2016. június 2., csütörtök

Ideje , hogy éhezzünk ???






Ideje , hogy éhezzünk ???







A magyar rászorulók helyett, a 

migránsoknak adja a lakásokat a zuglói 

polgármester 

2016-05-22 felhaborito.info 
Zugló baloldali vezetése, Karácsony Gergely polgármesterrel az élen talán kevesli a támogatottságát, ezért további, jövőbeli baloldali szavazókat költöztetne oda. Persze nem itthonról oldanák meg - ők inkább migránsok betelepítésében gondolkodnak. A migránsok XIV. kerületbe telepítésére irányuló helyi szándékról Kovács Zoltán számolt be az 50. Kormányinfón. A PestiSrácok.hu utánajárt az ügynek, és kiderült hogy nem csupán szándék van minderre, hanem már bőven egyengetik a terv útját. 
Köztudott, hogy a muszlim országok felől érkező migráció nem csupán a szociális háló leterheltségét, a bűnözést és a terrorveszélyt növeliEurópa valamennyi érintett országában, hanem a baloldali pártok támogatottságát is. Ugyancsak tisztában van ezzel a magyarországi ötpárti baloldal, amely láthatóan nem adja fel a migránsok betelepítését, hiába ellenzi ezt vehemensen a kormány és a magyar nép nagy többsége is. Zuglóban Szabó Rebeka vállalta (kapta?) feladatul, hogy állandó lakhatást intézzen a reményeik szerint Magyarországra kényszerítendő betelepítési kvóta jegyében érkező migránsoknak. 
ZUGLÓIAKNAK SZÁNT SZOCIÁLIS LAKÁSOKBA KÖLTÖZTETNÉK A MIGRÁNSOKAT 
A képviselő a bérlakás-igényléssel foglalkozó előterjesztésébe azt is belecsempészte, hogy a migránsok lakáshoz juthassanak a kerületben. A képviselő-testület a fideszes szavazatokkal együtt leszavazta a javaslatot. A baloldali vezetésű önkormányzat a jelek szerint nem szeretne büszkélkedni az indítvánnyal, hiszen máris eltávolították a honlapjukról. Ez persze nem jelenti azt, hogy elvetették volna a tervet; portálunk megtudta, hogy júniusban újra nekifutnak, és megint a képviselő-testület elé terjesztik. A PestiSrácok.hu megkereste az ügyben Rozgonyi Zoltánt, a kerület korábbi fideszes polgármesterét, a helyi Fidesz frakció vezetőjét, aki kérdésünkre elárulta, Szabó Rebekának tényleg van egy ilyen előterjesztése, de azt a jobboldal semmiképpen nem támogatja, sőt elhatárolódik tőle. Rozgonyi azt is megerősítette portálunknak, hogy júniusban újra napirendre kerül az előterjesztés, tehát a baloldal nem tett le az ötletéről. 
Noha az önkormányzat honlapjáról eltűnt az irat, a PestiSrácok.hu megszerezte, és nyilvánosságra hozza a vonatkozó részeket. A dokumentum szerint 
A pályázaton részt vehet minden cselekvőképes, nagykorú, Európai Gazdasági Térségi állampolgár, bevándorlási vagy letelepedési engedéllyel rendelkező személy. 
A pályázaton részt vehet minden cselekvőképes, nagykorú, Európai Gazdasági Térségi állampolgár, bevándorlási vagy letelepedési engedéllyel rendelkező személy.

VISSZATÉRŐ BALOLDALI ÖTLET A MIGRÁNSBETELEPÍTÉS 

Nem a PM-es Szabó Rebeka az első, akinek eszébe jut, hogy migránsokat telepítsen oda, ahol az emberek megválasztották őt. Emlékezetes, hogy Botka László, Szeged MSZP-s polgármestere is hasonló módon próbál(t) jópontokat és pártfogást szerezni Martin Schulznál, az Európai Parlament szocialista elnökénél. Schulz áprilisban kijelentette: 
Szeged egy elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni. 

Botka ahelyett, hogy határozottan visszautasította volna az EP elnökének kijelentését, előbb röhejesnek nevezte a Fidesz kényszerbetelepítés-ügyben folytatott kampányát, majd inkább elvicceskedte a válaszadást. 



Ez az “Új Magyar Európai Köztársaság”? Botka László vízzel öntötte le 7100 szegedi aláírását


polgármester pénteken tanúbizonyságot tett arról, hogy hidegen hagyja a város polgárainak véleménye – már ha nem egyezik az övével…
Mint arról beszámoltunk, a pénteki díszközgyűlésen – ahonnan rendőrsorfal zárta ki a demonstráló Cserepes sori kereskedőket – Tóth Péter jobbikos önkormányzati képviselő vitte fel a pulpitusra a 7110 szegedi aláírásával ellátott petíciót, melyben a Cserepes sori piac helyzetének rendezésére, több mint száz szegedi munkahely megmentésére kérik Botka László szocialista polgármestert. A 92 százalékban önkormányzati tulajdonú cég MSZP-párttag igazgatója, Rácz Attila nemrég több tucatnyi kereskedő bérleti szerződését mondta fel, mert nem írták alá az 50 százalékot meghaladó áremelést, és azt, hogy lemondanak a birtokvédelem jogáról. Az MSZP országos választmányának elnöke ügyet sem vetett az ívekre, bár ünnepi beszéde közben érezhetően megremegett a hangja az idegességtől.
Szabó Bálint, a piacosok érdekképviselője nemrég tanulságos fotókat posztolt Facebook-oldalán: Botka László a díszközgyűlésen vízzel öntötte le az íveket, majd ott hagyta a pulpituson. Így mondott véleményt 7110 szegedi ember, választópolgár véleményéről – kevéssé elegáns módon tanúbizonyságot téve arról, hogy csak azokat a “szabad, gondolkodó, választani tudó, felelős” szegedieket érzi magáénak, akik mindenben egyetértenek vele. Ennyit a Botka által hétről hétre hirdetett, állítólagosan demokráciára, szabadságra, toleranciára, sokszínűségre épülő “Új Magyar Európai Köztársaságról”…
Tegnap a Szeged-napi díszközgyűlés után kíváncsi voltam, mit kezdett Botka László a 7000 szegedi aláírását tartalmazó petíciónkkal, ami beszéde közben eljutott hozzá. Jelentem: semmit. Pontosabban leöntötte vízzel, és otthagyta a pulpituson. Ennyit ér ma Szegeden 7000 támogató aláírás… Értjük a célzást, és nem tetszik. Ugyanakkor most már egyértelműen tudjuk azt, hogy mire számíthatunk a jelenlegi szegedi városvezetés részéről. Ennek megfelelően tesszük a dogunkat tovább, és nem csupán végigvisszük, de meg is nyerjük ezt a csatát a piacért! Sem eladni, sem tönkretenni nem hagyjuk. A CSEREPES SORI PIAC VOLT, VAN, LESZ!” – így a jogász, kinek üzenete utalás arra, hogy a városban terjedő információk szerint a Cserepes sori piac értékes telkét lakóparknak vagy hipermarketeknek szánják.


12 millió török indulhat útnak Európa felé

Sümeghi Lóránt
 
2016. május 22. 14:58


ISZTAMBUL, 14:58
Egy friss brit felmérés szerint ennyi török lakos vár arra, hogy végre csatlakozzanak az unióba. Utána irány Európa.
A reprezentatív felmérést Törökországban végezték el, ahol több mint 2600 felnőttet kérdeztek meg arról, amennyiben Törökország az unió tagjává válna, elindulnának-e Európa felé letelepedni. A kérdőívek Törökország mind a 27 provinciáját bejárták, melynek fényében a válaszadók 16 százaléka valószínűnek tartotta, hogy a kontinensen telepedne le.
Fotó: AFP
A felmérést végzők hangsúlyozták, hogy a Nyugat-Európába vágyó törökök nagy többsége munkanélküli vagy diák, így az eleve rendkívüli nyomás - amely a jóléti rendszereket terheli - csak növekedni fog. 
Emellett a kultúrák összecsapásaként emlegetett problémára is felhívja a felmérés a figyelmet. Nagy-Britanniával összehasonlítva, Törökországban négyszer akkora a bűnözés és a gyilkosságok aránya, továbbá kilenc millió töröknek van fegyvertartási engedélye. 


Orbán: a száj Clintoné, a hang Sorosé

Bertha László
 
2016. május 20. 08:58


BUDAPEST, 08:58
A Magyarországra és Lengyelországra tett amerikai bírálatok megszaporodtak, és nyilvánvaló, hogy ezek mögött a bevándorláspárti Soros György nevéhez köthető európai háttérhatalom áll– mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádióban.
Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
A miniszterelnök a beszélgetés során elmondta, hogy egy demokratikus Európai Uniót akarunk, amelynek etnikai és kulturális összetételét nem egy brüsszeli elit határozza meg az európai emberek akarata ellenére.
Orbán Viktor szerint Brüsszel meg fog hátrálni. Az ellenőrizetlen bevándorlást mindenki elutasítja, hiszen ez biztonsági kérdés, az emberek pedig elvárják, hogy a biztonság legyen a legelső, a magyar népszavazást pedig az EU-ban sem lehet félvállról venni.
A kormányfő szerint az elmúlt néhány év történései nyomán az „Európa magja” kifejezést is érdemes lesz alaposan átgondolni, a kontinens súlypontja ugyanis folyamatosan Közép-Európa felé mozdul el. Ezt is figyelembe véve pedig a lengyel néppel különösen méltatlanul bánnak, pedig
én nem húznék ujjat a lengyelekkel.”
mondta Orbán, aki szerint a Magyarországot és Lengyelországot ért bírálatok mögött egyértelműen Soros György áll.
Úgy kerültünk ebbe a történetbe, mint Pilátus a krédóba. Egy amerikai választási kampány logikájából lehet leginkább megérteni, mit miért mondtak. Ettől még a tiszteletlenség tiszteletlenség, a sértés pedig sértés marad.”
tette hozzá a miniszterelnök.
Orbán Viktor a demográfiai problémákkal kapcsolatban elmondta, hogy Európa nem akar egy népesedési versenyben részt venni, mert soha nem nyerhetne. Az igaz ugyan, hogy egy ország fejlődése összefügg a demográfiai összetétellel, és jó lenne, ha több lenne a fiatal, de ehhez egy, a gyerekvállalást segítő családpolitika kell, olyan, amilyet most a kormány képvisel, ennek sikeréhez azonban hosszú, „még legalább egy-két parlamenti ciklus kell”.
Újabb rezsicsökkentés
A gyermekvállalást és mostaninál a könnyebb megélhetést segíthetik az újabb, rezsit csökkentő lépések, amelyeket a jövő évi költségvetés hoz majd meg. A kormányfő a Kossuth Rádióban hangsúlyozta azt is, hogy a magyar gazdaságban benne van a korszerű oktatási rendszer kiépítéséhez szükséges pénz is.


Egy magyar parlamenti párt is érintett lehet a nemzetközi offshore-botrányban

888.hu
2016. május 25. 08:18


Hetek óta szivárognak a panama-papírok.
Azon kevésbé lepődtünk meg, hogy Soros György offshore cégein keresztül fegyverkereskedőkkel és hírszerzőkkel bizniszel. Azon már annál inkább, hogy David Cameron, brit miniszterelnöknek vagy éppen Hillary Clinton sajtófőnökének is magyarázkodnia kellett.
A nagy panama offshore-botrányban magyar politikusok és gazdasági szereplők neve is felmerült. Az MSZP politikusa, Boldvai László a hírek hatására elhagyta pártját, de előkerült egy korábbi fideszes országgyűlési képviselő, Horváth Zsolt neve is. Ami pedig a magyar gazdasági elitet illeti, napokig az index tulajdonosáról cikkezett a sajtó (leszámítva magát az indexet), majd a 16. leggazdagabb magyar, a milliárdos pletykagyáros Varga Zoltán neve is a nemzetközi offshore-botrány címkék alá került.
Senki sem tudja, hogy hány embert sodor még magával az ár és milyen nevek kerülnek majd elő azokból a bizonyos dossziékból.
Azt azonban biztosra vehetjük, hogy amit tudunk, az még csak kezdet.
A hírek szerint újabb papírok kerülhetnek nyilvánosságra. Egy magyar parlamenti párt is érintett lehet.
Nem lennénk most az offshorozó politikusok helyében.
A papírok napvilágra kerülése ugyanis alapjaiban rázhatja meg a magyar politikai közéletet.
S mire minden kiderül, már nem biztos, hogy a magyarázkodás elég lesz.


Túl sok a fehér ember: a zsidó faji 

aktivizmus esettanulmánya 


Forrás: https://kuruc.info/r/9/159040/?honnan=Nemzeti_Hirhalo

A jellemzően zsidó trükkök és cselek, intellektuális, politikai manipuláció, vagy agresszív jogi cenzúra a felszínes szemlélő számára sokszor nem észrevehetőek, de ha valaki megismeri a zsidó elit viselkedésére és akaratérvényesítésére jellemző módszereket, a világban, s azon belül főleg az európai ember életterében zajló, sokszor abszurd folyamatok máris értelmet nyernek. Erre hozott példát az elmúlt pár hét Angliában. Miután a Munkáspárt egyik pakisztáni származású képviselőnője, Naz Shah a Facebookon Izrael Egyesült Államokba való áthelyezését javasolta, s többszöri bocsánatkérése ellenére össztüzet zúdítottak rá, párttársa, Ken Livingstone egyik nyilatkozatában ugyan elítélte a Facebook-bejegyzést, de megjegyezte; Shah ellen az Izrael-lobbi intézett támadást, illetve hogy Hitler is a cionizmust támogatta („mielőtt megőrült és megölt hatmillió zsidót” - tette hozzá). A felszínen nem is az Izrael-lobbi említése, hanem ez utóbbi, látszólag ártalmatlan kijelentés miatt a zsidó össztűz immár őrá irányult, s az egyébként marxista, minden deviancia és bevándorlók támogatója, a pártban 47 évet eltöltött Livingstone lett az elmúlt hetek főgonosza, az antiszemitizmus új angol arca - fel is függesztették. (Helyére a legesélyesebbnek a fiatal zsidó Rhea Wolfsont ítélik, aki az Oxfordi Egyetem zsidó és izraeli társaságának, illetve a Cionista Ifjúsági Tanácsnak volt az elnöke.) Naz Shah és Ken Livingstone Azt nem mondhatod című önéletrajzi könyvével Az eset azonban ennyire nem egyszerű. Egy szövevényesebb és nyomasztóbb folyamatnak a felszíne csupán. Mint alább látni fogjuk, a zsidó törzsi fanatikusok rendkívül jelentős befolyással rendelkeznek Nagy-Britannia politikai színterén (ahogy a médiában, kultúrában is). Ezt a befolyásukat pedig nem az angol emberek, nemzet segítésére használják, hanem inkább saját faji vélt érdekeik megvalósítására - a gazdanép rovására, ahogy az lenni szokott az egy élettérben létező csoportközi konfliktusok esetében. Livingstone már a zsidók célkeresztjében lehetett, mert azon kevesek közé tartozik, akik a cionistákat is merik kritizálni, így a most feldobott labdát a zsidó elit azonnal lecsapta. Olyannyira vérszemet is kaptak, hogy több másik párttagot is sikeresen kiiktattak Izraelt kritizáló világhálós bejegyzéseik miatt az elmúlt hetekben, de például a Munkáspárt egyik titkárát, David White-ot is, mindössze azért, mert a Twitteren védelmébe vette Livingstone-t. Livingstone viszont jelenleg maga a főgonosz, mert a zsidó véleményformálók így döntöttek: őt nem lehet védelmezni sem. White megjegyzése ennyi volt: „A furcsa dolog Ken [Livingstone] Hitlerrel kapcsolatos utalásaival kapcsolatban az, hogy azok tényszerűek voltak (keress rá a Haavara-egyezményre), de szerencsétlenül volt tálalva.” Ennyit sem szabad mondani. Korrektség, tényszerűség nem számít: a fehér ember jobban teszi, ha a zsidók elvárásaihoz igazodik saját hazájában, különben büntetés lesz a vége. A zsidók és a hozzájuk dörgölődző kiszolgálóik nagy zajt csaptak egy egyszerű kijelentés miatt; becsomagolt bőröndöket és szinte már újabb holokausztot vizionálva, a The Telegraph-tól a The Guardianig. Ez utóbbi cikknek már a címe - „Bánjatok a zsidókkal úgy, mint bármelyik más kisebbséggel” - is nevetséges, hiszen a zsidókat mint erőtlen kisebbséget láttatja, holott e boszorkányüldözésből is jól láthatóan egy rendkívüli befolyással rendelkező csoport az övék, mely sikeresen érvényesíti akaratát a legfelsőbb politikai szinteken is, pedig Livingstone megjegyzése helytálló: Hitler valóban támogatta a cionistákat abban, hogy Németországból Palesztinába költözzenek. Erre szolgált a Haavara-egyezmény, mely a zsidók kivándorlását könnyítette meg, s ami a cionista vezetőkkel egyetértésben lett megalkotva, annak tulajdonképpen a második világháború kezdete vetett véget. A Joseph Goebbels által szerkesztett Der Angriff 1934 vége felé tizenkét illusztrált Egy náci Palesztinába utazik (Ein Nazi Fahrt Nach Palastina) című cikksorozatban tudósított az SS-tiszt Leopold von Mildenstein és a Németországi Zsidó Cionista Federációt képviselő Kurt Tuchler közös Palesztinai látogatásáról, mely a migrációs folyamatot volt hivatott testközelből megvizsgálni. A Mildenstein által írt cikkek pozitívak és optimisták voltak, egyik cikkében így ír: „A palesztinai zsidó haza abba az irányba mutat, mely begyógyíthatja a világ testén az évezredes sebet: a zsidókérdést.” Nyolcvan év elteltével sajnos meg kell állapítanunk, hogy azok a nemzetiszocialisták, akik esetleg tényleg abban hittek, hogy az örök zsidó egy saját hazában majd békében él saját kultúrájában, túl jóhiszeműek voltak. A zsidó számára Izrael nem az örökös (jól kiérdemelt) üldöztetéstől való megszabadulást és nemzeti önrendelkezést jelenti, hanem egy központi bázist: a gazdanépek kizsákmányolása ugyanúgy zajlik azóta is. Sőt, azóta befolyásuk jelentősen megnőtt az európai ember országaiban. Az olyan korabeli cionisták víziója vált valóra, mint Asher Ginsberg (ismertebb nevén: Ahad Ha'am), aki Izraelt egy szellemi és kulturális központnak képzelte el, mely a diaszpórában szétszórt zsidóságot támogatja. Az egyezmény jól dokumentált jellege ellenére kínos a zsidók számára, így erről nem hallunk szinte semmit sem. Ha megismerjük azt a hivatalos nemzetiszocialista irányelvet, mely a zsidók békés kivándorlását támogatta, az bizony szembemegy a mitikus, de törvénnyel ránk erőszakolt magyarázattal, miszerint ők a teljes zsidóság „kiirtását” szerették volna. Ha valaki ezt megérti, esetleg kérdéseket tesz fel: mi mást hallgatnak el előlem? Mi másban hazudnak nekem? A történelmet saját szájízük szerint láttatni akarók számára a második világháború a zsidók üldöztetésével és az ún. holokauszttal kezdődik és végződik. Csakis erről szabad, hogy szóljon, így ha valaki a paranoiás zsidók számára tabutémát feszeget, azonnal ellenségesnek ítéltetik, s össztűz zúdul rá, mint Livingstone-ra, aki nyolc éven át London polgármestere is volt. Zsidókat kritizáló politikusok kiiktatva - fehérellenes politikusok támogatva Úgy tűnik azonban, hogy nem kell ettől félnie London új polgármesterének, a pakisztáni muszlim Sadiq Khannak, aki zsidó támogatással lett megválasztva, s aki már most bizonyította nem csak a zsidó elitnek való behódolását, de egy másik fontos dolgot is: ellenséges a fehér gazdanéppel szemben. Az ország egyik legjelentősebb zsidó oligarchája, aki köztudottan hatalmas összegekkel befolyásolja a politika irányvonalát, Michael Foster beismerése szerint ő és más pénzes zsidók is a pakisztáni polgármesterjelöltet támogatták. A Daily Mail így ír: Ha csodálkozik azon, hogy a Munkáspárt londoni polgármesterjelöltje miként cionistább, mint az izraeli nagykövet, Foster megadja a választ: »Én és sok más Munkáspártot támogató zsidó idén egyenesen Sadiq Khan londoni polgármesterjelölt kampányát finanszíroztuk, illetve egyéni önkormányzatokat a májusi választások miatt, de nem azokat, akik jelenleg irányítják a pártot.« Valóban, a nemrégiben a párt vezetőjévé választott Jeremy Corbyn is azon marxisták közé tartozik, akik korábban kritizálták a cionistákat és támogatták a palesztinokat, most viszont a pártot támogató zsidó pénzemberek egyre inkább megvonják a támogatásukat néhány véleménybűnöző párttag miatt, így Corbyn beadta a derekát, s az elmúlt hetekben zsidóknak tetszően felfüggesztett és vizsgálatot indított már legalább húsz nem eléggé kóser párttag ellen. A pártban fellelhető „rasszizmus” és „antiszemitizmus” kivizsgálását ígéri. Mark Regev izraeli nagykövet (b), Sadiq Khan, Ben Helfgott „holotúlélő” és Ephraim Mirvis bevándorláspárti főrabbi (j) Khan azonban eléggé kóser, első szereplése polgármesterként egy holokausztszeánszon volt. Ő az elsők között követelte eretnek társának, Livingstone-nak a felfüggesztését, annak „antiszemitizmusa” miatt. Khan azonban nem foglalkozik ennyire a fehér gazdanép érdekeivel, ők ugyanis lecserélhetők, őket megvetni politikailag korrekt. Nem sokkal megválasztása előtt arról panaszkodott, hogy a Londoni Közlekedési Hatóság (TfL) „túl fehér”, abban túl sok szerinte a fehér férfi. Átformálom a TfL bizottságát. A londoniak érdekében London sokszínűségét kell annak tükröznie. Tudták, hogy 16 tagja van a TfL bizottságának? Tizenhárman közülük fehér férfiak. Tizenhárman. Gondolkozzanak el ezen! Csak három nő van köztük. A naiv ember azt gondolná, hogy a londoniak érdeke a szakemberek jelenléte adott pozícióikban, nem faji alapú átrendezés, fehérek lecserélése egy nem fehér vezető által, a „sokszínűség”, és nem a szakszerűség elve alapján. Mint mindig, a „sokszínűség” ismét egyet jelent tehát: kevesebb fehér embert. Az új, fehérek kiiktatásáért felelős polgármester Khant nem csak a közlekedési hatóságban, de a Standard cikkében azt olvashatjuk, hogy a parlamentben is zavarja a túl sok fehér ember: Khan azt is elmondta, hogy a parlament túl fehér, és hogy az etnikai kisebbségekkel szemben magasabbak az elvárások. Filoszemiták és maguk a zsidók is gyakran érvelnek azzal, hogy ezek csak „pénzemberek”, és zsidó származásuk teljesen lényegtelen. Ezzel szemben most is azt láthatjuk, hogy azok, akik számára a zsidó tabutémák emlegetése, Izrael kritizálása ok arra, hogy megvonják a támogatásukat a pártvezetéstől, büntetéseket és kizárásokat lobbizzanak ki, a fehérek faji alapon való lecserélését ígérő Khant panasz nélkül pénzelték tovább. Zsidó identitásuk megszabja, hogy mi fontos számukra, és mi nem. El lehet képzelni milyen visszhangja lenne, ha egy fehér politikus „túl sok zsidóról”, esetleg a Londonban élő „túl sok négerről” beszélne (melyet saját hazájában ráadásul jogosan tenne). Sokatmondóan Khan megnyilvánulása nem lett hír, helyette Hitler a cionistákkal való megállapodásának a felemlegetése miatt kap hisztérikus rohamot a sajtó, média és politika. Így van ez egy megszállt országban, ahol nem a fehér gazdanép érdekei, hanem a megszálló oligarchák szabják meg, mi a fontos és mi nem. Az ő nézeteikhez és igényeikhez viszonyítva kellene látni a történelmet, a jelent, a jövőt (lásd: kinek állhat szobra, kinek nem, kire szabad emlékezni, kire nem stb.) Khant tehát Michael Foster szerint „sok” zsidó pénzember finanszírozta, de más befolyásos zsidók is örülnek sikerének. Pierre Moscovici, a gazdasági ügyekért felelős uniós biztos (a Forradalmi Kommunista Liga egykori tagja) Khan megválasztásában a marxista utópia szimbólumát látja: Európa, még ha igaz is, hogy földrészünkön a népesség többsége, mondjuk a keresztény valláshoz, vagy kultúrához tartozik, Európa nem keresztény. Nem hiszek Európa keresztény gyökereiben. Azt hiszem, hogy Európa sokszínű, egységes és sokszínű. Ez a progresszivitás és európaiság szimbóluma. Egy gyönyörű szimbólum. Jellemző mód a zsidó ízlés szabja meg, milyen Európa múltja, hogy milyen az európaiság maga: egy fehérellenes muszlim arab hatalomba emelése „európaiság”, ahogy a folytonos ellenségeskedést és konfliktust eredményező „sokszínűség” is zsidó szemmel nézve valahogy „egység” lesz. A napokban a Munkáspártot érő antiszemita vádak miatt 80 zsidó páttag adott közre egy nyílt levelet, melyben megnyugtatnak mindenkit: a pártban ők mint zsidók nagyon is szívesen látottak (mert ez nagyon fontos). A Munkáspárt zsidói szerint az ún. konzervatívok „iszlámfóbiája” és „idegenellenessége” a probléma, azok szerint meg a Munkáspárt „antiszemitizmusa” a probléma. Hogy közben Londonban egy muszlim lett a polgármester, aki nyíltan fehérellenes kijelentéseket tesz, nem számít. Olyannyira nyeregben érzik magukat a zsidók, hogy még egymással civakodni is ráérnek, de pártpolitikai árnyékbokszolásuk közben persze néhány társával együtt a nem kóser Livingstone leváltásra került, s úgy tűnik egy cionista zsidó lép hamarosan helyébe. Ahogy az a nyugati világban (s hazánkban is) oly jellemző, zsidókhoz viszonyítva ítéltetik minden: mennyire megfelelő ez vagy az a párt a zsidóknak? Mennyire elfogadható ez vagy az a kijelentés a zsidóknak? Talán ezen történelmi tény kimondása sérti oly érzékeny lelkivilágukat, s azt tiltani, büntetni kéne? Hogy mely témák legyenek tabuk (holokausztkutatás, faji különbségek stb.), s melyek fontosak (másságimádat, szexuális devianciák, zsidó ártatlanság és üldöztetés, rasszizmus stb.), melyek váljanak a közbeszéd, a politikai párbeszéd részeivé, szintén a zsidó ízlés alapján alakulnak.   A politikai elit és a zsidó oligarchák pénze Gilad Atzmon, a londoni neves jazzmuzsikus és író azon kevés zsidók egyike, aki nem csak a cionistákat és Izraelt, de a zsidó faji karakterből eredő törzsi, gazdanépeket kihasználó viselkedést is felismeri, azt szóvá teszi. Így tett a fentebb vázolt hisztéria kirobbanásakor is, velősen összefoglalva a helyzetet: Ha eddig valaki nem vette volna észre a zsidó hatalom és zsidó politikai lobbizás korrozív hatását, az immár a felszínen látható. A zsidó lobbinak és zsidó támogatóknak köszönhetően a Munkáspárt nem egy szabad hely. Intoleráns, elnyomó, egy megszállt terület. Csak az emberek egy csoportja érdekli, és ezek az emberek nem a dolgozók. Ők, tulajdonképpen, egy rakás zsidó oligarcha, messze a legkiváltságosabb emberek a földön. A Konzervatív Párt és a Munkáspárt egyvalamiben azonos: zsidó oligarchák faji érdekérvényesítésének sakktáblája mindkettő. A The Jewish Chronicle zsidó lap egy 2006-os cikkében nem szégyenlősködik és kimondja: „A zsidó közösség jelentős tagjai nagy szerepet játszanak David Cameron hatalomra jutásának finanszírozásában”. Ez azóta megtörtént, jelenleg ő a miniszterelnök. A cikk megnevezi ezeket a személyeket: Lord Steinberg, Stanley Fink, Dame Vivien Duffield, Trevor Pears, Poju Zabludowicz, Simon Wolfson, Oliver Letwin, Michael Green és Andrew Feldman, majd hozzáteszi: „A finanszírozókon túl zsidó konzervatív hivatalnokok és politikusok egy kicsi, de befolyásos csoportja szintén kulcsfontosságú szerepet játszott Cameron hatalomszerzésre irányuló kampányában.” Szintén a The Jewish Chronicle egy adománygyűjtőt is idézve írja: »Minden miniszterelnök úgy tűnik, hogy rendelkezik egy zsidó társsal, aki a fülébe súg. Valamilyen zsidó személy a hatalom központjához közel lesz.« A Zsidó Vezető Tanács egyik tagja, Sir Ronald Cohen például Gordon Brown kancellárhoz áll közel, ugyanakkor Brown nagy tisztelője Sir Jonathan Sacks főrabbinak. David Cameron a párt vezetésére irányuló kampányának egyik finanszírozója Andrew Feldman üzletember. A részben zsidó származású és magát cionistának valló David Cameron (aki szerint Izrael támogatása „a párt DNS-ében van”) mellett az imént említett barátja, és immár a párt elnöke, Andrew Feldman is zsidó (s olyannyira „konzervatív”, hogy támogatja a homoszexuálisok „házasságát”). Mellette a társelnök éveken át Grant Shapps volt, szintén zsidó (és a B'nai B'rith Ifjúsági Szervezet egykori vezetője). A párt parlamenti képviselőinek 80 százaléka a cionista Izrael Konzervatív Barátai (CFI) csoport tagja, saját bevallásuk szerint. A Channel 4 egyik riportjában idézi Michael Mates konzervatív képviselőt, aki szerint „Az Izrael-lobbi a leghatalmasabb politikai lobbi. Semmi sem ér fel hozzájuk.” A riport megemlíti azt is, hogy William Hague, akkori külügyminisztert azzal fenyegette meg Stanley Kalms, egy pártfinanszírozó, és a CFI tagja, hogy megvonja támogatását, miután Hague Izrael 2006-os Libanoni támadását „túlzottnak” nevezte, számol be róla a The Guardian. A zsidó befolyás korábban is hasonló volt. Ahogy arról a The Sunday Times egyik 1996-os cikke beszámol, Blair legnagyobb anyagi támogatói, Sir Trevor Chinn, Sir Emmanuel Kaye, Alex Bernstein és Bob Gavron mind zsidók. A párt mögötti további pénzemberek, Michael Levy (az iraki háború egyik nagy támogatója Blair mögött, aki izraeli vezető politikusokkal is jóban van), Alan Sugar, Michael Foster és Greville Janner szintén zsidók. A Middle East Monitor tanulmánya hosszasan részletezi ezt, és ki is kijelenti: „Egyetlen másik külföldi nemzet sincs annyira jelen a brit választások kampányainak finanszírozásában, mint Izrael.” Lehetne még sorolni adatokat, neveket, idézeteket ezt alátámasztandó. A lista hosszú, a helyzet világos: a zsidók messze felülreprezentáltan, súlyosan befolyásolják az ország sorsát, azt saját törzsi igényeikhez igazítva. Ez a zsidó faji aktivizmus azonban nem merül ki a politika manipulálásában, politikusok megvételében: a társadalmat, a nemzetet is át igyekszenek formálni, annak egységét gyengíteni. Nagy-Britannia elárasztása idegenekkel - akkor és most 1948-ban a Brit Birodalom roskadozott, '47-ben India függetlenséget szerzett, s az akkoriban megfáradt Britannia elkezdte gyarmati csapatainak hazaszállítását. Az Empire Windrush utasszállító óceánjáró lett főleg erre a célra használva. A hajó működtetője azonban nem a brit kormány volt, hanem az Új-Zélandi Hajózási Társaság, melynek alapítói a zsidó Isaacs fivérek voltak, Edward és Henry. További jelentős résztulajdonosok voltak a szintén zsidó Nathan fivérek, Laurence és Alfred. Közben ezekben az években a brit honvédelmi miniszter, a zsidó Emanuel Shinwell volt. (Nem túl meglepő módon 1947 novemberében kiderült róla, hogy a britekkel ellenséges palesztinai zsidó terrorista Irgunnak továbbított brit titkosított adatokat.) 1948 májusában a Brit Közlekedési Minisztérium utasítást adott a hajó zsidó irányítóinak, hogy a hasznot növelve Jamaicában álljon meg az és vegyen fel fizető utasokat (a hazaszállítandó szerződéses csoportok mellé), mielőtt Britanniába érne. Ez a döntés később negatív visszhangot keltett, így feltehetően nem előzte meg alapos tanácskozás. Mindenesetre a közlekedési miniszter ekkor Harry Louis Nathan volt, szintén zsidó. Három héttel a jamaicai érkezés előtt újsághirdetésekben reklámozták az olcsó utazás lehetőségét, a Londonban rájuk váró szép új életet. Stephen Pollard Tíz nap, mely megváltoztatta a nemzetet: A modern Britannia megteremtése című könyvében így ír erről: „A reakció szinte azonnali volt. Sorok képződtek a jegyirodák előtt és a jegyek mindenhol elfogytak.” Daniel Lawrence Fekete migránsok, fehér őslakosok című könyvében idéz egy négert: „Elhagytam Jamaicát, mert láttam a reklámokat a The Gleanerben. [...] Eljöttem, hogy jobbá tegyem a helyzetem. Ez volt a fő ok.” A The Gleaner a Gleaner Társaság része volt, mely Jamaicában monopolhelyzetben volt, 1834-ben a zsidó De Cordova fivérek alapították, Jacob és Joshua. A hirdetések megjelenésekor a leszármazott Michael De Cordova volt a lap vezérigazgatója. A zsidó összjáték eredményeként végül a Windrush hajó közel 500 jamaicai négerrel ért partot 1948. június 22-én, s ezzel kezdetét vette egy rohamosan növekvő fekete beáramlás az országba. Rájuk máig úgy hivatkoznak, hogy a Windrush-generáció, június 22-ét pedig országszerte ünneplik bizonyos szervezetek, a dátumot Britannia multikulturálissá válásának napjaként tartják számon. Az Empire Windrush első félezer néger importjának megérkezése 1948 és 1952 között kb. 2000 fekete szállt partra, 1957-re ez a szám már 42 ezer volt. 1961-re már 172 ezer nem fehér élt az országban. A kormány vizsgálván ennek az új csoportnak a munkavállalását arra a megállapításra jutott, hogy az nem megfelelő. Egy 1953 decemberi vizsgálatban köztisztviselők szerint az alacsony foglalkoztatásuk oka az „alacsony teljesítmény, felelőtlenség, civakodás és a fegyelem hiánya” volt. A fekete nők „mentálisan lassúak” a férfiak pedig „a fehéreknél temperamentumosabbak, hajlamosabbak az erőszakra, nincs állóképességük”, így „nem felelnek meg a brit munkaadók elvárásainak”. (Kathleen Paul: Whitewashing Britain: Race and Citizenship in the Postwar Era, 1997) A sokszínűség áldásának egy a mai tömeges gyerekfuttatásokban tragikusan megmutatkozó eleme is már akkor megjelent: 1954-ben David Maxwell Fyfe belügyminiszter egy jelentést készített, melyben feketék általi prostituáltként futtatott fehér nőkről ír: „A fővárosi rendőrségtől szerzett adatok azt mutatják, hogy a színes bőrű férfiak, akiket ezért [futtatásért] ítéltek el, messze felülreprezentáltak a londoni lakosok közti arányszámukhoz képest.” Későbbi jelentésében szintén visszatér erre: „Színes bőrű férfiak nagy száma segélyen él, vagy fehér nők erkölcstelen keresetéből tartja el magát.” (James Procter: Writing Black Britain, 1948-1998, 2000) Ennek a beilleszthetetlen és kriminális néger viselkedésnek az eredménye volt sok etnikai konfliktus, melyek a híres 1958-as Notting Hill-i faji zavargásokban kicsúcsosodva váltak a történelem részévé. A pattanásig feszült hangulatban az utolsó szikrát egy incidens szolgáltatta, melyben egy svéd nő és az őt futtató fekete férfi között alakult ki veszekedés. Ennek hatására a néger és barátai, illetve a jelenlévő fehérek között verekedés tört ki, melyet hat nap intenzív faji harc követett az utcákon több száz fehér és néger résztevővel mindkét oldalon. 72 fehér férfit és 36 négert ítéltek el testi sértésért, zavargásért, kilenc fehér ember pedig öt év börtönt kapott. Az Európa-idegen bevándorlók azóta se tudtak beilleszkedni, mint azt a napi hírek is mutatják. Itt ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy befolyásos zsidók nemcsak az idegenek bevándoroltatásában játszottak főszerepet, hanem törvényi védelmükben is, a fajvédő törvények megalkotása és kilobbizása útján, így a fehérek nyakára hozott bevándorlók érinthetetlensége tovább növelte azok arcátlanságát, s ezzel egy időben a „gyűlölettörvények” a zsidóknak is speciális védelmet biztosítottak, a ma tapasztalható kritizálhatatlanságukig. Ezt a folyamatot hosszasabban mutattam be egy korábbi írásomban. Ha mindez nem lett volna elég, a nem olyan távoli múltban is zsidókat találunk az idegen beáramlás elősegítőinek főszerepében. A Blair-kormány 2000-ben a zsidó Jonathan Portest, a Miniszterelnöki Hivatal vezető közgazdászát kérte fel egy tanulmány elkészítésére, amivel a bevándorlást érintő változtatásaikat alapozhatják meg. Portes letette az asztalra a tömeges nem fehér bevándorlást gazdasági alapon lehetővé tevő tanulmányt, s erre alapozta fajtársa, Barbara Roche menedékjogi és bevándorlási államminiszter az addig viszonylag kevésbé nyitva lévő kapuk teljes széttárását, utat engedve az azóta jól ismert tömeges afrikai és közel-keleti beáramlásnak. Portes azóta is aktív támogatója az Egyesült Királyság idegenek általi bomlasztásának, a The Guardian oldalain, vagy a BBC-n bukkan fel megpróbálva gazdaságilag hasznosnak beállítani a primitív harmadik világbeli migránsokat, azokat „energikus, erősen motivált (és gyakran képzett, iskolázott)” embereknek nevezve. Barbara Roche és Jonathan Portes A bevándorlási reformok hatására a bevándorlók és menedékkérők teljes mértékű segélyeket, egészségügyi ellátást és szállást kaptak, ezzel is vonzóbbá téve az országot a migránsok előtt. Tom Bower, egy nemzetközileg elismert oknyomozó újságíró a közelmúltban megjelent könyvében (Broken Vows) a Blair-kormány titkolt tervét mutatja be, a tervet, mely az Egyesült Királyság végérvényes etnikai átformálását célozta a szent multikulturalizmus nevében. Bower közel 200 meghatározó politikussal, hivatalnokkal folytatott beszélgetései, kutatásai alapján jól dokumentáltan egyértelművé teszi: a Munkáspárt, s annak (zsidók által pénzelt: lásd fentebb) vezetője, a pszichopata politikai prostituált mintapéldánya, Tony Blair, illetve Portes és Roche, mint a két hóhér, szándékosan, ideológiai okokból, de a társadalom elől a valós helyzetet eltitkolva árasztotta el az országot idegenekkel, a sok európai munkavállaló mellett elképesztő mértékű nem fehér tömegekkel. Blair szabad kezet adott Roche-nak, egyetlen kikötése az volt, hogy a nem valós „menekülteket” ne engedje be. Roche nem nagyon foglalkozott még ezzel sem, elmondása szerint: „a menekülteknek meg kellene engedni, hogy maradhassanak Britanniában. A kitoloncolásuk túl hosszas folyamat és érzelmes dolog is.” Így is lett, a hamis menedékkérőket munkavállalókká nyilvánították, munkavállalási és tartózkodási engedéllyel (és persze segélyekkel) ellátva. A folyamat eredménye ismert: kisebbségbe került városok, országos hálózatot működtető, gyerekeket tömegesen megerőszakoló, bekábítószerező, prostituáltként futtató pedofil arab bandák, iszlamista buszrobbantás, fejlevágás a nyílt utcán, városrészek felgyújtása faji zavargásokban, kábítószer-terjesztés, életellenes és szexuális erőszakban való felülreprezentáltság, magasabb születésszám és tömeges beáramlás miatti kulturális és szociális sorvadás, majd idővel a gazdanép kisebbségbe kerülése számítások szerint 2066-ra, ha nem lesz sürgősen változás. Szintén eredménye ennek, hogy fehér angolok az elmúlt évtizedben tömegesen (hivatalos adatok szerint 620 ezren csak 10 év alatt) menekültek el Londonból, az egyre növekvő sötétség miatt. Ennek is köszönhető, hogy a főváros lakossága már többségében nem fehér, és immár egy nyíltan fehérellenes arabot választottak polgármesterüknek. Beilleszkedés helyett hatalomátvétel - fehéreknek menekülés, vagy szenvedés. Sokan még a nemzeti oldalon se hajlandóak elfogadni, hogy zsidók egy velük viszonylag ellenséges csoport tömeges beáramlását támogatnák Európába, azt meg végképp nem, hogy ennek a folyamatnak az élén lennének. Az adatok viszont ezt alátámasztják, mint ahogy Portes, Roche és a Blair-kormányt támogató zsidó oligarchák esetében is láthatjuk. Portes említett tanulmányában is, ahogy a mai napig kifejtett migránspárti propagandacikkeiben (mint a fentebb idézettben) is felemlegeti zsidóságát, az egykori zsidó migránsok befogadását, így láthatjuk; Portes számára zsidó származása jelentőséggel bír, önazonossága nem „angol”, s nem is „világpolgár” (csak nekünk kellene gyökértelenné válnunk a hozzá hasonlók szerint). Zsidósága ellenére tehát nem tart az arab tömegek beáramlásától, annak az egyik úttörője, az Egyesült Királyság 2000 utáni történelmének egyik legkártékonyabb figurája e területen. Barbara Roche esetében ez szintén egyértelmű, ő a „sokszínűség” imádójaként valamiért mégis a saját fajtája közé vágyott; zsidó iskolába járt ugyanis. Zsidósága kapcsán úgy nyilatkozott a The Independentnek, amit ha valaki más jelent ki, a legszörnyűbb antiszemita bélyegét sütik rá: „Zsidóságom teljesen felvilágosít, megszabja politikai nézeteim. Megértem az etnikai csoportok másságát.” Tehát zsidó származása kihat arra, miként látja a világot, mit tart jónak, milyen politikai döntéseket hoz. Teljesen józan észrevétel ez, de az ún. toleránsok számára „gyűlölködő” dolog észrevenni az ilyet. Természetes dolog, hogy azok akik vagyunk, kihat arra, ahogy a világ dolgait látjuk, származásunk pedig nagyban kihat arra, hogy kik is vagyunk. A zsidó hatalmi pozícióban zsidóként cselekszik, s faji alkatának része a fenségesség degradálásának vágya, az egység bomlasztása, a gazdatest kihasználása. Ki is vívták ezzel a fél világ haragját az elmúlt évezredekben. Ma sincs másként. Erős zsidó önazonossága ellenére ő se tart tehát az arab tömegektől. A zsidó elit hatalma és befolyása a fontos, nem az, hogy az utcán hányszor ér inzultus egy zsidót, a kis zsidó beáldozható, az őket érő esetleges támadás pedig felhasználható a cenzúra és a törvények további szigorítására, a zsidóság mint elit réteg védelmének további biztosítására. Roche elmondása szerint „imádja London sokszínűségét”, mert „kényelmesen érzi magát benne”. A zsidók a gazdanép között akkor érzik magukat biztonságban, ha a gazdanép nem egységes, hanem atomizált, amelyben észrevehetetlen a zsidó, a többi csoport energiája pedig az egymással való küzdelemre megy el. Larry Auster amerikai zsidó író maga is hasonlóan vélekedik erről: Nem meglepő, hogy ezek a zsidók a harmadik világbeli és muszlim bevándorlásra nem rájuk esetlegesen veszélyes dologként tekintenek, hanem mint biztonságuk abszolút garanciájára, abban bízva, hogy egy fajilag kevert és elkereszténytelenedett Amerikában, a sorvadó többségi kultúra nem rendelkezik majd azzal az erővel, még akkor sem, ha esetleg rendelkezik a vággyal, hogy a zsidók ellen lépjen fel. „A zsidóság megítélésének megjobbítása – Küzdelem az antiszemitizmus ellen” címmel nemzetközi konferenciát tart a napokban a budapesti B’nai B’rith. Valószínűleg ismét nem találnak megoldást minderre, pedig igazán egyszerű lenne. Például a betolakodók támogatása (gyógyszer, adomány stb.), az eretnek, zsidó érzékenységet oly sértő véleménybűnözők levadászása és bíróság elé ráncigálása, a szabad sajtó cenzúrázása helyett (történelmi bűneiket nem is említve) maradjanak inkább nagyon csendben: ne befolyásolják a mi fajtánk sorsának alakulását az ő faji érdekeiknek mentén, mert ez a mi egyetlen hazánk, és senki sem szereti az arcátlan, követelőző, fenyegetőző, büntető, cenzúrázó, kizsákmányoló befogadottat. Több ezer év ismeretével ezt elvárni a zsidótól persze naivitás. Ezen eltelt idő alapján megállapítható, hogy képtelenek őszinte önkritikát gyakorolni és saját viselkedésüket igazítani a gazdanépekéhez - ehhez ugyanis egyenes jellem kellene, ami nem a zsidó faji karakter sajátja. A zsidók megítélésének jobbítása számukra a hazug pozitív propagandát és minden kritika elhallgattatását jelenti. Egy olyan légkör agresszív kialakítását, amelyben a zsidók igényihez igazodik a gazdanép, amint azt a szoborállítások zsidó megtámadásával, nem kóser költőkre, írókra való méltó megemlékezések tiltásával, a nekik megfelelő kultúra, történelemoktatás és -szemlélet kiharcolásával alakítanak ki, de a lista hosszasan folytatható. A fentebb bemutatott, e hetekben zajló Livingstone-esetben is újból ezt láthatjuk tehát, s ez hazánkban is oly ismerős, oly tipikusan zsidós... Ha rendelkeznének a tisztességes önkritika képességével, nyilván észrevennék, hogy többek között pont ez a hozzáállás szüli az ellenszenvet immár több ezer éve. Ha a zsidó nem is képes, vagy hajlandó saját magával szembenézni, mi, európaiak fontos, hogy ezt megtegyük, mert csak a zsidó karakter és faji aktivizmusuk módszertanának ismeretével tudunk tenni fojtogató befolyásuk ellen. Csonthegyi Szilárd - Kuruc.info
Forrás: https://kuruc.info/r/9/159040/?honnan=Nemzeti_Hirhalo



Németországban az egekbe szökött a lőfegyverek iránti kereslet



Ahogy fokozódik a menekültválság Európában, a német lakosság készül a legrosszabbra.
Tavaly kifogyott a készlet gázsprayből, miután 600%-ot emelkedett a kereslet, idén pedig, a szilveszteri kölni események után, a lőfegyverek eladási statisztikái is alkalmazkodtak a szép új világhoz.
2016 első három hónapjában Bajorországban kétszer annyi fegyverviselési engedélyért folyamodtak, mint 2015-ben egész évben.
A Zerohedge információi szerint 2014-ben 2379 fegyverviselési engedélyt osztottak ki a hatóságok, tavaly 5748-at, idén csak februárban 7435-öt!
smallarm_0
A Zöld Párt bajor szervezetének belügyi szóvivője, Katharina Schulze nem örül a fejleményeknek. A Die Weltnek nyilatkozva kifejtette: „A növekvő fegyverviselési engedélyek száma aggasztó. Nem kell, hogy a bajor polgárok fegyverkezzenek. A fegyverbirtoklással és az önbíráskodással nem szeretnénk példát mutatni. Fennáll az a veszély, hogy egyre több és több konfliktus lesz, ahogy az emberek felfegyverzik magukat. Fel kell lépnünk ez ellen.”
Elfelejtette hozzátenni, hogy a növekvő fegyverkezésért elsősorban ő és politikustársai tehetők felelőssé.
Orientalista.hu – Jack Fall


Oroszország új katonai támaszpontot létesít Palmyrában



Oroszország jelenleg a szíriai sivatagi város, Palmyra (Tadmur) egy részét katonai bázissá alakítja, hogy terrorszervezetek elleni hadműveletek kiinduló helyének használja a háború dúlta országban. – közölte az almasdarnews.
Andrej Borodulin, az AFP tudósítója közzétett egy videófelvételt, amely megmutatja a jelenleg létesült és teljesen bekerített bázist, ahol a fejlett Pancir-S1 légvédelmi rendszert telepítették.
A Pancir-S1 egy kombinált, rövid és közepes hatótávolságú föld-levegő rakéta és légvédelmi tüzér fegyverrendszer. A legújabb légvédelmi technológiát jeleníti meg, amely fáziseltérítésű radarokat használ célkövetésre és célmegjelölésre egyaránt.
A Bashar Al-Asszad szíriai elnök kormányát támogató orosz fegyveres erők a Hmeimim légi támaszponton települnek, délre a tengerparti Lattakia városától.
Katonai elemzők szerint a szíriai sivatag mélyén újonann felépített bázis jól rámutat arra az orosz szándékra, hogy kiterjesszék a hadműveleteket keleti irányba, az ISIS terrorszervezet tényleges központja Al-Rakka, és a kelet-szíriai Deir Ezzor város felé.
Habár eddig még nem észleltek orosz katonai repülőgépeket Palmyra (Tadmur) repülőterén, széles körben arra lehet számítani, hogy Palmyra egén zajos Szuhojok és MI harci helikopterek fognak körözni.
Orosz légi csapások számottevően segítették a Szíriai Arab Hadsereget abban, hogy március végén felszabadították Palmyra (Tadmur) várost az ISIS terrorszervezet uralma alól.
Az Orosz Légierő lesújtott az ISIS terroristákra Palmyrától északra, miközben a Szíriai Arab Hadsereg előretör
Az Orosz Légierő haladt az élen vasárnap Palmyrától (Tadmurtól) északra, számos helyszínt bombázva, amelyek az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet ellenőrzése alatt állnak az Al-Shaer-hegység közelében.
Miközben az Orosz Légierő az Al-Shaer-hegység körül törölte le a föld színéről az ISIS fegyvereseket, a Szíriai Arab Hadsereg “Tigris Alakulatai” és a 18. Páncélos Hadosztály 525. Ezrede az Al-Mahar-gázmezőn irtották a megszálló terroristákat, végezve számos ellenséges fegyveressel a harcban.
Az Al-Mahar-gázmezőn megvívott csatát követően a Szíriai Fegyveres Erők először délnek nyomultak, a Tal SyriaTel és a környező magaslatok irányába.
Jelenleg a Szíriai Fegyveres Erők egy véres csatát vívnak az ISIS terroristák ellen a Tal SyriaTel-en; azonban az ISIS terrorszervezet védelmi vonalai gyorsan összeomlanak, nagy részben az Orosz Légierő erőteljes csapásainak köszönhetően.
Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg


Orosz helikopterek fedezik a szíriai hadsereg előrenyomulását



Az Orosz Légierő MI-28NE harci helikopterei “isteni” segítséget jelentenek a Szíriai Arab Hadsereg lövész alegységeinek, amelyek a kiterjedt kelet-szíriai sivatagban hajtanak végre műveleteket. – közölte az almasdarnews.
Hogy pontosan miért? Nos, a Szíriai Fegyveres Erőknek többé nem szükséges, hogy pirkadatig várjanak az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet állásai elleni támadásokkal, ehelyett már az éjszakai órákban lecsaphatnak az említett terrorszervezetre, nagy részben az Orosz Légierő harci helikoptereitől kapott légi fedezetnek köszönhetően.
Amikor a Szíriai Fegyveres Erők felszabadították a történelmi Palmyra (Tadmur) várost az ISIS uralom alól 2016. március végén, a kormánycsapatok képesek voltak minden éjszaka előrehaladni, mert az Orosz Légierő fejlett eszközei még a lövész alegységek támadása előtt semlegesítették az ellenséges védőket.
Ugyanez a helyzet jelenleg Palmyrától északra.
Minden éjjel orosz harci helikopterek vezetik a támadást az ISIS ellenőrzése alatt álló helyszínek ellen Palmyrától keletre és északkeletre, megtisztítva az utat a Tigris Alakulatok elől, hogy elfoglalják a jól megerődített térségeket.
Ezek nélkül az orosz harci helikopterek nélkül a Szíriai Fegyveres Erők nem nem tudnák ilyen hatékonyan támadni az ISIS terroristák védelmi vonalait a kiterjedt sivatagban, ahol addig bonyolult volt előre haladni; azonban a helyzet mostanra megváltozott.
A Szíriai Arab Hadsereg minden hadmozdulatát orosz harci helikopterek támogatják Kelet-Homszban, amely gyengíti a terrorszervezet ellenállását.
Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg


Az USA 3000 tonna fegyvert szállított az Al-Kaidának és társainak



A Janes c. brit katonai szaklap kiderítette, hogy az Egyesült Államok a CIA-n keresztül még mindig több ezer tonna fegyvert szállít az al-Kaidának és társainak Szíriába.
A Janes megtalált a FedBizOps.gov kormányzati oldalon két, robbanékony anyagok szállításáról szóló kérvényt a romániai Konstancából a jordániai Aqaba kikötőjébe az amerikai haditengerészet megrendelésére. Az első kérvény 2015. november 3-ára datálódik, és 81 konténerről szól.
A szállítmány a dokumentum szerint AK-47-esekeből, RPG7-esekből és 9K111M Faktoria páncélelhárító fegyverekből áll. A származási ország Bulgária, Horvátország és Románia.
Az első hajó december 5-én hagyta el Konstancát és onnan a törökországi Agalaron keresztül hajózott a jordániai Aqabába 1000 tonnás szállítmánnyal. A második hajó, 2000 tonna szállítmánnyal március végén indult és április 4-én érkezett Aqabába.
Tudjuk, hogy a lázadók elég jelentős utánpótlást kaptak a hivatalos tűzszünet alatt. Azt is tudjuk, hogy a lázadók a fegyverek felét továbbadják az al-Kaidának.
Ahogy a Ron Paul Institute írja, ezek a fegyverek nem csak a helyi lakosság elleni támadásokban jutnak szerephez, hanem ugyanúgy Európa és Amerika utcáin.
Az eredeti cikk a Janes szerzője által Twitteren közreadva:
 




Az oroszok lebuktatták a törökök fegyverszállítását az ISIS-nek




Moszkva adatokat adott át az ENSZ Biztonsági Tanácsának. Eszerint a török titkosszolgálat felügyelte a török illegális fegyverszállítmányokat és katonai hardver ellátmányt az ISIS-nek Szíriába.
Vitalij Csurkin ENSZ-nagykövet közölte: A Daes legfőbb fegyverellátója Törökország, amely civil szervezeteket használ fel erre a célra. A National Intelligence Organization of Turkey irányítja ezeket a műveleteket. A szállítás főként autókkal történik, beleértve a humanitárius segélykonvojokat is. A diplomata erről levelet írt az ENSZ Biztonsági Tanácsának.
Az oroszok szerint a terrorista csoportok több mint 1,9 millió dollárnyi robbanószerhez jutottak törökországi forrásból. Csurkin egészen pontos adatokkal is szolgált. A terroristákhoz 2,5 ezer tonna ammónium-nitrát, 456 tonna kálium-nitrát, 75 tonna alumíniumpor, nátrium, glicerin és salétromsav érkezett Törökországból 2015-ben.
Csurkin levele részletesen bemutatja a katonai eszközökkel és lőszerekkel felszerelt és a Daes harcosoknak küldött konvojokat, valamint a finanszírozásukat, amit állítólag három alapítvány látott el. Leírta, az egyik civil szervezet 7.500 járművet küldött különféle ellátmányokkal a Daes által irányított területekre 2011 óta.
A levélben Csurkin kifejti, hogy többek között TOW páncéltörő rakéta rendszerekhez használatos lövedékeket, RPG-7 gránátvetőket és kézifegyvereket, M-60 páncéltörő ágyukat 82 milliméteres tüzérségi gránátokkal, kézigránátokat, kommunikációs eszközöket és berendezéseket juttattak a török ​​hírszerzési szolgáltatoktól az ISIS-nek.
A levélben az is szerepel, hogy “a Szíriában lévő terrorista csoportok részére a robbanóanyagok és ipari vegyi anyagok csempészetét is általában török területről szervezték a határátkelőhelyeken keresztül. “A határellenőrzésen való akadálytalan áthaladás érdekében, valójában a török hatóságok bűnrészességével, termékként küldték feldolgozásra olyan vállalatoknak, melyeket állítólag Jordániában és Irakban regisztráltak”.
Csurkin hozzátette, hogy a robbanóanyagok jelentős részét gyakran vízi útvonalon, különösen az Eufráteszen szállították.
Orientalista.hu – Persianews




Ismerje meg Soros György titkos ügyeit!




Titkos cégek, milliárdok elrejtése, fegyverkereskedelem, üzletelés a szaúdi Bin Laden családdal. A Fox News alapos munkát végzett Soros György ügyében.
Amikor Soros György az ICIJ, azaz az oknyomozó újságírók nemzetközi szervezetét elkezdte pénzelni, majd elkezdtek kiszivárogni az úgynevezett Panama-iratok, aligha gondolta, hogy elveszíti a kontrollt a botrány irányítása felett. Nos, elveszítette. A Fox News addig kutakodott a 11,5 millió dokumentum között, amíg szép számban talált olyanokat is, amelyek bizonyítják, hogy Soros György az offshore lovagok között is elsők közé tartozik.
Soros-Fox-780x420
A Fox News már cikke elején kiemeli, hogy Soros György dollárok millióival támogatja a demokratákat és a baloldali szereplőket, a jelenlegi amerikai előválasztási kampányban konkrétan Hillary Clinton volt külügyminisztert.
A nagyközönség előtt hírhedté Mossack Fonseca jogi cég kiszivárogtatott dokumentumai között legalább három olyan Soros-cég található, amelyeket adóparadicsomokban jegyeztek be. A Soros Finance Inc. magában Panamában, a Soros Holdings Limited a brit Virgin-szigeteken, a Soros Capital pedig Bermudán üzemel. Mindhárom terület törvényei lehetővé teszik, hogy a külföldi cégek eltüntessék pénzbeli, ingatlanbeli vagy egyéb vagyonukat azon országok előírásai és adóellenőrei elől, ahol az üzleti tevékenység központja található.
A Fox News szerint ezek az adatok nem az eredetileg kiszivárogtatott dokumentumok között találhatók, hanem azok között, amelyeket május 9-én egy magánszemély lopott el a Mossack Fonseca rendszeréből, majd az ICIJ az interneten közzé tette azokat is. Az ICIJ vezetője, Gerard Ryle azonban úgy nyilatkozott, hogy ők nem figyeltek fel Soros cégeire, csak azt követően, hogy a Fox News felhívta a figyelmüket azokra. Rosszindulatú feltételezés csupán, hogy esetleg kapcsolat lehet a figyelmetlenség és azon tény között, hogy Soros György Nyílt Társadalom Intézete 1,5 millió dollárral támogatja az ICIJ működését.
A Fox News ezek után hozzáférést kért a nem nyilvános adatokhoz, és további érdekes információkra bukkant. A Quantum Group of Funds (alapítványok csoportja) az Amerikai Egyesült Államok biztonsági szerveinek radarja alatt működik, mivel szintén offshore területen került bejegyzésre. A 90-es évek derekán azonban a Quantum hálózat – a Fox News szerint – olyan műveleteket hajtott végre, amelyek elrejtették Soros milliárdjait.
A Soros Capital továbbá létrehozott egy offshore céget a Kajmán-szigeteken, amelyen át kapcsolatba került a Carlyle Grouppal, és a szaúdi Bin Laden családdal üzletelt. A Fox News kiemeli, hogy a Carlyle Group ügyfelei között számos korábbi államfő és CIA-vezető is megtalálható. Ez a csoport elsősorban fegyverkereskedelemre szakosodott, és titkos offshore-cégeken át bonyolította az üzletet.
Magyar Idők


Európa megszállása szépen, folyamatosan és rendben zajlik




Zavartalan a megszálló populáció elosztása és “szétterítése” az Európai országok között. Ezt valószínű, hogy nemsokára törvénybe is fogja iktatni az Európai Unió, hogy minden tagállam egyenletesen legyen megszállva a maga méretéhez, populációjához, gazdasági erőviszonyához képest.
Európa peremországain a legnagyobb a nyomás, mert nekik kell megszervezni, hogy fokozatos, egyenletes és zavartalan legyen ez az elosztás, ne legyenek betömörülések, ne legyenek felhalmozódások, ne legyenek olyan pontok, ahol a megszálló csoportok túlcsordulnának és esetleg elégedettségüknek adnának hangot ebben az embert próbáló feladatban, Európa megszállásában.
A peremországok feladata, hogy elejét vegye a megszállók zúgolódásának és a megszállók toleranciáját a megfelelő kordában, keretek között tartsa, nehogy túlfeszüljenek a megszállás során ,nehogy fegyelmezetlenség legyen úrrá Európa szép, folyamatos és eddig zavartalan megszállása során.
A megszállás folyamatát a legnagyobb lelkiismeretességgel és önzetlenséggel segítik a megfelelő karitatív szervezetek és természetesen a legnagyobb teher a médiára hárul ezekben a nehéz napokban, ami ettől a nagy tehertől függetlenül mindent megtesz annak érdekében, hogy Európa megszállása az emberi jogokhoz méltó legyen, sehol ne sérüljön a megszálló csapatok emberi méltósága. A feladatot eddig a média tökéletesen teljesítette.
Természetesen Európa megszállásának hadműveletében is, mint minden hadműveletben vannak homokszemek, kerülnek homokszemek a gépezetbe. Vannak renitens országok, vezetők, politikusok, akik próbálnának ellenállni a megszállás folyamatának, a valaha volt Európa megsemmisítésének, több-kevesebb sikerrel. Jelen történelmi helyzetben ezeknek a renitens országoknak és politikusoknak az ereje és ellenállása csekély, mert lényegesen erősebb az Európát megszállók hadvezetésének propaganda hadserege, a megfelelő sajtóorgánumok és a megfelelő helyen lévő áruló politikusok befolyása és természetesen a hadi finanszírozás, Európa megszállásának pénzügyi alapja és finanszírozása is lényegesen nagyobb, mint Európa védelmi kerete.
Előreláthatóan még a tél beköszönte előtt állóháborúvá fognak alakulni a frontvonalak. Pattanásig fog feszülni a helyzet a peremországok frontvonalain, de tekintettel a megszálló erők logisztikai, politikai, gazdasági és tájékoztatási fölényére, Európa megszállása továbbra is zavartalanul és a tervek mentén fog haladni.
Az előrenyomuló haderők eddigi békés menetelését fel fogja váltani a megfelelő időben és a megfelelő parancsra az aktív hadviselés, így Európa megszállása nem csak a külső frontvonalak irányából fog realizálódni, hanem Európa belső életterében is, és elkezdődik a megszállás második stratégiai pontja, ami már természetesen nem békés úton, hanem teljesen normálisan, fegyveres úton, terrorista akciók logikus és tervezett kivitelezése során fog zajlani.
Európa öngyilkos kontinensének végzete alapvetően még elkerülhető lenne, talán most vagyunk a holtponton, de a jelek nem arra utalnak, hogy bármilyen olyan tevékenységet felismerhetnénk, ami Európa elsüllyedését és megszállását megakadályozná, mert eddig minden a terv szerint halad.
Isten óvja Magyarországot! Isten óvja Európát!
Orientalista.hu – Siroi Isi


2015. 07. 12.


Kivégezték Irakban az Iszlám Állam mészárosait (videó, képgaléria)




A bagdadi bíróság szerdán ítéletet hozott a Camp Speicher-i mészárlásban részt vett azóta foglyul ejtett terroristák perében. A huszonnyolc takfirista közül huszonnégyet akasztásra ítélte az iraki büntetőbíróság négyet felmentett.

Az ABNA24 közlése szerint a legfelsőbb jogi tanács szóvivője nyilatkozta, hogy az ítéletet a helyi terrorizmusról szóló törvény alapján hozták meg és több szemtanú és túlélő tanúskodása erősítette meg a vádlottak bűnösségét.
Az Iszlám Állam terroristái egy nappal azután, hogy bevették Moszult, Tikrit közelében lévő légi katonai bázist támadták meg és foglyul ejtettek közel 2000 fiatal iraki újonc katonát. A terrorszervezet több tucat képet és felvételt töltött fel a közösségi oldalakra amint agyonlövik a foglyokat, egy részüket viszont élve temették el. A mészárlásnak több mint 1700 áldozata van a tömegsírok feltárása a mai napig is zajlik.
  • images (2)
    images (1)

  • nb-44555-635443795746509274
  • letöltés
  • داعش-ارشيفية
  • images (2)
  • images (1)
  • 19291
  • images
.
A fogvatartottak egy része sikeresen eltudok szökni és azok beszámolói alapján került napvilágra a tömegmészárlás részletei és helyszínei. Volt olyan fogvatartott aki a kivégzésen csak megsebesült és órákig halottnak tetette magát, míg a terroristák elmentek a helyszínről.
Felvétel a gyilkosokról és a kivégzésekről (+18):


Felvétel az egyik gyilkosról miután az iraki népi milícia a Hasd Al-Saabi katonái élve foglyul ejtették:

2016. 05. 23.




Brit gyártású, betiltott kazettás bombákat találtak egy jemeni faluban




Tiltott fegyvernek számító, brit gyártású kazettás bombákat talált az Amnesty International (AI) nemzetközi emberi jogi szervezet a polgárháború és a Szaúd-Arábia vezette katonai szövetség bombázásai sújtotta Jemenben, a szaúdi határhoz közeli egyik faluban.
Az AI közlése szerint a megtalált, fel nem robbant tölteteket a brit Hunting Engineering nevű vállalat gyártotta még a hetvenes években. A brit hírportál szerint az AI felfedezése megerősíteni tűnik azt, hogy a nemzetközileg elismert jemeni kormány oldalán beavatkozó Szaúd-Arábia gépei nemzetközi egyezmény tiltotta lőszereket vetettek be jemeni célpontjaik ellen. Igaz, az egyezménynek Szaúd-Arábia és Jemen nem részese.
A kazettás bomba sok kisebb robbanótöltet tartalmaz, és a hordozó repülőeszközről való leoldás után – még a levegőben – ezeket egy előre meghatározott nagyságú területen szétszórja. Ezek a fegyverek pontos célzásra nem alkalmasak, és rendkívül veszélyesek a civil lakosságra még a háborús konfliktusok után is, ugyanis nem mindig robban fel az összes töltet. A brit cég bombái 147 töltetet tartalmaznak.
A The Independent írása szerint a Szaúd-Arábiával határos, északnyugat-jemeni Haddzsa tartomány egy falujában a civilek arról számoltak be az AI-nak, hogy kénytelenek voltak maguk eltávolítani a nem felrobbant tölteteket, mert féltették gyerekeik, illetve haszonállataik épségét. Egy kecskepásztor a szaúdi határtól mintegy 10 kilométerre lévő faluban azt mondta, hogy a szomszédos területen “bombák lógnak a fákon”.
A The Independent rámutatott arra is, hogy a vahhábita királyság rengeteg Tornado típusú harci repülőgépet vásárolt Nagy-Britanniától, illetve brit személyzet vesz részt a pilótaképzésben és a gépekkel kapcsolatos teendők ellátásában.
Az AI szerint nagy a valószínsége annak, hogy a kazettás bombákat a brit gépekről dobták le Jemenben, és akár a szaúdiakat segítő brit személyzet is szerepet játszhatott a tiltott fegyverek bevetésében.
A brit külügyminisztérium egy szóvivője közölte: az Egyesült Királyság nem tagja a Szaúdi-Arábia vezette koalíciónak, a brit személyzet nem vesz részt a légicsapások végrehajtásában, a jemeni műveletek irányításában vagy a célpontok kiválasztásában, valamint nem játszik szerepet az utóbbi döntéshozatali folyamatában.
Kazettás bombák bevetéséről a jemeni konfliktusban már korábban is érkeztek jelentések. Az év elején a jemeni hatóságok nemkívánatos személynek nyilvánították és ezáltal gyakorlatilag kiutasították az országból az ENSZ helyi emberi jogi irodájának vezetőjét, miután a vezetése alatt álló iroda munkatársai a tiltott lőszerek bevetésére utaló “aggasztó jelentésekről” írtak.
Jemen északi felét az Irán támogatását élvező lázadó síita törzsek és szövetségeseik tartják irányításuk alatt, míg a délnyugati országrészben az Abed Rabbó Manszúr Hádi elnök vezette, nemzetközileg elismert kormány van uralmon, amely azonban csak külső segítséggel tudja fenntartani magát. A Szaúd-Arábia vezette katonai szövetség 2015 márciusában avatkozott be a konfliktusba a jemeni kormány oldalán, s idővel kiszorította a síita húszi lázadókat a délnyugati országrészből.
Az országot sújtó polgárháború 2014-ben robbant ki, amikor az “arab tavasz” folyományaként elűzték Ali Abdalláh Száleh elnököt.
Orientalista.hu – MTI




2016. MÁJUS 20. PÉNTEK 08:00


A NEOLIBERÁLIS CSÚCSELIT KIZÁRNÁ A NÉPAKARATOT

Fricz Tamás
Az Európai Bizottság elnöke kifejtette, hogy „a miniszterelnökök túlságosan hallgatnak a választóikra, ehelyett full time európaiként kellene viselkedniük.”Korszakos és paradigmatikus mondatok hangzottak el az elmúlt napokban és hetekben európai politikusoktól a kötelező kvótáról szóló magyar népszavazási kezdeményezéssel és a demokráciával kapcsolatban. Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke nemes egyszerűséggel kijelentette, hogy abszurdnak és aljasnak tartja a magyar kormány népszavazási kezdeményezését. Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter szerint az Európai Unió „meghal”, ha uniós kérdéseket népszavazással döntenek el. S végül a gyöngyszem: Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke kifejtette, hogy „a miniszterelnökök túlságosan hallgatnak a választóikra, ehelyett full time európaiként kellene viselkedniük.”
A fenti idézetekből (példákat még bőven lehetne sorolni) könnyen adódnak a közvetlen következtetések. Eszerint a népszavazási kezdeményezések az Európai Unió kárára vannak, tönkretehetik azt, az unió végét jelenthetik. Vagyis a közvetlen demokrácia legfontosabb intézménye az unió legnagyobb ellensége, másképpen: az unió nem tud működni akkor, ha érvényesül a demokrácia ősi formája, a valóságos népuralom. Világos szavak. Juncker, Schulz, Asselborn – és lehetne még idézni számos vezető európai politikust – szavainak közvetlen értelme így valóban korszakos és paradigmatikus: elfordulnak a demokratikus gyakorlattól, s egyfajta arisztokratikus (lásd Arisztotelész), elitista hatalomgyakorlásra való áttérést szorgalmaznak. Persze lehet, ezt az említett és idézett urak váltig tagadnák és a nyilatkozataik félreértelmezésére panaszkodnának, azonban az a fájó, hogy kimondott mondataiknak mégiscsak ez az értelme.
S tegyük hozzá gyorsan: ha az unió folyamatos befogadásra, Európa muszlim emberekkel való elárasztására épülő migránspolitikáját, kötelező kvótával kapcsolatos elképzeléseit az összes tagállam, így Magyarország is szolgalelkűen elfogadná, akkor lehet, hogy a fentiekhez hasonló nyilatkozatok nem hagyták volna el a szájukat. Itt azonban konfliktushelyzet alakult ki, a központi akarattal szembeszállt egy ország kormánya és közvéleménye, s éppen ezek a kiélezett helyzetek azok, amikor a türelmüket vesztő elitpolitikusok váratlanul – talán önmagukat is meglepve – egyértelműen fogalmaznak. Itt ez történik, népiesen azt is mondhatnánk, hogy kibújik a szög a zsákból, végre megismerhettük és megismerhetjük az EU-s csúcselit valódi véleményét állampolgárokról, részvételről, beleszólásról, polgári kezdeményezésekről, népszavazásokról, egyáltalán – a demokráciáról.
Köszönjük meg nekik, hogy végre nem köntörfalaznak.
Viszont így eljött az ideje annak is, hogy észrevegyük: az uniós és európai ideológiai fősodorhoz tartozó baloldali, liberális, zöld és újbaloldali politikusok már nem elsősorban demokraták, hanem főképp és meghatározóan neoliberálisok. De miért szakít a neoliberalizmus a demokráciával? Röviden szólva azért, mert a neoliberalizmus egy globális, kozmopolita, uralmi pozícióban lévő szűk elitnek az ideológiája. Ennek a pénzügyi, piaci, kulturális és politikai elitnek meggyőződése, hogy a világ problémái, válságai és törésvonalai csak egy koncentrált, globális irányítással oldhatók fel, ha ez nem történik meg, akkor a világ bukásra van ítélve.
Ugyanakkor e globális, kozmopolita, nemzetek feletti érdekkör szembetalálja magát a nemzetállamokkal, a nemzetállami szuverenitásigényekkel, szembetalálja magát a civil társadalmak, az állampolgárok akaratnyilvánításával, amelyek megmutatkoznak a választások során, a népszavazásokban, a különféle polgári kezdeményezésekben, aláírásgyűjtésekben, demonstrációkban és tüntetésekben. Az EU-s politikai elit, amelynek döntő része a globális erők informális képviselője, „ügynöke”, szembesül azzal a ténnyel, hogy terveik társadalmi és nemzetállami ellenállásba ütköznek.
Azt hitték, az hihették, hogy két fő tervük: az Európai Egyesült Államok létrehozása és Európa kevert vallásúvá és fajúvá tétele úgy hatol át az európai országokon, mint kés a vajon. Ebben tévedniük kellett, Európa közép-európai részének kormányai és népei, Európa nyugati felének pedig elsősorban a népei szembeszállnak a globális és kozmopolita elképzelésekkel. Ezért az ingerült és dühödt reakció Junckerék részéről: váratlan ellenállásba ütköztek, holott e szűk elit mögött áll pénz, paripa és fegyver – s persze a média. Ebben a számukra felháborító helyzetben elfelejtik a szép szavakat a hagyományos értékekről, s világosan kifejtik: európainak kell lenni, s nem demokratának. Másképpen: elitistának kell lenni, s nem demokratának.
Szembekerült tehát európai és demokrata. Ki hitte volna ezt, mondjuk 1989–1990-ben! A rendszerváltás időszakában, amikor nekünk Európa a vágyott demokráciát és szabadságot jelentette?
A liberalizmus klasszikus időszakában sem volt ab ovo demokratikus, csak később, a XX. század közepétől egyesült a két értékrend azáltal, hogy a kisebbségi elv (liberalizmus) és többségi elv (demokrácia) konszenzusra jutott, mintegy kiegészítette egymást. Most azonban megjelent egy olyan, globalista és kozmopolita elit, amelyik a neoliberalizmus szellemében ismét világmegváltó terveket dolgozott ki és azokat tűzzel-vassal érvényesíteni akarja. E tervek megvalósítását márpedig éppen a demokrácia akadályozza! Az a demokrácia, amelyik lényegét tekintve sem a neoliberális elit, hanem a széles néprétegek érdekeit jeleníti meg az európai nyilvánosság előtt. Csodálkozhatunk-e ezek után, ha a neoliberális elit szerint a demokrácia valójában „populizmus”?
A demokrácia veszélybe került. Megjelent a neoliberális antidemokrácia, vagy másképpen az antidemokratikus neoliberalizmus.
A szerző politológus


Fasizálódunk ? - fasizálódunk ?


Ez csak a zsidó fasizmus megnyilvánulása !!!


2016. MÁJUS 26. CSÜTÖRTÖK 14:00 2016. 05. 26. 14:50

HOZZÁNK MENEKÜLNEK A NÉMETEK A MIGRÁNSOK ELŐL

Szikszai Péter
Az ingatlanosok szerint 10 németből 8 a hazájában lévő migránshelyzet miatt költözik Magyarországra. Olcsóbb nekik a Plattensee-nél a sör és a hekk, és persze a legfontosabb: kevés a migráns.
A dolog úgy áll, hogy a willkommen politikot most Magyarország gyakorolja. Kissé ugyan groteszk, hogy valamikor hozzájárultunk a német egységhez és a berlini fal ledöntéséhez, most meg valahogy ellenkezőleg. De hát ha az „intoleráns és irigy” németnek nem tetszik a mecset, és nem köti le őket a Korán olvasás, mit lehet tenni? És ha esetleg arra van igényük, hogy legyen kerítés a határukon, ne molesztálják őket a fürdőkben, vagy ne rabolják ki őket az utcán, akkor nem fordíthatjuk félre a fejünket. Ki kell tennünk a „zu verkaufen” táblát, elvégre emberség és szolidaritás is van a világon!
Állítólag jönnek a németek járókeretes nagymamástól, kisgyerekestől, ami nem a merkeli politika sikerét mutatja. Persze még nincs szó menekülttáborok felállításáról Tihanynál, de a liberális média már letáborozhat Hegyeshalomnál, hátha oszlatni kell az országba betörő bajor bőrgatyásokat.




Delegáció utazik Izraelbe, hogy megvitassák az "antiszemitizmus elleni hatékonyabb fellépés módozatait"
Forrás: https://kuruc.info/r/26/112380?honnan=Nemzeti_Hirhalo


A jelek szerint a zsidó gyarmatosítók megelégelték a magyarországi helytartók szerencsétlenkedését, és megparancsolták Orbán Viktornak, hogy azonnal küldje ki követeit Izraelbe. Ahol is személyesen kapnak utasításokat arra vonatkozóan, hogy mit is kell cselekednie a gyarmat élére állított kormányzatnak a nemzeti ellenállás letörése érdekében. A május végén Izraelbe érkező küldöttséget Perényi Zsigmond, Orbán Viktor külpolitikai ügyekben illetékes egyik „tanácsadója” vezeti – jelentette a The Jerusalem Post című izraeli lap. A delegációnak tagja lesz még Mikecz Péter, igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkár, valamint egy bizonyos Héjja Dávid nevű személy. A díszes társaságot alighanem alapos fejmosásban részesíti majd Rafi Schutz, az izraeli Külügyminisztérium európai ügyekért felelős igazgatóhelyettese. Kénytelenek lesznek továbbá bocsánatért esedezni a kulturális és tudományos ügyekért felelős Rafi Gamzu előtt is, aki a holokauszt-vallás terjesztésének hatékony módjairól tart majd eligazítást a gyarmatról érkezett delegáció tagjai előtt. Mindezek mellett pedig Gideon Behar az „antiszemitizmus elleni küzdelem” céljából létesített osztály vezetője is útmutatásokkal látja el őket a magyar hazafias mozgalom megrendszabályozásának hatékony módozatait illetően. Szentgyörgyi Zoltán, a magyarországi tartomány Tel-Avivba rendelt képviselője arról tájékoztatta a Jerusalem Post-ot, hogy a delegáció „tájékoztatni kívánja izraeli partnereinket a magyar kormánynak az antiszemitizmussal szemben foganatosított intézkedéseiről”, továbbá a küldöttség célja még, hogy „bemutassa a 2014-es Holokauszt Emlékév Programját” a gyarmattartóknak. Mindezek mellett pedig a látogatás arra is szolgál, hogy „megkeressük azokat a partnereket Izraelben, akik képesek segíteni a magyar hatóságokat a rasszizmus elleni hatékonyabb fellépés érdekében” – vallotta be a „nagykövet”. Hogy pontosan miképpen kívánják „segíteni” az izraeliek a magyar ellenállási mozgalom eltiprását, arról a hazaáruló diplomata nem adott tájékoztatást. Azonban lehetnek sejtéseink. Paul Hirschson, az izraeli Külügyminisztérium szóvivője azt mondta, hogy Izrael üdvözli a küldöttség látogatását, majd pedig közölte: a két kormány között „folyamatban vannak” a tárgyalások az „antiszemitizmussal” kapcsolatban. “Izrael elvárja Magyarországtól, hogy jelentős intézkedéseket foganatosítson az antiszemita incidensek számának visszaszorítása céljából” – adta ki az utasítást a zsidó állam Külügyminisztériumának szóvivője. A Jerusalem Post idézi a volt munkásőr Zoltai Gusztáv szavait, aki szokásával ellentétben kétségkívül igazat szólt, amikor azt mondta, hogy a „rendszerváltás óta egyik kormány sem volt antiszemita”. Zoltai szerint a „második világháború ellentmondásos személyiségeinek és a náci kollaboráns Horthy Miklós szobrainak” felállításáért az „önkormányzatok a felelősek”. A magyargyűlölő zsidó vezető sajnálkozott azon, hogy a legtöbb esetben nem született ítélet az „antiszemita cselekmények” elkövetőinek ügyében, majd reményét fejezte ki, hogy Izrael segítséget nyújt az „antiszemitizmus elleni küzdelemben” Magyarországon. „A magyarországi zsidóság nem fél, mert tudja, hogy Izrael és a világ zsidósága mögötte áll” – idézte az izraeli lap Zoltai egy korábbi interjújában elhangzott kijelentését. Hasonló szellemben legutóbb a kommunisták beszéltek az 1956-os szabadságharc idején, no persze ők nem Izrael és a „nemzetközi zsidóság”, hanem a Szovjetunió és a „nemzetközi kommunista mozgalom” segítségében reménykedtek… A Jerusalem Post közli egy igencsak szívderítő felmérés eredményét, amely szerint, míg közvetlenül a kommunizmus bukását követően 10-15% volt a zsidókat nem kedvelő honfitársaink aránya, addig 2011-ben immár a magyarok 24%-a „utasítja el emocionálisan a zsidókat”. Hogy mennyire alapos oka van ennek az állítólag „emocionális” elutasításnak, arra a lap cikke is utal, amikor közli, hogy 2011-ben „a magyarok 21%-a úgy vélte, a zsidó értelmiségiek uralják a sajtót és a kulturális életet”. Persze többen is lehetnének, akik világosan látják, mi is a valóság. Perge Ottó - The Jerusalem Post nyomán
Forrás: https://kuruc.info/r/26/112380?honnan=Nemzeti_Hirhalo




Kazárok haza !!!
Itt vannak a muszlimok !!!


Több száz IS terrorista Németországban



A bűnüldöző szervek lassan kikecmeregnek a „merkeli migránssimogatásból” és elkezdtek konkrét tényeket nyilvánosságra hozni.
A Szövetségi Bűnügyi Hivatal (Bundeskriminalamt) bevallotta, hogy nagyon sok terrorgyanús személy érkezett az Unióba a migránsáradattal. Eddig 244 személyt kezelnek gyanúsítottként és ebből 19 személy ellen már vádat emelt az ügyészség. Az elkövetkezendő hetekben az információk alapján újabb 20 vádemelés szültethet. Az eddigi, hírszerzési, adatok alapján 369 terrorista érte el Németországot.
Több gyanúsítottat más migránsok, például keresztény szírek és irakiak buktattak le, mivel felismerték az Iszlám Állam kínzóit vagy kivégzőit a menekültáradatban. Sok „háborús bűnös” még fotókon is dokumentálta rémtetteit és így a közösségi oldalakra feltöltött fotók, videók bizonyítékként szolgálnak a nyomozóknak. A mobiltelefonok tartalmát is ellenőrzik gyanússá vált személyeknél. Az itt tárolt adatok, telefonszámok, böngésző előzmények, sok esetben, szintén magukért beszélnek.
A BKA szerint komoly probléma, hogy a migránsok 60%-a nem rendelkezik semmilyen személyi dokumentummal. Adataikat saját bemondásuk alapján veszik fel.
A baloldali pártok pl., „Die Linke” már prüszkölnek, hogy még ha valóban vannak is a migránsok között kiképzett terroristák, akkor sem szabad ezeket az adatokat hangulat-és pánikkeltésre felhasználni.
A tegnap előtt, Olaszországban őrizetbe vett afgán férfiak is az IS-nek akartak terrorcselekményeket végrehajtani Londonban. Találtak náluk erre utaló fotókat, rajzokat és feljegyzéseket. Annak ellenére, hogy szociális segélyen éltek Barin, rendszeresen Londonba repültek feltérképezni lehetséges célpontokat.
Igaz a bűnügyi statisztikák is magukért beszélnek. A BKA megvizsgált 70.000 bűncselekményt, mint szexuális zaklatás, rablás, kábítószerrel való visszaélés, üzleti lopás, zseblopás,… Kiderült, hogy az elkövetők 45%-a frissen érkezett migráns volt. Ausztriában sem jobb a helyzet, egy ottani rendőr barátom is rendszeren beszámol a nemi erőszakokról, a tömegverekedésekről, amelyek a „menekültotthonokban” törnek ki.
Nagyszerű, hogy Brüsszel a kvótájával ezeket akarja ránk kényszeríteni. Remek meglátása volt egy barátomnak facebook posztjában. A hitehagyott, bandázó, alkoholt vedelő ex-muszlim nem integrálódott, hanem ugyan olyan veszélyt jelent a társadalomra, mint egy iszlamista. Belőlük táplálkozik a szervezett bűnözés pl., a libanoni maffia.
Tudom, hogy a népszavazás meg fogja mutatni Brüsszelnek, hogy népünk sem akar potenciális bűnözőkkel és terroristákkal együtt élni, hogy nem akarunk párhuzamos társadalmakat és olyan embereket, akik a demokratikus, keresztényalapú társadalmunkat megkérdőjelezik, sőt megváltoztatni szándékoznak.
Miért minket akar Brüsszel repressziókkal sújtani? Miért nem a gazdag muszlim országokat pl., a Szaúdi Királyságot? Nyelvileg, vallásilag és kulturálisan azonos népcsoportokról van szó. Azonnal munkába tudnának állni, nem kellene éveket nyelvtanulásra és integrációra vesztegetni. Európában évekig küszködnek majd a nyelvvel és addig mi, adófizetők tartjuk el őket.
Német közgazdászok kiszámolták, hogy egy migráns, ha el is kezd majd dolgozni, akkor 7 évig fizeti vissza a német államnak a ráfordított segélyeket. A nyolcadik évtől kezdve jelenik meg az általa befizetett adó, TB és egyéb járulékok pluszban, az államháztartásban.
Érthetetlen számomra, hogy miért kellene nekünk idegenekre fordítani erőforrásainkat, olyan idegenekre, akik nekimentek a határainkat őrző rendőröknek, akik törvényeket semmibe véve, erőszakkal törnek be országainkba. Ezeket egy egészséges társadalomba ellenségnek és nem menekültnek hívják.
Agymosottak nem ők a terroristák , hanem a kazár cionisták !!!!


Bakay Kornél: Európa végveszélyben, a főszervezők az amerikai zsidók







 
Nem csak a lelkeket rabolják, hanem a múltunkat is.”
N1 KÁVÉZÓ – vendég: Bakay Kornél “az európai invázió főszervezői az amerikai zsidók.”
2015. dec. 6.
a 3. muszlim invázióról részletesebben:https://www.youtube.com/watch?v=X4GqS…


Bakay Kornél: Európa végveszélyben, a főszervezők az amerikai zsidók

Bakay Kornél előadása Európa harmadik iszlám megszállásáról (2015. 11. 18.)

FIX TV | Enigma - Eurábiában akarunk-e élni? | 2015.12.01.

FIX TV | Enigma - Magyarország nyer vagy veszít az EU-tagsággal? | 2015.11.17.

FIX TV | Enigma - Miért kellett meghalnia Alfred Herrhausennek? | 2015.06.23.

FIX TV | Enigma - A régi és az új illuminátusok | 2015.04.28.

FIX TV | Enigma - Tervek Oroszország feldarabolására | 2015.04.07.

FIX TV | Enigma - Globális terror | 2015.04.14.

FIX TV | Enigma - Hamis zászló alatt végzett műveletek | 2016.04.12.

Russian armored military vehicles, off road 4WD army trucks








 






Venezuela: apokalipszis most 

2016. május 21. alapblog.hu 

Ez a végső stádiuma a venezuelai állam összeomlásának: nincs hús, nincs liszt, nincs vécépapír, nincs gyógyszer, nincs áram, 700% infláció, utcai fosztogatások és nyílt erőszak, gyilkosságok, az emberek élelmiszer híján kutyákra, macskákra, madarakra és bármire vadásznak, amit meg lehet enni. 
VENEZUELA: APOKALIPSZIS MOST

Caracasban 2015-ben 119 gyilkosság jutott 100 ezer emberre, az igen magas USA ráta 5/100 ezer; háborús övezeteken kívül sehol a világon nincs ennyi erőszakos halál a világon. Miközben Maduro elnök, a drogkereskedő buszsofőr, kvázi diktatúrát jelentett be a szükségállapot kihirdetése után, és az ország valaha volt legnagyobb hadgyakorlatát rendelte el külső fenyegetésről, gonosz háttérhatalmakról delirálva az idegenellenesség felkorbácsolása céljából, pénteken a Coca-Cola is leállította a cukros italok termelését, mert már nincs cukor se. 

Igazi Mad Max állapotok, ez az út vége. Ezt a külső segítség nélkül valószínűleg már kezelhetetlen káoszt nem valami természeti katasztrófa vagy háború okozta, hanem maguk a venezuelaiak azzal, hogy négyszer is megszavazták a mindent államosító, a piacgazdaságot eltörlő, hatósági-árasító, nettó bűnözőkből álló Chavez-rezsimet, ami a centralizálással és persze az államosításból egyenesen következő irdatlan korrupcióval teljesen tönkretette az országot - ami a világ legnagyobb ismert olajtartalékával rendelkezik. Azt gondolta volna az ember, hogy a lakosság előbb észreveszi, hogy hova vezet egy ilyen rendszer, ahová mindig a történelem során, ahol csak kipróbálták az államosító őrületet és a szabad piac eltörlését, de ezek szerint nem, a teljes, totális összeomlás, polgárháborús állapotok kellenek hozzá, sajnos, hogy megértsék, rengeteg emberi katasztrófával. 

P.S.: Utánaszámoltak és valószínűleg Hugo Chavez lánya a leggazdagabb venezuelai 4,2 milliárd dolláros vagyonnal. Nem csupán a kommunizmus lett itt újra kipróbálva, de az is, hogy milyen, amikor bűnözők kerítik hatalmukba az államot és demagógiával meg populizmussal újraszavaztatva magukat el tudják leplezni a valódi szándékukat: az állam módszeres kifosztását. Ezért kellett a centralizáció, hogy minél több erőforrást tudjanak megkaparintani, és ezért védelem a minél nagyobb és szélesebb piacgazdaság/magánszektor és a minél kisebb állam az ilyen rezsimek kialakulása ellen. 








Mire kell felkészülnünk egy gazdasági összeomlás esetén – Egy túlélő “vallomása” a 2001-es Argentin válság idejéről

BY VILÁGFIGYELŐ · 2016-05-20


Nos, annyi szó esik manapság az előttünk húzódó szakadékról, az eljövendő gazdasági és társadalmi válságról, mindezt holmi dél-amerikai banán-köztársaságokra hivatkozva, hogy úgy gondoltam felhozok egy konkrét példát annak érdekében, hogy az áldott nép szeme előtt is kitisztuljon valamennyire a kép. Ami itt következik, az az Argentin gazdasági válság meg-és-túl-élőjének a beszámolója a hazájában történtekről egy lőfegyverekkel foglalkozó Amerikai internetes honlap számára.

Ezt a „cikket” egy Fernandó nevű Argentin fickó hozta össze a neten. Megírta Amerikai haverjainak az Argentín összeomlás történetét a saját szemszögéből, és hozzátette, hogy röpke 5 év távlatából mik lettek volna azok az egyszerű, olcsó, és alapvető előkészületek, változtatások, melyek könnyebbé tették volna az átállást számára. Valamint arra is sort kerített, hogy ecsetelje az összeomlás társadalmi hatását. Ugyan vallom, hogy az emberi természet nagyjából azonos, de csak fajokon, nemzeteken, kultúrákon és civilizációkon belül, úgyhogy annak ellenére, hogy Fernandó helyzetleírása tanulságos, a mindenkori helyi szituációk nagy szórást fognak mutatni, tehát az általa leírt társadalmi kórkép nagy valószínűséggel valami más árnyalatot fog felvenni Magyarországon. Persze lesznek hasonlóságok is.
ÍME a CIKK:
Néhány hete meglátogatott a fivérem, aki pár éve már Spanyolországban él. Az első héten elkapott valami nyavalyát, annak ellenére, hogy a klíma itt nem különösebben hideg, és hogy jó kondiban tartja magát, kétségtelenül annak következtében, hogy itt elszaporodott mindenféle új vírus, ami még nem lelhető még fel a nyugati világban. A nyomorúság és az éhínség olyan helyzetbe hozta országunkat és a régiót, hogy annak ellenére, hogy némelyeknek telik ennivalóra, van tető a fejük felett, és jut még orvosra is, a többségnek nem, tehát megbetegszenek, és mindenféle kórokat terjesztenek szerteszét.
Ami igazából ennek a sorozatnak az elkezdésére bírt az volt, hogy előre láttam az említett jelenség keletkezését, valamint írtam is erről a újfajta krízisről(mármint ezeknek az új vírusoknak a terjedéséről) az országban hónapokkal azelőtt, hogy a sajtónk elkezdte volna pedzeni ezt a témát, ami fényesen bizonyítja, hogy az információk szabad áramlása és azok megosztása hasonszőrű(mint ti) fickókkal, azok kielemzése néha időt és lehetőséget is ád az azokra való felkészülésre. Szóval elkezdtem tűnődni mindazokról a körülményekről amikkel szembe kellet néznünk egy, azóta összeomlott gazdaságú országban abból a vonatkozásból(a túlélői szemlélet) amit e szent helyen ti is képviseltek: Azaz hogy amit itt tanultam tőletek az idők folyamán, mennyire is állta ki a gyakorlat próbáját. Annak ellenére, hogy nem vagyok penge angolból, remélem, hogy át tudom adni gondolataim és koncepcióim lényegét annak érdekében, hogy tisztább képet kaphassatok arról, hogy mivel kell számolnotok, amikor is majd megrántják a nemzeti gazdaságotok lehúzózsinórját.
VÁROS-E AVAGY VIDÉK?
Valaki itt a minap azt kérdezte tőlem, hogy a „falut” mennyire rázta meg a dolog. Hogy simábban tudtak-é alkalmazkodni mint a városiak…Nos, mint sehol máshol, itt sincsenek egyszerű válaszok. Szép lenne, ha azt tudnám mondani, hogy vidék „jó” város pedig „rossz”, mivel, ha teljesen őszinte akarok lenni, és ez a szándékom, néhány összetevőjét ennek a képletnek szét kell választanunk, különös hangsúlyt fektetve a „biztonság” kérdéskörére. Természetesen azon vidékiek, akik gazdálkodtak, és rendelkeztek némi földdel valamint állat-állománnyal, jobban el voltak eresztve a kaja szintjén és ehhez nem is kellett több holdnyi ültetvény. Néhány gyümölcsfa, pár háziállat pl. baromfi, tehén, nyúl és egy kis háztáji fényévekkel a városi lakosság fölé helyezte őket. A szárnyasok, tojások, nyulak jelentették a fehérje szükséglet kielégítését, a tehén tejet meg sajtot ád, a háztáji a zöldségek és gyümölcsök nagy résztét biztosítja, pár tojást vagy nyulat meg mindig kenyérhez való lisztre, tésztára, cukorra, vagy sóra lehet csereberélni.
Természetesen itt is voltak kivételek, mivelhogy néhány északi megyénkben nagyon sivatagos az éghajlat, alig esik valami eső, így hát nemigen lehet megélni abból, amit a föld tud nyújtani, az állataidat is vásárolt táppal és vízzel tudod csak fenntartani. Az északiaknak nem volt szerencséjük, ők jártak legrosszabbul.
A városiaknak meg, hát, ők sincsenek rózsás helyzetben, mivel az élelmiszerárak felugrottak vagy 200-300 %-kal. Az emberek azon spórolnak amin éppen tudnak, annak érdekében, hogy enni tudjanak. Sokan azt ettek amit találtak, madarakra vadásztak, megették a kóbor kutyákat, macskákat, sokan éheztek. Étel szempontjából a városi lét krízishelyzetben nem mennyország. Általában az éhség az, ami zavargásokhoz és fosztogatáshoz vezet egy ilyen Válsághelyzet helyzetben.
Amikor pedig a biztonság témakörét vesszük számba, a helyzet még összetettebbé válik. Felejtsd el azt, hogy 200 méterről leszeded a banditákat a távcsöveseddel, hagyd ezt a maszlagot a fotel-kommandósok, meg a neten pózoló gyerkőcök számára.
Pár TÉNY:
1. Azok, akik téged megrövidítenének egy fejjel a avagy egy kis apróval, nem fogják kalózlobogóval jelezni szándékukat.
2. Se nem fognak lövöldözni 100 méterről
3. Se nem fognak üvöltő motorkerékpárokon száguldozni csíkos, „frissen szökött elítélt” pizsamáikban, csakhogy könnyebben kiszúrhasd őket. Sem nem viselnek tüskés nyakörvet bőr kabátjaikhoz. Ha minden alkalomra lenne egy dolcsim, amikor is a kárvallott azt mesélte nekem, hogy: „Te, teljesen NORMÁLISAN néztek ki, és jobban öltözöttek voltak mint mi” – lenne elég pénzem egy frankó pisztolyra. Természetesen vannak kivételek itt is, de felejtsd el a mozikban látottakat.
4. Egy családos ember két, három poronttyal meg az asszonnyal a nyakában egyszerűen ülő préda. Nem érdekel, ha maga vagy a megtestesült Rambó Kommandós, még a hatodik érzéked sem fogja megsúgni neked melyik szarházi fog a fejedhez nyomni egy fegyvert, amikor az elszállt vízpumpát próbálod helyben megbütykölni, vagy egy zsák frissen szerzett lisztet cipelsz hazafele.
A lehető legjobb előrejelző rendszer, amit csak beszerezhetsz egy vidéki kertben: az a kutya. De persze azokat is meg lehet ölni, mérgezni. Egy barátomnak egyetlen éjszaka 4 kutyáját tették el láb alól méreggel. Az utóbbi években megtanultam, hogy bár a vidéken élő ember nincs annyira kitéve a kisstílű rablásoknak, rosszabb helyzetben van az extrém erőszakkal operáló, házát megszálló bűnözőkkel szemben. Ezek tudják, hogy amikor egyedülálló tanyákat, satöbbi támadnak meg, viszonylagos biztonsággal tehetik azt, és többnyire napokig kínozzák áldozataikat. Ezen a téren már nem tudsz újat mondani, mind hallottam – asszonyok és gyermekek megerőszakolása, emberek ágyhoz való kötözése, elektromossággal, hegesztőpisztollyal való és másnemű kínzása, verése…
De a nagyvárosok sem sokkal jobbak a túlélő-mentalitással a városban maradóak számára. Expressz-emberrablással, rablásokkal, kell számolniok, illetve hogy lelövik őket pusztán azért, amit zsebeik esetlegesen tartalmazhatnak…vagy akár a ruhájukért.
Szóval – hol is húzza meg magát az emberfia? A betondzsungel is veszélyes, meg egyedül, mindentől távol is – a megoldás tehát ezeket a megoldásokat kerülni, és kisebb közösségekbe költözni, kertvárosokba ha lehet, avagy közösségeket alkotni, tömörülni a hasonló beállítottságú barátokkal, ismerősökkel, családtagokkal. Sokan vallják, hogy szomszéd, látó avagy hallótávolságon belül, a privát szféra megnyirbálását jelenti, de ezt az árat meg kell fizetnie annak, aki aki szükség esetén segítségért szeretne kiáltani. Azok, akik azt hiszik, hogy sohasem fognak segítségre szorulni, mivel ötpercenként átfésülik majd a horizontot puskájuk távcsövén keresztül, valamint megpakolt túlélési hátizsákkal a hátukon teszik a mindennapi dolgukat…nőjetek fel végre…
A mindennapi szolgáltatások, ellátások helyzete:
Akármiféle forgatókönyvvel is számolunk, a szolgáltatások minősége mindenféleképpen szenvedni fog, hacsak teljesen meg nem szűnnek. Gondolj előre, analizáld a legvalószínűbb Válsághelyzet eshetőségeket, és hogy melyik szolgáltatói ágazatot érintheti az adott eset legvalószínűbben a térségedben, de ne hagyd ki a valószínűtlent se. Mi az, ami megtörténhet? Tornádó? Aszály? Árvíz? Terrorista támadás? Nem oly elvetélt gondolat, mint pár éve hitted, ugye? Benzinhiány? Gáz? Áram? Miért? És analizáld mi lesz annak a következménye? Ha elmegy az áram mit csinálsz a hússal a mélyhűtőben? Ki tudod-e szárítani? Füstűni? Konzerválni? Ahhoz miféle felszerelés kéne? Most…hogy még nincs rájuk szükséged…Persze, mindezt már rég letöltötted a netről a számítógépedre, ott gugol a winchestereden, igaz? Csak most, hogy nincs áram, nem tudod azt bekapcsolni…vajh mért nem nyomtattad mindezt ki, mikor még megtehetted?
VÍZ:
Senki nem húzza sokáig víz nélkül. A városi túlélő hamar rájöhet, hogy nagyon leromlott az ivóvíz minősége, ezért jó hasznát veheti egy szűrőnek, vagy azon kaphatja magát – hogy nincs vize. Amikor is ilyesmi megtörténik, egy nagyobb város boltjaiból percek alatt elfogy a palackozott víz. Az én esetemben a csapvíz – csapnivaló. Fekete szennyeződés van benne, meg valami, ami döglött moszatnak néz ki. Ízre viszont nem rossz. Ez van, viszont tudom, hogy az ország nagy részén a helyzet még rosszabb. Van ahol nincs ivóvíz. Egyáltalán.
Ha van kútfúrásra lehetőséged, tedd azt meg, illetve tedd ezt a túlélési listád leges-legtetejére.
A víz előbbre való a fegyvernél, a gyógyszernél, de még az ételnél is. Hordj össze egy kis víztartalékot. Használj műanyagpalackokat, üvegeket, akármit és lehetőleg tárold azokat sötét hűvös helyen. A víz átvesz kissé a műanyag ízéből pár hónap után, de akármi legyek, ha egy kissé műanyag ízű víz nem jobb, mint a semmi. Akármiféle Válsághelyzet szituáció fog bekövetkezni, a vízellátás azt meg fogja sínyleni. A mi esetünkben az Argentin gazdasági krach arra kényszerítette a vízműveket, hogy a karbantartás és minőségi ellenőrzés mellőzése által kompenzálja a kieső jövedelmeit, amit a csakis külföldről beszerezhető alkatrészek, műszerek, és vegyszerek árának a vagy 300%-os drágulása okozott a 2001-es válság bekövetkezte után. Mint mindig és mindenütt, megint csak a kisember fizet mindenért. Ugyanez lenne a következménye árvizeknek vagy terrorista bio-kémiai támadásoknak is. A víztisztítás elég kényes folyamat, ezért az ellátás valamiféle módon mindenféleképpen károsodni fog egy Válsághelyzet esemény által. Még akkor is, amikor a szolgálat fennmarad, egy jó szűrő kívánatos, egy jó kis kézi pumpával egyetemben. Számolj 4 liter vízre személyenként naponta. A minimum: 2-4 hetes készlet, ha van rá módod, tárolj többet.
ÁRAM:
Gusztustalanul sok időt töltöttem áram nélkül. Nálunk az áramellátás még a 2001-es krízis előtt is darabos volt. Az igazi probléma akkor jelentkezik, amikor is pár óránál többet kell világ nélkül töltened. Közvetlenül a a 2001-es Válsághelyzet után Argentína három napig áram nélkül volt. Buenos Aires egy nagy, sötét temetővé vált. Emberek szorultak napokra liftekbe, az étel rohadt, kórházak, ahol csak pár órai tartalék üzemanyagot tartalékoltak generátoraik számára, sötétbe borultak. Áram nélkül alaposan megrövidülnek a napok. Nem sok mindenhez tudsz kezdeni miután lemegy a nap. Olvastam gyertyafénynél, zseblámpafénynél, de az ember feje megfájdul egy idő után. Dolgozgathatsz egy kicsit a kertben is, de csak ha nem használsz elektromos szerszámokat. Persze a bűnözés is megugrik a sötétben, úgyhogy akármiféle dolgod akad egy elsötétült körzetben, egyik kezedben a zseblámpa, a másikban pisztoly.
Summa summárum, egy kis idő után elég depressziós dolog egy elsötétített városban lébecolni. Lehúztam a magam adagját magányosan, rádiót hallgatva, konzervet kajálva, pisztolypucolással a diódás fejre-csatolható lámpácskám fényénél. Azután megházasodtam, született egy fiam, és rájöttem, hogy szeretteiddel körülvéve, nem is annyira rossz a sötétben. A család nagyot dob az ember közérzetén.
Egy szó zseblámpákról. Légyen 2-3 LED(diódás) fejre csatolható, fejpántos lámpásod. Olcsóak, és megérik a súlyukat aranyban. Egy erős lámpás is szükséges, talán egy Maglite vagy még inkább egy SureFire(ez a márkára vonatkozik) különösen behatolók felkutatására hasznosak, de olyan egyszerű hétköznapi tevékenység elvégzéséhez, mint a főzőcskézés a WC-re járás vagy a ház körülötti piszmogás a kis LED-es fejlámpák nélkülözhetetlenek. Próbálj meg mosogatni, mialatt egy kézzel tartasz egy 60 lumen-es zseblámpát és hamar rájössz miről is beszélek. A LED-eknek amúgy is megvan az az előnyük, hogy egy töltésen elmennek egy hétig is folyamatosan, valamint maguk a diódák gyakorlatilag örök életűek. Az újra-tölthető elemek(aksik) megint csak nélkülözhetetlenek, mivelhogy ha gyakran nincs delej, rámegy a gatyád is az elemekre. Légyen egészséges készleted valamiéle jó minőségű elemből és próbáld egységesíteni készülékeidet. Nekem egy tucat Samsung NM 2500mAh AA(ceruza) és 8 AAA 800mAh-asom van a lámpásaimhoz, valamint ezeket használom egy D-s átalakítóval a 3D-s Maglite-omhoz. Ez jobban bevált, mint arra eredetileg számítottam. Ezenkívül tartok itthon 2-3 csomag normál Duracel-t 2012-es szavatossági idejűt, mindenesetre. A NM-os elemeknek megvan az a rossz tulajdonsága, hogy spontán elvesztik a töltésüket egy idő után, úgyhogy ellenőrizd őket sűrűn, és mindig legyen tartalékod.
Miután évek óta küzdök ezekkel az áramszünetekkel, mit is szeretnék Karácsonyra?
1. Nem nyilvánvaló? Egy generátort. Túlságosan sok alkalommal cepeltem a kaját szüleim házához. Probléma, hogy manapság már túl drágák.
2. Egy olyan aksi-töltőt, ami működik mind a napról, mind tekeréssel. Itt nincsenek forgalomban, de úgy tudom elég olcsóak az USA-ban. Tégy magadnak egy szívességet és szerezz be párat azokból. Még ha nem is adnak teljes töltést, a LED lámpáidnak az pont elég
GÁZ:
A gáz minősége is csúszik a lejtőn, valamint nemigen van sok belőle. Jó lenne egy elektromos rezsó is mindenesetre. Ha mind a gáz mind az áram gáz, azok a kis kemping-rezsók is megteszik, különösen azok, amelyek valamiféle folyékony üzemanyaggal mennek, mert azok kiválthatják egymást. Egyébként is a gáz tárolása veszélyesebb, nehézkesebb, mint a folyadékoké, meg ha kifogyott a boltokból, nincs mit tenni.
Ha már itt tartunk, ha egy városban megszűnik a gáz és villanyellátás több mint két hétre, az már halálos csapda : hanyatt homlok menekülj, míg megteheted!!!
MENTALITÁSVÁLLTÁS:
Ahogy megtapasztalod a hiányát azoknak a dolgoknak, melyeknek létét most természetesnek veszed, a prioritásaid nagy hirtelenjében meg fognak változni.
Gyakorolj önmegtartóztatást egy jobb jövő érdekében – ez az a szemlélet, amit el kell sajátítanod, ha fel akarod készíteni magad. Van egy csomó „király-cucc”, amiről le kell hogy mondjál annak érdekében, hogy a nélkülözhetetlen holmira jusson. Meg van más is, ami nem alapvetően nélkülözhetetlen, de valamiféleképpen fontos. Az asszony bejelentkezik a fodrászhoz egy-két havonta. Nem életbevágóan fontos, de jól érzi magát tőle, és ez emel a közérzetén.
Viszont egy túlélőnek az alkoholt, a drogokat, de még a cigarettát is kerülnie kell. Egészségtelenek, sokba pízbe kerülnek aminek máshol jobb helye lenne, és függőségeket ébresztenek olyasvalami iránt, amit nem valószínű, hogy a jövőben mindig be tudsz szerezni. Ki fogja elviselni a mogorvaságodat, amikor kedvenc cigimárkádat már nem importálják a Válsághelyzet következményeként?
MÁSODIK RÉSZ
A SZÜRKE GAZDASÁG – FEKETE PIAC:
Amint a SHTF, a feketepiac pillanatokon belül felüti a fejét mindenütt.
Hazámban a „szürke gazdaság” gyakorlatilag mindenhol elfogadottá vált végül is. Eleinte a hangsúly a szakmunka és iparcikkek ételre cserélésére helyeződött. Egyes körzetek, városok kialakították saját csere-piacaikat, és létrehozták saját „értékpapírjaikat” amit pénzként, pénz helyett használtak a cserekereskedelemben. Ez persze nem tartott sokáig. Ezek az „értékpapírok” könnyen másolhatóak voltak akárki házi számítógépén, így hát mindenki visszaállt az „igazi” pénz használatára.
Ezen piacok általában valamiféle üres raktárhelyiségben v. telken kaptak otthont, amely felett az ellenőrzést egyik v. másik gengszter gyakorolja biztonsági szolgálatával. Akárki bérelhet egy standot 50-100 peso-ért(20-30$US) ezeken a piacokon, és árúba bocsáthatja portékáját, tehetségét. Nagy általánosságban kimondhatjuk, hogy béke honol ezeken a területeken, mivel a biztonsági szolgálatok sehol sem kötik a rendőrség orrára kisebb problémáikat, mint pl. egy lopás, verekedés avagy nők elleni vétségek. Az ilyenfajta zűrök nem tesznek jót az üzletnek, és mint ilyen, elkövetőik hamar megtapasztalják mennyi fájdalmat is képes elviselni az emberi test…vagy kapnak egy ingyen beutalót Szent Péterhez. Néha még egyenruhás rendőrök is fusiznak ilyen helyeken. De mint mindenhol, itt is ügyelned kell magadra. A zsebtolvajok itt sem ritkák és persze meg is támadhatnak, ahogy elhagytad a piacot, ahol természetesen biztonságod már a saját felelősséged.
Ezek a piacok persze nagy fejlődésen mentek keresztül és ma már mindent meg lehet találni bennük. Ma például jártam a helyi piacon, egy volt raktárépület területén, amely egész jól meg van szervezve és tisztán üzemel. Néhány napja viszont problémáik voltak lopott árukból és hamis címkékből kifolyólag. Mit is lehet itt venni? Többnyire élelmiszert és ruhát. Vannak kisebbek és nagyobbak, de a sajt, konzerv, fűszerek, méz, tojás, gyümölcs, zöldség, sör, bor, meg szárított hús majd mindenhol megtalálható, ugyanúgy mint a pékáruk és tésztafélék, általában olcsóbban is mint a szupermarketekben. Friss hal is akad néhol, de az emberek többsége hűtést igénylő élelmiszert inkább a szupermarketekben vásárol.
A ruhanemű is népszerű portékájuk, megtalálsz mindenféle utánzatot, de még lopott eredetit is, ugyanez vonatkozik a cipőkre meg az edzőcipőkre. A gyermekruhák, alsóneműk, zoknik, törölközők is nagyon népszerűek. Játékokat és szerszámokat is kapni, de azok majd mindegyike kínai gyártmány, és silány. Megint mások javítószolgálatot állítottak fel. El lennél képedve, mi mindent meg tudnak buherálni: TV-ket, CD lejátszókat, elektromos szerszámokat, néha még leégett integrált áramköröket is. Adj ezeknek a fickóknak egy csavarhúzót meg egy tábla csokit és megjavítják az atomtengeralattjáródat…
Élelem és ruházati cikkek után a legkelendőbb áruk bizonyosan a CD-k, DVD-k, filmek, zene, PlayStation2 meg Xbox játékok, programok. Pár nappal az Amerikai megjelenésük után miden kapható. Mintha egy emberük elrejtőzött volna Bill Gates asztala alatt. Majd minden megvan itt és ha érdekel, tuti hogy találsz itt mindenféle illegális cuccot is, drogokat, fegyvert meg muníciót. Persze a minőség színvonalon aluli és sok drogfüggő hal meg kotyvasztmányaiktól. A pisztolyok főleg FM High Power-ek, kiselejtezett 1911-esek, Colt.45-ösök, Systema-ák, meg régi Colt Detectiv-ek, melyek utat találtak a rendőrség és a sereg fegyvertáraiból a feketepiacra. Minőségileg nem nagyon jók, de ha van egy kis pénzed, meg leszel lepve mit meg nem kapsz. Minden, amit a sereg meg a kopók valaha is használtak, beleértve SMG-ket, és Browning 50 BMG golyószórókat, és még repeszgránátokra is bukkanhat a kliens, ha van elég pénze no meg egy kis türelme. A puskákra néha várni kell, de a pisztolyok meg a kézigránátok ott helyben kaphatók.
ARANY!!!
Verjen fejbe valaki, mert majdnem megfeledkeztem az aranyról!!!
Mindenki keresi! „Aranyat veszek, KP-vel fizetek” hirdetések mindenütt, ideértve a TV-t is. Nem hiszem el, hogy ilyen bolond vagyok. Azért is nem kapcsoltam korábban,mert az aranykereskedelem igazából a törtarany meg a lopott ékszerek – megszorult emberek kisebb értékei- adásvételével van kapcsolatban, nem azokkal az aranyérmékkel, amiről ti beszéltek általában. Persze senki sem adja meg az arany hivatalos árát, szóval VIGYÁZAT mindazoknak, akik minőségi aranyérmékbe fektetnek. Mivel nehéz megállapítani az arany összetételét, a kisebb kereskedések törtaranyként fizetnek érte. Ha helyetekben lennék, érmék mellett és HELYETT vennék egy halom kisebb értékű gyűrűt és ékszert, s mivel ezek amúgy is olcsóbbak, mint a különböző címletű érmék, és ha a Válsághelyzet elég mély, nem fogtok veszíteni azáltal, hogy prémium minőségű és minősítésű aranyérméiteket törtarany értékben lesztek kénytelenek elkótyavetyélni. Ha visszamehetnék az időben vennék egy kis zsák aranygyűrűt. Zsebmetszők és kisstílű tolvajok egyenesen a nyakadról szedik le az aranyláncokat és adják tova azokat a kereskedőknek. Ez igen elterjedt vasútállomásokon, a metróban és hasonlóan zsúfolt helyeken.
Egyszóval amondó vagyok, ha egy sekélyebb gazdasági válságot láttok a jövőtökben, az érmékbe való befektetésnek van létjogosultsága. Mivel el fogjátok tudni adni azokat az aranyárusoknak és tán hasonló túlélő-mentalitással rendelkezőeknek, akik ismerik az árú valós értékét, nem fogtok veszíteni az akción. Az én helyzetemben is kitűnő befektetést jelentettek volna, megakadályozták volna, hogy az infláció felőrölje a megtakarított pénzem vásárlóértékét. Még a mai elfuserált helyzetünkben is be tudnék menni a belvárosi bankok akármelyikébe és túl tudnék adni rajtuk valós, piaci árakon. Ugyanez vonatkozik az ezüstre is. De lakóhelyemen, a kisstílű boltocskák csakis törtarany áron adják és veszik a cuccot, függetlenül attól, hogy miféle aranyad van. Tehát azt kell, hogy mondjam, hogy az apró csecsebecsék itt és most ebben a mély és hosszú terjedelmű Válsághelyzet szituációban hasznosabbak lennének az érméknél. Bocsássatok meg, hogy eddig erről nem beszéltem, de teljesen elfelejtkeztem róla, míg ma a piacon szemembe ötlöttek az „aranyat vásárlok” hirdetések.
HARMADIK RÉSZ
BŰNÖZÉS ÉS A LÉTBIZONYTALANSÁG:
Annak ellenére, hogy a bűnözés soha nem volt ismeretlen Dél Amerikában, hazám nagyon is kivétel volt ez alól. Mindig is észnél kellett lenni, de az semmi volt ahhoz képest, ami a 2001-es gazdasági válság óta megy. Előtte leengedhetted a gyerekeket a ház elé játszani, vagy megengedhetted, hogy egyedül sétáljanak haza egy-egy házibuli után a szomszédságból, de ez mára már a múlté. Ma már nem látsz lenn gyerekeket. Hadd hangsúlyozzam ezt még egyszer: Egyet sem. SOHA! Néhanap egy kölök bringázik pár métert ide vagy oda, de mindig egy felnőtt felügyelete alatt. Egy magában bringázó srác alól pillanatok alatt el fog tűnni a drót, és nagy válószínűséggel ő sem úszná meg szárazon, úgyhogy egy valamirevaló szülő nem engedi a szeme elől a gyerekét. A kamaszok már nagyobb problémát jelentenek. Nem tarthatsz egy 15-16 évest lakat alatt egész nap annak ellenére, hogy elvileg már elég nagyok lennének ahhoz, hogy vigyázzanak magukra. Amikor meg lemegy a nap a dolgok még rosszabbra is fordulnak.
Ilyenkor a szülők összeállnak, és vagy valamelyikőjük házánál tartanak összejöveteleket, vagy kibérelnek egy klubot, ahonnan azután begyűjtik a csemetéiket idővel. Egykor taxikat és bérkocsikat is használtak ilyen célokra, de sok lányt megerőszakoltak ilyen módon, úgyhogy mára már egy tisztes szülő sem hagyja idegenek gondjaira gyermekét. Mivel évek óta így élünk, mára már a vérünkben van az óvatosság: sokan sajnos a saját kárukon tanultak. Soha nem fogsz egy nyitott ajtót vagy ablakot találni. Szomszédok már soha nem tereferélnek házaik előtt.
A nap leges-legveszélyesebb pillanata kétségtelenül az, amikor akármelyikőnk elhagyja a házat vagy hazatér. Egy masszív, lebiztosított házba nem könnyű betörni, ezért a bűnözők lesben állnak arra a pillanatra várva, amikor is ott állsz a küszöbön kulccsal a kezedben. Ezért figyel különösen az ember minden körülményre, akármire, ami szokatlan és ha valami -akármi – nincs rendben megy még egy kört, nem áll meg az autóval. Soha senki nem nyit ajtót, ha ismeretlen van a közelben.
Ha ismeretlen kopog vagy csönget, mindig egy második emeleti ablakból veszi fel az ember a kapcsolatot vele.
A bűnözők gyakran villany ill. gázszerelőknek öltözve próbálnak bejutni házadba azzal az ürüggyel, hogy meg kell javítaniuk valamit. Soha! Akármit, ami javításra szorul, meg lehet javítani kinn a járdán, ami pedig a házadban van azt az ellátók amúgy sem fogják számodra megjavítani. Mindenesetre jobb, ha az ember udvariatlan, mint ha halott lenne.
Az új autóvezetési elvek, szokások megérdemelnek egy külön fejezetet. Mostanra legyen elég annyi , hogy ajtó, ablak zárva, fegyver a kezed ügyében, valamint a KRESZ mint olyan, megszűnik létezni. Ha hazád valaha is olyan helyzetbe kerül, mint az enyém, emlékezni fogsz arra, amit most mondok. Soha ne állj meg a pirosnál, vagy a stoptáblánál, ha nincs forgalom, különösen sötétben.
Eleinte a zsaruk próbálták megbüntetni az embert, ha véletlenül elkapták amint átmegy a piroson (más szóval megpróbálták levenni), de pár hónap elteltével rájöttek, hogy a sofőrök inkább a büntetést kockáztatják meg mint az életüket, ezért ma már villogó sárgára állítják a közlekedési lámpákat este 8-9 után. Ez persze irtó veszélyes. Az éjszakai balesetek mind gyakoriak, mind brutálisak, mivel az autók teljes sebességgel kapják oldalba egymást.
ÖTÖDIK RÉSZ
AZ ÉLELEM ÉS EGÉSZSÉG.
Kényes egy téma. Az étel és ital az elsődleges szempontok…
Ideálisan már megtervezted az élelmiszerellátásodat, és elraktároztál a pincében egy évi elemózsiát…avagy mégsem? Hm…nekem sem volt amikor a SHTF, és mondjuk úgy, hogy a tojásaim állandóan a torkomban keringőztek attól a gondolattól, hogy a szupermarketek végleg be fognak zárni egy szép napon, és én a családommal együtt nyelhetem az éhkoppot. Ha még nem képeztél élelmiszertartalékot, tedd azt, amit én is tettem, és vásárolj egy kevéssel többet mint amennyi kell minden egyes alkalommal, amikor boltban jársz. A következő szempontok alapján és fontossági sorrendben járj el:
  1. Nincs hűtésigénye
  2. Nagy a tápérteke
  3. Hosszú ideig(1-5 év) tárolható
  4. Nem kell víz az elkészítéséhez
  5. Főzés nélkül fogyasztható
Ezt magyarra lefordítva nagyjából a következő fog kijönni: konzerv(húsok, halak, zöldségek, sűrített tej), Szárított tésztafélék, dehidratált levesek, csokoládé, tejpor, lekvár, levesek, rizs, liszt, cukor, szárított bab. A konzervek nagyszerűen elállnak. Többnyire víz sem kell elkészítésükhöz, úgyhogy felnyitásuk után azonnal fogyaszthatóak. Csak arra vigyázz, hogy a doboz ne legyen sérült, mert az olyan megromolhat. Ha ilyet találsz, fogyaszd el elsőként. Arra is ügyelj, hogy amint kinyitottad a dobozt, azonnal távolítsd el a bádogból tartalmat. Az én személyes kedvencem a tonhal. Ezer évig eláll, tele van fehérjével, és ízlik mind a mai napig. Emellett a fagyasztott zöldségeket, rizst is feldobja.
A konzervált zöldségek és gyümölcsök is nagyszerűek, csak azt ne feledje az ember, hogy sokkal kevesebb vitamint tartalmaznak, mint frissen és azok nagy része is a lében van feloldva.
A szárított tésztafélék sok vizet igényelnek főzésnél, de ezeknél jobb szénhidrát forrást keresve sem találni. A liszt és a gabonafélék is jól tárolhatok és táplálóak is nagy mennyiségben, csak nagyobb befektetést igényel elfogyasztásuk.
Mára már egész függetlenek vagyunk a hűtőszekrénytől, csak a friss tésztaféléinket(noqui), pizzát és zöldségeinket fagyasztjuk benne. Gyakorlatilag mindent lefagyasztunk, mert így minden eláll majd’ örökké, hameg szünetel az áramellátás, a sok fagyasztott cucc napokig nem enged ki. Minél nagyobb tömeget fagyasztasz, annál tovább marad lefagyva. A városi túlélőnek egyébként ajánlatos minél kevésbé hagyatkozni a hűtőre. A konzervek és a dehidratált ételek a legjobb barátai. Ennek ellenére, mint mindenki, aki huzamosabb ideig nélkülözte friss zöldség és gyümölcsfélék fogyasztását tudja, hogy az ember bőre, főleg az inye és ajkai kirepedeznek. Ennek a hiánybetegségnek Skorbut a neve. Amint friss vitaminforráshoz jut az ember, a tünetek elmúlnak. Velem is megesett egyszer. Ezert javasolt, hogy friss gyümölccsel egészítsd ki az étrendedet. Nem art, ha van egy kis háztáji veteményesed, pár gyümölcsfával.
Egészségügy: Menj, és tettesd magad rendbe. Látogasd meg a fogászt, és javíttasd ki minden fogadat. Nincs rosszabba fogfájásnál, amin nincs ki segítsen. Ne feledd, hogy az orvosok sem lesznek annyira elérhetőek mint ma. Én például megoperáltattam a szemem. Tökéletesen látok szemüveg nélkül, aminek van előnye azon kívül is, hogy nem fogok még egy pár szemüveget összetörni ezekben az ínséges időkben: Az emberek is másképp viszonyulnak hozzam, hiába no, ösztönlények lennénk vagy mi a fene. Az útonállók is mindig téged fognak kiszúrni, ha szemüveges vagy. Lehet hogy ez ösztönös náluk, lehet, hogy tudatos, de tény. Ne hidd hogy képzelődöm. Az öregebbek és nők is sokkal veszélyeztetebbek. Ezek után a gyerekek jönnek a sorban, minél kisebb, gyengébbnek néz ki az ember annál nagyobb az esélye, hogy belekötnek. Ez így működik. Egy nagy darab izmos fiatalembernek magabiztos arckifejezéssel nemigen van félnivalója a kisstílű gazemberektől, de persze ez nem vonatkozik a profi bandákra.
Beszélj meg mindent az orvosoddal. Mint a Kis Herceg: soha ne habozz ha kérdésed van. Terjeszd ki ezt a viselkedésmódot mindenkire akinek van valamiféle szakértelme, szakterülete: szerelőkre, orvosokra, a Yardra, és így mindennap tanulsz majd valami hasznosat. Minden információfoszlány értékes lehet. Légy kíváncsi. Így tudtam meg például, hogy be kellene szereznem többfajta antibiotikumot, mivel ha az ember csak egyfélét szed, az gyorsan hatását veszti. Ez különösen a gyerekek számára fontos, úgyhogy ma két különböző fajtát tartok belőlük.
Pár óra edzésbe heti három alkalommal nem fogsz belehalni. Én otthon gyúrok, van egy padom pár súlyzóval. Egészítsd ki a súlyokat némi aerobikus mozgással is. Zsákolni nagyon jó ötlet, mindent megmozgat, no meg ád egy kis nyomatékot is pofonjaidnak. Azért ne feledd, hogy a zsák nem üt vissza, nem ájul el, tehát semmi sem helyettesít egy edzőpartnert. Fontos, hogy ne bízd el magad.
Azok a futószalagok a nagyszobában meg a szoba-kerékpárok is hasznosak lehetnek. Tanulmányozd a témát és próbáld kidolgozni saját rutinodat, vagy lépjél be egy edző-klubba, kérd ki egy hivatásos véleményét ha lehetséges. Akármit is teszel, a cél az, hogy tested megedzd. Jót tesz az ember hangulatának, állóképességének is javára válik, idővel az ember megkedveli, még hiányzik is neki.
Képzelj csak bele, hogy gyalog kell menekülnöd valami zavargás/tűzharc/támadás elől a cuccoddal a hátadon, vagy puszta kézzel kell felvenned a harcot egy támadóval. Nem kell, hogy Bruce Lee vagy Mike Tyson váljék belőled, de azért el kell hogy tudjál helyezni egy pofont, tudnod kell, hogy védd az arcod, fejed ismerned kell pár önvédelmi trükköt. Kifizetődik az önvédelmet gyakorolni. Azt gyakorold, aminek a való világban hasznát láthatod. A jó kondi ugyancsak biztosítás sok nyavalya ( mint a magas vérnyomás, szívelégtelenségek) ellen, valamint az immunrendszeredet is erősíti.
Hasznos az elsősegély-nyújtási tudnivalók elsajátítása is. Idén nyáron el fogok végezni egy vöröskereszt-tanfolyamot. Tarts elsősegély készletet mindenféle gyógyszerrel kiegészítve amire csak szükséged lehet. Ha állandó jelleggel szedsz valamit, próbálj meg belőle legalább egy évi készletet felhalmozni. A gyógyszerek nálunk már nehezen beszerezhetőek, drágák, többnyire külföldi készítmények és amikor a SHTF, nem biztos, hogy nem tűnnek el a patikákból. Apósom Parkínson-kórban szenved, a spéci orvosságát itthon már rég nem kapni, úgyhogy a külföldre látogató barátait kéri arra, hogy hozzanak neki.
Én is minden gyógyszert összegyűjtök amit csak tudok. Azon felül amit általában egy ilyen otthoni patikában találsz, én fájdalomcsillapítókra(Ibuprofen) és antibiotikumokra koncentrálok, mind felnőttek, mind gyerekek számára. Az antibiotikumok nélkülözhetetlenek errefelé a sok különböző és gyakran előforduló vírus miatt. Különösen a tüdőfertőzések veszélyesek. Ne feledd, hogy egy tiszta és gondosan szellőztetett ház sok problémát meg tud előzni. Nem könnyű feladat, amikor a város koszos és teli van patkánnyal, de megoldható. A mi környékünk egész tűrhető, de vannak sokkal, de sokkal rosszabb helyzetben lévők, ahol is az emberek a patkányokkal versengenek az ennivalóért, alvóhelyért. A csótányok is problémát jelentenek, így mindent megteszek, hogy kordában tartsam őket méreggel.
Jut eszembe: halmozz fel némi patkány és csótánymérget. A városi szolgáltatások nem állnak a helyzet magaslatán – ez alól a szemétbegyűjtés sem kivétel. Egy alkalommal egy hétig sztrájkoltak (vannak helyek, ahol hónapokat hagynak ki) és fényes nappal lehetett patkányokat rohangálni látni a szeméthegyek körül. Nem egy szanatórium…
Több millió ember vált jogfosztottá, munkanélkülivé és süllyedt kilátástalan szegénységbe. A lakosság több, mint 50%-a alultáplált lett a korábban gazdagnak számító országban, ami hagyományosan az élelmiszerek fontos exportőre volt. A pénz elértéktelenedett és az emberek megtakarításai egyik napról a másikra tűntek el a 2001–es gazdasági összeomlásban. Az alább megnézhető, Fernando Solanas ‘Memoria del Saqueo’  c. 2003-ban készült filmje politikai, pénzügyi, társadalmi és jogi szempontok alapján vázolja fel Argentína nyomorba vezető útját.

Memoria del Saqueo - Argentina (2003)



Belevág a kormány a nyugdíjreformba: Mindenki tartsa el a saját nyugdíjasát!



Tbg


A parlament elé került legújabb törvénymódosítási javaslatban két apró, de jelentős változást hozó bekezdés rendeli el, hogy a felnőtt gyermek az idős szüleit köteles eltartani és erre harmadik személy, például szociális intézmény is kötelezheti őt.”
Egy legfrisebb Ptk-módosítás szerint a jövőben harmadik fél is kötelezheti az eltartót, hogy kiegyenlítse azon nyugdíjas után a számlát, aki képtelen fizetni az egyházi vagy állami intézményi ellátást.
Betű szerint:
(1a) Aki a tartásra rászorult szülő szükségleteinek ellátásáról a tartásra köteles gyermek helyett gondoskodik, az indokoltan nyújtott ellátás ellenértékének megtérítését az ellátás nyújtásától számított egyéves jogvesztő határidőn belül követelheti a tartásra kötelezhető gyermektől.”
Bár erre már az Alaptörvény is kitér, a szociális intézmények eddig nem kötelezhették fizetésre a nyugdíjas rokonait. Mostantól azonban a járási hivatal eljárást indíthat a rokon ellen, amellyel behajthatja az idősgondozás költségeit.
A törvénnyel a megélhetési gondokkal küzdő nyugdíjasok iránti felelősséget az állam szép csendben áthelyezte a gyermekeik vállára, amit most már intézményi szinten is érvényesíteni lehet.”
fogalmazza meg szépen a Portfolio, amely azt írja, az állam már egy ideje a finanszírozói szerepból a támogatói szerepbe igyekszik, ezért is vezette be a 20%-os adójóváírást a Nyugdíjelőtakarékossági Számlák (NYESZ) esetében.

Hol van a pénz?

A magyar állami nyugdíjrendszer még a legoptimistábbak szerint is borzalmas állapotban van, a pesszimisták szerint 2050 környékén teljesen összeomlik.
Ennek egyszerű a magyarázata: a társadalom elöregszik, a fiatalok kevesen vannak, a gazdaság nem teljesít várakozáson felül, ezért nincs megtakarítás, az állami rendszer nem költséghatékony, azaz lassan csődbe megy a rendszer.






Így tapsolt el a kormány 3000 milliárd forintot





Csütörtökön a parlamentben hivatalosan is számot ad a kormány arról, hogy a magánnyugdíjpénztáraktól még 2010 végén elvett majdnem 3000 milliárd forinttal hogyan gazdálkodott a direkt erre létrehozott Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap. Az alap valójában már idén januárban megszűnt, ahogy a pénz is rég elfogyott, az államadósság azonban továbbra is az egekben, a nyugdíjrendszer problémái pedig azóta sincsenek megoldva.
A kormány idén január 31-ével megszüntette a még 2011-ben létrehozott Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapot, ami a magánnyugdíjpénztáraktól államosított vagyont kezelte, az alap ugyanis beteljesítette azt, amire létrehozták: elköltötte azt a 2945,3 milliárd forintot, amit a magyar állampolgárok a magánnyugdíjpénztárakban tartottak.
Ez baromi sok pénz, a GDP nagyjából 10 százaléka volt 2010-ben, ehhez képest alig két év elég volt ahhoz, hogy a 90 százalékát elköltsék. Csütörtökön az Országgyűlésben az alap a fogantatásától a végelgyengüléséig mutatják be azt, hogy költötte el a rábízott 3000 milliárd forintot. 
Alapvetően gyorsan és veszteségesen.

Miért is kellett ez az egész? 

A második Orbán-kormánynak 2010 végére, tehát úgy fél év kormányzás után az a komoly problémája támadt, hogy lyuk kezdett nőni a költségvetésben: a gyorsan bevezetett egykulcsos adó és a társasági adócsökkentés miatt 600 milliárd forint hiányzott. Ráadásul az Európai Bizottság is túlzottdeficit-eljárást folytatott az ország ellen már 2004 óta, ez pedig lehetővé tette, hogy a kormány politikájába is közvetlenül beleszóljanak.
Ez nagyon zavarta a politikai  szuverenitására nagyon érzékeny Orbán-kormányt, ezért kellett valami megoldás. Nem kellett nagyon messzire nézni, az észt kormány ugyanis 2009-ben azzal előzte meg, hogy elszaladjon a költségvetés hiánya, hogy a magánnyugdíjpénztárakba kötelezően befizetett járulékokat az államkasszába irányították. Igaz, ők ezt csak ideiglenesen csinálták.

Gyorsan jött, gyorsan ment

A Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap egy 2010. december 22-én elfogadott törvénnyel jött létre, működni pedig 2011. május 18-án kezdett hivatalosan. Ekkor már átkerült ide az a 2945,3 milliárd forint, ami korábban a magánnyugdíjpénztáraknál gyűlt mint kötelező magánbefizetés.
Ebből másfél évvel később, 2013 végére már alig maradt valami, eddigre a pénz 90 százalékát már elköltötték. Egy évvel később pedig már csak úgy 100 milliárd forint maradt a kasszában, mára pedig semmi. Pontosabban még maradt valamennyi részvény, amit még megszűnése előtt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek adott át az alap, de már ebből is törlesztett adósságot az állam, 3,7 milliárdot. 



A bekerült pénznek nagyjából a fele állampapírban volt, a befolyó pénznek pedig a 69 százalékát, összesen 2034,9 milliárd forintot az államadósság csökkentésére költötték, és a részvényeket és más kötvényeket is eladták, hogy aztán államkötvényeket vásároljanak vissza.
A maradék 910,4 milliárdból 459 milliárd, az összeg kicsit több mint 15 százaléka kötött ki a központi költségvetésben és állami pénzalapokban, 233,2 milliárdot pedig kifizettek reálhozamként a nyugdíjpénztáraknak. 218 milliárd forintot átértékelési veszteségként könyvelt el az alap.






Mire mennyit költött a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentési Alap?forrás: ÁKK
Érdekesség, hogy fideszes politikusok még 2013-ban is úgy nyilatkoztak, hogy a magánynyugdíjvagyont nem az államadósság csökkentésére használták fel, hanem – ahogy például Kocsis Máté mondta – „átkerültek egy másik, fenntarthatóbb nyugdíjrendszerbe". Az pedig, hogy eltapsolták ezt a pénzt, csak elmélet.

Nem nagyon jó gazda

Az alap nem gazdálkodott nagyon jól a rá bízott részvényekkel, kötvényekkel, befektetési jegyekkel és hasonlókkal, ugyanis szinte minden évben csak vaskos veszteséggel sikerült túladni azokon. A működése első évében 18,4 milliárd forinttal kevesebbért adta el az értékpapírokat, mint ahogy azok hozzá kerültek, és bár 2012-ben sikerült 5,8 milliárdos többletet csinálnia,
2013-ban már megint több mint 40 milliárdot bukott. 
Hogy miért nem sikerült haszonnal túladni a nyugdíjvagyonon, ha már a pénztáraknál nem volt jó helyen, talán a parlamentben csütörtökön kiderül. Az viszont biztos nem segített az elején, hogy 2011. május és október között anélkül működött az alap, hogy elkészült volna az értékesítési stratégiája, vagyis mielőtt hivatalosan is kitalálták volna, hogy hogyan is akarják eladni az értékpapírokat. Pedig ebben az öt hónapban már eladtak 450 milliárd forintnyi részvényt és más eszközt. 



Fotó: Barakonyi Szabolcs
Az alapnál ezen kívül is voltak furcsaságok, például az, ahogy az oda került 511,9 milliárd forintnyi külföldi részvényeket az Unicredit bankra bízták. Úgy tudjuk, hogy az ÁKK már az alap hivatalos indulása előtt, 2011. május 10-én az Unicreditet bízta meg ezeknek a kezelésével, amit az alap irányító testülete megalakulásakor tudomásul vett. Pedig az alap és az ÁKK között ekkor még nem is volt semmilyen szerződés, ami alapján az ÁKK kiválaszthatta volna, hogy kire bízza az alap értékpapírjait. Hogy miért és hogyan döntöttek pont az Unicredit mellett, azt sem tudja senki az ÁKK-n kívül.

Elment a pénz, minden más maradt

Valamennyire persze csökkent az államadósság és a költségvetési hiányt is sikerült az EU által megkövetelt szint, a GDP 3 százaléka alá csökkenteni, de az érdemi hatás egyszeri volt, 2015-re pedig megint rekordmagas az államadósság. Ahogyan a nyugdíjrendszer alapvető problémái sincsenek megoldva továbbra sem.












Brutális: 1000 milliárdos megszorítást tervez a Fidesz-KDNP kormány



Budapest - A családi pótlékon, az árva-, az özvegyi, a rokkantsági és a korhatár alatti ellátáson spórolna a kormány jövőre. A Start munkaprogramra is kevesebb jutna az 1000 milliárdos megszorítás miatt.
A költségvetés vitája ma reggel kezdődött az Országgyűlésben, ennek kapcsán a Világgazdaság megnézte, mely területek járhatnak rosszul a kormány megszorításával. Az hogy a tervezetet mennyire szedik szét a képviselők, csak a jövő héten derül ki.
A cikk szerint a költségvetés több mint 2500 sorából majdnem 1500 esetében egyetlen fillérrel sem emelkedik az előirányzat az ideihez képest, míg 381 tétel esetében kisebb lesz az állami pénz az ideinél. Az 1000 milliárdos csökkentésből300 milliárdot azok az uniós programok jelentenek, amelyek idén futnak ki, de ezek helyére újak lépnek, így összesen 700 milliárd forinttal nagyobb lesz az uniós projektek kerete, mint 2016-ban. A jövő évi kiadások 1500 milliárd forinttal, vagyis10 százalékkal lesznek magasabbak, a növekményből azonban nem jut mindenkinek.
A Világgazdaság szerint a tanárok is rosszul járhatnak: jövőre mindössze 22 milliárdot kaphat a Klik, ez az idei 45 milliárd forintos büdzsé fele.
A kamatkiadásokon 77 milliárd forintot spórolnának, míg az idei büdzséhez képest 4,6 milliárd forintos megtakarítást jelent, hogy a milánói világkiállítás pavilonjára már nem kell költeni 2017-ben. Jövőre a paksi bővítéshez szükséges tőkeemelésre az ideinél 13 milliárd forinttal kevesebbet szán a kormány, bár ez még mindig százmilliárdos összeget jelent.
15 milliárd forinttal – az idei keret 4 százalékával – csökkentik a Start munkaprogram keretét, eközben a korhatár alatti ellátásokra – például szolgálati nyugdíjra vagy a balettművészek járadékára –  összesen 17 milliárd forinttal kevesebbet, míg árvaellátásra 3 milliárd forinttal, az özvegyi nyugelltásra 3,5 milliárd forinttal, a rokkantsági és rehabilitációs ellátásokra pedig 2,5 milliárd forinttal kevesebbet fordítanak jövőre. A családi pótlékra szánt keret 3,2 milliárd forinttal lesz alacsonyabb 2017-ben.


50 tehenet hajtanak Lázár János elé az átvágott tejtermelők



A kazsoki gazdák azt tervezik, hogy hétfőn közel ötven – köztük két kazsoki – tehenet hajtanak a Miniszterelnökség elé, hogy a tejágazatot érintő kormányzati döntések ellen tiltakozzanak – írja a Sonline.
A kazsoki Bos Frucht agrárszövetkezet állattenyésztési igazgatója szerint a kormány felemás döntéseket hozott, mert áfa-csökkentést csak a friss, folyótejre akarja kiterjeszteni, de Bakos Gábor szerint ezzel csak a veszteségek töredéke mérséklődne.
A gazdák a tehénfelvonulással ki akarják követelni, hogy a zacskós-, az UHT-, illetve az ESL-tejre is terjesszék ki az áfa-csökkentést.






Magyarország az Európai Unió negyedik 


legszegényebb országa

20/05 13:57 CET
  | updated xx mn ago
  | updated at 23/05 - 15:06
1464008763
1463745461
Magyarország az Európai Unió negyedik legszegényebb országa





Gyorsjelentést adott ki a minap az Eurostat, amelynek középpontjában az európai szegénységi mutató, a súlyos deprivációs index áll. Ebből kiderül, hogy bár 2013-hoz képest javultak itthon az életkörülmények, még mindig hátulról negyedikek vagyunk az Unióban és Magyarországon 1,8 millió embert érint a súlyos nélkülözés.
Bár a 2012-es csúcs (9,9%) óta folyamatosan csökken az EU-ban súlyos nélkülözésben élők aránya, ez még tavaly is 8,2 százalékot (számszerűsítve 41 millió embert) érintett. Talán nem meglepő, hogy az eltartott gyerekkel rendelkező, azokat egyedül nevelő háztartásokat jobban érinti, mint azokat, ahol nincsenek ilyenek: az egyfelnőttesek esetében ez 17,3 illetve 11%, ott pedig, ahol kettő vagy annál több felnőtt él 8,3 illetve 6 százalék.

Ki számít súlyosan depriváltnak?

Az Eurostat metodikája szerint az, akire az alábbi kilenc dologból legalább négy igaz: nem tud időben lakbért vagy rezsit fizetni; nem engedheti meg magának, hogy egyhetes nyaralásra menjen; nem tud kétnaponta húst, halat, zöldséget vagy csirkét enni; nem tudja kezelni a váratlan kiadásokat; nincs pénze (mobil)telefonra); nincs pénze színes tévére; nincs pénze mosógépre; nincs pénze autóra vagy nem tudja kellően felfűteni a lakását.
A tavalyi 19,4 százalékunkkal hátulról negyedikek vagyunk, csak Görögország, Románia és Bulgária tudott a miénknél gyengébb értéket felmutatni. Bár 2014-es az adat, az elemzés szerint a legjobb Svédországban élni, ott ugyanis a súlyos nélkülözés mindössze a lakosság 0,7 százalékát érinti. Felkerült még a dobogóra Luxemburg és Finnország is, Hollandia és Dánia pedig csak épphogy lecsúszott.
Az Eurostat honlapján található részletező táblázatokból az is kiderül, a váratlan kiadásokat tízből heten nem tudják megoldani, ezzel pedig elsők vagyunk az Unióban. Tízből hatan nem jutnak el egyhetes üdülésre sem egy évben, az emberek negyedének pedig megoldhatatlan probléma az, hogy minden másnap húst, csirkét, zöldséget vagy halat egyen. Tízből kilencen nem vagy csak nehezen tudják megoldani azt, hogy kijöjjenek hó végén.
(eurostat)
De az államadüségot azt fizettetik velünk rendesen , pedig a nép egy lyukas garast sem látott e pénzekből !!
A szocialisták , és a szabad demokraták voltak a haszon élvezői , és akik kiürítették a kasszát fizessenek ők , az állam ne válaljon kezességet az ők mocskára , amit nem lehez vissza fizetni , így vigyék az egész rabló bandát , és dolgoztassák le velük az államadóságot , ne a nép szenvedjen értük offsorlovagokon .






Megvan a várt felminősítés, beértük Namíbiát



Felminősített minket a Fitch, ez azt jelenti, hogy a kemény számaink most jobban számítottak, mint az eldurvuló államigazgatási folyamataink és intézményeink. Nem sokat fogunk érezni belőle, talán később, ha más hitelminősítő is is újra kivesz minket a bóvliból. Az viszont biztos, hogy a kormány nagyon örülhet, hiszen évek óta beszélnek róla, hogy mennyire megérdemelnénk már a felminősítést.
Felminősített minket a Fitch, kikerültünk a bóvlikategóriából, és bekerültünk a leggyengébb befektetésre ajánlott csoportba. Ennek a neve a Fitchnél BBB, és Mexikó, Namíbia vagy Törökország büszkélkedhet még ilyen eredményekkel. A legutóbb a Moody's minősítette Magyarország besorolását március közepén, de végül aztán maradtunk a bóvliban.

Semmi extra nem várható

Németh Dávid, a K&H szakértője csütörtökön az elmúlt hónapokban látott folyamatok alapján inkább a tartásra tippelt. Németh akkor azt mondta, ha a Fitch valóban nem módosítja a besorolást, abban több tényező játszik szerepet. Egyrészt a bruttó hazai termék (GDP) csak 0,9 százalékkal nőtt az első negyedévben az előző év azonos időszakához képest a nyers adat szerint, negyedéves összevetésben pedig a szezonálisan és naptárhatással tisztított adatok szerint 0,8 százalékkal csökkent a GDP. A felminősítés esélyét csökkentette az is, hogy az adóbevételek emelkedése, az állami kamatkiadások csökkenése mellett a költségvetés strukturális egyenlege nem javult.
A döntés valójában nem hoz érdemi változást pillanatnyilag az állam finanszírozásában, érezni keveset fogunk belőle.
A piaci szereplők ugyanis javarészt már beárazták a várható felminősítést, ezért nem fognak sokkal olcsóbban is kapkodni az állampapírjaink után.

Érdekel engem a magyar állampapír?

Nem árt, ha érdekel kicsit mindannyiunkat, mert közvetve van hatása az életünkre. Az államkötvények jelentik ugyanis döntő részben a magyar államadósságot. A teljes államadósságunk 25 ezer milliárd forint körül van, ami elég sok pénz, ráadásul ennek a 15-20 százalékát évente meg kell újítani, mert lejárnak a korábbi kötvények. Az pedig nem mindegy, hogy milyen biztos hozamot ígérünk a nekünk kölcsönadóknak, sok múlik azon, hogy a költségvetésnek mennyi kamatot kell ilyen sok kölcsön után fizetnie.
Ezért szorgalmazták például igen sokan, hogy ha az állam nagy bevételre tesz szert –mint például a magán-nyugdíjpénztári pénzek államosítása esetében 2700 milliárd forintra, vagy a forint romlása miatt az MNB százmilliárdjaira – azt inkább államadósság-csökkentésre kellett volna fordítani. Ahelyett, hogy kicsit nagyobb lábon élve feléljük. 
Másrészt az állampapírjainknak azért nagyon alacsony már most is hozama, amiért az egész régiónak. Az eurózóna ugyanis újra belassult, pontosabban olyan alacsony már az infláció, hogyaz Európai Központi Bank kamatcsökkentéssel, és az eszközvásárlási programjának további bővítésével reagált erre márciusban. A mi gazdaságunk nagyjából úgy viszonyul az eurózónához, mint egy anyahajóhoz kötött gumicsónak. A túlzott önbizalom ellen még hozzátéve, hogy mi vagyunk a gumicsónak. 






Nem úgy bóvli a bóvli

A bóvli kifejezés egyébként nem egészen pontos: aki ilyen ország állampapírjait veszi meg, az nem valamiféle totálisan vacak befektetésbe teszi a pénzét. Legalábbis nem mindenképpen, amit a mi példánk is bizonyít, hiszen megbízható adósként mindig fizettünk. Inkább arról van szó, hogy aki bóvli kötvényt vásárol, az sok más alternatívánál nagyobb kockázatot vállal. Persze a nagyobb hozamért cserébe. És pontosan ez a hozam az, ami fáj: az adós szemszögéből nézve ugyanis ez kamatterhet jelent, amit a háztartások és vállalatok kell kitermeljenek minden egyes évben.
Harmadrészt pedig a komolyabb változást az hozná, ha a három nagy hitelminősítőből legalább kettő felminősítene minket. Számos nagy befektetési alapnál, nyugdíjpénztárnál ugyanis van egy olyan hüvelykujjszabály, hogy csak akkor vehetnek egy ország állampapírjaiból, ha a nagy hitelminősítők közül legalább kettő szerint nem bóvli az ország. Ha ők is megjelennek a keresletben, az még lejjebb tolhatja majd az állampapírjainktól elvárt hozamokat. 

A mostani makroszámaink nem bóvlik, az intézményeink és a folyamataink azok

A nagy hitelminősítők, így a Fitch is az értékeléskor megnézik az úgynevezett kemény gazdasági adatokat. Az az, hogy várhatóan lesz-e pénz visszaadni a nekünk kölcsönadott összegeket: hogy nem túl nagy vagy kicsi-e az infláció, hogy milyen a növekedés, csökken-e az államdósság, milyen devizában van az államadósság vagy például, hogy elszállhat-e a költségvetés. A baj nálunk nem igazán ezzel van, ezekben egy ideje már nem vagyunk Banglades vagy Costa Rica szintjén.

Matolcsyéknak sok fejtörést okozott




GettyImages-460628178
Fotó: Bloomberg
Elég emlékezetes, hogy annak idején a magyar kormány nem sokkal azután, hogy gazdaságpolitikai szabadságharcot hirdetett, 2011 novemberében váratlanul az IMF-hez fordult, hogy megússza a nem ajánlott, spekulatív befektetési minősítést.
A trükk nem jött be Matolcsyéknak: 2011 november 24-én megtörtént az első leminősítés a Moody's-tól, amit később a másik két hitelminősítő is követett. A forint viszont nem omlott össze, valójában a történelmi mélypontját sem érte el, mert bár az IMF-trükk miatt kicsit meglepő volt a lépés, mégis sok piaci szereplő már jó ideje várta, hogy bekövetkezzen.
A bóvliban lévő országok közös jellemzője általában:
  • a magas, emelkedő államadósság,
  • gyenge növekedés és a magas államháztartási hiány,
  • a sok külföldi pénzben felvett hitel,
Ha viszont csak ezeket néznék, akkor erős túlzással Fehéroroszország vagy Pakisztán is topkategóriás lehetne egy-egy jobb időjárású évben. Ezért nagyon kell nézniük puhább kategóriákat is, hogy lesz-e szándék visszaadni a pénzt, hogy hogyan működnek az országban a független intézmények és a kormány szervei vagy milyen átláthatóak az állam folyamatai.
Ezért bóvliországokban jellemző még a:
  • kiszámíthatatlan üzleti és politikai környezet.
Ebben eddig is komoly öngólokat rúgtunk, virágnyelven mondva ez a sokat kritizált " alacsony kiszámíthatóság ". Mostanában ezen a téren nem volt túl jó hír a hiteminősítőknek, hogy a nullás költségvetésről szóló tervekhez képest végül a 2017-es büdzsét is eléggé elengedték , ami szintén nem szokott imponálni a hitelminősítőknek.
Most tehát úgy tűnik, hogy erősebbre súlyozták a kevésbé bóvli számainkat, mint kevésbé átlátható intézményeinket. Ha részletesebben is érdekli, hogy most akkor végül számít-e vagy sem a hitelminősítők véleménye, akkor ezt és ezt a cikket olvassa el a Pénz beszél blogunkon.
Az NGM a döntést kommentáló közleményében azt hangsúlyozta, hogy a felminősítés megerősíti, hogy a magyar reformok működnek. "Amikor a kormány belevágott a gazdaság átalakításába 2010-ben, elmondtuk, hogy először leminősítések lesznek, majd felminősítések. A Fitch lépése után várható, hogy az elkövetkező időszakban a másik két hitelminősítő is kedvező irányba vizsgálja felül hazánk besorolását." - írta a minisztérium.
Az MTI több nagy pénzintézet elemzőjét is idézi, akik egyöntetűen azt mondják, nem volt váratlan a felminősítés, és a forint erősödése lehet az egyik hatása.
Akkor most újból kirabolhatnak , mert megint meg lehet hülyiteni a jó népet , és be lehet vetni egy jó pár cigány gyilkosságot egy kiss holló mesét , hogy a földet kiénekeljék a lábunk alól !!!


Önök politikus bűnözők, akik szervezett gazdasági bűnözői csoportokkal működnek együtt! - Morvai







A szlovákok harmadáron építenek kilométerenként autópályát, mint mi




A szlovák kormány megkötötte a spanyol Cintra Infrastructures vezette konzorciummal azt a PPP-szerződést, amely alapján a kivitelező 59 kilométernyi autópályát, illetve gyorsforgalmi utat épít meg 2020-ig Szlovákiában négy év alatt összesen 226 millió euróért.
Vagyis amíg a szlovák autópálya kilométerenként 3,8 millió euróba kerül, addig a magyar M4-es kilométere minimum 11,6 millióba (került volna).
Bár a szlovákok más konstrukcióban építenek (PPP), mint mi, és első pillantásra sokkal nagyobb volumenű építési munkákról van szó (pl. körgyűrű Pozsony körül), mint az M4-esnél (pedig azt tele akarták szórni völgyhidakkal, hogy drágább legyen), úgy tűnik a hír alapján, hogy a spanyol cég kilométerenként harmadannyiért épít autópályát, mint Simicskáék a magyar M4-es autópályán azt tervezték.

Magántőkéből épül

Hozzá kell tenni: a szlovák autópálya PPP-ben, azaz magántőkéből épül. A szerződés értelmében a spanyol konzorcium két szakaszban, négy év és négy hónap alatt felépíti az utakat, amelyek ezután 30 évig lesznek a tulajdonában. Az évi 56,72 millió euró a legalacsonyabb összeg volt, amely az útépítési pályázatra ajánlatként érkezett. Ennek alapján csak az építés költsége ennek alapján 4 évre 226 millió euró.
Bár a PPP-ben mindig olcsóbb a kilométerenkénti építés, a végösszeg (a szolgáltatási díj és más tételek miatt) sokkal magasabb lesz 30 év múlva. Ráadásul PPP-re nincs uniós támogatás, így az EBRD ad a szlovákoknak 110 millió euró kölcsönt is.
Az MTI szerint a szlovák állam által kifizetett összeg 30 év alatt – az inflációt is beleszámítva – mintegy 1,9 milliárd eurót tesz majd ki. Valamint az utak építésének idején, illetve azt megelőzően az állam további csaknem 375 millió eurót fordítanak az építkezésekkel kapcsolatos földkivásárlásokra.
Bár az Orbán-kormány 2010-től kudarcnak ítélte a PPP-s építkezéseket, és fel is hagyott vele, szakértők szerint, ha korrupciómentesen csinálják a PPP-ket (például nem ad profitgaranciát az állam a magáncégeknek), az adófizetők összességében jól jöhetnek ki belőle.
Egy példa: az első Orbán-kormány PPP-ben építette a Művészetek Palotáját 2001-ben, amiről az Állami Számvevőszék később megállapította, hogy az államnak hátrányos szerződési feltételek miatt a projekt végül 66,6 milliárd forinttal többe került a tervezettnél. Az épület 2011 és 2035 közt további 166,1 milliárd forinttal fogja terhelni a költségvetést.

Ott kevesebb a zsidó meg a rabló , így kevesebbet osztanak vissza !!!! Nálunk ,meg akasztani kellene , hogy ne legyen annyi eltartott ingyenélő !!













Ciki, de a fél Fidesz Soros pénzén tanult

Fiuk a fagyi vissza nyalt !!!
Szívhatjátok , de nem csak a füvet , most majd az orrotokat is !!!


A jelenlegi kormánypártnak volt (és valójában ma is lenne) oka a Soros György melletti kiállásra, a pártelit tudástőkéjének felhalmozásáért ugyanis igen sokat tett az amerikai pénzember két magyarországi projektje.
Megdöbbenéssel figyeljük a Soros Alapítványt és Soros György személyét az utóbbi időben ért nemtelen támadásokat. A fiatal nemzedék és a szakkollégiumi mozgalom támogatásával aktívan járult hozzá egy szabadabb és nyitottabb szellemi légkör kialakulásához Magyarországon. Látva a felsőoktatás szorult helyzetét, úgy gondoljuk, hogy az újabb nemzedékeknek is szükségük lesz arra az önzetlen támogatásra, amelyet a Soros Alapítvány remélhetőleg a jövőben is nyújtani fog. Tiltakozunk az Alapítvány politikai csatározásokba történő bevonása ellen.”
Orbán Viktor és Deutsch Tamás 1989-ben
Bánhalmi János / Népszabadság/archív
A fenti szövegű közleménnyel utasította el a magyar jobboldalon már akkor is rutinszerűen űzött „sorosozást” a Fidesz 1992-ben.
Tény, hogy a jelenlegi kormánypártnak volt (és valójában ma is lenne) oka a Soros György melletti kiállásra, a pártelit tudástőkéjének felhalmozásáért ugyanis igen sokat tett az amerikai pénzember két magyarországi projektje, a nyitott társadalom gondolatát terjesztő Soros Alapítvány, illetve a kifejezetten egy Nyugat-kompatibilis vezetőréteg kinevelésének céljával megalapított Közép-európai Egyetem (CEU).

Orbán Viktor 1988 áprilisától a Soros Alapítvány pénzéből gründolt Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa volt, 1989 szeptemberétől pedig az alapítvány ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ben az angol liberális filozófia történetét tanulmányozta. Soros-ösztöndíjjal tanult az Oxfordi Egyetemen 1986–87-ben Szájer József, a Fidesz EP-képviselője. Németh Zsolt volt külügyi államtitkár 1988–89-ben ugyancsak ösztöndíjasként politikaelméletet hallgatott az oxfordi St. Antony's College-ban.
Schmidt Mária, Orbán korábbi főtanácsadója, a Terror Háza igazgatója hároméves kutatási ösztöndíjat nyert a Soros Alapítványtól a magyar zsidóság XX. századi történelmének tanulmányozására ­1985-ben.
Kövér László mostani parlamenti házelnök 1987–1988 között kutathatta Soros-ösztöndíjjal a közép-európai társadalmi mozgalmakat. ­Deutsch Tamás a részben Magyarországon, részben Angliában működő, kifejezetten a Fidesz és az SZDSZ ifjú reménységei számára szervezett hat hónapos „menedzseriskola” hallgatója volt 1989-ben. Kovács Zoltán kormányszóvivő 1994 és 1995 között Soros-ösztöndíjjal Oxfordban a The Queen's College-ban tanult.




Bokros őszintén beszélt a háttérhatalomról


Bokros és a háttér hatalom !!!!

Ha nem lenne ma ő is csak kubikus lenne a futottak még
poziciójából kényelmesen meg él , és keresi a bizonyítványait
de kubikusnak talán bele tudna tanulni !!!




A politikus szerint a sorosozás és a háttérhatalmak emlegetése "nyilvánvalóan bruttó bolondság, nettó hazugság."
"Amikor Németország elvesztette az első világháborút, a vesztesek uralkodó köreiben azonnal felmerült az igény a felelősség elhárítására. Ludendorff tábornok nyomban feltalálta a 'háttérhatalmak' kifejezést, ami azt jelentette, hogy Németországot nem a harctéren győzték le, hanem a belső ellenség szúrta hátba. Innen már csak egyetlen lépés volt a zsidó háttérhatalmak emlegetése, ami Hitler és a nácik kedvenc fordulatává vált' - írja Facebook-bejegyzésében Bokros Lajos.
A Modern Magyarország Mozgalom elnöke szerint "háttérhatalmak nincsenek. Illetve léteznek, mind bolond elmék és szennyezett lelkek torzszüleményei. Arra szolgálnak, hogy eltakarják a bolondok és gonoszok elsődleges felelősségét a gazdaság és a társadalom szétzüllesztéséről. Már írtam korábban, hogy az önmaga csalhatatlanságába belerévedt vezér bamba őrülete képes fantazmagóriák kiagyalására. De még nem írtam, hogy a vezér lakájai hivatali kötelességüknek érzik, hogy ők is szajkózzák az őrültségeket. Ez új jelenség. Romló anyagi gazdagságú, széteső társadalomban azonban ez sem megtakarítható. A vezérnek kiszolgáltatott kegyenc kénytelen bolondot csinálni önmagából."
Bokros szerint a kormányzati "sorosozás és a háttérhatalmak emlegetése nyilvánvalóan bruttó bolondság, nettó hazugság. Szóra sem lenne érdemes, ha nem a magyar kormány felkent képviselőitől hallanánk az ordas eszmék újjáélesztését."







A Szent Korona jogrend a kifosztó rendszer rémálma!







úra kialakulását.

Letartóztatott korrupt politikusok


Pénzügyi krízis Szaúd-Arábiában 
Jack Fall 2016. 05. 19. Orientalista.hu 

Nem elég a növekvő csődkockázat és államadósság, a szaúdi kormány már a fennálló szerződéseit sem tudja hitel nélkül kifizetni. 
Pénzügyi krízis Szaúd-Arábiában

Az új terv, hogy a szerződéseket készpénz helyett kötvényekkel fizetik ki, ami után a másik fél lejáratkor kapja meg az összeget. Ebből nagyon úgy tűnik, hogy a szaúdiaknak szűkösek a készpénz-forrásaik. 

A Bloomberg információi szerint Szaúd-Arábia 40 milliárd dollárral tartozik különböző cégeknek. 

Az IMF előrejelzései szerint idén 13,5%-os lesz a szaúdi költségvetési hiány, ami a komoly kiadáscsökkentések miatt jobb, mint a tavalyi 20%. A GDP növekedést 1,5%-ra saccolják, ami a legalacsonyabb növekedési ütem a 2008-as pénzügyi válság óta. 




Nincs béke: a NATOleszámolna a háborús gépezet “belső ellenségeivel”


Az amerikai tankok hónapok óta özönlenek Kelet-Európába, a békére törekvést rövid úton kivégzik: a kongresszus megbízást adott az ország nemzetbiztonsági szolgálatainak, hogy folytassanak nyomozást olyan európai politikai pártok ellen, melyek kritikusak az Európai Unióval és NATO-val szemben. Aki nincs megelégedve a háborús gépezettel, azt könnyen orosz ügynöknek bélyegezhetik, de egy német lap szerint az USA szankciókat is hozhat bizonyos pártok ellen.
A Deutsche Wirtschafts Nachrichten német napilap szerint az Egyesült Államok nem “Oroszországból pénzelt” pártok ellen folytat nyomozást Európában, hanem egy új amerikai szankciós politikának lehetünk szemtanúi, melynek részeként az Egyesült Államok elkezd nyíltan nyomást gyakorolni minden olyan nagyobb politikai pártra, ami kritikus az Európai Unióval szemben, és lehetőség szerint amerikai atomtölteteket sem akarna beengedni saját hazájába. A lap visszahivatkozik a brit Telegraph cikkére, amely beszámol arról, hogy az amerikai titkosszolgálatok állítólagos klienspártok ellen folytatnának nyomozást, melyeken keresztül Oroszország alá akarná ásni a NATO szervezetét, megakadályozni az amerikai rakétarendszer építését Európában, és visszavonatni az Európai Unió ellene hozott szankcióit. A művelet során – a feltételezések szerint – francia, holland, magyar, osztrák és cseh pártok ellen fognak nyomozást folytatni, hogy kiderítsék, Oroszország “alá akarja-e ásni a politikai kohéziót Európában.”
Marine Le Pen pártja, a francia Nemzeti Front egy orosz-cseh banktól kapott kilenc millió eurós kölcsönt, miután politikai okoknál fogva több francia pénzintézet sem volt hajlandó hitelezni nekik. Az Egyesült Államok valamiért saját nemzetbiztonsági érdekét érzi sértve enne okán, és – többek között – erre hivatkozva más európai országok pártjai ellen nyomoznak, annak kapcsán, hogy támogatják-e az oroszok az adott pártot. A német lap szerint azonban az a tény, hogy főként euroszkeptikus és NATO-ellenes pártok ellen fognak nyomozást folytatni, egy új amerikai szankciós politikát vetít előre, melynek során az USA nem országok, hanem pártok ellen hozhat gazdasági kényszerítő intézkedéseket – és ezzel nyíltan beavatkozik az európai országok politikai életébe. A német lap szerint amennyiben az amerikaiak arra a “következtetésre” jutnak, hogy a NATO szervezete veszélyben van, ezt az amerikai nemzetbiztonságra leselkedő veszélyként értékelik, és erre hivatkozva számos gazdasági kényszerintézkedést hozhatnak európai pártok ellen: bankoknak tilthatják meg, hogy hitelezzenek ezeknek a pártoknak, tagjaikat kitilthatják az Egyesült Államokból, az ezekkel a pártokkal együttműködő pártok vagy magánszemélyek Egyesült Államokban lévő magánvagyonát befagyaszthatják.
A lap Michael Maier új könyvére hivatkozva részletezi az amerikaiak lehetséges válaszlépéseit, aki hangsúlyozta, hogy a szankciós politika egy globális háború részét képezi, melynek során az Egyesült Államok a dollár monopolhelyzetének fenntartásáért harcol más erős gazdaságokkal szemben. A német lap szerint az Egyesült Államok saját geostratégiai érdekeinek megvalósítására használja a NATO szervezetét – többek között emiatt épül amerikai rakétarendszer Európában, állomásoztatnak több száz amerikai atomfegyvert számos európai országban, és vonult be néhány hónap leforgása alatt több tízezer amerikai katona Kelet-Európába.
December 9-én Adam Szubin, az amerikai államkincstár képviselője Európába érkezett, hogy Olaszország, Németország és az Egyesült Királyság kormánytisztviselőivel tárgyaljon, és bebiztosítsa az Oroszország elleni szankciók meghosszabbítását. Az amerikai lobbitevékenység sikerrel járt, és december 21-én az Európai Unió újabb hat hónappal hosszabbította meg a szankciókat, annak ellenére, hogy azt korábban számos tagállam ellenezte. Ahogy ebben az esetben, vélhetően a renitens pártok elleni kényszerintézkedések során is megjelennek majd a lobbisták, akik meggyőzik az európai országokat arról, hogy a NATO háborús gépezete ellen felszólaló pártokat politikai és gazdasági karanténba zárják.


Letartóztatták az egyetlen pártvezetőt, aki ellenezte az amerikaiak bevonulását


Mateusz Piskorski hidfo.ru
Lengyelország belvédelmi ügynökségének emberei megrohamozták egy ellenzéki párt vezetőjének otthonát; a politikust kémkedés vádjával letartóztatták. Őrizetbe vétele óta azonban kiderült, hogy a nyilvánosan hangoztatott vádak csak ürügy. Mateusz Piskorski arra készült, hogy nyilvánosan beszámol egy másik pártvezető halálának körülményeiről, aki állítólag öngyilkosságot követett el, de valószínűleg politikai gyilkosság áldozata volt. A NATO elkezdte félreállítani azokat a politikusokat, akik a háborús készülődés útjában állnak.
Mateusz Piskorskit, a lengyel Zmiana (Változás) párt vezetőjét letartóztatták a belvédelmi szolgálat emberei, akik egyúttal számítógépeket, dokumentumokat foglaltak le a pártvezető otthonában. Piskorski letartóztatásával egyidejűleg a hatóságok számos más párttagnál, illetve a párt székházában is házkutatást tartottak. Az “orosz-párti” politikust azzal vádolják, hogy harmadik ország számára folytatott adatszerzést; a lengyel kormánymédia szerint Piskorski orosz és kínai titkosszolgálatokkal állt kapcsolatban. A hatóságok a párt alelnökét, Nabil Malaziit is kihallgatták.
Tomasz Jankowski, a Zmiana szóvivője szerint azonban mindegyik házkutatás illegális volt, a hatóságok törvénysértő módon jártak el, és az agresszív fellépés nem pusztán Piskorski személyével hozható kapcsolatba. A házkutatások során a belvédelmi szolgálat emberei lefoglaltak számos, a párttagokkal kapcsolatos dokumentumot, valamint olyan dokumentumokat, melyek információkat tartalmaznak szakszervezetek és a Zmiana közti együttműködéssel kapcsolatban. A szóvivő szerint ez a fellépés közvetlen fenyegetést jelent a szakszervezeti partnerek számára is, hiszen tagjaik személyi kilétét titokban tartják, és a szakszervezetek működéséhez elengedhetetlen, hogy tagjaik munkáltatói se ismerjék a taglistát. Lengyelország törvényei lehetővé teszik, hogy a szakszervezetek eltitkolják tagjaik személyi kilétét a munkáltatók elől, Jankowski szerint azonban a dokumentumok lefoglalását követően már arra számítanak, hogy elveszítik megélhetésüket azok az emberek, akik a Zmianaval együttműködő szakszervezetek tagjai. Így a házkutatások egyúttal a párt társadalmi beágyazottságának lerombolását, a Zmiana karanténba zárását is szolgálják.
A párt szóvivője hangsúlyozta, hogy a szakszervezetekre vonatkozó adatok törvény által is biztosított bizalmas kezelésén kívül nincs semmilyen titkolnivalójuk, így az eljárással kapcsolatban is nyilvánosságra fognak hozni minden rendelkezésre álló információt.
A Zmiana vezetőit azonban nem érte teljesen váratlanul a hatósági fellépés, hiszen egy olyan pártról van szó, ami nem támogatja a lengyel kormány által is képviselt háborús készülődést, így a párt működése a NATO katonai terjeszkedésének útjában áll. Piskorski letartóztatására nem sokkal azt követően került sor, hogy a pártvezető figyelmeztetett: a lengyel kormány még a július 8-án, Varsóban kezdődő NATO-csúcstalálkozó előtt politikai tisztogatásba kezdhet, mert el akarják fojtani az esetleges ellenzéki tiltakozó akciókat. Janowski azt mondta,
a mi pártunk az egyetlen, ami felszólalt az amerikai fegyveresek Lengyelországban állomásoztatása ellen. Emellett egy Andrzej Lepper halálának körülményeit részletező könyv kiadását terveztük, amiről úgy gondoljuk, a hatóságok részéről komoly aggodalmat ill. félelmet válthatott ki, hiszen az ő halálában valószínűleg a kormány keze is benne volt.”
Andrzej Lepper az Önvédelem párt vezetője, és Mateusz Piskorski szövetségese volt. A hivatalos magyarázat szerint 2011. augusztus 5.-én öngyilkosságot követett el. Közeli ismerősei azonban biztosak abban, hogy Lepper politikai gyilkosság áldozata lett. Lepper korábban maga is indult elnökjelöltként 1995-ben, 2000-ben, 2005-ben és 2010-ben, emellett indult volna a 2015-ös elnökválasztáson is. Lepper halálát követően Andrzej Duda nyerte a 2015-ös elnökválasztást, majd azon nyomban szorosabbra fonta az együttműködést az Amerikai Egyesült Államokkal, lehetővé tette az amerikai fegyveresek Lengyelországban állomásozását, emellett harsány oroszellenes külpolitikát és háborús uszítást kezdett.
A Zmiana szóvivője szerint Mateusz Piskorskinak igen sok mondanivalója van Lepper halálával kapcsolatban, így egyáltalán nem meglepő, hogy a könyv kiadása előtt megkezdődtek a hatósági rajtaütések. Ugyanakkor, Janowski elmondása szerint szakszervezeti partnereik készen állnak arra, hogy kiálljanak a Zmiana vezetőinek meghurcolása ellen. Ebből a szempontból sem véletlen, hogy a kémvád és rajtaütés most történt meg, hetekkel a Varsóban kezdődő NATO-csúcstalálkozó előtt: a Zmiana szakszervezetekkel egybekötve ellentüntetés szervezését helyezte kilátásba. Korábban az amerikai páncélosok bevonulása ellen is tiltakoztak, és ezzel a Zmiana kilóg a sorból, a pártok többsége ugyanis hallgatólagosan vagy nyíltan támogatja, hogy Lengyelország legyen az amerikai hadsereg új térségi ütőereje.
Ugyanakkor, ez a bizonyos kémvád nem egy olyan politikai történés, aminek a gyökereit Lengyelországban, vagy akár Európában kellene keresni. Január közepén a brit The Telegraph beszámolt arról, hogy James Clapper, az amerikai hírszerzés vezetője utasításokat kapott a kongresszustól egy átfogó értékelés elkészítésére vonatkozóan, azzal kapcsolatban, hogy milyen európai pártokat támogatott Oroszország az elmúlt évtized folyamán. Az amerikaiak aggodalmairól a hazai sajtó is beszámolt, mert ennek kapcsán a Jobbik is említésre került, mint “Oroszország által pénzelt párt”. Január 23.-án a Deutsche Wirtschafts Nachrichten német napilap azonban arra mutatott rá, hogy az Amerikai Egyesült Államok nem “Oroszországból pénzelt” pártok ellen folytat nyomozást Európában, hanem egy új amerikai szankciós politikának lehetünk szemtanúi, melynek részeként az USA elkezd nyíltan nyomást gyakorolni minden olyan politikai pártra, ami nem akarja engedélyezni az állandó amerikai katonai jelenlétet Európában. A DWN szerint ennek részeként az USA gazdasági szankciókat hozhat bizonyos pártok ellen, vagy karanténba kényszerítheti azokat.
Ugyanakkor, figyelemre méltó, hogy az úgynevezett orosz kémügyekben – pl. Kovács Béla kapcsán – semmilyen érdemi előrelépés nem történik, ehelyett a külföldről pénzelt “független” sajtóorgánumok akár éveken keresztül is a közélet tematizálására használják ezeket az eseteket – ami így alkalmas az érintett pártok (esetünkben a Jobbik) sakkban tartására, politikai ellenfeleik számára engedmények kikényszerítésére. Lepper halála és Piskorski félreállítása szintén beleillik ebbe a folyamatba: Közép- és Kelet-Európában láthatóan elkezdték megfélemlíteni, lefizetni,félreállítani azokat a politikusokat, akik ellenzik a NATO háborús készülődését.


Lengyelország az egyik legagresszívabb országgá válhat Európában



Tomasz Szatkowski lengyel védelmi miniszterhelyettes nyilvánosan kijelentette; a kormány foglalkozik annak lehetőségével, hogy részt vegyen a NATO Nuclear Sharing programjában, melynek részeként lehetővé tennék amerikai atomfegyverek telepítését Lengyelországba.
Szatkowski a Polsat News hírtelevíziónak nyilatkozva mondta, hogy a védelmi minisztérium “fontolgatja” és “elemzi ennek lehetőségét”. A védelmi minisztérium honlapján azonban azonnal megjelent egy nyilatkozat, ami kijelentette, hogy Varsó nem kérte, és nem is foglalkozik annak lehetőségével, hogy amerikai atomfegyvereket helyezhessen el az ország területén. Ugyanakkor, önmagában az a tény, hogy Lengyelország nem kér amerikai atomfegyvereket, nem döntő tényező ebben a kérdésben. Szatkowski maga is kijelentette, hogy a végleges döntés az amerikai elnökválasztásokat követően születhet meg, és az amerikai Republikánus Párt számos tagja támogatja ezt az elképzelést.
Az Egyesült Államok ellenőrzi ezt a programot és hoz döntést az atomfegyverek elosztásáról a NATO tagállamai közt. Washingtonban a Republikánus Párt több tagja is hangoztatta, hogy támogatja ezt az elgondolást, de úgy gondolom, az amerikai válasz csak az elnökválasztást követően érkezhet.”
Mateusz Piskorski, a Zmiana párt vezetője és a European Centre for Geopolitical Analysis igazgatója szerint azonban Lengyelország nem maga dönt arról, hogy szüksége van-e amerikai atomfegyverekre. A politikus kijelentette, hogy erről a végső döntést Washington hozza meg, mert a lengyel kormány felett az Egyesült Államok teljes kontrollt gyakorol, és ha az amerikaiak atomfegyvereket akarnak elhelyezni Kelet-Európában, akkor ezt meg fogják tenni a nyilvánosság vagy a nemzeti kormányok véleményének figyelembe vétele nélkül. Piskorski szerint azonban ez a lépés általánosságban a NATO és Oroszország közti viszony további romlásához vezet, ami se Lengyelországnak, se más európai országoknak nem érdeke.
A Zmiana vezetője szerint Andrzej Duda kormánya teljes mértékben az Egyesült Államok bizonyos politikai köreinek ellenőrzése alatt áll, ezért megtörténhet, hogy Lengyelország maga kér olyan lépéseket a NATO részéről, ami az amerikai geostratégia részét képezi. Piskorski ugyanakkor hozzátette, hogy ezek a lengyel érdekközösségek az amerikai neo-konzervativizmus lengyel leágazása, akik a NATO-t Lengyelország legfontosabb kül- és védelmi politikai tényezőjének tartják, és ebből következik, hogy nem lehetnek függetlenek az amerikai befolyástól.
Piskorski szerint ezek a lengyelországi körök szintén az amerikai elnökválasztás eredményeire várnak, és a republikánusok választási győzelme esetén Lengyelország az egyik legagresszívabb országgá válhat Európában.





Folytatódik az orosz csapatok összevonása Ukrajna keleti határánál


Az orosz hadsereg növeli a jelenlétét az ukrán határ mentén, Moszkva nem tett le arról a tervéről, hogy megtámadja Ukrajnát – jelentette ki Sztepan Poltorak, védelmi miniszter a kijevi Nemzetvédelmi Egyetemen, miután bemutat az intézmény új megbízott vezetőjét.
Folytatódik az orosz csapatok összevonása Ukrajna keleti határainál. Ez azt is jelenti, hogy Moszkva folytatja agresszív politikáját Ukrajnával szemben. Oroszország nem tett le arról a tervéről, hogy elfoglalja Ukrajnát. Arra figyelmeztet mindannyiunkat, hogy a veszély nem múlt el, továbbra is fennáll”
  • idézi az UNIAN Poltorak szavait.

2016. 05. 21.




Az Orosz Légierő újra támadni fogja a terroristák ellátási útvonalait




Május 25-től az Orosz Légi és Kozmikus Erők (Воздушно-космические силы) újra támadni fogják a vahhabita terroristák Törökország területéről kiinduló ellátási útvonalait, jelentette be pénteken az Oroszországi Föderáció Honvédelmi Minisztériuma.
Az Almasdar News értesülései szerint az Orosz Légi és Kozmikus Erők három hónapig nem támadták Szíriában az úgynevezett ellenzéki csoportok egy részét, a határozatlan idejű tűzszüneti egyezmény alapján, az egész ország területén.
Azonban a Szíriában harcoló fegyveres csoportok megnövekedett aktivitása és a radikális szervezetek részére történt külföldi (főleg nyugati és öböl-menti országokból érkező) fegyverszállítmányok miatt, az Orosz Légi és Kozmikus Erőknek újra ki kell kényszeríteni a fegyvernyugvást.
Ezeknek az orosz légi csapásoknak a időtartamát nem jelentették be; azonban valószínűleg addig fognak tartani, amíg az “ellenzék” és a kormány küldöttségei meg nem egyeznek a béketárgyalások újabb fordulójáról.
A török határon lévő megszállt átkelőhelyek nagy problémát jelentenek a szíriai kormány számára, mert folyamatos rajtuk keresztül a vahhabita fegyveresek beszivárgása.
Az újrainduló orosz légi támadásoktól azt várják, hogy elrettentse a vahhabita terroristákat a Szíria területére történő beszivárgástól.
Szíriai Arab Hadsereg


"Az Európai Unió az összeomlás szélén áll"



Sümeghi LórántPÁRIZS, 12:28
Marine Le Pen francia politikus szerint belülről repedezik a unió, hiszen vészesen rogyadozik a két legnagyobb eszmei pillérje.
A Front National vezetője a schengeni- és az euróövezet drasztikus összeomlásáról beszélt, miközben kifejtette: amennyiben Franciaország elhagyná az uniót, akkor az biztosan összeomlana. Azonban Le Pen szerint van még rosszabb is, hiszen az Európai Unió vezetősége bármit meg fog tenni azért, hogy megmentse az uniós intézményrendszert:
már önmagában az, hogy Brüsszel bírságokat szab ki azokra az országokra, amelyek nem hajlandóak migránsokat befogadni igencsak beszédes."
Fotó: AFP
Le Pen hozzátette, hogy a rendszeres brüsszeli zsarolgatások és fenyegetőzések pontosan arról tanúskodnak, hogy mennyire meggyengült az unió eszméje. Szerinte azért hívtak ennyi migránst Európába, hogy az azokból kikerülő vendégmunkások, majd lejjebb nyomják a munkaerőpiacon szolgáltatott bérek szintjét:
lényegében Európa ha úgy tetszik, elárulta a saját munkásosztályát."
Végezetül az FN vezetője hangsúlyozta, mindenben támogatja a Brexit irányába tett szigetországi törekvéseket, továbbá reménykedik abban is, hogy hamarosan Franciaország is feleszmél, és elhagyja majd az uniót.
A migránsokra semmi szükség nem volt , Spanyol országban 1,5 millió munkanélküli van !!! A Német népet akarják korcsosítani , hogy a nemzetállamok ne akadályozzák a birodalom célkitűzéseit . A muszlin betelepítés háttere az , hogy etnikai villongásokat tudjanak szítani bármikor , hogy kijátszhassák az őslakosságot , és egy homogén maszlagot jobban tudnak irányítani a céljaiknak megfelelően , de mi nem akarunk birodalomba kamatrabszolgaként sinylődni , inkább le kell gyilkolni az uzsora civilizáció pénzhatalmi urait !!!, hogy a nemzetállamok Európája váljék a térségből !!!

1,5 millió lakost Ukrajnában meg kel ölni.


Nyilvános kivégzések Ukrajnában (+18)







Románia: az ország, amely hatvan év alatt 


hatszor árulta el szövetségeseit






Nem tudjuk, hogy a jelenlegi felfokozott – foltokban hidegháborúsnak is nevezhető – világpolitikai viszonyok közepette, a NATO-nak volt-e kapacitása képbe kerülni Románia történelmével, mi viszont segítünk hat történelmi momentummal, amely eléggé tiszta képet fest arról, milyen szövetségese volt ez az ország néhai partnereinek.


Mint tudjuk, vagy nem, Victor Ponta tegnap a Pentagonban tárgyalt az Egyesült Államok védelmi miniszterével a NATO-ról. A két fél kölcsönösen megköszönte egymásnak a megbízható partnerséget, ha úgy tetszik, a román miniszterelnök hűségesküt tett a NATO-nak a jövőbeni együttműködéssel kapcsolatban. Más szavakkal a NATO és az Egyesült Államok töretlenül számíthat ránk, mint megbízható koalíciós partnerre. Akár Afganisztánról, akár a szűkebb, feszültségektől egyáltalán nem mentes európai térségről van szó.


Victor Ponta a Pentagonban (fotó: Digi24)
Erről a feltétlen elköteleződésről jutott eszünkbe George Jonas magyarországi születésű kanadai író tíz évvel ezelőtt megjelent Beethoven’s Mask (Beethoven álarca) c. könyve. Ebben a műben a szerző egyebek mellett azt fejtegeti, hogy ha lehet az egyes nemzetek erényeiről beszélni (pl. a németek lelkiismeretes munkaetikája) akkor szót lehet – sőt, szerintünk kell – ejteni azok jellembeli hibáiról is.
Nos, a világ összes államai közül Jonas negatív példaként Románia szövetségesei iránti megbízhatatlan magatartását említi, szerinte hazánk történelmi léptékkel mérhető kétszínűsége páratlan az országok történetében.
Nem tudjuk, hogy a jelenlegi felfokozott – foltokban hidegháborúsnak is nevezhető – világpolitikai viszonyok közepette, a NATO-nak volt-e kapacitása képbe kerülni Románia történelmével, mi viszont aktuálisnak érezzük feleleveníteni a kanadai író által is felvázolt egyáltalán nem hízelgő evidenciát. Amely szerint Románia hatvan év alatt hatszor árulta el a szövetségeseit. Vegyük sorra:
1. A balkáni háborúk idején elárulta elsődleges szövetségesét,Bulgáriát, ezért jutalmul háromezer négyzetmérföld területet szerzett meg a maga számára volt szövetségesétől – a szóbanforgó régió pedig nem más, mint Dobrudzsa.
Kleptorománia – a bukaresti békeszerződés karikatúrája: az oláh király fegyverrel tartja sakkban a szerb és a görög királyt, miközben ellopja Dél-Dobrudzsát a bolgár cártól (forrás: Wikipédia)
2. Semmibe vette az Osztrák–Magyar Monarchiával kötött semlegességi szerződést, és amikor úgy ítélte meg, hogy a szövetséges hatalmaknak nagyobb esélyük van a győzelemre, titkos szerződést kötött az antant hatalmakkal, következésképpen 1916-ban megtámadta Magyarországot.

> Húzzuk meg a határt Erdély és Románia között! <

> Székely zászló + SIC autósmatrica INGYEN <

3. Megszegte az antant hatalmakkal kötött szövetséget, és békét kötött a központi hatalmakkal.
4. Megszegte a bukaresti békét, és a monarchia összeomlása után megtámadta Magyarországot.
Bukaresti béke 1918.pngAz 1918-as bukaresti békében megállapított területváltozások (forrás: Wikipédia)
5. Elárulta a szövetséges hatalmakat, és Hitler oldalára állt, amikor annak csillaga felmenőben volt. Ezért 1940-ben visszaadta Erdélyt (pontosabban annak északi részét, de természetesen azt sem önként, hanem a második bécsi döntés következtében) Magyarországnak.
Ion Antonescu román miniszterelnök és Adolf Hitler (fotó: 2db.com)
6. Amikor Hitler vesztésre állt, Románia elárulta atengelyhatalmakat, átállt a szövetségesekhez, ezért jutalmul ismét megkapta Erdélyt.
Nos, ha átlagban szemléljük az egy évtizedre jutó egy árulást, akkor az évek múlásának dacára, Ponta nagy ívű ígéreteit érdemes lehet igencsak a helyükön kezelni. Románia valamennyi jelen és eljövendő szövetségesének.


AZ INTERNET NEM FELEJT: CIGÁNYOK 



IDEJE


2011. május végén arról írtam, hogy Orbán Viktor százezer munkahelyet ígért a Farkas Flórián vezette cigányságnak.

Banánköztársaság | Szerző: Gépnarancs  | 2016. május 26. Nincs hozzászólás
Látjuk, mi lett belőle: a romák felzárkóztatásra adott pénz nagy része eltűnt, Farkas Flórián úgyszintén (fél lábbal azért már börtönben érezheti magát), a százezer – cigányoknak szánt – munkahely pedig a legendák homályába veszett.
Föld S. Péter
Cigányok ideje


Na ne már ez is Kazár lett az előbőr nagy becsben a szelencébe zárva , az öltönyére még négy zsebet vartak , hogy el tudja rejteni a lopott holmit !!!

Ha magyarországi cigányember lennék, akkor mostantól elkezdenék nyugtalankodni. Nem mintha idáig nem lett volna okom az idegességre – talán nem túlzás azt állítani, hogy nem jó ma Magyarországon cigánynak lenni. Persze, nem cigánynak lenni sem jó.
Nem ragoznám ezt a témát, csupán arról igyekszem szociálisan konzultálni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a hét utolsó munkanapján megállapodott Farkas Flóriánnal, az Országos Roma Önkormányzat vezetőjével. 2015-ig százezer cigányembernek adnak munkát, húszezer fiatal romának piacképes szakmát, tízezernek érettségit, ötezer fiatal romát pedig a diplomához is hozzásegítenek.
Emiatt kellene a romáknak most nyugtalannak lenni: hogy most már a cigányembereknek is lett valami ígérve. Mert idáig nekik nem ígért semmit a Fidesz, valamint örök és megbonthatatlan vezére, Orbán Viktor. Korábban csak az időseknek ígérték, hogy megvédik a nyugdíjukat, és a fiataloknak, hogy állásuk lesz, korszerűsödik az oktatás, piacképesednek a jövedelmek. Láttuk, hogyan védték meg a nyugdíjakat, és miként modernizálják Semjén úr tálibjai az oktatást.
És ígértek a pedagógusoknak (hamarosan ők is az utcára vonulnak), az orvosoknak (ők nem vonulnak az utcára, hanem elhúznak szépen külföldre), de jutott a mézesmadzagból a tűzoltóknak, a rendőröknek, mindenkinek – akár akarta, hogy ígérjenek neki valamit, akár nem.
Egyedül a romáknak nem ígértek idáig semmit. Nem azért, mintha a romák a Fidesz mostohagyerekei lennének. Épp ellenkezőleg! Csak hát ennek előtte nem volt kinek ígérni bármit, mert nem olyan volt a cigányság vezetése, akiknek Orbán jó szívvel ígérhetett volna.
De most, hogy Farkas Flórián (aki egyébként fideszes színekben országgyűlési képviselő ) átvette a hatalmat a cigányoknál, már ott is sínen van minden. Maga a miniszterelnök mondta a megállapodás aláírása után, hogy akárkivel nem írna alá megállapodást.
Farkas Flórián tehát jó ember, lehet neki ígérni. Sőt, nemcsak lehet, mert kibírja szemrebbenés nélkül, de érdemes is, merthogy ő még elhiszi, amit Orbán neki és népének ígér. (Vagy ha nem, akkor legalább úgy tesz).
Egyébként meg régi motoros ő a szakmában, nem ma kezdte a politikusi létezést. És nem is annyira makulátlan az előélete, amint azt sokan gondolják: Farkast az 1990-es évek második felében bíróság elé akarták állítani sikkasztás és hűtlen kezelés miatt, ám az akkori köztársasági elnök, Göncz Árpád megkegyelmezett neki. Indoklás nem volt, talán megesett az államfő szíve egy fényes jövő előtt álló, akkor még valóban fiatal cigány emberen.
Ennek a Farkas Flóriánnak ígért most Orbán maga és kormánya nevében százezer munkahelyet. Már csupán a részletek tisztázatlanok, így nem kizárt, hogy ezzel is úgy leszünk majd, mint a két hét alatt felszámolt bűnözéssel: csak nagyon kell akarni, és akkor sikerül.
Cigányok ideje jön, akárki meglássa!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése