2016. június 10., péntek

A sátánisták tobzódnak a metszetfarkúak alpári rituáléján














A sátánisták tobzódnak a metszetfarkúak alpári rituáléján




Putyin: Románia és Lengyelország orosz rakéták célkeresztjében találhatja magát 

2016. május 28. Independent 888.hu 

Vlagyimir Putyin orosz elnök arra figyelmeztette Romániát és Lengyelországot, hogy könnyen orosz rakéták célkeresztjében találhatják magukat, amennyiben az USA kiterjeszti rájuk rakétavédelmi rendszerét. 





Putyin eddigi legbaljósabb fenyegetése hangzott el pénteken, miután Moszkva régóta arra figyelmezteti az USA-t és szövetségeseit, hogy amennyiben kiterjesztik a rakétavédelmi rendszert, megtorló lépésekre számíthatnak. 

Az USA szerint a rendszer Irán ellen jött létre. A rakétavédelem Románia egyes részein már élesítve van. Jelenleg az amerikaiak azon dolgoznak, hogy Lengyelország területét is lefedjék. 

Tegnap még nem tudták a román állampolgárok, hogy milyen érzés, ha rakéták irányulnak rájuk. Ma már meg kell hoznunk bizonyos intézkedéseket, hogy garantáljuk a saját biztonságunkat. Lengyelország is hasonló lépésekre számíthat" - mondta sokat sejtetően az orosz elnök. 

Putyin beszédéből nem derül ki pontosan, hogy Oroszország mire készül pontosan. Arról azonban biztosította a nemzetközi közvéleményt, hogy nem Moszkva fogja megtenni az "első lépést", csupán reagál a kialakult helyzetre. 

Addig nem cselekszünk, amíg nem látunk rakétákat a közvetlen szomszédságunkban" - mondta Putyin. 

Az orosz elnök vitatkozott azzal az állásponttal, hogy a védelmi rendszert Irán ellen hozták létre, hiszen idén, egy nemzetközi megállapodás keretében leállt Irán nukleáris programja és a perzsa államnak be kellett érnie az eddig épített atomerőmű működtetésével. A rakétavédelmi rendszer - amely radarokból és elhárító rakétákból áll - fenyegetést jelent Oroszország számára, mert azzal támadólag lehet fellépni orosz városok ellen. 
Putyin: Románia és Lengyelország orosz rakéták célkeresztjében találhatja magát

Putyin a Krím-félsziget annexiójával kapcsolatban kijelentette, hogy ez nem képezheti vita tárgyát. Oroszország és Törökország kapcsolatára utalva elmondta, hogy azok jelenleg is fagyosak. Az orosz fél szeretett volna tárgyalásokat kezdeni, de a törökök elzárkóztak ez elől. 

Az orosz-török viszony azután került mélypontra, hogy 2015 novemberében a törökök lelőttek egy orosz vadászgépet, amely betévedt a légterükbe. 

Putyin szerint a Déli-áramlatot az Európai Bizottság mesterkedése kaszálta el, mert nyomást helyeztek Bulgáriára, hogy álljon el a projekttől. De jelenleg épül egy balti-tengeri vezeték, és reményét fejezte ki, hogy itt nem ütköznek hasonló akadályokba. 





A V4 vezetői támogatják a háborús készülődést



A Visegrádi Csoport támogatja a NATO kelet-európai haderőépítését – ez derült ki Antoni Macierewicz lengyel védelmi miniszter csütörtöki közleményéből, aki láthatóan a V4 egésze nevében nyilatkozik a háborús készülődésről.
Szerdán a Visegrádi Négyek (Cseh Köztársaság, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) egy cseh faluban találkoztak, hogy egyeztetést tartsanak a Varsóban július 8.-án kezdődő NATO-csúcstalálkozó előkészítése kapcsán. A Liblice területén tartott találkozó eredményeiről a lengyel védelmi miniszter azt mondta, hogy ott valamennyi visegrádi ország miniszterei egyetértésüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy Varsóban döntést kell hozni a NATO kelet-európai jelenlétének további bővítéséről.
Macierewicz nyilatkozatáról a Telewizja Republika számolt be. A védelmi miniszter kijelentése szerint Oroszország ártani akar a NATO-országok és Európa biztonságának, és erre a legjobb válasz, ha a NATO fokozza katonai jelenlétét az orosz határ mentén, ennek részeként pedig amerikai katonák érkeznek térségünkbe.
Varsóban július 8.-án kezdődik a NATO csúcstalálkozója. Lengyelország hatóságai a találkozó előkészületeinek részeként őrizetbe vettek és az oroszoknak kémkedésselvádoltak meg egy ellenzéki vezetőt, aki a NATO-csúcstalálkozó idején szakszervezeti demonstrációkkal egybekötött ellentüntetést szervezett volna, tiltakozván a NATO háborús készülődése ellen, amiben a visegrádi országok lengyel vezénylet alatt részt vesznek.
Korábban számos európai vezető emelte fel hangját a Kelet-Európában zajló káros folyamatokkal szemben. Sahra Wagenknecht, a német Die Linke párt politikusa szerint a NATO vezetői nem beszámíthatóak, és az Amerikai Egyesült Államok szembefordította a lengyel kormányt Európával, hogy így megosztottságban tarthassa európai vetélytársait.


Közös légvédelmet hoz létre Oroszország és Örményország



A Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (ODKB) főtitkára ma kijelentette; Oroszország és Örményország tárgyalásokat folytat egy új megállapodás tervezetéről, ami közös légvédelmi rendszert hozna létre a két ország közt.
Nyikolaj Bordjuzsa szerdán Jerevánban tartott sajtótájékoztatót, ahol kijelentette, hogy mindkét ország törvényhozói előkészületeket folytatnak ez ügyben. A főtitkár emlékeztetett, hogy Oroszország korábban hasonló megállapodást kötött Belorussziával és Kazahsztánnal is.
Az ODKB egy nemzetközi katonai szövetség, amely magában foglalja Oroszországot, Belorussziát, Kazahsztánt, Kirgizisztánt, Tádzsikisztánt és Örményországot. A szervezet célja, hogy a tagállamok közösen lépjenek fel a terrorizmus, valamint más, “nem-hagyományos” biztonsági kihívások ellen.
Ilyen, az ODKB által kezelt aktuális kihívások közé tartozik a terrorszervezetek tevékenysége Szíriában és más térségi országokban, valamint a háborús zónák kiterjedése által kiváltott tömeges migráció. A főtitkár elmondása szerint a szervezet egy közös rendszert helyezett működésbe, hogy megakadályozza a konfliktus-zónákból a tömeges bevándorlást. Ennek részeként az ODKB közös katonai erővel lépne fel, ha egy tagállam tömeges migrációs hullámnak lenne kitéve.
A közös légvédelmi rendszer szintén egy aktuális biztonsági kihívásra adott nemzetközi válasz: napokkal a szíriai tűzszünet életbe lépését követően kiújultak a fegyveres harcok Hegyi-Karabah területén, ami a nyugati katonai tömb terjeszkedésének új gócpontjává válik. Szíriában az illegális NATO-beavatkozást és nyugati részről egyoldalú légtérzár létrehozását az orosz légierő és az S-300-as légvédelmi rendszerek jelenléte tudta megakadályozni.
Az örmény-orosz közös légvédelem egyezménye lehetővé teszi, hogy Oroszország legitim módon részt vegyen a Hegyi-Karabah helyzetének stabilizálásában, ha a konfliktus kiterjedése esetén a NATO illegális beavatkozást kezdene a konfliktus-zónában. Ennek veszélye fennáll, hiszen a konfliktus kiújulását követően azonnal azerbajdzsáni delegáció utazott Brüsszelbe, ahol tárgyalásokat kezdtek a NATO képviselőivel.



Kecskével közösülést nézett Angela Merkel


kecske BBC

Megnyitották Svájcban a világ leghosszabb és legmélyebben fekvő földalatti vasúti alagútját – majd a kereszténységre gyakran hivatkozó vezető politikusok sátánista elemekben bővelkedő (!) megnyitó ünnepségen vettek részt. Többek között kecskével közösülést nézett Angela Merkel, és az Európai Unió más vezető politikusai.
A világ leghosszabb földalatti vasúti alagútját nyitották meg Svájcban: az építési munkálatok közel két évtizedig tartottak, melynek köszönhetően az Alpok alatt földalatti gyorsvasút köti össze Észak- és Dél-Európát. Mondhatjuk, hogy remekművet hoztak létre a svájciak, ami forradalmasítja az európai teherszállítást, – de az esemény kapcsán sajnos nem ez bír legnagyobb hírértékkel.
Az alagút megnyitó ünnepségére Volker Hesse német színházigazgató állított össze egy “színdarabot”, ami hivatalos megnevezése szerint a svájci kultúrát reprezentálja. Ezen az előadáson a “színészek” többek között
egy kecskének öltözött alak előtt térdepeltek ruha nélkül, majd később kecskével közösülést imitáltak.
Ezt a színdarabot megtekintették Európa vezető politikusai – többek között a magát kereszténynek nevező Angela Merkel, aki ünnepélyes keretek közt nézte a kecskével közösülést (a BBC képes beszámolója megtekinthető itt).
Szimbolikus gesztus? Angela Merkel egy év alatt beengedett Európába kétmillió ismeretlen migránst – köztük bűnözők tízezreit, akik európai nők százait erőszakolták meg. Az elkövetőket egyébként máig nem fogta el a német rendőrség. Tehát, miközben Merkel a kecskével közösülést nézte, az erőszaktevők továbbra is szabadon utazgatnak az EU területén.
Ezen a sátánista “színdarabon” nem csak Angela Merkel vett részt, hanem más, vezető európai politikusok, akik utólag semmilyen kritikával nem illették a látottakat. Megjelent többek között Francois Hollande francia elnök, Matteo Renzi olasz miniszterelnök és Christian Kern osztrák kancellár (az ő részvételükről itt számol be a BBC).
Angela Merkel német kancellár odahaza egy Kereszténydemokrata Unió nevű párt politikusaként bitorolja a kancellári széket. Ilyen keresztények ők – a választóknak keresztények, de titokban a föld alatt együtt elfogadhatónak tartják a kecskével közösülést.



A sátánisták tobzódnak a metszetfarkúak alpári rituáléján, ezek a szabadkőművesek ontják az észt , még jó , hogy ember vagy gyermek áldozásra itt nem került sor !!


Merkel befogadó politikája elhozta a terrorizmus korszakát Európába





Már a német közéletben is céltáblává vált Angela Merkel, aki kancellárként korábban még viszonyítási pont volt a legbefolyásosabb politikusok számára is, de a liberális bevándorlás-politikával saját hatalmát ásta alá. Német újságírók szerint Merkel politikai hatalma erodálódott, bukása elkerülhetetlen.
Erik Kirschbaum – újságíró – úgy véli, Angela Merkel szabadesésben csökkenő támogatottsága a németországi politika utóbbi két évtizedének egyik leglátványosabb bukása lehet; a külső szemlélő számára a kancellár hatalma és befolyása töretlen, de a színfalak mögött Merkel hatalma erodálódott – mára a politikusok többsége csak megkerülendő akadálynak tartja, de nem hatalmi tényezőnek. Merkel bukása bármelyik pillanatban bekövetkezhet, és azon a napon mindenki számára egyértelmű lesz, hogy az általa képviselt bevándorlás-politika is megbukott Európában.
A német újságírók a migrációs válság kezdetén még központi utasításoknak megfelelő értelmezési közegben kellett írják a bevándorlással kapcsolatos híreket, de mára ez az állapot szintén felbomlott; az újságírók tekintélyes része Merkel támogatottság-csökkenésének indokával foglalkozik, amivel maga is hozzájárul a kancellár bukásához. Erik Kirschbaum amerikai-német újságíró szerint Angela Merkel mára nem az az országot – és Európát – egyesítő erő, aminek támogatói mutatni akarják, ehelyett a kancellár személye megosztó tényezővé vált, ami a kormányképtelenség szélére sodorta Németország politikai vezetését. Merkel támogatottsága évtizedes hivatali idejéhez képest ma áll legalacsonyabban, és a migrációs válság kezeletlenül hagyásával hatalma tovább erodálódik.
A kancellárt mostanra koalíciós szövetségesei, saját párttársai és helyi vezetők is kritizálják, a német politikusok többsége pedig attól tart, hogy Németország elveszíti az ellenőrzést saját határai felett, amiért Angela Merkel egy személyben tehető felelőssé. A kereszténydemokrata politikusok szerint ugyan idén már nem fognak Merkel személyét illetően bizalmatlansági szavazást tartani, de számos vita van folyamatban arról, miért választotta az amerikai Times magazin az év emberévé Angela Merkelt éppen akkor, amikor Európa miatta nem képes kezelni a kontinens elözönlését. Armin Schuster kijelentette, hogy az emberek ellenőrizetlenül özönlenek át a határon, Németország feladta az önvédelmet, és Angela Merkel nemzetbiztonsági szempontból rémálommá változtatta az országot.







Német politikus:Merkelnek távoznia kell a közéletből


Angela Merkel fontolóra kellene vegye, hogy lemond és visszavonul a politikából, amiért nem kezelte megfelelően a tömeges bevándorlást, és bizalmi válságot idézett elő az Európai Unióban.
Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet Parlamenti Közgyűlésének volt alelnöke, Willy Wimmer egy moszkvai konferencián jelentette ki az újságíróknak nyilatkozva, hogy Merkel közszereplése romboló hatást gyakorol az Európai Unió egységére, és jobban tenné, ha lemondana posztjáról. A korábban a német védelmi minisztérium államtitkáraként is szolgáló politikus a RT TV nemzetközi konferenciáján kijelentette, hogy Angela Merkel bevándorlás-politikája teljes kudarc volt. Bár a Times magazin “az év emberének” választotta a kancellárasszonyt, amiért“többet várt el országától, mint bármely más politikus”, Wimmer hangsúlyozta, hogy Angela Merkel jelen támogatottságával egy amerikai lap címlapján szerepelni még károsabb, mint amilyen romboló hatást a migrációs válság helytelen kezelése okozott. Az európai lakosság többsége ugyanis ellenzi a német kancellár befogadás-politikáját, és az emberek elgondolkoznak azon, miért egy olyan személyt választ az év emberévé egy amerikai lap, akinek közmegítélése Európában minden eddiginél rosszabb, és európaiak tízmilliói gondolják úgy, hogy Angela Merkel Európa érdekeivel ellentétesen cselekszik.
A Times annak adományozza az “év embere” címet, aki az adott évben “legnagyobb hatást gyakorolt a világra” – Angela Merkel politikájának köszönhetően pedig a napokban megérkezett Németországba az egymilliomodik bevándorló, ami nem csak biztonsági kockázatot jelent az európai országok számára, de hosszú távon az európai demográfiára is hatást gyakorol.
Angela Merkel korábban elsöprő erejű támogatottságát a migrációs válsághoz történő ultraliberális hozzáállás miatt elveszítette; a Bild német napilap adatai szerint novemberben volt az a fordulópont, amikortól már többen ellenzik a kancellár politikáját, mint amennyien támogatják. A TNS-Emnid által, november utolsó hetében végzett felmérés során a válaszadók 48%-a gondolta úgy, hogy Angela Merkel már inkább ne induljon jelöltként a következő választásokon.



Merkel választási vereségre készülhet a migránsok miatt




A német kormány alkalmatlannak bizonyult a migrációs válság kezelésére, aminek kellemetlen következményei lehetnek a 2017-es választások idején. Bajorország miniszterelnöke, Horst Seehofer szerint már egyértelmű, hogy a kormány belebukott a befogadás politikájába.
A Der Spiegel magazin szerint a bajor kormányfő, a Keresztényszociális Unió (CSU) vezetője arra figyelmeztette az ország vezető politikusait, hogy 2017-ben teljes bukással kell szembenézniük, ha nem állítják le a bevándorlást és a migrációs válság megoldatlanul marad. Seehofer pártja mostanra egy elhúzódó vitában áll Angela Merkel – létszámban igencsak megfogyatkozott – követőivel, mert a kancellár továbbra is ellenzi a bevándorlás korlátozását. A bajor kormány szerint egy maximális létszámot kellene megállapítani arra vonatkozóan, hogy éves szinten mennyi bevándorlót képes befogadni Németország, és amint ez a keret kimerül, a további migránscsoportokat már vissza kellene fordítani a német határon, és automatikusan megtagadni a menedékjog megadását. A Kereszténydemokrata Unió (CDU) szervezetére nehezedő fokozott nyomás ellenére Merkel fenntartaná a korlátlan bevándorlást, ami Seehofer szerint a teljes bukás ígéretét jelenti 2017-ben. A választók többsége ugyanis nem akar se menekülteket, se gazdasági bevándorlókat, és a nép ellenében történő kormányzás Merkel pártjának támogatottságát fokozatosan leépíti.
Seehofer szerint azonban nem csak a választási vereséget biztosítja be Angela Merkel politikája, hanem a korlátlan bevándorlás a korábban érkezett idegen kultúrájú közösségek integrációját is ellehetetleníti, és amennyiben a kancellár nem hajlandó az ellentétes álláspontokra helyezkedő felek közti kompromisszumra, egyre valószínűbbé válik egy olyan helyzet, hogy a választásokat megelőzően – a koalíció szakadása miatt – a német kormány akár hónapokra is kormányzásképtelenné válhat. Merkel a CSU és CDU képviselői részéről egyaránt össztűz alá került, január elejére pedig tarthatatlanná vált a kancellár migránsbarát hozzáállása, miután Kölnben – rendőrségi adatok szerint – 379 szexuális zaklatás történt egyetlen éjszaka alatt. Mint utóbb kiderült, 16 tartományból 12-ben történtek hasonló esetek – az összes, Kölnben újév idején történt bűncselekmény száma pedig meghaladta az ezret. Ennek részét képezték rablások és más erőszakos cselekmények is, miközben a rendőrségi beszámolókból kiderült, hogy valamennyit migránsok követték el.
Angela Merkel regnálásának végét fémjelezte az a kínos eset, amikor a migránsok által elkövetett tömeges szexuális zaklatások és nemi erőszak bűncselekmények után Merkel több mint egy hétig nem kommentálta nyilvánosan a történteket. A kancellár támogatottságában már novemberben bekövetkezett az a fordulópont, amikor hivatalos közvélemény-kutatások jelezték, hogy a lakosság többsége elutasítja Merkel politikáját. A Kölnben történtek hatására a kancellár támogatottsága tovább csökkent, pedig Seehofer már tavaly nyáron, a nagy migrációs hullám kezdetén jelezte, hogy a probléma kezeletlenül hagyása politikai vereséghez vezet. A német szövetségi rendőrhivatal januárban nyilvánosságra hozott adatai szerint egy év alatt 186 ezer bűncselekményt követtek el bevándorlók.


Már a vakolók is elismerik , hogy kudarcott vallot a muszlin betelepítés Németországba , így a páholyok szembe kerültek a nemzetükkel , és ez bizony olyan kudarc , hogy az Európai Egyesült Államok képe , most a történelem szemét dombjára került , Európa vezetőivel egyetemben !!!!
De , hogy fogjuk kihajtani Európából ezt a sok potenciális terrorista elemmé válható siserehadat !!! Vagy háborút akarnak generálni Európában , és így csökkenteni a létszámot . Már megint a kisemberek véárére megy a játék . !!!! Mi lenne , ha a migránsokat a vakoló páholyok ellen fordítanánk , és a cionista kőműves páholyokat kitessékelnénk a kontinensről , mielőtt a harmadik világháborút elindítanák , hogy kő kövön ne maradjon e kontinensen , de Amerikából sem !!!!!
Talán megéri azt az álldozatot , hogy likvidáljuk a kontinens vakolóit a 33 fokozatúakat mindenképpen , és az ennél magasabb ranguakat is !!!, a bankár kaszttal együtt , hogy az uzsora civilizációt felszámoljuk , mert úgy gondolom senki nem akar kamatrabszolgaként élni a zsidó fasiszta világbirodalomban , kis gojocskaként ődni , és várni mikor mondják fasiszta uraik , hogy elég volt a robotolásodból , beteg is vagy öreg is vagy , és csak a kenyeret zabálod , itt az idő , hogy átkerülj a másvilágra , és a beültetett chiped rádiófrekvenciás jelre beléd eresztené a cián töltetett !!!
Ugye milyen szép világ ??? , ezt akarod a gyerekeidre hagyni , vagy mielőtt likvidálnak te irtod ki a fasiszta zsidóját , hogy e föld egy tisztább szellemiséget áraszthasson !!!
Vacilálsz pedig már két világháborút az emberiség nyakába akasztottak e sátánisták , és te reménykedsz , hogy megjavulnak ezek az állatok , de sajnos csalódni fogsz , jusson eszedbe ez mikor a vágóhídra terelnek , és már semmit sem csinálhatsz , csak elszenveded a méltatlan halált !!!
Ember vagy te az unokáidért sem mertél cselekedned mikor kellett volna , ők meg az emberiség 90 % - át akarják likvidálni szemrebbenés nélkül , mert feléljük ugymond az erőforrásokat !!!

Innen úgy látszik , hogy pusztulniuk kell , te is úgy látod onnan , már csak a cselekvési tervet kell végrehajtani , hogy az emberiség túl élje ezt a liberális vész korszakot amit a zsidó vakolók diktálnak az emberiségnek . Öld meg őket , mert törvényt hoznak , hogy jogosan ölhetik meg gyermekedet unokádat , és ez dicsőség lesz a sátánista zsidó fattyunak aki kiereszti vérét a kicsinyednek !!!
Haladunk az igazi vérvádak felé , és mostantól nem elvétve lesz
Solymosy Eszter , és a körmendi kislány vérének a kieresztése , mert a törvény menteséget ad e szörnyű tetteikre !!!

Ne várd meg , hogy ez legyen a valóság !!!




Eurázsiai antant” jöhet létre a NATO ellen



Eurázsiai katonai integráció hidfo.ru

Mahdi Darius Nazemroaja geopolitikai szakértő szerint az eurázsiai integráció fenyegeti az Egyesült Államok fennhatóságát Európában, és a nyugati szövetséges országokat Washingtontól független cselekvésre készteti. A szakértő szerint egy Oroszország, Kína és Irán közti stratégiai szövetség komoly kihívást jelent a NATO keleti terjeszkedése számára, és ennek már látható jelei mutatkoztak az április 16-án, Moszkvában tartott nemzetközi biztonsági konferencián, ahol Oroszország, Kína, India, Irán és más hatalmak megállapodtak a NATO további terjeszkedésének megakadályozásáról.
Az esemény és a münichi konferencia közti elsődleges különbség, hogy itt a résztvevő hatalmak egyenlő félként jelentek meg és szólaltak fel, a szövetséges országok képviselőinek felszólalásait egyenlő mértékben figyelembe vették – ellentétben a NATO struktúráival, ahol az Egyesült Államok küldöttein kívül valamennyi politikai szereplőt teljes mértékben ignorálják és legfeljebb végrehajtó szerepet ruháznak rá.
Nazemroaja szerint a geopolitikai helyzetben viharszerű változások zajlanak, és a jelenlegi tendencia az Egyesült Államok érdekeivel alapvetően ellentétes. Elmondása szerint egy eurázsiai antant jöhet létre, aminek kezdő ütőerejét Oroszország, Kína és Irán hármas szövetsége alkotja, de a jövőben további politikai, stratégiai, gazdasági, diplomáciai és katonai egységesülésen fog keresztülmenni a szövetség, ami más hatalmakat is bevon vonzáskörzetébe. Ennek az Oroszország-Kína-Irán hármas hatalomnak közös nevezője, hogy elutasítják a jelenlegi status quo-t, miközben Washington egy olyan, korábbi állapotban akarná tartani a nemzetközi viszonyokat, amiben az amerikai külpolitika globális kezdeményező erővel rendelkezik, de más országok ellenlépéseket sem képesek tenni Washington egyoldalú cselekvéseire.
Ezzel szemben Oroszország kezdeti lépésként S-300 és S-400 rakétavédelmi rendszerekkel látja el Örményországot és Belorussziát, ami középtávon egészen Kamcsatkáig egy egységes védelmi fal létrejöttéhez vezethet. A szakértő elmondása szerint ez egy határozott ellenlépés az amerikai rakétarendszerek Európába telepítésére, ami az amerikai terjeszkedés ellen fellépő hatalmakat további katonai integrációra készteti.
Nazemroaja szerint az S-300 rendszer Iránnak történő eladása több mint üzlet. Ez egy politikai döntés, melynek célja az orosz-iráni katonai együttműködés fokozása, ami katalizátor szerepet tölthet be az eurázsiai integrációban. A szakértő szerint a közeljövőben létrejöhet egy egységes eurázsiai légvédelmi rendszer, ami Washingtontól függetlenül működik és az Egyesült Államoknak nem lesz irányítása felette.






Kibővítik a Sanghaj Együttműködési Szervezetet




Batier Hakimov, Oroszország Sanghaj Együttműködési Szervezetbe küldött képviselője szerint a szövetség következő csúcstalálkozóján döntés születhet India és Pakisztán felvételéről.
A Sanghaj Együttműködési Szervezet alapításának oka eredetileg az volt, hogy elrettentse az Egyesült Államokat a térségben folytatott terjeszkedéstől, valamint, hogy megakadályozza, hogy Washington a Közel-Kelet országai felett is stabil befolyást építsen ki. Tekintve, hogy az Egyesült Államok legfrissebb állásfoglalásai szerint 2016 után mégis fenntartják az afganisztáni katonai jelenlétet, India és Pakisztán belépése igen kellemetlen helyzetbe hozhatja az amerikai külpolitikát. Afganisztán ugyanis kapocs a Sanghaj Együttműködési Szervezet északi országai (Oroszország, Kína, közép-ázsiai tagállamok) és a déli blokk (India, Pakisztán) közt.
Washington tisztában van azzal, hogy a Sanghaj Együttműködési Szervezet közvetlen vetélytársat jelent a régióban, emiatt 2000 óta blokkolja Kabul csatlakozási törekvését. Ennek ellenére Afganisztán belépése is a következő csúcstalálkozó témái közt lesz, ami közvetlen magyarázattal szolgál arra, miért akar az Egyesült Államok katonai jelenlétet fenntartani Afganisztánban 2016 után is. Eközben a NATO már lekötelezte Afganisztánt egy 2017-ben kezdődő misszióra a “szoros baráti viszony” nevében, melynek részeként egy új bázist nyitna Kabulban. Afganisztán legnyomósabb indoka a Sanghaj Együttműködési Szervezethez csatlakozásra a tálib ellenállás erősödése, az amerikai csapatok kivonulását követő fokozott instabilitás, és éppen ezt használja ki a NATO is Afganisztán saját befolyási övezetében tartására.
Ugyanakkor az Ufa (Baskírföld) területén tartandó csúcstalálkozón részt vesz az afgán elnök is, és számos más ország csatlakozási kérelme kerül megvitatásra; többek között Pakisztán, India, Szíria, Belorusszia, Kambodzsa és Egyiptom belépéséről is döntés születhet. Irán külügyminisztere a találkozó idején Moszkvába utazik, hogy az együttműködés lehetőségeiről tárgyaljon. Irán számára már a csatlakozás lehetősége is komoly tárgyalási alapot képez a nyugati országokkal szemben, így miközben a perzsa állam a nyugati szankciók elengedéséért cserébe jelentős gazdasági engedményekre kényszerül, a keleti katonai szövetséggel együttműködés Irán pozícióit javítja az atomprogram kapcsán folytatott tárgyalásokon.




Féltik a karrierjüket, de nem fogadják el a transzatlanti rémálmot



Németország semleges pozíciót kell felvegyen az Egyesült Államok és Oroszország gazdasági háborúja közepette, mert a minisztériumokban és a hadseregben egyre több tisztviselőnek van alternatív nézőpontja a kormány külpolitikai döntéseiről.
Monika Dorner osztrák jogtudós szerint a nyugat-európai országok minisztériumaiban és fegyveres erőiben egyre nő azon tisztviselők száma, akik alternatív nézőpontot képviselnek a meghatározó külpolitikai döntésekkel kapcsolatban, és ebben a tekintetben élen jár Németország. Elmondása szerint a hatalmi struktúrák alkalmazottai jóval mélyebb megértéssel rendelkeznek annál, mint amit az országok külpolitikája tükröz, de közülük csak nagyon kevesen merik kockára tenni karrierjüket azzal, hogy nagy nyilvánosság előtt hangot adjanak véleményüknek – emiatt nem születnek felelős döntések.
Dorner a Contra magazinnak nyilatkozva kifejtette, hogy az Egyesült Államok nyomást gyakorol a vezető nyugat-európai politikusokra, mert fokozottan tart attól, hogy az Európai Unió és a posztszovjet térség együttműködésében jóval több lehetőség rejlik annál, mint amit a transzatlanti együttműködés képvisel, és ezzel a nyugat-európai hatalmi struktúrák szakértői is tisztában vannak. Elmondása szerint az Egyesült Államok háborúra készül Oroszország ellen, mert nem várja meg, amíg Nyugat-Európa egy reális gazdasági együttműködés mellett dönt és függetleníti magát az amerikai befolyás alól.
Dorner felhívta a figyelmet arra, hogy a válság ellenére Európa nyugati országai máig fejlett iparral és technológiai szektorral rendelkeznek, Oroszország pedig kimeríthetetlen természeti erőforrásokkal, és olyan katonai erővel, ami stabilizáló tényező lehet Nyugat-Európa számára is.
A két gazdasági tömb együttműködése önmagában egy új, minden tekintetben önellátó szuperhatalom kialakulásához vezethet, amiben az Egyesült Államok részvétele szükségtelenné válik.
Washington emiatt próbál éket verni az Európai Unió és Oroszország közé, és ez az egyetlen oka annak, hogy a NATO haderő-összpontosítást folytat Kelet-Európában: az Egyesült Államok katonai konfliktust akar kirobbantani két rivális gazdasági térség közt, mielőtt azok szorosabb együttműködést alakítanának ki. Dorner szerint egyedül az amerikai nyomásgyakorlásnak tudható be, hogy az Európai Unió gazdasági háborút kezdett Oroszország ellen. A szankciós politika ugyanis megakadályozza, hogy a két gazdasági tömb szorosabb együttműködést kezdjen; ehelyett elszigeteli egymástól Washington két riválisát, ami mindkét felet sebezhetőbbé teszi az amerikai gazdasági érdekérvényesítéssel szemben.
Dorner szerint sokak számára Vlagyimir Putyin démonizálása jelenti azt a fordulópontot, ahonnan már nem tudják elfogadni az amerikai külpolitika által szabott irányt. “Ha Putyin olyan közveszélyes őrült lenne, mint amilyennek a média lefesti, ilyen katonai erővel már egy hét alatt meghódíthatta volna Európa felét.”Ezzel szemben a gyakorlat azt mutatja, hogy a transzatlanti tömb viselkedik agresszorként. Németország újraegyesítése után Mihail Gorbacsov ígéretet kapott arra vonatkozóan, hogy a NATO nem terjeszkedik tovább a volt Szovjetunió érdekövezetéhez korábban tartozó országokra. Ezzel szemben a NATO két évtized alatt bekebelezte Kelet-Európát, és már Oroszország határainál tart.
Dorner szerint a mai nemzetközi környezet legnagyobb kihívása, hogy újra fel kell ismerni, ki barát, és ki ellenség. Az Egyesült Államok pedig a felszínes diplomácia mögött arra törekszik, hogy Európát elszigetelje potenciális szövetségeseitől, mert két kisebb rivális könnyebben kezelhető, mint egy új szuperhatalom.







Jean St'Ay
2015. május 29. péntek, 17:30
A dáko-román kontinuitás: fasisztoid redukcionizmus. Juj, Dan Alexe könyve kiveri a román nemzeti biztosítékot.
Dan Alexe nemrég megjelent könyve, a Dákopátia és egyéb román eltévelyedések (Humanitas Kiadó) sokakat meg fog botránkoztatni – nemcsak a „dákopatákat”, hanem azokat is, akik még mindig magukon viselik a kommunista történészek által írt történelem okozta mérgezés nyomait. Nagy lármát fog kiváltani, nagy mennyiségű kommentárt és véleményt, vitát és Facebook-harcot fog okozni. De az kétségtelen, hogy az általa kiváltott zűrzavar egészséges. A nacionalista kommunizmus által a múltban bátorított román protokronista betegség mindenféle csatornákon visszatér és meglepő könnyedséggel fertőzi meg az elméket.

Amit létrehoz, az a nyilvánvaló ostobaság.

Az ostobaság ellen pedig erős orvosságokra van szükség, hogy kilábaljon a rá jellemző tehetetlenségből. Dan Alexe könyve erős gyógyszer. Ironikus, szarkasztikus, művelt, erős nyelvészeti és történelmi érveken alapuló, néha játékos, újságírói vénával megírt – a racionális olvasó rendkívül kedveli majd, a honi „okkultistákat” pedig halálra fogja idegesíteni. Dan Alexe ezzel a könyvével szükséges józansági közszolgálatot hajt végre.
Az alábbi összefoglaló távolról sem adja vissza a könyv által az olvasónak nyújtott teljes élvezetet. Ez csak egy bevezető és azoknak a mentális kisiklásoknak a feltárása, melyeken a „dákopátia” alapul. A következő gondolatokról van szó:
* A dákopátia eltévelyedés, bolyongás. A dákopaták egy ádámi nemzetet, egy korszakokon, évszázadokon, kultúrákon átívelő

román biológiai lényeget posztulálnak.

* A „dákopaták” szerint egyetlen igazság van – a dáko–román kontinuitás. Posztulátumként mondják ki, hogy a román nép biológiai kapcsolatban áll a dákokkal, figyelmen kívül hagyva azt, ami egy népet meghatároz – a nyelvet, a kultúrát. Ez fasisztoid redukcionizmus.
* A dákopata elmélet egy ókori szerzőktől származó, szórványos elemekre alapozva improvizált mesterséges, magányos entitás mitologizálása. A történelemmel, nyelvészettel, antropológiával, etnográfiával és régészettel kapcsolatos mélységes tudatlanságon alapul.
* A „dákopaták” egyike sem szakértője egyik olyan területnek sem, amelyről beszél. De a médiában sikerült kiemelkedő és káros pozíciót megszerezniük.
* Az ókori szerzők nem csalhatatlan források ezen a téren. A görögök és a rómaiak sohasem foglalkoztak szomszédaik identitásával. Még azt is nehéz feltárnunk, milyen nyelven beszélt Nagy Sándor. Ha nem tudták, hogy milyen nyelven beszélnek a szomszédaik, akkor vajon volt-e fogalmuk arról, milyen nyelven beszéltek a tőlük 1000 kilométerre, északon élő népességek?
* A „dákopaták” egy valószínűtlen mitológiai múltat rekonstruálnak. Átvetítik az ókorba a mai Románia térképét és kiszámítják, mekkora terület romanizálódott. Nagyon nehéz felbecsülni az általunk ma Dáciának nevezett terület ókori népességét, de nem érhette el a több százezer főt. Ez eleve megsemmisíti a latinizálás ellenérvét – a „dákopaták” azt állítják, hogy ez a Hérodotosz által emlegetett fenséges és dicsőséges népesség nem latinizálódhatott. Hérodotosznak fogalma sem volt erről. Amikor ő azt állítja, hogy a trákok ugyanolyan sokan voltak, mint az indiaiak, ez egy egyszerű címke volt,

egy ókori protoújságíró elnagyolt címkézése.

* A „dákopaták” egy szerencsétlen hagyományra támaszkodnak. Az alapkövet Densuşianu rakta le, aki egy vidéki okkultista jegyző volt, és nem rendelkezett nyelvészeti tanulmányokkal. Meglepetten látom, hogy ma nyelvészként komolyan lehet venni Densuşianut, miközben ő a XIX. századi okkultisták világához tartozik, akik a tarotról meg a piramisokról írogattak.
* Ami a román és az albán nyelv rejtett rokonságát illeti: itt egyértelmű különbséget kell tenni a nyelvek közötti – felületes – szókölcsönzések és a tipológiai hasonlóságok között. Vegyük, például, az angol nyelvet. Ha a szókincs alapján ítélnénk, akkor újlatin nyelvről lenne szó, hiszen a szavak többsége a latinból és a franciából származik. Az angol nyelv főleg a normann hódítás után latinosodott el – a normannok franciául beszéltek –, aztán a reneszánszig a francia volt az udvari nyelv. De az angol nyelvtan germán marad.
* Van egy dolog, amivel kapcsolatosan a „dákopaták” mélységesen tévednek. Nem fogják fel, hogy az albán és a román egyidejűleg latinosodott a római hódítás révén. Óriási a román és az albán nyelv közös szókincse. De az albán a szókincset illetően mélységesen latinosodott, míg a struktúrája latinosodás előtti maradt. Bizonyos dolgok közösek lettek a román nyelvvel – ami hosszas együttélést mutat. Például a főnév végi határozott névelő – ami megkülönbözteti a románt a többi újlatin nyelvtől – az albán nyelvvel közös. További érv az is, hogy mindkét nyelv mélyrehatóan befolyásolta a balkáni szláv nyelveket. A bolgár és a macedón nyelv, az összes többi szláv nyelvvel ellentétben, elvesztette a hajlítást, nincsenek esetek, az esetek a szóvégi határozott névelővel jönnek létre. Ez nem jön létre spontán módon, ez a szomszédok hatására alakul ki.
* A kaukázusi kultúrák példája. A Kaukázusban létezik a világ legnagyobb nyelvi változatossága. Gyakorlatilag mindenki a saját nyelvét beszéli – nem ugyanannak a nyelvnek a dialektusait. A kétmillió lakosú és Hollandia méretű – nagyrészt hegyvidéki – Dagesztánban 26 hivatalosan elismert nyelvet beszélnek, és mindegyik még külön dialektusokkal is rendelkezik. Ennek ellenére a Kaukázus megdöbbentő egyformaságot mutat. Mind egyformán öltöznek a Fekete-tengertől a Kaszpi-tengerig. Ugyanolyan a népviseletük, ugyanolyanok az ételeik, még akkor is, ha másképp nevezik őket, ugyanazok a legendáik, ugyanazok a háztartási eszközeik. Következésképpen a nyelv egy dolog, a tárgyi, háztartási civilizáció más, ezek nem esnek egybe. Nekünk azt verték a fejünkbe az iskolában, hogy

egy nyelv azonos a – vizuális, grafikus, kézműves – kultúrával.

Ez nem igaz. Így hát az, hogy a töltött káposzta és a miccs Anatóliától Erdélyig mindenfelé megtalálható, semmivel sem csökkenti a román nyelv értékét, vagy a román kultúra egyediségét.






Ferenc pápa az evangélium hirdetését az iszlám dzsihádhoz hasonlította

MÁJUS 20, 2016KÖZZÉTETTE: THEA2,438


pope-francis


Thea: Való igaz, hogy a dzsihád kifejezés eredetileg „törekvést” és nem kard általi háborút jelent, ez a fajta összehasonlítás azonban, főleg a XXI. század eseményeinek tükrében, nem mondható túl szerencsésnek és egy újabb példája a pápa enyhén szólva érdekes szóhasználatának, amiből kaptunk már ízelítőt más alkalommal is. Ti hogyan értelmezitek a pápa szavait? Egy biztos: ritkán hallunk semleges véleményeket vele kapcsolatban…
Forrás: trunews.com
A francia La Croix nevű hírportálnak adott interjújában a pápa arról beszél, hogy Jézus felhívása az evangélium hirdetésére nem különbözik a radikális iszlamisták által folytatott dzsihádtól:
Azt hiszem, hogy ma nem az iszlámtól, hanem inkább az Iszlám Államtól és az általa vívott radikális háborútól félnek az emberek, ami részben az iszlámból táplálkozik. Igaz, hogy a hódítás az iszlám lelkület fontos része, ugyanakkor Jézus kijelentését, amikor Máté evangéliumában elküldi tanítványait, hogy tegyenek tanítványokká minden népet, szintén értelmezhetjük egyfajta hódításként.”
A pápa azt is kifejtette, hogy nem szeret Európa „keresztény gyökereiről” hallani, mert zavarja a „gyarmatosító felhang” és arra szólított fel, hogy az európaiak integrálják a muszlimokat.
Erre az integrációra annál inkább szükség van, mert a jólét önző hajszolása közben a csökkenő születési ráták súlyos problémákat hoznak Európa számára. Demográfiai űr van kialakulóban.”
A pápa a szocialista gazdaság előnyeiről is ejtett néhány szót:
A Közel-Keleten és Afrikában folyó háborúk tekintendők az elsődleges problémáknak, illetve a fejlődés hiánya Afrikában, ami éhezést eredményez,. … Az emberiség vagyonának nagy része a lakosság egy kis hányadának kezében összpontosul. … A teljesen szabad piac nem működik. A piacok önmagukban jónak mondhatók, ugyanakkor támasztékra, egy harmadik félre vagy államra is szükségük van, ami felügyeli és kiegyensúlyozza őket.
Más szóval szocialista piacgazdaságra [van szükség].”
Érdemes megfigyelni, hogy a katolikus hívők között egyre többen tekintenek éles kritikával a pápa tetteire és kijelentéseire. Az egyik legismertebb, az Egyesült Államokban 1967 óta megjelenő hagyományos katolikus lap, a Remnant például nyílt levélben szólította lemondásra Ferenc pápát.
Sürgős felhívás Ferenc pápának: változtasson irányt vagy mondjon le pápai hivataláról.
Egyre több katolikus hívő, köztük bíborosok és püspökök jutnak arra a felismerésre, hogy az Ön pápasága, amely egy váratlan pápaválasztás eredménye, káros az egyházra. Többé lehetetlen tagadni, hogy Ön vagy képességeinek, vagy akaratának híján képtelen azt tenni, amit egy pápának tennie kell: önmagát és az egyházat is folyamatosan kötelezni arra, hogy engedelmeskedjen Isten Igéjének és ellenálljon minden olyan opportunista kísértésnek, amely az alkalmazkodást, a felhígulást és a megalkuvást célozza meg.”




Ferenc pápa tényleg a kereszt bukásáról beszélt New Yorkban?

SZEPTEMBER 30, 2015KÖZZÉTETTE: THEA23,375


Burns-MiraculousPopeNY-690
Ferenc pápa Egyesült Államokbeli látogatásával szinte minden médium foglalkozott, hiszen a világ szemében a Katolikus Egyház feje a kereszténység egy tekintélyes táborának képviselője, aki komoly befolyással bír híveire, így érthető módon mindenki kíváncsi véleményére, függetlenül attól, hogy mit gondol személyéről. A New yorki Szent Patrik katedrálisban tartott beszéde (prédikációja?) során egy olyan mondat is elhagyta száját, amit nem hagyhatunk kommentár nélkül. (A teljes beszéd angol nyelven)
A mondat, ami a pápa anyanyelvén hangzott el, és aminek a Vatikán által jóváhagyott angol nyelvű fordítása több hírportálon megjelent, a következő:
Angol nyelven:
And if at times our efforts and works seem to fail and produce no fruit, we need to remember that we are followers of Jesus… and his life, humanly speaking, ended in failure, the failure of the cross.”
Magyarul:
Amennyiben időnként erőfeszítéseink és munkánk látszólag nem képesek gyümölcsöt teremni [tükörfordításban: elbuknak a gyümölcstermésben], emlékeznünk kell, hogy mi Jézus követői vagyunk… és az Ő élete, emberileg fogalmazva bukással végződött, a kereszt bukásával.”
A kérdéses rész a pápa beszédéből (angol fordítással):
A mondattal kapcsolatban több keresztény fórumon is indult beszélgetés (linklink), amelyek leginkább azzal foglalkoznak, hogy vajon a pápa egy látszólagos, a korlátolt emberi felfogás szerinti bukásról beszélt és csupán szerencsétlenül („emberileg”?) fogalmazott, illetve beszédét szerencsétlenül írták meg számára, vagy valóban bukásnak tekinti Jézus áldozatát, ami által örök életünk van.
Tény azonban, hogy a Vatikán által jóváhagyott fordítás szerint a pápa Jézus bukásáról beszélt és semmilyen egyéb magyarázatot nem fűzött a gondolathoz, hogy egyértelműsítse mit is gondol valójában Jézus haláláról.
Az Igéből tudjuk, hogy közvetlenül Jézus keresztre feszítését követően tanítványai is hasonlóan éreztek1, egészen Uruk három nappal későbbi feltámadásáig, amikor is a bánatot öröm váltotta fel. A tanítványok kezdeti zavaráról inkább csak viselkedésük árulkodik és az evangéliumok írói is valószínűleg mosolyogva gondoltak vissza azokra a napokra, miközben évekkel később, már a Szent Lélek által, az elvégzett feladatot teljes egészében felfogva, Jézus életének legfontosabb mozzanatait leírták és megőrizték számunkra és maguk tesznek bizonyságot arról, hogy bár szemtanúi voltak az emberiség történelmének legjelentőségteljesebb eseményének, mégsem értették meg azonnal.2
A kereszt bukásáról azonban egyetlen szót sem olvashatunk könyveikben és leveikben. Ellenkezőleg. Az Újszövetség írói egytől egyik annak győzelméről tesznek bizonyságot.
Lefegyverezte a fejedelemségeket és a hatalmasságokat, nyilvánosan pellengérre állította őket, diadalmaskodva rajtuk a kereszten.”3
Tőlem pedig távol legyen, hogy dicsekedjem, hacsak nem a mi Urunk Jézus Krisztus keresztjében.”4
Mert a keresztről való beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek, de nekünk, akik megtartatunk, Isten ereje.”5
Gondoljunk továbbá Pál apostolra: ha valaki, akkor ő feljogosítva érezhette volna magát, hogy bukásról beszéljen saját életét illetően.
A Korinthusbeliekhez írt második levelében felsorolja, mi mindenen ment keresztül megtérése után:
Többet fáradoztam, többször bebörtönöztek, többször megvertek, gyakran kerültem halálos veszedelembe. A zsidóktól ötször kaptam negyvenet egy híján. Háromszor megvesszőztek, egyszer megköveztek, háromszor hajótörést szenvedtem, éjjel-nappal hányódva a tengeren. Gyakran voltam úton, veszedelemben folyókon, veszedelemben rablók között, veszedelemben népem körében, veszedelemben pogányok között, veszedelemben városban, veszedelemben pusztában, veszedelemben tengeren, veszedelemben hamis testvérek között, fáradságban és vesződségben, gyakori virrasztásban, éhségben és szomjazásban, gyakori böjtölésben, hidegben és mezítelenségben.”6
A római gyülekezethez írt levelében ugyanakkor mégis arról beszél, hogy „mindezekben felettébb diadalmaskodunk az által, aki szeret minket”7.
A pápa amerikai útjának egy másik fontos aspektusa az ökumenizmus népszerűsítése, ami által sokak szerint a majdani világvallást készíti elő. Manhattanben mondott beszédében köszöntötte más vallások híveit, „elsősorban a muzulmánokat, akik az egy élő és kegyes Istent imádják és hozzá imádkoznak”.
A muzulmánok köszöntésével önmagában nincs is semmi gond, hiszen keresztényként legfőbb feladatunk elérni azokat, akik még nem ismerték meg Jézust személyesen. A probléma abban áll, hogy a hallottak alapján a pápa mintha magát a muzulmán vallást ölelné keblére és a Krisztusban való megváltás helyett, ami az egyetlen út az igazi békéhez, egy emberi megoldást próbál kínálni a konfliktusra. A konzervatív keresztények között sokan már a „Chrislam” (magyarul talán ’Kereszlám’-nak lehetne fordítani) vagyis a kereszténység és iszlám szavakból képzett szóval jellemzik a pápa által képviselt vonalat.
Mindezek mellett nem tartozom azok közé, akik a pápát a Jelenések könyvéből ismert Hamis Prófétának gondolják8.
A fent említett beszédben is inkább az Ige erejének hiányát látom, ami nélkül az emberi bölcsességnek hitető beszédét kapjuk a lélek és az erő megmutatása helyett9.
Pál arra emlékeztet minket, hogy ne olyan beszédekkel prédikáljunk, amelyekre „az emberi bölcsesség tanít, hanem amelyekre a Szent Lélek tanít, lelkiekhez lelkieket szabván”10. E nélkül, függetlenül attól, hogy milyen szerepet tölt majd be a pápa a jövő eseményeiben, könnyen előfordulhat, hogy így vagy úgy, de az Antikrisztus és kormányának szekerét tolja majd.
Fontosnak tartom megemlíteni, hogy Ferenc Pápának a többi vallás integrálásával kapcsolatos erőfeszítései egyre több katolikus hívőt ébresztenek rá arra, hogy valami nincs rendben, így Isten ezt is az Őt szeretők javára fordítja, amin persze nem lepődünk meg, hiszen ez is ígéreteink közé tartozik11.
  • Thea


Török-cseh diplomáciai botrány kilátásban…




Egy cseh ügyvédnő megbüntetését követeli a prágai török nagykövet.
Törökország prágai nagykövete szerint Klára Samková ismert cseh ügyvéd súlyosan megsértette az iszlám vallást egy nemrég a parlamenti alsóházában megtartott szemináriumon, s ezért az illetékes cseh hatóságoknak eljárást kellene indítaniuk ellene.
Méltóságteljes vitára számítottunk az iszlámról, és szerettük volna megmagyarázni, hogy a terrorista szervezetek nem az iszlámot képviselik. Ennek a nőnek a szavai azonban sokkoltak és csalódást keltettek” – mondta Ahmet Bigali a közszolgálati Cseh Televíziónak pénteken. A török diplomata leszögezte: bármiféle vallás elleni uszítás az európai és a cseh jogszabályok szerint is büntetendő, mert a szólásszabadságnak is megvannak a maga határai.
Felszólalásában Klára Samková a totalitarizmushoz hasonlította az iszlám vallást, amely szerinte ugyanolyan, mint a nácizmus, a fasizmus vagy a kommunizmus. Az iszlám vallás “bűnös és gonosztevő állami ideológia” – jelentette ki az ügyvédnő, aki egyik markáns képviselője a csehországi iszlámellenes mozgalomnak. Samková szerint ezért az iszlámmal kapcsolatban úgy kell eljárni, mint a totalitárius rendszerek esetében: harcolni kell ellene, le kell győzni, és egyszer mindenkorra meg kell akadályozni terjedését.
A beszéd elhangzása után a török nagykövet és néhány további diplomata elhagyták a tárgyalótermet. A diplomaták most állítólag mérlegelik, hogy feljelentsék-e az ügyvédnőt az iszlám vallás megsértése miatt.
Ahmet Bigali a televízióban azt mondta, hogy a cseh hatóságoknak feljelentés nélkül is eljárást kellene indítaniuk Klára Samková ellen. “Az ilyen nyilvános viselkedés büntetendő. Minden demokratikus államban az államügyészség hivatalból intézkedne” – vélekedett a török diplomata. Megjegyezte, hogy mindenkinek joga van véleményt mondani, de mások vallását nem szabad megsértenie.
Az elhangzott kijelentésekkel saját hatáskörünkben már foglalkoztunk. Az ügyet továbbítottuk a rendőrségnek, és várjuk álláspontját” – reagált a televízióban elhangzottakra Jan Lelek, az egyik prágai kerületi ügyészség vezetője, részleteket azonban nem árult el, arra hivatkozva, hogy folyamatban lévő eljárásról van szó.
Korábban a cseh külügyminisztérium nyilatkozatot adott ki, amelyben megállapította, hogy az iszlám és a totalitárius rendszerek ilyesféle összemosása számára elfogadhatatlan, egyúttal a vallások közti párbeszédet szorgalmazott.
Klára Samkovának az iszlámról tett kijelentései nem egyedülállóak Csehországban, ahol létezik egy erős iszlámellenes mozgalom, s annak egyik tavaly novemberi rendezvényén Milos Zeman államfő is részt vett.
Úgy vélem, hogy a Cseh Köztársaságnak diplomáciai úton ki kellene utasítania a nagykövet urat az országból, mert beavatkozott belügyeinkbe” – reagált Ahmet Bigali pénteki nyilatkozatára Klára Samková.
Orientalista.hu – MTI




Az ENSZ szerint gyermekeket ölni nem bűn – ha az nemes cél érdekében történik




2015 szeptemberében az ENSZ Kafkát megszégyenítő húzással Szaúd-Arábiát bízta meg az Ember Jogi Tanács egyik bizottságának vezetésével. Ennyi erővel művelődési és közoktatási miniszterré lehetne kinevezni Fekete Pákót.
Az ENSZ mindezt csupán néhány nappal azután lépte meg, hogy Jemenben a szaúdiak lebombáztak egy lagzit.
A szúdiak emberjogi hozzáállása még a jemeni násznép vérbefojtása nélkül is minimum érdekes. A nők egy hajszálnyival érnek kevesebbet a kecskéknél, lefejezéskultúrában pedig legfeljebb csak az Iszlám Állam versenyképesebb náluk.
Ja igen, az az Iszlám Állam amit Joe Biden szerint a szaúdiak is támogatnak.
Az ENSZ nemrég hozta nyilvánosságra a jelentését Children and armed conflict címmel. A jelentés a különböző fegyveres konfliktusokban a gyermekeket ért atrocitásokkal foglalkozik.
A végén van egy lista azokról a felekről akik gyermekeket rabolnak, soroznak, erőszakolnak, ölnek, csonkítanak, illetve iskolákat, kórházakat támadnak.
A jemeni konfliktusban való részvétele miatt Szaúd-Arábia is felkerült a gyermekmészárosok listájára.
Persze a szaúdiaknak ez egyáltalán nem tetszett, és azonnali helyreigazítást követeltek. Szerintük ugyanis “mindenki láthatja, hogy a koalíció nemes feladatot hajt végre a jemeni emberek érdekében”.
Ban Ki-moon pedig úgy döntött, hogy a “pontosság” fontossága miatt a koalícióval közösen felülviszgálják majd a tényeket, de addig is leveszik a szaúdiakat a gyermekgyilkosok listájáról.
Ügyes kis pincsi ez a Ban Ki-moon, nem?
Orientalista.hu – Sorkoz.blog.hu Politikai Ateista







Offenzív orosz légitámadások a szír-török határ mentén




Az orosz és szír repülőgépek bombázták a fegyveres csoportok állásait, miután lejárt azaz ultimátum amit az úgynevezett „mérsékelt ellenzéknek” adtak, hogy szakítsák meg a kapcsolatot az Al-Kaidával és a többi terrorista szervezettel. – közölte az almasdarnews.
Orosz katonai repülőgépek bombázzák vahabita fegyveresek állásait a szíriai-török határon
Egy nappal azután, amikor az Orosz Honvédelmi Minisztérium bejelentette, hogy egy utolsó esélyt ad a “felkelő” csoportoknak a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) és más szélsőséges terrorszervezetektől való elkülönülésre, az Orosz Légierő számos légi támadást hajtott végre Lattakia tartomány északi területei felett, amelyek során a “dzsihadista” felkelőket és szövetségeseiket támadta.
Egy Lattakia tartományi katonai forrás szerint az orosz katonai repülőgépek a Lattakia (Szíria) és Törökország közötti határvonal mentén összpontosították a légi csapásikat, ahol “dzsihadista felkelő” (értsd: vahabita terrorista) csoportok, a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) és a Dzsaish Al-Turkmen fegyveresei illegálisan belépnek Szíria területére.
A katonai forrás hozzátette, hogy az Orosz Légierő számos ponton lesújtott a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) terrorszervezet fegyvereseire és szövetségeseire a Turkman-hegységben, Északkelet-Lattakiában annak ellenére, hogy ezek a légi csapások közel történnek a Hatay határállomáshoz és a Török Fegyveres Erők állásaihoz.
A Szíriai Légierő vahabita fegyveresek állásait bombázta Észak-Hamaban
A Szíriai Arab Légierő nagyszámú légi támadást hajtott végre csütörtökön, amelyekben a Szíriai Fegyveres Erők ellen harcoló “dzsihadista” fegyvereseket bombázta Hama tartomány északi részén.
A jelentések alapján szíriai vadászbombázók mértek csapásokat a Dzsund Al-Aksza terrorszervezet (Al-Kaida frakció) állásaira Morek, Al-Lataminah, Lahaja, Latmin, Kafr Zita és Khan Shejkhun (Dél-Idleb) helységekben, végezve számos megszálló vahhabita fegyveressel.
Jelenleg a Szíriai Légierő fokozza légi csapásait a Hama tartomány északi területén, válaszul a Dzsund Al-Aksza terrorszervezet állandó támadásaira, amelyeket a Szíriai Fegyveres Erők és a polgári lakosság ellen indított Mhardeh és Szkajlabijah városok térségében.
Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg




Az Európai Uniót egy idióta – vagy még rosszabb – irányítja




Biztosan emlékszel még arra az atyai pofonra, amit Jean Claude Juncker kevert le Orbán Viktornak, miután keményen lediktátorozta.
Az eseményt mindenki a saját pártállása szerint értelmezte. Volt aki szerint Juncker egy fasz volt. A másik oldalon viszont tapsoltak, mert a demokratikus EU jóságos főnöke jól kiosztotta a rakoncátlankodó magyar Mussolini-t.
A helyzet azonban az, hogy Juncker nem csak Orbánt pofozta le.
És még csak nem is arról van szó, hogy verekedős kedvében volt az Európai Bizottság főbohóca.
Nem kell kétszer megnézned a videót, a megvilágosodához. Elsőre kiderül, hogy hol láttál utoljára a Junckeréhez kísértetiesen hasonlító mozdulatokat.
A kocsmában, zárás előtt, 15 fröccs után.

Jean Claude Juncker, President of the European Commission drunk and bitch slaps leaders

https://www.youtube.com/watch?v=TnLeVSRrLVc

Juncker, drunk during the European Summit in Riga - Juncker borracho en la Cumbre Europea en Riga.





Juncker részeg mint az ágyú.


Donald Tuskról pedig az egykori Jelcin egykori testőre jut eszembe, aki állandóan készenlétben állt, hogy megakadályozza, hogy a főnöke összeroskadjon.
Európa első embere.
Fasza.
Orientalista.hu – Sorkoz.blog.hu (Politikai Ateista)


Megrendszabályozták a pokol korcsait a német hazafiak



május 27, 2016 Hírmondó
Megtámadták, majd a menekülő betolakodókat még üldözőbe is vették német hazafiak Németországban. A menekülő ösztönlények közül kettőt utolértek és szintén megvertek a hazájukért aggódó tisztességes németek. Az esetet végignézők hangos örömujjongásban törtek ki és migráns ellenes jelszavakat ordítottak.
nemet-hazafiak-1
A KÉP CSAK ILLUSZTRÁCIÓ!
A hivatalos statisztikák is beszámolnak arról, hogy egy év leforgása alatt az Európán kívülről érkező torzszülöttek elleni támadások kimagasló mértékben, az ötszörösére emelkedtek. tavaly már 923 esetet rögzítettek a 2014-es 175 helyett. A befogadó táborok ellen pedig 90%-ban olyan fiatalok indítanak támadást, akik azelőtt semmilyen szinten nem követtek el bűncselekményt. A tavalyi támadások közül 177 fizikai erőszakkal is járt, köztük 3 gyilkossági kísérlet is történt.
Ezzel szemben a külföldi állampolgárok tavaly 402.741 esetben követtek el bűncselekményt. A zsebtolvajlások 75,7%-át, az erőszakos rablások 40,2%-át, valamint a minősített lopások 43%-át nem német állampolgárok követték el! Ezek az emberszerű korcsok azösszlakosságon belüli arányukhoz képest jóval magasabb mértékben vettek részt nemi erőszakban és emberölésben is.
1945-ben a sátán ellen vívott küzdelem ideiglenesen elbukott. Sokáig úgy tűnt, hogy a több millió hősi halált halt harcos áldozata hiába való volt. Azonban egyre inkább rá kell jönnünk arra a tényre, hogy az általuk képviselt szellemiség még annyi év után is képes a legsötétebb időkben is lángra gyújtani a hazafiak szívét!
Európa meg fogja vívni a szabadságáért folytatott harcát. A materializmus ördögi férgeinek pedig hamarosan, igen csak forróvá fog válni a talaj a lábuk alatt, a világ minden egyes pontján! A megcsonkított és halálraítélt fehér népek hazafiai pedig mindent meg fognak tenni a felelősök bűnhődése érdekében. Az új, emberibb világunk felépítése közben pedig a gonoszság minden formáját száműzni fogjuk. Ez egyszer talán utoljára.
(ujero.net – Zrínyi Gábor)






Az ellenállás lángja sosem alszik ki” – így zajlott a HVIM Trianon-ellenes felvonulása



június 5, 2016 Hírmondó
Mintegy ezer fő részvételével tartotta meg szokásos Trianon-ellenes felvonulását a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a békediktátum 96. évfordulója alkalmából. Az AlfaHír összefoglalója a budapesti megemlékezésről.
bb_l5536_0
A rendezvény az Ötvenhatosok terén kezdődött, elsőként Fülöp Erik, Tiszavasvári polgármestere és a Jobbik alelnöke szólalt fel, aki elmondta: városvezetőként több száz alkalommal vett részt a magyar állampolgárságot felvevő külhoni honfitársaink eskütételén.
bb_l5078
Egy alkalommal egy család négy generációval együtt érkezett, többek közt egy dédnagypapával, akinek a Himnusz éneklésekor könnyek szöktek a szemébe. Az eskütételt követően azt mondta, most már büszkén, magyarként halhat meg – a család tájékoztatása szerint néhány hónappal később el is hunyt. Fülöp Erik elmondta: a történet örökre beleégett az emlékezetébe. Rávilágított:
a HVIM ellen összehangolt támadást folyik, de a mozgalom jelszavai, a hit, a hűség és a bátorság erőt kell, hogy adjanak a tagoknak. A vármegyéseket arra kérte, hogy a jövőben is ugyanilyen elánnal folytassák harcukat, ha kell, szavakkal, ha kell, tettekkel az utcán.
RADIKÁLISOK MUTATNAK PÉLDÁT
A színpadon ezt követően Volner János, a Jobbik országgyűlési képviselője és alelnöke vette át a szót, aki rávilágított: évszázadokon keresztül idegen hatalmakkal szemben kellett küzdenie a magyarságnak, ám mindig az ellenállás volt az, ami megőrzött minket.
bb_l5111
A közösség tagjait olyan radikálisokként jellemezte, akik összetartása példaértékű a jelenben is; a hétköznapokban is megmutatják, hogy bármit megtesznek országuk boldogulása érdekében. Bár elmondása szerint az emberek arcán sokszor csüggedést lát, mégis reményt ad az, ha látja, sokan nem adják fel az álmot, hogy a magyarság egyszer újra egyesülhet.
HOL A KORMÁNY KIÁLLÁSA?
A harmadik felszólaló Toroczkai László, a HVIM alapítója, Ásotthalom polgármestere és a Jobbik alelnöke volt, aki elmondta: a HVIM tagjai azok, akik a legtöbb támadást kapták az elmúlt évtized során a Kárpát-medencében. Megemlítette az ukránok ellenségeskedését és szankcióit, a felvidéki kitiltásokat, a szerbek támadását, valamint a mozgalom erdélyi vezetőinek, Beke Istvánnak és Szőcs Zoltánnak románok általi, koholt vádak alapján történő börtönbe vetését.
bb_l5162
A nagyjából ezerfős tiltakozó tömeget a legutóbbi eset súlyához képest maroknyinak nevezte, hiányolva a társadalom és a magyar kormány kiállását is a Bukarestből irányított állami terrorral szemben. Megemlítette Szávay Istvánt, a Jobbik országgyűlési képviselőjét is, akit régi barátjának tart. Mint mondta, az, hogy őt kitiltották Romániából, csak azt mutatja, hogy jól végzi a dolgát elszakított honfitársaink érdekében, hiszen a románok az egész magyar nemzeti oldallal le szeretnének számolni. Végezetül kijelentette: az, hogy őt a Jobbik alelnökének választották, arra ösztönzi, hogy még intenzívebben fellépjen az igazságtalanságok ellen. Felszólalását “Vesszen Trianon!” kiáltással fejezte be.
KETTEN IS DÍJAT KAPTAK
A HVIM ezt követően átadta a Magyar Ellenállás-díjat is, ezúttal rendhagyó módon két embernek is. Az első kitüntetést Incze Béla, a szervezet alelnöke adta át Orosz Mihály Zoltánnak, Érpatak polgármesterének, aki a cigány-magyar együttélés helyzetének rendbetételében bizonyított az elmúlt időszakban. Orosz Mihály Zoltán megtiszteltetésnek vette, hogy az általa kiválónak tartott szervezet tüntette ki.
bb_l5243
A mozgalom tagjainak elmondta: a liberálisok rendre próbálják ellehetetleníteni a nemzeti érzelmű embereket, először a média, később az úgynevezett jogvédők, végezetül a bíróság által, ám
nem szabad, hogy ez megtörje őket, meg kell tenni, amit megkövetel a haza.
A második díjat Magvasi Adrián, portálunk főszerkesztője adta át Toroczkai Lászlónak.
bb_l5298
Beszédében elmondta: a rendezvényre igyekezve egy pénzérmébe botlott, mely egy 1914-es fillér volt. Ezt egy szimbólumnak tartja, melyre utalva azt mondta, a Jóisten akár így is emlékeztethet minket a trianoni diktátumra. Hasonló szimbólumnak tartja a díjazottat, Toroczkai Lászlót is, aki nemcsak Magyarországon, hanem lassan Európa-szerte válik a bevándorlás elleni küzdelem ikonikus alakjává.
SOHA SEM ALSZIK KI AZ ELLENÁLLÁS LÁNGJA
Az egyre növekvő létszámú tömeg ezt követően átvonult a szerb nagykövetség elé, ahol Buka Bolgárka, a HVIM délvidéki tagja felolvasta Wass Albert: Patkányok honfoglalása című művét.
A menet következő állomása a román nagykövetség volt, ahol Sebestyén Rita, egy ifjú székelyföldi lány saját költeményét szavalta el. A román hatóságok által meghurcolt Szőcs Zoltánnak és Beke Istvánnak pirotechnikai bemutatóval jelezte a tömeg, hogy az ellenállás lángja soha nem alszik ki.
bb_l5504
A román nagykövetség előtt Zagyva György Gyula szólalt fel, aki megköszönte a résztvevőknek, hogy eljöttek a felvonulásra. Hangsúlyozta a kiállás fontosságát az igazságtalanságokkal szemben. Zagyva szerint az elmúlt évek is bizonyítják, hogy ha jogsértések érik a határon túli magyarokat, sem az Európai Unió, sem a magyar kormány nem szólal fel ellenük. Véleménye szerint ahogy Románia több nemzeti érzelmű magyart kitiltott az országból, úgy ezt megtehetné hazánk is, a potenciális jelöltek listája ráadásul igencsak hosszúra nyúlna. Zagyva rámutatott: a román hatalom ráébredt, hogy a székelyföldi autonómia reálisan megvalósulhat, ezért minden aljas eszközt megragad, hogy ellehetetlenítse és megfélemlítse azokat, akik kiállnak mellette.
Hangsúlyozta: a HVIM a következő időszakot arra szenteli majd, hogy az erdélyi magyarságot ért jogsértésekkel szemben még keményebben fellépjenek, és megismertessék azokat Európával és az egész világgal.
bb_l5595
Ezt követően a tömeg látványos megmozdulással fejezte ki szolidaritását a bebörtönzött erdélyi hazafiak mellett: néhány percre mindenki leült a földre, ezzel is üzenve Szőcs Zoltánnak és Beke Istvánnak, hogy tartsanak ki, mindannyian mellettük állnak és nem lehet őket eltántorítani céljaiktól.
VÉGE AZ ÁLMODOZÁS IDŐSZAKÁNAK
A végállomás a szlovák nagykövetség volt, ahol a Dobay Gergey, a mozgalom felvidéki elnöke szólalt fel, és a magasba emelték a tavalyi civil kezdeményezés eredményeképp megszülető felvidéki zászlót.
Dobay felhívta a figyelmet: nincs idő tovább álmodozni, itt az idő hátrahagyni a kishitűeket, hiszen az elmúlt húsz év során 110 ezer felvidéki magyar tűnt el. Véleménye szerint nem lehet megoldást várni attól a politikai elittől, mely mindig csak két választás közt tartja fontosnak a helyi autonómia kérdését. “A jövőt mi alakítjuk, végre kell hajtanunk Isten által ránk ruházott feladatunkat” – mondta.
bb_l5659
A rendezvény a Boldogasszony Anyánk közös eléneklésével ért véget.
BS-TRIANON-2016
Betyárok a Trianon-felvonuláson
(AlfaHír)





Körmendből nem lesz Köln! – Migránsok törtek rá a körmendi kézilabdás lányokra



május 5, 2016 Hírmondó
Három napsem telt el, és máris botrányt okoztak a migránsok a körmendi menekülttáborban. A kézilabdás lányokat megbámuló bevándorlók betörték a befogadó állomással szomszédos sportcsarnok ablakát. A gyerekek szülei félnek, az edzések elmaradnak – írja Atv.hu. Ilyenkor hol vagytok kedves migránssimogató idióták? Most miért hallgatok? Esetleg megint a lányok provokálták a szegény bevándorlókat, mint ahogy az szerintetek Kölnben történt?
A Betyársereg kiemelten fogja figyelni a Körmenddel kapcsolatos eseményeket. Annyit már előre mondhatunk, hogy nem fogjuk hagyni, hogy Körmendből Köln legyen!
bb_l9152
Fotó: Béli Balázs/Alfahir.hu
A befogadó állomás természetesen nyitott, tehát a migránsok bármikor elhagyhatják azt. Ez korábban azt is jelentette, hogy sokan egy pár kilométeres sétával egyszerűen átmentek Ausztriába. Nyugati szomszédunk azonban nemrégiben ismét határellenőrzést vezetett be, és ez még legalább fél évig így is marad. A migránsok tehát aligha jutnak majd át, a jövőben minden bizonnyal a 12 ezres kisvárosban fognak bóklászni.
Szerdán viszont további 40 migránssal gyarapodott a befogadó állomás, amelynek egyik oldala közvetlenül szomszédos a rendészeti szakközépiskola sportcsarnokának üvegfalával. Az atv.hu úgy tudja, miután a bevándorlók odagyűltek és a junior-serdülő leánycsapat edzését kezdték el tanulmányozni, az iskola ügyeletes tisztje kiment hozzájuk, és távozásra szólította fel őket, amelynek eredményeként az egyik férfi berúgta az ablakot.
Mivel a tábor nyitott (nem is lehet zárt az uniós jogszabályok miatt), vagyis az abban lakó bevándorlók szabadon mozoghatnak a városban. Elhelyezkedésére nézve az ideiglenesnek szánt befogadó állomás sátrai a Tesco-val szemben, a BM Rendészeti Szakközépiskolájával egy ingatlanon találhatók. Itt működik a város vérkeringésébe becsatornázott sportcsarnok, amely edzések, sportszakkörök állandó helyszíne, és amelyet ugyanazon a kapun keresztül lehet megközelíteni, mint a menekülttábort.
Faragó András, a Körmendi DMTE Egyesület Elnöke elmondta az atv.hu-nak, hogy az edzést azonnal meg kellett szakítani, és a lányokat biztonságba helyezték. Mint mondja, a szülők fel vannak háborodva, hogy a város nem védi meg a gyerekeiket, és nem értik, hogy ha ennyi rendőrt kivezényeltek a közbiztonság javítására, miért éppen az egyik legforgalmasabb sportlétesítménynél nem valósult meg az őrzés-védés. Miután sok szülő jelezte, hogy addig nem hozzák sportolni a gyermekeiket, amíg a csarnok mellett migránsok tanyáznak, az edző kénytelen volt kiírni, hogy egy ideig szünetelnek az edzések.
Egy körmendi szülő szintén arról számolt be a lapnak, hogy bár lánya aktív kézilabdás, azért nem engedi el a már meghirdetett nyári sporttáborba, mert az általuk is csak „határőr csarnoknak” hívott komplexumban nem látja garantáltnak gyermeke biztonságát.
D__VG20160502022-e1462443620421-1024x577
MEGALAPOZATLANSÁG, HANGULATKELTÉS?
Az ATV.hu portálon 2016. május 5-én 9 óra 45 perckor megjelent, „Botrány Körmenden: rátörték az ablakot a kézis lányokra a migránsok” című cikk “hangulatkeltő, állításai megalapozatlanok.” – olvasható a rendőrség közleményében.
A cikk tényként közli, hogy „rátörték az ablakot a kézis lányokra a migránsok”, ugyanakkor az ablak megrongálódásának nincs szemtanúja. A sportcsarnokba az ott sporttevékenységet végzőkön kívül senki nem ment be, személyi sérülés nem történt (ezt viszont senki nem is állította – a szerk.)
A szakközépiskola ügyeletes tiszthelyettese utólag szerzett tudomást az ablak megrongálódásáról. A Körmendi Rendőrkapitányság rongálás szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.
Körmenden nyugalom van.  A városban a menedékkérőkkel szemben rendőri intézkedésre nem került sor, részükről a hatóságok nem tapasztaltak agresszív magatartást. A rendőrség a településen fenntartja, illetve folyamatosan biztosítja a megfelelő közrendet, közbiztonságot.
olvasható a közleményben.
(AlfaHír nyomán Betyársereg)




Az ’50-es évek terrorja Erdélyben – fenyegető SMS-ek és izzó magyargyűlölet





április 28, 2016 Hírmondó
Csonkahoni magyarként el sem tudjuk képzelni, micsoda terror sújtja december óta a külhoni magyarságot. Fenyegető sms-ek, emberi jogok porba tiprása, izzó magyargyűlölet…
b1000
A pillanatnyilag Romániához tartozó Erdélyben helyi magyarok beszámolói szerint az utcán szinte izzik a magyargyűlölet. A román kormány ugyanis nem éppen „európai” eszközökkel él az erdélyi magyarsággal szemben. Csak szemezgetünk barbár módszereikből, amelyek sajnos az Európai Unió szemét nem szúrják. De hogy is szúrnák, hiszen ők a migránsok kényeztetésével vannak elfoglalva, és mint tudjuk, a székelyek mindenek, de nem migránsok saját hazájukban, annyi biztos!
Egy erdélyi nagyvárosban élő Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom-tag (továbbiakban: vármegyés) arról számolt be, hogy a társasháznak, amelyben lakik, portásánál érdeklődött két civil rendőr, miféle lakos, mióta lakik ott stb. Azóta bármi rongálás történik a házban, őt kérdezi a kurátor.
Románia legnézettebb tévécsatornáin beszéltek nyíltan Beke Istvánról és Szőcs Zoltánról úgy, mint egyértelmű terroristákról. Természetesen átterelve a vádat az egész magyarságra. Majd heteken keresztül minden egyes vármegyés arcképét többször bemutatták a csatornán mint „a terrorista barátai”, hogy még ennyire se érezzék kényelmesen magukat évezredes hazájukban. Azóta az utcán különféle bandák méregetik, támadják meg, illetve munkahelyükön zaklatják őket.
A román hatalom még a legaljasabb eszközökkel sem restellt élni, hogy megfélemlítse a vármegyéseket, és ezzel megtörje a magyarság igazán tevékeny, előadásokat, kulturális rendezvényeket, magyar gyerektáborokat, magyar koncerteket szervező magját. Ugyanis a két vármegyés börtönbe vitele után fenyegető sms-eket küldtek több HVIM-tagnak rossz magyarsággal: „úgy tunik, te következel. vigyazz egy kicsit magadra”.
sms_hosszu
Mindez az 50-es évek rémes napjait idézi mindannyiunk számára, ha belegondolunk, hogy nekünk kellene ilyen körülmények között élnünk: az utcán megnéznek az idegenek; a határon megállítanak, kipakoltatnak, kérdezgetnek; fenyegető üzeneteket kapunk; és bármely éjszaka teljesen váratlanul betörhetnek hozzánk a „rendőrök”, hogy legalább három egész hónapra embertelen körülmények között, rácsok mögött tengessük napjainkat nagyobb magányban és elszigeteltségben, mint amit valaha tapasztaltunk. A vádak természetesen koholtak, a pereket saját pályán, saját nyelven játsszák, saját ügyvédekkel.
TÁMOGATNÁ A SZÉKELY HAZAFIAKAT?
Anyagi támogatást az alábbi számlaszámokra lehet küldeni:
RO10BTRLEURCRT0240034001 – EURO RO65BTRLGBPCRT0240034001 – GBP RO23BTRLHUFCRT0240034001 – HUF RO60BTRLRONCRT0240034001 – RON
Kedvezményezett: Szőcs Melinda
SWIFT kód: BTRLRO22
Közleménybe írja bele, hogy “gyűjtés” (gyujtes).
Bank neve: BANCA TRANSILVANIA S.A.
Ezért nem biztosíték a jogi feddhetetlenség. Bárminemű bizonyíték hiányában is rá lehet húzni a vizes lepedőt akárkire. Legalábbis annyira, hogy megbélyegezzék, és szabadságát korlátlan ideig elvegyék. Aztán jöhet a perek végeláthatatlan sora, amelyek legtöbbjén nem történik semmi, csupán elnapolják az ügyet, hogy még tovább tartsák fogva a vádlottakat.
 És ami az egyik legfontosabb vonatkozása az ügynek: ez a támadás nem pusztán a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat célozza. A román állam most teszteli Magyarországot, meddig mehet el a magyarság elnyomásában. Hol a határ, hol az ingerküszöb, amire már felállnak a politikusok a Parlamentben is. Hát itt az idő… De nincs mit félnünk, mert ahogy Szőcs Zoltán bukaresti börtönben írt április 15-ei levelében olvashatjuk:
Az Úr azokkal van, akik bíznak Őbenne, akik a jót és igazat cselekszik, akik nemzetünk jövőjét Istenhez kötözve a homlokukon hordják.”
(AlfaHír)




A Betyársereg egy terrorszervezet?! – Volner János kiütéses győzelme a K.O.-ban

április 3, 2016 a Hírmondó

Miért támadják a Rend és tisztesség programot? Miért baj, ha egy cigánytelepen a törvényt betartatják? A Betyársereg terrorszervezet lenne? A ringben Volner János a Jobbik alelnöke és Gulyás Márton liberális aktivista. Volner az igazság szellemében, sportszempontból nézve egy igazi jobbegyenessel küldte földre ellenfelét.
VOLNERBETYAROK2016
Gulyás Márton, sok szélsőséges baloldali és liberális aktivistához hasonlóan, már többször vádolta a Betyársereget azzal, hogy terrorszervezetként működik. Volner profi módon, Gulyás összes demagóg és hazug kijelentését remekül védte. Mondhatni, az igazság szellemében, sportszempontból nézve egy igazi jobbegyenessel küldte földre ellenfelét.
Gulyás egyértelműen túllépett a normalitás határán, frusztráltságából adódó gyűlölete, ami az egészséges és teljesen tiszta életszemlélettel szemben nyilvánul meg a 34. perctől kezdve látható. Gulyás Márton megnyilatkozása, undorító és utálatos, nem csak azért, mert hazug és szemét módon manipuláló, hanem, mert a következményeket tekintve megállapíthatjuk azt, hogy az egész jelenség, amit ő képvisel szembe megy az élni akarás szemléletével.

K.O. - Volner vs Gulyás: A Betyársereg olyan, mint a Ku Klux Klán



(Betyársereg, N1Tv)




 





Gyanús volt az állambiztonságnak, hogy Orbán és Kövér Soros pénzéből finanszírozza a Századvéget 
2016. május 27. 444.hu 
Az állambiztonság az 1980-as években a kezdetektől megfigyelte a Soros Alapítvány magyarországi működését. Az erről szóló jelentéseket pár éve megjelentették. A Könyvtáros Tumblr ezek a megfigyelési jegyzőkönyvek között rábukkant arra a részre, ahol a Belügyminisztérium III/III-as csoportfőnöksége többek között a Fidesz-alapítók és Soros György találkozóiról is írt. 
Gyanús volt az állambiztonságnak, hogy Orbán és Kövér Soros pénzéből finanszírozza a Századvéget

A 1988. május 4-én írt III/III-87/5.-as jelentés beszámol arról, hogy "Soros György f. hó 5-én felkeresi a Rajk László Szakkollégiumot, ahová a Jogász Szakkollégiumból is várnak hallgatókat. A találkozón a fiatalok beszámolnak a kollégium működéséről általában és az alapítványból kapott támogatás felhasználásáról. A Soros Alapítvány titkársága képviseletében jelen lesz Kardos László és Vásárhelyi Miklós. Kardos kívánsága, hogy a Jogász Szakkollégium képviselői között jelen legyen Kövér László és Orbán Viktor (mindketten a Fidesz szervezői) is. Az információ forrása megbízható; tartalma részben ellenőrzött. Intézkedés: megszervezik a találkozó operatív ellenőrzését." 
A találkozón Kövérnek és Orbánnak be kellett számolnia annak a 400 ezer forintos támogatásnak a felhasználásáról, amit a Bibó István Szakkollégium 1987-ben kapott a Soros Alapítványtól a Századvég című kiadványsorozat elkészítésére. 



Soros-pénzek a 444-ben

Győr Ágnes, 2014. május 26., hétfő 05:06, frissítve: kedd 09:02 
Soros Györgyhöz köthető az a Media Development Investment Fund (MDIF), amelynek leányvállalata húszszázalékos tulajdonrészt szerzett a 444.hu hírportált kiadó cégben.
A Mandiner.hu értesülései szerint az MDIF egyébként nem számít teljesen új szereplőnek a magyar médiapiacon. 2012-ben a Magyar Narancsot kiadó kft.-be is bevásárolta magát, de már 2010-ben is 250 ezer, míg 2007-ben 67 ezer dollárral támogatta a balliberális hetilapot.

A New York-i központú MDIF – amely 2012 decemberéig Media Development Loan Fund néven futott – egy nonprofit alap. Olyan országokban fektet be, amelyekben a „szabad és független médiához való hozzáférést veszély fenyegeti”. Jellemzően hiteleket és más pénzbeli juttatásokat ad, főleg orosz, ukrán, szerb, de kis részben afrikai vagy latin-amerikai médiumoknak. Támogatói és befektetői között megtalálható többek közt a Soros György-féle Open Society Foundation. A lap információi szerint a befektetőalap munkatársai korábban több országban is Soros alapítványánál dolgoztak.
Ismert, a múlt héten jelentették be, hogy húszszázalékos tulajdonrészt vásárolt a 444-et kiadó Magyar Jeti Zrt.-ben egy amerikai befektetési alap, a Digital News Ventures. Az értesülést pénteken megerősítette a hírportál főszerkesztője. Uj Péter csak azt követően számolt be saját oldalán erről, hogy a Kreativ.hu nyomán már több internetes portál is megírta a hírt. A főszerkesztő szerint az MDIF-nek egyetlen ismert médiabefektetése volt a térségben: a SME című szlovák napilap. Úgy látszik, arról nem tud, hogy érdekeltségük van a Magyar Narancsot kiadó cégben is.
A 444.hu és Soros György kapcsolatáról május elején beszámolt a Magyar Nemzet.
A Hahának is jutott
A Magyar Nemzet 2013 áprilisában számolt be arról, hogy több mint kétszázmillió forint adományt kapott 2011–2012-ben a Haza és Haladás Alapítvány. Bajnai Gordonékat Amerikából támogatták a legbőkezűbben, a Soros Györgyhöz köthető Center for American Progress az adományok több mint felét adta. A bőkezű adakozók közé tartozott Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter is.

Amerikai segítséget kapott a kormányellenes fellépéseiről hírhedtté vált Hallgatói Hálózat (HaHa) is. Az Egyesült Államokból érkezett közösségszervezők a Civil Kollégium Alapítvány szervezésében érkeztek Magyarországra, azonban a háttérben Soros György magyar származású üzletemberhez vezetnek a szálak.A lap leleplező cikkében nyilvánosságra került „amerikai segítséget” a szervezet korábban a Klubrádiónak adott nyilatkozatában elismerte, ugyanakkor megszólaló aktivistájuk akkor azt hangsúlyozta: a segítség elfogadása ellenére szó sincs politikai befolyásról. Ennek ellenére a Hír Televízió Célpont című műsora kiderítette, hogy a szélsőbalos gondolkodó radikális módszereit alkalmazó amerikai szakemberek által felkészített aktivisták igenis politikai megállapodás végett ültek asztalhoz a Bajnai Gordon nevével fémjelzett Együtt 2014-gyel.


Gondolatok a Fidesz-Likud testvériség megalakulásának évfordulóján

2005. június 19-én a hivatalos látogatáson Izraelben tartózkodó Orbán Viktor felkereste a cionizmus egyik alapító atyjának, Theodor Herzlnek a síremlékét, majd ellátogatott a Jád Vásem Intézetbe, ahol fejet hajtott a holokauszt zsidó áldozatainak emléke előtt, ezt követően pedig az intézmény igazgatójával tárgyalva javasolta, hogy gróf Esterházy János is kapja meg a zsidómentőknek járó Világ Igaza címet. Vendéglátójával, Szilvan Salom külügyminiszterrel folytatott megbeszélésén a felek elfogadhatatlannak nevezték az Európában újonnan feltámadó antiszemitizmust, megállapítva, hogy ez a jelenség Nyugat-Európában különösen a baloldalon erős, jellemzője az Amerika-, a globalizáció- és az Izrael-ellenesség. Orbán találkozott a Likud politikusaival is. Ekkor hangzott el az azóta már legendássá vált kijelentés: „A Likud az egy nemzeti párt, kormányzó párt és nemzeti párt Izraelben. Mi is nemzeti párt vagyunk Magyarországon, az elveink is közel vannak egymáshoz, szeretnénk, hogy ha a jövőben az együttműködésünk még szorosabb lenne, mint a múltban volt. Ennek a jövőre nézve lehet jelentősége” – jelentette ki a Fidesz elnöke. Lett is, miként rögtön látni fogjuk. A „történelmi jelentőségű” orbáni mondatok épp nyolc évvel ezelőtt hangzottak el. S hogy hazánk jelenlegi miniszterelnöke akkori kijelentését mennyire komolyan gondolta, arról tanúskodnak az elmúlt három év fejleményei, metaforikusan szólva úgy is fogalmazhatunk, hogy napjainkban érik be a nyolc esztendővel ezelőtti vetés termése. Mind bőségesebben. S aligha valami tévképzet vagy összeesküvés-elmélet mondatja azt velünk, hogy Magyarország ma nem más, mint a zsidó világbirodalom egyik közép-európai provinciája. Közismert, hisz maga Simon Peresz izraeli államelnök nyilatkoztatta ki 2007 őszén, miszerint a jelenkorban birodalmakat, szuperhatalmakat nem a hagyományos eszközökkel, reguláris és jól felfegyverzett hadakkal, háborúk kirobbantásával (persze azzal is) lehet létrehozni, hanem gazdasági-pénzügyi trükkökkel, amelyek révén és a világmédia kézbentartásával egy láthatatlan háttérhatalom a világ nagy részét leigázhatja és rabszolgasorba döntheti. Peresz nem kertelt: már akkor kijelentette, hogy zsidó tőkés érdekeltségek felvásárolják Magyarországot. Igaz, ekkor még – a napjainkra aggodalomra okot adóan megromlott egészségi állapotú – Gyurcsány Ferenc volt Magyarország miniszterelnöke, s természetesen a szocialista-szabaddemokrata kormány úgy nyugtázta a pereszi nyilatkozatot, mintha mi sem történt volna, azonban jogfolytonos módon ugyanezt az irányvonalat folytatta a Fidesz-KDNP-kormányzat is 2010-től. Tekintsük át a „felvásárlás” tényeinek szemszögből csak a legutóbbi néhány hét politikai történéseit. Azon túl, hogy állami és pártvezetők rendszeresen járnak Izraelbe, ahol Isten tudja, miféle titkos üzleti és politikai paktumokat kötnek a zsidó állam elitjével, újra és újra hitet tesznek az antiszemitizmus elleni harc létjogosultsága és fontossága mellett. Ebből a szempontból különösen visszatetsző és hányingerkeltő volt Rétvári Bencének, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkárának legutóbbi izraeli látogatása. A gyarmati főhatósághoz jelentéstételre rendelt budapesti rezidens szinte könyörgött a zsidóknak, hogy érjék el bármilyen eszközzel hírportálunk lekapcsolását, a világhálón való elérhetetlenné tételét, továbbá, vessék latba befolyásukat és kapcsolatrendszerüket a Jobbik mielőbbi betiltása érdekében. Aligha tévedünk, ha kijelentjük, hogy egy ilyen szánalmas, szervilis könyörgés elhangzását követően magyar állami szuverenitásról és függetlenségről teljességgel értelmetlen beszélni, egyáltalán a puszta gondolatát is felvetni ennek. Az ideológiai átnevelés, valamint a gyarmati rabszolga népesség tudatának átprogramozása abban a tekintetben is „jó ütemben” halad, hogy éppen hétfőn szavazta meg a mameluk-parlament azt a határozati javaslatot, amely lényegében véve kötelezővé teszi a középiskolások számára az auschwitz-birkenaui munkatábor meglátogatását. Mintha eddig nem lett volna alaposan túlreprezentált az ún. holokauszt megismertetése történelemoktatásunkban, s úgy általánosságban tekintve, nem jutna éves átlagban minden egyes naptári napra két holokauszt-emléknap Magyarországon. Ami – valljuk be őszintén – már egetverően unalmas és provokatív célzatú is egyben. Tovább folytatva a Fidesz-Likud-nász „áldásos” következményeinek áttekintését, megállapíthatjuk, hogy 2010 óta folyamatosan afféle „isteni ajándékként” egy bizonyos Efraim Zuroff nevű köztörvényes bandita úgy jár-kel Magyarországon és követeli tisztességben megőszült magyar hazafiak bebörtönzését – nem egyszer halálba is kergetve őket –, mintha erre neki bármiféle morális, jogi vagy politikai alapja volna. Azonban az egész történetben nem is ez a legtragikusabb és leggroteszkebb. Zuroff csak azt teszi, amit a bosszú népének prominensei az ókortól fogva, ha úgy tetszik az Eszter-féle purim óta cselekszenek. Tegnapi hír, miszerint a gyűlölettébolyban szenvedő utolsó esélyes vadász parancsára a Budapesti Nyomozó Ügyészség ún. háborús bűntett miatt vádiratot nyújtott be Csatáry László ellen a Fővárosi Törvényszékhez. Nos, e hír hallatán tegyük fel a lényegi kérdést. Az addig rendben van, hogy a veszettül soviniszta és fajgyűlölő, bitóra való Zuroff azt teszi, amit „választott népisége” okán tennie kell. De miért ugrik az ő füttyentésére a Budapesti Nyomozó Ügyészség? E bűnüldöző csúcsszervezet talán csak nem héber érdekek mentén nyomoz, ily módon súlyos nemzetbiztonsági kockázatot jelentve? Magát a vádiratot tekintve pedig teljes mértékben lejáratják magukat és az egész szakmát a budapesti perzekútorok. Vegyünk néhány „perdöntőnek” szánt kitételt a szövegből! "Horváth György rendőr vezérőrnagy, főkapitány-helyettes 1944. május elején a vádlottat mint rendőr-segédfogalmazót nevezte ki a téglagyári (Kassán – L.Zs.) internáló- és gyűjtőtábor elöljárójának." Kizárólag ezen a mondaton összeomlik az egész koncepciós koholmány. Segédfogalmazót nem szoktak semmiféle elöljárói feladat ellátásával megbízni. Ez az állítás nagyjából akkora képtelenség, mint a chicagói, Magyarországról elszármazott „holokauszt-túlélők” által a MÁV ellen indított per keresetlevelében szereplő orbitális hazugság, miszerint 1944-ben a magyar vasutasok deportálandó zsidókat lőttek volna agyon. Aztán folytassuk tovább szövegelemzésünket: „a deportálandók közé tartozó egyik személy erre vonatkozó, kifejezett kérése ellenére megtiltotta, hogy a kb. 80 fővel telezsúfolt, ablaktalan tehervagonokon az abban tartózkodók amúgy is embertelen körülményeinek megkönnyítése érdekében ablakokat vágjanak." Nos, ez az állítás is úgy baromság és abszurd hazugság, ahogy van. Vajon a körülményeket figyelembe véve, hogyan is kellett volna ezeknek a nyílásoknak elkészülniük? Kézifűrésszel? Esetleg konzervnyitóval? S miért csak a szerelvény egyetlen kocsijáról tesznek említést? A többi kocsira miért nem kellett ablakot vágni? Úgy véljük, hihetőbben kellene az ügyészeknek hazudozniuk! Mindazonáltal a fenti történet is mutatja, hogy a Likud testvérpártjának uralma alatt zsidó, vagyis idegen érdekek képviseletében már ennyi is elegendő egy ártatlan öregember meghurcolásához, esetleges halálba kergetéséhez, ami egyébként a Zuroff nevű aljas gazember nyíltan bevallott és hirdetett célja is. Konklúzióként megállapíthatjuk tehát, hogy nyolc esztendővel ezelőtt Orbán valóban történelmi kijelentést tett, a Likud-Fidesz házasság kánaáni termékenységűnek bizonyult, az addig is kivételezett helyzetben lévő magyarországi zsidóság előtt – a beköltözőkkel folyamatosan gyarapodva – soha nem látott lehetőségek nyíltak meg: a Kárpát-medence középső része lett az új „ígéret földje”. Mindenféle vonatkozásban. Ám magyarként csak annyit válaszolhatunk erre, hogy köszönjük, nem kérünk belőle: sem az országhódító-gyarmatosító héberekből, sem az őket kiszolgáló Fideszből, egyáltalán senkiből, aki nem ennek a nemzetnek a javán, boldogulásán és feltámasztásán munkálkodik. Lipusz Zsolt – Kuruc.info
Forrás: https://kuruc.info/r/7/113892/?honnan=Nemzeti_Hirhalo

Csányi már nagyobb földesúr, mint Frigyes herceg volt



personPROPELLER  access_timeMÁJUS 28., 10:06 comment16 HOZZÁSZÓLÁS whatshot965 MEGOSZTÁS
Az állami földeladások az LMP szerint leginkább a nagybirtokok kialakulásához vezetnek. A párt összehasonlította, hogy a mai Magyarország legnagyobb földesurai mennyi föld fölött rendelkeznek, és összehasonlították azzal, hogy a környék utolsó nagy földesurainak mennyi földje volt azon a vidéken – írja azIndex.
Pár agrárvállalkozó már Habsburg-birodalmi értelemben is rengeteg föld fölött rendelkezik, Csányi Sándor például már nagyobb úr Baranyában, mint anno Frigyes királyi herceg.
Csányi már nagyobb földesúr, mint Frigyes herceg volt
Az adatok szerint Leisztinger Tamás már nagyobb úr Csongrádban, mint anno a Károlyi család volt. Mészáros Lőrinc már kezdi behozni Alcsút régi urát, Habsburg Józsefet. Zászlós Tibor az általa irányított cégeken keresztül már nagyobb birtokot igazgat Csákvár környékén, mint Gróf Eszterházy Móriczot
A Simicska Lajoshoz és Nyerges Zsolthoz köthető Mezort cégcsoport pedig már sokszor akkora földdel bír Lepsény környékén, mint anno Gróf Nádasdy Lipót és családja.






personPROPELLER  access_timeMÁJUS 31., 11:30 comment44 HOZZÁSZÓLÁS whatshot6,646 MEGOSZTÁS
Valaki nagyon berághatott Magyarországra és már inkább menekülne innen: erre utal az az ingatlanhirdetést, ami az Ingatlan.com-on jelent meg, és egészen viccesen próbálja eladni a 67 milliós 13. kerületi lakást.

Idemásoljuk a teljes leírást, ha esetleg időközben eltűnne. Kordokumentum.
Londoni cég véglegesen megválna tévedésből Magyarországon vásárolt lakóingatlanától. A Felcsúttól nem messze, a Hollán Ernő utcában található, országgyűlési képviselőknek járó, lakhatási támogatás igénybevételére is alkalmas 113 nm alapterületű lakás most egy hétig kiemelt kedvezménnyel kerülhet az Ön tulajdonába!
Az ingatlan 3 szobából (miniszterelnöki dolgozó – 18nm, központi ellenség-meghatározó és migráncs-figyelő főhadiszállás – 24,5nm, korrupció elfedő analitikai labor – 20nm) illetve a szobákat összekötő, gyenge kommunikációs képességű egyének számára doorstep sajtótájékoztatók tartására alkalmas előtérből (19 nm), az EU-s pénzek lenyúlásának kifőzésére alkalmas konyhából, a gátlástalanság emésztésére alkalmas étkezőből illetve minden egyéb kormányzati célt kiszolgáló mellékhelyiségekől áll. A teljes körű felújítás során nem csak a falfestés és a Klebersberg-kori parketta újult meg, de az Eliosnak hála az utcai világítás is, így a kilátást a jótékony homály fedi. A vagyonnyilatkozatok valódiságának ellenőrzésére betolakodó újságírók ellen riasztórendszer véd. Az erkély jelenleg 6 nm, de miniszterelnöki engedéllyel akár a szomszéd ház rovására korlátlanul megnövelhető. Az épületben Schindler list-je helyett Schindler liftje működik, a lakás azonban első emeleti lévén lépcsőn is könnyedén megközelíthető.
Rezsi Szilárdnak – és a földszintet bérlő cukrászdának – köszönhetően a közös költség mindössze 13.000 Ft. A tömegközlekedés Tarlós István szerint kiváló: itt jár a korszerű 3-as metró, melynek csak a füstjét lehet látni és egymást érik az ácsorgó 4-es/6-os villamosok, valamint a hibaelhárításra váró 75-76-os trolik. Végső elkeseredés esetén a Duna mindössze 200 m. Bár a Víg Szinház is, arra most kevés igény mutatkozik.
A lakás pénzügyileg rendezett és jelenleg államosítás előtti utolsó tulajdonosát keresi. Ne habonyozzon, vegyen fel unokatestvéri hitelt még ma! Hívja az MNB-t a 06 (1) PIZ-KELL telefonszámot és kérje Gyurit! Ingatlanközvetítők a szerződéses feltételekről a bejegyzés alatt található címen vagy Árpi nevű kommunikációs és agyhalott-képző státusz-lovagunknál érdeklődhetnek.




Az ország elitjét hirtelen milliárdokat szerző senkik alkotják”



KaG, 2016. március 20., 20:00 
Vesztes ország az, amelynek elitjét, hirtelen milliárdokat szerző senkik alkotják – véli a Concorde Értékpapír vezetője.
Jaksity György a nol.hu-nak adott interjújában azt mondta: Magyarországon elmaradt a pénzügyi szemléletváltás, ami a 2008-as világválság után szükséges lett volna, és ezt a tavalyi brókerbotrányok bizonyítják a legjobban. Az üzletember azért örülne egy budapesti olimpiának, mert ahogy fogalmazott: végre konszenzus jönne létre egy olyan témában, amely nem valamivel szemben, hanem valami mellett mozgatja meg pár évig a magyarokat. Hozzátette: a politikai elitnek morális fejlődést egy olimpia sem hozna, mert szerinte „a megvalósítás és a pénzkilopás tekintetében nagyjából úgy zajlana a projekt, ahogy ma mennek a dolgok.”






KIDERÜLT: EGYSZER MÁR FELMENTETTE A MINISZTERELNÖK MATOLCSYT EGY CÉGES BULI UTÁN



Dr. Matolcsy György jegybankelnök az MNB honlapján röviden közzétett szakmai önéletrajza szerint a rendszerváltás idején rövid ideig Antall József közvetlen munkatársaként ténykedett, ám néhány hónapnyi munka után a magyar kormány egy londoni bank igazgatótanácsába delegálta, más nézetek szerint oda száműzte. Hogy miért ívelt ennyire lefelé Matolcsy életpályája, arról több teória is született, például szóba került egy kiprivatizált állami nagyvállalat is, amelyben igazgatósági tagságot kapott.
Göncz Árpád 1990. május 24-ei hatállyal nevezte ki Matolcsy Györgyöt a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkárának. Matolcsy ezen felül Antall József miniszterelnök személyes gazdasági tanácsadója, a Gazdaságpolitikai Titkárság vezetője és a Gazdasági Kabinet titkára volt. Korabeli források szerint Matolcsy eleinte nagy szerepet játszott a privatizáció előkészítésében, majd 1991-ben a nem túl nagy hírű Privatizációs Kutatóintézet ügyvezető igazgatója lett. Ennek az intézetnek a keretei között jelentette meg A magyar privatizáció” című könyvét. A kötet ismertetője szerint a szerzők a Gazdaságpolitikai Titkárság munkatársaiként egészen közelről élhették át az új politikai struktúra kiépülését, próbálták segíteni a tulajdonátrendezést és a privatizáció felgyorsítását.
 
Matolcsy karrierje aztán egyszer csak megtört. Ómolnár Miklós erre az eseményre úgy emlékszik vissza Torgyán a kapuk előtt” című könyvében, hogy „Oláh Sándor (FKgP képviselő – szerk.) 1990. november 5-én interpellációban mutat rá, hogy Matolcsy Györgynek, a privatizációs ügyek államtitkárának személyes indítékai is lehettek, amikor oly jelentős szerepet vállalt az előpritivázációs törvény előkészítésében. Matolcsy Györgyöt rövidesen felmentik, s kinevezik a később megalapítandó Privatizációs Kutatóintézet igazgatójává”.

Ómolnár Miklós

Ómolnárról tudni kell, hogy a ’90-es években a kisgazda Kis Újság főszerkesztőjeként, az FkgP legfiatalabb képviselőjeként került az Országgyűlésbe. Még az is benne volt a levegőben, hogy megkínálják egy miniszteri tárcával. Egy szó, mint száz, a tűz közelében élt, napi szinten, testközelből hallhatta a parlamenti folyosó pletykáit. Érdekes mellékszál, hogy manapság „bulvárpápaként” hivatkoznak Ómolnárra. Megfordult több lapban, a Story magazin főszerkesztőjeként is kipróbálta magát. Jelenleg az állami cégek pénzéből kitömött Ripost.hu tulajdonostársa, főszerkesztője.
Ómolnár általában jó időben, jó helyen van, de a pontosság nem az erénye, hiszen Oláh Sándor ominózus felszólása 1990. október 30-án hangzott el. Mindenesetre érdemes elolvasni a beszédrészletet, mert a tartalma olyan, hogyha ma elhangzana egy átlagos parlamenti ülésnapon, akkor szinte fel sem tűnne. Olyan, mint egy mocskos retrocukrászdában készült finom csokifagyi, ami rávilágít a szomorú igazságra, hogy a múltat képtelenek vagyunk magunk mögött hagyni.
Sajnos az időkorlátozás számomra már nem teszi lehetővé, hogy idézzek, csak egy rövid történetet mondok el Önöknek. Az előprivatizációt megelőző spontán vagy vad privatizáció korszakában egy vendéglátó vállalat az Állami Biztosítóval és hat magánszeméllyel összeállt egy nagy, 90 üzletes vállalkozást létrehozni zártkörű részvénytársasági keretben. A 80 milliós vendéglátós, a 40 milliós állami biztosítós vagyon mellett a privátok 30 ezer forintot vittek be, s ezért a 30 ezerért kaptak ennél a 90 üzletes cégnél – amelyben a Múzeum kávéház s egyéb híres, jó vendéglátó egységek is benne vannak – háromévi igazgatótanácsi tagságot, további öt év ígéretével. Ezek között a személyek között az egyik egy dr. Matolcsy György nevű, személyazonossági száma: _____. Én nem tudom ez ki, nincs apparátusom, hogy azonosítsam, vajon nem azonos-e véletlenül ugyanazzal az emberrel, aki a kormánynál a privatizáció irányelveivel, módszertanával foglalkozik. Amennyiben nem, minden Matolcsy Györgytől bocsánatot kérek, kivéve attól, aki igazgatótanácsi tagságot szerzett 30 ezerért ebben a jól menő buliban. Egy kormányt nem a konstruktív bizalmatlansági indítvány intézménye, hanem az elvszerű politika, a tisztességesen végzett munka tud megvédeni, megmenteni a jövő számára. Ha valaki a törvénykezés során vagy a törvények alkalmazása során alkalmatlanná válik arra, hogy a minimális erkölcsi mércének megfelelően végezze a dolgát, én sajnos szomorúan ülök le, és ezért nem tudom elfogadni a választ.”
A személyazonossági számot a személyes adatokra tekintettel természetesen kitöröltük, holott az a parlament.hu oldalán egy az egyben megjelent. Ugyanakkor az annak részét képező születési évszámból egyértelműen kiderül, hogy az említett dr. Matolcsy György ugyanaz a Matolcsy György, mint akire az FkgP képviselője gondolt. Később ezt több korabeli cégtársa is megerősítette.
 
Utánajártunk és megtudtuk, hogy a Múzeum kávéház 1989-ben alakult, az 1998-ban megszüntetett Balaton – Budapest Vendéglátó Rt. fióktelepe volt. Ebben a cégben Matolcsy György 1989. 11. 20. és 1990. 06. 01. között igazgatósági tag volt. A láncolatnak olyan jól csengő nevű tagjai voltak, mint például a balatonszemesi Fasor Étterem,a balatonszárszói Véndiófa, a budapesti Kisrabló Étterem, a Costa Rica Presszó, a Vénusz étterem vagy a Hess András téri Fortuna Söröző, utóbbi címén a cégadatok szerint egy későbbi időben Night Club is üzemelt.
 
Tehát az időközben elhunyt Oláh szavaival élve, a mostani jegybankelnök huszonhat éve is jól menő buliban részesült. Antall József alig két hónappal a felszólalás után megtette azt, amire Orbán Viktor sokak kérése ellenére sem hajlandó:felmentette a kétes ügyekben érintett Matolcsyt. Göncz Árpád a miniszterelnök javaslatára dr. Matolcsy Györgyöt, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkárát erre vonatkozó kérésével egyetértésében 1990. december 31-ei hatállyal, érdemei elismerése mellett felmentette. Matolcsy ekképpen csupán nyolc hónapos kormányzati kitérőt tett, majd előbb a Privatizációs Intézet igazgatója lett, utána a magyar kormányt képviselte az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankban, Londonban, a lehető legtávolabb Budapesttől.
 
Ugyanakkor meg kell jegyeznünk: Matolcsy ugyan a fentiekben taglalt eset után távozott, de nem teljesen egyértelmű a logikai láncolat. Egyrészt Oláh felszólalása októberben hangzott el, Matolcsy azonban már júniusban kivonult a Balaton – Budapest Vendéglátó Rt.-ből. Természetesen azt nem tudni, hogy milyen feltételek vagy körülmények mellett. Érdekes az is, hogy szeptemberben Lukáts Miklós is politikai államtitkárként lett kinevezve a Miniszterelnök Hivatalba, egy ideig tehát ugyanazt a tisztséget legalább két fő töltötte be, az azonban a Magyar Közlönyből kiderül, hogy Matolcsy helyére csak 1991. január 15-én kerül új személy. Távozása ezek szerint sürgető lehetett.






DARABOKRA HULLHAT AZ EU! MÁS TAGÁLLAMOK IS KÖVETHETIK NAGY-BRITANNIA KILÉPÉSÉT



Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter szerint más tagországok is kiléphetnek az Európai Unióból, ha Nagy-Britannia távozik onnan.
A miniszter kiemelte: nem lehet kizárni, hogy újabb tagállamok is távoznak, ha a brit EU-tagságról két hét múlva esedékes népszavazás eredményeként Nagy-Britannia kilépne az Európai Unióból.
Hogyan reagálna például a Nagy-Britanniával hagyományosan rendkívül erős kapcsolatban álló Hollandia?”
vetette fel. Azonban ha csak a britek távoznának, az EU nem kerülne végveszélybe.
"Európa szükség esetén Nagy-Britannia nélkül is működik"
- mondta Wolfgang Schäuble.  Nagy-Britannia megszenvedheti a kilépést, mert gazdasági kapcsolatok sűrű hálózata köti össze uniós tagállamokkal - tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy a Brexit (Nagy-Britannia uniós tagságának megszüntetése) esetén a britek nem élvezhetnék az egységes uniós belső piac előnyeit, mint a nem EU-tag Norvégia vagy Svájc, mert ehhez „egy olyan klub szabályait kellene elfogadniuk, amelyből éppen kilépnek”. A Brexit a belső piac elutasítását jelenti, és erre az esetre érvényes az az alapszabály, hogy "in is in, out is out", vagyis nincs köztes megoldás, Nagy-Britannia vagy uniós tag marad, vagy teljes egészében megszűnik tagsági jogviszonya - húzta alá a német pénzügyminiszter.
Úgy vélte, a Brexit esetén fel kell hagyni az uniós integráció elmélyítésével. Az esetleges brit távozásra nem lehet az a válasz, hogy „egyszerűen még több integrációt követelünk”, és a tagság megőrzését pártolók csekély arányú győzelmét is arra irányuló „figyelmeztetésként és ébresztőként kell felfogni, hogy nem mehet minden úgy tovább, ahogy eddig” - mondta a Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa.
Hozzátette, hogy az esetleges brit távozás a többi tagországra is negatív hatást gyakorolhat, "de euróövezeti kollegáimmal együtt mindent megteszünk a következmények korlátozásáért, minden lehetséges forgatókönyvre felkészülünk, hogy csökkentsük a veszélyeket" - mondta Wolfgang Schäuble.





Kovács tartozása





Kommunikációs zavarok a kormány és a Fidesz szóvivőinél

Buzna Viktor, Hutter Marianna, 2016. május 28., szombat 06:33, frissítve: szombat 12:56 
Kellemetlen kérdéseket kapott a kormányszóvivõ az interjúban. Sokkal tartozik Soros Györgynek
 Kellemetlen kérdéseket kapott a kormányszóvivõ az interjúban. Sokkal tartozik Soros Györgynek
Fotó: Nagy Béla / Magyar Nemzet
Jelenlegi árfolyamon akár 23 millió forintot is vissza kellene fizetnie Kovács Zoltán kormányszóvivőnek, ha Soros György visszakérné a korábban fideszeseknek adott támogatást. A szóvivő egy interjúban sikertelenül próbálta összeegyeztetni a háttérhatalomról alkotott elképzelését, valamint a Fidesz és az amerikai milliárdos közös múltját. Ráadásul a Fidesz szóvivőjét is megcáfolták Soros-ügyben.
Soros György semmilyen politikai elvárást nem támasztott a tanulmányaimra adott, számos ösztöndíjért cserébe – állította csütörtök este az ATV Egyenes beszéd című műsorábanKovács Zoltán. Kálmán Olga műsorvezető azután tette fel a korábbi ösztöndíjakkal kapcsolatos kérdéseket, hogy a kormányszóvivő részletesen ismertette a Soros György politikailag motivált háttérhatalmáról alkotott, hivatalos kormányzati álláspontot. Bár válaszával a szóvivő alapjaiban rengette meg a kormányzati kommunikáció hitelességét, a beszélgetés második felében is kitartott álláspontja mellett.
Az interjú mélypontját mégis akkor érte el a kormányszóvivő, amikor a műsorvezető arról kérdezte: ha Soros György kéri, visszafizeti-e a számára korábban megadott ösztöndíjak összegét. Az Orbán Viktor miniszterelnöktől érkezett utasításnak ugyanis Kovács Zoltán látszólag vonakodva tenne eleget.
Szijjártó is beszélt a Soros-ösztöndíjakról
Soros Györgynek kellene felvetnie, hogy az érintett fideszes politikusoknak és kormánytisztviselőknek vissza kell-e fizetniük a korábban általuk felhasznált, a magyar származású amerikai üzletemberhez köthető szervezetektől felvett ösztöndíjakat – erről Szijjártó Péter beszélt péntek este az ATV Szabad szemmel című műsorában. A külügyminiszter elismerte: tizenhat évesen maga is az Egyesült Államokba látogatott egy Sorosékkal együttműködő szervezet jóvoltából, de ezzel nem érzi összeegyeztethetetlennek, hogy napjainkban már Soros és az amerikai külpolitika kapcsolatáról beszélhessen. Szerinte ugyanis egészen biztos, hogy Sorosnak komoly befolyása van az amerikai külpolitikára, és az is, hogy az üzletembernek nem tetszik a magyar kormány tevékenysége – utóbbinak egyébként Soros többször maga is hangot adott. (RZ)
Ha Soros György ezt mondja, akár vissza is fizetem – válaszolta, azt azonban nem árulta el, pontosan mekkora összeggel is támogatta őt a Soros-féle „háttérhatalom”. A szóvivő zavarára magyarázatot adhat az, ha utánaszámolunk, mennyit kellene visszafizetne Soros Györgynek. Kovács Zoltán ugyanis nemcsak hazai, de nemzetközi viszonylatokban is elitiskolákban tanult. A Közép-európai Egyetemen teljes doktori képzésen, valamint egyéves előkészítő képzésen vett részt. Ezeknek tandíja évente legalább 4,5 millió forint, ami négy évre számolva, jelenlegi árfolyamon több mint 18 millió. A kormányszóvivő ráadásul Soros Györgynek köszönhetően egy évet az Oxford Egyetem Queen’s College intézetében tölthetett. Az elitkollégium honlapja szerint itt a lakhatás összege egy tanévre 1,2 millió forint, míg az Oxford Egyetemen a tandíj 3,7 millió forintnak megfelelő angol fontba kerül. Vagyis itt – jelenlegi árfolyamon számolva – közel 5 millió forintba kerültek Kovács tanulmányai, így Soros György akár összesen 23 millió forintot is visszakérhet tőle.




Tárgyal a bizottság


A Soros-ügy azonban nem csak a szóvivő kommunikációját zavarta meg. Tegnap egy sajtótájékoztatón Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője állította: a párt semmilyen támogatást nem kapott Soros Györgytől, az amerikai üzletember nem fizetett be a Fidesz számlájára semmilyen pénzt. Ez pedig nem igaz: egy 1989-ből származó archív felvételből ugyanis kiderül, a Fidesz budapesti és vidéki irodáinak működtetéséhez a Soros Alapítvány 3 millió forintot adott. A 444.hu pedig egy 1988-ból származó belügyminisztériumi jelentésre hivatkozva tegnap azt írta, Orbán Viktor és Kövér László Soros Györgynek számolt be a Bibó István Szakkollégiumnak utalt, 400 ezer forintos támogatás felhasználásáról



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése