2017. február 18., szombat

Hírháló 2014- ben . II.


Pénzmosás a Világbanknál interjú Karen Hudes volt vezető jogtanácso
Varga István: a CitiBank kijelentette: a "deviza"-"hitel" csalás, és ebben n

http://www.youtube.com/watch?v=yD1B5RKLEng

Izgalmas vita Róna Péter közgazdász és Felcsúti Péter a Bankszövet
Karen Hudes, a Világbank volt jogtanácsosa, a világszintű korrupciót feltáró bennfentes külön nekünk, magyaroknak küld
üzenetet a bankvilágban zajló eseményekről. A bankok titkai napvilágra kerülnek. A világ pénzeit fedező aranykészletek szép lassan előkerülnek. Szóval, fel a fejjel!

A videóban említett link Magyarország cégként történő bejegyzéséről: http://tinyurl.com/l8bmwrr
Thank you, Karen!

Kapcsolódó:
   Pénzmosás a Világbanknál interjú Karen Hudes volt vezető jogtanácsossal 
 
Jobbik: az elmúlt 24 év minden korrupciógyanús ügyét ki fogjuk vizsgálni 
   Csoda történt: 25 milliárd forintot nyert a felcsúti polgármester cége egy közbeszerzésen 
   1998-ban Zájed sejk minden házbért fizetőnek ingyen lakást és földet adott 
Amerikai álom: felrobbantani a Fehér Házat 
   HazánkCsak a Fidesz - elismeri a szíriai ellenzéki koalíciót 
   Háborús bűnösök lehetnek az szír ellenzék hóhérai 
Brit topkatonák és politikusok kerülhetnek a vádlottak padjára 
A japán Abe-t letartóztathatják Davosban, Svájcban az Aum terrorista támadásokban betöltött szerepéért 
David Icke és a hüllő apokalipszis 
   A rezgésszint változása - David Icke 
Az Anunnaki és az Illuminátusok háborúja - nem kétséges, hogy ki fog veszíteni 
   Egy idegen megváltóról tett vatikáni nyilatkozat kirobbanthat egy vallási háborút? 
   A Földönkívüliek segítenek bennünket a dimenzióváltásban 
   Invázió az űrből - A Blue Beam Művelet és a Nefilim háború 
   Az Ufók és az Akasa-krónika 
Amerika meglopása 
Martonyi: Magyarország tudomásul vette a területek elvesztését 

2014, január 20 - 17:26 MTI nyomán - alfahir.hu Magyarországnak az a célja, hogy a lehető legjobb barátságot építse ki a szomszédos országokkal - mondta Martonyi János külügyminiszter a Magyarország Barátai Alapítvány hétfői konferenciáján Budapesten. 

Beszédében a miniszter hangsúlyozta: a külpolitika alapvető célja a barátok szerzése, országok, nemzetek barátságát igyekeznek elnyerni. A külpolitikában a lehető legjobb viszonyt kell kiépíteni mindenkivel, aki erre érdemes - vélekedett, hozzátéve: a legfontosabb, hogy a szomszédos országokkal legyenek jók a kapcsolatok. 

Úgy fogalmazott: mivel a történelem és a földrajz közbeszólt, az a sajátos helyzet állt elő, hogy a kulturális értelemben vett magyar nemzet a térség több országában van jelen. A szomszédos országok magyarjai közösségként definiálják magukat, és az országok között vitákhoz vezethet, ha közösségi jogok elismeréséről van szó - közölte. Megjegyezte: a vitákat kétoldalú keretek között kell rendezni. 

Azt a kijelentést tette: "Magyarország tudomásul vette a területek elvesztését", csak azt kéri, hogy a szomszédos országok is vegyék tudomásul, hogy azokkal a területekkel igen jelentős magyar közösségeket is kaptak. Ez az alapja a lehető legjobb barátság kiépítésének az országok között - tette hozzá. 

Mint mondta, minden szomszédos országban az ottani magyar közösség határozza meg a saját stratégiáját, és azt a mindenkori magyar kormánynak támogatnia kell. 

Martonyi János beszélt arról is, hogy a magyarság a világ majdnem minden országában jelen van, és ez óriási előnyt jelent. "Nem vagyunk egyedül", és ez különleges adottsága az országnak. 

Az országok közötti viták rendezéséhez jó keretet ad a közép-európai térség - mondta. Úgy látja, a valóságos együttműködéshez az európai integráció is jó háttér. 

Arról is beszélt, hogy Magyarország mindent "egyfajta józan szkepszissel" kezel, így az európai integrációt is. Azonban az ország részvétele "az integrációban alapvető és elsődleges nemzeti érdek". Magyarország igenis érdekelt az épülő, erős Európában, és érdemes erről értelmes, tisztességes vitát folytatni - hangoztatta. 

A külügyminiszter kérdésre közölte: a magyar-amerikai kapcsolatokban vannak viták, de "ezek jelentős része félreértéseken, félretájékozódáson és félretájékoztatottságon alapul". Mint mondta, "szeretettel várjuk a nagykövet asszonyt", biztosan értékes, hasznos beszélgetéseket folytathatnak majd. Azonban arra kérte Colleen Bradley Bell budapesti nagykövetjelöltet, hogy "ne előre, mások által megírt forgatókönyvből dolgozzon", hanem "maga alkosson ítéletet". 

Colleen Bradley Bell az amerikai szenátus külügyi bizottságában megtartott meghallgatásán múlt csütörtökön utalt arra, hogy Washington az elmúlt két évben nyíltan hangot adott több aggályának is a fékek és az ellensúlyok magyarországi állapotával és több intézmény függetlenségével kapcsolatban. Kijelentette, hogy kinevezésének jóváhagyása esetén védelmezni fogja az amerikai és az európai demokratikus értékeket, és sürgetni fogja, hogy a magyar partnerek működjenek együtt nemzetközi partnereikkel és a civil társadalommal. 

A Magyarország Barátai Alapítvány célja, hogy a világban élő magyarságot tájékoztassa, és világszerte bevonja az embereket a magyarok által végzett sikeres társadalmi, kulturális, gazdasági és tudományos tevékenységekbe. 


Kopás
Gyártási év: 1988 
A Fidesz 88-ban beperelte a Magyar Hírlapot, mert sértő minősítést tett róluk. A pert elvesztették, Orbán Viktor utána az alkotmány felrúgása miatt kesergett. A Fekete Doboz Alapítvány filmje. 16 kérdés, amit nem mert feltenni a választásról 

Dull Szabolcs 2014. 01. 20. 12:59 Origo 
Hányat kell ikszelnem? Megint jönnek a kopogtatócédulákért? Tényleg nem lesz második forduló? Mi van, ha az ország másik végében, sőt külföldön szavaznék? Alaposan megváltoztak a választási szabályok az idén, de ne aggódjon, összeszedtük, mikor és mit kell tennie. 
Az idén már az új, 2011-ben elfogadott választási törvény alapján szavazunk, amely alaposan felforgatja a korábbi rendszert. Csak egy fordulót tartanak; kevesebb, 106 választókerület van - teljesen új határokkal; bevezetik a határon túliaknak a regisztrációt; az átjelentkezés rendszere is változik. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a parlamenti választásokról: 
Szóval milyen választás lesz április 6-án? 
Áder János államfő hétvégi közleménye óta immár hivatalos: április 6-án lesznek a 2014-es országgyűlési választások. Ekkor parlamenti képviselőket választunk, az új törvény szerint sokkal kevesebbet, mint eddig: 386 helyett 199-et. Az idén lesz még európai parlamenti és önkormányzati választás is, de az áprilisi azért a legfontosabb, mert a magyar parlamenti képviselők döntenek arról, ki legyen a miniszterelnök, és milyen törvények szerint éljünk az országban. 
Április 6-án szavazok, és kész? 
Bizony, nem kell többször elmennie szavazni: a parlamenti választás immár egyfordulós, április 6-án minden eldől. Ha egy választókerületben egy egyéni jelölt nem éri el az 50 százalékot, akkor is kiosztják a mandátumot, nincs második forduló sehol. 
Hányat kell ikszelnem? 
Április 6-án a szavazóhelyiségben két szavazólapot kap (kivéve, ha ön határon túli, de erről majd később). Az egyik szavazólapon pártok neveit olvashatja, alatta pedig öt nevet, akik képviselik az adott szervezetet. Épp a múlt héten dőlt el, hogy a Fidesz-KDNP, a Jobbik és az LMP mellett a baloldali pártok közös listát állítanak, náluk tehát öt pártlogót talál majd, de felette csak egy karikát. Persze még indulhatnak parlamenten kívüli pártok is, de egyelőre nem tudni, mekkora lesz a választék. 
A pártos szavazólap mellett kap egy olyan papírt is, amelyen egyéni jelöltek nevei szerepelnek. Az eddigieknél kevesebb, immár 106 választókerület van az országban, és minden körzet küldhet egy képviselőt a parlamentbe. Rájuk tehát külön lehet ikszelni. A két szavazatnak semmi köze egymáshoz: akkor is érvényes tehát, ha például egy fideszes egyéni jelöltre ikszel, de a másik lapon a baloldali, MSZP-Együtt-PM-DK-MLP listára szavaz. A választási rendszer bonyolultsága miatt persze az egyéniben leadott szavazat az esetek többségében a jelölt pártlistájához is hozzáadódik, de ettől még ön mindkét ikszet oda húzza, ahová akarja. Sőt direkt érvénytelen szavazatot is leadhat, ha senki nem szimpatikus önnek. 
Gyorstalpaló lustáknak 
Ha lusta elolvasni az egészet, rendben, készítettünk egy rövidebb összefoglalót is: 
- Április 6-án parlamenti képviselőket választunk 
- Két szavazólapot kap: egyéni jelöltre és egy pártra szavazhat 
- Február 7-17 között értesítőt kap, hol kell szavaznia 
- Egyéni jelöltet ajánlóíven ajánlhat, akárhány jelöltnek aláírhat, kopogtatócédula nincs 
- Ha másik településen akar szavazni, április 4-én délután 4 óráig kell jeleznie a jegyzőnél 
- Ha külföldön akar szavazni, március 29-éig kell jeleznie 
- Átjelentkezésnél és külföldi szavazásnál is a saját lakóhely szerinti egyéni jelöltre szavazhat 
- Ha határon túli (nincs magyarországi lakcíme), regisztrálnia kell, március 22. a határidő 
- A határon túliak szavazhatnak levélben, de csak egy szavazólapot kapnak, nincs egyéni jelöltjük, csak pártra szavazhatnak. Ők már március 22-től visszaküldhetik a szavazási levélcsomagot. 
- Nemzetiségi választópolgárként is lehet regisztrálni, de a nemzetiségi választópolgár pártlista helyett nemzetiségi listára szavaz 
Ugyanúgy beleszólhatok abba, ki legyen egyéni képviselő, mint eddig? 
Beleszólhat, de nem ugyanúgy. A jelöltek immár nem ajánlószelvényeket (elterjedt nevén kopogtatócédulákat) gyűjtenek, hanem egy úgynevezett ajánlóívvel házalnak. A jelöltnek az íven 500 aláírást kell összegyűjtenie, hogy felkerülhessen a szavazólapra. Ne lepődjön meg tehát, ha csengetnek, és az aláírását kérik. 
Tényleg nem lesz kopogtatócédula? 
De nem ám! Ha valakit jelölni szeretne, arra a bizonyos ajánlóívre felírja a nevét, személyi azonosítóját, magyarországi lakcímét, valamint az anyja nevét, majd aláírja. Fontos változás, hogy ezt nemcsak egy jelöltnél lehet megtenni: annyi jelöltet ajánlhat, amennyi csak jólesik. Ha tehát ön aláír egy fideszesnek, jobbikosnak, MSZP-snek, LMP-snek, mindegyik ajánlása kivétel nélkül érvényes lesz. 
Hallom, teljesen átszabták a választókerületeket, honnan tudjam, hol szavazok? 
A választókerületeket valóban átszabták (176-ról 106-ra csökkentették), a szavazókörök azonban a legtöbb esetben ugyanott vannak. Mindenesetre február 7. és 17. között kap majd egy értesítőt, amelyen szerepel, hogy pontosan melyik választókerülethez tartozik, és hová kell majd mennie április 6-án. Ha nem kap ilyet, mindenképp érdeklődjön a polgármesteri hivatalban, miért nem szerepel a névjegyzékben. 
Ha a nővérem kocsival elvisz szavazni, akkor törvényt sértünk? 
Dehogyis, eddig is lehetett közösen menni szavazni a családdal, csak a szervezett utaztatást tiltották. Most annyi a lazítás, hogy a törvény csak a buszos utaztatást tiltja, vagyis autóval akárhányszor lehet fordulni a szavazókör felé. 
 
Mindenki két szavazólapot kap, kivéve a határon túliak, ők egyet - Fotó: Tuba Zoltán - Origo
(képméret: 666x444!)

Mozgóurnát kérhetek, ha nem tudok elmenni szavazni? Vagy itt is van változás?
Itt nincs változás, pusztán kényelmi szempontból továbbra sem lehet kérni. Viszont ha egészségi állapota miatt nem tud mozdulni, netalán el nem ítélt fogvatartott, akkor kimegy önhöz a szavazatszámláló bizottság. Ha mozgóurnát szeretne kérni, még ráér: április 4-én délután 4-ig kérheti a helyi választási irodától, de a szavazás napján délután 3-ig is igényelheti az illetékes szavazatszámláló bizottságnál. 

De mi van, ha egyáltalán nem leszek otthon április 6-án? Akkor buktam a választást?

Nem. Lehetőség van arra most is, hogy nem a lakóhelyén, hanem egy másik városban szavazzon. A rendszert most úgy hívják: átjelentkezés (régebben igazolással szavazás volt a neve). Annyi a dolga, hogy jelzi személyesen vagy levélben a lakcíme szerinti helyi választási irodánál (ez a polgármesteri hivatalban működik), hogy máshol akar szavazni, és automatikusan felveszik a kívánt településen a kijelölt szavazókör névjegyzékébe (mindenhol kijelölnek egy szavazókört az átjelentkezőknek). Mindezt április 4-én délután 4 óráig teheti meg. 

De honnan tudom meg, kik a jelöltek a másik településen?

Jó a kérdés, mert ez egy fontos változás: immár mindenki a saját lakóhelye szerinti jelöltekre szavaz. Ha például ön Budapest belvárosában lakik, de április 6-án Debrecenben van dolga, akkor ott is ugyanazt a szavazólapot kapja, mintha otthon lenne. Tehát Debrecenben is (ha például a Hajdú-Bihar megyei 1-es választókerületben szavaz) Rogán Antal és Kerék-Bárczy Szabolcs lesz az ön szavazólapján, és nem Kósa Lajos, illetve Szegedi István. A szavazatát majd hazaküldik a belvárosba, és ott hozzáadják a többihez. 

És ha külföldön leszek, hogyan szavazhatok?

Ha magyarországi lakcíme van, de külföldön dolgozik, nyaral vagy ott van dolga április 6-án, természetesen élhet ott is a választójogával. Március 29-ig a lakóhelye szerinti jegyzőnél bejelentheti (személyesen, levélben, de ügyfélkapun keresztül is), hogy például Angliában vagy Argentínában kíván szavazni. A jegyző ekkor kihúzza önt a hazai névjegyzékből, és az adott külföldi névjegyzékbe veszik fel. 

Külföldről levélben nem szavazhatok?

Elérkeztünk a legbonyolultabb ponthoz. Az új rendszerben kétféle külföldi szavazó van: akinek van magyarországi lakcíme (neki kell kérnie, hogy külföldön szavazhasson), illetve aki ugyan magyar állampolgár, de nincs magyarországi lakcíme (ők főként a határon túli magyarok). Az első esetben csak a külképviseleteken lehet szavazni (a Kormany.hu-n elérheti a külképviseletek listáját), a második esetben regisztrálni kell, és azután lehet akár levélben is szavazni. 
Minden választókerületben lesz egy szavazókör az átjelentkezőknek 

Lehet még regisztrálni?

Igen. Ha tehát ön olyan magyar állampolgár, akinek nincs magyarországi állandó lakcíme, regisztrálnia kell. Annyi a dolga, hogy kitöltse a kapott regisztrációs nyomtatványt, és postán visszaküldje a Nemzeti Választási Irodának (1854 Budapest, Magyarország), vagy a Valasztás.hu-n, illetve az ügyfélkapun keresztül kitöltse a kérelmet. Ezt még március 22-ig teheti meg. A legfrissebb adatok szerint 114 508-an már regisztráltak, látja, nem annyira bonyolult, ha ennyi embernek sikerült. Ők nemsokára a megjelölt címre kapnak egy szavazási levélcsomagot. 

Ez a levélszavazás ugyanúgy működik, csak otthon ikszelek?

Bizony, otthon a karosszékben ikszelhet, de nagy különbség, hogy - a magyarországi lakcímmel rendelkezőkkel szemben - ön csak egy szavazólapot kap. Csak pártra szavazhat, egyéni jelöltje nem lesz. Ezt az egy szavazatát beteszi a megfelelő borítékba, a másik kapott borítékba az azonosításhoz szükséges adatait csomagolja, és az egész csomagot visszaküldheti postán április 5-én éjfélig a Nemzeti Választási Irodához. (Ha nem bízik a postában, bármelyik külképviseletre vagy magyarországi választási irodában leadható a csomag a szavazást megelőző két hétben vagy április 6-án is.) 

Kisebbségi vagyok, jeleznem kell?

Nem kötelező, de már január elseje óta kérheti, hogy nemzetiségi választópolgárként szerepeljen a névjegyzékben. (Az elismert nemzetiségek: a bolgár, a görög, a horvát, a lengyel, a német, az örmény, a roma, a román, a ruszin, a szerb, a szlovák, a szlovén és az ukrán.) Ezt levélben vagy a Választás.hu oldalon is megteheti a következő hetekben. De ez csak egy lehetőség. 

Roma szervezetek le akarnak beszélni a nemzetiségi regisztrációról, megőrültek ezek?

Több roma szervezet azt kifogásolja, hogy ha valaki a parlamenti választásokra nemzetiségiként regisztrál, nem szavazhat majd a pártlistákra. A nemzetiségi szavazó ugyanis szintén két szavazólapot kap, de a lakóhelye szerinti egyéni jelölt mellett nem pártlistára, hanem nemzetiségi listára szavazhat. Habár a nemzetiségi listával kedvezményes mandátumhoz lehet jutni a parlamentben, több roma szervezet ezt a megkülönböztetést alkotmányellenesnek tartja, ezért arra biztatják a romákat, hogy ne regisztráljanak, és szavazzanak csak nyugodtan a pártlistákra. Ön dönti el tehát, hogy pártlistára vagy nemzetiségi listára akar szavazni. 

A demokrácia állapotáról 2013. október 10. 07:19 mandiner 
Javaslom a parlamenti létszám további csökkentését. Pontosan annyi képviselőre van csak szükség, ahány párt a parlamentbe került. 
Xerxész perzsa nagykirály, aki a tengert is megkorbácsoltatta, miután flottája Szalamisznál Kr. e 480-ban vereséget szenvedett az egyesített görög hajóhadtól, egy föníciai hajóval tért vissza Ázsiában. Az úton rettentő vihar tört ki, s mivel a hajó túlterhelt volt Xerxész kíséretével, az uralkodó élete is veszélybe került. E helyzetben a király a kíséretéhez fordult és felajánlotta nekik, hogy most megmenthetik a királyukat. A kíséretet alkotó perzsa főemberek meghajoltak és önként a tengerbe vetették magukat - a király megmenekült. Így meséli el ezt nekünk Hérodotosz. 
A magyar demokrácia hajója is borzasztó viharban hánykolódik immár húsz éve, ideje lenne hát a veszélyes tehertől megszabadulnia. A ballasztból 2014-től kidobnak vagy 180 országgyűlési képviselőt, ám - számos ok miatt - úgy véljük, hogy ez kevés lesz. 
Magyarországon ún. képviseleti demokrácia van, ami azt jelenti, hogy minden választónak nagyjából nyolcmilliomodnyi esélye van a dolgok befolyásolására. A bevett eljárás szerint néhány tízezer honfitársunk (vö: "nép") egy hivatalos eljárás keretében megválaszt egy embert, aki az elkövetkező négy évben aztán fényesen megél, mint képviselő, cserébe viszont megígéri, hogy ez idő alatt az ő - mármint az őt megválasztó "nép" - érdekeit fogja képviselni; bármit jelentsen is ez. Ezután az illető felutazik Budapestre, a továbbiakban pedig azt csinál, amit akar, vagy amit mondanak neki; és a következő négy évben legfeljebb a tévében látják. Mondjuk többnyire nem is nagyon hiányzik senkinek. Miután ez így megy már lassan 25 éve, mindenki természetesnek veszi, pedig nem az. 
A kiemelkedően mazochista választópolgár, aki nézi a parlamenti közvetítéseket, némi eufemizmussal megállapíthatja, hogy az ő képviselői bizony többnyire nem a szellem sasmadarai. Mi több, úgy tűnik, a helyzet mintha folyamatosan romlana az első szabadon választott parlamenthez képest. Önkéntelenül is felvetődik a kérdés: miért van ez így? 
A képviseleti demokráciák néhány - a valóságban sohasem bebizonyosodó - feltételezésen alapulnak. Az első ilyen ábránd, hogy a választók okosan képesek elválasztani a búzát a konkolytól, és meg tudják ítéli, hogy ki alkalmas a képviseletükre és ki nem. Ez egészen egyszerűen nem így van. A választópolgárok döntő többsége nem képes erre; és nem csak azért, mert buta, hanem azért is, mert nem érdekli, és tulajdonképpen jó oka van rá. 
Az első ilyen jó ok az, hogy a magyar választók többsége egy szavát sem hiszi el a politikusnak, még akkor sem, ha történetesen rá szavaz. Nem hiszi el, egyrészt azért, mert közmegegyezés van abban, hogy minden politikus hazudik mint a vízfolyás; másrészt azért, mert tisztában van azzal, hogy a jelölt báb csupán, akit a háttérből irányítanak és - akár a saját meggyőződése ellenére is - csak azt teheti, amit valahol, valakik megengednek neki. A világ determinált, a politika mozgásterét behatárolja a "demokratikus" napirend, ettől nemigen lehet eltérni. Ezért aztán az, amit politikának nevezünk, nagyrészt nem más, mint instrumentalizált államirányítás, technikai részletkérdések összessége - mint például az, hogy milyen chipet kell a kutyákba beültetni, vagy merre görbüljön az uborka és a víz oltja-e a szomjat. Ezek roppant fontos kérdések, ám lássuk be, az átlagos választót nem nagyon érdeklik. 
Azon kérdések, amelyek viszont érdekelnék a választópolgárt, mint az interetnikai feszültségek, közbiztonság, halálbüntetés, abortusz, stb., azok - az átlag választó által is érthető, brutálisan egyszerű nyelven - nem tárgyalhatóak, a liberális gondolatrendőrség nem engedi. Szándékosan keltik az a benyomást, hogy a "nagy" dolgok már lefutottak. A liberális demokrácia a legjobb - vagy legalábbis a legkevésbé rossz - államforma, ezért nincs mit változtatni rajta, ez van és kész; a történelem pedig - e tekintetben - a végére ért. Ami folyik, az nyűglődés, civódás, jelentéktelen semmiség, a nagy dolgok már el vannak döntve. A liberális napirend szerint örökre eldöntött, hogy mi a "jó" és mi a "rossz", hogyan kell az embereknek együtt élni, miről lehet beszélni és miről nem. Olyannyira így van ez, hogy a fenti, az átlagválasztót érdeklő kérdések feszegetése szinte kizárólag a "radikális", vagy "szélsőséges" pártok sajátja lett. 
Ami maradt, az nem más, mint technikai jellegű szabályozás, államirányítás. Ezt viszont szakkérdésnek lehet tekinteni, amelyekkel nem politikusoknak, hanem felkészült szakértőknek kell foglalkozniuk, akiket külön erre képeztek ki. Az állam irányításának ilyesfajta felfogása közvetlenül vonja maga után a bürokrácia fékezhetetlen növekedését, a növekvő bürokrácia pedig egyre élhetetlenebbé teszi a világot. Radikálisan felvetődik a dichotómia a formális politikai szabadságjogok és a minket körülvevő társadalom tényleges befolyásolásának lehetősége között. Formálisan minden dolgot szabad, ám valójában nagyon kevés dolgot lehet a politika tárgyává tenni. 
 
Vitanap szolíd érdeklődéssel / Népszabadság - Kocsis Zoltán

A politikai kérdések ilyesfajta atrófiája közvetlenül felveti a kérdést: mi szükség van akkor a politikusokra? Láthatóan tulajdonképpen egyetlen "politikai" feladat maradt csak, méghozzá a vonakodó, ostoba, fasisztoid nép meggyőzése arról, hogy már elértük a létező világok legtökéletesebbikét, illetve, hogy a legtökéletesebb világ beteljesülésének útjában már csak az ő csökött gondolkodásuk áll. Ha jól meggondoljuk azonban, ez is inkább pedagógiai - tehát szakértői - feladat, mintsem politikai. 
A politika, a politikusok feladata lehetne még a nép szórakoztatása is, ám ennek egyre kevésbé felelnek meg politikusaink. A parlamenti képviselőkön mégoly felületesen is végigtekintve is az első benyomásunk az, hogy többségük alkalmatlan. Beszélni például alig néhányan képesek közölük. A papírból felolvasva elmakogott felszólalások nem emelik a parlamenti "vita" fényét és nagyon kevéssé szórakoztatóak. Valódi vita gyakorlatilag lehetetlen a mai parlamenti politikában. A képviselők monoton hangon felolvassák a pártok agytrösztjei által kiötlött "üzeneteket", "kommunikálnak" - hogy ezt a hányingerkeltő szót használjam -, és ezt csak ritkán szakítja meg egy-egy érdekesebb beszólás. Nem hangzanak el érvek, vagy ha véletlenül mégis, akkor nem vesznek róla tudomást. Emberemlékezet óta nem fordult elő, hogy valakit/valakiket érvekkel meggyőztek volna arról, hogy az általuk kitalált hülyeséget lecseréljék egy másikra. 
Nincs ennek értelme. Itt a ballaszt végső kidobásának ideje. Javaslom tehát, hogy a parlamenti létszám további csökkentését. Pontosan annyi képviselőre van csak szükség, ahány párt a parlamentbe került. Ezek mindegyike kap egy nyomógombot, amelyet előzetesen annyi szavazat megjelenítésére programoztak be, amennyit az illető párt a választásokon elért. A kormány előterjeszti a javaslatát, a parlamenterek megnyomják a gombjaikat, a kormánypárt győz, mindannyian hazamennek. Ez olcsó és tanulságos eljárás. A többit a szakértők majd elintézik. Egy füst alatt valószínűleg minket is. 
Kapcsolódó: 
   Ebben a tévében Kövérnek áll a László 

Népnemzeti állam: A parasztság és munkásság, valamint a megújhodott értelmiség erkölcsi, szellemi és gazdasági közösségén alapuló az az állam, melyben minden emberi jog és hatalom természetes forrása a nép s amelyben a kormányzás a népért és néppel történik. A kormányzati tényezők hatalmukat a néptől nyerik s ezért a nép az államhatalomban önmagát tiszteli és becsüli meg. A vezetők elöljárói, szolgái a nemzet egészének, nem pedig urai s parancsolói a népnek. 
Egy az Isten!

Szent Korona Szabadság Alkotmánya

Szent Korona Szabadság Alkotmányát nem lehet hatálytalanítani! 
A világ egyik legélhetőbb országa lehetne a miénk, csak sajnos kevesen tudják azt, hogy ez miért nincs így. Nem véletlen. Több mint fél évszázada eltitkolják történelmünket és lehetőségeinket. Tudatosan teszik ezt a gyerekkortól kezdve minden eszközt bevetve, úgy az oktatást, mint a média összes területét felhasználva, a nemzet megosztásáról nem is beszélve. 
Magyarországon a jelenleg is hatályos, az országgyűlés által többször is módosított, népszavazás által meg nem erősített "ideiglenes alkotmány" (1949. évi XX. tv. "Sztálini alkotmány") van érvényben, amely azonban állam és jogfelfogásunktól idegen, történelmi hagyományainkkal ellentétes. 
A Történelmi Alkotmány nem az állam akaratát képviseli, hanem az állam számára ír elő kötelező szabályokat. A jelenlegi Alkotmány szerint a legfőbb törvényhozó szerv az Országgyűlés, amit semmi nem korlátoz, hisz a normakontrollt az Alkotmánybíróság és a Köztársasági Elnök gyakorolja, csakhogy mindegyik függőségi viszonyban van az uralkodó pártokkal, hiszen azok választják meg őket... 
A Szent Korona Eszme Alapelvei: 
1.§ Magyarország örökké szabad. 
2.§ A kötelezettségek és jogok egységében a Szent Korona minden tagja egy és ugyanazon szabadságot élvez. 
a) A Szent Korona tagja az államalapító magyar nemzet tagja, bárhol él a világon, valamint az államalkotó nemzetek tagjai, ha a Szent Korona Országának területén élnek. 
b) Államalkotó nemzet az, amely elfogadva a Szent Korona értékrendjét, kultúrájának helyet talált a Szent Korona Országának területén. 
3.§ Ami a magyar földön, föld alatt és föld felett van, a Szent Korona által jelképezett egyetemes magyarság elidegeníthetetlen, örök tulajdona, amelyet csak a Szent Korona tagjai birtokolhatnak. 
4.§ Minden magyar érték a magyar érdekeket szolgálja. 
5.§ Mindazzal szemben, aki megsérti a Szent Korona értékrendjét, a Szent Korona minden tagjának nemcsak joga, hanem kötelessége ellentmondani és ellenállni. 
Szent Korona Értékrend 
Alapvető információk PDF.: 
GAZDASÁGI ALAPELVEK 
- Alulról építkező önellátás, 
- a szükségletek kielégítése (az alapvető létszükségletek ingyenesek), 
- tervszerű többlet-termelés cserére, 
- az éves növekedés értéke szabályozott (nincs külföldi hitel), 
- kiegyensúlyozott költségvetés, 
- egyetlen bank: Magyar Nemzeti Bank. 
Az állam feladata az összehangolás. 
AZ ÁLLAM MŰKÖDÉSÉNEK ALAPELVEI 
- kettős vezetés minden szinten (diktatúra kizárva), 
- a legalkalmasabb személy kiválasztása (nyílt választás, szerződéssel), 
- mindenki visszahívható, 
- kétkamarás országgyűlés, 
- az államfő irányítja, a miniszterelnök vezeti az országot, kettős egységben, 
- államforma: közszabadságon alapuló demokrácia. 
JOGREND 
- iránymutatás = Alkotmány 
- irányelvek = Alaptörvény (Nemzetgyűlés) 
- összehangolás = törvények és jogszabályok (állami szervek) 
- végrehajtás = Települési Törvények 
A törvények és az alacsonyabb szintű jogszabályok nem szabályozhatják a hatalom megosztását és a hatalom gyakorlását, hanem csak a gyakorlati teremtő munka különböző szintjeit és folyamatait hangolják össze a harmónia fenntartása érdekében. 
A letölthető anyagok: 
Gondoskodó Magyarország 
http://nemzetiegyseg.com/program.pdf 
http://nemzetiegyseg.com/pgpontok.pdf 
Dr. Halász József összefoglalója: http://forum.2esely.hu/melleklet/gond-mo.pdf 


Szemkilövetés kormányától a szemfényvesztés kormányáig 

Pomáz ~ 2012.10.08 - Magyarország és az Illuminati - Dr. Tóth Zoltán József

Videó: 
http://www.youtube.com/watch?v=QNR8SS-UYdc
Továbbá: 
Tóth Zoltán József Dr. - A Szent Korona-tan mai hatásai
Dr. Tóth Zoltán József. A földkérdés tegnap és ma 
[1] [2] [3] Tóth Zoltán József egyetemi docens: A Szent Korona jogrendszer
Kocsis István: A Szent Korona országa 

Videó: 
http://www.youtube.com/watch?v=eLjau7qe0GI
Továbbá: 
Szent Korona misztériumának, és tanának időszerű kérdései Kocsis István - A Szent Korona védőboltozata Szent korona tan és misztérium Kocsis István - Szakrális hierarchia Trianon rejtélyei
A Szent Korona rejtélyei ~ Pap Gábor - Civil Akadémia 

"Angyali korona, szent csillag" - a magyar Szent Koronáról.
- EchoTV - Civil Akademia ~ 2012.04.22
- Előadó: Pap Gábor művészettörténész

Videó: 
http://www.youtube.com/watch?v=OebPS2Db9Tk&list=PLfhjiffVyDcyeofkensPrSaXyWyAChU6o
Továbbá: 
Papp Gábor A Szent Korona üzenete


Lemondott a Jobbik teljes szolnoki elnöksége 

2014-01-21 10:28:00 atv.hu
Lemondott a Jobbik teljes szolnoki elnöksége - értesült az atv.hu. Információink szerint a helyi vezetés sérelmezte, hogy elképzeléseiknek semmi jelentősége nincs a Budapesten "lezsírozott" lobbi érdekekkel szemben.
Az atv.hu információi szerint a január 5-én megtartott taggyűlésen odáig fajultak a Jobbik szolnoki alapszervezetén belüli viták, hogy a teljes elnökség lemondott. A vezetés panaszai szerint az elmúlt három évben az elnökség és a többség akaratát felülbírálták, figyelmen kívül hagyták, és döntéseikkel, elképzeléseikkel szemben a parlament folyosóin, vagy a képviselői irodaházban kialkudott "lezsírozott" lobbi érdekek érvényesültek. 
Az elnök és három alelnök által aláírt lemondó levélből úgy tűnik, hogy a Jobbik helyi képviselőjelöltjének újbóli indítása is kiverte a biztosítékot. A szolnokiak szerint az egyéni ambíció és karriervágy a párt érdekei elé került, miközben a figyelmen kívül hagyott többséggel azt akarják elhitetni, hogy neki kötelessége dolgozni. 
Úgy tudjuk, a 25 fős alapszervezet mindössze 6 tagja (köztük a képviselő-jelölt) hajlandó a fenti célért dolgozni, ezért az elnökség - Nagy Gyula elnök és három alelnöke -, lemondott pozíciójáról, noha továbbra is élvezi a többség bizalmát. 
Az ügyben megkerestük Fazekas Gyula lemondott alelnököt, aki annyit közölt: a történtek egyelőre csak a tagságra tartoznak. 
Kapcsolódó: 
   
Lemondott a szolnoki Jobbik elnöksége, a párt újraalakítja a szervezetet 

A magyaroknak nem kell az ingyenpénz - a Századvég szerint 

2014-01-22 10:52:19 hirarena 
A magyarok kétharmadának - egy villámgyors felmérés szerint - ismét pontosan megegyezik a véleménye a Fidesz, azaz Orbán Viktor véleményével, miszerint nincs szükség feltétel nélküli alapjövedelemre, mert jobb, ha inkább éhen döglik a fél ország, minthogy a Simicska is kapjon még havi 50 ezret a tavalyi félbillió mellé. A köz véleményét megint a Századvég mérte fel, úgyhogy nincs is okunk kételkedni, atombiztos értékrenddel bíró nemzet vagyunk. 

Január 11-én jelent meg a LÉT elnevezésű, független munkacsoport tanulmánya, amelyben alapjövedelem-koncepcióját mutatja be. A modell lényege, hogy a magyar szociális ellátórendszert egy feltétel nélküli alapjövedelem (ún. LÉT-pénz) bevezetésével formálnák át, mely jövedelem minden, tartósan Magyarországon élő személyt megilletne, kivétel nélkül. 

A Századvég rögtön el is küldte a tanulmánnyal kapcsolatos kérdéseit - állítása szerint - 1000 fő, állításom szerint pedig feltehetően fanatikus Fidesz savazónak, mert ugye, ki más válaszolna a Századvég kérdéseire, de az eredmény, a cég szerint így is ugyanolyan, mintha az ország összes felnőtt lakosát megkérdezték volna. 

Lehet, nemsokára végigmegyek itt a Blahán és megkérdezek 100 embert, hogy: érdekelné-e háztartását (már ha még tart házat vagy lakást egyáltalán) 50 ezer forint ajándékpénz minden hónapban, attól függetlenül, hogy van-e munkája vagy sem? Nos, a Századvég szerint a többség leköpdösne, de én nem hiszem. 
"A kutatás tanúsága szerint a magyar lakosok több mint kétharmada nem ért egyet azzal, hogy mindenkinek feltétel nélkül, alanyi jogon járjon 50 ezer forint alapjövedelem, míg 30 százalék azok aránya, akik támogatják az elképzelést." 
Hülyül a magyar, nem vitás, bár Széchenyi is megmondta, hogy amennyiben huzamosabb ideig vezetik elmebetegek és pszichopaták az országot, úgy a nép dolgain sem kell csodálkozni; igaz, nem pont ezekkel a szavakkal. 

Egyáltalán nem akarok vitába szállni egyetlen pártsöpredék politikussal vagy közgazdásszal sem, akik állítáják, hogy mekkora lyukat ütne a nemzetük gazdaságán az ingyenpénz "bomba", amit "csak úgy", "felelőtlenül" adnának a népnek, hogy a fele ne dögöljön még idén éhen és mivel máshogy nem lehet "igazságosan" megoldani, ezért az is megkapná, akinek valójában nincs is rá szüksége. 

Hoppál Péter, az életveszélyes blöffölő szerint az ilyen alapellátás költsége elérhetné akár a tízezer milliárd forintot, hozzátéve, hogy ezért nagyon veszélyesnek tartják a költségvetésre nézve is, aminek folyamatos csapolása nélkül - ugye - nem lehetnének ilyen gyorsan milliárdosok például a felcsúti gázszerelők. 

Hagyjuk a "szakértő" elvtársakat, akik közül többen gyaníthatóan akkor is felállva éljeneztek, amikor hős vezetőink nem hagyták, hogy az ország adósságának egy részét elengedjék. Mert mi ennyire tuti gyerekek vagyunk. Nem a nép vette föl, nem a népre költötték, de a nép fizeti azóta is és mert a nép még annál is tutibb gyerek, fölvettek a nevében azóta százszor vagy ezerszer annyit. 

Megkérdezték a lakosságtól valaha, hogy akarja-e a nyakába vart adósságokat? Nem! Felvették? Fel! A népre költötték? Nem, általában ellopták! Tönkrement a gazdaság? Nem (igaz, döglődik, de hiszen így van kitalálva)! 

Akkor most milyen alapon kérdezgetnek milliós fizetésű álszent senkiházik, hogy akarna-e a nép havi ötvenezer forintot kapni, amit természetesen azonnal elköltene a nyamvadt nemzetgazdaságba, melynek épp' a fogyasztás rohamos visszaeséséből erednek a problémái? 

Adják nekik oda, aztán nézzük meg, mi történik? 
"A felmérés rávilágít arra, hogy a magyar emberek értékrendjében fontos szerepet tölt be a munka, a lakosság jelentős többsége kiáll amellett, hogy általánosságban az embereknek inkább munkából kellene megélniük (89 százalék)" 
A felmérés valójában arra világít rá, hogy a Századvég Kutatóintézet semmi másra nem alkalmas, minthogy népakaratként mutogassa hibbant Nérójának egyre vadabb vízióit, rendkívül sok közpénzért cserébe. 

Belvárosi jóváhagyás: Rogán Antal hangsúlyozta, az alkotás nem a náci megszállók segítőiről szól 
Háromezer fő terrorizál tízmillió főt , meseországban a hollókosztot kiéneklik a szánkból , és meglátod bűnös nemzetté válunk a füstbe ment tervben .
Mert a fasiszta nép saját halottairól nem emlékezhet meg csak azokról a zsidókról akiket maguk a zsidók küldtek a haláltáborokba.

Kacsoh Dániel 2014. január 23., csütörtök Magyar Hírlap 
Megadta a tulajdonosi hozzájárulást az 1944-es német megszállás hetvenedik évfordulójára készülő emlékmű Szabadság téri felállítására az V. kerületi képviselő-testület tegnapi, rendkívüli ülésén. Rogán Antal polgármester hangsúlyozta, az alkotás minden meggyilkolt, elhurcolt és meggyalázott embernek emléket állít, a több százezer holokausztáldozatnak és a közel tízezer más áldozatnak is. 
 
Az emlékmű látványterve (Fotó: MH)

Az 1944-es német megszállás hetvenedik évfordulójára készülő emlékmű azt a pillanatot örökíti meg, amikor megszűnt Magyarország szuverenitása, és szövegében is egyértelműsíti, minden meggyilkolt, elhurcolt, meggyalázott embernek emléket állít, a több százezer holokausztáldozatnak és a közel tízezer más áldozatnak is - szögezte le tegnap, az V. kerületi képviselő-testület rendkívüli ülésén Rogán Antal fideszes polgármester. A távirati iroda beszámolója szerint hozzáfűzte, látja a komoly indulatokat a kérdésben, de ezeket inkább a választási kampánynak tudja be, és álláspontja szerint inkább az eredeti üzenetre kell tekintettel lenni. 
Rogán elismerte, az 1944 márciusa után történtekért felelősek az akkor még helyükön lévő államhatalmi szervek, amelyek például a deportálásokban segítettek, az emlékmű - hangsúlyozta - azonban nem a rendszer segítőiről szól. Leszögezte: most van az ideje a mementó felállításának. A kormány - folytatta a politikus - nem akarta sérteni senki jó érzé-sét, és erős túlzásnak tartja azt az állítást, hogy a történelem újraértelmezése folyik. 
A testület tizenegy igen, három nem szavazattal megadta a tulajdonosi hozzájárulást a Szabadság térre tervezett emlékmű felállítására, az ülésen több civil résztvevő, így Deák Gábor, a Raoul Wallenberg Egyesület képviselője is tiltakozását fejezte ki a döntés kapcsán. A szocialista Pásztor Tibor méltatlannak és cinikusnak nevezte az emlékmű létrehozását, az ülés előtt tartott sajtótájékoztatón pedig párttársa, Horváth Csaba arról beszélt, az emlékmű valójában a náci megszállásnak, a náci megszállás magyar partnereinek állít emléket, s ezzel történelemhamisítást követ el a kormány. Szerinte az alkotás egy kalap alá veszi az áldozatokat és az elkövetőket. 
Megírtuk, Melocco Miklós és Benedek György szobrászművész szakvéleményben támogatta az emlékmű koncepciótervét, sőt, a Budapest Galéria is egyetért az emlékműállítással. 
Elismert felelősség 
Problematikus, hogy a megszállási emlékművel a kormány azt akarja sugallni, a magyar államnak nem volt felelőssége 1944. március 19. után a holokauszt tekintetében - foglalható össze a kritikusok, így a Mazsihisz, az Emih vagy baloldali kötődésű véleményformálók vádja. E tekintetben azonban irányadó lehet több korábbi kormányzati nyilatkozat. Martonyi János külügyminiszter tavaly októberben, a Tom Lantos Intézet által a Parlament felsőházi termében szervezett konferencián a kormány álláspontját ismertetve közölte, "elfogadjuk a felelősséget". Azt mondta, a "holokauszt a legnagyobb nemzeti trauma számunkra, amivel szembe kell nézni". Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes ugyanott szintén arról beszélt, a "magyar állam is felelős volt a holokausztért, szembefordult saját polgáraival, sőt segédkezett abban, hogy kiirtsák őket". Korábban Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár is elismerte az állam felelősségét a vészkorszakban. (KD) 
Kormányfői válasz a Mazsihisznek 
Tisztelt Elnök Úr! 
Tisztelt Ügyvezető Igazgató Úr! 
2014. január 20-án kelt levelüket megkaptam.Tekintettel arra, hogy a sokat szenvedett magyarországi zsidó közösség sorsát kormányom mindig is szívén viselte, köszönöm, hogy kérdéseikkel nyíltan és közvetlenül fordultak hozzám. Levelük elolvasása után megerősödött bennem az a meggyőződés, hogy a jövőben is közösen dolgozhatunk azért, hogy Magyarországon a kölcsönös tisztelet, egymás megértése és hazánk közösségeinek együttműködése tovább erősödjék. Ebbe a sorba illeszkedik a német megszállás áldozatai előtt tisztelgő emlékmű is. 
Meggyőződésem, hogy az áldozatok iránti tisztelet nem engedi meg, hogy a bebörtönzöttek, elhurcoltak, meggyilkoltak sorsa mellett főhajtás és szó nélkül elmenjünk. Márpedig - és Önök ezt nálam jobban tudják - a veszteség rettenetes volt. E tekintetben Magyarország Alaptörvénye egyértelműen és szilárdan foglal állást. Alig hinném, hogy az áldozatok emléke felé tett főhajtás bármilyen magyarázatot igényel. Ez emberség és nem politikai nézetek vagy pártállás kérdése. 
Vannak, akik az áldozatok emlékezetét, az előttük tisztelgő emlékművet napi politikai spekulációkká akarják silányítani. Biztosíthatom Önöket, hogy ezeket a kísérleteket határozottan vissza fogjuk utasítani. Remélem, hogy hazánk német megszállásának 70. évfordulója jó alkalom arra, hogy az Önök közösségének veszteségeit elismerő, fájdalmukban osztozó, jóakaratú emberek fontos és közös lépést tegyenek a tisztelet kultúrájának irányába. 
Budapest, 2014. január 22. 
Tisztelettel: 
Orbán Viktor 
(A kormányfő nyílt levele a Mazsihisz vezetőinek, Heisler András elnöknek és Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgatónak.) 
Vélemények 
Választások után a szoborparkba toloncolná a DK az alkotást 
Hoppál Péter (Fidesz): A Gyurcsány-koalíciótól nem idegen az antiszemita kártya kijátszása. Nem helyes, hogy az emlékmű tervét politikai támadások érik. Az ügy körüli események hisztériakeltők, s ezt a hangulatot a kampányidőszak is fokozza. Az 1944. március 19-i német megszállás napjától Magyarország megszállt ország volt, a múlt század e sötét és szomorú időszakára pedig emlékeztetni kell az embereket. 
Német Nagykövetség, Budapest: Figyelembe véve a magyarországi holokauszt-emlékév már csaknem egy éve tartó, nyilvános előkészületeit, sajnálatos, hogy nagyon gyorsan és széles vita nélkül hozták meg a Szabadság térre tervezett emlékműről szóló döntést. Az emlékhelyekkel kapcsolatos felelősség a magyar kormányé, azonban Németország tisztában van a második világháború alatt elkövetett bűntettek súlyával, és vállalja érte a felelősséget a magyarországi események vonatkozásában is. 
Bősz Anett (Magyar Liberálisok Pártja): Tiltakozunk az emlékmű felállítása ellen, mert azt üzeni, hogy Magyarország csak áldozata volt a második világháború eseményeinek, a több százezer ember deportálásáért és meggyilkolásáért pedig kizárólag a német megszállás a felelős. Az alkotás a Horthy-korszak szerecsenmosdatása, az emlékművel kapcsolatos eseménysorozat pedig az elmúlt évek kultúrpolitikájának betetőzése. 
Kerék-Bárczy Szabolcs (Demokratikus Koalíció): Az emlékmű felállítása a Fidesz részéről gesztus a magyar radikális, jelenlegi szélsőjobb és az újnácik felé. Az alkotást a választások után a szoborparkba toloncoljuk. Jelenleg Rogán Antal (Fidesz-KDNP) polgármester lelkiismeretére apellálunk, akit személyes felelősség terhel, ugyanis ő meg tudná akadályozni az emlékmű felállításához szükséges engedélyek kiadását. 
Kapcsolódó: 
   Megszállás-emlékmű: Orbán levélben magyarázkodik a Mazsihisznek, Karsaiék tiltakoznak, az MSZP "állami zsidó emlékművet" akar 
   Orbán nyílt levélben védelmezi a német megszállási emlékművet 
   26 történész tiltakozik a Szabadság téri emlékmű tervei ellen 
   Izraeli bolhapiacon találták a nürnbergi per dokumentumait 
   Botrányos nyilatkozatot ad ki Landeszmann György főrabbi 

Holoparaziták őrjöngése, avagy miért nincs közös magyar-zsidó sors? 2014-01-22. 13:52 Kuruc.info 
Az elmúlt napok holokausztos ámokfutásából nem csupán az a tanulság szűrhető le, hogy fölösleges bocsánatot kérni és megalázkodni a hazánkat megszálló zsidók előtt. Van egy fontosabb tanulság is, melyet persze az elmúlt évek, évtizedek eseményeit figyelve már régen le kellett volna vonni: a nemzetiszocialisták és szövetségeseik egyáltalán nem ok nélkül akarták Európából kitelepíteni a zsidókat. Mert az együttélést ők úgy képzelik, hogy mindenki más az ő parancsaiknak engedelmeskedik. 
Az eltelt néhány napban nyilatkozatokat megfogalmazó, átkozódó, fenyegetőző, zsaroló zsidó szervezetek, zsidó vezetők és úgynevezett történészek (Karsai, Ungváry, stb.) megnyilatkozásai alapján nyilvánvaló: hazánk gyarmatosítói teljesen nyeregben érzik magukat, ellenvéleményt immár nem tűrnek, sőt, mindenkitől alázatos hódolatot követelnek. A Fideszhez kötődő értelmiség kettős játéka folytathatatlan: nem lehet egyszerre eleget tenni a zsidók elvárásainak, ugyanakkor legalább részben mentesíteni a magyar népet a "bűnösség" vádja alól. A zsidók most már eltaposnának mindenkit, aki nem igazodik szigorúan a hivatalos holodogmatika tételeihez. 
Szakály Sándor két "bűnt" is elkövetett. Az egyik, hogy egyik nyilatkozatában közölte: a most létrehozott Veritas Történelmi Intézet nem csak az. ún holokauszttal kíván foglalkozni. A másik közlése pedig, amellyel végképp a fejére vonta a megszállók haragját, az volt, hogy a Kamenec-Podolszkíjba küldött zsidók deportálását idegenrendészeti eljárásnak minősítette. A holoparaziták őrjöngenek, holott Szakály Sándor egyáltalán nem "bontotta ki az igazság minden részletét". Ugyanis ha az ország irányítása magyar kézben lenne, a következőt kellett volna mondania: nem csak a "holokauszttal" foglalkoznak majd az új történelmi intézetben, de azzal is, mivel úgy a tanároknak, mint a szélesebb közvéleménynek igenis szüksége van arra, hogy a sok hazudozás után végre kiderüljön az igazság a zsidóknak a második világháborúban játszott szerepét illetően. Továbbá ki kellett volna mondania, hogy a zsidóság deportálására nem a megsemmisítésük céljából került sor, hanem azért, mert a háború eredményes folytatása céljából (biztonsági megfontolásokból és a munkaerő-szükséglet biztosítása érdekében) az ellenséggel együttműködő népcsoport elszállítása elengedhetetlenül szükségesnek látszott. 
És ha ezért a kijelentésért a holoiparosok újfent őrjöngeni kezdenének, és börtönt, letartóztatást követelnének, fel lehetne idézni például az egykori amerikai külügyminiszter, Medelaine Albright egy 1996-os nyilatkozatát. Albright a CBS hírtelevízió egyik műsorában arra a kérdésre, hogy megérte-e az Irak elleni amerikai büntető intézkedések következtében 500 ezer gyermeket a halálba küldeni, azt válaszolta, hogy "igenis megérte". Albrightnak ezért a nyilatkozatáért a haja szála sem görbült, a zsidók ma is nagy-nagy tisztelettel tekintenek rá. 
De ha feltennénk a kérdést egy zsidó vagy a zsidók szolgálatába szegődött történésznek vagy politikusnak, hogy mi a véleménye a német civil lakosság elleni bombatámadásokról (kiemelten például Drezda elpusztításáról 1945 februárjában), Hirosima és Nagaszaki polgári lakosságának lemészárlásáról, a Vietnamban ledobott napalm bombákról, az USA 1945 után indított megszámlálhatatlanul sok katonai agressziójáról, az iraki háború egymillió halottjáról, a palesztinokkal szemben elkövetett cionista vérengzésekről (Deir Jaszin, Sabra és Satila stb.), a Gázai övezetben bevetett foszforbombákról, a válasz a következő lenne: a civil áldozatok sajnálatos "járulékos veszteségek", haláluk végső soron elkerülhetetlen volt a nagyobb cél, a "demokrácia", a "humanizmus", stb. (valójában a zsidó világhatalom kiterjesztése) érdekében. És ha ez a válasz manapság a legteljesebb mértékben hivatalosnak és elfogadottnak tekinthető, miért kellene Szakály Sándornak vagy bárki másnak bocsánatot kérnie azért, mert kimondja az igazat a zsidókról? 
Régen itt lenne az ideje annak, hogy a magyarság végre egy emberként álljon ki mindazok mellett, akikre a hazánkat gyarmatosító hatalom - pusztán véleményének kimondása miatt - lesújtani készül. Most Szakály Sándor került a célkeresztjükbe, és ha nem állunk ki határozottan mellette, bármelyikünkre bármikor sor kerülhet. 
Perge Ottó 
Kapcsolódó: 
   Ezért nem szabad bocsánatot kérni a zsidóktól: egy történész (sajnos) megtette, mégis a fejét követelik 
   Szakály Sándor: Lehet, hogy tévedtem, de bűntudatom nincs 
   Hecckampány indult Szakály Sándor történész ellen 
   Kovács Alajos: A zsidóság térfoglalása Magyarországon 
   Kárpát-medence a Földi paradicsomkert - Betelepítés 

"Nem tehertétel, hanem a megoldás maga" - Mérlegen a kormány, 1. rész 2014. január 23., csütörtök, 06:30 hvg.hu 
Alig több mint két hónap múlva véget ér a kormányzati ciklus, eljött a számvetés ideje, amit érdemes talán a kormányprogram újraolvasásával kezdeni. 2010-ben a kétharmados többséget szerző Fidesz óvatosan ígért, programjából azonban utólag mégis kihámozható egészen sok konkrét vállalás, ezeket érdemes megvizsgálni, teljesültek-e. A demokratikus elvek és a jogállamiság terén például a kormányprogram hosszan kárhoztatta az elődöket, de ma már tudjuk, maga sokszorosan elkövette ugyanazokat a hibákat. 
"Vissza kell adnunk az adott szó hitelét. Felelősen, az emberek bizalmára építve csak úgy lehet kormányozni, ha az ígéretet valóságos tettek követik" - áll a Nemzeti Együttműködés Programjában, amelyet a második kormányzására készülő Orbán Viktor terjesztett az Országgyűlés elé 2010. május 22-én, és amelyet a kétharmados többség egy héttel később el is fogadott. A kormányzati ciklus végéhez közeledve - híven a fenti idézethez - újra elővettük a kormányprogramot, hogy megnézzük, mi valósult meg az ígéretekből. 
A Nemzeti Együttműködés Programjának szerzői sokat foglalkoztak a 2010-et megelőző nyolc év, illetve általában a rendszerváltás utáni kor hibáival, valamint az új rendszer magasztalásával, de a kormányprogram öt fejezetében - gazdaság, rend, egészségügy, szociális biztonság és demokratikus normák - számos konkrét ígéretet is találhatunk. A hvg.hu most induló sorozatában ezeket vesszük elő, és igyekszünk megválaszolni a kérdést: vajon teljesítette-e vállalásait a kormány? Sorozatunk első részében a jogállamiság és a demokratikus normák kérdését járjuk körbe. 
Már az erről szóló fejezet címe is beszédes: "Itt az idő, hogy helyreállítsuk a demokratikus normákat!" A szerzők ugyanis abból indultak ki, hogy a 2010 előtt kormányzó baloldal működése miatt veszélybe került a demokráciába, a jogállamba és az alkotmányosságba vetett bizalom. A Fidesz bezzeg - írták a kormányprogramban - már 1988-ban is azért alakult, hogy "a magyarok is valódi demokráciában éljenek". Az ígéret szerint a kormányzó párt "képes lesz visszaadni a demokrácia iránti bizalmat, a törvényeknek járó tiszteletet és a tekintélyt az államnak". 

"Vissza kell állítani a demokratikus intézményrendszerbe vetett bizalmat: azonnal véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy az igazságszolgáltatást politikai támadások kereszttüzébe állítják."

A kormányprogram ígérete utólag furcsán hangzik, hiszen a kétharmados parlamenti többség birtokában a Fidesz több olyan lépést is tett, ami nem igazán erősíti az igazságszolgáltatás függetlenségét. Az új alaptörvény hatályba lépésével eltávolították posztjáról a Kúriává átkeresztelt Legfelsőbb Bíróság elnökét, illetve nyugdíjba küldték a 62 évnél idősebb bírókat (ez utóbbi lépésről aztán az Alkotmánybíróság és az Európai Bíróság is megállapította, hogy jogellenes volt). A bíróságok igazgatását egy új hivatal kezébe adták, amelynek élére egy fideszes EP-képviselő feleségét választották. 

És hogyan vetettek véget az igazságszolgáltatást befolyásoló gyakorlatnak? Folyamatos verbális nyomásgyakorlással. Navracsics Tibor igazságügyi miniszter 2012 májusában, a Cozma-gyilkosság elkövetőinek másodfokú ítélete után kérte számon a Kúria elnökén, hogy "a társadalom elvárásainak megfelelő, kellő szigort mutat-e" az ítélkezési gyakorlat. Tavaly decemberben maga Orbán Viktor is úgy nyilatkozott, hogy "a Kúria a bankok oldalára állt", miután nem ítélték általában érvénytelennek a devizahitel-szerződéseket. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője pedig a halálos balesetet okozó, első fokon már elítélt Eva Rezesová házi őrizete ügyében követelt nyilvánosan vizsgálatot. 

"[Azonnal véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy] a kormány közérdekű adatok nyilvánosságra hozatalát akadályozza saját hatalmi ambícióitól vezérelve" 
A kormányprogramban megfogalmazott, az alaptörvényben is rögzített célkitűzés, és a 2011-ben elfogadott új információs törvény ellenére a napi tapasztalatok azt mutatják, hogy a jelenlegi kormány sem nagyobb barátja az adatnyilvánosságnak, mint a korábbiak voltak, s a közérdekű adatkérések jelentős része végződik a bíróságon. Esetenként azonban tovább mentek a kérések puszta megtagadásánál: a hvg.hu egyik adatkérése - a kedvezményesen honosított új állampolgárok statisztikájáról - miatt egy fideszes képviselő még a törvényt is módosítani akarta (igaz, a javaslatot később visszavonta). Tavaly áprilisban két másik képviselő javaslatára pedig azt rögzítették, hogy meg lehet tagadni a "visszaélésszerű" adatigényléseket. Ehhez a parlamenti többség még Áder János köztársasági elnök vétója után is ragaszkodott. 
"A társadalom általános bizalomvesztéséhez az elmúlt években nagy mértékben hozzájárult az állam és a közszféra minden szegmensét behálózó korrupció és nepotizmus. Tűrhetetlen, hogy az állam javaira úgy tekintsenek, mint politikai zsákmányszerzés tárgyára." 
A Transparency International (TI) úgynevezett korrupcióérzékelési indexe alapján Magyarország 2010-ben az 50. helyen állt a 178 vizsgált országból, holtversenyben Szaúd-Arábiával és Jordániával, megelőzve Csehországot. 2013-ban - némileg megváltozott pontozás alapján - a 47. helyen áll a 177 vizsgált országból, holtversenyben a Seychelles-szigetekkel. Az Európai Unió 28 tagállamából viszont csak a 20. helyen végzett, megelőzi a térségből Észtország, Lengyelország, Litvánia és Szlovénia is. Vagyis a korrupciós helyzet - a TI vizsgálata alapján - nem javult érdemben, legfeljebb csak átalakult. 
A táskás emberek kora - úgy tűnik - valóban véget ért, helyette viszont egy magasabb szintre került az állami korrupció, amit a TI szakemberei úgy hívnak: state capture, vagyis a foglyul ejtett állam. A jelenlegi ciklusba szinte minden ágazatban feltűntek olyan, a Fideszhez közel álló cégek, amelyek feltűnően jól szerepelnek a pályázatokon - az építőiparban például a Közgép, a reklámügynökségek közt az IMG - az állami megrendelések zöme hozzájuk áramlik. Ha szükségét érezte, a jelenlegi parlamenti többség államosított és újraosztott egész ágazatokat is, mint például a dohánykereskedelmet, vagy éppen a takarékszövetkezeteket. 
"A normakövetés nemcsak az állampolgároktól elvárt kötelesség, hanem a hatalomgyakorlókkal szemben is alapvető követelmény. A jogállami keretek között elfogadhatatlan, hogy parlamenti többsége birtokában a kormány alkotmánysértő törvények sorával bizonytalanítsa el állampolgárait, sodorja veszélybe a jogbiztonság alapelvét." 
Majdnem négy évvel, 310 vadonatúj törvénnyel és 533 törvénymódosítással később a fenti mondat már kissé furcsán cseng. A forradalmi törvényhozás olyan tempóval dübörgött, hogy rutinos jogászok is csak kapkodták a fejüket, sok esetben a már elfogadott, de még ki nem hirdetett törvényeket is módosították. Nem használt a jogbiztonságnak az sem, hogy gyakran áttekinthetetlen salátatörvényekbe, vagy módosító indítványokba csomagolták a fontos jogszabályi változásokat, remélve, hogy senkinek nem szúrnak szemet. Ez történt például az egyéni nyugdíjszámlák ügyében is, amelyek fapados indítását egy egészségügyi salátatörvény módosítójában rejtették el. 
Hasonló trükkökkel ugyan a korábbi kormányok is éltek, de a gyakoriságuk igencsak megnőtt ebben a ciklusban. Új minőséget jelentett viszont visszamenőleges hatályú jogalkotás gyakori alkalmazása (például a 98 százalékos büntetőadó ügyében), ami a jogállamiság elvével teljes mértékben ellentétes. Ha a kormánytöbbség valamilyen akadályba ütközött, soha nem habozott, hogy akár egy ember kedvéért, akár egy ügyben elérhető kommunikációs eredményért megváltoztasson fontos jogszabályokat: előbbire példa, hogy Szapáry György kedvéért eltörölték a nagykövetekre érvényes 70 éves korhatárt, utóbbinak pedig jellemző esete, hogy az úgynevezett ároktői banda két tagjának szökésére hivatkozva (a bűnözők elfogása után) eltörölték az előzetes letartóztatás időbeli korlátját. 
"Vissza kell szerezni a közbizalmat. A magyar demokrácia kiüresedése 2006 óta rohamos tempóban zajlik, a folyamat azonban visszafordítható. Ehhez az kell, hogy végre bebizonyosodjon: a választópolgárok véleményének kikérése nem valamiféle tehertétel, hanem a megoldás maga." 

A Fidesz kommunikációjának már 2010 előtt fontos eleme volt, hogy a szocialista-liberális kormányok az emberek akaratával szemben kormányoztak, később pedig szívesen hivatkoztak arra, ők a nép meghallgatásával cselekszenek. Ennek bizonyítására indították el az alkotmányozás idején a nemzeti konzultációt, amit az úgynevezett szociális konzultáció, majd egy, közteherviseléssel és munkahelyteremtéssel kapcsolatos kérdéseket tartalmazó levél követett. Bár a kérdések úgy voltak megfogalmazva, hogy a válaszadók csak megerősítsék a kormány - minden bizonnyal már kialakított - álláspontját, sokan érezhették, hogy figyel a véleményükre a kabinet. Ennél valószínűleg nagyobb hatással vannak a kormányzati döntésekre azok a nem nyilvános közvélemény-kutatások, amelyeket immár 4,7 milliárdos keretszerződés alapján készít a Századvég. A kutatások alapján a Fidesz nagy fölénnyel vezet riválisai előtt, vagyis minden konfliktus ellenére sokaknak kedvére van az a p olitika, amit folytatnak. 

A kormány négy évét értékelő sorozatunk hamarosan a kormányprogram közbiztonságról szóló fejezetével folytatódik. A görögök kisstílű húzása. Megtagadták a szír delegáció gépének megtankolását 

01/22/2014 Közel-Kelet jelene 
De mit is várhatunk egy olyan nemzettől, mely totálisan elköteleződött a nemzetközi pénzhatalmak felé. 
Több órát vesztegelt az Athéni Nemzetközi Repülőtéren kedden a Geneva-2 békekonferenciára utazó szíriai kormánydelegáció gépe. 
A reptéri kiszolgálók nem voltak hajlandóak megtankolni a Szíria ellen kiszabott európai uniós gazdasági szankciókra hivatkozva. - adta hírül a SANA a Szíriai Állami Hírügynökség. 
A diplomatákák adályoztatását görög légiközlekedési dolgozók szakszervezete és az athéni külügyminisztérium is megerősítette. A Tu-134-es gépen összesen 26 ember utazott, köztük Valid al-Moallem külügyminiszter. 
A SANA szerint a gép kedden délután, négy órás késéssel folytathatta útját a szerdán kezdődött békekonferencia helyszínére, a svájci Montreuxba. 
A görögök minősíthetetlen viselkedése miatt viszont elmaradt egy tervezett találkozó Ban Ki Moon ENSZ főtitkár és a szíriai külügyminiszter között. 
A damaszkuszi diplomaták Svájcba utazásával kapcsolatban már hétfőn is merültek fel problémák. Franciaország nem adott engedélyt a szír delegáció gépének a francia légtér használatára. A hírt a francia külügyminisztérium később cáfolta. "A világnak szánt üzenetünk világos: Szíria soha nem lesz a Nyugat bábállama! Független ország vagyunk, harcolunk a terroristák ellen, és szabadon építünk kapcsolatokat azon országokkal, melyek érdekei egybeesnek a szír népérdekeivel." 

Dr. Bashar Al-Assad 

Látlelet a zsarnokságról 


A rendre gyakorolt hatás legfőképpen a lom elhatalmasodása révén jön létre. Minél nagyobb a lom annál jobban hat és a rend fölé nő. A lassú, de biztos uralkodás érdekében - a lom hat - felcserélődnek a szerepek (rejtett információk a magyar nyelvben), létrejön a hatalom, még érthetőbben HAT A LOM. 

A tízparancsolatot állították egyfajta mércének, ahol parancs, hogy "Ne ölj!" 

De hisz az egyszerű emberek sohasem gondolták úgy a dolgok megoldására, hogy megölik a másként gondolkodó, másként cselekvő, másként gazdálkodó embertársaikat, azt mindig minden korban parancsba kapták a (hat a) lomgyakorló rezsimtől. A (hat a) lomhatásnak joga felülírni a tízparancsolatot, az Isteni törvényeket? Az egyszerű emberben nincsenek meg a magasztos eszmék, az egyszerű ember génjeiben, a szüleitől kapott szívreflexekben őrzi a törvényt és ott senki szívében nincs erőszakhajlam. 

"Ne lopj!" 

A társadalmi normák alakítják ki azt a hajlamreflexet az emberekben, hogy a (hat a) lomparancsok megkerülhetetlenek és mivel kiölni még nem tudták a következtetések levonására képes gondolkodást, így önfeloldozást, nevezzük bűnözéshajlamnak (pl. cigányság, de az adó elkerülés is egyfajta hajlamreflex), gyakorol a mindennapokban. Természetessé válik egy olyan társadalomban a bűn, ahol az első milliókat "mindenki" a törvények megkerülésével, csalással szerzi, de ahol ezt a bűnt gazdasági érdekekre hivatkozva még titkosítják is (lásd pl. olajügy, autópálya építés), ott mi sem természetesebb, minthogy a megfelelési hajlam, csalókká, bűnözőkké neveli az embert. A szokás (ok, szok, soká, szokás) meghatározza a cselekvést, azaz a sokáig gyakorolt kizsákmányolás (akár banki, akár gazdasági) pszichoszomatikus (lelki eredetű) viselkedést, betegséget okoz. Beteges cselekménysorozatok alakulnak ki a harmónia nélküli megalázkodás gyakorlatokból, azaz a (hat a) lom kénytelen újabb törv ényekkel korlátozni azt a helyzetet, amit önmaga hozott létre. 

"Ne tény hamis tanúbizonyságot!" 

Azt kell mondani, megint csak a bibliából idézve, hogy "azt cselekedjétek mással, amit szeretnétek, hogy veletek cselekedjenek", azaz a viselkedési forma is (adócsalás) egyfajta tanúbizonyság, még pediglen az elfogadott normákról alkotott magatartás. Kérdezném: Ebben a társadalomban van olyan egyén, aki nem játszotta ki a törvényeket? Válaszolok, igen van, de azok belebetegedtek a megfelelési kényszermegélhetésbe (róka fogta csuka). Az életvitel a legnagyobb tanúbizonyság és sajnos a (hat a) lomgyakorlók feljogosítva érzik magukat arra, hogy a "kiskapun" közlekedjenek, amivel példát statuálnak. Hierarchikus (rangsorolt) a törvényfelfogás, legszerencsétlenebbnek (hajléktalan) semmit sem szabad (kitiltva a közterekről, elit negyedekből) - Az emberi jogok, kit érdekelnek-, a legszerencsésebbnek mindent szabad (kijátszani a gazdasági törvényeket, majd a tényt titkosítani) és a kettő közt az őrlőmalomban, az élet teljesen személytelen reflexidő. 

Még idéznék arról a bizonyos kőtábláról: 

"Ne borulj le nekik és ne engedd, hogy szolgálatukra kényszeríttess!"

Gavallér János
2014.01.22. Szégyenteljes leleplezés 


2012/04/21 NIF Avagy: Amit Orbán Viktor nem tett ki a honlapjára állambiztonsági múltjáról
"Orbán Viktor (Diktátorbán) annyira hozzászokott a párt-és kormányszintre emelt hazudozáshoz, hogy bárhol, bármikor, bárkit hülyének tud nézni szemrebbenés nélkül. Valóságellenes kommunikációja egy közepes képességű vidéki színész hamis gesztusaival egyre inkább a politikai giccs felé viszi hiteltelen alakját, nemzetrontó ámokfutását." - írtuk március 6-án, a "Miért nem akarja Orbán Viktor az állambiztonsági múlt feltárását?" című cikkünkben. Nem azt állítottuk, hogy beszervezték ügynöknek, hanem az általunk közölt dokumentumok - köztük Orbán saját kézzel felvázolt hálózata - alapján, arra a következtetésre jutottunk, hogy egy állambiztonsági hálózati személy kapcsolata volt, akit - akarva-akaratlanul - informált. 
 
Az öntelt ifjú

"Bárkit hülyének tud nézni!" 
Arra kértük a pártelnök-miniszterelnököt: adjon magyarázatot némely dokumentumra, tárja fel egykori kapcsolatrendszerét fedőnevek nélkül, nézzen szembe kendőzetlenül múltjával, melyről egy 2009. június 2-án közölt tanulmányban a Fidesz belső magjához tartozott, , "László" fedőnevű vezető, aki szigorúan bizalmas állambiztonsági ügyekkel, a párt külföldi kapcsolataival foglakozott, ezt mondta: "Orbán Viktornak komoly gondokat okoz az, hogy korábban volt valamilyen ügye, ami akkor ugyan elsimult, de ha nyilvánosságra kerülne, az a politikai szereplésének végét jelentené, olyan mértékben lejáratná őt." A "László" dosszié rejtélyét dr. Ilkei Csaba írta meg: "Állambiztonsági rendszerváltás, 1989: Ez egy életveszélyesen komoly ügy!" címmel... 
Cikkünk után Orbán egy hónapot várt, majd az orbanviktor.hu oldalon nyilvánosságra hozott néhány dokumentumot, válaszolva egy szocialista parlamenti képviselő írásbeli kérdésére. 
Sajnos, az akció nem több, mint Orbán parasztvakító porhintése, csak a félrevezetést szolgálja. (Spindoktora: Habony Árpád, az egykori hályogkovács egyre inkább leépülve olyan blödli ötletekre veszi rá Viktort, ami egyenesen a politikai natur blöff kategóriájába tartozik, s ami miatt ma már nem engednék be egy rangos szakmai klubba Londonban. Elődje, Wermer András is naív paraszt festő volt, de némely ravaszul sunyi tanácsa népművészi szinten bejött Viktornak.) 
Viktorunk 1., Csak a lényegre nem válaszolt., 2., Nem hozott nyilvánosságra mindent., 3., Sajnálatot igyekezett kelteni maga iránt olyan körülmények miatt, melyek nem léteztek. 
   1., Avatott szakértők szemében a saját kézzel írt hálózat volt a legértékesebb dokumentum. Rajta a következő: 
   "Csáki István 
    Temesvári fn. tmb. - Fidesz belső tag 
    Győri Gábor fn. hálózati személy 
    Kövér" 
 
Orbán saját kezű hálózata

       
Orbán egy szóval sem tért ki e dokumentumra. 

Nem tudtuk meg: miként került kapcsolatba Csáki István rendőr őrnaggyal, aki a BM. III. Állambiztonsági Főcsoportfőnökség II. Csoportfőnökségén, tehát a kémelhárításán dolgozott, annak a 7-a alosztályán. Szerepe azért is érdekes, mert az őrnagy édesapja Lévai Anikó és szülei lakóhelyén: Szolnokon volt az MSZMP megyei bizottságának munkatársa. 

A "Temesvári" fedőnevű titkos megbízottat, a Fidesz belső tagját sem a miniszterelnök azonosította, hanem mi. Ő Szeszák Zsolt (1968. december 9. Miskolc, Tolnai Edit), akkor az ELTE BTK. hallgatója, akit 1988. október 3-án szervezett be Kaizinger Zoltán rendőr hadnagy a politikai rendőrség, tehát a BM. III/III-2-a alosztályáról hazafias alapon az ifjúságvédelem területére. Állambiztonsági nyilvántartó kartonja lezáratlan, tehát feltehetően 1990-ig foglalkoztatták; kódja: 01 titkosított, DHBX-XX-PZ. 

Orbán elhallgatta a nyilvánosság előtt "Győri Gábor" fedőnevű hálózati személy valódi nevét és nem magyarázta meg Kövér László szerepét sem a felvázolt összefüggésben. 

Pedig "Győri Gábor" neve egy másik, már nem saját kézzel írt dokumentumban is kulcsfontosságú, ezért megkerülhetetlenné vált Orbán számára, de nem volt bátorsága és tisztessége tisztázni személyét és viszonyát hozzá. Pedig nem akármiről szól az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára által kiadott hiteles dokumentum 
 
Orbán, mint "Győri Gábor" hálózati kapcsolata

A BM. Adatfeldolgozó és Tájékoztatási Csoportfőnökség Állambiztonsági Operatív Nyilvántartó Osztálya 1989. június 23-án arról értesítette a BM. III/III-2 (tehát a politikai rendőrség ifjúságvédelmi osztálya) vezetőjét, hogy a BM. III/IV-2/b (tehát a katonai elhárítás koordinációs feldolgozó osztálya) területén dolgozó Tarján István százados operatív célból prioráltatta "Győri Gábor" fedőnevű hálózati személy kapcsolatát, aki a BM. III/III-2-a (tehát az ifjúságvédelmi politikai elhárítás a felsőfokú tanintézményekben) alosztály hálózatának kapcsolata: Orbán Viktor, 1963.V.31. Székesfehérvár, Sipos Erzsébet. 

  Nem kaptunk választ arra sem, hogy amikor 1988-ban ismét bevonultatták már "Kurázsi" fedőnevű beszervezési reménységként, hogyan értelmezzük a katonai elhárítás helyi szervének (III/IV -160) ezen feljegyzését: "...bevonultatták sorkatonai szolgálatra. Mindent elmond magáról és a Fidesz-ről, valamint terveiről." Mennyit mondott el miniszterelnök úr? - kérdeztük. De nincs válasz. 
  2., "Kurázsi" fedőnevű iratot egyáltalán nem hozott nyilvánosságra, mintha csak "Viktória" fedőnév alatt fordult volna elő. 
Teljes egészében hiányzik egy dosszié anyaga Orbán honlapjáról. Az, amely az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában 3.1.2. M-41477 szám alatt "László Péter" tmb. Munka Dossziéjaként olvasható, 1985.09.11.-én nyitotta a Nógrád megyei Rfk. ÁB szervének III/III. osztálya. 
(...) 


Minda Zoltán: Orbán Viktor az Alkotmány mikénti használatáról, valamint - pervesztés utáni lehangolt állapotban - a törvénysértően eljárt bíróságról és bírákról - 1988.05.19-én 
http://film.indavideo.hu/video/f_kopas_1?autostart=1&utm_source=flash&utm_medium=relatedvideos&utm_campaign=videoplayer 
Miért nem veszi(k) észre a bíróságok egyre inkább vállahatatlan működése miatti párhuzamot? 
Sok a dolga? 
Kapcsolódó: 
   Senki nem tudhatja, min megy át Horváth András. Kivéve egy embert 
   Orbán sikerei közelről: könyvelési trükkök százai 
 
Sűrű összefonódások - Nagyításért katt a képre!


Közérdekű bejelentés korrupcióról, személyes meghallgatás iránti kérelem 

Budapest, 2014. január 21. 

Tisztelt Miniszterelnök Úr! 

Az interneten szabadon elérhető () 1988.05.19-i Önről - is - a Magyar Hírlappal szemben indított bíróság per előtt és azt követően készült videón rögzített és - a mellékletben - szó szerint leírt nyilatkozatában a független igazságszolgáltatás és érintett szereplőinek működését bírálva az alábbiakat jelentette ki. 
1) "... akik szerepet vállalnak ilyen bírósági ítéletek meghozatalában, azokat egyetemleges felelősség terheli azért, ami itt folyik." 
2) " ... én fölesküdtem erre a magyar jogrendre, amikor doktorrá avattak, és amikor azt látom, hogy ezzel a jogrenddel azt lehet csinálni, ami ma történt, akkor erősödik bennem az az indulat meg az a hajlam, hogy nemhogy jogszerűen kell cselekedni, hanem ha kell, akkor a jog ellenében kell cselekedni, ami nekem konfliktust okoz, mert én egy fölszentelt vagy fölkent jogász vagyok." 
3) " ... létezik jogszabály Magyarországon, sokfajta jogszabály létezik, ami vonatkozik a működésünkre, ezeket azonban a bíróságnak mindig értelmeznie kell, és ez a bíróság a jogtól függetlenül értelmezi ezeket a jogszabályokat. Ha mi valóban el akarjuk érni, hogy a bíróság jogszerű, tehát a jogszabály szövege szerint értelmezze ezeket a jogszabályokat és ezzel a mi működésünket ennek megfelelően minősítse, akkor nekünk erőt kell felmutatni." 
4) "Mindenki, aki a nevét adja, asszisztál és nem tiltakozik az ellen, hogy ilyenek megtörténhetnek ebben az országban, mert ez nem volt más, mint a magyar jogállamiság, a jogrend leköpése, szemétre hányása, ..." 
5) "...aki ehhez a nevét adja, az valóban nem üzenek mást, csak hogy csókolja meg a fenekemet. Mindenkinek, aki ehhez a nevét adja." 
6) "Én tudtam, nem voltak illúzióim, hogy ez a bíróság, ha ezeknek azt mondják, hogy azt kell mondanotok, hogy a szervezet nem kaphat helyreigazítást, akkor ezek azt fogják mondani." 
7) "... amikor ott ülök, hús-vér emberek ülnek velem szemben hárman, ugyanolyan végzettségűek, mint én, ugyanolyan egyetemi diplomát tudnak a zsebükben, mint én, ... embernek lehet őket mondani, és mindenfajta erkölcsi tartás nélkül, büdös, mocskos eszközként fujtsák el ennek a hatalomnak a kezében." 
8) "Ők azok, akik ebben az országban egyedül megtehetnék helyzetüknél fogva, hogy azt mondják: nem, nekünk mondhatjátok ti, hogy ezt kell hozni meg idetelefonáltok. Nem. Nekünk van egy jogrendünk, mi ezt a hónunk alatt tudjuk, erre támaszkodunk, és erkölcsileg mi azt modjuk, hogy nem folytatható az a gyakorlat, hogy a párt idetelefonál, és mi meg ilyen döntéseket hozunk." 
9) "Ők lennének az egyetlenek, akik ezt megtehetnék, és ez a feladatuk, hogy ezt megtegyék. És nem ezt teszik." 
10) "Nem lehetnek illúzióink." (?) 
   
A második pont első bekezdése kapcsán rávilágítunk arra, hogy 1988-as idézett kijelentését követően 1998-ban és 2010-ben két ízben tett hivatali esküt a Magyar Köztársaság (Magyarország) miniszterelnökeként. 

Miniszterelnök Úr kort meghaladó - a jogon kívül kezelt perük elvesztése után megfogalmazott - 1988-as előrelátó tényállításait megismerve a bíróságok és bírák akkor is folyt törvényeket sértő működéséről, 23 éves letisztult, és kizárólag jogi alapokon nyugvó tényismeretek alapján és jogerős bírósági döntések birtokában arra kell az Ön figyelmét is felhívva rávilágítsunk, hogy a helyzet ezen a téren - az igazságszolgáltatásba és a közigazgatásba öntött súlyos (részben jogellenesen kezelt, eltűnt !) milliárdok ellenére - semmit nem változott. 

Ugyanis közhitelesnek állított, de hivatalos személyek felróható magatartása miatt törvénysértő, hamis adatokkal telis teli állami nyilvántartásokkal (cégjegyzék, ingatlan-nyilvántartás, felszámolói névjegyzék, CO2 kvóta, stb.) és a kógens törvényi rendelkezések lábbal tiprásával eleve irat- és tényellenes alapokon, a hatályos törvényekkel tételesen szembe haladó valótlan tényállás közokiratba foglalásával naponta születő, törvényeket és jogokat sértő bírósági és közigazgatási határozatokkal megcáfolhatatlanul bizonyított az, hogy az 1988-as kijelentései továbbra is igazak, illetve még inkább aktuálisak, mint 1988-ban. Az igazságszolgáltatás - egyes érintett eljáróin keresztül - jogon kívüli szempontoknak sorozatosan teret engedve pontosan feltérképezett csoportok gazdasági érdekeit nyíltan kiszolgálva működik "mindenfajta erkölcsi tartás nélkül, büdös, mocskos eszközként". Ez persze nem önmagától történik 25 évvel 1988-at követően a kényszerűen kifogásolt módon, mivel ezen megengedhetetlen folyamatoknak a hátterében névvel és arccal rendelkező hús-vér emberek ülnek, esetenként hárman, és ugyanolyan végzettségűek és ugyanolyan egyetemi diplomát tudnak a zsebükben, mint a tisztességes és jól felkészült ügyvédeink. 

A bíróságok és a közigazgatás fentiek szerinti törvénysértő működését igazolják, hogy 
- tömegével (ezres nagyságrendben) sértik meg, vonják el évről évre a bíróságok - az ügyészség törvényeket sértő belenyugvása mellett - a bírósági eljárásokban szereplő felek jogorvoslathoz való jogát, a feltárt jogsértések esetén a hatékony jogorvoslat biztosítása helyett újabb törvény- és jogsértéseket megvalósítva, esetenként nyíltan célirányos módon, 
- az állami szervek által vezetett közhitelesnek minősülő nyilvántartási adatokat sorozatosan hagyják indokolás nélkül figyelmen kívül, sőt sorozatosan történik meg az is, hogy a közokirat megfelelően igazolt tartalmát a valósággal szögesen ütköző tartalommal foglalják közokiratokba, majd arra jogot alapítanak, 
- a Legfelsőbb Bíróságon / KÚRIÁN kihirdetett és írásba foglalt kézbesített jogerős(nek állított) ítéleteken utólag (14 év után is) hajtanak végre célirányos módosításokat azért, hogy a törvény kógens rendelkezését - látszólag törvényesen - ne alkalmazzák, 
- az Ön által jobb kezeként nevezett dr. Matolcsy György NGM miniszter úr kézjegyét sorozatosan lehet a törvényi következmények nélkül a bírósági ügyeinkben felhasznált meghatalmazásokon meghamisítani akként, hogy abba az érintett - már az 500 és 2000 Ft-os bankjegyeket MNB Elnökként aláíró - exminiszter úr nem csak, hogy belenyugszik, de a jog talaján meg nem magyarázható közokiratokban is rögzített (!) jogon kívüli lépésekkel - jogainkat tovább csorbítva - meg nem engedhető magatartást tanúsít még a folyó évben is a hivatalból üldözendő törvénysértések megalapozott gyanúját megvalósító hivatalos személyek vonatkozásában, 
- a PSZÁF, az MNB, a bíróságok, az ügyészség és közigazgatási szervek által tudottan részben hamis tartalmú, részben meg sem lévő értékpapírok ellenére folytatnak közismert személyek olyan tevékenységet nagyszámban, amely egyrészt nevezett állami szervek - érdemi, de sorozatosan elmulasztott - ellenőrzési és szankcionálási körébe tartoznak, másrészt pedig a feltárt jogellenes eljárások változatlan törvénysértő formában való szabad folyásának fenntartása a teljes pénzügyi rendszer lepusztulását vetíti előre - az Ön 1988-as álláspontjához hasonlatosan, 
- hamis értékpapírokkal működtetnek állami vállalatokat is, milliárdos állami vagyonokat jogosulatlan harmadik személyek részére törvénysértően átjátszva, 
- népszavazással és külön törvénnyel is előírt kötelező vagyonelszámolás körébe tartozó készpénzt fantom szervezet neve alatt törvénysértően működtetett bankszámla útján jogellenesen vontak ki a törvény szerinti kötelező elszámolási körből, a tudottan állami vagyonnal sajátként rendelkezve, 
- Magyarországon működő bankok és pénzintézetek - esetenként 15 éve - megszűnt szervezetek eljárása mellett törvénysértően nyitnak és működtetnek bankszámlákat, majd a meg sem nyitható bankszámlákon bonyolított számlaforgalmat eltitkolják az arra jogosultak elől banktitokra történő csalárd hivatkozással, amely törvénysértő folyamatokhoz banktitokra való csalárd hivatkozással segédkezet nyújt Bankszövetség is, 
- öt éven túl gátolják és tagadják meg - vitán felül - ügyfelek részére a 2004. évi CXL. tv. (Ket.) hatálya alatt működő különböző hatóságok az ügyféli jog gyakorlását (iratbetekintés, iratmásolat készítés, ügyszám megismerése, ügyfélfogadás, stb.), 
- az Ön által vezetett Kormány olyan korrupciós határozatot hozott 1104/2012. (IV.6.) szám alatt, amelyben hatályos törvény (2004. évi L. tv.) és hazánkban 2004-ben kihirdetett 1999 óta létező nemzetközi egyezmény létezését tagadták le, 
- bírák, ügyészek és más hivatalnokok nyíltan kettős mércét alkalmazva járnak el sorozatosan, (azt nem tudjuk, hogy ezt telefonhívásra teszik-e?), 
- célirányosan tűntetnek el - jogkövetkezmények nélkül - állami szervektől ügyek aktáit, amely hivatalnak felróható magatartásra azután a jogában sértett fél hátrányára alapítanak jogot, 
- stb. 

Ugyanakkor az 1104/2012. Kormányhatározat "a program alapelvei" és annak 6. pontja "a múltbéli korrupcióért való számonkérés" címszó alatt azt rögzíti; 
"Minden múlt és jövőbeli korrupciós cselekmény hathatósan, gyorsan és teljes körűen kivizsgálásra és szankcionálásra kerül." 

Úgy ítéljük meg, hogy a hivatkozott - hatályos törvény létezését is eltagadó - 2012-es korrupciós Kormányhatározat azonban már az Ön által 1988-ban megfogalmazott üzenet szellemében született, amely ellenére mégis törvényt és jogokat sértő sajnos - szerény jogi megítélésünk szerint. 

Miniszterelnök Úr magát 1988-ban "egy fölszentelt vagy fölkent jogász"-nak nyilatkozta, amely jogi végzettsége alapján hivatalból van tudomása arról, hogy a régi Btk. 137. §-a, az új Btk. 459. §-a, illetve a 2005. évi CXXXIV. tv. értelmében a Miniszterelnök és az országgyűlési képviselő is hivatalos személynek minősül, aki hivatali esküvel be- és megtartani vállalt törvény alapján kötelezett intézkedni "... akik szerepet vállalnak ilyen bírósági ítéletek meghozatalában, ...", mivel ezen személyeket "egyetemleges felelősség terheli azért, ami itt folyik.". 

Ezen tényre azon 1988-as kijelentése miatt világítottunk rá, mivel Ön úgy látta a kritizált működést folytatott bíróság és bírák kapcsán, hogy "Ők lennének az egyetlenek, akik ezt megtehetnék, és ez a feladatuk, hogy ezt megtegyék." 

Tisztelettel világítunk rá arra, hogy a törvényi megfogalmazás értelmében hivatalos személy az eljárása során tudomására jutott hivatalból üldözendő törvénysértés gyanúja esetén köteles a Be. 171. § (1) bekezdésében rögzítettek szerint hivatalból eljárni, amely hivatalos személyekre vonatozó törvényi kötelezettség teljesítése kapcsán arra is rávilágítunk, hogy az, 1989. október 23-a óta jogállam Magyarországon szintén folyamatában szenved csorbát. 

Annak ellenére ami itt ma történik és a demokratikus jogrend égisze alatt két évtizeden túl a hatályos törvényekben biztosított jogok hivatalos személyek által is történő lábbal tiprása mellett folyik - az Ön 1988-as üzenetétől eltérően () - mi nem üzenünk senkinek semmit. Ugyanakkor sokadik alkalommal terjesztünk elő kérelmet arra, hogy célirányosan felhatalmazott személyes megbízottja részére érdemben tárhassuk fel a húsz éven túli kényszerű jogérvényesítés nem hétköznapi szinten, de kizárólag jogi alapon összegzett, és a "fölszentelt vagy fölkent jogász" hite szerinti demokratikus, jogállami működésről Önhöz eljutni hagyott valós információkkal szögesen ütköző, az előállt tényleges helyzetet feltáró rendkívül súlyos k(o)órképet. 
       
      Tisztelettel: 
      Minda Zoltán 
      Dr. Kazinczki Tibor 
O. V.: Laci, ha nem nyerünk, hazamegyek, és kitörlöm a fenekemet az Alkotmánnyal, azt megígérhetem. 

Komoly lelkiismereti konfliktusokat okoz ez az ítélet számomra, tekintve, hogy én fölesküdtem erre a magyar jogrendre, amikor doktorrá avattak, és amikor azt látom, hogy ezzel a jogrenddel azt lehet csinálni, ami ma történt, akkor erősödik bennem az az indulat meg az a hajlam, hogy nemhogy jogszerűen kell cselekedni, hanem ha kell, akkor a jog ellenében kell cselekedni, ami nekem konfliktust okoz, mert én egy fölszentelt vagy fölkent jogász vagyok. 

Ma nagyon világossá válhatott mindenki számára, az összes Fidesz-tag számára az, hogy létezik jogszabály Magyarországon, sokfajta jogszabály létezik, ami vonatkozik a működésünkre, ezeket azonban a bíróságnak mindig értelmeznie kell, és ez a bíróság a jogtól függetlenül értelmezi ezeket a jogszabályokat. Ha mi valóban el akarjuk érni, hogy a bíróság jogszerű, tehát a jogszabály szövege szerint értelmezze ezeket a jogszabályokat és ezzel a mi működésünket ennek megfelelően minősítse, akkor nekünk erőt kell felmutatni. Azok az emberek, akik ma ebben a pártban benne vannak, ennek a pártnak nemcsak lehet, hanem egyszerűen a tagjai, akik szerepet vállalnak ilyen bírósági ítéletek meghozatalában, azokat egyetemleges felelősség terheli azért, ami itt folyik. A magam részéről nem mentek föl senkit. Mindenki, aki a nevét adja, asszisztál és nem tiltakozik az ellen, hogy ilyenek megtörténhetnek ebben az országban, mert ez nem volt más, mint a magyar jogállamiság, a jogrend leköpése , szemétre hányása, szóval amit akarunk, az Alkotmánynak a felrúgása, minden, amit akarunk, itt ma megtörtént, aki ehhez a nevét adja, az valóban nem, annak nem üzenek mást, csak hogy csókolja meg a fenekemet. Mindenkinek, aki ehhez a nevét adja. 

Az ember tudja, hogy ebben az országban a rendőrök mindent megcsinálhatnak, mint ahogy meg is csináltak velünk a szervezet létrehozásakor, akár meg is verhettek volna, amikor bevittek minket a rendőrségre, nyugodtan. Ez egy dolog, az ember ezt tudja, ezzel számol, és így más, amikor a valagára vágnak egy gumibottal. Most ugyanaz a helyzet történt. Én tudtam, nem voltak illúzióim, hogy ez a bíróság, ha ezeknek azt mondják, hogy azt kell mondanotok, hogy a szervezet nem kaphat helyreigazítást, akkor ezek azt fogják mondani. Csak más, amikor ott ülök, hús-vér emberek ülnek velem szemben hárman, ugyanolyan végzettségűek, mint én, ugyanolyan egyetemi diplomát tudnak a zsebükben, mint én, egyáltalán ugyanúgy mozognak, húsból vannak, kezük, lábuk van, amitől embernek lehet őket mondani, és mindenfajta erkölcsi tartás nélkül, büdös, mocskos eszközként fujtsák el ennek a hatalomnak a kezében. Ők azok, akik ebben az országban egyedül megtehetnék helyzetüknél fogva, hogy azt mondják : nem, nekünk mondhatjátok ti, hogy ezt kell hozni meg idetelefonáltok. Nem. Nekünk van egy jogrendünk, mi ezt a hónunk alatt tudjuk, erre támaszkodunk, és erkölcsileg mi azt modjuk, hogy nem folytatható az a gyakorlat, hogy a párt idetelefonál, és mi meg ilyen döntéseket hozunk. Ők lennének az egyetlenek, akik ezt megtehetnék, és ez a feladatuk, hogy ezt megtegyék. És nem ezt teszik. Nem lehetnek illúzióink. 

Ez az ország jelen pillanatban békés szigetnek tűnik ahhoz képest, ahogy fél év múlva ki fog nézni. Itt sorozatos botrányok lesznek, szervezetek fognak alakulni, tüntetések lesznek, sztrájkok lesznek, szóval minden lesz, ami egy gazdaságilag szép lassan lerohadó országban lenni szokott. Ez itt lesz, ez meg fog történni. Úgyhogy senkinek ebben az országban ne legyen illúziója arra nézve, hogy amikor majd lepusztulás lesz, tömeges elégedetlenség lesz, akkor majd, ha rajtuk múlik, milyen ítéletek fognak születni ilyen ügyekben. Ne legyen illúziónk. Az a politikai rendszer, ami nem hajlandó tárgyalni, ami nem hajlandó a társadalom megszerveződő erőivel tárgyalni, az csak önmagának tehet szemrehányást később, amikor rálőnek. Csak magának, és nem a lövöldözőket kell, hogy terhelje a felelősség, hanem azokat, akik nem voltak hajlandóak a békés szándékúakkal tárgyalni, elismerni azokat és működni hagyni. Erről van itt szó. A felelősség őket terheli, hát elzárkóznak a párbeszéd el ől, lehetetlenné teszik azt, hogy azokat az indulatokat, amik felgyülemlenek ebben a társadalomban, normális, civil polgár módjára szerveződve levezessük. Hát ezt teszik lehetetlenné. 

Aztán amikor majd itt kergetik őket az utcán, akkor majd azt fogják mondani, hogy akik kergetik őket, azokat terheli a felelősség. Egy nagy fenét. Azokat terheli, akik belekényszerítik az embereket, hogy csak elkergetni lehessen őket. 

Hány áldozata lehetett a holokausztnak? 2014. január 24. SVPSZ 
Az alábbi írást másoltam, mint Schmitt Pali a doktorit. K. K. monogramú társunk tette közzé. 
"A New York-i Zsidóközpont a következő adatokat tette közzé: 
Zsidók a világban: 
1938 Zsidók: 15 748 091 
1948 Zsidók: 15 753 638 
Plussz eredmény: 5.547 
Játék a számokkal: 
5.547, 5.755 
Wikipédia, címszó II. világháború áldozatai ORSZÁGONKÉNT. A fejlécen valamikor zsidó címszó szerepelt, kijavították "A holokauszté" címszóra. Lejjebb pörgetek, az eredmény 5 754 400 fő ÁLDOZAT. 
Játsszunk egy kicsit a számokkal. 547, 754. Első pillantásra hasonló számok, szinte elsiklik az ember szeme fölötte, de forgassuk egy kicsit, csereberéljük fel őket. 
Ha elveszem a milliós tételt, vagyis csak a pucér 5.754-es számot nézem, na kerekítsük jóindulatúan a 400 főt felfele a zsidó matematika szerint, akkor 5.755. 
"A Claims Conference az új Budapest Alapból kilencven nap alatt 11 millió eurót fizetett ki a vészkorszak 5 755 túléloje számára." 
Tehát ha a plussz eredmény a New-Yorki Zsidóközpont szerint 5.547 és 5.755 a túlélő, akkor gyakorlatilag 208 a különbözet. Nem semmi 90 nap alatt 11 millió EU jogtalan haszon 208 főre. Tessék kiszámolni napi árfolyamon. Na ugye? Hová lett a pénz? 
Jews In Europe 
- 1938: 8,039,608 
- 1948: 9,372,668 
Plussz eredmény: 1.333.060 
Na ezért kellett a szájkosártörvény! 
A számadatok viszont magukért beszélnek! 
Dilemmám a következő, mindezek után hol keressem a 6 milliót? 
Aki pedig tudja, cáfolja meg a New York-i Zsidóközpont hivatalos adatait. 


Ezúttal már az ENSZ-ben is bocsánatot kellett kérnünk... 2014. január 24. ...a magyar holokausztért! A magyar holokauszt mi volt? Mohácsnál a Fuggerek miatt elvesztettük a csatát! 1919-ben a zsidó vörös vircsaft miatt eljutottunk Trianonig! 1947-ben kék cédulás választási csalással nyakunkra ült a kommunista zsidó kormány. Egyetlen magyar sem volt benne! Gyalázatos tetteik miatt eljutottunk 56-ig... Az igazi magyar holokauszt azonban napjainkban van folyamatban: annyi kártérítést kell fizetnünk, hogy a SAJÁT PÉNZÜNKÖN VÁSÁROLJÁK FEL A HAZÁNKAT! 

Kapcsolódó: 
   A leghíresebb holokauszt-fotó csalás, mert a holokauszt nem történt meg! 


Minden összejött a kormány és a zsidók ütközetéhez 


A rabszolgatartók és a helytartók civakodnak a koncon , és a zsarolhatóságon .
Bár már azt látnánk , hogy az országból is kivonulnak a világ hóhérai a kis terroristák nagy rablóknak születtek .

Prókai Eszter 2014. 01. 24. 07:00 Origo 
Viharos konfliktusok terhelik az elmúlt hetekben a magyarországi zsidó szervezetek és a kormány közötti viszonyt. Több egymástól elvileg független ügy miatt alakult ki feszültség. A zsidók azt mondják, hogy kivonulnak a Holokauszt-emlékév programjaiból, ha az állam nem lép legalább egy kérdésben hátra. 
Egy állami emlékmű, egy holokauszttémájú állami projekt és egy állami alapítású intézetet irányító történész nyilatkozata mérgezi az utóbbi hetekben a kormányzat és a magyarországi zsidó szövetségek kapcsolatát. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Magyarországi Cionista Szövetség a Holokauszt-emlékévből való kiszállást is kilátásba helyezte, ha a kormány legalább valamelyik témában nem hátrál meg. 
A nyilvános konfliktust az a december végi kormányhatározat indította el, amely szerint a német megszállás évfordulójára emlékmű épül a Szabadság téren. A Kormányzati Információs Központ az alaptörvényre hivatkozva érvelt az emlékmű mellett. Eszerint Magyarország 1944. március 19-én elveszítette állami önrendelkezését, és csak 1990-ben szerezte vissza. A kormány és a Fidesz kommunikációja szerint az emlékmű minden áldozatnak emléket állít, erről beszélt például Rogán Antal V. kerületi polgármester, parlamenti frakcióvezető is. 
Az ellenzők, köztük Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija szerint viszont az emlékmű azt sugallja majd, hogy Magyarország nem felelős a deportálásokért, és attól is tartanak többen, hogy szélsőjobboldali emlékhellyé válik majd. 
A Mazsihisz szerint ráadásul az emlékműről szóló döntés módja és gyorsasága a hazai és nemzetközi zsidó közösségen belül kétségeket és komoly aggodalmat kelt. A szobor nemzetközi visszhangokat is kiváltott. Az Egyesült Államok budapesti nagykövetjelöltjének szenátusi meghallgatásán a Helsinki Bizottság demokrata párti elnöke azt mondta: az USA-ban jelentős aggodalmat kelt az emlékmű, mert úgy tűnik, azt próbálják vele üzenni, hogy minden, ami Magyarországon a második világháború idején történt, a németek felelőssége volt. 
A német nagykövetség visszafogottan annyit reagált, hogy az emlékhellyel kapcsolatos felelősség a magyar kormányé, és sajnálatosnak tartják, hogy a döntést nagyon gyorsan és széles vita nélkül hozták meg. 
Vitatott mondatok 
Egy másik érzékeny pont egy nyilatkozat Szakály Sándortól, az állami alapítású Veritas Történeti Intézet vezetőjétől. Ő azt mondta, hogy a történészek közül többen úgy ítélik meg, 1941-ben Kamenyec-Podolszkba történt az első deportálás a második világháborúban Magyarországról, de véleménye szerint ez inkább idegenrendészeti eljárásnak tekinthető, mert azokat, akik nem rendelkeztek magyar állampolgársággal, ide toloncolták ki. A témában készült cikkünket itt olvashatja el. 
Szakály később bocsánatot kért szavaiért, ezzel azonban nem érte be a Mazsihisz. Ők és 15 másik zsidó szervezet azt követelték: mondjon le az intézet vezetéséről, a kormány pedig mutassa meg, hogy a gyakorlatban is él a zsidóságot sértő megnyilvánulások elleni nulla tolerancia elve. A kormány erre a felvetésre azóta sem reagált semmit, bár L. Simon László, a parlament kulturális bizottságának elnöke az ATV Start szerdai műsorában védelmébe vette Szakályt. Szerinte egy kiváló történészről és elkötelezett demokratáról van szó, aki nagyon helyesen belátta, hogy rosszul, hibásan fogalmazott. 
 
Szakály Sándor történész, az újonnan megalakult Veritas Történetkutató Intézet főigazgatója interjút ad az MTI újságírójának - Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd (képméret 666x444!)

A Mazsihisz kifogásolja ezek mellett azt is, hogy szerintük nem világos az épülő józsefvárosi holokauszt-emlékközpont (Sorsok Háza) ideológiája. Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz ügyvezető igazgatója korábban azt nyilatkozta, azt kérik a kormányzattól, hogy az általuk javasolt embereket vegyék be a Sorsok Háza projektbe. Ezt azzal indokolta, hogy nem szeretnék, ha az odalátogatók nem tudnák meg, mi vezetett a holokauszthoz, és ha úgy jönnének ki az intézményből a diákok, hogy a holokauszt csak a németek bűne. A Mazsihisz keddi sajtókonferenciáján pedig Karsai László történész keményen kritizálta a központot vezető Schmidt Máriát is, akiről az Index szerint azt mondta: őt "kinevezni a Sorsok Háza élére olyan, mintha egy nyilvánosház vezetőjétől kérnénk erkölcsi tanácsot". Heisler azt mondta, hogy a Mazsihisz nem osztja Karsai véleményét, Karsai pedig később bocsánatot kért. 
Vállalhatatlannak tartanak egy olyan beszélgetést is, amely a közszolgálati rádió Életmentő történetek című műsorában ment le. Ebben Hantó Zsuzsa történész-szociológus és Domokos László közíró arra jutott, hogy 1944 nyarán Budapesten valóságos tömeges embermentés zajlott, "közel 300 ezer embert bújtatni kellett, élelmezni és ruházni". Az üldözött zsidókon "egészen példátlan társadalmi összefogás" segített, amiben "elképesztő arányban" vett részt a magyar társadalom. Majd számos példát hoztak arra, hogy a megmentett zsidók milyen hálátlanok voltak. 
"A Mazsihisznek a mindenkori kormánnyal kapcsolatban kell lennie, ezért nem is elképzelhető, és nem is ez a célunk, hogy végleges kenyértörésre kerüljön sor" - mondta Heisler András, a Mazsihisz elnöke az Origónak azokra a hírekre reagálva, hogy a szervezet mindezek miatt minden kapcsolatot megszakíthat a kormánnyal. Mint mondta, nem erről van szó, hanem arról, hogy a szervezet kivonulna a Holokauszt-emlékév 2014 programból. 
A szövetség Heisler elmondása szerint "intenzív kapcsolatban áll" a kormánnyal, amit ő pozitívan értékelt. "Úgy érzékelem, hogy ők is gondolkodnak gesztusokban felénk, és nem szeretnék töréspontig vinni a dolgot." 
"Csak akkor fogunk kivonulni a Holokauszt-emlékévből, ha rá leszünk kényszerítve" - mondta Heisler. Kérdésünkre, hogy minek kell történnie a kormány oldaláról ehhez, azt mondta: ha semmilyen engedményt nem kapnak. Ha akár csak az egyik követelésüket teljesítik, azt már egyértelműen a pozitív hozzáállás jeleként fogja értékelni a Mazsihisz. 
Kibírjuk az egymillió forint nélkül is 
Szinte pontosan ugyanezeket említi a feszültség forrásaként a Magyarországi Cionista Szövetség is. Szerintük Szakály megnyilvánulása történelmileg és erkölcsileg is minősíthetetlen, a határon túlra nyúlóan is közfelháborodást keltett. Ők azt is kilátásba helyezték, hogy ha nem mozdítják el a történészt a posztjáról, akkor a szövetség megszünteti képviseletét a Zsidó Kerekasztal összejövetelein, és kilépnek a Holokauszt-emlékév programjaiból. 
A kormányzati gesztusokból egyébként nekik egyelőre nem sok jutott. Kardi Judit elnök szerint őket "a kutya nem kereste". Az elnök azért is különösen csalódott, mert korábban, például a nemzeti alaptantervről szóló egyeztetéseken még le tudtak ülni tárgyalni a kormánnyal, részt lehetett venni a megbeszéléseken, még ha nem is értettek mindenben egyet. Ennek azonban, mondta, úgy tűnik, hogy vége. 
Közösen dolgozni a jövőben is 
Orbán Viktor eddig egyszer szólalt meg az emlékmű ügyében: a Mazsihisznek küldött szerdai válaszlevelében leírta, hogy a magyarországi zsidó közösség sorsát kormánya mindig is szívén viselte, és meggyőződése, hogy "a jövőben is közösen dolgozhatunk azért, hogy Magyarországon a kölcsönös tisztelet, egymás megértése és hazánk közösségeinek együttműködése tovább erősödjék".
Ebbe a sorba illeszkedik szerinte a német megszállás áldozatai előtt tisztelgő emlékmű is. Orbán azt is írta, hogy a beruházás nem igényel magyarázatot, az áldozatok iránti tisztelet nem engedi meg, hogy a bebörtönzöttek, elhurcoltak, meggyilkoltak sorsa mellett főhajtás és szó nélkül elmenjünk. 
Megkérdeztük a Miniszterelnökséget, látnak-e lehetőséget arra, hogy a zsidó szervezetek követeléseiből bármit is teljesítsenek, illetve, hogy lesz-e bármilyen hatása a Holokauszt-emlékév eseményeire, ha valóban megszakad az együttműködés a Mazsihisszel. A kormányszóvivői iroda azt közölte: nem tudnak újat mondani a kormány eddigi álláspontjához képest, és Orbán Viktor szerdai levelét békülékeny hangvételűnek nevezték. Arra pedig, hogy készülnek-e rá, hogy tényleg kiléphet a Mazsihisz a programokból, azt felelték: erre csak akkor tudnak válaszolni, ha valóban bekövetkezett. 
Kapcsolódó: 
   Nem szűnik a hisztériakeltés Vona londoni gyűlése miatt - a nagykövetség és a külügy helyett a lengyelek készülnek a magyarok védelmére 
   "Hazudtunk reggel, délben meg este" - Egy "Széchenyi-idézet" nyomában 

"Nyolc ok, amiért az Új Világrend gyűlöli Szíriát" 
2014-01-21. 13:42 Kuruc.info 
Egy bátor fiatal lány Youtube-videón mondja el a véleményét: 
 
Videó: 
http://www.youtube.com/watch?v=TP3mXVRd89Y (magyar felirat bekapcsolható)


A videó szövege magyarul:

1) Szíria jegybankja az állam tulajdonában és ellenőrzése alatt van. Azaz a szíriai pénzt a saját jegybank bocsátja ki a saját nép érdekeinek megfelelően, nem pedig a Rotschildok ellenőrizte globális bankárok, akik álarc mögé rejtőzve operálnak New Yorktól kezdve Londonon át Párizsig, Baselig. 


Ez azt jelenti, hogy a szíriai valuta volumene az ország gazdaságának érdekeivel, a munkaerőpiaccal, az ipari termeléssel van összehangolva, azaz mindazzal, ami a szíriai emberek érdekeit szolgálja. Ez ellentétben áll a nyugati rendszerrel, amely a külföldi bankvilág parazita, uzsorázó, spekulatív pénzügyi rendszerével van összekapcsolva. A nyugati rendszer a világ jegybankjai fölötti ellenőrzést akarja megszerezni, hogy a pénzmennyiséget a valós igényekkel szemben korlátozhassák. Ez érinti a kamatmentes kölcsönöket, melyekre közfeladatok finanszírozásához van szükség, mint például erőművek építése, közlekedés, energiaellátás, közösségi lakásépítési projektek, produktív magángazdaság és magánkezdeményezések. Ezek a produktív erők - akár állami, akár magántulajdonú - a nyugati rendszerben alá vannak vetve a halálos kamat- és uzsorarendszernek. 

Az idegen kézből származó hitelek az okai az állami eladósodások végtelen láncolatának. Az államadósságok nőnek és nőnek, és végső soron minden országot tönkretesznek. De ezt a tönkretételt - a szót ügyesen forgatva - normálisnak állítják be. 

Szíria ennek ellenállt. Világos, hogy ez nyomós ok volt a parazita bankárok részéről Szíria kiiktatására. 

2) Szíriának nincs adóssága a Nemzetközi Valutaalapnál. Ez azt jelenti, hogy a szír vezetés megértette, hogy az IMF egy olyan konstrukció, amelyet az államok finanszíroznak, de a globális megabankok ellenőriznek. 

Az IMF a nemzetközi magánbankárok szolgálatában működik rendőri adósságbehajtó hatóságként. Az IMF rögtön aktivizálódik adósságbehajtóként, amint egy gyöngébb országot karjaiba hajtottak. Amint az eladósodott ország nem képes elég pénzt összekaparni a valós gazdaságban dolgozók verejtékes munkájából, az ország egész gazdaságát átengedik a parazita globális bankároknak. Ezt privatizálásnak nevezik. 

Alapjában véve az IMF a globális hatalmi elit adóhatóságaként működik. Az embereknek ugyan nem kell közvetlenül adót fizetniük az IMF-nek, de az IMF-nek engedelmeskedő kormányok szépen továbbítják a behajtott adókat. 
Ezek az úgynevezett pénzügyi válság valós okai, melyek Görögországot, Ciprust, Írországot, Argentínát, Spanyolországot, Nagy-Britanniát, Olaszországot, Portugáliát, az USA-t és Franciaországot sújtották. 

Globális rabszolgaságot nem lehetett volna jobban kitalálni és tervezni. Valódi muszlim országok joggal utasítják el a nyugati bankrendszer praktikáit mint erkölcstelenséget. Így volt ez Kadhafi Líbiájában, így van ez ma Szíriában és Iránban. 

Mindez jó ok a parazita bankárok számára, hogy elpusztítsák Szíriát, ahogyan azt Líbiával tették, és Iránnal tervezik. 

3) Szíriában nincs megengedve a génmanipulált vetőmag (GMO). Ezt Aszad elnök az emberi egészség védelmében megtiltotta. Sziriában jól tudják, hogy Monsanto és társai a világuralomra törekednek az élelmiszerellátás ellenőrzésén keresztül. A jövő gazdasági válságai ugyanis nemcsak az olajkitermelés miatt robbannak ki, hanem amiatt is, hogy az államok a Monsanto által szabadalmaztatott és mérgezett mezőgazdasági termények miatt nem tudnak elég élelmiszert polgáraik asztalára letenni. Ez volt egyébként az oka annak, hogy Irak megszállása során elhatározták, hogy Monsanto-vetőmagot használnak Irakban. Ez az oka annak is, hogy a vazallus államok, mint pl. Argentína arra kényszerülnek, hogy termőföldjeiket és állampolgáraikat megmérgezzék, hogy meghajoljanak a Monsanto követelései előtt. 

Valóban jó ok a Monsanto számára, hogy kiküszöböljék Szíriát. 

4) Szíria lakossága jól tájékozott az Új Világrendet illetően. A médiában és az egyetemeken megvitatják a globális hatalmi elit befolyását. 

A szír emberek teljesen felfogták, hogy Nyugaton a tényleges hatalom nem a Fehér Házban vagy a Downing Street 10. alatt van, nem a parlamentekben, hanem az agytrösztnek (think tank) nevezett műhelyek komplex, hatalmas hálózatában, melyet az elit ural. A láthatatlan hatalom csúcsán a New yorki székhelyű CFR (Council on Foreign Relations - Külügyi Tanács), a Bilderberger csoport, a Trilaterális Bizottság, a Világgazdasági Fórum és a londoni Institute of International Affairs - Nemzetközi Ügyek Intézete - áll. Ezek a hatalmi központok szorosan együttműködnek világszerte a megabankárokkal, a médiával, az egyetemekkel, a katonasággal, a multinacionális vállalatokkal. Szíria nyíltan mert szólni a titkos társaságokról, mint a szabadkőművesek, valamint a Yale Egyetem Skull and Bones társasága. Ilyen titkos társaságok tagjai George W. Bush volt amerikai elnök, vagy a mostani USA-külügyminiszter John Kerry. 

Egészen világos, hogy mindez ok arra, hogy ezek a személyek parancsot adjanak kifutófiújuknak, Obamának, hogy iktassa ki Szíriát. 

5) Szíria hatalmas olaj- és gázkészletekkel rendelkezik - és ez már ok a háborúra. Ha a Nyugat háborúba vonul, hogy megvédje a szabadságot, az emberi jogokat és a demokráciát, az olaj bűze csapja meg az ember orrát. Így volt ez Irakban, Líbiában, Kuvaitban, a Falkland-szigeteknél, Afganisztánban. Szíriának hatalmas energiahordozó készletei vannak, úgy a partok előtt, mint a föld alatt. Szíria együttműködik Iránnal egy kőolajvezeték építésében, természetesen a nyugati olajkonszernek ebből ki vannak zárva. Az energiahordozók kitermelésének, valamint a szállítási utak ellenőrzésének monopóliuma az USA és Nagy-Britannia legfontosabb célja. 

Csakugyan nyomós ok a BP, Exxon, Royal Dutch Shell, Texaco, Total, Repsol és Chevron számára, hogy Szíriát leigázzák. 

6) Szíria határozottan állást foglalt a cionizmus és Izrael ellen. Izrael bűnös gyakorlatot, rasszista apartheid-politikát folytat a leigázott palesztinokkal szemben. Szíria vezetése nem habozik Izraelt annak nevezni, ami: egy rasszista imperialista állam. Izrael a genocídium alkalmazója, ahogyan azt a gyűlölet fala bizonyítja, amellyel a palesztinokat szabad ég alatt körbeveszik. Izrael úgyszólván egy gigantikus méretű Auschwitzot üzemeltet Palesztinában, millió bebörtönzött, bántalmazott, megalázott, sokszor meggyilkolt palesztinnal. 

Ezt a geopolitikai nézetet osztotta Kadhafi Líbiája, Szaddám Irakja. Ezen a véleményen van ma Irán, Kína, Oroszország és India. 

Egészen világos, hogy ez nagyon nyomós ok az olyan politikai szörnyetegek, mint az AIPAC (American-Israeli Public Affairs Committee - Amerikai-Izraeli Közös Bizottság), a Zsidó Világkongresszus, az ADL (Anti-Defamation League - Rágalmazásellenes Liga), a Likud, a Kadima, valamint Netanjahu/Lieberman számára, hogy elpusztítsák Szíriát. 

7) Szíria a Közel-Kelet egyik utolsó szekularizált muszlim állama, miközben a 'felsőbbrendű' cionisták - a keresztény újjászületési szektákkal és az Israel-First-mozgalmakkal együtt - mindent megmozgatnak, hogy az emberiséget alávessék egy sötét istenségnek, amelynek egy saját 'választott népe' van. A globális hatalmi elit parancsai világosak: mindenkinek el kell ismernie az izraeli vezetést. De Szíria nyíltan szembeszáll evvel az követeléssel, ahogyan Szaddám Irakja és Kadhafi Líbiája is szembeszállt vele, és Irán is visszautasítja ennek az ideológiának az elfogadását. 
Szíriában udvariatlanságnak számít az embereket saját vallásukról kérdezni, mert ez az a föld, amely évezredek során a nagy világvallásoknak adott otthont. Ez a fejlődési folyamat megtanította Szíriát, hogy óvatosan és toleránsan bánjon más vallásokkal. Ez olyan valami, amit a nyugatbarát arab sejkségek között nem találunk. De nem találjuk ezt a betegesen iszlámellenes USA-ban, Nagy-Britanniában és EU-ban sem.* 

Ezekben az országokban törvényeket hoznak elmebeteg politikai és történelmi hazugságok védelmében, amit a vallási vakbuzgók követelnek, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy istenük csak saját holokauszt-áldozatukat fogja tőlük elfogadni. 

Teljesen világos, hogy ez egy jó ok arra, hogy a fanatikus neokonok és orwelli gondolatrendőrségük elpusztítsa Szíriát. 

8) Szíria büszkén őrzi saját politikai és kulturális nemzeti identitását. Szíria hangsúlyozza, hogy ragaszkodik egyediségéhez, evvel egyidejűleg tiszteli más népek egyediségét. A megcélzott világkormány egyszerűen gyűlöl mindenkit, aki szembeszáll az elvárt azonos gondolkodásmóddal, azonos viselkedéssel, azonos értékrenddel. A nyugati bevásárlóközpontok, plázák, mallok egységes divatot írnak elő az egész világ számára, amelyben minden hely egyformán csinos, ami végső soron egy nagyon unalmas világhoz vezet. A forradalmi gondolkodás nyugaton ma azt jelenti, még a fiatalok között is, hogy választhatnak: Coca-Cola vagy Pepsi-Cola. 

Világos, hogy ez egy jó ok a Coca, Pepsi, McDonalds, Levis, Lauder, Hollywood és Burger King számára, hogy elpusztítsák Szíriát. 

Ha Szíria elesik, szabad az út az Új Világrend számára. Szíria a frontvonal az Új Világrenddel szemben. 

Fordította: Bálint József
A fordítás az itt közölt szöveg alapján készült. 

*A szíriai partizán lány iránti tiszteletből meghagytuk az eredeti szöveget. De véleményünk szerint inkább megfelel a valóságnak, hogy az EU, bár együtt üvölt a hiénákkal, amikor a szekularizált és a sorból kitáncoló iszlám államok elleni fellépésről van szó, viszont betegesen keresztény- és fehér őslakos ellenes, kapitulál a bevándorolt/betelepített mohamedánok előtt. (A fordító) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése