2017. február 5., vasárnap

AZ OROSZ HAARP



AZ OROSZ HAARP


A titkos időjárás befolyásoló fegyverek sok millió emberéletet olthatnak ki, figyelmeztet egy orosz politikus

A HAARP Projektröl magyarul, 2012. március 29., 4:30 ·
Forrás: Paul Joseph Watson, infowars.com
Egy vezető orosz politikus óriási megdöbbentést keltett egy televíziós interjúban tett kijelentéseivel, melyben arra figyelmeztetett, hogy Oroszország olyan új technológiák birtokában van, amelyek képesek a föld bármelyik részét elpusztítani, sok millió ember életét kioltva, amennyiben az Egyesült Államok, az ENSZ vagy Grúzia megpróbálja megakadályozni Oroszország csatlakozását a Kereskedelmi Világszervezethez.
Vladimir Zhirinovsky, az orosz Duma alelnöke és az Orosz Liberális Demokrata Párt (LDPR) vezetője az első hivatalosan is elismert ellenzéki vezető Oroszországban a kommunizmus bukása óta. Az LDPR és a volt KGB és Kommunista Párt között sok összefonódás van. Mára a párt jelentős politikai hatalomra tett szert, annak ellenére, hogy Zhirinovskyt sokan militáns neonáci politikusnak tartják.
Az interjú során Zhirinovsky hirtelen témát váltott, amikor a riporter arról kérdezte, hogyan kezelje Oroszország azokat az országokat, Grúziát és az Egyesült Államokat, akik megpróbálják megakadályozni belépését a Kereskedelmi Világszervezetbe.
Bizarr kirohanásában elmondta, hogy az amerikai kormánynak „nincs jövője” és hamarosan össze fog omlani, kiemelve Oroszország vezető szerepét az űrkutatásban és hozzátette, hogy „Oroszország rengeteg pénzzel, erőforrással és olyan új fegyverekkel rendelkezik, melyekről még senki sem tud.”
Ezeknek az eszközöknek a segítségével a bolygó bármelyik részét képesek vagyunk 15 perc leforgása alatt elpusztítani,” hangzott a szenzációhajhász figyelmeztetést.
Nem robbantásról, sugarakról, lézerről vagy villámlásról beszélek. Ez egy csendes és békés fegyver,” tette hozzá, figyelmeztetve, hogy „egész kontinensek merülnek álomba örökre” és „120 millió ember fog meghalni” ha valaki megkérdőjelezi Oroszország fennhatóságát a Kuril szigetek felett, amellyel kapcsolatban Japánnal keveredtek összetűzésbe.
A műsor női házigazdája mosolyogva fogadta a megjegyzéseket, pedig Zhirinovsky viselkedése kicsit sem volt kedélyes.
Zhirinovsky utalást tett a márciusi japán cunamira is, arra engedve következtetni, hogy az általa említett új fegyvereknek köze van az USA és Oroszország által régóta fejlesztés alatt álló időjárás módosító technológiához és amelynek alkalmazása ma már nyílt titok.
A Grúzia bekebelezésével fenyegetőző Zhirinovsky figyelmeztetett, hogy „a bolygó másik oldalán is lehet cunami, mégpedig a Kaukázusban.” A Kuril szigetek említésével valószínűleg arra akart célozni, hogy Oroszországnak köze volt a több ezer emberéletet követelő, és a japán gazdaság válságát még jobban elmélyítő katasztrófához.
A harmadik világháború kirobbanására is figyelmeztetett, ami a jelenlegi közel-keleti és afrikai zavargásokból robbanhat ki és szerinte a jelenlegi globális intézmények, mint az EU és a Kereskedelmi Világszervezet bukásához és az új, Oroszország vezette nemzetközi világrend felemelkedéséhez vezet majd.
Moszkva már évtizedek óta rutinszerűen alkalmazza az időjárás módosítására alkalmas „felhőképzés” technológiát, hogy a napsütés biztosítva legyen a katonai felvonulásokon, de az időjárás pusztító fegyverré alakítása új és félelmetes koncepció.

Ben Livingstone, a haditengerészet volt fizikusa – aki Lyndon B. Johnsont informálta az időjárás-befolyásolás hatékonyságáról még a 60-as években – már az 50-es években leírta, hogy az Egyesült Államok rengeteg pénzt fordított az időjárást befolyásoló fegyverek kifejlesztésére a hidegháború évei alatt. Naiv lenne azt gondolni, hogy az oroszok nem ugyanezt teszik.
A Georgia Egyetemen 1997-ben tartott beszédében William Cohen, aki akkor az Egyesült Államok védelmi minisztere volt, az „öko-terrorizmus” veszélyeire hívta fel a figyelmet, „aminek segítségével egyesek képesek megváltoztatni az időjárást, földrengéseket vagy vulkánkitöréseket előidézni elektromágneses hullámok segítségével.”
Az elmúlt évek során a HAARP, azaz Aktív Magas Frekvenciás Program az Auróra Kutatására (HAARP – High Frequency Active Auroral Research Program), az amerikai légierő, az amerikai tengerészet, az Alaszkai Egyetem és a DARPA által együttesen finanszírozott, az ionoszféra kutatására specializálódott program céljaival kapcsolatban sok pletyka járta be a világot. Egy hárfa, amin az angyalok nem játszanak című underground bestsellerében, Nick Begich összegyűjtötte azokat a bizonyítékokat, amik alátámasztják, hogy a HAARP időjárás-befolyásoló kapacitását gonosz célokra használják.
A NASA kutatói rájöttek, hogy „az atmoszféra határán tapasztalt elektromos zavarok és a földön észlelt földrengések között szoros összefüggés van,” és ebből eredt az a következtetés, hogy egyes földrengéseket a HAARP technológia segítségével, mesterségesen váltottak ki.
Ez a Zhirinovsky által is említett technológia gyors ütemben válik sci-fiből kézzelfogható, tudományos valósággá.
Bár Zhirinovsky igen ellentmondásos, lázító személyiségnek számít Oroszországban, ettől függetlenül rendkívül befolyásos politikai vezető is. Csupán azért mert sok ember szemében Zhirinovsky nem több egy politikai bohócnál, ne essünk abba a hibába, hogy teljesen bolondnak nézzük. Látja, mi zajlik a színfalak mögött, bár a stílusa hagy némi kívánnivalót maga után.
Amellett, hogy az orosz állami Duma alelnöke és az LDPR vezetője, az Európai Bizottság Parlamenti Közgyűlésének is tagja. Néhány hete bejelentette az iránti szándékát, hogy indulni akar a 2012-es orosz elnökválasztáson is, ahol a szakértők szerint a harmadik helyre várható.
Zhirinovsky múltbeli kijelentései sem voltak kevésbé ellentmondásosak. Egy alkalommal azt javasolta, hogy dobjanak atombombát az Atlanti Óceánra, hogy ezáltal elárasszák Nagy-Britanniát.

Mire véljük legújabb megnyilatkozását? Vajon badarság az egész, vagy Zhirinovsky tényleg fellebbentette a fátylat Oroszország világuralmi terveiről?




Az időjárás befolyásolás, mint tömegpusztító fegyver?

2012. Március 26. Hétfő @ 12:26 - Old Dakota | Címkék: Innen-Onnan Még Nem Érkezett Hozzászólás
idojarasb Az időjárás befolyásolás, mint tömegpusztító fegyver?ezazamaz A Georgia Egyetemen 1997-ben tartott előadásában William Cohen, aki akkor az Egyesült Államok védelmi minisztere volt, a terrorizmus különböző formáiról is beszélt. Többek között az „öko-terrorizmus” veszélyeire hívta fel a figyelmet, mert léteznek olyan technológiák, amelynek segítségével egyesek képesek megváltoztatni az időjárást. Sőt földrengéseket vagy vulkánkitöréseket előidézhetnek elektromágneses hullámok segítségével.
Ben Livingstone, az USA haditengerészetének volt fizikusa azt írta, hogy az Egyesült Államok rengeteg pénzt fordított az időjárást befolyásoló fegyverek kifejlesztésére a hidegháború évei alatt. Naiv lenne azt gondolni, hogy az oroszok nem ugyanezt teszik.
Sokat olvashattunk már a HAARP programról is. A HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) azaz Aktív Magas Frekvenciás Program az Auróra Kutatására, ami egyes vélemények szerint békés célú kutatás. Ezt némileg cáfolja az a tény, hogy a programnak az amerikai légierő, az amerikai haditengerészet, a fő szponzorai, és a DARPA is részt vesz a kutatásokban is. A DARPA az USA Védelmi Minisztériumának kutatásokért felelős részlege. 1958-ban hozták létre a szovjet szputnyik felbocsájtását követően. Azzal a céllal, hogy az Egyesült Államok minden áron megőrizhesse technológiai fölényét az oroszokkal, de minden más állammal szemben.
Több kutató úgy véli, hogy a HAARP segítségével lehetővé válik földrengések kiváltása, vagy éppen az emberi tudatállapot befolyásolása távoli kontinenseken, földrészeken. Nick Begich „Egy hárfa, amin az angyalok nem játszanak” című művében bizonyítékokat gyűjtött össze arról, hogy a HAARP időjárás befolyásoló képességét, nem csak békés célokra használják.hpimage Az időjárás befolyásolás, mint tömegpusztító fegyver?ezazamaz
A múlt évben egy orosz politikus Vladimir Zsirinovszkij utalást tett az USA és Oroszország által régóta fejlesztés alatt álló időjárás módosító technológiához, amelynek alkalmazása ma már nyílt titok. Ezt egy interjú során mondta.
Ugyan Vladimir Zsirinovszkij az orosz Duma alelnöke és az Orosz Liberális Demokrata Párt (LDPR) vezetője, akit sokan politikai bohócnak tartanak, aki nacionalista és antiszemita kijelentéseiről híresült el. Az LDPR és a volt KGB és Kommunista Párt között sok összefonódás van, és ez, különösen a KGB-s kapcsolatok hatalmat is jelenthetnek.
Az interjú során a riporter arról kérdezte az orosz nacionalista politikust, hogyan kezelje Oroszország azokat az országokat, (Grúziát és az Egyesült Államokat), akik megpróbálják megakadályozni országa belépését a Kereskedelmi Világszervezetbe.
Zsirinovszkij azt válaszolta, hogy az amerikai kormánynak „nincs jövője” és hamarosan össze fog omlani. Hangsúlyozta Oroszország vezető szerepét az űrkutatásban és hozzátette, hogy „Oroszország óriási mennyiségű pénzzel, erőforrással és olyan új fegyverekkel rendelkezik, melyekről még nem tud a világ.”„Ezeknek az eszközöknek a segítségével a bolygó bármelyik részét képesek vagyunk 15 perc leforgása alatt elpusztítani,” hangzott a szenzációhajhász figyelmeztetést.
Nem robbantásról, sugarakról, lézerről vagy villámlásról beszélek. Ez egy csendes és békés fegyver,” tette hozzá, figyelmeztetve, hogy „egész kontinensek merülnek álomba örökre” és „120 millió ember fog meghalni” ha valaki megkérdőjelezi Oroszország fennhatóságát a Kuril szigetek felett, amellyel kapcsolatban Japánnal keveredtek összetűzésbe.
Zsirinovszkij voltak már egészen meglepő kijelentései is, mert már javasolta azt, hogy dobjanak atombombát az Atlanti Óceánra, hogy elárasszák Nagy-Britanniát. Az tény, hogy a Szovjetunió széthullása után az orosz medve éledezik. Putyin a kampányában erőteljes fegyverkezést hirdetett meg.




Tesla Végítélet fegyvere és a japán Aum szekta
(fordítás: David Guyatt cikke alapján - 2005)


A titkos katonai programokról szóló beszámolókat rendszeresen olvasók számára bizonyosan ismerősen cseng a HAARP-Projekt neve. Az északi mágneses pólus közelében felállított antennaerdővel hivatalosan a felsőlégkört kutatják, azonban szakértők már többször is rávilágítottak, a HAARP lényegében fegyver, mellyel az időjárás-befolyásolástól, a légkör egyes részeinek megsemmisítésén át, tömegek viselkedésének megváltoztatása, gigászi elektromos viharok, és hatalmas vulkánkitörések egyaránt kiválthatók. Szó esett orosz „párjáról” is, de arról szinte alig tudunk valamit, hogy a japánok sem akarnak lemaradni.

Mióta először hallhattunk a japán Aum Shinrikyo szekta szarin gázzal végrehajtott támadásáról a tokiói metrójáratokban, szinte minden elképzelhetővé vált. A szekta neve és tevékenysége ekkoriban került először a köztudatba. Néhány újságíró és független tudományos szakértő fáradtságot nem kímélve utánajárt az Aum szekta titkos tevékenységének, majd nyilvánosságra hozta a szekta más társaságokkal összefűződő, szerteágazó kapcsolatait
Hideo Murai - jobbról.
Az általuk végrehajtott nyomozások eredményeként derült ki, az Aum szekta igencsak érintett futurisztikus, ítéletnapi fegyverrendszerek kutatásában és kifejlesztésében, melyek mellett a manapság ismert atomrobbanófejes rakéták puszta gyerekjátékok. Ezek a fegyverrendszerek - a bizonyítékok szerint -, rendkívül fejlettek, és természetesen hivatalosan „nem léteznek” a hadseregek rendszerbe állított eszközei között. A „nem létező” fegyverek felölelik a világ kieső vidékein tesztelt Tesla-féle elektromágneses impulzusfegyvert, földrengésfegyvert, valamint plazmafegyvereket.
A gyanakvást ilyen fegyverek létezésére a rendkívül erős földrengések sorozata, különös tűzlabdák, légköri fényjelenségek és hasonló, kezdetben nyugat-Ausztrália térségében, majd szerte a világon észlelt, különleges jelenségek alapozták meg. A kutatók munkájából az derült ki, hogy az 1995-ös, Kobe városát elpusztító földrengés sem a „véletlen műve” volt. Ez a földrengés vezetett a Tokiói Tőzsde összeomlásához, majd később, ennek következményeként az angliai Barings Bank összeomlásához. Olyan ismeretek birtokába jutottak, melyek szerint a kobei földrengést lézer-energiával, impulzus-módban működő, földrengésfegyverrel váltották ki.
Shoko Asahara, az Aum Shinrikyo szekta guruja.
Mindezeken túl, az Aum szekta karizmatikus guruja, Shoko Asahara, megjósolta a kobei földrengést mindössze kilenc nappal az esemény bekövetkezte előtt. 1995. január 8-án egy rádióműsorban Ashahara kijelentette: „Japánt földrengésfegyverrel végrehajtott támadás fogja érni 1995-ben. A legvalószínűbb hely Kobe.” Hideo Murai, az Aum Shinrikyo szekta néhai tudományos és technológiai minisztere szintén osztotta ezt a nézetet. Murai - akiről azt mondják, a legintelligensebb japán volt, aki valaha élt -, a Yakuza által szervezett bérgyilkosság áldozata lett, nem sokkal azután, miután külföldieknek is előadta nézeteit.
Murai nevezetes állítását 1995. április 7-én tette a Külföldi Levelező Klub által szervezett sajtókonferencia keretében. A kobei földrengésre vonatkozó kérdés megválaszolásakor Murai kijelentette: „Igen nagy a valószínűsége annak, hogy a földrengést mesterségesen váltották ki, elektromágneses energia felhasználásával, illetőleg, valaki olyan eszközt vethetett be, mely képes a földalatti erőket manipulálni.” Az Aum vezetőségének meggyőződése, hogy a kobei földrengés háborús tevékenység részét képezte: „Kobe városát meglepetésszerű támadás érte…”, állítják, hozzátéve: „a várost kísérleti malacnak használták”.
A Soka Gakkai logója.
Az Aum rendkívüli érdeklődését a tömegpusztító fegyverek iránt - beleértve a kifinomult földrengés- és plazmafegyvereket - kellően komolyan vették ahhoz, hogy az USA Szenátusának Nyomozati Állandó Albizottsága vizsgálatot kezdeményezzen. Az eljárást Sam Nunn szenátor vezette, s a bizottság öt hónapot töltött több száz interjú rögzítésével mind „kormányzati mind magán körökből”. A gyűjtött információk felölelnek szigorúan titkos, az USA titkos szolgálatai által gyűjtött anyagokat is. Tapasztalataikat 1995. októberében hozták nyilvánosságra egy százoldalas jelentés keretében, az Aum szektáról.
A Nunn jelentés, azonkívül, hogy felfedte az Aum szekta széles nemzetközi kapcsolatrendszerét, támogatottságát, az 1 milliárd USA dollárt meghaladó éves költségvetését, rámutatott a szekta különleges érdeklődésére a Tesla-féle fegyverek iránt. A szenátusi jelentés említést tesz az Aum szekta tagjainak a New York-i állomáshelyű, Nemzetközi Tesla Társaságnál tett látogatásáról, ahol lehetőségük nyílt a tudós számos könyvét, szabadalmát és iratát áttanulmányozni. A vizsgálóbizottság egyik tagja a Szenátus nyomozóinak elmondta, az Aum érdeklődése főként Tesla „rezonancia frekvencia” kísérleteire irányult, majd hozzátette, „Tesla kísérleteket hajtott végre földrengések keltésére”. A jelentés kihangsúlyozza Tesla is állítását: „…ezzel a technikával ketté tudja szakítani a világot.”. Ez a megdöbbentő kijelentés szoros párhuzamot képez a az egykori Szovjet vezető, Hruscsov, a Központi Bizottság előtt tett megjegyzésével: „…az új osztályt képező szovjet szuperfegyverek megjelenése eltörölheti az életet a Földről, ha korlátozás nélkül, a maguk teljességében vetjük be őket.”
Kobe látványa az 1995-ös földrengést követően.
Végül, de nem utolsósorban, a szenátusi jelentés említést tesz a „Tesla által az 1930-as években fejlesztett sugárfegyverekről, melyek igazából részecskegyorsítók voltak”, s azt állították róluk, „képesek voltak lelőni egy repülőgépet 330 km-es távolságból”. Tesla 1943-as halálát követően az USA kormánya lefoglalta a jegyzeteit és kísérleti eredményeit - nemzetbiztonsági megfontolásból -, és valamennyit zárolta. Ennek a hihetetlen zseninek bizonyos munkái a mai napig a legszigorúbban őrzött titkot képezik háromnegyed évszázaddal a halála után.
A New York-i látogatásukat követően az Aum szekta tagjai felkeresték a belgrádi Tesla Múzeumot is. Itt végzett kutatásaik részben a „Tesla tekercs” megismerésére irányult, egy eszköznek, mely képes az elektromos áramot megváltoztatni. Továbbá, megismerték Tesla munkásságát a „Nagyfrekvenciájú áram átvitelére és a hullámok erősítésére vonatkozóan; ezekről a technikákról jelentette ki Tesla, hogy alkalmasak szeizmológiai zavarok keltésére.”
Nichiren, a 18. századi japán próféta.
 Habár rendkívül érdekes és sokatmondó, még sincs lehetőség teljes részletességgel beszámolni itt az Aum Shinrikyo ideológiai hátteréről. Azonban fontos megjegyezni, a szektát közös szál fűzi halálos ellenségükhöz, a militáns Soka Gakkaihoz.  Ez utóbbi valóban jelentős és erős japán vallási szekta, a 15 milliót is meghaladó taglétszámmal és stabil támogatóval. A szekta a japán hétköznapi élet minden részére hatással van, továbbá, a veterán Jack Amano riporter szerint, „alvó sejtekkel” rendelkezik, melyeknek tagjai bármikor akcióba léphetnek bármelyik kormányhivatalban. Minden jelentős japán üzleti vállalkozásba beszivárogtak - állítja Amano. Továbbá, az említett szektának komoly befolyása van japán külpolitikájára.
Mindkét szekta tanításának részét képezi a kataklizma, Nichiren,  a 18. látnok szerzetes nyomán. A doktrína leszögezi, egyfajta apokaliptikus „végső háború” kerül majd megvívásra a „nyugati kereszténység és az iszlám világ között”. Szintén ismert a „100 éves háborúra” vonatkozó jóslat, mely a II. Világháború kezdetével esik egybe, s a háttérben folyamatosan zajlik, annak ellenére, hogy a nyilvánosság előtt mást mondanak.

Az orosz medve belépése
Az 1990-es évek elején, Ashara és barátai az Aum vezetőségéből jelentős kapcsolatok kiépítését kezdték meg a volt Szovjetunióval. A kapcsolatokat a legmagasabb szintre fejlesztették, egyezményt írtak alá, ebben az oroszok vállalták, hogy korszerű fegyverekkel látják el az Aum szektát. Nem okozott meglepetést, hogy amint a toll a papírhoz ért - az orosz kormány valamint a japán kormány képviselőinek részéről -, az egyezmény ratifikálása céljából, a Soka Gakkai feljogosítva érezte magát, hogy felújítsa az ellenségeskedést riválisával szemben. Ez vezetett, Amano szerint, a hírhedté vált tokiói gáztámadáshoz. Vádaskodások hangzottak el a világ minden részéről - a támadás jogossága mellett vagy ellene -, miközben az Aum szekta addig elért befolyása összeomlott, miközben a Soka Gakai egyedül maradt, vezető pozícióban.
Samuel Nunn szenátor.
A Nunn-féle jelentés egyértelművé teszi, hogy az Aum szekta szelektív módon kiválogatva orosz tudósokat, saját oldalukra állította őket. Különösképpen fizikusokat, kémikusokat, biológusokat és más, fejlett katonai fegyverrendszerek kifejlesztésén dolgozó szakembereket vettek célba. A Szenátusi jelentés azt is határozottan kijelenti, az Aum szekta tervei megvalósulóban voltak, miszerint gáz-lézert kölcsönöznek orosz szerződő-társaiktól  plazmafegyver-kutatási célokra; az egyik, a lézert üzemeltető tudósok közül, Oleg Lobov, Jelcin elnök közeli bizalmasa volt. Lobov igen jelentős összeget kapott szolgálataiért. Az összeg valahol 900 millió USA dollár körül mozgott. Az is nyilvánvaló, hogy az Aum jelentős támogatásban részesült különböző orosz titkosszolgálatoktól is, „Vitalij Szavickij, az orosz Duma vallási ügyekért felelős bizottsági elnöke” szerint. Az Aum titkosszolgálati kapcsolatai elérték Toshio Yamaguchit, a japán titkosszolgálatok vezetőjét is - és állítólag egy Soka Gakkai szövetségest is.

Tesla fegyverek?
Az igazi kérdés azonban a következő: valóban létezik hatékony Tesla-féle földrengésfegyver? A hagyományos tudományos bölcselet szerint a válasz kategorikus: nem. Azonban sokan fogalmazzák meg kétségeiket azok közül,  akik valamiféle speciális ismerettel rendelkeznek, de mások, főleg konvencionális tudósberkeken belül, pusztán berozsdásodott konzervatív reflexek alapján még a lehetőséget is tagadják.
Oleg Lobov
Mindezek ellenére az elektromágneses impulzusfegyverek és plazmafegyverek gyorsan túlhaladták a megtévesztő: „nem halálos” elnevezés kategóriát, egyértelműen Tesla munkásságának köszönhetően, hiszen felelős beosztású amerikai védelmi szakértők és vezető fegyverkutató laboratóriumok élénk érdeklődést tanúsítanak a „Irányított Energia Fegyverek” iránt. A kutatások mindezek mellett felölelik a rádiófrekvenciás- és a részecskefegyvereket, légi- és űrbázisú irányított energia fegyvereket, valamint, sok egyéb között, az irányított energia fegyvereket hatását az embereken. Érdekes újságcikkben - melyet egy ausztrál védelmi szakértő, Carlo Kopp tett közzé -,  részletes beszámolót olvashatunk az „elektromágneses bombáról”. Az e-bomba - írja Kopp -, hatalmas rombolási képességekkel rendelkezik, „…olyasmi lehet közelről megtapasztalni robbanását, mint közvetlen szomszédságában tartózkodni egy hihetetlen erejű villámcsapásnak.” (A balkáni, illetve az iraki háború idején - egyesek szerint - bevetésre is kerültek, azonban hivatalos források ezt soha nem erősítették meg.) 1996. február 27-n Pekingben, egy rádióadás keretében elhangzott, hogy a modern részecskefegyverek és energiatechnológiák állítólagosan „sokkal nagyobb pusztító erővel rendelkeznek, mint a „haláleső’.” A műsor az egyik fegyvert „mennydörgéshez” hasonlította, hozzátéve, amikor kifejti hatását a céltárgyon, szabályosan elpárologtatva azt, mintegy 8000 Celsius fokos hőmérséklet keletkezik. Nem sokkal később rádiókommentárt fogalmazott meg a vezető orosz tudós, Borisz Belickij, az Oroszország Hangja nevű rádió műsorában, 1997. február 24-én. Belickij egy, a mikrohullámú generátorok orosz katonai alkalmazására vonatkozó kérdésre válaszolva határozottan kijelentette, „ezek képesek plazmoidokat előállítani, melyek lényegében plazmabuborékok…”
A hátborzongató hasonlóság ellenére, melyek a manapság megfigyelhető különleges fényjelenségek, valamint az irányított energia fegyverek és a majd 100 évvel ezelőtt Tesla által végzett - nyilvánosságra hozott - kísérletek között fennáll,  senki sem beszél. Tesla, úgy tűnik, megtestesíti az Orwelly „nem személy” kategóriát a fegyverzetkutatásokat végző tudományos közösségben. Valójában az ő titkos kutatási anyagait porolták le és valósították meg szép csendesen?
Az irodalmi források részletes tanulmányozása segít minket közelebb jutni ennek a hihetetlen lángeszű feltalálónak, a korát messze megelőző Teslának,a megértéséhez. Szerb-horvát területen született, az egykori Jugoszláviában, később kivándorolt az USA-ba, ahol letelepedési engedélyt kapott. Manapság - azok a munkái, melyeket nem őriznek a nemzetbiztonsági szolgálatok hétpecsétes titokként -, újrafeldolgozáson esnek át, habár nem a hivatásos tudósok által. Élete során csak elég későn kapott elismerést egy másfajta váltóáram felfedezéséért, a foszforeszkáló fényért és a távirányítású robotokért. Mindehhez hozzá kell tenni, kíváncsi és nyughatatlan agya a valóság ennél sokkal szélesebb és mélyebb tartományát ostromolta.
Az 1890-es évek végén Tesla „villámszóró gépet” épített Shoreham-ben, Long Islad szigetén, New York Államban. A program megvalósítása érdekében társult egy bizonyos J.P. Morgan bankár-vállalkozóval. A szerkezet egy 60 méter magas toronyból állt, megkoronázva egy 55 tonnás, 23 méterátmérőjű fémkupolával. Tesla meg volt róla győződve, a gépe úgy fog működni, ahogyan azt előre látta. Korábbi kísérletek során Coloradoban véletlenül elpusztította a Colorado Springs-i Elektromos Művek generátorát.
Az egykori amerikai ezredes és rakétaspecialista, T.E. Bearden megbízta Teslát találmánya kidolgozásával, melyet egyszerűen csak „Tesla Howitzernek” emlegetett. Ez a berendezés - Bearden állítása szerint -, képes volt elektromos energiát nagy távolságokra továbbítani bármiféle kábel nélkül. Maga Tesla vitatta, hogy ez az eszköz képes lenne teljes hadseregeket és repülőgépek ezreit több száz mérföldről megsemmisíteni. Az említett szerkezet skalár-hullámokat használt, pontosan úgy, mint ahogy az írás elején említett földrengésfegyverek is. Bearden munkásságára azonban sokkal inkább úgy tekintenek, mint teoretikus, semmint praktikus. Tesla állítása szerint felfedezései nemcsak hogy megvalósíthatók, de igen messze mutatók. A tény: számos egzotikus fegyver-elképzelése valósult meg a múlt században - legalábbis figyelemre méltó. És azt a tényt sem szabad elfelejteni, hogy terveinek egy részét nemzetbiztonsági hivatalok őrzik hétpecsétes titokként.
Ha ilyen fegyverek valóban léteznek, és bizonyos helyein bolygónknak ki is próbálták őket - miként azt az újságíró Archipelago és mások is megírták, akik követik az eseményeket -, akkor szilárd bizonyíték lehet a kezünkben a szokatlan földrengések és földfelszíni események magyarázatára. A kobei földrengést, habár igen érdekesek a háttér információk, óvatosan kell kezelni. Az Aum szekta gurujának jóslata akár geológiai előrejelzés is lehetett. Azonban a manapság megfigyelt kiemelkedően magas földrengés-gyakoriság, a Föld legkülönbözőbb pontjain megfigyelt és nagy károkat okozó, ismeretlen eredetű fénygömbök, legalábbis elgondolkodásra kell, hogy késztessenek. Mindezek a jelenségek Nyugat-Ausztráliából indultak ki, kicsit több, mint tíz évvel ezelőtt.

Tesla-fegyvereket tesztelnek az Isten háta mögött?
1995-ben a brit születésű Harry Mason geológus/geofizikus, rendkívül különös és megmagyarázhatatlan földrengés-jelenségre bukkant, mely Nyugat-Ausztrália nyitott területein dübörgött végig két évvel korábban. Az esemény 1993. május 28-án, 11.03-kor történt, apicentruma közel esett a Banjawarn-i birkatelephez, a Leonora-Laverton vidéken, Perth-től északra. Az esemény 3.7-es erősségű volt a Richter-skála szerint, és a legelső, amit valaha is feljegyeztek Ausztrália e részén. Mason, aki tökéletesen ismerte a vidék geológiáját, vizsgálódni kezdett, vajon a jelenséget nem meteor-becsapódás váltotta-e ki. Ennek megfelelően kezdett adatokat gyűjteni.
Harry Mason
A szemtanúk tűzgolyót láttak átrohanni az égen mindössze néhány perccel a váratlan rengés előtt. A tűzgolyót fényes kék villanás követte, majd  rövidesen kipattant a 3.7-es földrengés. Ezek után „félgömbszerűen narancsos fény borult a tájra, ezüstszínű pásztákkal átszőve, emelkedett a csapás sújtotta térség fölé.” Ami a legfantasztikusabb, a narancsos fénykupola teteje megfigyelhető volt jó két óra hosszán keresztül, aztán hirtelen szétfoszlott, „mintha valaki lenyomott volna egy kapcsolót”.
Mason alaposan kikérdezte a szemtanúkat, minek köszönhetően jelentős ellentmondásokra bukkant meteor-elméletével kapcsolatban. A tűzgolyó hangját ugyanis az előtt, lehetett hallani, mielőtt fej fölé ért volna, ez pedig egyértelműen arra utal, a hangsebességnél lassabban haladt. Miközben a meteorok átlagos légkörbe-lépési sebessége 37.000 km/h. Mason zavarba jött. Továbbá, az objektum semmiféle csóvát nem húzott maga után, nem szakadtak le róla kisebb darabok, és úgy tűnt, mozgásának iránya felfelé hajlott, mielőtt szem elől vesztették északi irányban. Mindezek mellett, a tűzgolyó „tüzes,  gömbhéjszerűen szétterjedő fehéres-kékes-.sárgás fényt” bocsátott ki, „viszonylag kis magasságon repült”, és „pulzáló sivító dübörgést” hallatott, hasonlatosat egy dízelmozdonyhoz. Néhány szemtanú egyenesen úgy értelmezte az  eseményeket, mintha egy Jumbo jet szállt volna el a feje felett, vagy légi szerencsétlenséget látott volna. Az érintett terület felett végzett légi felderítés sem krátert, sem légikatasztrófa nyomokat nem tudott kimutatni.
A Leonora vidék. Itt található Banjawarn is.
Amint minden részletre kiterjedő kutatása folytatódott, Masonban egyre határozottabb képet öltött: a Banjawarnban történt eseményt nem okozhatta meteor. Ekkoriban gondolatai akörül a különös csoport körül kavarokogtak, mely a Banjawarni birkatelepet kibérelte 1993 áprilisának végén. Kiderült, az Aum Shinrikyo képviselői voltak azok, akik 1993 áprilisának elején megérkeztek a telepre, és egyezkedni kezdtek a telep megvásárlásáról, mindössze öt héttel a földrengést megelőzően. 1993 májusában további négy Aum szekta tag érkezett a területre, többek között egy atomfizikus is. 1993 szeptemberében Shoko Ashahara guru is a telepre érkezet kíséretével, s néhány hétig ott is maradt. Ezalatt az idő alatt néhány teljesen szokatlan geofizikai vizsgálatot végeztek az Aum tudósai szerte Banjawarn környékén.
Ezek a „furcsaságok” érintik az Aum szekta titkárát, Kiyode Hayakavát is. Miközben a Banjawarni állomáson tett látogatást, végrehajtott egy kiterjedt elektromágneses tesztsorozatot elektronikai eszközökkel. Az adatokat laptopjába tárolta. Hayakava a történet egyik kulcsszereplője. Rendkívül jó szerződéses kapcsolatai vannak Oroszországgal, nem kevesebb, mint 21-szer utazott oda, rendszeresen találkozott az orosz titkosszolgálat vezetőjével. Hayakava ötlete volt kibérelni a birkatelepet, mindössze néhány héttel az elektromos jelenségek és a felszín megrázkódása előtt.
Az Aum szekta történetét kutatva, Jack Amano újságíró meggyőződése, hogy Hayakava oroszországi utazásai nagy nyereséggel zárultak: „Az Aum orosz tudósai pontos részletekkel szolgálhattak a tervekről és az elméleti háttérről egy sokkal hatékonyabb ’végső fegyverrel’ kapcsolatban, mint amilyent Ashahara megjósolt.” Továbbá, az Aum komoly erőfeszítéseket tett a kapcsolódó amerikai fegyverek adatainak megszerzésére, hackerek felhasználásával, érzékeny USA adatbázisokba kíséreltek meg behatolni. Így, japán kormányzati segítséggel, orosz technológiai háttérismeretekkel és japán nemzetközi nagyvállalatok igen fejlett technikai eszközeivel, egy rendkívül veszedelmes szuperfegyvert fejleszthettek ki - teljesen titokban.
Ezenközben, Harry Mason geológus olyan információk birtokába jutott, melyek elgondolkodásra késztették. Szokatlan módon, mindössze néhány kilométerre Banjawarntól, Lavertonban, katonai bázis található. Mason elmondása szerint, a katonai telepet ábrázoló, a sajtó birtokába jutott fotókon, pontosan ugyanolyan antennarendszer látható, mint az alaszkai HAARP programé. (Nagyfrekvenciás Aktív Magas-légkör Kutatási Projekt). A HAARP az elmúlt néhány évben kapott különleges figyelmet, az erős média-érdeklődét követően, hiszen felépítésében erősen hasonlatos Tesla kísérleteihez. Mason egyik korábbi beszámolójában a következőket írja: „egyvalami biztosnak tűnik, valaki a Leonora-Laverton térséget használja saját céljaira, privát teszt-területeként.” Magánbeszélgetésben az amerikai Szenátus nyomozóbizottságának vezetője, Dan Gerber tájékoztatta Masont arról, hogy az Aum szekta nukleáris bombákat fejlesztett ki, és egyfajta „pusztító” programon dolgozik, ennek része a „földrengés-indukciós fegyver megteremtése”.
Kutatási munkáját folytatva Mason jelentős mennyiségű adatot gyűjtött össze „fénycsóvákról”. Ezek a ragyogó fénycsóvák az égen láthatók, olykor, meghatározott időközönként. Őt idézve idézve: „narancssárga fénycsóvák, fényes fehér pászmákkal és élénk kékesfehér energia-kisülésekkel” - mindez Ausztrália legritkábban lakott területein. Egyes megfigyelések további részleteket közölnek, ideértve a „diffúz, narancsszínű energia ’cilindereket’, melyek aláereszkednek és a talajba csapódnak, miközben a szemtanúk feletti felhők a legkülönbözőbb egzotikus színekben ragyogtak fel.” Ezek a fénycsóvák, egyes szakértők szerint, egyértelműen a skalársugár-fegyverek „kézjegyei”. Mindezeken felül, további megmagyarázhatatlan „tűzgolyó” jelenségeket írtak le, 1995. május elsején pl. éppen Perth felett robbant fel egy, a detonáció erejét szakemberek 1 megatonnára becsülték. A váratlanul felbukkanó tűzgolyók és a felbukkanásukat követő heves robbanások 2004 végén és 2005 első felében különösen felszaporodtak, s szinte az egész Föld bolygóra kiterjedtek.

Az USA Haditengerészete is érintett?
Mason további vizsgálódásainak egyike Nyugat-Ausztrália dél-keleti részét, a Nagy Homoksivatag vidékét érintette. Ezen a tájon teljesen ismeretlen volt bármiféle földrengés, egészen 1970-ig, amikor is 173 rengés következett egymás után, a leggyengébb 3-as erősségű volt. A legtöbbjük 1970 márciusa és októbere között mutatkozott. A rezgések epicentrumai pontosan 10 km-es távolságokban követték egymást, nyolc vonalon dübörögtek végig, minden egyes vonal 50-70 km hosszú volt. A későbbiekben több hasonló jellegű rengést is megfigyelhettek. Mason 1995-ös vizsgálatai idejére további 246-ot. Kommentárja szerint ezek „abnormálisan szabályosak”, majd meggyőződésének ad hangot: Ausztrália területét titokban felhasználják skalár-elektromágneseses fegyverek kikísérletezésére. Mason eredeti elképzelése szerint ezen tesztek kivitelezésének hátterében az orosz KGB áll - vagy talán inkább a franciák. Azonban a legújabb adatok arra utalnak, a skalár-elektromágneses fegyverek kipróbálása mögött a szigorúan titkos amerikai Navy Exmouth Peninsula Tx facility is állhat. Az USA haditengerészetének érintettsége több mint érdekes.
Ők hívták életre a „Prime Argus” programot, lényegében a HAARP elődjét. Az Argus tervezet keretében három atombombát robbantottak fel a Van Allen övezetekben, azután megfigyelték a következményeket. Kutatók, akik igyekeznek az Argus utódjáról, a HAARP tervezetről minél többet megtudni, állítják, ez utóbbi egy rendkívül kifinomult fegyverrendszer, mely szerepet kap a bolygóméretű rakétavédőpajzs megteremtésében.
Egy meteor-keltette tűzgolyó (2003.10.03 - Jon Burnett felvétele, Kelet Wales, Egyesült Királyság). Jól látható a csóva és a robbanás. A földrengésfegyver tűzgömbje nem vet csóvát és nem mutatja robbanás jeleit sem.
A HAARP rendszer megvalósítása mögött Bernard J. Eastlund  tudományos szabadalma állt. Elképzelését már korábban titkosították, Eastlund munkája jelenleg már részleteiben elérhető a kutatók számára. Akik éltek e lehetőséggel, arra a megdöbbentő következtetésre jutottak, hogy a HAARP tervezet lényegében„időjárás befolyásolásra” is alkalmas. Eastlund - igazából - Tesla munkásságának jelentős részét felhasználta koncepciója kidolgozásához; ezt a momentumot nem is tagadta. Továbbá, a Prime Argus program leírásában egyértelmű utalásokat találhatunk a rendszer „képességére, földrengések kiváltására”.
Azonban Tesla földrengéskeltő berendezésének, és további borzalmas, tömegpusztító fegyvereknek léte - bármily hihetetlen rombolóerővel bírnak is -, eddig nincs bizonyítva. A tények viszont makacsul tartják magukat, miszerint jelentős katonai kutatásokat végeztek ilyen jellegű berendezések kifejlesztése terén. Ki tudja, talán mindezt meg is valósították Tesla felfedezéseit követően 100 évvel? Az átlagos emberek nagy tömegeit kizárják a fegyverkutatások titkos világából, s nem marad más számukra mint a kutatás, illetve a spekuláció.
A természeti katasztrófákat utánzó fegyverek rászabadítása a világra egyenlő Pandora szelencéjének felnyitásával, és talán éppenséggel ezért, komoly értéket jelent napjaink túlélési politikai doktrínájában, az „én nem csináltam semmit”, látszat fenntartásában. A tény, hogy az Aum szektavalójában érdeklődést tanúsított igen fejlett orosz fegyverek iránt, hogy Japán az újrafegyverkezésen dolgozik a „Kínai fenyegetés” ellensúlyozásaképpen - így a stratégiájuk még alátámasztható is lenne, még a Nichiren próféta kétségbeejtő és baljós látomásai ismeretében is - azonban figyelmen kívül hagyják a bölcs próféta szavait a Soka Gakkai és a japán militarista erők, valamint az ipari és a titkosszolgálati komplexum.
Akárhogy is, senki nem tagadhatja, miféle jelentős előnyök származnának az USA számára az elektromágneses fegyverek birtoklásából, nem szabad megfeledkezni az amerikai-japán-orosz rakétavédelmi pajzsról sem, melyet könnyedén át lehet kapcsolni védelmi állásból támadóba. Ha közel vagyunk a fegyverek új osztályának megteremtéséhez, melyek oly mértékű pusztító erővel  rendelkeznek, ahogyan az Hruscsov közel fél évszázaddal ezelőtt felvázolta, nem kellene ez esetben a széles rétegeket legalább részben tájékoztatni arról mire fordítják adókban befizetett dollár százmilliárdjaikat? Úgy tűnik, nem. Mint eddig mindig Joe és Jane, a városlakók, ártatlanul lehunyják szemüket, úgy tesznek, mint akik a „vakság” mesterei, miközben libajárással belépkednek egy „Büszke, Új Világba”.
1896-ban egy kísérlet során Tesla véletlenségből földrengést váltott ki tucatnyi tömbházban, New Yorkban. Erről az eseményről később Tesla így beszélt: „a hatás kiváltásához már egy zsebbe csúsztatható eszköz is elegendőnek bizonyult.”  A helyi rendőrség megszállta a laboratóriumát, az egyik nyomozó felkapott egy kalapácsot, és ripityára verte az oszcillátort, véget vetve a pokoli zűrzavarnak.
A közösségi érzés eme szimpla megnyilvánulása sajnos rettenetesen hiányzik mai világunkból…

Egy vezető orosz politikus óriási megdöbbentést keltett egy televíziós interjúban tett kijelentéseivel, melyben arra figyelmeztetett, hogy Oroszország olyan új technológiák birtokában van, amelyek képesek a föld bármelyik részét elpusztítani, sok millió ember életét kioltva, amennyiben az Egyesült Államok, az ENSZ vagy Grúzia megpróbálja megakadályozni Oroszország csatlakozását a Kereskedelmi Világszervezethez.
Vladimir Zhirinovsky, az orosz Duma alelnöke és az Orosz Liberális Demokrata Párt (LDPR) vezetője az első hivatalosan is elismert ellenzéki vezető Oroszországban a kommunizmus bukása óta. Az LDPR és a volt KGB és Kommunista Párt között sok összefonódás van. Mára a párt jelentős politikai hatalomra tett szert, annak ellenére, hogy Zhirinovskyt sokan militáns neonáci politikusnak tartják.
Az interjú során Zhirinovsky hirtelen témát váltott, amikor a riporter arról kérdezte, hogyan kezelje Oroszország azokat az országokat, Grúziát és az Egyesült Államokat, akik megpróbálják megakadályozni belépését a Kereskedelmi Világszervezetbe.
Bizarr kirohanásában elmondta, hogy az amerikai kormánynak „nincs jövője” és hamarosan össze fog omlani, kiemelve Oroszország vezető szerepét az űrkutatásban és hozzátette, hogy „Oroszország rengeteg pénzzel, erőforrással és olyan új fegyverekkel rendelkezik, melyekről még senki sem tud.”
Ezeknek az eszközöknek a segítségével a bolygó bármelyik részét képesek vagyunk 15 perc leforgása alatt elpusztítani,” hangzott a szenzációhajhász figyelmeztetést.
Nem robbantásról, sugarakról, lézerről vagy villámlásról beszélek. Ez egy csendes és békés fegyver,” tette hozzá, figyelmeztetve, hogy „egész kontinensek merülnek álomba örökre” és „120 millió ember fog meghalni” ha valaki megkérdőjelezi Oroszország fennhatóságát a Kuril szigetek felett, amellyel kapcsolatban Japánnal keveredtek összetűzésbe.
A műsor női házigazdája mosolyogva fogadta a megjegyzéseket, pedig Zhirinovsky viselkedése kicsit sem volt kedélyes.
Zhirinovsky utalást tett a márciusi japán cunamira is, arra engedve következtetni, hogy az általa említett új fegyvereknek köze van az USA és Oroszország által régóta fejlesztés alatt álló időjárás módosító technológiához és amelynek alkalmazása ma már nyílt titok.
A Grúzia bekebelezésével fenyegetőző Zhirinovsky figyelmeztetett, hogy „a bolygó másik oldalán is lehet cunami, mégpedig a Kaukázusban.” A Kuril szigetek említésével valószínűleg arra akart célozni, hogy Oroszországnak köze volt a több ezer emberéletet követelő, és a japán gazdaság válságát még jobban elmélyítő katasztrófához.
A harmadik világháború kirobbanására is figyelmeztetett, ami a jelenlegi közel-keleti és afrikai zavargásokból robbanhat ki és szerinte a jelenlegi globális intézmények, mint az EU és a Kereskedelmi Világszervezet bukásához és az új, Oroszország vezette nemzetközi világrend felemelkedéséhez vezet majd.
Moszkva már évtizedek óta rutinszerűen alkalmazza az időjárás módosítására alkalmas felhőképzés” technológiát, hogy a napsütés biztosítva legyen a katonai felvonulásokon, de az időjárás pusztító fegyverré alakítása új és félelmetes koncepció.
Ben Livingstone, a haditengerészet volt fizikusa – aki Lyndon B. Johnsont informálta az időjárás-befolyásolás hatékonyságáról még a 60-as években – már az 50-es években leírta, hogy az Egyesült Államok rengeteg pénzt fordított az időjárást befolyásoló fegyverek kifejlesztésére a hidegháború évei alatt. Naiv lenne azt gondolni, hogy az oroszok nem ugyanezt teszik.
A Georgia Egyetemen 1997-ben tartott beszédében William Cohen, aki akkor az Egyesült Államok védelmi minisztere volt, az „öko-terrorizmus” veszélyeire hívta fel a figyelmet, „aminek segítségével egyesek képesek megváltoztatni az időjárást, földrengéseket vagy vulkánkitöréseket előidézni elektromágneses hullámok segítségével.”
Az elmúlt évek során a HAARP, azaz Aktív Magas Frekvenciás Program az Auróra Kutatására(HAARP – High Frequency Active Auroral Research Program), az amerikai légierő, az amerikai tengerészet, az Alaszkai Egyetem és a DARPA által együttesen finanszírozott, az ionoszféra kutatására specializálódott program céljaival kapcsolatban sok pletyka járta be a világot. Egy hárfa, amin az angyalok nem játszanak című underground bestsellerében, Nick Begich összegyűjtötte azokat a bizonyítékokat, amik alátámasztják, hogy a HAARP időjárás-befolyásoló kapacitását gonosz célokra használják.
NASA kutatói rájöttek, hogy „az atmoszféra határán tapasztalt elektromos zavarok és a földön észlelt földrengések között szoros összefüggés van,” és ebből eredt az a következtetés, hogy egyes földrengéseket a HAARP technológia segítségével, mesterségesen váltottak ki.
Ez a Zhirinovsky által is említett technológia gyors ütemben válik sci-fiből kézzelfogható, tudományos valósággá.
Bár Zhirinovsky igen ellentmondásos, lázító személyiségnek számít Oroszországban, ettől függetlenül rendkívül befolyásos politikai vezető is. Csupán azért mert sok ember szemében Zhirinovsky nem több egy politikai bohócnál, ne essünk abba a hibába, hogy teljesen bolondnak nézzük. Látja, mi zajlik a színfalak mögött, bár a stílusa hagy némi kívánnivalót maga után.
Amellett, hogy az orosz állami Duma alelnöke és az LDPR vezetője, az Európai Bizottság Parlamenti Közgyűlésének is tagja. Néhány hete bejelentette az iránti szándékát, hogy indulni akar a 2012-es orosz elnökválasztáson is, ahol a szakértők szerint a harmadik helyre várható.
Zhirinovsky múltbeli kijelentései sem voltak kevésbé ellentmondásosak. Egy alkalommal azt javasolta, hogy dobjanak atombombát az Atlanti Óceánra, hogy ezáltal elárasszák Nagy-Britanniát.
Mire véljük legújabb megnyilatkozását? Vajon badarság az egész, vagy Zhirinovsky tényleg fellebbentette a fátylat Oroszország világuralmi terveiről? 

Feltételezett célok 1: HAARP – földrengések, hurrikánok


Pár szó a HAARP-ról


Sok szó esik mostanában az ún HAARP-ról, de valószínűleg azon kívül, hogy az egy sátánian gonosz dolog (egyébként az is) az emberek többsége – már aki egyáltalán tud a létezéséről – nemigen sejti, hogyan is működik és mire képes. Mivel ez az összefoglaló most nem az EM fegyverrendszerekről szól, itt csak egy tényleg nagyon rövid jellemzését adhatom meg ennek a projektnek, bár kétségkívül többre is rászolgálna.
A HAARP(High Frequency Active Auroral Research Program Nagy frekvenciájú aktív ionoszféra-kutató program) egy hivatalosan tudományos céllal felállított antennaerdő Alaszkában, amely ma már valószínűleg több millárd wattos elektromágneses hullámokat képes „fellőni” az ionoszféráig. Ez egy önmagában is plazmából (vagyis elektromosan töltött gázokból) álló, folyamatosan mozgásban levő réteg, amely kb. 60 - 1000 km között húzódik. A földi élet számára rendkívül fontos, mert ez fogja fel az ún. „napszél” szintén elektromágnesesen töltött áramlatát, ami egyébként rövid úton felperzselné a Föld felszínét.



Az első lépésben pontosan meghatározott frekvenciájú rádióhullámokkal besugároznak egy nagyobb területet az ionoszférában, ami ettől felmelegszik és megemelkedik, így a továbbiakban mint gyűjtőlencse ill. erősítő fog majd működni. A második lépésben pontosan adagolt „csomagokban” a célnak megfelelő frekvenciájú és az előállított „lencse” domborulata alapján kiszámított irányított pulzáló hullámokat bocsátanak ki. A harmadik fázisban ez a hullám a „lencséről” megerősödve visszaverődik és a földfelszín szinte bármelyik pontját elérheti, hihetetlen energiamennyiséget adva ott át. Ezt az elektromágneses energiacsomagot más beavatkozásokkal (pl. műhold, lézer, stb.) el lehet irányítani pl. egy chemtrailekkel előállított vezető réteg „hátán”, majd a Föld egy másik részén újra „elengedni” és leirányítani a Földre. Mindezen folyamatok bizonyos frekvenciákon folynak, amelyeket a HAARP irányítói mára már részletesen kikísérleteztek. És tegyük azt is hozzá, hogy ma már világszerte legalább 10-12 ilyen, többnyire amerikaiak által alapított és működtetett (különösen aktív ebben a Cornell Egyetem, amely szabadkőműves kapcsolatai miatt is elég nevezetes...) állomás létezik (Tromsø - Norvégia, Jicamarca - Peru, Arecibo - Puerto Rico, Nyizsnij Novgorod és Apatyity - Oroszország, csak hogy a legismertebbek említsem).
4d01
A HAARP antennaerdeje közelről
4d02
Az alaszkai HAARP állomás madártávlatból

Időjárás-módosítás, „természeti katasztrófák”
A modern, természettől elszakadt ember már nem képes tudomásul venni, ha a rossz időjárás miatt nem jönnek össze a tervei. Rossz a termés, ami élelmiszerhiányhoz és társadalmi nyugtalanságokhoz vezethet, veszélyesek a légiutak és még ezer kellemetlenséget okoz ez a csúnya, csúnya időjárás. Nem akarok illúzióromboló lenni, de az időjárás módosítása nem írható csak az amerikaiak számlájára, már a '60-as évek óta kísérleteztek vele a Szovjetúnióban, Kínában is és még ezer helyen. Bár jelenleg divatban van hivatkozni az USA 1996-os „Az időjárás birtoklása 2025-ben” c. dokumentumára, jó ha tudjuk, hogy pl. Üzbekisztánban már 1963 óta folytak kísérletek a hegyek fölötti köd oszlatására a légiforgalom javítása érdekében, Bulgária már a '80-as években kifejlesztett egy saját módszert a felhőtípusok beazonosítására és esetleges eloszlatására rakétákkal, hogy Kínáról ne is beszéljünk, ahol éppen ellenkezőleg: felhőket akarnak csinálni pl. ezüst-jodid segítségével dokumentálhatóan már 1958 óta. A különbség annyi, hogy ma már a technika módot ad sokkal drasztikusabb és globális léptékű beavatkozásokra is, ami nemcsak minket személy szerint, hanem akár a Földet, mint bolygót is veszélyeztetheti.
Vizsgáljuk meg kicsit a chemtrailek közvetlen kihatását a Föld klímájára, mert ha egyáltalán, akkor a leggyakoribb indoklás a klímaváltozás ill. a globális felmelegedés elleni küzdelem. (Az ezzel kapcsolatos mesterségesen gerjesztett pánikkal kapcsolatban csak megjegyzem, hogy egy újságíró utánaszámolt a légkör CO2-szennyezettségének, és arra jutott, hogy a világ katonai repülői évi 48 milliárd tonna CO2-t juttatnak a levegőbe évente – ez a mennyiség már csak azzal nagyjából a felére csökkenne, ha abbahagynák az iraki és afganisztáni háborúkat. De ez a variáns természetesen fel sem merül...)
Az időjárás lehetséges befolyásolásának előnyei régóta inspirálják a tudósokat, így a gyakran idézett, a Pentagon által 1996-ban született „Az időjárás birtokba vétele("Owning the Weather") c. program is már csupán összegzése volt régebben meglévő koncepcióknak. Freeman Dyson, nagy nevű elméleti fizikus és matematikus már 1979-ben sürgette nagy mennyiségű apró részecskének a felső légkörbe juttatását. Az ötletet Teller Ede is felkarolta 1997-ben.
Első ránézésre hihetően is hangzik, hogy az apró részecskék majd visszaverik a napfényt és így majd megáll a globális felmelegedés (ha van), csakhogy a gyakorlat azt mutatja, hogy a folyamat ennél lényegesen bonyolultabb és a hatása éppen ellenkező (ami valószínűleg szintén nem véletlen). Ennek több oka is van: egyrészt az egyes anyagok specifikus hőmérséklete másrészt pedig azok higroszkópikus, vagyis víz-megkötő tulajdonsága. Mivel pedig a részecskék megkötik a vízpárát és ezzel meggátolják a „normális” felhők képződését, éppen szárazságot, majd ebből következőleg hőmérséklet-növekedést és erős szeleket okoznak.
A chemtrailek másik hőmérséklet-növelő hatása abból adódik, hogy éjjel is permeteznek, emiatt éjszakánként az infravörös sugárzás nem verődik vissza, hanem elnyelődik a mesterséges felhőzetben – ez pedig egyértelműen felmelegedést okoz.Tehát az az állítás, hogy a chemtrailek célja a felmelegedés elleni küzdelem, legalábbis csúszatás, ha nem céltudatos félrevezetés.

HAARP-besugárzás műholdas radarképe New Orleans körzetében
Tájfun-terelgetés radarképe Ausztráliában – HAARP-pal (2010 február 2)


Mivel minden kőzettípus egy specifikus frekvenciára „felel”, az eltérő kőzettömegek frekvenciáival bombázva egy területet, eltérő rezgést lehet előidézni egymás közvetlen közelében levő kőzetek, kőzetek vs. talaj, mélyen ill. sekélyebben fekvő kőzetek (2006, szecsuáni földrengés) vagy akár talajvíz vs. talaj (2010 január, Haiti) között, ami óriási feszültséget generál a földkéregben, ez pedig pusztító erősségű földrengéshez vezet. Hasonló módon, ha a sugárral vízfelületeket célzunk meg és a megfelelő frekvenciák alkalmazásával lokálisan felmelegítünk egy területet, akkor a hőmérséklet-különbség iszonyatos erejű viharok gerjesztésére is alkalmas. Erős a gyanú, hogy pl. a pusztító Katrina hurrikán 2005-ben is ilyen módon lett előidézve.
4d05
2006-os pusztító szecsuáni földrengés előtt 10 perccel megfigyelt „szivárvány”

Közvetlen hadi alkalmazások
Ugyanezt az energiát – más frekvenciákat használva, másféle „kidudorodást” előidézve – közvetlenül is a célterületre lehet irányítani, elektromos vihart vagy nukleáris robbantásokhoz mérhető, esetleg annál jóval nagyobb pusztítást előidézve, de radioaktív sugárzás nélkül, ami nagyon praktikus. Erre az alkalmazásra hál'Istennek egyelőre nem tudok példát felhozni (de az irakiak vagy afgánok talán már tudnának).
Hogy mégis miről lehet szó, nagy vonalakban demonstrálja az a különös „vihar”, amit 2008 nov. 23 a Perzsa-öböl melletti Bandar Lenge faluban észleltek. A vihar előtt néhány héttel kb. 3-as erősségű földrengések sorozata rázta 2 hétig a környéket. Ekkor egy helyi lakos felvette videóra (ld. YouTube) a tenger különös elváltozásait: először a tenger egy foltban vörössé vált, a folton egy rendkívül szabályos tornádó-tölcsér emelkedett. A halak és delfinek elpusztultak majd a városkára iszonyatos bűz telepedett, ami – mint kiderült – egy mérgező moszat rothadásából származott. Ami a legmegdöbbentőbb, hogy a delfinek a vízben elevenen megsültek!!!
4d06
Irán, Bandar Lenge, 2008 november: Tornádó - figyeljük meg a tenger vörös színét
4d07
Irán, Bandar Lenge, 2008 november: Egy a vízben megsült delfinek közül
Lehetséges haarp helyek
{jcomments on}


Áttekintés az ELF, Gwen tornyok, és HAARP közötti kapcsolatokról, használatukról, kifejlesztésük céljairól

Szabó Sándor Pipo
vasárnap, 2012. január 1. 13:55
A Föld be van csomagolva egy forgó, gyűrű alakú mágneses mezőbe. Az ionoszféra, egy elektromágneses hullámtér, amely pajzsként elhárítja a napszél elektromosan töltött részecskéit. Föld rezonanciafrekvenciája hatására természetes hullámok jönnek létre, amelyek következtében az elektromos aktivitás jelenik meg a légkörben.

Együttesen ezek a hullámok alkotják “a Schumann rezonanciát“, aminek a legerősebb jelenlegi mért értéke 7,83 Hz-nél van. Ezek a kvázi-állandó (skalár), rendkívül alacsony frekvenciájú (ELF) hullámok, amelyek természetesen léteznek a Föld elektromágneses üregében, amely a földfelszín és az ionoszféra között jön létre. Ezek a “földi agyhullámok” azonosak frekvenciatartomány viszonylatában az emberi alfa agyhullámok tartományával. Az élőlények fejlődése harmonikusan rezonál a természetes Schumann-rezonancia frekvencia lüktetésével. Ezt a frekvenciát manipulálják a HAARP technológia felhasználásával.

Összefüggés van a vér és a geomágneses hullámok között, mint ahogy ez kiderül a “A világ legnagyobb biológiai kísérlete (Rádióhullámok)” című cikkből is.

A különbözőség a Schumann és geomágneses hullámok között, zavarja a bioritmust.Egyes területeken a geomágneses-térerősség változtatásával lehetővé teszi bizonyos frekvenciákon az emberi beavatkozást. Az adások LF 150 és 175 kHz és a VHF felső, az UHFalsó tartományban 225-400 MHz-es frekvenciákon történnek.

A Gwen állomások továbbítanak 360 fokos, akár 300-500 km-es körben is jeleket.
Mindegyik torony 100-150 m magas. Ilyen tornyokat láthatunk Szlovákia területén, a határtól nem nagy távolságban Rimaszombat környékén is. A Gwen adók számos különböző funkciók töltenek be, többek között: ellenőrzik az időjárást, az elmét, viselkedést és hangulatot. Szintetikus telepatikus hullámokat állítanak elő infrahang tartományban.

A Gwen együtt működik a HAARP rendszerrel. Hatalmas, láthatatlan nedves légtömegek vándorolnak GWEN tornyok irányában a sarkok felé. A nedves légtömegek “megcsapolására” szolgál a vegyi-permetezés.

A mintegy 3 km-es magasságban kiszórt nanorészecskék felületén megindul a cseppképződés. A GWEN tornyok és HAARP együttesen létrehoz egy villamosenergia áramlást.

GWEN tornyok találhatók a törésvonalak mentén, és a vulkanikus tevékenységű területeken, többek közt a Csendes-óceán észak-keleti részein is. A korábbi, “HAARP, vagy hidrogénbomba? Esetleg mindkettő?” című cikkemben említett X-Band (röntgen) Radar (SBX) platform is ennek a rendszernek a része. 1963-ban, Dr. Robert Beck feltárta a külső mágneses mezők, és az agyhullámok között mutatkozó hatások kapcsolatát. Pszichiátriai felvételekkel igazolta, a napkitörések, és mágneses viharok hatásait. Önkénteseket tett ki pulzáló mágneses mezőknek, és hasonló válaszokat talált. Az USA 60 Hz-es, és az európai 50 Hz-es hálózatok az ELF hullámokkal rezegnek azonos frekvencián, mit ahogy az emberi agy is. A villamos energia elektromágneses térereje közvetlen hatást gyakorol a pajzsmirigyre, ami miatt az USA-ban hatalmas port kavaró persorozat után betiltották a nagyfeszültségű hálózatok alatti építkezést.

Dr. Andrija Puharich 1956-ban megállapította, hogy a bizonyos látnoki képességű indiai jógik szándékosan változtatják tudatállapotukat, a 8 Hz-es frekvencia környékén, amivel szívpanaszokat gyógyítanak betegeknél. Agyunk rendkívül érzékeny minden ELF hullámra, mert azonnal elkezd rezonálni a külső jel hatására, hasonlóan egy hangvillához. Puharich-al kísérletezve felfedezte hogy a 7,83 Hz-en (föld pulzusszám), a célszemély jól érzi magát, a 10,8 Hz lázadó magatartást eredményez, amíg a 6,6 Hz depressziót okoz.

Puharich-al készült ELF hullámoknál változás észlelt az RNS és DNS-, hidrogén-kötések töréseiben, ahogy egy személy magasabb vibrációs rátát ért el. 1976. július 4-én hoztak létre hipnotikus állapotot Moszkvában 10 Hz-es frekvencia segítségével. Már ekkor felhasználták ezeket az elme-automatákat vallomások tételének “megkönnyítésére”, de amerikai templomban is fedeztek fel ilyen berendezést, vélhetően “a hívők hitét erősítendő”! Az orosz “harkály” jele az egész világon keresztül “utazott”, egy Kijev melletti adóról, amit az US Air Force azonosított 5 különböző frekvencián.

Nikola Tesla 1901-ben fedezte fel, hogy az ELF hullámokat semmi sem tudja megállítani. Tesla hazatért Jugoszláviába, és halála után az oroszok hozzájutottak leírásaihoz. Puharich-al továbbra is figyelemmel kísérték az orosz ELF hullám jeleit, míg Mexikóban a magasabb harmonikusokat állítottak elő a MHz-es tartományban (5,340 MHz). Dr. Robert Beck tervezett berendezéseket, a CIA megbízására, ezeknek a hullámoknak a mérésére, vizsgálatához Puharich-al, és azok az emberi agyra gyakorolt hatásaihoz. Ő hozta létre a fogászati fogba ültetést, amit elme-kontroll áldozatoknál titokban helyeztek el a szájban, irányított fogorvosok által, ezzel előidézve, hogy hangokat halljanak a fejükben.

Jelenleg az implantátumok vékonyabbak a hajszálnál, és nanobot, vagy nanorobot névre hallgatnak. Ezek a biochipek bekerülnek a keringésbe, és akár az “idegenek” által elraboltak statisztikáit is erősíthetik, mert a célszemély fejében nem csak hangok, de hologram űrhajók is megjelenhetnek. Az USA szinte valamennyi egyetemén állítanak elő nanorobotokat, de igen nagy mennyiségben Németországban, és még Magyarországon is.

Felhasználási területük nem csak a gyógyászatot forradalmasíthatja, de jelentős “segítség” lehet a politikusok szerencsétlen áldozatainak megcsúfolásában, kémkedésben, katonai alkalmazásokban is. Kiváló lehetőséget biztosítanak az ELF és chamtrails tevékenységekkel kiegészítve, Kissinger megfogalmazása szerinti “haszontalan evőktől” való “megszabadulás, elektrokémiai mágnesesen okozta rák előidézésével. Chemtrails permetezést jelenleg is naponta hajtanak végre. Ezek tartalmaznak betegségeket okozó vírusokat, baktériumokat, vegyi anyagokat, amelyek befolyásolják a tudatállapotot (vas, alumínium, bárium-szilikát, nehézfémek stb. nanorészecskéi). Itthon még kihasználják a 60-as évek elejétől tartó kálium-korid mérgezés okozta közönyt is, de fluorizált víz okozta külföldi hatások sem jobbak, mert veszélybe sodorják az agy occipitalis lebenyét, letiltva az akaraterőt. Fluorid és a szelén “képessé” teszi az embereket arra, hogy “hangokat halljanak”.

Az ELF hullámai zavarokat okoznak a test biológiai folyamataiban, és ezeket aktiválni lehet a lakosságban, ha a betegség már bejuttatták a testbe chemtrails felhasználásával.

A vegyi szórások mintáit többször elemezték, és kimutatták, hogyan hoz létre törésvonalakat térbeli felfogásban, megakadályozva az interakciót a különböző aminosavak között, amelyek kapcsolódnak a magasabb tudatossághoz, és növeli az agyban a dopamin termelődést egykedvetlen, egymástól eltávolodó alacsonyabb reaktív állapotba hozva az elmét.

Alapvetően, az a cél, hogy ködös legyen a különbség a valóság és irreális között. Néhány ilyen esetet kapcsolatba lehet hozni a sok UFO emberrablásos esettel. A cél, a tömegek kikapcsolása olyan pontra, hogy még csak ne is harcoljanak. Annak érdekében, hogy az elkövetők azt csinálhassanak, amit akarnak, szükségük van egy globális “gyakoriságra” minden áldozat funkció eléréséhez. Ez egy konkrét mértéke a küszöbérték alatti tudatosságnak.

Az egész, része lehet egy nagyobb elme-kontroll tervnek, és az adók, amelyek az egész USA-ban, Angliában, és Európában ügyesen álcázott mobiltelefon tornyoknak és a fáknak álcázottak? A dél-svédországi LOIS és a Holland partok közelébe telepített LOFAR rendszerek már kevés gondot fordítanak az álcázásra. Rostock felett gyakran láthatók sarki fény (Auróra) jelenségek, pedig ezek csak az Északi-sark közelében jöhetnének létre. Egy agy működését a béta-szintű (13 Hz felett), rezgetik. Ez növelheti a test villamos energiáját, irányíthatóvá téve a pszichikus hatalmat. Ez kapcsolódik az New-Age mozgalom állításához, az emelkedő 12-14 Hz-es Schumann rezonancia, felé araszolás vonatkozásában. Stimulánsokkal elfogyasztott globális a “koffein”, és genetikailag módosított növények.

A korai 1970-es években kísérleti telepnek használták az Utah Állami Börtönt, valamin az Állami Kórházat. Tesla hullámokkal manipulálták az elmét, kényszerítő beültető gondolatokkal, de az áldozatok, sikertelenül próbálták felvenni a harcot a bíróság előtt az University of Utah (Utah Egyetem) által kutatott szem-implantátumok vonatkozásában. Az üzenetek továbbításának módja széleskörű. A nyomkövető implantátum tartja a kapcsolatot a személyzettel”, és a műholdas rendszer, tájékoztatást ad néhány percenként, hogy pontosan hova kell küldeni az üzenetet. Az AT & T is együttműködik ebben a projektben, több más bevont céggel együtt, beleértve számos kormányzati szervet.

Gyakori, hogy az áldozatokat, akik hangokat hallanak a fejükben, őrültnek titulálják, de az akusztikus adatokat továbbító mikrohullámú rendszerek használata már bevett gyakorlat. ASydney Morning Herald 1983. március 21-i számában megjelent egy cikk dr Nassim Abd El-Aziz Neweigy, adjunktus a Mezőgazdaságtudományi Kar, Moshtohor Tukh-Kalubia, Egyiptom részéről, amiben kifejtette: “Az orosz műholdak által vezérelt fejlett számítógépek, küldhetnek hangokat a célszemélyek saját nyelvén. Kémiailag és a villamos energetikailag, az emberi agyat manipulálni lehet, és műholdasan még öngyilkosságot is indukálhatnak. Szélsőséges csoportok ellen lehet legyártani, a problémákat, és a véres zavargásokat lehet előidézni fejlett tele-eszközök segítségével számos földrészen, országban, Ázsia, Afrika, Európa és Latin-Amerika területein is.”

Természetesen Neweigy adjunktus akkor azt, és úgy látta, ahogy a veszélyforrást észlelték, ami azt mutatja, hogy a “fejlesztések” mindenhol folynak. A probléma csak az, hogy ki issza meg ennek a levét? A válasz nem kérdéses! Mi, a gyanútlan kisemberek!

Az oroszok feltörték az emberi agy genetikai kódját. Kidolgoztak egy 23 EEG-sávos, 11 hullámhosszú teljesen független rendszert, amivel manipulálni lehet az agyműködést.

Az NSA Cray számítógépek távolról tudják nyomon követni az embereket, a 30-50 Hz-es EMF hullámokkal (már 5 milliwattos teljesítmény tartományban is) egy személy bioelektromos mezőjére vonatkozóan. Minden személy kibocsátása egyedi, és távolról is követhető. A neten mostanában keringő mobil lehallgatásról készített svájci tanulmány csak egy részért fedi le a lehetőségeknek!

1873-ban Maxvell, rejtett éterikus komponensnek nevezte felfedezését, miszerint az elektromágneses hullámok három részből állnak. Felfedezte a hullámformákat, amelyek bizonyos számú derékszögű forgatások eredményeként léteznek távol az elektromágneses mezőtől. Azt állította, hogy az elektromágneses sugárzás hullámai viszik az éterben, és az éter nem zavarta a mágneses erővonalakat. A rejtett összetevő neve csak “lehetséges”, kivéve a hyperdimenzionális fizikát. Hozzávetőleg 3000 emberből egy érzékeny erre a mágnese hullám komponensre, Ők az un. “telepatikus típusok”, de minden ember képes rá korlátozott mértékben!

Ahogy 2009-ben, idén is tönkre fogják tenni, a még használható, vízzel el nem árasztott területek növény- és állatvilágát, miközben média-módszerekkel, kormányzati látszatdöntésekkel, tudatos együttműködéssel segítik nem csak Magyarország, de Európa és az egész világ természeti egyensúlyának és légkörének tönkretételét!


Forrás: http://hungarianrealnews.com






HAARP

HAARP 
Az utóbbi években megszaporodott természeti katasztrófák – hurrikánok, földrengések stb. – kapcsán egyre többször merül fel az a feltételezés, hogy a tetemes személyi és anyagi károkat okozó természeti csapásokat sok esetben mesterségesen idézik elő. Az éghajlati egyensúly megbillenése az egész Földön érezhető. Az Egyesült Államokban egy sivatagos területet öntött el pár perc alatt egy felhőszakadás. Európában a kánikula több tízezer áldozatot szedett. A szakemberek szerint a helyzet évről évre rosszabbodik. De vajon mi húzódhat meg mindezek mögött? – teszik fel a kérdést az aggodalmaskodók. A válaszadók az ózonlyuk és az üvegházhatás kialakulásának fő okának többnyire a környezetszennyezést tekintik. Az időjárási szélsőségeknek azonban nem feltétlenül a globális felmelegedés az oka – állítja egy katonai szakértő –, hanem mindez sok esetben ...a mesterséges "esőcsinálás" következménye. Így kezdődik Stefancsik Ferenc harcászati szakértőtől származó írás, Honvédelmi Minisztérium: A meteorológiai hadviselés címmel. A kis dolgozat csak tényeket közöl és ugyan konkrétan nem árulja el az író, hogy a mesterséges időjárás változtatási kísérleteket szándékosan felhasználják e kártékony hatáskeltésre, de kijelenthetjük, hogy ha elég okuk és indokuk van erre, megteszik. S ebből a szempontból Stefancsik úr kicsikét naivan áll a kérdéshez, márpedig ez a megállapítás szorosan összeköttethető az előző bejegyzéssel, mégpedig azzal, hogy bizonyos csoportoknak érdekükben áll a globális problémák teremtése, amire mondjuk a HAARP projekt kiválóan alkalmas és az erre való alkalmassága, kiderül a filmből és a továbbiakból is. Így a katonai szakértő véleménye a klímaváltozásról, nem is tűnik olyan őrültségnek.

Hiszem, hogy a tudomány rossz kezekben van és olyan erőket szolgál, amit minden csak nem jószándékú. A továbbiakat csak érdekesség képpen tettem fel, ha esetleg valaki el akarná olvasni Stefancsik írását. A Krisna-tudat álláspontja a katasztrófákkal kapcsolatban az az, hogy ezek a jelenségek a nem-kívánt egyének (varna-sankarák), a démonikus személyek szaporodásának köszönhető, hisz a démonok megjelenésével, felkavarják a rendet, ezzel zavart keltenek az atmoszférában. A Védikus korokban (5000 évnél régebben), alig volt természeti katasztrófa a démonok hiánya miatt (ez kiderül a szentírásokból), de a modern időkben ez másképp van, s megoldásként ha felemeljük a társadalmat -lelkileg- kiszorítva ezzel a gonoszt, megszűnnének a környezeti problémák is. Ezt persze megmosolyogják azok, akik alacsony életszínvonalon vannak, de hiszem, hogy ez meg fog változni. Ez Srila Prabhupad véleménye, no meg az is, hogy a modern kor bajai, ....mesterségesen gerjesztik -tudhatjuk meg ezt a tanításai alapján. Csak néhány család, csak néhány család bonyolítja itt a dolgokat...

Időjárás manipuláció


Srila Prabhupada azt jövendölte a 70-es években, hogy a démonok felfognak találni valamit, ami mindenkit elfog pusztítani! Hát itt van...

A klímaváltozás ügye már régóta vitatéma az ENSZ keretein belül is, különböző elemzések születnek a lehetséges forgatókönyvekre vonatkozóan; ideértve az üvegházhatású gázok romboló hatását is az ózonrétegre, ám egyre erősebb azok hangja is, akik e kiterjedt hatások mögött újgenerációs, kifinomult "nem hagyományos" fegyverek alkalmazását látják. Mind az Egyesült Államok, mind a Szovjetunió kifejlesztette a maga technikai megoldásait a világ klímájának befolyásolására. Az USA-ban az említett eljárást a Nagyfrekvenciás Aktív Légkörkutató Program, azaz a HAARP keretében fejlesztették tökélyre, a "Csillagháborús" törekvések részeként, a hivatalosan "Stratégiai Védelmi Kezdeményezés" (SDI) nevet viselő tervezet keretében. Kutatók a világ minden részéről igazolták, a HAARP teljes kapacitással működik, képes hatalmas áradásokat, szárazságokat, hurrikánokat és földrengéseket előidézni. Katonai értelmezés szerint a HAARP tömegpusztító fegyver. Szerkezeti felépítésének köszönhetően képes teljes régiók mezőgazdasági és gazdasági rendszerének teljes tönkretételére. Habár konkrét bizonyíték igen kevés van arra nézve, hogy egyes pusztításokat megelőzően valóban e fegyver bevetésére került volna sor, az ENSZ-nek sürgősen napirendre kellene tűzni a "természeti környezet fegyverként való használatának" témáját. Bár tudjuk, éppen azok fogják bármiféle határozat megszületését megakadályozni ez ügyben, akik ilyen fegyverekkel már rendelkeznek… Ahogy az lenni szokott.

Amikor a HAARP működésbe lép a természetes folyamatoktól teljesen eltérő felhőmintázatokat kelt.

A rendelkezésre álló hatalmas mennyiségű tudományos ismeret birtokában, a klímaváltozás hátterében esetleg megtalálható katonai alkalmazások, soha nem merültek eddig fel az ENSZ keretében. Sem a hivatalos képviselők, sem a különböző környezetvédő csoportok részéről, még a közelmúltban sem, a Hágai Klímakonferencián, 2000. novemberében. Az USA továbbra is mereven elzárkózik a széndioxid kibocsátásának 1997-es szintre való csökkentéséről, vagyis az 1997-es Kiotói Egyezmény teljesítéséről; sem erről, sem más – a kialakult helyzet miatti felelősségét taglaló felvetésekről – hallani sem akar. A katonai alkalmazások klimatikus hatása szóba sem kerülhet, "ellentétes Washington stratégiai és védelmi céljaival"…. Pedig, ha az ózonlyuk keletkezési idejét összevetnénk bizonyos, a felsőlégkörben észlelt ionoszférikus jelekkel – érdekes eredményekre juthatnánk…

Időjárásfegyverek


Dr. Rosali Bertell, a világszerte ismert tudós, az alábbiakat jelentette ki teljes határozottsággal: "Az USA katona tudósai … fegyverként használható, az időjárással összefüggő rendszerekkel dolgoznak. Az elképzelés a viharok erejének megnövelését, a magaslégkörben kiszúrt anyagok révén pedig aszályok és áradások kiváltását foglalja magában a megcélzott területen." Már az 1970-as években a korábbi nemzetbiztonsági tanácsadó, Zbigniew Brezinszki mindezt előre látta, a "Két korszak között" című könyvében így ír:

Ám ezeket a felhőket szét is oszlathatjuk általa...

"A technológiai háttér lehetővé teszi a gazdagabb nemzetek vezetői számára, hogy olyan titkos fegyvereket fejlesszenek ki, melyekről a biztonsági erők tagjai közül is csak igen kevesen tudnak… Az időjárás befolyásolása alkalmas arra, hogy időszakosan szárazságokat vagy viharokat keltsünk."

Marc Filterman, egykori francia katonatiszt, különböző típusú "nem-konvencionális", rádióhullámokat alkalmazó fegyverről tesz említést. Utal rá, az USA és a Szovjetunió "mestereié váltak a hirtelen klímaváltozások keltésének (hurrikánok, szárazságok) már az 1980-as évek elejére." Ezek a technológiák képesek kiváltani légköri zavarokat extrém alacsony frekvenciájú radarjelek használata révén (ELF). Szimulációkat hajtottak végre jövőbeni védekezési "módszerekkel" kapcsolatban is, az USA Légierejének parancsnoksága alatt, a cél a következő:

"Az USA világűri erői szándékában áll "birtokolni az időjárást", ehhez kifejleszteni az összes szükséges technológiai megoldást, mindeközben azokra a fejlesztésekre koncentrálva, melyek katonai alkalmazhatósággal bírnak… A baráti hadműveletek támogatása, illetőleg az ellenfél tevékenységének megakadályozása a környezeti-időjárási paraméterek kis területeken való megváltoztatásával teljessé teheti a globális kommunikáció és a közeli világűr feletti ellenőrzést, az időjárás-befolyásolás olyan lehetőséget kínál a hadban álló félnek, ami biztosítja számára a széleskörű csapásmérést az ellenfélre vagy annak leigázását… az USA-ban az időjárás-befolyásolás valószínűség szerint a nemzetbiztonsági politika része, mind hazai mind nemzetközi alkalmazások terén. A kormányzat különböző szintű bevetéseken gondolkozik.

Nagyfrekvenciás Aktív Magaslégkör-Kutató Program (HAARP)


A HAARP központi rendszere Gokonában, Alaszka államban található - az USA Légiereje és Haditengerészete egyesült felügyelete alatt -, mint a Stratégiai Védelmi Kezdeményezés keretében megvalósított újgenerációs, kifinomult fegyverrendszer. A Légierő Kutató Laboratóriumának Űrszerkezetek Osztálya működteti. A HAARP rendszer nagyteljesítményű antennák alkotta rendszerből áll, "irányított helyi változásokat hoz létre az ionoszférában". Tudósok, mint pl. Dr. Nicholas Begich – tevékenyen részt vesznek a HAARP ellen folytatott nyilvános kampányban – szerinte:

"Hihetetlenül nagy energiájú, rádióhullám-sugárzó technológia, képes megemelni az ionoszféra bizonyos részeit, az adott térségbe juttatott koncentrált sugárzás révén. Az elektromágneses hullámok ezután visszaverődnek a Földre és mindenbe belehatolnak – élő és élettelen dologba egyaránt."

Dr. Rosalie Bertel a következőképpen írja le a HAARP-ot: "Gigantikus fűtőberendezés, hatalmas károkat képes okozni az ionoszférában, nemcsak egyszerűen lyukakat üthet bele, hanem, annak felhasítása révén, a Föld egyes területeit hosszú időn át is képes kitenni a bolygónkat bombázó halálos erejű kozmikus sugárzásnak."

A nyilvánosság félrevezetése


A HAARP a nagyközönség számára úgy van feltüntetve, mint tudományos és akadémikus kutatás. Az USA katonai dokumentumaiba tekintve azonban egyértelműnek tűnik, a fő cél "kiaknázni az ionoszférát a védelmi minisztérium céljaira." A HAARP programra való egyértelmű utalás nélkül, az USA Légierejének tanulmánya rámutat az "ionoszféra módosítások hatásaira", az időjárási viszonyok megváltoztatásával kapcsolatban, illetőleg az ellenfél kommunikációs radarjainak tönkretételével. Dr. Rosalie Bertell szerint a HAARP egy, az alábbi területeken alkalmazható fegyverrendszer része: ...vagy akár újra létre is hozhatjuk.

"Fél évszázada folytatják nagy erők bevonásával és mind rombolóbb technikák bevetésével a felső légkör működésének kutatását. Nehéz lenne nem összekapcsolni a HAARP-pal az USA által tervezett űrlaboratóriumokat. A HAARP egyben a katonai űrkutatással és űrfejlesztésekkel foglalkozó kutatások fontos része is. E program katonai alkalmazásainak következményei több, mint riasztóak… A HAARP lehetőségei egybekapcsolva egy űrállomással hatalmas energiák felszabadítására képesek, akár egy nukleáris robbanás erejével is, bármely pontján a Földnek, lézer- és részecskesugarak bevetésével – mindez rendkívül rémisztő. A programot úgy "adják el" a nyilvánosság felé, mint valamiféle űrvédőpajzs a bejövő fegyverek ellen, vagy ami még vonzóbbnak hangzik, eszköz, az ózonlyuk befoltozására. Az időjárás befolyásolása mellett a HAARP sok egyéb célra is alkalmazható: "Klímaváltozást képez a légkör folyamatos, nagyfrekvenciás sugarak általi bombázása révén… A légkör felső részéről visszaverődő nagyenergiájú alacsony-frekvenciás hullámok hatást gyakorolnak az emberi agyműködésre és a tektonikus törésvonalak mozgására. Általánosabban fogalmazva, a HAARP képes megváltoztatni a Föld elektromágneses mezejét. Így része azoknak az "elektromagnetikus fegyvereknek", melyeket az amerikai kutatók "gyengédnek és kedvesnek" neveznek…

Az Új Világrend fegyverei


A HAARP a Stratégiai Védelmi Kezdeményezés, az "Új Világrend" megteremtését célzó fegyverrendszerének része. USA katonai elemzők szerint teljes nemzetek gazdasági rendszere destabilizálható klímájuk megváltoztatása révén. Ami még ennél is fontosabb, mindez úgy hajtható végre, hogy az semmiféle ellenségről nem szerez tudomást, ráadásul minimális a költsége, nem szükséges hozzá katonai szakemberek hada, technikai arzenál tömege, amiként a hagyományos hadviselés során. A HAARP emellett az egész Föld klímáját is képes gyökeresen megváltoztatni. Ami az USA gazdasági és stratégiai céljait illeti, a HAARP bevethető a világ legkülönbözőbb részein, tönkretéve az adott terület mezőgazdaságát és ezáltal a teljes gazdasági életet. Azt is fontos megjegyezni, az USA védelmi minisztériuma további alrendszereket fejlesztett ki és állított rendszerbe az időjárás befolyásolására. A NASA és a Védelmi Minisztérium alá tartozó Nemzeti Fotófeldolgozó és Térképészeti Ügynökség "tanulmányokat folytat az áradások, az erózió, a földcsuszamlások kockázata, földrengések, gazdasági területek, időjárás előrejelzés és klímaváltozások" jelezhetőségéről műholdas felvételek alapján.

Az ENSZ politikai függetlensége


A klímaváltozásról 1992-ben Rio De Janeiróban kötött Keretmegállapodás (UNFCCC) szerint:

"Az egyes államoknak… megfelelve az Egyesült Nemzetek Kartájának és a nemzetközi jog alapelvárásainak, a (…) felelőssége, hogy biztosítsa, tevékenységük ezen jogrendszeren belül marad, illetve irányításuk alatt; nem okoznak kárt más nemzetek környezeti életében, nem lépik túl nemzeti törvénykezésük hatáskörét."

A HAARP antennarendszere Alaszkában


Szintén érdemes megemlíteni, létezik egy nemzetközi Konvenció, az ENSZ Főtitkára által ratifikálva, 1997-ből, mely egyértelműen megtiltja "katonai vagy egyéb veszélyes környezetmódosító technikák alkalmazását, széleskörű elterjedését, hosszantartó, illetőleg súlyos következményei" miatt. Mind az USA, mind Oroszország aláírta a Konvenciót. A konvenció meghatározása "környezetmódosító technikák" mindenféle olyan megoldására vonatkozik, mely változást okoz – a természeti környezet megváltoztatása révén – ideértve a Föld dinamikáját és összetételét, az előforduló fajokat, felszíni kőzeteket, felszíni vizeket, a légkört, de a távoli világűrt is." Miért felejtkezik el tehát az ENSZ a saját Kartájáról, amikor ő maga határozta meg, hogy katonai tevékenység eredményeként klímaváltozás következhet be?

Az Európai Parlament a HAARP hatásairól


1998. februárjában, Mrs. Maj Britt Theorin, svéd parlamenti tag és régi békeharcos jelentésére válaszul, az Európai Parlament Külügyi Bizottsága, a Biztonsági és Védelmi Politikai Bizottság nyilvános meghallgatást tartott Brüsszelben a HAARP programmal kapcsolatban. Az egyesített bizottság a "Lépés a döntés felé" címmel jelezte az Európai Parlament felé:

"A HAARP-pal összefüggésben… hosszú távú hatása a környezetre globális kihatásokkal bírhat és felveti a törvényesség kérdését, gazdasági és etnikai problémákat is, melyeket nemzetközi és független testületnek kellene kivizsgálnia…; [a Bizottság] sajnálkozását fejezi ki az Egyesült Államok Kormányzatának folyamatos elutasító álláspontja miatt,… hogy eloszlassa a nyilvánosan keringő híreket… a HAARP program környezeti és társadalmi veszélyességére vonatkozóan."

A Bizottság javaslata egy "Zöld Lap" létrehozására vonatkozóan, "a katonai tevékenység környezeti hatásairól" azonban támogatás nélkül maradt az Európai Bizottság érdektelensége miatt, állításuk szerint, "nincs joguk meghatározni a kapcsolatot a környezet és a védelem között". Brüsszel mindent elkövet a kérdés elkerülésére, nem mer ujjat húzni Washingtonnal…

A HAARP működését bizonyító rádiójelek

Teljes kapacitással


Habár nincs egyértelmű bizonyíték a HAARP működésére, a kutatók számos részeredménnyel rendelkeznek, miszerint a rendszer teljes kapacitással működik. Ez pedig azt jelenti, a HAARP képes az amerikai katonai körök szolgálatában szelektíven megváltoztatni a "barátságtalan nemzetek" éghajlatát, vagy "megrendítő helyzetbe" hozni őket gazdasági destabilizálásukkal. A fejlett és a fejlődő országok mezőgazdasága egyaránt krízishelyzetben van, köszönhetően az Új Világrend politikának, a piaci szabályozások megszűntetésének, árúdömpingnek, stb. Bőségesen állnak dokumentumok rendelkezésre az IMF-nél és a Világbanknál a Harmadik Világ és a korábbi szovjet blokk államainak folyamatosan katasztrofális helyzetéről saját mezőgazdaságukat illetően. Ezzel párhuzamosan a Világkereskedelmi Szervezet lelkesen ajánlja a maga nyugati mezőgazdasági-biogazdálkodási telepeit a génkezelt (GMO) és olykor az emberi és állati életre egyértelműen végzetes termékeivel… Ezekkel akarják jóllakatni a világot…

Fontos a kapcsolatok megértése a gazdaság, a stratégia és a katonai tevékenység között, hogy megismerhetjük az Új Világrendet a maga valójában. Amint azt fentebb láttuk, a klíma megváltoztatása a HAARP égisze alatt nagyszerűen megfelel ezeknek a célkitűzéseknek, egyértelműen gyengíti számos nemzet gazdaságát, lerombolva infrastruktúráját, megrázza pénzügyi rendszerüket, tönkretéve a mezőgazdaságból élőket és családjukat hatalmas területeken. Az egyes nemzetek kormányainak és az ENSZ-nek mindent meg kellene tenni ezek megakadályozására, örökre el kellene tiltani a HAARP és egyéb "nem-konvencionális" fegyverek alkalmazását.

Addig is, amíg valamiféle tiltó rendelkezés nem születik, legalábbis rá kellene venni az ilyen fegyverekkel rendelkező országokat, hogy berendezéseik "ellentétes üzemű" használatával, hozzák helyre azokat a károkat, melyeket az emberiség egészének okoztak. Hiszen nekik is tisztában kell lenniük az ősi indián bölcsességgel: "Ha az ember minden fát kivág, ha az utolsó halat is kifogja, akkor döbben majd rá, hogy az aranyat nem lehet megenni…"

Források:


http://www.greatdreams.com/haarp-sun.htm

http://www.mykmu.net/modules.php?name=News&file=comments&sid=5728&tid=18538&mode=thread&order=0&thold=0

http://www.cyberspaceorbit.com/text/newz18x.htm

http://spaceweather.com/

Itt folytatódik a tanulmány, akit érdekel:


Az emberiség évezredes vágya, hogy megismerje a természet és azon belül az időjárás2 folyamatait. A meteorológia fogalmát már az ókori görög kultúra időszakában is ismerték.

A világ legrégebbi katonai elméleti alkotása mintegy 2500 évvel ezelőtt készült. Szerzője a kínai Szun-ce volt, aki i. e. a IV. század második felében élt. A "Hadászat művészete" című munkája az ókori Kína legnagyobb hadtudományi műve volt, egyben a legnagyobb hatású, legjelentősebb klasszikus művek egyike a világon. Ez a világ a legrégebbi katonai elméleti alkotása. Szun-ce szerint a háborút öt tényező határozza meg, melyek közül másodikként az eget (az éghajlati viszonyokat, az időjárást, az év- és napszakokat jelenti) említi.

A kezdetben rendkívül lassú fejlődés a meteorológiában a XIX. század közepén felgyorsult. Jelentős szerepet játszottak ebben azok az igények is, amelyek a hadviselés, a katonai célok elérését célozták. Az időjárás mindig semleges! Az a katonai vezető viszont, aki a lehetőségekhez képest ismerte, figyelembe vette és kihasználta az időjárás pozitív és negatív hatásait, mindenkor a maga javára tudta fordítani a benne rejlő előnyöket. A természeti viszonyok, valamint azokon belül az éghajlat és az időjárás, közvetlenül vagy közvetve – egyebek mellett – kisebb-nagyobb, esetenként pedig döntő mértékben, de mindenkor befolyásolták a katonai cselekményeket. A katonai vezetők, ismerve a kedvezőtlen időjárási viszonyok hadi tevékenységekre gyakorolt negatív hatásait – a lehetőségekhez képest – mindig is igyekeztek kedvező időjárási körülmények között megvívni a csatákat. Az ó- és a középkorban nem vívtak például csatákat őszszel vagy télen,3 de a későbbiek során is igyekeztek a háborúkat, hadműveleteket úgy tervezni – amennyiben lehetséges volt –, hogy azok kedvező időjárási körülmények között kezdődjenek és végződjenek.

AZ IDŐJÁRÁS MÓDOSÍTÁSÁRA TETT KÍSÉRLETEK


Az emberiség régi vágyai közé tartozik az is, hogy ellenőrzést gyakoroljon az elemek fölött. Az ember mindig igyekezett uralni a természetet. Az elmúlt harminc-negyven esztendőben olyan ütemben fejlődött a tudomány és technika, hogy az időjárás befolyásolásának lehetősége elérhető közelségbe került. Az is lehetséges, hogy hamarosan irányítani tudjuk az időjárási folyamatokat. Az időjárás szabályozása mára már elkerülhetetlenné vált. Amennyiben képesek leszünk manipulálni az időjárást, akkor élni is fogunk annak lehetőségével.

Már régen megfigyelték, hogy a csaták térségében megnövekszik az esőképződés lehetősége. Ennek oka – a korai elképzelésekkel szemben – abban keresendő, hogy a csaták folyamán nagy menynyiségű füst és por került a levegőbe, amely természetes kondenzációs magvakat képezett a terület felett. A hadvezérek az ókorban is figyelembe vették a természeti viszonyokat. Így aztán egyáltalán nem meglepő, hogy az ember napjainkra az időjárás-előrejelzés szükségességének felismerésétől eljutott az időjárás módosításának gondolatáig.

Megfelelő technikával, eljárással lehetőség nyílik arra, hogy egy-egy vihar vagy jégeső a haditevékenység körzetében számunkra jelentsen előnyt. Ehhez először ismerni kell, melyek azok az időjárási jelenségek, amelyekbe már képesek vagyunk beavatkozni. A lista meglepően hosszú: az emberiség a számára már ma rendelkezésre álló eszközök segítségével nemcsak esőt generálhat, hanem viharokat, ködöt is elő tud állítani, illetve földrengést is elő tud idézni. Az viszont még kérdéses, hogy a katonai tevékenységek sikere érdekében befolyásolható-e az időjárás? A hidegháború időszakában merült fel a gondolat, hogyan lehetne az ellenséges terület felett hosszan tartó rossz időt előidézni (tartós havazás, esőzés).

KORAI KÍSÉRLETEK


Az első, igazán nagy jelentőségű időjárás-módosító kísérlet a "CIRRUS" (hosszú szál, pehelyfelhő) project volt. Ennek a célja a mesterséges hurrikánkeltés volt. 1947 októberében az USA-légierő egyik repülőgépéről hurrikánképző anyagot (40 kg-nyi szárazjég) juttattak el egy viharzónába, Georgia állam partjainak közelébe. Elképzelhető, hogy ennek következtében fordult visz- sza 180°-kal a hurrikán, és pusztította el Savannah városát (1500 épület pusztult el és 400 főt kellett kitelepíteni a körzetből). 1952. augusztus 15-én a brit légierő DNY-Anglia felett egy kísérleti stádiumban lévő felhőmagvasító vegyületet akart kipróbálni egy viharfelhőn. Eredmény: 24 óra alatt harmincöten vesztették el életüket, s egy falu gyakorlatilag eltűnt a föld felszínéről.

Az USA a 60-as évektől folytatott időjárás-módosítást, amelyet fegyverként alkalmaztak Vietnamban és Laoszban. Az amerikai hadsereg katonai célokra a mesterséges esőt először 1963-ban vetette be a vietnami háborúban. 1966-ban pedig ugyanezzel a módszerrel katasztrofális következményekkel járó esőzéseket okoztak Észak-Laoszban. 1966-tól az USA-haderő 2600 bevetés során végzett felhőmagvasítást. A vietnami "Popeye"-hadművelettel az volt a céljuk, hogy az ellenséges területen levő utakat járhatatlanná tegyék. A bevetéseket a Ho Si Minh ösvénynek nevezett, fő ellátási útvonal fölé koncentrálták. Nem rövid időtartamú időjárás-változást kívántak elérni, hanem az egész éghajlatot esősebbre akarták fordítani, hogy az utánpótlást lehetetlenné tegyék. Az USA-nak sikerült is eredményeket elérnie.

1972-ben az amerikai hadsereg vietnami háborúban folytatott időjárás-módosítási kísérleteinek éves költségvetése 3,6 millió dollár volt. A "Popeye-akció"-t követő botrány miatt az amerikai kormány bejelentette, hogy a jövőben nem fog ártó céllal környezetmódosítási technológiákat alkalmazni. 1974-ben Nixon és Brezsnyev megbeszéléseket kezdett a kérdésről. Az ENSZ 1976 decemberében elfogadta a 31/72-es határozatot, amely mindenféle katonai jellegű időjárás-módosító kísérletet betiltott. 1977-re meg is született a Convention on the Prohibition of Military or Any Other Hostile Use of Environmental Modification Techniques, amit az USA 1979-ben ratifikált. Ez tiltja az olyan környezetmódosító technikák hadászati vagy egyéb, károkozási szándékú alkalmazását, melyek "széles körű, hosszú ideig fennmaradó vagy súlyos károkat okoznak, beleértve a szélviharok, esőzések, villámlás és jégesők manipulálása mellett a lioszféra4 tönkretételét és a mesterséges földrengések fegyverként való bevetését is.

Azonban nemcsak az USA, hanem mások mellett (a második világháborúban már a német haderő is alkalmazta a technológiát) a Szovjetunió is folytatott hasonló jellegű kísérleteket, nem is kevés sikerrel.5 1976-ban a Kínai Népköztársaság hivatalosan tiltakozott a Szovjetuniónál, hogy a határvidéken úgymond "kifacsarják" a felhőket, és a Kínában várva várt esők mind náluk esnek le.

A KÍSÉRLETEK FOLYTATÓDNAK


A környezetváltoztatás hadi vagy rosszindulatú felhasználását tiltó nemzetközi egyezmény (ENMOD) nem vetett véget a kutatásoknak, csak jelentősen lelassította a folyamatot.

Manapság azonban a kísérletezőket a tilalom sem tántorítja el a további kutatásoktól. Az időjárás módosítása egyre inkább valósággá válik. A hurrikánok (tájfunok)6 elleni védekezés, a felhőmagvasítás, az ionoszféra-melegítők, a viharelnyelő szuperzselé (gél), a nanoskálájú időjárás-generátorok már mind létező eljárások, amelyekkel jó ideje kísérletek folynak. Mára a világ számos pontján a gyakorlatban próbálkoznak az időjárás nagy skálájú befolyásolásával, ugyanis a gyakori, nagy erejű tájfunok, hurrikánok csillapítása, pusztító erejük csökkentése egyre sürgetőbb igény.

A két nagyhatalom – az Egyesült Államok és Oroszország – között a versengés tudományos és katonai téren tovább folytatódik, amely beárnyékolja viszonyukat. Például a pusztító hurrikánok kialakulásáért is Oroszországot teszik felelőssé. Amerikai meteorológusok ugyanis azt a vádat fogalmazták meg, hogy az Amerika partjainál tomboló hurrikánokat orosz katonai szakértők mesterségesen idézték elő elektromágneses generátorral. Véleményük szerint az oroszok titkos meteorológiai fegyvere bármilyen távolságból képes csapást mérni. Az oroszok viszont, még mielőtt a vádakra reagáltak volna, éppen az amerikaiakat okolták a klímaváltozásokért. Szerintük, ha valami hatást gyakorol az éghajlatra, az nem más, mint az USA sarki fénykutatásokat folytató HAARP7 programja. Egy 2002-es orosz álláspont szerint rendelkeznek olyan adatokkal, amelyek azt bizonyítják, hogy az alaszkai szuperfegyver létezik és működik is.

Az orosz dr. Valerij Rudakov (a matematika és fizika tudományok doktora) elismerte, hogy náluk is folynak hasonló jellegű kísérletek. A legjelentősebb ezek közül a "Sura" kutatókomplexum, 150 kilométerre Nyizsnyij Novgorodtól (Radiophysical Research Institute – NIRFI), de Novoszibirszkben, Tulában és Habarovszkban is végeznek kutatásokat. Határozottan visszautasítják viszont az olyan vádakat, amelyeknek semmi alapja nincs, mert a legelemibb törvényeknek is ellentmondanak, és amelyeket még amerikai tudományos körökben sem vesznek komolyan.

A vádakat megfogalmazó amerikai meteorológus, Scott Evans azonban kitart állítása mellett, hogy a Ritát és Katrinát az oroszok okozták titkos meteorológiai fegyverükkel, még 1976-ban. Állítja továbbá, hogy a következő támadások már az amerikai nagyvárosok ellen fognak irányulni, és kezdetét veszi a meteorológiai hadviselés.

A MESTERSÉGES ESŐ


Bár eső előállítására tökéletes módszert eddig még nem dolgoztak ki, egy kilencvenes években készült tanulmány szerint William M. Gray amerikai tudós módszere, amely a fekete szénpor "napelnyelő" képességén alapszik, reménykeltőnek mutatkozott. A nagy kiterjedésű vízfelület felett szétszórt mikroszkopikus szemcséjű fekete szénpor a körülötte lévő levegővel együtt felmelegszik. A meleg levegő felgyorsítja a víz párolgását, a páracseppek összesűrűsödve felhőket alkotnak. Az összegyűlt pára pedig csapadék formájában tér vissza a földre. Megfelelő körülmények között ez a technológia felhasználható a hadviselésben is. Az ily módon történő esőgenerálás viszont – esetlegessége miatt – nem jelent tökéletes megoldást. Biztonságosabb és kevésbé költséges módszernek tartják az olyan repülőgépmotorok felhasználását, amelyek égés közben szénrészecskéket bocsátanak a levegőbe.

A világon minden pillanatban 2000 vihar tombol, naponta pedig több mint 40 000 – esővel, jéggel és széllel kísért – vihar keletkezik. A viharfelhőket nem lehet ugyan megszüntetni, viszont gerjesztésükhöz – egyes vélemények szerint – a megfelelő berendezés már az amerikai hadsereg rendelkezésére áll.

A FELHŐMAGVASÍTÁS


A tudósok közel kerültek, ha nem is a hurrikánok8 megszüntetésének, de legalább szabályozásának lehetőségéhez. Az időjárás-módosítás területén a kaliforniai China Lake (Haditengerészeti Légifegyver-központ Kaliforniában) 1949 és 1978 között olyan koncepciókat, technikákat dolgozott ki, illetve hardvert fejlesztett ki, melyeket a hurrikánok erejének csökkentésére, a köd kialakulásához vezető időjárási viszonyok befolyásolására, valamint a szárazságok enyhítésére irányuló erőfeszítései során sikeresen fel tudott használni. A tesztet az amerikai Védelmi Minisztérium Kiemelt Védelmi Kutatási Projektek Ügynöksége (DARPA – Defense Advanced Reseach Projects Agency) megbízásából hajtották végre.

A felhőmagvasítás célja a jégesők megelőzése. A program a felhőképződés dinamikájának megváltoztatására irányul. A jégesők – a mezőgazdaság mellett más területeken is – óriási károkat képesek okozni. Ahol életbe léptették a jégeső-elhárító eljárásokat, ott sokkal kisebb károk keletkeznek. A jégeső megelőzésének módja az, ha elérik, hogy a csapadék mielőbb leessen. Erre szolgál a felhőmagvasítás. Helyenként már 40 évvel ezelőtt kezdtek ezzel a kérdéssel foglalkozni, jelenleg a világ 34 országában alkalmazzák. Így a legrégibb és legegyszerűbb időjárás-módosító eljárásnak tekinthető. Ahhoz, hogy csapadék alakuljon ki, kondenzációs magokra van szükség. Ennek érdekében repülőgépről apró szemcséjű szennyező anyagot (ezüstjodid) szórnak a felhőkbe. Az ezüstjodid még ma is az egyik legfontosabb felhőmagvasító anyag, ami a szárazjéggel együtt tömeges vízpára-kicsapódást idéz elő, és esőcseppek kialakulásához vezet. Az esőcseppek kialakulása a kezdeti magot tízszeresére növeli. Ezek a cseppek már elég nagyok ahhoz, hogy a gravitáció hatására kiváljanak.

A világon széles körű kísérleteket folytatnak a hurrikánok ellenszerének kifejlesztésére. Az egyik legújabb eljárás ötlete egy DYN-O-MAT nevű cégtől származik. Kifejlesztettek egy abszorbens9 anyagot, amely saját tömegénél 2000-szer több vizet képes – nem mérgező vegyület formájában – megkötni. A gél hatására megszilárduló víz hőmérséklete 10-15 °C-kal csökken. E két tényező együttesen – elméletileg – jelentősen csökkentheti a viharfelhőt, illetve a hurrikán energiáját. A vizet megkötő gél ismételten vízbe kerülve azonnal feloldódik. 2001 nyarán ebből az anyagból 4000 kg-nyit juttattak egy viharfelhőbe, aminek következtében a felhő jelentős része egyszerűen eltűnt. A biztató kísérletek ellenére a gyakorlati megvalósítást azonban – a számítások szerint – szinte megoldhatatlanná teszi, hogy egy közepes hurrikán lecsendesítéséhez legalább 350-400 C–5 GALAXY szállító repülőgépnyi mennyiségre lenne szükség. Ugyanakkor maga a gél is sokba kerül (egy hurrikánhoz több millió USD). A fentieken kívül a beavatkozás kimenetelével kapcsolatban is vannak kétségek, fenntartások.

A NANOTECHNOLÓGIA


A nanotechnológia10 az anyagok tulajdonságainak megváltoztatását és termékek gyártását jelenti, amely a jövő kiemelten fontos területe. A mikromechanikus érzékelők – MEMS-ek (Micro-Electro-Mechanical Systems) – a mechanikában alkalmazott miniatürizálás eredményei. Ezek a parányi gépezetek forradalmasítják a technológia valamennyi területét. A nano-, a bio-, az információ- és a kommunikációs technológia összeolvadása megteremti a gondolkodó és döntéshozó gépek megalkotásának lehetőségét. Az érzékelőkkel, lézerekkel és kommunikációs adó-vevőkkel ellátott s egymással kommunikáló "intelligens parányok" az időjárási, légköri viszonyok megfigyelésétől kezdve a kémkedésig számtalan területen felhasználhatók. Tehát az alkalmazási területek sora jóformán végtelen, s az újítás lehetőségeket kínál. Fejlesztésük már folyik a Kaliforniai Egyetemen.

A MEM-ek a legmodernebb anyagok, melyek hamarosan részt vesznek az időjárás nagy volumenű befolyásolásában. Felhasználhatók lehetnek a mai meteorológiai ballonok helyettesítésére és az időjárás előrejelzésében, sőt potenciálisan az időjárás módosításában is fontos szerepük lehet. A GEM11-ek alkalmazásával a meteorológiai ballonok sokszorosa (tíz-, százezerszerese, esetleg milliószorosa) juttatható a fentiek érdekében a légkörbe. Lehetségesnek tűnik, hogy nagyszámú alkalmazásuk már önmagában is aktívan befolyásolná a felhőképződést. A felhőmagvasításhoz milliónyi apró számítógépet használnának. Az elképzelések szerint a GEM-ek nagy terület felett is aktívan befolyásolnák az időjárást. A légkörből a földre lejutó GEM-ek elméletileg továbbra is képesek lennének az adatszolgáltatásra.

A nanotechnológia azonban nemcsak a meteorológiai előrejelzéseket szolgálja, hanem a hadsereg számára is fontos segítséget nyújt a hadműveletek megtervezéséhez.

Az oroszok is eredményes erőfeszítéseket tesznek ezen a területen. Egy orosz vállalat tervet készített, amely hatalmas viharok (tájfunok és hurrikánok) létrehozására irányuló új orosz technológia alkalmazását kívánja felhasználni arra, hogy a levegő füsttől való megtisztítására felhőszakadásokat idézzen elő.

A HAARP-PROGRAM


A nagyfrekvenciás aktív "Aurora" kutatási programot az USA haditengerészet és légierő közösen támogatja. Kezdetben a program nyilvánosságra hozott célja a kommunikációs kutatás volt. Ám születtek olyan vélemények is, hogy a rendszer módot nyújt a légkör, azon keresztül pedig az időjárás befolyásolására. A HAARP célja mára már nem titkoltan a ballisztikus rakéták megsemmisítése, valamint az időjárás kontrollálásának lehetősége. A technikai eljárások közül néhányat már kísérleti úton is sikerült szemléltetni. Ezek közé tartozik a vertikális, az átlós HF (nagyfrekvencia), valamint a mikrohullámú felmelegítés és a magnetoszféra12 modifikáció. E műveletek fontos katonai felhasználási területei közé tartozik az LF (alacsony frekvencia) kommunikációs, a HF vezetékes kommunikáció, valamint a mesterséges ionoszféra létrehozása. A mesterséges ionoszféra-tükör (AIM) adott frekvenciájú vagy frekvenciatartományú elektromágneses sugárzás tükreként szolgálna, aminek következtében alkalmazható lenne a baráti kommunikációk, illetve az ellenséges információtovábbítás kiindulási pontjának meghatározására.

A létrehozott antennarendszerrel lehetőség nyílik az ionoszféra13 melegítésére. Kezdetben csupán rendkívül erős rádióhullám-nyaláb teszteket végeztek vele az ionoszférába juttatott fókuszált energianyalábok révén, felfűtve az adott területeket. Az energianyalábok azonban szabályosan visszapattantak és mindent megsemmisítettek a felszínen, élőt és élettelent egyaránt.

A legnagyobb ionoszféra-melegítő képes arra, hogy 1200 km2-es kiterjedésben 27 000 °C-ra hevítse fel az ionoszférát. Az antennarendszer irányított (irányhatású), vagyis az elektromágneses hullámok tetszőleges irányba sugározhatók vele. A felmelegített ionoszféra mintegy 50 km-es körzetben megemelkedik (9. ábra). Ez a légköri nyomásviszonyokra, sőt a magaslégköri, nagy sebességű áramlásokra is visszahathat. A baj az, hogy nem ismertek a beavatkozás hosszú távon jelentkező következményei, ugyanis az időjárásra gyakorolt hatása katasztrofális is lehet.

A társaságot érték már olyan vádak, hogy időjárás-módosítással foglalkoznak. Egy újságcikkben például az olvasható, hogy a magaslégköri áramlások szokatlan eltolódása hideg légtömegeket nyomott D-re Alaszkában, amely következtében tornádó keletkezett Floridában. A berendezés esetleges fegyverként történő alkalmazásának beláthatatlan következményei lehetnének. Képzeljünk el egy jelentős katonai csoportosítást, amelynek hetekig, hónapokig a lehető legrosszabb időjárási körülmények között kellene tevékenykednie (viharok, esőzések, áradások stb.). Nyilvánvaló, hogy az adott katonai erő harc- és ütőképessége az eredeti töredékére csökkenne.

AZ IONOSZFÉRA- MELEGÍTŐ BERENDEZÉSEK KÉPESSÉGEI


A sajtóban és más forrásokban megjelent információk a HAARP képességeit lényegesen alacsonyabbnak tüntetik fel a valóságosnál. A nyilvánosság előtt olyan fényben próbálják feltüntetni, mintha semmiben sem különbözne más, az ionoszféra felfűtését célzó kísérletektől, melyeket a világ különböző helyein végeznek. Ezek közül néhány: Arecibo, Puerto Rico, Tromso, valamint Norvégia és Oroszország nagyobb obszervatóriumai. Az amerikai kormány egyik, 1990. évi jelentése azonban megállapítja, hogy az ionoszféra hirtelen és erős rádiófrekvenciás besugárzása annak szokatlan működését okozza.

IRI14 egyes fázisainak jellemzői


* = frekvencia függvényében

DP = kísérleti fázis (1994)

Területe: 1,64 ha

FDP = kiépített kísérleti rendszer (1997)

Területe: 3,64 ha

LIRI = korlátozott (közbeeső) rendszer (2004)

Területe: n. i.

FIRI = teljesen kiépített ionoszféra-rendszer (2006 közepe)

Területe: 12,14 ha

Meglévő vagy tervezett eszközök. Kimenő teljesítmény (ERP17) a tervezés sorrendjében:

1. HISCAT (International Radio Observatory, Sweden) (350 MW)

2. HAARP Gakona Alaska (110 MW)

3. EISCAT (Treomsö, Norway) (48 MW)

4. VOA (Voice of America – Delano, CA) (27 MW)

5. SURA (Radiophysical Research Institute, Nyizsnyij Novgorod, Oroszország) (20 MW)

6. Arecibo (National Astronomy and Ionosphere Center, Puerto Rico) (20 MW)

7. HIPAS High Poower Auroral Stimulation Observatory (UCLA Plasma Physics Lab – Fairbanks Alaska) (17 MW)

Katonai szakértők szerint a HAARP-rendszer lehetőségei az alábbiakban összegezhetők:

- Képes kiváltani az elektromágneses lökéshullámkeltést anélkül, hogy ehhez termonukleáris bombákat kellene alkalmazni.

- Felváltható a tengeralattjárók esetében az extrém alacsony frekvenciákat alkalmazó kommunikációs rendszer egy korszerűbb és egyszerűbb technológiával.

- Kiváltható a horizonton túllátó radarrendszer, melyet korábban éppen a HAARP-rendszer közelében telepítettek egy sokkal rugalmasabb és megbízhatóbb berendezéssel.

- Alkalmazásával lehetőség nyílik arra, hogy földrésznyi területek teljes kommunikációs rendszerét megbénítsák, miközben a saját katonai rendszerek továbbra is működőképesek maradnak.

- Kiterjedt területek átvilágítására képes, s ha ezt az adottságát kiegészítik szuperszámítógépek támogatásával (Cray-computerek18), akkor lehetővé válik az atomsorompó-egyezmény és más békeszerződések betartásának ellenőrzése.

- Felhasználható olaj, gáz és ásványi anyagok lelőhelyeinek kiterjedt térségekben történő felderítésére.

- Igen eredményesen használható alacsonyan szálló repülőgépek és robotrepülőgépek felderítésére is, feleslegessé téve más technikák alkalmazását.

Az ionoszéfra-melegítőnek más katonai alkalmazása is lehetséges. Az ionoszféra manipulációja megzavarhatja az ellenség híradását, továbbá az elektromágneses sugárnyaláb alkalmas lehet a rakéták megsemmisítésére is. Elérkeztünk a XXI. századi hadviseléshez. Katonai körökben már régen tudják, hogy az ionoszféra melegítésében hatalmas pusztító energia rejtőzik. Már számos ország tiltakozott a kísérletek ellen, arra hivatkozva, hogy azok sértik az időjárás-módosítás katonai alkalmazására vonatkozó, érvényben lévő tilalmat. A legutóbbi három amerikai védelmi miniszter mindegyike javasolta már, hogy mondják fel a korábban kötött tilalmi szerződést (31/72-es határozat). A kutatási program folytatódik, és a jövőben a jelenleginél kétszer nagyobb rendszert kívánnak üzembe helyezni. Az USA hadserege továbbra is érdeklődik az ezzel kapcsolatos technológia iránt.

A TORNÁDÓK KIALAKULÁSÁNAK AKADÁLYOZÁSA


1999-ben egy tornádó elpusztította Oklahoma19 városát, sokan meghaltak, a kár pedig meghaladta az 1 milliárd USD-t. A tudósok arra gondoltak, hogy egy nagy erejű robbantással talán meg lehetne zavarni a tornádót létrehozó légáramlatot. Az előzetes számítások viszont óriási mennyiségű robbanóanyag-igényt feltételeznek, amely elegendő lenne a szükséges lökéshullám kialakításához. A tornádók kialakulásának tanulmányozása folytán kiderült, hogy a villámlások során felszabaduló energia okozza a viharok keletkezését. Arra a következtetésre jutottak, hogy a tornádókat a villámlások energiája táplálja és tartja fenn. A teendő tehát nem más, mint megakadályozni vagy zavarni a vihart elindító folyamatot. Ha a tevékenység sikeres lenne, akkor valószínűleg elejét lehetne venni a tornádók kialakulásának. Megoldásnak látszik, hogy mielőtt a villámok elkezdenék táplálni a tornádót, akkor kell beavatkozni.

AZ ÚJ TECHNOLÓGIÁK ALKALMAZÁSA


Gordon R. Sullivan tábornok az új technológiákat és esetleges bevetésüket ismertette a "The technology is there, waiting for us to pull it all together" című írásában (Military Rewiev, 1993. 08.). A tábornok szerint az amerikai hadvezetés már 1957-ben úgy vélte, hogy az atombomba elavult, és helyette más "természetesnek tűnő" fegyvereket kell alkalmazni a korszerű harcban.

Ilyen például a Weather Force Support Element (WFSE) rövidítéssel ismert technológia. A fegyver azon alapszik, hogy a földi bázisokon elhelyezett rádiólokátorok, rádióadók különböző frekvenciájú elektromágneses hullámokat juttatnak a légkörben elhelyezett állomásokra, amelyek összegyűjtik, majd a koncentrált energiát visszajuttatják a kiválasztott célpontra. Ezzel a módszerrel a Föld bármely pontján bármikor lehetőség nyílik viharokat, felhőket, ködöt létrehozni. Amíg korábban az USA-ban évente csupán 2000 vihart regisztráltak, addig az új technológiának "köszönhetően" napjainkban 45 000 vihart jegyeztek fel heves esőkkel, záporokkal, látást gátló légköri viszonyokkal. (Gene S.- Stuart: "Whirlwinds and Thunderbolts", "Nature on the Rampage", National Geographic Society, 1986).

A látszólag természeti katasztrófának tűnő hatást kiváltó fegyvereket szerte a világon alkalmazták, így Afganisztánban, a Szovjetunióban, Kínában, Iránban, Indonéziában, Törökországban, sőt 2005. augusztusában az USA-ban, amikor a Katrina nevű hurrikán pusztított New Orleansában. (Mint utólag kiderült, a pusztítást nem is annyira a hurrikán ereje, mint a város északi részén levő tó elhanyagolt gátrendszere okozta.) Az amerikaiak a hatvanas évektől napjainkig mintegy 2000 időjárási kísérletet hajtottak végre az Egyesült Államokban. Ami pedig talán a kísérletek következményeinél is rosszabb, hogy a világ különböző hatalmait kiszolgáló médiumok sokszor eltúlozzák a valóságot, miáltal rettegést és félelmet keltenek. A modern katonai eszköztár előtt nincsenek megoldhatatlan feladatok: ma már a trópusi viharok is fegyverként alkalmazhatók. A katonai szakértők úgy vélik, hogy a radarokon és a számítógépeken keresztül sokkal egyszerűbb és célszerűbb könnyedén és főként nyomtalanul előidézni a trópusi vihart (amelynek ereje körülbelül egy tízezer megatonnás atombombával egyenértékű), mint a könnyen felderíthető atombombával kísérletezni.

STEFANCSIK FERENC





Modern inkvizíció (HAARP-GWEN-Chemtrails)
Az utóbbi időben egyre többen panaszkodnak időjárás függetlenül fejfájásra, üresség érzetre, dekoncentráltságra, depresszióra és fáradékonyságra. A látszólag ok nélkül jelentkező, főleg agyi zavarok - a hipochonderek kivételével (azok akkor is betegek, ha nincs rá okuk) - a legtöbb embernél egyre gyakoribbakká válnak, aminek csak részleges okai, a égbolton keresztbe-kasul húzódó USAF vegyi permetezés látványos mintái, és az ezekből alászálló, és kimosódott vegyi anyagok. Az elmúlt héten érte el a Földet egy "M" osztályú napkitöréssugárzási felhője. Sokan érezték a hatását, mert a nagyenergiájú részecskék erőteljes elektromágneses alacsony-frekvenciás sugárzást okoznak. Mivel a Föld gravitációs mezeje, az elmúlt 10.000 évben 2/3-áracsökkent, az ózonpajzs, és ezzel együtt a gyilkos erejű kozmikus sugárzást elnyelő védőréteg hatásossága is csökkent. Az egyre szélesebb körben ismerté váló másik ok, az elektromágneses hullámokkal létrehozott tudatmódosítás.

Teremtő célja, hogy az élőlények harmonikusan rezonáljanak a természetes frekvencia lüktetésére, de fogalmazhatunk úgy is, hogy az élet kialakulásakor, alkalmazkodott az elektromágneses sugárzási viszonyokhoz. Az ionoszféra és a földfelszín közötti üregben az amerikai kormányok, "tudósok segítségével" manipulálják HAARPállomásaikkal (Nagyfrekvenciás Aktív hajnali Research Program) az időjárást és a természetes Schumann-frekvenciát. Ezek az állomások elküldik koncentrált sugárzási teljesítményüket felmelegedést okozva az ionoszféra bizonyos részein, amely visszaverődve ELF hullámokat generál. A célzott területeken, a geomérnökök hangulatváltozásokat hoznak létre emberek millióiban.64 elem hozza létre a föld modulációs (moduláció=a vivőfrekvencia képessé tétele információ hordozására) variációit. A "Föld természetes agyi ritmusa" ezekkel válik kiegyensúlyozottá. Ezek ugyanazok ásványi anyagok, mint a szervezetben a vörös vértestekben. Szoros összefüggés van a vér és a geomágneses hullámok között. A HAARP működése és természetes Schumann- hullámok egyenlőtlensége geomágneses hullámokat kelt, ésmegzavarja bioritmust. Ezeket a természetes geomágneses hullámokat váltják le, a mesterségesen létrehozott, alacsony frekvenciájú (VLF) földi hullámok, amik a "GWEN tornyoktól", és más mostanában épült hasonló létesítményektől érkeznek (pl. NATO "radarok").
Az agyunk rendkívül érzékenyek minden olyan technológiára, amely 
ELF hullámokat küld ki, mert azonnal elkezd rezonálni a külső jellel, egyfajta "villa-berezgető" hatást kiváltva.Dr. Andrija Puharich kísérletei közben felfedezte, hogy a7,83 Hz-et (föld pulzusszám) előállítva, a kísérletben résztvevő személy jól érzi magát. A 10,80 Hz zavart viselkedést, a 6,6 Hz depressziót okoz. Puharich változást idézett elő ELF hullámokkal, törést okozva az RNS-és DNS hidrogénkötésekben, hogy a személy magasabb vibrációs rátát érjen el. Azt akarta, hogy a célszemély lépjen túl a lelki 8 Hz-es agyhullámfrekvencián, és felerősítsék a "psi" jelenségeket. James Hurtak, aki egyszer Puharich mellett dolgozott, könyvében írt a "kulcsokról", amelyek hidrogénkötések törését idézi elő a felvett vibrációval.

Föld be van csomagolva egy fánk alakú mágneses mezőbe. A kör alakú vonalak (fluxusok) folyamatosan érkeznek az Északi-sarkra és jelennek meg a Déli-sarkon. Az ionoszféra, az elektromágneses hullámok karmestere. 100 km-re a föld felett van egy réteg, az elektromosan töltött részecskéket elzáró pajzs, ami megvédi a felszínt a napszéltől. A természetes hullámok kapcsolódnak a légkör elektromos aktivitásához. Összességében, ezek a hullámok "a Schumann Rezonancia" frekvenciájában, legerősebben a 7,83 Hz-en, és felharmonikusaiban érzékelhetők. Ezek az (ELF) hullámok a "föld agyhullámai", spektrumukban megegyeznek a mi agyhullámainkkal. 
GWEN (Ground Wave Emergency Network) adók 320 kilométerenként (200 mérföld) vannak elhelyezve az USA-ban lehetővé téve bizonyos frekvenciákkal igazgatva a geomágneses-térerősséget az egyes területeken. A VLF 150 és 175 kHz tartományban működnek, de kibocsátanak URH hullámokat is, a 225 - 400 MHz tartományban. A VLF jelek körbeutazzák a földet. A GWEN állomás továbbítja körkörösen akár 500 km-re (300 mérföld) is a jelet. A teljes GWEN rendszer részei, (adatforrástól függően), az 58-ról, a tervezett 300 adóval lefedni az Egyesült Államokat. A tornyok mindegyike 30-150 m (300-500 láb) magas. A rádió-hullám energiája nagyon nagy távolságokban is érzékelhető a földön. Az USA fürdik ebben a mágneses mezőben, amely akkor is eléri az elme-vezérelendő célszemélyt, ha 150 m mélyen "lement a pincébe". Az egész mesterséges föld-hullám kiterjed az USA-ra, de kiépítése Európában is folyamatban van. Könnyebb elme-szabályozni és hipnotizálni azokat, akik rendszeresen mesterséges elektromágneses hullám sugárzásának vannak kitéve. A GWEN adók számos más funkciót betöltenek, beleértve az időjárás, az elme, a viselkedés és a hangulat ellenőrzés kontrollálását.

Ezek a 
HAARP rendszerek együtt működnek az orosz "Woodpecker" (harkály) adókkal, melyek hasonlóak a HAARP-hoz. Az oroszok nyíltan kivitték a "piacra" egy kisebb változatát az "időjárás-tervezés" nevű rendszernek amielvégzi az időjárás finomhangolását több mint 200 mérföldes körben, és ugyanúgy "dolgozik", mint a GWEN egység. Egy működik a moszkvai repülőtéren is. A GWEN tornyok hatalmas energiát lőnek a légkörbe, szinkronizálva a HAARP-al.
Felvetődik a kérdés, hogyan lesz elektromágneses sugárzás segítségével például eső?

Láthatatlan hatalmas vízfolyók hömpölyögnek gőz formájában a sarkok felé az alsó légkörben. Ezek rivális áramlását képezik az 
Amazonas folyónak, és 670-770 km-es (420-480 mérföld) szélességben, 7800 km-es hosszon "csordogálnak". Ezek 3 kilométeres magasságban a föld felett szállítanak kb. 150 kg mennyiségben vizet másodpercenként. Jelenleg 5 légköri folyó található mindkét féltekén. Hatalmas árvíz jöhet létre felduzzasztásukkal. Nehéz megállapítani manapság, hogy hol, mi miért történik az időjárásban! Mindezek ismeretében érdemes elgondolkodni, hogy egyes helyeken miért pusztít az aszály, vagy miért önti el a víz a vetéseket?
Mivel kapcsolódik a témához, a vegyi-permetezések nyomán keletkező ökölnyi jegekkel pusztító jégverések sem olyan érthetetlenek, mert a cseppképző mikroszkopikus méretű porszemcsék felületén nem csak vízcsepp alakítható ki, de kicsit feljebb permetezve jégkristály is!

Csak érdekességként, a GWEN tornyok, a 
Missouri és aMississippi folyók mentén, az északra eső területeken voltak bekapcsolva, talán gúnyból, 40 napra és 40 éjszakára kifigurázva az özönvizet. Ezek együtt, létrehoznak egy több ezer kilométer hosszon áramló "folyót" az égen, ami a sarki jég-sapkánál bukik alá, manipulálva az ún. "jet-stream" (sugáráram) áramlást. Ezekkel a "folyókkal", manipulálásukkal okoznak 120-150 milliárd dolláros mezőgazdasági károkat, veszteségeket, és kombinálva a HAARP rendszerekkel, összpontosítva a törésvonalakra, földrengéseket, mint a legutóbbi igen nagy, 8,9-9-es erősségű Japán-földrengést is!
E "rendszerek" szorosan kapcsolódnak a biológiai hadviseléshez is, mert, a bizonyos vegyületek is átalakíthatók, "aktválhatók" velük, szoros összefüggést mutatva védőoltásokkal, gyógyszerekkel, és élelmiszerekbe kevert "adalékanyagokkal"!
Nagyobb árvizek az USA-ban: Link


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése