2018. október 5., péntek

Trianoni terület rablások 100 év után vissza járnak !!!!





Trianoni terület rablások
100 év után vissza járnak !!!!












Kiszivárgott: akár 500 milliárd forintnyi EU-s pénzbüntetést is kaphat Magyarország




Legrosszabb esetben akár közel 500 milliárd forintnyi pénzbüntetést is kaphat Magyarország a 2014-2020-as EU-támogatásokkal összefüggésben - rajzolódik ki a G7 birtokába került nem nyilvános kormányzati jelentésből. Ez úgy jönne össze, hogy az egyedi szintű projekteknél 103,4 milliárd forintnyi pénzügyi büntetést javasol az Európai Bizottság, amelyet ha elfogadnának a magyar hatóságok, akkor a pénz más projektekre még felhasználható. Emellett viszont rendszerszinten is javasol pénzügyi büntetést a brüsszeli testület, amely a lap által közölt adatok alapján a Portfolio becslései szerint mintegy 380-390 milliárd forint is lehetne, ha ezt az utat választaná a kormány és ez a pénz véglegesen is elveszne az ország számára. 


A G7 által összefoglalt kormányzati jelentés legfontosabb információi saját kiegészítéseinkkel:
  • A magyar hatóságok és a Bizottság közötti viták minden bizonnyal bőven átnyúlnak 2019-re is (a levélváltások időigényesek), korlátozva/kitolva a hazánkba érkező uniós pénzek beáramlását. A viták elhúzódásáról és az emiatt jövő évre átnyúló jelentős brüsszeli átutalásokról múlt héten már volt egy kiszivárogtatás, ami ha helyt álló, jelentősen fokozza az államháztartás idei évi finanszírozását a jelentős itthoni megelőlegezett uniós kifizetések miatt. Erre reagálva a kormány fájdalmas, a nyertes pályázókat is érintő döntéseket hozott, igaz ezzel párhuzamosan az elmúlt hetekben volt egy jelentős brüsszeli átutalás is, ami azt mutatja: nincs rendszerszintű uniós támogatás-felfüggesztési veszély. Ezzel együtt az állam forrásszükségletére utal, hogy devizakötvény-kibocsátás határán áll az ország.
  • Az előző kormány alatt a Miniszterelnökségen belül működő Közbeszerzési Felügyeleti Főosztály (KFF) működését 2015 és 2017 között ellenőrző rendszeraudit azt eredményezte, hogy a KFF irányítási és ellenőrzési rendszerre hármas osztályzatot kapott a négyfokozatú skálán. Ez azt jelenti, hogy nagy hibákkal, éppen csak működik a rendszer. A hármas besorolás miatt a Bizottságnak joga van a brüsszeli kifizetések megszakítására, majd felfüggesztésére, ami potenciálisan az összes Operatív Program elszámolását akadályozhatja. Amennyiben ez bekövetkezik a leginkább érintett kettő programnál (IKOP és KEHOP), akkor idén 600 millió, 2019-ben további 650 millió euró lehívása hiúsulhat meg. Ha az összes Operatív Program erre a sorsra jutna, akkor a nem lehívható összeg idén 2,3 milliárd, jövőre további 4 milliárd euró lenne. Érdemes megjegyezni, hogy idénre a kormány legalább 3,1 milliárd (kb. 1000 milliárd forintnyi) eurónyi uniós forrás lehívását célozza meg egy kormányhatározatban, amelyből eddig idén kb. 1,4 milliárd eurónyi érkezett be az elmúlt hetekben történt átutalással együtt.
  • A hármas besorolással függ össze a jelentés fő újdonsága: a Bizottság rendszerszintű korrekciót is szükségesnek tart, amelynek háromféle módja lehet: vagy az összes uniós támogatású szerződést egyenként át kell vizsgálni, vagy reprezentatív mintavétellel megbecsülni a szabálytalanságok hatását, vagy el lehet fogadni a Bizottság által megállapított 10 százalékos átalánykorrekciót. Az első módszernek óriási az erőforrás- és időigénye, a második módszertanát pedig jóvá kell hagyatni az ellenőrző szervekkel.
  • A harmadik mód azt jelentené, hogy a 10 százalékos korrekciót minden, a KFF ellenőrzésen már átesett eljárásra alkalmazni kellene. Az érintett szerződések eredetileg becsült összege mintegy 4500 milliárd forint (!), a tényleges érték eltérhet ettől a nagyságrendi becsléstől. Arról nincs szó a dokumentumban, hogy ebből mekkora lehet az unió által finanszírozott rész, amelyre a 10 százalékot vetíteni kell, de a Portfolio abból indul ki, hogy a legtöbb uniós projektnél az uniós támogatás aránya 85%, így 3825 milliárd forintnyi vetítési alapnál a 10%-os korrekció 382,5 milliárd forintot adna. Ez a rendszerszintű korrekció a szabályok szerint később már nem lenne felhasználható az ország számára, azaz véglegesen elbuknánk a 2014-2020-as ciklus forrásaiból.
  • A rendszerszintű korrekció mellett az egyedi projekteknél is megállapított korrekciókat a Bizottság. Ez azt jelenti, hogy a 29 vizsgált közbeszerzés közül 25-ben súlyos szabálytalanságokat azonosított. Köztük 6 rendszerszintűt, amelyeket a KFF nem észlelt időben. Az egyedi projektek hibái miatt a Bizottság által kért pénzügyi korrekció 103,4 milliárd forint, tehát ezekre ennyivel kevesebb uniós forrás kifizetését javasolja (amelyet más projektekre még fel lehet használni). A cikk szerint az ellenőrzött mintában szereplő szerződések teljes értékének 10,6 százaléka a korrekció mértéke, ami azt jelenti, hogy az ellenőrzött minta értéke 972 milliárd forint és ezekről a számokról korábban már volt szó a nyári értesülések között.
  • A kormány minden bizonnyal az uniós jelentéstervezetben szereplő megállapítások megcáfolására, a korrekció kiszabásának elkerülésére, illetve mérséklésére törekszik, de a levélváltások és a hosszú procedúra időigényes. Ezért a cikk szerint valószínűbb, hogy inkább megállapodásra törekedne Magyarország mind az egyedi, mind a rendszerszintű megállapításokkal kapcsolatban. A Portfolio információi is ebbe az irányba mutatnak: a háttérben már számos vitás kérdésben sikerült előrelépni a rendezés irányába (ami egyúttal pénzügyi korrekciók bevállalását is jelenti).
  • A KFF rendszerauditjából következő rendszerszintű korrekció, illetve az egyedi projektekből eredő egyedi pénzügyi korrekciók mellett van egy másik potenciális pénzügyi veszélyforrás is, ahogy arra a Portfolio is számos alkalommal felhívta már a figyelmet: az Európai Bizottságnak a magyarországi pályázati rendszer másik kulcsfontosságú ellenőrző szervével, az EUTAF-fal is gondja akadhat.Ennek a szervezetnek az ellenőrzése idén tavasszal volt, és a cikk szerint izgulhatunk, hogy milyen besorolást kap majd az EUTAF ebben a vizsgálatban. Ha rosszat, akkor a helyzet rendezéséig teljes mértékben felfüggesztenék az uniós források kifizetését, egészen addig, amíg minden vitás kérdést nem rendeznek.
  • A G7 által megismert dokumentum a követendő kommunikációra is javaslatot tesz. Ugyan az üggyel kapcsolatban szóvivői tájékoztatót, közleményt vagy sajtótájékoztatót nem javasolnak, egy szükséghelyzetben bevethető politikai kommunikációs üzenetről azért lehet olvasni a dokumentumban. Eszerint "a bevándorláspárti uniós vezetők évek óta következetesen próbálnak nyomást gyakorolni hazánkra, hogy engedjünk a tömeges illegális bevándorlás kérdésében. Ennek érdekében az uniós fejlesztési források megvonását is felhasználnák hazánk ellen eszközként."


Címlapkép forrása: Ben STANSALL / AFP



Megszólalt a kormány az EU-pénzekről: nagy átutalások jöhetnek a következő hónapok

Miután reggel kiszivárgott egy nem nyilvános kormányzati anyag arról, hogy egyes uniós projekteknél 103 milliárdos pénzbüntetés, rendszerszintű problémák miatt pedig további akár 390 milliárdos EU-s pénzvesztés is várhat Magyarországra, kiadott egy közleményt a Miniszterelnökségi Sajtóiroda. 

Ebben leszögezik, hogy nincs alapja az EU-források elvesztésének, illetve amint azt a Portfolio már a reggeli cikkben jelezte: folyamatosak az egyeztetések a vitás kérdésekről és amint fogalmaztunk: "a háttérben már számos vitás kérdésben sikerült előrelépni a rendezés irányába". Éppen utóbbi miatt a Sajtóiroda azt vetíti előre a közleményében, hogy a következő hónapokban további jelentős összeg folyósítása várható Brüsszelből.Utóbbi bizonyára jól jön majd a magyar államháztartásnak, amely az első 8 hónapban 1388 milliárd forintnyi uniós támogatást fizetett ki idehaza megelőlegezve a nyerteseknek, míg Brüsszelből csak 183 milliárd forint érkezett be. Aztán szeptemberben kb. 260 milliárd forintnyi további átutalás érkezett.

A Reuters a reggeli lapértesülés kapcsán megkereste az Európai Bizottság szóvivőjét is, aki azt mondta:
nem kommentálunk kiszivárogtatásokat és a Bizottság auditmunkája nem nyilvános.

Arra pedig egyébként nem válaszolt a szóvivő, hogy mikor rendeződhetnek a magyar hatóságok és a Bizottság közötti elszámolási viták. Márpedig az időzítés elég lényeges lenne abból a szempontból, hogy év végéig még megérkeznek-e a pénzek és így a deficit visszaesik-e, illetve a kibocsátott államadósság is, vagy nem. Utóbbi ugyanis oda vezethet tartósan gyenge, vagy tovább gyengülő forint mellett (és a ma kibocsátott devizakötvény mellett), hogy esetleg elvéti Magyarország az alkotmányos adósságszabályt, azaz tavalyról idén év végére nem tudna GDP-arányosan legalább 0,1%-ponttal csökkenni az adósságráta.

A Sajtóiroda közleménye emlékeztet arra is, hogy a korábbi modell (kiszervezték sok közbeszerzés ellenőrzését) megváltozott és újra minisztériumi erőforrásokból történik a közbeszerzések ellenőrzése. A közleménybe egyúttal egy régi, még a 2007-2013-as, nem pedig a most szóban forgó 2014-2020-as ciklushoz tartozó elszámolási vitára is visszautal a tárca. A közleményt az alábbiakban változtatás nélkül közöljük:
Minden alapot nélkülöző valótlanság, hogy Magyarország EU-s forrásokat veszíthet. Az uniós támogatások elszámolása és térítése folyamatos, a következő hónapokban további jelentős összeg folyósítására számítunk Brüsszelből. Az Európai Bizottsággal, ahogy eddig, most is folyamatosak az egyeztetések.

A közbeszerzésekre és az uniós fejlesztési források elosztására vonatkozó szabályozás Magyarországon a legszigorúbb, a felügyeletet tovább erősíti, hogy a közbeszerzések központi ellenőrzése külső erőforrás igénybevétele helyett a jövőben elsősorban belső erőforrásból, a Miniszterelnökség Közbeszerzési Felügyeletért Felelős Helyettes Államtitkárságának feladata lesz.

Minden idők legnagyobb korrupciós botránya a 4-es metróberuházás, az uniós pénzek harmadát (167 milliárd forintot) elcsalták, ellopták és a felelősség egyértelműen Gyurcsányt és a szocialistákat terheli. Az ügyben büntetőeljárás van folyamatban.



Ismét drasztikusan emelkednek az árak – itt a lista!

Írta:
2018. szeptember 24.


kép. archivum.kanizsaujsag.hu
Az Orbán-kormány ismét lenyúzza rólunk még azt a bőrt is ami nincs!
Az év végéig átlagosan 10-12 százalékkal emelkednek a legfontosabb élelmiszerek, mint a sertés- és baromfihús, kenyér, tej és tejtermék árai – írja a Népszava. A sertéscomb például kilónként 120-130, a sertéskaraj 150-180, a csirkeszárny 70-100, a csirke mellfilé 150-160 míg a kenyér minőségtől, fajtától függően 25-80 forinttal lehet drágább. Az UHT és az ESL tej ára egyelőre nem változik, mert azok jövő januártól 5 százalékos áfakörbe kerülnek, így akkor lesz egy érezhető drágulás.
Az 5 százalékos áfakört 2015-ben vezették be, de annak hatása ami abszolút nem érezhető. A sertéscomb kilója jelenleg 1210 forint, ez az elmúlt 2,5 évben 16 százalékos drágulást jelentett.
Az áremelkedésnek több oka is van: több mint 10 százalékkal kevesebb búza termett az idén, az időjárás sem Magyarországon, sem Európában nem kedvezett a termésnek; drága a takarmány; növekedtek a költségek (áram, üzemanyag, bérek).
A béremelkedésre egy mondat erejéig azért kitérnék, a Fidesz-KDNP folyamatos hazudozása mellett az elmúlt 2 évben egy petákkal sem keresnek a magyarok sehol sem többet Magyarországon, mert a gazdasági mutatók katasztrófálisak, a forint borzasztóan gyenge, és rengeteg bevezetett adó után, sehol nem emelkedtek szinte a fizetések.
kép. sashalmipiac.hu







Megvan Diana hercegnő gyílkosa



Írta:
 -
2018. július 25





kép. zaronews.world

Diana hercegnő volt a valaha élt egyik legnagyobb formátumú ember az angol királyi család történetében. Váratlan halála aztán annyira hirtelen jött, hogy különféle összeesküvések és rémtörténetek egész sorát szülte, melyek egy jó része a mai napig él.
A mindenki által csodált és szeretett Diana a hivatalos verzió szerint súlyos autóbalesetet szenvedett 1997. augusztus 31-én. Párizsban, az Alma-rakpart közúti aluljárójában, szeretőjével, az egyiptomi Dodi al-Fayeddel és gépkocsijuk vezetőjével együtt ültek az autóban, ami totálkárosra roncsolódott. Az MI5 korábbi volt titkos ügynöke végül megtörte a csendet, legalábbis elmondott egy történetet.
Mindezt úgy, hogy tudta, hogy már neki nincs sok hátra, de megesküdött rá, hogy csakis az igazat állítja Diana halálával kapcsolatban, ami szerinte egyáltalán nem az volt, aminek látszott.
Egy bizonyos John Hopkins nem mást állított, mint azt, hogy ő volt az, aki meggyilkolta Diana hercegnőt azon a fülledt nyári estén. Az akkor 80 éves öregúr 38 évet húzott le a brit titkosszolgálatnál, és különféle divíziókba volt beosztva az évtizedek alatt.
Utolsó megbízatásai keretében többször kellett olyan politikailag a királyi család és mások számára zavaró elemeket – embereket – kiiktatnia, akik halálát ma balesetként, vagy öngyilkosságként ismeri a világ.
Elmondta, hogy egy nap Diana hercegnő elleni meggyilkolási kísérletet adtak neki misszióul, amikor nem akart hinni a fülének.
Az egész arról szólt volna, hogy Diana hercegnőt likvidálják, és balesetnek álcázzák, ahogyan az a valóságban is megtörtént tehát sikerrel járt a titkos küldetés John Hopkins szerint, aki azt is hozzátette, hogy különösen nehéz volt a küldetés számára, mivel azelőtt sohasem ölt nő.
A FŐNÖKÖM AZT MONDTA, HOGY MEG KELL HALNIA!”
állítva, és azt is elmondta, hogy maga Fülöp herceg volt a megrendelő. Nem volt szíve megtenni, de mégis megtette a királyi családért és Angliáért.
A volt MI5 ügynök szerint a királyi családnak és Fülöp hercegnek már rég nem tetszett az, amit Diana művelt, és a férfi, akivel összejött, és megházasodott, pedig egyenesen nemzetbiztonsági kockázatként csillant fel a szemükben. Egyszerűen nem hagyhatta a királyi család, hogy ez megtörténjen.
John Hopkins állításai egyébként egybevágnak azzal az elmélettel, miszerint a brit titkosszolgálat segédkezett Diana balesetének meredezésében. Hogy igaz volt-e, amit a férfi állított, talán sosem derül ki, hacsak valaki nem szivárogtatja ki a hét lakat alatt őrzött, Dianáról szóló dokumentumokat valamelyik sötét fiók mélyéről…
olkt.hu/BBC
kép. zaronews.world
Megdöbbentő vallomást tett!



Brutálisan kifosztja a népet az Orbán-kormány!

Írta:
2018. szeptember 15

kép. olkt.hu
Brutálisan drágult néhány alapélelmiszer a boltokban Szeptember 3-tól, aki eddig nem tudta annak leírnám most totálisan.
A számok katasztrófálisak és egyben elkeserítőek, miközben a fizetések nem emelkedtek és mondjuk őszintén a béka segge alatt vannak az uniós normához képest!
Júliusban a fogyasztói árak átlagosan 3,4 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Az elmúlt egy évben a járműüzemanyagok, valamint a dohányáruk ára nőtt jelentős mértékben.
Az élelmiszerek ára 3,6 százalékkal emelkedett, ezen belül a vaj, vajkrém 9,7, a száraztészta 9,2, a tejtermékek 7,2, a tojás és a liszt 7, az idényáras élelmiszerek (burgonya, friss zöldség, gyümölcs) 6,8 százalékkal drágult, a cukor 23,5 százalékkal olcsóbb lett. A legnagyobb mértékben, átlagosan 7,5 százalékkal az egyéb cikkek (gyógyszerek, járműüzemanyagok, illetve lakással, háztartással és testápolással kapcsolatos, valamint kulturális cikkek) ára nőtt, ezen belül a járműüzemanyagokért 17,8 százalékkal kellett többet fizetni. A szeszes italok, dohányáruk ára átlagosan 5,3, ezen belül a dohányáruké 7,5 százalékkal nőtt. A szolgáltatások ára 1,6 százalékkal emelkedett. A háztartási energia 1,5 százalékkal drágult, ezen belül a tűzifa ára 13,3, a palackos gázé 7,2 százalékkal nőtt, az elektromos energia, vezetékes gáz és távfűtés ára nem változott. A ruházkodási cikkekért 0,7 százalékkal többet, a tartós fogyasztási cikkekért 0,1 százalékkal kevesebbet kellett fizetni.
1 hónap alatt, 2018. júniushoz viszonyítva:
A fogyasztói árak átlagosan 0,3 százalékkal nőttek. Az élelmiszerek ára 0,1 százalékkal mérséklődött – meghatározóan az idényáras élelmiszerek (burgonya, friss zöldség, gyümölcs) árának 2,6 százalékos csökkenése miatt -, ez utóbbi csoport nélkül számítva az élelmiszerek ára átlagosan 0,3 százalékkal nőtt. A fogyasztási főcsoportok közül a legnagyobb mértékben, 1 százalékkal a tartós fogyasztási cikkek ára emelkedett, ezen belül a járművek 1,9 százalékkal drágultak. A szolgáltatások ára 0,9, ezen belül a nyári főszezonból adódóan az üdülési szolgáltatásoké 6,8 százalékkal emelkedett. Az egyéb cikkek 0,4, ezen belül a járműüzemanyagok 0,9 százalékkal drágultak. A szeszes italok, dohányáruk és a háztartási energia ára egyaránt 0,1 százalékkal emelkedett. A nyári kiárusítások következtében a ruházkodási cikkekért 2,4 százalékkal kevesebbet kellett fizetni.
2018. január-júliusban az előző év azonos időszakához képest:
A fogyasztói árak átlagosan 2,5 százalékkal nőttek és ezek még tovább nőnek!
Meddig tűritek még ezt a kizsigerelést kedves olvasóink? Meddig?




Beszarás…Farkas Flóri és a Nemzeti…izé (de mi csak nevezzük lopásnak) :D

Írta:
2018. október 2.
Az OCÖ elnöki pályázatának 1. sz. melléklete
1957-ben születtem a Csertebagvas melletti Romhányó tanyán. Szüleim a világháború előtt nincstelen mezőgazdasági idénymunkások voltak. 1945-ben 12 hold szántót kaptak az új hatalomtól, de soha nem feledték a megszálló szovjet hordák rémtetteit. Családi otthonunk takaros tisztaszobájában hímzett falikép hirdette a nemzedékek során megszentelt életparancsot: TISZTASÁG ÉS TISZTESSÉG – erről tanultam meg olvasni az első betűket. 1968-ban kaptam meg az ELTE Bölcsészettudományi Karán a statisztikus és közgazdász tanári diplomát. Az egyetemen kerültem kapcsolatba az ellenállási mozgalommal, és 56-os forradalmár múltamra tekintettel (erre még visszatérek) hamarosan megkaptam az első feladatot: KISZ-titkári beosztást vállaltam. Az egyetem elvégzése után a képzettségemnek megfelelő munkát vállaltam a 43. sz. Építőipari Vállalatnál. Számos kiemelt beruházáson dolgoztam Hazánk javára. Mivel éreztem, hogy a beosztott talicskás munkánál többre vagyok hivatott, illegális ellenálló társaim biztatására beiratkoztam a dörgeműzei mezőgazdasági szakközépiskolába, ahol 1973-ban sikeres érettségi vizsgát tettem. Ezután kapcsolódtam be a cigányság felemelését zászlajára tűző mozgalomba, amit azóta is élethivatásként űzök. 1995-ben az előírt végzettség hiányában nem lehettem országgyűlési képviselőjelölt, ezért felvételemet kértem általános iskolai utótanulmányokra. Miután 2005-ben bemutattam a 7. osztályos bizonyítványba írt bejegyezést, miszerint „8. osztályba léphet”, 2006-ban elnyertem a megérdemelt képviselői helyet az Ország Házában.
Mozgalmi múltamról röviden:
Mióta az eszemet tudom, mindig a cigányság érdekképviselete lebegett a szemem előtt. Első hőstettemet akkor hajtottam végre, amikor 1944 augusztusában a radvadévényi állomáson a cigányokat deportáló vonat elé feküdtem életemet annak köszönhetem, hogy a vonat másik vágányon robogott el. 1956 október 25-én a helyi forradalmi bizottság ifjúsági tagozatának elnöke lettem. A november 4-én bekövetkezett szovjet orvtámadás után fegyvertelenül álltam a behatoló tankok elé, de kikerültek. Hazafias magtartásomért meghurcoltak, a tömeggyilkos Kádár-rendszerben sorozatosan állítottak bíróság elé lopás, csalás és sikkasztás hamis vádjával. Vesszőfutásomnak Göncz Árpád köztársasági elnök kegyelmi határozata vetett véget, de az igazi kárpótlást az jelentette számomra, amikor a Partizánszövetség elnökétől megkaptam a „Visszamenőleges ellenálló” emlékérmet. Azóta dolgozom független politikusként.


Nyílt levél Dr. Balogh János r. vezérőrnagy Országos rendőr-főkapitánynak a kilakoltatások miatt!

Írta:
 -
2018. október 1.

Nyílt levél Dr. Balogh János r. vezérőrnagy Országos rendőr-főkapitánynak a kilakoltatások miatt!

Írta:
 -
2018. október 1.




Dr. Balogh János rendőr vezérőrnagy országos rendőrfőkapitány./Kép. police.hu
A rendőrség maradjon távol a kilakoltatásoktól!
Hajnáczki Csaba nyílt levele.
Címzett: Dr. Balogh János r. vezérőrnagy Országos rendőr-főkapitány
Küldő: Hajnáczki Csaba 8080 Bodmér Vasvári P. u. 36/a
Tárgy: Felszólítom Balogh János r. vezérőrnagy Országos rendőr-főkapitányt, hogy azonnali hatállyal szűntesse meg a bírósági végrehajtási eljárásokban a kilakoltatásokhoz nyújtott rendőrségi részvételt, és a rendőrség ne vegyen részt emberek otthonaikból való kilakoltatásában.
Indokolás:
Kopácsi Sándor r. ezredes igen nehéz helyzetben 1956-ban Budapest rendőr-főkapitányaként EMBER és RENDŐR is tudott maradni a szó legnemesebb értelmében, szem előtt tartotta a társadalom érdekeit, és megvédte a rendőrség becsületét is. Miközben Budapesten véres események zajlottak, Kopácsi Sándor Budapest rendőr-főkapitányaként nem hajtott végre politikai utasítást és nem fordította a rendőrséget a civil lakosság ellen, és eközben még a véres cselekmények elől menekülő államvédelmis embereknek is menedéket nyújtott a rendőrségen.
Kopácsi Sándor már 1953-tól azon dolgozott, hogy az általa irányított rendőrséget külön válassza a politikai irányítástól, és ezzel Kopácsi Sándor lerakta a politikailag független rendőrség alapkövét Magyarországon, és az általa képviselt szellemiség iránymutató a tisztességes rendőri magatartáshoz.
Ma Magyarországon tömegesen lakoltatnak ki embereket, családokat otthonaikból bírósági végrehajtási eljárások során, a rendőrség aktív közreműködésével. A végrehajtások során kilakoltatottak túlnyomórészt a devizahitelek csapdájába került emberek.
A lakosság tömeges méretű eladósodását a politika tudatosan hozta létre. Előbb a politika létrehozta annak törvényi elemeit, hogy az eladósodott emberek a bírósági végrehajtók szabad prédái lehessenek, majd ezután rászabadította a devizahiteleket a tájékozatlan emberekre, és ezzel emberek tömegeit a deviza és más adósságok csapdájába csalta.
MAGYARORSZÁGON A POLITIKA EMELTE TÖRVÉNYI SZINTRE A LAKOSSÁG KIFOSZTÁSÁT!
1956 október – novemberében Kopácsi Sándor Budapest rendőr-főkapitánya a társadalom érdekeit szem előtt tartva megőrizte a rendőrség becsületét – viszont ma azzal, hogy a rendőrség közreműködik a bírósági végrehajtási eljárásokban, emberek, családok otthonaikból való kilakoltatásában, ezzel Balogh János Országos rendőr-főkapitány aláássa a rendőrség becsületét, és még tovább növeli a demoralizálódást a rendőri állomány soraiban.
A rendőrség alapvető feladatai három fő csoportba tartoznak:
Bűnüldözés
Közlekedés rendjének fenntartása
Közrend védelme
A CIVIL LAKOSSÁG OTTHONAIKBÓL VALÓ KILAKOLTATÁSA NEM RENDŐRSÉGI FELADAT!
Nyílt titok, hogy vannak korrumpálódott rendőri vezetők, így nyilvánvaló, hogy némely rendőri vezetők a végrehajtási eljárásokból is hasznot húznak, és ezért érdekeltek abban, hogy a kilakoltatások rendőrségi részvétellel folyjanak. Viszont a civil társadalom érdekeinek védelme, és a rendőrség becsületnek megőrzése előrébb való dolog korrupt rendőri vezetők anyagi haszonszerzésénél!
Kopácsi Sándor Budapest rendőr-főkapitánya 1956 október – novemberében azzal, hogy tisztességes rendőri magatartást folytatott és nem politikai utasításokat követett, emberi életeket mentett. Civileket, rendőröket, államvédelmiseket óvott meg a haláltól. Viszont ma Magyarországon a kilakoltatástól rettegő, reményt vesztett emberek közül számosan menekülnek öngyilkosként a halálba. Balogh János Országos rendőr-főkapitány azzal, hogy rendőri segítséget nyújt kilakoltatásokhoz, embereket taszít öngyilkosságba. A rendőrség legelemibb feladata olyan körülmények fenntartása, ahol az emberi élet megóvása lehetséges, és nem az emberi élet kilátástalanságba taszítása a rendőrség feladata.
Mindezek miatt, a társadalom érdekeire figyelemmel:
FELSZÓLÍTOM Balogh János Országos rendőr-főkapitányt, hogy azonnali hatállyal szűntesse meg a rendőri közreműködést a bírósági végrehajtásokban a kilakoltatásoknál!
FELSZÓLÍTOM Balogh Jánost, hogy Országos rendőr-főkapitányként törekedjen a rendőrség becsületének megőrzésére, és ne adjon utasítást emberek, családok kilakoltatásban való részvételre, mert ez szégyent hoz a rendőrségre!
FELSZÓLÍTOM Balogh Jánost, hogy Országos rendőr-főkapitányként tagadjon meg minden olyan politikai vagy egyéb utasítás végrehajtását, amely eladósodott emberek otthonaikból rendőri segédlettel való kilakoltatására irányul. A rendőrség ne segédkezzen emberek, családok otthonaiktól való megfosztásában! A rendőrség feladata a lakosság életének, értékéinek védelme, és nem a lakosság kifosztása a rendőrség feladata!
Kelt.: Bodmér. 2018. szeptember. 11. Hajnáczki Csaba
állampolgárjogi aktivista

Letiltották Bod Péter Ákos cikkét, mert túl kritikus volt az Orbán-kormánnyal – Itt megtalálod

Működik a fideszes cenzúra, csak a hülyék és a talpnyalók maradhatnak a végére.
Túl kritikus volt az állami járadékelvonással a Századvég folyóirat utolsó lapszáma, ezért lefejezték a teljes vezetőségét, a lapot pedig eltüntették az internetről.
hvg.hu elérte Bod Péter Ákos volt jegybankelnököt, akinek az írása kiverte a biztosítékot a Századvég folyóirat kiadójánál, és emiatt hullottak a fejek a mérsékelt konzervatív lapnál.
Bod elmondta: társaival egy éve kaptak felkérést az állami járadék témakörében megírandó tanulmányokra, olyan szerzők, mint Mihályi Pétervagy Szelényi Iván. Mindannyian elég markáns véleményt fogalmaztak meg.
Fél év után most visszakapta az írást egy levéllel, amelyben a szerkesztőség visszadobta azt.
Bod írása egy szakszöveg, amely a járadék témájában olyan megállapításokat tesz, hogy az állam beavatkozása a gazdaságba a járadékok elvonásával, majd újraelosztásával torzítja a piacot, drágítja a termelést, csökkenti a hatékonyságot és a teljesítményt, vagyis károkat okoz. Az ilyen gazdasági filozófia keleten működik és működhet, de EU-s keretek között kétséges.
Bod Péter Ákos azt nyilatkozta:
25-30 éve nem volt olyanra precedens, hogy visszadobták volna egy tanulmányát.
A teljes letiltott lapszámot itt találod.






Botrányos, amit Orbán csahos kutyái mondtak a luxusrepülőzést leleplező oknyomozókról (+videóval)



A múlt hét legnagyobb botránya volt, hogy az Átlátszó.hu megírta: Orbán Viktort egy állami közbeszerzéseken milliárdossá váló üzletember repteti focimeccsekre a magánrepülőjével.
Az ügyben Hollik István már komplett hülyét csinált magából az ATV stúdiójában (videó itt), a DK feljelentést tett hivatali vesztegetés miatt (bővebben itt), Orbán pedig tegnap vigyorogva mondta a Parlamentben, hogy ezentúl is így fog járni focimeccsre (videó itt).
Orbán luxusrepülőzése természetesen téma volt az EchoTV Sajtóklubjábanis, csak nem úgy.
A feketeöves Fidesz-talpnyalók nem azzal foglalkoztak, hogy a miniszterelnök magánrepülőzése és a többiek jachtozása komoly korrupciógyanúra ad okot, hanem hogy miért és hogyan készítette az Átlátszó ezt az összeállítást.
Huth Gergely a miniszterelnök lefotózása miatt aggódott:
Orbán Viktor egy focimeccsről visszajövet leszáll egy repülőgépről, és lesifotósként lefényképezik, abban a kézben egy fegyver is lehetett volna.”

.
Bencsik András szerint az Átlátszó oknyomozói hazaárulók:
Nem szabad eltűrnünk. Tehát ezt az aljas áztatást, ez tényleg hazaárulás, ezt nem szabad eltűrnünk.”



Abban a kézben egy fegyver is lehetett volna

Ez tényleg hazaárulás, ezt nem szabad eltűrni



.
Huth Gergely és Bayer Zsolt pedig azon fantáziáltak, hogy ha az amerikai elnököt akarná valaki “megfigyelgetni”, akkor az az ember már nem is élne”.

.
Amerikában már nem élne, aki az elnököt akarná megfigyelgetni
https://coub.com/view/1fcoo9


Tehát ez lenne a kívánatos irány? Hogy aki újságíróként a munkáját, a hatalom ellenőrzését végzi, az ne is éljen?






Ami jár, az jár - Állami milliárdokból épül Lezsák Sándor birodalma



Magyar Krisztián
2016/28. (07. 14.)
0
Tizenkétmilliárd forintot költ az állam a Lezsák Sándor és felesége alapította Lakitelek Népfőiskolára, ahová sok más mellett szállodát, strandot, lovardát, sportcsarnokot és egy múzeumot is építenek – utóbbit a tiltott pálinkafőző eszközöknek. A népfőiskola veszi át a Nemzeti MűvelődA Budapesttől valamivel több mint 100 kilométerre található Lakitelek határában működik csaknem huszonöt éve az MDF-alapító, jelenleg a Fidesz-frakcióban ülő országgyűlési képviselő Lezsák Sándor népfőiskolája. A Kárpát-medencei népfőiskolai hálózat kiépítését és vezetését is magára vállaló, mélyen átideologizált intézmény az utóbbi években jelentős építkezésekbe kezdett. Van is miből, hiszen a közelmúltban hatalmas mennyiségű közpénz vándorolt a népfőiskolához, sőt 2020-ig akár 12 milliárdot is kaphat az államtól arra, hogy formába öntse az országgyűlési alelnök Lezsák Sándor évtizedes álmait. (Lezsák politikai pályájáról korábban lásd: Már búcsúját vesziMagyar Narancs, 2004. november 4.)

Fotó: Sióréti Gábor

Van miből felújítani





Már a második Orbán-kormány is támogatta a népfőiskolát, de igazából 2014-től ömlik a közpénz Lezsákékhoz. Míg 2010-ben nem kaptak közvetlen állami támogatást és 102 millió forintos pénzügyi hiánnyal zárták az évet, addig 2011-ben 330 millió landolt náluk a központi költségvetésből, így adósságaikat is le tudták faragni. 2012-ben és 2013-ban 300-300 millió forintot kapott a lakiteleki intézményt működtető Népfőiskola Alapítvány az állami büdzséből. A 2014-es jelentésben már szerepelnek a beruházásokra folyósított összegek is; az év végéig 1,5 milliárd forint került az alapítványhoz. 2016 közepéig ezzel együtt összesen 2,6 milliárd forintot használhattak fel abból a pénzből, amely az Emberi Erőforrások Minisztériumán keresztül került Lakitelekre a központi költségvetésből. Tavaly és tavalyelőtt a Miniszterelnökség is adott 40-40 millió forintot – úgy tudjuk, Lázárék idén már nem lesznek ilyen bőkezűek, de nem kell aggódni, a Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint 2016-ban összesen 3,3 milliárd, 2017-ben pedig 7,7 milliárd forintot biztosít a költségvetés a Lakitelek Népfőiskolának.
Strand, kemping, Hungarikum Hotel
A jelenleg 67 főállású és 11 megbízási szerződéssel foglalkoztatott munkatárssal működő népfőiskola felújításának előkészületei hivatalosan 2013-ban indultak. Megjelentek az első kiírások – azóta a szerződésmódosításokkal együtt 41 tétel szerepel a közbeszerzési értesítőkben –, és az országgyűlési alelnök is ekkor jelentette be, hogy kiemelt állami beruházás keretein belül újul meg az intézmény. A gőzerővel épülő, kopjafákkal és szobrokkal teli komplexumban nemrég Lezsák Sándor vezetett minket körbe. Az egyedi tárlatvezetésen láthattuk, ahogyan a táncteremnek is otthont adó Széchenyi-ház majdnem teljesen elkészült, csakúgy, mint a népfőiskola irodája, a saját nyomdának és kiadónak helyet adó épület vagy a tanuszoda és a hozzá tartozó kis termálfürdő is. A népfőiskolán – amely nemrég kibővült egy 25 hektáros területtel, amit a szeged-csanádi püspökség ajánlott fel tartós használatra – jól haladnak a munkálatok a közel száz főre tervezett vendégháznál, és dolgoznak a hat darab, egyenként ezer négyzetméteres üvegház melletti terményfeldolgozón is. A beruházás részeként átépítik a Tisza vendéglőt és kollégiumot, a kápolnát, továbbá a Bolyai-házat, amelynek emeletén vendégszobák, alsó részében pedig a Rendszerváltó Archívum található Lezsák Sándor saját gyűjteményével. Hamarosan nekiállnak a lovarda és a fedett sportcsarnok építésének, de készül az a hely is, ahol tiltott pálinkafőző eszközöket fognak bemutatni. Átszabják továbbá a jurtatábor környezetét, de készül a Nimród Szabadidő- és Tájpark is.

Fotó: Sióréti Gábor




A most megújuló tanuszodától és termálfürdőtől néhány tíz méterre strandot építenek egy nagy kempinggel és gyógyászati központtal; két termálkút is van, az azokból feltörő víz jelenleg minősítés alatt áll, van rá esély, hogy megkapja a gyógyvíz besorolást. Innen nem messze húzzák fel a 92 ágyasra tervezett, négycsillagos Hungarikum Hotelt, amelyet ha átadnak, az összes többi szálláshellyel együtt egyszerre ötszáz embert tud elszállásolni a népfőiskola. A Hungarikum Bizottság egyik tagjaként is dolgozó Lezsák Sándor külön kiemelte, hogy önellátók szeretnének lenni, vagyis az üvegházakban és a használatba kapott földeken megtermelt, továbbá a környék kistermelőitől beszerzett alapanyagokból a komplexum saját maga biztosítja a vendégek étkeztetését – erre az utóbbi években is törekedtek már.

Fotó: Sióréti Gábor




A közbeszerzési adatokból egyebek közt kiderül, hogy a tanuszodát 110 millióért, a nyomdaépület, a hűtőház, zöldségfeldolgozó építési és a vendégház felújítási, bővítési munkáit 636 millió forintért vállalta a nyertes vállalkozó. A Hungarikum Hotel kivitelezésére még nem szerződtek senkivel, januárban 42 millió forintért bíztak meg egy építészirodát a tervezésével.
Amikor rákérdeztünk Lezsák Sándornál arra, hogy sikerült kilobbiznia ennyi állami támogatást, először elmesélte, hogy az 1992-es alapítás során és azt követően jó darabig maga gründolta a pénzt a népfőiskolára. Az első Orbán-kormány alatt nem kapott jelentősnek mondható támogatást, Gyurcsányék idején pedig majdnem kölcsönt kellett felvenni, de egy magánadomány kihúzta őket a csávából. „A második Orbán-kormány hivatalba lépé­sétől aztán természetes volt, hogy kapunk segítséget” – hangsúlyozta a népfőiskola alapítója, aki a gigaberuházás jelentős részét saját maga álmodta meg, az ő elképzeléseit öntik formába a szakemberek. Faggattuk Lezsák Sándort arról is, hogy kinél házalt ezért a hatalmas támogatásért, de nem kaptunk egyértelmű választ, azt azonban elmondta, hogy Orbán Viktorral két-három éve beszélt a fejlesztésekről.
Közművelődés a pusztában
A közelmúltban az is kiderült, hogy a 12 milliárdos beruházáson túl Lakiteleken egy másik fejlesztés is elindulhat: az idén megszűnő Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) feladatait a népfőiskola, pontosabban az általa felügyelt nonprofit kft. veszi át. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) alá tartozó NMI – és jogelődei – közel hetven éve a magyar közművelődés országos központja, és több éve hozzá tartoznak a megyei közművelődési irodák is. Az NMI működteti a teljes magyar közművelődési intézményrendszert, képezi a közművelődési, kulturális területen dolgozó szakembereket, de vele, illetve a területi irodákkal köt szerződést a mintegy hatezer kulturális közfoglalkoztatott is. Az Emmi tájékoztatása szerint 2015-ben a Nemzeti Művelődési Intézet 1,22 milliárd forint központi támogatást kapott, ebből szakmai programokra 448,5 millió forintot fordított; országosan 678 településen 2310 szakmai programot szervezett, a munkatársak tavalyi létszáma 173 fő volt. Sok más mellett ez kerül át Lezsák Sándorék felügyelete alá úgy, hogy a Lakitelek Népfőiskola egy új épületet is felhúzhat, amelyet 1,58 milliárdból építenek fel hamarosan a népfőiskola területén. A pénzt a 2017-es költségvetésből biztosítja az állam, az erről szóló módosító javaslatot május 12-én nyújtotta be a politikus. Megkérdeztük, hogy is kerülhetett egy budapesti központú művelődési intézet Lakitelekre, s az országgyűlési alelnök elmondta: úgy tudja, évek óta dilemma volt, hol működjön az NMI, s ők befogadták. Már régóta jó köztük a kapcsolat, az intézet számos képzést is tartott Lakiteleken – hangsúlyozta Lezsák.



Fotó: Sióréti Gábor




Az NMI megszűnése és az utódszervezet Lakitelekre költöztetése korántsem tűnik olyan egyszerűnek, mint ahogyan azt Lezsák Sándor vázolta, ugyanis az NMI-t júniusig hivatalosan „elfelejtették” értesíteni arról, hogy mi lesz a sorsa. Lezsák úgy kérhetett több mint 1,5 milliárdot a májusi módosító javaslatában, hogy még nem volt kihirdetett kormányhatározat a Nemzeti Művelődési Intézet megszűnéséről. A politikus tudhatott valamit korábban is, hiszen az általa alapított Lakiteleki Újságban május ötödikén megjelent, hogy a „minden megyében központi irodával rendelkező Nemzeti Művelődési Intézet feladatait – a kormányhatározat döntése szerint – a Lakitelek Népfőiskola kuratóriuma által létrehozott nonprofit gazdasági társaság látja el. Az üvegházak oldalán fekvő területek egy részét adtuk át a Nemzeti Művelődési Intézet részére. Itt épül az országos központjuk, ahol 40-50 munkatárs fog dolgozni.” Nem tudjuk, miért beszél egyes szám harmadik személyben, és azt sem, hogy milyen kormányhatározatra gondolhatott Lezsák Sándor, hiszen csak a néhány hete megjelent hivatalos döntésben szerepel, hogy az NMI biztosan megszűnik, és feladatait a jövőben a Lakiteleken működő Népfőiskola Alapítvány látja el. Beszédes, hogy a feladatellátásra létrehozott kft.-t már április 19-én megalapították; vezetője Kárpáti Árpád, a Nemzeti Művelődési Intézet munkatársa. Meg nem erősített információink szerint július elsejétől ő a távozó megbízott igazgató utóda is.
Szakmailag vállalhatatlan
Azt az intézet ügyeire rálátó forrásaink is megerősítették, hogy a munkatársak között hónapok óta terjedt a pletyka a bezárásról, hiszen az NMI rajta volt a februárban kiszivárgott miniszterelnökségi „halállistán” is. Korábban a vezetőség nem mondott senkinek semmit azon kívül, hogy míg nincs kormányhatározat, addig konkrétumok sincsenek. A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ) hivatalos úton többször próbált érdeklődni több minisztériumnál is, de pontos tájékoztatást nem kaptak. Április végén Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára válaszlevelében ugyan elismerte, hogy szóba került az NMI feladatainak Lakitelekre költöztetése, de hozzátette, egyelőre nincs erről kormánydöntés. Néhány nappal később Hoppál Péter, az Emmi kultúráért felelős államtitkára azt közölte a KKDSZ-szel, hogy az intézet nem kerül magánalapítványi hatáskörbe. Kovács Zoltán május végi hivatalos levelében is azt emelte ki, hogy a kormány „véglegesnek tekinthető álláspontot még nem alakított ki”. Két héttel később jött a határozat, hogy az NMI-nek annyi, a feladatait január elsejétől megkapja a Népfőiskola Alapítvány.



Fotó: Sióréti Gábor




A Miniszterelnökség úgy tájékoztatta lapunkat, hogy az NMI-ről is egyeztettek az érintett minisztériummal – vagyis az Emmivel –, illetve az érdekképviseleti és más szakmai szervezetekkel, majd a kormány ezek alapján döntött. Szakszervezeti és a közművelődésben vezető beosztásban lévő forrásaink másként emlékeznek, szerintük nem volt valódi szakmai egyeztetés az intézet ügyéről. Többen úgy értesültek, hogy a Miniszterelnökségen dőlhetett el az NMI sorsa már az év elején, és az Emmit érdemben be sem vonták az első körös döntésbe.
Csóti Csaba, a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének elnöke lapunknak megjegyezte: nem értik, hogy miért magánalapítványnak szerveznek ki egy ennyire szerteágazó állami feladatot, és abban sem biztosak, hogy ehhez a Népfőiskola Alapítványnak megvan a megfelelő felkészültsége. A szakszervezeti vezető azt is felvetette: aggályos, hogy az intézet jogutóda – látva a Lakiteleki Népfőiskola mostani tevékenységét – határozott ideológiai töltetet kap majd, ami kifejezetten árt a szerteágazó közművelődés szervezésének. Földiák András, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának vezetője, korábbi NMI-igazgató szerint félő, hogy Lakitelekről nem lehet megfelelően irányítani egy ekkora és ilyen szerteágazó hálózatot; úgy látja, a kulturális életben a Bács-Kiskun megyei központ nem tölthet be olyan szerepet, mint egy budapesti.
Kíváncsiak voltunk, hogy az Emmi mivel magyarázza az első ránézésre minden szakmai érvnek ellentmondó döntést: a minisztérium szerint a kormány „az egyszerűbb és takarékosabb működés céljából” döntött így. Hogy miért lenne „egyszerűbb és takarékosabb” a 1,5 milliárdos új épület, s az, hogy egy jól bejáratott rendszer központi irányítását száműzik Budapestről, rejtély – igaz, az NMI székhelyproblémákkal küzd, hiszen a Budai Vigadó felújítása miatt menniük kell az épületből. Próbáltuk megtudni azt is, hogy mi lesz az NMI budapesti központjában dolgozók sorsa, de a minisztérium szerint a szervezeti felépítés a gazdasági társaság hatásköre; annyit azért hozzátettek, hogy a „feladatellátás átszervezésénél az egyik legfontosabb szempont a munkavállalók érdekeinek figyelembevétele”. Ehhez képest úgy tudjuk, hivatalosan még nem tájékoztatták az intézet munkatársait arról, hogy kit milyen formában és hol alkalmaznának január elseje után.
Keletre nyitnak
A felújítási munkák miatt már 2015-ben – ahogyan most is – csökkentett üzemmódban működött a népfőiskola, tavaly a programokat a január és szeptember közötti időszakra tervezték. A Népfőiskola Alapítvány beszámolója szerint – amit Lezsák Sándortól kaptunk meg – csak az előző évben 150 rendezvényük volt, s ezeken közel 9800-an vettek részt. Az állandó tárlatokon és foglalkozásokon kívül rendeztek egy sor konferenciát és szemináriumot is. A népfőiskolán volt sok más mellett a Lovas Polgárőr Szemle, a Nemzeti Lovaskultúra Szövetség alakuló ülése, a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők konferenciája, a Mindszenty Társaság – amelynek Lezsák Sándor az elnöke – ülése, a Nemzeti Tanyafejlesztési Programot bemutató konferencia vagy az Alföldi Erdőkért Egyesület tanácskozása. Kiemelt eseményük volt a XV. Lakiteleki Film­szemle, amit Gaál István filmrendező emlékére hirdettek meg.
A népfőiskola az utóbbi években 20 olyan kollégiumot is szervezett, melyek keretein belül „az anyaországon kívül magyarok lakta térségek tárgyi, szellemi és természeti értékeinek felmérése, dokumentálása történik”. A dokumentált anyagokból kiadványokat készítenek és összeállítanak egy vándorkiállítást, illetve egy DVD-t. Tavaly hét helyre szerveztek gyűjtést, egyebek közt Kárpátaljára, Zentára és Moldvára.
A népfőiskolán képzéseket is tartottak, ezek között szerepelt a Leleményes Hőseink tréning, a Kutyával az Emberért Alapítvány képzése, de csángó pedagógusoknak is tartottak továbbképzést. A tavalyi programot pályázatok és vetélkedők színesítették, így az is kiderült, hogy melyik általános iskolásnak a legszebb a kézírása, s ki tud többet II. Rákóczi Ferenc életé­ről és koráról. Szinte lehetetlen felsorolni a népfőiskola különböző táborait, illetve azokat a programokat, amelyeket elsősorban a környékbelieknek szerveztek az Integrált Közösségi és Szolgáltató Térként működő Kölcsey-házban. Rendeztek egyebek mellett fehérorosz–magyar és kazah–magyar országismereti táborokat, valamint mongol–magyar, orosz–magyar és ukrán–magyar műfordítói tábort.
A népfőiskolán tavaly fejeződött be a Keleti Nyitás Kollégiuma c. képzés, aminek célja a „magyar kormány »Keleti Nyitás« stratégiája célkitűzéseinek, feladatainak, eszközrendszerének a bemutatása, valamint az ezzel összefüggő alapismeretek átadása, továbbá a célországok megismertetése a résztvevőkkel”. A két évig tartó, általában negyedévente megrendezett okításon magyar külügyi szakértőkön – köztük az azóta letartóztatott, de jelenleg szabadlábon védekező Kiss Szilárd volt mezőgazdasági attasén – kívül előadást tartott Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Kína, Mongólia, Orosz­ország magyarországi nagykövete is. Ha volt hozzá kedvük, a képzésben részt vevők alapszinten tanulhattak olyan nyelveket, mint az azeri, a kazah vagy a türkmén.
Maradt a bukta
A kormányzati támogatásoknak ugyan örülhetnek Lezsákék, ám a közelmúltban csúnyát bukott Lakiteleken a Fidesz és az a Nemzeti Fórum, amelyet az MDF-ből kizárt országgyűlési képviselők alapítottak 2004-ben. A kudarcot maguknak köszönhetik, ugyanis a helyi jobboldali többség az év elején feloszlatta a testületet, miután a független polgármester nem volt hajlandó úgy vezetni a mintegy 4400 fős nagyközséget, ahogyan azt Lezsák emberei elképzelték. Úgy tervezték, hogy a májusra kiírt választáson a Fidesz és a Nemzeti Fórum polgármesterjelöltje legyőzi a települést vezető Zobokiné Kiss Anitát, és megőrzik a többségüket a testületben. Ám Zobokiné ismét nyert, ráadásul úgy, hogy az összes megválasztott önkormányzati képviselő az ő emberei közül került ki, a Fidesz–Nemzeti Fórum teljesen kiszorult a testületből.
Lakiteleki forrásaink szerint a vereség oka egyértelműen az volt, hogy a településen addig nem tapasztalt lejárató kampánnyal próbáltak nyerni a Fidesz–Nemzeti Fórum jelöltjei. Az is látszott, hogy a pénz sem számított, hirdetésekkel, szórólapokkal és matricákkal árasztották el Lakiteleket, két fényújságot is elhelyeztek a településen, kisbusszal járták az utcákat, a polgármester asszonyról pedig azt terjesztették, hogy Gyurcsány embere, és ha ő nyer, migránsokat telepítenek a nagyközségbe.
Lezsák a népfőiskolával törődik, nem a faluval. Elvárom, hogy a történtek után támogassa Lakiteleket” – nyilatkozott a győzelem után Zobokiné Kiss Anita a Népszabadságnak. Megkérdeztük Lezsák Sándort, hogy a lakiteleki önkormányzat számíthat-e a lobbierejére és a támogatására akkor, amikor egyes pályázatok, fejlesztések elbírálására kerül sor. Lezsák Sándor azt mondta, hogy pályázni kell, ha jók az elképzelések és a pályázati anyag megfelel a követelményeknek, minden bizonnyal nyerni fog az önkormányzat. Az országgyűlési alelnök a vereséget nem akarta kommentálni, annyit jegyzett meg, hogy vállalniuk kell a rájuk nézve kedvezőtlen eredményt. Mint megjegyezte, „aki nem tud veszíteni, nyerni sem tud”.
Azt már az egyik helyi választási aktivistától tudjuk, hogy a vereség utáni értékelőn – amelyet a népfőiskolán tartottak – nem volt bőséges a menü, Lezsák Sándor lekváros buktával várta az embereket.








Orbán főtanácsadója olyat művelt, amitől már a kormányzati kommunikáció is padlót fogott

Nagy Gergely Miklós
2018. szept. 26., 17:30
1
kormányzati pályafutását egy ideje követjük, és csak kapkodjuk a fejünket. Közpénzszázmilliók, átírt dokumentumok, nem stimmelő számok, egy elhúzódó büntetőügy, egekbe szökő benzinpénz, és mindezek mellé a jellegzetes, szürreálist kapirgáló előadásmód Orbán tanácsadójától.
És mindezt közpénzből, mert mint azt tudjuk pár hónapja, Hegedűs Zsuzsa továbbra is élvezi Orbán Viktor bizalmát, és kapja a millió körüli fizetését.

Fotó: MTI






Arról viszont keveset lehet tudni, hogy egész pontosan milyen tevékenységet végez Hegedűs Zsuzsa, erről nyilvános tájékoztatás nincs, a Narancs pedig többször is kereste különböző ügyekben, de jó ideje nem reagál lapunknak semmit. Annyit se, hogy nem reagálok.
Pedig most is kerestük, mert beröffentett egy ún. RobotLego-programot, vagy valami ilyesmit, amivel már első ránézésre is több probléma akadt. Szakmailag is felvethető ezzel kapcsolatban ellenérv (L. Ritók Nóra és Radó Péter meg is tette ezt), de a leginkább szembetűnő az a tanácstalanság volt, amit akkor tapasztaltunk, amikor megpróbáltuk a hivatalos szerveket megkérdezni arról, hogy mégis mi az, amit Hegedűs Zsuzsa néhány kelet-magyarországi iskolában folytat pár, a kormany.hu-ra feltöltött videó alapján, ahol valamilyen foglalkozást tart diákoknak (amit ma már nem tudok sajnos linkelni, mert valami történt vele, nézzék csak...).



(Viszont a Youtube-n még megtalálható pár videó.) (Frissítés: utóbb megtudtuk, hogy a honlap url-je azért változott meg, mert átkerült Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz. Itt elérhető.)
Innen jöjjön egy rövid idézet a Magyar Narancs friss számában megjelent cikkből:
Amikor pár hónapja észrevettem a március végén publikált videót a kormányzati honlapon, levelet írtam Hegedűs munkahelyének, hiszen a szóban forgó időszakban a főtanácsadó a Miniszterelnöki Kabinetirodához (MK) tartozott. Közérdekű adatigénylésben arra szerettem volna választ kapni, mekkora közpénzből valósult meg a RobotLego program, milyen szervezeteken keresztül történt az eszközök beszerzése, kik biztosítják a szakmai kontrollt, de kértem egyebek mellett, hogy küldjék el a szakmai programot is.
A Rogán-minisztériumtól kapott válasz tömör volt, de világos: a Kabinetiroda nem adatkezelő: »Tájékoztatom, hogy a megfogalmazott kérdéseivel kapcsolatban keletkezett információkat, adatokat, iratokat a Klebelsberg Központ kezeli.«
Ezek után természetesen a Klebelsberg Központnak (KK) is elküldtem a levelet, ahonnan már a következő válasz jött: a RobotLego programmal kapcsolatban a KK »nem adatgazda«. Ismét levelet írtam: jeleztem a Kabinetirodának, hogy a KK szerint nem ők az adatgazdák, és kértem, legalább azt árulják el, mégis ki az illetékes Hegedűs ügyében. Erre ezt válaszolták: »Korábbi válaszunkat fenntartjuk.« Az ellentmondást nem oldották fel, így ismét írtam a KK-nak, ahonnan már azt válaszolták: a »Robot Lego Pilot Program Hegedűs Zsuzsa Főtanácsadó Asszony hatáskörébe tartozik«.
Ezzel tehát visszairányítottak az első címzetthez: a Kabinetirodához, hiszen szervezetileg ide tartozik Hegedűs. Nekik tehát megírtam, hogy az általuk javasolt KK-nál mit válaszoltak, és kértem az MK-t, végre segítsenek kicsit jobban megismerni a projektet. Ez a levelem még augusztus közepi, választ azóta sem kaptam a minisztériumtól.”
Minden további részlet a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban!




Még a választási kampányban napvilágot láttak Lázár János volt Miniszterelnökséget vezető miniszter kastélya körüli zűrös ügyek. A megközelíthetetlen kastély, a körülötte lévő földterületek tulajdonosi viszonyai, mind arra utaltak, hogy itt valami nagyon nincs rendben. A luxusingatlant felépítő Grosswiese Zrt nyáron került új tulajdonosokhoz, miután a társaság főrészvényese, Kulik Jenő ügyvéd eladta részvényeinek többségét. A cégnyilvántartásból ekkor, miután tulajdonrésze lecsökkent, a jogszabályoknak megfelelően, törölték a Lázárhoz több szálon köthető jogászt. A kastély tulajdonviszonyairól később annyit meg lehetett tudni, hogy abba 8 százalékkal Lázár János is bevásárolta magá


2018. október 2.

Itt a nagy Mészáros Lőrinc-gazdagodásszámláló, szédületes iramban nő a felcsúti gázszerelő vagyona



És nem úgy tűnik, hogy fékezni akarna.


Kedves olvasóink, a lenti gazdagodásszámlálónkon ezután élőben követhetik, mennyivel nő másodpercről másodpercre a Vál-völgy parafenoménjének, a NER John Rockefellerének,  Mészáros Lőrinc volt felcsúti gázszerelőnek és polgármesternek a vagyona. Számításainkhoz a Napi május 10-én megjelent kiadványát vettük alapul a száz leggazdagabb magyarról, amely szerint Orbán Viktor egykori iskolatársa egy év leforgása alatt 120 milliárdról 280 milliárd forintra növelte a vagyonát. Ez pedig azt jelenti, hogy
naponta 438 356 164, óránként 18 264 840, percenként 304 414, másodpercenként pedig 5073 forintot keres.

A Napi listáján Mészáros Lőrinc 280 milliárdja csak a második helyre volt elég a listavezető, Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató 320 milliárdja mögött, de már akkor is támadtak kétségek, hogy ez a valóságot tükröző sorrend. A G7 meg is kockáztatta, hogy igazából Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb embere.


A sikert Mészáros Lőrinc 2015-ben még Jóistennek, a szerencsének és Orbán Viktornak tulajdonította. Akkor még csak 8,4 milliárd forintja volt, de ahogy nőtt a vagyona, úgy hagyta maga mögött az ehhez hasonlóan félénk nyilatkozatokat is. 2017 elején, amikor az Indexnek feltűnt, hogy a cégbirodalma zászlóshajója, a Mészáros és Mészáros Kft. 2006 és 2016 közötti tíz év alatt az ezerszeresére növelte a bevételét (19,20 millió forintról 20 milliárd forintra), miközben a Facebooknak is csak a hatszázszorosára sikerült 2006-os 48 millió dollárról 27,6 milliárd dollárra), a gazdasági csodát már azzal magyarázta, hogy neki több esze van, mint Mark Zuckerbergnek. Ebből egyelőre annyi igaz, hogy a Jóisten, a szerencse, és Orbán Viktor Bermuda-háromszöge azóta is félelmetes iramban nyeli a közpénzt. Júniusban volt hír, hogy Mészáros Lőrinc és a veje, Homlok Zsolt kapott meg egy 23 milliárd forintos állami vasútépítési megbízást, júliusban pedig szintén a 24.hu nyomán írtuk meg, hogy 2018-ban a Mészáros-cégbirodalom összesen 228,8 milliárd forint értékű közbeszerzést nyert el, a Fidesz újabb kétharmados győzelme, az április 8-i parlamenti választásokat követő munkanapok mindegyikén ő és a családja plusz 1,2 milliárd forint közpénzre ébredhetett. Már a gyermekei is naponta egymillió keresnek közbeszerzéseken.
Fotó: Kovalovszky Dániel
Mészáros Lőrinc egyébként nem viseli túl jól, ha Orbán Viktor strómanjának tartják. Pert is indított – és bukott – emiatt, aminek a szépséghibája csak az, hogy még a Fidesz-szavazók egynegyede is a miniszterelnök ügynökének tartja. Jellemző az alábbi párbeszéd is, amely a Vice újságírója, Hind Hassan és a felcsúti polgármester között hangzott el áprilisban:
  • Hind Hassan: Miért gondolják önről, hogy Magyarország legkorruptabb embere?
  • Mészáros Lőrinc: Valószínű, hogy ön egy Soros-bérenc.
És nem úgy tűnik, hogy Mészáros Lőrinc fékezni akarna. Egy hete, szeptember 17-én írtuk meg, hogy egy 27 milliárdos üzlettel nyitotta a hétfőjét. A felcsúti polgármesteri tisztségéről már áprilisban lemondott, hogy a Vivienvíztől a Mediaworksön át az Opus Globalig terjedő gazdasági érdekeltségeire koncentrálhasson. Erőfeszítései gyorsan célt is értek, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jóvoltából hogy számítógépes játékkánemesült, veszíteni képtelen Super Marióként róhatja a felcsúti utcákat. Amikor nem éppen elképesztő luxusban pihen.




Itt van Itt van a NER új bora, Mészáros Lőrinc tokaji furmánya



Állami milliárdokkal kistafírozva szerzi meg Mészáros Lőrinc a tokaji borvidéket.
Mészáros Lőrinc ott folytatja, ahol Orbán Viktor a kétezres évek elején kényszerűen félbehagyta – olvasható az e heti HVG-ben.  A helyi független polgármesterek állítják: megindult a tokaj-hegyaljai borvidék tulajdonosi átrendeződésének újabb hulláma, a leglátványosabban Mészáros érdekeltségei gyarapodnak. Ráadásul a működésüknek szinte minden pontján számíthatnak állami támogatásra.
A cégbíróság például éppen aznap jegyezte be a Búzakalász 66 Felcsút Kft. részesedését az egyik feltörekvő borászatban, amikor a kormány kijelölte a kultúrtáj világörökségi helyszíneit. Mostanra a kormány már több mint 70 milliárd forintot pántlikázott meg a tokaji borvidéknek. Önálló programot hirdettek a Felső-Tisza-vidék és a Bodrog felvirágoztatására is, Mészáros ennek áldásait is élvezheti. De akkor is kisegítik az állami vállalatok, amikor egyéni programmal akarja pincészetébe csalogatni a vendégeket.
Az évezred elején Orbán Viktor és baráti köre már kénytelen volt feladni a célját, hogy meghatározó tulajdonosai legyenek Tokaj-Hegyaljának. Most azonban a helyi vállalkozók arról számolnak be: a semmiből jelennek meg külföldi és magyar érdeklődők, akik meg akarják vásárolni a cégeiket. Volt, aki azt mondta: mivel nem állt kötélnek, jöttek a fenyegetések. Így be kellett látniuk, vagy az egységesített rendszerben boldogulnak, vagy felvásárolják a borászatukat. Ahogy egy kistermelő mondta: „lassan az enyém az egyetlen olyan ház a soron, amelyik nem Mészáros Lőrincé”.




Borított a bíró – végre egy ember, aki meghozta a döntést, amivel odapörköl az Orbáni önkénynek

Fotó: BBC Newsnight
Eljutottunk arra a pontra, amikor Magyarországon egy bíró felmentését kéri a köztársasági elnöktől, és nem azért, mert más pályát szeretne találni, hanem mert nem ért egyet a jelenlegi rendszer működésével. Szepesházi Péter, a Handó-féle bíróság legbátrabb kritikusa úgy határozott, hogy több összefüggő körülmény miatt nem kívánja tovább folytatni a bíráskodást.
Szepesházi korábban a BBC-nek is általános, félelemmel teli légkörről beszélt a magyar bírák körében. Most a 444-nek fejtette ki, miért hozta meg döntését:
Az új Polgári Perrendtartás ügyfélellenes alkalmazási kényszerei kifejezetten megviseltek, ezek nagyon erősen megkötik a bírák kezét is. A Handó-féle centralizációs önkénnyel és a 2011 előtt is létező bírói belterjességgel egyszerre kritikus gondolkodás terjedt ugyan a bírói karon belül, de a növekedésnek ma megvannak a határai. Nem véletlen, hogy az [igazságszolgáltatás vezetését, és Handó Tündét ellenőrző] Országos Bírói Tanács tagjainak előválasztásán jó eredményt értem el, de tény, hogy nem kerültem a következő körbe. Ez megmutat valamennyit abból, hogy egy hozzám hasonló szemléletű ember “belülről” mennyit, milyen változásokat tud elérni a rendszerben. Közben emberi jogi, családjogi jogászi megkeresés mellett egy korábban távozott volt bíró kollégám, Ravasz László ajánlott fel későbbi lehetséges együttműködést, ő ma ügyvédként sok devizahitelest képvisel a bíróság előtt.”
A lemondott bíró mostantól állhat csak igazán az igazság oldalára, hiszen szabadon mozogva, jogászként a továbbiakban is képviselheti véleményét, és alighanem ez mindannyiunk számára reménykeltő.
Vannak azonban aggályok is. Szepesházi szerint a kormány nagyon kedvező feltételeket fog felajánlani az idősebb, független bíróknak, akik nagy eséllyel választják a nyugdíjazást, így üres helyeket hagyva maguk után. A Fidesznek pedig más sem kell, mint hogy a saját embereik kerüljenek az igazságszolgáltatás prominens pozícióiba.
Annyi biztos, hogy érdemes figyelemmel kísérnünk Szepesházi tevékenységét a későbbiekben, és mindannyian büszkék lehetünk arra, hogy példát mutatott, és felmentésének kérelmével megvilágította, hogy Magyarországon valami nagyon nincs rendben az igazságszolgáltatással…




Feljelentették Orbán Viktort, Polt Péter törheti a fejét

2018. január 17. 13:05

Feljelentette a szocialista Korózs Lajos mások mellett Orbán Viktort szerdán a Legfőbb Ügyészségen, mivel szerinte a miniszterelnök is felelős azért, hogy csalással vették el hárommillió ember összesen háromezer-milliárd forintnyi magánnyugdíjpénztári megtakarítását.

Az MSZP országgyűlési képviselője, a parlament népjóléti bizottságának alelnöke a Legfőbb Ügyészség budapesti székhelye előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a feljelentést hivatali visszaélés, közfeladati helyzettel visszaélés, azaz közfeladattal kapcsolatos kötelesség megszegése, valamint csalás és hűtlen kezelés miatt teszi Orbán Viktor miniszterelnök, Selmeczi Gabriella korábbi nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott és Matolcsy György korábbi nemzetgazdasági miniszter, mostani jegybankelnök ellen.

Felidézte, hogy az Országgyűlés politikai nyilatkozatot fogadott el - fideszes többséggel - a magánnyugdíjpénztári vagyon megvédésről, amelyben garantálták, hogy egyéni számlán mindenkinek jóváírják az eddigi befizetését, garantálják annak értékállóságát és adómentességet biztosítanak mindenkinek, aki átlép az állami rendszerbe.

Korózs Lajos szerint megfenyegettek hárommillió fiatalt, mert azt mondták, aki nem lép át az állami rendszerbe, nem fog állami nyugdíjat kapni. Ennek hatására közel 2,9 millióan átléptek és mintegy háromezer-milliárd forint vagyon került át az állam tulajdonába - összegzett.

Értékelése szerint a kormánypártok éveken keresztül bármit megtehettek volna, hogy garanciákat építsenek a vagyon megvédésére, de ehelyett "eltapsolták" hárommillió magánnyugdíjpénztári tag vagyonát.

"Ha ebben az országban felelősséggel tartozik mások pénze után Bróker Marcsi vagy Tarsoly Csaba, akkor joggal várhatja el minden egyes magyar állampolgár, hogy a nemzeti bank elnöke, Matolcsy György is felelősséggel tartozzon ezután a megtakarítás után" - fogalmazott.
Forrás: MTI




Rendkívüli hír: A Fidesz szerint akár tömeges gázolásos merényletek jöhetnek!

Írta:
 -
2018. április 7.
0
18720

Puskás Imre a Fidesz-KDNP szóvivője./Kép. hírtv.hu
A Fidesz házatáján máris elkezdődött a riogatás, mert szerintük akár tömeges gázolásos merényletek jöhetnek a közeljövőben mint a nemrégen történt londoni vagy barcelonai vagy éppen a mai münsteri terrortámadáshoz hasonló – ezt Puskás Imre a Fidesz szóvivője mondta el rendkívüli sajtótájékoztatóján ma délután. Puskás Imre szerint a terrortámadások egyre gyakoribbá válhatnak és ez köszönhető a migrációnak. Az autós gázolásos támadások kivédhetetlenek, mert költséghatékonyak, órák alatt megszervezhetők és pár ember végrehajthatja őket – amint azt a barcelonai merénylet is mutatja, ezért a több helyszínes tömeges merényletek elkövetése várható. Egy friss elemzésben olvasható ajánlás elborzasztó a mindennapos szabadsághoz szokott embernek: figyeljünk, ki mikor bérel nehézjárművet, szűkítsük a behajtást sétálóutcákba, ne vegyünk fel stoposokat, akik az autót ellopva a tömegbe hajthatnak – hívta fel a figyelmet a szóvivő. Puskás Imre szerint az SVKK szerint a gázolásos támadások elleni hazai védekezésnek a tömegrendezvényekre kell fókuszálnia: olyan mechanikai és forgalomtechnikai akadályokat elhelyezni, amelyek nehéz teherautókat is képesek feltartóztatni. Úgyszintén a szabadságfok részbeni feladásával járó intézkedéseket javasolnak azzal, hogy a zsúfolt városi helyeken – sétálóutcák, közterek, frekventált tömegközlekedési megállók – ne lehessen hosszú járdaszakaszokon akadálytalanul végighajtani, s a turisták által látogatott, illetve hagyományosan zsúfolt területeken működő vendéglátó helyek munkatársainak alapfokú felkészítéseket szervezzenek, mi a teendő terrortámadás esetén. Hosszú távon pedig az épülő középületek, nyilvános terek tervezésénél figyelembe kell venni a gázolásos támadások elleni védekezés szempontjait is. A Fidesz-KDNP továbbra is azon szeretne dolgozni a választások után, hogy a magyar-szerb határnál felállított kerítés megvédje a magyar lakosságot – zárta sorait Puskás Imre. A sajtótájékoztató után nemsokkal a kiderűlt, hogy NINCSENEK ISZLAMISTA TERRORTÁMADÁSRA UTALÓ JELEK a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban fekvő Münsterben szombaton történt tömeges gázolás ügyében, a nyomozás első, előzetes megállapításai alapján az elkövető német – mondta Herbert Reul tartományi belügyminiszter szombat este az ntv német hírtelevízió beszámolója szerint. A belügyminiszter azt is elmondta, hogy a korábbi adatokkal szemben nem négy halottja van az esetnek, hanem három, köztük a német gázoló, aki tette után végzett magával. Húszan megsérültek, közülük hatan életveszélyes állapotban vannak.
Előzőleg a Süddeutsche Zeitung (SZ) című országos német lap és két regionális közszolgálati médiatársaság, a Norddeutscher Rundfunk (NDR) és a Westdeutscher Rundfunk (WDR) közös tényfeltáró munkacsoportja azt jelentette, hogy egy pszichés gondokkal küszködő, 1969-ben született német férfi, Jens R. vezette a kisteherautót, amely a münsteri belvárosában délután röviddel fél négy előtt teraszon ülő emberek közé hajtott. Jens R. 2014-ben és 2016-ban is pszichés gondokkal tűnt fel – tették hozzá.


Polgárháború?…Könnyen lehet akár már Karácsonyra.

Írta:
 -
2018. szeptember 21.
0
4629

Ebből megszorítások lesznek, és mi szívjuk meg, ezek a gennyek meg hosszú szivarokkal, és viszkizés közben jókat röhögnek!
Amennyiben az EU nem fizeti ki a korrupció miatt a Magyarországnak “Orbán szerint kötelezően járó” EU-s pénzt, már karácsonyra elszabadulhat a pokol.
Nyilván nem így szeretné az ellenzék megdönteni az Orbán-kormányt, de sajnos ez is egy opció.
Orbán Viktor és Emmanuel Macron érkezik a Salzburgi Zeneművészeti Egyetemhez az EU csúcstalálkozóra 2018. szeptember 20-án
Fotó: Georg Hochmuth / AFP
Macron: Aki nem szolidáris, hagyja el Schengent és az EU-s pénzeket:
AZOK, AKIK AZT MONDJÁK NEKÜNK: SCHENGEN RÉSZE VAGYOK, SZERETEM EURÓPÁT, AMIKOR HASZNOT HÚZOK A STRUKTURÁLIS ALAPOKBÓL, SZERETEM EURÓPÁT, AMIKOR PÉNZT AD NEKEM, AMIKOR JÓLÉTET BIZTOSÍT A NÉPEMNEK, AMIKOR MEGENGEDI, HOGY A MUNKAVÁLLALÓIM AZ OTTHONINÁL JOBBAN KERESSENEK A KÖRNYEZŐ ORSZÁGOKBAN, DE OTTHON NEM FOGOM ENGEDNI, HOGY EGYETLENEGY MIGRÁNS, EGYETLENEGY MENEKÜLT BELÉPHESSEN AZ ORSZÁGOMBA”
fejtette ki a véleményét Emmanuel Macron.
Ezek az emberek nem tisztelnek semmilyen szabályt, ők azok, akik káoszt teremtenek, nem pedig a közösség többi tagja, mondta. Hangsúlyozta, hogy az európai szabályok és előnyök között nem lehet kedvünkre válogatni.
Ennek a folyamatnak az lesz a vége, fejezte be, hogy
AZOK AZ ORSZÁGOK, AMELYEK NEM MUTATNAK SZOLIDARITÁST, EL KELL HOGY HAGYJÁK A SCHENGEN-ZÓNÁT, ÉS NEM FOGNAK RÉSZESÜLNI A PÉNZÜGYI TÁMOGATÁSBÓL.”
Ennek pedig Magyarországon beláthatatlan következményei lehetnek, mert akár milyen nagy Orbán és bűntársai szája, azt ők sem vitatják, hogy gyakorlatilag az UNIÓ tartja el Magyarországot.
OLKT


Vajon mikor borítja a fideszes bilit Portik Tamás?!

Írta:
 -
2017. október 24.
1
6360

Fotó. HVG
A mai napig börtönbe zárt és bilincsbe vert Portik Tamás 100%-ig biztosan jól ismerte Orbánt, Rogánt és Pintért!
Volt itt minden kérem. Mint kiderült a terheltek védekezéséből a rendőrségnek szinte minden robbantáshoz és leszámoláshoz valamiféle köze volt. A jelenlegi belügyminisztert Pintér Sándort is osztották rendesen, ő rendelte meg Portik szerint az Aranykéz utcai robbantást. S az kiderült Orbán gyermekével járt egy osztályba Portik gyermeke is, így igen jól ismeri a miniszterelnököt is személyesen. Tény kérdése, hogy egy másik gengszter vezérrel szerepelt 2006-ban egy fotón Orbán, anno a rendőrség által csak a fekete sereg vezérének nevezett  M. Róberttel.  Azaz a Fenyő gyilkosság és az Aranykéz utcai véres merénylet immáron összevont eljárása. G. Judit, az 1998-ban felrobbantott vállalkozó Boross Tamás özvegye vallomásában arról beszélt, nem tud róla, hogy egykori férje tartott, vagy félt volna a gyilkosság megrendelésével vádolt Portik Tamástól. Állítása szerint Boros inkább attól a Radnaitól és körétől félt, akik az ügy bűnbánó és a nyomozókkal készségesen együttműködő gengszterei.

A felrobbantott vállalkozó ex neje megjegyezte, ismerte Tanyi Györgyöt is, aki egyszer személyesen őt is megfenyegette.  Szóba került, az áldozat egyetlen egyszer megemlítette Pintér Sándor belügyminiszter nevét is. G. Judit azt vallotta, amikor eldőlt, hogy 1998-ban Pintér Sándor kerül a Belügyminisztérium élére, ex-férje, Boros kijelentette: „neki vége”. Portik Tamás fővádlott le is csapott rögtön ezen jelentésre. Portik megjegyezte a legutólsó tárgyaláson ismét, hogy ki tudja hányadszor hangoztatja de, tudomása van arról, hogy Pintér Sándor adott parancsot az Aranykéz utcai robbantásra. Portik szerint „ilyen akció”rendőri segítséggel és beleegyezéssel elképzelhetetlen lett volna, és a rendőrség több gyilkosságban is részfeladatokat látott el”. Portik azt is nehezményezte, hogy az ellenük folyó nyomozás és jelenlegi eljárás is a „szereplők kicserélésével zajlik”. A harmadrendű vádlott újból előszedte a BRFK életvédelmi alosztályának volt vezetőjét, Doszpot Péter elődjét, Chilkó Ferencet is, „akinek a környezetében többször történtek gyilkosságok és erőszakos cselekmények” – tette hozzá Portik.
Az utolsó tárgyaláson meghallgatták Boros Tamás egyik közeli hölgyismerősét is, aki elmondta,az üzletemberen a halála előtt elhatalmasodott a paranoia. Rettegett minden ellenségétől, akikről a tanú megjegyezte, “nem az volt a kérdés, hogy kivel van Boros haragban, hanem hogy kivel nem”. A tanú arról is beszélt, hogy Boros személyesen is találkozott 1997-ben Portikkal és Radnai Lászlóval, akikről dühösen megjegyezte, hogy üzleti-elszámolási vitájuk van és „milyen szarháziak, hogy átverték”. A tanú elmondta azt is, Radnain és Portikon kívül Boros félt a rendőrségtől, saját feleségétől, illetve Pintér Sándortól is, akivel összefüggésben azt mondta, „fejétől bűzlik a hal”. Boros neki azt mondta, hogy ő egy „rendőrháború áldozata”, és „ebben a játszmában csak egy sajt az egérfogóban”. Portik a tanú által elmondottakhoz hozzáfűzte, hogy Pintérnek 1998-ban létkérdés volt, hogy hatalomba kerüljön, mivel egy MSZP kormány alatt letartóztatták volna, ehelyett Sándor István Papa került rács mögé.

Megjegyezte azt is, ismeri Orbán Viktort, és állítása szerint személyesen is találkozott a 90-es évek közepén a miniszterelnökkel, mivel gyermekeik egy általános iskolába, egy osztályba jártak. Persze Orbánt más maffia főnökök is jól ismerték. legalábbis előszeretettel fotózkodtak  a Fidesz vezérével. Mint az közismert 2006. március 20-án közölte a 168 óra Online szerkesztősége azt a fotót, ahol egy igen kemény gengszternek tartott személlyel M. Róberttel látható egy fotón Orbán Viktor jelenlegi miniszterelnök. Egy rendőrségi szakértő eképp nyilatkozott anno a 168  Órának. Magyar Róberten kívül is van köztük olyan, aki tagja szervezett bűnözői körnek, ült is. Zsarolásért, önbíráskodásért, súlyos testi sértésért és hasonlókért. Néhányuk viszont büntetlen előéletű, tisztességes polgár és sportember. Elgondolkodtató, hogy Orbán mindkét vállán nyugszik egy-egy kéz. S ilyen mozdulathoz azért kell némi nexus – ha nem is közös gyerekkor, de minimum egy dumálós esti sörözés. A fotó 2004. január 17-én olimpiai bajnok ökölvívónk, Kovács Kokó István Boksz utca nevű vendéglőjében gyűlt össze társaság megünnepelni Erdei Zsolt Karlsruhéban aznap este szerzett profi világbajnoki címét. M. Róbert egy óbudai biliárdterem előtt 2003 augusztusában tizenkét lövéssel kivégeztette H. Antalt, alvilági nevén Ragyás Tónit. A rendőrség csak másfél évvel később fogta el a feltételezett elkövetőt, egy albán férfit. Emellett egy mátészalkai vállalkozóhoz M. Róbert 2004-ben leküldte tizenkét emberét, azok lövöldöztek is a „célpont” udvarán.
Aztán a XV. kerületi Colosseum Casinonál önbíráskodott, pontosabban mondva lövöldözött, Radnai egyik emberére. De itt egy alkalmazottját is combosan elverte M. Róbert. Portik azzal vádolta meg a miniszterelnököt Orbán Viktort, hogy tudott az 1998-as választások előtti önrobbantásokról, azaz a székházrobbantásokról, amire„Pintér adta ki a parancsot”. A belügyminiszterrel kapcsolatban a vádlott elmondta még, hogy az Aranykéz utcai robbantás után éppen akkor tűntek el kamerafelvételek, cellainformációk és híváslisták, amikor ő irányította a rendőrséget. De az egykori olajos újra beszélt az 1996-os Lakatos-merényletről is, megemlítve, hogy a helyszínen megjelent belügyér bizonyítékokat tüntetett el. Azt azonban mindenképp érdemes Portik szavaihoz hozzáfűzni, hogy az elkövetőről készült kamerafelvételek a több tanúvallomás szerint az energolossal jó viszonyban lévő Doszpot Péter hivatali ideje alatt tűnt el a BRFK-ról. Ez után Portik ismét robbantott egy másik vádat amiben Rogán Antal is képbe jött.
Mint ismeretes, Portik Tamás a Juhász Péter Együtt-alelnök által kezdeményezett bírósági meghallgatásán azt mondta, ő maga vitt 10 millió forintnyi eurót a jelenlegi Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterének Rogán Antalnak a belvárosi Fidesz-irodába, amiért közreműködött egy Károly körúti helyiség áron aluli eladásában. Kb. 1 éve Portik Tamás kijelentette, hogy régóta ismerem Rogán Antalt, állította bírósági meghallgatásán Portik Tamás, az Energol volt vezetője, többek között a Prisztás-gyilkosság elítéltje. Portik és Rogán szembesítését Juhász Péter ügyvéde, Fazekas Tamás kezdeményezte abban a személyiségi jogi perben, amit Rogán azért kezdeményezett Juhász ellen, mert az Együtt társelnöke lebűnözőzte. Portikot azért idéztették be, mert bár a maffiaperben elítélt vállalkozó korábban állította, hogy ismeri Rogánt, a miniszter határozottan tagadja ezt. Ezért kértek szembesítést, amin Rogán Antal nem jelent meg, amit előre közölt és később írásban “halaszthatatlan külföldi elfoglaltságával” indokolt. Csütörtökön ezzel kapcsolatos megkeresésünkre a Miniszterelnöki Kabinetiroda azt a tájékoztatást adta, hogy:
Rogán Antal június 17-én hivatalos programon vesz részt Münchenben, melynek keretein belül háttérbeszélgetést folytat a német sajtó munkatársaival illetve interjút ad a Bild napilapnak”.
De ez annak nem volt akadálya, hogy Portikot meghallgassa a bíróság. Az elítélt vállalkozó ahhoz nem járult hozzá, hogy kép- vagy hangfelvétel készüljön róla. Portik azt állította, arra pontosan nem emlékszik, hogy mikor ismerte meg Rogánt, megfogalmazása szerint a kétezres évek közepén-végén. Aktív társasági életet élt, rendezvényekre, vacsorákra járt, egy ilyen alkalommal találkoztak. Arra viszont egész részletesen emlékezett, hogy a Nobu megnyitóján is találkoztak, ahol videó és képek is készültek. Kevesen voltak ott, de Portikot is meghívták. Andy Vajna megkérte Portikot, hogy ne a kamerák előtt, a főbejáraton menjen be, hanem hátul. Egyszer az utcán is összefutottak, Rogán el is újságolta, hogy milyen autót vett nejének, Rogán-Gaál Cecíliának. Portik azt állította, hogy 2008-2009-ben egy bírósági tárgyaláson ismerte meg Pápa Marianne-t, Habony Árpád nagynénjét:
Alulírott Pápa Marianne kijelentem, hogy Portik Tamással sem a múltban sem jelenleg nem álltam és nem állok élettársi kapcsolatban, továbbá, hogy Portik Tamással semmiféle üzleti kapcsolatban nem álltam és nem állok.”
közölte Pápa Marianne még 2014-ben, amikor egy belvárosi ingatlan gyanús körülmények közötti eladásánál felmerült a neve. Rogán Antal ugyanekkor azt közölte: sem neki, sem az általa vezetett önkormányzatnak nem volt üzleti kapcsolata Portikkal, Portikot nem ismeri, soha nem találkozott vele. Portik ehhez képest egész részletesen számolt be arról, hogy hogyan ismerkedett meg Pápával, akiről azt állította, hogy letartóztatásakor “életvitelszerű kapcsolatban” volt. Pápa tanú volt egy tárgyaláson, Portik a hallgatóságban ült. A tárgyalás szünetében beszélgetni kezdtek, majd egyre gyakrabban találkozgattak is. Idővel megismerte Pápa ismerőseit, rokonait, üzleti partnereit is. Járt az irodájában is, látta, hallotta tárgyalásait. Portik szerint az egyik ilyen alkalommal Pápa Habonnyal tárgyalt arról, hogy Rogán intézi a piaci árnál olcsóbb ingatlanokat. Volt egy lista, azon szerepelt az a Károly krt. 25 szám alatti ingatlan is, amit Pápa a bérlőknek járó 30 százalékos kedvezménnyel vett meg, majd nyolc hónappal később 52 millió forintos haszonnal értékesített. Portik szerint ezen a listán olyan ingatlanok voltak, amelyeket a bérlő nem tudott fizetni, így könnyű volt átvenni a bérleti jogot. A bérlők gyakran azért nem tudták tovább fizetni a bérletet, mert azt megemelték. Az így megszerzett ingatlanokra aztán már járt a bérlőknek járó 30 százalékos árkedvezmény. Portik szerint Pápa és Habony sokszor tárgyaltak ilyen ügyekről, de ő maga nem találkozott sokszor Habonnyal, akiről tudni lehetett, hogy kormányzati ember, ezért nem kereste a társaságát. Portik elmondása szerint Habony egyszer felhívta Pápát, hogy “kellene a pénz”. A pénzt, tízmillió forintnyi eurót, állítása szerint Portik vitte el egy Centrálhoz közeli Fidesz-irodába Rogán Antalnak. “Késő délután volt” – emlékezett a találkozóra. Köszöntek egymásnak, Portik pedig mondta, hogy “a Marianne küldi a pénzt”. Portik szerint a találkozó után Habony jelezte Pápának, hogy Rogán keveselte a pénzt, amire a nő csak annyit jegyzett meg, hogy:
így is nagyon drága a Tóni”.
Portik állítja, hogy Pápa Habonynak is rendszeresen adott pénzt. Egyszer állítólag azt mondta Portiknak, hogy Habonyra kormányőrök vigyáznak. Portik állítása szerint maga is üzletelt az V. kerülettel. Részben Pápával közösen vettek ingatlanokat a kerületben, amiről szerinte köztudott volt, hogy “jóval a piaci ár alatt lehet szerezni ingatlanokat”. De maga is vett ingatlanokat, erről viszont nem akart beszélni, mert magára nem akart terhelő vallomást tenni. “A fantáziájára bízom, hogy mi hogy ment” – mondta a bírónak. Arra a kérdésre nem akart válaszolni, hogy volt-e közvetve vagy közvetlenül érintett olyan cégben, ami szerzett ingatlant az V. kerületben. Azt viszont elárulta, hogy Pápa Marianne-nal közös cégben nem volt megjelenítve a neve, de volt pénze Pápánál, ahogy a nőnek is nála. (A bíróságról Sarkadi Zsolt tudósított. A címlapképen a Károly körút 25. szám alatti ház látható, ahol Pápa Marianne Classic Immo nevű cége kedvezménnyel vásárolhatott később 52 millió forintos haszonnal értékesített lakást.) Nos Portik mondatai kemények és megdöbbentőek.

















Szóval az a nagy büdös helyzet, hogy Orbán Viktor nem az adófizetők pénzén repked a világban 

Egy 17 milliárd forintos géppel, melynek az üzemeltetése óránként 5 millió - azaz 5 000 000 - forint, plusz a reszli (kaja, pia, nők, transzfer). 
ÉRTVE? NEM AZ ADÓFIZETŐKÉN! (Ooopsz! Ezek meg mi lennénk.) 
Hanem a barátjáén! Ja! Aki nem ismerné a barát fogalmát fideszéknél, lefordítom: Az ország 2. számú oligarchája (strómanja?) nyújt apró(!?!) szívességet, és ettől persze teljesen elvonatkoztatva, MONDOM, VÉLETLENÜL az ország 2. számú oligarchája (strómanja?) kap állami megrendeléseket százmilliárdos (Vagy legyen ezermilliárdos? Tőlem! Nem mindegy??), és apróbb bankmentő kis viszontszivességeket. Itt a vége az edukációnak! Jegyezzétek meg: ez a barát hevenyészett jelentése, "azon" a fertályon! 
Arra most ne is kalandozzunk el, ha egy rendőr kap egy bocicsokit, hamutartót, bármit, akkor leszerelik, felnégyelik és darabjait elrettentésként az ország négy sarkára tűzik, miközben a sajtó hosszas eszméket futtat a korrupcióról, bűnözői befolyásolásról, FEHÉRGALLÉROS BŰNÖZÉSRŐL. 
Meg azt is hagyjuk most, hogy a Fidesz becsületbajnok kiscsikó korában még egy komplett kampányt, egy hányás újságot (Haha! Magyar vizsla. Megvan?) szentelt Medgyessy 2 milliós órájának! (Kétmilla? Haggyadmá'! Manapság Rasika zoknija többet ér, három nap intenzív használat után is!) 
Szerintem arra sem érdemes sok szót vesztegetni, hogy néhai Kádár Jánosnak külön raktárat tartottak fent, ahol a kormányőrség szigorú őrizete mellett a legutolsó, ajándékba kapott réz sípot is lajstromba vették, és Kádár elvtárs is csak vasár- és ünnepnapokon nézhette meg azokat. 
Tekintsünk el attól is, hogy szétlopják az agyunkat, és közben a kis, milliárdos csecsebecséiken piálva röhögnek szembe bennünket. Bennünket! (A NER-ben gondolkozók-élők kedvéért: a nemzetet, régies szóval: a népet.) 
Szóval barát - nem röhög! - és ajándék! 
Lássuk, mit is ír erről a NAV! 
Betűzöm: 
"1) Személyi jövedelemadó 
Ha egy magánszemély egy másik magánszemély részére pénzt vagy egyéb juttatást nyújt, a juttatás adókötelezettségét a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény [a továbbiakban: Szja tv.]rendelkezései szerint kell megítélni. 
Az Szja tv. 4. §-ában foglaltak értelmében a magánszemély által bármely jogcímen és bármely formában (pénzben és/vagy nem pénzben) mástól megszerzett vagyoni érték bevételnek minősül. Nem pénzben megszerzett bevételnek tekinthető az elengedett, átvállalt tartozás, illetőleg a magánszemély helyett teljesített kiadás, befizetés is. 
ÍGY PÉLDÁUL BEVÉTELE KELETKEZIK EGY MAGÁNSZEMÉLYNEK, HA EGY MÁSIK MAGÁNSZEMÉLY BIZTOSÍTJA RÉSZÉRE EGY ESEMÉNYEN, RENDEZVÉNYEN TÖRTÉNŐ RÉSZVÉTELT ÉS A MEGHÍVOTT HELYETT FEDEZI A RENDEZVÉNYEN KIFEJTETT TEVÉKENYSÉGGEL, A RÉSZVÉTELLEL KAPCSOLATBAN FELMERÜLŐ KÖLTSÉGEKET." 
Jó! És akkor mondjuk el saját szavainkkal: Csak retek diktátorok fogadnak el ajándékokat retek oligarcháktól, és az ajándékok amúgy adókötelesek! 
Akkor most kérdezem mérhetetlen tisztelettel: mi a búbánatos, harmatos lófa... szóval mi a piklit talál még ki a díszes társaság, talpig becsületes nemzetvezetőjük termetes popója védelmében? 
(A képen éppen Becsületes Viktor billeg le az ajándékáról) 
Orbán Viktor nem az adófizetők pénzén repked a világban egy 17 milliárd forintos géppel
Mi nem



Király B. Izabella: 
A zsidó egyike a világ legöregebb népeinek, amelynek folyamatosan ki kell találnia önmagát 

A magát papi szerepre kiválasztó nép a különállást megőrizve tanúskodott az egyetlen isten és az egyetlen emberiség eszméje mellett. A papi népnek az a dolga, hogy szellemi kapcsolatot teremtsen a világ minden népével, és, hogy párbeszédre hozza egymással a vallásokat és a világnézeteket." írja Konrád György a Szombat 1995. márciusi számában. Micsoda ostoba gőg! És ezt komolyan is gondolják? Na, ne már! Mi van, ha a népek nem kérnek ebből az atyai gondoskodásból? Amint 2013-ban látható, az erre való nagy igyekezet nem is tett jót a világnak! (Apropó: A zsidó folyamatosan kitalálja önmagát! Mai hír, hogy nem is az izraeli zsidók a zsidók, hanem a palesztinok, akik genetikailag 90%-ban zsidók! No! Most okosodja ki magát az ember!) Az azonban biztos, hogy a zsidó-magyar viszonyt tekintve ki kell jelentenünk, hogy az itt élő zsidókat több ok miatt (itt nem részletezem) nem tekinthetjük a "magyar nemzet nyereségének". 
A normális zsidó-magyar kapcsolatok feltételei: 1. Kérjenek bocsánatot a magyar néptől, minden magyarság ellen zsidók által elkövetett bűnökért! 2. Hagyjanak fel a magyarság rágalmazásával, igazságtalan sarcolásával, zsarolásával, anyagi erőinek további csapolásával. És ne feledjék, hogy ez itt Magyarország, ahonnan bármerre elmehet az, aki nem érzi jól magát a magyar országban. 



Dokumentumok bizonyítják: Brüsszel azonnal több tízezer migránst akar betelepíteni


MÁRKOS IMRE ÖRS2018.09.24. 15:34


Ahogy az elmúlt hetek eseményei, formális és informális megbeszélései bebizonyították, Brüsszel még mindig nem a migráció megállításán dolgozik, csupán azt szeretné elérni, hogy az illegális bevándorlást legálissá tegye, a migránsokat pedig rá akarja erőszakolni valamennyi tagállamra. Az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker, a német kancellár, Angela Merkel, és a migrációs politikáért, uniós belügyekért, illetve állampolgárságért felelős EU-biztos, Dimitrisz Avramopulosz egybehangzó nyilatkozatai is ezt bizonyítják. Sőt, a Bizottság hivatalos honlapján közzé is tett egy friss tájékoztatót, ami bizonyítja: a legfőbb cél, hogy a migránsokat legális útvonalakon hozzák be Európába.



Az Európai Unió, ezen belül a Jean-Claude Juncker által vezetett Bizottság még mindig nem mondott le azon tervéről, hogy migránsok tízezreit telepítse be Európába, dacolva a tagállamok és az állampolgárok egyre fokozódó ellenállásával. 
Ezt támasztja alá Junckernek a strasbourgi Parlament előtt, az Unió helyzetéről elmondott szeptember 12-i beszéde is, ami részben évértékelőként, részben az elkövetkező időszakra szóló programként értelmezhető.



Jean-Claude JunckerFORRÁS: MTI/AP/KERSTIN JOENSSON
Juncker sok újat nem mondott a migráció tekintetében, lényegében az elmúlt három évben elhangzottakat ismételte meg, külön kiemelve azt, hogy közös, egységes uniós migrációs politikára van szükség, amelyben minden tagállam részt kell vegyen, függetlenül az állampolgárok többségének az akaratától. 

Juncker kihangsúlyozta a legális migrációs csatornák létrehozására irányuló törekvéseit. 
Az Európai Bizottság tehát már sokadjára bebizonyította, hogy nem megállítani, hanem legalizálni akarja a migrációt, mert így könnyebb azt menedzselni. Az EU-s intézmény honlapján részletezett tervekből kitűnik, hogy Brüsszel a kék kártyarendszert akarja felülvizsgálni annak érdekében, hogy még több migráns jöhessen legálisan Európába.
Ezért a Bizottság felszólítja az állam- és kormányfőket tömörítő Tanácsot, hogy mielőbb kezdjen el tárgyalni vele a kék kártyarendszer bővítéséről, azért, hogy a migránsok legális letelepedési engedélyt kaphassanak. A brüsszeli bürokratikus intézmény szerint fontos, hogy még a 2019-es EP-választások előtt megállapodásra jussanak, hiszen rettegnek attól, hogy a voksolás eredményeként kisebbségbe fognak kerülni az Európai Parlamentben a migrációt támogató erők.
Arról nem írnak konkrétan, hogy a kiadott kék kártyák számát mennyivel emelik meg. 2015-ben a szám 4900 volt, 2016-ban 9000, tavaly pedig már 11 500. A Bizottság honlapja továbbá azt akarja elhitetni, hogy az eddigi áttelepítési programok sikeresek voltak, noha az első 160 ezres kötelező betelepítési kvótát csak 25%-ban sikerült végrehajtani két év (2015. szeptember-2017. szeptember) leforgása alatt, és annak a fő szószólója, Németország is csupán 27%-át vette át a kijelölt számú migránsoknak.
A brüsszeli testület a nyilvánvaló kudarc ellenére 2017 szeptemberében új kvótát fogadott el, amely értelmében 50 ezer migránst kell áttelepíteni 2019 októberéig. Ebből a keretből idáig csupán 13 200 személy betelepítése valósult meg.
A hosszú távú „siker" érdekében a Bizottság állandó uniós áttelepítési keret létrehozására tett javaslatot, ami azt jelentené, hogy folyamatosan újabb és újabb kötelező betelepítési kvótákat alkotnának meg.



Migránsok a spanyol-marokkói határonFORRÁS: AFP/ANTONIO SEMPERE
Mivel az elmúlt 3 évben nagyjából 3 millió migráns jött be az Unió területére, ennek értelmében abból Magyarországnak körülbelül 30 ezret kellene befogadnia, akik kérelmezhetik a családegyesítést, így a végén több százezren is lehetnének. Ráadásul, ha újabb migránshullám érkezik, akkor újra kezdődik a szétosztás.
Mind Jean-Claude Juncker beszéde, mind a hivatalos dokumentumok alapján nyilvánvaló, hogy harmadik országokkal, elsősorban az afrikai államokkal, Brüsszel olyan megállapodás megkötésére törekszik, amely 
biztosítaná a legális migrációs útvonalak létrehozását. 
A rendkívül költséges projekteket, amelyben egy Afrikának nyújtott Marshall-segély szerű terv is helyet kapna, természetesen az uniós adófizetők állnák. 
A pénzt úgy teremtenék elő, hogy jelentősen csökkentenék az új tagállamoknak, köztük a Magyarországnak szánt forrásokat. A javaslat alapján így enyhítenék a munkaerőhiányt, ahelyett, hogy az európai polgárok képzésére vagy a gyerekvállalás ösztönzésére költenék a csillagászati összegeket. 
A Bizottság ráadásul kötelező jelleggel felszólítja a tagállamokat arra, hogy vegyenek részt a migráció legalizálása érdekében az afrikai államokkal való együttműködésben. 

A korrupt, bevándorláspárti görög EU-biztos is afrikai migránsokat hozna Európába

A görög származású Dimitrisz Avramopulosz, a migrációs politikáért, az uniós belügyekért és állampolgárságért felelős biztos is azon dolgozik, hogy a migránsok a jövőben legálisan jöhessenek Afrikából Európába.



Dimitrisz AvramopuloszFORRÁS: AFP/THIERRY CHARLIER
Véleménye alapján a legfontosabb most az, hogy minél hamarabb valósuljon meg az 50 ezer bevándorló áttelepítése. Szerinte is létre kell hozni az Unióba irányuló legális migrációs útvonalakat. Junckerhez hasonlóan ő is a gazdasági migráció fontosságáról beszélt, és arról, hogy így enyhítenék a munkaerőhiányt. 
Felhívjuk a tagállamokat, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy amilyen hamar csak lehetséges, teljes mértékben valósuljanak meg az 50 ezer fő áttelepítéséről szóló vállalásaik, illetve állapodjanak meg az általunk előterjesztett uniós áttelepítési keretről" 
- mondta Avramopulosz.
Vagyis már szó sincs háború elől menekülőkről, az unió vezetői már nem is tagadják, hogy gazdasági bevándorlókról beszélünk. 
A biztos felkérte a tagállamokat, hogy tegyenek hiteles és ambiciózus előrelépést mind a humanitárius, mind a gazdasági célokat támogató legális migrációs lehetőségek biztosítása terén.
Ahogy az Origo azt már megírta, Alexisz Ciprasz, Görögország miniszterelnöke arra szólította fel az athéni parlamentet, vizsgálja ki, hogy két volt kormányfő, nyolc volt miniszter, köztük Avramopulosz kapott-e kenőpénzt a svájci Novartis gyógyszergyártó vállalattól. 
A gyanú szerint azért kaphattak kenőpénzt a svájci cégtől, hogy túlárazva vegyék meg a védőoltásaikat, amit ők teljesítettek is. 
A kétes üzletre 2006 és 2015 között kerülhetett sor.
Az összeg nagyjából 50 millió eurónak felel meg, ezért cserébe legalább 4 milliárd euróval károsították meg a görög költségvetést. 
Az illegális bevándorlókat Európába telepíteni akaró Dimitrisz Avramopuloszt azzal vádolják, hogy a kenőpénz elfogadása után 16 millió influenza elleni védőoltást vásárolt a Novartistól, amikor 2006 és 2009 között egészségügyi miniszter volt. A migrációért felelős biztos persze minden ellene felhozott vádat tagad, az ügyészeket pedig elmebetegeknek nevezi. 

Angela Merkel elvenné a tagállamok határőrizeti jogát

Szeptember 11-én, amikor Strasbourgban a Magyarország ellen irányuló, csalással elfogadott Soros-Sargentini jelentésről vitáztak, Merkel kancellár a német törvényhozás alsóházában (Bundestag) arról beszélt, hogy az Európai Unió külső határán fekvő országoknak át kellene adniuk nemzeti kompetenciájuk egy részét, konkrétan a határvédelmi jogukat a Frontexnek (Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség), és ezzel lehetővé kell tenni a legális migrációt.



Angela MerkelFORRÁS: AFP/ODD ANDERSEN
Merkel szokásához híven ezt követően is a szolidaritásra hivatkozott, ami a valóságban persze Németország tehermentesítését jelentené. 
A német kancellár szavainak az volt a lényege, hogy a tagállamok helyett Brüsszelé lenne a határőrizet joga, Brüsszel döntené el, hogy ki léphet be Európa, és így Magyarország területére. Ez a szándék azonban nem új keletű.
A Financial Times 2015-ös cikkéből világosan kiderül, hogy az Európai Bizottság már három évvel ezelőtt, a bevándorlási válság első évében el akarta venni a határőrizet jogát a tagállamoktól.
A brit lap már akkor egy olyan tervről írt, amely szerint Brüsszel létre akar hozni egy határvédelmi egységet, és olyan szabályokat akar alkotni, amelyeknek köszönhetően 
a saját embereit bármikor ráteheti a tagállamok nyakára akkor is, ha a tagállamok ezt nem akarják. Orbán Viktor miniszterelnök a migránspárti tervvel kapcsolatban rögtön világossá tette: most magyar rendőrök és katonák, magyar hazafiak védik a határainkat, ők jelentik a védőpajzsunkat, és mi a kapukulcsot, a határőrizet jogát nem fogjuk átadni olyan zsoldosoknak, akik a migrációt menedzselni, megszervezni akarják. Salzburgban az Európai Unió állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács (ET) informális ülésén Orbán Viktor nyomására a többség egyelőre elvetette Merkel tervét, és szintén neki köszönhetően végre a határvédelem témájával kezdett el foglalkozni az Unió.
A probléma azonban az, hogy noha az ET nagy része már nem akarja elvenni tagállamoktól a határőrizet jogát, de sem a Bizottság, sem a német kancellár nem vonta vissza ezt a szándékát. 
Számítani kell tehát arra, hogy az elkövetkező EU-s csúcsokon elő fog még jönni ez a bevándorláspárti javaslat, hiszen a brüsszeli „elit" érzi a 2019 májusában bekövetkező bukását, előtte pedig még biztosítani akarja a migránsok legális úton történő érkezését.


Egyre mélyebbre taszítja Németországot Merkel

Kovács AndrásKOVÁCS ANDRÁS2018.09.24. 13:05
Egyre több német városban vonulnak ezrek az utcára az egyre durvább migránsbűnözés miatt. A legutóbbi napokban több ezren követelték Rostosckban és Chemnitzben Angela Merkel lemondását. A német kormánypártok népszerűsége soha nem látott mélységbe zuhant az elmúlt hetekben a migrációs válság miatt és azért, mert leváltották a titkosszolgálat elismert vezetőjét, Hans-Georg Maassent, mert leleplezte a kormány és a sajtó migránspárti hazugságait. A március óta működő nagykoalíció válságról válságra küszködik, és semmilyen komoly problémát nem tud megoldani. Gyakorlatilag a mostani kormány – egy évvel a választás után – még el sem kezdett kormányozni. Fordulatot csak a következő hónapok választásai hozhatnak. Ha hoznak.




Soha nem látott mély gödörbe zuhant Angela Merkel

Kovács AndrásKOVÁCS ANDRÁS2018.10.02. 09:59
Miközben a bukás szélén tántorgó Angela Merkel vezette Kereszténydemokrata Unió soha nem látott mélységekbe zuhant, addig a migrációs válság miatt újabb koalíciós háború fenyeget Németországban. Egyre több elemző és publicista látja úgy, hogy a 2005 óta tartó Merkel-korszak a végéhez közeledik, bár azt senki nem tudja megjósolni, mi lesz azután. Október 14-én tartományi választások lesznek Bajorországban, a kormánypártok esetleges veresége felgyorsítaná a kancellár bukását. 



Soha nem látott mélységbe zuhant az Angela Merkel vezette Kereszténydemokrata Unió támogatottsága. Az INSA legfrissebb kutatása szerint csupán 26 százalék szavazna a bukás szélén tántorgó kancellár pártjára.A bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak már 18,5 százalékon áll.A szintén kormánypárti szocdemekre csupán 16 százalék szavazna. Tehát, ha most lennének a választások, akkor a CDU/CSU és az SPD nagykoalíciója nem szerezne többséget. A CDU támogatottsága pedig még soha nem volt ilyen alacsony az INSA mérései alapján. Merkel zuhanását több dolog magyarázza: elsősorban a migrációs válság megoldatlansága, valamint a koalíciós háborúk. Az utóbbi területen újabb vihar közeleg.  
Angela Merkel pártjának támogatottsága soha nem látott gödörben van. Közeleg a kancellár bukásaFORRÁS: DPA PICTURE-ALLIANCE/AFP/MICHAEL KAPPELER

Újabb koalíciós válság

A szociáldemokraták a munkába állt és a beilleszkedésre esélyes migránsoknak akkor is megadnák a tartózkodási engedélyt, ha menedékkérelmüket elutasítják. A két kereszténypárt, a CDU és a CSU ezt a bevándorlási rendelkezések megkerülésének tartja, és ellenzi. Az Angela Merkel kancellár vezetése alatt álló Kereszténydemokrata Unió, a CDU főtitkára a hét végén egy interjúban arról beszélt, hogya Szociáldemokrata Párt migránsokkal kapcsolatos követelése súlyos következményekkel járhat.
Annegret Kramp-Karrenbauer szerint ugyanis a terv elfogadása nem jelentene mást, mint kiskaput nyitni azok előtt, akik nem kaptak menedékjogot. Hasonló szellemben nyilatkozott a kizárólag Bajorországban működő Keresztényszociális Unió egyik vezetője, Alexander Dobrindt is, aki megengedhetetlennek tartja, hogy a menekültekre vonatkozó rendeleteket úgy változtassák meg, hogy azokkal ki lehessen játszani a bevándorlásra vonatkozó szabályokat.
A migránsok miatt törhet ki az újabb koalíciós válságFORRÁS: NURPHOTO/GAIL ORENSTEIN/NURPHOTO/GAIL ORENSTEIN
Azonban minden jel arra vall, hogy a szociáldemokraták elszánták magukat a nem egészen új keletű követelés érvényesítésére.A párt élén álló Andrea Nahles már egy augusztusi nyilatkozatában a koalíció fennmaradásának zálogaként emlegette a javaslatot,helyettese, Olaf Scholz alkancellár pedig a hét végén óvta a két kereszténypártot annak elvetésétől. A Szociáldemokrata Párt főtitkára érthetetlennek nevezte, hogy már munkába állt és jól beilleszkedett migránsokat kitoloncolnak, csupán azért, mert nem felelnek meg a menedékjoggal kapcsolatos valamennyi feltételnek.

Úton a katasztrófa felé

Katasztrófa felé tart Németország – írja véleménycikkében a Financial Times publicistája. Wolfgang Münchau szerint a kancellár jövőjénél sokkal fontosabb, hogy az egymást követő konzervatív-szociáldemokrata nagykoalíciók politikája növelte a szélsőségesek támogatottságát, és ezt a legjobban Bajorországban lehet észrevenni, ahol másfél hét múlva tartományi választásokat rendeznek, és ahola radikális jobboldali Alternatíva Németországnak párt már népszerűbb, mint a szociáldemokraták.A szerző úgy látja: a mérsékelt német középpártok egyre nagyobb bajban vannak – a konzervatívok azért, mert elvesztették a jobboldali szavazókat, amióta Merkel 2015-ben megnyitotta a határokat az illegális bevándorlók előtt.
Merkel hanyatlása újra a reflektorfénybe került, amikor szeptember végén pártszövetsége, a CDU/CSU parlamenti frakciója leszavazta a támogatását élvező, 13 éve posztján lévő Volker Kauder frakcióvezető újraválasztását. Ez a "lázadás" megkarcolta az ország első emberének autoritását: az elemzők egyetértenek abban, hogy túl van politikai pályája csúcsán. Az azonban, hogy mikor távozik, egyáltalán nem lett világosabb Kauder kiütése után. Lehet, hogy marad a kormányzati ciklus végéig, 2021 őszéig,lehet, hogy átnyergel valamelyik jövőre megüresedő uniós vezetői posztra.Egy biztos: pártja, a CDU nem akar megválni tőle.
A bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak mára a második legerősebb párt az országbanFORRÁS: AFP/ODD ANDERSEN

Piros jelzés

Pócza István, a Századvég vezető kutatója szerint Angela Merkel német kancellár csökkenő népszerűségének főleg a migrációs politikája az oka. A szakértő arra is kitért:a német kormánykoalíción belüli vita miatt is egyre kevésbé bíznak meg az emberek a vezető politikusokban.A befektetők pedig a dízelbotrány miatt távolodtak el.
Azt mondta, az Alternatíva Németországnak támogatottságát tekintve a második helyre lépett, ez pedig "piros jelzés" Angela Merkelnek és a többi vezető politikusnak, hogy változtatniuk kell. Nem véletlen az sem, hogy leváltották a frakcióvezetőt, aki Angela Merkel bizalmasa volt - hangsúlyozta Pócza István. Megjegyezte: a hagyományos pártok körében zavar mutatkozik, küzdenek, hogy megtartsák választóikat.

A múltat is eltörölné a kancellár

Mint arról korábban beszámoltunk, elképesztő kijelentéssel borzolta a kedélyeket Angela Merkel, aki a múlt héten elveszítette egyik leghűbb szövetségesét. A súlyos koalíciós válságokat átélő kancellár azt mondta, hogy ő soha nem szólalt fel Orbán Viktor magyar kormányfő határt védő intézkedései ellen. Merkel egyébként 2015-ben teljesen feleslegesnek és lebontandónak tartotta a magyar kerítést, ígymost egyszerűen egy jó nagyot hazudott augsburgi közönségének.A kancellár pártjának támogatottsága az utóbbi hetekben történelmi mélypontra zuhant, és a közelgő bajorországi tartományi választáson is súlyos vereséget szenvedhetnek a kormányzó pártok. Mindezek a események pedig egyre közelebb hozhatják Merkel bukását, amiben döntő szerepe van annak, hogy teljesen megbukott az úgynevezett Willkommenskultur.



Merkel már a múltat is átírná: ma már teljesen másként emlékszik 2015-re, mint ami valójában történtFORRÁS: DPA PICTURE-ALLIANCE/AFP/KAY NIETFELD

Teljes kudarc a migránsok integrációja

Nem csoda, hogy a németeknek egyre inkább elege van a bukdácsoló Merkelből. A kancellár 2015-ben azzal próbálta eladni az illegális bevándorlók korlátlan beengedését, hogy az ország képes lesz ezzel a problémával megbirkózni. Azóta azonban a migránsok által elkövetett bűncselekmények száma jelentősen nőtt, és a bevándorlók integrációja finoman sem halad zökkenőmentesen. Bár a német munkaügyi hivatal azt közölte, hogy 300 ezer migránsnak van már munkája, de ez egyrészt kozmetikázott adat, másrészt elenyésző szám ahhoz képest, hogy kétmillióan érkeztek.A hivatal kutatóintézete szerint a következő öt évben arra lehet számítani, hogy a migránsoknak legjobb esetben is csak a fele fog dolgozni.Tizenöt esztendő múlva pedig minden harmadik migránsnak nem lesz munkája, feltéve, ha a mostani gazdasági folyamatok nem változnak meg. És ez még egy derűlátó jóslat.









"Az S-300, S-400 légvédelem a helyére került", figyelmeztették az oroszok az USA vezette koalíciót, hogy véletlenül se próbálják megtámadni a szír erőket

Oroszország Védelmi Minisztériuma figyelmeztette az USA vezette koalíciót a szíriai hadsereg pozícióira mért esetleges újabb csapásokkal k...
Oroszország Védelmi Minisztériuma figyelmeztette az USA vezette koalíciót a szíriai hadsereg pozícióira mért esetleges újabb csapásokkal kapcsolatban jelezve, hogy Szíriában számos S-300 és S-400 légvédelmi rendszer került telepítésre, melyek működésbe léptek.

Oroszország jelenleg S-400 és S-300 légvédelmi rendszereket telepített, hogy megvédje a Tartúsz haditengerészeti ellátó bázison és a Khmeimim légitámaszponton állomásozó csapatait. A fegyverek hatósugara elérheti a "meglepő" távolságot minden azonosítatlan repülő tárgy számára, mondta Igor Konasenkov tábornok, az Orosz Védelmi Minisztérium szóvivője.


Az Orosz Védelmi Minisztérium szerint bármilyen légicsapás vagy rakétatámadás a szíriai kormány által ellenőrzött területeken veszélybe sodorná az orosz személyzetet.

A védelmi tisztviselő elmondta, hogy az Orosz Megbékélési Központ tagjai Szíriában a "földön" dolgoznak, támogatást nyújtva és nagyszámú szíriai közösséggel kommunikálva.

"Ezért minden rakéta vagy légicsapás a szíriai kormány által ellenőrzött területen egyértelmű veszélyt jelentene az orosz katonákra."

"Az orosz légvédelmi rendszer személyzetének valószínűleg nem lesz ideje, hogy meghatározzák az 'egyenes vonal mentén' haladó rakéták pontos repülési útvonalát, és hogy a robbanófejek kihez tartoznak. És a 'láthatatlan' repülőgépekkel kapcsolatos amatőr illúzióknak kiábrándító valósággal kell majd szembesülniük," - tette hozzá Konasenkov.

Azt is megjegyezte, hogy maga Szíria S-200 valamint BUK rendszerekkel rendelkezik, és technikai képességeik frissítésre kerültek az elmúlt évben.

Az Orosz Védelmi Minisztérium nyilatkozata a nyugati média úgynevezett "kiszivárogtatására" érkezett válaszul, miszerint Washington légicsapásokat fontolgat a szíriai kormányzati erők ellen.

"Különös aggodalomra ad okot az információ, hogy az ilyen provokációk kezdeményezői a CIA és a Pentagon képviselői, akik szeptemberben az amerikai elnöknek az 'ellenzéki' harcosok állítólagos ellenőrizhetőségéről számoltak be, de ma már 'kinetikus' forgatókönyvekért lobbiznak Szíriában," mondta.

Washingtont az "ilyen tervek lehetséges következményeinek alapos kiszámítására" figyelmeztette.

Az USA vezette koalíció harci gépei a szíriai kormányerők pozícióit bombázták szeptember 17-én, ami 83 katona halálát okozta. Washington szerint a légicsapás egy tévedés volt, de Damaszkusz azt állította, hogy az eset egy "otromba agresszió".

Az S-300 rendszer áthelyezése a Szíriában található orosz hajók és haditengerészeti bázis védelme érdekében történt, erősítették meg orosz védelmi tisztviselők október 4-én. Konasenkov biztosított afelől, hogy az S-300 egy "tisztán védelmi rendszer, és nem jelent fenyegetést." Oroszország S-400 rakétavédelmi rendszerekkel is rendelkezik a Khmeimim bázison, melyeket azt követően telepítettek oda, hogy Törökország egy orosz Szu-24-es sugárhajtású gépet lőtt le 2015 novemberében.



Vége a játéknak - Oroszország S-300-as légvédelmi rendszert telepít Szíriába a folyamatos izraeli támadásokat követően





Két héten belül Oroszország egy S-300-as légvédelmi rendszert szállít Damaszkusznak, amelyet korábban Izrael kérésére felfüggesztettek. A...

Két héten belül Oroszország egy S-300-as légvédelmi rendszert szállít Damaszkusznak, amelyet korábban Izrael kérésére felfüggesztettek. A lépésre az egyik orosz Il-20-as repülőgép lelövése következtében szánta el magát Moszkva, amikor egy izraeli légitámadás zajlott éppen Szíriában.

Moszkva azzal vádolta Tel Avivot, hogy nem tájékoztatta Oroszországot a szíriai célpontok elleni közelgő támadásairól, ami az orosz elektronikus hadviselés egyik légi járművének lelövését eredményezte, amikor a szíriaiak viszonozták a tüzet. Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelte a védelmi minisztérium számára, hogy tegyenek intézkedéseket válaszul az eseményre, állítja a minisztérium egy hétfőn tett nyilatkozatában.

Vitathatatlan, hogy az S-300-as légvédelmi rendszer Szíriába való szállítása lesz az, ami növelni fogja Szíria azon képességét, hogy megakadályozza Izrael hozzáférését a légtérhez. A rendszert több éve vásárolta meg Damaszkusz, de eddig nem került leszállításra.

"2013-ban az izraeli fél kérésére felfüggesztettük az S-300-as rendszer Szíriába történő szállítását, amely készen állt arra, hogy elküldjük a szíriai személyzettel együtt, akiket a használatára képeztünk ki," - szól a nyilatkozat.

"A helyzet azonban megváltozott, és nem a mi hibánk miatt."

Az S-300 egy viszonylag modern rendszer, amely képes akár 250 km-es hatótávolságra is. Szíria jelenlegi légvédelmi rendszerét régebbi modellek alkotják, amelyek nem akadályozták meg Izraelt abban, hogy támadást intézzen a szíriai területek ellen.

Integráció az orosz rendszerekkel

Az orosz hadsereg jobb irányítási rendszereket is szállít majd a szíriai légvédelmi egységeknek, "amelyeket eddig csak az orosz fegyveres erőknek biztosítottak," - fejtette ki Szergej Sojgu védelmi vezető. Ez lehetővé teszi a szíriai és az orosz katonai eszközök integrációját, hogy a szíriaiak jobb célzási információkat kapjanak.

"A legfontosabb az, hogy ez biztosítja az orosz repülőgépek azonosítását a szíriai légvédelmi erők által." Potenciálisan ez az izraeli repülőgépeket is kimutatja, melyeket az orosz radarállomások követnek nyomon a szíriai légvédelem számára.

Elektronikus hadviselés a Földközi-tengeren

Az orosz védelmi minisztérium által bejelentett harmadik intézkedés a szíriai tengerpartra vonatkozó elektronikus ellenintézkedéseket foglalja magában, amely "elnyomja a műholdas navigációt, a fedélzeti radarrendszert és a szíriai célokat megtámadó harci repülőgépek kommunikációját".

Sojgu szerint az intézkedések célja, hogy "lehűtsük a forró fejeket, és megakadályozzuk, hogy a rosszul megítélt tettek kockázatot jelentsenek a szolgálatunk tagjai számára." Hozzátette, hogy ha ezek a fejlemények mégsem valósulnának meg, akkor az orosz hadsereg "a helyzetnek megfelelően jár el".

A nap folyamán kifejtett fejleményeket kommentálva Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hangsúlyozta, hogy az orosz vezetés úgy döntött, hogy megvédi az orosz repülőgépeket Szíriában a további baráti tűz esetektől, és "nem harmadik országok ellen irányul".

A múlt héten egy orosz Il-20-as repülőgépet lőtt le egy szíriai légvédelmi rakéta 15 fős legénységgel a fedélzetén a Földközi-tenger fölött a latakiai kormányzóság partjainál. A szíriaiak egy izraeli légitámadásra válaszul tüzeltek.

Oroszország Izraelt vádolta a gép lelövése miatt mondván, hogy az izraeli hadsereg nem tájékoztatta időben az orosz felet, hogy az Il-20-ast biztonságos területre navigálják. Azt is elmondták, hogy az izraeliek szándékosan használhatták az orosz repülőgépet fedezékként arra számítva, hogy a szíriaiak nem merik lelőni az F-16-os harci gépeket az orosz repülőgép közelében.

Az izraeliek tagadták az állításokat és kijelentették, hogy minden megfelelő óvintézkedést megtettek, és nem használták az Il-20-ast fedezékként. A magyarázatok azonban nem győzték meg Moszkvát. (1)

(1) - 
https://www.rt.com/news/439190-russia-il20-downing-reaction/





"Elpusztíthatnánk az összes amerikai bázist a régióban és poklot teremthetünk a cionista rezsim számára" - iráni parancsnok


Teherán elutasította Tel Aviv állításait egy iráni UAV-ról (drón) és egy lelőtt izraeli repülőgépről, amiket "nevetségesnek" mi...

Teherán elutasította Tel Aviv állításait egy iráni UAV-ról (drón) és egy lelőtt izraeli repülőgépről, amiket "nevetségesnek" minősítettek. Egy iráni parancsnok arra is figyelmeztetett, hogy Irán "poklot" szabadíthat a "cionista rezsimre" és megsemmisítheti az összes amerikai bázist a térségben.

"Izrael állításai egy iráni drón berepüléséről és Irán részvételéről a cionista harci repülőgép lelövésében annyira nevetségesek, hogy szót sem érdemelnek," - mondta az iráni külügyminisztérium szóvivője, Bahram Qassemi. Hozzátette, hogy az iráni tisztviselők csak tanácsadóként járnak el Szíriában, és ezt "a törvényes kormány kérésére" teszik.

Ráadásul Tel Aviv bármely "agresszív akciója" komoly reakciót váltana ki. Ez azért van, mert Irán képes "poklot teremteni a cionisták számára", mondta Hossein Salami dandártábornok, az iráni elit Forradalmi Gárda helyettes vezetője. (1)

Qassemi hozzátette, hogy Szíria egy szuverén állam, és kormányának valamint fegyveres erőinek "törvényes joguk van megvédeni területük integritását és megakadályozni bármilyen külföldi agressziót". Szombaton a korai órákban az izraeli védelmi erők (IDF) azt állították, hogy lelőttek egy iráni UAV-ot, amely Szíria területéről érkezett Izraelbe. Válaszul Izrael támadásokat hajtott végre iráni pozíciók ellen Szíriában.


Az izraeli hadsereg később közölte, hogy egy izraeli F-16-os lezuhant a "hatalmas szíriai légvédelmi tűz miatt". A pilóták katapultáltak és túlélték az esetet. Válaszul a gép lelövésére az IDF állítása szerint 12 iráni és szíriai célpontra mértek csapást Szíriában, köztük a légvédelmi ütegekre is. Damaszkusz elítélte az izraeli cselekményeket és "agressziónak" minősítette azokat.

Érintve az Egyesült Államok iráni politikáját és az iszlám köztársaságra kivetett szankciókat, Salami azt mondta, hogy Irán továbbra is erős minden fogadás ellenére, és potenciálisan képes megsemmisíteni "az összes amerikai katonai támaszpontot a térségben azzal, hogy támadást indít az ország belsejéből".

Az Izrael és Iráni közötti feszültség gyorsan lángra kapott a szombati incidens után. Az IDF arra figyelmeztette Szíriát és Iránt, hogy ne akarják "megsérteni" Izrael szuverenitását mondván, hogy mindkét ország nagy árat fizet, ha ezt a figyelmeztetést figyelmen kívül hagyják. Azt is közölték, hogy Teherán és Damaszkusz a "tűzzel játszik". (2)



"Rosszabb, mint a nukleáris bombák!" - Putyin rémisztő sci-fi fegyverről beszélt a világháború félelmei közepette


Vlagyimir Putyin fiatal diákok előtt beszélt, amikor arra figyelmeztetett, hogy orosz tudósok hamarosan feltörik a genetikai kódot, és va...

Vlagyimir Putyin fiatal diákok előtt beszélt, amikor arra figyelmeztetett, hogy orosz tudósok hamarosan feltörik a genetikai kódot, és valami "sokkal rosszabbat hozhatnak létre, mint az atombomba".


Szombaton egy megdöbbentő beszédében az orosz vezető azt állította, hogy a világ hamarosan olyan sci-fi szuper ember katonákat láthat, akik nem éreznek fájdalmat vagy félelmet.

Putyin elnök elmondta, hogy a tudomány olyan gyors ütemben halad, hogy a világnak elfogy az ideje, hogy szabályokat fektessen le e félelmetes előrelépések kezelésére.

Mindezt az Észak-Korea és az Egyesült Államok közötti lehetséges nukleáris háború veszélyének árnyékában fejtette ki az orosz vezető.

Az orosz elnök rámutatott, hogy már a sarkon van a "
megtervezett jellemzőkkel rendelkező ember létrehozásának" lehetősége.

Egy ifjúsági fesztiválon beszélt Putyin, amikor azt mondta: "
Az embernek lehetősége van arra, hogy bejusson a genetikai kódba, amit a természet vagy a vallásos emberek szerint Isten hozott létre."http
"
Ennek mindenféle gyakorlati következménye lehet: elképzelhető, hogy az ember nem csak elméletileg, hanem gyakorlatilag is teremthet embert."

"
Lehet zseniális matematikus, ragyogó zenész vagy katona, olyan ember, aki félelem, könyörület, megbánás vagy fájdalom nélkül képes küzdeni."

"
Ahogy értitek, az emberiség beléphet, és legvalószínűbb, hogy ez a közeljövőben lesz, létezése egy nagyon nehéz és nagyon felelős időszakába. Amit leírtam, az rosszabb lehet, mint egy atombomba."

Az orosz vezető továbbá arra is figyelmeztetett, hogy ezek a fejlesztések elkerülhetetlenek, és sürgette a világ vezetőit, hogy találkozzanak, hogy kidolgozzák az etikai irányelveket az ilyen "
alkotások" számára.

Azt mondta: "
Ha valamit csinálunk, bármit is csináljunk, ismét csak megismétlem, soha nem szabad elfelejtenünk munkánk etikai alapjait".




Hátborzongató képek a hirosimai és nagaszaki nukleáris holokauszt utáni romokról



Az Egyesült Államok hadigépezete célzottan és kitervelten, néhány másodperc alatt égette hamuvá civilek százezreit az 1945 nyarán Hirosimában és Nagaszakiban elkövetett nukleáris holokausztban. A japán civil lakosság ellen elkövetett, előre megfontolt tömeggyilkosságért soha, senki nem vontak felelősségre.
1945. augusztus 6-ának reggelén két másik gép társaságában egy amerikai B-29-es típusú, Enola Gay nevet viselő bombázó érkezett a japán Hirosima városa fölé, ahol ledobta a világ első, élesben bevetett (13 ezer tonna TNT-vel egyenlő hatású) atombombáját, amely 600 méter magasban robbant fel. A pusztítás hatalmas volt, a település 90 százalékát letarolta a detonáció, becslések szerint mintegy 80 ezer ember hunyt el azonnal, és további tízezrek szenvedtek halálos sugárterhelést.
Három nappal később Nagaszaki felett is robbant egy atombomba, amely újabb tízezrek halálát okozta. Hat nappal később, augusztus 15-én Hirohito császár rádióbeszédben jelentette be a feltétel nélküli megadást - a döntést nemcsak az iszonyatos pusztítást hozó robbanások miatt hozták meg, hanem azért is, mert augusztus 8-án a Szovjetunió is hadat üzent Japánnak, végleg kilátástalanná téve a további harcot. A hirosimai és nagaszaki atomrobbanás után még hónapokkal később is marsbéli táj fogadta az odalátogatókat. A Vintage Everyday által összegyűjtött képeken a pusztítás után egy hónappal látható állapot tekinthető meg.
A képeken látható emberek az emberek akkor még nem lehettek tisztában a radioaktivitás mibenlétével és hogy még fél évszázaddal később is ezrek fognak szenvedni az ebből eredő rákbetegségek miatt.
* A borítóképen egy nagas
Nagaszaki 1945 őszén
Az Urakami-katedrális (római katolikus) Nagaszakiban 1945 szeptemberében
Hirosimai villamos 1945 szeptemberében
Fotóalbum, kerámiadarabok, olló - az élet mindennapi kellékei Nagaszaki utcáin
Hirosimai tájkép 1945 őszén
Nagaszaki utcáin néhány héttel az atomrobbanás után
Szürreális tájkép csontvázzal a nagaszaki Urakami-katedrális körül
Hirosimai tájkép két hónappal az augusztus 6-i atomrobbanás után
Két asszony imádkozik egy temető romjain Nagaszakiban 1945 
Hirosimai utca 1945 szeptemberében
Szó szerint a földdel egyenlővé vált hirosimai terület (1945 szeptember)
Nagaszaki 1945 szeptemberében
A nagaszaki katedrális több mint három kilométerre volt a detonáció helyétől
Nagaszaki 1945 őszén




Távozófélben: a bevándorláspárti Angela Merkel-világ az összeomlás szélén

Kovács AndrásKOVÁCS ANDRÁS2018.09.26. 


Angela Merkel elveszítette a korábbi imázsát, nem képes már a kis lépések politikájával sikeres kompromisszumokat kötni, és az elmúlt évek válsághelyzeteiben is rosszul teljesített – minderről Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója beszélt annak kapcsán, hogy 13 év után megbukott a Kereszténydemokrata Unió-Keresztényszociális Unió koalíciót vezető Volker Kauder. Az Angela Merkel bizalmasának számító politikus leváltása a kancellár korszakának végét jelezheti. A német sajtóban egyértelműen a kancellár súlyos vereségéről beszélnek, és béna kacsának titulálták. Az egyik, tekintélyes német újság pedig azt írta, hogy már maga Merkel is tudja, hogy „távozófélben levő” kancellárnak számít.



Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti képviselőcsoportjában tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder,az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számontartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.A CDU/CSU-frakcióban 1973 óta először volt egynél több jelölt a frakcióvezetői tisztségre. Volker Kauder kihívója egy kevéssé ismert politikus, Ralph Brinkhaus volt.
A választás után Alexander Dobrindt, a képviselőcsoport CSU-s tagjainak vezetője – a CDU/CSU pártszövetség közös frakciójának második embere – elmondta, hogy a szavazáson a 246 képviselő közül 239 adott le érvényes szavazatot. Ralph Brinkhaus 125 képviselő támogatását nyerte el, Volker Kauderre 112 képviselő szavazott, 2 képviselő tartózkodott – ismertette Alexander Dobrindt.

Döntő szempont a migrációs válság

Volker Kauder, a CDU eddigi frakcióvezetőjének a leváltása a kormánypártban régóta érlelődő belső elégedetlenség miatt történt meg – erről már Törcsi Péter beszélt az Origónak. Az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója rámutatott arra, hogy a migrációs válság megoldatlansága és a nagykoalícióval való elégedetlenség miatt dönthettek úgy a CDU honatyái, hogy leváltják az Angela Merkel bizalmasának számító vezetőt.
A CDU-n belül eddig nagyon jól sikerült megoldani a belső ellentéteket, miközben a pártnak igazából három irányzata létezik.Az északi protestáns államok CDU-s képviselői a liberális irányzat hívei, a keletiek inkább konzervatívak, míg a déliek arra büszkék, hogy ők viszik hátukon a német gazdaságot, és teszik hozzá a legtöbbet a közöshöz. Merkel eddig nagyon jól tudott egyensúlyozni a három irányzat között, és a kis lépések politikájával békeidőben sikeres is tudott lenni.



Angela Merkel (CDU) súlyos vereséget szenvedett azzal, hogy leváltották a bizalmasátFORRÁS: DPA PICTURE-ALLIANCE/AFP/KAY NIETFELD

Rosszul teljesített Merkel

Törcsi Péter szerint azonban mára nagyban megváltozott a külső politikai környezet, és Merkel az utóbbi idők válságai során egyáltalán nem teljesített jól. A kompromisszumai nem voltak sikeresek, és a Horst Seehoferrel való konfliktusok során jelentősen elkopott. A szakember szerint az is egy nagyon komoly változás a CDU politikájában, hogy míg korábban egyértelműen kiálltak amellett, hogy tőlük jobbra nem lehet egyetlen releváns politikai erő, addig mára a bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak nevezett párt a második erővé vált. Az AfD rengeteg egykori CDU-szimpatizáns elcsábított főleg a migrációs krízis sikertelen kormányzati kezelése, valamint a hagyományos értékek feladása miatt.
Törcsi Péter arra is emlékeztetett, hogy Merkel számára óriási kudarc volt, hogy nem sikerült tető alá hoznia a Zöldekkel és a szabaddemokratákkal a koalíciót a tavalyi választás után. Egy olyan nagykoalíció jött létre, amit igazából senki sem akart, és meglehetősen vérszegény teljesítményt nyújtanak.Korábban mindenki teflonladynek nevezte Merkelt, mivel senki nem tudott rajta fogást találni, de mára ez a varázsa elmúlt.Mindez persze nem jelenti azt, hogy közel van a bukása, de az új frakcióvezető megválasztása egyértelműen abba az irányba mutat, hogy az általa fémjelzett korszak a végéhez közeledik – mondta a kutatási igazgató.

Egyértelmű vereség

Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökének vereségeként értékelte a német sajtó, hogy a pártelnök-kancellár bizalmasát leváltották a CDU és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti frakciójának éléről.
A Frankfurter Allgemeine Zeitung a Merkel, a béna kacsa című kommentárjában kiemelte: a keddi frakcióvezető-választáson, amelyen a 13 éve, Angela Merkel kancellárságának kezdete óta hivatalban lévő Volker Kaudert legyőzte a kevéssé ismert Ralph Brinkhaus, valószínűleg az a politikai jelenség mutatkozott meg, hogyegy vezető tekintélye szükségszerűen süllyed, ha közeleg pályafutása vége.Ez a jelenség Amerikában a lame duck – béna kacsa – néven ismert, és a Angela Merkelnek „a frakcióban elszenvedett vereségével elkezdődik a vita arról, hogy meddig kell tartania ennek a béna állapotnak”.



Volker Kauder (középen) 13 év után búcsúzhat a frakcióvezetői tisztségtőlFORRÁS: DPA PICTURE-ALLIANCE/AFP/MICHAEL KAPPELER

Lopakodó vérmérgezés”

A Die Welt Egy korszak vége című kommentárjában kiemelte: Volker Kauder veresége újabb jele a „kancellár alkonyának”, amely a „híres-hírhedt 2015-ös kölni szilveszter óta érezhető”, és feltartóztathatatlan. „Minden, ami ezentúl jöhet, már csak gyámoltalan próbálkozás a lopakodva terjedő vérmérgezés ellen”, amelyről az orvostudomány megállapította, hogy „a legtöbb esetben halálhoz vezet” – tette hozzá a Die Welt.
Süddeutsche Zeitung A megaláztatás című kommentárja szerint Ralph Brinkhaus megválasztásával „újraosztják a lapokat”, és már csak az a kérdés, hogy mennyire gyorsan. A váltás a frakció élén „nehezen irányítható dinamikát indíthat be”, ésAngela Merkel nem kormányozhat úgy az új frakcióvezetővel, „mintha mi sem történt volna”.Ezért „a kancellárnak meg kell fontolnia, hogy bizalmi szavazást kér a Bundestagban” – írta a müncheni lap, amely szerint azonban Volker Kauder veresége nemcsak Angela Merkelnek, hanem Horst Seehofernek, a CSU elnökének is „megaláztatás”, mert a CDU elnökével együtt javasolta a képviselőknek a frakcióvezető megerősítését a tisztségben.

Jön a Merkel utáni időszak

A Handelsblatt című üzleti lap az Elfordulás a kancellártól címmel közölt kommentárjában hangsúlyozta: Merkel bizalmasának bukása a kancellári-pártelnöki „hatalom erodálódásának látható jele”. Merkel negyedik kormánya még egy éve sincs hivatalban, „de kedden minden bizonnyal megkezdődött a felkészülés a Merkel utáni időkre”.



Ralph Brinkhaus, az új frakcióvezetőFORRÁS: DPA PICTURE-ALLIANCE/AFP/KAY NIETFELD
A Frankfurter Rundschau Egy választás Merkel ellen, semmi más című kommentárja szerint Merkel most már végérvényesen tudja, hogytávozófélben” lévő kancellárnak számít, és így „még nehezebb lesz legalább addig elhúznia a távozást, hogy el tudja rendezni az utódlást úgy, ahogyan ő szeretné”.Meglehet, hogy már túl késő reagálni, és nemcsak Angela Merkel számára, „talán nagyon hamar megmutatkozik majd, mekkora hiba volt a szociáldemokraták, a Zöldek és a Baloldal (Die Linke) részéről, hogy nem állítottak a többség támogatásának elnyerésére alkalmas alternatívát a merkelizmussal szemben” – írta a Frankfurter Rundschau.

Soha nem látott mélységben a német kormánypártok

Mint arról korábban beszámoltunk, egyre több német városban vonulnak ezrek az utcára az egyre durvább migránsbűnözés miatt. A legutóbbi napokban több ezren követelték Rostosckban és Chemnitzben Angela Merkel lemondását. A német kormánypártok népszerűsége soha nem látott mélységbe zuhant az elmúlt hetekben a migrációs válság miatt és azért, mertleváltották a titkosszolgálat elismert vezetőjét, Hans-Georg Maassent, mert leleplezte a kormány és a sajtó migránspárti hazugságait.
A március óta működő nagykoalíció válságról válságra küszködik, és semmilyen komoly problémát nem tud megoldani. Gyakorlatilag a mostani kormány – egy évvel a választás után – még el sem kezdett kormányozni. Kérdés, egyáltalán lesz-e erre még lehetősége.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése