2016. június 13., hétfő

Földsugárzások káros volta.




Földsugárzások káros volta.


A káros földsugárzások hatására az immunrendszer meggyengülhet, míg a Schumann hullámok pozitívan befolyásolják a geoaptikus zónák hatását (a NASA is használja a schumann generátorokat).

Milyen betegségek veszélyeztethetik az Ön egészségét azáltal, hogy erős Szent György, ley törésvonal, vortex, ... vagy más földsugárzás vagy vortex zónájában van a fekhelye - esetleg?
Részletesen : Szent György, ley, törésvonal  ...  betegségek 

földsugárzások hatására az immunrendszer lerobbanSzent György háló és Ley sugárzás hatása


Ezek a legerősebb, vízér fölötti, azaz térhálós szerkezetű geopatikus sugárzások, melyek energiájukat a Föld erőtereiből, a földmágnességből és más forrásokból nyerik. A hálót szabályos, különböző polaritásokkal, intenzitási jellemzőkkel rendelkező vonalak, zónák alkotják, melyek közepe általában nálunk Szent Györgynek nevezett  sáv. (Írom: nálunk, mert sem a távolkeleten sem angolszász... területen ismeretlen ez a címke, ott különböző polaritású és tulajdonságú ley vonalakról lehet csak hallani, máshol, kínai terminológiát használnak. A Szent György sugárzás megérdemli a megkülönböztető nevet, mivel különleges tulajdonságokkal rendelkezik, hatalmas energia koncentrációt képvisel és komoly spirituális jelentőséggel is bír - bizonyos helyeket érintve. A séma szerint Szent György sávot két oldalról szimmetrikusan körülvevő interferencia vonalak közé tartozik a kísérő yin jellegű, negatív polaritású ley vonal.  ( Megjegyzem: léteznek pozitív polaritású ley vonalak is - önállóan. ) Az önálló ley vonal intenzitása a közbenső (kísérő) interferencia vonalakénak többszöröse. Ezen struktúrák sávjainak találkozási pontjai, de magukszoba ley szent györgy sávokkala sávok is rendkívül fontosak voltak az ember számára a történelem folyamán - kultúrköröktől függetlenül. A régiek tudták, ezeket jobb elkerülni, illetve kultikus célokra fenntartani. A Föld idegáramairól beszéltek esetükben, és ezen vonalak mentén, a kereszteződéseik közelében voltak és találhatók ma is azok az akupunktúrális  pontok, amelyek hatalmas energia-potenciáljukon túlmenően, spirituális jellemzőkkel is rendelkeznek - nem mind. Energiaszintjük sok nagyságrenddel tér el egymástól attól függően, milyen sűrűséggel követik egymást az azonos jellemzőkkel rendelkező sávok. Léteznek olyanok, amelyek például 100 kilométerenként (és 10 - 15 méter szélesek), de olyanok is, amelyek 5-6 méterenként (és 2-3 méter szélességűek). A Föld jelentős akupunktúrális pontjai a nagy energiájú sávok kereszteződéseiben találhatók. Természetes, ha ezeket az érzékeny helyeket a Föld védi! Rövid ideig lehet bennük tartózkodni, de lakni tilos. Ugyanúgy tiszteletben kell tartani őket ma is, mint a régi Kínában tették ezt az emberek, a feng shui mesterek tanácsára. A földsugárzások kereszteződésekben a legerősebb az energiakoncentráció. A gyógyhelyek, búcsújáró helyek mindegyike erős Szent György,  ley vonalak, kereszteződések és vortexek közelében találhatók!

Vortexek

ley vortex földsugárzásMik a vortexek? Energia örvények, energia spirálok, amelyek lehetnek önálló és származtatott típusú, mely utóbbiak a különböző geopatikus zónák egymásra hatásának következtében alakulnak ki. Nem vízér jellegű, emanációs föld energiák ugyanakkor jelentősen hatnak a vízerekre is. Megjelenésük kölcsönhatások nélkül is gyakori. Ezek azönálló vortexek, típusaik, tulajdonságaik sokrétűek. 
vízér vízerek ley hartmann törésvonal földsugárzásAz energia koncentráció a vortexek középpontja felé haladva erősödik, a középpontjában elhelyezkedő szervek igen nagy veszélynek vannak kitéve, mely hatványozottan igaz  akkor, ha vízerek,  vízér halmazatok is találhatók az adott helyen.

A vortexek a radiesztézia "fekete lyukai" tulajdonságaik előfordulási helyeiken döntően határozzák meg az adott radiesztéziai tér jellemzőit. Amint az ábrából látszik, a vortex területén például a ley vonalak a "fő szabálytól" eltérő módon egymással nagyjából 30 fokos szöget bezárva középpontba futnak össze, melyben ráadásul  vízér energia sávja is megtalálható. A vortex középpontja egybeesik a ley vonalak találkozási pontjával. A vortexek nem azonosak a különböző földsugárzások találkozási pontjaiban létrejövő energia örvényekkel, a vortexek önálló radiesztéziai entitások, amelyek még akkor is önállóak, ha energiájuk egy részét bizonyos vortex kozéppőnttal földsugárzásokfölsugárzásokból nyerik. Az ábrán igen veszélyes állapot látható! A vízerek, különösen a vízér halmozódások és a vortexek együtthatása súlyos kombinációt jelenthet, mivel itt a vortex hatalmas (az egyéb fölsugárzásokénál hatványozottan nagyobb) energiájának és a vízér igen veszélyes információjának együtt hatásával állunk szemben.  Ezeket feltétlenül el kell kerülni! A jobb oldali oszlopokban felsorolt geopatikus sáv energiák mellé minden egyes esetben hozzá kell számítani a különböző vortexeket, amelyek energia-koncentrációi többszörösen haladhatják meg a jelzett, önálló földsugárzások energia szintjeit!
A vortexek a lehető legritkább esetben barátságosak, de nem tagadható, hogy vannak (jó) pozitív vortexek is! Ahol pl. vízerek találhatók, ott nincsenek "jó" vortexek!

A térhálós földsugárzások szabálytalan viselkedése


a földsugárzások viselkedése megváltozik a vortex környezetébenAdott körülmények között, - pl..... ingatlan által behatárolt térben - tapasztalható energia (és információ) formációk, a geopatikus sugárzások, a fő szabálytól eltérően viselkedhetnek és olyan irányokkal, görbületekkel sőt alakzatokkal is rendelkezhetnek, amelyek önmagukban levezethetetlenek a sémákból. A vízereket senki sem gondolja egyenesnek de a tanfolyamon nevelkedett radiesztéták nagy része nyíl egyenes ley sávokat remél és demonstrál.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

A ley struktúra vonalai például a fő szabály szerint nagyjából megegyeznek a fő égtájak (mágneses)  irányaival, az eltérés általában 7 fokon belüli. Adott feltételek mellett, főleg nagy energia-koncentráció esetén megjelenhetnek 15 és a 30 fokos összetevők is.  És itt még mindig csak egyenesekről beszélünk! Ha nagy magasságokból tudnánk szemlélni a jelenséget valamilyen csoda szemüvegen keresztül, valóban egyeneseket látnánk őket - abban a léptékben.

Ha közelítünk és a lépték már lakásnyi terület, így már közel sem biztos, hogy a mért  földsugárzás sávok  nyíl egyenesek, homogének és konzisztensek maradnak ( Elárulom, hogy biztosan nem! ). Ezeken belül lesznek például területek, amelyek intenzívebbek mások kevésbé - amit a radiesztéta, ha mérni tud érzékeli a sáv szabálytalan szélét, cakkos, akár görbe alakját - hiába tanulta azt, hogy az mindig egyenes. Lehet egyenes, de ez közel sem feltétlenül igaz a mérés alá vont területen, ahol a komplex radiesztéziai viszonyok a fő szabályt gyakran nem hagyják érvényesülni. Mint említettem, akár csak a vízér halmazatok, egyszerű, de erős vízerek jelenléte jelentősen hathat az egyéb geopatikus energiák jellemzőire. 2-2 mérési pont összekötésével tehát lehetetlen helyesen kijelölni a nyomvonalat!

Papírral/vonalzóval meghatározhatatlanok az irányokat - mérnie kell, pontosan, több ponton, még akkor is, ha a kapott eredmény mértanilag kiszerkeszthetetlen.

A vortexek gyakorlati jelentősége!


vortex földsugárzás gyakorlati jelentőségeA gyakorló radiesztéta számára a fentieknél fontosabb anomáliák tapasztalhatók a különböző helyi hatásoknak köszönhetően, a különböző típusú és energiájú geopatogén energia sávok találkozási pontjai közelében, a vortexekről az energia örvények, a radiesztézia különleges helyei. Kimondhatjuk:  a vortexek kialakulása annyira gyakori, hogy ritka az a földsugárzás mérés, melynek során ne találkoznánk velük.

Nagyon fontos a vortexek helyének pontos meghatározása, mivel az adott energia térben ezek képviselik a legnagyobb energiakoncentrációt és, egyúttal ezek jelentik a legveszélyesebb területeket.  Gondosan kell mérni a vortex környezetét is, mert ha pl. vízér, többszörös vízerek, törésvonalak, más nagy energiájú geopatogén zónák környezetében a vortex sokkal veszélyesebb, mint magányosan! Vigasztalásul mondom,  előfordulnak pozitív hatású vortexek is, amelyek az egészséges energiákat koncentrálják. Nagyon komoly körültekintést igényel annak megállapítása, hogy a pozitív vortex valóban egészséges teret jelent-e, mivel, ha itt mellé nyúl a radiesztéta, nagy károkat okozhat. A vortexen belül előforduló vízér halmazatok a legveszélyesebb radiesztéziai szituációt jelentik, ezek igazi "halál sávok".

Amit már fő szabálynak is tekinthetünk a vortexek esetében az az, hogy ahol pl. Szent György,  Ley, L'ong, Laohu sáv található, ott származtatott vortex is jelen van - szinte mindig. Az a kérdés hol, a spájzban, esetleg az ágyon!

Tehát bonyolítja a helyzetet, ha a vortex több, vízér hartmann, Szent György ... földsugárzás mellett fordul elő, és együttes hatásként, igen jelentős méretre, energiára és összetett információ-töltésre tesz szert, ezzel jelentős mértékben torzíthatja a vízér fölötti, térhálós szerkezetű geopatikus sugárzások séma szerint várható elhelyezkedését és tulajdonságait is. Ez fordítva is igaz! Még kis vortex is, vízér ( de különösen vízerek halmazatai ) közelében, jelentősen növeli az egészségügyi kockázatokat. Az önállóan is igen veszélyes vízerek hatása sokkal intenzívebbé válik ilyen esetben, mert  a vortex erős energia terébe bekerül a víz információja, létrehozva ezzel az egyik legveszélyesebb geopatikus kombinációt.

A vortexek jelenlétének kizárása az ágy, gyermek járóka, számítógép-munkaállomás ... helyén, a radiesztéziai munka egyik legfontosabb része.

A radiesztézia mérés az adott földsugárzásokkal terhelt energetikai tér komplex vizsgálatát igényli.

A vortexek környezetében olyan spirituális energia formációk is jelen lehetnek, amelyeket a kisgyermekek 4-5 éves korig képesek látni, érzékelni ( a felnőtt is olykor ) és amelyektől általában félnek. ( "Hagyjuk égve a lámát anya..., valaki van a szobában..."). Ilyen esetekben a vortex környezetéből a gyermeket általában el kell távolítani.  Bizonyos esetekben nem árt a vortex-szel szemben spirituális védelmet is alkalmazni.

Erről csak ennyit kívántam megjegyezni. 

Geológiai törésvonal sugárzások

A földkéreg állandóan mozog. A mozgás következtében kialakulnak repedések, vetődések, amelyek néhány milliméter szélességtől akár több tíz centiméteres szélességűek lehetnek. Itt a szélesség és a veszélyesség között fordított arányosság áll fenn, azaz minél keskenyebb a törésvonal, annál nagyobb veszélyt jelent az emberre. A keskeny törésvonal az általa létrehozott keskeny sávon koncentrálja az energiát, amit a föld mélyében lévő feszültségek, erőhatások és ki tudhatja még mi minden, keltenek. Még erősebb lehet az élettani hatás, ha érc telér is található az adott helyen, ami rendkívül kis helyre koncentrált, folytonosság nélküli, igen nagy intenzitású geopatogén qi-t jelöl. A hegyvidéki építkezés ebben a tekintetben nem előnyös. Energiáját  a vízér fölötti, térhálós szerkezetű földsugárzásokból nyeri, melyek jellemzőit átalakítja és koncentrálja és így lesz az, ami. Sok esetben mérhető a radioaktivitás gamma tartományának megerősödése ezeken a területeken - a törésvonal sugárzásban - így ennek vizsgálata rendkívül fontos. Ugyancsak tapasztalható az esetek túlnyomó részében a vízér sugárzás frekvenciája is a törésvonalban. Csont száraz időben a vízereket esetleg mélységtől függően kevésbé lehet mérni, ilyenkor a törésvonal sugárzás intenzitását érzékeljük nagyobbnak. 


A radiesztézia legveszélyesebb területei a vortexek és az egyéb földsugárzások együttállásai



A vízerek hatása hatványozottan veszélyes adott földsugárzás konstellációkban, különösen bizonyos típusú vortexekkel való együttes előfordulás esetén. Ezek kimérése a legnagyobb odafigyelést és szakértelmet igénylő radiesztézia mérési feladat, jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni, mivel itt még a vortex perdületének "elnézése" is komoly gondokat okozhat - akár rövid távon is !


A geopatikus sugárzások és a Schumann hullámok kapcsolata. Schumann generátorokat a NASA is használ.



Schumann spectrumA Föld és az atmoszféra bizonyos rétegei között állandó, 7.83 Hz frekvencián rezgő, elektromágneses mezőt is találunk. Ez a frekvencia nagyjából megegyezik az emberi agy által termelt alfa hullámok rezgésszámával és pontosan megegyezik a Hypocampuséval. Bebizonyították, ezek a hullámok segítik a szervezetet biológiai órájának szabályzásában, az alvás ritmusának beállításában, szerepük van a hormonális rendszer működésének alakításában, a női ciklusokban stb. stb. Ezt a hullámhosszt számos tudós, az élet frekvenciájának nevezi. W.O. Schumann fizikus, 1952-ben fedezte fel ezeket az állóhullámokat. A vízérsugárzás és a térhálós energiák, valamint az elektroszmog környezetében a Schumann hullámok jótékony hatása korlátozottan érvényesül. A földsugárzások elleni védekezés tehát segíti a Schumann hullámok érvényesülését az adott helyen.  Az ábrán látható a spektrum eloszlása, mely az idő függvényében változik. Ma az átlag 8 Hz fölött van, közel a 9 Hz-hez és továbbra is emelkedik.  Ennek okai ismeretlenek, de elképzelhető, a jelenség hatással van a geopatikus anomáliáira is.
 

A káros földsugárzások elleni védelem. Tévhitek és megoldások



Földsugárzások elleni védelem, vízér, hartmann, Szent György, vortex... a Schumann generátorok segíthetnek "+" (NASA).

Milyen betegségek veszélyeztethetik az Ön egészségét azáltal, hogy erős Szent György, ley, vortex, l'ong, vízér, hartmann... vagy más geopatikus sugárzás zónájában van a fekhelye - esetleg?
Részletesen : passzív földsugárzás árnyékolás, árnyékoló teszt 

vortex-yy-földsugárzásFöldsugárzás védelem

A geopatikus sugárzás elleni védekezés alapjaa pontos mérésen alapuló semleges hely kijelölés, a vízér, vízerek, hartmann háló, szent györgy, ley ... geopatogén zónainak  elkerülése a cél.  Ha a semleges terek elfogytak, kristály erőtéren ill. Schumann generátorokon alapuló  aktív árnyékolásra támaszkodhatunk.
100%-os hatékonysággal oldható meg a földsugárzások és egyéb geopatikus zónák kimérésével és elkerülésével.
A komplex radiesztézia mérés - magába foglalva a műszeres vizsgálatokat is - célja a tiszta egészséges, semleges terek felkutatása és kijelölése a lakáson, telken belül. Ez a tökéletes módszer, az esetek 
100%-ában alkalmazható minden geopatikus hatás, így az elektroszmog ellen is.


Alapvetően ellenzek a földsugárzások kivédését, elhárítását célzó minden passzív "árnyékolás megoldást" az oldalon található szmpontoknak megfelelően. Az aktív árnyéolás is csak kényszermegoldás. Uóbbiak használatára is, csak szigorú feltételek mellett és kivételes esetekŠben kerülhet csak sor. 

gyermekág nem árnyékolható, földsugárzás mentes térbe kell helyezniA földsugárzás árnyékoló lapokkal, vagy bármilyen árnyékolóval megkísérelt földsugárzás védelem mikor kerülendő feltétlenül?

  • gyerekek esetében
  • terhesség esetén
  • betegség esetén - különösen akkor, ha valaki érintett a jobb oldali oszlopokban felsorolt betegségek valamelyikével
  • ha az elektroszmog, az elektromágneses sugárzás magasabb az épület-biológiai ajánlásoknál


A felsorolt esetekben:
 az elektroszmogtól és egyéb geopatikus sugárzástól mentes semleges zónába telepítendők az alvásra, pihenésre, munkára szolgáló helyek; ágyak, gyermek járókák, íróasztalok...stb

A  passzív földsugárzás árnyékoló alkalmazása, milyen kockázatokkal jár?

  • bent marad a geopatikus zónában
  • az  árnyékolók hatékonysága nagyon kicsi ( a legjobb egy 50 cm-es vízér sávot 40 cm szélességűre csökkent )
  • egy jól működő árnyékoló esetén is a geopatikus sugárzás 80%-a a testén marad
  • egy rosszul működő árnyékoló a 100%-ot ott hagyja, de ez az érték, gerjedés esetén lehet akár 200 - 300% is, tehát több!
  • az árnyékolók hatásfoka az idővel csökken
  • nem tudhatja, hogy a tér mennyi idő alatt semlegesíti az árnyékolót és szünteti meg teljesen a hatást
  • az árnyékolás kényszer megoldás

ágyhely földsugárzás mentes helyenA földsugárzás védelem érdekében

a szoba átrendezése, a fekvés irányának esetleges megváltoztatása  nem öröm, de biztonságos, egészséges és valóban időkorlátoktól mentesen, hosszú távon működik. Gyermekek, betegség, terhesség esetén nem fogadható el más megnyugtató megoldás!


Földsugárzás árnyékolás, a passzív árnyékolók - mit érnek?



A földsugárzások kivédése globálisan árnyékolókkal lehetetlen feladat - ezt mindjárt az elején érdemes leszögezni!!! 
földsugázás árnyékoló 3DAnnak a földsugárzás árnyékolónak, amitől földsugárzás elleni védelmi hatást várunk el, akár csak a vízerek, vízér típusú földsugárzások esetében, nem említve a térhálós földsugárzások hadát vagy a vortexeket, annak a komplex radiesztéziai viszonyok alapján determinált, hozzáértő radiesztéta által meghatározott helyre elhelyezett, leginkább három dimenziós eszköznek kell lennie. Az elhelyezett, harmadik dimenziót nélkülöző "időkorlátoktól mentes hatást" ígérő árnyékoló lapokat, a káros geopatogén sugárzás alkotta energiasávokkal terhelt  tér percek - órák alatt "befogadja", azazsemlegesíti, "feltölti" saját minőségével, így mérhető hatás nincs. Aminek nincs mérhető hatása, az hatástalannak tekinthető! A három dimenziós eszközök földenergiák általi "befogadása" már kicsit nehezebb, így ezek bizonyos feltételek esetén már inkább használhatók lehetnek.   Alkalmazási lehetőségük azonban még így is igen korlátozott, a komplex radiesztéziai viszonyok függvényében kerülhetnek elő.
Elöljáróban: minden olyan eszköz, ami  a praktikusan földsugárzás árnyékolásra bizonyos körülmények között használható lehet:  három dimenziós

Radiesztézia földsugárzás védelem kristályKristályok helye a földsugárzások elleni védekezésben


Átmenet a passzív és aktív árnyékolók között - használható!
Adott esetben bizonyos kombinációban pontosan elhelyezett kristályok, korlátozottan ugyan, de természetközeli módon képesek befolyásolni egyes geopatikus sávok elhelyezkedését, viselkedését.  Ezek használatát adott esetben nem ellenzem.
Radiesztézia földsugárzás védelem kristály10A semleges, földsugárzásoktól mentes tiszta térbe történő kifekvés a legegészségesebb és tökéletes megoldás a sugárzások elleni védekezés szegényes eszköztárában. A kristályok szigorú szabályok szerinti használata azonban szóba kerülhet egyes geopatogén hatások elleni védekezés során.
Radiesztézia földsugárzás védelem kristály2Ugyancsak alkalmazhatók a geoaktív beavatkozás esetén is! A kristályok nem  alkalmasak "időkorlátoktól mentes" földsugárzás védelemre, de becsületesek, mint minden amit a természet alkotott, és nem is ígérik ezt. Rendszeres tisztítással azonban, lehetőségeik határáig, használhatók maradnak. A kristályszerkezetet és a Szent Geometria elveit is követő, alkalmas eljárással és odafigyeléssel  - adjuváns kezelésként beváltak. Használatukra csak akkor kerülhet sor, ha a geopatikusA csigaház a szent geometri szerint épültviszonyok ezt lehetővé teszik. Nagyon lényeges az alkalmazott kristályok típusa, geometriája és pontos elhelyezése, nehogy az  árnyékolás eredménye gerjesztés legyen.
Ez azonban nem azt jelenti, hogy minden 3 dimenziós eszköz vagy kristály kombináció és alakzat alkalmas védelemre (ld. ( földsugárzás árnyékoló teszt ) ! 
A legfontosabb követelmények, amelyeknek egy geopatogén energiák árnyékolásra, terelésre, befolyásolásra alkalmas eszköznek meg kell felelni, a következők:
  • működjön, legyen sugárzás elleni hatása
  • működését bizonyítani tudja
  • ne töltődjön föl, vagy ezt ne állítsa ( a kristály nem állítja, de tisztítható )


Ha ezeket teljesíti, mindegy milyen egyéb követelményeket elégít ki!

A földsugárzás árnyékolás esetén érdemes szem előtt tartania következőket:



 1.)
vortexeket és más nagy energiájú sugárzásokat, pl. a közismert Szent György, a ley, benker... sávokat, de különösen a földsugárzások kombinációit ab ovo nem lehet árnyékolni, sehogy, ezeket ki kell mérni és el kell kerülni! 
A tesztben kimutatott néhány %-os védelmi hatás gyakorlati védekezési szempontból 0-nak tekintendő.
2.)
Egy földsugárzás árnyékoló hatékonyságát nem befolyásolja, hogy mit nyomtatnak rá, pl. Szent György, Ley, ...vízér, hartmann, curry ...sugárzás ellen. Ezek jelentősége csak akkora, amekkora a hit, amelyet a  árnyékolókat használó személyekben kelteni tudnak. A placebo hatásban és az emberek átrendezéssel szembeni viszolygásában bízva, úgy gondolom csak kevésbé jól lehet megközelíteni a radiesztézia és a földsugárzás mérés és védelem feladatát.
Olyan ingatlan, amelyben nagy energiájú sávok és kisebb nagyobb vortexek ill. ezek kombinációi nem fordulnak elő, (szinte) nincs!
Mégis, valami pozitívat a passzív árnyékolásról! A 20 év alatt, a világ különböző részeiről származó, kb. 100  "árnyékoló" típus bevizsgálás során, eddig két (2),bizonyos körülmények között, bizonyos geopatogén sugárzás árnyékolásra ishasználható (>$2500,-) eszközzel találkoztam, melyből az egyik a tesztben, közel 20%-os csillapítási tényezőt mutató: T-loop
t-loop
(Hozzáteszem: ez sem az én lovam!)
Rezonancia pont, az erővonal minimum mögötte, beállítása bonyolult. Kritikus, hogy az alvás helyét a rezonancia pont környékén vagy mögötte jelölik ki:
t-loop erővonalak - rezonancia pont


Ahol a fölsugárzás árnyékoló biztos nem véd

A radiesztézia legveszélyesebb területei a vortexek és az egyéb geopatikus energiák együttállásai



A vízerek hatása hatványozottan veszélyes adott konstellációkban, különösen egyes vortexekkel való együttes előfordulás esetén. Ezek kimérése a legnagyobb odafigyelést és szakértelmet igénylő radiesztéziai mérési feladat. Jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni, mivel itt még a vortex perdületének "elnézése" is komoly gondokat okozhat - akár rövid távon is !


Aktív földsugárzás elleni védelem és a Schumann generátorok



Schumann generátorA Schumann hullámokról már esett szó. 
A NASA is kutatta a Schumann hullámok, az egészség és a betegség kapcsolatát, és megállapította, hogy az űrhajósok egészségét jelentősen rongálja a Schumann hullámok hiánya. Mivel ez a létfontosságú frekvencia, a földtől csak bizonyos távolságig észlelhető,  pótlására, azaz az asztronauták egészségének védelmére, űrhajóikba a 60-as évektől Schumann generátorokat (rezonátorokat) építettek.   A geopatogén sugárzás  és az elektromágneses szennyezés egyik nagy bűne, hogy elfedik a Schumann hullámok energiáit.
Jó hír, hogy a Schumann rezonátorok (legalább is külföldön) bekerült a radiesztéták eszköztárába is, ér akár az interneten is beszerezhetők. Ezek használatát hasznosnak tartom.

Vigyázni kell azonban, mert vannak Schumann rezonátornak látszó vagy annak nevezett tárgyak is, amelyeket célszerű elkerülni. Az igazi Schumann rezonátornéhány jellemzője (pl. az ábrán láthatónak):

  1. elektromos áramot használ (telep!!!)
  2. a 7.83 Hz lesugárzására szolgáló tekercset tartalmaz
  3. az ELF elektromágneses sugárzás intenzitása nagyon alacsony

Az optimális eredmény érdekében az elhelyezésére gondot kell fordítani, célszerű ezt hozzértő radiesztétára bízni.  






Földsugárzás, elektroszmog mérés ingatlan vásárlás előtt



radiesztézia mérés a japánkertbenFöldsugárzás bemérés, elektroszmog mérés és aradioaktivitás vizsgálata nélkül nem lenne szabad ingatlan, lakás, telek vásárlásba kezdeni! Ingatlant, lakást, telket hosszú távra veszünk - általában. Egy ingatlan vétel komoly megfontolást és körültekintést igényel. Mielőtt az ember ilyen horderejű kérdésben dönt, hasznos, ha megfontolja azokat az egészségügyi szempontokat is, amelyek a radioaktivitással, az elektroszmoggal, elektromágneses terekkel és a földsugárzásokkal ( vízér, vízerek, hartmann, Szent György...vortex ) és egyéb geopatikus zónákkal,  anomáliákkal összefüggésben felmerülhetnek és amelyek figyelmen kívül hagyása könnyen oda vezethet, hogy anyagi veszteséget realizálva, esetleg újból költöznie kell.

ház vásárlás előtt radiesztéziai és elekrtoszmog vizsdálat szükségesRadiesztéziai tanácsok ház-ingatlan,lakás vásárlás előtt

  1. Ne legyen nagy energiájú földsugárzás Szent György- Ley hálóstruktúra, Laohu, L'ong sáv, kereszteződés, vortex vagy bizonyos önálló vortex a házban, vagy lakásban. Ha lehet, megvizsgáljuk, hogy a szomszédos ingatlanokon a nem vízér típusú térhálós földsugárzások interferencia vonalai közül melyek találhatók meg. Ha az ingatlanban a Szent György hálórendszer valamelyik eleme jelen van, megnézzük az milyen széles és a hozzá tartozó ley vonal milyen távolságra helyezkedik el. A földsugárzás sávok szélességéből és a sűrűségükből meg kell állapítani, hogy a Szent György háló melyik elemével van dolgunk. Sajnos egyre kevesebb (szinte alig van) ingatlan mentes teljes mértékben pl. a Szent György - ley hálórendszer sugárzásától, vagy a vortexektől, tehát tudni kell, milyen intenzitású negatív radiesztézia -i energiák találhatók az adott területen. 
  2. Meg kell vizsgálnunk a vortexek előfordulását. Ha a Szent György, a ley, a Laohu, vagy a L'ong-ok valamelyike jelen van, jó eséllyel találunk származtatott vortexeket, örvény jellegű földsugárzásokat; ha kereszteződéssel találkozunk, szinte biztosra vehető a vortexek jelenléte is.
  3. A ház, vagy lakás ne legyen geológiai törésvonalakkal, vízérrel, vízerek halmazaival teleszórt helyen, de különösen a hálószobák legyenek ettől mentesek, mivel ezek jelentik az egyik legnagyobb koncentrált veszélyt az alvó ember számára. Ha a területen vízér halmazatok vortexekkel együtt fordulnak elő, ezeket a "halál sávokat"  feltétlenül kerülendőnek ítéljük.
  4. Az elektroszmog vizsgálata. Például, a ház, vagy lakás 100...500m-es körzetében ne legyen magasfeszültségű 20/100+ kV feletti / távvezeték, nagy terhelés alatt álló 400V-os háztartási áramot szállító 6 vezetékes légvezeték vagy kötegelt kábel, transzformátora közelben vagy átjátszó-antenna (GSM mobil bázisállomás), mikrohullámú rendszer... A szabványok, szokványok, ajánlások országonként változnak, nagyságrendekkel térhetnek el egymástól. A radiesztétának az épületbiológusok ajánlásait érdemes figyelem bevennie. Fordítsunk gondot a házakhoz közel húzódó légvezetékekre is, mivel sok esetben nagyobb mágneses erőteret produkálnak, éppen közelségük miatt, mint a nagyobb feszültségű társaik, messzebbről.
  5. A radioaktivitás háttérsugárzási szintje ne legyen nagyobb 0,21 ľSv/h dózisteljesítmény értéknél. ( ideális: 0,07...0,14 ľSv/h. ). Amennyiben itt határértéknél magasabb számokat mutat a műszer..., jobb másik ingatlan után nézni. A radioaktív sugárzások hatását nem kell bemutatni, egyértelműek.
  6. Az ingatlanban  lehetőleg ne legyen gázbeton, salak alapanyagú szerkezet. Az építőanyagok önmagukban is rejtenek bizonyos sugárzási alapértékeket. A radioaktív sugárzás mérése elengedhetetlen.
  7. Az ingatlanban ne legyen sugárzó kohósalak hőszigetelés, ugyancsak a radioaktivitás kockázata miatt.
  8. A hálószobák, gyerekszobák ágyhelyei elektroszmogtól, földsugárzásoktól, vízértől, vízér halmazoktól, különösen vortexekkel együttes előfordulás esetén,  tökéletesen mentesek legyenek. A legjobb tér a tiszta tér, és ha lehet, akkor a tervezett ágyhelynek mentesnek kell lennie a földsugárzások minden fajtájától. Vannak olyan földsugárzások, földsugárzás kombinációk, amelyek esetében nincs alternatíva, ezeket a káros radiesztéziai tereket el kell kerülni. A törésvonal, vízér , vízér halmazatok itt különösen veszélyes, a Szent György és a vortexek jelenléte pedig "lehetetlenné" teszi az alvást és persze más gondokat is okozhat. Szívproblémák esetén például nagy odafigyelés szükséges az ágyhely kimérésénél, több földsugárzás típusra, például a Tigris sugárzás sávja.
  9. Jó, ha a falak tájolása égtáj szerinti, mert így van a legnagyobb esély arra, hogy a lakásban a legtöbb relatíve földsugárzás - mentes hely alakítható ki, mivel a nem vízér típusú, legnagyobb energiájú térhálós szerkezetű földsugárzások, séma szerint, a fő égtájakat követik. 
ház vásárlás előtt radiesztéziai és elekrtoszmog vizsdálat szükséges

Radiesztéziai tanácsok telek ingatlan vásárláshoz



  1. Az előzőekben írott műszeres elektroszmog mérések után, a falak helyzetét az égtájaknak megfelelő tájolással,  a Szent György, ley,  Benker, laohu, l'ong + földsugárzások sávjai, interferencia vonalai mentén jelöljük ki ( figyelemmel a vortex földsugárzások torzító hatására is) azért, hogy a határolt tér a lehető legnagyobb Szent György, ley,  l'ong , laohu mentes tiszta teret biztosítsa. Ha erős sávokat vagy földsugárzás kereszteződéseket találunk, és azok nem kerülhetők el, jobb, ha tovább keresünk.
  2. Ha nincs Szent György , ley , Benker, Laohu , L'ong vonal a telken, (vagy ezek a tervezett házhelyen kívül vannak) amelyek döntően határozzák meg a ház radiesztéziai szempontból alkalmas helyét, a séma szerinti telek ill. a házhely tájolása továbbra is égtáj szerinti, de a főfalak már a hartmann sávokra ráépíthetőek, ennek következtében belül, a legtöbb Hartmann mentes tereket (téglány) kaphatjuk.
  3. Vizsgáljuk meg a vízér halmazatokat, vízér kereszteződéseket, az egyszeres vízereket. Ha ezek előfordulása területre vetítve 20% alatti és elhelyezkedésük betervezhető, akkor rendben.
Radiesztézia mérés után febg shui

Feng shui és radiesztézia

  1. Ha már a radiesztéziai szempontokkal végeztünk, alkalmazzuk a feng shui forma iskola telek kiválasztására vonatkozó irányelveit is, tehát vegyük figyelembe a Négy Állat tájformációt, divinációs módszerekkel határozzuk meg, harmonizál-e a földterület velünk és családunkkal vizsgáljuk meg a földi qi és a kozmikus qi szintjét, a telek biztonságát, a széljárást és több egyéb logikus szempontot. A feng shui szakemberek erről többet tudnak.
  2. Kerüljük azokat a telkeket, aminek közelében temető van, templom, állatkísérleti állomás, húsfeldolgozó üzem, katonai létesítmény, feltöltött bányák, lecsapolt mocsarak, szemét telep, szemétégető, hulladék feldolgozó, vegyi üzem, és hasonlók található. 
A földsugárzás és elektroszmog mérés menete

Műszeres mérések

az elektroszmog és a radioaktivitás vizsgálataA radioaktivitás és az elektroszmog műszeres vizsgálata lakásvásárlás előtt, a mai viszonyok mellett már elengedhetetlen. A kapott eredmény ár tényező, ami egyúttal lehetőséget biztosít a vásárlási szándék átgondolására is - mielőtt a több tízmillió gazdát cserél. Újabban a legtöbb problémát ( a Szent György , a ley a, a vortexek, a  Laohu és a L'ong mellett ) az elektromágneses sugárzás intenzitásának növekedése jelenti, ami egyenes arányban áll a megnövekedett teljesítmény igénnyel, mid alacsony, mind magas frekvencián.
Nagyon fontos, hogy az elektroszmog mérését hozzáértő szakemberrel végeztessék el, melyhez fontos útmutatás található elektroszmog oldalon.



Földsugárzások, geopatikus sugárzások térképei


radiesztézia mérés a japánkertbenA radiesztézia mérés folyamata

A feladat több lépcsőben oldható meg. Először egy radiesztéziai mérést un. ingatlan, lakás, telek bemérést kell elvégezni, műszerekkel és radiesztéziai pálcával, majd ezek alapján ki kell jelölni a földsugárzásoktól és egyéb, geopatikus hatásoktól mentes, semleges tereket. A telkeken  a házhelyet a nagy energiájú földsugárzások elhelyezkedésének figyelembe vételével jelöljük ki. Lakás estén elvileg, megfontolásra kerülhet az árnyékolható sugárzások árnyékolásának lehetősége...árnyékoló teszt
A földsugárzások legközismertebb fajtáinak szemléltető  ábrái (ld. lejjebb) illusztrálják azoknak a geopatikus zónáknak egy részét, amelyekben nem tanácsos hosszabb időt eltölteni. Látszólag egészen szabályos hálórendszert alkotnak a rajzokon - a valóságban, azonban nem! 

Radiesztézia földsugárzás geopatikus zónák hasonlítanakA geopatikus zónák a valóságban

nem mutatnak ilyen egyszerű, vonalzóval felvázolható képet. A valóságban az egyenesek nem egyenesek, a párhuzamosok, nem párhuzamosok, a térhálós szerkezetű földsugárzások nyomvonala torz, a rács szerkezet erővonalai nem homogének, a vízszintes metszeti képekradiesztézia mérés a japánkertben
pontosan nem fedik egymást ( földszint - emelet ; üres - beépített tér)  , egyetlen vortex jelenléte ( nincs ábrázolva )  teljesen átírhatja a tanfolyami jegyzetből "kölcsön vett" ábrázolások által mutatott radiesztéziai szituációt. A földsugárzások geopatikus zónái legalább annyira hasonlítanak a bal oldali képhez, mint a szabályos geometriai alakzatokhoz - egy ingatlan, lakás vagy szoba szintjén. De pl. ilyen is van, ha nem is nagyon stabilan! Gyakoribb a "fél" verzió.  radiesztéziai formáció
Radiesztéziai alapvetés: geopatikus sugárzásokat ábrázoló térképeket készíteni, csak az adott térben (1:1) elhelyezett jelölők alapján lehet. 
  • Ha a radiesztéta, egy A4-es papírra derékszögű vonalzóval, néhány pont meghatározása alapján felrajzolja pl. a hartmann hálót, ennek a valós radiesztéziai helyzethez nem sok köze lenne, még akkor sem, ha azt az egy-két pontot sikerült is jól meghatározni és akkor sem, ha a vízerek berajzolása is megtörtént. A geopatikus energiák egymásrahatása, a radiesztéziai tér torzulása, a vortexek jelenléte és befolyásoló hatása, még a hartmann sávok és a vízerek valós helyzetnek megfelelő ábrázolását is lehetetlenné tenné ezen a szinten. Gondoljunk csak a léptékre! Mekkorát lehet tévedni egy A4-es papíron a valós méretekhez képest, minden jó szándék mellet is?! A megoldás ellen szóló fő ok persze az, hogy a vízér és hartmann meghatározása kevés. A komplex radiesztéziai mérés nem nélkülözheti a vízéren és hartmannon túli többi  geopatikus energia bemérését, valamint az elektroszmog és radioaktivitás műszeres vizsgálatát. Ezek nélkül nincs radiesztézia.
  • Annak sem lenne sok gyakorlati haszna, ha a radiesztéta úgy hidalná át a kérdést, hogy nem követné végig az általa ismert geopatikus sávokat,  csak adna egy "dizájnos" papír lapot, amelyen az általa felismert és talált földsugárzás típusok kipipálás szintjén jelölésre kerülnének. 
Következtetés:
A geopatikus zónákat, beleérve az elektromágneses és az ionizáló sugárzások előfordulási helyeit, praktikusan, például a videó filmen látható módon: 
  • kizárólag az adott vizsgált térben 
  • 1:1 lépték mellett


lehet és kell megjelölni, aminek alapján szükség esetén, megfelelő térkép is készíthető.

Ezek után nézzük meg a geopatikus zóna térképeket:



Vízér, hartmann, Szent György, ley, curry, törésvonal geopatikus zónái a lakószobában 




Földsugárzások, vízér, hartmann, szent györgy, ley sugárzás a lakásban
Egy átlagos lakószoba a benne mérhető földsugárzásokkal. ( Szent György, ley, Hartmann, Curry, törésvonal, vízér ).
Jelmagyarázat: piros: Szent György; fekete ley; zöld: Hartmann háló; barack: Curry háló, rózsaszín: törésvonal, kék: vízér, vízerek, vízér halmaz. A nyíl az Északi irányt jelöli. Az alvás iránya NY-K. Amint látható, az ágy helye rossz! Hartmann csomópont, Curry kereszt,  törésvonal,  Vízér, vízerek, vízér halmazok. Pozitívum, hogy viszonylag nagy méretű szobáról van szó, van rá lehetőség , hogy az ágy áthelyezésével elkerüljük a káros radiesztéziai tereket, a geopatikus zónákat. Negatívum viszont, hogy átmegy rajta egy Szent György sáv, amit keresztez egy ley vonal. Ennek következtében a tér nem jó, de nem elviselhetetlen, mert az ágyat nem érintik a nagy energiájú földsugárzások.

Földsugárzás elleni védelem hely-, helyzet változtatással:

Erdei meditáció a radiesztézia során elveszett energia pótlására

A legjobb megoldás az, ha a hosszabb tartózkodásra szolgáló területeket, geopatikus sugárzásoktól mentes, semleges zónákban jelöljük ki. Ez nem minden esetben jelent valódi helyváltoztatást. Lehetséges, hogy a fekvés irányának módosítása elegendő a földsugárzás sávjából vagy az elektroszmoggal terhelt környezetből való kikerüléshez. A káros energiák elkerülése az egyetlen mindig működő biztos módszere a védekezésnek.


Vízé, hartmann,  Szent György, ley, curry, törésvonal geopatikus sávjainak kivédése ágy áthelyezéssel

Földsugárzások, vízér, hartmann, szent györgy, ley sugárzás a lakásban kivédése ágy áthelyezéssel
Jelmagyarázat: piros: Szent György; fekete ley; zöld: Hartmann háló; barack: Curry háló, rózsaszín: törésvonal, kék: vízér, vízerek, vízér halmaz. A nyíl az Északi irányt jelöli Az ágy áthelyezésével javult a helyzet! Hartmann kereszt a nagyméretű francia ágy közepére került. Curry kereszt nincs az ágyon. Vízér vízerek, vízér halmazok az ágy szélére kerültek és az alsó testet érintik, törésvonal elkerüli a felső testet.

A földsugárzás gerjesztések megszüntetése:



A semleges helyek kijelölésénél figyelembe kell venni és meg kell szüntetni azokat a körülményeket, amelyek a bútorzat egyes elemeinek szerencsétlen elhelyezkedéséből fakadóan hatnak negatívan a lakókra. Ilyen hírhedt térgerjesztő az 1-2-3. helyen a TÜKÖR! Ha van a hálószobában, már ebben a pillanatban érdemes kivinni, letakarni! Elképesztő mértékig képes gerjeszteni bizonyos földsugárzásokat. A vízér, vízér halmazatok pl. nem gerjeszthetők. A vízerek e-nélkül is igen veszélyesek.  (Még az sem mindegy, hogy melyik égtáj szerinti falon vannak elhelyezve a tükrök.)

Vízér, hartmann, Szent György, ley, curry, törésvonal geopatikus energiáinak kivédése, elvi passzív árnyékolása - a lehetséges mértékig (elméleti, idealizált példa). Aktív árnyékolása Schumann rezonátorral -NASA, ld. később! 




Földsugárzások, vízér, hartmann, szent györgy, ley sugárzás a lakásban árnyékolás árnékolóval
Egy átlagos lakószoba a benne mérhető vízér, hartmann, curry, Szent György, ley, törésvonal típusú földsugárzásokkal.
Jelmagyarázat: piros: Szent György; fekete  ley; zöld: Hartmann háló; barack: Curry háló, rózsaszín: törésvonal, kék: vízér. A nyíl az Északi irányt jelöli Az árnyékolás elvi! földsugárzás árnyékoló teszt



Radiesztézia, földsugárzás - gyakori 


kérdések

Vannak a radiesztézia szerint pozitív helyek is a lakáson belül?




Bizonyos nem vízér típusú földsugárzások, bizonyos feltételek mellett lehetnek pozitívak, gyógyítóak, energetizálóak. Ezek a radiesztéziai terek, szigorúan a nem vízér típusú földsugárzások energetikai rendszerében maradva, kivétel nélkül minden esetben pozitív polaritással rendelkeznek. Ilyenek a ley struktúra pozitív interferencia vonalai és a Szent György vonalak és bizonyos vortexek. Nagyon lényeges azonban tudnunk, hogy az adott helyen milyen intenzitású földsugárzásokkal van dolgunk. Ha erősebbek vannak jelen, akkor csak 5 - 10 perces tartózkodás javasolható, ha kevésbé intenzív a földsugárzás, akkor akár 30 - 45 perc is lehet a bennük eltöltött idő. Figyelembe kell venni azt is, hogy az illető, aki ki akarja használni a szélesebben értelmezett nem vízér típusú földsugárzások pozitív hatásait, milyen helyen feküdt ezt megelőzően, milyen sávlenyomatok mérhetők az aurájában. Miért fontos ez? Azért, mert ha addig pozitív polaritású földsugárzások hatásának volt kitéve a kérdéses személy, értelemszerűen kerülendő a ley (+) és a Szt. György vonal, még rövid időre is. Az emberi tartózkodásra legalkalmasabb hely polaritása (mindenki számára) "semleges", tehát nincs töltése. A ley ill. Szt. György struktúra közelében a lakáson belül a legtöbb esetben találhatók és kimérhetők olyan speciális területek, térörvények, amelyek átmérője nem nagyobb fél méternél (sok esetben 30 cm sincs), de jó hatással vannak egyes emberekre. Ezek között az energia-tölcsérek között szerencsés esetben találni olyat, ami relaxációra, meditációra, feltöltődésre ... öngyógyításra különösen alkalmas. Ezeket aktuálisan, személyre szabottan kell kimérni az adott helyen. Említést érdemel a Curry háló pozitív polaritású területei, amelyekben viszont bármeddig tartózkodhatunk. Itt nem a sávok által érintett , hanem a földsugárzás sávok által határolt területekről van szó!

Mire jók ezek a pozitív radiesztéziai helyek?




Jobban képes a gyerek tanulni, jobban tudunk meditálni, relaxálni, jobban működik az agykontroll, ... de vannak extrém, nagy energiájú területek, ahol gyógyulások történhetnek. A lényeg, hogy ezekben a terekben csak rövid ideig lehet tartózkodni, mert a sok itt megárt. A templomok oltárhelyeit hagyományosan Szt. György vagy ley keresztben jelölik ki mégpedig úgy, hogy ott lehetőleg egy kettős vízér radiesztéziai hatása is érezhető legyen. A miséző pap aurája a szertartások alatt csodálatosan feltöltődik... lakni azonban egy ilyen helyen TILOS. Mit lehet tenni? a költözésen kívül , a sávokat, kereszteződéseket, vortexeket el kell kerülni.

Spontán gyógyulások




A nagy energiájú földsugárzások közelében a világon mindenhol találhatók gyógyhatású helyek, búcsújáró helyek stb. Ezek közül (tudomásom szerint) egyik sem lakóházban van. Egyszerűen azért, mert ilyen helyen nem lehet élni, ezek nem emberi tartózkodásra alkalmas területek - ezek szakrális helyek!

Milyen összefüggés van a negatív radiesztéziai terek, a vízér és Szent György típusú földsugárzások és a bőr ráncosodása között?




A negatív radiesztéziai terek, a földsugárzások egyes konstellációiban a bőr minden kozmetikai praktika ellenére elveszti nedvességtartalmát, ráncosodásnak indul, "mumifikálódik" ritkább esetben megnyúlik ( ez történik vízér és Szent György típusú földsugárzás nélkül is, de miért segítsük elő? ). Ez a kérdés a többi egészségügyi kockázat mellett jelentéktelennek tűnik, de mivel sokakat érdekel , szót kellett róla ejteni - de csak ennyit. A földsugárzások közül paradoxnak tűnő módon ebben a tekintetben a vízerek hatnak a legkedvezőtlenebbül.

A meddőségnek, a spontán vetélésnek lehet elősegítője a vízér és Szent György típusú földsugárzás?




Kísérleti tapasztalatok igazolják a feltevést. Szignifikáns a spontán vetélések gyakorisága rossz radiesztéziai terekben , elsősorban a Szent György  földsugárzásban vagy vortexben ...csakúgy, mint a kívánt terhesség elmaradása. A magzat sem bírja a vízér és Szent György típusú földsugárzás -ok geopatikus stresszét! Az elektroszmog hasonló hatással bír.

Összefüggés az impotenciával.




Lehet ! Elsősorban a pszichés eredetű zavarban szenvedők tehetnek sokat magukért akkor, ha semleges helyre telepítik fekhelyüket.

A családi veszekedéseknek, a válásoknak mi közük a Szent György hálóhoz?




A lakások nagy részében megtalálható ez a nem vízér típusú földsugárzás típus. Egyes adatok szerint a válások 80 %-ban olyan lakásokban történnek, ahol a Szent György háló , ley struktúra valamely interferencia vonala de legfőképpen a vortexek jelen van... A Szt. György földsugárzás pozitív energiája túltölti a szervezetet, az emberek idegessé, türelmetlenné, intoleránssá ... válnak, a házastársak "kézenfekvő módon" egymáson vagy a gyerekeken vezetik le sokszor megmagyarázhatatlan feszültségüket.

Radiesztézia vagy feng shui térharmonizációt kell először csinálni?




A radiesztéziai felmérésé az abszolút elsőbbség. A teret előbb fel kell mérni és a vízér és Szent György típusú földsugárzásokat, az adott lehetőségeken belül, meg kell tisztítani, utána biztonságosan "fengshuizható". Tudni kell, hogy az adott térben HOL és MILYEN vízér és Szent György típusú földsugárzások vannak jelen, mi az amit el lehet és KELL kerülni és mi az, amit esetleg árnyékolni lehet. Először meg kell teremteni az egészséges életteret, ki kell jelölni a huzamos tartózkodásra alkalmas helyeket (ágy, íróasztal...) és csak kizárólag ezt követően kerülhet sor a feng shui elvek és eszközök alkalmazására. Ha egy feng shui tanácsadónak egy adott helyen az ágyat a feng shui elvek szerint "tökéletesen" sikerült elhelyeznie, de megbízója fejét egyidejűleg egy kettős vízérbe is sikerült belelógatnia - - - én azt tanácsolnám a megbízónak, hogy hagyja faképnél a feng shui elveket és inkább éljen még sokáig vízér mentes helyen, egészségesen. Radiesztéziai munka nélkül ne végezzünk feng shui térharmonizációt. A radiesztézia a feng shui része - és mindig is az volt, de erről sok ( és tisztelet a kivételnek ) feng shui tanácsadó megfeledkezik.

Mi van akkor, ha feng shui eszközöket, pl. kristályt vízér és Szent György típusú földsugárzás zónába tesszük?




Ha vízérbe vagy akár vízerek találkozási pontjaiba tesszük, semmi, de ha nem vízér, hanem Szent György típusú földsugárzás ingersávjába helyezzük, ott is lesz (lehet) nem vízér típusú földsugárzás, ahol addig nem volt, mert képesek "felgerjeszteni a földsugárzás energia terét". Ilyenek tipikusan a tükrök, a csillogó felületek, a kristály és kisebb mértékben a fém szélcsengő. Tudni kell, hogy hova helyezzük őket. A felgerjeszthető földsugárzások pedig jellemzően a Szent György mellett a ley és a vortexek.

Melyek a legveszélyesebb sugárzások?




Nem lehet meghatározni, adott szituációban, adott személyre vonatkoztatva lenne vizsgálható - elvileg. Vannak gyorsan észlelhetőek, vannak alattomosak - utóbbiak a veszélyesebbek,  éppen ezért. Ha mégis meg kell nevezni valamit, a vízereket mondanám vortexen belül, vagy vízér halmazatokat, akár önállóan.

Van-e műszeres vízér és Szent György típusú földsugárzás mérés?




Nincs, még nem fejlesztettek ki olyan eszközt, ami képes lenne közvetlenül - fizikailag mérni akár a vízereket, akár a Szent György típusú földsugárzásokat. Még a NASA-nak sincs ilyen műszere, de "vannak" egyesek, akik "rendelkeznek" ilyen eszközzel. Én magam is láttam "ilyeneket", még azt is láttam, hogyan "mérnek" velük... A műszeren beállítják a vízér "frekvenciáját" , de az eszköz az objektivitás látszatával, a MÉRÉSBEN NEM VESZNEK RÉSZT. Nem is érdemes erről beszélni, mert ezáltal már túlértékeljük a kérdést. Arról viszont igen, hogy fiziológiai változásokat a tudósok mindig is ki tudtak mutatni. A  mérő műszer , a "receptor" itt maga az ember, a fiziológiai változásokat pedig már a tudomány is képes mérni.

Mi a geopatikus stressz?




Az a stressz, amit az emberi szervezetben a vízér és Szent György típusú földsugárzások okoznak. A Föld és az atmoszféra bizonyos rétegei között egy állandó, 7.83 Hz frekvencián rezgő, elektromágneses mezőt találunk. Ez a 7.83 Hz -es elektromágneses mező alapvető tényezője természetes környezetünknek. Ennek a hullámhossznak a tartós eltérülése, torzulása egy adott helyen geopatikus stresszt okoz, ami gyengíti az immunrendszert és ha a normálistól eltérő frekvenciának hosszabb ideig való kitétel esetén, egyebek között degeneratív betegségek kialakulását idézheti elő. Az a stressz, amit a vízér és Szent György típusú földsugárzások ingersávjai okoznak a szervezetben fiziológiai és pszichikai síkon - geopatikus stressz.

Földsugárzások és elektroszmog




Radiesztéziáról beszélve, alapvető fontosságúnak tartom az elektromágneses sugárzások kérdésének kimerítő tárgyalását. Radiesztéziával foglalkozó szakemberként ki kell mondani, hogy az ionizáló sugárzások mellett az emberi szervezetre a legveszélyesebb energia fajta az elektromágneses sugárzás - amennyiben annak egységnyi területen mért intenzitása meghalad egy bizonyos szintet. Szabványokról itt nem szeretnék beszélni, elég ha annyit megjegyzünk, hogy a szabványok országonként eltérnek és a különbség több  nagyságrendnyi is lehet! Többféle mérési eszköz létezik, vannak olyanok, amelyek az elektromágneses sugárzás elektromos és mágneses összetevőit külön külön mérik alacsony frekvencián, vannak olyanok, amelyek az egységnyi felületre eső teljesítmény-sűrűséget mérik magas frekvencián. A NAGY ENERGIÁJÚ ELEKTROMÁGNESES SUGÁRZÁST SEMMILYEN RADIESZTÉTA, SEMMILYEN RADIESZTÉZIAI MÓDSZERREL, NEM TUDJA KIKÜSZÖBÖLNI, EZEK BEFOLYÁSOLÁSA CSAK AZ ELEKTROSZMOG OLDALON LEÍRT TUDOMÁNYOS MÓDSZEREKKEL TÖRTÉNHET!

Radiesztéziai védelem: belső?




Ez a belső erő fejlesztésének, a jógának, a tai ji-nak, a qi gong-nak, ... a mozgásnak, a sportnak, ... az egészséges életmódnak, ... a vegetáriánus étrendnek, ... a belső békének, a stressz-mentes életnek, ... a meditációnak, a relaxációnak, a pozitív gondolkodásnak az útja, ...a tiszta szellem útja. A legjobb út, mert az egészséges aura megvéd a vízér és Szent György típusú földsugárzások hatásaitól is. Sajnos nagyon kevés olyan aura létezik, amelyben a belső erő kisugárzása miatt nem mérhető vízér és Szent György típusú földsugárzás sávlenyomata. Minden egyéb védelem alkalmazása ellenére erre kell törekednünk, "... ezen az úton egyetlen lépés sem veszik kárba." 

Radiesztéziai védelem: külső?




Itt úgymond, "foglalkozunk" a vízér és Szent György típusú földsugárzásokkal, igyekszünk elkerülni őket illetve elhárítani a geopatikus ártalmakat.



Radiesztéziai eszközökkel mekkora területet mentesíthetünk a vízér és Szent György típusú földsugárzás októl?




Alapvetően a vízér típusú földsugárzásokról szólva, a  hatásos eljárás célja nem lehet nagyobb terület védelme, mint amekkora kb. egy francia ágy!! A szórt védelmi erőtér még ad bizonyos védelmet nagyobb távolságban is, de én a hatásos védelem lehetőségéről beszéltem. Minden más ( nagyobb területre vonatkozó védelem ) törekvés elméletileg és gyakorlatilag is hibás. Ez természetesen adott védelmi egységre, behatárolt területre értendő. Az esetek 1 %-a alkalmas összesen arra, hogy eszközökkel hatékonyan befolyásoljuk az adott helyen a geopatikus zónákat! A nagy energiájú, térhálós, nem vízér típusú földsugárzások esetében az ember gyakorlatilag tehetetlen. Nehéz elfogadni, de így van.



Mi a legjobb "népi" radiesztézia i védelem a vízér és Szent György típusú földsugárzás ok ellen?




Minden éjszaka máshol! Mindig máshol, ez a lényeg - persze nem minden esetben alkalmazható, de elsősegélynek a legjobb! A földsugárzások mindig máshol hatnak.

A radiesztézia foglalkozik a struktúrasugárzásokkal is?




Igen. Bizonyos geometriai alakzatok, anyagok ( ide értve a használati tárgyak közül a tükröket, kristályokat, fémes csillogó felületű tárgyakat, a páratlan számú, hasonló alakú hengeres tárgyakat, modell piramisokat stb.) keltette sugárzások gyűjtőfogalma. Egyes konstellációkban a vízér és Szent György típusú földsugárzás -okat megszégyenítő negatív energia-koncentrációt tudnak létrehozni, úgymond felgerjesztik a teret. A vízér és Szent György típusú földsugárzás -ok kivédésére használt eszközök csaknem mindegyike ilyen (már amelyik működik) azaz a struktúrasugárzás révén előállott ellen erőtérrel hatnak. A probléma egyebek közt az velük, hogy nem képesek a tér potenciáljainak, a sugárzás intenzitásának változásait dinamikusan követni és ennek megfelelően "módosítani" a saját erőteret, így akkor is "nyomják" az erős energiát, amikor arra éppen nincs szükség. A vízér és Szent György típusú földsugárzás -ok erőterei általában nem statikusak!!! Mellesleg jegyzem meg, hogy a nagyobb problémát az okozza, hogy általában igen rövid idő után beszüntetik működésüket, feltöltődnek - ugyanakkor elaltatják az immunrendszert, mivel "az" úgy hiszi, hogy lazíthat, mivel a védelem örök időkre megoldott. A probléma tehát nem olyan egyszerű, semmint azt egyszerű struktúra sugárzásokkal orvosolni lehetne.

A radiesztézia , a vízér és Szent György típusú földsugárzás mérés összefüggése a radioaktivitással?




A radioaktív sugárzások mérése sok esetben indokolt. Nem radiesztéziai módszerekkel, hanem Geiger-Müller számlálóval kell mérni, de a radiesztéziai munkának ez is része. Ha itt nem kapunk megfelelő értékeket, sajnos a legtöbb esetben a költözést kell javasolni. Ha a sugárzás forrása jól behatárolható - például a padló alatti vagy a födém szigetelésére használt kohósalak esetében - a sugárzó anyag eltávolítása után lehet folytatni a feladat végrehajtását. Egyéb esetben bármiféle árnyékolásnak, pláne feng shui gyógymódoknak a gondolata még csak fel sem merülhet! Ez  a legelső munkafázis!!

A radiesztézia és a negatív green.




A népszerű spirituálisan formák, mint amilyenek a például a piramisok, a kupolák stb., energia kibocsátó alakzatok. Úgy vannak megalkotva, hogy bizonyos kommunikációs vivőhullámot generáljanak, amit Chaumeny és De Blizal negatív greennek nevezett el. (Ez olyan, mint mikor a nagyfrekvenciás rádióhullámok továbbítják moduláció révén a hanghullámokat - így az információkat - a hallgatókhoz.) A negatív green rezgésének a minősége rendkívül erős kommunikációs erőteret hoz létre és megkönnyíti az ima célba jutását. Kiderült azonban, hogy a negatív greennek van egy másik tulajdonsága is, ami miatt viszont nagyon káros az ember egészségére, ha tartósan éri a szervezetet. A spirituális energiamezőkben csak a horizontális összetevő van jelen, a vertikális, ami a veszélyt jelenti, ki van iktatva - a templomon kívül azonban megjelenhet - és meg is jelenik! 

Telekvásárlásnál melyik vízér és Szent György típusú földsugárzás típust kell főleg vizsgálni?




Mindet, de főleg a Szent György és ley vonalakat, a vízér halmazatokat és a vortexeket. Ne legyen Szent György- Ley hálóstruktúra vagy kereszteződés a házban, vagy lakásban, de lehetőleg a közvetlen szomszédos ingatlanban sem. Meg kell vizsgálni, hogy a szomszédos ingatlanokon a háló interferencia vonalai közül melyek találhatók. Ha a házban a Szent György hálórendszer valamelyik eleme megtalálható, meg kell nézni, hogy az milyen széles és a hozzá tartozó ley vonal milyen távolságra van, mert ebből lehet megállapítani, hogy a Szent György háló melyik elemével van dolgunk. Sajnos egyre kevesebb (szinte alig van) ingatlan mentes teljes mértékben a Szent György - ley hálórendszer sugárzásától, tehát tudni kell, milyen intenzitású negatív radiesztéziai térről, sugárzásról van szó az adott területen. A ház külső falainak kijelölésénél ezeket kell elsősorban figyelembe venni.

Milyen három ismérvvel rendelkező radiesztézia i térben nem laknék semmi pénzért?

Szempontjaim a következők: 1) A ház, vagy lakás körzetében ne legyen magasfeszültségű  távvezeték, trafóház vagy átjátszó-antenna, mikrohullámú rendszer. Itt elektromágneses sugárzásokról van szó, melyre vonatkozóan léteznek szabványok is szerencsére, de a helyzet ellentmondásos és kérdés betartják-e őket egyáltalán.  2) A gamma háttérsugárzási szint ne legyen nagyobb, mint 0,21 mikró Sv/h. Amennyiben itt átlagolt méréssel, a határértéknél magasabb számokat mutatna a műszer, semminek nincs sok értelme a továbbiakban. Másik ingatlant kell keresni. A radioaktív sugárzások hatását nem kell bemutatni, egyértelműek. 3.) Ne legyen olyan összetett geopatikus tér, amivel nem tudok mit kezdeni.

Bevezetésül nézzük meg, hogyan történik egy 

földsugárzás mérés!


A radiesztézia bővebb fogalom...



Folyamata:

radiesztézia mérés a japánkertbenMagába foglalja a földsugárzások (vízér, vízerek hartmann zóna, ley, Szent György , vortex, l'ong, laohu ...) radiesztéziai; az elektroszmog és a radioaktivitás mérőműszeres vizsgálatát is. (Hartmann, vízér mérés nem elég...!) Bővebben:a mérés menete


Ennek megfelelően a honlap keretén belül, nagyon részletesen foglalkozom azelektroszmog méréssel, a villamos távvezetékek, transzformátorok.... mikrohullámú GSM adótornyok és egyéb forrásból származó elektromágneses sugárzások elleni védekezés kérdéseivel is, bővebben az elektromágneses sugárzás oldalon.


VIDEÓ FILM RÉSZLET MAGYARÁZAT

radiesztézia földsugárzás vízér vortex ppA földsugárzás mérés rövid részletét bemutató videó filmen látható lakószobában már előzetesen megtörténtek a mérőműszeres vizsgálatok. A filmen viszonylag kevés, és a berendezéshez képest jó helyen lévő geopatikus területek láthatók. Semmilyen szokatlan radiesztéziai formáció nincs jelen. Az előforduló geopatogén energiákból, egyedül a vortex - ley sáv - vízér és vízerek halmaza érdemel figyelmet, mely a videó filmen a TV készülék közelében látszik. A vízér halmaz és a vortex konstellációja a szakirodalom szerint " halál sávnak" minősül, itt azonban kedvező elhelyezkedése miatt nem okoz gondot. Radiesztéziai szempontból megfelelő a helyzet, a meglévő káros sugárzások elkerülik az érzékeny helyeket. Az elektromágneses és az ionizáló sugárzások mértéke az épületbiológiai határértékeknek megfelel. A lakás esetleges átrendezésnél azonban, figyelemmel kell lenni a geopatikus zónákra.


MILYEN FÖLDSUGÁRZÁSOKAT MÉRÜNK?

  • a Ley struktúra (+) és (-) polaritású elemei
  • a Power ley (fekete, fehér) vonalak
  • a Cross line energiák
  • a Black line sávok és örvények
  • a "Halál sávok"(pl. : fs03+fs04+fs67)
  • a Szent György
  • a Benker sugárzás
  • az "Egyenes" vonalak
  • a Laohu energiák ( minden fajtája )
  • a L'ong (l'ung)-ok
  • Normál vízerek , vízérsugárzás
  • Vízér halmazatok
  • Törésvonalak, ásvány- koncentrációk, Üregek...
  • a Hartmann zóna
  • a Curry sugárzás
  • a Tigris (s)
  • a Vortexek különböző formái, konstellációi fs67
  • a Spirituális Energiák, (SE) mint amilyen a hírhedt Negatív Green
  • stb.., (mert messze nincs vége a sornak)


Radiesztézia mérő pálcaA műszeres vizsgálatok után, minimum, a felsorolásban szereplő geopatikus zónákat feltétlenül fel kell térképezni. A mérés radiesztéziai módszerekkel, itt lengyel pálcával történik. További föld energiák vizsgálata is szükségessé válhat, ha gyerekek vagy betegek tartózkodási helyének kiméréséről van szó. További információ, a vízerek és egyéb geopatikus sugárzások valamint a betegségek potenciális összefüggéseiről:


CÉLOM BEMUTATNI A RADIESZTÉZIA ÉS AZ ELEKTROSZMOG TERÜLETÉN:

  • radiesztéziai mérés komplex folyamatát
  • földsugárzás elleni védelem kérdéseit
  • árnyékolás lehetőségeit és korlátait
  • vortexek jelentőségét és az egyéb geopatikus terek együtthatásának következményeit ... és számos más elméleti és gyakorlati kérdést,
  • vízér hartmann zóna mérés elégtelenségét
  • a geopatogén zónák műszeres mérésének esélyeit tévhiteket
  • videó film részletet a veszélyes föld energiák mérésről, geopatikus zónákról
  • a legveszélyesebb területeket, "halál sávokat", a mindenképpen kerülendő helyeket és azokat, amelyek árnyékolhatók - esetleg,
  • a geopatikus sugárzások és a betegségek potenciális kapcsolatait
  • a védekezés "népi" módjait - és várható hasznukat
  • a mérendő geopatogén zónák típusait és azok jellemzőit

radiesztéziai mérőműszer műszeres földsugárzás mérés nincsA földsugárzások és a radiesztézia egyes kérdéseiről

Létezhet a vízér, hartmann, Szent György... típusú geopatikus sugárzások:
  • A) műszeres mérése
  • B) grafikus ábrázolása
  • C) passzív árnyékolása
  • D) aktív árnyékolása


A) Vízerek, a vízérsugárzás, hartmann.... földsugárzás nem mérhető műszerrel



A geopatogén energiák elszánt kutatói fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy minél több adatot gyűjtsenek össze ahhoz, hogy pl. legalább a vízérsugárzás hatását az akadémikus tudományok eszközeivel bizonyítani tudják. Vannak kísérletek a geopatikus sugárzások és a különböző fizikai anomáliák közötti korreláció kimutatására, de még nincs gyakorlati eredmény. Ezek hiánya akadályozza a védekezés hatékony eszközös módjának kialakítását is.

B) A fizikai mérőműszerrel csak egzakt, fizikai energiákról lehet adatokat gyűjteni, káros radiesztéziai viszonyokról, nem.

A földsugárzások az utóbbi kategóriába tartoznak, vízér, vízerek, hartmann ... vortex értelemben geopatikus energiák grafikus ábrázolásáról műszeres adatgyűjtés alapján nem lehet szó.

ál-földsugárzásokIdőnként hallani műszerekről, amelyekről azt állítják, hogy mérni tudják a geopatogén zóna sugárzásokat. Ha ez igaz lehetne, meg lehetne mondani, hogy adott helyen pl. a vízérsugárzás értéke X, Y mértékegységben meghatározva. Fizikai jelenséget vizsgáló műszer mérési adataival nem helyettesíthető a radiesztéziai mérés. Az "ál- földsugárzások"3D-s grafikai ábrázolása látványos ugyan, de a grafikon mást mutat, mint, amit radiesztéziai értelemben geopatikus zónákon, vízéren, hartmann sávon vagy éppen vortexen értünk. Az egyszerű geomágneses viszonyok (ábra), az elektromágneses sugárzás, a radioaktivitás, a hőmérséklet, a nyomás, stb.. mérhető szondákkal, az adatok ábrázolhatók - de ezt, a földsugárzás méréssel összefüggésben emlegetni nem szabad. Semmi köze ahhoz, amiről radiesztéziai értelemben gondolkodunk! A vízér, vízerek, hartmann, ley,... "nyomvonala" így lekövethetetlen!
a földsugárzások fiziológiai hatásaDe: a vízér és más geopatikus zónák fiziológiai hatása műszerekkel mérhető az emberben!
Kutatók geopatikus zónákat vizsgáltak. Nagy mintából származó példák azt igazolták, a tudomány műszereivel közvetlenül képes mérni az emberben a sugárzások hatását, melyek így objektíven kimutathatók; képtelen azonban műszerekkel közvetlenül észlelni őket!
Ami releváns:

A káros sugárzások energia sávjaiban tartózkodó személyeknél tapasztalt néhány konkrét, azonnali, műszerrel mért fiziológiai hatás:

  • a bőrellenállás csökken
  • a szív-frekvencia módosul - emelkedik
  • a hormonháztartásban anomáliák mutatkoznak
  • az alvás két hormonja a szerotonin és a melatonin szintje lecsökken...


A geopatikus hatásnak kitett szervezetben, főleg a vízér, vízerek és más energiák geopatikus zónáiban eltöltött hosszabb idő következményei lehetnek komoly betegségek és egyéb problémák az életben. (A vízerek, a vízérsugárzások alattomosak! Nehezen hívják föl a figyelmet magukra, sokszor az alapos, általában térhálós energiák, örvények, spirálok, vortexek észrevehető hatása miatt végzett mérés mutatja ki jelenlétüket a lakásban vagy a hálószobában.)

C) Földsugárzás árnyékolás lehetőségei igen korlátozottak. Passzív árnyékolás.

radiesztézia földsugárzás vízér vortex ppA földsugárzás védelem hatásfoka radiesztéziai méréseink alapján.
A káros geopatikus sugárzások elleni védelem eszközeit illetően, az árnyékoló lapok, árnyékoló spirálok, hurkok...passzív megoldásaira kell gondolni.
Hosszabb értékelés helyett itt annyit jegyzek meg, hogy a geopatogén hatások kivédésére, a föld energiák ellen működést igazoló, használható, gyakorlati jelentőségű eszközt nem tudok megnevezni. A lakáson belül, az ártalmas geopatogén qi = földsugárzás elleni védelem egyedüli hatékony módja, a pontos mérésen alapuló, semleges hely kijelölés. Mindegy, hogy vízerekről, hartmann sugárzásról, ley sávokról, benker sugárzásról vagy vortexekről, geopatikus örvényekről, energia spirálokról, vagy bármilyen földenergiáról beszélünk, a vélekedés helytálló. Miért? árnyékoló teszt

D) A tesztben szereplő árnyékolók ellenpontja. Aktív árnyékolás. Valódi megoldást jelent - adott esetben!

schumann hullámok a földsugárzás védelemben1) Az aktív, geoaktív földsugárzás védelem egyik iránya a Schumann generátorok használatára alapozott eljárás. Ezek adott geopatikus szituációban segíthetnek, ha kielégítik az alap követelményeket, szabályosan kerülnek telepítésre és megfelelően be vannak hangolva. A NASA is használja őket az űrhajósok védelmében - bár más céllal. Körültekintő használatukat én is támogatom! Hatásmechanizmusuk teljesen más, mint a tesztben indított passzív árnyékolóké, ezért működnek.
2.) Pozitív példaként és másik irányként ide sorolom az alkalmas kristály alakzatok erőtereit, melyek átmenetet képeznek a passzív és az aktív árnyékolás között. Egy ilyen alakzat a tesztben is szerepel. Más kombinációban a kristályok még a legjobbnak talált T-loop passzív árnyékolónál is jobb eredményt hozhatnak, bár korlátozott időtávban. Viszonylag egyszerű kezeléssel azonban visszanyerik eredeti képességeiket.
a radiesztéziai viszonyok bonyolultak a földsugárzások kölcsönhatásai fontosak

Radiesztézia mérés - védekezés , ahogy én látom

A radiesztéziai mérés a szellem működésének egyik kifejezése az emberben, ami avatott radiesztétán keresztül nyilvánulhat meg. A radiesztéziai munka, a szükséges szakértelmet és a tapasztalatot már eleve feltételezve - mindig személyes és lélekből jövő. A radiesztéta kellő alázattal forduljon a föld energiák felé. Nem azok "elpusztítására", - ami nyilván lehetetlen - hanem, a velük való békés együttélés lehetőségének megteremtésére kell törekednie.

A radiesztéta feladata:



  • felmérni a geopatikus helyzetet
  • kimérni a földsugárzásokat és meghatározni a semleges helyeket, amelyek a vizsgált terület adottságai keretén belül mentesek a geopatogén zónáktól, az elektroszmogtól, radioaktivitástól és egyéb egészségkárosító ártalmaktól
  • meghatározni a földsugárzás és az elektromágneses terek elleni védekezés lehetőségeit és a védelem módszereit.


A vízér, Szent György, hartmann, vortex stb.. sugárzásokkal való bánásmód tekintetében, különösen azok befolyásolására hivatott radiesztéziai eszközök alkalmazásánál a legnagyobb gondossággal szükséges eljárni, mert ahogy azt egyik nagyra becsült kollégám mondja, "ha a földsugárzásokat megpiszkáljuk, akkor azok többszörös erővel rúgnak vissza".
Mindenféle radiesztéziai (eszközös - árnyékolás) védelmi eljárás alkalmazásának kizárólag akkor van létjogosultsága, ha a semleges terek adta lehetőségek már kimerültek, aminek persze szintén megvannak a szigorú szakmai és etikai - lelkiismereti szabályai, normái!

A radiesztéta személye pedig karmikus kérdés!

feng shui Hong Kong

A radiesztézia veszélyei

A munka során találkozhatunk veszélyekkel - a vízerek mérése után, eljuthatunk a szellemvilág kutatásáig!


1989-1990 között sok "egzotikus" energia minőséggel is megismerkedhettem. Ez lehetővé tette, hogy az átlagnál talán szélesebb körű gyakorlati tapasztalatot szerezzek olyan geopatogén energiákkal való munkával kapcsolatban, amelyek bemérése és különösen geoaktív befolyásolása komoly kihívást jelent a radiesztéta számára. Ezek a sugárzások gerjesztés nélkül nálunk ritkán érik el azt az energia szintet, amivel már foglalkozni kellene. Vannak közöttük azonban sűrűbben előfordulók és magasabb energia potenciállal rendelkezők is, melyek kimérésétől nem tekinthetünk el, tárgyalásuktól azonban igen (pl. a L'ong, Laohu...-csak kínai terminológia létezik). Elsősorban a földsugárzások kivédésének lehetőségeire kerestem megoldást, ezért egyebek között Magyarországon is részt vettem olyan oktatásokon, amelyek megoldást ígértek a földsugárzások árnyékolására, így  szintén ezt a kérdéskört járták körbe.... Tovább kell azonban kutatunk! Az utóbbi időben a nézeteimet osztó magyar iskolákon és radiesztétákon kívül,  praktikus okokból elsősorban osztrák, de holland és lengyel szakemberekkel is együttműködve kutatjuk a geopatikus zónák viselkedését és a védekezés legjobb, legbiztonságosabb módjait. 


Kire nézve lehet veszélyes a radiesztézia?
Egyrészt azokra nézve, akik nem kellő szakismerettel és tapasztalattal pl. árnyékolókkal "piszkálgatják" őket, másrészt azokra, akik számára készül a térenergetikai transzformáció, mivel szerencsétlen esetben, több ártó, gerjesztett energia maradhat a lakásban, mint e nélkül.
Ami ezzel szemben semmilyen kockázattal nem jár: az elektromágneses sugárzásokat, a radioaktivitást, és az előforduló összes földsugárzás, vortex elhelyezkedését figyelembe vevő semleges hely kijelöléssel végrehajtott védelem.




Az elektroszmog mérése villamos távvezeték transzformátor gsm adó antenna wifi DECT telefon



elektroszmog források, távvezeték, transzformátor, trafóház... mobil átjátszó antenna, GSM bázisállomás, mobil telefon, mikrohullámú berendezés, elektromos sütő... 
és a mai ember környezetében található számos számos más műszaki berendezés amely oda szállítja, transzformálja, felhasználja a villamos energiát, következésképpen elektroszmogot termel. A kérdés: az adott helyen tapasztalhatóelektromágnes sugárzás károsítja-e az egészséget.  Ezeknek, a külső és belső forrásból származó elektromágneses sugárzásoknak a vizsgálatát, villamos ipari szakképzettséggel és megfelelő mérőműszerekkel rendelkező szakemberre célszerű bízni. Ha mérést végeztet, legyen tekintettel a következő szempontokra:Javallatok az elektroszmog méréshez. Mérés árak.


A lakó környezetben előfordulhat radioaktív sugárzás is, ezért nem hagyható ki ennek vizsgálata, de ugyanúgy az egészséges és biztonságos lakótér kialakításához szükség van a földsugárzások, a geopatikus zónákelhelyezkedésének ismeretére is. 

Az elektroszmog kifejezésről

Gyűjtő fogalom, én is így használom, de minden esetben hozzáfűzöm az aktuálisan szóban forgó fizikai mértékegységekkel meghatározott fizikai összetevőjének ill. fajtájának megnevezését.  A kifejezés önmagában értelmezhetetlen , és sok félreértésre adhat okot, nem kellően körülírt használata.

Az elektromágneses sugárzás és a radioaktivitás műszerei

A mérés átlagos időszükséglete 30 - 60 perc (olykor 24 óra) melyet megfelelő műszerekkel szükséges elvégezni.

műszer a nagyfrekvenciás elektroszmog méréséreNagyfrekvenciás mérőműszer HF 58 B

Profi épületbiológiai mérés-technikusok számára készült mérőműszer a nagyfrekvenciás elektromágneses sugárzás mérésére. Megkülönbözteti a pulzáló sugárzást a differenciált határérték összevetés lehetőségeit is tartalmazza.
Az alkalmazott széles sávú mérési eljárásnak köszönhetően igen gyorsan juthatunk megbízható eredményekhez.
Mérőműszer:
LC-kijelző, teljesítmény-sűrűség 0,01-19 990ľW/m2, frekvenciamenet: 800 MHz- 3,3 GHz (-2dB), pontosság ą 4,5dB. Csúcs és középérték, valamint pulzáló összetevő kijelzése. peak-hold, audioanalízis, AC- és DC jel kimenet.

Elektroszmog mérőműszer analizátor ME 3851A/ME 3830B alacsony frekvenciára, mind a mágneses indukció, mind az elektromos térerő mérésére



alacsonyfrekvenciás elektroszmog mérőműszer - mágneses indukció és elektromos térKombinált mérőműszer az alacsony frekvenciás mágneses és elektromos erőtér méréséhezelektroszmog alacsonyfrekvenciás mérő műszereprofesszionális mérési technikát biztosít. Az első olyan készülék, amely a hálózati áram (50 Hz) mellett a vasúti felsővezeték biológiailag fontos frekvenciáját is érzékeli, amely frekvencia a vasútvonalaktól néhány km-nyire is bizonyíthatóan észlelhető. A hálózati feszültségnek pl. a trafó állomásokból származó felharmonikusai is hamisítatlanul megjelennek. Egyedülálló  felbontása, a szigorú épitésbiológiai határértékekkel való összehasonlítást is megengedi.
Mérőműszer:
A műszer méri az elektromos váltakozó mezőket a földpotenciálhoz képest (1-9999 V/m) és a mágneses fluxussűrűséget (1-2000 nT); frekvenciatartomány 5 Hz - 400 kHz/100 kHz(3830B) -2dB; pontosság ą 2%; ą 7 digit; térerősséggel arányos hangjel ("Geiger számláló effektus"); automatikus kikapcsolás.

A radioaktivitás mérése Geiger-Müller számlálóval történik

Geiger-Müller számláló radioaktivitás méréshezSzenzorként is működik!  A Gamma-Scout Online folyamatosan adatot szolgáltathat a választható intervallumon belül (10s, 30s, 60s) számolt impulzusokról, USB-n keresztül, külső adatgyűjtő állomásnak. Az adattovábbítási időköz a számítógép felé beállítható. Kiértékelő szoftver Windows PC-hez; külső táplálás USB-n keresztül, hosszú idejű mérésekhez.  
Jellemzők
Ablakszámlálócső alfa, béta és gamma sugárzás méréshez; blenderendszer az alfa, valamint az alfa és bétasugárzás kiszűrésére. A környezeti sugárzás kismérvű megváltozását is méri.

Mérőműszer:
Mérési tartomány 0,01-50 mikroSv/h, impulzusmérés 1-99 másodperc, 1-99 perc, 1-99 óra, 24 órás átlagérték mikroSv/h-ban, belső impulzustárolás, választható 1-10 perces, 1 órás, 1 napos és 7 napos ütem. PC kapcsolat, radioaktivitás; GM ablakszámlálócső, gamma sugárzás 0,02 MeV-től. Gammaérzékenység 108 imp/perc 1 microSv/h-nál, nulleffektus. 

De mit is mérünk tulajdonképpen, "milyen" ez a láthatatlan energia, mi a forrása?



"Mottó: egyesek úgy tartják, " amiről nem tudunk, az nem létezik" - Ők tévednek! Az elektroszmog nem mutatkozik be, de jelen van."


Ezen a videó filmen a bevezető után elektromágneses sugárzás különböző forrásairól és az ártalmakról láthatunk képeket, melyek között kiemelt hangsúlyt kapnak a mobil telefonok és a mikrohullámú sugárzás hatásai.



Miből áll ?



Fizikai tényezők alapján az épületbiológiában jelentőséggel bíró elektromágneses tartományát 5 különböző részre oszthatjuk.
  • változó mágneses  tér ( ELF-VLF tartományban )
  • változó elektromos  tér ( ELF-VLF tartományban )
  • nagyfrekvenciás elektromágneses sugárzás (RF - mikrohullámú tartományban )
  • statikus mágneses  tér
  • statikus elektromos tér
Fizikai alkotói, az Extrém Alacsony Frekvenciás tartománytól (ELF) arádiófrekvenciás elektromágneses sugárzásokon (RF) keresztül, egészen a több GHz-es mikrohullámokig terjednek. Az elektromágneses sugárzás, az ELF-VLFtartományban mágneses és elektromos mezővel rendelkezik. Ezeket áram illetve feszültség alatt álló elektromos vezetékek, elektromos berendezések állítanak elő közvetlen céllal vagy mellékhatásként. Az elektromágneses erőtér magasabb frekvencián már nem válik ketté, ebben a tartományban már rádiófrekvenciákról(RF), rádióhullámokról, még följebb mozdulva, különböző felhasználású mikrohullámokról beszélhetünk.
Az elektromágneses sugárzás, a normális érzékszervi észlelés számára bár láthatatlan, de  épített környezetünkben mindenhol jelen van.
A nagyfeszültségű villamos távvezetékek, transzformátor állomások, épített trafóházak láttán merül fel reflexszerűen az elektroszmog elleni védekezés iránti igény, pedig a lakáson belül is találunk sugárzó forrásokat. 


Hogyan védekezhetünk ellen?


Röviden: Méréssel!
Az elektroszmog mérés célja a lakáson kívüli és belüli elektromágneses sugárzás forrásainak a felderítése, és a villamos terektől, az elektromágneses sugárzásoktól ( a lehetőségek szerint ) mentes terek kijelölése, valamint az elektroszmog elleni védekezés lehetőségeinek felmérése, javaslat tétel.


Amit még hit és jelentős felesleges kiadások nélkül megtehetünk tehát, az az elektromágneses sugárzás mérése és a biztonságos távolságok betartása, a fekhelyeknek, íróasztaloknak a potenciális sugárforrástól, a legtávolabbi területre való áthelyezése. A többi tényező feltárását pedig igazi szakemberre kell bízni! Elsőrendű célként mindenkinek ezt ajánlom. Ha a probléma így megoldhatatlan, akkor érdemes tovább lépni az írottak szerint, de mindenképpen azokhoz hasonlóan. A kulcs: hozzáértő szakemberrel célszerű lelkiismeretes méréseket végeztetni az 




Feng shui radiesztézia



A feng shui -ról számos könyv jelent meg, úgy gondolom, ezek kimerítően tárgyalják a feng shui "népszerű" vonalát, jelentős teret szentelve a bagua életterületeknek és a munka során alkalmazható eljárásoknak és a rendelkezésre álló eszköztárnak, így ezek érintőleges tárgyalását sem tartom ezen a helyen szükségesnek.
Mindegyik publikációban szerepel a sha qi, a negatív, vágó, támadó energiák gyűjtő fogalma, de csak nagyon kevés szerző beszél  a vízér hartmann / Szent György típusú földsugárzásokról, az elektroszmogról és egyéb geopatogén zónákról, vagy ha úgy tetszik a gyilkos sar qi -ről. 
Bár a feng shui sar qi bővebb fogalom, célom felhívni a figyelmet, a sar qi, a vízér hartmann / Szent György típusú földsugárzások és az elektroszmog egylényegűségére, valamint az ezekkel kapcsolatos egészségügyi kockázatokra, a védekezés szükségességére. Szeretném továbbá kimondani azt, hogy a hagyományos feng shui praktikák működésképtelenek, vagy csak korlátozottan működnek akkor, ha a feng shui elvek szerint rendezett terület vízér és hartmann valamint Szent György típusú földsugárzásokkal, elektroszmoggal erősen terhelt.  
Mivel a sha qi közismert kifejezés a " káros energiák " megnevezésére, ezért a sha qi -t, ha önállóan, magyarázat nélkül használom, kiterjesztően értelmezem és alapvetően beleértem az összes geopatikus stresszt okozó földsugárzás típust, a vízereket, vízér halmazokat, a Laohu-t, a L'ong (L'ung) -okat, a Szent György jellegű energiákat, a vortexeket, de még a fizikai oldalról, az elektroszmog terhelést is.
Határozottan állítom,  hogy radiesztéziai mérés, alapos vízér, hartmann, Szent György vagy vortex típusú földsugárzások bemérése, a tiszta és kerülendő helyek meghatározása nélkül nincs feng shui! A radiesztézia és a feng shui egymást átfedő társtudományok, csak a nyugati féltekén válnak ketté. De az a megállapítás, miszerint a radiesztézia a hagyományos ezoterikus feng shui szerves része, ugyanúgy igaz!
A vízér és Szent György típusú földsugárzások helyének pontos ismerete és az egyéb műszerrel mérhető egészségkárosító sugárzások megléte vagy hiánya, nélkülözhetetlen  információt jelentenek a feng shui szakember számára ahhoz, hogy eszköztárát úgy használja megbízója érdekében, hogy semmiképpen ne ártson. 

A feng shui árthat?



Ártani úgy lehet, hogy egy feng shui elvek szerint kifogástalanul elkészített terv alapján a hálószobában az ágyat mondjuk egy Szent György sávban elhelyezkedő kettős vízérrel terhelt környezetbe helyezteti a feng shui szakember úgy, hogy a gyerek feje pont a vízér kereszteződés vagy netán vízér halmaz, vortex... fölött van. Ilyet nem csinál egy feng shui szakember? Honnan tudja a szakember, hogy a feng shui szempontjából tökéletesen alkalmas hely esetleg igen komoly egészségügyi kockázatot rejt, mert például a lakásnak ezen helyén nagyon erős az elektromágneses indukció - ha ez nincs megfelelően mérve, műszerrel?!

Tükör feng shui:



A feng shui előszeretettel alkalmazza a tükröt  a hiányzó területek orvoslására. A feng shui is kerülendőnek ítéli a tükrök használatát akkor, ha valaki az ágyból látná magát benne. A helyzet azonban ennél sokkal rosszabb abban az esetben, ha a hálószobában bizonyos földsugárzás geopatikus zónája vagy azok összetett viszonyai éreztetik hatásukat. Itt nem elsősorban a vízerekre, vagy vízér halmazokra kell gondolni, hanem a vortexekre, a  Szent György vagy Ley sávokra melyek nyomvonalába, tájolástól függően, nem szabad tükröt tenni. Ez olyan mértékben képes a földsugárzást felerősíteni, hogy elviselhetetlenné válik az energetikai tér, amely egészségkárosodás kockázatát erősítheti. 
A feng shui eszköztára gazdag, ha ismeri a szakember a korlátozó tényezőket, a földsugárzások elhelyezkedését, akkor olyan módszert választ, ami az adott térre specifikus megoldásokkal oldja meg a feng shui térharmonizációt úgy, hogy nem veszélyezteti a lakók egészségét. Emlékeztetőül mire kell figyelni például:

Vízér, hartmann Szent György, ley, törésvonal földsugárzások elhelyezkedése (idealizált példa)



lakószoba földsugárzásokkal



Feng shui kapcsolat



Igyekszem kerülni a kínai terminológiákat, annak ellenére, hogy ismereteim egy részét, 1989-1990 között Kínában szereztem, a hagyományos, ezoterikus feng shui részeként.  Vannak esetek, amikor nincs más megnevezés csak a kínai, akkor ezeket használom. A hagyományos ezoterikus feng shui, a Föld energia-áramainak kutatását és a velük való munkát a geomantia legfontosabb részének tekinti, az ártalmas energetikai terek  felkutatását,  a jó és rossz helyek kijelölését tartja fő céljának, és alkalmazza a shang és a sha qi befolyásolásának módszereit. Én is ilyen értelemben értékelem elsősorban a feng shui-t.
Nem a leegyszerűsített és népszerű  (ba gua vagy bagua) feng shui-ról van szó, ami általánosan a térrendezés kínai módszereként ismernek, bár nem is teljesen független tőle.  A lényeg az, hogy a hagyományos ezoterikus feng shui ismeri a geopatikus energiákat, és figyelembe veszi a föld idegáramait, a meridiánok elhelyezkedését, az akupunktúrális pontokat, a  fölsugárzások helyét és az egyéb geopatikus formációkat - még ha más címkéket használ is!
Döntően a vízér méréssel,  kereséssel, a radiesztézia nyugaton is fejlődött és kialakította saját terminológiáját és módszereit. Jól dokumentált irodalma van és számtalan empirikus tény, adat áll rendelkezésre például a vízerek és a betegségek kapcsolatáról.  A nyugati radiesztézia azonban csak évezredes késéssel indult fejlődésnek a "Kelethez" képest. Ez nem minősítés, de tény.
A Föld egységes energiarendszerrel rendelkezik, amely azonos "elemekből épül fel" és ezek nem különböznek Kínában, Indiában vagy Magyarországon. Csak a terminológia más. Tény azonban, hogy  a vízér és hartmann valamint Szent György zóna típusú földsugárzások és a vortexek panteonja sokkal szélesebb a keleti féltekén, mint a nyugatin. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése