ez egy speciálisan kialakított űrhajó, az üstökös eltalálására vagy elterelésére.
5. Egy űrhajós, aki irányítja a hajót.
6. Azt gondolják, hogy egy intelligens módon irányított űrhajó.

Luis Augusto García Rosado a legmagasabb rangú állami tiszviselő Mexikóban, aki megszólalt a földönkívüliek létezését bizonyító leletekkel kapcsolatban. Rosado beszélt a maják és a földönkívüliek kapcsolatáról, melyet alátámasztanak bizonyos kódex fordítások, melyeket a kormány jó ideig biztonságos földalatti páncéltermekben tartott. Szintén említést tett a dzsungelben található leszállóhelyekről, melyek 3000 évesek.
További információ nincs a dokumentumfilmről. Az IMDb oldalán ugyan létezik, de jelenleg még nincs megjelenési dátum. Ennek egyik fő oka az lehet, hogy a film készítői harcolnak a filmes szerződést illetően. Az ember azt gondolná, hogy az információ fontosabb, mint a hírnév, a pénz, nem pedig döntő tényező, hogy megjelenhessen egy ilyen fontos film.


BOTRÁNY! Rákellenes vitamint titkol a gyógyszeripar 


Nagy L. József 2013.05.24. 
webhir.com
World Without Cancer című kötetében az amerikai Edward Griffin leleplezi a titkot a B17 vitaminról, amelyet a gyógyszeripar régóta próbál eltitkolni és amely rákölő hatásáról már éve óta tudni lehet. Már bizonyított tény, hogy a B17 vitamin, más nevén laetril hamar megöli a rákos sejteket. A szerző több információt is leleplez a rákgyógyításról köszönhetően a B17 vitaminnak, és felteszi a kérdést "Miért nem használja a hagyományos orvoslás ezt a vitamint?"
Webhir.com információja szerint.

Griffin szerint a B17 vitamint azért nem használják a hagyományos orvoslásban, mert a gyógyszeriparnak nem érdeke meggyógyítani az embereket. Évente több milliárd dollárt költenek kutatásokra és a rák kezelésére, ugyanakkor több milliárd dollárt azokra a gyógyszerekre, amelyek felveszik a rákkal szembeni versenyt. Ezek fényében a B17 vitamin eltusolása gazdasági lépés a gyógyszergyártók által uralt világunkban.
A B17 vitamin leginkább a kajszi magjában található. Jótékony hatását már ezelőtt 35 évvel bizonyították. A Második Világháborúban, Dr. Max Gersonsikeresen alkalmazta ezt a vitamin páciensein.
A B17 vitamin a kajszi, a mandula, a meggy, körte, szilva és az alma magjában található, de van belőle a lenmagban és szőlőmagban is.
Jelenlegi életvitelünk során rengeteg fehérlisztet, cukrot, olajat és félkész ipari terméket fogyasztunk, míg az organikus, természetes élelmiszerek egyre ritkábbak az étrendünkben. Nagyszüleink még fogyasztottak ezekből az ételekből, ez is azt bizonyítja, hogy az ő idejükben ritka volt a rákbetegség, anélkül jutottak hozzá a vitaminokhoz, hogy tudatosan tudták volna, épp a betegségektől mentik meg magukat.
A B17 vitamint ezelőtt 35 éve betiltották a rákbetegség kezelése esetén, annak ellenére, hogy sokan úgy tartják ha minden nap fogyasztunk ezekből a vitaminokból, elkerülhetjük a rákbetegségek kialakulását.
A szerző szerint az amerikai gyógyszergyártól hatalmas nyomást gyakoroltak a hatóságokra, így azok illegálisnak titulálták azokat a készítményeket, amelyek a B17 vitamint tartalmazták. Sőt, sok esetben azt a pletykát terjesztették, hogy a kajszimag ciánt tartalmaz, így megmérgezheti azt, aki fogyasztja. Az igazság az, hogy eddig senki sem halt meg a kajszimagtól, még akkor sem ha nagy adagban fogyasztott kajszimagot vagy mandulát, írja Edward Griffin könyvében.


Árvai Attila - Apámmal: Dr. Weixl Várhegyi Lászlóval, országunk egyik legeredményesebb Doktori címmel is rendelkező természetgyógyászával, az "egészség áruházában", a Herbaházban, ma délben.
A legfrissebb sikeres gyógyítása: egy hónap alatt lett negatív egy rákos beteg legutóbbi lelete, akinél még november elején rákos daganatot állapítottak meg.
A titok: MINDENT betartani, amit László - a betegség kapcsán, - a gyógyulás érdekében tanácsol!...
Az eset dokumentálva is lett, de a média "érde...
Továbbiak
Apámmal: Dr. Weixl Várhegyi Lászlóval, országunk egyik legeredményesebb Doktori címmel is rendelkező természetgyógyászával, az "egészség áruházában", a Herbaházban, ma délben.
A legfrissebb sikeres gyógyítása: egy hónap alatt lett negatív egy rákos beteg legutóbbi lelete, akinél még november elején rákos daganatot állapítottak meg.
A titok: MINDENT betartani, amit László - a betegség kapcsán, - a gyógyulás érdekében tanácsol!...
Az eset dokumentálva is lett, de a média "érdekes módon" hallgat.
Ezen a képen épp a tiszta sót mutatjuk, ez az egyik alapköve az egészségmegőrzésnek...
Gratulálok, Fater!....:)


Ilyen az élet védőoltások nélkül 

2014. jan. 14. kedd, 09:44 Origo - 
babamama.hu
Amy Parker 37 éves, kétgyermekes családanya, és jelenleg is kismama. Az északnyugat-angliai tóvidéken nőtt fel két művész gyermekeként, akik nagyon odafigyeltek arra, hogy lányukat minél egészségesebben neveljék, és ennek jegyében semmilyen oltást nem adattak be neki. A nő egészségügyi tapasztalatait a Voices for Vaccines nevű, oltáspárti szülők által vezetett oldalon foglalta össze, amelynek fordítását olvashatjátok.
Az 1970-es években születtem, egészségmániás családban. Nem kaptam meg a védőoltásokat. Hihetetlenül egészséges étrenden tartottak: egyéves koromig semmi cukor, viszont anyám több mint egy évig szoptatott; organikus háztáji zöldségek, nyers tej, semmi ízfokozó, semmi adalékanyag, semmi mesterséges édesítőszer. Anyám homeopátiával, aromaterápiával, oszteopátiával gyógyított, és naponta szedtük a C-vitamint, az echinaceát és a tőkehalmájolajat.

Sok időt töltöttem a szabadban, hiszen az északnyugat-angliai tóvidéken, egy farm mellett nőttem fel. Mindenhová gyalog mentem, sportoltam, heti kétszer táncoltam, és rengeteg vizet ittam. Pálcikás jégkrémekről szó se lehetett: még a gyümölcslevet is felvizezték nekem, nehogy megártson a fogaimnak. És ölni tudtam volna, csak hogy nagy ritkán nekem is ugyanolyan rendes, boltban vett fehér kenyér kerüljön az uzsonnazacskómba, meg keksz a gyümölcs helyett, mint az összes többi gyereknek.
Húst - persze kizárólag helyi organikus tartásból valót - egyszer vagy kétszer ha ettünk a héten, és a szüleim mindent feldolgozatlan alapanyagokból főztek. A gyorsfagyasztott ételek legtöbbjét még ma is csak a hűtőpultból ismerem, és sült krumpli is csak olyankor került az asztalra, amikor anya és apa vendégeket hívott.
Nos, ahhoz képest, hogy milyen egészséges életet éltem, voltam én kanyarós, mumpszos, rubeolás, megkaptam a vírusos agyhártyagyulladás egy formáját, volt skarlátom, szamárköhögésem, bárányhimlőm, plusz mandulagyulladásom átlagban évente. Még nem voltam harminc, amikor a nőgyógyászati szövettanon HPV okozta méhnyakrákközeli elváltozást diagnosztizáltak nálam, és mielőtt rendesen kiműtötték, hat hónapot töltöttem az életemből azzal, hogy kitaláljam, vajon hogyan mesélem majd el a két 7 év alatti gyerekemnek: lehet, hogy anya rákos.
Szóval a militáns oltásellenesek jelszava, miszerint épp az oltások ölik ki belőlünk a természetes immunitásunkat, nálam nem igazán nyert igazolást. Kíváncsi volnék, vajon akkor én az idilli gyerekkorommal meg a verhetetlenül egészséges étrendemmel miért voltam megállás nélkül totál beteg?
Anyám bizony megszégyenítené a mostani legelszántabb egészségmániás barátaimat. Ő aztán nem ivott, nem cigizett, nem szedett semmit, mi meg persze nem nézhettünk a tévében csak úgy akármit, amit akartunk. Ja, és nem hordhattunk műanyag cipőt vagy bármi ilyesmit. Ha valaki, hát ő valóban az alternatív egészség elvei szerint élt. És tudjátok, mit? Én örülök, hogy ilyen remekül táplálkoztunk. És örülök annak is, hogy így viselte gondunkat.
Csak éppen ettől még ugyanúgy megkaptam az összes gyerekbetegséget. Eközben az én két saját gyerekem, akik rendesen be vannak oltva, alig betegek, és talán ha kétszer szükségük volt antibiotikumra eddigi életükben. Nem úgy, mint nekem. Nekem végül egy csomó betegségemet antibiotikummal kellett kikezelni. Huszonegy éves koromban összeszedtem egy penicillinnek ellenálló tüszős mandulagyulladást - tudjátok, afféle régimódi betegség, állítólag ez végzett I. Erzsébet királynővel, de az antibiotikumok lényegében lesöpörték a föld színéről.
A gyerekeimnek ezzel szemben az egy szál bárányhimlőn kívül, amit mindketten még szoptatós korukban szedtek össze, semmilyen gyermekbetegségük nem volt. Nem mondom, ők is egészséges étrenden nőttek fel, háztáji organikus és a többi. De nem voltam olyan doktríner, mint anyám, és lám, mégis mind a ketten egészségesebbek, mint én valaha.
Nem igazán tudok mit kezdeni azzal a vélekedéssel sem, hogy a gyermekbetegségek extrém ritkán járnak szövődményekkel, miközben állítólag lépten-nyomon előfordulnak mindenféle "oltási balesetek". Ha ez így van, nehezemre esik megérteni, miért ismerek sok olyan embert, akinek valamilyen megelőzhető gyermekbetegsége szövődményekbe torkollott, de senkit sem, akinek oltási komplikációja lett volna. Van olyan barátom, aki a kanyaró szövődményeképpen süketült meg. Egy másik barátom még születés előtt részben elvesztette a látását egy, az anyaméhben elkapott rubeolafertőzés miatt. Az exemnek tüdőgyulladása lett a bárányhimlőtől. Egy ismerősöm bátyja belehalt az agyhártyagyulladásba.
A döntéseinket nem alapozhatjuk anekdotikus beszámolókra. Mégis mindig ezek kerülnek elő, amikor valakinek az oltásokkal kapcsolatos ellenérzéseit próbálják tényekkel és bizonyítékokon alapuló tudományos érvekkel megingatni. "Nézd, ez az én személyes tapasztalatom" - hangzik az utolsó szavuk. Nos, az én személyes tapasztalatom pedig engem arra indít, hogy beoltassam a gyerekeimet és magamat is. Nemrég kaptam meg az influenzaoltást, és kértem egy szamárköhögés-ismétlőt, hogy megvédjem a méhemben növekvő kisfiamat. Az én természetes immunitásom - ami abból adódik, hogy ötévesen átestem a szamárköhögésen is - a születése után már nem fogja a gyerekemet megóvni.
Egy bizonyos pontig meg tudom érteni az oltást ellenző szülőket. A '90-es években, tizenkilenc éves aggályos kismamaként, akit megrémít az a világ, ahová a gyerekei születni fognak, még én is tanulmányoztam a homeopátiát, a füveskönyveket és az aromaterápiát. Hittem az angyalokban, a boszorkányságban, a tisztánlátókban. Elhittem, hogy a gabonaköröket az ufók csinálják, hogy ők rajzolták a Nazca-sivatagi ábrákat is, és ők adták át a tudásukat az aztékoknak, az inkáknak meg az egyiptomiaknak. És még abban is hittem, hogy személyesen a Szentlélek által lettem gyógyítói képességekkel felruházva. Súlyos pénzért vizsgáltattam meg az aurámat, és drágán vett berendezéssel szűrtem a fluoridot az ivóvizemből. Inkább próbálkoztam regressziós hipnózissal visszajutni előző életeimbe, mint hogy beszedtem volna egy antidepresszánst. Tarot-kártyákban kerestem útmutatást a mindennapjaimra nézve. Csak magam termesztette zöldséget ettem, és magamnak készítettem a természetes orvosságokat is .
Annyira durván bio voltam, csoda, hogy bele nem zöldültem. De szó szerint. Akkor lettem csak jobban, amikor elkezdtem végre legyőzni a világgal kapcsolatos paranoid félelmeimet és gondolataimat, és objektív módon kezdtem gondolkodni. Onnantól fogva, hogy nem cukorbogyókat kapkodtam mindenre, hanem az egészségi problémáimmal egészségügyi szakemberekhez fordultam, elkezdtem felépülni úgy testileg, mint szellemileg.
Ha azt gondolod, a gyereked immunrendszere elég erős ahhoz, hogy segítség nélkül legyőzze az oltással megelőzhető betegségeket, akkor bizonyára ahhoz is elég erős, hogy az oltásokban megtalálható parányi mennyiségű elölt vagy legyengített kórokozóval megbirkózzon.
De nem mindenki egyformán erős körülötted, nem mindenkinek van választása, nem mindenki képes leküzdeni ezeket a fertőzéseket, és nem mindenki kaphatja meg az oltásokat. Ha a te gyereked egészséges, akkor a te egészséges gyereked megkaphatja az oltást, és segíthet azoknak a nem teljesen egészségeseknek, akik nem kaphatják meg.
Szeretnék arra kérni minden oltásellenes szülőt, hogy amikor a saját gyerekeivel kapcsolatban dönt, legyen benne kis együttérzés és felelősségérzet a többi ember iránt is. Szeretném megkérni őket, hogy ne neveljenek a gyerekeikbe önzést, és a világtól és a társaiktól való örökös rettegést. (És tanítsák őket arra, hogy szeressék és ne károsodottként megbélyegezzék azokat, akik állítólagosan az oltásokkal összefüggő problémával, például autisztikus spektrumzavarral küzdenek.)
De legelső sorban is azt szeretném, ha az oltásellenes szülők megértenék, hogy a gyereküket tudatosan betegségeknek kitenni szimplán kegyetlenség. Ezek a betegségek még bármiféle szövődmény nélkül sem kimondottan kellemesek. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én még azt se szívesen nézem, amikor egy gyerek a megfázástól vagy a felhorzsolt térdétől szenved. Ha ti nem estetek át ezeken a gyermekbetegségeken, nem tudhatjátok, milyen rémesek. Én tudom, mit jelentenek. Fájdalmat, rossz közérzetet; azt, hogy képtelen vagy lélegezni, enni, nyelni; lázas vagy, és rémeket látsz; úgy viszket az egész tested, hogy nem bírsz az ágyban feküdni; úgy lefogysz, hogy a végén alig állsz a lábadon; addig megy a hasad, hogy a végén a fürdőszoba padlójáról se bírsz felkelni. A szüleidnek a fizetés nélküli szabadságot, neked az elkülönítést, a rengeteg iskolai hiányzást. Az elmaradt partikat, a sok aggodalmat, az álmatlan éjszakákat. Vért, könnyet és verejtéket. Éjszaka közepi látogatásokat a z ügyeleten. És azt, hogy egyedül ülsz az orvosnál a váróteremben, mert senki nem mer melléd ülni: teljes joggal félnek, hogy elkapják a kiütéseidet, amikkel telis-tele van az arcod.
Azok, akik oltások nélkül megúszták a gyerekkori betegségeket, szerencsések. Nem tudták volna megtenni az oltáspártiak nélkül. Ha az oltottsági arány csökken, akkor a nyájimmunitás egyre kevésbé fogja megvédeni a gyermeküket. Minél többen lesznek oltásellenesek, annál hamarabb fog elfogyni ez a szerencse."
Kapcsolódó:
   Új oltási rend 2014-től
   Megéri időben oltatni!
   Egzotikus utazások: szükséges a védőoltás?


Tiltott régészet - döbbenetes leletek, melyek az ember őstörténeti múltjával kapcsolatban megváltoztathatják a történelmet 


2014-01-04 
szabadonebredok.hu
A 20-21. században régészek, kutatók olyan meghökkentő és döbbenetes leletekre bukkantak, amelyek az ember őstörténeti múltjával kapcsolatban megváltoztathatják a történelmet, mégis, a jelen tudósainak többsége számára elfogadhatatlanok. A tudósok tehát tudnak a hihetetlen bizonyítékokról, ám azokat elhallgatják, nem publikálják a nagyközönség és a nemzetközi közvélemény számára. Ha véletlenül mégis szóba kerülnek, a tudósok tévedésről, vagy szándékos hamisításról beszélnek. Pedig általában azok, akik rábukkannak egy-egy ilyen hihetetlen leletre, többször ellenőrzik eredményeiket, hiszen maguk is tisztában vannak azok rendkívüliségével.

Nem is olyan régen, hatalmas szenzációt okozott, amikor Moszkvában, az ottani paleontológiai múzeumban bemutattak egy az őstörténeti korból származó bölénykoponyát. Az állat homlokcsontján található kicsiny, kerek nyílás ugyanis megdöbbentően hasonlít egy golyó ütötte lyukra. A koponya korát tudósok legkevesebb négyezer évesre becsülik.
A délkelet-afrikai Zimbabwében folytatott ásatások során felszínre került egy negyvenezer éves emberi koponya, amelyen hasonló lövésnyom látható. Sőt, a koponya hátsó részén lévő szétroncsolódott csontok arra utalnak, hogy a lövedék áthatolt az agyán, majd a másik oldalon távozott. Ebben a történetben csupán az a furcsa, hogy a 16. századig, elvileg nem léteztek lőfegyverek.
Az 1900-as évek második felében, dél-afrikai bányászok sok száz fémgolyót találtak, melyeket a 2.8 milliárd évvel ezelőtt kialakult üledékes rétegben fedezték fel. Akkoriban pedig - a tudomány mai állása, vagy állítása szerint -értelmes élet nem létezett a Földön, és egyáltalán semmi nem élt a sekély tengerfenéken vegetáló növényeken kívül. Márpedig nem valószínű, hogy a fémgolyók maguktól jöttek létre.
Előkerült egy amerikai lelet is, mely szintén ellentmond a hivatalos álláspontnak. Paleontológusok éppen egy masztodon csontjait ásták ki, amikor legnagyobb meglepetésükre, egy méternyire a csontok alatt, széles, kőből épült útra leltek, amely gondosan kifaragott, pontosan egymáshoz illesztett kőtáblákból állt.
1891-ben egy Morisonville-i amerikai asszony, szénlapátolás közben, gazdagon díszített arany nyakláncra bukkant. A szénrögöt összetörve, először a középső láncszemek kerültek napvilágra, majd a nyaklánc mélyebben fekvő rétegei is. Vagyis a láncnak már a szén kialakulásakor, mintegy 200 millió évvel korábban ott kellett lennie.
A 20. század végén találták Skóciában azt a szöget, mely egy gránittömbbe volt beágyazódva. Ez az egyértelműen emberi kézzel készített fémszög, legalább 600 millió éves, ugyanannyi, mint az a fadarab, melyet hasonlóan kőbe ágyazódva találtak Németországban. 600 millió éve azonban még nem voltak fák, így érthetetlen, hogyan alakult ki.
Továbbá, számos helyen több millió éves emberi csontokat találtak: nem voltak ritkák a 30-40 millió éves csontvázak sem. Mai tudásunk szerint 30 millió éve még nem is létezett az ember. Akkor mi a magyarázat? Egy amerikai ásatás során több esetben kerültek elő porcelánok és különböző kerámiák is. Nem valószínű, hogy ezeket a Herendi porcelángyár készítette, ám mégis emberi kezek nyomaira utalnak. Honnan hát az akkori tudás? Sőt! Honnan az akkori ember? Ám ha tovább megyünk, fel kell sorolnunk a különböző kultikus kőépítményeket is, már ha részben, vagy szorosan kapcsolódnak a témához: a Húsvét-szigeteki szobrok, a piramisok, Stonehenge, csak hogy néhányat említsek...
A mai elméletek egy része szerint - ha nem is mindenben, de legalábbis részben -, felvetődik a földönkívüliek szerepe - már ami a fejlődést illeti. Erre több dolog is utal. Ha a hihetetlen és döbbenetes leletek igazak - akkor az arra enged következtetni -, hogy a történelemben és őstörténetben nem úgy zajlott le minden, ahogyan azt a tudósok és a szakemberek megírták. Több helyütt, főként a távoli múltban, nagyon-nagyon sántít a jelenlegi elmélet és tudásanyag. Ezzel mindenki tisztában van, mégsem tesz senki semmit a jelenlegi álláspont felülírására, sőt, mivel a fent említett furcsa, de igaz leletek rendkívülisége annyira hihetetlen és irracionális, ezért a velük kapcsolatos híreket elhallgatják.
Videó: http://www.youtube.com/watch?v=KYhoCpAwjX4
/rejtelyekszigete/


Meglepetések a múltból 


2011. jan. 08. 18:13 
hotdog.hu
El tudod képzelni, hogy a modern kutatások eredményei szerint eleink sokkal fejlettebb technikával rendelkeztek, mint mi? Nehezen, ugye? Pedig ennek ma már egyre nagyobb a valószínűsége.
Az egyik kairói múzeumban egy kisméretű, fából készült modell került kiállításra. Első pillantásra fel lehet ismerni egy repülőgép zömök testét, szárnyait, farkát és hátsó vezérsíkjait. A könnyű, egyiptomi fügefából készült modellt - ha eldobják - rövid ideig vitorlázik a levegőben. A kutatók szerint időszámításunk előtt 200 évvel készülhetett. Ez pedig igencsak meglepő, hiszen a történelem órán azt tanultuk, hogy abban az időben még a szekeret sem ismerték az emberek. De ez csak egy, a megszámlálhatatlan furcsaság és rejtély közül, amelyek találgatásokhoz vezetnek eleink tudományos ismereteit és tervezési képességét illetően.
Ókori repülőgéppark
Amikor 1898-ban - öt évvel a Wright fivérek első sikeres motorizált repülése előtt - az ókori Egyiptom egyik városában, Szakkarában egy sírboltban találták meg a modellt, és ekkor még senki sem gondolt arra, hogy valami köze lehet a repüléshez. Madárfigurákkal együtt hevert ugyanis egy dobozban. 1969-ben egy archeológusokból és repüléstani szakértőkből álló bizottság megvizsgálta a titokzatos modellt, és arra a következtetésre jutottak, hogy egy normális méretű repülőgép modellje lehetett. Ennek hatására a bizottság kezdeményezte, hogy ismét vessenek egy pillantást a többi "madárfigurára" is. Több mint egy tucat hasonló modellt találtak a sírboltokban. Létezik, hogy egy ókori repülőgép modelljei lennének?

Az ókori repülés gondolata legalább olyan meghökkentő, mint az ókori űrhajósokról szóló elméletek, ám repülőgép-tervezők már az első évezredben létezhettek Dél-Amerikában. Kolumbiában, Costa Ricában, Venezuelában és Chilében is találtak feltételezett repülőgépmodelleket, amelyeket apró aranydísznek véltek. Repüléstani szakértők és biológusok denevérekkel, madarakkal és a tüskés rájával hasonlították össze a dísztárgyakat. Mivel nagyon kicsik és tömör aranyból készültek, természetesen repülni képtelenek, de olyan nagy a hasonlóság a II. világháború után készített repülőgépekhez, hogy az emberben óhatatlanul is felmerül a kérdés: lehetséges, hogy ezek a dísztárgyak igazi repülőgépek másolatai volnának?
Ókori elektromosság
1937-ben egy archeológus - Wilhelm König - rábukkant a "bagdadi elemre". Azonnal látta, hogyan lehetett ezzel elektromos töltést gerjeszteni. Néhány évvel később beigazolódtak König feltevései, miszerint az "elem" valóban azt a célt szolgálta. Megfelelő folyadékot kellett a tengerbe önteni, hogy elektromos töltés termelődjön. Ez a megoldás 1,5-2 voltot generált a rézhenger és a vasmag között. Ha tehát néhány ilyen elemet összekötöttek (akkumulátort kapván), akkor jelentősen lehetett növelni a feszültséget.

A legnagyobb valószínűség szerint a parthusok a díszfigurák arannyal való befuttatásához használhatták az elektromosságot, továbbfejlesztve az évszázadok óta alkalmazott aranyozási technikákat. Hasonló "agyagedényeket" találtak Bagdad más részein is. Ezek a tárgyak emlékeztetőül szolgálnak arra, hogy az emberiség történelmi fejlődéséről szóló elméleteink gyakran tudatlanságon, az egyes korok fejlettségének nem ismeretén alapulnak.
A statikus elektromosságot egyébként már az ókorban is ismerték. Tudták, hogy ha a borostyánt megdörzsölik, könnyű tárgyakat (például port, hajat) magához vonz. Így az elektromos áram generálásának technikája is hasonlóan véletlen, elszigetelt felfedezés volt, amely azonban már évszázadokkal az általános elterjedés előtt megszületett.
A kincsekkel megrakott hajó
Az első mechanikus naptárakat valóban az arabok készítették évszázadokkal később, és úgy tartják, hogy ők inspirálták a középkori európai órásmestereket is. Milyen figyelemre méltó felfedezéseket tartalmazhatott még az elveszett tudásanyag? Milyen rossz- vagy jóindulatú erőkkel rendelkeztek a régi korok emberei, amelyek nem maradtak fenn utódaik emlékezetében? Ez, természetesen, örök rejtély marad.
Az első analóg számítógépnek is nevezett műszerre 1902-ben talált rá egy görög gyöngyhalász, név szerint Eliasz Sztadiatosz az Antikythera szigete mellett i. e. 1. században elsüllyedt római hajóroncsban. A 33 centiméter hosszú, 17 centiméter széles és 9 centiméter vastag műszer eredetileg egy fadobozba volt szerelve. Felszínén mintegy kétezer betűből álló szöveg található, melynek 95 százalékát sikerült eddig megfejtenie a nemzetközi kutatócsoportnak.
A legalább 20 fogaskerékből álló, bronzlapokon nyugvó szerkezet egy fadobozban volt. Amikor elfordították a dobozból kiálló kart, különböző sebességű tűk mozogtak számlapok felett, amelyeket ajtók védtek. Működésében és az adatok leolvasásában görög nyelvű feliratok segítettek. A szerkezet az égitestek, a Nap, a Hold és az akkor ismert bolygók működő modellje volt, és nagy pontossággal mutatta az időt.
Működését illetően először Derek J. de Solla Price történész tett javaslatot 1959-ben az Egy ősi görög számítógép című, a Scientific Americanben megjelent cikkében. Price szerint a több mint harminc fogaskerékkel rendelkező szerkezet (a műszer miniatürizálása a 18. századi órakészítés szintjén valósult meg) valójában egy analóg naptárszámítógép volt, amellyel bolygók és csillagok mozgását lehetett meghatározni. A műszer készítőjének kilétére csak Cicero (kis képünkön) egy megjegyzéséből lehet következtetni: a híres szónok és filozófus egy helyen ugyanis említést tesz egy olyan készülékről, amelyet "nemrégiben készített Poszeidoniusz barátunk, amely minden egyes fordulatával a Nap és az öt bolygó hasonló mozgását mutatja be". Ebből az idézetből következtetnek arra, hogy a műszer a Poszeidoniusz sztoikus filozófus - akinek Cicero is tanítványa volt - által alapított rodoszi akadémián készült, amely korának jelentős csillagászati központja volt.
További linkek:
   Világok közötti átjáró
   Abszolút kontroll: Adatküldő mikrochip a bőröd alatt
   Valódi-e a világunk?
   A húsevés segíthette az emberré válást
Kategória: 2014 január
Brutális rekorddal sokkol a német napenergia-termelés 

2013. július 09., kedd, 11:11 
hvg.hu
Miközben idehaza hivatalosan és szakmai megfontolásból is csak a fanyalgásig jut el a magyar energetika, Németországban július 7-én egy ideig a teljes országos energiaigény 40 (!) százalékát a minimális fenntartási és üzemeltetési költségű szolárcellákból állították elő. Az új rekord: 23,9 GW, - ami majdnem 12 paksi atomerőmű teljesítményének felel meg.
Fotó: AFP / Song Weixing

Mint az először a cleantechnica weboldalon megjelent: rekordot döntött a németországi napenergia terlemés. A 23,9 GW csúcsteljesítmény, amit 13:45 körül regisztrált az SMA Solar Technology realtime-ban működő rendszere, azt jelenti, hogy a csúcsidőszakban Németország 60 GW energiaszükségletének mintegy 40 százalékát napenergiával termelték meg.
Az országban működő 1,3-1,4 millió napenergia-termelő rendszer ezzel az idén áprilisban beállított rekordot (22,68 GW) döntötte meg - bár a hitelesítésre, a hivatalos megerősítésre még várni kell. Magyaroroszágon a paksi atomerőmű 2 GW teljesítményre képes, a hazai napenergia-termelés pedig még annyira gyerekcipőben jár, hogy az is csak távlati, 2020-ra ígért kormányzati elképzelés, hogy a jelenlegi, 10 MW (0,01 GW) körüli szolárpotenciált 63 MW-ra (vagyis: 0,063GW) bővítsék.
Fotó: AFP / Song Weixing 
Ez a telepítési tempó nem csak Németországra igaz...

Németországban ma 8 és félmillióan élnek olyan épületben, ahol a napenergia hasznosításával áramot vagy hőenergiát állítanak elő.


Nem csak Németország mellőzné az atomenergiát 


2011. szeptember 19. hétfő 14:22:13 MTI - 
MFOR
Németország nem jár különúton azzal a tervével, hogy 2022-ig felhagy az atomenergia alkalmazásával, mivel több más ország is arra törekszik, hogy visszaszorítsa a nukleáris energia használatát - mondták a Magyar Külügyi Intézetben (MKI) a német kormány tervéről szakértők hétfőn.
Kiss J. László, az MKI tudományos igazgatója felidézte: tavasszal a társadalom elsöprő többségének támogatásával a berlini kormány úgy döntött, végleg szakít a nukleáris energia alkalmazásával, és helyette a fenntartható energiatermelésre támaszkodik. A kormány 2010-ben még a legrégebbi atomerőművek működtetésének meghosszabbítása mellett foglalt állást, majd úgy határozott, hogy a japán fukusimai atomerőmű katasztrófája után átmenetileg kikapcsolt nyolc atomerőmű nem újítja fel működését - emlékeztetett.
Úgy fogalmazott, az "energiafordulat" azt jelenti, hogy Németország a kínálatorientált energiapolitikáról a szükségletorientált politikára áll át, és nagy hangsúlyt helyez az energiahatékonyságra. A cél az, hogy kevesebb erőforrással több energiát termeljenek - mutatott rá.
Kiss J. László szerint soha nem látott politikai konszenzus jött létre tavasszal a nukleáris energiáról történő lemondással kapcsolatban Németországban. Ennek a konszenzusnak azonban megvolt a "politikai ára" - vélekedett, kifejtve: elmosódtak a "frontvonalak" az ellenzék és a konzervatív kormány között, mert az utóbbi mindig inkább a gazdasági és technikai érdekeket tartotta szem előtt. Többen a Kereszténydemokrata Unió (CDU) "önfeladását" látták a nukleáris energiáról való lemondásról szóló határozatban, és nem lehet tudni, hogy ez hosszú távon miként érinti a párt hitelességét - mondta.
Úgy látta, míg a választók szemében a zöldek atomenergia-politikája mindig is konzisztensnek tűnt, a CDU állásfoglalását a nukleáris energia ellen sokan opportunizmusként és nem meggyőződéses politikaként értékelik. A zöldeknek ugyanakkor az okozhat gondot, hogy a döntő lépést végül a CDU tette meg, a kormány tette teljessé "a zöldek misszióját", ami megkérdőjelezheti a zöldek történelmi létjogosultságát - emelte ki.
A szakértő ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a döntéssel Németország "atomerőmű-mentes, de nem atommentes" ország lesz, hiszen határai mentén a szomszédos államokban 22 atomerőmű található, és az Egyesült Államok is állomásoztat atomfegyvereket az országban.
Kiss J. László arra is kitért, hogy Franciaország reagált elsőként kritikusan a német döntésre - Franciaországban 58 atomerőmű van, amelyek az energiaszükséglet 78 százalékát fedezik. Németországnak az atomenergiából való kilépéshez azonban nagy szüksége lesz a környező országokra is, mert a megújuló forrásokból származó energia ingadozásait importtal egyenlítheti ki - hangsúlyozta.
Kaderják Péter, a Budapesti Corvinus Egyetem regionális energiagazdasági kutatóközpontjának vezetője elmondta, nemrégiben Svájc és Olaszország is úgy döntött, hogy nem épít új atomerőművet, és míg Japán rövid távon nem mondhat le a nukleáris energiáról, hosszú távon nem valószínű, hogy lenne jövője az atomerőműveknek az ázsiai országban a márciusi földrengés után.
Nagy jelentősége van annak, hogy a világ legerősebb gazdaságai közül kettő is úgy dönthet, megszabadul a nukleáris energiától, és inkább alternatív megoldásokat keres energiafelhasználása fedezésére - vélte.
A szakértő szerint a legfőbb nehézséget Németországnak az energia átmeneti tárolása és a belső átviteli hálózat gyengesége jelenti, ami az ellátás biztonságát veszélyeztetheti. Ráadásul - fűzte hozzá - az átállásnak az újfajta energiaellátásra óriási a befektetés- és tőkeigénye. Többen azonban úgy látják, miként annak idején a fegyverkezés húzta ki a gazdaságot a nagy világgazdasági válságból, úgy a jelenlegi gazdasági krízisben az újfajta energiaellátásra való átállás jelenheti a megoldást - mutatott rá.
A nemrégiben leállított nyolc német atomerőmű egyébként alacsony kihasználtsággal működött, a német energiafelhasználás öt százalékát adta 2009-ben - jegyezte meg. Hozzátette: a piacot nem rázta meg alapvetően az erőművek bezárása.
Kapcsolódó:
   Lázár: az elmúlt 40 év legjobb üzletét kötöttük, pedig ez nem üzleti projekt
   Lázár: 20 százalékot Magyarország finanszíroz a paksi bővítésnél
   3000 milliárdos üzlet: az oroszok bővítik Paksot
   Reuters: Orbán aláírhat kedden Putyinnal
   MVM: a paksi blokk bővítése a legolcsóbb megoldás
   Leállt egy időre a fukusimai reaktor hűtése


Orbán nagy megállapodást kötött Putyinnal 


2014-01-14 15:22 
civishir.hu
Az oroszok bővítik Paksot.
 
Orbán nagy megállapodást kötött Putyinnal - Putyin és Orbán (MTI-fotó)

Oroszország hitelt nyújt Magyarországnak a paksi erőmű két új reaktorának megépítéséhez - közölte kedden Szergej Kirijenko, a Roszatom vezetője. A kölcsön összegéről még nem született döntés - mondta újságíróknak az orosz atomenergetikai iparágat összefogó és felügyelő állami vállalat (Roszatom) vezetője azt követően, hogy Moszkvában magyar-orosz kormányközi megállapodást írtak alá az nukleáris energia békés célú felhasználásáról. Hozzáfűzte: a projekt keretösszegének felső határa 10 milliárd euró (3 ezer milliárd forint), de ennél alacsonyabb lesz az összeg.
A tender nélküli beruházáshoz a hitelt futamideje 30 év - jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár, aki hangsúlyozta: az elkészült erőmű magyar állami tulajdonban marad.
Az új blokkokról szóló terveket a magyar kormány megküldte Brüsszelnek, amely nem emelt vétót - közölte az államtitkár, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy a beruházással éves szinten egy százalékkal bővülhet a bruttó hazai termék (GDP), és tízezer új munkahely jöhet létre.
A beruházás költségének 80 százaléka származik az Oroszországgal kötendő pénzügyi megállapodásból, a maradék 20 százalék magyar önerő - mondta.
Az orosz fővárosban magyar részről Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, orosz részről pedig Szergej Kirijenko, a Roszatom elnöke írta alá az egyezményt Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő jelenlétében.
"Igaz, hogy 30 évre kiszolgáltatta az energiaszektort az oroszoknak, igaz, hogy szembeköpve saját magát éppen azzal a néppel kötötte meg az évszázad szerződését, melyet bolseviknak tartott, és 1956 legfőbb hóhérának, igaz, hogy 30-40 évre eladósított mindenkit az országban, és igaz, hogy gyáva módon letitkosított mindent az ügyben, DE megvédte a rezsicsökkentést és biztosította a haza érdekeit!..."


Az adócsalók örülhetnek igazán az új paksi blokkoknak? 


Patkó Gábor 2014. január 16. 17:05 
portfolio.hu
Számos kérdést vet fel a Lázár János által nemrég ismertetett rendhagyó finanszírozási modell, ami alapján "rendkívül versenyképes áramárat biztosíthatnak majd az új paksi blokkok a magyar gazdaság számára". Az olcsó áramért cserébe több adót fizethetünk majd?
Az államtitkár által is egyedinek minősített konstrukció lényege, hogy az oroszok által felkínált (maximum) 10 milliárd eurós hitelt a magyar állam veszi fel. Ennek visszafizetéséért a teljes ország vállal kezességet, így a hitel(tőke) -költség nem jelenik meg az új blokkok termelési árában, ami a Paksi Atomerőmű szempontjából olyan lesz, mintha a semmiből-ingyen-varázsütésre kapott volna új termelőegységeket. A termelési ár szempontjából így csak a működtetési és karbantartási, valamint a fűtőanyaghoz köthető költségek maradnak, amik egy új atomerőműből származó áram esetében - ökölszabályszerűen- a teljes termelési költség kb. 30%-át teszik ki.
Ezzel az új blokkok elvben képesek lesznek olyan áron termelni, mint a már megtérült jelenlegi paksi blokkok, hiszen azok beruházási költségét - a kezdeti 30 éves működési időt figyelembe véve - mostanra már le kellett írni, vagyis a termelési árukban a tőkeköltség mértéke nagyon alacsony (pótlólagos beruházások nélkül akár nulla is lehetne).
Az alma alakú zsebből a körte alakú zsebbe
Azzal, hogy Magyarország veszi fel a hitelt (és nem az erőmű), minden magyar állampolgár kötelezetté válik, vagyis a mindenkori adófizetők fogják megtéríteni a beruházást, és ezzel párhuzamosan folyamatosan dotálják majd az új paksi áram árát. Értsük ez alatt azt, hogy fedezik az új paksi blokkokból származó áram ártámogatását. Ennek mértéke pedig új blokk esetén az egy kilowattórára jutó költségek 70%-a. Másképpen megfogalmazva, ha az új blokkok - ezen egyedi konstrukció mentén - kimutatott termelési költsége mondjuk 10 forint/kWh, akkor az adófizetőknek minden egyes egység után további 23 forintot kell még hozzátenniük ahhoz, hogy az új blokkok áramtermelésének teljes költségét fedezni lehessen. ( A számok csak az arányok érzékeltetését szolgálják, de 2012-ben pl. a Paksi Atomerőmű átlagos értékesítési ára 12,28 Ft/kWh-a volt, amivel kb. 28 milliárd forint adózott eredményt termelt.)
Hogy miért jobb a mindenkori adófizetőkre hárítani az áramköltségek nagyobb részét, mint teljes egészében azokra, akik elfogyasztják az áramot, az itt és most megválaszolatlan kérdés marad, de úgy látszik, hogy a kormány ezt az utat kívánja kijelölni, és elfogadtatni a hazai polgárokkal.
Ebben a megoldásban egyébként nem érdemes arra sem gondolni, hogy valaki saját maga, mondjuk napelemekkel termelje meg a számára szükséges energiát a jövőben, mert az adófizetésén keresztül így is úgy is dotálni fogja az új paksi blokkokból származó "olcsó" villamos energiát. Persze csak akkor, ha rendesen befizeti a beruházásból fakadóan - relatív - biztosan emelkedő adóterheit.
Sokasodnak a kérdések
Elméleti kérdésként felvethetjük azt is, hogy az egyre inkább egységesülő európai villamosenergia-piacon miként fogjuk Magyarországon tartani a "rekord alacsony" árú új paksi áramot. Erre az EU-n belül, főként az energiapiacok egyre magasabb szintű összekapcsolódásával egyébként nem lesz (már most sincs) lehetőség, szóval ha a mindenkori villamosenergia-árak alacsonyabbak lesznek, mint az új paksi blokkokból származó áram tényleges költsége, akkor a magyar adófizetők a tőlünk áramot importáló országok fogyasztóit fogják támogatni? És ha a piaci árak magasabb lesznek, de mi itthon mégis olcsóbban adjuk el az új paksi áramot a Magyarországon üzemelő vállalatoknak, akkor realizáljuk az export meg nem valósulásából adódó profitkiesést (veszteséget)? Fontos hangsúlyozni, hogy mindezek csak elméleti felvetések, mert az egységesülő uniós energiapiacon egyre kevésbé értelmezhetők a nemzeti határok, az áram másnapi piacán például már most is össze vagyunk kapcsolva Csehországgal é s Szlovákiával. Az export témaköre pedig azért sem elhanyagolható, mert kb. 10 évig együtt futnak majd a régi és az új blokkok, amikor például a völgyidőszakban nem csak lehetőség, hanem szükségszerűség is lesz az export.
A mesterségesen alacsonyan tartott áramárak (a költség nem vész el, csak az államháztartási oldalon jelentkezik) hosszú távon rontják a hazai ipar versenyképességét, hiszen a nem valós költségszinthez szoktatják a magyar szereplőket, akik így kevésbé kényszerülnek majd hatékonyan termelni, és ezért egyenlő feltételek (energiaárak) mellett elbuknak majd. Persze ez megint csak abban esetben lenne, ha a szabadpiaci környezet ellenére sikerülne itthon tartani a "rekord-versenyképességet hozó, nagyon olcsó új paksi villamos energiát".
Nehéz elképzelni azt is, hogy Brüsszel a későbbiekben ne kössön bele egy ilyen típusú finanszírozási konstrukcióba, hiszen ez jelentős méretű burkolt állami támogatásnak minősül, ami értelemszerűen negatívan érint majd minden nem MVM-tulajdonban lévő európai erőműtársaságot.
Szintén fontos kérdéseket vet fel az is, hogy az alapvetően birodalmi szemléletben gondolkodó Oroszország miért nyújtana nekünk rendkívül kedvező feltételek mellett hitelt, még akkor is, ha azt gyakorlatilag a saját projektjének a megvalósulására folyósítja. Nemzetközi szinten több más projektnél 10%-os tőkeköltséggel számolnak, ehhez képest Oroszország most akár 5-6%-on (vagy az alatt) finanszírozna minket, tisztán jóindulatból?
Ugyancsak aggályosnak tűnik, amit a költségtúllépésekkel kapcsolatos esetekre vonatkozóan válaszolt a Miniszterelnökség államtitkára a sajtótájékoztatón, miszerint annak a fedezetét a felek a projekt finanszírozásának arányában vállalják. Ez ugye alapvetően 80% orosz hitel és 20% magyar önerőt jelent, azonban a hitel szintén a mi kötelezettségünknek tekinthető, tehát ha nem 12, hanem mondjuk 15 milliárd eurósra növekszik a projekt, akkor az oroszok nem 10, hanem 12 milliárd (15 milliárd 80%-a) eurónyi hitelt adnak? És akkor majd 12 milliárdot kell kamatostul visszafizetnünk?
Összességében azt kell látni, hogy az egyre inkább egységesülő európai árampiacon egyre kevésbé értelmezhető fogalom a magyar áramár, illetve az egyes nemzeti áramárak az összekapcsolt piacon erősen közelítenek egymáshoz. Ezen felül pedig látni kell azt is, hogy nem fog olcsóbban termelni egy új paksi blokk azért, mert a költségek meghatározó részét más helyen, az államháztartás terhére számoljuk el. Ebben a modellben azok járnak a legjobban, akik sok villamos energiát fogyasztanak, de nem fizetnek adót, ami nem lehet elfogadható jövőkép egyetlen egészségesen gondolkodó társadalom számára sem.
Kapcsolódó:
   Paksi ügy: Hiteltrükkel lesz olcsóbb az áram
   Az orosz gigahitel emeli az államadósságot (3.)
   Ez a cég nyerte az évszázad magyar beruházását
   Cáfol Brüsszel: nem bólintottak rá a tender nélküli paksi bővítésre
   Orosz lapok is meglepődtek a "paksi bejelentésen"
   Tényleg bedurrantja Paks II. a gazdaságot?
   10 milliárd eurós megállapodás Orbán és Putyin között
   Orbán évtizedekre Oroszországhoz kötött minket
   Orbán rövidesen Moszkvába repül Paks miatt?
 


SIKERTÖRTÉNET A MAGYAR KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÓI VILÁG 


2014.01.17 
fidesz.hu
     
Jó oka van Magyarországnak arra, hogy büszke legyen a magyar kis- és középvállalkozásokra - hangsúlyozta Orbán Viktor az Év Példaképe Díjátadó Gálán.
Orbán Viktor a Városligeti Műjégpálya dísztermében tartott díjátadón elmondta, a statisztikák szerint a vállalkozók iránti médiafigyelem terén hazánk az utolsó helyen áll a régióban. Egy 2012-es felmérésben az is megtalálható, hogy a magyar fiatalok 88 százalékának nincs példaképe. Pedig a vállalkozóknak lenne honnan válogatniuk példaképeket és sikertörténeteket - jegyezte meg.
Videó: 
http://www.youtube.com/watch?v=3k5REWTv7pg
A miniszterelnök nagy sikertörténetnek nevezte a magyar kis- és középvállalkozói világot. Ismertette: az összes Magyarországon működő vállalkozásnak a 99 százalékát a kis - és középvállalkozások adják, ők alkalmazzák az összes hazánkban dolgozó ember 73 százalékát, és ők állítják elő a nemzeti össztermék több mint 55 százalékát. Jó oka van Magyarországnak arra, hogy büszke legyen a magyar kis- és középvállalkozásokra - hangsúlyozta Orbán Viktor. "MI, MAGYAROK EGY FELFEDEZŐ NÉP VAGYUNK, ÉS AKKOR VAGYUNK ELEMÜNKBEN, HA SZABADON GONDOLKODHATUNK."
A kormányfő köszönetet mondott a Példakép Alapítványnak azért, mert a médiafigyelem középpontjába állította a fiatal vállalkozókat, és sikerült "megrendíteniük" néhány közkeletűvé vált dogmát és rossz beidegződést. Orbán Viktor ezek közé sorolta azt a közkeletű felfogást, hogy a magyar fiatal csak külföldön lehet sikeres és azt is, hogy csak Budapesten lehet sikeres vállalkozásba kezdeni. A díjért versengők közel fele vidéken indította el vállalkozását - tette hozzá. A miniszterelnök a rossz beidegződések közé sorolta azt a felfogást is, mely azt tartja, hogy a férfiak inkább a sikeres vállalkozók és azt is, mely szerint egy új vállalkozás alapja csak valami világraszóló találmány lehet.
Orbán Viktor szerint jól látszik, hogy mi, magyarok egy felfedező nép vagyunk, és akkor vagyunk elemünkben, ha szabadon gondolkodhatunk. A miniszterelnök megemlített néhány olyan világhírű találmányt, melyek magyar emberekhez kötődnek. Beszélt a C-vitaminról, a számítógépről, a golyóstollról, és felhívta a figyelmet arra is, hogy a presszógépet is egy magyar származású mérnök találta fel.

A kormányfő aláhúzta, ha szabadon gondolkodhatunk, akkor mi, magyarok elemünkben érezzük magunkat. A miniszterelnök szerint így volt ez 1989-ben, valamint 2010-ben is, amikor Magyarországon egy "gondolkodásában fiatalos kormány" alakult, mert világos volt, hogy újszerűen kell gondolkodni. Ezért jutottunk arra, hogy egy munkaalapú társadalmat kell felépítenünk - fűzte hozzá. A kormányfő emlékeztetett, visszafizettük az IMF-hitelt, kitéptük magunkat a túlzottdeficit-eljárás alól, csökkent az államadósság, és az inflációt is "lassan mikroszkóppal kell keresni".
Beszédében Orbán Viktor kitért a 2012-ben megalkotott új közbeszerzési eljárási szabályokra is. Elmondta, tíz közbeszerzési eljárásból nyolc általában hazai kkv-k győzelmével végződött, a nemzeti eljárásrendben bonyolítottak esetében pedig a magyar kkv-k győzelmi aránya meghaladta a 90 százalékot.
A kormányfő idézett az alkotmány első fejezetéből. "Bízunk a fiatal nemzedék elhivatottságában. Hisszük, hogy gyermekeink és unokáink tehetségükkel, kitartásukkal és lelki erejükkel ismét naggyá teszik Magyarországot" - olvasható a Nemzeti Hitvallásban. Fiatalabbak számára biztatóbb mondatokat még magyar alkotmányban soha nem lehetett olvasni - hangsúlyozta Orbán Viktor.

A Példakép Alapítvány a Fiatalokért, a Vállalkozókért, a Jövőnkért által életre hívott címért ötven sikeres fiatal vállalkozó versenyzett. Az ötmillió forintos fődíjjal járó pályázatot tavaly májusban indította el az alapítvány, és olyan 40 évesnél fiatalabb vállalkozók vehettek részt rajta, akik vállalkozásukkal, életútjukkal pozitív példát mutatnak a társadalomnak és a fiatal generációnak.
A 417 pályázó közül tizenkét tagú szakmai zsűri választotta ki azt az ötven fiatal vállalkozót, akire péntekig lehetett szavazni. A jelöltekre összesen harmincezer voks érkezett. A díjat a génterápiás vizsgálatokat végző, gyógyíthatatlan betegségekre ellenszert kereső Letoha Tamás szegedi kutatóorvos vehette át.


Megbukott az ócsai kísérlet 

2014. január 17., péntek 07:52 
Index
A 2,5 milliárdért felépített 80 épületből alig 42 talált bérlőre, ezért a kormány a katasztrófa sújtotta területekről kitelepítettek átmeneti szállásává minősítette át a szocilis lakóparkot. A Népszabadság szerint pénzügyileg is siralmas a bukott devizahitelesek fogadására indított ócsai projekt mérlege.
 
Fotó: H. Szabó Sándor / ORFK Légi Felvétel

Hiába költöztették be a lakókat: amint az várható volt, többségüknek nem oldódott meg a pénzügyi krízishelyzete. A munkakeresést egyebek mellett az is gátolja, hogy a központtól távol fekvő telepre csak napi kétszer jár a busz.
A bérlőkereséssel megbízott Magyar Máltai Szeretetszolgálatra a kormány már nem tart igényt, a telepet az önkormányzat tartja karban és őrzi, egyelőre közmunkásokkal. A házakat fával fűtik, mert a gázt nem vezették be, ennek ellenére nagyon drága lett a beruházás: a tervezett 140-160 eFt/nm ár helyett félmillió volt a lakások építési költsége.
 
Olvasó: régebb az emberek megtermelték maguknak az élelmet, de az élvezeti szükségletre is az anyagot... ennyi a különbség...
magad döntöd el kinek a zsebére dolgozol...


A finnugor hazugságot 1821-ben találták ki


Kiszely István magyarságkutató megtalálta a levéltárban a bécsi kancelláriának azt a levelét, amelyben leírják, hogy a rebellis magyaroknak olyan őstörténetet írjanak, amelyre nem lehetnek büszkék.
Meg is találták céljukhoz a megfelelő embert a Magyar Tudományos Akadémián két német anyanyelvű nyelvész, Budenz József és Hunfalvy Pál (született Paul Hunsdorfer) személyében. Hunfalvy kezdetben a török-magyar nyelvrokonságot támogatta, majd Budenz hatására a finnugor nyelvrokonság mellett tette le voksát.
Tudományos körökben éles vita indult a török és finnugor eredet kérdésében. Megjelent Vámbéry Ármin: "Magyar és török-tatár szóegyezések" c. könyve. Ezzel szemben Hunfalvyék érdemi érvek helyett csak a Magyar Tudományos Akadémia tekintélyét használták fel, ahol köreik a Bach-korszakban hatalomra jutottak. A Vámbéry elméletét hangoztató tudósok nem kaptak állást az Akadémián. Az akadémista nézet szerint őseink az Ob partján, az Uraltól Keletre együtt éltek a finnekkel. Tehát a magyarság eredetét bizonyító történelmünk a monarchia politikájának része volt! Ezek szerint őseink az Ural-hegységen átkelve halászó-vadászó-gyűjtögető életmódot folytattak. A szlávoktól tanulták a földművelést, állattartást. Attilának kutya szarva volt, fosztogatott és embervért ivott.
Ez a nézet ma is tartja magát a hivatalos tudományos körökben. Nem rendítette meg a hatalmukat féltő tudósokat az sem, hogy a finnek 2003-ban átírták tankönyveiket, mert a modern genetikai vizsgálatok rámutattak, hogy nincs rokonság a két nép között.
Kiszely István őseink eredetét kutatva rátalált a sárospataki levéltárban olyan négyszázhatvan éves történelem tankönyvre, amely azt állítja, hogy a magyarok három hullámban jöttek be a Kárpát-medencébe: 361-ben, mint hunok, 568-ban, mint avarok, majd 895-ben Árpád népe. Végül az 1200-as években a jászok és a kunok is elfoglalják a kárpát-medencei területeiket. Ugyanabból a törzsszövetségből származnak, amelyből az őseink. Ugyanolyan kinézetűek, mint mi vagyunk, ugyanaz a motívumviláguk, ugyanaz az írásuk. A rovásírással nem volt szabad foglalkozni. Nem volt szabad a tizenkilencedik században propagálni! Aki a közép-ázsiai eredetű, turáni magyarságról beszélt, az már mindenféle -ista volt. Ugyanis Turánban lejegyezték a kultúránkat, leírták az öntözéses gazdálkodásunkat, a kereskedelmünket, a hangszereinket.
Ezzel szemben a Monarchia történészeinek felfogásában nekünk űzött, hajtott, gyűjtögető, halászó népnek kellett lenni!
163 finnugor szavunk van és 2700 török szavunk. Magna Hungárián 50 évet tartózkodtunk, ahol átvettük ezeket a finnugor szavakat. Ötven év alatt mi is átvettünk százhatvanhárom szót az angolból: flopy, disc, meg winchester!
A mitokondriális DNS vizsgálatok kimutatták, hogy a magyarságnak semmi köze a finnugorokhoz, legközelebbi rokonaink a belső-ázsiai török népek.


A finnugor származáselméletünk a Habsburgok bosszúja 

2013. december 29. SVPSZ
Lehet, hogy véletlenül hangozhatott el ez a mondat ma reggel a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában? A riportalany egy hölgy volt (sajnos nem jegyeztem meg a nevét, az interneten nálam okosabb utána tud nézni!), aki elmondta, hogy 1848 miatt álltak rajtunk bosszút ezzel a Habsburgok.
A Hunyadfalvi nevű ember (természetesen magyarosított név!) volt a megfogalmazója. A kiegyezés 1867-ben azért történt, mert a Habsburgok eladósodtak a sok háborújuk miatt a Rotschild Bankháznál, és bizony a hitelüket mi fizettük vissza!! Miután ez megtörtént, még ránk erőltették ezt a hazug származáselméletet is, amit Trefort Ágoston művelődésügyi miniszterként 1872-ben alá is írt. Nemrégiben maga Orbán Viktor is finnugornak vallotta magát a parlamentben.
Vedd el egy nép történelmét, utána azt teszel vele, amit akarsz! Velünk sajnos lassan már mindent megtehetnek! Bamba birka módjára eltűrünk és ELHISZÜNK mindent!
Rákerestem, hátha találok valami okosat az interneten erről a baromságról. Ezt találtam!


Megkezdődött az 'Elie Wiesel-per' 


2012. január 24. 
NOL
A Fővárosi Törvényszéken kedden megkezdődött az a személyiségi jogi per, amelyet a Svédországban élő Grüner Miklós indított Köves Slomó rabbi ellen, aki egy cikkében történelemhamisítónak titulálta a holokauszt-túlélő férfit. A per valójában Elie Wiesel, Nobel-Békedíjas íróról szól: Grüner ugyanis az általa írt könyvben azt állította, hogy akit ma Elie Wieselként ismer a világ, ellopta az ő egykori auschwitzi barakktársa, Lázár Wiesel személyazonosságát.
Jellemző, hogy Grüner nálunk adott be keresetet, s nem az USA-ban, holott ott is talált volna bőven olyan véleményt, amely szintén elítéli a mai nácikat, a holokauszttagadókat segítő ámokfutását...
 
Grüner Miklós és ügyvédje a Fővárosi Törvényszéken - Népszabadság - Reviczky Zsolt

- A bíróság politikai, illetve tudományos kérdésekben nem foglalhat állást - szögezte le Pataki Árpád bíró annak a pernek az első napján, amelyben az ausztrál állampolgárságú, de Malmöben élő Grüner Miklós holokauszt-túlélő jó hírnevének megsértése miatt arra kérte keresetében a bíróságot, hogy marasztalja el Köves Slomót, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbiját.
Pataki bíró nem véletlenül emelte ki, hogy kizárólag jogi kérdésekben hivatott dönteni, mivel Grüner Miklós nem tagadja: a személyiségi jogi per keretében valójában a lassan negyedszázada hangoztatott állításait kívánja igazolni. A felperes 1986 óta számos nyilvános fórumon, illetve az "Egy lopott személyazonosság története - az A-7713-as rab" című könyvében is azt állította, hogy a Nobel-Békedíjas Elie Wiesel hamis személyazonossággal él, nem lehet azonos az Auschwitzban A-7713-as számon nyilvántartott Lázár Wiesel nevű egykori rabtársával.
A felperes azért hívta perbe Köves Slomót, mert a rabbi 2009-ben, Elie Wiesel magyarországi látogatásakor egy internetes cikkében történelemhamisítónak nevezte Grünert. A keresetlevél szerint a most 83 éves férfi a bírósági tárgyaláson azt szeretné bizonyítani, hogy Köves Slomó "jogsértően és megalapozatlanul tüntette fel őt történelmi és valós tényeket célirányosan csúsztatva, a valóságtól elrugaszkodva hivatkozó személyként". Az eljárás során azonban Grüner valójában azt szeretné bizonyítani, hogy Elie Wiesel hamis személyazonossággal él.
Elie Wiesel a hivatalos életrajza szerint 1928. szeptember 30-án született Máramarosszigeten, 1944-ben a családjával együtt deportálták. Túlélte az auschwitzi haláltábort, ahonnan előbb Franciaországba került, később az Egyesült Államokban telepedett le. A holokausztról írt életrajzi könyve (És a világ hallgat) az ötvenes években jelent meg Buenos Airesben jiddis nyelven, majd 1958-ban a franciául megírt "Az éjszaka" hozta meg számára a világsikert. Eddig összesen 57 könyve jelent meg, munkásságát 1986-ban Nobel-Békedíjjal ismerték el.
Grüner Miklós ugyanakkor azt állítja, hogy a valódi Lázár Wieselnek az ötvenes évek közepén nyoma veszett, a jiddis nyelven Argentínában kiadott önéletrajzi mű még bizonyosan az ő alkotása volt, ám "Az éjszaka" már egy másik személy munkája, aki - Grüner feltételezése szerint a jogdíj kikerülése érdekében - előbb szépirodalmi stílusban átdolgozta Lázár Wiesel önéletrajzát, majd Elie Wiesel néven felvette a személyazonosságát is.
Grüner 1986-ban személyesen találkozott Elie Wiesellel, az összejövetelt egy svéd újság szervezte meg. A találkozón Grüner és Wiesel is úgy nyilatkozott, hogy még soha életükben nem találkoztak. Grüner nem értette dolgot, mivel jól emlékezett egykori rabtársára, a nála 16 évvel idősebb Lázár Wieselre, akinek a karjára a haláltáborban az A-7713-as számot tetoválták. Grüner az 1986-os találkozó után gyűjteni kezdte azokat a dokumentumokat, amelyek állítása szerint egyértelműen azt igazolják, hogy az íróként elhíresült Elie Wiesel nem lehet azonos az A-7713-as számon nyilvántartott auschwitzi fogollyal.
A keddi tárgyaláson a felperes a bizonyítékok közül kiemelte azokat az auschwitzi és buchenwaldi levéltárakból beszerzett okiratokat, amelyek szerint az A-7713-as számú rabként nyilvántartott Lazar Wiesel valójában 1913. szeptember 4-én született. Grüner Miklós szerint Elie Wieselnek az az állítása sem igaz, hogy a haláltáborban az édesapját, Salamon Wieselt az A-7712-es számon vették nyilvántartásba. A felperes által beszerzett dokumentumok szerint az A-7712-es számú rabot Ábrahám Wieselnek hívták, és 1900. október 10-én született, azaz nem lehetett az édesapja az 1913-as születésű Lazar Wieselnek.
Köves Slomó ügyvédje, Nyizsnyovszki Alexandr a kereset elutasítását kérte a bíróságtól. Részben arra hivatkozott, hogy az alperes a kifogásolt cikkében nem tényállítást közölt, csupán a véleményét fogalmazta meg Grüner Miklós tevékenységével kapcsolatban. Az ügyvéd hozzátette: az USA-állampolgár Wiesel személyazonosságát ezidáig hivatalosan egyetlen amerikai és nemzetközi hatóság sem vonta kétségbe, így tényként kell kezelni, hogy a Nobel-Békedíjas író azonos azzal a személlyel, akinek vallja magát.
A keddi tárgyaláson Bősze Ferenc ügyvéd, Grüner jogi képviselője úgy nyilatkozott: ügyfelét az igazság kiderítése motiválja, egyúttal visszautasította azokat a vádakat, melyek szerint a Wiesel-ügy napirenden tartása alapot szolgáltathat az antiszemita és holokauszt-tagadó csoportok támadásaihoz. Bősze szerint Wiesel személyazonosságának minden kétséget kizáró bizonyításával éppen a holokauszt-tagadók kezéből lehetne kicsavarni egy éles fegyvert.
Grüner Miklós ehhez annyit tett hozzá: egykori rabtársa emlékének tartozik azzal, hogy az általa átélt szenvedésekből ne élhessen meg egy másik személy, ne használhassa fel jogtalanul a valódi Lázár Wiesel személyazonosságát.
A Fővárosi Törvényszék február 6-án hirdet ítéletet az ügyben.

Kategória: 2014 január


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése