2017. február 18., szombat

Gondoltad volna.




Gondoltad volna.


Génmódosító emberi beszéd...





Grazyna Fosar és Franz Bludorf rámutatott arra, hogy a DNS-t, bizonyos frekvenciájú szavak befolyásolják és újra-programozhatják.
Ezek a felfedezések egy új típusú orvostudománynak nyitják meg kapuit, melyben a DNS-t bizonyos kulcs-szavakkal és frekvenciákkal újra lehet programozni, vagyis feldarabolás vagy bizonyos gének helyettesítése nélkül. A genetikai sebészetnek méltó konkurenciája jelent meg tehát! Az emberi DNS, csupán 10%-át használja fehérje előállításra. Csupán e kis része képezi a nyugaton ismert és népszerűsített kutatások tárgyát. A fennmaradt 90%, ballaszt-anyagnak van nyilvánítva, melynek semmilyen jelentősége nincsen. Ennek ellenére, az orosz kutatók meg vannak győződve arról, hogy a természet egyáltalán nem pazarló, ezért nyelvészekkel és genetikusokkal karöltve elhatározták, hogy felfedezik az emberi DNS fennmaradt részének valódi szerepét. E kutatások eredményeinek következtetései forradalmiak!


Ennek megfelelően, az emberi DNS, nemcsak testünk felépítéséért felelős, hanem információ raktárként és kommunikációs csatornaként is szolgál. Vagyis egyféle Internet. Az orosz nyelvészek felfedezték, hogy az egész genetikai kód, főképp a nyugaton fölöslegesnek ítélt 90%, az emberi nyelvek szabályai szerint működik. Ily módon, összehasonlították a nyelvtani szabályokat (a szavak és mondatok képzési módját), ezek sémáit (egy bizonyos nyelvben használt értelmezés tanulmányozása) és az alapvető nyelvtani szabályokat. Felfedezték, hogy a DNS alkaloid/alkáli molekuláira, az emberi nyelvekben használt nyelvtani szabályok érvényesek. Más szóval, az emberi nyelvek, nem véletlenszerűen, hanem a DNS eredményeként jelentek meg.
Piotr Gariaev, orosz biofizikus és biológus és kollégái tanulmányozták a DNS vibrációs viselkedését is, vagyis bizonyos frekvenciák hatását erre. Következtetésük elképesztő: az élő kromoszómák, pontosan holografikus számítógépekként működnek, a DNS belsejében létrehozott endogén lézersugárzás hatására! Vagyis sikerült nekik, bizonyos vibrációs modellt előállítaniuk a DNS-t és a genetikai információt befolyásoló lézersugár segítségével. És akkor, amikor a DNS szerkezete az emberi nyelv szerkezetével azonos, direkt szavakat és mondatokat is lehet használni a DNS módosításához, melyhez semmilyen kódfejtés nem szükséges. E dolgot kísérletileg bebizonyították! Az élő DNS (a szövetekben nem pedig “in vitro”), határozottan reagál a szavak és mondatok által gerjesztett lézersugarakra, a rádióhullámokra is, ha megfelelő frekvenciát használunk.
Ezzel tudományosan magyarázható a kijelentések, autogén tréning, hipnózis és pozitív gondolkodás erős hatása az emberre. Tehát természetes és normális az, hogy a DNS reagál a nyelvezetre. Mialatt a nyugati kutatók sebészeti eljárásokkal bizonyos géneket vonnak ki a DNS láncból más helyekre beműtve ezeket kísérletezés céljából, addig az oroszok lelkesen dolgoznak azon berendezéseken, melyek lehetővé teszik a sejt anyagcsere befolyásolását rádió és ennek megfelelő fény frekvenciákkal, bizonyos genetikai bántalmak kijavításáért.

Gariaev tudósainak csoportjának sikerült bebizonyítania, hogy ezzel a módszerrel megjavíthatók, az X sugarak (röntgen) által károsított kromoszómák.
Mi több, felfogtak bizonyos információs modelleket az egyik DNS-ből és ezt továbbították egy másiknak, ekképpen sikerült átprogramozniuk ennek sejtjeit, egy másik genommá. Ily módon átalakítottak béka embriókat – szalamandra embriókká, csupán a megfelelő információs modell átadásával! Ily módon, az egész információ átadódott, semmilyen mellékhatás nélkül, amilyenek a nyugati gyakorlat során gyakran előfordulnak.
Ez nyilvánvaló módon az orvostudomány egyik legnagyobb forradalmi ugrása, mely minden bizonnyal meglepő változásokkal fog járni. Látványos eredményeket értek el egyszerűen vibrációkkal és nyelvezettel, a bizonyos módon barbárnak számító molekuláris sebészeti beavatkozási technikák alkalmazása helyett. Ezek a kísérletek rámutatnak a vibrációs genetika végtelen potenciáljára, melynek nyilvánvalóan nagyobb hatása van a szervezet működésére, mint amit a DNS biokémiai folyamatainak alkáli részlegének (az egész 10%-nak) tulajdonítanak.
A spirituális és ezoterikus mesterek, már évezredekkel ezelőtt tudták azt, hogy az emberi test beszéddel: szóval és gondolattal programozható. Most tudományosan is megmagyarázták és bebizonyították ezt a dolgot. Természetesen, a megfelelő frekvenciát kell alkalmazni. Éppen ezért nem mindenki sikeres, sem ugyanolyan mértékű sikereket nem tud elérni minden egyes alkalommal. Az embernek dolgoznia kell belső folyamataival, hogy bizonyos spirituális érettséget érhessen el ahhoz, hogy direkt és tudatos kommunikációt hozhasson létre a DNS-el. Az orosz kutatók egy olyan berendezés kidolgozásán dolgoznak, mely biztosítja a sikert, megfelelő frekvencia használatánál.
Forrás: kataklizma  



Élnél örökké, ha lehetséges lenne? Egy új elmélet szerint ez megvalósulhat a jövőben.


Az elmúlt évtizedekben az UFO-k létezése mellett a legnagyobb kérdést az örök élet titka jelentette a furcsa elméletekkel foglalkozó kutatók számára, ahogyan korábban a történelemben szinte bármikor.
Örök életű lehet az emberi faj
  
Az, hogy újra és újra napvilágot látnak történetek már-már szinte matuzsálemi kort megélt személyekről, csak megerősíti a laikusokban az elképzelést, hogy a hosszú - akár örök - életnek van valamilyen titka, amit, még ha tudattalanul is, ezek a személyek felhasználhattak esetleg.

A tudósok már évtizedek óta kutatják az öregedési folyamatokért felelős gént és az egyes tényezők hatását, nemrég azonban egy orosz gerontológus megdöbbentő felfedezést tett.

Ezek okozzák az öregedést

A jelenleg legtöbb kísérlettel alátámasztott elmélet szerint az öregedés folyamatáért a mutáns elváltozásokat okozó szabadgyökök tehetők felelőssé, és, mivel ezzel a kifejezéssel egyre többet találkozhatunk a reklámokban és egyes termékekkel kapcsolatban, ez az elmélet egyben a legnépszerűbb is.

Az életműködéshez szükséges energiát különféle táplálékokból nyerjük, melyek lebontása során melléktermékként keletkeznek ezek a rövidéletű, erősen reakcióképes, oxigéntartalmú vegyületek. A lipidektől kezdve a makromolekulákon át a fehérjékkel vagy a DNS-sel is reakcióba léphetnek, e két utóbbi esetében azonban a legsúlyosabb következményekkel járhat a folyamat - mutációt okoz.

A kísérleti adatok szerint az antioxidánsok, vagyis az A-, C- és E-vitamin, valamint a glutation képes semlegesíteni a szabadgyökök hatását, illetve megakadályozni azok keletkezését.

Genetikai alkalmasság az öröklétre

Alekszandr Haljavkin, az orosz biológus és gerontológus saját maga elismeri ugyan tudóstársai molekuláris-genetikai kutatási eredményeit, azonban véleménye szerint mindezt egy teljesen más öregedési elmélet keretében érdemes értelmezni, ami új távlatokat nyit meg.

Elmélete szerint ez a koncepció azt feltételezi, hogy a környezet és az élő szervezet nem megfelelő együttműködése indítja és mélyíti el az öregedés folyamatát. Ezt igazolhatja az is, pontosabb ebben rejlik annak a bizonyított megfigyelésnek az oka is, hogy az öregedés az életfeltételek változásának függvényében hol gyorsul, hol pedig lassul.

Az elmélet igazolására a természetben is léteznek élő példák, ugyanis vannak olyan egy- és többsejtű organizmusok, melyek a számukra optimális ökológiai környezetben egyáltalán nem öregednek, ám amint kikerülnek ebből a közegből, a fiziológiai öregedésük folyamata azonnal felgyorsul.

A megfelelő környezeti hatásokban rejlik a titok

A környezeti tényezők annyira sokrétűek és összetettek, hogy az összes vizsgálatára egyelőre nincs lehetőség, de már ma is ismertek bizonyítottan öregedéslassító hatások, ilyen például az ionizáló sugárzás, mely rendelkezik a fizikai állapot javításának, ezáltal az élet meghosszabbításának képességével - bár ennek eredményességét egyelőre csak állatokon igazolták.

A szervezetet érő hatások, az azt befolyásoló tényezők közül a fizikai aktivitás, valamint a bevitt táplálékok minősége a legfontosabb. Haljavkin véleménye szerint, ha a szervezet összes paramétereit optimalizáljuk úgy, hogy a külső környezeti hatásokat megfelelően összeválogatjuk és alkalmazzuk, akkor lényegében bármeddig meghosszabbítható az élet, sőt, akár az öregedési folyamat is visszafordítható, így egy 100-120 éves átlag élettartam elérése, de meghaladása is megvalósítható biológiailag.

Székely Sarolta cikke






A kisfiú, aki emlékszik előző életére


A hatéves Cameron ránézésre nem különbözik a vele egykorú gyermekektől. Azonban a kisfiú érdekes dolgokat mond a szüleinek. Pontosan emlékszik az előző életére.
A hatéves Cameron ránézésre nem különbözik a vele egykorú gyermekektől. Azonban a kisfiú érdekes dolgokat mond a szüleinek. Pontosan emlékszik az előző életére.

Két éves korától fogva arról beszél, hogy korábban egy másik családdal lakott, akiketRobertsonnak hívtak. Nagyon pontosan leírja a tájat és azt a fehér házat is, ahol korábban lakott.  Ez a ház a skóciai Barra szigetén található, amely mostani lakhelyétől, Glasgowtól mintegy 200 mérföldre fekszik.

Cameron nagyon részletesen leírja azt az egyszintes, nagy fehér házat, ahol lakott. A kedvenc helye a tengerpart volt, ahol fekete-fehér kutyájával és testvéreivel játszott. Beszél az édesapjáról is, akiről azt állítja, meghalt egy autóbalesetben. A házból a kis partra látnak és messzebb látják, ahogy repülők szállnak le. Cameronnak hiányoznak a szülei és testvérei. Állandóan azt mondja, hogy „én egy barrai fiú vagyok, el kell mennem Barrára”. Amikor mostani édesanyja megkérdezi, melyik anyukát szereti jobban, azt mondja Cameron, hogy mindkettőt egyformán szereti.
Mivel Cameron nem hagyja abba és ragaszkodik a történetéhez, édesanyja nyugtalankodni kezd és megpróbál valami racionális magyarázatot találni rá. Több pszichológussal is beszél. Dr. Karen Majors szerint Cameron nem úgy beszél ezekről a dolgokról, mint általában a többi, fantáziáló gyerek. Nagyon részletesen meséli el a történetét újra és újra a szomszédoknak, barátoknak, rokonoknak, anélkül, hogy változtatna rajta.

Végül a Virginiai Egyetem pszichiáterével, Dr. Jim Tuckerrel is találkoznak, aki az elmúlt negyven évből több mint 500 ilyen esetet gyűjtött össze. A gyerekek korábbi életeivel foglalkozik. Általában 2-3 éves korukban kezdenek elbeszélni róla és 6-7 éves korukban halványodnak az emlékek. Az egyik legérdekesebb esete Gus Tayloré volt, aki állítása szerint korábban saját nagyapja volt és halála után kapott egy jegyet istentől, amivel visszajöhetett az életbe. Ő is részletesen mesél el olyan dolgokat a nagyapáról, amikről nem is tudhatna. 

hir.ma.hu   


Megbocsátás iskolája


Annyira vagyunk lelkileg egészségesek, amennyire képesek vagyunk megbocsátani a minket ért sérelmekért.
A megbocsátás sokszor egészen természetellenes dolognak tűnik, merthogy az igazságérzetünk azt mondja, hogy az embereknek igenis meg kell fizetniük azért a sok rosszért, amit tettek.
Aki a másik embert elítéli, az tévedhet, aki megbocsát neki, az sohasem téved.”    
(Heinrich Waggerl)


Annyira vagyunk lelkileg egészségesek, amennyire képesek vagyunk megbocsátani a minket ért sérelmekért.
 A megbocsátás sokszor egészen természetellenes dolognak tűnik, merthogy az igazságérzetünk azt mondja, hogy az embereknek igenis meg kell fizetniük azért a sok rosszért, amit tettek. Ám a megbocsátás a szeretet ereje, amivel megtörjük a természet törvényét.
 A vádaskodásra, és haragtartásra való hajlam gyerekes, és beteges tulajdonság. A haragról való lemondás, a megbocsátás képessége az ismertető jegye az igazán felnőtt embernek.
A megbocsátás önös érdek. Minden megbocsátás annak válik a javára, aki megbocsát, mivel a megbocsátás kihat a lelki nyugalmára. 
A megbocsátás nem a másik fél érdekét szolgálja. A másiknak sokszor sejtelme sincs arról, hogy meg kellene bocsátanunk neki. Talán nem is emlékezik arra, hogy megsértett minket. A megbocsátás saját érdekünkben történik. Az egészségünk érdekében. Szükségünk van rá a gyógyuláshoz, mert ha megrekedünk a dühnél, a lelkünk sorvadni kezd.
Megbocsátani annyit jelent, mint lehetővé tenni magunk számára azt, hogy nyugodtan aludjunk. Ha nem tudunk megbocsátani, nem tudunk jót akarni, akkor saját magunkat tesszük boldogtalanná, mert képtelen együtt lenni a szívbéke és a gyűlölet. Tehát éppen az ellenség kívánságát valósítjuk meg, vagyis ártunk önmagunknak.
A megértés és a megbocsátás
Aki meg tudja magában fogalmazni, hogy a másik miért gondolkodik úgy, ahogy gondolkodik, az, ha nem is helyesli, de megérti a másikat.
Meg kell tanulnunk átérezni mások helyzetét. Ez az empátia képessége. Amennyire sikerül ezt erősíteni magunkban, annyira leszünk képesek erőltetés nélkül lemondani az ítélkezésről. Az ítélkezésről való lemondás nem jelent helyeslést. Egészen más megérteni valakit, és egészen más helyeselni a magatartását.
A megértés képes kihúzni a szívből a gyűlölet méregfogát.
A megértés az alapja minden együttélésnek.
De azt is meg kell tanulnunk, hogy meg tudjuk érteni önmagunkat is. Itt sem szabad azonosságot látni a megértés és a helyeslés között. Ha meg tudod érteni az önmagad által sem helyeselt magatartást is, akkor leszel képes arra, hogy korrigáld a magatartás-rugókat, s valóban fel tudd venni az önmagad által is helyeselt irányt. 
Ha tudomásul veszed azt, hogy olyan vagy, amilyen vagy, akkor könnyebben tudomásul fogod venni azt is, hogy az emberek is olyanok, amilyenek.
 Persze, az embernek fáj az a sérelem, amit nem érdemelt meg. Ezt a fájdalmat nem szabad önmagunk előtt se letagadni. Viszont el kell engedni, miután átéltük.
 A megértés segít elengedni a fájdalmat, nem elfelejteni, csak nem reagálni már érzelmileg a dologra. És a másik emberben azt az embertársunkat látni, aki botlott egyet az útja során - ugyanúgy, ahogy mi magunk is botlunk szép számmal, csak ennek a botlásnak most pont mi ittuk meg a levét. A mi botlásainknak pedig valaki más itta, vagy issza majd. Emberek vagyunk, ezért tökéletlenek.
 A szeretet, az igazi, görögül azt is jelenti: látlak (agape). Látom az utadat, látlak téged, és ha akarod, visszafogadlak a szívembe. Ez a megbocsátás.
 Szeresd embertársadat, mint önmagadat. Bánj úgy vele, mint önmagaddal. 
Minden helyzetben gondolkodjuk el, hogy mi milyen bánásmódra vágynánk ugyanilyen helyzetben?  Ha fordított lenne a helyzet, én milyen bánásmódot szeretnék? 
Gondoljunk erre, amikor kényes helyzetbe kerülünk, amikor vita, nézeteltérés van valakivel.

A tett és a tettes szétválasztása 
Jézus a kereszten hangosan könyörgöt:
“Atyám, bocsáss meg nekik, hisz nem tudják, mit tesznek.”  (Lukács 23,34)
 Jézus a bűnt a tudatos cselekvéshez köti. Szenvedése közepette is másokért aggódik. Igazságérzete még ekkor is erősebb más érzésnél. 
Az ember megbocsát, merthogy le tudja hántani a tettet a tettesről, és látja, hogy a tettes egy esendő ember, aki hibázik, és ha nagyon megnézi, a történetéből érthető is lehet, hogy mi vezette az illetőt a gonoszságig.
Nagyon sokféle ember van, nagyon sokféle fejlettségi fokon.
Ezért a megbocsátás alkalmával tudnom kell azt, hogy az az ember, aki képes úgy bántani engem, hogy nagy és mély fájdalmat okozzon, az még alacsony szinten van. Egy olyan ember, akit már nem a személyisége, hanem a lelke motivál, képtelen lenne ilyen bántásra, legalábbis szándékosan képtelen lenne, legfeljebb véletlenül vagy ügyetlenségből. Ezért látom, hogy az a rossz, amit nekem okozott, az számára a pillanatnyi legjobb megoldás volt valamire - a maga szintjén annak tűnt neki.
Eszembe juthat az is, hogy a bántó nem célzottan velem volt olyan, amilyen, hanem ő eleve ilyen, itt tart, és ugyanazt a bántás elkövette volna bárki mással is.
Kiknek bocsássunk meg?
Bocsássunk meg mindenkinek. Mindenkinek, aki valaha is megbántott valamivel. Fejlesszünk ki magunkban egy olyan hozzáállást, amely visszautasítja a haragot mindenkivel szemben.
Ismételgessük magunkban: megbocsátok neki, megbocsátok mindenért, felejtsük el.
A megbocsátás felszabadít bennünket és a másik embert is, és gyors léptekkel haladhatunk képességeink kiteljesítése felé.
Bocsássunk meg saját magunknak. Bocsássunk meg minden értelmetlen, gonosz dolgot, amit valaha tettünk, mert minden ember követett el értelmetlen, gonosz, ostoba, nevetséges dolgokat.
Nem tudunk igazán megbocsátani magunknak, hacsak nem nézünk igazán szembe a múltban elkövetett hibánkkal.
Nem kell rossz embernek lenni ahhoz, hogy rossz dolgokat csináljunk.
Ha csak a rossz emberek tennének rosszat másokkal, meglehetősen jó világban élnénk. Legalább annyit bántunk másokat az ügyetlenségünkkel, mint a rossz cselekedetekkel.
És minél tisztességesebbek vagyunk, annál jobban átérezzük, hogy milyen fájdalmat okoztunk másoknak.
Akkor bocsátunk meg magunknak, miután felfedezzük a saját hibánkat. Azért a jóért értékeljük magunkat, amit találunk magunkban, és azért a rosszért bocsátunk meg, amit elkövettünk.
A megbocsátás nem elfelejtés
!
A megbocsátás nem azt jelenti, hogy nem fáj a megbántás.
Megbocsátani azt jelenti, hogy embertársainkkal kapcsolatban igyekszünk olyan elnézőek lenni, amilyen elnéző volt velünk eddig Isten.
Amikor megbocsátunk, nem felejtjük el a bántást. Merthogy pontosan azért kell megbocsátani, mert nem tudjuk elfelejteni, amit tettek velünk.
Azok a legveszélyesebb fájdalmak, amelyekre nem merünk emlékezni. Ezeket letuszkoljuk a tudattalanunkba, remélve, hogy nem fognak fájni. De ezek álruhában térnek vissza, és alattomosan akkor csapnak le ránk, amikor a legkevésbé számítunk rá.
Végül, ha elkövettünk valamit, és megbántottunk valakit, kérjünk bocsánatot tőle. Sokan vannak, akiknek nincs bátorságuk, merszük, lelkierejük, hogy azt mondják: nagyon sajnálom.
Megbocsátás és visszafogadás
A megbocsátás mindig kötelező, de akinek megbocsátottál, azzal a további kapcsolatodban feltételeket kell állítanod. Ezt jelenti az, hogy bárányok vagyunk, de nem vagyunk birkák.
Lehet felhasználni, de nem lehet kihasználni. Tehát a megbocsátásban is helyet kell kapnia a bölcsességnek.
A megbocsátás nem azonos a visszafogadással, a befogadással. Mindenkinek meg kell tudnunk bocsátani, de visszafogadni, újra a régi kapcsolatot átélni csak akkor lehet, ha az, aki bántott, ezt megbánta, és jelei vannak annak, hogy szeretni akar.
A visszafogadásnak tehát feltételei vannak! A megbocsátásnak nincsenek feltételei.
A megbocsátás lényegéhez nem tartozik hozzá az érzelmi változás. A megbocsátás akarat kérdése. Aki szeret, az jót akar. Elsősorban önmagának akar jót. Béke csak annak szívében talál otthonra, aki lemond arról, hogy mások rossz akaratára rosszal válaszoljon.
A saját jól felfogott érdekedben ne foglald el magad büntetést, visszavágást kitaláló gondolatokkal. Mert ha ilyenekkel foglalkozol, akkor te vagy az, aki nem tud nyugodtan aludni.
A megbocsátás fontosabb az ítélkezésnél.
Válasszunk egy mintát
!
Olyasvalakit, akit tisztelünk a vonzó személyisége miatt. És ha valamilyen nehéz helyzetbe kerülünk, tegyünk úgy, ahogy az a személy tenne.
Gondoljunk arra, hogy pl. Jézus mit tenne ebben a helyzetben, mit tenne a helyemben?
Ha ezt használjuk mintául, és ha másokkal éreztetni próbáljuk fontosságukat, akkor sikeres személyiséget fejlesztünk ki, amelynek révén mindent elérhetünk, amit akarunk az életben társainkkal együtt haladva.
A megbocsátás könnyebb bármi másnál, ha az indulaton felülkerekedik a józan ész.
szeretet.info.hu 




Az új emberi géntérkép



Az új emberi géntérkép bizonyítja, hogy a hulladék dns-nek célja van. Ki gondolta volna? Amikor egyre jobban derülnek ki a tudományos információk arról, hogy tulajdonképpen minden EGY, az Univerzum egy emberi agy, és hogy a sötét anyag - amiben keringenek a csillagvárosok és több százezer milliárd galaxis - nem is sötét, hanem egy gigantikus intellgencia része..akkor nem csodálkozunk, hogy rájöttek végre, hogy amilyen a makrokozmosz, olyan a mikrokozmosz is.
Könnyebb ugyanis elképzelni azt, hogy egy hatalmas agyban tevékenykedő szorgos - és a jövőben reméljük jól együttműködő - sejtekként funkcionálunk, mint emberek, és ha ez az agyközpont jól fog működni, valószínű, hogy több mindenre lesz képes a nagy agy, vagyis az univerzum.

Egy 2012 végén kiadott új kutatásban bebizonyították, hogy a DNS 97%ának - amit eddig csodával határos módon szemét DNS-nek hívtak.. - nagy szerepe és célja van. Bár józan paraszti logikával is eljuthattunk volna erre az álláspontra, hála az univerzumnak, a tudomány is közelít ezekhez a témákhoz, amik megmagyarázhatnak rengeteg olyan jelenséget, amit eddig úgy állítottak be a materialista nézet képviselői, hogy nem is létezhetnek. A tudósoknak először sikerült kimutatniuk az emberi testben lévő genetikai vezetők létezését, amik több, mint 20.000 gén szabályozását irányítják. Előtte azt hitték, hogy a hulladék DNS az emberi testben egyáltalán nem rendelkezik biológiai funkciókkal, de most már kiderült, hogy tévedtek. Így jó pár év után sikerült végre beismerni ezt a dolgot, és nem is merek belegondolni abba, hogy mennyi ilyen dolog lehet, ami már réges régen kiderült, de még mindig tudományosan akarják feltárni az egész jelenség mibenlétét... Szóval még nem sikerült felfedezni továbbra sem, hogy milyen funkciókkal bír, de hihetetlen mennyiségű biológiai és nem biológiai funkciói lehetnek ezeknek a részeknek. A projektben látható ez a hatalmas genetikai anyag, ami nem a fehérjét kódóló génekhez tartozik, hiszen az élethez szükséges építőelemek csak 2%át képezik az emberi génállománynak.
32 kutató intézet kutatói a világ minden tájáról összedolgoztak, hogy meghatározzák a rejtett üzenetét a 97%nak, amire eddig azt mondták, hogy nem rendelkezik funkciókkal. Véletlenek márpedig nem léteznek szerintem, az univerzum szintén 97%ára mondták azt, hogy sötét anyagból áll és hogy a semmiben keringenek a végtelenül nagy galaxisok. Mára már rájöttek, hogy azt a tartományt, amit az ember csak ráhangolás útján tud érzékelni - gondoljunk arra, amikor ráhangolódunk valami láthatatlan csatornára és csak úgy beszélünk, vagy írunk, esetleg meditálunk, akkor micsoda libabőrös élmény fut végig rajtunk - egy hatalmas mező koordinálja. Egy olyan intelligens mező, ami körbevesz minket is, és ezért működik tökéletesen az egész, amiben élünk. Gondoljunk csak arra, hogy mennyi hasonló rezgésű, gondolkodású embert vonzottunk be az utóbbi pár évben, és hogy lemorzsolódnak azok az emberi kapcsolatok, ahol - mint mondani szoktuk - nincs meg a közös hullámhossz.
Mindig is éreztem, hogy nem lenne ott az a 97%, ha nem lenne funkciója. Már maga az elnevezés is annyira buta dolog, hogy egyből hulladéknak hívjuk azt, ami ott van, mert esetleg nem tudjuk felfogni mi is az.. Ez jellemző mai napig a tudományra, és annak tudósaira is. Egyszerű a képlet szerintem: túlbonyolítják a dolgokat, holott csak józan paraszti logikával kéne végig gondolni az egészet, és látni azt holisztikusan. Szerintem a DNS multidimenzionális összeköttetésben van nem fizikai jelenségekkel és önmagunk más aspektusaival, melyek persze megnehezítik a megértését és a mérését a tudományos embereknek.

A tanulmányokban találtak bizonyos számú rejtett kapcsolókat és jeleket beleágyazva az egész emberi DNS teljes hosszába. A tudósokat mindig is izgatta, hogy mi az ami irányítja a géneket, és mi tudja ki és bekapcsolni őket. A kutatók összegyűjtötték 349 szövetmintának a DNS térképét, amelyek lefedik az összes szervrendszert a jelentősebb fejlődési szakaszaiban, és összehasonlították 300 leggyakoribb betegségnek a genetikai vizsgálataival. Azt találták, hogy a legtöbb betegségnél, amelyek kapcsolatban állnak olyan kapcsolókkal, amik genetikai változásokat idéznek elő, és szabályozzák a géneket, teljesen más helyen tartózkodnak, mint a gének, amiket irányítanak. Alapvetően, a tudomány megállapította, hogy azok a genetikai kapcsolók, amik a hulladék DNSben találhatóak, felelősek lehetnek egy sor betegség kialakulásában. Ezek az eredmények csupán új megközelítésbe helyezik a genetikai állomány funkcióját a betegségeknél. A legtöbb kapcsoló ami a DNS molekulában fordul elő, olyan messze van a génektől - amelyeket ellenőrzi és koordinálja - hogy nagyon nehéz beazonosítani őket.

Itt megjegyezném, hogy továbbra is sajnálom, hogy nem tudják holisztikusan nézni ezeket a kutatásokat a többi egyéb kutatási eredménnyel, amik megjelentek az utóbbi pár évben a világon. Például az, hogy a betegségek nagy részét mai napig genetikai öröklődésnek tudják be, ezt nem tartom valósnak, gondolok itt a Biologika Szabadegyetemre és még egy sor másik nagy gondolkodó tudósra, orvosra, akik megállapították, hogy a betegségek számot tevő része, nagyjából 95%a lelki eredetű, és a lélekben okozott sérülések és konfliktusok a fizikai testben is megjelenhetnek, így a lélek gyógyításával a test is meggyógyítható. Megnéznék szívesen egy ilyen konferenciát, hogy mire jutnak közösen ezek a nagy gondolkodó tudósok, és az orvosok, akik már bizonyítottan rájöttek ezekre a forradalmi tényekre.

A DNS-ben tárolt kódok információinak segítségével 4 kémiai bázist különböztetnek meg, azt is szem előtt kell tartanunk, hogy az emberi DNS 3 milliárd bázist tartalmaz. Ezen bázisok sorrendje határozza meg, hogy milyen információk állnak rendelkezésre, mint építőkövek a szervezet karbantartására. Csak azért, mert a tudósok beazonosították ezeket a kapcsolókat, nem azt jelenti, hogy rájöttek, hogyan lehet a géneket irányítani. Még mindig hatalmas út áll előttük, mielőtt rájönnek hogyan is működik ez valójában, viszont én azt gondolom, hogy ezt nem a fizikai világ segítségével fogják megoldani a jövőben. Az ember alapvetően természeti lény, így a természet is irányítja. Az univerzum is a természet része, vagy épp fordítva is igaz, így a számunkra láthatatlan energiák is hatással vannak ránk éppúgy, mint a Föld egészére. Gondoljunk csak az ultraibolya sugárzásra, vagy a kozmikus energiákra, amik léteznek, de egy másik frekvencián, amit jelenlegi DNS állományunkkal még nem vagyunk képesek fogni.
A szeretet rezgése sokkal magasabb frekvencia, ha ezt a frekvenciát egyre jobban fent tudjuk tartani magunkban, akkor új távlatok nyílnak ki előttük. Még mindig nagyon keveset tudunk a DNSünkről, viszont egyre többet tudunk a világegyetemünkről, és az is mára már nyilvánvaló, hogy az egészet egy intelligens és élő mező tartja fent. Kiskoromban sokat gondolkodtam ezen, hogy miért nem esnek le a bolygók, meg a csillagok? Mára már tudom, sőt érzem, hogy egy hatalmas intelligencia részesei vagyunk, és nem mindegy milyen rezgést tartunk magunkban, vagy bocsájtunk ki magunkból, mert abból a rezgéstartományból lesz a mi valóságunk. Sőt meg is tudjuk változtatni saját rezgésünket mantrázással, pozitív megerősítésekkel, és meditálással. Hallgathatunk a lelkünknek rendkívüli módon jót tevő hangokat is, zenéket, amikkel együtt tudunk rezegni.

Itt vagyunk 2013 elején, és olyan jövő áll előttünk, ami tele van óriási lehetőségekkel. Minden információnk meg van már arra, hogy jól legyünk és egységben a világgal, a természettel. Minden amit tennük kell az az, hogy befelé figyelünk és megpróbáljuk egyre több jóval elárasztani testünket, lelkünket és szellemünket. Most már teljesen világos, hogy miért van tele szemét műsorokkal az egész média, meg a hírek is miért vannak úgy szerkesztve, hogy egyáltalán ne érezze jól magát az ember. Gyilkosságok, mészárlások, balesetek, katasztrófák és válsággal kapcsolatos dolgok helyett, teremtsük meg azokat a jó dolgokat a valóságunkba, amik jót tesznek nekünk, és nem csak nekünk! A legszebb az egészben, hogy amikor én döntök valamiről, akkor az egész bolygóért vállalok felelősséget. Ideje hát így is viselkedni úgy gondolom!

Mi itt a Napi Elemózsia közösségben ezért gyűjtjük össze napról napra a pozitív kezdeményezéseket, és jó híreket, filmeket és zenéket, hogy jobb legyen a világ. Velünk, Veled, Velem. Együtt vagyunk, már a tudomány is bebizonyította, hogy az egész univerzum összeköttetésben van minden élőlénnyel, és mindig ilyenkor érdemes megnézni, hogy hova is vezetik a világunkat itt a nagy hatalommal bíró emberek csoportjai. Elszeparálnak, elkülönítenek és elidegenítenek a másiktól folyamatosan, hogy egyedül érezzük Magunkat. Folyamatosan lekötjük magunkat tv nézéssel, olvasással, bulizással, és már a telefonon is interneteznek az emberek. Hagyjunk Magunknak időt, hogy ki tudjuk ismerni valódi Önvalónkat és megismerjük az érzéseinket, mert tele vagyunk szeméttel, és fals információkkal. Tisztítsuk meg a tudatunkat és legyünk harmóniában Önmagunkkal, és élvezzük a csend csodálatos érzését saját Magunkkal! Mára már minden információnk meg van ahhoz, hogy teljes életet élhessünk, így hát kérek mindenkit, hogy jutassa el ezeket a gondolatokat és kutatásokat a szeretteinek, barátainak, mert erről mindenkinek tudnia kell. Mert amit beengedünk a tudatunkba, és megértünk, az már a saját valóságunkká válik, így megteremthetjük együtt, közösen azt a világot, amiben mi élni szeretnénk.
Egy új paradigmában vagyunk, és egészen különböző aspektusait fedezzük fel a valóságunknak és Önmagunknak. Még az agyunk is megengedi magának, hogy megváltoztassa a szerkezetét és funkcióit, és ezek alapján érzékelje a világot, gondolkodjon és képzeljen el dolgokat! Mi miért nem tesszük? El kell engedni a régi sémákat és mintákat, ahhoz, hogy az új beköltözhessen, mivel már nincs hely. Csurig van az elménk mindenféle információkkal, gondoljunk csak bele régen amikor az volt a paradigma, hogy a Föld lapos, és jött azzal a gondolattal valaki, hogy gömbölyű, még meg is égették. Miért tartjuk egymást börtönben? A rács nincs is bezárva, nincs börtönőr, csak az embertársaink, mégsem merünk másképp gondolkodni. Pedig érdemes! Mert egy új világ tárul elénk, a lehetőségek birodalma, ahol rajtunk múlik, hogy mi lesz belőlünk, és mi lesz az emberiség jövője.
Az élet nem arról szól, hogy megtaláljuk Önmagunkat, hanem hogy azzá váljunk, amik szeretnénk lenni, hogy a világegyetem kifejezze Önmagát :)
Kívánok mindenkinek jó egészséget és sok bátorságot ahhoz, hogy befogadja ezeket az információkat! Használjuk EGÉSZ-séggel :)
Források: Genetics Home Reference, CBCnews, The Independent, Scientific American
Sepsi Olivér
Forrás: Napi Elemózsia


Hogyan gyógyítanak a fák?

A Fa-terápiát már az ókori görögök és rómaiak, a kelták és az indiánok is alkalmazták. Ők úgy tartották, hogy a fáknak szellemük, lelkük van, akik képesek erőt adni, segíteni rajtunk. A fa-terápia a német származású, természetgyógyászatban jártas Manfred Himmel által vált hivatalossá, aki rájött, hogy a fáknak gyógyító erejük van.
A Fa-terápiát már az ókori görögök és rómaiak, a kelták és az indiánok is alkalmazták. Ők úgy tartották, hogy a fáknak szellemük, lelkük van, akik képesek erőt adni, segíteni rajtunk. A fa-terápia a német származású, természetgyógyászatban jártas Manfred Himmel által vált hivatalossá, aki rájött, hogy a fáknak gyógyító erejük van.A fák földből, vízből, levegőből és napfényből szívnak magukba energiát. Erős pozitív aurával rendelkeznek, amit azonnal érezhetsz, mihelyt belépsz egy fa koronája alá. A fa energiája jótékonyan hat ránk: megtisztítja az energiamezőnket, oldja a feszültséget, megnyugtat, és erővel, pozitív energiával tölt fel.
 

ÖLELD MEG A FÁT!
Az almafa: különösen tavasszal szép, amikor virágzik. Az édes illat vonzza az embert, és javítja a hangulatát. Alkalmazás: A lehangolt és szomorú embernek hasznos az almafa derűs kisugárzása.
A bükkfa: hatalmas energiákkal rendelkezik. Az egyik legerősebb energiamezővel rendelkező fafajta, lehangoltság, depresszió, fáradtság és stressz ellen is célszerű megölelni – vagy nekitámaszkodni – legalább tíz percre.
Segít abban, hogy megszabadulj a rosszkedvtől, visszaadja az életkedvedet, ráadásul élénkítő hatással is bír. Ha stresszes az életed, a bükkfa áldásos hatását ne hagyd ki. Erősíti a teherbírásodat, és megszabadít a gyötrő gondolatoktól. Mindenképpen érdemes hétvégén meglátogatnod egy ilyen fát, hogy végre kiengedhesd a gőzt, ami felgyülemlett benned a hét során.
A hársfa: ha mérhetetlen boldogtalanságot érzel, esetleg egy szerelmi csalódáson vagy túl, akkor a hársfa a te mentőöved. Ez a fa képes eltört szívedet újból összeragasztani. Nála megnyugvást találsz, és enyhülnek érzelmi panaszaid.
A gesztenyefa: alkalmas arra is, hogy érzelmeiddel tisztába jöjj. Ha kétségek gyötörnek, esetleg sokat szorongsz, akkor a gesztenyefa lombaji alatt keress menedéket. A fa elszívja a negatív érzéseket, és lelkedet megnyugvással tölti el. Erős szeretetenergiát áraszt magából, begyógyítja a lelki sebeket, erőt ad szakítás után, és segít jobbá tenni a kapcsolatunkat. A cseresznyéhez hasonlóan érdemes közösen megölelnünk a párunkkal.

A cseresznyefa: talán az egyik legpompásabb dísze egy kertnek, főleg tavasszal, mikor virágba borul. Ez a fa oldja a szexuális gátlásokat, és segít abban, hogy érzelmeinket megélhessük.
A nyírfa: erősíti a belső látás képességét. Fejleszti ösztöneinket, amire ezen túl bátran támaszkodhatunk. A nyírfaterápia segítségével könnyebben átláthatunk másokon, így minimálisra
csökkenthetjük annak az esélyét, hogy az orrunknál fogva vezessenek.

A tölgyfa: az erő megtestesítője. Ha nehéz feladatnak nézel elébe, esetleg kishitű vagy, oltalmat találhatsz a tölgyfa törzsénél. Lelkedet erősíti, hiszen a fa átadja a tölgyerdőben sétáló embernek erejét.

A juharfa: ha elönt a belső nyugtalanság, tartózkodj egy kis időt juharfa közelében.
 
A fűzfa: kiválóan alkalmas, hogy háborgó idegeidet megnyugtassa.
http://utajovobe.eu/hirek/eu-tarsadalom-es-jog/3524-hogyan-gyogyitanak-a-fak  




A delhi vasoszlop rejtélye


Szeretünk hinni a csodákban. Az egyik ilyen földi csoda a Delhiben található, nem rozsdásodó vasoszlop. Azonban előbb vagy utóbb mindig kiderül, hogy a csoda nem csoda igazán, nem veszi körül misztikum, hanem tudományosan nagyon is magyarázható. Ez történt a vasoszloppal is. Mert teljesen elfogadható a megállapítás, hogy: „A csodák nem a természeti törvényekkel állnak ellentmondásban, csupán azzal, amit a természetről tudunk.”
A vasoszlop a világ egyik első kohászati alkotása. Az oszlop majdnem hét méter magas, és több mint hat tonnát nyom. Az Észak-Indiát 320 és 540 között uraló Gupta dinasztiához tartozó II. Csandragupta (380-415) emeltette. Az oszlop tetejét a garuda elképzelt alakja díszíti. Az oszlop eredetileg Visnupadagiriben („Visnu lábnyoma-hegy”) állt. Ezt a helyet a mai Udajagirivel azonosítják, ami Besnagar, Vidisa és Szancsi közvetlen közelében van, amik Bopáltól 50 kilométerre északra, India közepén fekszenek. 

A híres delhi vasoszlop
A Visnupadagiri a Ráktérítőnél található, és így a gupták idejében csillagászati központként szolgálhatott. A vasoszlopnak ezen az eredeti helyén fontos asztronómiai feladata volt: hajnali árnyéka csak a nyári napforduló környékén esett az Anantasayain Visnu lába irányába. A hely megépítését és fejlesztését egyértelműen a gupták fejlett csillagászati ismeretei vezették. Így általában a hely fekvése és azon belül a vasoszlopok pontos elhelyezése az Indiában 400 körül meglévő csillagászati tudás bizonyítéka.

Az oszlopon egy felirat azt állítja, hogy ez egy Visnu (hindu istennő) dicsőségére és II. Csandragupta (375-413) emlékére állított zászlóoszlop, 95%-os tisztaságú kovácsolt vasból készítették. 7.21 méter magas és 41 centiméter az átmérője. Azt is megerősítették, hogy az ilyen oszlop készítéséhez.szükséges hőmérsékletet nem lehet szénégetéssel elérni. Az oszlop az ókori indiai vaskovácsolók által elért magas szintű vaskinyerés és megmunkálás bizonyítéka.
Egy népszerű hagyomány miatt az oszlop köré kerítést emeltek. E hagyomány szerint jó szerencsét hoz, ha háttal az oszlopnak állva azt tudja valaki karolni.szükséges hőmérsékletet nem lehet szénégetéssel elérni. Az oszlop az ókori indiai vaskovácsolók által elért magas szintű vaskinyerés és megmunkálás bizonyítéka.
 
A régészek és a kohászok érdeklődését is felkeltette, mivel a durva időjárás ellenére az utóbbi 1600 évben ellenállt a korróziónak. A szokatlanul jó rozsdaállósága úgy tűnik, hogy a magas foszfortartalom miatt maradt meg, ami a kedvező helyi időjárással együtt elősegítik a vasoxidok és foszfátokból álló szilárd védőrétegének a képződését, s ez segíti megakadályozni a felszíni rozsdaképződést.
Baktay Ervin írta: "A mecset udvarának közepén mered a híres vasoszlop. A "Sors Kezének" is szokták nevezni. Érdekessége abban áll, hogy nem fogja a rozsda. Ezer esztendő óta áll helyén, de egyetlen rozsdafolt sem ékteleníti el. A delhi vasoszlop azért is rendkívüli valami, mert még a modern technika sem képes ily roppant oszlopot önteni tiszta vasból. Ez is azt bizonyítja, hogy a régi hinduk nagyon sok olyan ismerettel rendelkeztek, aminőket a modern Nyugat még nem bírt elsajátítani." (forrás:govindananda.mdo.hu/napkelet/vas.php) 
Már a világ legrégebbi írása, a Rigvéda tud a vasról. Pl. a RV 7.95.1 ezt írja:
"Ez a Szaraszvatí folyó a mi biztos védelmünk, vas-erőd."

A Rigvéda fejlett bronzművességet is sejtet, de ott van a vas is, amelyet ajas-nak nevez. Ez a szó a latin aes, a német Eisen és az angol iron szavak őse.
Felvetették, hogy talán ez a szó akkoriban még rezet vagy bronzot jelentett, de a Jadzsur-Véda határozottan sjámajaszról, fekete vasról beszél, pl. a következő versben:
"Hódolatomat ajánlom neked, Agni. Összes formáid közül az a legcsodálatosabb, amely benne van az aranyban, az ezüstben és a vasban, benne van a sziklahasadékban; ebben a formában semmisíted meg a durva szavakat és az átkot." (YV 1.2.11)
De a legnagyobb bizonyíték arra, hogy milyen réges-régi lehetett az ind fémgyártás, arra egy 2006-ban megjelent hír mutat rá. Bármilyen furcsa is, de ezt a damaszkuszi acél titka fedi fel. Mint köztudomású ezt az acélt használták a muszlimok a keresztes háborúban, ezzel ’verték ronggyá’ a lovagokat. A damaszkuszi acél egyszerre volt hajlékony, rugalmas és erős, képes volt kettészelni akár az ellenség kardját, akár egy felreppenő selyemkendőt is. Eme kardokat i.sz. 900-tól kezdték el gyártani az arabok, ám nem ők találták fel. Mint annyi más ’találmányt’, ezt is idegenből ’kölcsönözték’, nevezetesen Indiából, bár nevét az új ’gyártó’ központtól: Damaszkusztól nyerte. 

A nem rozsdásodó fém csodája 

A delhi Kuvval-ul-Iszlám (Az iszlám dicsősége) mecset több okból is nevezetes: egyrészt ez volt az első mecset, amit Indiában építettek, másodszor ennek a mecsetnek az udvarán található az a hindi feliratokkal díszített titokzatos vasoszlop, amit az i.sz. V. században Csandra Varmann hindu király állítatott, és amin a mai napig egyetlen rozsdafoltot sem találtak. Az oszlopot a mohamedánok a "Sors kezének" nevezték el, mert a fáma szerint, annak a moszlimnak, aki hátulról kezével átéri, a legnagyobb kívánsága válik valósággá. Az oszlop már 1500 éve áll a szabadban, de egyáltalán nem rozsdásodik! A rejtélyes tárgy közelében emelkedik hindusztán hetedik csodája is, a Kutab Minar nevű, hetven egy méter (huszonhárom emelet!) magas torony, amelynek építését 150 évvel a vasoszlop felállítása után 1199-ben Kutab-ud-Din kezdte el, de csak utóda uralkodása alatt sikerült befejezni.
 
Az oszlop a rajta lévő felirat szerint II. Csandragupta király tiszteletére emelték, aki i.sz. 380 és 415 között uralkodott. A vasoszlop eredetileg az allahabadi Visnu templom előtt állt, majd 1050-ben AnangPal király parancsára szálították át Delhibe, és a Visnu lábnyomáról elnevezett hegyre állítoták. Tetején a Garuda-madárnak, Visnu hordozójának szobra állt, amit az iszlám hódítás után eltávolítottak. A mind a mai napig a Kuvval-ul Iszlám mecset udvarán álló titokzatos, 6 tonna súlyú vasoszlop látható magassága 7,2 méter. Az alsó átmérője 48, a felső 30 cm. Az oszlopot több író is egy földönkívüli civilizáció emlékének tartja, mert állításuk szerint az V. századi Indiában nem lehetett olyan magas a vasgyártás technikai színvonala, hogy egy ilyen nagy méretű tárgyat elkészíthettek volna.

Szomszédságában a Qutab Minar
Érvként hozták fel a vas anyag tisztaságát is (99,72%-os), mivel szerintük ilyen minőségű vasat csak napjainkban is drága hidrogénes redukcióval vagy elektrolizissel állítható elő. Ráadásul ez a tárgy minden idők legnagyobb kézzel kovácsolt vas tárgya. Az oszlop feltehetően 25-30 kg-os vasszivacsokból kovácsolták össze. Ezeket a "szivacsokat" úgy nyerték, hogy az ércet rétegenként ráadagolták a felizzított faszénre. Az így előállított vas alacsony kén tartalmának a faszenes eljárás, a felület közeli széntartalmának pedig a kovácsolása az oka. Ilyen minőségű vasat az európai ipar csak a XIX. Században tudott előállítani. A rejtély kulcsát egészen az új évezred elejéig nem sikerült meglelni. 2002-ben hatalmas feltűnést keltett egy indiai kohász-szakértőnek bizonyos Ramamurathy Balasubramaninak a Current Science hasábjain megjelent beszámolója, amely szerint "az oszlop kémiai összetételéből származó tudás segíthet bennünket hozzá a radioaktív anyagok tárolására szolgáló fémkonténerek tökéletesítéséhez".

A kanpuri Indiai Technológiai Intézet professzora szerint "oszlop támpontot adhat olyan tárolók készítéséhez, amelyek évezredekig rozsdamentesek maradhatnának". Ramamurathy több mint tíz évet töltött a vasoszlop rejtélyének megfejtésével, és rájött, hogy az oszlop egyedülálló "képességének" titka az alapanyagául szolgáló vas magas foszfor tartalmában keresendő. A különböző vizsgálatok kimutatták, hogy a foszfor tartalom egyfajta öngyógyító kémiai reakciót idéz elő, amelyre rásegít Delhi száraz klímája is. Ennek a kémiai reakciónak a hatására az oszlop felületén egy vékony "védőréteg" alakult ki, amely ellenállt számos kémiai és atmoszférikus hatásnak. Amennyiben az oszlopnak ez a védőrétege bármilyen okból kifolyólag megsérülne, úgy a reakció az elemek levegővel történő érintkezése folytán ismét beindul, és mind addig eltart, amíg a sérült részen ismét kialakul a jótékony védőréteg.

A furcsa magyarázat épp egyszerűségéből adodóan jelenthet megoldást. Az anyag magas foszfor-és kén tartalmára ugyanis már évtizedekkel ezelőtt rávilágítottak a kutatók, mint ahogy arra is, hogy a napjainkban legszélesebb körben használt acél sokkal kisebb kén tartalommal rendelkezik, foszfor pedig egyáltalán nincs benne, mivel a mai ötvözeteket ez törékennyé tenné. A nikkel-, a mangán-, szilicium- és réz tartalom tekintetében az indiai vasoszlop a mai szabvány által előírt határok között mozog. A különös tárgy anyagát ma szinte egyáltalán nem tudná hasznosítani az ipar, mert csak igen kis igénybevételű alkat részekhez lenne alkalmas. Ellenben a Ramamurathy által felvetett rozsdamentes nukleáris hulladéktárolóként történő alkalmazásának ötlete napjainkban számos nemzetközi tanácskozás témájává vált.

Tehát megoldódott a rejtély? Koránt sem! Tény, hogy napjainkban már jól ismert a titokzatos oszlop anyagának összetétele, mint ahogy az indiai professzornak köszönhetően felismertük a fémben lejátszódó kémiai folyamatokat is, amelyek egy vékony védőréteget létrehozva óvják a fémet az idő vasfogától. Ellenben arra az egyszerű kérdésre még senki sem adott- senki sem akart- választ adni, hogy honnan kapták azokat az ismereteket a korabeli indiai "kohászok ", amelyek e különleges tulajdonságokkal bíró, ellenálló fém megalkotását lehetővé tették. Talán lehet, hogy mégis azoknak van igaza, akik a delhi vasoszlopot egy rég elfeledett kor maradványának tekintik? Egy olyan korénak, amikor mindennapos dolognak számított az, amit ma mágiának nevezünk? És valóban lehetséges volna, hogy mégis a Földünket látogató idegen lények építették? Az időjárási tényező Lehet-e oka a vasoszlop szokatlan korrózióállóságának az időjárási tényező?

Egyes-főként szkeptikus-tudósok szerint igen, mivel a tárgy felállításának idején a levegő nem tartalmazott a maihoz hasonló mértékű szennyeződést. Ráadásul a feljegyzések szerint annak idején több száz éven keresztül rendszeresen be is kenték az oszlopot olajjal. Ugyan akkor a száraz klíma és a levegő minimális páratartalma is kedvező feltételeket biztosított a korrózióállósághoz. A tudósok az oszlop felületén található vékony oxidréteg nagyarányú szilicium tartalmára is magyarázattal szolgálnak. Ez ugyan is szerintük a Delhi környéki állítólagos homokviharokkal magyarázható.

Ám az időjárási tényező mellett érvelők szerint a négyhónapos monszun időszaka alatt sem rozsdásodhatott a vasoszlop, mert a víz akadálytalanul lefolyhatott az oszlop törzséről, míg a hat tonnás tömör test térfogata elősegítette az oszlop hőtároló képességét és a gyors száradását. E szkeptikus kutatók úgy vélik, hogy 1500 évvel ezelőtt a levegő a mainál jóval kevesebb kéndioxidot tartalmazott, míg az ammónia tartalma a bomló emberi és állati ürüléktől valamivel magasabb volt a mainál, és épp e tényezők megváltozása miatt a vasoszlop mára a rozsdásodás jól látható jelei figyelhetők meg! Ennek legfőbb oka természetesen korunk levegőjének szennyezettsége, bár igaz, hogy Delhi még ma is a viszonylag tiszta levegőjű nagy városok közé tartozik.

Tudományos magyarázat az 1600 éve nem rozsdásodó vasoszlopra 
Egy igen rejtélyes építmény áll Delhiben az V. század óta. A közel 7 méter magas oszlop 1600 esztendeje áll a heves esőzéseknek a forró napsütésnek kitéve, és egyetlen rozsda foltot nem találhatunk rajta. Találgatásokra ad okot, hogy a korabeli kohászat volt ilyen fejlett vagy az anyaga meteorit formájában érkezett a földre? Tény, hogy az idő vas foga kicsorbult rajta
Olyan koncentrációjú (99,999%) vastartalommal rendelkezik, hogy a tudomány mai állása szerint nem is lehetne előállitani.
 A Mindentudás Egyetem egyik előadásán ezt a következőképpen magyarázta meg az előadó:
".....A delhi vasoszlop korrózióállóságának titkáról fellebbentem a fátylat. Alkalmazhatták-e a nanotechnológiát? A vasoszlopban nanoméretes salakszemcsék vannak jelen. Felületét egy többrétegű film borítja. Az oszlop felszínén kialakult foszforfeldúsulás egy tömör, jól tapadó vas-foszfát (FePO<sub>4</sub>,<sub> </sub>H<sub>3</sub>PO<sub>4</sub>, 4H<sub>2</sub>O) inhibitor réteg kialakulásához vezetett. A foszfát katalitikus hatására ezt a réteget egy amorf delta-FeOOH réteg borítja, míg a külső réteg vasoxid-hidroxidokat tartalmaz. "
Ilyen egyszerű! Egyet nem értek, miért nem így gyártjuk akkor mi is a vas tárgyainkat 1600 évvel később! Még festeni sem kellene!

Forrás: http://canadahun.com/forum/showthread.php?9850-Rejt%C3%A9lyek-furcsas%C3%A1gok-tal%C3%A1nyok/page88
 
A csodák nem a természeti törvényekkel állnak ellentmondásban, csupán azzal, amit a természetről tudunk.”






Tesztelik a térhajtómű megvalósíthatóságát


Elvileg semmi nem haladhat gyorsabban a fénynél, ami kizárja a fénysebesség feletti űrutazás lehetőségét, van azonban egy kiskapu Einstein általános relativitás elméletében. Nem az űrhajónak kell mozognia, hanem a körülötte levő térnek. A NASA tudósai jelenleg ennek a lehetőségnek az első gyakorlati tesztjén dolgoznak.
Einstein elmélete szerint egy tömeggel rendelkező objektum nem lehet gyorsabb, vagy akárcsak olyan gyors, mint a fény. Ezt az "univerzális sebességkorlátot" több sci-fi is figyelmen kívül hagyta, a Star Trek sorozat például egy anyag-antianyag hajtóművel igyekezett magyarázni az űrhajó képességét. Az 1960-as években, amikor a Star Trek atyja, Gene Roddenberry elkezdte írni a sorozatot, az antianyag rendkívül népszerű kutatási terület volt. Az anyag és az antianyag ütközéskor a tömeg kinetikus energiává alakul, megtartva Einstein híres tömeg-energia egyenletét (E=mc2), más szavakkal, az anyag-antianyag ütközés egy elméletileg elég erős energiaforrás és hajtóanyag, de még ez sem lenne elég ahhoz, hogy egy űrhajót a fénynél gyorsabb sebességgel hajtson meg.
Ugyancsak a Star Treknek köszönhetjük a "warp" szó azonosulását a fénynél gyorsabb utazással, sőt egy lelkes Start Trek rajongó és mellesleg fizikus, Miguel Alcubierre szerint összességében akár lehetséges is lenne egy térhajtómű (warp-drive), csak éppen nem igazán úgy működne, ahogy azt a sorozatban megálmodták.

A tömeggel rendelkező dolgok nem mozoghatnak gyorsabban a fénysebességnél (ugyebár), de mi van, ha a hajó helyett a hajó körüli űr mozog? Az űrnek nincs tömege, és azt is tudjuk, hogy rugalmas, hiszen mérhető ütemben tágul az ősrobbanás óta, amit a fény vöröseltolódása bizonyít.

Ezekkel az ismeretekkel felvértezve Alcubierre 1994-ben megalkotta elméletét, melyben az űrhajó nem lépi át a kozmikus sebességhatárt, előtte azonban a tér összehúzódik, míg mögötte kitágul, így a hajó gyorsabban teszi meg az adott távolságot, mint a fény. Összességében egy úgynevezett warp-buborékról beszélhetünk, amin belül az űrhajó soha nem éri el a fénysebességet. "Az az igazság, hogy a legjobb ötletek először mindig őrültségnek hangzanak, majd eljön az az idő, amikor már el sem tudjuk képzelni a világot nélkülük" - olvasható a 100 Éves Csillaghajó elnevezésű szervezet állásfoglalásában, melynek célja egy "warp-képes" civilizáció egy évszázadon belüli létrehozása.

Egy működő térhajtómű első gyakorlati lépése a warp-buborék mesterséges megalkothatóságának bizonyítása, amin jelenleg a NASA Johnson Űrközpontjának egyik csapata dolgozik Harold White fizikus vezetésével. Alcubierre elmélete szerint egy warp-buborék negatív energia, vagy egy vákuumban létrehozott energia alkalmazásával alkotható meg. Ez a folyamat a Casimir-effektuson alapul, mely szerint egy vákuum valójában nem üres, hanem tele van fluktuáló elektromágneses hullámokkal. Ezeknek a hullámoknak az eltorzításával negatív energia hozható létre, ami eltorzíthatja a tér-időt, létre hozva a warp-buborékot.
A tér-idő torzulás bekövetkezésének vizsgálatához a kutatók laboratóriumukban két erősen fókuszált lézerrel kísérleteznek, az egyik lézer sugarát vákuumon, a másikat hagyományos téren keresztül küldik, majd a két sugarat összehasonlítják. Amennyiben a vákuumon áthaladó sugár valamilyen módon megnyúlik, például vöröseltolódás lép fel, a kutatók tudni fogják, hogy egy warp-buborékon haladt keresztül. White csapata már több hónapja dolgozik a kísérleten, azonban mindeddig nem kaptak kielégítő eredményeket.
A problémát az okozza, hogy a negatív energia annyira kicsi, a lézer pedig annyira pontos, hogy a Föld legkisebb szeizmikus mozgása is félre viheti az eredményeket, ezért White elkezdte áttelepíteni kísérletét egy másik épületbe, amit eredetileg az Apollo űrprogram számára építettek. "Ez a laboratórium szeizmikus szempontból szigetelt, az egész szint lebegtethető" - nyilatkozott a TechNewsDaily-nek. "A rendszert azonban egy ideig még nem aktiváljuk, először át kell vizsgálnunk és le kell tesztelünk"
Ennek megfelelően White jelenleg a lézerek új közegnek megfelelő átkalibrálását végzi. Nem bocsátkozott jóslatokba arra vonatkozóan, hogy csapata mikor számíthat perdöntő adatokra, sem azzal kapcsolatban, hogy mikor válhat lehetővé a tényleges warp-utazás, azt azonban meggyőződéssel állítja, hogy mindez csak idő kérdése. "A lényeg, hogy a természet képes rá, így a sarkalatos kérdés az, hogy vajon mi is képesek vagyunk-e?" - összegzett. 
Forrás: SG

A rejtélyes nyolcadik csakra


Ha már foglalkoztál az aura és a csakrák fogalmával, talán felkapod a fejed erre a címre, hiszen eddig úgy tudtad, csak 7 csakra létezik, szinte minden spirituális tanítás ezt a számot használja. Ha elkezded böngészni a netet, találhatsz ugyan egy-egy ezzel kapcsolatos írást, de ezek többnyire téves információkat tartalmaznak.
 Ha már foglalkoztál az aura és a csakrák fogalmával, talán felkapod a fejed erre a címre, hiszen eddig úgy tudtad, csak 7 csakra létezik, szinte minden spirituális tanítás ezt a számot használja. Ha elkezded böngészni a netet, találhatsz ugyan egy-egy ezzel kapcsolatos írást, de ezek többnyire téves információkat tartalmaznak.A 8. csakrával kapcsolatos ismeretanyag az elmúlt évezredekben rejtett tanításnak számított, csak kis létszámú, ebbe beavatott tibeti szerzetescsoportok, őstáltosok és hozzájuk hasonlítható spirituális vezetők foglalkoztak vele. Az ok egyszerű: az emberek 99,9%-nál a 8. csakra inaktív, ezért nem volt értelme annak, hogy az ezzel kapcsolatos ismeretek begyűrűzzenek a spirituális tanításokba, mert nem segítették volna a fejlődést.

Átalakulás rendszerében a 8. csakra központi szerepet játszik, lényegében a teljes Egy(ség)-Tudat Helyreállítás ennek a csakrának a megnyitásán és működtetésén alapul. Ahhoz, hogy megértsük a szerepét, először tisztáznunk kell a tudat metamorphosis-metodika szerinti fogalmát.A tudat, vagy nevezhetjük léleknek is, egy univerzális, időtlen, a mi térfogalmaink szerint végtelen kiterjedésű multidimenzionális információ- és energiasáv, összeköttetésben áll minden más tudattal, együttesen alkotják a tudatszöveteket, amelyek pókhálószerűen szövik be az egész világegyetemet. A tudat az ember esetében multidimenzinális struktúraként a fizikai testen kívül helyezkedik, a 3-dimenziós vetülete azonban az agyban található. Ha egy képzeletbeli függőleges vonallal összekötjük a korona- és gyökércsakrát, a harmadik szem csakra magasságában pedig húzunk egy erre merőleges vonalat, akkor a tudat vetülete ennek a két egyenesnek a metszéspontjában helyezkedik el, ami biológia értelemben megfelel a köztiagynak.Megpróbálom leegyszerűsítve elmagyarázni a fenti mondatokat, kezdjük a “multidimenzionális” fogalommal. Matek-undorban szenvedők az első mondatoktól talán megijednek, de pánikra semmi ok, a végére mindent megértesz, hiszen ez egyszerűbb, mint az 1×1.
A jelenleg érvényes fizikai világkép szerint alapjában véve három dimenziós térben élünk, ehhez társul az idő, ezért tanulunk az iskolában 3+1 dimenziós világról. Azért fogalmazok úgy, hogy alapjában véve, mert már léteznek modellek, amelyek több dimenziót is feltételeznek, de ezek tudományosan még nem elfogadottak.Az euklideszi térgeometria dimenziófogalma azonban ismeri a multidimenzió fogalmát (En) , ebben a pont nulla dimenziós, (E0), hiszen nincs kiterjedése semilyen irányban, a vonal egy dimenziós (E1), a sík két dimenziós (E2), a téglatest három dimenziós (E3), a hiperkocka négy dimenziós (E4) és így tovább.

 Mivel a képzeletünk elég nehezen tudja feldolgozni a háromnál több térirány fogalmát, következzen egy rövid történet, ami segít nekünk a szemléltetésben.
Képzeljük azt, hogy a megszokott 3 térdimenzió helyett csak kettőben élünk, mi leszünk a pálcikaemberek a sík papírlapon. Semmit sem érzékelünk a 3. dimenzióból, csak azt fogadjuk el valóságosnak, ami a mi sík világunkban történik és amit ott érzékelünk. Ha úgy egyszerűbben el tudod képzelni: addig mozogsz két dimenzióban, amíg a ceruzát, amivel a pálcikaember-világunkat megrajzolod, a papíron tartod, hiszen ha felemeled, kimozdítod a ceruzát a 3. dimenzió irányába. Egy vonal a pálcikaember-énünknek tehát áthatolhatatlan akadály, meg kell kerülnünk, ha át akarunk menni a vonal másik oldalára. A házunk is csak pár vonalból fog állni, hiszen ezzel már el is zártuk magunkat a külvilágtól. Így hát a pálcikaember-énünk vígan éli az életét a papír síkján.Mit érzékel a pálcikaember-énünk abból, ha egy ceruzával közelítünk a laphoz? Semmit, hiszen az a 3. dimenzióban zajlik, azt a térirányt nem tudja érzékelni. Mi történik akkor, ha a ceruzát hozzáérintjük a laphoz? Egy pontot fog látni, azt a helyet, ahol a ceruza hegye találkozik a papírral.

 Pálcikaember-énünk meglátja ezt a pontot, odalép, hogy megérintse, de ravasz módon továbbhúzzuk a ceruzát, a pont elkezd vándorolni. Pálcikaember-énünk rohan utána. Elérkezünk a vonalhoz, ami neki fal, körbe kell kerülnie, ha a másik oldalra akar menni. Mi felemeljük a ceruzát, és lerakjuk a vonal másik oldalán. Pálcikaember-énünk megdöbben, rá kell jönnie, hogy sík világában parajelenség lépett fel. Eltűnt a pont a vonal-fal egyik oldalán és a másik oldalán pedig megjelent. Mi tudjuk, amit ő nem, hogy nem volt ebben semmi rendkívüli, csak egy pillanatra kiemeltük a ceruzánkat a 3. dimenzióba, hogy egyszerűbben és gyorsabban átkerüljünk a vonal másik oldalára.Nem kell mást tenned, csak helyezd be ezt a történetet a 3-térdimenziós világunkba, ahol a 4. térdimenzió nem más, mint egy újabb térirány, ami merőleges az első háromra, az 5. térdimenzió egy újabb térirány, ami merőleges az első négyre és így tovább.
Térjünk vissza a tudat fogalmához, amit a fentiekben úgy írtam le, hogy egy multidimenzionális információ- és energiasáv, ami a fizikai testen kívül helyezkedik, de az agy területén lép be a 3-dimenziós világunkba. Lefordítva ezt pálcikaemberre: ha a síkban élő pálcikaember-énünknek tudata lenne, térbeli elhelyezkedését meghatározva úgy fogalmaznék, hogy egy három-térdimenziós csík, ami a fejénél lép be a papír síkjára. 

Sőt, lépjünk még eggyel tovább. Pálcikaembereink tudata olyan, mint egy napsugár, ami a pont a fejében vetődik a papírlapra. Pálcikaemberünk természetesen nem ismeri a napot sem, hiszen az is a 3. dimenzió, azaz egy olyan térirány, amit ő nem tud érzékelni. 

Mi itt a három dimenziós világban azonban tudjuk, amit a pálcikaember nem: a nap sugarai mind egy helyről jönnek, megállíthatatlanul és elpusztíthatatlanul száguldanak az univerzumon át.

 A fenti analógia tükrében talán már jobban el tudod képzelni, mit jelent az emberi tudat definíciója, mit jelent a multidimenzió fogalma és miért írtam azt, hogy a tudat a testünkön kívül helyezkedik el. 
A fogantatás során, a Földre jellemző térstruktúrákba “ütköző” tudatsáv lelassul, veszít a frekvenciájából, miközben reakcióba lép a teret kitöltő térenergiával. A reakció terméke egy négy térdimenziós információ/energia mező, amelynek részecskéit biofotonnak hívjuk, magát a mezőt pedig aurának. A fogantatás pillanatában biofotonok kölcsönhatásba lépnek és összeolvadnak a folyamatban részt vevő anyai petében és apai spermiumban tárolt pszichogénekkel. Miközben a tudat a biofoton mezőn keresztül hatva szükség esetén még elvégezhet bizonyos korrekciókat, létrejön az immáron új pszichogenetikai mező a szülőktől örökölt mezők összeolvadásából, a mutációk átíródnak a DNS-re és elkezdődik a sejtfelépítés folyamata.
Ahogy már az előbb megfogalmaztam, a tudatsáv a földi térbe belépve idomul az itteni fizikai jellemzőkhöz, csökkenti energiáját, rezgésszintjét, “beljebb” haladva egyre kevesebb térdimenzióból építi fel magát. Ez a “beszűkülési” folyamat szükségszerű, csak így tud kölcsönhatásba lépni a térenergiával és tudja szabályozni az aura felépítését, amin keresztül pedig hatni tud a biológiai struktúrákra. A beszűkülés egyben azt is jelenti, hogy erősen lecsökken az információ- és energiaáramlás a tudatsávnak azon része között, ami részt vesz a biológia struktúrák felépítésében és fenntartásában, és azon része között, ami multidimenzionális struktúraként továbbra is része marad az egyetemes tudatszöveteknek.
A tudatnak azt a részét, ami a beszűkülés innenső részén található, öntudatnak nevezzük, ami pedig megmaradt eredeti állapotában, az a felettes tudat (vagy mély-tudat). Maga a beszűkülés pedig az ún. 8 csakra, ami abban különbözik a többi hét, általánosságban ismert csakrától, hogy más térdimenzióban helyezkedik el és az emberek 99,9%-nál inaktív, azaz csak annyi információt enged át, amennyire az öntudatnak a fizikai létezése során feltétlenül szüksége van. A 8. csakra tehát a tudat-sávnak az a szakasza, ami elválasztja egymástól az öntudatot és a felettes tudatot (mély-tudatot).”Eddig az idézet a “Legyen világosság! – A teremtő tudat” című kiadványból.A fenti információkból kiindulva talán már te is látod, miért tölt be fontos szerepet a 8. csakra: kapu a felettes tudatunkhoz és ezáltal minden egyetemes tudat-szövethez, vagyis az univerzum teljes valóságához.Az emberiség tudati fejlődésének elérkezett az a szakasza, amikor mi, akik számára fontos a harmónia az univerzummal, és fontos mindaz a tudás és energia, amit kaphatunk tőle, az Átalakulás útját járva aktiválhatjuk ezt a csakrát, a kaput, amin keresztül beléphetünk az univerzum tudat-rendszereinek csodákat tartogató világába és elképesztő kalandokat, felismeréseket élhetünk meg.







Íriszdiagnosztika


Az íriszdiagnosztika a szem szivárványhártyája alapján állít fel diagnózist. Ez a hártya adja meg a szem színét. Habár a pásztorok már évszázadokkal ezelőtt is a juhok, tehenek, lovak és más háziállatok "szeméből" sejtették meg azok betegségeit, az "embergyógyászatban" ezt a módszert viszonylag nem régóta, mindössze néhány évtizede alkalmazzák.
Az íriszdiagnosztika a szem szivárványhártyája alapján állít fel diagnózist. Ez a hártya adja meg a szem színét. Habár a pásztorok már évszázadokkal ezelőtt is a juhok, tehenek, lovak és más háziállatok "szeméből" sejtették meg azok betegségeit, az "embergyógyászatban" ezt a módszert viszonylag nem régóta, mindössze néhány évtizede alkalmazzák.

Hogyan készül "szem alapján" a diagnózis?
Az írisz, vagyis a szivárványhártya az emberi szervezet legérzékenyebb része. Ezért az örökletes tényezők, belső szervi megbetegedések, toxikus anyagok, stressz helyzetek különböző nyomokat, jeleket hagynak rajta. A diagnoszta egy különleges műszerrel, a sztereómikroszkóppal e nyomok vizsgálata alapján következtetni tud a szervezet állapotára.
A vizsgálat elve a következő. A szivárványhártya minden egyes része valamilyen – eddig még egészen ki nem derített – módon kapcsolatban áll a belső szervekkel. Hogy melyik rész melyik szervvel kapcsolatos, tisztán tapasztalati úton határozták meg a különböző betegségben szenvedő páciensek vizsgálata során. Ez idáig nincs egységes sémája annak, hogyan vetülnek ki a belső szervek a szivárványhártyára. Azonban van ennek egy egyszerű változata, amelyet sikeresen alkalmazok immáron több éve. Hogy elképzelése legyen róla, ezt ajánlom az olvasó figyelmébe.
Ha a szivárványhártyán valamelyik szervünk zónájában lakunák ("gödröcskék"), pigment-foltok (sötétebb színű felületek) vagy más jelek vannak, amelyek eltérnek a hártya többi részétől, akkor ebből azt a következtetést vonjuk le, hogy az adott belső szervben valami nincs rendben. Lelkes kutatók hatalmas statisztikai anyagon végzett számításokkal meghatározták, milyen jeleknek felelnek meg a gyulladás, a fekély, a vérkeringési rendellenességek és mely jelkombinációk utalnak leggyakrabban rák betegségekre.

Hogyan válasszuk meg az íridológust?

Íriszdiagnosztikával boldog-boldogtalan foglalkozik. Jó szakember azonban csak orvos lehet, méghozzá nem szemorvos, hanem minél szélesebb profillal, annál jobb. És, természetesen, szükséges, hogy ez az orvos szaktanfolyamot végezzen.
Azonban a legfontosabb, hogy az írisz-diagnosztának fejlett absztrakt gondolkodása legyen. Miért? Mert a mikroszkóp lencséjében látható kép értelmezése sokkal bonyolultabb feladat, mint például a kardiogramé.
Az írisz-diagnosztikai vizsgálat gyakran olyan, mint az állatorvosi rendelés – a beteg ugyanis hallgat, akár a beteg ló. Vagy a partizán a vallatáson. Ellentétben a lóval és a partizánnal a mi páciensünk még gúnyosan mosolyog is. Rá van írva az arcára, mit gondol: "na, próbáld csak kitalálni, milyen betegségben szenvedtem egész életemben". Ez azonban csak a kezdet. Az írisz-diagnosztikai vizsgálat végén azonban gyakran meg vannak rökönyödve az emberek: "hogy tudta a szememből megállapítani, hogy migrénem van, hogy három éve jobboldali petefészek-gyulladásom volt, hogy édesanyám a szívével bajlódott?
Másrészt viszont, a betegségek távolról sem mindig hagynak nyomot a szivárványhártyán. Az agyvérzésben megbénult ember "agyzónája" akár olyan tiszta is lehet, mint egy kisgyermeké. A húsz éve dohányzó "tüdőzónája" akár olyan folt nélküli is lehet, mit a római pápa hírneve. Mindez arra int bennünket, hogy a írisz-diagnosztika eredményeivel óvatosan kell bánnunk.
Mit tud megállapítani az íriszdiagnosztika?
Jól kivehetőek a gerinc, gyomor, szív, petefészek és prosztata megbetegedései, de rosszul látszik a cukorbetegség, asztma, reuma, s ami a legfontosabb -- hisz ez az egyik fő kérdés, amit Ön fel kíván tenni az írisz-diagnosztának -- írisz-diagnosztikával nem lehet megállapítani a rosszindulatú daganatok meglétét vagy hiányát.
Mindazonáltal, mégiscsak javasolnám Önnek, ha többször nem is, de legalább egyszer menjen el egy ilyen vizsgálatra. Rövid idő alatt, minden szokásos és hosszadalmas procedúra nélkül mégiscsak hozzávetőleges képet kap arról, milyen állapotban vannak belső szervei, az ideg- és immunrendszere. Az írisz-diagnosztikai vizsgálattal néha olyan betegségeket is ki lehet mutatni, amelyek szokványos módszerekkel nem észlelhetők, illetve tünetmentesen zajlanak le. Néha az is megtudható, milyen kihatással vannak jelenlegi egészségi állapotára korábban elszenvedett betegségei, genetikailag mire fogékony, azaz milyen betegségektől kell a jövőben óvakodnia, illetve hogyan kerülheti el őket. Tehát jó módszer a betegségek megelőzéséhez, az öngyógyito képesség fejlesztéséhez. Az írisz-diagnosztika képes kimutatni, hatnak-e szervezetére a stresszhelyzetek, a toxikus anyagok vagy a szedett gyógyszerek, egyáltalán szükséges-e gyógyszert szednie vagy jobb, ha természetes módszerekhez fordul. Végül, ha érdekli, a szivárványhártya segítségével körülbelül meghatározható, hogy meddig fog élni.
A vizsgálat után az írisz-diagnoszta általában rengeteg tanáccsal látja el a beteget. Szükség esetén otthoni gyógymódot ír fel neki, vagy ha valami gyanúsat talál, más szakorvoshoz utalja.

Mit fedethetünk fel, ha a tükörbe nézünk?

Nem sokat. De valamit azért mégis. Ha Ön veszi a fáradságot és a tükörben megvizsgálja a szemét, pláne, ha nagyítóval, akkor a következőket tudhatja meg.
Ha világos a szeme színe, akkor nem eléggé védett az éles napfény ellen. Ez egyik oka lehet az idegrendszer felfokozott állapotának -- ingerültség, álmatlanság, fáradtság. Jó, ha rászoktatja magát, hogy napfényes időben sötét szemüveget visel.
Ha sötét a szeme színe, az előbbivel ellentétben, kevés fény és napenergia jut az agyba. Ez különösen a rövid nappalok idején, ősszel és télen érezteti hatását. Okozója lehet ez a fáradékonyságnak, depressziónak, lassú anyagcserének is. Ön helyesen cselekszik, ha a novemberi locspocs és a januári hó nélküli időszakban ginzeng gyökeret vagy más természetes stimulálókat szed.
Ha a szeme színe több szín keveréke, akkor igen valószínű, hogy szüleinek vagy közeli hozzátartozóinak szeme színe nem egyforma. Ilyen esetben Ön a gének felét édesanyjától, másik felét édesapjától kapta. Hogy melyik felét? Természetesen a jobbikat.
Ha a szivárványhártyája nagyon tömör, Ön szerencsés ember -- ez a kiváló öröklési sajátságok, a fokozott szívósság, erős immunitás jele. Betegségből, műtéti beavatkozás után nagy valószínűséggel gyorsan és teljesen felépül. Nagy a valószínűsége, hogy 80-85, de lehet, hogy 90 évig is elél.
Ha a szivárványhártyája nem nagyon tömör, akkor Ön picit kevésbé szerencsés. De csak egy picit. Öröklési sajátosságai viszonylag jók, szívóssága esetenként változik, immunitása rendszerint megbízható. Viszont nagyobb pszichikai és fizikai terheléseknél előfordulhatnak ideges kitörések, túlzott ingerlékenység, fejfájás, szívtáji fájdalmak, az egyes szervekben görcsök, depresszió. Betegségből való vagy operáció utáni felépüléskor rászorul az orvosi segítségre. Amennyiben viszont kiegyensúlyozott az életvitele, ha "nem hagyja cserben egészségét", akkor különösebb probléma nélkül elélhet 75-80 évig.
Ha szivárványhártyája laza szerkezetű, a rostok hasítottak és köztük sok a "lyuk", akkor Ön kevésbé szerencsés, mint azok, akiknél tömör az állaga. Ez a gyenge immunitás, nem túl nagy szívósság tünete. Még a jelentéktelenebb terhelések és stressz hatások is ideges kitöréseket, pszichoszomatikus megbetegedéseket válthatnak ki. Ennek ellenére van esélye arra, hogy eléri a 70-75 évet.
Ha szivárványhártyáján köröket vagy félköröket lát, akkor Ön olyan érzékeny ember, aki negatív emóciókat, sérelmeket, feszültségeket rejt magában. Tulajdonképpen ettől az állandó pszichés feszültségtől károsul az ideg- és keringési rendszere, s különböző görcsökre hajlamos.
Ha a szivárványhártya szélén, legtöbbször annak felső részén fehér színű ív látható, az annak biztos jele, hogy önnek érelmeszesedése van.
Ha a szivárványhártya valamely részén foltok vagy más, az alaprajzolattól eltérő jelek vannak, akkor szíveskedjék megtekinteni fenti ábránkat, mely a belső szervek szivárványhártyára történő kivetítését mutatja, és próbálja megállapítani, "melyik szervben" vannak ezek a foltok. Nincs kizárva, hogy az adott szervben "valami gubanc van". Feltevéseit a reflexdiagnosztika segítségével tudja ellenőrizni.

astra-lit.com



A D-vitamintól beindulnak a spermiumok


A D-vitamin áldásos hatásáról már gyakran írtunk, de arról még nem, hogy a spermiumok mozgását is begyorsítja.
Egy újabb nyomós indokot találtunk arra, hogy miért süssön ki már végre a nap: a D-vitaminra ugyanis gyermeknemzési szempontból is égető szükségünk van, az ugyanis komoly hatással van a hímivarsejtek mozgására, gyorsaságára.
Az állítást egy egyszerű vizsgálattal igazolták. Kutatók megfigyelték, hogy azoknak a férfiaknak a spermiumai, akiknek a vérében kevesebb D-vitamin volt (1 liter vérben kevesebb, mint 25 nmol), jóval lassabbak voltak, mint azoknak a hímivarsejtjei, akik vérében valamivel több D-vitamint mutatott a műszer (1 literben több mint 75 nmol) – olvasható a MyHealthNewsDaily oldalán. Mivel a napsütés továbbra is várat magára, érdemes a D-vitamint máshogy pótolni, például etessünk a párunkkal sok olajos halat és tőkehalmájat.

 
Forrás: http://www.nlcafe.hu/szexesmas/20130408/d-vitamin-sperma-gyors/













Moore törvénye szerint 10 milliárd éves az élet



A számítógép tudomány egyik alapelve és a biológia összeházasítása szerint az élet már jóval a Föld születése előtt létezett, és a naprendszerünkön kívülről eredeztethető.
Ki ne ismerné Moore törvényét, azt a tapasztalati megfigyelést, mely szerint az integrált áramkörök összetettsége körülbelül 18 hónaponként megduplázódik. Ha a Moore-törvényt az elmúlt pár év komplexitási arányaira levetítve alkalmazzuk, és ebből kiindulva visszapörgetjük az idő kerekét, valóban eljutunk az 1960-as évekig, az első mikrochip felfedezésének tényleges időpontjához. Most két genetikus a földi élet összetetté válásának ütemére vetítette le a Moore-törvényt, eredményeik pedig azt mutatják, hogy a szerves élet létrejötte jóval a Föld kialakulása előtt történt.
Alexei Sharov, a baltimore-i Nemzeti Öregedés Kutató Intézet tudósa, valamint Richard Gordon a floridai Tengerbiológiai Laboratórium elméleti biológusa a tranzisztorokat nukleotidokra, a DNS és az RNS építőelemeire cserélték, míg az áramköröket genetikai anyaggal helyettesítették, és elkezdtek számolni. Eredményeik szerint az első élet körülbelül 10 milliárd évvel ezelőtt jelent meg, ami több mint duplája a Föld 4,5 milliárd évre tehető korának.

A kérdés: azzal együtt, hogy matematikailag lehetséges az élet kialakulása jóval a Föld születése előtt, vajon fizikailag is lehetséges-e? Sharov és Gordon szerint a válasz igen. Naprendszerünk kialakulása során a galaxis fejlettebb területéről baktériumszerű organizmusok, vagy akár egyszerű nukleotidok érhették el a Földet üstökösökbe, aszteroidákba, vagy más szervetlen űrtörmelékbe ágyazódva. Ezt az elméleti folyamatot nevezik pánspermiának.

A tudósok számítása koránt sem nevezhető tudományos bizonyítéknak, mivel semmi sem garantálja, hogy a szerves komplexitás egyenletes ütemben nőtt volna. Sharov inkább egy eszmefuttatásnak nevezi munkájukat, sem mint elméletnek. "Rengeteg elméleti eleme van a bizonyításunknak, ahhoz azonban, hogy egy átfogóbb képet kapjunk, szükség van néhány hipotetikus elemre" - nyilatkozott a TechNewsDaily-nek.

Sharov és Gordon ötlete más érdekes lehetőségeket is felvet. A "Föld előtti élet" megingatja azt a régóta fennálló tudományos-fantasztikus nézetet, mely szerint léteznek fejlettebb idegen fajok. Amennyiben a genetikai komplexitás egyenletes ütemben fejlődött, úgy a Tejút-rendszer idegen életformáinak társadalmi és tudományos fejlődése is nagyjából megegyező lehet a miénkkel.
A tanulmány elméleti és gyakorlati párhuzamot is von az élet eredetére, valamint az élet és a tudás közötti összefüggésre. 
Az emberi evolúció nem csak genetikailag, de epigenetikailag is jelentkezik. A műszaki megoldások, a nyelv és a kulturális emlékek mind egyre összetettebbé váltak.
Moore törvényének alkalmazásával a kutatók nem az evolúció leegyszerűsítésére törekedtek, csupán elismerték elképesztő komplexitását. Bár sokan szkeptikusok a tanulmánnyal kapcsolatban, a két tudós kitart álláspontja mellett. "
Az űrből érkező bakteriális spórákkal való beszennyeződés tűnik a legkézenfekvőbb elméletnek, ami megmagyarázza az élet korai megjelenését a Földön" - magyarázta Sharov, aki 99 százalék esélyt ad arra, hogy az élet valóban a Föld előtt született, bölcsen meghagyva 1 százalékot egy olyan esély számára, amivel nem számoltak. 
Forrás: SG.hu



A gondolatok teremtő ereje


A saját nyugtalanságot az auránkba bevonzott rossz, alantas gondolatok okozzák, először fizikailag remegést, vibrálást okozva. Ennek az az oka, hogy a testben lévő sejtek átveszik az érzelmileg éppen átélt gondolat frekvenciáját.
A saját nyugtalanságot az auránkba bevonzott rossz, alantas gondolatok okozzák, először fizikailag remegést, vibrálást okozva. Ennek az az oka, hogy a testben lévő sejtek átveszik az érzelmileg éppen átélt gondolat frekvenciáját.
A gondolatok adott frekvencián rezgő, saját, bár néha korlátozott mértékű tudatossággal rendelkező élő formák. Minden gondolat megfeleltethető ezáltal egy adott színárnyalatnak is, frekvenciája által. Az aurában fellelhető színárnyalatok alapján így láthatóvá válik az ember pillanatnyi gondolatisága illetve teljes múltja, karmikus kötődései, felvett személyiségének milyensége. Az élethez szükséges éltető, építő, pozitív rezgések megtalálhatók az egyes szervekben is, így mindenki felleheti magában többek között akár a szeretet, a bátorság, az öröm vagy például a gyengédség energiáját is, amennyiben szervei egészségesek.
Tehát adott gondolat, adott szervre hat. Ha a rezgés a sejtekben lelassul, a színképe a piros felé halad, egészen a barnáig, ami gyulladást és rákot okoz. Ha felgyorsul, túlrezeg, akkor a lila felé tart és az első, majd pedig megjelenik a csontritkulás, majd a későbbiekben a frekvencia a depresszió, epilepszia majd a skizofrénia rezgését mutatja. Minden rossz rezgés a vele ellentétes frekvenciájú rezgésével kiegyenlíthető és gyógyítható. Így muködnek a fizikai síkon alkalmazott gyógyszerek is, azonban hátrányuk, hogy képtelenek szelektálni a jól és a rosszul működő sejtek között, így mellékhatásként azoknak ártanak, melyek rezgése teljesen normális volt, teljes káoszt okozva így az egyes szervrendszerekben.
Azok a rossz gondolatok, amelyek kismértékűek ugyan, de folyamatosan jelen vannak (pl. ha valami folyamatosan zavar), lassan ugyan, de ugyanúgy károsítják az aurát, így a sejteket. Akinek rosszak a gondolatai, rosszat teremt. Az érzelmileg átélt gondolat 9 másodperc alatt megkerüli a világmindenséget és felerősödve visszatér az auránkba megkezdve így az adott gondolat fizikai síkon való megjelentetését, emiatt hatalmas a felelősségünk a saját gondolatainkkal szemben.
Érdemes megfigyelni, hogy minden ember válogat a fejében megjelenő gondolatok között. Nem minden gondolat vált ki érzelmi reakciót. A problémát az okozza, hogy leszámítva a legnemesebb gondolkodású embereket a többség aurája mindenféle rezgést tartalmaz, így fogékony minden hasonló jellegű rezgésre, legyen az a sajátja illetve bárki vagybármi másé. Az ilyen módon érzékeny aura válogatás nélkül engedi be a másoktól jövő hatásokat, rezgéseket. Az a gondolat, melyre felfigyelünk, gyakran forgatunk a fejünkben és érzelmileg reagálunk rá, előbb utóbb fizikai formát ölt.  
Fontos észrevenni, felismerni és tudatosítani ezeket, megtanulni, hogy ezek az észlelések „nem mi vagyunk”, megtanulni hogyan távolítsuk el őket, hogy ne ezek alapján teremtsük meg a jövőnket, hogy saját életünket éljük. Amennyiben minden esetben képes valaki meghallani a Lelke halk, szelíd hangját, vagyis minden esetben a „szívére hallgat” és az intuícióira, akkor igen. Vajon hányan vannak így manapság?
Ha úgy érzed nem találod a helyedet a világban, zűrzavar van az életben, veled éppen ez történik. Abból amit teszel éppen, látni mit gondoltál előzőleg. Ami veled történik, látni mit tettél előző életeidben. Nézd meg mit teremtettél ! Elégedett vagy?
A szellemvilág törvénye szerint a jót ötszörösen, a rosszat háromszorosan kapjuk vissza, függetlenül attól, hogy kinek a gondolatai alapján teremtettük és éljük az életünket. Isten mindenkinek minden eszközt megadott ahhoz, hogy boldogok legyünk. Ezért adott útmutatást is, még mielőtt elrontanánk az életünket, hogy mi az, amit egyáltalán ne tegyünk. Ezek minden nagyobb vallásban egyformán megtalálhatóak.

A döntés a miénk.

Hogyan ismerhetjük fel a Lelkünk által sugallt gondolatokat?

A hirtelen fellépő, negatív, agresszív gondolatokat az ész küldi, ezek a verébraj mozgására hasonlítanak. Gyorsan jönnek, heves érzelmeket produkálva és hirtelen el is tűnnek.
A bölcsesség sugallta gondolatok lassan jönnek, halkan hallhatóak, szelídek és tartósan megmaradnak, gyakran visszatérnek, erről ismerhetők fel. A tiszta gondolat rezgése 4-5 billió Hz-es rezgés között van, ez a híres arany középút, ez az OM rezgése is. Amikor ez építi fel az auránkat, tudatosan már nem teszünk rosszat.
Amikor valódi hit és a jószívűség tölti be az auránkat, a két rezgés automatikusan kiadja a szeretet rezgését, a rózsaszínt. A tiszta aura fenntartásával megismerhetjük végre önmagunkat, hiszen pajzsként óv minket mások, a nem a szeretet törvénye alapján megélt gondolati és érzelmi befolyásától. Végre lehetővé válik, hogy kizárólag a bölcsességünk és Lelkünk által sugallt gondolatokat halljuk. Csak így tudunk felelősen reagálni és létezni, véghezvinni azt a feladatot, amiért leszülettünk. 

energiagyogyaszat.lapunk.hu








Indigógyerek vagy kristálygyerek???


- Mi az alapvető különbség az indigó- és kristálygyerekek között? - Az indigók harcosabbak, szembesítenek azzal, hogy valami nincs rendben körülöttünk. Olyanok, mint egy felkiáltójel. A kristálygyerekek viszont lágyságukkal, szeretetükkel hatnak.
- Mi az alapvető különbség az indigó- és kristálygyerekek között?
- Az indigók harcosabbak, szembesítenek azzal, hogy valami nincs rendben körülöttünk. Olyanok, mint egy felkiáltójel. A kristálygyerekek viszont lágyságukkal, szeretetükkel hatnak.
- Van annak valami különleges oka, hogy ezek a gyerekek miért épp egy adott családba születnek?
- Sok szülő azért kap ilyen babát, mert neki is vannak hasonló tulajdonságai, csak épp nincs ezzel tisztában. Ilyenkor a gyermek rávezeti a szülőt ezekre a képességeire. Másrészt azért születnek egy bizonyos családba, mert ott valamit helyre kell tenni. Ezek a gyerekek megérzik a hazugságot, leolvassák az auráról, és szembesítik a felnőtteket az igazsággal. Sok ilyen gyermeknek nincs is karmája, azaz megoldandó életfeladata, csak azért születnek meg, hogy segítsenek a szüleiknek megélni azokat a helyzeteket, amelyekre szükségük van. A jelenlétükkel és viselkedésükkel tanítják a környezetüket, és ezáltal segítenek jobb tudatra ébredni. (...)
- Egyre több ilyen gyermek születik?
- Igen. Rezgésszám-változásnak lehetünk tanúi, ami annak is köszönhető, hogy a fizikai világban olyan szintű kényelem vesz miket körül, hogy jobban tudunk figyelni spirituális fejlődésünkre. Fel kell, hogy ébredjünk végre, és a csillaggyerekek ennek gyakorlati megvalósításához segítenek hozzá.
- Milyenek ezek a gyerekek?
- Az indigók önérzetesek, határozottak, nehezen befolyásolhatóak. A tiltás hatástalan velük szemben. Valójában nekünk se szabadna negatívan fogalmazni, tehát ahelyett, hogy mit nem szeretnénk, azt kellene mondanunk, mit szeretnénk. Ők erre próbálnak rávezetni minket.
Világos, meggyőző magyarázatokra van szükségük, akkor kezelhetőek.

Képtelenek nyugodtan ülni, nehezen tudnak hosszú ideig egy dologra koncentrálni, ez főleg a pedagógusoknak okoz gondot. Ezért sokszor hiperaktívnak bélyegzik az indigókat, holott megoldást jelentene, ha időnként lehetővé tennénk, hogy kielégíthessék mozgásigényüket.
A várakozás nagyon megterhelő számukra. Türelmetlenek, impulzívak, ha pedig ezt környezetük nem érti meg, visszahúzódóvá, szótlanná, lehangolttá válnak. Nagyon érzékenyek, azonnal megérzik az elutasítást. Pedig a valódi szeretet elsődleges megnyilvánulása az lenne, hogy mindenkit olyannak fogadunk el, amilyen. Ezek a gyerekek erre a hozzáállásra próbálnak ráébreszteni minket. Ezt az elfogadást ők maguk azonban nehezen kapják meg, mert alapvetően mások, mint mi. Erre előbb-utóbb agresszíven reagálnak, vagy közönyösek, befelé fordulóak lesznek. Pubertáskorban örömök hiányában hajlamossá válnak a drogfogyasztásra.
Hatalmas tudásvágy jellemzi őket, mindent megpróbálnak önállóan felfedezni és megvalósítani. Különleges adottságaik vannak, rendkívül kreatívak. Nemcsak különlegesek, de különcök is. Általában kimagasló az intelligenciájuk, és különleges kapcsolatukl van a természettel. Arra is figyelmeztetnek, hogy tanuljuk meg becsülni a természetet, az életet.

Az indigógyerekek között az alábbi személyiségtípusokat különböztetjük meg:
Humanisták:
Emberszeretők, rendkívül érzékenyek, határozott véleményt képviselnek. Belőlük lehetnek a nagy nevelők, tanárok, orvosok.
Gondolatorientáltak:
Terveket szövögetnek, és a megvalósítást is megkísérlik. Nem adják fel akkor sem, ha ellenállásba ütköznek. Szívesen foglalkoznak számítógépekkel.
Ifjú művészek:
Gazdag az érzelemviláguk, nagyon kreatívak. A magukban hordozott érzelmeket, a szépséget formázzák meg és tárják a világ elé. Érdeklődésük gyakran változik. Esetükben nem egyféle tudás elmélyítése szükséges, hanem sokrétű ismereteik bővítése fontos.
Interdimenzionális típus:
Az első három személyiségtípust egyesítik. Új elképzeléseket tudnak megvalósítani, művészileg is tehetségesek, és mások irányítására, másokkal való együttműködésre is képesek.
Az indigógyerekek mindig azt teszik, amit helyesnek tartanak. Sokan ezért nehezen kezelhetőnek minősítik őket, pedig csak őszinték. E tulajdonságukkal arra hívják fel a figyelmet, hogy gyakran álarcot viselünk, mások akaratát kényszerítjük magunkra, ahelyett, hogy saját örömeinket, tehetségünket élnénk meg. Ezért aztán másokat se hagyunk kibontakozni.
Fontos lenne, hogy egyre több klub jöjjön létre, ahol az érintett családok találkozhatnak és kicserélhetik tapasztalataikat. Időszerű lenne az oktatási rendszer átalakítása is. A tanárokkal szemben támasztott követelményeket, a pedagógusképzést is meg kellene reformálni. Rugalmasabban, személyre szabottan kellene foglalkozni ezekkel a gyerekkel.



A beszélgetés dr. Fenes Ildikó terapeutával készült.

Léhner Zsuzsa - nana.hu





A megbocsátás művészete


De először magadnak kell megbocsátanod. Jöjj rá, hogy a legfontosabb személy, akinek megbocsátással tartozol, akinek szeretettel tartozol, az Te magad vagy! Ha, ezt képes leszel meglépni, egyre inkább leszel a szeretet, ami vagy!
Bocsáss meg!
Mindenkit érnek sérelmek, ez ellen nem tudunk mit tenni. Viszont egy valamit tehetünk… megbocsáthatunk.
Megbocsáthatunk családtagjainknak, barátainknak, vagy egy ismeretlennek; megbocsáthatunk a hatásoknak, melyek nem építő jelleggel hatottak ránk. Megbocsáthatunk, majd folytathatjuk a megbocsátást megállás nélkül, mindezt azért, hogy „tisztán” tartsuk szívünket.
A megbocsátás csodája, hogy ezzel elvágjuk mindazt, ami a múltban nem működött. A közöny, a sértettség, a düh és a harag helyett a szeretet válasszuk.
Ha nem ezt az utat választjuk, sérelmeinket fájó sebekként lüktetve magunkkal cipeljük. Időről-időre feltépjük e sebek varrait, fájdalmat okozva magunknak… és a Másiknak is. Majd a fájdalomtól visszahőkölve elfolytjuk, újra magunkba zárjuk sérelmeinket… évekre, vagy akár életekre. A fájdalom, és a sértettség állandó váltakozásával a seb ott marad bennünk, lelkünkbe ég. És a kezdetben, oly kicsiny sérelem energiamintázatunk részévé válik.
A sértettség haragot szül. A harag tragédiája pedig abban áll, hogy kapcsolatban tart valamivel, ami fájdalmat okozott; valamivel, ami nem működött, ami nem sikerült, ami elárult, ami becsapott. Mégis csüggünk a haragon, mint egy életadó forráson, pedig ez a „forrás” nem ad, hanem elvesz… Ránk nehezedik és elvonja figyelmünket. Elvonja figyelmünket az életről, a szeretetről; megakadályoz abban, hogy betölthessük a nekünk szánt szerepet.
A neheztelések rendetlenséget és zavart keltenek lelkünkben és szívünkben. A bennünk lakozó békét és nyugalmat hatalmas zúgás és csörömpölés váltja fel. Majd veszteséget, veszteségre; fájdalmat, fájdalomra halmazunk… eltévelyedünk, hiszen a zúgásban nem halljuk szívünk szavát.
Mennyivel könnyebb lenne, ha túltennénk magunkat a nehézségeken és megbocsátanánk a felgyülemlett sérelmeket és csalódásokat! Mennyivel könnyebb lenne, ha végre megértenénk a megbocsátás szentségét!
A megbocsátás nem csak feledés, hanem annak megértése, mi nem működött, és hogyan is történt meg minden. Nem figyeltünk eléggé, nem voltunk hajlandók meghallani a másikat, képtelenek voltunk meglátni ismétlődő hibáinkat, vagy esetleg nem láttuk a másik szemében szikrázó szeretet fényét?!... Nem tesszük helyesen, ha feledünk, és később ugyanaz megismétlődik.
És a megbocsátás, nem csupán megértés, hanem feloldozás, újjászületés a szeretet oltárán.
A megbocsátás nem jelenti saját magunk feláldozását, nem jelenti azt, hogy megadjuk magunkat mások ismétlődő sértéseinek. A megbocsátás célja a negatív kötődésektől való felszabadítás. Az, hogy energiáink ne csapongjanak, hanem szívünkben összpontosuljon a szeretet energiája. A megbocsátással helyre áll bennünk a szeretet, visszanyerjük életkedvünket, és azok is visszanyerik, akiknek megbocsátottunk. Ösztönösen visszakerülünk az életbe, és újra kezdjük élni azt.
De először magadnak kell megbocsátanod. Jöjj rá, hogy a legfontosabb személy, akinek megbocsátással tartozol, akinek szeretettel tartozol, az Te magad vagy!
Ha, ezt képes leszel meglépni, egyre inkább leszel a szeretet, ami vagy!



A gyógyító csikunk golyók


A természetes gyógymódok a világ számos országában – keleten és nyugaton – ma már teljes létjogosultságot élveznek. A természetgyógyászat rengeteg olyan gyógyeljárást tett népszerűvé, melyeknek az eredete a régmúltra nyúlik vissza. Ezek közül is kiemelkedőek az ősi Kínából származó és ott ma is a modern orvoslás eszköztárával egyenrangúan alkalmazott gyógymódok
A természetes gyógymódok a világ számos országában – keleten és nyugaton – ma már teljes létjogosultságot élveznek. A természetgyógyászat rengeteg olyan gyógyeljárást tett népszerűvé, melyeknek az eredete a régmúltra nyúlik vissza. Ezek közül is kiemelkedőek az ősi Kínából származó és ott ma is a modern orvoslás eszköztárával egyenrangúan alkalmazott gyógymódok. Ilyen elsősorban a tűszúrásos eljárás, az akupunktúra, és ennek egy szélesebb körben alkalmazott változata az akupresszúra, mely az akupunktúrás pontoknak nyomással történő ingerlése. Amikor a nálunk is közismert gyógygolyókat, illetve a csikung golyókat a tenyerünkben görgetjük, valójában a kézakupresszúra különleges változatát végezzük.

A tenyérnek golyókkal történő masszírozása azon a felismerésen alapul, hogy a talp és a kéz egyes területei energiapályák, ún. meridiánok révén kölcsönhatásban állnak a szervezet különböző részeivel. Ezek ingerlésével tehát hatni lehet az egyes szervek működésére. A csi, azaz az életenergia minden egészséges ember szervezetében szabadon, akadálytalanul kering a zárt energiapályákon (energiacsatornákon, meridiánokon). A kínai filozófia szerinti két pólusnak (jin és jang) megfelelően hat-hat főmeridián van, melyek párosával helyezkednek el a két testfélen. A belsőszerveinkkel kapcsolatos meridiánok a következők: tüdővezeték, szívvezeték, szívburok-vezeték (a „vérerek ura”), a gyomorvezeték, a vastagbélvezeték, a hólyagvezeték, a vesevezeték, a hármasmelegítő-vezeték, epehólyag-vezeték és a májvezeték. Ha a meridiánokon történő energiaáramlásban bármiféle zavar áll be, ez megbontja a harmonikus egyensúlyt, és betegséget okoz. Efféle egyensúlyzavarokat az időjárás-változástól kezdve a sérüléseken át egészen a helytelen táplálkozásig, a tartós testi és lelki megerőltetésig sok minden előidézhet. Ilyenkor a cél tehát az, hogy az energiák egyensúlyát helyreállítsuk, az energiaáramlási akadályt elhárítsuk és az energiát a megfelelő helyre irányítsuk. Erre az energiaáramlásra, csire hat az akupunktúra, az akupresszúra, illetve a csikung golyókkal való masszírozási technika is.

A csikung golyók használatához megfelelő belső hozzáállásra van szükség. Tehát először mindenkinek magát kell meggyőznie a golyóterápia hasznosságáról, s csak azután várhat eredményt tőle. Ebben sokat segít a kínai felfogás, életszemlélet ismerete és megértése. Akárcsak a csikung, a golyókkal végzett gyakorlat is olyan technika, amely – miközben a csit aktivizálja - a testet-lelket erősíti, az egész szervezetet mozgósítja. A golyók görgetésekor éllettanilag az történik, hogy a tenyér egyes pontjainak ingerlésével hatást gyakorlunk a tőle távol eső belső szervre, mivel a kéz reflexzónái gyakorlatilag minden szervvel kapcsolatban állnak.

Eredetileg ezek a golyók fából készültek, majd amikor rájöttek, hogy gyógyhatásuk van, elkezdték őket jádekőből és acélból készíteni. Később az acélgolyóba egy belső kisebb golyót is építettek, ez kellemes, dallamos hangot ad, és vibrációt kelt, amelynek szintén szerepe van a test szöveteinek ingerlésében.

Eleinte a gyakorlatokhoz hiányzik a biztonság, a koordinált kézmozgás, a golyók folyamatos görgetése nem megy egykönnyen. A kezdeti rutin megszerzése után a golyókat különböző módon lehet a tenyérben görgetni: lehet az óramutató járásával egyezően és fordítva, lehet úgy, hogy közben a két golyó felülete folyamatosan érintkezik, de úgy is, hogy soha nem érnek egymáshoz. Lehet különböző kéz- és kartartásokban is végezni a gyakorlást, a lényeg az, hogy nagyjából azonos mértékben gyakoroljunk mindkét kezünkkel és nagyjából azonos ideig végezzük a szimmetrikus görgetéseket.

Napi kétszer félórás golyójáték csökkenti a fáradékonyságot, megnyugtat, kellemes közérzetet biztosít. Ezenkívül növeli az emlékezőtehetséget, minden szerv működését kedvezően befolyásolja, az egészséget helyreállítja, illetve fenntartja.

Forrás: szantal.hu
  








Az antibiotikumok már nem képesek felvenni a harcot a betegségekkel


Az antibiotikumok lehetőségei végesek, a vírusok is egyre aktívabbak, a szokásos gyógykezelés nem hatékony. A tudósok kijelentették, hogy globális katasztrófa következhet be, ha nem dolgoznak ki újabb gyógyszereket.
A kutatók világszerte az antibiotikumok új osztályával kísérleteznek, próbálkoznak a hatásfok erősítésével. Egyelőre azonban nincs eredmény. A baktériumok megtanulták az adaptációt – mondja Nyikolaj Beszpalov gyógyszerész-szakértő.
Egy idő után minden mikroorganizmus rezisztenssé válik az antibiotikumok és minden olyan anyaggal szemben, amelyek kihatnak élettevékenységére. Az alkalmazkodás során olyan anyagokat termelnek, amelyek rombolják az antibiotikumokat. Annak idején a penicillin nagyon sok életet mentett meg. Ez volt az első antibiotikum, ma viszont alig alkalmazzák, miután hatástalanná vált.

De nem csupán a baktériumok alkalmazkodnak, idővel az ember immunrendszere is ellenállóbbá válik a fertőzésekkel és a vírusokkal szemben. Az emberek világa és a baktériumok világa évmilliárdok óta harcol egymás ellen. Ebben a küzdelemben egyelőre az emberiség vezet, de nem zárható ki, hogy a régen feledésbe merült betegségek új formában ismét megjelennek - véli Nyikolaj Beszpalov.

A betegségek visszatérésének lehetősége fennáll. Annak idején például a pestisben meghaltakat külön sírokban helyezték el. A 90-es évektől kezdve Oroszországban, de más országokban is gyakorlatilag megszűnt ezeknek a tömegsíroknak a felügyelete. Sok helyen felszántották, vagy vízzel árasztották el ezeket a földeket. A mikrobák így kijuthatnak, és elterjedhetnek. Mindenesetre a betegségtörzseket megőrizték a laboratóriumokban. Nincs kizárva, hogy valamilyen hiba, terrorcselekmény vagy más ok miatt „kiszabadulnak”.
Ugyanakkor az is tény, hogy az ember megtanulta a veszélyes betegségek többségének gyógyítását. Így például tud védekezni a pestis és a fekete-himlő ellen. Egyes tudósok nem zárják ki ezeknek a fertőző betegségeknek a visszatérését, így ismét kötelező lehet ellenük a védőoltás – állapítja meg Jelena Volszkaja gyógyszerpiaci szakember.
A pestis és a fekete-himlő olyan megbetegedések, amelyek ellen nem az antibiotikum a fő fegyvert, hanem a védőoltás. Ha a szülők gyermekeiket beoltatják, akkor az általános immunizálás százszázalékosan kizárja ezeknek a fertőző betegségeknek a visszatértét.
A védőoltások a már ismert betegségek ellen védenek. Hatalmas anyagi eszközökre, több éves klinikai kutatásokra van szükség az újabb vírusok elleni oltóanyagok kidolgozásához. A szakértők szerint nagyon sok függ a konkrét személytől. Ezért is javasolják az immunrendszer erősítését. Az egészséges szervezet jobban ellenáll a vírusoknak. És ami még nagyon fontos: mihelyt megjelennek a betegség első jelei, azonnal orvoshoz kell fordulni. Korai stádiumban még a legveszélyesebb megbetegedések is hatékonyan kezelhetők.
Forrás: Komló Média



Miért vásárolt Bill Gates 500.000 Monsanto részvényt?


Bill Gates, a multi-milliárdos, elsősorban a Microsoft cég megalkotójaként ismert. Ezzel a hatalmas vagyonnal vissza is vonult a Microsoft éléről, és pénzét inkább a génmanipulációs technológiákba, geomérnöki munkákba, kísérleti védőoltásokba fekteti, és sok időt tölt Monsanto dicsőitésével is. Szerinte az ő technológiája lenne a válasz a világ élelmezésének megoldására.
Nem meglepő tehát, hogy mára Gates tulajdonában 500.000 Monsanto részvény van, értékük 23.000.000 USD (vagy több). Ez ugyanaz a cég, amely rabszolgákat tartott Argentínában, ahol a munkavállalók kénytelenek voltak 14 + órát dolgozni naponta, miközben fizetésüket visszatartották. Ez ugyanaz a masszív pénzügyi szervezet, amely az FDA adatainak megmásításán dolgozó cégeket finanszíroz, és a szó szoros értelmében hamis FDA jelentéseket támogat a genetikailag módosított ételekkel, magvakkal, terményekkel (GMO) kapcsolatban, és természetesen az sem meglepő, hogy ezeket a terményeket összefüggésbe hozták már számos egészségügyi problémával is.

És eddig még figyelembe sem vettük a mezőgazdasági termelők öngyilkosságainak számát Indiában, az ottani hírhedt “öngyilkosok övében “, ahol Monsanto miatt a GMO terméshozam állandóan csődbe megy.

Bill Gates gyermek- rabszolgákkal kereskedő korporációkat is finanszíroz

És ha ez nem lenne elég, a Bill és Melinda Gates Alapítvány összeállt a Cargill céggel is, hogy a harmadik világba GMO szóját pumpáljon. A Cargill, a 133 milliárd dolláros vállalat történelmében természetesen szintén találunk emberi jogok megsértésével kapcsolatos incidenseket. Cargillt a Nemzetközi Munkajogi Alap is beperelte Malin folytatott gyermekkereskedelme miatt, ahol a gyermekeket a kakaóbab ültetvényeken napi 12-14 óra munkavégzésre kényszerítették fizetés, élelem vagy alvás nélkül. A vállalat továbbra Üzbegisztántól vásárol gyapotot, ahol köztudott, hogy gyermek rabszolgamunkát használnak a termesztésben.
Bill Gates saját maga forgatott filmet Monsanto GMO-inak hírdetéséhez, mint “megoldást” a világ éhezésére, annak ellenére, hogy az Egyesült Nemzetek elismeri, hogy a génmanipulált terményekkel nem lehet küzdeni az éhezés ellen olyan hatékonyan, mint a hagyományos gazdálkodással. A nemzetközi Mezőgazdasági Tudás, Tudomány és Technológia Fejlesztési Alap (IAASTD), 900 tudósból és kutatókból álló testülete a világ éhezését megoldó kérdéseket vizsgálta. Az eredményeket a nagyszabású tanulmány nagyon egyszerűen közölte: a 900 tudós egyetértett abban, hogy a GMO-növények nem nyújtanak megoldást a világméretű éhínségre. Mindez már 2008-ban kiderült, jóval azelőtt, hogy Bill Gates azt állítva, hogy a génmanipulált élelmiszer lenne a válasz, figyelmen kívül hagyta ezt a mindenki számára könnyen hozzáférhető információt.
Még az ” Aggódó Tudósok Uniója” (Union of Concerned Scientists) is megvizsgálta az a GMO növények terméshozamát, és végül is ugyanarra a konklúzióra jutottak. A génmódosított növények hozama hosszú távon nem növekszik, a túlzott költségek ellenére sem. Nem is beszélve arendkívül káros környezetre és egészségre gyakorolt hatásukról. A hiányzó tudományos támogatás annyira nyilvánvaló volt a GMO-növények létjogosultságánál, hogy az Európai Unió, egy 2009-es jelentésében le is írta ezt.
Sok környezetvédő csoport bírálta Gates-et ezekért a lépésekért. Az egyik ilyen csoport, a közösségi “Alliance for Global Justice” kijelentette, hogy
Monsanto szerte a világon nyílvánvalóan semmibe veszi a kistermelők érdekeit és jólétét…. Ez pedig súlyos kétségeket vet fel a Gates alapítvány afrikai mezőgazdasági fejlesztéseivel szemben …”
Akkor Bill Gates, aki a média által angyalként és emberszerető emberként van beállítva, miért pumpál milliókat bele ezekbe a műveletekbe? És miért állítja azt, hogy a GMO-kkal meg lehet oldani a a világméretű éhínség problémáit?
Megkérdezték Bill Gates-et: miért???
Amikor Gates a Reddit cimű társadalmi megosztó online oldalon a “Kérdezz tőlem bármit” beírás után nyílt interjút adott az internetet használó nagyközönségnek, az a kérdés, hogy: ” Miért vásárolt 500.000 Monsanto részvényt?” megválaszolatlan maradt.
A bejegyzés nagyfokú visszajelzést kapott az oldalra bejelentkezettek körében, sokan sürgették Gates-et, hogy legyen szíves méltassa válaszra a kérdezőt. De amint várható volt, válasz nem érkezett.
Forrás: NaturaHírek







Rupert Sheldrake elmélete a morfikus mezőkről és a közös emlékezetről


A morfikus mezőkön keresztül a tudatunk nemcsak saját magunkhoz kötődik, hanem összeköttetésben áll más lényekkel és a környezetünkkel is, így képes a közös emlékezetmezővel való kapcsolattartásra.
Rupelt Sheldrake a Cambridge-i Egyetemen a növények törzsfejlődését tanulmányozta, és arra kereste a választ, hogy vajon az egyszerű csíra milyen úton differenciálódik növénnyé.


Rupert Sheldrake
Testünk sejtjei, hasonlatosan a többi élőlényéhez, programozva vannak genetikailag. De a sejtek egy testben mind ugyanazt a génállományt tartalmazzák, függetlenül attól, hogy a növénynek a szárában vagy a gyökerében, illetve az állatvilágban a szemben vagy a májban helyezkednek el.

Sheldrake kérdése tehát: hogyha minden sejt ugyanúgy van beprogramozva, hogyan lehetséges, hogy más funkcióra tudnak fejlődni? Kutatásai és kísérletei arra engedték következtetni, hogy a fejlődő szervezeteket mezők informálják, ezeket morfogenetikus mezőknek nevezte. A morfogenetikus mezők pedig a nagyobb egységet képező morfikus mezők részei. A morfikus mezők befolyással bírnak a köré szerveződő rendszerekre. A piócamező például a fejlődő piócán belül befolyásolja a sejteket és szöveteket, és ez a faj jellegzetes formájának megfelelő pióca kifejlődéséhez vezet.

Sheldrake szerint mindez vonatkozik az egyének magatartását koordináló szociális mezőkre is. Gondoljunk csak a jellegzetes alakzatokra, amelyekben a madarak repülnek. Minden egyes morfikus rendszer, hasonló szervezetek sokaságához kapcsolódik, a fajának egy kollektív vagy egyesült emlékezetéhez nyúlik vissza, és járul hozzá saját maga is. C. G. Jung ugyanezt a jelenséget kollektív tudattalannak nevezte.

Sheldrake az elmélete bizonyságául, a kollektív emlékezésre több példát is talált

Az egyik ilyen az, hogy a lovak kifutóját ötven évvel ezelőtt senki sem gondolta volna szögesdróttal körbekeríteni. A lovak ugyanis nekifutottak volna. A szerzett kis sebek, mivel légylárvák telepednek meg bennük, akár végzetes következménnyel járhatnak. Az eltelt időben viszont, Sheldrake elmélete szerint, a lovak kollektíven tanulták meg, hogy ne menjenek a szögesdróthoz. Ezt ma már a kiscsikók is tudják, így csak elvétve fordul elő ebből baleset. Sheldrake szerint az egész fajban kialakult a szögesdróttal kapcsolatos szorongás.

Egy másik példa. Az utaktól Nyugat-Amerikában nem vasráccsal tartják távol a szarvasmarhákat, hanem vasrácsot imitáló festéssel. A festett csíkok ugyanazt a funkciót betöltik azoknál az állatoknál is, mint a valódi, amelyek soha nem találkoztak valódi vasráccsal.

Sheldrake következtetése az, hogy a morfikus mezőkön keresztül a tudatunk nemcsak saját magunkhoz kötődik, hanem összeköttetésben áll más lényekkel és a környezetünkkel is, így képes a közös emlékezetmezővel való kapcsolattartásra.

Ezt a közös emlékezetmezőt használja fel a Hellinger terápia, a családfelállítás módszer.

Forrás: 
A nyúl ürege







Éva-hipotézis: egy anya és három apa az emberiség őse



Az evolúció nem képes erre. Úgy legalábbis nem, ahogy ezt az immár többszörösen megismételt, s rendkívül szerteágazó kísérletek igazolják, hogy tudniillik, az egész ma élő emberiség egyetlen nőtől származik, s maximum három férfitől, ez a kicsiny csapat pedig Afrikában élt, úgy 140-200 ezer éve...
Mit is mond a Biblia?

„És Isten így folytatta: Alkossunk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra, és neki legyenek alárendelve a tenger halai, az egek repdeső teremtményei, a háziállatok, az egész Föld és minden mozgó állat, amely a Földön mozog!
és Isten hozzáfogott, hogy megteremtse az embert a saját képére, Isten képére teremtette őt; férfivá és nővé teremtette őket.”

(Mózes 1:26,27)





Neves szaklapok és tudósok állásfoglalása

The Bulletin of the Atomic Scientists így ír: „Közelebbről szemügyre véve az emberi fejlődés korábbi elméleteit, azok nagyon szokatlannak tűnnek.” David Pilbeam a korábbi elméleteket 'kövületmenteseknek' nevezte. Ezek - az emberi fejlődésre vonatkozó - elméletek azt a látszatot keltik, mintha bizonyos kövületek alapján állították volna fel őket, a valóságban azonban egyáltalán nem voltak kövületi maradványok, vagy oly szegényesek voltak, hogy az elméletekre nem gyakoroltak lényeges hatást.

Tehát, az ember feltételezett legközelebbi rokonát és a korai embermaradványokat csak a 19. század kutatóinak képzelete kötötte össze. Miért? A tudományos folyóirat így folytatja: „Hinni akartak az evolúcióban, az ember evolúciójában, és ez befolyásolta a munkájuk eredményét”. (Az evolúció itt természetesen az ember bármiféle földi fajból való kialakulását jelenti.)
 
New Scientist, 1981.06: „A fennálló bizonyítékok alapján ítélve az emberi fosszíliák tanulmányozása csak mellékága a paleontológiának vagy az antropológiának. ...a gyűjtemény kínosan hiányos, és nem rendelkezik meggyőző erővel.”

Az idézeteket hosszan lehetne sorolni, de a lényeg a következő, a The Universe Within című könyv által felvetett kérdésen van: mi okozta azt, hogy az evolúció szinte az egyik napról a másikra létrehozta a különlegesen fejlett agyvelővel rendelkező mai embertípust? Az evolúció nem képes erre. Úgy legalábbis nem, ahogy ezt az immár többszörösen megismételt, s rendkívül szerteágazó kísérletek igazolják, hogy tudniillik, az egész ma élő emberiség egyetlen nőtől származik, s maximum három férfitől, ez a kicsiny csapat pedig Afrikában élt, úgy 140-200 ezer éve...

Ez az eredmény a 80-as évek közepén született, s természetesen hatalmas vihart kavart. Fehérjebiológusok adták közre kutatásaik eredményét, s ez a körülmény felettébb felbosszantotta a régészeket. Igyekeztek is azonnal megcáfolni a dolgot, ám a cáfolat fordítva sült el: az eredeti állítás kapott még hangsúlyosabb alátámasztást. A kísérleteket 1994-ben újra megismételték, ezúttal a Harvard Egyetem is bekapcsolódott, a végkövetkeztetés azonban nem változott.

Az Éva-hipotézis

Az elmélet három kutató nevéhez fűződik. Mindhármuk mögött több évtizedes, igen eredményes munka áll a fehérjék molekuláris szerkezetének feltárása terén. A jelenleg a Hawaii Egyetemen dolgozó Rebecca Cann korábban, még amikor a Berkeley Egyetem munkatársa volt, járt az ötlet nyomába akkori kollégáival, Allan Wilsonnal és Mark Stonekinggel. Wilson az emberi vérfehérjék szerkezetének tanulmányozása kapcsán végzett munkájáról a legismertebb közöttük. Az ő kutatása alapján dolgozta ki Vincent Sarich a molekuláris órát amely segítségével a főemlősök evolúciós menetére lehet következtetni. De miért is kapta ez az elmélet az Éva-hipotézis nevet?

Cann ötletének újdonsága abban rejlett, hogy a sejtek egyik szervecskéjében, a mitokondriumban lévő DNS-t vizsgálta. A sejteket méhlepényekből vette, s ezekből vonta ki a DNS-molekulákat. Ez a mozzanat azért lényeges, mert a kutatók egészen a közelmúltig úgy gondolták, hogy DNS molekulák kizárólag csak a sejtmagokban fordulnak elő. 1960-ban fedezték fel, hogy ezen molekulák a mitokondriumokban is megtalálhatók. Persze az emberi DNS-nél sokkal rövidebbek, de éppen ezért, könnyebben is vizsgálhatók. Ráadásul még egy rendkívül fontos tulajdonságuk van: csak anyai ágon adódnak át! A hímivarsejtekben nincs mitokondrium, a mitokondriumok DNS-ében tehát nem keveredhetnek az apai és az anyai gének, és ezért csak a mutációk okozhatnak bennük változásokat. A mutációk okozta változások egymásra rakódva adódnak tovább, s olyan egyedi mintázatot adnak a DNS-szálnak, amely úgy jellemzi a gazdájukat, mint az ujjlenyomat.

Kis kitérő a mitokondriumokkal kapcsolatban: igen nagy rokonságot mutatnak a növényi zöld színtestekkel. A sejtek energia-háztartásáért felelősek, s mint ilyenek, számottevően befolyásolja működésük az öregedést. Valószínűleg eredetileg baktériumok voltak, hasonlóan a növényekben található kollégáikhoz, s valahogy belekerültek az emberi szervezetbe. Bár a mitokondriális DNS szintézisének egy részét a sejtmag vezérli, a mitokondriumok önállóan is képesek szaporodni.

Cann a vizsgált méhlepényeket különböző rasszokhoz tartozó nőktől szerezte be. A szülészetekről összegyűjtött méhlepényeket fagyasztott állapotban küldték Wilson laboratóriumába, és volt közöttük európai, afrikai, ázsiai eredetű amerikai, de új-guineai és ausztráliai bennszülöttől származó minta is. A mutációk tanulmányozása céljából kinyerték a méhlepénysejtekből a DNS-t, majd a szálakat különleges enzimek segítségével részekre szabdalták. A különböző rasszoktól származó minták ilyen részegységeit hasonlították végül össze egymással. A különböző eredetű DNS-ek között csekély különbséget találtak, csupán két fő csoportot tudtak elkülöníteni. Az egyikbe csak a feketék DNS-e került, míg a másikba az összes többi, közte néhány afrikai származású népcsoporté is. A negridek DNS-ében több változás nyomát fedezték fel mint másokéban, tehát az ő örökletes állományukat több mutáció érte. Ez arra utal, hogy az emberi fejlődésnek ez az ága régebben hajtott ki, vagyis hosszabb az evolúciós története, mint a többié.

Éva valódi korára úgy tettek becslést, hogy kiválasztották azt a DNS-szálat amely leginkább eltért a többitől, tehát a legtöbb mutációt viselte magán. Az alapfeltevés az volt - persze a nagy számok törvénye alapján - hogy a mutációk szabályos időközönként lépnek fel. Ismerve egyéb kísérletek eredményét, arra a következtetésre jutottak, hogy mintegy 140-200 ezer évvel ezelőtt élhetett az egész emberiség ősanyja. Egyéb, más módszerekkel végzett kutatások azzal egészítik ki ezt a megdöbbentő felismerést, hogy maximum három férfinak lehetett még köze a dologhoz...

1990-ben zárult le az eddigi vizsgálatok közül a legnagyszabásúbb az elmélet igazolására vagy cáfolatára. A fényes igazolás sok borsot tört a régészek orra alá, miszerint nem ők, hanem a biológusok oldják meg az ember származásának kérdését. Teljes energiával támadásba is lendültek. Különböző leleteket raktak sorba a molekuláris óra pontatlanságának igazolására. Ellenben, nem vetettek számot a darwini-elmélettel közel egyidős katasztrófa-elmélettel, mely viszont manapság kezd ismét teret hódítani. Ezen elmélet annyit állít, hogy az evolúció csak helyi szinten érvényes, az egész Föld fajainak összességét a meg-megújuló katasztrófák következtében kipusztult fajok élettereinek betöltésére indult megmaradt fajok képezik, és nem az évmilliárdokon átívelő folyamatos és megszakítatlan fejlődés eredménye. A legismertebb ilyen katasztrófa a dinoszauruszoké volt, a legnépszerűbb elméletek szerint kisbolygóbecsapódás vetett véget elterjedésüknek, s a felszabadult élettérbe betörtek az emlősök, s ők fejlődtek tovább.

Egy kisbolygópecsapódás okozta katasztrófa esetén a légkör helyi megsemmisülésének következtében a szabadon záporozó gyilkos energiájú részecskesugarak rengeteg mutációt váltanak ki, s ez a további fejlődésre is nyilvánvalóan hatással lehet. Érdekes, hogy találtak genetikailag sérült emberleleteket a földközi-tengeri szigetek barlangjaiban, melyek arra engednek következtetni, hogy hasonló katasztrófa történhetett az emberi történelem során is... A biológiai óra valóban lehet pontatlan, siethet, ám ez csak annyiban változtat a helyzeten, hogy Éva nem annyira régen élt, legfeljebb csak százezer éve. Ő volt az első homo sapiens sapiens - s még néhány társa. Ahogy leszármazottjaik elterjedtek a Földön, úgy léphetett be a helyi evolúció. Ahány kontinens, nagyjából annyi fajta ember, s ez a változás igen gyors lehetett, hiszen a 15 ezer éves, Kelet-Ázsiában feltárt emberleletek még egyáltalán nem mutatják az ismert mongoloid formát. Ez azonban felveti a kérdést, mely alapján a mongoloid rassz képviselői ezidőtájt még valahol máshol élhettek?

Vannak még további problémák is amik miatt a régészek nem kedvelik a fehérjebiológusokat. Ez pedig a vércsoportok kérdése. A főemlősök közül csak az emberben van meg mind a négy, az A, a B, az AB és a 0-ás vércsoport. Az emberszabású majmoknál - valamelyik a négy közül - egy mindig hiányzik, de akár több is. Ha közös őst tételezünk fel, ennek nem lett volna szabad így alakulnia. (Itt jegyzem meg, hogy az emberszabású majmokra nézve sincsenek olyan leletek, melyek evolúciójukról tanúskodnának.) A vércsoport leszármazási vonallal éppen ellentétes az, hogy az összes emberszabásúnak 48, míg az embernek csupán 46 kromoszómája van, vagyis történt egy kromoszómapár-kiesés, ami meglehetősen szokatlan dolog.

Feltétlen meg kell még említeni a nyelvészek legújabb kutatási eredményeit, miszerint valóban volt egy közös nyelv - de legyen ez csak adalék. Ha nem is a bábeli zűrzavar kavarta össze a beszédeket, hanem mondjuk egy a vízözön-mítoszként fennmaradt kisbolygóbecsapódás okozta, mely e túlélőket hosszú időre elszakította egymástól - ez csak részletkérdés. A szálak egyetlen, közös eredethez vezetnek vissza, s a lényeg mindenképpen ez.

Az ember hirtelen jelenik meg az élet színpadán. Már ami a homo sapiens sapienst illeti. A Földön élt többi emberfajhoz a bizonyítékok alapján - fejlődéstanilag - nincs semmi közünk! Az az ember, aki 1.8 millió évvel ezelőtt tüzet gyújtott, s az a másik, aki eltemette szeretteit mintegy 800 ezer évvel ezelőtt, nem lehet ősünk. Egyikük sem tudott beszélni, valamint képileg elvonatkoztatni - vagyis rajzolni. A beszéld képességével - nagy valószínűséggel - még a neander-völgyi ősember sem rendelkezett (a nemrégiben talált egyetlen apró csontocska nem cáfolja meg ezt az állítást), legfeljebb néhány magánhangzó kiejtésére volt képes. Habár agytérfogatának űrtartalma jóval nagyobb volt, mint a ma élő emberéé, mégsem volt értelmesebb. Ezzel nyilvánvalóan megdől az agytérfogat-testtömeg arányra vonatkozó elmélet is. A beszéd és a rajzolás képessége csak a cro-magnoni ember megjelenésével bukkan fel, s ez az emberfaj már a homo sapiens sapiens. A legősibb maradványai ennek az emberfajtának szűken százezer évesek, hirtelen jelennek meg (fejlődéstani előzmény nélkül!), s mindazokkal a tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyekkel mi most.

Ez az egyetlen faj maradt fenn, habár jó néhány másik előfordult akkoriban, s korábban is, a Földön. A neandervölgyiek számottevő kultúrát nem tudtak létrehozni, az egyetlen valamirevaló civilizáció jelenleg a homo sapiens sapiensé. A változás, mely során megszületett - kromoszómapárkiesés, a beszéd megjelenése, a mitokondrium beépülése, mely maga is akkora csoda, mintha most valamelyikünkbe egy zöld színtestet plántálnának, s 100 ezer év múlva csak annak az egyetlen embernek az utódai élnének - olyan jelentőségű és átfogó volt, hogy mindez így egyszerre, egyszerűen nem mehetett végbe magától! Legalábbis ezt állítják sokan. Emberré válásunk szándékos beavatkozás is lehetett, persze talán beavatkozás nélkül is megszülethetett volna egy értelmes emberi faj. Egyszer... valamikor... A homo sapiens sapiens hirtelen felbukkanására lehetetlen evolúciós vonalat keresni, egyszerűen azért, mert ilyen vonal - legalábbis a Földön - nem létezik.

A Biblia szavai szerint saját képére teremtette az Isten az embert. Legalább fő vonalaiban. Ezen nincs is semmi csodálkoznivaló. A Világegyetem szükségszerűen az intelligencia megteremtésének irányába fejlődött, s fejlődik ma is. A matematikusok és a számítógépprogramozók nagyon jól tudják: egy feladatra csak egy optimális megoldás létezik. Csak egy egyenlet írja le abszolút pontosan azt a bizonyos tételt, s csak egy igazán jó algoritmus létezik egy számítógépes feladat megoldására. A természetben is csak egy igazán jó megoldás lehet az intelligencia hordozására, s egyáltalán, egy intelligens lény felépítésére. A szén alapú éltnek talán nincs is vetélytársa a kozmoszban, mint ahogy a DNS-en alapuló öröklődésnek sem. Persze más életformák is léteznek, de sohasem rendelkezhetnek olyan ígéretes jövővel, mint Mi.

Források:

Élet és Tudomány, 1973, 1401. o. Baktériumokból keletkeztek a mitokondriumok?

Élet és Tudomány, 1974, 51. o. Vércsoportok a világ térképén

Élet és Tudomány, 1990, 136. o. Az Éva-hipotézis

Élet és Tudomány, 1987, 42. o. A tagolt beszéd eredete

Tudomány, 1990.08 Éva és Éva

Erich von Daniken: Istenek ivadékai vagyunk?

R. Drake: Istenek és űrhajósok az ősi keleten (1973 USA)




Kvantumbiológia: növények túl a fénysebességen




A tudósok a növények vizsgálatakor olyan elképesztő felfedezést tettek, amely dacol korábbi tudományos ismereteinkkel, és egyben létrehozta a kvantum-biológia tudományágát.
Bár azt mindannyian tudjuk, hogy a növények nélkülözhetetlenek a földi ökoszisztémában - nélkülük nem lenne oxigén a légkörben, nem létezne a tápláléklánc, és persze mi sem - mégis, jelenlétük olyannyira közönséges és megszokott, hogy hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről mindennapjainkban. Pedig még a legutolsó, árva kis fűszál is megannyi csodálatos és lélegzetelállító titkot őriz évmilliárdok óta, amelyek közül néhányat csak most kezdünk egyáltalán felfogni.


2010-ben legalább két független kutatócsoport is arra a következtetésre jutott, hogy a fotoszintézis során a fény felhasználásának kvantum-hatékonysága egyszerűen lehetetlenül magas - túl kicsi a hő, ill. kisugárzott fluoreszencia energia-veszteség a folyamatban.

Valami más, rejtélyes jelenség kell, hogy megalapozza a 95-98 %-os kvantum-hatékonyságot (szemben a napelemeink 10-15 %-os csúcsteljesítményével) - de mi lehet az? A tudósok elképesztő felfedezést tettek, amely egyben lértehozta a kvantum-biológia tudományágát.

De miről is van szó pontosan? A jelenség megértéséhez egy cseppnyi (klasszikus) biológiát kell némi fotokémiával kevernünk, merész ízlésvilágot tükröző kvantumfizikával fűszerezve. Ez elég egzotikusan hagzik, de ne ijedjünk meg tőle!

A fotoszintézis fény-szakasza

A fotoszintézis legelső, ún. "fény-szakaszában" a növények és a klorofillt tartalmazó baktériumok zöld pigmentjei elnyelik a vörös és a kék fény kvantumait (a fotonokat), és az általuk hordozott energiát továbbítják azokat az ún. "reakció-centrumokba", ahol az élettani folyamatok kémiája megkezdődik.

A fény elnyelése a levél felszínén az ún. "antenna-komplexumkoban" történik, amelyek végső soron maguk is a klorofill-molekulák csoportjai, de fehérjeláncaik kapcsolódásai nem teszik lehetővé, hogy egymagukban értékesítsék (közvetlenül felhasználják) a beérkező foton energiáját. Ehelyett a fényt befogó molekula elektronjai a gerjesztés hatására a környezetükénél magasabb energiaállpotba kerülnek, amelyből alapvetően háromféleképpen tudnak visszaállni eredeti állapotukba -

A) Maguk is (fluoreszcens) fényt bocsájtanak ki, és a foton kibocsájtása során az elektronjuk "visszaesik" az alacsonyabb energiaállapotú héjra,

B) Az energia-többlet hővé alakul (a növény vagy fotoszintetizáló baktérium felmelegszik),

C) A többlet-energiát átadják a szomszédos klorofill-molekuláknak, amíg az el nem jut az ún. "reakció centrumokba", ahol két speciális klorofill-molekula "csapdába ejti", kivonja a magasabb energiaállpotú elektront a folyamatból, elkülöníti azt a felszíni "antenna-komplexumoktól", így véget vet a láncreakciónak és innentől megkezdődhet a szintézis kémiai része.

Természetesen a fotoszintézis szempontjából csak a legutolsó lehetőség "hasznos", mivel életttanilag csak ebből nyerhet kémiai energiát biológiai folymatainak fenntartásához. Éppen ezért a fotoszintézis fény-szakaszának egyik legfontosabb minőségi jellemzője, ún. "kvantum-hatékonysági mutató" - amely végső soron azt adja meg, hogy a beérkező fotonok hány %-a vált ki fotokémiai reakciót (vagyis jut el felhasználható módon az antenna-klorofillokból a reakcióközpontokba).

A tudósokat már korábban is ámulatba ejtette, hogy milyen döbbenetesen magas a növények, ill. zöld algák, baktériumok ilyen értelemben vett "kvantum-hatékonysági mutatója" - kiderült ugyanis, hogy a beérkező (elnyelt) fotonok energiájának legalább 95-98 %-a jut el a befogástól a felhasználás első fázisáig.

Figyelmbe véve, hogy milyen távol vannak a reakció-centrumok a pigmentektől (antenna-komplexumoktól), és hogy milyen kevés van belőlük a fényt elnyelő klorofill-molekulákhoz képest, szinte érthetetlennek tűnt hogy miért nem "veszik el" a fotonok energiájának döntő hányada hőként és/vagy fluoreszcens, kisugárzott fényként a továbbítás során - eddig.

Kísérleti vizsgálatok és bizonyítás

A kutatók a jelenséget az egyik legegyszerűbb és legjobban ismert kémiai felépítésű, fotoszintézist végző, zöld kénbaktériumok családjába tartozó élőlényen vizsgálták úgy, hogy az annak felszínén lévő klorofill antenna-komplexum egy-egy kiválaszott molekuláját precíziós, hihetetlenül rövid ideig tartó (femtoszekundumos) lézer-impulzussal besugározták (szimulálva a napfény hatását), és utána egy ultragyors érzékelési eljárással, az ún. kétdimenziós elektronikus spektroszkópiával vizsgálták az energiaszintek "szétterjedését", illetve átadódását a szomszédos klorofill-molekulák között.

Nem kis meglepetésükre azt tapasztalták, hogy az elnyelt foton energiája gyakorlatilag "azonnal", vagyis mérhető időkülönbség nélkül jelent meg a messzebb lévő klorofill-molekulákban is, a fénysebességet, illetve a pigmentek térbeli távolságát láthatóan figyelmbe sem véve. A kutatók úgy fogalmaztak - "olyan, mintha az elnyelt foton energiája egyszerre jelent volna meg mindenhol, késleltetés nélkül" (vagyis minden környező antenna-komplexumban), noha csak az egyiküket érte a lézer-impulzus.

Mai, éppen hogy csak felismert (józan ésszel alig felfogható) fizikai ismereteink alapján mindez csak egyféleképpen lehetséges - a térben jól elkülönülő klorofill-molekulák kvantumfizikai szinten összefonódott részecskepárokból állnak, illetve ilyeneket tartalmaznak.

Másképp megfogalmazva - ugyanazon részecskék manifesztációi egyszerre vannak jelen több térbeli helyen a növény vagy zöld alga (fotoszintetizáló élőlény) levelének (testének) felszínén, a fény-szakasz vizsgált biológiai felépítésében egyránt.

Forrás és az eredeti mérés jegyzőkönyvek - "Quantum entanglement in photosynthetic light harvesting complexes", Nature Physics, 2010; DOI: 10.1038/nphys1652.

A felfedezés jelentősége

Az hogy egy részecske (fény-foton, elektron, stb.) egyszerre több, független helyen lehet jelen a térben, önmagában is nehezen felfogható, és kísérleti bizonyítása is csak a legutóbbi években sikerült. Még megdöbbentőbb - ahogy erről már korábbi cikkünkben is írtunk - a részecskepárok bármelyikének állapotának megváltozása (pl. mérés által) azonnal annak ikertestvér-párjának megváltozásához vezet, időbeli késleltetéstől és fénysebességtől, térbeli távolságtól függetlenül.

A kísérleti bizonyítások hihehetlenül precízen és szigorúan kontrollált, labortóriumi körümények között sikerültek, szinte tökéletesen zaj- és hőmérsékleti behatásoktól mentes (ideális) kvantum-optikai közegekben, ezért nagyon sok kutató úgy vélte - a kvantum-összefonódás és annak bizarr, józan észnek ellentmondó tulajdonságai a természetben ritkán vagy szinte soha nem fordulhatnak elő, így vizsgálatuk ugyan érdekes, ám mindez nem sok hatással lehet mindennapi életünkre.

Ennél nagyobbat láthatóan nem is tévedhettünk volna! A 2010-ben zajló kutatások vezető tudósai éppen ezt emelték ki kommentárjaikban.

"A kvantum-összefonódás ill. korreláció ilyen kimagasló aránya eddig szinte elképzelhetetlennek tűnt szobahőmérsékleten, élő biológiai közegekben, ahol a folytonosan lezajló kémiai és biológiai reakciók milliárdjai, illetve a hőmérsékleti entrópia zavaró hatásai miatt senki nem számított ilyesmire" - nyilatkozták.

Mindez végső soron úgy értelmezhető, hogy a kvantumfizikai szinten létező összefonódottság egyáltalán nem kivételes és ritka, hanem - egyenesen természetes és gyakori jellemzője a növény-élettannak. És ha a növényekre jellemző, miért ne lenne lehetséges feljlettebb élőlények esetében is? Miért korlátozódna csupán néhány klorofill-molekulára? Lehetséges, hogy ennél sokkal többről van szó?

Forrás: idokep.hu






2017. FEBRUÁR 14. KEDD


MEGKÖRNYÉKEZTÉK AZ EUROJACKPOT MAGYAR NYERTESÉT



Magyar Idők Online
Nincs biztonságban a 7 milliárd
Alig telt el pár nap azóta, hogy az Eurojackpot főnyereményét szombaton megnyerte egy magyar állampolgár, máris retteghet, hogy miként őrzi meg 7 milliárd forintját. És manapság nem is „háromajtós ukrán ügyvédek” veszélyeztetik azokat, akiknek a nyakába ekkora vagyon szakad. A támadás sokkal körmönfontabb.
Történt ugyanis, hogy Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője és kommunikációs igazgatója szívhez szóló nyílt levelet írt a nyertesnek. A levélben felhívta az újdonsült milliárdos figyelmét arra, hogy „a nagy nyereménnyel azonban nemcsak öröm, hanem felelősség is jár”. Egyben összehasonlítást is tesz: „frissen nyert vagyonod kétszer akkora, mint amennyit az összes ellenzéki párt 4 év alatt elkölthet”.
Tordai Bence egy igazi kommunikáció bravúrral a nyertes lelkiismeretére próbál hatni, hogy ne a Bahamákon süttesse a hasát, hanem milliárdjait állítsa a gonosz, elnyomó Orbán rezsim elleni harc szolgálatába.
Ha akarod, eszközt adhatsz a független média vagy a kormányváltásért, egy szabad és igazságos országért küzdő társadalmi szervezetek kezébe. Akarod?” – így tarhál szép szavakkal a Párbeszéd embere.
Már látni véljük lelki szemeinkkel, amint a nyertes rohan a „rendszerváltók” valamelyik irodájába egy centrumos szatyorral (vagy nokiás dobozzal?) a kezében, hogy a főleg egymás kilövésével elfoglalt balliberális politikusok fizetését meg tudja finanszírozni.
De lehet, hogy inkább küld egy pálmafás-koktélos-naplementés képeslapot.



2017. FEBRUÁR 15. SZERDA 05:52 2017. 02. 15. 10:52

TÖRVÉNYTELENÜL VONTAK EL PÉNZT A KEGYELETI ALAPBÓL


A MALÉV MA240-ES BEJRÚTI JÁRATÁNAK 1975-ÖS LELÖVÉSÉT MINDMÁIG TITOK FEDI
Szemán László János
Törvénytelenül vont el kormányrendelettel a Bajnai-kormány 55 millió forintot abból a kegyeleti alapból, amelyet a 2009-es költségvetési törvényben szavazott meg az Országgyűlés. Az alap 100 millió forintjából az 1975-ben a bejrúti partoknál a tengerbe lőtt Malév-gép roncsait és az áldozatok maradványait kellett volna felhozni.
Negyvenkét évvel a Malév MA240-es járatának lelövése után kiderülhet, hogy miért történt a tragédia, tudta meg a Magyar Idők. Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára írásban arról tájékoztatta a Malév-járattal kapcsolatban érdeklődő Gyöngyösi Márton jobbikos országgyűlési képviselőt, hogy a szerencsétlenség okainak kivizsgálásával kapcsolatos minősített iratok miatt tájékoztatást kér a Magyar Nemzeti Levéltártól. A történtek ugyanis ma is titkosak.
A Malév MA240-es Budapest–Bejrút járata 1975. szeptember 30-án, a hajnali órákban, 8 perccel a bejrúti repülőtéren való leszállás előtt, eddig ismeretlen okból a tengerbe zuhant – jelentette aznap az MTI. 1975. október 7-én a szerkesztőségek szigorúan belső tájékoztatására szolgáló kiadványban már ezt írták: „A Frankfurter Rundschau tudósítójának hétfői jelentése szerint a bejrúti légiforgalmi szakértők úgy sejtik, hogy rakétával lőtték le a Malév-gépet. A repülőn állítólag több tonna fegyver volt, melyet a libanoni polgárháborúban szemben álló feleknek szántak.” Erről egyébként Geleta Pál, az MTI Ferihegyre bejáratos fotósa részletesen beszélt e sorok írójának a halála előtt.


Forrás: MTI
A Budapestről Libanonba induló Tu–154-es ötven utassal a fedélzetén zuhant a Földközi-tengerbe
A Palesztinai Felszabadítási Szervezet (PFSZ) vezető tisztségviselői – Jasszer Arafat kivételével – 1975 szeptemberé­ben hivatalos látogatáson vettek részt a PFSZ budapesti irodájának megnyitóján. A részben nyilvános állambiztonsági irattári akták szerint Magyarországon titkos katonai felkészítést is kaptak a PFSZ aktivistái, akik a libanoni polgárháborúban vállaltak szerepet. Ezeket a palesztinokat szállíthatta Bejrútba a Malév-gép; az utasok közül 32 barna bőrű, 30–35 éves fiatalember volt, libanoni útlevéllel.
Tény, hogy a 160 fő befogadására alkalmas gépen ötven utas volt a katasztrófa időpontjában. Geleta Pál szerint a raktérben elhelyezett nagy tömegű felszerelés miatt kellett csökkenteni a fedélzeti utasok számát, a rakomány szerinte fegyver és katonai – Videoton gyártmányú – elektronika volt.
A személyzet egyik utaskísérő tagja a ma Angliában élő Németh László felesége volt. A férfi egy évtizede küzd azért, hogy megtudhassa, miért halt meg a felesége, ki és miért lőtte le az MA240-es járatot a bejrúti partok közelében. A többi magyar áldozat hozzátartozóival közösen elérték, hogy az Országgyűlés 2004-ben kegyeleti alapot hozott létre a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium költségvetésében 100 millió forinttal, a repülőgép roncsainak, benne az áldozatok maradványainak a felszínre hozatalára. 2005-ben nem történt semmi, 2006-ban pedig a libanoni polgárháború fellángolása tette lehetetlenné a munkálatokat.
Fónagy János leveléből kitűnik, hogy az Országgyűlés a 2009-es költségvetési törvényben ismét megszavazta a 100 millió forintot a gép felhozatalára, ám a Bajnai-kormány ebből 55 milliót zárolt, majd a miniszterelnök 2010. március 31-én aláírta az összeg elvonásáról szóló kormányrendeletet is. Németh László szerint ez törtvénytelen lépés volt, hiszen kormányrendelettel nem lehet felülírni az Országgyűlés döntését, törvényt csak a törvény módosításával, azaz a költségvetés módosításával lehet megváltoztatni.
  • Az államtitkár válasza nélkül soha nem jöttünk volna rá, hogy mi történt a kegyeleti alappal. Nem értem, ha állami kötelezettségvállalás volt, miért nem arra használták fel a pénzt, amire elkülönítették? Kormány hogyan vonhat el olyat, amit az Országgyűlés törvényben különít el? Persze már semmin nem csodálkozom. Amikor csak a Malév-gép ügyében Magyarországon jártam, a szocialista-liberális kormány titkosszolgálata folyamatosan figyelt, követtek, lehallgattak, mintha egy kém lennék, pedig csak azt szeretném megtudni, mi és miért történt 1975-ben – írta lapunknak Németh László.




2017. FEBRUÁR 14. KEDD 06:00


NÉGY KILÓ



Gajdics Ottó

A Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa beárazta a gyalázatot. Több mint tíz évvel a 2006 őszén történtek után két főrendőrt sikerült jogerősen elítélni. Gergényi Péter volt budapesti főkapitány elöljárói intézkedés elmulasztása miatt négyszázezer forint pénzbüntetést kénytelen fizetni, míg Mittó Gábornak, a tévészékház egykori helyszínbiztosítási parancsnokának a megrováson túl kétszázezer forint bűnügyi költséget is le kell rónia. Ennyi.
Ennyit érnek az elszenvedett, sokszor maradandó testi és lelki sérülések, a kilőtt szemek, az eltört bordák, a kardlaptól elszenvedett hurkák a háton, a rémület, a döbbenet, a soha be nem gyógyuló sebek. A rendőröké, a gyanútlan járókelőké, a békés ünneplőké. Mindazoké, akik áldozatává váltak az akkori hatalom felelőtlenségének, a hozzáértés kínzó hiányának vagy szándékos elhanyagolásának, a gőgös arroganciának és a szemérmetlen hazugságáradatnak. Feltehetően többet kaptak azok a bérbalhézók, akiket saját állításuk szerint gempáért, piszkos pénzért vegyítettek az őszödi beszédtől felháborodott tömegbe, és akiknek többé már soha meg nem ismerhető megbízói most nyilván röhögnek a markukba. Négy kiló, ők így mondják. Ennyi a büntetés egy nemzet megalázásáért.
Sovány vigasz, hogy az a Gyurcsány Ferenc, akit a 2006 őszét vizsgáló parlamenti albizottság 2010-ben született jelentése az események egyértelmű politikai felelősének nevezett meg, nagyon úgy tűnik, még sokáig kénytelen fizetni a politikai árát akkori böszmeségének. Mára a baloldalon is minimálisra fogyatkozott feltétlen híveinek száma, egykori elvtársai se lenyelni, se kiköpni nem tudják, csak egyre rosszabb állapotban, egyre reménytelenebbül cipelik súlyos örökségét, ami lassan maga alá temeti az egész levitézlett garnitúrát.
De ezzel együtt a magyar társadalom többsége szenved ma is 2006 őszének hatásaitól, a felelősök bűnbánatának és vezeklésének elmaradásáért, ami nélkül nem lehetséges megbocsátás. Bármennyire is próbáljuk szeretni Gréczy Zsolt nevű felebarátunkat, ha ő a szóban forgó ítéletet képes volt úgy kommentálni Gyurcsány szócsöveként, hogy a rendőrök tették a dolgukat, megakadályoztak egy Orbán és a Fidesz által szervezett puccs­kísérletet, és a pénzbüntetés is túlzás, az is csak a jelenlegi rezsim nyomásgyakorlásának a következménye.
Sajnos, ezekkel az emberekkel, akik még sót is szórnak a feltépett sebekbe, nem fog menni semmilyen együttműködés.
Mint ahogy nehéz elfogadtatni a gyalázattól máig szenvedő emberekkel azt is, hogy Magyarországon a jogszolgáltatás igen gyakran nagy ívben tesz az igazságra. Miközben egyfolytában azt halljuk az ellenzék oldaláról, hogy a rendőrség Orbán magánhadserege, az ügyészség kézivezérelt, a bíróságok pedig függetlenek ugyan, de félelemből idomulnak a kormány elvárásaihoz, addig a legnagyobb társadalmi érdeklődést kiváltó ügyekben rendre fölháborító ítéletek születnek.
Az egész igazságügyi rendszer megítélésére vet rendkívül rossz fényt, ha a nyomozó szervezetek évekig tartó aktatologatása nem képes annyi bizonyítékot sem feltárni, ami egy nyamvadt vádemeléshez szükséges, ha az ügyészség a nagy nehezen összetákolt vádat képtelen úgy megfogalmazni, hogy ne dőljön össze az első tárgyaláson, a bírók pedig bemenekülnek a tényállás fedezékébe az igazság keresésének gyötrelmei elől.
A kormánypártok szavazói, de lényegében az összes jóérzésű magyar ember reménykedve és joggal várta 2010 után a valódi elszámoltatást, ami jogi értelemben is felelősségre vonta volna az ország tönkretevőit. Négy kiló. Ennyi a büntetés az egyik legsúlyosabb ügyben. Valami nagyon nagy baj van abban az országban, ahol ez megtörténhet.

Kik is a terroristák ???
A helytartóink, a szabadkőműveseink , a rendőrségeink , igazságszolgálatunk , biróságaink , talán a titkos szolgálataink is , hisz a polgárháborúra ők játszottak a cigány gyilkosságokkal , és akkor kik a balekok ??? Az egész magyar nép a cigányt , zsidót leszámítva !!!
És egy kérdés ??? A népnek joga van e levadászni őket , hisz az egészet bűnszervezetként követték el a nemzet ellen !!!!

Ha a börtönt kijátszszák , hát küldjük őket az ígéret földjére izraelbe , és soha ne léphessék át a határainkat , A rablott vagyonaikból forgassuk ki , és egy 5 kilós batyuval utilaput a talpukra . 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése