2019. július 7., vasárnap

Jobb ízű a falat , ha mindnyájan esznek














Jobb ízű a falat , ha mindnyájan esznek




Rántott hús, sütőben sütve ;)




A család ma rántott húsit kívánt enni , sikerült is vennem szép sertés karajt. DE nem a szokásos módon készítettem el, nem bő olajban sütve, hanem a sütőbe betéve, pár csepp olajjal megspriccelve.

Csúcs szuper lett! Omlós , nem tocsog az olajban és nem kell még a sütés végén ablakot sem nyitnom. Ti is sokat szoktatok mérgelődni amikor kifröcsög az olaj a serpenyőből? Na itt ez sem volt, nem kell utána lemosnom a tűzhelyet.

A recept ugyanaz mint a normál rántott húsnál. Kiklopfolom a húst ízesítem, panírozom liszt, tojás , prézli. A sütőt előmelegítem alsó felső sütésre állítva 210 fok, a sütés hőfoka és ideje változhat mindenkinek a saját sütőjéhez igazodva!!! A tepsibe helyezem a sütőpapírt és bekenem olajjal majd a húsokat is ráteszem és a tetejüket is bekenem olajjal. Az első 10-15 perc után visszaveszem a hőfokot úgy 190 fok kb. Ez másnál lehet 160-180 fok is akár ,de az én elektromos sütöm sajnos kicsit gyengébb ezért kell nekem magasabb hőfokon sütnöm , sajna. Kb. 30-40 percig így sütöm majd egy tűpróbát végzek , közben fordítanom is kellett egyszer mert nálam nem süt egyenletesen a sütő. Ezután 220 fok körül készre sütöm, vigyázva ,nehogy túl süljön!!

Judit B. Eva receptje!






Csábító mustáros rántott hús – ha megkóstolod, csak így fogod ezután készíteni!



A hús így csodás lesz, nem olyan mint a hagyományos rántott hús! Tedd különlegessé a hétvégi családi ebédeket, próbáld ki ezt a könnyű, de ellenállhatatlan receptet.


Hozzávalók:

  • 2 nagy csirkemell
  • 1 evőkanál magvas mustár
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 0,2 dl tej
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • só, bors
  • olaj

Elkészítése:

A húsokat nagyobb szeletekre osztjuk és ha szükséges, enyhén kiklopfoljuk. A húsok egyik oldalát vékonyan átkenjük a mustárral, majd lisztbe forgatjuk. A tojást felverjük, fűszerezzük és hozzáadjuk a tejet. Belemártjuk a húst, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Panírozáskor arra figyeljünk, hogy vastagabb réteg zsemlemorzsa legyen a húsokon és kevesebb liszt, így ropogósabb lesz. Forró olajban kisütjük.



Krémsajtos bundában sült csirkemell

Nagyon finom, puha csirkemell ami nem száraz és igazán ízletes! Próbáljátok ki, megéri!?

Hozzávalók

- 6 főre +
  1. 1 kg filézett csirkemell
  2. ízlés szerint só
  3. A panírhoz:
  4. 100 g natúr tömlős sajt
  5. 2 db tojás
  6. 0,5 kk őrölt bors
  7. 2 tk fokhagymakrém
  8. 3 púpozott ek liszt
  9. 1 dl tej
  10. A sütéshez:
  11. étolaj

Elkészítés

60 perc
  1. A csirkemellet felszeleteljük és ízlés szerint besózzuk. Nem kell klopfolni a húst! Félre tesszük, hogy a só beleivódjon a husiba. Én ez idő alatt elkészítem a köretet ami lehet burgonya vagy rizs.
  1. Elkészítjük a panírt. A tömlős sajtot alaposan kikeverjük a tojásokkal, őrölt borssal és a fokhagymakrémmel.
  1. Hozzá adjuk a 3 púpos evőkanál lisztet és a tejet. Jól kikeverjük. Közben az olajat felmelegítjük (úgy mint a rántott húsnál!)
  1. A csirkemell szeleteket lisztbe forgatjuk és a sajtos panírba mártjuk, majd az olajba kisütjük mint a rántott húst.
  1. Ha soknak találjuk a mennyiséget akkor a maradék sajtos panírt és a husit is lefedjük külön-külön és hűtőbe téve másnap kisüthetjük! Jó étvágyat kívánok hozzá!
Timcsi
Közzétette:

Timcsi




Meglepően sok mindenre felhasználható könnyű, gyors kelt tészta dagasztás nélkül



Csodás recept, végtelen sok finomságot készíthetünk a kelt tésztából, ezért is érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt,
  • 5 dkg élesztő,
  • fél csomag margarin vagy 1/2 dl olaj,
  • 3 dl tej.

Elkészítés

Az élesztőt langyos, cukros tejben feloldjuk. Hozzákever-jük a liszt felét. Megkelesztjük. A liszt többi részét a zsiradékkal és kevés sóval elmorzsoljuk. Majd az egészet összegyúrjuk. Három cipóvá formázzuk és újból kelesztjük.
Töltelék: lehet dió, mák, kakaó, túró. Ha dióval vagy mákkal töltjük, az elnyújtott cipót tortaszelet formára vágjuk és fölcsavarjuk kiflinek. Túrósnak szögletesre vágjuk. Kakaóval kalács készülhet belőle. A megkelt tésztát sütés előtt kenjük meg tojással.





Csípős tarja – Rém egyszerű, és nagyon finom étel













Ez az étel nagyon nagy kedvencem, annyira finom, állandóan enném. Aki nem szereti a csípőset, csinálhatja csak édesen is.

Hozzávalók

  • Tarja szeletek,
  • erős Pista,
  • piros arany,
  • tejföl,
  • reszelt sajt.

Elkészítés

A tepsibe terítjük a vékonyra szeletelt húsokat. Mindegyiket bekenjük az Erős Pista és Piros arany keverékével, majd tejföllel is megkenjük. A tetejére jó vastagon rászórjuk a reszelt sajtot. Közepesen lángon, kb. 40 perc alatt elkészül. Kizsírozni a tepsit nem kell, elég, ami a húsból kiolvad, meg ami a tejfölben van. Sózni a húst nem kell, mert a paprikakrémek kellően sózzák a husit.
Fekete Gita receptje!






Sörben sült csirkecomb

Szerintem ez a legjobb, ami egy csirkével történhet! A jó minőségű, malátából és komlóból készült sörtől nemcsak gyönyörű, hanem omlósabb és eszméletlenül finom lesz a csirke. Felsőcombból is elkészíthető természetesen, a csirkemell eléggé kiszárad sütéskor, nemigen javaslom. Sütéskor az alkohol elpárolog, így gyerekek is nyugodtan fogyaszthatják, nálunk imádják! Ez a legjobb sült csirkecomb recept!

Hozzávalók

- 2 főre +
  1. A páchoz
  2. 1 gerezd fokhagyma
  3. 1 csapott mokkáskanál majoránna
  4. 1 késhegynyi fehérbors (őrölt)
  5. 1 csapott mokkáskanál fűszerpaprika
  6. 1 kávéskanál só
  7. 1 evőkanál étolaj
  8. A húshoz
  9. 2 dl sör - világos
  10. 4 db csirkecomb

Elkészítés

70 perc
  1. A sütőt melegítsük 180 C fokra. A préselt (vagy reszelt) fokhagymát, a majorannát, borsot, pirosparikát és sót keverjük el az olajban. (Ízlés szerint fűszerezzük a pácot.)
  1. Mossunk meg a csirkecombokat és a pácot egyenletesen masszírozzuk a combba, jusson a bőre alá is.
  1. A combokat bőrös felükkel lefelé tegyük egy kisebb tepsibe és öntsünk alá annyi sört, hogy kb. félig ellepje a combokat. (Inkább legyen kevesebb, mint több, mert sütéskor a folyadéknak el is kell párolódnia, ez meghosszabbítaná a sütési időt.)
  1. Tegyük a sütőbe a húst, kb. 60 perc a teljes sütési idő, ezalatt többször (5-6-szor) locsoljuk meg a húst az alatta lévő sörös szafttal. Mikor viszonylag piros, fordítsuk meg a combokat, hogy mindkét oldaluk szép piros legyen. Különösen a sütési idő vége felé locsolgassuk szorgalmasan a szafttal, míg gyönyörű fényesre és pirosra nem sül a csirkénk.
  1. Saláta illik mellé, de burgonyapürével is finom.
Bernicske
Közzétette:

Bernicske





Fokhagymás csirkecombok sörben sütve – egyszerű és nagyszerű recept! :)





A fokhagyma és a rozmaring teszi ízletessé a húsokat. Nagyon könnyű recept, de a végeredmény egyszerűen csodás!
Hozzávalók:
  • 8 csirkecomb
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál rozmaring
  • só, bors
  • 3 dl sör
  • olaj

Elkészítése:


A húsokat megmossuk, átkenjük a fűszerekkel és kiolajozott tepsibe tesszük. A megtisztított fokhagymagerezdeket mellé tesszük és felöntjük a sörrel. 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük. Néha megforgatjuk, hogy egyenletesen átsüljön. Burgonyapürével, vagy zöldséges rizzsel tálaljuk.




Sült császárszalonna házilag recept






Hozzávalók:
  • 1,5 kg bőrös császárszalonna (csont nélkül)
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 babérlevél
  • 1 tk fekete szemesbors
  • 1 kk koriander mag
  • 1 ek só
  • 20 dkg sertészsír a sütéshez


Elkészítése:
A nyers császárszalonnát nagyobb,- vastagabb darabokra vágjuk és egy edénybe téve annyi vízzel felöntjük, hogy épp csak ellepje, feltesszük főni.
A fokhagymáról leszedjük a szárazabb héjakat, keresztben kettévágjuk és a megtisztított vöröshagymákkal és az összes fűszerrel a szalonnák közé tesszük.
Lassú tűzön (épp csak gyöngyözzön) főzzük kb. 1,5-2 órán át, amíg annyira megpuhul, hogy a villa könnyedén beleszúrható legyen.
Tálra szedjük, kicsit hagyjuk leszáradni és magasabb falú serpenyőben ill. wokban szigorúan lefedve (Mert durrog!) bő zsírban szép pirosra sütjük.
Megfordítás előtt levesszük a tűzről és várjunk 1 percet, hogy a sülés kicsit alábbhagyjon!
Paprikával, paradicsommal, savanyúsággal kitűnő “E” mentes reggeli, ill. vacsora alap! :)


Abált hasaalja szalonna Mikibácsitól

Mikibácsi Mikibácsi receptje




címlapabált hasaalja szalonna mikibácsitól

story

Disznóvágást tartottunk hentes szakember segítségével, hogy népes családunk olyan minőségű húskészítményeket fogyasszon, amelyet ízben megszokott. Egy normál és egy mangalica disznót dolgoztunk fel. A megtisztított, perzselt disznó hátáról könnyen le lehet húzni a bőrt, az ember befúrja az ujját a bőr és a szalonnaréteg közé, és már könnyedén fejtheti le a bőrt. (Vesd össze a régi magyar kínzási móddal: Szíjat hasítok a hátadból.) De bezzeg a hasaalja szalonnánál ez tiszta kínlódás, nehezen válik el a bőr a zsírrétegtől. A hentes látványosan nem szereti a szalonnában lévő húsrétegeket kivagdosni, lassan megy, kevés eredménnyel, ez látványosan utált munkafázis. Ezért is fogadta nagy örömmel, hogy a mangalica hasaalji részét én elviszem sütni. Ennek a kevésbé húsos részéből készült az abált szalonna, a húsosabb részek sütését másik receptben mutatom meg. Az eredmény elsőre is biztató, a szakértő zsűri igen gyorsan elfogyasztotta.

hozzávalók / 8 adag



elkészítés

  1. A hasaalja szalonnát négyszögletesre formázzuk kés segítségével. Zománcos, fémfülű lábasba tesszük, felöntjük vízzel, beletesszük a sót, a kétfelé vágott vöröshagymát, szemes borsot. Rátesszük a fedőt, és sütőbe rakjuk. Beállítjuk a sütőt 120C fokra, és kb. 4,5 órát lassan főzzük. A mangalicának egész más a bőrszerkezete, mint a hagyományos sertésnek, tovább kell főzni legalább egy órával. Természetesen gázlángon is lehet óvatosan főzni, de nekem így egyszerűbb volt. Akkor jó, ha a villa könnyedén átszúrja a bőrréteget.
  2. A főzővízben kihűlt szalonnát kiemeljük a lábasból, tetejét késsel bekockázzuk, de a bőrt nem vágjuk át. A résekbe nyomkodjuk a pépesített fokhagymát, vastagon beszórjuk a fűszerpaprikával, és hidegre tesszük. Fontos a kóstolás: Aki sósabban szereti, még utánasózhat.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal




Ha még nem ettél ropogós puha nem “szivacsos” lángost, akkor meg kell kóstolnod ezt a receptet!!





Ropogós, a közepe puha, egyáltalán nem szivacsos. Ennél finomabb lángost még a profi lángossütőknél se lehet kapni.

Hozzávalók

  • Kb. 75 dkg liszt,
  • 1 kocka élesztő+cukor+pici liszt a kelesztéshez,
  • só,
  • kb. 2-3 dl víz,
  • kb.1 ek. étolaj,
  • fokhagymakrém vagy por.

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a vízzel és a cukorral. Majd hozzáadjuk a liszthez, a többi hozzávalót is beletesszük és jól összegyúrjuk (a tésztának ragadósnak kell lennie). 10 percig pihentetjük.
Olajos kézzel kinyújtjuk, kilapítjuk (gombócokat is készíthetünk belőle, ha úgy tetszik), majd forró olajban világosbarnára sütjük. Kb. 10-12 db jön ki belőle, mérettől függően.
Gabriella Schlenk receptje!


Így készül az igazi piacos lángos!





Van két titka, amit sok háziasszony nem tud!
<p
Két dolgot kell megjegyezni: Az élesztőt mindig langyos cukros vízzel futtassuk. Tehát nem tejet használunk! A másik, hogy olajos kézzel formázzuk a lángosokat. Sokan lisztezett gyúrótáblán készítik, ám a liszt az olajban könnyen megég!
Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dl langyos víz
1 csomag élesztő
1 kiskanál kristálycukor
2 kávéskanál só
Először az élesztőt futtatjuk fel. Figyeljünk arra, hogy teljesen sima legyen, egy pici gumó se legyen benne. A lisztbe belekeverjük a sót, majd a közepébe mélyedést készítünk, és oda öntjük az élesztőt. Lágy tésztát gyúrunk belőle. Hagyjuk kelni min. 1 órán át, majd olajos kézzel lángosokat formázunk belőle. Bő olajban kisütjük. Forrón tálaljuk egy kevés zúzott fokhagymával, sajttal, tejföllel.





Tepsiben sült hekk MiCsillától

  •  
Nálunk nem kell ahhoz nyárnak lenni, hogy sült hekk kerüljön az asztalra. Hekket szinte bárhol be lehet szerezni, a szükséges alapanyagok pedig minden konyhában megtalálhatóak. Sütőben sütöm, minimálisra csökkentve az utána történő takarítást. Az élvezeti értékéből ezzel a módszerrel pedig semmit nem veszít. Próbáljátok ki, finom, gyors, egészséges főétel. Jó étvágyat! ?

Hozzávalók

- 3 fő +
  1. 3 db fagyasztott hekk
  2. 5 evőkanál liszt
  3. 1 kávéskanál pirospaprika
  4. ízlés szerint só
  5. szükség szerint étolaj a kenéshez

Elkészítés

45 perc
  1. A fagyott hekket szobahőmérsékleten kiolvasztjuk. Alaposan megmossuk, uszonyait levágjuk, beirdaljuk (sűrűn bevágjuk mindkét oldalát). Bedörzsöljük sóval.


  2. A lisztet a pirospaprikával összekeverjük és megforgatjuk benne a hekkeket.


  1. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket.


  1. Étolajjal megkenjük a hekkeket, csak a felső oldalát.


  1. 180 C fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük, nem kell forgatni. Amikor a bevágások mentén szétnyílik a hús már el is készült.


  1. Akkor jó, amikor a hús szépen leválik a hal gerincéről. Salátával vagy tetszés szerinti körettel tálaljuk. Jó étvágyat! ?









Ezt a képet Varga Endre készítette:
HÁZI FELVÁGOTT CSABAI KOLBÁSZ



Házi Csabai felvágott
Házi Csabai kolbász
Hozzávalók (minden grammban, 10 gramm=1 dekagramm):
Ha picit tévedünk a mértékekkel, nem baj, Csabán is ahány ház, annyi szokás.
Elkészítés:
Az összetevőket alaposan elkeverjük egymással, szorosan betekerjük egy alufóliába vagy sütőpapírba (én téliszalámi vastagságúra készítettem), betesszük egy tepsibe, beleöntünk 1,5 deciliter vizet és 175 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Kitűnően szeletelhető.
Házi felvágott Bodnár Évától:
Házi csirkemell sonka
Fél kg – minden hártyától megtisztított – csirkemell filét aprítógépben (vagy kis lyukú húsdarálón) pépesre őrlünk, hozzáadunk Himalája sót, szárított metélőhagymát, friss petrezselyem zöldet, fehér borst, 2-2 csipet oregánót és bazsalikomot, 2-3 cikkely fokhagymát. Ezekkel a fűszerekkel jól átdolgozzuk, majd egy kevés olvasztott kókuszzsírral megkent, dupla rétegű alufóliára halmozzuk. Kezünkkel tömör rudat formálunk, majd feltekerjük a fóliát, melynek két végét megsodorjuk. A művelet végén olyan lesz, mint egy nagy szaloncukor.
Aki idegenkedik az alufóliától, az készítheti ugyan így sütőzacskóban is, de azt néhány helyen át kell szurkálni, mert a gőz szétnyomja.
Beletesszük egy tepsibe, melléöntünk 1 dl vizet, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kibontva a burokból szeleteljük.
Pár napig eláll a hűtőben, így reggelire, vacsorára több napig fogyaszthatjuk.
Készíthetjük pulykamell filéből vagy szűzpecsenyéből is.
Paprikás csirkemell sonka Skita Anitától
Paprikás csirkemell sonka
Hozzávalók:
  • 2 db csirkemell
  • 1 ek. méz
  • 1 ek. só
  • bors és fokhagymapor ízlés szerint
  • 2 db babérlevél
  • 2 ek. fűszerpaprika
  • 1 tk. füstölt fűszerpaprika
Elkészítés:
A csirkemell filéket félbe vágtam, de nem teljesen, hogy ki tudjam hajtani, akár egy könyvet. Először mézzel kentem be, aztán megszórtam sóval, borssal és fokhagymaporral. Beletettem egy zacskóba és tettem mellé babérlevelet. Az így elkészült csomagocskát betettem a hűtőbe 1 napra (legalább egy éjszakára, de 1-2 napra is…). A pácolódós idő letelte után a filéket hideg vízbe áztattam fél óráig, hogy a felesleges sót kivonjuk belőle. Ezt követően megtörölgettem, sütőzacskóba tettem és feltekertem, mint egy szaloncukrot (jó szorosan). A sütőzacskót pár helyen kiszúrtam… 180 fokos előmelegített sütőbe toltam és 40 percig sütöttem. Ezután kivettem a zacskóból és pár perc pihenés után beleforgattam a paprikaporba. Betettem a hűtőbe és pár óra múlva már lehetett is szelni. Nagyon vékony szeleteket nem sikerült vágnom, de ez nem zavart senkit… smile hangulatjel Ha valaki nem szereti a paprikát, nyugodtan elhagyhatja vagy akár ízlés szerint beleforgathatja másba. Én már készítettem chiliporral és pehellyel (páromnak), de zöldfűszerekkel is.
Kapribogyós csirkemell sonka Németh Melindától
Házi csirkemell sonka kapribogyóval, imádjuk!!!” (Melinda)
Házi csirkemell sonka kapribogyóval
Ezt a képet Alexa készítette:heart hangulatjel
@pinteralexa: “Életem első házi csirkemell sonkája és kenyere!  A sonkát fokhagymával, sóval, borssal és metélőhagymával fűszereztem, végül pirospaprikába forgattam. A végeredmény egy nagyszerű és mennyei sonka lett! Biztos gyakran fogom elkészíteni!
Házi csirkemell sonka
Kriszti is elkészítette a házi csirkemell felvágottat, neki ilyen lett
@szkriszta91: “A bolti elbújhat mögötte!” (forrás: Instagram)
Házi csirkamell sonka
Ezt a képet Szász-Vadász Ünige‎ készítette és elmondása szerint mennyei lett ?
Házi csirkemell sonka
Házi csirkemell sonka
Bacsa Gabriella most sárgarépás- zöldfűszeres ízesítéssel készítette el:
Házi felvágott
Házi felvágott
Ezen a képen Dr. Horváth Csilla színes, saját készítésű alapanyagokból összeállított reggelijét látjátok, amihez ezt írta: „Nem is kell ennél jobb reggeli! Csirkemellsonka házi #szafifree kenyérrel (RECEPT ITT!), zöldségekkel!Így csak jól indulhat a nap!”
Házi csirkemell sonka Szafi Free kenyérrel
Házi csirkemell sonka Szafi Free kenyérrel
Ezt a képet Fábián Marianna készítette a házi mindenmentes csirkemell sonkájáról:
Házi csirkemell sonka
Házi csirkemell sonka
Kuhinkó Vivien is tesztelte a házi csirkemell sonka receptjét. Neki ilyen lett:
Adalék anyagoktól mentes házi felvágott
Adalék anyagoktól mentes házi felvágott
@vis_italis_1 tesztelte, az Ő Instagram képét láthatjuk, ezt írta mellé: „Házi csirkemell sonka. Soha többé boltit!!! Annyira egyszerű és finom!!!”
Tartósítószermentes, gluténmentes házi csirkemell felvágott
Balaton Betti is tesztelte a receptet, az övé ilyen lett:
Házi csirkemell felvágott
Házi csirkemell sonka Szafi Reform fűszerekkel készítve ( Ételízesítő,Füstölt paprika,Füstsó,Kacsasült,Pulyka,Vöröshagyma granulátum,Fokhagyma granulátum,Himalaya só) 3 adagból (750 g csirkemellből) készítettem . Kockára vágtam a csirkemellet,fűszereztem és pár órára hűtőbe tettem . Majd csak a fele mennyiséget aprítógépbe tettem a másik felét meg darabosra hagytam . Végül még melegen pirospaprika + Szafi Reform Füstölt paprika keverékébe megforgattam . Én így a 3x adagot 1 óráig sütőttem . Isteni finom lett ” -írta fotójához Nyitrayné Bakos Annamária (Szafi Reform fűszerek ITT!)
Házi csirkemell sonka
Lovas Barbi is elkészítette és ezt írta fotójához: „Évekkel ezelőtt, amikor találkoztam Szafi blogjával, ez a házi csirkemellsonka volt az első, amibe beleszerettem! Már nagyon sokszor elkészítettem és azóta nem tudok jóízűen megenni egy bolti felvágottat! A különbséget zongorázni lehet! Ez 100% hús, adalékok nélkül!”
Házi csirkemell sonka

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése