2017. február 15., szerda

Jövőnk hírei.Jövőnk hírei.

Az alábbiakban a portfolio.hu gazdasági hírportál egy írásának bevezetőjét közöljük.
"Két út áll előttünk: vagy létrehozzuk az Európai Egyesült Államokat vagy szétesik az eurózóna és vele együtt az euró is eltűnik, véli Dirk Müller, alias Mr. DAX. A 2009-ben elkezdődött ralit helyesen előre jelző guru szerint a politikusok kevés helyes lépést tettek eddig a válság megoldásának irányába, azt viszont nekik köszönhetjük, hogy a bajba jutott országok a rájuk kényszerített megszorítások miatt még nagyobb válságba sodródnak. Sajnos nem tanulunk a történelemből, az 1930-as években Németországban (weimari köztársaság) már megpróbálkoztak a "válságspórolással", az eredmény gazdasági összeomlás és a társadalom durva radikalizálódása lett, emlékeztet Müller. Mindeközben már-már euforikus a hangulat a világ tőzsdéin, a makrogazdasági kockázatokat figyelembe véve azonban komoly zuhanás jöhet még a piacokon."
Száz szónak is egy a vége. A fent olvasottakból levonhatjuk az alapvető következtetéseket. A jelenlegi rendszer keretein belül gondolkozó szakértők most kezdenek rádöbbenni arra, amire már jó előre figyelmeztettük azokat, akik hajlandók nyitott szemmel járni a világban.
Teljesen mindegy, milyen makrogazdasági mutatókkal van alátámasztva, ami önmagáért beszél. Egy korszak ér most véget, és ahogy akkoriban a feudalizmus ideje leáldozott, most a polgári társadalmi rend végóráit éljük. A most elhangzó szakértői vélemények rendre abba az irányba terelődnek, ami eddig is nyilvánvaló volt és mi ennek hangot is adtunk. Mégpedig, hogy a demokratikus rendszer működésképtelen. Senki nem mondja ki. Nem azt mondják: "négy", hanem hogy "kétszer kettő". De attól még ez az igazság. Az Európában zajló folyamatok is csak ezt igazolják. Aki nyitott szemmel jár, jól láthatja, mi zajlik Magyarországon, és mi zajlik Európában. Egy rendszer végóráit éli, és globális szinten a hatalom átstrukturálása van folyamatban. Nyilvánvalóvá vált, hogy a demokratikus rendszer működésképtelen - és ahelyett, hogy a hatalom ezt kimondaná, szép csendben felszámolja a demokratikus rendszer utolsó maradványait is. A lakosság ebből csak a demokratikus rendszer felszámolását fogja fel. Ezen a szinten tart a magyarság helyzetértékelése. Ennek jelei mutatkoznak mind a belpolitikai történéseiken, mind pedig globálisan.
Csendes rendszerváltás van folyamatban. Ami ebben hatalmas problémát jelent a magyarság számára, hogy ez a rendszerváltás elitváltás nélkül zajlik le, ha azt nem akadályozzuk meg. Akármennyire is nem tetszik, ezt soha, senki nem fogja helyettünk megtenni. Aki tétlenül nézi, az egyszerűen nincs tisztában azzal, hogy mi van most kiépülőben.
Nyilvánvalóvá vált, hogy a demokratikus döntésmechanizmus is működésképtelen. Európa most annak próbáját éli, hogy meg tud-e szabadulni ettől a tehertől. Akárki akármit mond a "fejlett nyugaton", az Európa Unió a korábbi, viszonylag demokratikus, vegetáló rendszerből egy totális ellenőrzésen alapuló központosított hatalommá nőheti ki magát. Ennek sikeressége azon múlik, hogy az átalakulásban kulcsszerepet betöltők mennyire nyíltan hajlandók szembemenni a népakarattal.
A tömegek pedig ennek elfogadására vannak kondicionálva. Az európai lakosság azzal van beetetve, hogy ez az átalakulás szükségszerű - amiben van is némi igazság. Ez az átalakulás strukturális értelemben teljesen logikus. Demokratikus alapokon nem lehet egyben tartani nemhogy egy szövetségi rendszert, de még egyetlen országot sem. Ami a folyamat sötétebb vonatkozását jelenti, hogy az a szabadkőműves elit, amely eddig a többség támogatásával tetszelgett, fog totális kontrollt gyakorolni a mindennapjaink felett, ha most ebben az időben nem teszünk ellene. Az mondja meg a gyermekeinknek, mit gondoljanak, milyen nyelven beszéljenek, meghatározzák a jövő magyarságának értékrendjét - vagy eltörlik még a magyarság emlékét is, ha a történelemkönyveket éppen úgy szándékoznak megírni.
Mozgalmunk elsőként volt tisztában a kialakulóban lévő helyzettel - talán még korábban, mint Brüsszelben egyesek -, és felkészülünk az előttünk álló kihívásokra. A fenti cikk mondanivalója egyértelmű: a propagandagépezet működésben van, és az európai lakosság addig fog szenvedni a gazdasági válságtól, ameddig hajlandó nem lesz elfogadni a szabadkőműves diktatúrát. Ameddig bele nem törődik, hogy ez így szükségszerű. Mi nem törődünk bele, mert nem az.
Angela Merkel német kancellár korábban kijelentette: az európai nemzetek vagy feladják a szuverenitásuk egy részét, vagy Európában újra háború lesz. Rossz hírünk van a kancellár asszonyság számára. Európában vagy így, vagy úgy, de a forradalmak korszaka jön el. Mert nem haladhatnak az időben vissza, mert a polgári rendszerből nem fognak feudalizmust csinálni. A magyarság ezt nem fogadja el, és senki nem fogadja el ezt, aki még egy cseppet is magyarnak tartja magát. Európában vagy így, vagy úgy, de eljön a forradalmak korszaka - és hogy ez az európai országok belügyeként, elszigetelt elitváltásokként megy végbe, vagy az Európai Egyesült Államok elleni nemzetközi lázadás formájában - az csak az ő döntéseiken múlik.
Nógrádi Tamás - Jövőnk.info


A dollár uralmának vége

Szeptember 15-én Ned Goodman, kanadai milliárdos, a Cambridge House-ban a dollár és a nyugat gazdaságának helyzetéről szólt. Nyolc perces beszédében a Dundee Capital Markets 75-éves elnöke, a Brock Egyetem tiszteletbeli igazgatója, elmondta, hogy szerinte az Egyesült Államoknak a tartalékvaluta feletti uralmában komoly változások állnak be hamarosan, mivel egyik ország a másik után próbál megszabadulni valutatartalékaitól, ezzel új eszközöket állítva a dollár helyébe.
Véleményem szerint hamarosan eljön a dollár trónfosztása és ezzel megszűnik világvaluta státusza. Nagyon gyorsan el fogom mondani, hogy miként jutottam erre a következtetésre. … Kína új elnöke, Xi Jinping, saját kérésére már megválasztásának napján találkozott Vlagyimir Putyinnal. A találkozó eredményeként megállapodtak, hogy Putyin 100 százalékban ellátja országa olajszükségleteit, amiért Renminbiben fizethet.
Stagfláció 1 vagy akár komoly infláció felé tartunk, de a stagfláció biztos. Az Egyesült Államok el fogja veszíteni azt a privilégiumát, hogy annyi pénzt nyomtat, amennyit akar a világ első számú tartalékvalutájából. Ennek az időszaknak rendkívül erős inflációgerjesztő hatása lesz és azt is elárulhatom, hogy mielőtt ez megtörténik, a helyzet nagyon csúnya lesz.” (forrás)
Ned Goodman helyzetfelmérése pontosan egybevág azzal, amit az Examiner és sok hasonló oldal írt egy évvel ezelőtt, részletezve az Oroszország és Kína között létrejött olajkereskedelmi megállapodást. Amellett, hogy az egyezmény lehetővé tette, hogy az olajért a dollártól eltérő valutában fizessenek, Kína elkezdte az orosz olaj nagykereskedelmi forgalmazását a világon, így például Irán, akit jelenleg is ENSZ szankciók sújtanak, szintén vásárolhatott belőle. 
A 2008-as bankválság nyomán a világ rendkívüli ütemben kezdett távolodni az amerikai dollártól és egyre több, a tartalékvaluta megkerülését célzó kereskedelmi megállapodás született. 2008-ban a kínai jüan a nemzetközi tranzakciók nulla százalékát tette ki. Az azóta eltelt öt évben ez az arány 12 százalékra emelkedett.
A dollár halála és tartalékvaluta státuszának megszűnése már nem összeesküvés elmélet vagy a pénzvilág által elképzelt lehetőség, hanem kézzelfogható valóság, amire már a közeljövőben számítani lehet.
A pontos napra vonatkozólag az elemzők is csak találgatni tudnak, de látva, hogy miként utasította el Oroszország és még számos nemzet az Egyesült Államok indítványát Szíria megbüntetését illetően, egyértelmű, hogy a dollár tekintélye már nem sokat nyom a latban a világon. Az 50-es években lezajlott szuezi válsághoz hasonlóan, amely során Nagy-Britannia és Franciaország nemzetközi tekintélye súlyos csorbát szenvedett és a világ szemében elvesztették nagyhatalmi nimbuszukat, a Szíriában folyó események akár az Egyesült Államok világgazdasági dominanciájának leköszöntét véglegesíthetik.
(idokjelei.hu)Titokban felvételt készíthet rólunk a számítógépünk vagy a telefonunk

Gyakran hallani olyan emberekről, akik elővigyázatosságból leragasztják telefonjaik vagy laptopjaik beépített kameráit attól tartva, hogy az akkor készít felvételeket róluk, lakóhelyükről, amikor ők azt nem szeretnék. Az utóbbi hónapok tapasztalatait megvizsgálva ezen félelmük nem teljesen alaptalan.
Egyre gyakoribbak azok a visszaélések, amelyek az eszközökre települő rosszindulatú szoftverrel az eszközök kameráival felvételeket tudnak készíteni és azokat harmadik fél részére eljuttatni. Ezeket a programokat távoli hozzáférésű trójainak vagy más néven creepware-nek nevezik.
Léteznek nem rosszindulatú távoli hozzáférést biztosító szoftverek, amivel a felhasználók például saját gépeikhez tudnak hozzáférni és azokkal műveleteket végrehajtani interneten keresztül. A trójaik szintén kliens-szerver rendszerben működő alkalmazások, amelyek maguktól vagy a felhasználók figyelmetlenségéből adódóan települnek az eszközökre. Ezek a rosszindulatú programok azonban megváltoztatják a kapcsolat jellegét, és a korrumpált eszközt teszik meg szervernek, míg a gazdájukét a kliensnek, így nehezebb ezeket detektálni. 
Mindenkit érint
A már megfertőzött eszközökön található creepware-programokkal többféle módon tudnak a behatolók a bizalmas adatokkal visszaélni. És a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem csak a Ghostnet néven elhíresült szoftverről van szó, amivel a kínai kormányzat kémkedett így a dalai láma után - a veszély hétköznapi felhasználóknál is fennáll, csak tőlük persze nem bizalmas közéleti információkat próbálnak megszerezni.
A creepware-eket magánszemélyeknél eleinte csak átverésekre, trollkodásra használták az elkövetők, ám a helyzet eldurvult, és többen a felvételek publikálását elkerülendő, megzsarolják az áldozatokat, akiktől vagy pénzt vagy ruha nélkül készült felvételeket is követelnek. Az elkövetők különböző hackerfórumokon olvasható diskurzusaiból kiderül, hogy gyakran nem is tartják elítélendőnek, amit csinálnak, mivel akik ennyire buták, hogy ezeknek a programoknak bedőlnek, megérdemlik, hogy „megtréfálják” őket.
Kikapcsolható az aktív kamerát jelző LED
Pedig a creepware-ek működésében nem mindig kizárólagos tényező a felhasználó ügyetlensége. Bár a számítógép megfertőzéséhez általában valóban szükség van egy-két rossz kattintásra, utána viszonylag feltűnően is működnek a megfigyelésre használt programok. A Johns Hopkins Egyetem kutatói szerint például sok számítógépnél - például a 2008 előtt gyártott MacBookoknál, illetve sok pc-nél is - a kémprogram pofonegyszerűen ki tudja kapcsolni a laptopba épített kamera aktivitását jelző LED-et.
A Symantec derítette fel a Pandora nevű kártevőt, amivel jól illusztrálható, mire is képes egy ilyen program. Hozzá tud férni például az alkalmazásokhoz, hálózati kapcsolatokhoz, a rendszerfolyamatokhoz, a vágólaphoz és az eszközön tárolt fájlokhoz. A rosszindulatú szoftver gazdája képes többek között képi és hangi felvételeket készíteni a telefon beépített kép- és hangrögzítő eszközeivel, képes pillanatképet készíteni a képernyőről, rögzíteni a billentyűhasználatot, jelszavakat megszerezni, letölteni fájlokat az internetről, de az adott eszköz képernyőjén üzenetet is képes lehet megjeleníteni. A fejlesztők a feketepiacon sok esetben áruba is bocsátják creepware alkalmazásaikat, amelyekért az azokat célzottan használni kívánók akár több tízezer forintnyi összeget is kifizetnek.
Érdemes tehát elővigyázatosságra törekedni telefonjaink és számítógépeink használatakor, a biztonságunk megőrzése érdekében mindig legyen naprakész vírusvédelmünk, ismeretlen, gyanús e-mailek és programok letöltésétől tartózkodjunk, és kövessük figyelemmel a webkamerás vagy egyéb felvétel készítésére alkalmas programjaink működését, ügyelve a gyanús, nem szabályos működésre.
(HVG)


Kismama lettem... Kirúgtak!2014. január 03. - 11:18
Rövid történetem talán segítség másoknak,akik járhattak így mint én. Magamról néhány szó.: Egy egyszerű hétköznapi lány vagyok,normális családi háttérrel. Szüleim dolgoztak – már nyugdíjasok- mindig is, apám a munkára nevelt nem a henyélésre. Óriási tervekkel,álmokkal indultam neki az életnek, aztán 2 eljegyzés,ami véget ért. Egy nagyon szép kis lakás ami a banké….de ez egy másik történet. Egészen fiatalon szerettem volna családot, gyerekeket, most így utólag örülök hogy mégsem jött össze. Már épp feladtam a reményt és hangoztattam áááá nekem nem lesz családom nekem mást terveztek az égiek . Volt pillanat amikor el is hittem, de belül éreztem hogy csak idő kérdése. Nekem is megvan a párom. Azóta rátaláltam, mindenben passzolunk egymáshoz, kiegészítjük egymást, nincs birtoklás, féltékenység, irigység. Csak tisztelet, bizalom, szeretet, pici aggódás. 400 km –re a barátoktól kicsit rázós az élet távol a szülőktől, egy idegen helyen idegen környezetben.
Gyorsan alkalmazkodom egy év alatt valamennyire megszoktam. Sokat beszéltünk a babáról, és lám eljött hozzánk egy csoda. Terhes lettem hirtelen azt sem tudtam ilyenkor mi is történik. Teljesen váratlanul ért, de örömittasan a föld felett lebegtem. Semmi nem érdekelt csak teljen az idő és biztos legyen az az apró lény a hasamban ami a kettőnk szerelméből fakad. Akkoriban egy gyárban dolgoztam nem éppen megfelelő volt de hát nincs más. Sokszor mentem sírva dolgozni alig bírtam folyamatos rohangálást. Mikor szóltam a főnökömnek nagy boldogságom tényéről, összegyűltek aztán beszélgettek. Aztán behívtak és közölte velem az egyik főnököm, igaz hogy pár nap( talán 2-3) van még a fél éves próbaidőmig és az igaz hogy meg voltak velem elégedve nem lógtam nem voltam beteges nagyjából kijöttem a többiekkel, hoztam a százalékot nem kellett noszogatni, de ők bizony nem hosszabbítanak. Sőt még megkérdezte a főnököm miért vagyok rosszul mert fájt a hasam lehet csak fel vagyok fázva az is produkálhat ilyen tüneteket. - ő egy férfi (!!!)- Ez kedves tőle, én csak pislogtam, ennyire megalázó módon még nem bántak velem, gondoltam végig hallgatom a mondókáját, de hát mit ért ő terhességhez. 
Még egy remek kérdése: szedsz gyógyszert? nem akkor direkt estél teherbe. Ilyen hangnemben zajlott a beszélgetés, meg,hogy havonta hosszabbítanak szerződést bírom, ameddig bírom. A terhesség nem betegség dolgozni kell. Aham oké, 35 éves vagyok 15 éves korom óta veseköves. Márciusban sikeresen ( infúzió után ) pisiltem ki egy követ. Na de ez kit érdekel „a terhesség nem betegség” 
Aztán mentem, dolgozni mert azt mondták…. gondoltam még jól is jön a társaság. Abból az egy hétből kb. 4 napot végig is imádkoztam, hogy ne legyen semmi bajom,ugyanis betettek az ablak alá,egy fűtetlen csarnok szélébe. 10 re nagyszerűen átfagytam a lábaim aztán jött egy kis huzat olyan délfelé. 
A hetedik napon kibuktam sajgott a vesém a hasam lüktetett forró vízbe nem volt szabad ülnöm annyi teát megittam amennyit tudtam, de a folyamatos hideg megteszi a hatását. Szóltam megint a főnökömnek először azt mondta „megoldjuk” aztán jött, hogy szerez hősugárzót, aztán megint szólt adott egy vastag pulcsit! meg rám förmedt kissé ideges hangon hogy „ nem hiszem el hogy nem tudsz jobban felöltözni” Ekkor már vastag nadrág volt rajtam vastag melegítő alsó és nem klumpa ( ami egy számmal nagyobb rám ) mint a többieken, hanem zárt cipő és 2 zokni. A derekamon vastag pulcsi. Hát mi a szöszt húzzak még magamra…. 
Iszonyúan féltem, hogy elveszítem a picimet. És azért közben jöttek kedves hozzászólások a terhességemhez, meg „okítások” ne egyek zsírosan, ne hagyjam el magam. Jézusom én aki tudatosan élem az életem ezt hallgatni, amíg egyedül voltam oda se figyeltem. De ez életem legcsodálatosabb korszaka ÉLET fejlődik bennem! Én, aki még a reklámokkal sem szennyezem magam a tudatomat, pszcihológusok, pszcihiáterek könyvét olvasom a helyes gyereknevelésről ,ugyanis rendkívül fontosnak tartom már a terhesség alatt kialakítani a kapcsolatunkat,hiszen ő mindent érez a gondolataimat is és ez meghatározza az ő életet. Mozart-ot, Beethowent hallgatok minden nap meditálok, és megköszönöm a kicsinknek hogy itt van velünk, és azt feltételezi rólunk hogy megfelelő szülei leszünk. Ő nem fog ilyen helyen dolgozni! Sírtam,hogy mi lesz nincs munkaszerződésem nem jár semmi, 10 évet dolgoztam nagy része gyárban telt éjszakás délutános műszak, mert nem volt más….
Albérletben lakom egy idegen városban fél évet dolgoztam egy munkahelyen ahol addig kellettem amíg termelek, „ hozom a százalékot” Folyamatos a munkaviszonyom az utóbbi 2-3 évem,és most hogy terhes vagyok nem jár egy fillér sem. Ezt azért nem hagyom ennyiben, alig születik baba ebben az országban és így kell bánni egy leendő anyukával ? 
(munkahelyiterror.blog.hu)


Új büntetés-végrehajtási kódex2013. december 22. - 21:17

|


Az Országgyűlés kedden elfogadta a büntetés-végrehajtási kódexet, amelynek egyik célja, hogy a börtönök önellátóvá váljanak.
A 438 paragrafusból álló, 192 oldalas törvénykönyv 2015. január 1-jén lép hatályba az átfogó igazságügyi reform részeként. Ezzel először szabályozza törvény Magyarországon a modern büntetés-végrehajtást, a kódex ugyanis egy 1979-ben elfogadott, azóta számtalanszor módosított törvényerejű rendeletet vált fel.
A 251 igen szavazattal, 47 nem ellenében és 43 tartózkodás mellett elfogadott jogszabály újítása, hogy olyan kockázatelemzési és -kezelési rendszert vezet be, amely a fogvatartottak besorolásával, személyiségük változásának nyomon követésével és a korábbi döntések rendszeres felülvizsgálatával elősegíti társadalmi visszailleszkedésüket, a visszaesők számának csökkenését.
Ennek érdekében jön létre 2016. január 1-jén a központi kivizsgáló és módszertani intézet. Itt döntenek majd a legalább másfél év szabadságvesztésre ítéltek elhelyezéséről. Ők egy hónapig tartózkodnak az intézetben, amíg szakemberek összefoglaló kockázatelemzést készítenek róluk, illetve meghatározzák a visszaesési kockázat csökkentéséhez szükséges feladatokat.
A törvénykönyv fenntartja azt a már a 2010-es kormányváltás után hozott szabályt, hogy az elítélteknek - a munkaképtelenek, a tanköteles korúak, a nyugdíjkorhatárt betöltöttek, a terhességük 6. hónapját elérő nők és a gyermeküket gondozók kivételével - dolgozniuk kell. Az elítéltek által végzett munka szervezésekor törekedni kell a büntetés-végrehajtási szervezet önellátóvá és részben önfenntartóvá tételére - olvasható a jogszabályban.
A fogvatartottaknak nagyobb mértékben kell hozzájárulniuk fogva tartásuk költségeihez, ennek napi összege nem lehet kevesebb, mint az egy havi alapmunkadíj egy százaléka. Az alapmunkadíjnak el kell érnie a minimálbér legalább egy harmadát.
Az elítélteknek meg kell téríteniük a szándékos egészségsértés és az általuk okozott sérülések miatt adódó költségeket, de kötelezően fizetniük kell a mosásért és az olyan többletszolgáltatásokért, mint a merülő forraló és a hűtőszekrény használata. Újítás az is, hogy az elítélteknek a szabadulásra való felkészülés érdekében az eddigieknél nagyobb tartalékot kell képezni keresetükből vagy a nekik járó rendszeres ellátásból.
A kódex a különböző végrehajtási fokozatokhoz három-három rezsimkategóriát rendel általános, enyhébb és szigorúbb szabályokkal, amelyek elsősorban az elítéltek intézeten belüli mozgatását, a zárkaajtó nyitva vagy zárva tartását, illetve a kapcsolattartást határozzák meg. Hogy ki melyik rezsimkategóriába kerül, azt elsősorban biztonsági és visszaesési kockázati besorolása, magatartása és a re-integrációs programokban való előrehaladása alapján állapítják meg.
A törvénykönyv emellett az eddiginél szigorúbban szabályozza a fogvatartottak nyilatkozattételi lehetőségeit. Új elem benne a szabadságvesztés alapelveinek rögzítése. Az eddiginél nagyobb szerepet kap az egyénesítés, az elítéltek hatékonyabb oktatása és foglalkoztatása, a szabadulás utáni jogkövető életmódhoz szükséges feltételek biztosítása, valamint az önellátó büntetés-végrehajtás kialakítása.
Szintén újdonság, hogy egyes erőszakos bűncselekmények - például a nemi erkölcs elleni bűntettek - sértettjei értesítést kaphatnak arról, ha bántalmazójuk szabadlábon van.
Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter indoklása szerint a kódex elkészítését a társadalmi változások mellett a július 1-jétől hatályos új büntető törvénykönyv (Btk.) elfogadása és az elmúlt évek tapasztalatai is aktuálissá tették. Emellett jogállami követelmény, hogy a személyi szabadság elvonását és korlátozását a legmagasabb jogszabályi szinten, vagyis végre törvényként szabályozzák - jegyezte meg.
Expozéjában Répássy Róbert igazságügyi államtitkár arról is beszélt, hogy az új kódex érdemben csökkenti a túlzsúfolt megyei bv-intézetek telítettségét.


Egy jól megművelt kerttel rengeteget lehet spórolni2013. október 31. - 17:31

Egy jól megművelt kerttel rengeteget lehet spórolni — mondta lapunknak az 58 éves Baji Róza, aki az elsők között csatlakozott ahhoz a programhoz, melyet a mezőberényi önkormányzat indított nemrég útjára. A kezdeményezés legfőbb célja az, hogy minél többen termeljenek a házuk körül található kertjükben. Az egyedül élő asszony korábban közel két és fél évtizeden át szövőnőként dolgozott, most azonban nincs munkája, így minden segítséget szívesen fogad. 
— Folyamatosan termelek, egyebek mellett krumplit, uborkát, tököt, cukkínit. A növényeket frissen is eszem, de el is teszek télire — ecsetelte a nő, aki úgy vélekedett, nagyon megkönnyíti majd a dolgukat, hogy az önkormányzat vetőmaggal támogatja a résztvevőket. 
— Természetesen nem csak azokat a nehéz helyzetű embereket szeretnénk bevonni az akcióba, akik már termelnek, hanem azokat is, akik évek, rosszabb esetben évtizedek óta nem művelik meg kertjeiket — nyilatkozta lapunknak Siklósi István. Mezőberény polgármestere elmondta, a városban már évek óta zajlik egy hasonló program, amelyet Valentinyi Károly kezdeményezett. 
— Ennek mentén szeretnénk mi is lépni — hangsúlyozta a polgármester. — Elsődleges célunk, hogy segítsük a rászorulókat, de nevelni is akarjuk őket az öngondoskodásra. A projekthez minden olyan érintett rászoruló csatlakozhat, aki vállalkozik egy legalább 120 négyzetméteres földterület megművelésére. A város ehhez jövő tavasszal biztosítja a vetőmagot, illetve elméleti és gyakorlati oktatást is szervez, hiszen akadnak, akik még életükben nem műveltek földet. A program befejezésekor egyszeri, 15 ezer forintos rendkívüli szociális támogatással is hozzájárulnak a munkakedv fokozásához. 
Természetesen mindezért cserébe néhány elvárást is teljesíteniük kell a résztvevőknek. Idén ősszel elő kell készíteniük a talajt a jövő tavaszi vetésre. Jelen kell lenniük a már említett foglalkozásokon, el kell vetniük a megkapott magokat, palántákat, s azokat természetesen gondozniuk is szükséges. Mindezt szakemberek ellenőrzik majd. A megállapodásban vállaltak nem teljesítése esetén szankciót is alkalmaznak. Az érdeklődés eddig vegyes, jó néhányan már örömmel vállalták, hogy csatlakoznak a programhoz, s olyan is akadt, aki kerek-perec nemet mondott az ötletre, hogy rendben tartsa a kertjét. 

Ezt a Témát már Makovecz úr is feszegette. Egyet elfelejtett, hogy nem a paraszt mentalitás változott meg , hanem a vidék ahol is a sok munkanélküli cigány alig várja , hogy össze szedje a termést , az emberek orra előtt. Hát ezért nem műveli meg a paraszt a kertet , mert a cigány jogot formál az ő termésére , és a hatóság nem tud semmit tenni az ilyen lopások ellen . Talán a cigányokat kéne munkára nevelni , de az apraját nagyját egyaránt , hogy ne a gyereket küldjék lopni , és ha rajtakapják a gyereket , akivel nem tudnak mit csinálni, a szülő még meg is fenyegeti a gazdát .
Az ötlet akkor lenne jó , ha a feltételek is adottak lennének az elterjesztéséhez , és ez a munka is örömet okozna az olyan cigányoknak is akik soha nem műveltek még földet. Ha az önkormányzat juttatna úgy földet e rászoruló lakosságnak , hogy fölszántva előkészítve kapnák meg a területet és közösen művelnék , és a fölösleget esetleg az óvodába értékesítenék , vagy az iskolákba, az már egy nevelő fajta hozzáállás. Ha ezek beváltak , és az embereknek megvan a műveléshez a szerszámaik, akkor már lehet kezdeni valamit. Mert sajnos bizony az alapoknál kell kezdeni az építkezést , és az oktatásnak is helye van itt a képzésben . Ahhoz hogy tudatosan tudjon cselekedni az illető, bizony meg kell tanítani a dolgokra , úgy szokták mondani ne halat adj a szegény embernek , hanem tanítsd meg halászni , és akkor már ő is kitudja fogni a halat , és eltudja látni a családját. Ha ezt a folyamatot nem vállaljuk fel , addig ez olyan lesz mint az ünnepek alatti meleg étel osztás . Az emberek dolgoznának , de nincs lehetőségük a megélhetésre, csak vegetálni tudnak , és a hatalom , és a bankárkaszt nem tesz semmit azon kívül , hogy elveszi a házukat a fejük felül , mert ők vitték belé ezt az amúgy szorgalmas népet az önpusztításba , kezdte a libatolvaj , és sorra a többi olajmaffiózós politikai elitnek kikiáltott maffiózó, kik még azt is elvették tőlük amitől még vegetálni tudtak volna.

Akik szembe mertek menni az EU-val: a bolgár föld nem eladó2013. október 31. - 08:24

|
Bulgária törvényhozása új földtörvényt fogadott el. Magyarországgal ellentétben ők úgy döntöttek, nem akarnak megfelelni a brüsszeli elvárásoknak. A bolgár föld nem eladó a külföldieknek, semmi pénzért.
Bulgária is EU-tag, akár csak Magyarország. Ugyanazok a jogszabályok vonatkoznak rájuk is, mint hazánkra. Tehát 2014-től fel kellene oldaniuk a külföldiekre vonatkozó földvásárlási moratóriumot. Azonban a derék bolgárok nem teszik meg ezt, kerek-perec megtiltották a külföldieknek a földvásárlást. 
A föld és a jövőjük megvédése érdekében Bulgária összefogott. Az a Bulgária, ahol sokkal mélyebb árkok húzódnak jobb és baloldal között, mint nálunk. A jelenlegi szocialista-kormány ellen az elmúlt hónapokban is folyamatosan tüntetett az ellenzék. A megmozdulások következtében Szófia csatatérré változott. Olyan harcok dúltak a bolgár főváros utcáin, melyhez képet a budapesti 2006-os események csupán szüreti mulatságnak tűnnek. 
A szinte kibékíthetetlen konfliktusok ellenére a bolgár kormány elfogadta az ellenzék (!) által benyújtott javaslatot, és közösen, 71 százalékos többséggel olyan földtörvényt fogadtak el, amely tiltja a külföldiek földvásárlását. A bolgárok nem lesznek napszámosok saját földjeiken, nem adják, legfontosabb és talán az utolsó nemzeti kincsüket.
Ami pedig az egészben a legmegdöbbentőbb, hogy Brüsszel minden komolyabb akadékoskodás nélkül tudomásul vette ezt, és semmilyen szankcióval nem kíván élni Bulgáriával szemben. Ennyit a hangzatos kifogásokról és a magyar érdekérvényesítésről…
Széljegyző
Szél Jegyzet
(jobbegyenes.blog.hu)


Kiszabadult a zsidó2013. december 24. - 11:15

|
Oroszország egyik legnagyobb zsidó tolvaja Mihail Boriszovics Hodorkovszkij kiszabadult a börtönéből. A szibériai tartózkodás sajnos nem törte meg azt, aki zsidóként egyenesen Oroszországot akarta, persze csak addig, amíg Putyin közbe nem lépett. Az orosz nemzet létét fenyegető, a gazdasági irányítást a zsidóknak átjátszani akaró tolvaj azonban most amnesztia miatt kiszabadult. Hodorkovszkij karrierjét a Komszomolban kezdte. 1992–1993 között energetikai és üzemanyagügyi miniszter, majd a Jukosz olajipari vállalat főrészvényese volt 1993-tól 2005-ig. Oroszország leggazdagabb, a világ 16. leggazdagabb embere volt. 2003 októberében letartóztatták, majd 2005 májusában nyolc év szabadságveszésre ítélték pénzmosásért, sikkasztásért és csalásért. Ez egy zsidónál nem csoda ez, a csoda az volt, hogy ki merték mondani a bűneit. De Oroszország megtette, ennyiben különböznek mondjuk tőlünk. Oroszország egykori leggazdagabb emberét több millió tonnányi kőolaj ellopásában és 23,5 milliárd dollár tisztára mosásában találták bűnösnek. Elképzelheti mindenki, hogy mi történt volna az oroszokkal abban az esetben, ha ez a hiéna szerzi meg az országot. Most a gazdasági fejlődés helyett egy mélyen szegénységben élő Oroszországot látnánk. Az biztos, hogy ha mi is elbánnánk hasonló módon a minket szipolyozókkal, akkor másképp állnánk a világban. A példa követendő, csak annyiban csinálnánk másként, hogy nálunk az ilyen már biztosan nem szabadulna ki, legfőképpen nem élve. 
Szeles József - Jövőnk.info


Izrael: a katolikus kisebbséget tartsa el a Vatikán2013. december 19. - 08:38

|
    Egyetlen magyar híradás sem számolt be arról a háttérmunkáról, amit a napokban kötött Izrael és a Katolikus Egyházfő. Külföldi értesüléseink szerint, olyan megállapodás született, miszerint Izrael szívén viseli az országukban élő katolikus vallású kisebbség sorsát! Támogatásukat oly módon képzelik el, hogy a vatikáni alapítványok anyagi támogatásukkal (itt lelki gyakorlatról szó sincs) tartsák el hittestvéreiket, mert már a zsidó nép számára ez terhes. Nem mintha ezeket a szerencsétleneket nem cipőpucoló rabszolgasorban dolgoztatnák éhbérért. Itt inkább egy másik pénzcsap lehetőségei vannak kiaknázva, hiszen a viselt háborúkhoz "pénz, pénz és pénz" kell. Sok-sok pénz!
Izraelnek esze ágában sincs a nyomortelepi katolikusokat támogatni! Persze a ceremónia ajándékozással telt. Kapott Ferenc pápa minden szükséges kelléket a jövőre nézve, volt itt ezüst menóra "Kölcsönös Szeretet" gravírozással, emlékplakett "az elvégzett munka elismeréséért" és miegymás is. Ez ma a módi! A megállapodás megszületett, megköttetett, aláíratott, szentesített! Európai "integrált perselypénzen" gyilkolják tovább nemes fajtánkat! Járuljatok ti is az oltár elé és áldozzatok a mammonnak... Ne feledjétek: Jónak lenni, Jó! Erre kér a Katolikus Caritas is. Az ajándéktárgyakat jó, hogy szétosztják a rászorulók között, de hová osztják a pénzalapú adományokat? Csak  nálunk, ebben a szegény országban 120milliós az eddigi bevétel és hol van még Karácsony! És a "Magyar" TV-téboly csak fokozza az osztályharcot! Egy "Német"országtól vajon mennyit csapolnak le?

Utóirat: Jónak lenni, valóban jó! Tehát jók legyetek!
Gölöncsér Miklós - Jövőnk.infó
MNA Észak-Magyarország

Jövőnk.infó megjegyzés: 
a keresztény-zsidó barátság további erősítése céljából javasoljuk, hogy az európai zsidó vallású közösségeket meg tartsa el Izrael...


Új szín a palettán: A Felszámolási-botrány!2013. december 27. - 14:39


A napokban értesítik ki annak az állami pályázatnak a résztvevőit, amelynek nyertesei a jövőben lebonyolíthatják a bíróság által elrendelt felszámolási eljárásokat.
Bár a hivatalos listát a nyertesekről még egy darabig nem adja ki a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal, az Index szakmai körökből származó információiból az derül ki, hogy a közel 400 milliárdos piacon nagy átrendeződés történt. A piacvezető cégek egy része nem kapott engedélyt, számos frissen alakult kis vállalkozás viszont igen. A pályázat elbírálásában többségben voltak a szubjektív elemek.
Szubjektíven objektív
Felszámolással csak egy zárt kör foglalkozhat, azok a cégek végezhetnek ilyen tevékenységet, amelyek szerepelnek a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH) úgynevezett felszámolói névjegyzékén. Az 1992-ben összeállított lista azonban zárt volt, ez azt jelentette, hogy felszámolással foglalkozó céget az elmúlt 30 évben alapítani nem, csak vásárolni lehetett. Az uniós előírások miatt azonban a Gyurcsány-kormány úgy döntött, hogy a névjegyzéket hétévente meg kell újítani. Ezt többször is elhalasztották, végül az Orbán-kormány írt ki pályázatot 2012 decemberében.
A tendert azonban az eredményhirdetés előtt két héttel, idén áprilisban visszavonták, mivel a kormány szerint a túl sok objektív szempont miatt nagyon hasonló pályázatok érkeztek, így nem lehet dönteni közöttük. Az új tenderben már megnövelték a szubjektív szempontok arányát: a 170 pontból 80 szakmai, 90 szubjektív. A megismételt tenderen június közepéig a 130 helyre 344 pályázat érkezett.
Óriási átrendeződés
Bár a KIH a hivatalos listát csak akkor hozza nyilvánosságra, ha az eredményhirdetés utáni jogorvoslati idő letelt. A hivatal kérdésünkre azt válaszolta:
Tekintettel arra, hogy a pályázati kérelemről döntő határozat a közléssel válik jogerőssé, ezért a Hivatal az eljárás eredményéről szóló nyilvános tájékoztatást a határozatok jogerőre emelkedéséről szóló tudomásszerzést követően 24 órán belül közzé fogja tenni a www.kih.gov.hu honlapon.”
A kiértesített cégektől kapott információk alapján úgy néz ki, több nagy, éves árbevételük alapján a legnagyobbak közé tartozó cég is kiesett a pályázaton és nem kapott engedélyt. De a tavalyi árbevétel alapján 7. legnagyobb TM Line is éppen csak hogy megkapta: 123. helyen végzett a 130-ból. (A szubjektív szempontoknál 79 pontot kaptak a 80-ból, míg a szubjektívnél 66-ot a kilencvenből).
Somogyi Ferenc, a Felszámolók és Vagyonfelügyelők Országos Egyesületének elnöke kérdésünkre elmondta, hogy az eljárás lényege, hogy a KIH elnöke hozza meg a határozatot, hogy ki nyert a pályázaton és ki nem. Mivel a KIH központi szervnek minősül, ez alapján fellebbezni nem lehet, csak arra van lehetőség, hogy törvénysértés esetén pert indítsanak a pályázók. Többek szerint azonban kevés az esélye, hogy bármelyik bíróság jogellenesnek találja majd ezt a döntést. 


Bár a FOE elnöke a tagszervezeteiről nem nyilatkozhatott konkrétan, az Index információi szerint azonban több nagy cég is vesztett a pályázaton, így a tulajdonosi körben óriási átrendeződés történt. Somogyi szerint az eddigi visszajelzések alapján elmondható, hogy körülbelül 60-70 nyert a pályázaton a régi cégek közül, ami azt jelenti, hogy a régi tagszervezetek közel fele nem. 

Somogyi elmondta, körülbelül 500 felszámolóbiztos van az országban, egy felszámolóbiztos pedig maximum 5 cégnek dolgozhat. Így előfordulhat, hogy egy biztosnak három cége is nyert most a pályázaton, ahogy az is, hogy egy sem. Az ügyszámok mindenesetre lecsökkentek, átlagban körülbelül 100-120 esettel lehet számolni, mivel az eddigi 106 cég helyett jövőre 130 működik majd.
Piaci szereplők szerint sok olyan cég esett ki a pályázaton, akik szakmailag nagyon jónak számítottak, és sok olyan nyert, akiről "megoszlanak a vélemények".
Miért éri meg?
Magyarországon jelenleg körülbelül 40 ezer felszámolási eljárás zajlik, ennek keretében a 108 felszámolócég 400 milliárd forint értékű vagyont kezel. A cégeket a felszámolás során értékesített vagyonból befolyó bevétel 4 százaléka, ha ezt csődeljárás előzte meg, akkor a bevétel 3 százaléka illeti meg. Az esetek többségében a felszámolók vagyon nélkül maradt cégekkel foglalkoznak, komolyabb bevételre akkor tehetnek szert, ha olyan társasághoz kerülnek felszámolóként, amely úgy ment tönkre, hogy még folytatni tudja a munkát. Így néha még az is elképzelhető, hogy egy felszámoló több százmillió forintos haszonra tesz szert.

A felszámolókat a bíróságok elektronikus program segítségével sorsolják ki, ennek ellenére több esetben is előfordult, hogy jelentős bevétellel kecsegtető ügyeknél bizonyos cégeknek kedvezett a szerencse. A tavalyi adatok alapján a három legnagyobb cég összesen közel 7 Milliárd Forint árbevételt termelt.
Index.hu nyomán


Ellenállás?!2013. december 24. - 18:44

Napok óta a mélyen tisztelt kormánypárti politikusok fel vannak háborodva azon, hogy mit is döntött a kúria a devizahitelesek ügyében. Háborognak, hiszen a választások közeledtével egy ilyen üzenet a milliókat érintő és milliárdokról szóló hitelek kapcsán nagyon rosszul jön a kormánynak. Hiába rezsicsökkentés meg minden, ha a hitel kérdésében nincs előrelépés, akkor hidegzuhanyként a kormány megkapja a magáét majd a választóktól. A kúria hogy dönthetett volna? Egy zsidó Wellmann György mit is mondhatott volna? Mit is mondhatott volna fajtársainak? Csak ezt! Magyarok fizetni fogtok, ha bele is döglötök. Mindenetek, de még a lelketek is bankoké, ha mi zsidók úgy gondoljuk! És persze úgy gondolják. A kormány is hazudozik és folyamatosan ígérget. Mindig is tolták a határidőket a megoldással kapcsolatban. Volt itt szeptember, november és december közepe is határidő, csak a baj az volt, hogy sosem volt megoldás. A kormány politikája egyszerűen áttetsző bankok melletti kiállás, miközben a nép az elbutított tömeg felé pedig üzen, hogy mellettetek vagyunk. És mit vár még a nép ezek után? Miért üldögél még otthon? Hát csak azért, mert valószínűleg nem hisz a tömeg, az utcára nyomuló többszázezres tömeg erejében kb. 1956 óta. De kell itt tömeg emberek? Kell itt ezer fő? Nem kell. Már a facebook-on is megjelentek a plakátok a molotov koktélokról és a facebook-os ellenállás elindult, megindult. De ez megjelenhet az utcán? Miért is ne. Gondoljon bele mindenki, hogy ha csak néhány csoportocska minden este beverné az üvegét egy pár banknak, akkor mi lenne itt 1-2 hét után? A rendőrség csak a bankokat őrizné. Tényleg mi lenne, ha molotov koktélok repülnének be a kirakaton? Működőképes maradna a rendszer? Valószínűleg egyáltalán nem. Az ellenállás pedig előbb vagy utóbb ezt fogja generálni és ha csak néhány ilyen példa lesz, akkor megindul,megindulhat a lavina országszerte. A kormány időt húzva hazudik, a zsidópárti kúria pedig röhög a markában, miközben a zsidó bankárok dörzsölik a kezüket. Hova tovább még emberek?
Szeles József - Jövőnk.info


Aki a Szent Koronát gyalázza, ellenség! -a Magyarok Világszövetségének tiltakozó nyilatkozata2013. december 20. - 10:21

|
A Magyarok VIII. Világkongresszusa a magyar nemzet első számú, létmeghatározó szimbólumává nyilvánította a Szent Koronát, amelyet Magyarország Alaptörvénye is a magyar államiságot megtestesítő szimbólumként nevesít.
A "magyar nemzet új meghatározásának" 3.1. pontja meghatározó mondatba foglalja a Szent Korona szerepét a magyar nemzet életében: „A magyar nemzet a Szent Korona közjogi rendje szerinti államot megalkotó nép.”
Aki tehát a Szent Koronát meggyalázza – amint az a minap Bécsben, Magyarország nagykövetségén, a magyar nagykövet jelenlétében és hallgatólagos beleegyezésével, három osztrák színész gyalázatos provokációja révén megtörtént – a magyar államot, sőt a magyar nemzetet gyalázza meg.
A Szent Korona Magyarország bécsi nagykövetségén történt meggyalázása megengedhetetlen bűn. Aki a Szent Korona ellen cselekszik, a magyar nemzet ellensége, amint azt a magyar nemzet új meghatározásának 4.6. pontja tételesen megfogalmazza.
Mindezek alapján a Magyarok Világszövetsége felhívja a külügyminisztert és az államelnököt, hogy rendeljék vissza Magyarország bécsi nagykövetét, Szalay-Bobrovniczky Vincét, és szereljék le a diplomáciai testületből, mint arra teljesen alkalmatlan személyt. Ugyanakkor felszólítjuk a kormányt, hogy a Szent Koronát meggyalázó három osztrák színészt, mint a magyar nemzet ellenségeit nyilvánítsák Magyarország területén nem kívánatos személyekké.
A Magyarok Világszövetsége szükségesnek látja, hogy a magyar kormány külpolitikájában is emelje a legfőbb teendők közé a Szent Koronának a történelmi magyar állam első számú közjogi személyiségeként való megismertetését, és követelje meg az ennek kijáró tiszteletet.

Budapest, 2013. december 19-én

A Magyarok Világszövetsége
(MVSZ Sajtószolgálat)


Putyin: "Mi a helyzet Izrael nukleáris fegyvereivel?"2013. szeptember 24. - 21:55

Vlagyimir Putyin orosz elnök meglepő felvetéssel állt elő! Feltette a nagy kérdést, hogy ha már ennyit beszélünk a Szíria birtokában lévő vegyi fegyverekről, akkor mi a helyzet Izrael nukleáris fegyvereivel? 
A megfigyelőket is meglepte a Putyin elnök hivatkozása az izraeli nukleáris arzenálra, mellyel kísérletet tett a két ország tömegpusztító fegyvereinek összekapcsolására, mely általában tiltott az ilyen nemzetközi fórumokon. Az orosz elnök hangsúlyozta, hogy Szíria vegyi fegyverei ugyanolyan fenyegetést jelentenek, amilyen Izrael nukleáris fegyverarzenálja. Putyin javaslatot tett, hogy a Közel-Kelet legyen egy a nukleáris fegyverektől mentes övezet.
Putyin beszédében kifejtette Moszkva álláspontját a szíriai válság, különösen a vegyi fegyverek kérdésében.
Putyin továbbra is vitatja a szíriai rezsim felelősségét a vegyi fegyverek használatával kapcsolatban. Kifejtette, hogy a szakértői megállapították, hogy a kérdéses támadásban használt vegyi fegyver egy régi szovjet típus, mely nincs rendszeresítve a szíriai hadseregben.
Mészáros Tamás - Jövőnk.info


Elhunyt a XX. század legértékesebb Fegyvermestere: Mihail Kalasnyikov2013. december 25. - 09:49

|
A háború után közel 25 éven át az izsevszki fegyvergyárban dolgozott. Az általa tervezett konstrukciót AK-47 néven 1949-re rendszeresítették a szovjet hadseregben – mivel a próbákon rendkívül strapabíró, igénytelen, megbízható, egyeslövésben relatíve pontos, sorozatlövésben nagy tűzerejű fegyvernek bizonyult. Az egyszerű és tömegesen gyártható AK–47 egyértelmű győztesnek bizonyult, mivel Kalasnyikov vetélytársai karbantartásra kényes (billenőzáras) vagy szokatlan (bull-pup) elrendezésű prototípusokat nyújtottak be elbírálásra.
A „Kalasnyikov” gépkarabély és fegyvercsalád rövid időn belül világszerte elterjedt, napjainkig mintegy 80-100 millió darabot gyártottak belőle, többek között Magyarországon is legalább 3 milliót (AKSZSZ, AKM–63, AMD-65, AMP-69 stb. változatok). Az AK–47 szerepel Mozambik zászlajában és Kelet-Timor címerében, egyes afrikai területeken a „Kalash” nevet gyakran adják fiúgyermekeknek.
Mihail Kalasnyikov másik kiemelkedő alkotása az általa vezetett nagyobb tervezőgárda által létrehozott PK, majd annak modernizált változata, a PKM géppuska.
A szovjet–orosz szabványos 7.62x51 mm R (39M) puskatöltény egy 1981-ből származó konstrukció, amely kedvezőtlen peremes hüvely-kialakítással rendelkezik és elavult, nem széteső tagú hevedertípusba töltik. Ezért az ilyen űrméretű géppuskába javadalmazott lőszereket nem lehet egyszerűen előrenyomni a töltényűrbe a lövés kiváltásához, hanem előbb a perem miatt hátrafelé ki kell azt húzni, majd lesüllyesztve áttolni a heveder alatt. Ehhez bonyolultabb szerkezet szükséges, amely csekélyebb megbízhatóságot, esetleg jelentős tömegnövekedést jelent – géppuskánál az első lehetőség elfogadhatatlan, a második nem kívánatos.
A PKM géppuska a problémát részben az AK–47 fegyverből átvett forgó zárfejes, gázelvételes automata rendszerrel és egy zseniális, többfunkciós zárvezető kerettel oldja meg. Ez az egyetlen precíziósan megmunkált, fekvő L alakú acéltömb mintegy kilenc különféle feladatot lát el egyidejűleg, így maga a géppuska alig 30 alkatrészből áll össze.
Az eredetileg PK néven az 1960-as évek elején rendszeresített Kalasnyikov-géppuska hatásossága és megbízhatósága miatt azonnal sikeresnek bizonyult, azonban az elavult műszaki előírások miatt a nyugati fegyverekhez képest túlsúlyos lett. A felesleges csőhűtő bordák elhagyásával és a tokhoz használt, profillal szilárdított, préselt lemezek falvastagságának csökkentésével hozták létre a PKM géppuskát, amely egyszerűbb és könnyebb állvánnyal szerelve minden tekintetben megfelelőnek bizonyult és 1969 óta változatlan formában, folyamatosan gyártásban van. PKT néven készítik a harcjárművekbe szánt vastagabb csövű, elektromos elsütésű változatát.
A PKM géppuska sokoldalúságára jellemző, hogy a Magyar Honvédség kivonta a rendszerből a szintén Kalasnyikov által tervezett RPK golyószórókat és közel hasonló szerepkörben villaállványra szerelt 100 lőszeres PKM változatokat alkalmaz, miközben szakasz géppuskaként háromlábú állványon álló 200 lőszeres PKMSZ fegyverek szolgálnak.
Az utóbbi években Mihail Kalasnyikov hozzájárult, hogy nevét mint márkavédjegyet külföldi cégek értékesítsék polgári célú árucikkek, például esernyők és töltőtollak reklámozására.
Mihail Kalasnyikov hosszú betegeskedést követően 2013. december 23.-án, 94-dik életévében elhunyt, intenzív kórházi ápolást követően Izsevszk egyik kórházában.Nyugodj békében, Te, a legnagyszerűbb orosz hazafiak közül is az egyik legkiválóbb, még életedben dicső Bajtársa közösségednek!

Várhegyi Kálmán
MNA Észak-Magyarország


Az Egyesült Államok svéd segítséggel kémkedett Oroszország után2013. december 12. - 21:45

Az Amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökségtől (NSA) kiszivárogtatott dokumentumok szerint Washington a svéd hírszerzés segítségével kémkedett Oroszország vezetősége után.
Egy, a svéd televízió birtokába került dokumentum szerint orosz politikusokról információt gyűjtött a svéd FRA (Svéd Nemzetvédelmi Rádiólétesítmény, ami az elektronikai kommunikációt felügyeli), melyet átnyújtott az NSA-nek.
A 2013. április 18-i dátumozású dokumentum a svéd FRA-t az Egyesült Államok hírszerzésének világszerte működő kémtevékenységében vezető partnereként említi.
Az FRA egyedi gyűjteményt biztosított az NSA számára magas prioritású orosz célpontokról, úgymint vezetőség és belpolitika”, olvasható a dokumentumban, melyet Edward Snowden, az amerikai hírszerzés korábbi beszállítója szerzett meg.
Egy másik dokumentumban magas rangú NSA tisztek lettek arra utasítva, hogy „megköszönjék Svédországnak az orosz célpontra irányuló folyamatos munkát és kihangsúlyozzák, hogy az FRA vezető partnerként szerepel az orosz célpontra irányuló munkában, mely magába foglalja az orosz vezetést és a kémelhárítást.”
Más kiszivárogtatott NSA dokumentumok a múlt hónapban azt is megmutatták, hogy az NSA a G8 és a G20 csúcstalálkozók után kémkedett az otthont adó ország kormányának segítségével, melyek 2010-ben a kanadai Torontóban lettek megtartva. „A kémműveletet a kanadai partnerrel szoros együttműködésben koordinálták” a dokumentum szerint, mely a CBC News birtokába jutott.
Októberben azt is nyilvánosságra hozták, hogy Washington titokban Ázsia-szerte ausztrál nagykövetségeket alkalmazott telefonbeszélgetések elfogására és adatgyűjtésre az egész kontinensen.
Sőt, más, nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint a brit GCHQ („az Egyesült Királyság titkosszolgálatainak egyike, sigint tevékenységeket végez és felelős a brit kormány és a fegyveres erők információvédelméért” – forrás: Wikipedia) is segített az NSA-nek telefonbeszélgetések és külföldi vezetők valamint diplomaták email-es üzenetváltásainak ellenőrzésében a 2009-es G20-as londoni csúcstalálkozón.
Kora június óta, a Snowden által sorra nyilvánosságra hozott dokumentumok rávilágítottak Washington globális kémtevékenységére.
A legutóbbi eset szerint - melyet a Washington Post közölt -, az NSA naponta több milliárd telefonbeszélgetést rögzít világszerte.
Molnár Szabolcs - Jövőnk.info


Az Egyesült Államok a gazdasági összeomlás szélén: Kína és Oroszország eltávolodik a dollárhasználattól2013. december 12. - 21:44

Az Egyesült Államok egy gazdasági összeomlást tapasztal, mert az olyan nagyhatalmak, mint Kína és Oroszország, eldöntötték, hogy nem használják az amerikai dollárt a kereskedelemben – mondja egy politikai elemző.
Az amerikai gazdaság éppen elkezd szétesni. „Oroszország, Kína és sok más ország eltávolodik a dollárhasználattól a kereskedelemben”, mondta Linh Dinh kedden, a Press TV-nek adott interjúja során.
Tehát ha a dollár elveszíti tartalékvalutai státuszát, az élet jóval nehezebbé válik itt. Az elkövetkezendő hónapok megmutatják majd, hogy mennyire reménytelen a helyzet, tehát a hazugságok még inkább sértővé válnak az emberek számára, akiknek nap, mint nap szenvedniük kell ebben a helyzetben”, tette hozzá.
Az elemző kritizálta az amerikai médiát, amiért nem adja közre az igazságot a gazdasági helyzetről.
A hazudozó média olyan híreket tett közzé, amelyek szerint az úgynevezett fellendülés gyorsul. Az új hazugság szerint a munkanélküliség hét százalékkal csökkent, de ez színtiszta képtelenség. Valójában csupán az amerikai felnőttek 47%-nak van teljes munkaidejű állása, és az amerikai dolgozók 40%-a 20.000$-nál kevesebbet keres évente” – mondta.
Sokan olyan keveset keresnek, hogy élelmiszerjegyeken kell az alapvető élelmiszereiket megvásárolniuk. Sokan egyházi éléskamrákra járnak. Ismerek egy négytagú családot, két állással, akiknek muszáj ezt csinálniuk. Az apának a teljes idejű munkája mellé alkalmanként vért is kell eladnia”, magyarázta Linh Dinh.
Az amerikaiak jövedelmét is összehasonlította a havi kiadásaikkal.
Annak ellenére, hogy a nagy bankok segélyeket kapnak és rekord profitot csinálnak, dolgozóiknak csak óránként bruttó 12$-t fizetnek, és egy átlagos bérmunkás óránként csak nevetséges 8$-t keres. Néhányan még kevesebbet. Eközben az árak növekednek, különösképpen az élelmiszerárak, a bérleti díjak és a gáz, de az inflációról szóló adat is hazugság” - mondta.
Megjegyezte, hogy az amerikai kormány „folytatja a hazudozást, hogy becsapja a külföldieket és a gazdag amerikaiakat, akik részvényeket vásárolnak. Ha fellendülés volna, 47 millió amerikai nem élelmiszerjegyekből élne és 1,2 millió iskolás korú gyermek - mely rekord számnak minősül -, nem lenne hajléktalan.”
Már minden államban vannak sátorvárosok. Az otthonomhoz képest száz mérföldes körzetben több sátorváros is van, ahol emberek élnek a fagyos hidegben és vödörbe ürítenek. Úgy hangzik ez, mint az élet a világ legnagyszerűbb országában?” – kérdezte. (Ez volna az amerikai álom?” – szerk)
Ezalatt, a leggazdagabb amerikaiak még gazdagabbá válnak és ez mind egy olyan kormánynak köszönhető, amely kiszolgálja a leggazdagabbakat, s eltakarja a hibáit és az átlagos amerikai emberek elárulását mindennapos hazudozással” – vonta le a következtetést. 
Molnár Szabolcs - Jövőnk.info


Spanyolok radikális módszert próbáltak ki mecsetek építése ellen2013. december 06. - 16:37

|
Sevilla spanyol város lakosai, akik tiltakoznak egy újabb mecset építése ellen városukban, rájöttek, hogyan lehet segíteni ebben a helyzetben.
Egy halott disznót temettek el azon a helyen, ahol mecsetet akartak emelni, és széles körben tájékoztatták az újságírokat a „gonosztettükről”. 
Iszlám tiltja mecsetépítést a „disznó által meggyalázott földön”. A muszlim közösségnek nem volt más választása, és megszüntette az építést. Így tehát nem volt szükség semmilyen tiltakozásra vagy tüntetésre. 
(Oroszország Hangja)Egy amerikai képviselőnő szerint Irán nukleáris létesítményeit „le kell bombázni”2013. december 03. - 21:15

|
Michele Bachmann, a képviselőház egyik republikánus tagja szerint Irán nukleáris létesítményeit „le kell bombázni”, a hat nagyhatalom és Irán közötti nukleáris egyezmény ellenére.
Talán a miniszterelnökre (Benjamin Netanyahu) hárul az a döntéshozatal, melyet egyáltalán nem szeretne megtenni: ez azon létesítmények lebombázása volna, melyeket Iránban le kell bombázni!” – Ezt Bachmann az Amerikai Cionista Szervezet (Zionist Organization of America - ZOA) gáláján mondta beszéde során.
November 24-én, Genfben az ENSZ BT öt állandó tagja (plusz Németország) és Irán egy hat hónapos egyezményt írt alá.
A Fehér Ház Hírszerzési Bizottságának tagja (Michele Bachmann) szerint a nukleáris üzlet egy megfontolt erőfeszítés volt Izrael biztonsági érdekeinek megsértésére.
A genfi döntésnek, melyet az öt állandó tag (és Németország) hozott, több köze volt Izraelhez, mint Iránhoz” – mondta.
Hiszen, tudják, a hozott döntés lehet a legnagyobb bunkósbot, melyet a miniszterelnökünk és a világ nemzetei arra használhatnak, hogy megakadályozzák Izraelt nem csupán önmagának, hanem a létezési jogának a megvédésében” – állította a képviselőnő.
A zsidó ZOA korábban elítélte az egyezményt és „csillapító egyezségként” jellemezte.
A korábbi amerikai elnökjelölt felhívta a figyelmet arra, hogy az egyezmény elszigetelve hagyta Izraelt.
Izrael most talán kénytelen egyedül kiállni, mert a világ legnagyobb nemzetei magára hagyták a végszükségében”. – Mondta Bachmann - „Egy dolog Izrael barátjának lenni, mikor süt a nap és minden rendben van… de egy másik dolog Izrael barátjának lenni és nyomatékosítani Izrael létezésének, sőt önvédelmének a jogát, s talán ez a jog magába foglalja nukleáris létesítmények és lehetséges nukleáris létesítményének lebombázását Iránban.”
Az izraeli miniszterelnök haragosan reagált az együttműködésre és „borzalmas hibának” nevezte azt.
A világ vezető hatalmai első alkalommal egyeztek meg, hogy Iránnak engedélyezik az urándúsítás folytatását, teljesen figyelmen kívül hagyva az ENSZ szankcióit” – mondta Netanyahu. „Izrael nincs lekötelezve ettől az egyezménytől!”
Eközben Barack Obama megvédte az egyezményt és elutasította a gyarapodó kritikákat Izrael és a Kongresszus részéről.
Nem zárhatjuk be az ajtót a diplomácia előtt és nem zárhatjuk ki a békés megoldásokat a világ problémáira” – mondta Obama.
Nem vethetjük bele magunkat egy állandó konfliktus-körforgásba. Politikailag talán egyszerű kemény szavakat használni és acsarkodni, de a biztonságunk érdekében nem ez a megfelelő” – tette hozzá. 
Molnár Szabolcs - Jövőnk.infoNAV-botrány: Újabb lenyelt csúsztatós média béka!


2013. november 30. - 15:51

|
Az elmúlt hetekben, mióta egy Horváth A. nevű, immár volt NAV-dolgozó, felszínre emelt egy-két senki számára már nem megdöbbentő hírt a nagy összefonódásokról. Máris korrigáló/szépítő tálalásban terjesztik hazugságaikat a prominens médiafelületek hazánkban kendőzve, a "mundér"(zsidó kifejezés) becsületét. 
Először kezdték, hogy Horváth A. soha nem volt adóellenőr. Az a tény senkit sem zavart, hogy ő ezt nem is állította magáról. Kizárólag csak azt, hogy ő a kiértékelési/összegzési osztályon volt munkatárs, így átfuthatott a kezei között több hivatkozott anyag is. Mindezt a média tálalta csak eladható szenzáció formában. Miután ez nem borzolta, nem nyugtatta a közvéleményt, tegnap gyorsan előástak egy 800milliós adócsalásról(Mátészalkai eset) szóló felgöngyölített ügyet. Természetesen híradós videofelvételekkel az elfogásról, gyorsított eljárás keretében történő vádemelésre átadva. Milyen hatékony az igazságszolgáltatás, ha érdekében áll? Az szintén nem baj ebben a bakiban, hogy a Horváth A. története nem az ilyen "piti körökről" szólt vagy tárt a nyilvánosság elé momentumokat/dokumentumokat. Hanem a kormányszintű garázdálkodókról rántotta (volna) le a leplet, ha egy kicsit jobban figyeltek! És nem nyelitek be/le az újabb csúsztatós média békát! Félre értés ne essék! Nagyon helyes, hogy felszámoltak egy ilyen bűnszövetkezetet. A nagyobbik baj az, hogy nem ők a felszínre hozott elkövetők! Ők csak a koncepció panoptikumának a kirakatai lesznek! 
A ma reggeli hírekben miért nem olvasok vajon erről bővebben egyik hírportálon sem? Botrány! 
Várhegyi Kálmán - Jövőnk.info
MNA Észak-Magyarország

A befizetést a fiuk politikusok zsebébe rakták , és oly magasra érnek a szálak , hogy a zsidó FIDESZ – esek le tudták állítani a vizsgálatot. A második világháborúba Amerikát is belekergették , hogy megkaphassák Jeruzsálemet , most a hazánk kell nekik, már nem elég a lakópark kárpótlásban épített paradicsoma , nekik a magyar föld kell , édes vizeinkkel , és ásvány kincseinkel , melyeket már felmértek geológiai robbantásokkal. A hazaárulók meg csak tartják a zsebüket , nem számít , hogy a gyermekeik jövőjét adják oda azért az alamizsnáért amit oda löknek a gojoknak .Franciaország felszámolja a cigánytáborokat és kilakoltat 800 bevándorlót


2013. november 29. - 16:44
Rovatok: 
|
Amint az európai országban a cigány népességgel szembeni vitatott bánásmód folytatódik, a francia hatóságok kilakoltattak mintegy 800 cigány bevándorlót egy észak-franciaországi táborból.
Szerda hajnalban körülbelül 300 rendőr támadta meg a cigánytábort Saint-Ouenben, párizs külvárosának északi részén, cigányok százait – beleértve nőket és gyerekeket is – kényszerítve a hely elhagyására. A megtisztított putrinegyed az ország egyik legnagyobb tábora volt.
Nem tudom hová fogok menni” – mondta Cassandra Punca, egy 22 éves, eredetileg bukaresti származású, négygyermekes anya, aki három hónapig élt a táborban. „Nincs pénzünk, ide jöttünk Franciaországba, hogy legyen mit ennünk” – tette hozzá. A „Cigányok hangja” (La Voix des Roms) nevű cigány-jogvédő szervezet kritizálta a kilakoltatást, annak „brutális mivolta” végett, s mert „a tél kezdetén emberek százait tették az utcára”.
Manuel Valls a francia belügyminiszter szeptember 24-én azt mondta, hogy a mintegy 20.000 cigány bevándorlót, akik a francia városok körül ideiglenes táborokban helyezkedtek el, soha nem tudják a francia társadalomba integrálni, így a határokhoz kellene őket szállítani, hogy visszaküldhessék őket Romániába és Bulgáriába.
Állítólag (mi sajnos biztosan tudjuk – szerk) a kelet-európai Románia és Bulgária ad otthont a cigány nép legnagyobb részének.
2012-ben körülbelül 37000 bevándorlót (legnagyobbrészt cigányokat) deportáltak Franciaországból, mely 12 százalékos növekedést mutat a 2011-es adatokhoz képest.
Franciaország döntését, miszerint erővel kiürítik a cigánytáborokat és az embereket visszaküldik hazájukba, erősen kritizálta az ENSZ Emberi jogi főbiztosa, Navi Pillay.
Molnár Szabolcs - Jövőnk.info
Az iskolás gyermekek harmada már nem német Németországban2013. november 28. - 11:17A háború utáni Németországban évtizedeken át szükséges vagy éppen szükségtelen rossznak tartották a bevándorlást, a vendégmunkát, és igyekeztek korlátozni a külföldiek tartós jelenlétét. 
Most már azonban szinte udvarolnak a bevándorlóknak hatóságok, a vízumokat pillanatok alatt intézik. "Olyan kedves emberek ezek a bevándorlási hivatalnokok" - mondta a Reuters hírügynökségnek Ata Ucertas, 25 éves török orvos, miután két hónap alatt megkapta tartózkodási engedélyét, és német nyelvtanfolyamra is beíratták. 
Németország lakóinak egyötöde és az iskolás gyerekeknek már nem német származású. Ennek a választási propagandára is hatása van. Tíz éve, amikor a munkanélküliség nagy volt, a bevándorlási szabályok pedig szigorúak, Angela Merkel pártjából egyesek "Kinder statt Inder" ("Inkább gyerekeket, ne indiaiakat!) jelszóval kampányoltak. Most a szeptemberi választások előtt a kormánypárt "vendégszerető kultúrát" sürget a bevándorlók iránt. 
"Németország erőteljesen támogatja a bevándorlást, mert olyan súlyos a népesedési helyzete, amilyenre talán egyetlen más OECD-országban sincs példa" - mondta a hírügynökségnek a nemzetközi Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szakértője, Thomas Liebig. 
Jelenleg a munkanélküliség majdnem a legalacsonyabb az 1990-es német újraegyesítés óta, viszont 2025-ig 5,4 millió szakember hiányára lehet számítani, a nők és az idősebbek mozgósítására tett kormányzati kísérletek dacára. Az OECD utolsó statisztikája szerint 2011-ben kis híján 300 ezer külföldi érkezett Németországba hosszú távra - azaz dolgozni és megtelepedni -, 30 százalékkal több, mint 2010-ben. A többség az Európai Unió tagországaiból, azok közül is főleg a keleti országokból, mindenekelőtt Lengyelországból jött. 
Németország rohamléptekkel szabadítja fel a bevándorlást: csak ebben a hónapban 40 százalékkal ritkították meg a különféle korlátozó szabályokat - írta a Reuters. Csökkentik a kialkudható legkisebb munkabért, és a magasan képzett szakemberek után most már az egyszerűbb szakmunkásokat is szeretettel várják mindenütt, ahol krónikus munkaerőhiány van, köztük mozdonyvezetőket, villanyszerelőket. "Ez a kis forradalom szinte észrevétlenül zajlik, olyannyira, hogy ma már a német szabályozás az egyik legbarátságosabb a magas képzettségűek számára az egész OECD-ben" - mondta a szakértő. 
A német kormány külföldi nyelvtanfolyamokat indít a lehetséges bevándorlók számára, a hivatalok gyorsan intézik a bizonyítványok honosítását, hallgatókat toboroznak a német egyetemekre és szakiskolákba, elsősorban a dél-európai országokból, ahol az átlaghoz képest is óriási a munkanélküliség a fiatalok körében. Még sokáig fog tartani, amíg minden németet "le lehet beszélni az idegenellenességről", de a "gazdasági kényszer" ebben "mindenképp fontos segítő" - írja a Reuters. 
Emlékeztetőül: Adolf Hitler úgynevezett "rémuralma" idején, békeidőben meredeken emelkedett a születések száma 
(harcunk.info)Komoly harcok következnek


2013. november 02. - 12:35

|
Athén külvárosában az Arany Hajnal pártirodája előtt, egy motoros gépkarabéllyal két fiatalt lőtt le. A párt képviselője a médiában közölte, hogy a két húszas éveinek elején járó áldozat, az Arany Hajnal tagja volt. A heves politikai történések mellett, egyre jobban kiéleződik a fizikális harc a hazafiak és ellenségeik között.  Az Arany Hajnalt minden lehető eszközzel meg akarja törni a cionista hatalom.
A szélsőjobboldali párt hét képviselője ellen szeptemberben nyomozás indult bűnszervezet létrehozásának gyanújával. A büntetőügy tanúi arról számoltak be, hogy a képviselők részt vettek a párt tagjainak katonai jellegű kiképzésében, amelyen bevándorlók és baloldali aktivisták elleni támadásokra készítették fel, illetve fegyverekhez juttatták őket. Az Arany Hajnal alkotmányellenes összeesküvésnek tartja az ellene folyó eljárást, és hirdeti, hogy a szervezet politikai üldözés áldozata. Az események kiéleződését fokozta egy antifasiszta rapper megölése, mellyel egy pártagot gyanúsítanak a hatóságok.
A párt más tagjai ellen is folyik nyomozás bevándorlók, kisebbségek tagjai és politikai ellenfeleik ellen elkövetett támadások miatt.
Kitartás a harchoz!
Alföldi Pál - Jövőnk.info

Egymás után mennek tönkre Európa nagy múltú nemzetei,és kultúrái. Ez már maga a háború ami most megy.Vannak áldozatok is sok ezren,csak azok közvetve lettek meggyilkolva,vagy a halálba kergetve. Köszönet az Európai Uniónak,Brüsszelnek,és az azt irányító szabadkőműves banki hatalomnak! Remélem nem fogják ezek is megúszni a felelősségre vonást,mint magyarország áruló, kommunista gyilkosai!
Edward Snowden felforgatta a világot!


2013. október 26. - 20:29

|
Amerikának aligha okozott még ekkora fejtörést egyetlen ember. Edward Snowden annyi pofont osztott ki a benga óriásnak, hogy az már kezd megzagyvulni. Nem győzik magyarázni a megmagyarázhatatlant. A világ számos országa tiltakozik a lehallgatások és a kémkedés miatt. A spanyol Külügyminisztérium bekérette James Costos-t a madridi amerikai nagykövetet "hogy tájékoztatást adjon” azzal a botránnyal kapcsolatban, amely telefonbeszélgetések lehallgatásáról szóló új adatok nyilvánosságra hozatala után tört ki. 
A Snowden által közzétett legfrissebb iratokból kiderül, hogy az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség lehallgatta a spanyol kormány tagjait, többek között Mariano Rajoy miniszterelnököt is. „Az amerikai titkosszolgálatok ugyan azt a gyakorlatot alkalmazták, mint több másik ország ellen is. Spanyolország nem kivétel” – idézi az Edward Snowden volt CIA ügynök által átadott dokumentumokat ismerő, a kormányban lévő forrás szavait egy spanyol újság.
De nem csak a spanyolok dühösek! Amerikai és brit hírszerző szolgálat megfigyelés alatt tartotta az olasz kormány tagjait, köztük a védelmi minisztert is. A Guardian által megszellőztetett hír szerint az amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal és a brit titkosszolgálatok aktív kémkedési tevékenységet folytatnak Európában, így Olaszországban is. A Guardian adatai alapján 35 ország vezetőit figyelték meg.
A kémbotrány miatt megváltozott a napirend az EU-csúcson. Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) lehallgatta számos európai politikus telefonját. Az ezzel kapcsolatos botrány megváltoztatta az EU-csúcs napirendjét. 28 európai ország állam- és kormányfői különnyilatkozatban fejezték ki aggodalmukat az Egyesült Államok akciói miatt, és arra hívtak fel, hogy az év végéig tárgyalásos úton rendezzék ezt a problémát. Ezzel párhuzamosan az Európai Parlament delegációt küld az Egyesült Államokba, hogy szükséges adatokat kapjanak az EU vezető politikusainak mobiltelefonjai esetleges amerikai hírszerzők általi lehallgatásáról.
Edward Snowden, az amerikai különleges szolgálatok volt munkatársa szivárogtatta ki azokat az anyagokat, amelyek szerint számos európai politikus, köztük Angela Merkel német kancellár telefonját is lehallgatták az Egyesült Államokban. Ez háttérbe szorította az összes többi napirendi kérdést a találkozón.
Csak az USA foglalkozik kémkedéssel világméretekben. Alekszej Puskov, az orosz Állami Duma nemzetközi bizottságának vezetője szerint az Egyesült Államokon kívül egyetlen más ország sem foglalkozik világméretekben kémkedéssel. „Nem kell olyan szamárságot állítani, hogy mindenki kémkedik mindenki után. Az Egyesült Államokon kívül elektronikus kémkedéssel ilyen méretekben senki sem foglalkozik. Innen a botrány nagysága is”- állítja Puskov. 
Edward Snowden, a CIA volt munkatársa körülbelül harmincezer dokumentumot vitt magával, amelyek egyebek között igazolják a hírszerzési információk gyűjtését Oroszország, Irán, Kína és további 30 ország viszonylatában. Amerika azért aggódik, hogy amennyiben ezeket a dokumentumokat közzé teszik, veszély fenyegetheti azokat az akciókat, amelyekben az Egyesült Államokon kívül más országok is részt vesznek.
Aggodalma nem éppen alaptalan. Gazdasága a béka feneke alatt van. A politikai színtéren pedig egyik pofont kapja a másik után. A katonai potenciál még megvan ugyan, de a leépülés minden téren érzékelhető. Reméljük már nem kell sok szög az amerikai koporsóba. A sors gúnyos iróniája lenne, ha éppen egy amerikai - Snowden - verné bele az utolsót.
Völgyesi János - Jövőnk.infoÚjabb gyermektolvaj cigányok!


2013. október 26. - 18:27

|
Görögországban letartóztattak egy cigány párt, akik egy két hónapos fiúgyermek születési bizonyítványának kiállítását igényelték. Az önkormányzat munkatársainak a gyermek papírjainak hiánya keltette föl gyanúját és a rendőrséghez fordultak. A cigányok először azt állították, hogy az újszülött az ő gyermekük, azonban később kiderült, hogy hazudtak. A hatóságok DNS-teszt elvégzését rendelték el.
Ez a második ilyen eset Görögországban. Mint hírt adtunk róla, a görög rendőrség október 16-án talált egy szőke, fehér bőrű, 4-5 éves gyermeket egy cigánytáborban. A DNS vizsgálat kimutatta, hogy a megnevezett szülők nincsenek vérrokoni kapcsolatban a gyerekkel. A cigány pár ellen eljárás indult gyerekrablás vádjával.
Sajnos megszaporodtak a hasonló esetek. Ahogy korábban megírtuk, az írországi rendőrség elvett egy hétéves fehér bőrű, szőke hajú kislányt egy cigány pártól Dublinban. A cigányok azt állítják, hogy a kislány az övék, de a rendőrség erre nézve nem talált bizonyítékot a dublini kórházak feljegyzéseiben. A kislány jelenleg egy állami intézetben van.
A hír kapcsán meg kell említenünk egy soros bimbóin nevelkedett zsidót, aki ma az Európa Tanács emberi jogi biztosa. Nils Muiznieks kikelt az európai sajtó ellen, mert szerinte „széleskörű cigányellenes hangulatot szítanak.” Szerinte a felelőtlen sajtó hamis híreket terjeszt a cigányokról.
Azon tény ellenére, hogy a cigányok nem hajlamosak jobban a bűnözésre, mint akárki más, a sajtó által állandó jelleggel felfedett etnikai hovatartozás alátámasztja azokat a híreszteléseket, hogy a cigányok természetüknél fogva többet bűnöznek. Ez nem csak hamis, de veszélyes is, mivel ronthatja az amúgy sem rózsás hangulatot a cigányok és Európa többségi népessége között” – fogalmazott ez a bolond zsidó!
Ez a barom szerint a cigányok nem hajlamosak jobban a bűnözésre, mint akárki más. Csak egyetlen dolgot nem tud megmagyarázni! Európa börtöneiben raboskodók túlnyomó többsége miért cigány?
Pécsi Hajnalka -Jövőnk.info

Kezetrázhatnak a zsidókkal ők meg szerv lereskedők , de ha kinövik ezt a helyzetet talán ők is áttérnek a szervkereskedelemre. Ez veszélyes terep a számukra mert egy DNS vizsgálat és bukta van .


Gyermektolvaj cigányok Irországban is!


2013. október 23. - 20:26
Az írországi rendőrség elvett egy hétéves szőke hajú kislányt egy cigány pártól Dublinban, mert csak rá kell nézni a fehér bőrű, szőke kislányra, hogy kiderüljön, hogy a cigányoknak nem lehet semmi közük hozzá. A cigányok azt állítják, hogy a kislány az övék, de a rendőrség erre nézve nem talált bizonyítékot a dublini kórházak feljegyzéseiben. A kislány jelenleg egy állami intézetben van.
Hasonló eset történt nem olyan régen Görögországban is, ahol egy szőke kislányt talált a rendőrség egy cigány-putriban, amikor razziát tartott. A DNS vizsgálat kimutatta, hogy a megnevezett szülők nincsenek vérrokoni kapcsolatban a gyerekkel. A cigány pár ellen eljárás indult gyerekrablás vádjával.
Pécsi Hajnalka -Jövőnk.info

Mi lesz veled Izrael?


2013. október 21. - 13:25Külföldi lapértesülések szerint, az izraeli hadsereg, mintegy tízezer alkalmazottjától szeretne megszabadulni a jövő évben.
Ez a szám egyrészt hadiipari munkásokból és katonákból tevődik össze. Az ok a hadiipari kiadások csökkentése, az előirányzott mérték szerint. A belügyminisztérium és a pénzügyminisztérium között hatalmas a konfliktus.
Az izraeli felső vezetést hívhatjuk gonosznak vagy sátáninak, de hülyének nem nevezhetjük. Megvannak a miértek, és az ezekre előre kidolgozott válaszok.
Egész biztos, hogy a katonai vonalról kevesebb embert bocsájtanak el, mivel elég kiélezett a helyzet a térségben, így az ember- állománnyal okosan kell bánni. A hadiipari munkásoknál már elképzelhető a nagyobb számú elbocsájtás, mivel a fegyverzet jó része nyugati technológia, amit Izrael csatlósai biztosítanak a zsidó hadsereg számára. A külföldi technológia beérkezése, növelése, a hazai ipar leépülésével jár. Az emberanyag kisebb mértékű csökkentését, a hadianyag precíziós fejlődése is magával hozza, továbbá a tömegpusztító hatás növelésével, szintén létszámot tudnak visszafogni, mert nagyobb a romboló hatás.
Azért, mert ilyen híreket kapunk az izraeli hadseregről, attól még jól tudjuk, hogy sátáni erejéből egy cseppet sem veszít. Sőt!
Gyanús!
Alföldi Pál - Jövőnk.infoPogrom Moszkvában


2013. október 17. - 14:21Úgy tűnik lesznek még zöngéi a múlt hétvégi moszkvai zavargásoknak. Moszkva egyik körzetében (Birjuljovo-Zapadnoje) etnikai jellegű zavargások törtek ki, miután kaukázusiak múlt héten csütörtökre virradó éjjel egy késsel, a barátnőjének szeme láttára megöltek egy ott lakó 25 éves fiatalembert. A pogrom során több mint húsz ember, köztük rendőrök is megsérültek. Tizenegy főt kórházba szállítottak, a többiek járóbeteg-ellátásban részesülnek. A kórházba szállítottak között öt rohamrendőr és öt bevándorló van.
A zavargásokban körülbelül 4 ezer ember vett részt. A tömeg kaukázusiakra kezdett el „vadászni” és szétverte a bevándorlók "érdekeltségébe" tartozó Birjoza bevásárlóközpontot. Szemtanúk beszámolói szerint a pogromot nacionalista fiatalok kezdték, akik összecsaptak a Birjoza bevásárlóközponthoz érkező rendőrökkel is. A nacionalisták megvertek minden kaukázusi és közép-ázsiai külsejű embert.
A zavargások másnapján a Birjuza bevásárlóközpont előtt ismét több tucat ember gyűlt össze, akiknek a viselkedését a rendőrség felügyelte. A tüntetők közül a "zavarkeltőket" kiemelték. Tizenöt embert vettek őrizetbe, főleg sportruházatot viselő fiatal férfiakat.
Moszkva rendőri vezetése megerősítette az orosz parlament épületének a védelmét. A rendőrök körülbelül 10 méterenként állnak egymástól az épület egész vonala mentén. A szemközti oldalon található Moszkvaszálló előtt autóbuszok és teherautók sorakoznak az állomány szállítására. A rendőrség szerint nem feladatuk az állampolgárok mozgásának akadályozása, "csupán a közrendet védik”. Az Állami Dumában azt állítják, nem fordultak olyan kéréssel a rendőrséghez, hogy erősítsék meg a védelmet.
Az orosz emberekben az előítélet nem alaptalan. A tiltakozó fiatalok által megtámadott bevándorlók "érdekeltségébe" tartozó zöldségespiac területén a rendőri helyszínelés során egy autó utasterében több millió rubelt, három pisztolyt, két kést és egy baseballütőt találtak, derült ki a moszkvai rendőrség szóvivőjének bejelentéséből. Az autó minden bizonnyal a bevándorlóké lehetett. Az ügyet jelenleg vizsgálják. Részleteket a rendőrség nem közölt.
A pogrom után fokozott rendőri készültség védi a muszlimokat. Mintegy százezer muszlim vonult ki a moszkvai nagymecsethez imádkozni a Kurban-bajram ünnep alkalmából. A Birjuljevóban zajlott pogrom miatt a rendőrség különösen nagy erőkkel készült a muszlim ünnepre. Számos utcát lezártak a forgalom elől. A moszkvai hatóságok már korábban jelezték, hogy elejét veszik mindenféle provokációnak, ami összefüggésben lehet a Birjuljevo kerületben történt eseményekkel, a bevándorlók iránti intolerancia megnövekedésével. A muszlim ünnep alatt rendzavarás nem történt.
Az indulatok talán nyugodni látszódnak. A demonstráció résztvevői azt követelték, hogy találják meg a 25 éves Jegor Serbakov gyilkosát. A moszkvai rendőrség szóvivője még vasárnap éjjel bejelentette, hogy megállapították azon személyek kilétét, akiknek közük lehet Jegor Serbakov, a meggyilkolt fehér fiú halálához.
A rendőrség sajtóosztálya most bejelentette, hogy Jegor Serbakov meggyilkolásában való részvétellel gyanúsított személy Azerbajdzsánból származik. „A gyilkossággal egy 1982-es születésű azerbajdzsáni személyt gyanúsítunk, a neve Orhan Zejnalov Zahit Ogli” – mondta a rendőrség képviselője.
Az Európa Tanács Rasszizmus és Intolerancia elleni Európai Bizottsága (ECRI) szerint aggodalomra ad okot a rasszizmus növekedése Oroszországban. Gyakran éri inzultus a "nem szláv külsejű", sötét bőrű embereket. Az ECRI jelentése a rasszizmus alakulását vizsgálta Oroszországban 2008 és 2012 között, s publikálása éppen egybeesett a Moszkvában zajlott pogrommal.
A jelentés szerint Oroszországban nem tisztelik a bevándorlók jogait, a közszereplők gyakran tesznek idegengyűlölő kijelentéseket, a hatóságok zaklatják a kaukázusiakat, szabadon virágoznak az ultranacionalista, neonáci szájtok. Az elmúlt években növekedett az erőszak a „nem szláv külsejű”, sötét bőrű emberek ellen. Az erőszak különösen a kaukázusi és közép-ázsiai bevándorlók ellen irányul, de ismertek erőszakos cselekmények afrikaiak ellen is.

Balatonyi Csaba - Jövőnk.infoFaji zavargások Moszkvában!


2013. október 13. - 20:23Szerda éjjel a moszkvai Birjulevó kerületben egy (feltehetőleg a Kaukázusból bevándorolt) férfi, leszúrta Jegor Serbakovot, majd elmenekült. A fehér fiatalembert a lakókörnyezetében jól ismerték, becsülték. Szombaton és vasárnap a kerület lakói utcára vonultak azt követelve, hogy találják meg a tettest.
A moszkvai rendőrség állományát vasárnap délután zavargások miatt riasztották, ugyanis a tüntetés résztvevői betörték a ”Türkiz” bevásárlóközpont ablakait, ahol feltételezésük szerint a bevándorlók gyülekeznek. Az incidensben megsérült a rendőrség egyik munkatársa is. A tüntetők nacionalista szlogeneket kiáltoztak. A rendőrség akkor hét embert vettek őrizetbe.
A rendőrség lezárja Moszkva központját
Pár órával később a rendőrség megkezdte a Manyézs tér lezárását Moszkva központjában, ahol 2010 telén a nacionalisták tömegtüntetést tartottak Jegor Szviridov focirajongó meggyilkolása után. A városi hatóságok attól tartanak, hogy a zavargások Birjulevóban átterjedhetnek más városrészekre is.
A zavargások résztvevői, megostromoltak egy ”Türkiz” bevásárlóközpontot és egy zöldségpiacot, továbbra is nacionalista jelszavakat skandálnak és követelik a rendőrségtől az őrizetbe vettek szabadon bocsátását. A rendőrség folytatja a szúrópróbaszerű letartóztatásokat.

Jegor Serbakov, a megölt orosz fiatalember

A zavargás kiszélesedett!
Az orosz főváros észak-keleti közigazgatási körzetében spontán tüntetések alakulnak. Irina Jarovaja, az Állami Duma Biztonsági Bizottságának vezetője bejelentette, hogy veszélyesre fordulhat a zavargások körüli helyzet, amelyet a fővárosi Birjulevó kerületben megölt fiatalember esete váltott ki. ”A legfőbb veszély abban rejlik, hogy a szélsőséges csoportok bűncselekmények elkövetésére próbálják meg rávenni az állampolgárokat, aminek nagyon komoly következményei lehetnek” – mondta Jarovaja. Elmondása szerint ők az emberek jogos felháborodását használják ki, társadalmilag veszélyes irányba terelve azt.

A rendőség vas szigorral lép fel az orosz hazafiakkal szemben
A moszkvai hatóságok eddig több mint 250 embert vettek őrizetbe Birjulevó kerületben, akik megsértették a közrendet, a főváros észak-keleti részén pedig, ahol szintén spontán utcai akció alakult ki, körülbelül 60 főt. A rendőség beszámolója szerint egy agresszív fiatalokból álló csoport megpróbálta lezárni a kerület fő közlekedési útvonalát. Az egyik moszkvai csatorna tudósítójának a kameráját rendőrségi bottal verték szét. Szemtanúk beszámolója szerint Birjulevó számos pontján több tucat autót szétvertek és felborítottak.

Az orosz rendőrség próbálja nyugtatni a kedélyeket
A moszkvai rendőrség szóvivője elmondta, hogy megállapították azon személyek kilétét, akiknek közük lehet Jegor Serbakov meggyilkolásához, és akinek a halála tömeges tüntetéseket váltott ki.

(Oroszország Hangja)
Hozzák haza a magyar katonákat!


2013. október 13. - 08:10

|
Befejezte tevékenységét a Magyar Honvédség jelenleg Afganisztánban szolgálatot teljesítő legnagyobb egysége, a több mint kétszáz katonából álló Kabuli Nemzetközi Repülőtér Őr- és Biztosító Kontingens. A kontingens katonái a táborba érkező több mint ezer gépjármű és több száz ember átvizsgálását végezték el naponta.
Májusban a NATO vezette afganisztáni nemzetközi erő (ISAF) misszióban szolgáló újabb magyar egységek kerülnek kivonásra, melyek hazatértével mintegy felére csökken az Afganisztánban szolgálatot teljesítő magyar katonák száma. Továbbra is folytatja az ottani missziót a Magyar-amerikai Katonai Tanácsadó Csoport, a MH Mi-17 Légi Tanácsadó Csoport, a MH Különleges Műveleti Kontingens, a MH Logisztikai Iskola Magyar Mentorcsoport, valamint a MH Nemzeti Támogató Elem Afganisztán.
Korom Ferenc, a Honvéd Vezérkar hadműveleti csoportfőnöke szerint a magyar katonák afganisztáni szerepvállalása is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy mára megfelelően felszerelt és kiképzett afgán biztonsági erő állt fel, amely mintegy 350 ezer embert tud a soraiban. A hadműveleti csoportfőnök véleménye szerint a NATO erőinek kivonása után az új afgán hadsereg képes lesz önállóan garantálni Afganisztán biztonságát.
Korom Ferenc véleményével ellentétesen fogalmazott Hamid Karzai afgán elnök, aki bírálta a NATO-t. Kijelentette, hogy az észak-atlanti szövetség 10 év alatt sem volt képes stabilitást biztosítania az országában. ”Biztonsági szempontból az egész NATO-művelet mérhetetlen szenvedést okozott Afganisztán számára, rengeteg életet követelve és semmilyen eredményt sem hozott, mivel az ország még mindig nem biztonságos” – mondta Karzai.
Elmondása szerint a NATO vezetői hibát követtek el azzal, hogy a fegyveresek keresésére koncentráltak az afgán falvakban és nem fordítottak figyelmet a tálibok menedékére Pakisztánban.
A mi véleményünk szerint pedig haza kell hozni az összes magyar katonát külföldről, mert asszonyaink gyermekeinek feladata a hon védelme és nem a cionista érdekek kiszolgálása.
Tölgyesi Péter - Jövőnk.info


A végével értek egyet cionista zsoldosnak nem való magyar katona .Oroszország tovább fegyverkezik


2013. október 09. - 12:17Az oroszok semmit nem bíznak a véletlenre, mert tudják jól, hogy a nyugati politikusok szavai kérész életűek.
Nem véletlen, hogy újabb SZ-400-as ezredet helyeznek el Moszkva környékén. Ezzel az új típusú légvédelmi ezreddel szerelik fel az orosz Kozmikus-légvédelmi Csapatokat. Az ezredet Moszkva környékén helyezik majd el. Ez már a hatodik SZ-400-as ezred lesz az orosz hadseregnél. Jelenleg az Orosz Fegyveres Erők kötelékében öt ilyen típusú ezred van, közülük kettő a főváros környékén állomásozik, egy a Balti Flottánál, és egy-egy ezred a Távol-Keleten, és a Déli Katonai körzetben. Az SZ-400 Triumf légvédelmi rakétarendszer új generációs nagy-és közép-hatótávolságú rendszer, amely az összes modern és jövőben megjelenő kozmikus- és légi támadó eszközök megsemmisítésére képes.
Az új fegyverek fejlesztése is folyamatban van. Várhatóan 2015-re jelenik meg az Il-476 (Il-76MD-90A) katonai szállító repülőgép alapján készült tartályrepülőgép első prototípusa. Az új repülőgéppel kapcsolatos részleteket még nem közölték.
Az eszközállomány fejlesztése mellett az hadsereg és a civil lakosság felkészítését sem hanyagolja el az orosz vezetés.
Épp hogy csak véget ért az összoroszországi polgárvédelmi gyakorlat, melyen több mint 60 millió orosz vett rész, s melynek fő feladata, hogy felkészítse a lakosságot és a hatóságokat a háborús időszakokra, már meg is kezdődött Cseljabinszki területen a Megbonthatatlan testvériség-2013, a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (KBSZSZ) országainak közös hadgyakorlata. A hadgyakorlat közben felmérik a KBSZSZ közös parancsnokságának képességeit közös békefenntartói hadműveletek során. A békefenntartói gyakorlatokon több mint 2500 katona és több mint 500 haditechnikai eszköz vesz részt: helikopterek, páncélozott szállítóeszközök és mások.Az Egyesült Államok szerepe gyengül


2013. október 08. - 08:23Amennyiben tovább folytatódik a pénzügyi válság, úgy az jelentősen gyengítheti az Egyesült Államok szerepét a világban – jelentette ki John Kerry amerikai külügyminiszter. Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter szintén úgy véli, hogy a szövetségi kormány leállása aláássa az ország nemzetközi színtéren való megítélését.
A "beszélő majom" megpróbálta menteni a még menthetőt és erélyesen felszólította a képviselőházat, hogy fogadják el a 2014. évi költségvetést, mely a pénzügyi válságot generálja. ”Szavazzanak és hagyjanak fel ezzel a cirkusszal” – mondta Obama
A húr egyre feszül Amerikában, mert emberek milliói ülnek otthon fizetés nélkül. A társadalmi feszültség csökkentése érdekében a kongresszus elfogadott egy törvénytervezetet, amely szerint a költségvetési válság miatt hazaküldött mintegy 800 ezer dolgozót a válság felszámolása után kifizetik. A képviselők a tervezetet egyhangúan fogadták el, amelyet várhatóan a szenátus is jóváhagy. Ugyanakkor a felek egyelőre nem állnak készen a kompromisszumra, amely segíthetne dűlőre jutni a költségvetés kérdésében.
A Fehér Ház és a Kongresszus közötti kompromisszumnak a hiánya az október 1-én kezdődő új költségvetési évet illetően ahhoz vezetett, hogy leállt az államapparátus finanszírozása.
Miközben az amerikai képviselők a költségvetésről vitatkoznak Washingtonban, addig Afganisztánban hullanak az katonáik. Afganisztán déli részén, egy házi készítésű bomba felrobbanása következtében négy amerikai katona halt meg, egyet pedig egy nappal korábban lelőttek, jelentette be a NATO parancsnoksága. Hivatalosan a NATO nem nevezi meg a katonák nemzetiségét, de a Press TV híradása leírja, hogy a robbanás négy áldozata amerikai volt. Így csak a lelőtt katona nemzetisége ismeretlen.
Mészáros Tamás - Jövőnk.infoÚj DNS-alapú megjelölő és nyomkövető eszközök


2013. október 07. - 16:43Amellett, hogy az állam, a kereskedelem, a bűnüldözés és a megfigyelési iparág egyre gyakrabban használja a DNS-ben rejlő lehetőségéket, a kutatók egy olyan új DNS megjelölési technológiát fejlesztettek ki, amivel a későbbi azonosítás céljából megjelölhetnek tárgyakat vagy személyeket. 
Az ötlet lényege, hogy a céltárgyat egy úgynevezett DNS markerral jelölik meg, aminek segítségével a későbbiekben az ellátási láncban bárhol, és egyelőre bizonyos időkorlátokon belül bármikor megállapíthatják annak eredetét. 
Sok technológiához hasonlóan, valószínűleg ez sem gonosz céllal született, nyilván számos területen hasznosnak bizonyulhat, tehát nem önmagában rossz, de sajnos idővel az állam és a rendőrállami szervek a tömegek elnyomására használhatják. 
Tehát míg a módszer hasznos lehet a kereskedelemben (IJ: bár nyilván inkább az amúgy sem feddhetetlen multinacionális cégek számára), manapság az állami megfigyelő és irányítószervek minden új technológiára lecsapnak, ami segítségükre lehet a gyeplő szorításában. Sőt. A legtöbb esetben a folyamat inkább fordítva működik. Az állami szervek az üzleti vállalkozások előtt jutnak hozzá ezekhez a technológiákhoz és csak utáni válnak elérhetővé mások számára. 
A DNS marker technológia nem egy jövőbeli elképzelés, hanem egy már most is használatban lévő módszer, amit az amerikai és a brit rendőrség már alkalmaz bizonyos „tételek” megjelölésére. 
John Hewitt az Extreme Tech oldalán elmagyarázza, hogy a technológia egyik felhasználásának alapját az úgynevezett „DNS köd alkotja, amivel a rendőrség például befújhatja a tüntető tömegeket, amikor nincs mód a helyzet azonnali kezelésére.” 
A DNS köd technológiát a DNS alapú QR-kódot is kifejlesztő Applied DNA Sciences nevű New Yorki cég fejleszti. Jessie Emspak a Discovery.com oldalán a következőket írja róla: 
Az eszköz füsttel tölti meg a helyiséget és összezavarja a betolakodót, azonban a füst nemcsak a látást akadályozza, hanem DNS láncokat tartalmazó cseppekkel van telítve. Amennyiben a személynek mégis sikerül kiszabadulnia, testét beborítja ez a láthatatlan anyag. 
A DNS körülbelül két hétig marad a bőrön és a ruhából is nehéz kimosni. Nem elég, ha a tolvaj eldobja a ruháit menekülés közben, a cipőitől is meg kell szabadulnia. 
Ha az illetőt letartóztatják, a rendőrség mintát vesz testéről és egy egyszerű, amatőrök által is elvégezhető, olcsó kémiai vizsgálattal meg tudják állapítani, hogy a helyszínen tartózkodott-e, amikor a DNS Ködöt kibocsátották használták. 
A DNS Köd pedig nem az egyetlen eszköz, amit az amerikai és brit rendőrség kísérleti alapon használ már. Igaz, Nagy-Britanniában népszerűbbek ezek a modern eszközök, talán azért, mert az Egyesült Államokban rendőrök manapság inkább először lőnek és csak utána nyomoznak, ha egyáltalán megteszik. 
Az egyik ilyen új eszköz olyasmi, mint a gázspray, csak DNS részecskéket is tartalmaz, tehát egyszerre védekező és jelölő eszköz is. A másik pedig egy gélszerű anyag, amivel bizonyos tárgyakat, például egy ajtó kilincsét kenhetik be, ezzel DNS nyomkövetőt helyezve rájuk, amihez a gyanúsított hozzáérve saját magát jelöli meg. 
A legérdekesebb és talán a legaggasztóbb a szintén kísérleti stádiumban lévő „gyors DNS jelölőrendszer”, amit a brit rendőrség több helyen is tesztel már. 
Az erőszakos megmozdulások kezelésére kifejlesztett pisztoly segítségével a rendőrség meg tudja jelölni azokat az embereket, akiket a helyszínen nem tudnak azonnal őrizetbe venni, vagy később ki akarnak hallgatni. Nagy-Britanniában gyakran előfordul, hogy a rendőrség konkrét személyeket vesz üldözőbe egy-egy megmozdulás alkalmával, aki szerintük felelős a helyzet elfajulásáért. Az új módszerrel elég, ha megjelölik a személyt, aki ezt észre sem veszi, mert a pisztolyban lévő töltet DNS részecskéket tartalmazó vizet lő ki. Bár a víz elpárolog, a jelölés megmarad és ultraibolya (vörös) fényben világít. 
A jelölés segítségével a rendőrök meg tudják állapítani, hogy a személyt hol és mikor találták el, mert minden jelölőpisztolyhoz egy konkrét DNS szekvencia tartozik. Mivel a lövést az akciót irányító tiszt utasítására adják le, könnyű megállapítani, hogy a gyanúsított mikor lett megjelölve.
A videokamerák és szemtanúk vallomásával együttesen használva, megdönthetetlen bizonyítékot szolgáltat a gyanúsított ellen. „A bizonyítási háromszög bezárul,” mondja Andrew Knights, a gyártó Selectmark igazgatója. „Nem mondhatja, hogy nem ő volt, hanem csak valaki, aki hasonlított rá.” (discovery)
Persze sokakban rögtön felmerül a kérdés, hogy a módszerrel nem lehet-e ártatlan embereket megjelölni, hogy bajba keverjék őket, illetve a modern technológia korában nyilván előbb-utóbb a DNS szekvencia lemásolása is lehetővé válik.
Ez egyelőre nyilván bonyolult folyamatnak hangzik, aminek veszélyét a gyártó nem igen hajlandó figyelembe venni, mivel szerintük ilyet csak egy szélhámos tenne, aki nehezen juthat ilyen eszközökhöz. Csakhogy a valóságban éppen azoknak áll leginkább érdekében ártatlan állampolgárok ellen használni egy ilyen eszközt, akik hozzá is férnek a technológiához. Tehát míg a DNS megjelölő újítások sem mondhatók önmagukban gonosznak, mégis egy újabb eszközzel bővítik a rendőrállami módszereket. 
(idokjelei.hu)A CIA fokozza a terroristák kiképzését


2013. október 07. - 12:15A CIA növeli az erőfeszítéseit az egyre nehezebb helyzetbe kerülő nemzetközi terroristák támogatása érdekében.
Miután orosz nyomásra az Obama-kormányzat végül nem mert légitámadást indítani Szíria ellen, a "beszélő majom" (értsd: Barack Obama) végül úgy döntött, hogy a CIA által megalkotott Szír Nemzeti Koalíciót továbbra is fegyverekkel látja el és a terroristák kiképzésével segíti törekvéseiket.
A fegyverszállítmányok megindítását és a kiképzések megszervezését még júniusban jelentette be hivatalosan az Egyesült Államok. Azóta havi szinten több száz terroristát képeztek ki titkos CIA-bázisokon Jordániában. Amerikai hivatalnokok szerint az elmúlt egy évben az Ügynökség kevesebb, mint ezer embert képzett ki, aminek az lehet az oka, hogy a terroristák nem akarnak elutazni a kiképzésre.
Az amerikaiak célja - saját bevallásuk szerint - nem a terroristák katonai győzelmének elérése, hanem "egy patthelyzet kialakítása, amelyben lehetővé válna a politikai rendezés." Ezen nyilatkozatuk meglehetősen álságos annak fényében, hogy az Aszad-kormányzat eddig is hajlandó volt tárgyalni és a novemberi genfi Szíria-konferencián is részt vesznek majd a képviselői. Pontosan a fegyveres banditák csoportjai azok akik többször is kijelentették, hogy nem hajlandóak tárgyalni csak a feltétel nélküli megadásról. 
Az amerikai erőfeszítéseket Katar is támogatja, mely szintén tagja a Szíria Barátai elnevezésű országcsoportnak, akik az amerikaikhoz hasonlóan fegyvereket küldenek a terroristáknak. A CIA forráshiánya és Jordánia tiltakozása a CIA-jelenlét ellen valamelyest gátat szab a fegyveres banditák erősítésének, de a Szír kormány így sem lélegezhet fel.
Az egyre jobban visszaszoruló terroristák támogatására folyamatosan küldi az USA a kiképzett banditákat. A szíriai Honvédelmi Minisztérium közlése szerint a szíriai csapatok Homsz külvárosában mintegy 200 fegyverest öltek meg, amelynek túlnyomó többsége a muszlim világ zsoldosai voltak. Rá két napra Libanonból mintegy 100 fegyveres terrorista próbálta meg átlépni a határt Tel Kalah kerületben, hogy csatlakozzanak azokhoz a zsoldosokhoz, akik a Homsz közeli csatában szenvedtek vereséget. A szíriai hadsereg nehéz tüzérséggel fogadta a fegyvereseket, arra kényszerítve őket, hogy visszavonuljanak a libanoni térségbe, hátrahagyva néhány halottat és 20 sebesültet.
Mivel katonai sikereket egyre inkább képtelenek elérni, a szíriai gerillák mostanában a puszta rombolásban élik ki beteges hajlamaikat. A napokban az Al-Kaidával kapcsolatban álló Iraki és Levantei Iszlám Állam gerillái lerombolták a Harun Ar-Rashid ismert arab kalifának és felvilágosítónak emelt szobrot Er-Rakka városban. Szemtanúk elmondása szerint ezek a barbár cselekmények a helyi lakosság haragját váltották ki és több százan tüntettek ellenük. A terroristák tüzet nyitottak a tömegre. Korábban Er-Rakkában két templomot raboltak ki a fegyveres banditák, ledöntve a kupolán lévő kereszteket is.
Közben Aszad elnök ismételten elutasította a vegyi fegyverek használatáról szóló vádakat. A szíriai kormány hadserege nem használt vegyi fegyvereket – nyilatkozta Bassár el-Aszad, Szíria elnöke. ”Nem használtunk vegyi fegyvereket. Ez egy hazugság. És a gyilkos képe, amivel engem illetnek, miszerint a saját népemet gyilkolom, szintén valótlan” – hangsúlyozta az Arab Köztársaság elnöke.
Aszad továbbá jelezte szándékát, hogy kész szorosan együttműködni a nemzetközi vegyifegyver-szakértőkkel. Elmondása szerint a szakértők ”minden szükséges információt megkapnak a szíriai kormánytól”.
Szíria mindent megtesz, hogy eleget tegyen a vegyi fegyverek megsemmisítéséről szóló határozatnak. A Szíriai hatóságok a vegyi anyagok készleteiről és az azokat gyártó üzemeiről szóló további anyagokat adták át az OPCW-nek – jelentette ki Martin Nesirky, az ENSZ-főtitkár képviselője. Nesirky szerint az OPCW Végrehajtó Tanácsa a közeljövőben tanulmányozni fogja a kapott információkat.

Balatonyi Csaba - Jövőnk.info


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése